HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21116
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12859
1687

Online 53388 užívateľov

Návody > Sam & Max Episode 5: Reality 2.0


Zobrazení:13386
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

Ďalší prípad, vstup do Reality 2.0

Už klasicky telefonát od komisára oznamuje nový prípad. Tentokrát sa jedná o problém s internetom. Sieť celosvetovo padá a hrozí globálny kolaps. V tomto dieli majú Sam a Max nové komentáre k starým veciam v kancelárii, aj na ulici, tak sa môžete poobzerať. Viac za zmienku stojí len záznamník s odkazom pre prezidenta Maximiliána a samozrejme šatník, za dverami ktorého nájdete vlasy, ktorých majiteľom bol Brady Culture, váš nepriateľ z prvej epizódy, hypno-medvedíka, ktorý ovládal Myru Stamp, vašu nepriateľku z druhej epizódy, zviazaného Leonarda Stakcharmera, ktorý sa vás snažil podviesť v tretej epizóde a hlavu robota, ktorý pôsobil ako prezident v štvrtej epizóde. Inak len vyjdite na ulicu.
Zájdite napravo do Boscovho obchodu. Pohovorte si s ním. Zistíte, že odteraz, kvôli bezpečnosti predáva len cez internet. Tiež zistíte, že má na predaj ďalšiu špecialitu, biologickú zbraň. A opäť zdvihol ceny, zbraň stojí jednu miliardu dolárov a platí sa len on-line. V obchode si zriadil svoj stánok obchodníka so zbraňami aj váš podnájomník, krysiak Dvojzubý Jimmy. Oslovte ho. Má na predaj len malé delo, no vám, keďže ste od polície, ho nechce predať. Skúste si sami to delo rovno vziať a Jimmy na vás vystrelí. Než sa postavíte, začne nabíjať. Než donabíja, chyťte ho. Ak to nestihnete, tak len celý proces zopakujte. Keď Jimmyho chytíte, tak ho napcháte do dela a delo do inventára.
Vráťte sa na ulicu a choďte teraz na druhú stranu k Sybil. Hneď po vstupe zistíte, že Sybil je pod vplyvom hypnózy a vyliečiť ju môže len overená metóda úderu do hlavy. Použite na ňu delo, streľte do nej Jimmym a zbavíte ju okuliarov. Pri naslednom rozhovore zistíte, že nebola zhypnotizovaná. Jej nové povolanie je Beta Tester. Skúša nové hry a práve hrala hru Reality 2.0. Pohovorte si s ňou o hre, odkiaľ ju má a podobne. Zistíte, že jej ju poskytla nová firma COPS, ktorá sídli hneď vedľa, kde mal sídlo Lefty.
Vyjdite na ulicu a zájdite tam. Vnútri je len niekoľko strojov. Pohovorte si s nimi a dostanete od nich nový, funkčný čip do virtuálnych okuliarov a jedny špeciálne okuliare pre Maxa. Vráťte sa naspäť k Sybil. Na gauči má svoje okuliare, tak do nich vložte čip a s Maxom sa ponoríte do Reality 2.0.


Prvé virtuálne kroky

Ste v realite dvabodkanula, ktorá je virtuálnou verziou skutočného sveta, reality jednabodkanula. Ste teda vo virtuálnej kancelárii Sybil. Na stene má nové obrázky (aj s funkčnou adresou www.nauseatinglycute.com). Sybil je len virtuálna náhražka, takže z nej nič nedostanete, no môžete si vypočuť jej audiozáznamy z testovania. Stačí kliknúť na ústa vznášajúce sa nad jej stolom. Po prieskume vyjdite na ulicu.
Pri budove je poštová, v tomto prípade skôr emailová schránka, ktorú stráži jej ochrankyňa, antivírus, ktorý vyzerá ako moderátorka Myra Stump z druhej epizódy. Už zrejme tušíte, ako pokračovať. Počítačový systém najvhodnejšie zruší vírus a Bosco predáva biologickú zbraň a keďže všetky veci podľa reálneho sveta sú tu prispôsobené virtuálnemu svetu, je to vodítko. No aby ste mohli vírus odoslať, musíte mať prístup k schránke a jej ochranka má brnenie +1, čiže aby ste ju porazili v súboji, musíte mať silnejšiu zbraň.
Zájdite teda do Boscovho obchodu. Cestou sa stavte vo vašej kancelárii, kde je Dvojzubý Jimmy a schová sa vo svojej diere so zlatou mincou. Medzi vašou kanceláriou a Boscovým obchodom je vznášajúca sa hlava Hugha Blissa. Tiež je len virtuálny a pôsobí ako nápoveda. Oslovte ho, pohovorte si s ním a spýtajte sa ho na nejaký magický trik a daruje vám krabičku dúhových farieb. Pohovorte si s Boscom. Je to reálny Bosco, ktorý má nasadené okuliare ako vy. Spýtajte sa ho, čo má na predaj v tejto realite. Ponúka drevený meč za 5 zlatých mincí.


Mince a meč

Vráťte sa na ulicu a choďte do budovy za Sybilinou kanceláriou, kde sídlia COPS. Teraz riadiaca miestnosť. Vnútri nájdete všetky štyri stroje, od ktorých ste dostali čip. Pohovorte si s každým a zistíte, že udržiavajú túto realitu, no každý robí niečo iné. Pri ich kancelárii je na ulici krabička s vyskakovacím čertíkom (Jack in the Box), ktorú keď sa pokúsite vziať, tak sa okolo nej objaví veľká krabica, ktorá ju chráni. Vnútri v riadiacej miestnosti použite pípajúci stroj napravo a vypnete ho. Vonku si vezmite krabičku, vráťte sa dnu a zase pípajúci stroj zapnite, aby krabička opäť fungovala.
Teraz využijete tie stroje vo svoj prospech. Telefón naľavo ovláda výšku. Položte naň svojho elektronického chrobáka (čo je v reálnom svete odpočúvacia ploštica) a zmenšíte sa. Vráťte sa von na ulicu a choďte ku svojej kancelárii. Zistíte, že takí malí sa nedostanete cez schody, tak si zložte okuliare a voila, ste v reálnom svete pred svojou kanceláriou. Vstúpte do nej a opäť si nasaďte okuliare. Ste zase v realite 2.0 a vo svojej kancelárii. Takýto malý vojdite do krysej diery k Jimmymu a vezmete mu jeho mincu. Vráťte sa do riadiacej miestnosti a vezmite si naspäť chrobáka, čím sa opäť zväčšíte.
Teraz ho použite na počítač, napravo od automatu. Ten ovláda šírku a keď ho chrobákom vyradíte, stanete sa dvojrozmerný. Takto zájdite k Sybil a použite dvere na jej šatníku. Keďže ste len dvojrozmerný, tak sa Sam prešuchne popod dvere a získa poslednú, piatu mincu. Vráťte sa do riadiacej miestnosti a vezmite si späť chrobáka.
Teraz použite chrobáka na hrací automat v strede. Ten ovláda gravitáciu a tak môžete vysoko skákať. Vyjdite na ulicu a vyskočte si po tri mince vo vzduchu pred Sybilinou kanceláriou. Na jej streche je aj meč +2, tak ho skúste zobrať, ale je zaseknutý. Nevracajte sa ešte do riadiacej miestnosti, nechajte ešte stále nízku gravitáciu.
Teraz zájdite k Boscovi a kúpte si drevený meč za päť mincí.


Vírus a antivírus

Vypovedajte Bosca a ako už povedal predtým, platbu reálnymi peniazmi prijíma jedine cez internet. Tiež z neho dostanete, že heslo k svojmu účtu má vytetované na tele. Ovaľte ho jeho vlastným dreveným mečom. Spadnú mu okuliare a Bosca nahradí virtuálny dvojník. Než sa za ním vrátite do skutočnej reality, choďte ešte naľavo a použite na polici stroj na džús, z ktorého vypadne modrý sliz. Zaútočte na neho (rukavica, meč) a čaká vás súboj. Máte vyššiu Dexterity, než sliz, takže útočíte prvý. Vyberte si útok predmetom a z inventára zvoľte drevený meč. Vyhrali ste a sliz zničili. Vezmite si jeho pozostatky do inventára.
Zložte si okuliare a ste opäť v realite. Oslovte Bosca a povedzte mu, nech sa otočí. (Ak ste sa o tom nezhovárali vo virtuálnom svete, môžete od neho získať info o jeho tetovaní aj tu). Keď sa otočí, tak mu vezmite z pultu ďalekohľad (ten ste mohli vziať aj predtým, kým mal nasadené okuliare. V internete sa ďalekohľad zmení na lupu, no nemá žiadne praktické využitie.) a použite ho na Bosca (ak sa už obrátil naspäť, tak mu zas povedzte, nech sa otočí) a uvidíte na ňom vytetované jeho heslo k účtu. Je prefíkaný, heslo je „Bosco“. Vráťte sa do reality 2.0.
Choďte k Sybil a vyskočte na jej strechu. Tam použite zvyšky slizu na meč +2 a vytiahnete ho. Skočte dole a zaútočte na ochranku schránky. Má väčšiu Dexterity, takže sa musíte najprv brániť. Zvoľte obranu predmetom a z inventára zvoľte krabičku s čertíkom (ak ste zabudli opäť zapnúť pípací stroj, tak nebude účinná). Tým sa obránite a teraz môžete útočiť, tak samozrejme zvoľte útok predmetom a z inventára vyberte meč +2. Vyhrali ste.
Teraz sa musíte dostať k účtom, takže idete na www.bancolavadero.com. Na to použijete svoje auto Desoto. Ak sa tam vyberiete rovno, zistíte, že vás bezpečnostný systém nepustí po ceste za firewall. Uvidíte, že ostatné autá prechádzajú a majú značku GRB, čo sú začiatočné písmená farieb. Vaše neprešlo kontrolou, lebo sa farby nezhodujú. Vy máte na značke BRP, čo teda značí Blue, Red, Purple (modrá, červená, purpurová). Použite krabičku farieb (ktorú vám dala hlava Hugha Blissa) na vaše auto a natrite ho teda týmito farbami v tomto poradí (Blue, Red, Purple). Znova vyrazte do banky a teraz sa už dostanete za ohnivú stenu až k účtom.
Teraz ste pri účtoch, ktoré očividne slúžia na prepieranie špinavých peňazí. Naspodku je Boscov účet. Odomknite ho pomocou hesla „Bosco“. Teraz nasmerujte šípky medzi jednotlivými účtami tak, aby ste previedli peniaze zo všetkých účtov na ten Boscov. Je to pomerne jednoduché. Pre urýchlenie, očíslujte si ich zľava doprava číslami od 1 po 9 (osmička je Boscov účet, ten najvrchnejší nerátajte). Stlačte ich v poradí 6,9,5,8 a previedli ste na Boscov účet miliardu dolárov. Automaticky sa vrátite k vašej kancelárii.
Vráťte sa do skutočnej reality a zájdite za Boscom. Požiadajte ho o biologickú zbraň. Jeden z jeho najoriginálnejších vynálezov. Vysmrká sa do vreckovky. Tá je vaša za miliardu. No čo už. Nasaďte si okuliare a opäť vo virtuálnom prostredí zájdite k poštovej schránke pri Sybil. Vreckovka sa zmenila na vír. Vhoďte do nej vír a je to.


Pád systému

Po nakazení sa celý systém zrúti a vy sa presuniete do Reality 1.5, čo je textová adventúra. Internet stratil rešpekt voči živým bytostiam, keďže ste ho zničili a všetky ich v sebe uväznil. Musíte ten rešpekt obnoviť. Teraz sa posúvate ďalej tak, ako v textových adventúrach. Takže si prečítate, čo sa deje a potom si zvolíte jeden z ponúkaných príkazov a k nemu priradíte jednu z ponúk.

01. Get - - Get Respect for living things.
02. Go - - Go East.
03. Get - - Get Bosco´s.
04. Go - - Go West.
05. Go - - Go Northwest.
06. Use - - Use Bosco´s - - Use Bosco's with Nauseating Lake.
07. Go - - Go Southeast.
08. Go - - Go Down.
09. Use - - Use Nauseating Bosco´s - - Use Nauseating Bosco's with Corporate Presence.
10. Get - - Get Respect for the Living Things.
11. Go - - Go up.
12. Use - - Use Respect for the Living Things. - - Use Respect for Living Things with Internet.

Tým ste vrátili internetu jeho rešpekt pre živé bytosti a ten vás, aj ostatných ľudí prepustí. Ešte než internet naposledy vydýchne (zastoná, čokoľvek) tak vám povie, že by to nikdy nespravil (a), keby ju k tomu nenaviedol Roy G. Biv, no kto to je, vám už nestihne povedať. No zatiaľ môžete byť spokojný, zničili ste Realitu 2.0, internet a zachránili všetkých ľudí už opäť, pred ďalším hypnotickým zotročením. Zdá sa, že všetko je v poriadku. Až na Mesiac.

Súvisiace hry Sam & Max: The Devil's Playhouse - Remastered
Sam & Max: Beyond Time and Space - Remastered
Sam & Max: Save the World - Remastered
Sam & Max: The Devil's Playhouse: The City That Dares Not Sleep
Sam & Max: The Devil's Playhouse: Beyond the Alley of the Dolls
Sam & Max: The Devil's Playhouse: They Stole Max's Brain!
Sam & Max: The Devil's Playhouse: The Tomb of Sammun-Mak
Sam & Max: The Devil's Playhouse: The Penal Zone
Sam & Max Episode 205: What's New, Beelzebub?
Sam & Max Episode 204: Chariots of the Dogs
Sam & Max Episode 203: Night of the Raving Dead
Sam & Max Episode 202: Moai Better Blues
Sam & Max Episode 201: Ice Station Santa
Sam & Max Episode 6: Bright Side of the Moon
Sam & Max Episode 4: Abe Lincoln Must Die!
Sam & Max Episode 3: The Mole, the Mob and the Meatball
Sam & Max Episode 2: Situation: Comedy
Sam & Max Episode 1: Culture Shock
Sam & Max: Hit The Road
Sam & Max: Freelance Police



Diskusia Príspevkov: 0 Hodnotenie
444 hlasov

100
60
20

80
40
0
51
Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |