HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21160
5455
5063
1438
1600
7336
6031
12903
1687

Online 368 užívateľov

Návody > Mass Effect


Zobrazení:258232
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

1. časť | 2. časť | 3. časť


1. Normandy

Len čo si na začiatku zvolíte svoju postavu, začínate na lodi Normandy, kde smerujete do pilotnej kabíny. Vypočujte si krátky rozhovor pilota Jokera a dôstojníka Kaidana. Joker nie je nadšený z prítomnosti člena Spektier na palube. Potom sa ozve kapitán, ktorý chce s vami hovoriť.
+ Hrdina: Ak ste na Jokera mierni a nereagujete na jeho reči.
+ Renegát: Ak hrešíte posádku za ich reči pred kapitánom.

Pokračujte do navigačnej sály. Tam začujete rozhovor navigátora Presslyho a Vrchného technika Adamsa. Myslia si, že Nihlus a kapitán Anderson pred nimi niečo taja. Môžete si s ním pohovoriť o jeho pochybnostiach o tom, že je to len skúšobný let pre otestovanie maskovacieho systému. Taktiež z neho môžete vytiahnuť ďalšie informácie o lodi, či Spektrách.
Obďaleč diskutujú desiatnik Jenkins a doktorka Chakwasová. Témou ich rozhovoru je tiež Nihlus, spektra na palube. Môžete ich osloviť a dozvedieť sa niečo o nich a mieste, kam smerujete. Jenkins je celý žhavý do boja.
+ Hrdina: Ak Jenkinsa povzbudíte, hoci ho varujete pred nebezpečím.
+ Renegát: Ak Jenkinsa vyhrešíte pre jeho postoj, že boj nie je o jeho osobnej sláve.

Pokračujte do komunikačnej sály. Tam už čaká Nihlus. Oslovte ho a prehoďte pár slov, než dorazí kapitán Anderson. Ten vám povie o pravom cieli vašej misie. Na Eden Prime objavili Proteanský maják, ktorý máte priviesť späť. Preruší vás Joker, ktorý zachytil vysielanie z Eden Prime. Kolóniu napadli a ľudia bojujú o holé životy. Tiež sa dozviete, že sa tu máte preukázať, pretože ste kandidátom na miesto medzi Spektrami. Prediskutujte zvyšné témy a ste vyslaní na Eden Prime.



2. Eden Prime

- K vykopávkam
Vy, poručík Kaidan Alenko a desiatnik Richard Jenkins ste sa dostali na povrch. Neďaleko vás lietajú v močiari slizové guče. Nie sú to však nepriatelia, ale len miestna fauna, na ktorej si môžete precvičiť streľbu. Napravo v močiari je upgrade kit. Pokračujte od močiara ku kopcu a tam vás napadnú Gethské drony. Schytá to chudák Jenkins. Zničte dronov a prezrite Jenkinsovo telo.
+ Hrdina: Ak poviete, že si zaslúži poriadny pohreb.
+ Renegát: Ak odignorujete jeho smrť ako bežnú vec a zdôrazníte misiu.

Pokračujte hore kopcom, kde vás ešte dvakrát napadnú droni. Hore nad cestou je pri mŕtvole ďalší Upgrade Kit. Prejdite medzi stromy, kde váš čaká pár ďalších dronov a aj Medical Kit. Prejdite ďalej a uvidíte vojačku, ktorá uteká pred nepriateľmi. Zbavte sa ich a pohovorte si s ňou. Je to Ashley Williamsová, jediná, ktorá prežila z miestnej hliadky. Získajte od nej všetky informácie a potom sa k vám pridá.
+ Hrdina: Ak budete na Ashley milý a prijmete ju do svojej skupiny.
+ Renegát: Ak budete na Ashley tvrdý a nebudete ju chcieť prijať do tímu.

Neďaleko Ashley je krabica a Upgrade Kit. Pokračujte dole k miestu vykopávok. Tam vás čaká pár Gethov, ktorých zabite. Preskúmajte miesto vykopávok (Dig Site) a zistíte, že maják je preč. Môžete si prezrieť krabicu a pokračujte hore kopcom. Hore uvidíte veľké ostne s napichnutými telami. Ostne sa stiahnu do zeme a zistíte, že z mŕtvol sa stali kyberneticky upravené zombie zvané Huskovia. Zničte ich. Pri ostňoch tiež nájdete krabicu. Obďaleč sú dve maringotky. V jednej sú dve krabice s výbavou. Na druhej sú zamknuté dvere, tak ich otvorte pomocou jednoduchej minihry odkódovania. Vnútri sú doktorka Warrenová a doktor Manuel. Dozviete sa od nich mimo iného, že maják bol prevezený do prístavu. Ešte sa môžete doktorky spýtať na jej asistenta, doktora Manuela, ktorý sa chová dosť pomätene.
+ Hrdina: Ak budete na doktora Manuela milý.
+ Renegát: Ak udriete doktora Manuela kvôli jeho pochabosti.

- K vlaku
Pokračujte cestou nadol. V scénke uvidíte, ako sa zradný Spektra Saren zbaví Nihlusa. Na vlastné oči uvidíte odlietať ohromnú loď. Cestou dole máte napravo krabicu a maringotku, v ktorej sa schovávajú traja farmári. Povedia vám niečo o útoku a tiež od nich zistíte, že tu prebiehala drobná pašerácka činnosť. Keďže smerujete do bojov, dajú vám pištoľ, ktorú pre pašerákov odkladali. Môžete použiť schopnosť presviedčania, alebo zastrašovania a môžete dostať navyše aj jedno vylepšenie a meno pašeráka, ktorým je Powell. V ich maringotke je skrinka s výbavou.
+ Hrdina: Ak ich presvedčíte pomocou schopnosti presviedčania.
+ Renegát: Ak ich presvedčíte pomocou schopnosti zastrašovania.

Prebojujte sa do komplexu pod vami. Tam objavíte telo Nihlusa. Preskúmajte ho a narazíte na chlapíka menom Powell. Povie vám o Sarenovej zrade. Pohovorte si s ním a zistíte, že prežil vďaka tomu, že sa ulieval z práce. Povedzte mu, že viete o jeho pašovaní a ponúkne vám na cestu pár granátov. Môžete ho presvedčiť, aby vám ešte niečo pridal a dostanete vylepšenie na granátomet.
+ Hrdina: Ak ho presvedčíte pomocou schopnosti presviedčania.
+ Renegát: Ak ho presvedčíte pomocou schopnosti zastrašovania.

Pri Powellovi je aj medical kit a v ohni za ním krabica. Odtiaľ už len pokračujte priamou cestou k vlaku. Cestou vás čaká ešte skupina nepriateľov, ale máte pri nich dosť priestoru na krytie. Cestou k vlaku pôjdete okolo medical kitu. Keď sa prebojujete až na vlak, aktivujte ho a presuniete sa k prístavu.

- Prístav
Uvidíte, ak Saren prikáže zničiť celé miesto. Keď dorazíte, máte päť minút na zlikvidovanie štyroch náloží. Prvá je hneď kúsok od vás, takže ju môžete hneď vyradiť. Nad vami sú dve plošiny. Na jednej sú neďaleko seba zvyšné tri výbušniny, ale aj skupina nepriateľov. Zlikvidujte ich a deaktivujte zvyšné výbušniny. Popri krabici prejdite do zadnej časti, kde už uvidíte hľadaný maják. Keď budete k nemu zostupovať, objaví sa posledná skupina nepriateľov. Zlikvidujte ich a prezrite si okolie majáku. Máte tam krabicu neďaleko majáku, pri rampe je skrinka, ďalšia skrinka je konci plošiny naľavo od majáku a na konci plošina napravo od majáku je technician kit. Napokon si prezrite samotný maják.
Ak ste muž, tak Ashley omylom spustí maják, ak ste žena, spraví to Kaidan. Zachránite osobu, ktorá maják aktivuje, no maják zasiahne vás, pošle vám tajomnú víziu a potom sa sám zničí.

- Normandy
Preberáte sa opäť na lodi, kam vás odniesli členovia vášho tímu. Pohovorte si s doktorkou Chakwasovou a potom s kapitánom. Vaším cieľom je teraz Citadela, musíte informovať radu o situácii s majákom a o Sarenovi. Pošle vás oznámiť Jokerovi kurz.
Predtým si ešte môžete poriadne prezrieť loď. Tu na ošetrovni máte Zdravotnícky automat (Aid Station), ktorý vám doplní lekárničky (Medi-Gel).
Vonku pri ošetrovni máte svoju skrinku, kde sa vám občas objavuje výbava. Môžete si tu pohovoriť s doktorkou Chakwasovou, s Ashley Williamsovou a s Kaidanom Alenkom. Od všetkých sa môžete niečo dozvedieť. Ashley je rada, že je tu s vami, no nie si je istá, či by sa jej dostalo tej pocty byť sem priradená, keby nezomrel Jenkins.
+ Hrdina: Ak ju milo uvítate, podporíte ju a poviete, že si to zaslúžila.
+ Renegát: Ak sa v rozhovore zameriate na jej zlyhanie na Eden Prime.

Výťahom sa môžete zviezť nižšie. Na spodnom podlaží si môžete prezrieť vozidlo M35 Mako a skrinky vašej posádky. Momentálne tu majú skrinky len Ashley a Keidan, no tu budú mať svoje skrinky všetci vaši spoločníci a pomocou ich skriniek budete môcť všetkým prideľovať a meniť výbavu. Tiež je tu spojenecký dôstojník, ktorý má na starosti zásobovanie. Môžete u neho nakupovať a predávať výbavu. Tiež vám povie, že na prístup k niektorým druhom tovaru potrebuje licencie na obchodovanie od spoločností, ktoré daný tovar vyrábajú. Tieto povolenia na obchodovanie sú licencie a tie majú na predaj niektorí obchodníci, na ktorých počas hrania narazíte, takže ak nebudete mať peňažnú núdzu a budete mať záujem, nezabúdajte ich kupovať. Tu môžete zájsť ešte nižšie a prezrieť si strojovňu. Inak sa vráťte hore, prezrite si ostatné miestnosti a zájdite do pilotnej kabíny, kde povedzte Jokerovi, aby vás vzal do Citadely.



3. Citadela

3.1. Hlavný príbeh

- Prezídium
Po prílete vidíte, ako sa váš veľvyslanec Udina zhovára s členmi Rady, no nevyvíja sa to najlepšie. Odíde s kapitánom Andersonom. Máte za nimi zájsť do Veže Citadely.
+ Renegát: Ak sa v zlom vyjadríte na adresu Rady.

Môžete sa rozhliadnuť po citadele (do niektorých častí získate prístup až po rozhovore s Radou), zoznámiť sa s obyvateľmi, prijať nejaké úlohy a získať informácie. Na všeobecné informácie o Citadele, no aj o iných veciach je tu Adina, turistický terminál (celkovo sú tri a každý terminál podá nejaké informácie naviac).
Keď sa nabažíte, tak nájdite vstup do Veže Citadely, vyvezte sa hore výťahom a po vstupe uvidíte, ako sa hádajú dvaja Turiani, dôstojník C-Secu, Garrus a jeho šéf, správca Pallin. Prehoďte potom s Garrusom pár slov a zistíte, že tiež chce zistiť pravdu o Sarenovi. Zájdite za kapitánom a veľvyslancom a začne sa stretnutie Rady. Neuveria vám, že Saren je zradca, takže musíte nájsť proti nemu dôkaz. Po zasadaní Rady si ešte pohovoríte s Andersonom a Udinom. Dostanete vodítka, kam ďalej. Viete, že po Sarenovom odhalení pátra dôstojník C-Secu, Garrus Valkarian. Veľvyslanec Udina vám povie, že ho môžete skúsiť nájsť prostredníctvom ľudského dôstojníka C-Secu, ktorým je Harkin. Toho však podľa slov kapitána Andersona prepustili kvôli opilstvu. Anderson vám odporučí pokúsiť sa získať nejaké informácie od Tieňového Brokera, tajomného predavača informácií. Kontakt na neho by mohol mať finančný poradca Barla Von.
+ Hrdina: Ak ste boli slušný pri jednaní s Radou a obhajovali kapitána Andersona pri rozhovore s veľvyslancom Udinom.

- Barla Von
V časti Prezídium nájdete kanceláriu Volusa menom Barla Von. Pracuje ako finančný poradca, ale tiež kupčí s informáciami a je v spojení s Tieňovým Brokerom. Zistíte, že Saren zradil Tieňového Brokera a tak sa mu chce Broker pomstiť a preto za tieto informácie nemusíte Vonovi platiť. Odporučí vám nájsť Krogana menom Wrex, žoldniera, ktorého si najal Tieňový Broker.

- Harkin
Zájdite do časti Wards a v nej vojdite do klubu Chora´s Den. Pred klubom vás napadne pár Turianov, ktorých zrejme poslal Saren. Zabite ich a vojdite do klubu. Vnútri pri jednom zo stolov sedí Harkin. Pohovorte si s ním. Zistíte, že nemá veľmi v obľube vášho kapitána Andersona a spomenie, že sám mal byť kedysi Spektrom, no vyhodili ho. Napokon vám povie, že Garrus by mal byť na klinike, kde sa snaží získať nejaké informácie od doktorky Michelovej.

- Klinika, Garrus Vakarian
V hornej časti Wards je klinika. Zájdite tam a uvidíte, ako ju prepadne pár grázlov, ohrozujú doktorku Chloe Michelovú, no zasiahne Garrus. Pomôžte mu a zbavte sa útočníkov. Po zabití nepriateľov si s nimi pohovorte. Doktorka vám povie, že sa u nej nedávno zastavila Quarianka, ktorá mala dôkazy o spojení Sarena a Gethov. Chcela vymeniť túto informáciu za svoju bezpečnosť s Tieňový Brokerom, tak ju doktorka spojila s majiteľom klubu Chora´s Den, ktorým je Fist. No Fist sa pridal k Sarenovi, zradil Brokera a chystá sa zajať Quarianku. Garrus sa k vám pridá, pretože chce tiež dosť Sarena, ktorý si stále viac dovoľuje. Pred odchodom si z automatu na stene môžete doplniť medi-gel.
+ Hrdina: Ak sa budete zaujímať o bezpečie a zdravie doktorky a poukážete na riskantnosť Garrusovej akcie.
+ Renegát: Ak sa nebudete zaujímať o bezpečie doktorky a pochválite Garrusovu strelu (ktorá doktorku takmer zabila).

- Wrex
Z časti Wards, poniže kliniky je výťah vedúci do akadémie bezpečnostných síl citadely: C-Sec (Citadel Security). Vnútri nájdete Krogana menom Wrex, ktorému dohovára miestna bezpečnosť, aby sa krotil (keďže sa netají tým, že chce zabiť Fista). Pohovorte si s ním a keďže máte spoločný cieľ, on chce Fista zabiť a vy ho dostať kvôli Quarianke, tak by ste mali spojiť sily. Urdnot Wrex sa pridá do vášho tímu.

- Chora´s Den
Teraz je čas zájsť za Fistom. Je to majiteľ klubu Chora´s Den, tak zájdite tam. Hneď pri vstupe zistíte, že je klub zavretý a vnútri na vás čaká skupina nepriateľov. Pozabíjajte ich. Prejdite ďalej a otvorte dvere, za ktorými čakajú dvaja robotníci ochotní brániť svojho zamestnávateľa. Zabite ich, alebo ich presvedčte, aby nebojovali.
+ Hrdina: Ak ich presvedčíte pomocou schopnosti presviedčania.
+ Renegát: Ak ich presvedčíte pomocou schopnosti zastrašovania.

Za robotníkmi je v rohu aj skrinka. Prejdite do poslednej miestnosti, kde čaká Fist. Schovajte sa za jeden výklenok, za druhý pošlite svojich druhov a bojujte. Sústreďte sa hlavne na dve mechanické vežičky, ktoré ho ochraňujú. Keď ich zničíte a Fista porazíte, tak ho vypočujete. Povie vám, že nachystal na Quaarianku pascu. Po vypočúvaní máte možnosť ho zabiť. Ak je s vami Wrex, tak ho zabije rovno.
+ Renegát: Ak zabijete Fista, alebo súhlasíte s Wrexom za to, že ho zabil.

- Tali
Máte obmedzený čas na záchranu Quarianky. Môžete ešte vyrabovať Fistovu skrinku a potom sa vráťte pred klub a po schodoch vybehnite naľavo hore. V miestnosti poniže uvidíte scénku, ako prepadnú Quarianku. Pomôžte jej a zničte útočníkov. Quarianka sa volá Tali´Zorah nar Rayya. Spolu s ňou sa automaticky presuniete do kancelárie veľvyslanca Udinu a vypočujete si jej dôkaz proti Sarenovi. Po rozhovore odíde Udina a Anderson k rade a Tali sa stane členkou vášho tímu.

Teraz zájdite opäť do Veže Citadely a predstúpte pred Radu s novými dôkazmi. Vypočujú si ich a uznajú Sarena vinného. Zbavia ho jeho statusu Sepktra. Správam o záhadných Reaperoch neveria, no uznávajú vinu Sarena a jeho spoločníčky, ktorú podľa hlasu identifikovali ako Matriarchu Beneziu. Vás, ako prvého človeka vymenujú za člena Spektier.
+ Hrdina: Ak pri rozhovore s Radou jednáte s rešpektom.
+ Renegát: Ak sa pri rozhovore s Radou chováte arogantne.

- Normandy
Zájdite do dokov a pri lodi vás čakajú Anderson a Udina. Oznámia vám, že kapitán Anderson odstúpil zo svojej funkcie a vám prenecháva loď Normandy. Máte tri stopy, gethov zaznamenali na planéte Feros, niečo na planéte Noveria a tiež vám povedia, že dcéra Matriarchy Benezie, doktorka Liara T´Soni skúma vykopávky Proteanov vo svetoch pásu Artemis Tau. Teraz ste spektra, takže sa už nezodpovedáte armáde, ani nikomu, len priamo Rade Citadely a tak si sami môžete zvoliť, kam pôjdete.
+ Hrdina: Ak pri rozhovore s Udinom a Andersonom jednáte s rešpektom a úctou.
+ Renegát: Ak ste pri rozhovore s Udinom a Andersonom tvrdohlavý a hrubý.

Potom si ešte môžete pohovoriť s Andersonom, dozvedieť sa niečo o planétach, kam smerujete a tiež o jeho minulosti so Sarenom – teraz vám už ochotne vyrozpráva celý príbeh jeho nezdareného vstupu k Spektrám. Potom si prezrite loď a vstúpte na palubu. Po vstupe sa prenesiete hneď do pilotnej kabíny, kde máte po krátkom rozhovore s Jokerom možnosť prehovoriť k posádke. Môžete ju využiť.
+ Hrdina: Ak budete hovoriť ústretovo a nabádať k spolupráci s inými rasami.
+ Renegát: Ak budete hovoriť o ignorancii iných rás a o zameraní sa ľudí na samých seba.

Teraz preskúmajte svoju loď. Sú v nej všetci vaši spoločníci s ktorými si môžete pohovoriť. Môžete sa dozvedieť niečo o Jokerovi a Presslym. Prezrieť si výbavu a techniku.
+ Hrdina: Ak pri rozhovore povzbudíte navigátora Presslyho k dôvere k neľuďom.
+ Renegát: Ak pri rozhovore budete kritizovať Presslyho za jeho postoj.


3.2. Vedľajšie úlohy

1. Jahleedove obavy (Jahleed´s Fears), Jahleedove tajomstvo (Jahleed´s Secret)
V Akadémii C-Sec nájdete v jednej z bočných miestnosti Volusa menom Jahleed. Rozpráva sa práve s dôstojníkom C-Secu, bojí sa, že ho chce jeho partner zabiť, ale odmieta povedať podrobnosti, tak ho dôstojník odignoruje. Oslovte Jahleeda a pohovorte si. Ponúknite mu pomoc, že sa porozprávate s jeho spoločníkom. Je to Salarian menom Chorban. Majú sa stretnúť na Spodnom Trhu (Lower Markets).
Zájdite na spodný trh a pri stánkoch vás čaká Chorban. Oslovte ho. Zistíte, že Chorban a Jahleed pracujú vo výskumnom centre a dostali sa k údajom, ktoré im umožňujú skenovať Keeperov, o ktorých v podstate za stáročia nikto nič nevie. Ukradli tie údaje s tým, že Chorban robí výskum a Jahleed spracúva údaje. No Jahleed však Chorbana zradil a necháva si výsledky pre seba.
Chorbana ste už mohli stretnúť vo Veži Citadely, kde ste mali rozhovor s Radou a mohli ste od neho aj prijať jednu úlohu. Ak ste ho už stretli, tak vás čaká len rozhovor.
Ak ste ho stretli teraz prvýkrát, čaká vás súboj s ním a jeho dvoma pomocníkmi. Po súboji pokračuje rozhovor a tak, ak ste to už nespravili predtým, tak môžete od Chorbana prijať úlohu na skenovanie Keeperov (Scan the Keepers), alebo sa môžete rozhodnúť ju neprijať a poslať ho preč, alebo ho môžete zabiť.
+ Hrdina: Za odmietnutie skenovania Keeperov (ak ste už predtým tú úlohu od Chorbana prijali a teraz po nových odhaleniach ju odmietnete).
+ Renegát: Za prijatie úlohy na skenovanie Keeperov.

Keď skončíte s Chorbanom, vráťte sa za Jahleedom. Zistíte, že dúfal, že sa zbavíte Chorbana. Povie vám o tom, ako sa veci mali. Ak ste prijali od Chorbana úlohu na skenovanie Keeperov, tak máte len možnosť Jahleed a Chorbana uzmieriť, pretože pracujete s nimi, tak na nich nemáte nič.
Ak ste neprijali úlohou skenovať Keeperov, tak: Môžete sa rozhodnúť, či ho za jeho podvody vydáte zákonu. Objaví sa pri vás dôstojník C-Secu a môžete Jahleeda udať, alebo to nechať tak. Ak ho udáte, úloha končí a získate len malú finančnú odmenu a skúsenosti.
Ak ho neudáte, môžete od neho prijať úplatok vo forme väčšej finančnej odmeny, než by bola za jeho udanie.
Taktiež mu môžete povedať (ak ho neudáte), aby vrátil údaje naspäť do práce. K tomu ho môžete dotlačiť buď presviedčaním alebo zastrašovaním. Ak ste stále neprijali úlohu na skenovanie Keeperov, tak ju môžete od neho prijať teraz (pokiaľ ste ho neudali. Je jedno, či ste ho presvedčili, aby údaje vrátil, alebo nie, úlohu môžete prijať aj tak.).
+ Hrdina: Ak Jahleeda presvedčíte, aby vrátil údaje pomocou presvedčovania.
+ Renegát: Ak Jahleeda presvedčíte, aby vrátil údaje pomocou zastrašovania.

2. Skenovanie Keeperov (Scan the Keepers)
Túto úlohu môžete získať od dvoch postáv. Po návšteve rady uvidíte v centre veže salariana menom Chorban, ktorý niečo robí pri Keeperovi. Oslovte ho a zistíte, že sa len ako vedec o nich zaujíma a snaží sa ich skenovať, aby sa o nich niečo dozvedel. Máte možnosť ponúknuť mu pomoc so skenovaním Keeperov. Ak prijmete úlohu „Jahleedove obavy“, tak odhalíte vzťah medzi Jahleedom a Chorbanom. Ak ste predtým túto úlohu od Chorbana neprijali, budete ju môcť teraz prijať od neho, alebo aj od Jahleeda v závislosti od toho, ako budete plniť úlohu „Jahleedove obavy“.
Celkovo máte zoskenovať 21 Keeperov, ktorí sú vo všetkých prístupných častiach citadely. Za každý sken máte pár skúseností a kreditov a bonusové kredity a skúsenosti za zoskenovanie všetkých.

Veža Citadely (4):
1. V centre veže, pri Chorbanovi.
2. V juhozápadnom rohu veže, kde zasadá Rada.
3. Vo východnej časti vo výklenku odpočívadla.
4. Na balkóne na západnej strane pri vstupe do veže.

Prezídium (8):
5. V juhovýchodnej časti, pri vstupe do Consort Chambers.
6. Medzi obchodom (Emporium) a Consort Chambers, pri vstupe na hornú terasu.
7. V sklade, v zadnej časti obchodu (Emporium).
8. Pri Avine (informačný terminál) pred vstupom do Veže Citadely.
9. Pri vstupe do časti Wards.
10. Na balkóne za veľvyslaneckým bufetom (Embassy Lounge).
11. V diplomatických archívoch, kam je prístup z chodby vedúcej aj do veľvyslaneckého bufetu.
12. V kancelárii ambasády Volusov a Elcorov.

Wards (6):
13. Prvý Keeper v časti Wards je vo vstupnej chodbe, ktorá spája Prezídium a Wards a leží medzi dvoma výťahmi vedúcimi do časti Wards.
14. V zadnej spájacej uličke Horných Wards (Alleyway).
15. Horný trh (Upper Market) v hornej časti Wards.
16. V klube Flux v jeho zadnej časti v kasíne.
17. V časti Wards, v dolnom priestore pod schodmi, kde je vstup do časti C-Sec.
18. Za klinikou doktorky Michelovej.

C-Sec (2):
19. V kancelárii zásobovacieho dôstojníka (Requisition Office), na východe.
20. V kancelárii na sledovanie dopravy (Traffic Control). Na konci chodieb na západnej strane.

Doky (1):
21. Na konci vstupnej rampy v dokoch, ktorá je pri vašej lodi Normandy.

3. Sledovanie signálu (Signal Tracking)
V časti Wards zájdite do klubu Flux. V jeho zadnej časti je kasíno a v zadnej časti kasína je medzi inými hracími automatmi podozrivo vyzerajúci automat (Suspicious Gambling Machine). Preskúmajte ho a získate podozrenie, že sa niekto napojil na stroj za účelom vlastného obohatenia sa. Zdá sa, že signál vychádza zo vstupnej časti Wards. V časti Wards je vo vstupnej chodbe, ktorá spája Prezídium a Wards a leží medzi dvoma výťahmi vedúcimi do časti Wards. Tam nájdite na stene monitor a prezrite si ho. Zistíte, že je to len uzol na presmerovanie signálu, no máte jeho ďalší zdroj z finančnej štvrti v Prezídiu. Tam je v kancelárii finančného poradcu, volusa menom Barla Von. Preskúmajte ho a máte ďalší bod, ktorý je neďaleko v obchode (Emporium).
Zájdite tam a vzadu v sklade preskúmajte zariadenie, z ktorého vychádza signál. Odhalíte umelú inteligenciu, ktorá po zatknutí jej stvoriteľa získala autonómiu a teraz pracuje sama pre seba, získava peniaze, aby mala na loď, s ktorou by sa mohla spojiť s Gethmi. Vás chce zabiť, hoci to zničí aj ju. Po rozhovore sa môžete pokúsiť hacknúť jej systém. Musíte len postláčať v časovom limite správnu kombináciu (dole, dole, vpravo, dole, vľavo). Ak nechcete hackovať, tak môžete jednoducho rozstrieľať zariadenie naľavo pri stene a tým zastavíte autodeštrukciu. Ak sa pokúsite utiecť, tak vás výbuch zabije. Keď zrušíte autodeštrukciu, je úloha splnená.

4. Reportérkina prosba (Reporter´s Request)
Keď budete v časti Wards, tak na promenáde medzi klinikou a trhom stretnete Emily Wongovú. Pátra po korupcii a zločine v citadele, no sú miesta kam sa nemôže dostať, tak poprosí vás, či by ste jej nepomohli pri vašom pátraní. Súhlaste.
Keď v rámci hlavného príbehu dostanete gangstra menom Fist, tak v jeho kancelárii nájdete disky s informáciami o jeho operáciách. Vráťte sa do Wards a Emily bude stáť tam, kde predtým. Oslovte ju a dostanete odmenu. Pre viac kreditov môžete použiť presviedčanie. Neskôr môžete vo výťahoch začuť v správach informáciu o tom, ako Emily odhalila zločinecký syndikát v Citadele.
+ Renegát: Ak pri žiadaní o vyššiu odmenu použijete zastrašovanie.

5. Asarijska Spoločníčka (Asari Consort)
O tejto záhadnej a úspešnej Asarijke ste sa mohli dozvedieť z rôznych rozhovorov. Zájdite do jej sídla v časti Prezídium. Oslovte asistentku Nelynu, ktorá vám povie, že sa môžete objednať, no potrvá to, lebo Sha´ira je veľmi vyťažená. No dostane pokyn, aby vás vpustila. Tak vstúpte, vybehnite hore schodmi a pohovorte si so samotnou Sha´irou.
Povie vám, že jeden z jej klientov, bývalý turianský generál Septimus chcel od nej trochu viac, než aký bol ich vzťah a keďže ho odmietla, tak sa teraz opíja a rozširuje o nej klamstvá. Chce, aby ste si s ním pohovorili a presvedčili ho, nech prestane o nej šíriť lži.
Septimus je v bare Chora´s Den, tak tam zájdite a oslovte ho. Môžete ho presvedčiť aj bez nátlaku, no pre body svetlej, či temnej stránky sily použite presviedčanie, aby sa vzchopil a choval sa ako generál. Dá na vaše slová a ešte vás požiada o odovzdanie správy Elcorskému diplomatovi, ktorému nahovoril, že Shai´ira vyzradila jeho tajomstvá. Súhlaste. Po rozhovore generál odíde. Splňte si ešte úlohu „Xeltanova sťažnosť“.
Vráťte sa za Sha´irou a tá vás odmení predpoveďou k vašej budúcnosti. Ak dáte najavo, že nie ste úplne spokojní s touto odmenou, tak prihodí ešte ako bonus aj sexuálne potešenie. Ak ste hneď na začiatku pri oznamovaní splnenia úlohy požadovali odmenu, dostanete aj peniaze, ale zároveň aj temné body.
Ak ste splnili aj úlohu s Xeltanom, tak Sha´ira už o tom vie a rovno vás odmení zvláštnym príveskom, ktorý by mohol byť Proteanský.
+ Hrdina: Ak ste pri oznamovaní splnenia úlohy nepožadovali peniaze.
+ Renegát: Ak ste pri oznamovaní splnenia úlohy hneď žiadali odmenu.

6. Xeltanova sťažnosť (Xeltan´s Complaint)
Na ambasáde Volusov a Elocorov je Elcor menom Xeltan. Niečo ho trápi a povie, že to má niečo spoločné so spoločníčkou Sha´irou. No podrobnosti vám nepovie. Až keď budete plniť úlohu „Asarijska Spoločníčka“, tak pri rozhovore s generálom Septimom získate túto úlohu. Vtedy vám generál povie, že odhalil nejaké tajomstvá Xeltana a jemu nahovoril, že mu o nich povedala Sha´ira. Požiada vás, aby ste Xeltanovi povedali pravdu.
Zájdite teda naspäť na ambasádu a povedzte Xeltanovi pravdu o Sha´ire a Septimovi. Bojí sa, že jeho tajomstvo môže byť ľahko vyzradené, keď na to prišiel generál. Za vašu námahu vám dá pár kreditov.
+ Hrdina: Ak Xeltana upokojíte, že jeho tajomstvo je v bezpečí.

7. Prorok z Prezídia (Presidium Prophet)
V Prezídiu, v časti pri vstupe do oblasti Wards nájdete dôstojníka C-Secu, ako sa háda s Hanarom. Pohovorte si s oboma a zistíte, že Hanar káže o Enkindleroch (Hanarská verzia Protenanov), no v Citadele je zakázané robiť náboženské kázania kdekoľvek, sú na to vyhradené miesta a ešte k tomu si musí daná osoba zakúpiť licenciu. Pomôžte im vyriešiť situáciu. Neutrálne to môžete vyriešiť tak, že dáte Hanarovi 150 kreditov, aby si kúpil licenciu. Odíde a dôstojník je spokojný a dá vám aj odmenu.
Inak môžete použiť svoje presviedčacie metódy a presvedčiť Hanara, aby odišiel a kázal inde, alebo si zohnal licenciu, alebo presvedčíte dôstojníka, aby odišiel a nechal Hanara kázať. Odmenu dostanete jedine od dôstojníka, skúsenosti dostanete pri oboch riešeniach.
+ Hrdina: Ak presvedčíte Hanara, aby odišiel, pomocou presvedčovania.
+ Renegát: Ak presvedčíte Hanara, aby odišiel, pomocou zastrašovania.
+ Hrdina: Ak presvedčíte dôstojníka, aby odišiel, pomocou presvedčovania.
+ Renegát: Ak presvedčíte dôstojníka, aby odišiel, pomocou zastrašovania.

8. Ritina sestra (Rita´s Sister)
V oblasti Wards zájdite do klubu Flux. Tam si pohovorte s čašníčkou Ritou. Zistíte, že jej sestra pracuje v klube Chora´s Den a nepracuje tam len ako servírka, ale aj ako informátorka pre C-Sec. Nechce, aby robila niečo tak nebezpečné. Zájdite teda do Chora´s Den a pohovorte si s Jennou. Jenna nemá záujem odchádzať, tak odíďte vy. Vo dverách do vás narazí turian Chellick a povie, aby ste sa za ním zastavili. Zájdite do stanice C-Sec a tam nájdite kanceláriu Chellicka. Prizná, že Jenna pracuje pre neho. Môžete ho presvedčiť pomocou presviedčania, aby ju uvoľnil. Ak to spraví, požiada vás, aby ste mu pomohol s úlohou. Ak ho nepresvedčíte, tak vám rovno navrhne, aby ste mu pomohli a potom Jennu uvoľní.
+ Hrdina: Ak ho presvedčíte, aby uvoľnil Jennu pomocou schopnosti presviedčania.
+ Renegát: Ak ho presvedčíte, aby uvoľnil Jennu pomocou schopnosti zastrašovania.

Máte mu pomôcť odhaliť priekupníka Jaxa. Zájdite na dolný trh v spodnej časti Wards a tam nájdete krogana Jaxa. Chellick nechce aby ste zasahovali. Takže to buď spravte podľa inštrukcií, zaplaťte za tovar a odíďte, alebo sa pokúste Jaxa zatknúť, čo však skončí prestrelkou a zabitím Jaxa a jeho komplicov.
Vráťte sa oznámiť splnenie úlohy Chellickovi. Ak ste ho nepresvedčili predtým, tak ho u uvoľnenie Jenny požiadajte teraz. Úloha je kompletná, dostanete aj odmenu. Ak máte záujem, môžete sa staviť v klube Flux, kde vám Rita poďakuje a nájdete tu už aj Jennu.
+ Hrdina: Ak ste úlohu vyriešili podľa inštrukcií.
+ Renegát: Ak ste zabili Jaxa a jeho komplicov.

9. Gambler Schells (Schells the Gambler)
Po splnení úlohy „Ritina sestra“ sa vráťte do klubu Flux. Uvidíte, ako z neho vyhodia salariana menom Schells. Pohovorte si a zistíte, že vynašiel zariadenie, pomocou ktorého sa dá podvádzať na výherných automatoch. Prizná, že je to nelegálne a že chce to zriadenie predať ďalej, no na jeho dokončenie potrebuje ešte pár skenov. Môžete mu ponúknuť pomoc.
Ak mu chcete pomôcť, tak zájdite k stroju, zahrajte si a päťkrát vyhrajte (presná výhra na 20 bodov). Ak budete so strojom pokúšať šťastie a vyhráte sedemkrát, tak vás odhalí Doran, volusský majiteľ kasína a zhabe vám prístroj. Už len oznámte teda Schellsovi, že ste prišli o zariadenie a rozhodne ho tým nepotešíte. Úloha končí.
Ak normálne po piatich výhrach skončíte, tak zájdite za Schellsom. Odovzdajte mu zariadenie a on sa vyparí. Získate kredity a skúsenosti.
Poslednou možnosťou je so zariadením zájsť za Doranom, majiteľom kasína. Dajte mu ho. Spozná Schellsovo zariadenie a odmení vás. Potom už len oznámte Shellsovi, že ste ho zradili a zatrhli mu jeho podvody. Po splnení úlohy si môžete na parkete s Doranom zatancovať.

10. Návrat domov (Homecoming)
Keď sa stanete členom spektier, tak sa pred ambasádami veľvyslancov objaví Samesh Bhatia. Už predtým ste zo správ, ktoré znejú vo výťahoch mohli počuť správu o smrti jeho ženy. On vám len potvrdí, že jeho žena, Nirali Bhatia zomrela na Eden Prime a prosí vás o pomoc, armáda mu totiž nechce vydať telo jeho ženy. Na Eden Prime slúžila s jeho ženou vaša spoločníčka Ashley Williamsová, tak ak ju máte so sebou, bude mať počas tejto úlohy dodatočné dialógy. Samesh vám povie, že jednal s úradníkom menom Bosker. Boskera nájdete neďaleko vo veľvyslaneckom bufete. Pohovorte si s ním. Povie vám, že na tele Sameshovej ženy sa našli zvláštne stopy po Ghetských zbraniach a tak je veľmi cenná pre výskumy, pretože na základe objavov z jej tela môžu zachrániť ďalšie životy. Teraz je to už len a len na vás. Viac nemáte čo zistiť, tak sa rozhodnite, čo spravíte. Pomocou vašich presviedčacích schopností môžete presvedčiť Boskera, aby vydal Sameshovi telo jeho ženy, alebo môžete presvedčiť Samesha, že telo jeho ženy je pre výskumy dôležité.
+ Hrdina: Ak presvedčíte Samesha, aby nechal telo svojej ženy armáde, pomocou presvedčovania.
+ Renegát: Ak presvedčíte Samesha, aby nechal telo svojej ženy armáde, pomocou zastrašovania.
+ Hrdina: Ak presvedčíte Boskera, aby vydal Sameshovi telo jeho ženy, pomocou presvedčovania.
+ Renegát: Ak presvedčíte Boskera, aby vydal Sameshovi telo jeho ženy, pomocou zastrašovania.

11. Doktorka Michelová (Doctor Michel)
Pre získanie tejto úlohy ste už museli byť na Klinike doktorky Michelovej, pomôcť jej pred Fistovými mužmi a potom sa s ňou ešte pozhovárať. Potom, keď sa v rámci hlavného príbehu postaráte o Fista, tak sa vráťte za doktorkou. Akurát uvidíte, že ju niekto vydiera. Predtým poskytovala niektorým klinikám lieky zdarma a preto ju prepustili, no nemali žiadne dôkazy. Zdá sa, že niekto ich našiel. Ponúknite jej pomoc a povie vám o kontakte, kam mala odniesť liečivá, ktoré mali byť poplatkom za vydieranie. Jej kontakt je obchodník Morlan. Zájdite na dolný trh a tam nájdete salarianského obchodníka Morlana. Oslovte ho a objaví sa kroganský vydierač. Môžete ho vyprovokovať k boju a zabiť, no nič tým nezískate. Radšej ho presvedčte, aby nechal doktorku na pokoji.
+ Hrdina: Ak presvedčíte vydierača, pomocou presvedčovania.
+ Renegát: Ak presvedčíte vydierača, pomocou zastrašovania.

Zistili ste jedine meno jeho zamestnávateľa, ktorým je niekto menom Banes. Morlan však nič nevie. Vráťte sa za doktorkou. Oznámte jej, že už ju vydierať nebudú a úloha je vyriešená. Za odmenu vám poskytne zľavu na nákup u nej.
O Banesovi vám povie len to, že pracoval kedysi s ňou a neskôr pre armádu. Úloha je už splnená, no ak máte záujem, môžete pátrať ďalej. Keď budete s kapitánom Andersonom, tak sa ho spýtajte na Banesa. Jeho práca bola tajná dokonca aj pre Andersona, no začul, že zomrel pri havárii lode. Keďže tvrdíte, že zrejme žije, odporučí vám spýtať sa na to Admirála Kahoku, jeho posádka vraj objavila Banesovo telo. Admirála nájdete vo Veži Citadely. Od neho sa dozviete ďalšie info o Banesovi.

12. Ďalšie úlohy
Môžete získať aj ďalšie úlohy, ktoré však splníte až v iných oblastiach. Hacknutím počítača v kancelárii veľvyslanca Udinu získate úlohu „Unusual Readings“. Hacknutím počítača v kancelárii správcu Pallina, vodcu C-Secu (v oblasti Prezídium, pri bufete) získate úlohu „Strange Transmission“. Keď sa stanete Spektrou, tak pri jazdách vo výťahoch začujete správu o rukojemníkoch a získate úlohu „Hostage“, rovnako tiež začujete vo výťahoch správu o nezvestnom tíme prieskumníkovo a získate úlohu „Missing Survey Team“. Rozhovorom s admirálom Kahoku, ktorý je vo Veži Citadely získate úlohu „Missing Marines“.



4. Artemis Tau Cluster

4.1. Artemis Tau – Liara´s Dig Site (Hlavný príbeh)

- Cesta planétou
Na galaktickej mape si zvoľte hmlovinu Artemis Tau a tam si z ponúkaných systémov zvoľte Knossos. V systéme za prieskum stojí len planéta Archanes, kde môžete vyťažiť nejaký plyn. Inak sa zamerajte na planétu Therum. Zvoľte si ju a pristaňte na nej.
Na povrchu planéty ste vo vašom vozidle Mako M35. Vyrazte vpred a len postupujte lineárnou cestou. Likvidujte nepriateľov, ktorí vás napadnú. Využívajte na vzdialenejších zameriavanie, aby ste ich dostali z relatívneho bezpečia vzdialenosti. Po chvíli dorazíte k bráne, pred ktorou sú tri veže. Môžete ich zničiť, ale nemusíte sa namáhať, brána je aj tak zavretá. Obíďte si to priesmykom napravo, kde vás čaká len jedna vežička. Za ňou sa dostanete do priestranstva medzi dvoma bránami. Tu zlikvidujte aj pozemných nepriateľov, ktorí pri väčšej blízkosti dokážu narobiť škody, aj keď sa to hneď tak nezdá.
Keď ich zlikvidujete, prezrite si miestnosti pri bránach. Môžete otvoriť aj bránu naľavo (pred ktorou sú stále vežičky, ak ste ich nezničili), ale hlavne si otvorte bránu napravo. V jednej zo štyroch miestností pri bránach nájdete krabicu a v druhej a tretej skrinky. Vonku, pri miestnosti, v ktorej je ovládanie brány (ktorou budete pokračovať), je krabica. Ďalšie dve krabice sú vonku za kovovou konštrukcie medzi oboma bránami, pri kopci.
Napokon pokračujte otvorenou bránou a dorazíte k väčšiemu komplexu, pred ktorým vás čaká ďalšia skupina nepriateľov. Prebojujte sa ním a dorazíte až na koniec cesty, kde je len úzky prechod, takže musíte vystúpiť z vozidla a pokračovať pešo.

- Cesta k bani
Prebojujte sa cez malú skupinu Gethov až ku kopcu, kde ich je už viac a sú tu aj ostreľovači na kopci a vežičke. Postupujte preto opatrne a využite plne sily vašej postavy a vášho tímu. Pokračujte až hore k rafinérii, kde vás v animačke prepadnú. Schovajte sa, ako vhodná pozícia mi prišli krabice na malom kopčeku. Snažte sa byť stále krytí, inak vás dostane ostreľovač. Z úkrytu postupne zlikvidujte nepriateľov a keď je vzduch čistý, tak vstúpte po kovovom moste do samotnej bane.

- Liara
V bani sa prebojujte cez nepriateľov až k výťahu, ktorým sa zvezte dole. Keď vystúpite z výťahu, máte na zemi lekárničku. Prejdite po rampe k ďalšiemu výťahu a zvezte sa ešte nižšie. Zájdite k modrej silovej bariére, za ktorou je Asarianka. V animačke zistíte, že je to doktorka Liara T´Soni, dcéra Matriarchy Benezie, ktorú hľadáte. Spustila obranu týchto starých Proteanských ruín, aby sa bránila pred Gethmi, no nejako obrana uväznila aj ju a chce od vás pomoc. Zbehnite po rampách až dole na prízemie, kde prebiehajú vykopávky. Tam sa postarajte o posledných nepriateľov.
Vzadu sú veľké kontajnery a v oboch nájdete skrinky s výbavou. Neďaleko pri rampe, ktorou ste zostúpili, nájdete ovládanie banského laseru (Mining Laser Controls). Použite laser a na spustenie musíte navoliť správnu sekvenciu (doprava, doľava, dole, dole, dole). Tým spustíte laser, ktorý spraví do podlahy dieru. Prejdite dierou k výťahu, vyvezte sa ním a dostanete sa priamo k Liare. Zájdite k nej a v scénke ju oslobodíte. Nastúpite spoločne na výťah a vyveziete sa hore. Tam vás prekvapia Gheti, ktorých vedie kroganský bojovník. Je jedno, čo poviete, skončí to bojom. Pozabíjajte ich. Krogan má silnú biotiku, takže sa snažte od neho držať ďalej. Keď ich zlikvidujte, automaticky opustíte baňu a následne aj planétu.

- Normandy
Ste opäť na svojej lodi Normandy. Čaká vás rozhovor so všetkými vašimi spoločníkmi. Pohovoríte si o Liarinej práci na vykopávkach, spomeniete vašu víziu z vysielača a prijmete Liaru za spoločníčku, pretože je nebezpečné, aby ju dostala Benezia a zároveň tvrdí, že so Sarenom nemá nič spoločné a že s matkou nebola v kontakte už roky. Po rozhovore ešte máte možnosť sa rozhodnúť, či budete informovať Radu o vašom postupe, alebo nie.
Potom si môžete opäť prezrieť loď, na niektorých miestach sa sprístupnili nové zdroje informácií. Tiež si môžete pohovoriť s vašimi spoločníkmi a dozvedieť sa niečo o nich, prípadne začať budovať vzťahy.


4.2. Systémy v hmlovine Artemis Tau (Vedľajšie úlohy)

4.2.1. Systém Knossos

1. Uhlíkový Asteroid (Carbonaceous Asteroid)
Ukrytý asteroid vo vonkajšom asteroidovom páse, severná časť.
Obsahuje: Medailón Jedného

2. Kovový Asteroid (Metallic Asteroid)
Ukrytý asteroid vo vnútornom asteroidovom páse, západná časť.
Obsahuje: Platina (Ťažké kovy)

3. Archanes
Obsahuje: Dusík (Plyny)

4. Therum
Hlavný príbeh, nájdete tam Liaru T´Soni.

5. Zakros

6. Armeni

7. Phaistos


4.2.2. Systém Macedon

1. Sharjila
Obsahuje:
- Urán (Vzácne Kovy)
- Tórium (Vzácne Kovy)
- Magnézium (Ľahké Kovy)
- Asarijska Kapsula, zápisky matriarchy Dilinagy (Písmo Matriárch)
- Havarovaná sonda (výbava)
- Pevnosť pirátov (úloha USS: Asarijska Diplomacia)

2. Porolan
Sonda, zápisky matriarchy Dilinagy (Písmo Matriárch)

3. Fargeluse
Xenón (Plyny)

4. Kovový Asteroid (Metallic Asteroid)
Ukrytý asteroid vo vnútornom asteroidovom páse, západná časť.
Obsahuje: Titán (Ľahké kovy)

5. Patavig


4.2.3. Systém Sparta

1. Ontamalaca
Vodík (Plyny)

2. Alsages
Plutónium (Vzácne Kovy)

3. Edolus
Obsahuje:
- Paládium (Ťažké Kovy)
- Lítium (Ľahké Kovy)
- Polónium (Vzácne Kovy)
- Mumifikovaný Salarian, Identifikačná známka kapitána Milona (Identifikačné Známky)
- Havarovaná sonda (výbava)
- Maják s núdzovým signálom, telá mariňákov (Úloha UNC: Nezvestní Mariňáci)

4. Trs Asteroidov (Asteroid Cluster)
Ukrytý asteroid vo vnútornom asteroidovom páse, severná časť.
Obsahuje: Úkryt, Proteanský Informačný Disk

5. Tremanre

6. Altaaya


4.2.4. Systém Athens

1. Proteus
Kyslík (Plyny)

2. Circe
Hélium (Plyny)

3. Pharos
Opustená základňa, odznaky kolónie Magna (Turianské Odznaky)

4. Salamis

5. Nausicca


4.3. Citadela (Návrat po splnení prvej hlavnej úlohy, vedľajšie úlohy)

1. Inšpekcia lode
Keď sa vrátite do dokov v Citadele, tak vás privíta Kontraadmirál Mikhailovich z flotily Aliancie. Chce vykonať inšpekciu vašej lode. Môžete odmietnuť, no za úspešnú inšpekciu získate skúsenosti. Nie je nadšený z investovania miliónov do nového pohonu jedinej malej lode, ani z toho, že máte na palube rozličných mimozemšťanov. Obhajujte sa, najľahšie za pomoci presviedčania.
+ Hrdina: Ak obhájite svoju loď, pomocou presvedčovania.
+ Renegát: Ak obhájite svoju loď, pomocou zastrašovania.
+ Renegát: Ak odmietnete umožniť inšpekciu vašej lode.

2a. Spomínam si na seba (I Remember Me)
Táto úloha je prístupná jedine pre hráča, ktorý si zvolí postavu Kolonista. Keď sa vrátite po prvej príbehovej misii mimo Citadely späť na Citadelu, tak sa s vami spojí poručík Girard. Zachránili ženu, ktorá bola od detstva u batarianských otrokárov ako otrokyňa. Teraz sa pokúša o sebevraždu. Zájdite do dokov, kde si ešte môžete pohovoriť s Girardom osobne a potom zájdite za ženou menom Talitha, ktorá stojí povyše.
Talitha úplne stratila osobnosť, keďže bola dlhé roky otrokyňou a nevie si zvyknúť na to, že ju zrazu vzali zo známeho prostredia. Rozprávajte sa s ňou, snažte sa o nej niečo zistiť a vždy ju utešiť. Po každom kratučkom rozhovore sa pokúste o krok bližšie k nej a potom zvoľte ďalšiu tému rozhovoru. Ide to aj s bežnými odpoveďami, no najľahšie je využiť vaše presviedčanie. Keď sa dostanete až k nej, tak jej podajte sedatíva, alebo jej ich vnúťte. Odpadne a tým je zachránená. Potom si už len pohovorte s poručíkom Girardom.
+ Hrdina: Ak ju chlácholíte pomocou presvedčovania a podáte jej sedatíva.
+ Renegát: Ak s ňou jednáte pomocou zastrašovania a vnútite jej sedatíva.

2b. Starí priatelia (Old Friends)
Táto úloha je prístupná jedine pre hráča, ktorý si zvolí postavu Pozemšťan (Earthborn). Keď sa vrátite po prvej príbehovej misii mimo Citadely späť na Citadelu, tak zájdite k baru Chora's Den a pri vstupe nájdete chlapíka menom Finch. Je to člen gangu, ku ktorému ste kedysi na Zemi patrili aj vy. Chce od vás láskavosť, aby ste mu pomohli dostať člena ich gangu z väzby turianov. Či súhlasíte, alebo odmietnete, tak či tak vám dá túto úlohu. Vstúpte do baru a nájdete tam turianského strážcu. Zistíte od neho, že ich väzeň je rasista a chcel otráviť zásoby liekov pre postihnutú kolóniu, čo by zabilo milióny. (Zaslúži si smrť, nielen väzenie). Teraz máte niekoľko možností. Môžete povedať turianovi, že Finch chce oslobodiť ich väzňa. Môžete od turiana požadovať prepustenie väzňa a presvedčiť ho vašimi schopnosťami. Ak ho presvedčíte, tak úloha končí. Ak ho varujete, alebo nepresvedčíte, tak sa objaví Finch a vydiera vás, že sa všetci dozvedia o vašej minulosti. Opäť môžete Fincha presvedčiť, že nech to nechá tak, alebo ho proste zabijete, aby bol pokoj.
+ Hrdina: Ak varujete Turianského strážcu pred Finchom.
+ Hrdina: Ak presvedčíte Fincha, aby vám dal pokoj.
+ Renegát: Ak presvedčíte pomocou presvedčovania turianského strážcu, aby prepustil väzňa.
+ Renegát: Ak presvedčíte pomocou zastrašovania turianského strážcu, aby prepustil väzňa.
+ Renegát: Ak presvedčíte pomocou zastrašovania Fincha, aby vám dal pokoj.
+ Renegát: Ak zastrelíte Fincha.

3. Novinárčina (Fourth Estate)
Po návrate do Citadely sa na vás hneď ako vystúpite z výťahu, vrhne novinárka Khalisah bint Sinan Al-Jilain a chce s vami robiť rozhovor. Môžete odmietnuť, alebo rozhovor po jednotlivých otázkach prerušiť. Bude sa vás pýtať na loď, spoločníkov, vašu misiu a môžete odpovedať vzhľadom na nezávislosť zeme, alebo na potrebu spolupráce. Najvhodnejšie je voliť odpovede pomocou presviedčania. Posledná otázka je ohľadne vašej misie, tam sa rozhodnite, či poviete, že idete po Sarenovi, alebo to zamlčíte. Keď sa potom vrátite do lode, dostanete správu od admirála Hacketta, ktorý vám povie, ako ste obstáli. Ak ste boli pozitívny, je spokojná aj Zem aj Rada, ak ste boli negatívny, je pohoršená Rada. Rade celkovo vadí, ak ste vyzradili to, že Saren bol zodpovedný za Eden Prime.
+ Hrdina: Ak budete odpovedať pomocou presvedčovania.
+ Renegát: Ak budete odpovedať pomocou zastrašovania.
+ Renegát: Ak odmietnete rozhovor.

4. Umiestnenie ploštice (Planting a Bug)
Keď ste predtým splnili pre novinárku Emily Wongovú úlohu „Reportérkina prosba“, tak opäť pri návrate do Citadely narazíte na Emily vo Veži Citadely. Povie vám, že po úspechu jej predošlej reportáže dostala zdroje na ďalšiu reportáž. Teraz sa zamerala na podmienky robotníkov v oblasti dopravy v dokoch. Chce od vás, aby ste do kancelárie kontroly dopravy umiestnili plošticu. Môžete ju skúsiť presvedčiť, aby to nechala tak. Alebo ju oklamať, že ste plošticu už umiestnili, ale zrejme ju odhalili a tak získate aj odmenu.
+ Hrdina: Ak ju presvedčíte pomocou presvedčovania, aby sa reportáži nevenovala.
+ Renegát: Ak ju oklamete, že ste plošticu umiestnili.

Ak ste rozhodnutí jej pomôcť, tak len zájdite do centra kontroly dopravy, ktoré je v časti C-Sec. Tam je napravo od vchodu Keeper a pri ňom je miesto, na ktoré umiestnite plošticu. Vráťte sa za Emily a dostanete od nej odmenu za pomoc pri odhalení pravého stavu a záchranu životov.
+ Hrdina: Keď pomôžete Emily umiestniť plošticu.

5. Rodinná záležitosť (Family Matter)
V Prezídiu, neďaleko kancelárie finančného poradcu Barla Vona postávajú vonku dve osoby, Rebeka Petrovsky a jej švagor Michael Petrovsky. Pohovorte si s nimi. Zistíte, že Rebekin manžel, Michaelov brat, Jacob, zomrel. Rebeka teraz čaká dieťa, na ktorom obom záleží. Jacob zomrel na srdcovú vadu a Michael chce, aby Rebeka podstúpila genetickú liečbu na odstránenie tejto vady v prípade, že ju má aj dieťa. Ona nechce, pretože genetická liečba, hoci je na to malá šanca, môže spôsobiť smrť dieťaťa. Teraz im poraďte a je len na vás, ako sa rozhodnete.
+ Hrdina: Ak Rebeku presvedčíte, aby podstúpila liečbu, pomocou presvedčovania.
+ Renegát: Ak Rebeku presvedčíte, aby podstúpila liečbu, pomocou zastrašovania.
+ Hrdina: Ak Michaela presvedčíte, aby sa Rebeka sama rozhodla, pomocou presvedčovania.
+ Renegát: Ak Michaela presvedčíte, aby sa Rebeka sama rozhodla, pomocou zastrašovania.

6. Asarijska Diplomacia (Asari Diplomacy)
Keď splníte prvú príbehovú misiu mimo Citadely, tak sa vám ozve Nassana Dantius s prosbou o pomoc. Zájdite za ňou do Citadely, nájdete ju vo veľvyslaneckom bufete. Povie vám, že piráti uniesli jej sestru Dahliu. Zaplatila im výkupné, no odmietajú ju vydať, no vysledovala ich signál a tak pozná lokáciu ich základne.
Zájdite do Artemis Tau Cluster, do systému Macedon, na planétu Sharjila. Zájdite k pirátskej základni. Okolo nej sú štyri vežičky so snipermi a ďalšie pozemné jednotky. Keď ich zlikvidujete, vstúpte do základne. Vnútri vás čakajú ďalší nepriatelia, vojaci a biotici. Na prízemí nájdete malú krabicu s upragadmi a na poschodí štyri krabice a dve zakódované skrinky s výbavou. Na poschodí si hlavne prezrite stolík a získate dôkazy, že Nassanina sestra nebola zajatkyňou, ale vodkyňou týchto otrokárov.
Vráťte sa do Citadely za Nassanou. Prizná, že vám klamala a ponúkne vám odmenu. Ak uspejete s presviedčaním, dostanete aj Licenciu (Armali Council).

7. Nezvestní Mariňáci (Missing Marines)
Keď splníte úlohu pre doktorku Michelovú v Citadele, tak sa následne môžete zastaviť za Andersonom, ktorý vás nasmeruje na Admirála. Admirál Kahoku je vo Veži Citadely, kde sa pokúša o stretnutie s Radou. Jeho tím bol na misii a stratili s nimi kontakt. Z tej oblasti sa stala zakázaná zóna a on im chce pomôcť. Snaží sa o audienciu u Rady no nedarí sa mu to, tak poprosí o láskavosť vás, keďže Spektri môžu kamkoľvek.
Zájdite do Artemis Tau Cluster, do systému Sparta, na planétu Edolus. Zájdite s vozidlom na miesto núdzového signálu. Tam vás napadne Tresher Maw. Udržujte si odstup a zničte ho. Potom vystúpte z vozidla a prezrite si maják vysielajúci signál a mŕtve telá mariňákov. Boli chudáci nalákaní falošným signálom do hniezda Treshera.
Vráťte sa do Citadely a informujte admirála Kahokua o svojich zisteniach. Je zronený tou správou, no odmení vás za vašu námahu.

8. Ďalšie úlohy
Môžete získať ďalšie úlohy, ktoré však splníte až neskôr a inde. Rozhovorom s Helenou Blake v Prezídiu získate úlohu „Hostile Takeovers“. Rozhovorom s chlapíkom menom Garoth, vo Veži Citadely získate úlohu „Privateers“. Ak ste pre admirála Kahoku splnili úlohu „Nezvestní Mariňáci“, tak vám sa s vami spojí, keď budete odlietať z Citadely a získate úlohu „Cerberus“.



5. Attican Beta Cluster

5.1. Feros (Hlavný príbeh)

- Kolonisti
Vyrazte do hmloviny Attican Beta, do systému Theseus a na planétu Feros. Keď vystúpite z lode, privíta vás chlapík menom David al Talaqani a oznámi vám, že vás chce vidieť Fai Dan, ich šéf. Potrebujú pomoc s Gethmi. Len čo sa dorozprávate, objavia sa Gethi a zabijú ho. Zlikvidujte ich. Cez pár ďalších sa prebojujte až do útočiska kolonistov.
Tu si môžete trochu vydýchnuť a poobzerať sa po ich tábore. Zatiaľ nemáte veľa možností. V prístrešku nájdete manželský pár, Calantha Blakeová a Hollis Blake. Calantha trpí bolesťami, no nevedia, čo ich spôsobuje.
+ Hrdina: Ak ponúknete Calanthe pomoc.
+ Renegát: Ak budete nepríjemný.

Pri východe z druhej strany tábora stojí vodca kolonistov, Fai Dan a členka ochranky, Arcelia Silva Martinez. Pohovorte si s nimi. Počas rozhovoru vás napadnú ďalší Gethi útočiaci z tejto strany. Vyrazte za nimi. Prebojujte sa hore schodmi a pokračujte až do hornej veže. Tam zlikvidujte najsilnejšie centrum Gethov. Keď ich zlikvidujete, Gethská loď odletí a tým ste získali trochu bezpečia pre kolonistov. Na konci veže máte ešte krabicu a skrinku, ktoré môžete vyrabovať. Potom sa vráťte za kolonistami a oznámte Fai Danovi likvidáciu Gethov.
Nevedia, čo presne tu Gethi chceli, ale zrejme ide o nejaký artefakt, po tých tu pátrala spoločnosť ExoGeni. Musíte sa tam dostať.
+ Hrdina: Ak pri rozhovore ponúknete kolonistom pomoc.

Pred odchodom môžete cez vedľajšie úlohy zabezpečiť kolonistov. Postarať sa im o jedlo, vodu, energiu a zlikvidovať Gethov. Na to budete musieť pokračovať do tunelov. V tuneloch inak tiež nájdete muža menom Ian Newstead. Trpí bolesťami hlavy ako Caantha, no u neho to má silnejšie prejavy, akoby šalel.
+ Hrdina: Ak ponúknete Ianovi pomoc.
+ Renegát: Ak sa budete Ianovi vyhrážať smrťou.

- Proteanská vysunutá cesta
Vybehnite od tábora kolonistovo hore schodmi a vyvezte sa výťahom hore na vysunutú cestu. Hore nastúpte do vozidla a len lineárne pokračujte vpred a cestou likvidujte nepriateľov. Asi v polovici cesty pôjdete cez krytú štruktúru, kde sa budete prudko točiť a pôjdete o úroveň vyššie. Pred týmto úsekom ste počuli hlasy v rádiovej komunikácii. Tu pri zahýnaní na cestu dohora vidíte na zemi vchod do podzemnej časti. Vystúpte z vozidla a vstúpte tam. Tam narazíte na utečencov z ExoGeni. Na začiatku vás privítajú Juliana Baynhamová a Ethan Jeong. Pri rozhovore vám Juliana povie, že v komplexe zostala jej dcéra Lizbeth, môžete jej povedať, že sa po nej obzriete. Po rozhovore s Julianou si ešte môžete pohovoriť osobne s Ethanom, no je to len egoistický byrokrat so záujmom o spoločnosť a nič podstatné sa nedozviete. Za pozornosť ešte stojí Gavin Hossle, od ktorého môžete prijať vedľajšiu úlohu, pretože chce, aby ste mu získali nejaké dáta z komplexu. Pokračujte vozidlom lineárnou cestou až do ExoGeni. Na konci musíte vystúpiť z vozidla, pretože sa s ním ďalej nedostanete.

- ExoGeni
Vo vstupnej časti sa prebojujte nahor. Cesta vedie tunelom pri vás, no máte možnosť ešte skočiť k dverám napravo, hacknúť ich a za nimi nájdete kontajner s výbavou, ale aj spiaceho Getha, ktorého váš príchod vyruší a napadne vás. Keď prezriete túto časť, skočte do tunela vonku. Nemôžete sa z neho vrátiť, tie dva metre steny sú totiž neprekonateľným problémom, lebo lezenie cez steny je zakázané najvyššou Radou Citadely a nikto sa to nikdy neučil, takže musíte len pokračovať a neskôr otvoriť dvere vedúce naspäť hore.
Keď vyjdete z tunela, stretnete Lizbeth Baynhamovú. Pohovorte si s ňou, môžete jej spomenúť, že to jej matka prežila (ak ste ju stretli) a že cieľom výskumu bola nejaká rastlina Thorian. Lizbeth vám dá svoju identifikačnú kartu, aby ste sa dostali ďalej do komplexu. Po rozhovore vás napadne skupina Varrenov, tak ich zlikvidujte a na druhej strane pokračujte dverami.
Vybehnite hore schodmi a uvidíte kroganského veliteľa, ako sa pokúša získať informácie od hologramu, ktorý mu ich odmieta poskytnúť. Po rozhovore si vás všimne, tak ho zabite. Potom si vy pohovorte s hologramom. Ten vás na základe identifikačnej karty identifikuje ako Lizbeth, takže vám poskytne informácie. Popýtajte sa ho na všetko, čo sa dá. Zistíte, že Thorian je rastlina, ktorú tu ExoGeni skúmalo. Robili pokusy na osadníkoch, ktorých nechali vystavených účinkom rastliny, ktorá z nich spravila svojich otrokov. To aspoň vysvetľuje ich čudné správanie.
Chcete varovať svojich na lodi pred Thorianom, no nemôžete sa s nimi spojiť, pretože Gethi zapojili okolo zariadenia silový štít a pre vyššie spomínané dôvody sa nemôžete ani vrátiť. Pokračujte ďalej a narazíte na Gethov, ktorí akoby sa modlili pri žiariacom Orbe. Zabite ich a prezrite si ten orb, ktorý vaši spoločníci okomentujú. Tiež si všimnete, že silový štít napája priamo Gethská loď, takže ju musíte odstrániť.

- Centrum ExoGeni
Pokračujte do haly, v ktorej pozabíjajte Gethov. Tu sa cesta rozdvojuje, (teda je tu aj tretia cesta, no tú zatiaľ blokuje silový štít). Naľavo vás čaká len malá chodba s kroganmi a na jej konci nájdete okrem skrinky s výbavou aj konzolu Gavina Hossleho.
Napravo z dolnej haly vybehnite hore do väčšej časti. Hore pri schodoch máte krabicu. Prejdite ďalej a budete vo veľkom komplexe s dvoma prízemnými časťami spojenými vysunutou rampou. V prvej časti zlikvidujte nepriateľov a hacknite terminál ExoGeni, čím získate úlohu Investigate Facility. Prejdite do druhej časti, kde je ešte viac nepriateľov. Po ich likvidácii si to tu obzrite. Máte tu dve krabice s výbavou. Tiež hacknite Gethský terminál a dozviete sa, že plánujú útok na Citadelu a získate tým úlohu Geth Activities. Pri gethskom termináli hacknite ďalší z ExoGeni, kde má záznam doktor Gamorle a získate úlohu „Investigate Samples“. Napokon si pozrite terminál ovládania dverí. Nájdete tam poznámku s tým, aký vhodný tlak použiť na otvorenie dverí, ktoré sú poškodené. Keď terminál aktivujete, naľavo sa vám sprístupnia ventily s jednotlivými číslami. Aktivujte čísla vhodné na sekvenciu. Mne zabrali čísla 5, 11 a 17. Tie vytvorili vhodný tlak na ovládanie dverí – dvere sa zatvorili a tým presekli napájacie hadice z lode Gethov. Tým ste odstavili ich napájanie a zároveň aj zničili celú ich loď. Konečne sa spojíte s Jokerom.
Vráťte sa dole na rázcestie a brána, ktorá bola uzavretá silovým štítom, je už voľná. Prejdite ňou a stretnete sa opäť s Lizbeth. Konfrontujete ju s vašim zistením o Thorianovi. Lizbeth tvrdí, že bola proti tomu, no nemala veľa možností ako zasiahnuť.
+ Hrdina: Ak budete Lizbeth veriť.
+ Renegát: Ak Lizbeth neuveríte.

- Návrat do kolónie
Tadiaľto sa dostanete opäť do vstupnej časti ExoGeni, tak sa už len presuňte naspäť von a nastúpte do vozidla. Vráťte sa cestou do predošlej veže, kde zídete o úroveň nižšie. Tu je podzemný úkryt utečencov z ExoGeni, kde ste už mohli byť predtým. Teraz sa tam aj tak zastavíte, preteože cestou vám Lizbeth vybehne z auta, keď začuje hlas svojej matky. Vstúpte tam za ňou. Ethan Jeong dostal príkaz z vedenia spoločnosti, aby boli zlikvidovaní všetci civilisti a aby tak zakryli po sebe stopy. Môžete ho presvedčiť, aby to nerobil. Ak nemáte dostatočné presviedčacie schopnosti, tak ho proste zabijete a tak mu v tom zabránite.
+ Hrdina: Ak Jeonga presvedčíte pomocou presvedčovania.
+ Renegát: Ak Jeonga presvedčíte pomocou zastrašovania.

Keď skončíte s Jeongom, tak vám Juliana Baynhamová navrhne, ako pomôcť civilistom. Dá vám toxín, ktorý civilistov po zásahu omráči, ale nezabije. Môžete ho použiť pomocou vašich granátov. Môžete jej ponuku prijať, alebo odmietnuť, no ten plyn vám dá tak, či tak.
+ Hrdina: Ak súhlasíte, že pomôžete kolonistom.
+ Renegát: Ak odmietnete pomôcť kolonistom.

- Kolónia
Nastúpte do vozidla a vráťte sa cestou naspäť ku kolónii. Pri vstupe do garáže s výťahom vás napadne Thorianský Creeper. Tu vás oslovia vaši spoločníci a máte možnosť vydať im príkaz buď za žiadnych okolností na kolonistov neútočiť, alebo im dať príkaz všetkých zlikvidovať. Od toho teda bude záležať váš postup. Creeperov likvidujte úplne spokojne, ale ak chcete chrániť kolonistov, tak si dávajte pozor. Celkovo ich je šestnásť. V inventári si dajte ako vylepšenie pre granáty anti-thorianský plyn a hoďte takýto granát na kolonistov. Taktiež ich môžete omráčiť pažbou vašich zbraní, no dávajte si pozor na vzdialenosť, lebo ak ste ďalej ako ste si mysleli, tak vystrelíte. Ak ich chcete omráčiť, tak si radšej spôsobte prehriatie zbrane a kým sa opäť ochladí, tak ich omráčte. No omráčanie odporúčam len ako krajné riešenie, ak by vám došli granáty. Hneď pred výťahom máte štyroch kolonistov. Zvezte sa dole a prebojujte sa od výťahu chodbou cez Creeperov k ďalším dvom kolonistom. Od nich sa prebojujte cez Creeperov dolu schodmi do kolónie. Pri vstupe do kolónie vás čakajú štyria ďalší kolonisti. Keď ich vyradíte, máte tu krabicu, z ktorej si môžete doplniť granáty, ktoré vám už zrejme dochádzajú, ak zachraňujete kolonistov. Prejdite po rampe s pár Creepermi a za rampou sú dvaja kolonisti. Za priestranstvom na ktorom čaká hromada Creeperov sú poslední štyria kolonisti.
+ Hrdina: Ak zachraňujete kolonistov (2 body za každého).
+ Renegát: Ak zabíjate kolonistov (2 body za každého).

- Thorian
Keď sa postaráte o všetkých Creeperov a kolonistov, tak v tábore kolonistov použite ovládanie žeriavu (Freighter Crane Controls) a odhalíte tým vstup do úkrytu Thoriana. Vtedy sa objaví Fai Dan, vodca kolonistov. Odoláva z posledných síl moci Thoriana. Rastlina mu káže zabiť vás, tak namiesto toho zabije seba. Vstúpte do otvoreného vstupu a zbehnite dole schodmi k rastline. Thorian vypľuje klona Asarianky, ktorý s vami bude hovoriť. Pohovorte si.
+ Hrdina: Ak budete požadovať, aby Thorian prepustil kolonistov.
+ Renegát: Ak sa budete Thorianovi vyhrážať zabitím.

Po rozhovore zabite klona a Creeperov. Vydajte sa nahor a po chvíli narazíte na prvý Thorianov Neurálny Uzol (Thorian Neural Node). Sú to úchyty, ktorými sa rastlina drží. Musíte ich všetky zničiť. Vždy tieto úchyty strážia Creeperi (väčšinou skupina Creeperov a medzi jednotlivými úchytmi je ďalšia skupina, ktorú vždy vedie jeden klon Asarijky), takže ich najprv zlikvidujte a potom už len v pohode zničte úchyt. Po zničení prvého pokračujte nahor. Tam nájdete skrinku. Pri ceste nad ňou je druhý úchyt. O úroveň vyššie nájdete tretí úchyt a lekársku skrinku. Cestou nahor nájdete štvrtý úchyt a odtiaľ smerom nadol piaty a na konci chodby posledný, šiesty.
Keď zničíte všetky úchyty, Thorian sa zrúti do priepasti a prastará, unikátna rastlina je zničená. Z rastlinného kokónu vypadne Shiala, asarijka, ktorá vám povie, že bola učenkyňou matriarchy Benezie. Povie vám, že Benezia pôvodne plánovala vyhovoriť Sarenovi jeho šialenstvá a Shiala ju nasledovala v jej rozhodnutí. No zistila, že Sarenova loď Sovereign má vplyv na tých, čo sú na nej a stávajú sa lojálnymi voči Sarenovi. Takto mu podľahla aj Benezia, aj ona sama a tu ju vymenil s Thorianom za poznanie. Tiež vám povie, že Saren tu hľadal poznanie Proteanov, aby pochopil víziu z majáku. Shiala vám presunie priamo do hlavy a vaša vízia sa stane jasnejšou. Vyspovedajte ju ohľadne ostatných záležitostí a napokon sa rozhodnite, čo s ňou, či ju necháte žiť, alebo ju zabijete. Ak ju necháte žiť, tak sa pridá ku kolonistom, aby im pomohla potom, čo sa pričinila o ich utrpenie.
+ Hrdina: Ak necháte Shialu žiť.
+ Renegát: Ak Shialu zabijete.

- Normandy
Keď je po všetkom, môžete sa ešte pozrieť na kolonistov, ak ste ich zachránili. Inak sa len vráťte naspäť na loď. Po príchode vás čaká opäť sedenie s vašimi druhmi. S Liaorou si pohovoríte o novom pohľade na vašu víziu. Spojí sa s vami telepaticky a pokúsi sa víziu ešte viac osvetliť. Zistíte od nej, že kúsok informácie zrejme chýba a preto nemáte úplne jasno. Chýbajúcu informáciu má zrejme Saren.
Napokon sa vás tak ako predtým Joker spýta, či chcete podať Rade hlásenie z misie. Môžete súhlasiť, alebo odmietnuť. Pri rozhovore s radou zas spomenú vaše uprednostňovanie ľudstva a budú kritizovať likvidáciu Thoriana.
+ Hrdina: Ak budete svoje činy obhajovať rozumne a zdvorilo.
+ Renegát: Ak budete arogantne obhajovať svoje činy.

Ak je toto už druhá planéta ktorú ste v rámci hlavného príbehu prešli (Therum a Feros už máte, ak ste sa držali návodu), tak pri aktivácii Galaktickej Mapy dostanete správu. Preberte si ju v komunikačnej miestnosti, kde aktivujte terminál. Ozve sa vám Rada. Dostali správu od svojich špiónov (Spektry sú jedna ruka rady, špióni – Skupina Špeciálnych Úloh zas druhá), ktorí sledovali Sarena. Správa sa žiaľ nedala rozlúštiť, ale prišla z planéty Virmire. Neposielajú vás tam, len vás informujú aj o tejto možnosti, kde pokračovať vo vašom vyšetrovaní.
+ Hrdina: Ak budete zdvorilí a oceníte ich správu.
+ Renegát: Ak budete arogantný a poviete, že nemáte čas sa tomu venovať.


5.2. Systémy v hmlovine Attican Beta (Vedľajšie úlohy)

5.2.1. Systém Theseus

1. Sharring
Neznámy objekt, Proteanský Informačný Disk

2. Quana
Kobalt (Ľahké kovy)

3. Feros
Hlavný príbeh.

4. Sytau

5. Logan


5.2.2. Systém Hercules

1. Xathorron

2. Syided
Medailón Jedného

3. Eletania
Obsahuje:
- Paládium (Ťažké Kovy)
- Zlato (Ťažké Kovy)
- Havarovaná sonda (výbava)
- Havarovaná sonda a štyri tábory miestnych opíc (Úloha UNC: Stratený Modul)
- Proteanské Ruiny (prezrite ich a do Záhadnej Gule umiestnite prívesok, ktorý ste dostali od Asarijky na Citadele v rámci úlohy „Asarijska spoločníčka“. Budete mať víziu, kde sa niečo dozviete)

4. Zatorus
Zlato (Ťažké Kovy)


5.3. Vedľajšie úlohy

1. Gethi v Tuneloch (Geth in the Tunnels)
Keď prvotne zabezpečíte tábor kolonistov, tak vás Fai Dan požiada o likvidáciu aj ostatných Gethov, ktorí ich ohrozujú z tunelov.
Z tábora kolonistov vybehnite schodmi hore, prejdite popri výťahu a za ním zídite druhými schodmi až dole do tunelov. Prebojujte sa doprostred tunelov, prejdite mostom na druhú stranu a tam do poslednej oblasti. Na začiatku si dajte pozor na ostreľovačov nad vami. Prebojujte sa cez Gethov a pár Kroganov, ktorí strážia vysielač. Napokon zničte Gethský vysielač, proste ho rozstrieľajte. Vyrabujete dve krabice a vráťte sa za Fai Danom oznámiť mu splnenie úlohy.
+ Hrdina: Za splnenie úlohy.

2. Mäso Varrenov (Varren Meat)
Keď prvotne zabezpečíte tábor kolonistov, tak vám Fai Dan povie, že okrem Gethov majú ešte problémy s energiou, vodou a zásobami jedla. Zásobovanie potravinami má na starosti Davin Reynolds. Je v interiéroch tábora kolonistov. Pohovorte si s mím. Lovia Varrenov, miestne zvieratá, no je s tým problém, pretože sa tu objavil Alfa Varren, obrovské, divoké stvorenie, ktoré znemožňuje ich lov.
Z tábora kolonistov vybehnite schodmi hore, prejdite popri výťahu a za ním zídite druhými schodmi až dole do tunelov. Prejdite doprostred tunelov a tam narazíte na dvere vedúce do bočného priestoru. Tu narazíte na skupinu Varrenov, ktorí sú však slabí a ľahko si s nimi poradíte. Obďaleč je ale vodca svorky, Alfa Varren. Udržujte si odstup a zlikvidujte ho. Tým ste sa zbavili hrozby. Ešte si tu môžete prezrieť dva kontajnery a vyrabovať ich. V tábore oznámte splnenie úlohy Davinovi.
+ Hrdina: Za splnenie úlohy.
+ Renegát: Ak budete požadovať odmenu.

3. Energetické články (Power Cells)
Keď prvotne zabezpečíte tábor kolonistov, tak vám Fai Dan povie, že okrem Gethov majú ešte problémy s energiou, vodou a zásobami jedla. O energiu sa stará na začiatku tábora žena menom May O´Connellová. Pohovorte si s ňou. Majú tu starý systém, takže žiaľ nemôžete využiť zdroje z vašej lode. Potrebuje staršie typy energetických článkov.
Z tábora kolonistov vybehnite schodmi hore, prejdite popri výťahu a za ním zídite druhými schodmi až dole do tunelov. Prejdite doprostred tunelov a tam narazíte na dvere vedúce do bočného priestoru. Tu narazíte na skupinu Varrenov, ktorí sú však slabí a ľahko si s nimi poradíte. Obďaleč je ale vodca svorky, Alfa Varren. Nad dverami, ktorými ste vošli, je vrak starého vozidla. Z neho si vezmite energetický článok, ktorý je práve takým, aký potrebujete. Ešte si tu môžete prezrieť dva kontajnery a vyrabovať ich a potom sa vráťte do tábora, kde May odovzdajte článok.
+ Hrdina: Za splnenie úlohy.

4. Obnovenie prívodu vody (Water Restoration)
Keď prvotne zabezpečíte tábor kolonistov, tak vám Fai Dan povie, že okrem Gethov majú ešte problémy s energiou, vodou a zásobami jedla. Vodu spravuje žena menom Macha Doyleová, je na začiatku tábora kolonistov. Aby ste obnovili prívod vody, musíte uvoľniť hlavné v ventily, ktoré sú v časti obsadenej Gethmi.
Z tábora kolonistov vybehnite schodmi hore, prejdite popri výťahu a za ním zídite druhými schodmi až dole do tunelov. Na západnej strane sú dva dlhé tunely plné Gethov. V prvom tuneli nájdete dva ventily na začiatku a na konci a na začiatku druhého tunela nájdete tretí ventil. Všetky použite a tým opäť spustíte prívod vody do tábora kolonistov. Vráťte sa do tábora a oznámte Mache splnenie úlohy.
+ Hrdina: Za splnenie úlohy.

5. Získanie Údajov (Data Recovery)
Keď budete na Ferose postupovať zo základne kolonistov do centrály ExoGeni, tak na mieste, kde pôjdete vozidlom o úroveň vyššie vystúpte a vstúpte tam do podzemného úkrytu (už ste počuli rádiový rozhovor). Pohovorte si tam s chlapíkom menom Gavin Hossle a požiada vás, aby ste mi získali nejaké dáta zo zariadenia ExoGeni, kam smerujete. Dá vám OSD, na ktoré mu ich máte stiahnuť. Keď budete v centre ExoGeni, tak budete v miestnosti s dvoma cestami nahor. Pravá vás dovedie k otváraniu dverí (hlavný príbeh) a ľavá vás dovedie do chodby s nepriateľskými kroganmi. Zabite ich a na konci chodby okrem skrinky s výbavou nájdete aj terminál Gavina Hosslea, z ktorého si stiahnite údaje.
Keď sa budete vracať z budovy ExoGeni naspäť ku kolonistom, tak sa cestou vozidlom opäť zastavte v podzemnom úkryte a odovzdajte údaje Hossleovi, ktorý vás za to odmení.

6. Stratený Modul (Lost Module)
Po prílete do systému Hercules, po prezretí planéty Eletania sa vám ozve admirál Hackett. Na povrchu planéty havarovala sonda a admirál potrebuje, aby ste z nej získali modul skôr, než ho dostanú Gethi. Pristaňte na planéte a choďte k havarovanej sonde, ktorú máte označenú na mape. Prezrite ju a zistíte, že modul niekto vzal. Nájdete pri sonde dve mŕtve opice, to je stopa. Na mape sa vám zobrazia štyri kolónie opíc. Tri z nich sú zbytočné, malé skupiny opíc pobiehajúce medzi pomyselnými kruhmi zo zvláštnych kameňov. Choďte k štvrtej skupine, pri ktorej je vstup do bane. Vstúpte do bane a prejdite pár chodbami a veľkou halou až do poslednej miestnosti (cestou pôjdete okolo niekoľkých krabíc s výbavou), kde nájdete len dve opice. Prezrite ich, alebo zabite a nájdete modul. Vydajte sa naspäť na povrch. Vo veľkej hale vás napadne skupina Gethov. Pozabíjajte ich a dostaňte sa naspäť na povrch. Tým je misia splnená.
+ Hrdina: Ak opice prezriete a nezabijete.
+ Renegát: Ak budete opice zabíjať.

7. Ďalšie úlohy
Môžete získať ďalšie úlohy, ktoré splníte až inde a inokedy. Keď hacknete terminál v základni kolonistov, získate úlohu „Investigate Shipments“. V centre komplexu ExoGeni hacknite terminál ExoGeni a získate úlohu „Investigate Facility“. Obďaleč hacknite Gethský terminál a získate úlohu „Geth Activities“. Pri gethskom termináli hacknite ďalší z ExoGeni, kde má záznam doktor Gamorle a získate úlohu „Investigate Samples“. Keď dosiahnete dvadsiaty level (čo je pravdepodobné, ak idete podľa návodu), tak sa vám pri ceste medzi galaxiami ozve admirál Hackett a dostanete úlohu „Rogue VI“. Na záver, po prejdení hlavného príbehu na Ferose si pohovorte s Wrexom a Garrusom a získate od nich ich úlohy „Wrex: Family Armor“ a „Garrus: Find Dr. Saleon“.

1. časť | 2. časť | 3. časť

Súvisiace hry Mass Effect Legendary Edition
Mass Effect: Andromeda
Mass Effect 3: Citadel
Mass Effect 3: Reckoning
Mass Effect 3: Omega
Mass Effect Trilogy
Mass Effect 3: Retaliation
Mass Effect 3: Leviathan
Mass Effect 3: Earth
Mass Effect 3: Extended Cut
Mass Effect 3: Rebellion Pack
Mass Effect 3: Resurgence Pack
Mass Effect 3: From Ashes
Mass Effect 3
Mass Effect 2: Arrival
Mass Effect 2: Lair of the Shadow Broker
Mass Effect 2: Overlord
Mass Effect 2: Kasumi - Stolen Memory
Mass Effect 2
Mass Effect: Pinnacle Station
Mass Effect: Bring Down the Sky



Diskusia Príspevkov: 13 Hodnotenie
882 hlasov

100
60
20

80
40
0
54
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |