HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21157
5455
5063
1438
1600
7336
6030
12903
1687

Online 26081 užívateľov

Návody > Blitzkrieg: Green Devils


Zobrazení:16277
Autor návodu:Papp Erick

Pri čítaní návodu myslite na to, že nebolo možné celkom presne opísať načasovanie protiútokov. Prichádzajú, keď splníte nejakú úlohu, ale častejšie pri prekročení určitého bodu, línie a pod.

Použité skratky: PLK - protilietadlový kanón, PTK - protitankový kanón.



1. Moerdijk

Medzi vami a dedinou postavte obranu - kanóny a zákopy s vojakmi, príde odtiaľ slabý protiútok. Pošlite snipera (sneak mode) cez lávku až na severozápad, sú tam 2 nestrážené kanóny, budete ich môcť neskôr obsadiť a použiť. Potom nech sa vráti a odstráni obsluhu pri delách/guľometoch za mostom. Dostanete pokyn na použitie bombardérov He-111. Obsaďte dedinu pred vami a postavte obranu pri oboch mostoch, vlastné PLK na výbežok, kde boli predtým Boforsy. Oproti cez rieku bude PLK, použite húfnice.

Sústreďte sa na východný most. Pošlite nad neho Stuky, odstránia z cesty PTK. Keď zlikvidujete obranu, príde protiútok zo severu (pancierové vozidlá Humber).

Pri prechode na posledný ostrov opäť použite na podporu Stuky. Ešte predtým tam pošlite prieskumné lietadlo, zostrelia ho, ale budete vidieť, kde sú PLK, tak ich zlikvidujte. Stuky vám uvoľnia cestu cez PTK.

Keď sa vaše tanky dostanú do mesta, príde protiútok tankov Valentine. Majú výborný pancier, nemáte proti nim šancu a tak radšej utekajte. Môžete nad nimi vysadiť výsadkárov, 4 transportné lietadlá sa viac krát otočia a vysadia takmer 100 vojakov. Tí ich zahádžu granátmi a máte vyhrané.



2. Dunkerque

Prvou úlohou je nedovoliť britským PLK, aby prešli cez most. Vysaďte nad nimi výsadkárov. Pravdepodobne nezničia všetky, tie, čo vám zostanú, budete môcť použiť v ďalšej misii. Dostanete posily.

Opakovane posielajte Stuky nad západnú časť nepriateľského územia. Je tam veľa kanónov a vracia sa tam skupina tankov. Britské letectvo je pomerne slabé, spolu s bombardérmi posielajte pre istotu stíhačov. Pri všetkých mostoch postavte obranu, keď ich budete chcieť prekročiť, príde protiútok tankov Valentine.

Keď zlikvidujete západné mesto, ďalekonosnými kanónmi ostreľujte východné výšiny. Sú tam PLK, ak ich vyradíte, opäť môžete použiť leteckú podporu. Neskúšajte útočiť, kým si nebudete istí, že tam nie sú PTK. Briti sú zakopaní na kopcoch, pri útoku by ste nemali šancu. Počas útoku zároveň príde protiútok tankov Somua. Vaše tanky sú na ne slabé, využite PTK (aj zajaté nepriateľské!).

Do pevnosti na východe príde Britom posila - tanky Matilda a dva PLK. Opäť použite pechotu + PTK.

V meste je zakopaná pechota, PTK, PLK a nejaké tanky. Už by vás tam nemalo nič prekvapiť, postupujte opatrne a trpezlivo.



3. Kyjev

Pred vami je ruský tábor. Okamžite začne boj, dajte do pohybu tanky a pošlite nad tábor Stuky. Keď zničíte ustupujúcich vojakov, ako protiútok príde zopár pancierových vozidiel a slabé tanky BT-7. Nemali by vám robiť žiadne problémy. Postavte obranu k mostom. V meste za riekou sú 2 PLK. Jeden za západným mostom, druhý oproti veliteľstvu za riekou. Strieľajte na ne zhúfnic, po ich vyradení môžete nechať Stuky lietať po celej mape. Urobia dobrú prácu pri likvidácii PTK a nepriateľských húfnic. Sú v meste na severozápade. Majú väčší dostrel ako vaše, tak sa s nimi nepúšťajte do prestrelky.

Obsaďte veliteľstvo a okolité domy, bude tam veľa pechoty, ale bez podpory nemá šancu. Obsaďte mosty.

Keď to bude možné, dajte vaše 88 mm PLK čo najviac na sever, najlepšie ako obranu k mostom. Neskôr odrazia nálety.

Dostanete posily, ale aj Rusi sa značne zlepšia. Majú výkonné kanóny, ktoré dostrelia ďalej a sú účinnejšie, ako vaše, príde im veľa tankov (ale slabé azastaralé). Zoberte tanky a po severnom okraji mapy sa im vynorte za chrbtom. Zlikvidujte kanóny, asi budete musieť zároveň odraziť nepriateľské tankové útoky. Nemal by to byť problém.

Potom už len choďte na juh a cestou vystrieľajte pechotu. Pozor na ruské PLK, môžu vám zničiť tank!



4. Operation Typhoon

Pred misiou si zabezpečte, aby ste mali aspoň dva 88 mm PLK. Inak je misia pomerne jednoduchá.

Na juhozápadnom „ostrove“, kde máte delá, postavte obranu. 88-mičky umiestnite tak, aby mali na dostrel brody cez bažinu. Pred ne dajte zákop s pechotou a položte míny. Most zamínujte tiež.

Vaše 105 mm kanóny nechajte strieľať na územie celkom severozápadne, medzi cestou a okrajom mapy. Tam sú sústredené PLK - cca 5. Zároveň nechajte, aby vás objavili nepriateľkí letci. T-34 pôjdu na juh na váš ostrov. 88-mičky ich ľahko zlikvidujú. Potom nad nepriateľké územie na juhu pošlite prieskumné lietadlo. Nalákate naň stíhačov. Tých asi zostrelia vaše PLK, môžete využiť aj vlastné stíhačky. Tým máte zabezpečený voľný pohyb pre vaše Stuky. Opakovane ich posielajte nad celú mapu.

Zároveň môžete použiť ťažké bombardéry, napr. proti pancierovému vlaku. Keď zaútočíte proti južnému krídlu, Rusi sa po chvíli vzdajú a začnú utekať. Postieľajte ich (znie to strašne...).

Bez problémov rozstrieľate zvyšky nepriateľa v budovách po meste. Po obsadení stanice dostanete pokyn na útok na sever. Tu je jediná záludnosť v misii. Po tom, čo prejde váš tank na sever od stanice (neodporúčam core jednotku), pošlú na vás Rusi štyri silné tanky KV-1s. Idú smerom na juh k ostrovu alebo k vašej druhej skupine vojsk. Nemáte šancu ich zastaviť tankami, len 88 mm PLK. Máte ich dosť, tak by to nemal byť problém. Potom už len pohodlne pošlite tanky na sever.



5. Kursk

Na začiatku máte na výber - sniper alebo samohybný protitankový kanón Ferdinand. Rusi majú dobrú obranu s veľkým množstvom PTK, takže vám jeden supertank nepomôže. Okrem toho bol tento typ vyzbrojený len kanónom, bez guľometov. Preto ak na vás zaútočia pešiaci, bude po nich strieľať jednotlivo z kanónu, čo sa takmer vždy rovná jeho znehybneniu granátmi. Vyberte si snipera, ak ho dobre použijete, môžete sním preskúmať celú mapu. Čoskoro príde útok pár ruských tankov, ale vaša obrana si s nimi sama poradí. Na mape sú tri 85 mm a cca štyri 37 mm ruské PLK (nedostrelia na ťažké bombardéry He-111). Ak ich eliminujete (ťažké delostrelectvo), môžete poslať prieskumné lietadlo. Pokiaľ to pôjde, tesne pred svoje línie. Vyletia proti nemu ruskí stíhači. Zostrelia ich buď vaše 88-mičky, alebo na nich zavolajte stíhačov. Potom môžete o pakovane počas celej misie volať bombardéry a bitevné lietadlá Hs-129.

Pred ruskými líniami chodia zvýchodu na západ a naspäť ľahké tanky T-70, po severnej ceste zase dve T-34 a slabé pancierové vozidlá, inak je ruská obrana veľmi statická. Len občas doplnia zničenú techniku.

Počas celej misie môžete pred svoje línie pomaly dávať protitankové míny (support vehicle).

Za úlohu máte vyčistiť jednu z troch ciest. Východnú neodporúčam, tam sú sústredené PTK a tanky. Najľahšia vyzerá byť západná - ľavá. Snipera pošlite po západnom okraji mapy na sever, ukáže vám, kde sú zákopy. PTK zničte delami alebo lietadlami, na pechotu môžete použiť aj tanky. Na severe je jedna pevnosť, vaše kanóny ju dokážu rozstrieľať.

Potom dostanete za úlohu zlikvidovať Rusov v strede. Je tam pechota v domoch a zákopoch a pár PTK. Ak ich doteraz nezlikvidovali lietadlá, pozor na ne. Možno proti vám vyrazia dva ťažké tanky KV-2 asamohybný protitankový kanón SU-100. Sú veľmi silné, odporúčam použiť na ich zviditeľnenie snipera a potom ich rozstrieľať 150 mm kanónmi.

Keď všetky nástrahy zdoláte, príde tá pravá sranda. Dostanete za úlohu vytvoriť za 10 minút dobrú obrannú líniu a potom sa 20 minút brániť. Príde hlavne veľa tankov, budú vás ostreľovať kaťuše, priletia aj Šturmovniky. Preto odporúčam po celý čas mínovať územie pred zákopmi, tiež je dobré použiť ukoristené ruské PTK. Je na vás, ako na to. Užite si to!



6. Fallback

Máte za úlohu dostať cez ruské územie sanitky a tanky. Predpokladám, že ste sa vyzbrojili Panthermi. Na severovýchodnom polostrove máte obrnené vozidlá, tak ich okamžite spolu so všetkými vojakmi pošlite cez most. Raketomety môžete poslať za nimi a na ich miesto dajte sanitky. Je to dôležité, lebo na vás okamžite začnú Rusi strieľať a zničia vám ich.

Na juhu postavte k mostom obranu z 88 mm PLK. Privolajte prieskumné lietadlo nad jeden z južných mostov. Priletia ruskí stíhači, tak si zavolajte na pomoc svojich a v spolupráci s PLK ich zostrelíte. Potom budete môcť opakovane privolávať bombardéry a bitevné lietadlá Hs-129. Pošlite ich hlavne na západ nad železničnú trať, tam sú ruské samohybné húfnice.

V meste je na námestí jeden ruský PLK, tak ešte predtým zapojte do práce delostrelcov. Panthery pošlite po vašom polostrove na západ. V ceste vám stojí len jeden PTK, ten zvládnete bez strát. Po najzápadnejšom moste choďte smerom k sanitkám, pred mostom postavte obranu. Prídu za vami silno poškodené ruské tanky KV-1 a KV-2, ale máte presilu a rozstrieľate ich. Potom choďte smerom na juh a vyčistite cestu pre sanitky. Ak ste poctivo používali letectvo, bude vám stáť v ceste len pechota. Po jej likvidácii sa dostanete na juh a vyhrali ste.



7. Normandia

Pred misiou sa vyzbrojte 150 mm kanónmi a Tigrami. Zakopte PTK a PLK, pechotu dajte do domov. Tigre pošlite do pevnosti. Príde veľké množstvo spojeneckých tankov a pechoty za podpory lietadiel, nemáte šancu im odolať.

Keď obsadia celé mesto, dostanete za úlohu dobyť mesto späť. Obrana mesta je statická, nečakajú vás nijaké protiútoky ani záludnosti, ale postupujte opatrne. Pozor na silné M36 Slugger, pechotu a PTK skryté medzi domami.

Máte prevahu v delostrelectve a kopu času. Poškodené tanky dávajte opraviť, využívajte snipera na označenie cieľov.



8. Battle near Falaise

Pošlite pešiakov do zákopov, vyložte vlak a rozmiestnite PLK - myslite pri tom na obranu proti tankom. Snipera pošlite niekam do ústrania, teraz je vám nanič a neskôr ho budete potrebovať. Vaše ďalekonosné delostrelectvo prisuňte bližšie k mestu, tam, kde je, by padlo za obeť útokom Shermanov.

Príde pomerne silný útok, ale sTigrami by nemal byť problém ho odraziť.

Potom dostanete za úlohu obnoviť pôvodnú obrannú líniu. Pozor! Nerobte to skôr, ako dokonale nezamínujete okolie zo všetkých strán. Venujte tomu aj hodinu, alebo si rovno znížte náročnosť hry na Easy. Obnovenie línie znamená odstrániť všetkých nepriateľov na sever a juh od vášho mesta.

Keď to spravíte, zažijete Apokalypsu. Bude sa na vás valiť obrovská presila pechoty a techniky. Budú vás zasypávať raketomety a delostrelectvo. Nepokúšajte sa o nič viac, ako len doplňovanie obsluhy k delám a opravu tankov. Presilu odhadujem tak 10:1. Z tankov to budú vylepšené Shermany s extra silným predným pancierom a M36 Slugger. Útoky budú trvať 10 až 15 minút.

Ak to dokážete prežiť tak, že vám zostanú aspoň nejaké jednotky, zoberte snipera, prelozte okolie a vyhľadajte nepriateľov. Všetkých zničte a vyhrali ste (túto misiu som ako jedinú nezvládol. Po prvom hraní som skončil s dvoma tankami - core som mal všetky zničené - jedným mínometom, sniperom a nekompletným družstvom pechoty. Nasledovala obtiažnosť Easy a load od polovice. Hanbím sa, mein fuhrer...).



9. Lorraine

Upgradujte Tigre. Máte za úlohu dostať tank do pevnosti. V nej je super delo, ktorým môžete okamžite začať strieľať po okolí vášho tanku, len nie veľmi blízko ;-). Odrazte útok ľahkých tankov, pancierových vozidiel a pechoty. Dostanete posilu v podobe support vehicle. Na vašej strane rieky nie je vážna prekážka, len pechota, pár Shermanov a kanóny, čo vám budú strieľať do pevnosti.

Ak si zastrieľate pevnostným delom po celej mape, urobíte len dobre, ale aj bez toho môžete opatrne prejsť cez rieku, obísť nejaké zákopy a vpohode prísť do pevnosti. Pozor len na to, aby vás cestou nezastavil nejaký Slugger.

To je koniec, alebo máte možnosť ako dodatok dobyť dedinu. Ako obrana je tam kopa Sluggerov a pechota s bazookami. Pri opatrnom postupe by vám to nemalo robiť nijaké problémy.

Celkovo veľmi slabá misia, nechápem, ako súvisí sostatnými, ktoré majú historické pozadie.



10. Ardeny

Začínate v plnej sile na juhovýchode. Okrem svojich jednotiek máte 4 americké trucky naložené svojimi výsadkármi. Vaše prvé dve úlohy sú obsadiť zámok s húfnicami a sklady. Trucky pošlite bez obáv do cieľa. Dbajte len na to, aby ste ich vyložili naraz, inak vás amíci pobijú. Keď splníte úlohy, odstránite tým aj nepriateľské PLK. Dostanete leteckú podporu. Pošlite bombardéry aj bitevné lietadlá tesne pred svoje línie. Rozstrieľajú hlavne Sluggery, ktoré by vám robili inak veľké problémy. Potom vyčistite priestor až po zámok. V priebehu misie vám budú dochádzať posily, ktoré môžete použiť na obranu pred slabými nepriateľskými protiútokmi v priestore zámku.

Zároveň s tým hneď od začiatku misie stiahnite svoje jednotky zo severnej dediny. PTK to asi nestihnú, ale odveľte aspoň tanky. Neskôr ich použijete na opevnenie sa na druhej strane rieky.

Akonáhle máte voľný prístup ku skladisku, strieľajte kanónmi na cestu, čo po západe vedie cez mapu. Po nej chodí asi 6 Sluggerov. Ak ich aj netrafíte, možno zničíte postavenia PLK a PTK v okolí, čo vám neskôr uľahčí postup.

Opravte východný most a na druhú stranu rieky presuňte Koenigstigre. Teraz máte pred sebou niekoľko úloh, ktorých splnenie vám bude sťažovať zakopaná pechota, Shermany a PTK. Ak budete postupovať opatrne, nemalo by vás nič prekvapiť. Útoky budú prichádzať z predpokladaného smeru a vaše tanky sú dostatočne odolné, aby ich zvládli. Pozor len na spomínané Sluggery a opevnenia na juhozápade. Čelný útok na ne by skončil na mínach a PTK. Enjoi it !

Súvisiace hry Blitzkrieg 3
Panzerkrieg: Burning Horizon II
Blitzkrieg 2: Liberation
Blitzkrieg 2: Fall of the Reich
Blitzkrieg: Mission Kursk
Blitzkrieg 2
Blitzkrieg Anthology
Blitzkrieg: Mission Barbarossa
Grey Tigers
Blitzkrieg: Rolling Thunder
Blitzkrieg: Burning Horizon
Blitzkrieg: Operation North
Total Challenge
Blitzkrieg



Diskusia Príspevkov: 0 Hodnotenie
677 hlasov

100
60
20

80
40
0
45
Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |