HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21157
5455
5063
1438
1600
7336
6030
12903
1687

Online 41395 užívateľov

Návody > The Walking Dead: A Telltale Games Series


Zobrazení:15132
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

Epizóda 1

1. Cesta a les

Začínate ako väzeň na zadnom sedadle policajného auta. Policajt šoférujúci vozidlo sa vám prihovorí.
Na prvú otázku (Predpokladám, že si to teda nespravil.) môžete odpovedať ľubovoľne.

Potom sa poobzerajte (rozhliadnite sa myškou) a napokon sa zamerajte na spätné zrkadlo a policajt sa znova rozhovorí.
Trochu som sledoval tvoj prípad, ty si chlapče z Maconu. Na odpoveď „Takže vy ste z Maconu (You´re from Macon then.)“ trochu okomentuje váš prípad a svoju minulosť.
Chceš vedieť, čo si myslím? Z odpovedí „Ani nie (Not really)“ a „Mám na výber? (I got much choice?)“ podotkne, že ste si zrejme vybrali nesprávnu manželku.
Ďalšie odpovede sú bez nejakého významu, tak si len užite cestu a pokecajte s policajtom, kým niekoho nezrazí.

Preberáte sa v prevrátenom aute a policajt leží vonku. Nechajte kameramana rozhliadnuť sa po aute. Za autom si môžete všimnúť brokovnicu, no hlavne sa zamerajte na okno pred vami. Niekoľkokrát do neho kopnite a keď ho vyrazíte, vylezte ním von. Prejdite okolo auta k brokovnici. Nemáte ju ako niesť, keďže máte na rukách putá, ale aspoň si vezmite nábojnicu zo zeme pri nej.
Choďte k policajtovi, môžete si obzrieť jeho telo, čo môžete preskočiť. Choďte tesne k nemu a uvidíte mu na opasku kľúče. Vezmite ich a pokúste sa odomknúť putá, no kľúče vám vypadnú. Znova ich vezmite a použite ich na putá na oboch rukách.

Keď si odomknete putá, mŕtvy policajt sa preberie a vrhne sa na vás. V šoku spadnete na zadok, tak len cúvajte naspäť až k autu. Naľavo je pri vás stále brokovnica, tak si ju vezmite a pokúsite sa ju nabiť nábojom, ktorý ste vzali predtým. Vypadne vám na zem, napravo k vášmu kolenu, tak si ho vezmite a teraz už brokovnicu nabijete automaticky. Zamierte na policajtovu hlavu a odstreľte mu ju.

Keď to potom rozdýchavate, tak si všimnite postavu vzadu na kopci. Zakričte na ňu s prosbou o pomoc. Postava zmizne a vy začujete zvuky. Obzrite sa doľava a uvidíte prichádzať pár zombíkov. Dáte sa na útek a automaticky preleziete plot na kopci.


2. Clementínin dom

Ste na zadnom dvore rodinného domčeku. Vyjdite na verandu, preskúmajte sklenené dvere a otvorte ich. Vojdete dnu. Vojdite do kuchyne, kde sa šmyknete na krvi na podlahe. Môžete preskúmať poličky a šuplíky, no jedine v šuplíku medzi sporákom a chladničkou nájdete vysielačku. Môžete si pozrieť aj lístok na chladničke, detskú kresbu na pulte, umelé ovocie na stolíku a napiť sa z pohára pri dreze.

Kým ste prezerali veci, mohli ste začuť pípanie záznamníku. Aktivujte ho a vypočujte si tri odkazy od Clementíninej matky. Potom sa vám cez vysielačku ozve samotná Clementína. Je jedno čo odpoviete, po úvode jej môžete položiť pár otázok. Len sa pýtajte, na jej meno a rodičov, až kým sa vám neukáže cez okno v dome na strome.

Vtedy vás napadne Sandra, jej opatrovateľka. Stláčajte zobrazenú klávesu (Q) a keď sa zúži ukazovateľ okolo zobrazenej klávesy, tak stlačte ďalšiu (E) a odhodíte ju. Pri úteku sa pošmyknete na krvi na podlahe, ako pri prvom vstupe do kuchyne a spadnete. V zahmlenom pohľade sa zamerajte na hlavu Sandry a udrite ju (aktivujte myškou). Dáte sa na útek, no chytí vás za nohu, tak ju zas udrite do hlavy. Odsuniete sa k dverám. Ak nie ste rýchly, môžete ju zas kopnúť do hlavy, než sa stihnete otočiť. Za dverami je na verande Clementína s kladivom, tak si ho od nej vezmite a udrite Sandru kladivom do hlavy. Padne, postavíte sa nad ňu a udierajte ju kladivom do hlavy, kým si nebudete istý, že je zombie nadobro mŕtva.

Clementína sa vás spýta, či ste ju zabili. Čokoľvek odpoviete, si zapamätá, ak nepoviete nič, bude trochu ustráchaná.
Potom sa spýta, čo budete robiť. Môžete sa rozhodnúť, že vyrazíte pred zotmením, alebo po zotmení.


3.A. Preč s Clementínou za svetla

Vyjdite zo zadného dvora k bránke, otvorte ju. Clementína vás zastaví a spýta sa, či by nemala čakať, ak sa vrátia jej rodičia. Je jedno, čo poviete a vyjdite von, kde sú Shawn Greene a jeho kamarát Chet. Ponúknu vám odvoz na farmu Shawnovej rodiny, ak im pomôžete dostať sa odtiaľto. Shawn označí Clementínu za vašu dcéru. Môžete zareagovať, že ste jej „Sused“ (Shawn si to zapamätá), „Pestúnka“ (Shawn si bude myslieť, že ste pestúnka), „Len nejaký chlapík“ (Shawn si to zapamätá), alebo nepoviete nič (Shawn si spraví vlastný názor).
Objavia sa zombíci, tak pomôžte Shawnovi odtlačiť vrak, ktorý blokuje ich auto. Dvakrát sa doň zaprite a odtlačíte ho. Automaticky potom naskočíte do auta a odveziete sa preč. Dorazíte na Herschelovu farmu, kde sa rozlúčite s Chetom, ktorý sa vydá hrdinsky do noci zombíkov na cestu domov.


3.B. Preč s Clementínou za tmy

Po zotmení vyjdite zo zadného dvora k bránke, otvorte ju a schováte sa za auto, keď začujete výstrel. Clementína sa vydesene spýta, či zomriete. Ak nepoviete nič, tak ju to rozruší. Ak poviete, že „Nie“, tak ju trochu upokojíte.
Zavolá na vás dvojica, ktorá strieľa, tak sa im ozvite a keď uvidia, že nie ste zombie, podídu k vám. Sú to Shawn Greene a dôstojník Andre Mitchell. Zombíci zabili ich priateľa Cheta, tak sú nervózni. Ak im pomôžete nájsť zombíkov, ktorí dostali ich priateľa, tak vás aj s dcérou vezmú na farmu Shawnovho otca.
Na to, že Shawn označí Clementínu za vašu dcéru, môžete zareagovať, že ste jej „Sused“ (Shawn si to zapamätá), „Pestúnka“ (Shawn si bude myslieť, že ste pestúnka), „Len nejaký chlapík“ (Shawn si to zapamätá), alebo nepoviete nič (Shawn si spraví vlastný názor).
Nech už poviete čokoľvek, objaví sa zombifikovaný Chet a tak sa všetci dáte na útek. Mitchell vás vysadí na Herschelovej farme.


4. Herschelova farma

Po príchode sa zvíta Herschel Green so synom a privíta aj vás. Ošetrí vám ranenú nohou a popritom sa bude zhovárať. Tu na odpovediach nezáleží, akurát keď sa vás spýta na meno, môžete mu ho povedať, alebo odmietnuť, alebo nepovedať nič.
Potom sa spýta, ako ste prišli k úrazu. Ak poviete, že pri preskakovaní plota, neuverí vám, uverí autonehode, ak poviete, že len pri páde, tak si to nevšíma. Ak ste povedali, že pri autonehode, spýta sa, že kto bol s vami. Ak budete ticho, či poviete, že nik, tak si to všimne. Ak poviete, že policajný dôstojník, uverí vám.

Po rozhovore príde Shawn s tým, že by ste mali postavať barikády. Ak ste sem cestovali cez deň, Chet to prežil a Herschel to nepovažuje za potrebné. Ľubovoľne odpovedzte na posledné dve otázky a pôjdete sa vyspať. Ak ste cestovali v noci, Chet zomrel a Herschel to schváli. Potom vás pošle vyspať sa do stodoly.

Ráno vás zobudí Kenny a jeho syn Kenny junior prezývaný „Káčer“. Vyjdete s ním von a cestou si pohovoríte, odpovede sú tu bez vplyvu. Predstaví vám aj svoju ženu Katju a pôjde sa venovať opravám. Teraz sa môžete sami pozhovárať s postavami v okolí.

Katjaa. Spýtajte sa jej, ako bolo v meste a spýta sa vás, či by ste nechceli, aby bolo zas všetko ako predtým. Mlčanie a „kto by nechcel?“ je bez vplyvu. Pozitívne ju ovplyvní „Veci sa dejú z istého dôvodu“ a negatívne „Predtým to bolo zlé“.
Tiež môžete jej a Clementíne povedať, že vyzerajú v pohode a zistíte, že Clementína je prváčka.
Spýtajte sa aj čo robí a zistíte, že je veterinárka. Na jej nasledujúcu otázku môžete odpovedať bez významu „moja chyba“, alebo „Nie, bývavalo“, z čoho pochopí, že vás prepustili.

Potom si pohovorte s Kennym. Spýtajte sa, či nepotrebuje pomôcť a potom sa spýta, či si myslíte, že sa dokážete postarať o Clementínu. Odpovedzte mu na jeho otázku, aby sa o vás niečo dozvedel, alebo mlčte čo si tiež všimne. Spýtajte sa ako sa darí jeho synovi a ocení váš záujem o jeho rodinu. Spýtajte sa, aký má plán a dozviete sa o jeho lodi.

Na druhej strane domu si môžete pohovoriť so Shawnom. Spýtajte sa, či nepotrebuje pomôcť a požiada o popílenie dreva. Kým budete píliť, spomenie, ako videl niekoho zabiť dieťa. Odpovede sú bez vplyvu, akurát „Musíš robiť, čo je nevyhnutné“ sa mu nepáči.
Potom sa spýta, či ste zabili niekoho aj vy. Zapamätá si, či sa priznáte k pestúnke, policajtovi, alebo či poviete „niekedy je to zabiť, alebo zomrieť“ a ak mlčíte, tak si všimne vaše ticho.
Na otázku o vašej rodine odpovedzte ľubovoľne.

Napokon choďte do stodoly za Herschelom, ktorý tam vošiel, kým ste hovorili so Shawnom. Ten je prirodzene voči vám naladený trochu nepriateľsky. Spýta sa na vašu cestu, rodinu, stretnutie s Clementínou a potom či vám môže dať radu. Odpovede sú bez vplyvu, akurát očividné klamstvá a neochota odpovedať ho viac popudia.


5. Shawn a Káčer

Rozhovor s Herschelom preruší krik, za ktorým sa rozbehnete. Káčera a Shawna napadli zombíci. Shawnovi nohu privalil traktor a sápu sa na neho spoza plota. Spoza plota ťahajú aj Káčera z traktora. Musíte sa rozhodnúť, komu pomôžete.

Môžete sa rozhodnúť nespraviť nič, čo nie je dobrá možnosť. Shawna zabijú, Káčera zachráni Kenny a keď ste sa nepokúsili pomôcť nikomu, naštvete tým Herschela aj Kennyho. Aby ste nezasiahli, stačí čakať, kým uplynie čas. Herschel je naštvaný, že ste nepomohli jeho synovi. Je jedno, čo poviete, vyhodí z farmy vás, aj Kennyho rodinu.

Môžete sa pokúsiť zachrániť Shawna. Tam môžete skúsiť vziať dosku a ovaliť ňou zombíka pri plote, no nepomôže to. Snažte sa odtlačiť traktor, ktorý mu drží nohu, no nevládzete. Kenny vezme svojho syna Káčera a uteká s ním preč miesto toho, aby vám pomohol. Kým vy tlačíte traktor, zombíci pretrhnú plot a zabijú Shawna. Herschel je naštvaný, že Kenny nepomohol jeho synovi. Môžete povedať, že to nebola nikoho vina, alebo že to bola vaša vina, čím si nakloníte Kennyho, alebo môžete povedať, že to bola Kennyho vina, čím si ho trochu odpudíte. Tak či tak, aj keď vie, že ste sa pokúsili jeho synovi pomôcť, pošle vás preč aj s Kennyho rodinou.

Môžete sa pokúsiť zachrániť Káčera. Môžete zobrať dosku a ovaliť zombíka, alebo skúsiť Káčera vytiahnuť z jeho papŕč. Tak, či tak, dobehne Kenny a Káčera odtiahne do bezpečia. Než stihnete dobehnúť k Shawnovi, tak prerazia zombíci plot a zabijú ho. Herschel je naštvaný, že ste nepomohli jeho synovi. Je jedno čo poviete, vyhodí z farmy vás, aj Kennyho rodinu.
Shawna nemožno zachrániť, takže je zrejme vhodné pomôcť Káčerovi a nakloniť si tak Kennyho.


6. Noví spojenci

Vyrazíte na cestu z farmy a idete, až kým vám nedôjde benzín. Keď sa obzeráte po okolí, napadne vás pár zombie, ktorí sa vrhnú na Káčera. Streľbou vás zachránia Glen a Carley.
Vbehnete za nimi do obchodu. Lilly je naštvaná, že prilákali pozornosť. Prvá reakcia na pokus o zmiernenie situácie a odpoveď Clementíne na to, že potrebuje cikať, sú bez vplyvu. Potom sa ale začnú viac nabudzovať na váš príchod.

Na Kennyho a Larryho slovnú výmenu môžete zareagovať „Ona je tu vodkyňa“, alebo „Nemýli sa“, čím si nakloníte Lilly. Ak poviete, že „Je to krava“, tak si ju poštvete.

Larry si všimne krv na Káčerovi a začne sa strachovať, že ho pohrýzli. Vaša reakcia tu nie je podstatná.
Larry chce Káčera zlikvidovať a Kenny sa mu postaví. Spýta sa na váš názor. Ak poviete, že by ste sa mali skúsiť dohodnúť, tak si tým nakloníte Lilly a Larryho, ale poštvete Kennyho. Ak poviete, nech ho Kenny nakopne, alebo že je to „On alebo Káčer“, tak je to naopak, nakloníte si Kennyho, ale poštvete Lilly s Larrym.

Pre pokus o ukľudnenie Larryho zvoľte ľubovoľnú odpoveď, nemá vplyv.
Larry bude dobiedzať viac. Odpoveď „Je to len chlapec“ nemá vplyv. Môžete sa zastať Kennyho „Vyrovnaj sa s tým“ a nakloníte si Kennyho, poštvete Larryho s Lilly. Môžete mu dať za pravdu „Spravíme ako povieš“ a nakloníte si jeho s dcérou, no poštvete Kennyho.

Posledná dialógová voľba je jasná. Buď sa zastanete Kennyho, alebo podporíte Larryho. Pre osud Káčera je jedno, koho podporíte, pretože keď z neho Katjaa zotrie krv, zistíte, že nie je pohryzený, ide tu hlavne o to, koho podporíte. Tak, či tak, nemôžete uspokojiť všetkých a tak na to myslite od začiatku, buď si nakloníte Larryho s Lilly, alebo Kennyho. Kenny je príliš ješitný a nestačí mu len jedna podpora.
Lilly a Kenny s vami zostanú dlhšie a v ďalších epizódach budete mať ďalšie možnosti ako ovplyvniť ich postoj k vám, no toto rozhodnutie dosť zaváži.

Nech podporíte kohokoľvek, hádku preruší krik Clementíny, ktorá šla na záchod a objavila tam zombíka. Rozbehnete sa jej na pomoc, no potknete sa ako v jej kuchyni, udriete sa a vidíte rozmazane.
Zamerajte sa na Clem a aktivujte zásah. Vrhnete sa na zombíka a bojujte s ním stláčaním príslušných kláves. Napokon ho Carley zastrelí a Clem si bude pamätať, že ste ju ochránili.
Môžete tiež nerobiť nič a nechať tomu voľný priebeh. Zombík sa vrhá na Clem, ale Carley ho zastrelí. Clem zachráni a ona si bude pamätať, že vy ste ju neochránili.

Na Carleyinu streľbu sa začne Larry rozčuľovať a dostane záchvat pre slabé srdce. Potrebuje nitroglycerín, no žiadny už nemajú, tak vás Lilly poprosí, aby ste sa pokúsili nejaký doniesť z neďalekej lekárne. Glen sa ponúkne na prieskum, tak mu dáte svoju vysielačku. Kenny sa chopí velenia, Douga a Carley postaví na stráž, Glena pošle na prieskum a vás po lieky.


7. V obchode

Môžete si pozrieť pár vecí v obchode (zväčša zbytočnosti, ako rôzne vývesky, oznamy, či staré noviny). Na pulte za Carley je energetická tyčinka. Druhá je na regáloch naľavo od Kennyho. Tretia je na regáloch poniže Lilly. Štvrtá je na zemi pod regálmi nad Clementínou.
Jednu môžete dať Clementíne a pohovoriť si s ňou, no nie je to nič dôležité. Bude poznamenané, že sa o ňu staráte. Rovnako môžete dať jednu Lilly a prehodiť s ňou pár slov. Jednu môžete dať Carley a poslednú môžete dať Kennymu pre Káčera a ocení, že sa zaujímate o jeho syna.
Ak si jednu ušetríte, môžete ju neskôr ponúknuť Glennovi, no ten ju odmietne, takže netreba.

Môžete osloviť Kennyho s rodinou. Ak ste sa predtým zastali Larryho, tak je naštvaný a spýta sa, či vám môže vôbec veriť. Odpovedať môžete proste áno, alebo nie. Ak sa spýtate, ako sa darí Káčerovi, spýtajú sa na Clementínu. Možnosti sú, že je v pohode, že sú jej rodičia mŕtvi, alebo že to nemáte ako vedieť. Ak sa spýtate, aký je plán, spýtajú sa na vašu rodinu. Môžete povedať, že neviete, že sú mŕtvi, alebo, že vlastnili tento obchod.
Všetky predošlé témy s Kennym sú bez vplyvu. Ak sa ale spýtate, ako sa držia, tak si vás Kenny vezme stranou a spomenie, ako nechal zomrieť Shawna na farme / alebo ako ste ho vy obaja nechali zomrieť. Máte pár neutrálnych možností v závislosti od toho, či ste pomáhali zachrániť Káčera, alebo Shawna. Je jedno čo poviete, potom máte možnosť, nepovedať nič, čo si Kenny všimne, alebo ho môžete utešiť, čo Kenny ocení ako vašu lojalitu (ak ste predtým povedali, že sa to proste stalo rýchlo), môžete povedať, nech to ignoruje (ak ste podotkli, že ste Shawna obaja nechali zomrieť), alebo môžete poviete, že je to jeho vina (ak ste predtým podotkli, že je to jeho vina, čo môžete, ak ste sa vy pokúšali zachrániť Shawna).

Môžete osloviť Carley, snaží sa spojazdniť rádio. Môžete si s ňou pohovoriť o tom, ako sa sem dostala a potom jej ponúknuť pomoc s rádiom. Keď ho chytíte, otočte ho a otvorte kryt na baterky; zistíte, že chýbajú. Na to, že je to reportérka, povie, že ani nevie ako baterky vyzerajú, takže jej ich môžete pomôcť zohnať. Jedna baterka je v regáli napravo od Katji s Kennym a druhá je na zemi napravo pri Clementíne.
Obe baterky dajte Carley. Potom ju zas oslovte, stále jej rádio nefunguje, tak sa naň pozrite. Otočte ho, otvorte kryt na baterky a uvidíte, že ich dala opačne, tak ich dajte správne. Zatvorte kryt, znovu rádio otočte a zapnite ho.
Rádio funguje, Carley je spokojná. Potom ju môžete zas znova osloviť a prehodiť pár slov. Ak sa jej spýtate, ako sa drží, povie že je v pohode. Vezme na vedomie váš záujem pri reakcii, že nemusí byť v pohode, lebo je to traumatizujúca situácia, alebo že je to OK. Na odpoveď „Vážne? Všetci sú mŕtvi.“ je len reakcia, že si zapamätá, čo ste povedali.

S Dougom môžete akurát vykuknúť na ulicu, aby ste sa rozhliadli po okolí spoza zamknutých mreží, ktoré vás chránia.


8. Kancelária a obchod

Napokon prejdite zadnými dverami do kancelárie. Po vstupe si vezmite zo zeme fotografiu. Je to fotka vás s rodinou. Odtrhnete z nej časť s vami, aby si to ostatní nedali do súvislosti a vtedy sa za vami objaví Carley, ktorá vie, že ste Lee Everett, ktorý dostal doživotie za zavraždenie senátora, ktorý spával s vašou ženou. Povie, že vaše tajomstvo neprezradí. Môžete poďakovať – zapamätá si, že jej dôverujete, môžete povedať že jej neveríte – zapamätá si, že jej nedôverujete, alebo môžete povedať „Ako vám môžem veriť?“ a je to bez vplyvu.

Po rozhovore sa tu môžete poobzerať a napokon odložte paletu opretú o stôl. Odtiahnite stôl a Clementína vám pomôže. Počas toho si trochu pohovoríte. Môžete jej povedať o svojej minulosti, ona vás nevyzradí. Keď stôl odtiahnete, tak si Clem poreže prst.
Zo šuplíka stola si vezmite diaľkový ovládač. Môžete ho skúsiť použiť na televízor, ale nič nevysielajú. Spod televízora si vezmite náplasť z krabičky prvej pomoci. Potom prezrite Clem, prezrite jej prst a použite naň náplasť, aby ste jej ho obviazali.

Uvoľnili ste dvere do lekárne, ale sú zamknuté, takže sa vráťte naspäť do obchodu k ostatným. Pri vstupe sa vás Clem spýta na muža, ktorého ste zabili, o ktorom hovorila Carley. Odpovedzte jej ľubovoľne bez vplyvu.
Po návrate do obchodu znovu oslovte Clem. Spýtajte sa jej na prst a potom dodajte, že hoci nie ste jej otec, postaráte sa o ňu a bude poznamenané, že ste Clem skontrolovali.

Po vašom rozhovore s Clem by sa mal ozvať cez vysielačku Glenn s tým, že uviazol pri moteli obkľúčený zombíkmi. Carley súhlasí, že mu s vami pôjde pomôcť. Keď budete pripravený vyraziť, tak len oslovte Carley a povezte, že môžete ísť.


9. Motel

Pri moteli rovno narazíte na Glenna, no nemôžete hneď odísť, lebo Glenn chce zachrániť ženu, ktorá je uväznená v jednej motelovej izbe. Po rozhovore môžete vykúkať na zombíkov, no nerobte to príliš dlho, inak si vás všimnú. Nakuknite doľava a vezmite si spoza múrika vankúš. Nakuknite doprava a presuňte sa za pickup. Spoza auta nakuknite doľava a použite vankúš na zombíka ležiaceho pri aute pred vami. Vankúšom mu pridržíte hlavu a Carley ho zastrelí.
Ste teraz pri tomto aute, tak na ňom otvorte dvere a zo sedadla si vezmite autosviečku. Potom uvoľnite páku pri volante a zvonku zatlačte do auta a napárate ním do zombie pri stene. Vrátili ste sa naspäť za pickup. Použite na okno auta autosviečku, Glenn ju rozbije a vy zas ňou rozbite okno. Vezmete si zo sedadla šidlo.
Presuňte sa naspäť doľava za múrik a spoza múrika doľava za nákladiak. Spoza nákladiaku vykuknite vľavo na zombíka. Použite naň šidlo – zapískate na neho a keď sa priblíži, objaví sa zameriavač, tak namierte a bodnite ho šidlom do hlavy. Ku Glennovi sa priblíži druhý zombík a vy máte opäť zameriavač, tak ho tiež bodnite do hlavy.
Presuniete sa k zombíkovi, ktorého ste prišpendlili autom k stene. Je pri ňom na stene sekera, tak ju skúste vziať, ale bráni vám v tom, lebo je blízko neho. Použite šidlo a zabite ranou do hlavy aj tohto. Potom si vezmite sekeru.
Vyjdite hore schodmi a pri dvoch zombíkoch pred dverami máte opäť zameriavač, tak ich zabite sekerou. Zabúchajte na dvere, no žena vás tu nechce. Použite na dvere sekeru a potom ich skúste otvoriť. Žena vyjde von, no zistíte, že je pohryzená a preto nechcela vyjsť.

Požiada vás o pištoľ, aby sa mohla zastreliť. Ak odmietnete, vrhne sa na vás, vytrhne Carley zbraň a zastrelí sa. Ak súhlasíte, presvedčte ešte potom Carley, ktorá má pochyby a dajte jej zbraň, ktorou sa zastrelí. Výsledok je teda rovnaký, vy potom naskočíte do auta a vrátite sa k ostatným.


10. Naspäť v obchode

Po návrate pokecáte s Kennym. Môžete osloviť Glenna a prehodíte pár slov. Či ste žene v moteli dali zbraň dobrovoľne, alebo nie, spýta sa „prečo?“ ale odpoveď je bez vplyvu.
Potom choďte za Dougom a vyjdite s ním pred vchod k zamknutým mrežiam. Na ulici sú zombíci, tak sa rozhliadnite a popozerajte si body v okolí, bránu, výklad s televízormi, zombie uväzneného pod stĺpom. Použite na zombie pod stĺpom fotografiu a podľa nej ukážete Dougovi, že tu pracoval a mal by mať kľúče. Či ste predtým spomenuli, že ho poznáte, alebo nie, je jedno.
Použite na televízory vo výklade naľavo diaľkový ovládač, ktorý ste predtým vzali zo stola v kancelárii obchodu. Doug ho opraví a vy zapnete šumenie v televízoroch, čo priláka aspoň pár zombie. Na zámku na mrežiach pri vás použite sekeru, ktorú schovávate vo vrecku a preseknete ju. Otvorte mreže a vezmite si tehlu z chodníka pred vami. Hoďte tehlu do výkladu, čím ho rozbijete a šumenie televízorov priláka všetkých zombie z ulice.
Prebehnite k zavalenému zombie, povedzte pár slov na rozlúčku s bratom a zlikvidujte ho. Musíte do neho niekoľkokrát seknúť sekerou. Potom z tela Leeovho brata vezmite kľúče a utečiete naspäť do obchodu, keďže Doug priláka krikom zombie sledujúce televízory.

Choďte do kancelárie, Lilly pôjde s vami. Odomknite dvere do lekárne a spustíte alarm, čo priláka všetkých zombie z okolia. Skupina sa dá na útek, vy s Carley a Dougom pôjdete držať dvere. Medzi rečami na rozlúčku a útekom ich dvakrát rozrazia, tak ich zas zabuchnite a na tretí raz ich musíte zavrieť silou, teda mačkaním klávesy. Keď vám Clem prinesie palicu, tak si ju vezmite a vrazte ju do dverí, aby ste ich zaistili.
Dvere držia, ale zombie sú dnu a chytili Douga a Carley. Musíte sa rozhodnúť, komu z nich pomôžete. Zachrániť môžete len jedného, druhého zabijú, takže sa vydajte k jednému z nich. Keď jedného z nich zachránite, tak sa zombie vrhne aj na Clem. Rozkopte mu hlavu, aby ju pustil. Keď Clem utečie, bežte preč, no Larry vám vrazí a padáte na zem. Vráti sa po vás ale Kenny, tak mu podajte ruku a utečiete.


11. Naspäť v Moteli

Vraciate sa do Motela, ktorý ste predtým dezombiovali, aby ste nabrali po úteku dych. Tu sa s vami Glenn rozlúči, aby sa vydal do Atlanty, pretože tam má priateľov. Tých ale nenájde, no miesto toho stretne Ricka, s ktorým sa pridá k ďalšej skupine s Rickovou ženou a ďalšími, čo sa už odohráva v komikse a TV seriáli.
Choďte za Kennym a len si poviete, že musíte držať spolu. A okomentuje vaše staranie sa o Clementínu, v závislosti od jeho vzťahu k vám. Potom choďte za Dougom / Carley tiež na pár slov ohľadne smrti toho druhého.
Choďte za Clementínou; je nešťastná, že sa jej pri páde rozbila vysielačka, tak ju trochu upokojte. Potom si vás zavolá Larry a povie, aby ste si dávali pozor, inak všetkým povie, že vie, že ste vrah. Potom sa pristaví Lilly, aby vám poďakovala. Napokon sa spoločne rozhodnete, že tu zostanete.



Epizóda 2

1. Les

O tri mesiace neskôr ste v lese s novým spoločníkom, Markom. Zombie pred vami požiera zajaca, tak zombíka ovaľte po hlave a zabite. Potom si pohovoríte s Markom. Dozviete sa trochu o tom, čo sa udialo za tie tri mesiace.
Mark spomenie, že Kenny uvažuje o odchode s rodinou. Čokoľvek odpoviete, Mark si zapamätá váš názor na Kennyho.
Potom podotkne, že vás Larry nemá v obľube. Ak nič nepoviete, všimne si vaše mlčanie, ak poviete, že netušíte prečo, nemá to vplyv a ostatné možnosti (je to starý rasista / len sa bojí o svoju dcéru / myslí si že som nebezpečný) odhalia Markovi váš názor na Larryho.
Potom si Mark všimne na strome vtáka. Je jedno, či poviete aby vystrelil, alebo aby nestrieľal.

Začujete krik a tak sa vydáte za zvukom. Narazíte na dvoch študentov (Ben a Travis) a ich učiteľa (David Parker), ktorý sa chytil do pasce na medvede. Je jedno, čo im poviete, hoci si myslia, že ste banditi. Pokúste sa Davidovi pomôcť. Môžete skúsiť sekeru na strom a na reťaz, skúsiť kameň na reťaz, skúsiť otvoriť pascu rukami, alebo konárom, no nič z toho nezaberie. Ak ho chcete zachrániť, tak jedinou možnosťou je odseknúť mu nohu. Ste v časovej tiesni, pretože sa z lesa blížia zombie.
Ak sa nepustíte do jeho nohy, tak sa o chvíľu priblížia zombie a vy budete musieť preč. Travis sa pokúsi vziať Markovi zbraň, aby pomohol Davidovi, no skončí to jeho postrelením. Vezmete ho aj s Benom prečo a Davida tu necháte, aby ho zožrali zombie.
Ak chcete Davidovi pomôcť, štyrikrát mu seknite do nohy, aby ste ju presekli. Z tej amputácie príde Travisovi zle a kým bude zvracať, dostanú ho zombie. Vy vezmete Bena a raneného Davida preč.
Tak, či tak, zachránite Bena a buď raneného Davida, alebo raneného Travisa.


2. Motel

Keď sa vrátite do motela, Lilly a Larry zúria, že ste priviezli ďalších ľudí, keďže nemáte dosť potravín ani pre seba. Kenny obhajuje toto rozhodnutie a vy sa máte vyjadriť.
Ak poviete, že má pravdu Kenny, Lilly bude na vás trvalo naštvaná. Rovnako ju neuspokojí ani neutrálna odpoveď.
Ak poviete, že má pravdu Lilly, zostane na vás naštvaný Kenny, aj ak ste ho podporovali v prvej epizóde a považoval vás tam za priateľa. Neutrálna odpoveď s ním veľmi nezamáva, no ak ste ticho, tak ho to podráždi.

Nech už odpoviete akokoľvek, Lilly bude naštvaná že ju všetci neznášajú, keďže má na starosti prídely jedla a tak sa rozhodne prenechať to dnes vám. Dá vám štyri kusy jedla, ktoré máte rozdeliť.

Môžete si pohovoriť s ľuďmi. Katjaa sa stará o raneného (David / Travis) a ak ju oslovíte, požiada vás o asistenciu. Ak súhlasíte, len jej automaticky pomôžete a sprístupnite pár ďalších viet rozhovoru.

Keď si pohovoríte s Markom a Larrym, ktorí opravujú plot, požiadajú vás o vašu sekeru, ktorá by im pomohla. Rozhodnite sa, či ju dáte Larrymu, alebo Markovi. Larry bude podráždený tak či tak a na jeho reakciu Mark spomenie, čo si o Larrym myslíte (to, čo ste Markovi povedali na začiatku tejto epizódy). Inak to nemá vplyv, akurát o chvíľu sa vás pokúsi zachrániť buď Larry, alebo Mark, podľa toho, komu ste dali sekeru.

Keď sa priblížite ku Clementíne, tak k vám rovno príde a vy si všimnete, že stratila svoju čiapku. Mrzí ju to a poprosí vás, či by ste jej ju pomohli nájsť, dostala ju od otca na narodeniny. Ak ju potom oslovíte, môžete tiež zmieniť jej rozbitú vysielačku z prvého dielu, ktorú si stále opatruje.
Môžete si pohovoriť aj s Benom, no je to len pár viet o ňom.

Keď oslovíte Kennyho, spomeniete ako plánuje odísť s rodinou a spýtate sa, či by vzal aj vás s Clem. Ak ste pomáhali jeho synovi Káčerovi v minulej epizóde (pokúsili ste sa ho zachrániť na farme a bránili ste ho pred Larrym v obchode), tak vám ponúkne miesto v ich voze. Ak ste Káčerovi nepomohli, tak povie, že prijme len ľudí, o ktorých vie, že by sa postarali o jeho ženu a syna, takže nie.
Nech už povie čokoľvek, aj tak potom podotkne, že voz zatiaľ nie je pojazdný, takže je zbytočné o tom hovoriť. Potom už len povedzte, že by mal zostať, alebo že cesta je dobrý nápad a odpoveď zaznamená, že sa ho pokúsite presvedčiť aby ostal, alebo že podporujete jeho nápad s odchodom.

Napokon rozdeľte potraviny.
Katjaa: Neprijme žiadne jedlo.
Mark: Ocení, že ste ho nakŕmili. Ak ste nenakŕmili Larryho, tak ho to podráždi.
Larry: Prijme jedlo, no podotkne, že to z vás nerobí priateľov. Lilly ale ocení, že ste nakŕmili jej otca, hoci si ju len týmto nezískate, ak ste jej nenadŕžali predtým. Ak ste nenakŕmili Marka, alebo Douga, poznamená, že je hladný.
Doug / Carley: Dougovi, alebo Carley (podľa toho, kto prežil prvú epizódu) môžete ponúknuť jedlo. Ak im ponúknete jablko, tak ho prijmú a ocenia to. Ak im ponúknete iné jedlo, tak ho odmietnu, ale stále ocenia, že ste sa ich pokúsili nakŕmiť a nebudú to vnímať, ako že ich ignorujete, ako keby ste ich ani nepokúsili nachovať.
Clementína: Je hladná a ak ju nachováte, tak ju to poteší. Ak jej nedáte jedlo, bude smutná z hladu, ale nemyslím, že by to malo ďalšie následky.
Lilly: Ak ste ju podporili, tak jedlo prijme a poďakuje, ale nemá to žiadny zvláštny vplyv. Ak ste ju nepodporili, je naštvaná a odmietne jedlo. Môžete jej povedať, nech si ho proste nechá, alebo si jedlo vezmite späť. Taktiež to nemá vplyv, nakŕmením si ju nezískate a naštvaná už je tak, či tak.
Káčer: Jedlo samozrejme príjme a Kenny ocení, že sa staráte o jeho rodinu. Ak Káčera nenakŕmite, tak bude Kenny naštvaný.
Kenny: Ak ste ešte nenakŕmili Káčera, Kenny jedlo neprijme. Ak už jedol Káčer, vezme si aj Kenny. Ostatní si všimnú, že ste dali jedlo Kennymu.
Ben: Ocení, že ste ho nakŕmili. Ak ste nenachovali Káčera, tak sa príde rozčúliť Kenny. Ak ste už Káčera nachovali, tak to aj tak ostatní neprijmú pozitívne, keďže ste nakŕmili miesto nich novoprišelca.
Lee: Keď rozdáte tri kusy jedla, máte možnosť nechať si štvrtý kus pre niekoho na neskôr, alebo ho zjesť sami.

Keď miniete všetky štyri kusy potravín, tak pôjdete za Lilly podotknúť, že je to naozaj ťažká práca. Ak ste nenakŕmili Clem, tak poznamená, že je hladná. Ak ste nenakŕmili Larryho, tak sa príde posťažovať. Rovnako aj Kenny, ak ste nenakŕmili Káčera. Ak ste Káčera nakŕmili, tak spomenie opäť svoj plán na odchod a ak predtým odmietal, ponúkne vám s Clem miesto vo voze.

Po rozhovore s Lilly (a ak ste už odovzdali niekomu sekeru) vás s Kennym zavolá Katjaa. Ranený David / Travis, ktorého ste priviezli z lesa, neprežil pre stratu krvi svoje zranenie. Ako sa budete zhovárať, mŕtvy sa preberie a napadne Katju. Odtrhnite ho od nej rýchlym stláčaním klávesy. Potom chytí vás, tak mu omláťte hlavu o boky pickupu. Po chvíli príde Mark, alebo Larry (podľa toho, komu ste dali sekeru) a pokúsi sa trafiť ho do hlavy sekerou, no minie. Vy zatiaľ kopte do zombíka, aby ste si ho držali od tela a keď ho odkopnete, tak cúvajte, aby ste sa dostali z korby auta. Na zemi na vás opäť skočí, tak zas si ho držte od seba rýchlym stláčaním kláves, až kým ho nezložia vaši spojenci (sekerou Mark / Larry, alebo ho zastrelí Carley, ak prežila prvý diel).

Keď je po zombíkovi, tak od Bena zistíte, čo už čitatelia komiksu a diváci seriálu vedia. Zombiem sa stane každý, kto zomrie, nielen ten, koho uhryznú. Každý po smrti, pokiaľ mu predtým nezničíte mozog.

Rozhovor preruší Carley, ktorá vás upozorní na dvojicu prichádzajúcich mužov, alebo vás na nich upozorní Dougov monitorovací systém zvončekov. Muži (Andy a Danny) chcú benzín pre elektrický plot na ich farme. Lilly navrhne, aby ste sa s Markom zašli pozrieť na farmu a ak je pravá, necháte im benzín výmenou za jedlo. Ak súhlasíte, tak rovno vyrazíte. Ak nesúhlasíte, bude sa hlasovať a pôjde sa aj tak.


3. Farma

Na cestu sa k vám pridá Mark, Ben a aj Doug (s ktorým si pohovoríte o laserovom ukazovátku, ktoré našiel), alebo Carley (s ktorou si pohovoríte o rozkoloch v skupine ohľadne velenia). Odpovede sú tu bez vplyvu.
Na farme sa vás začnú bratia vypytovať na vás a motel. Odkiaľ ste (z Maconu, z okolia, motel je môj domov) a kto vedie vašu skupinu (vy, Lilly, Kenny, je to demokracia, povšimnú si aj ak budete mlčať). Tieto odpovede si zapamätajú. Napokon sa spýtajú koľko vás je a tiež si zapamätajú odpoveď, môžete byť úprimný (deväť vrátane detí), dať im najavo, že sa ubránite (dosť na to, aby sme sa ubránili), alebo môžete zmeniť tému a vyhnúť sa odpovedi.
Potom uvidíte v lese dvoch hádajúcich sa banditov a po ich roztržke sa presúvate na farmu, kde vás privíta Brenda St. John, matka Andy a Dana. Spýta sa na vašu skupinu, na odpovedi nezáleží, aj ak jej poviete niečo iné ako ste povedali cestou jej synom. Dá vám trochu jedla, ktoré Carley / Doug a Ben odnesú naspäť do motela a vy s Markom tu zostávate.

Choďte povyše popri plote a prezrite si zlomenú hojdačku. Poznamenáte, že by sa na nej mohli pohrať Clem a Káčer. Môžete ju opraviť, ale je to čisto dobrovoľné, ako Carleyino rádio v prvej epizóde a ak nechcete, môžete to vynechať. Dole je Andy a naľavo od neho sú pri plote dosky. Pozrite si jednu a potom použite pílu pri doske. Odpílite z nej polovicu a schováte do vrecka. Otvorte bránku smerujúcu k domu a vyjdite rovno na verandu. Tam si prezrite krabicu na topánky a vezmite si z nej povraz. Vráťte sa k pokazenej hojdačke a s doskou a povrazom ju opravte.

Môžete si pohovoriť s Markom. Vyjsť hore na verandu domu, kde si môžete prezrieť ocenenia farmy, ktoré okomentuje aj Andy. Na verande môžete zabúchať na dvere a pohovoriť si s Brendou. Dole si môžete pri ohrade pozrieť generátor, ktorý Andy napĺňa a ak sa pokúsite vyjsť bránkou von, tak vám to nedovolí.
Môžete si pohovoriť s Andym. Spýta sa na zásoby vašej skupiny. Nikto s nami nevydrbe (zapamätá si to). Môžeme pomôcť s ochranou farmy (ocení vašu ponuku). Koľko zbraní máte vy (zistíte, že sú zásobení zbraňami).
Potom sa ho môžete spýtať, či ste tu prvými návštevníkmi (zistíte, že na farme sa zdržiavali aj iní preživší).

Potom pôjdete s Markom skontrolovať plot. Cestou prehodíte pár slov, no na odpovediach nezáleží. Na jednom mieste narazíte na mŕtvolu pripichnutú šípom k plotu. Vytiahnite najprv šíp a potom odtlačte telo od plota.
Potom sa vás Mark spýta, či si viete predstaviť miesto bez zombíkov. Čokoľvek odpoviete (okrem mlčania), tak si všimne vašu neistotu. Potom sa spýta, čo si myslíte o bratoch z farmy. Všimne si vaše mlčanie, alebo vaše pochybnosti (Odďaľujú nevyhnutné). Ostatné dve odpovede sú bez vplyvu.
Potom prídete k ďalšej mŕtvole zachytenej o plot. Odsuňte ju, no ruky má zachytené do ostnatého drôtu, tak jej obe ruky odseknite. Pokračujete ďalej a Mark vám poďakuje, ak ste ho nakŕmili, alebo poznamená, že je hladný. Na odpovedi nezáleží, ani o nič nejde, len aby ste videli reakciu na vaše rozhodnutia.

Dorazíte k tretej mŕtvole, ktorá prevrátila časť plotu. Aby ste ho napravili, prejdete na druhú stranu. Jednu podperu chytí Mark, vy sa chopte druhej a zdvihnete plot. Vtedy doň pustia elektrinu a vy ste tak obaja odrezaní na vonkajšej strane. Objavia sa banditi a šípom zasiahnu Marka do pleca.
Schováte sa za traktorom. Môžete spoza neho vykúkať, ale ako pri zombíkoch pred motelom v predošlej epizóde, nevykúkajte dlho. Vykuknite zľava pred traktor a odstráňte spod kolies zábranu. Potom nakuknite sprava a uvidíte, že je v zemi zabodnutý pluh traktora. Pákou nad pluhom, pod sedačkou pluh zdvihnite. Traktor sa uvoľní a dá sa do pohybu. Vy sa držte za ním, aby ste boli krytí pred paľbou banditov.
Po chvíli traktor narazí do zombíka, ktorého ste predtým zhodili z plota. Nakuknite doľava a odtiahnite mŕtvolu za traktor, aby ste ho zas uvoľnili. Pokračujte v plížení za traktorom.
O chvíľu narazí traktor do druhého zombíka. Nakuknite doľava a odtiahnite ho. Keď ho chytíte, preberie sa (šikovný, hral mŕtveho) a začne sa po vás sápať. Kopnite ho dvakrát do hlavy a rýchlym stláčaním kláves odtiahnite a roztrhnete ho napoly. Potom sa len plížte ďalej za traktorom, až kým nenarazí do sila. Tam už len prebehnite bránou naspäť na farmu.


4. Späť na farme a tábor banditov

Vrátite sa naspäť akurát, keď dorazí aj vaša skupina, Kenny so ženou, Lilly s otcom a decká. Ak ste opravili hojdačku, pôjdu sa zahrať, ak ste ju nechali tak, Andy ju medzičasom opravil. Tiež sa dozviete, že mali dohodu s banditmi, jedlo za ochranu, ale nečakali, že by banditi dohodu porušili. Decká s Kennym pôjdu k hojdačke, Katjaa vezme Marka ošetriť k Brende.
Môžete si pohovoriť s ľuďmi. Kenny reaguje podľa vášho postoja ku Káčerovi a podporovania jeho, či Lilly. Môžete sa ho spýtať na rodinu a podotknúť, že Lilly sa to tu nepozdáva, Kennymu sa tu páči a spýta sa, či ste v tom s ním zajedno, no teraz je to len komentár bez vplyvu.
Ak rozhojdáte Clem a spýtate sa, ako sa jej páči farma, spýta sa vás, či si myslíte, že sa veci zas vrátia do normálu. Všimne si vaše mlčanie, ak nič nepoviete, ak poviete, že áno, podelíte sa s ňou o nádej, ak poviete, že nie, uvidí, že pred ňou neskrývate pravdu. „Nie som si istý“ je bez vplyvu.
Môžete si pohovoriť aj s Lilly. Je jedno čo poviete, jej postoj k vám závisí od toho, koho ste podporili na začiatku pri hádke v moteli.

Potom choďte za bratmi Andym a Dannym a vydáte sa s Dannym po stopách banditov. V lese narazíte na malý tábor, ktorý sa zdá byť prázdny a zjavne to nie je ich hlavný tábor. Porozhliadnite sa tam, no prázdne krabice a plechovky sú vám zbytočné. Prezrite krabice na stole a za nimi nájdete videokameru, no nie sú v nej baterky. Danny podíde k vám a okomentuje vaše zachádzanie so zbraňou.

Keďže poodišiel, choďte sa pozrieť do stanu, prezrite si veci vnútri a nájdete tam Cleminu čiapku. Vtedy sa objaví s kušou Jolene. Toto je jej tábor a tvrdí, že nie je s tými, čo vás napadli. Po chvíli rozhovoru máte možnosť ju zastreliť.
Ak ju zastrelíte, Danny podotkne, že ste ju mohli len zraniť, ale viac sa k tomu nevyjadrí. Akúkoľvek vašu odpoveď, vrátane mlčania si Danny zapamätá.
Ak sa ju budete snažiť upokojiť, bude sa chystať povedať vám niečo o rodine z farmy a vtedy ju zastrelí Danny. Na to môžete zareagovať: Chystal som sa ju zastreliť sám (Danny si to zapamätá). Vďaka, zrejme (Danny si všimne vaše podozrenie). ... (Všimne si vaše mlčanie). Ty si ju zavraždil (bez vplyvu). Celkovo tu nejde o veľký vplyv a viac sa celá reakcia osvetlí neskôr.


5. Späť na farme

S Dannym sa potom vrátite na farmu. Po krátkom rozhovore zistíte, že Katjaa s deťmi sú v stodole s chorou kravou. Môžete prehodiť pár slov s Brendou.
Než sa vydáte za ostatnými, môžete ísť k hojdačke a osloviť znova Dannyho. Ak podotknete „ty máš naozaj rád svoju zbraň“, tak to sprístupní ďalší rozhovor, pri ktorom je jedno čo odpoviete, všetky odpovede znamenajú, že si Danny všimne vaše podozrenie.
Pri stodole môžete zas osloviť Lilly a povedať jej o tom, čo sa stalo v lese. Keď spomeniete zabitú ženu (či už ste ju zložili vy, alebo Danny), Lilly si vašu reakciu zapamätá. Tiež môžete prehodiť pár slov o Kennym a o jej otcovi.
V stodole si môžete pohovoriť s Káčerom a Andym a vrátiť Clementíne čiapku.

Potom choďte k zamknutým dverám v stodole a skúste ich otvoriť. Príde k vám Kenny a podotkne, že sa tu deje niečo divné. Je jedno čo odpoviete, akurát ak mu poviete, že sa chová ako hlupák, tak ho to naštve. Potom si prezrite zámku na dverách a ako sa budete ďalej baviť s Kennym, príde vás skontrolovať Andy. Môžete sa spýtať priamo „Čo je za tými dverami?“, alebo sa vyhovoriť ostatnými možnosťami. Tak či tak sa nič nedozviete, len že nemáte chodiť za tie dvere.

Musíte dostať Andyho zo stodoly a nájsť niečo na rozbitie zámky. Vonku si znovu môžete pohovoriť s Lilly a s Brendou, ktorá vám nedovolí ísť skontrolovať raneného Marka. Choďte ku generátoru a povyše neho je na stole krabička s náradím. Otvorte ju a vezmite si z nej náradie. S náradím choďte ku generátoru. Otvorte panel na generátore, vypnite generátor tlačidlom a zvnútra si vezmite remeň. Andy príde skontrolovať generátor. Vy sa vráťte do stodoly.
Len čo vojdete, zazvoní Brenda s tým, že sa podáva večera. Kenny povie, že vás v dome ospravedlní a s ostatnými odíde. Môžete vyjsť von, kde vás nájde Andy a odvedie vás do domu, no nezistíte, čo je za dverami.
Môžete použiť náradie na všetky štyri skrutky na zámke na dverách a nakuknete dnu. Vtedy vás načapá Andy. Môžete mu klamať, že ste dvere už našli otvorené. Ak sa ho spýtate na miestnosť plnú krvi, má vysvetlenie, lovia zver a spracúvajú ju tu. Je jedno, či tomu veríte, odvedie vás na večeru.


6. Večera

Všetci sa zídete v jedálni v dome. Kým ostatní čakajú na večeru, vy si chcete ísť umyť ruky a tak ospravedlníte svoje potulovanie po dome. Kúpeľňa je pri schodoch, ale nič zaujímavé v nej nie je. Preplížte sa hore schodmi.
Hore choďte k skrini naľavo a prezrite si v nej veci. Veľa morfia a lekárskeho náradia, ktoré bežne na farme nepotrebujete. Hlavne na spodku skrine preskúmajte elektrický kábel, ktorý vedie niekam za stenu, spojte rozpojené káble a zapálite svetlo za stenou. Potom choďte k dverám napravo, otvorte ich a vojdite dnu. Mark tu nie je, hoci Brenda pri večeri dole tvrdila, že hore odpočíva. Na zemi si všimnete krv a presvitajúce svetlo spoza knižnice. Odsuňte ju a otvorte dvere za ňou. Nájdete Marka, ktorému odrezali nohy, aby mohli spraviť večeru.

Bežte dole, aby ste stihli zastaviť Clementínu, než začne jesť. Zbehnite dole a zakričte na ňu „Clementína, nie!“, alebo „Nejedz to!“ a tým jej zabránite zjesť Marka. Ak zakričíte „Je to z človeka!“, alebo ak ste sa dlho motali a máte už len možnosť „Vypľuj to!“, tak jej nezabránite a ochutná.
Potom im povedzte, čo jedia a nech vás nechajú. K niektorým odpovediam vám hra píše, že ste zvolili byť priamy, pokúsili ste sa dohodnúť, alebo ste sa vyhrážali, no je úplne jedno čo zvolíte, pretože sú to pošahaní kanibali a rovno priznajú, že majú v pláne zjesť aj vás. Požiadate Lilly, alebo Kennyho o pomoc, no omráčia vás a výsledok je zakaždým rovnaký.

Preberáte sa v zamknutej miestnosti spolu s ostatnými. Môžete prezrieť veci v miestnosti a pohovoriť si s Larrym a Clem (rozhovor bude v závislosti od toho, či jedla, alebo nie). Po chvíli v miestnosti dostane Larry infarkt. Lilly mu chce samozrejme pomôcť a Kenny mu zas chce rozmlátiť mozog pre prípad, že zomrie a stane sa z neho zombie.
Môžete nespraviť nič, čo naštve Kennyho, ako keby ste sa pridali k Lilly, keďže ste sa v takej vážnej chvíli preukázali ako neužitoční. Nech sa rozhodnete akokoľvek, Larryho zachrániť nemôžete. V podstate ide opäť len o situáciu, či podporíte Lilly, alebo Kennyho. Ak ste mali s jedným z nich nezhody, môžete to zvrátiť, ale ak ste už jedného z nich podporovali predtým, zrejme viete prečo ste sa tak rozhodli a budete v tom pokračovať.
Ak sa rozhodnete pomôcť Lilly, tak začnite dávate Larrymu masáž srdca. Proste mu stláčajte hrudník a po štyroch razoch sa zdá, že sa nadýchol, alebo prehovoril, no smola, Kenny mu rozbije lebku.
Ak sa rozhodnete pomôcť Kennymu, tak musíte odtiahnuť Lilly od jej otca. Dvakrát ju musíte odtiahnuť rýchlym stláčaním kláves a potom mu Kenny rozbije lebku.

Keď je po všetkom, tak si pohovorte s Clem a ukľudnite ju. Môžete si pohovoriť aj s ostatnými a potom si prezrite ventiláciu v stene. Mohli by ste zložiť kryt, no vzali vám náradie. Hodila by sa minca a keď sa Larry zhováral pri plote s Markom, spomenul, že má mince. Oslovte Lilly a poproste ju, aby prezrela Larryho telo. Dovolí vám prezrieť jeho telo, tak ho prezrite a v pravom vrecku nájdete mincu.
Použite mincu na skrutky vo ventilácii a po odskrutkovaní dvoch zložíte kryt ventilácie. Do ventilácie pošlete Clementínu, ktorá sa tam jediná zmestí. Prelezie a otvorí vám zvonku dvere.


7. Útek

Vyjdite von za Kennym do miestnosti v stodole. Môžete si vziať kosák, hák, alebo paralyzér. Ozbrojte sa jedným z týchto predmetov, aby ste nemuseli bojovať holými rukami. Potom oslovte Kennyho. Ak ste boli na jeho strane, tak budete hovoriť o tom, čo ďalej, ak ste sa pokúsili pomôcť Lilly, bude vás ignorovať.
Vyjdite do stodoly a uvidíte ako pred dverami sedí na stráži Danny. Príde za ním Andy a tak sa s Kennym schováte. Vykuknite von spoza dvier, za ktorými sa schovávate a budete hľadieť priamo do hlavne Dannyho zbrane. Vyrazte mu ju, máte na to pár sekúnd, než po vás vystrelí. Potom ho zasiahnite zbraňou, ktorú ste si vzali v zadnej miestnosti. Zhodí vás, ale než nabije a vystrelí, zasiahne ho kosákom Lilly, alebo Kenny (podľa toho, komu ste pomohli s Larrym) a Danny sa chytí do pasce na medvede, ktorú tam nachystali na vás. Začujete výkrik Kennyho ženy a ten vybehne preč.

Vezmete vidly a namierite ich na Dannyho, ktorý sa vám bude posmievať (ak ste nezabili Jolene), alebo vás bude povzbudzovať v tom, aby ste ho zabili (ak ste zabili Jolene). Rozhodnite sa, či ho zabijete, alebo nie a zabodnete vidly do slamy vedľa neho. Lilly a Clem budú svedkami vášho rozhodnutia.
Ak ho zabijete, Clem sa vydesene schová za Lilly, bude sa na vás nedôverčivo pozerať a zapamätá si vaše rozhodnutie.
Ak ho nezabijete, tak si Clem zapamätá, že ste ho ušetrili. Clem a Lilly súhlasne pokývajú hlavami (ak ste pomáhali s Larrym Lilly. Ak ste pomáhali Kennymu, Lilly sa rozčúli, že ste neváhali zabiť jej otca, ale tohto hajzla necháte žiť).

Clem necháte v opatere Lilly a vyjdete von. Spoza plota sa priblížia Ben a Carley / Doug, ktorí sa o vás báli. Pošlete ich okolo, nech sa priblížia k domu odzadu a vy choďte spredu. Preplížte sa hore schodmi na verandu. V polovici cesty sa objaví za dverami Brenda a pýta sa, či je to Danny.
Ak sa pokúsite klamať (Hej, som to ja!), tak rozpozná cudzí hlas. Môžete ju vydesiť (Dannyho som nechal v stodole“, alebo nepovedzte nič a vydesí ju ticho). Alebo ju len upozorníte na vašu prítomnosť (Kde sú Katjaa a malý?).

Pokračujte hore a vojdite dovnútra. Pri schodoch je Brenda so zbraňou a ako rukojemníčku má Katju. Nehýbte sa, keď mieri na vás a pomaly sa posúvajte vpred, keď bude mieriť na Katju. Cúvne, vtedy stojte a keď zastaví, oslovte ju a zvoľte upokojujúcu vetu (o jej manželovi). Zas trochu cúvne. Keď zastane a bude ticho, posuňte sa zas o kúsok vpred a zastavte sa, keď na vás namieri. Zas ju oslovte upokojujúco. Zas cúvne a keď zastane, zas vy podíďte vpred a zastaňte, keď na vás namieri. Do tretice ju oslovte upokojujúco. Zas trocha cúvne. Keď zastane, už sa len priblížte, zastaňte a poslednýkrát cúvne, teraz bez rozhovoru. Za ňou ste si už predtým mohli všimnúť nad schodmi zombie Marka. Keď teraz poslednýkrát cúvne, Mark sa do nej pustí.

Tým je Katjaa zachránená a Brenda odstránená. Zvonku začujete krik, tak vybehnete von. Andy mieri na Káčera a tak zastavil Kennyho. Postrelí Kennyho, ktorý sa aj tak pokúsi synovi pomôcť a Katja sa rozbehne k manželovi. Vy oslovíte Andyho. Je jedno, čo mu poviete, Carley / Doug zasiahne a Káčer utečie.
Vy priskočíte a chytíte ho za zbraň. Rýchlym stláčaním kláves mu zbraň vyrazte a obaja spadnete z kopčeka. Andy sa pozviecha skôr, zapne generátor, odtiahne vás k elektrickej ohrade a pokúša sa vás o ňu oprieť. Rýchlym stláčaním kláves vzdorujte, no napokon povoľte, aby sa spustil skript. Keď vám hlavu pritlačí až k plotu, objaví sa Lilly.
Ak ste sa pri rozhodovaní o Larrym priklonili na jej stranu, tak Andyho strelí. Ak ste sa priklonili na stranu Kennyho, tak vás tá mrcha nechá zomrieť. V tom prípade ďalej rýchlo stláčajte tlačidlo, aby ste sa dostali z Andyho zovretia.
Keď padne (či už po zásahu Lilly, alebo vašom), tak ho udierajte do tváre. Ak ho neprestanete udierať, keď sa ostatní zhromaždia, osloví vás Carley / Doug, aby ste prestali.
Pri odchode na vás volá, aby ste ho dorazili ako muž. Opäť je to rozhodnutie na vás. Môžete proste odísť smerom k vašim spoločníkom. Alebo môžete podísť k nemu a kopnúť ho do plota a elektrina v plote ho zabije.
Pri odchode sa pokazí generátor a celú farmu zaplavia zombie. Škoda, mohli ste ju zabrať pre seba.


8. Odchod

Cestou preč vás osloví Kenny ohľadne toho, čo bude ďalej, keďže si to už u Lilly nemá ako vyžehliť po zabití jej otca. Odpovede závisia od vašich volieb. Ak ste sa pridali k Lilly: Ak nič nepoviete, všimne si vaše mlčanie, alebo si zapamätá čo poviete (Nie si hrdina / Zničil si túto skupinu / Zavraždil si Larryho).
Ak ste podporili Kennyho: Ak nič nepoviete, všimne si vaše mlčanie, alebo si zapamätá čo poviete (Posrali sme to), alebo ocení vašu lojalitu (Som s tebou / Bude to v pohode).

Potom vás osloví Clem. Ak ste bratov nezabili a nechali ich zombíkom, tak sa spýta, či sú tí zlí ľudia mŕtvi. Môžete jej dať upokojujúcu odpoveď (Nezabili sme ich, takže neviem), priamu odpoveď (Nie, žijú a trpia / Áno, zombíci ich iste dostali), alebo si všimne, ak nepoviete nič.
Ak ste ich zabili, tak sa spýta, či ste ich museli zabiť. Môžete ju skúsiť upokojiť (Mrzí ma, že si to videla), prejaviť pocit viny (Nemal som to robiť), alebo jej dať priamu odpoveď (Áno, boli zlí), alebo si všimne, ak nepoviete nič.

O chvíľu zbadáte auto s rozsvietenými svetlami. Pokojne sa k nemu priblížte, nik tam nie je. V aute ale nájdete hromadu zásob. Kenny navrhne vziať auto, aj zásoby. Lilly vyjadrí isté pochybnosti a pochybnosti z krádeže niekoho jedla vyjadrí najme Clementína. Na vás je rozhodnúť, či to jedlo vezmete, alebo nie.

Ak sa rozhodnete veci vziať, otvorte kufor a vyberte tri krabice zásob, ktoré podáte svojim spoločníkom. Napokon nájdete červenú mikinu, ktorú podávate Clem. Nechce si ju vziať s tým, že „Nie je moja“. Teraz už je tvoja (donútite si ju vziať). Nie sme ako banditi (Presvedčíte ju, že je v poriadku si ju nechať). Len ju proste postráž (Presvedčíte ju, aby si ju na chvíľu nechala). Odchádzate od vybrakovaného auta a Clem vyzerá dosť smutne.
Ak sa rozhodnete veci tam nechať, tak chytíte stranu Clem, ale ostatní vás ignorujú a zásoby jedla odtiaľ aj tak vyberú. Katjaa nájde červenú mikinu, ktorú podáva Clem, ale tá ju odmietne.
Takže veci vezmete tak, či tak, ide len o to, ako vás bude vnímať Clem.

Napokon príde Carley / Doug s tým, že kamera, ktorú ste našli, už funguje. Spoločne sa pozriete na to, čo natočila Jolene. Nahrávala vás, ako ste opevňovali motel a ako ste tam potom žili. Nejako si na diaľku zamilovala Clem a chcela ju chrániť a podotkla, že bude v bezpečí, pokiaľ bude rodina z farmy zásobovať banditov mäsom.



Epizóda 3

1. Mesto

S Kennym sa zakrádate prázdnymi ulicami. Prvý rozhovor je nepodstatný, pri druhom sa vás spýta, či ste sa už rozhodli ohľadne odchodu. Zapamätá si každú z vašich odpovedí (neutrálne sa tomu vyhnete, len keď zostanete ticho). Mali by sme zostať (nesúhlasí a trvá na odchode), Mali by sme ísť (potešene súhlasí), Mali by sme sa rozdeliť (je prekvapený a nesúhlasí).
Vraciate sa do obchodu, aby ste vzali nejaké potraviny, ak tam ešte nejaké zostali. Kenny vylezie po rebríku. Skúste ísť za ním, no rebrík sa odtrhne. Choďte k neďalekému džípu, prezrite si navijak a zistíte, že je funkčný, tak ho chyťte a ťahajte za Kennym. Cestou sa vás Kenny spýta na situáciu s Lilly, odpovedzte ľubovoľne. Zapamätá si, len ak poviete „Zavraždil si jej otca“, čo môžete povedať, len ak ste predtým pomáhali Lilly a v tom prípade vám už je jedno, čo si Kenny myslí.
Keď dôjdete k nákladiaku, pripevnite k nemu hák. Potom zapnite navíjanie na boku džípu. Kenny sa spýta ako Clem reaguje na krádež vecí z auta, ktoré vaša skupina vzala / ukradla na konci druhej epizódy. Odpoveď je bez vplyvu.
Džíp sa pritiahne k nákladiaku. Vylezte na džíp a Kenny vám povie, že sa Káčer pýtal na udalosť z Herschelovej farmy (kde bol on a Shawn Herschel v ohrození, zachránili ste Káčera a Shawn zomrel). Kenny si zapamätá čokoľvek poviete, ale všetky odpovede sú viac menej neutrálne / povzbudzujúce.
Kenny vám podá ruku, tak sa jej chyťte. Pokúsi sa vás vytiahnuť, ale pre zranenie z konca minulej epizódy to nezvládne a vy spadnete na džíp. Odpovedzte, čo chcete.

Z obchodu vybehne žena, za ktorou sa sunú zombíci. Dostanú ju a vy ju chcete zastreliť, aby ste ju zbavili utrpenia. Lee je proti, pretože tým na seba strhnete pozornosť. Opäť je rozhodnutie na vás.
Ak ju zastrelíte, bude to zaznamenané (zrejme len pre vás), dáte jej ranu z milosti, jeden zombie ju začne požierať, no ostatní sa zamerajú na vás. Výsledok je ten, že v obchode nebudete mať dosť času pobrať dostatok potravín.
Ak ju nezastrelíte, bude to zaznamenané (zrejme len pre vás), necháte ju napospas zombie, ktorí ju začnú zaživa požierať, ale vás si nevšimnú. Výsledok je ten, že v obchode budete mať viac času na pobratie potravín.

Kenny vás potom vytiahne hore a vbehnete spoločne do obchodu. Kenny odbehne a vy ste medzi regálmi. Či ste na ulici strieľali, či nie, máte obmedzený čas. Pred vami je 8 potravín, tak ich všetky vezmite. Presuniete sa doprava k druhému regálu, kde sú ďalšie potraviny. Ak ste zabili ženu na ulici a prilákali pozornosť zombie, máte málo času a stihnete tu zobrať tak 7 ďalších kusov potravín, no potom už musíte utekať. Ak máte ešte čas, presuňte sa ďalej, vezmite si 1 predmet z poličky, otvorte dole skrinku a z nej si vezmite ďalšie 4. Keď máte všetky predmety, alebo vám dôjde čas, musíte utekať.
Dajte sa na útek, preskočte poličku vo dverách a bežte za Kennym. Zombíci vyrazia dvere a privalia vás. Rýchlym stláčaním kláves ich odtlačte (Kenny vám pôjde na pomoc, ak ste predtým boli na jeho strane, ak ste podporovali Lilly, bude sa len prizerať). Keď sa dostanete von, tak zhoďte chladničku pri dverách, aby ste ich zablokovali. Bežte za Kennym a napadne vás zombie v uniforme. Dvakrát ho udrite pažbou vašej pušky a potom ho rýchlym stláčaním kláves nabodnite na železnú tyč. S Kennym potom utečiete cez dieru v stene.


2. Motel

Po návrate idete za Lilly, ktorá sa pýta, koľko ste toho doniesli. Poteší sa, ak dosť, má obavy ak málo (mohli ste nevziať aj nič, hoci je to hlúposť, je to možnosť). Potom Kenny stočí reč opäť na odchod.
Kenny si zapamätá vašu odpoveď, či už ho podporíte (Napokon budeme musieť odísť, Lilly), alebo ste alibista (Spravíme čo bude najlepšie pre deti). Ak ste proti (Toto miesto je dobré, Kenny), tak si to tiež zapamätá, alebo si všimne že ste zmenili názor (ak ste mu minule povedali, že by ste mali zostať).
Prídu ostatní a debatujete ďalej, ale možnosti sú už bez vplyvu. Napokon Lilly povie, že niekto kradne zásoby. Potom vás pošle všetkých von. Tam už len povedzte Kennymu, čo chcete pre ukončenie tejto hádky.

Môžete si s ostatnými pohovoriť o tom, čo si myslia o tomto mieste, odchode, Lilly a podobne. Napokon sa vráťte za Lilly do jej izby a oslovte ju; prvé dve odpovede sú bez vplyvu. Povie vám o krádežiach a napokon vám ukáže rozbitú lampu s tým, že ju niekto zrejme používal na niečo, čo nemal a chce, aby ste to preverili.
Bez vplyvu je ak súhlasíte (Okej, pozriem sa na to), alebo ak mlčíte. Zapamätá si, ak to skúsite zbagatelizovať druhými dvoma možnými odpoveďami.
Po rozhovore vyjdete von a objaví sa Káčer, ktorý si váš rozhovor vypočul a chce vám pomôcť pri „vyšetrovaní“. Pomôže vám, ak mlčíte, alebo súhlasíte (Fajn, si Robin / Môžeš pomôcť, ale nikomu to nehovor). Ak mu to zamietnete, tak sa zdá, že to nepochopil a berie to ako tajnú misiu s tým, že zrejme aj tak pomôže.

Ak prvý diel prežila Carley, môžete u nej splniť vedľajšiu miniúlohu, ktorá je zas plne voliteľná a môžete to celé preskočiť. Už keď ste sa zhovárali po hádke s Lilly, povedala vám, že sa s vami chcela pozhovárať, ak budete mať chvíľku, tak choďte za ňou. Povie vám, že na vás myslí (môžete povedať že aj vy na ňu, páčite sa jej) a že ste dobrý človek a práve preto by ste mali skupine povedať o svojej minulosti. Nemusíte všetkým, ale tým, ktorým veríte, by ste mali odhaliť, že ste usvedčený vrah, aby sa vám to neskôr nevypomstilo. Súhlaste a Carley to ocení a pobozká vás.
Clementína: Veľmi na to nezareaguje. Vyzerá skôr prekvapená, akože načo jej to vravíte. Ale pochopí, čo sa jej snažíte vysvetliť.
Ben: Zdá sa byť vydesený z tohto zistenia, hoci vám poďakuje, že ste mu tým prejavili dôveru. Zapamätá si to.
Lilly: Zistíte, že Lilly to už vie, Larry jej to povedal.
Kenny: Jeho reakcia je ovplyvnená jeho postojom k vám, teda či ste predtým boli na jeho strane, alebo na strane Lilly. Ak ste zadobre, tak vás podporí s tým, že ide o prítomnosť. Ak nie ste zadobre, tak to prijme ako fakt, s ktorým treba počítať v situácii, v ktorej by to mohlo zavážiť. Ocení vašu úprimnosť.
Katjaa: Vyzerá byť dosť šokovaná z tohto zistenia. Zarazí vás, keď budete chcieť povedať viac a spýta sa, čo sa stalo na farme St. Johnovcov, keď ste boli zajatý, keďže ju držali s Káčerom v dome. Teda nevie, že Kenny zabil Larryho, či už s vašou pomocou, alebo nie. Je na vás, či jej poviete pravdu. Ak jej poviete pravdu, bude šokovaná z toho, ako sa všetko a všetci menia. Zapamätá si váš rozhovor.
Káčer: Nemôžete mu o tom povedať.

Teraz je čas začať s vyšetrovaním kradnutia zásob. Spýtajte sa Clem, čo robí a na rozbitú baterku, ale nič o nej nevie. Vonku sedia Kenny a Katjaa, na karavane stráži Ben a tiež je tu Carley / Doug. Pohovorte si s nimi o čom chcete a spýtajte sa ja na rozbitú baterku.
Od Katji ste zistili, že videla nejaké rozbité sklo pri opevnení. Choďte teda do ľavej časti nádvoria a pri dverách si prezrite rozbité sklo, pasuje do baterky. Za rohom nájdete na stene kriedou namaľované X. Prezrite si X nakreslené ružovou kriedou. Spýtajte sa na kriedu. Ben, Kenny, Katjaa, Carley / Doug nemajú žiadnu kriedu. Clem si kreslí, tak vyspovedajte ju. Povie vám, že sa jej ružová krieda pred časom stratila.
Potom vás osloví Káčer s tým, že našiel ružovú kriedu pri bráne. Zavedie vás tam a nastaví ruku na plácnutie. Môžete si s ním ťapnúť (Myslí si, že ste super), alebo ho ignorovať (Sklamali ste ho). Preskúmajte stopy kriedy na zemi, otvorte bránu a vyjdite von.
Von prejdite popri šípoch v plote, ktoré si môžete prezrieť a obďaleč si prezrite v stene mriežku. Dajte ju dole a vyberte spoza nej vrecko, v ktorom nájdete ukradnuté lieky.

Automaticky sa vrátite za Lilly a poviete jej o vašom zistení. Než sa rozhodnete, čo ďalej, na dvore sú banditi a všetkých držia ako rukojemníkov (dobrá práca pri strážení, Ben). Lilly odbehne s puškou a vy vyjdete na dvor. Hovorte s vodcom banditov, je jedno čo mu poviete, len hovorte, kým ho Lilly nezastrelí. Jedného zastrelí Doug, alebo dvoch zastrelí Carley a podľa toho vám zostane jeden, alebo dvaja, na ktorých vystreľte.
Jeden utečie a privolá posily. Vy sa presuniete ku karavanu s Kennym a dostanete pušku. Môžete z krytia vykúkať, ale ako v predošlých epizódach, nevykúkajte pridlho, inak vás dostanú. Vykuknite doľava a zastreľte dvoch banditov. Ben a Carley / Doug pribehnú k vám.
Potom vykuknite doprava a tam zastreľte troch banditov. Clementína pribehne k vám. Katjaa a Káčer bežia tiež, ale strhne ich k zemi zombie. Namierte a streľte ho do hlavy. Kenny ich dotiahne do karavánu.
Než naštartuje, musíte voz brániť ďalej a prichádzajú zombie. Ak je s vami Carley, pokryje jednu stranu a vám stačí strážiť druhú. Ak je s vami Doug, tak ten zostane vo voze a vy musíte kryť obe strany. Z oboch strán pôjdu štyria zombie. Ak ste na to sami, tak sa nesnažte dostať všetkých naraz na jednej strane, ale presúvajte sa a likvidujte ich aspoň po dvojiciach a mierte na hlavy, do tela to chce viac zásahov. Keď zlikvidujete zombie, Kenny naštartuje a vy s Lilly naskočíte do voza.


3. Odchod

Všetci ste v karaváne a na ceste preč a kým sa všetci radujú, že sú nažive, Lilly nadnesie, že máte v skupine zradcu, ktorý nechával banditom balíčky a keďže Lee vzal posledný naspäť, tak vás napadli. Najprv obviní Bena (ak je Carley mŕtva), alebo obviní Carley (ak je Doug mŕtvy). Je jedno čo odpoviete, pre obvinených budú mať vplyv len odpovede, v ktorých im vyjadríte podporu (Carley je dôveryhodná / Ben je dobrý chlapec).
Ak obviní Bena, vloží sa do toho Doug, aby ste si to všetko dobre premysleli. Doug má pravdu (všetci si to zapamätajú). Musíme konať hneď (Lilly s vami súhlasí). Nechajte to tak (pokúšate sa to zastaviť). Ak obviní Carley, vloží sa do toho Ben a odpovede sú podobné, ale bez vplyvu.

Kenny cestou zrazí zombíka, takže musíte zastaviť. Všetci vyjdete von a Lilly pokračuje v obviňovaní. Ak obviňuje Bena, tak chce počuť názory ostatných. On to iste nebol (Ben vám to nezabudne). Myslím, že to bol on (ste proti Benovi). Tohto sa nezúčastním (Ben vám to nezabudne). Ak obviňuje Carley, tak má na ňu vplyv len, ak ju odsúdite (Myslím, že to bola ona).
Ak je s vami Doug, tak namieri zbraň na Bena. Doug ho strhne preč, Lilly vystrelí a zastrelí Douga.
Ak je s vami Carley, tak sa zastane Bena, Lilly začne obviňovať ju, chce aby jej Ben povedal, že to bola Carley. Lilly vytiahne zbraň a zastrelí Carley.
Potrebujete ešte viac dôkazov, že na vašich rozhodnutiach v hre nezáleží, hoci vám hra tvrdí opak?

Odzbrojíte Lilly a ona všetkým povie, že ste vrah. Ako to prijmú, závisí aj od toho, či ste im o tom sami povedali v moteli (čo ste mohli, len ak bola s vami Carley), ale viac menej to kvôli situácii zapôsobí len na Kennyho. Potom sa rozhodnite, či ju tu necháte, alebo či ju pošlete do auta. Ak ju tu necháte, tak proste všetci nastúpite do auta a odídete. Uvidíte, ako zostane na ceste a dá sa na útek, keď sa objaví pár zombie. Ak ju pošlete do auta, tak ju spútate, no neskôr aj tak utečie.
Lilly sa viac v hre neobjaví, aspoň nie v štvrtej a piatej epizóde. Jedna z teórií na internete bola, že sa dostala do Woodbury, keďže je to neďaleko Maconu a pridala sa k tamojším preživším v mestečku pod vedením Guvernéra, pretože v komikse sa objavila žena menom Lilly, ktorá pre neho pracovala. No Robert Kirkman (autor komiksu) potvrdil, že to nie je tá istá Lilly a dokonca napísal knihu „Cesta do Woodbury“ o tom, ako sa Lilly ku guvernérovi dostala, ale zmenil ju, aby bola iná, než Lilly z hry. Pôsobí to, ako keby to Kirkman spravil naschvál, keďže tu mohlo byť dobré prepojenie, ktoré vyzerá takmer ako zámerné. Keďže stanovili, že hra a komiks sú kánonické (komiksy, hry a televíziu kánonicky spojí málokto. Také Star Wars to zvládli.) je to veľká škoda, že takto kašlú na hru. Bolo by to skvelé spojenie, ale takto sa tu objavili akurát Herschel a Glenn z komiksu a z hry sa ďalej nedostal nik. A je to ďalšie „voľba je na hráčovi“ zahodené do koša.


4. Vlak

Ako pokračujete v ceste, zistíte, že Káčera pohrýzli. Kenny so ženou vám povedia, aby ste o tom povedali Clem, tak za ňou zájdite a pohovorte si. Po rozhovore si zdriemnete a budete mať nočnú moru, kde vás Clem napadne ako zombie, tak ju len držte od seba rýchlym stláčaním kláves, ale aj ak to nespravíte, je to len sen.
Napokon dorazíte k vlaku, ktorý blokuje cestu, takže všetci vystúpite. Môžete si pohovoriť s Clem, ktorá sa spýta čo spravíte s Lilly a Clem si zapamätá, čo poviete. Môžete osloviť aj Bena. Spýtajte sa ho, na čo chcete. Ak si ho chcete znepriateliť, tak sa spýtajte „Bol si to ty?“ a zapamätá si to.

Nasledujúci odstavec je zas dobrovoľná práca. Katjaa spomenula, že je Káčer dehydrovaný. Choďte do vozňa, pri ktorom stojí Ben. Niekto v ňom žije, ale teraz je preč. Vezmite fľašu vody a dajte ju Katji pre Káčera. Katjaa vám bude vďačná. Choďte popred vlak doprava a tam k autu, v ktorom je telo. Keď sa priblížite, zistíte, že je to zombie. Otvorte dvere a odopnite bezpečnostný pás, aby ste mŕtvolu uvoľnili. Keď sa začne po vás sápať, počkajte si, keď bude mať hlavu vo dverách a vtedy udrite dverami, aby ste jej rozbili lebku. Potom si z auta vezmite krekry a dajte ich Káčerovi. Katjaa ocení vašu starostlivosť.

Vráťte sa do vozňa, kde ste vzali vodu a vezmite si mapu trate. Zistíte, že trať smeruje na pobrežie, kam chcel ísť aj Kenny. Prejdite na susedný vozeň, rušeň a zo skrinky si vezmite kľúč. Prejdite ďalej po vozni k riadiacej kabíne. Vnútri je telo, tak použite na okno zbraň, aby ste vošli dnu ozbrojený, ale je to mŕtvy mŕtvy. Odstrčte telo zo sedadla. Ben aktivuje brzdy a pribehne Kenny, ktorý bude nadšený, že sa môžete takto priamo dostať na pobrežie.
Pozrite si naľavo list s inštrukciami pre riadenie vlaku. Prvý list chýba, ale na druhom sa zdá byť písmo odtlačené, len ho treba zviditeľniť. Vráťte sa pred vlak za Clem, pamätáte si, že si obkresľovala v moteli list, tak si vypýtajte tužku. Nemá ju pri sebe, mala by byť v aute.

Vráťte sa teda do auta. Ak je tam Lilly, môžete ju osloviť, ale nič podstatné nepovie. Z prednej časti si vezmite tužku. Ak je tu Lilly, tak po zobratí tužky stojí za vami, zbavila sa pút a povie vám, že odchádza. Navrhne vám, aby ste šli s ňou. Je jedno čo poviete; ak súhlasíte, povie, aby ste šli po Clem, ak nesúhlasíte, vysotí vás von. Tak či tak, keď budete von z auta, naštartuje a utečie. Už je vám snáď jasné, že na vašich rozhodnutiach tu nezáleží a je to len šikovná ilúzia tvorcov.

Vráťte sa do rušňa a použite na list s inštrukciami tužku. Získate náčrt toho, ako treba nastaviť stroje. Podľa nákresu ich teda nastavte. Na panely 6 prvé dve páčky dole, druhé dve hore, tretia dole, štvrtá hore a piata dole. Na panely 5 prvé koliesko vodorovne, druhé zvislo.
Potom vyjdite von na vozeň a choďte ku skrinke, z ktorej ste brali náradie. Pred ňou je panel s motorom. Otvorte ho a dolný gombík otočte najprv doľava a potom doprava. Vlak naštartuje. Vráťte sa za Kennym do kabíny a potiahnite na riadiacom paneli páku.
Vlak štartuje, ale nehýbe sa, lebo ho brzdia vozne. Choďte ich skontrolovať. Vyjdite von, cez susedný vozeň prelezte za vlak a choďte za tento vozeň. Za ním použite kľúč, ktorý ste predtým vzali zo skrinky na rušni a ním odpojíte vagón.

Vráťte sa do vagónu, ktorým prejdete naspäť za vlak. Tam vás prekvapí muž, ktorý tu žije. Rovno sa vás spýta, či ste mu niečo vzali. Môžete mu klamať (Nič som nevzal), povedať pravdu (Vzal som mapu s trasou), inak si všimne, že neodpoviete, ak mlčíte, alebo že sa vyhýbate odpovedi (Kto ste?).
Je to Charles zvaný Chuck a už sa zoznámil s ostatnými vonku aj s Kennym, je fakt rýchly na to, že ste sa len na chvíľu otočili pri odpájaní vagónov. Môžete si pohovoriť s Chuckom a aj s ostatnými, ak chcete, sú to len voľné rozhovory bez vplyvu. Keďže Chuck býva vo vlaku, tak sa k vám pridá na cestu.
Keď budete pripravený, vráťte sa do rušňa, znova použite páku a vyrazíte.


5. Cesta vlakom

Usadíte sa vo vagóne a po pár vetách vás Katjaa poprosí, aby ste zotreli Káčerovi krv. Vezmite vreckovku zo zeme a zotrite mu krv z tváre. Poprosí vás, aby ste presvedčili Kennyho nech zastaví, pretože Káčerovi dochádza čas. Choďte do rušňa za Kennym.

Pohovorte si s Kennym. Máte tri možnosti ako to vyriešiť. Na začiatku máte možnosť chytiť ho za plece, alebo mu ukázať krvavú vreckovku. Chyťte ho, povedzte že si musíte pohovoriť, že ho Katjaa potrebuje, že vás to mrzí, že tu nejde o Káčera, nech si nemyslí že Káčerovo pohryznutie je jeho vina a že nie je vinný ani za smrť Herschelovho syna. Presvedčíte ho, aby vlak zastavil.
Ukážte mu krvavú vreckovku, spomeňte smrť Herschelovho chlapca a Kenny sa vám postaví tvárou v tvár. Ak mu poviete nech sa ukľudní, môžete sa vrátiť k presviedčaniu. Ak budete agresívny, tak vás napadne a pobijete sa. Môžete boj vyhrať, čo je druhá možnosť, alebo sa nechať zmlátiť a prehrať, čo je tretia možnosť. Obe ho ale presvedčia, aby vlak zastavil. Ak chcete boj vyhrať, nie je to ani tak boj, ako skôr spacifikovanie. Chytíte ho pod krk, rýchlym stláčaním kláves ho tlačte k stene a keď sa rozoženie, aby vám vrazil, tak mu zachyťte ruku.
Počas rozhovoru je možná rôzna kombinácia viet a činov, ale výsledok je vždy rovnaký, buď ho presvedčíte, alebo vyprovokujte k boju, no tak, či tak, napokon poslúchne a vlak zastaví.
Je tu aj štvrtá možnosť, no tá znamená koniec hry. Po prvom oslovení nehovorte nič, mlčte, nechajte to celé prejsť a Kenny vás vyhodí z rušňa, vráťte sa do vozňa a nájdete tam krv, Clementíninu čiapku a mŕtveho Douga. Ostatní tam nie sú, je tam len zombie Káčer, ktorý vás napadne a vypadnete z vlaku.

Keď sa vrátite k ostatným, Kenny s Katjou sa zhodnú, že musia Káčera zabiť, než sa z neho stane zombie. Rozhodnite sa, kto by to mal byť. Môžete zvoliť aj seba. V tom prípade vám povedia, že ho odvedú do lesa, aby sa s ním mohli rozlúčiť. Ak budete ticho, alebo zvolíte Kennyho, ozve sa Katjaa, že to musí urobiť ona. Ak zvolíte ju, tak proste súhlasí. Pokiaľ ste nezvolili seba, tak do lesa odchádza s Káčerom len Katjaa a vy môžete upokojiť Kennyho rukou na pleci, ktorý si zapamätá váš súcit.
Potom vás osloví Clem, ktorá chce vedieť, čo sa deje. Môžete jej povedať (všetky odpovede sú podobné) a zapamätá si vašu úprimnosť, alebo mlčať a zapamätá si, že ste nič nepovedali.

Potom začujete z lesa výstrel. Ťažké rozhodnutie kto má zabiť Káčera, bolo ďalšie z hraných a falošných rozhodnutí. Bežte do lesa a nájdete mŕtvu Katju, ktorá sa zabila, aby nemusela vidieť smrť svojho syna.
Teraz sa znova musíte rozhodnúť, kto to má spraviť. Môžete byť ticho a proste necháte Káčera v lese, aby sa zmenil na zombie. Môžete sa ponúknuť a v tom prípade musíte namieriť na chlapcovu hlavu a vystreliť. Alebo povedzte Kennymu, nech to spraví on a keď namieri na syna, tak povedzte, nech to spraví, alebo že to bude v poriadku a on vystrelí.


6. Pokračovanie v ceste, Príprava Clem

Clementína je po návrate do vagónu smutná, Chuck jej povedal, že skončí ako Káčer, čo vás naštve. Najprv mu povedzte čo chcete, potom sa vás Chuck spýta na vaše plány. Je jedno čo mu odpoviete, naštve ho to. Poradí vám, aby ste naučili Clem strieľať, aby sa vedela o seba postarať, aby ste ju ostrihali, aby ju nik nemohol ľahko zdrapiť a potom sa ho môžete popýtať na jeho minulosť.

Môžete si pohovoriť s Kennym a Benom, no nič podstatného to nebude. Vráťte sa do vagóna s Clem a vezmite si fľašu whisky a z Chuckovho batoha nožnice. Oslovte Clem a poučíte ju o streľbe z pištole. Dáte si aj cvičnú streľbu na fľašu. Minie, tak jej poraďte v mierení. Všimnite si kam trafila predtým a len jej povedzte, či má zamieriť doprava / doľava a vyššie / nižšie. Keď trafí s vašimi radami dve fľaše, tretiu zostrelí sama na prvý pokus a tým ste ju naučili streľbe.
Potom na ňu použite nožnice z Chuckovho batoha, vysvetlite jej, že je to potrebné, aby ju nik nemohol zdrapiť za husté vlasy a ostrihajte ju. Počas strihania sa vás spýta na zabíjanie, že ste zabili predtým, ale teraz sa zabíja stále, takže na tom nezáleží. Čokoľvek poviete (okrem mlčania), to si zapamätá.

Choďte naspäť za Chuckom a dajte mu fľašu whisky. Ponúkne vám hlt. Zapamätá si, či ste sa s ním napili, alebo nie. Skočte za Kennym a povedzte mu, že Chuck ponúka whisky, ak má záujem. Pôjde sa napiť a keď odíde, vezmite si mapu, ktorá je pri riadiacom pulte.

Choďte naspäť za Clem a ako pôjdete okolo Bena, tak vás osloví. Prizná sa, že to on dával banditom zásoby. Zapamätá si vašu reakciu (ak mlčíte / Bože, Ben... / Prečo by si to robil?), alebo ho vydesíte (Mal by som ťa zabiť). Vraj mu tvrdili, že majú jeho priateľa a keď zistil, že klamú, tak sa mu vyhrážali, že zabijú jeho, aj vás ostatných. A v podstate kvôli nemu je preč Lilly a zomreli Carley / Doug, Katjaa a Káčer.
Môžete ho potom osloviť a ak ste ho nevydesili, po prvom dialógu máte ešte druhý, pri ktorom si zapamätá odpovede „Chceš mi povedať ešte niečo?“ a „Nechaj si tie sračky pre seba, vážne.“.

Napokon choďte za Clem a povedzte jej, že si musíte pripraviť plán, keď dorazíte do Savannah. Môžete jej povedať rôzne veci, hoci v pláne máte len nájsť loď, tak je vhodné povedať to. Potom sa spýta, či by ste sa mohli v meste obzrieť po jej rodičoch, keďže šli tam. Môžete súhlasiť, alebo jej povedať, že sú mŕtvi, čo ju rozplače. Napokon sa spýta, či môže povedať rodičom o vašej minulosti. Môžete súhlasiť, nesúhlasiť, alebo mlčať. Ak nesúhlasíte, trochu ju to rozruší.

Keď Clem naučíte strieľať, ostriháte ju a pohovoríte si o pláne, začujete Kennyho krik a vlak začne brzdiť.


7. Prerušenie cesty

Cestu vám blokuje nákladiak s benzínom, ktorý visí z mosta. Na moste sa objavia Omid a Christa a pýtajú sa, či s vami budú problémy. Zapamätajú si vašu odpoveď (Sme priateľskí / Mohli by byť. Kto ste? / Definuj „problémy“).
Potom vylezte rebríkom hore na most k dvojici a pohovoríte si. Po prvých slovách za vami vylezie Clem a Christa chce vedieť, ako ste k nej prišli. Zapamätá si, čo poviete (Našiel som ju, keď som bol na ceste do väzenia / Som s ňou, odkedy to začalo / Len sa snažíme pretĺcť), alebo si všimne vaše mlčanie.
Potom sa spýta na ostatných pri vlaku. Môžete im povedať o Kennym (Kenny práve prišiel o ženu a dieťa / Ben je mladý a hlúpy / Práve sme stretli Chucka). Rozhodnú sa, že vám pomôžu.

Otvorte dodávku napravo pri vás a zvnútra si vezmite pásku. Potom zlezte dole. Christa sa pôjde zoznámiť bližšie s Clem a Kenny pôjde ukázať Omidovi ako funguje vlak „pre každý prípad“, takže všetka práca zostáva na vás. Môžete si pohovoriť so skupinou, no nik nič podstatné nemá, len od Christy sa môžete dozvedieť, že boli na výlete a že Omida baví história a nepoteší ju vaše vyzvedanie, ak sa budete pýtať, o čom sa s Omidom hádali. Potom môžete pred Omidom spomenúť históriu a trochu si vás obľúbi pre spoločné záujmy.

Vyrazte k vlakovej stanici a Clem sa k vám pridá. Dvere do stanice sú zamknuté, ale nad dverami je otvorené okienko. Podvihnite Clem, aby mohla nakuknúť. Povedzte jej, čo chcete, zhora sa jej podarí dvere otvoriť. Vojdite dnu a dvere sa za vami zatvoria. Je tu tma, takže ich chcete mať otvorené, tak ich podoprite kľúčom z vlaku. Príde o zbraň, ale máte svetlo.

Mrežované dvere ďalej sú zamknuté, no prezrite si priestor nad dverami a potom podvihnite Clem, aby preliezla za dvere. Keď je na druhej strane, objaví sa za vami zombie (je zaujímavé, že keď o nich viete, tak ich počujete kráčať, hučať, chrčať, ale keď o nich neviete, tak sú ticho ako nindžovia). Namierite na neho zbraň a objaví sa druhý, ktorý vám ju vyrazí a tá sa prešuchne popod mreže ku Clem. Cúvajte k dverám a päsťou im môžete vraziť do hlavy, ak sa príliš priblížia k vám.
Vezmite si kľúč spod dverí a rozbite ním hlavu jednému zombie. Druhý sa dostane dosť blízko a chytí vás, tak sa mu vytrhnite rýchlym stláčaním kláves a tiež mu rozbite hlavu.
Uvidíte, že Clem drží zbraň, ale je príliš vydesená na to, aby vystrelila na zombíkov, ktorí vás napadli. Objaví sa tretí zombie na strane Clem. Podáva vám kľúče, tak si ich cez mreže vezmite a odomknite. Ak neodomknete, zombie ju dostane, pretože ho sama nezastrelí, hoci ste ju to učili. Takže odomknite, vezmite si zbraň (prečo vám ju neprestrčila cez mreže?) a streľte zombie do hlavy.
Po zvuku streľby sem vbehne Christa a kritizuje, že ste vzali Clem a ohrozili ju. Prvá odpoveď je nepodstatná. Dodá, že dúfa, že viete čo robíte a zapamätá si vašu odpoveď (Stále žijeme, nie? / Aj ja. / Neviem. / ...).
Potom choďte za odomknuté dvere a vezmite si odtiaľ zváračku, ktorú strčíte do vrecka. Spýtate sa Clem, čo ste sa naučili a odpovie, že to, že asi ešte nie je pripravená na zbraň. Zapamätá si čo poviete (Naučili sme sa nebáť sa / Naučili sme sa, že všetko je nebezpečné / Musíš sa naučiť stlačiť kohútik / ...).

Vráťte sa k vlaku. Môžete prekecnúť s Christou o tom, čo sa prihodilo a potom vylezte hore rebríkom na most. Použite na kamión zváračku, no zistíte, že uniká plyn. Použite preto na hadicu lepiacu pásku, ktorú ste tu predtým vzali z dodávky. Znova použite zváračku a kamión sa pohne, no dostane sa vám z dosahu. Požiadajte Omida, nech sa pustí do zvárania a vy ho pridržíte.

Objaví sa obrovská hromada zombie, ktorí z neznámych príčin putujú vaším smerom. Podarí sa vám prepáliť spoj, príves spadne vedľa dráhy a Kenny sa pohne s vlakom. Zhoďte zváračku dole k cisterne, z ktorej vyteká olej a zapálený horák spôsobí požiar, ktorý je zbytočný a nezadrží zombíkov. Z druhej strany mosta musíte skočiť na vlak. Omid sa bojí, tak ho presvedčte, alebo ho proste strčte.
Vy dopadnete v pohode, ale Omid dopadne vedľa a zlomí si nohu. Christa vyskočí, aby mu pomohla. Spolu bežia za vlakom a vy sa rozhodnite, komu pomôžete. Ďalšie zbytočné rozhodnutie, zachránia sa obaja, dokonca aj ak sa rozhodnete čakať a nepomôcť nikomu, no tým si len vyslúžite kritiku od Christy. Pomôžte buď jej (bude na vás kričať, aby ste pomohli Omidovi), alebo pomôžte jemu (bude na vás kričať, aby ste pomohli Christy).


8. Záver cesty

Pohovoríte si s Kennym a povedzte mu o vašom pláne, na ktorom ste sa dohodli s Clementínou. Ak plánujete, že sa s Clem osamostatníte, nepoteší ho to, ak plánujete hľadať jej rodičov, nesúhlasí s tak hlúpym plánom a súhlasí s vami, len ak plánujete hľadať loď.
Potom sa ozve Clemina vysielačka, ktorá zjavne nie je pokazená. Ozve sa mužský hlas, ktorý oslovuje priamo Clem a tvrdí, že na ňu čaká v Savannah a že má jej rodičov a že ho musí vyhľadať, či už to Lee chce, alebo nie. Preto bola Clem pri rozhovoroch presvedčená, že jej rodičia žijú. S touto záhadou končí táto epizóda.



Epizóda 4

1. Ulice Savannah

Dorazili ste do Savannah a vykračujete si ulicou. Christa podotkne, že Omid potrebuje odpočinok na zlomenú nohu. Ticho a opýtanie sa ako ďaleko sú bez vplyvu. Ak navrhne prestávku, podráždi to Kennyho. Ak poviete, že musíte pokračovať, Christa bude kritizovať vás a Kennyho. Vplyv má jedine odpoveď „Pomôžem mu“, čo Christa ocení.
Preruší vás zvuk zvonu z veže a tiež sa ozve záhadný cudzinec cez vysielačku, ktorú ste zhabali Clem pre prípad, že ju obťažuje nejaký pedofil. Objavia sa zombie a tak sa dáte na útek. Jeden cestou zachytí Kennyho. Streľte zombíka do hlavy. Ak nevystrelíte, zastrelí ho Christa.
Pár zombie obkľúčilo Bena a Clem. Ben zdrhne, takže vytiahnete svoju pištoľ. Strieľajte na zombie na ulici, na tých, čo smerujú k vám, aj k nej. Zombie, ktorý sa ku Clem blíži zľava, je nepriestrelný vďaka nejakej super technológii, no netrápte sa ním; keď postrieľate ostatných, zabije ho lopatou Chuck. No obkľúčia ho a vy ho tam necháte napospas istej smrti, hoci keby hneď bežal s Clem, tak by sa zachránil.

Utečiete za múry dvora pri neďalekom dome, keďže všetky ulice blokovali zombie. Utíšte Christu, ktorá sa rozrušila, keďže sa Omidovi znovu otvorila rana a musíte sa pokúsiť dostať do budovy. Clem sa pýta, či vás sem zombíci videli ísť, tak jej odpovedzte. Oslovte Christu s Omidom a tá sa strachuje o jeho nohu. Môžete ich upokojiť (Zrejme to vyzerá horšie, než to je / Postaráme sa o to), alebo buďte úprimný (Má pravdu, vyzerá to zle). Môžete prekecnúť aj s Benom a Kennym.

Preskúmajte dvere pri Kennym a v dverách otvor pre psa, ktorý je zavretý a zrejme sa otvára signálom z obojku. Pri stene oproti dverám si vezmite lopatu a schovajte ju do vrecka. Choďte k psej búde a vykopte lopatou hrob pri búde. Ako budete kopať, tak sa prídu ostatní pozrieť, aj Clem. Bude sa cítiť dotknutá, ak poviete „Nechoď sem“, ostatné je bez vplyvu.
Keď vykopete hrob, vezmite si z mŕtvoly psa obojok. Vráťte sa ku dverám, použite na ne obojok a otvorí sa prechod pre psa. Nedočiahnete na zámku a než to skúsi Ben, vbehne dnu Clem a otvorí vám zvnútra dvere.
Môžete ju pochváliť (Dobrá práca), trochu varovať (Mala si sa ma najprv spýtať), alebo ju sprdnúť (Nikdy viac to nerob!), čo ju raní a podráždi to aj Christu.
Vnútri sa vás Christa spýta na vysielačku. Môžete jej klamať (Nevedel som to), byť úprimný (Zistil som to len včera), alebo povedať „Nechcel som nikoho znepokojovať“, čo ju však veľmi neupokojí. Dokončite rozhovor s Christou a Kennym, ktorí sa dohadujú, či ten, čo zvonil vo veži, je ten istý, čo sa ozval z vysielačky. Je jedno čo poviete.
Ak ste predtým vyhrešili Clem, tak sa vás spýta, či ešte budete potrebovať jej pomoc. Dve odpovede sú neutrálne, poteší ju ak „Mrzí ma, že som kričal“ a zosmutnie, ak budete mlčať.


2. V dome

Vnútri môžete preskúmať rôzne veci, hoci nič podstatného. Môžete skúsiť psie žrádlo a fľašu whisky, no nedáte si. Prezrite si rodinný portrét nad krbom a preskúmajte šatník a záchod vedľa krbu a kumbál pod schodmi, no všetko je prázdne. Po preskúmaní podlažia bude chcieť Christa vedieť od Clem, čo vie o mužovi z vysielačky. Niečo málo vám povie (Pokoj, Christa / Do toho, Clem), alebo ju znervóznite (Chceme odpovede, Clementína. / ...).

Rozhovor preruší Ben, keď vás zavolá kvôli Kennymu na povalu. Vybehnete tam a nájdete malého chlapca, ktorý sa tu zrejme ukrýval a zomrel od hladu. Teraz je z neho zombie a pre vychudnuté telo sa takmer nedokáže hýbať.
Môžete ho zabiť sami. Pozrite sa na neho a potom si zvoľte spôsob. Môžete ho zastreliť, ovaliť kľúčom z vlaku z predošlej epizódy, alebo mu rozkopať lebku.
Môžete to nechať na Kennym. V tom prípade mu podajte zbraň a povedzte „Viem, že to dokážeš.“ (Ak poviete „Nemusíš to robiť“, môžete to stále spraviť sami, alebo odísť).
Môžete odísť. Pozrite sa na dvere a keď sa Kenny spýta, či by ste tu to dieťa nechali s kľudným svedomím, povedzte „Áno“ (ak poviete „Nie“, stále môžete vybrať medzi Kennym a sebou). Cestou stretnete Christu a keď jej poviete o čo ide, s nesúhlasným pohľadom pôjde za Kennym a keď odídete po výstrele, prídu za vami a Christa vám dá mŕtve telo chlapca (Keď ste ho nedokázali zabiť, mali by ste ho aspoň pochovať).

Tak či tak skončíte s telom chlapca, tak ho odneste do psieho hrobu pri búde, vložte telo do jamy a zakopte ho – štyrikrát použite lopatu. Za plotom uvidíte neznámu postavu a keď ho zbadáte, dá sa muž na útek.
Zakričte na neho čokoľvek, ostatní vybehnú na váš krik a Christa chce vedieť, čo sa deje. Môžete povedať pravdu (Niekto nás sledoval / Myslím, že som niečo videl), klamať, alebo mlčať.
Kenny podotkne, že sa čo najskôr musíte dostať k lodi a Christa zas vytiahne starosť o Omida. „Čim skôr vyrazíme, tým lepšie“ – Kenny ocení vašu podporu. „Poobzerajme sa po nejakých zásobách“ – neutrálna odpoveď. Zvyšné dve sú bez vplyvu.
Clem sa spýta, či môže ísť s vami, aby ste sa obzreli po jej rodičoch. „Rozhodne nie.“ „Zostaň tu a pomôž ostatným“. „Práve teraz nemôžeme“. „...“. Odpovede hovoria sami za seba o vplyve.
Osloví vás aj Ben s tým, či ho zas chcete nechať bokom. Dajte mu vedieť, čo si myslíte (Bez urážky Ben, ale... / ...), alebo mu prejavte dôveru (Dozri na Omida / Postaraj sa o Clementínu).


3. Riečna ulica

S Kennym sa vydávate ulicami na pobrežie nájsť loď. Cestou trochu debatujete, ale nič podstatného. Rozoznie sa ďalší zvon, ale teraz inde a odláka zombie od vás. Dorazíte na breh, no nájdete len zničené lode. Kenny začne preskúmavať jeden vrak a vás pošle prezrieť okolie.
Choďte k neďalekému ďalekohľadu, preskúmajte ho, no potrebujete mincu. Vtedy si všimnete, že ulicu blokuje barikáda s napichanými telami zombíkov, ktorí sa stále hýbu. Choďte na opačnú stranu k automatu na noviny. Udrite do neho kľúčom z vlaku a vypadne minca. Tú použite na ďalekohľad a rozhliadnite sa ním po okolí. Môžete preskúmať pár vecí, no zamerajte ho najmä úplne vľavo a na streche budovy uvidíte ženu, ktorá zlezie z budovy a pôjde na ulicu k vám.

Je jedno, čo poviete Kennymu, rozhodne sa, že si s osobou pohovoríte. Pôjde za roh budovy, kde čaká so zbraňou. Vy sa plížte k stánku, v ktorom je osoba. Nakuknite a prepadne vás odzadu.
Vykryte úder a vrazte jej párkrát. Je jedno, či vyhráte zápas alebo prehráte, objaví sa Clementína a buď vás zachráni, alebo vás osloví, keď na ženu budete mieriť. Predstaví sa ako Molly a uisťuje sa, že nie ste z Crawfordu. Zapamätá si len negatívnu odpoveď „Nič ti nemusím povedať.“. Ostatné sú neutrálne.
Povie vám že Crawford je skupina preživších, ktorí sa tam opevnili a zabijú, či vykážu každého, kto nedokáže žiť podľa ich pravidiel a prijímajú len tých, ktorí dokážu byť prospešní (deti, starci, chorí). Spýtajte sa, prečo tam nemajú žiadne deti a či to ona zvonila na vežiach. Potvrdí, že áno, aby odlákala zombie z jednej strany mesta a mohla ju bezpečnejšie presnoriť. Tiež vám povie, že tu nie sú žiadne lode. Kto mohol, odišiel a čo zostalo, rozobrali ľudia z Crawfordu.

Rozhovor preruší príchod zombie. Molly vylezie na požiarne schodisko, podáte jej Clem a pomôžete hore Kennymu. Vyskočte a chyťte Kennyho za ruku, no neudrží vás a spadnete dole. Bežte ku kontajneru a odtlačte ho. Ďalší zombie vám odrežú cestu, tak skúste otvoriť kanál pod kontajnerom, ale nevládzete. Molly vám hodí cepín, tak ho vezmite, použite na veko kanála a rýchlym stláčaním kláves ho odtiahnite. Automaticky skočíte dnu.


4. Osamote

Postupujte kanálom, cesta je len jedna. Dole šikmou plochou, rovno a doľava. Chodbu blokuje skupina zombie požierajúcich telo. Nevidia vás, ale nepribližujte sa, inak po vás pôjdu. Na ľavej strane tunela je ďalší prechod, tak si ho nájdite kurzorom a zvoľte ním prejsť.
Vnútri otočte ventilom pri vás doprava, čo vypustí vodu a priláka zombie. Ventil sa uvoľnil, tak si ho vezmite. Pokračujte k mrežiam a pomocou cepínu vytiahnite závoru. Vrátite sa naspäť do chodby, z ktorej ste prišli. Choďte vpred a napravo je potrubie bez ventilu. Umiestnite tam ventil, ktorý ste vzali a otočte ním doprava. Vypustí to pri vás hustý prúd vody, čo priláka zombíkov z tunela, ktorí vám blokujú cestu.
Vráťte sa dvierkami, ktoré ste pred chvíľou otvorili do tej spojovacej šachty, aby ste sa vyhli zombíkom, prejdite ňou a keď uvidíte, že popred druhý východ prešli zombíci, vyjdite von. Choďte chodbou, ktorú predtým blokovali a zistíte, že mŕtvola, ktorú obhrýzali, je chudák Chuck. Ukryl sa tu a keď mu došli náboje, posledným sa zastrelil.

Pokračujte na koniec chodby a zvoľte útok na zombíka na konci, ktorý je chrbtom. Ako sa plížite, spod mreží vás zachytia ruky iného. Použite kurzorom na ruky, čo vás držia, cepín (nie pištoľ, netrafíte) a rýchlym stláčaním kláves ruky straste. Buchot prilákal zombíčku z konca chodby, tak na ňou použite cepín a zabite ju (streľba priláka tých od vody, no stále budete mať istý čas).
Vybehnite hore a použite cepín na rebrík kanála. Nepodarí sa vám doskočiť, ale pri páde posuniete tabuľu na stene a odhalíte za ňou prechod. Zhoďte tabuľu a prelezte tunelom.


5. Nová skupina

Prejdite dverami z miestnosti, do ktorej ste preliezli a dostanete sa k skupine preživších. Jeden na vás namieri zbraň a chce vedieť, kto ste. Môžete sa to pokúsiť zmierniť (Nikto / Nechcem žiadne problémy), vyhnúť sa odpovedi (Mohol by som sa spýtať to isté), alebo mlčať.
Potom odpovedzte, čo chcete a keď žena navrhne Vernonovi, aby vás zastrelil, keďže iste musíte byť z Crawfordu: Môžete sa skúsiť dohodnúť (Pohovorme si o tom / Nie som z Crawfordu), alebo sa mu vyhrážať. Ak budete mlčať, tak vás zastrelí.
Ak niečo poviete, tak sa priblížte k Vernonovi a keď budete mať možnosť, vezmite mu zbraň. Potom sa dozviete, že sú z Crawfordu, ale keď tamojší zistili, že majú rakovinu, tak ich vyhnali.

Vernon, ich vodca, sa vás potom začne vypytovať. Môžete byť úprimný (Zombie / Hľadali sme loď), alebo sa vyhnúť odpovedi (To nie je dôležité / ...). Potom vám ponúkne, že vás kanálmi odvedie, kam chcete. Môžete prijať, alebo odmietnuť ponúknutú pomoc. Zistíte, že kanály sú bludisko a potrebujete jeho pomoc tak, či tak.
Brie, žena, čo navrhovala vás zabiť, sa ozve s tým, že prečo by vám mali pomáhať. Môžete klamať (Máme pre vás lieky – uverí tomu, len ak ste sa mu predtým nevyhrážali), vyhrážať sa im (Inak vás zabijem), alebo povedať, že sa musíte dostať späť ku Clementíne. Ak spomeniete Clem, Vernon sa spýta, či je to vaša dcéra. Môžete povedať pravdu, že nie, alebo klamať a povedať že áno, čo si Vernon zapamätá.
Tak či tak, Vernon vás odvedie domov.


6. Naspäť v dome

V kuchyni narazíte na Molly a spýta sa vás, čo je to za starca. Možnosti sú len vyhnúť sa odpovedi (Kde je Clem? / ...), dať protiotázku (Čo tu robíš), čo neviem načo by ste robili, alebo povedať pravdu (Je to doktor).
Povie vám, že sa s Kennym a Clem vrátil v poriadku a vezme si späť svoj cepín. Omidovi sa stav zhoršil, no Vernon je doktor, tak mu pôjde pomôcť. Na poschodí je vo veľkej miestnosti na okne obrázok Clem, maľovala vás. V zadnej malej izbe je Molly.
Zbehnite dolu schodmi a nájdete Kennyho, ako sa opíja whisky, ktorú ste predtým vy nechceli. Môžete obviniť Bena (Ty si mu dovolil piť?), alebo zapôsobiť na Kennyho (Len pokojne / Daj mi tú fľašu).
Kenny nevie, kde je Clem. Nevie to ani Ben, ak ho oslovíte, odpovedať mu môžete, čo chcete. Videl ju ale s Molly, tak choďte naspäť na poschodie a oslovte Molly. Povie vám, že sa Clem hrá vonku na dvore. (Ak ste hovorili s Molly predtým než s Benom, povedala vám, že videla Clem s Benom a potom vám rovno Ben povie, že je Clem na dvore).

Vyjdite na dvor a preskúmajte garáž. Začujete z nej zvuky, tak otvorte dvere a nájdete Clem. Povie vám, že v garáži niečo našla. Otvoríte dvere poriadne a objavíte tam loď. Príde aj Kenny a keď zbadá loď, zahodí fľašku, jeho sen o odchode je späť. Prezrie loď a povie vám, že je funkčná a v poriadku, chýba len batéria a benzín.
Christa sa spýta, čo ďalej. Skupina zamietne vyčkávanie, aj prezeranie ulíc. Ak navrhnete Crawford, Molly vás podporí a skupina tiež dôjde k tomu, že je to jediná možnosť. Kenny sa spýta, ako si to predstavujete. Môžete navrhnúť vyjednávanie, útok, alebo plíživý prístup. Tak či tak sa dohodnete na tichom prístupe.

Potom sa vás spýta Clem, či bude cesta do Crawfordu nebezpečná. Môžete byť úprimný (Neviem / Bude to nebezpečné), alebo ju upokojiť (Nie, neboj sa). Ak ste úprimný, povie, že nechce, aby niekto ďalší zomrel. Odpovedzte ľubovoľne.
Napokon sa spýta, či môže ísť s vami. Môžete súhlasiť, alebo odmietnuť. Je to na vás, či ju chcete nechať samú v dome s chorým Omidom, z ktorého sa môže stať zombie, alebo či ju vezmete so skupinou do nepriateľského prostredia, kde zabíjajú votrelcov.

Kenny vám potom povie, že aj keď loď spojazdníte, neunesie všetkých. Vráti sa Vernon a privedie Brie, aby vám pomohla. „Čím viac tým lepšie“ Brie ocení vašu podporu. „Nepotrebujeme ju“ podráždite tým Vernona.
Ak Clem nechávate v dome, tak sa vás pred odchodom spýta čo má robiť, ak by sa stalo niečo zlé. Môžete jej dať pištoľ a prejaviť jej tak dôveru, alebo si pištoľ nechať a povedať jej, nech sa schová.


7. Výprava po benzín a batériu

Prešli ste kanálom pod ulicu v Crawforde. Odtlačte veko kanálu, vykuknite a vyleziete von, keďže je vzduch čistý. Keď všetci vyleziete, zbadáte strážcu. Prídete k nemu s namierenou zbraňou a povedzte mu, čo chcete. Je to jedno, lebo keď sa otočí, zistíte, že je to zombie. Zastreľte ho, keďže je tesne pri vás a ďalší sa k vám začnú sunúť, Crawford sa zrejme neudržal.

Utečiete do budovy školy. Kenny sa spýta, či vás videli. Ak poviete „Určite“, alebo „Neviem“, tak to vydesí Bena (alebo Clem, ak je s vami). „Nemyslím“ je bez vplyvu a ticho znervózni Kennyho.
Ďalej odpovedzte ako chcete a pokračujte v prieskume školy. Pri mape si rozdelíte úlohy. Kenny a Brie pôjdu po benzín, Vernon a Christa pôjdu po lieky, Ben má vymyslieť, ako sa dostať do zbrojnice a vy s Molly pôjdete po batériu. Ak je s vami Clem, spýta sa, čo má robiť, tak ju šikovne necháte v bezpečí s tým, aby dohliadla na Bena, nech nič nepokazí.
Môžete osloviť aj Bena, ktorý tu zostáva a povie, že by aspoň raz chcel spraviť niečo užitočné. Zapamätá si, len ak mlčíte, alebo ho podpichnete „To by bola príjemná zmena.“. Tiež sa prizná, že chce povedať Kennymu, že je zodpovedný za smrť jeho ženy a syna, pretože ho hryzie svedomie. Odpovedzte mu ľubovoľne.

Pre zaujímavosť, na stole je aj list vysvetľujúci značky Crawforďanov, ktoré ste mohli vidieť na ulici. Vyjdite na chodbu, choďte doľava, rovno za Molly, doprava smerom kam zmizla a na konci chodby vyjdite von dverami. Na dvore Molly nie je, tak choďte do kôlne pred vami. V nej si všimnite police a otvor v streche a potom vylezte po policiach hore a preskočíte za ostnatý drôt.
Naľavo skúste otvoriť garážové dvere, ale sú zaseknuté. Pozrite si plot na konci uličky a uvidíte vonku zombíkov. Vráťte sa pred garáž a dopadne k vám zombie a Molly. Začne do neho zúrivo kopať a sekať aj potom, čo sa prestane hýbať. Dvakrát ju môžete osloviť, je jedno čo poviete. Našla cestou zdvihák (má batoh, alebo vrecká ako vy, schováte do nich aj lopatu) tak si ním pomôžete s dverami garáže. Zombíci na ulici si vás ale všimli a prerazili plot, tak rýchlym stláčaním kláves použite zdvihák, aby ste nadvihli dvere a preleziete do garáže.

V prvom aute nie je batéria. Druhé je na zdviháku, skúste ho spustiť, no bez prúdu nefunguje. Prezrite preto hadičku od hydrauliky, no rukami je neroztrhnete. Oslovte Molly (môžete aj pokecať) a požičajte si od nej Hildu, jej cepín. Prereže ním hadičku pri ovládaní hydrauliky zdviháka a zdvihák s autom klesnú k zemi. Auto zarachotí a priláka pozornosť zombíkov zvonku, takže treba byť rýchly, ak dôjde čas, zabijú vás, čo je divné, keďže musia preliezť popod dvere, čo vám dáva výhodu na ich likvidáciu. Nahnete sa nad kapotu auta. Najprv odmontujte oba kontakty na batérii a zložte z nich káble. Potom si vezmite batériu.
Strčíte ju do batohu Molly (batérie sú fakt ťažké, takže musí mať dievča riadnu silu). Molly vylezie na kamión, vylezte po dverách auta za ňou. Prestreľte strešné okno nad vami. Molly vyskočí hore a natiahne sa po vás. Chyťte ju za ruku a vytiahne vás (je fakt siláčka, Kenny vás už dvakrát neudržal). Zo strechy preskočí na strechu školy. Rozbehnete sa, skočíte a chyťte ju za ruku (inak spadnete) a opäť vás vytiahne.


8. Výprava za liekmi

Skočíte cez dieru do chodby, no Molly povie, že ešte musí niečo vybaviť a odíde aj s batériu, čo je poistka, aby ste neodišli bez nej. Choďte naspäť za Benom a cestou vbehnú Kenny a Brie so zombíkmi za pätami. Rýchlym stláčaním kláves zabuchnite dvere a keď ich zablokuje zombík hlavou, tak mu ju odstreľte pištoľou. Vezmite zo zeme sekerku a zombíci zas rozrazia dvere, tak ich pribuchnite ako predtým a sekerkou ich zaistite. Vrátite sa do triedy k Benovi.
Môžete si pohovoriť s Brie. Ak ste k jej skupine boli milý, tak sa jej môžete spýtať pár osobných vecí, ak ste boli na nich ako pako, tak sa s vami nebude baviť.

Choďte na chodbu a na rázcestí doľava za Christou a Vernonom. Uviazli v ošetrovni, na chodbe je skukpina zombíkov, ktorí sa sem nejako dokázali teleportovať. Vytiahnite zbraň, tak zabite jedného z nich a zvyšní piati vyrazia k vám. Zastreľte ich než sa k vám dostanú, prosté.
Potom vojdite do ošetrovne. Christa s Vernonom sú tam a našli aj lieky, ale tie sú zamknuté. Môžete si s nimi pohovoriť, no nič podstatného nemajú. Prezrite si na stole pri Vernonovi lekárske zložky na meno Anna Correa a vezmete si z nich video pásku. Môžete ju vložiť do kamery a uvidíte, že Anna bola tehotná a podľa pravidiel Crawfordu mala podstúpiť potrat, čo sa jej vôbec nepáčilo. Ako to dopadlo, neviete; páska skončila, ale spoznali ste doktora na nej. Bol to zombík, ktorého tak brutálne likvidovala Molly.

Vráťte sa na chodbu a choďte von tak ako predtým, keď ste šli za Molly. Vonku choďte do kôlne, v ktorej ste liezli po policiach a tam vás napadne zombie. Rýchlym stláčaním kláves ho zhoďte na zem a zabije ho televízor, ktorý mu spadne na hlavu.
Vylezte po policiach hore a preskočíte za ostnatý drôt ako predtým. Doktor zombie stretnutie s Molly prežil a plazí sa k zvalenému plotu. Rozkopnite mu hlavu, prezrite mu telo a vezmite si kartu s kódom od jeho skrinky a ďalšiu pásku.

Automaticky sa vrátite do školy. Choďte naspäť na ošetrovňu a cestou si všimnite krvavú skrinku s menom Logan, čo je meno doktora. Vezmite si zo skrinky tretiu pásku a vráťte sa na ošetrovňu. Automaticky pustíte druhú pásku. Doktor ponúka Anne potrat, alebo opustiť Crawford. Anna ho zabije a utečie. Tak sa zrejme objavil v Crawforde prvý zombie. Zo záznamu ste získali aj kód k skrinke s liekmi. Vernon a Christa vezmú lieky a vrátia sa do triedy za Benom.
Vy si môžete pustiť poslednú pásku. Uvidíte, že Molly žila v Crawforde. Jej sestra bola chorá a aby skryla symptómy, brala lieky a Molly ponúkala doktorovi sex výmenou za lieky, no ten dohodu zrušil, keď mu začali kontrolovať zásoby. Už vieme, prečo tak doktora skopala a prečo asi odišla z Crawfordu.


9. Odchod z Crawfordu

Vráťte sa na chodbu a zoskočí k vám Molly. Dá vám batériu, ktorú si strčíte do svojich zázračných nohavíc. Keď ste videli kazetu s ňou, môžete to spomenúť „Viem, že si z Crawfordu“, alebo „Klamala si mi“, alebo to necháte tak „Zabudni na to, poďme“. Ak ju konfrontujete, povie, že mala štrnásťročnú sestru a keď objavili jej chorobu, vyhnali ju. Preto Molly zmizla, šla po jej fotku. Potom ju môžete odpáliť (To mi je jedno), zmeniť tému (Poďme ďalej), alebo prejaviť sympatiu (Chápem), čo Molly ocení.

Napokon spolu vyrazíte do triedy a cestou narazíte na Bena. Má v ruke sekerku, ktorou ste zablokovali dvere pred zombíkmi. Mal nájsť niečo, čo by pomohlo dostať sa do zbrojnice a ten idiot vzal sekeru, ktorá evidentne blokovala dvere.
Vyrútia sa na vás zombie a Molly ich napadne. Pár ich zloží, no jeden ju chytí za ruku. Ak ju chcete zachrániť, musíte zombíka streliť čo najskôr do hlavy. Ak netrafíte, alebo trafíte a zraníte Molly, tak ju nezachránite. Vtrhnú tam ďalší, vám dôjdu náboje (asi prvýkrát) a budete musieť utiecť naspäť do triedy. Molly sa zombíkom vytrhne, ale čo sa s ňou stane, ďalej už neuvidíte.
Trafte zomíbka, čo ju drží, do hlavy, alebo ak je s vami Clementína, tak tá ho trafí do hlavy, šikulka. Vďaka tomu k vám Molly dobehne skôr, než ju ostatní zombie odrežú a dostane sa do triedy s vami.

Kenny začne vyrážať dvere zbrojnice a Ben pod tlakom, ktorý nastane, cíti potrebu priznať sa k svojej vine Kennymu. Môžete sa ho pokúsiť zastaviť, alebo mu povedať, nech sa teda prizná, keď chce. Ben sa ale prizná tak či tak k tomu, že kvôli nemu zomreli Káčer a Katjaa.
Kennyho to samozrejme rozzúri a vrhne sa na Bena. Môžete sa pokúsiť Kennyho skľudniť (Upokoj sa, Kenny), brániť Bena (Bola to chyba), alebo podporiť Kennyho (Nakopeš ho neskôr). Kenny sa upokojí, ale rozhodne sa, že musia hlasovať o tom, či Bena vezmú so sebou.
Ak je s vami Clem, tak sa spýta, či aj ona má hlas. Môžete jej dovoliť hlasovať a bude voliť pre Bena. Alebo jej nedovolíte hlasovať, čo ju nahnevá.
Napokon hlasujete vy. Môžete hlasovať za, alebo proti. Ak je s vami Clem a hlasujete proti Benovi, tak z toho bude nešťastná.
Rozhovor prerušia zombie, ktoré vtrhnú dnu a zabijú Brie. Vy konečne utečiete do zbrojnice.

Cúvajte hore schodmi a pritom mierte a strieľajte na zombíkov. Mierte presne a nemiňte, pretože musíte nabiť po každom výstrele, čo vás oberá o čas. Po čase cúvania sa vám noha zasekne do diery v schodoch. Sledujte aj zombíkov, ktorí sa blížia a strieľajte tých, čo sú najbližšie. Medzitým sa občas pozrite na nohu a snažte sa ju vytiahnuť. Keď zatiahnete štyrikrát, oslobodíte sa a najbližších zombie pri vás zastrelí Christa.
Teraz vytiahnete sekeru. Postupujte hore schodmi a len zabite úderom do hlavy päť zombie, ktorí vám budú stáť v ceste. Keď sa dostanete hore, nájdete okno s rebríkom vedúcim na strechu (Vernon sa spýta, či ste prišli vlakom, hoci to nemá odkiaľ vedieť).
Všetci vyjdú von, poslední ste vy a Ben. Na zvone je obesený bývalý vodca Crawfordu a ako zombie schmatne Bena. Ak nezasiahnete, tak sa zhupnú na lane, ktoré váhu dvoch neudrží, spadnú dole a zombie, ktorí už sú dole, Bena zožerú.
Ak chcete Bena zachrániť, tak streľte zombíka do hlavy, ten spadne a strhne aj Bena, no ten sa ešte zachytí a vy ho vytiahnete naspäť. Ako ho budete ťahať, dopadne na Bena ťarcha všetkých jeho chýb a požiada vás, aby ste ho pustili. Môžete ho pustiť a zabije sa pri páde, alebo ho vytiahnite.
Či už s Benom, alebo bez neho, vylezte von z veže.


10. Návrat do domu

Automaticky sa vraciate z Crawfordu do domu s Omidom. Ak ste vzali Clem so sebou, tak po návrate proste pôjdete do izby za Omidom a Clem sa nič nevypytuje.
Ak ste nechali Clem doma a nechali ste jej zbraň, tak nájdete mŕtveho zombie a pribehne k vám Clem, ktorá ho zabila, keď sa dostal do domu.
Ak ste nechali Clem doma a nenechali ste jej zbraň, ale kázali ste sa jej schovať, tak je v dome ticho a Clem nevidíte. Počujete zvuky z kumbálu, tak ho otvorte a objaví sa zombie, ktorého Kenny zastrelí. Potom pribehne Clem s tým, že sa zombie dostal do domu, chcel ísť na poschodie a ona ho zastavila. Ako sa jej ho podarilo zamknúť do kumbálu, to je otázka.
Tak, či tak, ak ste ju nechali doma, tak sa po opätovnom stretnutí spýta, či ste našli jej rodičov. Môžete povedať pravdu, že nie, alebo sa vyhnúť odpovedi. Ak ste prišli o Molly, Clem sa spýta, čo sa s ňou stalo. Môžete jej klamať, povedať pravdu, alebo sa vyhnúť odpovedi, čo si všimne.

S Christou pôjdete za Omidom, ktorý čakanie na vás prežil a Vernon ho ošetrí s liekmi, ktoré ste priniesli. Ak ste prišli o Bena, Omid sa na neho spýta a Kenny povie, že ste sa o neho postarali, na čo Clem vybehne z izby. Môžete mu niečo povedať, no je jedno čo.

Potom vás osloví Vernon. Jeho reakcie budú odlišné podľa toho, či ste sa mu vyhrážali, klamali mu, alebo ste boli úprimný. Povie vám, že by bolo najlepšie, keby Clem zostala s nimi, že jej vraj dokážu poskytnúť viac než vy, ochranu, prostriedky.
Potom vás osloví Molly, ak sa sem s vami dostala. Poďakuje vám za všetko a len sa rozlúči s mizernou výhovorkou, že jej bude lepšie samej a že nemá rada vodu. Ak ste sa s ňou rozprávali o jej minulosti v Crawforde, alebo ak ste ju vy zachránili pred zombie, tak vás pred odchodom objíme a odíde. Ďalší dôkaz hry šitej na mieru pre hráča, viac ju už v tejto sérii neuvidíte.

Choďte si pohovoriť s Clem o vašich plánoch a spomenie aj Bena (podľa toho, či to prežil, alebo nie), odpovedajte ľubovoľne. Napokon sa spýta, či budete mať čas pohľadať pred odchodom jej rodičov. Môžete jej klamať, že áno, alebo povedať pravdu, že na to nebude čas, alebo sa vyhnúť odpovedi mlčaním. Každá vaša reakcia na toto posledné ju rozplače.


11. Nasledujúce ráno

Zobudíte sa a Clem je preč. Vyjdite von a nájdete jej čiapku, tak si ju vezmite. Pri kartóne nájdete jej vysielačku. Buď vezmite vysielačku, alebo si prezrite kartón, je to jedno, obe možnosti odhalia zombíka, ktorý vás pohryzie. Zhoďte ho a rozkopte mu hlavu. Vezmete si vysielačku a čiapku, ktorá vám vypadla. Je na nej krv a keď si ju prezriete, zistíte, že je vaša. Pohrýzol vás a to je váš koniec.

Vtedy dobehnú ostatní. Môžete sa rozhodnúť, či im ukážete, že vás pohrýzol, alebo to zatajíte. Clem uniesli a vy ju musíte dostať späť. Teraz sa rozhodnite, ako ďalej. Môžete ísť pátrať po Clem sami, alebo požiadate ostatných, aby sa k vám na výprave pridali. Toto je jediný moment v hre, kedy sa zdá, že na vašich rozhodnutiach záleží, hoci to tak nie je. Či pôjdu s vami, alebo nie je úplne jedno, týka sa to len krátkeho úvodu piatej epizódy a potom sa aj tak zas s ostatnými stretnete.

Ak chcete, aby šli s vami, tak musíte všetkých presvedčiť.

Christa a Omid: Stačí im ukázať, že vás zombie pohrýzol. Prejavia sympatie a pôjdu s vami. Inak Christa povie, že ju to mrzí, ale musí sa postarať o stále raneného Omida.

Kenny: Odmietne s tým, že nevie, či by ste to vy spravili pre neho, ak by to bolo naopak. Ani v hre, v ktorej som na Herschelovej farme zachránil Káčera a nie Shawna, v úlohe vodcu som neustále podporoval Kennyho a nie Lilly, pomohol som mu zabiť Larryho, napchával som Káčera v obchode, moteli, aj pri vlaku, súhlasil som s cestou loďou, ani po tom všetkom na prvýkrát nesúhlasil, divné.
Ak odmietne, máte ešte jednu možnosť odpovedí. Presvedčiť ho môžete jedinou „Clementína je moja rodina“ a po tejto odpovedi súhlasí. Ak ste nepodporovali jeho rodinu, tak aj tak odmietne.
Ak žije Ben a začnete žiadať jeho a ak Kenny súhlasil, že pôjde s vami, tak sa vzoprie a povie, že pôjde s vami, len ak nepôjde Ben. Môžete teda povedať Benovi, nech zostane, alebo Kennymu, nech zostane, alebo ak chcete oboch, povedzte Kennymu, nech sa s tým vyrovná.

Ben: Ak je s vami Ben, tak povie, aby ste rozhodli za neho. Ak poviete, že Clementína stála za ním, tak s vami pôjde. Ak poviete, nech zostane pri lodi, alebo budete mlčať, tak zostane. Ak poviete, nech sa rozhodne sám, tak s vami pôjde, ak ste mu predtým prejavovali dôveru, ak ste ho zhadzovali za jeho rozhodnutia, tak zostane pri lodi.

Či už pôjdete sami, alebo s niekým, dostanete sa automaticky do Vernonovho úkrytu, keďže si myslíte, že Clem vzal on. No úkryt je prázdny, všetci sú preč a ako rozmýšľate čo ďalej, ozve sa vysielačka. Ozve sa únosca Clem a nie je to Vernon. Je jedno čo poviete ako prvé, káže vám dávať si pozor na jazyk. Zvoľte si odpoveď, no tú už vyslovíte až v ďalšej epizóde, táto končí.



Epizóda 5

1. Márnica a nemocnica

Začínate presne tam, kde ste skončili minule, v márnici pri pátraní po Clem a s jej únoscom sa zhovárate cez vysielačku. Podľa toho, ako ste sa rozhodli v minulej epizóde, môžete tu byť sami, alebo je s vami Kenny, Christa a Omid a Ben, alebo len niekto z nich.
Zareagujte na únoscove slová. „Prosím, neubližuj jej“: povie, že on nie je ten, čo ubližuje druhým. „Si mŕtvy!“: povie, že to vie, rovnako ako Clem. „Čo odo mňa chceš?“: vraj chce, aby ste už nikomu ďalšiemu neublížili. Ak mlčíte, povie, že je to správna voľba; nepovedať nič, ak nemáte čo dobré povedať.

Po chvíli sa objaví zombie, tak zavriete dvere a musíte hľadať inú cestu von. Otvorte skrinky a v jednej nájdete rozťahovače rebier. Potom choďte k výťahu. Holými rukami dvere neotvoríte, tak na ne použite rozťahovače.
Pri pokuse otvoriť dvere, odpadnete kvôli šíriacej sa infekcii z uhryznutia zombiem na konci minulého dielu. Ak ste sami, tak sa po chvíli preberiete a pokračujete. Ak ste so spoločníkmi, tak navrhnú amputáciu vašej ruky. Ak ste im predtým nepovedali, že vás pohrýzli, tak najprv začnú vyvádzať a môžete sa im ospravedlniť.
Napokon sa rozhodnite, čo s rukou, či ju chcete odrezať, alebo nie.
Ak ju chcete odrezať, nebude to mať veľký vplyv na hru, len na komentáre pár postáv. Ak ste sami, musíte použiť chirurgické nástroje na stole a odrežete ju sami. Ak ste len s Benom, tak ten spanikári a aj tak ju musíte odrezať sami. Ak sú s vami Christa s Kennym, tak vám ju odrežú oni.

Vráťte sa k dverám výťahu a otvorte ich. Vylezte rebríkom vo výťahovej šachte nahor. Cestou spadne jeden zombie, ale vám sa nič nestane. Lezte ďalej. Ak ste si neodrezali ruku, tak po chvíli odpadnete a preberiete sa hlavou dolu zachytený na rebríku. Len sa zachyťte priečky rebríka, aby ste sa narovnali a lezte ďalej hore až na strechu nemocnice.

Na streche toho moc nie je. Ak ste s ostatnými, nasleduje pár rozhovorov, ako väčšina v tomto dieli sú bez vplyvu. Môžete si prezrieť nápis na stene, rozliatu farbu a krv a stopy nejakého chudáka, čo skočil zo strechy. Dole vidíte ulicu plnú zombie.
Musíte sa dostať cez mesto, takže je vhodné odlákať zombie a pri streche je aj veža so zvonom. Vezmite si rebrík, ktorý je pri nápise na stene a odneste ho k veži. Lezte po rebríku do veže. Keď budete v polovici, začne sa uvoľňovať, tak rýchlo skočte na vežu, aby ste nespadli.

Potiahnite povraz, začnite zvoniť a to podľa Mollyinho štýlu priláka zombíkov z ulice. Veža je vyššie než strecha nemocnice, tak skočte z veže na strechu. Zachyťte sa okraja, ak miniete, ale sú s vami ostatní, tak vás zachytia. Zo strechy automaticky odídete, prekonáte ulice a vrátite sa do domu, kde ste prebývali, odkedy ste sa dostali do Savannah.


2. Váš dom v meste

Ak ste so všetkými preživšími, pôjdete skontrolovať garáž. Uvidíte, že loď, ktorú ste minule získali, je preč. Nájdete odkaz od Vernona, ktorý ju vzal.
Ak ste sami, alebo len s niektorými a niekto zostal doma, tak na dvore počujete buchot z garáže. Otvorte dvere a uvidíte, že loď, ktorú ste získali, je preč. Od tých, čo sú v garáži, sa dozviete, že ich prepadol Vernon a jeho ľudia, premohli ich a vzali loď.
List, alebo tí, ktorých premohol, vám potvrdia, že Vernon nie je únosca Clem. Ak ste začínali epizódu sami a nepovedali predtým spoločníkom, že vás pohrýzli, tak teraz si to všimnú. Zapamätajú si, čo poviete o vašom zranení.
Keďže je loď preč a prišli ste tak o šancu dostať sa z pevniny, začnete diskutovať o tom, čo ďalej.

Christa a Omid súhlasia s uchýlením sa na dedinu, Omid súhlasí s menším mestom a Kenny s nápadom hľadať loď inde. Začnete sa dohadovať a ak žije Ben, vyostrí sa hádka medzi ním a Kennym. Hádku preruší príchod zombie a vy sa presuniete do domu.
Začnete vydávať rozkazy, no je jedno, čo poviete, pretože posledný, komu budete prikazovať, je Omid a ten si všimne, že sú otvorené dvere a treba ich zavrieť. Bežíte za ním, no cez otvor pre psa v zadných dverách vás chytí za nohu ruka zombie. Štyrikrát kopnite do dvierok a zlomíte zombie ruku.
Ostatní držia dvere, no jedna zombie v nich má ruku, tak musíte nájsť niečo, čím pomôžete a preto vbehnete do kuchyne. Prehľadajte ju, všetky šuplíky sú prázdne, ale v pravom hornom, pod mikrovlnkou je prekvapivo sekáčik. Bežte k dverám a odseknite štyri ruky, ktoré blokujú dvere.
Zombie vyrazia zadné dvere a okná. Napadne vás zombie Brie, ktorú dostali v minulom dieli. Zabite ju ranou sekáčika do hlavy, ak otáľate, zastrelí ju Omid. Vybehnite na poschodie a pomôžte Kennymu zhodiť zombíkom do cesty skriňu. Ak otáľate, pomôže mu Omid. Teraz čakáte na ich príchod, tak začnite strieľať. Ale aj nemusíte, keď dôjdu náboje vašim spoločníkom, začnú panikáriť a hľadáte cestu preč. Potiahnite lano z rebríka vedúceho na povalu (ak otáľate, spraví to Christa) a vylezte hore.

Unikli ste, ale ste v pasci a všetci začínajú zúriť. Ak máte obe ruky, zas na chvíľu odpadnete, ak len jednu, Christa sa vás spýta, ako vám je. Ozve sa aj vysielačka a Clementína vám potvrdí, že je v hoteli. Potom sa ďalej hádate a keď máte odpovedať, ako sa odtiaľto dostať, je jedno, čo poviete, nič nevymyslíte a všetci si to zapamätajú. Kenny začne zúriť, spomenie Larryho, ktorého tiež zabil, aby sa nezmenil. Jeho hnev sa stupňuje, je jedno, čo odpoviete. Napokon keď stíchne, pozriete sa na bustu pri vás. Môžete ju vziať a hodiť po ňom, aby ste sa odventilovali, aj tak ho netrafíte. Ak ju nevezmete, vezme ju Kenny a hodí ju o stenu.

Podstatné z hádky je, že busta spravila do steny dieru. Kenny ju preskúma a usúdi, že sa môžete prebúrať do susedného domu. Kenny začne a vy si môžete pohovoriť s ostatnými. Všetci inak súhlasia, že vám pomôžu zachrániť Clem. Takže nech už koniec štvrtej epizódy pôsobil ako že ste mali možnosť voľby, šlo len o to, s kým vyjdete z márnice cez strechu nemocnice, kde ste aj tak všetku robotu museli spraviť sami a s ostatnými ste mohli len debatovať. Takže ďalší podraz na hráčovi.
Chvíľu si s Omidom a Christou pohovoríte o vašom zranení a potom príde reč na Clem a čo s ňou, ak ju zachránite a bude po vás. Môžete povedať, že chcete, aby sa o ňu postarali oni dvaja, alebo aby sa o ňu postaral Kenny, alebo aby jej našli nejakú rodinu. Zapamätajú si vaše prianie.
Po chvíli príde Kenny, aby ho Omid vystriedal a pohovoríte si s Kennym. Po chvíli spomenie pred Christou minulosť, ako sa nepohodol s Lilly a ako sa votrela medzi vás a neho pri rozhodovaní; alebo ako ste uviazli s Larrym v zamknutej miestnosti (podľa volieb z druhej epizódy). Môžete ho podpichnúť, alebo sa mu ospravedlniť, čo si zapamätá, alebo byť ticho, čo si všimne Christa.
Kenny sa napije a ponúkne vám. Môžete sa napiť, alebo odmietnuť. Napije sa aj Christa, hoci to už istú dobu pôsobí, že je tehotná.

Potom sa Omid prebúra do susedného domu a všetci tam prejdete. Nič užitočného tam nenájdete, len dvojicu, ktorá radšej spáchala sebevraždu, než by čelila zombiem. Je jedno čo poviete, Kenny zaspomína na Katjuu a rozčúli sa, aké je to sebecké a že treba bojovať až do konca.
Potom máte nájsť cestu von. Otvorte dvere na balkón a susedná strecha je blízko, takže na ňu skočíte. Ostatní pôjdu za vami. Christa, Omid a Kenny.

Ak je s vami aj Ben, tak pôjde posledný. Zábradlie sa pod ním zlomí a on spadne dolu. Kenny mu zlezie na pomoc a pridáte sa aj vy. No je nabodnutý a nemôžete ho zachrániť. Zároveň sa blížia zombíci. Kenny sa nejak vnútorne zlomí, alebo čo a rozhodne sa tu zostať s Benom, čo je v podstate samovražda, hoci pred chvíľou sa rozčuľoval, že to sa nerobí. Vás posiela preč. Ak odmietnete odísť, vystrčí vás von a zavrie za vami bránu. Úplne nepochopiteľné a zbytočné.
Vrátite sa za poslednými dvoma. Christa sa spýta, čo sa stalo. Je jedno, čo poviete, zapamätá si to a všetky možnosti hovoria samé za seba. Keď povie, že je jej to ľúto, je jedno čo poviete, zapamätá si, len ak zvolíte „Nebol to zlý chlap“.


3. Po strechách

Ak Kenny zomrel a predtým ste jej povedali, že chcete, aby sa postaral o Clem, tak to nadhodí znova, alebo len povie, že ona s Omidom musia zostať v bezpečí kvôli Clem, ak ste neurčili Kennyho. Zapamätá si všetky odpovede Zapamätá si všetky odpovede, či už poviete, že teraz nie je na výber, alebo nech jej nájde rodinu, alebo nech sa o ňu postarajú oni dvaja.
Prejdite po drevenom mostíku na susednú strechu. Tam prejdete popri otvore, v ktorom sa to hemží zombíkmi.

Ak je Kenny s vami, tak prehodíte pár slov. Prejdite po drevenom mostíku na susednú strechu. Pôjdete popri otvore, z ktorého číha temnota a podľa Omida aj zombíci, no žiadnych nevidíte. Ako postávate pri otvore, Kenny vás priateľsky tľapne a vám dolu spadne vysielačka.
Nech poviete čokoľvek, Christa si myslí, že tú vysielačku nutne potrebujete pre prípad, že by už Clem v hoteli nebola. Skočí po ňu dole, vezme ju, ale nemá sa ako dostať naspäť, nedočiahne na vaše ruky. Vezmite tyč z neďalekého lešenia a Christa sa jej zachytí. Rýchlym stláčaním kláves ju ťahajte hore, no zošmykne sa a spadne naspäť.
Hluk priláka zombie v miestnosti. Nemáte ju ako dostať hore, tak Kenny skočí dolu k nej a podvihne ju. Chytíte ju a rýchlym stláčaním kláves ju vytiahnite hore. Keď nazriete dolu za Kennym, už ho nevidíte. Vidíte len pochodujúci zástup zombie a počujete zvuky boja, ktoré neznejú dobre.
Omid sa pýta, kam zmizol. „Neviem“. „Je mŕtvy“. „Možno utiekol“. Čokoľvek z toho, čo poviete, si zapamätajú.

Prídete na kraj strechy, Christa vás osloví. Ak ste jej predtým povedali, že chcete, aby sa postaral o Clem Kenny, tak to nadhodí znova, alebo len povie, že ona s Omidom musia zostať v bezpečí kvôli Clem, ak ste neurčili Kennyho. Zapamätá si všetky odpovede, či už poviete, že teraz nie je na výber, alebo nech jej nájde rodinu, alebo nech sa o ňu postarajú oni dvaja, alebo že budú dobrou voľbou (ak ste zvolili ich aj predtým).

Pred vami je konštrukcia, po ktorej sa dá preliezť na druhú stranu. Je jedno, či pôjdete prvý vy, alebo pošlete ich. Ak pošlete ich, tak prelezie Omid a potom Christa, no konštrukcia sa za ňou zlomí. Ak pôjdete prvý vy, tak lezte po konštrukcii a keď budete pri konci, zlomí sa pod vašou váhou. Rýchlo sa zachyťte kusu pred vami, aby ste nespadli. Tak či tak, rozdelí vás to.
Omid a Christa sa vás pýtajú, čo teraz. Zvoľte prvú odpoveď „Jebať to. Idem na to.“ s tým, že pôjdete dole medzi zombie. Po tejto možnosti máte ešte možnosť povedať im, čo ďalej a zvoliť miesto, kde by ste sa mali stretnúť. Je to len kozmetická možnosť, už ich viac nestretnete a ani nezistíme, čo sa s nimi stalo.


4. Osamote

Zliezli ste na ulicu plnú zombie dúfajúc, že vás pre vašu infekciu nechajú na pokoji. Nebudú si vás všímať všetci, ale tí najbližšie pri vás po vás pôjdu. Táto časť je prostá, len musíte napadnúť každého zombie, ktorý sa k vám priblíži a stihnúť to skôr, než zombie napadne vás. Keď ich pár zlikvidujete, dostanete sa až do hotela.
Automaticky vojdete do budovy a pôjdete k dverám, za ktorými očakávate Clem. Vojdite a v zadnej časti si prezrite povrazom spojené dvere a skriňu. Dvere za vami sa zavrú a keď sa otočíte, je tam cudzinec, ktorý uniesol Clem.
Je jedno, čo mu poviete, keď vás privíta. Káže vám vyložiť vaše veci. Začujete výkrik Clem z druhej miestnosti. Nemôžete nič spraviť a je jedno, čo odpoviete, okrem mlčania ho všetko aj tak podráždi. Káže vám vyložiť vaše veci. Môžete odovzdať zbraň a vysielačku, alebo klamať a odovzdať len vysielačku, alebo povedať, že nič nemáte. Ak klamete, bude podozrievavý. Potom môžete po pravde všetko vyložiť, alebo zas zatĺkať.

Potom sa posadíte a pohovoríte si. Na vašich odpovediach nezáleží, sú to len reakcie na to, čo povie. Zistíte, že auto so zásobami, ktoré ste našli na konci druhej epizódy, patrilo jemu. Či ste sa vy osobne rozhodli vziať zásoby, alebo nie, bolo to jedno (ako takmer všetko v hre), pretože ak ste aj odmietli, vaši spoločníci tie zásoby vzali. Porozpráva vám, ako vzal syna na lov a syn sa stratil. Manželka mu to vyčítala a keď prišiel aj o zásoby, už si ju nedokázal opäť získať. Ako hladovali kvôli ukradnutým zásobám, opustila ho, vzala ich dcéru a odišla. Neskôr ich našiel, dostali ich zombie.
Je to riadny psychopat, alebo sa taký z neho stal po smrti jeho rodiny, no každopádne teraz je z neho hajzel. Počas rozhovoru spomenie rôzne veci z vašich dobrodružstiev, rôzne vaše rozhodnutia, ktoré zrejme zistil od Clem. Napokon vám prezradí svoj plán. Chce rodinu a je presvedčený, že vy sa o Clem nedokážete postarať, takže vás chce zabiť a vziať si ju.

Potom sa začne zhovárať s taškou pri svojich nohách a z dverí vzadu vyjde Clementína. Začne sa plížiť k mužovi. Môžete jej ukázať na predmety naľavo (kanvicu pri okne, pri stene lampu, fľašu, alebo sekáčik, ak ste ho tam dali) a ona ho predmetom udrie. Ak na nič neukážete, udrie ho päsťou.
Keď ho udrie, je to vaša šanca a skočíte na neho. Rýchlym stláčaním kláves ho odzbrojte. Pôjde po zbraň, tak ho udrite. Ak to nestihnete, tak vás postrelí, ale potom máte ešte jednu možnosť mu vraziť, než vás zastrelí. Keď mu vrazíte, pritlačíte ho ku skrini a rýchlym stláčaním kláves ho začnite škrtiť.
Ak to dotiahnete do konca, tak ho zaškrtíte a zabijete. Ak ho nezabijete, tak sa vymaní, zhodí vás a začne škrtiť on vás. Rýchlym stláčaním kláves sa bráňte a po chvíli ho zastrelí Clem, aby vás zachránila.
Ak ste ho zaškrtili, máte potom ešte možnosť sa rozhodnúť, či ho strelíte do hlavy, alebo ho necháte tak, aby sa z neho stal zombie. Clem to len okomentuje „Inak by sa vrátil“, alebo „Mohol by sa vrátiť“.
Než odídete, môžete sa pozrieť do tašky, s ktorou sa cudzinec rozprával. Je tam odseknutá hlava jeho ženy.

Otvorte dvere, aby ste odišli a objaví sa zombie. Vás bude ignorovať a pôjde po Clem, tak ho zastreľte (ak nevystrelíte, tak keď pôjde okolo, napadne vás). Clem si myslí, že vás nenapadol, lebo ste celý od ich krvi, takže to vyskúšate a namažete krvou zombie aj ju. Rozpárajte zombie, vezmite jej vnútornosti a trikrát nimi namažte Clem.


5. Finále

Prejdite ulicou pomedzi zombie spolu s Clem, ako to spravili aj Rick a Glenn v seriáli. Postupujte vpred, až kým sa Clem nezastaví. Uvidí dvoch zombie, svojich rodičov. Vy potom odpadnete. Preberáte sa v obchode, kam sa Clem nejako podarilo vás dotiahnuť. Tam povie, že videla svojich rodičov. Odpovedzte jej ako uznáte za vhodné.
Povie vám, že zaistila dvere, aby ste tu boli v bezpečí. Keďže viete, čo vás čaká, tak vás to vydesí a idete ich otvoriť spolu s Clem. Rýchlym stláčaním kláves ich skúste otvoriť, no nepodarí sa vám to. Vtedy jej poviete, že vás pohrýzli a že sa musíte odtiaľto dostať.
Ste úplne zoslabnutý a Clem vás podopiera. Kráčajte k zadnej časti miestnosti. Clem sa ospravedlňuje, myslela si, že pomôže, keď vás sem dotiahla. Odpovedzte jej, čo chcete. Zapamätá si len „Nikdy sa nenechaj uväzniť.“.

Na konci sa zvalíte na zem. Môžete sa pokúsiť vstať (stláčaním kláves), no nemusíte, lebo to aj tak nezvládnete. Musíte ju dostať preč, tak jej povedzte, nech sa pokúsi otvoriť dvere. Keď to nejde, tak nech rozbije sklo, no rukami to nezvládne.
Naľavo pod pultom je baseballová pálka, tak jej povedzte, nech ju vezme a potom nech ju použije na sklo na dverách. Potom jej povedzte, nech si sprava prisunie stoličku, aby dočiahla na rozbité okno a nech otvorí dvere.
Za dverami na zemi sú putá, tak jej povedzte, nech ich vezme a potom jej povedzte, nech nimi spúta zombíka, ktorý uviazol v stoličke, alebo vás k radiátoru. Potom jej povedzte, nech vezme zombíkovi pištoľ alebo kľúče.
Keď sa o to pokúsi, tak ju napadne. Ak je nepripútaný, skočí po nej, ak je pripútaný, tak si odtrhne ruku. Clem sa uhne, ale chytí ju za nohu a tak sa malá plazí preč. Cestou buchne do stojana s vázou. Kliknite na stojan, aby ste ju pred ním varovali. Uhne sa a stojan privalí zombíka. Smerom k vám sa dokotúľala baseballová pálka. Podajte jej ju, alebo ju k nej kopnite, ak ste pripútaný. Clem ňou zombíka zabije. Povedzte, čo chcete, zapamätá si „Dokážeš sa o seba postarať.“

Potom zostáva už len posledné rozhodnutie. Nech vás tu nechá, alebo nech vás zastrelí.
Ak ste jej povedali, nech vás nechá tak, tak jej vysvetlite prečo. „Zabíjanie ľudí ťa zmení“, „Ušetríš náboj“, „Spôsobí to hluk“, „...“. Prvé dve možnosti si zapamätá.
Ak jej poviete, nech vás zastrelí, alebo po zdôvodnení, prečo vás tu má nechať, jej môžete ešte poradiť, čo má spraviť ďalej. „Nájdi Omida a Christu“, „Nikomu never“, „Nájdi si skupinu“.
Ak ju pošlete za Omidom a Christou a ak ste tým dvom predtým mali možnosť povedať, kde na vás majú čakať, tak môžete Clem teraz povedať, kde by ich mala vyhľadať.
Keď jej poviete, čo by mala robiť a neboli ste ticho, môžete jej dať ešte poslednú radu. „Vyhýbaj sa mestám“, „Buď stále v pohybe“, „Udržiavaj si krátke vlasy“.
Posledná voľba v rozhovore je už len spôsob, ako ju upokojíte. Potom uplakaná namieri zbraň a zastrelí vás, alebo zaslzená odíde k dverám a vy naposledy vydýchnete.


Koniec

Potom sa vám už len zobrazí klasická tabuľka rozhodnutí a napokon obrázky ľudí, ktorých ste stretli a popisy toho, čo sa s nimi stalo. V podstate nám to ukáže, že sme na prd, pretože aj keď sme zachránili Clem, všetci zomreli, alebo sa stratili. Až na Christu s Omidom, ktorí boli sami a po stretnutí s vami sú zas sami.
Po titulkoch ešte uvidíte Clementínu, ako osamotená kráča poľom, zadumaná sa posadí na padlý strom a v diaľke na kopci uvidí dve postavy. Dúfajme, že sú to Omid a Christa, ale kto to je, sme nezistili. Koniec.

Tvorcovia hry si nehorázne dovoľujú tvrdiť, že hra je šitá na mieru hráčovi a na vašich rozhodnutiach záleží a prejavia sa v hre. V podstate na ničom z toho, čo ste robili, nezáleží.
Klamať Herschelovi, alebo povedať pravdu? Aj tak už Herschela nikdy viac nestretnete. Rozhodnutie, či zachrániť Shawna alebo Káčera? Shawn zomrie tak či tak a neskôr rovnako Káčer, ktorého úplne zbytočne kŕmite. Podporiť Lilly vo vedení miesto Kennyho? Aj tak vás opustí. Podporiť vo vedení Kennyho miesto Lilly? Aj tak v podstate robí väčšinou to, čo poviete a aj tak zomrie. Zachrániť Douga alebo Carley? Obaja aj tak zomrú. Zachrániť Davida alebo Travisa? Obaja aj tak zomrú. Snažiť sa nejako dohodnúť s Larrym? Aj tak zomrie. Zachrániť Molly, alebo ju nechať zombíkom? Aj tak odíde. Zachrániť Bena? Aj tak zomrie. Povedali ste na konci Christe, Omidovi a Clem, kde sa majú stretnúť? No, nestretli sa.

Pre ten pocit, že na rozhodnutiach záleží, dali do hry iba drobnosti. Niekomu nedáte jesť, tak neskôr spomenie, že je hladný. Poviete niekomu na niečo svoj názor a neskôr vám zopakuje vaše vlastné slová. To je teda veľká vec. Z pôvodnej skupiny, s ktorou ste začínali, to prežila jedine Clementína, všetci ostatní vrátane vás sú mŕtvi, alebo stratení.
A nekritizujem tu príbeh ako taký. Hra podáva výkon, je to depresia striedaná utrpením a utrpenie striedané depresiou. Nekritizujem dramatickú koncepciu, ale ten klam ohľadne rozhodnutí, pretože hra nie je klasickou adventúrou, kde zbierate rôzne predmety a riešite hádanky a kde sa tak môžete realizovať na úkor príbehu. Iste, robíte to aj tu, ale len tak pomimo ako doplnok a hlavnou náplňou sú rozhovory a emócie.
Ak by na rozhodnutiach záležalo, tak by mali hráči rôzne konce, prežili by rozdielne postavy, ale nič z toho nemôžete zmeniť, všetko je presne nalinkované, ako keby sa tvorcom nechcelo hrať s toľkými alternatívami a ak sa rozhodujete o niečom väčšom, tak sa to o chvíľu vráti k tomu, čo chceli tvorcovia. Každú chvíľu pri rozhovoroch vypisujú „postava si to zapamätá“, ale váš vzťah s postavami je len estetický, buď sú k vám milí, alebo nie, ale nič to neovplyvní. Škoda.


Súvisiace hry The Walking Dead: Destinies
OVERKILL's The Walking Dead
The Walking Dead: The Final Season
The Walking Dead: A New Frontier
The Walking Dead: Michonne - Episode 3: What We Deserve
The Walking Dead: Michonne - Episode 2: Give No Shelter
The Walking Dead: Michonne - Episode 1: In Too Deep
The Walking Dead: Season Two - Episode 5: No Going Back
The Walking Dead: Season Two - Episode 4: Amid the Ruins
The Walking Dead: Season Two - Episode 3: In Harm’s Way
The Walking Dead: Season Two - Episode 2: A House Divided
The Walking Dead: Season Two - Episode 1: All That Remains
The Walking Dead: A Telltale Games Series - Game of the Year Edition
The Walking Dead: 400 Days
The Walking Dead: Survival Instinct
The Walking Dead - Episode 5: No Time Left
The Walking Dead - Episode 4: Around Every Corner
The Walking Dead - Episode 3: Long Road Ahead
The Walking Dead - Episode 2: Starved for Help
The Walking Dead - Episode 1: A New Day



Diskusia Príspevkov: 0 Hodnotenie
63 hlasov

100
60
20

80
40
0
54
Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |