HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21112
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12851
1687

Online 18369 užívateľov

Návody > Fire Department 2


Zobrazení:22327
Autor návodu:Juraj Hardoň

1. Hlavná ponuka

Náučná misia - slúži k zoznámeniu sa so základnými princípmi hry. Naučíš sa tu vydávať príkazy svojim jednotkám, správne ich používať a tiež základné techniky boja s ohňom.

Kampaň - jednotlivé misie hry sú rozdelené do troch samostatných kampaní. Každá kampaň je zameraná na určité prostredie - mesto, priemyselná zóna a voľná príroda, a tvoria ju tri misie. K sprístupneniu každej misie je nutné úspešne dohrať predošlú misiu. Na začiatku hry budeš môcť spustiť len prvú misiu prvej kampane. K ostatným misiám a kampaniam sa budeš musieť poctivo prepracovať.

Multiplayer - Multiplayer je podrobnejšie rozpísaný na konci tohto návodu.

Hasičská stanica - V tejto ponuke nájdeš kompletný zoznam všetkých hasičov, špecialistov i vozidiel, ktoré môžeš v priebehu hry používať. U každej jednotky nájdeš tiež podrobný popis ich schopností. Prezrieť si môžeš aj hasičské zbory iných štátov - USA, Francúzska, Veľkej Británie a Nemecka. Štáty si aj môžeš meniť.

Možnosti - tu si môžeš zmeniť niektoré nastavenia zvuku a videa.

Koniec - Ukončenie programu.



2. Spustenie hry

Po zvolení kampane sa otvorí ponuka jednotlivých kampaní a misií. Prístupné misie sú presvietené farebne. Pred spustením každej misie môžeš nastaviť tiež jej obtiažnosť. Vyššiu obtiažnosť nemá vplyv len na intenzitu žiary, rýchlosť šírenia ohňa a efektivitu tvojich mužov ale tiež na množstvo prístupných strát(či už materiálnych alebo ľudských životov). Za svoj zásah budeš vždy podľa určitých kritérií odmenený. Zlatú medailu dostaneš len vtedy, ak sa ti podarí požiar zvládnuť na najťažšiu obtiažnosť. Každú misiu si môžeš kedykoľvek zahrať znovu a pokúsiť sa ďalej vylepšiť svoje doterajšie skóre. V rovnakej ponuke nájdeš tiež tlačidlo Načítať. Ako názov zodpovedá na otvorenie uloženej hry.



3. Jednotky

Hasič - Hasič je základným pilierom pre boj s ohňom, ktorý pred nebezpečným živlom zachraňuje ľudské životy i majetok. Musí čeliť celej škále najrôznejších nebezpečenstiev. Skúsený hasič musí jednať rýchlo a efektne a veľmi často riskuje svoj vlastný život. Do akcie je vybavený ohňovzdornou vestou a ochrannou helmou, ktorá poskytuje obmedzenú ochranu pred požiarom. Súčasťou helmy je tiež kyslíková maska. Hasič je vyzbrojený hasiacim prístrojom, ktorý môže byť naplnený rôznymi hasiacimi látkami. Zásoby hasiacej látky sú v dolnom rámčeku nad vyznačeným hasičom. Tie môže dopĺňať buď z hydrantov alebo špeciálnych doplňovacích cisterien. Jednoduché prekážky (dvere, okná) brániaci hasiči v dosiahnutí určitého miesta v horiacej budove môže hasič jednoducho rozbiť.

Špecialisti

Lekár - Špeciálna schopnosť: Liečenie. Tento špecialista je súčasťou každého hasičského zboru, ktorý vyráža k požiaru ako prvý. Jeho hlavným poslaním je poskytovať prvú pomoc civilistom tak, aby došli k sanitke bez cudzej pomoci. V priebehu zásahu môže lekár tiež ošetrovať ranených hasičov. Výstroj ho nijak neobmedzuje, preto môže ranených nielen sprevádzať , ale v prípade potreby bezvládne obete z miesta nešťastia vyniesť na chrbte. Dokáže tiež hasiť, avšak počína si horšie ako normály hasič.

Vyslobodzovacia (vyprošťovacia) jednotka - špeciálna schopnosť: Vyslobodzovanie. Pokiaľ sa ti v priebehu zásahu postaví do cesty prekážka, s ktorou si radový hasič neporadí, potom budeš potrebovať vyslobodzovací tím. Títo záchranári sú totiž vybavení špeciálnymi nástrojmi, ktoré dokážu rozkrájať celé kovové konštrukcie alebo ťažké materiály na malé kúsky o hmotnosti niekoľkých kíl. Vyslobodzovací tím vyráža spravidla k ťažkým dopravným nehodám. Dokáže tiež preraziť cestu hasičom cez sutiny a trosky a uvoľniť tak cestu k uväznenej obeti. Tento špecialista dokáže tiež nosiť ľudí a hasiť, ale je horší ako radový hasič.

Technik - špeciálna schopnosť: Opravovanie. Tento špecialista vyráža do akcie, kde sú potrebné jeho mechanické zručnosti. Má všetky potrebné znalosti a výstroj, ktorá je nutná k oprave poškodeného mechanického zariadenia. Technik dokáže tiež hasiť a zachraňovať, ale je horší ako radový hasič.

Hasič v nehorľavej kombinéze - vyráža do akcie spravidla vtedy, pokiaľ je nutné premiestniť hadice do bezprostrednej blízkosti ohňa alebo silného požiaru. Dokáže niekoľko minút fungovať v teplotách, ktoré presahujú 1200?C! Táto odolnosť proti požiaru vydrží však len obmedzenú dobu. Hasič si preto musí počínať veľmi obozretne, aby neprekročil kritickú hranicu kombinézy. V pravej časti obrazovky preto uvidíš termometer, ktorý udáva teplotu vo vnútri kombinézy. Tento špecialista, rovnako ako iné jednotky s ťažkým výstrojom, nie je v porovnaní s radovými hasičmi taký flexibilný.

Hasič s delom - špeciálna schopnosť: Vodná clona. Táto jednotka je v podstate len radový hasič bez určitej špecializácie, ktorý je vybavený výkonným delom na masívnej trojnožke.

Chemik - špeciálna schopnosť: dekontaminácia. Nebezpečné chemické látky sú všade okolo vás. Pokiaľ plamene zachvátia jedovaté substancie , na miesto nehody vyrážajú tiež špeciálne jednotky chemikov. Len títo hasiči vedia, ako zaobchádzať s nebezpečnými chemickými látkami. Ochranný odev je odolný proti žeravým výparom, pred toxickými látkami chráni kyslíková maska so štandardným ale flexibilným prívodom vzduchu. Výstroj však obmedzuje pohyblivosť, takže nie je taký flexibilný ako radový hasič.

Psovod - špeciálna schopnosť: Vyhľadávanie ľudí. Pes a jeho pán , experti na vyhľadávanie ľudí uväznených pod troskami. Má kľúčovú úlohu v priebehu záchranných akcií. Musí čeliť všetkým nebezpečenstvám radového hasiča.

Záchranár - špeciálna schopnosť: lano s kotvou. Tento špecialista je odborníkom na pohyb na ťažko prístupných alebo neprístupných miestach. Jeho výstroj tvorí kotva, laná a vystreľovacie háky, čím sa môže dostať tam kde sa radový hasič nedostane.



4. Vozidlá

Hasičské vozidlo - Toto je základný stroj pri boji s ohňom. Toto auto dokáže chŕliť až 1500 litrov za minútu. Kapacitu má 2000 litrov. Ak je nablízku hydrant, auto si začne automaticky čerpať vodu, takže kapacita je vtedy neobmedzená. Z tohto vozidla si taktiež môžu hasiči dopĺňať zásoby vody.

Hasičské vozidlo s penou - Hasiť napríklad tekutý uhľovodík vodou je nebezpečné. Preto toto vozidlo vyráža do akcie vtedy, keď je pena ako hasiaca látka účinná. Tu si hasiči môžu taktiež doplniť zásoby peny.

Sanitka - Záchranka, už z názvu, ošetruje ranených ľudí. Spravidla tam lekári nosia civilistov, no i hasiči sa tu môžu ošetriť.

Vodná veža - Tak toto auto mám najradšej. Na rozdiel od normálneho hasičského auta má na streche výsuvný rebrík, ktorý je zakončený plošinou s hasiacim prístrojom. Stačí, ak presuniete hasiča do auta a on už automaticky vyjde na vežu a bude hasiť.

Výsuvný rebrík - Toto auto má taktiež rebrík, lenže nie je ničím zakončený. Keď sa rebrík prisunie k oknu, stačí, že hasičov presuniete do budovy, a oni vyjdú po aute na rebríku k oknu, rozbijú ho a sú dnu.

Hasičský čln - Tento stroj vyráža do boja , keď je nablízku voda. Má aj hasiča, takže môže hasiť, no zakotviť nemôže, takže hasiči sa do nej nedostanú.

Cisterna - Keď sa nenachádza nablízku žiadny hydrant, vyráža cisterna. Funguje ako hydrant, lenže môžete ho ovládať.

Cisterna s penou - To isté, čo normálna cisterna, ale obsahuje penu.

Buldozér - Toto vozidlo slúži iba na búranie prekážok a vyrovnávanie terénu. Hasiť nemôže.

Terénne vozidlo - Toto vozidlo sa používa v teréne, kde nie je rovný povrch. Vezie zo sebou až 2000 litrov vody. Pokiaľ sa hasiči ocitnú medzi plameňmi, vytvorí si vodnú bublinu, s ktorou sa dostane do bezpečia.

Záchranný vrtuľník - Používa sa na miestach , kde sa obyčajná sanitka nedostane. Slúži úplne rovnako. Nepodarilo sa mi však prepraviť vrtuľník na iné miesto. Keď sa to náhodou podarí vám napíšte mi.

Hasičské lietadlo - Tento stroj dokáže vziať až 6 000 litrov vody, takže hasí najlepšie zo všetkých strojov. Stačí privolať pripravené lietadlo a kliknúť na miesto, kde chcete hasiť. Pozor! Toto lietadlo môže ohroziť samotných hasičov a civilistov, takže pred hasením radšej odveďte svojich mužov do bezpečia.

Hasičský vrtuľník - Toto je oveľa bezpečnejšie ako lietadlo, pretože hasí oveľa presnejšie, ale nemá až takú veľkú hasiacu silu ako lietadlo.



5. S čím hasiči vlastne bojujú?

Oheň má mnoho podôb a rozsiahly požiar potrebuje skvelý hasiaci tím. Do boja posielajú váš tím, pretože vedia, že ste najlepší, takže ich nesklamte. Keď klikneš na oheň, ukáže sa ti kruh, kde je bezprostredný oheň a hasič utrpí vážne popáleniny. Uvidíš taktiež obdĺžnik, v ktorom je uvedená celková sila ohňa. Keď klesne na nulu, požiar si uhasil. Pozor! Ak troch oheň uhasíš a necháš ho tak, oheň znovu nadobudne svoju silu a ty môžeš ísť od začiatku. V hre sú celkom štyri typy požiarov:

Typ A (klasický) - do tejto kategórie spadajú všetky jednoduché typy požiarov, napríklad drevo, textílie, vlákna, guma...

Typ B (uhľovodíkové a chemické zlúčeniny) - požiare tohto typu sú omnoho intenzívnejšie než typ A a dochádza k nim v priemyselných oblastiach. Medzi tieto látky patrí napr. zemný plyn, ropa, benzín... Pokiaľ je zdrojom tohto požiaru prasknuté potrubie alebo vývod, je najlepšie najprv nájsť ventil a zastaviť prívod horľaviny.

Typ C (elektrické požiare) - tieto požiare je nebezpečné hasiť vodou. K haseniu sa spravidla používa piesok, najlepšie je najskôr vypnúť prívod elektriny a potom hasiť tradičným spôsobom.

Typ D (horiaci kov) - aj keď sa jedná o pomerne vzácny typ požiaru, o to viac je nebezpečný. Pokiaľ totiž chytia horľavé zlúčeniny kovu, oheň vyžaruje obrovskú žiaru. K haseniu tohto požiaru sú potrebné hasiace prostriedky, ktoré je možné získať na mieste nehody.

Hasiace látky sa v hre dajú použiť celkom štyri:

Hasiaca látka Typ A Typ B Typ C Typ D
Voda +++ + nebezpečné nebezpečné
Pena + +++ nebezpečné nebezpečné
Piesok + + ++ -
Na kov - - - +++



6. Situácie

Výbuchy - Niektoré objekty po dlhšom kontakte s ohňom vybuchujú. Explózia môže nielen zraniť civilistov alebo hasiča, ale aj napomáha k šíreniu nového ohňa.

Žeravé výpary - Každý hasič je neustále chránený maskou, ktorá ho chráni pred štipľavým dymom. Niektoré horľaviny však v priebehu svojho horenia uvoľňujú veľmi agresívne výpary, ktoré sú veľmi nebezpečné aj s maskou. Na také situácie sú pripravené tímy chemikov.

Samovznietenie - Akonáhle sa v uzavretom priestore nahromadí veľa dymu, dôjde k samovznieteniu. Zabrániť sa tomu dá, ak rýchlo rozbijete okná alebo otvoríte dvere , aby sa miestnosť vyvetrala.

Kyslíková bomba - Pokiaľ horí v uzavretej miestnosti a ty ju otvoríš priamym otvorením dverí, nastane výbuch. Tomu sa dá zabrániť vytvorením malých prieduchov vo dverách a až potom otvoriť.

Zrútenie budovy - Treba ihneď vynášať civilistov z budovy, lebo sa môže stať, že sa budova zrúti.

Pretlak - Toto môže dôjsť v petrochemickom priemysle, kde sa do uhľovodíkových nádrží priteká voda a postupne sa hromadí na dne. Žiarou z okolitého požiaru začne voda vrieť a vyparovať sa. Para tak vytvorí vo vnútri nádrže obrovský tlak, môže celú nádrž roztrhnúť a celé okolie tak zasypať ohnivou spŕškou.

Súvisiace hry Emergency
Emergency 20
Emergency 2017
Emergency 2016
Emergency 5
Emergency 2014: Meteor Rescue
Emergency 2013
Emergency 2012 Deluxe
Emergency 2012
911: First Responders
Emergency 4: Deluxe Edition
Emergency 4: Global Fighters for Life
Fire Department 3
Emergency 3: Mission Life
Firefighter 259
Fire Chief
Fire Department
Emergency: Fire Response
Emergency 2: The Ultimate Fight for Life
Emergency: Fighters For Life
Emergency Rescue: Firefighters



Diskusia Príspevkov: 0 Hodnotenie
870 hlasov

100
60
20

80
40
0
51
Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |