HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21116
5455
5063
1438
1600
7336
6015
12859
1687

Online 33122 užívateľov

Návody > Risen


Zobrazení:207895
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

Prológ | Kapitola 1 | Kapitola 2 | Kapitola 3 | Kapitola 4 | Ostatné


Popisy vlastností a schopností

Sila (Strength)
Základná potreba pre používanie mečov, sekier, palíc a prekvapivo aj Kuší (takže obratnosť zostáva len na luky). S väčšou silou spôsobujete aj väčšie zranenia ručnými zbraňami. Naučiť vás jej môžu všetci učitelia bojov a kováči.
Učia: Walter, Ukkos, Cutter, Edgar, Filipe, Carlos, Domingo, Craig, Oscar, Fincher, Krakos, Tucker, Rufus a Mendoza.

Obratnosť (Dexterity)
Obratnosť potrebujete základne len pre používanie lukov. S vyššou obratnosťou spôsobujete väčšie zranenia so strelnými zbraňami.
Učia: Delgado, Cid, Cole, Henrik, Luis, Sam, William (Winky), Dalman.

Boj s mečmi (Sword)
Lepšie využívanie meča. Učíte sa nové kombá a výpady. Na deviatej úrovni môžete obojručné zbrane používať v jednej ruke a tým pádom pri nich využiť aj štít. Meče máte jednoručné (môžete používať so štítmi, na tie netreba žiadnu schopnosť) a obojručné. Na používanie mečov je potrebná Sila (len u troch treba Obratnosť). Poškodenie súpera závisí od kvality zbrane a od výšky vašej sily. Vhodné pre banditov, najmä kvôli učiteľom najvyššej úrovne, no ak sa uspokojíte aj s nie najvyššou úrovňou, je to len na vás. Vyberte si, či chcete používať sekeru, alebo meč, neoplatí sa investovať skúsenostné body do oboch.
Učia: Cutter, Edgar, Craig, Fincher.

Boj so sekerami (Axe)
Lepšie využívanie sekery. Učíte sa nové kombá a výpady. Sekery sú obojručné zbrane, no na šiestej úrovni sa ich naučíte používať jednou rukou a tým pádom môžete použiť pri boji so sekerami aj štít. Na používanie sekier je potrebná Sila. Poškodenie súpera závisí od kvality zbrane a od výšky vašej sily. Vhodné pre banditov, najmä kvôli učiteľom najvyššej úrovne, no ak sa uspokojíte aj s nie najvyššou úrovňou, je to len na vás. Vyberte si, či chcete používať sekeru, alebo meč, neoplatí sa investovať skúsenostné body do oboch.
Učia: Domingo, Krakos, Ukkos.

Boj s palicou (Staff)
Lepšie využívanie palice. Učíte sa nové kombá a výpady. Na používanie palíc je potrebná Sila. Poškodenie súpera závisí od kvality zbrane a od výšky vašej sily. Vhodné pre bojovníkov Rádu, najmä kvôli učiteľom najvyššej úrovne, no ak sa uspokojíte aj s nie najvyššou úrovňou, je to len na vás.
Učia: Felipe, Carlos, William (Winky), Vitus, Mendoza.

Luky (Bow)
Lepšie využívanie luku. Výber druhov lukov je dosť obmedzený v porovnaní s ostatnými typmi zbraní. Pri učení sa nových úrovní dostávate praktické rady k streľbe, ale prakticky s novými úrovňami len tasíte a nabíjate luk rýchlejšie. Použitie je na vás, nie je to vyhradené pre konkrétnu frakciu, učiť sa môže ktokoľvek, no pri väčšom počte nepriateľov na otvorených priestranstvách si potrebujete udržať istú vzdialenosť a v uzavretých priestranstvách zas nemáte dosť priestoru na manévrovanie. Vhodné ako doplnok na nejakej strednej úrovni pri inej, vypracovanej zbrani na blízko. Na použitie je potrebná Obratnosť. Poškodenie súpera závisí od kvality zbrane a od výšky vašej obratnosti.
Učia: Cole, Henrik, Luis, Sam, Jervis.

Kuše (Crossbow)
Lepšie využívanie kuše. Pri učení sa nových úrovní dostávate praktické rady k streľbe, ale prakticky s novými úrovňami len tasíte a nabíjate kušu rýchlejšie. Tiež nie je obmedzené pre frakciu. Výber zbraní je ešte obmedzenejší než pri lukoch. Tak ako pri lukoch je otázne použitie (pri kuši aj kvôli dlhému nabíjaniu) a využitiu v uzavretých priestoroch a pri vyššom množstve nepriateľov. Na použitie je potrebná sila. Poškodenie súpera závisí od kvality zbrane a od výšky vašej obratnosti.
Učia: Edgar, Ricardo, Fincher, Rufus.

Baníctvo (Prospecting)
Baníctvo je jednorázová záležitosť. Naučíte sa ho a už ho viete. Potrebujete len čakan, ktorým budete dolovať. (Čakan nájdete napríklad na ostrovčeku pri vykopávkach pri tábore Banditov. V jaskyni v močiaroch, poniže tábora Banditov, poniže Luisa. Na skalnej rímse poniže Kláštora. Pri jazere pod jaskyňou vedúcou na východné pobrežie k povrazovému mostu.)
Potom treba pohľadať rudné žily (zlato, železo, obsidián) a dolovať. Bežne vydolujete 5 kusov danej rudy a výnimočne sa vám môže podariť vydolovať aj nejaký ten drahokam, či kryštál.

Trofeje zo zvierat (Gut Animals)
Jednorázová zaležitosť, po ktorej môžete získavať rozličné trofeje z rozličných zvierat. Pre získavanie niektorých trofejí zo zvierat potrebujete špeciálne nástroje. Tieto špeciálne trofeje môžete predať, alebo použiť pri výrobe zvitkov.
Jaw Chisel - Čeľusťové dláto vám umožňuje získať pazúr z močiarnych červov. Môžete ho kúpiť od Douga v bažinách. Druhé je v truhlici v močiari pod kláštorom, pri zadnom východe z východného chrámu.
Jaw Tong - Čeľusťové kliešte vám umožňujú získať tesáky z diviakov. Na predaj ich majú Flavio v meste, Jasmina pri Hernikovi a jedny sú aj v truhlici v Coleho dome oproti Joshovej krčme.
Sting Breaker - Ostňolam vám umožňuje získať ostne z ostňokrýs-dikobrazov. Na predaj ho majú Flavio v meste a Jasmina pri Henrikovi.
Wing Shears - nožnice na krídla vám umožňujú získať krídla z molí. Má ich na predaj Doug v močiari.
Horn Saw - pílka na rohy vám umožňuje získať rohy z Brontokov. Tú má jedine Jasmina v truhle vo svojom dome, v ktorom žije s Henrikom, takže ju musíte odtiaľ ukradnúť.

Mágia
Mágia má tri stupne. Prvým je používanie magických zvitkov. Tie nachádzate rôzne po ostrove, kupujete, alebo si ich môžete sami vyrábať. To vás v kláštore naučí majster Illumar. Zvitky sa môže naučiť vyrábať každý. Na zvitky potrebujete mať runu daného kúzla, mať pero (čo získate pri naučení sa schopnosti vyrábať zvitky) a prísady potrebné pre vyrobenie kúzelného zvitku - otlačenia mágie z runy na zvitok.
Druhý stupeň je používanie magických kryštálov. Tie môžu používať len mágovia a členovia rádu. Ohnivý kryštál vás naučí používať majster Ignatius. Mrazivý kryštál vás naučí používať majster Pallas a neskôr vás to učí v rámci príbehu majster Ignatius. Majster Vitus vás naučí používať kryštál magických striel. Každý z magických kryštálov si môžete vylepšiť až na 10. úroveň. Rozhodnite sa, ktorý chcete využívať, vylepšovať všetky je zbytočné plytvanie bodmi. Vylepšovanie zvyšuje účinok používania daného kryštálu, rýchlosť streľby a silu poškodenia.
Tretí stupeň je používanie runovej mágie. To sa naučíte jedine ako mág. Učí vás to majster Ignatius. Keď nájdete runu, nemusíte už z nej robiť zvitky, ale môžete ju používať neobmedzene (v rámci možností vašej many samozrejme). Runy sú štyroch úrovní a na to, aby ste sa naučili používať ďalšiu úroveň, potrebujete si zvýšiť vašu Múdrosť (Wisdom, 50, 100, 150 a 200 pre štvrtú úroveň). Tú si zvyšujete čítaním kníh a starých kamenných dosiek (ich polohy sú uvádzané v návode, stačí pohľadať).

Vreckárstvo (Pickpocket)
Prosté kradnutie. Keď sa ho naučíte, máte možnosť pri rozhovore kradnúť, respektíve odviesť pozornosť. Vaša postava o niečom začne rozhovor a kým druhá postava odpovedá, zobrazí sa vám inventár tej postavy. Kradnúť môžete len raz, takže si rozmyslite, čo z inventára chcete. Máte časovo obmedzený prístup do jej inventára, takže si niečo vezmite a je to. Ak si okradnúť postavu vyžaduje vyššiu úroveň kradnutia, tak proste nemôžete začať rozhovor na odlákanie pozornosti. Kradnutie má tri úrovne.

Páčenie zámkov (Open Lock)
Páčenie zámkov má tri úrovne. Čím náročnejšie je zámka zamknutá, tým vyššiu úroveň potrebujete. Pri prvej úrovni má zámka štyri polohy, pri druhej šesť a pri tretej osem polôh. Len ak máte potrebnú úroveň páčenia, môžete sa o páčenie pri náročnejších zámkach vôbec pokúsiť. Polohy zámok odomykáte prostým otáčaním pakľúča doprava a doľava. Vždy treba nájsť správnu kombináciu a ak sa pomýlite, treba začať odznova. Na každý pokus páčenia potrebujete pakľúče. Tie nájdete medzi rozličnou korisťou, alebo ich môžete kupovať.

Kováčstvo (Smithing)
Kováčstvo vám umožňuje tvoriť si vlastné zbrane a šperky. Potrebujete na to špeciálne nástroje. Kováčske kladivo na zbrane a šperkárske kladivko a kliešte na šperky. Kúpiť ich môžete u kováčov. Na výrobu šperkov potrebujete kryštály a drahokamy a na zbrane zas kovové pláty železa, alebo obsidiánu. Tie môžete získať od kováčov, buď si kúpiť tie, čo majú, alebo si nechať pretaviť kusy železnej a obsidiánovej rudy, ktoré môžete nájsť, alebo sami vydolovať.

Akrobacia (Acrobatics)
Ak spadnete z veľkej výšky, stratíte len polovicu aktuálneho života a nezabije vás to.

Alchýmia (Alchemy)
Alchýmia vám proste umožňuje miešať magické nápoje. Potrebujete vždy rôzne ingrediencie. Kúpiť, alebo na rôznych miestach nájsť môžete prázdnu fľašu a vodu, či víno. Ostatné ingrediencie sú rastliny. Tie tiež môžete nájsť v truhliciach, alebo kúpiť, no hlavne ich nájdete priamo v prírode. Na tvorenie nápojov potrebujete tiež recepty, podľa ktorých viete, ako namiešať daný nápoj. Niektoré recepty môžete aj nájsť, ale väčšinou ich môžete kúpiť u Leonarda v meste, u Cormaca v Donovom chráme a u Abraxa v Kláštore.
Malý nápoj many - V Donovom chráme na alchymistickom stolíku. Predáva aj Leonardo, Cormac a Abrax.
Stredný nápoj many - Predáva Leonardo a Abrax.
Silný nápoj many - Predáva Leonardo a Abrax.
Malý liečivý nápoj - V truhlici v meste za Leonardovým domom. Predáva aj Leonardo, Abrax a Cormac.
Stredný liečivý nápoj - V truhlici v izbe majstra Abraxa. Predáva aj Cormac a Leonardo.
Silný liečivý nápoj - Predáva Cormac a Leonardo.
Zvýšenie obratnosti - V hornej časti kláštora v poslednej miestnosti v zamknutej truhle. Predáva aj Leonardo.
Zvýšenie many - Pod rozbitým stolom v stane druida Eldrica. Predáva aj Abrax.
Zvýšenie sily - Na poličke v pivnici pod štvrtou vežou, v ktorej je Nemŕtvy Lord (pre úlohu The Cursed Lords), cez ktorú aj pôjdete na západ (v rámci úlohy The Legacy of the Great Pirate). Predáva aj Cormac.
Zvýšenie skúseností - V tajnej Knižnici v Kláštore, v miestnosti za červenou bariérou, ktorú odstránite zvitkom od majstra Cyrusa.
Zvýšenie života - Predáva Leonardo a Cormac.

Varenie
Varenie nie je konkrétna schopnosť, ktorú by ste sa učili. Proste môžete variť na sporákoch či v kotloch, stačí vám mať panvicu. Môžete si opiecť surové mäso a ryby, aby mali väčšiu výživovú hodnotu. Tiež ak nájdete recepty, môžete si uvariť pár konkrétnych jedál.
Hotpot (Zemiakové Ragú) - V truhlici na nádvorí ruín, v ktorých pôjdete v druhej kapitole zabiť vodcu gnómov Gyrgera. Potrebujete: 10 kusov surového mäsa, cibuľu a zemiaky.
Hearty Meat Stew (Výdatný mäsový guláš) - V truhlici pri Ashbeast cestou k Leonovmu domu, podrobnejší popis pri hľadaní štvrtého hrobu pri úlohe „Nameless graves“. Potrebujete: 5 kusov surového mäsa, cibuľu, zemiaky.
Meat Stew (Mäsový guláš) - V truhlici v Leonovom dome. Druhý je v knihe mäsiara Dargela v meste. Tiež ho môžete získať od Marty za splnenie úlohy „The farmer´s sick wife“. Potrebujete: 2 kusy surového mäsa, zemiaky a cibuľu.
Novice´s Stew (Guláš Novicov) - Pod kláštorom je plošina s jazerom. Na nej je tesne pod kláštorom, poniže plošín s Gnómami a Brynom stan a v ňom truhlica (p,p,ľ,ľ,) v ktorej je tento recept. Potrebujete: Víno, 2 kusy surového mäsa, zemiaky.
Fish Soup (Rybacia polievka) - Na stene v Joshovej krčme v meste. V truhlici v dome Rachel v tábore banditov. Potrebujete: Vodu, Haringa a Cibuľu.
Hunter´s Fry Up (Lovecká smaženica) - V truhlici v Pattyinej krčme. Potrebujete: Huby, 3 kusy surového mäsa, Vrecko korenia a zemiaky.
Platice Melt (Pečený platýz) - V dome účtovníka Baxtera v meste, v zamknutej truhlici. Potrebujete: Vrecko korenia, syr, zemiaky, troch surových platýzov.
Meat-Stuffed Bread (Mäsom plnený chlieb) - V truhlici v dome Rachel v tábore banditov. Potrebujete: Vrecko korenia, chlieb, cibuľu, 2 kusy surového mäsa.



Učitelia

Učitelia v meste

Delgado
Obratnosť (100), Vreckárstvo (3).
Učiť vás začne, až keď splníte pre neho úlohu „Protection Money from Costa“. Ako jediný v hre učí tretiu úroveň Vreckárstva a tú vás naučí jedine, ak ste členom Banditov a pre Scorda ste splnili úlohu „All power to the Don.
Lokácia: Štvrť chudobných v Prístavnom meste.

Cid
Obratnosť (100), Otváranie zámkov (3).
Učiť vás začne, až keď splníte pre neho úlohu „Doyle must diappear“. Okrem Patty je jediný v hre, kto učí tretiu úroveň Otvárania zámkov a tú vás naučí jedine, ak ste členom Banditov a pre Scorda ste splnili úlohu „All power to the Don.
Lokácia: Má dom pri schodoch vedúcich z chudobnej štvrte do prístavnej štvrte.

Olf
Baníctvo.
Olf je lovec pokladov a k pokladom patrí nielen vykopávať truhlice, ale aj dolovať vzácne rudy. Ako jediný v hre učí baníctvo. Stačí sa s ním pozhovárať a je ochotný vás učiť.
Lokácia: V prvej kapitole je v meste, zavretý v bývalom dome Dona Estebana. Do domu sa môžete dostať ako člen Rádu, alebo v rámci úlohy „The family heirloom“ ako ktokoľvek. V druhej kapitole je v ruinách na východe, kam vás zavedú ďalšie úlohy.

Patty
Páčenie zámkov (3), Akrobacia.
Patty je krčmárka v meste. V rámci jej úloh jej môžete pomôcť dostať sa z mesta. Je ochotná vás učiť až v druhej kapitole, pri začatí jej ďalšej úlohy.
Lokácia: Pattyina krčma v meste. Keď jej pomôžete z mesta, tak táborí na brehu mora neďaleko tajného východu z mesta. Ak ste ju zachránili po úlohe s hrobmi, tak sa vráti do svojej krčmi v meste.

Garth Alchýmia (1).
Je ochotný vás učiť za 50 zlatých. Ak ho zbijete pri úlohe „Bring the packages back to Weasel“, respektíve pri úlohe „Get your hands on Cutter!“, tak je ochotný učiť vás zadarmo.
Lokácia: Leonardov obchod v kupeckej štvrti.

Leonardo
Alchýmia (2).
Leonardo je ochotný vás učiť alchýmiu, no len ak už poznáte základy. Prvý stupeň ste sa mohli naučiť v tábore Banditov, alebo vás ho môže naučiť rovno tu jeho učeň Garth.
Lokácia: Leonardov obchod v kupeckej štvrti.

Walter
Sila (100), Kováčstvo (3).
Walter je kováčom pracujúcim pre Alvara. Nemá na nič čas, takže je ochotný vás učiť, až keď mu vybavíte prestávku v úlohe „Walter need a break“.
Lokácia: Alvarov obchod v kupeckej štvrti, oproti bývalému domu Dona.

Cole
Obratnosť (100), Luk (7), Plíženie, Trofeje zo zvierat.
Stačí si s ním pohovoriť.
Lokácia: Kaplnka majstra Belschwura. Po splnení úlohy pre Belschwura sa presunie do svojho domu oproti Joshovej krčme.

Ukkos
Sila (100), Sekera (7).
Ogr Ukkos stráži sklady v prístave.
Lokácia: Stráže pred malým skladom, pri zadnom vstupe do veľkého skladu, ktorý stráži Carasco v prístavnej časti, poniže Pattyinej krčmy.

Cutter
Sila (100), Meč (4).
Cutter je člen mestskej stráže, ktorý tiež nemá v obľube Inkvizíciu a nemá ďaleko od hranice zákona. Je ochotný vás učiť kedykoľvek. No keď ho zbijete pri úlohe „Bring the packages back to Weasel“, respektíve pri úlohe „Get your hands on Cutter!“, tak vás učiť odmietne.
Lokácia: Pri Joshovej krčme v chudobnej štvrti.

Edgar
Sila (100), Meč (7), Kuša (10).
Edgar je bývalý vodca mestskej stráže, no nemá na veci rovnaký pohľad ako Inkvizícia.
Lokácia: Zdržiava sa na plošine medzi Jackovym majákom a bývalým Donovym domom. Ak v tretej kapitole pomôžete ako Bandita Donovi ovládnuť mesto, tak sa presunie na nádvorie kasární.

Felipe Sila (100), Palica (4).
Učiť vás bude, ak sa dostanete do kasární v Prístavnom meste po úlohe „Talk to commandant of Harbor Town“. Učí vás, kým ste nezávislý, alebo ak sa pridáte neskôr k Rádu. Ak sa pridáte k Banditom, tak vás odmieta učiť.
Lokácia: Nádvorie kasární v Prístavnom meste.

Carlos
Sila (100), Palica (10).
Carlos je veliteľ Rádu v Prístavnom meste. Ak ste člen Rádu, tak vás bude učiť, ale až v štvrtej kapitole.
Lokácia: Kasárne.


Učitelia v bažinách Banditov

Domingo
Sila (100), Sekera (7).
Aby vás učil, je potrebné ho poraziť v aréne („Defeat Domingo in the arena“).
Lokácia: Pri ohnisku neďaleko Ricarda, na začiatku tábora.

Ricardo
Kuša (4).
Stačí sa pozhovárať.
Lokácia: Stráži most vedúci do tábora, na okraji tábora, neďaleko ohniska.

Craig
Sila (100), Meč (7).
Craig organizuje stávkovanie. Ak sa zapojíte do bojov v aréne, tak vás bude ochotný učiť.
Lokácia: V dolnej časti tábora pri ohnisku medzi budovami.

Luis
Obratnosť (100), Luk (7), Trofeje zo zvierat.
Stačí mu dať pivo (v úlohe „A bottle of beer for the drunkard“), aby s vami viac diskutoval a za ďalšie pivo je ochotný vás učiť.
Lokácia: Poniže tábora banditov na osamotenom ostrovčeku s ohniskom (rovno poniže ohniska za táborom, kde prespáva Clay).

Sam
Obratnosť (100), Luk (10), Trofeje zo zvierat.
Treba začať plniť úlohu „Power Struggle“ a bude vás učiť.
Lokácia: Píli drevo pod Brogarovým domom. Po splnení úlohy „The hunters are to hunt again“ sa presunie na ostrovček poniže tábora k Luisovi.

Phil
Vreckárstvo (2), Otváranie zámkov (2), Plíženie.
Súvisí s ním jedna úloha, no učí vás aj bez jej splnenia.
Lokácia: Stráži na brehu vodnej plochy pri Rhobartovej farme. Po splnení úlohy „Lazy Dog“ sa presunie k ohnisku za domami v spodnej časti tábora.

Oscar
Sila (100), Otváranie zámkov (2), Kováčstvo (3).
Musíte splniť úlohu „Golden fragments for Oscar“ a to pozitívne. Môžete ju ukončiť aj tak, že si necháte odmenu a Oscar sa s vami odmietne zhovárať a tým pádom vás aj učiť.
Lokácia: Dolná časť tábora, kováčska dielňa.

Rhobart
Alchýmia (1).
Stačí sa pozhovárať.
Lokácia: Na svojej farme nad táborom Banditov, pri hrádzi.

Krakos
Sila (100), Sekera (10).
Stačí si s ním pohovoriť, no aby ste sa k nemu dostali, musíte splniť úlohu „An audience with Don Esteban“.
Lokácia: V Donovom chráme nad táborom Banditov.

Cormac
Alchýmia (3), Mana.
Stačí si s ním pohovoriť, no aby ste sa k nemu dostali, musíte splniť úlohu „An audience with Don Esteban“.
Lokácia: V Donovom chráme nad táborom Banditov.

Fincher
Sila (100), Meč (10), Kuša (7).
Stačí si s ním pohovoriť, no aby ste sa k nemu dostali, musíte splniť úlohu „An audience with Don Esteban“. Učiť vás bude jedine, ak ste členom banditov.
Lokácia: V Donovom chráme nad táborom Banditov.


Učitelia v Kláštore

Tucker
Sila (100).
Treba začať úlohu „Basic Training“. Učí len členov Rádu.
Lokácia: Pri kováčskej dielni, pri nádvorí v spodnej časti Kláštora.

William (Winky)
Obratnosť (100), Palica (4).
Treba začať úlohu „Basic Training“. Učí len členov Rádu.
Lokácia: Na nádvorí v spodnej časti Kláštora.

Dalman
Obratnosť (100), Vreckárstvo (1), Plíženie.
Stačí si s ním pohovoriť. Učí len členov Rádu.
Lokácia: V spodnej časti Kláštora, za Harlokovou kuchyňou pri prascoch. Po splnení jeho úlohy je v Harlokovej kuchyni.

Karlsen
Otváranie zámkov (2), Kováčstvo (3).
Stačí si s ním pohovoriť. Učí len členov Rádu.
Lokácia: V kováčskej dielni, pri nádvorí v spodnej časti Kláštora.

Jervis
Luk (4), Plíženie, Trofeje zo zvierat.
Treba mu zohnať pár zvitkov v úlohe „Mutual Aid“.
Lokácia: V pisárni majstra Illumara v hornej časti Kláštora.

Rufus
Sila (100), Kuša (7).
Stačí si pohovoriť.
Lokácia: Knižnica v hornej časti Kláštora.

Abrax
Alchýmia (3), Mana.
Treba splniť jeho úlohy „The text of Master Abrax“. Učí aj Banditu. Lokácia: Je v ukrytej miestnosti poniže ubytovní novicov. No dostanete sa do nej prvýkrát len cez tajnú knižnicu (Bližší popis v úlohe „The test of Maste Ignatius“.

Pallas
Mráz (10), Mana.
Bude vás učiť, no až v druhej kapitole, po rozhovore s Ignatiusom. Učí len členov Rádu.
Lokácia: Vo vstupnej budove kláštora.

Vitus
Palica (7), Magické strely (10), Mana.
Bude vás učiť po splnení jeho testu („The test of Master Vitus“). Magické strely vás bude učiť až v druhej kapitole, po rozhovore s Ignatiusom (a po splnení úlohy „The magic bullet“). Učí len členov Rádu.
Lokácia: Pri nádvorí v spodnej časti Kláštora.

Illumar
Tvorba magických zvitkov.
Ak ste člen Rádu, tak vás tvorbu zvitkov naučí po splnení úlohy „The test of Master Illumar“. Ak ste člen Banditov, tak vás to naučí, keď si s ním ako vyslanec Dona pohovoríte v rámci úlohy „Talk to master Illumar.
Lokácia: Pisáreň pod nádvorím v hornej časti Kláštora.

Ignatius Ohnivá guľa (10), Runové pečate (4), Mráz (10).
Treba splniť úlohy „The test of master Ignatius“ a „The crystal of Fire“. Bude vás učiť v druhej kapitole. Mráz vás bude učiť až v tretej. Učí len členov Rádu. Runové pečate učí jedine Mágov.
Lokácia: Nádvorie, horná časť Kláštora.

Inkvizítor Mendoza
Sila (100), Palica (10).
Bude vás učiť po prechode do druhej kapitoly. Učí len členov Rádu.
Lokácia: Svätyňa v hornej časti Kláštora.


Učiteľ v divočine

Henrik
Obratnosť (100), Luk (7), Plíženie, Trofeje zo zvierat.
Táborí na východnom pobreží, pri moste vedúcom na skalnatý poloostrov. Po úlohe „The stolen crystal disk“ sa presunie do svojho domu s Jasminou. Dom je rovno pod kopcom na ktorom táboril predtým, vidíte ho aj od mostu.
Lokácia: Na východnom pobreží, juhovýchodne od Kláštoru.



Skúsenosti za zabitia

Tvor Xp Korisť
Chicken 10 xp Raw chicken
Nautilus 10 xp Nautilus shell
Stingrat 50 xp Raw meat, Stinger
Sea Vulture 50 xp Raw chicken
Gnome 50 xp Sickle, Cutlass, Club, Woodcutter´s axe, Sabre, Sword, Thorn Mace, Machette, Rusty Sword, zlato, mäso
Grave Moth 60 xp Wing, Wing Dust
Black Wolf 60 xp Teeth, Wolf Skin
Boar 60 xp Tusk, Wild boarskin, Raw meat
Bog Body 80 xp Cold heart, Sturdy branch
Talon Moth 90 xp Wing, Wing Dust
Chieftan 100 xp ako Gnómovia plus nejaké veci naviac
Rotworm 100 xp Roworm claw, 2 Raw meat, 2 teeth
Skeleton 100 xp Rusty sword, sturdy branch, Thorn mace, Wooden Shield, Woodcutter´s axe, bone, zlato
Hungry Wolf 120 xp Teeth, Wolf Skin
Skeleton Warrior 120 xp Sword, machette, spear, Sledgehammer, bone, zlato
Ghul 130 xp Claw
War Cricket 140 xp Wing Dust
Thunder Lizard 160 xp Mana mushroom, 5 Greenleaf
Lizardman 180 xp Lizard sword a zlato, alebo malý nápoj liečenia
Scorpion 200 xp Scorpion stinger, Scorpion claws
Brontok 250 xp Brontok horn, 2 raw meat
Lizard Priest 250 xp Lizard sword, zlato
Lizard Warrior 250 xp Lizard sword, raw meat, zlato, malý nápoj liečenia
Ashbeast 300 xp 4 Teeth, Beast skin, Ashbeast heart
Undead Beast 300 xp 4 Teeth, bone
Ogre 300 xp Ogre club, zlato, rôzne
Elite warrior 320 xp Lizard sword, raw meat, zlato, malý nápoj liečenia
Undead warrior 320 xp Lizard sword, raw meat, zlato, malý nápoj liečenia
Undead priest 320 xp Lizard sword, zlato

Prológ | Kapitola 1 | Kapitola 2 | Kapitola 3 | Kapitola 4 | Ostatné

Súvisiace hry Gothic REMAKE
Risen 3: Titan Lords
Risen 2: Dark Waters - Air Temple
Risen 2: Dark Waters - Treasure Isle
Risen 2: Dark Waters
Gothic Complete Collection
Arcania: Gothic 4 - Fall of Setarrif
Gothic 3: Forsaken Gods Enhanced Edition
Arcania: Gothic 4
Gothic 3: Forsaken Gods
Gothic 3
Gothic 2: Gold Edition
Gothic 2: Night Of The Raven
Gothic 2
Gothic



Diskusia Príspevkov: 22 Hodnotenie
1438 hlasov

100
60
20

80
40
0
55
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |