HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21097
5455
5063
1438
1600
7336
6006
12838
1687

Online 35417 užívateľov

Návody > Assassins Creed 3


Zobrazení:183587
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

1. časť | 2. časť


V Assassin's Creed 3 pokračujeme po konci posledného dielu č. 2,2, keď sa Desmond spojil s Prastarými a dozvedel sa o ďalších vedomostiach, ktoré musí získať a následne sa s otcom, Rebeccou a Shaunom presúvate k jaskyni, kde to všetko pokračuje. Hoci Lucy zomrela v časti 2,1, až v DLC ku 2,2 bolo odhalené, že bola Lucy zradkyňa (Vrahovia ju poslali ako agentku do Absterga, opustili ju a ona sa v tajnosti naozaj pridala k Templárom) a odhalilo sa aj viac o Subjekte 16 (Čo zistil od Juno, že zistil pravdu o Lucy a tá mu preto odmietla pomôcť utiecť). Je to vrcholné svinstvo a len blázon mohol prísť s nápadom, že dôležitá súčasť hlavného príbehu bude v DLC, rovnako ako osud Morrigan v Dragon Age. DLC má byť rozšírenie pre pobavenie, ktoré môže hráč ignorovať, nie obsahovať kľúčové informácie.

Každopádne hlavným príbehom, ktorý je v pozadí a tvári sa nepodstatne, hoci ide o osud sveta, je záchrana pred katastrofou, ktorá postihla rasu predchádzajúcu ľudstvu a hrozí, že postihne aj ľudí súčasnosti. Zabrániť tomu musí miniatúrna skupina Vrahov prastarej organizácie Bratstva Vrahov. Nie Asasínov, čo je slovo ešte tak hodné opisu Altaira, ale vzhľadom na pokračovanie tohto bratstva a jeho rozširovanie do celého sveta v rámci príbehu tejto hry až do súčasnosti na ľudí rozličných presvedčení a vyznaní spojených s cieľom zastaviť Templárov za každú cenu sa nezdá veľmi vhodné. Pán Štyridsaťsedem z Hitmana isto nezískaval hodnosť „Tichý asasín“. Je zaujímavé, že sa toto slovo viackrát vyskytlo v článkoch aj diskusiách, hoci pri množstve iných slov, neraz aj bežne u nás používaných, majú ľudia na Slovensku aj v Čechách potrebu používať ich anglické ekvivalenty.
To len tak na okraj úvodu tejto hry, ktorá prešla značným zjednodušením, čo zvýšilo jej predajnosť, ako pobúrenie hráčov očakávajúcich od hier väčšiu hrateľnosť a väčšiu výzvu.


Sekvencia 1

1. Opakovací kurz

Úvod je priamočiary, ste Haytham Kenway a máte tu misiu. Len vojdite do jaskyne spolu s ostatnými a kráčajte stále vpred, až vás zas posadia do Animu. Tam si nacvičíte pohyb, takže len utekajte za vyznačením cieľa a prekonávajte prekážky. Naučte sa behať, skákať, loziť po stenách, až sa dostanete k dvom cvičným templárom. Ako voliteľný bonus máte za cieľ ich zabiť zo vzduchu, čo je jednoduché, len sa dostaňte nad nich a rovno máte možnosť vykonať zabijácky skok.


2. Smrtiaci výkon

Prejdite priamo až ku dverám a vojdite do kráľovského divadla v Covent Garden roku 1754. Vojdite do hľadiska a posaďte sa do rady, ktorú vám ukazuje uvádzač. Pohovoríte si s Reginaldom Birchom a potom vyjdite z rady na opačnej strane. Pri rebríku vylezte na stenu, prerúčkujte na stĺp, po ňom vyššie, po balkónoch prerúčkujte doprava, po stĺpe opäť vyššie, doprava po ďalších balkónoch, zas vyššie a vlezte do posledného balkónu napravo. Prejdite dverami a ďalšie dvere vypáčte.
Skočte na kulisu pred vami, ktorá sa s vami trochu spustí. Prerúčkujte doľava, vylezte rebríkom, tam na stenu a po doskách prerúčkujte na mesiac a z neho už len na balkón. V scénke sa dostanete k cieľu a po scénke ho len zabodnite. Potom prejdite chodbami a vyjdite z opery. Velenie vás posiela do Ameriky, aby ste našli sklad Prastarých, od ktorého ste práve získali kľúč.


3. Cesta do nového sveta

Počas misie nestraťte viac, než 10% života.
Zachráňte Jamesa do 40tich sekúnd.


Ste v podpalubí lode Providence. V podpalubí si môžete pohovoriť s doktorom a zahrať dve hry, ak si ich chcete natrénovať, budete ich môcť samozrejme hrať aj neskôr. Vyjdite na palubu, kde oslovte kapitána a potom sa prejdite po palube k trojici námorníkov. Zarýpnu do vás a tak sa pobijete. Jeden na jedného a štyri súboje s dvoma námorníkmi. Osvojte si vykrývanie útokov (E) následne útok (myška) a pri štvrtom súboji odzbrojenie protivníka, keď na vás vytiahne dýku (vykryť „E“ a odzbrojiť „medzerník“). Po boji choďte za kapitánom, ktorý vám povie, že má obavy zo vzbury. Potom sa vráťte do svojej kajuty a aktivujte stôl, aby ste presunuli deň.

Dvadsiatyôsmy deň plavby, kapitán vám povie, že sa vzbura zrejme blíži. Choďte si pohovoriť s tromi ľuďmi, od Jamesa sa napokon dozviete, že sa niečo deje, ale nevie nič konkrétne. Choďte sa pozrieť ku kormidlu a uvidíte, že niekto vyhadzuje náklad. Vráťte sa do podpalubia a v orlom pohľade identifikujte podozrivý sud a potom si ho prezrite. Vráťte sa do kajuty ukončiť deň.

Tridsiatytretí deň plavby, oznamujete kapitánovi, že niekto dáva sudmi znamenie, keď sa objaví loď a vypáli na vás. Kapitán vás pošle do podpalubia a tam na vás čaká Mills, ktorý je s templármi a lodi dával signál len kvôli vám, nechystá sa žiadna vzbura. Natrénujte si s ním boj s mečmi a zabite ho.
Aby ste unikli lodi, vplávate do búrky, takže bežte k lanám. Zaistite predné, aj zadné laná. Pretrhne sa lano na boku, tak k nemu bežte. Vystrieda vás kapitán a pošle vás na sťažeň. Vylezte hore a skočte na bok, aby ste uvoľnili plachtu. Blesk zhodí prostredný sťažeň a James zostane visieť na lane. Bonusová požiadavka je zachrániť ho do 40tich sekúnd, no to je bez problémov, proste k nemu dobehnite.

Sedemdesiatydruhý deň, dostali ste sa z búrky a blížite sa k cieľu. Choďte na palubu za kapitánom a potom len vylezte hore na sťažeň, aby ste videli, že pevnina je pred vami.


Sekvencia 2

1. Vitajte v Bostone

Dorazili ste do Bostonu a v prístave vás víta Charles Lee, jeden z vašich kontaktov. Nasledujte ho ulicou a keď sa rozídete, pokračujte sami do obchodu. Pri obchode je Benjamin Franklin, s ktorým sa zoznámite a získate aj prvú zberateľskú úlohu, potrebuje pomoc pri zozbieraní stránok jeho Almanachu, pretože ho okradli. Momentálne sa tým nemusíte zaoberať, teraz aj tak môžete získať len 4 stránky, takže sa tomu venujte neskôr, keď dokončíte Výuku.
V ulici sú aj hráči, s ktorými si môžete zahrať obe hry, ktoré ste mohli hrať na lodi a pred obchodom je možnosť prvej vedľajšej úlohy, Kuriérska misia rozniesť štyri listy. Taktiež to môžete nechať na neskôr.
Vojdite do obchodu a kúpte si Normálny meč za 700 £ a Kresadlovú pištoľ za 2000 £. Vyjdite von z obchodu, nasadnite na koňa a nasledujte Leea do Krčmy u Zeleného Draka.


2. Láskavosť

Vojdite do krčmy, vyjdite na poschodie za Leem a tam vás čaká William Johnson, ktorý vám má pomôcť s pátraním. Ukradli mu jeho výskum, no Thomas Hickey, jeho zamestnanec po nich pátra. Vy sa rozhodnete popohnať to pátranie. Zbehnite dole a vyjdite z dverí.


3. Johnsonova pochôdzka

Zabite 10 žoldnierov pomocou strelných zbraní.
Nedovoľte, aby Hickey a Lee prišli o viac, než polovicu života.


Presúvate sa automaticky inam. Choďte k Hickeymu a oslovte ho. Našiel skupinu, ktorá ukradla výskum a vy sa akčne rozhodnete ich hneď napadnúť. Po scénke rovno zastreľte strážcu na kopci. Vezmite si jeho mušketu. To sú zbrane, ktoré vám nezostávajú, takže ak máte viac muškiet k dispozícii, ani sa nenamáhajte s nabíjaním a proste si vezmite novú. Mŕtvych môžete tiež oberať o veci, tak ako v predošlých dieloch.
Na kopci choďte nad bránu a začnite páliť do štyroch strážcov. Vtedy zaútočia aj Hickey a Lee. Potom porazte skupinu pri delách. Automaticky sa presuniete pred bránu. Streľte do sudov s pušným prachom, automaticky strieľate klávesou „Q“ na nepriateľov v dosahu, na nepriateľov ďalej, alebo na veci použite manuálne mierenie klávesou „F“.
Strela do sudu odpáli bránu, tak vojdite dnu, môžete obrať telá a potom si prezrite truhlicu napravo. Objaví sa pár ďalších nepriateľov. Pobite ich, môžete skúsiť obrať telá, ale hoci ste šéf, Hickey a Lee na vás nečakajú a pomaly vyrazia s truhlicou, tak ich sa pri nich držte, aby ste im pomáhali (teraz začína bonusová požiadavka, aby nestratili cez polovicu života). Pri východe vás napadne pár nepriateľov a ďalší pri voze pri budove. Na streche budovy sa objavia dvaja, tak ich zostreľte. Prejdite k vozu a tam je posledná skupina nepriateľov. Piati na dvoch strechách, ktorých zostreľte (dve rany z pištole, jedna z muškety) a pár na zemi, ktorých zabite (celkovo ich je dosť na prvú požiadavku, desiatich zastreliť). Keď všetkých dostanete, len sa vráťte k vozu a k vašim pomocníkom.


4. Ďalší na zozname

Choďte do krčmy a oslovte Leea. Benjamin Church pozná ľudí a mohol by vedieť o otrokárovi, ktorý zotročuje domorodcov, ktorých zachránením by ste si ich mohli nakloniť, takže sa s ním musíte spojiť. Je to tiež ďalší človek na vašom zozname možných kontaktov. Potom si ešte môžete so spojencami pohovoriť, ale to už je len pre zaujímavosť.


5. Chirurg

Odpočujte pohybujúcu sa skupinu stráží.
Nepokazte ani jedno tajné odpočúvanie.
Zostaňte v zakázanej oblasti nespozorovaný.


Vyjdite pred krčmu a oslovte Leea. Zájdete do Churchovho domu, no je preč, zdá sa, že ho niekto uniesol. Musíte zistiť, kde je. Musíte vypočuť pár rozhovorov. Odpočúvanie je jednoduché, stačí byť blízko a začuť rozhovor, no taktiež si vás nesmú všimnúť, že načúvate, takže treba byť ukrytý, alebo nejako splynúť s davom. Choďte k prvej dvojici, čo sú Benovi susedia. Najprv načúvajte a hra vám ukáže, ako si vás všímajú, tak sa potom napravo pri nich postavte k dvojici mužov, aby ste boli nenápadný a vypočujte si ich rozhovor.
Potom bežte ku kostolu zvanému Nová Južná Modlitebňa, vylezte na vežičku a zistíte, že funguje ako rozhľadňa v predošlých dieloch, tak sa rozhliadnite po okolí, aby ste si odokryli časť mapy. Skočte potom skok viery dole do sena.
Vypočujte si ďalší rozhovor. Na výber sú tri páry, takže si vyberte ten, ktorý sa vám najlepšie pozdáva a skryte sa buď za nejaký stánok, alebo do davu. Potom si vypočujte dvojicu vojakov, pri nich sa môžete ľahko ukryť. Napokon si vypočujte rozhovor dvoch kráčajúcich vojakov. Dostaňte sa za nich a len ich sledujte a po rozhovore sa straťte.
Napokon choďte do zakázanej oblasti v prístave. Aby ste zostali neodhalený, vhodné je ísť odzadu k plotu s koňom. Tam vylezte na budovu a preskočte na strechu skladu. Zlezte k bráne a skúste dvere. Hoci viete páčiť zámky, k tomuto potrebujete kľúč. Môžete okradnúť jedného z viacerých strážcov, ľahký je strážca hneď za rohom skladu na móle. Podíďte bližšie a horný vojak odíde, tak zoskočte na mólo k označenému vojakovi a okradnite ho. Vráťte sa k dverám a vojdite dnu.
Tam Silas Thatcher mučí Benjamina a pred odchodom ho nechá svojmu surovcovi, aby ho zabil. Sú tu celkovo traja vojaci. Podíďte k jednému z nich a zabite ho čepeľou, Lee vyradí druhého. Potom len zabite čepeľou Mäsiara, ktorý stojí pri Churchovi. Tým ho zachránite.


6. Je ľahké získavať priateľov

Len vojdite do krčmy, kde sa k vašim spojencom pridal aj Benjamin Church. Silas Thatcher, veliteľ pevnosti Southgate, muž, ktorý Bena mučil, je otrokár, po ktorom pátrate. Než vymyslíte, ako sa dostať do pevnosti, idete po posledného muža z vášho zoznamu, ktorým je John Pitcarin.


7. Vojak

Limit na odhalenie: 15 sekúnd.
Nedovoľte bonzákom zavolať posily.
Vykonajte tri zabitia v kombe.


Oslovte Leea a choďte s ním za veliteľom, ktorým je Edward Braddock. Nie je rád, že vás vidí a hoci vám poskytol na rozkaz z domácej fronty Leea, tak vám odmieta vydať Pitcarina, ktorého považuje za zradcu. Sledujte preto hliadku, ktorá Pitcarina vedie preč.
Sledujte ich a kryte sa v dave a za rohy budov, aby si vás nevšimli. Pre bonusovú požiadavku si vás nesmú všimnúť na viac, než 15 sekúnd, čo by nemal byť problém. Keď ich vysledujete do ulíc, tak Lee odláka ich pozornosť. Bežte za ním a na dvore medzi budovami, kde ich doženiete, sa pustíte do boja.
Bonzáci sa rozbehnú preč, prerušte preto boj a bežte za najbližším. O zvyšných dvoch by sa mali postarať Pitcarin a Lee. Potom dorazte všetkých vojakov. Pre zabitie v rade použite protiútok a môžete použiť čepeľ, aj meč, to je jedno. Keď všetkých zabijete, odvediete si zo sebou Pitcarina.


8. Infiltrácia južnej brány

Vykonajte tri nenápadné zabitia spoza rohu.
Nájdite a zabite generála.
Vyhnite sa zraneniam spôsobeným palebnou líniou.


Ak chcete, môžete si pohovoriť s Pitcarinom, Churchom a aj Benom Franklinom. Potom oslovte Leea a dohodnete sa na pláne útoku na Silasovu pevnosť. Presúvate sa na strechu, aby ste prepadli konvoj so zajatcami. Máte pri sebe mušketu, tak si ju môžete vziať a zahájiť útok s ňou, alebo proste skočiť dole. Keď zaútočíte, pridajú sa aj vaši spojenci a tak spoločne zabite trinásť nepriateľov.
Pokračujte na voze v preoblečení za britských vojakov. Keď sa budete blížiť k pravým vojakom, dajte vašim spojencom signál (T), aby zaútočili a vy ste tak neboli odhalení. Oni sa o nich postarajú. Treba ich povolať na skupinu vojakov pri budovách, o kúsok ďalej na vojaka a psa, na trojicu na okraji poľa a na skupinu pred pevnosťou. Napokon vojdete do pevnosti.

Choďte napravo ku koňom a poza kone cez kríku k vozu so senom, do ktorého skočte. Okolo chodí generál (voliteľná požiadavka), tak ho zabite, keď bude pri voze a telo schováte do sena.
Potom choďte popri kamennom múre k prvej skupine väzňov. Obíďte si stan, popred ktorý chodieva dôstojník, kryte sa za rohom stanu a zapískajte na dôstojníka. Keď príde, zabite ho čepeľou spoza rohu (prvá časť voliteľnej požiadavky).
Hneď povyše je za delami druhá skupina väzňov a pri nich sa prechádza druhý dôstojník. Keď pôjde za nich, poza krabice, schovajte sa za roh krabíc, zapískajte na neho a zabite druhého spoza rohu. Potom osloboďte týchto väzňov.
Potom choďte k lodi. Po móle pri lodi sa prechádza tretí dôstojník a na rohu móla je aj pár krabíc, tak sa za ne schovajte, zapískajte na neho a zabite tretieho spoza rohu. Vylezte na loď a pozor na dôstojníka na palube. Pri mieste, kde ste vyliezli, sú krabice, tak ho tiež môžete nalákať na rohové zabitie, už to nepotrebujete, ale je to najľahšie. Potom prejdite k tretej skupine väzňov, zabite vojaka čo stojí na stráži pred nimi a chrbtom k vám a osloboďte ich.

Silas zistil, že je jeho tovar preč a tak nariadil zabiť každého, kto sa priblíži k bráne, vrátane vlastných, takže sa ocitáte pred štvoricou, ktorá na vás mieri a chystá sa vypáliť. Je pri vás jeden nepriateľ, tak ho použite ako ľudský štít (medzerník) a vyhnite sa zásahu. Bežte na hradby a cestou sa snažte vyhnúť aj ďalším zásahom, v bráne budú ďalší strelci (pre bonusovku). Vylezte na hradbu a zabite pár vojakov a aj Silasa. Jeho zabitím sú misia aj sekvencia splnené.


Sekvencia 3

1. Nepresvedčený

Nestraťte pod 50% zdravia.
Použite v boji dva zničiteľné objekty.


Choďte do krčmy, kde prehodíte pár slov s Leeom. Našiel indiánku, ktorú ste posledne zachránili a dúfate, že by vám mohla pomôcť. Použite mapu pre rýchle cestovanie a presuňte sa na hranicu. Tam dobehnite k označenému miestu, kde už čaká Lee. Oslovte ho, naskočte na koňa a nasledujte ho. Keď dorazíte k uhasenému ohnisku, tak sledujte stopu v snehu. Keď dorazíte k jej táboru, dá sa na útek. Prenasledujte ju k ďalšiemu táboru, kde vás napadne pár vlkov. Môžete ich zastreliť, alebo s nimi bojovať (stláčajte klávesy, ktoré sa objavia, obvykle E a potom Q, alebo medzerník. Ak to nestihnete, vlk na vás skočí, tak sa ho straste stláčaním ľavého tlačidla). Nájdite ju, v orlom zraku si ju všimnite na posiedke na strome. Potom zas uteká, tak ju prenasledujte, cestou sa môže objaviť pár ďalších vlkov. Keď ju zas dohoníte, tak sa konečne pozhovárate. Je to Kaniehtí:io.

Vyjdite za ňou na kopec. Aby ste si získali jej dôveru, navrhnete, že zabijete Braddocka, ktorý chce vyhnať jej ľud. Skočte za ňou dolu do sena a choďte do taverny. Vnútri si vypočujte dva rozhovory vojakov, ukryte sa ako predtým medzi ľuďmi, pri dvojici pri okne a medzi ľudí pri pulte.
Potom sa pokúste odísť, no pri odchode sa do vás zastarajú a strhne sa bitka. Zmláťte ich a pre bonusovú výzvu rozbite nepriateľmi dva objekty. Pri boji zvoľte protiútok a nepriateľa tým odhodíte, tak sa nasmerujte, aby ste aspoň dvoma rozbili stoly.


2. Záleží na spôsobe vykonania

Sabotujte 2 delá.
Nezabite nikoho zo stráží.


Choďte za Kaniethí:io a začnete misiu. Po ceste prichádza k pevnosti voz, tak do neho vlezte a schovajte sa. Keď prejde za bránu, zastane pri kríkoch, tak vystúpte a ukryte sa v nich. Povyše je dvojica vojakov, ktorých musíte odpočuť a jeden sa prechádza okolo vás. Môžete sa ukryť v sene a vyradiť ho. Prepnite si čepeľ za päste, ak nechcete nikoho zabiť podľa Výzvy.
Vylezte pri sene po rebríku na strechu budovy a choď nad dvojicu, aby ste boli v dosahu rozhovoru. Takto ste hore v bezpečí a stačí vám len chodiť po streche, pretože keď ich začnete odpočúvať, tak sa prejdú okolo budovy. Zistili ste, že vo veliteľskom stane je kópia jeho plánov.

Podľa Výzvy môžete sabotovať dve delá. Jedno je poniže miesta, kde bola rozprávajúca sa dvojica. Chodí okolo neho len jeden vojak, tak si ho môžete vystriehnuť a prejsť poza neho, alebo sa schovať v hromade ihličia a omráčiť ho (načo riskovať, z nejakého dôvodu sa vám hra neuloží po vypočutí si rozhovoru). Druhé delo je neďaleko veliteľského stanu. Tam sú dvaja vojaci. Jeden pri hradbe, druhý pri sene. Môžete sa preplížiť cez kríky k nemu, odzadu ho omráčiť a telo schovať do sena. Druhého si vystriehnite a tiež ho môžete omráčiť, alebo už len prebehnúť k delu a sabotovať ho.

Napokon si vezmite z veliteľského stanu dokumenty. Ak ste omráčili vojaka pri kríkoch, tak tam na vás ani nik iný nevidí. Vezmite si dokumenty a opustite pevnosť. Pri bráne, ktorou ste vošli, sú traja vojaci, no pri dolnej bráne, pri dele, je len jeden. Môžete sa schovať za roh, zapískať na vojaka, omráčiť ho a len si vyjsť von. Stačí vám dostať sa z červenej oblasti a potom len dobehnite za Kaniethí:io.


3. Braddockova výprava

Zabite dvoch členov milície bez začatia otvoreného konfliktu.
Zničte 3 vozy so strelným prachom.


Choďte do Concordu a do krčmy, v ktorej strávite popíjaním päť mesiacov. Potom len choďte so svojimi spoločníkmi za Kaniethí:io, zosadnite a oslovte ju. Čaká zas so svojimi spojencami. Povyše vás je tábor z Braddockovej expedície.
Ak chcete splniť prvú Výzvu, tak sa preplížte hneď do papradia nad vami a v ňom sa plížte doprava. Je tam hromada ihličia, do ktorej sa schovajte. Pri nej stojí vojak, tak ho zabite. Vylezte a plížte sa papradím ďalej doprava, popri skrytom indiánovi, kúsok ďalej je ďalšia hromada ihličia, tak sa do nej schovajte. Okolo chodí jeden vojak, tak ho zabite.
Potom sa môžete vrhnúť na tábor, zabiť svoj cieľ aj všetkých ostatných, vaši spojenci vám prídu na pomoc. Prezlečiete sa za vojaka a vyrazte na koni za Braddockom.

Keď sa k nemu dostanete, dá sa na útek, tak ho prenasledujte. Hneď za rohom je prvý voz so strelným prachom, ktorý môžete odpáliť. Poniže po ceste pôjdete tesne okolo druhého a za úsekom, kde spadne voz z útesu, nad vami bude tretí voz so strelným prachom. Všetky odpáľte, keď budete dostatočne blízko počas bežného cvalu strelou z pištole, nemusíte manuálne mieriť. Tým splníte druhú výzvu.
Ale pri vozoch sa príliš nezdržujte, nesmiete stratiť Braddocka, tak ho prenasledujte. Keď spadne z koňa, tak ho prenasledujte tiež pešo, aby to bolo fér a potom ho bezbranného zabite.
Prenesiete sa naspäť do Bostonu. Vojdite do krčmy a za pomoc pri vašej púti prijmete Charlesa Leea do radov Templárov.


Sekvencia 4

Po menovaní Leea za Templára sa preberáte z Animu. Môžete si pozrieť posledný mail, alebo všetky maily, ak ste ešte nevyšli predtým z Animu sami a poobzerať sa po jaskyni a so Shaunom si pohovoriť o Haythamovi.
Napokon vojdite naspäť do Animu a kým sa načíta prostredie, Ziio bude rozprávať o tom, ako mala s Haythamom syna a ako sa bojí, že prepadne otcovej túžbe po ovládnutí sveta. Keď sa vrátite do virtuálneho prostredia, tak ste Connor Haytham, indiánskym menom Ratonhnhaké:ton, syn Kaniethí:io a Haythama.


1. Hra na schovávačku

Nájdite všetky deti bez pomýlenia.
Nájdite všetky deti do štyroch minút.


Ste ešte dieťa v dedine Kanatahséhton a vyrážate s ostatnými deťmi do lesa, aby ste sa zahrali na skrývačku. Keď sa schovajú, musíte ich nájsť. Môžete hľadať stopy (v orlom zraku ich uvidíte lepšie) a tie analyzovať, aby ste zúžili oblasť, v ktorej hľadať. Mali by ste to stihnúť aj v časovom limite na výzvu, analyzujte stopy, tým zúžite oblasť, v ktorej hľadať a potom ich nájdite v kope ihličia, či pod skalou.
Keď nájdete všetky štyri deti, bežte sa schovať. Je jedno, kam sa ukryjete, len si nájdite úkryt, kým chlapec napočíta do sto. V úkryte vás objaví Charles Lee a spoločníci vášho otca, hoci si vás zjavne nepamätajú. Chcú vedieť, kde je vaša dedina, čo im nepoviete, no aj tak vás nechajú žiť.
Keď sa preberiete z omráčenia, tak utekajte naspäť do dediny, ktorá je v plameňoch. Prebehnite prostrednou budovou k vášmu domu a skúste dvere, no sú zablokované. Obehnite skalu poniže plameňov a vbehnite do domu zboku. Skúste odhodiť trosky, ktoré zasypali vašu matku, ne podarí sa to. Napokon vás odtiahne iný indián do bezpečia a Ziio zasypú trosky.


2. Pierka a stromy

Nedotknite sa zeme ani vody.
Získaj ďalšie 3 pierka.


O deväť rokov neskôr ste už mladík, ktorý učí loziť po stromoch svojho kamaráta. Vylezte na strom, pri ktorom začínate misiu a z neho preskočte na Véčkovitý strom. V ňom vylezte na ľavé véčko (pomocou medzerníku a smeru). Po scénke navrhnete, aby ste pozbierali pierka bez toho, aby ste sa dotkli vody a tým začína aj táto výzva, predtým ste mohli padať, než ste sa naučili základ lezenia.
Len prebehnite voľným behom po stromoch a skákaním z konára na konár. Skočte na skalu (tie sa nerátajú za zem) a na kmene vo vode, po ktorých prejdite na skalu uprostred. Kanen´tó:kon spadne do vody, tak sa vráťte na kmeň stromu a pomôžte mu vyliezť.
Pokračujte k stromu pod bralom, kde vás Kanen opustí, aby našiel nižšie položené hniezda. Vyskočte na bralo (tiež sa neráta za zem) a vylezte hore k hniezdu. Vezmite si pierko a orol vás zhodí dolu.
Teraz môžete misiu ukončiť, alebo nájsť ďalšie tri pierka, čo je druhá výzva. Prvú ste splnili získaním pierka a už sa môžete dotýkať zeme. Prvé dva sú hneď pri vás, vidíte ich aj na mapke. Vylezte na strom a po stromoch prelezte k obom. Choďte smerom za Kanenom a uvidíte na mape aj tretie pierko, ktoré si vezmite. Potom už len dobehnite za Kanenom pre splnenie úlohy.


3. Lekcia lovu

Rovno môžete pri Kanenovi začať ďalšiu úlohu, v ktorej musíte získať mäso a kože pre dedinu a naučiť ho trochu loviť. Toto je tréning ako loviť, klásť pasce, lákať zvery a získavať z nich ich časti a kože. Choďte do vysvietenej oblasti, kde budete loviť zver. Najprv nájdite zajaca, nepribližujte sa príliš, použite luk a zastreľte ho. Potom ho vypitvajte. Zo zvierat zastrelených lukom získate naspäť aj šíp, no streľba a veľké zbrane zas poškodzujú kožušinu.
Poobzerajte sa a nájdite stopu. Je to zajačia potrava, tak tam položte Oko (držte R pre sprístupnenie menu výbavy a zvoľte si Oko). Jedno nastraží aj Kanen.
Choďte ďalej od oka, aby sa doň mohol zajac chytiť a vy zatiaľ choďte povyše a nájdite stopu jeleňa. Môžete si pomôcť orlím zrakom. Analyzujte stopu a zistíte, že srna je neďaleko. Preplížte sa papradím k blízkosti srny a položte na zem návnadu. Čakajte ukrytý v papradí a keď sa priplíži, tak ju zložte holými rukami. Potom ju vypitvite.
Vráťte sa k okám, zajace sa chytili, tak toho svojho vypitvite.

Ulovte aspoň 3 druhy zvierat.
Chyťte zviera pomocou kombinácie návnady a oka.
Zabite 2 zvieratá zo vzduchu.


Máte získať ešte päť kusov mäsa a môžete splniť aj nové výzvy. Ak chytíte viac zvierat, tak ich hneď nepitvite, ak chcete splniť výzvy, pretože potom to už nebude možné. Vylezte si na stromy a keď pod vami bude niečo väčšie, než zajac, tak na to skočte a zabite to z výšky a potom to zopakujte. Na návnadu a oko môžete chytiť len zajaca, alebo líšku, tak pozor, nech vám návnadu nezožerie srna. Celkovo tu žijú zajace, srny a líšky, tak zabite z každého druhu a aj po kuse vypitvite (až potom sa to ráta za zabite). Keď splníte výzvy, tak už len ulovte, čo chcete, aby ste získali päť kusov mäsa.
Keď máte mäso, tak sa vydajte za Kanenom. Cestou vás prepadne medveď. Vyhnite sa jeho útoku (vhodné stláčanie kláves) a utečte z červenej oblasti. Potom sa len vráťte k dedine, kde už Kanen na vás čaká.


4. Niečo na zapamätanie

Nesmiete naraziť do viac než jednej prekážky.

Choďte v dedine za Matkou rodu a tá vám odhalí tajomstvo. Dostanete formu orla a tak leťte za ohnivým orlom a snažte sa vyhýbať prekážkam, aby ste do nich nenarazili. Len leťte a vypočujte si, čo vám ohnivý orol povie. Matka rodu vás potom uvoľní z dediny, aby ste mohli nasledovať cestu, ktorú ste si zvolili a ukončíte tým sekvenciu.


Sekvencia 5

Tréning je už takmer na konci a konečne sa môžete začať aj voľne túlať svetom a začať plniť vedľajšie úlohy, Výzvy spolkov a zbierať predmety. Môžete si ale splniť ešte úlohy tejto sekvencie, aby ste získali aj vlastnú centrálu (s ktorou sa potom viažu ďalšie vedľajšie úlohy), opäť si sprístupnili Boston a rýchle cestovanie podzemnými tunelmi v meste.


1. Nevychovanec

Nestraťte viac, ako 50% života.

Choďte do oblasti Davenportova usadlosť a tam do panstva. Zabúchajte na dvere, no muž vás odmietne prijať. Choďte do stajne a vyspite sa do rána. Choďte znova zabúchať, zas vás pošle preč. Skúste zadné dvere a potom vylezte na balkón a skúste balkónové dvere. Vyhodí vás, tak sa vráťte do stajne, aby ste prespali celý deň.
V noci dorazí pár banditov, ktorí chcú prepadnúť osamelého starca. Bojujte s nimi a snažte sa neutrpieť veľké zranenia kvôli výzve. Porazte ich a napokon vám Achilles pomôže a prijme vás. Choďte do domu a vnútri vám vysvetlí, čo so Vrahovia a Templári a že ak chcete podstúpiť túto cestu, budete musieť zabiť svojho otca. Nasledujte ho do tajnej miestnosti pre ukončenie úlohy.


2. Pochôdzka pre Achilla

O šesť mesiacov neskôr máte za sebou už nejaký tréning Vraha a opäť prišla zima. Vyjdite von a oslovte Achilla, ktorý vás vezme do Bostonu. V meste ho len nasledujte ulicou.


3. Výlet do Bostonu

Utečte prenasledovaniu do 1 minúty a 20 sekúnd.

Achilles vás pošle nakupovať, tak vyrazte do obchodu. Vojdite do obchodu, dajte zoznam a Achillove peniaze predavačovi a vráťte sa na námestie, kde už čaká Achilles. Nasledujte ho pomedzi nepokoje a zatýkanie. Uvidíte svojho otca, ako niečo plánuje. Na pokyn Achilla sledujte podozrivého muža. Kryte sa v dave a za rohmi budov, aby vás nevidel. Vylezte za ním na strechu a uvidíte, že chce vypáliť do davu, tak ho zabite. Len k nemu podíďte a vyraďte ho.
Vypáli ale Charles Lee z druhej strechy a tak nepokoje prepuknú v masaker. Všimnú si vás Templári a poštvú na vás stráže, takže sa musíte dať na útek. Len utečte z oblasti. Najlepšie je utekať po strechách, aj keď vás niekto zahliadne, vyhnete sa všetkým hliadkam a prekážkam.


4. Najhľadanejší v Bostone

Choďte k začiatku misie, kde vás čaká Samuel Adams. Keďže po vás celé mesto pátra kvôli minulej misii, vysvetlí vám, ako sa zbaviť hľadanosti. Momentálne máte tretí stupeň, stráže na vás útočia, len čo vás zbadajú. Máte strhnúť dva plagáty, aby ste si trochu hľadanosť znížili. Keď strhnete dva plagáty, choďte za Samuelom. Podplatí za vás mestského vyvolávača, aby ste vedeli aj o tejto možnosti znižovania hľadanosti.

Nedostaňte sa s mierou hľadanosti na 3 úroveň.

Hľadanosť vám teraz klesla na prvú úroveň, ste inkognito, no stráže po vás aj tak pátrajú, takže sa schovávajte v dave a za rohmi. Môžu vás teda vidieť okolo, keď prechádzate cez ulicu a ste pár metrov od nich, len nesmiete tesne popri nich. Týmto vám začína aj výzva tejto misie, nezdvihnúť si hľadanosť.
Veďte Sama do Taverny u Zeleného Draka. Pozor na blokádu na ulici, zvoľte bočné uličky a dostanete sa bez problémov až k taverne. Oba vstupy na dvor za ňou sú strážené, takže keď vás nik nevidí, vylezte na strechu taverny a zoskočte na dvor za ňou. Tam vojdite do podzemia.


5. Nevzbudzovanie pozornosti

Samuel Adams vám teraz ukáže podzemné tunely, aké ste už spoznali v predošlých dieloch. Umožňujú vám rýchly presun, no najprv ich musíte preskúmať. Choďte na východ, 2x doľava a doprava. Môžete zapaľovať sviečky na stenách kvôli svetlu a aj aby ste si prípadne značili cestu. V neposlednej rade sledujte krysy, tie vždy smerujú k východu. Na konci len vypáčte zámku na dverách.


6. Zastavenie tlače

Choďte za Samom a ukáže vám, ako sa zbaviť aj poslednej štipky hľadanosti. Stačí podplatiť tlačiara. Tomuto ešte platiť nemusíte, ale v budúcnosti už budete musieť. Miera hľadanosti konečne vynulovaná. Potom len nasledujte Sama do prístavu. Rozlúčite sa pri správcovi prístavu, ktorý vás môže odviezť domov.


7. Návrat strateného syna

Vráťte sa do usadlosti Davenport a v dome choďte za Achillesom. Je rád, že ste nazbierali po tréningu nejaké praktické skúsenosti a za odmenu dostanete konečne skryté čepele Vraha.


8. Záchrana pri rieke

Nenamočte sa pri záchrane Terryho.

Len čo skončí scénka predošlej mini úlohy, neznámy muž búcha na okno. Choďte ho osloviť a volá vás k rieke, tak bežte za ním. Godfreye vás dovedie k rieke, v ktorej prúd unáša Terryho. Bežte po brehu rieky, pripravte sa, že vás tam môžu napadnúť vlky. Nezdržujte sa s nimi, len ich zabite a utekajte po brehu až k veľkému stromu, ktorý je padnutý cez rieku. Prebehnite po ňom na druhý breh rieky. Tam pokračujte cez pár skál a konárov k ďalšiemu padlému stromu, ktorý trčí nad rieku. Preskáčte po jeho konároch čo najbližšie k Terrymu a tam skočte do vody. Výzva, že sa nesmiete namočiť, platí pri bežaní za ním, keď skočíte a spustí sa scénka, v ktorej ho zachránite, tam to už neplatí a môžete (musíte) sa namočiť.
Keď ho zachránite, tak sa tu Terry a Godfreye usadia aj so svojimi ženami Dianou a Catherine, pretože sú to drevorubači a to sa vám hodí, keďže dreva na rekonštrukciu sídla nemáte dosť. Teraz sa vám sprístupnia aj ďalšie úlohy spojené so sídlom, cez ktoré môžete prilákať do oblasti žiť ďalších ľudí.


9. Výcvik začína

Choďte do zátoky, kde vám Achilles predstaví kapitána lode, ktorú vidíte potopenú v zátoke. Je ním Robert Faulkner a Achilles mu oznámi, že sa chystáte obnoviť panstvo, takže má dať do poriadku loď.
Vráťte sa za Achillom do domu a tam vám zverí účtovnú knihu panstva. Naučte sa, ako sa obchoduje, kúpte si drevo a potom vyšlite s drevom konvoj, aby ste zarobili.
Po splnení úlohy sa posúvate o 6 mesiacov ďalej, sneh je preč a v zátoke vám kotví loď. Taktiež ste dostali píšťalku na kone, aby ste si mohli kedykoľvek privolať svojho tátoša.


10. Ťažká cesta

Neutrpte žiadne škody na lodi.
Zničte dve lode otočnými delami.
Trikrát sa kryte pred paľbou nepriateľských diel.


Choďte zo zátoky pod vaším sídlom, Robert už dal za tých šesť mesiacov loď do poriadku a najal námorníkov, tak ho oslovte a vezme vás na plavbu, aby sa naučili niečo o lodi a aby ste cestou najali delostrelcov. Chopte sa kormidla a preveďte loď pomedzi útesy. Pre výzvu synchronizácie nesmiete s loďou do ničoho naraziť, ale nie je to ťažké. Najprv spustite plachty na polovicu, potom ich spustite celé pre väčšiu rýchlosť a potom už len riaďte loď. Silný vietor s loďou dosť zamáva, takže v takom prípade zhrňte plachty opäť na polovicu a kľudne plávajte s polovičnými plachtami, aby ste sa dostali cez útesy ľahšie. Pri prístave aktivujte pristávanie. V hostinci najmete Davida a Richarda Clutterbuckovcov.

Ste opäť na lodi, tak sa chopte kormidla a zájdite medzi dva vraky. Nacvičíte si streľbu. Na pravý aj ľavý vrak vypáľte z diel a na ľavý potom použite otočné delá, aby ste zasiahli sudy s pušným prachom. Po tréningu vyrážate domov, no napadnú vás nepriateľské lode, takže si hneď môžete tréning nacvičiť v praxi.
Najprv vás napadnú tri malé lode. Pre výzvu zničte aspoň dve otočnými delami (držte ľavé tlačidlo a keď bude zameriavanie červené, pustite ho pre vypálenie). Poslednú dorazte ľubovoľne. Potom príde nepriateľská fregata. Pre výzvu sa trikrát uhnite jej streľbe. Keď vy pálite z diel (držíte pravé tlačidlo a potom pustíte pre vypálenie), tak vidíte na bielo vysvietenú plochu pred delami, aby ste vedeli, kam pálite. Nepriatelia pália po vás a ich zameriavanie je červené. Keď pália, tak len dajte pokyn, aby sa všetci kryli (medzerník). Kryte sa trikrát pre výzvu a potom ju rozstrieľajte svojimi delami.


Desmond 1

Vytiahnu vás z Animu po dokončení misie, aby ste získali energetický zdroj z budovy Absterga, pretože potrebujete energiu pre vašu základňu. Je to krátke a úplne priamočiare bez zádrhelov a nepriateľov. Vylezte rebríkom a len bežte priamo a preskakujte cez potrubia za plot, na ventiláciu, do výťahovej šachty, tam vylezte hore a prejdite cez pootvorené dvere von. Skočte na plošinu napravo, vylezte hore po žeriave, popreskakujte cez tyče a trámy a z poslednej plošiny vlezte po úchytoch hore.
Prebehnite popod a cez stavebný materiál vyššie, tam po šikmej kovovej ploche ešte vyššie a na konci tejto úrovne skočte zas na zavesený trám. Tam vylezte na strechu, vylezte na stroj pred vami, popreskakujte po tyčiach na žeriav a vylezte úplne hore. Skočte zo žeriavu skok viery v Rebeccine výpočty a otvorte padák, keď vám povie. Pristanete na budove Absterga, kde získate zdroj.
Potom sa vráťte do vašej jaskyne. Môžete si pozrieť nové emaily, pohovoriť si s parťákmi, ak chcete a ak chcete, môžete ísť zapojiť zdroj energie, ale môžete si to tiež nechať na koniec, keď budete mať aj ďalšie.


Sekvencia 6

Dostali ste oblek amerického vraha, zmenili účes a ukončili svoj tréning. Od Achilla dostanete ešte Oštep na lane ako ďalšiu pomôcku (malú inštruktáž dostanete pri úlohe Tichý lovec). V zátoke máte k dispozícii aj misie Drevenej nohy a námorné misie, takže sa môžete plne venovať, čomu chcete.
Námorné misie prijímate u Roberta Faulknera v zátoke a vedľa neho je kniha, cez ktorú môžete nakupovať vylepšenia pre vašu loď Aquilla. Počas tejto sekvencie získate aj prístup k misiám oslobodzovania a k najímaniu vrahov.


1. Na stope Johnsona

Nesmiete mať hľadanosť vyššiu, než na úrovni 2.

Choďte do Bostonu a stretnite sa so Samuelom Adamsom. Prejdite sa s ním po ulici až ku kuchárovi, ktorého napadnú vojaci v mene vyberača daní. Stephane Chapheau sa pustí do boja so štyrmi vojakmi, tak mu pomôžte a zabite ich. Potom choďte za Adamsom na miesto stretnutia. Ak bol boj rýchly, nemuseli ste si zvýšiť hľadanosť, ak sa tak stalo, tak buďte opatrný, alebo strhnite nejaké plagáty pre jej zníženie, keďže pre bonus nesmiete mať hľadanosť vyššiu, než na úrovni 2.

Nepoužite strelné zbrane viac než 5x.
Na zničenie pašovaného nákladu použite sudy s pušným prachom.


V krčme čaká Adams a William Molineux, ktorý vám povie, že William Johnson pašuje čaj za nehorázne peniaze, takže mu to máte prekaziť. Choďte do prístavu, do vyznačenej oblasti, kde vám hneď stúpne miera hľadanosti na druhú úroveň. V prístave sú tri krabice s čajom, ktoré máte zničiť. Pre výzvu použite sudy s pušným prachom a nestrieľajte na nepriateľov, keďže nesmiete vystreliť pre druhú výzvu 6x. Pri každom náklade čaju je neďaleko sud s pušným prachom, stačí ho vziať, preniesť k nákladu, položiť a z bezpečnej vzdialenosti odpáliť strelou z pištole. Pri prvých dvoch nákladoch sú aj po dvaja nepriatelia, pri treťom je štvorica. Dvojicu naľavo, pri správcovi prístavu si môžete aj obísť a boju sa úplne vyhnúť.
Keď zničíte všetky tri náklady pašovaného nákladu, musíte dokončiť oslobodenie centrálneho Bostonu. Na mape máte značky, kde sa niečo na oslobodenie deje, tak sa k nim vydajte. Máte zlikvidovať tri skupiny vyberačov daní. Stačí ich nájsť a pozabíjať. Po boji si môžete znížiť hľadanosť. Tiež máte zničiť tovar trom pašerákom. Sú to muži, čo si kráčajú ulicou s krabicou v rukách, ako ste videli v scénke, keď ste odišli z taverny. Môžete ich zabiť, ale stačí do nich proste vraziť pri behu a náklad im spadne. Keď sa postaráte o daniarov a pašerákov, úloha bude splnená.


2. Naštvaný kuchár

Obmedzte čas strávený v otvorenom konflikte na 15 sekúnd.
Nech Chapheau nestratí viac, ako 33% zdravia.
Zabite nenápadne 5 nepriateľov.


Vráťte sa do taverny a Stephane Chapheau je naštvaný, že ho okradli a vyráža sa pomstiť do ulíc, tak ho sprevádzajte. Úloha sama o sebe je bezproblémová, pokiaľ nechcete splniť výzvy. V tom prípade stačí zabiť všetkých, ktorí Stephana ohrozujú.

Ak chcete splniť aj bonus, musíte zaútočiť ako prvý. Najprv pôjde popri dvoch vojakoch stojacich pri voze so senom. Obehnite si ich, postavte sa za druhého a keď sa prvý otočí, zabite toho vášho nenápadne čepeľou a hneď skočte na druhého.
Budete pokračovať ulicou k trojici vojakov, ktorí sú v roztržke s civilistami. Choďte k nim, postavte sa za toho, čo sa nezapojil do zápasu a keď pribehnú na pomoc ďalší civilisti, zabite ho a aj druhého medzi nimi. No nemusíte k nim vôbec chodiť, keďže bojujú s civilmi, ani Stephane k nim nepôjde. Je to len pre uľahčenie počtu nenápadných zabití.
Pôjdete popri cintoríne, kde sa dvaja opierajú o stenu. Bežte k nim, než sa priblíži Stephane a keď sa otočia k nemu, zabite ich čepeľou.
Za rohom sú štyria pri dverách budovy. Tu sa rozbehnite a zabite prvú dvojicu v rozbehu, aby ste bez boja dostali oboch naraz a pokúste sa to isté spraviť aj s druhou dvojicou. Nie je to nenápadné zabitie, ale znížite tým čas boja v otvorenom konflikte.
Na ulici pôjdu dvaja vojaci rovno oproti vám. Obehnite si ich a jedného zabite nenápadne, druhého čo najskôr v boji.
Po nich je dvojica v bočnej uličke, opäť rýchlo za nich a keď sa otočia, odpraviť čepeľami.

Napokon dorazíte k miestu, kde sa muž rozčuľuje nad stratou zásob pašovaného čaju, čo bola vaša práca z minulej misie. Stephane Chapheau sa stáva vaším prvým regrútom spolku Vrahov. Zvoľte schopnosť zabiť (T) a pošlite ho zabiť muža. Tým je misia splnená.

Po tejto úlohe máte prístupné aj vedľajšie úlohy oslobodzovania. Taktiež máte k dispozícii prvého Vraha. Hneď si môžete splniť oslobodenie Bostonu a naverbovať dvoch ďalších, aby ste mali pomoc, ich naverbovanie je ľahučké, otázka tak pätnásť minút.


3. Pitie čaju

Hoďte do vody 10 krabíc s čajom.
Zhoďte do vody 3 červenokabátnikov.
Vykonajte s mušketou zabitie zo vzduchu.


Na začiatok musíte zabiť 15 vojakov strážiacich lode s čajom. Je jedno, akým spôsobom, kľudne priamy útok a môžete si zavolať na pomoc svojich troch vrahov. Potom sa vaši dvaja spojenci Adams a Molineux vrhnú vyhadzovať z lodí krabice s čajom. Pre bonus máte vyhodiť 10 krabíc aj vy. To nie je problém, než dorazia vojaci a prekonajú vaše spojenecké posily, stíhate ich povyhadzovať.
Potom máte brániť vašich dvoch spojencov, než vyhodia všetky krabice z lode. To je najmenej a ľahké, sťažia vám to akurát výzvy. Pre zabitie s mušketou zoberte zabitému Britovi mušketu, čakajte na zábradlí lode a keď budú prichádzať nepriatelia, tak zo zábradlia vykonajte zabitie zo vzduchu, kým sú na móle. Napokon treba hodiť 3 Britov do vody. Neráta sa hocijaké zhodenie, zhodil som ich tam najprv hromadu, ale rátajú sa jedine zhodenia z vykrytia, respektíve protiútoku bez útoku (len stlačte „E“), vtedy odstrčíte nepriateľa bokom na pár metrov. Ak ste blízko pri vode, tak do nej spadne. Neráta sa, keď ich počas boja skopnete, keď ich ubijete až po okraj mostíka, nič iné. Keď obránite spojencov a oni sami vyhádžu všetkých sto krabíc čaju, tak je misia splnená.


4. Agresívne vyjednávanie

Najprv sa vráťte na svoju usadlosť a pohovorte si s Achillom. Je prekvapivé, že ste zabili stovky bezmenných vojakov bez jedinej výčitky, ale nepovažovali ste za potrebné zabiť Williamsa. Ako sa ukáže, vaše pokrytecké milosrdenstvo sa vypomstilo, príde po čase za vami Kanan´tó:kon s tým, že Williams získal peniaze niekde inde a chce kúpiť ich pôdu. Po scénke choďte do Hranice a poniže vstupu z Davenportu choďte za Kananom pre oficiálne začatie misie.

Dostaňte sa k Johnsonovi nepozorovane.
Nesmie padnúť nik z indiánov.
Dostaňte sa k Johnsonovi nepozorovane.
Skočte šípku, aby ste unikli.


Nemôžete ísť po ceste (čo je úplne nelogické), pretože vám to hra nedovolí. Máte sa dostať k Johnsonovmu domu a pre výzvu nepozorovane. Skočte z útesu na stromy pod vami a po nich preskáčte až na skalu v zálive. Na brehu vidíte vojakov, tak skočte do vody a plávajte napravo, severne k vodopádu. Naľavo od vodopádu si všimnite hore na skalách brvno. Vylezte pod ním hore k nemu, prejdite po ňom, vyskočte vyššie, prejdite po druhom brvne a vylezte po skalách hore k ceste.
Tu stráži jeden vojak a za skalou ďalší. Môžete ich potichu vyradiť. Prejdite ďalej a napravo po spadnutom strome prejdite pomedzi ihličnany a cez ďalšie stromy na kopec. Kryte sa v kríkoch, naľavo je pár vojakov. Keď sú chrbtom, prebehnite k domu a uvidíte scénku.
Máte sa pre výzvu dostať k Johnsonovi nepozorovane. Odtiaľto je to ľahké, len skočte na strom poniže vás a po konároch popreskakujte na strechu budovy. Prejdite po streche nad okraj pod ktorým stojí William Johnson a zabite ho zabitím zo vzduchu.
Po scénke môžete bojovať, ak chcete (o odhalenie, ani o indiánov sa už starať netreba), alebo utiecť. Bežte na bralo nad vodou a pre výzvu z neho skočte skok viery dole do vody. Vo vode len odplávajte zo stráženej oblasti a misia je splnená.


Sekvencia 7

Okrem vecí, ktoré vám blokuje to, že ešte nemáte sprístupnený New York, ste mohli väčšinu vecí splniť už v minulej sekvencii. V tejto nezabudnite na nové úlohy Usadlosti a máte pár nových námorných misií.


1. Polnočná jazda

Nedostaňte sa do otvoreného konfliktu.
Dostaňte sa do Prescottovho domu do dvoch minút.


John Pitcarin chystá útok na Lexington a máte mu v tom zabrániť. William Dawes a Robert Newman sú vaši noví spojenci, ktorí majú zabezpečiť posily. Vy a Paul Revera vyrážate spoločne do Hranice. Paul sedí na koni za vami a môžete sa ho kedykoľvek spýtať na správnu cestu (T), pretože máte vyznačené len oblasti, do ktorých máte ísť, nie cieľ. Pre bonus nemáte začať otvorený konflikt, takže keď uvidíte vojakov, radšej zastaňte a počkajte si, kým prejdú.
Najprv choďte po ceste na križovatku, povyše doľava a k mlynu a odtiaľ dole k mestu. Tam aktivujte dom pod kopcom, aby ste ich varovali pred príchodom Britov a pokračujte na západ. Cestou k domu môžete zosadnúť z koňa, ale aj nemusíte, stačí si za susedným domom počkať, kým sa vojaci presunú.
Prejdite poľom, aby ste obišli dolnú hliadku, pokračujte po ceste a k rieke, prebroďte ju k pár domom a varujte ľudí v druhom dome naľavo. Odtiaľ pokračujte po ceste popri rieke, keď prejde hliadka, prejdite mostom a choďte k domu naľavo.

Je to pasca a čakajú tam vojaci, tak sa dajte na útek. Musíte sa dostať k domom na severozápade Lexingtonu. Vojaci po vás idú a ak sa dostanú blízko, zostrelia Reveru a musíte ich potom pobiť, aby ste mohli pokračovať. Ak chcete stihnúť dvojminútový limit výzvy, tak hneď vyrazte po ceste hore, tam ignorujte cestu a prejdite poľom dolu k rieke, prebroďte rieku, je tam úzka a prejdite lesom na cestu za ním. Tam by ste už mali byť v bezpečí a len potom zájdite k domu Samuela Prescotta. Keď ho varujete pred vojakmi, tak už len odvezte Reveru do Lexingtonu, do domu Johna Hancocka.


2. Lexington a Concord

Zachráňte civilného rukojemníka.

Choďte za Johnom Parkerom, veliteľom milície. Zhromaždil vojakov na obranu, no keď dorazí Pitcarin s armádou, mnohí sa dajú na útek, takže s Lexingtonom to nevyzerá dobre a vy musíte po pomoc do Concordu. Naskočte na koňa a vyrazte. Keď dorazíte do centra Concordu, dostanete prvú bonusovú úlohu, zachrániť civilistu. Keď sa vám zobrazí táto výzva, zahnite doľava medzi domy, prejdite malým mostom a za ním sú štyria vojaci dovádzajúci civilistu. Skočte na nich, zabite ich, vráťte sa na koňa a uháňajte k cieľu, keďže od začiatku misie máte na to celé len tri minúty.

Zabite jedným povelom celú skupinu kráľovských vojakov sedemkrát.

V Concorde ste dostali na povel prvú líniu milície. Sú tu tri skupiny vojakov, pri moste, na ľavom a na pravom brehu. Keď sa priblížite k vojakom, zvýrazní sa kruh okolo nich a keď ste v kruhu, môžete im dať povel na paľbu.
Vy musíte sledovať opačný breh a keď sa budú z konkrétnej strany blížiť Britskí vojaci, vy bežte k svojim a keď nepriatelia zastanú a začnú sa pripravovať k paľbe, dajte svojim príkaz k paľbe. Bonusovou úlohou je zabiť sedemkrát celú čatu jedným povelom, no to by nemal byť problém, keďže to je jediná náplň tejto časti úlohy. Len pobehujte medzi troma skupinami vašich vojakov a vydávajte príkazy k paľbe. Načasovanie príkazov je potrebné aj preto, že chvíľu trvá, než nabijú muškety. Keď zlikvidujete 130 nepriateľských vojakov, zvyšok sa dá na ústup. Potom len bežte za Jamesom Barretom.
V scénke sa stretnete s generálom Georgeom Washingtonom. Adams vám potom dá list, v tábore Bunker Hill velí Israel Putnam, ktorý by vám mohol pomôcť dostať Pitcarina. Po scénke si môžete pri východe z budovy pohovoriť s Adamsom. Napokon vyjdite von dverami, ktoré sú magické a teleportujú vás mimo mesta.


3. Záblesky konfliktu

Dostaňte sa cez Charlestown bez utrpenia zranenia.

Choďte na východnú cestu z Hranice a oslovte zveda. Nasledujte ho cestou až k táboru, kde stretnete Israela Putnama. Pitcarina nevylákate, kým pália delá, takže sa o ne musíte postarať. Zošuchnite sa dolu kopcom a utekajte ulicami. Pri delových strelách ide skôr o šťastie, takže utekajte vpred, keď sa pred vami zrúti budova, bežte doľava a zas doprava a až do prístavu. Tam sa objavia Britskí vojaci. Aby ste neriskovali, tak bežte hneď doľava k mólam, aby ste sa im vyhli. Skočte z móla do vody a doplávajte k dvom lodiam, ktoré bombardujú mesto.


4. Boj pri Bunker Hill

Nenechajte sa odhaliť.
Zabite granátnika zo vzduchu.


Sabotovať lode nie je problém, pokiaľ nechcete splniť aj výzvy. Preplávajte za ľavú loď a vylezte na jej trup. Na lodi sú piati vojaci a granátnik. Jeden vojak chodieva k boku, tak si ho počkajte zavesený pod miestom, nad ktorým zvykne stáť a zhoďte ho. Vzadu pri kormidle hliadkuje jeden. Keď prejde okolo, vylezte, počkajte si ho schovaný za krabicami a keď pôjde zas okolo, zabite ho spoza rohu. Zas zlezte a prelezte po boku lode dopredu. Dvaja stoja opodiaľ a jeden je pri vás, tak ho zhoďte dolu. Sledujte bokom prechádzajúceho granátnika, aby vás nevidel. Potom vylezte na zábradlie a použite otrávené šípky na posledných dvoch vojakov (prípadne môžete použiť rozbeh a čepeľami spraviť dvojité zabitie, no to je riskantnejšie). Tým pádom zostal granátnik na lodi sám. Už si len vylezte na stožiar a zabite ho zabitím zo vzduchu. Potom zapáľte sklad s pušným prachom a skočte do vody než vybuchne.
Preplávajte k druhej lodi odzadu. Na ľavej strane strednej časti si počkajte na prechádzajúceho dôstojníka a keď sa postaví na vás, tak ho zhoďte dolu, ale sledujte dôstojníka naľavo, aby vás nevidel. Presuňte sa trochu doprava, pred sklad s pušným prachom. Tu ostatných likvidovať nemusíte, len sa preplížte, zapáľte ho a skočte do vody, než vybuchne.
Potom vyšplhajte na sťažeň jednej z dvoch lodí a vymeňte tam vlajku. Skočte do vody a plávajte k brehu. Na brehu naskočte na koňa a sledujte patriota za Putnamom.

Dostaňte sa cez bojisko bez utrpenia zranenia.

Teraz musíte do tábora za Pitcarinom a tam treba cez bojisko. Nepriateľská armáda strieľa, ale našťastie všetci vojaci strieľajú naraz, na povel, takže si to môžete načasovať. Bežte vpred a schovajte sa za skalu pred vami. Keď vypália prebehnite za skalu naľavo, odtiaľ k stromu poniže a potom už do lesa. Vždy, keď vystrelia, bežte a zvládnete to. Lesom sa môžete prebojovať cez vojakov, alebo vyliezť na stromy a popreskakovať ponad nich, tu je to jedno, už vás môžu zraniť. Na konci cestičky vylezte hore po skalách na vrch útesu.

Nepozorovane zabite Pitcarina vzdušným zabitím.
Nezabite viac ako 3 vojakov.


Keď vyleziete hore na kopec, hneď zalezte do kríkov pred vami. Nimi sa plížte doľava k stanom pri stromoch, pred ktorými je vozík, okolo ktorého obchádza hliadkujúci vojak. Keď pôjde od vás, prebehnite do kríkov naľavo a nimi prejdite poza stany až k vozu so senom. Zase si ho vystriehnite a keď prejde okolo, bežte popri voze a zas doľava.
Je tu skupina stanov a za nimi sú kríky. Medzi stanmi tu hliadkuje jeden vojak. V kríkoch choďte na kraj a keď pôjde vojak od vás, prejdite poza stany do kríkov pred vami. Tie sú posledné, takže si počkajte, kým pôjde zas od vás a už len z týchto kríkov vybehnite na strom za stanmi. Je to klasický strom poskytujúci cestu na konár, tak po ňom vybehnite a z neho skočte na susedný, véčkovitý strom. Vylezte na jeho vetvu povyše Pitcarina, z nej skočte na žrď vlajky a z vlajky už len vykonajte zabitie zo vzduchu.


Sekvencia 8

Odhalili ste plán na zavraždenie Georgea Washingtona. Achilles vám predstaví Benjamina Tallmadgea, ktorého otec bol tiež členom vrahov a ktorý má pre vás úlohu v New Yorku. Keď sa tam vydáte, tak prejdete celú sekvenciu v priebehu troch úloh, ktoré na seba priamo nadväzujú a prieskum mesta vám zostane na ďalšiu sekvenciu. Než tam vyrazíte, doma máte ešte pár nových námorných misií a misií Usadlosti.


1. Niečo bokom

Úspešne vykonajte statické odpočúvanie.
Úspešne vykonajte mobilné odpočúvanie.


Cestujte do New Yorku z Hranice a na začiatku cesty stretnete váš kontakt. Nasledujte ho ulicami až na trh, cestou vám povie o Thomasovi Hickeym, ktorý vedie spolok falšovateľov. Na trhu uvidíte falšovateľa, tak ho sledujte. Klasicky sa za ním držte a schovávajte sa za rohmi a v davoch ľudí, aby si vás nevšimol. Najprv pôjde do ulice, kde ho napadne vojak, vy sa držte v dave na rohu, pretože ho zaženie a vráti sa naspäť a pôjde inam. Sledujte ho ďalej až na miesto, kde sa bude zhovárať s jedným mužom. Vylezte na plošinu napravo a schovajte sa tam za sudy, aby ste si vypočuli rozhovor.
Sledujte ho ďalej, pôjde cez zadné uličky, schová sa v studni pred prechádzajúcimi vojakmi a stretne sa s ďalším mužom. S ním bude kráčať, tak ich sledujte v dostatočnej blízkosti, aby ste si vypočuli aj tento rozhovor. Keď dohovoria, tesne pri odbočke sa otočia, tak sa schovajte napravo za lešenie.

Nikoho nezrazte, ani do nikoho nevrazte.

Potom prenasledujte Hickeyho. Výzva je tu otravná, zvlášť preto, že Hickey rozhadzuje peniaze, aby sa na ne ľudia vrhli, ale dá sa to, dva-tri pokusy a budete vedieť, kadiaľ máte bežať a kde sa ľuďom vyhýbať. Dostihnite ho a skočte na neho. Miesto toho, aby ste ho hneď zabili, sa začnete vykecávať a tak vás oboch zatknú.


2. Bridwellská väznica

Nezabite viac, než dvoch strážcov.

Hickeyho dostanú z cely jeho templárski priatelia, vy tu zostanete trčať. Choďte k diere v stene a vypočujte si rozhovor väzňov o plánovanom úteku. Potom si ľahnite späť. Ráno vás vypustia do väzenskej haly. Choďte dole na prízemie a v orlom pohľade nájdite Weemsa, o ktorom hovorili väzni. Sedí pri stole s dámou. Oslovte ho a zahrajte si. Počas ťahov sa budete zhovárať. Povie vám, že musíte ukradnúť kľúč, ktorý vyrobil a ktorý mu ukradol väzeň Finch. Choďte na horné poschodie, nájdite Fincha a keď sa prejde, tak choďte za ním a ukradnite mu kľúč. Vráťte sa do svojej cely.

Zistili ste, že kľúč nefunguje, tak choďte naspäť za Weemsom. Kľúč ani nemá fungovať, máte ho vymeniť za pravý od strážnika a keď mu kľúč chýbať nebude, nebudú nič tušiť. Aby ste sa dostali k strážnikovi, ktorý nepoužíva svoj kľúč, musíte sa nechať zavrieť do diery. Vyvolajte preto bitku s ostatnými väzňami. Napadnite označenú skupinu a keď porazíte väzňov, zasiahnu stráže a zavrú vás na samotku.
Postavte sa ku dverám a keď bude pred nimi stáť strážca chrbtom k vám, ukradnite mu kľúč. Otvorte si dvere a vyjdete von. Nasledujte strážcu chodbou ku schodom, tam sa pozrie do cely napravo, tak prejdite poza neho hore schodmi a tam oslovte Masona Weemsa.

Dostaňte sa k Hickeymu do 2 minút.
Nezabite viac, než dvoch strážcov.


Weems vás vpustí do väzenského bloku pre VIP väzňov. Vojdite do haly a choďte za strážnikom hore schodmi. Počkajte na schodoch, kým prejde ponad vás a vyjdite. Môžete sa schovať do cely oproti schodom, alebo počkať na schodoch, kým neprejde strážca na poschodí nad vami ponad schody, potom vyjdite nimi hore a zabočte hneď doprava. Môžete dobehnúť k dverám Hickeyho cely, alebo ak si vás všimol strážca a nechcete riskovať, tak sa schovajte do cely za zábradlím a keď ju príde skontrolovať, tak ho tam zlikvidujte. Potom vojdite do cely. Padli ste zas do pasce.


3. Verejná poprava

Washingtonova osobná stráž musí prežiť.
Zabite dvoch členov nepriateľskej milície.


Obvinili vás zo spiknutia a idete na popravu. Len kráčajte uličkou a v dave môžete vidieť, ako vaši vrahovia likvidujú niektorých vojakov v okolí. Keď vyjdete na šibenicu, tak len čakajte kým sa vás nepokúsia obesiť a v správnej chvíli aktivujte povolanie svojich vrahov aby vám prestrelili povraz. Pod šibenicou vás oslobodí Achilles. Keď ste voľný, vyrazte za Hickeym.
Utekajte, celý beh je trochu spomalený, čo to uľahčí a na konci len skočte na Hickeyho a zabite ho. Za minútku to máte hotové. S vedľajšou úlohou je to horšie, nestíhate zabiť len tak dvoch ozbrojencov (Hickey dobehne k Washingtonovi a zabije jeho ochranku, ktorá musí prežiť pre druhý bonus) a navyše sa vám všade pletú pobehujúci ľudia. Niekedy zbrzdia aj Hickeyho, ale väčšinou vás. Bežte teda najprv za Hickeym a pred Washingtonom do neho vrazte (môžete ho aj napadnúť, ale ak ho rovno zabijete, tak hneď naskočí záverečná scénka a prepíše uloženie posledného kontrolného bodu), aby ste ho upútali a aby začal bojovať s vami. Dobehnú aj jeho ľudia, tak teraz zabite dvoch z nich a potom si podajte Hickeyho.
Potom ste opäť vo Filadelfii, pohovorte si s Achillesom, po rozhovore otvorte dvere a nasleduje záverečná scénka misie a sekvencie.


Desmond 2

Opäť vás vyrušia z Animu, pretože našli druhý energetický zdroj v Brazílii, kam okamžite odlietate. Hoci je váš tata šéf vrahov, nevie ho zohnať on, ani nik iný, tak zas otravujú vás. Vyjdite hore schodmi k štadiónu a keďže nemáte lístok, choďte napravo k núdzovému východu, ktorým prejdite na dvor. Za múrom choďte hneď naľavo do kríkov, pretože je tu ochranka. Prejdite kríkmi ku schodíkom a keď sa ochranka otočí, vojdite nimi do štadiónu.
Vo veľkej hale je tiež ochranka a pátrajú po vás, tak ňou prejdite s tým, že sa budete schovávať za stánky a medzi ľuďmi. Za rohom choďte napravo do záchodov a prejdite nimi poza stanovisko ochranky. Prejdite trochu chodbou a ďalšiu ochranku obíďte zas dverami napravo. Za nimi podlezte pootvorené dvere vonku, preskočte zábradlie pred vami, naľavo plot, skočte na plošinu s rebríkom a otvoreným oknom sa dostanete na schody nad ochranku.
Vyjdite hore a v chodbe je jeden ochrankár. Prejdite chodbou a schovajte sa v dave ľudí, keď pôjde okolo vás. Na konci chodby vojdite do hľadiska a prelezte na kovovú rampu nad dolným hľadiskom a arénou. Prejdite do miestnosti oproti tej, z ktorej ste vyšli a tam narazíte na útočníka, ktorý vzal artefakt.
Utekajte za ním dolu schodmi a halou pomedzi ochranku. Keď vybehnete na dvor, tak zmláťte jeho, aj ochrankárov, ktorí za vami dobehli. Keď si vezmete artefakt, tak sa dajte na útek. Tak ako ste prišli, za múrikom zas do haly, halou k metru a tam do vlaku. S ochrankou sa cestou von nemusíte zaoberať, stačí okolo nich prebehnúť.
Potom sa vrátite do vašej jaskyne. Môžete si pozrieť nové emaily, pohovoriť si s parťákmi, ak chcete a ak chcete, môžete ísť zapojiť zdroj energie, ale môžete si to tiež nechať na koniec, keď budete mať aj ďalšie.


Sekvencia 9

1. Chýbajúce zásoby

Dostihnite povozníka do 30 sekúnd.

Choďte na západ Valley Forge, do oblasti, ktorú ste zatiaľ nemali prístupnú. Je tam tábor armády patriotov, kde si pohovorte s generálom Washingtonom, ktorý vám povie o stratených karavánach so zásobami pre tábor. Po rozhovore a získaní cieľa úlohy si ešte dvakrát môžete pohovoriť s Washingtonom a raz s markízom Lafayettom. Potom choďte do starého kostola na severozápad oblasti Packanack, kde sa stretnete s otcom.
Vyjdite spolu a sledujte stopy. Analyzujte stopy pri rozbitej krabici pred kostolom a poniže na ceste odtlačky kolies voza v snehu. Pokračujte cestou k vozu, ktorému sa pokazilo koleso. Po príchode sa dá povozník na útek, tak ho prenasledujte a chyťte (nemajte zbraň a skočte na neho útokom). Dostihnúť ho za 30 sekúnd by nemal byť problém.

Neskrývajte sa pri sledovaní konvoja vo voze.
Nepozorovane zabite 3 stráže tábora.


Bežte na označené miesto a uvidíte ostatné vozy so zásobami smerovať do tábora, takže ich sledujte. Mohli by ste sa ukryť vo voze so senom, ale pre bonus to nemáte robiť, takže vylezte na skaly na ľavej strane cesty a vyskočte na konáre. Po konároch môžete skákať ponad vozy, v dvoch miestach musíte na druhú stranu cesty, aby ste sa udržali na stromoch, na konci len zoskočte k vozu a po chvíli bude scénka príchodu do tábora.
Ste ukrytý v sene a po chvíľke príde jeden strážca k senu, tak ho zabite skrytou čepeľou, vyskočte von a sledujte pohoniča. Cestou sa kryte v kríkoch. Napravo za kríkmi stojí jeden strážca, ktorého môžete z kríkov zabiť. Poniže vojde jeden strážca do drevenice, tak ho tam zabite a to sú tri nenápadné zabitia pre výzvu. Štvrtý je naľavo pri krabiciach, tiež ho zabite a skryte sa tam. Povyše zlikvidujte piateho, keď sa od neho vaše ciele pohnú a bežte sa skryť povyše za krabice pri voze. Keď ciele budú vchádzať do drevenice, pri ohnisku pred vami môžete zabiť šiesteho strážcu a ukryte sa v kríkoch. Uvidíte v scénke ako zajali vášho otca, tak po scénke vyrazte a napadnite mužov, aby ste ho zachránili. Keď dorazia posily, tak odíde a nechá vás na nepriateľov samého, aby ste sa predviedli. Zabite všetkých trinásť nepriateľov pre ukončenie úlohy.


2. Otec a syn

Nenechajte sa odhaliť pri krádeži odevu žoldniera.

Choďte do New Yorku, kde sa stretnete s otcom. Nasledujte ho po strechách až k cieľu. Tam si musíte obstarať uniformu žoldniera. Choďte za označeným mužom a zabite ho. Pre bonus, aby vás nikto nevidel, to spravte, keď je pri budove, kľudne aj pri civilistoch, tí sa nerátajú k odhaleniu, ale na rohu budovy by vás mohli vidieť vojaci. Potom okradnite jeho mŕtvolu, aby ste si vzali odev a automaticky vstupujete s otcom za Benjaminom Churchom, ktorý ho zradil pre vlastnú lakomosť a preto sa ho chce zbaviť.


3. Pena a plamene

Nech Haytham nestratí viac ako 50% zdravia.
Neutrpte žiadne zranenie ohňom.


Vojdete do haly, no je to pasca, tak s otcom pobite všetkých nepriateľov a snažte sa nenechať ich príliš na neho, aby ste splnili výzvu. Po boji je celé miesto v plameňoch, tak musíte preč.
Nič vás nenaháňa, takže môžete ísť pomalšie a dávať si pre druhú výzvu pozor na oheň. Vybehnite po doskách na terasu, skočte na trámy, po tých nehoriacich prejdite na druhú stranu, kde preskočte na plošinu oproti a do miestnosti, kde sa zrúti mostík. Skočte dole, prejdite miestnosťou a vyskočte na poškodené schody. Vylezte hore na drevá na stene a z nich skočte vzad na zavesenú dosku. Z nej na trám a už len vylezte hore.


4. Trpký koniec

Obmedzte poškodenie spôsobené prostredím na 20%.
Držte sa v dosahu Churchovho škunera na 500 metrov.
Dosiahnite minimálne sériu 3 zabití v rade.


Na začiatku sa plavíte pomedzi útesy a dorazíte v zátoke k lodi. Doplávajte k nej a uvidíte, že Church uteká na menšej lodi, tak ho prenasledujte. Prenasledovanie je opäť cez útesy. Pre výzvu nesmie vzdialenosť medzi jeho a vašou loďou presiahnuť 500 metrov a pre druhú nesmiete utrpieť veľké škody spôsobené narazením do útesov. Prenasledujte ho preto plnou rýchlosťou, ale neraz je tu silný bočný vietor, tak na niektorých miestach radšej spomaľte, aby vás nezavial do skál. Ak ste plnili vedľajšie námorné misie, tak už s tým máte prax.
Keď sa dostanete na otvorené more, je tam vojnová loď a päť menších, sprievodných lodí. Vojnovú loď odstavte vypálením reťazových striel, čím jej zničíte sťažne, no stále si dávajte pozor na jej delá. Zničte jej sprievodné lode a potom doplávajte k vojnovej lodi, aby ste sa na ňu nalodili.

Keď sa nalodíte, zabite troch nepriateľských dôstojníkov. Ostatní nepriatelia nepredstavujú pre vás žiadny problém a práve v tom je problém, ak chcete aj bonus kombo sériu zabití. Vaši muži neustále bojujú s nepriateľmi a nik okrem dôstojníkov nechce poriadne útočiť na vás, takže je to náročné, ale nepriatelia sa stále množia, pokiaľ nezabijete dôstojníkov, tak to môžete skúšať.
Na uľahčenie by mohla byť táto stratégia. Len čo sa objavíte na palube, vyrazte za dôstojníkom pred vami. Ten po boku lode prebehne k druhému dôstojníkovi na zadnej časti paluby, tak ho tam prenasledujte. Tam vás obaja dôstojníci napadnú a skočia k vám aj dvaja bežní nepriatelia, ktorí sú zameraní na vás. Dôstojníci vykrývajú bežné útoky, takže buď zabite najprv dosekaním dôstojníka a potom v rámci série tých dvoch bežných, alebo začnite s dvoma bežnými a pištoľou dorazte tretieho.
Druhá možnosť je pobiť rýchlo pár nepriateľov súperiacich s vašimi mužmi a tí sa o niečo presunú a tak by ste mohli dostať viacerých nepriateľov na menšiu plochu.
Keď zabijete všetkých troch dôstojníkov, nasleduje už len scénka, v ktorej zabijete Benjamina Churcha.


Sekvencia 10

1. Alternatívne metódy

Použite stráže ako ľudský štít 2x.
Svoj cieľ zrazte zhora.


V New Yorku choďte s otcom na stretnutie lojalistov, aby ste odhalili ich plány, no k ničomu to nevedie, tak ich pobite. Pre výzvu dvakrát chyťte jedného z vojakov, s ktorými bojujete a použite ho ako ľudský štít, keď na vás zadná trojica vypáli. Pobite nepriateľov a choďte k zadným strelcom, ktorých zajmete, no jeden sa dá na útek, tak ho prenasledujte.
Dostať ho nie je problém, problém je splniť výzvu, pretože nech som sa postavil kamkoľvek, Connor vždy skočil na vojakov v okolí, ako keby UI hlavného hrdinu bola nižšia než UI nepriateľov, takže to chce viac pokusov. Po pár pokusoch už viete kadiaľ beží, je to len cez dve ulice a on si to skráti bočnou uličkou, takže ho ľahko predbehnete a môžete na neho počkať na viacerých miestach. Na tráme nad vozíkom pri zadnej uličke, z ktorej vybieha, alebo nad schodmi, popri ktorých beží už tesne pred veliteľstvom, ktoré je jeho cieľom. Je tu pomerne dosť vhodných, až ideálnych miest na skok, ale dizajnér tejto úrovne bol evidentne sfetovaný, alebo to nik netestoval, ale 90% skokov skončí na nepriateľských vojakoch, alebo ak sa vám aj podarí ich zlikvidovať skôr než príde cieľ, tak skočíte mimo.
Potom len odveďte strážcu do pevnosti a strčte do neho, vždy keď sa zastaví.


2. Zlomená dôvera

Nedotknite sa zeme.
Zastavte poslov patriotov v časovom limite 3 minúty.
Zastavte bojovníkov Kanien´kehá:ka nesmrtiacimi prostriedkami.


Na Hranici choďte do Washingtonovho tábora, kde zistíte, že sa chystá útok na vašu dedinu. Vyrazte na koni a pre bonus nesmiete zosadnúť, ani byť zhodený. Vyrazte po ceste, ktorá je označená po celú trasu. Najprv budete míňať jedného posla, tak ho zastreľte. Dorazíte ku skupine troch na koňoch. Tiež ich môžete zastreliť, prípadne zabiť skokom na ich koňa so skrytými čepeľami, ale streľba postačuje. Posledný uháňa preč a je sám, tak ho len dožeňte a zastreľte.
Potom len dorazte do vašej dediny, kde oslovte matku klanu. Charles Lee presvedčil ich bojovníkov, aby bojovali proti patriotom. Musíte zastaviť 6 členov vašej dediny. Pre výzvu ich nezabite, ale to je ľahké, stačí použiť päste, pribehnúť ku všetkým z nich a zložiť ich rukami. Potom sa vám postaví Kanen, váš priateľ, ktorý uveril Leeovi, že ste ich zradili. Hoci dokážete odzbrojiť dvadsať nepriateľov v rade, kým po vás ďalší strieľajú, tu to z nevysvetliteľných príčin nedokážete a na konci scénky ste nútený ho zabiť.


3. Boj o Monmouth

Zabite delom 8 čiat.
Zabite 2 čaty jedným výstrelom.
Zabráňte trom popravám patriotov.


Choďte na juh, kde sa chystá na Monmouth zaútočiť Lee s lojalistami. Máte tri minúty na bránenie pozície pomocou dela. Jednoduché, len páľte po nepriateľoch a mali by ste dosiahnuť aj obe výzvy. Pre dve čaty jednou strelou skúste čaty na ceste, keď sa postavia k sebe.
Keď uplynie čas, musíte ustúpiť. Len utekajte po ceste až k armáde patriotov. Máte na to 3 minúty, čo je viac než dosť času. Ukrojiť si z neho môžete výzvou, priamo popri ceste narazíte na tri popravčie čaty, chystajúce sa popraviť patriotov. Zamiešajte sa do toho a pobite vojakov popravčej čaty. Zlikvidujte tri čaty a dobehnite do tábora.


Desmond 3

Desmondovho otca zajalo Abstergo, takže ho vyrážate zachrániť do Talianska. Prejdite halou Absterga a na konci porazte pár členov bezpečnosti. Hoci vás čakali, nenapadlo ich vziať si viac zbraní, či mužov. Potom sa vyvezte výťahom, čo je samozrejme stupídny nápad.
Vylezte na úchyty okna a po nich hore. Nad druhým oknom prelezte po stene na okno za vami, z neho hore a zhoďte ochrankára nad vami. Ďalších si podajte napriamo. V miestnosti na konci chodby porazte ďalších, v záhrade ďalších a prejdite do miestnosti, kde vás držali v prvom dieli. Tam vás napadne Cross. Po scénke ho prenasledujte, na chodbe môžete ignorovať dvojicu strážcov a len bežať za ním a keď za ním preskočíte cez okno, len ho prenasledujte po trámoch a tyčiach, stačí bežať stále vpred ako on a nič sa vám nestane. Dole len dobehnite k nemu a zabite ho.
Vyveziete sa vyššie (teraz ich nenapadne vám zastaviť výťah, nie len vy robíte chyby) a na poschodí sa len prebojujte cez ďalšie stráže až na koniec jedinou možnou cestou. Tam v scénke už len zachránite otca. Silou jablka zabijete Vidica a získate s otcom aj zdroj energie, po ktorý sem šiel. Pri odchode použite moc jablka na stráže a odíďte z budovy.
Potom sa vrátite do vašej jaskyne. Môžete si pozrieť nové emaily, pohovoriť si s parťákmi, ak chcete a ak chcete, môžete ísť zapojiť zdroj energie, ale môžete si to tiež nechať na koniec, keď budete mať aj ďalšie.


Sekvencia 11

1. Boj o Chesapeake

Zničte tri lode salvou z boku.
Zničte dve fregaty odpálením ich skladu s pušným prachom.


Túto úlohu začnite u Faulknera v prístave a vyberiete si ju priamo cez námornú mapu. Pre admirála De Grassea pomáhate lodiam Marseillois a Saint Esprit v námornom boji. Zničte trinásť nepriateľských lodí z toho aspoň tri pre výzvu odpáľte delami paľbou z boku lode.
Potom príde pár ďalších nepriateľov a tri fregaty a zničia vám Marseillois. Pre výzvu ich máte odpáliť strelou otočným delom do skladu s pušným prachom, čo je v prednej časti lode a musíte tam najprv poškodiť trup. Jedna z trojice je už ako keby pripravená a môžete priamo zamerať sklad a odpáliť ju. Jednu ešte načnite, ak ste si už vylepšovali loď, čo zrejme hej v tejto fáze hry, vaša sila je skôr nevýhodou a musíte mieriť presne a nie silnými strelami, aby ste ju nepotopili skôr, než jej poškodíte trup.

Zabite 5 nepriateľov protiútokom.

Plavte sa do vyznačenej oblasti a cestou vám zničia Saint Esprit. V cieľovej oblasti sa objaví vojnová loď a zničí vám delá, tak do nej narazte a automaticky skočíte na palubu. Len sa prebojujte cez nepriateľov a zo začiatku sa kroťte so sériami zabití a používajte protiútok na bežných nepriateľov pre výzvu. Potom sa len prebojujte ku kapitánovi a zabite ho. V scénke odpálite pušný prach na lodi, tak za 10 sekúnd prebehnite po palube k vašej lodi, aby ste na ňu skočili. De Grasse vám sľúbi svoje lode pri vašom útoku na Leeho pevnosť.


2. Leeov posledný vzdor

Nenechajte sa odhaliť cestou k signálnemu ohňu.
Dostaňte sa k signálnej veži do 3 minút.
Obmedzte stratu zdravia na 50%.


V New Yorku vojdite do podzemia pri dolnom správcovi prístavu a v podzemí choďte do novej chodby, ktorú vám sprístupnili a tam stretnete Lafayetta. Vyleziete studňou v stráženej oblasti. Zhoďte hneď do studne vojaka pri vás a vylezte na budovu. V rámci výziev máte obmedzený čas a nesmú vás odhaliť, takže vylezte na strechu budovy pri vás, po strechách je to istejšie. Na susednej streche pred vami je strážca, tak si počkajte za búdkou. Keď sa otočí, podíďte k nemu a zabite ho odzadu. Pokračujte po strechách po ľavej strane a dostanete sa až k veži. Na poslednej streche je ešte jeden strážca, tak si ho tiež podajte, keď sa otočí. Tiež môžete na začiatku vyraziť z pravej strany budov, ísť po strechách, voľnejšie priestranstvá pomedzi prekonať po stromoch a mali by ste sa takto vyhnúť aspoň jednému strážcovi pre ušetrenie času.
Tak, či tak, na poslednej streche vyraďte strážcu a skočte do sena pod vami. Na dvore sú traja strážcovia a jeden je za vežou. Jeden zvykne chodievať k senu, tak ho môžete potichu zabiť a na dvoch zapískať a tiež ich dostať, ale nie je to nutné. Len si vystriehnite, ako sú rozostavení a keď sa nepozerajú, prebehnite z boku k veži a vylezte hore. Hore už len zapáľte oheň a admirál začne ostreľovať delami oblasť, ako ste sa dohodli.
Jedna z gúľ zasiahla oblasť pri vás, takže ste otrasený, ale to nevadí, pretože počas scénok len dvakrát prejdite vpred a stretnete sa s otcom. Zraníte ho, takže ani on nie je v plnej sile. Keď začnete bojovať, tak využívajte len prostredie a prehadzovanie (E a E). Vykryte jeho úder a hoďte ho o stôl, alebo do suda. Po pár zásahoch ho už len zabite skôr, než vás zaškrtí.


Sekvencia 12

Connor si po tejto udalosti zmení účes na mohawský štýl a vyzerá maximálne debilne. Jediné šťastie je, že bolo možné po túto sekvenciu dokončiť takmer všetky vedľajšie udalosti, aby sa na tú hrôzu nemusel hráč pozerať.


1. Odchod na odpočinok

Nezabite viac, než 15 nepriateľov.

Z nepochopiteľných dôvodov nemáte na začiatku inú možnosť, než sa zachovať ako idiot, vojsť medzi vojakov na rozlúčkovú ceremóniu na Haythamovu počesť a nechať sa chytiť. Lee sa vyhráža, že zničí všetko, čo je vám drahé a odíde. Potom sa osloboďte a zabite päť vojakov, čo vás odviedli. Vráťte sa na miesto, kde bol Lee a zabite všetkých žoldnierov na cintoríne. Prečo ste to nemohli spraviť hneď, keď tam bol Lee? Môžete si zavolať na pomoc svojich vrahov, vytrénovaní si so žoldniermi raz-dva poradia a ani sa to neráta za vaše zabitia ohľadne výzvy. Keď sú mŕtvi, dozviete sa od jedného zomierajúceho, kde je Lee.

Bežte do prístavu, skočte do vody a plávajte k veľkej lodi na vode. Pri prednej časti vylezte po lane a zachyťte sa lode. Prerúčkujte trochu doľava, hore k otvorenému okienku a hore k terase so zábradlí. Hore je jeden vojak, ak ste si ušetrili nejaké zabitia, tak ho môžete vyradiť. Nesmú vás odhaliť, takže jedine potichu. Choďte dole schodmi, alebo rúčkujte po zábradlí, ak ste ho nezabili. Na konci chýba časť zábradlia, tam sa zachyťte okraju, zlezte nižšie a skočte vzad na dosky za vami. Tam preskočte po trámoch pod okná a vylezte hore k oknu, cez ktoré si vypočujte rozhovor kapitána.
Spustite sa dole na trámy pod vami a prelezte doprava, tam vylezte hore na palubu. V okolí sú dvaja vojaci. Jeden stojí napravo a jeden chodieva na oba konce paluby. Ak máte ušetrené zabitia pre výzvu, je dobré zabiť toho napravo, čo stojí stále chrbtom k vám, aby vás nevidel ísť hore ku kapitánovmu oknu. V tom prípade si stačí vystriehnuť toho, čo chodí po palube a druhého hore pred kapitánovou kajutou. Ak nemáte zabitia, tak vylezte na krabice pred vami a z nich na sťažeň. Keď prejdú vojaci na stranu, z ktorej ste prišli, skočte na ľavé schody, vyjdite ku kapitánovej kajute, vylezte na strechu a spustite sa pri okne.

Uniknite z lodi HMS Jersey bez toho, aby ste sa dostali do otvoreného konfliktu.
Zabite kapitána lode HMS Jersey.


Teraz môžete rovno preč. Ak chcete splniť aj výzvy, treba zabiť kapitána. Buď zabite vojaka, ktorý sa prechádza pred jeho kajutou a keď sa kapitán vráti a pôjde pozrieť telo, tak na neho skočte, alebo najjednoduchšie, len čo bude vychádzať z kajuty, vylezte na strechu a zabite ho otrávenou šípkou, alebo šípom z luku (ak nejaké máte, hra je presvedčená, že aj keď si nakúpite výbavu a prejdete bez jej straty do ďalšej sekvencie, tak si ju nezaslúžite). Potom len skočte do vody.


2. Prenasledovanie Leea

Nech vzdialenosť medzi vami a Leeom nepresiahne 50 metrov.
Počas prenasledovania do nikoho nevrazte.


Zájdite do Taverny u Zeleného draka a zistite, kde je Lee. Choďte na mólo do prístavu a vo vyznačenej oblasti použite orlí pohľad a nájdite Leea. Keď vás zbadá, dá sa na útek. Prenasledujte ho a môžete sa skúsiť držať inštrukcií výzvy. V tom prípade hneď od začiatku bežte naľavo, po nižšej časti móla, pretože na vyššej odpáli sud s pušným prachom, čo vás trochu zbrzdí. Je to len krátka časť a hneď sa vrátite na hornú časť móla, bežte ďalej, pri lodi sa vyhnite dvojici vojakov. Na konci móla čaká pár strelcov, zahnite pred nimi doľava, ako Lee, dajte si pozor na posledných pár civilistov, aby ste do nich nevrazili, preskočte cez čln k veľkej, rozostavanej lodi a vbehnite dnu za Leem.

Neutrpte zranenie ohňom.

Loď je v plameňoch. Vylezte na stenu napravo a po nej hore na trám. Cez dve laná a stĺp preskočte vpred, preskočte stenu, ktorá sa pred vami sčasti zrúti a vybehnite von. Tam sa už ohňa báť nemusíte a len bežte jedinou cestou za Leem. Hore ho už len dobehnite a nasleduje scénka.
Po scénke prejdite k správcovi prístavu a odvezie vás na Hranicu za Leem. Vojdite do domu, pripijete si spolu a konečne ho zabijete. Keď sa zotavíte zo zranení, vraciate sa do svojej dediny, ktorá je však prázdna a váš ľud odišiel. Dostanete pokyny, aby ste ukryli amulet, ktorý ste získali od Lea. Jeho ukrytím ukončíte sekvenciu.


Desmond 4

Získali ste Connorov amulet. Ak ste to nespravili predtým, treba zapojiť zdroje energie, ktoré ste našli. Choďte ku schodom, na ktoré občas zachádza váš otec. V miestnosti za nimi vyjdite schodmi ako sa len dá a v mieste, kde končia, skočte na kovový trám stroja v centre miestnosti. Prejdite po tráme na koniec, vylezte po stene, prerúčkujte doľava a vylezte na trám. Z neho preskočte na susedný a z neho už len na terasu, na ktorej dôjdite k pultu a automaticky doň zasuniete zdroj energie.
Aktivovaním prvého panelu ste si otvorili dvere v jaskyni. Za nimi len vyjdite a popreskakujte hore po schodoch, ktoré sú na viacerých miestach zničené. Hore choďte rovno po plošine pred vami. Na konci zídite dole po schodoch a pod schodmi prejdite otvorenými dverami pri stĺpe. Za nimi vylezte na stenu, prerúčkujte doprava a vylezte hore. Tam vylezte do otvoru nad vami a hore už len prejdite k panelu, do ktorého vložíte druhý zdroj energie.
Choďte ku schodom na opačnej strane jaskyne, oproti prvému panelu, ktorý ste zapojili. Vyjdite nimi, po tyčiach v strope popreskakujte cez chýbajúcu časť plošiny a vybehnite za ňou ďalšími schodmi vyššie. Na konci vylezte na panely s nejakými kryštálmi, skočte na panely pred vami, prerúčkujte po nich doľava a naľavo na stene prerúčkujte už len na plošinu. Na nej hneď za rohom preskočte po tyčiach na opačnú stranu, na stenu s kryštálmi, po ktorej vylezte hore. Hore na konci tejto krátkej plošiny skočte na druhú stranu na ďalšie panely s kryštálmi a po nich rúčkujte doprava až na koniec, kým nebudete môcť zliezť. Tu na konci plošiny vložíte do panelu posledný zdroj energie.
Potom len prejdite k veľkej, žiarivej bráne, ktorú otvoríte Connorovým amuletom a pokračujte za ňou na stretnutie s Juno a Minervou. Nastáva koniec, ktorý je viac-menej rovnakým sklamaním, ako konce „hlavného“ príbehu v predošlých dieloch.


Koniec
Dozvieme sa síce, že predošlá rasa sa spojila s ľudskou, aby sa cez ľudí zachoval ich odkaz, no zisťujeme, že Juno bola darebáčka, ktorú tu zatvorili. Mysle prastarých viedli ľudstvo a Juno zas viedla Desmonda presne k tomuto stretnutiu. Desmond dostal dve možnosti, nechať svet zahynúť s tým, že prežije hŕstka ľudí, ktorú povedie k novým začiatkom, len aby po jeho smrti následne zas prekrucovali jeho odkaz, alebo môže svet zachrániť hneď, ale vypustí tým do sveta Juno. Desmond zrejme dúfa, že vrahovia ju dokážu zastaviť, tak obetuje svoj život pre záchranu sveta pred slnečnou katastrofou, ktorá postihla predošlú rasu, zomiera a objavuje sa Juno, ktorá sa teší, že prichádza jej chvíľa.
Napriek všetkému stále zostávajú aj otázky k tomu, čo sme už videli. Napríklad prečo Juno nezastavila skazu prvej civilizácie, keď to dokázala teraz spraviť pre ľudstvo. Čo predošlé subjekty pokusov s Animom? Čo Adam a Eva?
Už vieme, že ďalší diel bude pirátska záležitosť a „hrdinom minulosti“ bude pirátsky člen bratstva vrahov, Haythamov otec. O príbehu zo súčasnosti sa zatiaľ veľa nevie a zrejme bude zas v úzadí, ak vôbec bude, keďže si nezískal veľkú obľubu u hráčov. Logicky by mal byť o tom, aby jej zabránili zotročiť ľudskú rasu a na to budú zrejme potrebovať zas nejaký artefakt z minulosti, pretože prítomnosť v tejto hre zjavne hrá len druhoradú úlohu. Shaun tiež uvažoval o tom, že by sa mohli vrátiť až do čias prvej civilizácie, no pre pokračovanie by to nehralo s historickým konceptom tejto série.
Teoreticky by sa mohol objaviť Desmond ako sprievodca, ak by bola jeho myseľ zachovaná v stroji, tak ako mysle prvej rasy a aj subjektu 16. Keby nezabili Lucy, mohol pokračovať v boji jeho potomok a bolo by zaujímavé, keby sa prebral po Desmondovej smrti z Animu jeho syn, ktorý by sa takto dozvedel o tom, čo sa stalo s jeho otcom.
No je fakt, že príbehy súčasnosti vždy odflákli, napriek tomu, že z logického hľadiska tvoria dokonalé spojenie medzi jednotlivými dielmi a odôvodňujú aj rôzne detaily hry, ako hranice hrateľného priestoru, skoky v čase a priestore pre jednotlivé diely a podobne.
Zostáva si už len počkať ako a či bude pokračovať hlavný a pre mnohých nepodstatný príbeh hry a treba dúfať v zaujímavejšieho hlavného hrdinu. Connor mal totiž nulový charakter, bol nezaujímavý, pôsobil strašne umelo.



Epilóg

Po titulkoch je ešte scénka s Connorom, ktorý zakope vojnovú sekeru a potom môžete pokračovať v hraní za neho. K dispozícii sú dve scénky. Jedna je rozhovor so zálesákom vo vašej rodnej dedine, ktorú váš ľud opustil. Druhá je v prístave v severnej časti New Yorku, kde uvidíte, ako odchádzajú porazení Briti, ale mnohé pomery v Amerike zostávajú rovnaké. Potom môžete doraziť vedľajšie úlohy, ktoré vám zostali.

1. časť | 2. časť

Súvisiace hry Assassin's Creed: Mirage
Assassin's Creed: Valhalla - The Last Chapter
Assassin's Creed: Valhalla - Dawn of Ragnarok
Assassin's Creed: Valhalla - The Siege of Paris
Assassin's Creed: Valhalla - Wrath of the Druids
Assassin's Creed: Valhalla
Assassin's Creed: Odyssey - The Fate of Atlantis
Assassin's Creed III Remastered
Assassin's Creed: Odyssey - Legacy of the First Blade
Assassin's Creed: Odyssey
Assassin's Creed: Origins - The Curse of the Pharaohs
Assassin's Creed: Origins - The Hidden Ones
Assassin's Creed: Origins
Assassin's Creed Chronicles: Trilogy
Assassin's Creed Chronicles: Russia
Assassin's Creed Chronicles: India
Assassin's Creed: Syndicate - Jack the Ripper
Assassin's Creed: Syndicate
Assassin's Creed Chronicles: China
Assassin's Creed: Rogue
Assassin's Creed: Unity - Dead Kings
Assassin's Creed: Unity
Assassin's Creed: Birth of a New World - The American Saga
Assassins Creed: Liberation HD
Assassin's Creed IV: Black Flag - Freedom Cry
Assassin's Creed IV: Black Flag
Assassins Creed: Heritage Collection
Assassins Creed 3: The Tyranny of King Washington - The Redemption
Assassins Creed 3: The Tyranny of King Washington - The Betrayal
Assassins Creed 3: The Tyranny of King Washington - The Infamy
Assassins Creed Anthology
Assassins Creed: Revelations
Assassins Creed: Brotherhood
Assassins Creed 2
Assassins Creed



Diskusia Príspevkov: 2 Hodnotenie
122 hlasov

100
60
20

80
40
0
61
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |