HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21096
5455
5063
1438
1600
7336
6006
12838
1687

Online 29982 užívateľov

Návody > Bone: Out from Boneville


Zobrazení:11747
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

Púšť

Z Bonevillu boli vyhnané tri kosti, Fone, Phoney a Smiley. Teraz sa na úteku zamotali v púšti. Na začiatku máte k dispozícii malý tutoriál. S Foneym si najprv nacvičte chôdzu ľavým tlačidlom myši. Poprechádzajte sa a skúste si interakciu kliknutím na malé kamene, z pod ktorých vylezú škorpióny. Napokon si skúste komunikáciu s ďalšími kosťami. Pravým tlačidlom si môžete meniť kurzor na rozhovor/ akciu a na pohľad, kedy zistíte informácie o predmete/postave. Videli ste, že škorpióny smerujú pod skalu, na ktorej sedí Smiley. Prezrite si kameň pod skalou a nájdete tam mapu.
Oslovte Smileyho a povedzte mu, nech vstane, aby bola skala ľahšia: I'm trying to get this thing out from under this rock. / I'll tell you after I get it out. / Just stand up, will ya?
Smiley vytiahne mapu, no chce za ňu od Phoneyho dolár. Teraz si môžete prepínať rozhovor s oboma z nich.
Najprv povedzte Smileymu nech niečo zahrá (How about a tune, Smiley?) a zvoľte si nejakú pesničku. Potom oslovte Phoneyho a spýtajte sa, či sa mu fakt tak nepáči Smileyho hudba (Do you really hate Smiley's music so much?) Smileymu povedzte, nech zahrá Old Gray Mare (Can you play Old Gray Mare?) a aby prestal, dá mu Phoney dolár. Použite dolár z inventára a dajte ho Smileymu.


Útek

Po scénke nasleduje útek pred kobylkami. Stačí vám pohybovať myškou doprava a doľava a ľavým tlačidlom skákať. Vyhýbajte sa prekážkam a po čase behu sa automaticky posuniete ďalej.


Jaskyňa

Choďte v jaskyni nadol a vezmite si Smileyho cigaretový špak. Pokračujte doprava k priepasti a preskočte ju. Na druhej strane si vezmite druhý špak. Pokračujte nahor, tam vyskočte po pár skalách a vezmite si hore tretí špak. Od tohto špaku choďte vyššie a skočte na skalu, po ktorej sa zošmyknete dole. Tam si vezmite štvrtý špak. Choďte od neho nahor k dvom chodbám. Zvoľte si ľavú. Tu už len pokračujte stále jedinou cestou popri piatom špaku až von z jaskyne. Vonku popreskakujte po skalných stĺpoch, až sa dostanete k rieke.


Rieka

Pri rieke je malý zelený chrobák Ted. Oslovte ho a spýtajte sa na vašich bratrancov a Thorn.
Have you seen my cousins around? / Who's this Thorn? He's not another bug is he? / How am I supposed to find this Thorn? / Uhh...I don't see a way to cross this river. / Uhhh...Okay, I guess.
Súhlasíte, že Ted zoženie svojho brata, aby vám pomohol dostať sa cez rieku. No najprv musíte cez rieku dostať Teda. Ted skáče v sériách malý skok, malý skok, veľký skok. Takže ho navigujte po kameňoch cez rieku:
  1. Doprava, dole, doprava
  2. Hore, hore, doprava
  3. Dole, doprava, hore
  4. Dole, dole, dole
  5. Doľava, doprava, doprava
  6. Doprava, hore, hore
  7. Hore, dole, odprava
  8. Dole, doprava, hore
  9. Hore, doprava, dole
  10. Doprava
Na druhej strane sa Ted stretne so svojim veľkým bratom a ten vám vytvorí most, ktorým sa dostanete za rieku. Tam si s nimi ešte môžete pohovoriť, ale inak pokračujte napravo pomedzi kríky. Tam nájdete aj ďalší cigaretový ohorok.
Pri ňom vás chytia dve zmutované krysy. Je v podstate jedno aké odpovede volíte, často to skončí tým, že sa začnú hádať. Keď sa hádajú, ako vás zjesť, tak sa môžete odplížiť preč. Ak vás chytia, musíte začať odznova, takže sa plížte len v pravý moment. Počas hádky sa občas otočia obe krysy k sebe. Vtedy cúvajte po pár krokoch vzad. Len čo sa čo i len jedna z krýs otočí smerom k vám, nehýbte sa, kým sa opäť obe nepozerajú na seba – potom opäť cúvajte. Cúvajte, až kým automaticky neutečiete.


Vačice

Dostanete sa až k drakovi, s ktorým si môžete pohovoriť. Inak pokračujte popri ňom doprava až k trom vačiciam. Oslovte ich, či nepoznajú cestu a ponúknu sa, že vám ju ukážu, ak sa s nimi zahráte na schovávačku (Do you know the way to the hot spring? / Uh...Well Okay. What do you want ta play? / Hide an' seek sounds like fun.)
Vačice sa chovajú a vy ich máte nájsť. Choďte po oblasti okolo ich domčeka a budú vám kričať zima, teplejšie, teplo. No a keď je teplo, tak viete, že ste na správnom mieste, vtedy začnite hľadať. Pohybujte sa kurzorom a hľadajte možné skrýše, zväčša sú to skaly, pne, či duté stromy. Neklikajte na všetko, pretože máte len deväť pokusov, inak musíte začať odznova. Ak nájdete všetky tri vačice v rámci tých deviatich pokusov, vyhrali ste. Potom si s nimi znova pohovorte. Povedia vám, kam máte ísť (Not now guys, you said you'd show me how to get to th' spring. / Heh. Maybe another time.) Potom len prejdite doľava popri suchom strome do ďalšej oblasti.


Thorn

Tu stretnete dievčinu Thorn. Automaticky sa s ňou pustíte do rozhovoru.
- Ted told me to find you! He said you know everything!
- Ted told me you could help us get back to Boneville?
- I've been asking around about them but no one's seen 'em.
- Hooray! Pretty soon I'll be back in Boneville!
- I don't belong here...
- Where can I find your gran'ma?
- Okay, I'm ready. Let's go.


Phoney

Teraz ovládate Foneovho bratranca Phoneyho. Postupujte doprava. Cestou sa za Phoneyho pár krát pozhovárajte s jeho žalúdkom, kým Phoney nesľúbi, že mu nájde nejakú potravu. Na moste pri rieke oslovte Tedovho veľkého brata. Where can I get some food? / I want those apples! Get outta th' way! / This is a waste of time. / A napokon ho vyprovokujte (I've seen smarter amoebas!, alebo You're not very bright are you?). Chrobák sa na vás rozbehne. Postavte sa pred skalu, chrobák do nej narazí, keď sa uhnete a omdlie. Prejdite na druhú stranu rieky. Na druhej strane rieky zjedzte jablko, čo je pod stromom a pokračujte cestou na sever.
Prejdite po brehu rieky popri drakovi až k domu vačíc, rovnako ako predtým Fone. Oslovte ich: Wait a minute, did you say you know Fone Bone? / If I give you kids a dollar, will you tell me where Fone went? / C'mon, just tell me where Fone Bone went. / Oh, brother. Fine. Let's make it quick.
Teraz sa s nimi opäť zahráte na skrývačku, no vy sa schovávate. Automaticky sa schováte za skalou pri rieke. Musíte ich navigovať. Teplejšie (warm) a vydajú sa smerom, ktorým sú natočení, zima (cold) a pôdu dozadu. Keď poviete teplo (Hot), tak sa otočia a tak ich môžete trochu usmerňovať. Keď správne ponavigujete všetky tri vačice, aby vás našli, hra je úspešne skončená. Potom choďte doľava, za suchý strom, tak, ako odišiel aj Fone.
Tam stretnete chrobáka Teda. Pohovorte si s ním: I'm lookin' for a guy named Fone Bone. You seen him? / Take me to Fone Bone at once! / Okay, fine. Let's get a move on. / C'mon then, I ain't got all day!
Dostanete sa k babke. Pohovorte si ešte s ňou. Ya got any food around this place? / You think I just walk around askin' for food for no reason? / I don't hafta work for anything! / Cut the chit-chat, Grams. You got any food or not?


Foney a babka

Opäť ste Foney. Povedzte Phoneymu, že nemáte čas (I'll talk to ya later.) a babke, že jej radi pomôžete (Thanks, ma'am! We're happy ta help!).
Zvoľte si nanosiť vodu. Thorn povedzte: But I saw one! He had a goatee 'n' a cigaret 'n' big ol hairy ears! Potom si vezmite kus kukurice zo suda pri dome a použite ho na vedro pri studni. No kukurica do diery vo vedre nepasuje. Oslovte draka v studni: Can you help me out? / Can you breathe fire on this corn cob? / Please just breathe fire on the corn cob. Použite obhorený zvyšok kukurice na vedro a upcháte dieru. Použite vedro na studňu a naberiete vodu.
Teraz treba narúbať drevo. Napravo je v kláte zaseknutá sekera. Chyťte ju a objaví sa chrobák Ted. I need to split firewood, but this axe is stuck. / Uh...sure, Ted. Vezmite zo zeme násadu sekery a umiestnite ju na kus dreva pred vami. Pri plote naľavo od babky, vedľa domu je na zemi skala. Vezmite si ju a použite na násadu sekery zabodnutej v dreve. Tým drevo rozpolíte.
Už len oznámte babke, že ste narúbali drevo a doniesli vodu.


Phoney pre babku

Teraz musíte doniesť repu a jablká za Phoneyho pre babku. Najprv repa. Prejdite oblasťou naspäť k vačiciam a oslovte ich. Say, that's a nifty spade you guys got there... / You kids wanna play a game or somethin'? / How bout if I tell ya a story... / It's a story about something really exciting... Povedzte im ľubovoľný príbeh. Voľte prvé ponuky z možností a ohúrite ich, že až budú hrať mŕtve, keď bude príbeh napínavý. Potom im zoberte ich lopatku. Vráťte sa do predošlej oblasti. Na jej začiatku sú štyri hriadky s repami. Použite na ne lopatku a vykopete ich.
Teraz potrebujete jablká. Vráťte sa popri vačiciach a cez skalné pobrežie k rieke, kde je Tedov veľký brat. Oslovte ho a naštvite ho. Keď zaútočí, bežte pod strom. Skôr teda z pravej strany vedľa stromu. Tam do vás chrobák narazí, vyhodí vás hore a vy získate jablká. Automaticky sa vrátite k babke.


Večera a útek

Sedíte spoločne pri večeri. Kľudne sa zhovárajte s vašimi spoločníkmi o čom chcete a keď toho budete mať dosť, tak zívnite (Yawn) a súhlaste so spánkom. V noci sa prebudíte na to, že dom obkľúčili zmutované krysy. Utekajte. Rovnaká mini hra, ako keď vás naháňali kobylky. Keď krysám utečiete, sledujte už len záver.

Súvisiace hry Bone: Great Cow Race



Diskusia Príspevkov: 5 Hodnotenie
445 hlasov

100
60
20

80
40
0
49
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |