HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21116
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12851
1687

Online 13623 užívateľov

Návody > Risen 2: Dark Waters


Zobrazení:53688
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

1. časť | 2. časť


I. Caldera

1. Meet the Commandant
Juan vás informuje, že vás chce vidieť veliteľ Carlos, ktorý mal na povel vojská inkvizície aj v predošlom dieli. Môžete sa na začiatok poobzerať po svojej izbe. Pri posteli máte kura, na sude mešec so 100 zlatými, na poličke dôstojnícky meč, dve jablká a grog a v truhlici pod posteľou 400 zlatých.
Vyjdite von a za objavenie Kryštálovej pevnosti získavate 50 bodov slávy. Veliteľ je hore na veži, no skočte si najprv na nádvorie. Na sude pod schodmi je Maki Berry. Vo väzení je Largo. Cez mreže dverí si s ním môžete pohovoriť. Povie vám o sklade, ktorý by ste mohli vykradnúť, hoci najlepšie veci budú mať zamknuté v truhlici, ale pre ostatné je ochotný vás naučiť za 500 zlatých Plíženie. Je to všetko, čo ste našli v izbe, takže ak chcete, tak mu zaplaťte.
Na hromade krabíc na dvore je ešte jeden mešec (50). Inak vybehnite hore na vežu, kde je Carlos a oslovte ho. V scénke uvidíte, ako prichádzajúcu loď zničí Kraken. Pošle vás na pláž, aby ste zachránili prípadných preživších.
Odmena: 50 bs

2. Search the Beach
Zbehnite naspäť dolu na nádvorie. Pri bráne je Juan, ktorému povedzte, že vás poslal veliteľ von a on vám otvorí bránu. Len zbehnite dolu schodmi a napravo na pláž, čím ju objavíte. Rovno pod schodmi, ktorými ste zbehli dole, je truhlica, v ktorej je jedlo a náboje.
Odmena: 50 bs

3. Rescue Patty
Vydajte sa po pláži na západ a uvidíte Patty, zlodejku a dcéru slávneho piráta Oceľbradu, s ktorou ste spolu už niečo podnikli v minulom dieli. Napadli ju traja piesoční démoni, tak jej skočte na pomoc. Natrénujete si aspoň používanie meča a pomôžte jej ich zabiť.
Po ich zabití ste naspäť v pevnosti a zhovárate sa s Carlosom. Patty tvrdí, že jej otec objavil zbraň proti Krakenovi a smeruje na Tacariguu. Tam smeruje aj Čierna Betty s otrokmi, takže na tú loď posadí aj vás a Betty.
Odmena: 100 bs (50 bs za každého diabla).

4. Flotsam
4.1. Flotsam of the Beach Collected

Choďte do skladu, ktorý je medzi schodmi do pevnosti a kotviacou loďou. Pred bránou stojí správca. Pohovorte si o lodi, ktorú zničil Kraken. Zásob je málo, tak vás požiada, aby ste našli, čo sa dá z lode zachrániť.
Len choďte na pláž, kde ste zachránili Patty. Začnite na pláži pri skalách rovno pod schodmi z pevnosti a choďte po brehu až k miestu, kde bola Patty. Na brehu nájdete šesť krabíc (flotsam), ktoré pozbierajte. Pri poslednej môžu byť ešte dvaja piesoční diabli. Všetkých šesť krabíc zaneste správcovi.
Odmena: 50 bs, 200 zlatých.
Odmena: 50 bs.

5. Talk to Carlos
Choďte do veliteľskej miestnosti, kde sú už Carlos a Sebastiano. Pohovoríte si spolu a potom s Carlosom. Pošle vás na Sebastianovu loď, ktorá vás má odviesť na Tacariguu, kde sa musíte spojiť s pirátmi, aby ste získali Oceľbradovu dôveru. Okrem neho a Sebatiana nik nebude vedieť, že pracujete pre inkvizíciu, aby ste získali možnú zbraň proti krakenovi, takže v tom budete úplne sami.
Môžete si s ním potom ešte znova pohovoriť už len kvôli informáciám. Mara je titánska lordka vládnuca oceánom a zjavne nechce, aby ľudia skúmali nové svety, preto na nich posiela svoje príšery. Zaspomínate, ako ste oslobodili ducha Ursegora.
Odmena: -

6. Pred odchodom
Než odídete, môžete si ešte pobehať pevnosť. Vezmite si veci zo svojej izby a z nádvoria, ak ste to nespravili, ako je popísané pri prvej úlohe. Rovnako sa môžete naučiť od Larga plíženie, ak chcete. Pod schodmi na pláži je truhlica.
V skale oproti miestu, kde ste zachránili Patty, je jaskyňa. V nej sú dvaja piesoční démoni, dvojo húb a rastlina Hero´s Crown. Môžete si pohovoriť so strážcom brány, čo len privodí trochu spomienok na predošlý diel. Kolujú chýry, že ste prišli o oko, keď vám odňali okulár inkvizítora Mendózu, ktorý sa z neho zbláznil a ktorého ste museli zabiť.
Na nádvorí trénuje vojakov Severin, ktorý v minulom dieli dozeral na vykopávky artefaktov. Môžete si s ním dať cvičný tréning a ak ho porazíte, získate akurát 50 bs, no je to ťažký súper.
Ak ste sa od Larga naučili Plíženie, môžete sa vplížiť do skladu pod pevnosťou poza správcu skladu, pre ktorého ste mohli hľadať trosky z lode. Vnútri je truhlica (jedlo, 10 zlatých), v krabici pri schodoch bobule a na poschodí váčok s nábojmi a tri poháre.
V hornej časti veliteľskej miestnosti s Carlosom sedí Angus, ktorý má na starosti výplaty. Už nie ste oficiálne členom inkvizície, takže nemáte nárok na plat, no presvedčte ho Strieborným Jazykom, aby to nejako zariadil a dostanete 200 zlatých.

7. To Tacarigua
Zájdite za Patty, ktorá je pri vašej izbe a pohovorte si. Vydá sa na loď. Už len zájdite na loď Čierna Betty, ktorá kotví pod pevnosťou, na lodi choďte za Sebastianom a povedzte mu, že ste pripravený vyraziť. Nemáte ešte možnosť cestovať voľne po svete, takže odíďte, keď budete vedieť, že tu už nič nechcete robiť.
Odmena: 100 bs.



II. TACARIGUA

Po príchode ste sa zbavili svojich šiat. Na palube si môžete pohovoriť so Sebastianom, ktorý vám povie, že mužom na lodi oznámil, že vás prepustil za nevhodné chovanie, čo pretrhá vaše posledné spojenie s inkvizíciou. Vyjdite na breh (50 bs, objavenie Tacariguy).
Patty sa stane vašou spoločníčkou. Musíte nájsť úkryt pirátov. Choďte do dediny, kde vás stráž varuje, aby ste sa chovali slušne a pre robotu vás odporučí za Pedrom. Vojdite na nádvorie (50 bs za objavenie Puerto Sacarico), kde si môžete vypočuť hlásenie poručíka Sebastianovi, že došlo ku krádeži v sklade. Piráti využili príležitosť, keď boli vojaci hľadať otrokov na úteku.
Vaším cieľom je nájsť pirátov, no nemusíte sa s tým ponáhľať. Sú na opačnej strane ostrova a po ich nájdení prídete o Patty, takže ju využite pri boji, kým ju máte. Hlavný postup je teda nájsť pirátov (Find the Pirates Den), v tábore nájsť piráta Oceľbradu (Find Steelbeard) a splniť pár úloh pre pirátov, aby ste sa jedným mohli stať (Become a Pirate).


Obchodníci

Guvernér Di Fuego: Ten je vo svojej vile v Puerto Sacarico. Predáva hlavne elegantné odevy s užitočnými vlastnosťami. Tiež má na predaj mapu ostrova.

Carter: Stráži väznicu nad Puerto Sacarico. Môžete s ním obchodovať po úlohe „Sturdy Clothes“. Má na predaj pár šiat.

Osorio: Kuchár v dome pred guvernérovou vilou. Môžete s ním obchodovať po úlohe „Provisions“. Predáva jedlo a alkohol.

Gilles: Stráži sklad na plantáži. Predáva pár drobností.

Thompkins: Strážca na plantáži. Predáva výbušniny, muníciu a strelné zbrane.

Stone: Kováč v pirátskom tábore, v dolnej časti. Predáva pár zbraní a aj plány na Scimitar.

Flannigan: Pirátsky obchodník v tábore pirátov v dome oproti Barneymu. Predáva najmä odevy a pár drobností, ako soľ, ohnivý olej, lopatu, krompáč a pílu na kosti.

Booze: Majiteľ krčmy v tábore pirátov. Predáva alkohol, pár receptov na alkohol a artefakt Zrkadielko.

Barney: Výrobca zbraní v tábore pirátov, má dom nad krčmou. Predáva pár pištolí, muníciu a plány na pištoľ Twins.


Tréneri

Roquefort: Je na nádvorí Puerto Sacaria.
Učí: Parry, Powerful Attack, Riposte, Powerful Riposte, Piercing Weapons I a II.

Largo: Je vo väzení nad Puerto Sacaria. Ak ste ho oslobodili, tak bude v krčme v pirátskom tábore. Páčenie zámkov vás naučí, len ak ho vyslobodíte z väzenia.
Učí: Sneaking, Pickpocketing, Lockpicking, Thievery I, II a III.

Blake: Stráži dolný vstup do tábora pirátov pri pláži.
Učí: Kick, Bulletproof I a II.

Curtis: Postáva pred krčmou v pirátskom tábore.
Učí: Parry, Powerful Attack, Riposte, Powerful Riposte, Slashing Weapons I a II.

Flannigan: Postáva pri svojom dome povyše krčmy v pirátskom tábore.
Učí: Monkey Trainer, Parrot Trainer, Old Trickster, Dirty Tricks I, II a III.

Barney: Má dielňu nad krčmou v pirátskom tábore.
Učí: Gunsmith, Critical Hits, Left-Handed, Nuff Said, Pistols I, II.

Booze: Krčmár v krčme v tábore pirátov.
Učí: Liquid Courage, Intimidate I, II a III, Bulletproof I, II.

Alister: Na poschodí krčmy v pirátskom tábore.
Učí: Distiller.

Holly: Štetka v krčme v tábore pirátov.
Učí: Silver Tongue I, II a III.

Stone: Kováč v tábore pirátov, v dolnej časti.
Učí: Forging.


Ak chcete začať zbierať trofeje zo zvierat, tak na začiatok máte k dispozícii jedine pílu na kosti (Bone Saw), ktorú predáva Flannigan v tábore pirátov, alebo Gilles na plantáži. S ňou môžete brať pazúry z divokých opíc a kosáky z termitov.


Kradnutie

Ak sa naučíte schopnosť vreckárstvo, môžete okradnúť pár postáv na tomto ostrove. Každá z nich vyžaduje istú úroveň Zlodejiny, aby ste ich mohli okradnúť.
Alister (20): Tábor pirátov, na poschodí Boozovej krčmy. Získate 40 zlatých, 20 bs.
Di Fuego (45): Guvernér vo vile v Puerto Sacarico. Získate 150 zlatých, 50 bs.
Flannigan (25): Obchodník v tábore pirátov v dome povyše krčmy. Získate 50 zlatých, 15 bs.
Gilles (10): Strážca na plantáži. Získate 15 zlatých, 10 bs.
Hank (20): Vyhadzovač v Boozovej krčme v tábore pirátov. Získate 50 zlatých, 25 bs.
Holly (20): Štetka v Boozovej krčme. Získate 30 zlatých, 10 bs.
Lola (15): Štetka v Boozovej krčme. Získate 20 zlatých, 10 bs.
Osorio (15): Kuchár v dome poniže guvernérovej vily v Puerto Sacarico. Získate Jedlo, 10 bs.
Helmsman (15): Vysedáva pri stole pred vilou v Puerto Sacarico. Získate 30 zlatých, 10 bs.


Vykrádanie

Ak sa naučíte páčiť zámky a získate pakľúč, môžete vypáčovať truhlice. Niektoré sú aj voľne v prírode, či v jaskyniach. Tu je stručný prehľad tých, ktoré sú pri postavách v domoch, kam sa treba vplížiť, aby vás majitelia nevideli, že ich okrádate.
Truhlica v barakoch, kde spia stráže (30).
Truhlica v sklade pri plantáži (20).
Truhlica v Jackovom Majáku (35), obsahuje aj Thief´s Ring (špinavé triky +5, Zlodejina +10).
Truhlica v guvernérovej vile na poschodí (60). Truhlice v guvernérovej vile na prízemí, naľavo (20) (obsahuje Ring of Deception), a napravo (25). Večer sa chodí strážca spod schodov najesť, vtedy sa môžete preplížiť.
Truhlice v Boozovej izbe (40 a 90), viď úloha „Distract Alister“.
Truhlica u kováča Stonea (20) so zlatom a kladivom.
Truhlica vo Vascovej veži (30).



A. Puerto Sacarico
  • Môžete preskúmať tesné okolie. Na plážach a pod vstupom do mesta nájdete pár kokosových orechov a nejaké rastliny. Na východnej pláži sú traja piesoční démoni a dve ustrice. Pod stromami za démonmi je truhlica s pár vecami, rum a grog. Na západnej pláži je warthog (diviak) pri ceste, ktorá vedie hore nad dom guvernéra. Na konci pláže je ďalší diviak, za ktorým je truhlica s grogom a zlatým nugetom. Na pláži pri vode sú štyri ustrice a dvaja piesoční démoni.
  • Na stole pred guvernérovou vilou si môžete vziať víno a 4 potraviny.
  • V dome za guvernérovou vilou môžete prespávať. Tiež tam môžete ukradnúť karafu, z poličky víno a vybrať truhlicu pri dome (zlato, jedlo) a truhlicu pri posteliach – v tej je Špinavá Košeľa (Dirty Shirt).
  • V guvernérovej vile si prečítajte knihu „The Masked Man“ pre úlohu „The Silver Mask“.
  • Pri Osoriovej kuchyni je truhla s pár zlatkami a jedlom. Pri väznici, ktorú stráži Carter, je voľne syr a truhlica s jedlom a grogom.
  • Naľavo od väznice vás cesta dovedie na plantáž. Pri trstine je truhlica s pár mincami a jedlom. Za skladom sa dajte doľava cestičkou poza plantáž. Tam je jaskyňa s termitom, na konci ktorej je truhlica so zlatkami a nábojmi. Cesta z plantáže vedie cez pár diviakov, opíc a jaguára k Vascovej veži.
  • Cesta napravo od väznice vedie tiež k Vascovej veži (50 bs za je objavenie). Na kopci nad cestou vedúcou od väznice je truhlica strážená diviakom a povyše nej rastie Swordthorn.
1. Pedro
Pedro stojí pred vilou a stará sa o správu zásob. Vyrušíte ho pri počítaní. Pohovorte si s ním a na konci rozhovoru sa vás spýta, kde skončil. Môžete ho popliesť číslom 28, no nič tým nezískate. Povedzte mu, že skončil na čísle 29, za čo dostanete body slávy.
Inak sa ho popýtajte na všetko možné a získate tri úlohy, ktoré vám do začiatku trochu pomôžu.
Odmena: 100 bs.

1.1. Sturdy Clothes
Keď vám Pedro povie, že mapu môžete kúpiť od guvernéra, pripomenie, že za ním nemôžete len tak, iba v nohaviciach. Spýtajte sa na šaty a odporučí vám Cartera, ktorý by mal mať nejaké na predaj. Nad námestím je väznica, ktorú stráži Carter. Odporučte sa na Pedra a ukáže vám, čo má na predaj. Stačí sa pozrieť do jeho ponuky, nemusíte nič kupovať a úloha je splnená.
Odmena: 50 bs, obchodovanie s Carterom.

1.2 A Map Of Tacarigua
Spýtajte sa Pedra na mapu a povie vám, že ju má na predaj guvernér Di Fuego. Aby ste sa k nemu dostali, nemôžete ísť len v nohaviciach. Môžete si kúpiť šaty od Cartera (Sturdy Clothes), alebo si nejaké zohnať sami. Postačí aj špinavá košeľa, ktorú nájdete v truhlici, v dome za guvernérovou vilou, v ktorej prespávajú otroci.
Keď máte na sebe košeľu, stráže vás vpustia hore. Tam si vypočujte rozhovor Sebastiana a Di Fuega. Keď skončia a Sebastiano pôjde späť na loď, oslovte guvernéra a kúpte si mapu ostrova Tacarigua.
Taktiež môžete kupovať od guvernéra aj iné veci, ktoré má na predaj. Taktiež od neho môžete prijať úlohu „Bounty“.
Odmena: 50 bs, mapa ostrova.

1.3. Provisions
Spýtajte sa Pedra na zásoby a povie vám, nech sa obrátite na Osoria. Len sa ho spýtajte, či predáva zásoby a povie, že áno. Pozrite si jeho ponuku, predáva rum, grog a potraviny. Nemusíte nič kupovať, úloha je splnená tým, že ste zistili, že predáva jedlo.
Odmena: 50 bs.

2. Kitchen Help
Spýtajte sa kuchára Osoria na prácu. Potrebuje pomôcť v kuchyni, no vy sa mu nezdáte ako niekto schopný varenia. Zato Patty na to vyzerá, aspoň podľa neho. Tá to razantne odmieta, tak mu povedzte, že to skúsite vyriešiť. Skúste ju presvedčiť, ale odmieta akékoľvek argumenty. Môžete ju presvedčiť, len Strieborným Jazykom úrovne 10, čo si zvýšte buď zvýšením Chytrosti na druhú úroveň, alebo nejakým predmetom zvyšujúcim SS.
Keď máte dostatočnú úroveň SS, presvedčte Patty, aby pomohla v kuchyni s tým, že tam môže niečo nakradnúť a nik si to nevšimne. Povezte potom Osoriovi, že ste ju presvedčili. Patty opustí skupinu a pôjde variť do kuchyne, kým si dá Osorio pauzu. Vám dá úlohu doručiť grog pre stráže. Tým je táto úloha splnená, ale odmena aj uvoľnenie Patty nasleduje až pri druhej úlohe (Grog for the Guards).
Odmena: 50 bs.

2.1. Grog for the Guards
2.1.2. Let Thompkins Know!
2.1.3. Meat for the Cook

Keď ste presvedčili Patty, aby pracovala v kuchyni, vás pošle Osorio odniesť grog strážam na plantáži. Vybehnite hore k väzeniu s Carterom, naľavo na severozápad a dorazíte na plantáž. Vzadu pri dome sedí Gilles. Odovzdajte mu 5 fliaš grogu od Osoria (50 bs).
Povie vám, aby ste šli povedať Thompkinsovi, že dorazil grog. Môžete to spraviť (Let Thomkins Know!“, alebo mu povedzte, nech ho informuje sám.

Ak poviete, nech ide Gilles informovať Thompkinsa sám, tak odíde za dom povedať mu, že dorazil grog. Pre vás to neznamená nič, akurát môžete vykradnúť nestrážený dom. Vráťte sa za Osoriom a povedzte mu, že ste grog doručili. Nedostanete však žiadnu odmenu, nič, akurát Patty prepustí zo služby v kuchyni.

Ak súhlasíte, tak choďte informovať Thompkinsa a povedzte mu, že ste doniesli grog (50 bs). Keď zistí, že ste od Osoria, tak vám dá kus čerstvého mäsa, ktorý mu máte doručiť. Vráťte sa za Osoriom a povedzte mu, že ste doručili grog. Spýta sa, kde je mäso. Môžete klamať, že ste žiadne nedostali a dá vám odmenu len 150 zlatých, tým sa zruší úloha „Meat for the Cook ako nesplnená. Dajte mu čerstvé mäso od Thompkinsa (50 bs) a on vám dá 200 zlatých.
Ak zabijete jaguára na kopci nad Thompkinsom, môžete mu o tom neskôr povedať (50 bs).

Patty skončila s prácou a pridala sa zas k vám. Keď sa vzdialite od kuchyne, tak povie, že niečo nakradla a pýta si svoj podiel zo zárobku. Môžete odmietnuť a peniaze si nechať, no ani ona vám nič nedá. Alebo jej dajte 100 zlatých a dostanete 5 kusov jedla.
Odmena 2.1.: 50 bs; 200 zlatých / alebo 150 zlatých a kus mäsa; 5 kusov jedla a -100 zlatých.
Odmena 2.1.2.: 50 bs.
Odmena 2.1.3.: 50 bs.

3. Bounty
Keď budete hovoriť s guvernérom Di Fuegom, tak sa ho spýtajte na otrokov na úteku, o ktorých sa rozprával so Sebastianom. Niektorí utiekli a sú to divosi, ktorí zabíjajú jeho ľudí, preto vypísal odmenu za ich hlavy. Ak poviete, že to nie je nič pre vás, tak sa o tom prestanete baviť a túto úlohu už nikdy nebudete môcť prijať. Aj ak otrokov na úteku zabijete, nemôžete mu už o tom povedať.

Spýtajte sa ho radšej na cenu a povie, že je to 100 zlatých za hlavu a utiekli traja. Môžete to prijať, ale radšej sa spýtajte, prečo po nich nepošle armádu a potom mu navrhnite, že keby zdvihol cenu na 200 za hlavu, tak by sa možno niekto našiel. Sľúbi vám dvojnásobok a tak sa dohodnete.
Od väznice s Carterom sa dajte napravo, hore cestou na severovýchod. Cesta vás dovedie k veži s Vascom. Môžete sa ho popýtať na okolie a spomenie aj divochov na úteku. Inak na cukrovej farme sa môžete porozprávať s Asadom. Ak mu dáte jedlo, tak vás varuje pred svojimi bratmi, ktorí sú zaslepení nenávisťou po zotročení a napadnú každého bieleho, takže sa s nimi nedá dohovoriť. Nemusíte za ním ísť v rámci tejto úlohy, to len aby ste vedeli, že to nemá mierové riešenie.
Od Vascovej veže choďte cestou dole napravo, na východ. Pod troma dravými opicami narazíte na troch divochov. Zabite ich, vezmite si hlavu každého jedného a oberte ich aj o zbrane. Všetci traja sú spolu, takže rozhodne majte so sebou Patty, aby vám v boji pomohla.
Po ich zabití o tom môžete povedať Asadovi aj Vascovi, no to len pre zaujímavosť. Hlavne to choďte oznámiť guvernérovi, ktorému odovzdajte hlavy divochov a dostanete za to odmenu.
Odmena: 200 bs, (3 x 50 bs za divochov), 300, alebo 600 zlatých, podľa dohody.

4. A Hungry Slave
Choďte cez deň na plantáž a medzi otrokmi pracujúcimi pri trstine nájdite Asada. Je to jediný otrok s menom. Posťažuje sa vám, že ho trápi hlad. Nedávajú mu najesť pre pokus o útek. Dajte mu kus jedla a je to vybavené. Nejaké určite máte, v krajnom prípade ho kúpte v dedine od Osoria.

Za rozhovor s Asadom sa na vás oborí strážca Riley, pretože rozhovor zdržiava otrokov od práce. Ak sa mu ospravedlníte, tak to prijme. Ak ho urazíte, tak vás napadne. Porazte ho a vezmete si ešte aj jeho šatku. Ak ste už za ním boli kvôli šatke a porazili ste ho v boji predtým, tak sa teraz do vás nezastará. Ak ste ho predtým zastrašili, tak sa aj tak po rozhovore s Asadom do vás obuje. 50 bs za porazenie Rileyho.
Asad vám za jedlo poďakuje. Ak ste ešte neplnili úlohu „Bounty“, tak vás varuje pred svojimi bratmi, ktorí utiekli a prepadli vražednej zúrivosti. Ak ste už úlohu splnili, tak mu môžete povedať, že ste ich zabili.
Taktiež vám Asad povie o svojich predkoch, ktorí tu zanechali pohrebiská s pokladmi, ktoré strážia nemŕtvi.
Odmena: 50 bs.

5. A Fat Roast
Na plantáži stráži vojak Thompkins. Je hneď za domom, v ktorom skladujú zásoby. Pri rozhovore spomenie ohromného diviaka, ktorý je v neďalekom lese. Môžete tam ísť sami a zabiť ho (Prize Warthog) sami a automaticky splníte túto úlohu. Ak chcete, môžete požiadať Thompkinsa, aby šiel s vami na lov. Neochotne súhlasí a vtedy ho môžete zabiť spolu. Len pamätajte, že ak ho skolí on, nedostanete skúsenosti za diviaka vy.
Či už ho zabijete spolu, alebo vy sami, oslovte Thompkinsa, ktorý pochváli vašu prácu a vráti sa ku skladu, keďže už nemusí strážiť pri lese.
Odmena: 50 bs, 50 bs za diviaka.

6. Largo
Vo väzení nad centrom dediny, ktoré stráži Carter, je zavretý Largo, chlapík, ktorého sem previezli z väzenia z pevnosti, kde ste ho mohli stretnúť na začiatku hry. Carter vám povie, že robil problémy, nechcel pracovať, tak ho zavreli. Pohovorte si s ním a posťažuje sa, že mu stráž ukradla šaty a už ich aj rozpredala (The Clothes of a Pirate). Môžete si s ním viac pohovoriť a súhlasiť, že mu pomôžete z väzenia (Freeing Largo). Ak s tým súhlasíte, je potom ochotný vás učiť zlodejským schopnostiam. Pri odchode vás ešte požiada o fľašu grogu, ktorú mu môžete, ale aj nemusíte dať.

6.1. Freeing Largo
Všimne si, že už nie ste s Inkvizíciou, tak mu to potvrďte a keď sa spýta, čo plánujete ďalej, povedzte, že uvažujete nad pridaním sa k pirátom. Povie vám, že pozná u pirátov niekoho, kto by vám mohol dať pakľúč a on by sa ním mohol oslobodiť. Ak odmietnete, nebudete mať už možnosť prijať túto úlohu a oslobodiť ho, tak súhlaste. Jeho známy je kováč Stone a dlhuje mu láskavosť, tak vám dá pakľúč zdarma, ak vie, že je to pre neho. No aby Stone vedel, že vás posiela Largo, tak mu máte doniesť niečo Largove, najlepšie jeho šatku, alebo náušnicu. Tie získate v úlohe „The Clothes of a Pirate“.
Keďže treba k pirátom, môžete si dať s touto úlohu kľudne na čas. Keď budete v tábore pirátov, nájdite kováča Stonea a spýtajte sa na pakľúč. Povedzte, že je to pre Larga a na dôkaz ukážte jeho šatku, alebo perlu. Ponúkne vám pakľúč na predaj za 500 zlatých, no povedzte, že Largo vravel, že mu je Stone dlžný a dá vám pakľúč zadarmo.

Zaneste pakľúč Largovi. Ten si ním odomkne celu. Keď to zbadá Curtis, tak vás napadne. Porazte ho. Síce je nabručaný, ale nič viac nespraví, dokonca je stále ochotný s vami obchodovať.
Keď ste porazili Curtisa, Lrago sa presunul na cestu vedľa väznice. Oslovte ho a daruje vám pakľúč. Teraz je ochotný vás učiť aj páčenie zámkov.
Odmena: 100 bs, Largo vás môže naučiť páčenie zámkov. 50 bs za Curtisa. Pakľúč.

6.1.2. Follow Largo
Keď Larga oslobodíte z väzenia, povie vám, že smeruje do tábora pirátov. Môžete ho nechať ísť a neskôr ho tam nájdete. Môžete mu ale povedať, že pôjdete s ním a získate túto úlohu. Je to prosté, len ho nasledujte. Largo nie je váš spoločník, takže nebeží za vami, ale beží rovno do tábora. Pôjde cez džungľu a cez priesmyk nad vodopádom. Ak ste už vyčistili túto oblasť, tak je to len pohodový beh. Keď dobehne pred Boozovu krčmu, tak vám poďakuje za spoločnosť.
Odmena: 10 bs.

6.2. The Clothes of a Pirate
Len čo oslovíte Larga vo väzení, posťažuje sa, že mu Carter vzal šaty a niečo z nich už aj rozpredal. Tým získate túto úlohu. Ak sľúbite Largovi pomoc pri úteku z väzenia (Freeing Largo), tak vám o svojich veciach povie viac.

Šatka
Šatku si kúpil Riley, strážca na plantáži. Rileyho môžete pri rozhovore postrašiť (Zastrašovanie 10) a šatku vám rovno dá. Ak ho neviete zastrašiť, tak ho môžete slovne uraziť a napadne vás. Porazte ho v súboji a šatku vám dá. Ak ho neurazíte, tak máte ešte jednu možnosť. Pohovorte si s otrokom Asad. Keď sa potom priblížite k Rileymu, tak ho naštve, že sa rozprávate s otrokmi, pretože ich to zdržiava od práce. Ak sa ospravedlníte, tak to prijme, ak ho urazíte, tak vás napadne. Porazte ho a vezmite mu šatku. 50 bs za porazenie Rileyho.

Čierna Perla
Pre získanie jeho náušnice potrebujete vedieť kradnúť. Vreckárstvo vás naučí Largo za 1000 zlatých a na to navyše potrebujete Chytrosť úrovne 2. Keď sa naučíte vreckárstvo, spýtajte sa Larga, ako získate jeho perlu. Povie vám, aby ste dali Carterovi fľašu grogu a keď sa napije, máte mu ju proste surovo strhnúť/ ukradnúť. Fľašu grogu už možno máte, jedna je aj v truhlici pri Carterovi, prípadne si ju kúpte, napríklad od Osoria. Potom oslovte Cartera a máte možnosť dať mu rum a zároveň ukradnúť náušnicu, tak ju zvoľte a perla je vaša.

Topánky
Jeho topánky sú v barakoch vojakov. Tie stále stráži jeden z nich, no ako vám povie Largo, v noci idú spať a máte možnosť sa tam vplížiť. Naučte sa od Larga plíženie za 500 zlatých, ak ste to nespravili už v pevnosti. Vyspite sa do polnoci a choďte na nádvorie. Vojak, čo stráži vnútri v barakoch, si ľahne spať a o chvíľu aj ďalší vojaci. Keď pospia, vplížte sa dovnútra a ukradnite topánky (Worn-Out Boots), ktoré sú pred zamknutou truhlicou.

Largova kožená košeľa
Tú má u seba Curtis, ešte ju nepredal, takže je stále v ponuke. Jednoducho ju kúpte za 150 zlatých.

Keď máte všetky veci, môžete ich dať Largovi. Nezabudnite, ak plníte úlohu „Freeing Largo“, tak potrebujete jeho veci pre Stonea, aby vám dal pakľúč. Taktiež si môžete tie veci chvíľu nechať a využiť ich vo svoj prospech a dať mu ich, keď budete pripravený.

6.2.1. Largo´s Clothes
Keď získate všetky Largove veci, tak mu ich zaneste. Largo je vo svojej cele, alebo ak ste ho oslobodili, tak je v Boozovej krčme v tábore pirátov. Dajte mu všetky veci naraz a on sa vám odmení.
Odmena: 100 bs, 1000 zlatých.

7. Pirate Post
Pri prvom vstupe na námestie ste videli, ako sa Sebastian rozčuľoval na poručíka Roqueforta kvôli krádeži zo skladu. Oslovte Roqueforta a rovno mu povedzte, že hľadáte pirátov. Povie vám, že by mohli byť niekde na severovýchode, nevie presne kde, no navrhne vám, že keď sa tam chcete vydať, má list, ktorý by ste im mohli doručiť. Súhlaste a dostanete zapečatený list a 100 zlatých na cestu.
List môžete ukázať Di Fuegovi, ktorý okomentuje, či je stále zapečatený, alebo nie a povie, aby ste list doručili, ako kázal Roquefort. Ak si list prečítate, tak zistíte, že požadujú od pirátov náhradu za ukradnuté zásoby v podobe alkoholu.
Potom, keď sa dostanete do pirátskeho tábora, tak choďte do krčmy, ktorej šéfuje Booze. Odovzdajte mu list. Peniaze ste dostali od Roqueforta a týmto je úloha splnená. No Booze vám navrhne odpoveď.
Odmena: 100 bs, 100 zlatých.

7.1. The Sugar Trade
Keď doručíte list od Roqueforta pre Boozea v krčme v tábore pirátov, môžete prijať túto úlohu. Guvernér požaduje náhradu za ukradnutý cukor a chce za to rum. Booze s tým nesúhlasí, ale navrhne, aby dostal guvernér peniaze. Pedro, ktorý dozerá na správu a účty u guvernéra, pracuje pre Jacka a mal by im posúvať vždy pár vriec cukru (zrejme preto mal zvláštne počty, keď ste ho stretli) a keďže to zmrvil, chce Booze, aby zaplatil on. Napíše vám pre Pedra list a ak súhlasíte, že ho doručíte, získate túto úlohu.
Choďte za Pedrom a vypýtajte si od neho peniaze. Môžete si pýtať 200 zlatých, ktoré vám v pohode dá. Môžete si vypýtať 300 zlatých, no musíte ho presvedčiť (Zastrašovanie 20).

Potom choďte za guvernérom a povedzte mu, že máte odpoveď od pirátov. Môžete mu povedať, že posielajú 100 zlatých, čo ho uráža. Ak máte Strieborný Jazyk 30, tak ho môžete presvedčiť, že nie je dobré ísť do vojny s pirátmi a akceptuje to. Odmenu vám nedá, máte si ju pýtať od Roqueforta.
Môžete mu povedať, že posielajú 200 zlatých, čo akceptuje hneď. Odmenu vám nedá, máte si ju pýtať od Roqueforta.
Môžete mu povedať, že posielajú 300 zlatých, z čoho je nadšený a dá vám rovno odmenu 100 zlatých.

Ak ste nedostali odmenu od guvernéra Di Fuega, tak si ju choďte pýtať od Roqueforta. Ten vám nič nechce dať, tak ho môžete presvedčiť (Zastrašovanie 30), alebo ho vyzvať na súboj a ak vyhráte, dostanete 100 zlatých.
Napokon už len choďte povedať Boozeovi, že ste to vybavili a dostanete 5 fliaš rumu.
Odmena: 100 bs, 5 fliaš rumu, prípadne aj 100 zlatých.



B. Jackov Maják a centrálna časť ostrova
  • Na východnej strane, na vyvýšenine nad vodopádom je Jackov maják (50 bs za jeho objavenie). Môžete si s ním pohovoriť, dozvedieť sa niečo o ostrove a pirátoch a prijať od neho aj jednu úlohu (The Termite Plague). Pri majáku je odomknutá truhlica. V majáku je kniha Pirate Raid (dočítate sa o artefakte „zrkadielku“) a nápoj.
  • Na brehu južne od majáku je obrovský krab a čln, ktorým sa môžete odviezť naspäť do Puerto Sacarico.
  • V prostrednej časti sú len rastliny, nejaké diviaky a jeden jaguár. V pieskoch pri rieke a pri mori je pár piesočných diablov. Na brehoch môžete pozbierať mušle a v lesoch rastliny. Na brehu pri vodopáde je kostra, pri ktorej je mešec s pár zlatkami a Kmeňový Amulet. V juhozápadnom rohu je nad piesočným brehom prístrešok s posteľou, v ktorej môžete spať a je tam aj truhlica.
  • Nad vodopádom nad Jackovým majákom je prechod do severovýchodnej časti ostrova, kde je tábor pirátov. Druhá cesta do severnej časti vedie cez jaskyňu, ktorá je nad Vascovou vežou. Tá vás dovedie na skalnú rímsu, po ktorej prejdite k mostu a za mostom sa dajte doľava. Popod skalný previs sa dostanete do severnej časti.
  • Ak za vyššie spomenutým mostom pôjdete doprava, objavíte ešte jednu jaskyňu. V nej je ghul a zamknutá truhlica (40) s mečom Fencing Foil.
1. Artefakt: Peg Leg
Tesne nad Vascovou vežou je vstup do jaskyne. Tá vedie na skalnú rímsu nad údolím. Napravo od východu je truhlica. Naľavo cesta vedie ďalej popri moste (z ktorého sa dá prejsť ponad údolie k jaskyniam) a na konci tejto rímsy je pri pár diviakoch tiež jaskyňa (jaskyňa s hrobovým pavúkom). Úplne na konci rímsy, povyše vstupu do jaskyne je pri pár kostiach, fľaši grogu a rastlinách, aj artefakt Drevená Noha (+1 Odolnosť).
O tomto artefakte píše kniha „The Courageous Man“ v dome rybára v Antigue.
Odmena: 200 bs.

2. The Termite Plague
Jack sa vám posťažuje, že ho sužujú termity, tak mu môžete ponúknuť pomoc. Toto súvisí aj s úlohou pre Boozea od pirátov (The Sugar Shipment). Viazne dodávka cukru od Jacka. Ak ste neprijali úlohu od neho, dostanete ju teraz od Jacka, pretože keď ste mu sľúbili pomoc s termitmi, rovno vás poprosí, aby ste sa pri hľadaní ich hniezda obzreli aj po cukre a doručili ho Boozeovi.
Ich jaskyňa je rovno pod plošinou s Jackovým majákom. Dole uvidíte termitích robotníkov, ako behajú hore dole. Ak sa k nim príliš nepriblížite, tak vás nenapadnú. Uvidíte, ako chodia k dvom miestam s krabicami a vracajú sa do jaskyne, ktorú pomocou nich ľahko nájdete.
Celkovo máte zabiť 10 robotníkov a 3 bojovníkov. Robotníkov si počíhajte pred jaskyňou. Sú slabí, aj keď ich je viac, tak sa ich zbavte rovno, aby ste sa mohli potom sústrediť na bojovníkov.
Choďte do jaskyne. Prvý bojovník je pri vstupe, druhý vo vstupnej časti, kde sú aj vrecia s cukrom a tretí v zadnej časti jaskyne pri výstupe, na ktorom je amulet šťastia. Vo vstupnej časti je truhlica a 7 vriec s cukrom porozhadzovaných v jaskyni okolo truhlice.
Potom len choďte oznámiť Jackovi splnenie úlohy a vziať si zlatky.
Odmena: 100 bs, 3 x 100 bs za bojovníkov, 10 x 50 bs za robotníkov, 150 zlatých.

3. Old Grave Plunered
O starých hrobkách ste sa mohli dozvedieť od Asada, otroka na plantáži, ak ste mu dali jedlo (A Hungry Slave). No nezískate ani úlohu, ani ich polohy. Úlohu získate, až keď nájdete jednu z troch zlatých modiel. Za ňu získate aj skúsenosti a úloha je aj rovno splnená, takže nemusíte nájsť všetky tri.

Prvá hrobka je v jaskyni na severe. Od Vascovej veže choďte na sever (nie hneď do prvej jaskyne nad vežou) a tam na mieste, kde sa cesta stáča naspäť dole k plantáži je v skalách vstup do jaskyne. Má aj druhý vstup – choďte do jaskyne tesne nad Vascovou vežou, prejdite ňou na skalnú rímsu nad údolím a prejdite popri moste na koniec tejto rímsy.
Je jedno, ktorú cestu zvolíte, obe vedú do jaskyne, v ktorej je pohrebný pavúk. Riadna príšera, veľký, silný a hlavne odolný. Pokiaľ nie ste už poriadne vytrénovaný s dobrou výbavou, tak je vaša šanca akurát ho dostať streľbou z bezpečnej vzdialenosti.
Keď ho zabijete (200 bs), tak si z jeho tela vezmite zlatú hlavu a tú vložte do otvoru pri dverách, pred ktorými sa objavil. Dvere sa otvoria a za nimi vás čaká ešte temný bojovník, no toho už zvládnete ľahšie. Na konci chodby za ním je na podstavci zlatá modla.
Keď ju vezmete, spustíte pascu, cestou von sa na vás v chodbe spustí čepeľ, tak buďte pripravený odskočiť použitím medzerníka.
Pri východnom výstupe z jaskyne je na stene zlatá žila, ktorú môžete vydolovať krompáčom.

Choďte do prostrednej časti ostrova (časť s Jackovým majákom) a na sever. Je tam údolie medzi horami, ktoré vedie k chrámu na konci. Vedie cez nášľapnú pascu, tri opice a diviaky. Pred nádvorím starého chrámu je telo Petea (Pete´s Treasure Map). Na skale nad telom je truhlica.
V chráme dole je sarkofág (rubínový prsteň, nápoj presviedčania a zlatky). Sú tu dve cesty z hlavnej miestnosti.
Vylezte na západnú a na konci je zlatá modla. Vezmite si ju. Pripravte sa cestou naspäť do hlavnej haly na pascu, ktorej uskočíte včasným stlačením medzerníka, inak vás zabije veľká čepeľ. Aktivovali ste ju uvoľnením podstavca.
Teraz vylezte do východnej chodby. V nej vás čaká ghul. Je to rýchla potvora, ale dá sa zvládnuť s pomocou Patty, ak sa bude sústrediť na ňu. Rozhodne ľahšie, než hrobný pavúk. Cestou pôjdete okolo druhého sarkofágu, v ktorom je pár zlatých predmetov. Na konci chodby si vezmite druhú modlu. Aj tu uvoľnenie podstavca aktivuje pascu, ktorá sa spustí, keď sa budete vracať chodbou. Ak pasci neuniknete, tak sa prepadnete do miestnosti, kde je Strážca, obor s veľkým kyjakom. Je to poriadne tuhá beštia, aj pavúk pri ňom vyzerá milo a aj pre značne pokročilých dobrodruhov je to výzva. Ak ho zdoláte, dostanete 200 bs a môžete si vziať jeho kyjak (len na predaj, nemôžete ho použiť) a potom si pákou otvorte dvere preč. Teda dvere si môžete otvoriť hneď, ak chcete mať pri boji väčší priestor na manévrovanie. Ak veľmi chcete obra dostať, tak ho môžete odlákať do dediny. Tam sa do neho pustia všetci vojaci a vy si len vystriehnite chvíľu, aby ste zasadili poslednú ranu kvôli skúsenostiam.
Odmena: 100 bs.

4. Pete´s Treasure Map
O Peteovom poklade sa môžete dozvedieť v tábore pirátov v Boozovej krčme od štetky Holly. Spýtajte sa jej, čo vie o pokladoch a spomenie tento. Za 100 zlatých vám povie, kde si Pete plánoval svoj poklad ukryť.
Platiť jej ale vôbec nemusíte, keď pôjdete do severnej časti k hrobke (Old Grave Plundered), tak pred hrobkou nájdete na zemi ležať Peteovo telo. Prezrite ho a získate mapu jeho pokladu.
Odmena: 50 bs.

4.1. Pete´s Trasure
Keď máte Peteovu mapu, treba nájsť jeho poklad. Je to neďaleko, choďte pred vstup do hrobky, naľavo od schodov je v zemi zabodnutá lopata, takže ani nemusíte žiadnu inde zháňať. Pri nej vykopte poklad, s lopatou v inventári budete mať automaticky ponuku „kopať“, ak už máte mapu.
Vykopete truhlicu a vezmite si jej obsah.
Odmena: 100 bs, 700 zlatých, zlatý nuget, zlatá modla, penová fajka.

4.2. Artefakt: Meerchaum Pipe
Keď nájdete Peteov poklad, tak v truhlici s cennosťami je aj fajka (Strelné zbrane +1). O tomto artefakte píše kniha „Master of Shotguns“ za zamknutými dverami v Archívoch budovy Rady na Caldere.
Odmena: 200 bs.



C. Severovýchodná časť ostrova
  • Na Veľkej Bráne môžete pobrať pár kusov jedla a vak s nábojmi. Pri ohnisku pred bránou je truhlica.
  • V juhozápadnom cípe, poniže plošiny, ktorou prejdete zo strednej oblasti sponad vodopádu, je lôžko, na ktorom môžete spať, odomknutá a zamknutá truhlica (90).
  • Na juhovýchode vedie cesta cez kopec na južnú pláž. Slepá cesta na východe hore na kopci končí pri truhlici. Dole na pláži je na juhozápadnej strane truhlica pri pár piesočných diabloch.
  • Na juhu je malý ostrov. Pri vstupe vás čaká asi šesť veľkých krabov spolu a na celom ostrovčeku sa to ďalej hemží veľkými krabmi, ktorých občas doprevádzajú piesoční diabli. - Z tohto ostrovčeku môžete prejsť na juhovýchodnú pláž hlavného ostrova, kam sa inak nedostanete. Je tam päť ghulov a zamknutá truhlica (90). V nej sú náušnice Skull Earrings (+5 zastrašovanie) a čepeľ Meča Kráľov, no teraz ešte nebudete mať dosť na jej otvorenie. Poniže tejto truhlice rastie rastlina Graveroot.
  • Na juhu, úplne na spodku tohto ostrovčeka, je zamknutá truhlica (90).
  • Od Veľkej brány choďte dole popod skalnú stenu a pri nej nájdete pri štyroch dravých opiciach truhlicu. Potom môžete ísť na severovýchod pod skalu na pobreží, kde je truhlica. Pláž povyše už patrí k pirátom, stráži ju tam Blake.
1. Find the Pirate´s Den
Toto je úloha, ktorú máte od príchodu na Tacariguu, dostať sa k pirátom. Od rôznych ľudí sa dozviete, že sú niekde na severovýchode ostrova, ale nič presného. Od Vascovej veže choďte do stredovej oblasti. Prejdite nad vodopád nad Jackovým majákom (vodopád máte dobre viditeľný na mape), prejdite tam prechodom v kopci do severovýchodnej časti, tam uvidíte pred sebou Veľkú Bránu.
Druhá cesta vedie cez jaskyňu ponad Vascovu vežu. Jaskyňa vás dovedie na skalnú rímsu, prejdite ňou po most, prejdite mostom a dajte sa doľava. Cestá vás dovedie popod skalný previs nad Veľkú Bránu.

Zájdite k Veľkej Bráne (50 bs za jej objavenie). Stráži ju chlapík menom Fence.
Nechce vás len tak vpustiť. Máte pár možností.
Ak ste splnili pre Jacka jeho problém s termitmi (The Termite Plague) a zozbierali ste všetkých 7 vriec cukru, povedzte mu, že nesiete cukor a rovno vás vpustí.
Môžete ho presvedčiť (Strieborný Jazyk 15), že Oceľbrada chce vidieť svoju dcéru Patty.
Môžete sa ho pokúsiť zastrašiť (Zastrašovanie 15) a vyprovokujete ho. Porazte ho v súboji (Defeat Fence!) a otvorí vám bránu.
Ak ho neviete presvedčiť, tak choďte dole na pláž a po pláži na sever, kde stráži Blake. Ten nemá problém s tým, aby ste vošli do tábora pirátov, tak vojdite. Potom sa môžete zastaviť za Fencem a povedať mu, že keď ste už aj tak dnu boli, tak vám môže bránu otvoriť a otvorí ju. To už nie je súčasť úlohy, ale aspoň si ju otvoríte.
Úlohu splníte tým, že vojdete do tábora pirátov, či už cez pláž, alebo cez Veľkú Bránu (50 bs za objavenie tábora).
Odmena: 100 bs.

1.1. Defeat Fence!
Ak vyprovokujete Fencea k boji, tak ho len porazte.
Odmena: 50 bs, 50 bs za výhru nad Fencom.



D. Tábor Pirátov

V tábore môžete ísť rovno za Oceľbradom, čo je vaša hlavná úloha, no po stretnutí s ním prídete o Patty ako spoločníčku, takže ak si ju chcete ešte ponechať, odložte to stretnutie.
  • Holly, štetke v Boozeovej krčme, môžete zaplatiť 100 zlatých, aby vám povedala niečo o Oceľbradovi a spomenie, že je vraj prekliaty.
  • Booze vám dá pri prvom oslovení fľašu rumu.
  • Na pláži severne od Blakea je truhlica.
  • Pri zberačoch vody je truhlica. Keď za nimi prejdete popod skalný previs na severnú pláž, dajte sa napravo hore do kopca cez jaguára a pár diviakov. Na konci pri šnúre s prádlom je truhlica.
  • Na poschodí v Boozovej krčme si prečítajte knihu „Pirate Stories“ pre úlohu „The Left Boot“.
1. Settling the Score with Hank
Hank je vyhadzovač v Boozeovej krčme. V krčme si pohovorte so štetkou Holly a preberte viac tém rozhovoru, aby sa to natiahlo. Keď potom vyjdete von, zastaví vás Hank a chce 100 zlatých za čas s Holly. Ak mu zaplatíte, tak túto úlohu ani nedostanete.
Ak mu odmietnete zaplatiť, tak vás napadne. Porazte ho. Spravíte si tým očko u pirátov.
Odmena: 100 bs, 50 za porazenie Hanka.

2. The Rum´s Got to Come
Túto úlohu získate od kapitána Oceľbrady, no jej súčasti môžete splniť aj skôr, než sa s ním stretnete. Kapitánovi vadí, že nie sú zásoby rumu, ktorý by naložili na loď. Choďte za Boozeom, majiteľom krčmy, ktorý vám povie, že má dva problémy – dve úlohy. Splňte ich, obnoví sa výroba rumu a potom to len oznámte Oceľbradovi.
Odmena: 100 bs.

2.1. The Sugar Shipment
Booze, majiteľ krčmy má problém s dodávkou cukru. Buď vás za ním pošle Oceľbrada, kvôli nedostatku rumu, alebo sa ho sami spýtajte na Oceľbradu a začne sa rozčuľovať nad pirátovou kliatbou, ktorá zrejme postihla aj jeho, keďže nemá suroviny na výrobu rumu.
Pošle vás za Jackom do jeho majáku v centrálnej časti ostrova, na juhu pod vodopádom. Choďte za Jackom a spýtajte sa na dodávky. Problém má s termitmi, ktorí obsadili zásoby. Splňte pre Jacka jeho úlohu „The Termite Plague“, zbavte ho termitov a v jaskyni, v ktorej sa uhniezdili, nájdite vo vstupnej časti sedem vriec cukru.
Tie potom doručte Boozovi. Povie vám, aby ste ich odniesli Alisterovi. Ten je na poschodí tu v krčme. Len vybehnite hore externými schodmi a odovzdajte mu vrecia s cukrom.
Potom oznámte Boozovi, že ste vrecia doručili a dostanete odmenu.
Odmena: 100 bs, 200 zlatých, fľaša rumu, možnosť učiť sa od Alistera.

2.2. The Water Carriers
2.2.1. Fight Doggs
2.2.2. Fight Foster

Booze, majiteľ krčmy má problém s dodávkou vody. Buď vás za ním pošle Oceľbrada, kvôli nedostatku rumu, alebo sa ho sami spýtajte na Oceľbradu a začne sa rozčuľovať nad pirátovou kliatbou, ktorá zrejme postihla aj jeho, keďže nemá suroviny na výrobu rumu.
Keď poviete, že možno potrebujú nosiči vody väčšiu motiváciu, povie, že na to dozerá Curtis. Ten stojí pred krčmou. Spýtajte sa ho na vodu a rozčúli sa. Povedal nosičom vody, že jeden z nich môžete vystriedať Fencea pri strážení brány a zrejme sa nevedia dohodnúť. Pošle preto vás, aby ste jedného z nich vybrali.
Rozhovor s Curtisom môžete inak aj preskočiť. Choďte k vodopádu nad táborom pirátov, tam sa pri vode hádajú Doggs a Foster. Tretí, Colby chodí okolo nich tak sa ho spýtajte, čo sa deje a osvetlí vám, že sa hádajú kvôli tomu, kto pôjde strážiť k bráne, keďže nik nechce nosiť vodu.

Až po rozhovore s Colbym oslovte hádajúcu sa dvojicu. Rozhodnite, kto pôjde strážiť bránu. Pošlite Doggsa, alebo Fostera, to je jedno. Akceptujú vaše rozhodnutie. Úloha je tým splnená.

Môžete zvoliť aj Colbyho, no to oboch naštve, keďže je to nováčik. Navrhnú vám, že ak ich porazíte v boji, tak prijmú vaše rozhodnutie. Povadia sa, aj kto sa bude biť prvý, tak jedného zvoľte a porazte ho. Potom vyzvite druhého a tiež ho porazte. To sú úlohy „Fight Doggs“ a „Fight Foster“, ktoré takto môžete splniť, alebo sa im môžete úplne vyhnúť, na výsledku hlavnej úlohy to nič nemení a teda, že budú obnovené dodávky vody. Keď oboch porazíte oslovte ešte Colbyho a ten vám z vďačnosti dá fľašu krvavej Mary.
Fenceovi pri bráne môžete ísť povedať, že ho prídu vystriedať, čo sa mu páči. Len ak ho pôjde vystriedať Colby, dostanete aj 25 bs.

Potom choďte povedať Boozeovi, že dodávky vody budú obnovené.
Odmena: 100 bs., fľaša rumu. 25 bs od Fencea a Bloody Mary, ak zvolíte Colbyho.
Odmena 2.2.1.: 50 bs, 50 bs za Fostera.
Odmena 2.2.2.: 50 bs, 50 bs za Doggsa.

3. Artefakt: Hand Mirror
V Jackovom majáku ste si mohli prečítať knihu „Pirate Raid“, ktorá popisovala artefakt zrkadielko. Keď budete v tábore pirátov, spýtajte sa Boozea na rum a sprístupní sa vám jeho predajná ponuka. Okrem alkoholu a receptov má na predaj aj zrkadielko, no stojí 2000 zlatých. Keď budete mať peniaze, budete ich chcieť utratiť, tak si ho kúpte. Zvyšuje Strieborný Jazyk o 10 bodov.
Odmena: 200 bs.

4. Curtis
Keď začnete pracovať pre Boozea, tak vás osloví Curtis, ktorý postáva pred krčmou. Pohovoríte si a ponúkne vám tréning, ktorý poskytuje. Tiež si môžete dať cvičný zápas a ak ho porazíte, dostanete aj odmenu.
Odmena: 50 bs za porazenie Curtisa, fľaša rumu.

5. O´Brian´s Treasure Map
V Boozovej krčme pije pirát O´Brian. Keď sa rozhovorí, zistíte, že má zakopaný poklad a k nemu mapu. Navrhne vám súťaž v pití. Môžete piť len tak, alebo o 50 zlatých. Navrhnite, aby ste si zahrali o jeho mapu. Súhlasí, ale chce dve veci. Najprv musíte kúpiť najsilnejší alkohol, ten dostanete aj u Boozea, je to Painkiller za 150 zlatých. Za druhé chce niečo ako protihodnotu. Môžete mu dať opicu, ak nejakú máte, alebo náušnicu Čiernu Perlu (The Clothes of a Pirate), alebo 500 zlatých. Ak prehráte, tak o tie veci prídete a opakovať súťaž nemôžete.
Keď máte alkohol a dáte zálohu, tak si zahráte. Máte pred sebou šesť fliaš alkoholu. Budete ich chytať a piť a čím viac vypijete, tým sa vám bude manipulovať s rukou ťažšie. Mierte na hrdlá fliaš, inak ich môžete zhodiť, čo vás zdržiava.
Vypite ich skôr, než súper a vyhrávate. Dostanete naspäť svoju zálohu a aj jeho mapu.
Odmena: 50 bs, Mapa k O´Brianovmu pokladu.

5.1. O´Brian´s Treasure
Keď ste získali jeho mapu k pokladu, tak sa za ním môžete vydať. Na jeho vykopanie potrebujete lopatu. Tú predáva Flannigan v tábore za 150 zlatých, alebo jednu nájdete priamo pri Peteovom poklade, ak ste ho už boli vziať.
Choďte nad tábor k vodopádu, pri ktorom naberajú piráti vodu na výrobu rumu. Na druhej strane prejdite popod skalný previs a keď vyjdete na severnej strane na pláž, tak sa dajte doľava a na mieste označenom krížom začnite kopať a vykopte truhlicu s jeho pokladom.
Odmena: 100 bs, smaragd, zlatá miska, zlatá čaša, 800 zlatých.

6. Distract Alister
Pred krčmou postáva pirát Morris. Pohovorte si s ním a posťažuje sa, že keď nie je dostatok rumu (alebo nebol, ak ste už obnovili dodávky surovín), tak sa pokúsil vlámať do Boozovej izby, no načapali ho a nezískal rum a ešte aj prišiel o svoje veci. Má plán, ako sa tam dostať lepšie, no sám ho už nechce riskovať. Kúpte jeho nápad za 100 zlatých.
Povie vám, aby ste počkali do noci. Elia, Alistarov asistent chodí spať o poschodie nižšie. Pred Boozovou izbou zostáva len Alister. Ten má slabosť pre štetku Lolu, tak jej zaplaťte 200 zlatých a pošlite ju, nech zabaví Alistara (toľké peniaze a len si s ním pohovorí, zbytočne vyhodené peniaze).
Pri rozhovore s Lolou môžete spomenúť, že Morris je pred krčmou. Pošle Hanka, aby z neho vymlátil peniaze, ktoré jej nedal, keď s ním spala. Pre vás potom obslúži Alistara len za 100 zlatých. Keď potom oslovíte Morrisa, bude naštvaný, že zase nič nemá. Na úlohu to vplyv nemá.
Úloha končí, keď v noci pošlete Lolu za Alistarom. No stále môžete sami zrealizovať Morrisov plán. Vplížte sa do Boozovej izby, ten nikdy nespí. Vnútri máte truhlicu (90) a truhlicu pri posteli (40). V poličke je karafa a amulet (Cursed Stone), pod oknom sú na poličkách strieborná čaša a zlatá misa, na stole svietnik, strieborná čaša, strieborný tanier a jedlo.
Odmena: 50 bs.

7. Crab Slapping with Blake
Na pláži pri zadnej bráne do pirátskeho tábora stojí Blake. Stráži pláž pred potvorami. Ponúknite mu pomoc pri likvidácii krabov. Na boj s krabmi musíte ovládať schopnosť Kop. Tú vás za 500 zlatých naučí aj Blake. Pri boji s krabom ho majte zameraného pravým tlačidlom myši a keď sa priblíži, tak ho kopnite medzerníkom. Kop môžete použiť aj na iných nepriateľov, ale na krabov je obzvlášť užitočný, pretože keď ich kopnete, prevrátia sa na chrbát a vtedy sú zraniteľní. Potom do nich môžete sekať, alebo strieľať. Strely sú dosť účinné, aj keď je krab na nohách, no cez klepetá ho ťažko zasiahnete mečmi. Doteraz ich mohla prekopávať za vás Patty, ale tu to musíte zvládnuť sami.
Keď ovládate Kop, tak mu ponúknite pomoc. Objaví sa päť obrích krabov, ktoré čakali, kým sa na neho odhodláte. Je jedno ako veľmi mu pomôžete, no ak ich zabijete viac ako on, tak získate väčšiu odmenu a aj očko u pirátov.
Keď je všetkých päť krabov mŕtvych, len ho oslovte. Dostanete 50 zlatých za pomoc a ak ste zabili viac ako Blake, dostanete 100 zlatých.
Odmena: 100 bs, (100 bs za každého kraba), 50 / alebo 100 zlatých.

8. 10 Bloody Roots
Na poschodí nad Boozovou krčmou pracuje Alister a jeho asistent Elia. Pohovorte si s ním a spomenie, že vyrába nápoj Krvavá Mary. Je ochotný vás naučiť vyrábať Bloody Mary, ak mu zoženiete 10 kusov rastliny Bloodroot. Spomenie, že on ju získaval od Colbyho.
Rastlina rastie bežne po svete, keď som prišiel k pirátom, už som ich mal okolo pätnásť kusov. Ak sa vám ich nechce hľadať, zájdite za Colbym. Ten je pri vodopáde nad táborom, alebo ak ste ho poslali na stráž, tak je pri Veľkej Bráne. Je ochotný vymeniť 3 kusy rastliny za fľašu rumu (rum môžete kúpiť od Boozea). Maximálne vám dá 9 rastlín za 3 fľaše rumu, takže poslednú musíte nájsť sami. Pozrite sa na pláži pri zadnom vchode, alebo povyše Veľkej Brány.
Zaneste rastliny Eliovi a naučí vás recept.
Odmena: 100 bs, Recept na Bloody Mary.

9. Night-Time Pursuit
9.1. The Traitor and the Beast

V krčme sedí vzadu pri okne Meeks. Je protivný, ale pohovorte si s ním. Ak mu dáte fľašu rumu, povie vám niečo o kliatbe Oceľbradu, ale nie je to potrebné. Keď s ním prehodíte pár slov, tak vás cestou von zavolá Booze. Oslovte ho a posťažuje sa vám na Meeksa. Ten pracoval pre Garciu, kapitána, čo pracuje pre Maru. Nedôveruje Meeksovi, zvlášť preto, že sa každú noc niekam vytratí. Ponúknite pomoc.
Prídite za Boozom v noci a povedzte mu, že ste pripravený sledovať Meeksa. Meeks to zrejme začuje, lebo sa vtedy postaví a vyrazí. Sledujte ho z istej vzdialenosti, ak vás zbadá, tak sa vráti do krčmy a musíte začať odznova.
Sledujte ho až na pláž povyše Blakea. Tam sa spustí scénka, v ktorej za ním príde Sunken One, potvora z mora, ktorej donáša na vás a na Oceľbradu. Potopenec si všimne vašej prítomnosti a tak vás ona, aj Meeks napadnú. Zabite ich (podúloha The Traitor and The Beast). Je dobré mať zo sebou Patty, lebo potvora je silná, tak nech zatiaľ zabáva ju, alebo Meeksa, aby na vás nešli obaja. Ak je prisilný, tak použite radšej brokovnicu. Po boji si môžete vziať sekeru tejto potvory (Sunken One´s Axe) a Inkvizítorov prsteň (+5 mušketa, +5 nepriestrelnosť).
Už len choďte oznámiť Boozovi, čo sa stalo.
Odmena: 100 bs, 100 bs za Sunken One, 50 bs za Meeksa, 250 zlatých.

10. A Difficult Chest
Na Oceľbradovej lode je na palube Maclaine. Oslovte ho a spýtajte sa, či vám neporadí, ako zapôsobiť na kapitána. Navrhne vám, aby ste sa pokúsili vypáčiť truhlicu v podpalubí. Je zamknutá a nik na lodi nevie páčiť zámky, takže ak ju otvoríte, môžete si nechať jej obsah.
Potrebujete pakľúč. Ten môžete kúpiť od Stonea za 500 zlatých, alebo ho od neho získať zadarmo v rámci úlohy „Freeing Largo“. Od Larga sa tiež musíte za 1000 zlatých naučiť Páčenie zámkov, na čo potrebujete Chytrosť na úrovni 4 takže celkom nákladné.
Zámka nie je tak náročná, ako uvádza úloha, je to úroveň 25, takže potrebujete minimálne takú istú úroveň Zlodejiny. Vypáčte ju a vezmite si 300 zlatých. Môžete sa pochváliť Maclaineovi, že ste ju zdolali, len vám povie, že si môžete nechať, čo ste našli.
Hoci by mala táto úloha podľa Maclainea zapôsobiť na kapitána, nemá to na neho žiadny vplyv, keď bude hodnotiť vaše výkony pri vašom pohovore na piráta.
Odmena: 100 bs, 300 zlatých.

11. Find Steelbeard
Len čo sa dostanete do tábora pirátov, môžete ísť na zakotvenú loď a tam nájdete Oceľbradu. Keď tam prídete, prijme svoju dcéru na loď, takže tá vás opustí a budete musieť behať sami. Ak si chcete nechať Patty čo najdlhšie, odložte túto úlohu. Takmer všetky ostatné úlohy môžete splniť aj bez navštívenia piráta.
Keď vstúpite na palubu, tak sa zvíta s Patty a aby jej vynahradil, že ju opustil, tak ju pozve, aby sa s ním plavila. Vy si s ním pohovorte o titánskej harpúne, ktorú hľadáte, o jeho prekliatí (môžete si predtým vypýtať fľašu rumu) a o kapitánoch Garciovi (viete o ňom od Boozea z úlohy Night-Time Pursuit) a Crowovi, ktorí pracujú pre Maru a dostali od nej aj mocné artefakty. Našli ste Oceľbradu a dozvedeli ste sa, čo ste potrebovali, tým je úloha splnená.
Odmena: 200 bs.

12. Become a Pirate
Aby ste mohli s Oceľbradom vyplávať, musíte sa najprv stať pirátom, až potom vás prijme ako člen posádky svojej lode. Aby ste sa stali pirátom, musíte sa preukázať svojimi skutkami. O niektorých sa dozvie sám, o ostatných mu povedzte vy. Jednu úlohu vám zadá aj hneď sám, chce rum, bez ktorého odmieta vyplávať z prístavu (The Rum´s Got to Come). Zo všetkých činov, ktoré na neho zapôsobia, stačí mať splnených päť, ale nič vám nebráni splniť ich všetky.
  • Rum pre loď. Túto úlohu „The Rum´s Got to Come“ vám zadá sám Oceľbrada. Pre jej splnenie musíte splniť Boozove úlohy a zabezpečiť mu na výrobu rumu dodávky cukru (The Sugar Shipment) a dodávky vody (The Water Carriers). Ak ste ich už splnili a aj ste sa spýtali Boozea na dodávky pre kapitána, povie, že stačí dojednať cenu. Povedzte to kapitánovi a tým je táto úloha splnená. Vybehne na breh a dojedná cenu s Boozeom a vráti sa späť.
  • Konflikt s Hankom. Ak ste sa zhovárali so štetkou Holly, tak to podráždilo Hanka do úlohy „Setting Score With Hank“. Ak ste mu zaplatili, tak to nebudí dojem, ale ak ste ho porazili v boji v rámci tej úlohy, tak to na kapitána zapôsobí.
  • Odhalenie zradcu. Pre Boozea splňte úlohu „Night-Time Pursuit“ a následne aj „The Traitor and the Beast“, v rámci ktorej zistíte, že Meeks je zradca spojený s morskými démonmi a zabili ste jeho aj démona.
  • Oslobodenie Larga. V Puerto Sacarico osloboďte z väzenia Larga v úlohe „Feeing Largo“.
  • Likvidácia krabov. Splňte úlohu „Crab Slapping With Blake“, v rámci ktorej zabijete s Blakeom päť obrích krabov na pláži. Je jedno, ako si povediete, zapôsobí, že ste bojovali. Ak ste ich zabili viac, než Blake, tak to na kapitána zapôsobí dvojnásobne.
  • Peteov poklad. Nájdite jeho poklad v rámci úlohy „Pete´s Treasure“, ktorý je v centrálnej časti ostrova, pred starou hrobkou.
  • Poklad O´Briana. Nájdite jeho poklad v rámci úlohy „O´Brian´s Treasure“, ktorý je na pláži severne nad táborom pirátov.
  • Vykrádanie hrobov. Splňte úlohu „Old Grave Plundered“. Na ostrove sú dve hrobky, v ktorých môžete nájsť tri modly. No pre splnenie spomínanej úlohy stačí nájsť jednu modlu a to stačí aj pre ohúrenie kapitána.
Keď ste zapôsobili dostatočne, kapitán vás menuje za piráta. Povedzte mu, že ste pripravený stať sa členom jeho posádky a už len zložíte prísahu vernosti.
Odmena: 200 bs.

12.1. The Pirate Garb
Ak máte DLC s pirátskou výbavou, tak od začiatku hry máte pirátsky kabát, klobúk a čižmy. Nemohli ste si ich doteraz nasadiť, pretože ste neboli pirátom. Keď sa stanete pirátom akceptovaným Oceľbradom, môžete si ich obliecť a tým splníte túto DLC mini úlohu. Kabát ste si mohli kúpiť už aj lepší, no tento zas krajšie vyzerá. Topánky a klobúk sa zatiaľ hodia.
Odmena: Možnosť používať pirátske šaty.



III. Sword Coast

Keď ste sa stali pirátom, povedzte kapitánovi, že ste pripravený zložiť pirátsky sľub. To prebehne automaticky. Potom mu povedzte, že ste pripravený vyraziť a odplávate preč. Vylodíte sa na mečovom pobreží. Je to síce kapitán pirátskej lode, ale na cestu idete len vy, on a Patty.

Tu je vašou hlavnou úlohou zohnať najprv pomoc pre dolapenie kapitána Crowa (Help Against Crow), čo vyžaduje pár drobných úloh pre Inkvizíciu, alebo pre Domorodcov, podľa toho, s kým chcete spolupracovať. Napokon sa treba vysporiadať s Crowom a získať od neho Titánsku Harpúnu (The Titan Weapon).
Potrebujete zistiť, čo je s Crowom, kde je jeho loď a prečo je v spojení s divochmi. Buď sa spojíte s miestnymi, alebo s inkvizíciou. Ktorú stranu si vyberiete, tá vám zostane po zvyšok hry. Väčšina úloh je pre všetkých, len pár je vyslovene pre jednu, či druhú stranu a niektoré úlohy pre všetkých zas majú dva spôsoby riešenia, podľa toho, ku komu ste sa pridali. Taktiež vaše rozhodnutie bude limitovať niektorých obchodníkov a niektorých trénerov. U domorodcov je to hlavne o mágii voodoo, ktorú sa inak nenaučíte, no tá zas v boji nie je až tak nepostrádateľná. Rozhodnutie príde až neskôr, ak nechcete plniť všetky úlohy dostupné predtým, môžete ich vynechať, alebo môžete splniť väčšinu úloh, než sa rozhodnete pre niektorú stranu.


Obchodníci

Sophia: Obchodníčka pri vstupnej bráne Puerto Isabella. Predáva odevy, krompáč, lopatu a jednu mapu k pokladu.

Cooper: Kováč v Puerto Isabella. Predáva sečné a bodné zbrane a schému na Epee.

Webster: Zbrojár v Puerto Isabella. Predáva pištole a muníciu. Ak sa definitívne pridáte k Inkvizícii, bude mať na predaj aj pušku a brokovnice.

Badriya: Divoška v tábore domorodcov. Predáva elixíry, rastliny a pár trofejí zo zvierat pre voodoo.

Ranapiri: Bojovník v dedine domorodcov. Aby ste mohli obchodovať, musíte splniť úlohu „A Dangerous Beast“. Predáva lovecké nástroje a trofeje zo zvierat, bežné aj pre voodoo.

Kapua: Šamanka v dedine domorodcov. Najprv si pohovorte s Hikoko a potom s Kapuou, ktorá bude s vami obchodovať. Predáva náušnice, amulety, pár voodoo doplnkov, trofejí a schém, receptov a aj Fľašu Spomienok.


Tréneri

Sophia: Obchodníčka pri vstupnej bráne Puerto Isabella.
Učí: Liquid Courage, Intimidate I, II a III, Bulletproof I a II.

Cooper: Kováč v Puerto Isabella.
Učí: Forging.

Webster: Zbrojár v Puerto Isabella, poniže veliteľstva.
Učí: Gunsmith, Critical Hits, Left-Handed, Nuff Said, Pistols I, II.

Alcazar: Dôstojník inkvizície postávajúci pred veliteľstvom v Puerto Isabella. Učiť vás bude, len ak sa definitívne rozhodnete pridať k Inkvizícii.
Učí: Parry, Powerful Attack, Riposte, Powerful Riposte, Piercing Weapons I, II.

Bartolo: Vojak inkvizície, zdržiava sa v miestnosti na veliteľstve. Učiť vás bude, len ak sa definitívne rozhodnete pridať k Inkvizícii a začnete jeho úlohu „The Shotgun“.
Učí: Gunsmith, Critical Hits, Muskets I a II, Shotgun I a II.

Ranapiri: Bojovník v dedine domorodcov. Aby vás učil, musíte splniť úlohu „A Dangerous Beast“.
Učí: Throwing Weapons I, II a III.

Nakutu: Bojovník v dedine domorodcov.
Učí: Kick, Bladeproof I, II.

Jim: Pirát v dedine domorodcov.
Učí: Sneaking, Pickpocketing, Lockpicking, Thievery I, II a III.

Kapua: Šamanka v dedine domorodcov. Učí vás, len ak sa definitívne rozhodnete pridať k domorodcom (The Ancestors Blessing).
Učí: Create Sceptre, Create Talisman, Powerful Curse, Black Magic I, II.

Hikoko: Učnica šamanky v dedine domorodcov. Učí vás, len ak sa definitívne rozhodnete pridať k domorodcom (The Ancestors Blessing).
Učí: Brew Potions, Ritual I, Ritual II.


Kradnutie

Ak sa naučíte schopnosť vreckárstvo, môžete okradnúť pár postáv na tomto ostrove. Každá z nich vyžaduje istú úroveň Zlodejiny, aby ste ich mohli okradnúť.
Cooper (25): Puerto Isabella. Získate 75 zlatých, 30 bs.
Sebastiano (35): Puerto Isabella. Získate kľúč do väzenia, 0 bs.
Eusebio (20): Puerto Isabella, stráži pri severnom vstupe. Získate 50 zlatých, 25 bs.
Isabella (50): Puerto Isabella, na poschodí veliteľstva. Získate lovecký nôž, 30 bs.
Chavez (30): Hliadkuje na ceste nad mestom a poniže inkvizičnej veže. Získate 75 zlatých, 30 bs.
Lin (20): V noci v dedine domorodcov, cez deň pri rieke. Získate Zlatý Nuget, 10 bs.
Slick (25): Pirát v dedine domorodcov. Získate 75 zlatých, 20 bs.
Badriya (20): V dedine domorodcov. Získate 50 zlatých, 20 bs.
Natsumi (20): V noci v dedine domorodcov, cez deň pri rieke. Získate Čierny oleander, 10 bs.
Yuzuki (20): V noci v dedine domorodcov, cez deň pri rieke. Získate Choking Vine, 10 bs.


Pre ľahšiu orientáciu sa hodí mapa nového územia. Keď sa dostanete do mesta Puerto Isabella, jednu nájdete vo veliteľskej budove pri Sebastianovi na poličke. Ak sa necháte kapitánom viesť cestou k domorodcom, zastavíte sa pri malej jaskyni. V nej nájdete mapu v truhlici.

Ak chcete zbierať nové trofeje zo zvierat, tak tu môžete získať nôž na sťahovanie koží od Isabelly v Puerto Isabella (dá vám ho pri úlohe Trophies, alebo jej ho môžete ukradnúť), alebo ho môžete kúpiť v tábore domorodcov od Ranapiriho. Od Ranapiriho môžete kúpiť aj pílu na kosti a Jaw Chisel na zuby a tesáky, no obchodovať bude s vami len po splnení úlohy „A Dangerous Beast“.
Ak sa pridáte k domorodcom v rámci rozhodnutia a zrieknete sa Inkvizície, môžete od Kapuy kúpiť Rituálny nôž na získavanie trofejí pre voodoo. Ak sa pridáte k Inkvizícii, získať ho môžete jedine neskôr v Caldere.



A. Miesto vylodenia
  • Na pláži, kde sa vylodíte, je truhlica. Naľavo, smerom k vodopádu, je druhá.
  • Od miesta vylodenia choďte hore a mierne doprava, uvidíte pred sebou chrám. Naľavo, na vyvýšenine poniže chrámu, je zamknutá truhlica (20). Vnútri v chráme je uprostred temný bojovník. Vnútri sú dve chodby.
    Chodba napravo vedie k podstavcu. Umiestnite naň modlu, ktorú máte z predošlého ostrova. Otvoria sa dvere do miestnosti s ďalším temným bojovníkom. Vnútri je jadeit, zlatý tanier, modla a dve opičie sochy. Vezmite si naspäť modlu z podstavca, dvere sa zavrú a otvoria sa tie, ktorými ste vošli.
    Potom choďte do chodby na opačnej strane. Tam je modla na podstavci. Vezmite si ju a otvorí sa skrytá miestnosť a zavrie sa za vami vstup. Vnútri je kniha „Rituals“. Jej prečítaním získate úlohu „The Bottle of Memories“. Položte modlu naspäť na podstavec, aby sa vám otvorili dvere, ktorými ste prišli. Ak chcete aj túto modlu, tak ju vezmite a prebehnite dverami, než sa zatvoria. No už za ne nebudete mať prístup.
    Na konci hrobky, kam môžete vyskočiť, sú napravo aj naľavo skryté miestnosti, ktoré otvoríte, len ak máte opičku. Napravo je potom sarkofág a naľavo pás sôch a zlatých predmetov, ktoré stráži bojovník.
  • Pod vodopádom je jaskyňa, v ktorej sú tri netopiere. Vnútri je na stene zlatá žila, ktorú môžete vydolovať krompáčom. Pri prvej kostre je starý meč (Old Sword), päť kusov zlata a zlatá miska. V zadnej časti sú na zemi ešte dva zlaté nugety.
  • Od pirátskej veže sa vydajte po ceste do vnútrozemia a napravo kúsok od veže je jaskynný prechod. Za ním naľavo pod stromami pod skalou rastie Swordthorn.
  • Pod prvým mostom, cez ktorý pôjdete do Puerto Isabella, je záliv siahajúci do vnútrozemia. Na jeho konci je jaskyňa, v ktorej sú traja ghulovia a truhlica.
  • Na kopci západne od pirátskej veže, okolo ktorého pôjdete do dediny domorodcov, je stará stavba. Pri nej je mešec so sto zlatými a rastie tam aj Hero´s Crown.
0. Talk to the Pirates at the Tower
0.1 Defeat the Lookouts at the Tower

Vaším cieľom je tu pátrať po Crowovi. Po vylodení vám kapitán povie, aby ste navštívili vežu nad pobrežím. Než sa tam vydáte, tak sú on aj Patty, vaši spoločníci a môžete sa poobzerať po tesnom okolí.
Vybehnite na kopec k veži. Tam sú dvaja piráti a dvaja divosi. Rozhovor skončí bojom, tak ich všetkých štyroch zabite. Z neznámeho dôvodu pri boji Patty s otcom opustia vašu skupinu, takže ak chcete body za zabitie nepriateľov, musíte ich zabiť sami.
Po boji preskúmajte vežu (50 bs za jej objavenie). Vnútri nájdete nejaké jedlo, nad posteľou svietnik, v poličke čašu a vzadu pri dele vrecko s nábojmi. Na hradbe je zamknutá truhlica (20).
Odmena: 100 bs.


1. A. Do Puerto Isabella

Povedzte, že sa chcete spojiť s inkvizíciou a kapitán vás zavedie k mestu Puerto Isabella. On vedie skupinu, takže vás nebude nasledovať. Ak si ale niekam odbehnete, bude na vás čakať na vytýčenej ceste. Prejdite si sadu miniatúrnych úloh a dostanete sa k mestu. To, že budete pri meste, ešte neznamená, že ste sa pridali k inkvizícii. Môžete sa vrátiť do Pirátskej veže a požiadať Oceľbradu, nech vás vezme k domorodcom.

1.1. To Puerto Isabella
Vydajte sa od pirátskej veže a dobehnete na plošinu s ohnivými vtákmi.
Odmena: 10 bs.

1.2. Firebird Hunt
1.2.1. Firebirds Blocking the Bridge

Prejdite s kapitánom k trom vtákom a zabite ich spoločne. Tým splníte túto úlohu, ako aj úlohu Ohnivé vtáky blokujú most.
Odmena: 10 bs.
Odmena: 100 bs, 100 bs za každého vtáka.

1.3. Over the Bridge
Len prejdite za most.
Odmena: 10 bs.

1.4. Farther South
Za mostom pokračujte pár krokov na juh. Na konci sa máte rozhodnúť, či pôjdete cez jaskyňu, alebo po pobreží. Ak zvolíte pobrežie, preskočte rovno na „1.8. Farther Toward the Coast“.
Odmena: 10 bs.

1.5. Through the Rat Cave
Rozhodli ste sa, že pôjdete cez jaskyňu, tak do nej vbehnite. Po chvíli vás kapitán zastaví a povie, že má zlý pocit z jaskyne. Môžete sa rozhodnúť, že sa vrátite a pôjdete pobrežím, alebo že budete pokračovať.
Odmena: 10 bs.

1.6. A Terrible Feeling
Rozhodli ste sa, že budete pokračovať jaskyňou. Prejdite jaskyňou a cestou zabite štyri netopiere. S kapitánom a Patty je to hračka. Keď vyjdete na konci tunela, zistíte, že ste sa nedostali celkom k mestu, ale ste pod mostom vedúcim do mesta. Ak budete trvať na tom, že budete pokračovať ďalej odtiaľto, tak Kapitán aj Patty odídu naspäť do pirátskej veže a nechajú vás v tom. Splníte úlohu „Crow´s Ship“ a získate úlohu „Where Is Crow´s Ship?“.
Ak sa rozhodnete vrátiť, tak dostanete úlohu „Back to the Beginning“ a obaja s vami ešte chvíľku pobudnú. Pri východe z jaskyne je zamknutá truhlica (25).
Odmena: 10 bs.

1.7. Back to the Beginning
Keď vojdete do jaskyne (Through the Rat Cave), tak sa vás kapitán spýta, či sa nechcete vrátiť. Keď prejdete jaskyňou (A Terrible Feeling), spýta sa vás to znova, tak súhlaste. Len sa vráťte pred jaskyňu, kde ste sa rozhodovali, kadiaľ ísť.
Odmena: 10 bs.

1.8. Farther Toward the Coast
Spred jaskyne len vybehnite hore kopcom. Cestou stretnete jednu dravú opicu. Potom sa kapitán zastaví a povie, že už to nie je ďaleko.
Odmena: 10 bs.

1.9. The City Gate is Not Far Off
Pokračujte a cestou vás môžu otravovať dva ohnivé vtáky. Dobehnite pred most, za ktorým už vidíte mesto. Tu sa s vami kapitán a Patty rozlúčia a vrátia sa do Pirátskej veže. Kapitán má obavy, že by po ňom inkvizícia skočila a Patty ho chce opiť, aby jej vyzradil, kde schoval svoj poklad. Splníte úlohu „Crow´s Ship“ a získate úlohu „Where Is Crow´s Ship?“.
Odmena: 10 bs.

1.10. Crow´s Ship
Keď sa budete baviť o tom, či sa vydať za domorodcami, alebo za inkvizíciou, preberiete nápad, že možno inkvizícia zajala Crowovu loď, ktorú ste nikde nevideli. Treba to preveriť. Len čo prídete v rámci predošlých úloh k mestu a zistíte, že tam jeho loď nie je, tak je táto úloha splnená.
Odmena: 100 bs.

1.10.1. Where Is Crow´s Ship?
Len čo zistíte, že v meste nie je Crowova loď, tak získate túto úlohu, v rámci ktorej treba zistiť, kde je jeho loď. Tiež jednoduché.
V meste vám o nej povie Miguel, Hawkins, alebo Sebastiano. Od Miguela, ktorý postáva pred mestským skladom, prijmite úlohu so zbieraním krabíc z brehu a potom sa už len popýtajte na ďalšie možnosti, keď sa rozhovoril a zistíte, že Crowovu loď potopili.
Môžete si pohovoriť s Hawkinsom, ktorý je zavretý v cele na veliteľstve a tiež vám povie, že bol na lodi, ktorú potopili.
Alebo choďte za Sebastianom na veliteľstvo, povedzte, že hľadáte Crowa a povie vám, že jeho loď potopili, no on na nej nebol.
O tom, že potopili Crowovu loď, vám povie aj Benito pri sklade delostrelectva, no pre splnenie úlohy sa jeho odpoveď neráta.
Odmena: 100 bs.


1. B. K Domorodcom do Shaganumbi

Povedzte, že sa chcete spojiť s domorodcami a kapitán vás zavedie k dedine domorodcov. On vedie skupinu, takže vás nebude nasledovať. Ak si ale niekam odbehnete, bude na vás čakať na vytýčenej ceste. Prejdite si sadu miniatúrnych úloh a dostanete sa k dedine. To, že budete pri nej, ešte neznamená, že ste sa pridali k domorodcom. Môžete sa vrátiť do Pirátskej veže a požiadať Oceľbradu, nech vás vezme do Puerto Isabella.

1.1. To the Natives
Len zbehnite kúsok pod vežu a kapitán sa zamyslí, kadiaľ pokračovať.
Odmena: 10 bs.

1.2. Farther Inland
Nasledujte kapitána cez malú jaskynku, v ktorej nič nie je. Na konci si rozmyslí, kadiaľ pokračovať, kadiaľ je to bezpečnejšie a rozhodne sa bez ohľadu na to, čo poviete.
Odmena: 10 bs.

1.3. Over the Pass
Prejdite zas o kúsok ďalej. Cestou vás môže otravovať divá opica. Zastavíte sa pri jaskyni povyše vás.
Odmena: 10 bs.

1.4. The Cave at the Pass
Kapitánovi sa nepáči jaskyňa povyše vás, nechce aby vás niekto sledoval, tak ju treba preskúmať. Ste síce traja, ale pošle tam len vás. Vojdite dnu a uvidíte, že sú tam dvaja divosi a pirát. Stačí ich uvidieť a úloha je splnená. Ale môžete si ich aj podať (Hidden Lookouts), alebo sa rovno vrátiť za kapitánom (Down Into the Valley).
Odmena: 10 bs.

1.4. Hidden Lookouts
V jaskyni zabite oboch divochov, aj piráta. Ich zabitím je táto skrytá úloha splnená. Môžete potom prehľadať ich telá, aj jaskyňu. Na stene je tu zlatá žila, ktorú môžete vydolovať krompáčom. Je tu posteľ, ak si chcete oddýchnuť. Je tu zamknutá truhlica (30), v ktorej je zlato a Mapa Ostrova. V rohu je soška opice a na skrinke je kniha „Diary of a Pirate“, ktorej prečítaním získate úlohu „The Voodoo Needle“. Vráťte sa za kapitánom.
Odmena: 100 bs, 50 bs za každého z troch nepriateľov.

1.5. Down Into the Valley
Vráťte sa za kapitánom a povedzte mu, čo ste zistili v jaskyni, či už ste len objavili nepriateľov, alebo ste ich aj zabili. Len zbehnite do údolia.
Odmena: 10 bs.

1.6. Monkey Business
Dole sa kapitán zastaví, obďaleč sú tri modré, divoké opice. Pošle vás, aby ste ich prilákali a oni ich potom napadnú. Žiadne skrývanie, proste zostanú stáť a opustia vašu skupinu. Môžete teda trojicu opíc prilákať, alebo ich zabiť sami. Kým sú kapitán s dcérou mimo skupiny, neodstanete body za nepriateľov, ktorých zabijú. Keď sú opice mŕtve, oslovte kapitána a povedzte mu to, zrejme si sám nevšimol.
Odmena: 100 bs, 100 bs za každú z opíc.

1.7. Just a Little Farther
Pokračujte krátkym úsekom k rieke. Cestou vás môže otravovať jedna dravá opica.
Odmena: 10 bs.

1.8. Across the River
Len prejdite rieku. Napravo od brodu je na druhej strane nezamknutá truhlica, ktorú si môžete vyrabovať, keď ste už tu. Na druhej strane rieky vás kapitán osloví. Má obavy, že by ho mohli spoznať Crowovi ľudia, takže ide naspäť do pirátskej veže a Patty ide za ním, pracovať na získavaní pokladov.
Odmena: 10 bs.

1.9. The Natives
Keď ste na začiatku povedali Oceľbradovi, nech vás vezme k miestnym domorodcom, tak ste získali túto úlohu. Keď ste sa dostali po ceste s kapitánom a Patty až po ich dedinu, tak je úloha splnená.
Odmena: 100 bs.



B. Puerto Isabella
  • Na pláži južne pod mestom, neďaleko truhlice s pokladom (The Treasure on Puerto Isabella Beach) rastie aj rastlina Sharpeye. Taktiež je tu na pláži aj zamknutá truhlica (40), v ktorej sú náušnice Duelist´s Erring a čepeľ meča Soul Caller, čím získate rovnomennú úlohu.
  • V Isabellinej izbe si prečítajte knihu „The Art of Fencing“ pre získanie úlohy „The Comb With One Tooth“.
  • Na hradbe strážnej veže Inkvizície, ktorá je severozápadne od mesta, si môžete prečítať knihu „Early Battles“ pre získanie úlohy „The Cannonball“.
  • V Miguelovom sklade sú dve truhlice (35 a 25). Hore sú zamknuté dvere (75).
  • Webster má v dome truhlicu (20), v ktorej je Wheel Lock, Červené Víno a zlatky.
  • Tito má v dome truhlicu (40). Druhá je za jeho domom, kde sa pasú domáce diviaky (20).
  • Cooper má v dome truhlicu (30), v ktorej má grog, fakľu, kladivo a Sword Blank.
  • Benito stráži oproti Miguelovmu skladu menší sklad delostrelectva. Za dverami (50) je truhlica (45), v ktorej je sud s pušným prachom, munícia a Duelling Epee. Na poličkách v sklade sú dva váčky s muníciou, sud pušného prachu a bomba.
  • Pri múre medzi vstupnou bránou a Sophiou je pri starom člne truhlica (20).
  • V miestnosti pod vstupnou bránou je truhlica (25).
  • Na móle pred loďou je nezamknutá truhlica. Druhá nezamknutá je na terase nad Miguelovým skladom. Tretia je pri západnom východe z mesta, za mostom. Štvrtá je v strážnej veži s Torresom.
  • Na veliteľstve v miestnosti s Bartolom je truhlica (25). V miestnosti oproti je druhá truhlica (65). V tejto miestnosti sú aj dvere (50), za ktorými je tretia truhlica (90). Na poschodí je truhlica v prázdnej miestnosti (25) a jedna je aj v Isabellinej izbe (75).
  • Napravo od vstupnej brány s Francom je pod hradbami mesta jaskyňa. Vnútri je guhl. Za ním je rázcestie. Naľavo je v stene zlatá žila, napravo je voodoo oltár.
1. Franco
Bránu stráži Franco a nechce vás vpustiť. Môžete obísť bránu zľava popri pobreží a preskočiť cez plot do mesta. Potom vás už Franco nechá tak. Môžete ho aj presvedčiť. Keď sa spýta, čo chcete, môžete mu povedať, že hľadáte pomoc na boj s Crowom. Aby ste mu dokázali, že nie ste hrozba, či špión, navrhne vám príspevok. Môžete zaplatiť 100 zlatých, alebo ho poučiť, že je to vydieranie (Strieborný Jazyk 35) a vpustí vás.
Môžete mu tiež povedať, že sem idete kvôli rumu. S ľútosťou vám oznámi, že v meste je rum na prídel, lebo nie sú zásoby. Ponúknite mu teda jednu fľašu zo svojich vlastných zásob a vpustí vás do mesta.
Odmena: vstup do mesta.

2. A Good First Impression!
Pri mestskej bráne predáva Sophia, ktorá tu žije s manželom Miguelom. Keď ju prvýkrát oslovíte, tak máte možnosť ju okúzliť zdvorilým pozdravom (Strieborný Jazyk 30). Spravte to a splníte túto skrytú miniúlohu. Máte možnosť to spraviť len raz, pri jej prvom oslovení, ak zvolíte inú možnosť, táto sa už opakovať nebude.
Odmena: 50 bs.

3. The Treasure on Puerto Isabella Beach
U Sophie kúpte mapu k pokladu, má ju normálne v bežnej ponuke za 100 zlatých. Automaticky tak získate túto úlohu. Pozrite si mapu a uvidíte, že poklad je na juhu pláže úplne dole pod mestom. Len vybehnite na pláž a zájdite na jej južný koniec. Je tam jeden obrí krab, nič iné. Kopte na mieste označenom X a vykopete truhlicu, čím je táto úloha splnená.
Neďaleko truhlice rastie aj rastlina Sharpeye. Taktiež je tu na pláži aj zamknutá truhlica (40), v ktorej sú náušnice Duelist´s Erring a čepeľ meča Soul Caller.
Odmena: Jadeit, Kráľova maska, zlatý tanier, strieborná čaša, 600 zlatých.

4. Red Wine
Spýtajte sa Sophie, čo má na predaj a potom, čo konkrétne by ju zaujímalo. Nedávno, keď nebol strážený sklad jej manžela, tak odtiaľ zmizli fľaše vína. Ak víno nájdete, tak ho od vás kúpi, celkovo potrebuje päť fliaš.
V dokoch, južne od Sophie je oproti žeriavu prístrešok so sudmi. Na nich je voľne položená fľaša.
Na terase skladu, pred ktorým stráži Miguel, je pár krabíc, sudov a na nich je fľaša vína. Je to vonku, takže si ju môžete pokojne vziať.
Kováč Cooper má dom povyše skladu. Na poličke pri dverách má jednu fľašu.
Webster má dom poniže veliteľstva, povyše Coopera. Jednu fľašu má na poličke a druhú v zamknutej truhlici (20). Môžete sa tam vplížiť v noci.
Na veliteľstve sú dve. Oproti Sebastianovi je izba, v ktorej sú zamknuté dvere (50). Za nimi je fľaša na zemi. Druhá je hore v izbe Isabelly, na krabici medzi truhlicou a posteľou. Počkajte si, kým Isabella zaspí.
Jedna fľaša je v Hawkinsovej cele na veliteľstve. Dnu sa dostanete, keď ho oslobodíte (Free Hawkins).
Na zemi pri schodoch, vedúcich hore na vstupnú bránu, je tiež fľaša.
Ak sa pridáte neskôr na stranu Inkvizície, tak pri úlohe „The Shotgun“, respektíve pri jej podúlohe „Dance With Tito“, si môžete vypýtať fľašu vína od Tita, keď ho porazíte v súboji a budete sa mu vyhrážať, že o tom poviete Veliteľovi.

Takto môžete získať celkovo desať fliaš. Jednu ešte môžete kúpiť aj neskôr v Zálive Maracai od Mercutia. Dajte jej päť pre splnenie úlohy. Všetky ostatné jej môžete predať, kus za 100 zlatých.
Odmena: 100 bs, 500 zlatých.

5. Interrogate Hawkins
Keď si na veliteľstve pohovoríte so Sebastianom a spýtate sa na Crowa, spomenie, že potopili jeho loď a zajali z nej Hawkinsa. Spýtajte sa, či už niečo prezradil. Nič, ale Sebastiana napadne, že vy, ako pirát, by ste z neho mohli niečo dostať.
Oslovte Hawkinsa a spýtajte sa ho, čo vie. To, čo už viete, vám povie, ale za ostatné informácie chce, aby ste ho dostali z väzenia. Môžete ho teda najprv oslobodiť (Free Hawkins) a potom ho vyspovedať, alebo ho presvedčiť, nech vám povie, čo vie a sľúbite, že ho na oplátku vyslobodíte a on súhlasí.
Keď vám povie, čo vie, úloha je splnená. Vie len to, že kým sa plavil s Crowom, tak sa z mora objavil Vodný Chrám, z ktorého vyniesol titánsku harpúnu. Keď ju vyniesol, tak sa zmenilo jeho chovanie. Na ostrove pátra po nejakom starom chráme.
Potom len skočte povedať Sebastianovi, čo ste zistili, no to už len pre úplnosť, úloha je splnená získaním informácií.
Odmena: 50 bs.

5.1. Free Hawkins!
Keď budete vypočúvať Hawkinsa, tak vám povie, čo vie o Crowovi, len ak ho vyslobodíte z väzenia, alebo ak mu sľúbite, že ho vyslobodíte potom, čo vám povie svoje informácie. Ak chcete dohodu dodržať, potrebujete kľúč.
Ak máte zlodejstvo na úrovni aspoň 35 a ovládate vreckárstvo, môžete ho ukradnúť pri rozhovore Sebastianovi. Potom ho len zaneste Hawkinsovi a pustite ho von. Tým je úloha splnená.
Hawkins automaticky utečie za hradby. Nájdete ho pod hradbami, napravo od vstupnej brány, stojí tam pred malou jaskyňou. Sebastianovi môžete povedať o úteku, už o ňom vie a tuší, že mu niekto pomohol, no nevie, že ste to boli vy.
Odmena: 50 bs.

6. Cargo Crate for Miguel
6.1. Cargo Crates
6.2. Artefakt: Powder Bag

Pohovorte si pred skladom s Miguelom. Nemá nič na predaj, o to sa stará jeho žena Sophia, no pri rozhovore navrhne, či by ste sa nepoobzerali po zásobách, ktoré vyvrhlo more na breh. Potrebujete nájsť desať krabíc. Tie sú rozhodené po brehoch východnej strany ostrova.
Dve sú na pláži pod mestom. Tri sú na pláži nad mestom, povyše mostu. Jedna je na pláži nad ňou. Jedna je na pláži na severe, pod vodopádom a posledné tri sú na pláži na severe nad vodopádom, poniže pirátskej veže.
  • Prvá je na pláži južne pod mestom, na južnej strane pláže, neďaleko pokladu (The Treasure on Puerto Isabella Beach), druhá je na tej istej pláži, ale viac severne, kúsok od lode, akurát tam chýba mólo, tak musíte prejsť popri Benitovi.
  • Prejdite mostom pred bránou a choďte dolu na pláž k člnu. Od člnu doprava na osamotenú pláž, krabicu jasne vidno. Od krabice choďte k palme severne, pod ňou je zamknutá truhlica (35).
  • Od člnu rovno a doľava, v malom cípe pláže pod skalou, nad ktorou vedie cesta k mostu. Odtiaľ choďte kúsok na sever, na brehu je tam osamotený trs skál a paliem. Pod nimi je správa vo fľaši (Message in a Bottle). Otvorte ju v inventári a získate úlohu „The Treasure in the Natives Graveyard“.
  • Od štvrtej krabice je obďaleč ďalší cíp. V podstate od správy vo fľaši choďte kúsok na západ, voda sa tam vlieva do vnútrozemia. Naľavo je tiež cíp pláže, v ktorom je krabica.
  • Prejdite plytkou vodou na druhú stranu pláže a pokračujte ďalej na sever po pláži až na jej koniec. Tam po ľavej strane je truhlica s pár drobnosťami a za truhlicou je krabica. Tu končí pláž hlbokou vodou, takže na pláž nad vami musíte vnútrozemím.
  • Prejdite na pláž severne nad touto, pláž poniže vodopádu, pri ktorom ste sa vylodili. Na jej južnej strane je na piesku pobrežia, dobre viditeľná, siedma krabica. Choďte od nej po pobreží a povyše nájdete nezamknutú krabicu (Sailor´s Earring) a na pláži pri nej aj správu vo fľaši. V nej je list (Foul-Smelling Letter) od Crusoea (pre DLC Storm Island).
  • Prejdite na severnú pláž, na ktorej ste sa vylodili a choďte k člnu, ktorým ste sem prišli. Naľavo od člnu (južne) je neďaleko vás ôsma krabica.
  • Od člnu pokračujte na sever. V tráve poniže veľkej skaly s palmami (je to trochu ďalej od brehu) je deviata krabica a od nej už len dobehnite priamo na breh (na mori vidíte Oceľbradovu loď), tam je desiata krabica.
Zozbieraním všetkých desiatich splníte úlohu „Cargo Crates“. Potom choďte za Miguelom a odovzdajte mu získané krabice. Za odmenu dostanete od neho artefakt Vak s pušným prachom (+10 Pištole). Môžete sa o ňom dočítať v „Sophia´s Notebook“ v sklade za zamknutými dverami (75).
Odmena: 100 bs.
Odmena: 100 bs.
Odmena: Powder Bag

7. Ranak
Jediný z otrokov pracujúcich v dokoch, ktorý má meno, je Ranak. Spýtajte sa ho na Crowa, no odmieta s vami hovoriť, pretože je hladný. Nemôžete mu dať bežnú stravu, ktorú jete vy, na otroka je vyberavý. Povyše skladu býva Tito, ktorý predáva mäso. Pri prvom rozhovore od neho môžete kúpiť balíček mäsa, ktorý dávajú na prídel za 100 zlatých. Dajte mäso Ranakovi a povie vám o Crowovi a o tom, ako chce privodiť hnev titánov, čo nebude dobré ani pre váš, ani pre jeho ľud.
Odmena: 100 bs.

8. Got Anything to Eat?
Od prednej brány choďte cestou nahor (severozápad), najlepšie na križovatku, tam nájdete aj truhlicu (20). Na ceste tu hliadkuje trojica vojakov. Jeden z nich, Sancho vás hneď pri oslovení požiada, či nemáte nejaké jedlo a tým získate túto úlohu. Ak poviete, že nemáte, úloha je hneď zrušená. Dajte mu kus potravín a úloha je splnená. Potom si s ním ešte pohovorte, čo tu robia a medzi rečou sa spýta ešte na kus jedla. Môžete mu dať aj druhý kus zo svojich zásob, čo je už mimo úlohy, ale za ďalších 25 bs.
Odmena: 50 bs, + 25 bs.

9. Bartering
Západne nad mestom je na kopci strážna veža, vedie k nej cesta priamo zhora od mesta. Vežu stráži Torres. Spýtajte sa ho, čo tam robí a popri sťažovaní sa na stráženie podotkne, že je hladný a navrhne vám, či by ste mu neskočili vziať jedlo od Tita v meste. Ak súhlasíte, dá vám Moluccanskú modlu. Tú predajte Titovi, inde ju predať nemôžete, takže ak ste si už aj kúpili balík mäsa, choďte za Titom.
Tito je v meste, má dom oproti kováčovi. Ukážte mu modlu a môžete začať zjednávať cenu. Môžete ju vymeniť za balík mäsa, čo potrebujete. Môžete ju vymeniť za 100 zlatých, ale mäso tým nezískate. Môžete ju ale vymeniť za balík mäsa a 50 zlatých, čo je pre vás najvýhodnejšie.
Potom zaneste balíček mäsa Torresovi a dostanete odmenu 200 zlatých.
Odmena: 50 bs, 200 zlatých (prípadne +50 zlatých).

10. Trophies
Na poschodí veliteľstva v mete býva Isabella, Sebastianova dcéra. Keď k nej prvýkrát vojdete, tak vás vyhadzuje von. Môžete ju okúzliť (Strieborný Jazyk 40). Ak to nespravíte, alebo ak na to ešte nemáte, tak musíte odísť, no keď prídete druhýkrát, už na okúzlenie potrebujete Strieborný Jazyk 45.
Keď je už ochotná sa s vami zhovárať, tak sa jej spýtajte, čo tu robí. Má záujem o módu a navrhla šaty, na ktoré potrebuje pár zvieracích trofejí. Kožu jaguára, tesák, zuby a perie z ohnivých vtákov. Ak úlohu prijmete, dá vám svoj nôž na kože, aby ste mohli stiahnuť kožu z jaguára. Na zuby a tesáky potrebujete Jaw Chisel. Má na predaj Ranapiri v tábore domorodcov, no len ak splníte jeho úlohu „A Dangerous Beast“.
Perie inak predáva aj Badriya v tábore domorodcov. Ak splníte Ranapiriho úlohu, môžete od neho kúpiť aj perie, aj zuby a tesáky. Kožu jaguára nik nepredáva, musíte nejakého nájsť a zabiť (najbližšie je v jaskyni za mestom, ak ste tam ešte neboli „The Jaguar Cave“). Ak chcete loviť, tak Zuby získate z opíc, tesáky z diviakov.
Dajte jej z každej veci po jednom kuse a úloha je splnená.
Odmena: 100 bs, 250 zlatých.

11. The Jaguar Cave
Prejdite západnou cestou z mesta, popod most, cestou, ktorú stráži Eusebio. Poniže cesty je na začiatku údolia Martinez. Pohovorte si s ním a povie vám, že tu poľuje na jaguára, ktorý obťažuje ľudí z mesta. Ponúknite mu pomoc a získate túto úlohu.
Nasledujte ho do neďalekej jaskyne. Vnútri je v ľavej časti na zemi mapa k pokladu (The Treasure in the Valley of the Jaguar). V pravej časti je Jaguár, ktorého zabite (ak už máte nôž od Isabelly, môžete mu stiahnuť kožu). Tiež tam rastie graveroot a nájdete tam aj zlatú žilu.
Potom len oznámte Martinezovi, že ste jaguára zabili a dostanete odmenu za pomoc. Martinez sa potom vráti do mesta, bude postávať poniže Titovho domu.
Odmena: 100 bs, 100 bs za jaguára, 50 zlatých.

12. The Treasure in the Valley of the Jaguar
Mapu k tomuto pokladu nájdete v jaskyni jaguára, ktorú môžete navštíviť pri úlohe „The Jaguar Cave“. Potom choďte podľa mapy od miesta, kde stál Martinez (alebo stojí, ak ste jeho úlohu neplnili) kúsok na severovýchod, priamo pod skalu, na ktorej stojí veliteľstvo. Tam nájdete kríž označujúci miesto, kde vykopte lopatou truhlicu.
Odmena: 100 bs, rubín, strieborný tanier, 500 zlatých.

13. The Treasure in the Natives´ Graveyard
Choďte na pláž povyše mesta, prejdite mostom a choďte doprava k člnu na pláži. Odtiaľ na sever, na severnom cípe je na piesočnom brehu osamelý trs skál, paliem a zelene. Pod nimi je správa vo fľaši (Message in a Bottle). Otvorte ju v inventári a získate mapu a túto úlohu.
Choďte po na rázcestie, z ktorého sa dá ísť hore do strážnej veže inkvizície. Odtiaľ pokračujte doľava cestou na západ a na najbližšom rázcestí sa dajte doľava. Cestou narazíte na pár termitov a netopierov a na cintoríne na štyroch nepriateľských divochov.
Na cintoríne choďte k hrobom a na označenom mieste vykopte truhlicu.
Odmena: 100 bs, 500 zlatých, zlatý nuget, 2 zlaté misy.

14. Cintorín
Môžete preskúmať cintorín. Z mesta choďte na rázcestie, z ktorého sa dá ísť hore do strážnej veže inkvizície. Odtiaľ pokračujte doľava cestou na západ a na najbližšom rázcestí sa dajte doľava. Cestou narazíte na pár termitov a netopierov. Hore do kopca bude jedna odbočka, na jej konci je truhlica (20). Vyjdite hore na cintorín, ten strážia štyria nepriateľskí divosi. V rohu za hrobmi rastie Sharpeye.
Vojdite do hrobky na cintoríne. V miestnosti je truhlica a modla. Vezmite si ju, dvere za vami sa zatvoria a otvorí sa miestnosť s dvoma bojovníkmi. Zabite ich a zo sarkofágu pri nich si vezmite amulet „Ti´ Ha Ko“ (+5 Death Cult, +15 Black Magic). Pákou na stene si otvoríte východ z miestnosti.

14.1. Artefakt: The Shrunken Head
Na cintoríne pred hrobom s krížom je malý podstavec a na ňom je zmenšená hlava, ktorú si vezmite (+10 Zastrašovanie). O hlave sa môžete dočítať v knihe „War Traditions“ v dedine domorodcov v Maracai Bay.
Odmena: 200 bs.

15. Blades for Cooper
Celkovo príliš náročná úloha na skúsenosti a financie. Kováč Cooper sa sťažuje na veľa práce. Môžete mu ponúknuť pomoc, no najprv musíte vedieť kovať zbrane. Na to potrebujete schopnosť Čepele na šiestej úrovni a musíte sa od neho za naučiť za 1000 zlatých schopnosť Forging.
Potom od neho môžete prijať úlohu, v rámci ktorej máte vyrobiť päť mečov Epee. Na ich výrobu si od neho musíte kúpiť schému za 1500 zlatých. Dá vám päť kusov kovu (Sword Blank), no navyše ešte potrebujete 5 zlatých nugetov. Pozrite si vyššie v návode prieskum oblastí, môžete nájsť pár nugetov na zemi v jaskyniach, alebo v truhliciach, alebo ich môžete vydolovať zo zlatých žíl.
Keď máte všetko, čo treba, môžete na jeho nákove vyrobiť päť kusov požadovanej zbrane. Odovzdajte mu zbrane a za odmenu dostanete čepeľ meča Soul Caller. Mali by ste dostať čepeľ meča Kráľov, aj vám to sám povie, že vám ju dá, pretože je cennejšia, než zlato. Nikde inde ju nezískate a tak túto legendárnu zbraň nemôžete zostrojiť. Čepeľ meča Soul Caller ste našli aj v truhlici na pláži pod mestom a dve sú vám na nič, takže pokiaľ to patch neopraví, máte smolu.
Odmena: 100 zlatých, Soul Caller Hilt.

16. The Lookout´s Report
16.1. Among Savages
16.2. Follow Venturo to Puerto Isabella
16.3. Follow Venturo to the Temple
16.4. Basil Is Dead!
16.5. Basil´s Chest
16.6. Follow Venturo to the City

Povedzte Sebastianovi, že sa postaráte o Crowa a keď vás pred ním varuje, tak ho požiadajte, aby vám pomohol. Zdráha sa, tak povedzte, že vám stačí pár dobrých chlapov. Než sa rozhodne, chce, aby ste našli Ventura, ktorého poslal na prieskum k chrámu. O jeho výzvedách vás bude informovať Aguilar.
Ten stráži cestu z mesta za mostom, neďaleko veliteľstva. Povie vám, aby ste šli za Torresom, ktorý stráži väzenskú vežu. Od Aguilara pokračujte cestou ďalej až na križovatku a na nej sa dajte rovno. Pod vežou stretnete Torresa. Povie vám, že Venturo šiel do Údolia Chrámu, no ak tam nebude, máte sledovať značky, ktoré zanechal. Z križovatky pod vežou choďte doľava, na západ. Na prvom rázcestí sa dajte doprava a hore cestou popod skalný previs. Tam zídite z cesty doľava a prejdite popod jazierko, pri ktorom je truhlica, až do údolia chrámu.

Tam si pri vstupe všimnite značku, ktorú tam Venturo zanechal. Je to pár skál s konárom, ktorý ukazuje ktorým smerom máte ísť. Povyše, severozápadne, je ďalšia značka vedúca vás na sever. Takto nasledujte viacero značiek, vedú vás hore popri rieke a dovedú vás až pod dedinu domorodcov. Tam pri vodopáde, nad truhlicou, pri vode postáva Venturo.
Pohovorte si a zistíte, že chce, aby ste zistili, koľkých bojovníkov poslal klan strážiť chrám. Tým získate úlohu „Among Savages“.

Aby ste to zistili, choďte do dediny. Ak ste tam ešte neboli, musíte cez strážcu Masaru (viď úloha pri dedine), alebo vyskáčte cez skalu pri ňom. Vnútri môžete zistiť počet od troch ľudí.
Ranapiriho sa spýtajte na chrám v rámci rôznych otázok a potom v hlavných sa môžete spýtať na počet ľudí.
Jima sa môžete popýtať na dedinu, potom v rámci podotázok sa ho spýtajte na bojovníkov (Tonka) a zistíte, koľkých poslali.
Najľahšie je ísť za šamankou. Kapua vám rovno bez okolkov povie, koľkých poslali, stačí sa spýtať.
Keď zistíte, že poslali tucet bojovníkov, vráťte sa za Venturom. Keď mu poviete, čo ste zistili, tak to podstatné je za vami. Navrhne vám, že sa môžete vrátiť s ním a cestou omrknúť pirátske stanovisko. Ak odmietnete, môžete ísť rovno za Sebastianom a ukončiť túto úlohu.

Ak prijmete Venturovu ponuku, tak sa s ním môžete vrátiť do mesta a získate úlohy „Follow Venturo to Puerto Isabella“ a „Follow Venturo to the Temple“. Nasledujte Ventura až do chrámového údolia a zastavíte sa poniže strážnej budovy, ktorú obývajú piráti. Tým splníte úlohu „Follow Venturo to the Temple“. Tam vám povie, že nad vami je pirát Basil a jeho kumpáni.
Zas môžete odmietnuť, no súhlaste, že si ich podáte. Vybehnite hore aj s Venturom a zabite Basila a dvoch pirátov. Tým splníte úlohu „Basil Is Dead!“. Po boji mu povedzte, že chcete ešte prehľadať budovu. Venturo vás počká dole pod domom. Vnútri je len Basilova truhlica, v ktorej je 250 zlatých. Jej vylúpením splníte úlohu „Basil´s Chest“. Oproti vstupu do budovy je ešte vonku obyčajná truhlica (20).
Vráťte sa potom dole za Venturom a povedzte mu, že môžete pokračovať do mesta. Dostanete úlohu „Follow Venturo to the City“. V rámci nej už len dobehnite spoločne do mesta a splníte ju a aj úlohu „Follow Venturo to Puerto Isabella“.

Keď sa vrátite do mesta, či už ste putovali s Venturom, alebo nie, choďte nahlásiť Sebastianovi, čo ste zistili. Tým je táto úloha splnená.
Získali ste si Sebastianovu dôveru. Ak chcete, môžete sa teraz pridať na stranu Inkvizície, čo bude definitívne rozhodnutie. Stále to ale môžete odložiť, tá možnosť po splnení tejto úlohy zostáva.
Odmena 16: 100 bs.
Odmena 16.1: 100 bs.
Odmena 16.2: 10 bs.
Odmena 16.3: 10 bs.
Odmena 16.4: 50 bs, 50 bs za každého piráta, 75 bs za Basila.
Odmena 16.5: 50 bs, 250 zlatých.
Odmena 16.6: 10 bs.

17. King´s Sword
Môžete nájsť dva kusy Meča Kráľov. Jeden je v truhlici (90) na juhovýchodnom brehu Tacariguy, juhovýchodne od tábora pirátov. Druhý by ste mali dostať od kováča Coopera v meste Puerto Isabella v Mečovom Pobreží za úlohu „Blades For Cooper“. Kvôli chybe v hre dostanete čepeľ meča Soul Caller, ktorú nájdete aj inde a meč nie je možné dokončiť.
Aby ste meče spojili, musíte ovládať kováčstvo (Forging), ktoré sa môžete naučiť, ak máte 6 úroveň Blades.



C. Dedina kmeňa Shaganumbi

Za objavenie dediny 50 bs.
  • Pri prvom rozhovore s Hikoko od nej môžete kúpiť za 50 zlatých Amulet Krysy.
  • Pod dedinou sú dva kopce s plošinami. Na tom prvom je na plošine nezamknutá truhlica a na konci zamknutá truhlica (25). Na tom druhom kopci poniže sú dva jaguáre a na konci plošiny je truhlica (65) a rastlina Sharpeye.
  • Nad strážnou vežou inkvizície je cesta a nad ňou plošina, pod plošinou s jaguármi. Je tam skalný previs, ktorým môžete prejsť na západ. V previse je zlatá žila.
  • Na južnom brehu nad vodopádom, ktorý je východne od dediny, je truhlica (35).
  • Severne od dediny, v skalách na konci mapy, je jaskyňa, v ktorej je truhlica (70), na kamennom kvádri surové mäso a ryba a na konci rastie graveroot. Je to na konci cesty na západe. Cesta pokračuje aj na východ a na jej konci je tam zas zamknutá truhlica (50).
  • Nezamknutá truhlica je pri zberačkách pri rieke. Jedna zamknutá je pod dedinou smerom k vodopádu za ňou (30).
  • Južne od dediny, na plošine za riekou, nad chrámovým údolím je jaguár a obďaleč vstup do jaskyne. Vnútri je pár termitov a trojica ghulov v jaskyni so zlatou žilou. V prvých častiach jaskyne môžete nájsť štyri kúsky jadeitu, čím splníte úlohu „4 Pieces of Jade“, ktorá je však súčasťou pár drobných úloh u domorodcov dostupných pre obe strany, takže ak ich chcete splniť a získať pár skúseností naviac, tak ich nezbierajte skôr.
  • V dedine sú napravo dve chatrče. V prvej je truhlica (30), v ktorej je kopija, diviačia koža a zuby. V druhej je truhlica (60), v ktorej je pár drobností, perlová náušnica a schéma pre Lovecký Náhrdelník. V Badariynej chatrči vzadu je nezamknutá truhlica s pár rastlinami.
1. Duel With Masaru
Masaru stráži vstup do dediny. Ak mu poviete, že hľadáte Crowa, aby ste si mohli pohovoriť, tak vás nechá tak, ženy hovoria, muži konajú. Takisto, ak ho oklamete, že vás posiela Crow a keď sa spýta, čo ste posledne robili a vy odpoviete, že ste sledovali modrokabátnikov, tak vás vpustí do dediny.
No ak mu poviete, že hľadáte Crowa, kvôli Titánskej Harpúne, alebo ak klamete, že vás posiela Crow a na otázku, čo ste robili posledne, odpoviete, že ste vykrádali hroby, tak vás vyzve na súboj. Len takto získate túto úlohu.
Odmena: 100 bs, 75 bs za jeho porazenie.

2. A Dangerous Beast
V tábore domorodcov si pohovorte s Ranapirim. Spýtajte sa ho na obchod a povie, že s vami bude obchodovať, alebo vás trénovať, len ak preukážete svoju zdatnosť. Máte zabiť nebezpečnú beštiu dole pri rieke. Je dobré spojiť túto úlohu s dvoma úlohami pre Natsumi, lebo sa splnia prakticky naraz.
Choďte po rieke severne od dediny. Na brehu uvidíte Natsumi. O niečo ďalej od nej je aligátor. Na blízko je dosť nebezpečný, preto je vhodné načať ho streľbou. Zabite ho a ohláste sa Ranapirimu.
Odmena: 100 bs, 200 bs za aligátora, obchodovanie a tréning s Ranapirim.

2.1. The Evil Spirit of the River
Choďte po rieke severne od dediny a na brehu uvidíte Natsumi. Keď ju oslovíte, rovno sa vám posťažuje, že keď zbierala byliny, napadol ju aligátor. Povedzte jej, že sa o zviera postaráte. Aligátor je len pár metrov od nej. Zabite zviera v spojení s úlohou „A Dangerous Beast“ a potom jej to len oznámte.
Odmena: 100 bs, 200 bs za aligátora.

2.2. Natsumi´s Bag of Herbs
2.2.1. Plants, Mushrooms and Herbs

Choďte po rieke severne od dediny a na brehu uvidíte Natsumi. Keď ju oslovíte, rovno sa vám posťažuje, že keď zbierala byliny, napadol ju aligátor. Povedzte jej, že jej tie byliny prinesiete. Aligátor je len pár metrov od nej. Zabite zviera v spojení s úlohou „A Dangerous Best“. Nad miestom, kde bol aligátor, je váčok s hubami (Sack of Mushrooms) a pod skalou sú dve vrecká s rastlinami (Bundle of Plants a Bag of Herbs). Získaním všetkých troch vakov splníte úlohu „Plants, Mushrooms and Herbs“. Potom odovzdajte všetky vaky Natsumi.
Odmena 2.2.: 50 bs.
Odmena: 2.2.1.: 50 bs.

3. Artefakt: Bottle of Memories
V hrobke, ktorá je povyše miesta, kde sa na začiatku vylodíte, môžete nájsť knihu „Rituals“, v ktorej sa dočítate o Fľaši Spomienok, no nie je to potrebné. V osade si pohovorte s Hikoko a potom s Kapuou, ktorá bude ochotná s vami obchodovať. Fľašu od nej môžete kúpiť za 2000 zlatých (+10 Death Cult).
Odmena: 200 bs.

4. Jim´s Treasure Map
V dedine je pirát Jim. Za ním je truhlica (20). Ak viete páčiť zámky, tak ju vypáčte, nie je to ťažká zámka, páčenie sa môžete dokonca naučiť aj od Jima. Z jeho truhlice si vezmite potom jeho mapu k pokladu a úloha je splnená.
Odmena: 100 bs, mapa k pokladu.

4.1. Jim´s Treasure
Keď ste získali mapu k Jimovmu pokladu, choďte ju vykopať. Je pod veľkým vodopádom v strede ostrova, na južnom brehu. Xko je dobre viditeľné, problém je, že neďaleko je aligátor, čo je nebezpečná potvora. Ak sa priblížite od vodopádu, mali by ste mať možnosť vykopať poklad lopatou (predáva Sophia, ak ju nemáte) bez toho, aby si vás všimol.
Odmena: 100 bs, smaragd, 400 zlatých, zlatá čaša, zlatá misa, strieborná karafa.

5. The Shipment for Crow
5.1. Jade
5.2. Acompany Hikoko
5.3. Hikoko´s Jade Cave
5.4. 4 Pieces of Jade
5.5. Back to the Village With Hikoko

V dedine je pirát Slick, ktorý dozerá na to, aby sa plnili Crowove príkazy. Pohovorte si s ním a trvajte na tom, že chcete za Crowom. Potom sa spýtajte na dedinčanov a zistíte, že majú zozbierať pár vecí pre Crowa. Súhlaste, že na to za neho dozriete.
Najprv chce zásoby od zberateľov. Tie má Natsumi. Splňte jej úlohy „Natsumi´s Bag of Herbs“ a „The Evil Spirit of the River“. Váčky s bylinami potom doneste Slickovi.

Ďalej chce modlu od Kapuy. Tá vám povie, že na dokončenie modly potrebuje 4 kusy jadeitu. Môžete ich získať aj sami, alebo požiadať o pomoc Hikoko, no máte na ňu dozrieť, pretože to nie je bojovníčka. Oslovte Hikoko a povie, že vás môže odviesť do jaskyne. Môžete to celé preskočiť, ak chcete, ísť do jaskyne sami a pozbierať jadeity. Inak ju požiadajte, nech vás tam odvedie. V rámci úlohy „Acompany Hikoko“ ju nasledujte k jaskyni juhozápadne od dediny, povyše údolia chrámu. Ak ste tam ešte neboli, narazíte cestou na pár diviakov, opíc a jaguára. Príchodom k jaskyni táto úloha končí, Hikoko vás počká vonku.
Získali ste úlohu „Hikoko´s Jade Cave“. Vojdite do jaskyne a v prvých dvoch častiach, kde je aj pár termitov nájdete 4 kusy jadeitu (čím splníte úlohu „4 Pieces of Jade“). Ak chcete, môžete preskúmať aj zvyšok jaskyne, kde sú traja ghulovia pri zlatej žile a ďalší termiti, no nie je to potrebné pre túto úlohu. Vyjdite von, oznámte Hikoko, že ste našli jadeit a úloha „Hikoko´s Jade Cave“ je splnená. Spýta sa vás, či chcete ísť naspäť sami, alebo s ňou. Zvoľte spoločný návrat a získate úlohu „Back to the Village With Hikoko“. Len sa spoločne vráťte tak, ako ste prišli a úloha je splnená.
Či už ste našli kusy jadeitu sami, alebo s Hikoko, odovzdajte ich Kapue. Tá vám dá za odmenu kus jadeitu pre vás (len ak ste šli s Hikoko a chránili ju) a Modlu Ochrany pre Slicka.

Napokon potrebujete zlaté nugety. Choďte k rieke, kde ich ryžuje Lin. Proste jej povedzte, že ste prišli po nugety pre Slicka a dá vám sedem kusov. Slickovi ich môžete odovzdať všetky, alebo mu povedať, že ich bolo len päť a s tým sa zmieri.
Odovzdajte mu nugety, modlu aj byliny a úloha je splnená. Za odmenu od neho nedostanete nič, podrazil vás, takže je len dobre, ak ste ho aj vy podrazili s nugetmi.

Odmena 5: 50 bs, prípadne 2 zlaté nugety.
Odmena 5.1: 100 bs, prípadne aj jadeit.
Odmena 5.2: 10 bs.
Odmena 5.3: 50 bs.
Odmena 5.4: 100 bs.
Odmena 5.5: 10 bs.

6. Four Offerings for Kanadiktu
Badriya, ktorá sa venuje lektvarom, vám povie o obetiach, ktoré majú priniesť dedinčania pre Kanadiktu a vy ich máte vyzbierať. Je nepochopiteľné, prečo to nespraví sama, keďže sú tie osoby len pár metrov od nej. Vypýtajte si obetu od každého z nich a dostanete ju bez problémov. Dajú vám ju Chani, Nakutu, Ranapiri a Samir, ten stráži v chráme za dedinou. Potom jej len odovzdajte všetky štyri obety a zistíte, že je to na oslavu Kanadiktu, čo je zábava a oslava letného slnovratu. Za túto triviálnu úlohu získate peknú odmenu.
Odmena: 50 bs, 300 zlatých.

7. Chani, Daughter of the Chieftain
Pri prvom rozhovore vám Ranapiri povie, že hľadá Tahana, ktorý je nezvestný, odkedy ho Chani poslala na misiu. Tým získate túto úlohu.
Tiež si môžete pohovoriť s Badriyou v dedine, spýtajte sa jej, či všetci poslúchajú Crowa a povie, že robia, čo chce náčelník, len jeho dcéra Chani s ním nesúhlasí. Aj takto môžete získať túto úlohu.
Potom oslovte Chani, pohovorte si s ňou o Crowovi a napokon buď spomeňte, že ste počuli, že je proti práci pre Crowa, alebo spomeňte nezvestného Tahana. Tým splníte túto úlohu. Ešte vám neverí, ale je vám potom ochotná dať šancu získať si jej dôveru oslobodením Tahana.
Odmena: 100 bs.

7.1. Free Tahana
7.1.1. Follow Ranapiri Into the Jungle
7.1.2. Follow Ranapiri Farther Inland
7.1.3. Follow Ranapiri to the Tower
7.1.4. Escape From the Tower
7.1.5. The Search For the Idol
7.1.6. Shaganumbi Idol Found
7.1.7. Through the Jungle
7.1.8. Heading Back Home

Od Ranapiriho ste sa dozvedeli o nezvestnom Tahanovi. Pri úlohe „Chani, Daughter of the Chieftain“ ste si mohli získať Chaninu priazeň a aby ste si získali jej dôveru, poverí vás záchranou Tahana. Povedzte, že ho nájdete a získate túto úlohu. Chani vás pošle za Ranapirim, ktorý videl Tahana posledne.
Je ochotný vás zaviesť tam, kde ho videl posledne, tak ho nasledujte do džungle v rámci „Follow Ranapiri Into the Jungle“. Zastavíte sa neďaleko truhlice (45), kde vás varuje, že ďalej tu bude nebezpečnejšie. Pokračujte v jeho nasledovaní v rámci „Follow Ranapiri Farther Inland“. Ranapiri je s vami v skupine, takže dostanete body za zvieratá, ktoré zabije a je to dobrý bojovník, takže sa príliš nemusíte trápiť prípadnými prekážkami. Dobehnete k ceste pod cintorínom. Tam mal ísť Tahana po modlu a tam ho videl naposledy. Ak tu nie, zrejme ho zavreli do veže, tak bežte spolu k veži v rámci „Follow Ranapiri to the Tower“. Odvedie vás pod Torresa, ktorý vežu stráži a pôjde preč.

Vybehnite k veži a oslovte Tahana za mrežami. Všimol si, že strážcovi vypadol kľúč, tak ho máte nájsť. Kľúč je na zemi oproti dverám, pri stĺpe s fakľou. Objaví sa tam až teraz, v rámci úlohy po rozhovore s Tahanom, takže ho mimo úlohy nenájdete. Vezmite ho a otvorte Thahanovi dvere.
Teraz treba utiecť (Escape From the Tower) a väzňa na úteku napadne Torres. Tahan by mal byť schopný ho zvládnuť, no ak chcete, môžete sa do boja zapojiť a poraziť Torresa (75 bs). Keď sa potom pozviecha, štve ho, čo ste spravili. Môžete ho zastrašiť (Zastrašovanie 30), aby to nechal tak, alebo mu len povedzte, nech na to zabudne a v tom prípade vás napadne znova. Utečte s Tahanom dole pod vežu a útek je hotový.

Nechce sa hneď vrátiť, chce najprv nájsť modlu, po ktorú ho poslala Chani. Takže ho nasledujte k ceste na cintorín v rámci „The Search for the Idol“. Tam sa zastaví s tým, že bude dávať pozor na nepriateľov a vy máte nájsť modlu. Nemusíte na cintorín, už ju odtiaľ do- niesol a zahodil ju, keď sa objavila inkvizícia. Je pár metrov nad vami, nad miestom, kde ste sa zastavili, pri veľkom strome. Len si vezmite modlu a splníte rovno úlohu „Shaganumbi Idol Found“.
Povedzte mu, že ste modlu našli a tak môžete vyraziť na cestu v rámci „Through the Jungle“. Odvedie vás pred chrám, kde vás varuje pred bojovníkmi, ktorí chrám strážia. Potom môžete pokračovať naspäť do dediny v rámci „Heading Back Home“.

Už sa len vráťte do dediny, kde vám pred vstupom Tahana poďakuje za pomoc. Potom povedzte Chani, že ste ho zachránili, čím je táto úloha splnená.
Získali ste si Chaninu dôveru. Ak chcete, môžete sa teraz pridať na stranu Domorodcov, čo bude definitívne rozhodnutie. Stále to ale môžete odložiť, tá možnosť po splnení tejto úlohy zostáva.
Odmena 7.1.: 100 bs.
Odmena 7.1.1.: 10 bs.
Odmena 7.1.2.: 10 bs.
Odmena 7.1.3.: 10 bs.
Odmena 7.1.4.: 50 bs, + 75 bs za Torresa.
Odmena 7.1.5.: 10 bs.
Odmena 7.1.6.: 100 bs.
Odmena 7.1.7.: 10 bs.
Odmena 7.1.8.: 10 bs.



D. Zbraň Titánov

Keď ste sa už na ostrove zorientovali a udomácnili, treba vyraziť proti Crowovi v chráme a získať zbraň titánov. Na to potrebujete spojenie s domorodcami, alebo s inkvizíciou. Všetky veci doteraz ste mohli spraviť voľne, bez rozhodnutia.
  • Môžete preskúmať aj okolie chrámu, ak ste to nespravili už predtým, no veľa tam toho nie je. Na severnej strane je nad divochmi truhlica (50) a na plošine na ňou (treba obísť takmer až spred rieky) rastie Hero´s Crown.
0. The Warriors in Front of the Temple!
Túto úlohu ešte uvádzam samostatne, pretože ju môžete splniť kedykoľvek. V údolí pred chrámom je osem nepriateľských bojovníkov. Ich zabitím splníte túto úlohu. Samozrejme si ju môžete nechať na neskôr. Voľne tam môžete vbehnúť s Venturom pri úlohe „The Lookout´s Report“ a v rámci hlavného postupu s Chani (Chani´s Plan), alebo so štyrmi vojakmi (Forward March!).
Odmena: 100 bs, 60 bs za každého bojovníka.


Spojenie s domorodcami Shaganumbi

1. Help Against Crow
Musíte splniť úlohu „Chani, Daughter of the Chieftain“ a následne úlohu „Free Tahana“, aby ste si získali Chaninu dôveru. Po ich splnení môžete s Chani uzavrieť dohodu o spolupráci a sľúbite jej, že nebudete spolupracovať s inkvizíciou. Tým splníte túto úlohu.
Odmena: 200 bs.

2. Chani´s Plan
Chani má plán, ako sa vysporiadať s Crowom a ten zahrňuje, aby vás učila mágiu voodoo. No keďže tú smú ovládať len náčelník a šamanka, tak chce najprv, aby ste získali požehnanie predkov v úlohe „The Ancestor´s Blessing“.
Keď získate požehnanie predkov, tak môžete pokračovať v Chaninom pláne. Chce ovládnuť svojho otca prostredníctvom voodoo, lebo vie, že ho nedokáže presvedčiť slovami. Na jeho ovládnutie musíte mať jeho vlas, tak splňte úlohu „The Chieftain´s Hair“.
Keď získate trs vlasov náčelníka Bakira, tak sa tým pochváľte Chani. Dá vám prísady potrebné na výrobu jeho bábky, tak ju vyrobte v úlohe „A Doll For Bakir“.

Keď máte bábku, dajte ju Chani. Povie vám, že je pripravená. Keď budete aj vy, tak jej povedzte, že môžete vyraziť. Chani sa pridá k vám do party. Odveďte ju až k chrámu, prebojujte sa spolu dovnútra cez prvú osmičku bojovníkov (The Warriors in Front of the Temple) a vojdite do chrámu, čím splníte úlohu „Assault on Temple“.
Vnútri Chani použije voodoo bábiku na svojho otca, ovládne ho a ten sa pridá aj so svojimi bojovníkmi na vašu stranu. Čaká vás boj s Crowom (The Fight Against Crow), no táto úloha je splnená. Chanin plán vyšiel a vy ste ho pomohli uskutočniť a vďaka nemu ste sa dostali až sem a zbavili Crowa Bakirovej podpory.
Odmena: 200 bs.

2.1. The Ancestor´s Blessing
2.1.1. The Hidden Idol
2.1.2. Access to the Temple
2.1.3. Are You Worthy?

Máte vyvolať Yizakila, predka Shaganumbi, ktorý chráni ich klan, aby vám požehnal. Na to potrebujete modlu. Tú niesol Tahana ukryť a vy ste ju našli, keď ste ho boli oslobodiť (Free Tahana), takže ju už máte. Dajte jej modlu (splníte úlohu „The Hidden Idol“) a povie vám, že sa stretnete v chráme.
Choďte do chrámu a tam vám cestu zablokuje Samir. Máte mu dokázať, či ste hodný vojsť do chrámu (Are You Worthy?). Je jedno, či mu poviete pri otázkach pravdu, alebo budete klamať, končí to bojom. Porazte ho a môžete vojsť do zadnej časti chrámu.
Tam oslovte Chani (splníte úlohu „Access to the Temple“) a tá vám dá modlu. Položte ju na oltár a objaví sa duch Yizakila. Pohovorte si s ním. Je jedno, ako povediete rozhovor, skončí to tým, že vám dá svoje požehnanie. Tým je táto úloha splnená.
Než odídete, môžete ešte presnoriť chrám. V miestnosti s duchom je sarkofág. V bočnej chodbe, kam sa dostanete zo vstupnej miestnosti, sú ďalšie štyri sarkofágy. Nájdete v nich pár zlatých nugetov, tri jadeity, nejaké drahokamy a drobnosti.
Odmena 2.1.: 100 bs.
Odmena 2.1.1.: 50 bs.
Odmena 2.1.2.: 50 bs.
Odmena 2.1.3.: 100 bs, 75 bs za Samira.

2.1.4. The Suspicious Tonka
Keď vyjdete z chrámu potom, čo ste splnili s Chani úlohy a dostali požehnanie predkov, zastaví vás Nakutu. Je naštvaný, pretože gádžo nesmie vstúpiť do chrámu, no napokon z neho dostanete, že len žiarli, že gádžo trávi čas s Chani, ktorú chce on. Nevyprovokujte ho k boju, je to zbabelec. Takže celá úloha je len rozhovor, osloví vás, podebatujete a nechá vám Chani.
Odmena: 50 bs.

2.2. The Chieftain´s Hair
2.2.1. Ouch!
2.2.2. A Doll for Jim
2.2.3. Redistributing the Loot
2.2.3.1. Master Thief!
2.2.3.2. Distract Skinner

Chani vám povie, že jej otca nepresvedčia žiadne slová, ale ak sám nechce spraviť správnu vec, tak ju ona spraví za neho. Chce ho ovládnuť prostredníctvom voodoo a na to potrebuje jeho vlas. No aby ste sa dostali k náčelníkovi, potrebujete k nemu najprv prístup.
Na to poslúži pirát Jim, ktorého sa naučíte ovládať. Najprv potrebujete jeho vlas pre vytvorenie voodoo bábiky (úloha „Ouch!“). Len choďte za Jimom a povedzte mu, nech vám dá svoj vlas, vraj pre neho Kapua vyrobí amulet. Keď sa spýta, že aký, povedzte, že ochranný a na ochranu proti voodoo bosorkám. Dá vám svoj vlas.
Aby mohol Jim odísť za Crowom, musia byť dokončené veci, ktoré má na starosti v tábore. Pre to splňte úlohu „The Shipment for Crow“.

Potom máte sami vytvoriť bábiku pre Jima. Chani vás rovno naučí schopnosť vyrábať Voodoo Bábiky.
Na vytvorenie voodoo bábiky potrebujete neočarovanú voodoo bábiku, zuby a oči zo zvierat a jadeit. Bábiky predáva Kapua, oči a zuby predávajú Kapua a Ranapiri, alebo ich môžete získať zo zvierat. Jadeit môžete nájsť na rôznych miestach (niektoré sú uvedené v návode), najbližšie to máte v chráme, kde ste získali požehnanie predkov, v sarkofágoch nájdete tri jadeity. Potom použite voodoo oltár pri Chani a vyrobte bábiku Jima (A Doll For Jim). Môžete povedať o dokončení bábiky Chani, ale len vás pošle do akcie za Jimom.

Choďte k Jimovi a použite na neho bábiku. Vezmite ju do ruky ako zbraň a aktivujte. Ocitáte sa v tele Jima, ktorý sa už presunul do chrámu. Keď ste v cudzom tele, nemôžete si ukladať pozíciu, nemáte ani prístup k vlastnostiam a inventáru. Choďte vpred a pokúste sa vstúpiť do chrámu. Floyd vás odmieta vpustiť, tak sa spýtajte, čo by ho presvedčilo. Chce, aby ste ukradli korisť, ktorú získala Benova parta.
To je úloha „Redistributing the Loot“. Rovno pod schodmi sú Ben, Digger a Skinner. Jim je zlodej, bežne vás môže učiť zlodejské schopnosti, takže sa vyzná v kradnutí. Bena a Diggera okradnete počas rozhovoru ľahko o ich podiel koristi. So Skinnerom je to ťažie, pretože Jim ho už raz okradol, Skinner ho preto nemá rád a dáva si na neho pozor (spomenie, že čo si Jim nakradol, ukryl a on chce nájsť jeho poklad, ten ste vy už mohli nájsť v rámci úlohy „Jim´s Treasure“). Musíte ho rozptýliť (Distract Skinner).
Rozptýlite ho rumom. Ten predáva Digger, no vám ho nechce predať, lebo Jim má dlh za predošlé rumy. Nakradnite peniaze. Okradnúť môžete Floyda a troch bojovníkov pri ohni. Potom zaplaťte Diggerovi 100 zlatých a za ďalších 50 kúpte fľašu rumu.
Dajte fľašu rumu Skinnerovi a zároveň mu pri tom ukradnete jeho podiel koristi. Keď máte všetky tri (splníte tým skrytú úlohu „Master Thief!“). Keď máte všetky tri cennosti, dajte ich Floydovi a ten vás vpustí do vnútra (splníte úlohu „Redistributing the Loot“). Vnútri choďte za Crowom a náčelníkom Bakirom. Bakirovi odovzdajte modlu od Kapuy (ktorú ste ako vy sám získali v rámci úlohy „The Shipment for Crow“), rozptýľte ho a popri tom mu ukradnete trs vlasov. Potom opustite chrám a automaticky sa ocitáte naspäť v dedine, teda Jim sa tam ocitá a vy sa vrátite do svojho tela.
Úlohu ste splnili v momente, keď Jim ukradol trs vlasov.
Odmena 2.2.: 100 bs.
Odmena 2.2.1.: 50 bs, naučíte sa „Create Doll“.
Odmena 2.2.2.: 100 bs.
Odmena 2.2.3.: 100 bs.
Odmena 2.2.3.1.: 50 bs.
Odmena 2.2.3.2.: 50 bs.

2.3. A Doll For Bakir
Povedzte Chani, že máte vlasy jej otca. Povie vám, aby ste vyrobili jeho bábku. Hoci stojí pred oltárom, sama to nespraví, ale dá vám tentoraz všetky potrebné prísady, takže len použite oltár a vyrobte jeho bábku. Tú potom odovzdajte Chani.
Odmena: 100 bs.

2.4. Assault on Temple
Keď dáte Chani voodoo bábiku jej otca, tak sa k vám pridá do skupiny. Choďte do chrámu. Porazte pred ním osem bojovníkov, ak ste ich nezabili už predtým a vojdite dovnútra. Tým je úloha splnená.
Odmena: Prístup do chrámu.
3. The Fight Against Crow
Veľký súboj započal. Ignorujte ostatných nepriateľov, vaši divosi si s nimi poradia. Veľký Zemský Titán hádže občas kamene, ktorým sa dá vyhnúť, takže sa o neho moc starať nemusíte, len si dávajte pozor, aby s boj s Crowom nepreniesol príliš blízko neho, keď ste v dosahu, udiera po vás aj rukami. Snažte sa teda čo najskôr dostať do Crowovej blízkosti, ktorý po vás hádže harpúnu a dosekajte ho. Nie je obratný, ako divosi s kopijou, takže to celkom ide, prípadne si pomôžte pár strelami a zabite ho.
Odmena: 500 bs, 150 bs za Crowa.

4. The Titan Weapon
Úloha, ktorú ste nasledovali prakticky od začiatku, je zabitím Crowa splnená. Zabili ste ho a získali ste Titánsku Harpúnu.
Odmena: 1000 bs.

5. The Earth Titan
Teraz sa musíte postarať o titána, ktorého Crow vyvolal. Najprv po vás hádže kamene, ktorým sa ľahko uhnete, proste utekajte do boku. Po každom hode sa nadýchne, tak ho trafte do otvorených úst, len tam je zraniteľný. Používate titánsku harpúnu, čo je vrhacia zbraň, ale dobíja sa vám jej použitie ako pištoľ, takže o ňu nemôžete prísť a má neobmedzene nábojov.
Takto ho trafte niekoľkokrát do úst a to ho naštve. Prestane hádzať kamene a začne ísť priamo po vás. Stačí pred ním utekať. Ako za vami kráča, chvíľami sa zastaví, aby sa zas nadýchol, tak sa zastavte hneď, keď aj on, namierte a zas ho triafajte do úst.
Po pár zásahoch sa spustí scénka, v ktorej na neho vyleziete. Keď sa objaví na obrazovke symbol, začnite stláčať ľavé tlačidlo myši pre útok a dorazíte ho. Ak nestihnete správne stlačiť, tak vás zhodí a musíte ho zas párkrát trafiť, aby sa opakovala scénka.
Odmena: 500 bs, 500 bs za Titána.

6. Chrám
Než odídete, môžete ešte vyrabovať chrám. Na zemi sú telá pirátov, ktorých ste stretli v Jimovom tele. Floyd má tri zlaté predmety, ktoré ste mu dali. Od ostatných môžete pobrať pár drobností a ich zbrane.
Crow má u seba zbraň Prizetaker a Kryštálovú Hlavu. Vojdite do chrámu a do zámky oproti schodom vložte Kryštálovú Hlavu a otvoria sa vám dvere. V troch sarkofágoch nájdete nejaké cennosti, Warrior´s Jewelery (+15 Rituals) a dve modly.
Oproti sarkofágom sú dvere, okolo ktorých sú dva podstavce. Umiestnite na ne modly a otvoria sa. Za nimi je zlatý tanier, jadeit, modla a dve sošky. Cestou von si môžete vziať naspäť modly z podstavcov. Oproti ľavému podstavcu rastie vedľa sarkofágu Jester´s Cap.
Pred odchodom si môžete pohovoriť s Bakirom a Chani.


Spojenie s Inkvizíciou

1. Help Against Crow
Musíte splniť úlohu „The Lookout´s Report“, aby ste dokázali svoju oddanosť Inkvizícii. Po jej splnení môžete so Sebastianom uzavrieť dohodu o spolupráci a sľúbite mu, že nebudete spolupracovať s domorodcami. Tým splníte túto úlohu.
Odmena: 200 bs.

2. Support From The Inquisition
Keď ste sa zaviazali Sebastianovi, tak vám povie, že poveril Alcazara, aby vám pridelil štyroch mužov. Na dvore pred veliteľstvom sa na nich spýtajte Alcazara. Povie vám, že sú to Venturo, Martinez, Bartolo a Sancho. Naverbujte ich v rámci úlohy „4 Muskets Against Crow“.
Keď máte všetkých štyroch za mostom pred západnou bránou, tak choďte za veliteľom Sebastianom, ktorý vás vyšle do útoku a túto misiu tým ukončíte.
Odmena: 200 bs.

2.1. 4 Muskets Against Crow
Máte naverbovať štyroch vojakov pre vašu špeciálnu misiu. Sú to Venturo, Martinez, Bartolo a Sancho.
Venturo nie je problém. Tomu ste pomohli, aby ste vôbec mohli získať túto misiu. Je v meste dole pri Sophii pred hlavnou bránou.
Martinez tiež nie je problém. Ak ste ešte neplnili jeho úlohu „The Jaguar Cave“, tak stojí v údolí nad mestom, poniže cesty vedúcej od strážcu Eusebia. Ak ste jeho úlohu splnili, tak stojí v meste pri Titovom dome. Jeho úloha je pre kohokoľvek a plniť ju kvôli jeho verbovaniu nemusíte, ak nechcete.
Bartolo je na veliteľstve, v miestnosti vedľa Sebastiana. Ten má problém, stratila sa mu jeho puška, ktorú musíte nájsť v rámci úlohy „The Shotgun“.
Sancho je na hliadke. Choďte k veži inkvizície západne od mesta. Torres vám povie, že hliadka práve táborí pod vežou. Ak ste šli pešo, tak ste ich mohli vidieť pri ohni. Spýtajte sa Chaveza na Sancha. Ten sledoval stopy pirátov smerujúce do jaskyne, ktorá je kúsok severne, pod skalou, na ktorej je veža. Keď ho nájdete, sleduje darebákov v jaskyni. Môžete mu povedať, že keď sú len traja, netreba sa tým zaoberať a môžete ho rovno naverbovať. Alebo môžete povedať, že ich treba dostať a dostanete ešte úlohu „Three Cut-Throats“.
Keď máte všetkých štyroch za mostom pred západnou bránou, tak choďte za veliteľom Sebastianom, ktorý vás vyšle do útoku a túto misiu tým ukončíte.
Odmena: 200 bs.

2.1.1. The Shotgun
Bartolovi sa stratila jeho puška. Pamätá si, že ju opravoval u Webstera a potom doniesol Eusebio víno, opili sa a viac nevie. Choďte teda najprv vyspovedať Webstera. Ten si veľa nepamätá, z vína rýchlo odpadol.
Choďte ďalej teda za Eusebiom. Ten nemá chuť sa rozprávať, pretože má dlhy. Môžete ho zastrašiť, aby vám povedal, čo vie (Zastrašovanie 45), alebo sa postarať o jeho dlh v rámci „Eusebio´s Debts“. Keď to zariadite, povie vám, že s nimi pili ešte Tito a Martinez. Martinez veľa nepil, tak ho Tito poslal loviť do džungle.
Choďte teda za Martinezom. Ak ste ešte neplnili jeho úlohu „The Jaguar Cave“, tak stojí v údolí nad mestom, poniže cesty vedúcej od strážcu Eusebia. Ak ste jeho úlohu splnili, tak stojí v meste pri Titovom dome. A ak ste ho už naverbovali, tak je pri západnej bráne. Od neho sa dozviete zase viac, takže už viete, že Martinez nechcel piť, tak ho poslal Tito loviť, Webster a Bartolo odpadli a Eusebio bol síce opitý, ale nezaspal, tak mu Tito nahovoril, že vonku videl divochov, preto šiel Eusebio von a zaspal v džungli.

Choďte za Titom a povedzte mu, že o všetkom viete. Môžete ho presvedčiť (Strieborný Jazyk 40), aby vám zbraň dal, alebo ho môžete vyzvať na súboj v „Dance With Tito“. Keď získate zbraň, zaneste ju Bartolovi.
Odmena: 100 bs.

2.1.1.1. Eusebio´s Debts
Keď chcete dostať z Eusebia informácie pre úlohu „The Shotgun“, tak ho môžete zastrašiť a túto úlohu nezískate. V opačnom prípade sa musíte postarať o jeho dlh 200 zlatých, ktorý má u Tita.
Tito vám povie, že mu dlhuje 300 zlatých. Samozrejme to môžete zaplatiť, ale keďže viete, že to tak nie je, tak mu povedzte, že dlh je 200 zlatých. Potom máte tri možnosti. Môžete zaplatiť. Môžete sa dojednávať. Ak mu ponúknete 50, na to neskočí a uzavrie to sumou 150. Ak mu ponúknete 100 s tým, že viac z Eusebia nevytiahne, tak súhlasí. A napokon, ak máte Strieborný Jazyk 45, tak ho môžete presvedčiť aby ten dlh zmazal.
Potom len oznámte Eusebiovi, že už dlhy nemá.
Odmena: 50 bs.

2.1.1.2. Dance With Tito
Keď zistíte, že v úlohe „The Shotgun“ je zlodejom Tito, môžete ho presvedčiť, aby vám ukradnutú zbraň vrátil, alebo ho vyzvite na súboj a tak získate túto úlohu. Porazte ho a je to vybavené. Zbraň vám vráti.
Potom sa mu ešte môžete vyhrážať, že o tom incidente poviete veliteľovi, no o to nestojí a ponúkne vám odškodné. Môžete si vziať 150 zlatých, alebo fľašu Červeného Vína (pre Sophiu v rámci jej úlohy „Red Wine“, alebo po jej úlohe na predaj za 100 zlatých).
Odmena: 50 bs, 75 bs za Tita. Prípadne aj 150 zlatých, alebo Červené Víno.

2.1.2. Three Cut-Throats
Choďte k veži inkvizície západne od mesta. Torres vám povie, že hliadka práve táborí pod vežou. Ak ste šli pešo, tak ste ich mohli vidieť pri ohni. Spýtajte sa Chaveza na Sancha. Ten sledoval stopy pirátov smerujúce do jaskyne, ktorá je kúsok severne, pod skalou, na ktorej je veža. Keď ho nájdete, sleduje darebákov v jaskyni. Môžete mu povedať, že keď sú len traja, netreba sa tým zaoberať a môžete ho rovno naverbovať. Alebo môžete povedať, že ich treba dostať a dostanete túto úlohu.
Len vojdite do jaskyne a zabite troch hrdlorezov, ktorí tam sú. Pamätajte, že Sancho nie je s vami v skupine, takže body za ním zabitých nepriateľov nedostanete. V jaskyni majú akurát truhlicu (20) s pár drobnosťami.
Odmena: 100 bs, 50 bs za každého hrdloreza.

4. Forward March!
4.1. Assault on Temple

Keď ste zoskupili štyroch vojakov na svoju misiu a oznámili ste to Sebastianovi, môžete vyraziť. Povedzte Venturovi, že misia začína a všetci štyria sa k vám pridajú do skupiny. Choďte do chrámu. Porazte pred ním osem bojovníkov, ak ste ich nezabili už predtým a vojdite dovnútra. Tým je úloha splnená. Vo vnútri sa na vás najprv vrhne Bakir, vodca domorodcov s pár svojimi mužmi, no vaši vojaci ich postrieľajú.
Odmena: 200 bs.
Odmena: Prístup do chrámu.

3. The Fight Against Crow
Veľký súboj započal. Ignorujte ostatných nepriateľov, vaši vojaci si s pirátmi poradia. Veľký Zemský Titán hádže občas kamene, ktorým sa dá vyhnúť, takže sa o neho moc starať nemusíte, len si dávajte pozor, aby s boj s Crowom nepreniesol príliš blízko neho, keď ste v dosahu, udiera po vás aj rukami. Snažte sa teda čo najskôr dostať do Crowovej blízkosti, ktorý po vás hádže harpúnu a dosekajte ho. Nie je obratný, ako divosi s kopijou, takže to celkom ide, prípadne si pomôžte pár strelami a zabite ho.
Odmena: 500 bs, 150 bs za Crowa.

4. The Titan Weapon
Úloha, ktorú ste nasledovali prakticky od začiatku, je zabitím Crowa splnená. Zabili ste ho a získali ste Titánsku Harpúnu.
Odmena: 1000 bs.

5. The Earth Titan
Teraz sa musíte postarať o titána, ktorého Crow vyvolal. Najprv po vás hádže kamene, ktorým sa ľahko uhnete, proste utekajte do boku. Po každom hode sa nadýchne, tak ho trafte do otvorených úst, len tam je zraniteľný. Používate titánsku harpúnu, čo je vrhacia zbraň, ale dobíja sa vám jej použitie ako pištoľ, takže o ňu nemôžete prísť a má neobmedzene nábojov.
Takto ho trafte niekoľkokrát do úst a to ho naštve. Prestane hádzať kamene a začne ísť priamo po vás. Stačí pred ním utekať. Ako za vami kráča, chvíľami sa zastaví, aby sa zas nadýchol, tak sa zastavte hneď, keď aj on, namierte a zas ho triafajte do úst.
Po pár zásahoch sa spustí scénka, v ktorej na neho vyleziete. Keď sa objaví na obrazovke symbol, začnite stláčať ľavé tlačidlo myši pre útok a dorazíte ho. Ak nestihnete správne stlačiť, tak vás zhodí a musíte ho zas párkrát trafiť, aby sa opakovala scénka.
Odmena: 500 bs, 500 bs za Titána.

6. Chrám
Než odídete, môžete ešte vyrabovať chrám. Na zemi sú telá pirátov a divochov, od ktorých si môžete pobrať pár drobností a ich zbrane.
Crow má u seba zbraň Prizetaker a Kryštálovú Hlavu. Vojdite do chrámu a do zámky oproti schodom vložte Kryštálovú Hlavu a otvoria sa vám dvere. V troch sarkofágoch nájdete nejaké cennosti, Warrior´s Jewelery (+15 Rituals) a dve modly.
Oproti sarkofágom sú dvere, okolo ktorých sú dva podstavce. Umiestnite na ne modly a otvoria sa. Za nimi je zlatý tanier, jadeit, modla a dve sošky. Cestou von si môžete vziať naspäť modly z podstavcov. Oproti ľavému podstavcu rastie vedľa sarkofágu Jester´s Cap.
Pred odchodom si môžete pohovoriť s vašimi mužmi, no jedine Venturo vás pochváli.



E. Odchod z Mečového Pobrežia

Keď vyjdete z chrámu, stretnete sa s Oceľbradom a Patty. Vraciate sa spolu k jeho lodi. Cestou vám povie, že sú štyri artefakty, harpúna je len jedným z nich. On a kapitáni Crow, Garcia a Slayne získali štyri artefakty. Keď prídete na pobrežie, uvidíte ako Kraken potopí jeho loď. On sa rozbehne k brehu a tam sa objaví Mara a zabije ho. Než zomrie, povie vám, aby ste šli do Antiguy, kde má kapitán Slayne jeden z artefaktov. Pochováte ho a vy dostanete od Patty na pamiatku jeho klobúk. Patty sa k vám vracia do skupiny.

1. Talk to the Commandant
Zájdite na veliteľstvo a pohovorte si s s veliteľom Sebastianom a informujte ho, že ste získali harpúnu. On ale telegrafoval Najvyššej Rade a tá rozhodla, že máte odovzdať zbraň inkvizícii a zostať v Puerto Isabella. Ničím ho nepresvedčíte, aby zmenil názor.
Odmena: 50 bs.

2. Talk To Patty
Hneď po rozhovore so Sebastianom si pohovorte s Patty. Odmieta akceptovať Sebastianovo nariadenie a povie vám, že odchádzate.
Odmena: 50 bs.

3. Follow Patty
Choďte za Patty do prístavu. Osloviť ste ju mohli kdekoľvek, preto je najlepšie osloviť ju hneď po rozhovore so Sebastianom, aby ste to nemali ďaleko. Skočte do prístavu za ňou a sama vás tam osloví s plánmi, ako sa dostať preč.
Odmena: 10 bs.

4. A New Ship
Patty vám povie, že ukradnete loď inkvizície. Má aj všetko naplánované.
Potrebujete poškodiť delá, aby vás nepotopili, než vôbec vyplávate. Na to je úloha „Sabotage“.
Potrebujete na cestu aj zásoby vody, ktoré získate v rámci „A Few Barrels of Water...“.
Napokon potrebujete posádku. Veľkú, trojsťažňovú loď v pohode zvládnu štyria ľudia, takže máte naverbovať tretieho (The Third Crew Member) a štvrtého (The Fourth Crew Member) člena posádky.
Keď je všetko pripravené, povedzte o všetkom Patty a napokon zostáva už len samotná loď Čierna Betty. Ona, aj členovia posádky sa k vám pridajú do skupiny a získavate úlohu „Liberate the Ship“. V rámci nej len zbehnite na loď a porazte Manola a troch vojakov, ktorí ju strážia.
Tým získavate loď a možnosť plaviť sa, kam budete chcieť v rámci oblastí, ktoré máte k dispozícii.
Odmena: 500 bs, Loď Čierna Betty.

4.1. The Third Crew Member
4.2. The Fourth Crew Member

Potrebujete dvoch členov posádky pre vašu novú loď. Jedným je pirát Hawkins. Ak ste ho ešte neoslobodili (Free Hawkins), tak to spravte, je zavretý vo väzení na veliteľstve. Ak ste ho už oslobodili, tak stojí pod hradbami, napravo od Franca strážiaceho bránu.

Ak ste sa pridali k inkvizícii, tak druhým členom posádky, ktorý je k dispozícii, je vojak Venturo. Pohovorte si s ním a keďže túži po akcii, tak sa k vám pridá.
Ak ste sa pridali k domorodcom, tak môžete naverbovať Chani. Ak zájdete do dediny, od jej otca Bakira sa dozviete, že ju vyhnali z tábora, pretože porušila ich tradície. Chani teraz nájdete pre severným vstupom do mesta.

Keď oslovíte Patty a poviete jej, že máte tretieho a štvrtého člena posádky, tak tieto úlohy ukončíte. Dovtedy sú obe postavy s vami v skupine, ale po ukončení úlohy sa pridajú k Patty, takže ak potrebujete podporu, nechajte si ich ešte chvíľu u seba.
Odmena: 100 bs.
Odmena: 100 bs.

4.3. Sabotage
Potrebujete sabotovať delá, aby vás nepotopili, keď ukradnete loď. Spýtajte sa Patty, ako si to predstavuje a dá vám štyri staré klince, ktorými máte zablokovať odpaľovacie časti. Celkovo máte sabotovať štyri delá. Tri sú nad prístavom, pred skladom. Vidí na ne Miguel, priamo ich stráži Benito a okolo sa zvyknú pri schodoch prechádzať aj dvaja vojaci. Nestačí ani počkať do noci, Benito nikdy nespí, preto je na stráži a Miguel a Sophia majú zrejme mizerné manželstvo, preto ani oni v noci nie sú spolu v posteli.
Takže vás vždy zbadajú pri poškodzovaní diel a čaká vás boj s tromi až štyrmi nepriateľmi. Benito so svojou puškou je ešte nebezpečnejší než Crow, takže ak chcete bojovať, môžete, no najlepšie je mať so sebou tretieho a štvrtého člena posádky, aby vám pomohli. Ak prenesiete boj nižšie, pomôže vám aj Patty. Keď ich porazíte, sabotujte delá, než sa pozviechajú.

Ak to chcete bez boja, tak to budete musieť spraviť zbabelšou cestou. Sabotujte jedno delo, keď si vás všimnú, utečte preč a po bojovej situácii (keď sa ukľudní hudba) sa vráťte. Nikto si nič nepamätá a nechovajú voči vám žiadnu zášť. Trochu divné. Toto zopakujte so všetkými troma delami. Najlepšie je, ak si odlákate Benita aj Miguela na pláž pod mestom, cestou južne od Miguela. Odbehnite ďalej, nech sa situácia upokojí a rýchlym cestovaním sa vráťte do mesta. Než sa oni vrátia, tak môžete poškodiť ďalšie, alebo aj všetky zvyšné delá.

Posledné, štvrté delo je na veži veliteľstva, nad väzením, kde držali Hawkinsa. Je tam jeden strážca, ale zachádza až do budovy, takže sabotovať toto delo nie je žiadny problém.
Odmena: 100 bs.

4.4. Few Barrels of Water... / Inkvizícia
4.4.1. Golden Masks
4.4.1.1. Golden Masks Collected

Na plavbu loďou potrebujete zásoby vody. Ak sa spýtate Ventura, kde zohnať vodu, odporučí vám Sophiu, ona má pod palcom prístav. Môžete ísť aj rovno za ňou. Súhlasí, že vám nechá naložiť zásoby, ak jej zoženiete tri zlaté masky, ktoré zaistili vojaci.
Tie sú hore na veliteľstve. Prekvapivo ich môžete pozbierať len tak, aj keď vás niekto vidí, nie je to krádež. Jedna je v izbe Sebastiana na nočnom stolíku, druhá je v izbe na poschodí, na krabici pri zábradlí a tretia je vo veži nad väzením, kde držali Hawkinsa, kde je aj štvrté delo na sabotáž.
Keď ich máte, odovzdajte ich Sophii, ktorá už prikázala otrokom, aby loď naložili.
Odmena: 100 bs.
Odmena: 50 bs.
Odmena: 50 bs.

4.4. Few Barrels of Water... / Domorodci
4.4.1. The Puppet
4.4.1.1. A Doll For Sebastiano

Na plavbu loďou potrebujete zásoby vody. Pohovorte si o krádeži lodi s Chani. Povie, že Sebastiano by mohol dať príkaz pre naloženie lode. Na to potrebujete jeho voodoo bábiku a pre tú potrebujete jeho vlasy. V jeho izbe, prvá napravo na veliteľstve, nájdete na stole kefu na vlasy.
Dajte kefu Chani, tá vám z nej vyberie jeho vlasy a tiež vám dá prísady potrebné na zostrojenie bábiky. Môžete ísť k voodoo oltáru do dediny domorodcov, alebo do jaskyne pod mestom (pred ňou postáva Hawkins, keď ho oslobodíte), aj v nej je oltár.

Zostrojte bábiku a choďte za Sebastianom. Použite ju na neho, čím ho ovládnete. V jeho tele môžete pobehať po meste a pohovoriť si s rôznymi ľuďmi pre zaujímavosť. Môžete si aj vystreliť z Patty. Alcazarovi môžete povedať, že si bezmenný hrdina zaslúži odmenu a keď budete potom vo svojom tele, môžete si od neho vybrať 250 zlatých.
A napokon, môžete ísť na loď a povedať Manolovi, aby si muži dali pauzu od stráženia a šli do krčmy. Tým pádom odídu z lode a rovno splníte úlohu „Liberate the Ship“. Benitovi žiaľ nič prikázať nemôžete.
Napokon choďte za Miguelom a vydajte mu príkaz naložiť zásoby na loď. Potom sa len vráťte na veliteľstvo a aktivujte svoje vlastné telo, aby ste sa doň vrátili.
Odmena: 100 bs.
Odmena: 100 bs.
Odmena: 50 bs.

4.5. Liberate the Ship
Keď ste pripravili zásoby vody, sabotovali delá a získali ďalších dvoch členov posádky, povedzte Patty, že ste pripravený. Ona aj vaša posádka sa k vám pridajú do skupiny. Vbehnite na loď Čierna Betty a porazte Manola a troch vojakov, ktorí ju strážia.
Ak ste s domorodcami a plnili ste úlohu „The Puppet“, mohli ste ako Sebastiano prikázať strážam z lode odísť a rovno ste túto úlohu už splnili.
Odmena: 100 bs.

5. Záver
Keď získate loď, môžete sa plaviť medzi jednotlivými miestami. K dispozícii sú Antigua, Tacarigua, Caldera a Sword Coast. Keď sa budete chcieť niekam plaviť, stačí osloviť Patty a povedať jej, že treba zmeniť kurz.
Patty a Ventura / Chani môžete zo sebou brávať do party pri prieskume ďalších oblastí. Hoci ste kapitán, vždy môžete vziať len jednu osobu.

Získali ste niekoľko dlhých úloh, ktoré sa potiahnu dlhšie a na viacerých miestach, takže sa nemusíte snažiť ich splniť čo najskôr.
Treba nájsť kapitána Slaynea (The Cunning Captain), čo sa potiahne celú Antiguu a Ostrov Zlodejov. Treba nájsť Oceľbradov Artefakt (Steelbeard´s Artefact), k čomu sa dostanete až v Zálive Maracai a vracať sa budete do Antiguy. Neskôr ešte budete hľadať aj kapitána Garciu (The Greedy Captain), čo sa zas potiahne cez celú Calderu a skončí v Zálive Maracai. Ak máte aj DLC, ktoré vracajú do hry obsah, ktorý z nej vystrihli, tak pri rozhovore s Patty môžete zistiť, že sa tu objavil druid Eldric (Storm Island) a že pátra po poklade svojho otca (Treasure Island). Na Búrkový Ostrov môžete vyraziť hneď, keď nájdete Eldrica v Antigue a pomôžete mu. Pre Ostrov Pokladov musíte nájsť najprv stopy na viacerých ostrovoch vrátane Zálivu Maracai.
Všetky tieto úlohy sa tiahnu dlhodobo, tak ako aj získanie Titánskej Harpúny, takže na jednotlivých miestach, na ktoré sa môžete plaviť, máte k dispozícii vedľajšie úlohy, ako aj úlohy potrebné pre postup v týchto hlavných úlohách a je na vás, ako budete postupovať a kam sa vydáte. Presúvať sa môžete aj kvôli obchodníkom, či trénerom, alebo preskúmaní oblastí a splnení úloh, ktoré ste predtým vynechali.

1. časť | 2. časť

Súvisiace hry Gothic REMAKE
Risen 3: Titan Lords
Risen 2: Dark Waters - Air Temple
Risen 2: Dark Waters - Treasure Isle
Gothic Complete Collection
Arcania: Gothic 4 - Fall of Setarrif
Gothic 3: Forsaken Gods Enhanced Edition
Arcania: Gothic 4
Risen
Gothic 3: Forsaken Gods
Gothic 3
Gothic 2: Gold Edition
Gothic 2: Night Of The Raven
Gothic 2
Gothic



Diskusia Príspevkov: 5 Hodnotenie
88 hlasov

100
60
20

80
40
0
50
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |