HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21157
5455
5063
1438
1600
7336
6030
12903
1687

Online 15929 užívateľov

Návody > Fallout 3


Zobrazení:691510
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

Úvod | Hlavné úlohy | Vedľajšie úlohy | Skryté úlohy | Lokácie


Úvod

Vlastnosti

Vlastností máte sedem. Sila, Vnímanie, Odolnosť, Charizma, Inteligencia, Agilita a Šťastie (alebo SPECIAL, teda Strength, Perception, Endurance, Charisma, Intelligence, Agility a Luck). Na začiatku hry si pri tvorbe postavy stanovíte výšku jednotlivých vlastností podľa toho, aký typ postavy chcete mať. Niektoré vlastnosti môžete zvýšiť viac, na úkor zníženia iných, voľba je na vás. Vyššia úroveň vlastnosti vám samozrejme uľahčí postup, no nie je nevyhnutné mať ich až na desiatej úrovni.
Vlastnosti máte pevne dané a pri postupe na vyššiu úroveň si ich nezvyšujete. Môžete si ich dočasne zvýšiť niektorými perkami (niektoré zaisťujú aj trvalé zvýšenie vlastností, iné sa prejavujú len v konkrétnych situáciách), oblečeniami, brneniami a doplnkami (poskytujú trvalý bonus, pokiaľ ich máte na sebe. No niektoré zvyšujú konkrétne vlastnosti, no zároveň iné vlastnosti môžu znižovať, takže si to treba sledovať) a napokon chemikáliami, či potravinami (tieto poskytujú len dočasný účinok, ktorý po pár hodinách vyprchá. Tak ako šaty, aj tu niektoré môžu jedny vlastnosti zvyšovať a pritom iné znižovať. Zväčša je to vhodné použiť, len keď potrebujete nejakú vlastnosť zvýšiť na konkrétny úkon /boj, páčenie zámkov, presviedčanie, atď/. Taktiež nezabúdajte, že niektoré chemikálie spôsobujú závislosť a ich konzumácia vám môže tiež zvyšovať úroveň ožiarenia).
Trvalo si môžete zvýšiť vlastnosti niektorými Perkami a Bobbleheadmi. Bobblehead sú figúrky, ktoré vám zvyšujú o jeden bod vlastnosti a o 10 bodov schopnosti. Pre každú vlastnosť a pre každú schopnosť je v hre len jedna figúrka. Z perkov je špecifický perk „Intense Training“. Ten vám umožní zvýšiť o jeden bod vami vybranú vlastnosť. No samozrejme to znamená, že si pri danom zvýšení úrovne nemôžete vybrať žiadny iný perk, takže je na vás, či chcete nejaký iný, pre vás vhodnejší perk, alebo či chcete investovať do zvyšovania vlastností. Celkovo má perk „Intense Training“ desať úrovní, čiže si môžete vlastnosti zvýšiť desaťkrát a ak ho chcete použiť, miniete si tak desaťkrát možnosť zvoliť si iný perk pri dvadsiatich úrovniach vašej postavy (pri tridsiatich, ak máte aj prídavok „Broken Steel).

Sila (Strength)
Sila zvyšuje poškodenie, ktoré spôsobujete zbraňami nablízko a Sila tiež ovplyvňuje, koľko toho unesiete v inventári. Na prvej úrovni unesiete 160 libier a pri každej novej úrovni sily máte +10 libier nosnosti. Nosnosť si treba sledovať, pretože keď ste preťažený, nemôžete utekať, skákať, ani používať rýchly presun medzi lokáciami. Nosnosť si môžete o 50 libier zvýšiť ešte perkom „Strong Back“.
Každá úroveň Sily vám pridáva +2 body k Zbraniam na blízko.
Perky vyžadujúce silu: Little Leaguer (4), Iron Fist (4), Strong Back (5).
Bobblehead – Strength: V Megatone v dome šerifa Simmsa (bližší popis v „Lokácie“).

Vnímanie (Perception)
Výška Vnímania určuje do akej vzdialenosti od vás zachytíte nepriateľov, ktorí sa vám zobrazujú ako červené čiarky na kompase. Nepriateľov vždy zachytávate len tých, ktorí sú pred vami, takže na mieste s hustejším množstvom nepriateľov sa treba točiť, no pomôže vám to v neprehľadných oblastiach, chodbách, kaňonoch a podobne.
Každá úroveň Vnímania vám pridáva +2 body k Energetickým Zbraniam, Výbušninám a Páčeniu zámkov.
Perky vyžadujúce Vnímanie: Thief (4), Sniper (4), Light Step (6), Better Criticals (6), Infiltrator (7).
Bobblehead – Perception: Daveovo múzeum, Republic of Dave (bližší popis v „Lokácie“).

Odolnosť (Endurance)
Odolnosť sa týka vášho tela, takže určuje výšku vášho života (začínate zo 120 bodmi života a s každou úrovňou odolnosti máte o 20 bodov viac), vašu výdrž bez kyslíka pod vodou a aj vašu odolnosť voči radiácii a jedu o +2 body.
Každá úroveň Odolnosti vám pridáva +2 body k Veľkým zbraniam a boju bez zbrane.
Perky vyžadujúce Vnímanie: Lead Belly (5), Toughness (5), Rad Resistance (5), Size Matters (5), Strong Back (5), Life Giver (6), Solar Powered (7), Rad Tolerance (7; Broken Steel), Rad Absorbtion (7; Broken Steel).
Bobblehead – Endurance: Deathclaw Sanctuary (bližší popis v „Lokácie“).

Charizma (Charisma)
Charizma ovplyvňuje vašu interakciu s ostatnými postavami, umožňuje viac dialógov a spolu s karmou ovplyvňuje. Každá úroveň Charizmy vám pridáva +2 body k Obchodu a Rečníctvu.
Perky vyžadujúce Charizmu: Child at Heart (4), Scoundrel (4), Impartial Meditation (5), Animal Friend (6), Master Trader (6).
Bobblehead – Charisma: Vault 106 (bližší popis v „Lokácie“).

Inteligencia (Intelligence)
Inteligencia určuje množstvo skúsenostných bodov, ktoré získate pri každom postupe na novú úroveň a ktoré môžete investovať do svojich schopností. Začínate s 11 bodmi a o každú úroveň Inteligencie máte o 1 bod naviac.
Každá úroveň Inteligencie vám pridáva +2 body k Medicíne, Opravovaniu a Vede.
Perky vyžadujúce Inteligenciu: Daddy´s Boy / Daddy´s Girl (4), Nut Gut (4), Swift Learner (4), Comprehension (4), Educated (4), Entomologist (4), Nerd Rage (5), Computer Whiz (7), Warmonger (7; Broken Steel).
Bobblehead – Intelligence: Rivet City (bližší popis v úlohe „Scientific Pursuit“).

Agilita (Agility)
Agilnosť určuje množstvo vašich akčných bodov. Každá úroveň vám pridá dva akčné body naviac.
Každá úroveň Agility vám pridáva +2 body k Malým zbraniam a Plíženiu.
Perky vyžadujúce Agilitu: Gun Nut (4), Thief (4), Silent Running (6), Sniper (6), Light Step (6), Action Boy (6), Nerves of Steel (7; Broken Steel).
Bobblehead – Agility: Greener Pastures Disposal Site (bližší popis v „Lokácie“).

Šťastie (Luck)
Šťastie vám každou úrovňou zvyšuje o jeden bod šancu na kritický zásah v boji a percentuálne zvyšuje všetky vaše schopnosti.
Perky vyžadujúce Šťastie: Fortune Finder (5), Scounger (5), Mysterious Stranger (6), Better Criticals (6).
Bobblehead – Luck: Arlington House, Arlington Cemetery (bližší popis v „Lokácie“).



Schopnosti

Schopností máte trinásť. Obchod, Veľké Zbrane, Energetické Zbrane, Výbušniny, Páčenie, Medicína, Chladné zbrane, Oprava, Veda, Malé Zbrane, Plíženie, Rečníctvo a Boj bez zbraní.
Z pôvodných Falloutov bolo vynechaných pár schopností: schopnosť prežitia v divočine (Outdoorsman), Hráčstvo (Gambling), Kradnutie (Steal, tu je kradnutie súčasťou „Plíženia“), Hádzanie (Throwing, tu už nehádžte nože, kopije, či kamene, takže zostali len granáty, ktoré spadajú pod schopnosť „Výbušniny“). Schopnosti Prvá Pomoc (First Aid) a Doktor (Doctor) boli spojené do jednej schopnosti „Medicína“. Schopnosť Pasce (Trap) bola rozdelená medzi „Oprava“ a „Výbušniny“.
Na začiatku hry si pri tvorbe postavy vyberiete tri vaše hlavné schopnosti (Tag Skill, neskôr môžete získať perk „Tag!“, ktorým si môžete vybrať štvrtú hlavnú schopnosť) a tieto hlavné schopnosti získajú každá +15 bodov. Celkovo si schopnosti nastavíte podľa toho, aký typ postavy chcete mať, no neskôr môžete ďalšie body (z levelovania, kníh) investovať do rozličných schopností.

Schopnosti si môžete zvyšovať pri postupe na vyššiu úroveň. Množstvo bodov, ktoré môžete pri každej novej úrovni rozdeliť, závisí od vašej Inteligencie (pri Inteligencii 1 máte bodov 11 a s každým bodom inteligencie máte o jeden bod naviac).
Pomôcť si môžete aj perkom „Educated“, vďaka ktorému získate pri každej novej úrovni o 3 body na rozdeľovanie naviac. Preto je vhodné začať s týmto perkom skoro.
Trvalo vám schopnosti zvyšuje aj čítanie kníh. Každá jedna schopnosť má vlastnú knihu, ktorej prečítanie ju zvyšuje. Za každú knihu získate 1 bod k danej schopnosti. Tu je tiež veľmi vhodný perk „Comprehension“, vďaka ktorému získate po prečítaní knihy 2 body k danej schopnosti. Môže sa to javiť ako málo, ale knihy nachádzate ku všetkým možných schopnostiam rôzne na rozličných miestach a už len päť kníh z danej schopnosti s týmto perkom pridá 10 bodov, čo je už niečo.
Napokon si ešte môžete zvýšiť schopnosti niektorými Perkami, ktoré jednorázovo pridajú istý počet bodov k danej schopnosti, no osobne mi prišlo, že vyberať si takéto perky je plytvanie perkami, pretože sú rozhodne potrebnejšie a užitočnejšie.
Poslednou možnosťou trvalého zvýšenia schopností je Bobblehead. Bobblehead sú figúrky, ktoré vám zvyšujú o jeden bod vlastnosti a o 10 bodov schopnosti. Pre každú vlastnosť a pre každú schopnosť je v hre len jedna figúrka.

Dočasne si zvýšiť schopnosti môžete len niektorými oblečeniami, brneniami a doplnkami (poskytujú trvalý bonus, pokiaľ ich máte na sebe. No niektoré môžu mať aj pozitívne, aj negatívne vplyvy na vaše štatistiky, takže si to treba sledovať). Tiež môžete využiť chemikálie, či potraviny, no tie len nepriamo, pretože tie môžu ovplyvniť vaše vlastnosti a tie následne vaše schopnosti (tieto poskytujú len dočasný účinok, ktorý po pár hodinách vyprchá. Tak ako šaty, aj tu majú niektoré aj pozitívne aj negatívne vplyvy na štatistky. Zväčša je vhodné to použiť len keď potrebujete nejakú vlastnosť zvýšiť na konkrétny úkon /boj, páčenie zámkov, presviedčanie, atď/. Taktiež nezabúdajte, že niektoré chemikálie spôsobujú závislosť a ich konzumácia vám môže tiež zvyšovať úroveň ožiarenia).

Barter (Obchod)
Proste máte lepšie ceny v obchodoch, nakupujete za menej, predávate za viac.
Vlastnosť ovplyvňujúca túto schopnosť: Charizma (Charisma).
Výbava ovplyvňujúca túto schopnosť: Roving Trader Hat, Roving Trader Outfit, Button´s Wig.
Perky vyžadujúce túto schopnosť: Master Trader (60).
Perk zvyšujúci túto schopnosť: Scoundrel.
Kniha zvyšujúca túto schopnosť: Tales of a Junktown Jerky Vendor.
Bobblehead – Barter: Everngreen Mills (bližší popis v „Lokácie“).

Big Guns (Veľké zbrane)
Ovplyvňuje presnosť streľby a poškodenie, ktoré spôsobujete veľkými zbraňami (Plameňomet, Fat Man, Gatling Laser, Minigun, Raketomet, Rock-It Launcher) a ich modifikáciami.
Vlastnosť ovplyvňujúca túto schopnosť: Odolnosť (Endurance).
Výbava ovplyvňujúca túto schopnosť: Raider Battlemaster Helmet, Linden´s Outcast Power Armor, Torcher´s Mask.
Perky vyžadujúce túto schopnosť:
Perk zvyšujúci túto schopnosť: Size Matters.
Kniha zvyšujúca túto schopnosť: U.S.Army: 30 Handy Flamethrower Recipes.
Bobblehead – Big Guns: Fort Constantine (bližší popis v „Lokácie“).

Energy Weapons (Energetické zbrane)
Ovplyvňuje presnosť streľby a poškodenie, ktoré spôsobujete energetickými zbraňami (Laserová pištoľ, Laserová puška, Plazmová pištoľ, Plazmová puška, Mesmetron a Alien Blaster) a ich modifikáciami.
Vlastnosť ovplyvňujúca túto schopnosť: Vnímanie (Perception).
Výbava ovplyvňujúca túto schopnosť: Enclave Officer Uniform, Enclave Officer Hat, Armored Vault Suit, Tesla Armor.
Perky vyžadujúce túto schopnosť: Concentrated Fire (60).
Perk zvyšujúci túto schopnosť: Cyborg.
Kniha zvyšujúca túto schopnosť: Nikola Tesla and You.
Bobblehead – Energy Weapons: (bližší popis v úlohe „The American Dream“).

Explosives (Výbušniny)
Ovplyvňuje presnosť, s akou hádžete granáty a poškodenie, ktoré spôsobíte granátmi a mínami (Trieštivé, Pulzné, Plazmové granáty / míny a Bottlecap Mine a Bottlecap Granade). Taktiež ovplyvňuje vašu úspešnosť pri deaktivovaní nastražených mín a pri likvidácií výbušných pascí. Ak chcete zlikvidovať spúšťací mechanizmus niektorých pascí (natiahnuté lanko), tak na to potrebujete schopnosť „Opravovanie“, ale ak nájdete priamo zavesený trs granátov (ktorý sa uvoľní aktivovaním spúšťacieho mechanizmu), alebo počítačový terminál s granátom, či detský kočík s výbušninou, môžete tieto pasce deaktivovať.
Vlastnosť ovplyvňujúca túto schopnosť: Vnímanie (Perception).
Výbava ovplyvňujúca túto schopnosť: Raider Batttlemaster Helmet, Takoma Park Little Leaguer Cap, Torcher´s Mask.
Perky vyžadujúce túto schopnosť: Demolition Expert (50), Pyromaniac (60).
Perk zvyšujúci túto schopnosť: Little Leaguer.
Kniha zvyšujúca túto schopnosť: Duck and Cover!.
Bobblehead – Explosives: WKML Broadcast Station (bližší popis v „Lokácie“).

Lockpick (Páčenie)
Ovplyvňuje vašu schopnosť vypačovať zámky. Na každú úroveň obtiažnosti zamknutia potrebujete vyššiu úroveň tejto schopnosti. Ľahké zámky (25), Priemerné zámky (50), Ťažké zámky (75), Veľmi ťažké zámky (100). Zámky vypačujte v podobe minihry, kde otáčate spinkou (Bobby Pins, sú to lacné predmety, ktoré môžete nájsť, či kúpiť, nevážia nič, takže si môžete robiť ich značnú zásobu. Ak párkrát potočíte nesprávne, spinka sa vám zlomí) a šraubovákom pomocou šípok a myši a musíte nájsť správnu polohu pre odomknutie zámku. Môžete použiť tiež násilné otvorenie zámku, pri ktorom sa vám šanca na úspech zvyšuje výškou úrovne tejto schopnosti. Buď tým otvoríte zámku hneď, alebo ju zlomíte a nemôžete ju znova vypačovať (pokiaľ nemáte perk „Infiltrator“, ktorý vám dá ešte jednu možnosť páčiť zámku, či pokúsiť sa o násilné otvorenie – ak vám nevyjde ani druhýkrát, tak už nemôžete viac zámku páčiť.).
Vlastnosť ovplyvňujúca túto schopnosť: Vnímanie (Perception).
Výbava ovplyvňujúca túto schopnosť: Vault 101 Utility Jumpsuit.
Perky vyžadujúce túto schopnosť: Infiltrator (70).
Perk zvyšujúci túto schopnosť: Thief.
Kniha zvyšujúca túto schopnosť: Tumblers Today.
Bobblehead – Lockpick: Bethesda Ruins (bližší popis v „Lokácie“).

Medicine (Medicína)
Ovplyvňuje množstvo zdravia, ktoré si vyliečite pomocou Stimpackov a efektivitu Rad-X a RadAway.
Vlastnosť ovplyvňujúca túto schopnosť: Inteligencia (Intelligence).
Výbava ovplyvňujúca túto schopnosť: The Surgeons´s Lab Coat, Environmental Suit, Wasteland Doctor Fatigues, Wasteland Surgeon Outfit.
Perky vyžadujúce túto schopnosť: Chemist (60), Cyborg (60), Chem Resistant (60).
Perk zvyšujúci túto schopnosť: Daddy´s Boy / Daddy´s Girl.
Kniha zvyšujúca túto schopnosť: D.C. Journal of Internal Medicine.
Bobblehead – Medicine: Vault 101 (bližší popis v úlohe „Escape!“).

Melee Weapons (Chladné zbrane)
Ovplyvňuje poškodenie, ktoré spôsobujete chladnými zbraňami (Nože, Čínsky dôstojnícky meč, Olovená rúrka, Policajný obušok, Baseballová pálka, Biliardové tágo, Valček na cesto, Shishkebab, Kladivá a ďalšie) a ich modifikáciami.
Vlastnosť ovplyvňujúca túto schopnosť: Sila (Strength).
Výbava ovplyvňujúca túto schopnosť: Vault 77 (101, 106, 108 a 112) Jumpsuit, Merc Adventurer Outfit, Merc Charmer Outfit, Merc Cruiser Outfit, Merc Grunt Outfit, Merc Troublemaker Outfit, Merc Veteran Outfit, Tunnel Snake Outfit, Takoma Park Little Leaguer Cap, Wasteland Legend Outfit.
Perky vyžadujúce túto schopnosť: Ninja (80).
Perk zvyšujúci túto schopnosť: Little Leaguer.
Kniha zvyšujúca túto schopnosť: Grognak the Barbarian.
Bobblehead – Melee Weapons: Dunwich Building (bližší popis v „Lokácie“).

Repair (Oprava)
Vyššia úroveň tejto schopnosti vám umožňuje lepšie opravovať poškodené veci. Používaním sa znižuje výdrž vecí a plne poškodené nemôžete používať. Opraviť ich teda môžete u obchodníkov za peniaze, alebo sami. Ak ich chcete opraviť sami, musíte mať dva kusy z rovnakého predmetu (nemusí byť teda úplne rovnaký, ale aspoň podobný – to je kvôli tomu, aby ste mohli opravovať aj rôzne unikátne a vzácne predmety), aby ste mohli jeden úplne zničiť a použiť z neho časti na opravu toho druhého. Opravovať je potrebné, lebo poškodené zbrane majú nižšiu presnosť aj poškodenie a poškodené brnenia majú nižšiu odolnosť. Neoplatí sa opravovať drahšie predmety sami, pokiaľ máte nízku úroveň tejto schopnosti, pretože pri oprave vždy prídete o jeden predmet, ktorý použijete na náhradné diely a pri nízkej úrovni tejto schopnosti ten opravený nedosiahne príliš veľkú úroveň opravenia.
Oprava sa vám hodí aj na deaktivovanie spúšťacích mechanizmov pascí (natiahnuté lanká, nášlapné plošiny), deaktivovanie klepcov na medvede a na deaktivovanie a získanie brokovníc pripravených vystreliť na toho, čo aktivuje pascu.
Vlastnosť ovplyvňujúca túto schopnosť: Inteligencia (Intelligence).
Výbava ovplyvňujúca túto schopnosť: Vault 101 Utility Jumpsuit, Modified Utility Jumpsuit, RobCo Jumpsuit, Red Racer Jumpsuit.
Perky vyžadujúce túto schopnosť:
Perk zvyšujúci túto schopnosť: Gun Nut.
Kniha zvyšujúca túto schopnosť: Dean´s Electronics.
Bobblehead – Repair: Arefu, dom Evana Kinga (bližší popis v úlohe „Blood Ties“).

Science (Veda)
Umožňuje vám hackovať zaheslované počítače. Na každú úroveň obtiažnosti potrebujete vyššiu úroveň tejto schopnosti. Ľahké heslo (25), Priemerné heslo (50), Ťažké heslo (75), Veľmi ťažké heslo (100). Pri hackovaní musíte zvládnuť minihru, kde máte zobrazené rôzne slová a vždy môžete vybrať štyri, ktoré by mohli byť heslom. Pri každom zvolenom slove, pokiaľ je nesprávne, máte zobrazené, koľko písmen z tohto slova sa nachádza aj v správnom hesle. Na základe logickej dedukcie a trochy šťastia tak môžete určiť, ktoré slovo je správnym heslom. Ak heslo neuhádnete, počítač sa zablokuje (ešte jednu šancu na hackovanie máte, ak máte perk „Computer Whiz“). Môžete však tiež vypnúť počítač, ak máte už len jednu možnosť a nie ste si istý heslom, znovu ho zapnúť a minihra sa reštartuje nanovo. Prípadne môžete klasicky použiť uloženie a nahranie pozície.
Vlastnosť ovplyvňujúca túto schopnosť: Inteligencia (Intelligence).
Výbava ovplyvňujúca túto schopnosť: Leshko´s Lab Coat, Vault Lab Uniform, The Surgeon´s Lab Coat, Enclave Scientist Outfit, Scientist Outfit.
Perky vyžadujúce túto schopnosť: Entomologist (40), Nerd Rage! (50), Robotic Expert (50), Cyborg (60), Computer Whiz (70), Quantum Chemist (70, Broken Steel).
Perk zvyšujúci túto schopnosť: Daddy´s Boy / Daddy´s Girl.
Kniha zvyšujúca túto schopnosť: Big Book of Science.
Bobblehead – Science: Vault 106 (bližší popis v „Lokácie“).

Small Guns (Malé zbrane)
Ovplyvňuje presnosť streľby a poškodenie, ktoré spôsobujete malými zbraňami (Pištole, Brokovnice, Ostreľovačky, Útočné Pušky, Čínske útočné pušky, Lovecké Pušky, BB Gun, Dart Gun, Railway Rifle) a ich modifikáciami.
Vlastnosť ovplyvňujúca túto schopnosť: Agilita (Agility).
Výbava ovplyvňujúca túto schopnosť: Security Uniform (Rivet City, Tenpenny Tower), Ranger Battle Armor, Dirty Chinese Jumpsuit, Eulogy Jones´ Suit, Merc Adventurer Outfit, Merc Charmer Outfit, Merc Cruiser Outfit, Merc Grunt Outfit, Merc Troublemaker Outfit, Merc Veteran Outfit, Regulator Duster, Vance´s Longcoat Outfit, Armored Vault Suit.
Perky vyžadujúce túto schopnosť: Concentrated Fire (60).
Perk zvyšujúci túto schopnosť: Gun Nut.
Kniha zvyšujúca túto schopnosť: Guns and Bullets.
Bobblehead – Small Guns: National Guard Depot (bližší popis v úlohe „Bunker Národnej Gardy“).

Sneak (Plíženie)
Ovplyvňuje vašu schopnosť zostať nepozorovaný pri plížení. Plíženie sa vám hodí, ak chcete prejsť nepozorovane okolo nepriateľov a vyhnúť sa tak boju. Tiež môžete v plížení zaútočiť a ak zaútočíte, kým ste nepozorovaný, máte to ako plíživý útok a dostávate bonus k poškodeniu, ktoré spôsobíte.
Kradnúť môžete tiež len v móde plíženia a úroveň tejto schopnosti ovplyvňuje vaše šance na úspešnú krádež. Ak vás postava pri krádeži odhalí, nič nezískate a nemôžete ju skúsiť znova okradnúť, až po odchode z lokácie a za nejaký čas. Môžete kradnúť len veci, ktoré má v inventári, ale nie tie, ktoré používa, ktoré má na sebe. Ak chcete získať takúto vec, môžete sa pokúsiť v móde kradnutia vložiť postave do inventáru lepšiu, alebo porovnateľne kvalitnú vec a dúfať, že ju začne postava používať. Tým pádom predtým používanú vec vloží do inventáru a vy ju môžete ukradnúť. Môžete tiež ukradnúť muníciu, čím by postava nemala byť schopná používať danú zbraň (hoci je jedno, koľko nábojov má v inventári, pri boji majú postavy nekonečné množstvo munície, čo je trochu nelogické a je to škoda, že takto uberajú realistickejšiemu poňatiu.). Kradnutie od nie nepriateľských postáv (či už niečo beriete, alebo im niečo do inventára vkladáte) vždy spôsobí stratu karmy.
Pri plížení si môžete výrazne pomôcť vecou zvanou Stealth Boy, ktorej použitie vám zvýši schopnosť plíženia a vytvorí okolo vás zneviditeľňujúce pole, čo výrazne zvýši vaše šance. Stealth Boy je však spotrebný predmet a po použití oň prídete. Pri plížení máte štyri možné zobrazenia: Hidden – ste duch, nik vás nevidí.; Detected – hoci sa plýžite, priateľské postavy o vás vedia a tak nekradnite, lebo vás vždy prichytia.; Caution – nepriateľské postavy zachytili, že niečo v ich okolí nie je v poriadku a sú viac obozretné. Pokiaľ nespravíte nič nápadné, po chvíli sa vráti stav na Hidden.; Danger – nepriatelia vás odhalili. Aj ak vás momentálne nevidia a vy ste niekde ukrytý, len čo sa k vám dostanú na dohľad, tak vás zbadajú bez ohľadu na vaše plíženie.
Pri plížení môžete prekvapivo aj bežať, no pri behu je vaša schopnosť plíženia penalizovaná a skôr vás odhalia. Tomuto sa dá zabrániť perkom „Silent Running“, s ktorým môžete v plížení behať bez postihu.
Vlastnosť ovplyvňujúca túto schopnosť: Agilita (Agility).
Výbava ovplyvňujúca túto schopnosť: Recon Armor, Poplar´s Hood, Shady Hat.
Perky vyžadujúce túto schopnosť: Silent Running (50), Mister Sandman (60), Ninja (80).
Perk zvyšujúci túto schopnosť: Thief.
Kniha zvyšujúca túto schopnosť: Chinese Army: Special Ops Training Manual.
Bobblehead – Sneak: Yao Guai Tunnels (bližší popis v „Lokácie“).

Speech (Rečníctvo)
Pri rozhovoroch sa vám občas naskytnú možnosti odpovedí založené na výške nejakej vašej vlastnosti, schopnosti, alebo konkrétneho perku. Tieto odpovede majú vždy svoju váhu a presvedčia ostatných o vašom tvrdení. Bežne však môžete ľudí presviedčať pomocou vášho rečníctva, tie možnosti máte vždy, akurát od výšky vášho rečníctva závisí výška šance na úspešné presvedčenie osoby, s ktorou sa zhovárate.
Vlastnosť ovplyvňujúca túto schopnosť: Charizma (Charisma).
Výbava ovplyvňujúca túto schopnosť: Dirty Pre-War Businesswear, Naughty Nightwear, Button´s Wig, Lincoln´s Hat, Vault 101 (106, 108 a 112) Jumpsuit, Yew´s Bear Charm.
Perky vyžadujúce túto schopnosť:
Perk zvyšujúci túto schopnosť: Scoundrel, Impartial Meditation (podmienené karmou).
Kniha zvyšujúca túto schopnosť: Lying, Congressional Style.
Bobblehead – Speech: Paradise Falls (bližší popis v „Lokácie“).

Unarmed (Boj bez zbraní)
Ovplyvňuje poškodenie, ktoré spôsobujete pri boji bez zbraní (a s pár zbraňami, ktoré spadajú do tejto kategórie, teda Brass Knuckless, Spiked Knuckless, Power Fist, Deathlcaw Gauntlet).
Vlastnosť ovplyvňujúca túto schopnosť: Odolnosť (Endurance).
Výbava ovplyvňujúca túto schopnosť: Vault 77 Jumpsuit, Hockey Mask.
Perky vyžadujúce túto schopnosť: Paralyzing Palm (70).
Perk zvyšujúci túto schopnosť: Iron Fist.
Kniha zvyšujúca túto schopnosť: Pugilism Illustrated.
Bobblehead – Unarmed: Rockopolis (bližší popis v úlohe „Dashwoodov služobník“)



Perky

Perky sú isté črty / vylepšenia / mutácie / bonusy, z ktorých si jeden vyberáte vždy pri postupe na novú úroveň. Jednotlivé perky sa vám sprístupňujú až na vyšších úrovniach. Niektoré perky sú podmienené istou úrovňou konkrétnej vlastnosti, alebo schopnosti. Aby ste si mohli zvoliť takýto perk, musíte mať tie hodnoty pevne získané, nie len dočasne zvýšené. Niektoré perky majú viac úrovní, čiže si ich môžete zvoliť viackrát a získať tak viacnásobný účinok.
Perky majú rozličné využitie a je len na vás, ktoré si vyberiete. Osobne sa mi najviac pozdávali perky Comprehension (z prečítaných kníh získate dva body k schopnostiam miesto jedného), Educated (pri každej novej úrovni získavate o 3 schopnostné body naviac), Intense Training (možnosť zvýšiť si o bod základnú vlastnosť, dá sa použiť až 10 krát). Ešte taký vhodný je Cyborg, pretože pridáva viacero bonusov naraz. Perky zvyšujúce rôzne schopnosti (Daddy´s Boy / Girl, Gun Nut, Thief, Little Leaguer, Scoundrel) mi prídu zbytočným plytvaním perkov.


Perky 2. úrovne

Black Widow / Lady Killer (Čierna Vdova / Vrah Dám)
Ako muž si vyberáte Lady Killer a ako žena Black Widow. Tento perk vám poskytuje +10 %-tné poškodenie voči nepriateľom opačného pohlavia a pri rozhovoroch máte občas možnosť unikátnych odpovedí, kedy využijete svoj šarm a zvádzajte postavu opačného pohlavia. V hre je viac mužov ako žien, takže ak hráte za ženu, je tento perk celkom k úžitku.
Vyžaduje: -

Daddy´s Boy / Daddy´s Girl (Ockov chlapček / Ockove dievčatko)
Či chlapček, alebo dievčatko si samozrejme vyberáte podľa pohlavia vašej postavy, no účinok je vždy rovnaký. Získate +5 bodov k schopnostiam Veda a Medicína. Perk má 3 úrovne.
Vyžaduje: Inteligencia 4

Gun Nut (Blázon do zbraní)
Pridáva +5 bodov k Malým zbraniam a Oprave. Perk má 3 úrovne.
Vyžaduje: Inteligencia 4, Agilnosť 4

Intense Training (Intenzívny tréning)
Umožňuje vám zvýšiť si o jeden bod jednu zo základných vlastností. Perk má 10 úrovní. Veľmi užitočné.
Vyžaduje: -

Little Leaguer (Člen malej ligy)
Pridáva +5 bodov k Chladným zbraniam a Výbušninám.
Vyžaduje: Sila 4

Swift Learner (Bystrý žiak)
Pri každom získaní skúseností ich získate o 10 % naviac. Perk má 3 úrovne. Vzhľadom na to, že maximálna úroveň je 20 (30 ak máte prídavok Broken Steel) je tento perk dosť zbytočný, pokiaľ chcete hrať hru dlhodobo. Hodí sa, len ak chcete rýchlo prejsť hlavný príbeh a skončiť.
Vyžaduje: Inteligencia 4

Thief (Zlodej)
Pridáva vám +5 bodov k Plíženiu a Páčeniu. Perk má 3 úrovne.
Vyžaduje: Vnímanie 4, Agilita 4


Perky 4. úrovne

Child at Heart (Dieťa v Srdci)
Pridáva vám unikátne možnosti dialógov pri rozhovore s deťmi. Ak riešite veci mierovo a ak ste zvedavý na alternatívne možnosti, tak sa celkom hodí. No detí, napriek ich nesmrteľnosti, je v hre dosť málo.
Vyžaduje: Charizma 4

Comprehension (Chápanie)
Po prečítaní kníh získate k danej schopnosti nie 1 bod, ale 2. Veľmi užitočný perk.
Vyžaduje: Inteligencia 4

Educated (Vzdelaný)
Pri každom postupe na novú úroveň získate o 3 schopnostné body naviac, ktoré môžete rozdeľovať medzi vaše schopnosti.
Vyžaduje: Inteligencia 4

Entomologist (Entomológ)
Pri boji spôsobíte hmyzu (Šváby, Škorpióny, Obrie mravce) o 50% väčšie poškodenie.
Vyžaduje: Inteligencia 4, Veda 40

Iron Fist (Železná päsť)
Pridáva +5 bodov k Boju bez zbraní. Perk má 3 úrovne.
Vyžaduje: Sila 4

Scoundrel (Lapaj)
Pridáva +5 bodov k Rečníctvu a Obchodu. Perk má 3 úrovne.
Vyžaduje: Charizma 4


Perky 6. úrovne

Bloody Mess (Krvavý zmätok)
Pri boji spôsobujete všetkým typom nepriateľov o 5% väčšie poškodenie všetkými typmi zbraní. A máte väčšiu šancu, že zabití nepriatelia zomrú brutálnymi spôsobmi.
Vyžaduje: -

Demolition Expert (Demoličný Expert)
O 20% zvyšuje poškodenie, ktoré spôsobujete mínami a granátmi.
Vyžaduje: Výbušniny 50

Fortune Finder (Hľadač pokladov)
Získavate viac viečok z kontajnerov, skríň, krabíc a iných objektov s inventárom.
Vyžaduje: Šťastie 5

Gunslinger (Pištoľník)
Pri všetkých jednoručných zbraniach z kategórie Malé zbrane a Energetické zbrane máte pri ťahovom bojovom móde zvýšenú presnosť o 25%.
Vyžaduje: -

Lead Belly (Olovený žalúdok)
Zakaždým keď pijete vodu (ktorúkoľvek, z rieky, mláky, záchodovej misy), získavate o 50% menej radiácie. Zbytočný perk.
Vyžaduje: Odolnosť 5

Toughness (Pevnosť)
Vaša odolnosť voči poškodeniu sa zvýši o 10%.
Vyžaduje: Odolnosť 5


Perky 8. úrovne

Commando (Komando)
Pri všetkých obojručných zbraniach z kategórie Malé zbrane a Energetické zbrane máte pri ťahovom bojovom móde zvýšenú presnosť o 25%.
Vyžaduje: -

Impartial Meditation (Nestranná meditácia)
Pokiaľ bude vaša Karma neutrálna, tak budete mať +30 bodov naviac k Rečníctvu. Aj pokiaľ túžite byť neutrálny, je to dosť zbytočný perk vzhľadom na iné možnosti presviedčania, či opakovanie pokusov pomocou nahratia uloženej pozície.
Vyžaduje: Charizma 5

Rad Resistance (Radiačná Odolnosť)
Vaša odolnosť voči radiácii bude zvýšená o 25%. Vzhľadom na to, že máte protiradiačné chemikálie a v prípade potreby môžete použiť protiradiačný oblek, je to zbytočný perk.
Vyžaduje: Odolnosť 5

Scrounger (Chmaták)
Tak ako pri perku Fortune Finder nájdete viac viečok, tak s týmto perkom nájdete v krabiciach viac munície.
Vyžaduje: Šťastie 5

Size Matter (Na veľkosti záleží)
Pridá vám 15 bodov k schopnosti Veľké zbrane. Perk má 3 úrovne.
Vyžaduje: Odolnosť 5

Strong Back (Silný chrbát)
Unesiete o 50 kíl výbavy naviac. Celkom užitočné pre postavy s nízkou silou, no hodí sa aj pre silákov, nie je na škodu uniesť viac vecí, ktoré potom možno predať. No záleží od štýlu vášho hrania.
Vyžaduje: Sila 5, Odolnosť 5


Perky 10. úrovne

Animal Friend (Priateľ zvierat)
Zvieratá na vás nebudú útočiť. Za zvieratá sa považujú len psy, brahmini, yao guai a krysy. Perk má 2 úrovne. Na druhej úrovni perku vám zvieratá v okolí prídu na pomoc v boji, no nie proti iným zvieratám. Je síce pohodlné, keď sa pri cestách pustinami nemusíte zaoberať otravnými zvieratami, ale zas okrem Yao Guaiov pre vás ostatné už na mierne vyšších úrovniach nepredstavujú žiadnu hrozbu, naozaj len otravu. Takže perk treba zvážiť. Druhú úroveň by som už iste nedával.
Vyžaduje: Charizma 6

Finesse (Vycibrenosť)
Zvyšuje vašu šancu na kritický zásah pri boji o 5%.
Vyžaduje: -

Here and Now (Tu a teraz)
Okamžite postúpiť na ďalšiu úroveň, ako keby ste normálne, poctivo zbierali skúsenosti. Opäť si teda rozdelíte schopnostné body a vyberáte ďalší perk na ďalšej úrovni. Ak sa extra neponáhľate, zbytočne týmto prídete o perk.
Vyžaduje: -

Mister Sandman (Pán Uspávač)
V plížení môžete zabiť spiacu postavu. Proste sa priplížite a keď kliknete na postavu, máte na výber „kradnúť“, alebo „zavraždiť“. Nech zabijete akúkoľvek postavu, tak prekvapivo nestrácate žiadnu karmu (jedine, pokiaľ ste odhalený /Detected/ počas plíženia). Môžete takto vraždiť postavy v mestách, inde nenarazíte často na spiacich nepriateľov, tak použiteľnosť perku je na zváženie.
Vyžaduje: Plíženie 60

Mysterious Stranger (Záhadný cudzinec)
Pri boji ťahovým spôsobom je šanca, že sa vám na pomoc objaví záhadný cudzinec. Je to týpek vyzerajúci ako starý detektívi a je vyzbrojený extra silným magnumom. Skôr zábavka, než užitočný perk.
Vyžaduje: Šťastie 6

Nerd Rage! (Zúrivosť šprta!)
Keď vám život klesne pod 20% z jeho maxima, tak sa vám sila zvýši na 10 a získate 50% k odolnosti voči poškodeniu. Znie to síce dobre, ale drvivá väčšina sa zrejme pri boji lieči Stimpackmi a netúži behať s nízkym životom do zúrivých bojov.
Vyžaduje: Inteligencia 5, Veda 50

Night Person (Osoba Noci)
V noci získavate bonus +2 body k Inteligencii a k Vnímaniu. Stačí, aby bola noc, je jedno, či ste vonku, alebo vnútri.
Vyžaduje: -


Perky 12. úrovne

Cannibal (Kanibal)
Môžete jesť mäso mŕtvych ľudí a ghulov. V plížení si proste odhryznete a obnovíte si o 25 bodov zdravie, získate 2 body ožiarenia a 1 bod zlej karmy. Ak vás pri kanibalizme prichytí iná dobrá postava, môže sa stať nepriateľskou. Zbytočnosť.
Vyžaduje: -

Fast Metabolism (Rýchly metabolizmus)
Zvyšuje účinnosť Stimpackov o 20%.
Vyžaduje: -

Life Giver (Životodarca)
Zvýši vám život o 30 bodov.
Vyžaduje: Odolnosť 6

Pyromaniac (Pyromaniak)
So zbraňami využívajúcimi oheň spôsobíte o 50% viac poškodenia. Patrí sem Plameňomet (Flamer), Shiskebab a schopný Heavy Incinerator (z prídavku Broken Steel). Treba zvážiť užitočnosť, poskytuje dobrý bonus, no na obmedzenú škálu zbraní.
Vyžaduje: Výbušniny 60

Robotic Expert (Robotický expert)
Pri boji s robotmi im spôsobujete o 25% väčšie poškodenie. Ak sa k nim priplížite, môžete ich okamžite deaktivovať.
Vyžaduje: Veda 50

Silent Running (Tichý beh)
Môžete behať pri plížení bez penalizácie. Proste na vás platí pri behu to isté, čo pri chôdzi. Ak aj nehráte čisto na plíženie, je to dosť užitočná vec, značne uľahčí hranie, ak využívate plíženie. Tiež získate +10 bodov k Plíženiu.
Vyžaduje: Agilita 6, Plíženie 60

Sniper (Ostreľovač)
Máte o 25 % väčšiu šancu zasiahnuť nepriateľa do hlavy, pokiaľ na ňu namierite pri ťahovom súboji. Každý zásah do hlavy spôsobuje väčšie poškodenie, takže je to celkom šikovný perk.
Vyžaduje: Vnímanie 6, Agilita 6


Perky 14. úrovne

Adamantium Skeleton (Adamantiová kostra)
Vaše končatiny utrpia o 50% menej poškodenia.
Vyžaduje: -

Chemist (Chemik)
Účinok chemikálií trvá dvojnásobne dlhšie. Platí na alkohol, drogy, Med-X, Mentats, Buffout.
Vyžaduje: Medicína 60

Contract Killer (Nájomný zabijak)
Z každej „dobrej“ postavy, ktorú zabijete, môžete vziať jej ucho. Ucho môžete získať, len keď priamo zabijete osobu vy. Po prijatí tohto perku dostanete list, kde je kupec uší, za každé dostanete 10 viečok a zlú karmu. Je na štrotovisku, sprístupní sa vám tam nová miestnosť, v ktorej je Daniel Littlehorn. Veľa sa od neho nedozviete, len prostý fakt, že vy zabíjate a on kupuje. Okrem pár tulákov v pustinách by ste museli zabíjať ľudí v mestách a ani ich nie je tak veľa, ak by ste predsa len boli šialení zabijaci, takže tento perk nemá veľké využitie.
Vyžaduje: -

Cyborg (Kyborg)
Pridáva 10 % k Odolnosti voči poškodeniu, k odolnosti voči Jedu, k odolnosti voči Radiácii a 10 bodov k Energetickým zbraniam. Užitočné, oplatí sa.
Vyžaduje: Veda 60, Medicína 60

Lawbringer (Presadzovateľ zákona)
Dobrá varianta „Nájomného zabijaka“. Zo všetkých zlých postáv, ktoré zabijete sami, môžete vziať ich prst a prsty potom môžete predať v základni Regulátorov, ktorá sa vám sprístupní až po prijatí tohto perku. Prsty od vás kúpi Sonora Cruz, vodkyňa regulátorov za 10 viečok a 10 bodov dobrej karmy za kus. Dostanete od nej aj Regulator Dust, oblek Regulátorov. Prst môžete získať takmer zo všetkých nepriateľov, keďže sú to „zlé“ postavy. No s peniazmi zas nie je až taký problém, aby bol tento perk nejako nutný. No môže byť, ak sa vám nezdá nič iné vhodnejšie.
Vyžaduje: -

Light Step (Ľahký krok)
Máte tak ľahký krok, že neaktivujete míny, ani iné nášľapné pasce. Pascí nie je tak veľa, ani nie sú tak nevšimnuteľné, aby ste potrebovali tento perk.
Vyžaduje: Agilita 6, Vnímanie 6

Master Trader (Majster obchodník)
Všetko, čo nakúpite, kúpite o 25% lacnejšie. Dosť zbytočné.
Vyžaduje: Charizma 6, Obchod 60


Perky 16. úrovne

Action Boy / Action Girl (Akčný chlapec / Akčné dievča)
Označenie závisí len od pohlavia hráča, teda jeho postavy. Pridá vám 25 ťahových bodov pri ťahovom súboji. Celkom dobré, ak tento spôsob využívate.
Vyžaduje: Agilnosť 6

Better Criticals (Lepšie kritické zásahy)
Keď sa vám podarí kritický zásah, spôsobíte o 50% väčšie poškodenie.
Vyžaduje: Vnímania 6, Šťastie 6

Chem Resistant (Chemická odolnosť)
Máte o 50% menšiu šancu, že si vytvoríte závislosť na drogách, ktoré používate.
Vyžaduje: Medicína 60

Tag!
Môžete si vybrať štvrtú hlavnú schopnosť, tak, ako ste si na začiatku vyberali 3. V podstate to znamená, že môžete ľubovoľnej schopnosti pridať 15 bodov navyše.
Vyžaduje: -


Perky 18. úrovne

Computer Whiz (Počítačový maniak)
Keď neuhádnete heslo pri hackovaní počítača a vyčerpáte všetky pokusy, počítač sa zablokuje. Ak máte tento perk, máte ešte jednu šancu na hacknutie počítača. Ale vždy je tu možnosť uložiť a nahrať pozíciu pri hackovaní.
Vyžaduje: Inteligencia 7, Veda 70

Concentrated Fire (Sústredená paľba)
Keď pri ťahovom boji zameriate viackrát tú istú časť nepriateľovho tela, pri každom ďalšom zameraní získavate +5% k presnosti streľby.
Vyžaduje: Malé zbrane 60, Energetické zbrane 60

Infiltrator (Infiltrátor)
Ak pri páčení zlomíte zámku, tak už s ňou nepohnete. S týmto perkom máte ešte jednu šancu pokúsiť sa zámku vypáčiť. Ale vždy je tu možnosť uložiť a nahrať pozíciu pri hackovaní.
Vyžaduje: Vnímanie 7, Páčenie 70

Paralyzing Palm (Paralyzujúca dlaň)
Pri boji bez zbrane máte v ťahovom spôsobe boja šancu, že nepriateľa na 30 sekúnd omráčite.
Vyžaduje: Boj bez zbraní 70


Perky 20. úrovne

Explorer (Prieskumník)
Na mape sa vám zobrazia všetky lokácie. Len sa zobrazia ako označené, ale nenavštívené, takže nemôžete na ne ani použiť rýchle cestovanie. Ak sa chcete túlať svetom, uľahčí vám to prácu. Zobrazí vám to aj lokácie prídavkov k hre, no jedine ak si zvolíte tento perk potom, čo aktivujete tieto prídavky (Point Lookout, Broken Steel, Operation Anchorage, The Pitt, Mothership Zeta).
Vyžaduje: -

Ninja (Ninja)
Pri boji s chladnými zbraňami, alebo bez zbrane máte 15% šancu vyhnúť sa útoku. Pri kritickom zásahu z plíživého útoku máte bonus k poškodeniu 25%. Ak nie ste strelec, môže sa vám to hodiť, inak ani nie.
Vyžaduje: Plíženie 80, Chladné zbrane 80

Grim Reaper´s Sprint (Beh Smrtky)
Keď niekoho zabijete pri ťahovom súboji, obnovia sa vám všetky ťahové body a môžete pokračovať.
Vyžaduje: -

Solar Powered (Solárne posilnenie)
Keď ste vystavený slnečnému svetlu, obnovuje sa vám každých 10 sekúnd 1 bod života a získavate bonus 2 body k Sile. Na perk 20-tej úrovne mi to nepríde ako niečo extra, keďže to pôsobí len vonku a cez deň.
Vyžaduje: Odolnosť 7


Perky 21-30. úrovne

V hre môžete dosiahnuť maximálne úroveň 20. Ak máte aj prídavok Broken Steel, tak sa horná hranica maxima posúva na úroveň 30. Môžete si tak vybrať perky, ktoré ste predtým museli oželieť a tiež je pridaných pár nových perkov. Tieto nové perky sú špecialitky (tak trochu podvody) uľahčujúce veci, ktoré boli predtým trochu zdĺhavé, či problematické.


Perky 22. úrovne

Deep Sleep (Hlboký spánok)
S týmto perkom si plne odpočiniete (čo vám pridá aj 10 xp), nech už spíte kdekoľvek. Predtým to bolo možné len vo vašej vlastnej posteli (v Megatone, či v Tenpennyho veži), alebo v prenajatej posteli.
Vyžaduje: -

Puppies! (Šteniatka!)
Ak ste si obľúbili vášho psa Dogmeata, tak je toto niečo pre vás. Ak Dogmeat zomrie, tak sa pred Vaultom 101 objaví jeho šteňa. To môžete používať miesto Dogmeata a ak zomrie aj toto šteňa, objaví sa tam ďalšie, takže o psieho spoločníka neprídete.
Vyžaduje: -

Quantum Chemist (Kvantový chemik)
Každá desiata fľaša Nuka-Coly, ktorú získate, sa automaticky zmení na Nuka-Cola Quantum.
Vyžaduje: -


Perky 24. úrovne

Devil´s Highway (Diablova diaľnica)
Vašu karmu vám to nastaví na Veľmi zlú. Karmu môžete ovplyvniť rôznymi spôsobmi, takže je to perk z pohodlnosti.
Vyžaduje: -

Escalator to Heaven (Eskalátor do neba)
Vašu karmu vám to nastaví na Veľmi dobrú. Karmu môžete ovplyvniť rôznymi spôsobmi, takže je to perk z pohodlnosti.
Vyžaduje: -

Karmic Balance (Karmická rovnováha)
Vašu karmu vám nastaví na neutrálnu. Karmu môžete ovplyvniť rôznymi spôsobmi, takže je to perk z pohodlnosti.
Vyžaduje: -

No Weakness (Žiadna slabosť)
Všetky vaše základné vlastnosti, ktoré ste mali na menej než 5 bodov, nastaví na 5 bodov. Je dosť nepravdepodobné, že by ste mali niečo pod 5 bodov na 24. úrovni a ešte je tu aj perk „Almost Perfect“, takže tento je úplne zbytočný.
Vyžaduje: -


Perky 26. úrovne

Nerves of Steel (Nervy z ocele)
Zvyšuje rýchlosť obnovovania akčných bodov potrebných pre ťahový spôsob boja.
Vyžaduje: Agilita 7

Rad Tolerance (Radiačná tolerancia)
Neutrpíte postih z miernej radiácie. Pri miernej radiácii máte o bod zníženú Odolnosť. Keď už, tak sa viac oplatí použiť perk „Intense Training“ na zvýšenie Odolnosti. Ale celkovo radiácia nie je takým problémom, aby s na ňu takto míňal perk.
Vyžaduje: Odolnosť 7

Warmonger (Vojnový štváč)
Ihneď získate všetky schémy na ručne vyrábané zbrane a to z každej na všetky tri úrovne, takže sa nemusíte naháňať za schémami. Ak však poriadne prehľadávate herný svet, tak už pri 26. úrovni zrejme máte dosť týchto schém.
Vyžaduje: Inteligencia 7


Perky 28. úrovne

Party Boy / Party Girl (Lev večierkov)
Nehrozí vám závislosť z alkoholu.
Vyžaduje: -

Rad Absorbtion (Radiačná absorpcia)
Ak ste boli vystavený radiácii, ožiarenie vám pomaly samo klesá. Na 28. úrovni však už iste máte mnoho spôsobov, ako sa postarať o radiáciu.
Vyžaduje: Odolnosť 7


Perky 30. úrovne

Almost perfect (Takmer dokonalý)
Všetky vaše základné vlastnosti nastaví na 9 bodov (teda ak máte nejakú na 10, tak ju nezníži, zmení len tie, čo mali menej ako 9). Ak ste nepoužili ešte Bobbleheady, tak si môžete všetky maximalizovať, no neviem, či by niekto čakal 30 úrovní bez použitia Bobbleheadov. Pred aplikáciou tohto perku vyložte z inventára šťastnú biliardovú guľu, ktorú ste mohli získať v Big Towne, inak budete mať Šťastie na 9 aj s ňou a bez nej len 8.
Vyžaduje: -

Nuklear Anomaly (Nukleárna anomália)
Keď vaše zdravie klesne na 20 bodov (bodov, nie percent), tak vybuchnete ako malá atómka (v štýle Fat Man). Vás ten výbuch nezabije, ale zabije (respektíve zasiahne) všetkých okolo vás, vrátane vašich spoločníkov, či NPC, ak sú pri vás. Ak spôsobíte výbuch, napríklad vozidla, tak ten výbuch vám ublíži. Spoliehať sa na toto je dosť riskantné, pretože pri silnejších nepriateľoch vám tých 20 bodov života nemusí vydržať, môžu vás zabiť skôr, než vybuchnete, prípadne vás môžu dostať nepriatelia, ktorí sú dosť ďaleko od vás, aby ich ten výbuch zasiahol.
Vyžaduje: -


Úlohové perky

Pár perkov môžete získať mimo postupu na novú úroveň. Získať ich môžete pri plnení niektorých úloh.

Ant Might / Ant Sight (Mravčia sila / Mravčí zrak)
Po splnení vedľajšej úlohy „Those!“ vám doktor Lesko ponúkne ako odmenu mutagenické vylepšenie. Zvoliť si môžete len jeden z týchto dvoch perkov. Oba perky vám pridajú 25 percentnú odolnosť voči ohňu. Mravčia sila vám naviac pridá +1 bod k sile a Mravčí zrak vám pridá naviac +1 bod k Vnímaniu.

Barkskin (Kôrová koža)
Môžete ho získať ako odmenu pri splnení úlohy „Oáza“. Zvyšuje vám odolnosť voči poškodeniu o 5 %.

Dreamcrusher (Ničiteľ snov)
Ak negatívne ukončíte úlohu „Wasteland Survival Guide“, získate tento perk. Šanca nepriateľov na váš zásah je znížená o 50 %.

Hematophage (Hematofág)
Pri úlohe „Blood Ties“ môžete získať tento perk. Zaistí vám, že z Krvných sáčkov si môžete obnoviť život o 20 bodov (namiesto pôvodného 1 bodu).

Power Armor Training (Tréning s Energo Zbrojou)
Po splnení úlohy „The Waters of Life“ sa dostanete do Citadely Bratstva Oceli. Od starešinu Owyna Lyonsa si vypýtajte povolenie učiť sa a potom požiadajte rytiera Gunnyho, aby vás naučil používať túto zbroj. Keď vás naučí, získate tento perk a budete môcť používať energo zbroje a energo prilby.

Rad Regeneration (Radiačná regenerácia)
Pri plnení úlohy „Wasteland Surivival Guide“ môžete získať tento perk pri získavaní informácií o ožiarení. Spôsobí, že keď budete vystavení strednej radiácii, začnú sa vám sami liečiť poškodené končatiny.

Survival Guru
Tento perk môžete získať ako odmenu za kompletné splnenie úlohy „Wasteland Survival Guide“. Účinky tohto perku závisia od toho, ako splníte túto úlohu. Podrobnejší popis je pri popise tejto úlohy.

Wired Reflexes (Zvláštne Reflexy)
Pri úlohe „The Replicated Man“ môžete medzi odmenami získať tento perk. Máte o 10% väčšiu šancu na zásah pri ťahovom boji.



Karma

Karma určuje váš prístup k svetu a to, ako vás ľudia vnímajú. V podstate odráža to, či sú vaše činy dobré, zlé, alebo či ich striedate, aby ste si zachovali tvár neutrálnosti. To, či ste podľa karmy dobrý, zlý, alebo neutrálny ovplyvňuje rôzne veci v hre.
Ak ste dobrák, tak vám v Megatone občas dajú obyvatelia zdarma nejaké jedlo, či lieky, aby vám poďakovali za vaše dobré skutky. Ak ste veľmi zlý, tak vám zas tieto veci dajú v Paradise Falls ako prejav rešpektu. Tiež má karma vplyv na niektoré postavy pri rozhovoroch. Vaše činy, ale aj vašu karmu môže Three Dog okomentovať v rádiu. Karma však nemá nejaký zásadný vplyv na hru. Ovplyvňuje ešte to, akých spoločníkov môžete prijať. Ak ste dobrý, tak sú v mám k dispozícii Fawkes a Star Paladin Cross. Ak ste zlý, sú vám k dispozícii Jericho a Clover. Ak ste neutrálny, sú vám k dispozícii Seržant RL-3 a Butch. Akurát Dogmeat a Charon nevyžadujú žiadnu konkrétnu karmu.
Karmu môžete ovplyvňovať konkrétnymi činmi pri plnení úloh. Okrem toho môžete pre zvýšenie karmy prispievať v kostole, predávať prsty (perk „Lawbringer“), dávať čistú vodu žobrákom, zabíjať veľmi zlé postavy, oslobodzovať zajatcov supermutantov. Znižovať karmu môžete pojedaním tiel (perk „Cannibal“), predávaním uší (perk „Contract Killer“), okrádať postavy, hackovať cudzie počítače (dá sa opakovať), kradnúť voľne uložené cudzie predmety, zabíjať dobré postavy, zotročovať ľudí.
S Karmou súvisia aj niektoré náhodné stretnutia. Ak ste veľmi zlá postava, tak vás občas napadnú Regulátori, ktorí sa snažia presadzovať dobro vo svete. Ak ste zas veľmi dobrá postava, tak vás budú napádať žoldnieri Talon Company. Dobrákov, ktorí zrejme úlohu „The Power of Atom“ vyriešili po dobrom, môžu napadnúť aj najatí vrahovia. Sú označení ako Hitman, ale vyzerajú rovnako ako žoldnieri spoločnosti Talon. Najal ich pán Burke za vašu neochotu spolupracovať.



Schémy

V hre máte možnosť vyrábať si aj vlastné zbrane. Aby ste to mohli, musíte sa to naučiť zo schém daných zbraní. K jednotlivým druhom zbraní môžete nájsť po tri schémy a platí, že čím viac schém, tým je zbraň kvalitnejšia. Zároveň tým získajú využitie niektoré predmety, ktoré sú pre vás inak len zbytočnosti. Sú to predmety, ktoré môžete aj nakúpiť, no väčšinou ich bežne nachádzate na rozličných miestach, pretože sú to predmety bežnej spotreby, ktoré boli využívané pred vojnou. Zbrane si vyrábate na pracovných stoloch.

Bottlecap Mine
Je to mína, takže spadá medzi Výbušniny. Využitie má ako klasická mína, no oproti trieštivej míne je omnoho silnejšia. Neraz ich nájdete na pracovných stoloch.
Na výrobu potrebujete Lunchbox (krabička obedára), 10 viečok (Caps, to čo používate ako peniaze), Cherry Bomb a Sensor Module.
1. Schéma: Môžete ju získať od Moiry Brownovej v Megatone pri plnení úlohy „Wasteland Survival Guide“, ak ste splnili bonusovú časť úlohy a priniesli ste jej trieštivú mínu.
2. Schéma: Je v trezore Herberta Dashwooda v Tenpennyho veži a získať ju môžete v rámci skrytej úlohy „Dashwoodov služobník“.
3. Schéma: Má ju na predaj Knick Knack v Little Lamplight.
4. Schéma: Môžete ju nájsť v Jocko´s Pop & Gas Stop (bližší popis v „Lokácie“).

Dart Gun
Je to pištoľ, ktorá patrí medi Malé zbrane. Strieľa jedovaté šípky, ktoré môžu ochromiť nohy zasiahnutej obete a spôsobujú otrávenie, ktoré obeti chvíľu odoberá zdravie (samozrejme to neplatí na robotov).
Na výrobu potrebujete Paint Gun (maliarska pištoľ), Toy Car (hračkárske autíčko), Radscorpion Gland (jed z Radscorpionov, získate ho z tiel zabitých škorpiónov) a Surgical Tubing (infúzne hadičky). Ako muníciu potrebujete Šípky (Dart, tiež bežne získateľný predmet).
1. Schéma: Má ju na predaj v Boutique Le Chic v Tenpennyho veži Lydia Montenegro (alebo Michael Masters).
2. Schéma: Pri tele mŕtveho robotníka v MDPL-05 Power Station (bližší popis v „Lokácie“).
3. Schéma: Môžete ju získať ako odmenu pri úlohe „Head of the State“, ak pomôžete Hannibalovi Hamlinovi.

Deathclaw Gauntlet
Rukavica, ktorá sa ráta k Boju bez zbrane. Veľmi silná zbraň pre tých, čo bojujú „Bez zbrane“, navyše preráža nepriateľskú obranu.
Na výrobu potrebujete Deathclaw Hand (ruka Deathclawa, získate ju zo zabitých Deathclawov), Medical Brace (lekárske svorky), Leather Belt (kožený opasok) a Wonder Glue (tuba lepidla).
1. Schéma: V prívese na piknikovom mieste F.Scott Key Trail & Campground v juhozápadnej časti mapy (bližší popis v „Lokácie“).
2. Schéma: Môžete ju získať od Bannona v Rivet City za pomoc pri skrytej úlohe „Rada mesta Rivet City“.
3. Schéma: Tretia je problematická, pretože ju môžete získať len pri náhodnom stretnutí. Má ju mŕtvy osadník (Wasteland Settler), pri ktorom by mal byť aj Deathclaw. Je to osamotená mŕtvola s loveckou puškou v obchodníckych šatách (Roving Trader Outfit).

Nuka Grenade
Granát, ktorý patrí medzi Výbušniny. Je podstatne silnejší, než klasický trieštivý granát.
Na výrobu potrebujete Nuka-Cola Quantum (špeciálna fľaša koly) Tin Can (obyčajná prázdna plechovka), Turpentine (Fľaša terpentínu)a Abraxo Cleaner (krabička bežného čistiaceho prostriedku).
1. Schéma: Má ju na predaj Dok Hoff, jeden z putovných obchodníkov z karaván.
2. Schéma: Môžete ju získať ako odmenu za splnenie úlohy „Nuka-Cola Challenge“, ak Sierre Petrovite donesiete 30 fliaš Nuka-Cola Quantum.
3. Schéma: Nájdete ju v Yao Guai Cave v Cliffsade Cavern (bližší popis v „Lokácie“).

Railway Rifle
Puška patriaca medzi Malé zbrane.
Na výrobu potrebujete Steam Gauge Assembly (nejaký parný merač), Pressure Cooker (Tlakový hrniec), Crutch (Barly) a Fission Battery (Batérie, nájdete ich voľne, aj v robotoch). Ako muníciu využíva Railway Spikes (Koľajnicové klince, bežne nájditeľný predmet).
1. Schéma: Má ju na predaj Tulip v Underworlde.
2. Schéma: Dostanete ju ako odmenu od Abrahama Washingtona v úlohe „Stealing of Independence“.
3. Schéma: Na pracovnom stole v malej budove v MDPL-13 Power Station (bližší popis v „Lokácie“).

Rock-It Launcher
Tento vrhač spadá medzi Veľké zbrane. Na výrobu potrebujte Vacuum Cleaner, Leaf Blower, Conductor (Vákuový čistič, odfukovač listov, vodič, malé prístrojové zariadenia) a Firehose Nozzle (hadica z protipožiarnych skriniek). Výhodou je, že ako muníciu môže využiť takmer všetky veci, ktoré máte v inventári ako rozličné „Misc“. Je to silná zbraň s veľmi výhodnou muníciou.
1. Schéma: Má ju na predaj Moira Brownová v Megatone.
2. Schéma: Má ju na predaj Crazy Wolf, jeden z putovných obchodníkov z karaván.
3. Schéma: Vo Vaulte 101, v ošetrovni za obrazom vášho otca (pri úlohe „Trouble on the Homefront“).

Shishkebab
Tento ohnivý meč spadá medzi Chladné zbrane. Schopná nestrelná zbraň.
Na výrobu potrebujete Motorcycle Gas Tank (nádrž z motorky), Motorcycle Handbreake (brzda z motorky), Lawnmower Blade (čepeľ z kosačky na trávu) a Pilot Light (kontrolka zo šporákov).
1. Schéma: Môžete ju získať od Vancea v Meresti Metro Station ako odmenu pri úlohe „Blood Ties“.
2. Schéma: Má ju na predaj Crazy Harith, jeden z putovných obchodníkov z karaván.
3. Schéma: Možno ju nájsť v chatrči Bratstva Vydedencov pri SatCom Array NN-03d bližší popis v „Lokácie“).



Špeciálne predmety

Uvádzam tu zoznam špeciálnych predmetov, na ktoré som pri hraní narazil, v hre ich je aj viac. Nie sú neraz ani tak špeciálne svojimi vlastnosťami, ako len pomenovaním. Sú to upravené varianty bežných predmetov. Je to len stručný popis, kde ich nájsť pre zberateľov, ktorí radi nachádzajú zaujímavosti v takýchto hrách.


Obleky

Vault 77 Jumpsuit
Paradise Falls, „Lokácie“. +5 Boj bez zbrane, +5 Chladné zbrane.

Vault 101 Jumpusit; Vault 106 Jumpsuit, Vault 108 Jumpsuit, Vault 112 Jumpsuit
Sú to klasické obleky Vaultov. 101 nájdete pri úteku z vášho domovského Vaultu. 106 a 108 nájdete v týchto Vaultoch, ak ich pôjdete preskúmať („Lokácie“). 112 získate pri hlavnej úlohe „Scientific Pursuit“. +2 Boj bez zbrane, +2 Rečníctvo.

Modified Utility Jumpsuit
Upravený oblek vášho Vaultu. Môžete ho získať ako odmenu pri vedľajšej úlohe „Trouble on the Homefront“. +1 Šťastie, +10 Odolnosť voči radiácii, +5 Oprava.

Vault 101 Utility Jumpsuit
Môžete ho nájsť vo vašom valute pri úloh „Escape!“. +5 Páčenie, +5 Oprava.

Armored Vault 101 Jumpsuit
Obrnený oblek vášho Vaultu. Dostanete ho od Moiry Brownovej v Megatone pri úlohe „Wasteland Survival Guide“. +5 Malé zbrane, +5 Energetické zbrane.

Vault Lab Uniform
Má ho na sebe mŕtvy Jonas pri úlohe „Escape!“ a tiež Preživší vo Vaulte 106 (Lokácie). +5 Veda.

Tunnel Snake Outfit
Ak pri úlohe „Escape!“ pomôžete Butchovi, daruje vám tento oblek. +5 Chladné zbrane.

Vault 101 Security Armor a Vault 101 Security Helmet
Uniforma ochranky vášho Vaultu. Nemá žiadne špeciálne vlastnosti, uvádzam ho len pre kompletizáciu Vaultovských oblekov. Až na Armored Vault 101 Jumpsuit má najvyššiu ochranu pred poškodením. Získate ju z ochrankárov vo vašom Vaulte pri úlohe „Escape!“.

Crow´s Eybot Helmet
Od obchodníka Crowa, pri skrytej úlohe „Obchodníci“. +1 Vnímanie.

T-51b Power Armor a T-51b Power Helmet
Špeciálna energo zbroj a prilba z pevnosti Constantine. Nájsť ich môžete pri vedľajšej úlohe „You Gotta Shoot ´Em in the Head“. +25 Odolnosť voči radiácii / +1 Charizma, +8 odolnosť voči radiácii.

Linden´s Outcast Power Armor
Môžete ho získať ako jednu z odmien pri vedľajšej úlohe „Oasis“. +5 Veľké zbrane, +1 Sila, -1 Agilita, +10 odolnosť voči radiácii.

Prototype Medic Power Armor
Prototyp Energo zbroje zdravotníka Bratstva. Nájdete ho v Old Olney (Lokácie). -1 Agilita, +25 odolnosť voči radiácii.

Ranger Battle Armor a Ranger Battle Helmet
Brnenie a prilbu Rangerov môžete získať z tiel mŕtvych Rangerov, ak ich necháte zomrieť pri úlohe „Reilly´s Rangers“, alebo si ich môžete vypýtať ako jednu z možných odmien za splnenie tejto úlohy. Prilba nemá žiadne špeciálne schopnosti, ale má vysokú ochranu pred poškodením. +5 Akčných bodov, +1 Šťastie, +10 Malé zbrane / nič.

Eulogy Jones´ Suit a Eulogy Jones´ Hat
Paradise Falls. Eulogy Jones je šéfom otrokárov. Oblek má na sebe, takže buď ho zabite, alebo použite kradnutie. Klobúk má na stole vo svojom dome (Lokácie). +1 Charizma, +2 Malé zbrane / +1 Charizma.

Vance´s Longcoat Outfit
Je to oblek vodcu upírov, Vancea. Pokiaľ ho zabijete pri úlohe „Blood Ties“, môžete oblek získať. +1 Charzima, +1 Vnímanie, +10 Malé zbrane.

Sherif´s Duster a Sherif´s Hat
Oblek a klobúk šerifa Simmsa z Megatonu. Môžete ich získať, ak ho zabijete, okradnete, alebo ak ho necháte zomrieť pri úlohe „The Power of Atom“. +1 Charizma, +10 Malé zbrane.

Regulator Duster
Oblek Regulátorov. Ak máte zlú karmu, tak vás napadajú a získate ho z ich tiel. Ak ste dobrák a máte perk Lawbringer, tak ho dostanete od vodkyne Regulátorov Sonory Cruz. +1 Charizma, +10 Malé zbrane.

Colonel Autumn´s Uniform
Uniformu plukovníka Autumna môžete získať až pri poslednej úlohe hlavnej línie, ak sa s ním rozhodnete bojovať. +5 Energetické zbrane, +5 Malé zbrane.

Naughty Nightwear
Spodné prádlo, ktoré nájdete v Marigold Station v rámci skrytej úlohy „Gradyho dodávka“. +1 Šťastie, +10 Rečníctvo.

Sexy Sleepwear
Sexy spodné prádlo, nájdete ho v L´Enfant Plaza, na Arlingtonskom cintoríne a v Evergreen Mills (Lokácie). +1 Charizma.

Surgeon´s Lab Coat
Chirurgický laboratórny plášť nosí nepriateľský Chirurg v Red Race Factory. +10 Medicína, +5 Veda.

Wasteland Surgeon Outfit
Lekársky plášť pustinárov. Na tele Williama Brandicea nájdete tento oblek v Marigold Station (Lokácie). Tiež ho nosí Ryan Brigg v Jury Street Metro Station (Lokácie). Inak ho nosia doktor Barrows v Underworlde a Murphy (Northwest Seneca Station, úloha „Blood Ties“). +5 Medicína.

Wasteland Doctor Fatigues
Lekrásky plášť pustinárov. Nosí ho Dok Church, doktor v Megatone a Cutter, doktorka v Paradise Falls. Tiež ho má na sebe Pustinársky Doktor (Wasteland Doctor) na ktorého môžete naraziť pri náhodných stretnutiach pri potulovaní sa pustinami. +5 Medicína.

Lab Technician Outfit, Enclave Scientist Outfit
Rôzne varianty laboratórnych plášťov. Nosia ich rôzny vedci (napríklad pri projekte Čistota), doktori (napríklad v Tenpennyho veži). Špeciálu verziu zakrývajúcu aj tvár nosia vedci Enklávy, narazíte na nich v Raven Rock pri hlavnom príbehu. +5 Veda.

Lesko´s Lab Coat
Laboratórny plášť doktora Leska, ktorý môžete od neho získať ako odmenu pri vedľajšej úlohe „Those!“. +10 Veda, +20 Odolnosť voči radiácii.

Takoma Park Little Leaguer Cap
Baseballová šiltovka. Nájdete ju v Takoma Park (Lokácie). +5 Výbušniny, +5 Chladné zbrane.

Maple´s Grab
Môžete ho získať ako jednu z odmien pri vedľajšej úlohe „Oasis“. +1 Agilita, +1 Vnímanie.

Poplar´s Hood
Môžete ho získať ako jednu z odmien pri vedľajšej úlohe „Oasis“. +1 Agilita, +10 Plíženie.

Boogeyman´s Hood
Je to rovnaký typ, ako nájazdnícka prilba „Raider Wastehound Helmet“, akurát má svojský názov a poskytuje vyššiu ochranu. Dostanete ju za skrytú úlohu „Opovrhnutiahodný otrokár“.

Torcher´s Mask
Je to špeciálna verzia nájazdníckej prilby Raider Arclight Helmet. Nájdete ju v MDPL Mass Relay Station (Lokácie). +5 Veľké zbrane, +5 Výbušniny.

Ledoux´s Hockey Mask
Hokejová maska, ktorú nosí Goalie Ledoux. Môžete ju získať pri skrytej úlohe „Tajná formula“. +25 Akčných bodov.

Shady Hat
Klobúk, ktorý môžete dostať od Moiry Brownovej v Megatone pri úlohe „Wasteland Survival Guide“. +1 Vnímanie, +5 Plíženie.

Red´s Bandana
Je to šatka na hlavu, ktorú nosí Red, doktorka z Big Townu. Získať ju môžete, ak ju zabijete, okradnete, alebo ak ju necháte zomrieť pri úlohe „Big Trouble in Big Town“. +1 Vnímanie.

Ghoul Mask
Ghuliu masku môžete získať ako odmenu pri jednom z možných ukončení úlohy „Tenpenny Tower“. Jej špeciálnou vlastnosťou je to, že keď ju máte na sebe, tak na vás neútočia divokí Ghulovia, pokiaľ teda vy nezaútočíte na nich.

Lucky Shades
Okuliare, ktoré nájdete v obchode pri Warrington Shades. +1 Šťastie.

Lincoln´s Hat
Lincolnov klobúk môžete získať v Múzeu Histórie pri úlohe „Stealing of Independence“. +1 Inteligencia, +5 Rečníctvo.

Button´s Wig
Buttonovu parochňu môžete získať pri úlohe „Stealing of Independence“ v Múzeu Histórie. -1 Vnímanie, +1 Inteligencia, +5 Obchod, +10 Rečníctvo.

AntAgonizer´s Costume a AntAgonizer´s Helmet
Prilba a brnenie super darebáčka AntAgonizerky. Môžete ich získať pri vedľajšej úlohe „Superhuman Gambit“. Prilba nemá žiadne špeciálne schopnosti, ale má vysokú ochranu pred poškodením. -1 Charizma, +1 Agilita / nič.

Mechanist´s Costume a Mechanist´s Helmet
Prilba a brnenie super hrdinu Mechanista. Môžete ich získať pri vedľajšej úlohe „Superhuman Gambit“. Prilba nemá žiadne špeciálne schopnosti, ale má vysokú ochranu pred poškodením. -1 Charizma, +1 Odolnosť / nič.


Zbrane - boj bez zbraní

Fisto!
Power Fist. MDPL-13 Power Station (Lokácie).

Plunkett´s Valid Points
Power Fist. Arlingtonský cintorín (Lokácie).

Shocker
Power fist. Vo Flooded Metro (Lokácie).


Chladné zbrane

Ant´s Sting
Nôž. Vedľajšia úloha „Superhuman Gambit“.

Board of Education
Clifftop Shack (Lokácie).

Highwayman´s Friend
Cantenbury Commons, vedľajšia úloha „Superhuman Gambit“.

Jack
Ripper. Deathclaw Sanctuary (Loácie).

Occam´s Razor
Nôž. Fort Bannister (Lokácie).

Stabhappy
Nôž. Bethesda Ruins (Lokácie).

The Break
Tágo, Paradise Falls (Lokácie).

The Tenderizer
Kladivo. Anchorage War Memorial (Lokácie).

Vampire´s Edge
Čínsky meč. Vedľajšia úloha „Blood Ties“.


Malé zbrane

Blackhawk
Magnum. Vedľajšia úloha „Agatha´s Song“.

Kneecapper
Skrátená brokovnica. Vedľajšia úloha „The Nuka-Cola Challenge“.

Lincoln Repeater
Vedľajšia úloha „Stealing of Independence“.

Ol´ Painless
Lovecká puška. Skrytá úloha „Voľby“.

Reservist´s Rifle
Ostreľovačka. Dickerson Tabernacle Chapel (Lokácie).

Sydney´s 10mm „Ultra“ SMG
Samopaľ. Skrytá úloha „Stratený otec“.

Terrible Shotgun
Brokovnica. Evergreen Mills (Lokácie).

Victory Rifle
Ostreľovačka. Rockbeaker´s Last Gas (Lokácie).

Xuanlong Assault Rifle
Čínska útočná puška. Skrytá úloha „Cudzia Korisť“.

Zhu-Rong v418 Chinese Pistol
Pištoľ. Falls Church (Lokácie).


Energetické zbrane

A3-21´s Plasma Rifle
Vedľajšia úloha „The Replicated Man“.

Colonel Autumn´s Laser Pistol
Hlavná úloha „Take it Back!“.

Protctron´s Gaze
Vedľajšia úloha „Superhuman Gambit“.

Smuggler´s End
V trezore Owyna Lyonsa v Citadele.

Wazer Wifle
Little Lamplight (Lokácie).


Veľké zbrane

Burnmaster
Franklin Metro Utility (Lokácie).

Eugene
Vedľajšia úloha „Reilly´s Rangers“.

Experimantal MIRV
Skrytá úloha „Bunker národnej gardy“.

Miss Launcher
Skrytá úloha „Pevnosť Nezávislosti“.

Vengeance
Deathlcaw Sanctuary (Lokácie).


Predmety

Yew´s Bear Charm
Prívesok medvedíka. Môžete ho získať ako jednu z odmien pri vedľajšej úlohe „Oasis“. +10 Rečníctvo.

Lucky 8 ball
Šťastná biliardová, čierna guľa č. 8. Môžete ju získať pri skrytej úlohe „Pacient z Veľkého Mesta“. +1 Šťastie.

Úvod | Hlavné úlohy | Vedľajšie úlohy | Skryté úlohy | Lokácie

Súvisiace hry Fallout Online
Fallout 5
Fallout 76
Fallout 4: Game of the Year Edition
Fallout 4: Nuka-World
Fallout 4: Vault-Tec Workshop
Fallout Shelter
Fallout 4: Contraptions Workshop
Fallout 4: Far Harbor
Fallout 4: Wasteland Workshop
Fallout 4: Automatron
Fallout 4
Fallout Anthology
Fallout: New Vegas Ultimate Edition
Fallout: New Vegas - Lonesome Road
Fallout: New Vegas - Old World Blues
Fallout: New Vegas - Honest Hearts
Fallout: New Vegas - Dead Money
Fallout: New Vegas
Fallout 3: Game of the Year Edition
Fallout 3: Mothership Zeta
Fallout 3: Point Lookout
Fallout 3: Broken Steel
Fallout 3: The Pitt
Fallout 3: Operation Anchorage
Fallout Collection
Fallout: The Ultimate Collection
Fallout Tactics: Brotherhood of Steel
Fallout 2
Fallout
Fallout 3: Van Buren



Diskusia Príspevkov: 50 Hodnotenie
1885 hlasov

100
60
20

80
40
0
45
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |