HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21096
5455
5063
1438
1600
7336
6006
12838
1687

Online 17556 užívateľov

Návody > Hitman 2: Silent Assassin


Zobrazení:213384
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

V hre behajte, len keď ste si istý, že to nespôsobí nič negatívne. Niekedy, keď prebehnete za stenou, z druhej strany sa môže strážca otočiť smerom, odkiaľ počul zvuk. Niekedy vám to môže pomôcť, nastaviť si ho tak, aby ste sa poza neho mohli preplížiť, ale niekedy, najmä, keď si to nevšimnete, si ho nastavíte tak, že vám to sťaží hranie. Dôležité je aj naučiť sa kombináciu behu, kráčania a plíženia, najmä kvôli misiám, kde chcete využiť načasovanie pochôdzok strážcov.

Ak chcete dosiahnuť lepšie hodnotenie, snažte sa čo najmenej strieľať. Ak je aj nutné niekoho zlikvidovať, snažte sa to spraviť nožom, či škrtiacou strunou. Osobne si myslím, že pištoľ s tlmičom je tiež typická pre tichého zabijáka a taktiež nevyvolá poplach, no hra si to nemyslí.

Hrubým písmom označujem zbrane, s ktorými sa prvýkrát stretnete (buď úplne prvýkrát, alebo máte prvý krát výhodnú možnosť ich získať). Čo sa týka zbraní, do vášho súkromného zbrojného skladu sa ukladajú len tie zbrane, s ktorými opustíte level, tie, čo v leveli použijete, ale neopustíte ho s nimi, nemáte. Záleží na vás, čo chcete používať, a či chcete získať všetky. Napríklad v Japonsku, v druhej misii získate kušu, v druhej som ju vymenil za SMG-SD6 a v tretej som si pred koncom misie len pre potešenie zobral Katanu a zostali mi všetky tri. Týka sa to najmä veľkých zbraní, pretože pištole, či nože skryjete pod sako a môžete ich mať viac, no veľkú zbraň len jednu.

Poznámka pre zberateľov: Ušli mi dve zbrane, neviem, kde som ich minul. No ak chcete mať všetky ostatné, tak ich zbierajte v poradí, v akom sú hrubo označené. V prvej misii si miesto shotgunu vezmite golfovú palicu a v sedemnástom leveli si vezmite shotgun miesto R93. Tú si vezmite v devätnástej misii. Takto získate všetky, vrátane bonusových, žiaľ až na tie dve.

Za popisom prejdenia levelu občas spíšem rôzne typy. Buď sú to nejaké veci, čo môžete získať, alebo iný spôsob hrania, ktorý vám uľahčí prejdenie levelu, ale môže vám znížiť hodnotenie.

Do začiatku levela je vždy vhodné brať si pištoľ, či ballersy s tlmičom a nôž. Ak chcete hrať s vysokým hodnotením, nič iné nepotrebujete.

Návod som sa snažil písať v štýle dosiahnutia čo najlepšieho hodnotenia za každý level. Niektoré veci sa dajú prejsť aj inými spôsobmi, než som spísal, tak si z návodu vyberte len to, čo potrebujete.


1. The Gontranno Sanctuary

Vyjdite z domčeka a porozprávate sa s kňazom. Pred domčekom sú malé ruiny, kde si môžete precvičiť pohyby, ktoré vám hra aj vypisuje. Podleziete tam stenu, vyjdete po rebríku a po schodoch zase dole. Potom vybehnite hore do kostola a vstúpte do spovednice, kde sa vyspovedáte z hriechov prvého dielu. Tu nasleduje animácia, v ktorej unesú padreho. Vybehnite pred kostol a dojdite ku krabici, ktorú tam nechali v animačke. Vráťte sa do záhrady a do domku, kde ste začínali. Po ďalšej animačke chodte do druhého domku v záhrade. Tu sa vám budú ukladať všetky zbrane, ktoré získate v misiách. (musíte s nimi opustiť príslušný level). Zatiaľ tu máte len Fiber Wire a Anaesthetic (škrtiacu strunu a uspávadlo), Pistol 9 mm SD a ešte binoculars. Vyskúšajte si zbrane a vráťte sa do vášho domčeka, kde aktivujte Laptop..


2. Anathema

Musíte sa dostať do domu Dona Guillianiho, zabiť ho a nájsť vášho kňaza. Do domu sa môžete dostať dvoma spôsobmi.

Prvý je:
Rovno pred vami sú v múre dvere. Postavte sa za ne, za chvíľu z nich vyjde bodyguard a pôjde sa vymočiť ku stromom. Môžete ho zlikvidovať, prezliecť sa za neho a dverami, ktorými vošiel on, môžete aj vy. Ďalej kľudne postupujte, ako pri druhom spôsobe začínania, akurát, niektoré veci môžete preskočiť.

Druhý spôsob začiatku:
Zľava po ceste prichádza poštár s kvetmi. Môžete ho zabiť. Odtiahnite telo a prezlečte sa do jeho šiat. Zoberte kvety, čo niesol a choďte k hlavnej bráne. Zahoďte zbrane, nechajte si len Fiber Wire, pretože pri bráne vás budú prehliadať a našli by ich. Potom za bránou prejdite napravo a vstúpte do budovy, kde od vás slúžka prevezme kvety. Vyjdite von a prejdite za dom z ľavej strany. Tu vstúpte do záhrady a počkajte, kým odídu stráže od bazéna a vstúpte do prvých dverí napravo od bazéna. Tu v miestnosti napravo (s výkričníkom) je Deagle .50. Prebehnite do kuchyne, preplížte sa okolo kuchárky na poschodie. V miestnosti na poschodí vyjdite na balkón. Z ľavej strany sa dá vstúpiť na rímsu, ktorá mieri za roh. Vydajte sa po nej, cez strechu na balkón nad bazénom. Na balkóne je dvojo dverí. Nevstupujte tými pred strechou, ktorou prichádzate, pozerá sa na ne váš cieľ. Vstúpte tými z druhej strany, pozor na stráže pri bazéne. Tu ste cieľu za chrbtom, tak ho môžete zlikvidovať. Zoberte si od neho Revolver a kľúč. Keď sa nik nebude pozerať, vytiahnite jeho telo na strechu, ktorou ste prišli, na jej časť odvrátenú od bazéna, lebo v jeho pracovni by hliadky telo objavili. Vráťte sa do miestnosti nad kuchyňou (tu, ak vám vadí, si môžete počkať na pochôdzkára v tričku s krátkymi rukávmi a dobodať ho hneď vo dverách, ak plánujete ešte sa pohybovať po dome). Vstúpte do kuchyne a po schodoch do pivnice. Tu kľúčom od Guillianiho otvoríte zamknutú miestnosť a zistíte, že kňaz tam nie je. Teraz sa kľudne môžete vrátiť do miestnosti, kde ste vstúpili do domu, počkať kým zase odídu stráže od bazéna a vrátiť sa cez záhradu a hlavnú bránu na cestu a odísť. Ak chcete odísť autom, tak sa treba prezliecť. Počkajte si za dverami, ktorými sa vchádza do chodby pred kuchyňou, z miestnosti nad halou. Bude cez ne prechádzať pochôdzkár, ktorého zlikvidujte a prezlečte sa za strážcu. Kľúče od auta má tučný chlap v bielej košeli s čiernymi okuliarmi a copom. Zdržuje sa v záhrade a okolo bazéna. Síce sa mu nezdáte, ale v prezlečení máte čas sa k nemu priblížiť a zabiť ho. (alebo si na neho počkajte v dome) Zoberte si kľúče od auta. K nemu sa dostanete najlepšie cez podzemie, kde ste vstúpili z kuchyne. Je stade druhý východ za garáž. Len stačí prísť k autu a je koniec.

Pár tipov:

Ak zabijete len toho močiaceho strážcu a Guillianiho, nevyvoláte poplach a proste všetko to spravíte šikovne a v tichosti na hodnotenie Silent Assassin, získate na konci bonus: Silver Baller.45 Suppressed - Ballersi s tlmičom.


3. ST.Petersburg Stakeout

Vystúpite na stanici metra. Bežte do časti Locker a vylomte skrinku č. 137 a vezmite si z nej vybavenie, ale najmä SVD Sniper (ostreľovačku). Pozor na dvoch civilov, čo sa tu prechádzajú, ak vás uvidia so zbraňou, vyvolajú poplach. Hore schodmi dobehnite do metro entrance. Tu v miestnosti naľavo dole schodmi sú dvaja vojaci. Pokiaľ jeden z nich neodíde, zahoďte ostreľovačku, aby ste neboli nápadní a zbehnite dole. Potom sám odíde. Vráťte sa po ostreľovačku. Vystriehnite, keď vás druhý neuvidí a vbehnite do dverí, ktoré sú pred skrinkami, za ktoré ten pochôdzkár zachádza. Tu lokpiknite dvere do kanálov. Na rázcestí sa dajte vpravo a na druhej strane vbehnite do prvej chodby. Na jej konci vylezte po rebríku a prezlečte sa. Pred náklaďákom je tu na zemi uniforma. Cez námestie prejdite vyhýbajúc sa blízkemu kontaktu s vojakmi až do budovy, na mape označenej výkričníkom. Tu vybehnite na prvé poschodie, a cez dvojo dverí sa dostanete k bočnému schodišťu. Vybehnite na štvrté poschodie, sú tu zamknuté dvere. Lokpiknite ich a vstúpte do ďalších dverí oproti. Je tu odvorené okno, ktorým vidno presne do budovy v strede, do sály, kde sa koná stretnutie. Váš cieľ je prvý generál pred oknom, po pravici chlapa v koženom kabáte. (Inak Diana vám postupne bude hovoriť indície, ako ten chlap vyzerá v štýle, že je nefajčiar, je pravák a podobne, no môžete ho zabiť aj hneď). Po jeho likvidácii sa vráťte na stanicu metra rovnako, ako ste prišli. V dome, z ktorého ste strieľali, sa objaví pár vojakov, ktorí ho budú prehľadávať, tak pri úteku zapínajte mapu, aby ste sa s nimi nezrazili, ale vonku vás nik nebude obťažovať.

Tip:

Ak ste level prešli na hodnotenie Silent assassin máte bonus: Sawn-Off Shotgun.


4. Kirov Park Meeting

Hneď ako vystúpite z člna, oproti vám zoberte spoza smetiakov vybavenie, car bomby, no sniperku nechajte tam. Bežte za druhú budovu od kostola. Keď na schôdzku dorazí mafián, jeho šofér sa pôjde sem za dom vymočiť a vy sa postarajte o to, aby to bolo jeho posledné. Vezmite si jeho šaty a pokojne dôjdite k mafiánovmu autu a umiestnite naň bombu. Potom vstúpte do kanála pred smetiakmi, spoza ktorých ste brali vybavenie. Tu vbehnite do prvej chodby naľavo. Vylezeniu z kanála bráni generálovo zaparkované auto. Výborne, len mu pripevnite bombu a vráťte sa na začiatok. Počkajte si, kým sa stretnutie skončí a obaja nevyletia do vzduchu. Môžete odísť.

Ak sa stane, že nestihnete šoféra, dajte bombu na auto len generálovi a vezmite si sniperku. Postavte sa dozadu, medzi prvú budovu od kostola a druhú (za ňou močil šofér). So sniperkou sa tam presunte cez kanál. Zabite teda len Igora Kubasku a generála zničí bomba. Hneď ako ho trafíte, utekajte do kanála za domom a cez kanál sa vráťte na začiatok. Tieto spôsoby vám zaručia hodnotenie Silent Assassin.

Ďalšie riešenie je, že zabijete vojaka pri smetiakoch s vybavením a prezlečiete sa, kvôli voľnejšiemu pohybu. Môžete mu zobrať AK - 47 Assault Rifle. Dajte generálovi na auto bombu. Zbehnete so sniperkou k Radio tower. Počkajte, kým sa strážny nevzdiali a vylomte bránu k veži. Potom len vylezte hore a sniperkou odstreľte Igora. Z tejto pozície sa vám môže podariť zabiť aj oboch naraz. Pred zliezaním z veže budete musieť zabiť troch vojakov, ktorí sem dobehli, čo vám zníži hodnotenie.

Tak ako na vežu, ešte môžete vbehnúť do kostola, cez bočné zamknuté dvere. Vo zvonici je jeden vojak - žiadny problém. Stadeto zabite oba ciele, alebo len Igora a generálovi dajte bombu. No keď vypálite zo zvonice, zbehnú sa do kostola všetci nepriatelia z okolia.


5. Tubeway Torpedo

Začínate v kanáli. Dobehnite k východu, pri ktorom je výkričník. Vylezte hore (ak vám nejde o hodnotenie, zabite prvého vojaka, stojaceho pri krabiciach, aby ste sa mohli pohybovať v uniforme) a preplížte sa okolo dvoch vojakov, po obvode dvora k vášmu vybaveniu a vezmite si všetko, čo je vnútri. Potom počkajte, kým odíde strážca z búdky a prejdite k nákladnému autu. Nepozorovane do neho nastúpte. Nákladiak vás odvezie na druhý strážený dvor (dá sa sem dostať aj kanálom). Keď zastaví, vystúpte, trocha ho obíďte a počkajte, kým vojak stojaci za ním nevyrazí do budovy. Keď pôjde do Military Headquarter tak ho sledujte a schovajte sa za krabicami pred vchodom. Keď vyjde von, vstúpte dnu vy. Tu vyjdite po kovových schodoch na poschodie, kde je len jedna miestnosť. Je v nej Deagle a uniforma. Prezlečte sa. Teraz pokojne zbehnite dole po schodoch a výťahom sa zvezte o poschodie nižšie do základne. Tu sú hliadky značne podozrievavé, tak vystúpte až keď pôjde vojak spred výťahu na pochôdzku a vyrazte, aby ste sa míňali, len keď pôjde naspäť. Prejdite chodbou k miestu, kde vám na mape svieti darček od agentúry. Ak chcete, môžete tam dvere lokpiknúť, ale je tam len AK, no nad týmto miestom vstúpte do Control room. Pred vrchnejšími dverami je totiž strážca. Prejdite pokojne cez miestnosť a vyjdite vrchnými dverami, nad miestnosťou označenou ako Server room. Z druhej strany cez chodbu prejdite a vstúpte do Server room. Cez tlmič streľte do panela na stroji označenom číslom jedna. Napíše vám Surveillance disabled. Vyjdite na chodbu, z ktorej ste sem vstúpili a pokračujte do miestnosti s výkričníkom, ktorá je medzi Sewer station a Guarded Quarter. Lokpiknite sa dnu a prezlečte sa do dôstojnícej uniformy. Potom pokračujte chodbou ďalej, až k výťahu (je pod tým, ktorým ste prišli, ale za mrežami). Zvezte sa o poschodie nižšie. Tu sa lokpiknite do Observation Room. Hliadkuje tu len jeden vojak, takže pohoda. V observation roome je zrkadlo, cez ktoré vidíte, ako generál mláti zajatca. Hoďte pred zrkadlo na zem Pager, ktorý ste získali z vybavenia na začiatku. Vyjdite von a použite Phone (mobil). Generál vyjde von a pojde zobrať pager zo zeme. (nech vás nevidí!). Vojdite do miestnosti so zajatcom a počkajte si, kým sa vráti a v tichosti ho zlikvidujte. Z jeho tela si môžete zobrať Combat Knife. Potom sa cez dvere, ktoré sú za väzňom, boli predtým zamknuté, vráťte sa o poschodie vyššie. Väzeň sa prezlečie do uniformy, tak pohoda. Prejdite do miestnosti Sewer Station. Pri rozpadajúcej sa stene hoďte na zem Mini-bomb, vzdiaľte sa a odpáľte ju pomocou Remote bomb. Vybehnite do kanálov a bežte k exitu. Bežte, ale len čo zbadáte vojakov, ktorých privolal výbuch, len kráčajte. Tým nevyvoláte poplach a keď dôjdete do exitu, mali by ste mať hodnotenie Silent Assassin.

Tip:


6. Invitation to a party

Keď vystúpite z lode, zahoďte AK, len by na vás pútalo pozornosť. Bežte podľa mapky k miestu, kde máte od agentúry darček. Je tam len pištoľ, ale vezmite si jed. Potom dobehnite k dverám v stene, označeným výkričníkom. Tie prvé nad prístavom. Lokpiknite ich a prebehnite po ceste do garáže ambasády. Preplížte sa okolo strážcu, ktorý chodí okolo auta. V prvej miestnosti s výkričníkom je uniforma čašníka, tak sa prezlečte. Potom prejdite do Ball Room. Z tejto miestnosti chodí naľavo do miestnosti s upratovačkou pravidelne generál, ktorý je vaším cieľom. Keď bude na chodbe, tak ho potichu zlikvidujte a odtiahnite telo do miestnosti vedľa izby s upratovačkou. Potom znova bežte do Ball Room a nájdite tu ambassadora. Máte ho na fotke, tak ho ľahko identifikujete, na mape je označený ako V.I.P. Sledujte ho, párkrát pootvára trezory, no nič nepodnikajte, než sa na neho zavesí agent, ktorý bol spomínaný v briefingu. Keď spolu vojdú do miestnosti s trezorom, tak si počkajte. Agent zabije veľvyslanca a zoberie kufrík, ktorý chcete aj vy. Pôjde s ním von a vy ho sledujte, no nelepte sa mu moc na päty. Pôjde od veľvyslanectva po cesta doľava. Jednoducho ho sledujte a keď zájde dosť ďaleko, v tichosti ho zabite a telo schovajte (za múrik pri hornom dome, inak si ho všimne stráž, ktorá tu chodí dookola). Agent má u seba .54 Pistol. Zoberte kufrík a len dobehnite k lodi.

Ak sa vám nechce sledovať ho, môžete si počkať než zabije veľvyslanca a potom vy zabiť jeho a vziať kufrík, no tu je trochu problém ho vyniesť. Zoberte si kufrík (briefcase). Vyjdite cez Ball room a hlavným vchodom. Choďte pomaly, no len čo vyjdete cez hlavný vchod bežte, kade ste prišli. Budú občas na vás kričať Stand Still, tak zastaňte a hneď zase krokom pokračujte. Niekedy vyvolajú poplach, inokedy nie, tak len skúšať. Ak aj na vás zakričia, ale nevyvolajú poplach, hodnoteniu to neublíži.

Tipy:

Za prejdenie týchto misíí na hodnotenie Silent assassin je bonus zbraň M4 Rifle.


7. Tracking Hayamoto

Začínate za skalou na Hayamotovom pozemku. Keď dvaja strážci zastanú za skalou, preplížte sa poza nich k bráne vedúcej do záhrady. Je síce zamknutá, ale to nevadí. Keď sa otočia, strážny v strede vstúpi do domu, choďte popri dome a vstúpte do garáže. (Nebežte. Neviem, či je to vždy, ale beh vyrušil Hayamota a postavil sa k stene, miesto k stolu a potom nechcel jesť) Tu podíďte k autu a zatrúbte. Zbehnite za smetiak vedľa dverí. Strážca spoza dverí sa výjde pozrieť, čo to bol za zvuk, tak sa preplížte poza neho do domu. Prejdite do vedľajšej miestnosti. Nechoďte spodom, cez chodbu, zbadala by vás stráž, prejdite vrchnou miestnosťou, ktorá spája obe spodné. Vo vedľajšej miestnosti už musíte vyjsť na chodbu. Preplížte sa však len do druhej vedľajšej miestnosti. Ňou prejdite hore. Tu v miestnosti s výkričníkom je kimono, ktoré si oblečte. Prejdite doprava, za kuchyňou je v druhej miestnosti s výkričníkom na stolčeku ryba a kuchynský nôž. Odrežte kúsok z ryby, nôž si potom môžete zobrať. Vráťte sa do kuchyne a do misky na spodnej časti stola položte odrezaný kus jedovatej ryby a transmitter, ktorý máte vo vybavení od začiatku. Potom sa schovajte do miestnosti, kde ste krájali rybu a keď sa vráti strážny, vyjdite poza neho von. Obsah misky spapá váš cieľ a tým ste plnili prvé dve úlohy. Snažte sa ale nestretnúť s gejšou, ktorá pôjde po misku. Keď vyjdete z domu, len sa pokojne vráťte na miesto, odkiaľ ste začínali level a odíďte hlavnou bránou.

Tip:


8. Hidden Valley

Z miesta, kde začínate, prebehnite k stromoradiu napravo a stade sa pomocou CTRL prekradnite pomedzi stromy až za stenu budovy, za ktorou máte vybavenie. Je to síce zdĺhavejšie, ale nezbadá vás sniper. Je tu jeden strážca, ktorý obchádza okolo vašich vecí. Vezmite si ich, je tu Crossbow (kuša) a šípy plus Nightvision. Potom sa len schovajte pred nákladiak a keď strážca zájde zaň, vy prebehnite k rebríku, ktorý vedie do podzemia. V podzemí prebehnite k najbližšiemu rebríku smerom vpravo a vylezte hore. Pozor, nie je to ľahké, doporučujem po zlezení Save. Chodia tu dve hliadky (Jeden a dvaja vojaci) okolo stĺpov, ktoré sú v strede cesty. Keďže chodia okolo stĺpov, môžete sa im poza ne vyhnúť. Tiež pozor, po pravej ceste chodí občas nákladné auto a keď vás zbadá, zatrúbi, čo samozrejme privolá hliadku. Keď vyleziete znova hore, dajte sa podľa mapy smerom dole a doprava. Cestu tu stráži len jeden vojak, tak si ho pekne obíďte. Na konci zas vlezte do podzemia. Keď zleziete dole, znova vyjdete na podzemnú cestu a zas sa vyhnite dvom hliadkam, ako predtým a znova dobehnite do posledného východu napravo. Keď vyleziete, už len dobehnite do miesta označného exit. Keď sa to číta, vyzerá to dosť ľahko, no na hodnotenie Silent assassin je to naozaj ťažká misia.


9. At the Gates

Bežte popri pravej stene, až sa dostanete na takú vyvýšenú plošinu (je to znázornené aj na mapke). Tu zlikvidujte vojaka (najlepšie výstrel z kuše do hlavy), telo schovajte za stromy a prezlečte sa do jeho šiat. Má u seba SMG-SD6, ale keďže ide o veľkú zbraň, nemohli by ste mať so sebou kušu. Zberatelia, je to na vás. Ďalej pokračujte stále popri pravej stene, až na ďalšiu plošinu, kde znova stráži jeden vojak. Nesmie vás tu nik zbadať, aj keď ste prezlečený, budú od vás chcieť, aby ste sa identifikovali. Prezlečený ste kvôli sniperom, ktorí sú na vežiach zámku a bez obleku strážneho by na vás hneď pálili. Priblížte sa k tomuto vojakovi od chrbta, keď bude na konci svojej dráhy, skočte pod plošinu a schovajte sa pod ňu. Nezbadá vás. Keď prejde za vašu pozíciu, bežte k hradu. Keď budete dosť blízko, Diana vám oznámi cieľ. Musíte zničiť dva generátory, objavia sa na mapke. Bežte k prvému, je napravo, vedľa zámku. Je pred ním jeden vojak, ktorého tiež zlikvidujte. (Dá sa to prejsť bez jeho zabitia, preplížiť sa dookola poza tri skaly a tak isto aj naspäť, no je to naozaj náročné a zbytočné, pretože aj tak po prvom zabití bude hodnotenie Profesionál). Deaktivujte generátor a vstúpte do halvnej brány zámku. Pred vami sú schody a napravo aj naľavo sú v stene dvere. Z jednej strany na druhú sa prechádza jeden vojak. Počkajte, kým vstúpi do ľavých dverí a vy vstúpte do pravých. Preplížte sa tu na poschodí cez dvere von. Tu bežte doprava, podľa mapky k druhému generátoru, ktorý tiež deaktivujte. Potom vám Diana oznámi, že treba vypnúť ešte jeden, ale nevie kde je, tak je to na vás. Hore nad týmto, druhým generátorom je cesta vedúca trocha hore a končí dverami. Vstúpte do nich. Sú tu nejakí ninjovia na trámoch, alo to je jedno. Tu dobehnite na ľavý koniec miestnosti a deaktivujte tretí generátor. Potom už len vyjdite dverami na druhú stranu, ako ste vstúpili. Tu pozor na jediného vojaka. Poza neho k miestu označnému exit.

Tip:


10. Shogun Showdown

Pred vami sú schody hore, ale sú dobre strážené, takže nič. No v stene, tesne pred schodami, sú dvere. Prejdite nimi na poschodie. Tu vstúpte a zlikvidujte ninju, ktorý tu stráži a prezlečte sa. (použite mapu, aby ste mu nevleteli do náručia). Tu na poschodí pozor, podlaha vŕzga a to priláka pozornosť, preto sa tu pohybujte len po trámoch. Naľavo zbehnite dole schodmi. Hneď za schodmi napravo sú dvere. Prejdite chodbou a v miestnosti za ňou je hneď pred dverami na poličke Keycard. Vráťte sa do miestnosti, kde ste zabili ninju, deaktivujte kartou laserom chránené dvere a prejdite popri dvoch strážcoch doprava a dole schodmi. Dostanete sa do miestnosti s dvoma dverami. Obe vedú dole, ale za jednými je stráž. Zídite tými, ktoré sú voľné. Tu zoberte z podstavca Guidance system, čo je jedným z cieľov. Napravo od neho je pištoľ .22 SD. Vráťte sa na prvé poschodie, kde ste prešli cez dvere pomocou karty a pokračujte schodmi o poschodie vyššie. Tu v strede miestnosti je Katana Sword. Vybehnie až na štvrté poschodie, kde za stenou nájdete známu. Dá vám špecial security card. Potom je dobré zbehnúť na tretie poschodie, prejsť na jeho druhú stranu a znova hore až na piate. Už tu je namieste, aby som vám povedal, aby ste si dávali dobrý pozor na gejšu, ktorá pravidelne chodí na šieste za vaším cieľom a na štvrté, kde má izbu. Len čo vás zbadá, beží na vás upozrniť stráž. Neviem prečo. Tak než vstúpite na piatom poschodí dovnútra, je dobré si počkať, až gejša odídte. Potom si dajte plíživý mód a prejdite na schody vedúce na šieste poschodie. Ak vás aj strážny skraja zbadá, nevadí, ale ostatní sú niekedy veľmi podozrievaví. Tu si počkajte, kým Hayamoto nepôjde k oknu. Keď sa díva von, pristúpte k nemu a buď posledných pár krokov dobehnite a podrežte ho, alebo sa s ním nepárajte a vyskúšajte .22 SDčko. Akonáhle zomrie, zoskočia sem z povaly ninjovia, ale ak ste ho teda zabili pri okne, rýchlo vyskočte. Pozor, aby sa vám možnosť vyskočiť z okna, neplietla s možnosťou brať jeho veci. Tu postupujte po streche smerom dole. O strechu nižšie je okno. Slečna, ktorá vám dala security card, vás požiadala, aby ste ju vzali pri odchode so sebou. Cez toto okno skočíte do miestnosti vedľa nej. No nemusíte sa o ňu starať, ak nechcete, nie je to nutné. Proste, či už po schodoch vnútri so slečnou, alebo po streche, dostaňte sa na nádvorie, kde čaká vrtuľník a ten vás vezme preč. Ak ste Hayamota zabili šikovne a hneď ušli cez okno, ani nevyvoláte poplach a prispeje to k hodnoteniu. (Len raz, keď som ho zabil a nestavil som sa po tú ženu, ale najrýchlešie som dobehol do vrtuľníka, som získal hodnotenie Sillent assassin, aj keď tam bola istá dávka agresie. No už sa mi to potom nepodarilo - asi náhoda).


11. Basement Killing

Tu odporúčam vziať si nôž. Hodí sa v tretej misii tejto série. Zbehnite na označené miesto, kde je darček od agentúry. Je tam 9mm SD a Smoke bomb v skrinke č. 137. Keď sem budete vchádzať, počkajte si, kým strážnik neprejde do miestnosti oproti, lebo mimo hlavnej sály nemáte čo robiť. Potom vojdite do miestnosti označenej Laundry, taktiež tak, aby ste sa vnútri nestretli so strážnikom. Tu podíďte k tomu otvoru, cez ktorý sa zhadzuje prádlo a zhoďte ním Smoke bomb. Potom utekajte za požiarnikmi, k miestu označenému Fire dep. Len čo vybehnú von, potom, ako sa spustí požiarny poplach, vbehnite dnu. Na lavici sú šaty, prezlečte sa za požiarnika (môžete si zobrať Fire Axe) a bežte za nimi. Teraz keď prebehnete cez detektory kovu, nič sa nestane. Za nimi v hlavnej miesnosti sa dajte doľava po schodoch o poschodie nižšie. Nik tu teraz nie je a požiarnikov si nevšímajte, nech hasia. Bežte do miestnosti označenej výkričníkom. Vedľa výťahu sú dvere. Rozstreľte počítač hneď vedľa nich, čím splníte jednu z úloh. Potom prebehnite cez tieto dvere dole, posledné dvere lokpiknite. Tu už z diaľky uvidíte pri počítači sedieť váš cieľ. Len sa k nemu prikradnite a likvidation. Dávajte si pozor, aby ste na zemi nestupili na porozsýpané chipsy, lebo ho to upozorní na vašu prítomnosť a hneď spustí poplach. Potom sa len vráťte do miestnosti, kde ste rozstrelili počítač a vstúpte do výťahu vedľa dverí. Sú tu už síce stráže, ale než stačia vystreliť, či spustiť poplach, načítava vám hra ďalšiu misiu s hodnotením Sillent assassin.

Tip:


12. The Graveyard Shift

Táto misia je dosť ľahká, ale veľmi zdĺhavá. Vystúpite z výťahu. Dajte sa hore do kuchyne, kde je malá kamera pri čajníku. Rozstreľte ju a stiahnite sa. Všimnite si na mape miestnosť Sys.Adm. Tam sedí System administrator, ktorý sa rozbehne kameru skontrolovať. Než do nej strelíte, vysledujte si vojakov na juhu, aby boli vo vhodnom postavení. Len čo administrátor vybehne, vy sa tiež dajte dole a doľava. Cez spodnú kanceláriu s počítačmi sa preplížte okolo jedného chlapíka pracujúceho za počítačom a cez chodbu pred Sky Bridgom vstúpte do kancelárie Sys.Adm. a zoberte zo stola Keycard. Potom sa vráťte rovnakou cestou pred kuchyňu. Od kuchyne sa dajte hore do miestnosti označenej Server. Cardkeyom sa dostanete dnu. Tu podídte k počítaču a keď sa vám zjaví možnosť, spravte, čo treba. Potom sa vám ozve náhrada z agentúry a oznámi, že sa musíte dostať cez most do druhého mrakodrapu. Tak prejdite pred Sky Bridge. Rozstreľte sklo a utekajte na druhú stranu. Snažte sa to načasovať na chvíľu, keď budú obaja strážni postávať spolu na ľavej zadnej časti mosta. Tu si len musíte natrénovať kedy a kadiaľ bežať, aspoň ja som neprišiel na jednoduchší spôsob, keď ich nechcete zabiť.

Tip:


13. The Jacuzzi Job

Začínate na rímse mrakodrapu. Tu je dôležitá rýchlosť a správne načasovanie. To je síce dôležité vo väčšine misií, ale tu obzvlášť. Najlepšie je to spraviť okamžite od začiatku, bez zbytočného otáľania. Prebehnite po rímse doprava poza miestnosť s klavírom a jeden balkón a pri druhom prelezte zábradlie. Vbehnite do hlavnej miestnosti a prebehnite medzi dvojo dverí, kde sa schovajte. Vstúpia nimi strážnici. Poza nich sa preplížte do chodby, kde je exit. Tu vbehnite napravo do miestnosti, oproti miestnosti s výkričníkom. Podíďte k poistkám na stene a rozbite ich. Vypnete tým svetlo. Z miestnosti s výkričníkom odíde civilistka. Rýchlo tam vbehnite a za obrazom otvorte trezor a vezmite z neho peniaze. Potom prebehnite cez balkón do hlavnej miestnosti, kde napravo (rovno pred vami, keď idete cez balkón) je na podstavci socha. Zoberte ju a znova rýchlo prebehnite do miestnosti, kde je naľavo ďalší výkričník a kde sa aj v bazéne nachádza váš cieľ. Tu sa schovajte za takú drevenú stenu (taká stena, čo sa dá zložiť, neviem si spomenúť, ako sa jej hovorí, ale kryje vás pred cieľom a jeho troma spoločníčkami). Tu počkajte kým údržbár opraví poistky a zapne svetlo. Potom len čakajte, kým slečny nepôjdu do kúpeľne, ktorá je oproti. Síce to trvá, ale nik vás tu neotravuje. Keď výjdu, dobehnite k chlapovi vo vírivke a podrežte ho. (môžete sa aj priplížiť a zabiť ho strunou, no to je pomalé a ťažko sa potom stíha časovo pokračovať bez poplachu). Len čo je mŕtvy, vybehnite na chodbu a bežte znova rozbiť poistky. Slečny vojdú do miesnosti s mŕtvolou, ale ak stihnete rozbiť poistky, čo vypne svetlo, zostanú stáť na mieste, až kým ho technik neopraví. Teraz dobehnite pred výťah (exit) a schovajte sa naľavo od neho, aby vás nezbadal technik, keď pôjde znova opraviť poistky. Potom len vbehnite do výťahu a je to.

Tip:


14. Murder at the Bazaar

V tomto leveli sa pokojne môžete ukázať ľuďom na oči aj vo svojich vlastných šatách. Dobehnite k Lieutenant Quarter, no len čo budete pár metrov od domu, dajte sa sneak módu. Pred vchodom sú dvaja strážcovia, lokpiknite sa cez zadné dvere a vyjdite po schodoch. Ahmed by mal byť chrbtom, tak ho v pohode uškrťte a telo odtiahnite od okna. Vezmite od neho koordináty a opustite budovu. Potom prebehnite do Bazáru. Vráťte sa na miesto, kde ste začínali a napravo je vchod do bazáru. Tu vbehnite do posledného výčnelku sprava dole. Tu sa schovajte za krabice a čakajte. Colonel Mahammad Amin sa prechádza po trhu a baví sa s predávajúcimi, ale po čase si sem príde zapáliť a jeho strážca zostane von. Ak ste obehli rýchlo začiatok, tak kým si príde pofajčiť, môžete si zatiaľ aj vy. Keď dorazí, len ho v tichosti uškrťte a odíďte vonku do Exitu.

Tip:


15. The Motorcade Interception

Stále sa môžete voľne pohybovať vo svojich šatách, no nie so zbraňou a tú práve potrebujete. Dobehnite k miestu vášho kontaktu, kde je darček - MI95 Sniper. Je to taká slepá ulička kam nik nechodí, čo je pre túto situáciu ideálne. Vystriehnite si, keď pôjde okolo osamotený vojak a známym tichým spôsobom ho zlikvidujte a telo odtiahnite ku kontaktu. Tu sa prezlečte a vezmite si novú ostreľovačku. Na limuzínu si počkajte povyše vášho kontaktu. Buď tu môžete vyjsť na strechu nižšej budovy, no odtiaľto je veľmi zlý strelecký uhol. (Zo striech pri ceste je uhol skvelý, no útek strašný.) Ak vám to vyjde tak skvele, že pochôdzkári budú práve preč, tak nemusíte liezť na strechu, ale môžete si podísť dostatočne blízko k ceste. Pred prechodom limuzíny doporučujem Save. Keď pôjde okolo, zastreľte šejka a bežte sa stratiť medzi budovy. Potom sa vydajte pokojnou chôdzou k Exitu.

V tejto misii si dajte pozor na dvoch civilistov. Neviem prečo, ale vždy keď ma zbadali, odhalili, že nie som vojak a ostatných zalarmovali. Logika však tvrdí, že skôr vojaci by mali spoznať, že nie som jeden z nich. Divné.


16. Tunnel Rat

Začínate znova v civilnom oblečení (trochu nelogické). Prebehnite k dolnému vstupu do podzemia. Okolo dvoch stráží sa dostanete ľahko, tak to netreba popisovať. Dole počkajte za rohom na schodoch, než budete môct vojsť. Problém je vojak na severe tejto miestnosti. Keď vstúpite, vlezte sprava do kanála, ktorý lemuje celú strednú časť podzemného bunkra. Všetko, čo budete teraz robiť, robte v snake móde. V kanáli sa dajte doľava a pokračujte cez chodbu až do druhej miestnosti, kde je pred vami rebrík von z kanála a za ním stojí chrbtom vojak. To je fajn, no na tohto vojaka sa poniže pozerá druhý vojak. Tu spravte fintu s behom. Prejdite za tohto vojaka a na pár krokov si dajte beh. Otočí sa v smere zvuku, no keďže ste v kanáli, nezbadá vás. Teraz kľudne vylezte po rebríku a poza chrbát vojaka sa dajte vľavo. Vraciate sa síce do chodby, ktorou ste prišli, ale tu sa dajte znova vľavo do chodby, ktorá je označená výkričníkom. Tu sa priplížte za vojaka, ktorý stráži pri generátore a vypnite generátor. To spôsobí tmu v celom komplexe. Pokračujte v tme, do miestnosti na konci tejto chodby (na mape veľká miestnoť so štyrmi alebo tromi vojakmi). Tu spí niekoľko vojakov, no ak je ešte tma, kľudne aj bežte, keď sa zobudia, neuvidia vás. Na prvej posteli od vášho vstupu chodbou je uniforma, tak sa rýchlo prezlečte. Vedľa nej si z poličky môžete zobrať M60 Light MG. Potom len vystriehnite, keď nik nebude pred vchodom do okrúhlej miestnosti napravo (jediná miestnosť napravo) a vstúpte. Vo vedľajšej slepej chobe je váš cieľ a otočený chrbtom, tak viete, čo máte robiť. Potom vyjdite von a v ľavom hornom rohu je výťah. Nastúpte a vyvezte sa hore. Tu máte zabezpečiť pristávaciu plochu. Takže treba zabiť dvoch vojakov, ktorí tu strážia. Stále máte na sebe uniformu, takže na vás neútočia, tak ich zabite potichu, spraví vám to hodnotenie. Po ich zabití misia končí.

Tip:


17. Temple City Ambush

Dobehnite najprv k vášmu kontaktu južne od vás. Máte tu k dispozícii Shotgun SP 12. Potom bežte k druhému miestu označenému vaším agentúrnym znakom. Tam je agent, ktorý vám má podať informácie, no on sa ošíva. V meste sú dvaja nájomní vrahovia, ktorí po ňom idú a vám pomôže, ak sa ich zbavíte. Bežte na pravé námestie (je označené výkričníkom) a tam sú obaja. Sú znázornení na mape. Jeden je v budove v okne s ostreľovačkou, tak na námestie vstúpte zo severu a vojdite do budovy. Na poschodí sa k nemu priplížte a zbavte sa ho. (Má u seba R93 Sniper. Ľudia vás tu nesmú zbadať so zbraňou, tak ak si robíte zbierku, vezmite si tu radšej Shotgun. Vráťte sa poň až na koniec, tesne pred odchodom. Je malá pravdepodobnosť, že vás s ním nik nezbadá, ale ak budete rýchly, zobrazí sa vám len Warninng a budete hodnotený ako Executioner.). Potom si v okne počkajte, až bude prechádzať druhý vrah a zlikvidujte ho tiež. Vhodné je, aby nebol naokolo policajt, lebo sa rozbehne po smere výstrelu. To že nájdu mŕtvolu, je jedno. Keď ich zlikvidujete, tak si odfoťte ich mŕtvoly. V inventári máte fotografický aparát. Tak si aj môžete overiť, či ste dostali správneho človeka, lebo pri fotke správnej mŕtvoly vám hra oznámi, že vrah odfotený, alebo niečo v tom zmysle. Potom sa vráťte za agentom, ktorý vám prezradí, kde je Exit a vám tam stačí dobehnúť.

V meste sa inak pohybuje ešte jeden vrah, má turban a čierne brýle. Na mape nie je zobrazený ako nepriateľ, tak ho ťažko nájsť. Ak prejdete okolo neho, vytiahne SMG, no nezačne páliť, len vás sledovať. Ak ho zbadáte skôr, tak ho (mimo dohľad iných) zlikvidujte, alebo si počkajte na konci u agenta, príde tam za vami.


18. The Death of Hannelore

Počkajte za člnom, kým príde strážnik. Na chvíľu sa tu zastaví chrbtom k vám, tak ho zlikvidujte a prezlečte sa. Mŕtvolu buď odtiahnite za čln, alebo hoďte do vody. Vojdite do budovy. Sú tu dva vchody, vy smerujte k tomu napravo. Strážny by mal ísť močiť k stene, tak môžete spokojne vojsť. Na nádvorí budovy vstúpte doprava do izby. Tu prejdite cez všetky izby smerom k miestnosti, kde vám svieti znak agentúry. Tesne pred ňou si počkajte, kým strážny pôjde na záchod a rýchlo než sa vráti, vbehnite do miestnosti, kde zoberte zo steny kľúč a z bedne jed. Potom sa presuňte do pravého horného rohu, kde vám svieti výkričník. Tu sa prezlečte za pacienta. Potom vstúpte do centrálnej, kruhovej miestnosti. Strážny vás srdečne privítajú. Na gauči sedí sestrička, ktorá vás vyzve, aby ste ju nasledovali k doktorke. Vydajte sa za ňou, no tu vám poradím: nevstupujte do doktorkinej kancelárie, ale počkajte von. Za chvíľu príde za ňou jeden pacient, ktorý za chvíľku aj odíde, ale je tu pravdepodobnosť, že by vás nachytal s mŕtvolou. Keď odíde, vstúpte k doktorke do kancelárie. Tá vás nespozná a začne sa s vami rozprávať. Medzitým sa postaví k zábradliu balkóna, tak jej nalejte do pohára jed. Keď dohovorí, napije sa a spadne na zem. No kľudne ju môžete zlikvidovať strunou, ak sa vám nechce čakať, hodnotenie vám to nepokazí. Potom ju odneste do miestnosti oproti jej kancelárii. Je zvýraznená na mapke. Potom sa kľudne vráťte na miesto, kde ste level začínali a nastúpte do člna.

Tip:


19. Terminal Hospitality

Bežte po pláži, poza skalu a hore schodmi. Tu sa preplížte poza strážcu a zamierte doľava, poza skaly k chrámu. Cez kopec, je tam úzka cestička. Pri bazéne sú šaty člena kultu, tak sa prezlečte. (je tu výkričník). Potom vojdite do hlavnej budovy. Aj v prezlekoch si tu dávajte pozor na sestričky, tie mrchy vás takmer vždy spoznajú a vyvolajú poplach. V budove vyjdite na poschodie a zamierte k Office Charkan. Pred kanceláriou sedí za stolom sestrička. Počkajte pred dverami, než sa pôjde prejsť na balkón a lokpiknite sa do kancelárie. Tu na stole si z krabice vezmite Nightvision a Room Key. V druhej miestnosti sa prezlečte za doktora. Pri odchode zas počkajte, kým sestra neodíde a vyjdite von. Zamierte k výťahu, v preoblečení by to nemal byť problém. Výťahom sa zvezte na prízemie. Tu sú tri výkričníky. Pri prvých dvoch, pri oboch sa nachádza Skalpel. Lokpiknite sa do miestnosti s tretím výkričníkom. Je tu generátor. Vypnite ho, čím vypnete svetlo. Nasaďte si brýle nočného videnia a zbehnite do operačného sálu. Sú tu štyri, tak si spravte Save a pohľadajte, kde je vodca kultu. V tme vás nezbadajú stráže, tak kľudne utekajte. V tme nevidíte ani vy, tak pri operačnom stole máte buď možnosť Kill Patient, alebo Kill Cult Leader, tak aspoň viete, či ste správne, či nie. Po likvidácii vodcu vybehnite do miestnosti naľavo, kde sú na mape znázornené schody. No nechoďte po nich, ale lokpiknite dvere pod nimi. Vedú von. Tu už len dobehnite na miesto, kde ste začínali level. Hotovo. Cestou vás napadne jeden protívník, ktorý párkrát vystrelí a zdrhne. Zabiť ho nemôžete, tak po ňom ani nestrieľajte, pokazilo by vám to hodnotenie.

Tip:


20. ST.Petersburg Revisited

Tu vás čaká veľé prekvapenie, tak ak chcete, skúste si to bez návodu. Proste misia je úplne rovnaká, ako keď ste tu boli naposledy. V skrinke č. 137 je sniperka bez nábojov. No náboje , ktoré sú v meste sú slepé, takže sa na ňu vykašlite a rovno bežte na povrch a zboku k budove, kde sa naposledy konalo stretnutie generálov. Vstúpte do budovy odpredu, odzadu sú stráže. Vystúpte po schodoch a dajte sa do pravých dverí. Tu sa priplížte a strunou (nič iné ani nemáte), zabite Mr. 17. Prezlečte si jeho šaty a vezmite si skvelú W2000 Rifle. Rýchlo bežte preč. Naľavo od budovy do kanála a do metra a Exit. Teraz konečne pôjdete zachrániť kňaza. Škoda, že som sa nemohl vysporiadať aj s Dianou. Pretože, keď som zistil, že mám slepé náboje, tak som si obstaral klasickým spôsobom nové zbrane, vnikol do budovy vbehol do miestnosti s cieľom a začal po ňom páliť, len aby som zistil, že je to nastražená figurína, tak ako prvé ma napadlo, pomstiť sa agentúre.


21. Redemption at Gontranno

Tu začínate znova iba so strunou, ale ste vo svojom kostole, tak viete kam treba mieriť. Preplížte sa poza strážcov. Toho pred dverami do záhrady môžete uškriť a telo odtiahnite za múrik, aby si ho nevšimol ten, čo tu chodí okolo celého nádvoria. Potom uškrťte aj toho za dverami a toho pod schodami. Teraz len dobehnite do svojho skladu, kde máte na výber všetky zbrane, čo ste zozbierali. Tu vám na hodnotení nezáleží, proste vybite všetkých zloduchov, ktorí sa tu nachádzajú. Keď zostanete len vy, dobehnite k spovednici, streľte do okienka a už len dorazte Sergeia.


Tak, Mr. 47 zase dokázal, že je najlepší.

Súvisiace hry Hitman 3
Hitman 2
Hitman
Hitman GO
Hitman: Absolution
Hitman: Sniper Challenge
Hitman 4: Blood Money
Hitman 3: Contracts
Hitman: Codename 47



Diskusia Príspevkov: 152 Hodnotenie
2256 hlasov

100
60
20

80
40
0
55
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |