HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21157
5455
5063
1438
1600
7336
6030
12903
1687

Online 12689 užívateľov

Návody > Far Cry 3


Zobrazení:73538
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

Hlavný príbeh


1. Daj sa na útek (Make a break of it)

Na výlete s priateľmi vás zajali piráti kvôli výkupnému. V tábore ste v klietke vy, Jason Brody, s bratom Grantom. Je to bývalý vojak, tak vyradí strážcu a dostane vás z klietky. Nasledujte ho cez tábor. Prikrčte sa (C) a len sa plížte za ním, aby vás neodhalili nepriatelia (ukazovateľom podobnému z Hitmana Absolution). Preplížite sa do chatky, z ktorej si vezmite foťák, mapu, mobil a tablet. Na dvore je strážca pri okne, tak hoďte kameň k plotu napravo a kým to pôjde skontrolovať, prelezte oknom, ktoré vám Grant otvorí. Pokračujte, vylezte na krabice a prelezte miestnosťou popri strážach sledujúcich televízor.
Za miestnosťou sa plížte pomedzi rastlinky, aby ste zistili, že vás kryjú pred zrakmi nepriateľov. Za nimi hoďte opäť napravo kameň, aby ste odlákali strážcu a preplížte sa pod most. Za mostom nazriete do mapy, aby ste sa zorientovali a Vaas zastrelí Granta. Chyťte mu ranu na krku, ale už mu nepomôžete.
Dajte sa na útek cez džungľu. Budú po vás páliť, tak sa len nezastavujte a bežte po ceste, preskočte trhlinu po skale pred vami, napokon len prebehnite po brvne cez ďalšiu trhlinu, vylezte po lianách na skalu a prebehnite skalným tunelom, za ktorým vás napadne nepriateľ, tak ho zabite (stláčaním medzerníku). Potom prebehnite mostom, kde spadnete do vody.


2. V meste Amanaki (Down in Amanaki town)

Zachránili vás domorodci a keď sa preberiete, je pri vás Denis Rogers. Keď vyjdete von, ukáže vám dedinu a dá vám 60 dolárov, aby ste si kúpili zbraň. Choďte do obchodu a kúpte si pištoľ 1911. Potom nasledujte Denisa nad dedinu a cestou vám povie o rádiových vežiach, ktorý využíva Vaas na sledovanie svojich ľudí a na každú umiestnil rušičky. Keď odstránite rušičku, sprístupníte si tak časť mapy.
Už v okolí Denisa môžete pozbierať pár nábojov a vybrať krabice s peniazmi. Ďalšie budú aj hore pri veži na zemi, v chatrči a na veži. Len vybehnite cestou na kopec k veži, pri schodoch si dajte pozor na hada a vylezte úplne hore na vežu. Na vrchole veže odpojte rušičku a po lane sa spustite dolu. Keď pristanete pri Denisovi, len si otvorte mapu (M).


3. Žatva džungle (Harvest the jungle)

Označte si na mape oblasť s diviakom juhovýchodne od dediny pre vytvorenie značky na mape, ku ktorej vás bude viesť radar a zrušte mapu. Na ceste je pri vás auto Darrah, tak môžete naskočiť a odviezť sa do lokality. Vo zvýraznenej oblasti máte zabiť dva diviaky a natrhať pár rastlín. Diviaky proste nájdite a zastreľte, nie je to problém. Stačí na nich pár rán a v krajnom prípade, ak ste strieľali pre zábavu a prišli o náboje, prezrite krabice v okolí. Keď diviaky zabijete, nezabudnite ich stiahnuť z kože.
Rovnako nie je problém ani s rastlinami. Rastliny sú viacerých druhov, každá s vlastným menom, ale pre vašu úlohu, ako aj inventár, je to nepodstatné. Rôzne druhy rastlín spadajú do kategórií farebných listov. Máte nájsť 2 zelené listy, 1 červený a 1 modrý a všetky listy vo vašom okolí sa zobrazujú aj so svojimi farbami na minimape. Zelené aj červené sú v okolí chatrče, modré sú v rieke.
Keď máte všetko, čo potrebujete, môžete využiť na mape rýchle cestovanie a vráťte sa do Amanaki. Choďte za Denisom a ten vás naučí ako vyrábať veci. V podstate vám len sprístupní ponuku „Výroba“, v ktorej vyrobte dve injekcie liečenia a rozšírte si batoh na korisť.
Potom si otvorte menu schopností a zvoľte si najprv schopnosť Likvidácia a potom sami jednu z dvoch ďalších dostupných. Potom nastúpte k Denisovi do auta.


4. Zaistite stanovisko (Secure the Outpost)

Denis vás odvezie k stanovisku pirátov, ktoré treba obsadiť. Obsadené stanoviská znížia počet nepriateľov v danej oblasti a slúžia aj ako body rýchleho cestovania. Tu je to na vás, je to prvé stanovisko v rámci vášho tréningu, takže tam nie je veľa nepriateľov. Pri plížení sa k nim môžete priplížiť a zabiť ich potichu chladnou zbraňou vďaka schopnosti Likvidácia (za čo je aj viac xp). Telá môžete oberať o zbrane a prehľadávať pre veci a peniaze. Môžete sa prestrieľať, alebo ich potichu vyradiť.
Keď oslobodíte stanovisko, vbehnite do miestnosti dúfajúc, že nájdete Lízu, ale nie je tam. Vráťte sa von, kde vám Denis povie, že doktor Earnhardt našiel jedného z vašich priateľov.

Než sa vydáte na ďalšiu misiu, máte teraz možnosť začať voľne skúmať svet, aktivovať rádiové veže, oslobodzovať Stanoviská, získať lepšiu výbavu a rozšíriť si vaky pomocou lovu zvierat a aj plniť rôzne výzvy a vedľajšie misie. V podstate si môžete sprístupniť celý severný ostrov, aktivovať všetkých 11 veží a oslobodiť všetkých 20 stanovísk. Nevýhodou je len to, že aj keď nazbierate dosť skúsenostných bodov, rôzne schopnosti sa vám sprístupnia až postupom misiami hlavného príbehu.
Vhodné je aspoň aktivovať najbližšie rádiové veže, aby ste mali prehľad o cestách a miestach, po ktorých sa pohybujete. Oslobodené stanoviská slúžia ako body rýchleho cestovania, takže ani to nie je na zahodenie.



5. Huby v hlbinách (Mushrooms in the deep)

Choďte k domu doktora Aleca Earnhardta, nájdete ho v skleníku, kde sa zoznámite a povie vám, že Daisy je u neho v dome. Vojdite do domu a vyjdite na poschodie. Prešla cez pole jedovatých rastlín a má horúčku. Doktor ju lieči, ale chýbajú mu hubičky, takže ich máte zohnať. Len choďte na severnú stranu, zbehnite dole pod útesy a skočte do vody. Pod miestom, kde vtekajú do vody malé vodopády, plávajte pod hladinu a podvodným tunelom preplávajte do jaskyne.
Vylezte z vody a na skalu pred vami a tam skočte do hlbín vody v jaskyni. Na zadnej strane vylezte po lianách hore a zo skalnej rímsy po ďalších lianách až hore k vodopádu. Rozšliapete halucinogénne huby, ktoré vám spôsobia riadne haluze. Prejdite popred vodopád, vylezte hore po lianách a potom len pokračujte stále rovno cez halucinogénnu jaskyňu, ktorá vás nejakým spôsobom teleportuje k vášmu cieľu. Odtrhnite hubku a vyjdite von z jaskyne, východ je hneď pri vás.
Vonku vylezte po lianách cez niekoľko plošín až hore a choďte naspäť k doktorovmu domu do skleníka. Z huby začne pripravovať liek a vás pošle za Daisy, ktorá sa prebrala, tak choďte naspäť hore na poschodie domu a pohovoríte si s Daisy. Potom sa dohodnete s doktorom, že sem privediete aj ostatných, ktorých zachránite, s čím súhlasí, keď si bude myslieť, že Daisy je Agnes.


6. Volanie Medúzy (The Medusa´s Call)

Keď vyjdete z Daisyinej izby, zavolá vám Denis a odporučí ísť na loď Medúza, kde by ste mohli vysledovať komunikáciu pirátov a zistiť možno viac o vašich priateľoch. Choďte k veľkej lodi, ktorá uviazla na plytčine. Choďte z pláže poniže veľkej lode, jeden strážca je tam pri mŕtvych telách, tak ho vyraďte. Musíte byť nenápadný. Ak ste sa venovali voľným úlohám, mohli ste si už sprístupniť ostreľovačku a zakúpiť tlmič, alebo aspoň kúpiť tlmič na pištoľ. Samozrejme môžete zvoliť prístup aj z inej strany, ale tento sa mi zdal ľahší.

Pod loďou je jeden radista a pirát. Pirát niečo zvára na trupe, tak si len vystriehnite radistu a zabite ho mačetou potichu. Môžete ho zastreliť ostreľovačkou z útesov a nezabudnite tiež na nalákavanie hodením kameňa. Prehľadajte jeho telo pre frekvenčný kód. Potom si len obíďte pirát a odzadu ho zabite.
Prejdite trupom lode a na konci je za trupom pred loďou ďalší radista a pirát. Cez dieru v trupe k sebe nalákajte kameňom piráta a a zabite ho. Potom si podajte radistu, je sám, tak si ho môžete vystriehnuť, nalákať, alebo proste odstreliť tichou zbraňou. Prehľadajte jeho telo pre druhý frekvenčný kód.
Druhý radista postával pri menšej lodi. Za ňou je tretí radista a jeden pirát, ktorý tiež niečo kutí. Môžete prejsť po palube tejto menšej lode, aby ste na nich dobre videli, pirát je chrbtom, tak keď pôjde radista od neho, zoskočte z paluby po skalách pod vami, preplížte sa k nemu a zabite ho. Z jeho tela si vezmite kľúč od kontrolnej miestnosti. Zabite aj druhého piráta a choďte hore na loď. Tam prekvapivo nie sú žiadni ďalší nepriatelia, tak len vojdite do kontrolnej miestnosti, kde máte lekárničku, pár nábojov a nepriestrelnú vestu. Aktivujte komunikačný panel a zistíte, nielen kde točia videá s rukojemníkmi, ale aj že niekto spustil poplach a k lodi smerujú posily.
Vyjdite von a len zlikvidujte šesticu nepriateľov, ktorí dorazia k lodi. Vedia, že ste tu, ale nevedia, kde presne, takže sa môžete skryť a likvidovať ich po jednom, alebo vyraziť do priameho boja. Keď ich pobijete, zavolá vám Denis a úloha je splnená.


7. Kazisvet (Playing the Spoiler)

Vráťte sa do dediny Amanaki za Denisom. Vaas chce zabiť Denisa a vás. Jeho muži chystajú zásobu zbraní pre útok na Amanaki, takže vás požiadajú, aby ste sa o to postarali. Samozrejme sami. Choďte k píle, na ktorej majú sklad. Choďte k prístrešku na západnej strane povyše píly. Tam vás vedie hra, aby ste si odtiaľ spravili prehľad o nepriateľoch, ale lepšia pozícia na označenie ich fotoaparátom je z kopca od cesty, po ktorej môžete prísť.
Poniže prístrešku je brána, za ktorou je len jeden nepriateľ. Môžete ho vylákať hodením kameňa do kríkov pri bráne a zabiť ho. Tiež nie je zlé takto predtým zlikvidovať piráta poniže prístrešku a druhého prechádzajúceho sa popred plot pri ceste, aby vás náhodou nevidel.
Potom sa vplížte dnu cez bránu, spoza ktorej ste vylákali strážcu. Musíte nenápadne vyradiť poplach. Môžete sa preplížiť až k skladu uprostred píly a deaktivujte poplach. Potom môžete vyradiť ostatných nepriateľov a teraz si vás už môžu všimnúť, nemajú ako privolať posily (všimol si ma posledný sediaci rovno pred poplachom, keď som potichu vyradil celý tábor, pretože som si ho tam nevšimol ja).
Potom len vojdite do skladu, umiestnite výbušninu na označené miesto a vyjdite von, pretože výbušnina za 15 sekúnd exploduje. Do tábora dorazia posily, ktoré nikto nevolal, ale čo spravíte, je už teraz na vás. Môžete ich pobiť, alebo proste utiecť.


8. Vlámanie do väzenia (Prison Break-In)

Pri odchode z píly vám zavolá Denis a povie, kde je pirátska zátoka, o ktorej hovorili piráti v rádiu na Medúze. Keď sa k nej priblížite, zavolá vám aj Daisy, aby vám povedala, že ju doktor ukryl v jaskyni pod domom. Najlepšie je prísť z východnej strany zátoky, najbližšie to máte zo Stanoviska Sirotské miesto, ak ste už oslobodili všetky stanoviská. Z tejto strany (poniže rádiovej veže) vyjdite na kopec a pod vami je strážna veža s osamoteným ostreľovačom. Zabite ho a hneď pri ňom je aj poplach, tak ho deaktivujte, aby ste to mali v zátoke ľahšie.
Toto je aj dobré miesto pre označenie si väčšiny pirátov v zátoke. Vaším cieľom je zabiť správcu tábora, ktorý je na opačnej strane zátoky, neďaleko vstupu do jaskyne. Je jedno, ako budete postupovať, môžete začať pomalou a tichou likvidáciou nepriateľov v okolí, alebo vyraziť bojovne. Zabite správcu tábora, oberte jeho telo a získate kľúč.
Vojdite v zadnej časti do jaskyne, pri vstupe sú asi štyria nepriatelia, tak sa pripravte. Prejdite hlbšie a v prvej miestnosti s kokaínom sú štyria nepriatelia. Môžete sa kryť za zábradlím a pobite ich. V miestnosti za nimi sú ďalší traja, ktorých môže zvuk prestrelky prilákať.
Oproti miestnosti, v ktorej boli, prejdite dverami. Za nimi je na zemi relikvia. V miestnosti za chodbou je nahrávka, ktorú robil Vaas Montenegro s Lízou, tak si ju môžete pozrieť. Prejdite ďalej a schytáte to. Zajme vás Vaas a chce vedieť, či novučičké tetovania máte od jeho sestry Cintry. Napokon vás tu nechá s Lízou a všetko podpáli.


9. Hotel Island Port

Ako sa oslobodzujete z povrazov na stoličke, prepadnete sa s podlahou. Z nepochopiteľných dôvodov vám Vaas nechal vaše zbrane. Máte 3 minúty na záchranu Lízy, no je to dosť času. Prejdite horiacou miestnosťou hore schodmi a pokračujte po balkóne. Prvý oheň, ktorý vám blokuje cestu, uhasí voda z prasknutého potrubia. Pri ďalšom ohni streľte do ventilu na potrubí a voda ho uhasí. Za ohňom prejdite dverami a hore rebríkom.
Hore prejdite po doskách k dverám a vyrazte ich mačetou. Prejdite úzkym priestorom a za ním vyjdite hore po tráme. Hore streľte do ventilu nad vami a voda uhasí oheň v chodbe. Za ohňom len vyjdite na rímsu, po ktorej prejdite do susednej miestnosti. V nej vyjdite po troskách nahor a hore vyskočte a vylezte vyššie. Ste pri Líze, tak už len dobehnite k nej a zachránite ju.
Dostanete sa von k autu, ktoré neštartuje, tak jej ho stláčaním medzerníka pomôžete roztlačiť. Naskočíte dozadu a vezmete si granátomet GL-94. Ničte ním všetky autá, ktoré vás budú prenasledovať. Keď Líza zastane, pretože zdochol motor, presuniete sa dopredu. Hra vám vnúti pištoľ, tak ňou zlikvidujte dvojicu nepriateľov pred vami, môžete si pomôcť strelou do výbušného suda. Líza naštartuje a vyrazíte. Strieľajte na pár ďalších nepriateľov v okolí, ale rýchlo sa okolo nich dostanete.


10. Plné ruky práce (Keeping Busy)

Automaticky sa presúvate k domu doktora Earnhardta vy, aj Líza Snowová. Odveďte Lízu za Daisy, choďte na cestičku pod altánkom a vojdite do jaskyne. Tam sa stretnete s Daisy. Daisy Lee tu našla starú loď a pokúša sa ju opraviť, aby ste sa s ňou mohli dostať z ostrova. Potrebuje motorovú kľuku, tak ju choďte nájsť. Stačí skočiť do vody, doplávať na koniec k vraku a ponoriť sa. Neznámy dobrodinec tam nechal zapnutú baterku, ktorá svieti práve na kľuku, tak si ju vezmite a vráťte sa.
Môžete preskúmať aj zvyšok jaskyne. Na brehu pod loďou je krabica s peniazmi. Pri vraku môžete vyliezť na vyvýšenú plošinu. V jaskyni za ňou je medveď, ktorý stráži relikviu a na konci sú dve krabice s peniazmi.
Zaneste kľuku Daisy a opravíte motor. Potom si choďte pohovoriť s Lízou, aby ste ju upokojili a odíďte z jaskyne.


11. Stretnutie so Citrou (Meet Citra)

Keď vyjdete z jaskyne, zavolá vám Denis, aby ste sa stretli s ich vodkyňou Citrou. Choďte k jej chrámu, kde stretnete Denisa a len ho nasledujte dovnútra. Citra Talugamai vám dá niečo vypiť, aby ste našli to, čo bolo stratené. Opäť máte halucinácie, uvidíte Olivera, Rileyho a Keitha a za nimi kráčať muža v obleku, tak len pokračujte stále vpred za ním do baru a potom po moste pod hladinou a na konci si vezmite prastarý nôž. Preberiete sa pri Denisovi. Po rozhovore len opustite chrám.


12. Zlá štvrť (Bad Side of Town)

Choďte na severovýchode do mestečka Badtown. Tam pohľadajte bar zo svojej vízie, vojdite dnu a sadnite si k stolu na partičku pokru. Uvidíte muža v obleku zo svojej vízie, tak keď dohráte, vyjdite von z baru a sledujte ho mestom. Nie je to náročné, stačí sa držať na dohľad pri krabiciach, zábradliach a rohoch budov, aby si vás nevšimol. Na konci uvidíte, ako vojde do budovy.
Konečne sa vám sprístupnia nové schopnosti.


13. Kopnutie do osieho hniezda (Kick the Hornet´s Nest)

Vojdite do budovy, do ktorej vošiel muž v obleku a ozve sa vám cez reproduktor. Chce vedieť, čo ste zač, inak vás odpáli výbušninou. Rovno mu to vyklopíte a pozve vás k sebe, tak zbehnite do podzemnej miestnosti, ktorú vám otvorí. Zistíte, že je to Willis Huntley, agent CIA. Je ochotný vás využiť, aby ste si vzájomne pomohli. Povie vám, že Vaasov šéf je Hoyt Volker a mali by ste mu podpáliť marihuanové pole a loď, aby ste ho prilákali na ostrov.
Vezmite si plameňomet, vyjdite von z domu a zavoláte Denisovi, aby ste sa uistili, čo je Hoyt zač. Potom zájdite k cieľovému miestu a tam máte podpáliť polia marihuany. Prvé stráži len pár pirátov, môžete ho podpáliť aj bez toho aby si vás všimli. Keď ho spálite celé, presuňte sa do susednej oblasti. Tam je päť polí, ktoré máte spáliť a tu už je aj rybárska osada, v ktorej je dosť nepriateľov. V niektorých chatrčiach máte náplne do plameňometu, takže sa tu v podstate môžete dosť vyšantiť s ohňom. Ak to chcete urýchliť, môžete na polia hodiť aj molotov.
Napokon sa presuňte do rybárskej osady. Oheň a streľba na poliach mohli prilákať pár nepriateľov, ale v osade je ich stále dosť. Pobite ich a choďte na mólo. Tam akurát odchádza loď, ktorú máte zničiť. Na konci móla je raketomet, tak si ho vezmite a odpáľte loď. Tým je úloha splnená.


14. Muž menom Hoyt (A Man named Hoyt)

Vráťte sa do mesta Badtown a choďte za agentom Huntleym. Vypočujete si nahrávku. Hoyt sprdne Vaasa, aby vás zlikvidoval a aby sa postaral o domorodcov sympatizujúcich s rebelmi. Choďte do dedinky Beras Town, ktorej ryžové polia sú na severe. Ak pôjdete priamo na sever, od tábora vrahov, tak na kopci je pri ceste malá chatrč s lanom, ktorým sa môžete spustiť dole, máte sa totiž dostať do domčeka nad poľami, aby vás nevideli. Vojdite do domčeka a z okna uvidíte, ako začnú páliť na civilov, v chatrči uprostred poľa sa ukryje Rongo, ktorý to ako jediný prežil.
Zabite dvojicu ostreľujúcu Ronga. Môžete začať páliť, ale jednoduchšie je sa k nim priplížiť a zabiť ich mačetou. Potom prejdite k Rongovi. Na poliach sú míny, ktorým sa treba vyhnúť. V ich blízkosti počujete pípanie, ale je ich aj vidieť, ak si dávate pozor. Môžete ich odpáliť, alebo proste prejsť okolo. Potom rozviažte Ronga.
Máte ho chrániť a eskortovať do jeho domu v dedine. Rongo je adrenalínový psychopat a nenechá vás viesť, ale sám sa s radosťou vrhá do nebezpečenstva a ak chcete najprv rozumne zlikvidovať nepriateľov, než budete pokračovať, nedovolí vám to a radšej sa natruc nechá zabiť, takže sa držte pri ňom, aby ste ťahali pozornosť na seba a likvidujte pirátov. Spoločne takto prejdite z polí do dediny a dedinou až nahor. V dedine už máte viac miest na krytie, takže je to tam znesiteľnejšie.
V dome začne hľadať papiere, ktoré ukradol Hoytovým mužom. Kým ich nájde v prázdnej chatrči pri prázdnych policiach, tak ho musíte chrániť. Tu už ste v obrannom postavení, takže len sledujte nepriateľov a likvidujte ich. Tých, čo vbehnú až k vám, môžete dostať Likvidáciou nožom. Keď papiere konečne nájde, nepriatelia uznajú vaše víťazstvo a stiahnu sa.


15. Záchrana Olivera (Saving Oliver)

Fotku dokumentu ste poslali Huntleymu, ktorý rozlúštil ich kód a poslal vám súradnice, po ktorých budú prevážať Olivera. Choďte na určené miesto, no zistíte, že už sa pohli. Máte 1:40 na nájdenie vhodného miesta. Tu pri vás je džíp, tak naskočte a uháňajte po ceste k cieľu. Na mieste zlikvidujte dvoch pirátov a choďte na okraj útesu. Použite fotoaparát a sledujte okolie, aby ste našli Olivera. K miestu, kde pristane vrtuľník, dorazia štyri džípy a vyjdú z nich piráti a Oliver Carswell.
Dostali ste pušku Z93, tak s ňou začnite likvidovať pirátov. Najprv toho, čo odváža Olivera k vrtuľníku a Olie sa dá na útek. Vždy prejde len krátky úsek a bude sa musieť kryť pred nepriateľskou paľbou, takže vždy len zlikvidujte svojou ostreľovačkou všetkých nepriateľov v okolí, až kým sa nepohne ďalej. Keď sa dostane až na koniec móla, naskočí do člna a zájde pod váš útes.
Skočte do vody a vylezte k nemu do lode. On bude kormidlovať, vy sa chopíte guľometu. Likvidujte nepriateľské člny. Po ceste po brehu bude uháňať aj pár vozidiel, ale je ťažké ich trafiť a ani nepredstavujú hrozbu, tiež vás nevedia trafiť, tak sa sústreďte na lode a na konci zničte vrtuľník, ktorý sa nad vami objaví.

Automaticky sa potom presuniete do jaskyne pod domom doktora Earnhardta. Po scénke si môžete pohovoriť s Oliverom, hoci je to o ničom a viac si môžete pohovoriť s Daisy. Líza vás akurát posiela zachrániť ostatných.
Napokon si ešte môžete dať halucinogénnu pilulku, ktorých plnú misku nechal doktor pri ohnisku. V spomienkach sa dostanete do baru, kde ste si s priateľmi kedysi užívali. Po rozhovore choďte k baru a objednajte pivo. Preberáte sa na zemi v jaskyni.
Druhá pilulka vás vráti do baru. Zbehnite na tanečný parket, kde si môžete zatancovať. Inak len choďte po brata Railyho na záchod. Preberáte sa na lode pri Daisy.



16. Kúsok minulosti (Piece of the past)

Keď vyjdete z jaskyne, zavolá vám Willis Huntley. Vie, kde je Keith Ramsey. Kúpil ho nájomný vrah menom Buck Hughes. Choďte teda do mestečka Badtown a v krčme si s ním pohovorte. Chce od vás rituálnu dýku, ktorú ste videli vo svojej halucinácii a na oplátku dostanete Keitha. Niekto vedel o polohe dýky, no jeho loď zabrali Vaasovi muži. Choďte teda na východ na pobrežie, kde kotví loď Nostalgia. Skočte do vody a doplávajte k nej. Hoci by tu podľa mapy mali byť žraloky, na žiadneho som nenarazil.
Hneď naľavo nad schodmi je ostreľovač. Napravo sú traja dole a dvaja hore. Na prednej časti lode sú ďalší štyria. Môžete sa prestrieľať, poplach môžete spôsobiť. Keď sa ostreľovač nad schodmi otočí, môžete sa vyplížiť hore, zabiť ho nožom a telo odtiahnite, inak si ho všimnú stráže z prednej časti paluby. Dvoch tu hore môžete dostať tiež potichu. Napravo z prednej paluby stráži dvere pirát v brnení. Môžete skúsiť skočiť dole zo schodov a preplížiť sa k dverám, alebo ho zabite, najľahšie molotovom.

Vnútri je rovno pred vami jeden pirát, tak ho zabite nožom. Za dverami poniže schodov je ďalší, tak ho hore nalákajte kameňom a zabite. Tretí o chvíľu vyjde tiež hore schodmi, tak si počíhajte a zabite ho nožom. V miestnosti, z ktorej vyšli, je poplach, tak ho vyraďte.
Oproti poplachu zbehnite nižšie a v miestnosti pod vami je trojica pirátov. V druhej miestnosti so sochami je ďalšia trojica. Zabite ich a keď sa priblížite k veľkým dverám, vyjde z nich pirát v brnení. Pripravte si molotov, čím ho bleskovo zabijete. Za dverami použite počítač a nájdete kompas a informácie o dýke. Taktiež nájdete výbušninu pripevnenú k počítaču, ktorá vybuchne.
Úplným zázrakom prežijete, no loď sa začne potápať a naberať vodu, tak plávajte preč. Popri vás sa bude vo vode vznášať kyslíková nádoba, na také narazíte aj neskôr, aby ste sa mohli nadýchnuť. Vyplávajte na suché miesto, prejdite dverami za rohom, skočte do vody a plávajte nadol. Tam vás napadne vojak vo vode, zbavíte sa ho len stláčaním príslušných kláves. Za ním plávajte chodbou popri kyslíkovej nádobe a na konci rozbite okienko. Preberáte sa na pláži, kde vás budí Buck, aby ste pokračovali v pátraní.


17. Dole v dokoch (Down in the docks)

Choďte k miestu, na ktoré ukazuje kompas a stretnete tam Bucka, ktorý sa pobaví na váš účet, keďže vedel o tomto mieste. Potom vojdite do bunkru. Naľavo vylezte na krabicu a po lane o poschodie vyššie. Za vami je had, krabica s peniazmi a peniaze na stole. Prejdite ďalej po podlaží a skočte do miestnosti pod vami. Je tam lekárnička, peniaze a molotovy. Vylezte hore na plošinu s lianou. V zadnej časti je len had a peniaze, vy zbehnite schodmi napravo a skočte dole do vody. Pod hladinou je truhlica s peniazmi.

Pokračujte kanálom a dostanete sa do haly s vrakom, kde sú Vaasovi muži. Zlikvidujte ich. Najprv preplávajte vrakom na druhú stranu, len tam môžete vyliezť z vody. Prvého na brehu môžete dostať z vody, ak ste si kúpili schopnosť zabitia zdola. Tak sa dostanete potichu hore a potichu môžete aspoň zlikvidovať chlapa s molotovmi na vraku, keďže k nemu sa priamo nedostanete.
Na dne vo vraku je pod vodou krabica. V zadnej časti vraku sú ďalšie dve a peniaze. Jedna je na plošine nad schodmi. Prejdite tunelom a na jeho konci je šestica nepriateľov. Vzadu majú aj stacionárny guľomet, tak pozor naň, zlikvidujte spoza vriec s pieskom vojaka nad vami a presuňte sa hore, odkiaľ máte lepší výhľad. Keď ich pobijete, aktivujte odpaľovacie zariadenie a odpálite výbušninu, ktorú umiestnili k stene.

Prejdite dierou a dverami. Za nimi skočte do vody, kde vás napadne krokodíl. Zlikvidujte ho stláčaním príslušnej klávesy, alebo mu tam pred skokom hoďte granát. Preplávajte podvodným tunelom a vylezte hore. Aktivujte dvere pred vami a otvoria sa. Za nimi skočte do vody. Napravo je na plošine za vodou len truhlica a jantárový list. Plávajte naľavo a vylezte z vody. Prejdite pred chrám, s rozbehom sa pokúste preskočiť trhlinu a prepadnete sa do vody.

V čiastočne zatopenej hale, kde ste, aktivujte dvere naľavo a čiastočne sa znížia. Aktivujte dvere napravo a otvoria sa. Za nimi rozbite tri podporné stĺpy, čo zhodí lešenie a trosky zvýšia hladinu vody. Preplávajte do základnej haly a teraz pri vyššej hladine vody sa dostanete cez ľavé dvere. Za nimi preplávajte hore k trom podporným stĺpom, ktoré rozbite, čo zhodí ďalšie lešenie. Voda opäť stúpne. Vráťte sa do hlavnej haly a vďaka vyššej hladine vylezte konečne k chrámu.
Jedna krabica je naľavo, druhá napravo a uprostred je na stole váš cieľ, zlatý kruh. Vezmite si ho a dôjde k otrasu, čo uvoľní skalu z rímsy. Choďte na drevenú rímsu, prejdite po nej a vyjdite tunelom. Vyleziete na povrch, kde vás už čaká Buck. Zem sa za vami záhadne zatvorí. Vy spojíte oba kruhy a magický kompas zažiari.


18. Na stope pokladu (The Motherlode)

Choďte k starej bani, pred ktorou si pohovorte s Buckom a keď sa teleportuje preč, tak vojdite dnu a zvezte sa výťahom do bane. Odtlačte vozík po koľajách a dostanete sa k prvému nepriateľovi. Zabite ho odzadu nožom a rovnako aj druhého poniže. Nižšie je trojica nepriateľov, jeden chodieva ku krabiciam, pri ktorých sa môžete skryť, tak ho môžete dostať potichu a skočiť na zvyšných dvoch. Odtlačte vozík a ten zabije poniže pár pirátov. Je ich tam asi šesť a všetkých nedostane, tak sa cez zvyšných prestrieľajte. V rohu poniže ohniska je krabica s peniazmi. Inak pokračujte tunelom.

V ďalšej jaskyni je zas skupina nepriateľov. Pri vchode vidíte laserové lúče dvoch ostreľovačov. Najprv je dobré ešte z chodby zastreliť dvoch pirátov na opačnej strane za mostom, kam dovidíte. Zbavte sa ich a preplížte sa za vozík. Potlačte ho a choďte za ním, čím ste krytý pred ostreľovačmi. Po chvíli sa prevráti, tak sa presuňte za susedný, ktorý tiež môžete roztlačiť. Aj ten sa po chvíli prevráti a napravo máte posledný, tretí vozík. Takto sa dostanete bližšie, tretí už nemusíte roztláčať, je to na vás, kryte sa a zastreľte ostreľovačov. Ak si vás všimnú, tak k nim na barikádu dobehne aj ohnivák. Potom prejdite mostom, alebo pri treťom vozíku vylezte na balíky a prešuchnite sa na druhú stranu priepasti po lane.
Lano zvoľte, ak tam chcete byť skôr a zaujať pozíciu, most, ak sa chcete stiahnuť naspäť, pretože spoza hradby sa vydajú k mostu ohnivák a obrnenec. Zlikvidujte ich a prejdite na druhú stranu. Na krabici za mostom máte muníciu a vzadu pri ohnisku je krabica. Prejdite na hradbu a do tunelu za ňou. V ňom je ďalšia skupina vojakov, cez ktorých sa prebojujte. Pozor na ostreľovača na konci.
Naľavo pri východe je truhlica. Prejdite k dverám a otvorte ich. Za nimi zabite varana, zoskočte nižšie a v kruhovej hale potiahnite klin uprostred. Otvorí vám to viacero dverí. Za prvými naľavo, tretími naľavo a druhými napravo sú krabice. Inak len prejdite hlavnou cestou dolu schodmi.

Pod schodmi je varan. Za ním len prejdite dolu zrázom a napravo na druhú stranu a cestou preskočte dve trhliny. Hore na druhej strane je varan, had a dve krabice. Pokračujte k výťahu, ktorým spadnete dolu. Pri kostre na ceste je had. Zbehnite dolu, preskočte trhlinu na mostík a prejdite po mostíkoch k pagode. Pri vstupe je truhlica, ďalej pod schodmi varan a za ním je už váš cieľ. Okolo je päť krabíc a na oltári je tretia časť kompasu.
Vezmite si ju a spustí sa autodeštrukcia oblasti (že sa im to chcelo stavať len kvôli zničeniu!). Vybehnite po schodoch, kde sa vypadnutím kvádrov uvoľnila cesta a za bránou len utekajte po rímse útesu. Na konci preskočte na susednú rímsu a po nej už dobehnite von. Dostanete sa z jaskyne, kde vás zas čaká Bucky.


19. Lin Cong, predpokladám? (Lin Cong I Presume)

Choďte na ďalšie stretnutie s Buckom a po rozhovore skočte do vody poniže vás. Vyplávajte na skaly a choďte k dverám. Keď ste už tu, môžete skočiť do jaskyne poniže dverí, je tam truhlica a relikvia. Potom otvorte dvere a vojdete do jaskyne. Napravo je krabica, na konci chodby vylezte po lianách hore a zoskočte dolu k nepriateľom. Pod vami je jeden, môžete ho zabiť likvidáciou z výšky, alebo zastreliť. Dvojicu pred vami môžete ešte zabiť potichu, ale ďalej majú dvoch psov a je tam aj obrnenec, takže potom už čaká skôr otvorený boj. Na konci v miestnosti majú pár zásob a vestu.
Po boji sa spustite po lane.
Pristanete na hornej časti niekoľkých úrovní veľkej jaskyne. Okolo je dosť nepriateľov a zhora môžete využiť vhodnú pozíciu a zlikvidovať ich. Ešte dvakrát sa budete presúvať po lane a máte tu uloženú pozíciu, takže tiež môžete toto miesto využiť pre úspech „Newer saw it coming“ (zabite nepriateľa likvidáciou zhora z padáku, či lana).

Posledné lano vás dovedie k menšiemu skladu s vestou a lekárničkou. Odtiaľ pokračujte dole cez pár nepriateľov a prejdite po mostíkoch k ďalšej lekárničke a zásobe munície. Pokračujte dole popri horúcej vode a na opačnom konci jaskyne je ostreľovač s raketometom a dvojica bežných pirátov, takže si ich podajte najlepšie ostreľovačkou, než si vás raketometčík všimne. Prejdite pod miesto, odkiaľ na vás pálili a za nim je druhá hala, na konci ktorej je tiež pár nepriateľov, čo po vás páli. Tu ste slušne krytý a môžete si pomôcť raketometom od piráta, ktorého ste zabili. Po boji len prejdite po kameňoch stredom horúceho prameňa a na konci vylezte po liane hore k telám.
Prejdite k dverám, pri ktorých je krabica. Otvorte ich a a prejdite do veľkej jaskynnej haly. Most chýba, tak len zoskočte dole a prejdite po skalnatých častiach horúceho jazera, na konci vylezte na plošinu s dvoma krabicami a z nej vylezte hore po lianách. Hore vybehnite po schodoch, aktivujte spínač pod sochou a otvoríte si prechod do hrobky.
Choďte dole schodmi, pozor na medziposchodí na varana. Na konci zoskočte dole k sarkofágu a tam čakajú dva varany. Otvorte sarkofág a získate konečne vysnenú dýku. Spustí to samozrejme ďalšiu pascu, tak šprintujte naprieč miestnosťou, na konci sa zohnite, vlezte pod klesajúci strop a plazte sa (stláčanie striedavo oboch tlačidiel myši), až kým nevyleziete von.


20. Nešťastné stretnutie (Unhappy Reunion)

Po prvýkrát vás Buck nečakal pri východe, ale zavolal vám, že sa máte za ním zastaviť (čo ste doteraz aj tak robili vždy). Zájdite do jeho domu nad Badtownom, dáte mu nôž a on vám dá kľúč od podzemnej miestnosti, kde je Keith. Dole nájdete Keitha, ale o chvíľu príde aj Buck, ktorý nemá v pláne nechať vás odísť. Síce ste ovešaný zbraňami (teda možno nie ste, ak nemáte zbraňové pásy, ale nejakú zbraň máte určite), no aj tak sa pustíte do ručného súboja. Len stláčajte tlačidlá myši, ako vám ukazuje hra a napokon zabite Bucka stláčaním medzerníka. Máte teda Keitha, aj dýku.

Automaticky sa presúvate do jaskyne pod domom doktora Earnhardta k ostatným. Keith vám povie, že Rileyho zastrelili pri pokuse o útek. Vybuchnete na Lízu a úloha je skončená. Môžete si dať poslednú červenú pilulku, ak ste si už dávali dve predtým (uvedené pri úlohe č. 15). Vraciate sa v spomienkach do baru. Chvíľu si zatancujte a potom vrazte dve rany chlapovi, čo vás napadne. S ostatnými utečiete z klubu a spoznáte DJa Douga, ktorý vám odporučil zoskok s padákom na tento ostrov.
Preberiete sa na brehu v jaskyni a pri ohni si môžete všimnúť, že kým ste boli mimo, ostatní požrali zvyšné pilulky. Pred odchodom si ešte môžete pohovoriť s Oliverom a Daisy.



21. Tento nôž je pre teba (This Knife´s for you)

Vyjdite z jaskyne a choďte do chrámu, aby ste odovzdali Citre dýku. Príjme ju od vás, porozpráva vám legendu o stvorení ich ostrova a o sile tetovaní a pošle vás pomôcť ich ľudu.


22. Prepadnutie (Ambush)

Vyjdite z chrámu a cestou vás zastaví Denis s tým, že máte pomôcť ich mužom, ktorí chcú prepadnúť konvoj s väzňami. Choďte do dedinky Churchtown a vojdite do kostola. Vodca tejto skupiny Rakyatov vám dá výbušninu. Umiestnite ju na cisternu a vylezte na vodárenskú vežu. Tam máte aj lepšiu zbraň na ostreľovanie. Ak ste prišli do dediny autom, nenechajte ho zaparkované na hlavnej ceste. Ja som ho odstavil rovno pred kostolom a zakaždým, keď prišiel konvoj, mi napísalo „Misia neúspešná, zaútočil si na konvoj predčasne“ a chvíľu trvalo, než som prišiel na to, v čom je sakra problém. Keď dorazí konvoj, tak si počkajte kým prvé vozidlo neodpáli výbušnina, ktorú ste nastavili. Potom likvidujte vojakov, ktorí budú vybiehať ku konvoju, aby ho bránili pred Rakyatmi.
Keď ich zlikvidujete dosť, dá sa vozidlo s väzňami na útek. Spustite sa z veže po lane a naskočte do nákladiaku pri vás. V ňom prenasledujte väzenský transport. Máte niečo pod tri minúty, ale stíhate v pohode. Len vyrazte po ceste za ním a po chvíli dorazíte na miesto, kde transport zastal. Zabite dvoch vojakov a otvorte zadné dvere.


23. Služba záchrany bojovníkov (Warrior Rescue Service)

V transporte na vás čakal Vaas a zajme vás. Po monológu o šialenstve vás zhodí spútaného do vody, tak stláčajte medzerník ako o život, aby ste sa oslobodili. Vyplávajte k vodopádu a tam sa skrčte. Za vodnou stenou je nepriateľ, tak ho potichu zabite mačetou (Vaas vám ju nechal pre prípad, že by ste sa oslobodili, ale ostatné zbrane vám vzal, tak sa od zabitého ozbrojte). Obďaleč sú dvaja ďalší, celkom príhodne chrbtom, tak ich potichu vyraďte a oberte o zbrane a muníciu. Choďte napravo cestičkou nad tábor a uvidíte nad sebou prelietať vrtuľník. Fotoaparátom si označte všetkých pirátov v tábore tu a môžete aj dvoch obďaleč.
Teraz musíte prejsť táborom a tak je vhodné všetkých vyradiť. Sú celkom šikovne rozostavaní. Najprv sa priplížte dolnou cestou k budove, na ktorej je ostreľovač. Počkajte si pod miestom, ktorým môžete vyliezť hore a zabite ho vyradením zdola, keď bude nad vami.
Uprostred sa prechádzajú dvaja. Jeden zachádza až k budove s ostreľovačom, ktorého ste vyradili, tak ho odlákajte hádzaním kameňov až vyššie na cestu, priplížte sa za ním, zabite ho a telo odtiahnite hore do kríkov. Vylezte na strechu, kde bol ostreľovač. Druhý pirát je pred budovou s ostreľovačom, pri transporte. Môžete ho tam dostať, no tam dovidí chlap s raketometom na vežičke, tak ho môžete tiež odlákať na cestu. Je to síce dosť hádzania kameňov, ale dá sa to. Buď ho odlákajte na cestu, alebo za budovu, na streche ktorej ste a zabite ho likvidáciou z výskoku.
Potom sa preplížte k tomu na vežičke a vyraďte ho. Keď ste dostali tých dvoch z dvora, nemal by byť problematický. Preplížte sa k malej budove a pri nej vyraďte poplach. Napokon si podajte piráta pri rieke, má tam dosť dlhú zachádzku, tak sa môžete ľahko priplížiť.

Cez rieku môžete prejsť odzadu, aby ste si označili foťákom psa a ďalších nepriateľov. Vráťte sa do tábora, ktorý ste vyčistili. V krabiciach sú ďalšie náboje, ak ste sa pustili do otvorenej paľby. Ak ste potichu, dá sa pokračovať. Z veže, kde bol pirát s raketometom, prejdite do rieky a ňou na druhú stranu. Pri moste je jeden pirát, tak ho nalákajte kameňmi dole k rieke a zabite. Preplížte sa do tábora, hneď napravo hore schodmi k dvojici a skočte za budovu s nimi. Vystriehnite si ostreľovačov a obrnenca, zabite mačetou piráta pri tejto budove a telo odtiahnite za budovu.
Potom sa preplížte odzadu k ostreľovačovi oproti a zabite ho. Rovnako sa ľahko preplížite aj k poslednému ostreľovačovi. Pri ňom je aj lekárnička a vesta. Vráťte sa k dvojici na budove pri moste. Už zostali len oni, obrnenec a pes. Zabite ich mačetou, no tu už vyvoláte poplach. Pribehne pes, ktorého sa zbavte a na obrnenca môžete hodiť granáty, ak ste všetko vyrabovali, mali by ste mať aspoň zo tri.

Napokon nastúpte do vrtuľníka. Celé vaše snaženie bolo zbytočné. Zostrelia vás a Vaas vás zastrelí. Máte ale šťastie, aké majú len filmoví a herní hrdinovia, pretože guľka zasiahne zapaľovač. Preberáte sa v mäsovom hrobe, tak z neho vylezte. Vonku stretnete Denisa, ale je to idiot a nedá vám žiadnu zbraň. Vám Vaas všetky zobral, ale pre prípad, že by ste neboli mŕtvy, vám nechal mačetu.
Nenapadne vás ísť si kúpiť nejaké zbrane než vyrazíte po svoje veci, ale chcete ich hneď. Ak ste si ich vzali, zostala vám aj lekárnička a vesta. Choďte k táboru pirátov. Naľavo pri ceste dva varany obžierajú dve mŕtvoly. Telá nemajú ani náboje, ani zbrane, tak ich môžete ignorovať.

Pred prvou chatkou sú dvaja. Keď sa rozídu, zabite toho bližšie pri chatke a odtiahnite telo. Keď sa druhý vráti, tiež ho zabite a odtiahnite telo. Preplížte sa k chatke povyše a pri nej je ohnivák, tak ho zabite a odtiahnite. Jeden sedí pri ceste poniže chatiek, ale je stále chrbtom k chatkám, takže ľahký cieľ. Nemajú zbrane, ale od nich a z oboch chatiek a z krabíc získate aspoň molotov, granát, mínu a pištoľ na svetlice.
Posledná chatka za cestou skrýva vaše veci. Vo dverách stojí obrnenec a pred chatkou je pes. Dobrou, alebo skôr šťastnou ranou, som dostal svetlicou piráta, aj psa a ešte som aj zapálil chatku, takže som musel počkať, než dohorí. Ale máte granát aj molotov, takže vyradiť jedného obrnenca a psa by nemal byť problém. Vnútri si už len vezmite zo skrinky všetky vaše zbrane a náboje, ktoré ste mali, keď vás Vaas zajal.


24. Nový prijímací rituál (New Rite of Passage)

Zájdite do Citrinho chrámu a vyhľadajte Citru. Napijete sa zas nejakého oblbováku a preberáte sa uprostred jej chrámu, kde vás napadne tetovaná potvora z legendy o Rakyatoch. Je to obor za budovou chrámu. Chŕli po vás magický oheň z úst. Stačí byť v pohybe, aby ste neschytali priamy zásah a strieľajte mu šípmi do hlavy. Máte neobmedzené množstvo výbušných šípov, tak ho len triafajte do hlavy, kým sa nestiahne. Potom padne na dvor tma a napadne vás pár tieňových postáv priamo pri vás. Len ich zlikvidujte šípmi.
Po ich likvidácii sa vráti obor a teraz po vás bude hádzať kusy magického ohňa. Je to ľahšie než predtým, len chodievajte doľava a doprava a keď prestane hádzať, tak ho trafte šípom do hlavy a opakujte to, kým nepadne. Keď sa vyvalí, vyskočte mu na ruku a vyjdite po nej k hlave, ktorú mu stláčaním medzerníka rozsekajte.
Preberáte sa a zisťujete, že boj s obrom bol v skutočnosti sex so Citrou. Sex vám poriadne zdvihol vašu mužnosť, lebo sa začnete chovať k Rakyatom, ako keby ste boli ich vodca.
Sprístupnili sa vám ďalšie schopnosti na výber.


25. Odplata (Payback)

Ocitáte sa pred Vaasovým ostrovom. Skočte do vody a doplávajte k ostrovu. Na móle je pri mŕtvolách jeden pirát, môžete ho dostať likvidáciou zdola. Vylezte na breh a plížte sa vpred. Povyše dvaja piráti kopú do ženy, tak ich môžete dostať likvidáciou v rade. Obďaleč sú už len traja vojaci, dva psi a napravo jeden ostreľovač. Je jedno, ako budete pri nich postupovať. Naľavo od brány komplexu vylezte na plošinu a otvorte si dvere.
Vaas má u Citry zrejme špióna, lebo o vás vie a podpáli budovu, do ktorej ste vošli. Bežte vpred a keď sa prepadnete podlahou, dobehnite k rebríku, ktorým vylezte na strechu. Vojaci na dvore o vás vedia a začnú po vás páliť. Za nimi je klietka s tigrom, ktorú môžete odstreliť, aby ich napadol. V tom prípade sa zbavte aj strelca pri guľomete v aute, alebo hoďte na auto molotov, aby tigra hneď nedostali. Za budovou je povyše ďalší tiger, ktorého môžete vypustiť. Inak sa len prebojujte cez viacerých pirátov. V budove naľavo, cez ktorú tiež môžete prejsť, máte aj nejakú výbavu. Choďte k budove na konci a z dverí vyjde obrnenec a pár bežných pirátov.

Po ich likvidácii vojdite do budovy a tam vás Vaas bodne do hrude dýkou, ktorú ste dali Citre. Odkiaľ ju vzal? Opäť vás čaká feťácka misia. Len bežte vpred za Vaasom a keď sa ho pokúsite zastreliť, objaví sa ďalšia cesta. Choďte vpred a bude vás napádať nekonečný zástup Vaasov. Nemusíte sa držať cesty a môžete kľučkovať aj po prázdnote vedľa. Nemôžete šprintovať, ani nemáte svoje zbrane, len samopal, čo vám hra vnúti, takže ich likvidujte a prebehnite na koniec. Tam vybehnite hore schodmi a zabite Vaasa. Fakt sklamanie, zabil vám brata, niekoľkokrát sa pokúsil zabiť vás, riadny hajzel a vy ho dostanete len v sne, v halucinácii bez poriadnej satisfakcie.


26. Citryna láskavosť (Citra´s Favor)

Po krátkom rozhovore so Citrou vyjdite z chrámu. Cestou vás zastaví opitý Denis, ktorý trochu žiarli. Potom sa presuňte k domu doktora Earndharta a choďte do jaskyne za vašimi priateľmi. Teraz sa ukáže, že ste len naivný pako, ktorému poblázni hlavu sex s domorodkyňou a poviete im, že s nimi neodchádzate, ale zostávate na ostrove, že ste tu našli svoje miesto. Nemá to žiadne odôvodnenie ani význam, stačilo povedať „počkajte pár dní, zabijem Hoyta a fičíme domov“, ale Jason je zjavne debil, čo nemyslí na budúcnosť. Alebo mu pošahali mozog všetky tie drogy.
Potom si ešte môžete osobne pohovoriť s Keithom (len sa rozlúčite) a s Oliverom (prehovoríte ho, nech nezostáva na ostrove s doktorom, ako mal v pláne, lebo musí povedať vašej mame, čo sa stalo s vami a vašimi bratmi). Potom len vyjdite von.


27. Let na juh (Fly South)

Choďte na označené miesto a ozve sa vám agent Willis Huntley. Odlieta do Ruska a na ostrove končí, ale ako láskavosť vás hodí na susedný ostrov, kde je Hoyt. Choďte na letisko, máte na to 5 minút, ale stačí sledovať mapu, aby ste šli dobrou cestou a stíhate to. Na mieste je Willis v obkľúčení pirátov, tak mu ich pomôžte zlikvidovať. Takmer všetci sa sústredia na neho, takže pomerne ľahko ich môžete dostať takmer všetkých likvidáciou.
Potom začne opravovať poškodené lietadlo. Príde niekoľko vĺn pirátov, tak ich likvidujte. V poslednej bude aj niekoľko obrnencov. Keď všetkých dostanete, môžete obrať telá a oslovte Willisa. Odletíte a vyskočíte z lietadla nad susedným ostrovom. Aktivujte svoj letecký oblek a po chvíli otvorte padák.


28. Tri slepé myšky (Three Blind Mice)

Dostaňte sa na breh a choďte povyše ku skupine pirátov. V klietke majú tigra, tak ju strelou otvorte, aby vám tiger pomohol. Ak ho dostanú, zlikvidujte preživších a nastúpte do ich nákladiaku. Odvezte sa k neďalekému mestečku Thruston Town. Tam vojdite do baru Crazy Cock a oslovte barmana. Povie vám o tajnej pokerovej hre Hoytových žoldnierov. Oslovte žoldniera pri zadných dverách a vpustí vás k hre. Zahrajte si a dáte signál Samovi. Keď skončí hru a odíde, choďte za ním a poviete mu, že vás posiela Willis. On sa vytratí a úloha je splnená.


29. Dvojník (Doppleganger)

V meste zájdite za Samom Beckerom a pohovoríte si o tom, že treba rozvrátiť Hoytovu organizáciu skôr, než ho zabijete, aby to malo vôbec význam. Na to potrebujete uniformu, aby ste sa vydávali za jedného z vojakov. Choďte k bani, ktorú vám odporučí Sam. Je poniže mesta a strážia ju vojaci, tak sa musíte nenápadne preplížiť, aby malo celé maskovanie zmysel.
Preplížte sa do kríkov k vstupu do bane. Kameňom odlákajte strážcu a preplížte sa dolu. Tam sa jeden vojak pri ochodze pohne, keď sa priblížite a pôjde hlbšie do jaskyne. Plížte sa za ním do jaskyne k druhému vojakovi, kde sa posadí. Preplížte sa poza neho a z pravej strany do nižšej časti jaskyne, kam šiel ten druhý vojak. Preplížte sa poza neho na ľavú stranu a tam zíďte nižšie popri zostupnej plošine, keďže na ňu sa ten vojak postaví.

Dostali ste sa dole k dokom. Preplížte sa za dosku pri vojakovi pri vás a odlákajte ho kameňom naspäť, odkiaľ ste prišli. Preplížte sa dolu po ochodze až k vode, stačí sa držať pri stene a ísť poza vodopád a zvyšní si vás tu nevšimnú. Dole sa preplížte do jaskyne a v nej napravo za zeleň, aby ste videli, že nižšie je jaskyňa silne strážená a tak potrebujete nájsť inú cestu.
Vráťte sa o kúsoček a plížte sa naľavo poza vojaka sediaceho na stoličke. Popri tele sa preplížte nižšie a tam sa plížte zas doprava popod ochodzu, nech vás nevidia tí zhora. Preplížte sa von do doku, ak na vás niekto vidí, hoďte im tam pre odlákanie kameň.

Skočte z doku do vody a preplávajte k Hoytovej lodi, na ktorú zo zadnej strany vylezte. Tam je jeden nováčik, tak ho zabite a automaticky sa zbavíte tela a prezlečiete sa do jeho uniformy. Potom len vyjdite na palubu, kde sa zaradíte medzi ostatných regrútov. Hoyt povie pár slov na uvítanie a potom sa len vráťte do dokov, naskočte do člna a vyplávajte z jaskyne.

Teraz máte uniformu, takže na vás vojaci nebudú útočiť. Mohlo by vám to pomôcť pri obsadzovaní Stanovísk na tomto ostrove. Ja som si žiaľ hneď po predošlej misii vyčistil celý južný ostrov, rovnako ako som to spravil so severným hneď po štvrtej misii, aby som mal prehľad o mape, mohol všade rýchlo cestovať a aby ma neotravovali symboly vedľajších úloh.


30. Trojitá akcia (Triple Decker)

Keď ste nastupovali k Hoytovým mužom, jeden vojak vám ponúkol podiel na ich súkromných kšeftoch, takže okrádajú Hoyta a napadlo vás, že keby ste dostali zradcov, šplhli by ste si u šéfa. Sam vám pošle súradnice ich tábora.
V preoblečení môžete do tábora, ale agresívne akcie samozrejme skazia vašu utajenosť. Taktiež sú títo chlapi jasnovidci a z pohľadu na telo dokážu vyčítať jeho minulosť (divné, že si zarábajú práve takto), takže ak nájdu mŕtve telo a vy ste úplne mimo miesta vraždy, hneď zistia, že ste to boli vy. Takže likvidovať nepriateľov musíte nenápadne. Máte zabiť troch dôstojníkov, majú žlté barety a tiež symbol cieľa nad hlavou, ak si ich označíte foťákom.
Prvý je dole pri vstupe do tábora. Môžete tam vypustiť varana z klietky a ak máte šťastie, zabije veliteľa, ale nezloží veľa vojakov, nie sú tak slabí, ako Vaasovi piráti. Ak ho nedostanete varanom, tak si ho vystriehnite, chodieva povyše za krabice pri chatrči. Tam ho zabite a prehľadajte.
Choďte hore, tam sa pri domčeku pred jaskyňou prechádza druhý. Do domčeka zachádza jeden vojak, tak ho tam zabite, aby vás nevidel a potom si len počkajte, keď dnu vojde veliteľ a zabite aj toho.
Jaskyňu prechádza jeden vojak, ktorý chodí aj von. Ak nechcete riskovať, môžete ho zabiť pred domčekom a telo vtiahnuť dnu k dvom telám, ktoré ste tam už nechali. V jaskyni je len jeden vojak a veliteľ. Keď vojak podíde k veliteľovi, môžete ich zabiť sériou likvidácií.
Keď prezriete všetky tri telá, získate údaj o ich plánovanej schôdzke. Potom len vyjdite z tábora a choďte k domu na kopci pre ukončenie misie.


31. Upokojenie situácie (Defusing the Situation)

Sam musí niečo spraviť pre Hoyta, tak sa k nemu pridáte. Choďte za ním na marihuanové pole, kde nechali piráti tri bomby. Vbehne do prvého domu a začne deaktivovať bombu. Likvidujte útočníkov, kým ju nezneškodní. Potom sa presunie do domu povyše, tak bežte s ním a opäť ho chráňte pred vlnami nepriateľov. Napokon sa presuňte k tretej budove. Na veži pri ceste je ostreľovač a pri guľomete v okne budovy je nepriateľ. Môžete bežať poza plot a dostanete sa priamo k budove a môžete vojsť dverami a zlikvidovať guľometčíka zblízka. Potom sa chopte guľometu a likvidujte nepriateľov, čo budú útočiť, kým bude Sam deaktivovať poslednú bombu. Keď ju deaktivujete, priletí vrtuľník, tak ho zničte. Potom len oslovte Sama.


32. Krysa (Deepthroat)

Dostaňte sa k táboru žoldnierov. Začínate pri rieke. Vyjdite k lanu po ktorom sa spustite na druhú stranu a tam v z vyššej pozície sa spustite zas na predošlú, čím sa dostanete za trhlinu. Odtiaľto sledujte fotoaparátom most a keď uvidíte vodcu, tak si ho vyfoťte. Uvidíte, že má zoznam zradcov, takže ho musíte zastaviť, než odíde.
Z miesta, kde ste, sa spustite po lane do tunela poniže, prebehnite ním k dvom vojakom, ktorých sa zbavte, obďaleč si z krabice vezmite raketomet a odpáľte raketou štvorkolku na moste. Potom vyjdite na koniec tejto plošiny a po lane sa spustite na plošiny na opačnej strane. Po nich vyjdite úplne hore. Sú tu ďalší nepriatelia a nezabudnite prezerať banské šachty, nájdete tam nejaké peniaze, muníciu, krabice a vesty. Hore vyskočte na najvyššiu plošinu a spustite sa lanom na opačnú stranu, hore na kopec. Tam je tiež pár nepriateľov, tak sa prebojujte pod most. Tam sa poslednýkrát prevezte po lane a na druhej strane sa prebojujte konečne hore k mostu. Na moste zoberte z tela veliteľa zoznam a skočte z mosta, aby ste sa dostali preč a unikli tak ďalším posilám. Použite padák a dostaňte sa za rieku.


33. All In

Máte zoznam zradcov, takže vám Sam zariadil stretnutie s Hoytom. Choďte do jeho základne, pred bránou oslovte Sama a ten vás vezme za Hoytom. Pohovoríte si a potom vás pošle mučiť väzňa. Je to Riley, váš mladší brat, o ktorom ste si mysleli, že zomrel. Hoyt vás ale sleduje, tak ho zmláťte a nakoniec mu tlačte na ranu, až neodpadne.


34. Načierno (Paint it black)

Choďte k táboru, v ktorom je centrum Hoytovej komunikačnej siete. Je to zakázaná oblasť, takže tu vám nepomôže ani preoblečenie. Od cesty sa plížte z pravej strany popri tábore. Môžete teda zahájiť aj útok, ale nie je to stanovisko, takže nemá význam zbytočne sa zdržiavať. Preplížte sa cez kríky po pravej strane až na koniec a tam môžete zabiť vojaka pri nákladiaku. Pred bránou sú dvaja obrnenci, môžete ich odlákať a potichu zlikvidovať, ak máte schopnosť ich vyradenia, alebo odhoďte granát ďalej od nich. Keď odídu, preplížte sa k bráne, umiestnite na ne výbušninu a odpáľte ich.
Vojdite dnu a trosky zasypú vstup, takže sa nemusíte báť vojakov vonku. Vnútri sa len prebojujte cez pár miestností s nepriateľmi. Výbuch ich na vás upozornil a je ich dosť, takže nemá zmysel nejaký tichší pohyb. Pozor pri posledných schodoch na konci, zhodia na vás pár výbušných sudov. Nad schodmi vylezte hore rebríkom, zabite posledných pár nepriateľov a umiestnite na satelit výbušninu.
Potom likvidujte nepriateľov, ktorí dorazia, aby zneškodnili výbušninu. Pobite ich a keď dorazí Sam s vrtuľníkom, tak doň nastúpte a keď budete vo vzduchu, odpáľte výbušninu.


35. Čierne zlato (Black Gold)

Vyskočte zo Samovho vrtuľníka a cestou sa vám ozve Denis s tým, že oni sú teraz vašou rodinou a mali by ste sa vykašlať na Rileyho. Všetky reči, že minulosť nás definuje a je základom, tak ako aj rodina je dôležitá, boli z ich strany len kecy a začínate vidieť, akí sú.
Choďte za Samom a vyrazíte zničiť Hoytove zásoby paliva. Ste kúsok od tábora, kde musíte odpáliť 4 sklady paliva. Môžete postupovať ľubovoľne. Sam bude celý čas za guľometom vozidla, tak si ho presúvajte, ako sa vám hodí. Môžete začať postupne a pomaly likvidovať nepriateľov, čas vás netlačí. Pobiť nepriateľov v jednej časti, potom ďalších, ktorí sa vždy objavia, keď sa priblížite tesne k miestu, ktoré máte odpáliť a presuňte sa ďalej.
Keď odpálite všetky štyri sklady paliva, odvezte sa hore k budove nad táborom a presuňte sa ku guľometu, aby ste likvidovali nepriateľov, kým Sam pripraví ďalší výbuch. Keď skončí, naskočí do auta a odvezie vás preč z tábora, ktorý celý exploduje.


36. Eso v rukáve (Aced in the hole)

Choďte k Hoytovej základni a oslovte Sama. Varuje vás, že keď začnete, nebude cesty späť, čo znamená, že záverečné misie musíte spraviť v rade, než budete môcť zas voľne pokračovať. Toto je vhodné miesto pre pevné uloženie hry, ak si chcete vyskúšať oba konce.
Ak súhlasíte, pôjdete rovno za Hoytom na partičku pokru. Keď rozdá, zabije Sama. Celý čas vedel, že ste Jason Brody a zahráte si o svoj život. Len dorovnávajte, nemáte čo iné spraviť; napokon prídete len o prst a končí to súbojom na nože. Stláčajte zobrazované tlačidlá a zabite Hoyta.


37. Stávka proti kasínu (Betting against the house)

Než Hoyt zomrel, povedal vám, že predal Rileyho a máte 12 minút, aby ste sa dostali na letisko, než ho odvezú. Vyjdite na chodbu a na schodoch sa objaví pár nepriateľov, jeden je obrnenec, tak ho vyraďte likvidáciou, alebo použite výbušniny. Vonku sa musíte prebojovať k východu zo základne. Nemusíte sa zdržiavať so všetkými, ale treba ich preriediť, lebo je ich tam dosť, dorazia aj posily na autách. Za bránou naskočte do auta a vyrazte k letisku. Je to len rovno po ceste, napravo cez most a za mostom doľava k letisku.

Pri letisku sa objaví nepriateľský vrtuľník, tak zastaňte a môžete ho dostať guľometom na aute. Na letisku zastaví časomiera, takže môžete postupovať pomalšie a s rozvahou a likvidovať všetkých na letisku. Prebojujte sa až na koniec k budove s vežou naľavo. Vnútri čaká obrnenec s plameňometom, tak sa ho zbavte a v poslednej miestnosti je Riley. Ak chcete, môžete sa úplne vyhnúť boju a preplížiť sa poza budovy až do tej poslednej. V tej musíte zabiť obrnenca s plameňometom, ale keď vbehnete k Rileymu, tak už vás potom čaká len posledná štvorica a s vojakmi, ktorých ste obišli, sa viac trápiť nemusíte.
Zabite posledných štyroch nepriateľov vonku, vrátane jedného obrnenca s plameňometom a nastúpte do vrtuľníku. Riley riadi a vy sa chopíte guľometu. Likvidujte všetkých pri vás, kým vzlietnete, nad riekou zničte loď a na brehu pár budov, z ktorých vás chcú ostreľovať raketometmi. Pomáhajte si streľbou do vozidiel, výbušných sudov, na moste do cisterny a nad letiskom (Riley je mizerný pilot a musí to obletieť znova) do helikoptér a samozrejme do vojakov s raketometmi. Keď preletíte letisko, objaví sa ďalší čln a tri vrtuľníky. Keď ich zostrelíte, odlietate k domu doktora Earndhardta.


38. Doktor je preč (The Doctor is out)

Pristanete pri doktorovom dome, ktorý je v plameňoch. Vnútri nájdete zomierajúceho doktora. Povie vám, že vašich priateľov vzali do chrámu, takže sa vrátite do vrtuľníka a smerujte do chrámu za nimi.


39. Ťažké voľby (Hard Choices)

Po pristátí len vojdite do chrámu, tam Rakyati zajmú vášho brata a Citra vám fúkne do tváre ďalšie drogy. Je šialená rovnako ako jej brat Vaas a vás čaká posledná halucinogénna cesta. Len kráčajte vpred, všetko sa deje okolo vás samo, vidíte klaňajúcich sa fanatikov a pár zábleskov minulosti. Na konci si vezmite od Citry dýku, ktorú ste jej predtým zohnali. Oslavujú tradíciu a minulosť svojich bojovníkov, ale od vás chcú, aby ste sa vzdali svojej minulosti a spáchali chladnokrvnú vraždu nevinných obetí.
Teraz vás čaká voľba. Buď poslúchnete Citru, podľahnete jej šuške a podrežete svojej bývalej priateľke hrdlo, čím zároveň odsúdite na smrť aj mladšieho brata a ostatných priateľov, alebo odmietnete a oslobodíte ich.

Ak Lízu podrežete, tak sa potom nechá Citra od vás oplodniť, aby mohla porodiť perfektného bojovníka a vás zabije. Posledný sex miesto poslednej večere. Je ťažké uveriť, že by bol Jason, alebo hráč taký idiot (aj keby nevedel čo príde), aby zabil tých, ktorých sa snažil celý čas zachrániť, vrátane bývalky a brata. Nariekajú, že ich piráti utláčajú a sami sú ochotní zabiť nevinných úplne pre nič. Večná škoda, že potom nemôžete vyraziť vyvraždiť všetkých Rakyatov, pretože sú to pošahaní fanatici, ktorí si rozhodne nezaslúžia žiť, nie to vašu záchranu. Už len to je idiotina, že vás postavia pred takúto voľbu. Ak vás chce Citra ošukať a zabiť, stačilo Jasona presvedčiť, aby s ňou zostal aspoň na chvíľu.
Ak odmietnete, fanatik Denis vás napadne, pretože nedokáže prijať, že nechcete súložiť so Citrou a omylom ju zabije. Ako bude zrútený fňukať nad telom tej suky, vy s priateľmi odchádzate. Jason má nejaké obavy z toho, čo za vraha sa z neho stalo. Morálne posolstvo v hrách nie je zlé, ale len pokiaľ má nejaké opodstatnenie a nie je násilne tlačené tam, kde nemá miesto. Veď zabil darebákov, obchodníkov s drogami a otrokmi, ktorí zabíjali, mučili a znásilňovali. Mal by byť pyšný za príspevok k verejnému blahu.

Koniec je proste dosť trápny na celkom dobrú hru. Nech si zvolíte ktorýkoľvek z koncov, prekvapivo po konci môžete na ostrove pokračovať a poplniť si vedľajšie úlohy, ak vám nejaké zostali. Vhodný príklad toho, že pre hry, ktoré sa snažia ponúknuť otvorený svet, by nemali byť definitívne konce.

Hra bola označovaná za Skyrim so zbraňami (je sranda, ako je v tomto prípade nepreložiteľné „Skyrim with guns“, keďže Skyrim má aj zbrane, aj strelné zbrane, len nie Guns) a je pravda, že ponúka Otvorený svet (tu zas nechápem potrebu pchať do slovenských a českých viet „Open world“), ale má ešte dosť ďaleko od toho, aby to bolo naozaj niečo ako Skyrim modernej doby. Vedľajších úloh je len pár, sú neuveriteľne primitívne a po ich splnení tu už nemáte viac čo robiť. Ako keby sa tvorcovia báli zájsť ďalej, aby tým neodradili hráčov akčných hier, alebo sa na to len vykašľali, no potom bolo zbytočné tvoriť toľko herného prostredia. Lov je tiež pekné spestrenie, ale keďže s peniazmi v hre nie je problém, po nakúpení vylepšení pre svoje obľúbené zbrane ich už ani nepotrebujete a po vyrobení všetkých rozšírení výbavy už nemá lov ani zmysel. Len možno čisto pre to potešenie z lovu, ale na rozdiel od klasickejších RPGčok si nevystavujete trofeje, ani kožušinu zo zvierat, nepotrebujete ich predávať, takže je to zábavka na krátku chvíľu, kým neomrzí.
Niežeby teda bolo extrémne veľa roboty v Skyrime, či podobných hrách, keď v nich všetko dokončíte, ale rozhodne je tam omnoho viac vedľajších úloh (a sú lepšie zaobalené, aj keď vo svojej podstate jednoduché, ako tieto), zberateľských vecí (sady brnení, špeciálne zbrane, nie len nezáživné zbieranie relikvií) a aj ten svet človeka viac vtiahne, keď pôsobí živo s rozličnými vedľajšími postavami, zvlášť keď je ich tam dosť unikátnych (spoločníci, alebo len bežné NPC, no s menami a nejakým tým príbehom) a prostredím, na ktoré vplývate. Samozrejme aj tam si to prešlo vývojom až Skyrim oproti predošlým dielom konečne pochopil, že hráč chce nie len zvládnuť výzvy, ale aby aj postavy vedeli, čo dokázal a chovali sa podľa toho.

No rozhodne je Far Cry 3 obrovský krok vpred a ukazuje, že otvorený svet, RPG prvky a súčasnosť nie sú nezlučiteľné. A pri samotnej sérii Far Cry je to posun oproti miliónu akčných hier, ktoré dovoľujú hráčovi ísť len po vytýčenej cestičke v miniatúrnych úrovniach, ktoré sú síce graficky úžasné a neraz obsahujú dych berúce scény pre zážitok hráča, ale v konečnom dôsledku je to len o postupe vpred a o strieľaní.. Tým nezatracujem akčné hry ako také, nie každého baví tráviť hodiny vo virtuálnom svete, debatovať s NPCčkami a rozvíjať RPG prvky, ale v mnohých proste chýbajú nejaké ďalšie možnosti, alternatívne cesty, tichý postup, niečo čo by zabránilo po pár hrách stereotypu.




Ostatné


Vysielacie veže

Na ostrove je 18 veží, ktoré fungujú ako rozhľadne v Assassin´s Creed. Polohy veží vidíte hneď, aj na zakrytej mape. Stačí sa dostať k veži a vyliezť hore. Mnohé sú staré a poškodené, takže občas treba vyskočiť, keď chýbajú schody, alebo obísť zničené železo, ale stačí sa len poobzerať a vyleziete v priebehu chvíľky. Hore potom deaktivujte rušičku a odhalí sa vám časť mapy.
Tiež vám pri „synchronizácii“ ukáže hra pár zaujímavých miest okolo veže. V každej oblasti si po vypnutí rušičky a odhalení mapy sprístupníte aj jednu úlohu „Zhodené zásoby“.
Deaktivácia rušičiek pomáha aj pašerákom obchodníkov, takže vám za ich deaktiváciu poskytujú zbrane zdarma. Čím viac častí mapy sprístupníte, tým viac zbraní zdarma máte v obchodoch.


Fotoaparát

Môžete ním označovať nepriateľov a zvieratá. Stačí sa ním pozrieť po okolí, na vzdialenejšie postavy použite priblíženie. Typy nepriateľov, aj zveriny, majú svoje špecifické symboly a keď si ich označíte fotoaparátom, tak vidíte ich obrysy s daným symbolom na hlave cez steny a kopce. Zverinu v prírode vám to pomôže sledovať, lebo v hustej tráve a medzi stromami sa vám ľahko môže stratiť. Čo sa týka vojakov, je to vhodná pomôcka pri bežných prestrelkách, ale výhodné je to najmä pri obsadzovaní základní a pri boji v dedinách, či iných zastavaných častiach. Vidíte, kde sú označení nepriatelia a môžete postupovať potichu a naplánovať si lepšie postup.


Stanoviská

Nepriateľské tábory v rôznych častiach ostrova. Celkovo je ich 34. Každé stanovisko, ktoré zbavíte nepriateľov, vám slúži potom ako tábor rebelov. Môžete tam teda nakupovať/ predávať veci a funguje tiež ako bod rýchleho cestovania. Zároveň vám oslobodenie stanoviska sprístupní v oblasti dostupné vedľajšie úlohy (vedľajšie úlohy, úlohy typu „musí zomrieť“, úlohy „Cesty lovca“, či preteky).
Pre oslobodenie stanoviska stačí pozabíjať všetkých nepriateľov v Stanovisku. Postupovať môžete priamo, alebo potichu. Za oslobodenie stanoviska máte 500 xp, ak počas toho nevyvolajú poplach 550 xp a ak si vás počas útoku nik nevšimne, je to za 1500 xp.
Pre tiché obsadenie stanoviska si vezmite pištoľ a ostreľovačku s tlmičom. Z okolia si fotoaparátom pooznačujte čo najviac nepriateľov, aby ste mali o nich prehľad. Ostreľovačkou vyraďte dobre viditeľných a najlepšie osamotených, pretože keď nájdu telo, začnú pátrať po tom, čo sa deje, aj ak o vás ešte nevedia. Zblízka môžete nalákať k vám nepriateľov hodením kameňa a keď pôjdu skontrolovať zvuk, môžete ich dostať ranou do hlavy z pištole s tlmičom, alebo ak vás nik nevidí, môžete ich zabiť mačetou (s príslušnou schopnosťou môžete aj odnášať telá, ale len telá aktuálneho zabitia mačetou a obrnencov odnášať nemôžete, aj keď sa naučíte, ako ich Likvidovať mačetou).
Ak ste dosť ďaleko (respektíve vysoko, na kopci kam k vám priamo nemôžu) a nevedia o vás, tak môžete používať ostreľovačku, dokonca aj granáty, ak sa po každej strele a po každom hode stiahnete niekam do kríkov, tak sú síce v zmätku, pátrajú po tom, kto na nich útočí, ale nevyvolajú poplach, takže nepovolajú posily a ak si vás nik nevšimne, aj tak dostanete 1500 xp.
V stanoviskách môžete deaktivovať poplachy. Ak sa priplížite k skrinke poplachu, môžete ju proste deaktivovať a ak vás aj potom odhalia, nebudú už môcť privolať posily.
V stanovisku môžu mať strážneho psa, čo je dosť otrava, a je vhodné si ho odlákať a zabiť ho ostreľovačkou. V niektorých stanoviskách majú v klietkach dravé zvery. Ak strelíte do klietky, oslobodíte zviera a to vám značne pomôže, keďže dravec dokáže pobiť niekoľko (niekedy aj všetkých) vojakov.


Zverina

Rôzne zvieratá nachádzate po celom ostrove, bylinožravce pred vami utekajú, pred dravcami zas utekáte vy. Kožu zvierat môžete používať na výrobu vakov na predmety a opaskov na zbrane a náboje. Keď si už všetko vyrobíte, nemá už ich lov ďalší význam, kožu síce môžete predávať, ale predajná cena nestojí veľmi za námahu lovu.

Na mape máte symboly zvierat, aby ste vedeli, v akej oblasti sa pohybujú, keď potrebujete uloviť konkrétne zviera. No na zvieratá môžete naraziť kdekoľvek (napríklad medzi dingami a stanoviskom Výhľad z útesu sa pravidelne objavuje medveď, pri diviakoch nad Benzínkou Notrhview lovieva tiger, atď), všade žije viac druhov, len najčastejší druh v oblasti je ten, čo je zobrazený na mape.
Zabiť ich môžete akýmikoľvek zbraňami. Trochu špecifický je žralok, ale dostať ho je ľahké. Pláva pri hladine, takže stačí vziať čln a zraziť ho. Je to značne nešportové, ale účinné. Ak máte čln s guľometom, môžete ho použiť, aby ste si nemíňali svoje náboje a žraloka zastreliť.

Špeciálne / vzácne zvieratá (jednorohý byvol, zlatý tiger, atď) objavíte jedine cez úlohy „Cesta Lovca“.

Tiež je tu pár zvierat, ktoré nemajú klasickú loveckú korisť (had, krab, opica, raja, sliepka). Tie môžete v podstate ignorovať (okrem hada, uštipne vás, ak sa priblížite a z korytnačky môžete získať mušľu na predaj), ale ak ich chcete mať, zaznamenané v denníku, tak z nich zabite aspoň po jednom kuse – bežné zvery, ale aj vtáctvo (Sup, Rajka).


Výbava

Batohy na predmety
Jednoduchý batoh 32 predmetov Koža diviaka 2x
Robustný batoh 48 predmetov Koža tapíra 2x
Prvotriedny batoh 64 predmetov Koža dinga 4x
Zväčšený ruksak 96 predmetov Koža nesmrteľného medveďa
Peňaženky
Jednoduchá Na 2000 dolárov Koža prasaťa 1x
Robustná Na 4000 dolárov Koža kazuára 2x
Prvotriedna Na 6000 dolárov Koža žraloka 2x
Zväčšená Na 10000 dolárov Koža jednorohého byvola
Obaly na injekcie
Jednoduchý obal Na 5 injekcií Koža prasaťa 1x
Robustný obal Na 7 injekcií Koža psa 3x
Prvotriedny obal Na 9 injekcií Koža leoparda 2x
Zväčšený obal Na 12 injekcií Koža čierneho pantera
Púzdra na zbrane
Jednoduché 2 zbrane Kozia koža 1x
Robustné 3 zbrane Jelenia koža 2x
Prvotriedne 4 zbrane Žraločia koža 2x
Opasok na muníciu
Jednoduchý Pištoľ 32; Samopal 80; Brokovnica 18; Útočná puška 120; Ostreľovačka 10; Ľahký guľomet 160; Signálna pištoľ 6 Koža diviaka 2x
Robustný Pištoľ 48; Samopal 120; Brokovnica 24; Útočná puška 150; Ostreľovačka 15; Ľahký guľomet 240; Signálna pištoľ 10 Koža byvola 2x
Prvotriedny Pištoľ 72; Samopal 160; Brokovnica 36; Útočná puška 180; Ostreľovačka 20; Ľahký guľomet 320; Signálna pištoľ 12 Koža tigra 2x
Zväčšený Pištoľ 120; Samopal 240; Brokovnica 50; Útočná puška 300; Ostreľovačka 30; Ľahký guľomet 400; Signálna pištoľ 15 Koža zlatého tigra
Opasok na granáty
Jednoduchý 4 granáty a 4 molotovy Kozia koža 2x
Robustný 6 granátov a 6 molotovov Jelenia koža 2x
Prvotriedny 8 granátov a 8 molotovov Koža varana 3x
Zväčšený 12 granátov a 12 molotovov Koža krvavého varana
Opasok na výbušniny
Jednoduchý 3 C4 a 3 míny Kozia koža 2x
Robustný 4 C4 a 4 míny Leopardia koža 2x
Prvotriedny 5 C4 a 5 mín Medvedia koža 2x
Zväčšený 6 C4 a 6 mín Koža tapíra s bielym bruchom
Opasok na palivo
Jednoduchý Palivo do plameňometu 200 Psia koža 2x
Robustný Palivo do plameňometu 300 Koža diviaka 2x
Prvotriedny Palivo do plameňometu 400 Koža varana 2x
Zväčšený Palivo do plameňometu 500 Koža kazuára so žltým krkom
Obal na rakety
Malý 4x náboj do RPG-7 a 8 do GL-94 Jelenia koža 1x
Robustný 5 do RPG-7 a 10 do GL-94 Koža dinga 4x
Prvotriedny 6 do RPG-7 a 12 do GL-94 Koža tigra 3x
Tulec na šípy
Jednoduchý 10 bežných a 10 špeciálnych šípov Kozia koža 1x
Robustný 15 bežných a 10 špeciálnych šípov Koža tapíra 2x
Prvotriedny 20 bežných a 10 špeciálnych šípov Medvedia koža 2x
Zväčšený 30 bežných a 10 špeciálnych šípov Koža ľudožravého žraloka


Injekcie

Liečenie
Lieky Vylieči 2 diely života Misia č. 3 1x Zelený list
Endorfínové nabudenie Vylieči všetky diely života a pridá štyri ďalšie, ktoré sa ale ďalej neobnovujú. Misia č. 16 2x Zelený list
1x Modrý list
Lov
Lovecký inštinkt Po 40 sekúnd zvieratá možno odhaliť podľa zápachu a plaché zvieratá neutekajú, keď sa priblížite. Misia č. 3 1x Jantárový list
Repelent proti zvieratám Po 40 sekúnd na vás nebudú dravé zvieratá útočiť. Neplatí na žraloky a krokodíly. Misia č. 4 2x Jantárový list
Smrtiaci lovec Na 20 sekúnd väčšiu silu a budete účinnejší v boji so zvieratami. Misia č. 7 2x Jantárový list
1x Karmínový list
Boj
Odolnosť voči ohňu Na 20 sekúnd eliminuje poškodenie ohňom. Misia č. 3 2x Karmínový list
Rozšírené vnímanie Na 40 sekúnd máte posilnené zmysly a dokážete ňuchom odhaliť nepriateľov a výbušniny. Misia č. 6 1x Karmínový list
Ostrostrelec Po 20 sekúnd máte zvýšenú presnosť pri streľbe. Misia č. 14 2x Karmínový list
1x Jantárový list
Prieskum
Hlboký ponor Na 40 sekúnd nemusíte dýchať pod vodou. Misia č. 9 2x Modrý list
1x Zelený list
Zrýchlenie šprintu Po 20 sekúnd bude rýchlejšie plávať a behať. Misia č. 15 2x Modrý list
Prírodný človek Po 40 sekúnd ľahšie hľadáte rastliny. Vedľajšia misia „Znovu a so cťou“ 1x Modrý list
Špeciálne
Nedotknuteľný 20 sekúnd nezraniteľnosti. Zozbieranie 30 relikvií 2x Biely list
5x Modrý list
5x Zelený list
Dotyk smrti Po 20 sekúnd zabíjate nepriateľov jedinou guľkou. Zozbieranie 40 relikvií 2x Biely list
5x Jantárový list
5x karmínový list


Šípy

Šípy
Zápalný šíp Misia č. 10 1x Molotow koktail
1x šíp
Výbušný šíp Misia č. 13 1x Granát
1x šíp


Zbrane

NázovCenaRádiových vežíPočet vylepšeníDostupné vylepšenia
Pištole
1911 60 0 - -
6P9 680 1 2 Tlmič, Predĺžený zásobník, Nočné videnie
.44 Magnum 950 11 2 Predĺžená hlaveň, Nočné videnie, Kolimátor, Reflexné mieridlá
D50 - 12 2 Predĺžený zásobník, Nočné videnie, Optické mieridlá, Kolimátor, Reflexné mieridlá
Samopaly
Škorpión 425 2 1 Tlmič, Predĺžený zásobník
A2000 600 5 2 Tlmič, Kolimátor, Reflexné mieridlá
MP5 900 9 2 Tlmič, Predĺžený zásobník, Kolimátor, Reflexné mieridlá
Vector .45 ACP - 12 3 Tlmič, Predĺžený zásobník, Optické mieridlá, Kolimátor, Reflexné mieridlá
BZ19 1800 14 2 Tlmič, Optické mieridlá, Reflexné mieridlá, Kolimátor
Brokovnice
M 133 660 5 - -
1887 860 4 1 Predĺžený zásobník, Nočné videnie, Kolimátor, Reflexné mieridlá
SPAS-12 1600 13 2 Predĺžený zásobník, Nočné videnie, Kolimátor, Reflexné mieridlá
Útočné pušky
AK47 375 2 - -
STG-90 - 1 1 Predĺžený zásobník, Kolimátor
F1 1450 8 2 Tlmič, Predĺžený zásobník, Optické mieridlá, Kolimátor, Reflexné mieridlá
MS16 1700 10 2 Tlmič, Predĺžený zásobník, Optické mieridlá, Kolimátor, Reflexné mieridlá
P416 - 15 2 Predĺžený zásobník; Odstreľovacia optika; Optické mieridlá; Kolimátor; Reflexné mieridlá
ACE 2250 13 2 Predĺžený zásobník; Odstreľovacia optika; Optické mieridlá; Kolimátor; Reflexné mieridlá
Ostreľovacie pušky
SVD 1100 3 - -
M-700 1800 6 2 Tlmič; Predĺžený zásobník; Výkonná optika; Nasvietená optika
Z93 - 15 3 Tlmič; Predĺžený zásobník; Výkonná optika; Nasvietená optika
Ľahké guľomety
PKM 1125 4 - -
U100 1950 7 1 Predĺžený zásobník; Optické mieridlá, Kolimátor, Reflexné mieridlá
MKG 2800 14 2 Predĺžený zásobník; Odstreľovacia optika; Optické mieridlá, Kolimátor, Reflexné mieridlá
Odpaľovacie zariadenia
RPG-7 2500 6 - -
GL-94 2775 8 - -
Špeciality
Opravárenský nástroj 400 2 - -
Signálna pištoľ 500 7 - -
Reflexný luk 925 3 1 Kolimátor, Odstreľovacia optika
Plameňomet 2400 5 1 Veľká nádrž paliva


Špeciálne zbrane

Tieto zbrane sa objavia u obchodníkov, keď dosiahnete pokrok v konkrétnej oblasti. Vždy ich musíte kúpiť, aby ste ich mohli používať.

Tieň 2600$
Za oslobodenie 17 Stanovísk.
Pištoľ 1911 s tlmičom, väčším zásobníkom a zameriavaním.
Býk 3010$
Za získanie 10 relikvií.
Brokovnica M133 so zvýšenou kapacitou nábojov a reflexnými mieridlami.
AMR 4800$
Za získanie 20 relikvií.
Z93 s rozšíreným zásobníkom a výkonnou optikou.
Rozparovač 4200$
Za aktiváciu šiestich Skúšok Rakyatov.
Ľahký guľomet MKG s optickým zameriavačom a rozšíreným zásobníkom.
Tantó -
Za získanie 6 Stratených Listov.
Nôž, ktorý môžete používať miesto mačety. Silnejší, než mačeta.
Trhač 3275$
Za získanie 10 Pamäťových kariet.
Vector .45ACP s rozšíreným zásobníkom, tlmičom a reflexnými mieridlami.
Krovák 3800$
Za aktiváciu všetkých 18 rádiových veží.
Útočná puška P416 s optickým zameriavačom, tlmičom a rozšíreným zásobníkom.


Vylepšenia

Tlmič 400$ Tichá streľba.
Predĺžený zásobník 250$ Viac nábojov v zásobníku zbrane pripravených na streľbu.
Veľká nádrž paliva 250$ Viac paliva v zásobníku plameňometu.
Nočné videnie 100$ Len osvietené body na hlavni pre lepšie zameriavanie.
Predĺžená hlaveň 350$ Mierne zvyšuje presnosť a účinnosť zbrane.
Kolimátor (Luk) 300$ Zúžený priezor pre zameriavanie šípu.
Odstreľovacia optika (Luk) 450$ Optika poskytujúca mierne priblíženie a vybavená aj bodmi zamerania pre mierenie z rôznych vzdialeností.
Kolimátor 300$ Zvyšuje presnosť a mobilitu zbrane. Štvorcová optika s laserovým zameriavačom. Vhodnejšie na vzdialenejšie ciele, ale v podstate to, čo reflexné mieridlá a ide skôr o to, čo vám viac vyhovuje.
Reflexné mieridlá 300$ Zvyšuje presnosť a mobilitu zbrane. Optický kruh s kosoštvorcovým zameriavačom. Vhodnejšie na útok v pohybe, ale v podstate to, čo kolimátor a ide skôr o to, čo vám viac vyhovuje.
Optický zameriavač 400$ Poskytuje mierne priblíženie cez optický zameriavač s krížovým bodom pre zameranie cieľa. Nie tak výkonné ako pri ostreľovačkách, ale na strednú vzdialenosť výkonné. Horšie pre ciele, ktoré sú príliš blízko.
Odstreľovacia optika 425$ O niečo lepšie priblíženie ako Optický zameriavač, no stále nedosahujúce optiku ostreľovačiek.
Výkonná optika 550$ Zameriavač na ostreľovačky, umožňuje dvojnásobné priblíženie.
Nasvietená optika 450$ Zameriavač na ostreľovačky, len jedno priblíženie, ale má podsvietený zameriavací kríž pre lepšiu streľbu v noci. Lepšia je Výkonná optika.



Druhy úloh


Okrem hlavných úloh samozrejme, máte aj niekoľko druhov vedľajších. Sú to jednoznačné úlohy, ktoré nepotrebujú bližší popis.

Skúšky Rakyatov
Sú to časovo obmedzené výzvy, kedy máte v danom časovom limite zabiť určenou zbraňou čo najviac protivníkov. Tie máte prístupné od začiatku, len sa k nim musíte dostať pre ich prvé aktivovanie a potom si ich kedykoľvek môžete navoliť z menu mapy. Aby sa úloha rátala ako prejdená do štatistík, stačí si ju prejsť raz, nemusíte byť prvý v hodnotení.

Musí zomrieť
Získavate ich oslobodzovaním Stanovísk. Máte len zabiť označeného nepriateľa nožom, čo je vždy veliteľ nejakej skupiny pirátov, ktorá robí škody v okolí a tak ho Rakyatovia odsúdili na rituálnu smrť. Stačí zájsť na miesto s nepriateľmi a tam zabiť veliteľa. Označte si postavy fotoaparátom a veliteľ bude mať nad hlavou symbol cieľa. Pre splnenie stačí zabiť nožom jeho, je jedno či priamo, alebo Likvidáciou. Ak ho odlákate, alebo sa k nemu priplížite, zabite ho a úloha je splnená. Ak ste ostatných nezabili, stačí utiecť, alebo ich doraziť. Ostatných môžete zabiť aj predtým, než si podáte veliteľa, tých môžete zlikvidovať ľubovoľne. Veliteľ má u seba vždy väčšiu čiastku peňazí.

Závody
Získavate ich oslobodzovaním Stanovísk. Presne to, čo si myslíte, v stanovenom časovom limite treba prejsť všetkými kontrolnými bodmi, ktoré tvoria svetlice na zemi.

Zhodené zásoby
Získavate ich vypnutím rušičky na vysielacích vežiach. Stačí prejsť v určenom vozidle v časovom limite z jedného miesta na druhé a doručiť zásoby.

Cesta lovca
Získavate ich oslobodzovaním Stanovísk. Treba nájsť a zabiť konkrétne zviera, alebo unikátne zviera. Zabiť ich musíte zbraňou, ktorá je určená pre danú úlohu, alebo nožom. Na mieste nájdete zbraň, ale ak už máte rovnaký a vylepšený typ zbrane u seba, môžete použiť ten a z miesta si vziať/ doplniť aspoň muníciu. Hra vám tam väčšinou ponúkne len základnú zbraň, napríklad pre samopal typ Škorpión, ale vy môžete použiť ľubovoľnú inú zbraň z kategórie samopaly.
Keď sa dostanete na miesto so zbraňou a vybavíte sa, tak sa vám vyznačí oblasť, v ktorej treba nájsť a uloviť dané zviera. Než začnete páliť, označte si ho (fotoaparátom, alebo mierením naň), aby ste ho mohli ľahšie nájsť, ak sa zatúla, zvlášť, ak máte viac cieľov. Niekedy keď zviera prenasledujete, môže sa totiž zatúlať aj mimo označenej oblasti, hoci nie ďaleko. A niekedy zazmätkujú a sami vám pomôžu. Niektoré sa mi zasekli na útesoch, odkiaľ sa nemali ako dostať preč a tapír predo mnou utekal cez vodu a sám sa utopil.
Pre prehľad uvediem tabuľku loveckých úloh s tým, čo treba uloviť, akou zbraňou a oslobodenie ktorého stanoviska vám úlohu sprístupní.

5 jeleňov Ostreľovačka M-700 Doky Valsa
Kazuár so žltým krkom Ostreľovačka M-700 AM 12
Čierny panter Luk Sirotské miesto
Zlatý tiger Luk Územie moskytov
Krvavý varan Luk Výhľad z útesu
Tapír s bielym bruchom Luk Šrotovisko
Ľudožravý žralok Luk Kellova opravovňa člnov
Nesmrteľný medveď Brokovnica M133 / 1887 Benzínka Cradle
Jednorohý byvol Brokovnica M133 / 1887 Tábor vrahov
2 medvede Brokovnica M133 / 1887 Dedina Amanaki
5 besných psov Brokovnica M133 / 1887 Stanovisko Amanaki
12 besných psov Raketomet RPG-7 AM 12
4 leopardy Luk Hubert Shore Power
3 medvede Samopal Škorpión / MP5 Dom Broken Neck

Južný ostrov

3 leopardy Ostreľovačka M-700 / Z94 Satelitný komunikačný uzol
8 besných psov Plameňomet Prístav Lazy Shore
3 tigre Samopal Škorpión / BZ19 Nálezisko Spin Ridge
2 medvede Brokovnica 1887 / SPAS-12 Hrebeň North Krige
3 medvede Pištoľ Tieň / D50 Skladisko Dry Palm
4 leopardy Plameňomet Rybáreň v údolí Krige
4 varany Luk Doky Break Point
2 medvede Mačeta / Tantó Správa mostu
Albínsky Krokodíl Mačeta / Tantó Správa mostu


Vedľajšie úlohy

Získavate ich oslobodzovaním Stanovísk. Klasické vedľajšie úlohy s vlastnými názvami.

Prečo len si Júlia?
V dedinke Amanaki vás prosia rodičia o nájdenie ich dcéry Nadie, ktorá ušla so svojím priateľom. Len vyjdite na cestu, prejdite mostom a napravo na skale vidíte dievčinu. Jej priateľ je mŕtvy pod skalou a pri jeho tele je asi šesť varanov, tak ich zabite. Aj keď sa dajú na útek, treba ich zabiť, nestačí ich zaplašiť. Po ich likvidácii oslovte Nadiu, ktorá vám povie, že chcela odísť so svojím priateľom, no tomu preskočilo, chcel ju zabiť a keď vystrelil, tak vyplašil varanov, ktorí ju ironicky zachránili.

Stopy minulosti
Chlapík pri chatrči na kopci chce psie známky japonských vojakov, ktorí tu padli za vojny. Na nižších kopcoch v jeho okolí sú tri delostrelecké pozície. Všetky máte označené na mape, tak len skočte tam, vezmite mŕtvym vojakom psie známky a zaneste ich chlapíkovi.

Tváre smrti
Chlapík v meste Badtown chce, aby ste odfotili troch pirátov, ktorých zabili rebeli. Máte ich na mape, tak len zájdite na dané miesta. Ten napravo je sám. Pri prostrednom tele sú traja ďalší piráti. Pri tele naľavo je tiger. Stačí si telá odfotiť a vráťte sa mu odovzdať fotky. Hoci tvrdil, že ich chce zverejniť pre zvýšenie morálky, skôr sa zdá, že mu ide o osobné potešenie.

Večná láska
Žena vás prosí, aby ste zahnali manžela jej dcéry, ktorá zomrela a on chce vykopať jej telo, aby si vzal naspäť prsteň. Len vybehnite na kopec nad zničenú rybársku osadu a pri hrobe sú traja muži. Senin je jediný bez zbrane. Oslovte ho a odmieta nechať hrob na pokoji, tak mu vystreľte k nohám, aby ste ho vydesili. Už to chápe, tak sa vráťte za Rohanou, ktorá sa vám odmení poslednými úsporami.

Psí vojak
Chlapík chce, aby ste zabili vodkyňu svorky besných psov. Len zájdite neďaleko k pláži, kde je skupina asi 12 psov. Ich alfa samica nie je označená, tak ich likvidujte, až zabijete ich vodkyňu. Potom to oznámte chlapíkovi.

Skládka
Chlap trepe niečo o mimozemšťanoch a unesenej dcére, ale podstatné je, že máte získať čiarové kódy piatich balíčkov. Vezmite si z krabice pri ňom detektor a choďte k cieľovému miestu. Došlo tam k havárii a poniže vidíte stopy popadaného nákladu. Nájdite päť balíčkov a odfoťte ich. Prvý je hneď pod cestou medzi krabicami. Pokračujte poniže k rieke. Obvykle je tam had a medveď. Druhý balíček je na strome. Tretí je v kontajneri za riekou, musíte odstreliť zámku, aby ste sa dostali do kontajnera. Štvrtý je pri skale na brehu, ľahko nájditeľný. Piaty je na konci rieky pod vodopádom. Skočte dole, otočte sa čelom k vodopádu. Naľavo vylezte na skaly a po ďalších preskáčte až pod padajúcu vodu. Odfoťte balíček na skalnej plošine a úloha je splnená, dostanete aj odmenu a za chlapom sa nemusíte vracať.

Znovu a so cťou
Závislák chce prísady na svoje lieky. Najprv mu máte doniesť tri Zingiberi. Sú to rastlinky, ktoré rastú tesne pri jeho dome, všetky tri spolu, tak ich natrhajte a odneste mu ich. Dôjde mu, že chce niečo iné, tri helikónie. Tie sú na kopci nad chatkou. Tam ich pohľadajte v malej vyznačenej oblasti. Zaneste mu ich a tiež nepasujú, takže choďte hľadať tri pandány. Choďte do vyznačenej oblasti v údolí poniže chatky a tam rastú tri pandány pri medveďovi. Odneste mu ich a úloha je splnená. Dostanete nielen 500 dolárov, ale aj recept na injekciu „Prírodný človek“.

Spojenie s minulosťou
Chlapík chce prispieť k obnove chrámov a od vás potrebuje zohnať tri prastaré rytinové dosky. Jedna je v maličkej ruine pri stene poniže chlapíka. Doska je v rohu pri stĺpe. Druhá je v chráme za chlapíkom. Vnútri sú aj dve relikvie a na zemi pod vodou, tesne pri schodoch je doska. Tretia je v malej ruine nižšie na konci cesty. Na pravej „veži“ odpáľte granátom kamennú stenu nad miestom, kde sa dá vyliezť. Vylezte hore, prejdite k druhej veží. Hore nad rebríkom je relikvia, za rebríkom, kam prejdete zľava po rímse, je tretia doska. Všetky tri len zaneste chlapíkovi.

Svetlo na konci tunela
Rebeka má pocit, že je jej manžel neverný a chce mať istotu, tak máte Dávida sledovať. Je v domčeku oproti, postavte sa k oknu a vypočujte si jeho rozhovor s druhým mužom, s ktorým je neverný. Buď to choďte povedať žene, alebo konfrontujte jeho. Obe možnosti ukončia úlohu a aj vám prinesú odmenu.

Prišpendlenie k zemi
Staršia žena vám povie, že videla haváriu lietadla. Choďte na kraj útesu, rogalom sa zneste dole a na brehu mora nájdete trosky lietadla. V jednej časti je chlapík, tak ho oslovte. Povie vám, že lietadlo havarovalo pred desiatimi rokmi a že v dedine nežije žiadna staršia žena. Proste haluz a to je celá úloha.

Otcovo bremeno
Mužovi z mesta Thurston Town ukradli piráti jeho veci, ale naspať chce len tri, ktoré pre neho majú cenu. Náhrdelník jeho matky má hazardný hráč. Ten je tu v meste pri bare, tak za ním skočte. Nedá vám ho, pokým neporazíte v pokri chlapov, ktorí porazili jeho a nedáte mu naspäť jeho 300 dolárov. Hoci si to môžete dovoliť zatiahnuť zo svojho, musíte vyhrať, tak skočte do baru, zahrajte si poker a oberte protihráčov o ich peniaze. Po výhre skočte za hráčom, dajte mu tri stovky a dostanete náhrdelník.
Hodinky jeho otca má opilec. Ten je kúsok nad mestečkom, sám pri chatrči, tak ho zabite a oberte telo. Posledný je pirát, ktorý má jeho šťastný nožík. Pri ňom sú traja ďalší a aj pes. Dobre mierený granát ich všetkých vyradí, vy len oberte jeho telo a všetky tri predmety zaneste mužovi do mestečka.

Vykrvácaný
Ženu v mestečku Gaztown predáva jej manžel a chce utiecť, preto vás poprosí o krvavé diamanty pre kapitána lode, ktorý by ju odtiaľto odviezol. Len vybehnite na kopec a tam sú dve chatrče, v ktorých sú kufríky s diamantmi. Prvú chatrč strážia traja a druhú štyria piráti. Môžete ich zabiť, alebo sa len vplížiť dnu a diamanty vziať. Vráťte sa za ženou a vráti sa aj jej manžel, tak ho zabite, aby bola konečne voľná.

Špinavá práca
Mužovi zabili piráti rodinu a chce sa im pomstiť, takže máte zabiť troch pirátov. Pri každom z nich je aj pár ďalších pirátov, ale tých nemusíte zabíjať, ak nechcete. Pre úlohu stačí zabiť vaše ciele, takže si ich označte fotoaparátom, aby ste videli označený cieľ a môžete ho zabiť ostreľovačkou z bezpečia vzdialenosti. Prvý je pri chatke na kopci, druhý je na člne na rieke a tretí je pri dome za riekou a vydá sa na pochôdzku. Keď ich zabijete, vráťte sa oznámiť mužovi, že sú mŕtvi. Vezmete si peniaze za odmenu a bez pomoci ho tam necháte vykrvácať, proste charakter.

Návrat domov
Chlap vám povie, že sa stratilo pár dedinčanov, čo chodievajú plávať do posvätného jazierka, tak ho choďte preveriť. Vojdite do jaskyne a preplávajte na jej koniec. Je tam relikvia, pár truhlíc s peniazmi a mŕtve telá dedinčanov. Vráťte sa von. Vo vstupnej časti jaskyne je krokodíl. Môžete ho zabiť, alebo obísť z pravej strany. Keď vyjdete von, vráťte sa za chlapom a oznámte mu, čo sa stalo a že ste sa o krokodíla postarali (poviete to, aj ak ste ho obišli).



Oblasti

Stručný prehľad úloh a zaujímavostí v jednotlivých oblastiach. Oblasti sú delené podľa rádiových veží, ktoré vám danú oblasť zobrazia na mape.


Severný ostrov

Dedina Amanaki, Hniezdo Volaviek
Štartovacia oblasť, v ktorej začínate hru. Hlavné lovecké oblasti sú tu: Pes, Prasa, Jeleň, Varan, Tapír, Koza.
Stanoviská: Stanovisko Amanaki, Dom Welshora Wreckera.
Ostatné: Preteky „Bambusový priesmyk“, Vrhanie nožov, Preteky „Krokodíly v údolí“, Úloha typu „Musí zomrieť“ 3x, Úloha „Cesty lovca“ 2x.
Vedľajšie úlohy: Prečo len si Júlia?

Dom doktora Earnhardta, Kamenný chrám
Západná časť ostrova, vedľa štartovacej s dedinou Amanaki. Hlavné lovecké oblasti tu sú Kazuár, Prasa, Koza, Leopard a Varan.
Stanoviská: Doky Valsa.
Ostatné: Výzva Ostreľovača; Preteky „Rak a Stejk“, Pokerová hra; Úloha typu „Musí zomrieť“ 2x, Úloha „Cesty lovca“.
Vedľajšie úlohy: Stopy minulosti.

Stredoseverná časť – západ
Prvá časť východne od štartovacej oblasti s dedinou Amanaki. Hlavné lovecké oblasti sú tu: Koza, Kazuár, Byvol, Tapír.
Stanoviská: Šrotovisko, Kolísková výhliadka.
Ostatné: Brokovnicová výzva; Úloha typu „Musí zomrieť“. Úloha „Cesty lovca“.
Vedľajšie úlohy: Svetlo na konci džungle.

Stredoseverná časť – východ
Druhá časť východne od dediny Amanaki, vedľa časti s mestečkom Badtown. Hlavné lovecké oblasti sú tu: Varan, Kazuár, Tapír, Koza.
Stanoviská: Staré bane, AM 12.
Ostatné: Pištoľová výzva, Úloha typu „Musí zomrieť“ 2x, Úloha „Cesty lovca“ 2x.
Vedľajšie úlohy: Prišpendlenie k zemi.

Badtown, Vtáčia veža
Oblasť na severovýchode ostrova s mestečkom Badtown. Hlavné lovecké oblasti sú tu: Diviak, Tiger, Byvol, Tapír.
Stanoviská: Tábor vrahov, Tequila Sunrise.
Ostatné: Preteky „Uzol pri pacifickom pobreží“, Brokovnicová výzva, Pokerová hra, Úloha typu „Musí zomrieť“.
Vedľajšie úlohy: Tváre smrti.

Juhozápadný cíp
Cíp ostrova južne pod domom doktora Earnhardta, nie je tam žiadna konkrétna stavba. K cípu ostrova patria aj dva mini ostrovčeky. Hlavné lovecké oblasti sú tu Jeleň, Prasa, Leopard.
Stanoviská: Sirotské miesto.
Ostatné: Preteky „Cesta žraločej návnady“, Úloha typu „Musí zomrieť“, Úloha „Cesty lovca“.

Južný cíp
Časť ostrova južne pod štartovacou oblasťou s dedinou Amanaki. Hlavné lovecké oblasti sú tu Tiger, Koza, Byvol, Kazuár, Diviak.
Stanoviská: Územie moskytov, Benzínka Northview.
Ostatné: Preteky „Cesta Dreveným mostom“, Pokerová hra, Úloha typu „Musí zomrieť“ 2x, Úloha „Cesty lovca“.
Vedľajšie úlohy: Večná láska.

Vrchol ukrižovania, Chrám Citry
Oblasť juhovýchodne od dediny Amanaki, vedľa „Južného cípu“. Hlavné lovecké oblasti sú tu Dingo, Kazuár, Prasa, Jeleň, Tiger, Byvol.
Stanoviská: Farma arogancie, Výhľad z útesu.
Ostatné: Úloha typu „Musí zomrieť“, Úloha „Cesty lovca“.
Vedľajšie úlohy: Spojenie s minulosťou.

Juhovýchodná časť
Oblasť poniže mesta Badtown s marihuanovými poľami na východnom pobreží. Hlavné lovecké oblasti sú tu Prasa, Medveď.
Stanoviská: Natova opraváreň, Kellova opravovňa člnov.
Ostatné: Preteky „Ostrovný skok“, Pištoľová výzva, Vrhanie nožov, Úloha typu „Musí zomrieť“, Úloha „Cesty lovca“.
Vedľajšie úlohy: Psí vojak.

Centrálna časť
Oblasť nad južným koncom ostrova, medzi juhovýchodnou časťou a časťou s Chrámom Citry. Hlavné lovecké oblasti sú tu Dingo, Diviak, Medveď, Jeleň, Leopard, Koza.
Stanoviská: Benzínka Cradle; Hubert Shore Power.
Ostatné: Preteky „Diaľnica pašerákov“, Úloha typu „Musí zomrieť“, Úloha „Cesty lovca“ 2x.
Vedľajšie úlohy: Skládka, Znovu a so cťou.

Havraní maják, juh ostrova
Najjužnejšia časť ostrova. Hlavné lovecké oblasti sú tu: Medveď, Tapír, Tiger, Jeleň.
Stanoviská: Dom Broken Neck, Neckov bufet.
Ostatné: Preteky „Rook Point Express“, Úloha typu „Musí zomrieť“, Úloha „Cesty lovca“ 2x.


Južný ostrov

Thurston Town, Korytnačí kopec
Severovýchodná oblasť s mestečkom Thurston Town, v ktorom začínate na tomto ostrove. Hlavné lovecké oblasti sú tu: Koza, Jeleň, Pes, Byvol, Kazuár.
Stanoviská: Satelitný komunikačný uzol, Harmansova benzínka a servis.
Ostatné: Pištoľová výzva, Preteky „Obojživelná cesta“, Úloha typu „Musí zomrieť“, Úloha „Cesty lovca“.
Vedľajšie úlohy: Otcovo bremeno.

Severná časť, stredo-východ
Severná oblasť vedľa oblasti s mestečkom Thurston Town. Hlavné lovecké oblasti sú tu: Prasa, Jeleň, Dingo.
Stanoviská: Prístav Lazy Shore, Tábor East Ridge.
Ostatné: Vrhanie nožov, Preteky „Cesta do Thurstonu“, Úloha typu „Musí zomrieť“, Úloha „Cesty lovca“.

Severná časť, stredo-západ
Severná oblasť vedľa severozápadného okraju ostrova, kde je mestečko Gaztown. Hlavné lovecké oblasti sú tu: Prasa, Diviak, Medveď, Byvol.
Stanoviská: Nálezisko Spine Ridge, Farma spurného chlapca.
Ostatné: Preteky „Priesmyk Kamikadze“, Úloha typu „Musí zomrieť“, Úloha „Cesty lovca“.

Gaztown – Severozápadná časť
Severozápadný kraj ostrova. Hlavné lovecké oblasti sú tu: Prasa, Diviak, Medveď, Jeleň.
Stanoviská: Hrebeň North Krige, Cesta Lonely Shore.
Ostatné: Vrhanie Nožov, Úloha typu „Musí zomrieť“, Úloha „Cesty lovca“.
Vedľajšie úlohy: Vykrvácaný.

Juhozápadná časť
Nachádza sa pod oblasťou s mestom Gaztown. Hlavné lovecké oblasti sú tu: Tiger, Kazuár, Byvol.
Stanoviská: Doky a Servis Maw, Skladisko Dry Palm.
Ostatné: Preteky „Cesta Vodný Had“, Úloha typu „Musí zomrieť“, Úloha „Cesty lovca“.

Južná časť, Most Littlegate
Južná časť južného ostrova, oblasť so základňou. Hlavné lovecké oblasti sú tu: Dingo, Jeleň, Prasa, Kazuár.
Stanoviská: Rybáreň v údolí Krige, Longshore View.
Ostatné: Vrhanie nožov, Ostreľovačská výzva, Preteky „Rally na skládke“, Úloha typu „Musí zomrieť“, Úloha „Cesty lovca“.
Vedľajšie úlohy: Špinavá práca.

Juhovýchodná časť
Juhovýchodná časť južného ostrova. Hlavné lovecké oblasti sú tu: Varan, Tapír, Koza, Diviak.
Stanoviská: Správa mostu, Doky Break Point.
Ostatné: Poker, Preteky „Delostrelecká ulička“, Úloha typu „Musí zomrieť“ 2x, Úloha „Cesty lovca“ 3x.
Vedľajšie úlohy: Návrat domov.



Zbierky

Zbierať v hre môžete viacero vecí. Nie je to až taký problém, pretože si môžete kúpiť mapy s polohami všetkých predmetov. Taktiež vám fyzicky stačí byť v blízkom okolí predmetu, či truhlice a automaticky sa vám zaznačí do mapy. Niektoré sú schované v podzemných jaskyniach, ruinách, či bunkroch, tam musíte pohľadať vstup.

Truhlice s korisťou: Obyčajné krabice, v ktorých nájdete pár dolárov, nejaký ten predmet na predaj a občas aj muníciu. Slúžia hlavne ako zdroj príjmu.

Stratené listy: Listy, ktoré nachádzate pri telách mŕtvych, japonských vojakov, ktorí tu zahynuli ešte za vojny. Sú v starých vojenských táboroch a bunkroch.

Pamäťové karty: Karty sú spolu s notebookmi v niektorých stanoviskách. Na mape sa prekrývajú so symbolom stanoviska, tak si ho vypnite, pre uľahčenie hľadania.
1. Sirotské miesto, 2. Dom Welshora Wreckera, 3. Stanovisko Amanaki, 4. Benzínka Northwiev; 5. Šrotovisko, 6. Výhľad z útesu, 7. Staré bane, 8. AM 12, 9. Hubert Power Shore, 10. Dom Broken Neck, 11. Tábor vrahov, 12. Kellova opravovňa člnov, 13. Natova opraváreň, 14. Prístav Lazy Shore, 15. Správa mostu, 16. Nálezisko Spin Ridge, 17. Longshore View, 18. Hrebeň North Krige, 19. Doky a servis Maw, 20. Satelitný komunikačný uzol.

Relikvie: Klasická zbierka starých sošiek.


Úspechy

Úspechy sú tu úplne prosté a je jasné ako ich dosiahnuť, len pár je špecifickejších, tak ich uvediem.

Free Fall: Padajte viac než 100 metrov a prežite. Voľný pád, bez padáku. Môžete použiť rogalo na okraji vysokého kopca, zniesť sa nad more, či jazero, pustiť sa a padnúť do vody. Použil som rogalo na južnom ostrove pri vysielacej veži nad stanoviskom Skladisko Dry Palm. Ľahko sa to rogalo hľadá, ale sú aj na iných miestach.

Fearless or Stupid: Ponorte sa vo vode do hĺbky viac než 60 metrov. Rozhodne použite injekciu na predĺženie nedýchania pod vodou a len skočte do hlbokej vody. Tá je na mape tmavomodrá, najjednoduchšie to máte pri Chráme Citry. Je to blízko brehu bez hrozby žralokov.

The Good Stuff: Vyrobte injekciu „Nedotknuteľný“, ktorej recept získate, keď nazbierate 30 relikvií.

Say Hi to the Internet: Choďte na najjužnejšiu časť severného ostrova k stanovisku Dom Broken Neck (kúsok od Havranieho majáku). Odtiaľ choďte po západnom brehu hore na sever. Severozápadne od symbolu medveďa na mape choďte na pláž. Od stanoviska môžete ísť na vodnom skútri, je to rýchlejšie a ľahšie to nájdete. Na pláži nájdite strom s dvoma obesencami. Poniže je v piesku zabodnutá dýka a poniže stromu trčí z piesku hlava. Použite ju (hoci neviem ako, vidno vám len ruky a zbrane) a získate úspech za použitie hlavy.



DLC

Mánia DLC blbostí vládne v hernom priemysle, napriek tomu, že sú to vo väčšine prípadov zbytočnosti za peniaze. Ešte ako zábavka pre motiváciu predplatiteľov je to OK.

The Lost Expeditions
Dve misie, ktoré sú nezaujímavé, bez príbehu, kontextu, čohokoľvek a pôsobia skôr ako keby ich vyňali pre slabú kvalitu z pôvodnej hry. Stratená expedícia nemá žiadny príbeh o žiadnej expedícii, ktorá tu bola pred vami a po stopách ktorej pátrate, alebo ktorá sa stratila a chcete ju nájsť. Proste len vojdete do dvoch podzemných zariadení a vyjdete von. Jedno je raketové silo v ktorom dôjde po vašom vstupe k výbuchu. Neviete čo sa stalo, prečo vybuchlo, prečo sú tam piráti a prečo pred výbuchom neutekajú ako vy. Len vybehnete von. Druhé sú zničené laboratóriá. Opäť, vojdete dnu, prejdite nimi zabíjajúc pirátov o ktorých neviete čo tam chcú a vyjdete von. Nič viac. A v multiplayeri pištoľ na svetlice.

The Warrior Pack
Balíček bojovníka pridáva Kmeňový nôž, ktorý môžete použiť miesto mačety, alebo dýky Tantó. Tiež pridáva tetovanie, ktoré sa automaticky aplikuje pri hre jedného hráča a editor tetovaní v multiplayeri. Zapnite kooperáciu a editor nájdete v menu profilu, k dispozícii máte sadu kmeňových tetovaní, motorkárske si treba zakúpiť za 20 Uplay bodov. V podstate zbytočnosť, zbraň na blízko, ktorú prakticky ani nevidíte, pokiaľ sa nesnažíte o tichý postup a tetovania, ktoré si tiež na rukách nevšímate, keď máte plné ruky práce s hrou.

The Predator Pack
Pridáva ostreľovaciu pušku M700 Predátor a štyri nové zvieratá na lov. Zvieratá nájdete na viacerých miestach, len pre zaujímavosť uvádzam po jednom, kde som na ne narazil. Vlkovec psohlavý (Tasmánsky tiger, napr. pri ceste nad plážou na západnej strane severného ostrova, upravený pes a dingo, ale získate z neho Kožu psohlavca), Puma (upravený leopard, dokonca z nej aj získate kožu leoparda, napr. v lese na konci cesty nad stanoviskom Hubert Shore Power pri leopardoch), Sup Holohlavý (upravený sup, napr. na pláži povyše stanoviska Benzínka a servis Harmanas na južnom ostrove, zvyknú krúžiť nad mŕtvymi domorodcami, získate z neho perie) a Biely tiger (albínsky klasický tiger, napr. na juhovýchode južného ostrova, nad cestou, juhovýchodne od stanoviska Skladisko Dry Palm, získate ale rovnakú kožu, ako z bežného tigra).

Monkey Business
Toto je už lepšie, oproti ostatným rozhodne hodnotnejšie DLC, dokonca aj nejaká tá scénka sa objaví, hoci väčšinu deja odbijú telefonátmi, ale snaha sa cení. Štyri misie v rámci ktorých pomôžete opicami posadnutému týpkovi, ktorý uviazol v puberte, aby sa zapáčil domorodcom a získal si ich náklonnosť. Vy z toho nemáte nič, akurát vyšantenie sa v misiách v ktorých máte možnosť tichého, ako samozrejme aj akčného prístupu, čaká vás krádež, likvidácia cieľov, záchrana, jazda na lodi a zneškodnenie základne. Hoci tak ako predošlé, neprináša tiež nič extra nové.

Testing Unit
Za 40 Uplay bodov si môžete zakúpiť tiež misiu „Testing Unit“. V nej máte preskúmať podzemné laboratórium. Je to len kratučká oblasť v ktorej nájdete pár truhlíc s korisťou a niekoľko psov, ktoré vás napadnú. Prejdete ju za doslova za pár minút, pretože tam nieže nemáte kde zablúdiť, ale nemáte ani kde odbočiť. Je to v podstate len lineárna chodba, ktorú pretína pár miestností. V poslednej miestnosti sa miesto psov objaví medveď a začne tam unikať plyn, takže musíte utiecť kratučkou chodbou a ste von. Ak nie ste fanaticky nadšený z FC3, rozhodne sa za to neoplatí vyhadzovať body, ktoré môžete minúť pri iných hrách na Uplay.

Revolving Gift
Za 30 Uplay bodov si môžete kúpiť „Revolving Gift“, čo je revolver s rozšíreným zásobníkom, zameriavačom a predĺženou hlavňou, takže je silnejší, presnejší a s väčším obsahom nábojov. Po stiahnutí si ho môžete zakúpiť v obchodoch v rámci Špeciálnych zbraní. Podstavou hranie je ale získavať výbavu hraním, objavovaním, vybojovaním, odmenením, nie nakupovaním.

High Tides
Zdarma je k dispozícii za 0 bodov aj balíček „High Tides“. Ten pridáva do multiplayeru dve nové misie k pôvodným šiestim príbehovým misiám a štyri skiny pre postavy multiplayeru.


DLC Stratená výprava

1. Raketové silo
Zájdite k bunkru, ktorý sa vám objaví na mape po sprístupnení bonusového obsahu. Vojdete do raketového sila v ktorom dôjde po vašom vstupe k výbuchu a máte 10 minút na únik. Pri schodoch je na stene alarm, ktorý môžete deaktivovať a potom bežte dole schodmi. Poniže mŕtvoly si dajte pozor na unikajúci oheň, zbehnite nižšie a napravo skočte do šachty. Dopadnete do vody, vyplávajte na schody, vyjdite hore a prejdite dverami.
V horiacej miestnosti s koľajnicami na vás čaká pár nepriateľov cez ktorých sa prebite a za koľajnicami prejdite dverami. Na plošine pred vami je jeden nepriateľ, ďalší je na plošine napravo pri výbušnom sude. Vyjdite na ňu a vylezte hore výskokom cez dve plošiny s lanami. Z hora vidíte na trojicu nepriateľov na centrálnej plošine. Zbavte sa ich a prejdite po plošine pri vás, na konci vyskočte hore cez lano a zhora preskočte na centrálnu plošinu. Na jej opačnej strane vyjdite hore schodmi a prejdite dverami.
Prejdite chodbou v ktorej je pár ďalších nepriateľov. Na konci preskočte dieru v moste, prejdite ochodzou a na jej druhej strane po doskoku dverami. Priama cesta chodbou do miestnosti s nepriateľmi a za ňou ďalšou chodbou, schodmi a pár miestnosťami do haly sila na vrchnú plošinu. V miestnosti pred vstupom do sila aj pri východe máte po lekárničke. Cez plošinu len doprava do susednej miestnosti a za ňou zas rovno chodbami cez sklad v ktorom si môžete doplniť muníciu.
Vyjdete opäť vyššie v sile pri ďalších nepriateľoch. Zbehnite po schodoch nadol a na konci sa spustite po lane na plošinu poniže. Z nej sa prebojujte cez nepriateľov, na konci plošiny je lekárnička a z plošiny len prejdite dole a do chodby s koľajnicami. Tým končí váš útek zo Sila a časomiera sa zastavuje.

2. Prototypové laboratóriá
Zájdite k druhému podzemnému vstupu južnejšie na ostrove a vojdite dnu. Vo vstupnej chodbe máte lekárničku a automaticky zdvihnete aj zložku po prezretí ktorej zistíte, že potrebujete 4 časti dokumentu. V tejto časti čaká sedem nepriateľov, čas vás netlačí, tak si ich môžete vystriehnuť a dostať ich nenápadne, ak chcete. Troch sa môžete zbaviť ostreľovačkou ešte zhora, kde začínate. Napravo skočte do výťahovej šachty dolu do haly a zlikvidujte zvyšných. Dvojica je vzadu pri klietke a ďalšia v hornej časti.
Od miesta kde ste skočili dole choďte doľava a cez dieru k vrakom áut. Na prvom vraku je munícia, za druhým je pri stene truhlica v ktorej je prvý dokument. Druhý dokument je v zadnej časti, v truhlici pri stole v klietke pri ktorej stála dvojica nepriateľov. Poniže klietky je lekárnička. Od klietky skočte na vozeň na koľajniciach. Na jeho ochodze je pri lekárničke v truhlici tretí dokument. Posledný dokument je v truhlici za spájacím mostíkom, ktorý je pred vozňom, oproti miestu kde ste skočili dole.
Keď máte všetky štyri, choďte do hornej časti k ovládaciemu panelu, pri ktorom je lekárnička. Vojdite do výťahu, aby ste zistili, že nemá prúd, vráťte sa k panelu, aktivujte na ňom tlačidlo pre spustenie generátoru, preskočte cestou elektrizujúce káble, skočte do výťahu a zvezte sa ním dolu.

Podšuchnite sa pod zelektrizovaný valec a druhý preskočte. Vyhnite sa ďalším elektrizujúcim častiam a na konci chodby vylezte hore rebríkom. Hore je trojica nepriateľov, ale zaujali rozostupy na zabitie, tak ich môžete zlikvidovať potichu nožom. Pri treťom, pri vstupe do haly je žltá skrinka, ktorú otvorte a zistíte, že potrebujete tri dokumenty.
V hale si dajte pozor na zelektrizované časti. Okolo nich je dvojica vojakov. V zadnej časti haly sú traja dole a dvojica ostreľovačov nad nimi. Vlastnou ostreľovačkou s tlmičom si môžete pomôcť, ak ste aj prvých dvoch vyradili potichu a zbaviť sa aspoň ostreľovačov. Na dolnú trojicu budete musieť priamo.
Vylezte hore, kde boli ostreľovači. Je tam lekárnička a prvý dokument. Vráťte sa dole ku koľajniciam, prešuchnite sa na konci popod pootvorené dvere a vylezte hore rebríkom. V hale nad vami je päť nepriateľov nad ktorými je jeden ostreľovač, tak aspoň začnite potichu, aby ste sa ho mohli zbaviť. V zadnej časti vyjdite hore po troskách a na konci skočte do šachty ku krabici v ktorej je druhý dokument. Hore vylezte naspäť po liane.
Prejdite popred šachtu a napravo je bočná miestnosť s dvojicou nepriateľov. Jedného si môžete kameňom vylákať von a ľahko potom dostať druhého. Vnútri sú tri krabice a v tej na plošinke za zábradlím je tretí dokument.
Vráťte sa do haly a napravo choďte ešte vyššie. Je tam šestica nepriateľov, tak pozor na nich. Za nimi už len aktivujte číselný panel pri výťahu do ktorého automaticky zadáte kód, ktorý ste zistili z dokumentov a vyveziete sa von, čím máte za sebou aj túto časť.


DLC Opice vidieť, opice zničiť

1. Špinavé diamanty
Zájdite do mestečka Badtown a vojdite do baru. Telefónom sa vám ozve chlapík menom Hurk s tým, že sa chce stretnúť. Choďte teda na miesto stretnutia, ktoré je južne od mesta. V džungli choďte k Hurkovi, ktorý má pre vás prácu – dostať sa do chrámu a získať diamanty pre rebelov. Choďte k chrámu. Pri vstupoch sú stráže a na viacerých miestach trčia liany po ktorých môžete vliezť dnu. Na severnej strane je vhodný vchod. Počkajte si za skalou a jeden strážca sa pôjde vymočiť. Zabite ho a odtiahnite telo. Za druhého hoďte skalu, aby poodišiel a zabite ho. Skalou vylákajte piráta zvnútra. Vojdite dovnútra a choďte hneď doprava. Dávajte si pozor na ostreľovača na veži na centrálnej budove. Jeden je aj naľavo, no tam ísť netreba. Napravo sú dvaja piráti. Skalami si oboch môžete nalákať dnu za stenu ochodze a zabiť ich. Ostreľovačkou s tlmičom môžete zložiť ostreľovača, odtiaľto máte dobrý výhľad. Vylezte hore po lianách a po rebríku do vežičky s otreľovačom a vezmite si diamanty. Zlezte naspäť dole a vyjdite von tak, ako ste vošli. Pozor na pirátov na ľavej strane nádvoria chrámu. Choďte na cieľové miesto a Hurk vám zavolá, aby ste tu nechali diamanty a vzali si odmenu. Len aktivujte označenú truhlicu a úloha je splnená.

2. Dokumentarista
Druhá úloha sa vám sprístupní poniže stanoviska Hubert Shor Power. Na mieste vám zavolá Hurk. Traja Citriny bojovníci prešli k pirátom a máte ich zabiť a odfotiť ich telá (áno, dá sa to hrať aj po ukončení hlavného príbehu a potom to nemusí príbehovo ladiť). Choďte k opravovni člnov na brehu a z kopca si pekne prezrite pirátov a označte ich foťákom. Traja majú nad sebou symbol cieľa, tých treba zabiť, ale aby ste sa k nim dostali, tak aj ostatných. Zvoľte si prístup čo vám vyhovuje, môžete ich preriediť ostreľovačkou z kopca, ak máte tlmič, oddialite svoje odhalenie a môžete si pomôcť aj streľbou do pár výbušných sudov. Sudov je tam dosť a značne vám likvidáciu nepriateľov uľahčia. Keď všetkých zlikvidujete, zájdite k telám troch zradcov a odfoťte ich, aby mal Hurk dôkaz, že sú mŕtvi. Keď odfotíte všetkých troch, automaticky zavoláte Hurkovi a úloha je splnená. Sprístupní sa vám aj popis Hurka.

3. Veľká Sally
Tretia úloha je na juhovýchodnej strane južného ostrova. Choďte k chatrči pri vode a zavolá vám Hurk. Idú po ňom a potrebuje zachrániť. Je na svojej lodi, ktorá je na rieke, dosť ďaleko severne od vás. Zájdite tam a prezrite si oblasť, pri lodi a v okolí je pár nepriateľov. Štyria sú pri ceste a dvaja pred loďou. Priplížte sa k dvojici pri veži a keď dohovoria rozídu sa. Jedného môžete rovno zlikvidovať. Priplížte sa k dvojici pri lodi a vyraďte ich sériou likvidácií potichu. Zostávajú traja čo sledujú cestu. Zlikvidujte ich a naskočte na loď, kde osloboďte Hurka pripútaného k zábradliu.
Potom vyrazíte po rieke. Hurk riadi, vy sa chopíte guľometu, tak ním likvidujte všetkých nepriateľov na brehu a dávajte pozor na život vašej bárky. Najprv sú to len bežní piráti a vozidlá. Pred mostom sa na chvíľu loď pokazí a musíte ju brániť na mieste, než ju Hurk, opraví. Pokračujte popod most na ktorom sú ďalší nepriatelia. Za mostom vás čaká pár pirátov s raketometom a neskôr sa objavia aj vrtuľníky. Pred ďalším mostom sa zas na chvíľu loď pokazí. Potom už len dorazíte k pláži, kde zlikvidujte posledných nepriateľov a po boji choďte do kajuty za Hurkom.

4. Ty brďo! Ponorková základňa!
Keď budete chcieť spustiť štvrtú, poslednú úlohu, len zas vojdite do kajuty za Hurkom. Dá vám výbušninu, aby ste mohli zničiť sklad zbraní pirátov. Vydajte sa teda na západ a choďte do cieľovej oblasti. Musíte nájsť podvodný vstup do podzemnej základne, tak choďte dole do vody, jaskyňa je rovno pod kopcom, tak do nej vplávajte a hneď tam vylezte na skalu. Vo vode sú asi tri žraloky, tak ich z bezpečia skaly zlikvidujte. Taktiež je oproti jaskyni pri móle čln, tak ich ním môžete zraziť. Potom skočte do vody a vplávajte do potrubia. Preplávajte potrubím do podzemného bunkra. Tam je šesť vojakov. Štyria na ľavej strane, dvaja na pravej a jeden na spolovice potopenej lodi. Vyliezť môžete nenápadne rebríkom na pravej strane. Zlikvidujte ich a umiestnite na dva stĺpy výbušniny.
Zo susednej časti vybehnú štyria piráti. Dvaja zostanú hliadkovať, dvaja sa začnú vracať naspäť. Ak ste rýchly, môžete potichu vyradiť prvú dvojicu a aj druhú, než sa dostanú naspäť. Je dobré umiestniť na pravej strane výbušninu ako druhú, aby ste sa tam stihli schovať, než vybehnú. V tejto ďalšej časti sú dve miestnosti s dvoma dvojicami vojakov o ktorých sa postarajte a potom tu tiež umiestnite na stĺpy ďalšie dve výbušniny.
Potom bežte k výťahu a privolajte si ho. No žiaľ prídu v ňom dvaja pirátsky plameňometčíci a odstavia ho. Pripravte si niečo silné, alebo granát, aby ste ich zlikvidovali. Cez novootvorený priestor sa prebojujte cez pár nových vojakov naspäť do hlavnej haly a potrubím vyplávajte zas von. Choďte ha Hurkom, ktorý je na lodi kúsok od vás a uvidíte výbuch základne To je koniec, Hurk je šťastný, že mu za pomoc domorodci dajú tetovanie a vy ste nezískali nič, akurát priateľstvo opicami posadnutého týpka.

Súvisiace hry Far Cry 6
Far Cry: New Dawn
Far Cry 5: Dead Living Zombies
Far Cry 5: Lost On Mars
Far Cry 5: Hours of Darkness
Far Cry 5
Far Cry Primal
Far Cry 4: Complete Edition
Far Cry 4: Valley of the Yetis
Far Cry 4: Overrun
Far Cry 4: Hurk Deluxe Pack
Far Cry 4: Escape from Durgesh Prison
Far Cry 4
Far Cry: The Wild Expedition
Far Cry 3: Blood Dragon
Far Cry 2
Far Cry



Diskusia Príspevkov: 5 Hodnotenie
667 hlasov

100
60
20

80
40
0
45
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |