HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21097
5455
5063
1438
1600
7336
6006
12838
1687

Online 39967 užívateľov

Návody > The Witcher 2: Assassins of Kings


Zobrazení:644673
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

1. časť | 2. časť


Prológ

1. Kobky hradu La Valette

Preberáte sa vo väzení. Vernon Roche vás začne vypočúvať. Keď prejdete k tomu, čo sa stalo, máte niekoľko možností odpovede. Je jedno, ktorú zvolíte a v akom poradí, všetky si musíte prejsť. Každá z nich spustí samostatnú úlohu.
To ráno si ma nechal zavolať kráľ. (Z kráľovej vôle)
Útok. (Útok)
Čo sa napokon stalo s tým drakom? (Skúška ohňom)
V kláštore sme sa rozdelili. (Do chrámu)
V tomto poradí je to aj chronologicky správne. Napokon máte len možnosť odpovedať „Všetko to začalo pri Taillesovi“ a začnete úlohu „Krv jeho krvi“. Po tejto úlohe pokračujte v tejto, priamo tu po skončení výsluchu.


1.1. Z kráľovej vôle

Prebúdzate sa v stane vedľa Triss Ranuncul, no zo spoločného času vás vyruší vojak, keď vám oznámi, že vás chce vidieť kráľ Foltest. Môžete si pohovoriť s Triss a ísť von. Tam môžete hneď vyraziť za kráľom, ak chcete, alebo sa poobzerať po tábore, pobrať nejaké veci a využiť príležitosti.
V tábore nájdete rásť rôzne rastliny pre alchýmiu, v truhliciach zas rôzne drobnosti pre výrobu. Poniže vášho stanu stojí vojak. Povedzte mu, že ste zabili kuroliška, ako chcel a dostanete 200 zlatých.
Poniže neho je trojica s úlohou „Srdce Melitele“.
V dolnej časti tábora, poniže cesty za kráľom môžete rozsekať na cvičisku päť tréningových figurín. Zničte ich pre priblíženie sa k vlastnosti „Skúsený“.
Pri stanoch za cvičiskom si môžete zahrať kocky a pretláčať sa s vojakom, oboje samozrejme o peniaze.
Poniže trojice s úlohou je pod stanom Miesto Moci, ktoré dočasne zvyšuje regeneráciu života. Nemáte to tu na čo konkrétne využiť, takže ak chcete, môžete sa nechať pätnásťkrát popáliť ohňom z ohniska a získate schopnosť Pyroman.

Zájdite za kráľom a nasleduje rozhovor s kráľom a veľvyslancom Shilardom z Nifgardskej ríše. Po rozhovore pristúpte k balistovi a kráľ vám káže zamieriť. Mierte stredom tesne pod vojakov na jeden a pol stupňa. Ak sa aj netrafíte, nič sa nedeje, akurát bude na hradbách o niečo viac vojakov.
Presuniete sa do útočnej veže. V nej len vyšplhajte po rebríkoch za kráľom až úplne hore a vo veži sa necháte odviesť k hradbám.


1.1.1. Srdce Melitele (vedľajšia úloha)

Poniže vášho stanu sú traja Crinfridskí sekáči, ktorých kedysi Geralt stretol v poviedkach, no teraz si na nich nespomína. Môžete vydolovať niečo z minulosti, ale teraz majú na vás prosbu. Majú u seba nováčika, ktorý sa stavil, že prežije útok na hrad len v košeli a nohaviciach. Ukradli z nejakej svätyne amulet a myslia si, že má ochranné účinky, no boli by radi, keby ste ho preverili. Keď si ho pozriete, váš vlčí medailón naň zareaguje.

Ak im poviete, že by im mohol pomôcť, tak nováčik vyrazí do boja s amuletom a keď neskôr utečiete z väzenia (Kobky hradu La Valette), tak pri móle s Triss nájdete jeho telo, keďže v boji nemal šancu. Z neho si môžete vziať amulet.
Ak im poviete, že si myslíte, že amulet nosí smolu, tak sa rozhodnú že nováčikovi zoženú zbroj a za pomoc vám darujú spomínaný amulet. V tomto prípade, keď utečiete z väzenia (Kobky hradu La Valette), narazíte na nováčika v brnení pri bráne. Žije vďaka vám, tak vám za pomoc daruje knihu „O drakoch“ a tiež odláka stráže, aby ste mohli nerušene prebehnúť na mólo.


1.2. Útok
1.2.1. Barikáda


Vyrútite sa na hradby. Je tu s vami kráľova armáda, takže poraziť pár nepriateľov nebude žiadny problém. Po boji rozdelí kráľ úlohy a s vami sa vydá cestou, ktorú zablokuje dobré opevnenie nepriateľov. Vy ste dostali nápad preraziť ho balistom.
Choďte dolu schodmi a pozor oproti na strieľajúce šípy. Naľavo popod kráľa zoskočte z hradby na ochodzu a zlezte dolu na ulicu. Tam sa prebojujte cez skupinu nepriateľov k balistovi. Najprv choďte ešte za neho, napravo na konci ulice je pri sene mŕtvy vrah nápadne pripomínajúci vraha z Assassin´s Creed. Jeho objavením získate vlastnosť „Nôž v chrbte“.
Potom natiahnite balistu. Dorazí pár nepriateľov. Po ich zabití zamerajte balistu a zabite ďalších pár nepriateľov. Napokon odpáľte balistu a prerazíte barikádu. Choďte na hradbu oproti balistovi. Na schodoch je pár vojakov, ak ste ich nezabili už predtým. Vyjdite hore schodmi a vylezte na hradbu, aby ste sa pripojili naspäť k vojakom.
Vojdite do veže, kde pobite nepriateľov. Ak ste netrafili balistom vojakov na hradbách pri „Z kráľovej vôle“, tak tu bude aj Enzo Etcheverry a pár jeho rytierov. Po ich porazení na veži nad vami zabite pár kušnierov a pripojte sa ku kráľovi pred bránou, kde zabite pár ďalších. Jeho muži vyrazia bránu, za ktorou je ďalšia skupina vojakov, vrátane silnejšieho rytiera. Od rytiera aj Enza môžete získať vylepšenie pre zbroj.

Vylezte vyššie a vaši spolubojovníci sa opäť kryjú pred strelami kušnierov na hradbách. Dostanete kryciu paľbu, tak prebehnite k veži a zabite vojakov pod ňou. Vyjdite hore a tam je Arjan La Valette so svojimi mužmi. Môžete sa na nich vrhnúť na všetkých, môžete ho vyzvať, aby bojoval s vami v dueli len on sám, alebo ho môžete presvedčiť, aby sa vzdal.
Ak ho zabijete (a neskôr aj Pangratta a Henselta), získate vlastnosť Popravca a pri úteku z kobiek sa stretnete s jeho matkou.
Ak ho necháte žiť, tak sa s ním stretnete pri úteku z kobiek a ak mu tam pomôžete, získate vlastnosť Silný Chrbát (unesiete o 50 kilo viac).


1.3. Skúška Ohňom

Po dobití veže kráľove špeciálne jednotky, ktoré viedol Vernon Roche, zabili stráž na hradbách a sprístupnili most. Počas prechodu sa však objavil drak. Pomôžte si znamením Quen, aby ste sa trochu chránili pred dračím ohňom a utekajte bočnou cestou. Tam sa musíte prebojovať cez pár nepriateľov. Po boji sa nezdržiavajte, lebo vás zabije oheň. Čakajú vás dve skupiny nepriateľov a tretia pri bráne. Tam sa snažte dostať pred bránu, aby ste mali trochu priestoru na manévrovanie. Keď zabijete nepriateľov, Triss prerazí bránu a vy ňou prejdite. Potom len prebehnite mostom.


1.4. Do Chrámu
1.4.1. Bieda porazených (vedľajšia úloha)


Brána do chrámu je uzavretá a kráľ vás poverí nájsť tajný vstup, o ktorom hovoril jeden zo zajatých mníchov. V meste môžete prehľadať ulice, aj niektoré domy a prilepšiť si pár drobnosťami, mincami a rastlinami. Zadné dvere v domoch sú pozamkýnané, akurát v dome pri skupine zajatcov sa dá vliezť do pivnice.

Bieda Porazených: Vedľajšia úloha, ktorú môžete preskočiť, ak o ňu nemáte záujem. Spod brány choďte doľava a z domu vybehne žena, ktorú zastrelia. Vojdite dnu a presvedčte dvoch vojakov, aby dali civilistom pokoj. Môžete prvýkrát využiť presviedčanie, zastrašovanie, alebo presviedčanie pomocou znamenia Axia. Ak uspejete, odídu a civili vám poďakujú. Môžete si vypýtať odmenu, ktorú sami neponúkajú. Spod tohto domu choďte nižšie k ohnisku. Pod ohniskom zadebňujú vojaci dom, v ktorom sú civilisti a chcú ich upáliť. Oslovte veliteľa, ale nemôžete ho presvedčiť, tak s ním bojujte a porazte ho. Keď bude mať minimum života, tak sa vzdá, vojakom nariadi uvoľniť dom a odíde. Vojdite dovnútra, kde vám zachránení poďakujú. Ani tu neponúkajú odmenu, tak si ju môžete vypýtať, no musíte ich zastrašiť, aby ste ju dostali. Celkovo z oboch vytlčiete okolo 30 zlatých, čo nie je moc. Nechajte ich radšej tak a neskôr môžete vo Flotsame dostať ďalšiu odmenu za pomoc.

Poniže domu, v ktorom chceli/ chcú upáliť civilov, choďte dole ulicou a dole pomôžte dvom vašim poraziť pár nepriateľských vojakov. Poniže nich choďte dole k mŕtvemu vojakovi a doprava do bočnej uličky, no zablokujú ju pred vami. Vráťte sa pod schody vedúce ku kráľovi a choďte dole popri skupine zajatcov. Pod nimi je medzi domami mŕtvy vojak. Plot za ním môžete prebúrať znameniami Igni, či Aard. Za plotom zabite vojakov strážiacich studňu. Môžete tu prehľadať okolie a pár domov a napokon vlezte do studne.

V studni vás čakajú štyria Utopenci, vaše prvé príšery v hre. Vnútri je dosť tma, tak si môžete, ako vám radí aj hra, pomôcť nápojom Mačka, ktorý dodáva videnie v tme. Ako dopadnete, pred vami je prvý Utopenec a napravo je miesto moci s rýchlejšou regeneráciou života. Choďte na koniec chodby a pozrite si stenu napravo, za susednou chodbou. Ak ju oskenujete medailónom, uvidíte, že žiari. Rozbite ju znamením a za ňou nájdete Temerský Meč.
V ďalšej miestnosti prebúrajte dosky blokujúce prechod znamením, porazte utopenca, prejdite dverami naľavo a za nimi vyjdite hore rebríkom.

Dostali ste sa do chrámu a cez dieru v stene uvidíte pri vode veverice. Vyjdite hore chodmi, zabite troch vojakov a pokračujte schodmi a chodbami nahor. Na konci vylezte dierou v stene k cintorínu, pred bránou zabite ďalších vojakov a vojdite dovnútra. Tam sú ďalší dvaja vojaci.
Za nimi vyjdite dverami na nádvorie, kde je skupina vojakov, vrátane silnejších v brnení, so štítom a aj silný rytier. Zabite ich a od rytiera si vezmite kľúč. S kľúčom sa vráťte dverami do malej strážnice a otvorte ním mreže, za ktorými otočte kolesom, čím otvoríte bránu pre kráľa. V truhlici pri kolese sú obnosené kožené rukavice. Vráťte sa za ním na nádvorie.


1.5. Krv jeho krvi

Vojdete do chrámu s kráľom a Rochem, kde sú Artur Tailles a kňaz, od ktorých zistíte, kde sú kráľove deti. Kráľ sa vydá hore schodmi. Vy za Fennom zbehnite najprv dozadu a dole schodmi. Tam v miestnosti nájdete hromadu rozličných vecí a v truhlici oproti schodom sú tri vyvážené strieborné dýky, nákres Prvotriedne kožené gate a kniha Nekkri v hmle. V jednej z truhlíc by mali byť aj Hrable, doplnková zbraň.
Potom choďte za kráľom na most. Zase sa objaví drak, tak utekajte cez most, kde sa rozdelíte s Rochem. Za mostom vojdite do haly a vyjdite hore schodmi a nasleduje scénka, ktorou to všetko začalo a zavraždenie kráľa Foltesta.


1. Kobky hradu La Valette (pokračovanie)
Keď dohovoríte, Vernon vám začína veriť. Môžete sa ho potom spýtať a napokon vyhláste, že nie ste vrah. Keď sa spýta, čo by ste robili, ak by sa vám podarilo utiecť, povedzte mu, že by ste prenasledovali kráľovraha. Súhlasí a keď vás Ves spúta a odíde, Vernon vám nechá na stole kľúč.
Po scénke ste vo väzení. Môžete sa rovno odpútať kľúčom a podať si dvoch strážcov, alebo môžete jedného vyprovokovať, keď príde, tak ho rovno vyradíte a na boj vám zostane len jeden. Porazte ho v pästnom súboji a vezmite si od neho kľúč. Vonku nájdete aspoň rukavice a obušok.
Vyjdite schodmi a zhasnite oheň. Vďaka vašim znameniam môžete rôzne ohne zapaľovať, aj zhasínať z istej vzdialenosti. V tme sa dostanete do módu plíženia. Prejdite dverami, choďte k otvorenej cele naľavo, zhasnite fakľu na chodbe a schovajte sa do cely. Keď prejde okolo strážca skontrolovať chodbu, tak sa k nemu priplížte odzadu a môžete ho rovno omráčiť.

Vybehnite hore schodmi na rázcestie. Schovajte sa za stĺp, na ktorom je fakľa naľavo. V miestnosti za ňou je strážca, ktorý príde až k fakli a keď sa otočí, tak ho omráčte. Vojdite do miestnosti. V druhej cele naľavo je väzeň, ktorý keď vás zbadá, začne robiť krik. Môžete ho umlčať. Ak by ste strážcu likvidovali tu, väzeň by ho upozornil. Vzadu je ešte jeden strážca, ale chodí po dosť veľkej trase pomedzi sudy, tak si ho môžete ľahko vystriehnuť. Má u seba kľúč od horného väzenia. Vezmite si ho, ak chcete pokračovať tadiaľ. Môžete si ho vziať, ale nepribližujte sa ešte k dverám, ktoré odomyká, ak nechcete hneď túto možnosť.
Vráťte sa na rázcestie a choďte hore schodmi. Tu sú dvaja strážcovia. Prvý stojí pri stene a druhý si dovoľuje na elfskú väzenkyňu. Vtedy omráčte prvého a potom druhého pri elfke. Sú vhodne obaja chrbtami. Ten pri elfke má hrdzavý kľúč k dverám pod schodmi. To je druhá možná cesta. Takto aspoň môžete preskúmať obe miestnosti a cesty.

- Prvá možnosť, ak prežil Arjan La Vette.
V podstate môžete začať dvoma cestami, uvedenými o pár riadkov vyššie. Môžete prejsť dverami pod schodmi (hrdzavý kľúč), za nimi skočiť dole dverami v podlahe, prejsť chodbami podzemia, vliezť do mučiarne, zabiť mučiteľa a zachrániť Arjana. Druhá možnosť je prejsť dverami horného väzenia (kľúč od horného väzenia) a tam uvidíte, ako Arjana vynášajú stráže z mučiarne. On ich oboch zneškodní a vtedy sa k nemu pridáte.
Obe možnosti sú rovnaké, stretnete Arjana, ktorý vám pomôže, no je príliš zoslabnutý z mučenia, takže ho musíte niesť. Rozdiel je len v tom, kde ho nájdete, či na chodbe, alebo v mučiarni a následne v tom, že v mučiarni sa boju nevyhnete, ale ak ho stretnete na chodbe, môžete sa vyhnúť boju s mučiteľom a ďalšie stráže len omráčiť.

Ak skočíte padacími dverami k mučiarni, dole v podzemí nájdete rôzne drobnosti pri kostiach, v krabiciach a vreciach. Z chodby choďte doprava okolo stĺpu a preskočte múrik, čím obídete sutiny. Za nimi pri odbočke choďte najprv do cely s kladou pred vami. V nej je Sudlica, čo je rozhodne lepšia zbraň, než obušok a hodí sa na boj s mučiteľom. Na konci chodby vyšplhajte na okno naľavo a zlezte dole do mučiarne. Omráčte pisára a potom bojujte s mučiteľom. Ten si vás všimne, aj ak pisára neomráčite, takže sa ho potichu nezbavíte. Blokujte sa sudlicou a po jeho rozmachu mu dajte pár rán, než sa pripraví na ďalší úder. V mučiarni je množstvo drobných predmetov. Navyše pisár má u seba Nákres: Drapáč a mučiteľ silné kožené nohavice, krátke rukavice a obnosené topánky z tvrdenej kože. Tiež tam nájdete list, ktorý chceli, aby Arjan podpísal. Mal v ňom priznať, že Foltestove deti, jeho súrodenci, sú v skutočnosti jeho deti.

Z chodby pred mučiarňou vyjdite hore schodmi. Je tam oblasť s pár strážcami. Môžete sa vrhnúť do boja, alebo zhasínať fakle a dostať ich jedného po druhom potichu, je to na vás. Prvý chodí po schodoch, tak si ho podajte, keď pôjde hore. Druhého môžete obísť a dostať sa mu za chrbát. Tretí a štvrtý sú blízko seba. Keď pôjde tretí od vás, prejdite doprava, dostanete sa za štvrtého, kde ho vyraďte a ten čo zostal, už bude hračka. Ak sa pustíte do boja, tak sa objavia aj ďalšie stráže.
Potom sa vráťte do chodby po Arjana, podoprite ho a odveďte hore schodmi. Naľavo s ním prejdite teraz už otvorenými dverami do skladu s olejom. On vám tu otvorí tajnú chodbu a začne podpaľovať olej. Prejdite chodbou a následný výbuch za vami zasype cestu. Na konci chodby si zo stojana vezmite meč a prejdite dverami.

- Druhá možnosť, ak Arjan La Vette neprežil.
Ak ste zabili Arjana, tak vo väzení je jeho matka, Mary Luisa La Valette.
V podstate môžete začať dvoma cestami uvedenými o niečo vyššie. Môžete prejsť dverami pod schodmi (hrdzavý kľúč), za nimi skočiť dole dverami v podlahe, prejsť chodbami podzemia, vliezť oknom do mučiarne, zabiť mučiteľa a zachrániť polonahú barónku. Následne príde veľvyslanec Shilard Fitz-Oesterlen so svojou strážou s tým, že chce barónku ochrániť. Druhá možnosť je prejsť dverami horného väzenia (kľúč od horného väzenia) a tam uvidíte, ako barónku z cely vyvedie Shilard Fitz-Oesterlen, vyslanec cisára Emhyra var Emreis z Nilfgaardskej ríše.
Obe možnosti sú rovnaké, stretnete barónku, ktorú následne odvedie Shilard. Rozdiel je len v tom, kde ju nájdete, či na chodbe, alebo v mučiarni a následne v tom, že v mučiarni sa boju nevyhnete no potom sa vyhnete boju na poschodí, ale ak ju stretnete na chodbe, môžete sa vyhnúť boju s mučiteľom a ale musíte sa postarať o stráže na poschodí.

Ak skočíte padacími dverami k mučiarni, dole v podzemí nájdete rôzne drobnosti pri kostiach, v krabiciach a vreciach. Z chodby choďte doprava okolo stĺpu a preskočte múrik, čím obídete sutiny. Za nimi pri odbočke choďte najprv do cely s kladou pred vami. V nej je Sudlica, čo je rozhodne lepšia zbraň, než obušok a hodí sa na boj s mučiteľom. Na konci chodby vyšplhajte na okno naľavo a zlezte dole do mučiarne. Omráčte pisára a potom bojujte s mučiteľom. Ten si vás všimne, aj ak pisára neomráčite, takže sa ho potichu nezbavíte. Blokujte sa sudlicou a po jeho rozmachu mu dajte pár rán, než sa pripraví na ďalší úder. V mučiarni je množstvo drobných predmetov. Navyše pisár má u seba Nákres: Drapáč a mučiteľ silné kožené nohavice, krátke rukavice a obnosené topánky z tvrdenej kože. Tiež tam nájdete list, ktorý donútili barónku podpísať. Uvádza v ňom, že Foltestove deti mala v skutočnosti so svojím najstarším synom, Arjanom.

Z chodby pred mučiarňou vyjdite hore schodmi. Je tam oblasť s pár strážcami. Ak ste zachránili barónku v mučiarni, tak nad schodmi čaká Shilard. Len sa schovajte na bok za steny. Shilard povie strážam, že ste utiekli a všetci sa rozbehnú dole, vrátane strážcu za zamknutými dverami na konci pri východe. Môžete nimi vyjsť von.
Ak ste uvideli barónku na chodbe, musíte za ňou a Shilardom, takže sa musíte dostať cez stráže. Môžete sa vrhnúť do boja, alebo zhasínať fakle a dostať ich jedného po druhom potichu, je to na vás. Prvý chodí po schodoch, tak si ho podajte, keď pôjde hore. Druhého môžete obísť a dostať sa mu za chrbát. Tretí a štvrtý sú blízko seba. Keď pôjde tretí od vás, prejdite doprava, dostanete sa za štvrtého, kde ho vyraďte a ten čo zostal, už bude hračka. Ak sa pustíte do boja, tak sa objavia aj ďalšie stráže. V bočnej miestnosti napravo nájdete Shilarda aj barónku. Barónka ho poprosí, aby vám pomohol, tak vyjde von a zavolá na strážcu za zamknutými dverami. Povie, že ste utiekol a pošle ho dole a tak sa vám sprístupní východ.

Napokon len prejdite dverami k východu, zo stojana si vezmite meč a vyjdite von dverami.

Pokračovanie za obe možnosti
Vyšli ste von z hradu.
- Ak ste pri úlohe „Srdce Melitele“ povedali nováčikovi, aby si vzal do boja brnenie, tak to prežil a teraz je tu. Za to, že to prežil, vám za odmenu daruje knihu „O Drakoch“ a navyše odláka stráže nad vami, aby ste mohli nerušene prejsť. Okolo vás je ešte pár vriec a krabíc, ktoré môžete vyrabovať, no nezdržujte sa príliš, pretože ak sa hliadka vráti naspäť, napadnú vás obaja vojaci a s nimi aj nováčik, keďže pracuje pre nich a svoj dlh splatil ich odlákaním.
- Ak ste mu povedali, že ho amulet ochráni, tak pri vstupe na mólo, s Triss nájdete jeho telo, pretože to bez brnenia neprežil. Z jeho tela si vezmite amulet. V tomto prípade sa musíte prebojovať cez dvoch vojakov, pretože vám stoja priamo v ceste.

Obďaleč na vás z móla volá Triss. Bežte k nej a dolu k lodi. Triss vyhodili z miesta kráľovskej poradkyne, Temeriia upadla do chaosu, o trón bojujú baróni Kimbolt a Maravel a poriadok by mohol nastoliť Natalis, no ten nemá urodzený pôvod. Roche zachytil stopu Iorwetha v spoločnosti muža, ktorého Geralt opísal ako kráľovraha, vo Flotsame. S Triss, Rochem a Ves vyrážate do Flotsamu. Dostali ste naspäť aj svoje veci, ktoré ste pozbierali pred zatknutím, chýba len strieborný meč. V následnej scéne uvidíte ako došlo k spojeniu elfov s kráľovrahom, keď zabil Demawenda, kráľa Aedirnu.



Kapitola 1

- Ak ste v prológu splnili úlohu „Bieda Porazených“ a nevzali si odmenu od zachránených, tak keď pôjdete z námestia po poprave (Z vôle bohov a úradníckych pakov), zastavia vás príbuzní tých, čo ste zachránili a chcú sa vám odmeniť. Môžete odmietnuť, alebo prijať. Dostanete 50 zlatých a Nákres: Ťažká kožená zbroj.
- Poniže krčmy, pri dverách vedúcich do prístavu postáva chlapík (Mětech, Barnabáš, meno sa mení), ktorý má pre vás balíček a správu od Talara (čo bol veliteľ tajnej služby vo Wyzime v minulom dieli). Odkazuje vám, že môžete Vernonovi Rocheovi veriť a posiela vám Nákres: Dračí Sen a knihu „Krabopavúk – Štúdia“.
- Keď pôjdete z námestia podchodom popri stánku, narazíte tam v uličke na troch lovcov odmien, ktorí si prišli po vás. Napadnú vás, tak ich proste zabite. V ich veciach nájdete aj zatykač na vaše meno.
- Einar Gausel predáva knihy, vrátane kníh o príšerách. Bertold Candeleria je kováč. Za kúpu stoja nákresy Zubaté Ostrie (poškodenie 19-24) a Pevný Palaš (15-21), inak má pár mečov, rudu a nákresy na runy a pár zbraní. Na námestí má stánok Fioravanti, predáva výrobné materiály, ich nákresy a aj recepty na elixíry. V rohu námestia má obchod Vilmoš Barták, ten predáva najmä alchymistické a výrobné suroviny a aj pár receptov na elixíry.
- V meste je 8 cvičných figurín. 2 sú pri východe z námestia, 2 pri východe zo štvrte neľudí, 2 sú na dvore pri Loredovom sídle a 2 na poschodí budovy stráže (zničte ich rýchlo, nepáči sa vojakom, keď pobehujete s vytaseným mečom). Ak ste zničili aj 5 v tábore kráľa Foltesta a máte už celkovo zničených aspoň 10, získate vlastnosť „Skúsený“ (+10% získaných skúseností).
- V meste neďaleko kováča postávajú Matěj a Ananiáš (Farid a Gaspar v rozšírenej edícii) a keď pôjdete okolo, budú sa o vás zhovárať. Môžete ich osloviť a navrhnú vám, či by ste sa nepodujal na experiment. Ak súhlasíte, dajú vám Mutagén Kritických Účinkov (+2% zhodenie, omráčenie, znehybnenie, podpálenie, jed a krvácanie). Povedia, že za rok, či dva by ste sa mohli ukázať vo Wyzime, aby videli výsledky. Ďalšiu odozvu to v hre zrejme nemá.
- V dedine Cedrik predáva pár pascí a nákresy na pasce a recepty na petardy, tiež návnady a pár výrobných materiálov. Anežka predáva alchymistické prísady a recepty na oleje. Zegota predáva pár brnení, vylepšení pre brnenia a nákresy na brnenia a výrobné materiály.
- V lese narazíte na nastražené pasce. Pokúste sa päťkrát jednu zneškodniť a počas toho vždy prerušte to zneškodňovanie, napríklad aktivovaním svojho amuletu. Tak získate vlastnosť „Záškodník“ (50% šanca vyhnúť sa zraneniam z pascí a petárd).
- Starosta Chorab v dedine pri meste občas rozpráva príbehy, napríklad o založení mesta, alebo o tom, ako sňal Geralt kliatbu z princeznej Addy.


1. Tvrdé pristátie

Pristávate neďaleko Flotsamu. Z truhlice na lodi si môžete vziať prešívanú vestu. Zoskočte na breh a pridajte sa k Triss a Vernonovi. V truhlici, popri ktorej pôjdete, je Nákres. Zaklínačský strieborný meč. Vydajte sa po ceste do mesta.
Za zákrutou sa objaví Iorweth. Je jedno, čo mu poviete, napadnú vás jeho lučištníci. Triss vytvorí magickú bariéru, ktorá vás chráni pred štítmi, no vyčerpá ju to, takže ju Vernon musí niesť. Vy ich musíte chránite. V podstate sa musíte starať hlavne o seba, pretože všetci elfovia, ktorí dobehnú, sa budú sústreďovať len na vás. Snažte sa zostať v dosahu magického štítu, aby na vás nemohli lučištníci na kopci.
Ak sa vám podarí zostať pod štítom po celú dobu a ani raz z neho nevyjsť, tak získate schopnosť Krytie (zníženie zranení +10%).
Len prejdite krátkou cestou, likvidujte elfov, ktorí vás ohrozujú a keď sa dostanete k mestu, tam už elfov zaženú mestské stráže.


2. Z vôle bohov a úradníckych pakov

Keď ste sa dostali do mesta, strážca vám povie, že sa akurát chystajú na námestí obesiť nejakého trpaslíka a barda. Zájdite na námestie a uvidíte, že sú to vaši dvaja priatelia, Zoltan a bard Marigold, ktorý je tiež Vernonovým informátorom. Strážca pri šibenici vás informuje, že Zoltan je obvinený zo spolupráce s elfmi a Marigold zas zo zhýralosti.

Prvou možnosťou je priamy prístup. Choďte vpred a zastaví vás strážnik. Môžete proti nemu popudiť dav ľudí a skončí to pästným súbojom s ním. Môžete sa ho pokúsiť zastrašiť a skončí to pästným súbojom s troma, jedného si podá Vernon a dvoch musíte dostať vy. Keď je po boji so strážnikmi, kat obesí elfku a než sa dostane k vašim priateľom, čaká vás pästný súboj aj s ním.
Druhá možnosť je len vyhnúť sa prvému strážcovi. Choďte do prístavu, môžete prejsť z námestia cez krčmu, alebo si to celé obísť. Vzadu dvere vedúce za popravisko stráži strážca a nechce vás vpustiť, kým poprava neprebehne. Choďte na drevenú rampu vedúcu dole k vode a tam zničte znamením Aard sudy (hra vám rovno ponúkne tú možnosť). Strážca to pôjde skontrolovať a vy môžete prejsť dverami, ktoré strážil. Dostanete sa nimi rovno za popravisko, tak zozadu vylezte hore a v pästnom súboji porazte kata.

Keď porazíte kata, objaví sa Bernard Loredo, veliteľ mestskej hliadky. Je jedno, čo mu poviete, obesí zlodeja, rozpustí dav a dohodnete sa, že Zoltan s Marigoldom sú zatiaľ voľní, no nesmú opustiť mesto. Máte sa za ním večer zastaviť v úlohe „Nemravný návrh“.
Pre ukončenie tejto úlohy skočte do krčmy, kam šli Vernon, Triss, Zoltan a Marigold. Pohovorte si s nimi. Môžete prebrať súčasný politický stav Tameriie, draka, Zoltanovu zrušenú svadbu a jeho spoluprácu s elfmi a Marigoldovu spoluprácu s Vernnonom. Ak sa nechcete vykecávať, môžete rovno zviesť reč na vraždu kráľa a po pár vetách vtrhne do krčmy muž s tým, že útočí Kajran. Tým splníte túto úlohu a získavate úlohu „Kajran“.


3. Kajran (1/3)

Triss zacítila, že niekto používa mágiu a šla to preveriť. Vybehnite za Triss zadným vchodom z krčmy von do prístavu a uvidíte, ako čarodejka zaženie mágiou chápadlo Kajrana. Jeden z ľudí bol zranený a ďalší obviňuje čarodejku, že mala spraviť viac. Môžete sa zastarať, spýtajte sa, čo sa stalo a potom ho môžete zastrašiť, aby dal pokoj, môžete na ich odveliť pomocou znamenia Axia, alebo im len proste vysvetliť že s čarodejkou chcete pomôcť.
Potom sa dostaví Ludvík Merse, mestský kancelár, ktorý je vo Flotsame tiež zodpovedný za vysporiadávanie sa s netvormi a požiada vás o pomoc s Kajranom. Súhlasíte, že budete pracovať s čarodejkou a Merse vám povie, aby ste sa s kupcami dohodli na odmene. Tí na tom majú záujem, pretože lodná doprava je kvôli obchodu pre mesto veľmi dôležitá a výnosná a Kajran to celé komplikuje. Tým získate úlohu „Kajran: Otázka Ceny“.
Napokon vás Triss predstaví. Sheala de Tancarville je poradkyňou kráľovnej Zulejky z Koviru a obe sa dobre poznajú. Sheala vás odporučí na Cedrika, bývalého člena Scoia´tael, ktorý teraz žije v dedine pri meste.

Pri dome na konci móla postáva Jeduch, ktorý už Kajrana videl. Môžete ho zastrašiť, alebo prinútiť znamením Axia, aby vám povedal, čo videl. Nie je to nič podstatné pre úlohu, len drobnosť a na posilnenie presviedčacích techník.
V izbe nad krčmou býva Sheala. Môžete si tam s ňou pohovoriť a v izbe nájdete aj papier s jej poznámkami. Tiež to nie je nevyhnutné.


Vyjdite z mesta a zastaví vás Triss. Vyrozumie, že budete chcieť ísť navštíviť Cedrika (aj keď máte možno namierené práve inam) a povie, že pôjde s vami. Choďte teda do dediny a Cedrika nájdete obvykle na drevenej plošine na strome na okraji dediny. Pohovorte si s ním o Kajranovi. Veľa toho nevie, ale povie, že predtým žil Kajran v prítoku Pontaru a odporučí prezrieť si tamojší vrak lode, či nenájdete nejaké stopy, ktoré by vám mohli pomôcť. Po rozhovore Triss povie, že sa stretnete pri vraku a teleportuje sa priamo tam. Vy musíte po svojich cez les.

Od Cedrika si môžete kúpiť pascu na Kajrana za 275 zlatých. Na jej výrobu potrebujete 2x olej, 1x železnú rudu, 1x striebornú rudu a 1x železný rám. Striebornú rudu predáva kováč v meste a železný rám nájdete pri úlohe Nemravný návrh.

Celkovo nemusíte hneď pátrať po Kajranovi, ale môžete si poplniť pár vedľajších úloh, ako aj hlavnú úlohu „Nemravný Návrh“.


4. Kajran: Otázka Ceny

Potom, čo ste videli Kajrana útočiť na mesto a požiadali vás, aby ste pomohli z jeho likvidáciou, skočte za obchodníkom k prístavu, aby ste sa dohodli na odmene. Kupec je povyše prístavu, pri sklade pred vstupom do mesta.
Nie je nadšený z predstavy, že by vám mal platiť a chce, aby ste sa rozdelili so Shealou.
Môžete ho presvedčiť, nech vám dá zálohu. V tom prípade dostanete 200 zlatých teraz a 500 po splnení úlohy.
Môžete ho presvedčiť pomocou znamenia Axia, aby zdvojnásobil odmenu a teraz síce nedostanete nič, ale po zabití Kajrana dostanete 1000 zlatých.

Keď Kajrana zabijete, tak sa vráťte za kupcom. Dostanete dohodnuté peniaze a tiež aj Nákres: Zbroj z kajranej kože. Brnenie (+9), ktoré vyžaduje Kajraniu kožu, čo získate z Kajrana a potom bežné materiály, ktoré môžete kúpiť, či vyrobiť.
Ak ste obchodníka presvedčili, aby zdvojnásobil odmenu, tak ste po vyzdvihnutí odmeny získali aj vlastnosť „Dojednávanie“ (ceny -20%).
Tiež môžete u Cedrika kúpiť Nákres: Vylepšenie z Kajranej kože.



5. Nemravný návrh
5.1. Balista (vedľajšia úloha)


V noci zájdite k Loredovmu sídlu a stráž vás vpustí dnu. Pri vstupe musíte nechať svoje zbrane. Na návštevu sa k vám pridá aj Vernon Roche. Keď vojdete na nádvorie, všimne si, že Loredo má balistu a vďaka tej zbrani sa nik bez jeho povolenia nedostane z prístavu, takže chce, aby ste ju poškodili. Je to vedľajšia úloha, takže to môžete preskočiť.
Ak chcete balistu poškodiť, musíte odlákať strážcu, pretože ten pri balistovi sa jediný nezabáva. Pri múre postáva štetka Margarita. Môžete jej zaplatiť, aby ho odlákala, alebo poskytnúť protislužbu. Chce, aby ste trochu ponížili Myrona a Alfonsa. Obaja sú pri stole, kde sa bavia aj ostatní vojaci. Vyzvite ich na pretláčanie a oboch porazte. Keď ich porazíte, alebo keď jej zaplatíte, tak odvedie strážcu bokom od balistu a vtedy sa k zbrani môžete pokojne priblížiť a vziať z nej časť ovládacieho mechanizmu.

Choďte k domu a oslovte Vernona. Pôjdete hore k vstupu, no stráž vám povie, že musíte počkať, pretože Loredo práve jedná so Shealou. Vráťte sa dolu schodmi, oslovte Vernona a ten navrhne, aby ste sa preplížili za dom a vypočuli si, o čom sa bavia. Ak ste ešte nesplnili úlohu Kajran, tak vás počas rozhovoru tiež osloví neznámy muž. Má záujem na tom, aby ste čo najskôr Kajrana zabili a povie vám, že Loredo za domom skladuje časť pasce vyrobenej špeciálne pre Kajrana.

Po rozhovore Vernon odláka prvého vojaka pri dome, tak tadiaľ prejdite za skalu. Keď sa vojak za skalou otočí, priplížte sa k nemu a omráčte ho. Prejdite za roh a pri dverách močí druhý vojak, tak kým skončí, ho tiež omráčte. Dvere sú zamknuté, tak vylezte pri nich napravo na skalu a za nimi pozoskakujte po skalách do záhrady.
Tam sú traja strážcovia. Prvý je pod oknom, ku ktorému chcete vyliezť. Počkajte si za múrom a keď sa otočí, omráčte ho. Druhý je poniže, pri múre so skladom. Tiež si ho môžete ľahko vystriehnuť. Tretí je vzadu pri vstupe do podzemnej arény, kde sa konajú bitkárske zápasy. Toho si nemusíte všímať, pokiaľ nechcete preveriť záhradu pre rastliny a tiež ho môžete ľahko omráčiť. Ak vás náhodou chytia, nič sa nedeje, len vás odvedú k Loredovi.
Keď sa zbavíte dvoch strážcov pri dome, tak vylezte rebríkom na plošinu k truhlici, v ktorej sú zlatky a na nej vylezte na krabice. Cez okno si vypočujte rozhovore Loreda a Shealy. 150 skúseností za ich vypočutie. Zlezte dole a choďte k skladu, kde ste vyradili druhého strážcu. Tam sú rôzne drobnosti a v truhlici je železný rám (pre pascu na Kajrana) a tiež Nákres: Pevný zaklíčnačský meč, Astrogarova zbroj (kvalitná zbroj v takejto začiatočnej fáze hry) a vylepšenie z vlákien pre zbroj.
Pre krabiciach a truhlici môže vyliezť rebríkom na plošinu pri múre a skočiť odtiaľ na nádvorie pri hlavnej bráne, takže sa nemusíte vracať cestou, ktorou ste prišli. Vráťte sa za Vernonom a choďte spolu k dverám.

Strážca vpustí len vás, Vernon musí zostať von. Vnútri choďte za Loredom, s ktorým si pohovoríte. Má hlavne záujem na tom, aby ste zabili Kajrana a aby ste mu pomohli s Iorwethom. Môžete mu sľúbiť, že o tom budete premýšľať, nie je to nič závažné. Ak ste ústretový, tak dvakrát neskôr nebudete musieť stráže presviedčať, aby vás vpustili kam potrebujete. Ak odmietnete jeho návrh, budete musieť na stráže priamejšie, ale nemá to žiaden veľký dopad na hru.
Po rozhovore len vyjdite von, von z dvora a vezmite si zbrane z truhlice pri bráne.


6. Kajran (2/3)

Za dedinou choďte doľava hore kopcom a prebehnite na koniec cez dva tábory banditov. Dokopy ich je päť a rovno vás napadnú, tak ich zabite. Hore pri zničenom moste je Triss. Oslovte ju a s ňou zlezte dole pod most, pozoskakujte po kamenných stupienkoch až úplne dolu k vode. Dole je naľavo telo muža a barana. Z plytkej vody vás napadne skupina utopencov.
Pobite ich spolu s Triss a potom choďte napravo k hniezdu Kajrana. Tam si prezrite nejaký kokón a Triss ho preverí mágiou. Zistí, že Kajran je chorý a zomiera, no nanešťastie pre vás mu zostáva ešte asi dekáda. No kvôli chorobe je aj veľmi toxický, preto vám odporučí vyrobiť si elixír, ktorý by si s tým poradil (Kajran: Osmrtník).
Ak sa nechcete zdržiavať s výrobou elixíru, tak môžete rovno pokračovať za Shealou a vyraziť proti Kajranovi.

Keď ste pri Kajranovom brlohu, preskúmajte aj vrak lode. Naľavo je kapitánov kľúč, napravo je truhlica, ktorú ním otvoríte. Vnútri je Kapitánovo Hlásenie a Kapitánov denník pre úlohu „Tajomná Rieka“.

Teraz môžete splniť takmer všetky vedľajšie úlohy, ak máte záujem odbehnúť si od hlavného príbehu.


6.1. Kajran: Osmrtník (vedľajšia úloha)

Keďže je Kajran veľmi toxický, ako ste zistili pri obhliadke jeho hniezda spolu s Triss, dá vám Triss recept na výrobu elixíru Promyka. Pre ten potrebujete rastlinu osmrtník. Elixír môžete teda vyrobiť aj bez neho. Na prísadu Fulgur môžete použiť Esenciu Smrti z prízrakov (narazíte na nich pri úlohe „V pazúroch šialenstva“), alebo Zárodok Endriagy (môžete získať zo zabitých Endriag v lese, no najmä z ich kokónov pri úlohe „Zmluva na Endriagy“), alebo Feromóny z Endriačej kráľovnej (pri úlohe „Zmluva na Endriagy“).
Ak chcete osmrtník pre splnenie tejto úlohy, tak sa vydajte na juh od dediny, v podstate stačí ísť po rieke a na konci dôjdete k vodopádu. Za vodopádom je jaskyňa. V nej narazíte na mnoho nekkerov, tak buďte pripravený. Poniže miesta prvého boja je napravo mŕtvola s korisťou. Pokračujte chodbou a napravo musíte vyliezť na menšiu skalnú plošinu. Tam je napravo v slepej chodbe ďalšie telo, pri ktorom sú Silné kožené nohavice a krúžkové vylepšenie.
Naľavo pokračujte na koniec jaskyne, kde je jeden Ohnilec. Zabite ho a zo steny si vezmite Osmrtník. Vrátiť sa musíte tak, ako ste prišli. Vyrobte Promyku s pomocou Osmrtníka a úloha sa posunie do záverečnej fázy. Potom len elixír vypite pred bojom s Kajranom.

Po boji s Kajranom je táto úloha splnená. Za použitie elixíru pri boji s Kajranom získavate aj vlastnosť „Silný žalúdok“ (odolnosť voči kritickým účinkom otravy +10%).


6.2. Kajran (3/3)

Pripravte sa na Kajrana ako viete. Poplňte si úlohy, aby ste si zvýšili úroveň a pridali nejaké vylepšenia. Môžete mať tiež pripravenú pascu na Kajrana a elixír Promyka. Keď ste pripravený, choďte do mesta. Na poschodí nad krčmou má izbu Sheala de Tancarville. Povedzte jej, že ste pripravený a premiestnite sa rovno k mostu. Povie vám, že vás bude podporovať kúzlami a vy máte ísť dole a zabiť Kajrana. Pozoskakujte dole tak, ako keď ste šli prvýkrát s Triss. Pred posledným skokom vypite elixír z Osmrtníka, ak ste si ho vyrobili.

Keď sa vynorí Kajran, objavia sa vám dve zvýraznené miesta, kam môžete umiestniť pascu na Kajrana (ak ste si ju pripravili). Umiestnite ju a tá rovno odtrhne Kajranovi jedno chápadlo, čo vám uľahčí prácu. Vždy po takom zranení bude zúrivo máchať chápadlami, tak sa im uhýbajte.
Použite na znamenie Yrden, ktoré vytvorí na zemi magickú pascu a keď sa do nej chytí chápadlo, priskočte k spájaciemu článku chápadla a sekajte do neho strieborným mečom až kým chápadlo nepreseknete. Zopakujte proces s Yrdenom a tretím chápadlom.
Keď ho pripravíte o tri chápadlá, začne opäť zúriť. Bude máchať chápadlami vertikálne a môžete sa na chápadle zachytiť. Vtedy sekajte (stláčajte pravé tlačidlo), až kým sa nedostanete opäť na zem.
Zúrivosť potvory vyústi v úder do zvyškov starého mosta a kamenná stavba sa zrúti na Kajrana a privalí ho. Bežte na ruiny, sťažovať vám to bude už len tým, že bude po vás vrhať kamene. Z ľavej strany sa dostaňte k troskám mostu a vybehnite po nich hore, čím sa dostanete priamo k jeho hlave, ktorú mu odpálite granátom.

Tým je po Kajranovi, k vám sa znesie Sheala, aby sa poďakovala, rozlúči sa a začne zbierať časti Kajrana, ktoré chce pre seba. Úloha je splnená, vy získavate 1750 skúseností. Nezabudnite si prezrieť jeho telo a vziať si Kajranie oči, Kajranie tkanivo, Kajraniu kožu a Trofej z Kajrana. Taktiež si nezabudnite skočiť po odmenu ku kupcovi.


7. Vrahovia kráľov (1/2)

Len čo zabijete Kajrana a vezmete si za jeho zabitie odmenu od kupca v prístave, tak sa pri vás cestou z prístavu objaví Triss. Od Loreda viete, že na väzenskej lodi v prístave väzní zajatých elfov. Triss zistila, že jeden z nich je Ciaran, Iorwethova pravá ruka, takže sa rozhodnete ho navštíviť.
Choďte k lodi a prejdite cez stráž. Ak ste uzavreli s Loredom dohodu, tak vás vpustia, inak ich musíte zastrašiť. Na lodi nájdete raneného Ciarana. Triss ho preberie kúzlom a vy ho upokojujte znamení Axia. Len stláčajte pravé tlačidlo, kým Triss nedokončí kúzlo a potom ho vypočujte.
Zistíte, že kráľovrah sa volá Letho a zradil ich. Chce sa zbaviť Iorwetha, pretože mu už poslúžil a teraz mu prekáža. Chcel proti nemu poštvať Ciarana, ten odmietol a tak ho napadol a ten stret sotva prežil, tak sa dostal do Loredovho zajatia. Môžete ho tiež presvedčiť, zastrašiť, alebo donútiť cez Axiu, aby vám povedal, čo má Iorweth v pláne. Nejaký veľký boj, ale ani Ciaran viac nevie.
Rozhodli ste sa pátrať po Iorwethovi, keďže ho chce Letho zabiť. No najprv vám niečo navrhne Triss a v tejto úlohe môžete pokračovať neskôr.


8. Pamätná ruža

Po rozhovore s Ciaranom sa vám zase vrátiť časť pamäte. Spomeniete si, že keď Ciri odišla preč, nechala vás s Yennefer na ostrove Avallach, no prišiel tam Divoký Hon, napadol vás, zničil ostrov a uniesol Yen. Triss vám povie, že sa vám pamäť vracia čoraz viac a že by mohla pomôcť Pamätná ruža, ktorú spomínal Ciaran. Rozhodnite sa, či chcete ísť po ružu sami, alebo s Triss.

- Ak sa rozhodnete ísť sami, bude to kratšie, jednoduchšie, no prídete o možnosť získať vylepšujúcu vlastnosť, alebo sa milovať s Triss, či nájsť knihu Divoký Hon. Môžete rovno vyraziť sami pátrať po ruži, lebo Triss sa nespýtate, kde ju hľadať, alebo choďte do dediny za Cedrikom.
Tomu zaplaťte okolo 70 zlatých a povie vám, kde sa ruža nachádza, alebo mu dajte vodku (hoci netuším, odkiaľ ju máte, keď sa tu nikde na okolí nedá kúpiť), napijete sa spolu (na chvíľu získate efekt pripitosti, no rýchlo odoznie) a nakreslí vám mapu.
Choďte na juh od mesta až k vodopádu. Pri vodopáde zvykne bojovať pár elfov s nekkermi. Elfovia sú voči vám tiež nepriateľskí. Pri vodopáde choďte zľava hore na kopec nad vodopád. Vylezte až hore do záhrady so sochou a odtrhnite ružu.

Vráťte sa do mesta a dajte v krčme ružu Triss. Triss sa začne o vás strachovať, povie, že je ochotná sa všetkého vzdať kvôli vám a či ste ochotní spraviť to isté, vykašľať sa na kráľovraha a žiť s ňou. Čo odpoviete, nemá na hru dopad. Ak poviete, že nemôžete, tak úlohu ukončíte rovno. Ak jej poviete, že všetko kvôli nej opustíte, musíte o tom povedať pre ukončenie úlohy Vernonovi, no hra vám aj tak nedovolí opustiť misu, takže sa netreba báť. Vernon je pri vás v krčme.

- Ak sa rozhodnete ísť s Triss, tak tá rovno vyrazí. Nasledujte ju cez mesto a cez les na juh k vodopádu. Pri vodopáde zvykne bojovať pár elfov s nekkermi. Elfovia sú voči vám tiež nepriateľskí. Pri vodopáde pôjdete zľava hore na kopec nad vodopád. Vylezte až hore do záhrady so sochou.
Odtrhnite pamätnú ružu a objavia sa traja zlodeji z mesta, ktorí chcú pre kancelárovu ženu ukradnúť sochu elfských milencov. To odmieta Triss pripustiť, takže ich napadnite a zabite. Objaví sa štvrtý, ktorý po vás skočí a keď ho zabijete, prepadnete sa s Triss do elfskej siene pod sochou.
Tu si z truhlice vezmite knihu „Divoký Hon“.

Pohovorte si s Triss a začína to medzi vami iskriť. Keď sa spýta, čo sa deje, môžete povedať že nič a tým to ukončíte. Za svoju zdržanlivosť získate vlastnosť Odolnosť voči mágii (zranenie z magických útokov -20%).
Ak poviete, že by sa Triss hodil kúpeľ, tak nasleduje sex v bazéne, ale vlastnosť „Odolnosť voči mágii“ nezískate.

Či už ste sa milovali, alebo nie, potom sa o vás začne Triss strachovať, povie, že je ochotná sa všetkého vzdať kvôli vám a či ste ochotný spraviť to isté, vykašľať sa na kráľovraha a žiť s ňou. Čo odpoviete nemá na hru dopad. Ak poviete, že nemôžete, tak úlohu ukončíte rovno. Ak jej poviete, že všetko kvôli nej opustíte, musíte o tom povedať pre ukončenie úlohy Vernonovi, no hra vám aj tak nedovolí opustiť misu, takže sa netreba báť.

Ak ste sa milovali, prebúra sa Vernon cez stenu k vám, pretože ste boli dlho preč a tak vás šiel hľadať. Ak mu chcete povedať o vašom rozhodnutí, môžete teraz a úloha skončí. Cez dieru, ktorou prišiel vylezte hore a vráťte sa do mesta.
Ak ste sa nemilovali, tak prebúrajte stenu znamením Aard a vyjdite hore. Tam narazíte na dvoch elfov a trpaslíka (ktorých ste videli v scénke, ak ste sa milovali s Triss, no kým ste skončili, tak odišli). Chcú vedieť čo sa tu stalo, tak im môžete jednou z vašich troch presviedčacích schopností objasniť, že ste zlikvidovali zlodejov, čo chceli ukradnúť sochu a nechajú vás odísť. Ak si ale budete na nich vyskakovať, skončí to bojom a musíte ich zabiť. Vráťte sa do mesta a ak potrebujete povedať Vernonovi o vašom rozhodnutí, nájdete ho v krčme, čím ukončíte úlohu.


9. Vrahovia kráľov (2/2)

Keď ste skončili s Pamätnou ružou, tak oslovte Zoltana Chivaya, keďže viete, že má napojenie na elfov. Vie, ako sa s nimi spojiť, ale nie je ich spojenec, no súhlasí, že vás k nim zavedie. Nasledujte ho na miesto stretnutia v lese. V scénke sa stretnete s elfmi, ktorí vás pošlú na iné miesto, kde sa máte stretnúť s Iorwethom.
Zoltan vám povie, že tam žije Krabopavúk a je to zrejme pasca, no pôjdete aj tak. Je to cesta do údolia pod ruinami, kam ste sa doteraz nemohli dostať kvôli zdvihnutému mostíku. Prejdite až na okraj a zoskočte so Zoltanom dolu do údolia.
Čaká vás boj s krabopavúkom. Zoltan vám pomáha, hoci nie veľmi bojom, skôr odlákavaním potvory na seba. Vhodné je použiť Aard a párkrát seknúť, než sa potvora spamätá. Keď ju zabijete, vezmite si z nej Krabopavúčie oči a krabopavúčí pancier.

Po zabití krabopavúka príde Iorweth. Pri rozhovore ho neurážajte a neprovokujte, lebo vás oboch rovno zabije. Povedzte mu o Lethovej zrade. Neverí vám, ale je ochotný si to overiť.
Môžete ísť rovno s ním, alebo mu povedzte, že si ešte niečo musíte zariadiť a že sa stretnete pod elfskými ruinami (kde ste boli po Pamätnú ružu). V tomto prípade si ešte môžete odskočiť do mesta na nákup/ predaj a doplniť vedľajšie úlohy, ak chcete. Potom už udalosti naberú spád a nebudete mať k tomu príležitosť.

Poniže krabopavúkovej jaskyne je kostra, pri ktorej je Meč z Kaer Morhenu (strieborný meč, 18-26).
V jaskyni nájdete 150 zlatých a Pevný palaš.
S Krabopavúčími očami môžete splniť vedľajšiu úlohu „Srdce Melitelé“, čo je jediná z vedľajších úloh, ktorú ste doteraz nemohli splniť.


Keď ste pripravený, tak vyrazte k ruine, kde ste našli Pamätnú ružu. Už tam čaká Iorweth. Dohodnete sa, že budete predstierať jeho zajatie, takže ho odveďte so zviazanými rukami k Lethovi a môžete si s ním pohovoriť. Svoju zradu Iorwetha vôbec neskrýva. O ňom zistíte len to, že ste sa poznali a zachránili ste mu život, hoci vám to nepomôže, keďže trpíte stratou pamäte a tiež to, že má dvoch ďalších kráľovrahov (Serrit a Auckes). Rozhovor končí tým, že dorazia Iorwethovi elfovia, no než stihnú zasiahnuť, objavia sa aj Vernonovi vojaci a pobijú elfov.

Iorweth vás žiada, aby ste mu dali jeho meč. Teraz sa rozhodnite, komu pomôžete, buď dáte meč Iorwethovi, alebo priskočíte na pomoc Vernonovi. To bude mať dopad neskôr pri návrate do mesta. Ak ste pomohli Iorwethovi, dôjde v meste k masakru neľudí. Ak ste pomohli Vernonovi, bude v meste oslava.

Teraz nech sa rozhodnete akokoľvek, končíte opäť v podzemí s Lethom, s ktorým bojujte. Je to zaklínač a je poriadne schopný. Chráni sa a používa znamenia, ak sa od neho vzdialite, hádže po vás petardy. Buďte v pohybe a využívajte chvíle, keď je nekrytý na útok. Nedávajte veľa rán za sebou, lebo vás odrazí. Prípadne sa kryte a po vykrytí rany zaútočte, no neraz vám krytie prerazí Aardom. Keď mu odoberiete väčšinu života, tak vás v scénke porazí, no daruje vám život, pretože ste mu kedysi pomohli.
Tým úloha končí. Keď sa preberiete, vezmite si naspäť meč, ktorý vám vyrazil z ruky. Hore nájdete telá po boji a môžete tam nájsť Meč Zvláštnych Jednotiek.


10. Závod s časom
10.1. Garvenino zmiznutie (vedľajšia úloha, len ak ste pomohli Vernonovi)


- Ak ste pomohli Vernonovi, tak vás nájde dolu v ruinách po boji s Lethom. Povie vám, že zajali Iorwetha a máte sa s ním vrátiť do mesta, tak ho len nasledujte do mesta. V meste je oslava kvôli zajatiu Iorwetha. Vy a Vernon ste hrdinovia a môžete si pripiť s Loredom, ktorý oslavu vyhlásil. Potom vojdite do krčmy, kde si môžete pripiť aj s Marigoldom, ktorý si užíva oslavu. Povie vám, že Triss šla za Shealou, takže vezmete Marigolda a pôjdete za ňou.

Vyjdite na poschodie krčmy a choďte do Shealinej izby. Vidíte v nej stopy zápasu, tak prezrite zabitého osobného strážcu, rozhádzané knihy pri posteli a napokon dieru v stene. Tou niekto zrejme špehoval, takže choďte do vedľajšej izby a spýtajte sa elfskej prostitútky Derae, čo videla. Opíše vám ako sa Triss stretla pomocou s Detmoldom (môžete s ním ako Triss hovoriť, no nemôžete sa spýtať na všetko, tak voľte, čo vás zaujíma; trochu to doladí príbeh) a potom len počuli zvuky boja a keď sa opäť pozrela, videla odchádzať raneného Cedrika.

Keď sa dorozprávate, Marigold podotkne, že kde je Garvena, bordelmama. Získate vedľajšiu úlohu zistiť, čo sa s ňou stalo. Je to jednoduché, len sa vráťte dole do krčmy, v dolnej časti vojdite do bordelu a do prvých dverí napravo, kde nájdete Garvenu a na zemi pod jej telom list na rozlúčku. Bola Iorwethovou informátorkou a keď ho teraz zatkli, bála sa, že si prídu aj po ňu, tak sa radšej obesila.

- Ak ste dali meč Iorwethovi, tak vás nájde dolu v ruinách po boji s Lethom. Do mesta s vami nemôže, takže choďte zistiť, čo sa stalo s Triss sami. Pri bráne vás nechcú vojaci vpustiť. Ak ste sa dohodli s Loredom pri úlohe „Nemravný návrh“, tak vás vpustia, inak ich musíte presvedčiť, či zastrašiť. Keď vbehnete do mesta, zistíte, že tam vypukli nepokoje kvôli Vernonovým mužom, ktorých pobili elfovia. Ľudia začali zabíjať elfov a trpaslíkov a demolovať mesto.
Naľavo od vás mlátia jedného trpaslíka, v krčme chcú zabiť dvoch elfov a keď vyjdete z krčmy, bude sa schyľovať k boju medzi pár ľuďmi a trpasličími obchodníkmi. Konfliktu v krčme sa nevyhnete, lebo je do nej zapojený Marigold, zvyšné dve môžete ignorovať. Všetky tri sa dajú vyriešiť bojom, kde musíte zabiť ľudí, alebo ich môžete presvedčiť, či donútiť znamením Axia a urovnať to bez boja.
V krčme vyriešte konflikt, zistite od Marigolda viac o situáciu a spýtajte sa na Triss. Vraj šla za Shealou, takže vezmete Marigolda a pôjdete za ňou.

Vyjdite na poschodie krčmy a choďte do Shealinej izby. Vidíte v nej stopy zápasu, tak prezrite zabitého osobného strážcu, rozhádzané knihy pri posteli a napokon dieru v stene. Tou niekto zrejme špehoval, takže choďte do vedľajšej izby. Tam je na posteli zabitá elfská prostitútka Derae a pri nej smúti bordelmama Garvena. Spýtajte sa jej a povie vám, čo videla. Opíše vám, ako sa Triss stretla pomocou megaskopu s Filippou Eilhart (ako Triss sa s ňou môžete pozhovárať a položiť pár otázok z možných ponúkaných a trochu dokresliť príbeh) a potom len počuli zvuky boja a keď sa opäť pozrela, videla odchádzať raneného Cedrika.

= Záver je rovnaký za obe strany. Posledná stopa je Cedrik, tak sa ho vydajte hľadať. Na námestí hľadajte stopy krvi. Tie uvidíte, ak vypijete elixír Mačka, alebo ak použijete svoj medailón. S medailónom sa síce hľadajú ťažšie, ale stačí vám vedieť, že treba zájsť k vodopádu za lesom. Na okraji jazierka je ranený Cedrik. Povie vám, že Letho donútil Triss, aby ho teleportovala do Aedrinu.

Keď zomrie, dorazia k vám Zoltan a Marigold. Povedia vám, že Scoia´tael aj Vernon niečo plánujú. Teraz sa musíte rozhodnúť, komu pomôžete. Zo Cedrikovho tela si môžete vziať elfské brnenie.

Toto je hlavné a definitívne rozhodnutie v hre, či sa pridáte na stranu tajných jednotiek Vernona Rochea, alebo na stranu vrahov Iorwetha. Toto rozhodnutie sa s vami potiahne až do konca hry.


Spojenie s Vernonom


11. Na rázcestí: Vernon Roche

Vráťte sa do mesta a choďte do budovy špeciálnych jednotiek a tam oslovte Vernona. Zistil, že Loredo sa dohodol s Kaedwenom, že za úplatok a pozíciu v prípade vojenského stretnutia podporí kaedwenské vojská. Než odídete, chce Vernon zajať špeha a zabiť Loreda, aby tomu všetkému zabránil.


12. Nech zradca zhynie

Keď Vernonovi poviete, že ste pripravený vyraziť na Loreda, tak zvolá svojich ľudí a prednesie plán akcie. Arnolta Malligera chce zajať. Bernard Loredo je už rovno odsúdený na smrť. Ves sa tam votrie v prestrojení a vy sa s ňou máte v noci spojiť.

Prvá možnosť vstupu, ktorú navrhuje aj hra, je cez hradbu. V noci zájdite pod hradbu jeho domu vo štvrti neľudí a vojak vám tam pristaví rebrík, ktorým vylezte hore a zoskočte do záhrady za jeho domom. Poniže vás chodí civil s fakľou a hľadá prostitútku. Počkajte si na plošine, kým prejdete okolo, zoskočte a môžete ho omráčiť. Prejdite k múriku, za ktorým močí vojak. Keď vojak s fakľou obďaleč pôjde od vás, omráčte čúrajúceho vojaka pokračujte doprava. Tam buď prebehnite k skladu, alebo si počkajte pri múriku za drevom, kým prejde druhý vojak s fakľou a potom preskočte múr pri skladovacom priestore, v ktorom už čaká vaša spojka Helena.

Druhá možnosť je dostať sa úplne nebadane priamo k vstupu. Choďte do jaskyne pri prístave (viď vedľajšia úloha „Malena“), ktorá je kúsok povyše lodí. Vnútri sú nekkeri, takže ak chcete tadiaľ, musíte sa prebojovať. Na konci jaskyne je rebrík, ktorým vylezte hore a vleziete priamo do skladovacieho priestoru za domom, kde čaká štetka Helena, s ktorou sa máte skontaktovať. Za objavenie tejto cesty získavate 400 skúseností naviac.

Ak chcete, môžete proste bojovať so všetkými vojakmi. Prekvapivo to nikoho v dome na vašu prítomnosť neupozorní. V tom prípade môžete vojsť potom zadným, alebo predným vchodom. No ak postupujete správne a potichu, tak v skladovacom priestore po stretnutí so štetkou vylezte k oknu a ním dnu.

Vnútri je dole pod schodmi jeden strážca, ľahko ho omráčite, keď bude chrbtom. Od Heleny viete, že veža je zamknutá a že kľúč od nej má aj Loredova matka. Takže vojdite do dverí tu dole, za nimi Marietta Loredová práve dávkuje fisstech, keď vás zbadá. V scénke vás napadne, takže ju zabite a z jej tela si vezmite kľúč.

Vyjdite hore schodmi a odomknite si dvere. Tu sú traja strážci. Jeden vychádza občas z miestnosti, môžete ho omráčiť. Tých dvoch vnútri si zatiaľ nemusíte všímať. Vnútri je akurát pri dverách truhlička, v ktorej je Bernardov List.
Vyjdite vyššie a vojdite do miestnosti so spiacimi vojakmi. Ak nechcete bojovať, obíďte si posteľ vzadu, lebo cestou popri stole zhodíte fľaše, čo ich prebudí. V truhliciach je nejaká korisť a v zadnej miestnosti je v truhlici kľúč od hornej veže.
Vráťte sa na chodbu a choďte hore do veže, kde nájdete zajatú Ves. Tu vás napadne sám Loredo. Zabite ho a vezmite si po boji od neho veci, má nejaké vylepšenia a aj Shiadhalovu zbroj.

Potom osloboďte Ves a vojdite s ňou do susednej miestnosti, kde je elfka Moril. To je elfka, o ktorej hovoril Cedrik, keď ste ho prvýkrát stretli, vraj sa stratila a nik ju nevidel. Loredo ju znásilnil, čaká jeho dieťa a tak ju zavrel vo veži. Ves ju podoprie a zostupujte spolu dole schodmi, no cestou Moril praskne voda, takže ju odvedie naspäť hore.
Kým sa postará o pôrod, máte doviesť pomoc. Prebojujte sa teda naspäť dole cez vojakov, ktorých ste predtým míňali. Stiahnite sa pri boji radšej do miestnosti, aby ste mali aspoň trochu priestoru, lebo boj na schodoch je dosť náročný. Po boji vybehnite na nádvorie, kde bojujú Vernonovi muži so strážami Loreda a pomôžte im ich poraziť.

Po boji sa stretnete s Vernonom. Objaví sa Ves s chlapcom, ktorého porodila Moril. Vrátite sa za ňou, no Moril sa zabila. Postarať sa o dieťa vojaci nemajú ako, no navrhnete, aby ho odniesli Seherimovi, čo bol Morilin milenec než zmizla a ktorý je na začiatku hľadal. Potom odplávate preč.


Spojenie s Iorwethom


11. Na rázcestí: Scoia´tael

Ak ste predtým pomohli Vernonovi, Iorweth je zatknutý. Choďte k elfskej soche, kde ste boli po Pamätnú ružu. Tam oslovte Zoltana, ktorý zavolá Scoia´tael a tí vám povedia o svojom pláne zachrániť väzňov z lode. Ak ste pomohli Iorwethovi, je tu priamo on a povie vám viac o pláne a ceste do horného Aedirnu, kde je Saskia, ktorú by rád videl ako novú kráľovnú neľudí.


12. Plávajúca väznica

Choďte v lese na miesto stretnutia, kde sa dohodnete na pláne útoku z dvoch strán. Ak ste pomohli predtým Vernonovi, Iorweth je zajatý na lodi a toto je jediná možnosť taktiky. Ak ste pomohli Iorwethovi, je tu s vami a môžete zvoliť tento prístup, alebo lesť.

- V prípade priameho útoku máte vy so skupinou elfov zaútočiť od prístavu. Choďte k bráne vedúcej do štvrte neľudí a odtiaľ doľava popri hradbe, aby ste si obišli mesto a dostali sa tak na breh. Cestou narazíte na dve skupiny mestských stráží, takže ich pozabíjajte.
Keď dorazíte na kopec nad brehom, druhá skupina už zaútočila na stráže v prístave, takže po scénke len pozoskakujte po skalách dolu a bežte im na pomoc. Pobite všetky stráže a prebojujte sa mólom až na loď, kde zabite ďalšie stráže. Obsadili ste loď. Ak bol Iorweth zajatcom, tak ho osloboďte a sledujte Loredov posledný pokus o pomstu.

- Ak ste sa s Iorwethom dohodli na ľsti, aká vám vyšla u Letha. Spútaného Iorwetha doveďte k bráne a poviete, že ho vediete ako väzňa na loď. Prejdite s ním ulicou k prístavu. Tam vás zastaví strážca, ktorý si chce elfa trochu podať. Ak mu to nechcete dovoliť, musíte ho presvedčiť, aby vás nechal ísť ďalej.
Potom už len odveďte Iorwetha na loď. Takto sa vyhnete boju so strážami na brehu. Na lodi spoločne s Iorwethom pobite všetkých strážcov.

= Loredo podpáli vežu s elfkami a hoci ich chce Iorweth opustiť, vy vyskočíte na breh. Opäť sa rozhodnite, lebo nemôžete spraviť obe veci naraz.

- Utekajte k veži a ignorujte vojakov aj Loreda. Pred vstupom do veže musíte odstrániť pár útočníkov, ale nezdržujte sa veľmi, vojdite dnu, vylezte rebríkom hore a zachráňte elfky. Rozviažte ich, než sa oheň dostane k vám a vyskočte do rieky, kde vás Iorweth vyloví na loď. Na jednu zo zachránených neskôr budete môcť naraziť a tá sa vám odmení. Na Vernonovej strane by ste zistili, že Loredo je zradca a chce zapredať Flotsam. Na Iorwethovej to neviete, ale keďže ste Loreda nechali žiť, zistíte na konci, že zapredal Flotsam Kaedwenu.

- Ak necháte elfky zomrieť (pretože okrem Marigolda, ktorému sa to nepodarí, sa im nik nepokúsi pomôcť), tak bežte k mestu, prebite sa cez stráže a vojdite na námestie. Tam zabite najprv štyroch silných vojakov so sekerami, potom ešte jedného aj so štítom a napokon zabite samotného Loreda, aby ste sa pomstili. Potom sa vráťte do prístavu, prebehnite po móle k malému člnu a tým sa preveziete na loď.


Vedľajšie úlohy

Môžete ich plniť kedykoľvek počas kapitoly. Vhodné je začať po úlohe „Nemravný návrh“ a dokončiť ich pred úlohou „Vrahovia kráľov (2/2). Od začiatku môžete splniť všetky vedľajšie úlohy, len pre splnenie úlohy „Srdce Melitele“ získate prostriedky až pri úlohe „Vrahovia kráľov (2/2)“.
Ak sa presuniete do druhej polovice úlohy „Vrahovia kráľov (2/2), nebudete mať už možnosť dokončiť vedľajšie úlohy (okrem úlohy „Tajomná Rieka“, ktorú môžete ukončiť v meste, ako aj pri úlohe „Nech zradca zhynie“, ak sa pridáte k Vernonovi).


1. Meč na príšery

Váš strieborný meč zostal zabodnutý v drakovi, s ktorým ste sa stretli v prológu a teraz nemáte žiadny na príšery, keďže na ne potrebujete strieborný meč, kým obyčajné sú na ľudí. V truhlici hneď pri lodi, z ktorej ste vystúpili, je Nákres: Zaklínačský Strieborný Meč.

V meste je kováč Bertold Candeleria. Môžete u neho za 300 zlatých kúpiť Postriebrený meč (8-16).

Môžete si tiež vyrobiť Zaklínačský Strieborný Meč (10-17) podľa nákresu z truhlice pri lodi. Na to potrebujete 1x Diamantový Prach, 1x Kus dreva, 1x železnú rudu, 2x striebornú rudu. Ak ste zbierali všetky veci v prológu, mali by ste mať všetky suroviny, okrem striebornej rudy, ktorú môžete kúpiť od Bertolda. Železnú aj striebornú rudu môžete nájsť v jaskyni pri úlohe „Malena“.

Môžete si vyrobiť aj Pevný Zaklínačský Meč (12-18), ku ktorému plány môžete nájsť v truhlici za Loredovým domom pri úlohe „Nemravný návrh“. Na ten potrebujete 1x Diamantový Prach, 1x Kus dreva, 2x železnú rudu a 2x striebornú rudu.

Ďalší meč si môžete vyrobiť po úlohe „Zmluva na Endriagy“, kde dostanete nákres na Prvotriedny Zaklínačský Meč (18-24), no na boj s endriagami sa vám hodí mať už nejaký strieborný meč. Na ten potrebujete 4x železnú rudu, 4x striebornú rudu, 1x kus dreva, 1x diamantový prach.

Keď získate akýkoľvek strieborný meč, úloha je splnená.


2. Pokerová tvár: Flotsam

Môžete si opäť zahrať pokerové kocky. Mohli ste si ich zahrať už v tábore kráľa Foltesta, ale tu už je to menší turnaj. V krčme choďte do spodnej miestnosti a tam hrajú pri stole traja muži. Najprv vyhrajte nad Kazíkom a Bendekom. Potom bude s vami ochotný hrať aj Zindrab.
Keď ho porazíte, tak vám odporučí ako protihráča Einara Gauselma. Ten má obchod s knihami v remeselníckej štvrti, oproti kováčom. Porazte ho a povie vám, že najlepší v kockách je tu Zegot. Toho nájdete v dedine pod mestom.

Keď vyhráte nad Zegotom, môžete si vziať za výhru peniaze (okolo 180 zlatých), alebo návod na jednu z troch pascí (výbušná, oceľová a mraziaca pasca). Tým je úloha splnená.
Od Zegotu ale môžete získať aj hlavu trolky, ktorú má na stene a tá súvisí s úlohami „Problém s Trolom“ a s úlohou „Srdce Melitele“. Ak ste už nad Zegotom vyhrali a vzali si odmenu (zlatky, alebo pascu), nebudete môcť hlavu trolky získať. Preto radšej, keď porazíte Einara, počkajte na úlohu s trolom a keď sa dozviete o hlave trolky, potom porazte Zegotu a po víťazstve sa zas spýtajte na pasce a v ponuke troch pascí bude aj hlava trolky.


3. Preborník v páke

V krčme vyzvite kamoša Zotlana Chivaya na pretláčanie sa. Porazte ho a potom môžete vyzvať súperov pri neďalekom stole. Porazte ich v poradí Svalovec Jánoš, Chuďas Jožka a Tlsťoch Mack. Keď ich porazíte, Mack vám povie, že v dedine pri meste žije Bartoš Škuta a toho ešte nik neporazil.
Toho nájdete v dedine, vyzvite ho na páku a keď ste porazili už všetkých pred ním, tak súhlasí. Zájdite s ním na breh ku krabici, na ktorej sa budete pretláčať. U neho môžete vsadiť od 50 po 100 zlatých. Porazte ho a ste majster Flotsamu. Nakoniec len dodá, že jeho kedysi porazil Adam Pangratt, no s tým v tejto kapitole už nič nespravíte a úloha je hotová.


4. Muž proti mužovi: Flotsam

V krčme, v spodnej miestnosti, si môžete vyskúšať pästné súboje. Oslovte Sheridana, ktorý ich organizuje, vsaďte si a bojujte. Porazte súperov, ktorými budú Odolan, Joska Ranár zvaný Pošuk a Malý Dodo. Keď porazíte všetkých troch, ste majstrom krčmového turnaja a úloha je splnená. Po porazení Pošuka sa vám prihovorí Kráľ Ziggy, ktorý má pre vás návrh na ďalšie súboje „Klub Bitkárov“.


5. Klub bitkárov

Keď ste pri úlohe „Muž proti mužovi: Flotsam“ porazili prvých dvoch súperov, prihovoril sa vám Kráľ Ziggy s tým, že má pre vás zaujímavú ponuku. Každý večer vás bude čakať pred krčmou, tak keď budete chcieť, len ho oslovte a vyrazíte spolu k domu Loreda, ktorý organizuje tieto nelegálne bojové turnaje. Pri vstupe musíte nechať svoje zbrane, nezabudnite si ich pri odchode vziať. Vnútri len nasledujte Ziggyho do podzemia.
Tu vás čaká pár zápasov po sebe bez prerušenia, teda prerušiť ich môžete len tým, že už odmietnete ďalej bojovať, čím úlohu nesplníte. Suchár, Jednoraňák Mitko, Fešák a Zdeněk sú vaši súperi, ktorých musíte poraziť. Pred bojom s posledným za vami príde Loredo a prikáže vám boj prehrať, pretože všetci si chcú staviť na vás, tak on staví proti vám a rozdelí sa s vami o výhru.

Rozhodnite sa, ako chcete. Ak zápas prehráte, dostanete 250 zlatých, 60 skúseností a úloha bude nesplnená. Tiež to naštve Marigolda, ktorý si na vás vsadil.
Ak na Loreda kašlete a zápas vyhráte, tak tým splníte aj úlohu. Dostanete 200 zlatých a 100 skúseností. Vezmite si z krabice pri bráne zbrane a môžete odísť. Pri vstupe na námestie z remeselníckej štvrte vás čakajú dvaja chlapi, ktorí vás napadnú s pozdravom od Loreda, ktorý sa vám tak chce pomstiť. Sú len dvaja, tak ich proste zabite.


6. Opica

Po hlavnej úlohe „Nemravný návrh“ zájdite do budovy naľavo od krčmy, tam má centrálu Vernon Roche a jeho muži. Oslovte tam Ves. Tá navrhne súťaž vo vrhaní nožmi. Súhlaste a musíte trafiť tri ciele. Sú to veslo, mapa a údená šunka visiaca zo stropu. Ciele budú v rôznom poradí a vždy hádžete raz vy, raz Ves. Nič sa nedeje, ak prehráte, ale ak vyhráte, získate vlastnosť „Vrhač“ (+5 zranenia vrhacími nožmi) a Nákres: Vyvážená dýka.
Potom vtrhne dnu pár miestnych a sťažujú sa na Vernonových mužov, pretože im znesvätili ich posvätnú sochu. Vernon ich začne urážať a vrazí im. Zastarajte sa do toho a presvedčte Vernona, aby ich nechal. Ak ho presvedčíte, odíde, ak nie, tak s ním musíte bojovať v pästnom súboji.
Potom si s vami jeho muži a Ves pripijú. Ako budete piť, navrhnú súťaž v pretláčaní. Porazte Trinásťtoráka a Fenna. Ak ich oboch porazíte, vyhráte Meč z Kreydenu.

Potom budete ďalej piť a preberáte sa bez šiat a zbraní na brehu prístavu. Muž pri vás podotkne, že to bola v noci riadna chlastačka. Povie vám, čo sa stalo, ale chce za to peniaze. Môžete mu dať okolo 30 zlatých, alebo ho zastrašiť. Odporučí vás za bordelmamou Garvenou. Tá je v bordeli v dolnej časti krčmy. Zaplaťte jej okolo 30 zlatých a povie vám, čo ste v noci vystrájali, napriek tomu, že sa vás Ves snažila zastaviť.
Vráťte sa teda do budovy Vernonovych vojakov a pohovorte si s Ves. Keď preberiete nočné vyvádzanie, dá vám kľúč od truhlicň, z ktorej si vezmite svoje veci. Bude v nej aj Meč z Kreydenu (8-16), ak ste ho vyhrali pri pretláčaní.

Na krku máte tetovanie nahej ženy s mečom, ktoré ste si nechali počas opileckej noci vytetovať. Ak sa ho chcete zbaviť, pohovorte si o tom s Triss. Ak jej prinesiete Zelenú pleseň, Okvetné plátky Bielej Myrty a listy Vlčieho Aloe, tak vám to tetovanie odstráni. Ak si ho teda nechcete nechať. Prísady môžete kúpiť u Anežky v dedine pri meste.


7. Problém s trolom

Na vývesnej tabuli pred krčmou je kontrakt na zabitie trola. Vyjdite z mesta, prejdite popri dedine a choďte po ceste k rieke, až dorazíte k zborenému mostu. Pri moste ohrozujú dedinčana traja nekkeri. Zabite ich a zachráňte ho. Poďakuje vám a posťažuje sa na trola, pretože predtým sa staral o most a o bezpečie v jeho okolí, za čo vyberal mýtne, no teraz sa most zrútil a trol iba chlasce a o nič sa nestará a most potrebujú, pretože je to jediný most v blízkom okolí pre kupcov, takže vás prosí, aby ste trola nezabíjali.

- Ak chcete, zlezte pod most a trola zabite. Keď mu odoberiete polovicu života, tak vás prosí, aby ste prestali. Pokračujte v boji a zabite ho. Nezabudnite si z jeho tela vziať trolí jazyk. Potom choďte do mesta a od Ludvíka Mersea si vezmite odmenu 50 zlatých.

- Druhá možnosť je trolovi pomôcť. Choďte najprv do dediny za starostom Chorabom. Trol, starajúci sa o most, ich vyjde lacnejšie než robotníci a stráž, takže nechce, aby ste ho zabíjali, skôr by bol rád, keby ste ho presvedčili, aby prestal piť. Súhlasíte za 200 zlatých.
Choďte naspäť k mostu a zlezte pod most, kde je trol. Chce vodku za prechod a keď žiadnu nemáte, tak vás napadne. Bojujte s ním a keď mu odoberiete dosť života, tak sa vzdáva. Pohovorte si a zistíte, že pije preto, lebo mu zabili ženu a ešte si aj vzali jej hlavu. Dohodnete sa, že ak nájdete vrahov jeho ženy, tak prestane piť.

Najprv treba zistiť, kde pátrať. Sheala de Tancarville býva nad krčmou; od tej zistíte, že hlava sa nehodí na alchymistické praktiky, skôr len ako trofej. To vám v krčme potvrdí aj Zoltan Chivay, že je to u ľudí móda vystavovať si hlavy príšer, aby sa predviedli.
Rozhodli ste sa prehľadať dedinu a zistiť, či niekto nemá trofej. V dedine má dom Zegota a práve v jeho dome nájdete na stene hlavu trolky. Prezrite si ju a spýtajte sa ho na ňu. Povie vám, že mu ju predal Dymitr. Nevie, kde je, ale jeho kumpáni sa zdržiavajú večer v krčme.

Tiež mu môžete navrhnúť, že od neho hlavu trolky kúpite. To odmieta, ale navrhne, že by ste si o ňu mohli zahrať. Je ochotný s vami hrať, len ak ste už porazili prvých štyroch súperov pri úlohe „Pokerová Tvár: Flotsam“. Ak ste však už túto úlohu ukončili, porazili ste Zegotu a vzali si nejakú odmenu, môžete s ním stále hrávať, no hlavu trolky už nezískate. Ak ste s ním ešte nehrali, tak ho porazte a keď sa spýta na odmenu, spýtajte sa na jeho pasce a môžete si vybrať odmenu peniaze, jednu z troch pascí a hlavu trolky.
Z jej hlavy získate prísadu trolí jazyk (pre úlohu „Srdce Melitele“) a bez neho by ste museli zabiť tohto trola. Keď po splnení tejto úlohy odovzdáte trolovi hlavu jeho družky, dostanete za odmenu nákres na Lovecké brnenie.


V noci choďte do krčmy, dole, kde sa konajú zápasy a tam postáva Malý Pája. Zastrašte ho a ak sa to nepodarí, tak ho porazte v pästnom súboji a potom vám povie, kde nájdete Dymitra. Je na cintoríne nad dedinou, tak tam zabehnite.
Len čo prídete na cintorín, uvidíte, ako chcú pochovať niekoho na príkaz Loreda a tiež započujete, že mal Dymitry niečo s Malenou (viď úloha „Malena“). Keď vás zbadajú, tak vás napadnú. Zabite teda Dymitra a troch jeho poskokov.

Potom choďte za trolom a povedzte mu, že ste zabili vrahov jeho ženy a ich telá nájde na cintoríne. Súhlasí, že prestane piť a začne s opravou mosta. Potom choďte za Chorabom po odmenu. Najprv vám chce dať len 100 zlatých, ale môžete ho presvedčiť, alebo zastrašiť, aby vám dal podľa dohody celých 200. Tým je úloha splnená.

Ak ste získali aj hlavu jeho ženy, tak mu ju odovzdajte a on vám za odmenu daruje nákres pre Loveckú zbroj.

Severne od trola je na konci v strome zabodnutý Palaš.

Od Dymitra si môžete vziať Pevný Dlhý Meč, jeho glejt (kde mu dáva právomoc konať aj proti zákonu sám Loredo) a kľúč od skrýše banditov. Tiež môžete prehľadať telo, ktoré chceli zakopať. Bol to agent Talara, veliteľa tajnej služby z Wyzimu (z minulého dielu) a má u seba správu, v ktorej poukazuje na zneužívanie moci Loredom a Mereserom.
S kľúčom od Dymitra môžete tiež odomknúť osamotenú chatku v močiari za riekou. V močiari inak nič konkrétne nie, len trojica banditov a nejaké rastliny. Pri chate sú naukladané pasce a stráži ju asi päť banditov. S kľúčom sa dostanete dovnútra, kde nájdete Nákres: Vylepšenie z kože endriagy a aj Prvotriedny Palaš (15-22).



8. Vôňa Kadidla
8.1. Obchod snov


Poniže vstupu do mesta pri krčme, na dolnom móle v prístave postáva Vencel Pugg. Keď pôjdete okolo, volá na vás, že má pre vás ponuku. Chce, aby ste pre neho získali recept, za ktorý je vám ochotný zaplatiť. Ide o recept na kadidlo, ktoré na námestí predáva Vilmoš Barták.

Po prijatí tejto úlohy stojí pri jeho Vilmošovom obchode Matylda Szabo a niekoľko ďalších žien. Ak ju oslovíte, sťažuje sa, že alchymista predáva návykové látky a chce, aby ste zavreli jeho obchod. Tým získate úlohu „Obchod snov“. Vilmoša môžete zastrašiť, alebo presvedčiť znamením Axia, aby vám povedal pravdu. Tvrdí, že netušil, aké účinky to bude mať na ľudí.
Potom ho môžete presvedčiť, aby neubližoval svojim susedom, alebo ho zastrašiť tým, že to oznámite Loredovi a v oboch prípadoch obchod zatvorí. Od Matyldy dostanete odmenu 20 zlatých, čo nie je nič moc a prídete tak o obchodníka.
Druhá možnosť je súhlasiť s ním v tom, že nik ľudí nenúti jeho výrobky kupovať. Tým je tiež úloha splnená, akurát bez tej drobnej odmeny a Matylda bude na vás naštvaná.
Možnosť presvedčiť ho, aby prestal predávať škodlivé veci, ale ostatné predával naďalej, ktorá sa javí ako najrozumnejšia, tu žiaľ nie je.


Získajte od Vilmoša recept. Ak ste ho donútili zavrieť obchod pri úlohe „Obchod snov“, tak ste od neho tiež získali pravý recept na drogu. Inak mu môžete povedať, o čo máte záujem a on vám navrhne, že vám dá falošný recept, ktorý je podobný tomu pravému, aby on neprišiel o monopol a vy aby ste mohli získať svoju odmenu. Môžete prijať falošný recept, alebo ho zastrašiť a dostať pravý.

Zájdite za Vencelom a dajte mu recept. Odmietne vám dať peniaze s tým, že najprv ho musí overiť a keďže vy ho nechcete nechať odísť bez platenia, dohodnete sa, že pôjdete spolu. Choďte za bránu vedúcu z námestia von z mesta. Tam ho stretnete. Súhlasí, že vás zavedie do svojho úkrytu, no chce, aby ste mali pri tom zaviazané oči.

- Ak ste mu dali pravý recept a súhlasili ste so zaviazaním očí, tak vás cestou prepadnú jeho muži a zavrú v ich jaskyni. Tam overia recept a Vencel súhlasí, že vám dá odmenu a že vás jeho muži opäť odvedú so zaviazanými očami. Ak súhlasíte, tak sa objavíte pred mestom a dostanete 200 zlatých a Recept: Puštík. Do jaskyne sa ale už nebudete môcť vrátiť.
Ak odmietnete pri odchode pásku na oči, tak sa musíte z cely, v ktorej vás držia, prebojovať.
- Ak ste mu dali pravý recept, no nesúhlasili so zaviazaním očí, tak odíde napred a označí vám miesto ich skrýše. Zájdite tam, je to kúsok nad dedinou, vchod do jaskyne je za stromom pri mŕtvole muža. Ak tam zájdete mimo tejto úlohy, tak je vstup zavalený skalou. Vojdite dnu a oslovte Vencela. Overí recept a keď zistí, že je pravý, dostanete odmenu 200 zlatých a Recept: Puštík. Potom môžete odísť, ale tiež ich môžete napadnúť, pozabíjať a vyplieniť ich skrýšu, keďže sú to darebáci.
- Ak ste mu dali falošný recept a súhlasili ste so zaviazaním očí, tak vás cestou prepadnú jeho muži a zavrú v ich jaskyni. Tam overia recept a Vencel zistí, že ste mu dali falošný, preto vás nechá zavretého v cele a musíte sa prebojovať.
- Ak ste mu dali falošný recept a nesúhlasili ste so zaviazaním očí, tak odíde napred a označí vám miesto ich skrýše. Zájdite tam, je to kúsok nad dedinou, vchod do jaskyne je za stromom pri mŕtvole muža. Ak tam zájdete mimo tejto úlohy, tak je vstup zavalený skalou. Vojdite dnu a oslovte Vencela. Zistil, že ste ho chceli podviesť a rovno vás napadnú.

Tieto možnosti splnia úlohu. Najlepšia sa javí dať mu pravý recept, prísť do skrýše sám, vziať odmenu a potom ich pozabíjať, keďže sú to darebáci a vyplieniť to tam.

Ak ste sa nechali zavrieť a odmietli po pravom recepte zaviazané oči (kde ste podotkli jeho spoluprácu s Bleinheimom, čo bol vodca Salamandry, ktorého ste zabili v minulom dieli), alebo ste sa nechali zavrieť a dali ste mu falošný recept, musíte sa dostať von sami. Stačí vyraziť dvere cely znamením Aard a oproti cele je truhlica, v ktorej sú vaše zbrane. Pri nej je aj v stojane Prvotriedny krátky meč.
V truhlici pri Vencelovom stole nájdete tiež Recept: Puštík (pre tých, čo bojujú a nedostali odmenu) a v skrinke by mala byť kniha, inak sú tu len rôzne drobnosti. Odísť z jaskyne môžete pešo von a do dediny, alebo loďkou, ktorou sa prepravíte do prístavu v meste.


9. V pazúroch šialenstva

V meste na vývesnej tabuli pri krčme je oznam od Cedrika s tým, že hľadá dobrodruha. Zájdite za Cedrikom, ktorý sa pohybuje na hranici dediny a lesa. Povie vám, že v lese sú ruiny, v ktorých kedysi stál ústav pre pomätených. Ústav za vojny s Nilfgaardom vyhorel a blázni zhoreli vo svojich celách. Odvtedy tam straší. Dvaja ľudia sa vydali tie ruiny preskúmať a viac sa nevrátili, tak navrhuje, aby ste sa po nich obzreli. Odmenu neponúka, tú predpokladá, že dostanete od zachránených.
Choďte do lesa na sever od brány zo štvrte neľudí. Tam narazíte na Ruperta Brandhubera (ak ste neboli za Cedrikom, tak dostanete túto úlohu rovno od neho). Jeho priateľ Grindey sa stratil v ruinách. Vtedy začujete hluk a štekot psa.
Vyrazte k ruinám. Hneď pred nimi vás napadne skupina nekkerov. Prejdite ruinami k štekotu psa a cestou si dajte pozor na nastražené pasce. Keď tam dorazíte, nekkeri už psa zabili, tak to s nimi skoncujte. Štekot vás doviedol k vstupu do ústavu.

Vojdite do ruín a uvidíte ducha Nilfgarďana. Choďte za ním. Na mnohých miestach horí, tak sa ohňu vyhýbajte, prejdite na koniec chodby a skočte oknom do miestnosti pod vami. Tam si z truhlice vezmite dokumenty (Lekárske Záznamy III, Záznamy zo špitálu). Objavia sa dva prízraky, tak ich zničte a nezabudnite si z nich vziať esenciu smrti (prísada pre výrobu a iné úlohy).

Potom sa uvoľní chodba, tak ňou prejdite, za rohom sa znova objaví duch. Nasledujte ho pomedzi horiace trosky, zbehnite schodmi a skočte do miestnosti pod vami. Tam zabite ďalšie dva prízraky a okrem iných vecí si z truhlice vezmite dokument (Lekárske Záznamy I) a meč Pevný Palaš (15-21).

Po boji sa uvoľní ďalšia chodba. V nej hneď za rohom môžete rozbiť Aardom stenu, za ktorou je pár vecí. Na konci chodby sa zas objaví duch, tak ho nasledujte ďalej. V ďalšej chodbe nájdete Gridleyho, no je úplne roztrasený, takže sa s ním nedá rozumne zhovárať.
Treba pre neho nájsť nejaký utišujúci prostriedok. Na konci chodby, tesne pred plameňmi zahnite doprava a tam v malej miestnosti zabite dva prízraky. Tu je boj s nimi ťažší, lebo je málo miesta na manévrovanie. Po boji si z truhlice vezmite dokumenty (Lekárske Záznamy II, Lekárske Záznamy o pacientovi č.15) a zo stolíka si vezmite liek pre Gridleyho.

Vráťte sa za Gridleym a dajte mu sedatíva. Porozpráva vám, čo sa tu kedysi stalo. S Rupertom slúžili v armáde Aedrie. Obsadili toto miesto, kde ich vľúdne prijali. Od niflgardského vojaka zistili, že tu jeho jednotka ukryla poklad. Mučili ho a napokon z neho dostali polohu pokladu. Keď ju získali, tak oslavovali a začali si doberať bláznov, zabili kňaza, ktorý sa proti tomu postavil a keď blázni uvideli vraždu, prepuklo úplne šialenstvo a vtedy vypukol požiar, ktorý to tu zničil. Prežila len jedna žena, ktorú vzali zo sebou, aby si s ňou užili. V noci podrezala ich veliteľa a ušla. Teraz ju tu chceli znova nájsť.

Po rozhovore uvidíte naposledy ducha zabočiť na konci chodby. Choďte za ním a tam si s vami pohovorí. Chce pomstu na tých, ktorí mu ublížili a ktorí spustošili toto miesto. Chce ich oči a srdcia. V truhlici v miestnosti je posledný dokument (Lekárske Záznamy IV).
Vráťte sa za Gridleym, oslovte ho a automaticky sa vrátite hore za Rupertom.
Teraz sa rozhodnite, čo s nimi spravíte.

- Môžete im povedať, že ste ducha zničili a že im musíte niečo ukázať. Automaticky sa presuniete dolu a odovzdáte ich duchovi, ktorý ich zabije a sníme kliatbu z ruiny. Môžete prezrieť ich telá, kde nájdete len okolo 100 zlatých a Nákres: Pevný Zaklínačský Meč (ktorý môžete nájsť aj pri úlohe „Nemravný návrh“). Keď duch zmizne, preborí sa nad vami podlaha a rebríkom môžete nahor.
- Môžete im povedať pravdu, že duch chce ich smrť. Napadne vás oklamať ho očami a srdciami nekkerov, oni navrhnú prasačie vnútornosti. Z nekkerov získate súčasti z ich tiel, nekkerov je v lese dosť. Ak chcete prasačie, tie môžete kúpiť u mäsiara. Amadeus Miller má dom pri vstupe od prístavu (za domom má rozporcované prasa). Vráťte sa za duchom. V prvej hale sa preborí podlaha, takže môžete priamo dolu a odtiaľ rebríkom zas nahor. Dajte duchovi oči a srdcia a on sníme kliatbu. Potom ale zistí, že ste ho podviedli, tak vás napadne a musíte ho zničiť v boji.

Ak ste ducha zničili, tak sa vráťte hore za Rupertom a Gridleym.
Môžete ich poslať preč a úloha je tým splnená. Nič viac nezískate.
Druhá možnosť je rozhodnúť sa ich potrestať za to, čo spravili a odviesť ich k Loredovi. Stráž nemá veľmi záujem trestať vinníkov, no objaví sa Marietta Loredová, ktorá bola zrejme tou znásilnenou, ktorá im vyfúkla poklad, zabila veliteľa a ušla. Tá prikáže strážam, aby ich vzali dnu. Tým je tiež úloha splnená a získate ďalších 100 skúseností.

Po sňatí kliatby prestalo v ruinách horieť. V hornej časti, v bočnej cele je telo vojaka, u ktorého je Prvotriedny Dlhý Meč.
Prečítajte si potom všetky záznamy, ktoré ste našli v ruinách a pohovorte si o nich s Vernonom Roche po nájdení Pamätnej ruže, prispejú k vašim Vracajúcim sa Spomienkam.



10. Zmluva na Nekkerov

Na vývesnej tabuli pri krčme nájdete oznam so žiadosťou o vyhubenie nekkerov v okolí mesta. Najprv musíte o nekkeroch niečo zistiť, aby ste vedeli, ako lepšie s nimi bojovať. Keď ich zabijete okolo desať, tak o nich zistíte celkom dosť. Druhá možnosť je prečítať si knihu „Nekkeri v hmle“, má ju na predaj aj Einar Gausel. Tiež ste knihu mohli nájsť pri úlohe „Krv jeho krvi“.
Tak, či tak, zistíte, že nekkeri sa presúvajú sieťou podzemných tunelov a ak by ste ich zavalili, tak by to mnoho z nich pochovalo pod zemou a oslabili by ste ich pohyb. Na ich zničenie potrebujete petardu Úľ. Tie predáva Cedrik, no jedna stojí 100 zlatých, tak si radšej za 65 od neho kúpte recept a vyrobte ich sami (rebis a caelum).
Na mape choďte k stromu (stromov je tam habadej, podľa stromov na mape, ktorých je pár), ktorý je medzi dedinou a močariskom (za ktorým je jazierko s vodopádom). Okolo stromu sú dve hniezda. Choďte na juhozápad k druhému stromu a pri mieste, kde sa stretávajú dve cesty, je tretie hniezdo. Štvrté je pri strome na východnej strane močariska, poniže jazierka.
Keď zničíte všetky štyri hniezda, choďte za Ludvíkom Meserem v meste a dostanete odmenu 150 zlatých, čím je úloha splnená.


11. Zmluva na Endriagy

Na vývesnej tabuli pri krčme nájdete oznam so žiadosťou o vyhubenie Endriág v okolí mesta. Najprv musíte o endriagách niečo zistiť, aby ste vedeli, ako lepšie s nimi bojovať. Keď ich zabijete okolo desať, tak o nich zistíte celkom dosť. Druhá možnosť je prečítať si knihu „Tri roky medzi endriagami“, má ju na predaj aj Einar Gausel.
Prečítaním knihy sa naučíte aj nákres Vylepšenie z kože Endriagy.
Tak, či tak, zistíte, že tvoria kokóny a keby ste ich zničili, tak by ste pravdepodobne prilákali kráľovné, ktorých smrť by predstavovala zánik roja.
Kokóny sú na západnej aj na východnej strane močariska, pri stromoch zobrazených na mape. V každej oblasti sú tri. Zničte ich a po zničení sa objaví Endriačia kráľovná. Zabite takto dve kráľovné a problém je vyriešený. Choďte potom za Ludvíkom Meserem v meste a dostanete odmenu 200 zlatých a Nákres: Prvotriedny Zaklínačský Meč.


12. Malena

V zadnej časti dediny skupina vojakov obkľúčila elfku a tvrdia, že je špiónkou Scoia´tael. Dvoch vojakov videli naposledy v jej spoločnosti a potom zmizli. Ona tvrdí, že sa s nimi len zhovárala, než šli do jaskyne. Povedzte, že to preveríte, keďže oni sa do jaskyne boja. Súhlasia a vyrazia aj s Malenou pred jaskyňu. Tá je neďaleko prístavu. Choďte tam a vojdite do jaskyne.
Pri vstupe si na zemi všimnite stopy krvi. Pozoskakujte hlbšie do jaskyne, prebojujte sa cez skupinu nekkerov. Je ich pomerne dosť, preto nie je vhodné brať si túto úlohu medzi prvými, než sa oťukáte. Vo vreciach popri stenách môžete nájsť dosť železnej rudy a aj nejakú striebornú. Tu pri prvých nekkeroch je aj telo. Po boji vylezte naľavo hore na plošinu a po nej prejdite na koniec cez pár ďalších nekkerov. Na konci nájdete mŕtve telá dvoch vojakov. Prezrite ich a zistíte, že ich zabili šípy Socia´tael.
Vráťte sa naspäť von z jaskyne a vojaci chcú hneď vedieť, čo sa stalo.

- Môžete povedať pravdu, že ich zabili elfovia. Malena tvrdí, že s tým nemá nič spoločné a aby to dokázala, chce vám niečo ukázať, čo musíte vidieť na vlastné oči. Ak jej neveríte, úloha rovno končí, dostanete od vojakov 100 zlatých a odvedú ju. Ak sa chcete vidieť, čo vám chce ukázať, tak ju nasledujte ju aj s vojakmi a prepadne vás skupina elfov. Pobite ich, oslovte vojakov a dostanete 100 zlatých ako odmenu za pomoc; odvedú Malenu a úloha je splnená.

- Môžete povedať, že vojakov zabili príšery v jaskyni. Stráže vám uveria, odídu a Malenu nechajú tak. Tá vám poďakuje a navrhne poďakovanie v lese pri vodopáde. Zájdite teda k vodopádu na juhu lesa. Tam nájdete Malenu, no keď ju oslovíte, nastražila na vás pascu, pretože toho viete príliš a napadne vás päť elfov.
Pobite ich, no počas boja Malena zatiaľ ušla a treba ju nájsť. Je pri ruinách starého blázinca (kde ste plnili úlohu „V pazúroch šialenstva“). Od vodopádu vám stačí ísť na západ a stále sa držať ľavej skalnej steny a čoskoro sa tam dostanete.
Tam sa rozhodnite, čo s ňou. Môžete ju zabiť, čo si rozhodne zaslúži. Môžete ju pustiť. Môžete ju odviesť k Loredovi, aby ju zatkli, vypočuli, mučili a zabili. Každá z týchto troch možností úlohu ukončí a prinesie 125 skúseností.


13. Srdce Melitele

Túto úlohu môžete prijať jedine, ak ste v prológu získali amulet od nováčika v rovnomennej úlohe „Srdce Melitele“. V dedine pri meste žije Anežka. Miestna bylinkárka, no ako neskôr zistíte, je to Kňažka Vejopata. Spýtajte sa jej na váš amulet a povie, že ho od vás kúpi ako starožitnosť a môžete zaň dostať 200 zlatých. Ak jej ho predáte, úloha je splnená.

Radšej sa jej spýtajte, prečo má pre ňu takú cenu a potom ju presvedčte, aby vám o ňom povedala viac. Verí, že ten amulet je Srdce Melitele, mocný artefakt, ktorý však bol prekliaty. Pozná ale rituál, ktorý by z neho kliatbu sňal, no na rituál potrebujete špeciálne ingrediencie.

Esencia smrti: Tú získate zo zabitých prízrakov, na ktorých tu narazíte pri úlohe „V pazúroch šialenstva“.
Zárodok Endriagy: Získate ich najmä z kokónov, ktoré budete ničiť pri úlohe „Zmluva na Endriagy“.
Oči krabopavúka: Tie získate zo zabitého krabopavúka, na ktorého narazíte pri úlohe „Vrahovia kráľov (2/2)“.
Trolí jazyk: Trolí jazyk získate pri úlohe „Problém s trolom“. Buď získate hlavu mŕtvej trolky od Zegotu, čím automaticky z nej vyrežete jazyk a ak sa vám nepodarí získať jej hlavu, musíte zabiť trola pod mostom. Môžete ho zabiť pri spomínanej úlohe, alebo aj po jej splnení, ak mu pomôžete, hoci je to dosť nečestné.

Keď máte všetky prísady, zaneste ich Anežke a tá vám povie, že sa stretnete o polnoci pri Vejopatovej soche. Tá je neďaleko od dediny, tak si len počkajte do nejakej jedenástej v noci (môžete meditovať) a vyrazte tam. Pri soche oslovte Anežku a tá začne rituál.

Objaví sa trojica prízrakov a vy ju musíte chrániť, než rituál dokončí. Skôr musíte teda chrániť seba, pretože pôjdu po vás, nie po nej, ale snažte sa držať boj ďalej od nej, pretože ak sa presuniete s prízrakmi blízko nej, tak sa vydesí a môže sa zaseknúť a nepokračovať v rituáli. Prízraky sú tri a zakaždým, keď jedného zabijete, objaví sa ďalší, aby boli stále trojicou. Vhodného je jedného ovládnuť cez Axiu, aby ste znížili počet súperov. Bojujte až kým nedokončí rituál a potom prízraky zmiznú. Z tých, čo ste zabili, môžete získať esenciu smrti.
Potom oslovte Anežku a dostanete talizman Srdce Melitele, ktorý zvyšuje o jeden bod regeneráciu života. Úloha je tým splnená.


14. Tajomná Rieka

Keď budete pri úlohe „Kajran“ preskúmavať plytčinu pod mostom, kde je Kajranov brloh, tak tam narazíte aj na zničenú loď. Prezrite si ju a naľavo pri kostre nájdete kľúč kapitána lode Petra Sillia a napravo nájdete truhlicu, ktorú kľúčom otvoríte. Vnútri je Kapitánovo hlásenie a Kapitánov denník. Keď si listiny prezriete, uvidíte, že kapitán ich chcel poslať kancelárovi Oxenfurtskej univerzity cez kráľovskú poštu. Rozhodnete sa pomôcť dokončiť, čo kapitán zamýšľal.

V meste je schránka kráľovskej pošty v dome Ludvíka Mesera. Vhoďte list dnu, to ide ľahko. Tiež si pozrite jej obsah a kvôli tomu oslovte Ludvíka a použite na neho znamenie Axia a dostanete kľúč. Vnútri je len hlásenie odmietajúce obvinenia z predaja fisstechu v meste.

Druhá schránka je v dome Loreda. K nej sa dostanete jedine pri úlohe „Nemravný návrh“, kedy tam musíte ísť v každom prípade. Druhá možnosť je, ak sa na konci kapitoly rozhodnete spojiť s Vernonom, vtedy sa tam vrátite pri úlohe „Nech zhynie zradca“ a jedine pri tejto úlohe tiež môžete nazrieť do jeho schránky a získať tak Loredov list, dokazujúci Loredove spojenie s Detmoldom a Kaedwenom.

V tejto kapitola sa viac nedá spraviť. Len vhoďte list do jednej zo schránok a po skončení kapitoly bude úloha splnená.


Zbrane a brnenia

Oceľové mečeZranenieRunyBonus
Hrdzavý oceľový meč
Bežná zbraň, ktorú nájdete v stojanoch na zbrane v prológu aj vo Flotsame.
6 – 10 0 -
Meč
Patrí medzi doplnkové zbrane, nie medzi oceľové meče. V stojane pri východe z Kobiek hradu La Valette.
9 – 13 0 -
Meč Bastard
Tento meč patrí medzi doplnkové zbrane, nie medzi oceľové meče. Nájdete ho ako náhodnú korisť v stojanoch.
9 – 14 0 -
Krátky meč
Bežná zbraň, používajú ju napríklad stráže, s ktorými budete bojovať na konci kapitoly.
8 – 10 0 -
Pevný krátky meč
Nákres predáva kováč Bertold. Výroba: 14x železná ruda, 2x kus dreva.
12 – 15 0 Zníženie poškodenia pri krytí +4
Prvotriedny krátky meč
Môžete ho nájsť v stojane, v jaskyni darebákov pri úlohe „Vôňa kadidla“.
11 – 14 1 Krvácanie +10-15%
Dlhý meč
Základná výbava, dá sa kúpiť u kováča Bertolda.
8 – 11 0 Zníženie poškodenia pri krytí +3
Krvácanie +7-10%
Dlhý meč
Tento meč patrí medzi doplnkové zbrane, nie medzi oceľové meče. Nájdete ho ako náhodnú korisť v stojanoch.
10 – 13 0 Krvácanie +14-20%
Pevný dlhý meč
Môžete ho získať od Dymitra pri úlohe „Problém s trolom“.
14 – 18 1 Zníženie poškodenia pri krytí +10
Prvotriedny dlhý meč
V ruinách starého blázinca, v hornej miestnosti, po sňatí kliatby pri úlohe „V pazúroch šialenstva“.
14 – 20 2 Zníženie poškodenia pri krytí +10
Regenerácia výdrže pri boji +5%
Palaš
V koryte rieky, severne od mostu, pod ktorým žije trol, na konci je zabodnutý v strome.
11 – 17 0 Krvácanie +15-80%
Jed +5-8%
Pevný Palaš
V ruinách blázinca pri úlohe „V pazúroch šialenstva“ a v jaskyni krabopavúka pri úlohe „Vrahovia kráľov (2/2)“. Nákres predáva kováč Bertold. Výroba: 18x Železná ruda, 4x Kus dreva.
14 – 20 1 Krvácanie +12-50%
Jed +11-50%
Prvotriedny Palaš
V chate banditov na juhovýchodnej strane močiara. Kľúč získate pri „Problém s Trolom“, ak sa rozhodnete trolovi pomôcť.
15 – 22 2 Krvácanie +15-70%
Jed +15-70%
Meč z Modrých Hôr
Bežne ho nájdete u zabitých elfov z jednotiek Scoia´tael.
8 – 10 1 Krvácanie +5-10%
Meč z Kreydenu
Vyhráte ho, ak pri vedľajšej úlohe „Opica“ porazíte Trinásťtoráka a Fenna v pretláčaní.
10 – 13 1 Krvácanie +4-10%
Temerský Meč
Je za rozbiteľnou stenou v podzemí pri úlohe „Do chrámu“ v Prológu. Meč, ako aj nákres, má na predaj kováč Bertold. Výroba: 8x Železná ruda, 4x Kus dreva.
11 – 14 0 Zníženie poškodenia pri krytí +5
Caingornský meč
Nákres predáva kováč Bertold. Výroba: 8x Železná ruda, 1x Kus dreva.
13 – 17 1 -
Meč Zvláštnych Jednotiek
Môžete ho nájsť pri telách mŕtvych po boji pri úlohe „Vrahovia kráľov (2/2)“.
15 – 22 0 Krvácanie +10-20%
Zubaté ostrie
Nákres predáva kováč Bertold. Výroba: 16x Železná ruda, 1x Kus dreva, 15x Zuby Endriagy.
19 – 24 2 Krvácanie +20-25%
Jed +15-20%

Strieborné mečeZranenieRunyBonus
Postriebrený meč
Predáva ho kováč Bertold.
8 – 16 0 Krvácanie +4%
Zaklínačský strieborný meč
Nákres nájdete v truhlici pri lodi, z ktorej vystúpite na breh.
Výroba: 1x Diamantový prach; 1x Kus dreva; 1x Železná ruda; 2x Strieborná ruda.
10 – 17 0 Krvácanie +5%
Pevný zaklínačský strieborný meč
Nákres môžete nájsť v truhlici za Loredovým domom pri úlohe „Nemravný návrh“.
Výroba: 1x Diamantový prach; 1x Kus dreva; 2x Železná ruda; 2x Strieborná ruda.
12 – 18 0 Krvácanie +5-7%
Prvotriedny zaklínačský strieborný meč
Nákres dostanete ako odmenu za splnenie úlohy „Zmluva na Endriagy“.
Výroba: 1x Diamantový prach; 1x Kus dreva; 4x Železná ruda; 4x Strieborná ruda.
18 – 26 1 Krvácanie +10-15%
Nárast adrenalínu pri zásahu +1
Meč z Kaer Morhenu
Poniže krabopavúkovej jaskyne, kam sa dostanete pri úlohe „Vrahovia kráľov (2/2)“.
16 – 25 1 Krvácanie +5-10%

BrneniaZbroj
Astrogarova zbroj
Účinky: Zdravie +30; Zníženie poškodenia mágiou +2%; Odolnosť voči krvácaniu +10-15%; Odolnosť voči jedu +10-15%
Miesta pre vylepšenia: 1
Nájdete ju v skladovacom priestore za Loredovým domom pri úlohe „Nemravný návrh“.
+7
Zbroj z Kajranej Kože
Účinky: Zdravie +30; Zníženie poškodenia mágiou +5%; Odolnosť voči krvácaniu +30%; Odolnosť voči popáleniu +30%
Miesta pre vylepšenia: 3
Nákres dostanete za odmenu pri úlohe: „Kajran: Otázka Ceny“.
Výroba: 14x Pevná látka, 6x Tvrdená koža, 1x Kajrania koža, 8x Dratva
+9
Lovecká Zbroj
Účinky: Zníženie poškodenia mágiou +3%; Odolnosť voči krvácaniu +30%; Odolnosť voči jedu +30%; Odolnosť voči popáleniu +30%.
Miesta pre vylepšenia: 3
Nákres môžete dostať pri úlohe „Problém s Trolom“.
Výroba: 14x Látka, 16x Koža, 6x Dratva
+10
Elfská Zbroj
Účinky: Odolnosť voči krvácaniu +20-30%; Odolnosť voči jedu +20-30%; Maximálna nosnosť +15
Miesta pre vylepšenia: 1
Môžete ju vziať z tela Cedrika pri konci kapitoly v bode vyberania strán.
+8
Shiadhalova Zbroj
Účinky: Odolnosť voči krvácaniu +10-15%; Odolnosť voči jedu +10-15%; Bonus k zraneniam Znameniami +4
Miesta pre vylepšenia: 2
Môžete ju vziať z tela Loreda, keď ho zabijete pri úlohe „Nech zhynie zradca“, ktorú dostanete, len ak ste sa rozhodli pomáhať Vernonovi Rocheovi.
+8



Kapitola 2 (Geralt a Vernon Roche)

- Za západnou bránou z tábora sa dostanete na breh, kde je jaskyňa. Je to systém chodieb, ktoré môžete preskúmať a nájsť v nich rôzne drobnosti a dve brnenia. Kazajka je pri tele mŕtveho vojaka v slepej chodbe. Neďaleko vstupu prejdite kovovými dverami, preskočte trhlinu a dostanete sa k elementálovi, ktorý stráži Zbroj Ban Ardu.
- Východne od Henseltovho tábora, na ceste v kopci, ktorá vedie do údolia s endriagami, povyše skupiny vojakov, stojí čarodej Jadruh a traja žoldnieri. Keď sa k nim priblížite, tak vás napadnú, so to lovci odmien, len nie takí babráci, ako tí vo Flotsame. Tiež majú na vás zatykač.
- V tábore predáva alchymistické potreby majster Myron, Lasota zas zbrane a brnenia a Isidor Kay pasce. Pri bordeli predávaj jedlo Raymond Gessler a Sambor zase knihy.


1. Vojnová predohra: Kaedwen

Nachádzate sa v Hornom Aedirne v Pontarskom údolí ako Henselt, kráľ Kaedwenu, ktorého sprevádzajú čarodejovia Detmold a Sheala de Tancarville. Henselt využiť smrť kráľa Demawenda, ktorého zabil kráľovrah a chce obsadiť Dolnú Marku. Cestu im skrížili Stennis, Demawendov syn a Saskia drakobijkyňa, vodkyňa povstania neľudí. Zájdite k šľachte a začnete rokovať. Je jedno, čo poviete šľachticom, potom budete hovoriť so Stennisom a Saskiou a napokon vás Saskia vyzve na súboj. Môžete prijať a bojovať v dueli len s ňou, alebo odmietnuť a pustia sa do seba obe skupiny.
Keď odoberiete život Saskii, sekne vás a Henselt v zúrivosti zabije kňaza a začne sa objavovať temno.

Vtedy ste opäť Geralt, ktorý prichádza s Vernonom Rocheom k Henseltovmu táboru. Po scénke dorazíte k Henseltovi a ostatným. Stennis odviedol ranenú Saskiu preč a vás napádajú duchovia vojakov. Likvidujte ich, nie sú príliš silní. Potom sa objavia dvaja Draugirovia, čo sú silné, obrnené potvorky. Keď jedného zabijete, môžete pozbierať esenciu smrti z prízrakov, kým Vernon zamestnáva druhého a potom mu ho pomôžte zložiť.
Henseltovi čarodejovia sa konečne vzchopia a vytvoria magickú bariéru, ktorá vás chráni. Držte sa v nej a nevychádzajte, pretože okolo je v temnote mnoho prízrakov. Postupujte s nimi a likvidujte duchov, ktorí preniknú cez bariéru.

Trikrát cestou sa vynoria prízraky, ktoré zamerajú svoju moc na Detmolda, kvôli čomu budete musieť zastaviť a objavia sa aj duchovia, čo prenikli bariérou. Môžete s nimi bojovať, ale hlavne zničte prízraky, čím Detmolda oslobodíte a môžete pokračovať.
Pri prvom zastavení narazíte tiež na telo Stennisa, ktorý útek so Saskiou neprežil. Môžete si z jeho ostatkov vziať Stennisov meč.

Napokon sa dostanete do kráľovho tábora. Kráľ poverí desiatnika Zywika, aby vás previedol táborom a potom sa máte hlásiť u neho. Len nasledujte desiatnika, ktorý vám ukáže zbrojára, jedáleň s vývesnou tabuľou na kontrakty, elfského väzňa a arénu. Napokon vás odvedie k bráne, pri ktorej sa rozlúči. Za bránou len dobehnite do kráľovho stanu.

Pred stanom stojí Shilard Fitz-Oesterlen, veľvyslanec Niflgardu, ktorého ste predtým stretli u Foltesta. Môžete si pohovoriť. Môžete ho tiež presvedčiť (Axia na neho nezaberá), aby vám povedal niečo o svojich cieľoch a zistíte, že cisár sa zaujíma priamo o vás, no Shilard nevie prečo.

Potom si už vnútri pohovorte s kráľom. Chce od vás, aby ste ho zbavili kliatby, ktorá postihla bojisko. Môžete z neho vytiahnuť o kliatbe viac. Povie vám, že pre neho pracovala čarodejka Sabrina Glewissig. Pri jednom bojovom stretnutí sa sama chopila iniciatívy a zoslala na vojsko ohnivé gule. Zabila nepriateľov, ale aj Henseltovych vojakov a on ju dal zato upáliť. Na hranici ho prekliala a teraz zrejme kliatbu spustilo jeho zabitie Krevinovho kňaza.


2. Konšpiračná teória (1/3)

Keď vyjdete z kráľovho stanu, zavolá na vás Detmold. Choďte sa s ním pozhovárať. Je prekvapivo ústretový a pohovoríte si o kliatbe, ktorú máte pre kráľa zrušiť. Povie vám viac o samotnom zoslaní kliatby Sabrinou Glewissig. Uvedomíte si, že pre zrušenie kliatby budete potrebovať symboly smrti, nenávisti, odvahy a viery, ktoré budú napojené na tých, čo zomreli na bojisku. Tiež sa spýtajte na hranaté mince, ktoré spomínal Henselt a dozviete sa o tajnom vojenskom spolku, ktorého členovia sa takou mincou spoznávajú, no Detmold o nich viac nevie.

Získavate úlohy: „Večný boj“, v rámci ktorej máte nájsť jednotlivé artefakty – symboly, ktoré by pomohli zrušiť prekliatu hmlu nad bojiskom. V tejto úlohe budete pokračovať až o dosť neskôr, respektíve budete je napĺňať priebežne, pretože než sa v nej budete môcť pohnúť, musíte najprv nájsť všetky artefakty.
Krvavá kliatba“, v rámci ktorej chcete sňať z Henselta kliatbu a preto potrebujete vedieť čo najviac o tom, ako vznikla. Preto chcete na začiatok preskúmať miesto Sabrininej popravy, aby ste sa dozvedeli viac o tom, ako jej poprava prebehla.
Symbol Odvahy“, v rámci ktorého treba zistiť od vojakov, čo by mohlo predstavovať tento symbol. O tom vám povie Jasnovidec, alebo Zywik, no nechajte si to ako súčasť Konšpiračnej teórie.
A pokračovanie tejto úlohy „Konšpiračná teória“, v rámci ktorej máte vypátrať spiklencov, ktorí môžu mať niečo spoločné s kliatbou. Aby ste sa dozvedeli viac o minciach, musíte splniť úlohu „In Cervisia Veritas“, alebo „Mäsiar z Cindarisu“. Môžete splniť samozrejme obe.


3. In Cervisia Veritas

Úlohu môžete prijať po rozhovore s Detmoldom ohľadne „Konšpiračnej teórie“.
Keď pôjdete od Detmolda, tak poniže brány z horného tábora je opilec. Moce sa a vykrikuje meno Odrin. Spýtajte sa ho na Odrina, je to chlastací parťák z ich opileckej kompánie a stratil sa, takže ho chcú nájsť. V tábore sú ešte dvaja ďalší opilci, tiež sa mocú a vykrikujú na Odrina. Druhý je poniže prvého, neďaleko južnej brány a tretí je pred radom stanov smerom k západnej bráne.

Nevedia, kde je, ale chcú ho nájsť. Vyjdite von západnou bránou, zbehnite dolu na breh a tam nájdete Odrina spitého pod obraz. Zdvihnite ho a odveďte ho k bráne. Pri bráne vás stráž nechce vpustiť s opilcom. Môžete stráž podplatiť, alebo im povedzte, že je to väzeň, ktorého chcete vypočuť. Ak im poviete, že je to dôležitý svedok, tak to naštve Odrina, odmietne s vami ísť do tábora a úloha bude nesplnená.

Keď vojdete za hradbu, tak sa Odrin zase zloží. Zdvihnite ho a ťahajte ho táborom. Zastavte sa pri všetkých troch jeho opileckých kamošoch a tí vás začnú nasledovať. Pri treťom sa zas vám vytrhne, takže ho zas zdvihnete a odtiahnite ho do jedálne, kam vás budú všetci traja jeho priatelia nasledovať.
Pri rozhovore povedzte, že sa Henelta každý bojí a napokon, že chcete vedieť, čo sú zač vaši spoločníci, s ktorými pijete. Nehovorte, že im chcete pomôcť. Vojaci sú na Henselta naštvaní, kedysi sa o nich staral, no teraz spyšnel a kašle na nich. Odrin vám povie o tajnom spolku, do ktorého ho chceli nalákať, no nemal záujem. Povie vám ako ich kontaktovať a dá vám aj hranatú mincu. S ňou máte zaplatiť Vendy Píšťalke v bordeli.


4. Mäsiar z Cindarisu

Úlohu môžete prijať po rozhovore s Detmoldom ohľadne „Konšpiračnej teórie“.
Choďte k jedálni a pred stanom uvidíte, ako sa háda Manfred so svojim synom Svenom. Manfreda nájdete potom vnútri v jedálni, tak si pohovorte. V tábore sa usporadúvajú zápasy a keď sa bojuje s Letandom Avetem, nik sa nehlási, pretože je to surovec zvaný „Mäsiar z Cindarisu“, takže sa žrebuje, žreb padol na Svena a ten nechce odstúpiť kvôli cti a Manfred sa bojí, že v zápase jeho syna Letand zabije. Ponúknite mu pomoc.

Vonku pred jedálňou trénuje Sven, tak ho oslovte a ponúknite mu pomoc. Odmieta, aby ste ho v zápase nahradili, tak navrhnete dvojitý zápas. To prijme, ak s tým bude súhlasiť Letand. Povyše neho je stan, v ktorom je Letand, tak tam skočte a vyzvite Letanda na dvojitý zápas. K Letandovi sa pridá Edwin „Venček“ Leistham a tak súhlasí so zápasom dvaja na dvoch.

Choďte za Svenom, povedzte mu, že ste to dohodli a že ste pripravený. Rovno sa presuniete do arény, kde začína boj. Zabite Letanda aj Edwina. Po zabití Letanda, čo najskôr pomôžte Svenovi, inak ho Edwin môže zabiť.
Po boji vyjdite z arény a Manfred vám za záchranu syna (alebo za to, že ste sa o to aspoň pokúsili, ak Sven zomrie) povie, čo vie o tajnom spolku, ktorý vznikol po rozdelení Aedirnu medzi Kaedwen a Niflgard z dôstojníkov, ktorí túžili po zničení Nilfgardu. Podľa mincí sa spoznávajú. Jednu má aj on a daruje vám ju. S ňou máte zaplatiť Vendy Píšťalke v bordeli.
Po tejto úlohe vás osloví Proximo. Kráľovi sa vraj zápas zapáčil a tak sa rozhodol usporiadať turnaj. Môžete sa do neho zapojiť vo vedľajšej úlohe „Ave Henselt!“.


5. Krvavá kliatba (1/3)
5.1. Stratené ovečky (vedľajšia úloha)


Po rozhovore s Detmoldom ste aktivovali túto úlohu, v rámci ktorej máte sňať z kráľa Henselta kliatbu. Najprv ale potrebujete informácie, tak ste sa rozhodli preskúmať miesto popravy Sabriny Glewissig.

Keď prvýkrát vyjdete z brány na juh pod tábor, tak vás zastaví desiatnik Zywik s tým, že dvaja z jeho vojakov sa niekam zatúlali a poprosí vás, aby ste ich poslali naspäť, ak na nich narazíte. Toto je samostatná vedľajšia úloha „Stratené ovečky“. Môžete ju plniť samostatne, alebo ju nemusíte plniť vôbec. No pri plnení „Krvavej kliatby“ ju môžete splniť zároveň bez problémov.

Choďte na západ popod hradby, na konci do rieky pod stanmi a tam prejdite po brehu úzkym prechodom medzi skalami a dostanete sa k miestu popravy. Tu postávajú dvaja vojaci, ktorých hľadá Zywik. Povedia vám, že sa boja vrátiť kvôli utopencom. V kruhu sú v bezpečí, ale v okolí už nie.
Prezrite si sviečky pred oltárom a potom si môžete voliť možnosti toho, čo chcete preskúmať. Samozrejme si prezrite všetko, podstavec, okolie (môžete vziať list – len prosba o ochranu, hranatú mincu – čo odkazuje na spojenie so spiklencami a môžete preskúmať sviečky), načúvať okoliu (stretávajú sa tu prúdy moci), preskúmať pôdu (ľudské a zvieracie stopy, boli tu nejakí kaedwenskí vojaci) a napokon preskúmajte kolo, ku ktorému bola čarodejka pripútaná. Zamerajte sa na čerstvé stopy a všimnete si vytiahnuté klince, tak si jeden vezmite.

Potom si pohovorte s vojakmi, zistite, prečo sem prišli. Je to tu pútnické miesto a doviedol ich sem nejaký Jasnovidec, ktorý verí v posvätnosť tohto miesta. Spýtajte sa, či videli popravu. Boli tu pred troma rokmi, keď k nej došlo a teraz im vadia tí, čo sem chodia pozerať sa na toto miesto pre zábavu, alebo krádeže relikvií. Vtedy od vás chcú klinec, ktorý ste si vzali. Nemusíte im ho dávať.
Z prehliadky miesta a z rozhovoru ste zistili dve hlavné vodítka. Treba preveriť Sabrininych uctievačov cez spomínaného Jasnovidca a tiež treba preveriť predavača relikvií.

Po rozhovore vás požiadajú, aby ste ich odtiaľto odviedli. Súhlaste a vydajte sa naspäť. Pri vode vás napadne šesť utopencov. Pobite ich a doveďte vojakov ďalej pod prvé stany, kde sa vám poďakujú a už ďalej pôjdu sami. V tábore potom nájdite Zywika a povedzte mu, že ste našli jeho mužov. Dostanete odmenu 110 zlatých a úloha „Stratené ovečky“ je splnená.

Povyše jedálne sa zhovárajú traja vojaci. Jeden si kúpil od obchodníka s relikviami klinec, ktorý by ho mal chrániť pred šípmi. Ak ste si nechali klinec, ktorý ste našli na popravisku, tak ho môžete porovnať s tým vojakovým a povedať mu, že kúpil falošný, váš je hrdzavý, jeho je nový.


6. Cesta za Jasnovidcom

Pri pátraní po „Krvavej kliatbe“ ste sa dopočuli o Jasnovidcovi, ktorý uctieva upálenú Sabrinu Glewissig. Choďte na severovýchod od tábora, je tam v kopci cesta, na ktorej narazíte na skupinu vojakov, ktorých prepadli ohnilci. Pobite potvory a ak niekto z vojakov prežil, tak vám poďakuje. Vydali sa za jasnovidcom, ale rozhodli sa vrátiť, keďže sú tu potvory a dajú vám list a okolo 50 zlatých, aby ste ich doručili jasnovidcovi za sviečky, ktoré si od neho vzali. Ak vojakov potvory zabijú, tak list a mince nájdete v ich pozostatkoch.

Pokračujte cestou na rázcestie a dajte sa doľava. Tam vás napadne asi šesť harpyí a od domčeka, spoza kruhu sviečok na vás volá jasnovidec, aby ste prišli k nemu, tam budete v bezpečí. Môžete ich pozabíjať, alebo utekať za ním.
Potom ho oslovte a dajte mu peniaze od vojakov, na ktorých ste narazili. Odmieta sa s vami zhovárať, pokiaľ nedostane ďalšie peniaze, ktoré sú mu dlžní. Môžete ho podplatiť, no je to veľa peňazí, tak mu radšej povedzte, že sa chce pridať k jeho verným.
Na to musíte podstúpiť rituálnu skúšku. V jeho dome nájdete „Jasnovidcove zápisky II“ a „Jasnovidcove zápisky III“.

Choďte na rázcestie a dajte sa doprava (teda zo súčasného pohľadu doľava, na východ) a prejdite údolím, kde čakajú Endriagy. Pobite ich a prejdite na koniec, kde je krabopavúk. Zabite ho a v mláke za ním je pri kostre meč Arbiter.
Potom choďte k malému oltáru, ktorý je tu povyše mláky. Večer ho aktivujte a vypite jasnovidcov lektvar, ktorý vám dal. Potom budete mať víziu obrovskej sliepky a napokon sa preberiete na skale nad oltárom. Pri vás sú „Jasnovidcove zápisky I“.

Zoskočte dole, vráťte sa za jasnovidcom a povedzte mu popravde, čo ste videli vo vízii. Zistí akurát, že má pokazené byliny, no akceptuje vás a môžete sa ho teraz popýtať, na čo chcete. Spýtajte sa samozrejme na Sabrinu a dozviete sa o Yahonovi, ktorý ju zabil svojou kopijou, aby ju zbavil múk plameňov a že by mal mať tú kópiu obchodník s relikviami v tábore.
Tiež sa ho spýtajte na hmlu duchov v údolí a na relikvie, ktoré by mohli pomôcť. Spomenie si na rytiera Seltkirka z Gulety, Demawendovho šampióna, ktorý statočne bojoval. Jeho zbroj by mohla byť Symbolom Odvahy.


7. Konšpiračná teória (2/3)
8. Symbol Odvahy


Pri úlohách „Mäsiar z Cindarisu“ a „In Cervisia Veritas“ ste získali hranaté mince so znakom šupiny a zistili, ako kontaktovať spiklencov. Vyraziť ste za nimi mohli aj skôr, ale z príbehového hľadiska sa viac o Selkirkovej zbroji, ktorá predstavuje Symbol Odvahy, dozviete od Jasnovidca. Tiež vám o nej povie Zywik, ale ten pridá aj dosť informácií o iných artefaktoch.
Choďte do bordelu pod táborom, oslovte bordelmamu a ukážte jej hranatú mincu. Potom si z dievčat objednajte Vendy Píšťalku. Keď zájde do stanu, tam jej povedzte „Chcem, aby si mi úsmevom otvorila brány do raja.“ a otvorí vám vzadu padacie dvere.

Skočte dole a vojdite do miestnosti, kde je Vinson Traut. Po rozhovore vás čaká boj s ním a piatimi jeho vojakmi. Pobite ich a z Trauta si vezmite kľúč od skrýše, prvotriedny temerský meč, pamflet „Prasa Hanselt“ a Seltkirkovu zbroj, čo je Symbol Odvahy a tým splníte rovnomennú úlohu.

Choďte do tábora, tam teraz nájdete Marigolda a vynadajte mu za pamflet, čo ste našli, keďže v ňom otvorene uráža Hanselta. Potom choďte za Detmoldom a povedzte mu, že ste našli Trauta. Dostanete odmenu 300 zlatých, 50 zlatých za každého zabitého spiklenca.
Úloha „Konšpiračná teória“ zatiaľ čaká, pretože nemáte ďalšie stopy a musíte počkať, ako sa situácia vyvinie.


9. Krvavá kliatba (2/3)

Kliatbu z kráľa chcete sňať zopakovaním udalostí, ktoré sa odohrali pri poprave a už viete, že Yahonova kopija, ktorou Yahon zabil Sabrinu, aby ju ušetril bolesti, sa stala artefaktom, ktorý by pri tom pomohol.
Od Jasnovidca ste sa dozvedeli, že obchodník s relikviami v tábore by mal mať Yahonovu kopiju. Pohovorte si s ním a zistíte, že Jasnovidec je práve Yahon. Po vojne veľa pil a tak sa kopija dostala k predavačovi, no ten ju prehral v kockách a má ju Iorweth. Aby vám to povedal, musíte mu buď zaplatiť, použiť Axiu, alebo ho presvedčiť, či zastrašiť, čo pôjde ľahšie, ak máte klinec z popraviska.
Tiež potrebujete vedieť viac o ostatných symboloch, tak oslovte desiatnika Zywika. Mohli ste sa ho na to spýtať už omnoho skôr, no až teraz s tým budete môcť niečo spraviť. Povie vám o veľkej odvahe Seltkirka, vďaka ktorému sa im nedarilo preraziť Aedirnské línie (Symbol Odvahy) a ako Seltkirka zabil Návštevník Vandergrifta.
Zywika a mnohých ďalších vytiahol z plameňov boja kňaz Crest, ktorý mal magický medailón, ktorý ho chránil pred ohňom. Ten má teraz kráľ Henselt. Symbol Viery.
V boji zanikol oddiel Šedá Koruhva, vtedy naposledy niesol do boja Ekhart Henessy ich prápor. Ich koruhva je teraz v katakombách pod Vergenom. Daruje vám svoju čiapku z bobra, ktorú tam máte uložiť k jeho padlým druhom. Koruhva je Symbol Smrti.
Seltkirka zabil Vandergrift mečom Loa´then, čo znamená nenávisť. Nechal si ho vyrobiť od najlepších kováčov a mágov. Údajne má ten meč Saskia. Symbol Nenávisti.
Tiež dodá, že Seltkirkovu zbroj má Vinson Traut, no tú už by ste mali mať.

Symboly nenávisti a smrti, ako aj Yahonova kopija sú vo Vergene a tam sa dostanete jedine cez prízračnú hmlu. Choďte preto za Detmoldom a pohovorte si. Na Symbol viery môžete zabudnúť, kým nesnímete kliatbu z kráľa, skôr vám nedá amulet, ani nič iné. Tak mu povedzte, že sa po ostatné predmety musíte dostať za hmlu. Detmold z vás urobí posla a dá vám bielu vlajku, aby vás Saskia a jej ľudia prijali. Tiež vám dá Shealin ochranný amulet na cestu hmlou a Ziraelinu zbroj ako pozornosť od kráľa.
Vypýtajte si od neho tiež magický prach. Dostanete váčok magického prachu a prihodí aj knihu „Detmoldov Grimoár“.

Vyjdite z tábora a cestou vás zastaví Zoltan. Necíti sa tu dobre a chce sa pridať k vášmu nepriateľovi, tak si s ním môžete vypiť trochu vodky a ponúknite sa, že ho prevediete cez hmlu. Vydajte sa k hmle a z nevysvetliteľného dôvodu sa nebudete môcť vrátiť, kým nesplníte, čo treba na druhej stane.

Vstúpte do hmly a ocitnete sa v inom prostredí, na bojisku, kde bojujú spolu duchovia vojakov, kadiaľ ste na začiatku kapitoly utekali. Magické svetlo vám bude ukazovať cestu. Aktivujte svoj vlastný medailón, aby ste ho videli a odrážali duchov. Nebojujte s nimi zbytočne, budú sa neustále objavovať a nič ich zabitím nezískate. Môžete proste utekať bojiskom za svetlom a na druhej strane vyjdete z hmly poniže Vergenu.

Tam nasledujte Zoltana a dorazíte k skupine elfov pri vypálených domoch, no ako posla vás nechajú prejsť. Za nimi už len dobehnite k mestu. Pri bráne stoja trpaslíci Skalen Burdon a Yarepn Zigrin, váš starý známy z kníh. Zoltan sa pridá k ich radám a sľúbi vám, že vám Saskiin meč zoženie. Ohľadne Koruhvy vám povedia, že je pochovaná s telami padlých v kryptách. Než sa rozlúčite, vyspovedajte ich na všetky témy.


10. Symbol Nenávisti

Než ste sa rozišli, povedal vám Zoltan, že ak sa mu podarí zohnať Vandergriftov meč od Saskie, tak sa stretnete v starých banských tuneloch. Vráťte sa dole ku skupine elfov a choďte do údolia pod nimi. Na rázcestí sa dajte doľava a vojdite do tunela. Hodí sa elixír Mačka, aby ste videli v tme, lebo tma je tu poriadna.
Môžete preskúmať všetky chodby kvôli nejakej tej koristi, inak choďte z prvého rázcestia doľava, cez dvere a až k ďalšiemu rázcestiu so zamknutými dverami, takže pokračujte otvorenými dverami doľava a tu na rázcestí opäť doľava až k bulvorovi. Zabite ho a od mŕtveho trpaslíka si vezmite kľúč.
Prejdite zadnými dverami za bulvorom a stretnete sa na konci chodby so Zoltanom a Saskiou. Tá chápe potrebu odstránenia prízračnej hmly, takže vám meč proste dá. Po rozhovore obaja odídu. Vy sa môžete vrátiť naspäť von z tunela, ako ste prišli.
S kľúčom od mŕtveho trpaslíka môžete preskúmať zvyšok. Na rázcestí, z ktorého ste šli k bulvorovi, môžete ísť druhými dverami. Na konci chodby je druhý bulvor, pri ktorom nájdete v truhlici Krvavý meč. Vráťte sa na rázcestie, z neho na predošlé rázcestie a za predtým zamknutými dverami nájdete v truhlici Temerské kožené kamaše. V ostatných tuneloch sú len drobnosti, rudy, nekkeri a ohnilci.


11. Kopija Osudu

Jasnovidec vás nasmeroval na Yahonovu Kopiju, ktorú by mal mať obchodník s relikviami a od toho ste zistili, že ju má Iorweth. Keď ste sa stretli v tuneloch so Zoltanom a Saskiou, dozvedeli ste sa, že hrot kopije už nemá Iorweth, pretože ho prehral v kockách so Skalenom Burdonom, trpaslíkom, ktorého ste stretli pri meste. Choďte teda tam a zahrajte si s ním pokerové kocky. Vyhrajte a dostanete kopiju.
Môžete si s ním zahrať ešte dvakrát (teda viackrát, ale len dvakrát vyhrať). Za druhú výhru vám dá Meč Xenthie, princeznej bojovníčky (pri nižšej verzii hry ho pre chybu nedostanete) a pri tretej výhre dostanete Plášť Šedej Koruhvy.


12. Symbol Smrti

Posledné, čo treba spraviť na tejto strane, je nájsť Šedú Koruhvu. Pri meste vybehnite hore schodmi nad Skalenom Burdonom a prejdite dozadu k chodbe. Tou prejdite do údolia, ktorým prejdite k vstupu do katakomb. V údolí sú banditi, harpye a nekkeri. Môžete zvoliť jednu z troch ciest, keď prejdete za jazierko, alebo preskúmať všetky, dovedú vás k vstupu.
V katakombách za prvým mostom rozbite Aardom stenu a a v miestnosti za ňou nájdete meč Osud. Vonku môžete rozbiť aj štvrtú stenu u tela. Za ňou sú zas zápisky učenca, ktorý študoval Divoký Hon.

Katakomby nie sú veľké, len prejdite mostom, zbehnite dolu do miestnosti spojenej s druhou vedúcou k druhému mostu, napadne vás tam pár prízrakov. Po boji tam rozbite Aardom stenu. Za ňou sa objaví duch Ekharta Henessya.

- Môžete s duchom bojovať zabiť ho. Nie je ťažkým súperom. Po boji si vezmite zo sarkofágu Koruhvu, no nezískate ich meč, ako keď ducha prekabátite.

- Môžete duchovi povedať, že ste boli členom Šedej Koruhvy. Aby si overil, či hovoríte pravdu, dá vám niekoľko otázok o boji. Odpovede by ste mali poznať z rozhovoru so Zywikom.
Hovoríš to nesprávne. Redanské vojsko bolo napravo a Temerianské uprostred.
Menno Coehoorn. Vrchný veliteľ nilfgaarďanov.
Coehorn je mŕtvy.
Vandergrift a Seltkirg. Velitelia vojsk boja o Vergen.
Vyviedol ma odtiaľ kňaz. Tak prežil masaker pri Vergene.

Ak odpoviete nesprávne, čaká vás boj. Ak máte „Čiapku z bobra“ od Zywika, môžete sa raz pomýliť. Ak máte aj „Plášť Šedej Koruhvy“, ktorý ste mohli vyhrať v kockách od Skalena Burdona, môžete sa pomýliť dvakrát. Pri pomýlení nejdete ďalej, ale musíte dať správnu odpoveď.
Keď ducha presvedčíte, tak zmizne a vy si môžete vziať zo sarkofágu Koruhvu a od ducha tam pribudol aj meč plukovníka Gondora, Meč Šedej Koruhvy.
Pri odchode môžete nechať čiapku z bobra na sarkofágu.


13. Krvavá kliatba (3/3)

Keď máte Kopiju Osudu, Šedú Koruhvu a Vandergriftov Meč, tak sa vráťte naspäť do Kaedwenského tábora. Sem sa z nevysvetliteľného dôvodu nebudete môcť vrátiť. Rovnako ako predtým, prekonajte hmlu a medailón vám ukáže cestu.
Na druhej strane hneď narazíte na Vernona pri telách vojakov. Napadli ich nilfgaarďania, ktorí čakali na ženu, ktorá vybehla z hmly (ona prešla a vy zas nemôžete, ech). Mala so sebou sošku, ktorá vyzerala ako Triss, takže bežte s Vernonom do tábora nilfgarďanov. Ten je poniže Henseltovho stanu. Keď tam dobehnete, tak len uvidíte, ako sa vzďaľujú na svojej lodi.
Shilard uniesol Triss a už s tým nič nenarobíte. V jeho stane na brehu môžete akurát nájsť na stole jeho list adresovaný cisárovi a v knižnici knihu „Balada o Hone“.

Choďte za kráľom Henseltom a oslovte ho. Rovno sa presuniete na popravisko. Kráľ vás zavedie na vyvýšené miesto, kde stál počas popravy. Znova ho tam oslovte a vysvetlíte mu, že aby ste zlomili kliatbu, musí on sám vyznačiť okolo hranice ochranné, runové znamenie. Vy ho budete z kopca navigovať, keďže tam máte dobrý výhľad.
Predtým ste dostali od Detmolda jeho grimoár. V ňom je kresba s vyznačenými bodmi a podľa nich ho musíte navigovať. Smer, kam má ísť, mu udávajte podľa jednotlivých predmetov na popravisku a on rozsype daným smerom magický prášok.

Misa s kyslým mliekom.
Havrania mršina.
Obhorený strom.
Kozia lebka.
Čierne sviečky.
Stvrdnutý chlieb.
Skupinka húb.

Keď správne vyrobíte s kráľom ochranný symbol, choďte dolu za ním a zapáľte kruh znamením Igni. Začne sa rituál a kým neskončí, likvidujte prízraky, ktoré prenikajú do kruhu. Ničte ich, až kým rituál neskončí, Sabrinina duša dôjde pokoja a kliatba bude zrušená.
Keď rituál skončí, kráľ sa vráti do tábora a vás nechá tu. Len sa vráťte do tábora a vojdite do jeho stanu pre ukončenie tejto úlohy a rozbehnutie ďalšej.
Získavate tiež vlastnosť „Exorcista“ (poškodenie proti spektrám a prízrakom +10).


14. Vrahovia kráľov
15. Symbol Viery


K tejto úlohe ste mohli odhaliť pár informácií naviac. V tábore je ku kolu priviazaný elfský zajatec. Ak ste pomohli vojakom v tábore v nejakých úlohách, tak vám stráž dovolí si s ním pohovoriť a ten vám povie niečo viac o vrahoch.

Keď sa budete zhovárať s kráľom po skončení rituálu z úlohy „Krvavá kliatba“, tak kráľa napadnú dvaja vrahovia. Bojujte s nimi a keď zabijete jedného z nich, boj končí a druhý utečie. Kráľ chce vedieť, čo boli zač, takže máte ísť za Detmoldom a pomôcť mu pri nekromantickom obrade, napriek Shealiným protestom.

Detmold je s telom vraha v ošetrovni oproti jedálni. Pošle vás do vrahových spomienok, no najprv musíte vypiť posilňujúci elixír. Mal by stačiť elixír Kopřivka. Majster Myron ho predáva, ak ho nemáte.
Vyžaduje prísady:
Caelum (Posed Biely, Ametystový prach, Jed Endriagy, Sliny harpye)
Vermilion (Vlčí Mor, Čeľusť Endriagy, Sliny Endriagy, Koža Nekrofága, Perie harpye)
Rebis (Lastovičník, Mozog utopenca, Srdce nekkera, Krv nekrofága, Zuby nekrofága)
Aether (Čemeřica, Oči Harpye, Kameň Živlov)
Sol (Verbena, Listy Vlčieho Aloe)

Vypite elixír a povedzte Detmoldovi, že ste pripravený. Ocitáte sa v spomienkach vraha, v jeho tele. Nesledujte druhého vraha kaňonom a pobite harpye, ktoré vás napadnú. Vojdite do jaskyne a nasledujte ho ďalej. Vyhýbajte sa pasciam na zemi. Ak vás zabijú harpye, alebo pasca, môžete sa vrátiť do spomienky, ale vždy na začiatku jej časti.
Sledujte ho až k Lethovi. Zistíte, že Sheala de Tancarville pracuje s vrahmi a nariadila zabiť Demawenda, Letho odchádza do Loc Muinne a svojich dvoch vrahov posiela na Henselta.
Teraz ste v Kaedwenskom tábore a musíte sa preplížiť až ku kráľovmu stanu. Choďte k dvom vojakom, ktorí sa zhovárajú. Keď dohovoria, sledujte toho, čo kráča pomedzi stany. Môžete ho zabiť, alebo len sledovať. Na konci prejdite popri ohnisku poza stan a vpred.
Pokračujte chodbou a zistíte, že mágovia sa chytajú vymenovať novú radu a má sa toho zúčastniť aj šľachta. Keď prejdete chodbou, objavíte sa pri kráľovom stane. Pobite stráže a napokon vám čelí Geralt. Tam viete, ako to dopadlo, tak sa nechajte zabiť a preberáte sa z vízie.

Povedzte Detmoldovi, čo ste videli, vyrazte do úkrytu vrahov. Choďte popod tábor Modrých Pruhov a za rieku do kaňonu, ako keď ste šli do domu pri úlohe „Sestričky“, len teraz neodbočujte a prejdite na koniec kaňonu k dverám a nimi dovnútra.
Vnútri narazíte na Chrličov (neviem prečo sa gargolovia prekladajú) a dajte si na ceste pozor na pasce, ktorým sa vyhýbali aj vrahovia v spomienke. Za druhým chrličom prejdite do miestnosti s vrahom. Dole je elementál, ktorého zabite. Uhýbajte sa mu a útočte najmä od chrbta. Po jeho zničení si pohovoríte so zomierajúcim Serritom, ktorého dorazila Sheala, aby zahladila stopy. Budete mať ďalšiu spomienku na minulosť. Vezmite si od neho jeho zápisky a meč Vyjednávač.
Vráťte sa do tábora za Detmoldom, povedzte mu čo sa stalo a dostanete od neho Henseltov medailón. Tým splníte zároveň úlohu „Symbol Viery“.


16. Večný boj

Keď máte všetky štyri artefakty, môžete sa konečne podujať na zničenie prízračnej hmly. Máte kňazov amulet ako Symbol Viery, Vandergriftov meč ako Symbol Nenávisti, Prápor Šedej Koruhvy ako Symbol Smrti a Seltkirkovu zbroj ako Symbol Odvahy.
Pohovorte si s Detmoldom o tom, že ste pripravený pokúsiť sa zničiť hmlu a vyrazte von z tábora a vojdite do hmly.

Tu udalosti naberú vlastný spád. Najprv vás posadne duch Aedirnského vojaka. Máte získať prápor Šedej Koruhvy. Bežte k duchom pár Kaedwenských vojakov a pobite ich. Pamätajte, že ako duch nemôžete uskakovať, ani používať znamenia, takže až do záveru tejto úlohy vám zostáva len bežný beh, vykrývanie a sekanie.

Keď ich pobijete, posadne vás zas duch Kaedwenského vojaka. Máte dobehnúť dať vašim správu, že nepriateľ dostal Koruhvu. Cesta je priama, ale pália po vás šípy, takže sa kryte za drevené bariéry. Pália v pravidelných intervaloch, takže si to len načasujte a presúvajte sa od jednej bariéry k druhej, až sa dostanete ku generálovi Vandergriftovi.

Potom si oddýchnete, keď uvidíte Sabrinu Glewissig, ako sa spojí s Philippou, Shealou a ďalšími čarodejkami. Keďže to vyzerá, že Henseltovo vojsko zvíťazí, čo by narušilo politickú rovnováh a čo čarodejky nechcú, tak jej schvália zoslanie ohnivého kúzla na bojisko. Práve toho, za ktoré bola upálená.

Teraz vás posadne duch veliteľa Aedirnského vojska, Seltkirka z Gulety. Prebojujte sa cez niekoľko nepriateľských vojakov až k Návštevníkovi Vandergriftovi, veliteľovi Kaedwenského vojska. Tam ducha presvedčíte, aby v záujme duchov vojakov odišiel.

Odíde a ste opäť sami sebou, takže zaklínač so znameniami a vlastnými zbraňami. Musíte poraziť Vandergrifta, z ktorého je teraz Draug. Najprv teda porazte draugira, jeho vlajkonosiča a potom Drauga. Môžete povolať ohnivé gule, no viete to vystriehnuť a uhýbajte sa im. Rovnako uskakujte aj jeho rozbehom na vás a keď sa zastaví, sekajte ho. Získate z neho automaticky Trofej z Drauga, Časť Draugovej zbroje a Esenciu Drauga.

Keď ho zabijete, posadne vás napokon duch kňaza, ktorý vyviedol vojakov z ohňa. Tu len bežte dole uhýbajúc sa ohnivej paľbe, zbehnite z kopca a dobehnite ku kráľovi, ktorý za ten ohnivý masaker odsúdi Sabrinu na smrť.
Tým je úloha splnená a vám sa vracajú ďalšie spomienky na vašu minulosť.


17. Konšpiračná teória (3/3)

Zrušili ste kliatbu a prízračná hmla je preč. Preberáte sa v bordeli, kde vás víta Marigold. Povie vám, čo sa stalo za posledné tri dni, čo ste ležali v bezvedomí. Henselt zúri, keď sa dozvedel o spiknutí a Detmold tvrdo pátra po spiklencoch. Keď sa Henselt uzmieril so šľachtou, ktorá si robila nároky na dobyté územie, vyrazil zaútočiť na Vergen. Po rozhovore pošlete Marigolda preč, aby Detmold nevypátral, že je autorom urážlivého pamfletu o kráľovi.

Než odišiel, povedal vám, že veliteľ spiklencov bude dnes v dome na útese. Je to dom z úlohy „Sestričky“, tak tam zájdite. Bordel je prázdny a do tábora sa vrátiť nedá, takže je to jediný vhodný cieľ. Vnútri odhalíte spiklencov a to, že hlavným organizátorom je Vernon Roche. Keď vpadnete na ich jednanie, spiklenci sa rozídu. Keď Vernon zistí, že Detmold zajal mimo nevinných aj pravých členov spiknutia povie, že musíte vyraziť naspäť.

Bežte do tábora Modrých Pruhov. Ten je prázdny až na štyroch Henseltových vojakov, ktorých zabite. Po boji sa objaví štetka, ktorá vám povie, že Vernonových ľudí pozval kráľ na hostinu, tak bežte do hlavného tábora. Tam po vstupe zabite asi desať vojakov. Po celom tábore vidíte hromady obesencov, Detmoldovi preskočilo v snahe odhaliť spiknutie. Bežte do jedálne a tam nájdete všetkých Vernonových mužov obesených. Žije len Ves, ktorú kráľ Henselt znásilnil.


18. Obliehanie Vergenu

Vernonovu pomstu ste museli odložiť, aby ste sa dostali do Vergenu, kam utiekla Sheala de Tancarville. Keďže ste teraz proti kráľovi, nemôžete hlavnou cestou na bojisko, takže si zvolíte okľuku. Choďte do kaňonu, ktorým ste šli do domčeka nad plážou, ako aj do úkrytu vrahov. Na konci prejdite priesmykom, ktorý bol predtým blokovaný hmlou.
V ňom narazíte na vrak lode a trolku. Môžete ju zabiť, alebo si s ňou len pohovoriť a nechať ju tak. Dozviete sa, že tadiaľto šla Sheala, aj Letho. Vo vraku lode je Lodný Denník z Eyly Tarn (pre úlohu „Tajomná rieka“).
Pokračujte kaňonom a narazíte na trola bojujúceho s troma vojakmi. Ak ste nezabili jeho družku, môžete mu pomôcť. Len vám poďakuje a pôjde naspäť za ňou. Pokračujte k malému drevenému oltáru a odtiaľ cestou oproti. Cesta naľavo je blokovaná, ale je tam pár vojakov, ak si chcete zabojovať. Celou cestou inak budete narážať na skupinky vojakov a harpye.

Pokračujte až k tunelom, v ktorých ste predtým stretli Zoltana a Saskiu pri úlohe „Symbol Nenávisti“. Musíte sa dostať naspäť na to miesto, kde ste ich stretli, no v tuneloch sú vojaci Adama Pangratta.
Postupujte rovnako ako predtým a prebíjajte sa cez vojakov. Tí vám správnu cestu aj naznačia svojím krikom, pretože neraz budú bojovať s nekkermi. Keď sa dostanete do priestornej jaskyne, kde ste bojovali s bulvorom, narazíte na samotného Pangratta a Detmolda.
Čaká vás boj so skupinkou vojakov a Detmoldom. Na Detmolda sa nemusíte sústrediť, ak mu odoberiete dosť života, len sa presunie za magickú bariéru a doplní si ho. Skôr sa vyhýbajte jeho magickým útokom a pobite vojakov. Napokon porazte Adama a zabite vojakov. Porazte Detmolda a ten sa teleportuje preč. Potom sa rozhodnite, či Pangratta zabijete, alebo nie.

Prejdite dverami a vyjdite z tunelov. Stretnete Zoltana, ktorý vám povie, že Sheala šla za Filippou Eilhart a dodá, že Iorweth potrebuje pomoc. Prejdite dverami pri ňom a v scénke sa rozdelíte s Vernonom, ktorý spadne z mosta. Vyjdite hore a na hradby.
Ak chcete pomôcť Iorwethovi, dajte sa doprava, je to ale voliteľné rozhodnutie. Tam sa prebojujte cez pár vojakov a v miestnosti nad schodmi mu pomôžte. Za pomoc vám dá meč Naevde Seidhe, hoci z vás radosť nemá.
Potom sa vráťte k miestu, kde ste vyšli von a choďte doľava. Za ulicou narazíte na elementála, ktorého zničte. Uhýbajte sa mu a útočte odzadu, alebo ho omračujte Aardom.

Potom len vybehnite hore do domu, kde vám teleportom tesne pred nosom unikne Sheala. Do domu vojde kráľ Henselt a hneď na vás poštve svojich rytierov. Zabite štyroch rytierov a porazte kráľa. Pridá sa Vernon s úmyslom pomstiť sa. Henselt vám povie, že v Loc Muinne sa stretávajú všetci králi severu, aby rozhodli o osude severu a pridajú sa aj čarodejovia, ktorí chcú obnoviť radu a kapitulu čarodejov. On chcel preto obsadiť Pontarské údolie, aby si mohol diktovať najlepšie podmienky a zjednotiť sever.
Už sa len rozhodnite, či necháte Vernona, aby kráľa Henselta zabil, alebo nie. Potom spolu odchádzate k jazeru Loc Muinne.


Vedľajšie úlohy

Môžete ich začať plniť hneď po príchode do tábora a v podstate ich hneď môžete aj splniť. Jedine úlohu „Tajomná Rieka“ môžete splniť až na záver pri úlohe „Obliehanie Vergenu“.


1. Sestričky

Keď pôjdete k západnej bráne, uvidíte, ako si vojaci vyskakujú na staršieho vojaka. Oslovte Marvika a zistite, čo je vo veci. Keď bol na brehu rieky, uvidel tam prízrak, čo ho vydesilo a odvtedy je ostatným na smiech. Na brehu bol zaspomínať na starú výpravu, ktorú sotva prežil a vyliečila ho vtedy medička Liva, ktorá vie o miestnej oblasti toho veľa.
Skočte pod tábor k bordelu a tam si pohovorte s Livou. Zistíte, že v dome na útese kedysi žil liečiteľ Malget a kým pomáhal v tábore zraneným vojakom, niekto zavraždil jeho deti, ktoré sú pochované za domom.

Zájdite k domu nad plážou. Poniže tábora Modrých Pruhov prejdite potok a vojdite do kaňonu,v ktorom zabočte doprava. Choďte na cintorín za domom a pozrite si náhrobky. Je tam hrob Malgeta, čo je divné, keďže údajne skočil z útesu a tiež je tam hrob s mužským menom Muron, čo sa tiež nezhoduje s tým, že by mal mať tri dcéry. Na každom náhrobku sú symboly.
Potom choďte prezrieť dom, no ten je prázdny. Za domom rozbite znamením sudy a odhalíte padacie dvere. Vlezte nimi do pivnice. Vnútri sú tri podstavce so symbolmi. Treba ich zapáliť v správnom poradí. Aktivujte ľavý, pravý, stredný (podľa šípok dole, spojené šípky, hore, ktoré ste videli na náhrobku Malgeta). Ak zapálite sviečky v nesprávnom poradí, objaví sa slabší prízrak, ktorý treba zničiť. Keď ich zapálite správne, otvorí sa tajná miestnosť, v ktorej nájdete Malgetove poznámky, no neviete ich prečítať.
Napokon choďte na pláž o jedenástej hodine večer, keďže v tej dobe videl prízrak aj Marvik. Objaví sa prízrak.

- Môžete ho rovno napadnúť a objavia sa tri prízraky dokopy. Všetky zničte a choďte povedať Marvikovi že ste ich zničili. Úloha skončí a vy dostanete 50 skúseností a 50 zlatých.

- Môžete si pohovoriť a prízrak vám tvrdí, že Marvik zabil ju, aj jej dve sestry a chcú sa mu pomstiť. Vráťte sa za Marvikom a obviňte ho z vraždy. To ho naštve a utečie, aby sa s prízrakom vysporiadal sám. Bežte naspäť na pláž a tam už len nájdete jeho mŕtvolu. Objaví sa prízrak, ktorý sa vysmeje vašej dôverčivosti. Sestry zabil ich otec a Marvik bol ich brat. Démon prijal ich duše a pre posilnenie chcel aj jeho. Prízrak zmizne a objaví sa démon. Bojujte s ním a zničte ho. Prežili ste, ale úloha je týmto nesplnená.
Z démona získate Nákres: Mahakamský Sihil (29-35). Toto je jediný spôsob, ako sa k tomu meču dostať.

- Môžete si pohovoriť a prízrak vám tvrdí, že Marvik zabil ju, aj jej dve sestry a chcú sa mu pomstiť. Vráťte sa za Marvikom a povedzte mu, že potrebujete jeho pomoc. Dohodnete sa, že sa stretnete na pobreží. Bežte za ním a spoločne vyjdite na breh. Tu sa vás ešte prízrak snaží presvedčiť, aby ste im Marvika vydali. Ak to spravíte, končí to ako predošlá možnosť, bojom s démonom. Ak odmietnete, bojujte spolu s Marvikom proti trom prízrakom a zničte ich.
Za pomoc vám potom Marvik povie celú pravdu. Aedirnskí vojaci znásilnili jeho sestry. Ich otec si prehnane zakladal na cti, tak ich zabil. Keď to Marvik zistil, neudržal sa a zabil svojho otca.
Marvik vám síce podáva odmenu, ale žiadne zlatky nedostanete. Inak ste ale odhalili celé pozadie príbehu s prízrakom, získali 300 skúseností a splnili úlohu. Jedine takto nezískate Mahakamský Sihil, ktorý dostanete, len ak obetujete Marvika.


2. Z doby dávno minulej

Počas úlohy „Sestričky“ nájdete v pivnici domu nad plážou spisy, ktoré nedokážete prečítať. Jediný čarodej v okolí je Detmold v tábore, tak za ním skočte, či by to nevedel preložiť. Povie vám, že je to mocný nekromancerský rituál a navrhne vám, že tie spisy od vás kúpi. Ak chcete v úlohe pokračovať v ďalšej kapitole, tak mu ich nepredávajte.


3. Pokerová tvár: Kaedwenský tábor

Pri jedálni sú dvaja hráči kociek, Gondor a Krehúň. Porazte ich oboch v pokerových kockách. Potom vás odkážu na desiatnika Zywika. Porazte aj toho. Ten vás zas odkáže na madam Karoll. To je bordelmama, ktorej dievčatá majú stan poniže hlavného tábora. Porazte ju odporučí vám Lasotu, ktorý predáva zbrane v tábore.
Porazte ho a ste majstrom tábora a úloha je splnená. Za odmenu si môžete zvoliť 200 zlatých, alebo návod na výrobné materiály, hoci z textu sa zdá, že si vyberáte návod na brnenie. Vybrať si môžete nákres: Tvrdená koža, Ponitovaná Koža, Koža.


4. Preborník v páke: Kaedwen

V tábore sa môžete pretláčať s novými súpermi. V hornom tábore je aj Adam Pangratt, o ktorom hovoril Bartoš Škuta z Flotsamu, keď ste ho porazili. Najprv musíte poraziť kováča Magnusa a vojakov Martina a Randala. Keď pretlačíte všetkých, môžete sa pretláčať s Adamom Pangrattom. S ním je to zas od 50 po 100 zlatých. Vyhrajte a povie vám, že jeho porazil jedine Numa, ktorý údajne podvádza posilňujúcim elixírmi. Na túto kapitolu je to všetko a úloha je splnená.


5. Proti Modrým Pruhom
6. Vyrovnanie


Západne poniže Henseltovho tábora je malý, stanový tábor Vernona Rochea. V ňom trénujú jeho muži. Môžete ich vyzvať na súboj a čaká vás pästiarsky zápas. Najprv porazte Finna, potom Silasa a napokon samotného Vernona, ktorý sa príde predviesť. Víťazstvom je úloha splnená. Aj keď nič nechcete, za výhru vám dajú Prvotriednu vyváženú dýku a Vylepšenie z oceľových plátov.
Hneď po výhre nad Vernonom sa objaví Burton, Henseltov vojak, ktorý vás vyzýva. Bojujte s ním a ak vyhráte, tak sa objaví Zywik a odvedie ho do ich tábora. Než odíde, prehodí k vám vyhrážku, aby ste nepátrali po hranatých minciach (po ktorých pátrate pri úlohe „Konšpiračná teória“). Tým získate úlohu „Vyrovnanie“, s ktorou tu viac nenarobíte, až v tretej kapitole.


7. Zmluva na Ohnilcov

Na vývesnej tabuli pri jedálni je zmluva na likvidáciu ohnilcov v okolí. Najprv sa o nich musíte dozvedieť niečo viac. Buď si prečítajte knihu „Vojnové pohromy: Ohnilci“, alebo ich okolo desať zabite. Tak, či tak zistíte, že musíte spáliť mŕtve telá, ktoré ich lákajú.
Musíte spáliť znamením Igni celkovo 9 tiel. Tri telá sú južne od bordelu. Je tam skupina vojakov, ktorí s nimi väčšinou bojujú. Dve telá sú medzi nimi a bordelom, tretie je trochu západnejšie pod skalou. Tri telá sú východne od bordelu, pri opustenom voze nad riekou. Posledné tri telá sú východne od tábora, je tam priesmyk v kopoch, kde narazíte aj na skupinu vojakov putujúcich za jasnovidcom (úloha „Na ceste za jasnovidcom“).
Keď zničíte všetkých 9 tiel, choďte za Proximom v tábore a dostanete za odmenu 200 zlatých a trpasličie vylepšenie.
Od opusteného vagónu s troma telami choďte na východ, do kopca medzi dvoma trhlinami. Hore môžete zliezť do tej napravo (južne). Dolu vás napadne krabopavúk. Po boji môžete prezrieť kostru pri tele mŕtveho vojaka a nájdete Mágove rukavice.


8. Ave Henselt!

Keď splníte úlohu „Mäsiar z Cindarisu“, oznámi vám Proximo, že sa kráľovi váš zápas v aréne páčil a preto vyhlásil turnaj. Od obeda do večera sa môžete turnaja zúčastniť. Nebojuje sa na život, len treba poraziť súpera. Čakajú vás traja, Gwydion s dvoma sekerami, Rendang s mečom a štítom a Borin s obojručným mečom.
Keď porazíte všetkých troch, vyzve vás napokon Ves, aby ukázala, že je možné zaklínača poraziť. Bojujte a porazte ju. Tým je turnaj skončený a dostanete 250 zlatých.
Pri odchode Ves povie, že sa za ňou môžete zastaviť v jej stane, takže pre dokončenie úlohy skočte do tábora Modrých Pruhov a oslovte ju. Ak ste ju porazili, je rada, že ste ju rešpektovali a nešetrili ju. V tom prípade jej povedzte, že to bol dobrý súboj, že by ste si s ňou dali pohár vína a napokon jej povedzte, že je odvážna a nádherná. Skončí to sexom s Ves.


9. Tajomná rieka

Potom, čo ste poslali list kapitána lode kráľovskou poštou v rámci rovnomennej úlohy v minulej kapitole, zostala úloha otvorená s tým, že sa máte obzrieť po ďalšom vraku lode. Keď pôjdete pri úlohe „Obliehanie Vergenu“ kaňonom, narazíte na vrak lode, pri ktorom je trolka. V truhlici pri vraku je výrobný materiál, Vranské vylepšenie zbroje a Lodný Denník z Eyly Tarn.
Zistili ste, že zradný čarodej sa chcel zmocniť nálezov, ktoré prevážali lode Petra Sillia a Elya Tarn. Poklad by mal byť ukrytý pod Loc Muinne, kam sa dostanete až v ďalšej kapitole.


10. Na vtáky sme krátki

Nad kameňolomom s harpyami je opustený dom. Vo vyššej verzii hra prináša toto DLC a v dome sa objaví Elthon. Chce od vás 12 pier harpyí. V kameňolome je ich veľa, takže by ste ich mali získať ľahko. Zaneste mu 12 pier a dá vám za ne len 36 zlatých.
Potom chce 60 ďalších pier. Za ne dostanete 400 zlatých (menej, ak ste ho presvedčili, aby zaplatil viac). Ak máte nedostatok harpyí, tak odpočívajte niekde mimo kameňolomu a keď sa vrátite, tak sa obnovia. Keď mu doručíte 60 pier, chce ešte 8 ďalších. To by už mala byť maličkosť, tak mu ich dodajte za ďalších 100 zlatých. Viac nepotrebuje.
Potom si odbehnite ďalej od jeho domu a vráťte sa naspäť. Uvidíte, že potreboval tie perá na svoj vtáčí kostým. Oslovte ho a po trochu trápnej konverzácii bude úloha ukončená. Získate ako odmenu Elthonovu trofej (Zbroj +1, Zdravie +1, Zranenie spôsobené ľuďom +1%, Bonus ku zraneniam Znameniami +1).


Zbrane a brnenia

Oceľové mečeZranenieRunyBonus
Stennisov meč
Nájdete ho pri Stennisovom tele, pri prvom zastavení ako budete na začiatku kapitoly ustupovať pod magickým štítom pred prízrakmi.
22 – 28 0 Krvácanie +10-20%
Kaedwenský meč
Bežná zbraň Kaedwenských vojakov, ktorú môžete dostať z ich tiel, alebo kúpiť u Lasotu.
23 – 29 0 Zníženie poškodenia pri krytí +6
Mahakamský Sihil
Nákres môžete získať pri úlohe „Sestričky“, ak úlohu ukončíte nesprávnym spôsobom.
Výroba: 20x Železná ruda; 4x Kus dreva; 1x Úlomok trpasličej zbroje ,(ktorý som nikde nenašiel).
29 – 35 3 Zvalenie +7%
Zníženie poškodenia pri krytí +20
Regenerácia zdravia pri toxicite +50
Arbiter
Je na severovýchode, v jazierku, ktoré stráži krabopavúk. Pred jazierkom je oltár, kam vás pošle Jasnovidec.
22 – 28 2 Krvácanie +10-15%
Omráčenie +2-5%
Prvotriedny Temerský Meč
Nosí ho Vinson Traut, ktorého zabijete pri úlohe „Konšpiračná teória“.
22 – 30 0 Regenerácia výdrže pri boji +3-5%
Meč Šedej Koruhvy
Získate ho pri úlohe „Symbol Smrti“, no len ak ducha nezabijete, ale podvediete.
26 – 33 3 Zníženie poškodenia pri krytí +20
Zvalenie +10-13%
Meč princeznej Xenthie
Môžete ho vyhrať v kockách od Skalena Burdona.
31 – 35 1 Jed +10
Krvácanie +20
Šabľa
Doplnková zbraň, nepatrí medzi klasické oceľové meče. Nájdete ju ako náhodnú korisť v stojanoch.
12 – 16 0 Krvácanie +10%
Elfský Meč
Doplnková zbraň, nepatrí medzi klasické oceľové meče. Nájdete ho ako náhodnú korisť v stojanoch.
13 – 15
14 – 16
0
0
Krvácanie +10-20%
Krvácanie +10-20%
Elfský Messer
Doplnková zbraň, nepatrí medzi klasické oceľové meče. Nájdete ho ako náhodnú korisť v stojanoch.
12 – 14 0 Krvácanie +10-20%
Sekáčik
Doplnková zbraň, nepatrí medzi klasické oceľové meče. Nájdete ho ako náhodnú korisť v stojanoch.
13 – 17
12 – 16
0 -
Falchion
Doplnková zbraň, nepatrí medzi klasické oceľové meče. Nájdete ho ako náhodnú korisť v stojanoch.
13 – 17 0 Krvácanie +5-10%
Karabela
Doplnková zbraň, nepatrí medzi klasické oceľové meče. Nájdete ho ako náhodnú korisť v stojanoch.
11 – 15 0 -
Meč Kráľa Henselta
Získate ho, ak necháte Vernona na konci kapitoly zabiť kráľa Henselta. Len v rozšírenej edícii hry, doplnková zbraň.
25 – 32 0 Krvácanie +6%

Strieborné mečeZranenieRunyBonus
Strieborný meč zo žltého meteoritu
Nákres predáva Lasota v tábore. Výroba: 1x Diamantový prach, 1x Ametystový prach, 5x Železná ruda, 4x Strieborná ruda, 1x Žltá meteoritická ruda.
17 – 24 1 Nárast adrenalínu pri zásahu +1
Strieborný meč z modrého meteoritu
Nákres predáva Lasota v tábore. Výroba: 1x Diamantový prach, 1x Ametystový prach, 5x Železná ruda, 4x Strieborná ruda, 1x Modrá meteoritická ruda.
17 – 24 1 Bonus k zraneniam Znameniami +5
Strieborný meč z červeného meteoritu
Nákres predáva Lasota v tábore. Výroba: 1x Diamantový prach, 1x Ametystový prach, 5x Železná ruda, 4x Strieborná ruda, 1x Červená meteoritická ruda.
17 – 24 1 Šanca na okamžité zabitie 1%
Pevný Strieborný meč zo žltého meteoritu
Nákres predáva Lasota v tábore. Výroba: 1x Diamantový prach, 1x Ametystový prach, 6x Železná ruda, 8x Strieborná ruda, 2x Žltá meteoritická ruda.
29 – 32 2 Nárast adrenalínu pri zásahu +2
Pevný Strieborný meč z modrého meteoritu
Nákres predáva Lasota v tábore. Výroba: 1x Diamantový prach, 1x Ametystový prach, 6x Železná ruda, 8x Strieborná ruda, 2x Modrá meteoritická ruda.
29 – 32 2 Bonus k zraneniam Znameniami +7
Pevný Strieborný meč z červeného meteoritu
Nákres predáva Lasota v tábore. Výroba: 1x Diamantový prach, 1x Ametystový prach, 6x Železná ruda, 8x Strieborná ruda, 2x Červená meteoritická ruda.
29 – 32 2 Šanca na okamžité zabitie 1%
Krvavý meč
Je v truhlici, ktorú stráži bulvor v tuneloch, v ktorých budete plniť úlohu „Symbol Nenávisti“.
32 – 36 3 Krvácanie +50-60%
Osud
V katakombách pri úlohe „Symbol Smrti“ rozbite Aardom stenu za prvým mostom, odhalíte skrytú miestnosť s mečom.
20 – 27 1 Jed +10%
Vyjednávač
Má ho u seba Serrit, ktorého nájdete na konci úlohy „Vrahovia Kráľov“.
19 – 25 2 Zdravie +30
Znehybnenie +20%
Krvácanie +20%
Naevde Seidhe
Daruje vám ho Iorweth, ak sa mu rozhodnete pomôcť na záver kapitoly pri úlohe „Obliehanie Vergenu“.
30 – 34 2 Krvácanie +10-15%
Poškodenie spôsobené Prízrakom +10-15%

BrneniaZbroj
Prešívaná zbroj
Účinky: Odolnosť voči krvácaniu +20%; Odolnosť voči jedu +20%
Miesta pre vylepšenia: 0
Predáva Lasota v tábore.
+12
Kaedwenská kožená kazajka
Účinky: Odolnosť voči krvácaniu +15-25%; Odolnosť voči jedu +15-25%; Odolnosť voči popáleniu +15-25%
Miesta pre vylepšenia: 0
Predáva Lasota v tábore.
+13
Kaedwenská kožená zbroj
Účinky: Odolnosť voči krvácaniu +20-30%; Odolnosť voči jedu +20-30%; Odolnosť voči popáleniu +20-30%
Miesta pre vylepšenia: 2
Nájdete ju pri mŕtvom vojakovi v jaskyni pod táborom. Vstup do chodieb je za západnou bránou tábora, na brehu, kde bol opitý Odrin. Telo je v dolnej časti chodieb.
+15
Zbroj z Ban Ardu
Účinky: Život +40; Zníženie zranenia spôsobeného mágiou +2%; Odolnosť voči krvácaniu +20-30%; Odolnosť voči jedu +20-30%; Odolnosť voči popáleniu +20-30%
Miesta pre vylepšenia: 2
Nájdete ju v jaskyni pod táborom. Vstup je za západnou bránou tábora, na brehu, kde bol opitý Odrin. Vnútri prejdite kovovou bránou, preskočte trhlinu a nájdete ju v jaskyni, ktorú stráži Elementál.
+16
Seltkirkova zbroj
Účinky: Odolnosť voči krvácaniu +20-30%; Odolnosť voči jedu +20-30%; Odolnosť voči popáleniu +20-30%
Miesta pre vylepšenia: 2
Nosí ju Vinson Traut, ktorého zabijete pri úlohe „Konšpiračná teória“.
+14
Ziraelina zbroj
Účinky: Život +30; Zníženie zranenia spôsobeného mágiou +15%; Odolnosť voči krvácaniu +30-40%; Odolnosť voči jedu +30-40%; Odolnosť voči popáleniu +30-40%; Bonus ku zraneniam Znameniami +7
Miesta pre vylepšenia: 3
Dostanete ju od Detmolda pri úlohe „Krvavá kliatba (2/3)“.
+17
Zbroj z Drauga
Účinky: Zdravie +50; Zníženie zranenia spôsobeného mágiou +15%; Odolnosť voči krvácaniu +50%; Odolnosť voči jedu +50%; Odolnosť voči popáleniu +50%; Bonus k zraneniam Znameniami +6
Miesta pre vylepšenia: 3
Nákres môžete kúpiť od Lasotu v tábore. Vyrobiť ho môžete ale až v tretej kapitole, keďže prísady získate z drauga ku koncu tejto kapitoly pri úlohe „Večný boj“.
Výroba: 18x Pevná látka, 8x Tvrdená koža, 1x Esencia Drauga, 8x Dratva, 1x Časť draugovej zbroje
+25
Mágove rukavice
Účinky: Zníženie zranenia spôsobeného mágiou +10%; Bonus k zraneniam Znameniami +5
Východne od bordelu je opustený vagón. Od neho choďte na východ, do kopca medzi dvoma trhlinami. Hore môžete zliezť do tej napravo (južne) a dole je krabopavúk a kostra s rukavicami.
0
Kaedwenské Vysoké Topánky
Účinky: Zníženie zranenia spôsobeného mágiou +3%; Odolnosť voči krvácaniu +2%; Odolnosť voči popáleniu +2%
Môžete ich nájsť v truhliciach v Kaedwenskom tábore. Jedny nájdete v truhlici pri elementálovi, pri ktorom nájdete aj Zbroj Ban Ardu v jaskyniach pod táborom.
+1
Prvotriedne Kaedwenské Topánky
Účinky: Zníženie zranenia spôsobeného mágiou +4%; Odolnosť voči krvácaniu +2%; Odolnosť voči jedu +2%; Odolnosť voči popáleniu +2%
Nosí ich Vinson Traut, ktorého zabijete pri úlohe „Konšpiračná teória“.
+1
Temerské Vysoké Topánky
Účinky: Zníženie zranenia spôsobeného mágiou +3%; Odolnosť voči krvácaniu +2%; Odolnosť voči popáleniu +2%
Nájdete ich pri mŕtvole vojaka na dne kameňolomu poniže Vergenu. Jedny by mali byť v Shilardovom stane v nilfgaardskom tábore.
+1


1. časť | 2. časť

Súvisiace hry The Witcher Remake
The Witcher 4
Gwent: Rogue Mage
Gwent: Novigrad
Gwent: Crimson Curse
Thronebreaker: The Witcher Tales
Gwent: The Witcher Card Game
The Witcher 3: Wild Hunt - Game of the Year Edition
The Witcher 3: Wild Hunt - Blood and Wine
The Witcher 3: Wild Hunt - Hearts of Stone
The Witcher 3: Wild Hunt
The Witcher Adventure Game
The Witcher 2: Assassins of Kings Enhanced Edition
The Witcher: Enhanced Edition
The Witcher: Versus!
The Witcher



Diskusia Príspevkov: 19 Hodnotenie
1611 hlasov

100
60
20

80
40
0
11
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |