HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21116
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12851
1687

Online 19177 užívateľov

Návody > Freedom Fighters


Zobrazení:23670
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

Chronológia alternatívneho vývoja dejín

1945 - Sovietske letecké sily zhodili atómovú bombu na Berlín. Ukončili druhú svetovú vojnu.
1953 - Británia sa neochotne pridala ku komunistickému bloku, ako posledná európska krajina, ktorá tak učinila.
1961 - Napriek protestom Ameriky, boli na Kube umiestnené nukleárne strely stredného doletu.
1976 - Sovietsky zväz vyslal tisícky vojenských "poradcov" do Guatemaly a Hondurasu.
1996 - Mexická komunistická strana oslavuje pochybné víťazstvo v prezidentských voľbách.
2001 - Zmarený pokus o atentát na amerického prezidenta, podozrieva sa neznáma zahraničná sila.
Včera - Správy o nízkoletiacich objektoch nad celými Spojenými štátmi. Vláda vylúčila, že by mohlo ísť o meteorologické balóny.


Level 1: Soviet Domination

Manhattan Invasion
Prichádzate so svojim bratom do bytu Isabelly Angelini, ako inštalatéri. Počas rozhovoru o možnej invázii Rusov dôjde k invázii Rusov. Vtrhnú do bytu a hľadajú Isabellu. Zatknú vášho brata Troya. Vy ste sa schovali. Po získaní kontroly sa bežte schovať pred vrtuľníkom, ktorý bude strieľať cez okno (najlepšie do kúpeľne). Keď sa to ukľudní, tak vybehnite z bytu. Na chodbe Rus prehliada mužov opretých o stenu. Máte v ruke hasák, tak mu jednu, dve uvaľte. Chlapík, ktorého ste zachránili je Mr. Jones. Bežte za ním. Na konci chodby vám otvorí dvere. Nasledujte ho a cestou si vezmite zbraň, čo zostala po vojakovi, ktorého zastrelil. Na streche zabite dvoch vojakov, čo sú pri odlietajúcom vrtuľníku. Potom zbehnite dole požiarnym schodiskom. Keď sa Jones zastaví, tak si všimnite pod vami Rusov pri nejakých sudoch. Do jedného streľte (najlepšie v móde presnejšej streľby, pravé tlačidlo myši) a výbuch všetkých zabije. Zlezte dole a vezmite im zbrane. Cestou pod vami niečo vybuchne a vás to zraní. Mr.Jones sa zastaví pri sanitke, za ktorou je lekárnička. Vezmite si ju a použite, aby vás vyliečila. Potom si vezmite dve lekárničky na boku a bežte po ulici za Jonesom. V ulici oproti dobehne k ranenému vojakovi. Podajte mu lekárničku, tým ho vyliečite a zvýšite si aj charizmu. Otvorí vám dvere a pobeží s vami. Keď obaja zastanú pred dverami, tak si vezmite zo zeme molotov coctail. Potom vám otvorí dvere a vy vybehnite von. Dole na dvore sú dve skupiny vojakov. Na obe použite molotov (ale môžete ich zabiť aj klasicky). Keď je po nich, dobehnite s priateľmi na koniec cesty a tam otvorte (E) kanál, do ktorého vlezte.

Rebel Base
Ste v základni rebelov. Pozrite sa na mapu na stole (E) a Jones vám povie niečo o vašej úlohe.Máte na výber vstup do dvoch častí mesta, na policajnú stanicu a na poštu.

Pošta
Pošta je sovietskou pevnosťou. Je používaná ako zásobovacie skladisko, na podporu jednotiek postupujúcich mestom. Tvojho brata držia niekde tam vnútri. Vyves našu vlajku na streche, na znamenie nášho víťazstva. Aby si sa dostal k policajnej stanici, chcelo by to tu tiež zničiť sniperské hniezdo, na benzínovej stanici.

Policajná stanica
Zabezpeč policajnú stanicu a osloboď našu vodkyňu Isabellu. Vyves vlajku na znamenie jej záchrany. Policajti ti budú nápomocní, no oni potrebujú tvoju pomoc, s likvidáciou sniperov na neďalekej čerpacej stanici.

Police Station, Post Office
Vstúpte do lokácie policajnej stanice. Dobehnite k ostreľovaným policajtom a oslovte toho stojaceho. Povie vám, aby ste si vzali výbušninu a vrátili sa s ňou do kanála. Ďalej sa ani nepokúšajte pokračovať, lebo vás sniperi dostanú. Vezmite si C4, vráťte sa do kanála a vojdite do lokácie Pošty.
Pokračujte tam uličkou, až narazíte na dvoch Rusov, ktorých zabite a vezmite im fajný Assault Rifle. Za nimi naľavo je tábor rebelov, kam vás zatiaľ nepustia, napravo je benzínka. Dobehnite k dvom veľkým nádržiam a k jednej z nich umiestnite C4. Keď vyletí do vzduchu, tak sa vráťte k policajtom.
Čaká vás tam už len jeden policajt, ktorý vám poradí pokračovať ďalej metrom. Hneď za barikádou, za ktorou sa kryje, je vchod do metra. Vojdite a pobite vojakov vnútri. Ak by ste šli totiž cez ulicu, tak by ste narazili na tuhý odpor Rusov, ktorý sú rozmiestnení pred vstupom do stanice. (Všimnite si po celom meste plagáty, na ktorých Rusi pátrajú po Isabelle.) Vnútri neprehliadnite dve lekárničky. Keď na druhej strane vyleziete opäť na ulicu, je tam ďalší policajt, ktorý vám poradí, aby ste do stanice vstúpili cez garáže a aby ste sa držali pri zemi, aby vás Rusi nevideli. Tak sa zohnite a tak prebehnite popri ľavej stene až do otvorených dverí. V garážach môžete zabiť štyroch Rusov a vziať si lekárničku. Inak prejdite dverami napravo. Keď vstúpite pred schodisko, postavte sa za pult. Je tam brokovnica, lekárničky a hlavne sa tam môžete kryť pred paľbou Rusov vo vstupnej hale. Prebojujte sa na druhé poschodie, kde v kancelárii v ľavej chodbe je Isabella, ktorá na vás bude kričať, aby ste jej pomohli. Pomôžte jej teda. Vybehnite s ňou cez okno na rímsu a z nej na striešku nad vchodom do budovy. Tam dobehnite k stožiaru a vztýčte americkú vlajku.
Choďte potom s Isabelle do Post Office a tam bežte za ňou. Dovedie vás do tábora rebelov, kam vás predtým nepustili. Nasledujte ju dovnútra, do miestnosti s dvoma vojakmi. Tých si môžete najať. Najmite si ich oboch a vybehnite von z budovy.
Vonku si môžete natrénovať, ako spolupracovať so svojimi spolubojovníkmi. Keď vybehnete von, naľavo je dedo, ktorý je ranený, tak mu dajte lekárničku (+15 charizma). Potom pobite všetkých nepriateľov na dvore. Ak sa vydáte cestou napravo od domu, poza zničenú čerpaciu stanicu, narazíte tam v bočnej uličke na ranenú ženu. Dajte jej lekárničku (+15Ch). Potom si obehnite budovu pošty. Vzadu zase pobite presilu Rusov a vojdite jedinými otvorenými dverami do budovy. Tam sa prebojujte až hore. Na poschodí nájdete Troya, ktorého zachránite (+25CH). Potom už len pokračujte až na strechu, kde vyveste vašu vlajku.


Level 2: In a New York Minute

Rebel Base
Opäť ste v základni, kde vám niečo povie Isabelle aj Troy. Potom sa môžete nad mapou rozhodnúť, kam sa vydáte.

Fire Station
Doby starú požiarnu stanicu. Sovietske posily v tejto oblasti sú koordinované odtiaľto. Tiež tu znič most. Tvorí významnú zásobovaciu trať pre Sovietov - znič ho a príval jednotiek do okolitých oblastí sa zníži.

Harbor
Zabezpeč budovu skladu. Toto je miesto, kde Sovieti skladujú ľahké zbrane a delostrelectvo, ktoré vykladajú z lodí - obsadenie tejto budovy značne zredukuje nepriateľovu palebnú silu. Znič tu tiež čerpaciu stanicu pre helikoptéru. Toto uzemní občasné sovietske nálety helikoptéry.

Hotel
Prevezmi kontrolu nad starým hotelom. Sovieti si tam zriadili operačnú základňu. Videli sme sovietskych vojakov skladovať tam muníciu v opustenej reštaurácii. Práve tam môžeš získať výbušniny. V tejto oblasti sa tiež nachádza POW tábor - zachráň väzňov a zaveď ich do kanálov.

Hotel
V tejto misii vás bude ku koncu ostreľovať vrtuľník, tak ak chcete, môžete sa po získaní výbušniny vydať do Harboru a zničiť helipad. No keď ste už tu, dá sa misia prejsť aj tak, len treba byť viac opatrní.
V areáli, v ktorom ste, si najmite vojakov. Spredu, z hlavnej ulice bude prichádzať útok, tak ak chcete môžete zvyšným fighterom pomôcť. V ulici si všimnite barikádu Rusov. Môžete zahájiť frontálny útok, ale je tu jednoduchší spôsob. Dajte sa do uličky napravo. Je síce slepá, ale pomocou kontajnera môžete vyliezť do otvoreného okna. Tak spravte. Vnútri je jeden ranený, ktorého môžete vyliečiť (15CH). Vybehnite z budovy (ste na ulici, napravo od barikády) hlavným vchodom a vbehnite do budovy oproti. (Za touto budovou sú dvaja ranení Rusi. Môžete ich vyliečiť. Nezískate síce charizmu, ale ak máte voľné miesto, môžete si ich najať.) V tejto budove zabite dvoch sniperov. Vašich môžete doviesť sem dnu, k oknám, alebo ich nechať von, je to jedno. Ostreľovačkou im môžete pomôcť dobyť barikádu. Spred, alebo spoza tejto budovy to bude jednoduchšie, než vyraziť priamo na čelo barikády. Keď barikádu dobyjete, je dobré nechať tu zatiaľ vašich bojovníkov, nech to bránia pred ruskými posilami. Hneď za barikádou je opustená reštaurácia, v ktorej si môžete doplniť zásoby a tiež si tam nezabudnite zobrať výbušniny.
Potom sa dajte do uličky za reštauráciou (buď cez reštauráciu, alebo okolo). Na konci uličky ste za múrom, za ktorým sú už väzni. Prelezte múr, zabite pár strážcov a otvorte väzňom bránu. Keď vybehnú, budú vás nasledovať. Rovnakou cestou (cez múr) sa vráťte a zaveďte ich ku kanálu, do ktorého vlezú (2x15CH).
Potom sa znova dostaňte na miesto, kde ste zachránili väzňov a teraz si už so sebou vezmite aj vojakov. Tam na konci uličky naľavo (napravo sa dostanete na hlavnú ulicu) sú otvorené dvere a okno. Najprv prejdite cez dvere. V budove vybehnite na poschodie, zabite snipera a sniperkou postrieľajte vojakov na barikáde pred hotelom. Najmä tých na vežičkách, čo sa zo zeme ťažko triafajú. Potom vybehnite von a prejdite cez to otvorené okno. Z tejto budovy sa dostanete priamo k barikáde pred hotelom. Pobite vojakov, ale dlho sa tu nezdržujte, lebo priletí vrtuľník (ak ste ho už nezničili) a bude vás ostreľovať. Vbehnite do hotela. Tam sa prebojujte na poschodie, vybehnite na striešku a vymeňte vlajku.

Harbor
Začnite hneď likvidáciou helipadu. Je neďaleko pred vami. Máte dve možnosti:
- Buď priamy útok, tam sa mi osvedčilo vybehnúť hneď na ten obranný kontajner, či čo, a tam zaujať s kolegami obrannú pozíciu. Dostanete dosť vojakov z barikády pred helipadom a delom môžete pobiť aj pár vojakov pri druhej barikáde (podľa mapy na juhu) v susednej ulici.
- Alebo si všimnite pri troskách, pri ktorých začínate, naľavo, je vchod do budovy. Tadiaľ sa dostanete k helipadu a za barikádu Rusov. Keď si to okolo helipadu vyčistíte, tak tam kľudne umiestnite výbušninu (je v lokácii Hotel, ak ju nemáte). Bum (25CH).
Potom postupujte a prebojúvajte sa k Warehouse. Do skladu môžete vojsť dvoma spôsobmi. Hlavnými dverami alebo vrchom. Ak chcete ísť vrchom, tak si všimnite malú uličku vedľa skladu, kde dvaja freedom fighteri predtým bojovali s Rusmi (ak nie, tak tam proste len stoja). Tam vyskáčte po krabiciach na malú striešku a odtiaľ postupujte nahor, po ventilačnom potrubí a hore skočte do okna. Ste v najhornejšej časti haly. Po kovovom tráme prejdite na druhú stranu a tam už sú schody.
V sklade sa prebojujte do jeho druhej časti a odtiaľ na malé nádvorie. Tam vbehnite do druhého skladu oproti (sú, alebo boli, tam vojaci, ak ste ich nedostali predtým cez okná predošlej časti skladu). Tu vybehnite na strechu a zmeňte vlajku.

Fire Station
Odporúčam neísť do tejto misie skôr, než zničíte vrtuľník.
Na začiatku si vezmite vojakov (sú len traja, ak už môžete viacerých, nebojte sa, budú tu) a v garáži si vezmite ďalekohľad. Tiež tam môžete vyliečiť raneného (15CH). Môžete si pomôcť tak, že vyleziete na garáž, a mimo iných zabite vojaka, ktorý je pri dele, na kontajneri pred garážou. Potom vybehnite na ulicu. Tu je najprv dôležité zničiť most (25CH). To spravíte tak, že vyhodíte do vzduchu piliere mostu. K nim vedú dve cesty - teda k pilerom môžete zoskočiť z viacerých miest, ale naspäť hore vedú len dve cesty. Na to máte teda dve možnosti:
1. Vydajte sa tou kratšou cestou, ktorá vedie k mostu. Pred, aj za mostom sú barikády s Rusmi odhodlanými most brániť. Keď prekonáte tieto nástrahy, tak za mostom zahnite doľava a zadnými uličkami sa dostaňte k miestu, kde je diera v plote a pár trosiek na zráze. Tade zbehnite dole ku koľajniciam. Dostaňte sa k mostu a umiestnite k pilieru výbušninu.
2. Vydajte sa tou dlhšou cestou, ktorá vedie k už zničenému, druhému mostu. Cestou bude pár vojakov a pred koncom cesty je barikáda. Tam si všimnite naľavo pred ňou zborenú časť budovy. Po troskách sa môžete dostať do budovy, dovnútra a z okna uvidíte, že ste priamo vedľa barikády, čo vám uľahčí jej ostreľovanie. Potom sa dajte spred zboreného mosta napravo. Tam je budova, v ktorej zbehnite úplne dole. Dostanete sa tade ku koľajniciam, pod most. Dobehnite k pilieru a umiestnite výbušninu. Hore sa dostaňte tou druhou cestou, čo popisujem v prvej možnosti, pretože ak sa vrátite tak, ako ste prišli, nedostanete sa na druhú stranu, keďže sú oba mosty zničené. Nič vám ale nebráni vyliezť tým zrázom na druhej strane.
Teraz už máte len kúsok k Požiarnej stanici. Vnútri sa prebojujte až na strechu a tam vyveste vašu vlajku.


Level 3: Breaking Free!

Rebel Base
Isabelle má pre vás ďalšie úlohy.

Warehouse District
Znič západný a východný most - potrebujeme priškrtiť posily a vybavenie, ktoré je transportované zo skladísk do okolitých oblastí. Niektoré elitné sovietske jednotky tu majú svoje centrály, no sú prísne strážené. Vyves našu vlajku. To by bolo obrovské posilnenie pre morálku našich bojovníkov. (Osloboď väzňov.)

Power Plant
Postaraj sa o Elektráreň na Manhattane. Elektrické vedenie vedie paralelne s mostami do susedných oblastí, ktoré zásobuje energiou väčšinu Downtownu. Zničením elektrického vedenia odstrániš reflektory v dokoch, čo uľahčí infiltráciu.

Movie Theater
Zabezpeč kino. Sovieti ho používajú na prechodné ubytovanie väzňov, predtým, než ich odošlú na Aljašku, do výskumných táborov. Tiež by si mal zničiť helipad helikoptéry, to značne oslabí obranu elektrárne.

Movie Theater
Postupujte do nejakého menšieho parku. Tam na pravej strane je pár barikád s Rusmi. Na -ľavo, za plotom sú ďalší freedom fighteri. Pri nich je aj vstup do budovy, kadiaľ si môžete obísť pár barikád. Vydajte sa teraz zničiť helikoptéru. K nej sa môžete dostať dvoma spôsobmi. Buď sa prebojujte pred hlavný vchod do divadla. Je síce zavretý, ale oproti nemu je vstup do podzemných garáží. Tadiaľ sa dostanete k helipadu. Druhý spôsob je dostať sa do ulice pod helipadom (B2) a tam vojsť do budovy. Na jednom z poschodí sú F.Fighteri a lekárničky. Vybehnite na strechu a na jej druhej strane je požiarne schodisko. Ním zbehnite k helipadu. Ten zničte. Ak sa sem dostanete zo strechy, naspäť na ulicu sa dostanete len cez tie podzemné garáže. To je ale jedno, lebo potom sa vám už len stačí prebojovať cez tuhý odpor za divadlo. Tam zadným vchodom vojdite a dostaňte sa na strechu, kde zmeňte vlajku.

Warehouse District
Tu treba najprv zničiť dva mosty. Prvý je hneď pred vami. Ak sa spred neho dáte doprava, na mieste kde chýba plot, zídete dole k vojakovi, vedľa neho vyleziete zase hore a prejdete pár metrov, úplne bezpečne sa dostanete k druhému mostu. Tiež si v rieke môžete zaplávať. Pri západnom moste sú schody vedúce na druhú stranu, pri východnom je rebrík vedúci na stranu, na ktorej začínate. Pri východnom moste je pri stene budovy úzky prechod, po ktorom sa môžete dostať naspäť na začínajúcu stranu, potom, keď zničíte oba mosty. Zničte ich.
Pri západnom moste môžete vybehnúť po schodoch vedúcich nahor ku koľajniciam a po nich prejdite smerom na sever. Tam na pravej strane môžete po doskách vstúpiť do budovy. V nej na poschodí je ranený vojak, ktorému môžete pomôcť. Inak keď vybehnete z budovy, dostanete sa medzi barikády pred vstupom do skladu, v ktorom máte vztýčiť vlajku. Tam aj vstúpte, prebojujte sa na strechu a vztýčte ju, ale ešte predtým osloboďte väzňov.
Spoza západného mostu sa vydajte doľava, smerom k väzňom. Buď sa prebite cez hlavný vchod, alebo môžete dobehnúť až k moru a po úzkom pobreží dobehnúť až k mólu (na móle je ranený vojak s brokovnicou, ktorému môžete pomôcť). Odtiaľ sa dostanete priamo k väzňom. Keď je kľud, tak ešte neotvárajte bránu zajatcom, je do nej pustený prúd, čo by vám odobralo zo života. Oproti vrátam, sú kontajnery, za ktorými je generátor. Umiestnite k nemu výbušninu. Keď ho zničíte, tak otvorte dvere a odveďte väzňov k najbližšiemu kanálu. Potom sa len vráťte a vyvezte na streche Warehousu vlajku.

Power Plant
Sem odporúčam neísť skôr, než zničíte vrtuľník.
Hneď na začiatku, kde je prestrelka medzi vašimi a Rusmi, si vezmite pár vojakov a všimnite si pri budove pristavený neporušený nákladiak. Vylezte po ňom hore. Tam prebehnite na koniec a dostanete sa na plošinu nad a medzi prvými dvoma barikádami. Odtiaľto môžete Rusov strieľať. Tiež môžete vyliezť po požiarnom schodisku na strechu a tam použiť delo, ktorým si vyčistíte aj tretiu, poslednú barikádu. Keď je kľud, tak za prvou barikádou môžete vbehnúť medzi dve budovy, kde sú dvaja ranení vojaci s brokovnicami, ktorým môžete pomôcť a najať si ich. Ak budete pokračovať uličkou za nimi, na jej konci môžete vyliezť hore na cestu, ktorá je za treťou barikádou. Tak si môžete pomôcť, ak ste ju ešte nevyčistili.
Prejdite ulicou a poškodeným podjazdom. Keď z neho vybehnete, ste pred múrom, za ktorým je Transformer Tower, ktorú musíte zničiť. Napravo je pár F.Fighterov a za nimi je diera v budove, cez ktorú sa môžete dostať dovnútra na poschodie. Odtiaľ skočte na krabice pod oknom a dole. Ste za múrom a vyhli ste sa hlavnému vchodu, paráda. Pobite vojakov, umiestnite pod vežu výbušninu a pokračujte ďalej.
Postupujte po diaľnici. Cestou bude ranený vojak, ktorému môžete pomôcť. Ďalej pozor, je tam jeden vojak s bazukou. Na konci prelezte plot a vyčistite si dvor (ešte pred plotom by mal byť vojak so sniperkou, ktorou likvidujte vojakov pri dele na kontajnery, kým vaši budú likvidovať tých dole). Keď je kľud, tak si prejdite do susednej časti, kde je ďalší dvor. Tam sú ďalší traja ranení (jeden s brokovnicou, dvaja s pištoľami). Tiež je tu vchod do elektrárne. Vnútri sa prebojujte na koniec haly a hore schodmi vybehnite na strechu, kde zmeňte vlajku.


Level 4: Desperate Revenge

Rebel Base
Už predtým ste si mohli v niektorých oblastiach všimnúť plagáty s vašou podobizňou a ponúkanou odmenou za vás. Neskôr ste v správach boli označovaný ako "Freedom Phantom", vodca rebelov. Teraz vás odhalili. Inštalatér Christopher Stone, vodca rebelov, ktorí bránia lepšej budúcnosti Ameriky, pod dozorom Ruska. Chytili a popravili vášho brata Troya. To im nesmie len tak prejsť.

Naval Base
Musíš zavraždiť generála Tatarina. Bez jeho vedenia sa sovietske ozbrojené sily rozdrobia. Nie je to ľahká úloha a vyžaduje si nepozorované preniknutie, ak chceš uspieť. Počkaj si na správnu chvíľu a nájdi si vhodnú streleckú pozíciu - to je kľúč k tvojmu úspechu.

Naval Base
Isabella aj Mr.Jones vám odporúčajú vziať si ostreľovačku a preniknúť potichu. Nie je nutnosť, kľudne sa môžete prestrieľať. Uvediem spôsob, akým sa to dá prejsť potichu, no môžete si to urýchliť a len sa držať tejto cesty a všetkých kosiť.
Hneď sa rozbehnite na ľavú stranu veže (ak nestíhate, tak si počkajte, kým sa traja vojaci otočia chrbtom) a zastaňte pred vchodom. Sniperkou zastreľte vojaka na kontajneri, na moste pred vami. Tiež si všimnite napravo, za vodou (sektor A2) dve veže. V tej bližšie k vám je v okne sniper, zastreľte ho. Teraz vám to môže byť jedno, ale budete tam musieť vliezť a týmto si pomôžete. Potom vojdite dovnútra a vybehnite úplne hore. Tam pred ventilátorom zabite snipera a vezmite mu náboje. Potom sa vráťte von. Prebehnite cez most, aby vás nik nezbadal a za mostom zahnite za budovu napravo (horný roh bodu 3C) a tam prelezte plot pomocou krabíc. Potom sa presúvajte stále rovno a využívajte krabice na maskovanie. Prejdite celú časť 3C, pri spájaní s 2C prelezte plot, aj v tomto sektore sa preplížte rovno, až na rozhranie 1 a 2C. Tam je ulička smerom na sever, do ktorej zahnite. Za terasou je jeden vojak, ktorý sa občas otočí chrbtom, tak ho nechajte na pokoji. Poniže medzi krabicami je druhý vojak, toho zastreľte. Potom sa preplížte medzi krabice. Teraz máte na dohľad tie dve veže v sektore A2. Každá z nich má v okne jedného snipera, tak oboch sniperov zabite. Potom sa dostaňte do tej veže napravo. Neďaleko nej je pár schodov, nad ktorými sú dvaja vojaci. Dá sa vystriehnuť, keď sa otočia chrbtom a vtedy je vhodná chvíľa prebehnúť k veži. Vylezte hore a zaujmite vhodnú pozíciu. Generál Tatarin je na balkóne svojho sídla, tak si zamierte a prásk, zlikvidujte vodcu ruských osloboditeľov prehnitej Ameriky. Potom len zlezte z veže, skočte do vody a doplávajte k miestu, kde ste začínali level. Vlezte do člna, ktorým odídete.


Level 5: Rebel Base

Sewers Rebel Base
Vraciate sa do vášho sídla, no čaká vás tam generál Bulba. Kanále sú napadnuté Rusmi a vy sa sami musíte prebojovať preč. Prejdite cez vodu a kanálom, postupujte až do väčšej miestnosti, kde je v strede vodný kanál. Naľavo môžete vyliezť po rebríku a hore si doplniť náboje a lekárničky. Inak skočte do vody a vylezte po spadnutom moste na druhú stranu. Tam pokračujte ďalej. Na prvej z križovatiek sa dajte smerom nahor. Potom už vedie priama, lineárna cesta kanálmi, až na konci nedorazíte k svojim. Čaká vás tam Bagzton a chlapec, s ktorými sa presuniete do nového sídla odboja. V leveli nemáte veľkú zásobu nábojov; najvhodnejšia sa mi zdala Assault Rifle. Akurát, keď zlikvidujte chlapíka s Machine Gunom, tak si ho vezmite. Je to silná vecička, s ktorou narobíte dosť mŕtvol, aby ste po vyčerpaní nábojov mohli pozbierať ďalšie Assault Rifle.


Level 6: Winter Revolt

Máte nové ciele.

High School
Pozri sa na to, našiel som miesto, kde majú Sovieti elitné tréningové zariadenie - je to vysoká škola. Získaj ju späť a postaraj sa o tých psov. Ako som počul, držia tam aj politických väzňov, kvôli výsluchu. Ja hovorím, dostaňme ich von. Urob to všetko a prežijeme.

TV Station
Je načase zastaviť sovietsku propagandu. Pozri sa - prevezmeme kontrolu nad štúdiom SAFN. Keď budeme kontrolovať vysielanie, môžeme ľuďom povedať pravdu.

High School
Môžete vyliezť po krabici, ktorá je hneď za vami a po ventilačnom potrubí do otvoreného okna. V budove zbehnite dole a tam si môžete najať pár rebelov. Vyjdite von, dostanete sa na dvor, pred bránu ktorého by ste sa dostali, keby ste zo začiatku pokračovali po ceste. Pobite tu všetkých. Na konci tohto dvora, v zadnej časti vstúpte do budovy. Prejdite ňou a dostanete sa k helipadu, ktorý zničte pomocou C4. Potom sa vráťte na hlavnú ulicu. Pred bránou je dom, pri ktorom sú horiace trosky. Môžete povyskakovať do okna a vnútri po troskách až na strechu, kde je lekárnička a bazuka. Za týmto domom je kanál a ďalší rebeli na najatie.
Potom postupujte ďalej až na rázcestie. Je jedno, či pôjdete hornou, či spodnou cestou. Na oboch cestách sa dostanete ku kanálu, pri ktorom je budova, do ktorej môžete vstúpiť a najať si rebelov. Potom sa obe cesty spájajú na mieste, kde je škola a väzenie. Prebojujte sa k väzňom. Naľavo pri ich väzení je za malou barikádou generátor, ktorý zničte výbušninou. Tým odpojíte elektrinu z plota. Otvorte dvere a zaveďte väzňov ku kanálu (4x15Ch).
Potom sa dostaňte do školy. Môžete sa prebiť cez barikádu a vstúpiť hlavným vchodom, alebo hneď napravo od barikády si obísť budovu a vstúpiť vedľajším vchodom (dolný roh sektoru 4B). Prebojujte sa do telocvične, sú tu dvaja ranení Rusi (brokovnica, pištoľ). Z nej postupujte chodbou. Cestou naľavo na schodisku sú dvaja ranení civili, ktorým môžete pomôcť (2x15Ch). Vbehnite do miestnosti, kde je na tabuli nakreslený guľometčík, ktorý má na muške dvoch ľudí pri strome a text Merry Xmas Yankes. V tejto miestnosti vyskočte cez okno a po ochodzi sa dostaňte až k vlajke, ktorú vymeňte.

TV Station
Naverbujte pár vojakov. Môžete tu vybehnúť hore na koľajnice a po nich sa dostať na strechu budovy, kde je sniperka a lekárničky. Je to budova Abainza Coffee Shop a dostať sa hore môžete aj z ulice, keď vyleziete po ventilačnom potrubí. Normálne sa dostaňte k tejto budove, obsaďte kontajner s delom a vyčistite si oblasť pred vami. Vyčistite si túto oblasť (sektor 2B) a zahnite do uličky napravo. Tam môžete pomôcť Rusovi, ktorý sa k vám pridá. Na konci tejto uličky sú ďalší rebeli na najatie a lekárničky. Pred touto uličkou si nechajte svojich ľudí. Oproti vidíte budovu TV stanice na ktorej je veľký plagát generála Tatarina. Bežte tam a objaví sa nepriateľský tank. Naľavo, pod nápisom SAFN, je kontajner. Vybehnite naň a vezmite si tam bazuku. Ňou zničte tank (ide to len bazukou). Potom si vezmite svoju zbraň a zavolajte kolegov. Vojdite do budovy stanice a postupujte stále hore po schodoch a plošinách. Keď sa už ďalej nedá, dorazíte na poschodie, ktorým prejdite na druhú stranu, k ďalším schodom. (Na tomto poschodí sú traja ranení ruskí vojaci, ak im chcete pomôcť.) Nimi pokračujte hore, až do štúdia. V štúdiu vlezte cez rozbité okno na balkón a tam vymeňte vlajku.


Level 7: On thin Ice

Boat Landing Governor´s Island
Governor´s Island vyzerá ako nepreniknuteľná pevnosť, ale má slabé miesto - ventilačný systém. Môžeš výbuchom spraviť dieru do toho obrovského vetrania, takže sa tvoji chlapci môžu vovaliť dnu. To je jediná cesta, ako sa môžu dostať na ostrov. (Takže znič vežu, ventilačný systém a vyves vlajku.)

Munition Depot
Paráda. Máme šancu získať dôležité vybavenie. Nájdi muničný sklad, aby sme mohli zásobiť našich chlapcov pre rozhodujúci útok. Potrebujeme tie zbrane, nemôžeme útočiť s prázdnymi rukami.

Artillery
V poriadku. Chlapci v červenom majú tu v okolí delostrelectvo. Zastavili sme útoky, pokiaľ ich nezničíš. Keď dohoria, naši sa znova rozptýlia.

Docks
Odtiaľto si červení dopĺňajú svoje jednotky posilami. Znič helipad a znova sa môžeme pozerať na čisté nebo.

Fort Jay
Takže, Isabella je zavretá vo Fort Jay. Ako prvé ju osloboď. Toto je posledná sovietska pevnosť. Vyves všetky štyri naše vlajky a to bude koniec hry pre červených. Pošli ich naspäť na Matku Rus.

Governor´s Island: Boat Landing
Obíďte si loď a po kryhách postupujte smerom doľava. Z veže pred vami po vás pália Rusi z diel. Kryte sa za troskami vrtuľníka a úplne naľavo nájdite na kryhe bazuku. Ňou vypáľte po veži. Tým nielen odstavíte Rusov, ale zničíte aj celú vežu. Potom sa dostaňte hore na plochu, kde ste už boli, v misii, keď ste zabili Tatarina. Ako ste si iste všimli, v animačke na začiatku ste stratili výbušniny. Takže teraz sa ani nesnažte niekam ďalej prebojovať, len si nájdite kanál a vráťte sa na základňu. Z nej si choďte po výbušniny do Munition Depot.

Munition Depot
Z kanála sa dajte hore, smerom na sever. Prelezte múr, aby ste sa vyhli ulici plnej Rusov. Nejakých samozrejme stretnete pred skladom. Za múrom je to len pár metrov do skladu, tak tam vbehnite, vezmite si C4ky a vráťte sa do kanálov a z nich opäť do predošlej oblasti.

Governor´s Island: Boat Landing
Keď vyleziete z kanála, tak ak chcete, zbehnite na kryhy, kde ste predtým začínali a poberte si rebelov. Potom sa prebojujte cez budovu naľavo a vyjdete pred mostom vedúcim k veži, pozor hore za ventilátorom je sniper. Prebojujte sa do nej a hore umiestnite výbušninu k ventilačnému systému. Vybehnú z neho posily. Potom, rovnako, ako ste v štvrtej misii postupovali k veži, z ktorej ste zastrelili Tatarina, postupujte aj teraz. Poza hlavné budovy sa prebojujte cez početné skupiny nepriateľov. Na konci vybehnite spoza budov a naľavo len vyjdite po schodoch a vymeňte vlajku. Ak ste nezničili helipad, tak tu po vás bude páliť helikoptéra, ale tu na konci už naozaj nepotrebujete nič iné, než dobehnúť k vlajke.

Artillery
Na ulici, na ktorej začínate, len jednoducho zlikvidujte všetkých nepriateľov. Sú tu dve delá, ku ktorým umiestnite výbušniny (ak ich nemáte, tak skočte do lokácie Munition Depot). Potom postupujte ďalšími ulicami, aby ste sa dostali k helipadu. Buď v oblasti B2 vojdite do veľkej budovy, cez ktorú prebehnite do susednej, kde je na streche helipad, alebo vojdite rovno do tejto budovy. Vnútri je na záchodoch ranený civil, ktorému môžete pomôcť (15CH). Oproti záchodom je chodba, ktorou vybehnite na strechu a zničte helipad (25CH). Na záver len vlezte do budovy oproti, kde na streche vymeňte vlajku.

Munition Depot
Teraz ste tu s vašimi rebelmi. Prebojujte sa celou oblasťou. Nie sú tu žiadne skratky, takže len po uliciach sa dostaňte až k Supply Hangar. Pred budovou, na dvore je ranený civil a v budove druhý, ak chcete, môžete im pomôcť (2x15Ch). Potom prejdite cez budovu k vlajke a vymeňte ju.

Docks
Prebojujte sa celou ulicou a na konci je medzi dvoma budovami prechod, ktorým sa dostanete ďalej. V budove pri tomto prechode sú dvaja ranení civili, ktorým môžete pomôcť (2x15CH). Prebojujte sa ďalej k Troop Transport Helipad a zničte ho výbušninou. Od neho pokračujte uličkou na sever, na veľkú plochu, kde sú naskladané kontajnery. Za nimi je zadný vchod do Generator building. V nej sa dostaňte hore a zmeňte vlajku.

Fort Jay
Toto je len boj a boj, ako obvykle pri takýchto hrách. Naľavo v sektore 4C je podzemný bunker, kde majú zásoby zbraní, ak teda potrebujete, môžete tam skočiť. Inak sa len prebojujte do pevnosti. Vnútri postupujte po obvode až do časti, kde držia Isabellu. Zachráňte ju a pridá sa k vám. Ak máte teda dvanásť spoločníkov, tak Isabella je trinásta, ktorá však ignoruje vaše rozkazy a behá stále pri vás. Pri nej vystúpte hore schodmi a vyveste vašu vlajku v northwest bunker. Potom tu hore pokračujte zase po obvode hradu, ale dostanete sa aj dovnútra. Proste jedinou lineárnou cestou (sem tam je aj slepá miestnosť, ale to vás nepomýli) sa dostaňte na druhú stranu hradu, kde už máte prístup ku všetkým trom posledným vlajkám, ktoré zmeňte. Koniec.


Liberty Island (Bonus)
Ak prejdete hru na najťažšej obtiažnosti, tak sa vám sprístupní po jej prejdení tento level. Odohráva sa na ostrove, kde je umiestnená Socha Slobody. Je tu veľký boj medzi rebelmi a Rusmi. Začínate bez zbrane a je to tu ozaj tuhé. V domčeku pred vami si môžete niečo pobrať a inak rebeli budú robiť mŕtvoly okolo vás, takže o nikým nechcené zbrane nebude núdza. Potom sa prebojujte k veľkej šikmej ploche, po ktorej prelezte. Pod vami v údolí uvidíte ďalšiu riadnu prestrelku. Vašich pošlite pomôcť ostatným rebelom a vy si pohľadajte bazuku. S ňou zlikvidujte helikoptéru, ktorá tu bude obchendovať. Vidíte tu hlavu sochy Slobody a ruku s fakľou. Prebojujte sa k ruke. Tam vás čaká opancierovaný Rus. Rozhodne na neho nechoďte bez podpory naverbovaných vojakov. Keď ho dostanú, tak vbehnite do fakle a tam len dobehnite do temnoty k nápisu "The End".




Diskusia Príspevkov: 2 Hodnotenie
958 hlasov

100
60
20

80
40
0
51
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |