HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21116
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12859
1687

Online 50972 užívateľov

Návody > Grand Theft Auto IV


Zobrazení:437351
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

Hlavné misie | Vedľajšie misie


Vedľajšie misie


1. Taxikár

Po misiách „Jamaican Heat“ a „Bull in a China Shop“ môžete zavolať Romanovi, alebo vám časom zavolá on sám. Povie vám, že by ste sa mohli pridať k rodinnému podniku, čo znamená, že keď budete mať chuť na bokovku, zavolajte Romanovi ohľadne práce a vypomôžete mu ako šofér s jeho taxikárskou spoločnosťou. Je to vedľajšia misia, ktorá tu nahrádza klasické taxikárske práce z predošlých dielov. Je to jednoduché, zavolajte mu na mobil a spýtajte sa, či nemá nejakú prácu. Ak áno, tak musíte zájsť do jeho firmy po taxík. Pokiaľ už ste v Romanovom taxíku, tak môžete ísť rovno po pasažiera. Vyzdvihnete ho a odvezte na ním určené miesto, vyložte ho a zinkasujte pár dolárov. Jednoduché a vcelku nudné a pláca slabá. Keď vykonáte asi 10-15 (približne toľko, nepočítal som to) odvozov, pošle vám Roman SMSku, že ste tak dobrý a toľko ste zarobil, že ostatní jeho vodiči žiarlia, takže si naďalej budete musieť zarábať len autami a zbraňami.


2. Díler

Keď pre Little Jacoba splníte úlohu „Shadow“, tak si získate dôveru jeho, aj jeho parťáka Badmana a ak si budete chcieť privyrobiť, môžete pre nich doručovať balíčky s drogami. Každú úlohu začnete tak, že mu zavoláte a on potvrdí, že má pre vás balíček. Zájdete ku kaviarni, za ktorou je odparkované ošúchané auto, v ktorom je balíček. Ten musíte doručiť. Za každé splnenie úlohy máte 250 dolárov. Keď splníte všetkých desať dodávok, tak dostanete po istej dobe SMSku s tým, že už Badman a Jacob ďalšie balíčky dodávať nebudú kvôli zhustenému nátlaku polície, no ďakujú vám za vašu pomoc.
  1. Doručte balíček do Meadow Hills. Zájdite na označenom mieste do zadnej uličky a uložte balíček k smetným košom. Objaví sa päť nepriateľov, Jacobova konkurencia. Po dvaja z bokov a jeden zozadu, tak sa rýchlo zbavte jeho a kryte sa za múrikom. Zabite ich a utečte, než dorazí polícia.
  2. Doručte balíček na East Island City. Je to časovo obmedzená misia, pretože príjemca je nedočkavý, takže to musíte stihnúť asi tak do hodiny. Zájdite na označené miesto, kupec je v podchode, takže zastanete približne na mieste označenom na mapke, vystúpte a zbehnite do podchodu poniže pešo a odovzdajte mu balíček.
  3. Doručte balíček do Meadow Parku, tam vo vežičke čakajú kupci. Predajte im balíček a dorazí polícia. Hneď získate 2 hviezdičky hľadanosti. Utečte polícii, vhodné je utekať cez park, preliezť zábradlie, vziať si nejaké auto a stiahnuť sa z poplachovej oblasti.
  4. Doručte balíček do Outlook Parku, tam pod mostom položte balíček k smetným košom. Z oboch strán mosta sa objavia nepriatelia. Ste tu absolútne nekrytý a pokiaľ ste si nevzali auto až dole, je vhodné rýchlo vybehnúť von aj za cenu pár zásahov a dostať sa obďaleč a dostať ich z diaľky.
  5. Doručte balíček do Willis. Tam už na vás čakajú traja chlapi, dajte im balíček, no objaví sa polícia a získate 2 hviezdičky hľadanosti. Utečte, najlepšie v inom aute, než ste prišli a zbavte sa hľadanosti.
  6. Doručte balíček do Meadows Parku, uložte ho ku košu v uličke za kostolom. Z oboch strán sa objaví nepriateľská konkurencia. Preskočte múrik, pretože pri kostole sa nemáte kde kryť. Zdola si už nájdite vhodnú pozíciu a zabite ich.
  7. Doručte balíček do Steinway, máte na to asi hodinu, tak sa ponáhľajte. Zastavte pred budovou a pod prístreškom za ňou je kupec, ktorému odovzdajte balíček.
  8. Doručte balíček do Schottler. Opäť časovo obmedzená misia a tu máte času fakt málo. Naplánujte si vhodnú trasu, ak sa vám tá z GPS nezdá a ponáhľajte sa. Kupec je v tuneli pod mostom. Autom dorazíte rovno pod most. Tam zahnite doprava a prejdite popri podpere mostu k tunelu za ním. Vbehnite do tunelu a odovzdajte balíček kupcovi.
  9. Doručte balíček do Cerveza Heights. Zájdite do dvora a vložte balíček pod kontajner. Objaví sa nepriateľská konkurencia. Tu je to náročné, pretože vám dvaja zablokujú východ z dvora autom a ďalší traja sa objavia na strechách okolo vás. Ak ste vošli do dvora autom, môžete nastúpiť a pretlačiť sa von, alebo proste prebehnite popri nepriateľoch, či preskočte cez ich auto. Keď ste von z dvora, už sa môžete pohodlne kryť a postupne ich všetkých postrieľať.
  10. Doručte balíček do Beechwood City. Časovo obmedzená misia, no váš cieľ je len kúsok od miesta, kde začínate, takže vyrazte a stačí si dávať pozor na ostatné autá, aby vás nezdržali, alebo aby ste sa nevybúrali. Po krátkom úseku vbehnite do garáže a odovzdajte balíček kupcovi.

3. Zlodej áut

Po úlohe „Logging In“, v ktorej aktivujte svoju emailovú schránku, budete dostávať emaily od Brucieho Kibbutza. Chce, aby ste pre neho ukradli konkrétne autá, vždy vám napíše typ auta a pridá pre orientáciu malú fotku. Ak odpoviete na mail kladne, získate úlohu ako aktívnu a môžete ísť k označenému miestu po auto. Každé auto, ktoré ukradnete, máte doviezť do Brucieho garáže. Za odvezenie auta do garáže dostanete zaplatené (priemerne okolo tisícky dolárov) a cena závisí od toho, v akom stave auto doručíte. Cestou sa vždy môžete zastaviť v Paint ´n´ Spray a auto si nechať opraviť.
Autá máte označené na mapke, takže nie je problém ich nájsť a nemusíte sa trápiť s ich hľadaním a rozlišovaním medzi inými autami, ako to bolo v predošlých hrách, no na druhej strane to získava viac na stereotypnosti. Vozidlá, ktoré máte získať, môžu byť zaparkované (niekedy je pri nich majiteľ, buď sám, alebo aj s pomocníkmi, môžete ich zabiť, alebo proste sadnúť do auta a utiecť im, no môžu vám auto trochu poškodiť, keďže po vás budú strieľať) a vtedy ich len ukradnite (niekedy je v okolí polícia, takže vašu krádež zaznamenajú a získavate hľadanosť), alebo budú v pohybe, vtedy prenasledujte vozidlo a snažte sa ho zablokovať vašim autom, alebo do neho proste párkrát nabúrajte, potom vodič zastane a utečie (nemusíte sa o neho starať). S vozidlami sa potom môžete zastaviť v opravovni a už ich len odvezte do garáže poniže Romanovej firmy.
Keď mu odovzdáte všetkých 10 vozidiel a splníte misiu „Easy as can be“ dostanete od Brucieho SMSku, v ktorej vám ďakuje za vaše extrémne skvelé výkony pri rozšírení jeho zbierky vozidiel a že vás už cez mail ďalej nebude otravovať.
Celkovo má záujem o tri motorky (PCJ 600, Sanchez a NRG 900) a sedem áut (Feltzer, Cavalcade, Banshee, PMP 600, Patriot, Sabre GT, Intruder).


4. Samozvaný strážca poriadku

Aby ste mohli vykonávať tieto úlohy, potrebujete policajné auto. O nejaké môžete pripraviť policajtov, ktorých stretnete na cestách, môžete zavolať políciu mobilom (cez pohotovosť na čísle 911), alebo ukradnite odparkované policajné vozidlo (parkujú pri policajných staniciach). Pokiaľ vás niekto pristihne pri kradnutí policajného auta, tak po vás samozrejme pôjde polícia a musíte sa zbaviť hľadanosti. Keď je kľud, tak aktivujte v aute policajnú databázu (E) a vyberte si z možností. Pre vás sú bežne zaujímavé len dve, aktuálne zločiny a najhľadanejší zločinci.
Pri plnení vašej práce samozvaného strážcu poriadku budete musieť neraz zasahovať radikálne (streľba, výbuchy, vy nezatýkate, ale zabíjate v mene spravodlivosti), čo na vás môže privodiť nepriateľstvo polície. Nemusíte sa snažiť zbaviť hľadanosti, len čo dokončíte aktuálnu policajnú úlohu (či už bežný zločin, alebo najhľadanejšieho zločinca), tak vám hľadanosť automaticky zmizne.


4.A. Riešenie zločinov

V policajnej databáze si zvoľte aktuálne zločiny, vždy sa vám zobrazí na výber ponuka troch práve prebiehajúcich zločinov. Jeden si zvoľte a z toho sa stane vaša aktívna úloha. Po výbere zločinu máte časový limit, v ktorom sa musíte stihnúť dostať k miestu zločinu (či už k zločincom, alebo unikajúcemu autu). Keď sa priblížite k miestu zločinu, časový limit zmizne a už bez obmedzenia času môžete postupovať ľubovoľným spôsobom a ľubovoľne dlho. Neraz sú tu časové limity naozaj krátke, takže spolupracujte s mapou kvôli skratkám a nespoliehajte sa len na GPS, kvôli ktorému to nemusíte stihnúť.
Pri bežných zločinoch, ktoré máte k dispozícii, sa striedajú tri druhy zločinov, zločinec na úteku, aktivita gangu a krádež vozidla. Najjednoduchšie je zločinec na úteku. Ide o samotného zločinca, ktorý je síce ozbrojený, ale je sám, takže si ho vystriehnite a zastreľte ho, alebo ho proste prejdite autom. Aktivita zločineckého gangu spočíva samozrejme v tom, že musíte zájsť na miesto, kde je gang, čiže niekoľko nepriateľov pohromade a všetkých ich zabiť. Býva ich obvykle okolo päť, šesť a majú okrem pištolí neraz aj samopaly, či pušku. Poslednou skupinou sú zlodeji áut, obvykle ich je v aute viac než jeden a keď sa priblížite, strieľajú po vás. Ich auto je v pohybe, už keď sa k nim približujete, no kým ste na ceste (v rámci časového limitu), tak sa ešte nepohybuje príliš rýchlo. Môžete ich skúšať vybúrať, no najefektívnejšie mi prišlo proste sa k nim dostať blízko (prípadne do nich ešte vraziť, ak sa dá) a rozstrieľať ich. Ak zabijete šoféra, či príliš poškodíte auto, až začne horieť, ostaní vystúpia a môžete ich postrieľať, či zraziť.
Keď splníte 20 úloh, teda vyriešite dvadsať zločinov podľa vašej voľby (teda zlikvidujte páchateľov), tak dostanete správu, že sa z vás stal Samozvaný strážca poriadku. Tým je to vybavené, teda z pohľadu toho, čo potrebujete pre nejaké formálne ukončenie týchto misií. Ak máte záujem, môžete zločiny riešiť aj naďalej.


4.B. Najhľadanejší zločinci

V policajnej databáze si zvoľte zoznam najhľadanejších zločincov. Pre každý ostrov v hre je zoznam desiatich páchateľov, teda celkovo tridsať zločincov. Vyberte si jedného zločinca z ponuky a aktivujte jeho zložku. Tým sa vám na mape zobrazí oblasť, v ktorej sa práve nachádza. Na cestu k zločincovi nemáte žiadny časový limit, takže sa nemusíte ponáhľať a môžete si prípadne skočiť nakúpiť, ak treba. Cieľom je tak ako pri riešení zločinov spravodlivosť, teda zabitie zločinca.

Prvý ostrov:

1. Maxwell Caughlin
Keď dorazíte k Maxovi, tak práve on a jeho banda nasadnú do auta a pokúsia sa utiecť. Keďže ešte len nasadajú, môžete ich jednoducho postrieľať ešte pri aute.

2. Scott Guzowski
Scott a jeho banda sú v parku, konkrétne na plošine nad schodmi. Schody a steny vám poskytnú dostatočné krytie, takže zvoľte pomalý postup a dostanete ich jedného po druhom. Záleží aj od miesta, z ktorého prídete, ale nie je tam väčší problém.

3. Antonio Rivette
Tony a jeho ľudia sú na vlakovom nástupišti. Keď pôjdete k nim hore schodmi, máte celkom nevýhodnú pozíciu voči dvom, ktorí na vás čakajú pri schodoch, takže opatrne vstúpte a rýchlo ich odstráňte. Ostatní sú nejako zmätene roztrúsení po nádraží a nechopia sa šance, tak sa jej chopte vy a zložte ich.

4. Rodrigo Stavnes
Tento vydierač má pri sebe aj pár svojich kumpánov a skrývajú sa v prízemnej hale budovy v Steinway. No len čo k nim vstúpite, dajú sa všetci na útek, takže nemáte problémy s bojom. Len ich dožeňte a zrazte, alebo zastreľte.

5. Fernando Tisdel
Keď sa objavíte, Fernando so spoločníkmi vyrazia na útek v aute. Nie je najrýchlejšie, takže ho môžete v pohode vytlačiť, alebo rozstrieľať.

6. Tyrel Pickrel
Ľahká úloha, pretože obchodník s ľuďmi, Tyrel, je v parku úplne sám, takže sa nemáte čoho báť, dokonca o vás ani nevie, ak sa približujete od jeho chrbta, takže si môžete zvoliť ľubovoľný spôsob jeho likvidácie.

7. Preston Pecinovsky
Tento podvodník je aj so svojou bandou na dvore pri budove neďaleko striptízového klubu. Je tam celkom otvorené priestranstvo a je ich dosť, kryjúcich sa za dve autá, takže priamy vstup neodporúčam. Trochu streľby z diaľky a krytie, aby ste sa ich zbavili. Ak máte silnejšie zbrane, môžete sa pokúsiť zničiť autá, za ktorými sa kryjú. Ak sa dá niekto z nich na útek v aute, skúste ho dostať už na odchode, inak dorazte zvyšok a prenasledujte utečenca.

8. Alonso Goralski
Alonso je aj so svojím kumpánom na letisku. Cestou po okružnej dráhe pred letiskom pôjdete okolo závory, pri ktorej je chlap so zbraňou. Môžete ho zložiť už teraz, alebo nechať na neskôr. Okrem neho je tu ešte v aute sám Alonso. Zničte mu auto a zabite ho.

9. Bert Reker
Táto banda má celkom dobrú pozíciu, ukrývajú sa na šrotovisku, kde je ich pár dole na dvore a ďalší hore pri budove na terase. Dosť sa tu hodí ostreľovačka, aby ste ich aspoň pár, najmä tých hore dostali bezpečne z diaľky. Tých dole už potom dostanete v pohode aj krytím sa pri plote. Ak nemáte ostreľovačku, tak to bude len vyžadovať viac trpezlivosti a zlikvidovať najprv dolnú časť a potom sa presunúť pod terasu a vrhnúť sa na horných pánov.

10. Freddy Paparo
Len čo sa priblížite, vyrazia v aute na útek, takže je to klasická prenasledovačka a likvidácia pohyblivého cieľa.

Druhý ostrov:

1. Shon Kikuchi
Uteká pred vami na aute. Má Banshee, ale nejde naplno, takže sa hneď nevybúra. Dožeňte ho a zastreľte, ak by bol problém ho dostihnúť, mierte hlavne na kolesá, aby ste ho spomalili.

2. Jimmy Kand
Zájdite do označeného domu a na poschodí nájdete Jimmyho v byte. Leží sfetovaný na podlahe, takže žiadny problém, zastreľte ho. Ak ho hneď nezabijete, pokúsi sa o útek, ale to len na okraj, jeden z najľahších prípadov.

3. Simon Nashly
Simon a jeho banda obsadili budovu na móle 45. Pozor si dajte len pri príchode k budove, ak na vás pália zhora. Nepriatelia sú na prízemí, aj na oboch poschodiach, no sú rozdelení po jednom, takže sa len kryte za rohmi a zastreľte ich.

4. Tommy Francovic
Len čo sa objavíte, nasadne na motorku a pokúsi sa o útek. Musí prejsť okolo vás, takže buďte pripravený, nabúrajte do neho a kým sa pozviecha zo zeme, tak ho dorazte.

5. Barry Lamora
Na pobreží je s dvoma kumpánmi. Dvaja sa kryjú za múrikom a pália po vás, tak sa ich zbavte. Potom len dožeňte tretieho, ktorý sa dá na útek a dorazte ho.

6. Lino Friddell
Lino a jeho dvaja spoločníci sú v zadnej uličke medzi domami. Môžete vojsť autom aj do uličky a pokúsiť sa ich zraziť. Nebojujú, len sa pokúšajú utiecť k ich autu. Ak to náhodou niekto z nich stihne, tak len dožeňte auto a dorazte ho, no nie je problém ich vyradiť ešte predtým.

7. Juan Haimo
Toto je jedna z mále problémovejších úloh. Problém je v tom, že sú všetci traja zločinci na motorkách a ak sa príliš zdržíte pri jednom, zvyšní dvaja vám môžu utiecť a úloha je tým nesplnená. Najlepšie je preto sa snažiť a zraziť z motoriek aspoň dvoch naraz. Respektíve len do dvoch naraz, alebo tesne po sebe naraziť, z motoriek spadnú aj pri slabších nárazoch a kým sa pozviechajú, tak ich rýchlo dorazte streľbou. Potom vám už zostane na prenasledovanie len jeden, čo nie je problém.

8. Darren Covey
Priekupník so zbraňami je vo veľkej garážovej hale so svojou bandou pri troch autách. Tu záleží od vašej výbavy. Ak sa chcete len prestrieľať, tak sa priblížte, no kryť sa môžete jedine za centrálnymi stĺpmi. Je ich dosť a sú silne ozbrojení. Môžete ich likvidovať ostreľovačkou z diaľky, nemajú sa veľmi kam kryť, alebo môžete zvoliť ľahký a hlučný prístup a to bazuku, alebo granáty a zamerať sa na ich autá.

9. Leo Brodell
Leo a jeho banda sú rozmiestení v jednom dome. Zvoľte proste hlavný vchod a opatrne postupujte po schodoch. Pár nepriateľov vás čaká s brokovnicami aj na medziposchodiach. Prebojujte sa až na strechu, kde zabite zvyšných nepriateľov.

10. Christov Mahonvic
Títo sa skrývajú v budove kde parkujú smetiarske autá. Je to veľká hala a nepriatelia sú na prízemí za kontajnermi, aj na poschodí, na kovovej ochodze. Stačí sa kryť pri vchode a likvidovať ich jedného po druhom. Ak máte poruke aj niečo silnejšie, môžete odpáliť smetiarske auto a zbaviť sa tak tých, ktorí sa za ním kryjú. Obvykle tam zbehnú zločinci zhora, pokiaľ nevchádzate do haly.

Tretí ostrov:

1. Marty Boldenow
Skupinka darebákov je na parkovisku za domami. Jeden na plošine má raketomet, no zvyčajne sa odpáli sám. Môžete k autám hodiť nejaké granáty na preriedenie a potom sa kryte za kontajnerom a dorazte zvyšok.

2. Noel Katsuda
Zájdite k dvoru, kde celkom otvorene stoja dobre vyzbrojení nepriatelia. Neodporúčam hlavný vchod, obďaleč si radšej prelezte múr a kryte sa za kontajnery a haraburdy. Dvom, čo sa kryjú za vrakom auta, môžete hodiť granát a ostatných len postrieľajte.

3. Rodney Mceniry
So svojimi kumpánmi sa skrývajú v zadnej uličke medzi budovami. Stačí ísť od ulice, kryť sa za rohmi budov a likvidovať ich jedného po druhom.

4. Glenn Lushbaugh
Glenn aj s parťákom sa po vašom príchode dajú na útek autom. Jeho parťák sa celkom agresívne bráni. Buď sa zamerajte na pasažierov, alebo na kolesá a potom po spomalení len zložte posádku, alebo odpáľte celá auto.

5. Phil Bacerra
Keď dorazíte, darebáci sa dajú na útek v dvoch dodávkach. Sú to pomalé vozidlá, takže sa po príchode zamerajte na jedno vozidlo, opäť buď kolesá, alebo vodič a rýchlo ho zničte. Potom už len klasicky sledujte druhé vozidlo, dostihnite ho a zničte.

6. Sergi Szerbin
Dorazte k miestu, kde sú zločinci zoskupení na ploche medzi budovou a nadjazdom. Najlepšie je zastať za múrom nadjazdu a tento múr využiť ako krytie. Vybehnite hore a postupujte nadol a môžete nepriateľov pekne z úkrytu z vyvýšeného miesta likvidovať jedného po druhom.

7. Danny Hatmaker
Zájdite do dokov. Nepriatelia sú pri troch veľkých nádržiach, väčšina je na plošine pri nich, pár ich je v okolí, na ceste a na budove. Plošina sama o sebe vám poskytne isté krytie na zlikvidovanie viditeľných cieľov. Keď padnú, vylezte na plošinu a dorazte zvyšok. O nádrže sa nemusíte trápiť, akurát vám, no aj nepriateľom, poskytnú isté krytie.

8. Mervin Eskuchen
Zločinci sa dajú pri vašom príchode na útek v dvoch autách. Majú patriotov, čiže silné autá, čo veľa znesú. Len čo dorazíte, zamerajte sa na šoféra v najbližšom voze, zničte ho a potom sa venujte druhému. Prípadne pri príjazde môžete využiť raketomet.

9. Frederick Harrison
Táto banda sa ukrýva na moste. Zájdite k miestu, kde vás jeden čaká pod mostom. Nájdite schody, ktoré vedú hore na most, cestou sú na schodoch dvaja nepriatelia a jeden na pravej plošine. Všetci ostatní sú hore. Na niektorých miestach na vás dovidia a pália po vás, rovnako po vás pália aj keď budete vystupovať po schodoch, no je dosť obtiažne dostať sa na nich zdola, takže vybehnite po schodoch aj za cenu pár rán až úplne hore. Tam budete na ich úrovni, kde ich už ľahko dostanete.

10. Keenan Burdett
Posledná parta sa skrýva v podlažnom parkovisku. Po pár nepriateľoch je na niektorých podlažiach a poslední sú úplne hore. Tu máte viacero možností, kryť sa pri múroch, z diaľky použiť ostreľovačku, pokúsiť sa ich zrážať autami. Je tu dosť otvorený priestor, takže sa na vás ľahko nedostanú a vy môžete experimentovať.


5. Pretekár

Potom, čo splníte pre Brucieho Kibbutza úlohu „No. 1“, získate prístup k ilegálnym pretekom áut, ktoré sa konajú v meste. Stačí zavolať mobilom Bruciemu a spýtať sa na závody, ak sú nejaké k dispozícii, automaticky sa vám spustí závod ako misia a môžete zájsť na štartovaciu pozíciu. Celkovo je okruhov 9, tri na každom ostrove (prvý ostrov: Dukes Boulevard, Airport Run, South Broker; druhý ostrov: Road to Bohan, South Algonquin, Star Junction; tretí ostrov: North Alderney, South Alderney, Elevated).
Každý okruh má tri kolá, len jeden na druhom ostrove (Star Junction) a jeden na treťom ostrove (North Alderney) majú päť kôl. Je šesť pretekárov vrátane vás a samozrejme musíte doraziť v poslednom kole do cieľa prvý. Za víťazstvá máte po päťsto dolárov. Keď zvíťazíte vo všetkých troch pretekoch na danom ostrove a zavoláte Bruciemu, tak vám povie, že nie sú žiadne ďalšie preteky k dispozícii. Stačí vám zájsť na ďalší ostrov a opäť mu zavolať a spustia sa ďalšie preteky. Keď zvíťazíte vo všetkých deviatich pretekoch, dostanete od Brucieho SMSku, že ste boli vyhlásený za šampióna pouličných pretekov a už nemáte kam vyššie stúpať, no ak máte záujem, tak si môžete jednotlivé preteky zopakovať, no už len pre potešenie a finančnú odmenu.
Na pretekanie potrebujete samozrejme rýchle autá, stačí sa obzerať po uliciach, najrýchlejšie bývajú dvojdverové, športovo upravené autá (napríklad Banshee, či Comet). Pri pretekoch nejde ani tak o samotnú rýchlosť auta, ale aby malo dobré zrýchlenie, pretože ísť na plnú rýchlosť znamená, že sa kvôli prazvláštnemu chovaniu fyziky vybúrate. V plnej rýchlosti sa horšie vyberajú zákruty a stačí menší náraz a stočí vás. Zvlášť pri okruhoch, ktoré sú v krátkych, úzkych uliciach s častými zákrutami je vhodné ísť pomalšie (relatívne pomalšie, sú to preteky a máte rýchle auto) a občas si pribrzdiť (a vtedy je vhodné, keď máte auto, čo zrýchli v krátkej dobe). Pri okruhoch po diaľniciach okolo centra, po mostoch a podobne si môžete dovoliť vyššiu rýchlosť. Stačí spoznať trasu, aby ste vedeli, kde sú nebezpečnejšie úseky a nie je problém zvíťaziť. Dobre sledujte zo začiatku minimapku a checkpointy, aby ste vedeli, kadiaľ povedie trasa.


6. Náhodné stretnutia

Náhodné stretnutia sú niečo ako vedľajšie misie, ktoré plníte pre postavy, ktoré náhodne stretnete pri postupe mestom. Teda tieto postavy sa neobjavujú úplne náhodne, sú vždy na rovnakých miestach, ale nemáte ich zobrazené na mape (len keď ste v ich tesnej blízkosti, tak sa zobrazia na mape), takže ich treba pohľadať. Keď narazíte na takúto postavu, tak sa k nej stačí priblížiť a automaticky sa s vami pustí do reči a sprístupní sa vám tak úloha súvisiaca s danou postavou. Postavy sa objavujú až postupne, ako prechádzate príbehové misie. Na prvom ostrove stretnete Briana, Badmana, Mela a Ilyenu Faustinovú. Na druhom ostrove stretnete Hossana, Saru, Phatosa, Jeffa, Cherise, Clarenca a Marnie. Na treťom ostrove sú to Ivan, Grace a Eddie Low. Postavy sú v návode uvedené podľa ostrovov, ale nájdete ich v rôznom poradí (aj ďalšie stretnutia s niektorými, ktoré môžete stretnúť viackrát, sú rôzne), no pri každej je uvedené, kedy a kde sa vám objaví.

Brian
Po prvých misiách pre Romana môžete Briana stretnúť blízko Romanovej taxikárskej firmy. Osloví vás a robí si srandu, je sfetovaný. Napokon vám dá 100 dolárov a odíde.

Brian 2
Po pár hracích dňoch môžete neskôr stretnúť Briana opäť, tentokrát sa zdržuje o ulicu nižšie od vášho bytu, smerom k pláži (oblasť Hoove Beach). Práve si ide kúpiť ďalšiu dávku a poprosí vás, aby ste ho pre istotu sprevádzali. Odvezte ho teda na miesto stretnutia, počkajte si kým nakúpi a odvezte ho preč. Jednoduché a dá vám za to ešte aj 200 dolárov.

Brian 3
Po dlhšej dobe (približne herný týždeň. Prejdite si proste pár príbehových misií a dajte mu čas) sa Brian objaví na rohu budovy pri hlavnej ceste, oproti bloku budov, v ktorých je aj obchod so zbraňami (stále na prvom ostrove). Brian vám povie, že bol na liečení (preto sa zrejme dlhšie neukázal) a že už je čistý. No chce ešte vyrovnať dlh so svojim dílerom a poprosí vás opäť o spoločnosť. Zavezte ho na miesto stretnutia. Tam vám povie, nech počkáte v aute a sám ide za dílerom. Díler s kumpánom ho napadnú, tak vyrazte a zabite ich. Brian je zachránený, tak ho už len odvezte domov. Tam vám poďakuje a dostanete aj za odmenu 500 dolárov.

Badman
Badman sa na ulici objaví až po splnení úlohy „Shadow“. Badman sedí na lavičke pred lekárňou neďaleko vlakového nádražia, je to pri hlavnej ceste, ktorá prechádza hornou časťou ostrova, na severnej strane ostrova, neďaleko odbočky na most, z ktorého je prístup na centrálny ostrov, aj na severný ostrovček.
Badmana štve parta Rusov, ktorí si veľmi dovoľujú. Hoci sú to vaši krajania, keď to preháňajú a vyskakujú si na vášho kamoša, tak je to moc a tak ponúknete Badmanovi pomoc. Zožeňte auto a odvezte sa s Badmanom k uličke, kde sa skrýva ruský gang. V uličke máte kontajnery a rohy budov, takže priestoru na krytie je dosť. Zabite všetkých nepriateľov. Posledný sa môže dať na útek, tak za ním vyrazte a dorazte ho. Potom vám už len Badman poďakuje a za pomoc vám dá 500 dolárov.

Mel
Mel sa objaví, až keď splníte úlohy pre Mannyho Escuela. Choďte v Hoove Beach na sever po ulici, na ktorej ste mali váš prvý byt. Povyše ruského obchodu s oblečením postáva pri policajnej stanici Mel.
Pamätá si vás z baru, kde ste sa stretávali s Vladom, keď ste pre neho robili pár úloh. Vie, že bol ožran, no teraz tvrdí, že sa zmenil, nepije a venuje sa rozvoju pozitívneho myslenia. To zahŕňa, aby sa ospravedlnil a vyplatil chlapa, ktorého kedysi svojimi dlhmi naštval. Poprosí vás o doprovod. Keď tam dorazíte, zistíte, že čakajúci muži sú na Mela viac než naštvaní a chcú ho zabiť bez ohľadu na jeho postoj. Takže vytiahnite zbraň a zabite troch chlapov na parkovisku. Potom len odvezte Mela naspäť na miesto, kde ste sa stretli. Dá vám 500 dolárov, ktoré chcel dať tým, čo vás napadli a rozlúči sa.

Ilyena Faustin
Manželka Mikhaila Faustina, ktorého ste zabili, sa objaví po misii „The Puerto Rican Connection“.Nájdete ju na móle na pláži, neďaleko bowlingovej haly, je to južne od miesta vášho prvého bytu.
Ilyenu ste už stretli, kedysi ste si dali v dome jej manžela čaj. Ilyena má dosť problémov po smrti svojho manžela, je bez peňazí, bez domu (všetko vďaka vám) a ešte aj problémy s dcérou. Nechce od vás inú pomoc, len postarať sa o priateľa jej dcéry Anny, pretože je to slizák a bojí sa, že z nej chce spraviť ľahkú devu. Anna nemá vkus na chlapov, zrejme mal o nej jej otec pravdu. Ešte vás Ilyena poprosí, aby ste ho nezabíjali, zabíjania vraj už bolo dosť. Zájdite teda na označené miesto, kde stretnete Anninho frajera a pohovorte si s ním. Rozhodne odmieta vzdať sa Anny a keď mu pohrozíte, dá sa na útek. Teraz sa rozhodnite, môžete ho zabiť streľbou (hoci vás Annina matka prosila, aby ste už nezabíjali), alebo ho dožeňte a zmláťte ho päsťami, čo síce prežije, ale sľúbi vám, že už dá Anne pokoj. Neskôr vám Ilyena zavolá a poďakuje za vaše úsilie (s ohľadom na to, či ste chlapa zabili, alebo nie).

Hossan
Váš priateľ Hossan (od ktorého ste dostali aj email) sa objaví na prostrednom ostrove po splnení misie „The Puerto Rican Connection“. Nájdete ho predávať kabelky na rohu pod veľkou budovou, pri ktorej je aj vstup do metra, je to na rozhraní oblastí Suffolk a Meat Quarter.
Pohovoríte si, keď mu zazvoní mobil. Má si ísť vyzdvihnúť peniaze za jednu službu a požiada vás, aby ste mu robili spoločnosť. Odvezte ho na miesto stretnutia. Tam počkajte v aute, kým si pôjde po peniaze. No chlap ho podvedie, udrie ho a utečie. Keď k vám Hossan nasadne, prenasledujte chlapa. Má auto Banshee, takže je rýchly, ale aj nestabilný, keď do neho nabúrate. Dožeňte ho a zabite. Vezmite si peniaze, ktoré z neho vypadnú, to je Hossanova odmena. Cestou ste zrejme získali hľadanosť kvôli boju na ulici, tak sa zbavte polície a keď bude kľud, odvezte Hossana do ním zvolenej uličky. Za pomoc vám dá zo svojej platby 500 dolárov.

Sara 1
Táto slečinka sa objaví na prostrednom ostrove po splnení misie „The Puerto Rican Connection“. Nájdete ju o pár ulíc ďalej od miesta, kde ste našli Hossana.
Oslovte ju a posťažuje sa vám, že už nie je taká kočka, ako bývala, všetko ju štve a ešte sa aj rozvádza s bohatým manželom, ktorý však v posteli za nič nestál. Napokon vás len požiada, aby ste ju zaviezli domov. Zožeňte si auto a hoďte ju domov. Keď zastanete pred jej domom, tak vystúpi a odíde. Vás napadne jej žiarlivý manžel. Môžete ho zabiť, môžete ho len zbiť päsťami, kým neutečie, alebo utečte v aute vy. Odmena žiadna, ste predsa gentleman.

Sara 2
Zakrátko po prvom stretnutí ju nájdete na juhovýchode prostredného ostrova, postáva pred budovou Mólo 45. Pri nej ste už mohli byť v rámci vedľajších misií.
Keď sa zastavíte pri Sáre, veľmi si vás nepamätá, no keď sa jej pripomeniete, tak má na vás ďalšiu prosbu. Chce, aby ste zabehli do obchodu Perseus a priniesli jej odtiaľ balíček. Zájdite tam a oslovte predavača. Balíček je prichystaný, no chce zaň 500 dolárov. Zaplaťte teda a vráťte sa s balíčkom naspäť na mólo. Odovzdajte jej ho a dostanete za odmenu 1000 dolárov, takže po odrátaní nákladov máte z tržby čistý zisk 500 dolárov.

Pathos 1
Tento čierny raper je na prostrednom ostrove, kde sa zjaví po splnení misie „The Puerto Rican Connection“. Nájdete ho uprostred ostrova pri ceste, na mieste, kde sa dve hlavné cesty križujú a na mape to vyzerá ako písmeno X. Tam postáva na východnej strane križovatky, neďaleko Burger Shotu.
Začnete sa zhovárať o jeho rapovaní, keď sa objavia dvaja típci, ktorí začnú Pathosa urážať a keď sa na nich vrhne, začnú ho mlátiť. Pomôžte mu a zabite tých dvoch. Poďakuje vám a odíde.

Pathos 2
Po čase stretnete Pathosa opäť na križovatke v tvare X, ako predtým, akurát teraz trochu zmení pozíciu a presunie sa trochu vyššie.
Začnete sa opäť zhovárať a opäť vás vyrušia jeho neprajníci. Tentokrát na to idú tvrdšie a rovno začnú strieľať. Pathos to schytá. Neváhajte a zabite ich. Keď obaja padnú, získajte nejaké auto, do ktorého si Pathos nastúpi. Odvezte ho do neďalekej nemocnice, kde vystúpi a poďakuje vám. Neskôr od neho dostanete aj e-mail.

Jeff 1
Jeff sa objaví po splnení misie „Photo Shoot“. Nájdete ho v hornej časti ostrova nad parkom. Zájdite o ulicu vyššie od parku a choďte na východ, proste severovýchodne od parku.
Na rohu budovy nájdete Jeffa, ktorý je rozčúlený, pretože si myslí, že ho jeho žena podvádza. Požiada vás, aby ste ju sledovali. Keď Jeff odíde, nastúpi jeho žena s nejakým chlapom do auta. Vy nastúpte do auta, ktoré je hneď pri vás a sledujte ich. Nemusíte dodržiavať žiaden bezpečný odstup, len do nich nenabúrajte. Sledujte ich až ku kaviarni SuperStar, kde vystúpia. Vojdite za nimi do kaviarne a vybehnite schodmi na poschodie. Nemusíte sa k nim ani približovať, stačí vytiahnuť mobil na schodoch a odfotiť ich. Pošlite fotku Jeffovi a vyjdite opäť von na ulicu. Von zavoláte Jeffovi, ktorý je rozčúlený, hoci podľa vás to nevera byť nemusí. Pošle vám na účet 1000 dolárov.

Jeff 2
Keď začnete plniť misiu „Final Interview“, prípadne po jej dokončení vám zavolá Jeff (samozrejme za predpokladu, že ste s ním už mali prvé stretnutie). Chce sa s vami stretnúť, potrebuje pomoc. Zájdite teda na označené miesto a vstúpte do podzemných garáží. Zájdite k Jeffovi a zistíte, že zabil svoju manželku, lebo si myslel, že je mu je neverná. Hoci by som radšej zabil Jeffa, v rámci misie mu máte pomôcť, takže nasadnite do jeho auta a choďte sa ho zbaviť. Telo jeho ženy je na zadnom sedadle a do kufra ho nemôžete dať proste preto, že to tvorcovia hry nedovolia, takže si cestou dávajte pozor na políciu, ak pôjdete okolo policajtov, môžu si všimnúť telo a začnú vás prenasledovať. Našťastie to však k označenému miestu nemáte ďaleko, je to len pár ulíc a dostanete sa na breh rieky. Tam sa rozbehnite veľkou rýchlosťou oproti vode a vyskočte z auta (F). zbavením sa auta s telom je misia splnená. Za odmenu vám dá päť tisíc, ktoré ste žiadali.

Jeff 3
Po dlhšej dobe (pár misií) sa Jeff opäť objaví, tentokrát pri Little Italy. V uličke nad podnikom, v ktorom prijímate úlohy pre Raya Boccina. Je to severozápadne od predajne zbraní.
Nájdete Jeffa, ako špehuje ďalekohľadom svoju novú manželku, pretože je presvedčený, že mu je aj ona neverná. Chce, aby ste ju zabili. Samozrejme odmietnete, je jasné, že Jeff je chorobne žiarlivý. Vaše odmietnutie ho naštve a rozbehne sa, že sa o to postará sám. Keď bude prechádzať cez cestu, zrazí ho auto. Dostal, čo si zaslúžil. Potom si len vezmite peniaze, ktoré z neho vypadli (okolo 600 dolárov). Muž, čo ho zrazil, to ohlási úradom a odíde. Tým je toto stretnutie ukončené a môžete odísť.

Cherise
Cherise ste predtým stretli pri misii „Ruff Rider“ pre Dwaynea. Je to jeho bývalé dievča a v rámci misie ste mali možnosť ju zabiť. Ak ste tak nespravili, pretože nie ste vrah, tak sa objaví v meste po splnení všetkých misií pre Playboya X. Nájdete ju v meste pri budove, ktorá je medzi blokom s internetovou kaviarňou a obchodom s odevmi a blokom kde je Pay´n´Spray. Západne je váš dom.
Keď sa zastavíte pri Cherise, tak sa vám posťažuje, že hoci by chcela žiť normálne, láka ju nebezpečie a opäť si našla divokého frajera, no ten ju mláti. Rozhodnete sa, že to tak nenecháte. Nastúpte do auta, naložte Cherise a vyrazte k označenému miestu, kde sa zdržuje jej frajer. Zájdite k nemu a skúsite mu dohovoriť, no on kašle na vaše reči. Môžete ho potom buď rovno zastreliť, alebo (Cherise vás prosila, aby ste ho nezabíjali) ho môžete proste stĺcť päsťami. Zájdite potom za Cherise, ktorá čaká pri aute a oznámte jej výsledok, na ktorý zareaguje podľa toho, ako ste s jej bývalým frajerom naložili.

Marnie Allen 1
Nájdete ju v juhozápadnej časti ostrova. Je v malom parku s fontánou povyše prístavu, poniže ulice, na ktorej je o pár blokov viac na sever v Little Italy podnik, kde vám zadáva úlohy Ray Boccino. Je to taký trojuholníkový priestor medzi ulicami.
Marnie je zúfalá feťáčka, ktorá potrebuje ďalšiu dávku tak zúfalo, že sa vám ponúka za pár drobných. Vy jej štedro ponúknete peniaze a ona vás ešte požiada, aby ste ju odviezli na miesto, kde by mohla niečo zohnať. Len nasadnite do auta a odvezte ju na určené miesto, kde ju vyložíte a dáte jej ešte aj 500 dolárov.

Marnie Allen 2
Na severnej strane ostrova je veľký park. Parkom prechádza cesta. Choďte po nej na západ a o dva bloky ďalej od parku, na konci cesty (nie až na diaľnici) je Marnie.
Povie vám, že už je čistá a chce sa zmeniť, chce sa vrátiť k rodičom, no bojí sa, pretože naštvala nejakých grázlov z jej okolia. Poprosí vás, aby ste ju odviezli na stanicu. Len s ňou nasadnite do auta a odvezte ju na určené miesto. Tam vystúpi a vy jej na cestu dáte ešte 500 dolárov. Hotovo. O nejaký čas dostanete od nej email, kde vám ďakuje za pomoc a píše, že sa vrátila domov a robí si školu, bude z nej psychologička. A máte za sebou dobrý skutok.

Clarence
Clarenca ste stretli pri misii „Holland Nights. Mali ste možnosť ho zabiť, no ak ste ho nechali žiť, objaví sa na druhom ostrove potom, čo splníte misiu „Blood Brothers“. Nájdete ho na severe ostrova, nad veľkým parkom. O dve ulice nad parkom je blok so štyrmi štvorcami (na mapke), je to ulica napravo od bloku s internetovou kaviarňou a obchodom s odevmi. Tam ho nájdete stáť na chodníku.
Keď sa k nemu priblížite, začne hneď frajeriť, či si pamätáte na neho, ako prosil o život. Povie vám, že sa zmenil a bude hrať drsnejšie. Napadne vás. Má zbraň, tak sa s ním nemazlite, vyberte zbraň a zastreľte ho. Jeho chyba, že si nevie vážiť druhú šancu, tak ako zvyšní dvaja, ktorým ste darovali život. Môžete si vziať peniaze, ktoré po ňom na chodníku zostanú a tak vám bude odmenou aspoň okolo 700 dolárov.
Eddie Low 1
Eddie je v severozápadnej časti ostrova. Orientujte sa podľa Pay´n´Spray. Odtiaľ choďte na západ a Eddieho nájdete v uličke medzi domami pri poslednej ulici, ktorá prechádza popod diaľničný nadjazd. Nájdete ho tam okolo polnoci.
Eddie je od počiatku evidentne narušený. Po uletenom rozhovore vás poprosí, aby ste ho odviezli do dokov. Zavezte ho tam na určené miesto. Eddie si len odbehne k vode, do ktorej hodí svoju tašku a vráti sa k vám. Ešte chce, aby ste ho odviezli do Westminsteru. Zavezte ho tam. Na mieste vystúpi a odíde. Odmenu nedostanete žiadnu, hoci vám ju na začiatku sľúbil.

Eddie Low 2
Druhýkrát na Eddieho narazíte juhozápadne od miesta, kde ste ho stretli prvýkrát. Juhozápadne je internetová kaviareň. Od kaviarne choďte hore ulicou na sever a zabočte na prvej odbočke doľava. Tam je Eddie v bočnej uličke medzi domami. Nájdete ho tam okolo polnoci.
Eddie je už úplne mimo a po krátkom rozhovore vás napadne. Proste ho zabite. Môžete ho zastreliť, alebo ak nechcete upútavať pozornosť, tak ho dobite päsťami, či nestrelnou zbraňou. Zostane po ňom pár bankoviek (okolo 450 dolárov), čo je vašou odmenou.

Ivan
Ivana ste predtým stretli pri misii „Ivan the not so Terrible“. Mali ste tam možnosť ho zabiť, ale keďže ste dobrák, tak ste ho nechali žiť. Teraz ho nájdete v meste na treťom ostrove, je severovýchodne od internetovej kaviarne, v ulici križujúcej dvojprúdovú hlavnú cestu.
Ivan vám ďakuje, že ste mu otvorili nové možnosti života. Živí sa ako úžerník. Práve je na ceste vyzdvihnúť si peniaze, ktoré požičal a navrhne vám, aby ste šli s ním. Nasadnite do auta a odvezte ho na neďaleké miesto stretnutia. Tam si žiada od istej bandy naspäť svoje peniaze, no tí mu ich odmietnu vrátiť a keď sa do toho zamiešate, napadnú vás. Pozabíjajte ich. Pozor na dvoch, čo sú nad vami, na streche a požiarnom schodisku. Zbavte sa ich a potom už v pohode dorazte ostatných v uličke. Potom len oslovte Ivana, ktorý vám poďakuje za opätovnú záchranu a dá vám 1000 dolárov.

Grace
Pár dní potom, čo splníte úlohu „Diamonds are girl´s best friends“, bude Grace na treťom ostrove na ulici západne od predajni zbraní a Pay´n´spray, dve ulice nižšie od internetovej kaviarne. Keď vás zbadá, tak je samozrejme naštvaná za to, že ste ju uniesli a poštve na vás svojich ľudí. Proste ich pozabíjajte, kryte sa najprv za múrik a odtiaľ postupne likvidujte nepriateľov pred domom a na terase. Odmenu samozrejme nemáte žiadnu, no môžete obrať zabitých a získate nejakých 850 dolárov.


7. Vrah

Po misii „Truck Hustle“, čo je prvá úloha pre Phila Bella, vám dá Phil kontakt na osobu (Fixer), ktorá má prácu pre niekoho, ako ste vy. Zadávacia oblasť je vždy rovnaká, je to telefónna búdka, cez ktorú budete kontaktovať zadávateľa a ten má pre vás úlohy týkajúce sa likvidácie konkrétneho cieľa / cieľov. Pri aktivovaní každej úlohy, máte za plotom, pred ktorým je telefónna búdka, výbavu pre danú úlohu. Vždy je tam nepriestrelná vesta a nejaká zbraň. Úloh je celkovo deväť a keď splníte všetkých deväť, tak vám váš kontakt oznámi, že ďalšie úlohy pre vás nemá, pretože v tejto oblasti je dôležité vedieť, kedy skončiť.


7.1. Water Hazard

Výbava: Ostreľovačka.
Váš cieľ je na lodi, ktorá kotví neďaleko brehu. Zájdite k miestu a z brehu pekne dovidíte na loď, na ktorej sú traja muži. Váš cieľ je len jeden z nich. Môžete ho zabiť ostreľovačkou a potom utiecť pred paľbou jeho spoločníkov, alebo môžete odpáliť raketometom celú loď a vyradiť ich všetkých naraz.

Odmena: 3000 $.


7.2. Taken Out

Výbava: Samopal.
Váš cieľ je v limuzíne, ktorá jazdí po meste a sprevádzajú ju dve vozidlá (Huntley Sport) s ochrankou. Limuzínu nezastavíte, ak sa pred ňu postavíte, proste vás obíde. Neoplatí sa ani veľmi dobiedzať, pretože ochranka je prekvapivo schopná a obe vozidlá sa po vás hneď vrhnú a nejakí ochrankári so zbraňami sú aj v limuzíne. Ak chcete, môžete najprv vyradiť vozidlá s ochrankou a potom rozstrieľať limuzínu, no najjednoduchšie a najefektívnejšie je použiť raketomet, presnou ranou zničiť limuzínu a utiecť pred ochrankou.

Odmena: 3000 $.


7.3. Hook, Line and Sinker

Výbava: Samopal.
Váš cieľ je na motorovom člne spolu s jedným spoločníkom. Zájdite na breh, no ich loď je ďaleko a nedovidíte na nich poriadne ani s ostreľovačkou. Nasadnite na čln, ktorý tu máte prichystaný a smerujte k nim. Keď sa trochu priblížite, môžete použiť z kratšej vzdialenosti sniperku a zložiť ho. Ak sa priblížite viac, tak sa dajú na útek a tým pádom sú sniperka, aj raketomet, náročnejšie na použitie a tak je potom vhodnejšie ich len odohnať a zabiť priamou streľbou.

Odmena: 3000 $.


7.4. Industrial Action

Výbava: Ostreľovačka.
Vaše ciele sú v továrni Globe Oil. Je to rafinéria a nepriatelia sú na jej streche a veži. Niektorých môžete dostať ostreľovačkou aj zo zeme, ale len minimum. Vyjdite zo zadnej strany budovy hore schodmi a odtiaľ zo schodov a zo strechy zlikvidujte ostreľovačkou väčšinu nepriateľov, ktorí sú na vežiach a spájacom moste povyše vás. Napokon len vybehnite po schodoch zo strechy na vežu a už inou zbraňou zbližša zlikvidujte posledných nepriateľov, ktorých ste nemohli zamerať zdola. Pri nich som na spojovacom moste našiel batoh, v ktorom bolo desaťtisíc dolárov. Keď všetci padnú, úloha je splnená.

Odmena: 7500 $.


7.5. Derelict Target

Výbava: Brokovnica.
Vaše ciele sú v starej budove v meste. Na mape máte tri ciele, ale okrem nich je v budove aj hromada členov ich gangu, ktorých na mape nemáte. Keď prichádzate zo zadnej strany, môžete zahliadnuť jeden z cieľov cez okno. Ďalší cieľ je na prízemí, tiež ho môžete zamerať. Dole je skupina nepriateľov, tak môžete hodiť pár granátov k autám, pri ktorých stoja a zbaviť sa väčšej skupiny. Potom len vstúpte do budovy (alebo zbehnite najprv do dolnej časti, ak vám unikol spodný cieľ) a prebojujte sa postupne cez hromadu nepriateľov (využite na poschodiach výbušné kanistre) až na horné poschodie, kde je váš posledný cieľ (prípadne cestou zničte aj druhý cieľ, ak ste ho nedostali cez okno zvonku). Je pravdepodobné, že pri tejto veľkej prestrelke získate hľadanosť polície, takže až sa zbavíte všetkých troch cieľov, dajte sa hneď na útek.

Odmena: 4000 $.


7.6. Dead End

Výbava: Granáty.
Váš cieľ je vo vozidle Patriot. Môžete ho buď rozstrieľať za jazdy, alebo po chvíli, keď zastane, alebo ho rovno odpáliť raketometom. Priama a jednoduchá úloha.

Odmena: 6500 $.


7.7. R.U.B. Down

Výbava: Samopal.
Vaše ciele sú v prechodovej uličke pri motorkách. Ak sa priblížite, dajú sa niektorí na útek a niektorí vás napadnú. Kým sa dostanete cez útočníkov, tí na motorkách vám utečú a to značí nesplnenie misie. Preto je najvhodnejšie vyradiť ich niečím silným hneď zo začiatku. Vhodný sa javí raketomet, hoci s tým som mal trochu problémy ich poriadne trafiť (pri bežných vozidlách sa mi s ním strieľalo v pohode). Najľahšie je hodiť im tam z diaľky, než vás zbadajú, rovno dva granáty, prvý ich oslabí a druhý dorazí. Potom tam len nabehnite a dorazte tých, čo to prežijú skôr, než stihnú zareagovať.

Odmena: 4000 $.


7.8. Migration Control

Výbava: Raketomet.
Váš cieľ je pri helipade. Keď tam dorazíte, pôjde akurát zo svojho auta do helikoptéry. Má tam aj pár ochrankárov. Rovno ho cestou do helikoptéry môžete zabiť samopalom, či ostreľovačkou. Ak sa vám to náhodou nepodarí, tak na helikoptéru použite granáty, či raketomet.

Odmena: 3000 $.


7.9. Bailing Out for Good

Výbava: Pištoľ.
Váš cieľ nastupuje do vozidla pred policajnou stanicou. Môžete ho dostať ostreľovačkou, či samopalom, ešte než nastúpi do auta. Inak buď zničte auto raketou, alebo ho prenasledujte a rozstrieľajte.

Odmena: 3000 $.


8. Priatelia

Niektoré osoby, na ktoré narazíte v hre sa môžu stať vašimi priateľmi. Respektíve najprv sa stanú vašimi známymi. Aby ste sa spriatelili, musíte im venovať čas, rozprávať sa s nimi, podnikať spoločné aktivity, proste – priateliť sa. Zo začiatku je to naozaj zaujímavý prvok a spríjemnenie hry, ale pokiaľ si tie priateľstvá chcete aj udržať, je to časom oštara, ktorá vás zdržuje, keď sa chcete venovať misiám, alebo len tak prezerať mesto. Zaujímavé sú tieto výlety zo začiatku najmä preto, že je naozaj veľa rozhovorov medzi postavami, ktoré sú originálne, neopakujú sa a väčšinou odhalia niečo z minulosti, či charakteru vašej postavy, alebo postavy, s ktorou ste si vyšli. Každá postava má niečo rada viacej a niečo menej, čo konkrétne zistíte pri hraní. V štatistikách si môžete pozrieť percentuálne vyjadrenie toho, nakoľko ste s danou postavou priateľmi. Ak sa dlho s postavou nestretávate, klesá jej priateľstvo voči vám. Ak ste sa dlho neozvali, môže vám zavolať ona. Ak nezdvihnete, klesne priateľstvo, ak zdvihnete a odmietnete vyraziť si von, tiež vám klesne priateľstvo. V menu telefónu si môžete vypnúť zvonenie, čím sa vám nik nedovolá a nestrácate tak priateľstvá a nemusíte sa nimi zdržiavať. Toto sa hodí, pokiaľ sa niekam chcete dostať, hľadáte niečo konkrétne, alebo si len tak jazdíte a nechcete byť rušení. Problém je totiž v tom, že postavy sa vám ozývajú každých pár misií a chodiť každú chvíľu na biliard, či opiť sa je časom nuda. Na druhej strane je výhodou to, že keď ste s postavami dobrý priateľ (v rozmedzí 75 – 100%), tak vám poskytne isté výhody.
Ak si aj chcete udržiavať priateľstvá, rozmyslite si, čo sa vám viac oplatí, či skočiť na rýchly obed (najrýchlejšie strávený čas), ktorý možno až tak neuspokojí, alebo si dať dlhú hru, ktorá zase združuje, no viac zvýši priateľstvo. Pokiaľ vám postava nevolá sama, tak jej zavolajte vy. Taktiež sa pri volaní naučíte denný režim postáv, slušné ženy, ale aj niektorý chlapi väčšinou v noci spia a nie sú nadšení, keď im voláte o polnoci, no taký Packie zase vyspáva po preflámovaných nociach celé doobeda a podobne.
Vyskúšať môžete všetko, vezmite niekam postavu, no vždy ju musíte potom aj odviezť domov, aby sa výlet počítal za „splnený“. Ísť s postavou do reštaurácie (napríklad Roman má rád Burger Shot, Jacob Cluckin Bell, Dwayne klasické reštaurácie, ako bola tá pri vašom prvom dome), Brucie nóbl reštaurácie (kaviareň SuperStar)). Jedenie je rýchle a lacné. Môžete ísť do vinárne, či krčmy a opiť sa. Toto je dosť zdržiavacie, pretože vždy vyjdete opitý a točí sa s vami svet, máte problém chodiť, nie to ešte šoférovať. A ak vás uvidí polícia ako šoférujete opitý, začne vás prenasledovať. Môžete sa ísť zahrať (bowling, biliard, šípky). Môžete si ísť pozrieť predstavenie do kabaretu, či do divadla, čo je tiež pomerne rýchle odbavenie výletu. Môžete ísť do striptízového klubu. Tam stačí vojsť a po chvíli zavolať vášho spoločníka a odísť, nemusíte (ale samozrejme môžete) minúť doláre na súkromný tanček v zadnej miestnosti. No a ešte špeciálne výlety máte u Brucieho – s tým môžete ísť na výlet loďou, alebo helikoptérou. Vždy vezme nejaké slečny a šoférom ste vy. Cieľom je zájsť k nejakej zaujímavosti, prezrieť si ju a vrátiť sa. Po návrate je výlet „splnený“, vy si môžete ísť po svojom a Brucie si ide užiť s dievčatami, súkromník.
Každá z postáv vám pri veľkom priateľstve poskytuje isté výhody.
Roman vám poskytuje svoje taxíky. Stačí mu zavolať a pošle vám jeden svoj voz, ktorý vás odvezie kam budete chcieť, tak ako normálny taxík. Buď si vyberiete z ponuky (misie, obchody so zbraňami, obchody so šatami, atď.), alebo si vyberiete na mape vami zadaný vlastný bod. Časom zistíte, že presúvať sa všade sami autom je dosť nuda, zvlášť keď prijmete úlohu na prvom ostrove a plníte ju na treťom a tak veľmi oceníte taxíky. S peniazmi však nie je veľký problém, pokiaľ nerozhadzujete, tak si môžete dovoliť aj klasický taxík. No toto sa oplatí, pretože počas misie neraz narazíte aj na desať taxíkov pri sebe a keď nejaký potrebujete, nikde žiadny niet.
Jacob vám poskytuje predaj zlacnených zbraní. Toto je podľa mňa jedna z najužitočnejších vecí. Zavoláte mu a príde na stanovené miesto s autom a v kufri má výbavu, ktorú môžete nakupovať. Nemá všetky druhy zbraní, ale má to najlepšie (ostreľovačku, granáty, útočnú pušku, nepriestrelnú vestu, atď.), môžete si nakúpiť hromadu munície a ušetríte veľa peňazí za klasický nákup munície a môžete tak na mnoho misií vyraziť omnoho pripravenejší.
Ostatné výhody mi prídu už len také doplnkové. Brucie vás odvezie svojou helikoptérou. Dwayne vám pošle dvoch svojich chlapov, ktorí vás budú sprevádzať a pomáhať vám. Packie vám pošle bombu, ktorú môžete umiestniť na nejaké auto a na diaľku ju odpáliť telefónom.
Medzi priateľské aktivity sa počíta aj randenie. V rámci príbehu budete mať dve priateľky, s ktorými môžete chodiť na rande. Neposkytujú vám žiadne špeciálne výhody. Tie môžete získať od niektorých slečien, ktoré nájdete na zoznamke cez internet (Kiki, Carmen, Alex).

Hlavné misie | Vedľajšie misie

Súvisiace hry Grand Theft Auto VI
Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition
Grand Theft Auto V
Grand Theft Auto Online
Grand Theft Auto IV: The Complete Edition
Grand Theft Auto IV: The Lost and Damned
Grand Theft Auto IV: The Ballad of Gay Tony
Grand Theft Auto IV: Episodes From Liberty City
Grand Theft Auto: San Andreas
Grand Theft Auto: Vice City
Grand Theft Auto 3
Grand Theft Auto 2
Grand Theft Auto: London 1961
Grand Theft Auto: London 1969
Grand Theft Auto 1



Diskusia Príspevkov: 232 Hodnotenie
1391 hlasov

100
60
20

80
40
0
58
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |