HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21159
5455
5063
1438
1600
7336
6030
12903
1687

Online 18678 užívateľov

Návody > The Chronicles of Narnia: Prince Caspian


Zobrazení:2343
Autor návodu:kaake

1. CairParavel

Na začiatku máš 4 postavy, a to trpaslíka, kentaura, minotaura a fauna. Najprv si daj trpaslíka a choď k západnému múru. Tam použi hák s lanom a vyšplhaj po stene. Potiahni páku a vráť sa dolu. Potom si daj minotaura a zdvihni ozubené koleso a vlož ho vpravo na miesto. Tým si otvoríš južne malý priestor, kde sú kľúče a drahokamy.

Na východnej strane múru je ďalšie ozubené koleso. Daj si fauna a použi luk na jeho zostrelenie. Potom ho minotaurom vlož na správne miesto. Ak máš dosť kľúčov je tu i truhlica, ktorú môžeš otvoriť.

Na dokončenie úloh tu máš štyri oblasti, kde musíš splniť úlohy.


Cieľ: Nájdi Zuzanin roh

Po pozretí videa sa poobzeraj. Za tebou je truhlica. Pokračuj po schodoch a zlikviduj nepriateľov. Na ľavej strane je ďalšia truhlica, ktorú môžeš otvoriť. Pokračuj jedinou cestou a napadnú ťa ďalšie stráže, ktoré zlikviduj. Strelci budú aj oproti tebe, tak ich zabi pomocou fauna lukom. Potom znič úchyty, ktoré držia luster.

Keď zostrelíš všetky laná, presunieš sa dolu, kde musíš poraziť telmarínčanov. Na juhu je truhla a v hale kde je truhlica (tú ešte neotváraj) sú aj dva bloky, ktoré treba dať na miesto, ktoré sa ukáže na mape. Potom otvor poslednú truhlicu a zober Zuzanin roh. To ta vráti späť do hradu.


Cieľ: Znič telmarínske vojnové stroje

Vyjdi von hlavnou bránou a ako minotaur pohľadaj obra a skoč mu na chrbát. Prvý stroj je na východe. Mapa ťa k nemu dovedie. Obor bude chcieť prejsť cez most, ale spadne. Vtedy sa treba vrátiť na bojisko a nájsť ďalšieho obra. S tým sa vráť k prvému obrovi, ktorému pomôže von z jamy. Vedľa bývalého mostu je kameň, ktorý pomocou obra zhoď a vytvor si tak provizórny most. Potom znič vojnový stroj. Ostanú ešte dva. Kúsok severne od druhého je truhlica.

Potom choď na západ. Tam ti lučišníci obra zviažu. Tvojou úlohou je ho vyslobodiť a opäť naňho nasadnúť. Znič posledný stroj a máš splnenú úlohu.


Cieľ: Potom telmarínsku flotilu

Na začatie tejto úlohy musíš ísť hore schodmi, ktoré končia tunelom. Iba trpaslík sa vie cezeň dostať. Ako trpaslík teda prelez a otvor bránu.

Najprv zodvihni závažie v strede nádvoria a polož ho na kladku nad schodiskom kúsok na sever. Potom sa presuň do pavilónu, kde sa aktivuje animácia. Po nej sa dostaneš za sklo, kde je truhlica. Následne pokračuj bránou, ktorú si otvoril závažím. Po animácií zatiahni pákou naľavo od schodov na sprístupnenie kľúčov. Na nádvorí pozabíjaj vojakov, potom príde ich veliteľ, ktorého treba tiež zlikvidovať. Po jeho zabití pristane gryphon. Pred nastúpením na gryphona ešte povyberaj truhlice na severe, juhu a východe.

Po nasadnutí na gryphona ťa vyhodí pri balliste. Použi ho a znič prvú telmarínsku loď. Potom ťa gryphon znovu zdvihne, ale zaútočia na teba lučišníci. Gryphon ťa zhodí blízko nich a ty ich zlikviduj. Sú roztrúsení pozdĺž nádvoria. Spoznáš ich podľa červenej bodky nad hlavou. Po ich zlikvidovaní príde ešte veliteľ, ktorého treba zabiť. Potom opäť nastúp na gryphona a ten ťa vysadí pri ballistovi. Blízko neho je i truhlica. Potom pomocou dvoch ballíst znič ostávajúce lode.


Cieľ: Ochráň cimburie

Na začatie úlohy treba ísť po schodoch, ktoré blokuje voz. Otvor bránu pomocou faunovho luku a pokračuj. Na cimburií je truhlica úplne naľavo. Sú tu chytení obrovia. Treba ich oslobodiť hádzaním sudov na lučišníkov. Niektorí vojaci prídu za tebou na cimburie, tak ich likviduj medzi hádzaním sudov.

Po oslobodení obrov, už len treba zlikvidovať všetkých lučišníkov a tým je splnená úloha.


Cieľ: Útek z CairParavel

Akonáhle dokončíš predošlé úlohy musíš utiecť z CairParavel. Ako minotaur nájdi obra, ktorého zajali lučišníci a osloboď ho. Potom naň vysadni a s zavri hlavnú bránu. Potom uvidíš animáciu. Po nej treba zlikvidovať veliteľa a vojakov. Po ich likvidácií pristane gryphon, na ktorého vyskoč. Tým ukončíš level.



2. Ruiny CairParevel

Po animácií sa ocitáš na pláži. Máš tieto postavy: Peter, Edmund, Zuzka, Lucka. Peter je najväčší a najsilnejší. Pomocou neho likviduj nepriateľov.


Cieľ: Vylez útesy

Po pohybe smerom k útesom a trošku doprava uvidíš animáciu. Po animácií pokračuj smerom doprava, kde sa za konármi nachádza truhlica. Konáre zlikviduj Petrovými údermi. Prezri pláž a porozbíjaj všetky sudy a debny a pozbieraj všetko čo sa dá.

Pokračuj doľava, kde nájdeš vchod do jaskyne zatarasený balvanmi. Poodnášaj kamene spred vchodu a vojdi dnu.


Cieľ: Nájdi hák

Vnútri jaskyne si dávaj pozor na vietor, ktorý ti zhasne fakľu a vtedy zaútočia na teba netopiere. Keď ti zhasne fakľa zapáľ si ju z ohniska.

Choď dopredu a vždy počkaj kým vietor neprestane fúkať. Je tam ohnisko, ktoré zapáľ. Kúsok vpravo je ďalšie ohnisko. Vedľa neho je štrbina, cez ktorú stále fúka vietor. Pri štrbine je stĺp, ktorý zhoď (stlač E a klikaj LTM). Počkaj, kým vietor prestane fúkať a pokračuj k ohnisku, kde bude aj animácia, z ktorej sa dozvieš, že treba zatvoriť dvere. Vedľa ohniska je časť páky. Zober ju a prilož k zlomenej časti a páku zatiahni. Pokračuj ďalej a nájdeš truhlicu.

Choď doprava, kde nájdeš ohnisko a stĺp, ktorý treba opäť zhodiť. Za ním nájdeš zavreté dvere. Vybehni po schodoch a nájdeš časť páky. Zober ju dolu a prilož ju k zlomenej časti a pomocou nej otvor dvere. Tam nájdeš truhlicu. Potom si to správne načasuj a prejdi cez fúkajúce vetre až k poslednému, ktorý fúka stále. Tam napravo zapáľ ohnisko, od ktorého sa chytia aj konáre a zapáli sa tým aj ohnisko za vetrom. Prejdi cezeň a zapáľ si fakľu. Pokračuj k truhlici. Tam nájdeš hák. V animácií sa dostaneš pred jaskyňu.


Cieľ: Vylez na útesy

Vylez na útes kúsok vpravo od chodu do jaskyne. Tam nájdeš truhlicu. Potom zlez a pokračuj ďalej doprava, kde opäť vylez na útesy. Pozri si animáciu.


Cieľ: Preskúmaj ruiny

Predtým než pôjdeš rovno choď doprava, kde nájdeš sudy a ešte doľava, kde za krovím nájdeš truhlicu. Ak vybehneš vpravo po schodoch tak získaš nejaké kľúče. Potom vybehni vľavo po schodoch až prídeš k balvanu. Ten zhoď a získaš bonus. Vráť sa späť a pokračuj k ďalším schodom na ľavej strane. Oproti schodom je truhlica a vpravo nájdeš tajné dvere, ktoré otvor.


Cieľ: Nájdi dary súrodencov Pevensiových

Pred sebou vidíš veľa chrobákov. Naľavo nájdeš fakľu, ktorú si zapáľ z ohniska. Tá ti pomôže udržať chrobákov v bezpečnej vzdialenosti od seba. Vojdi medzi chrobáky a naľavo nájdeš časť zlomenej páky. Daj ju namiesto kam patrí a za obe páky zatiahni. Vráť sa späť a pokračuj doprava po moste, ktorý si si spravil a hneď sa mostom doľava až k truhlici. Potom pokračuj dopredu, po schodoch hore až k animácií. Odtiaľ vedú tri cesty. Ľavá pre Petrov meč a štít, rovno pre Luckin liek a práva pre Zuzkin luk. Poď najprv vľavo.

Po vstupe si naľavo zober fakľu, ktorú si zapáľ z ohniska napravo. Keď vbehneš medzi chrobáky a obehneš to dookola nájdeš na zemi stupienok so stopami. Keď cez neho prejdeš otvorí sa ti mreža s kľúčmi. Po ceste späť potiahni páku medzi chrobákmi. Vráť sa k miestu, kde si zobral fakľu a zober si dané kľúče a potiahni páku. Tým si si spustil most k tretej páke, ktorú tiež potiahni. Tým si spustíš schody k truhlici s mečom a štítom.

Ocitneš sa späť v predošlej miestnosti. Choď si zobrať fakľu, aby si mohol aktivovať stupienok v podlahe, pretože sa to tam hmýri chrobákmi. Kúsok ďalej nájdeš dva stupienky. Postav sa na jeden a počkaj, kým sa tvoja sestra postaví na druhý. To ti spustí most. Naľavo je možné zapáliť ohnisko, inak pokračuj rovno ku chrobákom. Tam prejdi doľava a nájdeš kľúč, truhlicu a páku. Po zobratí kľúču a otvorení truhlice potiahni páku. Tým sa ti zníži schodisko. Zmeň si ešte postavu na Lucku a pomocou jej dýk znič dva ciele vedľa truhlice. Pomocou Petra znič ostatné dva ciele nad schodmi a pomocou nového mostu prejdi k truhlici. Tým si našiel luk.

Teraz zostáva už len nájsť liek. Znič vázy a prejdi okolo sochy do otvoru. Naľavo nájdeš fakľu a napravo ohnisko. Zíď dolu medzi chrobáky. Napravo je truhlica a naľavo je zlomená páka. Pri nej je i jej vrchná časť. Po jej opravení a potiahnutí sa vráť k miestu, kde si zobral fakľu. Tam sa postav na stupienok a počkaj kým tvoja sestra sa postaví na druhý. Pokračuj k ďalším stupienkom a postup zopakuj.To ti zdvihne schody k truhlici, kde je liek.


Cieľ: Preskúmaj ruiny

Po nájdení všetkých troch darov uvidíš animáciu a ocitneš sa pred tajnými dverami. Vráť sa schodmi dolu a pokračuj kúsok doprava, kde nájdeš polorozbitú stenu. Keď budeš od nej v dostatočnej vzdialenosti hoď hák a strhni stenu. Za ňou nájdeš truhlicu. Pokračuj doprava, kde uvidíš animáciu. Máš nájsť kruhové objekty a vsadiť ich pred tróny. Na mape je znak puzzle. To sú tie objekty. Zober objekt a choď k miestu, ktoré ti hra ukazuje. Keď sa symbol zmení zo šípky na ruku tak ho polož, inak ho len odhodíš. Keď položíš aj druhý, tak sa rozbije sklo a ty môžeš pokračovať ďalej.


Cieľ: Zachráň Trumpkina

Na pravej strane zamier na skaly, ktoré pomocou pár šípov zhodíš na loď dolu. Južnejšie od lode je žiariaci luk, ktorý si zober. Na južnej časti pláže za konármi je žiariaci kameň, ktorý pomocou Petra umiestni kúsok južnejšie. Tým získaš prístup k truhlici. Ďalšie truhlice sú pri stene na ľavej časti pláže. Potom ako Zuzka vybehni na vyvýšené miesto v strede a postrieľaj lučišníkov na brehu. Uvidíš animáciu ako sa priplavia lode s lučišníkmi.

Pomocou Petra hádž kamienky po nepriateľoch, čím im zničíš štíty a pomocou Zuzky ich zastreľ. Sú tu dve lode. Potom sa prepni na Petra a zo správnej vzdialenosti zahákuj loď a pritiahni ju. To zachráni Trumpkina. Po animácií nastúp na loď pred sebou.


Cieľ: Nájdi bezpečnú cestu cez les

Po animácií choď ako Trumpkin vľavo cez skaly a otvor cestu. Keď prelezieš za skalnatú stenu uvidíš v animácií ako sa k tebe rozbehne medveď, ale chytí sa do pasce. Ako Trumpkin choď doprava za chyteného medveďa a zhora zo skaly zhoď dva balvany. Ako Peter ich ponos na určené miesta. Celkovo treba odniesť štyri kamene. Keď cez ne prejdeš bude animácia. Tu sa po tebe rozbehne ďalší medveď. Hra ti povie, že medvede spôsobujú veľké škody buď tebe, alebo prírode. Využi toho na prevrátenie stromu a zničenie konárov pred tebou. Keď ich medveď zničí uvidíš, že je tu laso. Nechaj medveďa nech ťa naháňa smerom k lasu, aby sa chytil. Keď sa chytí, prepni sa na Trumpkina a vpravo prelez k truhlici. Potom prejdi po zničenom strome k spiacemu medveďovi.

Toho zobuď a nasmeruj ho tak, aby prebúral zábrany. Za jednou nájdeš aj kľúče. Potom pomocou háku vylez hore a ako Trumpkin prejdi cez jaskyňu k sudom. Pokračuj ako Peter ďalej. Dráždi medveďov a nechaj ich nech ti prerážajú prekážky a na konci sa chytia do lasa. Po poslednom bude dlhá animácia.



3. Vniknutie do Mirazovho hradu

Znič všetko čo na nádvorí nájdeš. Nájdeš tu ozubené koleso a páku. Umiestni ich vedľa seba na stenu. Potom otoč pákou a tým si znížiš schody. Vyjdi hore a napravo rozstreľ terče, čo ti otvorí dvere. Je tam ešte páka, čo ti otvorí druhé dvere.


Cieľ: Poraz hradné stráže

Prejdi dverami, ktoré si otvoril lukom. Choď dolu schodmi a ako Trumpkin prejdi cez tunel a pomocou stupienku otvor dvere zvyšku družiny. Tam sú dve páky. Jedna je vľavo a jedna vpravo. Tou vpravo toč pokiaľ sa vysunutý kruh nezasunie a tou vľavo vysunieš vedľajší kruh. Keď si všetky zasunuté, otvorí sa mreža, kde je truhlica, ktorú vyber, a páka. Tu potiahni a otvorí sa ti prechod pod schodmi. Tam je ďalšia truhlica. Potom vylez po lane na vežu. Tam je ďalšia truhlica. Potom sa vráť schodmi hore a znič dvere pri nich. Prejdi nimi.

Poraz stráže a porozbíjaj sudy. Tu nájdeš aj kľúč aj meč. Nájdi páku a nasaď ju na mechanizmus. Toč s ním pokiaľ úplne nevysunieš most k ďalšej veži. Potom ako Kaspián streľ do terčov, čo ti otvorí bránu. Tam poraz nepriateľov a hlavne tých, čo zvonia na zvonoch. Potom oprav páky po stranách brány. Zatiahni pákou vľavo a potom otoč pákou vpravo. To ti otvorí bránu.

Prejdi ňou, prebehni cez vežu a rýchlo eliminuj vojaka pri zvone. Potom poraz ostatných vojakov a rozbi sudy. Pomocou Kaspiána sa postav na dva stupienky a potom si pomocou luku otvor dve veže, kde nájdeš truhly, ale aj časť páky a ozubené koleso. Otoč pákou a tým spojazdníš výťah. Vyvez sa hore, kde zatiahni za páku, čo otvorí dvere.

Tam pomocou Kaspiánovho luku uvoľni most a pomocou Petrovho háku ho stiahni. Prejdi po ňom a rýchlo sa zbav stráži, hlavne toho pri zvone. Porozbíjaj sudy a pober si veci. Je tu aj truhlica, ktorú otvor. Potom sa postav na stupienok a na druhý sa postaví tvoj spojenec. To ti otvorí bránu ďalej.


Cieľ: Poraz stráže na vežiach

Na začatie tejto úlohy treba potiahnuť páku na nádvorí a prejsť otvorenými dverami napravo od nej. Prejdi cez most do ďalšej časti. Tam nájdeš nejaké kľúče, dolu je truhlica a štyri diely zo skladačky, ktorá je tiež dolu. Prenes ich na miesta, ktoré ti hra označí. Medzitým ťa napadnú aj vojaci. Keď položíš posledný diel skladačky, tak sa postav na vysunutý stupienok, jeden z tvojej družiny sa postaví na druhý a to otvorí mrežu ďalej. Tam nájdeš gryphov.

V animácií ťa gryph prenesie do inej lokácie. Tam je truhlica a dve veže. Pomocou Trumpkina vyhoď hore hák a vylez ako Edmund. Hore zneškodni stráže. Na každej veži je jeden. Potom si vysadni na gryphona a leť v smere zelenej šípky. Zosadni medzi nepriateľov a pobi ich. Hlavne toho čo začne zvoniť na poplach. Pri ňom je i truhlica a veža, na ktorú sa dá vyliezť pomocou háku. Tam sú nejaké kľúče a dve truhlice. Potom opäť nasadni na gryphona a leť v smere zelenej šípky.

Zosadni na veži a zlikviduj stráže, pozor na zvony. Potom opäť vysadni na gryphona a leť ďalej. Tu rýchlo utekaj hore a potiahni za páku. Pred mrežou si ešte stupni na stupienok a tým sa mreža otvorí. Prebehni k strážcovi, ktorý zvoní na poplach a zabi ho. Potom dokonči ostatných a pober si všetko čo sa dá. Vylez na gryphona a smeruj k ďalšej veži. Tam rýchlo vylez pomocou háku naľavo a zabi stráž pri zvone. Potom dokonči ostatných a vylez na gryphona. Leť do poslednej oblasti. Tam rýchlo znič sudy a pober si veci. Za chvíľu vyjde jeden špeciálny bojovník, ktorý sa po tebe rozbehne. Nasmeruj ho tak, aby narazil do driev pod zvonom. Tým si splnil úlohu.


Cieľ: Vnikni do Mirazových komnát

Prejdi posledným priechodom. Hneď naľavo od schodov. Uvidíš animáciu, v ktorej sa dostaneš do komnaty profesora Kornélia. V strede miestnosti je bludisko. Doprav na ňom obe gule do otvorov. Bludisko ovládaš tlačidlami po krajoch. Potom zbehni po schodoch a nájdeš truhlicu. Oproti nej pomocou luku zostreľ časť páky. Doplň ju na chýbajúcu časť o kúsok späť a otoč ňou. Tým si sprístupníš tretiu guľu. Všetky tri gule zanes na správne miesta v miestnosti vpravo. Je to planetárium. Tým otvoríš tajnú miestnosť. Prejdi do nej. Vľavo je obraz a za ním je truhlica. Potom sa vydaj chodbou oproti vstupu. Sú tam dvere, ktoré zahákni a zhoď.


Cieľ: Vysloboď Kornélia zo žalára

Vpravo nájdeš kľúče a dolu je truhlica. Hneď vedľa nej je závažie, ktoré polož na jeden z troch stupienkov na pravej strane miestnosti. Na druhý sa postav ty a na tretí sa postaví posledný člen výpravy. To ti otvorí miestnosť s vecami. Druhá podobná miestnosť je oproti. Tu je len jeden stupienok, takže ju otvoríš aj sám. Potom odstreľ závažie, ktoré drží luster a pribehne stráž. Zaútočí na teba rozbehom. Snaž sa ho dostať do cely vedľa dverí. Tým ti tie dvere otvorí. Tam sú ďalší dvaja strážny. Dostaň ich do pascí. Jedna pasca je napravo a druhá je naľavo. Sú to kruhové polozamrežované klietky. Potom si preskúmaj miestnosť.

Na pravej strane miestnosti sú reťaze, za ktoré obaja zatiahnite. To ti otvorí mreže, kde je truhlica. Kúsok späť je miestnosť, ktorú otvoríš pomocou luku. Tam je páka, ktorú zatiahni a padne luster aj s časťou páky. Zober ju a zanes na ľavú stranu miestnosti. Vlož ju tam kde patrí a otoč ňou. Otvoríš si mrežu, kde je truhlica a časť páky. Tou opravíš páku na pravej strane miestnosti. Zatiahni ňou a potom zatiahni ešte pákou oproti tejto. Dostaneš sa do poslednej miestnosti. Tam sú dvaja strážcovia. Nasmeruj ich tak, aby zničili štyri stĺpy, ktoré držia Kornéliovu klietku.


Cieľ: Vnikni do Mirazových komnát

Prejdi okolo už odhalenej truhlice a pokračuj vľavo. Potom hore schodmi. Tam rozstreľ luster, čím zneškodníš dvoch vojakov dolu. Je tu aj žltý kúsok. Ten zober a zanes ho dolu schodmi oproti schodom. Ostatné dva nájdeš v Kornéliovej komnate. Jeden je vedľa postele a druhý vpravo, vedľa truhlice. Potom pokračuj do časti, kde si zneškodnil dvoch vojakov.


Cieľ: Zachráň Edmunda a Trumpkina

Tu rýchlo zneškodni stráže, aby nezačali zvoniť na poplach. Potom otvor truhlicu a pri dverách stiahni reťaze. Tam je to trošku ťažšie. Treba likvidovať nepriateľov dolu a odstreľovať nepriateľov pri zvonoch. Po ich zabití otvor truhlicu napravo. V strede je páka, ktorú otáčaj v smere hodinových ručičiek až po animáciu. Tam vybehne vojak a bude ťa naháňať. Nasmeruj ho tak, aby ti zničil drevené dvere vľavo od truhlice. Musí do nich naraziť trikrát. Potom cez ne prejdi. Tam sú tri sochy, ktoré treba zhodiť dolu. Po nich totiž lezú kapitáni hore. Ak sa nejaký kapitán dostane hore, zhoď ho pomocou zvonu, ako si to videl aj v animácií. Po zhodení sôch, už len pozabíjaj zvyšok vojakov.


Cieľ: Vnikni do Mirazových komnát

Choď okolo schodov a smerom hore. Tam ťa Zuzka upozorní na stráže. Ako Trumpkin prejdi tunelom a pozri si animáciu.



4. Útok na Mirazov hrad

Tu je úlohou spustiť padací most a otvoriť mrežu. Sú tu dve truhlice. K jednej sa dostaneš ako Ričipíp, keď prejdeš tunelom na ľavej strane nádvoria a druhá je na pravej strane nádvoria. Kúsok od truhlice napravo je možné použiť hák na spustenie dverí. Prejdi dvermi nad schodmi.


Cieľ: Spusť padací most

Kúsok napravo je páka, ktorú potiahni. Tým si sprístupníš schody. Pokračuj až k miestu, kde je v podlahe diera. Tu pomocou Trumpkina a jeho háku pritiahni most. Prejdi cez neho až k tunelu, ktorým sa dostaneš na nižšie podlažie. Tam si opäť pomocou háku pritiahni most. Tam je stupienok, ktorým si o podlažie vyššie aktivuješ tri bloky.Keď prejdeš tunelom pri stupienku dostaneš sa k truhlici. Vráť sa na horné podlažie a ako Ričipíp povyskakuj hore po blokoch a skoč na stupienok. Otvoríš si dvere. Prejdi nimi dnu.

Vnútri sú stráže a truhlica naľavo. Keď sa zbavíš stráži postav sa na blok v strede hornej časti miestnosti a tvoj priateľ ťa vyzdvihne hore. Sú tam štyri páky. Očíslujem ich zľava od jedna do štyri. Keď potiahneš prvou, zmenia sa pozícia aj na druhej. Keď druhou, tak na prvej a tretej. Keď treťou, tak na druhej a štvrtej a keď štvrtou, tak na tretej. Tvojou úlohou je dať všetky páky dolu. Potom uvidíš krátku animáciu, v ktorej uvidíš že z jedného tunela sa dali dolu mreže. Prejdi týmto tunelom nižšie a pokračuj vľavo a pomocou háku si pritiahni most. Vojdi do miestnosti a pobi nepriateľov. V hornej časti sú dva stupienky, ktoré ti vysunú bloky na stene. Trumpkinom prenes ozubené koliesko z hornej časti medzi dve veľké v tejto miestnosti. A pomocou Ričipípa povyskakuj po blokoch a uvoľni ozubené koliesko pri strope. Trumpkinom ho tiež daj medzi ostatné ozubené kolieska. V spodnej časti je balkónik a na ňom je aj truhlica. Potom pribehnú stráže. Zbav sa ich a otoč pákou smere hodinových ručičiek. Vrátiš sa na nádvorie.


Cieľ: Vytiahni padaciu mrežu

Na nádvorí na ľavej strane pomocou luku otvor mreže a zjaví sa stupienok. To otvorí dvere. Prejdi nimi. Pomocou luku zostreľ kľúč a otvor si jednu páku, ktorú daj na výťah. Pribehnú stráže, ktoré pobi. Kľúčom otvor debnu napravo, kde je ďalšia páka. Tu tiež daj na výťah. Potom otoč pákou súčasne s priateľom. Tým vyjdeš výťahom hore. Tam je naľavo truhlica a napravo je časť páky. Tú prenes naľavo, kde chýba. Potom zatiahni s priateľom páku a tým vytiahneš mrežu.


Cieľ: Napadni Mirazov hrad

Na začiatku máš minotaura a fauna. Naľavo otvor truhlicu a potom pobi vojakov na juhu. Keď ich pobiješ dostaneš za úlohu brániť závažie, kým neprídu posily. Tak likviduj vlny nepriateľov. Tu sú tri truhlice. Dve sú na pravej strane, jedna pod schodmi a druhá na schodoch. Posledná je na ľavej strane pri múre. Potom faunom vyskoč na obra a vybehni na schody vpravo. Tam strhni stĺp čím zablokuješ bránu. Potom utekaj na severnú časť nádvoria a tam zablokuj druhú bránu. Uvidíš animáciu, kde ťa Peter žiada o pomoc. Prejdi k nemu.


Cieľ: Prenasleduj Miraza

Utekaj doľava a vylez hore po lane. Tam utekaj zasa doprava a pomocou háku vylez opäť vyššie. Tam napravo znič prekážku a zlez po lane nižšie. Úplne na pravej strane všetko znič a nájdeš tam páku. Vsaď ju na miesto a otoč s ňou. Uvidíš ako sa ti vysunie schodisko naľavo od teba. Choď po ňom a bude animácia.


Cieľ: Zachráň Kornélia zo stajní

Ocitáš sa v stajni. Vo výklenkoch po bokoch sú nejaké veci. Choď rovno ku dverám, kde lukom odstreľ zábrany, ktoré držia kladu. Tá ti otvorí dvere ďalej. Sú tu dve páky. Páka vľavo otvára dvere vľavo a páka vpravo otvára dvere vpravo. Choď najprv vľavo.

Rovno pred tebou odstreľ závažie, čo ti spustí dosku na prechod. Tam nájdeš závažie. Druhé nájdeš za stohmi slamy v pravej časti. Obe treba umiestniť na svoje miesto, čím oslobodíš koňa. Zatiahnutím za páku v pravej časti miestnosti si sprístupníš bonus. Najprv, ale treba odstreliť závažie, aby si si vytvoril cestu.

Vráť sa do predošlej miestnosti a potiahni páku vpravo. Vstúp do stajne. Sú tu tri páky a každý posúva jedny vrátka. Je tu i truhlica a nejaké veci. Osloboď koňa a vráť sa o miestnosť späť. Z miestnosti nad tebou pribehnú vojaci. Zbav sa ich a vpravom výklenku je lano, ktorým sa dostaneš vyššie.

Tam odstreľ stĺp a prelez cezeň. Je tam páka, ktorú potiahni. Vráť sa s päť a nájdeš druhú páku. Tiež ju potiahni a zlez po lane dolu. V tom výklenku, do ktorého si zliezol, nájdeš páku, ktorú zober a prenes ju do výklenku oproti. Tam ju pripevni a zlikviduj nepriateľov, ktorí pribehli. Potom pákou otoč. Už len vybehni von a pozri si animáciu.



5. Aslanova strž

Na začiatku máš dvoch hrdinov, Petra a Kaspiána.


Cieľ: Dostaň sa do Aslanovej strže

Prebojuj sa cez nepriateľov až k dreveným zábranám. Naľavo od nich je truhlica. Pokiaľ budú na teba útočiť šípmi, tak sa schovaj pod zábrany a potom zamier k útesu vpravo. Vyhákuj sa hore a nájdeš tam truhlicu. Potom sa dostaň medzi útokmi k vlajkonošovi. Pozabíjaj tam nepriateľov a na pravej strane je truhlica. Potom pokračuj okolo drevených zábran a Petrom rozsekaj konáre. Pokračuj touto cestou a na ľavej strane nájdeš truhlicu. Oproti nej je skala, ktorú zhoď dolu.

Potom sa vráť späť k dreveným zábranám, ktoré sú už otvorené. Tu uvidíš, že cestou rovno sa ísť nedá, nakoľko tu permanentne pršia šípy. Choď teda doprava. Je tu truhlica a druhý vlajkonoš. Pobi nepriateľov a cesta je voľná. Rozsekaj konáre za stanom a vyhákuj sa hore k tretiemu vlajkonošovi. Tam nájdeš i truhlicu. Vráť sa dolu a pokračuj doľava na bojisko.

Jeden vlajkonoš je na bojisku a traja sú na útesoch. Najprv zabi toho na bojisku. Na pravej strane bojiska je truhlica. Pomocou Kaspiána potom pri útesoch zostreľ skaly a lukom zabi aj nepriateľov, inak sa ti nepodarí vyhákovať sa hore. Potom sa Petrom vyhákuj hore a zabi vlajkonoša. Naľavo je skala, ktorú zhoď a zabi ďalšieho vlajkonoša. Vráť sa dolu a prejdi na ľavú stranu bojiska. Tam opäť zostreľ skaly a zabi nepriateľov. Vyhákuj sa hore a zabi vlajkonoša. Tým sa ti sprístupní vchod v strede. Vbehni dnu.


Cieľ: Preskúmaj Aslanovu strž

Prejdi do miestnosti. Tam otoč pákou a potiahnu páku vedľa. Tým si otočíš a spustíš most. Prejdi cez neho. Choď doľava, kde rozsekaj konáre. Tam nájdeš i časť páky. Prenes ju doprava a vsaď na správne miesto. Otoč ňou. Sprístupnia sa ti tri stupienky viac vpravo. Postav sa na jeden a streľ šíp do otvoru. To urob aj na ostatných dvoch. Tým otvoríš dvere a nájdeš tam časť ďalšej páky. Oprav ju a potiahni. Čím si sprístupníš ďalší most. Prejdi cez neho. Napravo sú dvere a vedľa nich sú reťaze. Potiahni ich a dvere sa otvoria. Tam nájdeš časť páky, Zober ju a oprav. Potom prebehni doľava, kde za sudmi nájdeš ďalšiu časť páky. Zober a oprav druhú páku. Otoč prvou a potom potiahni druhú páku, čím si sprístupníš most.

Prebehni po ňom a naľavo je truhlica. V ďalšej miestnosti je naľavo ďalšia truhlica a dve páky. Prvá páka otáča na každom stĺpe druhým oblúkom a druhá páka tretím. Musíš vytvoriť celú postavu na každom stĺpe. Tým spôsobíš, že sa stĺp zasunie. Keď zasunieš všetky štyri stĺpy sprístupnia sa ti schody. Zbehni dolu a uvidíš animáciu.

Otvor truhlicu kúsok vľavo. Potom na teba bude útočiť trpaslík a vlkolak. Po ich porazení spadne pár kameňov. Tie hádž smerom k ľadovej kráľovnej. Keď hodíš tri, zaútočí trpaslík a vlkolak naraz. Po ich zabití zasa hádž kamene smerom k ľadovej kráľovnej a vyhýbaj sa ohňovým útokom. Po porazení nepriateľov sa ocitneš späť na začiatku jaskyne. Ale cesta vpravo je už otvorená. Choď tým smerom.

Lukom zostreľ držiaky mostu a pomocou páky si pritiahni ostatok mostu. Trumpkinom za mostom prejdi ľavým tunelom a vyber truhlicu. Zober koliesko a daj ho na miesto, čo ti sprístupní stupienky dolu. Trumpkinom prejdi ešte tunelom vpravo, kde nájdeš ďalšiu truhlicu. Potom sa postav na stupienok a na druhý sa postaví tvoj spolubojovník. Prejdi ďalej. Tam nájdeš puzzle. Ľavou pákou otáčaj pokiaľ oblúk neklesne. Potom prejdi k pravej páke a aktivuj ďalší oblúk. Toto opakuj, kým sa nezjaví schodisko. Zbehni po ňom dolu a pozri si animáciu.


Cieľ: Pomôž Lucke nájsť Aslana

Z jazierka zober časť páky a oprav tú hore. Potiahni za páku naraz so spolubojovníkom. Vybehni von a odstreľ dvoch lučišníkov na koni skôr ako zabijú Lucku. Naľavo je truhlica. Vysadni na koňa a preskoč zábranu. Odstreľuj lučišníkov a preskakuj zábrany až k mostu. Pred mostom je ešte jedna truhlica na ľavej strane. Prejdi mostom a poraz veliteľa tábora a jeho vojakov. Potom oprav páku. Jedna jej časť je pri bráne. Potiahni za ňu a prejdi do tábora. V ľavej veži je truhlica. Poraz vojakov a vysadni na koňa a otoč páku v smere hodinových ručičiek čo ti otvorí bránu. Vybehni bránou.


Cieľ: Preskúmaj Aslanovu strž

Opäť si v jaskyni, ale tentokrát sa vydaj doľava. Otoč pákou a to ťa presunie cez priepasť. Predtým než vstúpiš do veže choď doľava a nájdeš truhlicu. Potom vylez po prvom lane vo veži. Otoč pákou a prebehni k ďalšej páke, ktorú potiahni. Tým presunieš reflektor na správne miesto. Vylez po druhom lane a otoč pákou, čo ti sprístupní most. Potom vylez po treťom lane a potiahni páku. O poschodie nižšie sa ti presunie plošina. Vráť sa teda aj ty o poschodie nižšie a pomocou stupienku presuň reflektor. Potom sa vráť späť hore a odstreľ mostík a potom stupienkom aj tu presuň reflektor. Vylez úplne hore. Tam pomocou pák vyrieš puzzle. Vysunie sa ti reflektor. Obehni vežu dookola a pomocou stupienku presuň reflektor na správne miesto. Prejdi otvorenou bránou.


Cieľ: Poraz Miraza

Napravo je truhlica. Ako Peter odraz Mirazov útok. Počuť pred ním jeho pokrik. Potom sa prepni na Ričipípa, vyskoč na Miraza a odsekni mu časť brnenia. Keď mu odstrániš brnenie začne používať útok s rozbehom. Vtedy sa mu vyhni a keď zastaví bude chvíľu žiariť na modro. Vtedy doňho začni sekať. Tým ho dokončíš.



6. Berunské bojisko

Cieľ:Poraz Gregoira

Najprv rýchlo zabi 24 lučišníkov. Musíš to stihnúť skôr ako oni zabijú 10 tvojich vojakov. Po celý čas ťa naháňa Gregoire, takže musíš sa mu i uhýbať. Potom sa obkolesí strážami. Keď ich zabiješ dostatok, tak sa pustí na teba sám. Je zraniteľný len keď sa po tebe rozbehne a netrafí ťa. Vtedy zastaví a bude chvíľu svietiť na modro. Vtedy ho hneď udri. Zopakuj to päťkrát.


Cieľ: Dostaň sa k nádrži

Si v jaskyni. Utekaj k páke napravo. Tým si sprístupníš polovicu mostu. Prejdi naň a streľ do levej hlavy, čo ti sprístupní druhú polovicu. Prebehni za mostom doľava a po lane dolu. Tam je truhlica. Na pravej strane je za vázami stupienok. Keď sa naň postavíš, tak na druhej strane mostu sa ti otvorí truhlica. Oproti mostu nad dverami je levia hlava. Keď do nej strelíš dostaneš bonusový obsah. Vľavo od dverí je lano, ktorým sa dostaneš na rímsu. Tam je tiež truhlica.

Potom si viac naľavo odstráň konáre a postav sa na stupienok, tvoj spolubojovník sa postaví na druhý, čo vysunie sochy. Pri sochách sú otočné páky. Otoč sochy čelom k sebe a otvoria sa ti dvere. Prejdi nimi.


Cieľ: Znič stĺpy

Vnútri jaskyne máš zničiť stĺpy. Minotaurom naskoč na obra. Nechoď mimo svetlo, inak ťa napadnú netopiere. V prvej osvetlenej oblasti znič šesť stĺpov. Prejdi do ďalšej oblasti, kde ťa napadnú i vojaci. Opäť znič šesť stĺpov, z toho dva musíš zničiť hodením kameňov do nich. Je tu aj truhlica. V tretej oblasti opäť znič šesť stĺpov a z toho dva hodením kameňov. Tiež je tu truhlica. Prejdi do poslednej oblasti a znič veľký stĺp v strede. Pozri si animáciu.


Cieľ: Zachráň Kaspiána a Horského víchra

V tejto oblasti sú posledné dve truhlice. Je to misia na čas. Musíš sa dostať ku kentaurovi a poraziť 50 vojakov. Tak buď rýchly. Po ich porazení bude animácia.


Cieľ: Poraz Glozzela

Skončíš v jaskyni. Nasmeruj Glozzela, nech narazí do stĺpa. Keď narazí, bude svietiť na modro a vtedy ho sekni. Potom hoď hák na stĺp a stiahni ho naňho. Nesmieš stáť moc blízko k stĺpu. Treba to spraviť celkom trikrát, aby si ho zabil. Budú na teba útočiť aj vojaci. Takže najprv vyriaď vojakov a potom Glozzela.


Cieľ: Poraz Telmarínčanov

Teraz stačí len nasledovať zelenú šípku na minimape a zničiť šesť vojnových strojov telmarínčanov. Po tom nasleduje len animácia a koniec hry.



Bonusové misie

Po prejdení hry sa ti sprístupnia štyri bonusové misie.

1. Mela na pláži
Musíš zostať nažive dve minúty počas útoku telmarínčanov. Celkom ťažká misia. Sú tu lučišníci i vojaci. Musíš blokovať ich útoky štítom a sekať ich.

2. Honba za pokladom
Musíš otvoriť truhlicu. Budú na teba útočiť vojaci a je tu aj jeden veliteľ. Na začiatku utekaj úplne doprava, kde za sudmi nájdeš časť páky. Aj touto časťou môžeš útočiť. Utekaj doľava opraviť páku a potiahni ju. Potom sa vyhákuj hore k truhlici a otvor ju.

3. Hra na škripot
Máš štyri minúty na nájdenie všetkých detí. Utekaj doprava a nájdeš Lucku. Ešte ďalej vpravo je Edmund. Ako Edmund utekaj až pred jaskyňu na ľavej strane mapy a zober kameň, ktorý odnes k moru kúsok vľavo. Ponos tam všetky kamene a oslobodíš Petra. Ako Peter sa potom vydaj do stredu mapy, kde sa vyhákuj a nájdeš Zuzku.

4. Veľká zábava
Máš minotaura a fauna. Daj si minotaura, lebo dáva väčšie poškodenie. Tvojou úlohou je zabiť 99 telmarínčanov za dve minúty.

Súvisiace hry The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and the Wardrobe



Diskusia Príspevkov: 0 Hodnotenie
0 hlasov

100
60
20

80
40
0
0
Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |