Attentat 1942 | ABCgames.sk

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21116
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12859
1687

Online 14684 užívateľov

Attentat 1942


Žáner:Adventúra
Dátum vydania:31. Október 2017
Stránky hry:attentat1942.com
Výrobca:Charles Games, Czech Academy of Sciences
Kúpiť hru Attentat 1942
Kúpiť hru

Unikátny herný projekt Attentat 1942 v sebe kombinuje historické udalosti s fiktívnymi príbehmi vašej rodiny, na ktorej minulosť sa pozriete pod drobnohľadom v netradičnej kombinácii filmových rozhovorov, interaktívnych komiksov a autentických historických záberov. Budete sa rozprávať so svedkami nacistickej okupácie Československa a prežijete ich spomienky, aby ste zistili, aká bola úloha vášho starého otca v atentáte na Reinharda Heydricha.




HW požiadavky Attentat 1942
Minimálne požiadavky
  • Windows 7 / 8 / 10
  • 2 GHz CPU
  • 2 GB RAM
  • 4 GB HDD
  • Intel HD Graphics 4000 / ekvivalent

Ďalšie videá »


Attentat 1942 - screenshot
screenshoty »



Hodnotenie hry
70%

Recenzie
Tiscali Games70%
Herní dokument, který vyniká věrným zpodobněním protektorátních reálií. Má povedenou atmosféru a sympatické zpracování, ale pokud od svého zážitku požadujete především propracovanou hratelnost, budete zklamaní.
Sector.sk70%
Prečo teda hodnotíme kladne a Attentat 1942 vám odporúčame? V prvom rade je vždy dobré vedieť niečo z našej histórie, tobôž v dnešnej zábudlivej dobe. Minulosť nie je možné zmeniť, fakty o nej však zabudnúť alebo prekrútiť áno. V druhom rade je spracovanie jednoduché, užívateľsky príjemné, takže pred obrazovku môžete posadiť hocikoho a zaujme. A po tretie, čo si nesmierne ceníme, Attentat 1942 nepoučuje, nesnaží sa hrať na city, ostro sa nevyhraňuje. Len zaujímavou a pútavou formou predhadzuje fakty bez toho, aby nudil či vnucoval svoj názor. Prinúti vás zamyslieť sa, a to je podstatné. Možno len tak trochu, aby ste sa občas zastavili a našli niektoré náznaky ľudskej hlúposti vo svojom, možno bezprostrednom okolí aj dnes.


Moje hodnotenie
Ohodnotiť


Užívatelia
NORD_KING74%
-: preklepy, hudba, herná doba, hrateľnosť, minihry
+: príbeh, atmosféra, dialógy, minihry, encyklopédia, dobový materiál, edukácia, zábava, komiksy
Verdikt: Hru Attentat 1942 nie je jednoduché hodnotiť. Dokonca ju možno skôr označiť za interaktívny dokument, ktorý sa zaoberá spornou časťou našej histórie, presnejšie atentátom na ríšskeho protektora Reinharda Heydricha a jeho dôsledkami. Dej hry je rozdelený do dvoch línií. Jedna zachytáva súčasnosť vo forme rozhovorov s pamätníkmi udalostí okolo atentátu. Druhá vo forme komiksu sprostredkúva život postáv v danom období. Hráč tak koná, pretože v roli potomka chce zistiť, prečo bol starý otec odvedený v predmetnom období gestapom a následne internovaný v koncentračnom tábore. Súčasťou hry sú dobové materiály, encyklopédia s ďalšími informáciami a minihry, ktoré sú kladom a aj záporom, pretože nie každá sa podarila a nemajú výrazný vplyv na dej. Ich absolvovaním možno obdržať mince pre získanie nových informácií v rámci opakovaných rozhovorov. Po stránke hrateľnosti je na tom hra slabo a možno ju dohrať do troch hodín. Hráčovi však poskytuje množstvo informácií a je na ňom, aký postoj zaujme k predmetným udalostiam. Ak by sme sa mali riadiť v školskom prostredí heslom: Škola hrou..., tak Attentat 1942 je toho príkladom.


všetky (5) »

Súvisiace hry Svoboda 1945: Liberation

Diskusia o hre Attentat 1942 Pridať príspevok
21.11.2017 18:16 - No možna jeto lepší než Mauthausen a taky super pokus na t...
Zobraziť všetky príspevky (1) »

| Hry |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |