HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21156
5455
5063
1438
1600
7336
6030
12903
1687

Online 13652 užívateľov

Návody > HCA - The Ugly Prince Duckling


Zobrazení:11836
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

Časť 1

Začínate pri mestskej bráne. Medzi bránou a námestím chodí strážca, ktorý vás vyhodí, ak sa dostanete do jeho blízkosti, pretože nemáte prácu a v meste žobrákov nechcú. Stačí ho však obísť a po meste sa môžete potom pohybovať voľne. V meste oslovte mladého študenta (v červenom obleku). Povie vám, že zháňa Hadí Džús (Snake Jucie). Stačí sa popýtať v meste a odporučia vás za trpaslíkom v mlyne. V zadnej časti sú schody vedúce k mlynu, tak vybehnite hore. Do mlynu vás však trpaslík nevpustí, vraj tam smie len princ, čo má magický prach (Magic Glow). Zbehnite naspäť dole do mesta. Ak oslovíte pár ľudí, povedia vám, že vás hľadá starena. No môžete ísť rovno za ňou, je pri vstupnej bráne a obťažuje ju mladý tlsťoch v modrých šatách. Kopnite ho do zadku a starena vám z vďačnosti dá magický prach.
Skúste sa vrátiť s prachom do mlynu, ale pred schodmi na kopec uväznil cap kancelára. V uličke pred cestou k mlynu by mal byť chlapec s veľkým klobúkom, ktorý sa stará o capa. Nevie kde, tak vás požiada, či by ste ho nenašli a dá vám aj mrkvu, na ktorú ho môžete nalákať (Carrots). Dajte capovi mrkvu a ten vás bude nasledovať. Cap je dosť blbý a môže sa zaseknúť, alebo zaostať, tak choďte pomaly, nech je pri vás. Keď budete aj s capom pri chlapcovi, oslovte ho. Prevezme si capa, vám dá ďalšiu mrkvu a uvidíte, ako kancelár odíde z pred schodov.
Vybehnite hore do mlynu a dajte trpaslíkovi magický prach. Vstúpte do mlynu a zo stola na ľavej strane si vezmite hadí džús. Vráťte sa s džúsom do mesta za študentom (mal by byť v blízkosti brány) a dajte mu ho. Za odmenu dostanete 6 mincí a povie vám, aby ste sa za ním neskôr zastavili.
Teraz choďte na námestie za princeznou. Oslovte ju. Chce od vás koláč. Choďte hornou ulicou z námestia a tam je predavačka. Použite na ňu svoju peňaženku a kúpite si koláč (Cake). Medzitým začujete, ako princeznú uniesli. Pohovorte si s ľuďmi z mesta. Zistíte, že trolovia uniesli princeznú, že trolov počuli v mlyne, že v mlyne je tma a že by sa vám hodili zápalky. Naľavo od brány postáva dievčatko so zápalkami. Kúpte si od neho tri zápalky (Matches) za dve mince. Potom sa vráťte do mlynu.
Vnútri sú dvaja trolovia. Ak vás chytia, tak vás vykopnú z mlynu a zakaždým vám zoberú jednu zápalku, keďže ich intelekt odhalil váš zámer. Ak vám zlomia všetky tri, tak si budete musieť kúpiť nové. Vám však stačí prebehnúť k lampe napravo od vstupu a zapáliť ju zápalkou. Svetlo trolov vyženie von. Teraz zachráňte princeznú. Potiahnite najprv ľavú páku, čím spustíte klietku s princeznou. Potom uvoľnite držiaky priamo na klietke, čím uvoľníte jej dno. Napokon potiahnite pravú páku, čím klietku opäť zdvihnete a princezná aj s dnom zostanú na podlahe.
Po scénke ste s princeznou pod mlynom. Mesto je zahalené tmou a objavili sa v ňom ďalší trolovia. Musíte princeznú doviezť do bezpečia. Je rozumná podobne ako cap, tak choďte opatrne. Taktiež sa vyhýbajte trolom. Ak pôjdete dlhšou trasou, môžete naraziť na krysy, ktorých sa princezná zľakne. Stačí krysy kopnúť a znovu osloviť princeznú, ktorá sa upokojí a zas vás nasleduje. Princeznú doveďte k miestu, kde ste kúpili koláč. Tam aj zastane a chce koláč, inak vraj nepôjde ďalej (napriek trolom, fakt je podobná capovi). Tak si len vezmite koláč z inventára a dajte jej ho. Predavačka koláčov je preč a tým sa uvoľnil prechod uličkou do ďalšej časti mesta. Tadiaľ prejdite a tam choďte doľava (nadol). Odveďte princeznú k strážnikovi a tam už sama odíde do bezpečia. Vás nevpustia. Takže sa vráťte na rázcestie a choďte na druhú stranu. Tam nájdete starenu, ktorá vám magicky otvorí strom, do ktorého vstúpite.


Časť 2

Pokračujte chodbou vpred až na ceste nájdete kotol (Cauldron). Vezmite si ho a starena vám spustí rebrík. Zatiaľ ho ignorujte a pokračujte vpred, až na koniec chodby, kde prejdite drevenými dverami napravo. Za nimi choďte k otvoru a cez tajný priehľad v brnení uvidíte rozhovor kráľa a kancelára. Vráťte sa do chodby a vylezte hore rebríkom. Dajte kotlík starene a chce od vás mŕtvu vranu, slimačí sliz a hadí džús. Vyjdite zo záhrady a pohľadajte v meste chlapca v klobúku s capom. Oslovte ho a dá vám mŕtvu vranu (Dead Crow). Zaneste vranu do záhrady a hoďte ju do kotla. Oslovte starenu a dá vám medenú krabičku (Copper Box).
Vráťte sa do mesta. Môžete zistiť od ľudí, že vás hľadal študent. Ten, čo ste mu priniesli hadí džús a povedal vám, aby ste ho neskôr vyhľadali. Býva v sivom dome pri ruinách. Pred domom stojí princezná. Vojdite dnu a oslovte ho. Povie vám, že už ten džús nepotrebuje, tak si ho vezmite z poličky (Snake Juice). Prezrite si jeho alchymistický stôl. Povedal vám, že robí pokusy so slimačím slizom. Položte na stôl vašu medenú krabičku. Potom použite horák pod bankou a časť slizu pretečie do nádoby. Použite tú nádobu a sliz prelejete do vašej medenej krabičky, ktorú si vezmete aj so slizom naspäť (Copper Box filled with Snail Slime). Vráťte sa do záhrady a hoďte do kotla sliz aj džús. Oslovte starenu a tá vám daruje vlajku (Pennant of the Lion Knight) a odletí preč.
Vráťte sa do mesta a choďte za krajčírom. Má dom v ulici poniže tej s princeznou. Nájdete ho ľahko, má nad dverami zavesené veľké nožnice. Vstúpte a oslovte krajčíra. Keďže máte odporúčanie od študenta (nemáte, ak ste sa so študentom nezhovárali pri braní džúsu), tak vás príjme za svojho učňa.

Prvou úlohou je pridať zlaté gombíky na uniformu, ktorú šije pre kráľa. Na poličke si z krabičky vezmite zlaté gombíky a len ich uložte na uniformu na stojane. Za odmenu dostanete šaty krajčírovho učňa, takže už aspoň nie ste taký otrhanec. Teraz máte celkovo dokončiť uniformu. Pozrite si obrázok hotovej uniformy za podstavcom a zistíte, čo vám chýba. Z poličky za krajčírom si vezmite golier (Uniform Collar) a pridajte ho na uniformu. Stuha je v poličke pri okne, no polička je zamknutá. Krajčír vám povie, že jeho predošlí učeň Ludvig ukradol nejaké veci aj kľúč. Vráťte sa na ulicu.
Zlodejom od krajčíra je malý tlsťoch v modrých šatách, čo predtým obťažoval starenu. Nájdite ho v meste (zdržuje sa pri predavačke koláčov) a kopnite ho do zadku. Vypadne mu kľúč (Key), ktorý si vezmete. Vráťte sa do obchodu. Odomknite skrinku, vezmite si stuhu (Silk Ribbon) a pripevnite ju na uniformu.
V meste sú na uliciach rozmiestnené sliepky. No je tam aj jeden kohút. Na začiatok by mal byť pred domom študenta, kde predtým postávala aj princezná. Nájdite ho a kopnite. Vypadne z neho pero. Takto ho kopnite ešte štyrikrát, aby ste získali všetkých päť pier (Five Feathers from a Cockerel). Vráťte sa do dielne a umiestnite ich na uniformu.
Žena pri stánku s koláčmi predáva aj náplecníky, jeden za 12 mincí, dva za dvadsať, no stačí vám zohnať 12, lebo potom zistíte, že druhý už predala. Mince ste už mohli získať a nájsť na rôznych miestach. No je tu spôsob pre celú túto sumu. V meste je chlapík čo pasie prasa a vydáva sa za princa v prestrojení. Oslovte najprv predavačku, aby ste vedeli, že potrebujete mince a potom tohto chlapíka. Povie vám, aby ste napásli jeho prasa a odmení sa vám. Prasa musí zjesť aspoň tri púpavy. Môžete ho nakopnúť aby sa niekam rozbehlo, niekedy samo nasleduje vás, ale väčšinou som ho len nasledoval ja. Doveďte ho (nasledujte) k trom púpavám (môže sa stať, že niečo zje aj mimo váš dohľad a ďalšie už nebude) a keď je prasa napasené, vráťte sa za chlapíkom a ten vám dá 12 mincí. Použite na predavačku peňaženku a kúpte si náplecník (Epaulette) a zistíte, že druhý kúpila dojka.
Zájdite do dvora (otvorená brána nad čižmárskou dielňou) a vnútri je krava zavesená na lane a dojka. Oslovte dvakrát dojku a sľúbi vám náplecník, ak zložíte dole jej kravu. Dodá, že krava je smädná. Za rebríkom je vedro (Bucket). Vezmite si ho a položte ho k pumpe. Napumpujte vodu do vedra, vezmite si vedro s vodou a vylezte rebríkom hore ku krave. Tam jej položte vedro s vodou. Krava ho vypije, oťažie a spustí sa dole. Oslovte dojku a dostanete náplecník. Keď máte oba, vráťte sa do dielne a nasaďte ich na uniformu, ako posledný doplnok. Tým ste dokončili uniformu. Vezmite si ju (Royal Uniform), keďže ju máte doručiť kráľovi. Taktiež si zo stola vezmite kryštálovú guľu (Crystall Ball), ktorá je vašou odmenou. Oslovte ešte krajčíra a povie vám, že ak chcete lepšie šaty, má pre vás niečo, no za 50 medených mincí.
Vráťte sa do domu študenta a prezrite si stenu s hlavou leva (vedľa poličky, kde ste si vzali hadí džús). Jedno oko levovi chýba. Vložte doň kryštálovú guľu, čo ste práve získali od krajčíra a otvoria sa tajné dvere. Prejdite nimi. Vnútri dajte psovi na truhlici vlajku, čo vám dala starena. Zoskočí dole a povie, že si môžete vziať toľko mincí, koľko unesiete. Takže si vezmite váš maximum, 50 mincí. S nimi sa vráťte za krajčírom a kúpte si lepšie šaty.
Vráťte sa na ulicu a zistíte, že aj na túto časť mesta už padla tma. Vonku sú trolovia, tak pozro na nich. Vráťte sa pred študentov dom. Tam už na vás čaká princezná. Skočte si ešte dnu, znova za psom a z truhlice si vezmite ďalších 50 mincí. Potom vonku oslovte princeznú. Máte ju odviesť preč. Odveďte ju k prístavu, prechod je za stánkom, kde predávala žena koláče (a náplecníky).


Časť 3

Zájdite povyše k fontánke a princeznú si vyzdvihne kancelár. Odporučí vám zájsť za sochárom, ak máte záujem o robotu. Jeho dom je nad divadlom, okolo dverí má skaly. No nie je doma. Sochára nájdete v prístave, pri žeriave, neďaleko mostu. Spí pred dverami jedného domu. Oslovte hu a ukážte mu vaše odporúčania v denníku. Odvedie vás pred svoj dom. Vstúpte dnu.
Vnútri má pre vás úlohu, máte usporiadať správne dokončené súsošie. Ako to má vyzerať je nakreslené na obrázku na stene za sochami. Jednoduché. Zatlačte kozu dozadu. Muža doľava a ženu doprava. Hotovo, dostanete päť strieborných mincí.
Ďalšia úloha je v prístave pomôcť vyložiť kvádre z lode. Dajte chlapcovi v žeriave striebornú mincu, aby vám pomohol.
Najprv mu prikážte, nech zdvihne hák. Potiahnite páku pred žeriavom, aby ste ho otočili nad loď. Povedzte mu nech spustí hák. Znova mu povedzte, nech ho vytiahne aj s kvádrom. Potiahnite páku pred žeriavom, aby ste ho otočili nad pevninu. Povedzte mu, nech spustí hák s kvádrom. Hotovo a dostanete päť strieborných mincí.
V tejto časti sú aj kominár a pastierka. On je za budovami, povyše žeriavu, ona na brehu pod vstupnou bránou. Môžete im spraviť poslíčka a ponosiť listy a dostanete za to magnézium pre vtáky (Magnesium).

Zájdite za Grandusom, riaditeľom divadla (tučný elegán, čo sa ponevieral po meste, teraz stojí pred divadlom). Ukážte mu vo svojom denníku odporúčanie od sochára a prijme vás za svojho študenta. No najprv sa chce osviežiť. Kúpte mu od predavačky (pod stromom pred divadlom) parfém (Perfume) za 3 mince.
Teraz vás Grandus vezme do divadla. Máte mu pomôcť so scénou. On bude recitovať a vždy keď povie „Behold“ treba zmeniť pozadie za ním (vždy povie aké prostredie to má byť) pákami naľavo. Keď povie „hark“ musíte vydať zvuk, aký naznačí. To spravíte nástrojmi napravo.
Páky sú spredu dozadu – les (Forest), mesto (City), hory (Mountain).
Nástroje sú spredu dozadu – slávik (Nightingale), hrom (Thunder), vietor (Wind).
Takže postupujte:
Les – prvá páka.
Slávik – prvý prístroj.
Hory – zadná páka.
Hrom – stredný prístroj.
Vietor – zadný prístroj.
Slávik – zadný prístroj.
Les – prvá páka.
Keď to celé spravíte správne, dostanete za odmenu od Grandusa roh hojnosti (Cornucopia) a od jeho asistenta Rómea krysu (Rat).

Zájdite na breh prístavu (poniže vstupnej brány) a nájdete tam plakať morskú pannu. Ludvig jej ukradol figúrku jej princa. Zájdite k žeriavu a za ním prejdite mostom. Na druhej strane zistíte od ľudí, že Ludvig sa schováva pri kráľovskej záhrade. Zájdite teda na koniec, pred vstup na kráľovský dvor a tam choďte naľavo do dverí do záhrady. V záhrade je Ludvig v altánku a vás tam nevpustí. Keďže je vaša postava nie len nemá, ale chúďatko aj zbabelá, musíte niečo vymyslieť. Choďte z boku k altánku, k miestu, kde má položenú sošku. Zvoľte si v inventári krysu a skúste sošku zobrať. Ludvig vás vyhodí, no vy použijete krysu, ktorá ho vyplaší. Vezmite si sošku (Statuette). Potom začujete, ako kancelár uniesol princeznú.
Vráťte sa na breh prístavu a vráťte morskej panne sošku. Za odmenu vám dá vlajku (Pennant of the Knight of Plenty). Vráťte sa k fontáne a cestou vás osloví krajčír, ktorý sa hnevá, že ste ešte nedoručili uniformu. Keď ho oslovíte, povie vám, že má na predaj ešte lepšie šaty, za päťdesiat strieborných.
Zájdite do domu sochára. Za súsoším, ktoré ste dávali dohromady, je na stene podobizeň morskej panny. Vložte jej do rúk roh hojnosti z divadla a otvoria sa tajné dvere. Za nimi dajte psovi vlajku od morskej panny a vezmite si 50 strieborných. Vonku zistíte, že už aj sem dopadla temnota. Vráťte sa za krajčírom a kúpte si lepšie šaty. Môžete sa vrátiť znova po peniaze, aby ste mali niečo do ďalšej časti. Choďte potom k mostu. Keďže máte lepšie šaty, tak vás stráž pustí cez most do bohatej štvrte.


Časť 4

Tu najprv pokračujte v doručovaní listov pre pastierku a kominára. Keď doručíte pastierke posledný list, dostanete za odmenu starú vlajku (Pennant of Knight Swanfeather). Neďaleko pastierky sa na ulici objavia kráľ a kancelár. Dajte kráľovi jeho armádnu uniformu. Poďakuje a pozve vás do paláca, no najprv sa musíte naučiť latinčinu. Oslovte kancelára a ten vás zavedie k nemu domov, kde vám vraj dá odporúčanie do školy latinčiny. U neho doma mu dajte svoj denník, nech vám odporúčanie napíše, ale keďže natvrdlý hrdina nevie, že je to zloduch, tak mu denník odovzdá a kancelár si ho nechá. Dvakrát ho oslovte a vyhodí vás na ulicu. Skúste vstúpiť znova, no slúžka vás nevpustí, ale spomenie pekného kominára. Nájdite v meste kominára a oslovte ho. Zájde s vami ku kancelárovmu domu. Vstúpte. Kominár zabaví slúžku a vy vstúpte do izby. Potlačte knižnicu a spadne váš denník, odporúčací list (Tuition Document) a odhalíte aj skrytú rytinu na stene.
Choďte teraz do školy latinčiny, je neďaleko kancelárovho domu, budova s nápisom „Sempre Labore“. Dajte učiteľovi odporúčacie listiny a prijme vás do učenia. Najprv musíte zvládnuť astrologický test. Zistíte však, že stroj s planétami nejde. Oslovte Ludviga, ktorý stojí pri dverách a zistíte, že ukradol súčiastku zo stroja. Kopnite ho a dá vám koliesko do stroja (Cogwheel). To vložte do stroja. Stroj má dve páky. Ľavá otáča všetkými troma planétami naraz. Pravá páka otáča len vnútornými dvoma. Takže najprv stlačte párkrát ľavú páku, aby sa vonkajšia, tretia planéta dostala na červenú šípku. Potom stláčajte pravú páku, až kým sa na jej úroveň nedostanú aj vnútorné dve planéty. Keď budú všetky tri planéty za sebou na červenej šípke, tak ste úlohu splnili, otvorí sa vonkajšia planéta a odhalí korunu (Crown), ktorú si vezmite. Potom sa ozve učiteľ, ktorý je prekvapený z toho, čo sa stalo. Aby sa vás zbavil, dá vám diplom z latinčiny.
Vráťte sa do domu kancelára a na rytinu labute v stene za knižnicou použite korunu. Otvoria sa tajné dvere. Použite vlajku na psa, ktorý si zosadne z truhlice a opäť si môžete vziať 50 zlatých mincí. Vráťte sa naspäť hore do izby a za dverami kuchyne (hneď vedľa týchto tajných), uvidíte kancelára. Zájdite k tým dverám a uvidíte scénku, ktorá sa odohrá v kuchyni. Potom vás tam spolu s princeznou zamknú.
Zájdite ku krbu a hoďte do ohňa Magnesium. Kominár sa vám ozve z komína. Pomôže vám, no najprv musíte uhasiť oheň. Použite hrniec nad mechom, naberiete do neho vodu a vylejete ju do mechu. Použite mech a vyfučíte na oheň vodu. Kominár vám spustí rebrík. Vylezte po ňom hore na strechu. Na streche už len vlezte do otvoreného okna napravo.


Časť 5

Len bežte chodbami za princeznou a na konci vstúpte do trónnej sály. Po scénke ste opäť na chodbe. Použite brnenie na pravej stene, už ste ho objavili, keď ste hľadali kotol pre starenu v druhej časti, takže viete, že je to tajný prechod. Vyjdite v podzemí z dverí a v hlavnej chodby napravo je na zemi kresadlo (Tinderbox), vezmite si ho. Vráťte sa dverami a tajnými dverami naspäť do chodby v paláci.
Zájdite dole chodbou a na rázcestí doľava (doprava, podľa postavy). Na konci prejdite dverami a pokračujte chodbou až na križovatku. Na pravo stojí kráľ a pred ostatnými smermi máte na zemi symboly. Zloduch to tu očaroval, tak musíte prejsť bludiskom správne. Stačí postupovať podľa symbolov, ktoré ste našli cestou, teda lev, morská panna a labuť.
- Najprv teda prejdite do chodby vľavo (nahor podľa pohľadu hráča) so symbolom leva. Pokračujte až k dverám a prejdite prostrednými so symbolom leva.
- Pokračujte chodbou na rázcestie (pozor na trola) a tam choďte rovno (vpravo) chodbou so symbolom morskej panny. Stále berte teraz symboly morskej panny, takže na ďalšej križovatke doľava (nahor) a na ďalšej doprava. Na ďalšej doľava (nahor) a na ďalšej pokračujte len rovno nahor. Dorazíte k dverám, prejdite tými naľavo s morskou pannou.
- Prejdite chodbou, pozor na trola a na križovatke doľava (doprava), do chodby so symbolom labute. Tu už len nasledujte tento symbol. Doľava (nahor), doľava (nahor), rovno hore, doprava (nahor), doprava a dostanete sa k dverám. Napravo sú dvere s labuťou, tak nimi prejdite.
Ste opäť v trónnej sále. Je v nej päť trolov a na konci dievčatko so zápalkami, no teraz dievčatko s magickým prachom. Musíte sa k nemu dostať. Stačí prebehnúť miestnosťou pomedzi trolov. Ak vás chytia, začínate len odznova túto miestnosť. Použite na dievčatko kresadlo a dá vám magický prach. Teraz len s ním navštívte všetkých piatich trolov a zmiznú. Na záver už len použite kresadlo na temného muža, čím ho zapudíte. Tým ste úspešne ukončili túto mini hierku.

Súvisiace hry HCA - The Snow Queen And The Magic Mirror



Diskusia Príspevkov: 0 Hodnotenie
400 hlasov

100
60
20

80
40
0
53
Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |