HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21157
5455
5063
1438
1600
7336
6030
12903
1687

Online 35312 užívateľov

Návody > Far Cry


Zobrazení:243917
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

1. Training

Na začiatku sa preberáte v jaskyni, otrasený výbuchom granátu. Je to tutorial, tak si nacvičte pohyb a vydajte sa rúrou pred vami. Ďalej sa zohnite, preskočte, podlezte prekážku, vylezte po rebríku, hra vám vždy napíše, čo a ako. Napokon dobehnete do miestnosti, nad ktorou sa zhovárajú dvaja chlapíci. Tu zistíte, že máte Stealth meter, ktorý vám ukazuje, ako ste viditeľný v okolí a tiež máte možnosť hádzať kamene (G) na odlákanie pozornosti. Jednoducho miestnosť prejdite popri stene popod žoldniera. Ďalšou chodbou prebehnite (Shift) a napokon nájdete prijímač, v ktorom sa vám ozve chlapík, ktorý si hovorí Doyle. Tvrdí, že vám chce pomôcť a že máte byť veľmi opatrný, pretože oblasť sa hemží nepriateľmi. Vezmite si tu zbraň, náboje, granát a armor. Potom sa konečne dostanete von, kde vás čaká krásny zážitok z grafiky.
Prvou úlohou je získať viac nábojov. Pod vami je malý tábor a Doyle vám doporučuje vyhnúť sa kontaktu so žoldniermi. V pohode sa môžete nebadane dostať do prvej chatky. Tu je len pár žoldnierov, tak si to s nimi vybavte (ja som musel, keď som po nich namiesto kameňa hodil granát, tiež sa hádže Gčkom, mení sa to klávesou H). Tiež tu nájdete mačetu. V tretej budove sú hľadané náboje.
Teraz máte ísť do domu na kopci a nájsť ďalekohľad. Kľudne tam dobehnite a vezmite si ho. Na druhej strane domčeku na kopci sa vám naskytne pohľad na základňu žoldnierov. Mate sa tam dostať. Obzrite si ju ďalekohľadom, aby ste zaznamenali nepriateľov a tí sa vám potom zobrazia na mape. Zatiaľ doporučujem agresiu, pretože ešte stále nie sú extrémne nebezpeční. Doplávajte na druhý breh z pravej strany. Priplížte sa k veži na kopci. Keď bude strážnik chrbtom, vylezte hore a zabite ho. Potom si samopalom privolajte ostatných z tábora. Keďže pôjdu za vami, tak ani nevyvolajú poplach (čo by malo za následok posily a vrtuľník). Keď je po všetkých, tak vstúpte do Head Quarters (prvá budova od brehu) a vezmite si zo stola Key Card. S kartou si otvorte dvere v Armory a doplňte si náboje. (Pokiaľ sa predsa len chcete infiltrovať, tak preplávajte na druhý breh z ľavej strany tábora. Tam sa cez hustú džungľu dostanete priamo za budovu armory a cestou budú len traja vojaci pri rieke, ktorým sa môžete vyhnúť, alebo ich zlikvidovať, to nevyvolá poplach v tábore. Dobehnite k bugine a utečte na nej). V tábore sú dve nádrže s benzínom, ktoré po zásahu vybuchnú. Jednu, čo je na kopci, môžete uvoľniť zlikvidovaním podpery. Tá sa potom skotúľa dole a môžete ju odpáliť v tábore.
Či už agresívne, či tajne, ste v tábore a pred budovou Armory je bugina. Nastúpte a máte ďalší cieľ. Vydajte sa na východ, juhovýchod po pobreží. Cestou narazíte na domček s troma vojakmi, no neďaleko je bugina s dvoma vojakmi a na kopci nad domčekom je 2WD Vehicle, čo je silnejšie než bugina. Môžete použiť nepriateľské zariadenia, pokiaľ zastrelíte posádku a nezničíte pri tom celé vozidlo. Postupujte ďalej a narazíte na dve ďalšie vozidlá, ktoré kryje čln. Najprv sa postarajte o buginy a potom si popodíďte do vody a odstráňte posádku člna. (Alebo sa len ukážte z brehu člnu a príde za vami, kým ostatní si vás nevšimnú.) Z tejto pláže je to už len kúsok k vášmu cieľu. Buď si zvoľte buginu a prejdite pomedzi stromy, popri dvoch vrakoch lietadiel - čaká vás tam len pár vojakov. Keď dorazíte na pobrežie, zbadáte vrak lode. Na vraku je pár vojakov, ktorí strážia.
Druhá možnosť je použiť čln. Obíďte si ostrovčeky (pozor na plytčinu, aby ste neuviazli) a po vode sa dostanete k vraku lode. Lepšie je ísť po vode, lebo aspoň sa vyhnete vojakom a dva člny hliadkujúce okolo vraku vás tam počkajú tak, či tak. A z člna ich ľahšie odstránite. Teraz musíte vniknúť do vraku. Len zastaňte neďaleko zadnej časti lode (tá východnejšia časť) a vo vode si všimnite dieru v trupe. Tadiaľ plávajte. Zbadajú vás však aj vojaci a začnú po vás páliť, no len preplávajte a oni vám akurát zatarasia východ.


2. Carrier

Skočte do vody a preplávajte krátky úsek. Keď vyleziete, tak pred vami je chodba, ktorá spája miestnosti naľavo a napravo od vás. Je tu pár vojakov. Najlepšie je postaviť sa na koniec chodby, v ktorej ste vyliezli a postrieľať ich. Je tu málo priestoru na stealth akciu. V miestnosti napravo je lekárnička a pár flash granátov. Oproti tejto miestnosti je cez chodbu vstup do haly, cez ktorú treba pokračovať. (Z miestnosti s granátmi vedú schody nahor. Hore môžete vliezť do ventilačnej šachty pri zemi a preplaziť sa do haly, na kovovú konštrukciu pri strope, odkiaľ môžete zastreliť vojakov). Sú tu však len dvaja, tak sa to dá peknou ranou do hlavy, aby nevyvolali poplach spraviť aj napriamo.
Keď opustíte veľkú halu, máte v malej chodbe dvojo dverí a opäť ventilačnú šachtu, z ktorej stúpa dym. Za dverami naľavo sú dvaja vojaci, tak ak chcete, prilepšite si nábojmi. Za druhými dverami sú opäť dvaja vojaci. Vy radšej vlezte do šachty a preplazte sa na druhú stranu. Cestou môžete spoza pletiva tých vojakov odstrániť, ak chcete, ale radšej ich nechajte tak, aby ste nevzbudili pozornosť a mohli ľahšie vyliezť o palubu vyššie. Šachta vedie priamo k rebríku na palubu vyššie, tak vylezte hore. Hore v susednej miestnosti zlikvidujte chlapa na konštrukcii, aby neotravoval. Tu je vhodné zlikvidovať aj troch na chodbe, aby ste mali priestor. Keď vyjdete na chodbu, tak v prvej miestnosti naľavo je diera v trupe. Ňou vyjdite na palubu.
Ak sa vydáte priamo po palube, tak sa prestrelke nevyhnete, pretože na vyšších miestach sú nepriatelia, ktorí vás vždy zbadajú. Preto je dobré hneď ako vyjdete, spraviť "muž cez palubu" a skočiť do mora. Oboplávajte si túto časť vraku a z druhej strany je na trupe zavesená rybárska sieť. Po nej vylezte hore. Je pravdepodobné, že si vás cestou všimne vrtuľník, ale to je len dobre. Tu ste aspoň krytý a keby ste šli rovno cez palubu, museli by ste sa s ním vysporiadať hore. Keď zaútočí, stačí zlikvidovať chlapíka za guľometom a odletí preč. Než pôjdete k rybárskej sieti, ešte zastreľte žoldniera, na ktorého máte zboku krásny výhľad a tým pádom aj on na vás. Keď je čistý vzduch, vylezte. Na palube, kde vyleziete hore, vylezte po rebríku pred vami ešte vyššie. Tam si ľahnite a preplazte sa po balkóne (nepoznám lodné termíny, ale viete, čo myslím) na druhú stranu. Tým sa vyhnete všetkým chlapom na palube. Cestou pôjde po balkóne len jeden vojak, ale presná rana do hlavy zastaví nejaký nežiadúci rozruch. Na druhej strane vstúpte opäť do lode. Je tam len jedna miestnosť a jeden vojak, takže pohoda. Keď je po ňom, vstúpte. Nájdete nejaké informácie, no nič o Valerii. Tiež tu máte lekárničku a armor.
Teraz je vaším cieľom nájsť čln, aby ste sa mohli dostať preč. Ak sa chcete vyhnúť bežnému postupu a boju, tak preskočte rovno na koniec textu k tomuto levelu.
Po animačke máte otvorené dvere na druhej strane, tak vstúpte, zlikvidujte dvoch vojakov a po rebríku hore. Na vrchnej palube sa už prestrelke nevyhnete. Keď vyleziete, tak sa hneď bežte schovať za krabice za vami. Postrieľajte žoldnierov vzadu, sú len traja a máte sa aspoň kde kryť. Potom je priorita dostať chlapíka s guľometom napravo. Keď je po ňom, tak tam skúste dobehnúť. Pri plošine pred ním je výbušný sud, ktorý keď odpálite, zhodí pár krabíc, ktoré vám poskytnú aspoň čiastočné krytie pri behu. Dobehnite k druhej plošine, vylezte hore a použite guľomet. S ním hravo vyčistíte celú palubu a zbavíte sa aj dotieravého vrtuľníka (ja som strelca z vrtuľníka zlikvidoval už predtým, ako som písal, takže to na palube nebolo tak hrozné). Po boji pozbierajte náboje a armor.
Potom pri prejdení na druhú časť lode som radšej použil kovové trámy; mostíky sa mi nezdali veľmi bezpečné, keďže boli porušené bojom. Na druhej strane už len dobehnite k záchrannému člnu. Odstreľte úchytné laná, skočte za ním do vody a nastúpte.
Jednoduché riešenie. Napadlo ma to až potom, keď som sa dostal do člna normálne. Po animačke, kde zistíte, že Valeria nie je na lodi a dostanete úlohu získať čln, sa vráťte do mora. Buď tak, ako ste prišli, alebo rovno preskočte zábradlie a hop. Dole prejdite na kraj, aby ste mali výhľad na čln. Jednoducho zospodu odstreľte laná, ktoré ho držia. Čln spadne dole a vy sa vyhnete celej prestrelke na palube.
Keď ste už v člne, tak len zamierte na východ.


3. Fort

Musíte sa dostať do pevnosti a zničiť komunikačne zariadenie. Na vstup máte tri možnosti. Zľava, sprava a cez stred.
Stredná cesta je cesta agresora. Hneď pred vami sú dva mini ostrovčeky, na ktorých sa žoldnieri venujú lovu žralokov. Netreba ich likvidovať, nie je pri nich ani nič dôležité, len pár nábojov. Ak sa tak rozhodnete, tak prví štyria nie sú žiadny problém. Spoza krabíc ich zložíte hneď. Keď sa však presuniete pred dom, tak vás zbadajú žoldnieri na posiedke oproti. Keď sa s nimi budete ostreľovať, tak príde čln z pobrežia. Ale ešte pred prvým domom ste si mohli vziať odstavený bojový čln (pokiaľ ste nestrelili do výbušniny pri ňom) a tak by ste s ním mohli vcelku ľahko zničiť čln, aj vojakov na postriežke. S člnom sa presuňte dopredu a likvidujte všetkých vojakov na pobreží. Keď padli, tak vybehnite cestičkou hore. Tam narazíte na križovatku a v diaľke pred vami za palmami sú veľké schody vedúce nahor a pred nimi štyria vojaci. Táto cesta pokračuje odtiaľto, tak ako cesta zľava, tak skočte v návode tam.
Cesta zľava je cesta je poloagresívna. Člnom sa vyhnite ostrovom pred vami a smerujte na pláž zľava. Na prvej je bugina a pri nej len traja vojaci, tak ak chcete, viete čo robiť. No na tomto ostrove nie sú cesty práve najlepšie, samý strom v ceste a tak, takže využitie buginy je tu len malé. Dajte sa radšej ešte kúsok vľavo a vystúpte (nie príliš, kvôli vrtuľníku). Plížením sa dostanete nenápadne pomedzi kríky za vojakov a buginu. Potom postupujte po ceste do kopca. Cesta ústi tam, kde aj prostredná cesta. Zabite štyroch vojakov pred schodmi a prestrieľajte si cez pár ďalších vojakov hore. Tu máte dve možnosti. Tunel, alebo cesta do kopca. K tomu sa vrátim, keď popíšem cestu sprava.
Cesta sprava je infiltračná. Choďte na člne do zátoky vpravo. Je to kus cesty. V tej zátoke smerujte na jej koniec. Hliadkuje tu jeden čln, no keď pôjdete tesne popri pobreží a rýchlo na konci zátoky zabočíte na poslednú pláž, tak sa mu vyhnete. Na maličkej pláži vystúpte a vybehnite do kopca. Postupujte husto zarastenou cestou až k vraku lietadla. Za ním sa hneď dajte ku kopcu napravo a uvidíte, že napriek tomu, že je strmý, dá sa tu naň vyliezť. Vylezte po kopcoch najvyššie ako sa dá a dostanete sa na miesto, kde vedú aj prvé dve cesty, ale vyhli ste sa všetkým vojakom.

Teraz máte opäť dve možnosti. Naľavo je tunel vedúci do kopca a napravo cesta na kopec. Cesty vedú pod pevnosť a na obidvoch sa bude strieľať. Cestou po vonku vás čakajú štyria vojaci a ostreľovač na kopci. Preto doporučujem tunel, kde sa bojuje jednoduchšie. Priamou cestou sa prestrieľajte k výťahu. Vyvezte sa hore a vyjdite z tunela. Dostanete sa na rovnaké miesto, ako keby ste šli po ceste na kopec, akurát sa vyhnete ostreľovačovi.
Nech sa hore dostanete akokoľvek, pokračujte k pevnosti. Tu sa nesnažte o žiadny nenápadný prienik. V pevnosti vás čaká boj, tak rovno, ako budete prichádzať, zlikvidujte osadenstvo. Postrieľajte vojakov a dobehnite ku guľometu. Po chvíľke priletí lietadlo, z ktorého sa vyrojí výsadok vojakov. S guľometom nemusíte likvidovať len výsadkárov, ale môžete hneď vytrvalou paľbou zničiť celé lietadlo. Chvíľu to trvá, ale dá sa to. Keď je po vojakoch, tak dobehnite k dverám do komunikačného centra. Doyle vám oznámi, že to chvíľu potrvá, než ich otvorí a tak sa zatiaľ musíte postarať o seba, ako viete. Pred dverami si vezmite bazuku a dobehnite k zábradliu. Na mori si všimnite čln, ktorý sa priplaví k pobrežiu. Zamierte naň, vypáľte naň rakety a choďte sa skryť ďalej od zábradlia, pretože po vás bude strieľať míny. Keď je čln zničený, tak sa po chvíli objavia dva vrtuľníky. Budú po vás páliť a zároveň dovezú nových vojakov. Nemusíte sa snažiť ich zničiť (aj s guľometom je to dosť ťažké), stačí sa skryť a likvidovať len vojakov, pokým vám Doyle neoznámi, že dvere sú otvorené a môžete vojsť.
Vstúpte teda do budovy a v prvej miestnosti zastreľte technika. Vezmite mu kartu a v tej istej miestnosti napravo si ňou otvorte sklad. Vnútri máte lekárničku, armor a výbušninu. Potom vybehnite na chodbu a v ďalšej miestnosti umiestnite výbušninu na turbínu. Máte 10 sekúnd do výbuchu. Vybehnite druhou chodbou smerujúcou von a bežte, kým nedôjde k výbuchu.


4. Pier

Cieľom je nájsť tábor žoldnierov. Mini tábor je hneď pred vami. Vbehnite tam a zastreľte štyroch vojakov. Postavte sa na kopec a ďalekohľadom si označte vrtuľník a čln, ktorý hliadkuje dole na rieke. Vrtuľník si prilákajte streľbou. Presne tak, potom by vás otravoval a tu na kopci máte krásny výhľad, takže zastreliť chlapa pri guľomete nie je problém. Máte tu k dispozícii rogalo. No doletieť sa na ňom dá (aspoň ja som s ním ďalej nevedel zaletieť) len na druhý breh. Takže ak idete pešo, zbehnite po ceste dole. Nik vás cestou nečaká. Dole sú dvaja vojaci, ktorých vysadil vrtuľník. Dostaňte ich z kríkov a potom aj posádku lode.
Ešte od brehu si všimnite na druhej strane vežu, v ktorej sú dvaja vojaci. Buď ich okľukou a plazením obíďte, alebo sa priplížte ku skale pred vežou a spoza nej ich dostaňte. Ak stihnú zavolať pomoc, tak príde lietadlo, ktoré vyloží troch ďalších. Keď je kľud, tak pokračujte cestou za vežou. Tam je ďalšia strážna veža s dvoma vojakmi. Jeden má ostreľovačku, tak pozor. Zložte ich. Z kraja kopca si všimnite dole pod vami tábor. To je ten, ktorý hľadáte. Ďalekohľadom si môžete pooznačovať vojakov. Doylovi sa zdá, že ste málo využitý, tak vás pošle zničiť v tábore sklad zbraní.
Tento výhľad inak treba využiť. Skúšal som sa dostať do tábora nebadane, ale tí hnusáci vo vežiach si ma vždy všimli. Jednoducho vlezte do veže tu hore a vezmite si ostreľovačku. Zlikvidujte oboch strážcov na vežiach v tábore. Keď padne prvý, tak vystrelia ostatní svetlicu a vrtuľník (ktorý pilotuje telepat, keďže hneď vie, kde ste) zamieri k vám. Zlikvidujte vojaka vo vrtuľníku a dá pokoj (prinajhoršom, tesne predtým ste mali Save). Než ostreľovačku opäť zahodíte, môžete ešte zvyšné náboje minúť na vojakov v tábore. Potom zlezte a vydajte sa dolu kopcom do tábora. Cestou vás bude čakať jeden, dvaja vojaci, ktorí bežali za streľbou. Dole v tábore ich už veľa nezostalo, tak ich dorazte.
V tábore si v administratívnej budove vezmite prístupovú kartu, s ktorou môžete vybrakovať zbrojnicu ešte predtým, než ju vyhodíte do vzduchu. (Inak, niekto by tu mal mať samopal s tlmičom, to len tak, ja preferujem tlmiče). V budove oproti Armory je výbušnina, ktorú vám tam už predtým zlatí žoldnieri nachystali, aby ste im to tu mohli zničiť. Takže ju vezmite a umiestnite do Armory.
Keď nastane očakávaný výbuch, máte ukradnúť vozidlo a ísť na západ. Na konci tábora je jedno. Keď prídete, počujete štartovať motor. Vezmite si buginu a vyrazte na západ, ale pozerajte sa dozadu, jedno vozidlo vyrazí za vami. Zničiť. Potom len postupujte na západ až do prístavu. Cestou si iste všimnete vežu na kopci, ktorý je nad cestou. Vo veži je chlapík s bazukou, tak si to radšej namierte najprv k nemu a zbavte sa ho. Potom postupujte ďalej, cestou je len pár nepriateľov. Na konci máte za úlohu zničiť všetkých v prístave. Máte vozidlo a výhodu prekvapenia, tak sa všetkých zbavte a dobehnite na posledné mólo. V animačke sa osobne stretnete s Doylom, ktorý vás odvezie na iný ostrov.


5. Research

Rozhliadnite sa po pláži a vidíte peknú hromadu žoldnierov. Týchto treba všetkých zlikvidovať. Všimnite si domček na kopci nad plážou. To, čo je pred ním, nie je guľomet, ale mortar, s ktorým sa mizerne strieľa, takže si to s nimi rozdajte guľka proti guľke. Najlepšie sa mi zdalo ísť najprv z ľavej strany pláže, trochu sa poplížiť, čo najbližšie k domčeku. Tam zaútočiť, rýchlo vybiť vojakov okolo domu a keď priletí vrtuľník vyložiť vojakov na pláž, tak ho pošramotiť mortarom. Ak to nestihnete, tak sa ukrývajte za stromami, kým nedostanete vojaka vo vrtuľníku. Potom pobite ostatných. Tých na prednej časti pláže, pri móle je dobré prekvapiť, takže k nim doplávať, vynoriť sa a páľ. Keď je po všetkom, tak si podopĺňajte muníciu a hlavne si z domu pri mortare vezmite Key Card. Potom vbehnite do jaskyne. Tam zabite jedného vojaka a otvorte si kartou dvere. Za nimi uvidíte potvoru, s akou sa ešte stretnete.
Pokračujte tunelom, kým nedôjde k otrasu a nevypadne svetlo. Potom je pred vami rázcestie. Ľavá cesta smeruje k veľkému čerpadlu, pravá tiež, ale pravá vedie popri generátore. Takže sa dajte pravou a cestou v miestnosti s generátorom, kde ho opravujú dvaja vojaci, ho pákou nahoďte. Potom dobehnite k čerpadlu. Tam vyjdite po schodoch a nastúpte do výťahu. Keď sa vyveziete, tak len vstúpte do dverí.


6. Treehouse

Poobzerajte sa a cez pár miestností vyjdite von, na stromové lešenie. Vnútri vám nič nehrozí a v jednej miestnosti si môžete pripomenúť Half-life (obeť požieraná vo ventilácii). Keď vybehnete von, tak sa musíte dostať do budovy Supervision. Buď môžete ísť po lešení zavesenom na stromoch, alebo po zemi. Neďaleko vás zastanú traja vojaci na aute, tak si môžete cestu uľahčiť buginou. No jednoduchšie a bezpečnejšie a mi zdalo ísť po lešení. Likvidujete len vojakov na vašej úrovni a vojaci s mutantami sa na zemi likvidujú navzájom. Keď je po boji, dorazte zvyšky. Ak pôjdete po lešení, tak na konci musíte zliezť dole, pretože most pred vami je strhnutý. Napravo je zrútená plošina, z ktorej stále vedie most hore, na budovu, tak zlezte na zem a po tomto moste vybehnite na budovu Supervision.
Vstúpte dovnútra. V jednej miestnosti je mŕtvy vedec. Vezmite si kartu, ktorá leží vedľa neho. Otvorte ňou dvere za ním a potiahnite tam páku, ktorá otvorí bránu k helipadu (vidíte to cez okno). Ale to len pre prípad, že sa rozhodnete ísť po ceste. Na prízemí si môžete vziať nákladiak, ale je neozbrojený, tak nedoporučujem. Radšej sa vydajte mostom priamo vedúcim z tejto budovy (bránu otvoríte kartou). Ak budete po zobratí karty rýchly, tak prejdete mostom, keď bude prichádzať bugina. Zabite vojakov v nej a rýchlo do nej nasadnite. Na helipad zamieri vrtuľník a kým vyloží vojakov, tak ho môžete buginou zničiť. (Inak, než sa vydáte ďalej, tak v budove Supervision je v najvrchnejšom poschodí sklad zbraní, ale aj nepriatelia. Odporúčam vziať si ostreľovačku).
Keď je pristávacia plocha čistá, tak sa vydajte (najlepšie autom) po ceste k bunkru. Pokračujte až k prvej zátarase, kde zlikvidujte vojakov pri guľomete. Ním potom všetkých na briežku pod vami a na moste. Keď je kľud, tak vybehnite hore k bunkru, je tam jeden vojak a ostreľovač. Odtiaľto si zamerajte ostreľovačkou vežu na kopci oproti, kam vám ukazuje radar. Je v nej chlapík s raketometom a dostať zásah raketou tesne pred Savepointom nie je sranda. Keď padne, tak sa vydajte k veži (občas sa nechce ukázať, tak si na neho počíhajte inde, pod vežu raketou nedostrelí, tak môžete dobehnúť aj k nemu). Kľudne aj na bugine, prejdete to a máte aspoň istú ochranu, len za mostom zosadnite a vojakov dostaňte sami, lebo z buginy sa tam blbo mieri. Pod vežou si len vezmite výbušninu. Odtiaľto vedie most ponad priepasť k bunkru. Buď môžete prejsť po ňom, alebo sa vrátiť k zátarasám a tam môžete prejsť na druhú stranu bunkra, popri ňom. (Inak, ešte pred prvými zátarasami je napravo od cesty most, vedúci pod vežu, takže ak chcete, tadiaľ sa môžete vyhnúť zátarasám, aj ceste k veži).
Keď sa dostanete k bunkru, tak z tej strany, na ktorej je most, umiestnite na stenu, na vyznačené miesto výbušninu. Keď zničíte múr, vbehnite dnu a postarajte sa o posledný odpor. Priletí vrtuľník, tak ak chcete, vybehnite na hradby bunkra, tam majú guľomet a tým ho môžete zničiť. Na kovovej konštrukcii v bunkri je armor. Keď ste už v areáli bunkra, tak si kartou otvorte dvere a vstúpte dnu.


7. Bunker

Zvezte sa dole výťahom. Tam vás čakajú štyria vojaci. Z tejto miestnosti vedú dve cesty preč. Obe vedú cez operačnú miestnosť a ďalej dole, len každá iným schodiskom a na každom sú mutanti, pozor. Obe tieto cesty sa stretávajú v miestnosti, kde uvidíte za oknom, ako mutant niekoho likviduje. Z tejto miestnosti zamierte nižšie. Tam je opäť dvojo dverí. Pravé vedú do miestnosti, kde si môžete doplniť náboje, zdravie a armor. Potom sa dajte ľavými a pokračujte stále priamo. Cestou dobehnete ku guľometu. Postavte sa k nemu, lebo sa za vami ženie pár vojakov, tak ich schlaďte. Tiež k nemu môžete nalákať mutantov spoza dverí. Potom pokračujte. Dorazíte do miestnosti, kde pred vami, za tmavým sklom sú vojaci a v klietkach mutanti. Schodmi naľavo sa preplížte hore a tam stlačte páku, ktorá vypustí mutantov. Po boji dorazte víťaza. Za touto miestnosťou je už len posledná, kde vás čaká pár vojakov a jeden mutant. Odstráňte ich, vybehnite hore a dobehnite k pristávacej ploche. V následnej animačke zachránite Valerie a zistíte, že pracuje pre CIA.


8. Steam

Vzhľadom na to, že sa zvečerieva, potrebujete okuliare na nočné videnie. Sú v malom tábore žoldnierov. Máte dve možnosti. Buď sa otočíte a vydáte sa cez džungľu. Tam vás čakajú traja mutanti a pár vojakov. Alebo si počkáte na brehu a o chvíľu sa zjaví čln. Postrieľate posádku a vydáte sa po pobreží doprava. Cestou vás napadne ďalší čln a na pobreží vás čakajú vojaci. Cesta džungľou sa mi tu zdá lepšia. Keď sa dostanete k táboru, tak sa môžete nepozorovane dostať na vhodné miesto a použiť sniperku a na zvyšných si počkať so samopalom. Keď si vyčistíte tábor, tak si vezmite nočné brýle z domčeka.
Ďalej sa môžete vydať aj po vode, ale cesta vedie cez rieku, kde na brehoch sú vojaci a aj tak by ste potom museli ísť pešo. Preto si radšej vezmite džíp a dávajte naň pozor, urobí vám tu dobrú službu. Postupujte po ceste (čln z vody a snipera na druhom brehu ignorujte, keďže idete po zemi, nevadia vám) až po prvých vojakov, ktorí vám cez cestu prehradili kmeň stromu. Zastreliť. Vystúpte a podíďte k rieke. Na druhom brehu pri domci je chlapík s bazukou, tak ho zlikvidujte sniperkou. Napravo za skalami táborí pár žoldnierov. Vezmite si už auto a dostaňte ich (s trochou šikovnosti obídete ten strom poza peň). Od domu sa k vám vydá auto s nepriateľmi. Máte ich krásne na muške, takže žiaden problém. Potom dôjdite k domčeku (naľavo je sniper) a tam máte zdravie a armor. Za domčekom pokračujte po ceste. Dostanete sa k ďalšej zátarase, ktorú, keď pobijete vojakov, tiež nie je problém autom obísť z pravej strany.
Napokon sa dostanete k cieľu, táboru nepriateľov. Savepoint za zátarasou bol posledný. Z auta kľudne postrieľajte vojakov v prvom malom tábore. Je tu aj ďalšie auto, ak je vaše poškodené. Tu môžete strieľať, ostatní si to nevšimnú. Vy si však všimnite základňu pod vami. Tu je akcia nutná, pretože sa musíte dostať do jej stredu. Vcelku sa dala aj stealth akcia s tlmičom, ale najjednoduchšie a najefektívnejšie bolo vpáliť tam na bugine a všetkých postrieľať. Keď po vás pošlú vrtuľník, tak si len zacúvajte a zničte aj ten. Keď je po boji, tak dobehnite doprostred základne (podľa radaru) a prezrite si plány, ktoré sú položené na krabici. Potom vás Doyle pošle dovnútra, tak len dobehnite ku dverám.


9. Regulator

Vyjdite z dverí. Pobite vojakov pri kontajneroch (s tlmičom to ide skvele). Všimnite si komplex na jazere, ku ktorému smeruje nákladiak. Tam sa treba dostať. Ak pôjdete po ceste, po ktorej šiel nákladiak, budete dosť ostreľovaní. Preto sa dajte od miesta, kde ste vyšli z budovy, doľava. Dostanete sa k veži, kde je pár vojakov a na veži chlapík s raketometom (toho sa zbavte radšej ostreľovačkou z diaľky, ešte od kontajnerov). Zbavte sa ich. Odtiaľto vedie druhý a kratší most do komplexu, kam smerujete. Prestrieľajte sa dnu. Most ďalej je zničený, ale ako vidíte, zo strážnej veže je natiahnuté lano, ktoré smeruje priamo k budove oproti. Vylezte teda do veže (pozor, na druhom brehu je medzí kríkmi sniper, výhľad na neho máte od veže, kde bol raketometčík) a spustite sa tam. Vstúpte do budovy.
Prejdite garážou a v ďalšej miestnosti zahnite doľava. Tam si zo stola vezmite červenú kartu a odtiaľ pokračujte ďalšími dverami a schodmi hore na prvé poschodie. Z prvého poschodia vybehnite ešte vyššie a v dozornej miestnosti zabite dvoch vojakov a vezmite si zo stola modrú kartu. Potom môžete postrieľať tých, čo sú v miestnosti pod vami. Prípadne tam dverami z prvého poschodia sami skočte a dorazte ich. Keď je po nich, tak si tam vezmite zelenú kartu. Z tejto haly vojdite do malej miestnosti, odkiaľ sa dostanete na chodbu. V prechode vám bráni para, ale sú tu jedny dvere, ktoré si otvorte kartou. Vnútri potiahnite páku na stene. Potom sa vráťte vonku ku schodom a prejdite k chodbe vedúcej ďalej. Z podlahy stúpa para, ktorá by vás zabila, tak otočte ventilom na potrubí a to paru zastaví. Prejdite.
Za dverami sú dvaja vojaci v chemických oblekoch. Jednou kartou si otvorte dvere pred vami a vnútri na stene otočte pákou. Poslednou kartou si otvorte dvere naľavo a tiež vnútri otočte pákou. Poslednými dverami na chodbe to tu opustite (ak ste nepotiahli všetky tri páky, tak je za nimi para). Za dverami prejdite hore okolo veľkého ventilátora. Na stráže môžete využiť streľbu do hasiacich prístrojov, ktoré explodujú, ale ja som sa radšej kryl za dverami a likvidoval ich postupne. Keď vybehnete hore, ste v riadiacej miestnosti, kde stlačte červené tlačidlo. Nastane výbuch a vy môžete vyjsť dverami von. Tam vás ale čaká menšia presila vojakov. Nemusíte vybiehať von, počkajte si za dverami v temnote, oni prídu sami. Keď je čistý vzduch, tak choďte podľa radaru k poslednej ventilácii napravo. Odstreľte zámku a vojdite dnu.


10. Control

V chodbe pred vami sú dvere a ventilačná šachta. Obe vedú do miestnosti, kde bojujú mutanti a vojaci. Po boji dorazte zvyšok. V prechode ďalej vám bráni para. Oproti dverám je rebrík, po ktorom zlezte dole. Cez ventiláciu prejdite na chodbu a na jej konci je ventil, ktorým vypnete paru. Vráťte sa naspäť hore a teraz môžete prejsť pokojne po chodbe. Na konci priamej cesty máte dve ventilačné šachty. Tá vľavo je správna, ale blokuje ju para. Takže vlezte do tej napravo. Za ňou vylezte po rebríkoch úplne hore (buď na opačnej strane vyskočte na rebrík a vylezte, alebo na tej strane, na ktorej ste a hore prejdite po rúre) a tam otočte ventilom. Potom prídu dvaja mutanti. Zložte ich a vráťte sa cez ventilačku na chodbu (ďalší mutant), kde pokračujte tou druhou šachtou. Keď z nej vyleziete, zabite mutanta a po troskách vlezte do ďalšej šachty oproti. Z nej máte dva východy, oba do tej istej miestnosti, v ktorej sú vojaci. Nakuknite z oboch a postrieľajte ich. Keď vyleziete prejdite k výťahu a zvezte sa.
Dole je opäť súboj medzi mutantami a vojakmi. Po boji máte dve cesty. Predné dvere vedú na hornú plošinu v hale, odkiaľ môžete páliť po žoldnieroch, ktorí sú tam. Dvere napravo vedú do haly, tade prejdite. Z haly vedú len jedny dvere, za ktorými vstúpte do chodby, kde prebieha krutý boj. Rýchlo zložte dvoch vojakov pri guľomete a použite ho. Keď vyčistíte chodbu, buďte stále pripravený, o chvíľu príde veľký mutant s raketometom. Nedajte mu šancu a zabite ho. Z bočnej miestnosti vylákajte pár vojakov a tiež ich dostaňte guľometom. Tá miestnosť na boku vedie do záchodov, z ktorých sa opäť dostanete na chodbu. Takže choďte ktoroukoľvek cestou a nakoniec vstúpite do miestnosti s vodnou nádržou. Ventilačná šachta s vybitým krytom pred vami, aj šachta vo vode vedú obe dole, do zaplavenej chodby, ktorú preplávajte. No predtým v tej šachte oproti vylezte hore rebríkom. Prejdite von a zlikvidujte nepriateľov pod vami. Keby ste tam vplávali rovno, bolo by to peklo. Keď je po nich, tak sa vráťte šachtou do vody a preplávajte do tej miestnosti. Jedinými dverami ju potom opustite.


11. Rebellion

Prebite sa von. Vonku zúri naozaj zúrivý boj. Nedoporučujem sa do neho miešať nejak vo veľkom. Ak chcete, zoberte si džíp a zdrhnite. Ak nie, tak najvhodnejšie je pomaly a opatrne. Ak budete čakať, tak sa veľkí mutanti prebijú hlavnou bránou. Neviem prečo, ale keď som rýchlo zabil dvoch vojakov v opevnení a nasadol do džípu, tak sa neprebili a zostali bojovať vonku. Nechajte ich bojovať, ale aj tak budete musieť časom zasiahnuť. Zlikvidujte vojakov pri guľomete a vylezte do veže vľavo. Na vrchu je mortar, ktorým zlikvidujte nepriateľov na zemi. Ostreľovačkou zabite dvoch sniperov na vežiach pred bunkrom. Už by mal byť kľud. Podopĺňajte si náboje a M4 môžete vymeniť za novú AG36. Ak chcete ísť pešo, môžete (napravo je tunel, ktorým si trochu skrátite cestu), ja doporučujem cestu džípom. Na kopci, nad vežou napravo je rogalo, no nedá sa na ňom doletieť až do cieľa (aspoň mne nie), ale aj tak sa vyhnite množstvu nepriateľov, takže ak chcete ísť pešo, môžete si pomôcť.
Ako som napísal, najvhodnejší je džíp. Rýchlo sa vyhnete nepriateľom a tých, čo stoja v ceste, môžete zraziť. Táto lokácia je naozaj ohromná. Nemusíte sa teda zdržovať likvidáciou nepriateľov.
Postupujte cestou od tábora a na križovatke (je tu aj ďalšie auto, ak si potrebujete vymeniť) zahnite doľava. Je tam poškodený most, ale s rozbehom sa dostanete na druhú stranu. Pokračujte po ceste do kopca (juhovýchod), po chvíľke budú na ceste horiace stromy, tak ich obíďte. Keď dorazíte na pláž, tak pokračujte po ceste (juhozápad). Cesta bude ďalej rôzne meniť smer, aj sa vám bude zdať, že sa vzďaľujete od cieľa, ale to je v poriadku. Keď dorazíte k nejakej starej, zničenej pevnosti (ak sa chcete zabávať s mutantami pri nej, tak vnútri je lekárnička aj armor), tak zahnite dolu k moru. Tu sa vám aj ozve Doyle, aby ste smerovali k majáku. Zastreľte raketometčíka na majáku (vnútri je mapa oblasti). Vyjdite k majáku a po skalnom previse prejdite na kopec oproti. Tam zabite ďalších vojakov, ktorí by vás ohrozovali po ceste. Sú tu dve rogalá, tak sa nimi môžete presunúť na kopec oproti, ale opäť doporučujem auto, kvôli mutantom. Takže sa vráťte a prejdite autom po ceste. Takto aj ľahšie zničíte vrtuľník, ktorý vás napadne pred mostom. Prejdite most a v lese pozrážajte mutantov a postrieľajte vojakov. Pred ďalším mostom sú zátarasy, ktoré sa už nedajú prejsť, takže musíte po svojich. Inak pozor, vo veži pri tomto moste je raketometčík, tak ho snipernite (vo veži je aj armor).
Za mostom a vežou sú na ceste pred archívom zátarasy a profíci vojaci so štítmi. Dostať ich v normálnom boji je ťažké, sú naozaj silní, takže preto veľmi príde vhod veža a raketomet na nej. Vylezte a raketou ich zničte. Ak nepoužívate raketomet, tak si ho len požičajte, ale odporúčam ich ničiť len raketami. Potom jednoducho dobehnite do budovy Archívu.


12. Archive

Tu vás s otvorenou náručou čakajú noví nepriatelia, ktorí sú zmutovaní, silní, vedia strieľať a zneviditeľňovať sa. No aby ste ich zbadali, stačí vám zapnúť si nočné videnie (T). Prebojujte sa priamou cestou až do miestnosti s otvorom v strede a skočte do vody. V strede miestnosti je tu pletivo a na jednej jeho časti sú dva sudy na doske. Odtlačte tie sudy z dosky a potom aj dosku. Pod ňou je diera v pletive, tak skočte do vody a plávajte na druhú stranu tunela. Na konci vylezte hore po rebríku, zabite mutanta a aktivujte panel na stene pri mŕtvole. Tým uvoľníte bezpečnostné zámky na dverách. Prejdite dverami preč. Nimi sa dostanete opäť do miestnosti s vodou a novými mutantami. Dvere sú už otvorené. Tie na juhu vedú na začiatok levelu, pokračujte tými na západe a na konci sa zvezte výťahom.
Dolu už máte aj ľudských protivníkov. Prebojujte sa chodbou a na jej konci je veľká hala s množstvom krabíc a žoldnierov. Na jej opačnom konci je sniper a raketometčík, tak nech zaúraduje vaša sniperka. Keď všetkých pobijete, tak si od raketometčíka vezmite žltú kartu a otvorte ňou dvere, ktorými opustíte túto halu. Pokračujte chodbami (na jednom mieste napravo, pri mŕtvole je lekárnička, armor a náboje do sniperky) až sa dostanete vonku. Tam na mieste, kde sa objavíte, máte úplne ideálne postavenie zlikvidovať väčšinu vojakov sniperkou. Niektorí sú tiež sniperi a vzadu, na veži nad vrtuľníkom je raketometčík, toho tiež z diaľky. Takto môžete zlikvidovať takmer všetkých vojakov a ak vám pár prežije, tak sa cez nich prebojujte ku komplexu a vojdite dnu.
Tu ste zas vo veľkej hale plnej vojakov. Okrem nich je tu aj mutant, s ktorým bojujú. Priamy útok nie je najlepší nápad, preto sa prebojujte naľavo, ku schodom a vybehnite na kovovú ochodzu. Odtiaľ pekne sledujte boj a dorazte tých, čo prežijú. Keď je kľud, tak choďte na východnú stranu haly (na západnej je vrak nákladiaka). Tam je medzi krabicami na zemi pletivo, nad ktorým visí krabica. Streľte do reťaze, čo ju drží. Krabica spadne a vyrazí pletivo. Skočte dole a prejdite šachtou priamo. Keď vyleziete von, tak sa zvezte výťahom oproti.


13. Cooler

Potom, čo zastaví výťah, sú v chodbách tesne pri vás a smerujú priamo k vám dvaja mutanti s raketometmi. Odporúčam sa im vyhnúť. Takže vybehnite z výťahu napravo, v chodbe zahnite doľava a v tejto chodbe s potrubím choďte napravo za zábradlím, pomedzi dve cisterny a tam skočte do ventilačnej šachty. Preplazte sa ňou a objavíte sa nad miestnosťou, kde bojujú vojaci a menší mutanti. Víťaza porazte a skočte do miestnosti. Nechoďte do dverí na východe, vrátili by ste sa k raketometným mutantom. Choďte k dverám na severe, ale nevstupujte, len aby ste zaregistrovali, že je tam boj medzi mutantom a vojakmi. Keď streľba utíchne, dorazte víťaza. Pri guľomete vojakov sú nejaké náboje a žltá karta. Vráťte sa do predošlej miestnosti a posledné dvere otvorte kartou. Za nimi sa prebojujte chodbou s mutantami až do kruhovej miestnosti s veľkým hologramom.
Z tejto miestnosti vedú len jedny dvere, tak nimi prejdite. Na konci chodby zahnite doprava. V miestnosti prejdite dverami, prejdite miestnosťou so zatopenou podlahou, až na ďalšiu chodbu, kde bojujú vojaci s mutantami. Z tejto chodby sa dostanete opäť do miestnosti s hologramom, ale na jej druhej strane skočte do miestnosti, kde na stene aktivujte tlačidlo. Tým otvoríte posledné dvere v miestnosti s hologramom. Prejdite nimi, dojdite k výťahu a zvezte sa.
Dole vstúpite do haly, kde opäť prebieha veľký boj. Ignorujte ho a bežte do severovýchodného rohu miestnosti. Naľavo sú tam malé dvere a napravo veľké vráta. Vstúpte do malých dverí, zastreľte dvoch vojakov a ste z dosahu boja v hale. (Tu na stene môžete aktivujte tlačidlo, ktoré otvorí tie vráta vonku. Ale radšej pokračujte tadeto). Pokračujte chodbou spoza tejto miestnosti a dobehnete hore na plošinu. (Sú tu ešte jedny dvere. Tými by ste prišli, keby ste zostali v hale s výťahom, pobili nepriateľov a vyšli hore na ochodzu a z nej do dverí). Tu máte výhľad do ďalšej haly, v ktorej sú mutanti. Postrieľajte všetkých. Vstúpte do miestnosti so štyrmi vodnými nádržkami. Na stene oproti plošine, kde boli vojaci, je ventil, ktorým otočte. Miestnosť sa zaplní vodou a vy vyplávajte otvorom v strope. Tam prejdite šachtou. Keď vyleziete na polozatopenú chodbu, tak tam vás čaká raketometný mutant. Ak chcete, tak ho obehnite a vojdite do miestnosti, kde sa postarajte o dvoch malých mutantov. V tejto miestnosti otvorte jediné dvere a za nimi je Valery. Pomôžte jej zabiť dvoch mutantov a animačkou končí táto misia.


14. Boat

Na ostrove pred vami sú dva tábory. Ak nechcete strieľať, tak pristaňte s člnom medzi nimi na malej pláži medzi skalami (je tam vrak tanku). Postupujte vpred a takto obíďte kopec a odzadu sa dostaňte k táboru naľavo. Tam sa dá vystriehnuť, keď sa nikto nepozerá a vojsť do stanu, zobrať tri výbušniny a tak, ako ste prišli, sa vrátiť. Teraz sa máte dostať k veži, ktorú treba zničiť. Je na ďalšom ostrove, preto nechoďte pešo, ale sa vráťte na čln a obíďte si tábor s vojakmi (ak ste ich nezabili). Tam sú na vode dva bojové člny. Jeden získajte a druhý dorazte. Na ostrove s vežou je na východnej strane tábor s nepriateľmi. Vy sa odvezte na západnú stranu. Člnom postrieľajte vojakov na brehu a vystúpte. Máte tu buginu. S ňou sa dovezte k veži a pár vojakov cestou s ňou zničíte v pohode. Pri veži sú ďalší vojaci. Keď je po nich, vbehnite do veže a umiestnite tam výbušninu. Vybehnite von, kým nedôjde k explózii. Do tábora na východe ostrova nemusíte ísť. Armor a lekárničku máte aj vo veži a nič zaujímavé tam nie je. Len ďalšie vozidlo, ale na tak malom ostrove je vám zbytočné. Dovezte sa buginou na pobrežie na druhej strane (alebo sem príďte opäť s člnom). Tu opäť strážia prechod medzi ostrovmi dva bojové člny. Zbavte sa ich posádok a preplávajte na ostrov oproti.
Buď môžete ísť z prednej strany prestrieľať sa hore na kopec a po moste prejsť až k veži, ale jednoduchšie sa mi zdá opäť ísť zo zadnej strany ostrova. (tak, či tak, pozor na raketometčíka pri veži). Pristaňte zozadu, na pláži je pár vojakov, no kryjú sa, tak ich je ťažšie dostať z člna. Po ich likvidácii vybehnite hore schodmi a dostanete sa priamo k veži. Vstúpte, umiestnite výbušninu a vzdiaľte sa. Teraz sa potrebujete dostať k tretej veži na treťom ostrove.
Tu pri druhej veži máte rogalo, ale k veži sa na ňom nedá doletieť, len na druhý ostrov. Ja som na ňom zletel len dole k člnu. Prístup k veži je dosť obtiažny. Najlepšie je ísť člnom na západnú stranu ostrova a zozadu sa vracať opäť na východ a vystúpiť na pláži, kde vidíte na kopci vežu, ktorú treba zničiť a tiež sú tu dve obyčajné, strážne veže, v ktorých sú sniper a raketometčík, tak pozor. Tých zničte ostreľovačkou ešte skôr, než vstúpite na pláž. Potom keď vystúpite, na ceste by malo k vám prísť vozidlo. Vyjdite hore k veži, tam je pár vojakov a odstavená ďalšia bugina. Urobte s nimi poriadok a zničte aj poslednú vežu. Na druhej časti ostrova je vojenský tábor. Nemusíte tam ísť, ale okrem armoru a lekárničiek si tam môžete doplniť muníciu.
Po zničení tretej veže je tu posledná úloha, zničiť loď. Máte dve cesty.
Prvá: Vydajte sa na západnú stranu ostrova, ale po ceste, čiže dole od veže a doľava. Na rázcestí sa dajte hornejšou cestou, dostanete sa k rogalu. S ním doleťte na loď.
Druhá: Jednoducho vezmite čln, doplávajte k boku lode a vylezte po rybárskej sieti, ktorá z nej visí. Nech idete na loď akokoľvek, najprv sa treba zbaviť snipera a raketometčíkov, ktorí sú na palube a bránia vám v nalodení sa. Keď už ste na palube, vybehnite hore na veliteľský mostík a tam vezmite výbušninu (tiež si vezmite raketomet). Musíte ju umiestniť k nádrži. To je vzadu, pri vlajke. Tam na nádrž, na vyznačené miesto umiestnite výbušninu a utekajte na prednú časť lode. Tam vás výbuch nezasiahne. Po výbuchu príde Boss Crowe vo vrtuľníku, ktorý po vás bude strieľať ako šialený. Musíte ho zničiť. Najsilnejšie sú rakety, ale je ho problém trafiť. Mne sa najlepšie útočilo z veliteľského mostíka, takže hneď po výbuchu som utekal tam. Raz z jedných dverí vykuknúť, raz z druhých a páliť po ňom. No ako keby toho nebolo dosť, loď sa potápa a treba ho zničiť, než sa potopí celkom. Keď už voda doráža na mostík, tak vylezte na strechu a kryte sa za stožiarom.
Doba hrania sa má predlžovať veľkosťou levelov, ďalšími levelmi, množstvom questov a nie náročnosťou a nemožnosťou ukladania pozície a každý je radšej, keď za dve hodiny objaví nové lokácie, niečo vyrieši, a nie aby 100 krát videl ten istý úsek cesty, končiaci smrťou. Viacerí chvália nemožnosť savovať, že to predĺži hraciu dobu o mnoho hodín - áno, ale o hodiny zúfalstva. Je jednoduchšie zvýšiť obtiažnosť, než vyrobiť 30 levelov, namiesto 20.
Tu vám presnejšie neporadím, lebo osobne som mal s tým vrtuľníkom dosť problémy a dostal som na ltt. Podstatné je presne sa trafiť raketami. Po jeho zničení budete prenesený ďalej.


15. Catacombs

Teraz je to pomerne jednoduché. Dostať sa z bodu A do bodu B cez džungľu plnú nepriateľov a žiadne veže, rebríky, nič. Takže buď zvolíte priamu agresiu, alebo zakrádanie sa, likvidáciu zo zálohy. Boju sa nevyhnete. Máte sa dostať ku starým zrúcaninám, ale ja vám prezradím, že budete potrebovať aj výbušninu. Takže, aby ste sa nenabehali, choďte najprv k táboru na pravej strane jazera. Tam pobite vojakov a vezmite si výbušninu (je tam aj bugina, ale tu sa mi nezdala veľmi užitočná). Potom sa prebite do ruín na ľavej strane jazera a pri zasypanom vchode použite výbušninu. Keď je uvoľnený vchod, vstúpte do ruín.
V prvej miestnosti vás napadnú traja zneviditeľňujúci sa mutanti, ďalej raketometný mutant a skákaví mutanti. Pri tých posledných zničte z diaľky tlakovú nádobu s unikajúcim plynom (je jedovatý). Potom postupujte cez ďalších mutantov a pri prvej možnosti zahnite doprava. Tam na poschodí nájdete PDA, ktoré hľadáte. Tiež si pri ňom nezabudnite zobrať druhú výbušninu. Vráťte sa na miesto, kde ste odbočili doprava a pokračujte rovno. Tam mutantských nepriateľov vystriedajú ľudskí. Inak môžete pokračovať cestou aj od miesta, kde ste našli PDA, tie cesty sa spájajú a obe ústia do haly, kde bude prestrelka ľudí a mutantov, ale ak pôjdete takto, tak si doplníte náboje, získate guľomet, ku ktorému môžete nalákať nepriateľov a tiež je tam savepoint. Od guľometu sa dajte cestou doľava (doprava by ste sa vrátili k miestu s PDA, no cestou sú náboje a pozor na kanister s plynom). Do haly sa spustia ľudia v protichemických oblekoch a bojujú s mutantami. Po boji dorazte víťaza a prebehnite na druhý koniec haly. Tam sa dostaňte tak, ako aj ukazuje radar, k východu. Je zasypaný, tak naň umiestnite výbušninu a po výbuchu prejdite.


16. River

Cez pár vojakov sa prebojujte na breh rieky. Tam je malý tábor, v ktorom je čln. Ak sa vydáte ďalej po brehu, po ľavej strane, nájdete ruiny, kde je armor a lekárnička. Podľa zadania máte pokračovať člnom na koniec rieky. Tu ste našli nebojový čln. Ja som sa radšej vydal po ľavom brehu a pobil pár nepriateľov, vrátane posádky bojového člna. Tiež som zničil raketometčíka na kopci. Potom je dobré vziať si bojový čln a prefrčať po rieke (inak, nemusíte ísť presne podľa návodu a môžete prefičať celú rieku bez zdržovania sa s vojakmi, ak chcete a zvládate to). Môžete sa zdržovať aj s likvidáciou vojakov, nie je ich veľa a s člnom to nie je problém. Na konci vás zastaví umelý most s pár vojakmi a buginou. Pobite ich a prerazte most. S rozbehom to ide. Trochu vám to síce poškodí čln, ale člnov je po brehoch dosť.
Pokračujte po vode a zničte člnom vrtuľník. Pri móle, kde je nebojový čln, vystúpte a pokračujte po brehu. Pobite vojakov pri moste, ktorí by vás vážne ohrozovali v jazde po vode. Prípadne ich môžete zničiť aj z člna, ale aj tak potom radšej vystúpte a pokračujte kúsok po ceste za mostom. Tam sniperkou zlikvidujte dve guľometné hniezda na brehoch, plus pár vojakov na brehu, kde ste vy. Okrem nich je tam ďalší vrtuľník a bojová loď (a v prvom stane je armor). Potom sa vráťte a pokračujte člnom.
Na konci dorazíte do zátoky, kde je na brehu dopravné lietadlo. Tu sa vaša cesta loďou končí. Vystúpte a zlikvidujte vojakov. Pozor na raketometčíka na kopci. Keď máte čisté pole, tak pokračujte jedinou cestou k bodu na radare. Tam dostanete novú úlohu. Zničiť Crowa, ktorý vám minule unikol vo vrtuľníku a získať údaje z PDA. Samozrejme vás nečaká sám, ale aj s ďalšími žoldniermi. No bez vrtuľníka už nie je až taký frajer a nie je problém všetkých ich postrieľať. Napokon dobehnite k satelitnému nákladiaku a na jeho zadnej strane aktivujte panel. Potom sa vám ozve Valery. O chvíľu sa k vám pridá. Aj keď idete zabíjať, čistota je dôležitá.


17. Swamp

Tu je Valery vašou ozbrojenou spoločníčkou. Vzhľadom na to, že zabíjanie patrí medzi jej koníčky, nemôžete naplniť zadanie misie v štýle ukradni auto, ale v štýle všetkých zabi a auto si zober. Takže keď vystrieľate nepriateľov v tábore, nastúpte do auta. Val si vezme na starosť šoférovanie (ako keby ste to doteraz nezvládali dobre aj sami) a vy sa máte postarať o streľbu. Dávajte si pozor, zo začiatku sa to nezdá ľahké, ale keď si natrénujete miesta, odkiaľ na vás nepriatelia vybehnú, tak je to už jednoduchšie. Rakiet máte len pár, nie ako obvykle, tak nimi neplytvajte. Ohrozovať vás budú autá a vrtuľník. Sústreďte sa len na vozidlá a pešiaci sú len taký dotieravý hmyz. Keď prefrčíte jedným táborom, tak to Val zaparkuje v bažine (a tak šikovne, že auto je už nepoužiteľné). Oproti vám na kopci je základňa, do ktorej sa chce dostať a vy jej tam musíte pomôcť. Jedno z mála jednoduchých dobývaní. Zlikvidujte dvoch sniperov na veži, vojaka pri guľomete a sami obsaďte guľomet a likvidujte prichádzajúcich vojakov. Druhá možnosť je spoza múru vstúpiť priamo do budovy. Vnútri zlikvidovať vojakov a väčšina tých zvonku príde za vami a ani nevyvolajú poplach. Keď všetkých zlikvidujete, vybehnite v budove na poschodie (v časti Guard Room je armor) a tam Valery hackne počítač. Potom ju nasledujte k dverám vedúcim do ďalšieho komplexu. Otvorí ich a ako krepá vbehne dnu. Tak ju opäť sledujte a likvidujte nepriateľov. Vbehne do budovy Control Center. Skočte tam za ňou. Povie vám, že potrebuje nejaké kódy. Choďte do budovy Mission Planning. Vnútri pobite vojakov a v miestnosti najviac napravo si z kancelárskeho stola vezmite žltú kartu. Potom prejdite cez budovu a za ňou vstúpte do druhej budovy Head Quarters. Dvere si otvoríte žltou kartou.
Vnútri postrieľajte ochranku a z kufríka na poschodí si vezmite odpaľovací kľúč k bombe. Potom sa vráťte za Val. Vyberie sa k ďalšej bráne. Bežte s ňou. Keď ju otvorí, máte ísť prvý do tábora pred vami. Za mostom je tábor a v ňom vojaci, ale nemajú sa k vám ako inak dostať, než mostom, tak kľudne vyvolajte poplach a potom ich koste. Po boji vstúpte do tábora a do zbrojnice. Na konci zbrojnice nájdete na vysokozdvižnom vozíku bombu. Val si vezme vozík a dojde na ňom k poslednej bráne. Dobehnite za ňou.


18. Factory

Máte sa dostať do Továrne. Vystrieľajte všetkých vojakov za mostom pred vstupom do komplexu. Potom privolajte výťah. Počkajte, kým sa Valery aj s bombou dostanú do výťahu, nastúpte a zvezte sa dole.
Tam ste v hale s ochrankou. Dostaňte sa na hornú časť kovovej ochodze v hale. Z nej sa dostanete do susednej haly. Tam pre zmenu zíďte z ochodze dole, na podlahu a tam otvorte dvere medzi týmito halami. Val sa pohne s bombou zase o kúsok. Teraz ešte vyčistite chodbu plnú ochrankárov a na jej konci aktivujte panel na stene. Val sa posunie za posledné dvere a zostúpi z vozíka. Sprevádzajte ju do miestnosti, kde si navzájom pichnete mutagénne sérum. Potom začne Valery pripravovať bombu na odpálenie. Kým ju bude pripravovať, tak ju musíte chrániť. Vojaci boli ohľaduplní a aby vám dali šancu, nevyrojili sa všetci naraz, ale začnú prichádzať po skupinkách. Z dverí pred vami a z chodby, ktorou ste prišli. Raz stade, raz stade. Keď zničíte asi štyri skupiny, tak vám Valery oznámi, že bomba je pripravená a pribehne za vami. Dverami, ktoré boli predtým zavreté, postupujte preč, podľa radaru. Cez dve miestnosti k výťahu. Vyvezte sa hore a tam len von z budovy. V následnej animačke budete otrasený výbuchom. Zajmú aj vás, aj Valery. Vás vykopnú z vrtuľníka do džungle plnej mutantov.


19. Dam

Ste v pekle, kde je voda vašim jediným priateľom. Vezmite si zbraň so zeme a bežte na kraj vodopádu. Skočte dole. Teraz ste v bezpečí, v hlbokej vode. Keď mutanti skočia do hlbokej vody, utopia sa. Teoreticky ich môžete nalákavať do vody a topiť, ale na brehu vody sa chovajú trocha dementne. Niekedy proste zastali a ja som mohol behať okolo nich a ani sa nepohli. Keďže máte 10 nábojov, nejaké prestrieľavanie nemá zmysel. Ak by ste sa vydali hneď napravo od vodopádu, je tam mŕtvola, čo má 50 nábojov, ale sú pri nej traja skákaví mutanti. Proste sa musíte skrývaním a behom dostať na pravý breh rieky. Za vysokou skalou, ktorú vidíte pri vás vyčnievať spomedzi stromov, je bedňa, pri ktorej je zbraň a 50 nábojov. Za bedňou je na brehu vrak vrtuľníka. Čo je hlavné, že má z oboch strán guľomety a vnútri je armor. Postrieľajte blížiacich sa mutantov a ukľudnite sa, keď ste to dotiahli až sem.
Potom preplávajte na druhú stranu a smerujte hore do kopca k bráne. Za bránou (čaká vás tam raketometný mutant, je dobré sa ho zbaviť) naľavo je sklad zbraní. Tam si doplňte svoju výzbroj, vrátane nočného videnia, ďalekohľadu a svetla. Tiež si tu vezmite žltú kartu. Potom vyjdite opäť von a v zadnom plote si otvorte kartou dvere. Za nimi nasadnite do buginy.
Zvezte sa, zrazte a zastreľte, koho môžete. Po kmeni stromu prejdite ďalej na východ. Tam nájdite vhodné miesto a presuňte sa cez ďalší lávový prúd. Postupujte po ceste na východ. Ďalej mutantov vystriedajú vojaci. Po krátkej ceste uvidíte budovu, pred ktorou sú dve sochy. To je váš cieľ. Poniže je ešte jedna budova, kde si môžete doplniť muníciu. Potom len postrieľajte vojakov a dobehnite k vchodu do budovy so sochami.


20. Volcano

K poslednému levelu nie je veľmi čo povedať. Najprv máte priamu cestu chodbou, na ktorej je množstvo silných nepriateľov. Keď ich zvládnete, napadne vás zmutovaný Krieger. Zabite ho, a tiež aj ďalších vojakov. Nie je veľmi silný. No nie je koniec. Vy aj Valery ste boli nakazení mutagénnym vírusom a napriek porážke vodcu nepriateľov, je tu niekto, kto by vás mohol zachrániť, no kto je zároveň zradca. Po boji s Kriegerom sa vyvezte výťahom. Tu je veľká zbrojnica, kde si môžete kompletne doplniť výzbroj. Vyjdite von a tu je druhé peklo. Musíte sa dostať na do veľkých dverí na druhej strane údolia. Nie je to tak ďaleko, ale je tu neuveriteľná koncentrácia silných mutantov. S minimom života a takmer bez nábojov som to zvládol. Za dverami aktivujte panel, ktorým spustíte výťah. Potom sa vráťte napäť von a k výťahu, ktorým sa vyvezte na kruhovú konštrukciu. Potom vyjdite na jej úplny vrchol, kde máte tri cesty. Vydajte sa po tej na sever. Na konci vás čakajú vojaci a najmä raketometčíci, takže zábava ešte nekončí. No toto je už takmer koniec, tak na nich nemusíte šetriť ničím, čo máte. Po ich likvidácii len vybehnite hore schodmi a zlikvidujte zradcu Doyla. Na neho stačí pár guliek. Potom sa v rámci Happy Endu vraciate so sérom a zachránite seba aj Valery a opúšťate tie prekliate ostrovy. Pohoda, no na záver som čakal veľkolepejšiu animačku (mierne sklamanie, ako v Sands of Time).

Súvisiace hry Far Cry 6
Far Cry: New Dawn
Far Cry 5: Dead Living Zombies
Far Cry 5: Lost On Mars
Far Cry 5: Hours of Darkness
Far Cry 5
Far Cry Primal
Far Cry 4: Complete Edition
Far Cry 4: Valley of the Yetis
Far Cry 4: Overrun
Far Cry 4: Hurk Deluxe Pack
Far Cry 4: Escape from Durgesh Prison
Far Cry 4
Far Cry: The Wild Expedition
Far Cry 3: Blood Dragon
Far Cry 3
Far Cry 2



Diskusia Príspevkov: 261 Hodnotenie
2587 hlasov

100
60
20

80
40
0
54
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |