Dying Light | ABCgames.sk

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21116
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12859
1687

Online 26822 užívateľov

Dying Light


Žáner:Akčná
Dátum vydania:27. Január 2015
Stránky hry:dyinglightgame.com/dying-light/
Výrobca:Techland, Warner Bros
Kúpiť hru Dying Light
Kúpiť hru

Survival akcia Dying Light je zasadená do otvoreného sveta zamoreného zombie. Hráte z pohľadu prvej osoby a vo dne sa potĺkate ulicami mesta, zbierate zásoby, vyrovnávate sa s náhodnými udalosťami a pripravujete sa na noc.

V noci zombie zosilnia a najvhodnejšou taktikou je útek. Hlavná postava hry Dying Light majstrovsky zvláda parkour a okrem toho je tiež nakazená zombie vírusom, teda je schopná odhaliť silnejšie druhy zombie. Nechýba ani craftovací systém, ktorý vám umožní tvoriť tie najzaujímavejšie zbrane, aké kedy ľudstvo videlo.




HW požiadavky Dying Light
Minimálne požiadavky
  • 64-bit Windows 7 / 8
  • Intel Core i5-2500 @ 3.3 GHz / AMD FX-8320 @ 3.5 GHz
  • 4 GB RAM
  • 40 GB miesta na disku
  • 1 GB grafická karta NVIDIA GeForce GTX 560 / AMD Radeon HD 6870
  • DirectX kompatibilná zvuková karta
  • DirectX 11
Odporúčané požiadavky
  • 64-bit Windows 7 / 8
  • Intel Core i5-4670K @ 3.4 GHz / AMD FX-8350 @ 4.0 GHz
  • 8 GB RAM
  • 40 GB miesta na disku
  • 2 GB grafická karta NVIDIA GeForce GTX 780 / AMD Radeon R9 290
  • DirectX kompatibilná zvuková karta
  • DirectX 11

Ďalšie videá »


Dying Light - screenshot
screenshoty »



Hodnotenie hry
75%

Recenzie
Tiscali Games60%
Dying Light povětšinou připomíná Dead Island, ale prakticky v žádném ohledu nepřekračuje jeho stín a úspěchy. Zábavná kooperace sice zůstává, ale jinak hra v ničem nejenom nevyniká, ale hlavně ani nezaujme. Především zobrazení zombie apokalypsy je opravdu velkým zklamáním.
Sector.sk85%
Celkovo Techland na hre Dying Light pekne zapracoval. Neponúka žiadnu jednoduchú arkádovku, ale tvrdý survival štýl s rozsiahlou kampaňou, doplnkom kooperácie s úlohami a aj možnosťou stať sa zombíkom. Je to rozsiahle, má to veľmi dobrú hrateľnosť a aj kvalitný vizuál. V rozmanitosti misií a spáde príbehu síce titul zaostáva, ale nahrádza to množstvom informácií a možností sveta, ktoré sú veľmi veľké. Ak ste fanúšikom hardcore survival hier, je Dying Light presne pre vás.


Moje hodnotenie
Ohodnotiť


Užívatelia
t-rex90%
Techland sa mohol uchylit k vyrobe nejakej linearnej hry ako bioshock, metro alebo crysis 3 ale oni si vybrali tazsiu cestu a popracovali na niecom menej tradicnom a
narocnejsom. To co dokazali ich radi na vrchol vyrobcov hier, urcite je co zlepsovat, ale k dokonalosti hre vela nechyba kedze tie najnarocnejsie stranky
maju zmaknute a este maju aj vlasny engine. Takto si predstavujem smer buducnosti videohier, hlavne dlzka kampane vyda za tri priemerne tituly a to nieje vsetko, ostatny si mozu zobrat priklad.
Blaaade100%
Nikdy som nemal rád Zobie hry, preto som sa o tejto hre dozvedel až keď vyšla, no keď som videl prvé gameplay video, tak som si povedal že túto hru musím mať. A dobre som spravil. Už dávno som nevidel takto prepracovanú hru, čo sa týka voľnosti tak aj možnosti a roznorodosť spôsobov splnenia najmä vedľajších úloh, ktoré dodali hre šťavu a v niektorých prípadoch aj troška humoru v postapokaliptickej dobe (viď. motherday :D). Táto hra ma natoľko bavila, že som si hu po prejdení zahral hneď znova. Pri tomto všetkom je tu pekne rozlíšené hranie cez deň a v noci, kde som si naozaj povedal "Ja som sa dos*ral"... už len zlanariť kamarátov a natreť to night hunterom online...
Naozaj táto hra na mňa spravila veľký dojem a neviem či v najbližšej dobe vyjde nejaká, ktorá hu prekoná, Dying light nastavila latku veľmi vysoko spomedzi svojho žánru.
Monkey100%
Mozem napisat len ze tato zaletitost je velkolepa po 20 hodinovej kampani
nasleduju vedlajsie ulohy ktore vydaju za dalsiu kampan, v tomto smere tolko
neposkytuje asiziadna ina, jedine co je podmienka ze vas to musi bavit a stihat
vam to zostava a ja tu hru zerem. Bavila ma po celu dobu, tu uz jej odpustite vsetky vytky.
Damy a pani ja si dovolim tvrdid ze tato hra je v istom zmysle revolucna. Kampanou nic
nekonci, prave naopak. Tomuto sa hovori sandbox, este sa bude o nej urcite vela rozpravat.
A sektor by dal urcite viac ale nemohol dat viac ako fc4 aspon si to myslim.
virtual100%
O tejto hre sa môžem vyjadrovať len v superlatívoch. Grafické spracovanie je bezkonkurenčné, vyzdvihnúť musím dynamické počasie a pohyb flóry. Zvuky sú špičkové a sprievodná hudba skvele dopĺňa absolútne podmanivú atmosféru detailne vytvoreného sveta. Príbeh sa štandardom open world akcii s rpg prvkami nijako nevymyká, spočíva v postupnom plnení úloh a jeho odhalovaní. Po skvelom úvode nastáva tak trošku útlm a nádherne spracované mesto sa na chvílu stáva akoby simulátorom parkour prechádzky, infikovaný pôsobia len ako do počtu, takmer vôbec neovplyvňujú postup hry. Toto sú chvíle ktoré musíte absolvovať a dostať sa do hĺbky kedy si uvedomíte že sa jedná o totálnu pecku. Nezabúdajte na to že pokiaľ nepristanete na pravidlá nebude pre vás hratelná. Treba zbierať predmety, predávať, nakupovať, vyrábať a učiť sa využívať nové bojové prvky. Je to súčasť survival akcie. Kým nemáte dosť dobrých zbraní a schopností je lepšie sa súbojom vyhýbať, neskôr ich budete vyhladávať. Dostatok dynamickej a adrenalínovej akcie poskytuje predovšetkým pestrá hlavná dejová línia, ktorá má na váš vývoj najväčší vplyv. No nieje to len o súbojoch, ale aj o skvele zapracovanom parkoure, o využívaní možností a o vychutnávaní si obrovskej atmosféry. Ťažko opísať kvality tohoto super titulu, treba si to zahrať a prejsť. V skratke, Techland ukázal ako sa vyrábajú hry.
psychokat95%
Dobrá hra, ktorá stavia na skvelých základoch a zvyšuje ich úroveň niekoľko násobne. Počas hrania vystriedate viacero prostredí cez extrémne dlhú, až vyčerpávajúcu kampaň. Grafika je super, ale pokiaľ nemáte stroj ktorý ju utiahne naplno zabudnite na to že si ju môžte naplno vychutnať a reálne oceniť. V druhej polovici je hra miestami lineárna, ale je to celkom príjemná zmena. Ani grafika nieje v druhej časti hry tak dychberúca ako v tej prvej, no vzhľadom na dĺžku sa niet na čo sťažovať. Príbeh je dôležitý asi ako príbeh väčšiny akčných filmov. Po prejdení hry sa vraciate do najlepšej lokácie a zocelený kampaňou si vychutnávate ďalšie výzvy vo forme vedľajších úloh.
Nitro95%
+ otvorený svet
+ parkour
+ bojový systém
+ next-gen grafika
+ rpg prvky
+ atmosféra
+ hudba, zvuky
+ deň a noc, možnosť výberu
+ ovládanie
+ co-op
+ herná doba
+ hrateľnosť
+ vedľajšie úlohy (ich vedľajsiu rolu výrazne nepocítite vzhľadom na menšiu váhu príbehu, hrateľnosti neuberajú, stále je čo objavovať)
+ návykovosť
+ spracovanie sveta
+ celkové rozpätie hry

- slabši príbeh, nieje na oscara, ale keby bol ten silný by 100% už na jednu hru bolo málo
Bomber100%
Od Dying Light som mal ako fanúšik Dead Island veľké očakávania a všetky predčil. Tvorcom sa podarilo urobyť inú hru, ale základné bojové mechanizmy si zachováva a vylepšuje plus pridáva parkour ktorý je omnoho svižnejší ako ten z Mirror´s Edge. Výrazná zmena nastala v grafike s neuveriteľne detailnými textúrami, ktorá sa medzičasom zaradila do prvej ligy. Hrateľlnosť sa tiež posunula a Dying Light je plnohodnotným sandboxom. Ponúka toho veľa, aj keď príbeh nie je najlepśí a na jeho konci neprekvapil, predsa sa v ňom našli aj dobré momenty. Túto stránku mi úplme vykompenzovala dĺžka hry. Spokojný som bol aj s obtiažnosťou a postupným zlepšovaním. Napriek tomu že som očakával dobrú hru je pre mňa veľkým prekvapením.
Zaerp90%
Oproti Dead Island nadherne vylepsenie, uz len ten hook mi dal pocitit velkej nadprirodzenosti voci ostatnym (zombie) :), ci uz lezenie, skakanie, kopanie v rozbehu do hlav,... proste hra suca dnesneho kalibru... davam 90 percent... -10 za to ze sa ten moj typek obcas nechytil v skoku toho co bolo ocividne... v rozbehu a on sa nechyti... a padaaa a padaaa :)
kaspar90%
Mám moc rád Zombie hry a na Dying Light jsem se hodně těšil. Výsledek mě velmi potěšil a Dying Light musím doporučit.
malycauner100%
Jeden z nejvetsich hernich titulu, co byl zatim vytvoren.Ma to vsechno, co vyzaduje dokanaly zazitek z perfekne realisticky zpracovaneho sveta plne zla, ktere ucite poslusnosti nehoraznym arsenalem. Mohl bych basnit o tom, v cem vsem se ostani tituly tohoto zanru nemuzou vyrovnat tomuto bescelaru, ale neni treba, tuto hru dlouho nic neprekona.
maco5488%
Výborná zaujímavá hra, ktorá dobre pobaví najme v režime coop kde hráte príbeh s priateľmi.
Klady: výroba zbraní a ich následná úprava
AI nemŕtvych
Nočný mód :D obzvlášť nebezpečný
Kopec zaujímavých miest na preskúmanie tunely, supermarkety
Vyleziete kde chcete
Čakal som že by to mohlo byť niečo ako COD Zombie, hold zmýlil som sa toto je lepšie :D
minuteman90%
+ grafika
+ mnozstvi misi a vedlejsich misi
+ parkour
+ pribeh
+ lokace
+ rozdeleni den/noc
+ crafteni
+ v jedne misi odkaz na call of juarez (+100 like points)

+ vpodstate dead island v novem grafickem kabatku s pridani parkouru, ale proc ne?
Platon95%
Vyborna akcia z prveho pohladu obsahujuca rpg prvky. Cim tiez vynika je jej mnohymi paradoxne nepochopena survival povaha ktorej tajomstvo trochu poodhalim. Zo zaciatku je naozaj obtiazna a svoje vylepsenie si musite odpracovat, je na kazdom akou cestou sa vyberie, hra je flexibilna, ale aj tak v nej zadarmo nic nedostanete. Obtiaznost tymto zlepsovanim sa neklesa kedze sa zvysuje narocnost. Tiez na vyuzivanie dosiahnutych vylepseni co nabera na hratelnosti. Pokial si to chcete iba prebehnut a odciarknut poskytuje aj tak obrovsku porciu, no je mozne ze vam toho dost unikne, ako napriklad jej survival povaha. Ale kto uz by mal cas na 50 hodinovu hru:) Keby to bol naozaj ortodoxny survival, asi by sa titul stal iba klubovou zalezitostou.
kerberos88%
Hra od tvorcov Dead Island. Je vidiet ze autory maju prehlad v tom co robia. Potencial hry je velky a zvacsa ho aj vyuziva, takisto aj moznosti navigacie v otvorenom svete a kraftovanie, spusta RPG prvkov. Ale oprimalizacia mi pripada dost slaba. Miestamy FPS vybehne pekne vysoko, na inych miestach zas klesa pod bod mrazu.
Klady:
+pekna grafika
+otvoreny svet
+zaujimavy pribeh
+zaujimave postavy
+moznosti
+slabi i silni zombici
+navigacia vo svete
+parkour
+RPG prvky a kraftovanie
+nocne misie = survivor horror

Zapory:
-hra potrebuje optimalizovat (patche)
-treba si zvyknut na ovladanie
Kladivoun98%
Z téhle hry jsem unešen, atmosférou a hratelností mi hodně připomíná stalkera a grafikou spíše pokročilé metro až na to že to není střílečka ale parkour sekačka. Pokud máte alespoň trochu dobrodružnou povahu a hry rádi hrajete a ne jenom procházíte je pro vás.


všetky (61) »

Súvisiace hry Dying Light 2: Stay Human - Bloody Ties
Dying Light 2: Stay Human
Dying Light: Hellraid
Dying Light: Bad Blood
Dying Light: The Following
Dying Light: Enhanced Edition

Diskusia o hre Dying Light Pridať príspevok
12.03.2017 16:01 - cHLAPCI O COM PISETE? ja to hram na monitore 34" Acer X34A Predator v 4k ...
10.02.2016 18:31 - potreboval by som save s prejdenou standardnou hrou, lebo som zmazal savy a ch...
07.10.2015 16:25 - kup si hru
20.09.2015 18:05 - Zdravas neviete poradit stranku s ktorej by som stiahol patch 1.5.2
27.06.2015 13:16 - Potrebujem poradiť ako opraviť chybu BEX64 na tejto hre
...
Zobraziť všetky príspevky (112) »

| Hry |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |