HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21116
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12859
1687

Online 44759 užívateľov

Návody > Call of Duty: Modern Warfare 2


Zobrazení:71789
Autor návodu:Tomáš Madaj

For the record
Zdĺhavé intro si musíte pozrieť až do konca, keďže sa nedá preskočiť. Je to len zostrih kľúčových momentov z Call of Duty 4.



ACT 1


S.S.D.D

Jednotka U.S. Army Rangers, Josheph Allen

Príbeh sa odohráva päť rokov po udalostiach z Modern Warfare. V Rusku vládnu ultranacionalisti, ktorí zo Zakhaeva urobili národného hrdinu a mučeníka. Bývalý Zakhaevov poručík Vladimir Makarov začne terorizovať Európu a situácia vo svete sa vyostruje.

Začínate na základni v Afganistane, kde máte ostatným vojakom predviesť narábanie so zbraňami. Zoberte si zo stola M4A1 (hra vám automaticky ukáže priradené klávesy k potrebnej akcii). Zostreľte prvé dva terče, spýta sa vás, či chcete obrátiť vertikálnu os myši. Osobne sa mi to zdá v FPS hrách nepraktické, ale voľba je na vás. Potom sa skrčte, zamierte (pravé tlačidlo myši) a zostreľte zvyšné terče. Postavte sa a zostreľte terč zakrytý doskou. Potom si za chrbtom zoberte granáty a hoďte jeden medzi terče, tak, aby výbuch väčšinu zasiahol.

Teraz bežte dozadu až k dvom vežiam, pred nimi vpravo dole. Tam si zoberte Desert Eagle. Vojak pri vás vám povie, že keď vám v boji dôjde zásobník, je rýchlejšie vytiahnuť pištoľ ako prebíjať pušku. Párkrát si vyskúšajte prehodiť zbrane (číslami na anglickej klávesnici, nie na numerickej). Teraz nasleduje krátky test, na základe ktorého vám hra odporučí obtiažnosť, ale môžete si vybrať akú chcete. Pred vstupom si ešte vyberte zbraň aká sa vám hodí. Pri teste dávajte pozor, aby ste nestrelili do civilistu, sú za to pokutové sekundy. Keď vybehnete na poschodie domu, vyskočí na vás terč ktorý máte zložiť meel attackom (útok nožom zblízka). Prestrieľajte sa do konca a vyberte obtiažnosť s ktorou chcete hrať. Môžete si ešte vyskúšať zbrane ktoré sú pri vás, ale v ďalšej časti dostanete automaticky M4A1 a M9. Vybehnite hore schodmi k prichádzajúcim vozidlám.


Team player

Preberáte sa po výbuchu, generál Shepherd vám dá zbraň. Keď sa pozbierate, prebehnite sa kryť dopredu k ostatným vojakom. Priebežne likvidujte nepriateľov naproti cez rieku. Naľavo od vás na poškodenom moste “Big Foot“ rozkladá premosťovaciu plošinu, tak keď vám oznámi že prišli “RPGs“, zamerajte sa na auto hore na moste a na nepriateľov okolo. Môžete použiť granátomet alebo ich jednoducho strieľať. Keď ich pobijete, niektorí ktorí prežili zdrhnú a plošina sa už celkom rozloží.
Vybehnite trochu dozadu a hore na most za ostatnými, nasadnite do auta kde sa hneď ujmete guľometu. Sledujte ako stíhačka zhodí bombu na budovu s teroristami a potom sa vydáte do mesta.
Po prvej zákrute na vás zaútočia z budovy pred vami. Likvidujte nepriateľov na streche a v oknách. V uličkách, kde idete ďalej, je to dosť neprehľadné, nepriatelia sú na balkónoch, na strechách a stretnete dve autá. Nakoniec vás ale aj tak jeden dostane.
Ste zranený, tak sa prebehnite kryť dozadu k autu Zabite jedného na nízkej budove nad vami (ak ho nevidíte, je dobré hodiť mu na strechu pozdrav - granát), dvaja alebo traja sú na susednej budove a ostatných už ľahko zbadáte na vzdialenejšej budove na balkónoch a na streche. Keď všetkých zabijete, choďte za vašimi dovnútra, v zadnej časti hoďte na poschodie flashbang a rýchlo tam nabehnite. Dvaja ktorých flash nezasiahol sú vzadu napravo za dvomi stenami. Z okna likvidujte nepriateľov na nádvorí aj v oknách školy. Keď to bude čisté, prebehnite do školy, postrieľajte koho vidíte na chodbe, pár sa ich skrýva aj v triede napravo. Vybehnite hore schodmi a prebojujte sa až von. Idete im od chrbta takže keď si ich budete obchádzať cez triedy, je to veľmi ľahký boj. Vonku bežte dole ulicou. Na konci vám sprava vybehne asi 6 nepriateľov, ktorí vás hneď nezbadajú tak ich môžete ľahko zneškodniť pekne mierenou dávkou na hlavy. Pokračujte doľava, zabite zvyšných ak vám tam nejakí prebehli, a ešte vzadu v uličke posledný ustupuje pred vašimi posilami (ideálna šanca vyskúšať si meel attack na živom cieli).
Už len dobehnite ku generálovi, ktorý vám ponúkne miesto v CIA a hneď aj prvú misiu - infiltrovať sa k Makarovovi a získať si jeho dôveru. On vás však odhalí, ale najskôr vás využije na teroristický útok na moskovské letisko. Pri odchode z letiska vás zabije a nechá tam, vďaka čomu si Rusi myslia že útok majú na svedomí Američania. Pred touto spomínanou misiou je ešte vsunutá jedna, v ktorej hráte za iného vojaka, a odohráva sa neskôr, ale pre pochopenie jej podstaty je dobré vedieť čo sa stane v tej, do ktorej vás zatiahol Shepherd.


Cliffhanger

Jednotka Task Force 141, Garry ‘Roach‘ Sanderson

Ste vyslaní na tajnú ruskú základňu aby ste znovu získali americký ACS modul.

Keď preletí stíhačka a Soap dofajčí, postupujte po rímse za ním. Môžete aj spadnúť tak ak sa chcete pozerať dole, kráčajte bokom. Na konci tejto rímsy zoberiete do rúk cepíny. Ovládanie je jednoduché - pravým tlačidlom myši zabodnete pravý a ľavým tlačidlom ľavý. Keď pustíte tlačidlo cepín vytiahnete takže vždy musíte mať jeden zaseknutý (=držať tlačidlo), inak letíte dole. Na prvej plošine zopakujte skok MacTavisha (nezabudnite sa zachytiť do ľadu cepínmi). Skoro spadnete ale kolega vás v poslednej chvíli zachytí, tak vylezte už úplne hore.
Na zbrani máte “heartbeat“ senzor ktorý nie je na škodu používať - budete vedieť o nepriateľovi skôr ako on o vás. Kúsok prejdite a zbadáte dvoch vojakov ktorí sú k vám otočení chrbtom tak na tri (MacTvish vám to odpočíta) zastreľte toho ľavého. Pokračujte za ním. Za prvou skalou je ďalšia dvojica ktorá vás ale zbadá tak zabite jedného, druhého si vezme kolega. teraz sa rozdelíte, tak pokračujte povedľa plotu naľavo a zastaňte na takej vyvýšenine. Okolo strážnej veže napravo chodia dvaja, jeden chodí pri búdke naľavo. V tejto búdke jeden spí tak ho zabite ako sa vám páči. Dostanete nový cieľ misie, tak vyjdite von a dajte sa hneď vľavo, lebo na ceste zastane auto so štyrmi vojakmi. Ale ak si chcete zastrieľať, neni to problém. Pokračujte dozadu okolo červených kontajnerov. Pri nich chodí štvorica vojakov tak si počkajte za kontajnerom a keď prejdú okolo, vybehnite na nich zozadu a nemajú šancu. Teraz môžete dobehnúť dozadu k nádržiam, dajte na ne bombu a pokračujte ďalej.
Cestou k cieľu pri stíhačke stoja dvaja vojaci, jeden sa tam v blízkosti prechádza, ďalší traja sú hneď pri najbližšej helikoptére za betónovými zábranami a za ňou chodí jeden pri pravom aute. Pri helikoptére je pri betónovom paneli kopa je kopa drevených krabíc a za nimi jeden fajčí. Teraz choďte k zeleným kontajnerom, a pokračujte nie k plotu, ale opačne popri kontajneroch a doľava do prvej medzery, na konci zase doľava, kde vás už čaká MacTavish. Vojdete dovnútra, môžete len sledovať ako zabije jedného nepriateľa. Pokračujte do haly, pošle vás hore pre ACS modul tak ho zoberte. Kolega vám oznámi vám že ho odhalili. Vyjdite na von ale zostaňte skrčený pri krabiciach aby vás nezbadali. Keď zoberiete do ruky spúšť, odpáľte nálože ktoré ste predtým položili a postrieľajte koho vidíte. Bežte za MacTavishom, vyčistite si cestu pred vami a keď vybuchne stíhačka prebehnite cez ňu (dym vás kryje). Prídu skútre tak pozor nech vás nezrazia, ale stačí ich raz zasiahnuť a sú vyradené. Bežte stále za Soapom, zabite dvoch na dome napravo hore a potom skočte za ním. Postrieľajte asi šiestich čo ostali hore za vami. Vyraďte ďalšie skútre a na jeden označený nasadnite. Choďte dole svahom, vyhýbajte sa stromom a keď budete mať niekoho pred sebou, zostreľte ho. Cesta je lineárna, nemáte sa kde stratiť, choďte stále vpred, čistite si cestu. Helikoptéra a rakety sú tu len na efekt. Po parádnom skoku len prejdite k helikoptére a ste tu hotoví.


No Russian

C.I.A., Josheph Allen alias Alexei Borodin

Ako som už vyššie spomínal, mali ste za úlohu infiltrovať sa k Makarovovi. V tejto misii mu “pomáhate“ pri teroristickom útoku na Moskovské letisko.

V tejto misii nemusíte robiť zozačiatku nič, len ak by na vás strieľal policajt tak sa samozrejme bráňte.
Keď vyjdete von k lietadlám, kryte sa napravo v tých znížených rampách. Keď prídu policajti so štítmi, najjednoduchšie sa ich zbavíte granátometom, alebo im hádžte pod nohy granáty, a ak už nemáte ani jedno, strieľajte do častí ktoré občas vystrčia spoza štítu. Oplatí sa strieľať granátometom do prichádzajúcich dodávok s policajtmi, ušetrí vám to veľa starostí. Jednoducho postupujte ďalej až na koniec, potom napravo dovnútra. Pri odchode vás Makarov zabije, lebo odhalil že ste zo CIA, a keď tam nechá vaše telo, Rusi si budú myslieť že za útokom stoja Američania, a budú sa chcieť pomstiť.


Takedown

Task Force 141, Garry ‘Roach‘ Sanderson

Vidíte ako chlapík pre ktorého ste prišli zabije vašich kolegov. Keď sa otočí na vás, skrčte sa, Kým prestane strieľať, potom vybehnite z auta. Bežte za MacTavishom, cestou sa k vám pripojí Ghost. V bočnej uličke kde už budete mať cieľ na dohľad ho streľte do nohy.
Pokračujte ďalej medzi domy. Tam vás napadnú. Kryte sa a sledujte všetky strany, aj strechy. Je ich tu fakt dosť. Niekedy na vás vybehne spoza rohu s nožom, na tých tiež pozor. Behajú tam aj civilisti tak do nich nestrieľajte, inak idete odznova. Keď sa dostanete preč pri nejaké ihrisko kde je zavretý pes (môžete ho zabiť), vyčistite strechu oproti vám a okná naľavo. Z hornej uličky na vás vybehne pes tak ho zastreľte kým k vám dobehne. Pokračujte tade odkiaľ vybehol pes, vybehne na vás pár nepriateľov. Niektorými schodmi choďte na vyššiu uličku. Na domoch oproti vám sú sniperi tak tých odporúčam zabiť ako prvých. Najlepšie sa mi to zdalo cez spodnú miestnosť naľavo. Odtiaľ pokračujte napred za cieľom ale nemusíte sa moc naháňať, neujde vám. Nepriateľov je všade plno a ešte sú aj poschovávaní na strechách a v oknách. Postupujte stále hore za cieľom. Na konci už bude nepriateľov pomenej, z ulice kde je na konci napravo len vrch jedného domu a terasa druhého vybehnite hore prvými schodmi na ľavej strane, tam uvidíte ako MacTavish chytí Rojasa.



ACT 2


Wolverines

U.S. Army Rangers, James Ranirez

Napadne vás obrnený transportér tak bežte za vašimi medzi domy a pokračujte až na ďalšiu ulicu kde idete zozadu toho transportéru ale po chvíli vás spozoruje. Zastane, vystúpia z neho vojaci tak ich postrieľajte, hoďte na ulicu dymový granát tak aby zakryl tank aby vás nevidel a bežte doprava do bočnej uličky. Vyčistite ju, potom aj parkovisko pri čerpacej stanici a pár ich je aj naľavo vnútri.
Odtiaľ bežte za kolegami cez cesty a parkoviská k fastfoodu v ktorom sú už vaši. Vonku ešt môžete postrieľať pár Rusov v druhom fastfoode. Potom vybehnite na strechu toho kde máte spojencov (vnútri v kuchyni je rebrík).
Prvá vlna ide z juhu. Nahádžu si tam dymové granáty tak si zoberte pušku s termálnym ďalekohľadom. Keď ubránite Juh, dostanete správu že idú zo severu. Zoberte automatický guľomet pri vás a postavte ho na sever. Postrieľajte nepriateľov, ale je možné že sa niektorí dostali na strechu za vami tak pozor na nich. Aby ste ich nemuseli potom riešiť, zoberte si na južnej strane na múriku claymore míny a jednu dajte pri rebrík na východnej strane.
Teraz sa zamerajte na západnú stranu. Vyčistite zo strechy reštauráciu oproti a zbehnite dole.
Vystriehnite si keď budú dva “tanky“ ktoré tu behajú otočené tak aby vás nevideli a prebehnite do reštaurácie oproti. Tam si zoberte ovládací panel predátora a zničte obidva tanky. Môžete takto aj pozabíjať ostatných nepriateľov. Potom vybehnite von a prebojujte sa do označenej reštaurácie.
Chvíľu kryte vojaka ktorý nesie civilistu. Zoberte si ovládač predátora a zhoďte rakety na najväčšie skupiny nepriateľov. Zvyšok môžete tiež doraziť raketami alebo ich strieľať. Takisto aj s druhou vlnou. Potom vám zostrelia predátora tak ste odkázaný na vlastné zbrane. Prestrieľajte sa do označenej reštaurácie, tam vybehnite na strechu, zoberte si raketomet a zostreľte helikoptéru (počkajte si kým zastane a potom vypáľte). Neutralizujte vlnu zo západu a zostreľte ďalšiu helikoptéru. Teraz bežte na sever k vášmu konvoju, cestou dorazte posledných rusákov a nasadnite do auta.


The Hornet’s Nest

Task Force 141, Garry ‘Roach‘ Sanderson

Dozvedáte sa, že Rusi asi stihli okopírovať dáta z ACS modulu, keďže sa už dostali do USA.
Alejander Rojas ktorého ste minule zajali vám nedobrovoľne prezradil, že najväčší nepriateľ Makarova je držaný pod označením Väzeň 627 v ruskom Gulagu.

Vybehnite hore cestičkou. Nepriateľov máte pred vami na strechách, v búdkach naľavo a pred vami na ulici. Pár ich je aj na ulici napravo. Keď ich bude ostávať pár posledných, príde auto. Keď to budete mať čisté, choďte dole uličkou kde vám hneď vybehne pár nepriateľov, aj hore na streche. Potom sa dajte doľava, vyčistite celý ten dvor a vybehnite hore schodmi kde idú vaši spolubojovníci. Postup je sále rovnaký, chodievajte za vašim tímom, zabíjajte koho uvidíte. Nemáte kde zle odbočiť, a nepriateľov si môžete na niektorých miestach aj obchádzať. Dostaňte sa až na trhovisko, a potom cez domy k helikoptére kde vás napadnú, takže tam pilot nemôže pristáť. Postrieľajte nových nepriateľov a vyskočte hore na strechu. Bežte ďalej k helikoptérou. Posledný skok vám nevyjde a nepriatelia sa už zbiehajú okolo vás, tak bežte podľa cieľov, pokiaľ sa dá ísť rovno tak neodbočujte. Dá sa to v pohode stihnúť, na konci skočte na rebrík a letíte preč.


Exodus

U.S. Army Rangers, James Ranirez

Tento krát máte obrnené vozidlo na svojej strane. Choďte za ním, likvidujte nepriateľov pred vami. Môžete sa ísť kryť do domu napravo, a odtiaľ označiť susedný dom v ktorom sú nepriatelia. Na obrnenom vozidle je veža s veľkokalibrovým guľometom tak sa o nich postará. Takto vyčistite ulicu až k hasičskému autu. Všimnite si nad vami helikoptéru z ktorej sa spúšťajú po lane nepriatelia. Guľkou im môžete urýchliť cestu na zem. Vyčistite parkovisko za hasičským autom a pokračujte ďalej a doľava na akúsi colnicu. Nepriatelia sú v búdkach po stranách a aj vonku. Pokračujte cez most na ďalšiu ulicu ktorú s pomocou veľkého guľometu na aute vyčistite. Vzadu prejdite cez otvorený dom dozadu na záhradu. Kúsok ďalej budete vidieť protilietadlové delá tak ich označte laserom. Naľavo od nich je ďalšia skupina, tie tých označte. Keď ich zbombardujú, prebehnite tade a hore na cestu, cez ďalší most. Preskočte biely plot (predtým ste videli ako zostrelili lietadlo, tak sem dopadlo) a choďte do označeného domu, tam napravo je pár nepriateľov ktorí na vás nie sú pripravení, o to ľahšie pre vás. Potom vybehnite hore schodmi a podľa značky do tajnej miestnosti, kde zoberte kufrík.


The Only Easy Day ... Was Yesterday

Task Force 141, Garry ‘Roach‘ Sanderson

Idete zneškodniť ropnú plošinu, na ktorej Rusi ukrývajú obranné systémy Gulagu (rakety zem-vzduch). Vypustia vás z ponorky. Cestou popod ľadovec stretnete rovnaký modul na akom sa veziete aj vy. Keď zastanete pod plošinou, vyplávajte do otvoru za vojakom na plošine (sú tam dvaja ale jedného si vezme váš kolega), a keď dostanete ovládanie, stiahnite ho do vody a vyleziete hore.
Choďte za kapitánom hore schodmi, v hale je jeden vojak tak ho zabite. Ešte vás upozornia aby ste používali len zbrane s tlmičom (trochu nelogické keď o chvíľu odpálite dve nálože). Choďte ku dverám, dajte na ne nálože a keď vybuchnú, máte na pár sekúnd spomalený čas tak postrieľajte nepriateľov vo vnútri. Dávajte pozor aby ste netrafili rukojemníka, vojaci sú všetci v bielom. Prvých zabite vojakov pri rukojemníkoch, lebo by mohli zastreliť rukojemníka. Preto sa mi zdá výhodnejšie ísť cez dvere napravo. Teraz choďte po schodoch hore, tam chvíľu počkajte aby vás nevidela helikoptéra a pokračujte k ďalším dverám. Tu je lepšie ísť cez dvere na kratšej strane (zbadáte ich prvé). Teraz vás už odhalili. Dajte na telo nepriateľa C4, choďte za MacTavishom a odpáľte to. Môžete ešte pred odpálením vyliezť na lešenie, budete mať lepší výhľad na prichádzajúcich nepriateľov. Keď ich všetkých pozabíjate, pokračujte cez bránu ktorou prišli a hore schodmi. Priletí helikoptéra ktorá po vás začne páliť tak zalezte napravo dovnútra. Aj tu sú nepriatelia tak ich postrieľajte, zabite aj tých čo vidíte vonku cez zadné dvere. Pri nich sú RPG-7 alebo ak chcete kúsok pred nimi sú aj AT4, a s nimi zostreľte helikoptéru. Keď bude po nej, pokračujte za kapitánom. Hore nahádžu dymovnice tak ak nemáte zbraň s IR zameriavaním, pri prvom kontajneri je jedna opretá. Prebojujte sa až dozadu k ďalším dverám, ktoré vyrazte a vyčistite to vnútri, zase sú tu rukojemníci tak pozor na nich. Prejdite dozadu von a k pristávajúcej helikoptére.


The Gulag

Keď dostanete do ruky zbraň, začnite likvidovať nepriateľov na vežiach (sú tam plynové fľaše tak si tým pomáhajte). Helikoptéra spomalí pri dvoch vežiach, ostatné odpália stíhačky. Po pristáti sa držte tímu, prebojujte sa až na zadné nádvorie a dajte sa doľava dole. Prídete do akejsi strážnej miestnosti. Tam sa odbočte doprava. Dole vystrieľajte nepriateľov na chodbe, aj ďalej od vás koho uvidíte. Pri zamknutých mrežiach počkajte kým vám ich otvoria, potom pokračujte doľava dole. Tam sa jedny dvere zaseknú. Likvidujte nepriateľov pred vami a naľavo, ale po chvíli spustia naozaj hustú paľbu zo všetkých strán, tak najlepšie bude zaľahnúť alebo si zobrať štít a nejaký malý samopal alebo pištoľ. Pomáhajte kolegom zabíjať Rusov kým sa neotvoria dvere, potom prebehnite do chodby. Postupujte po obvode až k označenému lanu, spustite sa dole a pokračujte za ostatnými. Nasaďte si okuliare na nočné videnie a vstúpte do tmavej chodby. Hneď na prvej odbočke choďte doprava, tam sú aj nepriatelia. Na konci tejto chodby sa zrúti strop, ale Bravo-Six prestanú strieľať tak môžete pokračovať. Prejdite okolo potrubí a na konci chodby sú zamknuté dvere, tak musíte urobiť nové - do steny naľavo. Je to rovnaké ako predtým na ropnej plošine. Teraz bude dosť ťažká časť boja, nepriatelia sú aj na chodbách nad vami na obidvoch stranách. Najlepšia sa mi zdá držať sa na jednej strane, likvidovať nepriateľov na vzdialenejšej strane, na tú bližšiu strieľať keď stoja pri kraji tak že ich vidíte, a keď sa skrčia tak im tam hádžte granáty. V druhej časti týchto spŕch alebo čo tu bolo prídu vojaci so štítmi, tak najlepší je zase granátomet alebo si ich obísť zo strany. Na konci skočte do diery v zemi. Pokračujte za Soapom. Keď zastane, dajte na stenu nálož. Uvidíte scénu ako väzeň po ktorého ste prišli spacifikuje jedného Rusa a aj vás. Zistíte že je to kapitán Price. Vaši spojenci zase začnú bombardovať budovu tak sa dajte na útek smerom k helikoptére. Tesne pred koncom sa zosype strop, tak sa vráťte a choďte doprava. Tam vás zasypú kamene ale Price vás vyhrabe. Keď Soap vystrelí svetlicu, spustia vám lano, tak sa naň pripnite a idete odtiaľto konečne preč.


Of Their Own Accord

U.S. Army Rangers, James Ranirez

Vybehnite z bunkru a pokračujte za označeným vojakom. Nepriateľov ktorých vidíte strieľajte zvonku, potom choďte s ostatnými dovnútra. Vyčistite vstupnú halu a balkón nad ňou. Potom choďte dozadu na nádvorie a do ďalšej chodby. Tam dozadu doprava a hore schodmi. Teraz ste nad vstupnou halou. Choďte po balkóne doľava, tam je chodba okolo nádvoria. Už pri vstupe vidíte pár vojakov oproti vám aj na druhej strane nádvoria. Keď to vyčistíte, dajte na delá nálože, odstúpte a odpáľte to. Pokračujte na ďalšie poschodie. Tam sú kancelárie dookola tej chodby tej, do ktorej ste práve prišli, tak začnite v ktorej chcete. Posledná je už len taká polovičná ale nepriateľov je tam dosť.
Potom sa ujmite ostreľovačky. Likvidujte koho vidíte. Rátajte ale s tým, že strieľate z relatívne veľkej vzdialenosti, tak doba od výstrelu po zásah je asi 0,4 sekundy, čo je dosť na to aby ste nezasiahli bežiaci cieľ. Keď splníte úlohu, otočte sa, idú k vám zozadu nepriatelia tak to ubráňte. Potom zoberte niektorý Javelin a zostreľte helikoptéry. Teraz sa vráťte dovnútra a choďte na strechu, tam nasadnite do helikoptéry. Môžete strieľať po nepriateľoch na zemi, ale hlavne ničte helikoptéry.
Keď vás zostrelia, môžete postrieľať pár vojakov ale, ak aj nie, nezabijú vás.



ACT 3


Contingency

Task Force 141, Garry ‘Roach‘ Sanderson

Postupujte za Priceom, na prvú skupinku vojakov a konvoj nestrieľajte. Keď prejdú, zastreľte jedného vojaka, Price zastrelí druhého. Postúpte o pár metrov, zastreľte najskôr psa (rozbehol by sa na vás ak zabijete najskôr vojaka pri ňom, a potom ho už trafíte len ťažko), Price zloží vojaka pri ňom, potom ďalej od vás napravo medzi stromami sú ďalší, postup rovnaký.
Pokračujte cez most, za ním vás napadne vozidlo z delom tak bežte za kapitánom do lesa. Pri dvoch krížoch stretnete vojakov. Zalezte napravo do kríkov a počkajte kým prejdú. Choďte stále za kapitánom, keď pôjdu okolo vojaci tak sa skrčte v kríkoch. Cestou narazíte na hliadku. Môžete ich nechať tak alebo pozabíjať, ako chcete. ďalej budú traja vojaci a pes, vy zastreľte dvoch napravo a Price toho naľavo a psa. Ž miesta kde stáli uvidíte dole hliadku so psami, odporúčam postrieľať ich teraz, lebo ďalej sa rozlezú a nebude sa dať okolo nich prejsť. Keď vyjdete na kopec nad dedinou, použite predátora na niektorý tank, ale hneď na to ho zostrelia. Skočte za Priceom, dole sa k vám pripojí Soap so svojou jednotkou, a začnite likvidovať nepriateľov prichádzajúcich zľava. Môžete si pomáhať novým predátorom. Prebojujte sa až na cestičku vzadu. Tou sa dostanete nad prístav. Pri bráne stojí skupinka vojakov, tým buď postrieľajte alebo medzi nich steľte raketu z predátora. Ak ste sa rozhodli ich postrieľať, raketou zasiahnite jedno obrnené vozidlo ktoré tu po prístave chodí. Tak či tak raketa spustí poplach, tak bežte za vašim tímom dolu. Priletí helikoptéra, tak ju zostreľte buď predátorom alebo raketometom ak ste ho predtým zobrali. Držte sa kapitána a prestrieľajte sa až k ponorke (pomáhajte si predátorom). Tam vybehnite na označenú budovu, a musíte sa pre zmenu brániť vy. Predátora vám po chvíli zostrelia, raketomet na streche má len dve hlavice takže ste odkázaní na olovo.
Nakoniec ponorka vystrelí raketu s nukleárnou hlavicou. Smeruje na východné pobrežie USA, ale Price ju naprogramoval aby vybuchla vo hornej časti atmosféry, čo síce zničí vesmírnu stanicu ISS, ale výbuch priamo nezasiahne povrch zeme, len vygeneruje elektromagnetické pole ktoré vyradí všetku elektroniku, teda aj ruské stroje v USA.


Second Sun

U.S. Army Rangers, James Ranirez

Začínate kúsok pred koncom misie Of their own accord. Po výbuchu vás vojak vyslobodí z helikoptéry. Bežte za ním cez ulicu a do budovy, počkajte tam kým prestanú padať trosky. Potom pokračujte ďalej po ulici. EMP z rakety vyradil aj váš zameriavač, tak pri mŕtvom vojakovi je na zemi M4A1 s klasickými železnými mieritkami. Choďte až do domu, kde narazíte na nepriateľov. Prebojujte sa cez dve kancelárie až na parkovisko. Tam sú traja nepriatelia na transportéri, tak ich zložte. Choďte ďalej k autobusu, vidíte tam nepriateľov. Veliteľ hovorí že nemáte strieľať, ale pozabíjajte ich kým vás nezbadajú, sú to Rusi. Potom choďte do domu pred vami a dole do podzemia. Keď otvoria dvere, skočte za ostatnými.


Whiskey Hotel

Choďte cez bunker, ktorý končí pred Bielym domom. Prebojujte sa do západného krídla do oválnej pracovne. Z nej postupujte až do televíznych štúdií, kde sa dozviete že armáda sa chystá zbombardovať Washington, a jediný spôsob ako to zastaviť je zapáliť zelené svetlice na streche Bieleho domu. Choďte teda stále hore. Nad halou plnou nepriateľov vás už bude čakať Gillis so svetlicou, tak bežte za ním na strechu a aj vy si zapáľte svoju.


Loose Ends

Task Force 141, Garry ‘Roach‘ Sanderson

Zídite popri sniperoch dole do lesa. Nepriatelia vás už očividne čakajú. Skočíte na mínu tak rýchlo zaľahnite kým vybuchne. Začnite likvidovať nepriateľov naľavo hore na skale. Tam ich nie je veľa. Pokračujte dole kde nahádzali dymovnice, trochu to tam prečistite a dajte sa doprava kde ide aj zvyšok tímu. Od domu idú dve autá ale majú nepriestrelné sklá. Niekto z vašich má raketomet tak sa o nich postará. Hore pri dome vystúpia z ďalších dvoch áut nepriatelia tak ich všetkých postrieľajte a vyrazte hneď prvé dvere pri vás. Nepriateľov je plný dom. Pozabíjajte ich a vybehnite na poschodie. Tam vyrazte označené dvere a vyčistite vnútro. Zbehnite do suterénu, zabite tam pár nepriateľov a vyrazte obidvoje dvere. v tých na pravo si doplňte muníciu a zoberte si zbraň akú chcete. Vráťte sa na prízemie. Keď Ghost dohovorí s generálom, umiestnite k počítačom DSM a pripravte sa na prichádzajúcich nepriateľov. Pred dvere (aj v suteréne) a na schody zo suterénu umiestnite claymore míny, ale nedávajte dve za seba lebo buchnú aj tak naraz a tá druhá tomu nijak nepomôže. Kolegovia vám hlásia z ktorej strany prichádzajú nepriatelia, tak sa podľa toho presúvajte. Ku koncu sa mi zdala dobrá pozícia kde je Ghost. Keď sa dokončí prenos, zoberte DSM a bežte von dole údolím podľa cieľu. Nepriateľov si trochu prerieďte ale nemusíte sa s nimi zabávať, bežte na lúku pod helikoptérou. Pred vami vybuchne granát, ale Ghost vám pomôže ďalej. Chvíľu likvidujte nepriateľov za vami kým sa o nich postará helikoptéra. Prídete až k helikoptére a Shepherd vás obidvoch zabije a spáli. Soap s Priceom vás varujú aby ste neverili generálovi, ale vtedy už na vás jeho vojak leje benzín.


The Enemy of My Enemy

Task Force 141, ‘Soap‘ MacTavish

Soap a Price unikli Shepherdovej pasci. Ste na vrakovisku kde bojujú Shepherdovi a Makarovovi vojaci. Vyzabíjajte všetkých. Môžete to rushnúť (zoberte si samopal a prebehnite to, občas niekoho zasteľte ale keď budete rýchly, nepriatelia si vás sotva stihnú všimnúť), alebo z bezpečnej diaľky likvidovať všetkých ktorých uvidíte. Občas k vám príde helikoptéra a začne strieľať tak sa pred ňou kryte. Asi v polovici musíte prejsť cez vrak veľkého lietadla. Je položený šikmo do hora, a je to ideálna poloha pre ostreľovanie, tak ju využite. Jednoduchým spôsobom sa prebojujte až k autu kde na vás čaká Price. Cestou strieľajte nepriateľov na autách pri vás, ale vodič sa zabiť nedá, a aj keď trafíte auto raketometom tak ide ďalej. Výjdete na runway kde pred vami štartuje Nikolai s lietadlom , ale po chvíli zabijú vášho šoféra takže to musíte do lietadla zaparkovať vy.


Just Like Old Times

Idete zabiť Shepherda. Choďte za Priceom. Dole pod vami uvidíte nepriateľskú hliadku. Počkajte kým sa rozdelia. Streľte do hlavy toho vľavo dole a zároveň zasiahnete aj toho čo stojí za ním. Price zabije druhých dvoch. Pes ostane na vás. Zbehnite dole a kúsok ďalej aby ste videli na druhú skupinku. zastreľte ktorého chcete, Price dá toho druhého psa. Pokračujte za ním a napnite si lano na zábradlie vedľa. Spustite sa dole tesne nad vojaka pod vami a keď vám prikáže, zabite ho nožom. Vbehnite do jaskyne za kolegom. Vojaka ktorého zbadáte nezabíjajte. Prebehnite doľava a tam počkajte kým z jaskyne vyjdú vojaci. Idú skontrolovať svojich kolegov ktorí už stretnutie s vami nerozchodili. Vojaka čo tam fajčí môžete zabiť. Prejdite ďalej ale nestrieľajte, len zase prebehnite doľava ako Price. Tam uvidíte dvoch nepriateľov, na povel zabite ľavého. Na schodoch nad nimi stojí ešte jeden, o toho s postará kapitán. Choďte dole a nabehnú k vám nepriatelia tak ich začnite likvidovať, obíďte si to zľava, tam sa dá lepšie kryť. Vbehnite von a za rohom máte pred sebou tri guľomety takže zaľahnite a vyraďte ich. Prebehnite do ďalšej jaskyne. Tam na vás čakajú nepriatelia so štítmi,. tak tých si obíďte zľava a pokračujte ďalej dovnútra jaskyne. Tam sa spúšťajú nepriatelia z helikoptéry tak ich strieľajte ešte na lane, lebo dole niektorí zoberú štít. Potom dozadu nahádžu dymovnice, tak si na nich zoberte zbraň s termálnym zameriavačom, a obíďte si ich sprava. Keď túto jaskyňu vyčistíte, vyrazte dvere vzadu. Otvorte si dvere a vybehnite von. Jaskyňa sa zrúti. Vybehnite von a hneď zaľahnite naspäť lebo na vás helikoptéra vypáli rakety, čím zabije väčšinu nepriateľov pod vami. Bežte za Priceom. Pozor na vybuchujúce sudy a autá. Prebojujte sa až do tunelu.


Endgame

Naskočte do člnu. Riadite ho vy tak sledujte cieľ. Strieľajte nepriateľov na brehu a na mostoch keď sa k ním priblížite. Inak sa o streľbu stará Price. Vonku na rieke sa vyhýbajte raketám z helikoptéry a z mostov, čistite člny ak ich budete mať pred sebou. Na rozbúrenej časti rieky sa k vám helikoptéra priblíži už viac tak sa snažte kľučkovať aby vás nezostrelila. Iná helikoptéra vyzdvihne Shepherda, a potom vám Price povie aby ste išli rovno, aby mohol zostreliť helikoptéru v ktorej je Shepherd. Podarí sa mu zasiahnuť motor, ale pred vami je vodopád takže sa trochu namočíte.
Preberáte sa na brehu pod vodopádom. Keď sa pozbierate, choďte k spadnutej helikoptére, cestou dorazte dvoch nepriateľov na zemi, a za helikoptérou uvidíte Shepherda ale ten sa dá na útek tak choďte za ním. Pri aute naňho zaútočte nožom ale on vás zloží a nôž vám vrazí do hrude. Povie vám, že pred piatimi rokmi pri výbuchu jadrovej bomby stratil 30 000 mužov, a mohol sa na tomu len prizerať. Teraz sa za to chce pomstiť svetu. Chystá sa vás zastreliť ale skočí po ňom Price a revolver mu vyrazí z ruky. Priplazte sa k nemu podobne ako ste liezli po ľade v misii Cliffhanger. Generál porazí Pricea a revolver odkopne preč. Price sa doňho zase pustí, ale nevyzerá to preňho dobre. Keď sa objaví značka, držte F aby ste uchopili nôž ktorý máte v sebe, a potom stláčajte F kým ho nevytiahnete, zamierte a hoďte ho tomu zmrdovi do oka. Priletí po vás Nikolai, ale Shepherd vás už predtým vyhlásil za teroristov takže ste teraz hľadané osoby. Našťastie Nikolai vie kam sa schovať, tak letíte na to miesto.
Ešte si môžete (musíte) pozrieť zaujímavé video z akéhosi múzea, kde sú scény z hry.

Súvisiace hry Call of Duty: Modern Warfare III
Call of Duty: Warzone 2.0
Call of Duty: Modern Warfare II
Call of Duty: Vanguard
Call of Duty: Black Ops - Cold War
Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered
Call of Duty: Warzone
Call of Duty: Modern Warfare
Call of Duty: Black Ops 4
Call of Duty: WWII - Shadow War
Call of Duty: WWII - United Front
Call of Duty: WWII - The War Machine
Call of Duty: WWII - The Resistance
Call of Duty: WWII
Call of Duty: Infinite Warfare - Retribution
Call of Duty: Infinite Warfare - Absolution
Call of Duty: Black Ops 3 - Zombies Chronicles
Call of Duty: Infinite Warfare - Continuum
Call of Duty: Infinite Warfare - Sabotage
Call of Duty: Modern Warfare Remastered
Call of Duty: Infinite Warfare
Call of Duty: Black Ops 3 - Salvation
Call of Duty: Black Ops 3 - Descent
Call of Duty: Black Ops 3 - Eclipse
Call of Duty: Black Ops 3 - Awakening
Call of Duty: Black Ops 3
Call of Duty: Advanced Warfare - Reckoning
Call of Duty: Advanced Warfare - Supremacy
Call of Duty: Advanced Warfare - Ascendance
Call of Duty: Advanced Warfare - Havoc
Call of Duty: Advanced Warfare
Call of Duty: Ghosts - Nemesis
Call of Duty: Ghosts - Invasion
Call of Duty: Ghosts - Devastation
Call of Duty: Ghosts - Onslaught
Call of Duty: Ghosts
Call of Duty: Black Ops 2 - Apocalypse
Call of Duty: Black Ops 2 - Vengeance
Call of Duty: Black Ops 2 - Uprising
Call of Duty: Black Ops 2 - Revolution
Call of Duty: Black Ops 2
Call of Duty: Modern Warfare 3 - Collection 4: Final Assault
Call of Duty: Modern Warfare 3 - Collection 3: Chaos Pack
Call of Duty: Modern Warfare 3 - Collection 2
Call of Duty: Modern Warfare 3 - Collection 1
Call of Duty: Elite
Call of Duty: Modern Warfare 3
Call of Duty: Black Ops - Rezurrection
Call of Duty: Black Ops - Annihilation
Call of Duty: Black Ops - Escalation
Call of Duty: Black Ops - First Strike
Call of Duty: Black Ops
Call of Duty 5: World at War
Call of Duty 4: Modern Warfare
Call of Duty 2
Call of Duty: United Offensive
Call of Duty: Limited Edition
Call of Duty



Diskusia Príspevkov: 12 Hodnotenie
352 hlasov

100
60
20

80
40
0
44
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |