HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21160
5455
5063
1438
1600
7336
6031
12903
1687

Online 16281 užívateľov

Návody > Batman: Arkham City


Zobrazení:147585
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

1. časť | 2. časť


Vedľajšie úlohy

Vedľajšie úlohy prijímate postupne a aj väčšinu z nich plníte postupne v priebehu celej hry. V podstate po návrate do Policajnej Budovy môžete mať splnené všetky, okrem „Hot and Cold“, ktorú získate pri návrate do Oceliarne a „Acts of Violence“, ktoré sa tiahne dlho a môžete ho dokončiť prípadne aj po prejdení hlavného príbehu. Špecialitkou je úloha „Enigma Conundrum“ ,na splnenie ktorej (respektíve na sprístupňovanie jej jednotlivých častí) potrebujete získať Riddlerove trofeje. No ak sa venujete ich zbieraniu, dá sa tiež dokončiť ešte pred cestou do Wonder Tower.
Keď si vyvoláte mapu, tak si na nej môžete vyvolať menu vedľajších úloh (pravé ctrl), kde si môžete pozrieť podrobnejší popis každej z nich.


1. Acts of Violence

Hneď na začiatku hry, ako sa dostanete do Arkham City na budovu ACE, môžete ísť naľavo do ulice poniže a tam uvidíte, ako mlátia Jacka Rydera, novinára, ktorého zatkli spolu s vami. Zachráňte ho a začnete túto úlohu. Potom po meste narazíte na ďalšie „Akty násilia“, pri ktorých budú väzni útočiť na „politických väzňov“. Vždy sa do toho zamiešajte a zachráňte ich. Pod mostom, neďaleko kostola, budú potom mať taký svoj utečenecký tábor. Dozviete sa, že sú to osoby, ktoré hľadali informácie o tomto mieste, alebo sa priamo podieľali na jeho stavbe a tak ako nepohodlné osoby skončili tu. V menu vedľajších úloh si môžete pozrieť na koľko percent máte túto úlohu splnenú. Nedá sa splniť hneď naraz, takže proste skúmajte mesto, postupujte hlavným príbehom a venujte pozornosť okoliu a vždy keď narazíte na takúto udalosť, zamiešajte sa do toho a zachráňte obeť pred útočníkmi. Nemá žiadny špecifický záver, je to len taká drobnosť pre spestrenie hry.


2. A.R. Training

Keď po výbuchu zvonice pôjdete za Jokerom do oceliarne, tak sa vám cestou sprístupní táto vedľajšia úloha. Jej podstatou je tréning vášho lietania. Vždy nájdite červený batsymbol, ktorého keď sa dotknete, tak sa vám spustí simulácia. Zobrazia sa vám vo vašej blízkosti batkontrolné body, cez ktoré musíte preletieť. Prvá časť úlohy sú štyri lety idúce po sebe, vždy po prejdení prvého sa vám sprístupní druhý a tak ďalej.
Prvý let je jednoduchý, len preleťte cez päť bodov, postupne a opatrne.
Druhý let - rozbehnite sa a skočte na prvý bod a potom pádom prejdite zvyšné tri, ktoré sú pod sebou.
Tretí let - máte päť cieľov. Skočte a doplachtite na prvý bod. Padajte dolu cez druhý a tretí. Tam buď naberte výšku (ak padáte strmhlav), alebo si pomôžte hákom a doplachtite po štvrtý bod.
Štvrtý let - opäť päť bodov. Skočte po prvý bod, padajte strmhlav po druhý, naberte výšku k tretiemu (tu už hák nepomôže) a pri dostatočnej výške sa vám podarí doletieť na vzdialený, štvrtý bod.
Po prejdení týchto štyroch základných cvičení dostanete odmenu. Batman sa rozhodne, že potrebuje lepší hák a tak požiada Alfreda, aby mu ho poslal, hoci ten má námietky. Mohol si poň poslať rovno na začiatku. Dopadne na strechu blokády na moste, tak si poň skočte. Potom sa vám sprístupnia štyri pokročilé cvičenia. Tie už potrebujete zvládnuť len pre ukončenie tejto úlohy, ak máte záujem.

Prvý let - preskočte a doplachtite k prvému bodu. Strmhlav sa pustite dole cez druhý a tretí, vyrovnajte a naberte výšku, ale tesne pred tunelom, aby ste pri stúpaní nenabúrali do steny nad tunelom. A potom už len udržujte let cez tunel, aby ste sa dostali k štvrtému bodu.
Pri týchto pokročilých cvičeniach som využil ovládanie myšky, lebo je jemnejšie. Možno ste na to zvyknutý, osobne som radšej smeroval Batmana pomocou kláves, ale s tými som tieto lety nevedel zvládnuť. Preto po strmhlavom páde a jeho zrušení som naberal výšku a usmerňoval Batmana len myšou.
Druhý let - Skočte cez prvý bod, strmhlav dole cez druhý, vyrovnať pád, smerovať do tunela cez bránu, preletieť cez tretí a tam hneď zabočiť doľava a smerovať po štvrtý bod. Pred ním pozor na búdku, aby vás nezastavila.
Tretí let - Preleťte k prvému bodu, strmhlav dole, nad vodou zrušiť pád (tesne nad vodou, no nie veľmi tesne, aby ste do nej nepadli), vyrovnajte, ale nenaberajte príliš výšku. Druhý bod nemôžete minúť, ale pre tretí musíte preletieť ponad vodu a popod budovu, kde nesmiete teda príliš vysoko, ani príliš nízko.
Štvrtý let - Preleťte cez prvý bod, padajte nadol a pritom sa otočte v lete cez druhý, vyrovnajte a preleťte bránou cez tretí a doleťte k štvrtému pred súdom.
Odmenou za kompletné zvládnutie úlohy je odomknutie „Charakterovej trofeje“, ktorou je Batmanova stíhačka Batwing.


3. Watcher in the Wings

V meste sa objaví záhadná postava, na ktorú môžete naraziť. Objaví sa na istých miestach v určitých fázach hry. Po zachránení Catwoman je na streche budovy oproti vchodu do súdu. Keď vyjdete z oceliarne, tak sa objaví na Ruskom kole v Priemyselnej štvrti. Keď si pohovoríte so starostom Sharpom po návrate z Wonder City, tak sa objaví na budove za vami (so svietiacim nápisom „Gotham“, najvyššia budova v časti Bowery).
Napokon sa objaví na streche s vodným rezervoárom nad diaľnicou, kde je vrak helikoptéry, tesne potom, ako zachránite Vicki Valeovú.
Zakaždým keď sa objaví, choďte k nemu, povie pár slov, zmizne a zanechá za sebou značku. Vždy ju oskenujte v detektívnom móde. Keď máte oskenované všetky štyri jeho značky, tak zistíte, že so symbolom, ktorý zanecháva, tvoria znak, ktorý môžete zamerať na všetky tieto štyri značky na mape. Symbol môžete otáčať a zväčšovať a zmenšovať na mape. Natočte ho tak, aby štyri kruhy smerovali na štyri značky na mape, ktoré vám zanechal. Piaty kruh tak identifikuje jeho polohu.
Tým sa vám zobrazí piaty bod na mape, ktorý je pri kostole. Zájdite ku kostolu a na zadnej stene svieti symbol tejto postavy. Oskenujte ju a objaví sa postava. Predstaví sa ako Azrael, člen tajného rádu, ktorý má pre vás odkaz. Niečo o pekelnej hrôze, ktorú môžete zastaviť a ktorá spáli aj vás, no Batman samozrejme na také veci neverí, hoci ich už aj zažil. Keď odovzdá odkaz, tak zmizne a úloha je splnená. Jedinou odmenou je „charakterová trofej“ Azrael.


4. Cold Call Killer

V meste sú telefónne automaty. A vyzváňajú. Pri jednom takom, neďaleko budovy súdu stojí aj pár väzňov a môžete si vypočuť ich rozhovor. Boja sa zdvihnúť, pretože niekto telefonujúcich zabíja. Zodvihnite ľubovoľný vyzváňajúci telefón. Ozve sa Viktor Zsasz.
Teraz postupne počas hrania hry, alebo prieskumu mesta venujte pozornosť zvoniacim telefónom. Vždy keď zdvihnete telefón, ozve sa Viktor. Keď dohovorí, dá vám časový limit na to, aby ste našli druhý zvoniaci telefón, inak niekoho zabije. Vtedy sa proste len ponáhľajte (najlepšie rýchlo letom s vylepšeným hákom) a nájdite telefón (pomôžte si detektívnym módom, aby ste ho presne lokalizovali, keď ste v jeho blízkosti) a zdvihnite ho. Chvíľu vám bude Viktor hovoriť o sebe a vy sa medzitým budete snažiť vypátrať jeho signál. Tým je to vybavené a zas môžete robiť niečo iný, kým nenájdete ďalší zvoniaci telefón.

Nájdete ďalší zvoniaci telefón, zase rozhovor a časový limit (podľa vzdialenosti, obvykle 1 až dve minúty) na nájdenie ďalšieho zvoniaceho telefónu. V podstate medzi každou časťou hlavného príbehu sa vám sprístupnia zo dva takéto závodné telefonáty. Keď si otvoríte popis tejto vedľajšej misie po jej získaní, tak máte na mape zobrazené aj všetky telefónne automaty, aby sa vám ich ľahšie hľadalo. Tie, čo ste už použili, sú odfajknuté ako použité a viac sa o ne nemusíte starať. Takže ak hľadáte zvoniaci telefón, aby ste sa pohli v tejto misii, tak si podľa tej mapky môžete pozrieť, kde sú telefóny, ktoré ste ešte nepoužili a môžete sa k nim skúsiť zájsť pozrieť, či nezvonia.
Keď použijete všetky telefóny na mape (za použitý sa ráta aj ten, prvý, čo zdvihnete, aj druhý, čo máte zdvihnúť v časovom limite. Posledné som spravil po návrate z Wonder City), tak vypátrate Zsaszovu polohu, keďže zakaždým, keď vám niečo o sebe hovoril, tak ste sledovali signály po celom meste, aby ste ho našli. Ak ešte nemáte zmrazovač, tak k nemu nechoďte.

Je v budove na začiatku Priemyselnej štvrte. Zájdite tam a normálne vojdite dverami do budovy. Vnútri sú už ďalšie dvere zamknuté, tak vytrhnite mreže šachty na stene napravo Batclawom a vlezte dnu. Prelezte ňou a dostanete sa do haly so Zsaszom, ktorý sa tam práve chystá doraziť svoju obeť. Musíte sa nepozorovane dostať k nemu. Pri presunoch si dajte pozor na vodu, pretože jej hladina stúpa a klesá, takže by vás mohla stiahnuť, keď je hore. Vylezte na plošinu pred vami. Na jej konci preskočte vodu na plošinu za ňou. Prejdite ňou a podšuchnite sa pod mreže. Zachytíte sa na rímse. Rúčkujte dookola a na druhej strane vylezte hore. Preskočte na plošinu oproti a za ňou si vytvorte vo vode mrazivým granátom (máte od Mr. Freeza) ľadovú kryhu. Skočte na ňu a Batclawom sa pritiahnite ku kruhu na stene. Naľavo je nad plošinou druhý kruh, tak sa pritiahnite pomocou neho k tejto plošine a vylezte na ňu. Toto je už miesto, odkiaľ sa dostanete k Viktorovi. Keď bude chrbtom k oknu, tak sa priplížte a vyraďte ho zložením. Uväzníte ho a tým je misia ukončená. Získavate „charakterovú trofej“, ktorou je Zsasz. Potom ešte môžete osloviť dvoch väzňov, ktorých ste zachránili.


5. Fragile Alliance

Nájdite starú hračkáreň. Je pod budovou GCPD, nad priemyselnou štvrťou. Na streche svieti nápis „Krank Co. Toys“. Keď sa priblížite, tak si všimnete, že na streche niekto zapálil núdzovú svetlicu. Vojdite a vnútri stretnete Banea. Toho ste stretli už v minulom dieli, kedy ste ho porazili v boji a potom ho zhodili do vody pomocou vášho auta. Vtedy na ňom v Arkham Asylum robila doktorka Youngová pokusy, aby získala jeho titánsku formulu pre Jokera. Nejaké nádrže s touto tekutinou sa dostali sem a Bane ich chce zničiť, aby nik iný nebol zasiahnutý titánstvom. Dohodnete sa, že mu pomôžete. On zničí šesť nádrží a vy šesť. Po dohode sa vám rovno zjavia na mape.

Dve sú v priemyselnej štvrti. Jedna na ulici (nájdete ľahko) a druhá v oceliarni, ale v miestnosti za zadným vchodom (medzi dvoma medveďmi na loptách), kam môžete vojsť kedykoľvek, bez ohľadu na fázu hry.
Jedna je na juhozápade v múzeu (kam sa dostanete až v rámci postupu hlavným príbehom, je v miestnosti s Mr.Freezom). Jedna na konci ulice pri vstupe do metra, kam sa dostanete aj zhora z ulice, kedykoľvek. Piata je v metre. Do metra môžete tiež hneď, vojsť dolu schodmi, naľavo dolu schodmi, prejsť po vlaku, dierou v stene, cez pár potrubí, na konci rozbiť stenu napravo a dole nájdete nádrž (pôjdete tadiaľ v rámci hlavného príbehu keď sa budete chcieť dostať do múzea). Posledná je v podzemí pod metrom. Sem sa dostanete, až keď budete mať Line Launcher, takže si ju nájdite, keď sem pôjdete v rámci hlavného príbehu (miestnosť so zajatou sestričkou).

Keď zničíte všetkých šesť nádrží, vráťte sa za Baneom do budovy, kde ste prijali jeho úlohu. Oslovte ho a oznámite mu, že ste zničili svoju várku. Vtedy tam vbehnú stráže a pokúsia sa vás dostať. Bojujte s nimi. Bane je teraz na vašej strane, ale aby vám neublížil, tak nebehá, len tak prešľapuje a sem tam niekoho udrie. Aj tak vás môže zasiahnuť, tak sa snažte nebyť tesne pred ním. Pobite všetkých strážcov a potom sa vás Bane rozhodne napadnúť, pretože on svoju šesticu nádrží našiel, ale doniesol si ich sem, aby mal zásoby tejto šťavy pre vlastné použitie. V scénke ho zavriete za mreže jednej miestnosti. Potom len zničte jeho nádrže. Stačí nastriekať výbušný gél na prostredné nádrže na oboch stranách, odpáliť a sú zničené a úloha splnená. Získavate „charakterovú trofej“, ktorou je Bane.


6. Shot in the Dark

Keď opustíte Oceliareň po prvom stretnutí s Jokerom, zachytíte signál muža volajúceho o pomoc. Je na streche budovy s vysokou vežou, pri moste medzi Amusement Mile a Industrial District. Zájdite tam a oslovte ho. Je to tiež politický väzeň, ktorý dokonca pracoval na Strangeovej veži. Tvrdí, že ho chce niekto zabiť. Ani to nestihne dopovedať a stane sa. Niekto ho zabije ostreľovačkou. Dajte si detektívny mód a prezrite miesto činu. Zamerajte sa na dieru po guľke v komíne a odhadnete trasu, odkiaľ prišla strela, tak ako keď strieľal Joker z kostola. Sledujte dráhu strely a choďte na jej počiatok. Na mieste, odkiaľ sa strieľalo, to zas prezrite v detektívnom móde a oskenujte nábojnicu. V meste je Deadshot, hoci zatiaľ neviete prečo.

Neskôr pri postupe hrou (keď vyjdete z Múzea a umiestnite sledovacie zariadenie na vrahyňu), ozve sa ďalší výstrel v meste a Oracle vás informuje, že Deadshot opäť udrel. Choďte pred kostol nájsť ďalšiu obeť. Telo je na moste diaľnice. V detektívnom móde to prezrite a v múre pod lampou je diera po guľke, ktorú oskenujte. Opäť určíte dráhu guľky a tú sledujte. Choďte na strechu, kde k končí dráha strely, pod reklamou na „Gotham Casinos“. Tam nájdete držiak na zbraň na zábradlí. Oskenujte ho a získate stopy kovu, ktorý sa používal na stavbách. Potrebujete ešte jednu stopu, aby ste ho dostali.

Neskôr pri postupe hrou (keď postúpite v ďalších vedľajších misiách a vrátite sa z Wonder City) sa ozve ďalší výstrel. Ďalšia obeť pri budove súdu. Zájdite tam. Choďte na koniec ulice popred súd (naľavo od súdu) a na konci ulice za autom, pri mrežiach je telo. Oskenujte to tu v detektívnom móde a oskenujte v múre dieru po guľke. Sledujte jej stopu k neďalekým dverám. Tam oskenujte dieru po guľke a dovtípite sa, že odrazenou guľkou dostal vrah obeť skrývajúcu sa za autom. Odtiaľto sledujte novo vypočítanú dráhu strely na neďalekú strechu v blízkosti kostola. Dráha končí vo ventilácii, ale vy choďte pred ňu na kraj strechy pri komíne a tam si všimnite odtlačok tela. Deadshot strieľal po ležiačky a teplota jeho tela rozpustila sneh. Oskenujte tú stopu.

Získali ste ďalšiu vzorku materiálu a v kombinácii s tou predošlou ste určili tri možné budovy, v ktorých by sa mohol skrývať. Na mape máte zvýraznené tieto tri budovy. Môžete preskúmať všetky, no správna je tá na severovýchode, nad budovou GCPD. Na streche máte zvýraznené v detektívnom móde tri elektrické rozvodné skrine. Otvorte ich a v tom hornom nájdete Deadshotove zbrane a aj jeho PDA. Hacknite ho svojim dekodérom a zistíte, že má na ňom zoznam cieľov. Ako vám už predtým povedala Barbara, likviduje osoby, ktorých sa chcel zbaviť Strange. Ďalšie mená sú Jack Ryder, Bruce Wayne a Batman. Postupuje po rade, takže teraz ide po Ryderovi.
Máte tri minúty, aby ste ho zachránili. Vyrazte a dostaňte sa k nemu včas. Automaticky ho zachránite pred smrtiacou strelou a potom sa ocitáte na streche, kde po vás pátra Deadshot. Vďaka jeho zameriavaču vidíte, kam sa pozerá. Priplížte sa poza stĺpy a múrik k plošine, na ktorej stojí. Prejdite pod plošinu a v jej strede je otvoriteľná podlaha, takže ho môžete vyradiť jedinou ranou zložením. Tým je misia splnená, Deadshota ste zatvorili a získavate aj „Charakterovú trofej“, ktorou je Deadshot.


7. Enigma Conundrum

Keď vyjdete z policajnej stanice GCPD po hľadaní pána Freeza a keď Penguin odpáli most, začujete tiež vysielanie stráží TYGER ohľadne kostola. Nie sú v ňom žiadne známky života. Aaron Cash a jeho bezpečnostný tím, ako aj doktori, sa stratili. Strange sa o nich nestará. Zájdite teda do kostola a tam sa vám prihovorí Riddler. Uniesol všetkých a chce sa s vami zahrať. Dá vám na začiatok prvú hádanku. I´m an instrument whose music always comes from the hearth. What am I? (Som nástroj, ktorého hudba vždy vychádza zo srdca. Čo som?). Dajte si detektívny mód a oskenujte miestnosť. Zamerajte sa na organ, čo je správna odpoveď. Za odmenu vám povie, že prvý rukojemník je v budove súdu.
Než sa Riddler odpojí, pochváli sa vám, že má oči všade po meste. Stiahnete si databázu jeho známych spolupracovníkov. Vďaka tomu ich spoznáte, keď ich uvidíte (v detektívnom móde budú zelení). Vyjdite pred kostol a tam je trojica nepriateľov. Jeden z nich je Riddlerov spojenec. Keď narazíte na takýchto jeho spojencov, tak sa snažte ich nezabiť. Najprv pobite ostatných okolo a potom môžete spojenca vypočuť. Ten vám dá polohu hádaniek, alebo trofejí, teda aspoň niekoľkých z nich v okolí. Môžete ho trochu zdržať Batarangom, alebo s REC, či ho omráčiť, alebo zmraziť. Alebo sa mu proste vyhýbajte, prípadne zneste od neho nejakú tú ranu. Ak chcete, tak na ulici naľavo od kostola je ešte jeden takýto. Neskôr na nich narazíte po celom meste, sú to v podstate bežní nepriatelia patriaci do jednotlivých skupín zločineckých šéfov, ale podplatení Riddlerom kvôli umiestňovaniu jeho trofejí.

Prvý rukojemník
Potom choďte do budovy súdu, kde ste zachránili Catwoman. Vnútri je skupina nepriateľov pri rukojemníkovi. Jeden z nich je tiež Riddlerov spojenec, ak ho chcete vypočuť. Potom odviažte rukojemníka, ktorým je člen ochranky Eddie Burlow. Dá vám od Riddlera súradnice 2-5-7 a 3-2-5. Použite svoj dekodér a pokúste sa na ňom nájsť tieto súradnice. Nenájdete ich úplne na číslo presne, ale niekde v ich okolí začujete zvuk a na ten sa zamerajte a dekódujte ho. Dá vám správu a po tej vám Eddie dá Enigma Machine. Použite tento stroj a máte v ňom uhádnuť hádanku. If you know me, you´ll want to share me but if you share me, I´ll be gone. What am I? (Ak ma poznáš, chceš sa o mňa podeliť, no ak sa o mňa podelíš, už ma nebude. Čo som?). Na dvoch kolieskach, kde je na každom časť slova, nastavte oproti sebe tie časti, ktoré tvoria slovo Secret (Tajomstvo). To je správna odpoveď. Za správnu odpoveď dostanete polohu ďalšieho rukojemníka.

Druhý rukojemník
Je pri budove za kostolom. Tam na stene pod plagátmi a pod neónovým nápisom „The Black Canary“ je na stene otáznik. Preskúmajte stenu a Batman ju rozbije. Za ňou prejdite dverami s otáznikmi. Vnútri sa vám opäť prihovorí Riddler. Nad dverami, ktorými ste vošli, je pod otáznikom tlačidlo. Trafte ho Batarangom a prejdite druhými dverami. Dostanete sa do miestnosti s pascou a rukojemníkom.
Nesmiete stupiť na rozsvietené časti podlahy. Na stene oproti dverám je pod otáznikom tlačidlo. Hoďte doň Batarang (alebo streľte s REC) a na pár sekúnd zhasne časť podlahy. Prebehnite po nej doľava až na koniec. Potom streľte do tlačidla napravo (vedľa dverí, ktorými ste vošli) a zhasne druhá časť podlahy. Prebehnite po nej za 18 sekúnd až na výťah (keby ste z nejakého dôvodu nestíhali, čakajte na dlaždici s otáznikom). Na výťahu streľte do tlačidla naľavo od vás (keď ste čelom k dverám) a to aktivuje výťahovú plošinu, ktorá vás vyvezie hore. Odtiaľ preplachtite na plošinu s rukojemníkom, ktorým je medik Adam Hamasaki. Dostanete ďalšie čísla: 6-2-5 a 9-2-5. Nájdite frekvenciu.

Tretí rukojemník
Keď nazbierate 80 Riddlerových trofejí (trofeje, hádanky, výzvy), tak vám dá ďalšiu hádanku do stroja Enigma Machine. The more there is, the less you see. What could I be? (Čím viac ma je, tým menej zo mňa vidíš. Čím som?). Natočte kolieska tak, aby tvorili slovo Darkness (Temnota).
Choďte na označené miesto na mape a nájdite tam stenu s otáznikom. Preskúmajte ju a rozbite ju. Vojdite dnu dverami a postavte sa na tlačidlo. Uvidíte rukojemníka. Potom ho Riddler schová a zamieša tri schránky. Vy máte určiť, v ktorej je. Stačí ho sledovať v detektívnom móde a zistíte, kde je telo rukojemníka. Keď sa vás Riddler spýta, kde je rukojemník, tak hoďte Batarang do otáznika so správnou odpoveďou. Potom skočte k rukomeníkovi a zachráňte ho. Dôstojník William North vám povie ďalšie čísla: 8-6-0 a 1-2-0. Nájdite ich frekvenciu.

Štvrtý rukojemník
Keď nazbierate 160 Riddlerových trofejí, tak vám dá ďalšiu hádanku. I have a head, a tail, but never any legs? Do you know what I am? (Mám hlavu, chvost, ale nikdy nie nohy. Vieš čo som?). Natočte odpoveď na kolieskach do slova Penny. Choďte na miesto označené na mape. Nájdite stenu s otáznikom, rozbite ju a vojdite dverami. Presuňte sa za vodu pomocou Line Lauchera. Môžete si tiež vytvoriť ľadovú kryhu a popreťahovať sa, ale to je zbytočne zdĺhavé. Na druhej strane vidíte dva otázniky, no stekajúca voda blokuje Batarangy. Nad nimi je generátor a kocka. Streľte do neho, aby ste ju k nemu pritiahli a kocka bude blokovať vodu nad pravým otáznikom. Streľte do neho Batarangom. Potom opäť streľte do generátora s REC, tenktorát dvakrát a odsuniete kocku nad ľavý otáznik. Tu použite diaľkovo riadený Batarang a trafte otáznik za pletivom.
Teraz si napravo pozrite rotujúce čepele. Použite Line Launcher a presuňte sa pomedzi ne. Za prvou použite znova LL doprava a presuňte sa do miestnosti pred doktorkou. Tu musíte aktivovať spínač a niečím ho zaťažiť, aby zostal aktívny. Na ľavej stene sú tri generátory a kovová kocka. Streľte do pravého, aby pritiahol kocku hore pod seba. Streľte do ľavého, aby pritiahol kocku zhora k sebe. Streľte znova do ľavého, ale odpudivo, aby odsunul kocku rovno. Potom streľte párkrát do prostredného, aby odsunul kocku až na spínač. Už len zájdite k rukojemníčke a zachráňte doktorku. Dá vám nové čísla: 6-0-6 a 1-2-0. Nájdite ich frekvenciu.

Piaty rukojemník
Keď nazbierate 240 Riddlerových trofejí, tak vám dá ďalšiu hádanku. I´ll be right under your feet, in the midday sun; you cannot lose me, no maater how you run. What am I? (Za poludňajšieho slnka budem priamo pod tvojimi nohami a nezbavíš sa ma, nech by si ako rýchlo utekal. Čo som?). Natočte odpoveď na kolieskach do slova Shadow (Tieň). Choďte na miesto označené na mape. Nájdite stenu s otáznikom, rozbite ju a vojdite dverami.
Tu vás čaká miestnosť s elektrickou podlahou, ponad ktorú sa presúvajú rotujúce čepele. Hacknite panel na stene pri vás a časť podlahy sa vypne na 17 sekúnd. Počkajte si, kým pôjdú čepele od vás a prejdite na koniec tejto nezelektrizovanej cestičky, na dlaždicu s otáznikom. Otočte sa a na stene oproti trafte Batarangom otáznik. Máte 24 sekúnd, aby ste po novej cestičke prešli až k nemu. Počkajte si zas na čepele, najlepšie, keď budú za cestičkou a prebehnite po nej a vylezte hore k otázniku. Mali by ste stihnúť prejsť ešte aj hore po moste, ten je tiež nezelektrizovaný po stlačení otáznika. Prejdite po ňom až na kovovú plošinu. Tam vás nedostane ani elektrina ani čepele. Keď pôjdú čepele dole, použite Line Launcher a presuňte sa odtiaľto na plošinu oproti, vidíte tam dvere so silovým poľom.
Oproti blokovaným dverám odpáľte rozbiteľnú stenu výbušným gélom. Za ňou streľte dole do generátora s REC, aby pritiahol kovovú kocku, ktorá je vzadu. Tým, že ste ju pritiahli, uvoľnilo sa miesto pod pletivom, za ktorým vidíte otáznik. Použite diaľkovo riadený Batarang, aby ste ho dostali ponad a potom popod plot a rovno do otáznika. Tým sa vám sprístupnia tieto dvere. Prejdite nimi a postavte sa na tlačidlo. Použite Line Launcher a keď sa budete spúšťať popred otvor, za ktorým vidíte visieť doktora, použite Line Launcher sem doprava, aby ste prefičali popri doktorovi, ktorého zachytíte a tým pádom aj zachránite.

Šiesty rukojemník
Keď nazbierate 320 Riddlerových trofejí, tak vám dá ďalšiu hádanku. Hit me hard and I will crack but you´ll never stop me staring back. What am I? (Udri ma a rozbijem sa, no nikdy mi nezabrániš, aby som sa pozeral na teba späť. Čo som?). Natočte odpoveď na kolieskach do slova Mirror (Zrkadlo). Choďte na miesto označené na mape. Nájdite stenu s otáznikom, rozbite ju a vojdite dverami.
Podšuchnite sa popod mreže napravo. Na konci chodby naľavo streľte s REC do generátora nad závažím, ktoré to vytiahne hore. Nevydrží tam večne, tak pozor, aby vás neprivalilo, ak sa pod ním budete zdržovať. Podšuchnite sa pod mreže pod toto závažie a prebehnite popod druhé, ktoré sa hýbe (najlepšie, keď sa bude dvíhať) a na konci sa opäť podšuchnite pod mreže.
Prejdite do ďalšej chodby. Podlaha pred vami je zelektrizovaná a za vami sa zapne silové pole na dverách. Všimnite si na hákoch povešané otázniky. Po príhovore Riddlera sa jeden rozsvieti. Keď ho trafíte, rozsvieti sa iný a tak ďalej. Musíte trafiť tie, čo sa rozsvietia a zakaždým máte na to len pár sekúnd. Proste držte Batarang pripravený na hod a len mierte na tie, čo sa rozsvietia. Keď to zvládnete, elektrina v podlahe sa vypne a vy len prebehnite na koniec chodby.
Tu streľte do generátora nad vami s REC, aby odtlačil kovové krabice za silovým poľom, ktoré vám blokuje cestu. Keď ich elektromagnetizmus odtlačí, rozbijú za sebou rozbiteľnú stenu. Za ňu uvidíte dva otázniky. Hoďte do nich diaľkovo ovládané Batarangy a keď oba vypnete, vypne sa aj silové pole, ktoré vám blokuje cestu. Prejdite na koniec chodby a vylezte hore rebríkom.
Tu použite v dverách Line Launcher, aby ste sa prelanili vpred. V polovici sa pozrite doprava a použite opäť LL doprava, aby ste sa presunuli pomedzi rotujúce čepele. Na konci je na stene panel, ktorý hacknite svojim dekodérom. Potom sa s Line Launcherom opäť vráťte cez rotujúce čepele a doprava na koniec chodby. Vyhákujte sa hore a cez dvere, ktorých silové pole ste zrušili hacknutím panelu.
Tu streľte do generátora nad vami, aby odtlačil kovové kocky pod sebou dolu, čím rozbije dlaždicu, na ktorej kocky sú a tie padnú dole na zelektrizovanú podlahu. Dole v podlahe je druhý generátor. Streľte doň, aby odhodil kocky na opačnú stranu chodby a tie tam prebúrajú rozbiteľnú stenu. Presuňte sa do otvoru, ktorý tým vznikol.
Tu máte opäť elektrickú podlahu. Použite Line Launcher a presuňte sa ním. Na konci chodby sú na podlahe červené tlačidlá, takže len čo budete za rohom, použite ešte v lete opäť LL a spustite sa ním do susednej chodby. V tej je naľavo otvor v stene, takže keď pôjdete okolo neho, tak sa opäť prehupnite s Line Launcherom tam a dopadnete na plošinu so zajatou policajtkou.
Potom len oslovte Anne Bishopovú a zachráňte ju. Tá vám nedá žiadne čísla, pretože Riddler bol zjavne presvedčený, že túto jeho pascu neprežijete. Spojíte sa preto s Barbarou, aby začala pátrať po Riddlerovi intenzívnejšie a využila štýl budov, v ktorých držal svojich zajatcov.

Poslední rukojemníci
Keď získate 400 trofejí, tak vám Orcale povie, že našla polohu Riddlera podľa budov, ktoré nakupoval. Choďte do lokácie poniže múzea. Treba ísť do tunela pod múzeom cez otvor za telefónnym automatom pri Iceberg Lounge. Tam vylezte hore na vežu, skočte dole, použite strmhlavý pád a vyrovnajte, aby ste mali rýchlosť a doleteli za zelektrizovaný plot. Za ním vojdite do dverí naľavo.
Vojdite a pozrite si dvere, za ktorými vidíte postavy. Na dverách je výbušnina, tak musíte inakade. Vyhákujte sa hore na plošinu nad vami a prejdite do ventilačky. Prelezte ňou a skočte dole. Tú sú rukojemníci, ktorí chodia po hale. Majú na sebe výbušninu a nesmú sa zastaviť, inak vybuchnú, takže sa im nepripleťte do cesty. Choďte doprava, keď bude cesta voľná a okolo stĺpu. Tam si počkajte na priestore medzi drážkami, ku ktorým sú pripútané ich vodítka a keď bude cesta voľná choďte zas doprava ku schodom vedúcim na plošinu s Riddlerom. Dvere sú zamknuté, takže tam môžete akurát bezpečne stáť mimo cesty rukojemníkov. Choďte doprava v smere dráhy rukojemníkov, najlepšie za jedným z nich, aby do vás nevrazil odzadu. Prejdite takto až pod plošinu s Riddlerom. Rovno pod ním je rozbiteľná stena, takže vykonajte vyradenie a dostanete ho. Tým je táto úloha splnená a získavate aj Charakterovú trofej Riddlera. Aaron Cash, aj ostatní doktori sú zachránení.


8. Identity Theft

Keď vyjdete z metra po likvidácii Penguinových rušičiek v rámci hlavného príbehu, zachytíte ďalšiu správu. Stráže našli mŕtvolu, telo, ktorému niekto odrezal tvár. Ako obvykle ich to nezaujíma. Choďte teda na miesto činu, do uličky v juhozápadnom rohu The Bowery. V detektívnom móde oskenujte tvár mŕtvoly. Batman si spomenie, že v Gothame došlo k trom ďalším podobným vraždám a ak je vrh tu, treba ho vypátrať. Oskenujte potom kaluž krvi pri obeti a nastavíte si senzor na sledovanie stopy tejto krvi. Sledujte stopu krvi. Je to len cez plot na ulicu, doľava a pri hoteli opäť cez plot k väzňovi. Oslovte ho a povie vám, že videl niekoho, kto vyzerá ako Bruce Wayne. Ten zabil toho chudáka bez tváre.

Druhú obeť môžete nájsť, ak ste postúpili vo vedľajších misiách a v hlavnom príbehu máte za sebou dobrodružstvo v Múzeu. Napravo od budovy súdu je na ceste barikáda (svieti pred ňou nápis Lounge), ktorá blokuje prechod - teda pre iných, nie pre Batmana. Vylezte na ňu a napravo je plot, za ktorým je zadná ulička, na rohu ktorej je neónový nápis „Bar“. V uličke nájdete druhú obeť. Oskenujte jej tvár a potom aj skalpel, ktorý je pri tele pohodený. Zistíte, že odtlačky na ňom sú vaše.

Tretiu obeť nájdete, keď sa vrátite z Wonder City a zachránite starostu. Je v zadnej uličke za budovou ACE Chemicals. V detektívnom móde oskenujte tvár obete a potom škvrnu pri nohách obete. Zistíte, že niekto použil bielidlo, aby vyčistil miesto činu. Nastavíte si skener na sledovanie stôp bielidla. Sledujte stopu cez dve ulice a jednu zadnú uličku. Ulice s nepriateľmi môžete preskočiť, keď chcete, stopy vidíte v detektívnom móde aj z istej výšky, hoci sa neoznačia. Stopy vás dovedú k chlapíkovi, ktorého vypočujte. Povie vám, že k vyčisteniu miesta ho prinútil Bruce Wayne. Povie vám, že Wayne sa skrýva v uličke pri budove súdu.

Choďte k súdu a za ním k domu Catwoman. Tam dole vojdite do budovy na konci uličky. Na malom stolíku pri radiátore si môžete vypočuť denník doktora Thomasa Elliota. Objaví sa samotný Elliot, ktorý vám ukáže, že si zo svojich obetí zhotovil novú tvár. Tvár Brucea Waynea. Kedysi bývali priateľmi, no teraz ho viní zo všetkého zla. Nevie, že Bruce je Batman, takže vás len zatvorí a odíde. Hacknite panel na stene pri kozube svojim dekodérom a mreže otvoríte. Cestou von poviete Oracle čo je vo veci a uzavriete prípad a splníte aj túto misiu. Získavate „Charakterovú trofej“, ktorou je Hush a tiež aj jeho profil.


9. Remote Hideaway

Keď po návrate z Wonder City zachránite Quinciho Sharpa, tak sa vám ozve dôstojník Jones, jeden z policajtov, ktorých ste zachránili v múzeu. Policajti sa totiž medzičasom premiestnili sem a zabarikádovali a tam sa im podarilo nájsť niečo, čo by sa vám mohlo hodiť, tak vás o tom informujú. Choďte k zadnej strane Múzea. Tam je pred vstupom do Iceberg Lounge skupina zločincov, ktorých pobite. Keď je po nich, tak zabúchajte na dvere. Jones vám odomkne, tak vojdite. Jones vám odovzdá čip, ktorým si vylepšíte svoju rušičku a teraz (Disruptor: Mine Detonator) s ňou môžete na diaľku odpaľovať míny. Tým je táto krátka úloha splnená.


10. Heart of Ice

Po boji s Mr. Freezom vás ten poprosí, aby ste zachránili jeho ženu Noru, ktorú uniesol Joker. V priemyselnej štvrti máte vyznačenú oblasť, kde sa podľa neho nachádza. Choďte na okraj oblasti ku dvom veľkým žeriavom. Poniže nich je vo vode medzi dvoma bójami loďka. Skočte na ňu. Oproti loďke je budova so svietiacim nápisom „North Gotham Dock“. Hoďte do vody mrazivý granát a vytvoríte si ľadovú kryhu. Skočte na ňu a pritiahnite sa Batclawom k rozbiteľnej stene pod nápisom. Odpáľte ju gélom a pritiahnite sa ďalej. Vojdite dverami do skladu 5B. Vlezte do šachty pod podlahou a vojdite do miestnosti so skupinou nepriateľov. Proste všetkých pobite svojimi schopnosťami. Keď je po nich, pozrite si zmrznutú Noru. Je zachránená. Vráťte sa do policajnej stanice zadným vchodom a oznámte Freezovi, že jeho žena je v bezpečí a že si ju môže ísť vziať. Odmenou vám je „Charakterová trofej“ Mr. Freeze v brnení.


11. The Tea Party

Keď zachránite Viky Valeovú, tak si na mape môžete vypočuť správu od Alfréda, ktorý tvrdí, že pán Fox vyrobil pre vás liek a poslali vám ho do mesta. Choďte na miesto označené na mape, na strechu oproti budove súdu. Otvorte kontajner a vpichnite si obsah striekačky. Bol to trik a Šialený Klobúčnik vás dostal. Teda skoro, bojujete s jeho psychickou nadvládou. Začína boj s jeho poskokmi. Nesnažte sa zbytočne ich dostať čo najskôr, budú stále prichádzať ďalší a ďalší, takže bojujte len o prežitie a o čas. Vždy, keď sa na chvíľu objaví pri vás Klobúčnik, aby vás vyzýval, nech to vzdáte, tak sa prebojujte k nemu a udrite ho. Zmizne a keď sa zas objaví, zas ho udrite. Keď takto schytá pár rán padne k zemi a vy ho dorazte. Za splnenie úlohy získavate Klobúčnika do profilu, medzi „Charakterové trofeje“ a aj k obrázkom.


12. Hot and Cold

Keď sa vrátite druhýkrát v rámci hlavného príbehu do Oceliarne, nájdete cestou do nakladacieho priestoru pri dopravnom páse Harley Quinn, ktorú zviazala Talia, keď jej ukradla liek. Odlepte jej ústa a povie vám, hoci neúmyselne, že tu má Joker schovanú technológiu, ktorú ukradol Freezovi. Môžete túto úlohu splniť hneď počas plnenia hlavnej misie, alebo aj neskôr. Prejdite v Oceliarni do nakladacej haly a tam na východnej strane streľte s REC do generátora nad dverami, aby sa otvorili. Normálnymi dverami za nimi prejdite. Za dverami hacknite dekodérom panel pri výťahu a otvoria sa dvere.
Skočte do výťahovej šachty. Postavte sa na výťah napravo a streľte do generátora susedného výťahu, aby šiel nahor. Vy takto môžete skočiť dole do šachty a dostať sa úplne dole. Tam sa vyhákujte na plošinu k dvom nepriateľom. Sú chrbtom k vám, tak ich vyraďte. Prejdite dverami a tu vás čaká boj so skupinou nepriateľov.
Po boji v rohu miestnosti nájdete krabicu, z ktorej stúpa para chladu. Otvorte ju a nájdete Mrazivé granáty, ktorými môžete zmraziť, respektíve primraziť k zemi viacero nepriateľov naraz. Nemôžu síce chodiť, ale stále sa môžu brániť, či strieľať. Nájdením granátov je úloha splnená.



Výzvy

Po stretnutí s Riddlerom sa vám sprístupnia jeho výzvy. Ich prejdenie sa ráta k bodom trofejí.

Prejdením prvej rady si sprístupníte kresbu Catwoman. Prejdením druhej rady si sprístupníte kresbu Two-Facea. Prejdením tretej rady si sprístupníte kresbu Jokera. Prejdením štvrtej rady si sprístupníte kresbu Penguina. Prejdením piatej rady si sprístupnite kresbu Riddlera.


Prvá rada

1. Plachtite nepretržite cez 150 metrov bez pomoci háku.
Proste využite to, čo ste si osvojili pri pohybe po meste. Najlepšie je začať na nejakej vysokej veži a plachtiť. Čo najplynulejšie, naplánujte si trasu, aby ste nemali prekážky a plachtite. Pri plachtení samozrejme klesáte, takže občas využite strmhlavý pád a následné nabratie výšky, čo vás dostane späť hore a na chvíľu vám zas udrží kurz bez klesania. Stále pravdaže klesáte a výška je stále menšia, ale pri vhodnej trase to ide.

2. Plachtite nepretržite aspoň 250 metrov (môžete si pomôcť hákom).
Tu potrebujete vylepšenie háku (z vedľajšej úlohy „A.R. Training“). Robíte v podstate to, čo pri predošlej výzve, ale na udržanie výšky, respektíve aj jej nabratia, môžete využiť hák. Zahákovať sa o niečo (najlepšie vodne rezervoáre, reklamné tabule, alebo veže, pri strechách riskujete, že na nich pristanete, ak nezmeníte smer, alebo nemáte dostatočnú výšku), pritiahnuť sa odraziť sa vyššie (2x medzerník po zahákovaní).

3. Vykonajte vertikálny strmhlavý pád na vzdialenosť cez 50 metrov.
Na toto potrebujete vysoké miesto, ja som použil vysoké veže v Priemyselnej štvrti pri Jokerovi. Skočte z veže, prípadne sa vyhákujte nad ňu, aby ste mali väčšiu výšku a hneď potom použite strmhlavý pád (držíte plachtenie + ctrl). Padajte smerom na ulicu, aby vás nezastavili nejaké iné budovy, či prekážky.

4. Päťkrát po sebe sa prehupnite na Line Lauchery bez dotknutia sa zeme.
Keď dostanete po vybavení vecí v múzeu od Robina Line Launcher, môžete ho využívať ako lano, ktoré uchytíte medzi dve steny a prešuchnete sa po ňom na koniec lana cez čokoľvek, čo je pod vami. Keď sa šmýkate po lane a máte ho ako aktívny predmet z výbavy, môžete zariadenie zamerať aj vtedy (pravé tlačidlo myši) a keď budete opäť medzi dvoma stenami (ľubovoľne vzdialenými od seba) opäť ho aktivujte a prehupnete sa zas na toto novo vystrelené lano. Takto sa prehupnite päťkrát po sebe. Môžete si na to nájsť nejaký vhodný priestor, ja som to skúsil rovno tam, kde som túto vecičku dostal a vyšlo to. Proste stačí mať dva objekty o ktoré sa to dá zachytiť, takže len mierte a sledujte, kedy vám zozelená ukazovateľ, aby ste vedeli, že môžete páliť.

5. Plachtite cez 30 metrov a udržiavajte pri tom výšku menej než 5 metrov nad vodnou hladinou.
Skočte z vysokého miesta, použite strmhlavý pád a vyrovnajte nad vodou. Po strmhlavom páde máte rýchlosť, ktorá vás posunie vpred po istú dobu a zvyšok už doplachtíte vlastnou zotrvačnosťou. Hlavné je po vyrovnaní po páde hneď sa dostať do požadovanej výšky tesne nad vodu, aby ste nestrácali metre pri vyššej vzdialenosti.

6. Dosiahnite x20 kombo.
Nájdite si skupinu nepriateľov a proste ich mláťte bez toho, aby vás zasiahli, alebo aby ste udreli naprázdno a tak si nazbierajte kombo. Po každom zásahu sa vám priráta bod do rady komba.

7. Použi 3x rýchlopaľbu výbavy pri jednom boji.
Pri boji so skupinou nepriateľov použite trikrát ľubovoľnú výbavu. Pre rýchlopaľbu použite dvakrát stlačenie klávesy priradenej ku konkrétnej výbave (napríklad dvakrát stlačiť klávesu 1 pre Batarang, 2 pre Batclaw, 3 pre výbušný gél, atď). Počas boja, aj počas komba, proste použijete danú vec. Musíte to spraviť počas jedného boja.

8. Dosiahni 5x variačný bonus pri jednom boji.
Počas boja, dokonca počas jedného komba (akcia neprerušená schytaním rany od nepriateľa) musíte použiť päť rozličných spôsobov úderov. Napríklad obyčajný úder, protiúder, omráčenie plášťom, doskokový úder na omráčeného protivníka, dorazenie protivníka na zemi, doboxovanie omráčeného protivníka. Nie je problém dať rôzne údery, problematické je len dať ich v jednej rade za sebou, keď sa sústredíte na to, čo treba spraviť a aj na nepriateľov.

9. Využite Caltrops na zastavenie nepriateľa (3x) - Catwoman.
Ako Catwoman použite trikrát (nemusí byť v jednom boji) Caltrops. Hodíte ostne na zem a nalákajte nepriateľa, aby cez ne prešiel. Zapichnú sa mu do nohy a to ho zastaví.


Druhá rada

1. Vzdušný útok z omráčeného nepriateľa na iného nepriateľa (3x).
Omráčte nepriateľa plášťom (Q), vyskočte na neho (dvakrát medzerník) a pritom smerujte klávesu na iného nepriateľa. Bez smerovania klávesy doskočíte a zrazíte toho omráčeného. Pri smerovaní klávesy vyskočíte na omráčeného, no doskočíte s úderom na iného. Toto spravte trikrát (nemusí byť v jednom boji).

2. Použite kĺzanie na zrazenie nepriateľa (3x).
Pri rozbehu sa môžete kĺzať (beh + ctrl). Keď použijete kĺzanie smerom na nepriateľa, tak ho podkopnete. Toto spravte trikrát (nemusí byť v jednom boji).

3. Vykonajte umlátenie (Beat Down) pre dorazenie nepriateľa (3x).
Omráčte nepriateľa plášťom (Q) a potom do neho stále udierajte. Ak vám útok nik neprekazí (ten koho mlátite nemôže), tak mu zasadíte niekoľko rán a zlikvidujte ho. Toto spravte trikrát (nemusí byť v jednom boji).

4. Zachyťte nepriateľské predmety (3x).
Nepriatelia po vás občas hádžu krabice a iné predmety, ktoré majú v okolí, kde bojujete. Sledujte ich a keď niekto po vás hádže, nebuďte práve uprostred rozdávania úderov a zachyťte predmet, ktorý po vás hodí.

5. Zasiahnite vybuchujúci predmet Batarangom, než ho po vás hodia.
Občas po vás budú hádzať vybuchujúce kanistre. Len si všimnite nepriateľa, ktorý ho chce hodiť a použite rýchlopaľbu Batarangu, aby ste kanister trafili.

6. Vyraďte dvoch nepriateľov pri jednom, zrýchlenom leteckom útoku.
Potrebujete si kúpiť vylepšenie „Shock Wave Attack“ a potom „Glide Boost Attack“, ktoré sa vám skôr nesprístupní. Rozletíte sa na nepriateľa, aby ste ho zrazili. Buďte na neho zameraný a použite zrýchlenie (ctrl, ako strmhlavý pád, len pri útoku je to zrýchlenie). Rozleťte sa na takého, pri ktorom stojí ďalší, aby ste po dopade zhodili na zem aj toho druhého, na ktorého neskočíte.

7. Použite Batarang v kombe počas boja (10x).
Pri boji niekoho udrite, aby ste začali kombo a použite rýchlopaľbu pre Batarang na zasiahnutie nepriateľa. Spravte to desaťkrát (nemusí byť v jednom súboji).

8. Vykonajte prichytenie Batclawom (5x).
Počas boja si pritiahnite nepriateľa Batclawom, použite rýchlopaľbu. Spravte to päťkrát v rôznych bojoch.

9. Vykonajte špeciálne kombo otočky s bičom a špeciálne kombo biča v jednej kombo rade - Catwoman.
Obe tieto špeciálne kombá si musíte zakúpiť za skúsenostné body. Musíte párkrát zasiahnuť nepriateľov, aby sa vám nabilo špeciálne kombo a potom použiť jedno z nich (T jedno, alebo R druhé). Potom stále ďalej bojujte, aby ste neprerušili radu komba a keď sa vám nabije špeciálne kombo, tak použite to druhé.


Tretia rada

1. Použite rýchlopaľbu REC počas komba (5x).
Tak, ako ste používali Batarang, rovnako použite aj Remote Electrical Charge. Začnite boj, pár úderov pre začatie komba a potom rýchlopaľbu pre vypálenie elektrickej strely.

2. Použite rýchlopaľbou výbušný gél počas komba (5x).
Tak, ako ste používali Batarang, Batclaw aj REC v predošlých výzvach, použite aj výbušný gél. Tu je to trochu zložitejšie, pretože pri boji najprv gél rýchlo nastriekate na zem a potom ho ešte musíte odpáliť (opäť rýchlopaľbou, teda dvakrát stlačiť tlačidlo pre gél), keď bude pri ňom nepriateľ. Päťkrát, nemusí byť v jednom boji.

3. Použite rýchlopaľbu Mrazivého granátu počas komba (5x).
Keď v rámci hlavného príbehu získate Mrazivý granát, tak rovnako ako v predošlých výzvach udrite nepriateľa pre začatie komba a dvakrát stlačte klávesu pre mrazivý granát, aby ste nepriateľa počas boja zmrazili. Treba to päťkrát, nemusí byť v jednom boji.

4. Použite dymovnicu na dezorientovanie nepriateľov tak, aby napadli jeden druhého.
Nájdite si skupinu nepriateľov, ktorí sú blízko pri sebe a majú baseballové pálky. Skočte medzi nich, aby si vás všimli a hoďte na zem dymovnicu. Nič nevidia, tak kráčajte popri nich, aby ste ich vyprovokovali. Pálkari začnú máchať okolo seba a keď zasiahnu niekoho zo svojich, výzva je splnená.

5. Dokonči boj kombom s Batarangom (3x).
Bojujte s nepriateľom a dorazte ho počas komba použitím rýchlopaľby Batarangu. Proste mu nedáte finálny úder päsťou, ale dorazíte ho Batarangom. Takto ukončite tri rôzne súboje.

6. Použite REC na ozbrojeného nepriateľa, aby začal páliť so svojej zbrane a prekvapil tak aspoň jedného neďalekého nepriateľa.
Proste si nájdite dvoch nepriateľov stojacich pri sebe, z ktorých aspoň jeden má strelnú zbraň. Trafte ho elektrozbraňou REC a on v šoku začne páliť na čo druhý zareaguje.

7. Použite REC, aby ste donútili nepriateľa zasiahnuť iného nepriateľa (3x).
Nájdite si nepriateľa s baseballovou pálkou. Keď bude v blízkosti iného nepriateľa, streľte do neho REC a on v šoku bude máchať okolo seba a zasiahne aj toho, čo je v jeho tesnej blízkosti. Môžete to robiť aj počas boja a treba to spraviť trikrát.

8. Použite REC aby ste strčili obrneného nepriateľa do iného nepriateľa.
Keď strelíte do obrneného nepriateľa REC, tak ho to zhodí na zem. Nájdite si takého nepriateľa, začnite boj, aby sa k nemu dostali aj iní a keď bude v ich blízkosti, streľte do neho rýchlopaľbou REC, aby ste ho zhodili a aby on padol do niekoho iného.

9. Dokončite jedno lezenie pomocou pazúrov s aspoň 8mimi samostatnými skokmi pri správnom načasovaní na skoky - Catwoman.
Keď lozíte po budovách, tak môžete skákať po bodoch, ktorá sa vám na budove zjavujú. Nájdite si vysokú budovu a začnite na ňu liezť. Pri každom skoku môžete skočiť skôr, alebo neskôr a aj tak vyskočíte. Ale ak skočíte v správnom momente, tak dostanete nápis „Good“, že ste teda skočili dobre. Takto skočte „dobre“ osemkrát za sebou. Nemusíte sa trafiť hneď na prvý, hlavne, aby ich bolo 8 za sebou.


Štvrtá rada

1. Použite trs mrazivých granátov na znehybnenie troch, alebo viacerých nepriateľov naraz.
Splňte vedľajšiu misiu „Hot and Cold“ a v nej získate trs mrazivých granátov. Tie sú schopné zmraziť viacero nepriateľov, ale nie celkovo, ako samostatný granát, ale len ich primraziť k zemi. Proste si nájdite skupinu nepriateľov a keď ich bude niekoľko pri sebe, hoďte tento trs na nich a on ich primrazí k zemi. Ak primrazí aspoň troch, tak je výzva splnená.

2. Použite mrazivý granát na zmrazenie nepriateľa a potom ho omráčte Batarangom.
Keď v rámci hlavného príbehu získate Mrazivý granát, tak jednoducho zmrazte nepriateľa, prepnite si výbavu na Batarang a trafte ho.

3. Vykonajte vyradenie nepriateľa s pri zrýchlenom hákovaní.
Keď máte vylepšenie hákovania (z vedľajšej úlohy „A.R. Training“), tak si nájdite nepriateľa, ktorý je blízko zábradliu. Vyhákujte sa, použite zrýchlenie (2x medzerník) a keď dosiahnete zábradlie, alebo okraj strechy pri nepriateľovi, tak použite zloženie (pravé tlačidlo myši) a dostanete ho (inak len preletíte okolo s klasickým zrýchlením).

4. Použite Reverzný Batarang na omráčenie nepriateľa.
Keď v rámci hlavného príbehu odídete z Wonder City, tak získate automaticky toto vylepšenie. Nájdite si nepriateľa, ktorý o vás nevie a je ďalej od vás. Namierte na neho diaľkovo ovládaným Batarangom. Držte ho namierené (pravé tlačidlo myši) a potom si ho zamerajte (držte koliesko myši, kým kruh okolo hlavy nezozelená) a vypáľte (pustite koliesko). Keď ho trafíte, omráčite ho, ako pri zásahu bežným Batarangom.

5. Kopnite nepriateľa, keď sa veziete na Line Launchery.
Namierte si Line Launcher smerom na nepriateľov (najlepšie, keď o vás nevedia, pretože inak sa zvyknú uhnúť) a spustite sa po ňom. Keď vám nepriateľ stojí v ceste, tak ho kopnete. Toto spravte trikrát.

6. Pri jazde na Line Launchery smerom k nič netušiacemu nepriateľovi ho vyraďte skokom na neho a zložením (Takedown).
Zamerajte si Line Launcher tak, aby smeroval popri nepriateľovi, ktorý o vás nevie. Spustite sa po ňom a keď budete nad nepriateľom, tak použite vyradenie (pravé tlačidlo myši), čím na neho skočíte a zložíte ho.

7. Chyť ovládaný Batarang.
Vyhoďte diaľkovo ovládaný Batarang niekam do voľného priestranstva a keď ho budete ovládať, len ho otočte a namierte naspäť na Batmana, ktorý ho automaticky zachytí.

8. Použite plne zrýchlený, diaľkovo ovládaný Batarang, aby preletel vzduchom.
Použite diaľkovo ovládaný Batarang na nejakého vzdialeného nepriateľa. Zamerajte si ho a potom zrýchlite let Batarangu (ľavé tlačidlo myši). Trafte nepriateľa, aby ho to odhodilo a on tým pádom odletel trochu vzduchom, nemusí padať zo žiadnej výšky.

9. Použite pazúrový útok (3x) - Catwoman.
Keď ste na vyvýšenom mieste a pod vami je nepriateľ, môžete na neho skočiť, tak ako Batman. Ten sa spustí plachtením a skopne nepriateľa, ktorý má predtým nad hlavou malý symbol netopiera. Pri Catwoman bude mať nad hlavou symbol pazúrov. Vtedy skočte a pazúrami ho zrazíte. Toto spravte trikrát, pri rôznych príležitostiach. Musí to byť pazúrový útok (Pounce Attack), nie útok skokom (Drop Attack), pretože môžete spraviť oboje.


Piata rada

1. Použite na ozbrojeného nepriateľa Mrazivý granát, než ho vyradíte.
Keď v rámci hlavného príbehu získate Mrazivý granát, tak si nájdite ozbrojeného nepriateľa. Zmrazte ho a potom len k nemu prídite a vyraďte ho.

2. Použite dymovnicu na dezorientáciu nepriateľa; vyraďte ho (Takedown).
Skočte k nepriateľom, keď sa k vám priblížia, hoďte o zem dymovnicu. Kým nič nevidia, tak sa priplížte k nepriateľovi a vyraďte ho, ako keď ich likvidujte bežne pri priplížení, keď vás nevidia (plíženie Ctrl a vyradenie pravé tlačidlo myši).

3. Odzbrojte nepriateľa Batclawom (3x).
Potrebujete si za skúsenostné body zakúpiť vylepšenie Batclawu. Potom, keď narazíte na nepriateľa so zbraňou, použite Batclaw a vytrhnete mu ju (proste po ňom hodíte hák, ako keď si ho chcete pritiahnuť).

4. Použite rušičku na vyradenie zbrane nepriateľa a potom nech z nej skúsi vystreliť.
Keď po prejdení Múzea v rámci hlavného príbehu získate rušičku, môžete si za skúsenostné body dokúpiť jej vylepšenie (Disruptor: Firearm Jammer), vďaka ktorému budete schopní poškodiť zbraň nepriateľa. Potom si len nájdite ozbrojenca, použite rušičku (vyradíte mu zbraň a v detektívnom móde uvidíte, že sa zmenila aj jeho farba, ako keby nebol ozbrojený) a ukážte sa mu, aby po vás vystrelil, čo sa mu však nepodarí.

5. Použite REC, aby ste dočasne vyradili batohovú rušičku.
Keď budete mať nepriateľa s rušičkou na chrbte, tak mu do chrbta streľte s REC. To ju na chvíľu vyradí, ale hlavne vám to splní túto výzvu. Na prvého takého nepriateľa narazíte v tuneloch pod metrom, keď budete v rámci hlavného príbehu stopovať vrahyňu. Neskôr sa jeden zvykne objavovať v metre, kde bola rušička.

6. Vyraďte nepriateľa pomocou sonického Batarangu.
Potrebujete si zakúpiť Sonický Batarang a aj potom sprístupnený Sonický Šokový Batarang, takže miniete dva skúsenostné body. Nájdite si nepriateľa, ktorý má detektor života (keď takého vyradíte, tak ostatní zistia, že ste ho dostali, aj keď ho vyradíte potichu). Hoďte k nemu na zem sonický Batarang a odpáľte jeho fekvenciu.

7. Vykonajte inverzné vyradenie z výhodného miesta.
Keď ste na nejakom výstupku zo steny, či budovy a nepriateľ je rovno pod vami, máte možnosť vyradiť ho bez toho, aby ste šli k nemu (Inverted Takedown). Spustíte sa na neho (pravé tlačidlo myši), chytíte ho, vytiahnete sa späť hore a jeho spustíte dole zaveseného za nohu o lano, ktoré ste uchytili o výstupok, na ktorom ste.

8. Vykonajte hlasné vyradenie (Knockout Smash) (5x).
Keď sa priplížite k nepriateľovi, ktorý o vás nevie, môžete ho rovno potichu vyradiť (pravé tlačidlo myši). Keď ho už chytíte a začnete likvidovať, tak ho môžete vyradiť rýchlejšie úderom, ale zároveň hlučne (keď ho chytíte, stlačte aj ľavé tlačidlo myši). Toto spravte päť -krát na nepriateľov.

9. Použite rýchlopaľbu bičom počas boja (3x) - Catwoman.
Tak ako u Batmana, aj tu môžete použiť počas boja výbavu tým, že dvakrát stlačíte príslušnú klávesu pre daný predmet. Použite takto počas boja váš bič trikrát.



Riddlerove trofeje

V hre sú stovky Riddlerových trofejí poukrývaných po meste. Našťastie len pár z nich je vyslovene skrytých, že je problém ich nájsť, väčšina sa dá nájsť pomerne ľahko, len zas bude treba prísť na to, ako ju získať.
Keď začnete Riddlerovu úlohu „Enigma Conundrum“, tak sa potom budú v meste objavovať jeho ľudia. Budú to teda bežní nepriatelia z ktorejkoľvek mestskej frakcie, ale vy ich uvidíte svietiť zeleno, pretože pracujú pre Riddlera. Týchto môžete vypočúvať. Ak sú sami, tak ich proste chytíte, ak je ich viac, tak tu už je problém, pretože musíte pobiť všetkých ostatných, aby ste ho mohli vypočuť. Zároveň treba dávať pozor, aby ste si toho, ktorého chcete vypočuť nezabili skôr, než pobijete ostatných. Od týchto sa vždy dozviete polohu pár trofejí, rozbiteľných predmetov, či hádaniek, ktoré sa vám zaznačia do mapy pre ľahšie hľadanie.
Na mnoho trofejí potrebujete buď vylepšenia vašej výbavy, alebo výbavu, ktorú získate až postupom hlavným príbehom. V podstate pred druhou návštevou Oceliarne sa dá získať väčšina (cca 370 trofejí) a po návrate z oceliarne a sprístupnení Wonder Tower všetky.

Pár trofejí je aj pre Catwoman (inak ona môže zbierať aj Batmanove trofeje, keď sa k nim dostane, on ale jej nie). V tretej časti hry za Catwoman môžete pozbierať všetky jej trofeje, okrem trofejí v Oceliarni, kam sa v podobe Catwoman môžete vrátiť až v jej štvrtej epizóde (v rámci príbehu bude v streche diera). No niektoré jej trofeje sú na miestach, kam sa dostane len ak už ich sprístupnil Batman (nemá výbušný gél, ani nerozbije steny v lete), takže je vhodné zbierať najprv za Batmana a potom za ňu.

Okrem bežných trofejí a hádaniek nájdete aj rozbiteľné predmety. Tých je vždy v každej oblasti dvanásť a za každé tri rozbité predmety máte jednu Riddlerovu trofej. Okrem týchto predmetov (balóny, tučniaky, zuby, sošky) sú po meste rozmiestnené aj bezpečnostné kamery. Tie môžete tiež ničiť kedykoľvek a tak ako rozbiteľné predmety, aj tu ich je po 12 na oblasť (len v mestských oblastiach / štvrtiach) a každé tri zničené sa berú ako jedna trofej. Keď neskôr získate kontrolný ovládací program (umožňuje vám hackovať sa do softvéru bezpečnosti TYGER), tak môžete hacknúť v každej oblasti ich hlavnú ovládaciu jednotku (to samo o sebe je ako jedna Riddlerova trofej) a keď ju hacknete, zobrazí vám v danej štvrti na mape všetky kamery. Preto uvádzam v popise len kde nájsť ovládaciu jednotku.

Ak chcete čisto zbierať trofeje, tak si najprv vyčistite štvrť, ktorú idete skúmať od nepriateľov. Aj vám to tam uľahčí pohyb a aj si pri tom popozerajte, čo kde je a oboznámte sa s prostredím. Je len pár budov, ktoré sú neoznačené ničím výrazným a sú len proste „budovy“, ale väčšina ostatných má konkrétny význam (kostol, banka), alebo označenie (bar, hotel). Keď si takto určíte hlavné orientačné body v štvrti, mali by ste sa ľahko zorientovať z popisov trofejí, ktoré uvádzam, keďže vychádzam z predpokladu, že ich už miesto, ktoré idete skúmať poznáte.
Trofeje uvádzam v poradí, v akom ich máte v jednotlivých radách zaznačené v menu trofejí. Podľa tohto postupu je to síce občas rozbehané (že sa aj trikrát vrátite po trofeje na tú istú budovu), ale zvolil som tento systém, aby ste si vedeli podľa menu v hre odkontrolovať, čo vám ešte chýba a potom to nájsť v návode.

Za získanie všetkých trofejí (vrátane hádaniek a rozbiteľných predmetov) v rade získate odmenu. Za každú oblasť je iná. V niektorých získavate kresby (Oceliareň, Múzeum, Wonder City) a v niektorých nahrávky rozhovorov s postavami, ako sú Mr. Freeze (Amusement Mile), Two-Face (Metro), Penguin (The Bowery), Joker (Industrial District) a Catwoman (Park Row).



Park Row

Zaujímavosť: V zadnej uličke za divadlom Monarch, priamo za budovou sú na zemi obkreslené obrysy tiel a pri nich ruža. Môžete tu ako Batman vzdať poctu, je to miesto, kde zavraždili Wayneových rodičov. Tiež je tam kytica a nahrávka od Huga Strangea s odkazom pre Batmana.


Park Row - Trofeje

Prvá rada
1. Choďte na západnú stranu ulice pred budovou súdu. Preskočte plot a za ním v hradbe je dole na ulici vstup s nápisom „Danger“ na podlahe. Miestnosť stráži automatické delo, ktoré zneškodnite rušičkou s vylepšením na deaktiváciu zbraní. Potom len prejdite dozadu a za pletivom je trofej.
2. V budove súdu choďte do zadnej časti, za miestnosť, kde ste bojovali s Two-Faceom. Choďte doľava k zadnému východu. Otočte sa a pod stropom vidíte iskriť elektrinu. Hoďte diaľkovo ovládaný Batarang cez ňu, aby ho zelektrizovala. Potom ho smerujte dole schodmi k celám. Keď preletí dverami, smerujte ho za mreže rovno oproti vstupu a trafte ním do elektrického prepínača na stene. Tým otvoríte celu vedľa Calendar Mana, v ktorej je trofej.
- Charakterová trofej a kresba: Calendar Man.
3. Na streche budovy oproti kostolu, (Liquers). Hore na streche je uzavretá trofej, napravo od nej je na komínoch otáznik. Hoďte do bodky Batarang a otvorí sa trofej.
4. Vojdite do kostola, do hlavnej časti. Napravo sa vyhákujte na plošinu nad dverami do zvonice. Na druhej strane je rozbiteľná stena. Presuňte sa na ňu s Line Launcherom, čím ju rozbijete a dostanete sa k trofeji.
5. Choďte na strechu budovy priamo za kostolom. Za ňou vidíte v múre vstup s nápisom „Danger“ na podlahe. Podlaha je za ním zelektrizovaná, tak streľte s REC do poistiek na stene za ňou. Vedľa poistiek odpáľte rozbiteľnú stenu gélom a za ňou je trofej.
6. Na streche divadla „Monarch Theatre“ (budova povyše Ace Chemicals) je na najvyššej časti strechy, pri vodnom rezervoáre, nejaký svetlík. Rozbite drevenú stenu a za ňou je trofej.
7. Vedľa budovy Ace Chemicals je kasíno a nad ním je ulica blokovaná vrakom auta. Pod vrakom je trofej. Stačí sa šuchnúť pod vrak a pritom ju vziať.
8. Komplex obytných budov v severovýchodnom rohu Park Row, vedľa je už Kasíno v Amusement Mile. Choďte do severozápadného rohu budovy a dole na hradbe nad vodou vidíte dva kruhy. Vytvorte si ľadovú kryhu, skočte na ňu a Batclawom sa pritiahnite ku kruhom.

Druhá rada
1. Vľavo vedľa budovy súdu sú pod susednou budovou mreže (hneď pred sochou koňa). Vzadu za nimi je rozbiteľná stena, ktorú odpáľte gélom. Prejdite dnu a napravo streľte s REC do generátora, aby ste si otvorili dvere, za ktorými je trofej.
- Kresba: Two-Faceova súdna hala.
2. Na severe, za domom Catwoman, kde majú úkryt politickí väzni choďte na sever k vstupu do hradby s nápisom „Danger“ na podlahe. Miestnosť stráži automatické delo, ktoré zneškodnite rušičkou s vylepšením na deaktiváciu zbraní. Odpáľte rozbiteľnú stenu gélom a za ňou je trofej.
3. Choďte napravo od budovy súdu k cestnej blokáde. Pri nej je naľavo svetelný nápis „The Stacked“ a pod ním je v klietke trofej. Vstup blokuje para, ktorú odstavte Mrazivým granátom.
4. V kostole vojdite do zvonice. Len čo vyleziete na prvú plošinu (kde je aj padlý zvon), tak sa otočte k otvoru ktorým ste sem vošli. Nad ním je trofej, ktorú si pritiahnite Batclawom.
- Kresba: Organ.
5. Choďte naľavo od budovy súdu a na strechu poslednej budovy na juhu ulice (z druhej strany budovy je svetelná reklama Live Nudes). Na streche je svetlík, v ktorom je za mrežami trofej. Stačí hacknúť dekodérom panel na boku svetlíka.
- Kresba: „The Predator Watches“.
6. Choďte k prvej budove juhozápadne pod kostolom. Dole je nápis „The Black Canary“. Pred budovou na zemi je zamknutá trofej. V detektívnom móde vysledujte kábel na strechu budovy, kde končí v bode otáznika. Hoďte do nej Batarang a máte 9 sekúnd, aby ste sa dostali naspäť dole a vzali si trofej.
7. Od vstupu do divadla choďte až k blokáde ulice (kúsok od vraku auta s trofejou 7 rady 1). Naľavo vidíte za mrežami trofej. Rozbite drevenú stenu nad mrežami kopnutím pri plachtení (alebo aj Line Launcherom) a vezmite si ju.
- Charakterová trofej: Jack Ryder.

Tretia rada
1. Choďte na strechu budovy vedľa súdu (vľavo). Pri vodnom rezervoári vidíte zamknutú trofej. Z nej vychádza kábel k otázniku oproti a z neho ďalšie káble vedúce k trom ďalším otáznikom. Treba stlačiť bodky pod všetkými štyrmi v priebehu štyroch sekúnd. Takže na tri bodky nastriekajte výbušný gél. Do bodky otáznika oproti trofej hoďte Batarang a rýchlo odpáľte gél, čím stlačíte všetky štyri. Trofej sa odomkne.
- Kresba: Gotham v daždi.
2. Choďte do malého dvora medzi budovami napravo za budovou súdu. Na zemi je zamknutá trofej a pri nej tri tlačidlá. Jedno na zemi a dve na stenách. Musíte ich stlačiť bez dotknutia sa zeme. Rozleťte sa najprv na to na južnej strane, keď dopadnete na stenu, tak sa jej na chvíľu zachytíte, ale keďže sa nemáte čoho držať, odrazíte sa. Kým sa tak stane, tak sa otočte a leťte na tlačidlo na severnej budove. Stlačte ho, otočte sa a keď sa odrazíte, tak len pristaňte k tlačidlu pri zamknutej trofeji na zemi. Trofej sa odomkne.
- Kresba: Súdna budova Solomona Waynea.
3. Choďte na severný koniec, do tábora politických väzňov. V jednej provizórnej chatrči je trofej, stačí rozbiť drevenú stenu päsťou.
- Charakterová trofej: Politický väzeň.
4. Na streche kostola. Na stĺpe hneď pri zamknutej trofeji je panel, ktorý hacknite svojim dekodérom.
- Kresba: Kostol.
5. Choďte naľavo ulicou spred budovy súdu. Pri vraku auta, za ktorým je telefónny automat zahnite doľava, do uličky medzi domami. Preskočte prvý plot a podšuchnite sa pod druhý a tam nájdete trofej.
6. Choďte do juhozápadného rohu Park Row. Tam je vedľa brány k trezoru so skonfiškovanými vecami malá budova. Vyjdite na jej strechu (pod ňou je cestná barikáda) a nájdete tlačidlo a zamknutú trofej. Musíte vyvinúť na tlačidlo tlak, aby sa rozsvietili všetky šípky nad trofejou až po otáznik. Najlepšie je vyliezť na budovu banky, ktorá je najbližšie a je vysoká. Doleťte z nej nad tlačidlo a vrhnite sa strmhlav dole, aby ste dopadli priamo na tlačidlo. Keď svietia šípky, trafte bodku otáznika Batarangom a trofej je vaša.
7. V uličke za ACE, vchod z ulice pred divadlom (oproti je nápis Finnigan´s), je pod pletivom trofej. Zmrazte paru, ktorá blokuje vstup a podšuchnite sa pod pletivo.

Štvrtá rada
1. Choďte k budove súdu, na dvor naľavo so sochou koňa. Na konci naľavo je zelektrizovaná brána. Hacknite panel za ňou svojim dekodérom (potrebujete kód od stráží z finálnej časti hry) a dostanete sa dnu k trofeji.
- Charakterová trofej: Killer Croc.
2. Na streche budovy za domom Catwoman, nad táborom politických väzňov sú tri otázniky. Na ich bodky umiestnite výbušný gél a odpáľte všetky tri naraz, čo otvorí zamknutú trofej pred nimi.
3. V severovýchodnom rohu Park Row (pri trofeji 8 z prvej rady) je komplex obytných domov. Na východnej strane, nad vodou je na streche zamknutá trofej a päť blikajúcich otáznikov. Treba trafiť bodku každého z nich vždy vtedy, keď otáznik svieti. (zrejme v ľubovoľnom poradí, ja som šiel postupne zľava doprava). Keď trafíte všetky (prestanú blikať a pod nimi sa rozsvieti malé svetielko) otvorí sa trofej.
4. V kostole choďte do zadnej časti, naľavo od organu a tam pri lôžku s pár sviečkami je rozbiteľná stena (drevo, stačia päste), za ktorou je trofej.
- Kresba: Poprava Catwoman.
5. Na streche menšieho hotela oproti budovy súdu. Stlačte tlačidlo a trofej sa odomkne. Keď opustíte tlačidlo, máte dve sekundy, aby ste sa k nej dostali. Nemusíte behať, môžete si ju pritiahnuť Batclawom z tlačidla.
6. Choďte západne od ACE na predposlednú budovu v rade (Hotel). Dole na zemi (neďaleko je cestná barikáda a povyše Trofej 6 z rady 3) je v klietke pri budove trofej. Cestu k nej blokujú dve míny. Odpáľte ich rušičkou vylepšenou po vedľajšej misii „Remote Hideaway“.
7. Vedľa budovy ACE Chemicals je vysoká budova s chrličmi na zavesenie po bokoch. Jeden z chrličov je pomaľovaný otáznikmi. Vyskočte naň a otvoria sa dvere pod vami. Len čo opustíte chrlič, tak sa za pár sekúnd zatvoria, preto z neho skočte nad ne a hneď aktivujte strmhlavý pád a dopadnite až dole. Tam si vezmite trofej a dvere sa zas otvoria, aby ste mohli hore.

Piata rada
1. V zadnej časti budovy súdu choďte na chody vedúce dole k cele s Calendar Manom. Len čo vojdete na schody, otočte sa a nad vami je pod stropom trofej. Pritiahnite si ju Batclawom.
- Profil: Calendar Man.
2. Na budove oproti kostolu (západne, vyššia strecha s tabuľou „All Perimeter Walls Are Monitored“) choďte na strechu. Pozrite sa z nej smerom na budovu súdu. Na rohu strechy je tlačidlo. Stlačte ho a pod vami sa otvoria dvere. Skočte vpred a vrhnite sa strmhlavo dolu, než sa dvere zatvoria. Podlahu odpáľte výbušným gélom a dostanete sa k trofeji.
3. Choďte k budove naľavo od ACE Chemicals. Je to vysoká veža. Na jej zadnej strane je pletivo a tri generátory. V pletive je guľa. Tú musíte dostať von. Strieľajte do nich s REC. Do spodného odpudivo, aby vytlačil guľu hore, do pravého tiež odpudivo, aby ju (kým ju dvíha spodný) odtlačil do boku. Tam už len príťažlivo do ľavého, ktorý ju pritiahne k sebe. Tam aktivujte dvierka pri ňom a z gule vyberiete trofej.
4. Choďte za kostol k pletivu s tlačidlami. Tam stlačte prvé tlačidlo a nesmiete sa dotknúť ďalších pred vami, tak použite Line Launcher, aby ste sa dostali za ne. Vyskočte hore a vezmite si trofej na poschodí pletiva.
5. Choďte na strechu vysokého hotela oproti budove súdu (má vežičku s chrličmi). Na zadnej časti strechy je v pletive otáznik a pred pletivom zamknutá trofej. Z pletiva vychádza akurát kus ventilačného potrubia. Zo susednej strechy hoďte teda do ventilačky diaľkovo ovládaný Batarang, veďte ho do pletiva a trafte bodku otáznika. To otvorí trofej.
- Kresba: Divadlo Monarch.
6. Choďte k budove cez ulicu na západ od Ace Chemicals a dole do uličky (oproti cez ulicu je nápis casino a nad vami sú generátory tretej trofeje tejto rady). Tu je brána, nad ktorou streľte do generátora s REC a dvere sa otvoria. Vnútri je trofej.
- Kresba: Ulice Arkham City.
7. Choďte na strechu divadla a pozrite sa na sever. Na streche susednej budovy, ktorá je tesne pri hradbách, bliká päť otáznikov. Pozrite si v detektívnom móde, že piaty je napojený na zamknutú trofej a tak, keď bude akurát svietiť, ho trafte Batarangom.


Park Row - Trofeje - Catwoman

1. Vľavo vedľa budovy súdu sú pod susednou budovou mreže (hneď pred sochou koňa). Vzadu za nimi je rozbiteľná stena, ktorú ste rozbili ako Batman pri získavaní trofeje 1 v rade 2 (alebo ste ju rozbili len tak). Prejdite cez rozbitú stenu a vyskočte na strop k trofeji.
2. Pod domom Catwoman je klietka. V nej je trofej. Len vyskočte odspodu na klietku ako na strop a vlezte dnu pokopom.
3. Severný, severozápadný roh oblasti. Za cestou je tam budova, na ktorej je tabuľa s nápisom „All Permimeter Walls Are Monitored“. Rovno pod tabuľou je na streche trofej.
4. Za kostolom je klietka, pod ktorou sú Riddlerove tlačidlá. Postavte sa na prvé zelené. Nesmiete stupiť na žiadne ďalšie z červených, takže vyskočte na strop a prejdite ponad tlačidlá. Vyhupnite sa hore a tam na strope je vaša trofej.
5. Od vstupu do divadla Monar Theatre choďte ulicou až k blokáde ulice. Naľavo (povyše vraku auta) sú mreže, nad ktorými bola drevená stena a ktorú musí rozbiť Bamtan (rozbije ju, keď získava trofej 7, rada 2). Prelezte mreže, skočte na strop a tam máte trofej.


Park Row - Hádanky

1. It´s far from PURRFECT, but she calls it home.
Choďte k domu Catwoman. Pozrite sa na jej byt (okno s mačkami) a oskenujte ho.

2. I wonder how you can land an appointment with this milliner. Perhaps it would be best to book?
Choďte na západnú stranu budov medzi ulicami pred súdom a nad ACE. Tam je zadná ulička medzi budovami s reklamou Live Nude. Keď splníte úlohu „The Tea Party“, tak máte prístupné dvere dole v uličke (keďže ste z nich vyšli po splnení tej úlohy). Vnútri si na kraji stola pozrite zblízka (Z) knihu „Alica v krajine zázrakov“ a oskenujte ju.

3. This question can be only answered from an unusual perspective. Can you get yourself there?
Postavte sa na strechu budovy súdu a pozrite sa na juh, do ulice oproti, medzi dvoma hotelmi. V detektívnom móde uvidíte otáznik aj s bodkou. Oskenujte ich.

4. You've been warned. People aren't the only unstable part of this city.
Choďte ku kostolu, vedľa neho je cesta na diaľnicu, no je uzavretá plotom s nápismi „Danger: Do Not Enter“ a „Catastrophic Subsidence“. Oskenujte plot s týmito tabuľami.

5. Do you have Strange thoughts? Maybe you should seek help?
V ulici medzi divadlom a budovou súdu je pred cestnou blokádou naľavo (čelom k súdu), nad dverami do budovy nápis „Strange Minds“, ktorý oskenujte.

6. DA campaign special: Get two votes for the price of one.
Naľavo od budovy súdu (západne) je na konci ulice, na severnej strane, budova s reklamnými tabuľami, plagátmi a ceduľou nad dverami „Vote Harvey Dent“.

7. If you find the name, does the Cash come hand in hand?
V kostole prejdite popri dverách do zvonice a hneď za nimi je napravo stôl, na ktorom je pri popolníku preukaz Aarona Casha a fotka jeho rodiny. Pozrite si to zblízka (Z).

8. I am an actor who can transform a film with the final cut. Who am I?
Pred vstupom do divadla Monarch je na stene naľavo veľký filmový plagát „Basil Karlo in THE TERROR“.

9. BANG! BANG! Order in the court.
V hlavnej sále budovy súdu si všimnite za sklom kabíny pri kyseline, na stole pri sudcovskom kladivku, dve pištole.

10. This den is where the vicious animals take your treasure. Is it theft, if it's already stolen?
Na západnom konci ulice vedúcej od divadla je trezor skonfiškovaných vecí. Zamerajte sa na jeho bránu „TYGER Confiscated Goods“.

11. Six legs went in and only two came out. Where am I?
Od budovy súdu preskočte cestnú barikádu smerom ku kostolu. Napravo je jasne viditeľná ceduľa Karneval - Hračky & Hry s tvárou klauna. Vedľa na lampe je už menej viditeľný nápis uličky, ktorý oskenujte. „Crime Alley“.

12. Who's crazy enough to date this guy?
V budove súdu choďte dole do ciel a oskenujte celu s Calendar Manom.

13. Has this flower turned a new leaf?
Choďte na západnú stranu ulice od divadla a posledná budova na severnej strane ulice s kvetmi pri vstupe má nápis „Baudelaire“.

14. Acing the chemistry test will illuminate you.
Oskenujte nápis na streche budovy ACE Chemicals.


Park Row - Kamery

Ovládací panel je na budove pod súdom, na streche nad ulicou vedúcou od vstupu do divadla.



Amusement Mile

Amusement Mile - Trofeje

Prvá rada
1. Na streche budovy, ktorá je spojená mostom s budovou Poison Ivy je malý svetlík na vyvýšenej časti strechy oproti schodom. Odpáľte na ňom stenu výbušným gélom a vnútri je trofej.
2. Choďte do severozápadného rohu Amusement Mile, čo je veľká budova Kasína pri vode. Choďte na jej západnú stranu, kde je veľká reklama Gotham Casinos. Pod reklamou skočte dole na zem k veľkému potrubiu. Preskočte za potrubie a tam cesta končí. Potrebujete vylepšenie vášho lana zvaná „Line Launcher Tightrope“. S ním použite Line Launcher a aktivujte vytvorenie lana, čím sa vyhupnete hore na vystrelené lano a môžete po ňom chodiť. Prejdite na koniec a tam vidíte generátor. Streľte do neho s REC, aby vypudil guľu nad ním hore. Vráťte sa po lane von z tohto zákutia, vylezte hore na strechu (je tu aj ďalšia trofej s troma tlačidlami, 1 z rady 5) a vezmite si trofej z gule, ktorú ste vytlačili sem.
- Charakterová trofej: Two-Face.
3. Choďte na kus diaľnice medzi kasínom a GCPD. Diaľnica je zničená, ale je tu zachovalý kus rázcestia s odstavenou dodávkou. Tam sa pozrite dole pod cestu. Pri svietiacom nápise „The Black Canary“ je dole pod úrovňou cesty ventilačné potrubie s trofejou a tlačidlom. Skočte na tlačidlo a oproti vám (západne) sa na budove oproti rozsvietia tri otázniky. Použite diaľkovo ovládaný Batarang a trafte bodky všetkých troch. Keď trafíte prvý, máte 7 sekúnd na trafenie aj zvyšných dvoch, takže začnite bočným a keď sa spustí odpočet druhý bočný (zrýchlite let, len pozor v zákrute) a hravo napokon dorazte stredný. Ich stlačením sa odomkne trofej.
- Kresba: Amusement Mile.
4. Juhozápadne od GCPD je budova Gotham City Olympus. Skočte na balkón pod neónovým nápisom a rozbite tam stenu. V slepej miestnosti je tam trofej.
- Charakterová trofej: Black Mask.
5. Choďte na severnú stranu GCPD. Tam si všimnite pod telefónnymi automatmi dole pri vode malú plošinu. Nad ňou je rozbiteľná stena. Spustite sa tam vzduchom a rozkopnite ju. Vnútri nájdete trofej.
6. Choďte do juhozápadného rohu Amusement Mile. Je tam nad diaľnicou, za loďkou osamotená budova pri hradbách. Na nej je zamknutá trofej. Na budove nad ňou je na streche tlačidlo. Postavte sa naň. Skočte smerom k budove s trofejou a na stenu s reklamou na oceliareň, kde je druhé tlačidlo. Trafte ho, odrazte sa od neho a doplachtite k tretiemu, ktoré je na stene budovy s prvým tlačidlom. Po aktivovaní tretieho tlačidla sa rýchlo vyhákujte na strechu a vezmite si trofej, lebo máte len 7 sekúnd, než sa zase zamkne.
7. Choďte k žeriavu na juhovýchode oblasti. Pri žeriave je dole vo vode klietka so zamknutou trofejou a troma tlačidlami. Skočte na jedno. Musíte sa dostať aj na zvyšné dve, no nesmiete sa ničoho iného dotknúť. Vyhákujte sa hore na žeriav, alebo neďalekú vežu a použite vylepšenie háku, by ste sa odrazili do výšky. Otočte sa vo vzduchu, zamerajte sa na druhé tlačidlo a nad ním sa vrhnite strmhlav dole, aby ste pristáli presne na ňom. Toto zopakujte aj s tretím. Keď sú všetky tri stlačené, môžete si vziať trofej.
8. V budove GCPD, vzadu v márnici. Ak idete zadným vchodom, tak napravo pri vás. Ak idete predným, tak musíte v chodbe pred márnicou zmraziť dve potrubia, z ktorých šľahá para.
- Kresba: Labák pána Freeza v GCPD.

Druhá rada
1. Choďte na severnú stranu oblasti, na koniec diaľnice pod domom Poison Ivy. Skočte dole na stĺp trčiaci z vody. Vytvorte si ľadovú kryhu a skočte na ňu. Pred vami je v hradbe vstup s nápisom „Danger“ a nad ním je nakreslená lebka. Miestnosť stráži automatické delo, ktoré zneškodnite rušičkou s vylepšením na deaktiváciu zbraní. Pritiahnite si tam kryhu pomocou Batclawu, ktorý zachyťte o kruhy v stene. Vzadu si len vezmite trofej.
- Kresba: Mister Freeze.
2. Choďte na strechu kasína, na nižšiu časť pri horiacich oknách. Tam je pletivo, v ktorom je trofej. Je na otáčajúcej sa doske a len na chvíľu sa otočí dole, kde je prístupná. Musíte sa podšuchnúť dole popod pletivo vo chvíli, keď sa doska otočí a počas podšuchnutia trofej vziať.
3. Choďte na budovu za kostolom (akurát na hranici Park Row a Amusement Mile). Tam vidíte na stene budovy šesť otáznikov. Na bodky troch dole nastriekajte výbušný gél. Choďte hore na strechu a rýchlopaľbou Batarangov stlačte bodky horných troch a hneď odpáľte gély, aby ste stlačili aj spodné tri. To vám odomkne trofej dole na zemi pri otáznikoch.
4. Na severnej strane budovy GCR (pod budovou Olympus) je zamknutá trofej a pri nej tlačidlo, ktoré je chvíľu červené a chvíľu zelené. Proste naň stúpte, keď bude zelené a trofej sa odomkne.
5. Pred hlavným vchodom do GCPD sú schody s plošinou. Pod schodmi je miestnosť s trofejou. Aby ste ju otvorili, choďte na strechu budovy poniže a z nej uvidíte do tejto zamknutej miestnosti a budete tak mať výhľad na bezpečnostný panel pri dverách. Použite dekodér s vylepšením dosahu a hacknite panel. Otvoria sa dvere a vy sa len vráťte po trofej, ktorá je na stole.
6. Choďte k hračkárni a na jej severnej strane je vo vode malá strieška. Choďte na jej koniec, spravte si vo vode ľadovú kru a skočte na ňu. Pritiahnite sa Batclawom k mrežiam. Použite dekodér na panel za mrežami, čím ich otvoríte. Pritiahnite sa ďalej, na konci za mrežami je trofej.
7. Choďte na žeriav v juhovýchodnom rohu oblasti. Na jeho vrchu použite REC na generátor a vytiahnete hák žeriavu, na ktorom je trofej.
- Charakterová trofej: Chorý Joker.
8. Poniže vstupnej časti v budove GCPD sú dve cely. Hacknite dekodérom jednu z nich, vojdite do nej a výbušným gélom odpáľte rozbiteľnú stenu. Dostanete sa do susednej cely k trofeji.
- Kresba: Batman a Catwoman.

Tretia rada
1. Choďte na severnú stranu kasína, na terasu a nad zamrznutým bazénom je malá chatrč s drevenou stenou, ktorú rozbite. Vnútri je trofej.
2. Choďte na budovu severne od GCPD (Hotel a Gotham Sea Pier). Nad nápisom Gotham Sea Pier je trofej aj tlačidlo Keď sa naň postavíte, rozsvietia sa tri otázniky obďaleč, no nemáte ich ako aktivovať. Vytvorte si vo vode ľadovú kryhu. Skočte na ňu a pritiahnite sa k trom spínačom. Na každý nastriekajte výbušný gél. Vráťte sa hore, postavte sa na tlačidlo a keď sa otázniky rozsvietia, odpáľte gél a odomkne vám to trofej.
- Charakterová trofej: Poskoci Two-Facea a Penguina.
3. Choďte na obytné budovy pri hradbe západne od GCR. Choďte na južnú stranu, kde je pod plagátom na stene (All Walls Are Monitored) dole na streche pletivo s mínami. Odpáľte ich rušičkou vylepšenou po vedľajšej misii „Remote Hideaway“. Prejdite na koniec, kde je trofej.
4. Choďte na východnú stranu strechy budovy GCR. Tam je tlačidlo, guľa v pletive a generátor. Postavte sa na tlačidlo, aby ste otvorili zadné dvere (zatvorí to zároveň predné) a streľte do generátora, aby pritiahol guľu. Zídite z tlačidla, aby ste otvorili predné (a zavreli zadné, nech sa neskotúľa späť) a zas streľte do generátora, aby ste pritiahli guľu úplne vpred. Keď tam bude, tak si z nej vezmite trofej skôr, než sa skotúľa zas dozadu, keďže bez tlačidla sú predné dvere otvorené.
- Charakterová trofej: Poskoci Two-Facea.
5. Na východnej strane budovy GCPD je trofej pod zadným vchodom do budovy. Stačí tam pristáť na móle a pritiahnuť si ju Batclawom.
6. Choďte na východnú stranu strechy hračkárne. Tam je klietka, v ktorej je šesť tlačidiel a vzadu trofej. Ak stúpite na niektoré z nich, tak sa trofej zamkne. Dobré je ísť na chrliča na streche policajnej stanice, skočiť smerom ku klietke, vrhnúť sa strmhlav dole, nabrať výšku a vyrovnať a vďaka rýchlosti po vyrovnaní z pádu preleťte ponad tlačidlá k trofeji.
- Charakterová trofej: Viky Valeová.
7. Vojdite do hračkárne a napravo na recepcii je trofej. Dnu k nej sa nedostanete, ale ľahko si ju pritiahnete cez okienko Batclawom.

Štvrtá rada
1. Choďte pred hlavný vstup do kasína (na terase je tam aj telefónny automat) a pred dverami doľava. Na konci sa postavte na tlačidlo, čo na opačnej strane zosunie mreže. Použite Line Launcher a prevezte sa až na opačnú stranu. Cestou prerazíte dve drevené steny a dostanete sa k trofeji.
2. Na streche prvej budovy severne nad budovou GCPD je tlačidlo a oproti zamknutá trofej. Postavte sa na tlačidlo a vezmite si trofej Batclawom.
3. Choďte na strechu budovy za cestou západne od GCR. Tam sú pod vodným rezervoárom tri tlačidlá. Len po nich prejdite a trofej sa odomkne.
- Charakterová trofej: Catwoman.
4. Na veži budovy GCR proste čaká voľná trofej na zobratie.
5. Na terase GCPD choďte dole k telefónu. Tam vyjdite po schodoch a vlezte pri rozbiteľnej stene doľava zohnutý pod ďalšie schody. Pod nimi je trofej.
- Kresba: Budova GCPD.
6. Na streche hračkárne, pri vysielači je zamknutá trofej. Pri nej je ventilačka a za ňou dva otázniky. Ventilačka má poklopy, ktoré a otvárajú a zatvárajú. Použite diaľkovo ovládaný Batarang a hoďte ho do nej, keď sa otvorí. Použite jeho zrýchlenie, aby ňou stihol preletieť priamo a za ňou trafte bodku otáznika. Týmto prepnutím máte ventilačku stále otvorenú, vrátane jej odbočky k druhému otázniku. Takže opäť hoďte ovládaný Batarang, teraz ho pre istotu spomaľte, naveďte ho bokom cez spojovaciu časť k druhému otázniku a tiež trafte jeho bodku. Tým odomknete trofej pri vás.
7. Vojdite do GCPD. Pri hlavných dverách sa vyhákujte hore. Tu je trofej a tri tlačidlá. Musíte ich stlačiť bez dotknutia sa čohokoľvek iného. Použite Line Launcher, aby ste sa prehupovali medzi nimi a nezabudnite sa tesne pred nimi pustiť, aby ste dopadli na ne. Keď stlačíte všetky tri, trofej sa odomkne.

Piata rada
1. Na západnej strane kasína (nad generátorom s trofejou 2 z rady 1) je zamknutá trofej a okolo sú tri tlačidlá. Jedno priamo nad ňou, druhé poniže a tretie na vyššej streche nad tým celým. Stlačte všetky tri tak, aby ste sa nedotkli nohami ničoho iného, takže sa len pospúšťajte medzi nimi a keď stlačíte všetky tri, len si dôjdite po odomknutú trofej.
2. Choďte na severný roh policajnej stanice a pozrite si budovu severozápadne nad ňou. Je tam veľký svetelný nápis „Gotham“. Pod ním vidíte plošinu so zamknutou trofejou. Rozleťte sa a leťte pod tú plošinu. Na konci za ňou je na stene tlačidlo, do ktorého udrite. To odomkne trofej a otvorí nad vami dvere. Rýchlo sa do nich vyhákujte, pretože ak sa dotknete vody, či niečoho iného, tak sa trofej zas zamkne. Keď sa vyhákujete, len si pokojne dôjdite po trofej.
3. Na prvej budove západne od GCPD (pod budovou Olympus) je na streche svetlík. Hacknite dekodérom panel na ňom, čím ho otvoríte. Vnútri je trofej.
4. Pomocou REC prejdite popod prvú bránu k hlavnému vchodu do GCPD (ako ste tam šli prvýkrát v rámci hlavného príbehu). Choďte na koniec, výbušným gélom rozbite stenu a za ňou je trofej.
5. Choďte pod most, pod jeho zdvíhaciu časť, ktorá je momentálne zablokovaná (pred vstupom do Industrial District). Skočte na loď pri moste a z nej uvidíte na spodnej strane mosta trofej. Z lode na ňu Batclawom nedočiahnete, tak si vytvorte vedľa lode ľadovú kryhu a z nej si Baclawom trofej pritiahnite.
6. V juhovýchodom rohu oblasti je pod žeriavom nejaká vežička so zamknutou trofejou. Postavte sa na tlačidlo pri trofeji a na stene pred sebou vidíte 5 otáznikov. Najprv vám blikne každý jeden a potom sa rozsvietia všetky. Musíte každý z nich trafiť v takom poradí, v akom vám na začiatku blikli. Keď to zvládnete, zase zablikajú a zas to ich musíte trafiť v správnom poradí a potom ešte raz. Poradia sú: 1, 3, 5, 2, 4; druhé 4, 3, 1, 5, 2 a tretie 3, 5, 2, 1, 4. Keď ich trafíte zakaždým správne, odomkne sa trofej.
7. V policajnej budove je v cele naľavo od hlavného vchodu trofej. Vy sa postavte na schody pri zadnom vchode. Použite diaľkovo ovládaný Batarang a hoďte ho vpred. Preleťte ním cez iskriacu elektrinu pred vami, stočte ho dole, aby preletel popod mreže pred vami a leťte na koniec chodby. Tam zahnite doprava, na koniec chodby a malým okienkom v cele s trofejou do cely. V cele už ním len udrite do poistiek na zadnej stene oproti dverám a dvere sa otvoria.


Amusement Mile - Trofeje - Catwoman

1. Zo spodnej strany mosta, po ktorom pôjdete do domu Poison Ivy.
2. Choďte na kus diaľničného mosta, ktorý je medzi vstupom do kasína a budovou pred GCPD. Skočte na terasu tej budovy oproti kasínu, zájdite pod diaľnicu, vyskočte na strop a prelezte k trofeji.
3. Na najnižšej časti strechy budovy rádia (GCR), kde je aj kus člna, je svetlík s drevenou stenou, ktorú rozbije aj Catwoman. Za ňou je trofej.
4. Choďte na severnú stranu GCPD. Tam si všimnite pod telefónnymi automatmi dole pri vode malú plošinu. Nad ňou je rozbiteľná stena (ktorú rozbil Batman pri získavaní trofeje 5 v rade 1). Vlezte cez stenu, ktorú ste ako Batman rozbili. Vyskočte na strop a prejdite ponad vodu. Na sude na druhej strane je trofej.
5. Pre túto trofej musíte ako Batman dokončiť vedľajšiu úlohu „Fragil Alliance“. Choďte do hrčkárne a tam do miestnosti, kde Batman zničil Baneove sudy s Titánom. Tam vyskočte na strop k trofeji.


Amusement Mile - Balóny

- Tri sú na Kasíne. Jedny sú na južnej strane, na reproduktoroch vľavo dole pod nápisom Kasíno. Druhé sú hore na streche, priamo na reklamnej tabuli Kasíno. Tretie sú na sever, v podstate už nie na kasíne, ale na komíne maličkej budovy od kasínom, no trafíte ich ľahúčko aj zo strechy kasína.
- Štyri sú na diaľnici. Jedny sú na severnej strane, na kovovej konštrukcii trčiacej z budovy, kúsok od vrakov áut. Druhé sú na kuse kovovej konštrukcie, trčiacej pri diaľnici z budovy GCR. Tretie sú na lampe pred zdvíhacou časťou mosta. Štvrté sú na zadnej časti zdvíhacej časti mosta.
- Tri sú v okolí konca diaľnice. Jedny sú na veži na budove GCR. Druhé sú na reproduktoroch na hradbe, za vodným rezervoárom, na obytných domoch západne od GCR. Tretie sú priam na svetelnom nápise budovy Gotham City Olympus.
- Posledných dvojo je na východe. Jedny sú na reproduktoroch na parkovisku policajnej budovy GCPD. Druhé sú na vežičke medzi GCPD a hračkárňou.


Amusement Mile - Hádanky

1. Which acrobat family gambled with their lives, and has now been left to fly solo?
Choďte pred hlavný vchod do kasína na východnej strane budovy. Naľavo na stene je veľký plagát hlásajúci zrušené predstavenie Big Gotham Circus / Flying Graysons Show. Zamerajte si ho v priblíženom pohľade.

2. This place has taken a TURN for the worse. Is it a little BEAR for your tastes?
Na hračkárni sa zamerajte na veľkého medvedíka nad vchodom s nápisom Krank Co. Toys.

3. Would an invitation to party like the gods be a bolt out of the blue?
Na budove Olympu si pozrite nad svietiacim nápisom „Gotham City Olympus“ sochu Dia. Priblížte si ju pohľadom a zamerajte.

4. This question can only be answered from an unusual perspective. Can you get yourself there?
Choďte na severozápadnú stranu kasína. Tam je pod vodným rezervoárom tabuľa s nápisom „You are under close surveillance“. Vy sa postavte za tabuľu a v detektívnom móde na jej zadnej strane uvidíte otáznik, no bodka chýba. Na budove rovno oproti (keď stojíte čelom k otázniku) vidíte v detektívnom móde žiariť generátor. Streľte doň s REC a vytvorí sa bodka. Už len si pohľadom spojte bodku s vrchom otáznika a oskenujte to.

5. Park in his spot and you may just get a ticket.
Choďte na severnú stranu GCPD a pod zábradlím (kde je telefónny automat) rozbite stenu (už ste ju mohli rozbiť, je tam aj trofej) a vlezte dnu na spodné parkovisko. Tam sa prehupnite za vodu pomocou Line Lauchera a na druhej strane si zamerajte parkovacie miesto vyhradené pre Jamesa Gordona.

6. Look out! Can you see where the madness began?
Choďte na severovýchodný cíp a pozrite sa do diaľky na severovýchod. V diaľke uvidíte ostrov, kde sa nachádza Arkham Asylum. Priblížte si pohľad na ostrov a zamerajte ho.

7. Always a shinning example of justice? Not if you ask me.
Choďte na strechu GCPD a vyhupnite sa na chrliča. Z neho sa pozrite na reflektor na nižšej streche. Odtiaľto vidíte, že je na ňom symbol Batmana. Zamerajte si ho.

8. If she is the ROOT of evil, how could anyone be expected to contain her?
Choďte na budovu, ktorá je spojená mostom s domom Poison Ivy. Zo strechy pri reklamnej tabuli uvidíte vo vode pri koreňoch, blízko k severnej strane budovy kontajner. Zamerajte si ho v priblíženom pohľade.

9. If you‘re afraid, don‘t be scared to crow about it.
Choďte po diaľničnom moste až na jeho zdvíhaciu časť. Vyhákujte sa hore na strechu a na prostrednom tráme si zamerajte na kôpke sena masku Scarecrowa.


Amusement Mile - Kamery

Ovládací panel je na prvej budove nad policajnou stanicou GCPD (severozápadne) je pri policajnej budove GCPD. Budova, ktorá je takmer rovno oproti hlavnému vstupu do kasína.



Industrial District

Zaujímavosť: Na severovýchode choďte k dvojici žeriavov. Pri nich je loďka, pred budovou North Gotham Dock. Na lodi choďte k poklopu vedúcemu do podpalubia. Hoci tam nie je zjavný zámok, môžete použiť dekodér a hacknúť poklop, čím ho otvoríte. Vnútri nájdete úkryt Scarecrowa. Je tam zajatý väzeň a pri ňom na stĺpe aj objednávka pre Jonathana Cranea.


Industrial District - Trofeje

Prvá rada
1. V severozápadnom rohu je žeriav. Použite na generátor na ňom REC, najprv aby ste spustili hák do vody a potom ešte raz, aby ste hák vytiahli. Na háku bude trofej, ktorú si pritiahnite Batclawom.
- Kresba: Falcone Shipping.
2. Pod dvoma žeriavmi na severovýchode je pod vežou za pletivom trofej. Rozleťte sa zo žeriavu a prerazte drevenú stenu. Trofej si proste vezmite. Tlačidlá sú tu pre Catwoman.
3. Na zemi pod ruským kolom (severne pred ním) je zamknutá trofej a tlačidlo. Keď sa naň postavíte, otvoria sa dvere pred vami a máte len pár sekúnd, než sa zatvoria. Rýchlo hoďte rýchlopaľbou Batarang do tlačidla pred vami. Prepnite si rýchlo diaľkovo ovládaný Batarang (shift + 6) a namierte si ho najprv na tlačidlo vpravo, pretože vnútorné dvere sa už začnú zatvárať a trafte ho. Rýchlo hoďte tretí, diaľkovo ovládaný Batarang, aby prešiel cez prvé zatvárajúce sa dvere a trafte ním tlačidlo naľavo, ktoré už žiadne dvere nebránia. Keď stlačíte všetky tri, odomkne sa trofej.
4. Za múrikom budovy pred vstupnou bránou do Oceliarne je pod pletivom trofej a pár mín. Ak pôjdete opatrne, tak ich ani nemusíte deaktivovať, dá sa prejsť okolo (vybuchnú, len keď prejdete cez ne a cesta vedie popri nich). Na konci je trofej.
- Charakterová trofej: Hugo Strange.
5. Na juhozápade je veľký bager. Priamo pod ním je táto trofej.
- Kresba: Ostreľovač TYGER.
6. Na východnej strane Oceliarne (pod luskáčikom držiacim komín) je balkón a pri ňom nejaké provizórne obydlie. Je otvorené, takže si vezmite trofej, ktorá sa tam skrýva.
7. Choďte na juh, tesne za Oceliareň (pri brehu, je tam vrak auta a dodávky). Tiež je tam vláčik. Streľte s REC do generátoru vláčika a ten sa pohne na koniec koľajníc. Nad ním je rozbiteľná stena. Vyskočte naň a pomocou výbušného gélu ju rozbite. Batclawom si pritiahnite trofej.
8. Pre túto trofej musíte mať splnenú vedľajšiu úlohu „Cold Call Killer“ a tým pádom máte prístup do úkrytu Zsasza. V miestnosti, kde ste ho dostali, stlačte tlačidlo na stole a zapnete elektrinu pod spojovacou plošinou. Postavte sa na plošinu a hoďte vpred diaľkovo ovládaný Batarang. Hoďte ho na voľnú plochu (nie na tú stranu, kde je niečo ako spojovacia plť). Keď si trochu poletí, tak ho otočte (obe tlačidlá myši) a preleťte s ním cez elektrinu pod plošinou, aby ste ho zelektrizovali. Preleťte s ním ďalej popod plošinu a napravo. Tam vleťte do ventilačky (ktorou ste prvýkrát vstúpili do tejto haly, keď ste plnili misiu so Zsaszom) a v nej doľava. Na konci sú poistky, ktoré keď zasiahnete zelektrizovaným Batarangom, tak sa otvorí zamknutá trofej na plošine pod ventilačkou. Vráťte sa dverami a prelezte ventilačkou na plošinu s trofejou, pretože priamo v miestnosti sa tam nedostanete.

Druhá rada
1. Choďte pod žeriav v západnom rohu. Odpáľte výbušným gélom rozbiteľnú stenu. Za ňou je trofej v guli a sú tam dva generátory. Streľte do prvého s REC a ten posunie druhý generátor nad guľu. Streľte do druhého, aby pritiahol guľu k sebe hore. Kým ju drží, streľte rýchlo opäť do prvého, aby presunul druhý generátor na pôvodné miesto. Keď ten prestane pôsobiť, guľa spadne pri vás a môžete si z nej vziať trofej.
2. Od dvoch žeriavov na východe choďte po ulici k nápisu Joker´s Funland. Tam preskočte plot naľavo. Naľavo (smerom odkiaľ ste prišli) proste rozbite päsťou tri drevené steny a na konci za nimi nájdete trofej.
3.Vyhákujte sa hore na ruské kolo. Na jeho východnú stranu, nie úplne hore. V kabínke (na ktorej stál Azrael) je zavesená trofej. Keď ste na kabínke vedľa nej, tak si ju môžete pritiahnuť Batclawom.
4. Vedľa Zsaszovho úkrytu (kúsok od západného žeriavu), oproti búdke s nápisom Bill´s Hotdog, preskočte múrik. Hacknite dekodérom panel na stene rovno pri trofeji a tá sa odomkne.
5. V spodnej časti veže Tricorner Naval je rozbiteľná stena. Zleťte tam z vyššieho miesta a rozbite ju. Vnútri je trofej, za ňou šesť červených tlačidiel, ktoré nemáte stláčať a zelené na stene, ktoré musíte stlačiť. Vyjdite si na nejaké blízke, ale vysoké miesto. Rozleťte sa, môžete si pre rýchlosť pomôcť strmhlavým pádom a následným vyrovnaním. Doleťte na tlačidlo na stene a odrazte sa z neho pred tlačidlá na zemi. Trofej je odomknutá.
- Charakterová trofej: Penguin.
6. Choďte na južnú stranu Oceliarne, priamo pod veľký komín, ktorým ste predtým šli dnu. Výbušným gélom odpáľte rozbiteľnú stenu napravo od dvoch sudov. Za ňou je otáznik. Vyskočte na strechu nad otáznik, prejdite po krabiciach popri komíne a skočte dole k zamknutej trofeji (vidíte ju aj cez pletivo na ktorom je otáznik, samotná trofej by sa inak hľadala ťažko). Použite diaľkovo ovládaný Batarang, hoďte ho nad strechu, leťte voľne, otočte ho a leťte s ním dovnútra, cez otvor, ktorý ste vytvorili rozbitím steny a trafte otáznik. Trofej sa odomkne na 5 sekúnd, no keďže ste pri nej, nie je to problém.
- Kresba: Priemyselné budovy.
7. Choďte k budove na juhozápade, poniže Oceliarne. V nej je dvojo brán. Napravo je otvorená s nápisom Death Ride. Naľavo je zatvorená. Podšuchnite sa popod mreže a Batclawom si pritiahnite trofej, ktorá je nad prvou kabínkou.
8. Pre túto trofej musíte mať splnenú vedľajšiu úlohu „Cold Call Killer“ a tým pádom máte prístup do úkrytu Zsasza. Po vstupe do budovy vlezte doprava do ventilačky (tak ako ste liezli pri prvom vstupe za Viktorom, pri plnení tejto jeho úlohy) a vylezte na plošinu za ňou. Pred vami je niečo ako spojovacia plť. Napravo od nej si vytvorte vo vode ľadovú kryhu. Skočte na ňu a na stene v tejto vodnej chodbe uvidíte trofej. Pritiahnite si ju Batclawom.
- Kresba: Lazarus Pit.

Tretia rada
1. Choďte k žeriavu na západe. Tesne za ním je jedna budova. Pod ňou je tlačidlo a zamknutá trofej. Podobná finta už bola v Park Row. Treba doletieť nad tlačidlo a strmhlavým pádom do neho udrieť. Potrebujete aj vylepšenie „Shock Wave Attack“. Po dopade na tlačidlo ho aktivujte, čo vytvorí tlakovú vlnu okolo miesta vášho dopadu a zvýši ešte silu vášho dopadu. Tým pádom vytlačíte šípky až k otázniku do ktorého potom hoďte Batarang a otvorí sa vám zamknutá trofej pri vás.
2. Choďte na ulicu pod ruským kolom (severne pod ním, bola tam trofej 3, rada 1). Všimnite si syčiacu paru pri pletive. Hoďte na potrubie mrazivý granát, aby ste ho zmrazili a zastavili tak paru. Deaktivujte mínu vylepšenou rušičkou. Zmrazte druhú unikajúcu paru, deaktivujte druhú mínu a už si len vezmite trofej.
- Kresba: Dvojičky Abramovici: Kladivo a Kosák.
3. Choďte na plošinu tesne pod ruským kolom, na južnej strane kola. Streľte s REC do horného generátora, aby presunul guľu čo najviac doľava. Najprv priťahovanie a potom streľte na odpudzovanie. Mal by ju dostať až k výstupu. Môžete si prípadne pomôcť aj druhým generátorom. Keď je guľa pri výstupe, tak si z nej len vyberte trofej.
4. Choďte pod budovou, ktorá je pod západným žeriavom. Tam je v hradbe vstup, no je blokovaný. Hacknite panel za ňou svojim dekodérom (potrebujete kód od stráží z finálnej časti hry) s vylepšeným dosahom dekodéra a dostanete sa dnu k trofeji.
5. Od bagra choďte na východ popred vchod na toto nádvorie, ktorý blokuje dodávka. Tam preskočte múr a choďte k horiacemu košu. Pri ňom je rozbiteľná stena. Výbušným gélom odpáľte rozbiteľnú stenu, za ktorou je trofej.
6. Choďte do úplného, juhozápadného rohu oblasti, pod Oceliareň. Tam je vstup do hradieb, no podlaha je zelektrizovaná. Použite diaľkovo ovládaný Batarang a trafte ním tlačidlo vzadu za pletivom, čo vypne elektrinu v podlahe a môžete si dobehnúť po trofej. Môžete sa tam tiež presunúť pomocou Line Launchera.
7. Choďte na severozápadný roh Oceliarne, na strechu, povyše dodávky blokujúcej cestu. Na tom kúsku strechy je pár krabíc a vriec s odpadkami. Tiež je tam drevená stena, ktorú stačí rozbiť päsťou. Za ňou je trofej.

Štvrtá rada
1. V strede, juhovýchodne od ľavého žeriava, sú dve vysoké veže. Medzi dvoma vysokými vežami je na spojovacom mostíku zamknutá trofej. Na oboch vežiach sú na ich bokoch tlačidlá a jedno je aj na veži poniže. Skočte z veže, dopadnite na tlačidlo, aby ste ho stlačili a odrazte sa, aby ste pokračovali v lete. Potrebujete vylepšenie háku, aby ste sa vyhákovali hore a odrazili sa ďalej, pretože musíte stlačiť všetky tri tlačidlá bez toho, aby ste pristáli. Takže sa odrazte, leťte a namierte si to na druhé tlačidlo. Zase sa odrazte, vyhákujte kvôli výške hore a doleťte na tretie tlačidlo. Už môžete pristáť, tak si len vylezte po odomknutú trofej.
- Charakterová trofej: Bruce Wayne.
2. Choďte na budovy v severovýchodnom rohu oblasti, poniže dvoch žeriavov. Choďte na ich východnú časť a tam je na vysunutej streche nad morom svetlík. Výbušným gélom rozbite na ňom stenu a za ňou je trofej.
3. Choďte na vežu pred ruským kolom (severne nad ním). Je sčasti zničená, no na jej strede je plošina na ktorej je tlačidlo. Postavte sa na tlačidlo a máte 5 sekúnd na zobratie trofeje. Proste len skočte dole pod plošinu a Batclawom si pritiahnite trofej zo stropu.
4. Choďte na budovu na západe (je na nej reklama na Ace Chemicals, je pod budovou pod západným žeriavom, povyše bagra). Tam musíte prejsť po piatich tlačidlách, keď sú zelené. Farby sa striedajú rýchlo, tak si to len správne načasujte; keď zozelenie prvé, vstúpte naň a utekajte vpred cez ostatné. Keď to spravíte správne, odomkne sa vám trofej za tlačidlami.
5. Choďte na severozápadný roh Oceliarne, respektíve na cestu za vodou (poniže zavretej brány, za ktorou je vstup do Joker Fun House). Dole si všimnite v stene pod oceliarňou kruh a nad ním potrubie. Vytvorte si ľadovú kryhu a pritiahnite sa hákom ku kruhu na stene. Nad vami je poklop. Zachyťte ho Batclawom, ťahajte, aby sa otvoril a vypadne k vám dole trofej.
6. Choďte na strechu budovy západne od Oceliarne, poniže bagru. Postavte sa na tlačidlo a pred vami sledujte koleso s otáznikmi. Jeden sa rozsvieti a potom sa rozsvietia aj ostatné. Koleso sa roztočí. Vy musíte sledovať ten otáznik, ktorý sa rozsvietil ako prvý. Keď koleso zastane, trafte ten otáznik.
7. Choďte južne pod Oceliareň, z pohľadu pevniny na juhovýchod. Pod Oceliarňou si všimnite vo vode klietku. Vnútri je trofej. Môžete tam doletieť, no chce to rozbeh z výšky, trochu strmhlav dole pre rýchlosť, vyrovnať a trafiť sa do klietky. Môžete tiež skočiť na ňu, vytvoriť si pred ňou ľadovú kryhu. Z nej pomocou Line Lauchera sa začať šúchať smerom k hradbe a pred otvorom klietky ho použiť znova, aby ste smerovali presne na tlačidlo. Tlačidlom si vnútri otvoríte strop, aby ste sa ľahko dostali von.
- Kresba: Batman.

Piata rada
1. Choďte na budovu, ktorá je rovno pod západným žeriavom. Na jej južnej strane je múr a pred ním trofej. Musíte prejsť po troch tlačidlách, ale vždy len keď je tlačidlo zelené. Keď je červené, tak stojte. Keď stúpite na posledné, keď je zelené, odomkne sa trofej.
2. Choďte k budovám v severovýchodnom rohu oblasti, poniže dvoch žeriavov. V ich severovýchodnom rohu je dole klietka pri móle. Skočte na mólo a vojdite v smere zelených šípok pod prístrešok. Potrebujete vylepšenie vášho lana zvané „Line Launcher Tightrope“. S ním použite Line Launcher najprv normálne, znova ho použite, aby ste sa počas jazdy prehupli pred svietiacou šípkou doprava. Tam pri jazde aktivujte vytvorenie lana, čím sa vyhupnete hore na vystrelené lano a môžete po ňom chodiť. Z lana vyskočte hore na plošinu nad vami a tam si vezmite trofej. Postavte sa na tlačidlo za ňou a to vám otvorí cestu von, aby ste sa ľahšie dostali preč.
- Kresba: Solomon Grundy.
3. Vedľa Zsaszovho úkrytu (kúsok od západného žeriavu) oproti búdke s nápisom Bill´s Hotdog preskočte múrik (bola tu štvrtá trofej rady 2). Odtiaľ choďte touto uličkou medzi domami rovno a doprava. V uličke je trofej a dve tlačidlá. Trikrát sa postavte na ľavé tlačidlo a raz na pravé. Trofej sa odomkne.
4. Tesne nad bagrom preskočte múrik pri budove. Postavte sa na prvé tlačidlo. Bez dotyku zeme musíte stlačiť ešte zvyšné dve. Presuňte sa Line Launcherom na ne. Prípadne len na tretie a z neho sami preskočte na druhé. Stlačením všetkých troch odomknete trofej.
5. Choďte k prvej budove nad bagrom (východne od bagru) a preskočte tam múrik. Choďte na sever a doprava. Tu v podchode (alebo čo je to za výklenok) je trofej. Len hacknite panel na stene pri trofeji a tá sa odomkne.
6. Od bagru choďte ulicou na juh a hneď za cestnou blokádou z dodávky je napravo vstup s nápisom „Death Ride“. Prejdite bránou. Streľte s REC do generátoru nad dverami a prešuchnite sa za ne. Postavte sa na tlačidlo, použite dekodér s vylepšením dosahu a hacknite panel za pletivom. Opäť streľte s REC, vráťte sa von a rozbite výbušným gélom susednú stenu. Za ňou si vezmite odomknutú trofej.
7. Toto je doslova v juhovýchode mapy. Z Oceliarne sa vrhnite z vysokého miesta na more. Strmhlav dolu a zas hore, aby ste nabrali výšku a rýchlosť. Sledujte hradby a leťte k nim. V hradbe pred vami (respektíve napravo) bude vstup. Nie je ničím chránený, ako ostatné, len je takto vzdialený. Doleťte doň a vezmite si tam trofej.
- Charakterová trofej: Stráže TYGER.


Industrial District - Trofeje - Catwoman

1. Hneď pod severozápadným žeriavom je budova, na ktorej je malá kovová ochodza, vedú na ňu aj schody. Vyjdite na ňu a prelezte na jej spodok a tam je odspodu zavesená trofej.
2. Pod dvoma žeriavmi na severovýchode je pod vežou za pletivom trofej. Nad pletivom je rozbiteľná stena, ktorú musí rozbiť Batman (keď tam získava trofej 2, rada 1). Vy tam len vlezte. Sú tam tri tlačidlá. Treba ich stlačiť bez dotknutia sa zeme. Prosté, stlačte prvé, vyskočte na strop, prelezte nad druhé, pustite sa a tak isto spravte s tretím. Potom sa na strope odomkne trofej.
3. Choďte na vežu Tricorner Naval a pozrite sa na juh. Je tam hneď pod vežou budova, na streche ktorej je ešte pletivová strieška. Na nej je odspodu trofej, ku ktorej stačí vyskočiť.
4. Choďte na strechu Oceliarne. Tam pod veľkým komínom je na vežičke Jokerova tvár, z ktorej úst vychádza potrubie. Pod ňou je malý, pletivový prístrešok. Vlezte tam, vyskočte na jeho strop a na konci je na ňom zavesená trofej.
5. Pre získanie tejto trofeje musíte ako Batman dokončiť vedľajšiu úlohu „Heart of Ice“ a zachrániť ženu pána Freeza. Potom ako Catwoman môžete vojsť do budovy, kde je Nora. Proste vojdite dverami pod vežou, v ktorej ste získali druhú trofej Industrial District. Vlezte do šachty pod podlahou a prejdite ňou do miestnosti, ktorou vošiel Batman. Tam vyskočte na strop a máte trofej.


Industrial District - Balóny

- Päť ich je v severovýchodnom rohu. Na streche budovy Gotham North Dock sú jedny. Na budove vedľa (východne), pri svietiacom nápise „Joker Funland“, sú druhé. Hneď naľavo za týmito dverami s nápisom „Joker Funland“ je plot medzi budovami a na ňom sú pripevnené tretie. V ulici ďalej je ďalší nápis „Joker Funland“ a na reproduktoroch pri ňom sú štvrté balóny. Na komíne pri ruskom kole sú piate balóny.
- Tri sú na juhovýchode. Jedny sú na bráne pred oceliarňou (s nápisom Sionis Industries). Druhé sú na ruke sochy pri veľkom komíne (ktorým ste šli prvýkrát dnu). Tretie sú vzadu za touto sochou, na konci poniže hradby je luskáčik. Balóny sú na jeho čapici.
- Štyri sú v strednej a západnej časti. Uprostred je vysoká veža a na nej svietiaci nápis „Tricorner Naval“. Balóny sú na ňom. Z nápisu sa pozrite na juh a na streche budovy pod vami sú reproduktory a na nich balóny. Posledné dva sú na strojoch. V severozápadnom rohu sú jedny na žeriave a v juhozápadnom rohu sú posledné na bagri.


Industrial District - Hádanky

1. Air, sea, or land. It would be criminal not to use these wise guys, wouldn't it?
Choďte k ruskému kolu a na východnej strane sa pod ním zamerajte na plagát FALCONE Warehousing and Storage.

2. Can you find this cool couple before romance thaws?
Keď splníte vedľajšiu úlohu „Heart of Ice“, tak choďte do skladu, kde držali ženu pána Freeza. Zamerajte si teraz ich oboch.

3. Was this parasite ratted out, or does he continue to plague Gotham?
Choďte pod vežu Tricorner Naval a pozrite si budovu pod ňou (smerom na sever). Na nej sa zamerajte na plagát Otis Flannegan / Pest Control.

4. This question can only be answered from an unusual perspective. Can you get yourself there?
Choďte na vežu na severnej budove „North Gotham Docks“. V detektívnom móde uvidíte na veži pri vás bodku a na hradbách ďalej na západe otáznik. Nastavte si ich, aby tvorili celok a oskenujte.

5. Does Zsasz still pose a threat? This guy called to find out.
Choďte severozápadne nad Oceliareň. Tam na rohu medzi vstupom do Joker´s Fun House, zavretou bránou a barikádou z dodávky je pri telefónnom automate mŕtvola väzňa. Oskenujte jeho aj telefón.

6. Which notorious family keeps talking trash?
Choďte nad budovu dokov, na loďku pri východných žeriavoch. Na loďke sa zamerajte na nápis Falcone Shipping.

7. Did you hear the HOLE story of how Black Mask escaped?
Choďte na juh za Oceliareň, až pod hradbu. Tam je kus mreže s nápisom nevstupovať, na stĺpe za ňou je symbol Čiernej masky a na plagátoch na múre je Čierna Maska. Zamerajte sa na tie plagáty.

8. Breaking news! Get out while you still can.
Na severnej strane oblasti, neďaleko západného žeriavu, je stánok s hotdogmi „Bill´s Hotdogs“. Zamerajte si ho.

9. If you're planning on making your mark in Arkham City, you'll need a special kind of realtor.
Musíte splniť vedľajšiu úlohu „Cold Call Killer“. V miestnosti, kde ste dostali Zsasza, si na jeho stole s telefónom a plánmi oskenujte hromadu vizitiek.


Industrial District - Kamery

Ovládací panel je na veži Tricorner Naval, pod svietiacim nápisom.



The Bowery

The Bowery - Trofeje

K trofejam číslo 8 v tejto časti sa dostanete až v závere hry, vo Wonder Tower.

Prvá rada
1. Choďte do severozápadného rohu, na strechu budovy oproti Iceberg Lounge. Umiestnite výbušný gél na tri bodky otáznikov za pletivom. Keď sa postavíte na tlačidlo, rozsvieti sa jeden. Zamerajte si otáznik v priblíženom pohľade (Z) a tak môžete odpáliť len tento konkrétny gél. Odpáľte teda ten na prostrednom otázniku, potom na ľavom, keď sa rozsvieti a potom na pravom. Keby ste odpaľovali bez priblíženia, odpálite všetky tri naraz. Potom sa vám odomkne trofej.
2. Na soche koňa pred Iceberg Lounge. Len si vylezte k nemu a stiahnite si trofej Batclawom.
3. Povyše koňa s predošlou trofejou vylezte na konštrukciu železnice. Sú tu dva stĺpy. Skočte na ten medzi nástupišťami a na ňom je trofej.
- Kresba: Strechy Arkham City.
4. Choďte na východnú stranu budovy, cez ktorú vedie nadzemná železnica. Choďte k bráne, za ktorou sú míny (pod touto budovou). Všimnite si naľavo rozbiteľnú stenu. Pred ňou odpáľte mínu rušičkou vylepšenou po vedľajšej misii „Remote Hideaway“. Výbušným gélom rozbite stenu a za ňou naľavo je trofej.
5. Vráťte sa cez bránu na križovatku (východná strana budovy, cez ktorú vedie nadzemka). Cestu na severe blokuje cestná blokáda. Napravo pri nej preskočte múrik a ste pri zamknutej trofeji. Na otáznik oproti nej umiestnite výbušný gél. Napravo je na stene, kam priamo nedovidíte, druhý otáznik. Tento aktivujte Batarangom a máte 2 sekundy na stlačenie druhého. Odpáľte gél na ňom a je to. Trofej sa odomkne.
6. Choďte pred vstup do Múzea a dole pod sklenenú, kupolovitú strechu. Tam je zavretý obchod a cez okno vidíte trofej. Len päsťou rozbite drevenú stenu a ste dnu.
7. Choďte na strechu budovy na juhovýchode. Je na nej vodný rezervoár. Tiež tam máte zamknutú trofej a za pletivom otáznik. Použite diaľkovo ovládaný Batarang, hoďte ho do priestoru, otočte, vleťte s ním do ventilačného potrubia. Preleťte ním von za pletivo, tu ho otočte a vleťte s ním do susedného potrubia. Ním preleťte už priamo k otázniku, ktorý trafte a to odomkne trofej.
8. Keď vojdete z balkóna (po získaní kódu na dvere v závere hry) do prvej miestnosti Wonder Tower, tak si v diere pred sebou dole vytvorte vo vode ľadovú kryhu a skočte na ňu. Na bočnej stene je poklop, ktorý otvorte Batclawom a tým si potom aj pritiahnite trofej.
- Kresba: Spustenie Protokolu Desať.

Druhá rada
1. Choďte pred vstup do Iceberg Lounge a pri telefónnom automate skočte dole. Tu sú tri tlačidlá, ktoré treba stlačiť tak, aby ste sa nedotkli zeme. Postavte sa na jedno bočné, Line Launcherom sa presuňte na prostredné a odtiaľ opäť s LL na druhé bočné. Môžete prejsť k odomknutej trofeji medzi nimi.
2. Dole, kde ste vzali predošlú trofej (t1, r2) vidíte zelektrizovaný plot. Musíte vyliezť opäť hore, rozletieť sa, najlepšie zo strechy nad terasou, aby ste mali výšku, vrhnite sa strmhlav dole a pod terasou vyrovnajte, čím naberiete rýchlosť a doleťte až za zelektrizovaný plot. Tam si vezmite trofej a pomocou krabíc preskočte zase naspäť za plot.
3. Spred Iceberg Lounge choďte napravo a len zbehnite dole schodmi pod sklenenú strechu. Schody vedú na druhú stranu, no vy skočte dole a za stĺpom, ktorý schody podopiera, je trofej.
4. Choďte na budovu, cez ktorú prechádza nadzemná železnica. Na jej streche je terasa a na južnej strane je na stĺpovej klenbe trofej.
- Kresba: Wayne Tower.
5. Choďte na východ, k vstupnej bráne (rovno ulicou od budovy, ktorou prechádza nadzemka), ktorou vchádzajú väzni. Vyhákujte sa nad ňu a na hradbe nad vami je trofej, ktorú si pritiahnite Batclawom.
- Kresba: Hlavný vstup Arkham City.
6. Pod hlavným vchodom do Múzea je dole na múre (pod sklenou kupolou) rozbiteľná stena. Choďte ďalej a postavte sa na vstup do metra (priamo na búdku so schodmi do metra pod sklenenú strechu) a použite Line Launcher, aby ste sa tam dostali a vrazili do tej steny. Za ňou je trofej.
7. Choďte do juhovýchodnej časti a na konci ulice je dole v hradbe, poniže hotela vstup. Hacknite panel pri dverách svojim dekodérom (potrebujete kód od stráží z finálnej časti hry) a otvoríte si dvere. Prešuchnite sa popod ne a za nimi sa dostanete k trofeji. Tú si zo stropu pritiahnite Batclawom.
- Charakterová trofej: Väzni s upraveným chovaním.
8. Vo Wonder Tower, v hale, kde sa vám prihovoril Hugo Strange a poslal na vás skupinu stráží, aby vás zabila, choďte do bočnej miestnosti. Tam rozbite výbušným gélom zrkadlo a za ním je na strope trofej, ktorú si pritiahnite Batclawom.
- Kresba: Hugo Strange.

Tretia rada
1. Choďte na juhozápad, priamo za Múzeum. Postavte sa na tlačidlo pred dvoma otáznikmi. Hoďte Batarang do ľavého otáznika a vysunú sa mreže. Napravo chýba jedna mreža, takže použite diaľkovo ovládaný Batarang, preleťte ním cez túto medzeru a trafte druhý otáznik.
2. Choďte k Iceberg Lounge. Napravo pri soche koňa preskočte plot a otočte sa naľavo. Pri kontajneri sú v stene mreže, za ktorými je trofej. Len hacknite dekodérom panel pri mrežiach.
3. Choďte na severozápadný roh budovy, cez ktorú prechádza nadzemná železnica. Tam skočte dole, až na ulicu pod sklenenú strechu. Na rohu je tam obchod „Italian Cuisine“. Streľte s REC do generátora nad dverami a za nimi je trofej.
4. Choďte na budovu pod bankou (rovno pod Ace Chemicals) a pozrite sa za ňou pri hradbe dole na dvor. Tam ste na začiatku hry bojovali ako Wayne s Penguinom. Je tam rozbiteľná stena, do ktorej vleťte a prerazte ju. Za ňou je trofej.
5. Na južnej strane strechy múzea. Trofej tam proste čaká na zobratie.
6. Choďte na strechu budovy, ktorá je juhovýchodne rovno pod Múzeom. Tam vidíte klietku s guľou, v ktorej je trofej a generátory. Tlačidlom prepínate dve časti v klietke. Postavte sa naň, aby ste otvorili prvú časť a ťahajte guľu horným generátorom až hore pod generátor, pustite tlačidlo a ešte nech guľa zájde viac doľava. Zase sa postavte na tlačidlo, aby sa zavreli dvere nad ňou (nech sa nevráti) a otvoria sa pod ňou o jedno políčko. Ľavým generátorom ju trochu pritiahnite a potom zas horným do toho otvoreného políčka. Zídite z tlačidla a už ju len pritiahnite ľavým k východu, kde si zoberte z gule trofej.
7. Choďte na východný, juhovýchodný roh, na strechu hotela. Tam sú dve tlačidlá a zamknutá trofej. Na streche budovy pod ňou je tretie tlačidlo. Postavte sa naň a zleťte na tlačidlo pod vami. Z neho sa Line Launcherom presuňte na tretie tlačidlo, čo odomkne trofej.
- Kresba: Arkham City.
8. Vo Wonder Tower, v hale, kde sa vám prihovoril Hugo Strange a poslal na vás skupinu stráží, aby vás zabila choďte na bočnú miestnosť a tam odpáľte výbušným gélom rozbiteľnú stenu. Za ňou je na sudoch trofej.
- Kresba: Helikoptéra TYGER.

Štvrtá rada
1. Choďte k Iceberg Lounge a naľavo choďte hore. Nad telefónnym automatom preskočte plot a na stene napravo vidíte za oknom trofej. Streľte s REC do generátora nad dverami, prejdite popod ne a vezmite si trofej.
2. Choďte na strechu rohovej budovy severne nad Múzeom, západne od banky. Tam sa postavte na tlačidlo a máte 2 sekundy, aby ste sa dostali k trofeji. Tá je za ventilačným potrubím rovno pred vami, ktoré sa na tie dve sekundy otvorilo. Proste len čo sa postavíte na tlačidlo, tak sa rozbehnite a podšuchnite sa k trofeji.
3. Choďte k budove, cez ktorú prechádza nadzemná železnica a práve po tej trati prejdite pod terasu, ktorá je nad železnicou. Po oboch stranách budovy sú po tri otázniky. Všetkých šesť otáznikov vypnite Batarangami. Máte na to 3 sekundy, takže použite rýchlopaľbu a vrhajte ich. Keď ich vypnete, odomkne vám to trofej nad vami, ktorú si pritiahnite Batclawom.
- Kresba: Gothamská Architektúra.
4. Choďte k vstupnej bráne. Keď ste k nej chrbtom, zabočte do prvej uličky napravo a na jej konci je za pletivom trofej. Len zmrazte paru blokujúcu vstup a podšuchnite sa k nej.
5. Choďte na nástupište pri vstupe do Múzea. Len hore schodmi k vagónu nadzemnej železnice. Hacknite dekodérom panel pri dverách, vojdite do vagónu a tam máte trofej.
6. Choďte k južnej budove (poniže Múzea, pod budovou, ktorou prechádza nadzemka). Choďte dole na terasu na jej juhovýchodnej strane. Naľavo od telefónneho automatu vidíte za oknom trofej. Len zničte rozbiteľnú stenu výbušným gélom.
- Kresba: The Bowery.
7. Choďte na východný, juhovýchodný roh, na strechu hotela. Na jej severnej strane (pri tabuli s nápisom „Lethal Force is Authorized“ je svetlík. Len hacknite panel na jeho boku a keď sa spustia mreže, vezmite si trofej.
8. Vo Wonder Tower, v hale, kde sa vám prihovoril Hugo Strange a poslal na vás skupinu stráží, aby vás zabila hacknite panel pri výťahu dekodérom. Otvorí sa a zo stropu výťahu si pritiahnite trofej Batclawom.
- Charakterová trofej: Jokerov titán.

Piata rada
1. Choďte na strechu budovy nad Iceberg Lounge (severne). Tam choďte k vstupu označenému nápisom „Danger“. No nechoďte dovnútra, nemusíte ani vyraďovať delo. Pred vstupom je malý svetlík. Rozbite výbušným gélom na ňom stenu. Vlezte v ňom do šachty pod podlahou a prejdite ňou do zadnej časti vstupu k trofeji.
2. Choďte na strechu rohovej budovy severne nad Múzeom, západne od banky. Na jej severnej strane je trofej. Je odomknutá, no zamkne sa, keď sa k nej priblížite. Proste si ju z istej vzdialenosti pritiahnite Batclawom.
3. Choďte na východnú stranu budovy, ktorou prechádza nadzemná železnica. Tam visí na železnici jeden vagón. Bočná jeho stena je rozbiteľná. Rozleťte sa, napríklad z banky a vyrazte tú stenu. Vnútri je trofej.
- Kresba: Gothamská visutá dráha.
4. Choďte na strechu severovýchodnej budovy, budova tesne pod Ace Chemicals. Na streche má svetlík s rozbiteľnou stenou (rovno oproti „E“ zo svietiaceho nápisu Ace). Odpáľte ju výbušným gélom a vnútri máte trofej.
- Kresba: Administratívna budova Ace Chemicals.
5. Choďte pred hlavné dvere vstupu do Múzea. Od nich po terase doľava, preskočte plot a pri kontajneri sa len podšuchnite popod oplechované pletivo. Za ním je trofej.
6. Choďte k južnej budove (poniže Múzea, pod budovou, ktorou prechádza nadzemka). Tam pri telefónnom automate je zamknutá trofej a tlačidlo. Druhé tlačidlo je na stene nad vami a tretie na stene budovy oproti. Z tej budovy oproti sa rozleťte a dopadnite na tlačidlo na stene nad trofejou, odrazte sa, doleťte na tlačidlo na tej susednej budove a už len doplachtite na tlačidlo pri trofeji na terase, ktorá sa vám odomkne.
7. Vedľa budovy, cez ktorú prechádza nadzemná železnica, sú dve budovy (východne) spojené mostom. Choďte na tú južnejšiu. Hore na terase pod strechou je trofej pri paneli, ktorý len hacknite dekodérom a odomknete si trofej.
- Kresba: Gothamská panoráma.


The Bowery - Trofeje - Catwoman

1. Choďte k budove, cez ktorú prechádza nadzemná železnica a práve po tej trati prejdite pod terasu, ktorá je nad železnicou (Batman tu získaval trofej 3, rada 4). Na strope je trofej.
2. Choďte na budovu pod bankou (rovno pod Ace Chemicals) a pozrite sa za ňou pri hradbe dole na dvor. Tam ste na začiatku hry bojovali ako Wayne s Penguinom. Je tam rozbiteľná stena, ktorú musí rozbiť Batman (keď získava trofej 4, rada 3). Ako Catwoman tam len vlezte, vyskočte na strop, prehupnite sa poklopom hore a tam nájdete trofej.
3. Na streche Múzea, medzi kopulami.
4. Od hlavného vchodu do Múzea choďte na juh až k hradbe. Naľavo je pletivo, za ktorým vidíte trofej. treba tam preskočiť zvnútra spod sklenenej strechy ulice.
5. Na terase budovy, ktorá je západne od budovy, ktorou prechádza železnica. Je spojená mostom s budovou nad ňou.


The Bowery - Hádanky

1. My intellect towers above yours, Batman. I wonder if you'll ever solve this riddle?
Zamerajte si Wonder Tower. Pozrite sa na túto vežu, ktorá sa týči nad celým mestom a priblížte si pohľad (Z). Pozrite sa na ňu odkiaľkoľvek, zovšade ju vidno.

2. Arkham city is not a place for the rich or famous, Bruce Wayne never felt so wanted.
Napravo od vstupu do Múzea sú na stene Múzea plagáty „Hľadá sa / Bruce Wayne“. Zamerajte si ich.

3. The feuding families always sit down to a good meal. Will there be a massacre?
Choďte na východnú stranu budovy, cez ktorú prechádza nadzemka. Choďte ale na jej terasu, nie až dolu na ulicu. Tam pri spojovacom mostíku terasy svieti nápis „Beer“. Pri ňom je reštaurácia. Zamerajte sa na jej názov „Sal Maroni´s Italian Restaurant“.

4. You're a dummy if you don't try and buy one.
Choďte na ulicu východne pod bankou (severne od predošlej hádanky). Tam na budove oproti banky je obrázok bábky s nápisom „Puppets-Magic-Ventriliquism-Props“ a „Magic and Props“. Na ten sa zamerajte.

5. Cowboy, trilby or bowler? Hats off to anyone brave enough to try one on.
Oproti vstupu do Múzea si všimnite na rohu budovy (tu hore na terasách, nie dolu na ulici) obchod s klobúkmi. Je tam aj veľký klobúk a text „Hat Shop“. Na ten sa zamerajte.

6. Studies have shown that if you're not on your best behavior, you'll come out crazy. How Strange?
Choďte do juhovýchodnej časti a na konci ulice je dole v hradbe, poniže hotela vstup. Blokujú ho dvere s nápisom „TYGER / Inmate Behavioral Analysis Unit“. Na ten sa zamerajte.

7. Do you need to look SHARP to campaign for change?
Choďte na budovu pod bankou (východne). Je spojená mostom s budovou pod ňou, no vy zostaňte na nej a hore na terase je plagát z volebnej kampane starostu Sharpa „Vote Sharp“. Na ten sa zamerajte.

8. You don't want to be caught off-guard in this place, do you?
Vo Wonder Tower, v hale, kde sa vám prihovoril Hugo Strange a poslal na vás skupinu stráží, aby vás zabila, choďte do bočnej miestnosti a v nej nájdete umučeného väzňa. Oskenujte ho.

9. This question can only be answered from an unusual perspective. Can you get yourself there?
Keď vojdete z balkóna (po získaní kódu na dvere v závere hry) do prvej miestnosti Wonder Tower, tak prejdete dverami, ktoré otvoríte s REC. Prejdite nimi. Otočte sa a v detektívnom móde uvidíte vedľa dverí otáznik. Oproti sú mreže. Za nimi hacknite dekodérom panel, aby ste si mreže otvorili. Prejdite za okno s pletivom a na ňom je bodka. Nasmerujte si pohľad, aby ste ich spojili a oskenujte to.

10. Was the writing on the wall from the moment you entered?
Choďte nad vstupnú bránu z Wonder Tower, na balkón nad ňou. Napravo je na stene pamätná tabuľa (Arkham City Opened by Mayor Quincy Sharp). Pozrite si ju zblízka a oskenujte.

11. You don't have to be crazy to shop here, do you?
Pod bankou vojdite do ulice (akurát hranica s Park Row) cez bránu, za ktorou sú míny. Preskočte na druhú bránu (ďalej pred sebou vidíte sochu s pneumatikou na krku). Otočte sa smerom na Park Row a nad bránou pred mínami uvidíte nápis „Sale On! Crazy Prices!“.



Metro

Metro - Trofeje

Zaujímavosť: Keď vojdete do údržbárskych tunelov vstupom pri Oceliarni (dá sa aj z druhej strany, takto je to bližšie a ľahšie pre popis), tak prejdete popri dvojo mrežiach a ďalej zoskočíte dole na most. Za jednými mrežami je trofej (popis nižšie) a za druhými je tlačidlo. Hoďte diaľkovo ovládaný Batarang cez dieru v mrežiach a trafte tlačidlo. Vyrúti sa odtiaľ Killer Croc, nepriateľ z minulého dielu. V tejto hre ho vôbec inak nestretnete. Tu sa len priblíži, povie, že si počká na vašu smrť a odíde. Z tohto stretnutia získate aj jeho profil do popisov postáv.

Prvá rada
1. Vojdite do metra z The Bowery. Choďte schodmi naľavo a tam si zvoľte schody napravo. Dole pri schodoch je na pravej strane šachty. Vytrhnite jej kryt a vnútri nájdete trofej.
2. Z nástupišťa pod The Bowery prejdite to tunelu, vyskočte na vlak, prejdite cez dieru chodbou a na konci opäť vyjdete do tunelu. Cesta pokračuje po vozni doľava. Vy choďte doprava a za vozňom je dole na trati trofej.
- Kresba: Nádražie metra.
3. V nádraží (kde ste likvidovali Penguinovu rušičku) sa vyhákujte na chrlič. Pozrite sa v detektívnom móde na juhozápadnú stenu a uvidíte rozbiteľnú časť. Zleťte do nej a prerazte ju. Za ňou je trofej.
- Kresba: Terminál Metra.
4. V nádraží (kde ste likvidovali Penguinovu rušičku) choďte do severozápadného rohu a tam na poschodí vidíte za pletivom trofej. Choďte dole poniže pletiva a v ňom je diera, ktorou vidíte priamo na poistky na stene. Streľte do nich s REC a otvoria sa dvere a vy môžete vybehnúť po trofej.
- Kresba: Batwing MK2.
5. V údržbárskych tuneloch je časť, ktorú musíte prekonať Line Launcherom. Keď idete od vstupu pri Oceliarni, tak dorazíte na most, prejdete popod mreže a musíte sa prelaniť rovno a doľava. Teraz sa prelaňte rovno a doprava (alebo iba rovno, ak prichádzate z nástupišťa) a tam na plošine je trofej.
6. V údržbárskych tuneloch, nad mostom, na mieste kúsok od vstupu pri Oceliarni máte za mrežami trofej a aj poistky. Hoďte diaľkovo ovládaný Batarang do chodby oproti trofeji (v podstate smerom späť k Oceliarni) a na konci chodby zahnite doprava. Tam preleťte cez dieru v mrežiach do iskriacej elektriny. Otočte Batarang a vráťte sa späť k svojej postave, preleťte cez dieru v mrežiach pri trofeji, trafte poistky a mreže sa otvoria.
- Kresba: Ulice v ruinách.

Druhá rada
1. Ako vojdete do metra z The Bowery, tak vo vstupnej miestnosti (než pôjdete dole na nástupište) je v rohu zamknutá miestnosť. Hacknite panel na nej dekodérom a otvoria sa mreže, za ktorými je trofej.
2. Z nástupišťa pod The Bowery prejdite to tunelu, vyskočte na vlak, prejdite cez dieru chodbou a na konci opäť vyjdete do tunelu. Prejdite po vozni naľavo a dole k dverám. Od nich choďte naľavo a rozbite výbušným gélom rozbiteľnú stenu. Postavte sa na tlačidlo pri zamknutej trofeji. Vo vozni pred vami sa rozsvietia tri otázniky, no sú na strope. Použite diaľkovo ovládaný Batarang a trafte ich. Po trafení prvého máte 8 sekúnd, aby ste trafili všetky, preto začnite s tým najviac vzadu. Potom ovládaným Batarangom trafte prostredný a prvý by ste mali trafiť aj obyčajným. Po trafení všetkých sa odomkne trofej pri vás.
- Kresba: Boj v metre.
3. V juhovýchodnom rohu nádražia (kde ste likvidovali Penguinovu rušičku) vybehnite schodmi a tam sú tri drevené steny, ktoré môžete rozbiť päsťou. Za nimi naľavo preskočte krabice a zbehnite dolu schodmi k trofeji.
4. Z nádražia (kde ste likvidovali Penguinovu rušičku) prejdite do chodby, ktorou sa môžete dostať do Wonder City. Hneď ako prejdete dverami napravo sú ďalšie dvere. Na generátor nad nimi použite REC a za nimi je trofej.
5. V údržbárskych tuneloch, v miestnosti s mostom, kam steká voda z tunela od Oceliarne si vytvorte vo vode pod mostom ľadovú kryhu, skočte na ňu a zo steny pod mostom si pritiahnite Batclawom trofej.
- Charakterová trofej: Talia al Ghul.

Tretia rada
1. V nástupišti pod The Bowery skočte do šachty pod podlahou. Tam choďte k miestu, kde je na stene terminál (môžete si dať pohľad v šachte - ctrl) a tam nájdete priamo v šachte pri vás trofej.
2. Z nástupišťa pod The Bowery prejdite to tunelu, vyskočte na vlak, prejdite cez dieru chodbou a na konci opäť vyjdete do tunelu. Prejdite po vozni naľavo a dole k dverám. Od nich choďte naľavo a rozbite výbušným gélom rozbiteľnú stenu. Za ňou prejdite popod pootvorené dvere do miestnosti s troma zamknutými trofejami. Použite dekodér na panel na stene a hacknite ho. Vtedy sa miestnosť zavrie a o chvíľu sa zelektrizuje podlaha. Použite Line Launcher a aktivujte vylepšenie vášho lana zvané „Line Launcher Tightrope“. Tak sa zavesíte na lano a môžete počkať, kým elektrina neprestane a dvere sa zas neotvoria. Potom si len vezmite všetky tri trofeje.
3. V nádraží (kde ste likvidovali Penguinovu rušičku) choďte do vozňa na západnej strane. V ňom je na streche zvnútra trofej, ktorú si pritiahnite Batclawom.
4. Z nádražia (kde ste likvidovali Penguinovu rušičku) prejdite do chodby, ktorou sa môžete dostať do Wonder City. Choďte k vode a rovno pod vami je vo vode zmrznutá trofej. Vytvorte si tam ľadovú kryhu, skočte na ňu a trofej vezmite.
- Kresba: Jokerovi a Penguinovi poskoci.
5. V údržbárskych tuneloch choďte od mostu (kam sa dostanete cestou od Oceliarne) k mrežiam, ktoré treba podliezť, aby ste mohli ísť ďalej (a Line Launcherom do ďalšej chodby a až na nástupište). Oproti týmto mrežiam je rozbiteľná stena, ktorú odpáľte výbušným gélom. Postavte sa na tlačidlo a trafte Batarangom otáznik pred vami. Dvere sa zatvoria a zo šiestich potrubí pri vás začne vychádzať para - postupne, najprv z prvých dvoch, z druhých a z tretích. Použite zmrazovač (od Mr. Freeza) a trafte otvory, z ktorých vychádza para. Keď zmrazíte prvé štyri, podíďte si medzi ne, lebo posledné dve mieria priamo na vás na tlačidlo. Zmrazte posledné dve a vezmite si tri trofeje.

Štvrtá rada
1. Ako vojdete do metra z The Bowery, tak vo vstupnej miestnosti (než pôjdete dole na nástupište) tak vo vstupnej hale choďte do zadnej, otvorenej miestnosti. V nej na konci odstráňte kryt z ventilačky a prelezte ňou. Za ňou výbušným gélom odpáľte rozbiteľnú časť podlahy, skočte dole a tam nájdete trofej.
- Kresba: Vchod do metra.
2. To, čo trofej 2 v rade 3.
3. V nádraží (kde ste likvidovali Penguinovu rušičku) choďte na západnú stranu a vyhákujte sa hore do miestnosti nad východom (odtiaľ ste prvýkrát prišli). Hore len hacknite panel dekodérom a odomkne sa vám trofej pri paneli.
4. Z nádražia (kde ste likvidovali Penguinovu rušičku) prejdite do chodby, ktorou sa môžete dostať do Wonder City. Choďte k vode a na stene naľavo pred vami vidíte trofej a nad ňou je aj panel. Hacknite ho vašim dekodérom s vylepšením dosahu a keď sa trofej odomkne, pritiahnite si ju Batclawom.
5. To, čo trofej 5 v rade 3.

Piata rada
1. Na nástupišti pod The Bowery sú zavreté vráta do tunela (do spodného chodíte cez šachtu). Pri vrátach je panel. Hacknite ho vašim dekodérom (potrebujete kód od stráží z finálnej časti hry) a otvoríte si vráta. V hornom tuneli vojdite do vlaku, kde nájdete trofej.
- Charakterová trofej: Jokerovi vyvrheli.
2. To, čo trofej 2 v rade 3.
3. V nádraží (kde ste likvidovali Penguinovu rušičku) choďte do severozápadného rohu a tam je v otvore dole trofej.
4. V údržbárskych tuneloch, v miestnosti s mostom sa vyhákujte na plošinu nad mostom, oproti tunelu z ktorého vyteká voda na most (z toho prídete, ak prichádzate od Oceliarne). Hore na plošine je trofej.
5. To, čo trofej 5 v rade 3.


Metro - Trofeje - Catwoman

1. Ako vojdete do metra z The Bowery, tak v prvej hale (nad nástupišťom) je trofej proste položená v zadnej miestnosti.
2. V miestnosti pred dverami, ktoré musel Batman otvárať s REC (je tu nádrž Titánu aj plagát Solomona Grundyho) je rozbiteľná stena, ktorú musí rozbiť Batman (má za ňou sám štyri trofeje). Prejdite za rozbiteľnú stenu, vyskočte na strop a v rohu stropu môžete poklopom vyliezť hore. Hore, na konci pri stene, nájdete trofej.
3. Ako pôjdete z nádražia (kde bola Penguinova rušička) do tunelov, narazíte na dvere, ktoré Batman otváral s REC. Catwoman vyskočí na strop a prelezie ponad dvere a priamo nad nimi je trofej.
4. V údržbárskych tuneloch, pod mostom, kam steká voda z chodby, ktorou prídete od vstupu pri Oceliarni. Prehupnite sa pod most.
5. V údržbárskych tuneloch, v časti od mostu smerom na nádražie, kde musel Batman použiť Line Launcher. Catwoman tam môže preliezť po pletive na strope a v ceste na pletive bude trofej, ktorú nemôžete minúť.


Metro - Hádanky

1. This Killer was collared, but is he now on the loose?
V údržbárskych tuneloch, v miestnosti s mostom sa vyhákujte na plošinu nad mostom, oproti tunelu, z ktorého vyteká voda na most (z toho prídete, ak prichádzate od Oceliarne). Hore na plošine je aj trofej a je tu aj rozbiteľná podlaha, ktorú odpáľte výbušným gélom. Dole je miestnosť, kde sa asi ukrýva Killer Croc. Na stene sú jeho fotky, tak ich oskenujte.

2. This question can only be answered from an unusual perspective. Can you get yourself there?
Z nástupišťa pod The Bowery prejdite do tunelu, vyskočte na vlak, prejdite cez dieru chodbou a na konci opäť vyjdete do tunelu. Cesta pokračuje po vozni doľava. Vy skočte dole a otočte sa. Vojdite do vozňa, na ktorý ste vyšli z chodby. Choďte do jeho zadnej časti a pozrite si ju v detektívnom móde. Napravo je za oknom na stene otáznik. Oproti nemu je na zrkadle bodka, tak si zamerajte zrkadlo tak, by tvorili celý otáznik.

3. BOARD at drive-time? I'm not going to broadcast any more clues!
V nástupišti pod The Bowery je na stene plagát „The Vicky Vale Show“. Na ten sa zamerajte.

4. Coming back from the dead is cheating on any day of the week.
Z nástupišťa pod The Bowery prejdite do tunelu, vyskočte na vlak, prejdite cez dieru chodbou a na konci opäť vyjdete do tunelu. Cesta pokračuje po vozni doľava. Skočte z vozňa dole a pred vami je na stene reklamná maľba „The Man who cheats death! Solomon Grundy“. Na tú sa zamerajte.

5. It's vacation time. Where shall I go? Somewhere venomous?
V nádraží (kde ste likvidovali Penguinovu rušičku) sa na severnej strane dole zamerajte na plagát „Visit Santa Prisca“.


Metro - Jokerove zuby

Je tu celkovo 12 Jokerových zubov. Ako skočíte do tunela od Oceliarne, tak hneď pri vás sú prvé. Pokračujte tunelom a pred zoskokom na most sú druhé. Skočte na most, prejdite ním a v chodbe za mrežami napravo, pod ktoré sa prešuchnite, sú tretie. Pokračujte tunelom (pomocou Line Launchera) a na konci, než skočíte dole dierou na nádražie, sú štvrté. Skočte dierou dole na nádražie a hneď tam pri vás sú piate.
V západnej časti nádražia sú pri vagóne šieste. Z nádražia si odskočte na sever, do chodby vedúcej do Wonder City a za vodou, ktorú prekonáte Line Launcherom, sú siedme. Vráťte sa na nádražie a choďte na východ do bočnej miestnosti. Tam pred dverami, ktoré otvoríte s REC sú ôsme. Prejdite týmito dverami a tunelom na nástupište pod The Bowery. V tuneli sú na vlaku pred potrubím, ktoré musíte podšuchnúť deviate. Na konci tunela pri ventilačnej šachte sú desiate. Na nástupišti pod The Bowery sú jedenáste a hore v miestnosti nad nástupišťom sú v búdke pri mŕtvole dvanáste.



Múzeum

Múzeum - Trofeje

Prvá rada
1. Po vstupe do múzea preskočte okno naľavo cez drevené dosky a rýchlopaľbou hoďte Batarangy do troch otáznikov čo vám odomkne trofej pred nimi.
2. V chodbe pred arénou sa vyhákujte hore na plošinu. Otočte sa na južnú stranu chodby a s Line Launcherom sa presuňte až na koniec cez okno na plošinu s trofejou.
3. V mučiarni so žralokom sa presuňte k vstupu do Zbrojnice. Tam pri dverách vylezte na lešenie, aby ste boli vyššie. Použite Line Launcher a smerujte do rohu medzi cestu do War Room a do arény. Cestou sa zamerajte na vstup do arény, v rohu pri ňom je na plošine trofej. Keďže ste teraz v jej výške, tak tam streľte Line Launcherom a dostanete sa k nej.
4. V Zbrojnici choďte dole a pred mamuta (pod vstupné schody). Tam skočte do šachty pod podlahou. Dajte si pohľad v šachte (ctrl) a uvidíte, že je tu trofej.
- Charakterová trofej: Penguinovi muži.
5. V chodbe pred arénou choďte doľava a na konci streľte s REC do generátora nad dverami. Tie sa otvoria a odhalia trofej.

Druhá rada
1. Vo vstupnej hale choďte hore na terase (popred dinosaura) naľavo, tam odpáľte výbušným gélom rozbiteľnú stenu a za ňou na krabiciach je trofej.
2. Za arénou choďte k výťahu (ktorým ste šli hore prvýkrát, keď ste tu boli). Streľte s REC do generátora pred výťahom, aby ste ho poslali hore. Na rozbiteľnú stenu vpravo dajte výbušný gél a za ňou je trofej.
- Charakterová trofej: Penguinov titánsky bitkár.
3. Potrebujete vylepšenie vášho lana zvané „Line Launcher Tightrope“. S ním použite Line Launcher do rohu vedľa vstupu do Iceberg Lounge. Tam je časť vody ohradená plotom. Smerujte teda tam a aktivujte vytvorenie lana, čím sa vyhupnete hore na vystrelené lano a môžete po ňom chodiť. Prejdite za ohradenie a dole vidíte vo vode zmrznutú trofej. Vytvorte si dole ľadovú kryhu a skočte na ňu. Ak nie ste priamo pri trofeji, môžete sa Batclawom zachytiť kruhov v stene a pritiahnuť k nej a vziať ju.
- Kresba: Two-Face a jeho parta.
4. V Zbrojnici choďte pod spojovací most, na pravej strane mamuta. Hore na moste vidíte zospodu zamknutú trofej aj panel. Použite dekodér s vylepšeným dosahom a hacknite panel. Odomknutú trofej si pritiahnite Batclawom.
- Kresba: Prírodopisný Inštitút Cyrusa Pinkeyho: Hlavná výstavná sieň.
5. V aréne potrebujete použiť zelektrizovaný Batarang, aby ste pootvorili prostredné mreže. Ak ste už elektrinu v pletive vypli hacknutím panela hore nad arénou, môžete ho proste hacknúť zas a elektrinu zapnete. Hoďte Batarang do arény, preleťte cez iskriacu elektrinu v pletive, otočte ho, vráťte sa s ním do arény, preleťte popod pootvorenú mrežu naľavo (kadiaľ ste šli k výťahu) a tam leťte rovno a doprava, preleťte cez malý otvor v okne a ste za prostrednou mrežou, kde udrite do poistiek na stene. To pootvorí mrežu a vy si môžete vziať trofej.
- Charakterová trofej: Doktori.

Tretia rada
1. Vyhákujte sa vo vstupne hale (Miestnosť Trofejí) až úplne hore pod strop, na kovovú časť visiacu nad dinosaurom.
2. Za arénou na poschodí pri výťahu, na stene nad plagátmi „Wonder City“ je poklop, ktorý otvorte Batclawom a tým si potom z otvoreného poklopu pritiahnite trofej.
3. V mučiarni so žralokom choďte k vstupu do zbrojnice. Napravo, ako vojdete do chodby, sú dvere, ktoré otvorte strelením s REC do generátora nad nimi. Za nimi je kruh otáznikov a vždy jeden bliká. Trafte ten, čo svieti a odomkne sa trofej pod ním.
4. V severozápadnej časti Zbrojnice choďte do ukrytej časti (buď ventilačkou, alebo rozbite stenu ) a tam v rohu vidíte unikať paru. Zmrazte ju a za ňou je trofej.
- Kresba: Penguinovi poskoci.
5. V zadnej časti Zbrojnice, napravo za mamutom sú mreže, za ktorými vidíte trofej. Hacknite pri nich dekodérom panel a otvoria sa.
- Charakterová trofej: Policajti v utajení.

Štvrtá rada
1. Choďte na koniec vstupnej haly do chodby a k dverám vedúcim k aréne. Tu sa podšuchnite naľavo popod mreže a choďte k mrežiam na konci. Za nimi je na stene panel, ktorý hacknite dekodérom s vylepšeným dosahom. Mreže sa otvoria a trofej je voľná.
2. Keď získate trofej 5 v rade 2, tak si pootvoríte prostredné mreže v aréne. Prejdite opäť za ne a napravo preskočte oknom. Na konci pri tretích mrežiach je trofej. Sú tu aj poistky, do ktorých môžete streliť s REC a otvoriť si tieto mreže.
3. Choďte do cely, kde bol Mr. Feeze a tam je v truhličke trofej.
- Charakterová trofej: Mister Freeze.
4. Ako vojdete do zbrojnice, napravo od schodov (stále hore) je drevená stena, ktorú môžete rozbiť päsťou. Za ňou je trofej (dá sa tam vyhákovať aj cez dieru v podlahe zdola).

Piata rada
1. Vo vstupnej hale (Hala Trofejí) choďte do pravého rohu a tam vylezte na vitrínu. Odsuňte mreže z ventilačky a prejdite ňou. V chodbe na konci je delo, ktoré zneškodnite rušičkou s vylepšením na deaktiváciu zbraní. Za ním je na zemi trofej.
- Charakterová trofej: Solomon Grundy.
2. Ako vojdete do mučiarne od arény, tak pod vstupom je poklop, ktorý zachyťte Batclawom, otvorte a pritiahnite si odtiaľ trofej. Ak ste tu v neskoršej fáze, keď je už ľad roztopený, tak si len vytvorte ľadovú kryhu, aby ste sa mohli zamerať na pokop.
3. Za celou, v ktorej bol Mister Freeze, uniká v rohu para. Zmrazte ju, vlezte tam a nájdete trofej.
- Charakterová trofej: Ra´s al Ghul.
4. Choďte do Iceberg Lounge, teda vojdite vchodom priamo zvonku, z ulice do tejto kaviarne, keďže sa tu v rámci príbehu zabarikádovali zachránení policajti. Tu ste mohli splniť aj vedľajšiu misiu „Remote Hideaway“, v rámci ktorej vám dali vylepšenie pre rušičku. Práve touto rušičkou odpáľte dve míny pod mrežami v zadnej časti (pri dverách, cez ktoré preteká), podšuchnite sa nimi a za nimi nájdete trofej.


Múzeum - Trofeje - Catwoman

1. Prejdite z haly trofejí k aréne a v prvej chodbe choďte doľava. V miestnosti, ktorú Batman otvoril s REC, vyskočte na strop, prehupnite sa hore cez poklop v strede a máte tam trofej.
2. Vojdite do mučiarne so žralokom od arény. Napravo vidíte trofej za pletivom. Spustite sa pod plošinu, na ktorú ste vošli, prelezte pod pletivo a poklopom sa prehupnite hore.
3. Za pletivom, kde ste získali predošlú trofej vyskočte hore na strop a zachytíte sa pletiva. Lezte ním vpred a cestou narazíte na trofej.
4. Prelezte od tretej trofeje po strope až k Zbrojnici a vojdite do nej. Od vstupu choďte doprava a bežte až pred spojovací most. Tam vyskočte na strop k trofeji.
5. Tiež v zbrojnici. Prejdite spojovací most od štvrtej trofeje na druhú stranu a vylezte na vitrínu, v ktorej bol oblek pána Freeza. Na nej je trofej.


Múzeum - Hádanky

1. Was he framed? Or does it run in the family?
V chodbe pred arénou si zamerajte obraz na stene. Sú na ňom rodičia a dieťa v námorníckej uniforme.

2. How do you protect yourself when it's raining bullets?
Choďte do Iceberg Lounge, kde sa zabarikádovali policajti, ktorých ste zachránili v rámci hlavného príbehu. Policajt, čo stojí v strede haly, má zbraň, ktorú ste vzali Penguinovi, teda strieľajúci dáždnik. Občas z neho aj omylom vystrelí, aby si ho hráč všimol. Oskenujte tú zbraň.

3. Have Joker's pets laughed themselves to death, or just eaten too much?
Pred miestnosťou, v ktorej bol zajatý Mr. Freeze, pred mrežami sú vo vitríne naľavo dve hyeny s klobúkmi, ktoré si zamerajte.

4. Brothers in arms. Brother at war. Who's right? Who's... Left?
V miestnosti, kde bol zajatý Mr. Freeze, je vzadu na stene pri nádrži s Titánom plagát dvojičiek Abramoviciovských s textom v azbuke.

5. This question can only be answered from an unusual perspective. Can you get yourself there?
V mučiarni so žralokom choďte k vstupu do arény. Tam sa pozrite smerom do rohu napravo od vstupu do Iceberg Lounge. V detektívnom móde tam vidíte na stene otáznik a na stĺpe vo vode bodku. Aby ste ich mohli opticky spojiť, musíte byť nižšie. Vytvorte si preto pod vami vo vode ľadovú kryhu, skočte na ňu, pozrite sa na otáznik s bodkou, zamerajte pohľad (Z) a oskenujte to.

6. See no evil, hear no evil, speak no evil, or there will be explosives consequences.
V Zbrojnici choďte do severozápadného rohu, tam sú vo vitríne tri kostry, ktoré znázorňujú klasické „nevidím zlo, nepočujem zlo, nehovorím zlo“ a pritom v rukách majú granáty.

7. Who's in control here? The puppet or the puppeteer?
Vo vstupnej hale (Hala Trofejí) si zamerajte napravo za dinosaurom vitrínu, v ktorej je bruchomluvecká bábka.

8. Can anyone TOP the Penguin when it comes to the full VIP treatment?
Choďte do Iceberg Lounge, kde sa zabarikádovali policajti, ktorých ste zachránili v rámci hlavného príbehu. Choďte do bočnej chodby, kde sú dvere, z ktorých preteká voda. Tam je figurína s klobúkom a stôl plný klobúkov. To si oskenujte.


Múzeum - Tučniaky

- Štyri tučniaky sú vo vstupnej hale (Hala Trofejí). Prvý je hneď napravo od dverí, za oknom, kde ste hackovali panel, aby ste sa dostali ďalej. Druhý je dole pod schodmi, pri vitríne s netopiermi. Dole napravo vylezte na vitrínu s bruchomluveckou bábkou, prelezte tam ventilačkou a v chodbe pod ňou je tretí. Pred dverami vedúcimi k aréne sa podšuchnite naľavo popod mreže a na konci na vitrínach napravo je štvrtý.
- Dva sú v aréne. Jeden je napravo za pletivom. Ak ste vypli prúd, tak len prejdite cez dvere k nemu, ak ste ho nevypli, tak zhora zbehnite dolu schodmi. Druhý je v klietke s kostrami, ktorá visí nad arénou. Otvorená časť klietky je natočená k pletivu, tak tam hoďte diaľkovo ovládaný Batarang.
- Dva sú v mučiarni so žralokom. Jeden je v chodbe vedúcej k miestnosti, kde držali Mr. Freeza, v podstate už za dverami v tej jeho časti, na malom stolíku na rohu chodby. Druhý je v chodbe vedúcej do Zbrojnice. V rohu na člnku.
- Dva sú v zbrojnici. Jeden je z ľavej strany mamuta, rovno pod jeho nohami a druhý z pravej strany mamuta, v rozbitej vitríne vedľa neho.
- Posledné dva sú v Iceberg Lounge, kam vojdete zo zadnej strany Múzea z ulice. Oba sú na malom stolíku naľavo od vstupu.



Oceliareň

Oceliareň je dobré nechať si na neskôr, keď ju druhýkrát navštívite v rámci hlavného príbehu, lebo len potom máte všetku výbavu potrebnú na získanie trofejí a aj až potom sa vám sprístupnia niektoré časti.
V Oceliarni je aj kotolňa, v ktorej je pár trofejí. Aby som nepísal zakaždým, ako sa tam dostať, tu je popis (rovnako, ako pri úlohe „Hot and Cold“). Prejdite v Oceliarni do nakladacej haly a tam na východnej strane streľte s REC do generátora nad dverami, aby sa otvorili. Normálnymi dverami za nimi prejdite. Za dverami hacknite dekodérom panel pri výťahu a otvoria sa dvere. Skočte do výťahovej šachty. Postavte sa na výťah napravo a streľte do generátora susedného výťahu, aby šiel nahor. Vy takto môžete skočiť dole do šachty a dostať sa úplne dole. Tam sa vyhákujte na plošinu a prejdite dverami do Kotolne.


Oceliareň - Trofeje

Prvá rada
1. Na začiatku šachty, kam sa dostanete pri prvom príchode z komína (keď ste tu neskôr, tak sa môžete kľudne vrátiť celou cestou z nakladacej haly šachtou pod podlahou) je v stene poklop, ktorý otvorte Batclawom a za ním je trofej.
2. Ako vojdete z nakladacej haly dverami k výťahom vedúcim do kotolne, tak naľavo je v stene poklop, ktorý otvorte Batclawom. Za ním je trofej.
3. V kancelárii spracovacej linky sa pred dverami do taviacej haly vyhákujte hore na plošinu pod stropom. Výbušným gélom zničte rozbiteľnú stenu, za ktorou je trofej.
- Kresba: Jokerova parta.
4. Keď si vytvoríte most medzi miestnosťou Chladiaceho tunela D, z ktorej sa ide do tunela B a medzi miestnosťou, z ktorej sa ide do Taviacej haly, tak sa postavte na most, čelom k prechodu do tunela B. Napravo od mostu je v stene ventilačka. Môžete ju otvoriť z ľadovej kryhy vo vode Batclawom a vyhákovať sa tam. Vnútri je trofej.
5. Keď vojdete do Chladiaceho tunela D z vonku z dvora za Oceliarňou, tak choďte k vode. Za ňou je zamknutá trofej. Môžete sa tam dostať Line Launcherom, no ak máte dekodér s vylepšeným dosahom, môžete panel na stene hacknúť aj odtiaľto a trofej si pritiahnuť Batclawom.

Druhá rada
1. V nakladacej hale vlezte pod podlahu (odkiaľ ste pri prvom vstupe vošli), prelezte šachtu do prvej chodby, kde sa môžete postaviť. Choďte na jej koniec a napravo uniká para. Zastavte ju mrazivým granátom a vlezte popri nej do škáry, kde nájdete trofej.
2. V kotolni choďte pod výťahy. Zospodu sa vyhákujte do toho, ktorý sa nehýbe a v ňom nájdete trofej.
3. V Taviacej hale choďte doprostred. Stredom preteká roztavený kov a uprostred haly je nad ním nejaká konštrukcia. Pod ňou je trofej, ktorú si pritiahnite Batclawom.
4. Vo vstupnej časti Chladiaceho tunela D (keď tam prejdete z tunela B), rozbijete stenu. Za ňou si vytvorte ľadovú kryhu a skočte na ňu. Prejdite vodou tunelom až po dvere, kde sa musíte zohnúť na kryhe. Za nimi sa treba ťahať doprava, pretože pred vami je rotujúca skrutka. No na pletive nad skrutkou, zo zadnej strany je trofej. Nechajte sa na kryhe unášať ku skrutke, rýchlo si Batclawom pritiahnite trofej a potom sa zas rýchlo zachyťte Batclawom a ťahajte sa od skrutky.
5. Keď vojdete do Chladiaceho tunela D z vonku z dvora za Oceliarňou, tak hneď naľavo sa vyhákujte hore na plošinu. Výbušným gélom rozbite stenu, za ktorou je trofej.

Tretia rada
1. Medzi spracovacou linkou a nakladacou halou pôjdete popri výťahu, v ktorom je trofej. Je na ňom panel, tak ho hacknite svojim dekodérom.
2. Pod výťahmi, ktorými sa ide do kotolne, je rozbiteľná stena a pod ňou trofej. Len ju odpáľte výbušným gélom.
- Charakterová trofej: Unesená doktorka.
3. V taviacej hale vlezte v miestnosti, kde držali doktorku, cez ventilačnú šachtu na pás za ňou. Naľavo sa vyhákujte hore na plošinu a nájdete trofej.
4. Vo vstupnej časti Chladiaceho tunela D (keď tam prejdete z tunela B) rozbijete stenu oproti ochodze s rebríkom. Vytvorte si vo vode ľadovú kryhu, skočte na ňu a vyhákujte sa na plošinu naľavo hore nad vami. Hore je trofej (vidíte ju aj z miestnosti hore za mriežkou).
5. V Kotolni je vzadu dopravný pás, na ktorom je rada tučniakov. Všetky ich rozbite a na páse sa objaví trofej, ktorú si pritiahnite Batclawom.
- Charakterová trofej: Harley Quinn.

Štvrtá rada
1. V nakladacom priestore použite na generátor REC a rozhúpte ním hák žeriavu (strieľajte priťahovaciu aj odpudzujúcu dávku, aby ste ho poriadne rozhúpali) a hák prerazí na stene ventilátor. Vyhákujte sa tam a nájdete trofej.
2. V spracovacej linke streľte s REC do generátora pri autíčkach a ten ich pritiahne k sebe. Odstráňte mreže z ventilačky pod podlahou, prejdite ňou na koniec a vyskočte z podlahy k uzavretej časti dopravného pásu k trofeji.
3. V taviacej hale choďte popred kanceláriu na kraj ochodze a na východnej stene uvidíte v stene poklop. Otvorte ho Batclawom a pritiahnite si ním aj zvnútra trofej.
- Kresba: Jokerovi poskoci.
4. Vo vstupnej časti Chladiaceho tunela D (keď tam prejdete z tunela B) máte za mrežami trofej. Vedľa mreží otvorte Batclawom poklop pece. Keď si sprístupníte most (po prvom príchode sem pôjdete cez vodu a cez celý tunel a potom si otvoríte most, ktorý tvorí skratku z tejto miestnosti), tak hoďte diaľkovo ovládaný Batarang na most a doľava. Tam srší elektrina. Prejdite cez ňu Batarangom a vráťte sa späť do miestnosti, preleťte do otvorenej pece a napravo druhým otvorom k trofeji, kde trafte zelektrizovaným Batarangom poistky na stene, čo otvorí mreže.
- Charakterová trofej: Starosta Quincy Sharp.
5. V severnej časti kotolne zničte rozbiteľnú stenu výbušným gélom a za ňou je trofej.
- Charakterová trofej: Jokerovi muži.

Piata rada
1. Choďte za ventilátor, kde bola trofej 1 rady štyri (V nakladacom priestore použite na generátor REC a rozhúpte ním hák žeriavu (strieľajte priťahovaciu aj odpudzujúcu dávku, aby ste ho poriadne rozhúpali) a hák prerazí na stene ventilátor) a prejdite na koniec šachty a skočte dole. Tam sa dostaňte za žeravý kov pomocou Line Launchera a len sa postavte na tlačidlo, čo odomkne trofej.
- Kresba: Posteľ chorého Jokera.
2. V spracovacej linke streľte s REC do generátora pri autíčkach a ten ich pritiahne k sebe. Teraz môžete vliezť pod kanceláriu. Uniká tam para, tak ju zmrazte, vlezte tam a nájdete trofej.
- Charakterová trofej: Poručíci.
3. Ako vojdete z taviacej miestnosti do Chladiaceho tunela D, tak narazíte na malý vozík s uhlím. Za ním streľte do generátora s REC, aby ste vozík odsunuli. Pod vozíkom je trofej, ktorú si teraz môžete vziať.
4. V Chladiacom tuneli B, v časti, kde ste skákali na nepriateľov cez okno za ktorým je už prechod do tunela D, si vytvorte vo vode ľadovú kryhu a ťahajte sa Batclawom doprava. Na stene je tam otáznik, ktorý trafte Batarangom a spustia sa mreže nad ním. Vyhákujte sa tam a prejdite šachtou na koniec k trofeji.
- Kresba: Batman vs Penguin.


Oceliareň - Trofeje - Catwoman

1. V nakladacej hale je na južnej stene ventilátor, ktorý Batman prerazil pomocou REC a háku žeriavu (ak ste si tam šli po Batmanovu trofej). Vlezte tam ako Catwoman, skočte dole do jamy, vylezte na strop, po ktorom prejdite za žeravý kov a tam napravo, stále na strope je trofej.
2. Z nakladacej haly cestou do spracovacej linky pôjdete okolo výťahu. Ten tiež musel Batman hacknúť svojim dekodérom, pretože tam mal trofej. Keď je teraz výťah otvorený, môže si odtiaľ vziať Catwoman svoju trofej.
3. V zadnej kancelárii spracovacej linky, pri dverách vedúcich do taviacej haly vyskočte na plošinu. Tam vidíte v zamknutej klietke trofej. Na podlahe pred ňou vlezte poklopom dole, prelezte po strope a na konci vylezte poklopom do klietky k trofeji.
4. V taviacej hale vylezte na strop pod hornou kanceláriou. Tam čaká trofej.
5. V Chladiacom tuneli D choďte na miesto, kde Batman spustil most. Zhupnite sa pod most a odspodu je na ňom trofej.


Oceliareň - Hádanky

1. They say the more things change the more they stay the same. Which dummy said that?
V kancelárii manažéra, kde sa predtým ukrývali Harley Quinn a Joker je figurína, na ktorej je starý kostým Harley, ktorý nosila minule.

2. What's a funnyman without his box of tricks?
V kotolni sú v severnej časti naskladané krabice. Na jednej je malá krabička s klaunskými hračkami.

3. Once assembled, do these two become one again?
Táto hádanka sa dá splniť až úplne na konci. Keď pri druhej návšteve Oceliarne porazíte ešte raz pána kladiva, tak potom choďte do spracovateľskej linky, do chodby, do ktorej sa dostanete buď z taviacej haly pomocou REC, alebo z kancelárie cez ventilačku. Tam uvidíte za mrežami sedieť obe dvojičky Abramoviciovcov, Kladiva aj Kosáka. Oskenujte ich.

4. Surely someone was clowning around when they qualified this person?
V Taviacej hale je v hornej kancelárii na stene pri dverách diplom z psychológie Harley Quinn (na jej vlastné meno Harleen Frances Quinzel). Zamerajte si ho.

5. Do you really need to hammer it home? Everyone knows Harley is stupid.
V Chladiacom tunely D, pri dverách vedúcich do Taviacej haly je soška Harley Quinn. Pri nej je opreté veľké kladivo, na ktoré sa zamerajte.

6. This question can only be answered from an unusual perspective. Can you get yourself there?
Vo vstupnej miestnosti Chladiaceho tunela D (do ktorého vojdete z tunela B) je pod ochodzou s rebríkom otáznik, čo vidíte v detektívnom móde. Oproti rozbijete stenu, aby ste mohli pokračovať (pri prvej ceste, neskôr máte skratku). Zachyťte sa na okraji steny nad vodou tam, kde ste rozbili stenu a zvonku je na stene bodka. Natočte si pohľad tak, aby ste ich spojili a oskenujte to.

7. Who can BOYLE and Freeze at the same time?
Na konci Chladiaceho tunela B, v miestnosti, odkiaľ sa prechádza do Tunela D, je na stene plagát „Boyle Cryogenics“, na ktorý sa zamerajte.


Oceliareň - Sošky Harley Quinn

Je tu 12 sošiek Harley Quinn. Každú môžete aktivovať a vypočuť si jej nahrávku pre Jokerových podriadených. Pre zbieranie bonusov ich zničte s REC.

- Dve sú v nakladacej hale. Jedna je hore v kancelárii manažéra, kde sa ukrývali Joker a Harley a druhá dole v rohu pod kanceláriou manažéra.
- Dve sú v spracovateľskej linke. Jedna v prvej kancelárii, ako vojdete z nakladacej haly a druhá v poslednej, pri prechode do taviacej haly.
- Dve sú v Taviacej hale. Jedna v miestnosti, kde bola zajatá doktorka, druhá v severovýchodnom rohu, pod kotlom so žeravím železom, poniže schodov vedúcich do spracovacej linky.
- Tri sú v chladiacich tuneloch. Jedna je pri dverách v tuneli B, ktorým prechádzate do tunela D. Druhá je vo vstupnej miestnosti tunela D (keď prejdete z tunela B). Tretia je poniže dverí, ktoré vedú do Taviacej haly.
- Jedna je pri zadnom vstupe do Oceliarne, kam máte prístup kedykoľvek počas hry.
- Dve sú v kotolni. Jedna pri dverách v kotolni a druhá z druhej strany dvier pri výťahoch.



Wonder City

Wonder City - Trofeje

K niektorým trofejam a prvým dvom hádankám sa tu dostanete až v úplnom závere hry, keď budete môcť ísť do Wonder Tower.

Prvá rada
1. Ako vojdete do tejto časti, konkrétne do Collapsed Street z metra, tak v prvej chodbe máte naľavo miestnosť s medvedíkom na stoličke. Vyhákujte sa nad túto miestnosť a tam je trofej.
2. Ako prejdete zo vstupnej chodby, tak vojdete do veľkej haly, kde sa musíte prehupnúť ponad vodu na druhú stranu. Použite Line Launcher, no hneď ako naskočíte na lano, použite ho znovu, aby ste sa dostali na plošinu napravo. Na nej sa len vyhákujte hore do otvoru nad vami a zo stropu si stiahnite trofej Batclawom.
- Kresba: Robin.
3. Ako vojdete do Wonder City Foundations, choďte napravo na prostrednú úroveň k obchodom. Medzi zelovocom a cukrovinkami je rozbiteľná stena, ktorú odpáľte výbušným gélom.
4. V chodbe na západnej strane (dostanete sa sem až pri druhej návšteve Wonder City v rámci hlavného príbehu). Pri prvej ceste budete musieť odpáliť podlahu nad miestnosťou s dverami vedúcimi k základom veže. Tam hore je na strope otáznik, ktorý trafte a dole pri dverách je zamknutá trofej, ktorú tým odomknete.
5. Ako vojdete do Wonder City, choďte do uličky vľavo. V kočíku s kostrou je trofej.

Druhá rada
1. Ako vojdete do tejto časti, konkrétne do Collapsed Street z metra, tak v prvej chodbe nad sebou máte dve potrubia, z ktorých syčí para. Zmrazte ju a vyhákujte sa hore k trofeji.
2. Ako prejdete zo vstupnej chodby, tak vojdete do veľkej haly, kde sa musíte prehupnúť ponad vodu na druhú stranu. Vo vode dole vidíte trofej. Vytvorte si priamo na nej ľadovú kryhu, skočte na ňu a vezmite si trofej.
- Charakterová trofej: Vrah.
3. V prvej hale na západnej strane (dostanete sa sem až pri druhej návšteve Wonder City v rámci hlavného príbehu), kam prídete zo vstupnej brány mesta si vo vode vytvorte ľadovú kryhu a zo stropu pod plošinou oproti vstupu si pritiahnite Batclawom trofej.
4. Choďte do centra hlavnej ulice Wonder City čelom k bráne do chrámu. Naľavo sa vyhákujte hore do miestnosti. V nej sa postavte na tlačidlo, použite Line Launcher a presuňte sa cez ulicu do miestnosti oproti na druhé tlačidlo. Z neho opäť pomocou Line Launcheru do miestnosti oproti na tlačidlo pred zamknutou trofejou, ktorú si stlačením všetkých troch odomknete.
5. Choďte do tajnej chodby vo Wonder City. Pred odbočkou k rebríku sú mreže. Pod nimi deaktivujte mínu rušičkou vylepšenou po vedľajšej misii „Remote Hideaway“. Prešuchnite sa popod mreže a vezmite si trofej.
- Kresba: Mechanický strážca.

Tretia rada
1. Ako prejdete zo vstupnej chodby, tak vojdete do veľkej haly, kde sa musíte prehupnúť ponad vodu na druhú stranu. Po ľavej strane je v stene diera a za ňou trofej. Dostanete sa tam s Line Launcherom.
2. Ako prejdete zo vstupnej chodby, tak vojdete do veľkej haly, kde sa musíte prehupnúť ponad vodu na druhú stranu. Prejdite tam a naľavo sú dvere a pri nich panel. Hacknite ho vašim dekodérom (potrebujete kód od stráží z finálnej časti hry) a otvoríte si dvere. Za nimi zbehnite dole schodmi a zo stropu si stiahnite trofej Batclawom.
3. V chodbe na západnej strane (dostanete sa sem až pri druhej návšteve Wonder City v rámci hlavného príbehu) sa prehupnite Line Laucherom na druhú stranu a počas jazdy ho použite znova, aby ste sa dostali na plošinu naľavo (naľavo, keď ste prišli z chodby od vstupnej brány mesta). Na nej je trofej.
4. Choďte do centra hlavnej ulice Wonder City čelom k bráne do chrámu. Napravo pod potrubiami, kde je zničený robot, vidíte trofej pod budovou. Stačí sa podšuchnúť otvorom k nej.
5. Prejdite tajnou chodbou do Komnaty Démona (Chamber of the Demon). Naľavo choďte k dverám na západnej strane. Pod dverami len streľte s REC do generátora a dvere sa otvoria. Za nimi je na zemi trofej.

Štvrtá rada
1. Ako prejdete zo vstupnej chodby, tak vojdete do veľkej haly, kde sa musíte prehupnúť ponad vodu na druhú stranu. Nechoďte na druhú stranu a vytvorte si vo vode ľadovú kryhu. Skočte na ňu a otočte sa smerom, odkiaľ ste skočili. Vyhákujte sa v podstate späť, odkiaľ ste prišli, ale použite pri tom vylepšenie háku, aby ste sa odrazili vyššie a prerazíte drevený strop. Ak sa vám to nedarí, tak skočte z opačnej strany, preleťte späť a zachyťte sa hákom (treba sa zachytiť tej hornejšej časti, priamo tej, po ktorej ste prišli, nie plošinky pod ňou) a tak sa vyhákujte so zrýchlením, aby ste prerazili strop. Na strope je trofej, ktorú si potom môžete pritiahnuť Batclawom.
- Charakterová trofej: Robin.
2. Len čo vojdete do Wonder Tower Foudnation, tak skočte dole a pod vami sú mreže, za ktorými je trofej. Hacknite pri nich panel dekodérom (potrebujete kód od stráží z finálnej časti hry) a mreže sa otvoria.
3. V chodbe na západnej strane (dostanete sa sem až pri druhej návšteve Wonder City v rámci hlavného príbehu) sa prehupnite Line Laucherom na druhú stranu a počas jazdy ho použite znova, aby ste sa dostali na plošinu naľavo (naľavo, keď ste prišli chodbou od vstupnej brány mesta) (bola tam trofej 3 rady 3). Otočte sa a uvidíte zmrznutú trofej. Zhoďte ju Batarangom do vody, vytvorte si na nej ľadovú kryhu, skočte na ňu a vezmite si trofej.
4. Vojdite do tajného tunela a na konci prvej chodby je rozbiteľná stena, ktorú odpáľte výbušným gélom. Tam je zamknutá trofej. V detektívnom móde vidíte, že z nej ide kábel za zadnú stenu. Tam je otáznik, no keď ho stlačíte, máte 9 sekúnd na zobratie trofeje. Preto stojte pri trofeji, použite diaľkovo ovládaný Batarang, pošlite ho na ulicu, zabočte do uličky napravo, preleťte popri kočíku rovno a zas doprava. Tam na konci uličky trafte otáznik.
- Kresba: Liga Vrahov.
5. Keď sa vyveziete výťahom hore do Wonder Tower, tak si naľavo hacknite panel, čím sa vám otvoria mreže. Zachyťte sa rímsy a rúčkujte dookola (takto pôjdete aj v rámci hlavného príbehu, len budete potrebovať rúčkovať len do polovice). Prerúčkujte až na koniec a tam je na plošine trofej.

Piata rada
1. Ako prejdete zo vstupnej chodby do veľkej haly s vodou, tak pred vstupom pôjdete popri okne. Preskočte ním do miestnosti za ním. Tu odpáľte výbušným gélom dosky na zadnom okne. Na stene tu máte trofej, no keď ste pri nej, tak je zamknutá. Choďte do veľkej haly a použite Line Launcher, aby ste sa dostali na druhú stranu, no hneď ako vyrazíte po lane, použite LL opäť, aby ste sa dostali na plošinu napravo. Odtiaľ vidíte cez okno (ktoré ste uvoľnili gélom) na trofej, ktorú si môžete pritiahnuť Batclawom.
2. Vo Wonder Tower Foundation choďte úplne dole a napravo. V rohu (pod vami je šachta pod podlahou) je pri tabuli „Wine & Spirit“ trofej.
3. V chodbe na západnej strane (dostanete sa sem až pri druhej návšteve Wonder City v rámci hlavného príbehu) sa prehupnite Line Laucherom na druhú stranu a počas jazdy ho použite znova, aby ste sa dostali na plošinu naľavo (naľavo, keď ste prišli chodbou od vstupnej brány mesta) (bola tam trofej 3 rady 3). Z plošiny vidíte oproti zamknutú trofej a za ňou je na stene panel. Použite dekodér s vylepšením dosahu a hacknite panel za pletivom nad zamknutou trofejou. Hacknite ho, trofej sa odomkne a vy si ju pritiahnite Batclawom.
- Kresba: Experience Antarctic Dining.
4. Choďte do centra hlavnej ulice Wonder City čelom k bráne do chrámu. Naľavo prejdite do zadnej uličky, prejdite popri kočíku a doprava na koniec. Tam je naľavo rozbiteľná stena (oproti otázniku z trofeje 4 rady 4). Zničte ju päsťou a za ňou máte trofej.
Kresba: Mechanickí strážcovia Wonder City.
5. Keď sa vyveziete hore výťahom do Wonder Tower, tak potom budete postupovať po obvode veže až hore na plošinu k rebríku, ktorým vleziete dnu. Z tejto plošiny skočte do priestoru a doľava, za roh veže. Je tam tyč, na ktorú sa môžete zachytiť. Z tyče sa vyhákujte na klietku oproti, na tejto strane veže. Na klietke je trofej.


Wonder City - Hádanky

1. This question can only be answered from an unusual perspective. Can you get yourself there?
Keď sa vyveziete hore výťahom do Wonder Tower, tak potom budete postupovať po obvode veže až hore na plošinu k rebríku, ktorým vleziete dnu. Z tejto plošiny skočte do priestoru a doľava, za roh veže. Je tam tyč, na ktorú sa môžete zachytiť. Z tejto strany vidíte tu hore na veži v detektívnom móde otáznik. Musíte z tyče, či z povrazu skočiť do priestoru od veže, otočiť sa a počas letu zaznamenať otáznik aj s bodkou a oskenovať ich.

2. Where can you get a wonderful view of the past?
Keď sa vyveziete výťahom hore do Wonder Tower, tak rovno oproti výťahu je plaketa so znázornením mesta Gotham. Tú oskenujte.

3. Crime is a global issue. You'll never stop it, Batman.
V základoch veže (Wonder Tower Foundations) oskenujte točiaci sa glóbus v centre haly.

4. Read all about it! Is thie the sign of the Times?
Vo Wonder City, ako vojdete na hlavnú ulicu z chodby, choďte doprava a pri obchodíku je tabuľa s textom „Gotham City Times - Wonder City Shut Down“. Na tú sa zamerajte.

5. Wanted: Dead... and alive?
Prejdite tajnou chodbou do Komnaty Démona (Chamber of the Demon) a od kanálu choďte doprava, na východ. Tam sa pri zavretých dverách zamerajte na plagát o hľadanom vrahovi (Wanted Murderer - Solomon Grundy).

6. Do these demonic twins pose a threat?
Prejdite tajnou chodbou do Komnaty Démona (Chamber of the Demon). Prejdite prvými dverami do miestnosti na severe a oskenujte si veľké dvere, ktoré majú po bokoch sochy bojovníkov.


Wonder City - Démonie pečate

Vo Wonder City sú pečate démona, ktoré môžete ničiť. Sú to na stenách sochy v podobe hlavy démona. Pod každou takou hlavou je kruh, ktorý môžete zachytiť Batclawom a strhnúť tak sochu.

- Tri sú na severe v Komnate Démona (Chamber of the Demon), kam prejdete tajnou chodbou. Ako vyleziete z kanála, tak prvá je hneď za vami, na juhu. Prejdite veľkými dverami na sever a otočte sa. Po bokoch dverí sú dve.
- Tri sú vo Wonder City. Ako pôjdete chodbou z Wonder Tower Foundations, prejdite chodbou s povešanými darebákmi a v ďalšej časti sú hlavy nad dverami na oboch stranách. Tretia je na konci hlavnej ulice Wonder City, priamo na dverách chrámu (Temple of Wonder City).
- Tri sú pri základoch veže (Wonder Tower Foundations). Jedna je nad dverami vedúcimi do Wonder City, nad sochou anjela, takže ju treba zachytiť z plošiny pri výťahu. Druhá je naľavo od dvier do Wonder City, na spodnej úrovni, na stene vedľa chodov (severozápadný roh). Tretia je priam nad výťahom na stredovej plošine.
- Posledné tri sú vo veži Wonder Tower. Keď sa vyveziete do veže výťahom, tak prvá pečať je nad kabínou výťahu, vo výťahovej šachte. Vyjdite z výťahu a nad strieškou nad dverami výťahu je druhá pečať. Potom, ako budete postupovať cestou nahor, dostanete sa na tyč, z ktorej sa dá prejsť do výťahovej šachty vyššie (alebo z plošiny s rebríkom, pozrite si popis pri prechádzaní hlavnej misie na veži). Tu vojdite do šachty a nad jedným vstupom je tretia pečať démona.

1. časť | 2. časť

Súvisiace hry Gotham Knights
LEGO DC Super-Villains
Batman: The Enemy Within - Episode 5: Same Stitch
Batman: The Enemy Within - Episode 4: What Ails You
Batman: The Enemy Within - Episode 3: Fractured Mask
Batman: The Enemy Within - Episode 2: The Pact
Batman: The Enemy Within - Episode 1: The Enigma
Batman: A Telltale Games Series - Episode 5: City of Lights
Batman: A Telltale Games Series - Episode 4: Guardian of Gotham
Batman: A Telltale Games Series - Episode 3: New World Order
Batman: A Telltale Games Series - Episode 2: Children of Arkham
Batman: A Telltale Games Series - Episode 1: Realm of Shadows
Batman: Arkham Knight - Batgirl: A Matter of Family
Batman: Arkham Knight
LEGO Batman 3: Beyond Gotham
Batman: Arkham Origins - Cold, Cold Heart
Batman: Arkham Origins Blackgate - Deluxe Edition
Batman: Arkham Collection Edition
Batman: Arkham Origins
LEGO Batman 2: DC Super Heroes
Batman: Arkham City - Harley Quinn's Revenge
Batman: Arkham City - Game of the Year Edition
Gotham City Impostors DLC
Gotham City Impostors
Batman: Arkham City - Robin Bundle Pack
Batman: Arkham City - Nightwing Bundle Pack
Batman: Arkham Asylum - Game of the Year Edition
Batman: Arkham Asylum
LEGO Batman: The Videogame
Batman: Toxic Chill
Batman: Justice Unbalanced
Batman: Vengeance
Batman Forever
Batman Returns
Batman: The Movie
Batman vs. The Penguin
Batman vs. The Joker
Batman



Diskusia Príspevkov: 23 Hodnotenie
273 hlasov

100
60
20

80
40
0
69
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |