HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21160
5455
5063
1438
1600
7336
6031
12903
1687

Online 16295 užívateľov

Návody > Fallout: New Vegas - Lonesome Road


Zobrazení:28039
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

Perky

Ostatné prídavky dodávali perky po úroveň 30, takže vám stačilo mať hlavnú hru a daný prídavok. Tu sú posledné perky na úrovni 36 a 50, takže pre ich získanie potrebujete mať k hlavnej hre všetky štyri prídavky, keďže každý jeden zvyšuje maximálnu hranicu úrovne o 5 bodov.

Alertness (Level 12)
Keď sa plížite, ale nepohybujete, tak získavate +2 Vnímanie, aby ste mohli na radare zaznamenať prípadných nepriateľov do väčšej vzdialenosti.
Vyžaduje: Vnímanie 6.

Walker Instinct (Level 18)
Vďaka vašim skúsenostiam získavate v exteriéroch (vonku v prírode, neplatí na nádvoria vojenských táborov, či námestí v Novom Vegas) +1 Vnímanie a +1 Agilita.
Vyžaduje: Prežitie 50.

Irradiated Beauty (Level 22)
Pri spánku sa vám aj obnoví život, aj sa zbavíte všetkej radiácie z ožiarenia. V hardcore móde sa vám život stále nedopĺňa, ale odbudne vám radiácia až do 100 bodov. V podstate je to len iná alternatíva perku „Rad Absorbtion“.
Vyžaduje: Odolnosť 8.

Voracious Reader (Level 22)
Poškodené knihy, ktoré získate do inventáru, sa automaticky zmenia na prázdne časopisy (Blank Magazine). Na tie môžete okopírovať ktorýkoľvek skúsenostný časopis, ktorý máte v inventári, keď pracujete pri pracovnom stole. Na výrobu jedného skúsenostného časopisu potrebujete 1 lepidlo a 2 čisté časopisy.
Trochu to komplikuje tvorbu skúsenostných kníh pri prídavku Old World Blues. Tam vám Book Chute mení staré knihy za čisté knihy. Tento perk vám staré knihy mení automaticky na čisté časopisy, takže ak potrebujete čisté knihy, musíte si pri pracovnom stole zmeniť čisté časopisy za predvojnové knihy a tie potom dať do Book Chute, aby sa zmenili na čisté knihy. Ale skúsenostnú knihu môžete vyrobiť pre každú schopnosť len jednu, takže to zas nie je problém.
Vyžaduje: Inteligencia 7.

Lessons Learned (Level 26)
Za každý postup na novú úroveň získate o 1% naviac k získaným skúsenostiam za počet všetkých dosiahnutých úrovní. Takže napríklad pri úrovni vašej postavy 25 získavate +25% skúseností. Skúseností je v hre dosť, ak plníte všetko a bojujete so všetkými nepriateľmi, takže ak sa neponáhľate, je to zbytočné, ako som písal aj pri obdobnom perku „Swift Learner“.
Vyžaduje: Inteligencia 6.

Tunnel Runner (Level 26)
Keď sa plížite, tak sa pohybujete rýchlejšie.
Vyžaduje: Agilita 8.

Roughin´ It (Level 28)
Keď spíte vonku, dokonca aj v cudzej posteli, aj tak sa dobre vyspíte a získavate prospech „Dobre odpočatý“.
Vyžaduje: Prežitie 1000.

Burden to Bear (Level 30)
Dokážete odniesť ďalších 50 libier nákladu naviac. Keď toho veľa zbierate, tak sa rozhodne hodí, ešte aj v spojení s perkom „Strong Back“. Pre hrabivcov ešte Sila 10, črta Hoarder a po tomto prídavku oblek Courier Duster s náklonnosťou k NKR a odnesiete toho naozaj hodne.
Vyžaduje: Sila 6, Odolnosť 6.

Board Daylight (Level 36)
Keď sa plížite a zároveň svietite Pip-Boyom, tak ste menej nenápadný. Tento perk neguje všetko svetlo z Pip-Boya a tak ste pri plížení skrytý, ako keby ste nesvietili.
Vyžaduje: -

Certified Tech (Level 40)
Máte o 25% väčšiu šancu na kritický zásah voči robotom. Zároveň máte väčšiu šancu nájsť viac užitočných súčiastok zo zničených robotov, ako sú fúzne batérie, kovový a elektronický šrot, či senzorové moduly.
Vyžaduje: -

Ain´t Like That Now (Level 50)
Karma sa vám zo zlej vráti na nulu. Akčné body sa vám obnovujú o 25% rýchlejšie, rýchlosť vášho útoku je o 20% rýchlejšia a ste tiež imúnny voči kritickým zásahom.
Vyžaduje: Zlá karma.

Just Lucky I´m Alive (Level 50)
Dokázali ste si udržať neutrálnu karmu, za čo ste odmenený. Keď skončíte boj tak, že máte menej, než 25% života, zvýši sa vám na 3 minúty o 4 body Šťastie. Ste imúnny voči kritickým zásahom a vaše kritické zásahy, ktoré spôsobíte, sú o 50% silnejšie.
Vyžaduje: Neutrálna karma.

Thought You Died (Level 50)
Všetci si myslia, že ste zomreli a tak sa vám vynuluje karma. Za každých nových 100 bodov Karmy získate 10 bodov života naviac. Taktiež ste imúnny voči kritickým zásahom.
Vyžaduje: Dobrá karma.

Lonesome Road (špeciálny perk)
Keď sa na konci hlavného príbehu prídavku dostanete do Odyseovho chrámu, tak budete v miestnosti so zajatou ED-E. Nezachráňte ju a rovno prejdite dole k samotnému Odyseovi. Perk samotára vám vždy, keď budete bez spoločníkov pridá +10% k poškodeniu, ktoré spôsobujete a máte aj o 10% väčšiu šancu na zásah pri ťahovom súboji.

Marked (špeciálny perk)
V prídavku sú štyria pomenovaní nepriatelia. Blister (Marked Men Base, pred vstupom do zasypaného tunela), Beast (vstup na High Road), Bonesaw (pri vstupe do sila Ashton) a Blade (The Divide, časť 2). Keď zabijete troch z týchto štyroch, získate tento perk. Pri boji s Označenými mužmi im spôsobujete o 10% väčšie poškodenie a vy máte tiež o 10% väčší Prah Poškodenia.


Zbrane

Arc Welder
Elektronická zbraň vysielajúca do krátkej vzdialenosti energetický výboj. Pre muníciu využíva elektrónové náboje. Krátky dosah, účinnejšia proti robotom a energozbrojám. Jednu nájdete na poličke v miestnosti, kde nájdete aj ED-E. Ďalšie nájdete u nepriateľov.

Blade of the West
Slabšia verzia Čepele Východu, ktorú si však zas moc neužijete, keďže ju môžete získať až ku koncu F:NV. Má ju u seba pár nepriateľov a aj Blade, jeden zo štvorice pomenovaných nepriateľov.

Bowie Knife / Blood-Nap
Bowie Knife je len nová verzia nožov pre boj, aby sa nejaký objavil. Nájdete ho u pár nepriateľov a tiež zabodnutý do sentry bota v sile Hopeville. Blood-Nap je unikátna verzia tohto noža a ten nájdete zabodnutý v pouličnej lampe pri ceste naľavo, hneď po vstupe do časti The Currier´s Mile. Je to značne silná verzia noža pre boj s chladnými zbraňami. Naviac má silnejšiu šancu na kritický zásah a pridáva aj 10 bodov do Plíženia.

Flare Gun
Svetlicová pištoľ, využíva ako muníciu palivo do plameňometu. Špeciálnym efektom zbrane je, že na chvíľu dokáže jej paľba vydesiť ohavy (Tunelárov, Deathclawov, nightstalkerov). Nájdete ju u nepriateľov, alebo v truhliciach.

Flash Bang
Granát, ktorý znižuje nepriateľovu výdrž, aj schopnosť používať zbrane. Tunelárov môže priviezť do zúrivosti. To sú jeho hlavné prednosti, nie je pre samostatné útočenie. Keď vojdete do zasypaného tunela, nájdete ich pár u mŕtvych vojakov. Neskôr ich nájdete u zabitých nepriateľov.

Fist of Rawr / Fist of North Rawr
Keď v časti The Divide zabijete deathclawa menom Rawr, vezmite mu ruku (Rawr´s Talon) ktorú potom pri pracovnom stole (vyžaduje: Boj bez zbraní 75) môžete zmeniť na bojovú rukavicu Fist of Rawr (ak máte perk Divoká Pustina, tak sa volá Fist of North Rawr). Veľmi silná verzia bojových rukavíc.

Great Bear Grenade Rifle
Špeciálna verzia granátometu. Nájdete ju v Long 15 v krabici pri plukovníkovi Royezovi, kam sa dostanete len ak na konci prídavku odpálite atómovku na NKR.

H&H Tools Nail Gun
Klincovačka, ktorá sa z náradia zmenila na zbraň podobnú malému samopalu. Je to tichá zbraň, keďže strieľa klince, spôsobuje väčšie poškodenie končatinám, je rýchla a celkom šikovná. Pár ich nájdete v sile Hopeville, jedna je pri mŕtvom v zasypanom tuneli, ďalšie nájdete v rozličných skrinkách a krabiciach.
Ako muníciu využíva klince. Tie nájdete na rozličných miestach v oblastiach tohto prídavku. Dajú sa kúpiť u Gun Runnerov. Môžete si ich aj vyrobiť. Pri muničnom stole stačí mať schopnosť Zbrane 50 a z jedného kusu kovového šrotu vyrobíte 5 klincov.

Industrial Hand
Silná bojová rukavica pre boj bez zbrane. Je to verzia Energo päste, ktorá má namontovanú rotujúcu čepeľ z cirkulárky. Jednu nájdete v truhlici pri odpaľovacom termináli pred vstupom do sila Ashton. Druhá je v truhlici v miestnosti, kde zachránite ED-E.

Laser Detonator
Táto pištoľ je radená medzi zbrane, aj sa používa ako zbraň, ale jediný jej účel je umožniť vám odpaľovať bojové hlavice, na ktoré narazíte v oblastiach tohto prídavku. Inak sa s Laserovým Detonátorom nedá bojovať, ani robiť nič iné. Nájdete ho v rámci hlavného príbehu v Marked Men Campe. Pár hlavíc totiž potrebujete odpáliť kvôli postupu ďalej a preto je to zároveň úlohový predmet, ktorý nemôžete dať z inventáru, ani po prejdení prídavku.
Ak si ho chcete niekam uložiť, tak mu zrušte status „úlohový“ predmet pomocou cheatu „setquestobject 08007670 0“ bez úvodzoviek a s medzerami. Prvé dve čísla (v tomto prípade 08) sa môžu meniť v závislosti od množstva prídavkov, ktoré máte. Prvé dvojčíslie sa dá overiť proste tým, že v cheatovacom móde kliknete na nejaký predmet z prídavku a uvidíte, aké má prvé dve čísla.

Old Glory
Bojová palica so zlatým orlom na vrchole. Môžete ju vziať Odyseovi, ak sa ho rozhodnete zabiť. Ďalšiu získate na konci, v truhlici s odmenou za prejdenie hlavného príbehu prídavku.

Red Victory Grenade Rifle
Špeciálna verzia granátometu. Nájdete ju v Dry Wells v zbraňovej krabici v zničenom stane na kopci na ľavej strane nad táborom légie, kam sa dostanete len ak na konci prídavku odpálite atómovku na Légiu.

Red Glare
Raketomet, jeho iná verzia. Využíva rakety (Rockets) na rozdiel od rakiet (Missiles) do klasických raketometov (Missile Launcher). Páli pomerne rýchlo, raketu za raketou, ale ich účinok je dosť slabý. No zas je tu výhoda paľby na diaľku (má aj optické zameriavanie) a keďže rakety vybuchujú, nemusíte zasiahnuť presne. V Marked Man Camp nájdete jeden na streche budovy a druhý u nepriateľa, ktorý strechu chránil. Tretí je v truhlici s odmenou za prejdenie hlavného príbehu prídavku.
Pre túto zbraň sú dostupné aj tri vylepšenia. Red Glare Alpha Strike zvýši rýchlosť vystreľovaných rakiet, Red Glare Auto Launcher zvýši rýchlosť paľby a Red Glare Far Sighting zvýši priblíženie pri zameriavaní zbrane. Dajú sa kúpiť v zásobovacích termináloch.
Rakety môžete vyrábať aj sami. Bežné - vyžadujú Veda 50. Materiál: 1 Cherry Bomb, 1 Conductor a 1 Primer 50mg. Vysokovýbušné - vyžadujú Veda 65. Materiál: 2 Cherry Bomb, 1 Conductor a 2 Primer 50mg. Spaľovacie - vyžadujú Veda 65. Materiál: 1 Conductor, 2 Primer 50mg a 2 x palivo do plameňometu.

Satchel Charge
Len ďalší druh výbušniny do zbierky. Môžete ju nájsť v krabiciach „Satchel charge box“ a môžete ich aj vyrobiť. Potrebujete 25 lead, 1 Scrap Electronics, 1 Senzor Module a 25 Powder, Pistol. Pri pracovnom stole vyžaduje Výbušniny 25.

Shoulder Mounted Machine Gun
Guľomet podobný minigunu, hoci ho držíte na pleci ako raketomet. Je to najsilnejšia verzia z ťažkých zbraní, silnejší než minigun, či pomstiteľ, alebo FIDO. Využíva 10mm muníciu a na použitie vám stačí Sila 7. Problém je len s opravou, keďže sa nedá opravovať ničím iným, len rovnakou zbraňou, ako aj miniguny, ak si opravujete sami a bez kitov. Túto zbraň má u seba Beast, jeden zo štvorice pomenovaných nepriateľov. Inak ju má pár nepriateľov ku koncu vašej cesty a nájdete ju v niektorých krabiciach.
Pre túto zbraň sú dostupné aj tri vylepšenia, dajú sa zakúpiť v zásobovacích termináloch. SMMG Extended Magazine zvýši kapacitu zásobníka, SMMG Mechanical Upgrade zvýši životnosť vašej zbrane a SMMG Recoil Compensator zníži rozptyl zbrane pri streľbe.


Odevy

Armor of the 87th Tribe
Brnenie, ktoré nosí Gauis Magnus v Dry Wells, kam sa dostanete len ak na konci prídavku odpálite atómovku na Légiu.
Ťažké brnenie. PP: 22. Pridáva: +10 akčných bodov, +3 k šanci na kritický zásah, +1 Charizma.

Breathing Mask
Dýchacia maska. Nájdete ju v miestnosti, kde nájdete aj ED-E. Ďalšia je v Hopevillskej zbrojnici. Môžete ju nájsť aj v krabiciach s výbavou.
Doplnok. PP: 2. Pridáva: +5 Odolnosť voči radiácii.

Courier Duster
Rovnaký odev ako má Odyseus, akurát že na chrbte je symbol tej frakcie, ku ktorej vás to najviac tiahne pred splnením záveru tohto prídavku. Získate ho z truhlice s odmenou po prejdení hlavného príbehu prídavku.
Ľahké brnenie PP: 13. Pridáva:
Ak ste s NKR: +1 Odolnosť, +25 kg nosnosť v inventári.
Ak ste s Légiou: +1 Sila, +15 Akčných bodov.
Ak ste s Mr. Housem: +1 Agilita, +30% Odolnosť voči radiácii.
Ak ste s Yes Manom: +1 Šťastie, +30% Odolnosť voči jedu.

Marked Beast Eyes Helmet
Špeciálna prilba legionárskeho štýlu. Má ju u seba Blade, jeden zo štvorice pomenovaných nepriateľov.
Doplnok. PP: 3. Pridáva: +3 Chladné zbrane, +10 k životu.

Marked Beast Face Helmet
Špeciálna prilba legionárskeho štýlu. Má ju u seba Beast, jeden zo štvorice pomenovaných nepriateľov.
Doplnok. PP: 3. Pridáva: +3 Chladné zbrane, +3 šanca na kritický zásah.

Marked Beast Helmet
Špeciálna prilba legionárskeho štýlu. Má ju u seba Blister, jeden zo štvorice pomenovaných nepriateľov.
Doplnok. PP: 3. Pridáva: +3 Energetické zbrane, +10 odolnosť voči energii.

Marked Beast Tribal Helmet
Špeciálna prilba legionárskeho štýlu. Má ju u seba Bonesaw, jeden zo štvorice pomenovaných nepriateľov.
Doplnok. PP: 4. Pridáva: +3 Chladné zbrane, +3 Boj bez zbraní.

Marked Patrol Armor
Vyzerá ako poškodené brnenie rangerských hliadok. Nosia ho Marauderi z označených mužov. Má ho na sebe aj Blister a Blade, dvaja zo štvorice pomenovaných nepriateľov.
Stredné brnenie. PP: 12. Pridáva: +2 Energetické zbrane, +1 Vnímanie.

Marked Scout Armor
Vyzerá ako poškodené brnenie legionárskych prieskumníkov. Nosia ho Zvedi a Ravageri označených mužov.
Ľahké brnenie. PP: 6. Pridáva: +2 Plíženie, +1 Agilita.

Marked Tribal Armor
Legionársky štýl brnenia, ktorý nosia Marauderi z označených mužov. Má ho na sebe aj Beast a Bonesaw, dvaja zo štvorice pomenovaných nepriateľov.
Stredné brnenie. PP: 10. Pridáva: +2 Chladné zbrane, +1 Sila.

Marked Trooper Armor
Brnenie štýlu NKR, bežne nosené Označenými mužmi, lovcami a občas aj inými typmi.
Stredné brnenie. PP: 8. Pridáva: +2 Zbrane, +1 Odolnosť.

Riot Gear
Brnenie používané dôstojníkmi pri vzburách upravené po vzore rangerských brnení. Prilba pri plížení v noci a v interiéroch poskytuje istú formu nočného videnia. Brnenie aj prilba má základnú, pokročilú a elitnú verziu. Dve sady bežného brnenia nájdete v Hopevillskej zbrojnici. Tiež sa dá kúpiť zo zásobovacieho terminálu. Vylepšenú verziu nájdete na mŕtvole v The Crow´s Nest. Elitnú verziu má na sebe mŕtvola v Third Street Municipal Building, na poschodí, kam sa dostanete cez kanál.
Riot Gear, stredné brnenie. PP: 20. Pridáva: +5 Zbrane, +1 Agilita.
Riot Gear Helmet. PP: 4. Pridáva: +1 Vnímanie, zlepšená viditeľnosť pri plížení.
Advanced Riot Gear, stredné brnenie. PP: 21. Pridáva: +10 Výbušniny, +1 Odolnosť.
Advanced Riot Gear Helmet. PP: 5. Pridáva: +2 Vnímanie, zlepšená viditeľnosť pri plížení.
Elite Riot Gear, stredné brnenie. PP: 22. Pridáva: +10 Zbrane, +1 Charizma, +5 šanca na kritický zásah.
Elite Riot Gear Helmet. PP: 6. Pridáva: +2 Vnímanie, +5 Rečníctvo, zlepšená viditeľnosť pri plížení.

Scorched Sierra Power Armor
Upravená verzia energozbroje. Na rozdiel od bežných upravených energozbrojí z NKR táto vyžaduje tréning na nosenie energozbroje. Má ju na sebe plukovník Royez v Long 15, kam sa dostanete, len ak na konci prídavku odpálite atómovku na NKR.
Ťažké brnenie. PP: 24. Pridáva: +2 HP obnovovanie života, +25 Odolnosť voči ohňu. +1 Sila.

Ulysses´ Duster
Odev Odysea. Môžete ho získať aj od neho, ak ho zabijete a jeden získate z truhlice s odmenou za prejdenie hlavného príbehu prídavku.
Ľahké brnenie. PP: 13. Pridáva: +5 šanca na kritický zásah, +1 Charizma.

Ulysses´ Mask
Špeciálna verzia dýchacej masky patriaca Odyseovi. Môžete ho získať aj od neho, ak ho zabijete a jeden získate z truhlice s odmenou za prejdenie hlavného príbehu prídavku.
Doplnok. PP: 3. Pridáva: +50 Odolnosť voči radiácii.

US Army Combat Armor
Uniforma americkej armády. Silnejšia než bežné bojové brnenie a slabšie, než vylepšené bežné bojové brnenie. Taká stredná varianta. Nájdete ho v mnohých skrinkách v silách a barakoch.
Stredné brnenie. PP: 18. Pridáva: +3 Zbrane, +2 Prežitie.

US Army General Outfit
Uniforma generála americkej armády. Nájdete ju na tele generála Retslafa na poschodí v zadnej miestnosti sila Hopeville, v ktorom budete začínať svoju púť.
Ľahké brnenie. PP: 1. Pridáva: +5 Zbrane, +10 Rečníctvo.


Snow Globe - Lonesome Road

V hlavnej hre ste mohli získať niekoľko snežných gúľ. Tu máte možnosť tiež jednu získať. Je v Junction 7 Rest Stop, čo je oblasť pod diaľnicou High Road, kam sa môžete dostať na konci diaľnice pri zasypanom tuneli. Je tam jediná zachovalá budova, v ktorej v prevrátenej skrini nájdete túto snežnú guľu. Keď ju vezmete, získate automaticky 2000 viečok a guľa bude neznámym zariadením teleportovaná do prezidentského apartmánu v kasíne Lucky 38 na poličku nad vystavené snežné gule, ktoré ste mohli predať Jane v pôvodnej hre.



1. The Reunion

Po spustení prídavku dostanete správu, aby ste cestovali do kaňonu s vrakmi (Canyon Wreckage), ktorý bol dovtedy neprechodný. Ako aj do predošlých prídavkov, ani sem nemôžete so sebou brať svojich spoločníkov. Výbavu si môžete brať bez obmedzenia, ale zas pamätajte, že mnoho vecí nájdete aj v nových oblastiach. Zájdite teda do kaňonu, ktorý je v kopcoch nad autokinom nad mestom Primm. Prejdite cez vraky do priesmyku a tým je táto štartovná úloha splnená.


2. The Silo

Prejdite po útese až do raketového sila Hopeville Missile Silo. Prejdite chodbou do miestnosti s ovládacím panelom, ktorý musíte aktivovať, no jeho kódovanie je nad vaše možnosti. Na paneli je časopis „Programmer´s Digest“. Otvorte terminálom pri dverách napravo tieto dvere. Za nimi je na poličke naľavo mimo iných vecí dýchacia maska a Arc Welder. Napravo pri termináli je plagát Ralphie (1/20) a pri ňom aj Nuka-Cola Quartz. Potom aktivujte terminál a objaví sa eybot ED-E. Nie je to vaša ED-E z mohavskej púšte z pôvodnej hry, ale niečo ako jej klon vytvorený týmto zariadením po oskenovaní vašej pôvodnej (na čo prídete s Inteligenciou 6). Stane sa vaším spoločníkom v tomto prídavku. Navyše má schopnosť otvárať panely, na ktoré vy nestačíte.
Jej schopnosť môžete použiť aj na aktiváciu Zásobovacieho terminálu (Commissary Terminal) v miestnosti, kde ju aj nájdete. Tieto terminály slúžia na obchodovanie, nákup / predaj.
Vráťte sa do predošlej miestnosti a nechajte ED-E aktivovať hlavný panel. Vy potom na ňom spustite energiu v sile a otvoria sa vám tým dvere naľavo vedúce k reaktoru. Za nimi sú jedny zamknuté dvere (ľahké heslo), za ktorými pár drobností, pracovných pomôcok, lekárnička a H&H Tools Nail Gun. Na zemi v chodbe je poškodený eyebot, v ktorom je vylepšenie pre ED-E (1/5).

Prejdite do haly s raketou. Naľavo pri schodoch je prevrátený stôl (ľahká zámka), v ktorom sú bezpečnostné kódy druhej úrovne (Hopeville Silo - 2nd Level Security Code). Na zemi pri stole je aj kniha „Dean´s Electronic“. Údržbárska chodba je zasypaná, no nájdete tam Nuka-Colu, muničnú a dve obyčajné krabice. Vyjdite vyššie (cestou vám ED-E prehrá ďalší záznam, medzi doktorom Whitleym a doktorkou Grantovou, ktorá spomenie aj plukovníka Autumna, s ktorým ste mali dočinenia vo Falloute 3). Hore na vás čaká miestnosť s nepriateľským robotom. Oproti dverám je terminál, kde ho môžete deaktivovať (ľahké heslo, alebo odomknúť s bezpečnostným kódom). V miestnosti v stolíku (ťažká zámka) sú bezpečnostné kódy prvej úrovne (Hopeville Silo - 1st Level Security Code) a Plazmový Defender. Pod stolom je aj Nuka-Cola Quartz. O poschodie vyššie sú v miestnosti dvaja mŕtvi muži a zničený robot. V zamknutej skrini (ľahká zámka) sú klince a ďalšia klincovačka (H&H Tools Nail Gun). Vonku pri rakete je druhý robot. Pri stene je vežička a terminál, ktorý ak opravíte (Oprava 50), môžete ju hacknúť a pomôže vám v boji s robotom.

Po boji choďte do miestnosti za robotom (Security) a tam nájdete mŕtveho veliteľa základne, ktorým bol generál Martin Retslaf, ktorému môžete vziať generálsku uniformu. V stole má bezpečnostné kódy sila (Silo Network Security Codes) a v počítači môžete deaktivovať robotov uzavretých miestnostiach po bokoch a aj otvoriť tieto miestnosti. Nájdete v nich dve plazmové míny, pulzný granát, elektronický šrot, dve fúzne batérie, plazmovú pušku a muničnú krabicu. Potom choďte do druhej miestnosti (Main Entrance). V zničenom robotovi je zabodnutý Bowie Knife. Pri mŕtvolách vojakov sú aj Arc Welderi. Napravo je centrálny systém, pri ktorom je časopis „Fixin´ Things“. ED-E nahodí energiu do systému a vy ho potom aktivujte.
Otvoria sa dvere ďalej, ale vyrútia sa odtiaľ aj ďalší roboti. Ak ste nedeaktivovali robotov v kancelárii generála, napadnú vás aj tí a ak ste nehackli vežičku pred miestnosťou, aj tá bude nepriateľská, ako aj vežičky v chodbe za touto miestnosťou (stále môžete opraviť terminál pri nej a spraviť z nej ako aj z vežičiek v chodbe spojencov, čo vám boj s robotmi trochu uľahčí). Po boji prejdite do novootvorenej chodby. Hore je cesta preč, naľavo je ešte bezpečnostná miestnosť. V nej je pár skriniek (v jednej je bojové brnenie americkej armády), dve muničné krabice, lekárnička a dve krabice s kvalitnejšou výbavou. Potom vyjdite zo sila von.
Keď vyjdete von, tak vás prostredníctvom ED-E osloví Odyseus. Konečne sa prvýkrát rozprávate napriamo s kuriérom šesť, na ktorého stopy ste narážali v prídavkoch Nového Vegas. Dozviete sa niečo o ňom, o tejto oblasti a o členoch NKR a Légie, ktorí sem dorazili a z ktorých sa stali noví, zmutovaní obyvatelia oblasti, ktorá bola kedysi pýchou starého sveta Ameriky. Trochu viac detailov sa môžete dozvedieť v závislosti od vašich postrehov (Rečníctvo, Inteligencia, Prežitie, Veda, Výbušniny, obľúbenosť u NKR), ale podstatné je, že vás vyzýva, aby ste vkročili do tejto oblasti, ak chcete vedieť viac a preto musíte najprv nájsť odpaľovač bojových hlavíc.


3. The Job

Zbehnite dolu cestou k Hopevillskej raketovej základni. Môžete ju preskúmať (popis v časti lokácie), pobrať pár vecí a pripravte sa už aj ne nepriateľov, ktorými sú spomínaní ľudia, ktorí podľahli nástrahám tohto miesta. Krutý miestny vietor im strhal kožu zaživa a v agónii bolesti ich udržala nažive radiácia. Miestna radiácia, pretože ako podotkol Kuriér, takéto zranenia by zabili aj bežných ghulov. Využívajú tak strelné, ako aj zbrane na blízko a granáty a výbavu majú celkom slušnú.
Prejdite západným vstupom základne, prejdite popri budove veliteľstva, buď popred budovu cez bránu (ľahká zámka), alebo poza budovu a zoskočte na ulicu pod vami do tábora Označených Mužov. Keď skočíte dole, objaví sa na streche budovy jeden z nich a začne po vás páliť (dokonca aj ak sa plížite a nemal by vás vidieť). Zabite ho a vyjdite na strechu k nemu. Mal u seba jeden raketomet Red Glare. Druhý je tu hore opretý o krabicu a za ním je kanister s raketami (využíva rakety „Rocket“, novú muníciu, nie Missiles, ako klasické raketomety Missile Launcher). Na krabici vedľa sú ďalšie rakety a aj Laserový detonátor, ktorý slúži na odpaľovanie bojových hlavíc.
Keď ho vezmete, objaví sa na ulici pod vami päť ďalších nepriateľov. Po ich likvidácii choďte na koniec ulice, tam je pri blokáde nákladiak s bojovou hlavicou. Z bezpečnej vzdialenosti na ňu namierte laserový detonátor a odpáľte ju (1/30). Tým si otvoríte cestu a môžete opustiť túto ulicu, z ktorej sa inak nedá dostať preč.

Prejdite popod Marked Men Guard Outpost a pokračujte ulicou dole. Na zákrute je oproti vám na nákladiaku hlavica. Cesta popri nej pokračuje, ale do Marked Men Supply Outpost, ktorú môžete preskúmať, ale nikam ďalej sa nedostanete, takže odpáľte túto hlavicu (3/30) a výbuch vám otvorí prechod do Marked Men Base.
Keď odpálite prechod, napadne vás asi šesť nepriateľov, ktorých vedie Blister, hoci je to tiež obyčajný nepriateľ, len s menom. Po boji je hneď napravo na ceste pri ďalšej blokáde druhá hlavica (5/30), ktorú odpáľte a výbuch vám vytvorí prístup.
Prejdite novým prechodom a vojdite do tunela (Collapsed Overpass Tunnel). Vnútri sa vám zas ozve ED-E s ďalšou spomienkovou nahrávkou. Obďaleč uvidíte Deathclawa. Ak ho nenapadnete, tak zájde ďalej a zabijú ho tunelári. Sú to malé potvorky, ktoré vás tu budú napádať, obvykle predtým vydá ED-E výstražné pípanie. V tuneli je pár krabíc, ktoré môžete nájsť, ale inak je to len priamočiara cesta na druhú stranu s bojom s pár tunelármi.
Na konci tunela vyjdite von na Hight Road. Tu sa vám druhýkrát ozve Odyseus, s ktorým si pohovorte. Zase sa dozviete niečo viac a môžete mať aj pár vlastných postrehov (Veda, Prežitie, Rečníctvo, Vnímanie) a zistíte zas niečo o miestnych nepriateľoch, tunelároch a o ceste, kam vedie a kam viedla a to, že ste tu kedysi už boli. Týmto rozhovorom je táto úloha splnená.


4. The Launch

Zabite prvú skupinu nepriateľov, ktorých vedie Beast a pokračujte po diaľnici High Road. Obďaleč pôjdete popod padnutú budovu. Tam sú dvaja nepriatelia. Môžete ich zabiť priamo, alebo z diaľky odpáliť hlavicu pri nich. Tá budova, popod ktorú pôjdete, je Havranie Hniezdo, ktoré môžete preskúmať. Pokračujte ďalej. Pôjdete popri prívese, v ktorom sú dve muničné krabice. Ak doň vojdete, skočí na príves Deathclaw z cesty nad vami. Ďalej budete prechádzať cez Ruined Highway Interchange, kde je ďalšia hlavice a okolo nej sú traja Deathclawi, na ktorých pozor. Pokračujte až na koniec cesty k zasypanému tunelu. Napravo môžete skočiť pod diaľnicu a prezrieť si oblasť Junction 7 Rest Stop. Naľavo do kopca choďte k silu a pozor na nastražené výbušniny. Dorazíte ku kontrolnej stanici sila Ashton. Napravo je časť s pár nepriateľmi, ktorých vedie Bonesaw a ktorú môžete preskúmať. Inak choďte len rovno na koniec cesty, kde je ovládací panel. Keď vám ho ED-E naštartuje, tak ho aktivujte a odpálite raketu. Potom sa ozve zase ED-E s ďalšou nahrávkou zo svojej minulosti (už viete, že ju poslali preč, nech sa ukryje v základni Navaro, pretože ju chceli rozmontovať) a splníte aj túto úlohu.


5. The Divide
6. The Tunnelers


Vojdite do dverí sila a nastúpte na výťah, ktorým sa zvezte dole. Cestou vás napadne okolo šesť tunelárov. Vojdete do vstupnej miestnosti. Dvere oproti vám vedú na chodbu, kde sú jedny dvere s terminálom (stredné heslo), za ktorými je mŕtvola, pár skríň a stolov s výbavou, kde by mala byť aj bojová uniforma americkej armády. Ďalej na chodbe je ošetrovňa, ktorú stráži Sentry Bot. Tam je laserová pištoľ, zásobovací terminál a Auto-Doc. Chodba nakoniec vedie na prvú úroveň centrálnej odpaľovacej haly, kam by vás doviedli aj dvere napravo zo vstupnej miestnosti. Tu sú len jedny dvere s terminálom (ťažké heslo), za ktorými je pracovný stôl, rozličná drobná výbava, kanistre s raketami a poškodený Eyebot s vylepšením pre ED-E (3/5).
Zo vstupnej miestnosti zbehnite schodmi o úroveň nižšie. Na druhej úrovni v centrálnej hale je len jedna miestnosť (stredná zámka), kde je na zemi hromada drobností a v skrinke nejaká výbava.
Potom len zbehnite dole schodmi na prízemie. Tu je v troskách pri ohňoch trezor (ťažká zámka) a v rohu, naľavo od neho je kniha „Big Book of Science“. Najlepšie je tam zoskočiť zhora, aby ste nemuseli po sutinách a ohni. Dole skočte dole do diery a prejdite ňou. Napravo je trezor (ťažká zámka) a batoh. Tu vás napadnú aj dvaja tunelári. Prejdite až do Sunstone Tower.

Vybehnite hore budovou, v ktorej vás napadne pár tunelárov. Na prvom poschodí je pred izbou lekárnička a v izbe za poličkou trezor v stene. Pred izbou je v poličke aj kniha “Chinese Army: Spec. Ops. Training Manual“, no je v poličke, ktorá je obrátená prístupovou časťou ku stene. Ak ju nemôžete vziať, streľte výbušnou zbraňou (napr. s Red Glare, do ktorého tu všade nachádzate rakety) do sutín za poličkou, aby výbuch posunul knihu k vám, respektíve dostal ju medzi poličku a stenu, kým na ňu nedočiahnete. Na druhom poschodí je v izbe na stene Ralphieho plagát (13/20). Vyjdite z budovy do časti The Divide a tam vás opäť osloví Odyseus.

Po rozhovore zlezte z budovy po kovovej konštrukcii. Najprv len po poschodie nižšie, tam po schodoch a odtiaľ zas po konštrukcii až dole. Pozor na skupinu nepriateľov, ktorá tu táborí. Prejdite na koniec popri hromade sutín napravo a na konci vám cestu blokujú skaly. Je tam bojová hlavica, tak ju odpáľte a získate prechod. Prejdite ním a dajte sa doprava. Na konci odpáľte ďalšiu bojovú hlavicu, ktorá vám uvoľní vstup do časti Cave of Abaddon.
Po vstupe do jaskyne získate úlohu „The Tunnelers“. Jaskyňa je len jedna veľká jaskyňa bez tunelov a blúdenia, ktorou prejdite. Na začiatku vás napadne pár tunelárov a v druhej časti, keď prejdete popod oblúk z trosiek, vás napadne ešte väčšia skupina vrátane kráľovnej. Po boji prejdite na koniec k Auto-Docovi za ktorým vojdite do zasypanej budovy. V nej vybehnite hore schodmi a z horného poschodia dverami opäť von. Tým je splnená úloha „The Tunnelers“.
Keď vyjdete von, osloví vás opäť Odyseus. Oznámi vám, že ste splnili svoj cieľ. Chcel ED-E, pretože má odpaľovacie kódy, pomocou ktorých chce zničiť váš svet, tak ako ste vy zničili tento. Teraz je už dosť blízko na to, aby ju ovládol. A to aj spraví a ED-E odchádza za ním a vy ju strácate ako spoločníka. Objavili ste sa v druhej časti The Divide.

Zbehnite dole po schodoch a od hotela choďte vpred k vode a tam sa dajte doprava. Cestu vám blokuje budova, no pod ňou je bojová hlavica, tak ju odpáľte, aby ste si vytvorili prechod popod budovu do druhej časti. Tam prejdite naľavo za vodu a vyjdite hore na kopec. Napravo na kopci je vstup do Wastewater Treatment Plant. Vy choďte doľava, po vrchu prevrátenej budovy. Za ňou zbehnite dole schodmi a choďte po troskách na ďalšiu zničenú budovu pri skalnej stene. Prejdite jej horným podlažím na skaly za ňou. Tam je tábor s nepriateľmi, ktorých pobite a za ich táborom je vstup do Odyseovho chrámu (Ulysses´ Temple). Vstupom do jeho chrámu ukončujete túto úlohu.


7. The Courier

Prejdite na chodbu. Napravo sú zamknuté dvere s terminálom (ťažké heslo), za ktorými sú len drobnosti a pár muničných krabíc. Prejdite do miestnosti na konci chodby a použite tam počítač. V ňom môžete otvoriť dvere ďalej, ako aj dvere do údržbárskej časti Eyebotov. Tam je zajatá vaša ED-E. Môžete ju zachrániť, no je to voliteľná časť úlohy. Ak otvoríte dvere k nej, tak vnútri najprv zabite Sentrybota a zničte dve vežičky. Potom použite tamojší počítač a otvorte schránku s ED-E.
Potom prejdite druhými dverami, ktoré ste otvorili vo vonkajšom počítači a za nimi sa zvezte dole výťahom. Ocitnete sa vo veľkej hale. Je tu šesť bojových hlavíc (23-28/30) a na konci pri rakete je Odyseus.
Oslovte ho. Chce odpáliť atómové strely na zásobovacie cesty NKR. Môžete si s ním pokecať a potom sa pustiť do boja. Napadne vás on, jeho Eyeboty a o chvíľu aj hromada Označených Mužov. Môžete ho presvedčiť, že to, čo robí, je nesprávne a keď sa vám to podarí, tak sa pridá k vám proti Označeným mužom, ktorí sa vrútia do haly. Presvedčiť ho môžete Rečníctvom (90), alebo ak máte zo sebou ED-E, tak poukázať na históriu v tomto stroji, alebo ak ste našli všetky jeho nahrávky a vypočuli ste ich, tak ho môžete presvedčiť poučením z jeho vlastných slov („Kto si, keď nevieš, aká je tvoja história?“, „Otázka mala pripomenúť tým, ktorých si sa pýtal, na dôvod.“, „Sám si to povedal, technológia je slepá cesta. Tieto strely nič nevyriešia“. Preto treba testovať silu. Odpoveďou je zmena, nie ničenie.).
Či už bojujete proti Odyseovi, alebo či bojuje po vašom boku, napokon musíte poraziť hromadu nepriateľov, ktorí sa vyrútia od vstupu do haly. Po ich boji jej táto úloha splnená.


8.A. The End

Máte zastaviť odpálenie rakiet, ktoré nachystal Odyseus. Aby ste to zvládli, potrebujete mať so sebou ED-E. Bez nej, musíte prejsť na úlohu „The Apocalypse“. Aktivujte ovládací panel rakiet a pokúste sa zrušiť odpálenie. Ukáže sa, že to musí spraviť ED-E, ktorá vám zároveň dá vedieť, že hackovanie armádneho zariadenia ju zničí, ale je ochotná to spraviť. Tak len potvrďte, nech to spraví a zrušte odpálenie rakiet. Potom sa vráťte hore výťahom a už len sledujte titulky k tomu, čo sa udialo.
Objavíte sa pred vstupom do kaňonu v Canyon Wreckage. Pred vami je truhlica, v ktorej sú dary od Odysea. Tým, že ste zabránili odpáleniu rakiet a apokalypse, ste si získali dobrú reputáciu u Nasledovníkov Apokalypsy, ako aj u Bratstva Oceli (konečne môžete byť ich idolom, ak to nevyšlo predtým).
Ešte sa môžete vrátiť do oblastí, ktoré ste navštívili predtým, ak ich chcete preskúmať, alebo skočiť do novej oblasti Kuriérova Míľa, čo je miesto, na ktoré ste odpálili raketu z kontrolného stanoviska Ashton. Musíte ísť k základni Hopeville a pri vstupe do Hopeville Missile Silo Bunker je nová oblasť Path to the Courier´s Mile, ktorá vás dostane priamo do tejto novej oblasti.


8.B. The Apocalypse

Ak neviete, alebo nechcete zastaviť odpálenie rakiet, tak rakety odletia. Môžete ale udať, kam majú dopadnúť. Môžete nastaviť, aby leteli buď na cesty Légie (Dry Wells), alebo na cesty NKR (Long 15), alebo na obe tieto miesta.
Ak zasiahnete NKR, stratíte u nich samozrejme reputáciu, ak zasiahnete Légiu, stratíte reputáciu o nich. Ak zasiahnete obe miesta, stratíte reputáciu u oboch, ale pre zmenu získate reputáciu u Prašnej party a u Boomerov. Ak ste ešte neboli v Novom Vegas, tak si reputáciu u oboch poškodených strán môžete v rámci hlavného príbehu vylepšiť tým, že keď dostanete pozvanie od veľvyslanca Crockera, tak sa vám stratí zlá reputáciu u NKR a keď dostanete pozvanie od Vulpesa, tak sa vám stratí zlá reputácia u Légie.
Po výbuchu už len sledujte titulky k tomu, čo sa udialo. Objavíte sa pred vstupom do kaňonu v Canyon Wreckage. Pred vami je truhlica, v ktorej sú dary od Odysea.
Ešte sa môžete vrátiť do oblastí, ktoré ste navštívili predtým, ak ich chcete preskúmať, alebo skočiť do novej oblasti Kuriérova Míľa, miesto, na ktoré ste odpálili raketu z kontrolného stanoviska Ashton. Musíte ísť k základni Hopeville a pri vstupe do Hopeville Missile Silo Bunker je nová oblasť Path to the Courier´s Mile, ktorá vás dostane priamo do tejto novej oblasti.
Ak ste odpálili raketu na NKR, tak máte aj prístup do oblasti Long 15. Ak ste odpálili raketu na Légiu, tak máte prístup do oblasti Dry Wells. Ak ste odpálili rakety na oboch, tak sa vám sprístupnia obe oblasti, ktoré môžete navštíviť, preskúmať a vyrabovať.



Lokácie

Hopeville Missile Silo Bunker
Hopeville Silo Bunker Entrance

Popis pri úlohe „The Silo“.
Keď vyjdete von z bunkra k základni Hopeville, tak môžete vyliezť nad bránu bunkra, z ktorej ste práve vyšli. Hore je muničná krabica (ťažká zámka), obyčajná a dve vojenské krabice. Tiež je tam Rough´ It! Bedroll Kit, spacák, či prenosná posteľ pre spánok v exteriéroch a pri výletoch do prírody.

Marked Men Camp
Na streche budovy s nepriateľom je Laserový detonátor na odpaľovanie bojových hlavíc. Tiež je tam raketomet Red Glare (jeden voľný, jeden má nepriateľ) a dva kanistre s raketami. Na poschodí tejto budovy je posteľ, lekárnička a dve krabice s výbušninami. Na susednej streche je vojenská krabica so zásobami. Na vonkajšej strieške tejto budovy je Večerná Sarsaparilla a Whisky. Na poschodí tretej budovy je krabica so zbraňami (stredná zámka) a v chladničke Vodka, Whisky a dve pivá. Dole v regáloch obchodu je časopis „Locksmith´s Reader“, elektronické články, munícia a muničné krabice. V zadnej skrinke je klincovačka a klince. Vzadu na stene poslednej budovy je Ralphieho plagát (3/20). Pred touto poslednou budovou sú pri lebke tri kusy Jet.

Hopeville Missile Base - West Entrance
Hopeville Missile Base - East Entrance

Prvá lokácia, na ktorú narazíte po východe zo Sila. Tesne pred ňou je čerpacia stanica. V nej je pracovný stôl, na zemi tri stimpaky a vzadu trezor (ťažká zámka) s rozličnými drobnými zbraňami a liekmi. Na stene je plagát Ralphie (2/20). V kanáli pri mláke pod pumpou je pri dvoch kostrách batoh s výbavou, magnum a munícia.
Oproti čerpacej stanici sú ženské baraky. Na streche je vojenská krabica, dostanete sa tam po vraku za budovou. Vchod blokujú vraky a silové pole. Odpáľte bojovú hlavicu pri vrakoch (2/30), výbuch ich odhodí a vy môžete vojsť. Keď budete prezerať interiér, môžu tam vtrhnúť dvaja nepriatelia.
Vnútri je pár krabíc, skrinka, v ktorej by malo byť vojenské brnenie, na stole pár kusov MRE, tri muničné krabice, krabičky s nábojmi .308, lekárnička (stredná zámka), kanister s raketami pod drezom, v ktorom sú spinky. V zadnej časti je pod zničenou knihou aj kniha „Grognak the Barbarian“. Na stene pri dverách do zadnej časti je Ralphieho plagát (3/20).
Potom vojdite od tábora. Za prvými budovami napravo je nákladiak s vojenskou krabicou. Pri ňom je aj kufrík s náradím a dve vodky. Na streche jednej z týchto budov je lekárnička. Obďaleč sú mužské baráky. Pri nich je brána vedúca ďalej (ťažká zámka). Za nimi je nad schodmi kontajner, v ktorom je muničná krabica a pri ňom vojenská. Pod schodmi je tiež prechod ďalej, ak neviete vypáčiť bránu. Oproti budovám na pravej strane sú dve aj naľavo. Jedna je neprístupná, ako tie predtým, druhá je zbrojnica.
Zbrojnica je zamknutá, môžete ju otvoriť pomocou terminálu pri dverách (ťažké heslo, alebo z budovy veliteľstva môžete získať z trezora /ťažká zámka/ vstupné kódy). Vnútri nájdete dosť munície, muničných krabíc a aj kanistrov s raketami pre Red Glare. V skrinkách (jedna veľmi ťažká zámka) je Riot Gear a Riot Gear Helmet. Tiež sú tu predvojnové peniaze, spinky, dýchacia maska a nejaké potraviny. Pod stolom s písacím strojom je kniha „Guns and Bullets“.
V mužských barakoch sú traja nepriatelia. Inak len drobnosti, zásobovací terminál, muničná krabica, mentats, lekárnička, v skrinke (ťažká zámka), armádne brnenie a na záchodoch pod krabicou kniha „Tumblers Today“.

Hopeville Missile Base - Headquarters
Nad samotnou základňou je väčšia budova, ktorá bola veliteľstvom. Na stene zo zadnej strany budovy je Ralphieho plagát (5/20). Na streche, kde bol nepriateľ sú dve muničné krabice, dve rakety a dve fľaše whisky. Po tráme môžete vyjsť na strechu vyššej časti, kde je muničná krabica, vojenská krabica, dve Steady a Stealth Boy.
Vnútri sú dvaja nepriatelia. Hneď napravo od vstupu je v poličke pod zničenou knihou kniha „Nikola Tesla and You“. Na stole naľavo je časopis „Salesman Weekly“. Na záchodoch sú Buffout, Mentats, lekárnička, Steady a .357 Magnum Revolver. V pravej miestnosti je zásobovací terminál a Auto-Doc. V prvej miestnosti napravo je poškodený eyebot s druhým vylepšením pre ED-E (2/5).

Hopeville Missile Base - Loading Station
Nad samotnou základňou choďte cestou od čerpacej stanice a dorazíte k bráne nakladacej stanice základne. Môžete prejsť bránou (ľahká zámka), alebo dierou v plote naľavo od brány. Na nákladiaku sú dve vojenské krabice a pri prevrátenom napravo je jedna a pri nej je aj kufrík s náradím, v ktorom je klincovačka, klince a Odyseov denník (1/6) (Ulysses Log: Y-17.15). Vzadu na budove sú dva Buffouty a za budovou je dosť kovového aj elektronického šrotu. Ďalej za budovou sú nastražené štyri plazmové míny (odpáliť, či deaktivovať), za ktorými je kostra, pri ktorej je Bowie Knife, dve vojenské krabice a na skale nad kostrou aj batoh s výbavou.

Marked Men Guard Outpost
Túto časť tvoria dve budovy za stanicou Hopeville. V prvej budove máte na prízemí pracovný a muničný stôl a pri nich aj rozličnú pracovnú výbavu. Na stole je aj časopis „Fixin´ Things“. Na poschodí je vojenská krabica a tri muničné krabice. Na stole sú dva kanistre s raketami. Na balkóne je muničná krabica a na stene Ralphieho plagát (6/20). V kamióne za budovou sú dve vojenské krabice.
Do druhej budovy sa dostanete len odzadu dverami pri zemi do pivnice. Tu je hromada kostí a zvyškov tiel od kanibalov, čo tu žili. To dokazuje ako koláč z divného mäsa pri dvoch fľašiach vína pod prevráteným stolom. Inak sú tu tri chladničky s nejakým jedlom, lekárnička, muničná krabica, služobná puška a v rohu pri hromade vnútorností je kniha „Tales of a Junktown Jerky Vendor“. Na stene je aj Ralphieho plagát (7/20).

Marked Men Supply Outpost
Je tu pár nepriateľov, ktorí sa však mohli zatúlať až na Guard Outpost a obťažovať už skôr. Ako prichádzate k budove, naľavo je brána (stredná zámka), za ktorou je Ralphieho plagát (8/20), Odyseov denník (2/6) (Ulysses Log: Y-17.21), posteľ a dve vojenské krabice. V zadnej časti nádvoria s nepriateľmi sú tri návesy. V jednom sú dve krabice s výbušninami a kanistre s raketami, v druhom vojenské krabice a v treťom dve vojenské krabice a obyčajná krabica, v ktorej je kľúč (Warehouse Stash Key), ktorý otvára vyššie spomínanú bránu. Pred kamiónmi je aj bojová hlavica (4/30), ktorú môžete odpáliť.

Marked Men Base
Tu vás napadne skupina asi šiestich nepriateľov, jeden z nich má aj meno Blister. Na požiarnom voze z tábora Searchlight je muničná krabica. Ďalšie muničné a vojenské krabice sú na poschodí rozpadnutého domu, kam môžete prejsť z požiarneho auta. Na jeho prízemí je muničná krabica a vo vani kanistre s raketami. Na pochodí v susednej časti domu, kam sa dostanete ľahko po schodoch, sú ďalšie dva kanistre s raketami na dvoch vojenských krabiciach. Keď odpálite hlavicu blokujúcu prechod k tunelu, tak pod zničeným mostom je pár vojenských krabíc a lekárnička. Jedna vojenská krabica je aj v troskách budovy napravo, na poschodí.

Collapsed Overpass Tunnel Entrance
Collapsed Overpass Tunnel
High Road Entrance

Vojdite do tunela. Zbadáte Deathclawa. Ak ho hneď nenapadnete, tak zájde ďalej a zabije ho tunelár, aby ste mali predstavu, že sú silní. Hneď naľavo pred vstupom, ktorým ste vošli, je náves, ktorý budete obchádzať. Vnútri v ňom je na zadnej stene za dvoma krabicami Ralphieho plagát (9/20). Po pár metroch je naľavo pri kostre vojenská krabica. Napravo je mŕtvy vojak NKR, u ktorého nájdete aj rozkazy jeho jednotky (Bravo Team Missing Orders). Má pri sebe aj klincovačku a klince. Pri ňom je v kontajneri aj mŕtvy Deathclaw ležiaci pri batohu s výbavou. Naľavo je muničná krabica a ďalší mŕtvy vojak a ranger. Ďalej sa pripravte na tunelárov, malé potvorky, ktoré vás tu budú napádať. Na mieste, kde vás prepadne prvá skupina, je pod prevrátenou loďou batoh s výbavou a za svietiacou lampou na zničenom stĺpe je trezor (ťažká zámka). Na nákladiaku, pri ktorom vás prepadne druhá skupina, je vojenská krabica. Povyše, naľavo od rádioaktívnych sudov, je druhá a aj obyčajná krabica. Napravo pred východom z tunela je malé opevnenie, kde je pri mŕtvole lekárnička a v krabici pod medvedíkom je kniha „Duck and Cover!“.
Vyjdite von z tunela. Pred vami na moste bude malý tábor nepriateľov, jeden z nich bude označený ako Beast. Tam nájdete ohnisko, zásobovací terminál na nákladiaku, za ním aj lekárničku a okolo vozu pár muničných krabíc.

The Crow´s Nest
Nad High Road je zrútená budova, popod ktorú pôjdete. Havranie hniezdo je hore v tejto budove. Dole pri bojovej hlavici (6/30), ktorou môžete odpáliť dvoch nepriateľov, čo tu strážia, sú dve muničné a jedna vojenská krabica. Popri nich sa dá vyjsť hore do hniezda. Tu v troskách nájdete v okne mŕtvolu, ktorá má u seba Advanced Riot Gear a Advanced Riot Gear Helmet. Ďalej je tu posteľ, pár krabíc, batoh, muničné krabice a dve lekárničky, ktoré môžete vyrabovať. Na stene nad posteľou je Ralphieho plagát (10/20) a pri posteli je aj Odyseov denník (3/6) (Ulysses Log: Y-17.16). Je tu ohnisko a v krabici pri ňom je stimpak a dva Med-X. Na krabici pri denníku je aj časopis „Tales of Chivalrie“. Pri lekárničkách je ostreľovačka.

Ruined Highway Interchange
Je to len časť cesty High Road, cez ktorú budete musieť prejsť. Je tam nákladiak s hlavicou, (7/30) v okolí ktorého sú traja Deathclawi. Pred ním sú pri zničenej motorke muničná a pracovná krabica a pár drobností a taktiež spacák (Roughin´ It! Bedroll Kit), s ktorým sa môžete lepšie vyspať v prírode. Za nákladiakom s hlavicou sú dva návesy. V jednom je batoh s výbavou a v druhom posteľ, časopisy „Milsurp Review“, „Ila Fantoma!“, „Future Weapons Today“ a „Patriot´s Cookbook“. Tiež je tam krabica prežívača plná zásob a pár vojenských krabíc. Poniže, ako pôjdete ďalej cestou, pôjdete popri nákladiaku s rádioaktívnymi sudmi. Pri nich sú dve olovené krabice s lekárskymi zásobami.

Junction 7 Rest Stop
Ako pôjdete od Ruined Highway Interchange, tak dôjdete na koniec diaľnice k zasypanému tunelu. V ňom je havarovaný nákladiak, v ktorom sú dve vojenské krabice. Napravo, hneď vedľa nákladiaku, je malé táborisko s ohniskom, troma krabicami a pri skale je aj Odyseov denník (4/6) (Ulysses Log: Y-17.22).
Odtiaľto môžete ísť dole pod diaľnicu, ktorou ste prišli a tam nájdete túto oblasť. Napadne vás tam aj skupinka tunelárov. Hneď na začiatku je naľavo na zemi hlavica (8/30). Na stene jedinej zachovalej budovy je Ralphieho plagát (11/20). V budove je v prevrátenej skrini časopis „Programmer´s Digest“ a aj snehová guľa - Lonesome Road. Tiež je tam lekárnička a pri posteli, na ktorej je kostra zabitá Bowie nožom, je krabica a časopis „Today´s Physician“. V zadnej časti tejto oblasti je ešte jedna budova. V nej je pracovný stôl, pár skriniek s výbavou, chladnička a dve muničné krabice. Na streche je tiež pár pív, lekárnička, batoh a krabice s výbavou. Na strechu doskočíte z vraku auta, ktorý je na skalách nad budovou.

Ashton Silo Control Station
Koniec vašej cesty z High Road, kde odpálite raketu. V krabici pri vstupe do sila, za odpaľovacím panelom je Industrial Hand, bojová rukavica.
V oblasti poniže ovládacieho pultu, kde je aj vstup do sila, je pár ruín budov, v ktorých je niekoľko nepriateľov. Jedným z nich je aj Bonesaw, nepriateľ s motorovou pílou. V zadnej budove, kde je aj ostreľovač, je pár krabíc a ostreľovačka pri okne. Na poschodí, na prvom stĺpe napravo od schodov, je aj Ralphieho plagát (12/20).
Za menšou budovou je pracovný stôl, pri ktorom sú dve pracovné prilby (Construction Hat) a pár drobností ako obedáre a šrot. Pri vstupe do tejto časti sú dve ohniská, okolo ktorých sú murované iglu, v ktorých sú tiež rôzne drobnosti a muničné krabice. V jednom z nich je aj spacák (Roughin´ It! Bedroll Kit).
Na konci tejto oblasti medzi skalami je nákladiak s dvoma vojenskými krabicami a za ním pri skale mŕtvola s batohom. Povyše nákladiaku je pri skalách bojová hlavica (9/30). Keď ju odpálite, odhalíte za skalami priestor s troma olovenými kufríkmi s lekárskou výbavou.

The Divide, časť 1
Vyjdete na strechu budovy Sunstone Tower. Zlezte po kovovej konštrukcii dole a vojdite do miestnosti v budove. Než pôjdete dole schodmi, choďte doprava po železnej konštrukcii do susednej miestnosti. Tam sú dve muničné krabice, batoh s výbavou, pri ktorom sú tri MRE a na stole pred trezorom (stredná zámka) je Odyseov denník (5/6) (Ulysses Log: Y-17.23). Vráťte sa do predošlej miestnosti a zbehnite dole schodmi. Tu vás môžu napadnúť dvaja nepriatelia. Prejdite miestnosťou, kde môžete vyrabovať pár skríň a stolov a po konštrukcii opäť zbehnite nižšie, do priľahlej zničenej budovy. V nej prejdite len dole až na zem popri jednom nepriateľovi a dvoch muničných krabiciach.

Keď ste dole na zemi, tak pred vami je ohnisko s troma kamennými iglu. Za nimi je bojová hlavica (10/30). Jej odpálenie vám umožní dostať sa po prevrátenom vraku auta hore na budovu za ňou, kde boli dvaja nepriatelia (no až keď odpálite ďalšiu hlavicu a uvoľníte si tak cestu za túto budovu, takže sa na ňu dostanete aj z tej strany po schodoch. Dovtedy je nad vrakom silové pole). Môžete tam vyrabovať ich ostatky, dve muničné krabice, dva batohy s výbavou a v rohu pár skriniek a stôl.
Naľavo od ohniska s iglu vidíte medzi troskami pri skalnej stene druhú bojovú hlavicu (11/30). Keď ju odpálite, tak v potrubí za ňou nájdete kostru a batoh s výbavou. Naľavo od nej je kus budovy v ktorej je vyhasnuté ohnisko, kostra a batoh v ktorom je list „Pvt. Foster´s Personal Journal“ (1/10). Napravo od nej (za bilboardom) je zrúcanina, kde bolo tiež táborisko na preskúmanie. Hore nad budovou mali tábor nepriatelia, môžete to tam tiež prezrieť, ako aj hornú miestnosť s vojenskými krabicami v spomínanej budovu, kam sa dostanete cez ich tábor. No nič extra tam nie je.
Napokon choďte popod tábor nepriateľov na skalách dole k hromade skál, ktoré blokujú cestu. Ale nejakí dobráci tam umiestnili aj bojovú hlavicu (12/30), ktorú odpáľte, aby ste si uvoľnili cestu ďalej.
Za voľnou cestou je naľavo Third Street Municipal Buidling. Oproti je zrúcanina budovy s pár nepriateľmi. V nej je na poschodí v zadnej časti izba s lekárničkou a na stene pri dverách plagát Ralphieho (14/20). V ostatných miestnostiach je pár chladničiek, skriniek, dve muničné krabice a batoh s výbavou. Za touto budovou je ešte jedna zvalená, na stene má symbol Odyseovej vlajky. Vnútri je na konci ďalšie jeho táborisko, kde pod matracom pri krabici nájdete posledný Odyseov denník (6/6) (Ulysses Log: Y-17.17).
Pokračujte na sever. Napravo je v hromade trosiek a kameňov bojová hlavica (13/30), ktorej odpálenie vám vytvorí skratku do predošlej časti. Vylezte hore k rúre, ktorou si teda môžete cestu skrátiť a naľavo pri nej je poškodený Eyebot s vylepšením pre ED-E (4/5). Od nej na sever už uvidíte ďalšiu hlavicu (14/30), ktorej odpálenie vám vytvorí prístup do Cave of Abaddon.

Third Street Municipal Building
Prístup do tejto budovy získate z časti The Divide. Vyjdite hore do budovy po troskách. V miestnosti je počítač „Office of the Treasurer Terminal“, v ktorom si prečítajte maily (2/10). Za poličkou je vrece a dve lekárničky. Odtiaľto sa do horných častí nedostanete, tak choďte cez dieru v stene k rúre, ktorou vojdite do kanálov.
V kanáloch vás napadne pár tunelárov. V prvej miestnosti, do ktorej vleziete z potrubia, nájdete poškodeného Eyebota, v ktorom je vylepšenie pre ED-E (5/5). Kanálom sa dostanete do hornej časti budovy. Tam je mŕtvy vojak NKR, pri ktorom je ostreľovačka a ktorý má na sebe Elite Riot Gear a Elite Riot Gear Helmet. V zadnej časti je pri poličkách batoh a pod stolom je kniha „Lying, Congressional Style“. Napravo od stola je na stene Ralphieho plagát (15/20).

Cave of the Abaddon
Po vstupe do jaskyne choďte do pravého rohu za dvoma dymiacimi kopčekmi tunelárov, kde je veľká skala a na stene aj označenie Odysea. Za skalou je pri lekárničke a kostre kufor, v ktorom je list „Sunflower Summer´s Diary“ (3/10). Ak máte perk „Divoká Pustina“, tak na skrinke je aj Seymour, soška psa, ktorú si môžete vziať. Prejdite do ďalšej časti, kde vás napadne skupina tunelárov aj s kráľovnou. Pobite ich, choďte na koniec, prejdite okolo Auto-Doca a vojdite do zasypanej budovy.
V nej v zadnej časti hore nájdete akurát muničnú krabicu a pod stolom s prevrátenou stoličkou knihu „D.C. Journal of Internal Medicine“. Nad posteľou je Ralphieho plagát (16/20). Vyjdite von do druhej časti The Divide.

The Divide, časť 2
Keď vyjdete zo zasypanej budovy (Burried Building) na strechu hotela (Boxwood Hotel Roof), tak napravo zbehnite dolu schodmi. Než zídete až na zem po kovovej konštrukcii, môžete sa odtiaľto dostať ešte na prvé poschodie, kde je však len jedna lekárnička pod matracom a dva nápojové automaty. Hneď pod hotelom (južne) je prevrátený náves. Za ním sú tri kostry, pri ktorých je batoh, v ktorom je „Mission Report“ (4/10).
Choďte od hotela k jazierku, ktoré tvorí voda vytekajúca z potrubia. Prejdite do jaskyne za vodou a v nej vás čaká unikátny Deathlcaw menom Rawr. Zabite ho a nezabudnite si vziať jeho pazúr (Rawr´s Talon), tiež je unikátny. Pri vstupe do jaskyne je pri kostre batoh, v ktorom je „NCR Radio Distress Beacon“ (5/10). Vnútri je na strope jaskyne bojová hlavica (15/30). Ako ste vošli, vchod za vami zasypalo, ale na vrchole skál je bojová hlavica (16/30), tak ju odpáľte, aby ste sa dostali zas von.
Vonku choďte od vody k troskám budovy, ktorá predeľuje oblasť. Na budove je pár nepriateľov a pod budovou je na zemi bojová hlavica (17/30), ktorá odpáľte a môžete prejsť popod zvalenú budovu na druhú stranu.

Prejdite popod vzniknutý priestor a pozrite sa doprava. Hore vidíte na skale ostreľovača a pri ňom aj bojovú hlavicu (18/30). Naľavo sú trosky, po ktorých sa dostanete hore do budovy, popod ktorú ste práve prešli. Prejdite ňou na druhú stranu k táboru, kde boli nepriatelia. Pri ohnisku sú dva batohy. V jednom je list „NCR Ranger Action Report“ (6/10) a v druhom „NCR Ranger Action Report - Addendum“ (7/10). Od táboriska sa vráťte k budove, cez ktorú ste prišli a choďte po železnej konštrukcii hore nad miestnosť, ktorou ste prišli. Tam je počítač „Jackie´s Computer“ v ktorom si pozrite maily (8/10). Vráťte sa do druhej časti tejto oblasti, kam ste pred chvíľou získali prístup.
Napravo od miesta, ktorým ste prešli, je síce slepá cesta, ale na stene budovy pri skalách je Ralphieho plagát (17/20) a tiež vás tu napadne pár nepriateľov, vrátane jedného, čo si vraví Blade. Tiež je tam vstup do Waste Disposal Station.
Poobzerajte sa po oblasti. Ako ste vošli do oblasti, tak si pozrite skaly vysoko oproti vám (smer západ, juhozápad). Hore pri skale, na ktorej je aj nepriateľ, je bojová hlavica (19/30). Otočte sa doľava. Za mlákou, do ktorej tečie voda z potrubia, je budova a za ňou je hore na skale bojová hlavica (20/30). Prejdite za potrubie s tečúcou vodou a medzi potrubím a spomínanou budovou je ďalšia bojová hlavica (21/30). Po jej odpálení sa môžete ľahšie dostať hore na kopec nad ňu, kde je pri vstupe do Wastewater Treatment Plant bojová hlavica (22/30).
Ešte skočte do budovy pod čističkou odpadových vôd, teda pri ktorej bola predošlá hlavica. V nej je na prízemí v zadnej časti pri lekárničke a muničnej krabici na stene Ralphieho plagát (18/20).

Waste Disposal Station
Prejdete sem z The Divide, časť 2 cez dieru v stene. V podstate je to len jedna diera / jaskyňa s rádioaktívnym odpadom. Vzadu medzi sudmi je lekárnička, olovený kufrík s výbavou, kniha „Wasteland Survival Guide“. V bočnej časti je jedna chodba. V nej je tiež olovený kufrík na pravej strane a na ľavej kostra, pri ktorej je batoh dobrodruha s výbavou, Marksman Carabine a list „For whoever finds this...“ (9/10). Keď sa budete vracať z tejto bočnej časti, napadnú váš štyria tunelári.

Wastewater Treatment Plant
Dostanete sa sem z The Divide, časť 2, cez potrubie nad vodou. Prejdite potrubím a v prvej miestnosti na vás čaká pár tunelárov a pár označených mužov. V druhej miestnosti je počítač „Manager´s Terminal“, v ktorom si pozrite maily (10/10). Na stene je Ralphieho plagát (19/20). Za prevrátenými skrinkami je kniha „Pugilism Illustrated“.

The Courier´s Mile
Do tejto oblasti môžete ísť, až keď prejdete oblasťou sila Ashton. Je to oblasť, ktorú zasiahla raketa, ktorú ste odpálili pri bunkri Ashton. Musíte ísť k základni Hopeville a pri vstupe do Hopeville Missile Silo Bunker je nová oblasť Path to the Courier´s Mile, ktorá vás dostane priamo do tejto novej oblasti.
V oblasti zasiahnutej radiáciou je pár Označených Mužov a skupina Deathclawov. Všetci sú kvôli zásahu radiáciou silnejší, než bežne. Taktiež pamätajte na tú radiáciu, je v celej oblasti a tak jej budete neustále vystavený, preto si pripravte niečo proti radiácii.
Ako vojdete do oblasti, hneď v prvej pouličnej lampe naľavo pri ceste je zabodnutý nôž Blood-Nap, unikátna verzia noža Bowie Knife.
Ako vojdete do oblasti, hneď napravo od cesty je zrúcanina budovy. Na poschodí je na stene nad prevráteným stolom Ralphieho plagát (20/20).
Naľavo od vstupu je za ruinami tábor označených mužov. Tam je aj pár krabíc a muničných krabíc. V okrajových troskách je v tábore aj bojová hlavica (29/30). Jej odpálením sa dostanete za ruinu budovy, kde je lekárnička a pár ďalších krabíc s výbavou.
Na južnej strane, vo vonkajších ruinách, za budovou v ktorej bol Ralphieho plagát, je posledná bojová hlavica (30/30).
Okrem toho nájdete v ruinách budov dosť ďalších krabíc s výbavou, lekárničiek, trezorov, muničných či armádnych krabíc a chladničiek.

Long 15
Do tejto oblasti sa dostanete z Mohavského Stanoviska, kde ste sa nikdy nemohli dostať za posledný plot. Prístup sem získate, len ak odpálite v závere hry raketu na NKR. A práve pre jej výbuch je oblasť vystavená neustálemu žiareniu rádioaktivity, tak sa na to pripravte. V oblasti na vás čaká pár silných, žiarivých ghulov, ožiarených vojakov NKR v ťažkom brnení a na záver aj ožiarený veliteľ tejto posádky, plukovník Royez. Ten mu u seba okrem baretu aj Plazmový vrhač a Obhorenú energozbroj Sierra. V zbraňovej krabici pri plukovníkovi je aj unikátny granátomet Great Bear Granade Rifle. Vedľa je ošetrovňa, v ktorej nájdete pár lekárničiek a aj po zemi rozhádzané stimpaky, či metats, aby ste si pomohli voči všadeprítomnej radiácii v oblasti. Za likvidáciu týchto nepriateľov nezískate žiadne zlé body u NKR.
Mimo toho pri zničených nákladiakoch nájdete pár krabíc so zásobami. Ďalšie vojenské krabice sú za havarovaným vertibirdom. Na mŕtvom vojakovi NKR na začiatku oblasti nájdete Rangerské bojové brnenie a prilbu. Ďalší takýto je napravo od prvého, pod spadnutým kusom diaľnice. V západnej časti, na konci zablokovanej cesty, pri zničenom nákladiaku sú dve špeciálne krabice (High-Tech Gun Case), v ktorých je dosť dobrých zbraní vrátane pár Mini Nuke. Tiež sú tam muničné krabice s kvalitnou muníciou.

Dry Wells
Do tejto oblasti sa dostanete z Cottonwood Cove. Tam sú pri móle člnky. Kliknite na jeden z nich a presuniete sa do novej oblasti. Prístup sem získate, len ak odpálite v závere hry raketu na NKR. A práve pre jej výbuch je oblasť vystavená neustálemu žiareniu rádioaktivity, tak sa na to pripravte. V oblasti na vás čakajú ožiarení legionári s dobrou výbavou, niektorí dokonca používajú Stealth Boy. Na rozdiel od vojakov NKR v Long 15, tu vám zabitie legionárov prináša zlú reputáciu u Légie. Okrem nich je tu aj Gaius Magnus, ich veliteľ. Ten má u seba prilbu centurióna a brnenie „Armor of the 87th Tribe“.
V zadnej časti je obrovský kráter, z ktorého sála silnejšia radiácia. Ak sa do neho pokúsite vojsť, tak automaticky zomriete. Naľavo pred kráterom sú v zrúcaninách domu muničné krabice a aj dve špeciálne krabice (High-Tech Gun Case), v ktorých je dosť dobrých zbraní vrátane pár Mini Nuke. Napravo pred kráterom je menšia zrúcanina budovy, pri ktorej je kus betónu opretý o skalu. Po ňom ľahko vyjdete na skalu a tam nájdete dve lekárničky a štyri muničné krabice. Naľavo od vstupu do tábora z brehu je pár muničných krabíc za druhým zničeným domom naľavo. Na kopci nad ním, kam sa dostanete z hornejšej časti tábora, sú v zničenom stane lekárničky, muničné krabice a aj zbraňová krabica, v ktorej je unikátny granátomet Red Victory Grenade Rifle. Na druhom brehu rieky je len prevrátená loď, pri ktorej (pod ňou na brehu aj vo vode) je pár krabíc so zásobami.



Výzvy

Feel Like a Kid Again
Máte nájsť 20 plagátov s nápisom „Ralphie“.
1. Hopeville Missile Silo, v miestnosti kde nájdete ED-E.
2. Hopeville Missile Base - West Entrance, na čerpacej stanici pred bránou do tejto časti.
3. Marked Men Camp, na zadnej stene poslednej budovy pri nákladiaku s bojovou hlavicou.
4. Hopeville Missile Base - West Entrance, v ženských barakoch.
5. Hopeville Missile Base - Headquarters, na zadnej strane budovy zvonku.
6. Marked Men Guard Outpost, na poschodí prvej budovy, na stene zvonku, dosiahnuteľný z balkónu.
7. Marked Men Guard Outpost, v pivnici druhej budovy.
8. Marked Men Supply Outpost, za bránou naľavo za veľkou budovou, popri ktorej vstupujete do tejto oblasti. V zadnej časti oblasti je v krabici v návese aj kľúč k bráne.
9. Collapsed Overpass Tunnel, ako sem vojdete z Marked Men Base, tak plagát je hneď v prvom návese, ktorý budete obchádzať.
10. The Crow´s Nest, pri posteli v zrúcanej budove Havranieho hniezda.
11. Junction 7 Rest Stop, na stene jedinej zachovalej budovy v tejto oblasti pod diaľnicou High Road.
12. Ashton Silo Control Station, v oblasti s pár nepriateľmi, v zničenej budove na poschodí, na prvom stĺpe napravo od schodov.
13. Sunstone Tower, na druhom poschodí v izbe na stene.
14. The Divide, keď prejdete do druhej časti po odpálení bojovej hlavice pri skalách, ktoré vám blokovali cestu, tak za voľným prechodom choďte do zničenej budovy pred vami. Plagát je na poschodí v zadnej časti na stene pri dverách.
15. Third Street Municipal Building, prejdete tam z The Divide. Z prvého podlažia prejdite kanálom na poschodie a tam v zadnej miestnosti je plagát na stene.
16. Cave of the Abaddon. Na konci jaskyne vojdete do zasypanej budovy (Burried Building), v ktorej vybehnite hore schodmi a v izbe nad posteľou nájdete plagát.
17. The Divide, časť 2, na stene budovy Waste Disposal Station.
18. The Divide, časť 2, v budove za potrubím s tečúcou vodou. Na stene pri poličke.
19. Wastewater Treatment Plant. Dostanete sa tam z The Divide, časť 2. V miestnosti s počítačom je plagát na stene.
20. The Courier´s Mile. Sem sa môžete dostať až po odpálení rakety zo sila Ashton. Ako vojdete do oblasti, tak hneď v prvej zrúcanine napravo, na poschodí, na stene nad prevráteným stolom je plagát.

ED-Ecated
Vylepšenia pre ED-E. Celkovo je ich päť a tie ktoré získate nebude mať len táto ED-E, ale zároveň ich získa aj tá vaša pôvodná, spoločníčka z Mohavskej púšte.
1. V chodbe smerom k reaktoru z prvej miestnosti v Hopeville Missile Silo, v poškodenom Eyebotovi.
Prvá úroveň vám umožní, že vám ED-E raz denne môže opraviť 25% kondície zbrane, ktorú používate. Môžete jej poradiť, ako lepšie opravovať zbrane, ako to viete sami (Oprava 35, 65).
2. Hopeville Missile Base - Headquarters, v prvej miestnosti naľavo, v poškodenom Eyebotovi.
Druhá úroveň vám umožní, aby vám ED-E raz denne vyrobila energetický, alebo mikrofúzny článok (35 kusov). Ak sa vyznáte vo výbušninách, môžete ju naučiť robiť aj palivo do plameňometu (Výbušniny 35) (35 kusov) a výbušné vrecká (Satchel Charges, Výbušniny 65) (3 kusy).
3. Ashton Missile Silo, na hornej úrovni (kam sa zveziete výťahom pri hlavnom postupe) za zamknutými dverami v hlavnej odpaľovacej hale otvárajúce sa terminálom (ťažké heslo).
Tretia úroveň pridá dva body Prahu Poškodenia pre ED-E aj pre vás.
4. The Divide, poniže vstupu do Cave of the Abaddon. Je tam pri hromade sutín hlavica (číslo trinásť podľa návodu), ktorú keď odpálite, môžete vyliezť hore na sutiny k rúre, ktorá vám vytvorí skratku. Naľavo od rúry je poškodený Eyebot.
Štvrtá úroveň vám aj ED-E pridáva +5 k laserovým zbraniam. Platí len keď ste spoločníci.
5. Third Street Municipal Buidling, vojdite na prvé podlažie z The Divide po troskách a odtiaľ vlezte do kanála. V prvej miestnosti kanála nájdete poškodeného Eyebota.
Posledná, piata úroveň vám aj ED-E zlepší presnosť mierenia pri ťahovom súboji. Platí len keď ste spoločníci.

Most Likely To...
Treba odhaliť 6 kúskov z kuriérovej (vašej) minulosti prostredníctvom rozhovorov s Odyseom.
1. Keď vyjdete z Hopeville Missile Silo a prvýkrát vás osloví Odyseus, spýtajte sa ho, kto je a čo chce. Povie, že kuriér, ktorý dúfal, že vás bremeno čipu zahubí. Následne na to si uvedomte (Vnímanie 6), že ste sa spolu ešte nikdy nezhovárali.
2. Keď vyjdete z tunela (Collapsed Overpass Tunnel) na High Road, tak vás druhýkrát osloví Odyseus. Keď sa rozhovorí o ceste, povedzte, že táto cesta nikam nevedie. Povie vám, že kam kedysi viedla a že vás viedla domov. Potom sa spýtajte, prečo si myslí, že táto cesta vedie domov.
3-6. Keď vyjdete na strechu Sunstone Tower a tretíkrát vás osloví Odyseus, tak sa konečne dozviete viac. Odyseus tvrdí, že vy ste zodpovedný za túto katastrofu. Že tu žila skupina ľudí, ktorí boli prísľubom lepšej budúcnosti, nepatrili ani k légii, ani k NKR a on ich objavil, keď sem sledoval vás. Vy ste doručili balíček so symbolmi starej Ameriky, ktorý odpálil jadrové hlavice a došlo k výbuchu, ktorý zničil všetkých, čo tu boli. Pôvodnú skupinu, aj Légiu a NKR, ktorí chceli toto miesto pre seba.
Spýtajte sa „Hovoríš, že ja som to priniesol zo západu?“. Potvrdí, že to bol nejaký detonátor, ktorý to všetko odpálil a preto ste vy zodpovedný za túto spúšť.
Potom sa spýtajte „Prečo by som to sem nosil?“. Povie, že ste precestovali veľa miest západu, ale nikde ste nevydržali a napokon ste sa vrátili sem. Aj ak tvrdíte, že ste to nespravili úmyselne, tak trvá na tom, že nosíte smrť. Či už detonátor, alebo Houseov čip, proste vás ženie zvedavosť bez ohľadu na následky. Jeho rodinu zabila Légia a jemu novú nádej dodala až komunita, ktorú tu uvidel. Neviní vás ani tak z jej zničenia, ako z toho, že ste mu ukázali ten prísľub nádeje.
Keď bude chcieť skončiť, povedzte, že ešte máte otázky a spýtajte sa „Vravel si, že si sľúbil, že ma nezabiješ. Prečo?“.
Napokon sa ho už len spýtajte „Akú máme minulosť? Čo o mne vieš?“ Zjavne vie toho viac, než hráč. Týmito šiestimi náznakmi splníte túto výzvu a dozviete sa niečo viac o minulosti vašej postavy.

Warhead Hunter
Treba zničiť 30 bojových hlavíc.
1. Marked Men Camp, tam získate aj laserový detonátor na odpaľovanie týchto hlavíc a túto prvú musíte odpáliť, aby ste sa dostali zo zabarikádovanej ulice.
2. Hopeville Missile Base - West Entrance, pri vstupe do ženských barakov, oproti čerpacej stanici.
3. Marked Men Guard Outpost, rovno oproti týmto budovám je dole na zákrute v ulici hlavica na voze pri vrakoch blokujúcich cestu do Marked Men Base.
4. Marked Men Supply Outpost, v zadnej časti.
5. Marked Men Base, pri vrakoch blokujúcich vstup do zasypaného tunela.
6. The Crow´s Nest, pod zrútenou budovou, popod ktorú prechádzate a ktorá vlastne tvorí Havranie hniezdo.
7. Ruined Highway Interchange, na nákladiaku ,okolo ktorého budete prechádzať.
8. Junction 7 Rest Stop. Keď vojdete do tejto oblasti na konci diaľnice High Road, tak rovno pred vami, naľavo je hlavica.
9. Ashton Silo Control Station, na konci oblasti s pár nepriateľmi, pri skalách za nákladiakom.
10. The Divide, keď zídete dolu z Sunstone Tower, tak pred vami bude ohnisko s troma iglu, za ktorými je hlavica.
11. Naľavo od hlavice č.10, pri skalnej stene, pri zrúcanine budovy.
12. Keď pôjdete ďalej z oblasti s hlavicami č. 10 a 11, tak vám táto bude blokovať cestu a musíte ju odpáliť, aby ste sa dostali ďalej.
13. Po odpálení dvanástej hlavice choďte doprava, na sever a po pravej ruke bude pod trakami a skalami hlavica.
14. Pokračujte od trinástej ďalej na sever a narazíte na hlavicu, ktorej odpálením si sprístupníte cestu ďalej do Cave of the Abaddon.
15. V druhej časti The Divide choďte od hotela na juh k vode. Za vodou vojdite do jaskyne s Deathclawom menom Rawr. Na strope jaskyne je hlavica.
16. Keď vojdete do jaskyne s Rawrom, zasype sa za vami vstup a na skaly dopadne aj hlavica, ktorú odpáľte, aby ste sa dostali von.
17. Napravo od vody je cesta blokovaná budovou, pod ktorou je hlavica, ktorú musíte odpáliť, aby ste sa dostali v postupe ďalej.
18. Len čo prejdete prechodom, ktorý ste vytvorili odpálením hlavice číslo sedemnásť, tak sa pozrite napravo. Hore na skalách uvidíte ostreľovača, pri ktorom je aj hlavica na odpálenie.
19. Potom sa pozrite oproti (smer západ, juhozápad). Hore pri skale, na ktorej je aj nepriateľ, je bojová hlavica.
20. Otočte sa doľava. Za mlákou, do ktorej tečie voda z potrubia, je budova a za ňou je hore na skale bojová hlavica.
21. Prejdite za potrubie s tečúcou vodou a medzi potrubím a spomínanou budovou je ďalšia bojová hlavica.
22. Vyjdite hore na skalu nad hlavicou číslo dvadsaťjeden a tam pri vstupe do Wastewater Treatment Plant je hlavica.
23-28. Šesť rakiet je v Odyseovom chráme, vo veľkej hale, kde sa konečne stretnete zoči-voči s Odyseom.
29. The Courier´s Mile. Sem sa môžete dostať až po odpálení rakety z bunkra Ashton. Naľavo od vstupu do oblasti je tábor Označených Mužov. V okrajových troskách je tam hlavica.
30. The Courier´s Mile. Napravo od vstupu je budova s Ralphieho plagátom. Za ňou, v okrajových troskách, na juhu je posledná hlavica.

Ulysses´ Odyssey
Treba nájsť šesť Odyseových denníkov.
1. Ulysses Log: Y-17.15
Hopeville Missile Base - Loading Station, v krabici na náradie pri prevrátenom nákladiaku.
2. Ulysses Log: Y-17.21
Marked Men Supply Outpost, za bránou naľavo za veľkou budovou, popri ktorej vstupujete do tejto oblasti. V zadnej časti oblasti je v krabici v návese aj kľúč k bráne.
3. Ulysses Log: Y-17.16
The Crow´s Nest, pri posteli v zrúcanej budove Havranieho hniezda.
4. Ulysses Log: Y-17.22
Junction 7 Rest Stop, teda konkrétne keď pôjdete od Ruined Highway Interchange, tak dôjdete na koniec diaľnice k zasypanému tunelu. V ňom, vedľa havarovaného nákladiaku, je denník pri ohnisku malého táboriska. Junction 7 Rest Stop je poniže tohto rázcestia.
5. Ulysses Log: Y-17.23
Keď vyjdete na strechu Sunstone Tower, tak zbehnite po kovovej konštrukcii dolu do prvej miestnosti, kam sa dá vstúpiť. Z nej prejdite po kovovej konštrukcii do susednej miestnosti naboku a nahrávku nájdete na stole.
6. Ulysses Log: Y-17.17
The Divide, keď prejdete do druhej časti po odpálení bojovej hlavice pri skalách, ktoré vám blokovali cestu, tak za voľným prechodom, pred vami, uvidíte zničenú budovu s pár nepriateľmi. Za ňou je ešte jedna, ležiaca, úplne zničená. Zboku, alebo z vrchu môžete skočiť do jej spodnej časti (na stene je aj symbol Odyseovej vlajky) a vnútri pod matracom pri krabici nájdete nahrávku.

Nostalgia
Treba nájsť 10 záznamov predošlých návštevníkov v The Divide.
1. Pvt. Foster´s Personal Journal - The Divide, keď zídete dole zo Sunstone Tower, tak choďte naľavo k ruine budovy pri skalnej stene. Pri táboráku je kostra (obvykle aj dve krysy) a batoh s listom.
2. Memo from Commander Devlin. Cez The Divide prejdite do Third Street Municipal Building a tam na prvom poschodí, kam sa dostanete priamo cez trosky, si pozrite maily v počítači „Office of the Treasurer Terminal“.
3. Sunflower Summer´s Diary. Po vstupe do Cave of the Abbadon choďte do pravého rohu za dvoma dymiacimi kopčekmi tunelárov a za veľkou skalou je pri kostre kufor, v ktorom je list.
4. Mission Report. V druhej časti The Divide len zbehnite dole z hotela a hneď pod hotelom je prevrátený náves, za ktorým sú tri kostry s batohom, v ktorom je správa.
5. NCR Radio Distress Beacon. V druhej časti The Divide choďte od hotela k vode a do jaskyne za ňou. Pri vstupe do jaskyne je list v batohu pri kostre.
6. NCR Ranger Action Report. V druhej časti The Divide, keď odpálite hlavicu, aby ste mohli prejsť popod zbúranú budovu, tak sa otočte doľava a vyjdite po troskách do budovy popod ktorú ste prešli. Za ňou je táborák, kde boli nepriatelia. Pri ňom sú dva batohy. V jednom je tento list.
7. NCR Ranger Action Report - Addendum. V druhom batohu z tých dvoch, kde bol list číslo šesť.
8. Jackie´s Computer. Z tábora, kde boli list 6 a 7 sa vráťte k budove, cez ktorú ste prišli a choďte po železnej konštrukcii hore nad miestnosť, ktorou ste prišli. Tam je počítač „Jackie´s Computer“, v ktorom si pozrite maily.
9. For whoever finds this.... V The Divide, časť 2 prejdite do Waste Disposal Station. Z veľkej jaskyne choďte doprava do chodby a v nej, vľavo na konci je kostra, ktorá má v rukách tento list.
10. Manager´s Terminal. Je vo Wastewater Treatment Plant. Dostanete sa tam z The Divide, časť 2. Je v druhej z dvoch miestností.

Condemned to Repeat It
Odpáľte v rámci postupu hlavným príbehom jadrovú raketu zo sila Ashton.

Rocket´s Red Glare
V prídavku získate novú zbraň, raketomet Red Glare. V Zásobovacích termináloch (ktoré pre vás sprístupní ED-E) môžete kúpiť vylepšenia pre túto zbraň. Pre splnenie tejto výzvy potrebujete mať kúpené všetky tri. Vyjde vás to cez 30000 viečok, takže je otázne, či to za to stojí. Stačí ich získať a mať u seba, nemusíte ich hneď montovať na zbraň.

The Courier´s Mile
Vstúpte do oblasti The Courier´s Mile, kam sa dostanete až po odpálení rakety z bunkra Ashton.

Ends of the Earth
Objavte 25 lokácií v novej oblasti Lonesome Road. Musíte objaviť aj The Courier´s Mile, pre vstup, do ktorej musíte najprv odpáliť raketu zo sila Ashton a vrátiť sa k prechodu do tejto oblasti v Hopeville.

Hometown Hero
Prejdite hlavný príbeh tohto prídavku.

Súvisiace hry Fallout Online
Fallout 5
Fallout 76
Fallout 4: Game of the Year Edition
Fallout 4: Nuka-World
Fallout 4: Vault-Tec Workshop
Fallout Shelter
Fallout 4: Contraptions Workshop
Fallout 4: Far Harbor
Fallout 4: Wasteland Workshop
Fallout 4: Automatron
Fallout 4
Fallout Anthology
Fallout: New Vegas Ultimate Edition
Fallout: New Vegas - Old World Blues
Fallout: New Vegas - Honest Hearts
Fallout: New Vegas - Dead Money
Fallout: New Vegas
Fallout 3: Game of the Year Edition
Fallout 3: Mothership Zeta
Fallout 3: Point Lookout
Fallout 3: Broken Steel
Fallout 3: The Pitt
Fallout 3: Operation Anchorage
Fallout 3
Fallout Collection
Fallout: The Ultimate Collection
Fallout Tactics: Brotherhood of Steel
Fallout 2
Fallout
Fallout 3: Van Buren



Diskusia Príspevkov: 0 Hodnotenie
83 hlasov

100
60
20

80
40
0
51
Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |