HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21097
5455
5063
1438
1600
7336
6006
12838
1687

Online 20668 užívateľov

Návody > Mass Effect 2: Overlord


Zobrazení:12571
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

Stanica Hermes

Dostanete správu od Iluzívneho muža, v ktorej píše, že jedno z ich zariadení sa z neznámych príčin nehlási. Ide o Projekt Overlord, ktorý sa nachádza na planéte Aite v systéme Typhon v sústave Phoenix Massing Cluster, tak sa tam vydajte. Pristanete na opustenej základni. Pod vaším transportérom je paládium (1000) a naľavo od vstupu sú energetické články. Ozve sa vám cez vysielačku doktor Gavin Archer s tým, že niečo napadlo VI a tá všetkých zabila. Vojdite dverami dovnútra a cez monitor sa vám prihovorí Archer. Zamkol sa v počítačovej miestnosti, len vás varuje, aby ste si dávali pozor. Cesta pokračuje dverami, no napravo od nich si v tejto miestnosti všimnite puknuté sklo. Rozstreľte ho a za ním nájdete lekárničku, terminál Cerberu (1125 kr.) a môžete si vypočuť Archerov záznam. Zvnútra môžete odomknúť dvere.
Prejdite do riadiacej miestnosti. Tu si môžete vypočuť druhý Archerov záznam. Použite ovládanie satelitu, no renegátska VI vám ovládanie zablokuje. Ozve sa Archer, že sa snaží nahrať svoj program mimo planéty, takže treba zničiť satelit.
Vyjdite dverami a zbehnite dolu schodmi. Pod schodmi je PDA (525 kr.) a pokračujte k jedálni, kde vás napadne skupina Gethov. Po boji máte vzadu v kuchyni pokladňu (450 kr.), lekárničku a za kuchyňou energetické články. V miestnosti hore, napravo, je tretí Archerov záznam a aj trezor (1125 kr.). Prejdite terasou, či kuchyňou naľavo, kde sa prebite cez ďalších gethov. Za dverami sú náhradné diely (525) a lekárnička. Pokračujte až do lanovky, ktorou sa prevezte k satelitu.

Vyjdite na ochodzu. V prvej bočnej miestnosti sú energetické články. Prebojujte sa cez pár gethov na druhú časť ochodze. V druhej bočnej miestnosti je štvrtý Archerov záznam, lekárnička a Paládium (1000). Na konci ochodze aktivujte terminál, ktorý vám umožní prechod. Prejdite ku dverám. Na susednej ochodze pobite pár gethov, ktorí sa tam objavia a hacknite dvere.
Vnútri je väčšia skupina gethov vrátane Getha Primu. Pobite ich a vyjdite hore schodmi. Ste na tanieri satelitu, kde musíte zničiť tri kapacitátory, ako vám poradí Archer. Pri každom je terminál, ktorým otvoríte kapacitátor a ten potom len odstreľte. Sťažovať vám to budú samozrejme gethi a aj ďalší geth Prima. Keď zničíte všetky tri kapacitátory, tak bude satelit zničený a vy z neho utečiete v poslednej chvíli.

Konečne sa stretávate osobne s Gavinom Archerom, ktorý vám osvetlí, čo sa tu deje. Projekt Overlord bol pokus o spojenie ľudskej mysle s VI, aby tak mohli využiť religiózny popud gethov a ovládnuť ich. Získali by tým celú gethskú armádu ako vlastnú zbraň. Jeho brat David sa prihlásil ako dobrovoľník, no jeho myseľ nezvládla spojenie s VI. Z ich spojenia sa stal vírus, ktorý ochromil celú sieť stanice.
VI, teda David, je v stanici Atlas, no keďže došlo k núdzovému uzavretiu, môžete túto stanicu odomknúť, len ak manuálne odomknete zámky v staniciach Prométeus a Vulkán. Tu na stanici Hermes tretiu zámku odomkne on priamo teraz pred vami. Môžete ho ešte vyspovedať a potom vyjdite von. Nasadnite do vášho transportéru Hammerhead.


Exteriér

Teraz sa presúvate vonku vo vznášadle Hammerhead. Na niektorých miestach môžete naraziť na nepriateľské vežičky, ktoré po vás pália, tak sa uhýbajte ich strelám a páľte z vášho dela. Medzerníkom zrýchľujete a shiftom sa nadnášate, čo sa vám hodí najmä pri láve.
Môžete vyraziť rovno k staniciam, alebo sa zdržať. Rovno oproti vám je vodopád, za ktorým je stanica Atlas. Napravo od neho je prechod medzi skalami vedúci k stanici Prométeus. Naľavo od vodopádu, popred druhý vodopád, po skalnom moste a cez jaskyňu sa ide k stanici Vulkán.

V tomto exteriéri môžete nájsť aj 6 dátových balíkov Cerberu, ktoré obsahujú informácie o projekte Overlord a mohli by pomôcť iným bunkám. Je to zároveň miniúloha „Data Hound“.
Hneď, ako vyjdete zo stanice Hermes, sa dajte napravo popri skalnej stene a vyjdete na skalnú plošinu s dvoma vežičkami. Zničte ich a pri nich si vezmite prvý dátový balík (pravým tlačidlom myši ho extrahujete, keď ste nad ním).
Za vodopádom, pri stanici Atlas je druhý dátový balík.
Naľavo (čelom k vodopádu) je druhý vodopád, pri stene povyše ktorého je malá základňa s vežičkami a tam je tretí dátový balík.
Vedľa tejto základne je cesta vedúca za horu na zadnú časť k malému komplexu s vežičkami, pri ktorých je štvrtý dátový balík. Dá sa sem prejsť aj od mostu vedúceho k stanici Vulkán.
Zbehnite pod most vedúci k stanici Vulkán. Tam je havarovaný transportér, ktorý stráži YMIR a pri ňom je piaty dátový balík.
Pred jaskyňou, ktorou pôjdete k stanici Vulkán, je nechránená plošina so šiestym dátovým balíkom.


Stanica Prométeus

Toto zariadenie je vlastne havarovaná gethská loď, v ktorej vykonávali experimenty. Keď sa priblížite, zistíte, že loď chráni silové pole podporované štyrmi generátormi, ktoré musíte zničiť. Aj každý generátor má silové pole, ktoré môžete zničiť aj vlastnou paľbou, no trvalo by to dlho. Z lode po vás pália gethským delom. Vždy vidíte, keď vás zameria laserovým lúčom, vtedy musíte rýchlo preč, lebo o chvíľku delo na zameranú oblasť vypáli. Takto sa nechajte zamerať pri generátoroch a zásah dela zničí ich silové polia, dokonca aj generátory, ak to zopakujete, no tie už zničíte pár strelami aj vy. Keď zničíte všetky štyri generátory, tak bude zrušené silové pole nad loďou a vy môžete zničiť aj gethské delo. Medzi generátormi je aj ložisko platiny (1200), ktoré môžete vyťažiť. Potom zaparkujte pri stanici a vojdite do nej.

Vojdite do vstupnej haly, kde je v silovom poli Geth Prima. V rohu je zvukový záznam a na poschodí druhý. Tiež je tam výbava (375). Vyjdite hore a prejdite dverami. Na konci chodby je lekárnička a zvukový záznam. Prejdite dverami. Naľavo je za stenou výbava (525), napravo zvukový záznam a ďalej dvere, ktorými prejdite. Za dverami napravo môžete preskočiť trám a vziať si výbavu (375), naľavo je pri mŕtvom zvukový záznam. Na konci chodby prejdite dverami. Prejdite halou, v ktorej je len zvukový záznam na termináli a dostanete sa do zatopenej miestnosti.
Tu máte ovládanie troch plošín, ktoré musíte popresúvať tak, aby ste po nich mohli prejsť na druhú stranu. Máte päť tlačidiel, štyri klasicky na posuny do strán a piatym si prepínate, ktorú plošinu chcete ovládať. Pred použitím si pre istotu uložte pozíciu, ovládanie plošín môže zblbnúť. Najprv presuňte prostrednú dvakrát hore. Potom stačí presunúť ľavú doprava a hore a máte spojnicu.
Ak chcete, môžete ešte presunúť pravú plošinu doprava a ľavú (ktorú ste už presunuli pod prostrednú) popresúvať doprava, hore, doprava, aby ste si vytvorili most k plošine vzadu napravo. Tam je lekárnička, energetické články a laptop (600). Potom len obe tieto plošiny posuňte raz doľava a môžete po nich prejsť na druhú stranu.

Tam je lekárnička, laptop na hacknutie (1875) a terminál, ktorým odomknete druhú zámku na stanici Atlas. Odomknite ju a môžete odísť, no jej odomknutím sa aktivovali všetci gethi na tejto stanici, takže sa musíte prebojovať preč. Prebehnite do haly, ktorou ste prišli a tam pobite skupinu gethov. Vylezte hore na poschodie a skraja skočte dole k dverám, ktoré boli z haly neprístupné kvôli troskám. Už sa len prebojujte naspäť chodbami, ktorými ste prišli. Vo vstupnej miestnosti sú ďalší gethi a voľný je aj Geth Prima, ktorého ste videli pri príchode. Po boji vyjdite von, nastúpte do vznášadla a automaticky sa vrátite do exteriéru medzi stanicami.


Stanica Vulkán

Stanica slúži ako geotermálna elektráreň dodávajúca energiu ostatným stanoviskám. Keď prejdete jaskyňou, preleťte dole, preskočte lávovú rieku a vojdite do budovy. V nej zo zeme stúpa para. Vyhnite sa prvým dvom radám turbín, aby vás neodfúkli von a postavte sa na tretí rad. Tam vás tlak vymrští hore. Keď budete hore nad strechou budovy, tak len pridajte, aby ste sa dostali na zem pred vami. Vyjdite hore do jaskyne, v ktorej je na začiatku vežička. Môžete ju zničiť, alebo len rýchlo prefičať okolo nej. Za ňou je rázcestie. Na konci tunela naľavo je Irídium (400) a tunel napravo vedie ďalej.
Dostanete sa k veľkej lávovej rieke. Musíte ju prejsť preskakovaním po kusoch skál plávajúcich v láve. Použite proste nadnášanie (shift) a presuňte sa na najbližšiu skalu, pustite nadnášanie na chvíľu a znovu ho aktivujte pre ďalší skok. Nezdržujte sa na skale dlho, lebo sa po chvíli pod vašou váhou potopí.
Na druhej strane použite paru stúpajúcu z potrubia, aby ste sa dostali o úroveň vyššie a tam vystúpte a vojdite do budovy. V nej zabite len pár Loki mechov a prejdite do riadiacej miestnosti, kde je nahrávka technika a terminál, ktorý hacknite a ním aktivujete turbínu vonku.

Vráťte sa do vozidla a pomocou turbíny, ktorú ste aktivovali, sa vysuňte ešte o úroveň vyššie. Na ceste bude jedna vežička, pri ktorej je Irídium (400). Na konci sa dostanete k lávovej rieke, kde vás opäť čaká skákanie, no tentokrát po prúde, nie naprieč. Preto preskakujte hore-dole medzi dvoma-troma skalami, ktoré sa pod vami budú ponárať a keď sa presuniete k ceste naľavo, tak na ňu doskočte.
Napravo je pri skalnej stene turbína. Môžete sa ňou vzniesť hore na skalu nad riekou a tam nájdete Irídium (400). Na opačnej strane sa sami môžete vzniesť cez dve plošiny hore k dvom vežičkám, ktoré bránia Irídium (800).
Už vás čaká len krátky úsek k stanici, opäť cez lávovú rieku a tentokrát proti prúdu. V podstate to isté, čo posledne, preskakovať po skalách a dostať sa na koniec rieky. Prípadne môžete z plošiny s irídiom a vežičkami vyskočiť navrch skaly, z nej sa preniesť ponad lávovú rieku na potrubie na stene oproti a prejsť po potrubí až nad pevnú zem. Tam vystúpte a vojdite do stanice.

Cesta je blokovaná. Napravo môžete hacknúť ovládanie potrubia, aby ste odstavili paru blokujúcu most, no dostanete sa len k telu s datapadom (1125), pretože most ďalej sa zrúti. Oproti dverám rozstreľte generátor a výbuch vám uvoľní cestu. Vyjdite o úroveň vyššie, kde vás čaká skupina mechov. Zničením generátora naľavo sa môžete niekoľkých takto zbaviť. Ostatných pobite a prejdite na druhú stranu a tam po potrubí ešte o úroveň vyššie.
V miestnosti naľavo je trezor (1500) a zvukový záznam. V chodbe ďalej je lekárnička a dostanete sa do haly, kde je pár mechov, droidov a aj YMIR. Naľavo je počítač (2625). Vyjdite hore schodmi a hacknite nad nimi dvere. Potom už automaticky v scénke odomknete tretiu zámku, opustíte stanicu a vrátite sa do exteriéru medzi stanicami.


Stanica Atlas

Tu prebiehali pokusy s VI a tam teraz aj smerujete. Len prejdite za vodopád a vojdite do stanice. Prejdite do miestnosti s výťahom. Tu sú súčiastky (1500) a lekárnička. Trikrát aktivujte výťah, aby sa dostal na šieste poschodie, aktivujte konzolu za vami, ktorá pošle výťah na tretie a potom dvakrát aktivujte znovu výťah, aby sa dostal k vám, na siedme poschodie. Z výťahu vystúpi pár gethov a aj Geth Prima.
Zvezte sa dolu výťahom. Keď spadnete, vyjdite do miestnosti, kde je hacknuteľný počítač (2250), Paládium (1000) a poškodený geth, z ktorého získate vylepšenie „Heavy Skin Weave“. Prejdite do susednej miestnosti, kde použite terminál serveru VI.
VI sa na vás napojí a všetko uvidíte virtuálne. Prebojujte sa chodbou do miestnosti s energetickými článkami a Paládiom (500). Tu uvidíte záznamy výskumov, kde Gavin využil svojho autistického brata, aby mohol ovládnuť gethov. Po prehratí záznamov prejdite do vedľajšej miestnosti, kde je lekárnička a trezor (2250). Prejdite chodbou a pred dverami rozstreľte VI uzol. V miestnosti za nimi máte energetické články, Paládium (500) a hardware (1500).
Potom si privolajte výťah. Objaví sa gethský lovec a dvaja raketometčíci. Po boji sa zvezte dole. Dole je David a centrum VI. VI sa pokúsi pripojiť cez káble na sieť a dostať sa do Normandy, tomu musíte zabrániť. Vždy po napájacích kábloch vyrazia tri uzly, ktoré musíte zničiť. Ak sa jeden z nich dostane až k stene, začne vysielať a vtedy začnú nabiehať percentá prenosu. Nesmú dosiahnuť 100%, preto tam ihneď bežte a zničte napojený uzol. Keď zničíte tri uzly, na chvíľu sa otvorí štít VI, tak do nej vtedy páľte. Keď sa štít uzavrie, objaví sa nejaký ten geth a po chvíli opäť začnú tri uzly postupovať k spojeniu. Celý proces opakujte a likvidujte postupne VI vždy, keď sa odkryje.

Keď VI zničíte, preruší sa spojenie s Davidom, aj s vami. Pribehne Gavin, aby ste Davida nezabíjali. Vy ste samozrejme naštvaný, že vám klamal ohľadne Davidovej dobrovoľnej účasti na projekte, hoci Gavin to stále ospravedlňuje cieľom. Teraz sa len rozhodnite, čo spravíte. Môžete Davida odviesť do Grissomovej akadémie pre biotikov, alebo ho nechať naďalej v projekte, keďže možnosť ovládnuť gethov by mohla zabrániť jednej vojne a pomôcť v druhej.

Súvisiace hry Mass Effect Legendary Edition
Mass Effect: Andromeda
Mass Effect 3: Citadel
Mass Effect 3: Reckoning
Mass Effect 3: Omega
Mass Effect Trilogy
Mass Effect 3: Retaliation
Mass Effect 3: Leviathan
Mass Effect 3: Earth
Mass Effect 3: Extended Cut
Mass Effect 3: Rebellion Pack
Mass Effect 3: Resurgence Pack
Mass Effect 3: From Ashes
Mass Effect 3
Mass Effect 2: Arrival
Mass Effect 2: Lair of the Shadow Broker
Mass Effect 2: Kasumi - Stolen Memory
Mass Effect 2
Mass Effect: Pinnacle Station
Mass Effect: Bring Down the Sky
Mass Effect



Diskusia Príspevkov: 0 Hodnotenie
69 hlasov

100
60
20

80
40
0
52
Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |