Cryostasis: Sleep of Reason | ABCgames.sk

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21112
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12851
1687

Online 73127 užívateľov

Cryostasis: Sleep of Reason


Žáner:Akčná
Dátum vydania:5. December 2008
Stránky hry:www.cryostasis-game.com
Výrobca:Action Forms, 1C, 505 Games
Kúpiť hru Cryostasis: Sleep of Reason
Kúpiť hru

FPS hra odohrávajúca sa na Severnom póle v roku 1968. Hlavným hrdinom je ruský meteorológ Alexander Nesterov, ktorý sa ocitne na palube starého nukleárneho ľadoborca "North Wind". Toto oceľové monštrum, predtým bojujúce za svoju zem, padlo do rúk ľadovej pasci i so všetkými členmi posádky na palube.

Alex bojuje nielen s chladom, ale snaží sa i vypátrať, aká dráma sa na lodi, a jeho celej posádke, udiala. Čaká nás úžasná atmosféra plná ľadu a zvieracieho strachu. Hra udáva tempo unikátnym prvkom zvaným “Mental Echo”- schopnosťou, ktorá umožňuje preniknúť do pamäte postáv a meniť ich jednanie v minulosti tak, aby ovplyvnila súčasnosť.




Alternatívne názvy
Cryostasis: The Sleep of Reason

HW požiadavky Cryostasis: Sleep of Reason
Minimálne požiadavky
  • Windows XP / Vista
  • Intel Pentium 4 / AMD Athlon XP
  • 1 GB RAM
  • nVidia GeForce 7800 / ATI Radeon X1800
  • 6 GB miesta na disku
Odporúčané požiadavky
  • Windows XP / Vista
  • Intel Core 2 Duo / AMD Athlon 64 X2
  • 2 GB RAM
  • nVidia GeForce 8800 / ATI Radeon X2800
  • 6 GB miesta na disku

Ďalšie videá »


Cryostasis: Sleep of Reason - screenshot
screenshoty »



Hodnotenie hry
68%

Recenzie
Tiscali Games50%
Celé promrzlé dobrodružství vám nezabere více než dva-tři večery, znovuhratelnost je prakticky nulová a multiplayer úplně absentuje. Cryostasis by mě tak více sedla jako solidní budgetovka, která by dejme tomu za pár stovek svojí hodnotu určitě měla, protože i přes hromadu chyb má stále hodně zajímavých momentů. Nicméně za cenu blízkou tisícové hranici, za níž se má v ČR prodávat, se mi hra jeví spíše jen jako dobrý pokus o chladný horor, ale zamrzlý tak nějak na půli cesty.
Sector.sk85%
Máme tu prekvapenie. Veľké prekvapenie. Po hrateľnostnej stránke sa dá hre vytýkať iba minimum vecí. Silno hrateľný horor však padá na hubu opäť v oblasti technického spracovania, kde grafická stránka nikoho na zadok neposadí, no hrozná optimalizácia už áno. Už iba zjemniť farebnosť flashbackov, vyladiť zopár drobných mušiek a máme tu titul, za ktorý budem určite na konci roka hlasovať v sumarizovaní najlepších titulov.


Moje hodnotenie
Ohodnotiť


Užívatelia
TmsK90%
Moc nemedializovaná hra ktorá mala potenciál ale :
+ neodkukaný príbeh, skvelá grafika pri high, atmosféra zamrznutej lode
- hrozná optimalizácia, až taká hrozná že viac ako 90% si hra nezaslúži
Furmi92%
Ako zacat? Uz zaciatok hry napovedal ze ide o velmi nezvycajny pocin a je tomu naozaj tak. Pri jej hrani (4dni) som mal medzi tymito dnami naozaj nocne mory so zamrznuteho ladoborca s nepriatelmi a tak mrazivou atmosferou ze toto dokazal vyrobit vazne len ukrainec. A zrobil to uzasne a krasne. Za minus povazujem hroznu optimalizaciu, inac nic, uzasny zvlastny pribeh, nadherna neokopirovatelna grafika, zvuk, neokukane prostredie. atmosfera. 92%
misho872390%
Skvelá hra! Naozaj ma hra prekvapila velmi dobrym pribehom, vybornou atmosferou, peknou grafikou a nenudiacou hratenostou. Prostredim mi hra pripomenula mraziaci horor The Thing a hernou vyplnou Condemned a BioShock s velkym mnozstvom vlastnych napadov. Tuto hru som ocakaval ale ze to bude pre mna az take pozitivne prekvapenie, tak to som vobec netusil. Milovnici skvelych hier by nou nemali byt sklamani. Pokym necakaju nejaku extra produkciu hry. Hra nema za zadkom milion prachov, ale ma srdce a to pri mne staci na moj klenot.
Courage0997%
100% suhlasim s misho8723 je to jednoducho perfektna hra,ta grafika ten pribeh a tie skvele sceny raz ma tak trho že som skoro rukou rozbil klavesnicu :) A to čo napisali Tiscali Games je len obyčajne frflanie, v tej ich recenzii tym že napisali že hra sa odohrava v roku 1981 ju posunuli skoro 20 rokov dopredu....neviem možno nemaju radi ukrajincov a tak trochu rusov no každopadne skvela hra
buxo88890%
Tak podla mna je to fakt podarena hra.
tato hra nahradila F.E.A.R. co sa tyka strachu bo ten novy moc strasidelny nebol ale tato hra vam to vynahradi az tak ze sa mozno budete bat zaspat.
Hutnu a strasidelnu atmosferu vam este skrasluje krasna grafika nadherne spracovanie zmrznuteho prostredia.
Je to fakt dobre ale bohuzial podla ma aj po case stereotypne prostredie.
Nepriatelov je dost tak ako aj zbrani.
90%
Kukki99%
No skoda ze to ma iba 69percent ja osobne som to hral 3Dni tusim a bol som na makko :)atmosfera sa mi strasne pacila mam rad taketo hry tohto typu a ja som snou bol spokojny hral som to na full Detailoch a graficky to bolo krasne spracovane a zvuky sa mi pacily a pribehovo to bolo tiez zaujimave takze asi preto taketo hodnotenie odomna...
reksharks80%
Táto hra sa mi veľmi páčila. Páčilo sa mi že hra bola orientovaná viac ako adventúra než ako strielačka. Takisto bolo dobré že dejová stránka tejto hry bola poňatá vskutku majstrovsky i keď niekedy nejasne , no napriek tomu ma dej chytil a dokázal udržať počas celého hrania.Keďže bola hra zasadená do prostredia havarovaného ľadoborca v Severnom ľadovom oceáne , neustále ste mali nepríjemný pocit ktorý sa po nájdení nejakého nešťastníka iba stupňoval. Najlepšie na celom titule bola možnosť prežiť ich posledné minúty života kedy príbeh postupne do seba zapadal. Hra bola dotiahnutá do dokonalosti čo sa tíka grafických a zvukových efektov , horšie na tom bola s optimalizáciou a občasnými bugmy ktoré zmizli pri opätovnom hraní predchádzajúcej uloženej pozície. Paleta zbraní a príšer bola primeraná , prostredie lode úžasné (neustále ste objavovali jej rôzne zákutia) i keď sa na konci dostavil mierny stereotyp. Kvôli tomu , občasným bugom a niekedy nejasnému príbehu a vyššie uvedeným plusom dávam hre (aj za jej originalitu) 80 %.
kerberos93%
Supr hororovka, ktorá má slabú konkurenciu.
+grafika
+fyzika
+desivá atmosféra
+spracovanie ladoborca
+audio stránka
+zaujímavý príbeh
+originálne prvky v hraní
+zo začiatku netypické zbrane

-zlá optimalizácia
-miestami prílišná náročnosť a technické nedostatky
Mitisko40%
Pozitívne hodnotím prostredie zvuky a ani príbeh nieje otrepaný, grafika ujde. No na dnešnú dobu čakám od hororovej doomovky viac najviac ma sklamala fádnosť hry proste stále robíte to isté meníte minulosť zohrievate sa nad lampou a mlatite alebo strielate do zombií to je asi všetko. ďalšie negativum vidím vo velmi omedzenej dejovej línii proste prejdete kusok hry a už sa nemôžete ani vratiť vždy máte na výber len jednu cestu a to tu správnu... nedá sa zabludiť nedá sa stratiť, pritom mi aj liezlo na nervy to že v hocijakom mieste hry bola pasca nijak označená nijak predvídatelná žiadne naznačenie nič... proste človek ked to prvýkrat hrá musí párkrat bezdôvodne umrieť... nič moc čakal som viac..
greyfox40%
Hororový atmosférický thriller z pohledu vlastních očí. Tento styl her mám rád ale u této hry se na výsledném hodnocení projevila technická nevyladěnost a příšerná optimalizace. Po určité době také stereotyp. Jako plus bych zmínil atmosféru. Na NTB s procesorem i5 2,53 GHz, GPU nVidia 310M 1 GB a 4 GB RAM se tato několik let stará hra pohybovala na hraně hratelnosti, což si moc nedovedu vysvětlit a přikláním se ke špatné optimalizaci.
Sintarandir90%
Silné prekvapenie, ktoré aj napriek svojim veľmi závažným nedostatkom naprosto silne boduje v oblasti originality, kde tvrdo drví aj tituly ako FEAR, alebo DEAD SPACE. Nič originálnejšie som nevidel. "Realistický hororový simulátor" svojou jedinečnosťou veľmi pripomínajúci atmosféru hry Metro 2033. Nebyť strašných nedostatkov v optimalizácii kódu a občasných grafických chýb a keby sa autori ešte viac pohrali s efektami a doladili detaily prostredia, tak sa jednoznačne jedná o titul, ktorý by v hernom svete nemal žiadnu konkurenciu svojou originalitou a tvrdo by valcoval všetky ostatné tituly s "nálepkou" SURVIVAL HOROR.
Airforce85%
Perfektny a originalny survival horor z nepriazniveho arktickeho prostredia. Hra vyuziva originalne "mental-echo" vdaka ktoremu je hlavna napln hry zistit, co sa stalo s posadkou stareho nuklearneho ladoborca a pozmenit tak ich osud plny zvratov a podrazov. Atmosfera sa dala skutocne krajat, parkrat som skoro padol zo stolicky, jedinym minusom je strasne zla optimalizacia. Cela hra pada na hubu len kvoli tomu, ale ak mate dobry HW, tak neni o com. 85%
sixon86100%
+Grafika
+Atmosféra
+Dramatické spracovanie
+Príbeh

-Optimalizácia
-Pár nedostatkov
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
RedDOG60%
+ Originální nápad doplnování životů udržovat si zdroj tělesněho tepla namísto milionkrát provařeněho nápadu s lékárničkami
+ Prostředí (všudepřítomný mráz a scénky mimo vnitřek lodi jsou velice hezké)
+ Atmosféra (není špatná ikdyž mohla být o něco mrazivější a surovější dle mého)

- Rozhodně špatná optimalizace sráží hru dost k zemi požadavky jsou zbytečně veliké a přitom doopravdy hra po vzhledové i technické stránce oproti např. Crysis vypadá bídně.
- Tupá AI ikdyž co si budeme podívat většina FPS her neoplívá zrovna dobrou natož dokonalou AI.
- Hledání a přídávání nových zbraní, novou zbran ve hře zřejmě vždy dostanete v nečekaný okamžik ikdyž zabijete zrovna týpka co měl samopal tak si ho prostě nemůžete vzít je tu absence sbírat a pálit se vším co najdete okamžitě což mě ve hře dost vadí.

Shrnul bych to tak že hra není špatná na to si ji vyzkoušet svůj účel jako střílečka zřejmě splní má i pár dobrých nápadů i nějakou tu atmosféru a příběh ale věřím že ji dohrajete jednou a po druhé si ji zahraje až za dost dlouho dobu né-li vůbec a abych nezapoměl absence multiplayeru to jen utvrdí.
Socirel65%
tato hra není kdovíjaký zázrak a se současnými tituly ji vůbec nelze srovnávat.grafika je celkem dobrá, a autoří měli několik dobrých originálních nápadů,například to s tím teplem které je místo životů,nebo pěstní souboje.hra má velký potenciál snad aby ještště a autoři zlepšili optimalizaci,UI a další bugy.musím pozvednout to že prakticky neznáma studia dokázala vytvořit tuto dobrou hru.


všetky (32) »


Diskusia o hre Cryostasis: Sleep of Reason Pridať príspevok
08.12.2013 17:30 - V urcitych castiach a hlavne v zavere mi tatohra pripomina psychotoxic.
08.12.2013 17:26 - V urcitych castiach a hlavne v zavere mi tato hra pripomina hru psychotoxic.
18.07.2013 13:52 - Mám takú otázku ide táto hra aj na W 7 ? :)
02.03.2013 22:32 - vam je**? ze strašidelna hra moree :D moc strašidelne mi to nepripad...
20.09.2012 17:37 - ta hra stoji 5 eur
...
Zobraziť všetky príspevky (504) »

| Hry |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |