HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21157
5455
5063
1438
1600
7336
6030
12903
1687

Online 1449 užívateľov

Návody > Risen 3: Titan Lords


Zobrazení:120157
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

1. časť | 2. časť | 3. časť


V prvých dvoch dieloch sme mali jedného hrdinu, ktorý porazil titana vo Farange a potom Maru na pirátskej lodi. V oboch dieloch mu pomáhal druid Eldric a Patty, dcéra pirátskeho kapitána Oceľbradu. Tak ako sme mali rovnakého hrdinu vo všetkých troch dieloch série Gothic. No tu z nejakého dôvodu po porážke zlej morskej titanky sa Patty na svojho priateľa vyprdla a bez nejakého vysvetlenia sa pustila do prieskumu sveta so svojím bratom, ktorý má zhodou okolností rovnaké meno ako jej bývalý priateľ. Vzhľadom na to, že pálil po Patty a že bol do morku kostí dobrodruh, ktorý v srdci zároveň veril v správnosť záchrany sveta, no nebolo mu cudzie ani obohacovanie sa na úkor druhých, tak je nepravdepodobné, že by si nechal ujsť ďalší boj o záchranu sveta a neriskoval pre svojich priateľov. Hoci všetci ho opustili, tak možno preto sa o nich viac nezaujíma a radšej sa túla východom Caladoru.



I. Prológ

0. Prológ
Len si natrénujete základy hry. Pohnite sa po palube a choďte k zábradliu, preskočte ho a dole sa uhnite padajúcemu telu. Vytaste zbraň, kryte sa pred útokom a zabite prvého nepriateľa. Prejdite k delu a odpáľte ho pištoľou ako druhou zbraňou v nastavení. Porazte nepriateľa a preskočíte na palubu susednej lode. Tam porazte dvoch Minionov a potom príde Tieňový Strážca. Ten je silák, tak sa uhýbajte jeho ranám a keď vás minie, tak mu vy zasaďte pár rán. Je to nácvik, takže máte neobmedzene rumu a môžete si ním dopĺňať život, takže to nie je príliš ťažké. Porazte ho a zobudíte sa.
Odmena: 4x75 bs za Minionov; 220 za Tieňového Strážcu

1. Ready For the Island
1.1. Find Your Chest Key
1.2. Remove Your Items From the Chest
1.3. Put On Your Equipment
1.4. Crab Coast Found

Preberáte sa pri Patty. Tá sa držala pri svojom priateľovi, no odkedy ho odkopla, tak sa oblieka ako štetka, aby dala najavo, že je voľná. Pohovoríte si o svojom sne a odíde na breh. Zo stola si vezmite kľúč a ním si otvorte truhlicu pri dverách a vezmite si všetko z nej. Otvorte inventár, do pravej ruky si vložte Oceľbradov meč a oblečte si kabát. Môžete si dať aj pištoľ a klobúk, no to už je na vás. Potom len vyjdite z dvier a dostanete sa na breh za sestrou.
Odmena: 100 bs
Odmena: 20 bs
Odmena: 20 bs
Odmena: 100 bs
Odmena: 200 bs



II. Kapitola 1 – Starý Chrám (The Old Temple)

1. Hunting For Treasure
1.2. The Ancient Temple
2. Search Dead Pirate (vedľajšia úloha)
3. Race Against an Unknown Opponent (vedľajšia úloha)
3.1. Dead Pirate´s Treasure! (vedľajšia úloha)
3.2. Pirates At the Ancient Temple (vedľajšia úloha)
4. Take Out the Dangerous Carnivore (vedľajšia úloha)
1.2.1. Find a Way Across the Moat
1.3. Through the Ancient Temple to the Drawbridge
1.4. Trough the Ancient Temple
3.3. Warriors of the Ancient Temple Hall
4. Creatures From Hell

Choďte po ceste rovno pred vami popri rieke a k pár obrím krysám, ktoré zabite s Patty. Vo vode pri krysách je potopený čln, v ktorom je meč Crab Stabber (slabší než váš) a dve ryby. Prejdite popod skalný previs a získate úlohu „The Ancient Temple“.
Napravo pri rieke sú dvaja Scavengeri, tak ich zabite. Patty potom poukáže na mŕtveho piráta za vodou. Len prejdite na druhý breh a prezrite telo. Získate pištoľ, lacnú pálenku a 23 zlatých. Tým splníte úlohu „Search Dead Pirate“ a získate „Dead Pirate´s Treasure!“. Je to vedľajšia úloha nájsť poklad, ku ktorému ste našli imaginárnu mapu u mŕtveho piráta. Tiež si uvedomíte, že niekto piráta musel zabiť a zrejme chce odhaliť tiež poklad ostrova, tak ho musíte predbehnúť v rámci úlohy „Race Against an Unknown Opponent“. Za telom mŕtveho piráta sú ešte tri mince. Pod vodopádom je vo vode aligátor, ak si na neho trúfnete. Inak len pokračujte cestou nahor a dostanete sa na rázcestie pred malú budovu.

Rázcestie
Tu na rázcestí čaká Dračí Chňapač. Zlikvidovať ho je vedľajšia úloha „Take Out the Dangerous Carnivore“. Je tu sám, tak sa proste do neho pustite, nechajte Patty, aby ho zaujala a keď útočí na ňu, vy ho dostanete ľahko.
Patty navrhne, aby ste preskúmali chrámik, tak potiahnite páku pri dverách (výcviková úloha „Pull on the Lever“ za 20 bs). Zistíte, že je to len nejaký sklad, nie chrám a vnútri je na poličke kniha, ktorú si môžete prečítať a v truhlici je pár zlatiek a zvitok pre Kryštalickú fakľu.

Bralo nad plážou
Spred skladu máte pokračovať doprava, na západ. Ale najprv si odskočte doľava, na východ nad pobrežie. Je to krátka cesta vedúca na plošinku so zábradlím a murovaným altánkom. Pod altánkom je pri kostiach mešec so zlatkami a na zábradlí grog. Pred ním je pri sude lopata, ktorú si vezmite. Pár krokov od lopaty je na zemi X. Tam vykopte truhlicu s pokladom, čím splníte úlohu „Dead Pirate´s Treasure!“ a získate 1080 zlatých, čím zas splníte trápnu úlohu „Dead Pirate´s Treasure Plundered“ za 20 bs.

Dedina
Vráťte sa pred sklad, kde ste zabili Chňapača a pokračujte na západ. Dorazíte k rieke, za ktorú nevedie most a tak to máte vyriešiť (Find a Way Across the Moat). Napravo je cestička, na konci ktorej je socha s vreckom zlatiek. Inak je rovno pred vami strom. Naľavo, pri jeho trčiacom koreni ho aktivujte a zhodíte strom, po ktorom môžete prejsť na druhú stranu.
Tam pokračujte cestou do ruín starej dediny. Nad schodmi čaká gorila. Silný nepriateľ, tak ako pri Chňapačovi, nechajte Patty, aby ju zaujala a keď na ňu útočí, dorazte ju. V dome naľavo je ghul a pár drobností na predaj. V dome napravo je 5 zlatiek, bábika zmeny na papagája a zlatá panvica.
Prejdite ďalej pred štyri opice. Napravo sú schody, ktoré vedú ďalej. Ak chcete, zabite opice a môžete preskúmať zvyšok dediny. V dome naľavo sú jablká a pár drobností na stole. V dome napravo je rebrík, ktorým sa dostanete hore, do miestnosti pri schodoch vedúcich nahor. Tu hore je druhá bábika premeny na papagája, pár drobností na predaj a mešec s mincami.
Vráťte sa dole a vedľa je len rozvalina domu. V hromade sutín je lopata, dva kusy železnej rudy, duchovná huba a žezlo na predaj. Povyše je posledný dom,v ktorom je 5 mincí a v truhlici 233 zlatých, dva zlaté poháre a kúzlo Dážď ohňa (ktorého zobratím splníte úlohu „Found a Powerful Spell“ za 20 bs).

Vyjdite hore po schodoch, alebo rebríkom z miestnosti vedľa schodov. Hore sú len dva domy. V prvom je na stene maska a na zemi zlatá ruda a drahá krabička. V druhom je v prvej miestnosti iba fakľa, no vyjdite odtiaľto na malú plošinu s truhlicou. V nej je 67 zlatých a 5 kúziel premeny na papagája (čím splníte úlohu „A Handful of Parrot Flight Magic“ za 20 bs).
Keď ste vyšli hore a šli na okraj, tak Patty poznamenala, že je niečo oproti, no nemáte sa tam ako dostať (výcviková úloha „Flying Without Wings“ za 100 bs). Len použite premenu na papagája a preleťte oproti. V podobe papagája môžete byť neobmedzene dlho, ale máte len istú dávku energie na let nahor, takže vám je to potom aj tak zbytočné. Preleťte teda oproti a premeňte sa naspäť (tým splníte výcvikovú úlohu). Naľavo je bábika s premenou na papagája a za dverami je truhlica, v ktorej je zlatý prsteň, 116 zlatých a rum. Naspäť môžete preletieť, alebo si kúzlo ušetriť, zoskočiť naboku na schody a vrátiť sa za Patty pešo.

Vstup do chrámu
Z hornej časti pokračujte na severe a hneď poniže dediny táboria traja piráti. Patty si je istá, že sú tu kvôli pokladu, ako vy, takže sa ich máte zbaviť (Pirates At the Ancient Temple). Podotkne, že môžete použiť Ohnivý dážď, ak ste to kúzlo v dedine vzali. To môžete, ale nie je to zas extra silné kúzlo, takže tak, či tak ich musíte doraziť sami s Patty. Keď zabijete všetkých troch pirátov, Patty tu zostane na stráži s tým, že vy máte spustiť most vedúci do chrámu.

Okolo ohniska je pár kusov jedla. Choďte k vode. Naľavo je pri vodopádoch aligátor, vodný jašter a za nimi len kamenný krištáľ, to môžete teraz preskočiť. Choďte napravo, na severovýchod, kde opäť uvidíte ducha na skale. Keď zmizne, vylezte tam hore po skalách a vojdite do chrámu.
Vnútri zabite dve krysy pri mŕtvom pirátovi, pri ktorom nájdete 3 vrhacie dýky. Prezrite si jeho telo, čím splníte „A Dead Pirate in the Ancient Temple“ za 20 bs. Prejdite na schody a uvedomíte si, že ste v chráme, čím splníte úlohu „The Ancient Temple“.
Teraz musíte spustiť padací most. Len pokračujte jedinou otvorenou chodbou cez ďalšiu krysu pri troch vrhacích nožoch a v poslednej miestnosti vezmite zlatú masku, ktorú vložte do otvoru, čím vysuniete most a splníte „Through the Ancient Temple to the Drawbridge“. Patty prejde mostom a pridá sa k vám.

Chrám
Vojdite spoločne s Patty do chrámu a dolu schodmi do haly („Found Ancient Temple Hall“ za 100 bs). Vnútri zabite dvoch bojovníkov strážiacich halu. Naľavo od vstupu, v rohu je mešec s mincami. Pár mincí je napravo pri ohni a oproti pri ohni rastie Sharp Eye.
V strede je telo kapitána Rawlingsa. Prezrite si ho. Získate rum, 245 zlatých a splníte tým vedľajšiu úlohu „Race Against an Unknown Opponent“. Patty vás rovno osloví s tým, že Rawlings bol nepriateľ kapitána Alvareza. Môžete si pohovoriť, no len zistíte, že Alvarez o vašej výprave nevie.
Sami (keďže Patty vás nerešpektuje, ako kedysi svojho bývalého) môžete preskúmať chodbu napravo. Na konci porazte jedného bojovníka v hale so sarkofágom. Napravo pod schodmi je zlatá čaša, tanier a 4 mince v ohni. Naľavo pod schodmi je 5 mincí na zemi. V pravom rohu rastie duchovný kvet, pri ktorom je skalný pavúk. A v sarkofágu je Rituálny nápoj a 745 zlatých.
Vráťte sa naspäť. V chodbe sa pod vami prepadne časť podlahy. Môžete odskočiť, alebo vpadnúť dole. Dole sú dve vrhacie dýky, fajka a pár mincí rozhodených po zemi. Pákou si otvoríte dvere do chodby vedúcej naspäť.

Z hlavnej haly s Patty vyjdite schodmi na sever. Na moste vás napadnú dva pekelné psy, tak ich zabite (podivne v rámci vedľajšej úlohy „Creatures From Hell“). Potom len pokračujte chodbou za mostom (splníte „Through the Ancient Temple“). Na konci dôjdite k portálu, kde sa objaví démon a zabije vás.

Odmena: Smrť
Odmena: 200 bs
Odmena: 20 bs
Odmena: 200 bs, rum, 245 zlatých
Odmena: 100 bs, 1080 zlatých z pokladu
Odmena: 100 bs; 3x 100 bs za pirátov
Odmena: 200 bs, 100 bs za Chňapača
Odmena: 20 bs
Odmena: 100 bs
Odmena: 100 bs
Odmena: 100 bs; 2x 100 bs za bojovníkov
Odmena: 100 bs; 2x 50 bs za psov


5. Let´s Get Out of Here
Po vašej smrti vás Patty pochová a odíde. O tri týždne neskôr vás vykope Bones. Tomu hrdina z prvých dvoch dielov pomohol získať časť jeho duše uväznenú v podsvetí a samozrejme sa mu za to Bones odvďačil tak, že ho opustil, aby prišiel sem za vami. Patty v sebe pirátku nezaprela a pochovala vás len v nejakých handrách s pištoľou a mečom, ktoré ste našli. Vaše veci vzala, aby ich predala.
Bones vám povie, že ste mŕtvy, teda telo nie, ale vašu dušu vzali do Podsvetia. Vaše telo sa časom stane len prázdnou schránkou, ktorá sa transformuje na služobníka Podsvetia. Odporučí vám nájsť čarodejov, ktorí by vám boli schopní pomôcť (Only Worth Half As Much). Tiež dodá, že tu má čln, na ktorom sa môžete plaviť (Let´s Get Out of Here). Spolu s ním, z neznámych dôvodov sa k vám pridá.
Pri rozhovore buďte milý a starostlivý o svojich blízkych a získate +1 Duša. Po rozhovore si môžete zvýšiť vaše schopnosti. Tiež získate schopnosť nazerať na svet pohľadom Podsvetia (Q).
Znovu ho oslovte a spýtajte sa, kde by ste našli mágov a získate úlohu „New Allies“. Spýtajte sa na konkrétnych mágov. Povie vám, že niekdajší mágovia sú v exile na Hromovom ostrove Taranis, kde zbierajú magické kryštály. Na ostrove Kila zas nájdete domorodcov ovládajúcich Voodoo. V Caladore by mal byť druid Eldric, ktorý tam pôsobí ako duchovný vodca Lovcov démonov potom, čo tiež opustil hrdinu z druhého dielu. Lovci démonov ovládajú čiernu mágiu. Inkvizícia stratila svoju niekdajšiu moc a udržujú si svoje cukrové plantáže na Tacarigue, no nevie, či by vám boli schopní pomôcť.
Spýtajte sa, ako vás našiel. Boli ste členom Kapitánskeho Koncilu na Antigue. Admirál Alvarez poslal Bonesa, aby na vás dohliadol a Bones dodá, že admirál má svoje vlastné problémy ohrozujúce celý Koncil (Report For Admiral Alvarez).

Hlavné úlohy, ktoré ste získali, sú „Only Worth Half As Much“ a „New Allies“. V rámci nich musíte nájsť tri momentálne najsilnejšie frakcie (Kryštálových mágov, Voodoo Šamanov a Lovcov Démonov s druidom Eldricom). Vyraziť za nimi môžete v ľubovoľnom poradí a potom sa k jednej z týchto frakcií musíte pridať.
Rozhovorom ste získali úlohu „Report For Admiral Alvarez“, v rámci ktorej môžete na Antiguu. A keď sa spýtate na Patty, získate vedľajšie úlohy nájsť ju „Find Patty“ a aby ste ju našli, máte sa na ňu popýtať Jacka z majáku „Find Jack the Lighthouse Keeper„.
V rámci DLC si tiež pohovorte s Bonesom a spomenie Hmlistý ostrov (čím rovno splníte úlohu „Nebulous Suggestions“ za 100 bs) a spomenie aj, že gnómov na Ostrove zlodejov sužujú goblini (čím rovno splníte úlohu „News on Board“).

Napokon choďte na Bonesovu bárku. Môžete člnom z pobrežia, alebo ho oslovte a povedzte, že sa chcete vyplaviť. Na bárke splníte úlohu „Find Bones´ Sloop“. Potom si zvoľte ktorýkoľvek z ostrovov, ktoré chcete preskúmať a plavte sa tam. Cestou uvidíte lode, ktoré ovláda duch kapitána Crowa. Toho zabil náš hrdina v druhom dieli a ten sa teraz vrátil z Podsvetia a obsadzuje lode pre svoju flotilu príšer. Keď dorazíte kamkoľvek z Pobrežia Krabov, tak splníte úlohu „Let´s Get Out of Here“.
Keď opustíte Pobrežie Krabov, tak vám neznáma sila teleportuje do inventára Výbavu dobrodruha – ak vlastníte DLC „The Adventure Garb“. Máte tak slušnú pomoc do začiatku v podobe silného odevu (klobúk, kabát, nohavice a topánky).
Odmena: 200 bs



III. Kapitola 2 – Noví Spojenci (New Allies)

Keď pristanete na ktoromkoľvek ostrove po prvýkrát, tak si pohovorte s Bonesom. Najprv vám povie, že by ste si mali odpočinúť (úloha „Go to Sleep“). Spýtajte sa ho na portál na Krabom pobreží a povie, že kryštálové portály sú prechod medzi svetom živých a Podsvetím. Získate úlohu „The Crystal Portal on Crab Coast“, v rámci ktorej máte portál uzavrieť a dve úlohy s tým spojené „Crystals Are Forever“ a „The Realm of Shadows“, aby ste sa viac dozvedeli od mágov.
Spýtajte sa ho aj na to, ako on získal späť svoju dušu. Spomenie ostrov, ktorý pohltilo more. Ak si budete robiť srandu (tvoj duch je zrejme stále na cestách), tak Duša -1. Ak sa spýtate, ako sa to mohlo stať, tak Duša +1.
Pre uľahčenie cestovania môžete aktivovať na rôznych miestach teleporty. Odkiaľkovek sa potom môžete teleportovať na dané miesto v rámci konrkétneho ostrova. Na aktivciu každého teleportu potrebujete teleportačný kameň. Celkovo je v hre 30 teleportov, no kameňov je viac. Nájdete ich popísané v návode, nemajú samostatný popis (pomôžete si ctrl+F).


III.A. Hlavný príbeh

Je jedno, ktorým ostrovom začnete. Tak, či tak, budete musieť na Calador a Antiguu a v rámci nájdenia spojenca na Calador alebo Taranis, alebo na Kilu. Začínal som Caladorom, kde je toho dosť, aby ste nadobudli dosť skúseností aj peňazí aspoň na nejaké povyšovanie postavy. Tiež tam nájdete veľmi dobré zbrane (popisy v poznámkach k jednotlivým oblastiam). Celkovo ľahší ostrov mi prišla Tacarigua, ak chcete začať miernejšie.
Aj úlohy potrebné pre postup v hlavnom príbehu sú uvedené v časti vedľajšie úlohy. Sú tam popísané všetky úlohy, ktoré môžete splniť ešte predtým, než sa k niekomu pridáte. Samozrejme sa môžete k niekomu pridať aj skôr, aby ste mohli čerpať výhody plynúce zo spojenectva.

Zázemie pre spojenectvo. (Report For Admiral Alvarez). Aby ste mali čo ponúknuť, aby ste presvedčili niektorú z frakcií, aby sa k vám pridali, musíte mať niekoho za sebou. Môžete predtým splniť všetky podmienky, aby vás niekto prijal, ale tesne pred prijatím vám povedia, že potrebujete priviesť spojencov. Choďte na Antiguu za Alvarezom. Aby ste s ním mohli pokračovať, splňte úlohu „Chaos In Harbour Town“, v rámci ktorej pozabíjajte pekelných psov v meste. Potom si pohovorte s Alvarezom.
Keďže celý svet čelí hrozbe skazy, chápe, že treba niečo spraviť a preto vás požiada, aby ste pirátom z Antiguy našli spojencov. Nepríde mu to divné, už predtým piráti bojovali s morskou titánkou Marou, kým všetci ostatní sa jej vyhýbali. Preto vás menuje vyslancom pirátov z Antiguy (Pirate Alliance).
V rámci úlohy Pirate Alliance spomenie Alvarez aj Morganovu loď. Je to teda loď kapitána Slaynea, ktorého zabil v minulom dieli minulý hrdina. Jeho kormidelník Morgan ju prevzal a je z neho nemilosrdný a krvilačný pirát. Preto Alvarez neodporúča sa s ním spájať. Vy ale máte záujem o kvalitnú loď na boj proti Crowovej flotile duchov (Alliance With Renegade Pirates). S touto úlohou však pohnete až neskôr.

Spojenectvo s Lovcami Démonov. (The Ancient Covenant). Na ostrove Calador v Citadele oslovte druida Eldrica. Keď sa spýtate, či sa môžete pridať, tak s tým nemá problém. No najprv sa musia vrátiť všetci jeho bojovníci, ktorí prežili posledný útok na Kryštálový portál. Splňte preto úlohu „Hunters of the Demons“, v rámci ktorej poplníte samostatné úlohy pre jednotlivých lovcov démonov.
Keď ju máte splnenú, môžete rovno požiadať o členstvo, ak ste už hovorili s Alvarezom. Ak ste s ním nehovorili, Eldric povie, že obrad môže počkať, než zabezpečíte pirátov, ktorí stále dokážu voľne brázdiť moria. Keď ste dohodnutý s Alvarezom, len povedzte Eldricovi, že chcete byť Lovcom Démonov a prebehne obrad, pri ktorom vás prijmú (splníte The Ancient Covenant za 2000 bs aj New Allies za 1000 bs).

Fregata Lovcov Démonov (A Large Ship; The Demon Hunter Frigate). Aby ste mohli efektívne zväčšiť posádku a brázdiť moria, nestačí vám Bonesova bárka. Spýtajte sa Eldrica na loď, ktorá kotví pri pobreží (A Large Ship), alebo vám po obrade prijatia sám povie, aby ste sa na tú loď vydali (The Demon Hunter Frigate). Choďte na loď, ktorej momentálne velí Kane, keďže ich kapitán padol v boji. To, že loď potrebujú ľudia v núdzi, mu nestačí, máte ho presvedčiť, že máte plán, ktorý nie je sebevraždou (Alliance With the Demon Hunters). Len mu povedzte, že ste boli kapitán lode už predtým; že vás Eldric poslal na misiu; že viete, že je nepriateľom Crow; a že máte dohodu s Alvarezom. To ho presvedčí (a splnili ste Alliance With the Demon Hunters za 400 bs; A Large Ship za 400 bs; The Demon Hunter Frigate za 400 bs).

Spojenectvo s domorodcami / Voodoo Pirát. Na ostrove Kila táboria na pobreží piráti a v strede ostrova majú dedinu domorodci. Pohovorte si s náčelníkom domorodcov Hirutum. Spýtajte sa, či by vás naučil mágii Voodoo. Odmieta, keďže to je pre cudzincov zakázané tajomstvo. Navyše spomenie problémy s džungľou, na čo sa tiež spýtajte. Hnevajú sa na nich predkovia a nehovoria s nimi. Ponúknite pomoc s tým, aby s nimi opäť komunikovali ich predkovia. Hirutu povie, že ak to dokážete, prijme vás za člena ich kmeňa a naučí vás aj tajomstvám voodoo. Ak poviete, že by vám bolo cťou, máte Duša +1 / Ak poviete, nech nezdržiava, máte Duša -1. Máte pomôcť Tenyii vyrobiť žezlo predkov (The Kiss Of the Dead). Tenya je tu v dedine, tak si len pohovorte a zožeňte jej štyri predmety, aby mohla vyrobiť žezlo v rámci úlohy „The Sign Of the Ancients“.
Keď ju máte splnenú, môžete rovno požiadať o prijatie, ak ste už hovorili s Alvarezom. Ak ste s ním nehovorili, Hirutu povie, že obrad môže počkať, než zabezpečíte pirátov na obranu pred duchovnou flotilou. Keď ste dohodnutý s Alvarezom, len povedzte Hirutovi, že ste pripravený a za prítomnosti duchov ich predkov vás prijme do ich kmeňa (splníte The Kiss of the Dead za 2000 bs a New Allies za 1000 bs). Ako zbraň ste dostali Žezlo predkov (Sceptre of the Ancestors).

Pirátska loď (A Large Ship; The Pirate Ship). Aby ste mohli efektívne zväčšiť posádku a brázdiť moria, nestačí vám Bonesova bárka. Keď sa stanete Voodoo pirátom, sami podotknete, že je čas prevziať späť vašu loď. Totiž loď, čo kotví pri brehu Kily, je vaša, na nej ste sa plavili so sestrou na začiatku ku Krabiemu pobrežiu. Vašej lodi teraz velí Jake. Keď poviete, nech sklapne, máte Duša -1/, keď poviete, že ho tiež radi vidíte, máte Duša +1. Jake vám vašu loď vrátiť nechce a keďže má pod palcom posádku, nemáte ju ako získať späť. Stačí, keď mu poviete, že ste uzavreli spojenectvo s Domorodcami a oni aj s ich voodoo mágiou vás podporia. To mu stačí a dostávate späť svoju loď (a splnili ste Alliance With the Pirates za 400 bs; A Large Ship za 400 bs; The Pirate Ship za 400 bs).

Spojenectvo s mágmi. Na ostrove Taranis choďte do pevnosti mágov. Za vrchným mágom zatiaľ nemôžete, ale na nádvorí stojí Magnus, veliteľ stráže mágov. Vy sa ani nemôžete stať mágom, ale členom ich stráže. Už keď sa prvýkrát rozprávate s Magnusom, môžete sa spýtať, či by ste sa k nim mohli pridať, alebo aj ak sa bavíte o povolení na vstup do sídla mágov, tak získate úlohu „The Swearing-in Ceremony“, v rámci ktorej si máte získať dôveru Magnusa. Splňte preto pre Magnusa úlohu „Mine Report“, v rámci ktorej sa postaráte o štyri bane na ostrove.
Keď ju máte splnenú, tak vám dôveruje a môžete požiadať o členstvo. Ak ste ešte nehovorili s Alvarezom, tak tu vy sami poviete, že musíte hovoriť so svojím admirálom, než sa rozhodnete stať ich členom, oni o pirátov zrejme príliš nestoja. Keď ste dohodnutý s Alvarezom, len povedzte Magnusovi, že ste pripravený a prijme vás za kadeta (splníte The Swearing-in Ceremony za 2000 bs a New Allies za 1000 bs).

Galéra mágov (A Large Ship; The Mage Galley). Na boj s tieňmi potrebujete loď a len čo z vás spravia Kadeta Stráže mágov, tak vám Magnus povie, aby ste sa hlásili na galére u Nerona. Tu je to extrémne prosté, galéra patrí mágom a Neron je ich vojak. Takže mu len poviete, že preberáte velenie na rozkaz vrchnosti (hoci ste dostali len rozkaz slúžiť na galére) a Neron sa podriadi. Získavate loď (a splnili ste Alliance With the Mages za 400 bs; A Large Ship za 400 bs; The Mage Galley za 400 bs).

Kryštálové portály. Spýtajte sa druida Eldrica na Caladore, ako mu môžete pomôcť. Spomenie výpravu, ktorá vyrazila uzavrieť Kryštálový portál. To sa im podarilo, no mnoho bojovníkov sa nevrátilo. To je samostatná úloha, no pre vás je podstatné zistenie, že dokáže zatvárať kryštálové portály. Spýtajte sa ho, ako sa mu to podarilo a ukáže vám kúzlo, ktorým sa dá ničiť taký portál. Naučíte sa ho aj vy (čím splníte Crystals Are Forewer za 200 bs). Teraz, keď môžete ničiť portály, môžete sa na to vrhnúť, alebo to kľudne spraviť aj neskôr. K niektorým sa dostanete až v ďalšej kapitole.

Vaša duša. S tým vám nepomôže ani mág, ani šaman, všetci vás odporučia za druidom. Povedzte druidovi Eldricovi na Caladore o vašom probléme s dušou. Spomenie, že by mohli pomôcť prastaré texty Caladoru. Spýtajte sa na ne a ponúknite sa, že ich nájdete (splníte Only Worth Half As Much za 400 bs). A získavate úlohu The Ancient Knowledge, v rámci ktorej máte získať Grimoár (The Grimoire). Grimoár je na konci, na severnej strane ruín na severozápade ostrova. Popis ruín je pri úlohe „Curse of the Fathers“, no môžete proste preletieť až po grimoár a vziať si ho.
Potom ho odovzdajte Eldricovi. Ak ste zabili pri pátraní po Grimoári aj Tieňového Lorda (The Shadow Lord of Cowardice), tak dostanete od Eldrica 200 zlatých a 2x tabuľka prastarého vedenia. Povie, že si musí preštudovať Grimoár a zatiaľ úloha stojí.

Ukončenie kapitoly. Keď ste doniesli druidovi Eldricovi Grimoár, povedal, že si ho musí preštudovať. Ďalej sa o tom môžete zhovárať, keď splníte dve veci. Naučte sa od Eldrica ničiť kryštálové portály (Crystals Are Forewer) a pridajte sa k frakcii (Piráti/ Lovci Démonov/ Stráž mágov). Nemusíte mať ešte ani získanú vlastnú loď.
Keď to máte, len povedzte Eldricovi, že ste sa pridali k frakcii a potom sa ho môžete spýtať, čo zistil z Grimoára (tým splníte úlohu The Ancient Knowledge za 1000 bs). Pohovorte si o jeho zisteniach a presuniete sa do tretej kapitoly The Spirit Ritual.


III.B. Posádka a loď

Tieto úlohy môžete plniť postupne medzi kapitolami, alebo si ich odbaviť väčšinu v prvej. Môžete získať pár členov posádky a pre nich splniť aj vedľajšie úlohy. Na Bonesovu bárku môžete dostať troch ľudí, zvyšných, až keď budete mať veľkú loď. Keď získate veľkú loď, tiež vás čaká pár morských stretnutí.

Maiden Journey
Keď získate veľkú loď, tak ju len vezmite na prvú cestu.
Odmena: 200 bs

Keď získate veľkú loď, napadnú vás tri hady a jedna pirátska loď. Bude to postupne, vždy po pár plavbách medzi ostrovmi. Ak sa veľa nepoplavíte, môže sa to kľudne s vami potiahnuť do ďalšej kapitoly. Ak nechcete aby vás to potom otravovalo a rozptyľovalo od toho, na čo sa konkrétne sústredíte, tak sa po získaní lode len plavte hore-dolu po mori aby ste získali tieto úlohy.

Attack On the High Seas
Keď získate veľkú loď, tak po pár plavbách vám Bones povie, že zazrel neďaleko pobrežia potvoru. Len čo vyplávate, tak vás napadne morský had. Vy ovládate celú loď, ale sledujete okolie z mostíka, tak máte dosť blbý výhľad. Len sledujte hada a páľte po ňom. Vpredu máte otočné delo, ktorým môžete aj mieriť. Zásahy ním nie sú veľmi silné, ale je to aspoň niečo, ak je had ďaleko od vás. Snažte sa dostať vždy bližšie k nemu, otočiť sa bokom a vypáliť z bočných diel. Takto bojujte a zničte hada.
Odmena: 1000 bs

Sea Battle Against Morgan
Keď sa po zabití morského hada budete trochu plaviť, po pár plavbách Bones podotkne, že sa neďaleko objavila loď kapitána Morgana. Keď najbližšie vyplávate, napadne vás jeho loď. Na palubu pirát donesie výbušninu. Zabite piráta a len dobehnite k horiacemu sudu. Automaticky ho hodíte do vody. Potom zabite dvoch pirátov pri druhom sude a troch pirátov pri treťom sude.
Presuniete sa na palubu Morganovej lode. Zabite troch pirátov a potom samotného Morgana. Získate Morganove šaty, kabát, nohavice, klobúk a čižmy. Je to rovnaká verzia obleku, ako je DLC oblek Dobrodruha, len s inými farbami a vzormi, ale takmer identickými vlastnosťami.
Odmena: 1000 bs; 100 bs za Morgana; Morganove šaty

Alliance With the Renegade Pirates
V rámci úlohy Pirate Alliance spomenie Alvarez aj Morganovu loď. Je to teda loď kapitána Slaynea, ktorého zabil v minulom dieli minulý hrdina. Jeho kormidelník Morgan ju prevzal a je z neho nemilosrdný a krvilačný pirát. Preto Alvarez neodporúča sa s ním spájať. Vy ale máte záujem o kvalitnú loď na boj proti Crowovej flotile duchov, čím získate túto úlohu. Keď potom splníte úlohu „Sea Battle Against Morgan“ a zabijete Morgana, ukoristili ste jeho loď. Tú ste pridali do flotily pirátov kapitána Alvareza a splnili ste túto úlohu.
Odmena: 400 bs

Gigantic Threat
Keď porazíte kapitána Morgana, tak po pár plavbách vás napadne ďalší morský had. Tento je horší, silnejší a pľuje po vás jedovaté gule, ktoré poškodzujú vašu loď. Musíte teda viac manévrovať, aby ste sa im vyhli, inak bojujte rovnako, ako predtým.
Odmena: 1000 bs

Terror From the Deep
Keď porazíte druhého morského hada, po pár plavbách vás napadne tretí. Posledný, najväčší a najsilnejší. Tiež po vás pľuje ako aj ten druhý. Ale býva na hladine dlhšie, takže ak ste rýchly, môžete ho zasiahnuť niekedy aj dvakrát z bočných diel, ak sa rýchlo otočíte. Zničte ho tak, ako tých predtým.
Odmena: 1000 bs


1. Black Magic Experiments

Prvý spánok. Keď opustíte Krabie pobrežie a oslovíte Bonesa, povie vám, aby ste si pospali. Nájdite si akúkoľvek posteľ a ľahnite si. Objavíte sa v Podsvetí. Oslovte neďaleko stojaceho Mendozu. Je jedno čo mu odpoviete, pošle vás preč, pretože ho nudíte – preberiete sa a máte Duša -1. Splníte tým „Go To Sleep“ za 20 bs.

Bones. Potom oslovte Bonesa. Povedzte mu, že ste mali nočnú moru a potom, že sa vám snívalo o Mendozovi. Povie vám, že to bol Inkvizítor (ktorého poznáte z prvého dielu) a vraj videl jednu z jeho lodí pri brehoch Taranisu. Tým získate úlohu „The Inquisitor“.
Povedzte mu, že je vaším doktorom, tak nech vám pomôže. Tým získate túto hlavnú úlohu „Black Magic Experiments“. Povie vám, že jemu pomohli šamani Voodoo a získate úlohu „Find A Shaman“.
Bones vás varuje, aby ste si dávali pozor a nestali sa démonickejším. Spýtajte sa ho na to a povie, že nesmiete ubližovať iným, aby ste si zachovali svoju ľudskosť. V podstate Karmický systém bodov za dobré a zlé skutky. Povedzte mu, že vám na ostatných nezáleží Duša -1, alebo že nechcete nikomu ubližovať Duša +1.
Napokon sa ho spýtajte, či vie o nejakej inej pomoci okrem šamanov. Nevie, spomenie, že jemu pomohli vďaka čiernemu srdcu. Srdce démona by ste na očistenie zrejme potrebovali aj vy. Spýtajte sa ho na srdcia viac a získate úlohu „A Black Heart“.

Nočné mory. Po vašej prvej nočnej more môžete zažiť ďalšie. Vždy, keď sa presuniete z jedného ostrova na druhý (je jedno ktorý, podstatné je, že sa plavíte loďou) tak pri prvom použití postele po pristátí budete mať nočnú moru. Tie sa budú striedať. Raz to bude prázdne Podsvetie, kde len pozbierate Dušný prach a inokedy zas stretnete nejakú postavu, tak ako ste stretli Mendozu. Medzi postavami, ktoré stretnete sú Slayne, Oceľbrada, Usergor, Mara a Garcia.
Pri každej návšteve Podsvetia môžete pozbierať pár kusov Dušného prachu, tak ho vždy poberte. Pri každej nočnej more stratíte 1 bod Duše. Tieto mory len otravujú a ak sa ich chcete zbaviť, môžete proste pendlovať medzi ostrovmi a líhať si. Celkovo tak stratíte asi 15 bodov duše, presné číslo si nepamätám. Ak chcete hrať za dobráka, tak to nie je problém a práve preto je lepšie si to odbiť čo najskôr. Celkovo je v hre veľa príležitostí na plusové body Duše, stačí pozerať v návode.

Čierne srdce. Bones vám odporučil nájsť Čierne srdce. Takéto srdcia získate z Tieňových Lordov, čo sú v podstate mini bossovia na jednotlivých ostrovoch. Jeden Lord (The Shadow Lord of Cowardice) je na severozápade Caladoru v ruinách, kam pôjdete pri úlohe „Curse of the Fathers“. Ďalší Lord (The Shadow Lord of Betrayal) je na Taranise, na západnej strane, pôjdete tam pri úlohe „Forgotten Treasures“. Jeden Lord je na Tacarigue, v úlohe „The Shadow Lord of the Madness“ ho pôjdete zabiť po úlohe „Kicking Ass“.
Títo sú medzi prvými, najrýchlejšie nájditeľnými. Neskôr narazíte na ďalších, stačí pozrieť v návode, ak chcete ďalšie srdcia. Nájdením prvého splníte úlohu „A Black Heart“ za 20 bs.

Bonesova skrýša. Keď nájdete prvé Čierne srdce, povedzte o tom Bonesovi. Stále vraví, že treba nájsť Šamana, ktorý by vám s tým pomohol a spomenie, že aj on si nechal jedno pre prípad núdze. Vypýtate si ho, tak vám dá kľúč od svojho úkrytu. Choďte na ostrov Tacarigua a na sever k Lebke zvýraznenej na mape. Je tam pár nepriateľov, ktorých ste mohli pobiť so Severinom pri jeho úlohe. Naľavo pod skalou, pár metrov pred vstupom do Lebky je truhlica. Z nej si vezmite Čierne srdce, čím splníte „Bone´s Hideout“ za 200 bs.

Šaman. Choďte na ostrov Kila a do dediny domorodcov, v ktorej je aj ich náčelník Hirutu. Spýtajte sa ho, či je mocný šaman (splnené Find A Shaman za 200 bs). Povedzte mu o svojom probléme s dušou. S tým vraj nevie pomôcť, tak podotknite, že domorodci aspoň uľavili Bonesovi. Spomenie, že pomôže zjesť Očistené Čierne srdce.

Očista. Pre očistu Surového Čierneho srdca potrebujete kosť nevinnej opičky. Sú to mladé opice, ktoré ešte nič nevyviedli. Dve také opičky sú za náčelníkom na plošine s väzením, asi päť ich je pred vstupom do dediny, poniže teleportu. Ale môžete ich kosti proste kúpiť u Bahati. Získaním prvej kosti ste splnili „Offering“ za 20 bs. Potom len odovzdajte Surové Čierne srdce a Kosť nevinnej opičky šamanovi a dostanete naspäť Čierne srdce, ktoré je už očistené. Tým splníte úlohu „Purification“ za 200 bs.
Môžete za šamanom kedykoľvek a nechať si u neho očistiť aj ďalšie srdcia, ktoré nájdete. Očistené srdce potom môžete zjesť. Za každé zjedené srdce máte maximum života +10, ale -2 Duša. Rozhodne sa to oplatí, dobrými skutkami si potom dušu zas môžete podvihnúť.

Záver. Keď získate od Šamana očistené srdce, tak potom len oslovte Bonesa. Povedzte mu, že ste našli spôsob, ako srdcia očistiť. Potom mu už len poďakujte za jeho pomoc a tým ukončíte túto úlohu „Black Magic Experiments“.
Odmena: 400 bs


2. Soul Dust For Edward

Z výletov do podsvetia ste si mohli nazbierať Dušný prach. Keď budete mať na palube Edwarda (ktorý pôjde aj na bárku, takže kedykoľvek), tak sa ho spýtajte, či mu to niečo vraví. Nevieme prečo sa ho to pýtame, keďže nevieme načo to je, ale nepýtame sa to nikoho iného. Povie vám, že to robí ľudí ľudskejšími. Ukáže vám to, ak mu donesiete 5 kusov – tým získate túto úlohu.
A úlohu splníte len tým, že mu odovzdáte 5 kusov prachu a on ich rovno použijete a pridá vám 2 body duše, tak pozor, aby ste nemali 100 bodov, lebo o tieto dva zbytočne prídete. Tým použitím je aj úloha splnená.
Je to len ako doplnková možnosť vyrovnania straty duše z nočných môr, v ktorých aj získavate tento dušný prach, respektíve straty duše z akýchkoľvek príčin, môžete si s touto úlohou kľudne počkať. Tento proces môžete aj po splnení úlohy kedykoľvek zopakovať.

Keď prijmete do posádky Mendozu, on vám o prachu povie, že môže pomôcť s očistením a že by o tom mohol vedieť Edward. Zároveň môžete predávať prach Mendozovi, 5 kusov za 200 zlatých. No ak vám záleží na duši, tak si ho radšej nechajte na očisťovanie.
Odmena: 400 bs, Duša +2


3. Edward

Sign Edward On
Na ostrove Antigua je v krčme Edward. Pozabíjajte s ním 5 minionov pri úlohe „The Shadow Creatures In the Backcountry“. Potom vám povie, že sa chce dostať na Calador k Lovcom démonov. Ponúknite mu odvoz. Spýta sa, čo za to. Môžete pýtať 1000 zlatých (zastrašovanie 60). Dostanete len 300 zlatých a Duša -1. Môžete pýtať 100 zlatých a je to. Alebo ho môžete vziať zdarma, Duša +2. pôjde s vami aj do bárky, nemusíte mať loď.
Odmena: 100 bs

Edward´s Family History
Vestiges of the Past
Follow Edward Into the High Plains
Follow Edward To the Old House

Keď máte Edwarda na lodi a pristanete na Caladore, tak ho len oslovte a povie vám, že tu chce pátrať po rodinnom dedičstve. Jeho strýko Randolph von Dreel tu mal mať kedysi panstvo. Ponúknite mu pomoc a vezmite ho so sebou.
Choďte na severozápad k ohnisku pod veľkými ruinami. Na miesto, kde ste stretli Démonieho lovca Wintera. Odtiaľ vás povedie Edward tam, kam si pamätá, že by mal byť dom jeho strýka. Na planine pod ruinami boli Rammeri a dračí chňapavci a aj pár mrchožrútov. Ak ste si to vyčistili predtým, tak vás čaká len prostý beh k ruinám. Na mieste nájdete len ruinu domu, čo je pre Edwardsa sklamanie.
Ak poviete, že len strácate čas, máte Duša -1, ak poviete, nech nestráca nádej, máte Duša +1.
Odmena: 400 bs
Odmena: 400 bs
Odmena: 10 bs
Odmena: 10 bs

Edward´s Birthright
X Marks the Spot
The Deed of Ownership

Po nájdení ruín Edward navrhne popýtať sa na jeho strýka v Citadele. Vyrazte tam a oslovte Drakea. Ten si spomína na legendy o van Dreelovi a niekde by mohli mať o ňom v knihách zmienku. Povedzte, nech pohne zadkom, Duša -1, alebo ho pekne požiadajte, Duša +1.
Našiel dokument, ktorý vyzerá ako mapa k pokladu. Pohovorte si o tom s Edwardom a vyrazte za pokladom. Je na severe nad vodopádom. Z východnej strany vybehnite hore k vodopádu a po spadnutom strome prejdite na druhú stranu. Tam pri schodoch veže vykopte poklad. Vnútri sú zlatky a Vlastnícka listina.
Povedzte o listine Edwardovi, čím ukončíte úlohu. Zistenie, že je jeho predok pirát, si môžete nechať pre seba, povedať mu to priamo (Duša +1), alebo vysmiať jeho dedičstvo (Duša -1). Napokon mu len povedzte, že aspoň odhalil, čo hľadal a odmení vás za pomoc pri pátraní po jeho koreňoch.
Odmena: 100 bs
Odmena: 100 bs, 800 zlatých; 500 zlatých od Edwarda
Odmena: 50 bs


4. Horas

Horas je na západnej časti pláže pri meste na ostrove Tacarigua. Môžete ho tam hľadať v rámci úlohy „The Reactor“, ale môžete ho tam nájsť aj sami omnoho skôr. Stačí ho osloviť a získate úlohu „A Follower of Magic“. Potrebuje doručiť monolitický kameň mágom na Taranis. Ponúknite mu odvoz a sám sa presunie na vašu loď.
Keď sa preplavíte na Taranis, tak vás požiada, aby ste kameň doručili za neho. On zostane ako člen vašej posádky, aby sa nemusel potýkať s mágmi, keďže narobil na Tacarigue dosť problémov. Pôjde s vami aj do bárky, nemusíte mať loď.

A Friendly Turn
Keď ste priviedli Horasa na Taranis a vzali si od neho kameň, spomenie, že sa mal tiež hlásiť u mága Faruca, no veľmi sa mu nechce počúvať prednášku o jeho činoch. Ponúknite sa teda, že za ním skočíte vy. Len skočte do pevnosti mágov a v hlavnej budove oslovte Faruca.
Odmena: 200 bs

Magical Efficiency
Ramon´s Spoil
Cisco´s Spoil
Leonard´s Spoil

Faruco chce viac magických kryštálov, aby sa zvýšila efektivita reaktoru majstra Erasma. Poslali niekoľko strážcov preskúmať ostrovy južných morí, aby našli zásoby kryštálov. Horas by mal o nich vedieť, tak s ním za nimi máte zájsť. Oslovte Horasa a spýtajte sa na všetky ostrovy.
Taranis je nepodstatný, tam sídlia mágovia a stráž ostrov prehľadáva. Tacariguu zas prehľadal on, kým tam bol.
Na ostrove Antigua je Ramon. Na západnom pobreží, alebo ak ste ho už doviedli do mesta, tak na námestí. Oslovte ho a dostanete 3 skalné kryštály.
Na Caladore je Cisco. Ak ste neplnili jeho úlohu „A Big Haul“, alebo „Peace And Quiet“, tak je pri hroboch východne od rybárskej dediny, v kopci smerom k Citadele. Ak ste už jednu z týchto úloh splnili, tak je pri krčme. Len ho oslovte a dá vám 5 Skalných kryštálov.
Na ostrove Kila je Leonard. Je na malom ostrovčeku na severe, nad táborom pirátov. Ten vám dá 5 skalných kryštálov.
Keď máte kryštály od všetkých, len to povedzte Horasovi a úloha je splnená.
Odmena: 200 bs
Odmena: 100 bs
Odmena: 100 bs
Odmena: 100 bs

Rock Crystals For the Mages
Potom sa spýtajte Horasa, či ešte niečo treba. Od Ramona, Cisca a Leonarda ste sa dozvedeli kde našli Skalné kryštály, takže teraz viete, kde sa vyskytujú. Navyše vyžarujú malá dávku rádioaktivity, takže ich vďaka prístrojom od mágov vidíte na mape. 13 ste získali v predošlej úlohe, celkovo ich treba 20. Tieto voľne položené ste mohli zozbierať už aj predtým, ak ste na ne natrafili. Celkovo som ich nazbieral 26.

Po prijatí úlohy „Magical Efficiency“ môžete Horasovi predávať za 100 zlatých Skalné kryštály (Rock Crystal). Môžete mu predať všetky, vrátane tých od jeho kolegov. No v tom prípade nemáte ako ukončiť túto úlohu. Radšej mu ich nepredávajte, Faruco aj tak platí viac.

Keď máte aspoň 20 Skalných kryštálov, choďte za Farucom na Taranis. Povedzte mu, že ste obišli stráže na ostrovoch a je spokojný. Ponúka vám výkup kryštálov. Tie od stráží by mal logicky dostať zadarmo, keďže vám ich dali pre neho, ale platí aj za tie.
Predajte mu ich 20, za jeden platí 200 zlatých. Tým je úloha splnená. Viac ako 20 ich nechce, takže ak máte aj tie navyše, tak tie môžete potom predať Horasovi.
Odmena: 400 bs, 4000 zlatých


5. Jaffar

Sign Jaffar On
Na ostrove Taranis je v pevnosti mágov Jaffar. Má tu svojho chránenca Aliho, o ktorého sa stará, ale hrozne sa tu nudí. Pomôžete Alimu, aby sa stal strážcom v rámci úlohy „An Unusual Cadet“ a keď ju splníte, o Aliho je postarané. Potom to oznámte Jaffarovi a ten je ochotný sa k vám pridať, no len ak budete mať veľkú loď. Je to drobný gnóm, ale bárka mu je zjavne malá. Loď (A Large Ship) získate, keď sa pridáte k jednej z troch možných frakcií.
Odmena: 100 bs

Keď ho oslovíte prvý krát, okradol vašu posádku (120 zlatých), čo mu zakážete. Na každom ostrove sa môžete Jaffara spýtať, čo si o ňom myslí. Vždy vám niečo od miestnych prinesie. Taranis: 300 zlatých; Antigua: Zlatý tanier; Hmlistý ostrov: 180 zlatých; Calador: 250 zlatých; Kila: Jadeit. Na Ostrove zlodejov neprinesie nič, neokráda príbuzných. Môžete ho potom oslovovať aj neskôr, ako budete postupovať hlavným príbehom a občas vám dá ďalšie zlatky.


6. Saddec

Sign Saddec On
Na ostrove Kila je v tábore pirátov Saddec. Pohovorte si a dá vám Pálenku Bojovníka. Rád by sa opäť plavil po mori, no stará sa o Boozea, ktorému nie je dobre. Splňte na Kile úlohu „Booze´s Beffudled Mind“ a potom je Saddec ochotný vyraziť. Ako pirát nie je zvyknutý na drobné loďky, takže do bárky s vami nepôjde. Loď (A Large Ship) získate, keď sa pridáte k jednej z troch možných frakcií.
Odmena: 100 bs

I Spy, With My Little Eye...
Po zničení prvej morskej potvory oslovte Sacceda a dá vám Pálenku Tieňov. Toto sa potiahne až do tretej kapitoly. V podstate po každej väčšej udalosti si môžete pohovoriť s členmi posádky. Bones vám to vždy aj pripomenie, keď budete pri ňom na mostíku.
Pred bojom s Morganom vám dá Pálenku Krvi. Po porazení Morgana vám dá Pálenku Alchymistu. Keď prejdete do tretej kapitoly, dá vám Pálenku smrti. Po získaní spojencov na rituál duše vám dá pálenku zlata, pálenku mágie a napokon pálenku dobrodruha. Keď dostanete poslednú pálenku, úloha je splnená.
Odmena: 100 bs


7. Patty

Find Jack the Lighthouse Keeper
Find Patty
Sign Patty On

Jacka nájdete na Tacarigue. Keď sa prvýkrát vylodíte, je hneď na pláži pri vás. Povie vám, že Patty je na ostrove Kila. Patty môžete nájsť aj bez neho a prísť za ním potom, nie je to nevyhnutné.
Na ostrove Kila kotvíte pri pláži, kde majú tábor piráti. Severne odtiaľ je samostatný ostrovček. Na jeho južnej strane nájdete Patty. Len sa k nej priblížte a sama vás osloví. Našli ste ju.
Potom Patty oslovte a povedzte jej, čo sa stalo. Najprv neverí, že ste prišli o dušu, keď tu pred ňou stojíte. Povedzte jej, nech vám verí a máte Duša +1. Ak jej poviete, nech drží hubu, máte Duša -1.
Je ochotná vám pomôcť, ale len ak budete mať veľkú loď. Je to vaša sestra, vám ide o záchranu duše, ale ona je tak rozmaznaná fiflena, že vám nebude pomáhať, kým budete mať len bárku. Loď (A Large Ship) získate, keď sa pridáte k jednej z troch možných frakcií.
Odmena: 100 bs
Odmena: 100 bs
Odmena: 100 bs

Feminne Charms
Keď je Patty na palube, spýtajte sa jej, či by vám nemohla pomôcť. Pýta sa, že či ju nechcete predať nejakému pracháčovi. Ak poviete, že je to pre dobrú vec, tak Duša -2. Ak poviete, že žartujete, tak Duša +2. Potom jej môžete podotknúť, že piráti si obvykle zakopávajú svoje poklady. Tu súhlasí, že môže niekoho opiť, aby z neho vytiahla informácie. Získavate túto úlohu.
V rámci nej získate na Kile polohu pokladu na Krabom pobreží, na Taranise vykradnete sklad, na Antigue nájdete poklad a na Caladore oberiete drzého obchodníka. Keď odbavíte všetky tieto veci, úloha je skončená.
Odmena: 400 bs

Spies On Kila
Old Memories

Spýtajte sa, kým by ste mali začať a spomenie Colbyho na Kile, kde ste ju aj našli. Len skočte do tábora pirátov za Colbym a oslovte ho. Patty si s ním vypije a získa od neho informácie. Potom ju oslovte a povie vám o poklade na Krabom pobreží.
Len skočte na Krabie pobrežie a prejdite si zas celú cestu k chrámu. Pred chrámom choďte do vody a pri vodopáde naľavo vykopte poklad.
Odmena: 200 bs
Odmena: 100 bs, 1109 zlatých

Rumours On Taranis
Rumold´s Secret Chest

Odvezte sa na Taranis a tam v prístave Patty sama povie, že pôjde omrknúť sklad. Choďte tam za ňou a oslovte ju. Rozprávala sa s Rumoldom, správcom skladu a ukradla mu kľúč od truhlice s jeho úsporami. Len sa preplížte do skladu, na poschodie a v miestnosti si otvorte jeho truhlicu.
Odmena: 200 bs
Odmena: 100 bs, 540 zlatých

Mill On Antigua
Romanov´s Hideout

Keď pristanete na Antigue, Patty rovno povie, že sa chce poobzerať po krčme. Skočte za ňou do krčmy a od Maca zistila, že na ostrove má poklad kapitán Romanov, no nik poň nejde, lebo sa boja, že je prekliaty.
Len skočte na severozápad. Ak ste tam ešte neboli, tak sa pripravte na pár nepriateľov. Na mape je tam plošina uprostred skál. Stačí sa dostaň pod ňu a vyskákať po skale hore. Ide to, alebo si to môžete uľahčiť lietaním. Hore za kríkmi je truhlica.
Odmena: 200 bs
Odmena: 100 bs, 945 zlatých

Idle Talk In Calador
Retrieving One´s Honour
Going Up Against Kramer

Po príchode na Calador Patty vyrazí do krčmy. Choďte tam za ňou, postáva západne za bránou. Je naštvaná, že si na ňu obchodník Kramer dovoľoval. Ak jej neveríte, Duša -1, ak si ho hneď chcete podať, Duša +1.
Len zájdite do krčmy a pohovorte si s Kramerom. Ak budete požadovať zlato, dá vám ho, aby mal pokoj a úloha je splnená. Ak ho vyzvete, tak s ním bojujte a porazte ho. Keď ho porazíte, tak si vypýtajte zlato a dá vám ho samozrejme tiež.
Odmena: 200 bs
Odmena: 200 bs, 850 zlatých
Odmena: 100 bs, 100 bs za Kramera


8. Inkvizítor Mendoza

The Inquisitor
Strange Crystal Shard

Pri prvom sne v Podsvetí ste stretli Inkvizítora Mendozu. Bones vám potom povedal, že vraj jeho loď videli pri brehoch Taranisu. Na Taranise choďte na západ, na mape je tam aj znázornená stroskotaná loď. Na brehu použite čln, ktorý vás dopraví jedine na loď duchov. Na lodi si vezmite Mendozovu duševnú črepinu.
Objaví sa Mendoza a je zúrivý ako vždy. Povedzte nech sklapne (Duša -1), alebo sa ospravedlňte za vyrušenie (Duša +1). Potom si uvedomíte, že črepina je jeho puto k svetu. Povedzte, že ste vždy chceli ducha za otroka (Duša -1), alebo navrhnite spoluprácu (Duša +1).
Ak máte len bárku, tak vás potom ignoruje, lebo verí, že proti duchovnej flotile musíte mať vlastnú. No ak už máte loď, tak sa k vám pridá ako člen posádky.
Odmena: 200 bs
Odmena: 100 bs

Shadows Of the Past
Túto úlohu musíte dokončiť skôr, než získate prvého spojenca na rituál v tretej kapitole, pretože potom vás Mendoza opustí a úloha bude nesplnená.
Na lodi povedzte Mendozovi o tom, že ste prišli o dušu. Prinúťte ho, aby vám nejako pomohol. Povie vám o tom, že môžete kontaktovať konkrétnych duchov, ak získate ich osobné predmety. Niektoré z týchto predmetov ste pri skúmaní sveta mohli nájsť už aj sami omnoho skôr, len ste doteraz nevedeli, čo s nimi.
Keď kontaktujete všetkých (Oceľbradu, Slaynea, Usergora, Garciu a Maru), tak sa spýtajte, koho by vám navrhol ďalej. Povie otvorene, že dúfal, že vás jeden z tých duchov zabije a už vám viac pomáhať nebude. Tým je úloha ukončená.
Odmena: 400 bs

Disputed Ineritance
The Best Gift In the World

Povedzte Mendozovi, že chcete kontaktovať svojho otca, Oceľbradu. Povie vám, že jeho klobúk vlastní Jaffar. Ten je na Taranise, alebo už na vašej lodi, ak ste ho naverbovali. Oslovte Jaffara a povedzte mu, nech navalí klobúk (Duša -1), alebo ho slušne poproste o požičanie (Duša +1). Spýta sa, či ho potrebujete na voodoo mágiu. Povedzte, že áno (Duša +2), alebo nech ten klobúk navalí (Duša -2). Je jedno čo poviete, klobúk nedá, je to jeho Auri Culci, ale dá vám z klobúka Oceľbradov vlas.
Keď máte vlas, povedzte to Mendozovi. Potom si len ľahnite a ste opäť v Podsvetí. Pohovorte si s Oceľbradom a povie vám, kde má ukrytý poklad. Keď sa preberiete, máte za návštevu Podsvetia Duša -1.
Na Taranise je na severe za kopcami malý ostrovček. Najkratšie to máte z pevnosti mágov dolu na pláž a preplávať. Na východnej strane je len pláž s dvoma palmami, pod ktorými vykopte truhlicu, v ktorej nájdete 8 mešcov. Tie môžete v inventári pootvárať.
Odmena: 100 bs, 642 zlatých
Odmena: 200 bs

Slayne´s Peculiar Chest
Slayne´s Handkerchief

Keď ste získali Oceľbradov poklad, pohovorte si s Mendozom a navrhnite, že chcete hovoriť s ďalšími duchmi, od ktorých by ste mohli získať prostriedky, čo by vám pomohli. Mendoza spomenie kapitána Slaynea a že s ním mala niečo Grace. Tá je na Antigue, spravuje kováčovňu. Stačí ju len osloviť a dá vám Slayneovu vreckovku.
Dajte vreckovku Mendozovi a ľahnite si späť. V Podsvetí si pohovorte s kapitánom Slayneom a keď sa preberiete, máte Duša -1. Jeho poklad je na Caladore, severne nad cintorínom, neďaleko bane. Tam pod schodmi, pri lávovej rieke vykopte poklad. V truhle nájdete ľúbostný list a osobné predmety Slaynea.
Odmena: 100 bs, predmety v hodnote 600 zlatých
Odmena: 200 bs

Gift of Fire
Usergor´s Flamin Eye

Pri ďalšom rozhovore navrhnite Mendozovi kontaktovať titánskeho lorda Usergora. Jeho plamenné oko je vraj na Tacarigue. Vyloďte sa na pláži pod Jackovým majákom. Na západnej strane pláže vidíte na mape pod horou malý štvorček. Choďte tam a pod prístreškom pri pár krabiciach je truhlica v ktorej je Usergorovo oko.
Dajte ho Mendozovi a ľahnite si spať. Pohovorte si v Podsvetí s Usergorom a povie vám, nech porazíte jedného z jeho služobníkov a získate odmenu. Keď sa preberiete, máte Duša -1. Na ostrove Angitua choďte na sever k jazeru, tam je horiaci golem. Zabite ho a oberte jeho telo o zvitky.
Odmena: 100 bs, 400 bs za golema, 3x ohnivý dážď
Odmena: 200 bs

End Of Story
Garcia´s Chest Key

Po Usergorovi sa spýtajte Mendozu, koho by navrhol ďalej. Odporučí skúsiť kapitána Garciu. Choďte vziať kľúč k jeho truhlici. Ten je na Caladore, v rybníčku pred vstupom do krčmy. Krčma je malá a ak ste tam už snorili, je pravdepodobné, že ho už dávno máte.
Dajte kľúč Mendozovi a ľahnite si spať. Pohovorte si v Podsvetí s Garciom, ktorý vám povie o svojom poklade. Keď sa preberiete, máte Duša -1. Poklad je na ostrove Kila, za veľkou bránou. Tam sa dostanete až v tretej kapitole.
Vybehnite na označenú plošinu a tam je neobvyklá kamenná svätyňa. Je na nej magický kryštál. Povedzte pri nej heslo, ktoré vám povedal Garcia a objavia sa traja kostlivci, ktorých zabite. Tiež sa na oltári objavila socha Chamtivá opica. Vezmite si ju a tým ukončíte túto úlohu. Opica má hodnotu 400 zlatých.
Odmena: 100 bs, soška Chamtivá opica
Odmena: 200 bs

A Meeting With the Titan Lady
Fragment Of Mara

Keď nájdete Garciov kľúč, spýtajte sa, koho ponúka na kontakt ďalej a navrhne Maru. Musíte nájsť kúsok jej skamenelého tela, ktoré rozkopol náš hrdina v minulom dieli. Na ostrove Kila je na severe malý ostrovček. Na jeho východnej pláži nájdite fragment.
Dajte ho Mendozovi a ľahnite si spať. Pohovorte si s Marou a rovno aj ukončíte úlohu, pretože vám dá 5 kusov dušného prachu. Keď sa preberiete, máte Duša -1.
Odmena: 100 bs, 5x dušný prach
Odmena: 200 bs


9. Polly

Na veľkej lodi máte aj papagája Polly. Vždy, keď sa pohnete vpred v hlavnom príbehu a Bones vám povie, aby ste si pohovorili s posádkou, pohovorte si aj s papagájom.

Who´s Polly´s Daddy?
Keď naverbujete všetkých troch čarodejov na veľký obrad v tretej kapitole, tak vám Polly povie o Ockovi, zavalenom v jaskyni na Tacarigue. Na Tacarigue je zavalená jaskyňa rovno oproti vašej lodi. Naľavo je pláž s Jackovým majákom, napravo tieňmi zaplnená bažina, vy plávajte rovno k skalám pred vami. Na brehu len odhádžte skaly.
Za nimi je Thorben, ktorého tu zasypalo, keď pátral po pokladoch. Stačí ho osloviť a úloha je splnená. Je tu pri ňom aj ďalšia odmena. Rastie tu Hrdinova koruna v truhlici (10) je Ťažké brnenie.
Odmena: 200 bs, 2234 zlatých; Ťažké brnenie


III.C. Vedľajšie úlohy

Množstvo úloh môžete splniť, než sa pridáte ku komukoľvek. Aj úlohy vyžadujúce náklonnosť vodcov frakcií môžete splniť bez toho, aby ste sa k nim pridali. Takže je to na vás, čo chcete. Buď plniť úlohy, naberať zisky a skúsenosti, alebo všetko preskočiť a vrhnúť sa na frakcie, aby ste sa čo najskôr k nejakej pridali, postúpili ďalej a získali výhody vyplývajúce z členstva u danej frakcie.


III.C.1. Krabie pobrežie

Sem sa môžete vrátiť kedykoľvek. Kľudne, neskôr, keď budete mať viac skúseností.
  • Pri pobreží je samostatný ostrovček. Na ňom sú rôzne typy nepriateľov. Na južnej strane je dračí chňapavec, pri ktorom je jadeitová žila. Západne odtiaľ je zničený čln, v ktorom je Prsteň klamu (Ring of Deception, +5 strieborný jazyk a dýky). Cestou hore na vrchol ostrova rastie Zlodejova bylina. Na vrchole ostrova je teleportačný kameň.
  • Poniže miesta, kde sa vyloďujete a kde je aj váš hrob, je v kopci malý zásek viditeľný aj na mape. Len ním prejdite cez mrchožrúta a netopiera na koniec a tam je mešec (50), grog, kováčske kladivo a kniha Majstri Zlodeji, z ktorej získate úlohu „The Plan“.
  • Na severe, nad pobrežím, kde sa vyloďujete, vidíte na mape skalný polkruh pripomínajúci pazúr. Choďte tam. Nad polkruhom je v skalnej stene jaskyňa (vstup nie je na mape). Vnútri je pri kostre kosť, Pištoľ (Pistol) a truhlica, v ktorej sú guľky a broky. Dole v tom polkruhu je dračí chňapavec, ktorý tu stráži truhlicu (110), v ktorej je pištoľ Tučná Oľga (Fat Olga), Painkiller a 80 zlatých. Rastie tu aj Hrdinova koruna.
  • Južne od tohto polkruhu je v kopci plošina (nad zásekom, v ktorom bola kniha Majstri Zlodeji). Na nej je truhlica (80), v ktorej je pálenka smrti, bojovníka, tieňa, krvi a 20 zlatých.
  • Na južnom konci pláže (celkový koniec oblasti) rastú pri skalách dve palmy a nad nimi je mešec (100).
1. Artefakt: The Hardened Crab Shell
Na Caladore, v bani na severe je kniha Encyklopédia Alchýmie, ktorá vám povie o tomto artefakte. Pri pobreží je samostatný ostrovček. Na jeho vrchu je malý tábor s mrchožrútmi. Je tam nezamknutá truhlica, v ktorej je Zatvrdnutý krabí pancier, odolnosť voči strelám +10.
Odmena: 400 bs, Zatvrdnutý krabí pancier


III.C.2. Calador

Rybárska dedina
  • V rybárskej dedine je pri budove napravo, v ktorej býva Glen, teleportačný kameň.
  • Na streche Angusovho domu je mešec (50 zlatých). Na streche Glenovho domu sú 3 mince, banán, kosť a mešec (50 zlatých). Pri Kilianovom dome je voľná posteľ, na vyhliadke za jeho domom je meč Crab Stabber.
  • V Kilianovom dome je kniha Moderní Piráti, v ktorej sa dočítate o poklade – úlohy „Capt´n Finch´s Treasure“ a „The Pirate Flag“. S tým pohnete až v tretej kapitole.
  • V Angusovom dome je na poličke runa sily, zvitok liečenia, v truhlici runa odolnosti a na stole kniha Tajomstvá Citadely 1 (The Secrets of the Citadel: Vol.1).
  • V Glenovom dome je truhlica (30), v ktorej je Palaš (Cutlass), runa rýchlosti a pár cenností. V Kilianovom dome je truhlica (60) s drobnosťami.
  • Na veľkej skale nad dedinou horí zelený oheň. Tesne pri ohni sú hore dva kusy jadeitu.
Okrádanie:
Glen (30): 15 zlatých, Lacná pálenka.

0. Follow Angus Into the Fishing Village
Po pristátí nájdete na brehu Angusa. Ten vám radí odísť, pretože rybári už tak sotva majú dosť na kŕmenie Lovcov démonov. Pohovorte si s ním a dozviete sa niečo o ostrove. Napokon mu povedzte nech vás odvedie do dediny. Tá je asi 10 metrov od neho, tak ho nasledujte k dedine pre splnenie úlohy.
Odmena: 20 bs

1. Seafood
Glen v dedine sa vám posťažuje, že nemôžu loviť ryby kvôli príšerám na brehu. Spýtajte sa, či nepotrebuje pomoc a potom povedzte, prečo nepožiada niekoho o pomoc – Duša +1. Ponúknite pomoc a získate úlohu. Od člna, ktorým ste sa doplavili na breh, choďte doľava. Tam prejdite na pláž pod dedinou a zabite tam dvoch zvedavých vodných jašterov a dvoch zvedavých monitorov.
Prví sú vodní jaštery, za nimi je jeden monitor a za rohom pri rieke je ešte jeden. Ich zabitím je cieľ splnený. Povyše posledného monitora je hore vodopád. Pod ním sú dvaja piesoční diabli a pod vodopádom je Skalný kryštál.
Potom sa len vráťte za Glenom a povedzte mu, že ste sa o ich problém postarali a zvoľte si odmenu.
Odmena: 2x 100 za jašterov, 2x 200 za Monitorov, 100 bs za zabitie všetkých.
Odmena od Glena: 100 zlatých /alebo 10 surových rýb/ alebo odmietnite odmenu a máte +2 Duša a 150 bs

2. Letter For Harry
Pohovorte si s Kilianom. Zistíte, že je to posol, no už sa mu nechce doručovať správy. Povedzte, že nemáte žiadnu správu. On má na doručenie ešte jednu, tak sa ponúknite, že ju doručíte. Správa je pre Harryho, ktorý je na ostrove Kila. Môžete si úlohu nechať na neskôr. Alebo si len odbehnite, ak chcete pokračovať v úlohách Caladoru. Harry je na pláži ostrova Kila, hneď kúsok od miesta, kde sa vylodíte. Od člnu len choďte naľavo k táboru pirátov a pri ich prístreškoch povyše lode postáva Harry. Len mu ho odovzdajte a je to.
Odmena: 200 bs, 100 zlatých

3. On a Knife Edge
Pohovorte si s Kilianom a spýtajte sa ho, čo robí vo voľnom čase. Súťaží v hádzaní nožov, no aby sa k tomu dostal, chce alkohol. Ponúknite sa, že mu zoženiete rum a získate túto úlohu. Pre splnenie úlohy mu môžete dať rum, alebo 20 zlatých, nech si sám nejaký rum kúpi. Alebo ho môžete presvedčiť, že rum nepotrebuje, ak máte Strieborný jazyk 30.
Odmena: 100 bs, možnosť súťažiť v hádzaní nožov

4. A Good Throw
Keď splníte pre Kiliana úlohu „On a Knife Edge“, tak ho oslovte okolo obeda pri súťažnom kole pri Glenovom dome. Môžete si zahádzať len tak, alebo o peniaze. Ak chcete hrať o 100 zlatých, tak získate túto úlohu. Pre jej splnenie ho stačí poraziť a nahádzať pri vrhaní nožov viac, ako on. Vyhráte 250 zlatých. Potom si môžete zahrať ešte raz, ale už získate len bežný dvojnásobok stávky, väčšia odmena je len za túto úlohu.
Odmena: 250 zlatých, 100 bs

5. Flying Fish
Keď ste prišli do dediny s Angusom, povedal vám, že po večeroch trénuje hod nožom. Večer ho oslovte pri súťažnom kole a vyzvite ho na súťaž. Vyhrajte nahádzaním väčšieho počtu bodov. Môžete si s ním zahrať aj potom, ale už len o 5 zlatých a 2 ryby.
Odmena: 100 bs, 50 zlatých, 2 surové ryby

6. The Treasure On the Beach of Calador
7. Dangerous Liaison
8. Artefakt: The Intractable Liana

V Angusovom dome je na stene mapa. Prezrite si ju a získate túto úlohu nájsť poklad. Na pláži sa dajte od člna, ktorým ste prišli, doľava na západ. Len choďte po pláži a cestou sa prebite cez pár monitorov a rammerov. Na konci sú dvaja golemovia. Môžete ich oboplávať, ak sa vám nechce bojovať. Potom dorazíte k miestu.
Tam je mág Tirion, s ktorým sa vysporiadajte v rámci „Dangerous Liaison“. Len čo sa priblížite, osloví vás. Bez okolkov vám povie, že chce obetovať zajatú ženu a keď ste tu aj vy, tak obetuje aj vás. Napadne vás, tak ho zabite. Oberte ho, osloboďte uväznenú Jill a môžete si od nej vypýtať odmenu.
Potom vykopte pri plôtiku truhlicu s pokladom na mieste označenom X pre získanie pokladu.
Vedľa miesta s truhlicou je na zemi aj Nepoddajná liana, čo je artefakt pridávajúci Sečné zbrane +10. O Liane ste sa mohli dočítať v knihe Ranné expedície, ktorá je na ostrove Kila, v tábore pirátov, v stroskotanej lodi, nad Cunninghamovou kajutou.
Odmena: 100 bs; 100 zlatých, Svietnik, busta, elegantná zlatá misa, schéma na „Ohnivý opál“
Odmena: 200 bs, 100 bs za Tiriona, z Tirionovho tela 180 zlatých, zvitok Dážď ohňa
Odmena od Jill: Chcite všetko jej zlato – 250 zlatých, Duša -1; požadujte odmenu – 150 zlatých; nežiadajte odmenu – 150 bs, Duša +1
Odmena: 400 bs, Nepoddajná liana

9. The Long March
9.1. Follow Nate Towards Northeast
9.2. Continue Following Nate Towards Northeast
9.3. Follow Nate To the Base Of the Citadel
9.4. Follow Nate To the Citadel

Pri prvom vstupe do dediny ste videli, ako chcel Nate kúpiť od Glena ryby, no ten žiadne navyše nemal. Potom Nate stojí pri vstupe do dediny. Oslovte ho a povie vám, že je z citadely (úloha „The Citadel of the Demon Hunters“) a že nemohol zohnať ryby, lebo majú rybári problémy. Spýtajte sa, prečo im nepomohol – Duša +1 / alebo prečo ho to trápi – Duša -1. Vraj na to nemajú čas. Kúpil by ale od vás 10 rýb, no peniaze má v Citadele.
Ryby môžete nájsť na rôznych miestach, kúpiť, alebo dostať za odmenu od Glena. Najbližšie ich máte aj tu. Pri Glenovom dome sú 2 ryby. Pri Angusovom dome sú 2 ryby (jedna naľavo pri dverách, druhá napravo vedľa domu). Pri Kilianovom dome sú 2 ryby. Jedna pri schodoch a druhá za domom pri vyhliadke. 4 ryby sú naľavo pri vašom člne, rovno pod dedinou. Je tam rozhodených pár krabíc, jedna je v krabici na brehu a tri na brehu vo vode.
Potom povedzte Nateovi, že by ste s ním išli do pevnosti (The Long March) a spýta sa znova na ryby. Dajte mu 10 kusov (nie je potrebné, ale dostanete za ne peniaze) – Duša +1 a vyrazte.
Nasledujte ho až do citadely. Cestou stretnete pár mrchožrútov, ktorých spoločne porazte. Cestou sa štyrikrát zastaví (4 miniúlohy cesty) a zakaždým sa ho môžete niečo spýtať, aby ste sa dozvedeli o Lovcoch démonov, Citadele a Zelených ohňoch. Keď dorazíte pred Citadelu, tak je úloha splnená a Nate vás opustí.
Nate je tréner, ak ho potrebujete. Do dediny sa nevráti. Po splnení tejto úlohy pôjde do Citadely, kde oznámi ako pochodil s rybami a potom sa presunie pod Citadelu. Bude postávať nad cintorínom, ktorý je pri farme.
Tam mu potom môžete predávať ryby. 1 kus za 15 zlatých a 3 bs; 5 kusov za 75 zlatých a 15bs; 10 kusov za 150 zlatých a 30 bs.

Odmena: 200 bs; 100 zlatých, ak ste mu dali 10 rýb
Odmena: 20 bs
Odmena: 20 bs
Odmena: 20 bs
Odmena: 20 bs

10. The Citadel of the Demon Hunters
Pri rozhovore s Nateom vám tento lovec povedal o Citadele a získali ste úlohu ju objaviť. V rámci Nateovej úlohy „The Long March“ sa dostanete k vstupu do Citadely. Potom len stačí vojsť bránou, aby sa vám to rátalo za jej objavenie a úloha je splnená.
Odmena: 100 bs

11.A. A Big Haul
Východne od rybárskej dediny je na mape skala, za ktorou sa spájajú dve cesty vedúce do Citadely na severovýchod. Za touto skalou sú hore dva hroby, pri ktorých postáva Cisco, strážca od mágov z Taranisu. Prišiel som vykrádať hroby. Povedzte mu, že v tom môže pokračovať – Duša -1.
Povie, že tu už aj tak skončil a presunie sa pod krčmu, zo západnej strany pri rázcestí. Tam sú ďalšie dva hroby, ktoré ide vykradnúť. Ak mu poviete, nech dá hrobom pokoj, tak je úloha nesplnená a máte Duša +1. Ak mu poviete, že vám je to jedno, tak máte Duša -1 a úloha je splnená.
Len ak splníte úlohu, Cisco sa presunie do krčmy a bude ochotný predávať to, čo z hrobov vykopal. Na predaj má rôzne elixíry a recepty na nápoje.
Odmena: 200 bs, Cisco ako obchodník, Duša -2

11.B. Peace And Quiet
11.B.1. That´s the End of That!

Východne od rybárskej dediny je na mape skala, za ktorou sa spájajú dve cesty vedúce do Citadely na severovýchod. Za touto skalou sú hore dva hroby, pri ktorých postáva Cisco, strážca od mágov z Taranisu. Prišiel som vykrádať hroby. Povedzte mu, že v tom nesmie pokračovať – Duša +1.
Povie, že tu už aj tak skončil a presunie sa pod krčmu, zo západnej strany pri rázcestí. Tam sú ďalšie dva hroby, ktoré ide vykradnúť. Ak mu poviete, že vám je to jedno, tak je úloha nesplnená.
Ak máte strieborný jazyk 50, tak ho môžete zastrašiť, aby s tým prestal a úloha je splnená.
Môžete ho vyprovokovať k boju (That´s the End of That!) a porazte ho. Keď sa preberie, tak ho oslovte, súhlasí, že dá hrobom pokoj a úloha je splnená.
Odmena: 200 bs
Odmena: 100 bs, 100 bs za Cisca


Citadela
  • Do Citadely vedú dve cesty od rybárskej dediny. Choďte tou nižšou, čo vedie popri brale nad morom. V polovici cesty je tam odbočka tesne na okraj brala popri pár krysách. Tam za skalou je posteľ, asi 5 mincí, vrecko s mincami (100), rum a syr. Je to povyše pláže s Burkem.
  • Južne, juhozápadne pod Citadelou je priesmyk vedúci na pláž s Burkem. Tesne nad priesmykom vedie popod Citadelu priestor nad priesmyk. Tam je pár lesných pavúkov a má tam hniezdo aj hrobný pavúk (200 bs). Pri kostiach jeho obetí je Ohnivý kvet, asi 6 mincí, dve vrecká s mincami (2x50) a cennosť lovecký roh.
  • Z tejto plošiny s hrobným pavúkom môžete po skalách prejsť tesne pod Citadelu. Žiadne skákanie, je tam pár plochých skál, po ktorých prejdite pokiaľ sa dá, takmer tesne pod Citadelu. Tam na skalách sú dve busty, okolo ktorých je rozložených 18 mincí.
  • Spred vstupu do Citadely (kde cvičí Henrik) sa dajte doľava a choďte tesne popri múre na západnú stranu. Časť tam preskáčte po skalách a na západnej strane je pri múre Citadely pohodlná plošina. Na nej je pri stene krabica, kde máte syr, 5 chlebov a mäso.
  • Citadelu môžete z väčšej časti vyrabovať beztrestne. Vnútri naľavo pri sudoch je magický kryštál a kováčske kladivo. Za dverami pri nich vyjdite na poschodie. V miestnosti je na posteli kniha Štiepenie Caladoru 1 (The Cleaving of Calador: Vol 1) a pár cenností (krabička, ďalekohľad, svietnik, strieborná čaša). Napravo dole je strieborný tanier s rybou. Povyše prejdite dverami ku schodom. Pod schodmi je pár drobností, liečivá runa a Chľast mierenia. Na poschodí tu je v miestnosti s posteľami pár drobností, mincí, pri posteli vrecko s mincami, runa vyvolania pekelného psa, pod stolom Lebečná pištoľ (Skull Pistol), vzadu pri zlatej čaši je tabuľka prastarých vedomostí.
  • Na poschodí je miestnosť, ktorú stráži Kyle. Môžete sa tam vplížiť. Vzadu za miestnosťou je sklad s rôznymi drobnosťami a pár cennosťami (zlatý tanier, busta, zrkadielko, zlatá a strieborná čaša). Tiež je tam truhlica (70), v ktorej je cukor, rubín, jadeit, lacná pálenka a zlato (20). V miestnosti s Kyleom je druhá truhlica (50), v ktorej sú len šípky, rum a fakľa. V jeho izbe je ale aj tabuľka prastarých vedomostí, svietnik a kniha Štiepenie Caladoru 2 (The Cleaving of Calador: Vol 2).
  • Na strešnej terase sú na južnej strane na zábradlí tabuľka prastarých vedomostí a voodoo bábika.
  • V Connorovom obchode je kniha Tajomstvá Citadely 2 (The Secrets of the Citadel: Vol.2), runa sily, strieborná karafa, rôzne drobnosti a kniha Moc Kryštálov, z ktorej získate úlohu „The Sun Crystal“.
  • V dielni kováča Wilsona sú kováčske pomôcky, rôzne drobnosti, na poličke so súdkami je tabuľka prastarého vedenia. Pri posteli je truhlica (80), v ktorej je Výpravná mušketa (Expedition Musket), zlato (76) a krompáč (pickaxe, aby ste mohli dolovať). Tiež je tu kniha Staré príbehy, z ktorej získate úlohu „The Old Bow“.
  • V Eldricovej izbe sú drobnosti, pár cenností (Pijáck roh, ďalekohľad busta, elegantná zlatá misa), železný prsteň (Iron Ring, +5 zastrašovanie), zlatnícky pult, misa na runovú mágiu, truhlica (30), v ktorej je bojovnícka pálenka a 5 vrhacích dýk.
  • Pri vstupe postáva Drake. Keď ho prvýkrát oslovíte, spýta sa vás čo ste zač. Ak budete klamať a poviete, že ste potomok Lovcov démonov, tak vašu lož prekukne – Duša -1.
Okrádanie
Connor (60): Runa liečenia, zvitok Vlna energie, magický kryštál

0. Artefakt: The Booze for Aiming
Po vstupe do Citadely choďte doprava k schodom vedúcim na poschodie. Pri dverách je na stole fľaša s Pálenkou mierenia, ktorá vám pridáva +10 kritické zásahy. Mohli ste sa o nej dočítať v knihe Boje posledného storočia, ktorá je na Tacarigue, v jaskyni hore v kopcoch, nad jaskyňou s kryštálovým portálom.
Odmena: 400 bs, Pálenka mierenia

1. Neither Rhyme Nor Reason
2. Bony Situtation

Úlohu môžete získať v citadele. Na poschodí stojí Burke. Oslovte ho, ale je úplne mimo a len bľaboce. Na prízemí oslovte Drakea a spýtajte sa ho na Burkea. Povie vám, že buď narazil hlavou do steny, alebo robil experimenty. Odporučí vám rozhliadnuť sa na pláži juhozápadne od Citadely. Vraj tam Burke chodieval dumať.
Celú túto časť ale môžete preskočiť a úlohu rovno splníte, keď oslovíte Burkeho manifestáciu. Choďte na pláž juhozápadne od Citadely. Je to malý kus pláže na mape, vedie tam cesta od Citadely. Ale môžete tam doplávať aj z pláže pod rybárskou dedinou. Na pláži sú dva termity, pri člne tri mŕtve ryby a Burkeho prejav.
Oslovte ho a rovno splníte „Neither Rhyme Nor Reason“, či už ste boli v pevnosti, alebo nie. Burke vám povie, že robil pokusy s oživením mŕtvych a jeho duša posadla tieto staré kosti. Potrebuje živého, čo by ho sprevádzal pri návrate do citadely, aby ho nenapadli. Súhlaste, že pomôžete.

Potom sa spoločne vydajte do citadely. Na ceste medzi plážou a Citadelou je pár skalných pavúkov, ak ste ich nepobili cestou sem. Vojdite spoločne do Citadely. Oslovte Drakea pri vstupe a spýtajte sa ho na Burkov elixír. Povie vám, že by ho mal mať Connor. Na prízemí má Connor obchod, tak ho tam oslovte a spýtajte sa na elixír. Ak ste nehovorili s Drakeom, tak tvrdí, že nič také nemá. Ak ale od Drakea viete, že ho má, tak mu to povedzte a prizná to. Chce zaň 300 zlatých. Kľudne zaplaťte, dostanete ich späť.
Potom len dajte Burkeovi elixír a keď ho vypije, úloha je splnená. Vyjdite na poschodie, kde je Burkeovo telo. Oslovte ho. Poďakuje vám a dostanete 400 zlatých, takže sa vám vrátili výdavky a stovku máte k dobru.
Odmena: 100 bs
Odmena: 200 bs, 100 zlatých

3. Friends Brawl
Pred vstupom do Citadely trénuje počas dňa Henrik. Pohovorte si s ním o jeho minulosti a spýtajte sa, či by vás niečo nenaučil. Chce najprv, aby ste sa predviedli v boji. Súhlaste s bojom a porazte ho. Ak prehráte, tak vás len porazí, nezabije a môžete boj zopakovať. Ak vyhráte, úloha je splnená.
Odmena: 200 bs, 100 bs za Henrika, možnosť učiť sa od Henrika

4. Connor
Keď prvýkrát oslovíte Connora, tak sa sťažuje, že ho tu nik neberie vážne. Potom sa spýtajte, čo by vás mohol naučiť a chce niečo na oplátku. Požaduje nezmysly, pri ktorých získate úlohy „The Devourer of Worlds“, „Volcano of Death“, Captain Bloodbade´s Treasure“ a „The Eye of the Beast“. No vzápätí vám povie, že si len robil srandu a všetky štyri úlohy máte rovno splnené, každú za 20 bs.
Odmena: 4x 20 bs

5. The Muscle Man
6. Artefakt: The Blunt Ritual Knife

Večer sa pri stole vo vstupnej hale Citadely zdržiava Henrik, ktorý cez deň trénuje pred vstupom. Vyzvite ho na zápas v pretláčaní o 100 zlatých. Súhlasí a získate úlohu. Len vyhrajte zápas stláčaním smerových kláves podľa zadania. Keď vyhráte, úloha je splnená a zároveň vám za odmenu dal aj Tupý Rituálny Nôž, artefakt pridávajúci k dýkam +10. O tomto noži sa dozviete z knihy Tradičné uctievanie, ktorá je na ostrove Antigua, na krabici na kopci, juhozápadne od severného teleportu.
Potom sa s ním môžete pretláčať aj ďalej, ale už len o výhru 10 zlatých.
Odmena: 100 bs, 100 zlatých
Odmena: 400 bs, Tupý rituálny nôž

7. The Roller
Keď ste porazili v pretláčaní Henrika, povie vám, že o polnoci tu trénuje kováč Wilson. Prídite k stolu o polnoci a vyzvite ho. Má vraj veľa práce, tak je ochotný dať si s vami jediný zápas bez opakovania za 300 zlatých. Súhlaste a porazte ho.
Odmena: 200 bs, 300 zlatých

8. The Engagement Ring
Oslovte kováča Wilsona a spýtajte sa, či nepotrebuje s niečím pomôcť. Chce, aby ste zaniesli zásnubný prsteň jeho milej. Nechce, aby o tom niekto vedel, lebo by si z neho robili srandu. Odpovedzte mu nahlas, aby to ostatní počuli – Duša -1 / alebo odpovedzte potichu – Duša +1. Jeho drahá Grace je na Antigue. Súhlaste, že to spravíte a dostanete prsteň aj úlohu.
Grace bola štetka, ktorú ste v minulom dieli mohli dať s Wilsonom dokopy. Teraz prevzala jeho dielňu, kým je preč. Keď budete na Antigue, musíte sa prebojovať cez pekelných psov, ktorí zaplavili prístav. Potom len choďte do kováčovne a odovzdajte Grace prsteň od Wilsona.
Úloha je splnená, ale vráťte sa po odmenu (a odovzdať list). Môžete si z Wilsona robiť srandu a povedať, že prsteň zahodila, Duša -1, alebo mu rovno povedať, že z toho bola nadšená, Duša +1.
Odmena: 200 bs

8.1. Message For Wilson
Keď odovzdáte Grace prsteň, tak vám dá správu pre Wilsona. Len sa vráťte a odovzdajte mu ju. Úloha je splnená, no ešte sa vráťte za Grace, aby vám dala odmenu.
Odmena: 400 bs, 200 zlatých od Grace

8.2. Artefakt: The Diamond Grinder
Keď splníte pre Wilsona úlohu „The Engagement Ring“, odovzdáte prsteň Grace a potom sa vrátite to oznámiť Wilsonovi, dostanete od neho Diamantovú brúsku. Je to artefakt, +10 bodné zbrane. Dozviete sa o nej z knihy Kováčstvo, ktorá je na ostrove Kila, konkrétne pod prístreškom pri Harrym v tábore pirátov.
Odmena: 400 bs, Diamantová brúska

9. Iron Is Sharpened With Iron
9.1. One-Way Trip

Kováča Wilsona sa spýtajte, či vo vyhni pracuje sám. Spomenie pomocníka Alvita. Ten sa niekam stratil, tak sa ponúknite, že mu ho pomôžete nájsť. Poslal ho po železnú rudu, ale možno sa zdržiava u Yvette v krčme. Môžete skočiť za Yvette, cez deň je pred krčmou a v noci vnútri. Spýtajte sa jej na Alvita, no chce za to peniaze. Ak zaplatíte hneď 30 zlatých, povie vám to, ak odmietnete, potom už pod 40 zlatých nepôjde. Povie vám, že šiel do bane.
Môžete to ale vynechať a ísť do bane sami. Baňa je severovýchodne nad krčmou, severne nad farmou s mlynom. Pri bani je aj ruina dobre viditeľná na mape. Vnútri zabite štyroch kostlivcov. V hornej časti bane nájdete Alvitovo telo. Prezrite ho a jeho nájdením splníte úlohu „One-Way Trip“ a získate Alvitove poznámky. Prezrite jeho telo ešte raz pre veci a získate kušu (Crossbow) a šípky.

Keď ste už tu, môžete baňu preskúmať. Pri sudoch na začiatku je krompáč (Pickaxe). Pri posteli je mešec (100). vedľa je truhla (70), v ktorej je fakľa, rum, šípky a recept na nápoj odolnosti. Poniže je ešte jeden kostlivec a netopier. Dole sú napravo tri krabice, pri ktorých sú tri kusy jadeitu. Oproti krabiciam je železná žila. Dole je kniha Encyklopédia Alchýmie, pri nej dva magické kryštály a truhlica (20), v ktorej sú mince (19) a dve železné rudy.

Keď ste pripravený, vráťte sa za Wilsonom a povedzte mu, čo sa stalo. Je naštvaný, že všetka práca zostane na ňom. Ak poviete, že sú to tvrdé slová, je to bez bodov. Ak poviete, či už počul o žiali, tak máte Duša +1. Každopádne je rád, že vie, čo sa stalo a odmení vás.
Potom môžete Wilsonovi predávať železnú rudu, ak chcete. Kúpi 1 kus za 25 zlatých.
Odmena: 200 bs, 200 zlatých
Odmena: 100 bs, Alvitove poznámky

10. Find Eldric
Keď sa dostanete do Citadely, stačí tam osloviť Eldrica a našli ste ho.
Odmena: 200 bs

11. Hunters Of the Demons
Spýtajte sa Eldrica, ako by ste mu mohli pomôcť. Povie, že poslal skupinu lovcov démonov, aby uzavreli kryštálový portál. Uspeli, ale mnohí zahynuli a ďalší sa stratili. Povedzte, že pomôžete a vašou úlohou je dostať naspäť do Citadely roztratených lovcov. Splňte úlohy pre konkrétnych Lovcov.
Wilson: Iron Is Sharpened With Iron
Porter: Curse Of Love
Mason: Night Watch
Cyril: Honour the Dead
Fenn: Organic Farmer
Winter: Curse of the Fathers
Keď splníte všetky úlohy, povedzte Eldricovi o každej jednej. Za každú pomoc dostanete 100 bs a 200 zlatých. Ak Winter zomrel pri jeho úlohe, tak len Eldricovi poviete, že je mŕtvy a za neho dostanete iba 50bs a 100 zlatých. Keď spomeniete všetkých, tak mu napokon povedzte, že všetci sú naspäť v Citadele a úloha bude splnená.
Ak ste psychopati, môžete zabiť Fenna, Masona a Portera a nechať čo najskôr zomrieť Wintera. V tom prípade len Eldricovi oznámte ich úmrtia (za každého 50 bs a 100 zlatých) a zostanú vám na splnenie len Wilson a Cyril.
Odmena: 1000 bs, 1000 zlatých, 2x tabuľka prastarého vedenia; za jednotlivé úlohy pre lovcov 6x100 bs a 6x200 zlatých


Farma a okolie
  • Okolo cintorína a aj na ňom je rozhodených pár mincí. Na cintoríne sú dva duševné kvety, Finger Leaf a bobule. Napravo poniže cintorína a zničeného mostu je v brale pod Citadelou kryštalická žila. Poniže táboria dvaja goblini. Majú tam posteľ, dva kusy jedla, dve mince na striebornom tanieri a truhlicu (20), v ktorej sú broky a jedlo.
  • Na vozíku pri dome na farme je Rozptyľová pištoľ (Scatter Pistol). V budove je len sporák, pár mincí, strieborná karafa a drobnosti. Na stole je aj kniha Príbehy z Antiguy, z ktorej získate úlohu „Tirimia´s Monocle“.
  • Na streche mlyna je magický kryštál. Na jednej lopatke mlyna je zavesený mešec (100). Stačí si počkať dole pri lopatkách, kým k vám nepríde tá s mešcom. Vnútri v mlyne je teleportačný kameň a truhlica (30), v ktorej je Rozptyľová pištoľ, Zlatá pálenka, jadeit, papagáj a krvilačnosť.
  • Na streche ruiny pri bani, severne nad farmou (pod strechou je lávový golem pri úlohe „Ernesto´s Engraved Candle Holder“) je papagáj, rum, zlatá pálenka a víno. Sú tam aj dve kostry milencov. Netreba vyletieť zdola, stačí zletieť zhora zo skaly od chaty nad ruinou.
  • V bani severne nad farmou (kam vás zavedie úloha „Iron Is Sharpened With Iron“) je kniha Encyklopédia Alchýmie, z ktorej získate úlohu „The Hardened Crab Shell“.
1. Artefakt: The Tunning Fork
Na cintoríne je oproti bráne na konci jeden väčší náhrobok. Za ním je na zemi Ladiaca Vidlička. Artefakt pridávajúci Duch +5. O nej sa dočítate v knihe Rituálne praktiky. Tá je na Antigue, na poschodí Emminho domu vedľa krčmy.
Odmena: 400 bs; Ladiaca vidlička

2. Ernesto´s Engraved Candle Holder
2.1. The Legal Heir
2.2. Double-Crossing Nikodim
2.3. Small But Mean!
2.2.1. Cold Nights

Farmu vlastní Ernesto, Nikodim je jeho pomocník a Mira slúžka. Ernesto sa vám posťažuje, že niekto ukradol svietnik, jeho rodinné dedičstvo a to podľa neho môže aj za všetko nešťastie, čo sa prihodilo farme. Nevie, kto ho vzal, ale podozrieva Nikodima. Čo ho mrzí, pretože nemá deti a chcel raz farmu odkázať práve jemu.
Pohovorte si s Mirou. Tá pochybuje, že by Nikodim niečo ukradol, no aj tak má pre vás návrh. Máte nájsť svietnik a povedať, že ho vzal Nikodim. Tým pádom by farma pripadla jej. Tým získate úlohu „Doble-Crossing Nikodim“.
Napokon oslovte aj Nikodima, ktorý vám povie, že on nič neukradol. Ale tiež vás prosí, aby ste svietnik našli a dokázali tak jeho nevinu. V noci bol von, lebo počul nejaký hluk a preto je podozrivý. Počul to pri vozíku pri farme.

Choďte teda k vozíku. Medzi ním a plotom nájdete stopu ukazujúcu na východ. Choďte k cintorínu a cestou narazíte na pár mincí (ak ste ich nepozbierali predtým). Pred bránou cintorína je druhá stopa ukazujúca na sever. Prejdite cintorínom cez ďalšie mince. Za cintorínom je tretia stopa ukazujúca ďalej na sever. Tu medzi skalami nad cintorínom je úzky priesmyk. Prejdite ním a zabite dvoch ghulov.
Za nimi na rázcestí je štvrtá stopa ukazujúca na severovýchod, takže sa dajte doprava. Stále vás vedú aj mince, ktoré sa zlodejom vysypali z batohu. Cesta vás dovedie až na breh k láve. Tam je piata stopa ukazujúca povyše za lávu. Len preskočte malú trhlinu na plošinu za lávou. Tam je pár ďalších mincí, magický kryštál a huba Krvočiapka. Po skalách vylezte hore ku schodom.

Na schodoch vás napadne päť goblinov označených ako „Hrozivý goblin“. Zabite všetkých päť, čím splníte úlohu „Small But Mean!“. Napravo nad schodmi je drahá krabička, päť mincí a Ernestov rytinový svietnik. Jeho zobratím splníte úlohu „Ernesto´s Engraved Candle Holder“.
Poniže je lávový golem. Nemusíte s ním bojovať, ale môžete ho zabiť. Je pri ňom tabuľka prastarého vedenia, rastlina Hrdinova Koruna a truhlica (10), v ktorej je 13 zlatých ďatelín, tesák a schéma granát (Carbuncle). Tiež je tu páka, ktorú potiahnite a otvoríte si tak skratku k bani nad farmou.

Vráťte sa na farmu a odovzdajte svietnik Ernestovi. Dostanete recept a zlatky.
Ak mu poviete, že svietnik ukradli goblini, máte Duša +2. Ak ste prijali úlohu od Miry, tá je týmto zrušená. Ernesto odkáže farmu Nikodimovi. Prihodí zlatky za zabitie goblinov. Stavte sa za Nikodimom a tiež sa vám odvďačí. Ak ste prijali úlohu od Miry, tá je naštvaná a odmieta sa s vami baviť.
Ak mu poviete, že svietnik ukradol Nikodim, máte Duša -2. Ernesto odkáže farmu Mire.

Ak ste Nikodima podrazili, oznámte to Mire. Tá je spokojná a odmení vás. Spýtajte sa na špeciálnu odmenu a získate úlohu „Cold Nights“. Pre túto úlohu oslovte o polnoci Miru a tá vás odmení sexom. Tým splníte úlohu a získate aj úspech „Charmer“. Ak sex odmietnete, úloha je nesplnená, Mira naštvaná a viac sa s vami nebaví.

Ak ste povedali pravdu a farma pripadne Nikodimovi, tak to Miru naštve. Aj ak ste od nej neprijali jej úlohu a ani sa s ňou predtým nerozprávali, tak je z toho zúrivá a viac sa s vami nebaví. Mira učí strieborný jazyk, takže ak sa ho chcete naučiť, tak pred touto úlohou.
Ak ste klamali a farma pripadla Mire, tak Nikodim odíde zapíjať zlosť do krčmy.

Odmena: 200 bs; 50 zlatých od Nikodima, ak ste povedali Ernestovi pravdu
Odmena: 400 bs; Recept na Zlatá pálenka; 200 zlatých, ak ste povedali o goblinoch/ 50 zlatých, ak ste to zhodili na Nikodima; 100 zlatých, ak ste povedali o goblinoch a že sú mŕtvi
Odmena: 150 zlatých, ak ste úlohu splnili a podrazili Nikodima
Odmena: 100 bs, 5x50 bs za goblinov
Odmena: 100 bs, sex


Krčma a prasacia farma
  • V krčme sú rôzne potraviny a nápoje. Za pultom je aj sporák. Pod pultom je magický kryštál. Na vnútornom dvore je na krabici tabuľka prastarého vedenia a pár cenností (lovecký roh, jadeit, krabička). Na poschodí je v zadnej časti tabuľka prastarého vedenia a v poličke vedľa nej magický kryštál. V izbe (vkradnúť sa, alebo mať povolenie od Travisa) je truhlica (10), v ktorej je pivo, chlieb a mince (22). Pri hromade oblečenia pri posteli je mešec (100). Na skrinke medzi posteľami je Zatuchnutá kniha, z ktorej získate úlohu „The Black Cat´s Paw“.
  • Na streche krčmy je 16 mincí. Pod komínom sú dva magické kryštály a brokovnica (Boomstick). Na komíne je 5 mincí a mešec (100). Na stene ruiny, kam dočiahnete zo strechy, rastie aj duševný lišajník.
  • Pred krčmou napravo (oproti teleportu) je v bočnej vežičke na sude kniha Tajomstvá Citadely 3 (The Secrets of the Citadel: Vol.3). Hore vo veži, kam môžete doletieť, je svietnik. Na oltáre za rybníčkom pred krčmou je tabuľka prastarého vedenia. Vedľa krčmy je truhlica, v ktorej je pivo, fakľa a náboje.
  • Pri ohnisku zelenej vatry na skale nad krčmou sú dva jadeity.
  • Keď prvýkrát oslovíte krčmára Travisa, podotkne, že nechce žiadne problémy. Ak sa ho spýtate, či vám on chce robiť problémy, dostanete Duša -1.
  • V krčme postáva Mick. Keď ho oslovíte, pýta si lacnú pálenku. Môžete mu dať jednu fľašu – Duša +1 (jedna fľaša je aj na poschodí pri dverách). Môžete odmietnuť, bez bodov. Alebo mu povedzte, že sa nestaráte o žobrákov – Duša -1.
  • Západne od krčmy je prasacia farma. Je to osamotený dom na kopci, severozápadne od krčmy, vedie tam priamo cesta. Pod farmou je v skale malý výčnelok viditeľný aj na mape. Je tam hrob, pri ktorom je runa vyvolania pekelného psa a runa vyvolania tieňového bojovníka. Nad hrobom pri ceste vedúcej k farme rastie krvavý koreň.
  • Na prasacej farme je pár kusov mäsa pod prístreškom pri dome. Vzadu v ohrade je truhlica (20), v ktorej je mäso, víno, jadeit a runa odolnosti. V budove je v poličke zlatý kalich a papagáj a na krabici pred poličkou teleportačný kameň. Pri posteli je truhlica, v ktorej je chutná šunka, zlato (17) a recept na magickú pálenku. Na poličke pri dverách je kniha Prvé dni po príchode (The First Days of the Arrival).
  • Na prasacej farme je v dome na stole kniha Magické Knihy a Zvitky, z ktorej získate úlohu „The Vague Promises“.
  • Na prasacej farme je Logan, ktorý tam pomáha Branovi. Oslovte ho, nie je veľmi priateľský. Podotknite, že nemá rád cudzincov. Keď to okomentuje, máte možnosť ho okradnúť, ak máte Kradnutie 40. Na rozdiel od ostatných kradnutí bežne prístupných z rozhovorov máte pri ňom túto možnosť len raz počas tohto rozhovoru. Ak uspejete, ukradnete mu 80 zlatých.
  • Južne, juhozápadne pod prasacou farmou je most vedúci cez rieku na západnú stranu ostrova. Poniže mosta je hrobný pavúk, pri ktorom sú 4 kusy zlatej rudy.
Okrádanie
Kramer (50): Tabuľka prastarého vedenia, Fleuret (Fencing Foil).
Mason (120): Brokovnica Dračí plameň (Dragon Flame), 80 zlatých. Po jeho úlohe sa vráti do Citadely.

1. Road Toll
Keď sa pokúsite vojsť do krčmy, zastaví vás Moe a chce od vás poplatok za vstup 200 zlatých. Ak zaplatíte, úloha je splnená. Ak odmietnete, tak vás napadne. Porazte ho a úloha je tiež splnená.
Potom sa ho môžete spýtať ako dlho vyberá „mýtne“ a podotknite, že sa to Lovcom démonov iste nepáči. Ak poviete, že je idiot, máte to bez bodov. Ak poviete, že by mal radšej ľuďom pomáhať – Duša +1.
Taktiež ho potom môžete zastrašiť, ak máte zastrašovanie 90 a vymámiť od neho peniaze, ktoré už vyzbieral. Dostanete 180 zlatých.
Odmena: 200 bs; 100 bs za Moea; tréning od Moea

2. Find the Epic Monkey Pouch
Od Moea sa môžete naučiť ovládať opicu. Dostanete opičku, ktorú môžete posielať na prieskum a kradnúť pomocou nej, ako v minulom dieli. Túto úlohu splníte aj inde, ak sa naučíte schopnosť Opičiar.
Odmena: 200 bs

3. Hodling Your Drink
Pohovorte si s krčmárom Travisom. Je ochotný dať vám nocľah zdarma, ak sa preukážete ako dobrý pijan. Cez deň pracuje za pultom, ale večer postáva mimo, tak ho večer oslovte a vyzvite na pijácku súťaž. Proste len vyhrajte ako v minulom dieli, chyťte fľaše a vypite skôr, než on.
Odmena: 100 bs; môžete spať v izbe na poschodí zdarma

4. Liquid Gold
V krčme postáva obchodník Kramer. Vyzvite ho na pijácku súťaž a stavte 100 zlatých. Proste len vyhrajte ako v minulom dieli, chyťte fľaše a vypite skôr, než on. V rámci odmeny dostanete kľúč od jeho truhlice v izbe na poschodí. Tam sa môžete vplížiť. Inak tam môžete vojsť, ak si zaplatíte nocľah za 100 zlatých, alebo ak prepijete krčmára Travisa v rámci úlohy „Holding Your Drink“.
Odmena: 100 bs, 100 zlatých, Kľúč od Kramerovej truhlice; v truhlici je cukor, tabuľka prastarého vedenia, rum a 150 zlatých.

5. Hanna And the Ghosts
5.1. Curse of Love
5.2. From the Heart

Choďte na cintorín, ktorý je pod Citadelou, nad veterným mlynom. Prechádza sa tam duch Hanny. Oslovte ju a povie, že jej ukradli amulet. Ak poviete, nech si ho hľadá sama máte Duša -1, úloha je zrušená a napadnú vás traja kostlivci. Taktiež potom Porterovi môžete len povedať, že ste sa ducha zbavili a máte to bez odmeny. Povedzte preto radšej Hanne, že sa po jej amulete poobzeráte.
Pred krčmou sa prechádza Lovec démonov Porter. Spýtajte sa ho na jeho problém. Daroval Yvette amulet, ktorý ukradol z cintorína. Nevysvetlí prečo, ale potrebuje, aby sa amulet na cintorín vrátil.
Cez deň pred krčmou a v noci vnútri postáva Yvette. Oslovte ju a chce, aby ste jej kúpili niečo na pitie. Ak jej poviete, nech si niečo kúpi sama, máte Duša -1. Ak jej ponúknete rum, chce radšej 30 zlatých na niečo vhodnejšie pre ženy. Ak poviete, že nemáte peniaze, je to bez bodov. Ak jej dáte 30 zlatých máte Duša +1.
Či jej dáte peniaze, alebo nie, je to jedno. Tak, či tak potom spomenie, že je na ňu milý Porter. Spýtajte sa na to a povie, že jej daroval amulet. Môžete amulet od nej kúpiť za 500 zlatých. Môžete jej ho ukradnúť, ak máte zlodejstvo 50. Ak máte strieborný jazyk 50, tak ju presvedčíte, že to nie je vhodný dar pre ženu a dá vám ho sama.
Keď získate amulet, splníte úlohu „From the Heart“ – aj ak ste sa nezhovárali s Porterom, či Hannou. Amulet zvyšuje kryštalickú mágiu (+10), Alchýmiu (+10) a Astrálnu víziu (+5).

Keď máte Amulet, vráťte sa s ním na cintorín. Oslovte Hannu. Môžete povedať, že si ho necháte. Duša -2, úloha zrušená a boj s troma kostlivcami. Môžete jej amulet vrátiť. Úloha splnená a Duša +2. Alebo ju môžete presvedčiť, (strieborný jazyk 60), že duch už nepotrebuje amulet. V tom prípade je úloha tiež splnená, amulet vám zostane, ale je to bez vplyvu na dušu.
Napokon sa len vráťte za Porterom a povedzte mu, že je jeho problém vybavený. Ukončíte jeho úlohu a odmení sa vám. Potom sa vráti do Citadely.
Odmena: 100 bs
Odmena: 200 bs, 200 zlatých
Odmena: 100 bs, Yvettin amulet

6. Night Watch
6.1. To the North
6.2. To the West
6.3. To the South
6.4. To the East
6.5. Back To the Tavern

Západnú bránu krčmy stráži Mason. Pohovorte si a navrhne, aby ste sa k nemu pridali na nočnú hliadku. Pohovoriť si môžete kedykoľvek, ale ak chcete prijať úlohu, tak ho oslovte v noci. Keď súhlasíte s hliadkou, tak vyrazí. Nasledujte ho. Párkrát sa zastaví pre naplnenie mini podúloh. Pôjdete len po trase okolo krčmy. Po ceste nahor, dole pod krčmu a zas na východ a hore do krčmy.
Dole pod krčmou vás čakajú traja Minioni a Tieňový strážca. Ak ste pobili ostatné tvory, ktoré sú bežne okolo krčmy, tak vás ani žiadny iný boj nečaká. Inak je okolo len pár mrchožrútov a krýs. Napokon sa vrátite späť do krčmy, kde vás pochváli za pomoc. Ukončíte úlohu a on sa vráti späť do Citadely.
Odmena: 200 bs, 100 zlatých, tabuľka prastarého vedenia; 3x100 za Minionov, 200 za Tieňového strážcu
Odmena: 20 bs
Odmena: 20 bs
Odmena: 20 bs
Odmena: 20 bs
Odmena: 20 bs

7. Awesome Deal
Západne od krčmy je prasacia farma. Je to osamotený dom na kopci, severozápadne od krčmy, vedie tam priamo cesta. Pri dome sedí Bran. Keď ho prvýkrát oslovíte, ponúkne vám na predaj prasa za 250 zlatých. Ak súhlasíte, tak povie, že s prasaťom by ste si asi neporadili, ale že vám ho naporcuje za 400 zlatých.
Môžete súhlasiť a zaplatiť. Ak máte zastrašovanie 60, môžete ho zastrašiť a zníži cenu na 300 zlatých. Ak odmietnete, viac sa už o tom s vami nebude zhovárať a úlohu nezískate. Ak súhlasíte, tak získate úlohu. Zaplatiť môžete aj neskôr, ak nemáte dosť zlata. Napokon zaplaťte a úloha je splnená. Nezabudnite si potom ešte pýtať prasa a dostanete 20 kusov potravy. Nie je to nič moc za tú cenu, keďže potravu nájdete rôzne po celom svete a v domoch.
Odmena: 100 bs, 20 kusov potravy


Stredoseverná časť
  • Na severe je planina. Na východnej strane je dom. Na západnej strane je na mape skalný polkruh. Fyzicky je tam diera v zemi, v ktorej je pár termitov. Rastie tam Zlodejova bylina a nájdete tam aj kryštálovú žilu. Nad dierou rastie krvavý koreň a bystré oko.
  • Na východnej strane planiny je zničená Wolfsonova farma. Vnútri nájdete pár drobností. Pod prístreškom vedľa budovy je truhlica (50), v ktorej je zlato (80), magické kryštály (3) a runa sily. Za domom pri fúriku je jadeit. Povyše domu sú tri hroby, pri ktorých sú dve runy odolnosti.
  • Úplne na severe, pri lebke, kde budete bojovať s démonom, rastie množstvo duchovných húb a kvetín. Severozápadne od lebky je malý výčnelok v skalách, kde je Požierač duší. Pri ňom je kryštálová žila a truhlica (50), v ktorej je zlato (111), oslabenie nepriateľa a vysávanie života.
  • Na severovýchode je kamenný kruh nad Wolfsonovou farmou. Uprostred kruhu je teleportačný kameň, tabuľka prastarého vedenia a magický kryštál. Pod stromom je truhlica (10), v ktorej je víno a 11 mincí. Pri skale rastie Lovcov koreň a uprostred kruhu Tieňový oheň.
Okrádanie:
Fenn (90): Jadeit, 50 zlatých, kliatba jedovatý oblak. Po jeho úlohe sa presunie do Citadely.

0. Artefakt: The Broken Lock Pick
Na severe je veľká planina. Na jej východnej strane je zničená Wolfsonova farma. Vnútri na zemi, pri prevrátenom stole nájdete zlomený pakľúč. Páčenie zámkov +10. Dočítať sa o ňom môžete v knihe Legendy Caladoru, ktorá je na ostrove Kila. V prvej časti džungle, na jej juhovýchodnej plošine za vodou s Asali.
Odmena: 400 bs, Zlomený pakľúč

1. Honour the Dead
1.1. The Terror of Calador
1.2. Personal Belongings

Choďte na sever, do časti, kde je na mape kruhová hmla. Pri vstupe v priesmyku stojí Cyril. Povie vám, že tu bol s výpravou, ktorej sa síce podarilo zavrieť kryštálový portál, ale jeho druhovia padli. Z portálu unikol démon a kvôli nemu teraz Cyril nemôže získať ich telá, aby sa o ne postaral, tak mu ponúknite pomoc. Požiada vás o ich osobné veci, kým on vykope hroby.
Za ním pri ohnisku je runa vyvolania tieňového bojovníka a runa odolnosti. Na stene je tu aj kryštálová žila. Cez pár ghulov, minionov a pekelných psov sa prebojujte vyššie k veľkej lebke, v ktorej bol portál, ktorý zničili.
Keď sa priblížite k lebke, objaví sa démon Des Severu. Zabite ho. Je samozrejme silný, preto je dobré pobiť ostatných v okolí, než sa objaví, aby vás neotravovali. Jeho zabitím splníte „The Terror of Calador“. Po boji si prezrite oblasť. Spred lebky smerom doprava leží päť tiel lovcov démonov. Všetky oberte. Z niektorých získate aj nejakú výbavu, ale z každého jedného získate ich „osobné veci“. Získaním všetkých piatich osobných vecí splníte „Personal Belongings“.
Napokon sa len vráťte za Cyrilom a odovzdajte mu veci padlých. Objavíte sa pri ich hroboch, ktoré pripravil. Prehodíte pár slov a Cyril sa vráti do Citadely.
Odmena: 200 bs, tabuľka prastarého vedenia
Odmena: 100 bs, 400 bs za démona
Odmena: 100 bs

2. Organic Farmer
2.1. The Missing Maid
2.2. Report To Fenn

Na východnej strane planiny je Wolfsonova farma, ktorú prepadli a zabili jej obyvateľov. Povyše domu stojí Fenn pri hroboch, do ktorých pochoval farmára a jeho rodinu. Povie vám, že utiekla len slúžka Iona, ktorá zrejme bežala na sever.
Pred domom je pole a za ním je v skalách úzky priesmyk, v ktorom čaká pekelný pes a pár pavúkov. Inak sa tam dá prejsť aj prechodom od priestranstva s lebkou, kam vás poslal Cyril. Povyše prechodu je kamenný kruh, v ktorom je rudný golem. Môžete ho zničiť, ale Iona tam nie je, tak nemusíte bojovať, ak nechcete. Choďte napravo od kruhu a hore cestou cez troch goblinov.
Hore nájdete Ionu, ktorá sa preľakne, keď vás uvidí. Ak poviete, nech sa nebojí, že jej nechcete ublížiť, máte Duša +1. Druhá odpoveď je bez bodu. Povedzte jej, že ju odvediete do bezpečia (The Missing Maid).
Cestou preč sa môžete zastaviť za Fennom, no ten vám len povie, aby ste ju bezpečne odviedli do krčmy a on bude kryť váš ústup. Odveďte ju do krčmy. Ak ste tam už aktivovali teleport, môžete sa proste presunúť. Na ceste sa inak objavili dvaja mrchožrúti a dva termity, ak ste už aj cestu vyčistili predtým. V krčme vám poďakuje a povie, že máte poďakovať aj Fennovi (nepochopiteľná úloha „Report To Fenn“, keďže viete, že za ním musíte).
Len sa vráťte naspäť k farme a povedzte Fennovi, že je Iona v bezpečí. Ukončíte tým úlohy a Fenn sa vráti naspäť do Citadely.
Odmena: 200 bs, 150 zlatých
Odmena: 100 bs
Odmena: 100 bs


Západná strana ostrova
  • Na západnej strane pri pláži je vo vode zatopená veža. Okolo je pár krabov a piesočných diablov. Vylezte na skaly, ak ste na pláži a premeňte sa na vtáka, alebo ako papagáj rovno zleťte zhora od ruín hradu. Doplachtite na poschodie veže, je tam zamknutá truhlica (80), v ktorej je víno, 75 zlatých a pištoľ Zabudnutá (The Forgotten One).
  • Severovýchodne nad loveckou chatou (tesne nad ňou) je malý výčnelok na mape. Tam je na kopci hrobný pavúk a pri ňom na skale teleportačný kameň. Pod veľkým stromom nad kameňom rastie Lovcov koreň.
  • Na ostrovčeku v rieke, východne od chaty je len pár mrchožrútov, chňapavec, Finger Leaf a Bystré oko. V loveckej chate je lovecký roh, grog, strieborný kalich, potraviny, Lovcov amulet (+5 Sečné zbrane a zastrašovanie, +10 Alchýmia) a kniha Pád Caladoru (The Fall of Calador). Tiež je tam truhlica (110), v ktorej je 160 mincí, dva pazúre, koža Lynxa a Korzárska brokovnica (Buccaneer´s Shotgun). Povyše ohniska rastie Lovcov koreň.
  • Povyše chaty je teleportačný kruh, pri ktorom rastie Bystré oko.
  • Severozápadne od chaty (na mape výčnelok medzi dvoma vežami) je nad riekou Tieňový strážca a Rudný golem. Pri nich je strieborný tanier, pár mincí a rastie tam Hrdinova koruna.
  • Úplne v rohu severozápadu sa cez vodopád vlieva rieka do mora. Na brehu pod vodopádom je tieňový strážca a pri ňom truhlica (50), v ktorej je len ryba, lacná pálenka, 76 mincí a dva magické kryštály.
  • Úplne hore na severe vidíte na mape vežu. Zdola tam môžete jedine vyletieť ako papagáj. Prejsť tam môžete po spadnutom strome ponad vodopád z východnej strany od planiny s lebkou (zničený portál, úlohy Cyrila). Pri kmeni rastie krvavý koreň. Hore to stráži jeden rudný golem. Nad schodmi nad golemom je papagáj, jadeit a rastie tam Mečotŕň. Pod plošinou s golemom je veža. V jej hornej časti je tabuľka prastarého vedenia, magický kryštál a rastie tam Bystré oko. V dolnej časti veži je truhlica (90), v ktorej sú vrhacie dýky, 90 mincí, 5 kostí a recept na Nápoj Čepelí.
  • Južne pod veľkou ruinou je ohromná lúka. Na nej sú dračí chňapavci a rammeri. Na jej juhozápadnej časti sú nejaké zvyšky stavby pripomínajúce skôr náhrobky. Na nezarastenej ploche medzi pár takýmito zvyškami je tabuľka prastarého vedenia, pri ktorej rastie Zlodejova bylina.
  • Ak máte Strieborný jazyk 30, podotknite u Bronacha, že sa mu dobre darí a dá vám 3 pazúre a 3 tesáky.
1. Hunting With Bronach
1.2. Insidious Danger

Na severovýchodnej strane západnej časti, pri rieke vedľa ostrovčeka je lovecká chata, pri ktorej sedí Bronach. Ten vás aj učí loveckým schopnostiam. Pohovorte si a spomenie nebezpečné potvory v okolí. Ponúknite sa, že s ním pôjdete na lov. Len ho nasledujte severne k rieke. Cestou narazíte len na pár nepriateľov.
Pri rieke sú traja dračí chňapavci označení ako „Diabolskí Dračí chňapavci“. Všetkých troch zabite v rámci „Insidious Danger“. Potom oslovte Bronacha a povedzte mu, že je po nich, hoci by mu to malo byť jasné, keď je s vami. Potom dostanete odmenu a on sa vráti do chaty.
Odmena: 20 bs, 100 zlatých
Odmena: 200 bs, 3x200 bs za chňapavcov

2. Curse of the Fathers
2.1. To The Labyrinth With Winter
2.2. Into the Labyrinth
2.3. Hunting Shadows With Winter
2.4. The Shadow Lord of Cowardice

Pri ceste vedúcej do ruín sedí pri táboráku Winter. Pri jeho ohnisku je runa kamennej päste a šokovej vlny. Oslovte ho, hanbí sa, že opustil druhov, ktorí zahynuli. Ak poviete, že keby neušiel, dostali by aj jeho, máte Duša +1. Inak sa spýtajte na jeho rodinu. Povie vám, že všetci boli zbabelci, tak mu navrhnite, že pôjdete do ruín spoločne. Súhlasí, tak vyrazte.
Wintera vám môžu pri tejto úlohe zabiť. Postup je opäť séria miniúloh pre postup vpred. Môžete sa s ním pohnúť a keď zastane, máte možnosť nechať ho čakať. V tom prípade pobite nepriateľov sami so svojim spoločníkom a keď je cesta čistá, tak sa vráťte pre Wintera. Potom ho stačí osloviť a povedať, aby ste vyrazili ďalej.
Túto úlohu využijem aj na popis vecí, ktoré sú v ruinách.


Najprv zájde Winter pred vstup na nádvorie. Naľavo od hradby je táborák, pri ktorom je posteľ. Tam si môžete dopĺňať zdravie. Pri posteli je aj tabuľka prastarého vedenia. Vo veži nad posteľou je truhlica (30), v ktorej je 19 zlatiek a Náušnice (Sparkling Earring, +5 muškety, strieborný jazyk).
Na nádvorí je pár nepriateľov a napravo si môžete aktivovať teleport. Prejdite halou s pár nepriateľmi. Na jej konci je Zlatý kremeň. Za túto halu dobehne Winter pri druhej miniúlohe.

Vybehnite tu na poschodie a prejdite do susednej miestnosti. Z nej zbehnite von dolu schodmi k dvom termitom. Pod schodmi je miestnosť, v ktorej je truhlica (100) a v nej tri rumy, 120 mincí a Duchovná čepeľ (Spirit Blade). Oproti schodom je veža. Na jej poschodí sú dva magické kryštály, tabuľka prastarého vedenia, Amulet Lebky (+5 brokovnice, zastrašovanie a +10 alchýmia) a rastie tu aj Mečotŕň.
Vráťte sa schodmi hore do miestnosti. Z nej vedú jedny ešte vyššie. Pri schodoch je tabuľka prastarých vedomostí a rastie tam Finger Leaf.
Vyjdite na strechu, hore je jeden minion. Pri schodoch papagáj a oproti truhlica (10), kde je len víno a 10 mincí. Naľavo od truhlice prejdite až na rozbitú strechu. Tam sú v zlatej miske dva magické kryštály.

Vráťte sa dole do miestnosti, ktorou ste šli hore a vyjdite za ňu. Tu čaká Winter. Naľavo od neho je Zlatý kremeň. Prejdite doľava, kde je pes a pár minionov, ak ste ich nepobili už pri príchode s Winterom. Naľavo je mŕtvy lovec démonov, pri ktorom vylezie ghoul. Lovec má Lovcov prsteň (Hunter´s Ring, +5 kuše a astrálna vízia) Nad schodmi pri tele lovca je tabuľka prastarého vedenia.
Napravo sú pri schodoch štyria pekelní psi a minion. Pri schodoch je druhý mŕtvy lovec. Má u seba náušnice (Creole Earring, +5 zastrašovanie). Dole pri hradbe stojí Idrico. Ten má úlohu „The Price Of Life“.

Odtiaľto pokračujte hore schodmi, kde čaká pár ďalších nepriateľov. V miestnosti napravo nad schodmi je truhlica (30) s drobnosťami. Vyjdite schodmi ešte vyššie a do susednej miestnosti. Z nej vedú schody von k ďalším nepriateľom a jedny schody na strechu. Hore je len tabuľka prastarého vedenia nad schodmi.
Choďte dole a doľava k pár nepriateľom. Pod schodmi je otáčavý spínač. Natočte ho správne a mreže pri schodoch sa otvoria. Za nimi je mŕtvy lovec, u ktorého je meč Doskodrv (Plank Breaker) a pri ňom je recept na nápoj večného lovca, lovecký roh a astroláb. Povyše tohto dvora je naľavo na hradbe truhlica (10), kde je Palcát (Mace) a 3 jadeity.
Pokračujte doprava k dvom ghulom. Po ľavej strane je Zlatý kremeň. Za Ghulmi je už prechod k démonovi. Pri vchode je krvavý koreň a grog. Ďalej od prechodu rastie pri hrobe Blade Leaf.
K tejto bráne dobehnete s Winterom pri jeho tretej miniúlohe.

Za bránou je už Tieňový Lord Zbabelosti a dvaja minioni. Pobite ich a oberte. Lord má tieňové žezlo (korisť) a z jeho tela si vezmite Čierne srdce (Black Heart). Potom len povedzte Winterovi, že je po démonovi, ktorý to nevie, aj ak bojoval po vašom boku. Splníte tým úlohu a Winter sa vydá naspäť do Citadely.

Môžete preskúmať zvyšok ruín. V zadnej časti nádvoria je mŕtvy lovec démonov, ktorý má u seba recept na Tieňovú pálenku. Medzi stĺpom a telom je čepeľ Caladorského korunovačného meča (The Blade of Calador´s Coronation Sword). Napravo pri kostiach je pár mincí, tabuľka prastarého vedenia a Zlatý kremeň.
Na ľavej strane vyjdite na hradby a prebojujte sa cez posledných nepriateľov do zadnej budovy. Pred ňou rastie Bystré oko a napravo je pri schodoch Zlatý kremeň. Vnútri je na kozube čaša, svietnik a Bronzová pištoľ (Bronze Gun). Vzadu je truhlica (120), v ktorej je Bojovnícka pálenka, Tieňová pálenka, 120 mincí a Lebečná kuša (Skull Crossbow). Pri tele je kliatba Nekromancie a tabuľka prastarého vedenia. Telo je mŕtvy nekromant, z ktorého získate jeho poznámky (A Necromancer´s Notes) a Mágov Fleuret (Mage´s Foil).
Na poschodí za dvoma minionmi je už len papagáj a Grimoár (úloha „The Grimoire“).
V susednej veži, kam môžete doletieť, je mešec (50), 5 zlatiek a ťažká dýka.
Odmena: 200 bs, 2x tabuľka prastarého vedenia
Odmena: 20 bs
Odmena: 20 bs
Odmena: 20 bs
Odmena: 170 bs, 400 bs za Lorda

3. The Price Of Life
3.1. The Lower Servants
3.2. The Bodyguards
3.3. The Beast

V ruinách je mág Idrico. Zo vstupného nádvoria s teleportom len prejdite cez prvú budovu na dvor za ňou, zahnite doľava a dole pri hradbe ho nájdete. Ak ste tu ešte neboli, či už sami, alebo v rámci úloh, tak sú tam samozrejme tieňoví nepriatelia. Idrico je mág, ktorý tu robí výskum hierarchie tieňových nepriateľov. Chce použiť invokáciu, ktorá vyvolá tieňového pána. No najprv bude vyvolávať jeho služobníkov až napokon vyvolá jeho. Ponúknite mu pomoc.
Keď poviete, že ste pripravený, tak vysloví invokáciu a objaví sa päť pekelných psov (El´Razaxovy otroci), čo sú nižší služobníci. Zabite ich a hneď potom sa objaví 5 minionov (El´Razaxova osobná stráž). Napokon sa objaví Požierač duší (El´Razax). Pomáha vám váš spoločník a aj Idrico.
Keď všetkých porazíte, len oslovte Idrica, ktorý vám poďakuje za pomoc. Pôjde si potom vydýchnuť do krčmy.
Odmena: 200 bs, 500 zlatých
Odmena: 20 bs, 5x50 bs za psov
Odmena: 20bs, 5x100 bs za minionov
Odmena: 100 bs, 200 bs za Požierača

4. John´s Treasure
5. Artefakt: The Ornamental Belt

Na ostrove Taranis choďte do západnej jaskyne v strede ostrova, za malou džungľou pri rybárskej chatrči. Do jaskyne vás zavedie úloha „From Days of Yore“ pre Sharpa. Vnútri choďte doľava. Tam je pri kostre Vyblednutý denník, z ktorého získate tieto úlohy a dozviete sa o poklade.
Keď poznáte miesto pokladu, tak choďte do ruín až pred bránu, za ktorou je/ bol Tieňový lord. Napravo od brány je hrob, tam vykopte poklad. Medzi cennosťami je aj Ozdobný opasok, artefakt, +5 Odolnosť.
Odmena: 100 bs, zlatá misa, rubín
Odmena: 400 bs, Ozdobný opasok


III.C.3. Kila

Pirátsky tábor
  • Keď prvýkrát oslovíte Buddyho, tak si na vás začne vyskakovať. Môžete ho zastrašiť (zastrašovanie 30) a dostanete od neho fľašu rumu. Máte tiež Duša -1.
  • Keď prvýkrát oslovíte piráta menom Red (vzadu pri prístreškoch), tak ho môžete zastrašiť (zastrašovanie 50) a dostanete 50 zlatých.
  • Na Caladore ste mohli prijať úlohu „Letter For Harry“. Harry je tu v tábore, tak ju môžete splniť.
  • V lodi v Cunninghamovej izbe je na poličke magický kryštál a rum, na stole jadeit. Pri posteli kniha Expedícia 1 (The Expedition 1) a truhlica 50, v ktorej je Bodná čepeľ (Thrusting Blade), Alchymistická pálenka, 5x krvavý koreň, dva jadeity a mince. Nad jeho izbou je na krabiciach papagáj, posteľ a truhlica (10), v ktorej je cukor a 10 mincí. V kajute pri zamknutej miestnosti je nezamknutá truhlica (Mušketa, lacná pálenka, mince) a lacná pálenka.
  • Nad Cunninghamovou kajutou môžete na schodoch vyliezť na palubu lode. Za kabínkou je mešec (100). Na opačnej strane je otvor, pri ktorom je jadeit. Ním môžete skočiť do zamknutej miestnosti v ktorej je špeciálna zlatá misa (dovedie vás sem po misu aj úloha). Vedľa nej je na sude kľúč, ktorým si odomknete dvere. Na zemi pri sudoch je jadeit, vzadu na zemi je 5 mincí a dva magické kryštály a na krabici tabuľka prastarého vedenia. V jednej truhlici (80) je zvitok vlna energie, perla a smaragd. V druhej truhlici (30) je fakľa, grog, guľky, broky, mince a železná ruda.
  • Naľavo pri vstupe do lode je medzi sudom s vodou a súťažným kolesom teleportačný kameň. Napravo pri vstupe, vedľa Saddeca je truhlica (20), kde je jedlo, guľky, mince a Aromatické víno. Za loďou je na vozíku kniha Pirátsky príbeh (Pirate Story), pár surových rýb, posteľ a truhlica (20), v ktorej je víno, guľky, mince a kúzlo hrdza. Môžete vyliezť na reťaz kotvy lode a hore na nej je mešec (50).
  • V stroskotanej lodi, nad Cunninghamovou izbou je na krabiciach kniha Ranné expedície, z ktorej získate úlohu „The Intractable Liana“.
  • V stroskotanej lodi, v kajute kde spávajú Hawkins a Booze, je kniha Tajomstvá, z ktorej získate úlohu „The Glass Sword“.
  • Vzadu sú prístrešky. Pri jednom postáva Harry. Pri ňom je truhlica (30), v ktorej je Pirátsky prívesok (Pirate´s Pendant, +10 zastrašovanie; +5 bodné zbrane a dýky), pivo, fakľa a broky. Na streche prístrešku je mešec (100). Povyše je druhý prístrešok s posteľou, kde sú na krabiciach jadeit, lacná pálenka a truhlica (50), v ktorej je grog, mince a recept na Čierne oko. Pod tretím prístreškom pri skale sú len dve veľké krabice, medzi ktorými je mešec (50).
  • V prístrešku, pri ktorom postáva Harry, je kniha Kováčstvo, z ktorej získate úlohu „The Diamond Grinder“.
  • Nad táborom, pri teleporte je jaskyňa s pavúkmi. V nej rastie pár duchovných kvetov, duchovných húb a pod vakom s pavúkom je aj duchovný lišajník. Po vstupe je naľavo slepá chodba, v ktorej je jadeitová žila. Z centrálnej jaskyne rovno a doprava a vyjdete južne od pirátskeho tábora na mieste s pavučinami a kosťami. Je tu Astrálny kremeň a nad ním mŕtvola lovca, ktorý má u seba zlatú rudu. Z centrálnej jaskyne doľava a pri osvetlenej časti v rohu je krompáč, tabuľka prastarého vedenia a Starý luk. Ak budete pokračovať touto chodbou, vyjdete na severovýchodnú pláž. Naľavo na jej konci pri dvoch kraboch rastie Mečotŕň. Napravo pri gorile je teleportačný kameň.
  • Severne nad táborom pirátov je dlhé skalné bralo, ktoré blokuje prechod na severovýchodnú pláž. Na bralo sa dá z tejto pláže nad táborom vyliezť. Hore je truhlica (20), v ktorej je pár mincí, brokov a tri perá. Na konci brala, na jeho najsevernejšej časti sú pod palmami dve kostry. Majú v sebe päť vrhacích dýk a na hlavách jablká, do ktorých sa zrejme nik netrafil. Pri nich je pár mincí a mešec (50).
  • Keď pôjdete z tábora do dediny domorodcov, tak pod Borborovým táborom je rázcestie. Naľavo v slepej časti je gorila, pri ktorej je opičia soška. Napravo ďalej sú ohnivé vtáky a nad nimi je Striebrochrbát, pri ktorom rastie ohnivá rastlina a je tam aj opičia soška. Obe tieto odbočky sú nad veľkým kmeňom spadmutého stromu, ktorý je zobrazený aj na mape. Kmeňom môžete vyjsť na plošinu nad ním, kde rastie krvavý koreň.
  • Východne od spadnutého stromu, zobrazeného na mape, je cesta do kopca vedúca do pavúčej jaskyne. Na plošine poniže vstupu do jaskyne je pár pavúkov a truhlica (40), v ktorej sú mince, jaguária a panteria koža, kryštálová fakľa a vlna energie. Pri truhlici je aj Astrálny kremeň.
  • Na juhovýchode tejto prechodnej džungle je jazero, na ktoré dozerá domorodkyňa Asali. Pri vode je sud s vodou, posteľ a truhlica (50). V nej je pivo, lacná pálenka, mince a kryštálová fakľa. Na sudoch pri posteli je lacná pálenka a kniha Expedícia 2 (The Expedition 2). Napravo pri vode je truhlica (20), v ktorej je krompáč a zlatá ruda. Pri truhlici papagáj a zlatý tanier.
  • Pri vode s Asali sú dva stĺpy. Na každom je jeden jadeit. Môžete na ne jedine vyletieť. Na malom kopci nad stĺpmi (smerom k východu do dediny) je gorila a pri nej opičia soška a rastie tam Finger Leaf.
  • Za vodou pri Asali prejdite cez dutý kmeň. Za ním je Mandaru. Za ním vyjdite hore na kopec, kde je Zúrivý diviak (úloha „Big White Hunter). Za diviakom prejdite na koniec tejto hornej plošiny a pozor na pascu (môžete sem aj preletieť ako papagáj z kopca od vstupu do pavúčej jaskyne). Je tu kryštálová žila, dva magické kryštály a kniha Legendy Caladoru, z ktorej získate úlohu „The Broken Lock Pick“.
Okrádanie:
Harry (60): 2x Krvavá Mary, Strieborná čaša.
Quinn (80): Korzárske ostrie (Corsair´s Blade), jedlo, rum.

0. Artefakt: The Old Bow
V dielni kováča Wilsona, v Citadele na Caladore ste si mohli prečítať knihu „Staré príbehy“ o tomto luku. Nad táborom pirátov je teleport a za ním vstup do jaskyne s pavúkmi. Prejdite do centrálnej jaskyne a tam odbočte doľava. Chodba odbočuje vľavo, napravo je osvetlená časť, kde je krompáč, tabuľka prastarého vedenia a Starý luk. Muškety +10.
Odmena: 400 bs, Starý luk

1. Speak To the Native, Borbor
Na pláži pred táborom stojí Hawkins. Keď ho prvýkrát oslovíte, tak vám povie, že by ste si mali pohovoriť s domorodcom Borborom. Borbor táborí na kopci nad pirátmi, pri ceste vedúcej do džungle. Pre túto úlohu ho len stačí osloviť. Nič viac a úloha je splnená.
Borbor sa vám posťažuje, že je slabý a bolí ho hlava potom, čo vypil vodu od pirátov. Bola to pálenka a opil sa. Ak máte strieborný jazyk 20, môžete ho presvedčiť, nech vám dá zvyšnú „zlú vodu“ a dostanete dve lacné pálenky. Jedna fľaša je aj pri ňom na zemi.
Odmena: 100 bs

2. Unexpected Effect
2.1. Leave the Pirate Camp
2.2. Follow Borbor Towards the Watering Hole
2.3. Are We There Yet?
2.4. We´ll Be There Soon!

Pohovorte si s Borborom, ktorý sa opil potom, čo pil pálenku v domnení, že je to voda. Povie, že by sa rád dostal domov, no je po opici zoslabnutý. Ponúknite sa, že ho odprevadíte a on vám aspoň ukáže cestu do dediny. Je slabý a môžu ho cestou zabiť. Kľudne môžete cestu vyčistiť predtým, než ho vezmete so sebou a potom len v pohode dobehnete do dediny.
Najprv pôjdete na rázcestie v džungli. Potom k vodnému zdroju, kde povie, že potrebuje prestávku. Stačí ho potom znova osloviť. Ďalej pôjdete pod kopec pri dedine, kde si rovno dá prestávku, znova ho stačí osloviť pre pokračovanie. Už len dobehnite na kopec pred mostom vedúcim do dediny a máte to hotové.
Odmena: 200 bs, 250 zlatých
Odmena: 20 bs
Odmena: 20 bs
Odmena: 20 bs
Odmena: 20 bs

3. See, the Darkness Is Nigh
3.1. Follow Hawkins Along the Beach
3.2. Follow Hawkins Along the Edge of Jungle
3.3. Follow Hawkins Into the Jungle
3.4. The Hard Way

Keď prvýkrát oslovíte Hawkinsa, dostanete úlohu „Speak To the Native, Borbor“. Potom sa Hawkins presunie bližšie k lodi a bude sa zhovárať s lebkou. Kým debatujú, nebude sa s vami baviť. Keď skončí, oslovte ho a je dosť mimo. Spýta sa, či vás poslali, aby ste ho umlčali. Ak poviete, že sa to dá zariadiť, máte Duša -1. Ostatné odpovede sú bez bodu. Spýtajte sa ho, či hovorí sám so sebou a či vie povedať vôbec niečo rozumné.
Zistíte, že počuje hlasy, tak mu povedzte, aby vám ukázal, kde ich počuje. Cez tri miniúlohy ho nasledujte, ale je to kratučká cesta, len okolo lode a za loďou k skalnej stene popri dvoch pavúkoch. Trikrát sa zastaví a povie, že tu počuť hlasy.

Ak mu zakaždým poviete, že nič nepočuť, tak vám uverí, že si to zrejme len nahováral. Duša +1. Ak máte strieborný jazyk 70, môžete ho presvedčiť, aby sa vám odmenil.
Ak mu zakaždým budete klamať, že niečo počujete, tak si bude myslieť, že ho chcete zabiť. Duša -1. Napadne vás v rámci drobnej úlohy „The Hard Way“. Len ho porazte. Nezabijete ho, len vyradíte. Keď sa preberie, tak sa mu začne rozjasnievať v mysli. Oslovte ho a ukončíte aj hlavnú úlohu.
Odmena: 200 bs; 150 zlatých, ak ho presvedčíte
Odmena: 20 bs
Odmena: 20 bs
Odmena: 20 bs
Odmena: 100 bs, 75 bs za Hawkinsa

4. Get Back Soon, Lad
4.1. The Dead Pirate

Keď sa budete zhovárať s Hawkinsom pri začatí úlohy „See, the Darkness Is Nigh“, spomenie Douglasa. Veľa o ňom nepovie, ale viete, že sa stratil a získate túto úlohu. Normálne sa ale stačí pozhovárať s Harrym. Spýtajte sa ho na situáciu v tábore a povie vám, že sa stratil Douglas, tak sa ponúknite, že ho nájdete. Harry si myslí, že ho zabil Booze. Môžete sa spýtať Boozea na Douglasa a ten si myslí, že ho zabil Harry. Obaja veria, že sa to stalo niekde v jaskyni nad táborom.
Douglas je na severovýchodnej pláži. Môžete tam dvoma cestami. Môžete ísť cez jaskyňu pri teleporte. V nej je dosť pavúkov. Prebojujte sa do centrálnej jaskyne a z nej odbočte doľava. Vyjdete pri hrobnom pavúkovi a Douglasovom tele.
Druhá cesta je cez vodu. Choďte na sever, kde cestu blokuje dlhé bralo. Na kraji pláže je skalná stena stupňovitá, tak po nej môžete vyskákať hore (je tam veľký pavúk) a na druhej strane zoskočiť na pláž. Tu sa môžete vyhnúť dvom krabom a prebehnúť k východu z pavúčej jaskyne, kde je jeho telo.

Pri Douglasovom tele sú zvitky liečenia a kryštálovej fakle. Prezrite si jeho telo pre uznanie, že je mŕtvy. Môžete ho prezrieť ešte raz, pre pár mincí. Naspäť môžete cez jaskyňu, alebo cez vodu. Ak pôjdete po pláži, naspäť hore na bralo nevyleziete. Môžete tam vyletieť, alebo ho oboplávať cez more.
V tábore len povedzte Harrymu, že Douglasa zabili pavúky a úloha je splnená. O Douglasovom osude môžete povedať aj Boozeovi.
Odmena: 200 bs
Odmena: 100 bs

5. Streamlined
6. Artefakt: Trimia´s Monocle

Cez deň trénuje Buddy hod nožom na súťažný kruh. Spýtajte sa ho na nože a môžete ho vyzvať na súťaž. Nemá peniaze, ale ak stavíte 100 zlatých, on staví artefakt, ktorý našiel. Proste si zasúťažte a nahádžte viac bodov ako on, aby ste ho porazili.
Keď vyhráte, úloha je splnená, dostanete späť svoje zlatky a ako výhru aj Monokel. Je to artefakt, Astrálna vízia +10.
V dome farmára pod Citadelou na Caladore ste si mohli o Monokli prečítať v knihe „Príbehy z Antiguy“.
Odmena: 100 bs
Odmena: 400 bs, Monokel

7. Artefakt: The Ancient Pestle
Choďte na severovýchodnú pláž. Buď cez bralo, alebo cez jaskyňu s pavúkmi. Bližší popis pri úlohe „Get Back Soon, Lad“. Na južnej strane pláže, poniže vstupu do pavúčej jaskyne je gorila Striebrochrbát. Povyše nej pri kostiach je teleportačný kameň a Mažiar. Artefakt, Alchýmia +10. Dočítate sa o ňom v knihe Umenie Alchýmie, ktorá je v sklade na ostrove Antigua. Je na poschodí, kam treba vyletieť.
Odmena: 400 bs, Mažiar

8.A. Shattered Inheritance
Keď oslovíte Quinna, spýta sa, či by ste pre neho niečo nespravili. Chce, aby ste zašli za jeho bratom Flynnom, ktorý je v Antigue a pripomenuli mu, nech pamätá na jeho dedičstvo. Súhlaste pre úlohu.
Potom musíte do Antigu. Tam treba najprv pobiť pekelných psov na uliciach a v sklade, aby ste sa k Flynnovi vôbec dostali. V sklade potom Flynna osloboďte z magického uväznenia a môžete si pohovoriť.
Ak poviete, aby vám Quinnove dedičstvo rovno navalil, alebo ak mu za to dáte 50 zlatých, tak rovno dostanete jeho čepeľ.
Ak zvolíte tretiu možnosť, má protinávrh, aby ste jemu doniesli rukoväť od Quinna. Ak poviete Flynnovi, že mu neveríte, máte Duša -1 a dostanete tiež čepeľ. Ak prijmete jeho návrh, táto úloha je zrušená a získavate úlohu „Fragile Past Sins“.

Keď získate čepeľ, tak je úloha splnená. Potom sa vráťte za Quinnom a dajte mu čepeľ. Môžete si vypýtať 300 zlatých, alebo 3 rumy. Keď mu dáte čepeľ za odmenu, dodržali ste dohodu a máte Duša +1.
Ak mu poviete, že si čepeľ necháte a chcete aj rukoväť, tak vám ju dá. Ale máte Duša -2 za porušenie dohody. Úloha už ale bola splnená získaním čepele, takže tam netratíte.
Odmena: 200 bs

8.B. Fragile Past Sins
Túto úlohu môžete inak získať aj ako prvú, ak si pohovoríte s Flynnom na ostrove Antigua skôr, než s Quinnom. V tom prípade len skočte za Quinnom sem na Kilu a povedzte mu, že chcete rukoväť, ktorú vám dá.
Pri úlohe „Shattered Inheritance“, keď oslovíte Flynna, tak zvoľte tretiu možnosť a Flynn vám dá protinávrh, aby ste radšej jemu priniesli rukoväť meča od Quinna. Ak súhlasíte, máte Duša +1 a získavate túto úlohu.
Vráťte sa na Kilu za Quinnom a povedzte mu, že chcete od neho rukoväť meča. Odmieta ju len tak vydať. Môžete ho zastrašiť (zastrašovanie 80) a dá vám ju, no máte Duša -1.
Môžete ju aj pokojne kúpiť za 200 zlatých. Získaním čepele je táto úloha splnená.
Vráťte sa potom za Flynnom a povedzte mu, že máte rukoväť. On vám dá čepeľ s tým, že to využijete lepšie a ak sa spýtate prečo, tak zistíte, že len nechcel, aby mal celý meč jeho brat.
Odmena: 200 bs

8.C. Re-Forge Wound Tearer
8.C.1. A Massive Hilt
8.C.2. A Massive Blade

Túto úlohu môžete splniť, len ak máte čepeľ aj rukoväť meča. O meči sa dozviete od Quinna a pošle vás po čepeľ v rámci jeho úlohy „Shattered Inheritance“. V rámci nej môžete získať obe časti, ale so stratou duše. Zvoľte si radšej úlohu „Fragile Past Sins“ a tak môžete získať obe bez straty duše, ak vám na tom záleží. Ak budete pokračovať v Quinnovej úlohe, získate pre neho čepeľ a dáte mu ju, tak už viac tieto kusy nezískate a nebudete môcť splniť túto úlohu. Ak ich získate, potom stačí ovládať kováčstvo a skovať dokopy obe časti meča. Získate Trhač rán (Wound Tearer), poškodenie 30-40, bodné zbrane 10.
Odmena: 400 bs, Trhač rán
Odmena: 100 bs
Odmena: 100 bs

9. A Good Pastime
V noci trénuje Quinn hod nožom na súťažný kruh. Spýtajte sa ho, čo robí vo voľnom čase a potom ho vyzvite na súťaž. Stavte 15 zlatých. Proste si zasúťažte a nahádžte viac bodov ako on, aby ste ho porazili. Môžete si s ním zahrať aj potom, ale už len o peniaze, pálenku dá len pri prvej výhre.
Odmena: 100 bs, 15 zlatých, lacná pálenka

10. Water Source Conflict
10.1. A Sign Of Friendship

Buddy sa vám posťažuje, že im dochádza pitná voda na pitie a rum a domorodci sa odmietajú podeliť o vodný zdroj. Ponúknite mu pomoc a vyrazte do džungle. V prvej časti džungle, medzi táborom pirátov a dedinou domorodcov je na juhu jazero. Zbehnite tam, stačí ísť po ceste a pri veľkom spadnutom strome doľava.
Na vodu dozerá domorodkyňa Asali. Pohovorte si a povie, že nedôveruje gádžom, preto nedostanú vodu. Presvedčte ju, že ste priateľský a chce od vás symbol priateľstva. Ak máte strieborný jazyk 100, tak ju môžete presvedčiť, že priateľstvo je o dôvere a nie o daroch a úloha je splnená. Môžete tiež dokázať, že každý má svoju cenu a kúpiť si jej priateľstvo za 700 zlatých a tiež splníte úlohu.

Ak to chcete tradične, tak súhlaste, že prinesiete symbol priateľstva. Choďte za Buddym a spýtajte sa ho čo by mohlo byť symbolom priateľstva. Spomenie zlatú misu, ktorú má Cunningham. Povedzte, že by ste ju mohli kúpiť – Duša +1; alebo že by ste ju mohli ukradnúť – Duša -1.
Misu môžete kúpiť od Cunninghama za 250 zlatých. Ale nie je to potrebné. Za jeho kajutou na schodoch vylezte na palubu lode. Preskočte na susednú časť a tam skočte otvorom v palube do skladu. Okrem iných vecí je na sude pred dverami misa, ktorú potrebujete. Na susednom sude je kľúč, ktorým si otvoríte dvere zo skladu.
Už sa len vráťte za Asali, odovzdajte jej symbol priateľstva a povolí gádžom naberať vodu. Než dohovorí, spýta sa, ako ste získali túto misu. Povedzte, že ste ju získali poctivo a máte Duša +1 (aj ak je to lož a ukradli ste ju, divné), alebo povedzte, že ste ju ukradli a máte Duša -1 (ak ste ju kúpili, tak túto možnosť nemáte).
Nakoniec už len povedzte Buddymu, že môžu vodu naberať a ukončíte tým úlohu.
Odmena: 200 bs, 100 zlatých, recept na Grog; 30 zlatých, ak je s vami Bones
Odmena: 100 bs

11. Striking Arguments
Keď oslovíte Colbyho, bude dosť nevrlý. Zistíte, že sa chce preukázať ako tvrďák, aby ho ostatní brali vážne a aby neskončil ako nosič vody. Navrhnite mu súboj, aby sa mohol preukázať ako silák. Súhlasí a pred bojom vám ešte povie, aby ste ho nechali vyhrať. Ak prehráte, tak bude od vás vykupovať za drahšie striebro. Dajte sa potom do boja a buď vyhrajte, alebo prehrajte.
Ak prehráte, úloha bude zrušená. Dostanete Duša +2 a rum a úlohu „Precious Silverware“.

Ak vyhráte, tak ste proste vyhrali, získate pár skúseností, splnili ste úlohu, ale tú druhú nedostanete. Keď potom oslovíte Colbyho, je naštvaný, že sa mu budú všetci smiať. Ak poviete, že sa preukázal už len tým, že bojoval, máte Duša +1. Ak poviete, že je na smiech a nech ide nosiť vodu, máte Duša -2 a Colby sa pridá k nosičom vody.
Odmena: 200 bs, 50 bs za Colbyho

11.1. Precious Silverware
11.1.1. Silver Drinking Goblets
11.1.2. Silver Plates

Colby má radšej striebro. Pre zlato sa všetci zabíjajú, striebro má tiež svoju cenu a neláka tak pozornosť. Ak s ním prehráte súboj pri úlohe „Striking Arguments“, tak získate túto úlohu. Aby si narobil zbierku striebra, bude od vás vykupovať striebro za vyššiu hodnotu.
Kúpi strieborné čaše a strieborné taniere, kus za 80 zlatých (bežná predajná cena je 25 zlatých). Keď mu predáte 10 strieborných čaší a 10 strieborných tanierov, úloha je splnená. Mimo skúseností je odmenou samozrejme zvýšená cena za predaj. Čaše a taniere môžete nájsť na rôznych miestach, vypisujem rôzne koristi, tak si pomôžete v návode Ctrl+F. No tiež ich môžete kúpiť u niektorých obchodníkov, keďže platí viac, tak neprerobíte, ak sa chcete zbaviť úlohy čo najskôr.
Odmena: 200 bs
Odmena: 100 bs
Odmena: 100 bs

12. Psittacus Callidus
12.1. An Exotic Plant

V stroskotanej lodi je Cunningham, ktorý by rád pokračoval vo svojom výskume rastliny Camellia Sinensis. Ponúknite mu pomoc. Povie, že rastie na nedostupnej oblasti, no vraj má na to riešenie. Ak mu poviete, nech si nájde inú rastlinu, máte Duša -1. Ak poviete, že si vypočujete jeho riešenie, máte Duša +1. Dá vám voodoo bábiku premeny na papagája. Také už môžete mať aj z iných miest.
V časti džungle s dedinou domorodcov sú na juhovýchode nad vstupnou cestou na mape dve budovy. K tej vyššej môžete prejsť po spojovacích mostíkoch z dediny. No nie je to vôbec potrebné. Stačí vybehnúť cestou hore pred dedinu. Napravo je most do dediny, naľavo je nejaká kryštálová jaskyňa. Pred jaskyňou sa postavte na okraj nad cestou, ktorou ste prišli, premeňte sa na papagája a aj odtiaľto doletíte na tú plošinu s vežou. Je tam gorila, no na papagája neútočí. Odtiaľ len preleťte na plošinu poniže. Ak nechcete míňať papagája, môžete dobehnúť na plošinu s gorilou a odtiaľ sa dá s rozbehom aj doskočiť na tú nižšiu plošinu.
Tam rastie Camellia Sinensis. Odtrhnite ju a zaneste Cunninghamovi.
Odmena: 200 bs, 200 zlatých, recept na Dobrodruhovu pálenku
Odmena: 100 bs

13. Booze´s Befuddled Mind
13.1. Where´s the Shipment?
13.2. Each Egg Like the Other
13.2.1. Find 3 Firebird Eggs
13.3. Rum For Everyone!
13.4. Enough Is Enough!

Úlohu môžete získať, ak sa Harryho spýtate na Boozea a povie vám, že je mimo, paranoidný a podozrievavý. Ale rovnako ju získate aj od Boozea, ktorý vás osloví, keď pôjdete popri ňom. Spýtajte sa, čo sa deje a tvrdí, že všetci sú proti nemu, zvlášť po vzbure, kedy musel bojovať proti Patty.
Povedzte Boozovi, že by mal radšej uvariť dávku rumu, aby sa všetci upokojili. Chce spraviť špeciálny rum, no štve ho, že mu Harry nezohnal prísady. Povedzte mu, že sa na to Harryho spýtate. Spýtajte sa Harryho na dodávku. Vykašľal sa na ňu, myslel, že Booze žartuje, pretože chcel tri pavúčie vajcia. Tie sú jedovaté a teraz má obavy, že ich chcel Booze všetkých otráviť. Napadne ho použiť vajcia ohnivých vtákov, ktoré vyzerajú rovnako, no sú neškodné. Povedzte, že mu ich zoženiete.
Z tábora choďte južne po ceste do vnútrozemia a pod Borborovým táborom na rázcestí choďte napravo k hore. Tam zabite troch ohnivých vtákov, za ktorými sú ich tri vajcia. Pri vajciach sú aj dva jadeity.

Keď máte vajcia, vráťte sa do tábora a dajte ich Boozeovi. Na prípravu rumu potrebuje čas, potrvá mu to deň. Môžete sa venovať inému, alebo sa proste vyspať do nasledujúceho dňa. Dostanete 8 fliaš rumu. Môžete ho dať všetkým, ale pre úlohu a Boozea je hlavné, aby ho dostali Harry, Quinn, Colby, Buddy a Cunningham. Dajte im ho a pošlite ich k ohňu. Všetci prijmú, len Cunningham odmietne. Môžete dať aj Saddecovi, Redovi (tiež odmietne) a Hawkinsovi, ale nie je to potrebné.
Keď sú tí hlavní pri ohnisku, povedzte Boozeovi, že môže začať oslava. Príde k ohnisku a je prekvapený, prečo nie sú všetci mŕtvi. Vie, že ste ho podviedli a napadne vás. Porazte ho. Hoci chcel všetkých otráviť, nik vám v boji nepomôže.
Keď sa po boji preberie, tak ho oslovte a úloha je splnená. Vytrieskali ste z neho kúzlo, pod ktorého bol vplyvom. Posledné na čo si pamätá je to, že sa sem plavil s Patty. Už je zas v poriadku a môžete u neho nakupovať a trénovať.
Odmena: 400 bs; možnosť trénovať a nakupovať u Boozea
Odmena: 200 bs
Odmena: 200 bs
Odmena: 100 bs
Odmena: 200 bs
Odmena: 100 bs, 75 bs za Boozea

14. Forbidden Fruit...
14.1. A Romatnic Gift
14.1.1. The Blue Flower

Keď splníte úlohu „Booze´s Befuddled Mind“ oslovte Harryho. Ohromí ho, ako ste pomohli Boozeovi a chcel by tiež pomôcť. Konkrétne chce ženu, tak súhlaste, že mu pomôžete nájsť manželku. S úlohou pohnete, až keď do tábora pirátov dovediete Miamiti z dediny domorodcov v rámci úlohy „Accompany Miamiti to the Pirate Camp“.
Keď bude Miamiti u pirátov, spýtajte sa Harryho, či sa mu páči. Páči a chcel by ju ohromiť nejakým darom, najlepšie kvetom. Choďte za Cunninghamom, ten sa vyzná v kvetoch, po jeden vás aj poslal v rámci jeho vlastnej úlohy. Spýtajte sa na vzácne kvety a povie vám, že rastú na vysokých miestach. Aby ste to mali ľahšie, jeden taký už objavil a namontoval k nemu GPS lokátor, takže stačí zájsť do dediny domorodcov a odtiaľ na veľkú plošinu na severe (je tam budova a Bahati). Za budovou rastie na okraji plošiny modrý kvet.
Ten zaneste Harrymu a úloha je splnená. Potom len môžete sledovať, ako obdaruje Miamiti a dajú sa dokopy.
Odmena: 200 bs, 250 zlatých
Odmena: 200 bs
Odmena: 100 bs


Domorodci
  • Oproti mostu vedúcemu do dediny je kryštálová jaskyňa. V nej je aj kryštálová žila. Povyše jaskyne je teleport.
  • Keď prvýkrát oslovíte Tenyu, tak ju zdvorilo a s úctou pozdravte, dostanete Duša +1.
  • Keď prvýkrát oslovíte náčelníka Hiruta, môžete ho zastrašiť (zastrašovanie 40) a dostanete dva kusy zlatej rudy.
  • Na plošine s dedinou je Bahatina chatrč. Na stole má strieborný tanier, kúzlo vysávanie života, knihu Expedícia 3 (The Expedition 3). V truhlici (40) je syr, pero, dva jadeity, 74 mincí a v druhej (60) sú mince, runy šoková vlna, kamenná päsť, pálenka smrti, pálenka tieňov a ulitový náhrdelník (Shell Necklace, +5 pištole, odolnosť voči strelbe, +10 zastrašovanie).
  • V mise pri centrálnom ohni je papagáj, na kamennom stole pri ohnisku je tabuľka prastarého vedenia a zlatý tanier. Pri prechode na plošinu s väzením je nezamknutá truhlica, v ktorej sú tri jadeity, dva tesáky a štyri zlaté ďateliny. Pri oltári vedľa Bahatinej chatrči je kúzlo krvilačnosti. Za oltárom pri jej chatrči je kamenná strieška, za ktorou sú schody vedúce nadol. Na strieške je tabuľka prastarého vedenia.
  • Naľavo od vstupu z mosta (oproti Bahatinej chatrči) je na kamenných schodoch kniha Cestovateľov denník, z ktorého získate úlohu „The Small Stone Tablet“.
  • V druhej chatrči je truhlica (110), v ktorej je Pirátsky meč (Pirate Sword), magická pálenka, 132 zlatých a čierna perla. Pri truhlici je opičia soška a medzi posteľami hrkálka. Na stole je jadeit a zvitky zraňujúcej aury a nekromancie. Za chatrčou na zemi je jadeit.
  • Pri lovcovej kamennej tabuli oproti väzeniu je kúzlo odsávania života a jadeit. Vo väzení, kde čaká Slim, je na zemi kniha Expedícia 4 (The Expedition 4).
  • Z tejto hornej časti sú na severe tri zaujímavosti. Vidíte tam veľkú plošinu so stavbou. Na ňu sa dá dostať po moste z dediny. Vnútri je teleportačný kameň, truhlica (10) s fakľou a opičou lebkou a tabuľka prastarého vedenia. Na streche stavby je tabuľka prastarého vedenia a jadeit. Naľavo je veľký skalný previs, popod ktorý vedie cesta z džungle ďalej k veľkej bráne. Na previs môžete doletieť. Na jeho severnej strane je nejaká neprístupná veža, pri ktorej je truhlica (60), v ktorej je magická pálenka, pavúčia noha a oko. No a poniže veľkej plošiny so stavbou je ešte malá plošinka, na ktorej je Miamiti. Dá sa tam dostať po mostíkoch a je tam akurát zlatá ďatelina a na stole strieborný tanier.
  • Na juhovýchode vidíte dve stavby. K vyššej, neprístupnej veži sa dostanete po mostíku. Tam je gorila. K nižšej na plošine poniže môžete doletieť, ale aj doskočiť (vedie sem úloha „Psittacus Callidus“). Tam je pri vstupe do malej budovy otáčavý dzindzík. Tri kruhy nastavte tak, aby spolu tvorili obrázok a otvoria sa dvere dovnútra. Vnútri je 2x tabuľka prastarého vedenia, kráľova maska (korisť), Tieňová čepeľ (Shadow Blade) a truhlica (30), v ktorej je kel, 5 magických kryštálov a Kryštalická ihla (Crystal Needle, +5 pištole, zastrašovanie, astrálna vízia, +10 alchýmia).
  • Posledná zaujímavosť na vyvýšených miestach je malá plošinka. Na ňu nevedie žiadna cesta. Pod dedinou na plošine pod schodmi stojí Makoto. Odtiaľ tam môžete zletieť. Je tam len truhlica (40), v ktorej je magická pálenka, pavúčia noha a oko. Nič moc, len pre zaujímavosť.
  • Popod dedinu vedie cesta, južne pod plošinu s dedinou a ďalej pod plošinu s väzením. Je tam pár pavúkov, veľký pavúk a po ľavej strane cesty (keď idete na západ) je za hustými kríkmi v skalnej vypukline truhlica (110), v ktorej je Duelistická pištoľ (Duelling Pistol), Painkiller, 130 zlatých a runa vyvolania tieňového bojovníka.
  • Na severe vidíte na mape malý krúžok. Je tam obetný stôl, pri ktorom je aj silný panter (pre úlohu The Sign of Strength). Na stole je tabuľka prastarého vedenia. Odtiaľto môžete vyliezť po skale vyššie k veľkému pavúkovi (alebo si to celé obísť, je to severne za veľkou plošinou so stavbou, kam sa dostanete po mostíkoch). Je to trávnatá vyvýšenina, kde je pár pavúkov, veľký pavúk a pri ňom sú dve žily jadeitu.
  • Pri veľkej bráne je truhlica (20), v ktorej je mäso, dva pazúre a koža Lynxa. Oproti je na kopci pár opíc a nad nimi rastie Tree Strangler.
  • Napravo od veľkej brány je mláka s aligátorom. Povyše nej v rohu pri stene rastie Hrdinova koruna. Je tam pár pavúkov a za nimi je za zeleňou prechod. Tam sú tri magické kryštály, tabuľka prastarého vedenia a rastie tam aj Krvočiapka. Na konci tunela je truhlica (80), v ktorej je Lebková mušketa (Bone Musket), mäso, krvavá pálenka, zlatky a 3 jadeity.
  • Pri jazierku s aligátorom pri veľkej bráne je aj teleport.
  • Cestou k veľkej bráne stojí pri ceste pirát Mud. Ak sa k nemu priblížite, rovno vás osloví a pripojí sa k vám, pretože chce do chrámu v rámci úlohy „The Pain In the Neck“. S tým zatiaľ nemáte čo spraviť, k chrámu sa dostanete až v tretej kapitole.
Okrádanie:
Kamil (60): 2x zlatá ruda, Kliatbový kameň (Curse Stone, +5 Strieborný jazyk, zastrašovanie, runová mágia, +10 astrálna vízia)
Bahati (30): 2x jadeit

1. The Sign of the Ancients
1.1. The Sign of Strength
1.2. A Spider Leg
1.3. The Eye of the Seer
1.4. A Jade Symbol

V dedine je Tenya, ktorý sa rozpráva s duchmi predkov. Povie vám, že teraz duchovia mlčia a to veští skazu dediny. Aby duchov uzmierila, musí pre nich vytvoriť symbol, Žezlo predkov. Ponúknite jej pomoc so surovinami, ktoré na žezlo potrebuje. Povie vám, že potrebuje trblietavú perlu, jadeit, pavúčiu nohu a srdce pantera. Ale pre presnejšie inštrukcie si máte pozrieť prastaré kamene pri dedine.
Jeden kameň je na severe, na plošine s budovou a Bahati, kam sa dostanete po moste. Druhý je na juhovýchode, na plošine s väzením, vedie tam most spoza náčelníka. Tretí kameň je v kryštálovej jaskyni oproti vstupnému mostu do dediny. Všetky si pozrite a dostanete štyri podúlohy pre získanie surovín. Ak ste skúmali ostrov, mohli ste už niektoré z týchto vecí získať aj skôr.

Povyše dediny vidíte na mape malý kruh. Je to obetný stôl. Pri ňom sa zdržiava Silný panter. Zabite ho, vezmite si jeho srdce a získate Symbol sily.
Choďte do pavúčej jaskyne za táborom pirátov. Prejdite do centrálnej jaskyne a z nej choďte rovno (ignorujte odbočku doprava, čo vedie k východu v džungli) a na konci je Starý Džungľový pavúk. Zabite ho a vezmite si jeho nohu.
Severozápadne od tábora pirátov je malá zátoka za kopcom. Môžete ho preliezť, no je to riadne strmé, tak môžete kopec jednoducho oboplávať. Po oboch brehoch zátoky sú lastúry (Shell, nie ako klasické mušle Clam). Popri nich sú piesoční diabli a vodní jaštery. Pozbierajte lastúry a pootvárajte ich, je ich asi dvadsať. V jednej nájdete trblietavú perlu.
Jadeit je na severovýchode. Na severe je samostatný ostrov. Na jeho severozápadnej strane je cesta (vidíte ju na mape), ktorá vedie na západný breh. Z brehu vidíte oproti v skalnej stene jaskyňu. Môžete sem aj proste doplávať zdola, len po ostrove to máte rýchlejšie. V jaskyni je magický kryštál, prsteň, mešec (50), jadeitová žila a na zemi pri krompáči je Veľký kus jadeitu.
Keď máte všetky štyri veci, tak sa vráťte do dediny a dajte ich Tenyi, čím ukončíte úlohu.
Odmena: 1000 bs, 500 zlatých
Odmena: 100 bs; 200 bs a 500 zlatých od Tenyi
Odmena: 100 bs; 200 bs a 500 zlatých od Tenyi
Odmena: 100 bs; 200 bs a 500 zlatých od Tenyi
Odmena: 100 bs; 200 bs a 500 zlatých od Tenyi

2. On the Warptah
2.1. A Hair From Makoto
2.1.1. A Dark Lock of Hair
2.2. Take Over Makoto
2.3. Three Arguments
2.3.1. Words of Wisdom
2.3.2. Words of Tradition
2.3.3. Words of Protection

Keď oslovíte náčelníka Hiruta, spomenie problémy s džungľou, predkami a pirátmi. Zistíte, že chcú obetovať všetkých pirátov, lebo verí, že im chcú uškodiť. Spýtajte sa, ako zabrániť boju s pirátmi. Nechce to zastaviť, ale odporučí vám pohovoriť si s Tenyou.
Oslovte Tenyu, ktorá považuje pirátov za nevychované deti, ktorým treba ukázať správnu cestu a nechce masaker, no náčelníka vy nepresvedčíte. Povedzte, že ho nenecháte obetovať pirátov a máte Duša +1, alebo povedzte, že by ste ho radšej zmlátili a máte Duša -1.
Povie vám, že by ho mohol presvedčiť len niekto, kto tu vyrastal. Najlepšie Makoto, ktorý nenávidí všetkých gádžov, ale ona by ho mohla ovládnuť s voodoo, len potrebuje jeho vlas. Ak poviete, že by ste ho aj tak radšej zmlátili, máte Duša -1. Otázka o vlase je bez bodov.
Súhlaste, že získate jeho vlas. Choďte do neďalekej chatrče a prezrite tam Bahatinu posteľ. Zrejme spolu spávajú, lebo tam nájdete jeho vlas. Dajte ho Tenyi a tá vám dá voodoo bábiku Makota. Dajte si ju do rýchlej voľby z inventára a choďte k Makotovi. Ten je pod schodmi pri Bathinej chatrči. Použite na neho bábku a budete ho ovládať.

Choďte za Tenyou a tá vás pošle za Hirutom. Náčelník si vás vypočuje, no povie, že sa nechá presvedčiť, len ak bude počuť tri ďalšie rozumné argumenty od ostatných členov kmeňa. Tenya, Bahati a Kamil sú proti boju, tak každého z nich oslovte. Tenya vám povie, že pri boji by stratili veľa mužov a boli by bez ochrany. Kamil povie, že nemajú žiadať predkov o pomoc v boji, ale pomôcť si sami vlastnou cestou. Bahati povie, že potrebujú skôr ochranu pred pavúkmi z džungle.
Vráťte sa za náčelníkom Hirutom a povedzte mu všetky tri argumenty. To ho presvedčí a rozhodne sa nezačať vojnu s pirátmi. Z nepochopiteľného dôvodu vám dá aj odmenu v zlatkách. Týmto ukončíte všetky úlohy s týmto súvisiace, vrátane hlavnej.
Už len choďte k svojmu telu a oslovte ho, aby ste sa doň vrátili. Oslovte potom ešte vo svojom tele náčelníka, ktorý vám povie, že zmenil svoje rozhodnutie. A za to, že ste mu to poradili, vám dá zlatky.

Kým ste v tele Makota, môžete skočiť do väzenia, kde držia Slima. Oslovte ho a vypýtajte si jeho zlato. Dostanete len 3 zlatky. Vypýtajte si jeho šaty, Duša -1. Dá vám ich. Potom ho môžete ponížiť viac a kázať mu, aby vám zatancoval. Duša -1. Jeho kabát, nohavice a topánky si potom môžete nechať, alebo ich predať.
Odmena: 1000 bs, 300 zlatých od Hiruta pre Makota; 500 zlatých od Hirutua pre vás
Odmena: 100 bs
Odmena: 20 bs
Odmena: 400 bs
Odmena: 200 bs
Odmena: 20 bs
Odmena: 20 bs
Odmena: 20 bs

3. Accompany Miamiti to the Pirate Camp
Na nižšej plošine (pod veľkou s budovou, vedú sem mosty popri Makatovi) je Miamiti. Povie vám, že by chcela odísť žiť k pirátom, no nemôžu opúšťať dedinu. Súhlaste, že ju k pirátom odvediete, no keďže sa to dedinčanom nebude páčiť, chcete to spraviť v noci. V noci ju len oslovte a pridá sa k vám do skupiny.
Ak pôjdete po moste popri Makatovi, tak vás zastaví. Môžete ho podplatiť 100 zlatými, aby vás nechal ísť. Môžete ho zastrašiť (zastrašovanie 60) a nechá vás ísť. Ak poviete pravdu, pošle Miamiti späť a úloha je zrušená.
Ďalej môžete ísť cez hlavný most, kde stráži Kamil, ktorý vás tiež zastaví. Môžete ho podplatiť 100 zlatými, aby vás nechal ísť. Môžete ho oklamať (strieborný jazyk 40) a nechá vás ísť. Ak poviete pravdu, pošle Miamiti späť a úloha je zrušená.
Ale nemusíte s nimi vôbec jednať. Stačí prebehnúť okolo Makata, z mosta hneď na most napravo a nestihne vás osloviť a je príliš lenivý na to, aby šiel za vami zisťovať, čo robíte.
Keď potom pôjdete popod skalný previs do prednej časti džungle s vodou, tak vás Miamiti osloví a prosí vás, aby ste ju odniesli, lebo už nevládze. Ak súhlasíte, máte Duša +1 a rovno sa objavíte v tábore pirátov. Ako odmietnete, máte Duša -1 a pokračujete pešo.
V tábore vás sama osloví, poďakuje a odmení.
Celé to ale môžete preskočiť, ak ste aktivovali teleporty. Ak chcete body duše, tak sa teleportujte pred dedinu a vyhnete sa strážcom. Ak ich nechcete, môžete sa rovno teleportovať do tábora pirátov.
Keď pôjdete po úlohe okolo Kamila, tak sa spýta na Miamaiti. Môžete povedať, čo ste spravili, alebo klamať, že neviete, čo sa stalo. Nemá to žiadny vplyv na dej, ani za to nie sú žiadne body.
Odmena: 200 bs, Čierna perla

4. Monkey Business
4.1. Follow Pamir
4.2. Onwards to the Goal
4.3. Monkey Hunt
4.4. The Piece of Jewellery

Z dediny zbehnite o dve plošiny nižšie, po schodoch a mostíku. Tam je gnóm Pamir. Stratil tu svoje Auri Culci, konkrétne žiariacu náušnicu. Ponúknite mu pomoc a povedzte, nech vás zavedie na miesto, kde mu ju ukradli opice. Je to krátka trasa cez pár pavúkov a mrchožrútov pod veľkú skalu, v ktorej je malá jaskyňa.
Je to len diera do skaly, kam sa nevpracete. Pamir vám poradí použiť opičku. Ak ju nemáte, musíte sa naučiť ovládať opicu. To tu najbližšie učí Buddy v pirátskom tábore. Potrebujete Chytrosť 40 a 1000 zlatých.
Keď máte opičku, len ju použite, vbehnite s ňou dovnútra, kde sú dva banány, tri mince a náušnica. Vráťte sa k sebe s náušnicou a dajte ju Pamirovi.
Odmena: 200 bs, 2x zafír
Odmena: 20 bs
Odmena: 20 bs
Odmena: 20 bs
Odmena: 100 bs

5. Big White Hunter
5.1. Why Do You Have So Many Teath?
5.2. Assault

Na ceste, ktorá vedie stredom oblasti, pomedzi dedinu a severnejšiu plošinu (kde je/ bol gnóm Pamir) je lovec Tadashi. Od vstupu do tejto časti choďte popod cestu vedúcu hore do dediny. Dovedie vás na trojité rázcestie a Tadashi je napravo. Spýtajte sa ho na učenie. Je ochotný vás trénovať, ak mu dokážete, že ste veľký lovec. Máte uloviť konkrétneho aligátora a diviaka.
Choďte do prvej časti džungle a tam k vode, ktorú stráži Asali. Za vodou prejdite cez dutý kmeň stromu. Za ním sa zdržiava Mandaru. Za ním je väčšia mláka, pri ktorej je Nebezpečný aligátor, ktorého zabite. Na kopci nad ním rastie Lovcov koreň.
Od aligátora pokračujte hore kopcom na plošinu popri dvoch dravých opiciach. Na konci je Zúrivý diviak. Zabite ho. Pri ňom je aj kryštálová žila a na konci plošiny aj dva magické kryštály. Vráťte sa za Tadashim a povedzte mu, že ste uspeli.
Odmena: 200 bs, 3 diviačie kože, možnosť trénovať u Tadashiho
Odmena: 100 bs, 200 bs za aligátora
Odmena: 100 bs, 50 bs za diviaka

6. A Delectable Meal
V dedine je chlapík zvaný Ixil. Povie vám, že pre vylepšenie vzťahov s pirátmi by ste mohli niečo spraviť. Spýtajte sa, ako môžete pomôcť, Duša +1, alebo povedzte, že vás zaujímajú len peniaze, Duša -1. Máte zaniesť Barakovi, ktorý stráži veľkú bránu, jedlo a povedať, že je od zberačiek.
Len skočte k veľkej bráne na západe a odovzdajte mu jedlo. Môžete potom povedať Ixilovi, že ste jedlo doručili, no ten už pre vás nič nemá, len podotkne, že ste pomohli jeho plánom.
Odmena A: 200 bs, 100 zlatých – ak klamete a poviete, že jedlo poslali zberačky
Odmena B: Ak poviete pravdu, že jedlo poslal Ixil, tak ho Baraka odmietne. Úloha je nesplnená / zrušená, ale získate Duša +1 a 200 zlatých.

6.1. The Poisoner
Ak ste pri úlohe „A Deletable Meal“ dali Barakovi jedlo a nepovedali mu, že je od Ixila, tak sa vráťte za jeden deň. Jedlo bolo otrávené, no Baraka to prežil a obviní vás, že ste ho chceli otráviť. Vy mu vysvetlíte, že to bol Ixil. To je celá táto úloha.
Odmena: 100 bs

6.2. The Reckoning
Ak ste Barakovi pri úlohe „A Delectable Meal“ klamali, tak sa vráťte za deň, aby ste zistili, že sa ho Ixil pokúsil otráviť (The Poisoner). Rozhodnete sa mu pomstiť. Ak ste Barakovi povedali pravdu, že je jedlo od Ixila, tak ho odmietne a rovno podotkne, že sa vás Ixil pokúsil zneužiť na niečo zlé. V oboch prípadoch povedzte, že sa mu chcete pomstiť. Máte Ixila proste zabiť. Inak bude podľa Baraku stále robiť rozbroje medzi domorodcami a pirátmi. Dá vám svoj amulet, aby ste ho ukázali Ixilovi a povedali, že je mŕtvy. (Baraka´s Amulet, Sečné zbrane a zastrašovanie +7, Alchýmia +12).
Choďte za Ixilom, dajte mu amulet a povedzte mu, že je Baraka mŕtvy. Pôjde sa presvedčiť. Choďte za ním pod dedinu a tam vás osloví. Zistil, že ste ho oklamali, tak vás napadne. Zabite ho a úloha je splnená. Môžete o tom potom povedať Barakovi, no už vám len poďakuje. Z Ixilovho tela si môžete vziať schému na Božskú Iskru, ale Barakov amulet ten somár niekde cestou stratil.
Ixil je tréner, tak ak sa chcete naučiť jeho znalosti, spravte to predtým. Alebo si potom na ne nájdite iného trénera.
Odmena: 200 bs, 75 bs za Ixila

7. Artefakt: The Black Cat´s Paw
V krčme na Caladore je Zatuchnutá kniha, z ktorej sa dozviete o tomto predmete. Bahati ho má na predaj za 2000 zlatých. Kúpte Packu čiernej mačky, je to artefakt Voodoo mágia +10.
Odmena: 400 bs, Packa čiernej mačky


Severný ostrov
  • Na kopci v strede ostrova má dom Leonard. V dome má teleportačný kameň. Navyše lacnú pálenku, rum, strieborný tanier, papagája a truhlicu (20), v ktorej je runa vyvolania pekelného psa, cukor a bojovnícka pálenka. Za domom je drahá škatuľka a vo fúriku pri dome sú dva kusy jadeitu.
  • Keď prvýkrát oslovíte Leonarda, spýta sa, či ste jeden z tej pirátskej zberby. Ak sa zháčite, že komu vraví zberba, máte Duša -1. Druhá možnosť je bez bodu.
  • Na severnej pláži stojí Cole. Napravo od neho, pri veľkej skale je vrak člna, pri ktorom je pár piesočných diablov a truhlica (80), v ktorej je Krvavá Mary, 62 zlatých a meč Tieňová hra (Shadow Play).
  • Na pláži východne od Leonardovho domu, pri najvýchodnejšom výčnelku skál je Fragment Mary.
  • Na plošine na vrchole kopca, hore nad Leonardovým domom, kde je močiarny golem, je truhlica (20), v ktorej je 89 zlatých, jaguária a panteria koža. Pri truhlici je tabuľka prastarého vedenia a recept na Tinktúru Odolnosti.
  • Na západnej strane vedú dve cesty popod skalné previsy. Prvý je povyše Leonardovho domu. Hore na skalnej plošine nad cestou sú dva magické kryštály. Druhý severozápadne od tohto prvého. Hore na plošine nad cestou sú pri kostre tri magické kryštály a Lebková pištoľ (Skull Pistol).
1. Revenge Is Sweet
2. Human Sacrifice
2.1. The Captured Pirate
2.2A. The Death Sentence
2.2B. Forgive and Forget

Na juhu ostrova nájdete Patty (viď úlohy posádky). Spýtajte sa jej, ako sa dostala na Kilu a potom na to, ako jej Booze robil problémy. Povie, že sa tu objavil Slim, chlap, čo vám predal mapu k pokladu na Krabom pobreží. Teraz je v dedine domorodcov, ktorý ho zajali.
Choďte do dediny. Za náčelníkom prejdite mostom na malú plošinu s väzením a tam je Slim. Oslovte ho a prizná sa, že mu nejaká potvora zaplatila, aby vám dal tú mapu. No teraz ho chcú domorodci obetovať a napriek všetkému vás prosí o pomoc. Povedzte, že si pohovoríte s náčelníkom.
Náčelníka Hirutua sa spýtajte na Slima a potvrdí, že ho chcú obetovať (The Captured Pirate). Ak ste už vyriešili úlohu „On the Warpath“ a presvedčili Hirutua, aby sa nepúšťal do boja s pirátmi, tak je ochotný prikloniť sa k vášmu názoru na to, čo so Slimom.
Povedzte mu, nech Slima obetujú. Duša -3 (The Death Sentence). Choďte potom povedať Slimovi o rozhodnutí a po vašom rozhovore ho odvedú a zabijú.
Povedzte mu, nech dajú Slimovi milosť. Duša +3 (Forgive and Forget). Choďte potom povedať Slimovi o rozhodnutí. Poďakuje vám a pôjde do tábora pirátov.
Napokon len choďte povedať Patty, ak nie je s vami, o tom ako ste sa rozhodli pre ukončenie úlohy.
Odmena: 200 bs
Odmena: 200 bs
Odmena: 100 bs
Odmena: 100 bs
Odmena: 100 bs

3. Useless Existence
3.1. Lost Equipment

Na kopci v strede ostrova je pri dome Leonard. Je to strážca mágov, ktorý tu zháňa magické kryštály. Poprosí vás, aby ste mu získali späť jeho výbavu. Tá je v zátoke juhozápadne odtiaľto, severozápadne od tábora pirátov. Mohli ste tam hľadať trblietavú perlu v lastúrach pre Tenyu. Ak ste tam ešte neboli, je tam pár piesočných diablov a vodných jašterov. Na konci zátoky napravo je malý výčnelok v skale. V ňom je mešec (50), krompáč, lopata a Leonardova výbava. Len mu ju zaneste naspäť.
Odmena: 200 bs, 3 magické kryštály
Odmena: 100 bs

4. All Cats Are Grey By Night
Na severnej pláži stojí Cole. Je poniže cesty, medzi veľkými skalami zobrazenými na mape. Len čo ho oslovíte, rovno od vás žiada pomoc. Tvrdí, že je lovec a v love mu bránia tieňové potvory na kopci a on na ne nemôže, lebo je zranený. Len vybehnite na kopec, kde je močiarny golem a 5 Silných ghulov. Pre splnenie úlohy stačí zabiť len ich. Môžete ich odlákať od golema, ak s ním nechcete bojovať. Ich zabitím je úloha aj ukončená.
Odmena: 200 bs, 5x 100 bs za ghulov

5. Shadow Play
Po splnení úlohy „All Cats Are Grey By Night“ sa vráťte za Colem, ktorý vám tu úlohu zadal. Povedzte mu, že sú tieňové potvory mŕtve a to ho neteší. Chcel, aby vás zabili a teraz to musí spraviť sám. Premení sa na Požierača duší, tak s ním bojujte a zabite ho. Potom ho oberte. Získate bežné lovecké trofeje, ak ich viete získavať, plus aj zlato a perly.
Odmena: 200 bs, 200 za požierača; 3x čierna perla a 314 zlatých z Colea

6. The Swordmaster´s Treasure
7. Artefakt: Tattered Scabbard

Na ostrove Taranis, na poschodí v hlavnej budove mágov, je v knižnici napravo nad schodmi kniha Majster šermiar. Z nej sa dozviete o tomto poklade. Na vrchole kopca, nad Leonardovým domom je hrob. V ňom vykopte truhlicu s pokladom. Medzi cennosťami je aj Otrhaná pošva, artefakt, Meče +10.
Odmena: 100 bs, 120 zlatých, kráľovská maska, otrhaná pošva
Odmena: 400 bs, otrhaná pošva


III.C.4. Antigua

Antigua
  • V krčme na poschodí je Prehnitý denník, z ktorého získate úlohu „The Glass Eye“.
  • V krčme na poschodí je v bočnej miestnosti mešec (50), strieborná čaša a zlatý tanier. V zadnej miestnosti je truhlica (110), kde je Hrebeň vlny (Wave Crest), 105 zlatých, perla a smaragd. Pri truhle je tabuľka prastarého vedenia. Oproti je truhlica (10), kde je jedlo a Rozptyľová pištoľ (Scatter Pistol). Nad krbom je lacná pálenka a Mušketa (Musket). Tiež je tu svietnik a mešec (50). Na balkóne je zvitok liečenia. Na prízemí je pod pultom Pištoľ (Pistol) a kniha Sprievodca začínajúceho prevádzkovateľa krčmy (Beginner´s Guide To Running a Tavern). Pri pulte je aj truhlica (100), v ktorej je Oceľbradova čepeľ (Steelbeard´s Blade), Rum, painkiller, Krvavá Mary, grog, víno a 80 zlatých. Stačí sa postaviť za krčmára a keď je chrbtom, tak sa plížiť.
  • Krčmára môžete zastrašiť (zastrašovanie 40) a dostanete zdarma Painkiller.
  • Na móle pred krčmou je Crab Stabber.
  • Za skladom je pri bráne truhlica (20), v ktorej je len brko, syr, grog a runa kamenná päsť. Naľavo od Donovanovho domu, pod námestím krvavej prísahy rastie Zlodejova bylina. Na poschodí jeho domu je Pirátska brokovnica (Pirate´s Shotgun).
  • Na strednom poschodí skladu, kam môžete jedine preletieť ako papagáj (v tretej kapitole sú schody opravené), je truhlica (10), v ktorej je Kryštálová črepina (Crystal Shard, páčenie zámkov a astrálna vízia +10), 10 šípok a mince. Truhlica (30), v ktorej je recept na krvavú pálenku, pár mincí a brokov. Truhlica (20), v ktorej je Palcát (Mace) a železná ruda. Je tu aj papagáj a kniha Umenie Alchýmie, z ktorej získate úlohu „The Ancient Pestle“.
  • Pod kováčovňou je truhlica (20), v ktorej je vrhacia dýka, železná ruda a surová oceľ. Hore v izbe je strieborná čaša a truhlica (40), v ktorej je Bodná čepeľ (Thrusting Blade), 2x železná ruda, zlatá ruda a 2x surová oceľ.
  • V izbe vedľa Graceinej je kniha Zlodejstvo II, z ktorej získate úlohu „The Small Gripping Pliers“. Vstup do izby je pod námestím krvavej prísahy.
  • Na poschodí Emminho domu vedľa krčmy je truhlica (50), kde je Bojovnícky prívesok (Warrior´s Jewellery, +5 zastrašovanie, +10 alchýmia a voodoo mágia), pálenka krvi, smrti a tieňa. A aj truhlica (60), kde je pálenka alchymistu, papagáj a poškodzujúca aura. Preskúmajte jej dom pohodlne skôr než ju zachránite. Neskôr, keď bude mesto zrekonštruované, bude mať hore pár nových, zlatých predmetov (čaša, maska, misa).
  • Na poschodí Emminho domu vedľa krčmy je kniha Rituálne praktiky, z ktorej získate úlohu „The Tunning Fork“.
  • V Alavarezovej izbe je kniha Profesionáli, z ktorej získate úlohu „The Gilded Orb“. V jeho izbe je aj truhlica (80), v ktorej je víno, strieborná karafa, strieborná čaša, zvitok liečenie a kryštálová fakľa. Vo vstupnej hale Alavarezovho domu je teleportačný kameň. Na poschodí sú dve knihy, Pirátske krédo (The Pirate´s Creed) a Veľký Murray (The Great Murray). Na poličke je Prsteň klamu (Ring of Deception, +5 strieborný jazyk a dýky).
  • Keď pôjdete po ceste na sever, po pravej strane je táborisko, pri ktorom je truhlica (80), v ktorej je len 17 zlatých, 2 grogy a 2 fakle. Na severe, na východnej strane jazera pod lebkou je truhlica (30), v ktorej je Tieňová čepeľ (Shadow Blade), jedlo, 12 guliek a 20 mincí.
  • V jaskyni s kryštálovým portálom rastie napravo pred prvým mostom krvočiapka. Pod vodopádom za mostom je jadeit a zľava vedľa vodopádu rastie Tree Strangler.
  • Na východnom brehu jazera pri lebke rastie duchovný lišajník. Nad ním rastie Tieňový oheň a povyše neho je kryštálová žila. Južne pod riekou je teleport, pri ktorom rastie Tieňový oheň. Západne od teleportu je démoní červ. Pri ňom rastie Blade Leaf a poniže je truhlica (50), v ktorej je víno, 24 guliek, 5 kostí a recept na nápoj obrany. Pri truhlici rastie aj Mečotŕň.
  • Západne od teleportu je na mape malý priestor uprostred skál. Z juhu tam môžete vyskákať, alebo zo severu preliezť s opičkou. Na malej ploche je teleportačný kameň a rastie tam Hrdinova koruna.
  • Juhozápadne od severného teleportu, severozápadne od ohniska pri ceste je krabica, na ktorej je kniha Tradičné Uctievanie. Je to cesta, po ktorej sa tiež dostanete na sever, len nie klasická cesta. Z knihy získate úlohu „The Blunt Ritual Knife“.
Okrádanie:
Flynn (30): 15 zlatých
Ramon (90): Kord (Epee), 35 zlatých
Zak (60): Rum, Operené náušnice (Feather Earring, +5 vreckárstvo a dýky)

1. Bring Ramon Into the Harbour Town
Na pláži, kde sa prvýkrát vylodíte je Ramon, strážca mágov, ktorého sem poslal zbierať magické kryštály. Povie vám o nebezpečí, kvôli ktorému sa bojí vojsť do mesta. Ponúknite sa, že pôjdete spolu a pridá sa k vám. Prebojujte sa s ním cez dvoch pekelných psov „Hellhounds Outside the Harbour Town“ na pláži a pokračujte do mesta. Na námestí porazte štyroch pekelných psov (Donovan´s Murderer). Tam vám Ramon poďakuje a zostane na námestí ako obchodník.
Odmena: 100 bs, 200 zlatých. Možnosť obchodovať s Ramonom.

2. Chaos In Harbour Town
2.1. Hellhounds Outside the Harbour Town
2.2. Donovan´s Murderer
2.3. Hellhounds In the Warehouse
2.4. Hellhounds At the Eastern Beach
2.5. Hellhounds At Blood Oath Square
3. Report for Admiral Alvarez

Hlavnú úlohu „Chaos In Harbour Town“ získate až po rozhovore s Alvarezom. Cestou do mesta porazíte na západnej pláži dvoch psov (Hellhounds Outside the Harbour Town). Na námestí porazte štyroch psov (Donovan´s Murderer). Tieto psy zabili Donovana. Jeho telo je na námestí, môžete si z neho vziať pár mincí a Námornícke náušnice (Sailor´s Earring, Dýky +5).
Tu môžete vybehnúť za Alvarezom, ak chcete, aby vám povedal, že sa máte zbaviť psov. Alebo sa ich proste zbavte a potom za ním skočte.
Choďte do skladu, ktorý je na brehu pri krčme. Vnútri zabite dvoch psov (Hellhounds In the Warehouse). Popred krčmu choďte na východnú pláž, pod schodmi móla zabite dvoch psov (Hellhounds At the Eastern Beach).
Napokon choďte na krvavé námestie, ktoré je vedľa Alvarezovej vily. Tam zabite troch psov (Hellhounds At Blood Oath Square). Na námestí je aj mŕtvy Butch. Môžete si z neho vziať Kryštál a Kryštálový prsteň (Crystal Ring, Kryštálová mágia a Astrálna vízia +5). Vedľa námestia je Zak, môžete mu povedať, že ste sa zbavili psov a dá vám 100 zlatých.

Keď ste sa zbavili psov, tak choďte za kováčkou Grace. Nechce s vami obchodovať, kým sa Pansel nevráti do práce. Choďte Panselom, kováčskym učňom a povedzte mu, že ste sa postarali o psov. Za odmenu vám dá Svoj majstrovský meč (Pansel´s Master Sword). Môžete ho zastrašiť (zastrašovanie 30) a pridá aj 40 zlatých. Potom ho pošlite do práce, povedzte Grace, že sa vrátil do práce a bude ochotná s vami obchodovať.

Už od začiatku druhej kapitoly ste sa mali hlásiť u Alvareza, takže jeho oslovením splníte túto úlohu. Spomenie, že sem nechodia lode, na čo vy spomeniete flotilu duchov. Potom si len poviete o psoch a viac vám nepovie, kým sa ich nezbavíte. Pobite všetkých psov, ako je uvedené vyššie a ohláste sa u Alvareza. Povedzte mu o každej zabitej skupine psov a odmení sa vám. Napokon povedzte, že ste sa postarali o všetkých psov pre ukončenie úlohy.
Odmena: 400 bs, 300 zlatých
Odmena: 100 bs, 2x50 bs za psov; 200 bs a 100 zlatých od Alvareza
Odmena: 100 bs, 4x50 bs za psov; 200 bs a 100 zlatých od Alvareza
Odmena: 100 bs, 2x50 bs za psov; 200 bs a 100 zlatých od Alvareza
Odmena: 100 bs, 2x50 bs za psov; 200 bs a 100 zlatých od Alvareza
Odmena: 100 bs, 3x50 bs za psov; 200 bs a 100 zlatých od Alvareza
Odmena: 200 bs

4. Storage
5. Magical Crystals In the Warehouse

Pri likvidácii psov ste mohli dvoch zabiť aj v sklade. Ak ste si tam náhodou nevšimli Flynna, tak vám pri rozhovore povie krčmár Spencer, že o ňom nič nevedia a dostanete túto úlohu. Stačí ho zvesiť z magického praniera, osloviť a úloha je splnená.
Môžete Flynna presvedčiť (strieborný jazyk 50), aby vám dal niečo, čo má bokom a dostanete malú krabičku. Tú si v inventári môžete otvoriť a získate zvitok kryštálovej fakle, 20 zlatých, papagája a runu odolnosti.
Potom mu povedzte, že ste zabili psov v jeho sklade, hoci to musel vidieť, keď tu bol uväznený. Povie vám, že na poschodí v sklade má truhlicu s kryštálmi a môžete si ju za odmenu vyrabovať. Na poschodí proste otvorte Flynnovu truhlicu, v ktorej je pár drobností a jeden veľký kryštál.
Odmena: 200 bs, obchodovanie s Flynnom
Odmena: 100 bs, Kryštál

6. Lost At the Eastern Beach
Pri likvidácii psov ste mohli dvoch zabiť aj na východnej pláži, povyše krčmy. Pri rozhovore vám povie krčmár Spencer, že Emma zrejme pred psami utiekla na východnú pláž. Tam ju aj nájdete pri ohnisku. Za záchranu vám dá rum. Ak máte strieborný jazyk 60, môžete ju presvedčiť, aby vám dala aj Jadeitový prívesok (Jade Pendant, +10 voodoo mágia, +5 alchýmia a astrálna vízia). Ak je už so psami v meste pokoj, vráti sa do svojho domu.
Odmena: 100 bs, rum

7. Emma´s Hellswill
7.1. Rotten Mushrooms From the Eastern Beach
7.2. Mouldy Bones From the Graveyard

Keď zachránite Emmu, tak si pohovorte. Povie, že je chorá a zomiera, tak ponúknite pomoc. Pozná liek z kmeňa Shaganumbi. Potrebuje 7 zhnitých húb a 5 plesnivých kostí. Zhnité huby sú rovno tu okolo vás, pár na pláži a dve dokonca tesne pri ohnisku. Je nepochopiteľné, prečo ich cestou domov nepozbierala sama. Na cintoríne neďaleko Alvarezovho domu nájdete pri hroboch plesnivé kosti. Len pozbierajte všetky veci a zaneste jej ich. To ju vylieči a vám sa odmení.
Odmena: 200 bs, nápoj presviedčania, možnosť trénovať a nakupovať u Emmy
Odmena: 100 bs
Odmena: 100 bs

8. Artefakt: The Finger Bone
V Alvarezovej izbe je v poličke prstová kosť, artefakt, Obratnosť +5. Mohli ste sa o nej dočítať v knihe Majstri Zlodeji II na Tacarigue, v izbe v dome guvernéra v Puerto Sacarico.
Odmena: 400 bs, Prstová kosť

9. Find the Demon Hunter on Antigua
Pohovorte si s Ramonom, keď mu pomôžete dostať sa do mesta a spýtajte sa ho na mesto. Spomenie, že sa tu objavil Lovec Démonov. Tým je Edward v krčme, len ho oslovte a úloha je splnená.
Odmena: 100 bs

10. The Shadow Creatures In the Backcountry
10.1. Follow Edward To the Edge of the City
10.2. Follow Edward Into the Interior
10.3. Follow Edward Into the Dead Lands

Keď oslovíte Edwarda, považuje vás za vandráka. Prvá možnosť, že si na vás otvára hubu, vám dá Duša -1, druhá možnosť, že by sa vám hodilo nejaké zlato, vám dá Duša +1. Po úvodných slovách sa ho spýtajte, čo tu chce. Chce preskúmať cestu na sever ostrova, kde sa mali usadiť príšery tieňov. Súhlaste, že mu pomôžete.
Nasledujte ho za mesto, kde vás osloví. Potom ho nasledujte ďalej po ceste. Celá cesta na sever je jeden kaňon s cestou medzi horami, takže to máte priamo. Povyše vás napadnú dvaja Démonickí bojovníci (klasickí minioni) a pekelný pes. Povyše vás znova osloví. Potom už len bežte takmer na koniec cesty, kde sú traja minioni a asi dva psi. Zabitím posledných minionov ste splnili úlohu. Edward sa chce dať k Lovcom démonov a potrebuje odvoz, tak ho môžete vziať k sebe na loď.
Odmena: 400 bs, 5x100 bs za minionov
Odmena: 20 bs
Odmena: 20 bs
Odmena: 20 bs

11. The Happy Pirate´s Treasure
12. Artefakt: The Damaged Cuirass

Na ostrove Tacarigua choďte do močiaru východne od Jackovho prístavu. Tam na západnom kopci močiara je pár hrobov. Pri nich je kniha Pirátske príbehy, z ktorej sa dozviete o tomto poklade. Na Antigue choďte po ceste na sever. V hornej časti cesta vedie cez plošinu, na ktorú treba vyskočiť. Za ňou je v malom záseku pod cestou miesto s pokladom, ktorý vykopte. Z truhlice získate aj Poškodený kyrys, čo je artefakt, odolnosť voči čepeliam +10.
Odmena: 100 bs, 150 zlatých, čaša, poškodený kyrys
Odmena: 400 bs, Poškodený kyrys

13. Pirate Problems
13.1. A Host Of Stuff
13.2. A Poor Wretch

Pri ceste vedúcej na sever sedí pri ohnisku Griffith. Posťažuje sa, že prišiel o všetky svoje veci. Ak sa spýtate, či je vždy tak ufňukaný, máte Duša -1, ak poviete, že mohlo byť aj horšie, máte Duša +1. Jeho meč mal Donovan, toho zabili psy, tak si meč môžete vziať zo zadnej izby jeho prázdneho domu.
Jeho šaty má Flynn. Ak sa ho na to spýtate, rovno vám povie, aby ste si ich vzali, pretože smrdia. Sú na poschodí skladu. Treba tam vyletieť ako papagáj, keďže schody zhoreli (v tretej kapitole už budú opravené). Krčmár Spencer má jeho peňaženku, no nechce vám ju dať len tak. Môžete ho presvedčiť (strieborný jazyk 40), môžete ju ukradnúť (vreckárstvo 50), alebo ju môžete kúpiť za 150 zlatých.
Potom mu všetky veci zaneste. Ukončíte úlohu a on sa vráti zas nasávať do krčmy.
Ak odmietnete odmenu, máte Duša +2.
Ak poviete, že chcete viac, než ponúka, povie, že nič viac nemá. Potom povedzte, že mu radšej jednu vrazíte, Duša -1. Napadne vás (A Poor Wretch). Len ho porazte a dostanete aj tak iba odmenu, ktorú ponúkal predtým, keďže nič iné nemá.
Odmena: 200 bs, 10 zlatých a lacná pálenka
Odmena: 100 bs
Odmena: 200 bs, 100 bs za Griffitha

14. The Treasure At the Port of Antigua
Na poschodí v krčme je v rohu na skrinke mapa k pokladu. Poklad je zakopaný vedľa domu admirála Alvareza, takže to máte úplne jednoduché. Vykopte ho a je to.
Odmena: 100 bs, 50 zlatých, železná ruda, strieborná čaša, strieborná karafa

15. Ramon the Guardian
Keď ste priviedli na námestie Ramona, tak sa ho potom spýtajte na to, čo tu robí. Chce nájsť aspoň tri väčšie kryštály. Ponúknite mu pomoc. Keď sa spýta, či si nemyslíte, že to zvládne, povedzte, že nie, Duša -1, alebo sa ho spýtajte, či sa nebojí pirátov, Duša +1.
Jeden kryštál si proste vypýtajte od Alvareza. Druhý má mŕtvy Bill, ktorý je povyše Zaka (ak sa už nepresunul) za námestím krvavej prísah pri ceste na sever. Tretí má Butch, mŕtvy na námestí krvavej prísahy. Štvrtý je v truhlici na poschodí skladu, ktorý vám dovolí si vziať Flynn potom, čo ho zachránite. Keď máte tri, tak ich len dajte Ramonovi.
Odmena: 200 bs, 500 zlatých

16. Artefakt: The Glass Sword
Oproti krčme len skočte na skaly vo vode pod drevenými doskami. Tam leží Sklený meč. Artefakt, Boj na blízko +5. Na ostrove Kila, v tábore pirátov, v stroskotanej lodi, v kajute, kde spávajú Hawkins a Booze, je kniha Tajomstvá, z ktorej sa o meči dozviete.
Odmena: 400 bs, Sklený meč


III.C.5. Taranis

Prístav
  • Pod schodmi na južnej strane prístavu je teleport.
  • Pri prvom oslovení gnóma menom Safi mu môžete dať fľašu rumu za 10 bs a Duša +1.
  • Na kúsku pláže severne nad prístavom je vodný jašter a v krabici pri zničenom člne je teleportačný kameň.
  • Na krabiciach okolo Marbuka sú dva papagáje. Na hromade krabíc južne, pri mágskej lodi, je zvitok kryštálovej fakle. Na móle pri mágskej lodi je truhlica (20), v ktorej je grog a broky. Na stole pred skladom je kniha Taranis 1 (Taranis Vol.1). Vedľa domku pri sklade je truhlica (10), v ktorej je len pivo, jedlo, 22 mincí a cukor. Za skladom je pri jeho stene na krabici banán, jablko a 9 mincí.
  • V sklade na poschodí je stará truhlica, ktorú otvoríte len s kľúčom. Ten má Rumold a získate ho, ak ho zbijete a okradnete. V truhlici je 540 zlatých (Rumold´s Secret Chest, 100 bs), čo je Pattyina úloha.
  • V sklade na prízemí je truhlica (10), v ktorej je cukor, guľky a zlatky. Tiež je tu strieborný tanier, zrkadielko, ďalekohľad a cenná skrinka. Na medziposchodí nad schodmi sú dva váčky cukru. Na poschodí sú vonku dve vína. V izbe je schéma na Duševný prsteň, zlatá čaša, mešec (25), strieborný tanier a tabuľka prastarého vedenia.
  • V sklade pod schodmi, kam sa dostane len opička, je schéma na Srdce veľkého lovca a Strieborný prsteň (Silver Ring, +5 strieborný jazyk). Na rímse pred oknami skladu sú 3 mince a Bojovnícka brokovnica (Fighter Shotgun). Sem sa dostanete ako opička z okna zvnútra, alebo zozadu sa dá vyliezť po liane. Na okne skladu rastie duševný lišajník a je tam aj bábika Nekromancie. Do okna môžete len vyletieť. Na streche skladu, kam sa tiež dá vyletieť, je 9 mincí a schéma amuletu prastarého boha.
  • V budove vedľa skladu je teleportačný kameň. Tiež je tam zvitok kryštálovej fakle a mešec (50).
  • Za skladom môžete vyliezť hore na plošinu na kopci. Pri strome je zvitok Vlna energie. Obďaleč je pár mrchožrútov a v strome pri nich dve vrhacie dýky, pri ktorých rastie duchovná huba. Ešte ďalej je pár diviakov a za nimi je truhlica, v ktorej je koža Lynxa a 2 tesáky. Medzi mrchožrútmi a diviakmi sú ďalšie plošiny, po ktorých sa dá vyskákať vyššie. Hore sú napravo dračí chňapavci. Naľavo od nich je vyťažená železná žila, pri ktorej je krompáč a dva kusy železnej rudy. Napravo nad chňapavcami je hore na kopci (dá sa tam stále vybehnúť pešo, tesne nad nimi) kostra, kde je Bojová sekera (Battle Axe), lovecký roh a rastie tam Blade Leaf.
  • Pri ceste vedúcej na západ z prístavu je domček s bránou, kde stojí Baker. Na streche domu sú 4 mince a papagáj. Na hornej časti brány je 9 mincí a banány. V domku je zvitok kryštálovej fakle a truhlica (30), v ktorej je pivo a 22 mincí.
  • Južne pod prístavom je oblesk bleskov. Pri ňom je tabuľka prastarého vedenia.
  • Južne pod prístavom je samostatný ostrovček. Na ňom je Brian. Keď ho prvýkrát oslovíte, dá vám bleskovú ponuku. 300 zlatých za 1 lacnú pálenku a 1 kus jedla. Ak súhlasíte, dáte mu veci a dostanete peniaze. Úplne hore na kopci ostrova je 5 mincí, mešec (25), vrhací nôž a ohnivá rastlina.
Okrádanie:
Safi (70): Recept na nápoj mágie, čierna perla.

1. Speak To Baker
V prístave, kde sa vylodíte, je mág Marbuk. Povie vám, aby ste si pohovorili s Bakerom, ktorý by vám mohol ukázať cestu k mágom. Stačí vybehnúť hore k bráne nad prístavom, kde postáva Baker a ten vás osloví sám.
Odmena: 100 bs

2. Tour of Taranis
Pri západnej ceste vedúcej z prístavu stojí Baker, ktorý sa ponúkne, že vás zavedie k mágom. Ak nechcete ísť sami, tak súhlaste. Cez sériu zbytočných miniúloh prejdite až do tábora mágov.
Odmena: 200 bs

2.1. Through the Gorge
Vybehnite z brány a prebehnite povyše k jaskyni.
Odmena: 20 bs

2.2. Explore a Cave
2.2.1. Monsters in the Cave

Pri jaskyni sa vás spýta, či ju nechcete preskúmať. Môžete odmietnuť a budete rovno pokračovať ďalej. Ak súhlasíte, tak s ním vbehnite do malej jaskyne. Vnútri zabite 4 jaskynných netopierov. Po ich zabití vám povie, aby ste šli opäť von.
V jaskyni sú 3 magické kryštály a truhlica (80), v ktorej je krátka hlaveň (Sawn-Off), alchymistova pálenka, 5 krvavých koreňov, 6 magických kryštálov a 2 runy odolnosti.
Odmena: 20 bs
Odmena: 100 bs, 4x100 bs za netopierov

2.3. The Path Up
Či už pôjdete do jaskyne, alebo nie, potom len vybehnite na rázcestie nad jaskyňou. Tam sa máte rozhodnúť, či zvolíte dlhšiu trasu cez údolie, alebo kratšiu cez ďalšiu jaskyňu.
Odmena: 20 bs

2.4.A. Further Into the Backcountry
Zvolili ste si dlhšiu trasu. Podľa mapy vidíte, že nie je o moc dlhšia a vedie prakticky súbežne s kratšou. Len zbehnite cestou trochu nižšie.
Odmena: 20 bs

2.4.A.1. Further Into the Island´s Interior
Pokračujte pod schody vedúce k sídlu mágov. Cestou narazíte na asi troch mrchožrútov a jedného Rammera, ktorému sa môžete vyhnúť.
Odmena: 20 bs

2.4.B. Up There!
Zvolili ste si kratšiu trasu. Podľa mapy vidíte, že vedie prakticky súbežne s dlhšou. Len prejdite jaskyňou, v ktorej narazíte na asi troch jaskynných netopierov a na konci na jedného pavúka.
Odmena: 20 bs

2.5. To the Entrance
Ak pôjdete dlhšou cestou, skončíte pod schodmi vedúcimi k sídlu mágov. Ak pôjdete kratšou cestou, skončíte na brale nad schodmi. Z oboch ciest len prejdite k hlavnej bráne sídla mágov.
Odmena: 20 bs

2.6. The Mages Camp
Objavenie tábora mágov tým, že do neho vojdete.
Odmena: 20 bs

3. Harbour Thieves
3.1. Ruckus At the Wharf

Rumold dozerá na sklad a môžete s ním aj obchodovať. Posťažuje sa na nočné krádeže, z ktorých podozrieva gnómov. Južne, medzi plošinou skladu a loďou je hromada krabíc. Máte možnosť na ne kliknúť, aby ste zahájili nočnú hliadku. To samozrejme môžete len v noci. Zahájte hliadku a o chvíľu dorazia traja Rabujúci goblini. Zabite ich. Z ich tiel získate mimo bežných drobností aj magické kryštály.
Potom sa len vráťte oznámiť Rumoldovi, že to neboli gnómovia, ale goblini. Za odmenu si môžete zvoliť, či chcete mince, alebo záhadnú krabičku. Ak si zvolíte krabičku, tú potom v inventári môžete otvoriť (3 magické kryštály, 20 zlatých, 2 grogy, 2 kusy jedla).
Odmena: 200 bs; or Rumolda 250 zlatých, alebo záhadnú krabičku
Odmena: 100 bs, 3x50 bs za goblinov

4. Rum for Rumold
Medzi loďou a plošinou sa pohybuje gnóm Gadi. Podotknite, že je chytrý a spýta sa, či si nechcete zahrať hru, tak súhlaste. Gadi vám dá hádanku. Ak Rumold vypije nejaký rum, koľko rumu mu zostane na konci? Správna odpoveď je jeden, ten mu vždy zostane v jeho mene. Ak neuhádnete, úloha je zrušená. Ak uhádnete, tak to je všetko.
Odmena: 100 bs

5. Paperwork
5.1. Gone With the Wind

Keď sa vrátite do prístavu po návšteve pevnosti mágov, keď ste sa už predtým zhovárali s Marbukom, tak ho oslovte znova. Posťažuje sa, že mu vietor odvial poznámky a zrejme bude musieť začať s inventarizáciou odznova. Ponúknite pomoc a nájdite jeho poznámky.
Pri mieste, kde počas dňa postáva, je prvý list na zemi pri lane. Druhý je povyše pri žeriave, medzi krabicami pod žeriavom. Tretí je na sude pri krabiciach medzi dvoma schodiskami vedúcimi k skladu. Štvrtý a piaty list sú na sude a krabici pri hromade zásob (ktorú ste mohli strážiť pri úlohe „Harbour Thieves“) poniže skladu smerom k lodi. Šiesty list je na zemi pred mólom pred loďou mágov. Siedmy, posledný list je na krabici pri južnom východe z prístavu.
Keď máte všetky, tak mu ich len zaneste.
Odmena: 200 bs, 90 zlatých; +50 zlatých, ak je s vami Bones
Odmena: 20 bs

6. Crazy Homis
6.1. The Most Dangerous Gnome In the World

Keď ste šli s Bakerom do pevnosti mágov v rámci „Tour of Taranis“, tak ste mohli ísť cez severnú jaskyňu, alebo poniže cez džungľu. Keď pôjdete popred túto jaskyňu neskôr, tak pred ňou bude stáť gnóm Raka. Povie vám, že jeho spoločník Brown spadol v jaskyni do nejakých húb a teraz sa chová divne. Raka sa len chce vrátiť s Brownom do tábora, tak ponúknite pomoc.
V jaskyni je pár netopierov, ak ste ich nepobili už predtým. Vnútri nájdete ležať Browna. Keď sa preberie, tak si pohovorte a povedzte mu, že má Raka o neho strach. Je to v podstate priamy rozhovor, bez ohľadu na to, čo poviete a napokon sa Brown vydá naspäť do tábora.
Potom sa len vráťte pred jaskyňu a povedzte Rakovi, že Brown je na ceste do tábora a Raka sa vydá za ním. Obaja sa vrátia do pevnosti mágov.
Odmena: 100 bs, 264 zlatých od Browna
Odmena: 100 bs, 10 zlatých rúd od Raku

7. The Treasure In the Woods of Taranis
Na stole pred skladom je mapa k pokladu. Choďte k rybárskej chatrči pri jazere v strede ostrova. Západne od nej vedie cesta do malej, lesnej džungle. Hneď po vstupe sa cesta rozdvojuje. Naľavo vedie hore na skaly. Vy choďte napravo a tam zbehnite ešte nižšie cez dutý strom a dole doľava do malého výklenku, kde je hrobný pavúk. Na konci vykopte truhlicu.
Odmena: 100 bs, 90 zlatých, strieborná karafa, zlatá misa, diamant, schéma na prsteň mágie

8. Maverick Housing
8.1. Musty Cave Found
8.2. Bad Company

Južne pod prístavom je malý ostrovček. Na ňom je Brian, ktorého za krádež hodili cez palubu. Keď mu poviete, že neďaleko je prístav, nemá záujem, chce radšej súkromnú jaskyňu, tak mu sľúbte, že mu nejakú zoženiete.
Na opačnej strane ostrovčeka je jaskyňa. Pred ňou sú dračí chňapavci a cestou k nej je leviathan a pár diablov. Vy sa hlavne musíte zbaviť štyroch krýs v jaskyni. Keď ich zabijete, vráťte sa a oznámte Brianovi, že ste mu našli jaskyňu.
Odmena: 200 bs, 100 zlatých, krompáč
Odmena: 100 bs
Odmena: 100 bs, 4x50 bs za krysy

9. Artefakt: The Blood-soaked Cloth
V jaskyni, do ktorej pôjdete pri úlohe „Maverick Housing“, je hneď pri vstupe na stole Rozpadajúci sa denník. Z neho sa dočítate o krvou nasiaknutej látke. Potom len prejdite na koniec tejto jaskyne. Tam zabite netopiera a pri kostiach nájdete mešec (100) a krvou nasiaknutú látku, čo je Artefakt, +10 k obrane proti mágii.
Odmena: 400 bs, Krvou nasiaknutá látka


Pevnosť mágov
  • Pri prvom rozhovore vás Wells urazí a potom povie, že ste naivný. Ak na to nezareagujete, ale poviete, že to chápete, máte 10 bs.
  • Ak máte strieborný jazyk 30, môžete presvedčiť Coxa, aby vám dal 2 magické kryštály.
  • Stanleyho sa spýtajte, čo robí u stráží a spomenie Vetrania, ktorý je vraj neschopný a preto musí robiť drobné práce. Ak poviete, že každý musí niekde začínať, máte Duša +1.
  • Za bránou pri vstupe je napravo na sude papagáj. Za ním v dome s Paulou je na komode kniha Taranis 2 (Taranis Vol.2) a v skrini zvitok liečenia. Na streche je zvitok liečenia a za jej domom rastie duchovný lišajník.
  • V budove skladu naľavo je na stole ďalekohľad, svietnik a pár drobností a okolo je pár kusov jedla. Pod schodmi za krabicami, kam sa dostane len opička, je mačeta a schéma Prsteň Predkov. Pri schodoch je strieborná karafa a na poschodí grog a truhlica (60), v ktorej je pištoľ Zmeták (Sweeper), víno, strieborná čaša a 2x cukor. V sklade za dverami tu na poschodí je napravo jadeit, cenná skrinka a mešec (50) a naľavo mešec (50) a dva kusy jadeitu. Za domom je truhlica (30), v ktorej je len jedlo a broky. Vo vežičke tejto budovy je fajka, ďalekohľad a zvitok liečenia.
  • Napravo je malý tábor gnómov. V zadnej časti za ohniskom je nezamknutá truhlica (voda a pár mincí) a vedľa nej je v rozbitej krabici teleportačný kameň. Inak tam majú zväčša drobnosti, ako príbory, mušle a podobne. Na stole na rohu je jadeit a druhý je na stole v zadnej chatrči naľavo. Na stole pri chatrči pred ohniskom je zvitok liečenia a papagáj. V tejto chatrči je tabuľka prastarého vedenia a na jej streche runa démonej čepele.
  • Naľavo od hlavnej budovy je krčma v pivnici. Pri schodoch do krčmy je truhlica (50), v ktorej je vrhacia dýka, 57 mincí a dva jadeity. V krčme je len pár kusov jedla, alkoholu a v zadnej miestnosti na zemi zvitok Hrdza. Na poschodí je nocľaháreň stráží. Tam je zlatý kalich, zlatý tanier a potom len drobnosti. Na streche je papagáj, tri mince a mešec (50).
  • Napravo od hlavnej budovy je dielňa. Na pulte je surová oceľ, pod pultom runa odolnosti. Pod schodmi je zrkadielko a ďalekohľad. Na poschodí je na skrini vzácna krabička, pri posteli je Fleuret (Fencing Foil), na stole runa odolnosti a na poličke zlatá čaša. Dole v susednej časti je nocľaháreň kadetov. Tam je len pár mincí. Za budovou je v dreve zabodnutá surová oceľ. Na streche je ďalekohľad, fajka a mešec (100).
  • V kováčskej dielni je kniha Bežné zbrane, z ktorej získate úlohu „The Well-Oiled Crankshaft“.
  • V hlavnej budove mágov je napravo truhlica (30), v ktorej je 45 zlatých, pár drobností a jedlo. V miestnosti naľavo, kde spáva Mauricio, je pri stole mešec (50), na stole zlatý svietnik, na skrinke jadeit a hore na skrini elegantná zlatá misa. V miestnosti napravo, kde spáva Ilvar, je kniha Taranis 3 (Taranis Vol.3), zlatá čaša, svietnik a pri skrini mešec (100).
  • V hlavnej budove mágov na poschodí v miestnosti napravo je strieborný tanier, vzácna krabička, tabuľka prastarého vedenia, zlatá miska a kniha Kryštály, Reaktory, Titáni! (Crystals, Reactors, Titans!). V miestnosti naľavo je zvitok ľadových úlomkov a kniha Taranis 4 (Taranis Vol.4).
  • V hlavnej budove mágov, na druhom poschodí je zvitok ľadových úlomkov a na stole s hostinou je svietnik. Tiež je tam truhlica (80), v ktorej je perla, smaragd a 6 magických kryštálov. Pod schody môžete poslať opičku, je tam Starý amulet (Old Amulet, +5 alchýmia, +10 vreckárstvo a páčenie zámov). Na terase hore na streche sú len drobnosti ako kováčske kladivo, jedlo a svietnik.
  • Dole pod hlavnou budovou mágov je jaskyňa. Môžete tam skočiť cez studňu pred budovou (a je to aj alternatívny vstup do budovy), alebo z prízemia zbehnúť dolu do dielne alchymistu Nergala. Pestuje tam rôzne byliny (Zlodejova bylina, Krvavý koreň, Ohnivý kvet, Blade Leaf, Duchovný lišajník, Finger Leaf, Duchovný kvet). Dolu v jaskyni je kryštálová žila, zvitok Hrdza a truhlica (20), v ktorej sú fakle, broky a mince. Pri vode tu rastie Mečotŕň.
  • Na poschodí v hlavnej budove mágov je v knižnici napravo nad schodmi kniha Majster šermiar, z ktorej získate úlohy „The Swordmaster´s Treasure“ a „The Tattered Scabbard“. V zadnej časti tiež na poschodí je kniha Magické legendy, z ktorej získate úlohy „The Nameless Captain´s Treasure“ a „The Vial“.
  • Za hlavnou budovou mágov je v údolí veľký kruh pre reaktor. Po ľavej strane cesty zo západu ku kruhu je truhlica (50), v ktorej sú 2 vrhacie dýky, lacná pálenka, rum a 90 zlatých.
Okrádanie:
Roderich (30): 2 kusy jedla, Prísažný kameň (Odolnosť voči streľbe, Runová mágia a Astrálna vízia +5; Páčenie zámkov +10)
Hardwick (120): 4 magické kryštály, 50 zlatých, Prerážací meč (Thrusting Sword)

1. Paula Hears Noises
V prvom dome pri bráne býva Paula. Posťažuje sa vám na hluk spoza domu, ktorý zrejme robia nejaké hlodavce. Za domom je len Hlučný pásavec, tak ho zabite a povedzte o tom Paule.
Odmena: 20 bs, 10 bs za pásavca, 50 zlatých od Pauly

2. Dead On
Ráno býva pri súťažnom kolese Stanley. Vyzvite ho na súťaž. Nahádžte viac bodov než on a vyhrajte. Nestavili ste sa o nič, ale aj tak vám za prvú výhru dá malú pozornosť. Potom si môžete zahrať už len bežne o 10 zlatých.
Odmena: 100 bs, 50 guliek

3. Razor-Sharp
Poobede býva pri súťažnom kolese Cox. Vyzvite ho na súťaž a vsaďte 200 zlatých. Nahádžte viac bodov než on a vyhrajte. Odmení vás, no dodá, že s vami už viac nehrá.
Odmena: 100 bs, 200 zlatých

4. Throwing Education
Podvečer býva pri súťažnom kolese Wells. Spýtajte sa ho, či si zahádžete. Nestaviate sa ani o peniaze, povie, že nie je veľmi skúsený, ale iste lepší, než vy. Nahádžte viac bodov než on a vyhrajte. Potom získate túto úlohu. Len ho oslovte a je ohromený vašou výhrou. Aj keď ste sa o nič nestavili, odmení vás.
Odmena: 100 bs, 100 zlatých

5. Squashed
V krčme je krčmár Roderich večerom pri pretláčacom stole. Môžete si s ním dať cvičnú súťaž. Vyzvite ho na pretláčanie o 300 zlatých a vyhrajte.
Odmena: 100 bs, 300 zlatých, Recept na rum

6. Strong Arms
Okolo obeda je v krčme, pri pretláčacom stole Hardwick. Vyzvite ho na súťaž a stavte 300 zlatých. Vyhrajte a vypýtajte si kryštály, o ktoré ste sa stavili. Potom si môžete znovu zahrať, ale už len o 10 zlatých.
Odmena: 100 bs, 3 magické kryštály

7. Nightcap
8. Artefakt: The Small Gripping Pliers

V noci, od večera do polnoci sa v zadnej miestnosti krčmy zdržiava Gordon. Vložte 200 zlatých a vyzvite ho na súťaž v pití. Vypite všetko rýchlejšie než on a porazte ho. Výhrou splníte úlohu a zároveň vyhráte aj malé klieštiky. Je to artefakt, +10 vreckárstvo. O klieštikoch sa dočítate v knihe Zlodejstvo II na Antigue v byte vedľa kováčky Grace.
Odmena: 100 bs
Odmena: 400 bs, klieštiky

9. Drinking Mate
Od polnoci do rána sa v zadnej miestnosti v krčme zdržiava Agila. Vyzvite ho na pijácku súťaž. Nemusíte ani vkladať svoju stávku. Vypite všetko rýchlejšie než on a porazte ho. Za výhru vám dá aj odmenu. Potom si môžete dať súťaž znova, no už len pre zábavu, nie o peniaze.
Odmena: 100 bs, 150 zlatých

10. The Runaway
10.1. The Missing Gnome
10.2. One Last Shipment
10.3. The Gnome In the Hole

V časti gnómov je Abbas, ich starešina. Za 15 mincí sa ho môžete spýtať na gnómov, mágov a kryštály. Tiež vám povie, že sa stratil ich najpracovitejší gnóm Lami, tak sľúbte, že sa po ňom poobzeráte. Pod kopcom je jaskyňa. Pred vstupom do hlavnej budovy mágov je studňa. Skočte do nej a padnete do vody v jaskyni v kopci. Vyplávajte do jaskyne a tam nájdete Lamiho. Z jaskyne vylezte v zadnej časti hore a dostanete sa do pevnosti mágov, do skladu za pracovňou alchymistu Nergala. Odtiaľ už len hore schodmi a ste v pevnosti. To je cesta späť a aj cesta dnu, ak nechcete skákať cez studňu.

Oslovte Lamiho a našli ste ho. Povie, že sa tu zašíva, aby nemusel za šéfom a odovzdať mu lesklé kamienky. Ak máte strieborný jazyk 70, tak ho presvedčte, aby vám dal niečo z jeho cenností pre Abbasa a dostanete 6 magických kryštálov a 2 diamanty.
Vráťte sa za Abbasom a povedzte mu, že ste našli Lamiho. Tiež mu odovzdajte dodávku. Odmena závisí od toho, či si chcete niečo nechať, alebo budete poctivý a vrátite všetko.

Pohovorte si potom o Lamim a Abbas povie, že by chcel svojho učňa späť, tak ponúknite pomoc. Choďte naspäť do jaskyne pod studňou za Lamim a navrhnite mu, aby sa vrátil. On ale nechce, lebo si tu chce nazhromaždiť hromadu kryštálov pre svoje Auri Culci. Jeho odmietnutím je úloha splnená. Môžete o jeho rozhodnutí ešte povedať Abbasovi, ktorý to berie úplne v pohode.
Odmena: 100 bs
Odmena: 100 bs
Odmena: 20 bs, ak vrátite len 3 kryštály tak Duša -1 a 30 zlatých; Ak vrátite 4 kryštály a diamant, tak dostanete 250 zlatých; Ak vrátite všetko, tak Duša +1 a 500 zlatých.
Odmena: 100 bs, magický kryštál od Abbasa

11. One Made It
11.1. The Dead Fisherman´s Wife
11.2. Off To the Camp

Kjeld je bývalý rybár, ktorý utiekol k mágom. Pohovorte si a povie vám, že kedysi žil v rybárskej chatrči, on, Lina a Tokel. Potom prišla hmla a tieňové príšery a tak utiekol. Poprosí vás, aby ste sa pozreli po jeho priateľoch.
Pri veľkom jazere v strede ostrova je na jeho západnej strane rybárska chatrč. Pri nej sú dvaja kostlivci a jeden minion. Vnútri je Linino telo. Len si ho prezrite, aby ste ju uznali za mŕtvu. V strede jazera je malý ostrov. Tam táborí Tokel, ktorý tam ušiel pred potvorami. Povedzte mu, že ho odvediete do tábora a pridá sa k vám.
Vráťte sa do tábora a tam vám Tokel poďakuje za pomoc. Potom len povedzte Kjeldovi, že ste našli mŕtvu Linu a že ste priviedli Tokela. Poďakuje sa a odmení vás. Tiež vám potom navrhne postarať sa o pána tých príšer „The Shadow Lord of Betrayal“.
Odmena: 200 bs, 300 zlatých
Odmena: 200 bs
Odmena: 100 bs

12. The Cleaner
Veteranio je najnovší kadet a dostáva len podradné práce. Má toho veľa a spýta sa, či by ste mu nepomohli vyzametať sklad. Súhlaste, že nájdete niekoho, kto by mu s tým pomohol, keďže vy to z nejakého dôvodu spraviť nemôžete. Ak sa spýtate Kjelda, keďže ako rybár nemá čo robiť, tak odmietne, ale povie, že by to mohol spraviť Tokel.
Keď splníte úlohu „One Made It“ a privediete Tokela do pevnosti mágov, tak sa ho spýtajte, či by to nevzal. Nechce už nikdy rybárčiť potom, čo zažil pri jazere, tak súhlasí. Tým je úloha splnená. Nájdite si potom Veterania, aby ste si vypýtali odmenu.
Odmena: 100 bs, 100 zlatých od Veterania

13. Zakir
Toto nie je úloha, len pre zaujímavosť. Zakir je gnóm na nádvorí pevnosti mágov. Keď ho oslovíte, chce od vás mince. Ak mu poviete, nech nežobre, máte Duša -1. Ak mu dáte 5 mincí, máte Duša +1.
Potom mu môžete zaplatiť 5 mincí za informáciu, či stráže gnómom dôverujú. A potom ešte 5 mincí za informáciu, koľko je tu gnómov. Zistíte, že nevie počítať, tak chcete mince naspäť. Dá vám len 4 mince. Keďže je úplne mimo s počtami, jednu mincu mu necháte.
Odmena: -1 minca

14. An Unusual Cadet
14.1. Report the New Cadet
14.2. Unfair Fight

Pri hlavnej budove stojí Jaffar, ktorý vám povie o svojom chránencovi. Ali sa chce stať strážcom, no Jaffar verí, že je to beznádejné. Ponúknite mu pomoc a pohovorte si potom s Alim. Povedzte Alimu, že si pohovoríte s generálom Magnusom. Oslovte generála, no ten nemá záujem prijať gnóma. No povie, že by ho aspoň trénoval, keby videl, že je v ňom aspoň niečo.
Povedzte o tom Alimu. Navrhnite mu, aby ste zohrali pred generálom zápas. Ali súhlasí, ale chce, aby ste ho nechali vyhrať. Povedzte mu, nech zaútočí. Ak ho porazíte, máte Duša -3, ak sa necháte poraziť, máte Duša +3.
Či už v súboji vyhráte vy, alebo Ali, na generála spravila dojem jeho snaha a súhlasí, že ho bude trénovať. Už len o tom povedzte Alimu a potom môžete aj Jaffarovi.
Odmena: 200 bs
Odmena: 100 bs
Odmena: 100 bs, 20 bs

15. The Private Store
15.1. Plunder Negral´s Chest
15.2. Plunder Faruco´s Chest
15.2.1. Speak To Zakir
15.2.2. Speak To Vetranio
15.2.3. True Words?
15.3. Plunder Lumbrok´s Chest
15.3.1. Past the Guard
15.3.2. A Boring Old Book
15.3.2.1. The Dust Catcher

Pohovorte si s Agilom a spýtajte sa, či predáva aj informácie. Má informácie o zásobách kryštálov, ktoré získali mágovia. Za 30 zlatých sa ho môžete spýtať, čo z toho bude mať. Raz ho chytili pri krádeži, takže okrem pár zlatých za informácie viac-menej len satisfakciu. Za 50 zlatých sa spýtajte, že ktorí mágovia sú vhodní na okradnutie. Za 100 zlatých sa potom spýtajte, ako sa dostať do tých truhlíc a dá vám pár typov. Napokon len povedzte, že sa do toho dáte a získate úlohu.
Do sídla mágov môžete cez bránu, len ak ste splnili úlohu „Visiting Rights“. Inak môžete ako papagáj preletieť popri ňom, alebo skočiť do studne pred ním a vojsť do budovy cez podzemnú jaskyňu.

V dolnej časti pevnosti mágov má svoju pracovňu alchymista Negral. Môžete tam z prízemia budovy dolu schodmi, alebo skočte do studne pred budovou a vojdite tam z podzemnej jaskyne. Truhlica je v malej miestnosti vedľa tej, v ktorej pracuje. Stačí sa priplížiť a truhlicu vybrať. Hoci o vás nevie, keď sa plížite (nevbehne dnu, že čo tam robíte), niekedy si vás bezdôvodne všimne, keď truhlicu vyrabujete. Preto to skúste v rôznych časoch dňa, podvečer a v noci si to u mňa nevšimol. V truhlici je jeho vrecko kryštálov, 22 zlatých a svietnik.

Faruca sa spýtajte na to, ako sa chráni pred zlodejmi. Pochváli sa vám svojím systémom. Veci drží zamknuté v truhlici a aby mu nik neukradol kľúč, ten dal gnómovi Zakirovi. Nájdite na dvore Zakira a spýtajte sa ho na kľúč. Tvrdí, že ho nemá. Môžete ho presvedčiť (strieborný jazyk 30), alebo podplatiť 30 zlatými, aby vám povedal, kto ho má. Tvrdí, že kľúč má Vetranio.
Choďte za ním a spýtajte sa na kľúč, no Vetranio tvrdí, že o žiadnom kľúči nič nevie. Môžete ho zastrašiť (zastrašovanie 30), aby povedal čo vie, Duša -1, ale nič nevie. Rovnako nič nepovie ani pri presviedčaní (strieborný jazyk 20), ani sa nedá podplatiť. Ak ho skúsite okradnúť, získate len jablko. V podstate len čo povie, že o kľúči nič nevie, môžete rovno naspäť za Zakirom.
Teraz si už len pohovoríte so Zakirom, na ktorého pritlačíte a dostanete kľúč. Farucova truhlica je na poschodí v miestnosti naľavo. V truhlici je vrecko kryštálov, víno, strieborná čaša a Zakirove Auri Culci.

Poslednú korisť má mág Lumbrok. Ten je za stolom nad schodmi. Spýtajte sa ho, či sa nebojí, že ho vykradnú a keď to odbije, spýtajte sa, načo teda potrebuje strážcu. Strážcu neodvolá, ale za to, že ste ho zdržali táraním o zbytočnostiach vás pošle do svojej izby, aby ste mu odtiaľ priniesli knihu Metafyzická Transcendencia.
Cez strážcu ste inak nemali ako prejsť, len ak by ste ho proste napadli a porazili. Takto to ale máte jednoduché. Len choďte na druhé poschodie a strážcovi povedzte, že idete po knihu. Chce vedieť jej názov, tak povedzte, že je to „Metaphysical Transcendence“ a vpustí vás.
Hore môžete ukradnúť samozrejme všetko. Na stole je zlatá čaša, pri posteli je strieborná čaša, na krabici je tabuľka prastarého vedenia. Na skrini je zvitok Ohnivý dážď a aj kniha, po ktorú vás poslal, tak ju vezmite (úloha „The Dust Catcher“). V jeho truhlici je vrecko kryštálov, krvavá, bojovnícka, tieňová pálenka, pálenka smrti, 20 zlatých a Nejasné prísľuby. Vezmite knihu a zaneste ju Lumbrokovi, za čo vám dá ešte aj desať zlatých za námahu, že ste ho vykradli.

Tým máte všetky vaky. Tie si môžete v inventári otvoriť a získať z nich pár kryštálov. Pre ukončenie úlohy už len choďte opäť za Agilom a povedzte mu, že ste všetkých okradli.
Odmena: 400 zlatých
Odmena: 200 bs, 3 kryštály z vaku
Odmena: 200 bs, 4 kryštály z vaku
Odmena: 20 bs
Odmena: 20 bs
Odmena: 20 bs
Odmena: 200 bs, 3 kryštály z vaku
Odmena: 20 bs
Odmena: 100 bs, 10 zlatých
Odmena: 20 bs

15.4. We´re a Band of Brothers
Keď splníte úlohu „The Private Store“ a pôjdete do budovy mágov, zastaví vás Downes, ktorý tam stráži. Došlo ku krádežiam a tak mu to strhli z platu. Chce od vás nejaké kryštály. Ak mu dáte 6 kryštálov, tak máte Duša +2 a ani nezískate túto úlohu. Ak mu odmietnete čokoľvek dať, napadne vás v rámci tejto úlohy. Tak ho len porazte.
Túto úlohu splníte aj ak Downesa bezdôvodne napadnete a porazíte kedykoľvek, aj úplne mimo súvisu s vykrádaním.
Odmena: 200 bs, 100 bs za Downesa

16. Zakir´s Auri Culci Found
16.1. Bring Zakir´s Auri Culci Back

Keď vykradnete Farucovu truhlicu pri úlohe „The Private Store“, tak v jeho truhlici nájdete aj fajku, ktorá je Zakirovým Auri Culci. Zaneste mu ho. Akurát zistíte, že on sám si ho tam schoval, lebo si myslel, že tam bude v bezpečí a teraz musí nájsť lepší úkryt. Je to fajčiar a nechce sa deliť.
Odmena: 100 bs
Odmena: 200 bs

17. Artefakt: The Vague Promises
Keď vykradnete Lumbrokovu truhlicu pri úlohe „The Private Store“, tak v nej nájdete aj knihu Nejasné prísľuby. Je to artefakt, Vplyv +5. Na Caladore, na prasacej farme je v dome na stole kniha Magické Knihy a Zvitky, z ktorej sa o tejto knihe dozviete.
Odmena: 400 bs, Nejasné prísľuby

18. They All Look the Same!
18.1. Report Dakil
18.2. Report Faris
18.3. Report Gadi

Keď splníte úlohu „The Camp Mine“, tak ste v tábore známejší. Oslovte Talbota, ktorý obvykle postáva pri vstupnej bráne. Predtým sa s vami o ničom veľmi nebavil. Teraz je ohromený vašimi skutkami a posťažuje sa na gnómov. Má nájsť troch gnómov, ktorými sú Dakil, Faris a Gadi. No jemu sa zdajú všetci rovnakí, tak ponúknite pomoc.
Gadi je v prístave. Stretnete ho pri úlohách „Rum For Rumold“ a „The New Mine“.
Dakil je v bani tu pri pevnosti. Stretnete ho pri úlohu „Back To Work“.
Faris je v bani na severe. Stretnete ho pri úlohe „The Good Mine“.
Len mu oznámte, kde každý jeden z nich je a splníte úlohu.
Odmena: 200 bs, 100 zlatých
Odmena: 100 bs, 20 zlatých
Odmena: 100 bs, 20 zlatých
Odmena: 100 bs, 20 zlatých

19. Language Lessons
V pevnosti mágov pracuje v hlavnej budove gnóm Bisi. Keď ho oslovíte, podotkne, že nie ste mág. Ak poviete, že je bystrý, máte Duša +1, ak poviete, že to nebolo ťažké určiť, máte Duša -1. Spýtajte sa ho, ako sa k nemu mágovia chovajú a spomenie porekadlo Hovoriť je striebro, násilie je zlato. Ako to necháte tak, nič sa nedeje. Ak ho opravíte a poviete mu porekadlo správne, tak dostanete a zároveň splníte túto miniúlohu.
Odmena: 20 bs

20. Herbs and Tinctures
20.1. Taranis Herb

V pevnosti mágov je v podzemnej časti alchymista Nergal. Spýtajte sa na čom pracuje, potrebuje 5 kusov byliny, ktorú nazval Taranisská Rastlina. Tie rastú okolo jazera. Cesta nad jazerom vedie po chvíli cez malú mláku. Tam je odbočka k vodopádu, pri ktorom rastie táto bylina. Druhá rastie naľavo na malom kopčeku nad mlákou, cez ktorú vedie cesta. Jedna je na severnom brehu jazera. Dve sú na ostrovčeku v jazere, jedna pri výstupe na ostrovček, druhá hore pri ohnisku. Tri sú pri rybárskej chatrči, jedna za chatrčou, druhá oproti pri skale a tretia poniže pri rieke. To len ak ich chcete hľadať skôr. Rastliny vyžarujú slabé elektromagnetické vlnenie, preto ich zachytíte vaším lokátorom.
Len natrhajte päť týchto rastlín a zaneste mu ich a dostanete banán. Vypýtajte si potom odmenu a dostanete ju.
Odmena: 200 bs, banán; ak si vypýtate, tak aj Tinktúra odolnosti a recept na Alchymistickú pálenku
Odmena: 100 bs

21. Huge Responsibility. Huge Thirst
Keď splníte úlohu „The Camp Mine“, tak sa Frink, ktorý strážil baňu tu pri pevnosti, presunie do krčmy. Popoludní/podvečer ho nájdete v zadnej miestnosti, kde ho môžete za 200 zlatých vyzvať na pijácku súťaž. Vypite všetko skôr než on a porazte ho. Piť s ním môžete len raz.
Odmena: 100 bs, 200 zlatých

22. The Shirker
Pri vstupe do budovy mágov stráži Downes a ani sa odtiaľ nepohne. Keď splníte úlohu „Visiting Rights“ a získate vstup do budovy, tak si Downes občas odskočí, pretože ho na stráž postavili hlavne kvôli vám. Dopoludnia (krátko po ráne, ak budete spať do rána, musíte chvíľu počkať) bude v krčme pri pretláčacom stole. Stavte 200 zlatých, vyzvite ho na súboj a porazte ho. Potom si môžete zasúťažiť už len o 15 zlatých, ak ho presvedčíte (strieborný jazyk 40).
Odmena: 100 bs, 200 zlatých

23. The Treasure on the Beach of Taranis
V hlavnom sídle mágov na poschodí, v knižniciach napravo od schodov je mapa k pokladu. Ten je na severe, na samostatnom ostrovčeku. Na ostrovčeku je močiarny golem, piesoční diabli a leviathan, no ak pôjdete z jeho severnej strany, môžete sa im vyhnúť. Hore na jeho kopčeku vykopte poklad.
Odmena: 100 bs, 120 zlatých, koruna, čaša, schéma na Veľkú skalu

24. Artefakt: The Blue Quill
Od kruhu reaktora pod hlavnou budovou mágov choďte po ceste na východ na pláž. Tam sa dajte doľava cez pár krabov. Pod skalami naľavo je stará krabica, v ktorej je modré brko. Artefakt, +10 strieborný jazyk. O brku sa môžete dočítať v knihe Sukničkár, ktorá je na Tacarigue, pod prístreškom na západnej strane pláže pod majákom.
Odmena: 400 bs, Modré brko

25. Artefakt: The Gilded Orb
Na ostrove Antigua je v dome admirála Alvareza kniha Profesionáli, z ktorej sa dozviete o tomto predmete. Tu Pozlátený orb predáva strážca Agila. Kúpte ho za 2000 zlatých. Je to artefakt, Pištole +10.
Odmena: 400 bs, Pozlátený orb


Stráž mágov

Visiting Rights potrebujete pre vstup do budovy mágov a úlohu Mine Report pre pridanie sa k strážcom mágov. No môžete ju splniť tak ako aj ostatné úlohy Domorodcov a Lovcov Démonov voľne, len pre odmeny a skúsenosti. Táto úloha zahŕňa návštevu štyroch baní, takže som pre ňu vyčlenil samostatnú sekciu s popisom baní a aj vedľajších úloh v baniach. Úlohu „The Reactor“ potrebujete pre prístup k vrchnému mágovi. Za ním budete musieť v tretej kapitole, bez ohľadu na to ku komu sa pridáte, takže ju rovnako môžete odbiť rovno teraz.
  • V bani pri pevnosti mágov sú dve kryštálové žily. V zadnej časti je truhlica (30), v ktorej je len fakľa a pár guliek. Pri vstupe je nezamknutá truhlica, v ktorej je fakľa a železná ruda.
  • Severne, medzi teleportom pevnosti mágov a severnou baňou je malý výčnelok, kde je pár pavúkov a hrobný pavúk. Pri jeho hniezde rastie ohnivá rastlina a je tam 11 mincí a zlatá čaša.
  • Pri bani na severozápade je malý tábor. Poniže ohniska sú dosky, za nimi strom a za skalou pod stromom sú tri mince a mešec (100). Pri ohnisku je truhlica (20), v ktorej je fakľa, grog a mince. Poniže ohniska, pri južnom vstupe je prevrátený banský vozík. Pri ňom sú dve zlaté rudy a železná ruda. V chatrči pri bani je mešec (100), kniha Taranis 5 (Taranis Vol.5), zvitok kryštálovej fakle, grog a truhlica (40), v ktorej je vrhacia dýka a 57 mincí.
  • Vo vstupnej časti bane sú dva magické kryštály. Od vstupu sa dajte doľava. Za dverami je pri žeriave na krabiciach magický kryštál. Poniže je druhý naľavo na krabiciach pri mieste, kde koľajnice smerujú nadol. Tretí je dolu na krabici pri ohnisku pod stĺpom. Štvrtý je na krabici pod schodmi, pri ňom je na stene aj kryštálová žila. Piaty je na krabici pod stĺpom držiacim schody vedúce k Farisovi. V strednej časti pri žeriave je kryštálová žila pri koľajniciach a druhá pri Vegovi. Úplne dole je zvitok Vlna energie, ohnivý kvet, lacná pálenka, kryštálová žila a truhlica (20), v ktorej je chlieb a mince. V chatrči pri Farisovi je zvitok kryštálovej fakle, v druhej je zvitok liečenia a truhlica (80), v ktorej je meč Sekáč (Reaper), čaša a 25 mincí. V tretej chatrči je jadeit, jedlo, kladivo a mince.
  • Naľavo od vstupu do severozápadnej bane sú plošiny, po ktorých sa dá vyskákať hore na kopec. Vyskáčte hore a odtiaľ sa dá vyjsť až hore, kde je dračí chňapavec. Hore je truhlica (70), v ktorej je čaša, strieborný tanier a dva pazúre.
  • Západne od bane sú plošinové vodopády. Na najvyššej plošine je pri jednom z vodopádov skalný kryštál. Oproti vodopádom sa dá vyjsť na horskú plošinu. Cestou hore je po pravej strane teleport do tejto časti. Hore je naľavo hrob a na kopci nad ním pri vyťaženej žile sú dve zlaté rudy. Úplne hore na konci plošiny (nad monolitom) je dračí chňapavec, posteľ, jadeit, papagáj a truhlica (30), v ktorej je 19 zlatých a dve železné rudy.
  • Poniže severozápadnej bane, nad západnou baňou je opustený dom, pri ktorom je pár pavúkov. V dome je teleportačný kameň a zvitok Hrdza. Pri dome je truhlica (70), v ktorej je Výpravná mušketa (Expedition Musket), 2 vrhacie dýky, 90 zlatých, 5 kostí a recept na Zlodejský nápoj.
  • V západnej bani (The Destroyed Mine) choďte najprv pravou chodbou a dorazíte na plošinu s mŕtvym gnómom. Napravo na plošine nad ním je truhlica (20), v ktorej je Tieňová čepeľ (Shadow Blade), 5x zlatá ruda a krompáč. Preskočte odtiaľto zlomený most. Za ním je mŕtvy strážca, ktorý má jadeitové náušnice (Jade Earring, +5 odolnosť voči mágii, voodoo mágia, astrálna vízia). Nad jeho telom vybehnite hore do malej jaskyne s pavúkom. V nej je zlatá žila a kryštálová žila. Vráťte sa do hlavnej jaskyne. Pod zlomeným mostom je kryštálová žila. V hlavnej jaskyni je tiež truhlica (20), kde je zlatá ruda a zlatý tanier. Na plošine oproti tej s mŕtvym strážcom je zlatá žila.
Okrádanie:
Garelt (40): Grog, 2 magické kryštály
Kefkir (90): Zafír, Zlodejov prsteň (+5 vreckárstvo, páčenie zámkov, astrálna vízia)

0. Visiting Rights
0.1. Impress General Magnus

Vstup do pevnosti stráži Downes a keď sa pokúsite vojsť, tak vás vyhodí s tým, že bez povolenia genrála Magnusa dnu nesmiete. Pohovorte si s Magnusom, ale nie je naklonený tomu, aby ste otravovali mágov. Takže musíte dokázať svoju cenu a pomôcť im. Stačí pomôcť s jednou zo štyroch baní v rámci úlohy „Mine Report“ a potom vám Magnus udelí povolenie na vstup k mágom.
Odmena: 100 bs
Odmena: 200 bs, vstup k mágom

1. Mine Report
Pohovorte si s generálom Magnusom, spýtajte sa aj na mágov a na vstup do pevnosti. Hoci tvrdíte, že chcete pomôcť, neverí vám a nemá na vás čas, hlavne preto, že má starosti s baňami, tak povedzte, že sa o ne postaráte. Chce hlásenia z troch baní, ktoré ovládajú a tiež počul, že je na ostrove štvrtá baňa, no nevie, kde presne.
Môžete mu spomenúť aj kryštálovú jaskyňu, ktorá je pod pevnosťou, ak ste ju už objavili (napr. pri úlohe „The Runaway“). O tej už ale vie.
Doručte dodávku z bane pri tábore „The Camp Mine“. Oznámte, že severná baňa pracuje tak, ako má „The Good Mine“. Oznámte, že západná baňa je už opäť bezpečná „The Destroyed Mine“. A oznámte mu, že ste zabezpečili novú baňu „The New Mine“ – k nej chce ešte potom, aby ste to oznámili Gadimu, aby tam začal ťažiť. Už ste mu to mohli povedať, ak nie, tak len za ním skočte a potom povedzte Magnusovi, že o tom Gadi vie.
Keď ste ho informovali o všetkom, tak povedzte, že to je všetko a ukončíte túto úlohu. V bani sa potom objavia bezmenní gnómovia a strážca Cox sa tam presunie na nich dozerať.
Odmena: 750 bs

1.1. The Camp Mine
1.1.1. The Pending Shipment

Prvá baňa je rovno pri pevnosti mágov, stačí vybehnúť hore za budovu skladu. Pohovorte si tam s Frinkom. Čaká na dodávku kryštálov, ktoré mal doručiť Garelt, no pochybuje, že by to spravil, tak sa ponúknite, že to spravíte vy. V bani môžete nájsť Garelta, no keď spomeniete kryštály, tak na to kašle a povie, že sa o to máte postarať.
Stačí zozbierať štyri vrecká s kryštálmi. Prvé je na krabiciach vo vstupnej časti (tej vedľa Frinka). Druhé je po ľavej strane bane cestou dnu, na krabiciach pri vozíku. Tretie v zadnej časti, na krabiciach naľavo od mosta a štvrté v zadnej časti na sude napravo od mosta; pri oboch v noci spávajú gnómovia.
Potom len odovzdajte dodávku Frinkovi.
Odmena: 200 bs, 100 zlatých; 300 zlatých a 200 bs od generála Magnusa
Odmena: 100 bs

1.2. Clear Rules
Keď prvýkrát oslovíte Frinka, tak sa spýta, či ste prišli vystriedať Garelta. Môžete klamať, že áno a máte Duša -1, alebo povedzte pravdu, že nie a máte Duša +1. Potom sa ho spýtajte na pravidlá tábora. Prvé pravidlo: Slovo mágov je zákon. Druhé pravidlo: Ťažba kryštálov má najvyššiu prioritu. Tretie pravidlo: Nik nesmie opúšťať svoje stanovisko. Keď poviete, že vám je to jasné, tak si vás chce preveriť a spýta sa na konkrétne pravidlo. Odpovedzte správne a úloha je splnená.
Odmena: 20 bs

1.3. Back To Work
1.3.1. Just pick on the Little Ones!

Keď si pohovoríte s Gareltom. Chce si pospať, no nemôže len tak opustiť svoje miesto. Napadne ho, aby sa do práce vrátil Dakil a on by si mohol schrupnúť. Dakil spí za mostom v malom výklenku, tak ho oslovte.
Môžete ho zastrašiť (zastrašovanie 40). Duša -1. Dá vám 25 zlatých, aby si vás udobril. Potom môžete od neho chcieť, aby vám dal, čo má pri sebe, je to jeden magický kryštál. Pošlite ho do práce.
Môžete ho vyzvať na súboj. Duša -1. Porazte ho. Potom môžete od neho chcieť, aby vám dal, čo má pri sebe, je to jeden magický kryštál. Pošlite ho do práce.
Môžete ho podplatiť 100 zlatými. Duša +1. Potom môžete od neho chcieť, aby vám dal, čo má pri sebe, je to jeden magický kryštál. Pošlite ho do práce.
Tým je úloha splnená. Môžete o tom povedať Gareltovi, ktorý vám dá len 5 zlatých s tým, že už vám predtým povedal, že si môžete vziať z bane, čo chcete.
Môžete potom povedať Frinkovi, že vám Garelt dovolil kradnúť. Spýta sa, či ste túto príležitosť využili. Ak poviete, že nie, dá vám za slušnosť 30 zlatých. Ak poviete, že áno, máte za úprimnosť Duša +1 a Frink nad vami za úprimnosť privrie oko. Ale pôjde potom tak, či tak nahlásiť Magnusovi čo Garelt vyparatil a týždeň bude bez výplaty. Garelt z toho nadšený nebude, ale nič vám nespraví.
Odmena: 200 bs, 5 zlatých od Garelta
Odmena: 20 bs; 100 bs za Dakila, ak ste bojovali; 25 zlatých, ak ste ho zastrašili; magický kryštál, ak si ho vypýtate

1.2. The Good Mine
Druhá baňa je severozápadne od pevnosti mágov, stačí tam vybehnúť po ceste. Pred baňou je Valamir, ktorý chce, aby ste dozreli na gnómov pracujúcich v bani. Máte ich skontrolovať a nakopať, ak nepracujú. Odporučí vám Farisa, ktorý ich má na starosti. V hornej časti bane je gnóm Faris, tak si s ním pohovorte.
Keď Farisa prvýkrát oslovíte, môžete jeho baňu uraziť, Duša -1, alebo povedať, že nie je tak zlá, Duša +1.
Povie vám, preveriť gnómov. Noedu je v pohode „Everything´s Fine“. Banu sa bojí príšer „Nasty Suprirse“ a Rami je stratený a treba ho nájsť „Find Rami“. Kefkir je v pohode „Typical Gnome“. Vegu okradol Kefkir, tak mu zožeňte späť jeho kryštály „The Diligent Gnome“.
Keď splníte všetky ich drobné úlohy, nahláste to Farisovi a za každého gnoma dostanete 10 bs.
Napokon povedzte Valmirovi, že ste sa o všetko postarali a všetci zas pracujú. Ten sa vám za vašu pomoc odmení. Ak máte zastrašovanie 100, môžete z neho vypáčiť ešte väčšiu odmenu.
Odmena: 200 bs, 200 zlatých; 150 zlatých, ak zastrašíte Valmira; 200 bs a 300 zlatých od Magnusa

1.2.1. Find Rami
1.2.2. Nasty Surprise
1.2.3. Out of the Tunnels!

Pri dolnej časti jaskyne postáva Banu. Spýtajte sa ho, prečo nerobí. Vraj počuje potvory a bojí sa. Choďte do úplne dolnej časti jaskyne a tam sa pri vás prepadne časť steny a objavia sa tri pavúky. Zabite Žravých skalných pavúkov. Vojdite do otvorenej časti a zabite tam pavúkov. Pre úlohu musíte zabiť 5 žravých pavúkov a 1 hrobného pavúka. Mimo nich je v jaskyni aj zo päť bežných skalných pavúkov.
Úplne dole je prsteň Pavúčie oko (Spider´s Eye, +10 Astrálna vízia, +5 voodoo mágia), kryštálová žila a gnóm Rami. Oslovte ho a odveďte ho preč. Cestou hore povedzte Banuovi, že ste zabili potvory a tak sa môže vrátiť do práce.
Choďte ku schodom a tam vás Rami poprosí, aby ste šli dlhšou cestou. Ak pôjdete hore schodmi, dá vám 20 zlatých, ak pôjdete okolo celej bane, dá vám 3 magické kryštály. Pri Farisovi vám aj poďakuje a skončíte úlohu.
Odmena: 100 bs
Odmena: 100 bs, 200 bs za hrobného pavúka, 5x50 bs za žravých pavúkov, 2 magické kryštály od Banua
Odmena: 100 bs; 20 zlatých, alebo 3 magické kryštály

1.2.4. Everything´s Fine
V strednej časti bani je Noedu. Je v pohode a spokojný, že pracuje, tak si len pohovorte.
Odmena: 20 bs

1.2.5. Typical Gnome
1.2.6. The Diligent Gnome
1.2.6.1. Sticky Fingers

Kefkir je v pohode, pracuje si a kradne, tak si s ním len pohovorte.
Vega je naštvaný, pretože mu Kefkir ukradol 5 magických kryštálov a chce ich späť. Môžete mu dať rovno zo svojich. Keď ich dostane, je spokojný a zas pracuje. Či už mu dáte zo svojich, alebo nie, aj tak môžete žiadať ukradnuté kryštály od Kefkira.
Môžete mu zaplatiť 150 zlatých a kryštály vám dá.
Môžete ho vyzvať na boj. Duša -1 (čo je divné, je to zlodej). Porazte ho a dá vám ich.
Ak máte strieborný jazyk 70, môžete ho presvedčiť, aby neokrádal svojich druhov. Duša +1.
Odmena: 100 bs
Odmena: 100 bs, 20 zlatých
Odmena: 20 bs; 100 bs za Kefkira, ak bojujete

1.3. The Destroyed Mine
1.3.1. The Horror In the Dark

Južne pod baňou s Valamirom a Farisom je opustený dom a pod ním je západná baňa. Vojdite do nej a vo vstupnej chodbe nájdete mŕtveho strážcu Collinsa. Prezrite si jeho telo a potom napadnite potvory v jaskyni. Tu je úloha prostá, baňu obsadili tieňové stvory a vy ich musíte všetky pozabíjať, aby ste ju zas vyčistili a sprístupnili pre mágov a stráž. Celkovo máte zabiť v bani 2 minionov, 5 pekelných psov a 5 kostlivcov. Baňa je okruh, dve chodby od vstupu sa rozdeľujú a stretávajú v zadnej veľkej jaskyni, tak ich len prejdite a pohľadajte všetkých nepriateľov.
Pri predošlých baniach ste úlohy ukončili priamo. Tu úlohu ukončíte až nahlásením stavu bane generálovi Magnusovi.
Odmena: 200 bs, 300 zlatých
Odmena: 200 bs, 5x100 za kostlivcov, 2x100 za minionov, 5x50 za psov

1.4. The New Mine
1.4.1. Everything Has To Go

Keď ste hovorili s gnómom Gadim v prístave a potom ste sa vrátili z pevnosti mágov, tak vás osloví Gadi s tým, že objavil jaskyňu, no kvôli príšerám sa ju bojí objavovať sám. Choďte južne od prístavu a na brehu vojdite do jaskyne. Vnútri máte zabiť 10 banských goblinov.
Na prvom rázcestí pod schodmi je truhlica (20), kde je ryba a rum. Pri ohnisku za ňou je lacná pálenka, strieborná čaša, zvitok krvilačnosť a mešec (50). Tiež je tu kryštálová žila. Vyjdite hore schodmi k ďalším goblinom. Napravo pri ohnisku je ďalekohľad a truhlica (20) v ktorej sú mince a dve železné rudy.
Na konci hornej časti je aj pár termitov. Pri nich sú v krabici tri kusy železnej rudy a na stene je aj železná žila. Vyskáčte vyššie, kde sú poslední dvaja goblini. Pri prevrátenom vozíku pri nich sú dva kusy železnej rudy a za nimi je kryštálová žila. Tu je aj východ spoza vodopádu k jazeru v strede ostrova.
Vráťte sa za Gadim a povedzte mu, že baňa je zbavená potvor a tým ukončíte túto úlohu. Gadi a Safi z prístavu pôjdu dolovať do bane.
Odmena: 200 bs; 200 bs a 300 zlatých od Magnusa, 200 bs a 300 zlatých od Magnusa za Gadiho
Odmena: 100 bs, 10x50 bs za goblinov

2. The Reactor
V sídle mágov si pohovorte s mágom Erasmusom. Povie vám o Reaktore, čo je magické zariadenie, pomocou ktorého odolávajú dokonca aj Titánom. No aby správne fungoval, musia usmerniť magickú energiu ostrova z troch Monolitov bleskov. Do troch monolitov je potrebné vložiť tri monolitické kamene.
Jeden kameň má guvernér Di Fuego na Tacarigue. „Di Fuego´s Monolith Stone“. Po kameň poslali kadeta Horasa, no ešte sa nevrátil. „A Follower of Magic“.
Dva kamene mali tu a poslali gnóma Kasima, aby ich odniesol do monolitov. No zjavne s nimi nikdy nedorazil. Splňte „The Truth Will Out“.
Keď máte všetky kamene, tak ich len vložte do monolitov. Pri monolitoch sú nejaké potvory, obvykle piesoční diabli, pár Leviathanov, len pri monolite pri prístave sú iba mrchžrúti – ak ste potvory nezabili už predtým.
Keď vložíte všetky kamene do monolitov, tak to oznámte Erasmovi. Dá vám za vašu námahu zlatky. Celkovo ale úlohu dokončíte až v tretej kapitole, keď budete potrebovať Zachariasa a oni spustia Reaktor. No tam je to už len o oslovení Erasma, všetko ostatné máte pripravené.
Odmena: 1000 zlatých

2.1. The Truth Will Out
2.1.A. Shadowing Kasim
2.1.B. Interrogating Kasim
2.1.2. Kasim´s Hideout

Choďte za Kasimom, ktorý je v tábore gnómov oproti krčme. Spýtajte sa ho na kamene, no tvrdí, že ich nemá. Choďte povedať Erasmovi, že Kasim ich nechce vydať. Poradí vám, aby ste ho oklamali. Tak sa vráťte za Kasimom a povedzte mu, že kamene už nie sú v jeho úkryte.
Po vašom rozhovore sa vydá skontrolovať svoj úkryt. Nesmie vás vidieť. Je to ľahké, stačí aby ste neboli tesne pri ňom, ale inak stačí byť pár krokov za ním. Sledujte ho až k jeho truhlici a tam ho oslovte.
Ak vás odhalí, tak je úloha nesplnená. V tom prípad ho znova oslovte. Povedzte, že ho zmlátite, Duša -1, alebo že ho nahlásite, Duša +1. Nerobí to na neho dojem, tak ho buď podplaťte 200 zlatými, ale kľudne zvoľte jednu z dvoch zvyšných možností (že si ho počkáte mimo tábora, alebo že ho budete neprestajne sledovať) a sám vám naznačí na mape, kde má úkryt, aby mal od vás pokoj.
Celé to ale môžete preskočiť a nájsť jeho úkryt sami. Je rovno pod krčmou. Ako vyjdete na severnej strane z nocľahárne nad krčmou, pod vami je cesta dolu kopcom na pláž. Tú ignorujte, rovno od schodov z nocľahárne zahnite doľava a tam je pri skalnej stene nezamknutá truhlica, v ktorej sú kamene.
Keď máte kamene, len to oznámte Erasmovi pre splnenie úlohy.
Odmena: 200 bs
Odmena: 100 bs
Odmena: 100 bs
Odmena: 200 bs

2.2. Di Fuego´s Monolith Stone
2.2.1. A Follower of Magic
2.2.2. Get To Puerto Sacarico
2.2.3. Guardian on Board

Plavte sa na Tacariguu a dostaňte sa do tábora Puerto Sacarico. Z tábora choďte na západnú stranu pláže pod táborom. Tam táborí Horas. Má kameň, ukradol ho veliteľovi Sebastianovi a teraz po ňom ide Inkvizícia. Stačí mu ponúknuť odvoz, či už máte loď, alebo bárku, pôjde s vami. Ponúknite mu pomoc a sám sa presunie na vaše plavidlo.
Potom sa len preplavte naspäť na Taranis (ak ste prijali úlohy súvisiace so Sebastianom na Tacarigue a chcete ich splniť, tak ešte pred odchodom). Keď sa vrátite na Taranis, tak oslovte Horasa. Dá vám kameň a úloha je splnená. On zostane pri vás, ako člen vašej posádky.
Odmena: 400 bs
Odmena: 400 bs
Odmena: 200 bs
Odmena: 100 bs

The Lightning Monolith in the North
The Lightning Monolith in the East
The Lightning Monolith in the South

Keď máte monolitické kamene, tak len zájdite ku každému monolitu a vložte doň kameň. Všetky monolity sú zobrazené aj na vašej mape.
Odmena: 200 bs
Odmena: 200 bs
Odmena: 200 bs


Zvyšok ostrova
  • V rybárskej chatrči je na krabiciach pri posteli teleportačný kameň. Tiež je vnútri pár kusov jedla a na poličke strieborný kalich. Vonku rastie Finger Leaf a je tam aj truhlica (20), v ktorej je Bodná čepeľ (Thrusting Blade), guľky a 20 mincí.
  • Z rybárskej chatrče choďte na západ do malej lesnej džungle. Po vstupe choďte na rázcestí doľava a preskočte po skalách trhlinu k Rammerovi. Napravo za ním rastie Blade Leaf. Naľavo je truhlica (20), v ktorej je len grog a broky.
  • Na západe za džungľou je malá plošina s jaskyňou, ktorú vidíte aj na mape. Zdola tam vyskáčte hore po skalných plošinách. Hore je Sharp. V tábore nad ním je posteľ, sud s vodou, tabuľka prastarého vedenia a truhlica (20), v ktorej je rum, 17 zlatých a runy sily, liečenia, reflexov a vyvolania pekelného psa. Rastie tam aj Tree Strangler.
  • V jaskyni na západe (úloha „From Days of Yore“ pre Sharpa) choďte po vstupe doľava. Tam je pri kostre Vyblednutý denník, z ktorého získate úlohy „John´s Treasure“ a „The Ornamental Belt“.
  • Južne pod rybárskou chatrčou vedie cesta popri rieke k malému brodu. Povyše brodu je teleport. Poniže brodu pri väčšej mláke sú dvaja goblini. Pri nich je posteľ a v pár troskách sú dva jadeity. Poniže brodu je vodopád a dole pod ním na skale v rieke je skalný kryštál. Pod posledným vodopádom, ktorý sa už vlieva do močiara, je druhý skalný kryštál.
  • Na juhu je monolit bleskov. Pri ňom rastie Zlodejova bylina a je tam aj tabuľka prastarého vedenia. Na pláži nad ním je truhlica (20), v ktorej je 5 krvavých koreňov, Alchymistická pálenka a lacná pálenka. Povyše (pod cestou vedúcou zo severu) je v skalách zásek, v ktorom je truhlica (70), v ktorej sú tri rumy, 5x zlatá ruda a krompáč. Na západnej strane pri prechode do močiara je tretia truhlica (20), kde je len jedlo, 12 guliek a 20 mincí.
  • Na juhu močiara vidíte na mape tri skaly. Pod prvou zľava, pri ktorej táborí aj Shax, je čepeľ Marina sláva „The Blade of Mara´s Fame“.
  • Ako pôjdete zo severu nadol v údolí podsvetia, vedú tam dve cesty. Na hornej je pri krabici Tieňový kremeň, na dolnej ceste je odomknutá krabica, kde sú 4 zlaté ďateliny, 2 tesáky a 2 jadeity. Pri južnom obchvate je pár ďalších Tieňových kremeňov a pár ich je na stromoch, na niektoré dočiahnete zo skál, po niektoré musíte vyskočiť na konáre s opičkou. Na severe, pri strome so Shaxovou truhlicou rastie Tieňový oheň.
  • Na juhozápade údolia Podsvetia je stroskotaná loď. Na jej podpalubí sú dva jadeity. Na jej palube je truhlica (10), recept na Nápoj strachu, šípky, grog a Ťažká prilba (Heavy Helmet, odolnosti voči čepeliam aj strelám +5). Pod loďou je pár mŕtvych goblinov.
  • Na pláži úplne na západe, nad údolím Podsvetia sú len drobnosti. Pár krabov a pri člne s troma goblinmi je mešec (25). Nad nimi na trávnatej plošine za dvoma rammermi je truhlica (40) ,v ktorej je fakľa, 5 kostí a pálenka smrti. Povyše sú mrchožrúti a dvaja Leviathani. Za nimi je malá plošina na kopci. Na nej sú traja kostlivci a tieňový strážca. Pri nich je truhlica (100), v ktorej je Duševný prsteň (Soul Ring, +5 voodoo mágia, +10 alchýmia), 80 zlatých a schéma na Démonie srdce. Ďalej sú tam dračí chňapavci a kostlivci na pláži smerom k západnému monolitu.
  • Pri západnom monolite rastie Hrdinova koruna a je tam aj teleportačný kameň. Pod skalou pri monolite je truhlica (60), v ktorej je lacná pálenka, tieňová pálenka a 24 brokov.
  • Na severe je samostatný ostrovček. Na ňom je Močiarny golem, leviathan a piesoční diabli. Nič moc tam nie je. Pod ostrovčekom je vrak lode, na ktorom sú len dve vrhacie dýky. Na juhozápadnej časti ostrovčeka je dračí chňapavec, pri ktorom je pod kríkmi teleportačný kameň.
  • Na severovýchode choďte cez kruh reaktora mágov a na východnú pláž. Tam pokračujte na sever do kopca. Hore vedie cesta naľavo po skalnej ceste ponad pláž. Tam je pár dračích chňapavcov, goblinov a na konci tieňový strážca. Za ním je pasca a za ňou truhlica (60), v ktorej sú tri rumy, perla, smaragd a rubín. Pri truhlici je mešec (100).
  • Vráťte sa na rázcestie a choďte dole na pláž tu na severovýchode. Naľavo na pláži pod palmou je rukoväť Marina sláva „The Hilt of Mara´s Fame“. Odtiaľto preplávajte za roh na maličkú pláž povyše. Tam sú dvaja tieňoví strážcovia a pri nich je truhlica (10), v ktorej je 12 brokov, 412 zlatých, strieborná čaša, strieborná karafa, čierna perla a rubín.
  • Zo západnej strany kruhu reaktora vyjdite na kopec na severe. Povyše vás je pri strome dračí chňapavec. Za stromom je pár mincí, ktoré vedú na skalu ku kruhu mincí. V kruhu je ťažká dýka a papagáj. Mierne na východ od skaly je malá, trávnatá plošina na úpätí kopca. Tam jedine doletíte ako papagáj, ak chcete. Pri kostre pod stromom na tej plošinke je asi 19 vrhacích dýk.
  • Od tohto chňapavca pokračujte hore do kopca až na koniec cesty. Tam je pod stromom mešec (50), 4 ťažké dýky a papagáj. Môžete vyletieť, ale aj vyliezť po skalách nad stromom hore nad vás. Tam je krvavý koreň, papagáj a truhlica (60), v ktorej je Kolenolam (Knee Breaker), 21 mincí, metla a zrkadielko. Truhlicu stráži pár chňapavcov.
  • K tejto truhlici môžete aj od mora z pláže, ale cez asi osem goblinov, pár mrchožrútov a netopierov. Medzi touto plážou pod goblinmi a druhou naľavo (ponad ktorú ste prichádzali cez chňapavcov) vidíte na mape malý zásek medzi bralami v mori. Doplávajte tam a na skalách je tam truhlica (120), v ktorej je zlatá, magická, dobrodruhova a alchymistova pálenka, 380 zlatých, rubín a diamant.
1. The Abandoned Fisherman´s Hut
Len objavením rybárskej chatrče ste splnili túto úlohu.
Odmena: 20 bs

2. The Treasure In the Deadlands Of Taranis
V opustenej rybárskej chatrči nájdete na stene mapu k pokladu. Ten je v strede oblasti na juhozápade, ktorú obsadilo Podsvetie. Pri úlohe „Forgotten Treasures“ tam s vami pôjde aj Shax, tak to môžete spojiť, aby vás bolo viac, keďže tam čakajú minioni a pekelní psi.
Odmena: 100 bs, 50 zlatých, zlatá ruda, zlatá čaša, smaragd

3. From Days Of Yore
4. The Sword In the Stone

Západne za lesnou džungľou, ktorá je pri rybárskej chatrči, je malá plošina s jaskyňou, ktorú vidíte aj na mape. Zdola tam vyskáčte hore po skalných plošinách. Hore je lovec démonov Sharp. Pátra tu po vzácnej zbrani, no v jaskyni sa nedokáže dostať cez trhlinu, tak mu môžete ponúknuť pomoc.
Vojdite do jaskyne za ním. V nej je pár netopierov. Ak pôjdete doľava, dostanete sa cez netopierov a ghulov k vode. Do nej spadnete, ak neprekonáte trhlinu. Choďte teda doprava a prebojujte sa k trhline. Pri nej rastie Lovcov koreň. Preleťte trhlinu ako papagáj a za ňou zabite už len pár krýs. Vyskáčte vyššie a na konci chodby je pri kostre Kosťodrv (Bone Grinder).
Vráťte sa s mečom za Sharpom. Môžete mu ho proste dať a úloha je splnená.
Môžete meč kúpiť za 200 zlatých, ak si ho chcete nechať. Alebo ho môžete presvedčiť (strieborný jazyk 90), alebo zastrašiť (zastrašovanie 90), aby vám meč nechal. Duša -1, ak ho zastrašíte.
Odmena: 200 bs, 300 zlatých ak mu dáte meč
Odmena: 100 bs, Kosťodrv

5. Destroyed Camp
5.1. Pack of Thieves

Južne pod rybárskou chatrčou je lovec Walker. Goblini ho vyhnali z jeho tábora a rád by ho dobyl späť. Ponúknite mu pomoc a vyrazte s ním do jeho tábora. Len poniže prejdite cez rieku a za riekou je to už len rovno k táboru. V ňom zabite 6 lúpežných goblinov.
Po boji oslovte Walkera, ktorý vám poďakuje a dostanete kľúč od jeho truhlice. V nej je rum, zub, 2 pazúre, 3 packy, 3 rohy, diviačia a jaguária koža. Okolo ohňa má rum, dve surové ryby, pár mincí a na vozíku je Rozptyľová pištoľ (Scatter Pistol).
Odmena: 20 bs; kľúč od Walkerovej truhlice; možnosť učiť sa od Walkera
Odmena: 200 bs; 6x50 bs za goblinov

6. Especially Big Haul
6.1. Are You Sure?
6.2. Into the Battle!

Keď pomôžete Walkerovi získať späť jeho tábor v úlohe „Destroyed Camp“, tak si znova pohovorte a povie, že by chcel ísť uloviť močiarneho golema. Ponúknite mu pomoc a vyrazte. Odvedie vás na miesto. Cestou vás čaká dračí chňapavec a pár vodných jašterov. Na konci pod plošinou s golemom sa ešte raz zastaví, aby ste sa prichystali. Už len vyrazte hore a zabite Hrozivého golema.
Tam vám Walker už len poďakuje a odíde. Vašou odmenou sú všetky veci, čo tu zostali a trofej z golema. Rastie tu Mečotŕň. Máte tu bábiku oslabenia, zlatú čašu a recept na Esenciu Mečotŕňa. Napokon truhlicu (80), v ktorej je recept na pálenku smrti, 180 zlatých, 30 guliek a 2 runy démonej čepele.
Odmena: 200 bs, 400 bs za golema
Odmena: 20 bs
Odmena: 20 bs

7.A. The Mushroom Gatherer
7.B. Not For Consumption
7.1. Mushroom Ragout

Západne od teleportu je prechod do časti obsadenej Podsvetím. Pri prechode táborí strážca Morrison. Keď si pohovoríte, uvidíte, že je nadrogovaný. Spomenie temné huby, ktoré mágovia zakazujú, ale jemu chutia. Môžete ho vydierať (zastrašovanie 50), že o jeho závislosti poviete mágom a dá vám 200 zlatých, ale ani mu to nevadí, tak veľmi je mimo. Požiada vás, aby ste mu doniesli päť húb (The Mushroom Gahterer). Podotknite, že si ste si nie istý, či by ste mu ich mali doniesť. Povie, že on jediný ich dokáže oceniť. Inak by ich zrejme vzal alchymista Negral (Not For Consumption).
Prejdite za ním do údolia Podsvetia. Huby rastú hneď neďaleko. Jedna pri vstupe po pravej strane a zvyšné štyri v malom výseku na severe, kúsok od vstupu. Všetky pozbierajte (Mushroom Ragout) a rozhodnite sa, čo s nimi.
Ak ich dáte Morrisonovi, máte Duša -1, keďže je to závislák. Splníte jeho úlohu, ale bude nesplnená druhá pre Negrala.
Ak ich zanesiete Negralovi, ktorý je v podzemnej časti pevnosti mágov, tak splníte druhú úlohu „Not For Consumption“, ale nesplníte Morrisonovu. No za dobrý čin máte Duša +1.
Odmena: 200 bs, 150 zlatých
Odmena: 400 bs, 200 zlatých
Odmena: 100 bs

8. Forgotten Treasures
Na juhu močiara vidíte na mape tri skaly. Pri prvej zľava táborí Shax. Je to minion, ale zachoval si časť svojej osobnosti. Pohovorte si a nevie si presne spomenúť kým bol a chcel by spomienky späť. Má ich zavreté v truhlici, tak chce ísť s vami. Dá vám kľúč od svojej truhlice a pridá sa k vám. Nepôjde s vami všade, ale tu po juhu vás bude sprevádzať po časti lesa až po teleport a samozrejme po celej oblasti obsadenej Podsvetím.
Prebojujte sa do severnej časti tejto oblasti. Môžete prejsť z brehu a ušetriť si pár nepriateľov, alebo zvoliť dlhšiu trasu, keď máte Shaxa. Tak, či tak narazíte na pár minionov a pekelných psov. A napokon hore na Tieňového lorda Zrady, ktorý je pri Shaxovej truhlici, takže ho musíte zabiť. Z truhlice si vezmite Shaxove veci a dajte mu ich.
Odmena: 200 bs

9. The Legacy
9.1. One´s Own Riches
9.2. Helping Hand

Po splnení úlohy „Forgotten Treasures“ si Shax spomenie, že na ostrove žije jeho sestra Paula, jediná žena na ostrove. Poprosí vás, aby ste jej odniesli jeho veci. Choďte so Shaxom k teleportu pod rybárskou chatrčou, tam vás počká a nebudete sa musieť za ním toľko vracať.
Potom choďte do pevnosti mágov. Pri vstupe vás zastaví Wells, ktorý sa dopočul, že ste boli v tieňovej oblasti. Tvrdí, že jeho starý priateľ Shax mu dlhoval vlastnícku zmluvu, ktorú od neho vyhral. Ak chcete, môžete mu ju dať za 1000 zlatých, čím úlohu ukončíte (a aj úlohu One´s Own Riches) a máte Duša -2.
Vráťte sa za Shaxom. Ak mu poviete, že ste jeho veci predali (alebo stratili, alebo, že si ich necháte), máte Duša -3, napadne vás a musíte ho zabiť. Ale nemusíte mu o tom hovoriť a stále ho môžete brať za spoločníka.
Ak poviete Wellsovi, že veci sú pre Paulu, máte Duša +2. Potom odovzdajte veci Paule, ktorá vám poďakuje a prosí, aby ste tomu, kto jej poslal tie veci, poďakovali (Helping Hand). Vráťte sa teda za Shaxom a povedzte mu, že veci má jeho sestra. Ten môže zabudnúť na svoj predošlý život. Odmení vás, ukončíte úlohu a už viac nemôžete brať Shaxa za spoločníka. Dostanete Duša +3. Shax sa potom presunie k opustenému domu, ktorý je medzi severozápadnou a západnou baňou.
Odmena: 200 bs
Odmena: 200 bs, 1000 zlatých
Odmena: 200 bs, rubín, 2 diamanty, koruna

10. The Shadow Lord of Betrayal
O Tieňovom Lordovi Zrady vás informovali aj generál Magnus a o jeho zabitie vás prosil aj Kjeld po úlohe „One Made It“. Poputujete k nemu pri úlohe „Forgotten Treasures“ so Shaxom. Je jedno, kto vás tam pošle, stačí ho zabiť. Má pri sebe tieňové žezlo (korisť) a z jeho tela si vezmite Čierne srdce (Black Heart).
Potom môžete o jeho skone povedať Kjeldovi, ktorý vám dá pár rýb a vráti sa naspäť do rybárskej chatrče. Tiež o tom môžete povedať Magnusovi.
Odmena: 400 bs; 5 rýb od Kjelda; 300 zlatých od Magnusa

11. Re-Forge Mara´s Fame
11.1. The Blade of Mara´s Fame
11.2. The Hilt of Mara´s Fame

Legendárny meč. Na juhu močiara vidíte na mape tri skaly. Pod prvou zľava, pri ktorej táborí aj Shax, je na zemi čepeľ Marina sláva. Rukoväť je na severozápade. Pod budovou mágov choďte ku kruhu reaktoru a odtiaľ na pláž na východe. Ňou prejdite cez kopec na pláž na severovýchode. Cestou dole je dračí chňapavec a na pláži pár diablov a leviathan. Naľavo pod palmou je rukoväť.
Keď máte oba kusy a ovládate kováčstvo, už ich len stačí spojiť dokopy a získate Marina sláva (Mara´s Fame). Poškodenie 30-60, meče 10.
Odmena: 400 bs, Marina sláva
Odmena: 100 bs
Odmena: 100 bs

1. časť | 2. časť | 3. časť

Súvisiace hry Gothic REMAKE
Risen 2: Dark Waters - Air Temple
Risen 2: Dark Waters - Treasure Isle
Risen 2: Dark Waters
Gothic Complete Collection
Arcania: Gothic 4 - Fall of Setarrif
Gothic 3: Forsaken Gods Enhanced Edition
Arcania: Gothic 4
Risen
Gothic 3: Forsaken Gods
Gothic 3
Gothic 2: Gold Edition
Gothic 2: Night Of The Raven
Gothic 2
Gothic



Diskusia Príspevkov: 1 Hodnotenie
106 hlasov

100
60
20

80
40
0
53
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |