HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21156
5455
5063
1438
1600
7336
6030
12903
1687

Online 22600 užívateľov

Návody > ENSLAVED: Odyssey to the West Premium Edition


Zobrazení:13939
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

V návode sú obsiahnuté aj Úspechy, ktoré môžete v hre dosiahnuť. V rámci hry zbierate malé, žiariace orby, za ktoré si môžete kupovať vylepšenia pre svoju postavu. Za zozbieranie polovice orbov v hre získate úspech „Tech Collector“ (ak všetky zbierate, získate úspech v siedmej kapitole) a za zozbieranie všetkých získate úspech „Tech Curator“. Pri každej misii, ktorú si prejdete a potom si ju pozriete v rámci možností Výberu kapitol, máte napísané koľko ste získali Masiek v danej kapitole a aj na koľko percent ste zozbierali všetky orby, aby ste vedeli, či máte všetky, alebo či vám niečo uniklo.
Množstvo orbov nájdete úplne jednoducho, mnohé z nich sú priamo na ceste, ktorou pôjdete a je až nemožné ich minúť. V návode ich ale popisujem všetky, aj tieto ľahko nájditeľné, aby to nepôsobilo zmätočne, že niektoré sú uvedené a niektoré nie. Ale pre uľahčenie podčiarkujem tie, ktoré považujem za ťažšie nájditeľné, ktoré sú buď trochu skryté, alebo sú mimo hlavnej trasy, kam nemusíte v rámci hlavného postupu a dá sa na to zabudnúť.
Orbov je naozaj veľa a niekde som sa mohol seknúť v počte, môžu byť štyri pokope a uvediem v návode, že sú len tri, alebo naopak. No podstatné je, že sú uvedené ich polohy, ak ich hľadáte, tak sa iste vždy poriadne poobzeráte a dôležitejšie sú potom polohy osamotených orbov, ktoré skôr môžu uniknúť.
Tiež môžete zbierať Masky. Celkovo ich je 26 a všetky sú uvedené v návode. Za zozbieranie polovice masiek získate úspech „Mask Collector“ (ak všetky zbierate, získate úspech v siedmej kapitole) a za zozbieranie všetkých masiek získate úspech „Mask Curator“.


Chapter 1: The Escape

Utečiete z väzenskej kapsule na otrokárskej lodi. Je to prostá misia, aby ste sa naučili ovládať hru. Len bežte vpred a preskočte pár trhlín a jednu prekážku. Keď sa prepadnete, napravo vyskáčte po krabiciach naspäť hore. Po ďalšom preskakovaní (pre prípad, že má niekto problém pochopiť princíp stláčania jednej klávesy) zoskočte dole a výbuch vás odhodí na okraj.
Len vyskáčte hore po úchytoch a tam naľavo po ďalších hore, doprava a doskočte na plošinu. Na konci plošiny skočte na tyč napravo, spustite sa dole, preskočte povyše, tam vylezte opäť na tyč napravo a po nej hore k dverám. Cestu vám zatarasí strieľajúci mech. Napravo vylezte hore po tyči a tam vyspovedáte otroka, aby vám povedal, kde sú vaše veci. Naľavo z tejto plošiny sa spustite po tyči a dole nájdete v zadnej krabici svoju výbavu.
Vráťte sa po tyči naspäť hore a z pravej strany plošiny sa vráťte dole na hlavnú chodbu. Dole prebehnite k strieľajúcemu mechovi a zničte ho. Za dverami vás napadne pár bojových mechov. Zničte ich. Hra vám bude popisovať možnosti útokov a obrany aj s tým, ktoré tlačidlá treba stláčať. V druhej miestnosti pokračuje tréning boja s pár ďalšími mechmi.
Potom vyjdite von. Napravo skočte na tyč pri zamknutých dverách a preskáčte napravo na krídlo. Preskočte na koniec krídla, prejdite po spojovacej tyči na susedné a tam porazte troch mechov. Preskočte na najspodnejšie krídlo tejto časti a z neho pri stene skočte na úchyt. Po ďalších skáčte doprava, zlezte dolu a preskáčte na opačnú stranu transportéra. Tam vylezte po tyči hore a na krídlo.
Pozor na oheň šľahajúci z trysky. Keď na chvíľu pohasne, preskočte cez malú plošinu na koniec krídla. Preskáčte po krídlach vyššie a bežte k dverám. Skúste ich otvoriť a len situáciu zhoršíte. Zachytili ste sa na krídle, tak len vyskáčte po úchytoch až hore. Tam vylezte vyššie po tyči opäť na krídlo. Povyše len popreskakujte cez úchyt na dve krídla a z posledného už len hore po tyči k únikovému modulu. Tým aj ukončíte kapitolu a získate úspech „Free!“.

Untouchable: Prejdite ktorúkoľvek kapitolu bez straty života. Toto môže byť trochu problém. Strely mechov pohltí váš štít, ktorý môže zniesť pár zásahov. Ale pri priamom boji vás nezasahujú do štítu, ale priamo a stačí, aby ste dostali jednu ranu a úspech nesplníte. V tom prípade si môžete nahrať posledný kontrolný bod, nemusíte opakovať celú kapitolu. Najvhodnejšia je na to asi prvá kapitola. Máte tu len tri boje s obyčajnými mechmi a na jednom mieste sa musíte vyhnúť ohňu. Pre ešte väčšie uľahčenie si môžete dať túto kapitolu na ľahkej obtiažnosti.


Chapter 2: The Old City

Trip vám nasadila otrockú čelenku, aby si zaistila vašu pomoc, aby ste ju doviedli do jej domova. Taktiež ju upravila tak, že ak zomrie ona, tak aj vy a preto si zaistila aj vašu ochranu. Prejdite vpred a vezmite si život. Napravo pri trhline je 1 orb. Za ním skočte na štvoricu schodov. Nad nimi sú 2 orby. Pokračujte hore na terasu. Pri zábradlí sú 2 orby. Napravo vyskáčte po úchytoch hore na stĺp. Hore je 1 orb.
Prejdite na trám trčiaci zo stĺpu a skočte na tyč na stĺpe oproti. Z nej zoskáčte po úchytoch dole pod stĺp. Dole sú 2 trsy orbov. Zoskočte odtiaľto dole a ste naspäť v hlavnom priestranstve. Choďte k hodinám v strede a napravo od nich je 1 orb. Za hodinami choďte k mostu. Naľavo vylezte najprv hore na plošinu pri stĺpoch. Sú tam 2 trsy orbov.

Vráťte sa dolu k mostu a musíte ho pre Trip otvoriť. Naľavo vylezte na tyč na stene. Cez ďalšiu tyč skočte na trám a po ňom prejdite a doskočte na druhú stranu. Tam je pri stene 1 orb. Spustite most a zničte dvoch mechov, ktorí vás napadnú. Keď k vám príde Trip, zdvihnite blokádu a prejdite ďalej.

Prejdite trhlinou. Naľavo je zdravie a 1 orb. Vyjdite hore po troskách, za nimi zoskočte dole a vyjdite von na otvorené priestranstvo. Vráťte sa dnu a napravo od mreží vedúcich von je za rastlinami vzadu 1 trs orbov. Vyjdite von. Naľavo pod stromom sú 2 orby. Napravo za vrakmi áut je 6 orbov.

Pokračujte ďalej a dolu sa objaví robot, ktorý po vás páli. Bežte dolu k nemu a kryte sa pred jeho streľbou za prekážky. Spoza barikády prebehnite potrubím, v ktorom je 1 orb. Prebehnite za kontajner a zblízka zničte robota. Dobehnú dvaja a potom ešte dvaja mechovia, ktorých zničte.

Okolo sú dva kontajnery, v každom je 1 orb. Bežte smerom odkiaľ ste prišli, k mostu. Pri stĺpe lampy sú 4 orby. Dole pod mostom je 1 orb za bariérou a pár ďalších orbov priamo pod mostom. Vráťte sa naspäť, kde ste bojovali. V zadnom kontajneri je život.
Prikážte Trip, aby sa pohla (v menu jej funkcií, cez prostredné tlačidlo myši) a prejdite úplne dozadu, je tam 1 orb. Napravo vylezte cez krabicu a lešenie na plošinu, je tam 1 orb. V pravom rohu tu vyskočte ešte na menšiu plošinu vyššie, je tam 1 trs orbov a 2 orby. Vráťte sa dole a prejdite k blokáde, ktorú zdvihnite, aby ste s Trip prešli ďalej.

Návnady a nalákavania
Za blokádou napadnú Trip dvaja mechovia a ona ich ochromí Elektromagnetickým pulzom. Zničte ich. EMP sa jej musí dobíjať a môže ho využívať, ako neskôr aj návnadu, keď sa jej nabije energia. Ak ju takto 3x zachránite pred mechmi, ktorých ochromí, tak získate úspech „Got Your Back“. Takýchto stretnutí nebude príliš veľa. Občas môžete nechať mechov, aby ju napadli a umelo to nahnať. V tom prípade ale pamätajte, že sa jej musí EMP dobiť a ak ju napadnú znova, než sa jej dobije, tak ju zabijú. Môžete tento úspech získať priamo v tejto kapitole, aj tento prvý útok sa ráta (1/3 Got Your Back).
Sú tu 3 orby (jeden pri dverách, ktorými ste vošli, jeden pod schodmi a jeden pri dverách hore). Vyjdite hore schodmi a Trip otvorí dvere. Hneď pri vás je 1 orb. Prebehnite za trhlinu a schovajte sa za ňou za barikádu pri stene. Tam len vykrikujte na robotov na druhej strane (Q), aby ste na seba prilákali ich pozornosť a prikážte Trip, aby zatiaľ prebehla za vami.

Keď je pri vás, choďte ku schodom. Pod nimi je 1 orb. Vyjdite hore schodmi a bežte za Trip, až kým nezastane. Tu vám Trip ukáže, že vie vytvárať Návnady. Môžete si ich objednať priamo (stlačením kolieska myši sa zameriavate na Trip, aby ste vedeli kde je a tiež si takto môžete vyberať z možností, ktoré poskytuje). Aktivujte návnadu a kým budú po nej roboti páliť, prebehnite po moste, kde by ste boli inak nechránený a na odstrel. Návnada má tiež len obmedzenú dobu, ale po chvíli sa jej zas dobije. Dobíja sa rýchlo, tak ju môžete využívať často.

Na druhej strane kričte na mechov, aby ste zase vy nalákali ich pozornosť a Trip prebehne za vami. Zbehnite dolu schodmi a schovajte sa za barikádu. Okolo vás sú 2 orby. Aktivujte návnadu a vylezte na stĺp pri vás. Preskáčte po tyčiach na druhú stranu. Tam prebehnite až k stene, kde je 1 orb a po úchytoch na nej preskáčte k robotom. Znova použite návnadu a nebadane pribehnite k robotom a zničte ich. Okolo druhého robota sú 2 orby.

Vráťte sa po stĺpoch a tyčiach naspäť ku schodom, no ešte nechoďte hore. Napravo zoskočte na plošinu poniže vás. Sú tam 2 orby pod vami a ďalších 6 orbov oproti. Vybehnite hore schodmi za Trip. Tá otvorí dvere ďalej. Než odídete, vráťte sa na most (po ktorom ste prišli aj vy, aj Trip) a skočte na jeho druhú stranu. Po tyči tam preskočte na tyč na stene a vylezte hore na plošinu nad vami. Tam sú 2 orby.
Potom prejdite dverami pri Trip a zoskočte dolu. Pod vami je 1 orb a 1 je oproti. Za nimi len odsuňte blokádu pre postup ďalej.

Vážka na veľkom strome
Naľavo od miesta, z ktorého ste vyšli, sú 4 orby. Ďalej naľavo, pri stene budovy za veľkými stromom, sú 3 orby. Pri dverách časti stavby, pri strome sú 2 orby. Za dverami v tej malej prechodnej časti s nápisom „No Mechs“ sú 4 orby.
Vybehnite vpred a v scénke uvidíte, že cesta je zamínovaná. Vráťte sa za Trip k veľkému stromu. Nad ním lietajú vážky a jednu chce, aby ste jej chytili. Choďte k budove, chyťte Trip (E) a vyhoďte ju hore (medzerník). Zhora vám spustí rebrík, po ktorom vylezte ha ňou. Skočte na trám oproti a z neho na stom.

Len prenasledujte vážku. Preskáčte po konároch na ochodzu. Prebehnite po nej a po úchytoch na stene vyskáčte na ochodzu nad vami. Vylezte vyššie a skočte na tyč, ktorá sa s vami odtrhne. Z tyče prejdite na plošinu, kde sú 3 orby. Vyskáčte po úchytoch vyššie a z odtrhnutých schodov skočte znova na konáre.
Z konárov skočte na plošinu napravo, je tam 1 trs orbov. Vráťte sa na konáre a skočte za vážkou cez tyč na plošinu oproti stromu. Tu vážku doženiete. Choďte k okraju plošiny a tam je pod vami 1 orb (stále na tejto plošine, len na zníženej časti). Vyjdite na trosky pri plošine a skočte na tyč na stene. Po ďalších tyčiach len zlezte dole.

Trip upraví vážku na jej osobný, lietajúci senzor. Bežte s ňou opäť k mínam. Vďaka otrockej čelenke, ktorou vás k ceste donútila, vidíte míny, ktoré označil jej vážko-senzor. Ona ich nevidí, takže ju vezmite na plecia a len prejdite pomedzi míny. Na konci vyskočte na dve plošiny, na každej je 1 orb.
Zoskočte dole. Naľavo pri vás sú 2 orby. Ďalšie 2 orby sú po ceste popri mínach. Pri druhom sa otočte doľava a prejdite úzkym prechodom pomedzi dve míny. Za nimi je 1 trs orbov. Pokračujte ďalej až k otvorenému priestranstvu, kde urobíte ďalší sken na míny.

Mínové pole pod diaľničným mostom
Hneď naľavo pri vás sú 2 orby. Vezmite Trip a prejdite s ňou autobus naľavo. Pri vraku auta ju zhoďte. Naľavo za mínou sú 4 orby. Na plošine za mínami ďalej 2 orby. Z plošiny prejdite na vrak autobusu a po tyči hore na plošinu diaľnice. Hore pri vraku auta je 1 orb. Ďalších 11 orbov je hore na jednotlivých častiach diaľnice.

Vráťte sa dole za Trip tak, ako ste prišli. Vezmite ju na plecia. Pri stĺpe je 1 orb. Tam vyskočte na plošinu a po vrakoch áut preskočte na druhú stranu. Tam vyhoďte Trip hore na plošinu budovy. Otočte sa a pri vrakoch áut, cez ktoré ste prišli, je 1 orb a pri mínach druhý.
Vyjdite na vrak auta a po tyči prejdite ponad mínu na druhý vrak, kde je 1 orb. Druhý orb je za ním, naľavo pri stĺpe mostu. Pri ďalšom stĺpe povyše vás je 1 orb a aj nepriateľ. Môžete ho hodiť palicou do mín a dosiahnete úspech „Mined the Gap“. Použite silný útok pre omráčenie a odhodenie.
Naľavo vylezte po krabiciach na kontajner a z neho obďaleč skočte na plošinu na ruine budovy. Tam je skupina orbov. Vráťte sa naspäť k stĺpu, kde ste bojovali s robotom. Vylezte na plošinu, kde je 1 orb. Prejdite na vrak autobusu a z neho skočte na plošinu k Trip. Na zadnej strane plošiny je 1 orb.

Hoďte Trip na autobus a skočte za ňou, aby ste ju vytiahli hore. Po scénke sa objaví vežička. Zoskočte naľavo dolu a bežte za kryt pred vami. Napravo, oproti vám je stĺp a za ním na zemi 1 orb. Vylezte hore na stĺp a preskáčte po tyčiach na druhú stranu.

Tam vyskáčte po úchytoch na stene a dostanete sa do oblasti s troma robotmi, ktorí spia. Okolo nich sú biele kruhy, do ktorých keď vojdete, tak ich zobudíte. Zoskočte pod plošinu s robotom pri vás a pod vami je 5 orbov. Zdola sa vráťte po rampe hore na plošinu za robota, kde sú 2 orby. Nad rampou vyskočte na úchyt na stene a cez dve tyče skočte na plošinu v rohu, kde sú 2 orby. Odtiaľto môžete preskočiť po tyčiach k východu ponad robotov a dostať sa z tejto časti. Ak ste ich nezobudili, dostanete úspech „Lover, Not a Fighter“.

Dole choďte naľavo, sú tam 2 orby a obďaleč tesne pri mínach sú 3 orby. 2 orby sú pred kontajnerom, ktorý je oproti miestu, kde ste zoskočili. Vylezte na kontajner a skočte z neho na budovu nad vežičkou. Vylezte hore a na malú plošinu naľavo. Tam odstreľte palicou tri úchyty a tabuľa spadne dolu a zničí vežičku.
Objavia sa traja mechovia. Počkajte na tyči, než sa vrátite dolu. Po chvíli napadnú Trip a tá ich odstaví EMP pulzom (2/3 Got Your Back). Rozbehnite sa k nej a zničte mechov. Vráťte sa po kontajneri hore a skočte na poschodie oproti. Naľavo sú tri orby, oproti prechod ďalej.

Vežička a nákladiak
Na mieste, kam doskočíte, sú 4 orby, jeden v každom rohu. Za dverami sú 2 orby. Vyskočte hore za Trip a hore máte 3 orby. Preskočte na plošinu oproti, je tam 1 orb. Prejdite ďalej a narazíte na vežičku.
Bežte naľavo a hore po plošine. Naľavo pri sudoch je 1 orb. Skočte vyššie a kryte sa za vrakom auta. Aktivujte návnadu, za vrakom auta si vezmite 2 orby a po tyči prebehnite napravo k stene budovy. Vylezte hore na budovu, kde je v rohu 1 orb. Aktivujte návnadu a už len dobehnite k vežičke a ovládnite ju.

Vežičkou rozstreľte kamión, ktorý vám blokuje cestu. Ňou potom môžete doraziť robotov, ktorí sa vyroja. Pár ich príde sprava a pár zľava. Napokon zostane jeden robot, ktorý odpočítava a ak ho nezničíte skôr, než skončí odpočet, tak privolá posily. Nechajte ho dobehnúť k Trip, aby ju napadol a ona ho odstaví EMPčkom. Potom ho rýchlo zničte a tým máte tretiu záchranu a aj úspech „Got Your Back“.
Vedľa vežičky potom vyskočte na stenu a po úchytoch a tyčiach preskáčte po obvode budovy na koniec na väčší trám. Z neho skočte na plošinu s vrakom auta. Pri ňom je 1 orb. Orby máte na plošine pred vami aj poniže a samozrejme sú tu aj orby z mechov, ktorých ste zlikvidovali. Prebehnite si teda plošiny až dolu doľava, odkiaľ vyskakovali a poberte si orby. Nezabudnite sa obzerať; tie, čo nie sú z mechov, sa k vám sami nepritiahnu. Vráťte sa hore, preskočte na plošinu oproti vraku, kde sú ďalšie orby. Odtiaľto prehoďte Trip oproti, skočte za ňou a poberte pár orbov aj tu, aj v susednej miestnosti s dierou.

Demoličný Mech
Vezmite Trip na plecia a skočte dierou dolu. Máte tu 4 orby a v susednej miestnosti 3 orby. Pod schodmi 1 orb a 1 nad schodmi. Vyjdite hore schodmi a zoskočte na plošinu pod vami, sú tam 2 orby. Dolu po obvode arény je 5 orbov. Vezmite ich pred ukončením boja.
Napadne vás tu demoličný mech. Môžete po ňom vypáliť z palice. Mierte mu na hlavu. Keď schytá pár zásahov, či už priamych, alebo streľbou, tak sa rozzúri. Bežte za sochu uprostred arény a nalákajte ho výkrikmi (Q). Rozbehne sa a vrazí do sochy. Toto zopakujte trikrát, teda ešte 2x. Trochu ho poničte, schovajte sa za sochu a nalákajte. Keď do nej vrazí tretíkrát, socha spadne a zničí ho. Prejdením kapitoly ste získali úspech „Sightseeing“.
Invincible: Prejdite ktorúkoľvek kapitolou okrem prvej bez umretia. Toto môžete dosiahnuť v podstate v ktorejkoľvek kapitole, teda okrem prvej. Môžu vás zraniť, len vás nesmú ani raz zabiť. Nie je to problém. Tu bola prvá šanca a máte ich ešte 12.


Chapter 3: The Metal Tower

Ak zbierate úspechy, tak si šetrite muníciu pre uľahčenie úspechu v závere tejto kapitoly.
Za vami pri lampe sú 3 orby a pri troskách povyše ďalšie 3. Choďte vyššie a napravo za vrakom auta sú 4 orby. Choďte vpred a napravo pri budove sú 2 orby. Dverami vojdite dnu a vnútri je 6 orbov. V susednej časti sú 3 orby naľavo a 2 napravo. Vo vedľajšej časti sú 4 orby v holom záseku pri stene. Pri nich vylezte hore na plošinu nad nimi. Sú tam náboje a na kontajnery za oknom 1 trs orbov. Zoskočte dole a oproti sú 2 orby oproti pri dverách. Za dverami sú na konci pri stene 3 trsy orbov.
Vráťte sa von a smerom vpred preskočte dve prekážky. Napravo sú 2 orby (jeden pred pletivom, druhý pri kontajneri). Za kontajnerom pri stene je 1 orb. Na konci, pri poslednom betónovom kvádri pred spiacimi mechmi, sú naľavo 2 orby.

Ak sa im chcete vyhnúť, tak vylezte naľavo hore na stroj. Vezmite Trip na chrbát a preskočte s ňou na ochodzu budovy. Je tam 1 orb. Na konci ju hoďte na susednú plošinu, skočte za ňou a vytiahnite ju hore. Máte tu náboje. Tu môžete pokračovať ďalej dole cez kontajner.
Pre zbieranie ale skočte dolu k mechom a zničte ich. Pri stene budovy pri nich sú 2 orby a pár ich získate aj z mechov. Za mechmi je kontajner. Za ním sú 2 orby a vnútri sú 2 trsy orbov. Ak ste Trip nepreniesli, tak jej po porazení mechov povedzte, nech pribehne na koniec. Tam odtlačte auto a spolu s Trip prejdete ďalej.

Ruiny budov
Napravo pri vás je 1 orb. Naľavo vyhoďte Trip vyššie. Vy vylezte po tyči a skočte za ňou. Vylezte na plošinu vyššie, v jej rohu sú 2 orby. Vylezte ešte vyššie a pri stene tu máte 2 orby. Prejdite do susednej časti.
Za betónovým kvádrom je 1 orb a za kusom trosiek pred vami je pár ďalších orbov. Vráťte sa pred betónový kváder a choďte ďalej do tejto miestnosti. Vpravo v rohu je 1 orb, naľavo pri troskách je 1 orb. Pri Trip je na zemi energetické sérum. Oproti za stĺpikom je 1 orb. Za rohom oproti pri stole s prevrátenou stoličkou je 1 orb. Pri stene, tesne za rohom je 1 orb.

Na konci vezmite Trip na chrbát, preskočte trhlinu. Tu čaká Maska 1, masky môžete zbierať ako zberateľské predmety. Prejdite dverami do susednej miestnosti. Pri rastline pri okne je 1 orb. Vedľa okna vylezte hore rebríkom. Na okraji plošiny, na ktorej ste, je 1 orb. Prejdite napravo do susednej miestnosti. Vonku na balkóne je 1 trs orbov. Vnútri v miestosti sú 3 orby. Vráťte sa do predošlej časti a vedľa je 1 orb popri ceste ďalej.

Obďaleč sa kryjete, pretože na schodoch je strieľajúci mech so štítom. Za krabicou, pri ktorej ste, je 1 trs orbov, za krabicou napravo, za ktorou sa tiež môžete kryť, je 1 orb. Použite návnadu, aby ste ich mohli pozbierať. Potom si môžete počkať za barikádou vpredu na dobitie návnady. Použite ju, preskočte na ochodzu za trhlinou. Na jej ľavej strane je 1 orb, na pravej strane sa môžete zas kryť.
Použite znova návnadu a skočte z ochodze na trám. Z neho preskáčte na plošinu napravo, kde je 1 orb a život. Po trámoch preskáčte vzad, použite návnadu a vybehnite hore k robotovi. Zničte ho a pri boji s týmito robotmi so štítom im môžete vziať zbraň (po pár zásahoch „E“). Ňou môžete rovno zničiť mecha povyše vás.
Pod schodmi je 1 orb. V susednej miestnosti na balkóne sú 2 orby. Vnútri vyskočte hore na plošinu, sú tam náboje. Po trámoch, alebo zvonku z balkónu, po úchytoch preskáčte na druhú stranu. Hore len prebehnite k rebríku cez orby zo zabitého mecha a spustite rebrík pre Trip.

Keď je Trip pri vás, vybehnite hore schodmi a prejdite k miestu, kde Trip prelezie cez dieru. Je tam 1 orb. Vy vyjdite na trám trčiaci nad schodmi, z neho skočte na stenu a z nej preskočte na plošinu v rohu. Sú tam 2 orby. Z nej zoskočte dole k Trip, je tam 1 orb. Trip otvorí dvere. Za nimi napravo sú 3 orby. Oproti sú 4 orby (1 pod oknom, 3 napravo pri stene za krabicami).

Vežička a mechovia
Prejdite ďalej a budete sa kryť pred vežičkou. Napravo od Trip sú v rohu 2 orby. Vylezte na plošinu naľavo, tam sú 3 orby na plošine a na vetraní, na ktoré vylezte, je 1 orb. Z vetráku prejdite po potrubí na plošinu na druhej strane. Tam máte 3 orby, 1 trs orbov a náboje.
Vráťte sa po potrubí naspäť na plošinu s vetrákom. Popri ľavej stene preskáčte po tyčiach až hore na plošinu nad nimi na opačnej strane. Je tam munícia. Skočte dole a zabite mecha so štítom a vezmite mu jeho zbraň. Zabite ňou mechov oproti, ktorí spinkajú. Pri stene, po ktorej ste skákali cez tyče, sú tu dole 3 orby.

Preskočte trhlinu a choďte k Trip. Vezmite ju na chrbát a kryte sa pred vežičkou. Prebehnite doprava, tam vyhoďte Trip hore a keď vám spustí rebrík, vylezte hore za ňou. Hore máte muníciu. Prebehnite po tráme a cez dva úchyty na stene oproti vylezte vyššie. Skočte najprv na plošinu nad Trip. Je tam Maska 2. Skočte späť a preskočte o tri plošiny ochodze ďalej. Posledný kus sa s vami odtrhne a spadnete nižšie.
Tu prebehnite oproti k rebríku, vylezte hore a prejdite k plošine, ktorú spustite, aby mohla Trip za vami. Odneste ju k rebríku, ktorým ste vyšli hore a vráťte sa zas dolu.

Bežte na plošinu s vežičkou a kryte sa za betónom pred vami. Vybehnite pri ňom na trám, skočte na trám vedľa a na plošine pri ňom sú 3 orby. Vráťte sa na predošlý trám a z neho skočte na vodnú vežu. Po úchytoch na nej preskáčte za ňu a tam po tyči a úchytoch na stene hore k vežičke. Aktivujte návnadu, dobehnite k vežičke a zničte ju. Pri vežičke sú 2 orby.
Trip prebehne k dverám pod vami a než ich otvorí, tak ju kryte vežičkou. Likvidujte ňou mechov, ktorí to vzdajú, keď dvere otvorí. Skočte dole na plošinu pod vežičkou a vedľa diery v stene, cez ktorú ste prišli, sú pri stene 3 orby. Tiež tu budú orby zo zabitých mechov.

Prejdite dverami a napravo nad schodmi je 1 orb. Zbehnite dole schodmi a zoskočte poniže, kde sú 2 orby. V dverách je Maska 3. Naľavo pri posteli je 1 orb. V susednej miestnosti zoskočte nižšie. V časti s gaučom sú 3 orby. Za dverami napravo je 1 orb.

Posledný dvor
Vyjdite na dvor. Naľavo od dverí sú 3 orby. Napravo zoskočte na plošinu pod vami. Na nej je 5 orbov (od ľavej steny až cez dvere po pravú). Kde ste zoskočili sem, na pravej strane, zoskočte ešte o plošinu nižšie. Je tam omračovacia munícia. Šípkami vpravo a vľavo meníte útočnú a omračovaciu muníciu.
Medzi štyrmi stolmi je 1 orb a za dverami na kuse podlahy je 1 orb. Vráťte sa naspäť o plošinu vyššie, prejdite na jej opačnú stranu. Tam zoskočte na plošinu pod touto. Tam sú ďalšie omračovacie strely a pri stoloch pri stene 2 orby.

Zoskočte dole na dvor. Tam zabite štyroch mechov. Máte tu aj muníciu, ale šetrite si ju, po ich porážke sem príde demolačný mech. Môžete využiť zásoby omračovacej munície. Zlikvidujte čo najskôr troch mechov a nechajte si na koniec toho, čo bude odpočítavať privolanie posíl. Keď bude mať na odpočte len 1 sekundu, streľte do neho omračovaciu strelu. To ho omráči a aj zastaví odpočítavanie. Zničte ho a zabitím mecha pri jednej sekunde odpočtu vám získa úspech „Close Call“.

Po boji s mechmi sa objaví demolačný mech. Ak ste si šetrili muníciu, máte jej dosť – aj ak máte len pár striel, môžete to tiež odbaviť tu, len si to zopakujete viackrát. Pre úspech „Headcase“ musíte 20 krát trafiť útočnými strelami demolačného mecha do hlavy. Jedného ste stretli na konci predošlej kapitoly, no s omračovacími strelami je to ľahšie. Ďalšieho stretnete až v 10 kapitole, ak sa vám chce čakať. Proste ho omráčte omračujúcou strelou, mierte presne na hlavu a páľte. Keď si miniete muníciu, tak sa nechajte zabiť (nedávajte reštart od kontrolného bodu, v takom prípade sa získané zárezy pre úspechy nezarátavajú). Kontrolný bod je už po boji s mechmi, tak to len zopakujte, triafajte ho do hlavy a získajte úspech.
Pre jeho zničenie ho trafte omračujúcou strelou (tie sa vám tu budú pravidelne objavovať, keď vystrieľate všetky) a útočte na neho, pokiaľ ho dosť nedoničíte. Musíte zopakovať proces omráčenie a útok viackrát. Môžete na neho útočiť aj rovnako ako v predošlej kapitole, bez strieľania, proste mu zasaďte pár rán a uskakujte pred jeho útokmi a ušetríte si tak náboje. Keď bude prehriaty, tak ho vyprovokujte (Q), aby sa rozbehol a vrazil do steny, či prekážky. To ho na chvíľu omráči a vtedy len dobehnite odzadu a dorazte ho „E“.

Po jeho porážke choďte za trip. Za prechodom je naľavo 1 orb. Poniže je naľavo munícia, zdravie a 3 orby. Napravo pri rohu sú 2 orby. Potom si len naložte Trip na chrbát a vyhoďte ju na kontajner. Prejdením kapitoly získate úspech „Up On the Roof“.

Príprava na Úspechy
Úspechy, ktoré môžete dosiahnuť priamo v konkrétnych kapitolách, vypisujem v nich. Ale niektoré musíte dosiahnuť postupne. Niektoré vyžadujú aj zakúpenie konkrétnych vylepšení – ak zbierate všetky orby, tak si ich už môžete dovoliť. Tu ich zhrniem, aby ste na ne nezabudli, ako budete postupovať.
Pri tých, ktoré nevyžadujú rôznych nepriateľov, ale môžete viackrát vykonať to isté na jednom nepriateľovi, môžete využiť to čo som písal pri demolačnom mechovi. Párkrát spraviť to, čo potrebujete, nechať sa zabiť (nereštartovať) a znova to zopakovať.
Stunning: Omráčte 75 rôznych nepriateľov. Zdržuje to to slovíčko „rôznych“. Nestačí omráčiť viackrát toho istého, zakaždým iného. Celkovo to ale nie je problém, len to potrvá, než narazíte na 75 nepriateľov. Akurát nezabudnite pri boji, aby ste ich pre úspech omráčili. Či už úderom palicou (podržíte útok, nech sa nabije), alebo strelou z palice. Ostatné čiastkové úspechy som dosiahol aj skôr, tento až v jedenástej kapitole, aj keď som sa snažil pri boji vždy každého aspoň raz omráčiť.
Counterintuitive: Vykonajte 20 krát protiútok. Musíte si zakúpiť najprv vylepšenie „Counter Attack“ u Trip. Potom sa blokujte štítom na palici (držíte shift) a keď sa nepriateľ rozoženie na útok (ak máte zakúpené vylepšenie Combat Awarness, tak sčervená, čo vám pomôže vystihnúť správny moment), tak vy vykonajte protiútok „E“. Vtedy ho zasiahnete a zarátava sa vám to. Môžete si to kúpiť rovno teraz a dosiahnete to už v štvrtej kapitole. Môžete ho vykonať trikrát na jednom mechovi, než ho tým zničíte, tak tým dostaňte všetkých. Alebo na to len nezabudnite pri ďalších mechoch v ďalších kapitolách.
Attacks Evasion: Vykonajte 20 krát úhybný útok. Musíte si najprv zakúpiť vylepšenie „Evade Attack“ u Trip. Potom spravte úhybný manéver, teda kotúľajte sa popri, alebo popod nepriateľa (medzerník) a keď budete v blízkosti nepriateľa, tak počas kotúľu zaútočte (ľavé tlačidlo myši). Môžete to zopakovať aj viackrát na toho istého nepriateľa a započítava sa to. Je to rovnaké, ako Counterintuitive. Môžete si jedno z týchto dvoch vylepšení kúpiť hneď, dosiahnuť ho v štvrtej kapitole a druhé potom hneď v piatej, ak tieto finty nechcete používať pravidelne a pamätať na ne kvôli úspechom.
Role Reversal: Zabite 10 nepriateľov ukradnutou zbraňou mecha. Kradnúť zbrane môžete mechom so štítmi, ktorí po vás spoza ich modrých štítov strieľajú. Naučíte sa to rovno v druhej kapitole, kedy vás dvakrát hra navedie získať takto zbraň a rovno ňou môžete zabiť 5 nepriateľov. Takže keď na nich najbližšie narazíte v prítomnosti bežných mechov, tak ich rovno neničte, ak zbierate úspechy, ale najprv získajte zbraň a potom ich ňou dorazte. Najbližšie to bolo vhodné v siedmej kapitole. Tam narazíte dvakrát na strieľajúcich mechov na strechách. Vezmite im zbrane nimi pobite mechov na dvoroch pod strechami (pri prvom nechajte toho dole povolať posily, budú celkovo 3 a pri druhom budú na dvore 2).
Over Here!: Rozptýľ 20 rozličných nepriateľov. Tak ako pri omračovaní, aj tu otravuje slovíčko „rôznych“, čo to predlžuje. Ak rozptýlite napríklad skupinu troch nepriateľov, zarátajú sa traja, ale len raz a potom musíte rozptýliť iných. V druhej kapitole, keď musí Trip cez nekrytý úsek, budete vykrikovať na mechov (Q), aby pálili po vás. Takže keď narazíte na ďalších strážnych mechov, ktorí o vás nevedia, tak na nich proste zakričte, aj keď to nepotrebujete kvôli Trip. V siedmej, ak vás nezabijú a neopakujete úseky, tak v ôsmej kapitole by ste to mohli dosiahnuť, ak na to nezabúdate pri mechoch, ktorí strážia a skenujú okolie.
Double Punch: 25 zaštítených mechov najprv omráčte omračovacou strelou z palice a potom ich zabite klasickou strelou z palice. Platí to len na mechov, ktorí sú za modrými štítmi silového poľa. Sú to zväčša strieľajúci nepriatelia, ale modrým štítom sa občas kryjú aj mechovia, čo k vám bežia a útočia zblízka. Pre uľahčenie sa hodí kúpiť si vylepšenie sily striel „Plasma Damage“, pretože hoci im štít vyradíte jedinou omračovacou strelou, na ich zabitie musíte bez vylepšenia sily použiť viacero striel a s vylepšením tak aspoň ušetríte muníciu. Na troch si to môžete vyskúšať hneď v nasledujúcej, štvrtej kapitole, ak máte dostatok munície. V siedmej kapitole je dosť takýchto zaštítených mechov, tam som tiež tento úspech dosiahol. Ďalšia prestrelka s mechmi so štítmi bude potom na začiatku jedenástej kapitoly.
Mech Murderer: Zabite 200 mechov. To by ste mali bez problémov dosiahnuť proste hraním do konca hry. Aj o dosť skôr, ak vás párkrát zabijú, alebo opakujete niektoré kapitoly pre zbierky, či úspechy.


Chapter 4: Wherefore Art Thou?

Choďte na okraj priepasti, naľavo pri kontajneri sú na zemi 3 orby, napravo pri troskách sú 3 orby. Ďalšie 3 orby sú oproti pri betónových kvádroch a 2 orby pred dverami oproti nim. Nad týmito poslednými orbami vylezte na stenu, vyskáčte po úchytoch hore a naľavo na kovovú plošinu.
Cez konár preskáčte doľava a za roh budovy. Tam po úchytoch a tyčiach preskáčte na malú, kovovú plošinu, kde je Maska 4 a 1 trs orbov. Popreskakujte naspäť na kovovú plošinu, z ktorej ste prišli. Z nej skočte doprava na susednú a po dvoch tyčiach a úchytoch vyskáčte vyššie. Tam je 1 orb a aj jeden mech, čo vás napadne. Naľavo skočte na trámy a na plošine za nimi sa objaví elektromech. Z trámov skočte na tyč na stĺpe a z jej horného konca po úchytoch preskáčte k elektromechovi a zničte ho.

Vyjdite von na ochodzu a naľavo vylezte na stenu. Vyskáčte hore po úchytoch a na listnatú tyč. Z nej skočte doľava na plošinu, kde je 1 trs orbov. Vráťte sa na tyč a skočte doprava cez druhú tyč na plošinu, kde je 1 trs orbov. Vráťte sa na tyč, zlezte po nej nižšie a preskáčte z jej dolnej časti doprava, kde je na konci plošina a 1 trs orbov.
Tu boli len orby, vráťte sa naspäť na plošinu, pri ktorej bol elektromech. Teraz skočte na konár na druhej strane a z neho na trám nad ním. Preskáčte po tyčiach a úchytoch za roh a tam pod plošinu a hore na ňu. Z tejto kovovej plošiny preskáčte doprava na lampy nad bilboardom s americkou vlajkou.

Zaštítení mechovia a cesta k žeriavu
Tam skočte na roh na tabuľu s nápisom BOX a vylezte po nej hore. Napravo pri stole je 1 orb a naľavo pri plote je 1 orb. Na opačnej strane priestranstva sú traja zaštítení mechovia. Ak máte muníciu, môžete ich postrieľať. Omračovacou strelou vyradíte štít a klasickými strelami ich zničíte. Ak ste si šetrili muníciu na demolačného mecha v predošlej kapitole pre úspech a nechali ste sa zabiť, mali by ste jej mať dosť.
Skočte dole; pod plošinou, z ktorej ste zoskočili, sú 3 orby. Bežte vpred a kryte sa za stĺpy a múriky, ak ste mechov nepostrieľali. Naľavo sú 3 orby. Stredom sa kryte a postupujte vpred. Pri poslednom múriku je 1 orb a povyše neho pod mechmi je zdravie a 3 orby. Presuňte sa doprava. Trochu smerom naspäť je pri stĺpe 1 orb a na okraji plošiny 3 orby. Odtiaľto skočte na tyč na stene, vylezte hore a preskáčte po vrchnej časti na plošinu poniže mechov. Sú tam omračovacie strely. Naľavo je 1 orb a pri stĺpe sú omračovacie strely a Orby. Popri nich bežte dozadu, kde sú 3 orby. Potom bežte doprava ku schodom. Je tam život a útočné strely.
Vyjdite hore schodmi, kde sú ďalšie omračujúce strely a pri stene hneď nad schodmi je 1 orb. Tiež ste sa dostali na plošinu s mechmi, takže ich môžete dostrieľať zbližša, alebo doraziť palicou. Na plošine si poberte orby z mechov a po obvode sú pri stenách asi 3 samostatné orby.

Na konci plošiny zoskočte do chodby. Pod vami je 1 trs orbov a oproti v chodbe je Maska 5. Za rohom sú 2 orby a 2 orby sú oproti nim na plošine s trámom. Z trámu skočte na stenu oproti a z nej hore ku schodom. Pod schodmi je 1 orb a 2 orby sú vedľa spolu s omračovákmi.
Vyjdite hore schodmi. Hore sú napravo 2 orby. Obďaleč je mech a elektromech. V rohu sú 2 orby a na konci plošiny je zdravie. Na konci vybehnite po tráme vyššie a skočte vpred na žeriav. Vylezte hore a preskáčte na vežu žeriavu.

Naspäť za Trip
Aktivujte žeriav. Po scénke, v ktorej zhodíte náklad žeriavu, zoskočte dole pri rebríku. Je tam 1 orb. Skočte oproti na zničený rebrík, ktorým sa spustíte nižšie. Už len pozoskakujte dole po veži žeriavu a cez tyče na plošinu v budove. V pravej časti plošiny je 1 trs orbov a elixír. V ľavej časti sú 3 orby.
Zoskočte o plošinu nižšie. Na jej ľavej strane sú 4 skupiny orbov. Na pravej strane zoskočte nižšie a na konci vylezte hore. V rohu pri vás je 1 orb, na plošine za vami sú 3 orby. Pokračujte vedľa, kde je 1 orb a zoskočte nižšie. Za trámom pod plošinou, z ktorej ste zoskočili, sú 2 orby a 1 trs. Pokračujte chodbou, na rohu sú 2 orby.

Vyjdite von, v rohu dole, smerom ku kamere je 1 orb. 2 orby sú po ceste nahor. Nad nimi už k vám naskočí Trip a utekáte s ňou na chrbte pred robopsom. Keď prebehnete krátko po začiatku pomedzi dva žlté vraky áut, bežte po ľavej strane (po pravej z vášho pohľadu, typická debilina konzolových hier, behať smerom ku kameramanovi) a bude tam 1 trs orbov. Potom už len kľudne utekajte stredom, až dobehnete do budovy.

Vnútri sú 3 skupiny po 3 orby. Zoberte ich, ešte kým máte na chrbte Trip. Potom ju vyhoďte hore, aby vliezla nad schody. Vy vybehnite na schody a po tyči na stene vylezte na poschodie nad vami. Skočte na prvý luster, sú tam 3 orby. Skočte naspäť, prebehnite nižšie a cez druhý luster skočte na kus podlahy pri stene. Tam vylezte vyššie a preskáčte odprava. Tu len preskáčte cez diery na koniec a cez posledný luster skočte na opačnú stranu, kde je Trip.
Dobehnite k nej a v chodbe za dverami skočte dolu. Tam sú 3 orby. Na opačnej strane vyskáčte hore a odsuňte blokádu, aby ste sa dostali ďalej.

V divadle; po úteku pred psom
Vojdite do haly a napravo pri sedadlách zoskočte dolu. Z plošiny skočte ešte nižšie. Rovno pod touto plošinou je 1 trs orbov. Za touto plošinou, z druhej strany, za sedadlami pri stene je 1 orb. 2 orby sú neďaleko pri stene. V rohu za mechmi, pri živote medzi sedadlami, je 1 orb. Choďte k javisku a zoskočte dolu do diery pre orchester. V ľavom rohu sú 3 orby, v pravom 2 orby a v strede 1 trs orbov.
Teraz si podajte mechov. Napadnite toho s výkričníkom, so slabinou, ktorú našla Trip a môžete ho po pár ranách vyradiť a ochromiť aj mechov v jeho blízkosti.

Po boji prejdite na javisko. Naľavo v rohu, pri prechode zablokovanom doskami v tvare X je 1 trs orbov. Potom choďte k Trip, ktorá už stojí pri plošine, na ktorú treba vyliezť. Vyložte si ju na chrbát a vylezte hore. Vylezte hore ako sa len dá a na hornej plošine choďte doprava k sedadlám. V rohu za nimi je 1 orb. Pri sedadlách vyhoďte Trip vyššie.
Keď vylezie hore, vy uvidíte, ako sa na javisku zjaví maska, čo vás zaujme. Zlezte teda naspäť dole, ako ste prišli a choďte na javisko, kde je Maska 6.

Po jej zobratí vás opäť našiel robopes. V scénke pred ním utečiete na kulisy. Prebehnite a preskáčte po nich na zavesenú drevenú plošinu nad javiskom a z nej skočte na trámy s osvetlením. Z nich skočte na rampu pri stene a po trámoch vyskáčte hore, kde ste vyhadzovali Trip.
Teraz musíte nastaviť plošiny s reflektormi tak, aby ste po nich mohli preskákať. Sú tri a každá má vlastné ovládanie. V podstate musíte prehodiť len páky 1, 2, 3 a 2.

Choďte na koniec plošiny za sedadlá a skočte na plošinu s prvým ovládaním. Prehoďte páku a vysunie sa plošina s reflektormi. Vráťte sa na plošinu so sedadlami a choďte pred plošinu, ktorú ste vysunuli. Skočte na ňu a z nej na rampu napravo. Tam prebehnite na plošinu pri stene, kde prehoďte druhú páku. To spustí nižšie ďalšiu plošinu s reflektormi.
Tu, kde ste, skočte na rampu pod vami a z nej na plošinu s reflektormi pred javiskom (cez ktorú ste predtým utekali). Z nej skočte na susednú plošinu s reflektormi (ktorú ste práve spustili) a z nej už len doskočte na plošinu s treťou pákou. Prehoďte ju a vysuniete plošinu pred javiskom.
Ak nie ste zberatelia, tak tento odstavec preskočte. Po prehodení tretej páky skočte na zlomený trám za vami a vylezte po ňom hore na plošinu nad ním. Z nej doskočíte na plošinu s prvou pákou. Prehoďte ju a prvú plošinu s reflektormi si spustíte dolu. Skočte na plošinu so sedadlami a na jej konci preskáčte cez štyri trámy pod plošinu s druhou pákou. Vylezte na rampu a z nej skočte na prostrednú plošinu s reflektormi. Táto a aj prvá sú teraz dole, tak cez ne preskáčte a na konci skočte na potrubie, za ktorým je len malý kus plošiny, na ktorej je 1 trs orbov. Potom preskočte späť na prostrednú plošinu s reflektormi, z nej prelezte na plošinu s treťou pákou a z nej, tak ako na začiatku tohto odstavca na plošinu s prvou pákou. Prehoďte ju, prvú plošinu opäť vrátite hore a je to tak, ako to bolo predtým, než ste šli po tento trs.
Teraz musíte naspäť tam, kde ste začínali, kde ste vyhadzovali Trip, na plošinu so sedadlami. Skočte z nej na plošinu s reflektormi pred vami a napravo zas na plošinu s druhou pákou, ktorú ste prehadzovali. Prehoďte ju znova a tým pádom máte všetky tri plošiny s reflektormi hore.
Zoskočte pod vás, po štyroch trámoch sa poslednýkrát vráťte na plošinu so sedadlami, kde ste vyhadzovali Trip. Skočte na plošinu s reflektormi a keďže sú všetky tri v jednej rovine, preskáčte po nich na koniec. Tam skočte na zaveseného anjela a v scénke sa zbavíte robopsa. Tým aj ukončíte kapitolu a získate úspech „Caught a Show on Broadway“.


Chapter 5: The Crash Site

V prvej časti sú na vodnej ploche orby rozhádzané kade tade a je ich dosť. Ani ich nebudem podčiarkovať, v podstate skoro všetky sú mimo vašej hlavnej trasy a ak ich nehľadáte, môžete ich minúť.
2 orby sú na plošine pri vás. Bežte po ceste z trosiek. Po prvom preskočení bude pri vás 1 orb. Na konci cesty aktivujete svoj vznášadlový disk, s ktorým môžete lietať po vode, aj po súši. Zoskočte s ním naľavo, na okraji betónu, tesne pri vode je 1 orb a naľavo od neho, pod cestou, ktorou ste prišli je 1 orb.
Choďte späť popri ceste, ktorou ste prišli. Pod medzerou, ktorú ste hore preskakovali, je tu na hladine 1 orb. Vedľa napravo (smerom naspäť, nepokračuje popod trhlinu) je na troske pri nejakom veľkom potrubí trčiacom z vody 1 orb.

Teraz choďte na cestu, ktorá je pred Trip (musíte tam Trip zhodiť krabicu, aby sa tam dostala). Na prvej plošine sú 2 orby, na druhej sú 3 orby. Na ďalšej plošine za vodou (kam budete musieť Trip zhodiť kamión) sú 2 orby. Na plošine nad ňou je 1 orb a na plošine pod ňou sú 2 orby.
Na ďalšej plošine (z ktorej už vyleziete k mostu) sú naľavo 2 orby (jeden je tesne pri vode, zobrateľný len s diskom). Vylezte hore na väčšiu plošinu pod mostom. Na nej je 5 orbov (dva naľavo pri kríku, jeden napravo pri zábradlí a dva poniže neho pri vode). Úplne hore, kam smerujete, je pri moste kontajner (naľavo od neho je blokáda, ktorou s Trip prejdete). V ňom je 1 orb.

Naľavo choďte vodou tesne popri moste, sú tam tri skaly a na nich sú 2 orby, jeden na prvej a jeden na tretej skale.
Na ľavej strane, na okraji oblasti je vrak lode. Pred ním je časť mostu so štyrmi nohami vo vode (hore musíte vyskočiť po rampe). Pod ňou je 1 orb. Nad konštrukciou z vody trčí potrubie v tvare oblúka (jedna časť vychádza z vody a druhá do nej zas vchádza). Na kameňoch pri jednej časti oblúka je 1 orb. Potom choďte za vrak lode, tam sú 3 orby.
Pri tomto vraku lode je rampa, po ktorej môžete vyletieť hore a skočiť na plošinu. Je tam 1 orb. Odtiaľ môžete skočiť na plošinu s krabicou. Tú zhoďte pre Trip. Tam je tiež 1 orb.

Naľavo od mosta (váš cieľ) je veľký vrak lode. Tesne pod prednou časťou (ktorá vrazila na nejakú plošinu) je 1 orb. Na nej pristaňte a streľte do boku lode, kde je nejaký generátor. Ten vybuchne aj s loďou a pri vás sa objavia 3 trsy orbov.
Napravo od lode je skala s nejakou kovovou mrežou, tam sú 2 orby. Pred loďou je plošina s trčiacim kusom betónu. Tam je Maska 7, útočné náboje a 1 orb.

Na pravej strane od mostu a od Trip je rampa. Pri nej sú 2 orby, jeden na každej strane rampy pri vode. Z rampy vyskočte hore na plošinu, kde sú 4 orby (v každom rohu jeden). Z nej preskočte na plošinu s kamiónom. Ten zhoďte dolu pre Trip. Tam sú 3 orby.
Povyše rampy je ešte jedna rampa. Z nej skočte na malú plošinu (po dopade vypnite disk, aby ste nespadli naspäť do vody). Tu je 5 orbov.
Poniže rampy sú nejaké trosky trčiace z vody. Na plošine pri nich sú 3 orby, 1 trs orbov a elixír.

Keď ste zhodili Trip krabicu aj kamión, tak prejde až k mostu, k blokáde. Choďte tam za ňou a odsuňte blokádu, čím prejdete tesne k mostu. Hneď za blokádou sú 2 orby.

Hore na most
Zdvihnite Trip a vyhoďte ju hore. Vy choďte napravo a preskáčte po trámoch na tyč. Odtiaľ vyskočte vyššie a po obvode doľava. Tam na susedný trám a zas vyššie, až k Trip. Vezmite ju na plecia a vyhoďte ju vyššie.
Vy skočte na tyč a po úchytoch vyskočte vyššie, doľava na pletivo. Prerúčkujte po ňom doprava a skočte na drevenú plošinu. Vyskočte na plošinu naľavo nad vami, na ktorej je 1 trs orbov. Vráťte sa na plošinu pod vami a po tráme bežte doprava.
Po tyčiach preskáčte ďalej doprava na okraji vylezte hore na plošinu. Tu skočte na tyč napravo a spustite sa ňou dolu. Na plošine pod ňou je 1 orb a Maska 8. Vráťte sa po tyči hore na plošinu a skočte z nej na trám pred ňou. Na ňom je 1 orb. Odtiaľ preskáčte po tyčiach vpred až k Trip.

Vezmite Trip a hoďte ju na plošinu oproti. Skočte k nej a vytiahnite ju, než spadne. Zas ju vezmite na plecia a vyskočte vyššie. Hore ju hoďte na susednú plošinu a skočte za ňou. Vezmite ju na plecia a skáčte s ňou ďalej. Pôjdete vyššie cez tri malé plošiny, kde sú 3 orby, na každej plošine jeden. Potom s ňou skočte naľavo na kontajner a za ním dolu. Pred vami sú 4 orby.

Na moste
Začínate medzi dvoma vrakmi áut, kde sú 3 orby, (jeden za každým vrakom a jeden v rohu). Trip oskenuje oblasť a nájde mecha s vadou. Ak ho zničíte, vybuchne. Hneď naľavo pri vás je mech a elektromech. Pri nich je 5 orbov.
Na plošine pred vami, kde je poškodený mech, sú 4 orby. Napadnite najprv toho poškodeného. Keď ho zraníte, môžete ho uchopiť (E) a hodiť o zem. Vybuchne a ak je pri ňom iný mech, tak toho výbuch zničí. Sú tu ďalší dvaja mechovia. Keď držíte toho poškodeného, nemusíte ho hneď hodiť. Nasmerujte ho medzi týchto dvoch a keď ich oboch zničíte výbuchom, získate úspech „Boom!“.
Vylezte hore naľavo a na konci naľavo je elixír a 3 orby. Zoskočte dole k trhline mostu. Prehoďte cez ňu Trip a skočte za ňou. Za troskami naľavo je 1 orb. Bežte vpred a na konci plošiny napravo je 1 orb a naľavo omračujúce strely. Za plošinou sa objavia strieľajúci mechovia. Použite návnadu a stiahnite sa späť.
Prebehnite na pravú stranu mosta. Tam je v rohu 1 orb. Bežte hore a kryte sa za betónovú bariéru. Použite návnadu a prebehnite nechráneným úsekom na koniec k betónovému valcu. V ňom sú 3 orby. Za ním skočte naľavo na malú plošinu, kde sú 2 orby. Sú okolo trosiek, za ktorými sa môžete kryť. Použite návnadu a bežte k mechom, ktorých zničte. Máte pri nich aj 4 orby a útočné strely.

Skočte naspäť na pravú stranu mosta a cez trhlinu ďalej. Naľavo máte lekárničku. Povyše máte naľavo útočné strely a 3 orby a pri trhline 1 orb. Preskočte ju a za ňou Trip podlezie prekážku. Vy skočte naspäť a vlezte do kontajnera. Rozrazte ho a za ním skočte na trám. Po trámoch doľava a na drevenú plošinu v rohu. Z nej skočte na trám, na ktorom je 1 orb. Z neho na trám vedľa a z ďalšieho vyskáčte po úchytoch nahor.
Na plošine pod kontajnerom sú 3 orby. Prejdite po tráme na susednú plošinu. Naľavo pri aute je 1 orb a 1 trs orbov. Preskočte vpred. Na tejto plošine sú pred vami 2 orby a povyše, pri betónovej bariére sú ďalšie 2 orby.
Použite návnadu na vežičku a bežte k nej a na konci sa kryte za poslednú bariéru. Použite ďalšiu návnadu. Napravo pod vežičkou je 1 orb, potom hneď bežte naľavo, kde sa ukryte za kontajner. Použite návnadu, vylezte hore, kde máte zdravie a skočte k vežičke, ktorú zničte. Ňou môžete zničiť štyroch spinkajúcich mechov. Tých si môžete podať aj sami, pre zbierky pre úspechy.

Zoskočte od vežičky dolu k Trip. Pri zábradlí je 1 orb. 3 orby sú v prevrátenom autobuse tesne pod vežičkou. 1 orb je za barikádou pred autobusom, 1 orb je pri barikáde naľavo s vrakom auta. Pokračujte odtiaľ naspäť až k prekážke, popod ktorú Trip predtým podliezla. Tam sú 3 orby.
Bežte k Trip, ktorá čaká pri blokáde. V miniscénke sa vám pridá Maska 9. Za vrakom auta napravo sú 2 orby. Potom odsuňte blokádu a spoločne prejdete ďalej.

Na moste, druhá časť
Za blokádou prejdite na otvorenú časť, kde vám Trip označí vežičky. V kontajneri pri vás je 1 trs orbov a za kontajnerom sú 3 orby. Naľavo pri zábradlí je 1 orb a povyše pri kope trosiek je 1 orb. Použite návnadu a bežte vpred k betónovej barikáde. Naľavo pri zábradlí oproti nej je 1 orb. Bežte povyše k autu. Tam lákajte vežičky na seba (Q), aby mohla Trip prebehnúť k vám.

Trip vlezie do auta a spojazdní ho. Pôjde ním vpred a vy sa musíte držať za autom, aby ste boli krytý pred vežičkami. Postupujte teda poza auto. Keď po pár metroch vrazí Trip do vraku (nezastaví, len ho ťukne), bude poniže vás diera, pri ktorej sú 2 orby, jeden na každej strane, tak ju proste preskočte.
Držte sa celkovo takto dole. Potom preskočíte barikádu, pri ktorej sú 2 orby a potom ďalšiu dieru, pri ktorej sú 2 orby. Za ňou bežte hore, teda napravo za auto, keďže je ďalšia vežička pri vás. Tam vbehnete na drevenú časť mosta. Na prvej sú 2 orby a život. Preskočte na druhú časť, kde sú 2 orby. Potom už len bežte vpred a cez tyč preskočte dieru.

Záver
Doskočíte na auto a dostanete sa na miesto havárie. Tam vás napadne robopes. Naskočte na svoj lietajúci disk a utekajte pred ním. Napravo od auta (v ktorom sa stále skrýva Trip) vyleťte na rampu, na nej je 1 trs orbov a 3 orby. V rohu pod autom je pod rampou pri stĺpe 1 orb. Vyleťte na túto rampu a nad ňou sú omračujúce strely a 3 orby. Preskočte (na disku) na susednú plošinu, kde je 5 orbov. Z nej preskočte na poslednú, kde sú 3 orby. Poberte ich pred zničením psa.
V aréne máte viacero omračujúcich striel, tak ich všetky pozbierajte. Potom strelou psa omráčte a začnite ho mlátiť. Keď sa začne preberať, proste do neho zas streľte a mláťte ho ďalej. Opakujte to, až kým mu neodoberiete celý život. Vtedy sa dá na útek. Prenasledujte ho na disku a pomôžte si zrýchleniami, ktoré sú tu rozmiestnené. Dožeňte ho a skočte na neho s úderom.
Tým ste ho zbavili prvého života, no ešte má jeden, tak celý proces zopakujte. Môžete na neho útočiť, aj keď nie je omráčený, odoberáte mu tak život, no aj ak uskakujete, je ťažké vyhnúť sa jeho zásahom, ktoré sú dosť silné. Znova mu dorazte druhý život, znova ho dožeňte a skočte na neho a tým ho zničíte. Tým aj ukončíte kapitolu a získate úspech „Escaped New York“.


Chapter 6: Village Approach

Pri moste pri vás sú 2 orby (na každej strane mosta jeden) a na moste je 1 trs orbov. Pred vašou motorkou sú 4 orby, za motorkou pri skalách je 1 orb. Bežte po ochodze s Trip. Na konci je naľavo 1 orb. Tu preskočte po konároch na tyč a cez tyče až na plošinu povyše.
Na plošine sú 2 orby. Prebehnite napravo, kde je 1 orb pri moste. Ešte ho nespúšťajte, vybehnite po zdvihnutom moste, skočte na konár pred vami, vylezte po ňom hore a skočte na plošinu naľavo. Je tam 1 orb a Maska 10. Vráťte sa dole a popreskakujte naspäť k mostu a spustite ho pre Trip.

Bežte za Trip k dvojitému mostu. Aktivujte ho a prebehnite na skalu za ním. Sú tam 2 orby. Povedzte potom Trip, nech most spustí a po hornom moste vybehnite nad ňu. Máte tam 1 orb. Potiahnite páku, čím opäť prehodíte mosty a prikážte Trip, nech ním prebehne. Potom ich znova spustite a prikážte jej, nech ide za vami. Do tretice aktivujte mosty a spolu s Trip vybehnite hore. Tam Trip vyhoďte na skalu nad vami a spustí vám most. Skočte naň, no most sa s vami zrúti. Len vyskáčte po úchytoch, tyčiach a zlomenej časti mosta naspäť hore. Hore pri ovládaní mosta je 1 orb.

Aktivujte most a prebehnite na opačnú stranu, kde je 1 orb. Tam aktivujte most a prikážte Trip, aby aktivovala most na svojej strane. Vybehnite po presunutých mostoch hore nad Trip. Sú tam 3 orby. Tu aktivujte most a prejdite po zdvihnutom moste na opačnú stranu. Tam aktivujte svoj most a prikážte Trip, aby šla na plošinu pod vás.
Povedzte jej, nech aktivuje most a ten sa opäť zdvihne. Choďte na opačnú stranu, kde ste mali tri orby. Aktivujte tu most, ktorý vytvorí spoj k Trip a prikážte jej, nech pribehne k vám. Potom len znova aktivujte most pri vás a spoločne prebehnite na opačnú stranu.
Tam sú 2 orby, na dvoch plošinách, cez ktoré pôjdete nahor. Vyskáčte k strážnej veži. Pred vežou sú 3 orby. Vojdite do veže a uvidíte, že jej dedinu obsadili otrokári.

Než vojdete do veže, môžete si zakúpiť vylepšenia, ak chcete plniť úspechy. Na dva tu máte veľmi vhodnú príležitosť. Obe vyžadujú 3 mechov pokope. Tu vás napadne viacero trojíc mechov a navyše sú tu úzke mostíky, takže sa vám nemôžu rozptýliť ďaleko od seba. Samozrejme ich môžete dosiahnuť aj neskôr, ak ste minuli orby na iné vylepšenia, ale ak pre úspechy zbierate aj všetky orby, mali by ste ich mať dosť.
Out Cold: Omráčte troch nepriateľských mechov naraz. Zakúpte vylepšenie palice „Stun Effect“ u Trip. Toto vylepší výbuch omračujúcich striel, ktoré tak zasiahnu viacero nepriateľov. Potom len stačí nájsť si skupinu minimálne troch mechov pokope a vypáliť na nich omračujúcu strelu z palice.
Kebabed: Zabite troch nepriateľských mechov naraz pomocou strely z palice. Potrebujete vylepšenie Plasma Penetration, vďaka ktorému prechádzajú útočné strely z palice aj cez mechov a zasiahnu ďalších, ak sú v rade za sebou. Tiež sa hodí vylepšenie Plasma Damage 1, čo posilní účinok útočných striel z palice. Máte tu viacero trojíc mechov. Môžete si ich aj omráčiť omračujúcimi strelami (aj v rámci úspechu Out Cold, alebo proste troch postupne a potom sa nasmerujte), alebo proste postupovať s mierením a počkať si na vhodné postavenie (elektromechov nemôžete omráčiť).

Po scénke máte okolo 4 orby a útočné náboje. Napadnú vás dvaja mechovia. Na plošine za mostom sú 3 orby a napadnú vás tam traja mechovia. Preskočte trhlinu. Napravo sú 3 orby, naľavo lekárnička a po obvode plošiny sú 3 orby. Napadnú vás tu ďalší traja mechovia. Na poslednej plošine sú 4 orby, lekárnička a útočné strely.

Z poslednej plošiny zoskočte dole, skočte na vetvy, nižšie a popreskakujte na plošinu napravo. Po nej len choďte vpred, popri vás bude 1 orb. Na konci vás napadnú dve trojice mechov po sebe. Tu, kde vás napadnú, je napravo 1 orb a naľavo 3 orby a lekárnička. Za kolesom naľavo je lekárnička, omračujúce strely a 2 orby. Ako sa pohnete vyššie, napadne vás ďalšia trojica mechov.

Na konci otvorte bránu. Za ňou máte 2 orby. Vyskočte na konáre a lezte naľavo a nahor na plošinu. Hore sú 3 orby a trojica mechov. Pri zábradlí naľavo zoskočte na malú plošinu pod vami. Je tam Maska 11. Po jej zobratí skočte dole a zas prejdite bránou a vyskáčte nahor.
Preskočte ku strážnej veži, kde sú 3 orby. Vyskočte na poschodie veže. Tam sú 2 orby (jeden na každej strane). Vyskočte ešte vyššie a spustíte sa po lane. Tým aj ukončíte kapitolu a získate úspech „A Bridge Too Far“.


Chapter 7: Finding Trip

Hneď pri vás sú 2 orby. Pokračujte dolu po ceste. Po ľavej strane budú 2 orby a poniže pri gauči so slnečníkom na pravej strane sú 2 orby. Oproti gauču vylezte hore po tyči. Preskáčte po tyčiach doprava a po úchytoch hore na plošinu. Tam je 1 orb, vedľa na plošine 1 orb a Maska 12. Odtiaľto skočte na tyč pri plošine, spustite sa ňou dole a dostanete sa dolu, kúsok od miesta, kde ste liezli nahor.
Na zákrute sú tu pri drevenej konštrukcii 4 orby a 2 orby sú na okraji nad mlynským kolom. Pri skalnej stene vylezte po tyči hore na plošinu. Napravo je 1 orb. Bežte na koniec plošiny, kde je 1 orb. Z konca plošiny skočte na plošinu oproti a kryte sa pred strieľajúcim mechom. Bežte na koniec tejto plošiny a cez konáre vyskočte na menšiu nad vami. Je tam 1 orb a omračujúce strely. Odtiaľto môžete doskočiť k mechovi a zničiť ho (môžete ho zastreliť pre Double Punch, alebo mu vezmite zbraň a počkajte si, kým mech pod vami povolá posily a vyraďte ich jeho zbraňou pre Role Reversal). Potom skočte dole. Po obvode nádvoria je 11 orbov.

V rohu nádvoria vylezte po tyči hore na strechu. Máte tam dvojo útočných striel a lekárničku. Oproti sa objavia dvaja strieľajúci mechovia, tak ich zastreľte. Popreskakujte po tyčiach na plošinu, kde bol mech a bežte po nej hore. Cestou budú 2 orby.
Na konci zoskočte dole k barikáde, pri ktorej sú 2 orby a omračujúce strely. Za vami sú ďalšie 2 orby a 1 trs orbov. Pred vami sa objavia dvaja mechovia. Zničte ich. Za barikádou vyššie je 1 orb a napravo sú 2 orby a lekárnička.

Skočte na trámy nad priepasťou a po nich napravo na konár, po ktorom vylezte hore. Hore je lekárnička a 5 orbov. Na konci cesty je 1 orb a omračujúce strely. Prejdite na koniec. Na streche naľavo sú 2 orby a útočné strely, musíte sem skočiť skôr, než pôjdete na dvor, inak sa už na tú strechu nedostanete.
Na streche napravo sú 2 orby a dvaja strieľajúci mechovia. Zadného môžete zastreliť a prvého ochromiť a prebehnúť k nemu cez dvor pod vami a vziať mu zbraň. Tou zložte dvoch mechov na dvore pod vami.
Po boji preskočte z tejto strechy po trámoch na bočnú strechu, kde je 1 trs orbov a dvojo útočnej munície. Z tejto strechy sa pozrite na plot pod vami. Dvere plotu sú zvonku podopreté nejakou tyčou, tak ju odstreľte. Zoskočte dole. Po obvode dvora je 5 orbov, lekárnička a oba druhy striel. Otvorte bránu, ktorú ste si strelou uvoľnili.

Bežte cestou vpred. Budú na nej 2 orby a život. Na konci preskáčte po konároch a nahor. Po obvode plošiny je 7 orbov. Napadne vás tu pár mechov. Jeden je poškodený a môžete ho použiť ako bombu. Potom vylezte po tyči na zadnú budovu a preskočte z jej strechy na susednú plošinu, kde sú 2 orby.

Skočte ďalej a spadnete dolu. Ste v priamej ulici bez odbočiek. Na ulici vás napadne pár mechov a ďalší, strieľajúci, budú na vyvýšených plochách, kde ich postrieľajte. Po obvode ulice je 14 orbov.
Za tretím domom naľavo je Maska 13. Pri tomto dome vylezte po tyči na spojovací mostík. Naľavo na streche je 1 orb a napravo za mostíkom je 1 trs orbov a dvojo útočných nábojov. Z tohto mostíka preskáčte cez dva trámy na mostík povyše (na ten sa dá tiež vyliezť po tyči z ulice). Na mostíku sú 3 orby. Na streche naľavo pri mostíku je omračujúca munícia a 1 trs orbov. Na pravej strane, na konci mostíka sú 2 orby. Z konca mostíka preskáčte po tyčiach na plošinu za nimi. Tam je lekárnička a 1 trs orbov. Po tráme skočte na ďalšiu plošinu. Na nej je 1 orb pred vami a napravo za rohom steny je 1 trs orbov.

Keď ulicu preskúmate, otvorte na jej konci dvere. Za nimi sú 3 orby a dvaja mechovia. Prejdite dverami ďalej. Oproti je 1 orb a lekárnička. Prejdite na námestie. Tu sú na vyvýšených miestach strieľajúci mechovia, tak ich postrieľajte svojou palicou. Na námestí je aj dosť munície na doplnenie. Keď ich všetkých pobijete, skočí sem jeden väčší mech. Toho omráčte (úderom palice po nabití, alebo proste omračujúcou strelou) a vtedy ho zničte. Potom dorazí ešte pár bežných mechov, ktorých pobite.
Po boji si doplňte na námestí muníciu. Po obvode námestia je 20 orbov (vrátane jedného trsu) a pri stĺpe v strede námestia sú 2 orby. Keď všetko máte, len prejdite dverami za Trip. Tým aj ukončíte kapitolu a získate úspech „There You Are!“.


Chapter 8: Gaining Access

Opäť ste s Trip a môžete si za získané orby kúpiť ďalšiu výbavu. Po obvode námestia je 12 orbov. Naľavo od Trip je pri dome 1 trs orbov a tam je aj bočný výjazd, kde sú 3 orby, 1 trs orbov a Maska 14. V strede námestia na kruhu je 1 orb.
Potom choďte za Trip a otvorí vám cestu ďalej. Na dvore za bránou sú 4 orby. Bežte za Trip dolu. Na predposlednej plošine je 1 orb a na poslednej dolu sú 2 orby. Choďte vpred po zavesenom mostíku. Skočte naľavo na nejakú plošinu, je tam 1 orb a útočná munícia. Z konca mostíka skočte napravo na tyč, hore na úchyt a cez ďalšie tyče preskáčte napravo. Tam skočte na úchyt poniže a po úchytoch pod vami preskáčte na mostík. Aktivujte páku a uvoľníte prechod pre Trip.
Bežte k rebríku. Naľavo pri ňom je 1 orb. Vylezte hore, kde máte 1 orb. Tam vyhoďte Trip hore. A hoci sú pod tyčou krabice, nenapadne vás po nich vyliezť. Choďte na opačnú stranu a preskočte cez úchyty na plošinu, kde sú 2 orby. Za dverami sú 3 orby. Prejdite popri nich, cez tyče preskáčte na úchyty a po ďalších tyčiach a úchytoch skáčte odľava a na konci vylezte hore.

Mlyn
Hore ste zas pri Trip a za bránou dorážajú mechovia. Okolo vás sú 4 orby a život. Naľavo pri bráne sú 3 orby a 1 trs orbov. Potom choďte k mlynu. Pod mlynom je 1 orb. Po obvode pri okraji plošiny s mlynom je rozhádzaných 9 orbov a 1 trs orbov (sprava doľava 1 pri skale pred mlynom, 1, 1, 2 na okraji za skalou, 1 pri plote, 1 a 1 trs pri strome, 1 pri plote s vežičkou a 1 pri skale naľavo pred mlynom). Na ľavej strane mlyna sú aj elixír, útočné a omračujúce strely.
Bežte sprava nahor k mlynu. 1 orb je tesne pri mlyne a 1 orb je pod schodmi vedúcimi na mlyn. Vyjdite schodmi na plošinu pri vstupe do mlyna. Sú tam 3 orby. Naľavo vylezte po kovovej konštrukcii o plošinu vyššie. Z nej po tyči a úchytoch vyskáčte až nahor. Hore je 1 orb. Na konci strechy zoskočte o plošinu nižšie, je tam 1 trs orbov a elixír.
Vráťte sa hore na strechu a skočte na lopatku mlyna. Vyskáčte po úchytoch na jej vrch a aktivujete mlyn. Potom zo strechy zlezte dole. Kolesá sa začali hýbať, tak pozor na ich časti, ktoré prechádzajú ponad úchyty. Zoskočte dole na plošinu nad Trip, nie úplne dole. Stroje mlyna sú v pohybe, takže napravo na plošine sa časť stroja hýbe. Keď sa zasunie, prejdite doprava a z konca skočte na kovovú tyč. Po nej prejdite na susednú vežičku.

Hore na vežičke je 1 orb. Postavte sa na kraj vežičky, popri ktorom, sa presúvajú lopatky mlyna. Keď sa bude jedna blížiť k vám, povedzte Trip, nech mlyn zastaví. Skočte na lopatku a povedzte jej, nech mlyn zas spustí.
Keď sa budete blížiť k vežičke na opačnej strane, tak jej zas kážte mlyn zastaviť a ak ste vo vhodnej pozícii, skočte z lopatky na túto vežičku. Hore je 1 orb. Znova skočte na lopatku a nechajte sa previezť na vežičku, z ktorej ste pôvodne skákali na lopatku. Nechajte ju zastaviť mlyn, keď sa budete blížiť k vežičke a môžete skočiť na jej strechu, kde je Maska 15. Sem ste šli len po orb a masku, ak ste zberatelia. Potom len zas skočte na lopatku. Ak vám zbierku nejde, môžete rovno zostať na lopatke.
Keď visíte na lopatke mlyna, nechajte sa odviezť až na vrchol a povedzte Trip, nech mlyn zastaví. Spustíte závetierku lopatky, tak ako na predošlej. Pristáli ste na streche. Tak zas zlezte dole a celý proces zopakujte aj s treťou lopatkou. Choďte na bočnú vežičku, z nej skočte na lopatku, zastavte ju hore a spustite závetierku. Pristanete na streche, tak zoskočte dole. Teraz sa už kolieska točia rýchlejšie, tak buďte opatrnejší. Teraz už zoskočte úplne dole a choďte pred bránu.

Trip vyvolá skrat, ktorý uvoľní bránu. Pobite mechov, ktorí odtiaľ vybehnú. Potom prejdite naspäť bránou na námestie.
Tu vás napadne ďalší robopes. Omračujúcimi strelami ho vyraďte, život mu odoberte údermi, alebo útočnými strelami, ktoré sú dosť nápomocné, zvlášť pri vylepšení sily striel. Keď mu odoberiete prvý život, tak ako minule ho dostihnite a zasiahnite. Na námestí vám funguje váš klzák, ak ho potrebujete dohnať, alebo sa vzdialiť. Potom mu odoberte druhý život, tiež ho dostihnite a zničte.
Potom len choďte za Trip, ktorá nájde otca mŕtveho. Poruší dohodu, že vás pustí, ak ju dostanete domov. Chce sa ísť pomstiť. Tým aj ukončíte kapitolu a získate úspech „Windy Passage“.


Chapter 9: The Wasteland

Za vami sú 2 orby. Choďte za Trip a naľavo sú 3 orby a za nimi Maska 16. Vedľa skaly s maskou je ešte 1 orb. Choďte za Trip a zoskočte dolu. Pod vami je 1 orb. Pokračujte cestou, popri nej sú 2 orby. Prejdete cez plošinu na vode, na ktorej je 1 orb. Za ňou Trip pokračuje popri 1 orbe. Vy si odskočte na slepú cestu naľavo, kde sú 2 orby.
Pokračujte za Trip na súš, kde sú okolo 3 orby. Povyše je 1 orb napravo na zákrute, 1 orb naľavo a 1 orb na konci, keď vás preruší scénka s mechmi. Choďte rovno medzi skaly. Napravo pri nich je 1 orb. Naľavo je dole 1 orb a cesta k mechom.
Prejdite k mechom a pobite ich. Na plošine s nimi je naľavo 1 orb. Skočte na disku do vody a naľavo pri kríkoch je 1 orb. Za plošinou s mechmi je naľavo vo vode pri stene 1 orb. Choďte napravo popod skalný previs (popri zrýchlováku), sú tam 2 orby. Za nimi je naľavo, na kuse zeme 1 orb.
Vráťte sa napravo a choďte dolu k rampe. Naľavo pri rampe je 1 orb. Na kuse zeme za rampou (sú tam zavreté dvere, kam na koniec pôjdete) sú dole pri skalách 2 orby. Na kuse zeme za vodou oproti tomuto, sú 3 orby. Na voľnej vodnej hladine medzi týmto kusom zeme a rampou je 1 orb.
Pokračujte po obvode na kus zeme s mechom. Zničte ho a môžete zastreliť aj mecha hore na stroji. Tu dole sú 3 orby. Vylezte hore na plošinu, kde bol mech. Na jej pravej strane je 1 orb. Na jej ľavej strane nad vodou sú 4 orby a elixír.
Skočte z tejto plošiny na zem za ňou, ktorá smeruje dolu k vode a k jednému mechovi. Tu na zemi sú rozhodené 3 orby. Naľavo pod plošinou s mechom je na vode 1 orb. Oproti nemu, smerom k rampe je na vode 1 orb.
Vráťte sa do rohu na plošinu, kde ste zničili posledného mecha. Napravo vo vode, popri vysokej rampe sú vo vode postupne 3 orby. Potom vyskočte na túto vysokú rampu a vyvezte sa ňou hore. Na jej konci sú 2 orby (po jednom v rohoch). Tu aktivujte páku, pre uvoľnenie cesty pre Trip. Keď jej uvoľníte cestu, len s ňou prejdite k dverám a otvorte ich.

K člnu
Prejdite chodbou a na konci je naľavo 1 orb. Vyskáčte hore, kde zbadáte pri člne mechov. Naľavo od miesta, kde sa kryjete, je 1 orb. Napravo, rovno pod vašou plošinou je 1 orb a povyše neho sú pri skalách 2 orby.
Preleťte klzákom hore na plošinu so strieľajúcim mechom a zničte ho. Môžete mu vziať zbraň a zničiť ňou prvého a tretieho mecha pod vami. Druhý má štít, tak toho vyraďte sami. Tu na plošine so strieľajúcim mechom sú 3 orby a život. Odtiaľto tiež dostrelíte na jeden úchyt stroja. Odstreľte ho a stroj sa nahne. Potom odstreľte druhý úchyt a stroj vytvorí cestu pre Trip.
Napravo pri mieste, kde stroj vytvoril most s touto plošinou, je pod vami malá plošinka, kde sú 2 orby. Pod ňou na vodnej hladine je 1 orb. Naľavo pod vami vytvoreným mostom je na vodnej hladine tiež 1 orb.
Pod plošinou, kde ste začínali s Trip, sú dole na vode 3 orby, rozmiestnené po jednom. Od nich postupujte po obvode (smerom oproti člnu) a je tam malá plošina na hladine (odkiaľ by ste tiež mohli páliť po úchyte stroja na tejto strane). Sú na nej 2 orby. Pod časťou stroja, z ktorého ste odstrelili úchyty, je 1 orb.
Na plošine, kde boli traja mechovia, je po obvode, popri skalách rozmiestnených 9 orbov. Na konci za nimi vyskáčte po kovových plošinách. Na prvej je 1 orb, na hornej sú 2 orby. Z nej zoskočte dolu k Trip a prehoďte ju cez trhlinu. Skočte k nej a vytiahnite ju hore. Už len spoločne dobehnite k člnu, pri ktorom máte aj tri útočné munície.

Plavba
Naskočte do člna a vyrazíte za známym Tripitakinho otca. Trip sa ujme riadenia a vy guľometu, ktorým likvidujte mechov, čo na vás budú útočiť. Najprv budú dvaja napravo, potom dvaja naľavo. Za nimi budú dvaja napravo v otvore a dvaja naľavo, na plošine nad vami.
Potom na chvíľu zdochne motor a kým ho Trip opraví, treba sa brániť. Jeden mech pribehne sprava, druhý z pravej strany mosta, tretí z ľavej strany mosta. Dvaja sa potom objavia naľavo, jeden hore a druhý dole. Po nich zas vybehnú dvaja na most ako predtým a napokon dvojica príde sprava.
Zlikvidujte pár ďalších pred vami. V ďalšej časti ich bude niekoľko na ochodze hore oproti vám a aj na jej pravej strane. Keď dorazíte k zavretým dverám, tak len vyskočte na plošinu s ovládaním. Sú tam 2 orby. Aktivujte ovládanie pre otvorenie dvier.

Prvá vežička
Keď prejdete ďalej a cestu vám blokujú vežičky, tak si aktivujte disk. Preleťte pomedzí míny na vode dozadu k skalnej stene. Naľavo pri troskách je 1 orb, pri kríku je 1 orb a 2 orby sú povyše, ako skúpa prírodná plošina. V plošine je trhlina, ktorú môžete preskočiť, keď po nej pôjdete. Dole v trhline je 1 orb.
Odtiaľto pokračujte pomedzi skaly a mínu. Za nimi je naľavo 1 orb. Oproti nemu vedie cesta pomedzi skaly k mínam. Po pravej strane je 1 orb a pri mínach sú 2 orby, na každej strane skál jeden.
Vráťte sa pomedzi míny na koniec a vyjdite na prírodnú plošinu (popod ktorú ste pred chvíľou zbierali orby) a vyjdite po nej hore. Preskočte z jej konca na plošinu za ňou a odtiaľ na plošinu naľavo, tam sú 2 orby.
Odtiaľ preskáčte po plošinách na plošinu s vežičkou. Naľavo pred barikádou sú 2 orby. Kryte sa za ňou a aktivujte návnadu u Trip. Bežte k vežičke a zničte ju. Okolo nej sú 4 orby. Oproti sú dve menšie plošiny, na ktorých žiaria urýchľovače. Na prvej sú 3 orby, na druhej sú 4 orby. Môžete tam doskočiť odtiaľto, alebo znova z prírodnej plošiny, po ktorej ste šli hore predtým. Dole pod plošinou s vežičkou, ktorú ste zničili, je vo vode 1 orb.

Druhá vežička
Vráťte sa k člnu a choďte bránou do časti, ktorou ste sa priplavili. Na brehu naľavo sú 2 orby. Na brehu napravo sú po jednom rozmiestnené 4 orby. Na ľavom brehu prejdite dierou v skalách. Za ňou je naľavo 1 orb, napravo sú 2 orby a 1 trs orbov za troma mechmi, ktorých zničte.
Napravo pri rampe je pri vode 1 orb, povyše vo vode 1 orb a na konci na brehu pod druhou stranou rampy 1 orb. Vráťte sa na plošinu s mechmi. Naľavo na hladine medzi mínami je 1 orb. Na kuse zeme naľavo od neho je 1 orb a popri skalnej stene povyše neho je ešte 1 orb. Nad mínou pri týchto je 1 trs orbov na doske. Vyskočte na ňu z kraja a na nej ste nad úrovňou míny, tak ho môžete vziať. Tu je druhý vstup na rampu a na jej dolnej časti je 1 orb.
Vyjdite hore na rampu, buď spoza mín, alebo z plošiny s mechmi. Hore prejdite po mostíku a preskočte na konci na ochodzu napravo. Aktivujte návnadu a zničte vežičku. Na plošine pri nej je aj 1 orb. Na hladine dolu pod touto vežičkou sú 2 orby. Pri skale oproti je 1 orb. Na brehu naľavo odtiaľto, ako sa budete vracať k člnu sú 2 orby.

Záver
Vráťte sa do člna a pokračujte v plavbe. Je to len kúsok k ďalšej blokáde. Tam skočte na mólo na ktorom je aj Maska 17. Preskočte na druhú stranu a uvoľnite blokádu. Objaví sa robopes, ktorý začne prenasledovať čln s Trip. Vy vyrážate za ním na disku.

Tu máte možnosť získať úspech „Bad Doggy“. Pre jeho získanie musíte dostať psa do 36 sekúnd. Aby ste to zvládli, musíte ísť naozaj presne, neminúť žiadne zrýchľovače a nikde sa nezdržať ani nespomaliť. Priamo cez prvé, na most, tam nemusíte preskočiť na druhú stranu, ale dole potom zas cez zrýchľovače a cez menší most. Keď budete vo finálnej fáze, kde z tohto otvoreného priestranstva vbehne pes do tunelu, tak by ste ho mali dostať pri druhom zrýchľovači. Jeden je ešte na vode pred tunelom a v tuneli pôjdete po pravej strane po plošine pri stene. Tam sú pred vami dva zrýchľovače. Ak ho nedostanete pri druhom, tak už čas uplynul. Môžete si reštartovať posledný kontrolný bod (dôležitá informácia, pre preskakovanie scénok slúži Backspace). Ak chcete úspech, tak nezastavte psa neskôr, pretože potom už nemôžete reštartovať počas poslednej scénky a museli by ste prejsť znova celú kapitolu.

Ak ste sa hnali za úspechom, mohli ste minúť pár orbov a naopak, ak sa sústredíte na orby, je pravdepodobnejšie, že nezískate úspech, tak budete zrejme musieť opakovať kapitolu.
Pre získanie orbov len postupujte po ceste zrýchľovačov. Zrýchľovač naľavo, dva napravo a medzi druhým a tretím sú 2 orby. Potom vyskočte naľavo na most. Na prvej časti sú 3 orby, na druhej časti sú 3 orby. Keď spadnete z mosta, napravo sú 3 orby. Ak máte veľkú rýchlosť, možno budete musieť trochu pribrzdiť, aby ste ich neminuli.
Potom vleťte do zrýchľovača naľavo a medzi ním a ďalším zrýchľovačom povyše sú 3 orby. Hneď za nimi je malá prekážka, ktorú ľahko prekonáte. Za ňou sa cesta rozdvojuje. Dajte sa doprava, tam sú popri mínach 3 orby.
Pred vami je zrýchľovač a za ním míny a stroj, ktorý sa začne hýbať. Choďte doľava a skočte na most. Má dve časti, ako ten predtým, na prvej sú 2 orby a na druhej sú 2 orby. Za ním miňte prvý zrýchľovač a napravo pri skalnej stene sú 3 orby.

Na konci v tuneli dostaňte psa. Tým aj ukončíte kapitolu a získate úspech „To Meet a Pig“.


Chapter 10: The Titan Factory

Spoznali ste Prasiaka, ktorý je ochotný vám pomôcť pri vašej výprave za Tripinou pomstou. Zavedie vás na šrotovisko, kde potrebuje nejaké súčiastky. Na začiatku vás vyzve na súťaž. Kto sa prvý dostane hore na rozpadajúceho sa titána. Ak ho porazíte, získate úspech „You Swine“. Ak vám ide o úspech, môžete vyraziť, poraziť ho a potom si reštartovať kapitolu, aby ste pozbierali orby, ak ich cestou miniete. Nie je to ťažké, len sa nikde nezdržujte. Bežne je síce pomalý, ale má hák, ktorým sa vytiahne hore na miestach, kde to vy musíte preskákať po úchytoch a tyčiach. No ak sa nikde nezaseknete, ten rozdiel doženiete.

Rozdeľovač, prvá súčiastka
1 orb je rovno na plošine, kde začínate. Prebehnite po moste. Naľavo od cesty je 1 orb a obďaleč pri ohrade je 1 orb a 1 trs orbov. Pri ceste potom navrhne Prasiak preteky. Vyskočte hore na plošinu po začiatku pretekov a hneď naľavo od vás je na jej okraji 1 orb.
Vyskáčte hore na plošinu. Tu sú 2 orby. Z miesta, kde sú, skočte vpred a vyššie. Bežte po ceste a na zákrute je 1 orb. Za ním skočte vpred a prepadnete sa nižšie. Bežte po ceste pred vami. Na jej konci musíte vyskočiť vyššie. Hore je naľavo v rohu 1 orb. Bežte po ceste a preskočte dieru na miesto, kde je 1 orb.
Odtiaľ bežte ďalej, preskáčte po trámoch a za nimi vylezte po tyči hore na plošinu, kde je 1 orb. Bežte vyššie a na zákrute sú 2 orby. Vybehnite hore, kde sú 2 orby. Nad nimi vylezte na hornú plošinu, kde sú rozhodené 3 orby. Nad tretím vyskočte na tyč a vylezte po nej hore.
Po tyčiach a úchytoch skáčte doľava, dookola titána a na konci hore, po tyči doprava a už len hore na vrchol, kde sa stretnete s Prasiakom. Prasiak vás zvezie dolu, aby ste si skrátili cestu. Na otočke pod vami je 1 orb. Zbehnite nižšie a tam vás spustí ešte nižšie. Tam už len po tyči a úchytoch zoskočte dole tak, ako ste šli nahor.
Bežte za spoločníkmi. Po ľavej strane je pod titánom 1 orb. Po pravej strane, po obvode cesty sú 2 trsy orbov a 1 orb. Po ľavej strane povyše dverí, ktorými pôjdete, je 1 orb. Potom len otvorte dvere.

Supernabíjačka, druhá súčiastka
Naľavo je 1 orb a elixír. Ďalšie dvere tu otvorí Trop. Naľavo, hneď za nimi je 1 trs orbov. Zoskočte nižšie a na plošine sú 3 orby (jeden napravo pod vami a dva na okraji plošiny) a útočná munícia. Otočte ventilom a vysuniete Trip nahor.
Pri stene vylezte po tyči nahor a hore preskáčte po pár trámoch a cez plošinu skočte k Trip. Na konci plošiny s Trip, naľavo je 1 orb. Potom prehoďte Trip oproti a skočte za ňou. Po obvode dvora je 6 orbov a život. V strede otočte ventilom a vysuniete Trip vyššie.
Tu vás napadne Demolačný mech. Posledný v hre (ak ešte nemáte úspech „Headcase“). Môžete mu strieľať do hlavy, alebo ho vyradiť omračujúcimi strelami a trochu dobiť. Keď je poškodený a rozzúrený, tak na neho zavolajte (Q), keď ste pri stene. Rozbehne sa a vrazí do steny. Keď sa takto sám omráči, tak ho odzadu vyraďte.

Potom vylezte hore po tyči, ktorú vám spustí Trip. Hore Trip prehoďte cez trhlinu. Pokračujte po mostíku, na ktorom je 1 orb, až na koniec. V miestnosti, kde získate nabíjačku, sú 3 orby. Na mostíku, po ktorom odídete, sú 2 orby a 1 orb je na plošine pod ním.
Z nej zoskočte naspäť dole na dvor. Vylezte hore za Trip, prehoďte ju cez trhlinu na plošinu, na ktorej začínala. Zoskočte pod plošinu a ventilom ju zas spustite dole. Streľte do trhaviny, ktorú hodí Prasiak na stenu a uvoľníte si prechod. Bežte k dverám a po pravej strane bude 1 orb a povyše po ľavej 1 orb. Potom prejdite dverami.

Cesta ďalej
Za dverami naľavo je 1 orb. Na konci chodby sú 3 orby, v rohoch po jednom. Vezmite Trip a vyhoďte ju hore za Prasiakom. Potom preskáčte po tyčiach, ktoré vám spustia. Potom skáčte nižšie a ďalej doprava až ku kolesám stroja, ktoré vám blokujú cestu. Keď stroje spustia, preskáčte pomedzi pohybujúce sa kolesá. Je to priama cesta, dlhá, ale nič na nej, len pozor na kolesá.
Na plošine, na ktorú doskočíte, máte útočné strely. Streľte do trhaviny, ktorú nachystá Prasiak a uvoľníte cestu pre Trip. Tá zas sprístupní tyče pre vás, tak po nich preskáčte. Nie sú vo vhodnej polohe na celú cestu, tak skočte na prvú a povedzte Trip, aby ich otočila. Skočte na druhú, nechajte ich otočiť a už doskočíte na tretiu a k Trip.
Keď ste pri Trip, choďte najprv doľava po ceste, ktorou prišla ona. V rohu skočte na stĺp, vylezte po ňom hore a na plošinu, kde máte 1orb a 1 trs orbov. Zoskočte naspäť dole a bežte ďalej po ceste smerom odkiaľ prišla Trip. Na konci cesty je 1 trs orbov a Maska 18.
Vráťte sa na miesto, kde ste doskočili k Trip. Tam môžete skočiť na úchyt napravo na stene a vyliezť hore na plošinu, kde je elixír a 1 trs orbov. Inak pokračujte s nimi k dverám. Cestou máte 2 orby (jeden vľavo, jeden vpravo). Otvorte dvere a prejdite ďalej.

Tepelný obvod, tretia súčiastka
Nad vami sú 2 orby. Choďte chodbou. Cestou máte 1 orb a na konci, napravo 2 orby. Zoskočte nižšie. Naľavo sú 2 orby. Poniže napravo, oproti mechom sú 2 orby. Keď ste čelom k mechom, naľavo, v dosahu ich radarov je 1 orb.
Zničte štyroch mechov. Za nimi vezmite Trip na plecia, vyskočte s ňou na konci napravo na plošinu a vyhoďte ju vyššie. Zoskočte dole a preskáčte po plošinách vo vode (na prvej plošine je 1 orb) pred vami na stĺp. Po tyčiach preskáčte vyššie na stĺp a z neho na stĺp za ním. Po druhom stĺpe skáčte dookola a môžete si odskočiť na bočnú plošinu, kde je 1 trs orbov. Vráťte sa na tyč a vylezte hore na stĺp.
Hore máte vežičku. Bežte vpred, pokiaľ sa máte za čím kryť. Potom použiť návnadu a prebehnite nekrytú časť. Preskáčte po tyčiach až na koniec a pod vežičku. Skáčte ďalej a keď budete tesne pod vežičkou, použite znova návnadu. Vylezte hore a vežičku zničte. Vzadu za vežičkou je Maska 19.

Povedzte Trip, nech otočí žeriav a skočte na plošinu, ktorú prisunie k vežičke. Prejdite po nej na opačnú stranu a teraz vy aktivujte plošinu, na ktorú skočila Trip. Bežte doprava a na konci vyskáčte po stene vyššie na plošinu, kde máte 1 trs orbov. Preskočte ďalej, kde je 1 orb. Za ním zoskáčte nižšie, po tyči sa presuňte vľavo a vyskáčte zas hore na plošinu, kde je 1 orb.
Na konci odtlačte haraburdu a preskočte dieru. Na konci plošiny aktivujte ovládanie a Trip skočí na plošinu. Znovu potiahnite páku a Trip sa dostane pod súčiastku, no nevyskočí až hore k nej. Tretíkrát potiahnite páku, aby ste plošinu zas otočili, tentoraz pre seba.
Zoskočte od ovládania dole a vráťte sa nahor, tak ako ste šli predtým. Cez plošiny vo vode a po stĺpoch nahor. Z plošiny nad stĺpmi skočte na tú, čo ste si sem otočili. Z jej konca skočte na plošinu pri stene a po tyčiach preskáčte na koniec steny. Spustite sa z plošiny pod tyčou nižšie. Po tyčiach prelezte naľavo, nahor a odtiaľ bežte k Trip, ktorú napadli mechovia.
Môžete ich postrieľať z miesta, ak máte náboje, alebo tam dobehnite. Na plošine pod Trip je 1 orb. Potom už len vezmite Trip a vyhoďte ju hore, kde získa poslednú súčiastku, ktorú ste potrebovali. Tým aj ukončíte kapitolu a získate úspech „What a Pig“.


Chapter 11: The Old Battlefield

Hneď pri člne je kus šrotu trčiaci nad vodu. Na ňom je 1 trs orbov. Potom sa len prebojujte priesmykom pred vami. Máte tam zásoby munície a na vrchu priesmyku sú strieľajúci mechovia. Takže po nich páľte, na tých so štítom si môžete pomôcť omračujúcimi strelami a potom ich dorazte útočnými.
Po ľavej strane bude zo začiatku pri munícii 1 orb. V nižšej časti vás čaká druhá prestrelka. Na jej začiatku môžete naľavo vyskočiť na plošinu, kde je aj mech. Hore je naľavo 1 orb a oproti 1 trs orbov. Na prednej časti tejto plošiny je elixír. Od neho pokračujte doľava, je tam 1 trs orbov, 1 orb a Maska 20. Na konci pri dverách je napravo 1 orb. Prejdite dverami.

Za dverami je pred vami 1 orb. Bežte za vašimi. Na ceste z plechu, po ktorej pôjdete, je po jednom rozmiestnených 5 orbov. Na konci choďte doprava. Je tam 1 orb. Skočte k stĺpu, kde je 1 orb. Vylezte po stĺpe, preskáčte po tyčiach a z poslednej vylezte hore na plošinu. Sú tam 3 orby a Maska 21.
Vráťte sa dolu za vašimi. Napravo sú pri vodopádiku 2 orby a poniže nich sú 3 orby. Naľavo choďte do priesmyku, v ktorom sú 2 orby. Na konci zoskočte dolu. Dolu choďte priesmykom. Napravo sú 2 orby, naľavo sú 2 orby a povyše napravo sú 3 orby.

Na konci vás čaká pár mechov. Postrieľajte ich, alebo zničte palicou. Napravo pri nich sú 2 orby, naľavo 2 orby a napravo v tráve 3 orby. Vybehnite na veľkú, mechanickú ruku. Hore je 1 orb. Na ľavej strane sú 2 orby. Na konci sú 4 orby (dva naľavo, dva napravo). Potom skočte dole po energetický článok, čo je posledná súčiastka, ktorú potrebujete.

Nosorožec
Dole vás napadne Nosorožec, tupohlavý mech. Občas sa na vás rozbehne hlavou. Ak vás ani raz nezasiahne týmto útokom, získate úspech „Matador“. Je to jeho jediný útok, takže v podstate nesmiete stratiť ani kúsok zdravia. Je to ľahšie na ľahkej obtiažnosti, vtedy keď sa rozbehne, tak beží rovno a nebočí smerom k vám, takže sa mu ľahšie vyhnete.
Po obvode arény máte 9 orbov a náboje. Máte tu aktívny disk, tak pred ním utekajte. Keď Prasiak hodí do stredu arény výbušninu, tak čakajte na mieste, aby sa na vás cez ňu Rhino rozbehol. Keď je pri nej, streľte do výbušniny a výbuch mu odoberie zo života. Nosorožec stále pokračuje vo svojom smere, tak mu uskočte z cesty. Toto zopakujte trikrát.
Potom Prasiak zhodí dolu nádrž. Čakajte pred ňou, aby do nej vrazil, keď sa na vás rozbehne. Uskočte a keď do nej vrazí, tak mu to odoberie trochu zo života. Druhá nádrž je zachytená troskami. Musíte odstreliť tri zvýraznené body, ktoré sa objavujú vždy jeden po druhom. Po každom výstrele zas naskočte na disk a hýbte sa, kým sa Rhino nerozbehne, čo vám poskytne čas zastať a vystreliť, keď sa mu uhnete. Keď odstrelíte všetky tri body, tak zas čakajte pred nádržou, ktorá spadla do arény. Keď sa na ňu Rhino rozbehne, tak uskočte, aby do nej vrazil.
Napokon je tu už len posledná nádrž. Stačí raz streliť do krytu, ktorý keď odstrelíte, odhalí vám tyč. Vyskočte na ňu a vyskáčte až hore, kde len zhodíte nádrž priamo na Rhina, čím boj končí.

Keď ho zničíte, tak sa začnete hádať s Prasiakom. No Nosorožec nie je zničený a unesie Trip, tak za ním letíte na svojom disku. Medzi prvým a druhým zrýchľovačom sú 3 orby. Medzi druhým a tretím je 5 orbov (najprv trojica, potom dvojica). Potom leťte po pravej strane po úzkej ochodze. Tam je 8 orbov (posledné dva z tohto čísla sú vo vzduchu na konci, keď budete skákať z tejto ochodze na most. Treba ich teda vziať vo výskoku).
Keď preskočíte ochodze dole na most, tam je 8 orbov (týmto číslom som si nie na 100% istý). Na konci, keď zoskočíte do priesmyku s Rhinom, sú pred vami 4 orby (dva po zoskoku a dva za zrýchľovačmi, kde už doháňať Rhina).
Hoci je cesta úzka a väčšinu orbov vezmete bez nejakého snaženia, ľahko sa môže stať, že vám nejaké uniknú. Ak sa neženiete za úspechom, alebo ho už máte, tak si vždy prejdite do časti s orbami a rozhliadnite sa. Keď Rhino zabije Trip, tak si po reštarte len zájdite cez zrýchľovače ďalej a opäť sa rozhliadnite, aby ste sa uistili, že máte všetky. Takto to síce trvá, ale je to jednoduchšie, ako opakovať celú kapitolu. Osobne som minul jeden na ochodze, jeden vo vzduchu pri skoku na most a jeden tesne pri Rhinovi – tam som obvykle na neho skočil na začiatku priesmyku a nevšimol som si, že ešte jeden orb je pred nami. Preto som pri opakovaní kapitoly som šiel týmto pomalým štýlom.
Za nimi by ste už mali dostihnúť Rhina a zničiť ho. Ak to stihnete do 35 sekúnd, získate aj úspech „Got the Horn“. Musíte ho dostihnúť na začiatku kaňonu. Keď prejdete po moste, za ním spadnete dolu do kaňonu priamo za Rhinom. Ak to chcete stihnúť v tomto časovom limite na úspech, tak nazačiatku kaňonu ho musíte dostať najneskôr pri druhom zrýchľovači. Ak ho tam nestíhate, tak si reštartujte kontrolný bod. Musíte byť presný a neminúť zrýchľovače, ale prišlo mi to ľahšie, ako „Bad Doggy“.
Len čo Rhina dostanete, tak zachránite Trip. Tým aj ukončíte kapitolu a získate úspech „Swine Flew“.


Chapter 12: The Dam

V chodbe pri vás sú 3 orby (jeden naľavo, jeden napravo, jeden pri dverách). 1 orb je naľavo za dverami. 4 orby sú na konci (dva a dva oproti sebe), kde Trip začne obsluhovať konzolu. Otvorí vám dvere do hangára, ktorými prejdite. Na konci ochodze naľavo je 5 orbov. Choďte s Prasiakom po ochodzi napravo a na konci sa s ním spustite nižšie.
Na plošine, kam zleziete, sú 2 orby. Prejdite na opačnú stranu, tam sú 2 orby. Napravo sú ďalšie 2 orby. Pri nich skočte na tyč a preskáčte doprava na plošinu s ovládaním. Po scénke povedzte Trip, aby aktivovala lanovku. No ponorka je zablokovaná a treba aktivovať dva spínače. Jeden je tu napravo, kam ste preskákali, no zatiaľ ho neaktivujte. Na plošine s ovládaním sú aj 2 orby, po jednom na každej strane. Máte aktivovať prvý, druhý a znova prvý ovládač a to vždy, keď je pri nich pojazdná plošina.

Uvoľnenie ponorky
Potom povedzte Trip, nech zas pohne lanovkami. Jedna plošina sa pristaví pri vás. Naskočte na ňu a povedzte jej, nech s ňou pohne naspäť, odkiaľ prišla. Tam sú 2 trsy orbov a Maska 22. Vráťte sa s plošinou naspäť k ovládaniu a teraz ho aktivujte. Tým plošinu otočíte. Skočte na plošinu, nech ju Trip aktivuje a plošina sa s vami presunie do prednej časti koľaje, k druhej plošine.
Preskočte na ňu, kážte Trip ich znovu aktivovať a doveziete sa touto plošinou k druhému ovládaniu. Na plošine sú 2 orby, po jednom v rohoch. Aktivujte ovládanie a otočíte aj túto plošinu. Naskočte na ňu a povedzte Trip, nech vás s ňou pošle ďalej, na koniec jej trasy.
Tam skočte z plošiny na tyč pri vás a vyskáčte hore na ochodzu nad vami. Hore sú 2 orby. Skočte na susednú ochodzu, na nej sú 3 orby. Na jej konci zoskočte na malú plošinu, kde sú 2 orby. Tam zoskočte dole a ste naspäť pri prvom ovládaní. Povedzte Trip nech aktivuje plošiny a jedna sa vráti k vám. Aktivujte ovládanie a plošinu zas otočíte do pôvodného smeru. Potom už len kážte Trip aktivovať znova centrálnu lanovku a jej ponorka prejde na druhú stranu.

Popreskakujte od tohto prvého ovládača po tyčiach naspäť dolu, odkiaľ ste prišli. Dole na ochodze choďte rovno a doľava k dverám, pred ktorými zastala ponorka s Trip a Prasiakom. Skočte na tyč pri dverách, spustite sa ku dverám a prejdite nimi.

Ochrana ponorky
Z plošiny za dverami zastreľte dvoch strieľajúcich mechov. Naľavo sú 2 orby. Napravo je omračujúca munícia a 2 orby. Zoskočte na plošinu nižšie, kde je 1 orb a útočné strely. Zoskočte ešte nižšie, kde sú 2 orby po rohoch. Prejdite k ovládaniu. Naľavo pri ovládaní sú 2 orby a omračujúce strely. Napravo je 1 orb. Pri ovládaní skočte na tyč a vylezte hore na plošinu, kde je 1 orb. Vráťte sa dolu a aktivujte ovládanie. Tým otvoríte most, ktorý blokoval dráhu ponorky s Trip.

Oproti ovládaniu skočte z okraja plošiny na tyč a po ďalších zlezte dole. Tam zlikvidujte štyroch mechov. V rohu pri útočných strelách je 1 orb. Pri mieste, kde ste zliezli, je 1 orb. Po obvode susednej plošiny sú 3 orby. Zostreľte dva ventilátory, ku ktorými sa bude ponorka s Trip blížiť a ktoré by mohli zabiť Prasiaka visiaceho z ponorky.
Bežte susednou plošinou ďalej. Po ľavej strane pri krabici sú 2 orby. Z konca zastreľte poniže mecha, ktorý páli po ponorke. Potom skočte na tyč pred vami a spustite sa nižšie. Bežte po ochodze, na rohu je 1 orb. Na plošine sú oboje strely a v opačných rohoch plošiny sú 2 orby. Vybehne pár mechov, ktorých zničte. Bežte dole, odkiaľ sa objavili. Na otočte ochodze je 1 orb. Dole vás napadnú ďalší dvaja mechovia. Od nich bežte na plošinu s ovládaním. Pri krabiciach sú tam 2 orby. Aktivujte ovládanie a otvoríte ďalší most, ktorý blokoval dráhu ponorky s Trip.

Po tyči z okraja plošiny zlezte nižšie k dverám. Na opačnej strane ochodze je 1 trs orbov. Potom choďte k dverám a prejdete nimi do poslednej časti. Tu vás čaká pár mechov, ktorých likvidujte. Naľavo od vstupu sú na ochodze 2 orby. Napravo sú 3 orby (dva pri krabiciach, jeden oproti nim).
Vzadu na ochodze skočte na tyč a po ďalších preskočte na ochodzu nad tou, po ktorej ste prišli. Hore máte naľavo elixír a napravo 3 orby a útočné strely. Vráťte sa po tyčiach dolu. Preskočte na susednú ochodzu. Tam sa objavia ďalší dvaja mechovia. Poniže pri krabiciach sú útočné náboje a 1 orb. Skočte odtiaľ na poslednú plošinu, keď uvidíte, že ponorka s Trip začne klesať.
Napravo pri vás sú otočné náboje a 3 orby (jeden pri nábojoch, dva oproti). Dole na plošine, odkiaľ na vás vybehli dvaja mechovia, sú ďalšie náboje a 2 orby. Napravo od nich vbehnite dverami a za dverami preskočte krabice napravo. Tam je Maska 23. Potom už len dobehnite k Priasakovi, aby ste ho zachránili pred utopením. Tým aj ukončíte kapitolu a získate úspech „Sub-way“.


Chapter 13: The Grand Theft

Ponorkou ste sa dostali do Leviathana. Aby ste ho mohli ukradnúť, musíte uvoľniť štyri ukotvenia na jeho nohách.

Prvá noha
Vyjdite dverami a choďte s parťákmi nahor. Keď Trip začne robiť na konzole, choďte za ňu. Tam sú v rohoch 3 orby a medzi nimi 1 trs orbov. Na konci za nimi sú 2 orby na potrubí. Stačí preskočiť to pred vami a vybehnúť si po ne. Vráťte sa k Trip a pri nej preskočte na plošinu a pozor na časť kolesa, ktoré vám občas cestu hatí.
Takto si musíte dávať pozor celou cestou na šľahajúci oheň a ďalšie časti strojov, ktoré vám občas blokujú cestu. Na konci skočte na tyč a preskáčte doprava. Vylezte nahor a zas doprava. Cez tyče s občasným ohňom preskáčte ďalej doprava a vylezte hore. Tam len počkajte, kým vám Trip zastaví oheň pred vami. Skočte na tyče a doľava a nahor za Prasiakom. Ten vám hodí na blokádu postupne dve výbušniny, tak ich len odpáľte.
Tam len preskočte na plošinu cez odpálenú časť k životu. Naľavo za krabicou je 1 trs orbov. Napravo vyskočte vyššie. Hore v rohu je 1 orb. V ďalšej časti máte náboje a tak odpáľte štyri výbušniny, ktoré na mechanizmus pred vami umiestni Prasiak.

Druhá noha
Keď odpálite štyri výbušniny, uvoľníte jednu nohu Leviathana. Než pôjdete ďalej, vylezte pri vás po tyči hore nad tyč. Tam skočte na plošinu poniže, je tam 1 orb. Odtiaľ zlezte dole za tyč, po ktorej ste liezli, je tu Maska 24. Vyskáčte naspäť hore na plošinu a zlezte dole k tyči.
Pokračujte chodbou za Prasiakom a na konci vyskáčte hore pod rotujúce lopatky. Najprv zoskočte naľavo pod vás, je tam Maska 25. Vráťte sa hore a choďte doprava popod rotujúce lopatky a pozor na ne, keď budete preskakovať prekážky.
Na konci zoskočte na plošinu s dvoma útočnými strelami a odpáľte opäť dve výbušniny, ktorými zničíte kryt, ktorý vám bráni v ceste. Preskočte vpred cez uvoľnenú cestu a napravo hore pod lopatky. Prejdite nimi ako pred chvíľou a na konci zoskočte napravo dolu. Z konca plošiny skočte do chodby, v ktorej sú 3 orby.
Na konci chodby zoskočte dolu a tam odpáľte opäť štyri výbušniny, pre uvoľnenie druhej nohy Leviathana.

Tretia noha
Po uvoľnení druhej nohy vyskočte napravo, kde sú 2 orby. Vyskočte hore za Prasiakom. Oproti vám je 1 orb. Bežte za ním naľavo a na konci chodby vám Trip zas odstaví ohne blokujúce cestu. Po tyčiach preskáčte až na koniec a na plošinu pod vami. Na nej sú 3 orby.
Choďte najprv doprava a nad lopatkami, popod ktoré ste predtým išli, sú 3 orby a 1 trs orbov. Potom choďte doľava. Tam tiež nad lopatkami sú 2 orby a 1 trs orbov. Napokon nastúpte do výťahu a obaja sa zveziete dolu za Trip. Dolu sa vráťte k ponorke a prejdete dverami a výťahom do druhej časti. Len prejdite po moste cez centrálne napájanie a na konci zas hore výťahom.

Naľavo pri nábojoch vylezte po tyči na plošinu nad vami. Naľavo je 1 orb. Bežte napravo, kde je 1 orb. Počkajte si, kým vám Prasiak hodí výbušninu a odpáľte ju, čím zničíte kryt pred vami. Skočte tam. Z trámu za otvorom skočte doprava na ochodzu a z jej konca preskáčte po tyčiach v pred. Na konci po tyči vyššie a po ďalších zas preskáčte naspäť a po obvode steny na trám pred stĺpový stroj.
Ten sa spúšťa po úchytoch, no máte dosť času, tak len čo sa spustí, skočte na úchyty, po nich nahor a na kocku za strojom, kde je 1 orb. Po trámoch a úchytoch preskáčte cez ďalší stĺpový stroj a nad rotujúce kolesá, cez ktorých chýbajúce časti zas zoskáčte nadol. Už len po tyčiach nahor na plošinu. Tam je život a napravo 2 orby. Naľavo prejdite na plošinu, sú tam 3 orby v rohoch. Po tyčiach preskáčte na plošinu pri ďalšom ukotvení.

Odpáľte tri zo štyroch výbušnín, ktoré na ukotvenie Prasiak umiestni. Potom prejdite po tráme na kryt nad rotujúcim kolesom pri vás. Nad ním sú náboje a 1 orb. Zoskočte vedľa kolesa, je tam 1 orb. Odtiaľto dostrelíte na poslednú výbušninu napravo (prípadne aj na tú dole, ak ste ju predtým neodpálili).

Štvrtá noha
Vráťte sa na plošinu, z ktorej ste teraz odpaľovali výbušniny. Za ňou zlezte po tyči dole. Tu máte 2 orby pri vás a 1 orb je ešte vzadu pri rotujúcom kolese. Vráťte sa na tyč, po ktorej ste sem zliezli a vylezte po nej asi do polovice. Odtiaľ doskočíte na trám napravo pri plošine.
Z tejto plošiny skočte cez otáčajúce sa koleso na druhú, kde je 1 orb. Odtiaľ len prejdite k poslednému ukotveniu, kde vám Prasiak nachystá výbušniny. Odpáľte tri a cez tyč preskočte na susednú plošinu, kde je 1 orb. Odtiaľ dostrelíte na poslednú výbušninu.
Potom sa len vráťte dverami a výťahom do energetického jadra, ktoré sa Trip pokúsi ovládnuť. Vy ju musíte zatiaľ chrániť a presmerovať energiu.

Energia
Pri zavretých dverách preskáčte po trámoch a tyčiach naľavo a nahor. Hore bežte naľavo k zavretým dverám. Pred nimi sú 2 trsy orbov. Trip spustí prvú energetickú trubicu. Za ňou je 1 orb. Potom zlikvidujte skupinu mechov, ktorí sem vpadnú.
Potom Trip spustí druhú energetickú trubicu a vpadnú sem dve skupiny mechov. Za touto trubicou je tiež 1 orb. Ničte mechov, ktorí chcú zas zničiť trubice. Neviem či ich môžu zničiť, nelákal som na seba všetkých, ale po pár mechov, takže niektorí pravidelne útočili na trubice, no nikdy ich nezničili.
Po ich porážke spustí Trip tretiu trubicu. Za ňou sú 2 orby. Už len bojujte, pokým nespustí Trip štvrtú trubicu a pokým ju tiež neaktivuje. Tým aj ukončíte kapitolu a získate úspech „Anchors Away!“.


Chapter 14: Pyramid

Keď vyjdete von, naľavo je 1 orb. Na konci plošiny sú ďalšie 2 orby. Na nohe Leviathana odstreľte tri pijavice. Potom zabite dvoch mechov, čo k vám doskočia. Z konca plošiny vylezte napravo na tyč a po tyčiach vyskáčte hore na plošinu. Na plošine je napravo 1 trs orbov a naľavo 1 orb. Tu odstreľte dve ďalšie pijavice. Potom vyskočte na tyč a vylezte vyššie a doprava. Pozor na pár šľahajúcich ohňov.

Hor na plošine odpáľte tri pijavice a pobite pár mechov. Na mieste, kde ste vyliezli, sú okolo vás 3 orby. Máte tu aj omračujúce a útočné strely. Na konci plošiny je naľavo pri zábradlí 1 orb a napravo pod kolesom 1 orb. Na úplnom konci na zníženej plošine sú 2 orby a 1 trs orbov. Tu z konca preskočte cez točiace sa koleso na plošinu za ním. Tam máte 2 orby vonku a 4 orby vnútri.
Po tyči vylezte na plošinu nad vami. Hore je napravo 1 orb a za vami 1 orb a 1 trs orbov. Za dverami sú napravo 2 orby. Porazte tu pár mechov. Naľavo pri dverách, ktorými ste prešli, je 1 orb. Za ním zlezte dolu po tyči na plošinu, kde je 1 orb a Maska 26. Tým by ste mali mať všetky orby a masky.
Vráťte sa hore na plošinu a z jej konca pozoskakujte dole k omračujúcim strelám. Dole popreskakujte po tyčiach doľava, vyššie, doprava a nahor k nábojom. Prejdite k dverám a Leviathan znova vypáli.

Za dverami vyskáčte nahor a zostreľte štyri pijavice. Preskáčte vyššie, kde máte náboje a život. Tu porazte skupinu mechov. Ich megamech vylezie na vášho Leviathana a vyradí vám hlavné delo. Bojujte s mechmi, kým Trip nepríde s plánom.
Potom bežte napravo, otočte ventilom, čím vypustíte palivo pod megamechom. Streľte tam a zničíte mu štít. Vráťte sa na hlavnú plošinu a Trip vám vysunie stĺpy. Preskáčte po nich až hore na posledný. Odtiaľ dovidíte na tri slabé body megamecha. Streľte do nich palicou.
Nezničí ho to, tak sa vráťte po stĺpoch späť na hlavnú plošinu. Chvíľu bojujte s mechmi a potom na ľavej strane prebehnite k druhému ventilu. Otočte ním a ako predtým, uvoľníte palivo, do ktorého streľte. Opäť ho poškodíte.
Vráťte sa na hlavnú plošinu. Trip vám vysunie ďalšie stĺpy, tak po nich opäť vyskáčte nahor a trafte palicou do troch poškodených bodov megamecha. Zas utečte naspäť po stĺpoch späť na hlavnú plošinu.

Stále ho to nezničilo, akurát sa presunul na inú pozíciu. Trip vám na ňom označí slabé miesta. Tie zasiahnite palicou. Bežní mechovia sa vám pokúsia znepríjemniť paľbu. Keď trafíte všetky štyri miesta na nohách, skočte naľavo na tyč. Spustite sa po nej a preskáčte naľavo na malú plošinu, aby ste dovideli na slabé miesto na jeho trupe, ktoré zasiahnite.
Tým ste ho takmer dostali. Trafte mu teraz do troch bodov na chvoste, kde je jeho hlavná zbraň. Na dve dostrelíte aj odtiaľto zdola, no pre posledné sa musíte vrátiť naspäť hore na hlavnú plošinu. Keď zasiahnete všetky tri body, už len prebehnite k megamechovi a skočte na neho, aby ste ho dorazili. Zničíte ho v záverečnej scénke. Tým aj ukončíte kapitolu a získate úspech „Smoky Bacon“.

Epilóg
Epilóg už nie je misia, len záverečná scénka. Prasiak sa obetoval, aby zničil všetkých megamechov. Vy ste sa dostali do Pyramídy. Tam zistíte, že to nie sú otrokári, ale Pyramída je systém spomienok muža spred vojny. Ten unáša ľudí z Pustatín, kde musia bojovať o život a necháva ich prežívať spokojný život vo virtuálnej realite založenej na spomienkach sveta pred vojnou. Opičiak si nasadí jeho masku, aby mohol posúdiť, či to stojí za to, ich odtiaľ dostať. Nevieme, čo presne vidí, ale páči sa mu to. Ak ste zozbierali všetky masky počas hry, nemá to žiadny význam. Proste zasiahne Trip, ktorá predvojnového muža, napojeného na stroj, zabije. Tým odpojí celú Pyramídu a zachráni všetkých unesených. Či sú z toho šťastní, alebo nie, sa už nedozvieme. Nedozvieme sa ani čo bolo s Opičiakom a Tripitakou. Plánované pokračovanie bolo zrušené pre nedostatočný predaj. Hra hoci má zaujímavé prostredie a príbeh, ktorý je modernizáciou klasickej čínskej Cesty na Západ, je príliš jednoduchá a priamočiara, takže je to asi pochopiteľné.
Za oslobodenie otrokov / obyvateľov virtuálnej reality ste získali úspech „Freed The Slaves“. Za prejdenie hry získavate tiež úspech. Ak ste ju prešli na ľahkej obtiažnosti tak „Trainee Monkey“, ak na strednej obtiažnosti, tak „Monkey Magic“ a ak na ťažkej obtiažnosti, tak „Great Sage Equal of Heaven“.

Posledné úspechy, ktoré vám mohli zostať, sú nákupy vylepšení.
Fully Loaded“ získate za nákup všetkých vylepšení. Na to potrebujete 1 212500 bodov orbov. Tie nachádzate, ako je aj popísané v návode. Tiež ich získavate zo zabitých nepriateľov. Len z jedného prejdenia nebudete mať dostatok bodov na všetko, ale môžete si hru znovu prejsť na inej obtiažnosti, alebo budete opakovať niektoré kapitoly, ak získavate úspechy. Pokiaľ si nedáte novú hru, hráte stále v jednom profile a zozbierané body už nezískate, ale stále získavate nové body zo zabitých mechov.
Tough as They Come“ vyžaduje nákup všetkých vylepšení života (celkovo 390000).
Rozšírenie života 1 (20000), 2 (32500), 3 (50000) a 4 (65000).
Regenerácia života 1 (60000), 2 (72500), 3 (90000).
Fighting Pit“ vyžaduje nákup všetkých vylepšení boja (celkovo 247500).
Široký útok, predlžujúci ochromenie nepriateľov širokým útokom (45000).
Vylepšenie ochromujúceho útoku (42500).
Sústredený útok, umožňujúci masívny útok po nabití pri boji (60000).
Protiútok, umožňujúci pri krytí sa štítom vykonať protiútok pri zahájení útoku nepriateľa (45000).
Únikový útok, umožňuje zaútočiť pri kotúľaní sa popri nepriateľovi v úniku (50000).
Bojové uvedomenie, označuje červenou útočiacich nepriateľov, modrou blokujúcich sa a zelenou zraniteľných, ochromených nepriateľov (5000).
Check My Weapon!“ vyžaduje nákup všetkých vylepšení palice (celkovo 337500).
Rýchlosť paľby 1 (7500), 2 (12000), proste zvyšuje rýchlosť streľby z palice.
Zväčšenie kapacity munície 1 (10000), 2 (20000), 3 (35000). Omračujúcich a útočných nábojov unesiete 15/12; 20/15; 25/20.
Čas ochromenia sa predĺži o 25% - 1 (15000), o 50% - 2 (27500) o 100% - 3 (45000).
Ochromujúci efekt, omračujúce strely môžu zasiahnuť viac nepriateľov naraz (22500).
Plazmová penetrácia, umožní útočným strelám prejsť cez zasiahnutého nepriateľa a zasiahnuť ďalších za ním (35500).
Plazmové poškodenie 1 (42500), 2 (65000) zvyšuje poškodenie útočnými strelami.
Shielded From Harm“ vyžaduje nákup všetkých vylepšení štítu (celkovo 237500).
Dobíjanie štítu zvyšuje rýchlosť dobíjania štítu. 1 (15000), 2 (22500).
Sila štítu 1 (20000), 2 (30000), 3 (50000) zväčšuje odolnosť, respektíve množstvo štítu, ktorý vás chráni pred strelami.
Sila bloku 1 (20000), 2 (30000), 3 (50000) zväčšuje odolnosť štítu, keď sa blokujete pred fyzickými útokmi.


Pigsy´s Perfect 10

Prídavok o dobrodružstvách Prasiaka, kým bol ešte nažive. V misiách môžete zbierať rozličné kusy jedla (27 kusov) a tiež stránky kalendára (samozrejme 12 kusov) s obrázkami miss ku každému mesiacu. Za zozbieranie všetkého jedla, aj celého kalendára získate úspech „Dinner Date“.

1. A Man of Action
Len predstavenie základného ovládania. Klávesou „Q“ si zapínate pohľad problémov, ktorý vám zobrazuje zaujímavosti a aj cieľ. K cieľu vás tiež mierne smeruje Truffles, váš lietajúci robotík. Len vybehnite na plošinu, kde si vezmete Lolu, vašu zbraň.
Čaká vás krátky strelecký tréning. Mierite pravým tlačidlom a shiftom strieľate. Pre zameriavanie použijete „C“ a pre zadržanie dychu pre presnejšiu streľbu „V“. Dvakrát po sebe máte dva ciele naľavo a jeden napravo, v treťom kole máte po dva ciele na oboch stranách. Stačí trafiť makety mechov a netriafať makety slečien. Ak trafíte všetky ciele do 40 sekúnd a nezasiahnete žiadnu slečnu, tak získate aj úspech „Perfect 10“. Je to ľahké, dva-tri pokusy a dá sa to zvládnuť.
Potom choďte k bráne, ktorú vám Truffles otvorí. Vyhákujte sa hore „E“. Hneď napravo za bránou je Plagát 1/12 (November). Vyhákujte sa vyššie a z konca plošiny sa zas spustite nižšie. Tam prejdete k trhline a úchyt pre hák je na druhej strane. Najprv choďte na koniec plošiny, pod vami je Jedlo 1/27. Potom sa prehákujte na druhú stranu a už len pokračujte ďalej.

2. Dead Man´s Peak
Zahákujte sa na stene pred vami a spustite sa dole. Preskočte barikádu a z konca plošiny sa vyhákujte vyššie na plošinu, kde sú po bokoch dva trsy modrých kvetov. Za stenou pri tých napravo je Jedlo 2/27.
Vyhákujte sa o dve plošiny vyššie a tam podlezte po štyroch (V) naľavo. Opäť vyššie a podlezte a na vzdialenej plošine zastreľte mecha, ktorý po vás páli. Vyhákujte sa vyššie a tam zastreľte dvoch mechov. Odtiaľto prejdite o tri plošiny ďalej. Na tretej plošine kameraman odíde a vidíte sa zboku a nad sebou miesto, kam sa máte vyhákovať a podliezť. Napravo pri vás sú pri stene dva kríky. Pri tom hornom je Jedlo 3/27.
Prejdite vyššie a nad vami bude mech. Nemáte sa kde skryť, tak ho zastreľte. Stačí držať paľbu a strieľate viac rán, len musíte mieriť, kvôli spätnému rázu. Po jeho zničení začne prostredie kolabovať, tak len utekajte. Je to priamy útek po plošinách a vždy na konci sa vyhákujte vyššie a ďalej. Hra neráta s vnímavými hráčmi a vždy máte teda bod pre vyhákovanie zvýraznený. Na konci ste sa dostali na vrchol Štítu Mŕtveho Muža, čím automaticky získavate aj úspech „A Moment To Savor“.

3. Going Down
Zlezte o dve plošiny nižšie a na konci sa hákom spustíte dolu do miestnosti s troskami. Rovno tu pri vás, len sa treba otočiť k oknu, je Jedlo 4/27. Vyjdite z dverí a hákom sa spustite nižšie. V miestnosti pod vami je na stene Plagát 2/12 (Február).
Vyjdite z miestnosti a napadne vás mech. Nablízko ho vyraďte elektrošokom vašej ruky (F) a potom ho len zastreľte, najlepšie ranou do hlavy. Potom sa len prehákujte cez dve plošiny a na druhej podlezte doľava.

4. Old Roads
Prehákujte sa o dve plošiny vyššie a hore vás čaká vežička. Len sa skokmi v plížení presúvajte doprava a tam rovno poza betónové kvádre. Za vežičkou sa hákom spustite dolu. Cesta ďalej vedie rovno, vy sa ale otočte a zlezte hákom dolu pod plošinu s vežičkou. Je tam Jedlo 5/27.
Vráťte sa hore a prejdite ďalej na cestu, kde čaká pár mechov. Aby ste mali lepšiu pozíciu, máte sa dostať nad nich. Keď sa mech najbližšie k vám nepozerá, tak sa presúvajte v plížení skokmi poza bariéry pri vás. Presuňte sa až za najbližšiu pri ňom a tam už len prebehnite k stĺpu, aj ak si vás všimnú. Vyhákujte sa hore a zhora ich môžete všetkých ľahko pozabíjať.
Keď sa ich zbavíte, vyhákujte sa ešte na plošinu nad vami a odtiaľ pomocou háku a steny zlezte dolu pod stĺpy. Je tam Jedlo 6/27. Z konca plošiny s jedlom sa vyhákujte hore, kde boli mechovia. Na konci cesty s mechmi preskočte cez dieru a otočte sa. Vyhákujte sa hore na plošinu nad vami, je tam Jedlo 7/27. Z konca tejto plošiny zoskočte naspäť na cestu s mechmi, aby ste sa dostali späť dolu.
Prejdite na koniec cesty, zhákujte sa dolu a na konci trikrát streľte do úchytu žeriavu, aby ste odstrelili trosky. Zhákujte sa dole po uvoľnenom úchyte. Naľavo pri vás je Jedlo 8/27. Pod vami je Plagát 3/12 (Júl). Vidíte ho aj odtiaľto. Len zoskočte dole z konca plošiny a vezmite si ho. Opačným smerom prejdite ďalej.

5. A Welcome Distraction
Pred vami je vežička, tak môžete použiť odlákavač. Prostredným tlačidlom myši mierite a shiftom hádžete. Hoďte ho k vežičke a len prebehnite popri nej a schovajte sa za kvádre za ňou. Použite znova odlákavač a bežte k okraju, kde sa vyhákujte hore. Prejdite miestnosťou a prehákujte sa do ďalšej.
Tu sú dvaja mechovia. Hoďte im nalákavač a bežte doprava. Čakajte za prekážkami, kým sa vám nalákavač nenabije, hoďte ho znovu a už len utekajte po pravej strane ďalej. Na druhej strane sú ďalší dvaja mechovia. Hoďte cez okno do dverí za ním nalákavač, aby tam vbehli a cez dvere napravo prebehnite poza nich a vyhákujte sa hore.
Hore sú dvaja strieľajúci mechovia. Môžete ich rozptýliť nalákavačkou, alebo ich len priamo postrieľať spoza krytu pri vás. Za nimi vojdite do miestnosti a napravo máte Plagát 4/12 (September). Naľavo sa spustite hákom dolu. Dole je za vami v rohu miestnosti Jedlo 9/27.
Vyjdite dverami z miestnosti a prebehnite do ďalšej časti s mechmi.

6. Jaws of Death
Hoďte nalákavačku k mechovi pri dverách naľavo a po pravej strane vybehnite vyššie. Tam im hoďte doľava lákačku a vy bežte vyššie a vyhákujte sa nahor. Hore ste slušne krytý, tak hoďte lákačku do stredu, aby po nej začali páliť všetci šiesti strieľajúci mechovia po obvode a vy ich zatiaľ strieľajte do hláv.

7. Bare Bones
Získate novú hračku, EMP granát. Hoďte ho vpred k trojici mechov, čo ich ochromí. Než sa preberú, streľte ich do hláv a zbavte sa ich. Než pôjdete ďalej, otočte sa a choďte smerom, odkiaľ ste v scénke prišli. Na začiatku vstupu je Jedlo 10/27.
Vzadu sú strieľajúci mechovia, tak ich rozptýľte lákačkou a postrieľajte ich. Potom k nim bežte a naľavo sa vyhákujte hore. Prejdite hore doľava medzi veľké kolesá a vyhákujte sa vyššie na plošinu. Na jej pravej strane je Jedlo 11/27. Vojdite do potrubia pred vami. Napravo je na konci Jedlo 12/27, naľavo vás napadne, mech, tak ho vyraďte zblízka (F). Za chodbou sa kryte, použite EMP a zastreľte štyroch strieľajúcich mechov. Po ich likvidácii vylezte o plošinu vyššie a rozstreľte magnet na žeriave. Cezeň sa vyhákujte hore, kde boli strieľajúci mechovia.
Zhora zoskočte do miestnosti pod vami. Naľavo (napravo, keďže chýba kameraman) je na konci Plagát 5/12 (Október). Na opačnej strane vybehnite von, zlezte nižšie a z konca plošiny nad vodou sa vyhákujte oproti nahor. Z pravej strany tejto plošiny sa vyhákujte vyššie a choďte k dverám. Naľavo pri stene je Jedlo 13/27. Potom už len prejdite dverami.

8. Spring Up The Pipe
Pred vami je vežička a mech. Použite lákačku, aby ste mecha odlákali bokom a vypáľte po ňom. Ak ho zničíte, fajn, ak nie, nevadí. Poniže je skrytý ešte jeden a keď vypálite, objaví sa. Keď k vám pobeží on, alebo aj obaja, použite EMP a potom ich odstráňte. Na vežičku použite lákačku, alebo EMP a zľava po obvode si ju obehnite. Pod ňou choďte k potrubiam a vyhákujte sa hore.
Vyhákujte sa vyššie. Tu sú traja mechovia. Ak sú ďalej od seba, nalákajte ich dokopy lákačkou, vyraďte EMP a zničte. Za nimi sú ešte dvaja strieľajúci mechovia, ktorých zastreľte. Naľavo v rohu tu máte Plagát 6/12 (Apríl). Prebehnite potom oproti, kde boli strieľajúci mechovia. Tam vás napadne jeden obyčajný, vyraďte ho zblízka. Na konci potiahnite páku a otvoríte si dvere.
Vnútri preskáčte po plošinách, vytiahnite sa hore a na balkón. Naľavo sú dvaja strieľajúci. Zabite ich, vyhákujte sa na plošinu naľavo a prejdite po nich k zastreleným mechom. Tam potiahnite páku a otvoríte si dvere.
Za nimi vás čaká mech, elektro mech (odolný voči ochromeniu a EMP) a strieľajúci. Hoďte lákačku a kým sú ňou zaujatí, zastreľte elektromecha. Obyčajného potom ochromte, alebo vyraďte EMP a zabite. Kryte sa a zbavte sa strieľajúceho. Pákou si otvorte dvere ďalej.
Vyskáčte po plošinách hore, vyhákujte sa hore ešte raz vonku z terasy. Hore sa dostanete k plošine s mechmi. EMPčkom ochromte bežných pred vami a zabite ich. Potom dorazte spoza krytu dvoch strieľajúcich a na konci terasy si už len vezmite súčiastku, po ktorú ste prišli.

9. Organized Chaos
Hneď pri vás je jeden mech a Truffles vám poradí vyrábať míny priateľstva. Teda na chvíľu preprogramujete mecha, aby pracoval pre vás. Použite priateľstvo na mecha a vežičky v okolí ho hneď zničia. Preplížte sa poza bariéry naľavo k vežičke, priateľstvo nemá veľký dosah. Použite na vežičku priateľstvo a tá zničí dvoch strieľajúcich mechov na konci plošiny. Po chvíli priateľstvo prestane účinkovať. Čakajte a použite priateľstvo na vežičku znova a za spriatelenie si dvakrát toho istého mecha získate úspech „Best Best Friend“.
Kým je spriatelená, alebo vyradená EMPčkom, či zabavená lákadlom, môžete sa okolo pohybovať. Choďte najprv naspäť, na začiatok, odkiaľ ste prišli automaticky, je tam Jedlo 14/27, tak ako v Bare Bones. Potom prebehnite na koniec plošiny a zoskočte dole. Tam sa kryte za kvádre pri zábradlí. Hneď za vami je v potrubí Jedlo 15/27. Zas odlákajte pozornosť vežičky, aby ste mohli utekať ďalej a bežte na koniec tejto plošiny. Naľavo, keď už budete krytý pred vežičkou, je pri stene Jedlo 16/27. Na konci sa vyhákujte hore. Vyhákujte sa ešte dvakrát a podlezte napravo.
Prejdite na ďalšiu plošinu s mechmi. Sú tu štyria a máte dosť nástrojov, aby ste sa ich zbavili. Nalákavačkou a priateľstvom môžete dostať elektromecha a bežného a potom postrieľať, strieľajúcich mechov, ktorých ochromte EMP.
Obďaleč na plošine sú dvaja strieľajúci nad vami. Lákadlo a zastreliť ich. Naľavo si pákou otvorte dvere. Za nimi sa spustite nižšie a prejdite mostíkom. Napravo je pri stene Jedlo 17/27 (Ak potom skončíte, alebo vás zabijú a budete znovu začínate časť The Rafinery, znovu si vezmite toto jedlo, aby sa vám zarátalo, lebo akosi ako keby patrilo do oboch častí). Naľavo si pákou na konci chodby otvorte druhé dvere a vojdite do Rafinérie.

10. The Rafinery
Spriateľte si mecha so štítom, ktorý je najbližšie pri vás. Keď sa do neho pustia zvyšní traja, omráčte ich EMPčkom a postrieľajte. Tiež tu môžete dosiahnuť úspech „Quadruplets“. Hoďte im najprv nalákavačku, aby zliezli všetci štyria dole. Potom im hoďte ešte jednu, aby ste ich zaujali, dobehnite k nim a použite spriatelenie a za spriatelenie si štyroch naraz získate tento úspech. Môžete ho získať aj neskôr, pozrite si „Four Birds, One Stone“.
Naľavo sa potom vyhákujte hore na ochodzu, kde boli aj dvaja mechovia. Prejdite po nej doprava a na stene je tam Plagát 7/12 (Január). Vráťte sa dole a pákou si otvorte dvere.
Prejdite dverami na dvor. Jeden mech beží rovno na vás, tak ho buď paralyzujte, alebo si pripravte nejakú hračku. Potom sa kryte za zábradlím a postrieľajte mechov okolo. Pomôžte si nalákavačkou. Prejdite ďalej a tam sa z dverí vyrútia štyria mechovia. Použite preto priateľstvo, nech ovládnete aspoň dvoch a potom EMP a dostrieľajte ich. Vzadu vyskočí ešte jeden, tak ho paralyzujte a zničte a automaticky získate súčiastku, po ktorú ste prišli.

11. Old-School Mayhem
Časť z vášho pokladu vám ukradol zberací dron, takže vyrážate za ním. V novej oblasti získavate aj poslednú hračku, klasické bomby. Pred vami sú dvaja mechovia a obďaleč vežička. Nalákajte ich k sebe, vyraďte s EMP a dorazte. Lákadlom rozptýľte vežičku a bežte k nej sprava. Tam umiestnite bombu pod stĺp držiaci potrubie nad vežičku a utečte. Bomba ho zničí.
Utekajte naspäť a doprava. Tam bombou odpáľte popukanú stenu. Za ňou zničte jedného mecha. Keďže je sám, máte tu tiež vhodnú príležitosť na úspech „Ultimate Pork Roast Recipe“. Čakajte bokom za odpálenou stenou a hoďte tam lákačku, aby k nej pribehol. Hoďte mu EMP, čo ho omráči. Priblížte sa a použite priateľstvo. A napokon ho odpáľte bombou. Ak ho to nezabije, tak sa stiahnite, použite lákačku, EMP už môžete preskočiť, použite priateľstvo a znovu bombu, aby ho zničila. Tým že ste použili všetky štyri schopnosti na jedného mecha, ste získali tento úspech.
Po zničení tohto osamoteného mecha sa na konci hákom spustite dolu. Dole na konci plošiny odpáľte bombou stĺp a keď bude zničený, spadne potrubie a zničí vežičku. Vyhákujte sa naspäť hore a prejdite k zničenej vežičke. Než sa prehákujete na plošinu so zničenou vežičkou, naľavo, na stĺpe na konci plošiny je Plagát 8/12 (Jún).
Pri nej sa vyhákujte hore cez potrubia na plošinu nad ňou. Tam vybehnú traja mechovia, tak si ich podajte. Opäť lákadlo, EMP a paralýza, či priateľstvo na tých, čo dobehnú až k vám. Za prvými betónovými barikádami je na zemi Jedlo 18/27. Po likvidácii mechov si na konci otvorte pákou dvere a prejdite chodbou ďalej.

12. The Furnace
Hrozí, že vám súčiastku roztavia, tak za ňou vyrazte. Spustite sa hákom dolu, použite nalákavačku a zabite troch strieľajúcich mechov. Potom v rohu použite na nádrž bombu a odpáľte ju. Hákom sa spustite nižšie a vybehnú ďalší mechovia. Priateľstvo použite na toho, čo beží k vám a potom zlikvidujte strieľajúcich. Bežte na koniec plošiny, kde sa objaví jeden bežný mech. Zničte ho a rozstreľte veci, čo blokujú hák. Hákom sa spustite dolu.
Dolu odpáľte druhú nádrž. Za ňou sa hákom spustite nižšie, kde si podajte pár strieľajúcich mechov. Za nimi prebehnite plošinou, kde sa objaví jeden bežný. Na konci odpáľte bombou tretiu nádrž. To zhodí vašu súčiastku na zem a tú už automaticky vezmete a odídete. Tým ste získali všetky potrebné súčiastky a tak získavate aj úspech „Build a New Friend!“.

13. Under Attack
Konečne ste dokončili robotku, na ktorej ste pracovali, no nevyšla podľa predstáv. Plány na vylepšenie prekazí útok mechov. Lákačka, EMP a streľba sa postarajú o prvých dvoch pri vás. Potom likvidujte strieľajúcich vzadu. Dron bude postupne vysádzať ďalších, len pár nablízko, väčšina sú strieľajúci. Keď ich všetkých zlikvidujete, bežte na plošinu, kde boli a pákou aktivujte svoju vežičku.
Potom už len stačí likvidovať tých, čo sa vyhnú útoku vežičky. Tým pomerne ľahko ukončíte misiu.

Môžete si to sťažiť, ak chcete získať úspech „Stunning!“, v rámci ktorého máte ochromiť 5 nepriateľov naraz a úspech „Four Birds, One Stone“. Väčšinou sa objavujú v trojici a štvorici, preto je to tu vhodné.
Najprv vybehnú postupne štyria mechovia nablízko. Hoďte lákačku k výbušnému sudu oproti vám. Keď tam prídu, môžete strelou do suda všetkých zabiť. Pre úspech „Four Birds, One Stone, v rámci ktorého máte zabiť štyroch mechov naraz jednou bombou im hoďte lákačku bližšie k vám. Keď budú pokope, omráčte ich EMP. Ak nebudú tesne pri sebe, hoďte im znova lákačku a než skončí, dobije sa vám EMP a tým ich omráčite všetkých naraz. Skočte dole, položte medzi nich bombu a odpáľte ju, čím všetkých štyroch zabijete. Môžete sa potom nechať zabiť a môžete to zopakovať a dosiahnuť aj úspech „Quadruplets“, ak ste ho ešte nezískali, v rámci ktorého si máte spriateliť štyroch mechov naraz.
Potom prídu dvaja nablízko a jeden strieľajúci. Tých dvoch nablízko zabite prvých, pomôžte si EMP, či priateľstvom. Potom použite lákačku, aby po nej strieľajúci pálil a prebehnite za kváder oproti, kde bol/ je výbušný sud. Kryte sa, kým sa vám lákačka nenabije. Potom zastreľte strieľajúceho.
Teraz vybehne päť mechov. Traja nablízko a dvaja strieľajúci. Len čo sa tí nablízko rozbehnú, tak tam hoďte lákačku. Pobežia k nej a priblížia sa k nej aj tí strieľajúci. Hoďte im EMP a snažte sa, aby ich zachytilo všetkých.
Aj ak ich nechytí všetkých, nevadí. Po EMP o vás nevedia a ste krytý a kým sa znovu nabije EMP, už by ste mali mať nabitú lákačku. Hoďte im ju, aby ste ich udržali pokope a potom im zas hoďte EMP. Takto lákačka, EMP, lákačka, EMP som ich presúval asi trikrát, než boli všetci piati tak blízko, aby ich zasiahlo jedno EMP. Len čo ich ochromí, získate tento úspech.


14. Out On the Trail
Vyrážate zachrániť Trufflesa, ktorého ste bez uvažovania použili na dokončenie robotky. Bežte na koniec svojej plošiny, podlezte a zoskočte dole do kaňonu. Len čo vojdete z kovovej rampy na zem s trávou, hneď napravo pri vás je potrubie v skale a pod ním nejaké kovové oplotenie. To odpáľte bombou a za ním na plošine pri vode je Jedlo 19/27.
Vráťte sa na cestu a pokračujte po nej kaňonom. Držte sa po pravej strane a po pár metroch obídete skalu a dorazíte k vode. Naľavo vedie cesta ďalej, napravo pri vás, medzi skalou a vodou je Jedlo 20/27. Bežte po ceste popri vode až k miestu, kde sú vo vode tri plošiny. Najprv ich ignorujte a bežte na koniec cesty. Tam prelezte malú zábranu, za ktorou je Jedlo 21/27.
Vráťte sa k trojici plošín a preskáčte po nich na druhú stranu vody. Hore sa vyhákujte vyššie až na rozpadajúce sa plošiny. Vylezte vyššie. Vyhákujte sa nahor, z plošiny odstreľte veci blokujúce hák, prehupnite sa po ňom a zlezte dolu.
Zostupujte dole až na plošinu vo vode. Pri nej sú štyri menšie, cez ktoré musíte preskákať. Než sa na ne dáte, na konci tejto plošiny, na ktorú ste zliezli, je Jedlo 22/27. Potom preskáčte cez prvé dve plošiny, prehupnite sa hákom, preskočte cez ďalšie dve a vyhákujte sa do chodby. Naľavo na stene pri vás je Plagát 9/12 (August).
Preháknite sa ďalej chodbou a tam je vežička. Hoďte lákačku, postavte sa k miestu, kde treba podliezť, vyraďte ju s EMP, podlezte k nej, než sa spamätá a zničte ju bombou. Za ňou sa vyhákujte hore.
Tam prebehnite po ceste pred vami, vyhákujte sa vyššie a odpáľte bombou betónový blok, ktorý vám blokuje cestu. Už len bežte priamou cestou, kde sa občas treba vyhákovať. Na konci cesty sa vyhákujte na krabicu, ktorú nesie lietajúci dron.

15. Hounded
Hneď za vami, na bočnej strane krabice je Plagát 10/12 (Máj). Prebehnite chodbou na jej koniec a tam podlezte naľavo. Utekajte vpred, zase debilne oproti kameramanovi (koho to sakra platia na konzolách?). Krátkou trasou uniknite psovi. Preplazte sa úzkou cestou na koniec, kde sa zas objaví pes.
Plížte sa poza kvádre doprava. Hoďte psovi lákadlo naľavo a vy bežte napravo k páke. Potiahnite ju a už len prebehnite dverami. Za nimi prejdite krátkou chodbou. Na jej konci je v rohu Jedlo 23/27. Oproti je páka, ktorou si otvorte dvere.
Za nimi sa spustite dolu a už len utekajte stále vpred. Vidíte sa očami psa, keďže prebiehal štrajk kameramanov. Len postupujte vpred vždy, keď sa vám bude dať a občas niečo podlezte a preskočte.

16. Leaving Home
Plavíte sa na plti a keď sa preberiete pri vodopáde, tak odstreľte naľavo veci z háku. Keď ho uvoľníte, vyhákujte sa hore. Po scénke sa začne plošina rozpadať. Nevyhákujte sa hneď, otočte sa a na konci plošiny za vami je Jedlo 24/27. Potom sa hákom spustite dolu a pokračujte vpred, kde vás napadne mech.
Za ním sa na plošine oproti vám objavia dvaja strieľajúci mechovia. Ochromte ich s EMP a zastreľte. Prehákujte sa na plošinu, kde boli. Najprv choďte doprava, na jej zadnú časť. Tam sa spustite o plošinu nižšie. Na nej je Jedlo 25/27. Vyhákujte sa naspäť hore a z prednej časti (oproti kamere) sa spúšťajte nižšie.
Na plošine oproti je mech. Buď ho zastreľte, alebo dorazte zblízka. Prehákujte sa tak, či tak na jeho plošinu. Z nej sa prehákujte napravo a z tejto malej sa prehákujte ešte raz. Teraz sa musíte na konci plošiny spustiť. Len čo sa spustíte pred nejaké pletivo, choďte zaň. Je tam Jedlo 26/27.
Spred pletiva sa spustite dolu a podlezte nad dvoch elektromechov. Zhoďte im dolu bombu, keďže sú rovno pod vami. Skočte k nim, odstreľte veci z háku a spustite sa nižšie. Prejdite vpred, vyhákujte sa hore a poniže sa zas spustite hákom dolu. Bombou tam odpáľte veko šachty a vlezte dnu.

17. Down the Tubes
Spustite sa hákom o dve plošiny nižšie a bežte k dverám. Naľavo od dverí je Plagát 11/12 (Marec). Pákou otvorte dvere a prejdite nimi. Bežte na koniec ochodze a spustite sa dolu. Pred vami je vežička. Hoďte jej lákačku a presuňte sa o krytie bližšie. Ochromte ju s EMP, bežte k šachte napravo a bombou na nej odpáľte kryt. Vlezte dnu, než sa vežička preberie.
Prelezte šachtou až do časti s mechom a vežičkou. Nalákajte mecha a spriateľte sa, aby ho zničila vežička, alebo ho ochromte a zastreľte. Potom ochromte vežičku, dobehnite k nej a zničte ju bombou. Prelezte oproti nej šachtou. V ďalšej časti je vežička na konci. Najprv ju rozptýľte lákačkou, prebehnite pod ňu, ochromte ju s EMP a prebehnite za kryt na druhú stranu. Znovu odlákajte a ochromte vežičku, prejdite na koniec na tejto strane, bombou odpáľte kryt a prelezte šachtou.
Nalákajte k sebe elektromecha a spriateľte sa, aby ho ostatní zničili. Potom ich odlákajte a vežičku ochromte s EMP a postrieľajte mechov vzadu. Potom rozptýľte vežičku, dobehnite k nej a zničte ju bombou. Na druhej strane prejdite cez pár prekážok a zničte strieľajúceho mecha, ktorý sa objaví.
Prejdite do susednej haly a v nej po obvode na výťahovú plošinu. Potiahnite páku a zveziete sa. Cestou zlikvidujte pár strieľajúcich mechov. Dvaja budú oproti, potom dobehne ešte jeden oproti a jeden naľavo a napokon dvaja bežní oproti, na miesto, kam smerujete.
Dole potiahnite páku a presuniete si hák. Zbavte sa mechov vzadu a prehákujte sa k nim. Choďte naľavo, kde vás napadnú dvaja mechovia nablízko. Prvého môžete paralyzovať, na druhého si rýchlo prichystajte jednu z hračiek. Za nimi zostreľte veľkú krabicu na žeriave, aby prerazila ventilátor. Oproti vám zostreľte veci z háku, aby ste ho uvoľnili. Dvakrát sa vyhákujte vyššie.
Na konci cesty pri vás je vežička. Hoďte jej lákačku, pribehnite bližšie, ochromte ju s EMP a odpáľte bombou. Za ňou je ventilátor, ktorý tiež odpáľte bombou. Za ním je Jedlo 27/27. Potom sa spred vežičky prehákujte do šachty ventilátora, ktorú ste odpálili krabicou.

18. The Depths
Streľte vzadu do poistiek na stene a to vyradí elektrinu pred vami. Bežte vpred a zničte mecha, čo skočí k vám a druhého vzadu. Vybehnite do zadnej chodby. Naľavo je na konci chodby na stene Plagát 12/12 (December). Napravo bombou odpáľte plot a podlezte dolu.
Vyleziete pri poistkách, tak do nich streľte a odpojíte elektrinu. Vyhákujte sa hore a už len utekajte nahor. Pobeží za vami pár elektromechov, no môžete ich ignorovať. Len vybehnite hore a za dverami sa vyhákujte. Vyhákujte sa hore k ventilátoru a ten zničte bombou. Za ním sa vyhákujte vyššie a prejdite šachtou.

19. End of the Line
V hale zastreľte troch strieľajúcich mechov oproti. Potom dobehne štvorica mechov nablízko. Než budú všetci, použite lákačku a EMP a priateľstvo, ak niekoho miniete. Potom prídu dvaja strieľajúci so štítmi a dvaja bežní. Kryte sa a na bežných použite priateľstvo a zabite ich. Na strieľajúcich môžete použiť EMP, aby ste im vyradili štíty a zastreľte ich. Po nich príde ešte jeden na konci miestnosti. Lákačkami ho zdržte, aby ste sa dostali bližšie, hoďte mu EMP a odpáľte ho.
Vylezte potom na poslednú plošinu na opačnej strane a napravo sa vyhákujte do otvoru s dopravníkom. Dvoch mechov môžete nalákať a zabiť. Lákaním zdržte vežičku, zbližša ju ochromte EMP a naľavo pred ňou odpáľte bombou kryt šachty.
Za šachtou sa zháknite dolu, podlezte prekážku, prehákujte sa ďalej, podlezte a prehákujte sa. Zbavte sa troch strieľajúcich nepriateľov a pripravte sa potom na dvoch nablízko. Potom strieľajúci a dvaja nablízko. Nalákajte ich, jedného si spriateľte, kým sa budú biť, zbavte sa strieľajúceho, omráčte ich EMP a vyraďte. Na kraji si potom potiahnite páku, čo vám presunie hák. Prehupnite sa po ňom.
Lákačkou rozptýľte vežičku a odstreľte veci na háku oproti. Znova ju rozptýľte a zľava prebehnite bližšie. Tam ju omráčte s EMP, po uvoľnenom háku sa presuňte k nej a zničte ju bombou. Na moste za ňou vás čaká pár vĺn nepriateľov. Tých nablízko si vždy nalákajte a spriateľte. Potom len postrieľajte strieľajúcich a ak niekto zostal, ochromte ho s EMP. Po boji už len prebehnite dverami na konci a vyhákujte sa k Trufflesovi. Zachránite ho, len aby ste o neho vzápätí prišli. Tesne predtým, než vás navštívia Opičiak a Tripitaka. Za prejdenie celého príbehu získavate úspech „What Can Possibly Go Wrong?




Diskusia Príspevkov: 0 Hodnotenie
53 hlasov

100
60
20

80
40
0
50
Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |