METRO: Last Light | ABCgames.sk

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21096
5455
5063
1438
1600
7336
6006
12838
1687

Online 63136 užívateľov

METRO: Last Light


Žáner:Akčná
Dátum vydania:14. Máj 2013
Stránky hry:www.enterthemetro.com
Výrobca:Deep Silver, 4A Games
Kúpiť hru METRO: Last Light
Kúpiť hru

Metro: Last Light je strieľačka z vlastného pohľadu a očakávané pokračovanie slávnej hry Metro 2033. Píše sa rok 2034 a jadrová vojna zmenila svet na post-apokalyptickú pustatinu. Tunely moskovského metra sa stali novým domovom ľudí, ktorí predtým žili v teraz už zničenom meste. V temných chodbách bojujú o prežitie a odrážajú nielen útoky desivých mutantov, ktorých stvoril otrávený vzduch na povrchu, ale i výpady ostatných frakcií, ktoré sa zúfalo snažia ovládnuť posledné kúsky obývateľného priestoru. Pri týchto šarvátkach zároveň všetci pátrajú po vynáleze skazy, ktorý by pre nich mohol byť kľúčom k víťazstvu. Občianska vojna je nevyhnutná. V túto temnú hodinu sa hráči ujímajú úlohy Arťoma a stávajú sa posledným zábleskom nádeje pre celé ľudstvo.

Mutanti sa zakrádajú chodbami pod zničeným povrchom... Mestá jednotlivých staníc Metra skôr než aby zostali zjednotení proti spoločnej hrozbe, sú uprostred boja o najväčšiu zbraň - šialené zariadenie z vojenských trezorov D6. Občianska vojna je zničujúca a mohla by zmiesť ľudstvo z povrchu Zeme navždy. V hre tak prevezmete úlohu Arťoma, zaťaženého vinou, ale vedeného nádejou. To vy držíte kľúč k nášmu prežitiu - posledné svetlo v našej najtemnejšej hodine...

Zápletka hry Metro: Last Light pochádza z pera Dmitryja Glukhovského, slávneho autora románu Metro 2033, ktorý inšpiroval vznik oboch počítačových hier. Glukhovský je tiež autorom všetkých dialógov v hre Metro: Last Light. Glukhovského románov Metro 2033 a Metro 2034 sa po celom svete predalo už viac než 2 000 000 kópií. Roku 2013 bude mimo územia Ruska vydaná i jeho najnovšia kniha Metro 2035.




Alternatívne názvy
METRO 2034

HW požiadavky METRO: Last Light
Minimálne požiadavky
  • Windows XP / Vista / 7 / 8
  • 2.2 GHz Dual Core CPU
  • 2 GB RAM
  • 7.5 GB miesta na disku
  • DirectX 9, Shader Model 3 kompatibilná grafická karta (NVIDIA GTS 250 / AMD HD Radeon 4000 série)
  • DirectX 9.0c
Odporúčané požiadavky
  • Windows 7 / 8
  • 2.6 GHz Quad Core CPU
  • 4 GB RAM
  • 7.5 GB miesta na disku
  • Grafická karta (NVIDIA GTX 580/660 Ti / AMD 7870)
  • DirectX 11

Ďalšie videá »


METRO: Last Light - screenshot
screenshoty »



Hodnotenie hry
85%

Recenzie
Sector.sk90%
4A Games napriek problémom s pôvodným vydavateľom THQ opravili prakticky všetky nedostatky Metro 2033 po výkonovej aj akčnej stránke a vo výsledku je Metro: Last Light akciou veľmi vysokej kvality. Dopĺňa to decentná grafika a príbeh, ktorý hráčov vtiahne ešte hlbšie do útrob metra. Príbeh má síce pomalší začiatok, ale záver je hodný značky a vysvetlí úplne všetko, až do takej podoby, že bude zaujímavé sledovať, kam sa autori v sérii posunú ďalej.
Tiscali Games70%
Pro nadšené fanoušky ročníku 2033 povinnost, pro milovníky slovanských her důvod zajímat se, ale ani famózní grafické zpracování nepomáhá překlenout jalové herní momenty a hluchá místa scénáře, vařeného hlavně z vody. Sice radioaktivní, ale pořád vody.


Moje hodnotenie
Ohodnotiť


Užívatelia
SWAN100%
+atmosféra a postupne gradujúci príbeh
+spoznávanie rozmanitých frakcií v podzemí
+dynamické prestrelky
+možnosť stealth prístupu
+náboje a upgrady zbraní

-umelo vyzerajúce tváre postáv
-pomalý rozbeh príbehu
-Hraničiarsky mód len ako platené DLC
svist105100%
Mozno sa to len mne zda alebo si to len namyslam ale hra podla mna odkazuje na skutocnost nie v tom ze sa to naozaj stane ale v podstate tej myslienky pribehu

+
*velky ale velky plus ma pribeh, asi jeden z najzaujimavejsich pribehou a ked sa to hra rovno po prejdeni 2033 tak vas to vcucne do hry.
*Grafika
*Prostredie
*Niektore casti hry maju take male prvky Hitmana, daju sa prejst po tichu alebo sa prestrielat.
*vnimanie tmi a svetla

-
*obcas hluche miesta (zdlhava cesta vytahom atd)
PiTT_BuLL98%
Konečne sme sa ho všetci dočkali :)
+Grafika
+Audio stránka
+Zbrane
+Dej
+Krásne prostredie mesta
+Hru môžete zahrať v štýle Stealth Action alebo tam rovno nabehnete
+Konečne pridali erotiku
+Hrateľnosť
+Celkom dobrý autosave
+Konečne normálne zakončenie hry
+Nový nepriatelia
+Cut - scény

-Dĺžka hry
-Žiadny MP , Co-Op čo by hru predĺžilo
-Slabé AI
-Mierne slabá optimalizácia
-Škoda cover - systému
-Škoda že ste sa nemohli viac poprechádzať po post-apokalyptickom mestečku v Rusku

Hra Metro : Last Light je skutočne podarená hra ktorú sa oplatí zahrať. Nesklamala , obsahuje všetky prvky minulého diela a do tejto časti pridali nové...
Sintarandir95%
METRO:Last Light je ukážkovým pokračovaním. Vlastním limitovanú edíciu z predpredaja, tá obsahuje aj Ranger mód, ktorý je v skutku úplná pecka. Nábojov poskromne a svetla všade až príliš, niet sa kam poriadne schovať. Príbeh sa rozvíja tradične a pripomína to riadnu ruskú "mašinu", čo sa rozbieha síce pomaly, ale potom nejde zastaviť. Začína krátko po udalostiach prvého dielu.

AI na klasickom móde je asi závislá od množstva svetla. Hehehe! Pri absencii svetla totiž nepriatelia tupo pobehujú, zapínajú laserové zameriavanie a baterky a kým na vás nenamieria, tak nemajú predstavu, kde vlastne ste. Krčíte sa im pred rypákom a oni vás proste nevidia, kým na vás nič nesvieti. Absencia trackovania ciaľa u AI mi príde ako vážna chyba. V RANGER móde je to však už celkom inak a spomínané nedostatky tam nie su.

Zvuk, dabing (hlavne ruský), grafika, ovládanie, príbeh, hrateľnosť a atmosféra sú lepšie, ako dokonalé. (6 dabingov a 9 titulkov)

Najväším a zároveň jediným vážnym nedostatkom je obrovský nepomer medzi RANGER módom a klasickým módom hrania. Jednoznačne to bez RANGER nie je ono. Keby tam nebol strhnem minimálne 10% hodnotenia. Ďalším nedostatkom je loading, ktorý občas hru "zaseká" na pár sekúnd, ale to len na začiatku levelu, inak fajn. PhysX občas tiež zazmätkuje, odstreleného nepriateľa nájdete v stene a na jednej strane má hlavu a na druhej haksne.

Až na pár drobných chýb vrelo ODPORÚČAM!!
martinselic100%
Na túto hru som dlho čakal a konečne som sa dočkal...a stálo to za to čakanie...Metro Last Light je skoro vo všetkých smeroch lepší ako Metro 2033,najmä po grafickej stránke...trochu ma sklamala dížka hry ale všetko to zakryli grafika,vylepšovanie zbraní a hlavne zničené mesto nad metrom...dávam aj tak 100%

+grafika
+dej
+príbeh
+vylepšovanie zbraní
+metro
+zotieranie špiny z masky
+možnosť nechať žiť alebo zabiť svoje ciele

-dlžka hry
-niekedy až privela akcie
Ninjak100%
podla mňa jedna z najlepších hier modernej doby ! možno že sa dočkáme aj dalšieho pokračovania ktoré by nás znova vtiahlo do sveta metra a post-apokalyptického sveta ja som si na túto oblast už prakticky zvykol ;D
scarryboy94%
Metro Last Light je takmer po každej stránke lepšia hra ako minulý titul. Zakončenie deja zvládli autori na výbornú, pretože jeho vyvrcholenie je priam epické. Ponúka fascinujúcu, dychberúcu atmosféru, poriadnu akciu a nádherné detailné grafické spracovanie. Narozdieľ od Metra 2033 autori sem zaradili stealth postup, takže si môžete vybrať, či ,,rudých" vystrieľate, alebo ich zabijete bez toho aby si to niekto všimol, po prípade ich stačí omráčiť. Jedna neskutočne veľká chyba je veľmi hlúpa AI, ktorá podstatne zaostáva za Metro 2033. Druhý, pre mňa nie až taký veľký problém, sú umelo vyzerajúce tváre. To však napravuje perfektne graficky spracované prostredie či už podzemného Metra, alebo temného rádioaktívneho povrchu, kde potrebujete na prežitie plynovú masku. Čas ktorý vám ostáva vám ukazujú vaše hodinky, na ktorých máte indikátor či vás nepriateľ vidí, alebo nie. Vo väčšine prípadov sa vás však ani len nevšimnú (pri stealth postupe) ani ak by ste im stáli priamo pred očami. Ak sa vám nepáčia pôvodné vlastnosti palebného arzenálu, máte možnosť si zbrane upgradovať (pridáte optickú mušku, tlmič, predĺžite si zásobník alebo hlaveň atď. ) za menu, ktorou sa v metre platí, čiže špeciálnymi vojenskými nábojmi. Značka Metro sa radí medzi špičku herného priemyslu vďaka svojmu príbehu a detailnému technickému, ale aj grafickému spracovaniu. 94%.
MikeLP100%
Velmi dobra hra, prešiel som to s Ruskym dabingom a cz titulkami a bolo to brutalne, dejova linia aj po grafickej odporucam každemu ;)
S3aF100%
O tejto hre by som hovoril len v superlatívoch, preto len napíšem, že sa to oplatí kúpiť, na tejto časti Metra som nenašiel ani jeden zápor. Grafika, audio, a gameplay sú prepracované, a vytvárajú presnú atmosféru Metra, a vonkajšieho post-apo sveta.
zdenosik100%
Túto hru som len začal hrať ale aj tak je na nej vidieť že je geniálna. Ten prvý moment ked si myslíte že zabíjate mutantov ale v skutočnosti sú to vaši priatelia je úplne strašidelný. Síce je to len sen ale aj tak ma to dostalo. Nebudem to tu obkecávať, pretože už len z tých trailerov sa dá vidieť, že je to stará škola a nie nejaká trápna americká strieľačka. Ak máte FPS hry na 1. mieste tak ani nemusíte rozmýšľať, že či si ju zahráte alebo. Je to vaša psia povinnosť! :D Už aby bolo pokračovanie a to som ju ešte len začal hrať.
sagesage100%
Veľmi hutná atmosféra tak ako sa na Metro patrí. Všetko sa oproti prvému dielu zlepšilo, okrem tých spomínaných tvári postáv. Optimalizácia +.
sixon86100%
Takže Metro: Last Light hra ktorá priamo nadväzuje na dej z predošlej hry Metro 2033.
Last Light ponúka oproti predchodcovi omnoho širší vonkajší svet, lepšie grafické spracovanie, možnosť na výber zabiť alebo nechať žiť hlavných nepriateľov, upgrade zbraní ktorý mi prišiel viac menej zbytočný, keďže sa upgradnuté zbrane dali zobrať od nepriateľa. Viacej akcie čo ma aj mrzí, čakal som že to bude tajomnejšie a vzrušujúcejšie, no i napriek tomu dávam tejto hre plný počet, pretože fakt stojí zato.

+Grafické spracovanie
+Atmosféra
+Umelá inteligencia nepriateľa
+Optimalizovaný a upravený engine
+Hracia doba

-Umelo vyzerajúce tváre
-Pomalé rozbiehanie deja
Jack266100%
Táto hra ma nesmierne prekvapila. Pôvodné METRO 2033 som hral a bola to skvelá hra ale táto ho predčila skoro vo všetkých oblastiach. Príbeh je skvelo vyprávaný, možnosť úprav zbraní je skvelé vylepšenie len by sa mohli dať kúpiť aj brnenia. Nové miesta a viac pohybu na povrchu je výborné. Takisto sa viac dá dozvedieť o frakciách v metre. Táto hra je proste skvelá pre fanúšika je to povinnosť a pre všetkých ostatných úžasná príležitosť.
Avjeckin85%
Mnou velmi dlho ocakavana hra, ktora bola presunuta z Januara 2012 az na Maj 2013 kvoli tomu ze THQ skrachovalo co neberiem ako zaporny bod skor sklamanie. Napriek tomu oproti Metru 2033 mala nedostatky v prvku atmosfery a audio spracovania ( chybal mi tam hlavne originalny hlas Artyoma z Metra 2033, ktory v uvodnych textoch pred misiami nadviazal na perfektnu atmosferu), co sa tyka toho textoveho ten bol priam dokonaly a omnoho lepsi ako v predchadzajucom dieli. Co sa tyka osvetlenia bolo velmi zanedbane- nudzove osvetlenia z Metra 2033 mi tam chybali najviac a tma z predchadzajuceho titulu bola nahradena serom, kde bolo dokonale vsetko vidiet okrem nepriatelov ktori akosi v Metre Last ''oslepli''- spomenme si na tmu v Metre 2033 kde Artyom musel zakazdym pouzit nocne videnie aj v tej absolutnej tme kde aj ten najmensi suchot vas mohol odhalit. Dej uz nebol taky tajomny a zavadzajuci ako v Metre 2033 kde kto necital knihu nevedel az dokonca ci su ''The Dark Ones'' spasitelia ludstva alebo Votrelci ktori nas prisli vyhubit. Dej bol priamy a ten kto hral Metro 2033 urcite vedel ako ma postupovat ak chcel dosiahnut Dobry Koniec.
Napriek tomu misie boli velmi zaujimave a poskytli sirsiu skalu prostredia Metra ako aj samotnej Moskvy. Avsak Nepacilo sa mi nevyvazenost misii v metre a na povrchu kde asi 10 missi naraz bolo len v metre a 6-7 na povrchu. Mne osobne sa v Metre 2033 pacilo ako sa Artyom dostaval na povrch a potom zase len o ovlasok unikol naspat do metra- niekolkokrat.
Dlzka campane bola v norme aj ked dalo sa este trosku spekulovat ako ju predlzit.
Menu velmi originalne, chvalim autorov za tu drezinu a rangera v pozadi.
Metro Last Light bolo zamerane viac na spolupraci Artyoma s niekym inym co trosku potlacalo hororovu atmosferu. Lepsie vyvrcholenie deja v Metre 2033 a misii D6 kde Artyom po dlhej dobe samoty a strachu sa mohol povzbudit vtipnymi pripomienkami Ullmana.
Grafika naozaj super, klobuk dole - velmi silny aspekt hry.
Napriek vsetkym mojim kr
SABS100%
vyborna hra bavilo ma to bolo to super hral som to stale nevedel som sa od toho odrthnut takto by mali vyzerat hry skvela praca dobre to je urobene keby vsetky vyzerali takto tak by to bolo uplne super ..


všetky (178) »

Súvisiace hry Metro Exodus: Sam's Story
Metro Exodus: The Two Colonels
Metro Exodus
Metro: Redux
METRO: Last Light - Chronicles Pack
METRO: Last Light - Developer Pack
METRO: Last Light - Tower Pack
METRO: Last Light - Faction Pack
METRO 2033: The Last Refuge

Diskusia o hre METRO: Last Light Pridať príspevok
05.01.2016 16:31 - a hral uz niekto stalker online? Je to online-ovka, ale s pribehom. Da sa tam ...
23.02.2015 17:36 - To nightvision si vieš zapínať a vypínať keď m&#...
21.02.2015 19:13 - Neviem ci mi dakto pomoze ale ked si nasadim okuliare na Night Vission tak mi ...
24.08.2014 02:48 - aj mne robi to iste neviem to dat prec odtial
15.07.2014 22:53 - Mám rád "Ruskú atmosféru" ... Vie ma asi najlep&...
...
Zobraziť všetky príspevky (816) »

| Hry |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |