HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21176
5455
5063
1438
1600
7336
6043
12925
1687

Online 32524 užívateľov

Užívateľ > PJA > Hodnotenia

| Užívateľ | Hry | Hodnotenia | Priatelia |

Moja prvá skúsenosť so sériou Anno dopadla na výbornú. Je to skutočne jedinečná hra, ktorá právom nosí ocenenie najlepšia stratégia roku. Ako už názov hovorí, hra sa odohráva v budúcnosti, v roku 2070, a musíme všetci uznať, že takýchto hier nie je veľa. Myslím na tie skutočne dobré, originálne hry s prepracovaným dejom. Hra ponúka niečo viac, ako ostatné prestrelky s laserami. Ponúka nám náhľad do budúcnosti. Do budúcnosti, kde si budeme voliť medzi "dobrom a zlom". V tom je hra skutočne výborná. Autori sa s tým pohrali naozaj do detailu, čo sa odráža v spracovaní grafiky, množstva budov, charakteru jednotlivých frakcii, ale aj možností čo a ako vykonať. Pri toľkých možnostiach však hra ponúka taktiež trochu chaotický prehľad budov a strom technológii. Nutné je taktiež byť stále online.

+ grafické spracovanie
+ hudba
+ možnosti hry
+ dej a frakcie
+ ukážka možnej budúcnosti a jej následkov

- trochu chaotická orientácia v budovách a všetkých možnostiach, ktoré hra prináša
- ochrana Ubisoftu
Battlefield 2 je hra, ktorá má aj po rokoch stále čo ponúknuť. Vzhľadom na jej vek má dobrú grafiku, ktorá aj dnes (2011) prekonáva viaceré podobné tituly. Hru zdobí skvelé ovládanie, veľká paleta zbraní, dopravných prostriedkov a široké možnosti taktizovania. Menším sklamaním je jedine singleplayer a malý počet základných máp. V SP sú dokonca zavedené zmenšené mapy a možnosť hrať s max. 16 hráčmi. Avšak, čo je na jednej strane mínus, sa v multiplayeri ukazuje ako plus. Keďže s väčším počtom hráčov a priestranejšími mapami prichádza možnosť maximálnej sebarealizácie. Hre dávam 90% kvôli absencí príbehu a plnohodnotného SP. Avšak tí, ktorí sú si vedomí, že je hra zameraná na MP, si k hodnoteniu môžu pokojne 5-10% pridať.
Caesar 4 je hra, ktorá zaujme už pri prvom spustení. Po neúspešných napodobeninách strategických a budovateľských hier s tematikou starovekého Rímu, sa na hernom trhu objavil skutočne silný kandidát. Takým Caesar bezpochyby je. Vyniká svojím grafickým spracovaním, prepracovanosťou a ekonomickým modelom (ktorý zďaleka nie je taký jednoduchý ako v hrách vydávaných posledných pár rokov). I pri dlhom hraní sa v hre nevyskytol žiaden stereotyp. Zakaždým pred vami stojí nová úloha, ako zabezpečiť dodávky potravín, uspokojovať vyššie vrstvy obyvateľstva, riešiť nezamestnanosť, platy, niekedy naopak uspokojovať potreby samotného Cézara. Občas vás napadnú nepriateľské armády a vy musíte buď vybudovať obranu alebo zaplatiť výkupné. Snáď jediným nedostatok hry je práve tá vojenská časť, ktorá je v hre skôr doplnkom. Napriek tomu hra prináša najrealistickejší a najlepšie hratelný zážitok z obdobia Rímskej ríše, ktorý najviac ocenia milovníci budovateľských stratégii. Moje hodnotenie: 92%
Väčšina z nás čakala, že Cities in Motion bude náhradou za starý (ale stále jedinečný) Open Transport Tycoon, avšak nestalo sa tak. CIM ponúka hráčovi možnosť chopiť sa dopravnej spoločnosti v meste a snažiť sa vyriešiť jeho dopravné problémy. Časom sa však hra stáva stereotypnou. Nič na tom nepridáva ani možnosť vytvoriť vlastnú mapu, keďže editor je pre obyčajného pohodového hráča až príliš časovo náročnou záležitosťou. Okrem prepracovanej grafiky, detailov miest a dobrej hrateľnosti však má hra aj svoje muchy. Medzi ne patrí nereálna kapacita vozidiel, ohromujúce zápchy v mestách (ktoré riešia patche), iba 4 mestá, zložitý editor, časom otravná hudba a nedotiahnuté ovládanie vozidiel (časovanie vozidiel na linkách, zaraďovanie do jazdných pruhov). Pokiaľ sa cez tieto chyby dokážete preniesť, potom máte na pár večerov o zábavu postarané. 75%
Len málo hier dokáže prekonať svojho predchodcu. Bohužiaľ, Empire Earth 2 sa k nim nepridá. I tak je to výborná, skvele spracovaná hra, ktorá poskytuje presne to, čo od nej čakáme - zábavu.
______________________________________________________
+ grafika
+ herné epochy a technológie
+ zvuky
+ stratégia a diplomacia
+ hranice území

- bez výraznejších zmien oproti prvému dielu

Verdikt: 85%
Empire Earth 3 je šokom pre každého fanúšika Empire Earth série. Od pomaly ubúdajúcej kvality, ktorá sa ukázala v 2-ke, sa to dostalo až ku katastrofe. Tretí diel úspešnej série úplne sklamal a zahanbil. Všetko, na čom 1 a 2 stavali, bolo v poslednom diely zmenené, prerobené, okresané. Nezostalo žiadne čaro, žiadna zábava, jednoducho žiaden herný zážitok. Autori až radikálne zmenili (znížili) počet epoch v hre, ako aj počet jednotiek, budov, technológii. Výsledkom bola nesúrodá hra, ktorá okrem grafiky nepriniesla nič nové a staré pokazila. Z nostalgie dávam 45%.
FIFA na rozdiel od NHL predviedla v tomto hernom titule naozaj veľa. Po rokoch "prebalovania" svojich predchádzajúcich hier do nového obalu, sa FIFA 11 naozaj vzchopila a EA ukázala, že keď chce, tak športové simulátory naozaj robiť vie. Hra predstavuje úplne odlišný futbal, akým bola známa doteraz. Zmeny prebehli predovšetkým v ovládaní, zlepšenej fyzike, správaní, pohybe a celkovej AI hráčov, upravenom systéme prihrávok, ale taktiež v grafike. Tieto zmeny spôsobili, že FIFA 11 ponúka najreálnejší futbal, aký sme tu kedy mali. Ako mínusy vidím ničím neohurujúci Be A Pro, štatistiky hráčov, časté padanie hry a taktiež aj českých komentátorov. Konečný výsledok: 85%.
Slová nie sú potrebné, to si proste musíte vychutnať sami !

Klady:
- grafické spracovanie
- výber líg, tímov (ako už tradične)
- reálne pohyby hráčov, vedenie lopty, prihrávky, strely
- vylepšený manažér (omnoho reálnejší, i keď stále nie úplne optimálny)
- náročnosť hry (nie každý zápas musíte vyhrať 5:0)
- skauting hráčov (lepší, ale nedotiahnuté niektoré detaily, chýba vytvorenie B tímu)
- rozhodca (ako správny rozhodca zavadzia na ihrisku, občas zblokuje prihrávky, ale odpíska aj ruku)

Zápory:
- pohyby spoluhráčov, ktoré boli v predchádzajúcej FIFA 11 lepšie
- prihrávky do behu, ktoré sa nie vždy dali nasmerovať tam, kam ste chceli
- pomalé vylepšovanie hráčov, niektorí (ani mladí) sa nezlepšujú vôbec
- chýbajú lepšie štatistiky hráčov a celých tímov

Klady jednoznačne prevyšujú zápory. Hra je naozaj výborná, každý hráč má svoj jedinečný štýl a správanie. Výsledky zápasov nie sú nikdy dopredu zrejmé... Tak ako v skutočnom futbale.
Hodnotenie by som rozdelil na dve časti. Prvou by bol žáner hry a druhou časťou hra samotná a jej spracovanie. Ako veľký fanúšik do lyžovania a všetkého, čo s tým súvisí som vyhľadával všetky hry podobného žánru. Keďže takých hier veľa nie je, získala u mňa táto hra plný počet bodov. To je skutočne jediný bod, v ktorom táto hra za niečo stojí. Keď sa bližšie pozrieme na spracovanie hry, zámer, náznak niečoho ako príbeh a celkové možnosti hry, zistíme, že hra môže o kvalite iba snívať. Pôvodné vzrušenie vyprchá a vy sa ocitnete v hre so síce dobrým grafickým spracovaním, avšak s mizernou ponukou činnosti a vozidiel, nereálnym spôsobom tvorenia zisku a hrôzostrašnou fyzikou. Z pôvodne dobre vyzerajúceho simulátora sa vykľuje iba obyčajná hra, ktorá neoslní naozaj ničím.

+ žáner
+ grafické spracovanie vozidiel

- veľmi rýchlo sa dostavujúci stereotyp
- málo vozidiel a nástrojov
- nereálne mapy, spracovanie zjazdoviek
- nereálny spôsob zarábania (ktorý v dosť veľkej miere kazil dojem z hry)
- zlá, až takmer absentujúca fyzika
- žiadna možnosť vlastnej hry
- množstvo chýb a bugov

45% je asi to najviac, čo by som tejto hre dal, aj s prižmúrením oka.
Oku lahodiace predstavenie s krásnymi efektmi, prostredím a detailmi. Na druhej strane s miestami zlou ovládateľnosťou, hroznou kamerou, bojovým prostredím bez inovácií, neuveriteľne krátkym príbehom a až poburujúcim výberom medzi dobrom a zlom. Ale aby som začal pekne od začiatku: Hra ma prekvapila svojím výborným grafickým spracovaním a kvalitnou hudbou. To sú však všetky pozitíva. Akonáhle začnete hrať, nedostatkov pribúda. Vylepšovaním postavy počnúc až po ovládanie, ktoré bolo miestami naozaj hrozné. Prečo sa pri niektorých častiach misie nedá meniť kamera a pozerať sa do strán, je naozaj nepochopiteľné. Ďalším sklamaním sú boje. V hre je stanovený počet typov jednotiek, ktorých bolo okolo 7. So zvyšujúcou sa úrovňou sa počet jednotiek nemení, avšak na bojovom poli stretnete naraz všetky typy a snažíte sa vymyslieť takú taktiku, ktorá by porazila všetkých nepriateľov a najlepšie... všetkých naraz. To je samozrejme nemožné. Najväčšie sklamanie prišlo pri výbere medzi dobrou a zlou stranou, kde sa vás hra spýta, na ktorú stranu sa chcete pridať. Vy si len zvolíte a potom nasleduje 2 minútové video, v ktorom vidieť vaše rozhodnutie a tým hra končí... 65% dávam iba ako fanúšik Star Wars.


Jedinečný nápad, dobrá grafika aj hrateľnosť, široké možnosti pre hráča - tak to je Tropico 3. Hra vás prenesie do 50 rokov minulého storočia na malý hornatý ostrov, kde máte založiť svoju "banánovú republiku". Aby to nebolo také ľahké, musíte uspokojovať všetky vrstvy obyvateľstva ostrova, zvoliť si, či sa pridáte k ZSSR alebo USA na ich ceste za víťazstvom, robiť sociálnu a imigračnú politiku, riešiť zamestnanosť, vyhrávať voľby, zabrániť dobytiu ostrova, či už jednou z mocností alebo povstaleckou armádou a byť pripravený na všetky prírodné katastrofy ako zemetrasenie, výbuch sopky alebo hurikán. Všetky tieto prekvapenia na vás vyskočia v okamihu a preto musíte dôkladne od začiatku hry plánovať, čo spravíte a postavíte. Pretože, ako neskôr zistíte, každý váš čin má aj následok. Hre dávam 90% za skvelý zážitok a atmosféru Karibiku, 10% strhávam za drobné chyby, malé ostrovy a vyššiu náročnosť.
Tropico 4 nie je ani inovatívne, ani jedinečné. V podstate sa jedná o vydanie Tropica 3 v novom obale, s niekoľkými novými budovami, vylepšenými možnosťami a s poskytujúci nikdy nekončiacu zábavu. Po grafickej stránke sa hra takmer vôbec nezmenila. To isté sa týka aj ovládania hry, či hudby. Avšak podstatné zmeny nastali vo vybalansovaní a možnostiach hry. Boli pridané nové prvky, budovy, vylepšenia budov, ktoré presne zapadli do hry tam, kde to v Tropico 3 chýbalo. V hre teraz nestojíte len medzi ZSSR a USA, ale aj medzi EU, Čínou, či šejkmi z Arabského polostrova. Vytvárate obchodné zmluvy, dovážate a vyvážate svoje nerastné suroviny a iné produkty. Pomocou burzy môžete na ostrove povoliť súkromné vlastníctvo, kde vyššie spomenuté štáty investujú na vašom ostrove. Týmito zmenami v hre sa vytvára kolotoč, ktorý sa omnoho viac približuje k predstave o banánovej republike. Tropico 4 je výborne spracovaná hra, ktorá si zaslúži našu pozornosť, či už po grafickej, ale predovšetkým po hernej stránke. Keby bola hra vydaná ako datadisk k spomínanej 3, dostala by odo mňa hodnotenie na úrovni 90%. Keďže je to však samostatná hra, ktorá oproti minulej verzii neprináša až toľko významných zmien, zostáva moje hodnotenie na hranici 80%.





© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |