HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21116
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12859
1687

Online 37941 užívateľov

Návody > Deus Ex: Human Revolution


Zobrazení:135388
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

1. časť | 2. časť


Deus Ex 3 môžete hrať akčným spôsob, tichým postupom, alebo kombináciou týchto dvoch, podľa toho, ako vám to vyhovuje. Pri akčnom spôsobe sa stačí naučiť využívať vhodné zbrane, vylepšenia a prostredie. Návod sa zameriava na tichý postup nenápadného vyraďovania nepriateľov a prechádzania úloh bez vyvolania poplachu.

Niektoré skryté prechody si kľudne prejdite, aj ak ste sa už dostali ďalej inou trasou, alebo ste všetkých postrieľali. Len za ich objavenie môžete získať pár ďalších skúseností - Traveler (100 xp), Explorer (200 xp), Pathfinder (300 xp).
Skúsenosti sa získavajú aj za hackovanie počítačov a zámok (v závislosti od obtiažnosti hesla / kódu 1-5 - 25, 50, 75, 100, 125 xp). Mnoho vecí nemusíte hackovať, ale sú za to tieto skúsenosti naviac, hoci ich nie je veľa.
Skúsenosti získavate samozrejme za plnenie hlavných a vedľajších úloh, za splnenie sekundárnych cieľov a bonusy získavate aj zato, ak prejdete misiu bez toho, aby ste na seba upozornili nepriateľov (Ghost - 500 xp) a ak nevyvoláte poplach (Smooth Operator - 250 xp).
Ďalšie skúsenosti získavate za likvidáciu samotných nepriateľov. Za každého vyradeného nepriateľa (Man Down - 10 xp), za vyradenie nepriateľa a nezabitie (Merciful Soul - 20 xp), za vyradenie nepriateľa ručne (Expedient - 20 xp), za zabitie nepriateľa strelou do hlavy (Marksman - 10 xp) a za vyradenie dvoch nepriateľov naraz (Two Against One - 45 xp). Bonusy za to ako nepriateľa vyradíte sa sčítavajú, preto je pre maximalizáciu skúseností najlepší tichý postup bez zbrane (10 za vyradenie, 20 za nezabitie, 20 za omráčenie, teda 50 xp spolu).
Za každých 5000 skúseností získate jeden Praxis bod. Tieto body používate na odomykanie vylepšení vašej postavy.

Život vašej postavy je bežne 100 bodov. Po zranení nemusíte používať jedlo na jeho doplnenie, po chvíli bez zásahu sa vám automaticky začne dopĺňať a doplní sa opäť na 100 bodov. Alkoholickými nápojmi a liekmi (Painkillers a Hypostims) si môžete život zvýšiť na 200 bodov. Tie sa nedopĺňajú a keď o ne prídete, tak zostávate zase len na stovke.

Prostredie je na tak skvelú hru hrozne neinteraktívne. Okrem dverí a okien sú tu len ľahké predmety (krabice, sudy), ťažké predmety, na presun ktorých potrebujete vylepšenie (veľké krabice, nápojové automaty, kopírovacie stroje) a pár špecialít, ako sú výbušné sudy, či kanistre s plynom.
Krabice môžete tiež využiť na krytie. Presunúť a položiť ich niekam, kde vám uľahčia presun, alebo aby vás na danom mieste nevidela kamera.
Dvere môžete zničiť, či už streľbou, alebo hádzaním do nich pevným predmetom.

Predmety môžete hádzať a hluk, ktorý spôsobia, môže nalákať strážcu, buď aby ste sa k nemu dostali, alebo aby sa vám dostal z cesty. Ťažkými predmetmi môžete nepriateľa aj zabiť, či zraziť a potom doraziť. Na odlákanie nepriateľov môžete použiť aj iné zvuky, ako výstrel z pištole s tlmičom, výstrel uspávacej šípky, alebo prostý zvuk behu, či výskoku, pokiaľ vás pri tom samozrejme nevidia. Takýmto nalákavaním stráží si ani nepoškodíte hodnotenie, pokiaľ vás nezbadajú.
Pri tichom postupe pre utajenie nezabudnite tiež schovávať telá tých, čo omráčite. Keď ich odhalia ostatní nepriatelia, tak vyvolajú poplach a začnú vás samozrejme intenzívnejšie hľadať. Taktiež ich nezabudnite vždy prehľadať. Môžu mať u seba muníciu, granáty, kredity a elektronické diáre s kódmi, či heslami.
Nalákvať stráže k sebe môžete aj otvorením dvier, keď ste schovaný a prikrčený za stenou vedľa dverí. Keď ich pôjde nepriateľ skontrolovať, tak ho omráčte, ak ho nik iný nevidí.

Občas narazíte na laserové lúče. Ak ich prerušíte, vyvoláte automaticky poplach. Vždy je pri nich ovládací panel, ktorým sa dajú odpojiť, no ten musíte hacknúť, alebo k nemu získať kód. Ak máte aplikovanú neviditeľnosť, môžete prejsť cez lúče bez toho, aby ste vyvolali poplach. A lúče tiež neplatia pre nepriateľov, takže ak omráčite, či zabijete nepriateľa, môžete dotiahnuť jeho telo k lúčom a to ich deaktivuje.

Zbrane nachádzate u nepriateľov, v oblastiach, kde plníte misie, alebo ich môžete kúpiť u obchodníkov. Pri braní zbraní treba mať na pamäti, že za každého druhu môžete mať v inventári vždy len jeden kus zbrane. Ak máte napríklad pištoľ a vezmete ďalšiu, tak z nej vaša postava prijme len muníciu a samotnú zbraň nechá zmiznúť špeciálnym dezintegračným vylepšením. Na misiách vám to môže byť jedno, ale v oblastiach, v ktorých sú obchodníci, môžete zbrane predávať a takto sa o ne pripravíte. Samozrejme je to zdĺhavé nosiť k obchodníkovi zbrane po jednej a ešte prípadne aj vyhodiť vašu, ak ju už máte vylepšenú a potom ju vziať späť, takže pri drobnostiach, ako sú pištole sa to neoplatí, ale pri útočných puškách, či brokovniciach to už hodí slušné peniaze.
Zbrane si môžete vylepšovať. Keď si v inventári dáte zobraziť podrobnosti o zbrani, vidíte, čo všetko jej môžete vylepšiť a aj koľkokrát. Zväčša sa jedná o rýchlejšie prebíjanie, väčšiu kapacitu zásobníka, väčšie poškodenie, rýchlejšiu paľbu. Niektoré vylepšenia sú špeciálne pre konkrétny druh zbrane, ako dvojitá strela z brokovnice, prierazné náboje pre pištoľ (pištoľ s tlmičom tak stále má čo povedať aj proti obrneným nepriateľom, keď mierite na hlavu), výbušné náboje pre revolver, navádzací systém pre kušu a tranquilizer, chladiaci systém pre guľomet, tepelné navádzanie pre raketomet. Samostatnými doplnkami sú tlmič (pre pištoľ a bojovú pušku) a laserový zameriavač (pre pištoľ, bojovú pušku a guľomet).
Zbrane dopĺňajú granáty a míny. Tie sú EMP (poškodia elektroniku, rozhodia na chvíľu vylepšenia vrátane vašich, zničia robotov / kamery / vežičky), oslepovacie, trieštivé a uspávacie. Pri mínach môžete naraziť aj na Mine Template, čo je neaktívna mína, ktorú môžete skombinovať s ľubovoľným granátom a vytvoriť tak mínu podľa účinku použitého granátu. Nastražené míny môžete aj zbierať, stačí sa k nim pomaly priplížiť (pomaly, aj pri plížení držte „ctrl“) a deaktivovať ich. Treba si ich len všimnúť, aby ste ich rýchlym pohybom neodpálili. Od polovice hry je dobré mať vždy nejaký ten EMP granát v zálohe proti robotom.



Vylepšenia

Vylepšenia sú technické vymoženosti vašej upravenej postavy. V podstate ich máte namontované v tele všetky, ale neboli všetky naraz aktivované, aby to po operácii vaše telo a mozog zvládli, takže si ich môžete aktivovať sami za body Praxis Kit. Jeden Praxis Kit získate za každých 5000 skúseností. Výnimočne sa dajú aj nájsť a v zdravotných centrách LIMB môžete vždy kúpiť 2 (jeden za 5000 kreditov), čo sa oplatí kúpiť, keď máte dostatok peňazí.
Vylepšenia sú pasívne (ich účinky máte k dispozícii vždy, nespotrebúvajú energiu), poloautomatické (niektoré z nich spotrebúvajú energiu a použijete ich automaticky, ako keď niekoho omráčite, alebo nosíte ťažké predmety) a aktívne (ktoré musíte priamo aktivovať a spotrebúvajú energiu, ako videnie cez steny, neviditeľnosť, tichosť a samozrejme Tajfún).

Energie máte na začiatku dva diely a ďalšie si môžete dokúpiť prostredníctvom samotných vylepšení. No je to viac-menej zbytočné, pretože energia sa vám dopĺňa automaticky len v prvom dieli a všetky ostatné si musíte doplniť sami (cez Cyberboost Proenergy Bar/Pack/Jar) a dopĺňačov energie nie je nijak veľa.

Vylepšenia nie sú nosnou časťou hry, ale rozhodne ju spestrujú. V podstate žiadne z vylepšení nie je nejako zásadné pre hranie a ide to aj bez nich, takže ktoré si vyberiete, závisí skôr od toho, čo sa vám pozdáva, než že by bolo niečo nevyhnutné.
Keď hráte potichu, neviditeľnosť príde vhod a ušetrí čas pri presúvaní sa okolo nepriateľov, hoci sa o ňu v návode neopieram. Rozhodne zo začiatku odporúčam zväčšiť kapacitu inventáru, aby ste mohli uniesť viac vecí. Ak chcete skúmať alternatívne cesty, tak tiež pridať vylepšenie skokov a sily na presúvanie ťažkých predmetov a časom aj rozbíjanie slabých stien. A ak chcete odhaľovať obsahy všetkých počítačov a zamknutých miestností, tak aj zvýšiť hackovanie. Zo začiatku na úroveň 2 až 3, na vyššie stačí až neskôr. A ak chcete hackovať naozaj všetko, tak tiež odporúčam Stealth vylepšenie pre hackovanie, ktoré zníži úroveň zachytenia pri hackovaní - iste, môžete si nahrať uloženú pozíciu, ale ak chcete vážne hackovať všetko, ušetrí vám to kopu nervov. Neskôr by som pridal pomalé padanie. Pre akčných posilnenie kože a a potom už je to naozaj len podľa vkusu.


Sociálne vylepšenie

Emotional Intelligence Enhancer
Praxis: 2
Spotreba energie: 0
Pri rozhovoroch vám ukazuje typ osobnosti postavy (Alfa, Beta, Gama) a odhadnúť tak, ako viesť rozhovor. Navyše vám umožní na postavu použiť feromóny a zvoliť tak dodatočné dialógové možnosti, ktorými môžete postavu ľahšie presvedčiť, aby vám vyhovela.
Šikovné a dobre vyzerajúce, ale zas postáv v hre, na ktoré to môžete použiť, nie je veľa a ak sa vám nepodarí postavu presvedčiť, na mnohé to môžete vďaka uloženej pozícii skúšať znova.


Radarový systém

Radar 1
Praxis: 0 (máte automaticky)
Spotreba energie: 0
Zobrazuje vám na radare kamery, strieľne a nepriateľov, keď predtým vlastnými očami potvrdíte ich pozíciu. Zobrazuje ich do vzdialenosti 25 metrov.

Radar 2
Praxis: 1
Spotreba energie: 0
Dosah zobrazovaných cieľov je až do 50 metrov a postavy už nepotrebujete potvrdiť vizuálnym kontaktom.
Využiteľnosť závisí od uhla pohľadu. Buď viac vidíte, alebo máte zneprehľadnený radar aj tým, čo nepotrebujete.


Posilnenie nenápadnosti

Noise Feedback
Praxis: 2
Spotreba energie: 0
Ukazuje na radare dosah hluku, ktorý spôsobujete.

Mark & Track 1.0 / 2.0 / 3.0
Praxis: 1 (za každú z troch úrovní)
Spotreba energie: 0 Vyžaduje: Noise Feedback
Umožní vám označiť si 3 postavy (7, 10 postáv) a tie potom máte zobrazené a aj ich vzdialenosť od vás - podobne ako keď vás hra navádza k cieľu misie.

Last Known Location Marker
Praxis: 1
Spotreba energie: 0
Ak vás nepriatelia zbadajú a vy sa stiahnete, tak máte zobrazené miesto, kde vás videli naposledy.

Cones of Vision
Praxis: 1
Spotreba energie: 0
Na radare máte zobrazený priestor, na ktorý dovidia postavy.

Vcelku zbytočné, aj keď hráte na tichý postup. Kde vás naposledy nepriatelia videli, vám je jasné, lebo predsa zbadali vás. Že skoky a beh spôsobujú hluk, vám je jasné a kam nepriatelia dovidia, viete odhadnúť, keďže na radare vidíte, ktorým smerom sa postava pozerá. Označovanie nepriateľov by možno malo význam, keby boli úlohy, v ktorých treba niekoho uniesť, alebo zlikvidovať v štýle Hitmana, ale tu to tiež nepotrebujete, keď už, tak radšej zainvestovať do poslneného Radaru.


Hackovanie: Ovládanie

Capture 1 / 2 / 3 / 4 / 5
Praxis 1 (za každú úroveň, prvú máte automaticky)
Spotreba energie: 0
Môžete hackovať zámky na dverách a počítače. Vždy maximálne takú úroveň, akú úroveň hackovania máte.
Hackovanie je značnou súčasťou hry, pokiaľ sa tak rozhodnete. Pre priamy postup hrou nie je nevyhnutné, ale ak sa chcete dostať na všetky miesta (či už sklady so zbraňami, alebo bezpečnejšie prechody) a dozvedieť sa viac čítaním mailov v cudzích počítačoch, tak sa rozhodne oplatí zainvestovať do hackovania.

Camera Domination
Praxis: 0 (máte automaticky)
Spotreba energie: 0
Umožní vám deaktivovať bezpečnostné kamery, ak hacknete bezpečnostný počítač.

Turret Domination
Praxis: 1
Spotreba energie: 0
Umožní vám deaktivovať (alebo prestaviť, aby útočili na svojich) automatické strieľne, ak hacknete bezpečnostný počítač.

Robot Domination
Praxis: 1
Spotreba energie: 0
Umožní vám deaktivovať (alebo prestaviť, aby útočili na svojich) strážnych robotov, ak hacknete bezpečnostný počítač.

Na aktivovaných robotov narazíte len výnimočne a dajú sa obísť. Inak sa objavia roboti až keď vyvoláte poplach, takže nie je veľmi potrebné ich vedieť ovládať. Na vežičky narazíte viac, ale tiež sa im dá vyhnúť pri tichom postupe, akurát, že to viac zdržuje. Ak hráte akčne, tak sa vám to hodí, lebo vežičky aj roboti toho znesú dosť, pokiaľ nemáte EMP granát, čo ich vyradí bezpečne.
Vežičky teda môžete dostať aj ľahšie, ak máte vylepšenie sily a nik pri nich nie je. Proste sa dostanete za vežičku a prenesiete ju preč. A pokiaľ ešte aj hacknete vežičku, aby útočila na vašich nepriateľov, môžete si ju prenášať z miestnosti do miestnosti a nechať ju, nech za vás spraví väčšinu strieľania.


Hackovanie: Analyzačný prídavok

Detection Feedback
Praxis: 1
Spotreba energie: 0
Umožní vám pri hackovaní vidieť rizikový stupeň odhalenia uzlov nepripojených k tým, ktoré ste už ovládli.

Analyze All Datastores
Praxis: 1
Spotreba energie: 0
Umožní vám pri hackovaní vidieť, čo obsahujú databanky.

Úplne zbytočné. Vidieť stupeň odhalenia všetkých uzlov nepotrebujete, tak či tak si plánujete cestu po krokoch a ak dôjde k odhaleniu, tak buď si pohnete, alebo pomôžete programami. A všetky databanky obsahujú len „dobré“ veci (kredity, skúsenosti, programy), takže vidieť čo je v nich, vopred vám môže naznačiť, či vám stojí za to riskovať a dostať sa k databanke, alebo nie, takže tiež zbytočná vec.


Hackovanie: Opevnenie

Fortify 1 / 2 / 3
Praxis: 1 (za každú z dvoch úrovní, prvú máte automaticky)
Spotreba energie: 0
Pri hackovaní máte možnosť opevniť body, ktoré ste už ovládli. V prípade poplachu to spomalí sledovací signál. Pri druhej a tretej úrovni vytvárate silnejšie opevnenia.
Celkom zbytočné, pretože aj opevňovanie zabratých bodov môže spôsobiť poplach, takže je lepšie sa sústrediť na zaberanie ďalších bodov. A pri vyšších úrovniach obtiažnosti hacku tým získate nanajvýš pár sekúnd a ak chcete opevňovať už počas poplachu, tak tým zas stratíte drahocenné sekundy.


Hackovanie: Utajenie

Stealth 1 / 2 / 3
Praxis: 1 (za každú z troch úrovní)
Spotreba energie: 0
Zníži šance na odhalenie pri obsadzovaní jednotlivých bodov pri hackovaní o 15% / 30% / 45%.
Pokiaľ nemáte o hackovanie záujem, alebo len sporadicky, tak toto nepotrebujete. Ale ak chcete hackovať všetko, na čo narazíte, tak je to skvelá investícia. Iste, môžete zostať pri ukladaní a nahrávaní pozície, ale pri tom množstve počítačov a zámok by ste prišli o nervy. Aj s týmto vylepšením môžete vyvolať poplach, no šance sa znižujú.


Sarifova séria energetického konvertoru

Energy Level Upgrade 1 / 2 / 3
Praxis: 1 (za každú z troch úrovní)
Spotreba energie: 0
Môžete si k vašim dvom dokúpiť tri ďalšie energetické diely. No ako som písal vyššie, energia sa vám automaticky dopĺňa len do prvého dielu, ostatné musíte dopĺňať sami, takže nevidím veľký význam v tom, aby ste mali viac, než dva diely.

Recharger Rate Upgrade 1 / 2
Praxis: 1 (za každú z dvoch úrovní)
Spotreba energie: 0
Urýchľuje automatické dobíjanie energie. Samozrejme, stále len pri prvom diele energie, takže nemá veľké využitie, akurát pre nervóznejších, aby nemuseli čakať na dobitie, keď chcú knokautovať viac nepriateľov po sebe.


Implantovaný predýchavač

Chemical Resistance → Hyper-Oxygenation 1 → Hyper-Oxygenation 2
Praxis: 1 (za každú z troch úrovní)
Spotreba energie: 0
Chemická odolnosť vás chráni pred plynom z potrubia a plynovými granátmi nepriateľov. Hyper-okysličovanie vám umožní bežať o 2,5 sekundy (druhá úroveň o ďalších 2,5 sekundy) dlhšie.
Tiež nie nevyhnutné veci. Na plyn narazíte len párkrát v skratkách a plynovým granátom sa buď vyhnete, alebo ak nevyvoláte poplach, tak na ne ani nenarazíte. Rýchlejšie bežanie taktiež nepotrebujete, ale zas na druhej strane je to pohodlnejšie, než všade kráčať.


Výbušný systém Tajfún

Light Damage Variant → Heavy Damage Variant
Praxis: 2 za prvú úroveň; 1 za druhú úroveň
Spotreba energie: 1
Útočný systém, ktorý vo vašom tesnom okolí spôsobí výbuch a zabije nepriateľov. Poškodí aj robotov a pri druhej úrovni robotov aj zničí. Vyžaduje však špeciálny typ Tajfún munície a aj s ňou spotrebúva energiu. Hodí sa, ak vás obkľúčia, alebo ak sa dostanete nepozorovane k viacerým nepriateľom naraz. Pre hráčov, ktorí preferujú tichý postup, má využitie akurát v boji s bossmi.


Kybernetické protézy rúk

Instant Takedown
Praxis: 0 (máte automaticky)
Spotreba energie: 1
Umožňuje vám omračovať nepriateľov. Jedného za jeden diel energie.

Carrying Capacity 1 / 2 / 3
Praxis: 1 (za každú z troch úrovní)
Spotreba energie: 0
Každá z troch úrovní vám rozšíri inventár. Pre hranie nie nevyhnutné, ale rozhodne pre hráča ako takého podstatné, pretože nájdete mnoho vecí a aj s maximálne rozšíreným inventárom ich nepoberiete všetky. Takže dosť dôležité vylepšenie.

Move / Thrown Heavy Objects
Praxis: 1
Spotreba energie: 0,5
Umožňuje vám dvíhať ťažké predmety a aj ich hádzať, či už pre spôsobenie hluku, alebo priamo na nepriateľov. Ťažké predmety sú veľké krabice, nápojové automaty, či kopírovacie stroje.
Hodí sa pre dosiahnutie alternatívnych ciest, či už ako presun podložiek na skákanie, alebo barikád pre krytie a tiež niektoré ventilačné šachty sú schované práve za ťažkými predmetmi. Šikovné vylepšenie.

Punch Trough Wall
Praxis: 1
Spotreba energie: 1
Umožňuje vám rozbiť slabé steny. Pokiaľ je za stenou nepriateľ, tak ho okamžite zabijete.
Tiež celkom šikovná vec, lebo za slabými stenami buď narazíte na nejakú výbavu, alebo si tým sprístupníte alternatívnu cestu. Zároveň tiež vidíte, ktoré steny sú slabé. Tieto steny totiž môžete rozbiť aj inak, hádzaním predmetov, či streľbou, ale musíte vedieť, kde sú. Ak sa vyhýbate zabíjaniu, tak len pozor na tých pár prípadov, keď je niekto za stenou.

Recoil Compensation 1 / 2
Praxis: 1 (za každú z dvoch úrovní)
Spotreba energie: 1
Obe úrovne znižujú trhanie zbrane pri streľbe, takže pálite pri stabilnejšom mierení. Pre hráčov s tichým postupom zbytočné, pre hráčov preferujúcich akčnú stránku na zváženie podľa toho aké zbrane uprednostňujú a ako sa im s nimi strieľa.


Stabilizátor mierenia

Aiming Motion Control 1 → Aiming Motion Control 2
Praxis: 1 (za každú z dvoch úrovní)
Spotreba energie: 1
O polovicu znižuje penalizáciu pri streľbe v pohybe a pri druhej úrovni ju úplne eliminuje. Proste ak chcete strieľať presnejšie pri pohybe. Opäť na zváženie podľa spôsobu hrania a preferovaných zbraní.


Bystrý zrak

Wall-Penetrating Imager
Praxis: 2
Spotreba energie: 1 (postupné míňanie)
Umožňuje vám vidieť nepriateľov cez steny. Osobne mi to príde zbytočné, ale niekto to môže považovať za užitočné vylepšenie, ako iný doplnok radaru, či náhradu vylepšeného radaru. Ak už nemáte do čoho investovať, tak je to zábavka a tiež ak hráte akčnejšie a používate laser, môžete takto zameriavať, pretože laser strieľa aj cez steny.


Sietnicové protézy

Cooldown Timer
Praxis: 1
Spotreba energie: 0
Zistíte, keď sa po vyvolaní poplachu vrátia stráže opäť do stavu kľudu. Pre tých, čo hrajú akčne, úplne zbytočné, pretože hrajú prakticky neustále v stave vyvolaného poplachu. Pri tichom postupe môže pomôcť, ale keď sa vyznáte v prostredí a trochu sa poplížite a posnoríte, tak aj sami zistíte, ako sú na tom stráže.

Flash Supressant
Praxis: 1
Spotreba energie: 0
Ochrana pred účinkami oslepovacích granátov. Týchto granátov v hre veľa nie je, takže aj užitočnosť tohto vylepšenia značne klesá a pri tichom postupe sa takmer stráca.


Zosilňovač reflexov

Multiple Take-Down
Praxis: 2
Spotreba energie: 0
Môžete omráčiť naraz dve postavy stojace pri sebe. Šikovné vylepšenie, hoci nie často narazíte na dvojice nepriateľov, ale zas za takéto vyradenie získavate viac skúseností a tiež to ušetrí čas, hoci samozrejme ich môžete vyradiť aj po jednom pri tichom postupe.


Ikarov pristávací systém

Descent Velocity Modulator
Praxis: 2
Spotreba energie: 0
Spomalí váš pád z veľkých výšok a bezpečne tak pristanete. Rozhodne šikovná vec. Nemusíte ju mať hneď zo začiatku, ale oplatí sa. Nie je síce veľa miest, ktoré si toto vylepšenie nevyhnutne vyžadujú, ale aj tam, kde to nie je nevyhnutné, si môžete ušetriť čas skokmi z balkónov, či striech.


Kožné brnenie

Damage Reduction 1 / 2 / 3
Praxis: 2 pre prvú úroveň, 1 pre druhú a 1 pre tretiu.
Spotreba energie: 0
Znižuje utrpené poškodenie o 15% / 30% / 45%. Táto ochrana je samozrejme vhodná pre všetkých, čo hrajú akčným štýlom. Znesiete viac zásahov, ktoré pri prestrelkách určite schytáte. Ak hráte tichým štýlom, tak vás prestrelky nečakajú, až teda na bossov.

EMP Shielding
Praxis: 1
Spotreba energie: 0
Ochrana pred EMP granátmi (ktoré vám na chvíľu rozhodia displej) a pred elektrinou. EMP granáty po vás hodia len občas a elektrinu používajú niektorí bossovia, alebo je na ceste v niektorých alternatívnych cestách. Takže, ak neviete čo s bodmi, môžete pouvažovať.


Maskovací systém

Base Longetivity → Longetivity Upgrade 1 → Longetivity Upgrade 2
Praxis: 2 za prvú úroveň, 1 za druhú a 1 za tretiu úroveň
Spotreba energie: 1 / 3 sekundy; 1 / 5s; 1 / 7s.
Zneviditeľnenie na krátku chvíľu. Vylepšenia predlžujú dobu účinku, respektíve spomaľujú spotrebu energie. Ak máte viac dielov energie, tak zneviditeľnenie trvá, až kým ju neminiete všetku, pokiaľ ho nevypnete sami. Keď ste zneviditeľnený, tak stále vydávate zvuk a behom popri nepriateľoch ich upozorníte, že sa niečo deje, hoci vás nevidia.
Rozhodne šikovná vec, ktorá pomôže každému. Ak sa nechcete zapodievať všetkými, čo vás čakajú v nejakej miestnosti, proste sa zneviditeľníte a prebehnete ňou. Taktiež pri presune do lepšej pozície, alebo okolo robotov / vežičiek / kamier. Ešte aj zneviditeľnený môžete útočiť, či zbierať predmety. Proste oplatí sa. Nevýhodu je len rýchla spotreba energie.


Kybernetické protézy nôh

Jump Enhancement
Praxis: 2
Spotreba energie: 0
Umožňuje vám skákať do väčších výšok. Rozhodne jedno z tých, ktoré nie sú nevyhnutné, ale stoja za to. Výskoky vám umožnia dostať sa do niektorých tajných oblastí, alebo k alternatívnym cestám, prípadne rýchlo zmiznúť.

Sprint Enhancement
Praxis: 1
Spotreba energie: 0
Rýchlejšie bežíte. Celkom zbytočné, keď už, tak radšej Hyper-Oxygenation, čo vám umožní bežať dlhšie.

Run Silently → Sprint Silently → Jump / Land Silently
Praxis: 1 (za každú z možností)
Spotreba energie: 1 (postupná spotreba)
Tri vylepšenia, ktorá eliminujú hluk vašich pohybov, teda chôdze, behu a skokov / dopadov pri pristávaní. Občas sa hluk hodí, aby ste nalákali k sebe nepriateľa. Takže tu ťažko odporučiť, či nie, len podľa toho, ako sa vám to hodí k štýlu hrania. Osobne nie.



1. Prológ

Prichádzate ako Adam Jensen, šéf ochranky Sarif Industries do pracovne doktorky Megan Reedovej. Vraví vám, že musíte ísť, no ešte sa tu poobzerajte, pretože sa sem už nevrátite. Pozrite si hračkárske autíčko pri faxe na poličke napravo, pozrite si na skrinke vedľa faxu knihu „Being More Effective“, pozrite si fotku Megan a Hugha Darrowa na stole pri počítači. Na stole pri počítači si môžete pozrieť aj elektronické noviny s článkom o spoločnosti, pre ktorú robíte. Naľavo na gauči je Ebook, z ktorého si môžete prečítať o Pacientovi X. Napokon si prečítajte Meganine emaily v počítači. Načrtnú sa vám nejaké informácie a získate za toto všetko aj „úspech“ Old School Gamer.
Potom oslovte Megan a spoločne sa vydáte do výťahu. Cestou len sledujte ľudí a priestor okolo vás, obzriete si pracovisko a niečo sa dozviete. Pokecáte si vo výťahu s Megan a potom aj s Frankom Pritchardom. Napokon sa dostanete do kancelária Davida Sarifa, vášho šéfa. Spustí sa poplach, tak vás šéf pošle skontrolovať, čo sa deje. Aktivujte výťah kódom 0451 a zvezte sa ním dole.

Zohnutý (C) prejdite popod pootvorené dvere, postupujte chodbou až ku sklu, za ktorým jeden z nepriateľov zabije dvoch vedcov. Naľavo vojdite do horiacej miestnosti, odložte krabicu (E) a za ňou otvorte šachtu (E). Prelezte šachtou do miestnosti s dvoma zabitými vedcami. Pokračujte do miestnosti, kde zo schodov budú schádzať dvaja nepriatelia. Môžete prebehnúť prikrčený hore schodmi, keď začnú kontrolovať miestnosť a rozdelia sa. Môžete si ich tiež vystriehnuť a zastreliť, najlepšie pár ranami, mieriť na hlavu. Potom pokračujte dverami nad schodmi. V chodbe preskočte krabice (medzerník) a dorazíte k hale, kde sú traja vojaci. Dvoch môžete dostať naraz strelou do žltej nádoby s plynom. Tretieho môžete dostať tiež rovnako (kanistrov s plynom je tu viac), alebo ho dostať priamo. Rovnako sa môžete preplížiť pravou stranou a prejsť nepozorovane.
Pokračujte chodbou a uvidíte ženu, ktorá zabije troch ochrankárov a za dverami, kam preskočí ventiláciou, aj vedca. Pokračujte dverami za ňou a dorazíte do ďalšej haly, kde treba ísť dole schodmi. Tam sa objavia štyria nepriatelia. Môžete sa preplížiť okolo nich (ak hneď zbehnete dole a ukryjete sa za stoly), zahájiť priamy útok, alebo si počkať, kým nebudú všetci štyria v blízkosti kanistrov s plynom, pri ktorých dvaja stoja stále a streľba do kanistrov vyradí všetkých štyroch. Pokračujte chodbou a už len sledujte záver úvodu a začiatok hry aj vylepšenia vašej postavy.



2. Back in the Saddle

Po šiestich mesiacoch zotavovania ste späť v práci. Po útoku sa mnohé zmenilo, tak môžete skočiť doprostred haly a pohovoriť si s recepčnou. Cindy Martinezová vám popíše cestu k miestam, o ktoré máte záujem. Naľavo od miesta, kde začínate, môžete začuť dvoch zamestnancov, ako hovoria o vás a s jedným z nich si aj pohovoriť o jeho komentári k tomu, že ste sa ešte nemali vracať. Ďalší rozhovor o pacientovi si môžete vypočuť na dámskych záchodoch. Je tu toho k preskúmaniu viac, ale netreba sa zdržovať. Ešte sa sem vrátite a čím dlhšie sa zdržíte, tým budú váš šéf aj polícia, na mieste, kam smerujete, nervóznejší.
Hoci ste plne vylepšený, má to svoje muchy a hapruje vám vizuálne rozhranie. Choďte hore schodmi na prvé poschodie, doprava a do druhej kancelárie označenej „Tech Lab“. Oslovte Franka Pritcharda, ktorý vám opraví zrak. Zo stola, pri ktorom stojí, si vezmite EBOOK (The Nature of Neuroplasticity; 01 Scholar, 200xp). Na stole oproti pri počítači je Cyberboost Proenergy Bar a na gauči pri batohu má 91 Kreditov. Vráťte sa na chodbu a choďte späť nad schodisko. Prejdite dverami, ktoré strážia dvaja členovia ochranky. Prejdite buď napravo dole schodmi, alebo naľavo okolo kaviarne a vyjdite na helipad. Oslovte pilotku Faridah Malikovú.

V helikoptére na vás už čaká váš šéf, David Sarif. Povie vám, že skupina Proľudská Čistota obsadila Sarifovu továreň a držia aj zajatcov. Máte ich oslobodiť, ak sa bude dať, ale prioritou je pre vás zaistiť technológiu Tajfún, ktorú tam vyvíjali. Skupinu vedie istý Zeke Sanders. Spýta sa vás, či chcete zvoliť smrtiaci, alebo nesmrtiaci prístup a či preferujete útok zblízka, či z diaľky. Ak zvolíte nesmrtiaci útok zblízka, dostanete Omračovač, ak zvolíte nesmrtiaci útok z diaľky, dostanete Omračovaciu pušku. Ak zvolíte smrtiaci prístup zblízka, dostanete revolver. Ak zvolíte smrtiaci prístup z diaľky, dostanete bojovú pušku.



3. Securing Sarif´s Manufacturing Plant

Vysadia vás na streche továrne, aby ste sa mohli dostať nepozorovane dnu. Už tu hliadkujú členovia SWATu, ktorých zatiaľ Sarif drží bokom, aby ste mohli vykonať svoju prácu. Vnútri si môžete pohovoriť s kapitánom a dostať nejaké informácie o teroristoch a situácii. Za dverami napravo je v prostrednej skrinke Cyberboost Proenergy Bar. Pod krabicou naľavo je 56 kreditov. Pod krabicou napravo pri vedre je pivo. V skrinke za kapitánom sú Lieky. Vyjdite dverami na strechu a ozve sa vám Frank Pritchard s tým, že môžete vstúpiť vchodom, alebo aj po streche. Zlezte dole rebríkom.

Za rohom je nepriateľ. Keď bude chrbtom k vám, len sa k nemu priplížte a omráčte ho (G). nezabudnite prezrieť jeho telo (E). Neskôr omráčených, či zabitých aj odtiahnite (podržať E), ale tohto netreba, sem nik nechodí. Teraz môžete pokračovať buď po dvore, alebo ísť cez strechu.

Dvorom
Na dvore sú traja nepriatelia. Prvý stojí chrbtom medi dvoma kopami krabíc. Druhý prechádza dvorom a tretí, čo je nad schodmi, chodí občas na druhú stranu. Keď budú obaja títo mimo dohľadu, priplížte sa k tomu medzi krabicami, vyraďte ho a odtiahnite telo. Keď je preč, môžete si vystriehnuť druhého, keď pôjde popri krabiciach po svojej pravidelnej trase. Toho stačí nechať ležať za krabicami a potom si už len vystriehnuť tretieho, keď pôjde od schodov a doraziť ho.
V prípade útoku tam máte aj červené, výbušné sudy. Z miesta, kde bol úplne prvý nepriateľ môžete prejsť aj dverami naľavo, zo zeme vziať 5 uspávacích šípok pre Stun Gun a za kopou krabíc podliezť dieru, čím sa dostanete za krabice naľavo od prvých dvoch nepriateľov na dvore, ak by ste chceli zvoliť iný prístup.

Strechou
Napravo pri kontajneri je vysokozdvižný vozík. Vezmite krabicu a položte ju ku kontajneru. Vylezte na kontajner, na druhý pred vami a až hore na strechu, kde vylezte po rebríku. Cestu vám blokuje elektrický kábel. Napravo presuňte krabicu a za ňou uvidíte prechod. Prelezte ním na druhú stranu a tam nájdete vypínač, ktorým odpojíte elektrinu z káblov (Traveler, 100 xp). Môžete pokračovať normálne. Na konci strechy je napravo ventilačka, ktorou vlezte dnu.

Sklad
Vojdite do skladu (200 xp) a ak ste nevyvolali poplach, ste ako duch (úspech „Ghost,“ 500 xp). Ak ste vošli dverami, začínate v chodbe (na krabici pri vás je trieštivý granát). Ak ste šli strechou, začínate uprostred skladu na krabiciach nad nepriateľmi. Je tu päť nepriateľov. Pri prestrelke je jasné, čo treba. Pre tichý postup si všimnite, že len dvaja robia pochôdzky. Dvaja sa hrabú v krabiciach a tretí len stojí na mieste. Preplížte sa k tomu pri vstupe, ktorý pochôdzkuje, čakajte naľavo pri krabiciach „Sarif“ a keď bude chrbtom (čelom k vstupnej chodbe), omráčte ho a schovajte telo do vstupnej chodby. Potom sa presuňte k tomu, čo stojí napravo medzi krabiciami. Obíďte si ich sprava a keď pôjde druhý pochôdzkar od vysokozdvižného vozíka, tak ho vyraďte a odtiahnite. Potom si to obíďte zľava a vyraďte pochôdzkara. Zvyšní dvaja, ktorí sa hrabú v krabiciach, sú už malina.
V zadnej časti je na malom vozíku krabica, pod ktorou sú kredity (100). Pod paletou, pri ktorej hrabal jeden z nepriateľov, je Cyberboost Proenergy Bar. Naľavo je malá miestnosť, v ktorej je na stole počítač (pár mailov na prečítanie), EBOOK (Resist the Machine) a elektronické noviny. V skrinkách je munícia do pušky (10) a do revolveru (4). Nad miestnosťou, kam sa dá dostať rebríkom, sú na krabici uspávacie šípky (4). Na pravej strane je balkón, kam sa dá vyliezť rebríkom a tam sú pri otvorenej krabici tiež v krabičke šípky (2).

Za skladom
Zo skladu vedú tri cesty. Naľavo chodbou, uprostred dverami a napravo z balkónu ventilačkou nad zábradlím pri rebríku (tá vás dovedie na chodbu s trojicou nepriateľov, alebo do šatní, alebo na chodbu za šatňami). Choďte chodbou naľavo, dovedie vás do miestnosti s dvoma nepriateľmi. Obaja sú chrbtami k vám a stoja na miestach, takže ich ľahko neutralizujete. Sú tu dva počítače na stoloch (emaily na prečítanie) a v zásuvke sú kredity (100). Potom prejdite na chodbu (buď odtiaľto hore schodmi, alebo predošlými dvoma spomínanými cestami zo skladu, všetky vedú sem, len z rôznych strán) a na chodbe sa zhovárajú traja nepriatelia. O chvíľu sa rozdelia. Jeden vojde do kaviarne a postaví sa k oknu. Nik iný tam nie je, tak ho vyraďte. Druhý sa prechádza po chodbe, takže si ho obíďte z druhej strany kaviarne a vyraďte ho. Tretí sa prechádza v šatniach a je sám, takže žiadny problém.
V kaviarni na stole sú šípky (4), pivo a elektronické noviny. Na dámskych záchodoch je na zemi pri koši Cyberboost Proenergy Bar a na umývadle EBOOK (The Sleeping World). V šatniach je pivo, Stun Gun šípky (2), tranquilizer šípky (4), kredity (35), munícia do pušky (10, 10), munícia do revolvera (7) a oslepovací granát.
Prejdite potom na koniec chodby za šatňami a hacknite dvere, aby ste ich otvorili.

Hala s rukojemníkmi
V hale za dverami sú ďalší štyria nepriatelia. Len čo vojdete, choďte naľavo dole schodmi a buďte schovaný za zábradlím. Keď sa traja rozídu, počkajte si, kým ten vpredu, čo hliadkuje, nepôjde popod vás pod schody. Choďte za ním, omráčte ho a telo schovajte pod schody. Presuňte sa na pravú stranu pod schody a vystriehnite si nepriateľa napravo. Ten naľavo je stále otočený chrbtom, ten v strede sa presúva, takže keď bude ten v strede chrbtom k vám, presuňte sa za tohto napravo a vyraďte ho. Schovajte telo za stoly, aby si ho ten v strede nevšimol. Potom si už len vystriehnite toho v strede a napokon bez problémov vyraďte štvrtého. V malej miestnosti skladu naľavo je aj piaty, ale ten je stále chrbtom, takže stačí vojsť a omráčiť ho.
V sklade vedľa schodov naľavo je munícia do pušky (10) a v krabici uprostred oslepovací granát. Pri ľavých schodoch na krabici je munícia do pušky (10), na stole v zadnej časti je munícia do revolvera (4) a na krabici medzi schodiskami sú šípky do Stun Gunu (2). V krabici, v ktorej sa hrabal jeden z nepriateľov, sú tranq. šípky (7).
Napokon treba ísť za rukojemníkmi, ktorí sú na opačnej strane haly na poschodí. Ak pôjdete priamo a vojdete dverami, spustí sa nastražené zariadenie s plynom a máte okolo dvadsať sekúnd na jeho deaktivovanie. Môžete prejsť aj opatrnejšie. V hale choďte pod ľavé schody a odhoďte krabicu pri stene za nimi. Je tam ventilačka, ktorou prelezte. Za ňou vylezte hore rebríkom, druhou ventilačkou a z nej vyleziete na trám pri strope v hlavnej hale. Prejdite po tráme, na konci opäť do ventilačky a ňou sa dostanete bezpečne až do miestnosti s rukojemníkmi. Deaktivujte bombu s plynom. Buď ju hacknite, alebo použite kód 1505 (má ho u seba jeden zo štyroch nepriateľov v hale). Tým splníte sekundárny cieľ a zachránite rukojemníkov (400 xp). Na stole pri bombe sú aj tranq. šípky (4).
Keď ich zachránite, môžete osloviť Georgea Thorpea, ktorý vás prosí, aby ste zachránili aj jeho manželku, ktorú zajali.

Cesta k výťahu
Do chodieb za halou môžete prejsť dverami pod miestnosťou s rukojemníkmi, alebo dverami z malej miestnosti pri pravom schodisku. V chodbách sú aj kamery. Z nich vidíte zelené lúče, ktoré ukazujú kam kamera vidí. Môžete kamery zničiť, ale to už potom rovno môžete zaútočiť napriamo. Radšej sa im vyhnite. Prejdite dverami pod miestnosťou s rukojemníkmi a čakajte za rohom. V chodbe je strážca, ktorý príde až takmer k vám. Keď sa otočí a kamera bude opačným smerom, tak ho vyraďte, počkajte si s telom pod kamerou, ak treba a odtiahnite ho za roh.
Prejdite popod kameru ďalej. Chodba vedie k miestnosti, v ktorej sú dvaja nepriatelia. Môžete ju ignorovať, alebo ich dostať. V rohu chodby pri spodných dverách do miestnosti je kamera. Počkajte si pri bočných dverách (kde vás kryjú pred kamerou krabice) a keď sa dorozprávajú, tak sa rozídu. Jeden bude sledovať televízor (kde sú správy o práve prebiehajúcom útoku, ktorý riešite) a druhý bude prezerať spisy v policiach, takže ich oboch vyradíte ľahko. Na stole sú elektronické noviny, náboje do revolvera (4), do pušky (10) a v poličke pri šanónoch je EBOOK (Sarif Industries: Rising to Tomorrow).
Pokračujte chodbou k zamknutým dverám. Hacknite zámku, aby ste sa dostali dnu. Vojdite dnu. Na skrinke napravo je Cyberboost Proenergy Bar. Počkajte si, kým prebehne dekontaminácia a odomknú sa dvere. Otvorte ich a vojdite do haly.

Hneď sa kryte za stoly a krabice, v miestnosti sú štyria vojaci. Presuňte sa naľavo ku schodom. Tam sú pri stene tri krabice. Opatrne zložte tú hornú, aby ste nenarobili hluk a odsuňte aj jednu z dolných od steny. Za krabicami je ventilačka. Prejdite ňou (Traveler, 100 xp) a počkajte si pri východe z nej. Do miestnosti za ňou občas vojde jeden zo strážcov, tak si ho vystriehnite a zložte ho. V sklade naľavo je trieštivý granát a stun gun šípky (3).
Prejdite na koniec miestnosti a otvorte dvere. Keď je vzduch čistý, prejdite doprava za generátor hneď za rohom a čakajte. Pred generátor sa postaví jeden z nepriateľov. Keď sa pozerá doľava a ten v centre haly medzi stolmi sa pozerá inam, tak sa k nemu preplížte a vyraďte ho. Telo schovajte bližšie k stolom, ten z centra nevychádza von, takže si ho nevšimne. Ten v centre chodí pravidelne, pomaly dookola a ten za ním sleduje stôl a občas vyjde doľava pozrieť halu. Počkajte si, kým pôjde opäť k stolu, takže bude chrbtom k vám. Pozor na toho v strede, preplížte sa, vyraďte toho, čo sleduje stôl a schovajte telo. Zostáva vám posledný, čo už bude hračka. V malom sklade napravo je ešte jeden, ale to tiež nie je žiadny problém, ak ste nezaujali ich pozornosť, stále je tam, chrbtom k dverám.
Na krabiciach pred vstupom do haly je munícia do pušky (10). Na krabiciach napravo sú šípky stun gunu (3), v malej miestnosti napravo je munícia do revolveru (3) a v otvorenej krabici je Damage Upgrade. Na stole v centre haly sú šípky do stun gunu (1), na stole úplne v strede sú kredity (125). Napravo na krabici pred výťahom sú lieky.
Potom, keď ste skončili s prieskumom, tak len vojdite do výťahu na opačnej strane haly, oproti vstupným dverám.

Projekt Tajfún
Keď vyjdete z výťahu, tak na zemi rovno pred vami je Praxis Kit. Tým získate automaticky jeden Praxis bod, ktoré inak získavate len zbieraním skúseností a za ktoré si odomykáte vylepšenia vášho tela. Za rohom je v chodbe kamera a na konci ešte aj strieľňa. Dá sa zničiť, ale netreba sa trápiť. Pri stene pred touto chodbou je za krabicou ventilačka, ktorou prelezte až za vežičku (Traveler, 100 xp). Na krabici pri strieľni sú aj stun gun šípky (2) a kredity (100). Ak chcete vežičku vyradiť, tak sa kryte na rohu chodby, v ktorej je a presuňte sa v krytí (medzerník) na druhú stranu chodby. Tam vojdite do bezpečnostnej miestnosti.
Na krabici je vreckový diár (obsahuje prístupové meno a heslo), na kovovej krabici, pod kartónovou krabicou, ktorú musíte zložiť, je EBOOK (Neural Interface Protocols: The PEDOT Revolution; 02 Scholar, 200 xp). Na malých skrinkách sú pomôcky na hackovanie (Nuke Virus Software a Stop! Worm Software). Počítač tu môžete hacknúť (100xp naviac a 1 Nuke Virus), alebo použiť heslo z ediára (Ddutchman, heslo Windmill). Odpojiť však môžete akurát kameru. Ak chcete vyradiť aj strieľňu, potrebujete si zakúpiť vylepšenie „Turret Domination“, čo je dosť nelogické, keďže nehackujete, ale ste priamo v ovládacom počítači. No sú aj dôležitejšie vylepšenia, takže si tu poberte veci a prejdite ventilačkou za strieľňu, ako uvádzam vyššie. Ak veľmi chcete zničiť strieľňu a nemíňať si muníciu, môžete do nej hádzať smetné koše a vždy, keď sa otočí, stratiť sa jej z dohľadu.
Napokon prejdite dverami za strieľňou a vojdite do miestnosti so serverom. Získate projekt Tajfún, čo bolo vaším hlavným cieľom (250 xp, ak ste šli bez poplachu Ghost - 500 xp). Spojí sa s vami Sarif a povie vám, že musel uvoľniť tímy SWATu, ale aj tak chce, aby ste dostali Sandersa skôr, než polícia. V miestnosti máte ešte na stolíku muníciu do pušky (10), na stole v umelohmotnej krabičke sú tranq. šípky (4) a pod krabicou na zemi pri stoličke je Stop Worm. Vyjdite dverami z miestnosti a vyvezte sa hore výťahom.

Zeke Sanders
Prejdite chodbou. Pod sebou vidíte, ako sa už SWAT pustil do nepriateľov. Na konci chodby je na gauči Machine Pistol. Na konci choďte hore schodmi a hore sa schovajte hneď za krabice napravo nad schodmi, obďaleč sú dvaja nepriatelia. Keď sa rozídu, hneď sa plížte za tým, čo ide od vás ku schodom a vyraďte ho, než sa dostane na schody. Potom sa preplížte doľava za tým druhým, ten stojí pri zábradlí terasy, takže ho tiež ľahko dostanete. V Meeting Room 1 sú na stole elektronické noviny, ediár (meno: sgrimes, heslo: ovid) a EBOOK (Global Politics Review /2026 Edition/) a na poličke pri kávovare je pivo. V Meeting Room 2 je pod oknom munícia do revolveru (5) a tiež je tu ventilačka, do ktorej vlezte (Traveler, 100 xp).
Prelezte na záchody dole. Vedľa záchodov sú na krabici stun gun šípky (3). Zo záchodov sa preplížte do otvorených dverí (Meeting Room 3). Na stole sú tranq šípky (2x2). Otvorte si druhé dvere z miestnosti a počkajte si na nepriateľa za nimi. Keď sa tam postaví, tak ho vyraďte. Zostanú vám dvaja v hale. Len si to načasujte a vyraďte prvého medzi stolmi (telo stačí prisunúť bližšie k stolom) a posledný už bude hračka.
U týchto troch nájdete aj ediáre (meno: mlatona, heslo: redwings; meno: tcaldwel, heslo: talon; meno: gthorpe, heslo: hydro). Na stole za Meeting Room 3 je pivo a v rohu pod krabicou munícia do machine pistol (5) a pod kartónovou krabicou v skrinke za gaučami sú kredity (45). Máte tu desať počítačov, ktoré môžete hacknúť (a použiť aj heslá, ale radšej hackovať, získate skúsenosti). Potom vyjdite hore schodmi a pred poslednými dverami máte na stole naľavo EBOOK (Artifical Muscles; 03 Scholar, 200 xp).

Keď prejdete dverami, tam už je Zeke Sanders a jeho rukojemníčka, Josie Thorpeová. Máte tri možnosti. Môžete nechať Zekea odísť. Utečie a Josie pri tom zomrie. Môžete si zvoliť boj. Ak rýchlo nezastrelíte Zeka (najlepšie presnou ranou do hlavy), môže zabiť Josie, ale má šancu na prežitie. Posledná možnosť je vyjednávať. Pri vyjednávaní buďte dvakrát empatický a potom rozumný. Keď uspejete, tak pustí Josie a utečie. Získate tým dodatočnú odmenu 1000 xp (Silver Tongue) a tiež aj úspech „Unforseen Consequence“.
Získate odmenu za splnenie misie. Dokončenie úlohy 1750 xp, ak ste celú misiu prešli bez poplachu 500 xp (Ghost), ak ste zachránili rukojemníkov, tak teraz sú už zaistení a v bezpečí, teda ďalších 250 xp (Securing the Hostages). A ak ste zachránili Josie 750 xp.
Na poličke za pracovným stolom je ediár (meno: jthorpe, heslo: hydra) a na stole počítač, ktorý môžete sprístupniť týmto heslom, alebo hacknúť pre skúsenosti. Vonku čaká Greg Thorpe. Ak mu poviete, že je jeho žena v poriadku, sľúbi, že sa vám odmení. Potom len zájdite k vrtuľníku a oslovte Malikovú, aby vás odviezla preč. Záver misie (750 xp).



4. Tying Up Loose Ends

Po pristátí si pokecajte s Malikovou. Potom máte zaniesť Pritchardovi Tajfún, ktorý ste získali v laboratóriách. Vráťte sa popri kaviarni na prvé poschodie a choďte doľava do jeho kancelárie, kde ste za ním už boli predtým. V šuplíku má Stop Worm a Nike Virus a na stole Cyberboost Proenergy Bar. Oslovte ho a vrátite mu Tajfún (1000 xp). Potom choďte na chodbu a vyvezte sa výťahom do pracovne Sarifa, šéf chce s vami hovoriť. Zastihnete ho v rozhovore, ako sa rozčuľuje kvôli Williamovi Taggartovi.
Šéf má pre vás dve veci. Chce, aby ste zašli LIMB kliniku za doktorkou Marcovicovou (Visiting the L.I.M.B. Clinic). Tiež spomenie chlapa, ktorého ste našli pri pokuse o krádež Tajfúnu a ktorý sa zabil. Bol vylepšený, no polícia tvrdí, že nebol. Chce, aby ste zašli na políciu a preskúmali to telo a je na vás, ako sa tam dostanete, keďže polícia pomôcť nechce (Investigating the Suicide Terrorist). Tým ste splnili túto krátku úlohu (1000 xp).
Cestou von si môžete pohovoriť s Aténou Margoulisovou, Sarifovou sekretárkou a zistíte, že spomínaný Taggart je zakladateľ Ľudského Frontu a otvorene protestuje proti vylepšovaniu ľudí a sú tu obavy, že ak získa dostatočnú podporu, bude musieť rozhodnúť OSN. Na stole u Sarifa a aj na stole jeho sekretárky Atény sú elektronické noviny.


A. Paging Adam Jensen (Vedľajšia úloha)

Keď opustíte poschodie Davida Sarifa, tak sa vám ozve recepčná s tým, že sa máte dostaviť do svojej pracovne. V hlavnej hale choďte na druhé poschodie a naľavo na konci je vaša kancelária. Vojdite do svojej kancelárie (Go to My Offie - 500 xp). Tam na vás čaká Tim Carella. Pohovorte si s ním a tým táto vedľajšia úloha končí, ale zároveň od neho získavate hneď ďalšiu (Lesser Evils).


B. Prieskum centrály Sarif Industries

V kaviarni pri pristávacej ploche sú na stole elektronické noviny a na polici pivo. Od kaviarne skočte dole pod ňu ku garážam. Pri automate je v stene ventilačka. Prelezte ňou na druhú stranu (Explorer, 200 xp) a zlezte dole rebríkom. Dole sú kredity (200) a ediár (odkaz o stretnutí za čerpacou stanicou).

Skočte do svojej pracovne. V šuplíku vášho stola sú lieky a na stole víno. Na stole je ediár (meno: ajensen, heslo: mandrake) s heslom k vášmu počítaču (ktorý môžete tiež hacknúť, lv3). Máte v ňom mail od Atény, ktorá má podozrenie, že niekto kradne Neuropozín (čo už viete, že kradne Carella a Tindall) a radí preskúmať kanceláriu šéfa zmeny Willa Roselliniho (kód pracovne 3716) a kanceláriu Denzela Mitchella (kód 1364). Ak ste zachránili Josie, píše vám aj Greg Thorpe, ďakuje vám a pozýva vás k sebe domov (One Good Turns Deserves Another).

Hneď za vami je kancelária Denzela Mitchella, č. 31. Hacknite si dvere (lv2). Má tam Cyberboost Proenergy Bar, EBOOK (Global Politics Review /2026 Edition/). V šuplíku má kredity (184) a ediár (jeho známa podozrieva z krádeží Miku Pineovú a má kód k susednej kancelári: 4145). V počítači si môžete pozrieť pár jeho mailov.

Kancelária č. 35 (Heather Stichner a Michelle Krutcher) je odomknutá. Vnútri je len na stole EBOOK (Hearts of Steel).

Kancelária č. 27 (Diane Gonzales a Nouella Cook). Choďte o poschodie nižšie a hacknite dvere (lv2, kód 4145 z Mitchellovej kancelárie). Vnútri je EBOOK (The Neural Hub - Design for a Next Generation; 04 Scholar, 200 xp), fľaša Whisky a v šuplíku kredity (118). V počítači pár mailov na prečítanie. Je tu ventilačka, ktorá vedie (Traveler 100 xp) do kancelárie Mike Pineovej.

Kancelária č. 25 (Mike Pine). Dnu môžete ventilačkou z kancelárie č. 27, alebo hacknúť dvere (lv2, ak chcete hackovať, choďte zvonku, zvnútra dvere proste odomknete). Vnútri má na stolíku EBOOK (The Tyrany of Biology; 05 Scholar, 200 xp), kredity (115), v šuplíku ďalšie kredity (126) a na stole pri počítači Cyberboost Proenergy Bar. V počítači pár mailov na prečítanie.

Kancelária č. 23 (Will Roselliny a Walt Cannon). Hacknite (lv2, alebo kód 3716 z vášho počítača) sa dnu. Je tam EBOOK (The Next Three Decades) a v šuplíkoch sú kredity (53 a 25). Pozrite si v počítači maily (získate kód k pracovni Burgera, 9642).

Kancelária č. 32 (Ted Burger a J.Kwasi Peterson). Hacknite ju (lv2, alebo kód 9642 z Rosellinyho kanclu). Na stole je Cyberboost Proenergy Bar, v šuplíkoch sú kredity (53 a 24) na poličke je EBOOK (Tomorrow´s Man: The Hugh Darrow Story) a pri počítači druhý EBOOK (Composite Study 07121969 - - FINAL TEST RESULTS). Má tu počítač, ktorý môžete hacknúť (na papieri vedľa monitora má aj heslo „eclipse“). V počítači je mail pre Andreu Weselovú. Práve do jej kancelárie sa dá dostať ventilačkou z tejto (Traveler 100 xp).

Kancelária č. 34 (Roy Kennedy a Andrea van Wesel). Hacknite si dvere (lv3), alebo prejdite ventilačkou cez Burgerovu kanceláriu (č.32). Na stoloch má kredity (67) a EBOOK (The Belltower Way) a v šuplíku ďalšie kredity (37). V počítači pár mailov (preto na ňu narazil Burger, pretože ju kvôli tým krádežiam poslal do mraziaku Pritchard, nech to preverí).

Tým sú preskúmané časti, do ktorých sa dostanete aj bez hackovania. Zostalo pár kancelárií, do ktorých sa môžete len vlámať.

Kancelária č.21 (Lyle Rogers a Gale Bergama) (lv2). Na skrinke je EBOOK (Sarif Industries: Rising to Tomorrow) a v počítači dva maily. Nič moc. (kód 2121 dostanete v maili od Rogersa do firmy pri úlohe č. 17).

Kancelária č. 20 (Jerry Maher a Dorrie Harris) (lv3). Nič zaujímavé v kancelárii nie je, takže ak chcete, môžete sa posnažiť len pre získanie pár bodov za hackovanie. (Kód 0123 si nájdete v maili od Mahera pri návrate do firmy pri úlohe č. 17).

Kancelária č.30 (Bill Dobel a Cal Lopez) (lv2). V šuplíku sú kredity (107), na stole Cyberboost Proenergy Pack a tri maily v počítači (niečo o projekte Bazilišok). (Kód 0250 ku kancelárii dostanete v maili od Lopezovej po splnení úlohy č.8, keď sa vrátite z úkrytu F.E.M.A.).

Kancelária č.33 (Tim Carella) (lv2). V šuplíku sú kredity (100) a ďalšie sú na poličke (346). Na stole je EBOOK (The Sleepwalking World) a v počítači pár mailov. Získate kód ku kancelárii Malikovej (5475).

Kancelária č. 22 (Faridah Malik). (lv4, alebo kód 5475 z Carrelovej kancelárie). Má len na poličke EBOOK (Building Wings: A Better Tomorrow) a v šuplíku kredity (204). Ale v počítači má mail s kódom (8053) k skladu za helipadom.

S kódom z Malikovej pracovne choďte vonku k helipadu. Za vrtuľníkom je menšia pristávacia plocha, pri ktorej je diera. Vlezte dole rebríkom a otvorte si dvere (lv5, alebo kód z jej pracovne 8053). Vojdite (Traveler 100 xp) a nájdete tu rozšírenie zásobníka (Ammo Capacity Upgrade) a muníciu do revolvera (4), do bojovej pušky (10) a šípky do stun gunu (4) a do tranquilizera (3).


C. Prieskum mesta Detroit (okolie Sarif Industries a Kliniky)

Keď vyjdete z budovy, osloví vás Cassandra Reedová, Meganina mama a požiada vás o pomoc (Motherly Ties). V koši pred vami pri lavičke je pár kreditov (41). V koši pri lavičke poniže je pivo. Naľavo stoja pri lampe traja zhovárajúci sa ľudia (dve ženy a muž). V tráve pod nimi je pri kameni ediár (kód 8982 k dverám pri čerpacej stanici). Od schodov do budovy choďte doprava a do bočnej uličky. V nej je kontajner. Vyskočte naň (buď s vylepšenými skokmi, alebo si doneste sud) a hore nájdete Nuke Virus (Traveler 100 xp). Na zemi je tu pivo a pri bezdomovcovi sú dvere, ktoré môžete hacknúť (lv3) a vnútri (Traveler 100 xp) nájdete vylepšenie kapacity zásobníka a kredity (28).
Spred Sarifovej budovy sa teraz na ulici dajte doľava. Môžete si pozrieť v stánku noviny a v koši vedľa je Cyberboost Proenergy Bar. Na druhej strane je autobusová zastávka a za ňou medzi budovami plot. Môžete ho preskočiť (buď s vylepšenými skokmi, alebo si doneste sud k búdke pred plotom, vyskočte na ňu a skočte za plot) a tam (Traveler 100 xp) nájdete tri karty kreditov (dokopy 149). Preskočte (bez vylepšenia pomocou kvádrov) späť na ulicu.

Obďaleč ďalší kôš vyberá Letitia. Pohovorte si s Letitiou. Ak chcete, môžete jej zaplatiť za informácie, no môžete si ich prečítať aj tu.
Môžete sa spýtať na zbrane. Za 500 kreditov vám povie, že ich predávajú v čerpacej stanici. Za 1000 kreditov spomenie, že sa niekto chystal spáchať atentát pri LIMBe, kde prebiehal protest, ale zišlo z toho, keďže chaos v továrni (ktorý ste vyriešili) od toho odvrátil pozornosť, no mohlo tam niečo po atentátnikovi zostať (nájdete tam ostreľovačku). Za 2000 kreditov vám povie, že začula heslo k zbrojnici v policajnej stanici (patriotism).
Môžete sa spýtať na situáciu v meste. O tej vám povie zadarmo.
Môžete sa spýtať na tajné prechody. Za 500 kreditov vám povie o kanáloch a že si tam za steny skrývajú ľudia rôzne veci (a naznačí, že sa hodia vylepšenia, ako zrak skrz steny a rozbíjanie stien). Za 1000 kreditov vám povie, že na policajnú stanicu vedú aj dvere z kanálov a dá vám k nim kód (2599). Za 2000 kreditov vám povie, že ak by ste sa potrebovali dostať niekam v Derelict Row, môžete použiť strechu. Dostať sa hore požiarnym schodiskom a cez diery zoskočiť dole, aby ste sa vyhli ľuďom (no naznačí, že by to chcelo aj vylepšenie na spomalenie padania).
Ak jej dáte 4 pivá, tak vám dá ediár s dvoma kódmi (1904 pre dvere a 6542 pre bezpečnostný systém) ku skrýši pri basketbalovom ihrisku.

Na konci ulice za Letitiou je metro, ktorým sa dostanete do druhej časti mesta. Zatiaľ choďte doľava. Tam máte napravo čerpaciu stanicu. Vnútri je na pulte EBOOK (No Better: The Myth of Human Augmentation). Od Graysona môžete nakúpiť zbrane, muníciu a aj pár vylepšení. Pred vstupom do benzínky sú pod sudom kredity (163).
Môžete sa dostať aj na strechu čerpacej stanice. Sú tam dve cesty. Prvá je zozadu. Ak máte vylepšené skoky, vyskočte na kontajner za budovou a na strechu. Ak nemáte, tak si z troch sudov spravte cestu na kontajner, ďalšie tri sudy vynoste hore a z nich skočte na strechu (Explorer 200 xp). Druhá cesta je ľahšia, ak nemáte vylepšené skákanie. Povyše stanice, pri klinike je veľký plagát (Il Metamorfoso). Za ním vylezte hore rebríkom k dverám. Buď ich hacknite (lv4), alebo otvorte kódom (8982, ktorý ste našli pri Sarifovej budove). Prejdite chodbou k otvorenému oknu a pozoskakujte po výčnelkoch dole na strechu benzínky pod vami. Na streche je ventilačná šachta, v ktorej je ostreľovačka a munícia (2) a ediár s pokynmi pre atentátnika (čo spomínala Letitia).
Oproti benzínke je na druhej strane ulice v odpadkovom koši pivo.

Obďaleč je klinika. Na klinike sú len vo vstupnej hale na stoloch dva EBOOKy (Building Wings: A Better Tomorrow a Liberate Yoursefl!). V chodbe pri operačných sálach je na stolíku s lekárskymi pomôckami EBOOK (The Visual Cortex 2.0 - The Eye, Redesigned; 06 Scholar, 200 xp) a v zadnej miestnosti je za pultom Cyberboost Proenergy Jar. Tiež je tam počítač s troma mailmi.

Od kliniky sa dajte doprava po ceste. Na ľavej strane za plotom spí bezdomovec. Pri ňom sú dvere, ktoré môžete hacknúť (lv2). Vojdite (Traveler 100 xp) a vnútri sú dve pivá.
Pokračujte na koniec ulice. Cesta je zablokovaná autami. Nad cestou je vstup do budovy (Detroit Convention Center). Vnútri je pár pankerov, ktorí sa vám vyhrážajú, aby ste vypadli. Ak nebudete provokovať a nepriblížite sa k nim fyzicky, tak vás nenapadnú. Choďte dozadu k záchodom, choďte na dámske a vlezte do ventilačky (druhý vstup je aj na pánskych, no tam sú ďalší pankeri). Prelezte do strednej časti ventilačky (Traveler 100 xp) a tam nájdete Machine pistol, muníciu (8) a kredity (99). Je tu aj východ ponad automat, no to by mohlo napajediť pankerov, takže sa vráťte cez dámske záchody a vyjdite opäť von.



5. Visiting the L.I.M.B. Clinic

Keď vyjdete z budovy Sarif Industries, tak sa dajte na ulici doľava a pokračujte ulicou popri čerpacej stanici až ku klinike. Vojdite dnu a automaticky vás osloví doktorka Vera Marcovicová. Povie vám, čo ste už zrejme vedeli sami. Že si môžete umelo aktivovať vylepšenia vo vašom tele, pretože po vašej operácii ich nemohli aktivovať všetky, aby sa váš mozog mohol zotaviť. Kvôli príspevku Sarifa na nemocnicu vám dokonca daruje 5000 kreditov. Keď sa porozprávate, táto úloha je automaticky splnená (1000 xp). Od Marcovicovej môžete kupovať lekársku výbavu a aj Praxis Kity, ktoré vám umožňujú aktivovať vaše vylepšenia bez čakania na skúsenosti a postupy cez úrovne. Hneď má dve na predaj (jeden za 5000 kreditov), takže môžete zainvestovať.


D. One Good Turn Deserves Another (vedľajšia úloha)

Ak ste v továrni, ktorú obsadili teroristi, zachránili Josie Thorpeovú, tak potom vo svojej kancelárii máte v počítači (hacknúť, alebo heslom, ktoré je v ediári na stole) mail od Grega Thorpea, jej manžela. Chce, aby ste sa za nimi zastavili, aby sa vám odvďačil. Keď vyjdete z budovy Sarif Industries, tak choďte po ulici smerom doľava ku klinike. Pri čerpacej stanici choďte za ňu a prvá budova naľavo za benzínkou je tá správna. Vnútri choďte na najvyššie poschodie a v posledných dverách bývajú. Ak nemáte túto úlohu, byt je prázdny, ale v rámci úlohy sú tam obaja. Oslovte Grega, ktorý sa vám poďakuje (Meet with Greg Thorpe - 750 xp) a povie vám, že v rámci odmeny sa postaral o to, aby ste u Seurata, obchodníka so zbraňami, dostali zľavu.


E. Prieskum mesta Detroit (obytné domy, apartmány, budova Chiron)

Vráťte sa k čerpacej stanici, kde predáva Grayson, môžete predať niečo z výbavy, čo nepotrebujete, aby ste si uvoľnili miesto v inventári a choďte za benzínku. Tieto zadné uličky spájajú obytné domy, aby ste nemuseli obchádzať okolo, popri policajnej stanici.

Za benzínkou sú hneď naľavo dvere do prvej budovy. Vnútri sedí detektív Chase (máte za ním ísť v rámci úlohy „Motherly Ties“, preto hneď pri vstupe dostanete pre túto úlohu aj 100 xp). Budova je prázdna, len na najvyššom poschodí majú byt Greg a Josie Thorpeovci. Sú doma, len ak máte úlohu „One Good Turn Deserves Another“, inak je byt prázdny a zamknutý, no môžete ho hacknúť (lv1). V spálni na skrinke je EBOOK (Nano-Augmentation - Pipedream or Theory for the Future?; 07 Scholar, 200 xp) a oproti nemu je na stene obraz, ktorý zložte. Za ním je trezor. Hacknite ho (lv2) a vnútri je Stop Worm a kredity (220).

Pokračujte za roh a dorazíte na križovatku. Naľavo končí ulička bránou (tam je Tindallov byt pre úlohu „Lesser Evils“). Do budovy sa dá dostať pár spôsobmi. Môžete hacknúť bránu (lv2, alebo otvoriť kódom 0002, ktorý získate z počítača buď z O´Malleyho, alebo Tindallovho bytu v budove, ak pôjdete cez strechu - viď nižšie). Naľavo pred bránou je požiarne schodisko, no dole chýba rebrík. Ak máte vylepšené skoky, môžete tam vyskočiť (môžete preskočiť aj priamo bránu) a ak nemáte, dajte si na kontajner pod schodiskom krabicu, či sud a dostanete sa hore. Vylezte úplne hore na strechu a dverami vojdete do budovy. Tretí spôsob je v uličke cestou k Tindallovmu bytu (smerom od čerpacej stanice, pri rebríku je pankerka. čo strieka grafity) vyliezť na požiarny rebrík napravo. Vyjdite hore požiarnym schodiskom a na schodisku úplne hore je doska. Rozbehnite sa po nej a doskočte na strechu domu oproti (Explorer, 200 xp), kam by ste vyliezli aj tým rebríkom pri zamknutej bráne. V budove sú len tri prístupné byty.
Na prízemí je Tindallov byt (ten preskúmate v rámci úlohy „Lesser Evils“). Na hornom poschodí je zamknutý byt (lv5, alebo kódom 2356 od mŕtvoly pri policajnej stanici). Môžete ho hacknúť, no vzhľadom na to, že ešte nie ste ďaleko v hre a Praxis body sa zo začiatku hodia na iné vylepšenia, než piata úroveň hackovania, môžete sa sem vrátiť neskôr, alebo dvere rozbiť. Dajú sa rozstrieľať, no stojí to dosť munície, alebo si doneste zo strechy plechový sud a hádžte ho do dverí, kým sa nerozbijú a nič vás to nestojí. Vnútri (Explorer, 200 xp) sú pri lehátku lieky. Dvere do spálne sú tiež zamknuté, ale tie už hacknete ľahko (lv2). Vnútri je na stole EBOOK (Arms (and Legs) For Man - The Structure of Cybernetic Limbs; 08 Scholar, 200 xp) a počítač. Hacknite ho (lv1) a získate z neho kód (3663). Tým kódom môžete otvoriť dvere za počítačom (na hackovanie lv5) a vnútri (Traveler 100 xp) sú dve pištole, Cyberboost Proenergy Pack a hlavne Praxis Kit.
O poschodie nižšie je byt, kde hacknite zámku (lv2). Je to O´Malleyho byt (úloha „Cloak & Daggers“). Na stole je pištoľ a v poličke pri knihách, vedľa kvetináča je ediár s kódom (1029), ktorým odomknete dvere do druhej izby, alebo ich hacknite (lv4). V izbe sú na posteli šípky do kuše (3) a počítač, ktorý hacknite (lv1) a získate prístupový kód k bráne pred budovou (0002). V kúpeľni je brokovnica a EBOOK (Jus Ad Bellum: The Rise of the PMCs). Má tu aj trezor (lv3), v ktorom sú broky (4) a Nuke Virus. Ak nemáte hack na level 3, tak sa vráťte neskôr, nie je to extra korisť.
Vyjdite z budovy von na dvor a než sa vrátite späť na ulicu, tak choďte do záseku naľavo pri múre (Traveler, 100 xp). Pri kartóne s toaletným papierom máte Cyberboost Proenergy Bar a kredity (39).

Na preskúmanie je aj byt v budove oproti tej, v ktorej býva Tindall. Na ňu sa dá vyliezť pekne po rebríku na požiarne schodisko (jedna zo spomínaných ciest do Tindallovho domu, pod rebríkom strieka pankerka grafity), vyjdite hore a rebríkom zo schodiska vylezte na strechu. Vojdite dverami do budovy a na najbližšom poschodí je byt, kde hacknite vstup (lv2). Vnútri (Traveler 100 xp) sú pri kuchyni kredity (43), v spálni na skrinke EBOOK (On-View) a v kúpeľni v krabici Cyberboost Proenergy Bar. Je tu aj počítač, ktorý môžete hacknúť (lv1) a prečítať si v ňom pár správ.

Pokračujte uličkou od križovatky smerom k basketbalovému ihrisku. Na budove naľavo je ďalší rebrík, ktorým vylezte na požiarne schodisko. Vyjdite hore schodmi k prvému oknu. Napravo na balkóne na nejakých generátoroch je Stop Worm, po ktorý si môžete skočiť a vrátiť sa späť. Vlezte týmto oknom dnu. Na tomto podlaží sú dva byty. Prvý hacknite (lv2) a vojdite (Traveler, 100 xp). Pri sporáku je ediár (s kódom 0739). V druhej izbe je EBOOK (Uniting the World) a počítač, ktorý môžete hacknúť (lv2). Za obrazom je trezor (lv3, alebo kód z ediára pri sporáku), v ktorom je Nuke Virus a pištoľ.
V druhom byte na tomto poschodí býva Seurat. Obchodník so zbraňami a doplnkami u ktorého môžete nakúpiť a predať pár vecí (a ak ste splnili úlohu pre Grega Thorpea, máte aj zľavu). V druhej izbe má na poličke EBOOK (Respirocyte Technology & Hazardous Environment Parsing; 09 Scholar, 200 xp), na stole nezaheslovaný počítač a trezor (lv4), v ktorom je pištoľ, šípky Stun Gunu (2) a ediár (s kódmi, ktoré vám za 4 pivá povie aj Letitia).
Vyjdite o poschodie vyššie. Tam je otvorený byt, pri ktorom sú dvaja členovia gangu MCB (neskôr sem zájdete, ak budete plniť úlohu „Cloak & Daggers“). Keď sa priblížite, pošlú vás preč. Počkajte si, kým jeden nezájde dnu. Omráčte prvého, vystriehnite si druhého a vyraďte ho tiež. Vnútri majú pištoľ a na stole pivo. Prezrite ich telá, jeden má u seba ediár a v ňom kód (3733), ktorým otvoríte dvere do ďalšej izby, alebo ich hacknite (lv3). Vojdite do spálne (Pathfinder, 300 xp). Tam máte na stole kredity (168), v šuplíku Stop Worm a počítač (lv2), ktorý si hacknite (majú kšefty s Tindallom). Pri posteliach sú dve pištole a v kúpeľni je brokovnica a v skrinke oslepovací granát a tranq. šípky (4).

Vráťte sa na ulicu a choďte na basketbalové ihrisko. Priamo pri ňom je zamknutá miestnosť (lv5). Kód (1904) ste mohli získať od Letitie, alebo z trezoru u Seurata. Otvorte si dvere, no nechoďte hneď dnu, sú tam lasery, ktoré keď prerušíte, vypustia plyn. Hneď napravo za dverami je panel (kód 6542 ste získali spolu s kódom od dverí), na ktorom deaktivujte bezpečnostný systém. Teraz môžete vojsť (Pathfinder, 300 xp) a vnútri nájdete tranq. šípky (2), muníciu do ostreľovačky (6), do útočnej pušky (13) a tri bojové pušky. Pušky môžete poodnášať po jednej a popredať (teda aspoň dve, ak jednu chcete, ale jednu máte aj vo svojom byte), majú dobrú cenu.

Na basketbalovom ihrisku si môžete zahádzať loptou na kôš. Trafiť sa nie je ľahké, najlepšie je z diaľky a pekne oblúčikom. Keď sa trafíte raz do koša, tak získate úspech „Balls“. Ak chcete, môžete si naukladať sudy ku košu, vyliezť na ne s loptou a v podstate len vložiť loptu do koša, ak chcete získať tento úspech.
Za ihriskom sú pri plote dva sudy, ktoré kryjú dieru v plote. Prelezte ňou (Traveler, 100 xp) a narazíte dole na tunel (za ďalšími dvoma sudmi), ktorý tvorí skratku medzi ulicou s bytmi a ulicou pri budove Chiron. Z tunela vedie aj odbočka, ktorá zároveň tvorí skratku k policajnej stanici, no aby ste tade mohli prejsť, potrebujete vylepšenie sily pre odtlačenie kontajnera, ktorý blokuje dieru v plote, no to je teraz zbytočné, skratka je tu aj tak.
Keď vyjdete z tunela na konci, naľavo sú zamknuté dvere (lv2). Keď prejdete za veľký kontajner, napravo na tyči s nápisom Danger je ediár s kódom (2928) k týmto dverám. Za dverami (Traveler, 100 xp) sú šípky Stun Gun (2) a aj Stun Gun. Vonku za kontajnermi oproti tyči, kde bol ediár, sú kredity (142).

Vyjdite na ulicu a choďte doľava. Na konci ulice sú dva kontajnery. Napravo sú dvaja bezdomovci, pri ktorých je na zemi pivo. Obíďte si kontajnery a ten napravo je otvorený. Vojdite doň (Traveler, 100 xp) a nájdete tam lieky.
Potom choďte do budovy Chiron. Na recepcii si môžete pozrieť pár mailov. Vyvezte sa hore výťahom. Ak oslovíte údržbára, podotkne, že vám spravil špeciálnu úpravu v byte podľa vašich predstáv. Vnútri máte na stole bojovú pušku a EBOOK (Advanced Clock Building) a pod stolom so súčiastkami sú lieky. Na nočnom stolíku je ďalší EBOOK (The Intelligence Circuit; 10 Scholar, 200 xp). Pri stole s počítačom máte brokovnicu a v šuplíku pár nábojov do nej (8). V počítači máte pár osobných mailov (a kód 5375). Na stene pri kuchyni je panel (lv1), ktorý môžete odomknúť kódom z počítača. Otvoríte si tajnú skrýšu za televízorom (Traveler, 100 xp), kde máte zbraňové vylepšenie (Armor-Piercing System), pištoľ, náboje (10) a kredity (400).


F. Lesser Evils (vedľajšia úloha)

Tim Carella (vo vašej pracovni v rámci úlohy „Paging Adam Jensen“) vám povie, že má problémy. Pred pár mesiacmi začali on a Brian Tindall, jeden z Pritchardových technikov, pašovať Neuropozín (látku, vďaka ktorej telo ľahšie prijíma vylepšenia). Teraz s tým chce skončiť, no je v tom háčik, pretože Tindall má bezpečnostné záznamy, na ktorých vidno, ako kradne túto látku a vydiera ho, že ak s tým skončí, tak ich zverejní. Popýtajte sa ho na detaily a súhlaste, že mu pomôžete získať tie zábery.
Keď vyjdete z budovy Sarif Industries, tak choďte po ulici smerom doľava ku klinike. Pri čerpacej stanici choďte za ňu a pokračujte za roh, až dorazíte na križovatku. Naľavo končí ulička bránou (tam je Tindallov byt). Do budovy sa dá dostať pár spôsobmi. Môžete hacknúť bránu (lv2, alebo otvoriť kódom 0002, ktorý získate z počítačov v dvoch bytoch v budove, ak pôjdete cez strechu - viď nižšie). Naľavo pred bránou je požiarne schodisko, no dole chýba rebrík. Ak máte vylepšené skoky, môžete tam vyskočiť (môžete preskočiť aj priamo bránu) a ak nemáte, dajte si na kontajner pod schodiskom krabicu, či sud a dostanete sa hore. Vylezte úplne hore na strechu a dverami vojdete do budovy. Tretí spôsob je v uličke cestou k Tindallovmu bytu (smerom od čerpacej stanice, pri rebríku je pankerka, čo strieka grafity) vyliezť na požiarny rebrík napravo. Vyjdite hore požiarnym schodiskom a na schodisku úplne hore je doska. Rozbehnite sa po nej a doskočte na strechu domu oproti (Explorer, 200 xp), kam by ste vyliezli aj tým rebríkom pri zamknutej bráne.

Jedným z týchto spôsobov sa dostaňte do budovy (Locate Tindall´s Apartment Building - 300 xp). Na prízemí je jeho byt. Hacknite dvere (lv1) a vojdite (Gain Access to Tindall´s Apartment - 300 xp). V spálni má EBOOK (We Hope For Better Things: The Past and Future of Detroit). V šuplíkoch má pištoľ a kredity (520). Má tam aj nezaheslovaný počítač, tak si prezrite jeho emaily (Investigate Tindall´s Computer - 300 xp) Má tam kód k bráne (0002) a správu o stretnutí pri benzínke s odberateľom látky, ktorú pašoval z vašej firmy. Keď sa odpojíte, tak pozor, do bytu vošiel panker, ktorý hľadá Tindalla, no ak narazí na vás, tak vás napadne. Stačí si počkať pri dverách a keď vojde do spálne, tak ho vyraďte. Prezrite ho, má brokovnicu a ediár so správou od Tindalla.

Vráťte sa späť k čerpacej stanici. Pri kontajneri za ňou postáva Brian Tindall (Meet with Tindall - 100 xp). Povie vám, že kradol Neuropozín, aby pomáhal ľuďom, ktorý si ho nemôžu dovoliť. Uzná, že by mal nechať Carellu tak, no než vám vydá veci, ktorými ho vydiera, chce pomoc. Dvaja miestni priekupníci drog po ňom idú, pretože im svojimi „humanitárnymi“ činmi kazí kšefty. Máte sa o nich postarať. Môžete omráčiť Briana a proste si vziať zábery, ktoré má u seba. Ak mu chcete pomôcť, choďte uličkou až na basketbalové ihrisko, kde postávajú P-Gee a Bee-K (Locate the Two Dealers - 100 xp). Zbavte sa ich (Neutralize the Two Dealers - 750 xp). Ak začnete streľbu, tak prilákate aj ostatných pankerov z uličky, ktorí vás napadnú (je ich asi päť). Môžete ich vyradiť omráčením (dvojitým, ak ste si kúpili vylepšenie, alebo dvoma po sebe, ak máte dva body energie), alebo použiť omračovaciu pušku.
Keď sú vyradení, vráťte sa za Tindallom, ktorý vám teraz ochotne dá zábery, ktorými vydieral Carellu (Obtain the Security Footage from Tindall - 100 xp). Choďte na ulicu a doľava k vstupu do metra, kde na vás čaká Tim Carella. Odovzdajte mu zábery a ukončíte tým úlohu (Return to Carella - 1000 xp) a získate úspech „Lesser Evils“. Za odmenu dostanete zbraňové vylepšenie „Laserový zameriavací systém“.


G. Policajná stanica

Okolie
Choďte na policajnú stanicu. V okolí nie je nič moc na prieskum. Len drobnosti v smetných košoch v okolí. V koši pri lavičke poniže policajného auta pod schodmi na stanicu (Cyberboost Proenergy Bar), v koši pred Detroitskou Bankou (pivo) a v koši pred budovou MDM (pivo). Vedľa policajnej stanice, smerom k uzavretej ceste je plot, ktorý môžete preskočiť (naukladať si krabice ku kontajneru, alebo s vylepšenými skokmi). Za plotom (Explorer, 200 xp) je mŕtvola, pri ktorej je pištoľ a ktorá má u seba ediár s kódom (2356 k dverám v apartmánoch).
Do budovy sa môžete dostať pár spôsobmi. Môžete sa dostať do zadnej uličky cez kanále, alebo priamo. Keď sa tam však nedostanete cez hlavné dvere, znamená to, že ste tam načierno a všetci po vás pôjdu, ak vás zbadajú, takže sa budete musieť opatrne plížiť. V tomto popise vychádzam z toho, že ste vošli hlavným vchodom a teda máte možnosť voľného pohybu po väčšine budovy.

Keď vyjdete po prieskume z budovy polície, ozve sa vám Pritchard s tým, že vám nechala odkaz bývalá kolegyňa, Jenny Alexanderová. To je len pripomienka od hry, že môžete prijať vedľajšiu úlohu „Cloak & Daggers“.

Vstup
Vojdite do budovy a pri recepcii si môžete pohovoriť s detektívom Chetom Wagnerom (úloha „Motherly Ties“). Inak oslovte na recepcii Waynea Haasa. Je to váš bývalý parťák zo SWATu a teraz skončil tu. Z rozhovoru sa dozviete niečo o vašej minulosti a prečo ste opustili jednotku. Buďte na neho priateľský a rozhovor veďte najprv odôvodnene (Absolve) a potom trikrát zmierlivo (Plead). Tým ho presvedčíte, aby vás vpustil do budovy. Za jeho presvedčenie získate aj odmenu (Silver Tongue, 1000 xp) a úspech (The Desk Job).

Prízemie
Vojdite za dvere prízemia. Na pánskych záchodoch je ediár s kódom (1856). Je tu aj šachta, no vedie len do susednej miestnosti (Traveler, 100 xp). Oproti záchodom je kancelária seržantky Melanie Frezellovej. Otvorte ju kódom zo záchodov, alebo hacknite (lv2), no dajte pred seba dve kartónové krabice, aby vás pri tom nik nevidel. Vojdite (Explorer, 200 xp) a za smetným košom je munícia do Machine Pistol (10). V poličke vedľa je ediár (meno: fnicefield, heslo: patriotism). V šuplíku je pištoľ, na stole kredity (250). Hacknite počítač (lv2) a z neho získate dva prístupové kódy (2419 do kancelárie kapitána Penna a 7668 pre ventiláciu).
Ak chcete, môžete hacknúť aj dvere na recepciu (lv2). Vojdite (Explorer, 200 xp) tak, aby vás nik nevidel. Môžete aj hacknúť počítač (lv2), no musíte predtým pred monitor postaviť krabicu, aby vás nevidel strážca pri dverách za sklom. No je to celé len pre tých pár skúseností, nič iné na recepcii nie je.
Vedľa schodov je odpočívareň, kde si môžete zo stola vziať ediár s kódom (2231) od pracovne detektíva Bernarda Guma.
V hlavnej sále môžete preskúmať stoly, na jednom je šípka do Stun Gunu a v šuplíkoch sú kredity (53 a 375) a munícia do revolvera (5) a bojovej pušky (6). Počítače môžete hacknúť, len ak by ste pobili všetkých policajtov, inak si vás podajú za také kúsky. Takže sa môžete presunúť na poschodie. Ak ste vzali z kanálov ediár s kódmi, tak v tom prípade môžete preskúmať počítače bez podozrivej činnosti, keďže zadáte heslo. Len v počítači naľavo je heslo k bezpečnostnému počítaču v márnici (meno: mpost; heslo: blues).

Prvé poschodie
Vyjdite na poschodie. Napravo od schodov sú stoly pri automate. Na stole je Cyberboost Proenergy Bar, pod stolom kredity (69) a v poličke EBOOK (Global Politics Review /2026 Edition/). Tu sú dvaja policajti, ktorí sa prechádzajú. Keď sa jeden pozerá cez zábradlie dole a druhý pri schodoch pozerá do okna, tak môžete hackovať dve kancelárie. Prípadne môžete omráčiť policajtov a telá odtiahnuť za kopírku pri schodoch.
Prvú kanceláriu má poručík Leboeuf (lv2). Vojdite (Explorer, 200 xp). Na poličke má ediár (kód 3727 do kancelárie Jenny Alexanderovej), v šuplíku má kredity (134) a broky (2) a brokovnicu pri faxe. Môžete mu hacknúť počítač (lv2), má tam nejaké info o úkryte zbraní Ballersov pod zničenou budovou.
Vedľa má kanceláriu kapitán Ryan Penn. Môžete mu hacknúť dvere (lv2), alebo použiť kód 2419 (ktorý máte z počítača Frezellovej z prízemia). Môžete tiež ísť napravo od dverí cez ventiláciu a preliezť priamo do kapitánovej pracovne (Explorer, 200 xp). (Sem pôjdete aj v úlohe „Motherly Ties“). V šuplíku má pištoľ a muníciu (3). Na stole má ediár (kód 9212 k márnici), kredity (269) a EBOOK (Hearts of Steel). Môžete mu hacknúť počítač (lv2), kde je info o tele teroristu, sťažnosť patológa, správa o Zekovi Sandersovi a mail od papaláša, ohľadne prípadu útoku na Sarifovu centrálu (pre „Motherly Ties“) . Tiež je na stene panel, ktorý môžete hacknúť (lv3), alebo odomknúť kódom (7668 ktorý máte z počítača Frezellovej z prízemia). Týmto panelom deaktivujete laserové lúče vo ventilácii, ktoré keby ste prerušili lozením ventilačkou, tak by ste spustili poplach.
Vedľa Leboeufovej kancelárie je zakázaná oblasť, zbrojnica. Chodbu stráži kamera a vnútri je policajt. Vlezte teda v kapitánovej kancelárii do ventilačky a choďte doľava (boli by tam laserové lúče, keby ste ich u kapitána nevypli) a na rázcestí rovno (Traveler, 100 xp). Dostanete sa priamo do zbrojnice. Keď je policajt vnútri chrbtom k vám, tak sa k nemu preplížte a omráčte ho.
V zbrojnici je na stene tiež ovládanie laserov vo ventilácii, no keďže je už vypnutá, môžete ho maximálne hacknúť (lv2) pre pár skúseností. Na stole hacknite počítač (lv3), alebo použite heslo „patriotism“ (ktoré ste buď kúpili od Letitie, alebo ho viete z z počítača Frezellovej z prízemia). V počítači otvorte dvere do zbrojnice a vojdite do nej (Explorer, 200 xp). Máte tam energozbraň P.E.P.S. a tri náboje. Tiež sú tam náboje do bojovej pušky (9), dve bojové pušky, dve brokovnice, mína, dva flash granáty a vylepšenie paľby na zbrane (Rate-of-Fire). Zo zbrojnice sa kvôli kamere a istote vráťte radšej zas cez ventiláciu.
Ešte na konci chodby za kanceláriami sú na stolíku pri dverách kredity (301) a dvere (lv2), ktoré vedú do zadnej uličky za policajnou stanicou.

Druhé poschodie
Choďte na druhé poschodie. Naľavo je len veľká miestnosť, v ktorej vypočúvajú zatknutého grázla. V nej je nad faxom pištoľ a v šuplíkú sú kredity (117). Tiež je tam počítač, ale hacknúť ho (lv1) znamená poštvať si proti sebe policajtov.
Napravo je chodba s kanceláriami detektívov. Ak chcete hackovať zámky na kanceláriách, môžete vyradiť strážnika na chodbe (na konci, kam nedovidí kamera) a telo schovať do miestnosti skladu za chodbou, alebo si vždy k zámke naukladajte krabice, aby vás nevidel on, ani kamera, vystriehnite si, keď pôjde smerom od vás (teda za krabice) a vtedy zámku hacknite. Inak sú tu aj dve ventilačky. Jedna je vedľa kamery, no tá len vedie do odomknutej kancelárie s dvoma policajtmi (ale získate Traveler, 100 xp). Druhá je oproti kopírke smerom do tejto chodby a tá vás dovedie priamo do všetkých troch kancelárií na ľavej strane chodby (Traveler, 100 xp).
Napravo má prvú kanceláriu detektív Gum. Môžete ju hacknúť (lv1), alebo použiť kód 2231 (z ediára z odpočívarne z prízemia). Vnútri (Explorer, 200 xp) je brokovnica, v šuplíku broky (3) a kredity (155) a na stole počítač (lv1), v ktorom je pár mailov, ak ho hacknete.
V druhej kancelárii napravo je detektív Alex Murphy s kolegom (bavia sa o filme Robocop, ktorý Murphy nepozná a pletie si ho s Van Dammovým Cyborgom. Meno policajta vo filme, ktorého prerobili na Robocopa bolo inak Alexander Murphy). Keby ste oboch vyradili, mohli by ste mu hacknúť počítač (lv1), ale nič podstatné tam nie je.
Prvú kanceláriu naľavo má detektív McCann. Je odomknutá a on vnútri drieme na stoličke. Zo stola mu môžete vziať Stop Worm a zo šuplíka náboje do pištole (2). Keby ste ho omráčili, tak si môžete pozrieť maily v jeho počítači.
Druhú kanceláriu naľavo má detektív Wagner (tam potrebujete ísť pri úlohe „Motherly Ties“) (lv1, alebo cez ventilačku). V šuplíku má kredity (150) a na stole počítač (lv1). Hacknite ho, aby ste sa z mailov dozvedeli o jeho prehreškoch.
Tretiu kanceláriu naľavo má detektívka Jenny Alexanderová (lv1, alebo cez ventilačku, alebo kódom 3727, ktorý je z ediára z Leboeufovej kancelárie). Vnútri (Explorer, 200 xp) je na stole pištoľ, v šuplíku Machine pistol munícia (8), pod fasciklom nad faxom sú kredity (410) a za šanónmi v skrinke je Machine Pistol. Môžete hacknúť jej počítač (lv1), v ktorom má správu o gangoch a mail od kolegu o jej prestrojení za štetku.

Suterén - márnica a cely
Z prízemia vedú schody a výťah do suterénu. Napravo od schodov je ventilačná šachta, ktorá vedie do kancelárie pri celách (Traveler, 100 xp). Dostanete sa tam aj normálne po chodbe, no takto získate tých pár xp naviac a môžete si vypočuť rozhovor, ktorý by pred vami nezačali. V ich miestnosti sú dva počítače. Jeden je obsadený, ak by ste vyradili oboch policajtov, môžete si ho pozrieť (nezaheslovaný) a získate z neho heslo (meno: mpost, heslo: blues) pre druhý počítač, ktorý by ste inak museli hacknúť (lv2), no nie je kvôli tomu potrebné omračovať oboch policajtov. Inak je tu o stôl opretá brokovnica, v šuplíku je oslepovací granát.
V šatni sú v skrinkách náboje do bojovej pušky (12), Cyberboost Proenergy Bar, tri pištole a vylepšenie prebíjania (Reload Speed Upgrade).
V samotnej márnici je telo teroristu zo Sarifovej továrne (pre „Investigating the Suicide Terrorist“), na ktoré dozerá doktor Gerald Campbell, ktorý vám povie pár vecí, čo zistil pri tele. Má tu počítač (lv2), ale ak sa ho pokúsite hacknúť, vyvolá poplach (a sú v ňom len nepodstatné správy). Inak má na stole EBOOK (The Threat of Cybernetic Discognition Disorder; 11 Scholar, 200 xp), kredity (400), v šuplíku Nuke Virus, vo vozíčku pri tele druhý Nuke Virus a na poličke napravo od dverí je Hypostim.

Zadná ulička
Do zadnej uličky vedie pár ciest. Samozrejme jedna zvnútra stanice z prvého poschodia. Ak idete zvonku, tak môžete ísť cez kanály (južný východ z kanálov) a dostanete sa do zadnej časti uličky. Môžete preskočiť plot, ak si vystaviate cestu z krabíc, alebo ak máte vylepšené skoky. Posledná cesta vedie cez budovu na konci ulice. Choďte k zátarasám povyše stanice, kde sa zdržiavajú traja pankáči a vojdite dverami dovnútra. Podlaha je tu zelektrizovaná. Ak máte vylepšenie „EMP Shielding“, prejdete, no to zrejme ešte nemáte a je zbytočné do neho investovať. Pri dverách máte krabicu, ktorú si položte na začiatok zelektrizovanej plochy. Vonku pri pankeroch je druhá krabica. Vezmite si ju, vylezte na tú, čo ste položili prvú a položte túto druhu krabicu pred seba. Prelezte na ňu a opäť premiestnite predošlú krabicu pred seba. Takto ich budete prekladať a vy sa budete presúvať po nich. Stačí sa vám dostať za roh, tam je na stene vypínač, ktorým vypnete elektrický prúd (pri vypínači je aj Cyberboost Proenergy Bar). Potom môžete po svojich prejsť chodbou na druhú stranu (Pathfinder 300 xp).
V zadnej uličke sú traja bezdomovci a pri nich fľaša Whisky. Vedľa nich je rebrík, na ktorý vyskočíte s vylepšenými skokmi, alebo si doneste neďalekú krabicu. Ním sa dostanete k dverám, ktoré vedú na prvé poschodie policajnej stanice. Môžete ich hacknúť (lv2), alebo použiť kód 1966 (má ho v ediári u seba policajt, ktorý zvykne postávať pri plote uličky, kde ho môžete omráčiť). Vyjdite úplne hore požiarnym schodiskom a rebríkom sa dostanete na strechu (Traveler, 100 xp). Tu je ventilačná šachta, ktorou sa dostanete do budovy, na druhé poschodie. Za šachtou len zlezte dole rebríkom a tam ďalšou ventilačkou prelezte do malej miestnosti (Traveler, 100 xp).
Poniže bezdomovcov sú nad malými schodíkmi vráta, ktoré môžete hacknúť (lv1), alebo otvoriť kódom 4891 (ktorý vám povedal detektív Chase). Vnútri nájdete (pre úlohu „Motherly Ties“) štyri EBOOKy súvisiace s prípadom v Sarif Industries (Sarif Industries Incident Report TA-00514-008; TA-00514-012; TA-00514-023 a Autopsy Report: Megan Reed /DMP Case: TA-00514/). Tiež je tu malý trezor, ktorý môžete hacknúť (lv3) a v ňom nájdete náramok (Braclet) a EBOOK (Megan Reed; Lab Notes).

Kanály
Spred budovy sa dá do kanálov vstúpiť v bočnej uličke pri schodoch z metra. Prejdete popri pár bezdomovcoch a nižšie si dávajte pozor na vodu, ktorá je zelektrizovaná. Za rohom je na spojovacom mostíku panker. Ak pôjdete popri ňom, tak vás napadne, už z diaľky vás varuje, aby ste šli preč. Proste k nemu prídite (nenapadne vás hneď) a omráčte ho. Za druhým rohom sú ďalší dvaja. Jeden si sadne na stoličku a druhý s brokovnicou sa prechádza. Keď je chrbtom, preplížte sa k tomu na stoličke a vyraďte ho. Schovajte sa a vyraďte potom už ľahko aj tretieho.
Na juhu je východ vedúci do zadnej uličky za policajnou stanicou. V chodbe pri rebríku je rozbiteľná stena, za ktorou (Explorer, 200 xp) je ediár (kód 2599 k dverám do márnice), ediár medzi krabicami s heslami do počítačov na stanici (bbethke/maverick; bsterling/investor; hellison/cordwainer; jballard/solempire; jchampagne/grimster; pcadigan/desprit; pdick/lectrolamb; rdeckard/unicorn; wgibson/baronnull). Ďalej je tam brokovnica, broky (5) a tranq. šípky (4). Tiež EBOOK (The Sleeping World).
Na západe (hneď vedľa miesta s dvoma pankermi) je východ do márnice. Ak vám ide o cestu do márnice, tak môžete vliezť do kanálov zo zadnej uličky a tam sa môžete k vstupu do márnice preplížiť poza pankerov a nemusíte sa s nimi zabávať. Pri vstupe do márnice je inak aj elektrický vypínač, ktorým vypnete prúd v kábli vedúci do vody. Vo vode nič nie je, ale aspoň ju spravíte bezpečnejšou.



6. Investigating the Suicide Terrorist

Vojdite do budovy Policajnej stanice a pri recepcii si môžete pohovoriť s detektívom Chetom Wagnerom (úloha „Motherly Ties“). Inak oslovte na recepcii Waynea Haasa. Je to váš bývalý parťák zo SWATu a teraz skončil tu. Z rozhovoru sa dozviete niečo o vašej minulosti a prečo ste opustili jednotku. Buďte na neho priateľský a rozhovor veďte najprv odôvodnene (Absolve) a potom trikrát zmierlivo (Plead). Tým ho presvedčíte, aby vás vpustil do budovy. Za jeho presvedčenie získate aj odmenu (Silver Tongue, 1000 xp) a úspech (The Desk Job).
Vojdite do budovy, prejdite prízemím cez halu s kancelárskymi stolmi, kde pracujú detektívi a za ňou zídite schodmi, alebo výťahom do suterénu. Vojdite do márnice a doktor Gerald Campbell vás privíta a povie vám pár slov k telu. Myslí si inak, že ste niekto iný a ak ho oslovíte trikrát, tak si uvedomí, že nie ste osoba, ktorá mala prísť po telo a vyvolá poplach, takže ho proste neoslovujte.
Vezmite si mozgový čip mŕtveho teroristu z jeho tela, čím ste splnili túto časť (1750 xp). Sarif nechce, aby ste ho napojili na sieť vo firme z bezpečnostných dôvodov, tak ho máte vziať k sebe do bytu. Choďte teda do budovy Chiron a do svojho bytu na poschodí. Použite svoj počítač a Pritchard niečo zistí z toho čipu, ako napríklad, že toho sebevraha niekto ovládal cez jeho vylepšenia. Zistí miesto, odkiaľ sa vysielalo do toho čipu (1000 xp). Než sa tam vydáte, ozve sa ešte Sarif. Ich sieť bola narušená vysielaním z Derelict Row. Máte nájsť anténu, cez ktorú vysielajú a zaraziť to (Stopping the Transmission). Úloha splnená.

Alternatíva
Môžete to spraviť aj nepriamo a ísť plíživým spôsobom nevideného ducha. Dostaňte sa do kanálov (viď popis stanice „časť G“) a v západnej časti (za plošinou s dvoma pankermi) vylezte hore rebríkom a dostanete sa k zadným dverám suterénu. Hacknite ich (lv3) a vojdite. V chodbe sa skryte k stene, za rohom je kamera. Za rohom sú tiež laserové lúče, ktoré keď prerušíte, tak vyvoláte poplach. Spodný je však porúchaný a občas vypadne, takže keď sa kamera bude otáčať od vás, choďte na ľavú stranu, v správny okamih, keď laser vypadne prejdite za sudy a tam si už len v závislosti od kamery naplánujte prechod chodbou. (Prípadne hacknite na stene ovládanie laserov /lv2/ a vypnite ich). Vojdete do šatne. Naľavo je márnica. Dvere môžete hacknúť (lv1), alebo prilákať policajta z chodby (stačí otvoriť dvere, za ním nemôžete kvôli ďalším laserovým lúčom), omráčiť ho a vziať mu ediár s kódom (9212). Vojdite do márnice a doktor Gerald Campbell vás privíta a povie vám pár slov k telu. Myslí si inak, že ste niekto iný a ak ho oslovíte trikrát, tak si uvedomí, že nie ste osoba, ktorá mala prísť po telo a vyvolá poplach, takže ho proste neoslovujte. Vezmite si mozgový čip mŕtveho teroristu z jeho tela (1750 xp), čím ste splnili túto časť. (Ak šlo všetko hladko, získavate aj Ghost - 500 xp a Smooth Operator - 250 xp). Pokračujte, ako je uvedené vyššie.


H. Motherly Ties (vedľajšia úloha)

Keď prvýkrát vyjdete z budovy Sarif Industries, tak vás osloví Cassandra Reedová, Meganina mama. Požiada vás o pomoc, chce aby ste preverili vyšetrovanie prípadu jej dcéry. Niečo sa jej na celom vyšetrovaní nezdá a potvrdil jej to aj istý detektív Chase, hoci nemal žiadne dôkazy. Ten šiel krátko po prípade do dôchodku a teraz robí strážneho v obytnej budove, takže by ste tam mohli zájsť a preveriť to.
Od budovy Sarif Industries, choďte po ulici smerom doľava ku klinike. Pri čerpacej stanici choďte za ňu a prvá budova naľavo za benzínkou je tá správna. Vojdite (Locate Detective Chase´s Building - 100 xp) a za stolom sedí strážca, detektív Chase. Pohovorte si (Meet with Detective Chase - 100 xp). Povie vám, že prípad sa snažili uzavrieť čo najskôr, prehliadli mnoho vecí a zrejme bolo nariadené jeho uzavretie zhora, možno mimo oddelenia. Ak je to s uzavretím pravda, malo by to ísť cez kapitána Penna. K prípadu bol pridelený dôstojník Chet Wagner, ktorý sa zdržuje dole na chodbe, ale na treťom poschodí má kanceláriu, kde by ste mohli nájsť niečo, aby ste ho dotlačili k spolupráci. Napokon vám dá kód k skrinke s dôkazmi (4891). Môžete sa ho pred odchodom popýtať na ďalšie detaily.
Choďte na policajnú stanicu a vojdite do budovy (100 xp). Vo vstupnej hale stojí Chet Wagner, tak ho oslovte (100 xp), no je to pako a odmieta sa s vami zhovárať.
Pre podrobný popis policajnej stanice si pozrite v návode časť „G“.

Oslovte na recepcii Waynea Haasa. Buďte na neho priateľský a rozhovor veďte najprv odôvodnene (Absolve) a potom trikrát zmierlivo (Plead). Tým ho presvedčíte, aby vás vpustil do budovy. Za jeho presvedčenie získate aj odmenu (Silver Tongue, 1000 xp) a úspech (The Desk Job). Prejdite dverami a choďte na prvé poschodie, tam má kanceláriu kapitán Ryan Penn. Môžete ju hacknúť (lv2), keď sa nepozerajú dvaja policajti na podlaží, môžete použiť kód (na záchodoch na prízemí je ediár s kódom 1856, tým otvoríte kanceláriu oproti záchodom, hacknite tam počítač /lv2/ a získate kód 2419 do jeho kancelárie). Môžete tiež prejsť ventilačkou napravo od dverí a vliezť rovno do jeho kancelárie (Explorer, 200 xp). Keď ste dnu (Completionist, 300 xp), hacknite mu počítač a pozrite si maily, v jednom píše muž od vlády ohľadne prípadu prepadu Sarif Industries (750 xp).
Choďte na druhé poschodie. V chodbe napravo je na ľavej strane prostredná kancelária Wagnerova. Môžete ju hacknúť (lv1), no radšej si postavte pred dvere dve krabice, aby vás nevidela kamera a strážca, keď pôjde ku kamere. Môžete tiež preliezť do kancelárie priamo, ventilačnou šachtou, ktorá je pri kopírke v chodbe. Vojdite do kancelárie (300 xp) a hacknite mu počítač (lv1). Z jedného mailu sa dozviete, že má kšefty s obchodníkmi s drogami (750 xp).
Vráťte sa dole za Wagnerom a konfrontujte ho s tým, že máte dôkaz o jeho nelegálnej činnosti. Dostali ste ho, takže vám povie, že dostal oficiálne rozkazy, aby vzal záznamy z kamier, ktoré zachytili útok na Sarifovu centrálu a aby ich odniesol (300 xp).

Teraz choďte do uličky za policajnou stanicou, najľahšie cez budovu pri zátarasách povyše stanice, pri troch pankeroch a pomocou presúvania krabíc sa dostať za zelektrizovanú plochu (popis v časti „G“). Poniže bezdomovcov sú nad malými schodíkmi vráta, ktoré môžete hacknúť (lv1), alebo otvoriť kódom 4891 (ktorý vám povedal detektív Chase). Vojdite (Completionist, 100 xp) a vnútri nájdete štyri EBOOKy súvisiace s prípadom prepadu Sarif Industries (Sarif Industries Incident Report TA-00514-008; Sarif Industries Incident Report TA-00514-012; Sarif Industries Incident Report TA-00514-023 a Autopsy Report: Megan Reed /DMPD Case: TA-00514/). Všetky štyri si pozrite (300 xp).
Tiež je tu malý trezor, ktorý môžete hacknúť (lv3) a v ňom nájdete Meganin náramok (Braclet) a EBOOK (Megan Reed; Lab Notes).

Potom zájdite do budovy Chiron, kde je váš byt. V chodbe vás čaká Cassandra Reedová. Povedzte jej, čo ste zistili (že útočníci zohavili telá, aby ich nebolo možné identifikovať; že bol povolaný špeciálny, externý patológ na vykonanie pitiev; že zábery z kamery, kde boli zachytení útočníci, musel Wagner odovzdať ďalej; že svedok, ktorý chcel vypovedať napokon tvrdil, že si nič nepamätá). V podstate nič nové, len to, že sa niekto naozaj snaží, aby tento prípad nebol vyriešený.
Napokon máte možnosť dať jej ich rodinný náramok (z trezora v miestnosti s dôkazmi), alebo si ho nechať. Ak si ho necháte, získate úspech „Sentimental Value“. Na splnenie úlohy to nemá žiadny vplyv (aj keby ste náramok nezískali z trezoru, úlohu splníte).
Potom jej už len môžete povedať, ako zomrela (krutú pravdu, alebo milosrdnú lož) a pesimisticky, či optimisticky sa rozlúčte. Úloha splnená (1000 xp) a získavate aj úspech „Motherly Ties“.

Alternatíva
S Wagnerom sa vo vstupnej časti môžete rozprávať v pohode a správy z miestnosti s dôkazmi dostanete tiež tak, ako je popísané vyššie. Ale ak sa nedostanete do policajnej stanice cez recepciu, môžete si to vyskúšať alternatívnym, plíživým spôsobom.
Dostaňte sa do zadnej uličky, ako je uvedené pri popise stanice „časť G“. Ešte pri plote pred uličkou môžete omráčiť policajného strážcu, ktorý chodí k plotu a vziať mu ediár s kódom (1966) k zadným dverám. Vyskočte na rebrík (pomôžte si krabicou, ak nedoskočíte) a vyjdite na požiarne schodisko. Tam hacknite dvere (lv2), alebo použite kód (1966).
Preplížte sa chodbou popod kameru ku dverám a choďte na chodbu za ne. Tu hliadkuje jeden policajt. Keď pôjde od vás k zábradliu a bude sa pozerať dole, plížte sa za ním a hneď za rohom vstúpte do ventilačky, ktorou sa dostanete do kancelárie kapitána Ryana Penna. Hacknite jeho počítač a pozrite si maily. Vráťte sa rovnako, ako ste prišli. Opäť von dverami do uličky na požiarne schodisko. Choďte úplne hore a rebríkom na strechu. Tam ventilačkou do budovy. V šachte zlezte dole rebríkom a prejdite ventilačkou do malej miestnosti. Vyzrite si, keď bude strážca na chodbe pri vás a chrbtom k vám. Vyrazte von a omráčte ho, sem kamera na chodbe nedovidí. Pre istotu odtiahnite telo do miestnosti, z ktorej ste vyšli. Napravo je prostredná kancelária Wagnerova. Môžete ju hacknúť (lv1), no treba sa kryť pred kamerou. Môžete sa tiež vyhýbajúc sa kamere preplížiť do tretej kancelárie McCanna. Je odomknutá. On je dnu, ale drieme, takže prejdite do ventilačky za ním a ňou priamo do Wagnerovej kancelárie, kde mu hacknite počítač (lv1) a získate informácie. Vráťte sa opäť von do uličky a ostatné spravte tak, ako je uvedené vyššie.


I. Voices from the Dark (vedľajšia úloha)

Keď vyjdete zo svojho bytu potom, čo ste splnili úlohu „Investigating the Suicide Terrorist“, ozve sa vám Pritchard s tým, že vás chce kontaktovať jeden z vašich informátorov, Ezekiel. Choďte pred budovu Sarif Industries a doprava k zátarasám na ceste. Tam zahnite do uličky naľavo. Za kontajnerom sú dvaja bodyguardi a Zeke Sanders (samozrejme túto úlohu máte len ak ste no nechali v továrni žiť). Na vyrovnanie dlhov za to, že ste ho nechali žiť, vám dá ediár, ktorý našiel po ich vylepšenom „priateľovi“, čo sa zabil. Tým berie dlh za vyrovnaný a úloha je splnená (750 xp). Z ediára získate kód (7984) a heslo (meno: spaxxor, heslo: neuralhub).


J. Derelict Row

Vstup cez hlavnú ulicu
Pri prechode z ulice stojí stráž a varujú vás, aby ste sa nepribližovali. Posielajú preč aj prostitútku, ktorá sa chce dostať dnu. Naľavo pri nich sú za kontajnerom betónové rúry. Vyskočte na smetiak a preplížte sa cez rúry. Za nimi sa plížte poza betónové bloky, aby vás nevideli dvaja pri horiacom sude.

Vstup cez zadnú miestnosť
Naľavo od vášho bytu v budove Chiron je zablokovaná cesta. Pri nej je napravo pri dvoch bezdomovcoch vstup do údržbárskej chodby. Za rohom cestu blokujú tri veľké krabice. Môžete ich odložiť (ak máte vylepšenie sily), môžete ich preskočiť (ak máte vylepšené skoky, alebo ak si donesiete menšiu krabicu, či sud), alebo ich môžete rozstrieľať, no to priláka dvoch členov gangu za ďalším rohom. Ak sa za ne dostanete potichu, čakajú vás tam pri sebe dvaja nepriatelia. Neprejdete, aby vás nevideli, takže sa ukážte a jeden vás pôjde vyhodiť. Zložte ho a rýchlo potom zložte aj druhého (ak máte šťastie, tak je chrbtom a máte trochu času na nabitie energie aj na priblíženie sa).
Ak vojdete cez strechu, môžete si ch potom podať z druhej strany. Tam sú obaja chrbtom, takže to bude hračka. Na zábrane sú náboje do pištole (4).

Vstup cez strechu
V uličke oproti vášmu domu za kontajnerom je rebrík, ktorým vylezte hore. Z požiarneho schodiska vojdite do budovy a prejdite ňou na strechu (Traveler, 100 xp). Môžete skočiť na požiarne schodisko oproti streche. S vylepšenými skokmi je to v pohode, bez nich si ublížite, lebo dopadnete dole. Môžete tiež zo strechy ísť doľava po ventilačnom potrubí a obísť si to dookola a cez dva generátory (zohnutý) preskočiť na požiarne schodisko.
Ak vyskočíte úplne hore cez rozbitú časť požiarneho schodiska (vylepšené skoky), hore nájdete zbraňové vylepšenie rýchlosti prebíjania.
Tu môžete vyjsť hore a vojsť do budovy. Je tam rozbiteľná stena (ak máte vylepšenie na ničenie stien). Ak ju rozbijete, hneď za ňou zabijete chlapa, čo tam stojí (takže ak ste pacifista, je to problém). Je tam aj druhý, no toho ľahko omráčite. Nie je tu nič, len jedna brokovnica. Odtiaľto sa dá zoskočiť dole, ale je to výška, ktorá by vás zabila, takže len s padákovým vylepšením a dostanete sa do miestnosti dole (Explorer, 200 xp). Je to alternatívna cesta, takže stojí za zmienku, ale prakticky sa neoplatí.
Radšej zlezte z požiarneho schodiska dole. Buď po rebríku, no môže si vás všimnúť chlap pri betónovom bloku, tak prípadne skočte cez zábradlie dole na krabicu, nič vám to nespraví.

Vstupné nádvorie
Keď ste dole v rohu, kam sa dostanete či už cez strechu, alebo cez chodbu s dvoma nepriateľmi, tak je vhodné vyčistiť dvor. Priplížte sa do rúry za chlapmi. Ten, čo sa pozerá do vášho rohu, vás zbadá a posiela vás preč. Keď sa mu stratíte v rúre z dohľadu, tak sa vyberie tam, kde vás zbadal. Keď sa otočí, aby sa vrátil, omráčte ho a telo schovajte. K druhému, čo sedí na betóne, sa len priplížte, omráčte ho a telo odtiahnite do rohu k tomu predošlému. (Ak ste šli popri hlavnej bráne, tak ste aktivovali rozhovor týchto dvoch pri horiacom sude a tento chlap pôjde bokom fajčiť oproti chlapovi od brány. V tom prípade budete musieť vyradiť najprv tohto pri horiacom sude, schovať telo a potom sa na chvíľu ukázať tomu od brány a opäť sa schovať za betónové bloky a vrak auta. Keď príde k vám, odpravte ho a potom môžete aj toho druhého z dvojice od horiaceho sudu).
Naľavo je jeden pri vraku auta (niekedy je pri vstupe). Môžete sa preplížiť až za betóny poniže neho (za nimi je vstup do kanála). Obďaleč pri horiacom sude sú dvaja. Keď ten, čo vidí na ulicu, odíde, preplížte sa, omráčte toho pri vraku a odtiahnite telo za betóny k vstupu do kanála. Sledujte znova dvojicu pri sude. Keď zas ten jeden odíde, tak omráčte toho, čo je k vám chrbtom a telo odneste (neďaleko sú schody k dverám budovy, pri ktorej ste, tam sa dá ukryť). Potom si už len vystriehnite toho tretieho.
Zostali dvaja pri vstupe z hlavnej ulice (alebo jeden, ak sa jeden z nich presunul ďalej k vraku). Ak ste už boli pri vstupe a štetku poslali preč, tak stoja od seba a môžete sa k obom priplížiť a vyradiť ich, ak nie, tak sa len priplížte, aby ste spustili tento rozhovor a zase sa stiahnite, než štetka odíde. Jeden z nich má u seba ediár s kódom (0187).
V rohu pri kontajneri a horiacom sude (kde boli dvaja gangeri) sú vráta. Môžete ich hacknúť (lv3), alebo otvoriť kódom od gangera (0187). Za dverami (Explorer, 200 xp) sú v skrinke náboje do pištole (8), na stole sú kredity (83, 64, 78), v zbrojnej skrinke napravo sú dve pištole a v zbrojnej skrinke naľavo (vyskočte na veľkú krabicu, ak ju nevládzete odtlačiť) sú dve Machine Pistol a dve brokovnice.

Kanály
Vlezte do kanálov zo vstupného nádvoria. Prejdite prvú časť popri bezdomovcoch k prvému mostu. Za rohom vidíte druhý most, na ktorom postáva ganger. Keď pôjde doľava k hromade pneumatík, tak sa preplížte a omráčte ho (za pneumatikami je inak ventilačka, spája túto chodbu a tú pred prvým mostom).
Cestu ďalej blokuje hromada odpadkov, tak skočte do vody a prejdite popod plošinu s troma nepriateľmi. V podstate ich nemusíte likvidovať, stačí ich takto obísť, keď potrebujete. Ale ak chcete, tak choďte do chodby naľavo (tam je východ z kanála), vezmite si sud a spravte s ním hluk (vidia na seba, takže nemôžete inak). Prvý (čo sedí na gauči) to príde skontrolovať, tak ho omráčte. Má u seba ediár (kód 5962). Ak chcete, môžete hlukom nalákať aj druhého a k tretiemu sa už len priplížiť.
Napravo od plošiny s týmito troma je rozbiteľná stena, ktorú rozbijete, len ak máte príslušné vylepšenie. Za stenou nájdete Praxis kit, takže je to prijateľný obchod, nič nestratíte a získate túto schopnosť. Za rozbiteľnou stenou (Explorer, 200 xp) je teda Praxis Kit a kredity (89 a 111).
Potom už len rebríkom vyjdite hore. Dostanete sa takmer priamo k dodávke zbraní od O´Malleyho (Cloak & Daggers) a tiež ste veľmi blízko antény (Stopping the Transmission).
Ešte je tu jedna časť kanálov. Pri kope pneumatík, kde som odporúčal zlikvidovať prvého nepriateľa, je za dvoma sudmi šachta. Tou sa dá preliezť, ale je v nej plyn, ktorý vás zabije, takže ňou prejdete jedine, ak máte vylepšenie Chemical Resistance a neubližuje vám plyn. V chodbe sú len kredity (125) a za chodbou ventil, ktorým plyn zatvoríte. Odtiaľto sa dostanete do tajnej miestnosti s raketometom. Do tej sa inak dostanete aj inými spôsobmi (viď popis Tajná miestnosť) a potom odtiaľ môžete prejsť zase sem do kanálov, preto je tu ventil, aby ste vypli plyn, keď pôjdete z tejto strany a nemáte dýchacie vylepšenie.

Spojovacia budova
Zo vstupného dvora prejdite popri veľkom kontajneri dverami napravo. Prejdite chodbou a za dverami vidíte pri zábradlí nepriateľa. Omráčte ho a vtiahnite telo do chodby. Plížte sa dole a doprava pod verandu. Sú tam dvaja chlapi. Odlákajte jedného ku schodom buchnutím sudu a vyraďte. Druhý je už hračka. Odtiaľto sa dá vyjsť von popod pootvorené vráta.
Ale choďte zatiaľ dverami napravo. Za nimi je osamotený nepriateľ, tak ho vyraďte. Pod schodíkmi naľavo prejdite dverami a preplížte sa k zábradliu. Keď sa chlapi pod vami dozhovárajú, tak sa rozídu. Jeden bude stáť naľavo pri sudoch, druhý napravo za rohom a tretí bude robiť pochôdzky. Načasujte si to schovaný za betónovými prekážkami pod zábradlím a omráčte ho. Potom sa preplížte naľavo poza sudy a vyraďte toho, čo stojí pri sudoch. Na zemi je tam aj ediár (s kódom 5962) a na sudoch je EBOOK (Vestibular Augmentation and Enhanced Agility Factoring, 12 Scholar, 200 xp). Napokon sa preplížte k rohu a vyraďte toho, čo stojí za rohom. Telá schovajte do výklenku k pneumatikám oproti tomuto tretiemu. Chodievajte vždy po obvode a nie po strede miestnosti, aby si vás nevšimli gangeri, čo stoja vonku za oknami.
Zadná časť je prázdna a vedú odtiaľ dvere na dvor za kontajnery.

Zadný dvor
Na dvor sa dá dostať teda cez kanále, alebo zo spojovacej budovy, popod vráta v prvej časti a cez dvere v poslednej časti. Prejdite si z prvej časti (kde boli prví traja nepriatelia) popod vráta. Tu je sedem nepriateľov. Preplížte sa po obvode poza kontajnery za dva, medzi ktorými je betónová prekážka. Za nimi sú dvaja, čo sa zhovárajú a keď dokončia rozhovor, tak sa rozídu. Dvaja sa postavia vyššie k horiacemu sudu, tých až na koniec. Zostali pri vás dvaja. Jeden chodí až dole k okraju kontajnera, za ktorým ste, tak ho ovaľte a telo schovajte do kontajnera. Druhý stojí pri betónovom bloku a smetiaku. Priplížte sa, omráčte ho a telo schovajte do kontajnera, tí dvaja pri ohni ho neuvidia.
Potom sa plížte poza kontajnery k ďalšej dvojici. Tí sa zhovárajú o ukrytom raketomete. Po rozhovore sa tiež rozídu. Jeden pôjde doľava k plotu a druhý doprava a zas sa vráti tam, kde stáli. Tam ho ovaľte a naľavo schovajte telo do ďalšieho otvoreného kontajneru. Ten druhý, čo zostal pri plote za kontajnerom, je už ľahká korisť. Omráčiť a schovať.
Vráťte sa do spojovacej budovy a prejdite ňou zhora. Ste za kontajnerom nad poslednou dvojicou. No najprv choďte k budove oproti. Vyskočte na smetiak, preskočte zábradlie a schovajte sa zaň. Je tu jeden ganger, ktorý stojí pri stene, ale občas sa prejde dolu schodmi. Buď ho vyraďte tam, kde je uspávacou šípkou, alebo si vyčkajte, kým bude v pohybe a omráčte ho, keď pôjde okolo zábradlia.
Vráťte sa za kontajner nad dvojicou pri ohni. Vojdite do kontajnera a skáčte a robte zvuk, nie streľbu. Jeden z nich si to všimne a pôjde to skontrolovať. Omráčte ho a potom už aj posledného pri ohni. Tým máte celé nádvorie sami pre seba.
Naľavo od brány zo spojovacej budovy (ktorou som odporúčal začať cestu na dvor), sú dvere, no vedú len do prázdnej miestnosti (sem by ste dopadli, keby ste šli pri vstupe do ich územia cez prezrazenú stenu a pádom s vylepšením na spomalenie padania, viď vyššie).
Okrem toho sú na dvore len rozvaliny, pod ktorými je úkryt zbraní (Cloak & Daggers) a vstup do kanála.

Tajná miestnosť
Tajná miestnosť je miestnosť s dvoma nepriateľmi a raketometom. Na dvore na ľavej strane (pri dverách do prázdnej miestnosti, pri bráne zo spojovacej budovy) je veľká krabica. Môžete ju odložiť (ak máte vylepšenie sily), alebo zničiť. Za ňou je ventilačná šachta. Prejdite ňou a vyskáčte po krabiciach o plošinu vyššie. Tam vylezte hore rebríkom a vlezte do ďalšej ventilačnej šachty (Pathfinder, 300 xp). Ňou sa dostanete priamo do miestnosti s dvoma strážcami.
Druhá cesta vedia cez kanál (viď popis vyššie), cez šachtu s plynom a na konci vyleziete hore z kanála. Stačí vybehnúť po schodoch a hacknúť dvere (lv3, alebo použiť kód 3290, ktorý má u seba jeden z dvoch strážcov pri raketomete). Zvnútra sa dajú dvere otvoriť normálne. Ak aj pôjdete inakade, vybehnite sem aspoň pre pár skúseností (Traveler, 100 xp).
Tretia cesta je priamo z dvora, ktorú môžete zvoliť, ak ste si dvor vyčistili od nepriateľov. V zadnej časti pri plote je kontajner, pri ktorom sú naskladané pneumatiky. Pomocou nich vyskáčte na kontajner a z neho skočte na rozbité požiarne schodisko. Cez okno skočte dnu.
Jeden zo strážcov je v pohybe, tak si ich oboch môžete v pohode vystriehnuť a odrovnať. Jeden z nich má u seba ediár (kód 3290). Na poschodovej posteli je raketomet a pár rakiet. Je to ale riadna opacha, zaberá 24 políčok v inventári, takže si ho buď hoďte domov, ak chcete, alebo ho predajte.

Budova s anténou
Pri rebríku v rozvalinách na zadnom dvore sú dvere, ktorými prejdite. Sú tam traja nepriatelia. Jeden vyjde nad schody, tak ho vyraďte. Popri dvoch, ktorí pozerajú televízor, sa môžete ľahko preplížiť. Ak ich chcete vyradiť, hoďte nad schodmi sudom, nech jeden príde k vám, dostaňte ho a druhý na gauči je už ľahká korisť. Pri gauči majú Cyberboost Proenergy Pack. Za gaučami vylezte hore rebríkom.
Vylezte hore druhým rebríkom. Hore si dávajte pozor, na stenách sú nastražené míny. Môžete ich rozstrieľať, alebo tam proste hodiť sudy, ktoré máte neďaleko rebríka a tie ich odpália. V chodbe za rohom sú dvaja strážcovia. Po výbuchoch budú v pozore a jeden zvykne prísť aj ku schodom, tak ho môžete dostať. Alebo si počkajte, kým sa upokoja. Jeden bude stáť na streche a druhý sedieť na gauči, takže ich dostanete ľahko. Vyjdite na strechu a tam je anténa (pre úlohu „Stopping the Transmission“).


K. Cloak & Daggers (vedľajšia úloha)

Keď ste vyšli z policajnej stanice, Pritchard vás informoval, že vás zháňa bývalá kolegyňa. No môžete za ňou zájsť aj skôr, než pôjdete na policajnú stanicu. Na ulici, kde je aj budova Chiron (s vašim bytom), sú dve skupiny prostitútok. Jedna z nich je Jenny Alexanderová. Oslovte ju. Je to policajtka v utajení, pracuje pre vnútorné záležitosti a práve ide po policajtovi menom Jack O´Malley. Ten robí s drogami, zbraňami a spolupracuje s gangami. Nemôžu mu však nič prišiť, tak by sa im hodila pomoc od niekoho zvonku, kto nemusí hrať podľa predpisov. Chce od vás tri veci.
Máte nájsť jeho dodávku zbraní, ktorá je ukrytá niekde v oblasti, ktorej vládne gang Derelict Row Ballers. Dodá, že by bolo skvelé, keby ste sa dostali dnu aj von v rámci ich teritória nepozorovane (sekundárna úloha). Máte preskúmať jeho byt a zistiť, či tam nenájdete nejaké dôkazy jeho nelegálnej činnosti. A máte tiež pôsobiť v utajení - O´Malley chce zabiť svedka, ktorý ho videl zabiť drogového dílera. Majú už svojho človeka u O´Malleyho a ten vás predstaví ako vraha, ktorého si chce najať na likvidáciu tohto svedka. Máte sa teda hlásiť u O´Malleyho, ktorý vás iste pošle zabiť svedka svojou vražednou zbraňou, ktorú potom niekomu predhodí. Máte jej doniesť túto zbraň a zaistiť toho svedka, aby ho mohli ľahko zatknúť (je to člen gangu Motor City Bangers, takže sa nebude chcieť vzdať ľahko).

Dodávka zbraní
Dodávku zbraní má ukrytú v Derelict Row. Bonusovou úlohou je zariadiť to tak, aby vás nik nevidel, teda aby ste nevyvolali poplach u členov gangu. Pozrite si „časť J“, kde je podrobný popis oblasti Derelict Row. Najjednoduchšie je ísť od vášho bytu do uličky, vyliezť hore rebríkom, prejsť na strechu, z nej po obvode, po potrubí a výčnelkoch preskákať na požiarne schodisko. Z neho zísť dole. Zájsť k betónovej rúre a všimne si vás jeden nepriateľ na dvore. Príde vás skontrolovať, tak ho ovaľte. Schovajte telo. Potom sa preplížte k druhému, ktorý bol pri ňom, ovaľte ho a odtiahnite telo. Ostatných si nemusíte všímať, ak nechcete (pre prieskum viď spomínaný popis vyššie). Preplížte sa popri kontajneri naľavo, za betónové závaly a za nimi je vstup do kanála. Zlezte dnu.
V kanáli choďte k mostu, kde je jeden nepriateľ. Keď zájde naľavo, preplížte sa k nemu a ovaľte ho. Skočte do vody a preplížte sa popod plošinu, na ktorej sú traja nepriatelia. Za ňou vylezte a choďte do chodby naľavo. Na jej konci vylezte hore rebríkom. Dostali ste sa priamo do centra gangu DRB (Go to Derelict Row -100 xp). Vedľa vás sú dva sudy, ktoré kryjú dieru, za ktorou narazíte na dodávku zbraní (Locate the DBR Weapon Cache - 750 xp, Traveler - 100 xp).
Má tam dva trieštivé granáty, vylepšenie kapacity zásobníka, pištoľ s muníciou (5), bojovú pušku a brokovnicu. Tieto veci sú pre vás, ak si ich chcete nechať, alebo predať, nemusíte ich brať kvôli tejto úlohe. Je tu ale aj kufrík (Weapon Shipment), ten si prezrite (Identify O´Malley´s Weapon Shipment, 100 xp). Tým ste splnili túto časť úlohy.

O´Malleyho byt
Jeho byt je v budove, kde býva aj Tindall (úloha „Lesser Evils“, tam je popis, ako sa dostať do budovy. Už ste mohli jeho byt preskúmať a vyrabovať, no dôkazy tam vtedy ešte neboli). Na prvom pochodí má byt. Hacknite zámku (lv2) a vojdite dnu (Locate O´Malley´s Apartment - 300 xp). Pri knihách, vedľa kvetináča je ediár s kódom (1029), ktorým odomknete dvere do druhej izby, alebo ich hacknite (lv4). V izbe je na posteli kufor, ktorý prezrite a získate usvedčujúce dôkazy (Find at Least One Piece of Incriminating Evidence - 300 xp).

Práca v utajení
Choďte do zadnej uličky pri policajnej stanici. Ako sa tam dostať, je popísané v časti G- policajná stanica. Najľahšie cez budovu naľavo pri troch pankáčoch a pomocou dvoch krabíc sa presúvať cez zelektrizovanú podlahu. V uličke za touto prechodnou budovou stojí Jack O´Malley. Oslovte ho (Meet With O´Malley - 100 xp). Máte vyzdvihnúť zbraň, zabiť ňou chlapíka menom Double-T a potom zbraň podhodiť do úkrytu zbraní v Derelict Row (takže plánuje vojnu gangov, zabiť člena Motor City Bangers a zbraň dať gangu Derelict Row Ballers).
Choďte pred váš byt (budova Chiron) a naľavo je pri dvoch bezdomovcoch vchod do údržbárskej chodby. V rohu chodby je za krabicami ukrytá kuša. Vezmite si ju (Retrieve O´Malley´s Package - 100 xp).
Choďte do uličky s apartmánmi. Za basketbalovým ihriskom vylezte po rebríku na požiarne schodisko, vojdite oknom do budovy a na hornom poschodí je úkryt gangu Motor City Bangers (MCB nápis na stene) (Locate the MCB Gang´s Hideout - 100 xp). Už pri predošlom prieskume ste mohli prehľadať tento byt a vyradiť dvoch členov gangu, ktorí sa tu zdržiavali. Ak ste to spravili, stále ležia v bezvedomí. Ak nie, tak si počkajte, než sa rozídu. Toho, čo zostane na chodbe, odpravíte ľahko, stačí sa priplížiť a omráčiť ho. Druhého si môžete vystriehnuť, keď bude v kuchyni, alebo buchnúť niečím na chodbe a vylákať ho von. Dvaja sedia na gauči. Jedného si odlákajte buchnutím krabice na chodbe a vyraďte ho. To isté môžete spraviť aj s druhým, alebo sa k nemu priplížiť. Ak ste tu ešte neboli, tak prezrite telá, jeden má u seba ediár a v ňom kód (3733), ktorým otvoríte dvere do ďalšej izby, alebo ich hacknite (lv3). Zvukom krabice vylákajte aj posledného, ktorý stráži v zadnej izbe (Neutralize All MCB Opposition - 750 xp). Už zostane len Double-T, tak sa k nemu buď preplížte, alebo použite uspávaciu strelu, alebo ho tiež nalákajte von buchnutím krabice a omráčte ho (Knock Out Double-T - 100 xp).

Uzavretie prípadu
Vráťte sa za Jenny a povedzte jej, že ste všetko vyriešili (1000 xp, ak ste nespôsobili poplach počas hľadania zásielky zbraní v Derelict Row, tak ďalších 750 xp za bonusový cieľ). Odovzdajte jej dôkazy, povedzte jej o motíve (vojna gangov) a odovzdajte jej aj vražednú zbraň (tu je to na vás, kušu si môžete nechať, ak chcete). Za váš výkon dostanete odmenu 500 kreditov a vylepšenie kapacity zásobníka. Napokon vám povie, že už treba len O´Malleyho zatknúť a či to chcete spraviť vy. Môžete odmietnuť, ale prečo nie? Súhlaste.

Choďte do O´Malleyho bytu (Go to O´Malley´s Apartment - 100 xp), už tam na vás čaká. Ak ho hneď nenapadnete, tak vám ponúkne úplatok. Ak súhlasíte (100 xp), tak ho necháte odísť. Vráťte sa za Jenny, ktorá čaká v uličke za jeho domom a povedzte jej, že v byte nebol. Je naštvaná, že zrejme dostal od niekoho tip a že mesiace práce sú v prdeli, ale vám poďakuje za dobre odvedenú prácu (1000 xp). Získavate úspech „The Take“ za prijatie úplatku a tiež úspech „Cloak & Daggers“ za splnenie úlohy. Vráťte sa do svojho bytu a na stole máte poďakovanie od Jacka, EBOOK (A Little Something to Thank You), fľašu vína a obálku v ktorej je 3000 kreditov.
Ak ste poctivec, tak Jacka zatknite. Môžete ho napadnúť rovno a neoslovovať ho. Ak zvolíte boj v rozhovore, alebo ak odmietnete jeho úplatok, tak vás napadne. Keďže ste blízko neho, tak ho rovno môžete omráčiť. Keď je Jack vyradený (300 xp), tak sa vráťte za Jenny, ktorá čaká v uličke za jeho domom. Povedzte jej, že je Jack vyradený a čaká na zatknutie (ak ste ho zabili, nie je rada, ale ráta sa to rovnako). Poďakuje vám za skvelú prácu a pomoc pri prípade (1000 xp). Úloha je splnená a za to získavate úspech „Cloak & Daggers“.



7. Stopping the Transmission

Vysielanie z časti Derelict Row narúša sieť Sarif Industries. Máte to zaraziť. Problém je, že je to oblasť ovládaná gangom Derelict Row Ballers. Pozrite si „časť J“, kde je podrobný popis oblasti Derelict Row. Najjednoduchšie je ísť od vášho bytu do uličky, vyliezť hore rebríkom, prejsť na strechu, z nej po obvode, po potrubí a výčnelkoch preskákať na požiarne schodisko. Z neho zísť dole. Zájsť k betónovej rúre a všimne si vás jeden nepriateľ na dvore. Príde vás skontrolovať, tak ho ovaľte. Schovajte telo. Potom sa preplížte k druhému, ktorý bol pri ňom, ovaľte ho a odtiahnite telo. Ostatných si nemusíte všímať, ak nechcete (pre prieskum viď spomínaný popis vyššie). Preplížte sa popri kontajneri naľavo, za betónové závaly a za nimi je vstup do kanála. Zlezte dnu.
V kanáli choďte k mostu, kde je jeden nepriateľ. Keď zájde naľavo, preplížte sa k nemu a ovaľte ho. Skočte do vody a preplížte sa popod plošinu, na ktorej sú traja nepriatelia. Za ňou vylezte a choďte do chodby naľavo. Na jej konci vylezte hore rebríkom. Ste pod rozvalinou. Vlezte tam a cez dieru v podlahe vylezte do miestnosti. Popod dosky nabité na dverách prelezte k rebríku. Je tu jeden nepriateľ, no väčšinou stojí pri stene a nevšíma si túto časť, kde ste. Naľavo od rebríka sú dvere, ktorými vojdite.
Sú tam traja nepriatelia. Jeden vyjde nad schody, tak ho vyraďte. Popri dvoch, ktorí pozerajú televízor, sa môžete ľahko preplížiť. Ak ich chcete vyradiť, hoďte nad schodmi sudom, nech jeden príde k vám, dostaňte ho a druhý na gauči je už ľahká korisť. Pri gauči majú Cyberboost Proenergy Pack. Za gaučami vylezte hore rebríkom.
Vylezte hore druhým rebríkom. Hore si dávajte pozor, na stenách sú nastražené míny. Môžete ich rozstrieľať, alebo tam proste hodiť sudy, ktoré máte neďaleko rebríka a tie ich odpália. V chodbe za rohom sú dvaja strážcovia. Po výbuchoch budú v pozore a jeden zvykne prísť aj ku schodom, tak ho môžete dostať. Alebo si počkajte, kým sa upokoja. Jeden bude stáť na streche a druhý sedieť na gauči, takže ich dostanete ľahko. Vyjdite na strechu a odpojte anténu. Môžete jej zámku hacknúť (lv1), alebo použiť kód (5962, z ediára od gangera v kanáloch, alebo z ediára v spojovacej budove). Tým je úloha splnená (2500 xp).
Než odpojíte anténu, preskúmajte, čo chcete v oblasti a prípadne si zaneste domov veci, ktoré chcete uložiť (ak napríklad raketomet), alebo ak chcete niečo predať. Keď odpojíte anténu, pristane na streche Maliková. Nastúpte (1000 xp) a odvezie vás priamo na misiu.



8. The Transmission / Following the Clues in Highland Park

Z čipu mŕtveho hackera ste zistili, že ho niekto ovládal na diaľku. Vysielanie prišlo z tejto lokácie, takže to tu máte prehľadať a nájsť zdroj vysielania. Na dvore, kde ste pristáli, je vodca gangu MCB. Môžete sa ho spýtať na situáciu a miesto a kúpiť tiež od neho nejaké veci, ak potrebujete. Má na predaj muníciu (Tranquiliser šípky /5 za 250/, broky /8 za 280/ a šípky do kuše /5 za 175/), EMP a plynový granát za 400 a za zmienku stojí vylepšenie - navádzací systém pre kušu / Tranquiliser Rifle za 1500 kreditov.
V kontajneri za nimi je munícia do bojovej pušky (3) a v prívese pri nich je munícia do bojovej pušky (4) a Cyberboost Proenergy Bar. Ak máte vylepšené skoky, vyskočte na príves, z neho na požiarne schodisko a na druhom schodisku pod vami je munícia do revolvera (4).
Prejdite dverami z dvora. Prejdite budovou a spustí sa scénka. Sú tu žoldnieri, ktorí prepadli Sarif Industries, zabili Megan a takmer aj vás (1000 xp). Na krabiciach pri schodoch sú kredity (55). Prejdite dverami na dvor.

Dvor
Vyjdite na dvor. Po rozhovore sa päť stráží rozíde. Choďte za búdku a počkajte si. Jeden žoldnier príde k nej. Keď druhý obďaleč zájde za vozidlo, tak tohto pri vás omráčte a stiahnite telo dozadu, aby ho nevideli. Presuňte sa popri bráne naľavo za vozidlo. Keď sa žoldnier, čo pri ňom postáva, otočí chrbtom, vyraďte ho a telo schovajte za voz. Popri ľavej stene sa preplížte za susedné vozidlo. Za ním čakajte. Je tu žoldnier, ktorý chodí na malú terasu pri dverách a popri tomto voze. Zložte ho a telo dajte za voz. Vyjdite na terasu pri dverách, preskočte zábradlie a popri budove sa plížte za vysokozdvižný vozík.
Sú tu ešte traja žoldnieri. Jeden chodí medzi krabice naľavo od vozíka. Druhý stojí stále pri druhom vysokozdvižnom vozíku za autom. Tretí obchádza menší nákladný voz. Keď pôjde ten prvý medzi krabice, vystriehnite si ho tam a zložte ho. Keď tretí bude robiť obchôdzku okolo vozu, vyraďte toho, čo stojí pri vysokozdvižnom vozíku a telo stiahnite medzi krabice. Potom si len vystriehnite posledného.

Vzadu pri vojenských krabiciach je na jednej munícia do revolveru (3) a do bojovej pušky (5). Za kontrolnou búdkou sú generátory, medzi ktorými sa dá prejsť, ale je tam zelektrizovaná podlaha. Zo zábradlia kontrolnej búdky doskočíte na vrch generátorov a po nich prejdite na miesto, kde sú poistky a vypnite ich. Teraz si zdola môžete vziať lieky a kredity (200).
V kontrolnej búdke sú elektronické noviny, ediár, kredity (75), munícia do bojovej pušky (3) a laserový zameriavací systém (vylepšenie zbrane). Za touto búdkou naľavo pri zavretých garážach je na krabici munícia do pušky (10). V prívese hneď vedľa je v krabici Stun Gun a jedna šípka doň. V kontajneri za búdkou (kde ste vyradili prvého žoldniera) šípka do Stun Gun a kredity (100). Pod lešením (pri voze, kde ste vyradili druhého) je munícia do pušky (5). Na lešení (zozadu sa dá vyliezť cez krabice, Traveler, 100 xp) je munícia do Tajfúnu (1) a kredity (150). Na krabici za vozom pod dverami (kde ste vyradili tretieho) je oslepovací granát a munícia do pušky (4).
Za kontajnermi za týmto vozom je brána, ktorá sa dá hacknúť (lv3, alebo kód 7984, ktorý máte, ak ste splnili misiu „Voices from the Dark“). Môžete z krabíc skočiť na kontajnery a preskočiť plot, alebo tam zliezť rebríkom z poschodia haly (kam pôjdete). Je tam brokovnica, trieštivý granát a broky (3).

Hala
Do haly môžete vojsť rebríkom naľavo (za mrežami, ktoré odomknete, alebo preskočíte), dverami pri aute, alebo nákladným vstupom napravo. Môžete skombinovať viacero postupov a spôsobov.
Vojdite dverami pri voze (kde bol jeden žoldnier). Za nimi je prázdna chodba s prístupom do kontrolnej miestnosti, schodmi na poschodie a ventilačnou šachtou napravo vedúcou ďalej do haly. Otvorte si dvere a vyraďte žoldniera v kontrolnej miestnosti. Hacknite počítač (lv3, alebo heslo neuralhub, ktoré máte ak ste splnili misiu „Voices from the Dark“). V počítači môžete deaktivovať dve kamery v budove.
Potom vyjdite hore schodmi v chodbe pred kontrolnou miestnosťou. Hore vyjdite na balkón a preplížte sa popri zábradlí na opačnú stranu, kde je ostreľovač. Medzi nekrytými časťami sa presúvajte, keď pôjde doprava. Počkajte si za rohom a keď bude sledovať halu, tak ho vyraďte. Tým ste si uľahčili pôsobenie dole.
Vráťte sa dole, vyjdite z kontrolnej miestnosti do haly a čakajte pod schodmi z kontrolnej miestnosti. Naľavo pôjde žoldnier za krabice. Keď zájde, preplížte sa ku krabiciam a omráčte ho. Telo stiahnite a ukryte.
Zostali poslední traja. Od kontrolnej miestnosti choďte doprava. Sú tam laserové lúče, tak hakcnite ovládač (lv2, alebo kód 7984, alebo si to celé obíďte zvonku cez dvor a vojdite cez nakladací priestor). Za nimi choďte doľava a kryte sa za betónové bloky. Medzi krabicami pred vami sa prechádza žoldnier. Ak ste vyradili kameru, tak ho dostaňte tam. Ak nie, počkajte si, kým sa priblíži k betónovému bloku, kde si ho vystriehnite.
Za krabicami, kde ste dostali tohto posledného, je kontrolná búdka. V nej sedí jeden žoldnier. Ak vojdete cez dvere, bude počuť ich otvorenie. Choďte z pravej strany, vyskočte na sudy, otvorte okno, vlezte dnu a vyraďte ho. Zostal posledný žoldnier v hale, ktorý chodí popri vozoch, takže sa ho ľahko zbavíte.
Potom už pokojne môžete nastúpiť do výťahu a zviezť sa do podzemia. Tým ste sa infiltrovali do ich základne (2500 xp). (Ak šlo všetko hladko, získavate aj Ghost - 500 xp a Smooth Operator - 250 xp).

No môžete ešte preskúmať halu. V zadnej kontrolnej búdke je ediár (meno: WKS0012, heslo: NTLSEC59), počítač (lv2, alebo heslo z ediára) s troma mailami pre zaujímavosť, kredity (35), zbraňové vylepšenie (zvýšenie kapacity zásobníka), P.E.P.S. náboj (1) a elektronické noviny.
Pri krabiciach poniže kontrolnej búdky sú na stoloch kredity (135) a munícia do revolvera (4). Vzadu za týmito krabica, na krabiciach pri laserových lúčoch je munícia do revolvera (1) a do ostreľovačky (2). Na krabici ešte ďalej za nimi (nákladný vstup) je EBOOK (IPC Procedures and You).
Na ľavej strane haly, nad rampou vedúcou k výťahu je sklad (Storage Area A), v ktorom je munícia do revolvera (3) a do ostreľovačky (3).
Na sudoch pred kontrolnou miestnosťou je munícia do pušky (3). V kontrolnej miestnosti sú šípky tranq. (2), Cyberboost Proenergy Bar, kredity (80) a Nuke Vírus. Za kontrolnou miestnosťou sú na krabici pri ventilačke kredity (65).
Na krabici pri schodoch nahor je munícia do pušky (2). Hore na poschodí, v miestnosti za oknami sú na krabici kredity (50). Na balkóne, kde bol ostreľovač, na okne pri rebríku sú kredity (125).
Ešte je tu ventilačka, ktorá spája balkón s ostreľovačom, sklad A a ústi rovno pri výťahu (Traveler, 100 xp). Ak ste nevypli kamery, môžete ju použiť na cestu k výťahu.

F.E.M.A. - prvá miestnosť
Na krabici pred vami je EMP granát a tranq. šípky (3). Schovajte sa za krabicu, aby vás nevideli stráže a hlavne robot, ktorého aktivovali. Robota môžete vyradiť EMP granátom, no to vyvolá poplach u stráží, takže si ho môžete obísť, alebo zlikvidovať stráže a potom robota. Miestnosť môžete prejsť dolnou časťou, nepozorovane, hornou cez pár stráží, alebo skombinovať obe cesty a pobrať všetku výbavu.
Dole vám stačí ísť doľava. Na krabici je munícia do pušky (3). Pri stene, pri rebríku sú krabice, tak si jednu vezmite a položte ju ku kovovému potrubiu a pomocou nej potrubie preskočte. Tu máte na krabici muníciu do revolvera (3) a ostreľovačky (2) a vedľa je raketomet a raketa. Vyjdite z tejto časti a kryte sa za krabicou, na ktorej je munícia do pušky (5). Odtiaľto môžete prejsť rovno dverami a opustiť túto miestnosť. Ak chcete vyradiť vojakov, tak sa schovajte za stĺpom pred dverami. Na plošine za ním sa prechádza vojak. Vystriehnite si, keď bude druhý, aj robot, chrbtom k vám a tento najbližšie pri vás a omráčte ho. Telo stiahnite z plošiny, môžete ho schovať aj do priestoru pod plošinu (je tam ventilačka, Traveler, 100 xp, ktorá vedie pod druhú plošinu /no východ blokuje ťažká krabica, bez vylepšenia sily ňou nepohnete/ a aj do časti s raketometom). Presuňte sa popod schody vedúce na poschodie za druhú plošinu. Už len stačí počkať, aby bol pri vás vojak a robot chrbtom od vás. Vojaka vyraďte a telo schovajte. Tu na krabici pri tejto plošine je krabica s muníciou.
Ak chcete ísť vrchom, tak choďte do dverí napravo pod schodmi. Vyjdite hore schodmi a pozor cestou na kamery, ktoré schody sledujú. Hore to strážia traja žoldnieri. Ak pôjdete po pravej strane a odpracete ťažkú krabicu (vylepšenie sily), môžete sa im všetkým vyhnúť a prejsť rovno do pozorovacej miestnosti. Inak si ich vystriehnite. Dvaja napravo chodia po moste k sebe a od seba a jeden prechádza po spojovacom moste smerom k nim. Ten je najmenej viditeľný, tak sa schovajte za krabicu na jeho moste a keď pôjde na ten spojovací, tak sa za ním priplížte a omráčte ho. Potom si vystriehnite napravo pri zábradlí jedného z nich, keď príde k vám, len čo sa otočí, tak ho omráčte a telo schovajte, aby ho nevidel posledný, keď pôjde na most. Potom dostaňte tretieho. Naľavo pri paneli alarmu (lv2) sú na krabici munícia do pušky (2) a ostreľovačky (1). Prejdite do pozorovacej miestnosti. Tam je Nuke Virus a Stun Gun šípky (2). Odtiaľto prejdite dverami dozadu. Na krabici je munícia do pušky (5).

F.E.M.A. - postup vrchnou časťou
Či už vyjdete hore v prvej miestnosti schodmi, alebo v chodbe za ňou rebríkom, postup vrchom je ľahší a kratší. Samozrejme si môžete potom vyskúšať aj postup dolnou časťou kvôli skúsenostiam za likvidáciu nepriateľov a pre zásoby.
Prejdite chodbou do miestnosti s počítačom (lv3, alebo heslo neuralhub). V počítači môžete otvoriť dvere hneď za počítačom a aj deaktivovať kameru, ktorá je tam vnútri. Vojdite do skladu (Pathfinder 300 xp) a máte tam Tajfún, raketu, oslepový granát, brokovnicu a broky (5).
Prejdite do pozorovacej miestnosti druhej haly. Pod pultom je muničná krabica. Je tu počítač (lv2), ktorý môžete hacknúť pre pár informácií, ale radšej až neskôr, aby vás nevideli stráže cez okno. Dvere napravo blokuje krabica (vylepšenie sily, alebo ju zničiť), no kľudne choďte von dverami naľavo.
Podlažie strážia traja ostreľovači. Preplížte sa doľava a za krabicu pre strednej križovatke. Tam postáva jeden z nich. Keď pôjde doprava a ostatní ho nebudú vidieť, tak ho omráčte a telo odtiahnite preč. Druhý chodí občas do záseku oproti tejto križovatke (pri miestnosti, čo má nad oknami veľké „A“). Preplížte sa tam za ním, vyraďte ho a telo schovajte za krabice. Zostáva posledný, tretí napravo. Pri ňom si dajte len pozor na kameru pri dverách, inak sa k nemu preplížte a zbavte sa ho.
Naľavo od miestnosti, z ktorej ste sem vstúpili, je malá kancelária. Tam je ediár (meno: WKS3021, heslo: hmldsec1) s heslom k počítaču v kancelárii (inak lv3). V poličke kredity (50) a pod stolom munícia do pušky (15). V druhej poličke Stun Gun šípka a vedľa na papieroch kredity (170).
Môžete odtiaľto prejsť do susednej kancelárie cez šachtu, v ktorej sú kredity (150). Tam je v poličke Stop Worm, v druhej šípka do tranq., v tretej kredity (120) na skrinke Machine pistol. Je tam aj počítač (lv3) s pár mailami. Potom prejdite do riadiacej miestnosti „A“. Na pulte sú kredity (180), na krabici EMP granát, na ďalšom pulte Nuke Virus a šípka do Stun Gunu. Je tu počítač (lv3, alebo heslo neuralhub), v ktorom môžete deaktivovať obe kamery tu na poschodí.
Potom odtiaľto zbehnite dolu schodmi a v chodbe choďte doprava. Pozor na kameru. V miestnosti napravo je počítač (lv2, alebo heslo neuralhub), ktorým ju môžete odpojiť. Je tam aj munícia do pušky (3) a v skrinke za krabicami vylepšenie prebíjania zbraní. Ďalej na chodbe je už len ošetrovňa, kde je v prvej miestnosti v stolíku pri posteli kreditka (220) a na skrinke Hypostim. V druhej miestnosti je ediár a lieky.
Odtiaľto už len pokračujte do výťahu, ktorým sa zveziete dole. Keby ste postupovali spodnou časťou, tak tiež dorazíte do tejto chodby s výťahom.

F.E.M.A. - postup spodnou časťou
Prejdite dverami zo vstupnej miestnosti. Keď sa v chodbe dozhovárajú dvaja vojaci, tak sa rozídu. Toho, čo pri vás zostane, vyraďte. Máte tu aj rebrík, keby ste chceli ísť hornou cestou. Pokračujte dverami. V kancelárii naľavo je ediár (meno: wks0010, heslo: usprotkt), k počítaču pri dverách. Je tu aj tranq. šípka a kreditka na krabiciach (125). Počítačom pri okne (lv2, alebo heslo neuralhub) odpojte všetky tri kamery v hale, do ktorej smerujete. Druhý počítač (lv2, alebo heslo usprotkt) obsahuje len pár mailov. Prejdite dverami do haly.
Buďte skrytý za krabicami, je tu viacero vojakov. Naľavo odsuňte kartónové krabice, za ktorými je ventilačná šachta. Prelezte ňou a choďte stále doľava. Vyjdete v chodbe, kde ste pred chvíľou vypli kamery. V chodbe je jeden vojak, tak ho omráčte a telo schovajte do jednej z kancelárií. Vypočúvacie miestnosti môžete prezrieť. A1 - ediár. A2 - munícia revolveru (3). A3 - munícia pušky (4). B1 munícia pušky (3). B2 - ediár (meno: lbarrett, heslo: BULLSKULL). B3 - EBOOK (A Coalition For Liberty). C1 - Cyberboost Proenergy Bar. C2 - EBOOK (REX-84 Operational Field Notes). C3 - kredity (175).
Ak chcete, v kancelárii B1 je pár krabíc. Hádžte ich o stenu a to priláka vojakov v hale pri strieľni. Takto môžete postupne nalákať do miestnosti všetkých troch a omráčiť ich. Ak by ste veľmi chceli, stačí sa už len vyhýbať strieľni v hale a môžete sa preplížiť a vyradiť aj vojaka na schodoch, čo hliadkuje na medzi poschodí.
Ak sa nechcete zdržiavať, tak choďte rovno do chodby vľavo (sú tam laserové lúče, ale dajú sa hacknúť /lv2/, alebo obísť ventilačkou /Explorer, 200 xp/, alebo rovno dverami, keď ste už vypli kameru aj vyradili vojaka, nič vám v tom nebráni) a na jej konci je miestnosť s dvoma dôstojníkmi FEMA. Ak vojdete, tak vás oslovia. Ak ste splnili úlohu „Voices from the Dark“, tak poznáte bezpečnostný kód a môžete im ho povedať, čím ich oklamete, že sem patríte. Môžete ich tiež oklamať (blufovanie a zastrašovanie), alebo napadnúť. No ak idete tichým spôsobom, tak priame stretnutie s nimi vám naruší hodnotenie (nebude bonus „Ghost“). Môžete prejsť vrchom, ak chcete, kaviareň a ostatné miestnosti za nimi sa dajú prezrieť aj tak, prejdete tam z chodby od ošetrovne.
V kaviarni sú na stole kredity (80) a pri nápojovom automate Cyberboost Proenergy Jar. Vedľa je miestnosť (lv2, alebo kód 7984), v ktorej (Explorer, 200 xp) je Cyberboost Proenergy Pack, EBOOK (Blurring the Boundaries Between Man and Machine, 13 Scholar, 200 xp), pri počítači kredity (150) a počítač (lv3, alebo kód bullskull z ediára z vypočúvačky B2) s dvoma mailmi. Napokon je tu ešte šatňa, kde sú kredity (200), Stop Worm, munícia do pušky (2 a 5) a ostreľovačky (1 a 2) a lieky).

Lawrence Barrett
Keď sa zveziete výťahom, tak len prejdite halou, dverami a chodbou a na konci vstúpte dverami do miestnosti, kde vás čaká Barrett, jeden z tých, čo vás prepadli na začiatku hry (1750 xp, ak šlo všetko hladko aj Smooth Operator - 250 xp a Ghost - 500 xp).
Rozhodne nedovoľte, aby sa k vám priblížil, jeho útok nablízko je zdrvujúci. Inak po vás páli so svojho „ručného“ guľometu a hádže granáty. Keď mu odoberiete časť života, začne hádzať tri naraz. Páli takmer neustále, takže len čo skončí animačka, tak sa utekajte schovať za stĺp. Stále sa kryte za stĺpy a páľte spoza nich a keď sa k vám začne približovať, utekajte zase ďalej o pár stĺpov. Na začiatok využite prostredie. Je tu nádoba s plynom a tri výbušné sudy. Hoďte ich do neho, čo mu ublíži a vám ušetrí pár nábojov. Tiež sú tu hasiace prístroje, ktorými keď ho trafíte, tak je na pár sekúnd omámený a môžete do neho presnejšie strieľať bez krytia. V miestnosti sú aj nejaké granáty a munícia, keby ste si potrebovali pomôcť. Keď využijete prostredie, tak ho už len dorazte vlastnými zbraňami a stále sa pritom kryte.
Keď ho dorazíte (2500 xp, úspech „The Bull“), poberte si muníciu a zásoby z miestnosti. Otvorí sa vám výťah, ktorým budete pokračovať. Ak chcete, môžete sa vrátiť ešte hore do častí, ktorými ste sem prišli a preskúmať, čo ste nestihli (vojaci evakuovali), alebo pobrať veci, ktoré sa vám predtým nemestili do inventára. Napokon nastúpte do výťahu a odvezte sa opäť hore. Nastúpte do vrtuľníka (1000 xp).



9. Whispers of Conspiracy

Keď pristanete v Sarif Industries, ozve sa vám Pritchard, že s vami potrebuje hovoriť. No to až za chvíľu. Najprv choďte hore do kancelárie Davida Sarifa. Pred kanceláriou vášho šéfa stoja Willaim Taggart a Isaias Sandoval, odporci vylepšení, ktoré Sarif prináša ľudstvu. Nie je to nutné, ale môžete si s nimi pohovoriť, aby ste sa dozvedeli niečo viac. Môžete tiež osloviť šéfovu sekretárku, pre krátky rozhovor. Potom choďte za šéfom. Posiela vás do Šanghaja na ostrov Hengsha Island, pretože verí, že je niečo na tom, čo vám povedal pred smrťou Barrett (1000 xp). Tým ste splnili hlavnú časť tejto úlohy; ak chcete, môžete rovno vyraziť za Malikovou a na ďalšiu misiu.
Potom zájdite do svojej pracovne. V počítači máte mail od Lopezovej s kódom do jej pracovne. Je tu aj Frank Pritchard, tak ho oslovte. Povie vám, že anténa, ktorú ste odstavili vysielala takmer rok, takže ešte pred prvým útokom. Vpády vznikali kvôli zadným vrátkam v systéme, o ktorých existencii nevedel ani on. Vytvoril to Sarif a zrejme niečo ukrýva. Presúval tým spôsobom údaje najmä krátko potom, ako vás Megan navrhla za šéfa bezpečnosti. Máte to preveriť, ako bonusovú úlohu tejto misie (1000 xp).
Vráťte sa za Sarifom a pohovorte si o tom. Nechce sa mu o tom veľmi hovoriť, tak ho presvedčte. Nebuďte moc defenzívny a tvrdý, takže skúšajte zmierlivo (Placate) a vracajte ho k téme (Refocus). Najprv len poukáže na to, že Frank dieru zaplátal a je to okej, potom spomenie Megan, tak to stočte na ňu. Povie, že tá s tým nemá nič a že je to v poriadku, tak podotknite, že vy mu dôverujete, ale on zrejme vám nie. Presvedčte ho, aby vám povedal, o čo tu ide. Ak sa vám to podarí, tak povie, že šlo o kontakt so súkromným vyšetrovateľom, ktorý preveruje minulosť potenciálnych zamestnancov, ako v tomto prípade vás. Presvedčili ste ho a aby vás upokojil, pošle vám maily týkajúce sa toho do vášho počítača (1000 xp, za presvedčenie 1000 xp - Silver Tongue a tiež získate úspech „Yes Boss“).
Vráťte sa do svojej pracovne a pozrite si maily od Sarifa. Dozviete sa niečo o vašej vlastnej minulosti. Vyjdite z kancelárie a prehodíte pár slov s Pritchardom o celej tej veci.

Ak potrebujete, zaneste si nejaké veci do bytu, čo netreba, predajte a ak niečo treba, nakúpte. Vyrážate na čas do Číny. Sem sa ešte vrátite, ale až neskôr. Keď ste pripravený, choďte na helipad za Faridah a povedzte jej, že môžete vyraziť.


L. Ostrov Hengsha - Štvrť Kuaigan

Hung Hua Hotel
Na stoloch napravo je EBOOK (Tomorrow is Green). Poniže za rohom, na zábradlí pri smetnej kandli je EBOOK (The Belltower Way). Oproti za mostíkom sú schody vedúce dole k Alice Garden Pods. Pod prvým radom schodov je hneď napravo pri schodoch balkón, kam sa dá ľahko skočiť (Traveler, 100 xp), kde je zbraňové vylepšenie Burst Round System. Pod týmto schodiskom choďte k zábradliu, pri ktorom je smetiak a pneumatiky. Pod ním je na balkón muníca do P.E.P.S. (3). Stačí sa spustiť zo zábradlia na ventiláciu pri balkóne a z nej skočiť na balkón (Traveler, 100 xp).
Vráťte sa na strechu. Vojdite popri dvoch fajčiacich prostitútkach do hotela. Choďte na štvrté poschodie. Z otvorenej miestnosti začujete hádku Edgara Leea a Mei Suen (úloha „Rotten Business“). Na balkóne jej izby je na stole kreditka (133). V susednej miestnosti nič nie je. V tretej miestnosti, kam sa môžete dostať cez balkón, alebo cez dvere z chodby (lv3), je na stole „Smart Card“ - priepustka do Tai Yong Medical (čo budete potrebovať v úlohe „Gaining Access to Tai Yong Medial“). Strážca je v sprche so štetkou, takže si ich nemusíte všímať, ak sa neukážete za sklom sprchy.
Choďte o poschodie nižšie. V hale so striptérkou je ediár (s kódom 7657) pri neobsadenej tyči. V prvej izbe je „Hive Membership Card“ (pre úlohu „Hunting the Hacker“). V druhej izbe je pri posteli Cyberboost Proenergy Bar.
Druhé poschodie je zablokované, tak choďte na prízemie. V hale je na pulte pivo. Vojdite do kancelárie manažéra. V skrinke je Cyberboost Proenergy Pack, na stole EBOOK (Hearts of Steel). Môžete hacknúť počítač (lv2), ale dá sa v ňom akurát vypnúť kamera v obchode Lin Fu Rena. Môžete hacknúť trezor (lv2, alebo kód 7657), v ktorom je munícia do pištole (5) a kreditka (137). V druhej miestnosti je Lin Fu Ren - nákup a predaj zbraní. U neho je tiež vstup do kanálov.

Okolie Hotela a klubu Hive
Vyjdite z hotela na ulicu. V odpadkoch pri vchode do hotela je na zemi ediár. Oproti je obchod s elektronikou. Vojdite do zadnej miestnosti (Traveler, 100 xp) a na poličke je kreditka (111). Za pultom je trezor na hacknutie (lv2), v ktorom je tiež kreditka (110). Vedľa je obchod so zeleninou a ovocím. V zadnej miestnosti (Traveler, 100 xp) je Cyberboost Proenergy Bar. Napravo na opačnej strane pri schodoch je rýchle občerstvenie a v zadnej miestnosti (Traveler, 100 xp) má tiež kreditku (103). Schody napravo vedú o podlažie vyššie a ulička napravo do štvrte Youzhaou.
Choďte na opačnú stranu ulice a napravo k obchodu „Lucky Dot“. Na krabici pri ňom je EBOOK (Dragon Heads: The Triads in the 21st Century). Choďte ulicou smerom ku klubu Hive. Naľavo pri prevrátenej smetnej kandli je nápoj „Spirits“.
Pokračujte ku klubu Hive. Je za ním malá ulička. Odbočka z nej dolu schodmi vedie k vstupu do kanála, pri ktorom je na hacknutie aj sklad (lv2), v ktorom je zbraňové vylepšenie, navádzací systém. Ulička končí pri plote. Je tam ventilácia nad smetiakom, ktorá vedie do klubu (Traveler, 100 xp). V plote je pri zemi diera, ktorou sa môžete preplížiť popod plot (je tam munícia do Machine Pistol /10/) a za ním prejsť mostom a schodmi o úroveň nižšie k metru a klinike.
Vedľa tejto uličky je obchod s elektronikou. V zadnej miestnosti (Traveler, 100 xp) je kreditka (99). Vedľa tohto obchodu z ľavej strany je miniulička končiaca plotom. Preskočte plot (s vylepšenými skokmi, alebo si spoza klubu Hive doneste krabicu na smetný kôš) a dopadnete na plošinu (Pathfinder, 300 xp) kde je Stun Gun a šípky doň (2).
Oproti obchodu s elektronikou (medzi spomínanými uličkami; s 99 kreditmi) je ulička, ktorá vedie poniže vstupu do hotela. Je tam vstup do kanálov a sklad na hacknutie (lv2), v ktorom je vylepšenie rýchlosti prebíjania zbraní.
Vyjdite z tejto uličky opäť na ulicu pri hoteli a choďte napravo popri rýchlom občerstvení (ktoré som odporúčal vykradnúť už predtým) hore schodmi. Nad nimi je obchod so zmiešaným tovarom. Môžete nakuknúť do zadnej miestnosti (Traveler, 100 xp), no je prázdna. Vybehnite ešte vyššie schodmi. Tu sa schody rozdeľujú. Napravo vedú schody opäť hore na strechu hotela a pod nimi v záseku sú šípky do Stun Gun (2). Schody naľavo vedú k mäsiarni, ktorá má tiež prázdnu zadnú miestnosť (Traveler, 100 xp) a za rohom je prechod do štvrti Youzhao, pred ktorým je aj sklad na hacknutie (lv2), v ktorom je Tranquilizer Rifle.

Okolie Alice Garden Pods a Kliniky
Vráťte sa na ulicu medzi hotelom a klubom a choďte do bočnej uličky pri motorke. Preskočte betónové bloky a za nimi je napravo obchod. V zadnej miestnosti (Traveler, 100 xp) sú tranq. šípky (4). Zbehnite dole schodmi a ste pri Alice Garden Pods. Na tejto strane sú štyri sklady, ktoré môžete vyrabovať. Všetky treba hacknúť (lv1, k poslednému je kód 7845 z ediára z kanálov). V prvej sú šípy do kuše (5) a trezor (lv2), v ktorom sú kredity (328). V druhom je muničná krabica, v ktorej je Tajfún (2). V treťom je pištoľ, Nuke Virus a kredity (105). V štvrtej je bojová puška, munícia do nej (10), broky (5) a trezor (lv2), v ktorom je munícia do revolveru (2).
Na druhej strane je priamo vstup do Alice Garden Pods a vedľa neho spojovacie schodisko (úloha „Rotten Business“) s ulicou bezdomovcov pod vami. Tam je len vstup do kanálov a v zadnom rohu pri rádiu fľaša piva.
Zídite dole schodmi na ulicu pod touto plošinou. Pod schodmi je na opačnej strane ulice obchod s elektronikou. V zadnej miestnosti (Traveler, 100 xp) je munícia do Machine Pistol (10). Oproti je prázdny obchod, ktorý má v zadnej miestnosti (Traveler, 100 xp) muníciu do pištole (10).
Pokračujte ulicou. Na zákrute je napravo obchod so zeleninou, no zadná miestnosť (Traveler, 100 xp) je prázdna. Pokračujte ulicou až ku klinike. Na klinike môžete u Huang Ling kúpiť dva Praxis Kity (jeden za 5000 kreditov).
Rovno oproti klinike je sklad, ktorý môžete hacknúť (lv2), no je to dosť ťažké kvôli policajtovi pred budovou kliniky. Vnútri je brokovnica a broky (4).
Napravo od kliniky sú schody vedúce do zadnej uličky klubu Hive a obďaleč sú schody nadol k metru vedúcemu do štvrti Youzhao. Pred schodmi je obchod s rôznym tovarom a v zadnej miestnosti (Traveler, 100 xp) je kreditka (107). Nad schodmi je na smetnom koši munícia do pušky (10) a vedľa je sklad, ktorý môžete hacknúť (lv2, alebo použiť kód 6830, ediár je v obchode tesne nad schodmi do metra), len pozor na policajta na ulici. V sklade je trezor (lv2) a za krabicou naľavo ediár s kódom k trezoru (9900). V trezore je revolver a munícia doň (3). Je tu aj počítač, v ktorom si môžete pozrieť pár mailov.

Kanály
Vlezte do kanálov za hotelom Hung Hua. Naľavo je rozbiteľná stena, za ktorou je muničná krabica a mína. Oproti je šachta, ktorou prelezte. Vyleziete pri rebríku vedúcom priamo do hotela Hung Hua. Za rohom je rozbiteľná stena, za ktorou je Praxis Kit a lieky. Za rohom zlezte dole rebríkom, prejdite kanál a vylezte rebríkom hore.
Tu máte rázcestie. Naľavo vedie chodba popri stole s ediárom (kód 7845) k rebríku, čo ústi v uličke neďaleko klubu Hive. Chodba napravo je plná plynu. Pred plynom je rozbiteľná stena, za ktorou je ventil, ktorým plyn zastavíte. Tiež je tam pri ventile päť kusov Nuke Virus. Na konci chodby je tiež ventil (keby ste prišli z klubu) a rebrík vedúci priamo do klubu Hive.

Klub Hive
Do klubu sa dá dostať kanálmi, alebo cez ventiláciu v zadnej uličke za klubom, alebo priamo hlavným vchodom, ak máte členskú kartu. Tú si môžete kúpiť za 1000 kreditov od vyhadzovača, alebo ju nájsť v hoteli Hung Hua, je v izbe na treťom poschodí.
Vo vstupnej hale je na stole pivo, druhé je na dámskych záchodoch, kde je aj ventilačka vedúca z budovy. Na pánskych záchodoch je ediár (s kódom 0415 k dverám do suterénu). V chodbe vedúcej nahor je na stole pri chlapíkovi víno. Na stoloch na poschodí je pivo a druhé víno. Na stole v zadnej časti, pri pulte s manažérom je vodka. Pohovorte si s manažérom (úloha „Hunting the Hacker).
Oproti záchodom sú dvere do suterénu (lv4, alebo kód 0415, alebo odomknuté, ak máte voľný vstup od manažéra). V sklade hneď napravo je víno. Za dverami oproti (lv5) je cesta do miestnosti s DJom. U neho je akurát ediár (kód 8953). Dole v chodbe je jeden ochrankár, ktorého vyraďte, ak ste tu tajne.
Napravo pod schodmi je kancelária šéfa klubu, Tong Si Hunga. Do nej sa nedá vlámať, ani nijak inak dostať, jedine ak vás tam vpustí sám Tong, teda keď presvedčíte manažéra na poschodí, aby vám umožnil stretnutie s Tongom. V kancelárii je kreditka (383) a EBOOK (The Use of Neuromuscular Facilitation Systems, 14 Scholar, 200 xp).
Naľavo v chodbe je oproti kamere jedna miestnosť (lv2). V chodbe predtým, za rohom pred kamerou je ventilačka, ktorou sa môžete dostať bezpečne do tejto miestnosti. Vo ventilačke je Nuke Virus a v miestnosti je mŕtvola (má u seba ediár) a v stolíku je zbraňové vylepšenie (Rate-of-Fire). Pokračujte chodbou. Napravo je vstup do kanálov. Na konci vyjdite hore schodmi a tam je bezpečnostná miestnosť. Tu je problém s tým, že ak nemáte oprávnenie na vstup do skladu, uvidia vás cez okno a vznikne poplach, takže v utajení môžete maximálne ukradnúť knihu. Je tu na pulte EBOOK (Optical Enhancement Functionality, 15 Scholar, 200 xp). Dva počítače, v jednom (lv1) sú len maily a v druhom (lv2) môžete akurát deaktivovať kamery. Ešte je tu trezor (lv3, alebo kód 8953), v ktorom sú dve kreditky (376 a 533).

Alice Garden Pods
Za recepciou sú dvere vedúce na recepciu (lv3, alebo kód 3824 z ediára z poschodia). Môžete ich hacknúť a prezrieť miestnosť za recepciou, no na recepciu nechoďte, aby vás nevidel recepčný a harvesteri. Máte tu na stole EBOOK (Dragon Heads: The Triads in the 21st Century), na poličke EBOOK (My Diary /by Chou Jian/) a pod stolom je ediár (meno: asgarden, heslo: rbbthole). Na stole je počítač (lv3, alebo heslo z ediára spod stola), v ktorom je pár mailov. Tiež je tu trezor (lv2, alebo kód 3785 z ediára z poschodia), v ktorom je kreditka (1015).
Zájdite do hlavnej haly. Na pulte stánku uprostred je Cyberboost Proenergy Bar. Naľavo od neho, na stole pri automatoch je pivo. Za ním je na krabici pod schodmi Cyberboost Proenergy Bar. Za ňou je v krabci hlbšie pod schodmi zbraňové vylepšenie pre pištoľ (Armor-piercing system). Naľavo má v sklade obchod Peng Xin Hao, nákup a predaj zbraní.

Na poschodí môžete kontrolovať jednotlivé kóje.
Časť 0. Na stole s hrou je kreditka (95). 001 - kreditka (115). 017 - tranq. šípky (2). 025 - EBOOK (How to Win at Mahjong).
Časť 1. 101 - munícia do revolvera (5). 119 - ediár. 139 - pivo. 143 - Cyberboost Proenergy Bar a EBOOK (Electrogravitic Technology Applications, 16 Scholar, 200 xp), Stun Gun šípky (2) a kreditka (99).
Časť 2. Na gauči pri kóji 201 je kreditka (100). V krabici pri kóji 213 je ediár (s kódom 3785). Na skrinke pri kóji 234 je ediár. 205 - ediár. 211 - kreditka (95). 241 - víno. 243 - ediár (s kódom 3824).
Vyjdite o poschodie vyššie.
Časť 3. 333 - munícia P.E.P.S. (2) a Cyberboost Proenergy Pack.
Časť 5. 405 - kreditka (95). 411 - kreditka (96). 425 - EBOOK (Dear Diary). 429 - Machine Pistol. 441 - ediár. Tiež je tu rozbiteľná stena, za ktorou je zbraňové vylepšenie (Rate-of-fire). Dá sa tam vyskákať aj zdola od Penga, ale potrebujete si nanosiť krabice a potrebujete aj vylepšené skoky.
Časť 5. Na stolíku pred 531 je kreditka (107). 501 - kreditka (103). 505 - ediár. 517 - Spirits. 543 - pištoľ.


M. Rotten Business (vedľajšia úloha)

Na štvrtom poschodí v hoteli Hung Hua sa háda prostitútka Mei Suen so šéfom menom Edgar Lee. Chce, aby sa dala vylepšiť, pretože to teraz zákazníci preferujú. Oslovte ju a povie vám, že je tu už dlho a tak si môže dovoliť odmietnuť, ale nové dievčatá nemôžu. Zvlášť teraz, keď polícia prenechala ochranu mesta jednotkám z Belltower. Triády im platia a tak ovládajú všetko a preto aj tento hotel prišiel o nezávislosť. Keď odmietajú, tak ich vylepšia aj proti ich vôli a potom sú v podstate ovládané, pretože sú s vylepšeniami závislé na Neuropozíne. Sľúbte jej pomoc. Teraz odviedli jej priateľku Ning. Počula, že dievčatá odnášajú na nejaké miesto do štvrte Daigon, kde ich príde vylepšiť doktor. Nevie kde, ale mohol by to vedieť Chuanli, ktorý často chodieva fajčiť na strechu.
Môžete ju nájsť aj bez toho, ale prečo to preskočiť. Choďte na strechu hotela a tam nájdete Chanlia. Oslovte ho (100 xp), no nechce vám nič povedať, aspoň nie zadarmo. Môžete ho presvedčiť pomocou sociálneho vylepšenia, alebo mu zaplatiť 2000 kreditov a potom vám povie, kde držia Ning (300 xp a 750 xp). Ak mu zaplatíte, nič sa nedeje. Je tu úplne sám, takže ho môžete omráčiť a peniaze si vziať naspäť. Navyše môžete dole Renovi skočiť predať jeho brokovnicu za 750 kreditov a ešte aj zarobíte.
Ning je zavretá v sklade na medziposchodí medzi ulicou pri Alice Garden Pods a spodnou ulicou pod ňou. Proste vchod napravo od vstupu do Alice, alebo jediný zdola. Priestor strážia traja chlapi (300 xp). Treba ich vyradiť. Žiaľ vidia na seba navzájom a nik z nich nechodí nikam mimo, takže ak chcete nezabíjať, musíte prejsť k zbraniam. Tranquilizer Rifle, alebo Stun Gun. Najlepšie je prísť zhora a streliť Tranquilizerom toho vzadu vtedy, keď jeden z nich pôjde na schody. Keď jeden z nich pôjde skontrolovať schody a druhý toho, čo padol uspatý, tak sa priblížte, jedného omráčte a druhého buď tiež uspite zbraňou, alebo si doplňte energiu a omráčte aj toho.
Otvorte dvere skladu (lv2, alebo kódom 5377, jeden z darebákov má u seba ediár) a za nimi oslovte Ning (100 xp). Keď odíde, vráťte sa za Mei. Dostanete odmenu 1000 kreditov (1000 xp).

Má pre vás ešte jednu úlohu. Tento nevestinec sužuje drogový lord Diamond Chan. Núti dievčatá k vylepšeniam a závislosti na Neuropozíne a už predtým ich robil závislými na drogách. Mei proti nemu už predtým vystupovala a teraz po záchrane jej priateľky Ning by bolo podozrivé, keby ho niekto zabil, no musí zomrieť, tak chce, aby ste ho omráčili a zhodili zo strechy, nech to vyzerá ako nehoda, alebo sebevražda. Spýtajte sa, či nie je aj iný spôsob. Dá vám balíček drog, ktoré môžete nastražiť v jeho byte, jeho máte omráčiť, aby nič netušil a ona tam pošle známeho od polície. Ak sa ho zbavíte, tak Mei plánuje najať súkromnú ochranku, aby boli zase nezávislí od drogových lordov.
Choďte cestou najbližšie k nemu. Spred hotela Hung Hua choďte doprava, hore schodmi ponad rýchle občerstvenie, na rázcestí schodov doľava a za rohom prejdite do štvrte Youzhao (alebo zo strechy hotela dole schodmi napravo, ďalšími oproti hore a doľava). Choďte rovno na strechu, schody ignorujte. Chan má byt na streche oproti. Dá sa tam doskočiť z tejto, alebo napravo prejsť priamo. Prikrčte sa pri dverách a počkajte si, kým dotelefonuje (rozčuľuje sa, že Ning utiekla a chce, aby ju zas našli), až potom sa otočí chrbtom k dverám. Vplížte sa dovnútra (300 xp) a omráčte ho (100 xp).
Teraz sa rozhodnite, čo s ním. Ak ho chcete zhodiť, tak len odtiahnite telo na okraj strechy a zhoďte ho (300 xp). Získate úspech „The Fall“.

Vráťte sa oznámiť Mei, že ste splnili úlohu. Je vám vďačná a dostanete odmenu 2000 kreditov (1000 xp). Ak ste ho náhodou aj zabili zbraňou, aj tak ju splníte a dostanete odmenu, hoci je Mei trochu sklamaná. Za splnenie úlohy získate aj úspech „Rotten Business“.

1. časť | 2. časť

Súvisiace hry Deus Ex GO
Deus Ex: Mankind Divided - A Criminal Past
Deus Ex: Mankind Divided - System Rift
Deus Ex: Mankind Divided
Deus Ex: The Fall
Deus Ex: Human Revolution - Director’s Cut
Deus Ex: Human Revolution - The Missing Link
Deus Ex 2: Invisible War
Deus Ex: Game of the Year Edition
Deus Ex
Deus Ex: Premier Collection



Diskusia Príspevkov: 13 Hodnotenie
338 hlasov

100
60
20

80
40
0
61
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |