HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21160
5455
5063
1438
1600
7336
6031
12903
1687

Online 18329 užívateľov

Návody > Bone: Great Cow Race


Zobrazení:12538
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

Phoney v krčme

Phoney Bone prichádza do krčmy, no obsluhy nikde a na zvonček nedočiahne. Choďte napravo k stolu, kde sedia traja chlapi. Oslovte toho najmladšieho, čo sedí napravo. (Tell him it's disgusting to chomp on a bone with no meat. // What's this soup you mentioned?) Znechutíte rozhovorom veľkému chlapovi obžúvanie kosti a nechá ju na stole. Vezmite si tú kosť a choďte k pultu. Použite kosť na zvonček a zazvoníte na obsluhu. Zistíte, že tu robí jeho bratranec Smiley. Pohovorte si s ním o závodoch. Po rozhovore príde majiteľ a zistíte, že nepoznajú pravé peniaze a keďže nemáte čím zaplatiť, musí Phoney vyzmývať podlahu. Je na nej pár stôp a vždy máte tri ťahy mopom, než si ho budete musieť znova namočiť. Keď ho namočíte, vždy niekto prejde po podlahe a nechá tam ďalšie stopy. Po chvíli zistíte, ako chodia. Snažte sa zbaviť najväčších plôch a potom len samostatných stôp. Niektoré, čo sú v pároch a môžete ich zmyť naraz, zanechávajú aj pri odchode a tak si ich nechajte na záver. Proste sa snažte, aby ste raz zmyli všetky stopy a tým je úloha splnená.


Príprava na odchod

Teraz sa presúvate k Foneymu, ktorý je s babkou a Thorn pri ich zničenom dome. Povedzte babke, že neviete, prečo po vás šli (I have no idea.) a potom máte naložiť vozík. Kliknite naň a pri pohľade z vrchu doň musíte naložiť veci tak, aby sa zmestili. Štvorcovú krabicu dajte do ľavého horného rohu. Svetlý balík v tvare „L“ dajte do pravého horného rohu. Do pravého dolného rohu dajte previazanú krabicu s nejakými rolkami a napokon do ľavého dolného rohu maličký balíček. Potom zájdite za Thorn pohovorte a keď ukončíte rozhovor (I think maybe we should head for town now. It'll be safer.), tak sa presuniete ďalej.


Sen a cesta do mesta

Thorn má v noci sen. Jediné, čo treba spraviť, je zájsť kurzorom (svetielkom) na štyri symboly na štyroch skalách a sledovať, čo sa deje. Keď sa zobudí, tak si pohovorí s Foneym a ráno sa vydajú do mesta. Pri rozhovore s predavačom medu voľte ľubovoľné odpovede. Napokon Thorn odíde. Teraz si môžete prepínať medzi všetkými troma kosťami a za každého splniť jeho časť dobrodružstva.


Fone

Prejdite hore a doprava do ďalšej časti trhu. Tam oslovte chlapíka pri stánku s kravou hrou. Pohovorte si (You have an interesting accent. Where are you from? // Oh, I'm not a local. // I'm From a Boneville) a keď zistí, že ste aj vy cudzinec, dovolí vám ako spriaznenej duši zahrať si hru zdarma. Vašou úlohou je triafať katapultom do zelenej kravy uprostred, ktorá sa jediná nehýbe. Snažte sa trafiť priamo do terčíka, čím lepšie sa do nej trafíte, tým viac sa pohne. Cieľom je samozrejme, aby sa vaša krava dostala do cieľa na druhej strane prvá. Ak vyhráte, získate malú figúrku sliepky. (Ďalej môžete hrať a vyhrávať malé figúrky kráv. Ako vám povedala obsluha, ak vyhráte 20 malých kráv, môžete ich vymeniť za jednu veľkú. Ak sa vám s tým chce zdržovať, môžete si zahrať a potom dať obsluhe 20 malých kráv a získate veľkú, ktorú na konci darujete Thorn. Tým trochu zmeníte záverečnú scénku, kde na vás Thorn bude milšia.). Potom zájdite ešte trochu doprava od stánku a narazíte na kravu s vozom. Vezmite si trochu sena z voza.
Vráťte sa do predošlej časti, kde je predavač medu a Cecilovi (predavačovi polievok) dajte figúrku sliepky, ktorú ste práve vyhrali. Potom použite na oheň pod veľkým kotlom pri jeho stánku seno, ktoré ste vzali z voza. Vráťte sa do druhej časti a choďte opäť k vozu s kravou. Vezmite si ďalšie seno. Potom to pripálené, ktoré ste použili na oheň použite teraz na vozík. To čerstvé, čo ste si práve teraz vzali z voza použite na kravu, ktorá odbehne na čistinku doprava. Choďte tam za ňou. Dym z tlejúceho sena uspal včely. Vylezte na strom, pri ktorom zastala krava a hore si vezmite med. Tým ste s Foneom hotový a prepnite sa na Phoneyho.


Phoney

Phoney chce presvedčiť ľudí, aby stavili na záhadnú kravu. Najprv oslovte Jona stojaceho pri pulte.
- So, have you considered who you're betting on?
- Tell me about yourself, Jon.
- Do you have goals, Jon, dreams?
- Why don't you tell me about your goals?
- Noble ambitions! An' you're willing to give them up...
- Ya know, Gran'ma Ben is getting kinda old...
- Sooner or later Grand'ma's gonna be passed up by a faster cow.
- If Gran'ma loses this year, you'll lose your whole bet!
- Ya know, Jon, I gotta line on a REAL fast cow!
- This cow is too fast to even have a name!
- So what'd ya think, Jon...ya still wanna bet on Gran'ma Ben?

Zájdite ďalej doprava od pultu a tam stojí Wendell a poniže sedí Euclid. Oslovte Wnedella.
- Have you decided on whom you will be betting this year?
- Don't you care about th' race anymore?
- Uhm, is there a problem here?
- I'm assuming Maude is a cow.
- Gentlemen, let's get our thoughts back on the betting.
- Ok, what's going on here?
- What th' heck are cow shoes?
- Where's your cow, Maude, parked?
Vyjdite von z krčmy. Naľavo použite na sud s kovovými tyčami podkovu, ktorú krčmár trochu vyrovná. Potom zájdite napravo k ohrade a oslovte kravu Maude. (I don't suppose you know how to do anything interesting.... // Sit! // Roll over! // Speak! // Shake! // Hold that pose!). Krava po vašich príkazoch zdvihne nohu. Nasaďte jej podkovu a automaticky zavoláte Wnedella a Euclida, aby si to prišli pozrieť. Potom sa vráťte do krčmy a prepnite sa teraz na Smileyho.


Smiley

Smiley dokončuje kostým kravy, no stále mu chýba pár kusov. Niečo na chvost, rohy a vemeno. Na sude je pár šálok a kanvica. Zhoďte ju a majiteľ vám hodí mop, aby ste to utreli. Mop použite ako chvost. Potom vyjdite von z kuchyne a za domom prejdite popri sliepkach napravo do oblasti pri stodole. Stojí tam Alvin, chlapík od stánku so súťažou s kravami. Oslovte ho.
- I might have an idea how you could bet on th' cow race.
- Maybe th' guy in th' bar would take an I.O.U?
- You could get a chicken t'lay you some eggs!
- Maybe you could find some eggs just lyin' around.
- Why doncha sell your hat to someone else for some eggs?
- Lemme think on it some more.
- Whad'ya say we talk more later?
Vráťte sa do kuchyne a cez dvere do vnútra krčmy oslovte Phoneyho (D'you want me to hang on to th' eggs people are bettin'?). Zistíte, že vajcia zo stávok drží pod zámkou a kľúč má pod čapicou. Vezmite zo stolíka napravo zemiak a položte ho na tanier. Zazvoňte na zvonček pri tanieri a Phoney príde po objednávku. Keď sa otočí, nadvihnite mu čapicu, vezmite si kľúč a vráťte mu ju na hlavu. Potom choďte opäť von. Na dvore pri sliepkach použite kľúč na kurník a vezmite si odtiaľ vajcia. Choďte doprava a chlapíkovi pri stodole dajte vajcia výmenou za jeho klobúk. Ten použite na kostým kravy ako vemeno. Na dvore tesne za budovou, kde sú aj sliepky vidíte občas pobiehať babku. Vystriehnite si ju a oslovte ju. Povedzte jej, že vyzerá smädná (You look kinda thirsty.). Vráťte sa do kuchyne, dajte vemeno na kostým a prepnite sa na Phoneyho.


Phoney

Keďže Smiley odporučil babke niečoho sa napiť, tak tá je teraz v bare. Oslovte ju a pohovorte si spolu:
- I wanted ta ask ya somethin' about yer history withth' race.
- I was wonderin' ... how long have you been running in this race?
- I was just talkin' to th' guys here an' we were wonderin'....
- Couldn't you tell us exactly how many years?
- Are you afraid we'll figure out how old you are?
- Let me ask ya somethin' about this year's race.
- So Gran'ma, who d'you think is th' fastest cow out there?
- A lot of good lookin' cows, huh? Are ya nervous at all?
- So you'd say you race for fun, and not to win.
- You're not gonna try to win th' race this year?
- Actually, I had some questions 'bout your farm.
- I heard somethin' 'bout some kind of scuffle at your farm.
- It must've taken a lot outta you.
- You sure you're feelin' all right? You seem a bit edgy.
- Okay, that's all I wanted ta ask for now.

Potom oslovte Euclida, ktorý pri počúvaní vášho rozhovoru s babkou v ňu prestal veriť. (Who did you say you were gonna bet on? // They call it th' mystery cow!!) a presvedčíte ho, aby si vsadil na vašu kravu. Potom príde Fone Bone. Pohovorte si s ním o jednotlivých témach a po rozhovore opäť odíde. Zo stola poniže Euclida a Wendella si vezmite koreničku. Choďte k oknu a použite koreničku na boxerské vrece za oknom. Keď ho pokoreníte, príde babka a udrie do neho a následne sa rozkašle, čo si všimne Wendell. Oslovte Wendella (Who did you say you were gonna bet on? // This is th' fastest cow that ever lived!) a on súhlasí, že si tiež vsadí na vašu kravu. Keďže však chlapi budú chcieť vidieť vašu záhadnú kravu, treba s tým niečo spraviť. Automaticky sa prepnete na Smileyho.


Smiley

Vyjdite z kuchyne na dvor. Pod schodmi si zo suda vezmite železnú tyč. Pokračujte doprava k stodole. Vstúpte do stodoly. Tam začnite železnou tyčou búchať po kovadline, krhle a zavesených panviciach a robte taký randál až vidly na povale buchnú do zvona. Potom nasleduje scénka, keď Phoney presvedčí chlapov, že tam má naozaj divokú kravu. Vráťte sa do kuchyne a prepnite sa na Fone Bonea.


Fone

Vráťte sa na trh a vedľa stánku s kravskými závodmi je test sily. Oslovte chlapíka a spýtajte sa, či to môžete skúsiť (Your game looks like fun. // How much does it cost to play?) a dovolí vám to. Keď udriete, veľa toho nezvládnete. Odíďte z tejto oblasti a vráťte sa naspäť. Uvidíte, ako Jon povie chlapíkovi pri teste sily o „záhadnej krave“. Ten si odíde vsadiť a vás nechá postrážiť jeho stánok. Použite páku pri stroji, čím znížite obtiažnosť a potom udrite kladivom do stroja. Zhodíte rohatú helmu a keď sa chlap vráti, tak vám dá certifikát sily za váš ohurujúci výkon.
Teraz choďte dole, na juh od stánku s kravskými závodmi k miestu s pravými závodmi. Tam uvidíte Thorn a predavača medu Toma. Objaví sa chrobák Ted. Pohovorte si. Poradí vám napísať jej báseň (You mean like a love poem or somethin'? // I don't really know much about poetry.) Potrebujete zohnať nejaké nápady na verše. Oslovte Teda a vráťte sa naspäť na trhy. Tam oslovte Dirka, chlapíka, čo robí skúšku sily. (I don't suppose you know anything about love poetry, do you? // I'm trying to think of something smooth. Got any ideas?). Potom oslovte Benedicta, chlapíka pri kravských závodoch, kde ste vyhrali bábiku (I'm working on a poem.). Prejdite do prvej časti trhu a tam oslovte Cecila, chlapa, čo predáva polievku a ktorému ste dali bábiku sliepky (You wouldn't happen to know anything about poetry, would you? // Have you got any other ideas for my poem? // Have you got any more ideas for my poem? // Bye, Cecil!).
Vráťte sa naspäť do lesa k Tedovi a prezrite si papier. Pospájajte nové nápady s básňou. K očiam priraďte kvapku (Drew drop), ku koži priraďte stuhu (silk) a k zubom priraďte vedro (milk). Oslovte Teda, ktorý pochváli vašu báseň. Než sa však dostanete k jej prednesu, napadnú vás krysí mutanti. Automaticky sa prepnete na Smileyho.


Smiley

Vezmite si handru, ktorá visí pri dverách. Pri variacom sa hrnci použite červené korenie, ktoré vsypete do hrnca. Na hrniec použite handru, ktorú tým zafarbíte na červeno. Vyjdite z kuchyne na dvor za krčmou. Pri sliepkach sú vačice, ktoré sa hrajú s helmou, ktorú zhodil Fone Bone. Oslovte ich a ponúknite sa, že sa s nimi zahráte (I'll play with you guys. What d'ya want me ta do?. // Okay, I'll go find a red cape.). Budete sa hrať na býčie zápasy. Použite na ne červenú handru a keď sa budú chcieť hrať ešte viac, tak použite handru na vetvu stromu. Keď ich to omrzí, dajú vám prilbu. Vráťte sa do kuchyne a použite na kostým kravy prilbu s rohami. Tým je kostým kompletný.


Veľký kravský závod

Zmena plánu potom, ako krčmár stavil celý podnik na babku. Musíte vyhrať, hoci ste mali v pláne závod prehrať. Musíte sa počas behu zbaviť ostatných kráv. Najprv krava naľavo. Počas behu si všimnite, že občas bude na strome znížený konár. Keď sa k nemu budete blížiť, potiahnite tú kravu za chvost. Ona zdvihne hlavu, vrazí do vetve a spadne.
Dostali ste sa k ďalšej línii. Krava naľavo je Maude, tá, ktorej ste dali podkovu. Oslovte ju (Is that you Maude? // Shake.) a týmto príkazom ju odstavíte.
V ďalej línii potiahnite za chvost býka uprostred s veľkými rohami a potom potiahnite za chvost strakatú kravu naľavo. Zakliesnia sa rohami a krava spadne.
Ste opäť o líniu vpredu. Tu vyskočíte na chrbty kráv pred vami. Jedna z nich poriadne zdvihne hlavu. Skočte na ňu a tá krava vyrazí vpred.
Ste v poslednej, finálnej línii za babkou Ben. Kričte Smileymu príkazy (Go left! // This isn't workin'! // Let's play "opposite day!" // Go right!). Tým oklamete babku a predbehnete ju a dostanete sa do vedenia.
Teraz vás však začali prenasledovať krysí mutanti. Musíte sa ich zbaviť. Na krysu naľavo hoďte kosť, prostrednej kryse nasypte do očí korenie a po tej napravo hádžte vajíčka. Hoďte po nej vajce, keď bude vrčať a tak mať otvorenú tlamu. Tým sa zbavíte krýs.


Záchrana Phoneyho

Zájdite cez trhy do lesa, kde ste nechali vozík, kde ste kradli med. Skúsite si vziať seno z voza a objaví sa včela. Povedzte, že chcete len vozík a ona chce na výmenu med. Dajte jej med, ktorý ste predtým ukradli. Potom si vezmite seno a dajte ho krave. Tým ste získali vozík s kravou. Teraz sa automaticky prepnete na Smileyho.
Choďte povyše a vezmite si kladivo spred stánku s pečivom. Choďte k stánku s polievkou a použite kladivo na zámku na sekáčiku, čím ju rozbijete. Vezmite si sekáčik a použite ho na drevený stĺp, na ktorom visí Phoney. Tým ho zachránite a ukončíte túto kapitolu.

Súvisiace hry Bone: Out from Boneville



Diskusia Príspevkov: 1 Hodnotenie
629 hlasov

100
60
20

80
40
0
50
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |