HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21164
5455
5063
1438
1600
7336
6038
12912
1687

Online 1434 užívateľov

Návody > Gothic 3: Forsaken Gods


Zobrazení:53121
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

Príbeh sa odohráva dva roky potom, čo ste s Xardasom opustili Myrtanu. Hoci ste dúfali po porážke orkov v mier, kraj sa rozdelil na štyri frakcie. Na juhu Thorus zjednotil rozdrobených orkov a vládne Trelisu. Na severe Gorn vládne Gothe a Faringu a verbuje armádu ľudí voči hrozbe Thorusa. Západným mestám Silden a Geldern vládnu bratia Inog a Anog. Snažia sa držať mimo bojov medzi Gornom a Thorusom. Na východe sa snaží mier udržať Lee v bývalom hlavnom meste Vengarde a zaujíma pasivitu dúfajúc, že tieto bojové aktivity skončia samy. Vy a Xardas to sledujete a znepokojuje vás to. Štve vás, že po všetkom, čo ste obetovali a vykonali pre tento ľud, tak si nevedia vážiť šancu na mier, ktorú ste im poskytli. Chcete zasiahnuť, no Xardas je proti tomu. V hre tejto hre sa prejavujete ako namyslený a arogantný hrdina, ktorý si myslí, že všetko vie najlepšie, takže sa ani s Xardasom neviete dohodnúť. Vyústi to do vášho spoločného boja, po ktorom sa oslabený a ranený dostávate späť do Myrtany. Nájde vás kupecká karavána, ktorá vás privedie do Sildenu.

Gothic 3 mal dosť bugov. No autori sa zrejme báli, že ich niekto môže prekonať, tak ich je tu ešte viac. Z množstva domov môžete brať predmety, či vyberať obsahy truhlíc a nikomu to nevadí. Ak niekoho zabijete pri iných, tiež to nikomu nevadí, neraz vám ešte aj zatlieskajú, keď zabíjate ich druha. V hre nájdete aj predmety z pôvodného Gothic 3, ako napríklad ohnivé kalichy, drevo na oheň, sudy s rybami a podobné veci, ktoré boli predtým predmetmi pre konkrétne úlohy. Tu ich nájdete tiež, no nemôžete ich zobrať. Postavy sa občas chovajú divne, zasekávajú sa, alebo úplne zmiznú. Niektoré veci visia vo vzduchu. Pri rozhovoroch máte ako možnosť vašej odpovede reč postavy, s ktorou hovoríte, prípadne chýbajú dialógy, či titulky. Nelogickosti a nesúlady v mnohých úlohách sú už len čerešničkou na torte. A to že stretávate postavy, ktoré ste mohli zabiť v predošlom dieli, ani nespomínam.
Kvôli nádhernej a prepracovanej prírode boli tvorcom chyby v trojke odpustené. Lenže tento prídavok nielenže nepridáva, ale ešte odoberá. Zabudnite na severské zasnežené kopce Nordmaru, či púštne roviny Varantu. Nie, nie sú tú. A čo je nové? Nič. Nemáte nové mestá, budovy, nepriateľov, frakcie, či spoločenstvá, nič. Až na brnenie a pár zbraní nič nové. V nenápaditých úlohách len robíte políčka a pobehujete hore-dole medzi postavami, ktoré sú tiež bez nejakého nápadu, charakteru a zmyslu. Ani v prírode nie je nič nové, ani ostrovček naviac, takže tu sa im už obkukanou prírodou tie chyby neprepečú a celkovo tento datadisk, ktorý by mal byť vyvrcholením dlhej púte bezmenného hrdinu, je len slabým odvarom predošlej kvality tejto série. Samozrejme sa oplatí pre fanúšikov, ktorí prešli predošlé diely, aby zistili, ako to skončilo s ich bezmenným hrdinom.



I. Silden

Teleportačný kameň: vyjdite von severnou bránou (pri Corneliusovi) a hneď zahnite doprava. Je tam kamenný kruh a uprostred neho je na skale teleportačný kameň.
Preberáte sa v Sildene. Vodca mesta Anog je tu pri vás, pohovorte si. Povie vám niečo o situácii v kraji. Požiadate ho, aby vám pomohol nastoliť mier. Po všetkom, čo sa udialo, si potrebuje overiť, či vám môže veriť. Tu začína vaša prvá úloha.
Potom si môžete obzrieť mesto. Ste síce hrdina, ale nik vám za to neplatí, takže si spokojne prilepšite vykradnutím všetkého, na čo v meste narazíte, pokiaľ sa bude dať. Na poschodí Anogovho domu je na posteli meč, a sú tam tri truhlice a na prízemí je štvrtá. Môžete ich všetky vyrabovať. Na prízemí je tiež kniha +5 Ancient Knowledge.
Oproti sídli miestny kováč. Je to utečenec z Gothy a tiež vám povie niečo o tom, čo sa deje a ako Gorn násilne verbuje ľudí do armády. Navyše sa od neho môžete učiť kováčstvu. V jeho dome je truhlica a pár vystavených zbraní, ktoré si môžete vziať. Zbehnite dole na sever k ďalším domom. V dome naľavo je truhlica, na poličke chleba a ovocie a vo fúriku sú ďalšie potraviny. Napravo píli drevo Kunz. Hľadá krčmu, „tú“ krčmu. Môžete s ním obchodovať, ale veľa toho nemá. V jeho dome je kniha +5 Alchýmia. V dome pod ním žije Nisin, ktorý vám povie, že sa po včerajšej noci cíti skvele a spomenie krčmu. Má na predaj nápoje, recepty a nejaké prísady.
Poniže je brána a ďalšie domy. Pred nimi je alchymista Cornelius a pri dome stráži svoje stádo Tahbert. Dom je krčma, v ktorej môžete s krčmárom obchodovať, má na predaj zbrane. V krčme môžete pobrať zbrane, ale neberte jedlo, lebo vás napadnú za krádež. Jedlo môžete pobrať nebadane na poschodí. Z druhej strany krčmy postáva ďalší obchodník, ktorý vás aj osloví, keď pôjdete okolo. Predáva magické amulety. Neďaleko neho sa pri ohni zdržuje Barnabas. Ďalej je už len mlyn, pri ktorom je pár lovcov a ďalší obchodník, ktorý predáva len drobnosti.
V južnej časti je rybárska štvrť. Tiež pár domov s truhlicami a nejakým jedlom. V malej drevenej kôlni nájdete kováčske kladivo, kladivo, nôž a pílu.

1. Get 5 Letter of Recommendation
Aby vám Anog opäť veril, tak máte dokázať svoj postoj a dôveryhodnosť. Máte sa pomôcť jeho ľuďom a získať 5 odporúčacích listov. Listov môžete získať aj viac, celkovo 8. Za splnené úlohy vám ich dajú Cornelius, Meryl, Anton, Barnabas, Jurgen, Boris, Dylan a Oelk. Keď máte listy, len ich dajte Anogovi. Náš bezmenný hrdina nie je veľký počtár a ak ich aj má viac, povie, že má len päť.
Odmena: 3000 xp, 2500 xp, 300 zlatých, možnosť učiť sa od Anoga Boju

1.1. Get some undigested Fire Nettle
Pri západnej bráne pred domom, za ktorým je Tahbertovo stádo kráv, postáva sklerotický alchymista Cornelius. Pripravuje nápoj, na ktorý potrebuje päť kusov Fire Nettle. Ale nie obyčajné, no zjedené a ešte nestrávené (Undigested Fire Nettle). Keď bol nejaké trhať, tak ho zahnali Scavengeri. Vydajte sa von bránou pri ňom, smerom na sever a choďte mierne na západ k rieke. Pri rieke je sedem dobre najedených Scavengerov (Well fed Scavenger). Zabite ich a z ich tiel okrem mäsa a vajec získate aj byliny, ktoré hľadáte. Päť z nich odovzdajte Corneliusovi a dostanete odmenu a odporúčací list.
Odmena: 2000 xp, +2 Strength, 500 zlatých, odporúčací list, možnosť učiť sa alchýmii

1.2. Steal the amulet from Dylan
Pri aréne postáva Meryl. Najprv vás odbije, tak sa nedajte a dotlačte ho k tomu, aby vám povedal, čo potrebuje. Anog mu kázal postarať sa o orkov v okolí, no on je zlodej a nie bojovník. Chcel by Dylanov amulet, ktorý by mu pomohol. Chce, aby ste mu ho ukradli. Dylan je v meste Geldern, postáva pri južnej bráne. Môžete ho vyprovokovať, zbiť a amulet mu vziať. No jednoduchšie a aj výnosnejšie je splniť pre Dylana úlohu „Stop Meryl from sending more thieves“ a potom od neho amulet dostanete. Amulet dajte Merylovi.
Odmena: 4000 xp, 300 zlatých, odporúčací list, možnosť učiť sa zlodejine

1.2.1. Stop Meryl from sending more thieves
Keď vás Meryl pri úlohe „Steal the amulet from Dylan“ požiada, aby ste ukradli od Dylana z Geledernu amulet, tak za ním zájdite. Postáva pri južnej bráne. Oslovte ho a spomeňte amulet. Už má dosť toho, že ho stále otravujú Merylovi zlodeji a prosí vás, aby ste to zastavili a za odmenu vám sľúbi amulet aj odporúčací list. Len zájdite za Merylom a povedzte mu, že mu amulet zoženiete, ak sľúbi, že prestane otravovať Dylana. Sľúbi to, tak sa len vráťte za Dylanom a povedzte mu radostnú novinu. Dostanete „Dylan´s Amulet“, ktorý poskytuje ochranu proti živlom, no nemôžete ho používať.
Odmena: 5000 xp, odporúčací list, amulet pre Meryla

1.3.a. Barnabas hasn´t paid his dues
1.3.b. Take care of Anton

V južnej časti dediny žije Anton. Posťažuje sa vám, že u neho spal tri noci Barnabas a ešte si aj užil s jeho ženou a nezaplatil mu. Sľúbi vám odporúčací list, ak ho donútite zaplatiť. Navrhnite mu, že za to, že mu pretiahol ženu, ho môžete aj zmlátiť a sľúbi vám aj nejakú finančnú odmenu. Barnabas je v severozápadnej časti, neďaleko Corneliusa. Požadujte od neho peniaze. Dá vám iný návrh a úlohu „Take care of Anton“.
Ak to chcete spraviť poctivo, tak odmietnite Barnabasovu ponuku a požadujte úhradu. Odmietne zaplatiť a napadne vás. Zbite ho. Môžete ho obrať o veci, čo má pri sebe. Mimo iných má aj 500 zlatých. Keď sa preberie, tak od neho požadujte peniaze a dá vám ďalších 500 zlatých pre Antona. Zaneste mu ich a tým úlohu splníte. Dostanete odmenu aj odporúčací list.
Ak chcete splniť Barnabasovú úlohu, tak zaplaťte 500 zlatých zo svojho, čím splníte Antonovu úlohu. No tým zrušíte Barnabasovu, čo je zvláštne. Môžete aj potom zájsť za Barnabasom a dostanete odporúčací list a aj si môžete pýtať svoje zlato (ktoré vám samozrejme nedá, napadne vás, tak ho musíte zbiť a vziať si peniaze z jeho inventáru), ale skúsenosti a bonus k sile nedostanete, aj ak po zaplatení zakúzlite na Antona Amnéziu.
Ak teda chcete aby bola splnená Barnabasova úloha, tak podvediete Antona. Ak ste dobráci a nechcete robiť také veci, pozrite si neskoršie úlohy s Anogom a Antona vám už ľúto nebude. Zakúzlite na Antona kúzlo Amnézia. Predtým môžete vykradnúť Antonov dom, truhlicu, zbiť ho a obrať aj jeho. Keď totiž zakúzlite Amnéziu, zabudne aj na váš skutok. Keď sa preberie, tak vás osloví, vy ho varujete pred „istým“ Barnabasom, ktorý má rád cudzie ženy a nerád platí za ubytovanie. Za varovanie vám dá Anton ešte aj 500 zlatých. Vráťte sa za Barnabasom a povedzte mu o splnení úlohy. Dostante od neho odporúčací list. Pýtajte si svoje peniaze, keďže vám sľúbil, že vám vráti to, čo za neho zaplatíte. Hoci ste za neho nezaplatili. Odmieta vám peniaze dať a napadne vás. Zbite ho a vezmite si 500 zlatých z jeho inventára, keď ho porazíte.
Takže môžete získať oba listy (ak zaplatíte za Barnabasa), ale nie obe odmeny. Zrejme je to nejaká chyba, pretože zaplatením uspokojíte oboch a pri nezaplatení si tiež pýtate svoje peniaze. Trochu nedomyslené. Vo vyššej verzii hry Anog neakceptuje list od Barnabasa (čo je celkom logické, keďže je to cudzinec a flákač), len v nižšej.
Odmena:
Za Antonovu úlohu: 4000 xp, +2 Sila, 300 zlatých, odporúčací list (+500 zlatých u Barnabasa v inventári)
Za Barnabasovu úlohu: 3000 xp, +2 Sila, odporúčací list, 500 zlatých od Antona (+500 zlatých u Barnabasa v inventári)

1.4. Kill the 10 cows of another cowhers
V južnej časti je Jurgen, ktorý tu má svoje stádo kráv. Pohovorte si s ním a posťažuje si, že Tahbert, ktorý má svoje stádo kráv pri severnej bráne, podvádza, pretože jeho kravy sú slabé, ale používa kúzla, aby vyzerali skvele. Aby ste ho zbavili takejto neférovej konkurencie, chce, aby ste zabili 10 kráv z Tahbertovho stáda. Môžete odmietnuť, alebo to prijať. S Tahbertom sa nemôžete rozprávať o ničom (divné) a ak ho zabijete, nič to na úlohe nemení (konkurencia je úplne preč- divné). Nikdy ani nezistíte, či je na Jurgenových obvineniach niečo pravdivé a či Tahbert naozaj podvádzal. Jeho kravy sú označené špeciálne ako „Tahbert´s cow“. Nenapadnite ich pri ňom, inak sa na vás vrhne on aj ľudia v blízkom okolí. Choďte do zadnej časti ohrady a tam napadnite nejakú kravu, alebo po nich vystreľte. Kravy sa dajú na útek. Teraz zistíte, že je to celkom náročná úloha. To, že kravy utečú, je fajn, pretože ich môžete zabiť vonku bez svedkov. No pri každom napadnutí jednej z nich utekajú všetky a utekajú stále, aj keď sú vonku. Takže ich buď budete prenasledovať do šírych diaľav, alebo zdĺhavo čakať, kým sa nebudú vracať a pravidelne ich takto budete napádať. Dve sa zvyknú pásť vonku, pred mestom. Tie môžete zabiť ako prvé, ani sa nedajú na útek. Ostatné už musíte naháňať. Keď ich všetky zabijete, len oznámte splnenie úlohy Jurgenovi.
Odmena: 2000 xp, +4 Sila, 200 zlatých, odporúčací list

1.5. Find who´s feeding birds on Oelk´s roof and force him to stop
V južnej, rybárskej časti dediny žije Oelk. Jeho dom je ten, ktorý má plnú strechu čajok. Posťažuje sa vám, že nemôže ani premýšľať, pretože ho vyrušuje neustály džavot tých vtákov a bol by rád, keby to prestalo. Niekto ich na jeho strechu neustále láka chlebom. Sľúbte mu pomoc. Vtáky na streche môžete pozabíjať (25 xp za kus), no nič to nerieši. Aby ste vypátrali toho, čo je za to zodpovedný, máte sledovať stopu chleba. Je to jednoduché, hoci chlieb nie je až tak dobre viditeľný na zemi, zbadáte jeho nadpis, keď sa naň zameriate. Choďte teda severozápadným východom z dediny, po moste pri mlyne prejdite za rieku, chvíľu choďte po ceste a potom zahnite doprava. Naľavo je jaskyňa so Savengermi, napravo vás chlieb dovedie k zrubu, kde vidíte hromadu sliepok a Šialeného vtáčieho muža (Crazy Bird Man). Môžete to vyriešiť po dobrom a dať mu 500 zlatých, aby prestal. No keďže je šialenec, netreba byť slušný a môžete to spraviť po zlom a zbiť ho. Núťte ho, aby prestal a sám vás napadne. Keď ho zbijete, je to vybavené. Pred odchodom môžete vyrabovať päť truhlíc, ktoré sú v jeho tábore. Vráťte sa a oznámte Oelkovi splnenie úlohy.
Odmena: 4000 xp, +2 Sila, odporúčací list
Reputácia: +10 Silden

1.6.a. Eliminate the herd of crazy bisons
1.6.b. Stand guard for Boris while he hunts bisons

Zájdite do Geldernu. Táto úloha územne spadá samozrejme tam, ale týka sa tej pre Anoga, keďže môžete dostať odporúčací list. Anog vám pri prvom rozhovore spomínal, nech sa vyhýbate Borisovi, pretože je hrozne ukecaný. Zrejme sa poznajú a preto vám môže dať odporučenie. Poniže južnej brány Geldernu je skupina pár strážcov, s ktorými je aj Boris. Oslovte ho, je to fakt ukecaný chlapík. Má problém, neďaleko sa objavilo stádo šialených bizónov a on ako rodený lovec by ich rád dostal. Ponúknite mu pomoc a máte na výber jednu z týchto dvoch úloh. Buď zostanete strážiť tábor miesto neho, pretože sa zaviazal, že svoju pozíciu neopustí, alebo pôjdete uloviť bizóny miesto neho.
Ak pôjdete loviť bizóny, tak sa len dajte cestou na juh. Držte sa cesty, ktorá vás zavedie k mostu. Za mostom sú naľavo pri stromoch. Je to skupinka šiestich šialených bizónov (Crazy Bison). Môžu sa neďaleko nich vyskytovať aj iné divoké zvieratá. Bizóny sa našťastie nedajú na útek a tak ich nemusíte naháňať, no zas bojujú a celkom dosť toho znesú. Keď všetkých pozabíjate, úloha je splnená. Vráťte sa to oznámiť Borisovi.
Ak sa rozhodnete strážiť tábor miesto neho, tak len počkajte. Chvíľočku potom, ako odíde napadnú tábor štyria orkovia. Zabite ich, traja strážcovia z tábora vám v boji pomôžu. Keď sa vráti Boris, čo chvíľu po útoku, tak ho oslovte a úloha je splnená. Neskôr aj tak môžete naraziť na šialených bizónov, nezabil ich.
Odmena: 5000 xp, 1000 xp, +5 Sila, odporúčací list, možnosť učiť sa lovu (len pri nižšej verzii hry)

2. Aréna v Sildene
Aréna je v centre mesta. Spravuje je chlapík menom Obert, zdržuje sa pri domoch južne pod arénou. U neho si dohodnete zápasy. Bojovníci, ak prehrávajú, môžu sa dať na útek. Tým samozrejme vyhráte a dostanete hlavnú odmenu. No ak ich porazíte úplne, že na chvíľu odpadnú, tak ich môžete obrať aj o ich osobné veci.
Odmena: 4 liečivé nápoje po porazení všetkých troch protivníkov

2.1. Fight the Novice in the Arena
Griswald je váš prvý súper. Vojdite do arény a porazte ho. Má len obušok Cugel.
Odmena: 2500 xp, +2 Strength

2.2. Fight the warrior in the Arena
Ritt je váš druhý súper. Vojdite do arény a porazte ho. Má obojručák Two-Hander.
Odmena: 3250 xp, +3 Strength

2.3. Fight the elite warrior in the Arena
Ngaio je posledným súperom. Porazte ho v aréne. Má Garik shield a meč Orcslayer.
Odmena: 4000 xp, +5 Strength

3. Zradca v meste
Keď splníte úlohu „Get 5 Letter of Recommendation“ a získate si dôveru Anoga, tak vám povie, že Anton, miestny krčmár, paktuje s Orkami. Počkajte si s plnením tejto úlohy, v Gelderne s Antonom súvisí úloha vyberania daní pre Inoga.

3.1. Bring Anton´s Wife to Anog
Treba preveriť, či je Anton naozaj zradca. Jeho žena je však lojálna, tak ju máte priviesť, aby vám povedala, čo vie. Jeho žena je Isabelle a nájdete ju pri Antonovom dome, v južnej časti mesta. Je to inak nejakých päťdesiat metrov od Anogovho domu, takže po ňu mohol poslať kohokoľvek. Stačilo aj zakričať z okna. No ale ste to vy, takže zbehnite, oslovte ju a doveďte ju hore. Keď prídete, tak slepému Anogovi povedzte, že Isabella je už tam, hoci stojí rovno pred ním. On ju vyspovedá.
Odmena: 2000 xp, 500 zlatých
Reputácia: +5 Rebeli, +5 Silden

3.2. Kill Anton
Antonova žena potvrdila, že je to zradca. Anog vás pošle ho zabiť. Má totiž plné mesto stráží, tak si netrúfne poslať ich. Len zájdite za Antonom, povedzte mu, že jeho čas zradcovstva skončil a napadne vás. Zabite ho. Oznámte to Anogovi.
Odmena: 4000 xp, +3 Sila
Reputácia: +5 Rebeli, +5 Silden

3.3. Take back Anton´s wife to Anton
Keď je po Antonovi, máte odviesť jeho ženu (nik ju nenazve menom) naspäť k Antonovi, teda domov. Zradca je mŕtvy, mesto plné stráží, Anog im šéfuje, ale odviesť ju musíte vy, zase tých ohromných päťdesiat metrov poniže. Keď vojdete do domu, tak vám poďakuje. Aj vám ponúkne spoločnosť, no frigidný hrdina odmietne, viac sa totiž vzruší bojom. Úloha splnená.
Odmena: 2000 xp
Reputácia: +5 Silden

4. Go to Inog and bring him to Anog
Keď splníte úlohu „Get 5 Letter of Recommendation“ a získate si dôveru Anoga, tak s ním môžete hovoriť ďalej o tom, ako nastoliť mier. Je ochotný ísť do toho s vami, ale chce, aby bol pri tom aj jeho brat Inog, ktorý vládne Geldernu. Zájdite do Geldernu a oslovte Inoga. Musíte pre neho splniť pár úloh, až potom bude ochotný odísť. Keď všetky úlohy splníte, tak povedzte Inogovi, že je všetko hotové a môžete vyraziť. Odprevaďte ho do Sildenu. Pri bráne Geldernu narazíte na Záhadného pútnika (úloha). Potom pokračujte, cestou môžete naraziť na pár dravcov. Zájdite do Sildenu a tam oznámte Anogovi, že ste doviedli Inoga. Inak to, že ho privediete, je celé. O ďalšom postupe si pohovoríte s Anogom a Inog sa vydá naspäť do Geldernu (ak budete pri ňom, tak hrozí, že sa utopí). Takže ste ho sem doviedli len ako maskota.
Odmena: 6000 xp, +2 Sila
Reputácia: +5 Rebeli, +5 Geldern

5.a. Ask Thorus to stop raids on Geldern
5.b. Ask Gorn to send help to Geldern

Keď splníte úlohu „Go to Inog and bring him to Anog“, tak sa môžete pozhovárať s Anogom, čo ďalej. Navrhnete, že buď požiadate Gorna, aby poslal do Geldernu pomoc, alebo sa skúsite dohodnúť s Thorusom, aby prestal s útokmi na Geldern. Za Gornom zatiaľ nechoďte, ak ho požiadate o pomoc, budú proti vám všetci Orkovia nepriateľskí a posuniete sa hneď k záveru hry. Choďte radšej za Thorusom, splníte ďalšie úlohy a za Gornom pôjdete neskôr. Vo vyššej verzii hry oslovenie Thorusa zruší úlohou osloviť Gorna.
Odmena: 4000 xp
Reputácia: +5 Silden
Za rozhovor s Thorusom. Žiadna odmena za rozhovor s Gornom.



II. Geldern

Teleportačný kameň: Pod južnou bránou táborí skupina lovcov. Kúsok od nich sú kostry, zhrdzavený meč a sekera, truhlica a na kameni za kostrou teleportačný kameň. Druhý je v miestnosti na hradbe nad južnou bránou, v zamknutej truhlici.
Môžete opäť vybieliť takmer celé mesto. V pivnici domu obchodnej karavány Halmara a v paláci sú poriadne kopy zlata. V paláci v hlavnej sále ú dve knihy, každá +5 Prastaré znalosti. V susednej miestnosti vedľa Inoga sú dve knihy, každá +5 Alchýmia. V Halmarovom dome sú dve knihy, každá +5 Alchýmia (väčšinou pri knihách vkuse stoja obchodníci, kým ich v rámci úlohy neodvediete preč). V malom dome obchodníka oproti Halmarovmu domu je tiež kniha, +5 alchýmia. Druid pri Inogovi vás môže učiť prastaré vedenie. Obchodník na poschodí domu oproti palácu má na predaj tri brnenia (Paladin Armor, Ceremonial Armor a Fire Robe), no za neskutočne veľa peňazí (vo vyššej verzii hry má na predaj namiesto brnení štít a Démoniu prilbu). V bani v meste, na jej konci, nájdete pár cenností, ktoré zobrať nemôžete, no je tam aj pár kusov zlata a Adanosova Koruna, ktorú môžete vziať, aj nosiť (Vo vyššej verzii hry tam koruna nie je. Je tam nápoj života, sily a Mágova palica pridávajúca schopnosť „Dark mage“.).

1. Family tells player to beat the miners
V západnej časti mesta, pod hradom, pri aréne je rodina (Father, Mother, Elder Son a Younger Son). Pohovorte si s otcom tejto rodiny a posťažuje sa vám, že skupina baníkov sa mláti každú noc v aréne a ich to ruší a nemôžu spávať. Ponúknite mu pomoc a dostanete úlohu „rodina káže „hráčovi“, aby zmlátil baníkov“. Toľko k vžívaniu sa do príbehu. Poniže sú dvaja baníci (Miner) a ich vodca (Miner Leader). Oslovte ich, no sú to vypatlanci a pustia sa do vás. Zbite ich. Zbiť ich musíte všetkých a ak sa dá niekto pri boji na útek, tak ho musíte dohnať. Keď zbijete všetkých troch (vo vyššej verzii som mal štyroch), úloha je splnená a oznámte to otcovi rodiny.
Odmena: 4000 xp, +2 Sila, 500 zlatých

2. Aréna v Gelderne
Derex postávajúci neďaleko arény organizuje zápasy. Hláste sa u neho pre každé z troch kôl.
Odmena: 4 liečivé nápoje po porazení všetkých troch protivníkov

2.1. Fight the Novice in the Arena
Yohann je váš prvý súper. Vojdite do arény a porazte ho. Má len obušok Cugel.
Odmena: 2500 xp, +2 Strength

2.2. Fight the warrior in the Arena
Brennus je váš druhý súper. Vojdite do arény a porazte ho. Má obojručák Two-Hander.
Odmena: 3250 xp, +3 Strength

2.3. Fight the elite warrior in the Arena
Cort je posledným súperom. Porazte ho v aréne. Má Garik shield a meč Orcslayer.
Odmena: 4000 xp, +5 Strength

3.a. Eliminate the herd of crazy bisons
3.b. Stand guard for Boris while he hunts bisons

Tieto úlohy spadajú sem, do Geldernu. Týkajú sa Borisa, ktorý je v malom tábore južne pod bránou. No kvôli príbehu som ich zaradil k Sildenu.

3. Inog
S Inogom sa môžete zhovárať, až keď získate úlohu „Go to Inog and bring him to Anog“. Hoci ste starí známi, pred touto úlohou vás ignoruje. Je ochotný odísť, ale len ak dokončí pár stanovených úloh. No a keďže ste tu vy, tak ich môžete dokončiť za neho. Treba zničiť malý tábor orkov, eskortovať karavánu obchodníkov do Sildenu, vyzbierať dane a oslobodiť jeho špióna Clovisa z Trelisu.
Keď splníte všetky tieto úlohy, tak sa s vami Inog odmieta rozprávať (zrejme taká chyba už pri tejto hre nikoho neprekvapuje). Vyspovedajte Clovisa a získate úlohu odhaliť informácie o Temnom mágovi. Po nej ešte máte úlohu zabiť temného mága a keď už splníte aj to, môžete konečne odviesť Inoga za Anogom.
Odmena: splnenie úlohy „Go to Inog and bring him to Anog“

3.1. Eradicate the Orc camp closest to Geldern
Južne pod Geldernom je tábor orkov. Inog chce, aby zmizli preč. No nechce ich zabiť, ale vy veríte, že zabíjanie je v rámci mieru spoľahlivý spôsob, takže ho presvedčíte, že inak to nepôjde a musíte ich zabiť. Hoci ako veľký hrdina by ste iste mohli prísť na nejaký iný spôsob, ako sa ich zbaviť. Stačí zbehnúť od južnej brány popri Borisovi dole po ceste. Neďaleko mosta je pri ceste tábor so štyrmi orkami, nedá sa prehliadnuť. Napadnite ich a zabite. Potom to oznámte Inogovi.
Odmena: 6000 xp, +5 Sila, 5000 xp a 500 zlatých od Inoga
Reputácia: +5 Rebeli, +5 Geldern

3.2.1. Report to the Merchant to escort them
Je tu karavána obchodníkov so zásobami rudy a zbraní pre Silden. Treba ju odprevadiť, aby sa dostali do mesta v bezpečí, pretože cesty sú nebezpečné a orkovia prepadávajú pútnikov. Máte ísť za Hamlarom a ponúknuť mu pomoc. Hamlar je starý známy z Ardey v pôvodnej hre. V dome pri južnej bráne žije Hamlar a je tam s ním aj skupina obchodníkov. Oslovte ho a hneď je pripravený vydať sa na cestu. Až keď odvediete karavánu a tým pádom splníte úlohu „Escort the Merchant caravan“, tak sa vráťte za Inogom oznámiť mu svoj úspech a až tým splníte túto úlohu.
Odmena: 6000 xp, 1000 zlatých
Reputácia: +5 Rebeli, +5 Geldern

3.2.2. Escort the Merchant caravan
Keď oslovíte Hamlara v rámci úlohy „Report to the Merchant to escort them“, môžete mu hneď ponúknuť, že odvediete jeho skupinu do Sildenu. Tím získate túto úlohu a Hamlar a jeho obchodníci sa k vám pridajú do skupiny. Vydajte sa klasicky po ceste na severozápad, nie je to ďaleko. Po ceste dole k rieke, tam môžete prejsť jaskyňou (zrejme ste ju od vlkov vybili už cestou do Geldernu) a za jaskyňou už vidíte napravo most do mesta. Cestou vás môžu, ale aj nemusia, napadnúť nepriatelia, či dravce. Len čo vojdete, tak čakajte za mostom na Hamlara. Ak zájdete ďalej, tak kdekoľvek v meste nevie Hamlar, že je v meste, vie to len tesne za mostom pri mlyne a len tam vám ukončí úlohu. Po ukončení úlohy zostanú niektorí obchodníci tu, niektorí sa rozídu a niektorí dokonca spáchajú samovraždu v rieke.
Odmena: 10000 xp, +5 Sila, 1000 zlatých
Reputácia: +5 Rebeli, +5 Geldern

3.3. Get 1500 in taxes and pay Anog
Inog ešte chce, aby ste vybrali dane a odovzdali ich Anogovi, aby mali peniaze na nákup zásob, keďže je tu hrozba vojny. Dane majú ešte zaplatiť Cornelius, Dylan (Eberhard, tak sa volá), Anton, Barnabas, Boris a Meryl. Máte vyzbierať 1500 zlatých. Všetky tieto postavy ste mohli stretnúť v rámci úloh, pri ktorých ste získavali odporúčacie listy pre Anoga v Sildene. Dylan je tu, pri južnej bráne. Boris je v malom tábore vonku, poniže južnej brány. Ostatní sú v Sildene. Cornelius je pri ohni, neďaleko severnej brány. Barnabas je neďaleko Cornelia, odmietne zaplatiť a musíte ho zbiť. Aj tak niekedy nezaplatí, niekedy zas dostanete peniaze ešte počas boja. Meryl je pri aréne. Anton je v južnej časti vo svojom dome, ak ste ho v rámci inej úlohy nezabili. Ak aj nemáte Antona a Barnabasa, alebo sa vám nechce behať aj za ďalšími, nič sa nedeje, môžete zaplatiť zo svojho vrecka. Keď odovzdáte dane Anogovi, môžete oznámiť splnenie úlohy Inogovi. Dostanete dokopy od nich odmenu 1300 zlatých, keby si ju nechali, nemuseli by ani vyberať dane.
Odmena: 6000 xp, 300 zlatých od Anoga, 5000 xp a 1000 zlatých od Inoga
Reputácia: +5 Rebeli, +5 Geldern

3.4. Find the missing spy
Colvis, jeho špión sa dlho neozval. Mal v Trelise sledovať orkov. Zdržiaval sa pri väzení. Treba zistiť, čo s ním je. Zájdite do mesta Trelis. Tam nájdite arénu, za arénou je malé väzenie. Oslovte orkského strážcu pred väzením. Môžete mu dať 500 zlatých, aby pustil väzňa, alebo ho môžete vyprovokovať slovne k boju. Ak zaplatíte, môžete si Colvisa odviesť. Ak orka porazíte, môžete si ho vziať tiež, no niekedy aj potom vás zastavuje, keď chcete vojsť a napadne vás. Je to inak divné, zbiť strážcu, aby ste oslobodili väzňa a nikomu to nevadí, nevyvolá ani poplach, keďže ho nezabijete, nič. Niekedy sa dá vojsť do domu aj bez toho, aby vás zastavil. Taktiež môžete ísť z boku domu a cez okno osloviť Colvisa. Normálne mu len povedzte, nech vás nasleduje a vybehne z domu, nik ho nezastaví.
Keď máte Colvisa so sebou, len ho odveďte do Geldernu k Inogovi.
Odmena: 4000 xp, 500 zlatých
Reputácia: +5 Rebeli, +5 Geldern

3.5. Get Information about Black Mage
Keď zachránite špióna Clovisa v rámci úlohy „Find the missing spy“, tak ho po splnení úlohy v Inogovom paláci vyspovedajte. Povie vám, že sa Temný Mág spojil s orkami, prijal ho Thorus osobne. Clovis nevie, o čo mu ide, ale zachytil niečo o tom, že pátra po istých artefaktoch. Povie vám, že nejaké informácie by mohli mať Rudolph, Silvester a Nicholas a tiež, že sa spriatelil s orkským strážcom menom Garan. Zájdite teda naspäť do Trelisu a pohovorte si s nimi. Jediný, kto má užitočné informácie je Garan, povie vám, že každú noc mág odchádza mimo mesta, zrejme za ženskou. No pre splnenie úlohy musíte vyspovedať všetkých troch. Garan stojí pri dome temného mága, čo je oproti hradnej sály na nádvorí. S mágom si môžete aj pohovoriť (nik pri rozhovore nič nevraví, idú len titulky), ale nič moc sa nedozviete. V hradnej sále je Rudolph. V miestnostiach na hradbách sú Nicholas a Silvester. Keď všetkých štyroch orkov vyspovedáte, vráťte sa za Inogom a oznámte mu, čo ste zistili.
Odmena: 4500 xp, 500 zlatých
Reputácia: +5 Rebeli, +5 Geldern

3.5.1. Take care of the Black Mage
Nasledujúcu úlohu si v podstate zadáte sami. Vaša pacifistická povaha sa hneď rozhodne, že mága treba zabiť, hoci neviete o čo mu ide. Keďže Inog nemá žiadnych mužov k dispozícii (ako inak), tak to máte spraviť vy. Vráťte sa do Trelisu. Mága môžete zabiť rovno v jeho dome, no poštvete si proti sebe aj jeho orkských strážcov a môže sa to dokonca zvrhnúť v boj s väčšinou osadenstva hradu. Môžete ho vyprovokovať (tasenou zbraňou, alebo útokom) a keď vás napadne, vylákajte ho z mesta od všetkých. No je tu aj zaujímavejší spôsob. Ako ste z predošlej úlohy zistili, každú noc niekam odchádza. Počkajte si do noci a o polnoci mág odíde. Sledujte ho. Vôbec mu to nevadí. Cestou môže naraziť na skupinu vlkov, tak mu môžete pomôcť, aby ste sa príliš nezdržovali. Jaskyňa je kúsok od mesta, smerom na západ, juhozápad. V nej uvidíte, že nechodí za ženskými, ale chodí sem proste spať.
V jeho jaskyni je päť kníh. Jedna je „The Chronicles of Dominance“, no prečítať ju nemôžete, pretože ešte nie ste pripravený, ako povie bezmenný hrdina. Dva dávajú +5 alchýmia, jedna +5 Prastaré znalosti a jedna prekvapivo +5 Kováčstvo. Za alchymistickým stolíkom nájdete dobrú zbraň Austin Sword.
Mága môžete osloviť a spýtať sa ho, čo má v pláne s Thorusom. Neodpovie a napadne vás. Zabite ho. Je prekvapivo slabý. Keď je mág mŕtvy, vráťte sa to oznámiť Inogovi.
Odmena: 8000 xp, +2 Sila, 2500 xp a 500 zlatých od Inoga
Reputácia: +5 Rebeli, +10 Geldern

4. Mystic Wanderer´s wanted armor pieces
Táto úloha sa ťahá až skoro do konca hry.
Keď splníte úlohy pre Inoga a začnete plniť úlohu „Go to Inog and bring him to Anog“, v rámci ktorej ho máte odviesť do Sildenu, vydáte sa spolu z mesta. Choďte klasicky severnou bránou a pri nej narazíte na Záhadného pútnika (Mystic Wanderer). Hovorí trochu v hádankách a napokon povie, že máte získať niečo „čo potrebujete“ z jaskyne v okolí Sildenu. Teraz ste na ceste z Geldernu do Sildenu spolu s Inogom. Ako pôjdete dole, tak po ľavej ruke budete mať jaskyňu. Poniže je pri rieke tiež jaskyňa, no to je skôr jaskynný prechod, ktorý vás dovedie k Sildenu. Vy choďte do tej obyčajnej jaskyne a v nej na stole nájdete kus brnenia.
Potom, keď budete plniť úlohu „Recover the ancient artifact from the minecrawler caves“, tak pôjdete do jaskyne minecrawlerov za Trelisom. Vyjdite západnou bránou z Trelisu. Cesta smeruje na severozápad do Montery, vy sa dajte na juhozápad do kopca nad cestou. Proste vybehnite hore, poniže vás je pláž so vstupom do starého chrámu. Pokračujte do kopca ponad chrám. Hore vidíte zničenú budovu, pri nej pri ohni táborí Záhadný pútnik. Povie vám, že v jaskyni za chrámom Trelisu toho na vás čaká viac a opäť zmizne. V jaskyni rovno za ním je na stole druhá časť brnenia.
Keď sa v záverečných fázach hlavného príbehu dostanete za Gornom, tak vám dá úlohu „Talk to Water Mage“. Máte zájsť do Okary za vodným mágom. Pred vstupom do Okary je opäť Záhadný pútnik a zas vám niečo povie. Vnútri v Okare, v jaskyni s Vodným mágom je tretí kus brnenia.
Napokon pred predposlednou hlavnou úlohou (Kill the summoner) stretnete Záhadného pútnika pred jaskyňou v ktorej na vás čaká Temný Vyvolávač. (Je to jaskyňa pred ktorou postáva aj Rollan s úlohou „Hunter tells player to kill the beast“. Príbeh vás sem dovedie až úlohou „Kill the Summoner“, ale už pri / po úlohe „Take troops to Gotha“ by sa tam mal Pútnik objaviť, takže si môžete po odmenu skočiť aj skôr). Za všetky tri kusy brnenia vám dá kompletné, nové, unikátne brnenie.
V nižších verziách hry je nemožné splniť túto úlohu, pretože jednotlivé časti brnenia nemôžete vziať. Ak si ich aj pridáte cheatom do inventára, tak sa pútnik zasekne pri Okare a nepohne sa ďalej.
Odmena: Brnenia konca hry (End Game Armor)

Príbeh 1
Keď splníte úlohu „Go to Inog and bring him to Anog“, tak sa môžete pozhovárať s Anogom, čo ďalej. Navrhnete, že buď požiadate Gorna, aby poslal do Geldernu pomoc, alebo sa skúsite dohodnúť s Thornom, aby prestal s útokmi na Geldern. Za Gornom zatiaľ nechoďte, ak sa nechcete posunúť k záveru a choďte za Thorusom. Môžete vykonať ešte dosť rozličných úloh. Po úlohách pre Thorusa sa tiež vyberiete za Gornom.



III. Trelis

Teleportačný kameň: V jaskyni pod chrámom Beliara, vstup z chrámu. Dole pri jednom z kamenných stĺpov. Nechcú vás tam vpustiť, no stačí to párkrát skúsiť, poskákať okolo a dostanete sa tam vďaka chybám hry (alebo sa premeňte na Krvavú Muchu, alebo to odložte na neskôr, dostanete sa tam v rámci hlavného príbehu). V jaskyni pod chrámom, ešte poniže teleportačného kameňa je kniha +5 alchýmia. Aj tam to strážia orkovia, ktorí vás nechcú vpustiť. V dome Temného mága sú dve knihy, +5 Alchýmia a +5 Prastaré znalosti.

1. Aréna v Trelise
Ork Steiner postávajúci neďaleko arény organizuje zápasy. Hláste sa u neho pre každé z troch kôl.
Odmena: 4 liečivé nápoje po porazení všetkých troch protivníkov

1.1. Fight the Novice in the Arena
Harman je váš prvý súper. Vojdite do arény a porazte ho.
Odmena: 2500 xp, +2 Strength

1.2. Fight the warrior in the Arena
Lewis je váš druhý súper. Vojdite do arény a porazte ho.
Odmena: 3250 xp, +3 Strength, možnosť učiť sa od Lewisa zlodejine

1.3. Fight the elite warrior in the Arena
Drud je posledným súperom. Porazte ho v aréne.
Odmena: 4000 xp, +5 Strength

2. Geoff gives offer to buy his sons
2.1.a. Elder son take player to the old city area behind Trelis
2.1.b. Younger son take player to the forest where orc hide the chest with valuable things

Severne nad Trelisom je na kopci farma, na ktorej býva rodina farmára Geoffa. Pri rozhovore vás požiada, aby ste si kúpili jedného z jeho synov. Môžete utratiť 2000 zlatých za mladšieho, alebo za staršieho syna. Kúpiť môžete len jedného. Ak kúpite staršieho, Everta, tak vás zavedie do jaskyne pod kopcom, kde ho čakajú jeho kumpáni banditi. Všetci vás napadnú, tak ich zabite. Môžete sa vrátiť povedať Geoffovi, že jeho starší sa už nevráti. Ak si kúpite mladšieho syna, Hunfrida, tak vás zavedie na lúku severozápadne pod kopcom s farmou jeho otca. Je to pri ceste, neďaleko potoka. Sú tam traja orkovia a tri truhlice. Orkovia len postávajú a truhlice môžete v pohode vyrabovať. Hunfrida môžete poslať domov a jeho otcovi môžete prísť povedať, že je to zbabelec.
Jaskyňu s banditmi nájdete pod farmou ľahko aj sami. Z druhej strany kopca je do nej aj druhý vchod, ktorý vás dovedie na plošinu nad banditmi, odkiaľ ich tiež môžete napadnúť. Rovnako aj truhlice pri ceste môžete nájsť sami. Akurát tam nebudú postávať orkovia. Je to brané ako úloha, ale skôr by som povedal, že je to len taká zaujímavosť, ešte k tomu nezaujímavá.
Odmena: -2000 zlatých u Geoffa, skúsenosti za banditov a obsah truhlice u Everta, obsah troch truhlíc u Hunfrida

3. Presviedčanie Thorusa
Po úlohe „Ask Thorn to stop raids on Geldern“ môžete pre neho splniť pár úloh, aby ste si získali jeho dôveru. Chová sa k vám inak ako k niktošovi a poskokovi, hoci ste boli priateľmi a spolubojovníkmi. Máte odviezť jeho jednotky do Montery a máte tiež pomôcť ako asistent jeho správcovi Oschovi.

3.1. Take the regiment to Kan
Thorus vám zadá úlohu odviesť troch orkov do Montery, ako podporu Kanovi. Tými troma sú Ogit, Erhang a Urbannus. Ogit a Erhang sa zdržiavajú v hradnej sále. Urbannus je zväčša na hradbách. Oslovte ich, vezmite ich všetkých troch so sebou do party a odveďte ich do Montery. Klasicky po ceste podľa mapy. Úlohu môžete spojiť aj s úlohou od Oscha, ktorý vás tiež posiela do Montery. Cestu vás napadne pár múmií a niekoľko divokých zvierat. V Montere ich len doveďte do haly s Kanom a poviete mu, že ste mu doviedli posily.
Odmena: 8000 xp, +7 Sila, ďalšie úlohy od Kana

3.2. Work with Osch in order to convice Thorus
Len zájdite za Oschom, ktorý je tu na hradnom nádvorí a povedzte mu, že vás posiela Thorus, aby ste mu robili poskoka.
Odmena: 4000 xp

3.2.1. Supply the Camp with potions and weapons
3.2.1.1. Thorus wants to inspect the weapons and potions

Osch vám dá pár nápojov, zbraní a brnení, ktoré máte zaniesť Kosarovi, vodcovi tábora pri Montere. Zájdite k Montere a choďte popod ňu po ceste smerom na severozápad. Smerujte k mlynu, pod ktorým je malý tábor. Cestou k táboru vás zastaví na ceste ork Viet. Povie vám, že máte zaniesť zásoby, ktoré veziete pre Kosara naspäť Thorusovi, ktorý ich chce skontrolovať a až potom ich môžete odovzdať Kosarovi. Tým získate úlohu „Thorus wants to inspect the weapons and potions“, ktorá je absolútne nezmyselná, keďže ste zbrane prijali kúsok od Thorusa a v susednom meste vám povedia, aby ste sa s nim vrátili na kontrolu. Proste sa vráťte do Trelisu, ukážte dodávku Thorusovi, ktorý ju schváli a zasa sa vráťte k Montere, zájdite medzi tábory a na ceste odovzdajte dodávku Kosarovi. Potom sa vráťte do Trelisu a oznámte splnenie Oshovi.
Odmena: 6500 xp a 300 zlatých od Thorusa za inšpekciu tovaru, 4000 xp od Kosara za doručenie, 2500 xp a 500 zlatých od Osha

3.2.2. Recover the ancient artifact from the minecrawler caves
Oshovi informátori našli pohár Cor Kalom a vy ho máte priniesť z jaskyne Minecrawlerov. Vyjdite západnou bránou. Cesta smeruje na severozápad do Montery, vy sa dajte na juhozápad do kopca nad cestou. Proste vybehnite hore, poniže vás je pláž so vstupom do starého chrámu. Ak chcete, môžete si tam odbehnúť, chrám síce strážia orkovia, ktorí vás tam nechcú vpustiť, no dá sa ich obísť, alebo ich zbite. Vnútri, na konci chrámu je meč Skullfed. Inak pokračujte do kopca ponad chrám. Hore vidíte zničenú budovu. pri nej pri ohni táborí Záhadný pútnik, ktorého ste predtým mohli stretnúť pod Geldernom. Vbehnite do jaskyne za ním a zabite troch Minecrawlerov. Na stole je tu druhá časť brnenia pre úlohu Záhadného pútnika a pri ňom na stole je aj Cor Kalom. Mal by to byť pohár, či kotlík, ale vyzerá to ako prívesok. (V trhulici sú tu aj dve dobré zbrane, meč Heart of Cold a sekera Havoc). Vezmite ho a zaneste naspäť Oschovi. Potom ešte skočte za Thorusom a povedzte mu, že ste našli pre Oscha artefakt. Zdá sa byť prekvapený, že od vás chcel niečo také.
Odmena: 17500 xp, +10 Sila, 1000 zlatých, 1250 xp od Thorusa



IV. Montera a Cape Dun

Teleportačný kameň: V Montere sa mi ho nikde nepodarilo nájsť. Nešlo mi ho ani vložiť pomocou cheatu. Na hradnom nádvorí je mlynský kameň, +5 Sila.
Teleportačný kameň: V sklade na polici, veľká budova v zadnej časti pod kopcom, na ktorom je aréna. V centre je v radnici kniha +5 Ancient Knowledge a v budove oproti s alchymistickým stolíkom je kniha +5 Alchýmia.
Pod Cape Dun je na pláži dom, kde je skupina Orkov a ľudí. (Povediete k nim vo vedľajšej úlohe orka Thea). Chcú mier a majú dosť vojen a navrhnú aj prosté riešenie na ich ukončenie. Od nich môžete získať úlohu „Kill Gorn and Thorus“. Prostý cieľ, zabiť Gorna aj Thorusa, no ťažšie je sa k nim dostať a vykonať to. Ak ich oboch zabijete a oznámite im to, úloha je splnená, no nikam to nevedie. Nedá sa nijak pokračovať (tým je blokovaný aj hlavný príbeh), ani nedostanete odmenu, ani sa s vami viac nebavia. Vo vyšších verziách hry je celá táto úloha odstránená.

1. Hunter tells player to kill the Beast
Vydajte sa z Montery do Gothy. Môžete to spojiť s úlohou odvedenia väzňa od Kana do Gothy, máte to rovnakou cestou. Postupujte po ceste na východ. Za mlynom cesta vedie cez bránu drevenej palisády. Vy zahnite doľava a choďte popri kopci na sever. Po chvíli narazíte na malý tábor pred jaskyňou, v ktorom je vodný mág Rollan. Otravujú ho beštie, ktoré sa tu usadili a chce, aby ste ich zabili. Beštie sú kúsok od neho, hneď za táborom. Sú to tri jaštery označené proste ako Beštia (Beast). Zabite ich a je to. Obďaleč je ešte pár Snapperov, ktorí sa môžu, ale aj nemusia do boja zapojiť. Vráťte sa za ním po odmenu a dostanete kľúč k truhlici pri Faringu. Podotkne, že k nej potrebujete ďalšie dva kľúče.
Keď ste už tu, môžete vbehnúť do jaskyne za ním. Napravo v jaskyni je v truhlici (Summoner´s Chest) brnenie kráľa Rhobara a meč Skullfed. Zvyšok jaskyne neprehľadávajte, pretože ak budete likvidovať potvory čo tu žijú, splníte úlohu „Find the price of your freedom from Ignatius“ bez toho, aby ste ju získali.
Ak chcete jeho truhlu, tak tá je pod Faringom. Ako prejdete most vedúci do Faringu, zahnite doľava k rieke. Nad skalou, pri ktorej je pár nosorožcov, je truhla. Môžete ju vypáčiť. Ak ju chcete odomknúť, potrebujete tri kľúče. Prvý máte od Rolanda. Druhý vám dá mág Tavin. Ten je na nádvorí v Gothe. Tretí kľúč vám dá mág Morgan. Ten je v jaskyni nad Faringom. Vybehnite cestou hore do kopca nad Faring. Je tam opustené strážne stanovisko, pod ktorým je jaskyňa. Do nej sa nedostanete kvôli neviditeľnej stene (túto hru asi fakt nikto pred vydaním netestoval). Aby ste sa tam dostali, musíte cheatovať. Keď máte aktivovanú možnosť cheatovať, tak len stlačte ctrl a insert. Tým neovládate postavu, ale kameramana. Zájdite sa kameramanom k vchodu do jaskyne a stlačte ctrl a page up. Tým tam presuniete aj postavu. Opäť stlačte ctrl a insert a z kameramana sa opäť presuniete do tela postavy. Zbehnite do jaskyne a dostanete kľúč od Morgana.
Odmena: 5000 xp, Rollanov kľúč, možnosť učiť sa od Rollana Mágii

2.a. Beat the orc shaman
Keď pôjdete z Montery do Cape Dun po ceste smerujúcej na juh, tak pôjdete okolo malého opevnenia, pri ktorom nájdete pár orkov. Oslovte ich vodcu (Shaman´s Orc) a posťažuje sa vám, že ich sem poslal šaman z mesta, aby zbierali rastliny a že im dáva len takéto podradné práce nehodné bojovníkov. Navrhne vám, aby ste ho zbili, že on aj tak človeka nespozná a oni vás neprezradia. Môžete im ponúknuť pomoc. Šaman je v Montere. Pri rozhovore vám ponúkne, že ak ho nezbijete, ale privediete orkov späť, tak vám dá niečo za odmenu. Ak odmietnete, tak ho vyzvete na boj. Napadne vás. Zbite ho a oznámte to orkom. Sú radi, ale odmenu nedostanete, ani úloha nie je splnená. Zrejme nejaká chyba. Takže radšej pomôžte šamanovi.
Odmena: ---

2.b. Player accepted shaman offer to bring back his orcs
Keď prijmete úlohu „Beat the orc shaman“, tak zájdite do Montery za šamanom. Pri rozhovore vám ponúkne, že ak ho nezbijete, ale privediete orkov späť, tak vám dá niečo za odmenu. Ak prijmete jeho ponuku, tak sa vráťte za Orkami na ceste z Montery, ktorí vám zadali počiatočnú úlohu, oslovte ich a odveďte ich za šamanom. Pri šamanovi im povedzte, nech tam zostanú. Oslovte ešte šamana.
Odmena: Šamanov amulet

3. Kill the Orcs
Cestou z Montery do Cape Dunu narazíte na pár lovcov. Keď pôjdete po hlavnej ceste na juh, tak prejdete okolo pár orkov. Obďaleč pri prázdnej farme prejdete mostom. Potom pokračujte cestou a narazíte na lovcov. Martel je ich vodca, ktorý vám povie, že ich obťažuje skupina orkov, ktorá im vždy kradne to, čo nalovia a poprosí vás, aby ste im ich pomohli zabiť. Ak súhlasíte, že im pomôžete, objavia sa traja orkovia. Pomôžte im ich zabiť (u jedného z orkov som našiel meč Wrath of Innos. Aj v nižšej aj vo vyššej verzii hry.).
Odmena: Lovecký Luk a možnosť učiť sa od Martela lovu

4. Player ready to save orc from orc leader
Postupujte po ceste z Montery do Cape Dun (po stretnutí orkov aj lovcov z predošlých úloh) a pri ceste, pri znaku označujúcom cestu do Cape Dun stojí ork Theo. Povie vám, že má strach zo zbraní (vôbec mu to nevadí, ak vás napadnú nejakí nepriatelia a musí sa brániť) a preto dezertoval z armády. Chce, aby ste mu pomohli dostať sa na pláž pod Cape Dun. Ak súhlasíte, tak sa vydajte smerom ku Cape Dun. Poniže vás, oproti dedine je pod skalou malá farma. Choďte rovno na pláž. Pozor na goblinov, Lurkerov a Ogra. Po pláži choďte pod Cape Dun, tam je pod majákom, ktorý je hore na skalách Cape Dunu, malá chatrč, pri ktorej je skupina orkov a ľudí. Tam ho doveďte, oslovte a úloha je splnená.
Za odmenu dostanete kľúč od jeho truhlice. Možno to novšie patche vyriešia, ale sú tu až dve jeho truhlice (Theo´s Chest). Jedna je v dome oproti Cape Dun (šli ste zrejme okolo s Theom) a druhá je pri zrúcanine veže pri Montere (na kopci pri hradbách medzi oboma bránami). Truhlice môžete otvoriť aj ak viete vypačovať ťažká zámky. V oboch truhliciach je rovnaký obsah, meč Power of the Ancestors a ďalšie zbrane.
Ak máte vyššiu verziu hry, tak vyššie spomínané dve truhlice v hre nie sú. Je len jedna a tá sa nachádza vo veži v meste Montera. Choďte do hornej časi na nádvori hradu (v ktorom žije aj Kan). Pri bráne vedúcej na toto nádvorie sú dve veže. V jednej z nich je Theova truhla.
Odmena: Kľúč od Theovej truhly

5. Aréna v Cape Dun
Ork Tabor postávajúci neďaleko arény na kopci nad dedinou organizuje zápasy. Hláste sa u neho pre každé z troch kôl.
Odmena: 4 liečivé nápoje po porazení všetkých troch protivníkov

5.1. Fight the Novice in the Arena
Gus je váš prvý súper. Vojdite do arény a porazte ho.
Odmena: 2500 xp, +2 Strength

5.2. Fight the warrior in the Arena
Garey je váš druhý súper. Vojdite do arény a porazte ho.
Odmena: 3250 xp, +3 Strength

5.3. Fight the elite warrior in the Arena
Benat je posledným súperom. Porazte ho v aréne.
Odmena: 4000 xp, +5 Strength

6. Kan
V rámci úlohy pre Thorusa z Trelisu „Take the regiment to Kan“ sa dostanete za Kanom a odvediete mu troch orkov ako posily. Splnením tejto úlohy sa Kan rozhodne, že vás môže využiť a hneď vám dá ďalšie úlohy. Máte ponúknuť mier Gabrielovi a máte pomôcť Ogitovi.

6.1. Take prisoner to Gabriel
Máte zájsť za Gabrielom, vodcom tábora pri Gothe a ponúknuť mu prímerie. Máte vziať aj väzňa Orontiusa ako prejav dobrej vôle. Oslovte ho a povedzte mu, aby vás nasledoval. Poprosí vás, či by ste sa nemohli zastaviť navštíviť jeho ženu (nasledujúca súvisiaca úloha). Vydajte sa do Gothy. Keď ho zavediete za ženou, tak ho po splnení tej úlohy oslovte, vyspovedajte ho a potom oslovte jeho ženu, ktorú tiež vyspovedajte. Orontius sa vyberie naspäť do Montery, tak ho zastavte a znova oslovte. Ak ste nevyspovedali jeho aj jeho ženu, tak proste s vami odmieta hovoriť.
Teraz vám povie, že jeho žena hladuje a chcel by, aby ste jej zaniesli nejakú pšenicu. Ďalšia súvisiaca úloha. Teraz je už Orontius opäť s vami v skupine. Zaneste jej pšenicu a Orontius má pre vás ešte aj tretiu úlohu. Sľúbi vám informáciu o poklade, ak dáte jeho žene peniaze. Ak ste Orontiusa už odovzdali Gabrielovi a potom splnili jeho poslednú úlohu, stáva sa, že sa opäť pridá k vám do skupiny a už ho nemáte komu odovzdať.
Úlohy, o ktoré vás Orontius prosí, nemusíte plniť. Či ich už splníte, alebo nie, odveďte ho napokon za Gabrielom. Ten je pod majákom poniže Gothy. Vidíte ho od cesty. Prímerie odmieta, ale Gabriela samozrejme prijme a aby to nebolo len tak, tak vám za neho dá 2000 zlatých.
Odmena: 6000 xp, 2000 zlatých

6.1.1. Take prisoner from Kan to his wife first, before delivering him to Gabriel
Keď odvádzate väzňa Orontiusa ku Gabrielovi, poprosí vás, aby ste sa zastavili v Gothe u jeho ženy, ktorú dlho nevidel. Choďte hore ku Gothe. V prvom dome naľavo pod hradbami, oproti kováčskej dielne žije jeho žena. Keď k nej vojdete, oslovte ho a povedzte mu, že ste tam. Tým úlohu splníte. Oslovte ho znova, vyspovedajte ho a potom oslovte jeho ženu, ktorú tiež vyspovedajte.
Odmena: 6000 xp

6.1.2. Bring food for the prisoner´s starving family
Keď ste zaviedli Orontiusa k jeho žene, tak vás ešte poprosí, aby ste zaistili, že nebude hladovať. Poniže jej domu, pri majáku pod Gothou, za ktorým sedí Gabriel, sú vrecia s pšenicou (Wheat Stack). Vezmite ich 10 a dajte ich jeho žene. Boli tam len tak pohodené, nik ich nestrážil, mohla si vziať aj sama. Dajte jej ich a je to splnené. Vráťte sa za Orontiusom.
Odmena: 6000 xp

6.1.3. Get some gold for the prisoner´s poor family
Potom, čo ste Orontiusa zaviedli za jeho ženou a aj ste zaistili, že nebude hladovať, ešte vás prosí, aby ste jeho ženu dostali z chudoby. Je to prostá úloha, ak jej chcete pomôcť, dajte jej 1000 zlatých zo svojho vrecka. On vám sľúbi, že vám za to povie o mieste, kde sa skrýva poklad.
Keď úlohu splníte, tak vám povie o jaskyni medzi Monterou a Trelisom. Vydajte sa z Montery po ceste smerom na Trelis. Keď budete na rázcestí, kde cesta vedie do Trelis a do Ardey. Pri rázcestí vidíte zrúcaniny. Prejdite cez ne smerom na severozápad. Poniže je drevená vežička / rozhľadňa. Za ňou je poniže jaskyňa. Vnútri je Čierny Troll. Zabite ho a presnorte jaskyňu. Na zemi je Superpowerful sword of Innos, no nedá sa zobrať. Je tu truhlica (Orontius´ Chest). V truhlici je pár dobrých zbraní a pár drobností.
Odmena: 6000 xp, -1000 zlatých, lokácia pokladu

6.1.4. Gabriel declines the truce offer and sends back gold in return for the prisoner
Len sa vráťte Kanovi oznámiť, že Gabriel odmietol jeho ponuku mieru. No poslal aspoň peniaze. Hoci povie, že nepotrebuje jeho zlato, aj tak si ho vezme.
Odmena: 4000 xp, -2000 zlatých

6.2. Kan wants player to find 3 sets of armor and swords for him to prepare for war with Gabriel
Keďže Gabriel odmietol Kanovu ponuku na mier, musí sa pripraviť na možnosť vojny. Máte mu od Somu z Cape Dun priniesť tri sety brnení. Zájdite do Cape Dun a v zadnej časti má kováčsku dielňu ork Soma. Pomôžte mu v jeho úlohe zohnať magickú rudu a dá vám tri sady brnení a mečov. Tie zaneste Kanovi. Ten vás pochváli za splnenie úlohy a pošle vás s predmetmi za Thorusom.
Odmena: 8000 xp, +4 Sila

6.2.1. Soma has two sets of armor and swords but needs magic ore for the third
Zájdite do Cape Dun a v zadnej časti nájdite v kováčskej dielni orka Somu. Soma má hotové tri sady, no na dokončenie tretej potrebuje 10 kusov magickej rudy. Nejakú už aj môžete mať, ak ste vyrabovávali truhlice. No nie je to žiadny problém. Oproti jeho dielni je sklad. V sklade je na zemi okolo 16 kusov a zo desať ďalších je pred skladom pri lavičke. Nik ich nestráži, vezmite si a odovzdajte ich Somovi. On dokončí veci, čo potrebujete pre Kana.
Odmena: 4000 xp a možnosť učiť sa od Somu kováčstvu

6.3. Talk to Ogit
Máte si pohovoriť s Ogitom, aby ste mu pomohli s nejakou úlohou. Je to orkský šaman, združuje sa v nižšej časti mesta pri bezmennom šamanovi. Len ho oslovte a úloha je splnená. Zároveň vám zadá ďalšiu úlohu.
Odmena: 4000 xp

6.3.1. Talk to Urbanus about an artifact
Máte zájsť za orkom Urbanusom, ktorý mu má artefakt, ktorý Ogit chce a máte mu ho priniesť. Urbanus stráži na hradbách pri západnej bráne. Povie vám, že artefakt ukradli banditi a ak ho Kan uvoľní, tak vám ukáže, že kde. Splňte úlohu, v ktorej ho Kan uvoľní a pôjde s vami nájsť Ogitov artefakt v rámci ďalšej úlohy. Keď získate Ogitov amulet, tak ho zaneste rovno Ogitovi.
Ten vás pošle ho odniesť Kanovi. Kanovi ho odovzdajte, ten ho prijme a povie „ďakujem“. Nič viac.
Odmena: 18000 xp, +7 Sila, možnosť učiť sa od Ogita mágii

6.3.1.1. Player is asked to get permission for Urbanus to leave from Kan
Zájdite za Kanom a povedzte mu, že potrebujete uvoľniť Ubranusa. Pošle vás za Arthurom, ktorý má za neho poslať náhradu. Podľa rozhovorov to vyzerá, že je Arthur v Montere, no nájdete ho v Cape Dun. Pospáva v skladisku v zadnej časti dediny. Povie vám, že náhradou za Urbanusa by mohol byť Morg. Ten je na kopci pri aréne. Oslovte ho a odveďte do Montery. Potom oznámte Urbanusovi, že máte za neho náhradu.
Odmena: 4000 xp

6.3.1.2. Talk to Arthur for Replacement
Zájdite za Kanom a povedzte mu, že potrebujete uvoľniť Ubranusa. Pošle vás za Arthurom, ktorý má za neho poslať náhradu. Podľa rozhovorov to vyzerá, že je Arthur v Montere, no nájdete ho v Cape Dun. Pospáva v skladisku v zadnej časti dediny. Oslovte ho. Úloha splnená.
Odmena: 8000 xp, +2 Sila

6.3.1.3. Arthur tells player that Morg is the perfect replacement for Urbanus
Arthur vám povie, že náhradou za Urbanusa by mohol byť Morg. Morg sa zdržiava hore na kopci v Cape Dun pri aréne. Vráťte sa do Montery. Ak ste aj cestou pobili nepriateľov, čaká vás pri ceste pár múmií. Vráťte sa do mesta a zájdite za Kanom, či povolí výmenu. Súhlasí, tak zájdite za Urbanusom. Povedzte najprv Morgovi, aby tu zostal strážiť miesto neho a potom povedzte Urbanusovi, že máte za neho náhradu.
Odmena: 6000 xp

6.3.1.4. Urbanus takes player to the Bandit camp
Keď ste zohnali náhradu za Urbanusa, tak sa rozbehne do tábora banditov. Bežte s ním. Na banditov ste mohli naraziť už aj sami, ak ste šli z Montery do Cape Dun po ceste (len pri nižžích verziách hry, pri vyššich sa banditi objavia až pri tejto úlohe). Hneď za mostom sú na kopci traja banditi. Jeden z nich má u seba Ogitov amulet. V novších verziách sa vraj zjavia až pri tejto úlohe. Tak, či tak, Urbanus vás zavedie do ich tábora, či tam sú, či nie.
Odmena: Ogitov Amulet

6.4. Take the artifact, the armor and Gabriel´s message to Thorus
Keď splníte úlohy pre Kana (viete odpoveď od Gabriela a máte brnenia od Somu) a Ogita (nájsť amulet), tak vás Kan pošle zaniesť tieto predmety Thorusovi. Vráťte sa do Trelisu a odovzdajte mu ich. Potom sa spýtajte, či ešte niečo treba a povie vám, aby ste si pohovorili s Oschom.
Odmena: 11000 xp, 1000 zlatých

Príbeh 2
Potom, čo splníte úlohy v Montere, Trelise a Caped Dun a napokon splníte úlohu pre Thorusa „Take the artifact, the armor and Gablrie´s message to Thorus“, máte sa pozhovárať s Oschom. On sa vás spýta, či veríte orkom, alebo ľuďom. Zatiaľ za ním nechoďte, to už povedie k záveru hry. Ešte predtým môžete preskúmať zvyšné miesta a splniť pár ďalších úloh.



V. Vengard a Ardea

Teleportačný kameň: Kameň do Vangardu nájdete v jaskyni pod Gothou, rovnako ako pri pôvodnej hre.
Do hradnej časti Vangardu sa dostanete až v rámci neskoršieho postupu hlavným príbehom. Vnútri nájdete v truhlici pri tróne Paladinské brnenie (Paladin Armor) a na veži nad hradom v truhlici brnenie kráľa Rohbara (Rohbar´s Armor). V Ďalšej truhlici je teleportačný kameň do Geldernu.
Na poschodí hradu je kniha, +5 Alchýmia. V miestnosti na hradbách vedľa hradu, napravo, sú dve knihy, +5 Prastaré Vedenie a +5 Alchýmia. Kniha v dome alchymistu, neďaleko spodnej brány, pri moste vedúcom k hradu, +5 Alchýmia.
Teleportačný kameň: Kameň do Aredy je v budove naľavo pri vstupe do dediny v dome Conza, na stole.
V kamennej budove v dolnej časti dediny, pri oltári Innosa je na poschodí kniha, +5 Ancient Knowledge. V dome pri zadnej bráne vedúcej k majáku, pod dedinským majákom je kniha, +5 Alchýmia.
Keď sa vydáte cestou z Ardey do Vangardu, pôjdete okolo kamenného kruhu. Pri ňom je truhlica, v ktorej nájdete Korunu Myrtany (Crown of Myrtana, vo vyšších verziách nie je) a brnenie elitného špióna (Elite Spy Armor). Poniže kamenného kruhu pokračujte po ceste do Vengardu. Po pravej strane (ľahšie si to všimnete cestou naspäť z Vengardu do Ardey) je pri hromade kameňov kovová truhla. Poniže nej je pri obyčajnej skale obyčajná truhla, v ktorej je Róba ohnivého mága (Fire Robe).
Za kamenným kruhom je jaskyňa (viac menej povyše kruhu, poniže je druhá v ktorej sú Troglodyti). V nej je zo začiatku truhlica v ktorej je Prétorovo brnenie, prilba a štít. Objavujú sa tam len vo vyššej verzii hry.

1. Save orcs from paladins
1.1. Save orcs from paladins wave

Pod Ardeou, cestou na pláž je domček, pri ktorom je skupina orkov. Vnútri je ork Olis. Povie vám, že už majú dosť násilia, ktoré plodí vojna, no násilie ich aj tak dostihlo, pretože pár paladinov plánuje nájazd na okolie Ardey a zrejme napadnú aj ich. Požiada vás o pomoc. Keď súhlasíte, že im pomôžete, hneď sa vonku objaví skupina paladinov a napadne orkov. Pomôžte im. Paladinov musíte zabiť, ak nejakého len zbijete a on utečie, musíte ho dohnať a zabiť, inak úloha nebude splnená. Od paladinov získate ich paladinské meče a štíty, meče Order Sword a niektorí majú u seba aj Ceremonial Armor. Keď pobijete prvú vlnu, vráťte sa za Olisom a dostanete odmenu a hneď aj ďalšiu úlohu, ochrániť ich pred ďalšou vlnou útoku.
Po druhej vlne dostanete od Olisa ďalšiu odmenu a hneď aj opäť úlohu ochrániť ich pred treťou vlnou, po nej opäť dostanete od Olisa odmenu a úlohu ochrániť ich pred štvrtou vlnou. Keď zabijete paladinov v štvrtej vlne útoku, tak je už úloha splnená. Oznámte to Olisovi, dostanete väčšiu odmenu a je ochotný vás učiť boju.
Odmena: 200 zlatých a 2 liečivé nápoje za každú z prvých troch vĺn útoku (spolu 600 zlatých a 6 liečivých nápojov), 1000 zlatých a možnosť učiť sa od Olisa boju po štvrtej vlne útoku

2. Player ready to fight with Corrado
Za dedinou, neďaleko zadnej brány, cestou k majáku stoja dve ženy a Corrado. Povie vám, že chce na dievčatá zapôsobiť a od vás by potreboval pomoc. Máte sa nechať zbiť, proste začnete súboj a necháte ho vyhrať. Ak súhlasíte, že sa na to dáte, stále sa môžete rozhodnúť, či ho necháte vyhrať, či nie. Sľúbi vám meč, ak ho necháte vyhrať. Je to darebák a ak vyhrá, tak kým ležíte na zemi, okradne vás o peniaze (môžete si ich samozrejme odložiť niekam do truhly). Potom vám dá meč, ale je to len obyčajný dlhý meč (Longsword). Zo začiatku je to teda celkom dobrá zbraň, no ak ste už postúpili hrou, iste máte aj lepšie zbrane.
Ak budete pri súboji s Corradom bojovať a vyhráte, úlohu tým splníte aj tak. Môžete ho okradnúť, má meč Orcslayer a potom oslovte jednu z žien. Povie vám, že Corrado sa snaží na ne zapôsobiť stále, no radšej by sa zblížila s vami Frigidný hrdina samozrejme nezareaguje. Dostanete do nej dlhý meč, takže rovnakú odmenu, akú by ste získali od Corrada, keby ste sa nechali poraziť.
Odmena: Dlhý meč (Longsword)

3. Defeat the Pranksters
Za dedinou je na brale maják. Len choďte od zadnej brány popri Corradovi a obďaleč ho už vidíte. Hore na veži majáka je Gustav. Sťažuje sa, že kým tu on vykonáva dôležitú prácu a sleduje more, tak mu nejaký darebáci kradnú zásoby. Požiada vás o pomoc a ponúkne vám za odmenu špeciálne kúzlo pravdy, po ktorom zasiahnutý hovorí pravdu, no zároveň sa rozzúri a napadne každého nablízku, kto nie je NPC. Súhlaste a vydajte sa po okraji útesu na severozápad. Je to neďaleko od majáka, táborí tam pár chlapov pri ohni poniže väčšieho balvana. Je to rovnaká úloha ako pre Jacka z majáku v pôvodnej hre. Oslovte ich šéfa Ekharda a porazte ho v boji. Môžete zbiť aj jeho bandu. Potom to len oznámte Gustavovi.
Odmena: Kúzlo Pravda (Truth spell)

4. Husband cheting wife
4.1. Player used spell on lady´s husband

Keď splníte úlohu „Defeat the Pranksters“, tak sa pod majákom objaví Solviq. Posťažuje sa, že je jej manžel neverný s nejakou cundrou zo Sildenu, no chcela by, aby ste jej to potvrdili. Aby ste donútili jej muža sa priznať. Za odmenu vám sľúbi artefakt. Zájdite do Ardey a nájdite chlapa menom Rosswald. Pohovorte si s ním, no odmieta sa priznať. Ak ho zbijete, tak to nepomôže. Musíte na neho použiť kúzlo pravdy. Jedno som našiel v truhlici v jaskyni neďaleko cesty vedúcej z Ardey do Vangardu. No v predošlej úlohe „Defeat the Pranskters“ ste dostali toto kúzlo ako odmenu, takže nie je problém. Kúzlo sa mi objavilo medzi zbraňami, nie medzi kúzlami, ak by ste ho nevedeli tiež nájsť. Zakúzlite ho na neho a prizná sa, že má pomer s krčmárovou ženou zo Sildenu. Už keď ste plnili úlohy v Sildene, tak ste zistili, že Isabelle je štetka. Po zakúzlení vás Rosswald napadne (Gustav vás varoval pred vedľajším účinkom kúzla). Stačí ho poraziť, alebo môžete utiecť. Vráťte sa za Solviq a povedzte jej, čo ste zistili. Dostanete za odmenu amulet (+20 ochrana pred ľadom, ohňom a energiou).
Neskôr vám povie, že jej manžel zmizol (hoci ho stále nájdete v Ardei) a že by chcela nového manžela, no k ničomu to už nevedie.
Odmena: Eberhard Amulet

5. Player killed the Rohbar son
Keď pôjdete z Ardey do Vangardu, tak pri ceste povyše vstupnej brány do mesta postáva Ubel. Tvrdí, že je syn kráľa Rohbara II a chce, aby ste zabili Leea, aby si on mohol uplatniť právo na trón. Pôsobí síce ako narušený, ale vy sa rozhodnete pre radikálne riešenie a rovno získate úlohu, v ktorej ho máte zabiť. Zabite ho a úloha je splnená.
Odmena: ---

6. Hubertus asks Player to take his wife to Faring for shopping
Túto úlohu môžete vo Vengarde splniť, až keď sa neskôr v rámci hlavného príbehu dostanete na hradné nádvorie k Leemu. Na nádvorí je obchodník Hubertus, ktorý vás požiada, či by ste nevzali jeho ženu na nákup do Faringu.
Tu na nádvorí je aj jeho žena (Len „Hubertusova žena“, tiež nemá meno, tak ako vy. Muselo tam byť veľmi ťažké niekoho nájsť, keď polovica sveta nemá meno), oslovte ju a pridá sa k vám. Odveďte ju do Faringu. Stačí ísť cestou z Vengardu, je to neďaleko a pri ceste vás môže ohrozovať nanajvýš pár vlkov a ogrov. V meste musíte nájsť konkrétne miesto, keďže je to blbá žena a nevie, že už ste tam. Vyjdite s ňou až hore na hradné nádvorie a tam choďte doľava od schodov, pod budovu, ktorú strážia dvaja strážci. Tam vám poďakuje za doprovod.
Odmena: 2500 xp, 500 zlatých

6.1. Buy booze for hubertus´ wife
Oslovte jeho bezmennú ženu a povie vám, že chce kúpiť alkohol. Zožeňte jej 10 kusov pálenky (Booze), môžete ich kúpiť, povyberať z miestnych domov, alebo už možno máte v inventári. Dajte jej 10 fliaš.
Odmena: 2500 xp, 500 zlatých

6.2. Hubertus´ wife wants to shop for armor
Teraz vám povie, že chce kúpiť nejaké nordmarské brnenie. V dolnej dedine pod Faringom sú v jednom dome obchodníka na pulte dva balíčky. Sú to čerstvo opraté, voňavé, vyžehlené a zbalené paladinské brnenia. Obchodník je zrejme retard, takže si oba balíčky môžete vziať bez platenia. Nie je to síce nordmarské brnenie, ako bezmenná žena chcela, ale postačí jej aj toto. Dajte jej jeden balíček a je spokojná.
Odmena: 2500 xp, 500 zlatých

6.3. Hubertus´ wife now wishes to go back to Vengard
Potom, čo ste bezmennej žene dali alkohol a brnenie podľa najnovšej módy, tak jej nakupovania stačí a chce ísť naspäť domov. Tak ju len vezmite a odveďte naspäť do Vengardu, tak ako ste prišli. Odprevaďte ju až k jej manželovi Hubetusovi, kde vám poďakuje za cestu a úloha je splnená. Za cestu späť vám už nedá odmenu ani ona, ani on, môžete ísť teda von.
Odmena: ---

7. Jacob wants player to get him some booze since ban doesnt apply to player who´s neutral
Túto úlohu môžete vo Vengarde splniť, až keď sa neskôr v rámci hlavného príbehu dostanete na hradné nádvorie k Leemu. Na nádvorí je obchodník Jacob.
Posťažuje sa vám, že kvôli situácii v krajine je zakázané obchodovať s cudzími mestami a on by chcel pálenku z Faringu. Neviem, prečo práve odtiaľ. Môžete mu dať 5 kusov pálenky odkiaľkoľvek (Booze), trebárs aj od miestnych obchodníkov. Dajte mu ich a úloha je splnená.
Odmena: 1000 xp

8. Bring Cornelius´ recipe to Egidius
Túto úlohu môžete vo Vengarde splniť, až keď sa neskôr v rámci hlavného príbehu dostanete na hradné nádvorie k Leemu. Na nádvorí má pri hrade pracovňu alchymista Egidius.
Egidius chce od Corneliusa zo Sildenu recept na jeho špeciálny elixír. Zájdite do Sildenu a požiadajte Corneliusa o recept. Dá vám ho, tak sa len vráťte do Vengardu a odovzdajte ho Egidiusovi.
Odmena: ---

8.1. Get 5 undigested fire nettles from troglodyte
Keď Egidiusovi doručíte recept od Corneliusa, tak vám povie, že tam mal zrejme chybu. Že potrebuje nestrávené rastliny Fire Nettle z troglodytov, nie zo Scavengerov (ako to od vás predtým chcel Cornelius). Zájdite ku kamennému kruhu, ktorý je na ceste medzi Ardeou a Vengardom. Pod ním, smerom k Vengardu je naľavo pod kopcom jaskyňa. Už vo vchode stojí jeden Troglodyt. Vnútri sú ďalší traja. Zabite ich a poberte si z ich vnútorností nestrávené rastliny. Vráťte sa a odovzdajte ich Egidiusovi. Za odmenu dostanete elixíry zvyšujúce život (+20).
Odmena: 3 Mocné elixíry (Powerful Potion) a možnosť učiť sa od Egidiusa alchýmii



VI. Gotha a Faring

Teleportačný kameň: V jaskyni pod Gothou (vstup medzi domami) je v zadnej časti na krabici neoznačený teleportačný kameň, ktorý vedie do Vengardu. V kováčskej dielni pod hradbami, na stole je teleportačný kameň vedúci sem, do Gothy. V hornej časti, kde je Gorn je v budove s Gornom kniha, +5 Alchýmia. V truhlici je Nordmarian Armor. V dome oproti Gornovmu je kniha, +5 Alchýmia.
Teleportačný kameň: Ako pôjdete nahor za mostom hore do Faringu, po pravej strane je vstup do jaskyne. Vnútri je pár Snapperov a na kameni pri truhlici je teleportačný kameň. V hornej, hradnej časti sú dve veľké budovy. V tej s alchymistickými stolíkmi sú dve knihy, každá +5 Alchýmia. Za drevenou tribúnou je budova, v ktorej je kniha, +5 Ancient Knowledge. Za touto budovou vybehnite na hradby a z nich do veže plnej kníh. Jedna kniha je +5 Ancient Knowledge a druhá +5 Alchýmia. Na nádvorí pri obchodníkoch je mlynský kameň, +5 Sila.

1. Thief want information about Merchant in the City
Pred mostom vedúcim do Faringu táborí zlodej (Thief). Chce od vás informácie o obchodníkoch. Môžete mu povedať o tých, ktorých poznáte. U mňa to boli Hamlar z Geldernu, Dylan zo Sildenu, Hubbertus s Vengardu a ešte nejaký „vzdialený obchodník“, no neviem, koho tým myslia.
Odmena: 500 zlatých za každú jednu informáciu

2.a. Wife offer player to kill her husband
2.b. Husband offers player to kill his wife

Toto je fakt úloha hodná najväčšieho hrdinu Myrtany bojujúceho za spravodlivosť. V dolnej časti Faringu je žena Tila. Sťažuje sa na svojho manžela a chce, aby ste ho zabili. Ak súhlasíte, tak vybehnite hore do hornej časti mesta. Tam je Gerrell. Ten vám ponúkne, aby ste radšej zabili jeho ženu a jej milenca a dá vám desaťnásobok odmeny, ktorú vám ponúka ona. Takže sa rozhodnite. Ona je lenivá a neverná potvora a on starý lakomec a vy obyčajný, sprostý vrah.
Ak odmietnete jeho ponuku, tak vás napadne. Zabite ho a oznámte to Tile. Ak prijmete jeho ponuku, zájdite za Tilou a povedzte jej zmenu vášho rozhodnutia. Napadne vás, tak ju zabite. Vráťte sa hore na nádvorie. Cestou vás na spojovacom moste osloví bojovník (označený len ako Warrior, mohla si vybrať aspoň niekoho s menom), Tilin milenec. Napadne vás, tak ho zabite. Oznámte splnenie úlohy Gerrellovi.
Odmena: 500 zlatých od Tily, alebo 5000 zlatých od Gerrella

3.a. Kill the separatist people
3.b. Kill Vaingard instead of the separatists

Medzi domami pod Gothou je Vaingard. Zdržiava sa v okolí ohňa. Povie vám, že je tu skupina ľudí, ktorá odmieta akceptovať za vodcu Gorna, alebo Leea a chce, aby ste ich zabili. Zájdite do Cape Dun a choďte na pláž dole pod bralom, na ktorom je dedina. Dole je domček s pár orkami a ľuďmi (mohli ste sem doviesť vo vedľajšej úlohe aj orka Thea). Obďaleč je vchod do jaskyne. Čaká tam pár Lurkerov a vnútri sú goblini. Dole na dne jaskyne je skupina ľudí, z ktorých sú mnohí (vaše ciele) označení ako „Ugly people“. Pohovorte si s ich vodcom (Ugly Leader). Poviete mu, že ste ich prišli zabiť a on vám ponúkne protinávrh. Zaplatí vám viac, ak zabijete Vaingarda.
Ak to chcete spraviť pre Vaingarda, tak ich zabite. Nemusíte zabiť všetkých (sú tu aj Rangeri a otroci), stačí zabiť len vodcu a ostatných „Ugly People“. Ak chcete pomôcť im, tak sa vráťte do Faringu a oznámte Vaingardovi zmenu vášho názoru. Ten vás napadne, tak ho zabite.
Odmena: 5000 zlatých od Vaingarda, alebo 10000 od vodcu separatistov

4. Find the treasure hidden by the widow´s husband
V jaskyni pod Gothou (v ktorej je aj teleportačný kameň a väzenie) je Ulva. Je to vdova, ktorej manžela zabili, keď odhalili, že je špiónom Gorna v Montere. Teraz je sama a bez peňazí. Ich úspory niekam jej manžel ukryl, no ona nevie kam. Ponúknite jej pomoc pri nájdení truhly jej manžela. Povie vám, že by vám pomôcť mohli jeho priatelia, Raik, Gothard a Lennard. Týchto troch nájdete v tábore rebelov na ceste medzi Gothou a Monterou. Jediný z nich, ktorý o tom vie, je Lennard. Nasmeruje vás k mostu do Faringu. Vydajte sa z Gothy do Faringu, klasicky po ceste. Keď prejdete veľkým údolím pod Gothou, cesta sa zužuje. Naľavo vidíte vodopád. Tam sú pri ceste štyri diviaky a pod stromom truhla. Ak ste ju našli skôr, mohli ste ju vypáčiť. Teraz máte od Ulvy kľúč, takže žiadny problém. Vezmite si veci z truhly a zaneste ich Ulve.
Odmena: 500 xp a možnosť učiť sa od Ulvy mágii



VII. Reddock, Okara, Nemora

Tieto tri oblasti boli v Gothic 3 tábormi rebelov. Teraz sú opustené a obývajú ich zväčša len vlci, goblini a ďalšie potvory. Do Reddocku a Okary vás zavedú malé úlohy z hlavného príbehu, inak ich ani nie je potrebné preskúmavať, pokiaľ nechcete, do Nemory sa ani nemusíte obťažovať.

Okara
Teleportačný kameň: Na skale pred vstupom. Druhý je dole pod schodmi, napravo pri dome za krabicami.
Zavedie vás sem jedna vedľajšia úloha, inak tu nič nepotrebujete. V hornej časti jaskýň nájdete aj Vodného mága (bez mena, starí známi sú preč). Hovoriť s vami bude len pri plnení konkrétnej úlohy v závere hry a tiež vás bude potom ochotný učiť niektoré magické schopnosti (a pri novších patchoch vás naučí aj schopnosť „Water Mage“). Pri ňom sú štyri knihy, každá +5 Alchýmia. Má aj štyri kamenné dosky, no len dve z nich dávajú +5 prastaré znalosti. V dolnej časti jaskyne, pri goblinoch je ešte miestnosť s alchymistickým stolom a knihou, +5 alchýmia.

Nemora
Teleportačný kameň: Prvý je v truhlici pri skalách blízko spodného vstupu do tábora. Druhý je na zemi neďaleko horného vstupu, ale v tábore, pri doskách, na ktorých je pár krabíc.
V dolnej časti tábora, v jaskyni je kniha, +5 Alchýmia. V spodnej časti, neďaleko vstupu do spodnej jaskyne Nemory je na zemi štít Snakecharmer.

Reddock
Teleportačný kameň: prvý je v nadzemnej časti. Naľavo od vstupu do jaskyne je malý prístrešok s truhlicou a vedľa nej leží na zemi. Druhý je vnútri, v truhlici pri dvoch golemoch.
Cestou dole do hlavnej jaskyne sú tri menšie. V prvej je kniha, +5 Alchýmia. Dole v hlavnej jaskyni je na stolíku Hildurov náhrdelník (Ulrichov stratený artefakt), potrebný pre úlohu. V ďalšej jaskyni sú ohniví a kamenní golemovia, nejaké poklady a v truhlici druhý teleportačný kameň. Ďalšie jaskyne ukrývajú hromadu kostlivcov, draka a nemŕtveho kňaza. Keď vyjdete z týchto jaskýň (budete pri ceste medzi Monterou a Cape Dun), tak narazíte na pár truhlíc s dobrými zbraňami (Power of Ancestors a ďalšie).

Príbeh 3
Keď ste preskúmali všetko, čo ste chceli, môžete sa vydať k záverečným hlavným úlohám. Musíte sa dostať ku Gornovi.
Keď splníte úlohu „Go to Inog and bring him to Anog“, tak sa môžete pozhovárať s Anogom, čo ďalej. Navrhnete, že buď požiadate Gorna, aby poslal do Geldernu pomoc.
Potom, čo splníte úlohy v Montere, Trelise a Caped Dun a napokon splníte úlohu pre Thorusa „Take the artifact, the armor and Gablrie´s message to Thorus“, máte sa pozhovárať s Oschom. On sa vás spýta, či veríte orkom, alebo ľuďom.
Aby ste mohli za Gornom, stačí mať úlohu od Inoga. Pre ďalšie dve možnosti ako sa k nemu dostať, potrebujete aj splniť úlohy pre Thorusa a dostať list od Oscha.



VIII. Cesta za Gornom

Za Gornom sa môžete dostať pár spôsobmi. Potom, čo splníte úlohy pre Anoga v Sildene vás Anog pošle, aby ste požiadali Gorna o podporu. Môžete ísť za ním rovno, no musíte podplatiť strážcu pri bráne. Môžete splniť úlohy pre Thorusa a po nich vám dá Osch pre Gorna list, čo vám prinesie ďalšie úlohy u strážcu pri bráne a ďalšie dva spôsoby, ako sa tam dostať. Keď sa dostanete za Gornom a začnete pre neho plniť úlohy, budú voči vám orkovia (v Montere, Trelise a Cape Dunn) nepriateľskí.


A. Prvý spôsob

1. Bribe the Gatekeeper. Pay him 50000 gold
Choďte za Errolom, strážcom pri Gornovej bráne a povedzte mu, nech vás vpustí za Gornom, keďže ste starí kamoši. Ak ho aj zabijete, Gorn sa s vami nebude zhovárať, nedovolí si to bez Errolovho zvolenia. Je to najrýchlejší spôsob, ako sa za ním dostať, ale samozrejme aj najdrahší. Ak ste plnili dosť úloh a rabovali všetky mŕtvoly a truhlice, na ktoré ste narazili, tak by ste mohli mať peňazí dosť. Inak treba popredať drahé veci, ktoré nepotrebujete. Tu sa viac poradiť nedá. Keď máte peniaze, tak mu zaplaťte päťdesiattisíc zlatých a vpustí vás ďalej.
Odmena: vstup ku Gornovi

2. Ask Gorn to send help to Geldern
Anog zo Sildenu chce, aby ste požiadali Gorna o podporu Geldernu. Pokiaľ sa dostanete za Gornom inými spôsobmi, nedá sa táto úloha splniť, pretože budete hovoriť o dôležitejších veciach a na toto sa už nejak nedostane. No ak aj ju splníte, Anog k tomu nič nepovie. Stačí ho požiadať o pomoc a on... odmietne, pretože sú tu naliehavejšie veci, no tie už v závere.
Odmena: ---


B. Druhý spôsob

1. Deliver Thorus Peace note to Gorn
Po splnení úloh pre Thorusa zájdite do Trelisu a pohovorte si s Oschom. Spýta sa vás, či veríte orkom, alebo ľuďom. Povedzte, že veríte orkom, že za túto vojnu môžu ľudia a Gorn. Dá vám list od Thorusa s požiadavkou na mier, ktorý máte doručiť Gornovi. Zájdite do Gothy a dajte list Errolovi, strážcovi pri bráne. Povie, že ho zanesie Gornovi a máte ho počkať tam.
Odmena: 6000 xp

2. Gatekeeper takes player in the jail
Po odovzdaní listu od Thorusa strážcovi pri bráne, Errolovi, na neho počkajte. O chvíľu sa vráti a povie vám, aby ste ho nasledovali. Osch im dal vedieť, že veríte v orkov a tak vás chcú zavrieť do basy. Nasledujte ho do jaskyne pod Gothou a vojdite s ním do basy.
Odmena: ---

3. Report to Ignatius
Vo väzení vám Errol povie, že vás chcú zavrieť, no dalo by sa s ním dohodnúť. Spýtajte sa, že ako a povie, že chce úplatok (5000 zlatých). Ak zaplatíte, tak pokračujete úlohou „Report to Raik at the Camp“ (popis v treťom spôsobe cesty za Gornom, spôsob „C“). Ak nezaplatíte, tak vás tu zavrú a vezmú vám všetky veci. Je to divné, zabíjate drakov, trollov a tu sa necháte zavrieť pár idiotmi. No nič, posaďte sa a čakajte, kým sa Errol nevráti. Keď sa vráti, tak vám povie, že z vás bude Ignatiusov otrok. Opäť súhlasíte, veď prečo nie, najväčší hrdina Myrtany so sebou nechá kľudne zametať. Cestou von pôjdete okolo väzňovej truhly (Prisoner´s Chest) v ktorej sú všetky vaše veci (všetky teda nie, niektoré kvôli chybám hry stratíte. Nekontroloval som to presne, ale prišiel som o nejaké listy, zbrane a drobnosti). Truhlu môžete vypáčiť, ak máte pakľúč a schopnosť páčenia, inak sa k nej dostanete neskôr aj príbehovo. Vyjdite na nádvorie Gothy a tam nájdite alchymistu Ignatiusa. Oznámte mu, že ste jeho nový otrok.
Odmena: 10000 xp

4. Get me some healing plants
Spýtajte sa Ignatiusa, čo od vás chce. Najprv chce, aby ste mu priniesli 12 liečivých rastlín (Healing Plant). Určite ste ich už počas hrania nejaké našli, no ak nemáte prístup k svojej truhle, môžete ich natrhať aj tu, rovno pod Gothou. Jedna je pri ceste do mesta, ďalších sedem je pri dvoch mana rastlinách pri ceste do Gothy, nad majákom a prvým stanom tábora, pri dreve. Ďalšie dve sú v tábore pri stanoch, ďalšie dve pri Gabrielovi pod majákom. Ďalších päť nájdete pod majákom a pod cestou do Gothy pri stromoch a kameňoch smerom ku Garikovmu táboru. Takže ich tu nájdete aj viac. Keď máte 12, vráťte sa a dajte ich Ingatiusovi.
Odmena: 10000 xp, 3 liečivé nápoje

5. Get me some mana plants
Ďalej chce od vás 12 mana rastlín. Tie tiež nájdete pod Gothou. Dve sú pri ceste do Gothy, povyše majáka, kde ste mohli nájsť aj liečivé rastliny. Päť ich je pri Garikovom tábore. Päť ich je pri ceste smerom na Faring. Ak ste tam ešte neboli, tak je pri nich aj pár goblinov. Oproti nim sú na druhej strane cesty ďalší goblini a päť liečivých rastlín. Vráťte sa s 12 mana rastlinami a dajte ich Ignatiusovi. Povie vám, že si chce s vami pohovoriť Garik.
Odmena: 10000 xp

6. Find the price of your freedom from Ignatius
Po splnení oboch úloh pre Ignatiusa vám Ignatius povie, že si s vami chce pohovoriť Garik. Ten táborí poniže Gothy, cesto nadol je napravo tábor rebelov za majákom a naľavo pod kopcom Garikov tábor. S Garikom ste sa však už mohli rozprávať aj predtým, keď ste zbierali okolo neho kvety. Povie vám, že by sa mu hodila vaša pomoc. Oznámte to Ignatiusovi a povie vám, že vás predá za 11 zlatých. Trochu prehnaná cena za hrdinu, čo sa nechá zotročiť. Vráťte sa späť za Garikom a povedzte mu to.
Odmena: 8000 xp

7. Buy your freedom from Ignatius
7.1. Find 1 Gold coin

Garik vám dá 10 zlatých, ktoré má, aby ste sa mohli vykúpiť od Ignatiusa. Potrebujete 11 zlatých, takže jednu mincu ešte musíte získať. Je to ľahké, ak aj nemáte prístup k svojim veciam, môžete niečo ukradnúť a predať, alebo niekde nájsť rovno mince. Môžete však tiež žobrať, ako vám poradil Garik. Môžete sa pýtať ľudí s menami. Orontiusova žena mi nedala nič a to som tej suke dal 1000 zlatých pri jednej zo starších úloh. Vedieť to, tak dostane figu. Mincu mi dali Vaingard v Gothe a Gero v tábore rebelov pri Gothe. Možno vám dajú aj iný, je to ľahká úloha. Keď máte 11 mincí, zájdite za Ignatiusom a zaplaťte mu v mene Garika za seba. Zájdite za Garikom.
Odmena: 1 zlatka a 6000 xp (za vyžobranie zlatej mince), 2500 xp (za vykúpenie sa)

8. Deliver this Amulet to the camp
Zájdite za Garikom a dá vám vašu prvú úlohu. Máte doručiť do tábora rebelov Gothardovi amulet. Je to kúsok odtiaľto, takže si vezmite Garikov amulet a bežte za Gothardom. Odovzdajte mu amulet a vráťte sa to oznámiť Garikovi.
Odmena: 9000 xp, 500 zlatých

9. Get my weapons from Faring
Máte priniesť Garikovi jeho výbavu. Dá vám kľúč od svojej truhly, ktorá je pod Faringom. Zájdite teda k Faringu. Od mosta, ako pôjdete cestou hore do kopca, tak po ľavej strane nájdete Garikovu truhlu. Pri nej je štít, ktorý si tiež vezmite. Kľúčom otvorte truhlu a vezmite si z nej meč. Veci zaneste Garikovi.
Odmena: 9000 xp, 500 zlatých

10. Get Garik´s favorite bow
Ešte chce Garik svoj luk. Stratil ho vraj buď v jaskyniach, alebo pri tábore rebelov. Zájdite ku Gabrielovi, ktorý táborí pod majákom pod Gothou. Na zemi za ním, pri krabiciach a voze je luk. (Vo vyššej verzii hry je luk v truhlici, ktorá je tu, kúsok od voza). Zaneste ho Garikovi.
Odmena: 10250 xp, 500 zlatých

11. Tréning Garikových jednotiek
11.1. Train the first recruit in the Arena
11.2. Train the second recruit in the Arena
11.3. Train the third recruit in the Arena
11.4. Train the last remaining recruit in the Arena

Máte pomôcť Garikovi s preverením tréningu jeho jednotiek. Máte bojovať so štyrmi jeho mužmi a po každom súboji sa mu hlásiť, ako to dopadlo. Nemusíte nutne vyhrať pre postup v príbehu, no ak chcete odmenu, tak sa vyhrať snažte.
Odmena: hrdzavý meč, za každú výhru +3 Sila a 8000 xp (takže celkovo možných +12 Sila a 24000 xp) a 1000 xp a 500 zlatých (od Garika za každú výhru)

12. Garik is off to the camp
Keď ste pomohli Garikovi s tréningom, tak vás pošle za Gornom a dá vám aj 5 kusov swampweedu, aby ste sa dostali cez strážcu brány Errola. Tiež vám dá kľúč od truhly s vašimi vecami. Tým ste voľný. Posledné, čo pre neho máte spraviť, je oznámiť Gornovi, že Garik splnil všetky jeho úlohy a je pripravený opustiť tábor. Zájdite teda hore do Gothy, Errolovi dajte swampweed a vpustí vás za Gornom. Zájdite za Gornom a pohovorte si. Najprv si pohovoríte príbehovo a dostanete úlohu „Talk to Watermage“. Potom ho oslovte znova a povedzte mu o Garikovi a jeho správe. Gorn vám povie, aby ste sa vrátili za Garikom a povedali mu, nech sa presunie do tábora a pripraví sa na boj. Keďže ste toľko poslíčkovali, toto je už malina. Vráťte sa za Garikom a povedzte, čo chcel Gorn. Tým splníte túto úlohu.
Odmena: 6000 xp a možnosť učiť sa od Garika boju


C. Tretí spôsob

1. Deliver Thorus Peace note to Gorn
Po splnení úloh pre Thorusa zájdite do Trelisu a pohovorte si s Oschom. Spýta sa vás, či veríte orkom, alebo ľuďom. Povedzte, že veríte orkom, že za túto vojnu môžu ľudia a Gorn. Dá vám list od Thorusa s požiadavkou na mier, ktorý máte doručiť Gornovi. Zájdite do Gothy a dajte list Errolovi, strážcovi pri bráne. Povie, že ho zanesie Gornovi a máte ho počkať tam.
Odmena: 6000 xp

2. Gatekeeper takes player in the jail
Po odovzdaní listu od Thorusa strážcovi pri bráne, Errolovi na neho počkajte. O chvíľu sa vráti a povie vám, aby ste ho nasledovali. Osch im dal vedieť, že veríte v orkov a tak vás chcú zavrieť do basy. Nasledujte ho do jaskyne pod Gothou a vojdite s ním do basy.
Odmena: ---

3. Report to Raik at the Camp
Vo väzení vám Errol povie, že vás chcú zavrieť, no dalo by sa s ním dohodnúť. Spýtajte sa, že ako a povie, že chce úplatok (5000 zlatých). Ak nezaplatíte, tak vám vezme všetky vaše veci, zavrie vás a pokračujete úlohou „Report to Ignatius“ (popis v druhom spôsobe cesty za Gornom, spôsob „B“). Ak zaplatíte (hoci vám mohol zhabať všetko, čo je vaše a mať podstatne viac, než pár tisíc), tak vás pošle za Raikom v tábore žoldnierov, ktorý má pre vás pár úloh. Zájdite teda do tábora pri Gothe a nájdite v ňom Raika, ktorému sa ohláste.
Odmena: 10000 xp

4. Inform the camp about the attack
Máte pre Raika obehnúť jeho piatich kapitánov a odovzdať im odkaz, nech sa pripravia na boj. Sú to Bran, Ian, Lazarus, Linhart a Lennard. Všetkých ich nájdete tu v tábore, len ich stačí pohľadať. Každému odovzdajte správu a keď informujete všetkých, tak sa len vráťte za Raikom a oznámte mu splnenie úlohy.
Odmena: 6250 xp (1250 xp za každého z piatich kapitánov), 10000 xp (od Raika)

5. Get rid of the Orc spy
Raik vám povie, že správa, ktorú ste doručovali v predošlej úlohe, bola falošná a mala odhaliť špióna v ich radoch. Je to Lazarus. Máte ho zabiť. Vraj sa má v noci stretnúť s nejakými orkami. Čakal som od večera do rána a nikam nešiel. Takže ho môžete zabiť rovno v tábore. Môžete ho rovno napadnúť, alebo osloviť, konfrontovať ho a napadne vás sám. Keď ho zabijete, oznámte to Raikovi.
Odmena: +5 Sila, 10000 xp, 500 zlatých

6. Get the ancient artifact before Thorus does
Raik zistil, že sa chce Thorus zmocniť dračích kostí. Tie boli po vašom kántrení drakov zaujímavým tovarom, no príliš nebezpečným pre experimenty, tak sa vytratili, ale pár ich ešte majú Hashishinskí obchodníci. Obchodníci sú Khalif, Khadim, Khalil, Kazus a Khaif. Máte zájsť za Kendlom vo Faringu. Je to kováč, ktorý je schopný zhotoviť kľúč z piatich častí kľúča, ktoré majú títo piati obchodníci. Aj vám poradí, ako ich kľúče získať.
Kendl je na nádvorí Faringu. Povie vám o celej veci viac. Spýtajte sa ho na každého konkrétneho obchodníka. Ku každému dostanete samostatnú úlohu, ako získať jeho kľúč.
Keď mu odovzdáte všetkých 5 kľúčov, vytvorí vám ten hlavný, ktorý otvára hashishinskú truhlicu. Chce, aby ste mu priniesli jej obsah, no vysvetlíte mu, že na to môže zabudnúť. Truhla je v jaskyni pod Faringom, tam, kde je aj teleportačný kameň do Faringu. Ak ste ju ešte nevyčistili, tak pozor na Snapperov. Otvorte truhlu a vezmite si päť dračích kostí. Tie zaneste Raikovi. Ten vás pošle za Gornom.
Odmena: +5 Sila, 25000 xp a možnosť učiť sa Raika boju

6.1. Bring Khalif´s Key to Kendl
Khaif žije vo Faringu. Obchoduje s dravými zvieratami, ktoré aj chránia jeho kľúč. Nájdete ho v dolnej časti dediny. Kľúč je hneď na fúriku za jeho domom. Poniže jeho domu sú Lurkeri, krokodíly a vlci, no sú dosť ďaleko na to, aby vám ublížili pri krádeži kľúča.
Odmena: 8000 xp

6.2. Bring Khaif´s Key to Kendl
Khaif predáva cvičených trollov na stráženie jaskýň a tovaru. Sám dal svoj kľúč zjesť jednému z jeho trollov. Dole pod Faringom, východne od mostu sú medzi stromami traja trollovia. Zabite ich, jeden z nich má kľúč. Vezmite ho a zaneste Kendlovi.
Odmena: 8000 xp

6.3. Bring Khalil´s Key to Kendl the Blacksmith
Khalil obchoduje so ženami. Má pri sebe tri a každá rada niečo iné. Drží ich skrátka, takže môžete zabodovať, keď im dáte to, čo majú radi. Nemusíte po ničom pátrať, rovno vám Kendl dá alkohol, trávu a mäso. V dedine pod Faringom sú na poschodí veľkého domu tri ženy. Feťáčke Betsy môžete dať trávu a alkoholičke Cloris pijatiku, no nič sa od nich nedozviete. Dajte preto mäso Jenell a tá vám dá na oplátku Khalilov kľúč. Ten zaneste Kendlovi.
Odmena: 8000 xp

6.4. Bring Khadim´s Key to Kendl
6.4.1. Bring Women for Khadim´s guards

Khadim je dosť vystrašený a kľúč nosí stále pri sebe. Jeho dom strážia dvaja strážcovia, ktorí tam nikoho nechcú vpustiť. Je to dom vedľa Kendlovho. Kendl vám odporúča nevyprovokovať ich k boju. No vzhľadom na túto hru ich môžete zabiť a nikým to ani nepohne. Ak chcete, môžete sa cez nich dostať kúzlom, alebo proste skočíte dnu oknom. Ak chcete, môžete ich osloviť a naviesť reč na dievčatá. Samozrejme, že by chceli. V hornejšej časti mesta sú dve ženy. Jedna je Floy a druhá len Girl2. Sú to asi štetky, pretože ich oslovíte s tým, že máte pre nich klientov. Obe ich oslovte a odveďte k strážam. Tie by vás mali teraz vpustiť. Asi raz to fungovalo, inak sa stále chovali rovnako, ale aspoň ste za to získali skúsenosti naviac.
Dostaňte sa teda dovnútra a oslovte Khadima. Je tak vystrašený, že vám kľúč hneď odovzdá. Kľúč zoberte Kendlovi.
Odmena: 6000 xp (za dovedenie dievčat), 8000 xp

6.5. Bring Kazus´s Key to Kendl
Kazus má milenku so Sildenu a kúpil jej tu dom. Kľúč by vraj mal byť u nej. Je to Isabelle, Antonova žena, tá štetka zo Sildenu. Po prijatí tejto úlohy sa objaví tu v meste, no hneď sa vydá rovno do Sildenu. Ak ju zastihnete, tak vám povie o Kazusovi, ale to je všetko a nikam to nevedie. No stačí sa vám poobzerať po meste, dole v dedine pod Faringom je pri jednom dome je jeho truhla (Kazus´ Chest). Z nej vezmite jeho kľúč a zaneste ho Kendlovi.
Odmena: 8000 xp

7. Report to Gorn
Keď prinesiete Raikovi dračie kosti, pošle vás za Gornom. Zájdite za strážcom brány, Errolom a len mu oznámte, že idete od Raika. Vpustí vás. Pohovorte si s Gornom Najprv si pohovoríte príbehovo a dostanete úlohu „Talk to Watermage“. Potom ho oslovte znova a povedzte mu o Raikovi, čím splníte túto úlohu.
Odmena: ---


D. Štvrtý spôsob

1. Deliver Osch´s Note to Gorn
Po splnení úloh pre Thorusa zájdite do Trelisu a pohovorte si s Oschom. Spýta sa vás, či veríte orkom, alebo ľuďom. Povedzte, že veríte ľuďom, pretože orkovia sú zradné stvorenia. Poteší ho to a odhalí vám, že je Gornov špión. Dá vám list priamo pre Gorna. Zájdite do Gothy a dajte list Errolovi, strážcovi pri bráne. Ten než vás vpustí chce od vás pár vecí.
Odmena: 6000 xp

2. Report to gatekeeper about the info on Jorg obtained from Arthur
Errol chce, aby ste mu zohnali informácie o orkovi menom Jorg. Pomôcť by vám mohol Arthur. Ten pospáva v sklade v Cape Dun. Len tam zájdite, pohovorte si s Arthurom, ktorý vám povie, že Jorg sa buď pridal k ľuďom, alebo ho Kan zabil. Vráťte sa a oznámte to Errolovi.
Odmena: ---

3. Bring the Gatekeeper some Nordmar Nogifong
Teraz chce od vás Errol 5 fliaš severskej pálenky (Nordmar Noggifong) a 10 cigariet trávy (Black Rohbar). Stačí zájsť do Faringu. V prvom dome napravo, v dedine pod mestom, sú cigarety na pulte a fľaše s pálenkou sú na pulte, aj na ostatných stoloch v podniku. Kľudne si ich poberte a zaneste požadované množstvá Errolovi.
Odmena: 3000 xp

4. Collect the Gatekeeper tax
Napokon chce od vás ešte, aby ste vyzbierali ďalšie poplatky za prechod bránou, ktoré nevybral. Po 500 zlatých vám majú dať Garik (v tábore pod Gothou), Raik (v tábore rebelov pri Gothe) a Ignatius (alchymista tu na nádvorí Gothy). Odovzdajte Errolovi 1500 zlatých a konečne vás nechá prejsť bránou za Gornom.
Odmena: vstup ku Gornovi



IX. Cesta za Leem

1. Talk to water mage
Gorn chce, aby ste zašli za istým vodným mágom, ktorý by mohol mať informácie o Thorusových plánoch. Zvlášť o tom, prečo Thorus hľadá dračie kosti. Je v Okare. Ak ste tam už boli, mohli ste na neho naraziť, no predtým sa s vami odmietal zhovárať. Zájdite do Okary a v hornej časti jaskyne ho nájdete. Teraz je tam aj Kan a dvaja orkovia, ktorí mága napadli a samozrejme napadnú aj vás. Zabite ich, aby ste mágovi pomohli. Potom si pohovorte s mágom a potom sa vráťte za Gornom. (Vo vyššej verzii hry má úloha názov „Kill Kan and talk to Water Mage).
Odmena: +10 Sila, 20000 xp, možnosť učiť sa od Vodného mága mágii

2. Ask Lee to send additional forces to Gotha
Po záchrane mága sa vráťte za Gornom. Gorn je ochotný podporiť vás v zjednotení Myrany, no má málo mužov na to, aby boli pripravení na Thorusa, takže potrebujete posily. Samozrejme vás napadne Lee. Máte Leea požiadať o posily Gothy.
Vydajte sa teda do Vengardu. Theodor, strážca pri bráne do hradu, vás tam nechce vpustiť, musíte pre neho splniť pár úloh. Keď ich všetky splníte, tak vás vpustí. Lee však hneď v zámku nie je. Môžete počkať, mal by sa objaviť (ak nepríde, tak použite cheat „goto Lee“). Pohovorte si s ním a splníte túto úlohu. Zároveň začnete plniť záverečné úlohy pre prípravy na finálny boj.
Odmena: 10000 xp

2.1. Theodor asks the player to talk to Marc and find out about artifact
Theodor, stráža pri bráne, má pre vás pár úloh, než vás vpustí do Leeovho hradu. Najprv vám povie, že sa v okolí Ardey objavila divná choroba a treba to prešetriť. Máte si pohovoriť s Marcom, ktorý by mohol niečo vedieť. Veľmi prosté, len zájdite do Ardey, Marco žije v dome pri zadnej bráne. Pohovorte si s ním, hoci to nikam nevedie a vráťte sa za Theodorom a povedzte mu, že Marc spomínal artefakt.
Odmena: 8500 xp, 1000 zlatých

2.2. Theodor wants the Player to get all artifacts from Ardea to check for rogue artifact
Keď poviete, že Marc je očividne zasiahnutý chorobou, je jasné, že to má niečo spoločne s artefaktmi. Tie pred časom získal, v dobe, keď sa začala šíriť choroba. Preto Theodor chce, aby ste získali všetky artefakty z oblasti. Celkovo sú len štyri a všetky v rámci Ardey. Majú ich Sindri, Hildur, Conz a Marc. Pohovorte si s nimi a pre každého splňte mini úlohu pre získanie artefaktu. Keď máte všetky štyri, tak sa vráťte za Theodorom a odovzdajte mu ich.
Odmena: 20000 xp, 1000 zlatých

2.2.1. Sindri wants player to buy the killer artifact
V Ardei je obchodník Sindri. Pohovorte si s ním a on vám ponúka na predaj artefakt. Veľmi chybný dialóg, najprv musíte odmietnuť, potom odpovedať za Sindriho, až sa napokon dostanete k možnosti kúpiť ten Artefakt. Ak Sindriho zabijete a vezmete mu ten artefakt, aj tak bude úloha splnená. No po správnosti súhlaste s jeho ponukou, dajte mu 1000 zlatých a dostanete prívesok Sindri´s Artifact.
Odmena: 6000 xp

2.2.2. Conz wants player to stop Asdis who has been duelling everyone for fun and gold
Conz vyrába liečivé nápoje a je zúfalý, pretože ich spotreba rapídne stúpla a on sa tak v práci ani nezastaví. Za to môže Asdis, pretože vyzýva na súboj každého, koho stretne a je dobrý, takže každý, koho porazí, chce liečivý nápoj. Asdisa nájdete tu v meste, stačí ho osloviť a vyzve vás na súboj. Nemusíte ho zabíjať, stačí ho poraziť a on vychladne. Oznámte to Conzovi a vypýtajte si za odmenu aj artefakt. Dostanete Conzov prsteň.
Odmena: +5 Sila, 7000 xp

2.2.3. Marc need Severin to be found and brought back to Ardea
Zájdite za Marcom. Povedzte mu, že pátrate po magických objektoch (nespomínajte priamo „Artefakty“) a on vám ponúkne pomoc. Máte nájsť Severina, jeho bojovníka, ktorého už dlho nevidel. Ak ho privediete späť, tak si môžete nechať jeho veci. Na to, že ho dlho nevideli, nie je veľmi ďaleko. Buď postáva pri prednej bráne, alebo ďalej pri hradbách dediny. Oslovte ho a vypýtajte si jeho artefakt. Dá vám Severinov prsteň. Potom mu povedzte, nech vás nasleduje a zaveďte ho k Marcovi.
Odmena: +7 Sila, 7000 xp

2.2.4. Hildur wants Player to get the artifact from a cave full of powerful beasts
Kováč Hildur vám povie, že mal tiež artefakt, no stratil ho v jaskyni beštie. Máte mu ho priniesť. Je to neďaleký Reddock, bývalý tábor rebelov. Ak ste tam ešte neboli, tak vás čaká len pár vlkov a snapperov. Na spodku hlavnej obytnej jaskyne je na stole Hildurov náhrdelník. Vezmite ho a zaneste Hildurovi. Povie vám, že je poškriabaný a tak si ho môžete nechať.
Odmena: +15 Sila, 15000 xp

2.3. Theodor asks to find if Ebolt is guarding the captured scouts or not
Po získaní artefaktov vám Theodor povie, že zmizla skupina jeho bojovníkov. Robili prieskum v okolí Cape Dun. Dopočul sa, že ork Ebolt stráži nejakých nových zajatcov, tak to máte preveriť. No nemáte na neho útočiť, s Leeom sa rozhodli neprovokovať. Len zájdite ku Cape Dun. Pred dedinou táborí pri ohni Ebolt a traja vojaci. Hoci sa môžete spýtať priamo vojakov, čo sú zač, už vám asi lezie na mozog to poslíčkovanie a tak sa spýtajte Ebolta, koho to stráži. Zistíte, že stráži špiónov, tak sa vráťte za Theodorom a oznámte mu to.
Odmena: 8500 xp, 500 zlatých

2.4. Theodor wants the scouts brought back to Vengard peacefully withou the use of force
Keď ste potvrdili, že sú to jeho muži, tak teraz chce, aby ste ich zachránili. Mohol to povedať rovno a nemuseli ste sa toľko nabehať. No nemáte nikoho zabiť, ani použiť násilie. Zájdite tam, pohovorte si s Eboltom a on väzňov prepustí. Tak primitívne, až sa tomu nechce veriť. Potom oslovte jedného z troch vojakov a povedzte mu, nech vás nasledujú. Odveďte ich až do Vengardu, pri schodoch pod Theodorom ich automaticky prepustíte. Potom len oznámte Theodorovi splnenie úlohy.
Odmena: 10500 xp, 500 zlatých

2.5. Get 15 raw meat for foodstock of Vengard army
Máte Theodorovi priniesť 15 kusov mäsa pre nasýtenie armády. Surového mäsa už iste máte hromadu, tak mu ho rovno dajte. Ak ho nejakým zázrakom nemáte, tak choď nakupovať, alebo loviť zver. Keď máte, tak mu ho odovzdajte.
Odmena: 8500 xp, 500 zlatých

2.6. Theodor asks Player to get 20 wheat bags for the foodstock
Theodor ešte chce k tomu mäsu aj chleba. Ten si napečú sami, no máte priniesť 20 vriec pšenice. Pár vriec je aj tu v dolnej časti mesta, pár ich je pod Gothou. Ak žiadnu nemáte, tak najbližšie väčšie množstvo je v kamennom kruhu na ceste medzi Ardeou a Vengardom. Proste sa z mesta vydajte do kopca smerom na Ardeu a kruh po ceste neminiete. V ňom je 22 vriec, tak si ich vezmite a odovzdajte ich Theodorovi. Po tejto úlohe vás konečne vpustí za Leeom.
Odmena: 8500 xp, 500 zlatých



X. Záver

1. Talk to Hanz, the paladin general
Lee chce, aby ste zaistili veliteľa paladinov. Hanz postáva pri paladinoch v dolnej časti mesta, pri bráne, pred ktorou je vonku most. Pri rozhovore pohŕda vašim cieľom zjednotiť Myrtanu, no keď zistí, že vy ste ten hrdina, čo zabil Spáča, Nemŕtveho Draka aj kráľa Rohbara II, tak je ochotný vám pomôcť, no má požiadavku. (Raz sa stalo, že tam Hanz nebol, v takom prípade použite cheat „goto Vangard_Paladin_General_01“). Traja jeho paladinovia sú zajatcami v Cape Dun, máte ich zachrániť (úloha „Rescue three paladins from KapDun“). Keď ich zachránite, tak vám Hanz sľúbi podporu svojich ľudí. Vráťte sa za Leeom a oznámte mu to.
Odmena: ---

1.1. Rescue three paladins from KapDun
Generál Hanz chce, aby ste zachránili troch jeho paladinov. Sú zajatcami v Cape Dun. Zájdite tam, držia ich v hornej časti na kopci, pri aréne. Tam, kde v pôvodnej hre držali paladina Wenzela. Aby ste sa dostali dnu, treba zbiť stráže, pretože ich nijako neprehovoríte. Môžete využiť nedostatky hry a prebehnúť / preskákať dnu, môžete sa zmeniť na Krvavú muchu (na tú neútočia), alebo využiť ďalšiu chybu a osloviť paladina sediaceho pri stole cez okno. Tomuto paladinovi povedzte, nech vás nasledujú a všetci traja budú vašimi spoločníkmi. Odveďte ich do Vengardu za Hanzom. Tým splníte túto úlohu. Po úlohe sa paladinovia vrátia do Cape Dun, zrejme sa o nich dobre starali.
Odmena: 10000 xp, +10 Sila

2. Prepare troops for Gotha
Keď ste získali podporu paladinov, máte im oznámiť, že začína príprava na vojnu. Keďže ste v celej Myrtane najlepší doručovateľ správ, tak je táto náročná úloha na vás. Zájdite zase za Hanzom a povedzte mu, nech sa pripravia na boj. Prijme rozkaz a vy sa vráťte oznámiť Leeovi, že ste to vybavili.
Odmena: ---

3. Take troops to Gotha
Máte získať podporu čarodeja Immanuela. Ten postáva pri bráne (tej pri ceste z Ardey) (vo vyššej verzii hry sa objaví až pri tejto úlohe poniže nádvoria hradu (kde je aj Lee)). Je ochotný vás učiť mágii, v rámci tejto úlohy vám povie dosť zaujímavých vecí o vás, Xardasovi a proroctve, no odmietne vám pomôcť. Takže pokračujte bez neho. Máte vziať jednotky do Gothy, no tie už vyrazili. Len zájdite ku Gothe. Pod ňou, poniže majáka na lúke pod horou oproti majáku táborí Lee, Hanz a šesť paladinov. Oslovte Leea a povedzte mu, aby vás nasledoval do Gothy. Všetci sa k vám pripoja. Len vybehnite hore do mesta a Errolovi, strážcovi pred bránou povedzte, že ste doviedli posily. Tam sa vaši rozídu po dvore a vy môžete vojsť za Gornom. Úloha je splnená. Zájdite to oznámiť Gornovi, aby ste dostali ďalšiu.
Odmena: 10000 xp

4. Take Osch back to Gotha
Thorusov poradca v Trelise, Osch, je Gornov špeh. To ste už mohli zistiť. Teraz vás Gorn pošle, aby ste ho priviedli sem. Zájdite do Trelisu. Oscha nikde niet. Popýtajte sa orkov, ktorých poznáte. Rudolph vám povie, že Osch niekam zmizol. Nicholas na hradbách vám povie, že ho niekam odviedli do tábora v okolí Trelisu, pretože ho odhalili ako špióna. Taktiež je preč aj Thorus.
Vydajte sa západnou bránou von. Pôjdete ako pri úlohe, v ktorej ste hľadali v jaskyni Minecrawlerov Cor Kalom. Vyjdite západnou bránou. Cesta smeruje na severozápad do Montery, vy sa dajte na juhozápad do kopca nad cestou. Poniže na brehu vidíte piesočnú pláž a na nej je malý tábor. Oproti táboru je vstup do veľkej hrobky. Je strážený orkami, ktorí vás nechcú vpustiť. Môžete využiť nedostatky hry a prebehnúť / preskákať dnu, môžete sa zmeniť na Krvavú muchu (na tú neútočia), alebo ich proste zbiť / zabiť. Posledný spôsob je vhodný, lebo sa sem ešte budete musieť vracať. Vnútri na konci hrobky nájdete zajatého Oscha. Povie vám, že pred pár dňami Thorusovi ľudia zajali ohnivého mága a máte ho zachrániť. Splňte teda úlohu „Save Milten and bring him back to Hector“ a zo zadania je hneď jasné, že ide o Miltena, takže žiadne prekvapenie.
Keď privediete Miltena, oznámte to Oschovi. Osch aj Milten sa k vám pridajú. Teraz ich len oboch odveďte až do Gothy. Tam ich odovzdajte Gornovi a spýtajte sa ho, čo ďalej.
Odmena: 10000 xp, +10 Sila

4.1. Save Milten and bring him back to Hector
Keď ste sa dostali k zajatému Oschovi, tak odmieta ísť naspäť za Gornom skôr, než zachránite Miltena. Ten je v podzemí pod chrámom v Trelise. Chrám strážia orkovia. Známymi spôsobmi sa dostaňte dovnútra. Vnútri je za oltárom diera v podlahe. Schodmi zbehnite dole do jaskyne pod chrámom. Tam sú ďalší dvaja orkovia strážiaci Miltena. Kľudne si ich podajte. Oslovte Miltena, ktorý sa k vám pridá. Zájdite s ním za Hectorom, ako uvádza názov úlohy. Hector je Osch. Ak ste predtým stráže nezabili, tak to buď spravte teraz, alebo ich zas obíďte.
Odmena: 10000 xp, +5 Sila

5. Kill the Summoner
5.1. Milten lead whole army along with player to the Summoner

Keď privediete za Gornom Oscha a Miltena, tak vám povie, že vyrážate proti nepriateľom a máte si pohovoriť s Miltenom. Oslovte ho a povie vám, že Thorus zoskupil mágov, aby pomocou hlavného Vyvolávača vyvolali beštiu ohromnej sily. Používajú na to Innosove Oko, vám známy amulet. Beštiu treba zničiť. No aby ste to mohli vykonať, potrebujete Innosove Oko, aby ste mali silu to vykonať a potrebujete tiež Vyvolávačovu mapu, podľa ktorej môže Milten určiť miesta, kde by sa mohla Beštia objaviť. Takže musíte vyraziť a zabiť Vyvolávača.
Po rozhovore sa Milten vyberie za Vyvolávačom. Nasleduje ho a vás zas budú nasledovať Lee, Gorn, Osch, Hanz a skupina paladinov. Pôjdete do jaskyne, pred ktorou ste mohli plniť vedľajšiu úlohu „Hunter tells player to kill the Beast“. Je to neďaleko brány, za ktorou je skupina rebelov, na ceste medzi Gothou a Monterou.
Vojdite spoločne do jaskyne, kde čaká veľká skupina orkských bojovníkov. Pobite ich. Povyše stojí skupina mágov a šamanov. Aj tých sa zbavte. Po boji sa vaši stiahnu a Milten vám povie, že tu je Summoner. Oslovte Vyvolávača, ktorý vám navrhne spojenectvo, ktoré však samozrejme odmietnete a tak vás čaká boj. Zabite ho a z jeho tela si okrem iného vezmite Innosove oko, brnenie temného vyvolávača (Dark Summoner) a Vyvolávačovu mapu. Vráťte sa za Miltenom.
Odmena: 20000 xp, +10 sila

6. Kill the Beast
Po boji s Vyvolávačom sa vráťte za Miltenom, ktorý vám povie, že sa Thorus zrejme vrátil do Trelisu. Prezrie si mapu, ktorú ste získali a označí na nej pár miest, kde by sa mohla nachádzať Beštia. Ponúkne vám pomoc, no vaša postava buď trpí prehnaným sebavedomím, alebo nedostatkom inteligencie, pretože odmietne a pošle Miltena so všetkými do Vengardu.
Vy sa môžete vybrať na miesta označené na mape. Správnym miestom je Reddock. Vnútri v centrálnej jaskyni bývalého táboru rebelov je Beštia (označená ako „Boss“, veľmi originálne). Môžete ísť bojovať dole, alebo si môžete pomôcť tým, že ste hore na ochodze. Tam na vás nemôže, takže môžete Beštiu ostreľovať kúzlami a šípmi. Občas sa na vás vyrútia Troglodyti. Bojujte a zabite beštiu.
Odmena: 25000 xp, +10 Sila

7. Reunite Myrtana
Keď je mŕtvy Vyvolávač aj Beštia, tak sa vráťte do Vengardu. Pohovorte si s Miltenom, Leeom a Gornom. Všetci traja vás uznajú za vodcu, ďakujú vám za pomoc a požiadajú vás, aby ste sa stali ich kráľom. Po rozhovore so všetkými troma túto ponuku prijmete a vyhlásite sa za kráľa Rohbara III. Tým, že vás akceptovali vodcovia jednotlivých oblastí, ste zjednotili Myrtanu a splnili svoj cieľ a základnú úlohu od počiatku hry.
Stali ste sa kráľom zomierajúceho kráľovstva. Áno, ani po pár rokoch od predošlých udalostí nikde nenerazazíte na jediné dieťa. Zákerná sterilita pomaly ale iste vyľudňuje Myrtanu.
Po záverečnej scénke a titulkoch môžete pokračovať v hre a dokončiť úlohy, ktoré ste predtým vynechali. Nič sa nemení, nik sa s vami nechce zhovárať, nik vám ako kráľovi nepreukazuje rešpekt, proste nič. Ale zrejme to nik od tejto hry nečakal. Oficiálne Thorus zmizol a vaši spojenci sa vám ospravedlňovali, že ho nezadržali. Ak ho neskorší patch neodstráni, tak ho môžete nájsť pri ceste vedúcej do púšte Varant. Južne pod Nemorou. Cesta je samozrejme uzavretá a tam pri blokáde je Thorus, ktorý je voči vám teraz hneď nepriateľský a napadne vás. Môžete ho zabiť, hoci to nie je ľahké. Nič tým však nezískate.
Odmena: prejdenie hry



Brnenia

Adanosova Koruna
V bani v Gelderne (popis Geldern). Je tam len v nižších verziách hry.
Ochrana pred: Strelami: 40; Nárazom: 40; Čepeľami: 40.

Koruna Myrtany (The Crown of Myrtana)
V truhlici pri kamennom kruhu na ceste medzi Ardeou a Vengardom (popis pri týchto mestách). Vo vyšších verziách hry nie je.
Ochrana pred: Strelami: 0; Nárazom: 0; Čepeľami: 10.

Oceľová koruna (Steel Crown)
Nájdete ju v truhlici pod Faringom v jaskyni, kde je aj teleporačný kameň (popis Faring). Objavuje sa len vo vyššej verzii hry.
Ochrana pred: Strelami: 0; Nárazom: 0; Čepeľami: 14.

Kráľovská koruna (King´s Crown)
Nájdete ju v truhlici v jaskyni oproti táboru Martelových lovcov (úloha „Kill the Orcs“). V jaskyni sa objavuje v truhlici aj Wraith of Innos. Objavuje sa len vo vyššej verzii hry.
Ochrana pred: Strelami: 0; Nárazom: 0; Čepeľami: 14.

Prétorova prilba (Full Plate Praetor Helmet)
Nájdete ju v jaskyni povyše kamenného kruhu medzi Ardeou a Vengardom (popis Ardea, Vegnard). Objavuje sa len vo vyššej verzii hry.
Ochrana pred: Strelami: 0; Nárazom: 0; Čepeľami: 14.

Nordmarská bojová prilba (Nordmarian Warrior Helmet)
Nájdete ju v truhle v jaskyni pod Cape Dun. Pôjdete do nej v rámci vedľajšej úlohy „Kill the separatist people“. Objavuje sa len vo vyššej verzii hry.
Ochrana pred: Strelami: 0; Nárazom: 0; Čepeľami: 14.

Kožená pribla (Plated Leather Helmet)
Má ju na predaj Kunz v meste Silden. Objavuje sa len vo vyššej verzii hry. Nemusí ju mať na predaj v kažej začatej hre.
Ochrana pred: Strelami: 0; Nárazom: 0; Čepeľami: 14.

Maska smrti (Mask of Death)
Má ju na predaj Conz, obchodník v Ardey. Objavuje sa len vo vyššej verzii hry. Nemusí ju mať na predaj v kažej začatej hre.
Ochrana pred: Strelami: 0; Nárazom: 0; Čepeľami: 14.

Démonia prilba (Demonic Helmet)
Má ju na predaj obchodník v Gelderne (popis Geldern). Objavuje sa len vo vyššej verzii hry. Nemusí ju mať na predaj v kažej začatej hre.
Ochrana pred: Strelami: 0; Nárazom: 0; Čepeľami: 14.

Nordmarská plátová prilba (Nordmarian Plated Chain Helmet)
Je na zemi v jaskyni medzi Cape Dun a Monterou. Presnejšie v jaskyni v ktorej sú tri Shadowbeast a pred ktorou sú orkovia šamana z mesta Montera (úloha „Beat the orc shaman“). Objavuje sa len vo vyššej verzii hry.
Ochrana pred: Strelami: 0; Nárazom: 0; Čepeľami: 14.

Poručícke brnenie (Lieutenant´s Armor)
Môžete ho kúpiť od jedého obchodníka z karavány, ktorú vediete z Geldernu do Sildenu pre Inoga. Objavuje sa len vo vyššej verzii hry. Ochrana pred: Ľadom: 45; Strelami: 30; Nárazom: 60; Čepeľami: 60.
Bonus: Ochrana pred mrazom.

Brnenie kráľa Rhobara (Rohbar´s Armor)
Jedno je v jaskyni Vyvolávača pred ktorou stojí Rollan (popis pri úlohe „Hunter tells player to kill the beast“), druhé je v hrade Vengard (popis pri Vengarde).
Ochrana pred: Strelami: 40; Nárazom: 80; Čepeľami: 80.
Bonus: žiadny.

Róba Ohnivých Mágov (Fire Robe)
Róba je v truhlici poniže kamenného kruhu medzi Vengardom a Aredou (popis Vengard -Ardea).
Ochrana pred: Ohňom: 15; Strelami: 20; Nárazom: 45; Čepeľami: 45.
Bonus: Ochrana pred mrazom.

Brnenie Paladina (Paladin Armor)
Jedno je v truhle v trónnej sále Vengardu (popis Vengard), druhé má na predaj obchodník v Gelderne.
Ochrana pred: Strelami: 100; Nárazom: 100; Čepeľami: 100.
Bonus: žiandy.

Obradné brnenie (Ceremonial Armor)
Môžete ho získať pri úlohe „Save orcs from paladins“ pri Ardee, ďalšie má na predaj obchodník v Gelderne.
Ochrana pred: Strelami: 80; Nárazom: 80; Čepeľami: 80.
Bonus: žiandy.

Nordmarské brnenie (Nordmarian Armor)
Toto brnenie je v truhlici sále s Gornom v Gothe.
Ochrana pred: Ľadom: 45; Strelami: 30; Nárazom: 60; Čepeľami: 60.
Bonus: Ochrana pred mrazom.

Brnenie Elitného špióna (Elite Spy Armor)
V truhlici pri kamennom kruhu na ceste medzi Ardeou a Vengardom (popis pri týchto mestách).
Ochrana pred: Strelami: 40; Nárazom: 80; Čepeľami: 80.
Bonus: žiadny.

Brnenie Prétora (Praetor)
Nájdete ho v jaskyni povyše kamenného kruhu medzi Ardeou a Vengardom (popis Ardea, Vegnard). Objavuje sa len vo vyššej verzii hry.
Ochrana pred: Strelami: 40; Nárazom: 80; Čepeľami: 80.
Bonus: žiadny.

Róba Temného Vyvolávača (Dark Summoner)
Prvýkrát, čo náš bezmenný hrdina porušil svoje hygienická návyky a obliekol si šaty po niekom inom. Toto brnenie získate od Vyvolávača, vášno nepriateľa v predposlednej úlohe hlavného príbehu.
Ochrana pred: Strelami: 40; Nárazom: 80; Čepeľami: 80.
Bonus: žiadny.

Brnenie konca hry (End Game Armor)
Získate ho od Záhadného Pútnika splnením úlohy „Mystic Wanderer´s wanted armor pieces“.
Ochrana pred: Strelami: 60; Nárazom: 90; Čepeľami: 90.

Ťažké brnenie rebelov / Brnenie Rebelov (Heavy Rebel Armor / Rebel Armor)
Má ich na predaj jeden z obchodníkov vo Vengarde. Aby vám ich predal musíte mať veľkú reputáciu vo Vengarde, ktorú nemáte ako získať. Objavujú sa len vo vyššej verzii hry. Nemusí ich mať na predaj v kažej začatej hre.
Ochrana pred: Strelami: 30/20; Nárazom: 60/40; Čepeľami: 60/40.

Ľahké brnenie rebelov / Kožené brnenie / Farmárske šaty (Light Rebel Armor / Leather Grab / Farmer´s Clothes)
Má ich na predaj jeden z obchodníkov vo Vengarde. Objavujú sa len vo vyššej verzii hry. Nemusí ich mať na predaj v kažej začatej hre.
Ochrana pred: Strelami: 12/5/0; Nárazom: 12/10/5; Čepeľami: 25/10/5.

Elitné Hashishinské brnenie / Hashishinské brnenie (Elite Hashishin Armor / Hashishin Armor)
Má ich na predaj jeden hashishinský obchodník vo Vengarde. Aby vám ich predal musíte mať veľkú reputáciu u Hashishinov, ktorú nemáte ako získať. Objavujú sa len vo vyššej verzii hry.
Ochrana pred: Ohňom 20/10; Strelami: 40/20; Nárazom: 60/40; Čepeľami: 60/40.
Bonus: Odolnosť voči jedu / teplu.

Ľahké brnenie Hashishinov (Light Hashishin Armor)
Má ho na predaj jeden hashishinský obchodník vo Vengarde. Objavuje sa len vo vyššej verzii hry.
Ochrana pred: Strelami: 15; Nárazom: 20; Čepeľami: 20.
Bonus: Odolnosť voči teplu.

Prétorov Štít (Praetor Plate Shield)
Nájdete ho v jaskyni povyše kamenného kruhu medzi Ardeou a Vengardom (popis Ardea, Vegnard). Objavuje sa len vo vyššej verzii hry.
Ochrana pred: Strelami: 30; Nárazom: 35; Čepeľami: 30.

Lapač snov (Dreamcatcher)
Je v jaskyni medzi Geldernom a Sildenom. V tej istej, kde je aj kus brnenia pre Záhadného pútnika, je rovno pri ňom, na stole. Ďalší je na zemi v jaskyni pri severnej bráne Geldernu. Je to jaskyňa na síru v ktorej je pár Tieňových beštií. Objavuje sa len vo vyššej verzii hry.
Ochrana pred: Strelami: 30; Nárazom: 35; Čepeľami: 30.

Zaklínač hadov (Snakecharmer)
Je v spodnej časti bývalého tábora rebelov Nemora, na zemi neďaleko vstupu do jaskyne. Objavuje sa len vo vyššej verzii hry.
Ochrana pred: Strelami: 30; Nárazom: 35; Čepeľami: 30.

Veľký Nordmarský štít (Nordmarian Tower Shield)
Je na zemi v jaskyni medzi Cape Dun a Monterou. Presnejšie v jaskyni v ktorej sú tri Shadowbeast a pred ktorou sú orkovia šamana z mesta Montera (úloha „Beat the orc shaman“). Objavuje sa len vo vyššej verzii hry.
Ochrana pred: Strelami: 35; Nárazom: 30; Čepeľami: 30.



SILA - BOJ


StrengthStronger SwordsmanMaster SwordsmanOrc SlayerLarge WeaponsLarge Wapons 2Large Weapons 3Paladin


Viete hneďViete hneď



S brnením paladina
GarikÁno

Áno



AnogÁno



ÁnoÁno
KazusÁno






OlisÁno

ÁnoÁnoÁno

RaikÁno


ÁnoÁnoÁno


Heavy CrossbowCrossbow manMaster ArcherShield ParryStrong Shield ParryFight With Two BladesMaster of Two BladesRegeneration




Viete hneďViete hneď


Garik







AnogÁnoÁno





Kazus




ÁnoÁno
Olis






Áno
Raik
ÁnoÁno

ÁnoÁno

Garik - Táborí pod Gothou. Učiť vás bude, len ak splníte jeho úlohy, čo je možné len pri druhom spôsobe cesty za Gornom.
Raik - Je v tábore rebelov pri Gothe. Učiť vás bude, len ak splníte jeho úlohy, čo je možné len pri treťom spôsobe cesty za Gornom.
Anog - vodca Sildenu. Treba splniť jeho úlohy.
Kazus - na nádvorí Faringu.
Olis - ork pod Ardeou. Treba splniť jeho úlohu. Na konci, keď si znepriatelíte orkov, tak aj jeho a nebudete sa už od neho môcť učiť.



LOV


HuntingArcherMaster ArcherGame HunterBig Game HunterOrc HunterSilent HunterTrofeje
MartelÁno


ÁnoÁnoÁnoÁno
BorisÁnoÁnoÁnoÁno

ÁnoÁno

Martel - na ceste medzi Monterou a Cape Dun. Treba splniť jeho úlohu.
Boris - pri meste Geldern. Treba splniť jeho úlohu. Pri trofejach učí len sťahovanie zvierat z kože. Pri vyššej verzii hry Boris neučí.



MÁGIA


Ancient KnowledgeStaff FightingStaff Fighting 2Staff Fighting 3Magic StavesImprove RobesLearn QuicklyDruid


Viete hneď





OgitÁno






DruidÁno
ÁnoÁno

ÁnoÁno
TavinÁno
ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁno
RollanÁno


Áno


UlvaÁno
ÁnoÁno

Áno
ImmanuelÁno






Vodný mágÁno








Fire MageWater MageDark MageMana Regeneration
Ogit


Áno
Druid



TavinÁnoÁnoÁnoÁno
Rollan



Ulva


Áno
ImmanuelÁno
Áno
Vodný mág
Áno
Áno

Ogit - šaman v Montere. Treba splniť jeho úlohu.
Druid - Bezmenný druid z Geldernu. V trónnej sále pri Inogovi. Vo vyššej verzii hry neučí, len s ním môžete obchodovať.
Tavin - mág na nádvorí Gothy. Vo vyššej verzii neučí Druid, ani Fire Mage, ani Dark Mage, ale učí Water Mage.
Rollan - mág pri jaskyni neďaleko cesty medzi Monterou a Gothou. Treba splniť jeho úlohu.
Ulva - v jaskyni pod Gothou. Treba splniť jej úlohu. V novšej verzii neučí boj s palicami,a le učí regenráciu many.
Immanuel - mág v meste Vengard.
Vodný mág - tento bezmenný mág je v Okare, bývalom tábore rebelov. Baviť sa s vami bude až pri úlohe hlavného príbehu „Talk to water mage“. Water Mage učí len vo vyššej verzii hry.



ALCHÝMIA


AlchemyBrew Mana PotionsPotions With Permanent EffectMake PoisonBrew Transformation PotionsPoison BladeMake Poison ArrowMake Fire ArrowsMake Exploding Arrows
EgidiusÁno
ÁnoÁnoÁnoÁnoÁno

CorneliusÁnoÁnoÁnoÁno



Áno

Cornelius - alchymista v Sildene. Treba splniť jeho úlohu.
Egidius - alchymista na hrade Vengard. Treba splniť jeho úlohy.



ZLODEJINA


ThievingPick Difficult LocksPick Impossible LocksSimple PickpocketingDifficult PickpocketingImpossible Pickpocketing
MerylÁnoÁno
ÁnoÁno
LewisÁno
Áno

Áno


BargainMake ExcuseKnockdownMurderMaster Thief
MerylÁnoÁno


LewisÁnoÁnoÁno


Meryl - zlodej v Sildene. Učiť vás bude, keď splníte jeho úlohu.
Lewis - ork v aréne v Trelise. Učiť vás bude, ak ho porazíte pri boji v Aréne.



KOVÁČSTVO


SmithingForge Ore WeaponsForge Weapons from Pure OreProspectorHone BladeImprove Armor
KendlÁnoÁnoÁnoÁnoÁno
BlacksmithÁno

ÁnoÁno
SomaÁnoÁno
ÁnoÁno

Blacksmith - jediný bezmenný kováč, ktorý je ochotný vás učiť, je kováč v Sildene, pred Anogovym domom.
Soma - orkský kováč v Cape Dun. Bude vás učiť, keď splníte jeho úlohy. V novšej verzii hry Soma neučí.
Kendl - Kováč na nádvorí mesta Faring.



RÔZNE


AcrobaticsEndurance of the WolfResistance to ColdResistance to HeatWeakness ResistancePoison Resistance

Viete od začiatkuViete od začiatku





Súvisiace hry Gothic REMAKE
Risen 3: Titan Lords
Risen 2: Dark Waters - Air Temple
Risen 2: Dark Waters - Treasure Isle
Risen 2: Dark Waters
Gothic Complete Collection
Arcania: Gothic 4 - Fall of Setarrif
Gothic 3: Forsaken Gods Enhanced Edition
Arcania: Gothic 4
Risen
Gothic 3
Gothic 2: Gold Edition
Gothic 2: Night Of The Raven
Gothic 2
Gothic



Diskusia Príspevkov: 14 Hodnotenie
694 hlasov

100
60
20

80
40
0
55
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |