HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21097
5455
5063
1438
1600
7336
6006
12838
1687

Online 20619 užívateľov

Návody > Sniper Elite


Zobrazení:151754
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

1. Karlshorst

Karshorst: Meet the Informant
Od začiatku choďte na ulicu na juh pod vami. Tá je celkom prázdna. Po nej prejdite na jej západný koniec. Tu postupujte na sever k riečnemu kanálu. V týchto dvoch západných uliciach, až po kanál sa preháňajú dva tanky. Nemecký, ktorého sa nemusíte báť, keďže ste prestrojený za Nemca a Ruský. Tomu sa buď vyhýbajte, alebo ho zničte (strelou do poklopu na nádrži na pravej strane). Taktiež sa môže stať, že ho zničí nemecký tank. Budova v zakrúžkovanej oblasti, krátko za kanálom je sklad so zásobami - vaša sekundárna úloha. Je dobré obísť si ho zo západnej strany (ďalej ulicou) aj z východnej strany (cez most) a zlikvidovať vojakov v jeho okolí. Z budovy za skladom vedie tunel do kanála. Môžete si cestu skrátiť aj tadiaľ, no aj v tom tuneli sa pohybuje nepriateľský vojak. Keď si okolie trochu prečistíte, choďte opäť do západnej ulice, pred sklad. Cez dvere máte totiž z tejto strany výhľad na dvoch vojakov na lešení v sklade. Zbavte sa ich. Keď vstúpite do skladu, tak pozor, stenu prebúra tank, z ktorého vystúpia dvaja vojaci. Jednoducho si pripravte zbraň (zrejme ste už nejakú vzali tým, čo ste ich zabili, alebo si vezmite tie, čo sú tu v krabiciach) a len čo vylezú z tanku, tak sa ich zbavte. Tank po vás nestrieľa, takže pohoda. Po zaistení skladu už len prebehnite kúsok na severovýchod. Ak ste si vyčistili okolie skladu, tak je to bezproblémová cesta. Tam nájdite v zrúcaninách váš kontakt.

Vráťte sa do juhozápadnej oblasti, kde boli tanky, kadiaľ som odporúčal ísť na začiatku. V priestrannej budove medzi oboma ulicami je zajatec, ktorého máte oslobodiť. Pozor, vonku je jeden vojak a ďalší je na streche susednej budovy (na východe). Vnútri je ďalší vojak. Pobite ich, vstúpte dovnútra. Teraz sa do okolia vyroja ďalší nepriatelia. Aby ste dostali raneného zajatca do bezpečia, musíte si ho vziať na plecia a odniesť ho. V takom prípade si radšej prehoďte samopal, pretože keď niekoho nesiete, nemôžete používať sniperský mód. Buď sa teda presuňte aj s raneným a strieľajte nablízko, alebo použite jednoduchšiu taktiku. Pobite nepriateľov okolo cieľového miesta sami, bezpečne so sniperkou a až potom ho preneste do budovy, v ktorej čaká váš kontakt. Tu si môžete doplniť výbavu, tak tak učiňte. Potom sa už len prebojujte k ulici na juhu, kadiaľ pôjdete preč. Pred ulicou hliadkuje pár vojakov a tank. Zničte ho trafením sa do krytu na jeho nádrži, na pravej, zadnej strane. Dorazte aj zvyšných vojakov a už len prebehnite do ulice.




2. Assassinate Bormann

Assassinate Bormann: Supply Raid
Na začiatku máte rady: Môžete využiť výbuchy v pozadí na krytie vašich striel touto zvukovou clonou. Taktiež, ak sa dostanete k nepriateľovi nebadane, môžete ho zložiť pištoľou, ktorá má tlmič a nik si to nevšimne. Preplížte sa vpred, k prvej odbočke do uličky naľavo. Odtiaľ zlikvidujte vojaka v bunkri napravo, čo je bližšie k vám bližšie. Preplížte sa ďalej vpred, k barikáde (od nej prípadne ešte k druhej odbočke do uličky naľavo) a zlikvidujte vojaka v druhom bunkri, oproti vám. Taktiež buďte pripravení zlikvidovať ďalších, ktorí vybehnú. Potom dorazia aj vyši spojenci, tak im pomôžte doraziť zvyšok nepriateľov, ktorí vás tu budú ohrozovať. Po boji je oblasť zabezpečená a vy si môžete skočiť na východ ku krabiciam zobrať nejakú výbavu, ktorú tu strážili.

Teraz sa musíte presunúť k ďalším dvom bunkrom na západe. Prvý je na námestí, ku ktorému môžete ísť severnou cestou, alebo južnou. Mne sa viac pozdávala južná, dovedie vás pod zničené električky, ktoré vám poskytnú nejakú ochranu a vy môžete zlikvidovať vojaka v bunkri. Druhý bunker je na námestí za budovami pri vás. Môžete naň vstúpiť cestou popri práve zabratom bunkri, alebo sa presunúť viac na sever a prejsť tamojšou bočnou ulicou. Severná cesta poskytuje celkový prehľad o námestí a ste tam bližšie k bunkru, takže doporučujem tú cestu. Zabite vojaka v bunkri a potom kryte námestie a vašich, ktorí ničia tanky. Vojaci budú vybiehať aj zo severozápadnej (zo spodnej časti tej ulice, ktorou som vás poslal), aj z juhozápadnej ulice, teda z oboch ulíc, z ktorých je prístup na toto námestie. Pobite všetkých a potom prezrite stany. V tom južnejšie je výbava (výbušniny, vezmite, budete potrebovať) a v tom v strede námestia, neďaleko bunkra, je ďalšia výbava, no tiež vás tam čaká animačka, v ktorej sa spojíte s vašimi, ktorí potrebujú pomoc.

Vráťte sa naspäť na začiatok, do oblasti, kde ste zlikvidovali prvé dva bunkre. Rebeli tam nakladajú zásoby, ktoré ste predtým získali, no nepriateľom dorazili posily. Vráťte sa ľubovoľnou cestou a z diaľky odstreľte pár nepriateľov. Potom sa treba postarať o tank. Buď k nemu dohoďte, alebo k nemu dobehnite a priamo pri ňom umiestnite na zem výbušninu. Do nej potom z diaľky streľte a výbuch tank zničí. Tým ste tu hotoví. Vráťte sa na námestie, kde ste zničili stojace tanky a odtiaľ už len do severozápadnej uličky, kde na vás čakajú vaši spojenci.


Assassinate Bormann: The Reichstag
Vezmite si zásoby, ktoré tu pre vás prichystali. Choďte vpred, vybehnite na ulicu pred sídlom a schovajte sa za barikádu. Neďaleko vás chodí popred múr vojak. Než sa dostanete za bránu, mali by ste byť potichu. Môžete sa k tomu vojakovi teda priplížiť a zblízka ho potichu odbaviť vašou pištoľou s tlmičom. Taktiež si však môžete počkať, kým zájde svoju trasu na východ a vráti sa- bude sa vracať na západ - potom pomaly vyrazte na východ, po pravej strane. Keď ho miniete, hneď sa presuňte na ľavú stranu k múru. Tam sa posúvajte vpred, až k diere v múre. Ľahnite si a preplazte sa ňou na dvor. Tam sa hneď presuňte doľava, za prevrátené vozidlo. Chvíľu potom, ako sa dostanete na dvor, zaútočia na sídlo Rusi.

Útok Rusov zalarmoval Nemcov, takže už môžete strieľať a robiť hluk. Vonku máte celkom dobrý prehľad o priestore, pozor si však dávajte na nemeckých ostreľovačov na streche. Nie je ľahké ich zamerať. Kúsok od vás sú dva nákladiaky. Je pri nich aj krabica s výbavou. Umiestnite medzi ne výbušninu (buď časovanú, alebo dynamit, ktorý potom odpáľte) a oba ich zničte. Máte sa presunúť za sídlo, na severnú stranu k soche, kde máte odkaz. Po ľavej, západnej strane radšej nechoďte, museli by ste sa konfrontovať s Nemcami aj Rusmi a ich tankom. Radšej si vbehnite do zákopov pred vami a nimi sa presuňte na bok sídla, teda na východ a na sever. Na boku pôjdete okolo jedného bunkra, tak pri ňom postrieľajte posádku, prebehnite popri ňom do zákopov za ním a už len pokračujte až k soche, pri ktorej si automaticky vyzdvihnete odkaz.

Vydajte sa od sochy na západ a uvidíte, ako Nemci ničia protileteckým delom Rusov. Tým pádom tak blokujú aj výš východ, takže musíte zničiť jeho posádku. Chlapíka v dele môžete dostať aj cez malé okienko, chce to len trochu trpezlivosti. Potom pobite ešte pár vojakov, ktorí bežia k delu, aby vystriedali toho mŕtveho. Je ich len zopár , tak sa ich zbavte a aj táto úloha je hotová. Odtiaľ už len bežte na západ, do úzkej uličky, v ktorej je východ z oblasti. Pozor, aj v tejto uličke sú nepriatelia.


Assassinate Bormann: Brandenburg Gate
V uličke na východe máte kontakt. Pred ňou sa zhovárajú dvaja vojaci. Jeden pôjde po chvíli preč. Sledujte ho, pôjde na opačnú stranu námestia a vojde do pivnice, kde ho môžete pokojne zabiť. Vráťte sa naspäť k uličke a zabite aj druhého vojaka, čo tu zostal. Mohli ste ich teda zabiť aj predtým, kým boli pohromade, no prezradili by ste svoju pozíciu. Tak sa ešte misia dá dohrať, no ak si vás všimnú ešte ďalej, tak konvoj, na ktorý čakáte, nepríde a misia je neúspešná, preto my poďme podľa zadania. Zbavili sme sa vojakov, tak choďte na koniec uličky, kde vás čaká váš kontakt. Dostanete pár výbušnín a novú, lepšiu ostreľovačku, tak si ju rozhodne vymeňte za svoju starú.

Vráťte sa z uličky na námestie. Tam choďte naľavo a všimnite si medzi domami uzučký prechod (pred ním sú dve barikády a pouličná lampa). Ním sa dostanete za budovy a nemusíte ísť po hlavnej ulici, kde sú vojaci. Tento prechod ústi do ulice rovno oproti skladu, do ktorého sa máte dostať. Len ňou prebehnite a vplazte sa do šachty v budove oproti. Prelezte ňou do skladu a z neho choďte smerom von. Von vyjdite cez dieru v stene. Ste rovno za transportérom, ktorý máte zničiť. Umiestnite k nemu bombu, no zatiaľ ju neodpaľujte. Presuňte sa ďalej zaň a vlezte si pod nákladiak, čo je jedna z označených streleckých pozícií. Čakajte.

Počkajte si a na ľavej strane budete mať za chvíľu svoj cieľ - Bormanna. Dorazia dve autá, v jednom štyria vojaci a v druhom, uzavretom Bormann a jeho šofér. Zastreľte Bormanna a už môžete aj odpáliť výbušninu, ktorú ste umiestnili pod transportér. Na tomto mieste ste celkom dobre krytý, tak sa môžete tiež zbaviť ostatných vojakov, ktorí vás ohrozujú. Taktiež sa v oblasti objavil Kralovek - ďalší cieľ, no je len sekundárny. Pobehuje v okolí odparkovaných áut, tak si ho len vystriehnite a zabite ho. Potom sa vráťte naspäť do uličky, kde ste sa stretli so svojim kontaktom. /Je tu ešte jedna finta, ktorá vám prácu trochu urýchli. Uložte si pozíciu krátko predtým, než autá dorazia. Keď dorazia, pozrite si, kde parkujú. Nahrajte si pozíciu a uložte na miesta, kde parkujú výbušniny. Keď dorazia autá, len ich odpáľte a je to./




3. Extract the Agent

Extract the Agent: Missing Contact
Smerom na západ, prejdite na druhú stranu ulice oproti vám. Tam vstúpte do otvorenej budovy pod mostom. V nej vybehnite hore schodmi. Na schodoch je stráž, tak si môžete pomôcť udržať moment prekvapenia jej tichou likvidáciou pištoľou. Na moste zlikvidujte ľubovoľne pár vojakov. Jeden je hneď pri vchode, tak ho prekvapte, ostatných môžete z diaľky sniperkou. Keď zabezpečíte most, máte odraziť vlny nepriateľov. Najprv prichádzajú zo západu, tak si nájdite na moste vhodnú pozíciu, zamierte sniperkou a likvidujte ich. Pár ich príde z konca ulice pod vami, pár z ulice napravo, ktorá sa na túto napája. Potom dostanete hlášku, že sa ďalší blížia z východu, tak sa otočte na druhú stranu a likvidujte ďalších prichádzajúcich. Väčšina ich príde spoza mosta oproti, na konci ulice, asi len dvaja z bočných uličiek. Keď všetkých pobijete, dostanete ďalšie dve úlohy. Vráťte sa naspäť dole na ulicu.

Do skladu, do ktorého sa máte dostať, na juhu vedie viacero ciest, ale vy si vezmite tú najbližšiu pri vás, úzku uličku pod mostom, z ktorého ste ostreľovali. Po hlavnej ceste nechoďte, čaká tam na vás tank. Touto uličkou sa dostanete na ulicu so skladom. Odtiaľto máte dobrý výhľad, tak postupne likvidujte všetkých vojakov na ulici. Nežeňte sa rýchlo vpred, pár sa ich objaví aj zobďaleč. Pozor tiež na ostreľovača na moste. Keď je ulica čistá, choďte do skladu. Pozor, aj v ňom je nepriateľ. Poberte si z neho vybavenie. Keď vstúpite do rohu, spustí sa animačka, v ktorej otvoríte poklop s výbavou. Poberte si veci aj odtiaľ a majte sa na pozore, pretože dobehnú traja nepriatelia a smerujú rovno k vám do skladu, tak ich skoste samopalom.

Teraz sa musíte dostať do uličky v severovýchodnom rohu, kde by ste mali nájsť vodítko k vášmu kontaktu. Cestu vám bráni tank. Ak ste pobili vojakov na ulici pri vás, aj predtým na hlavnej ulici pod mostami, tak už vás čaká len tank a preto to môžete risknúť a prebehnúť popri ňom. Ak nechcete, máte zo skladu výbušniny, aj protitankovú päsť. Prebehnite teda do cieľovej uličky a v nej vstúpte do budovy. V animačke nájdete správu, ktorá vám povie, kam máte ísť. Pozor, potom sa na ulicu vyrojí spoza barikád niekoľko vojakov. Vráťte sa teda naspäť na ulicu a vracajte sa k mostu, z ktorého ste ostreľovali na začiatku levelu. Pred ním aj za ním je ulička - obe sa spájajú a vedú k vašej cieľovej ulici. Vbehnite tam, postarajte sa o posledných pár vojakov a prebehnite cieľovou ulicou preč.


Extract the Agent: Meet the Courier
Musíte sa dostať do oblasti severne od miesta, kde začínate. V prvom komplexe budov máte označenú streleckú pozíciu. Vbehnite do tej budovy a z poschodia môžete z okna likvidovať všetkých nepriateľov na priestranstve pod vami. Keď to tam utíchne, vybehnite von a vo vyčistenej oblasti choďte k autu, pri ktorom je mŕtvola vášho kontaktu. Poberte si veci a choďte ďalej.

Máte sa presunúť do severovýchodného rohu mapy. Držte sa severnej cesty, ktorá vás tam celkom bezpečne dovedie. Na ceste sa pohybuje tank, no môžete ho zničiť strelou do nádrže, alebo sa mu vyhnúť. Na konci, v uličke, do ktorej musíte vstúpiť je vozidlo s guľometom a pár vojakov. Stačí jeden dobre mierený granát a je po probléme. Potom len prebehnite na koniec uličky. Celkom jednoduchá časť.


Extract the Agent: Infiltrate the Square
Veľmi kratučká pasáž. Choďte kúsok vpred k barikáde a spoza nej, kde ste dobre krytý, postrieľajte vojakov na ulici pred vami. Potom pokračujte rovno na východ a vstúpte do budovy, v ktorej vás čaká kontakt. Povie vám, že potrebujú uniformu a doklady jedného dôstojníka. Ten je v budove na juhu. Vydajte sa tam priamou ulicou pri vás. Vstúpte do poničenej budovy a zastreľte v nej dôstojníka. Vezmite ho na plecia a vráťte sa s ním do budovy, kde ste stretli váš kontakt. Zájdite v nej do pivnice za ním a tam telo zhoďte. Teraz sa už len máte dostať k barikáde v severnej ulici. Je to naozaj kúsoček od vás. Vonku sú ďalší nepriatelia, no nemusíte sa s nimi zabávať a stačí prebehnúť k cieľu.


Extract the Agent: The French Cathedral
Ku katedrále sa môžete dostať aj tak, že pôjdete na sever od vás, po pár metroch ste pri zničenej budove, cez ktorú môžete prejsť za múr. Aby ste sa dostali bližšie ku katedrále, tak je tu aj ďalšia cesta. Choďte k severnému múru neďaleko vás a plížte sa popri ňom vpred ulicou na východ. V ulici hliadkujú dvaja vojaci. Keď k vám budú chrbtom, vyrazte a postupujte vpred, pokým nenájdete v múre dieru. Ňou prelezte na druhú stranu, pokračujte ďalej na východ a pozor na vojaka pred budovou. V cieľovej oblasti dostanete nové úlohy, tak sa presuňte do budovy katedrály pri vás. V nej vybehnite dlhým točitým schodiskom úplne hore do veže. Pozor na stráž na medziposchodí. Hore si môžete vziať nejaké zásoby. Keď dojdete k diere v stene, dáte automaticky signál vášmu agentovi. Ten o chvíľu vyrazí von. Teraz musíte kryť jeho únik, takže likvidujte všetkých nepriateľov na priestranstve pod vami, ktorí ho ohrozujú. Keď zlikvidujete dostatok nepriateľov, tak príde nákladiak, ktorý agenta vyzdvihne a odvezie preč.

Potom sa vráťte naspäť dole schodmi do katedrály. Tam buďte pripravený na pár vojakov, ktorí tam už na vás čakajú. Vybehnite von a choďte do zbombardovanej budovy na západe, oproti katedrále. Z nej likvidujte pár ďalších nepriateľov, ktorí budú vybiehať z a spoza katedrály. Máte sa vrátiť na miesto, kde ste začínali. Otočte sa a choďte na juh, do zničenej budovy pri múre. Ňou sa cez diery v stenách dostanete na druhú stranu za múr. Tam čaká pár nových vojakov, ktorých sa zbavte a opustite oblasť.


Extract the Agent: Exfiltrate the Square
Vrátili ste sa do predošlej oblasti. Bežte ulicou na východ a po pravej strane prejdite budovu (v ktorej ste sa predtým stretli s vaším kontaktom) na malé námestie za ňou. Tam si pri soche za zničeným tankom vezmite vybavenie. Potom sa presuňte mierne za západ, do označenej oblasti a tam si nájdite vhodnú pozíciu. Budú na vás vybiehať vojaci, čo vás prenasledujú, tak ich likvidujte. Potom sa presuňte na juhozápad, do budovy, kde ste minule zabili nepriateľského dôstojníka. Teraz tam vstúpte, ľahnite si a prelezte cez dieru v stene do vedľajšej miestnosti. Tam vlezte do ďalšej diery a čakajte, kým prejdú oblasťou vojaci, čo vás sledujú. Tam len čakajte, kým nebude misia kompletná.




4. Karlshorst Reprise

Karlshorst Reprise: Destroy Fuel Dump
Vezmite si výbavu a vyštartujte na západ, severozápad. Držte sa stále pri ľavej strane, pri kopci. Pri druhom strome, neďaleko ktorého pôjdete je na zemi ostrelovač, tak sa ho zbavte. Pokračujte týmto smerom až k bráne do komplexu. Na betónovej konštrukcii s reflektorom pri bráne je vojak. Zastreľte ho a vybehnite po kopci až k nemu. Telo niekam odpracte. Od brány máte kúsok na sever nádrže. Tam na vyznačené miesto umiestnite časovanú nálož. Pri nádržiach sa pohybuje jeden strážca a obďaleč na nástupišti druhý. Môžete sa im plížením vyhnúť, alebo ich jednoducho zlikvidovať. Ak ich zabijete, nezabudnite odpratať telá. Potom choďte na východnú stranu tábora k budove. Pred ňou je pri sudoch označené miesto, na ktoré umiestnite druhú časovanú nálož.

Teraz, keď sú umiestnené obe nálože, už len musíte počkať, keď príde dôstojník, vďaka ktorému nájdete knihu s rádiovými kódmi. Ak vás zbadá, než vstúpi do svojej kancelárie, alebo ak zbadá mŕtvolu nejakého vojaka, tak sa vráti do vlaku, ktorým prišiel a misia je nesplnená. V budove, oproti sudom, pri ktorých ste, je odparkovaný tank. Schovajte sa pri ňom a sledujte chodbu pred kanceláriami. Prípadne ešte zložte vojaka, čo popri nich chodí a schovajte jeho telo k sebe, k tanku. Tam si počkajte, kým príde dôstojník do kancelárie a vyberie knihu. Potom ho jednoducho zabite a knihu si vezmite. Tou istou cestou, ktorou ste prišli, sa vráťte naspäť a vstúpte do tunelu pri mieste, kde ste začínali. Tábor vyletí do vzduchu a vy odchádzate.




5. The Scientists

The Scientists: Secure the U-Bahn Station
Za sebou máte výbavu. Vyjdite von na ulicu a choďte na východ popri rieke. Tam prejdite mostom na druhú stranu. Ak nechcete hneď zalarmovať všetkých, tak si počkajte, kým vojak, čo tam hliadkuje, vyjde na most a tam ho odpravte pištoľou. Pozor, potom, na streche budovy naľavo za mostom je sniper. Na druhej strane zídete dole schodmi pod most a tam máte dodatočnú výbavu, ktorej získanie je zároveň vašou sekundárnou úlohou. Vráťte sa naspäť na ulicu a pokračujte ňou na západ, likvidujúc nepriateľov. Troch zhovárajúcich sa pri aute môžete dostať jedným zásahom do nádrže. Pri druhom moste je vstup do metra, tak zbehnite dole schodmi a pobite tam všetkých nepriateľov. Keď zabezpečíte celú oblasť, tak choďte doprostred haly a tam si v animačke prečítate správu, ktorá vás navedie ďalej.

Vráťte sa hore na ulicu a prejdite mostom na druhú stranu rieky. Pozor, obďaleč, na konci ulice, sú na streche budovy oproti vám dvaja vojaci. Z tejto ulice choďte na severovýchod, na malé námestie. Keď prídete, dorazí aj nákladiak s vojakmi. Môžete si uľahčiť veľa práce tým, že len čo zastaví a vojaci vystúpia, tak mu strelíte do nádrže a dostanete tak všetkých jednou ranou. Potom ešte dorazte pár vojakov v tesnom okolí námestia - netreba ich naháňať, pôjdu po vás. Keď všetkých pobijete, námestie je zabezpečené a vy sa vydajte na sever do uličky, ktorou opustíte oblasť.


The Scientists: Prevent Reinforcement
Na konci ulice oproti vám je tank a pár vojakov. Vy síce pôjdete do susednej ulice, ale zrejme sa im nevyhnete. Vhodné je priblížiť sa k susednej ulici, zabiť vojaka najbližšie pri vás a potom obetovať pár striel, aby ste zasiahli nádrž tanku. Čím skôr ho zasiahnete, tým viac vojakov, čo je pri ňom, zabijete. Tí sa totiž samozrejme vydajú za vami. Tých, čo nezabije výbuch, dorazte a zahnite vedľa. Za sklenenými tabuľami v budove na konci ulice je vojak, tak pozor. Na rázcestí sa rozhodnite, kam ďalej. Ak chcete sekundárnu úlohu a dodatočnú výbavu, tak choďte na západ a na konci sa otočte do ulice na juh. Prestrieľajte sa ňou až na koniec. Ku koncu ulice choďte po ľavej strane ulice, pretože úplne na konci čaká tank a vďaka silovému poľu, ktoré ho chráni, sa k nemu nedostanete. Vstúpte do otvorenej budovy naľavo a vezmite si, čo potrebujete.

Teraz sa presuňte na námestie na severe. Môžete ísť priamo po ceste, alebo sa vrátiť na prvé rázcestie, kde ste zabili vojaka na poschodí v budove a tam prejsť cestičkou pomedzi domy - pár ďalšími takýmito skratkami sa môžete dostať až priamo pod nepriateľské veliteľstvo, ktoré je na východnej strane tohto námestia, v ktorom je dôstojník, ktorého máte zabiť. Ak teda pricházate z uličiek a teda z juhu, tak ste vo vhodnej pozícii prísť k nemu potichu a zbaviť sa ho pištoľou. Ak totiž pri príchode spôsobíte hluk a vojaci varujú dôstojníka o vašom príchode, ten spáli dokumenty, ktoré potrebujete a misia je nesplnená. Po jeho likvidácii sa hneď presuňte na námestie. Ak ste boli predtým tichý, tak sú dvaja vojaci, čo tam hliadkujú, k vám chrbtom, takže ich ľahko zložíte aj v behu. Ukryte sa niekam na severnú stranu a počkajte si na konvoj, ktorý dorazí. V zadaní úlohy je, že ho máte zastaviť. Môžete postrieľať vojakov, ale môžete aj zničiť konvoj streľbou do nádrží nákladiakov a tak sa zbaviť naraz aj vojakov.

Po zastavení konvoja sa vráťte do budovy, v ktorej bol dôstojník, ktorého ste zabili. Vezmite si odtiaľ dokumenty, ktoré potrebujete a vráťte sa na miesto, kde ste začínali. Buďte pripravený na to, že vás tam čaká skupina nepriateľských vojakov.


The Scientists: Anhalter Station
Treba zachrániť vedcov, o ktorých tu celý čas ide. Ak chcete plniť vedľajšie úlohy, môžete plniť túto úlohu trochu stealth. Ak nechcete vystrašiť neskôr prídúcich Rusov, tak strážcu pred bránou musíte nechať žiť. Vbehnúť do stanice poza jeho chrbát je celkom maličkosť. Tým splníte prvú podúlohu. Vnútri sa dajte doľava alebo doprava. Preskúmajte systém schodísk a zlikvidujte na nich pár vojakov. Taktiež niekoľkých pri vlaku. Je to len pár vojakov, netreba zabiť úplne všetkých v stanici. Aby si ich nik nevšimol a nevyvolal poplach, tak odpracte telá všetkých mŕtvol niekam do kúta.

Choďte z pravej (západnej) strany k lokomotíve a umiestnite k nej výbušninu (nie časovanú nálož). Vráťte sa ku schodom a vybehnite úplne hore. Tam máte po oboch stranách dvere, ktorými sa môžete dostať na požiarne schodisko a ním na strechu. Choďte na západnú stranu strechy. Na nej choďte k odokrytému miestu, ktorým máte výhľad na stanicu pod vami a na vlak s výbušninou. Tu si počkajte, kým dorazia vedci a ich eskorta. Pôjdu s nimi k vlaku.

Teraz je to jedno. Úloha je síce zabiť eskortu, ale je treba zabiť všetkých vojakov. Ak ste vyvolali poplach od začiatku a zabili aj strážcu pred vchodom, stále sa dá pokračovať. Proste ste len prišli o moment prekvapenia a vedcov po príchode nechajú von. Inak to odtiaľto pokračuje rovnako, proste všetkých pobiť. Keď pobijete všetkých nepriateľov, misia je splnená.




6. Raid on Nordsig

Raid on Nordsig: Via the U-Bahn
Hneď po vstupe vám odrezali ústupovú cestu tým, že zapojili silové pole na schodoch, ktorými ste sa dostali na stanicu. Nevadí, prestrieľajte sa vpred. Vyčistite si stanicu pod vami a vydajte sa po koľajniciach na sever. Cestou narazíte len na jeden odstavený vozeň a pár údržbárskych miestností, kde na vás čakajú nepriatelia. Inak proste prejdite až na koniec dráhy, na druhú stanicu. Tá je podstatne menej chránená než tá, na ktorej ste začínali. V strede, v poľnej nemocnici, si môžete doplniť muníciu. Vyčistite aj hornú časť stanice od nepriateľov. Vyjdite tam západným schodiskom a tamojšou chodbou vstúpte do miestnosti naľavo. Ňou sa dostanete cez ďalšiu do hlavnej sály a môžete tak prekvapiť vojakov, čo tam na vás čakajú. Po boji vyjdite hore schodmi von zo stanice.


Raid on Nordsig: Approach to Nordsig
Toto je pomerne jednoduchá záležitosť, čo sa týka postupu a cieľov. Akurát sa to trochu môže predĺžiť množstvom nepriateľov v oblasti. Musíte sa dostať do stredu mapky a na označenom mieste, pri budove, ktorá je vhodnou streleckou pozíciou treba zabiť hliadkujúceho dôstojníka. Vedie k nemu viacero ciest, takže si zvoľte tú, čo vám najviac vyhovuje. Postup závisí od vás, či naháňate body a likvidujete čo najviac nepriateľov, alebo sa radšej presúvate potichu. Keď sa k nemu dostanete, tak ho zabite. Pozor, priestor južne od neho stráži tank, no má peknú nádrž čakajúcu na rozstrel. Potom sa už len presuňte do ulice úplne dole na juhu, ktorá vás vyvedie preč.


Raid on Nordsig: Eliminate Guardpost
Musíte sa dostať do komplexu na východe. Všimnite si, že má tri brány. Tú, čo je k vám najbližšie, na severozápade, nechajte tak, prostredná je zatvorená, takže sa musíte dostať k poslednej, juhovýchodnej. Obíďte si celú oblasť po pravom okraji mapy a dostaňte sa až k tej bráne. Cestou môžete naraziť na pár vojakov, ktorým sa môžete hravo vyhnúť, alebo ich zlikvidovať. Keď dorazíte k bráne, ukryte sa za auto a keď sa vám stráž otočí chrbtom, zbavte sa jej pištoľou. Prejdite bránou.

Tým je prvá úloha splnená. Ďalšia je zlikvidovať všetkých vojakov. Neviem prečo bola teda prvá úloha potajme vniknúť dnu. Neďaleko vás sú kovové schody, ktoré vedú na strechu. Vyjdite nimi hore a odtiaľ môžete zlikvidovať dosť vojakov v strážnici pred vami, aj na dvore. Na dvore pozor na transportér, ktorého guľomet vás neustále sleduje. Je možné, že sa nejaký z vojačikov schová v budove a odmietne vykuknúť na vás cez okno. V takom prípade si po neho musíte dôjsť sami, tak bežte a pozor na transportér. Môžete ho samozrejme zničiť výbušninou, no je to zbytočný risk. V strážnici si tiež môžete doplniť výbavu. Keď padnú všetci vojaci v komplexe, môžete vstúpiť. Vbehnite do budovy a vyjdite jej zadnými dverami.


Raid on Nordsig: Nordsig HW Plant
V hale je pár vojakov, ktorých sa zbavte. Zbehnite dole schodmi a choďte do skladu na východe. Tam si vezmite v rámci sekundárnej úlohy výbavu, ktorú tam pre vás nechali nemeckí členovia odporu. Vráťte sa do haly. Tu buď pokračujte spodkom, alebo sa vráťte hore a prejdite vrchom, no tak, či tak pokračujte na dvor za touto halou. Tam sa zbavte pár vojakov a vstúpte do budovy pred vami. Je to ďalšia veľká hala, tak v nej pobite všetkých nepriateľov.

Teraz sa potrebujete dostať ďalej, no hore, aj dole, vám v ceste bránia oceľové dvere. Umiestnite k nim výbušninu, nastavte odpočet minimálne na štyri minúty a stiahnite sa. Dobehne pár nových vojakov, tak sa o nich postarajte. Keď výbušnina exploduje, tak dvere odpáli a vy môžete pokračovať.

Prejdite teda do ďalšej haly, v nej pobite vojakov, zbehnite dole a vstúpte do miestnosti na východe. Tam na vás čaká Dr. Max Lohmann, ktorého máte zaistiť. Vráťte sa naspäť do haly a choďte k nádržiam pred vami. Z pravej strany na nich nájdite ventil a v animačke ho automaticky spustíte. Ešte máte nájsť dôstojníka.

Vráťte sa do predošlej haly, ktorá je pri dvore. Choďte na prízemie a do miestnosti na západe. Tam zabite dvoch vojakov a v animačke sami vypočujete a zabijete dôstojníka, ktorý vám pred smrťou dá kód k trezoru. Vráťte sa do prvej haly, kde ste začínali level. Choďte na poschodie a do miestnosti na západe. Tam pobite pár vojakov a choďte k trezoru, ktorý automaticky otvoríte. Potom sa vráťte do haly, zostaňte na poschodí a choďte na opačnú stranu, do miestnosti na východe. Tu už na prekvapenie nik nečaká. Choďte k rádiu a zavoláte svojich. Vráťte sa na dvor a choďte na schody vedúce na strechu. V animačke sa presúvate ďalej.


Raid on Nordsig: Assist OSS Team
Ste na streche budovy v predošlej oblasti. Musíte pomôcť vašim, tak sa čiňte. Najprv sledujte južnú cestu. O chvíľu sa po nej dovalí tank, tak mu streľte do nádrže, aby ste ho zničili. Potom sa zamerajte na juhozápad (v podstate stále tá istá ulica pod vami, ale širší záber) a likvidujte vojakov a sniperov. Občas sa nepriatelia ukážu aj sprava, z východu. Likvidujte ich, kým si oblasť ako tak nezabezpečíte a nesplníte úlohu. Vaši sa teraz bezpečne presunú do budovy, na streche ktorej ste, po Dr. Lohmanna. Potom sa zamerajte na juhozápadnú oblasť, kde na cestách hliadkujú nepriatelia. Všetkých ich zrejme nedostanete zo strechy, tak jej bezpečie budete musieť opustiť. No už aj tak o chvíľu končíte misiu. Vyčistite teda severozápadnú oblasť od nepriateľov a potom len prejdite západnou ulicou preč.


Raid on Nordsig: Exfiltrate Nordsig
Stále na ceste preč sa vraciate do ďalšej oblasti, ktorou ste prišli. V nej choďte na miesto, kde ste minule zabili hliadkujúceho dôstojníka. Z druhej strany vstúpte do budovy, kde je váš kontakt. Nechá vám tam novú sniperku, tak si ju vezmite. Teraz sa rozhodnite, či už pôjdete, alebo ešte splníte tri vedľajšie úlohy - zabiť troch elitných sniperov z Ruska. Títo sniperi nemajú fixné pozície, takže nemám ani nejakú konkrétnu radu, ako sa ich zbaviť. Pohybujú sa, tak sa hýbte aj vy. Plížte sa a snažte sa byť nenápadní a prekvapiť ich. Jeden je nad vami za mostom, druhý pod, na otvorenej, trávnatej ploche a tretí na západe v parku. Keď sú všetci traja mŕtvi, tak sa presuňte na severozápadné námestie a tam vstúpte do metra. Našťastie sa už nemusíte vracať sami aj metrom a celá misia je tým splnená.




7. Recover the V2 Tech

Recover the V2 Tech: Cut Communications
Tu musíte zlikvidovať troch kuriérov skôr, než opustia oblasť. Na mapke máte aj vyznačené trasy, ktorými pôjdu. Môžete si zvoliť rôznu stratégiu, no mne sa táto zdala najrýchlejšia. Od začiatku prebehnite na juh. Tam pozor na skupinky, ktoré hliadkujú, no tu dole si môžete dovoliť hluk výstrelov. Dôjdite až na ulicu, po ktorej vedie trasa kuriéra č. 1. Po tejto ulici smerujte k nemu, po jeho trase. Keď budete už len o ulicu nižšie, tak si počkajte za barikádou, kým vyrazí. Keď príde, tak ho zostreľte.

Uvidíte animačku, v ktorej zaznamenajú, že je tu sniper a vypustia jednotku, aby ho našla. Postupujte ďalej ulicou po trase kuriéra č. 1 a uvidíte miesto, odkiaľ vyšiel. Je tam na ulici zničený tank. Tam sa vyrojí aj jednotka, ktorá vás hľadá, tak ich všetkých postrieľajte. Zahájili ste priamy útok, takže onedlho vyštartujú obe zvyšné motorky zmenenou trasou. Potom vbehnite cez bránu budovy, pred ktorou je ten zničený tank, na jej vnútorný dvor a tam parkuje kuriér č. 2. Práve nasadá, tak ho zastreľte. Aj za cenu zranenia sa nezabávajte s ostatnými, prípadne ich likvidujte za behu a bežte bránou ďalej na sever, kde parkuje tretí kuriér a zabite aj jeho.

Vráťte sa naspäť na miesto, kde parkoval kuriér č. 2. Tam je v budove dôstojník, ktorého zabite. Tým ste tu hotový. Už sa len presuňte na juhovýchod a opustite oblasť.


Recover the V2 tech: Destroy Ammo Dump
Vyrazte ulicou na sever, no po krátkej ceste zabočte doprava a pomedzi budovy sa presuňte až k prvému cieľu, čo máte na mapke. Pozor na stráže pri budove. Vstúpte do budovy a preplížte sa do miestnosti s rádiom. Zabite vojaka pri ňom a jednou ranou do prístroja vyraďte aj rádio. Prejdite na juhovýchodnú ulicu pod vami. Choďte po nej smerom k zničenému tanku. Za ním parkuje pár vozidiel. Umiestnite medzi ne na označené miesto výbušninu.

Priamo od tých vozidiel sa presuňte pomedzi budovy na sever. Vyleziete pri muničnom sklade. Zbavte sa strážcu a umiestnite tam na označené miesto medzi debny výbušninu. Preplížte sa cez ulicu a smerujte ďalej na sever, severovýchod, k druhému skladu munície. Tu si počíhajte na dvoch strážcov a zbavte sa ich. Umiestnite na vyznačené miesto výbušninu. Než odídete, máte v tomto sklade aj dve otvorené debny, z ktorých si môžete sami doplniť muníciu. Potom sa len presuňte ulicou na sever k východu z oblasti.


Recover the V2 tech: Disable Katyushas
Prebehnite kúsok na východ, kde vás čaká váš kontakt. Potrebuje aby ste zachránili jedného pilota, no najprv trocha pomôžte jeho ľuďom. Tu pár krokov od vás sa bojuje, tak priložte ruku k dielu a likvidujte nepriateľov oproti. Keď všetci padnú, môžete sa presunúť ďalej.

Postupujte na sever, vedľa námestia. Tam zlikvidujte pár nepriateľov, ktorí strážia zajatca. Po ich likvidácii vstúpte do trosiek budovy a vezmite si pilota na plecia. Vráťte sa s ním k rebelom, od ktorých práve prichádzate. Tam ho už len zhoďte. Dostali ste novú úlohu, zničiť štyri raketometné vozidlá.

Prvé dve sú na severozápade. Prejdite na centrálne námestie a odtiaľ do severozápadného rohu. Tam bezpečne z diaľky zlikvidujte všetkých nepriateľov pri vozidlách a aj na strechách okolitých budov. Keď oblasť zabezpečíte, umiestnite medzi obe vozidlá výbušninu a odpáľte ju, nech ich výbuch zničí.

Potom sa presuňte priamo na východ. V severovýchodnom rohu vás čaká rovnaká práca ako pred chvíľou, teda zabezpečte oblasť, pobite vojakov pri vozidlách a na strechách a napokon umiestnite výbušninu medzi obe vozidlá, aby ich zničila. Potom už len prebehnite krátky úsek smerom naspäť a opustite oblasť ulicou v strede, na severe.


Recover the V2 tech: Holzmarkt Train Yard
Ste v starej vlakovej stanici. Tvoria ju dve veľké, zničené haly, ktoré musíte obe vyčistiť od nepriateľov, takže proste likvidujte všetko, čo sa hýbe. Dve haly a trocha priestoru okolo nich, žiadna veľká stratégia, proste sa plížte a strieľajte ich z diaľky. Na západnej strane prvej haly je transportér s guľometom. Pozor naň. Ak sa ho chcete zbaviť, dá sa prísť až k rohu, aby ste z neho videli aspoň kúsok. K tomu kúsku hoďte dynamit a odpáľte ho a je to. V tejto prvej hale sú aj dva cisternové vozne. Umiestnite k nim dynamit, odpáľte ho a oba vozne zničte. Nemusíte zabiť úplne všetkých nepriateľov v oblasti, len všetkých v okolí druhej haly. Keď máte obe úlohy uznané za splnené, tak zájdite k východu a opustite oblasť.


Recover the V2 tech: The Schloss
Na začiatku máte malú podúlohu. Oblasť pred mostom strážia traja strážcovia a vy by ste sa ich mali zbaviť. Nemusíte, no neskôr pri prestrelke na moste vás potom napadnú od chrbta. Musíte ich zabiť pištoľou, inak ostatní začujú streľbu a varujú nepriateľov v hrade. Oblasť, kde by mali byť, je dosť nepresne zakreslená, oni sa totiž pohybujú po celej oblasti pred oboma mostmi, takže si ich musíte nájsť a zlikvidovať ich.

Potom sa presuňte pred západný most, kde sa stretnete s rebelmi. O chvíľu pôjde cez most konvoj. Likvidujte všetkých nepriateľov pri ňom, no dávajte si pozor, aby ste nezničili nákladiak, pretože rebeli potrebujú to, čo vezie. Proste likvidujte dobiehajúcich vojakov a pomaly sa posúvajte vpred. Keď vaši dorazia k nákladiakom, posuniete sa ďalej.

Teraz musíte dobyť hrad. Zlikvidujte najprv vojaka v bunkri a potom aj ostatných za múrikom pri bunkri. Potom choďte do hlavnej brány zámku a v nej vstúpte dverami na boku, na ľavej strane do zámku. V zámku pobite nepriateľov, vybehnite na poschodie a tam na koniec, k diere v stene, kde zaujmite pozíciu. Inak to nebola veľmi práca pre snipera a rebeli sa vonku flákajú. Tu máte výhľad na oba mosty a po oboch budú prichádzať nepriatelia, takže ich sledujte a likvidujte. Keď všetci padnú, pár ich prerazí zozadu na nádvorie. Vám sa stačí otočiť a presunúť k stene oproti, ktorá je tiež zničená a odtiaľto likvidovať nepriateľov na nádvorí. Potom len zbehnite dole schodmi na nádvorie a prejdite dverami, ktorými sa hrnuli nepriatelia.




8. Escape from Berlin

Escape from Berlin: Extract the Pilot
Takže je na čase vypadnúť z Berlína. Začiatok je pomerne jednoduchý. Nablízku nie sú nepriatelia, tak vyrazte behom na západ. Tam uvidíte konvoj. Streľte nákladiaku, v ktorom je zajatý pilot, do kolesa a zastane. Stráže vybehnú von, tak ich všetky zabite. Potom dobehnite k pilotovi. Povie vám, že musíte zachrániť jeho brata, inak nikam neletí.

Jeho brata držia v hvezdárni na severe. Bežte tam, mesto je viac - menej bez nepriateľov. Na hvezdáreň si počíhajte a postrieľajte vojakov, čo ju strážia. Vbehnite dnu, pozor, aj tam sú vojaci, ak ste ich nezabili cez okná, a vybehnite na poschodie, kde je Thomasov brat. Ten s vami odmieta odísť, pretože chce zostať pomáhať Berlínu. No čo už, vráťte sa na juh za Thomasom.

Keď sa vrátite za pilotom, môžete mu dávať príkazy (E) "nasleduj ma" a "čakaj". Ešte vás tu ohrozuje niekoľko nepriateľov, tak ich môžete postrieľať, no nemusíte sa s nimi zdržovať. Vaším cieľom je už len dostať seba a pilota do juhovýchodného rohu, kde spoločne opustíte oblasť.


Escape from Berlin: Journey to Tempelhof
V oblasti sú dva tanky, ktoré ohrozujú váš nákladiak. Najprv bráňte oblasť, v ktorej parkujete, kde sú aj vaši spolucestujúci. Prichádzajú veľmi pomaly, tak si môžete občas odbehnúť zastrieľať na nepriateľov za kanálom, na západnej strane. Prípadne tam aj zničiť tank strelou do nádrže. Keď si oblasť zabezpečíte a zničíte západný tank, choďte na východnú stranu. Pobite tam skupinku nepriateľov a zničte aj tam jeden tank. Tento nemá nádrž, tak k nemu umiestnite výbušninu a odpáľte ho. Potom, keď sú oba tanky zničené, sa vráťte k vášmu nákladiaku.


Escape from Berlin: Tempelhof Airport
Dorazili ste na letisko. Na začiatok by ste mali dobyť hlavný hangár a bolo by fajn, keby to zostalo bez poplachu. Takže sa preplížte popri hangári až ku krabiciam. Za nimi si počkajte, kým príde strážca a zabite ho potichu pištoľou. Dverami kúsok od vás vojdite do skladu, tam sa priplížte k druhému strážcovi a zbavte sa aj jeho.

Máme tu ešte jednu sekundárnu úlohu. Zabehnite na severovýchodnú časť letiska. Pristávaciu plochu a okolie stráži len pár vojakov, takže v pohode. Tam je medzi dvoma budovami nádrž a pár sudov s palivom. Umiestnite tam na vyznačené miesto časovanú nálož. Potom sa presuňte naspäť na začiatok k hangáru. Tam je aj riadiaca veža. Máte ju dobyť, tak do toho. Už nemusíte byť tichý a sniperka v budove nie je najosožnejšia, tak si dajte dobrú zbraň a zaberte celú budovu.

Keď všetkých pobijete, úloha je splnená. Vybehnite úplne hore a cez okno zamierte na východ, severovýchod. Je tam komunikačný príves, tak odtiaľto sniperkou zastreľte jeho posádku. Potom sa zamerajte na pristávaciu dráhu. Je tam nákladiak s pár nepriateľmi, tak ich ešte zlikvidujte. Napokon už len dobehnite k lietadlu a vychutnajte si, že odlieta z Berlína a splnili ste svoje poslanie. Nasledujú titulky a dokončili ste hru.




9. Secret Mission

Secret Mission: The Safe House
Po prejdení všetkých misií sa vám sprístupní Tajná misia. Smerujte priamo na sever, do označenej budovy, kde sa máte stretnúť so svojím kontaktom. V brífingu odporúčali držať sa späť, no je to na vás, či sa prestrieľate, alebo sa budete plížiť a vyhýbať nepriateľom. Keď dorazíte do budovy, stretnete svojho človeka, no oboch vás čaká prekvapenie - odhalili vás a musíte sa brániť.

Hra vám odporúča nastražiť pri vchode granáty s lankom, ako pascu, takže ak chcete, spravte to. Máte dve vhodné strelecké pozície - jednu tu na streche hotela, druhú v neďalekých ruinách, tak si jednu zvoľte. Musíte zdržať nepriateľov, pokým váš človek nezničí kódovacie zariadenie. Mne sa najviac pozdávala strecha hotela. Útoky prídu zo západu, z juhu a potom zo severu.

Keď postrieľajte všetkých, čo útočia na hotel, tak sa vráťte do izby, kde ste nechali kolegu. Musíte sa obaja dostať úplne na juh. Môžete mu dávať príkazy (E) "nasleduj ma" a "čakaj". Vybehnite von a vezmite si nejakú zbraň nablízko od tých, čo ste ich dostali zo strechy. Potom pomaly smerujte na juh, no pozor, pretože mesto je zamorené nepriateľmi. Prebojujte sa tam a vstúpte tam do otvorenej budovy.

Súvisiace hry Sniper Elite 5
Zombie Army 4: Dead War
Sniper Elite V2 Remastered
Sniper Elite 4
Zombie Army Trilogy
Sniper Elite 3 - Save Churchill: Part 3 - Confrontation
Sniper Elite 3 - Save Churchill: Part 2 - Belly of the Beast
Sniper Elite 3 - Save Churchill: Part 1 - In Shadows
Sniper Elite 3: Hunt The Grey Wolf
Sniper Elite 3
Sniper Elite: Nazi Zombie Army 2
Sniper Elite: Nazi Zombie Army
Sniper Elite V2



Diskusia Príspevkov: 66 Hodnotenie
1255 hlasov

100
60
20

80
40
0
52
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |