HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21116
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12851
1687

Online 21753 užívateľov

Návody > Risen 3: Titan Lords


Zobrazení:119879
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

1. časť | 2. časť | 3. časť


III.C.6. Tacarigua

Pláž s majákom a východný močiar
  • Na pláži pri Jackovi, kde sa prvýkrát vylodíte, je truhlica (10), v ktorej je víno, mäso a krčah.
  • V Jackovom majáku je teleportačný kameň, tabuľka prastarého vedenia a truhlica (110), v ktorej sú dva kusy zlatej rudy, 2 perly a 2 runy vyvolania pekelného psa. Za majákom je truhla (30), v ktorej je len chlieb a 9 mincí. No vedľa truhly je zvitok Hrdza a dvojhlavňová brokovnica (Double-Barreled Shotgun). Povyše majáka je teleport.
  • Na západnej strane pláže vidíte na mape malý štvorček. Je to prístrešok. Pri ňom je jaguár a rastie tam krvavý koreň. Je tam truhlica, v ktorej je Usergorovo plamenné oko „Usergor´s Flaming Eye“. Tiež je tam kniha Sukničkár, z ktorej získate úlohu „The Blue Quill“.
  • Severne nad mostom vedúcim od majáku je plošina na kopci. Dole žije močiarny golem a na plošine dva pekelné psy. Na plošine rastie Tree Strangler. Za golemom je v dutine skaly truhlica (90), v ktorej je meč Čepeľ plameňov (Blade of Flames), dva kusy Nekromancie, pálenka smrti a schéma na Amulet Gargola.
  • Na západnej strane močiara (kam zrejme preplávate z pláže) je na kopci pod skalou pár hrobov. Pri nich leží mŕtvy Daniel. Môžete si z jeho tela vziať jeho posledné slová. Je tu truhlica (20), v ktorej je 40 zlatých, 2 tesáky a recept na Nápoj vôle. V krabici je rum. Na kríži hrobu je Posilnená pištoľ (Reinforced Pistol). Rastie tu aj Lovcov koreň.
  • Pri hroboch s Danielom je v krabici kniha Pirátske príbehy, z ktorej získate úlohy „The Happy Pirate´s Treasure“ a „The Damaged Cuirass“.
  • V močiaroch, západne od veže je veľká skala. Na jej severnej strane je socha opice pri žiariacom strome. Na skale za sochou je teleportačný kameň. Pri vyvrátenom pni na južnom brehu, poniže skaly s opicou, je truhlica (30), v ktorej je len zlatá ruda a zlatá tácka.
  • Na východe močiara sú na strednej časti nakreslené na mape dva stromy. Pri tom napravo je socha opice so žiariacim stromom. Na kopci za nimi je truhlica (50), v ktorej je pivo, fakľa, 24 brokov a runa vyvolania pekelného psa. Povyše od tohto miesta je na mape samostatný strom. Na tom mieste je žiariaci strom a socha s veľkými ústami. Za nimi v kríkoch je truhlica (20), kde je iba jablko, 7 mincí a kladivo.
  • Na severozápadnej strane močiara je cesta nahor do kopca. Po pravej strane je rozbitá socha opice, za ktorou je žiariaci strom a za ním môžete vyliezť do malého skalného otvoru, kde rastie krvočiapka. Hore na kopci, nad Roscom rastie Zlodejova bylina.
Okrádanie:
Holtby (90): 2x ťažká dýka; 25 zlatých

1. Kicking Ass
1.1. Duel With Tanner
1.2. The Plunderer
1.2.1. Revealing Notes
1.2.2. Jack´s Valuables

Jack na pláži vám povie, že mu inkvizícia obsadila maják. Ponúknite sa, že ho zbavíte nevítaných hostí. Vybehnite k majáku, kde sú dvaja vojaci. Ak máte strieborný jazyk 60, môžete presvedčiť Tannera, nech vám dá 50 zlatých. Inak ho len slovne vyprovokujte a napadne vás. Porazte ho a keďže ste silnejší, pošlite ho vystriedať Jacka na hliadke na pláži.
Potom je tu Holtby. Je to chytrák, tak ho musíte usvedčiť z podvodu. V majáku je na poličke jeho denník, kde píše, ako okradol Jacka a že jeho veci ukryl v jaskyni pod majákom. Choďte teda do jaskyne. Spojte cestu tam s úlohou „Wet Behind the Ears“, ktorá vás tam tiež zavedie. V zadnej, hornej časti jaskyne je truhlica, v ktorej sú Jackove veci.
Ak by ste mali len veci, nedokážete že sú jeho a ak by ste mali len denník, nedokážete, že to, čo zapísal, sa stalo. Keď máte ale aj denník aj Jackove veci, tak Holtbyho oslovte. Je jedno čo poviete, všetky možnosti končia tým, že vám dá 250 zlatých za vaše mlčanie. Potom mu len prikážte, aby šiel strážiť mimo majáka.
Potom len skočte za Jackom a povedzte mu, že môže naspäť. Vydá sa do majáku. Tiež mu môžete vrátiť veci, ktoré mu Holtby ukradol.
Keď bude Holtby na pláži, môžete ho zastrašiť (zastrašovanie 50), aby vám dal ešte viac a pridá Trblietavý zlatý prsteň.
Odmena: 200 bs, 50 zlatých od Jacka, možnosť obchodovať s Jackom
Odmena: 100 bs, 100 bs za Tannera
Odmena: 200 bs, 250 zlatých
Odmena: 20 bs
Odmena: 100 bs, 100 zlatých od Jacka, ak mu veci vrátite

2. Wet Behind the Ears
2.1. Pipkin´s Treasure

Na východnom brehu rieky vtekajúcej od majáka do mora je Pipkin. Sťažuje sa, že si chcel zakopať poklad a narazil na príšeru, ktorá ho odtiaľ vyhnala. Stačí sledovať stopu mincí, ktoré cestou tratil. Pri posteli má ďalekohľad a mince vedú kúsok na východ k rumu. Tam sa stáčajú na sever, pod skalu k druhému rumu, tam doprava a hore k jaskyni priamo pod majákom, kde je aj zlatá čaša.
Vnútri sú dvaja ghulovia a v jaskyni je démoní červ. Je tu aj Pipkinova truhlica, z ktorej si vezmite 4 grogy, 3 rumy a 300 zlatých.
Môžete prezrieť aj jaskyňu. V zadnej časti sú termiti a hrobný pavúk a na stene je železná žila. V hornej časti je teleportačný kameň, strieborná čaša, mešec (100) a jadeitová žila. Tiež je tam Holtbyho truhlica s ukradnutými Jackovými vecami.
Úloha je už splnená, ale môžete sa vrátiť za Pipkinom. Povedzte mu, že máte poklad a potom si preberte všetky položky. Rum, Grog a mince. Pri každej sa môžete rozhodnúť, či mu ju dáte, alebo si ju necháte. Ak si necháte všetky, máte Duša -1.
Ak mu vrátite 300 zlatých, máte rovno Duša +1. Ak mu vrátite všetko, máte ešte Duša +1 a dostanete od neho polovicu všetkého, ako ste sa dohodli, teda 150 zlatých, 2 rumy a 2 grogy.
Odmena: 200 bs
Odmena: 100 bs

3. Loot
Na kopci medzi plážou pod majákom a mestom vidíte na mape zvýraznené skaly. Choďte z pláže na západnú stranu pod horu a tam nájdete na skalnej stene lianu, po ktorej môžete vyliezť hore. Vylezte až úplne hore po lianách a na pár miestach vyskáčte hore po skalách. Hore je Hawke. Cvok, ktorý rád lieta. Rastie pri ňom Hrdinova koruna.
Pohovorte si, je jedno, či sa pokúsite odpovedať na jeho hádanky, alebo nie. Z rozhovoru sa dozviete, že tu má svoj úkryt. Po rozhovore vylezte na skalu nad jeho prístreškom. Hore je truhlica (50), v ktorej je dvojhlavňová brokovnica (Double-Barreled Shotgun), syr, grog, brko a dva papagáje. Pri truhlici je Osoriov mešec. Vezmite si ho a tým je úloha splnená.
Potom sa môžete vrátiť povedať Hawkemu, že ste našli jeho úkryt. Môžete ho zastrašiť, aby vám dal ešte čo mu zostalo (zastrašovanie 40). Duša -1 a dostanete 20 zlatých a strieborný tanier. Alebo mu ponúknite rum, či povedzte, že to nejako zvládne.
Potom sa ho ešte spýtajte, čo bude ďalej robiť. Povie, že bude lietať aj bez vecí, ktoré ste mu vzali. Ak poviete, nech si dobre zalieta, máte Duša -2. Skočí zo skaly a dole potom môžete nájsť jeho telo. Ak ho odhovoríte, aby neskákal, máte Duša +2.
Odmena: 100 bs

4. The Treasure In the Deadlands of Tacarigua
V Jackovom majáku je mapa k pokladu. Ten je vo východnom močiari, pod vežou na juhu. V močiari je dosť potvor, pekelní psi, minioni a golemovia. Môžete prebehnúť po pláži, ak chcete len poklad a poraziť len pár nepriateľov.
Odmena: 100 bs, 90 zlatých, perla, lovecký roh, lebková čaša

5. The Nameless Captain´s Treasure
6. Artefakt: The Vial

Na Taranise v pevnosti mágov je v hlavnej budove mágov na poschodí kniha Magické legendy, z ktorej sa dozviete o tomto poklade.
Od člna, ktorým ste sa vylodili na pláži pod majákom, choďte doprava, je to len kúsok po brehu a tam zbehnite medzi skaly. Za skalami vidíte vlajku. Pod ňou vykopte poklad. Je v ňom aj Flakón, artefakt +5 mágia.
Odmena: 100 bs, svietnik, zlaté žezlo, Flakón
Odmena: 400 bs, Flakón

7. The Shadow Lord of the Madness
Keď splníte úlohu „Kicking Ass“, tak sa Tanner a Holtby presunú na pláž k člnu. Keď k nim prídete, tak začujete, ako sa bavia o príšere. Spýtajte sa na to Tannera. Neverí, že na ňu máte a staví 250 zlatých, že ju neporazíte. Tým získate úlohu. Ide o Tieňového Lorda, ktorý je na severe východného močiara.
Len zájdite na miesto. Tesne pri ňom sú len dva pekelné psi. Okolo v močiaroch je veľa psov, minionov a pár golemov. Zabite lorda. Má pri sebe tieňové žezlo (korisť) a z jeho tela si vezmite Čierne srdce (Black Heart). Okolo je pár mŕtvych vojakov, ktorých môžete obrať. Majú pár zlatých a Runový prsteň (Rune Ring, Odolnosť voči čepeliam, runová mágia a alchýmia +5). Na stene je tu tiež jadeitová žila.
Tým je úloha splnená. Vráťte sa ale za Tannerom po odmenu. Tiež môžete o vašom úspechu povedať Holtbymu, ktorý sa vám taktiež odmení, hoci vám nič nesľúbil.
Odmena: 400 bs, 250 zlatých od Tannera, 50 zlatých od Holtbyho

8. The Legacy
Splňte sériu úloh pre Rosca.
Odmena: 200 bs

8.1. Unfathomable Riches
Na kopci na severozápade močiara táborí Rosco. Vraj sa mu o vás snívalo a je znamenie, že ste sa tu objavili. Má tu zakopaný poklad a chce, aby ste mu ho pomohli nájsť. Nasledujte ho dolu kopcom.
Odmena: 20 bs

8.2. A Stately Chest
Dá vám lopatu, aby ste vykopali truhlu, ktorá je zakopaná len pár krokov od neho, tak ju vykopte.
Odmena: 200 bs

8.3. Nothing of Value
Vezmite si z truhly hrdzavú vidličku. Dajte ju Roscovi s tým, že tam nie je žiadny poklad.
Odmena: 100 bs

8.4. Parting of Ways
Povie vám, že sa pomýlil a že má aj ďalšiu mapu pokladu. Teraz už ale s vami nechce ísť. Tak len choďte na východný breh, kde vykopte druhú truhlicu.
Odmena: 200 bs

8.5. That´s All?
V truhlici je len zrkadielko. Vezmite si ho a zaneste Roscovi.
Odmena: 100 bs

8.6. Close Enough To Touch
Rosco stále verí v poklad a tak máte ísť za ním, vraj vás k nemu zavedie. Nasledujte ho na miesto.
Odmena: 20 bs

8.7. The Biggest Treasure
Na mieste začne Rosco kopať sám, no ani po hodinách nič nenájde. Objaví sa Ramirez, duch jeho otca a vezme Rosca do podsvetia, aby sa naučil, čo sú pravé hodnoty. Vás sa spýta, čo je najväčší poklad na svete. Poteší ho, ak poviete, že človek sám, Duša +2. Za odmenu dostanete perlu.
Ak poviete, že šíry oceán, nie je to správna odpoveď, úloha je zrušená a nedostanete nič.
Ak poviete, že proste chcete zlato, máte Duša -2, úloha je zrušená, ale dostanete od neho 400 zlatých.
Odmena: 400 bs, perla

9. News From Puerto Sacarico
9.1. A Soldier Named Vasco

Jack na pláži by rád vedel, čo sa deje v Puerto Sacarico, tak mu sľúbte, že sa vrátite s novinkami. Vasca nájdete na ceste na sever, pod cestou vedúcou k strážnej veži. Ten vám dá pár informácií. Potom len zájdite do Puerto Sacarico, kde si poplňte pár úloh. Potom sa vráťte za Jackom. Poviete mu len povrchne, čo sa tam deje, ale jemu to stačí a úloha je tým ukončená.
Odmena: 200 bs
Odmena: 100 bs


Stred ostrova
  • V priesmyku smerujúcom k lebke je akurát truhlica (30), v ktorej je Rozptyľová pištoľ (Scatter Pistol) a perla. Povyše truhlice je hromada krabíc, kde sú drobnosti ako mince, či rum. Ale je tam aj teleportačný kameň.
  • Ak pôjdete cez lebku do jaskyne s portálom, tak na pravej strane chodby je miestnosť s golemom. Vnútri rastie Tieňový oheň a je tam aj truhlica (20), v ktorej je rum, 24 šípok a schéma na Prsteň z iného sveta. V jaskyni s portálom je truhlica (30), kde je len runa odolnosti, 2 kosti, 27 mincí a dve vrhacie dýky. U mŕtveho vojaka je Dôstojnícky prsteň (Officer´s Ring, zastrašovanie +5, pištole +10).
  • Pri Vascovi sú dve truhlice, jedna zamknutá (20), sú v nich len drobnosti.
  • Povyše strážnej veže je teleport. Na ochodze strážnej veže je teleportačný kameň. Vo veži je Denník Puškára (Diary of Gunsmith), krvavý koreň a truhlica (30), v ktorej je Dôstojnícky kord (Officer´s Epee), 12 guliek, packa a lacná pálenka. Za strážnou vežou, kam sa dostane len opička, rastie Mečotŕň a je tam Náhrdelník čiernej perly (Black Pearl Necklace, Strieborný jazyk +10).
  • Nad strážnou vežou môžete do jaskyne. V jej vstupnej časti je jadeitová žila. Za jaskyňou pokračujte po skalnej rímse k táboru goblinov, kde majú posteľ a truhlicu (20), kde je papagáj a pár zlatiek. Popri moste pokračujte na sever, pod skalou je truhlica, kde je grog, 43 zlatých a 2 papagáje. Vyskočte na skalu nad truhlicou, je tam druhá truhlica (60), kde je jedlo, 12 guliek, 20 zlatých a Dážď ohňa. Prejdite teraz visacím mostom k pár goblinom. Pri nich je schéma na Srdce veľkého lovca, truhlica (90), kde je Lovecká mušketa (Hunting Musket). V jaskyni na konci je len busta, duševný lišajník a 16 mincí. Je tu aj kniha Boje posledného storočia, z ktorej získate úlohu „The Booze for Aiming“.
  • Ak máte strieborný jazyk 40, môžete presvedčiť Osoria, aby vám dal 2 fľaše rumu. Pri jeho dome je truhlica (10), kde je len jedlo, 12 guliek, 20 zlatých a cukor. V dome je kniha Tacarigua 2 (Tacarigua Vol.2) a drahá truhlička.
  • Nad Osoriovou farmou je v kopci jaskyňa. Pri vstupe je kryštálová žila. Vnútri je pár pavúkov. Vyskáčte úplne hore a tam je plošina s kostrou. Dá sa na ňu doskočiť. Na plošine je jadeitová žila a pri kostre krompáč, Zlodejova bylina a Pirátska pištoľ (Pirate´s Pistol).
Okrádanie:
Osorio (30): Rum, jedlo

1. Menacing Shadows
1.1. Follow Severin To the Gorge
1.2. Hunt For Minions

Severne od majáka je priesmyk, na konci ktorého vidíte na mape lebku. Poniže priesmyku táborí Severin. Povie vám, že je dezertér, pretože nesúhlasil s veliteľom Sebastianom. No stráži tu priesmyk pred temnotou. Ponúknite pomoc a vydáte sa spolu poraziť minionov. Nasledujte ho k priesmyku. Tam povie pár slov a potom ho nasledujte do priesmyku.
Vnútri sa len prebojujte na koniec a cestou zabite 10 minionov. Dávajte pozor, Severina môžu zabiť. Potom len povedzte Severinovi, že je po nich, aby ste dostali odmenu.
Odmena: 200 bs, 10x100 bs za Minionov, 150 zlatých od Severina
Odmena: 20 bs
Odmena: 20 bs

2. Vasco´s Stuff
2.1. Vasco´s Tower Plundered

Pod cestou vedúcou k strážnej veži táborí Vasco. Povie vám, že je dezertér, pretože nesúhlasil s veliteľom Sebastianom. Je tu celkom v pohode, len ho mrzí, že nemá svoj batoh s výbavou, ktorý zostal v strážnej veži. Len sa prebojujte cez pár psov na kopec k veži, kde je pár minionov. Vo veži je na zemi jeho batoh. Ten mu zaneste späť.
Odmena: 200 bs, 100 zlatých
Odmena: 20 bs

3. Off and Away
Na severe, severozápade je zničená plantáž cukrovej trstiny. V dome tam žije kuchár Osorio, ktorého vyhnali z Puerto Sacarica a zaspal loď, takže tu stvrdol. Pohovorte si a spomenie, že mu nejaký veľký vták ukradol jeho mešec, tak ponúknite pomoc. Jeho mešec získate pri úlohe „Loot“, na kopci medzi plážou a prístavom. Keď máte mešec, len mu ho odovzdajte.
Odmena: 200 bs, 200 zlatých


Puerto Sacarico
  • Vo väzenskej veži je pár kusov jedla a Mušketa (Musket). Za vežou, kam sa zvnútra dostane len opička, je Pirátsky prsteň (Pirate Ring, meč a strieborný jazyk +5) a aj Rukoväť Tŕňa sfér „The Hilt of Sphere Thorn“.
  • V budove za hlavným sídlom je truhlica, kde je chlieb, zlatky, Hrdza; truhlica (20), kde je karabína (Carabine), jedlo, guľky a zlatky; truhlica, kde je jablko a lacná pálenka; truhlica (80), kde je Obetný meč (Sacrificial Sword), krvavá Mary, rum; truhlica (50), kde je lacná pálenka a zvitok ľadových úlomkov.
  • Za guvernérovou budovou je truhlica (10), kde je len syr, grog a brko. Zozadu sa dá po liane vyliezť na strechu guvernérovej budovy. Na streche je runa Šoková vlna. Vo vežičke je strieborná čaša a strieborný tanier.
  • V nocľahárni pred guvernérovou budovou je pri dverách teleportačný kameň a na stole kniha Tacarigua 1 (Tacarigua Vol.1). Truhlica, kde je 22 zlatých a hrdza; Truhlica (20), kde je Kamenná sekera (Stone Axe), 12 brokov a mince; Truhlica (40), kde je jedlo, hrdza a 5 brokov; a truhlica, kde je syr, grog a brko.
  • V kuchyni je truhlica (120), v ktorej je Ohnivá palica (Fire Cudgel), 280 zlatých a viacero kusov jedla. Stačí sa preplížiť poza kuchára.
  • Východne od móla je na pláži jaskyňa. Naľavo od nej je jadeitová žila. Vnútri je krvavý koreň, teleportačný kameň, voodoo kameň, oltár na talizmany a truhlica (40), v ktorej je nápoj mágie a dva papagáje.
  • Kuchára Josea môžete zastrašiť (Zastrašovanie 30) a dá vám rybu, grog a 2 kusy mäsa.
  • V guvernérovom sídle je v izbe naľavo kniha Majstri Zlodeji II, z ktorej získate úlohu „The Finger Bone“.
  • V guvernérovom sídle je v izbe naľavo strieborná čaša, vzácna krabička, tabuľka prastarého vedenia a truhlica (80), v ktorej je víno, strieborná karafa a strieborná čaša. V izbe napravo je truhlica (70), v ktorej je Stínač (Decapitator), 80 zlatých a zvitok ľadových úlomkov. V druhej truhlici (60) je perla, smaragd a recept na nápoj streľby. Na poschodí je truhlica (10), kde je Kryštálový prívesok (Crystal Pendant, +10 strieborný jazyk, +5 Astrálna vízia) a na balkóne je kniha V Morských Bojoch (On Sea Battles).
  • Na pláži pri Horasovi je truhlica (30), v ktorej je rum a recept na Painkiller.
Okrádanie:
Rodriguez (60): Recept na Bojovníkovu pálenku; 10 guliek

0. Artefakt: The Target
Zo zadnej strany guvernérovej budovy je liana, po ktorej vylezte na strechu. V prednej časti strechy je diera, cez ktorú si vezmite Terč, artefakt, +10 brokovnice. Na poschodí guvernérovho domu je kniha Revolvery a pištole, ktorá popisuje tento predmet.
Odmena: 400 bs, Terč

1. Rodriguez´s Spot of Bother
1.2. Redeployment Order

Na nádvorí si pohovorte s Rodriguezom. Desia ho tiene vonku a Sebastiano vnútri, takže by rád vypadol, no zastrelia každého, kto odíde bez povolenia. Povezte, že mu povolenie získate. Rozkaz na presun je na stole na poschodí v guvernérovom dome. Cez deň tam postáva Sebastiano. Stačí sa prikradnúť, keď je chrbtom k stolu, alebo v noci, či priletieť ako papagáj na balkón, alebo použiť opičku. Potom len rozkaz odovzdajte Rodriguezovi. Ten zostane tu (je to obchodník a tréner), ale je rád, že má možnosť odísť, keby chcel.
Odmena: 200 bs, 100 zlatých
Odmena: 20 bs

2. The Commandant Of Tacarigua
Choďte do guvernérovho sídla. Vo dverách vás zastaví Roquefort a nechce vás vpustiť. Povedzte, že musíte hovoriť so Sebastianom a Roquefort chce počuť dobrý dôvod. Povedzte, že bojujete s tieňmi, alebo že je guvernér mŕtvy, ak ste našli jeho telo v strážnej veži a vpustí vás.
Odmena: 100 bs, vstup do guvernérovho sídla

3. Artefakt: The Plan
V guvernérovom dome je na poschodí truhlica (10), v ktorej je Plán Holma Veľkého. Truhlicu vypáčte, ak sa priplížte poza Sebastiana, či keď tam nebude. Zvitok je artefakt, +5 Chytrosť. Na Krabom pobreží, pri vašom hrobe je v kopci malý zásek viditeľný aj na mape. Na jeho konci je kniha Majstri Zlodeji, z ktorej sa dozviete o tomto zvitku.
Odmena: 400 bs, Plán Holma Veľkého

4. Betray Horas
Spýtajte sa Sebastiana, s čím by ste mohli pomôcť. Utiekol im Horas, strážca mágov, ktorý ho okradol. Chce, aby ste ho našli. Ak opustíte ostrov pred ukončením úlohy, bude zrušená. Horasa musíte nájsť v rámci úlohy „A Follower of Magic“. Ak ju aj neplníte pre mágov, tak či tak môžete vziať Horasa so sebou z ostrova. Touto úlohou nič neriskujete. Keď Horasa stretnete a viete kde je, tak sa vráťte za veliteľom.
Ak ho chcete zradiť, povedzte veliteľovi, kde je. Úloha je splnená a vy máte Duša -1. Keď potom prídete za Horasom, uvidíte pri ňom dvoch mŕtvych vojakov. Takže je v poriadku a môžete s ním pokračovať v jeho úlohách.
Ak ste čestný, tak klamte veliteľovi, že opustil ostrov. Ak ste Horasa už poslali na svoju loď, tak inú možnosť ani nemáte. V tomto prípade máte Duša +1 a úloha je zrušená (nevedno prečo, keďže vám veliteľ nemá dôvod neveriť).
Odmena: 100 bs

5. Death to Deserters
5.1. Vasco the Deserter
5.2. Severin the Deserter

Spýtajte sa Sebastiana s čím by ste mohli pomôcť. Chce, aby ste zabili dvoch dezertérov. Oboch ste mohli stretnúť na ceste z majáka a splniť pre nich aj ich úlohy. Severin je pri priesmyku vedúcom k jaskyni s kryštálovým portálom a Vasco táborí pod kopcom so strážnou vežou. Ak opustíte ostrov pred ukončením úlohy, bude zrušená.
Oboch ich nájdite. Ak ste darebák, môžete ich zabiť. Prekvapivo je to bez postihu duše. Ak ste klaďas, tak obom iba povedzte, že ich zatajíte. Severinovi teda poviete, nech zostane ukrytý a je to, Duša +2. Od Vasca si vypýtate úplatok 200 zlatých, aby ste oznámili jeho smrť a vydieranie je tu omylom považované za dobrý skutok, lebo máte Duša +2 a aj zlatky od Vasca.
Aj ak ich nezabijete, len to budete predstierať, úlohu to nezruší. Takže, či ste ich zabili, alebo nie, už len povedzte Sebastianovi, že sú mŕtvi. Za oboch sa odmení, potom povedzte, že je to vybavené, odmení sa ešte raz a úloha je splnená.
Odmena: 200 bs, 100 zlatých za Severina, 100 zlatých za Vasca, 300 zlatých napokon
Odmena: 200 bs
Odmena: 200 bs

6. Di Fuego´s Corpse
V strážnej veži ste našli telo guvernéra Di Fuega a jeho prezretím ste získali aj špičku meča, čo vám napovedalo, že ho zabil človek. Ak opustíte ostrov pred ukončením úlohy, bude zrušená. Pohovorte si v tábore s nočnými strážcami (cez noc strážia, cez deň spia v nocľahárni) a jeden z nich vám povie, že videl ako guvernér odišiel k veži so Sebastianom a len Sebastiano sa vrátil.
Pri ich nocľahárni, vedľa zbrojárskeho stola je truhlica v ktorej je Sebastianov meč s chýbajúcou špičkou. Na pochodí guvernérskeho domu je truhlica (10), v ktorej je príkaz na popravu Horasa, ktorý Di Fuego zrušil.
Keď máte všetky tieto veci a informácie, tak konfrontujte Sebastiana. Povedzte mu o tele, meči, príkaze na popravu a hlásení nočného strážcu a napokon ho obviňte, že zabil Di Fuega. Otvorene sa prizná a keďže je veliteľ a vy niktoš, nič s tým nezmôžete. Úloha je splnená, ale nič viac.
Splnením úlohy dáte Sebastianovi jasne najavo, že s ním už nič nechcete mať spoločné. Takže ak chcete splniť jeho úlohy, tak to spravte pred ukončením tejto.
Odmena: 200 bs


III.C.7. Hmlistý ostrov
  • Na pláži, kde sa vylodíte, je napravo vrak a krysy. Za vrakom môžete vybehnúť do kopca, hore je truhlica (40), v ktorej je 5 kostí a pálenka smrti.
  • Na budove v tábore je teleportačný kameň. Poniže je truhlica (20), v ktorej je Inkvizítorská mušketa (Inquisition Musket), pár brokov, kryštálová fakľa a liečenie. Vnútri je truhlica (110), v ktorej je Rád Inkvizície (Order of the Inquisition, +5 muškety, zastrašovanie, odolnosť voči streľbe, alchýmia), 75 zlatých, víno, Dážď ohňa, nekromancia a vyvolanie tieňového bojovníka. Tiež je tu papagáj, zlatá čaša a pálenka.
  • V budove v tábore je kniha Veľkolepé úteky z väzenia, z ktorej získate úlohu „Freddie´s Shackles“.
  • Na severozápade ostrova môžete vyjsť na kopec z juhu, aj zo severu od stroskotaných lodí. Na vrchole kopca rastie Mečotŕň a pri ňom je aj teleportačný kameň. Keď pôjdete najsevernejšou cestou dolu kopcom, po pravej ruke budete mať jadeitovú žilu.
  • Na severnom vrakovisku lodí môžete preskúmať lode. Na tej na západe sú porozhadzované mince, ktoré môžete zbierať. Tiež je tam ďalekohľad, strieborný tanier a truhlica (80), kde je Výpravná mušketa (Expedition Musket), cukor a čierna perla. Pod loďou, kam sa dostane len opička, rastie Hrdinova koruna. Na východnej lodi sú tiež porozhadzované mince, svietnik a je tam truhlica (10), kde je zrkadielko, metla a 21 zlatých. Nad schodmi na palube rastie krvočiapka. Pod loďou, kam sa dostane len opička, je svietnik a dva rumy.
  • Na východe, pri kamennom kruhu je teleport. V kamennom kruhu rastie Tieňový oheň. Od teleportu choďte po ceste na sever. Za mostom je teleportačný kameň. Naľavo na tejto plošine vyskáčte po skalách nahor a tam je truhlica (80), v ktorej je Vojnové kladivo (War Hammer), mäso a krvavá pálenka.
  • V Mortimerovom tábore je teleportačný kameň. Na juhozápade pod kopcami je križovatka. Krátka cesta na sever, vedúca pod kopec, končí pri teleporte.
  • Na juhozápade je opustený tábor stroskotancov. Ako budete vchádzať do tábora, napravo je diera, kam sa zmestí opička, vnútri sú zlatky, pálenka a Strelcov prsteň (Archer´s Ring, +10 brokovnice a muškety).
  • V tábore stroskotancov, v domku oproti ceste je truhlica (50), v ktorej je Rubínový prsteň (Ruby Ring, +5 kryštálová mágia, astrálna vízia a alchýmia), grog a mince. Za chatrčou je teleportačný kameň. Pod chatrčou, kam sa dostane len opička, je grog, pálenka dobrodruha, tieňu, smrti, krvi, rum a lacná pálenka.
  • Južne pod táborom stroskotancov vedie cesta hore do kopca (pod ním je/ bol požierač duší). Hore (na mape osamotená plošina v kopci) je truhlica (120), v ktorej je 238 zlatých, koža jaguára, pantera a pištoľ Strieborné železo (Silver Iron).
  • Nad miestom, kde stoja Gonzales a Domingo, sú dve krabice (obe 20), v ktorých sú drobnosti a Svetokameň (Worldstone, +10 astrálna vízia, +5 meče a kuše). V rieke pod nimi dvoma je zlatá žila.
  • Na juhu za horami je jazero. Na jeho západnej strane je malý banský tábor. Na plošine nad ním pri strome je zlaté žezlo. V tábore je 6x železná ruda a Palcát (Morning Star). Obďaleč táborí vojak Nathan. Pri jeho tábore je teleportačný kameň. Poniže tábora pri vode je teleport.
  • Na južnej strane jazera je druhý banský tábor. Tam je močiarny golem a 8x železná ruda. V truhlici (60) je 2x železná ruda, zlatá ruda a zlatá tácka. Nad táborom je kryštálová žila.
  • Od jazera na juhu v horách vedie na východ k ruinám jaskyňa s pavúkmi. V nej je v bočnej chodbe meč Pavúčie žihadlo (Spider Sting).
  • Na východe sú pri brehu stroskotané lode. Pri troskách na brehu je truhlica (80), v ktorej je bojová sekera (Battle Axe), lacná a tieňová pálenka a 24 brokov.
  • Na juhovýchode sú ruiny a pri Hectorovi a Diazovi je na zemi teleportačný kameň. Pri vojakoch je truhlica (100), v ktorej je surové mäso, kosti, lebka, opičia lebka, nekromancia a vyvolanie tieňového bojovníka. Odtiaľ choďte schodmi dolu a cez pár kostier zadnou chodbou. Pri horiacej fakli môžete na dosky pri stene. Na nich je pár mincí a Kráľov prívesok (King´s Necklace, +10 strieborný jazyk a alchýmia, +5 zastrašovanie). Od fakle sa hore schodmi dostanete na nádvorie, kde sú dvaja golemovia, rastie tam Lovcov koreň a v truhlici (70) je meč Lapač Duší (Soul Catcher), broky, zlatky a 3 perá. V truhle (10) pod ruinami je len palcát (Mace) a hore pri rudnom golemovi rastie Blade Leaf.
Okrádanie:
Hull (60): Hmlistý kameň (Fog Stone, +10 vreckárstvo, +5 alchýmia a astrálna vízia), 15 zlatých
Mortimer (20): Jedlo, 5 zlatých
Domingo (50): Kostený meč (Bone Sword), lacná pálenka

1. Nebulous Suggestions
Kedykoľvek od počiatku hry si pohovorte s Bonesom a získate polohu tohto ostrova. Na ňom si po páde Caldery snaží inkvizícia vybudovať jeden z bezpečných prístavov.
Odmena: 100 bs

2. The Terror of the East
2.1. Nothing To See Here
2.2. Unpleseant Discovery
2.3. The Dead Comrade

Na brehu stojí vojak Venturo. Ak je s vami Bones, tak sa spoznajú, ako známa dvojica, čo opustila svojho kapitána. Venturo vám povie, že ho s Rodrigom poslal veliteľ Carlos preveriť správy o požieračovi duší. Ak máte strieborný jazyk 80, môžete ho presvedčiť, nech vám na ostrove pomôže. Vyberte si, či chcete 200 zlatých, alebo Loveckú mušketu (Hunting Musket).
Potom mu ponúknite pomoc a nasledujte ho. Keď sa druhýkrát zastaví, povie vám, že tu niekde stratil svojho priateľa a máte sa poobzerať. Požierač duší Rakazor je asi 15 metrov od vás, takže ho prilákajte, keďže ho krátkozraký Venturo nevidí.
Zabite ho a na mieste, kde bol, je mŕtvy Rodrigo, tak si prezrite jeho telo. Povedzte Venturovi, že ste našli jeho telo. Povedzte mu ešte, že je aj po požieračovi duší (čo nevie, aj ak ho zastrelil on sám) a odmení sa vám.
Odmena: 400 bs, 250 zlatých od Ventura
Odmena: 20 bs
Odmena: 20 bs
Odmena: 100 bs

3. The Commandant
Keď splníte úlohu „The Terror of the East“, povie vám Venturo, že sa vracia do tábora. Povedzte, nech vás tam vezme. Je to krátka trasa, tak ho len nasledujte do tábora.
Odmena: 20 bs, možnosť obchodovať a trénovať s Venturom

4. Paths To the Afterlife
V tábore si pohovorte s veliteľom Carlosom. Chce, aby ste sa postarali o požieračov duší. Neverí síce, že sú skutoční, ale máte aspoň skontrolovať jeho mužov, ktorí sa požieračov boja a to kazí morálku. Ak máte strieborný jazyk 90, môžete ho presvedčiť, aby vám pri úlohe pomohol a dá vám 200 zlatých. Hoci neverí, že by požierači existovali, dá vám mená požieračov, ktorých treba zabiť.
Rakzor: Toho ste mohli zabiť s Venturom pri „The Terror Of the East“. Je pod táborom.
Raxkarok: Je na severe, zabite ho pri úlohe „The Suspicious Duck“.
Zrak Xakom: Je na juhozápade v kopcoch, zabite ho pri úlohe „The Deathclaw“.
Je na juhu pri jazere v kopcoch, zabite ho pri úlohe „The Fish-Eater“.
Xora Rul: Je na juhovýchode, zabite ho pri úlohe Courting.
Keď všetkých zabijete, úloha je splnená. Nezabudnite o tom povedať Carlosovi, aby ste si vybrali odmenu.
Odmena: 1000 bs, 5x200 bs za požieračov, 500 zlatých od Carlosa

4.1. The Suspicious Duck
4.1.1. A Really Suspicious Duck

Na severe je rieka, ktorá vteká k stroskotaným lodiam. Pri rieke majú tábor Hull a Fletcher, ktorých pri príchode uvidíte zabíjať kačice. Oslovte vydeseného Hulla. Ak mu poviete, že je posratý od strachu, máte Duša -1. Hull vám povie o podozrivej kačke, chce aby ste ju zabili, ale nemáte zabíjať ostatné kačice.
Pri rieke povyše nich je šesť mierumilovných kačíc a moriak, ktorý je podozrivou kačkou. Napadnite moriaka a zmení sa na požierača menom Raxkarok. Zabite ho a oznámte to Fletcherovi a dostanete 200 zlatých.
Spýta sa, či ste ublížili aj ostatným kačkám. Ak poviete, že nie, máte Duša +1 a ďalších 200 zlatých, je to pirát so zlatým srdcom. Ak poviete, že nie, ale že ich chcete zabiť, máte Duša -1.
Napokon ho ešte môžete zastrašiť (zastrašovanie 40) a pridá ešte 80 zlatých.
Odmena: 20 bs
Odmena: 400 bs, 200 zlatých of Fletchera

4.1.2. Death´s Aides
Hull sa bojí kačíc, ale Fletcher z nich má úplnú fóbiu. Spýtajte sa ho na kačice a chce, aby ste ich zabili všetky. Ak súhlasíte, máte Duša -1. Stačí pri rieke povyše nich zabiť 6 mierumilovných kačíc a povedať to Fletcherovi.
Ak odmietnete zabíjať kačice, máte Duša +1.
Odmena: 20 bs, 6x10 bs za kačice, 200 zlatých

4.2. The Deathclaw
Na juhozápade vedú do kopcov dve cesty (tri, ale dve sa spájajú). Choďte tou prvou poniže teleportu a dorazíte k dvojici Gonzales a Domingo. Gonzales chce poslať Dominga na potvoru, no ten sa bojí. Keď oslovíte Gonzalesa, chce vedieť, čo ste zač. Ak klamete, že ste z tábora, dostanete Železný prsteň (Iron Ring, +5 zastrašovanie), ak chcete za svoju odpoveď zaplatiť, dostanete 30 zlatých, ak poviete, že ste svojim vlastným pánom, dostanete rum.
Chce, aby ste zabili požierača poniže nich. Len vyrazte tam a zabite ho. Oznámte to Gonzalesovi.
Ak je Domingo nažive, tiež mu môžete oznámiť, že je požierač mŕtvy. Ak dodáte, že je troska, máte Duša -1. Ak poviete, nech sa nebojí, že je po príšere máte Duša +2. Dostanete od neho aj 180 zlatých.
Odmena: 400 bs, 200 zlatých od Gonzalesa, 180 zlatých od Dominga

4.2.1. The Suicide Mission
Keď prijmete od Gonzalesa úlohu zabiť požierača, tak vám navrhne aj alternatívnu metódu. Spýtajte sa na ňu a navrhne, aby ste presvedčili Dominga, nech sa podujme na sebevražednú misiu zabiť požierača. Je mu jedno, či Domingo zomrie, či nie, je to tupý vojak. Dominga môžete presvedčiť (zastrašovanie 80), alebo podplatiť 150 zlatými, aby sa na to dal. Či ho zastrašíte, alebo podplatíte, aj tak máte Duša -2. Jeho presvedčením je úloha splnená.
Ak ho necháte ísť samého, tak neskôr nájdete pri požieračovi jeho telo. Keď potom poviete Gonzalesovi, že je mŕtvy, ten je v pohode. Ak dodáte, že len silní prežijú, dá vám fľašu grogu, že ste jeho krvná skupina.
Môžete aj ísť s Domingom a pomôcť mu, no nič to nemení na úlohe a postihu duše. Ak požierača zabijete sami a potom to poviete Gonzalesovi, táto úloha bude nesplnená.
Odmena: 200 bs

4.3. The Fish-Eater
4.3.1. Strange Fish

Na juhu za kopcami je jazero. Na jeho severnom brehu táborí Nathan. Povie vám, že mal divné sny od niečoho na severovýchode. Tiež spomenie ryby, ktoré sú okolo neho, bojí sa ich, no má hlad. Môžete mu povedať, aby ich zjedol, alebo aby ich nechal tak.
Potom len vybehnite na kopec nad ním, tam na malej plošine je požierač. Zabite ho a vráťte sa za Nathanom. Povedzte mu, že je požierač mŕtvy a odmení vás.
Ak ste mu povedali, aby zjedol ryby, tak je teraz zhrozený. Spomenul si, že požierač premenil na ryby jeho druhov. Ak poviete, že vás to mrzí, máte Duša -2, ak poviete, že je to jedno, nech sa nesťažuje, máte Duša -3.
Ak ste mu povedali, aby ryby nejedol, tak je teraz v tábore s ním aj Nemo, ktorý sa našiel. Len ho oslovte a splníte „Strange Fish“. Oslovte Nahtana a ten je šťastný, že ste mu poradili ryby nejesť, Duša +2. Môžete si vypočuť, čo sa stalo, už si spomína. Ostatných 7 jeho druhov zostalo rybami.
Odmena: 400 bs, 200 zlatých od Nathana; možnosť trénovať s Nathanom, ak nezjedol ryby

4.4. Courting
4.4.1. Short Work
4.4.2. Un Ugly Beast

V ruinách na juhovýchode sú Diaz a Hector, ktorí sa hádajú o Circe, ktorú chcú obaja. Pohovorte si s Circe, ktorá vás začne zvádzať. Hrajte s ňou a napokon od vás chce, aby ste zabili oboch vojakov.
Ak chcete, môžete ich zabiť. Môžete ich vyzvať na súboj cez dialóg, alebo proste napadnúť. Oboch ich zabite (Short Work) a znova oslovte Circe. Tá sa s vami vyspí, Duša -2. Keď sa po súloži preberiete, tak sa Circe zmení na požierača duší menom Xora Rul a napadne vás s dvoma minionmi.

Ak ich nechcete zabiť, tak obom len povedzte, že ich chce Circe zabiť. Obaja tomu neveria, pretože s nimi vraj plánuje spoločný život. Povedzte o to Circe, no tá tvrdí, že sú to klamstvá. Povedzte jej potom, že jej neveríte, Duša +2 a Circe sa na vás naštve. Ukáže sa, že je to požierač duší Xora Rul. On a dvaja minioni vás napadnú. Vojaci vám v boji pomôžu, tak potvory pobite. Potom oslovte vojakov a odmenia sa vám.
Odmena: 400 bs; ak prežili tak 50 zlatých od Diaza, 120 zlatých od Hectora
Odmena: 100 bs, sex
Odmena: 400 bs

5. The Scattered Soldiers
Keď dostanete od veliteľa Carlosa úlohu zbaviť sa požieračov, povedzte o tom Venturovi. Venturo vás požiada, aby ste sa poobzerali po ostatných vojakoch, ktorí sú roztrúsení po ostrove.
Gonzales a Domingo – úloha „The Deathclaw“
Odmena: Domingo mŕtvy – 200 zlatých / živý – 100 zlatých a 150 bs
Nathan a Nemo – úloha „The Fish-Eater“.
Odmena: Nemo mŕtvy – 200 zlatých / živý – 100 zlatých a 150 bs
Hector a Diaz – úloha „Courting“.
Odmena: Hector a Diaz mŕtvi – 200 zlatých / živí – 100 zlatých a 150 bs
Keď mu oznámite stav všetkých týchto troch skupín, ukončíte úlohu.
Odmena: 400 bs

6. The Braggart
Na juhovýchode sú ruiny, v ktorých sú vojaci Hector a Diaz. Hectora môžete za 100 zlatých vyzvať na súboj v pretláčaní. Pretláčajte sa a vyhrajte. Ak vyhráte, viac už sa s vami pretláčať nechce.
Odmena: 200 bs, 100 zlatých

7. A Way Out of the Darkeness
V centrálnej časti ostrova, južne pod táborom inkvizície vidíte na západnej strane v kopci malý priestor. Je to Mortimerov tábor. Oslovte ho a ak si vypočujete celý jeho životný príbeh, dostanete za odmenu rubín. Inak sa posťažuje, že tu stroskotal pred 20 rokmi a prežíva sám. Povedzte mu, že ho vezmete k inkvizícii a sľúbi vám za to mapu k pokladu.
Môžete ho (v rámci dialógu) napadnúť. Zabite ho, máte Duša -2, vezmete si jeho mapu a túto úlohu ani nezískate.
Ak ste férový, tak súhlaste a odveďte ho do tábora inkvizície. Z nejakého dôvodu sa nedokáže teleportovať s vami, takže musíte pešo. Len ho tam odveďte a pri vstupe vám poďakuje.
V tábore sa ešte spýtajte veliteľa Carlosa na Mortimera. Ten mu chce zrátať jeho pirátske dni, tak sa za neho prihovorte. Potom povedzte Mortimerovi, že tu bude v pohode a máte Duša +1.
Odmena: 200 bs, mapa k pokladu

8. Mortimer´s Treasure
Ak ste Mortimera zabili, alebo splnili jeho úlohu, získali ste mapu k jeho pokladu. Na východe je kamenný kruh a teleport. Od nich len choďte po ceste na sever a za mostom je poklad.
Odmena: 200 bs, 500 zlatých, Painkiller

9. United In the Afterlife
9.1. Led Astray
9.2. A Puzzling Skull
9.3. Soul Trader

Na východe je kamenný kruh pri teleporte. V ňom je duch Balthazar. Pohovorte si a zistíte, že niečo tají. Len povie, že to nezistíte, ak nenájdete pozostatky minulosti.
Nájdite tri dokumenty (Led Astray).
Na juhu centrálnej časti ostrova, pod kopcom, pri mieste, kde vyviera rieka do jazierka, je kniha Zvetralé záznamy. Na juhozápade v kopcoch, pri požieračovi menom Zrak Xakom (povyše sú Domingo a Gonzales) sú na zemi Záznamy Protektora. Na východe je pri brehu pár stroskotaných lodí. Na brehu sú dvaja monitori a pri nich je na zemi pri troskách správa vo fľaši (Weathered Message In a Bottle). Vezmite ju a v inventári otvorte, tým získate tretiu správu.
Potom nájdite lebku jeho dcéry (A Puzzling Skull). Na juhu za horami je jazero, pri ktorom je aj jeden požierač duší a Nathan. Na juhovýchode jazera vybehnite na malú plošinku s golemom pri vodopáde a tam nájdete lebku Calypso.
Vráťte sa za ním a odhaľte mu, že o všetkom viete, že on povolal Požieračov duší, aby mali nekonečnú zásobu ľudí (Soul Trader). Priznáva to. Chcel, aby opäť ožila jeho dcéra. To viete z dokumentov. Keď mu ukážete aj lebku jeho dcéry, tak ho môžete presvedčiť, že to nemá zmysel a že ho démon podviedol. Uverí vám a rozhodne sa opustiť ostrov.
Na záver sa môžete spýtať jednu otázku.
Ak sa spýtate, s kým uzavrel dohodu: 200 bs, Duša +1
Ak chcete, aby vás naučil svojej mágii: Nápoj duše (trvalo Mágia +5)
Ak poviete, že vás nezaujíma nič, než zlato: 500 zlatých, Duša -1
O tom, že Balthazar už nebude robiť problémy môžete povedať v tábore Venturovi, ktorý sa vám odmení.
Odmena: 400 bs, 300 zlatých od Ventura
Odmena: 200 bs
Odmena: 200 bs
Odmena: 100 bs

10. Artefakt: Freddie´s Shackles
V budove v tábore Inkvizície je kniha Veľkolepé úteky z väzenia, z ktorej ste sa dozvedeli o putách. Na juhozápade je opustený tábor stroskotancov. Ako vojdete do tábora, naľavo v budove sú na zemi jeho putá. Artefakt, +10% bonus k získaným bodom slávy.
Odmena: 400 bs, Freddieho putá


III.C.8. Ostrov zlodejov
  • V Kaanovom dome sú 3 mince, opičia soška, strieborná čaša a v truhlici (60) magická pálenka, pavúčia noha, oko a Trblietavá reťaz (Sparkling Chain, +5 kryštálová mágia, +10 strieborný jazyk a zastrašovanie). V dome Akilu je strieborný tanier a v truhlici (30) len drobnosti. V domoch Fidura a Trawiho sú tiež len drobnosti.
  • V hrobke, ktorú stráži Zeki, nájdete rôzne drobnosti a mince v truhliciach. Tiež sú tam Smaragdový prsteň (Emerald Ring, +10 zastrašovanie, +5 odolnosť voči čepeliam), rum, Zlodejov amulet (Thief´s Amulet, +10 Vreckárstvo a páčenie zámkov), Kostený náhrdelník (Bone Necklace, +15 voodoo mágia, +5 alchýmia a astrálna vízia), strieborný tanier a zlatý tanier a Fleuret (Fencing Foil) v nezamknutej truhlici.
  • Na severozápadnej pláži, povyše vašej lode, je Leviathan a pri ňom rastie Hrdinova koruna.
  • Na severovýchode je jaskyňa s otrokármi. Po vstupe použite opičku a naľavo prelezte cez dieru. Je tam pár mincí, duchovný kvet a Prsteň Chytrosti (Ring of Cunning, +5 pištole a dýky).
  • Na vrcholoch kopcov medzi východným táborom goblinov a osadou gnómov je mešec (50), 6 mincí a cenná krabička. Na kopci ešte vyššie je rum, a 5 ťažkých dýk. Úplne hore na najvyššom bode rastie 8 zlatých ďatelín. Dá sa sem vyletieť v podobe papagája. Dá sa teda aj vyskákať, ak viete, kam smerovať.
  • V severnom tábore goblinov je zabodnutý Palaš (Cutlass).
  • Pri západnom tábore je na východe vypálený dom gnóma. Vnútri je mešec (50), 7 mincí, svietnik, strieborný tanier, ďalekohľad a zrkadielko. V západnom tábore goblinov je teleportačný kameň.
  • Západne od južného tábora goblinov sú dva miniostrovčeky. Na tom nižšom pri kostre gnóma je mešec (50) a drahá skrinka.
  • V trhline pod východným táborom goblinov sú tri magické kryštály a kryštálová žila. Nad trhlinou je zasypaný vchod do jaskyne. V ňom je teleportačný kameň. Naľavo od vchodu je železná žila. Napravo je truhlica (50), v ktorej je Rapier, lacná a alchymistická pálenka a 5 krvavých koreňov.
  • Pod východným táborom je na brehu kopec. Cestou naň rastie Mečotŕň. Úplne hore, kam preleťte, je truhlica (80), v ktorej sú dve vrhacie dýky, lacná pálenka, rum a 30 zlatých.
  • Na východnej strane ostrova, za jaskyňou s Gnómožrútom, rastie na plošine, kam sa dá vyskočiť, Zlodejova bylina. Na plošine ešte vyššie je mešec (50).
  • V jaskyni, ktorou pôjdete za kráľom goblinov je na začiatku, kde vyskočíte hore, zlatá žila. Pokračujte do bočnej chodby, kde je posteľ, tam rastie krvočiapka. Pokračujte ďalej, nie do jaskyne s kráľom, a v slepej chodbe na konci je pri kostre krompáč a nad ňou kryštálová žila.
  • V jaskyni s kráľom goblinov použite opičku poniže miesta, kde stál kráľ. Tam dierou vbehnite pod drevenú stavbu a vnútri nájdete Dlhý meč (Long Sword). Na konci, pri mieste, kde stál kráľ, je truhlica (110) ,v ktorej je pištoľ Trhač (The Shredder), 62 zlatých, 5x zlatá ruda a dve runy. Na balkóne je papagáj.
Okrádanie:
Kaan (120): Astroláb, 425 zlatých
Nanuk (30): Drevená lyžica
Famir (60): Dvojhlavňová pištoľ (Double-Barreled Pistol)

1. News On Board
Kedykoľvek od počiatku hry si pohovorte s Bonesom a dozviete sa o problémoch na ostrove zlodejov.
Odmena: 100 bs

2. As Far As My Feet Carry Me
2.1 Goal In Sight

Na brehu stretnete Uvliho. Oslovte ho a začne gnómsky. Ak mu poviete nech otravuje niekoho iného, Duša -1. Povie vám, že ich napadli goblini, no ich vodca im nedovolí bojovať. Povedzte mu, nech vás zavedie za náčelníkom. Ak poviete, že ignorujete ich vodcu a nech vás zavedie ku goblinom, tak vás bude viesť, ale zavedie vás aj tak do dediny.
Odmena: 20 bs
Odmena: 20 bs

3. Goblin Invasion
Kaan, vodca gnómov, vám povie o útoku goblinov. Najprv získajte štyri Auri Culci, ktoré im ukradli. Tie získate v rámci úlohy „The Big Journey“. Keď ich získate, pošle vás Kaan za Ulvim „Speak To Ulvi“. Zabite goblinov v severnom tábore „Intrusion In the North“ a ostatných goblinov v zvyšných táboroch „Goblin Plague“. Tiež si pohovorte s Kaanom o možnom vodcovi goblinov a splňte úlohu „The Goblin King“.
Keď splníte všetky tieto úlohy, zbavili ste ostrov všetkých goblinov a aj hrozby budúcich útokov. Povedzte Kaanovi o splnení všetkých týchto úloh a táto hlavná bude splnená. Keďže vás odmenil za jednotlivé úlohy, tu už nič nedostanete.
Odmena: 1000 bs

3.1. The Big Journey
Pohovorte si s Kaanom, vodcom gnómov. Goblini ukradli Auri Culci a gnómovia ich nesmú získať bojom, len krádežou, inak to naštve ich strážcu cesty do podsvetia. Kvôli krádeži sa vrátili duše ich šamanov, ktoré teraz pomáhajú goblinom. Ich duchom nesmiete ublížiť. Celkovo sú tu štyri tábory goblinov a do každého poslal jedného gnóma, aby odtiaľ skúsil získať Auri Culci.
Všetky štyri Auri Culci získate pomocou samostatných úloh rozpísaných nižšie. No jednoducho môžete využiť aj samotnú hernú mechaniku, ktorá je trochu nedoladená. Môžete ako papagáj proste preletieť ku všetkých predmetom, alebo tam dobehnúť s opičkou. Na opičku, ani papagája neútočia ani nepriatelia, ani dravá zver. S opičkou len vezmete predmet a odídete. Ako papagáj sa len zmeníte na človeka, vezmete vec a zas sa stačí premeniť. No pre korektnosť sú tú spomínané úlohy.
Keď získate všetky Auri Culci, povedzte o nich Kaanovi.
Odmena: 400 bs, 300 zlatých

3.1.1. Trophy of the West
3.1.1.1 Follow Kaan To Kalil

Kalila môžete nájsť aj sami, alebo povedzte Kaanovi, nech vás k nemu zavedie. V tom prípade ho len nasledujte k západnej bráne.
Trofej západu mal na starosti gnóm Namik, no keďže o ňom nemajú správy, máte si pohovoriť s Kalilom. Ten vám len povie o tábore goblinov a o tom, že Namik už mal byť späť, ale neukázal sa. Od brány choďte doľava popred tábor, tam nájdete mŕtveho Namika. Prezrite ho a získate jeho poznámky k cieľu (Mission). Prečítajte si ich v inventári a uvidíte, ako plánoval preniknúť do tábora.
Tábor je medzi dvoma skalami a goblini sú pred aj za nimi. Vy vybehnite sprava, alebo zľava hore na skalu a skočte dolu. Zľava je tam aj liana, po ktorej môžete dolu zliezť a potom vyliezť naspäť hore. Dole si len zo stola vezmite Lebkomlátič (Skull Thumper). Tým je úloha splnená.
Kalilovi môžete povedať o mŕtvom Namikovi. Tiež mu povedzte, že ste získali Auri Culci a dá vám odmenu.
Odmena: 100 bs, 157 zlatých od Kalila, 50 bs od Kaana
Odmena: 20 bs

3.1.2. Trophy of the North
O Auri Culci v tábore na severe vám mohol Ulvi povedať, už keď ste sa rozprávali prvýkrát po vylodení. Teraz, po rozhovore s náčelníkom, sa vrátil na pláž k táboru a poradí vám, že vhodná cesta je okolo útesu pri mori. Ten môžete oboplávať, alebo aj preskákať po jeho obvode. Goblini so šamanom sú pri palisáde pred táborom. Poza bralo sa dostanete na pláž za táborom a môžete pokojne dnu a vziať si zo stola Jasnozrivca svetov (Seer Of Worlds).
Odmena: 100 bs, 50 bs od Kaana

3.1.3. Trophy of the South
Choďte k južnému táboru goblinov, povyše stojí Melih. Pohovorte si s Melihom. Pochváli sa, že má pištoľ. Povedzte mu, že z nej nevie strieľať a že ho to ani nenaučíte. Keďže mu je teda na nič, tak vám ju dá. Pištoľ s dlhou hlavňou (Long-barreled Pistol).
Poradí vám, ako vojsť. Môžete z východu na skalu nad táborom a z nej skočiť dole, no musíte mať plný život, lebo vás pád dosť pošramotí. Jednoduchšie je ísť na kopec na východe. Je tam dravá opica, zlaté žezlo a aj papagáj. Z kopca môžete po skale priamo dolu do tábora ponad malú trhlinu. V nej je teleport. Tam prebehnite k meču Crab Stabber, zabodnutému v lebke. Takto stredom si vás nevšimnú ani goblini pri vstupe, ani šaman v tábore. Vzadu zo stola si vezmite Zosilňovač názorov (Opinion Amplifier). S ním sa vráťte po skale, ako ste prišli.
Odmena: 100 bs, 50 bs od Kaana

3.1.4. Trophy of the East
Pod východným táborom (ktorý mi pripadá, že je na juhu) je Famir. Pohovorte si a poradí vám vhodnú cestu do tábora. Choďte na východ popod tábor. Tam je za táborom malá trhlina, v ktorej vidíte žiariť kryštály. Vojdite do nej a na konci vyskočte hore a vyleziete tesne pri tábore. Obíďte si trhlinu pred jaskyňu a odtiaľ skočte do tábora. Nad trhlinou nie je palisáda a cez bránu nemôžete, keďže je tam šaman. Doskočíte povyše stola, z ktorého si vezmite Gnómske žezlo (Gnome´s Spectre).
Potom len skočte naspäť dolu do trhliny a popod tábor sa vráťte. Môžete povedať Famirovi, že máte Auri Culci.
Odmena: 100 bs, 50 bs od Kaana

3.1.1.B. Shaman Wesi; Shaman Nodi; Shaman Sudi; Shaman Easi
Ak sa vám nechce zapodievať drobnosťami, tak môžete ako veľká voda vtrhnúť do táborov, pobiť goblinov aj duchov šamanov a pobrať štyri Auri Culci. Za zabitie štyroch šamanov získate tieto štyri úlohy.
No keď to spravíte takto, nenájdu duchovia šamanov pokoja a vezmú so sebou aj duše živých. Čiže ak ste zabili šamana Nodiho, zomrel aj Nanuk, ak ste zabili šamana Wesiho, zomrel Mimiak, ak ste zabili šamana Easiho, zomrel aj Trawi, ak ste zabili šamana Sudiho, zomrel aj Zeki. Za každého gnóma, čo takto zomrel máte Duša -1, takže za všetkých štyroch máte Duša -4.
Odmena: 4x100 bs, 4x100 bs za šamanov

3.1.5. Four Leaders
Keď získate všetky štyri Auri Culci nenápadne, bez zabíjania šamanov, tak o tom povedzte Kaanovi. Automaticky splníte túto úlohu.
Odmena: 400 bs

3.2. Speak To Ulvi
Keď odovzdáte všetky Auri Culci náčelníkovi, povie vám, že s vami chce hovoriť Ulvi. Choďte za ním, stále je na pláži, kde ste ho stretli. Pochváli vás za vašu prácu. Ak poviete, že viete čo robíte, dostanete panteriu kožu. Ak poviete, že to nestálo za reč, dostanete 5 tesákov.
Odmena: 20 bs; panteria koža, alebo 5 tesákov

3.3. Intrusion In the North
Ulvi vám už predtým povedal, že keď získate Auri Culci zo severného tábora, máte v ňom pobiť štyroch prieskumníkov. Takže keď sú šamani preč po úlohe „The Big Journey“, tak len vpadnite do tábora a zabite štyroch goblinov. Oznámte to Ulvimu.
Odmena: 200 bs, 4x50 bs za goblinov; 50 zlatých od Ulviho

3.4. Goblin Plague
Keď vás Kaan pošle za Ulvim po získaní všetkých Auri Culcu, tak vás Ulvi poprosí, aby ste ich zbavili goblinov. Máte zabiť 14 goblinov v troch táboroch. Štyria goblini sú v západnom tábore. Štyria v južnom a šiesti vo východnom. Nič viac v tom nie je, proste dobehnite do táborov a pozabíjajte goblinov. Mohli ste túto úlohu splniť aj sami, ak ste predtým napadli tábory a všetkých pobili – vtedy tam boli aj duchovia gnómskych šamanov. Keď vás tam pošle Kaan, respektíve Ulvi, už sú tam len goblini.
Odmena: 200 bs, 14x50bs za goblinov; Lacná pálenka a 3 zlaté rudy od Ulviho; 200 zlatých od Kaana

3.5. The Goblin King
Pohovorte si s Kaanom o tom, prečo goblini útočia. Niekto ich musí poháňať, tak sa spýtajte na ich hlavný tábor na ostrove. Povedzte, že sa postaráte o ich vodcu a získate túto úlohu. No kráľa goblinov môžete nájsť aj bez nej.
Je na východe v jaskyni. ak pôjdete od dediny gnómov na východ, na konci uvidíte napravo na skalách malú terasu. Môžete vyletieť naľavo na skalu ako papagáj, zmeniť sa ešte raz pre energiu na let a doletieť tam.
Druhá cesta je z juhovýchodu. Choďte popod východný tábor po pláži až do jaskyne, kde je Gnómožrút (samostatná úloha) a v nej vlezte dovnútra do jaskyne. Ak ju nechcete skúmať, tak odbočte na prvom rázcestí doprava. Tam je hlavný tábor goblinov.
Vnútri je asi päť bežných goblinov a ich kráľ. Je to klasický gnóm, len lepšie bojuje a viac sa kryje. Zabite ho a úloha je splnená.
Odmena: 400 bs, 100 bs za kráľa; 500 zlatých od Kaana

4. Graveyard Gardener
Keď oslovíte Zekiho, máte možnosť ho okradnúť (kradnutie 40). Ukradnete mu lyžicu, no všimne si to. Ak mu ju nevrátite, máte Duša -2, ak mu ju vrátite, máte Duša +2. Potom si pohovorte. Spravuje hrobku gnómov, no sú tam goblini, tak mu ponúknite pomoc. Len vojdite dnu a zabite 6 znesväcujúcich goblinov.
Keď ich zabijete, oznámte to Zekimu. Máte na výber odmenu v zlatkách, alebo vzácnom predmete. Ak ho zastrašíte (zastrašovanie 70), tak si vezmete obe odmeny a máte Duša -1. Alebo si vyberte len jeden. Hrniec je vykladaný diamantami, takže je drahý.
Odmena: 200 bs, 6x50 bs za goblinov. Od Zekiho 150 zlatých a / alebo Podivný hrniec

5. Gnome Riddle
Keď oslovíte Trawiho, dá vám hádanku. Nemusíte ju uhádnuť. Povie vám, že hádanky sú dobré na mozog, tak ho vyzvite, nech vám ich pár dá. Dostanete tri hádanky.
Gnomina je o 25 rokov mladšia od matky. Za 7 rokov bude matka 5krát tak stará, ako Gnomina. Kde je Gnominin otec? Odpoveď: S matkou. Pretože Gnomina sa narodí za 9 mesiacov.
Najvyššie hory sú na Caladore. Ktoré hory boli najvyššie, než objavili Calador? Odpoveď: Na Caladore. Boli najvyššie, aj keď ich ešte neobjavili.
Máte štvorcový dom a všetky steny ukazujú na juh. Okolo domu ide medveď. Akej je farby? Odpoveď: Biely. Keď všetky steny smerujú na juh, dom je na severnom póle.
Odmení vás za každú správnu odpoveď, bonus dostanete, ak ste všetko zodpovedali správne. Ak ste neuhádli nič, máte len cenu útechy.
Odmena: 200 bs; Koruna a diamant za prvú hádanku; 5x zlatá ruda a 5x železná ruda za druhú hádanku 4x perla a strieborná karafa za tretiu hádanku; 200 zlatých, ak ste uhádli všetky; 50 zlatých, ak ste neuhádli nič

6. A Scatterbrained Gnome
6.1. Though As Nails

Pri bráne stojí gnóm Malik. Sťažuje sa, že stratil kladivo. Kladivo je rovno za ním na krabici. Len ho vezmite a dajte mu ho.
Odmena: 20 bs, 5 zlatých, kuracie stehno
Odmena: 20 bs

7. Escaped
7.1. Free Dowi

Keď sa s Malikom porozprávate o jeho kladive, spomenie aj svojho učňa Dowiho, ktorý sa stratil. Rád chodieval na sever na bralo nad pláž. Tam je Russel a jeho ochrankár. Zistíte, že sú to otrokári. Môžete Dowiho kúpiť za 500 zlatých. Duša +3 za otrokársky obchod.
Môžete sa spýtať, ako mohli klesnúť tak hlboko a presvedčiť ich (strieborný jazyk 90), aby s tým prestali. Dajú vám 300 zlatých z pocitu viny a nechajú sa najať ako ochranka gnómov.

Môžete im povedať, nech vám ho dajú, inak sa s nimi porátate. V tom prípade vám dajú protinávrh, 200 zlatých pre vás a zabudnete na to, čo tu robia. Ak súhlasíte, dostanete zlatky a táto úloha je nesplnená. Duša -2.
Ak odmietnete, tak máte Duša +3 a čaká vás boj s otrokármi pri „The Slave Trader“.

Ak Dowiho kúpite, presvedčíte otrokárov, aby zmenili povolanie, alebo ich zabijete, tak len Dowiho oslovte a povedzte mu, že je voľný (Free Dowi). Potom sa vráťte za Malikom a povedzte mu, že ste Dowiho zachránili.
Odmena: 200 bs, 200 zlatých
Odmena: 100 bs

8. The Slave Trader
Keď vojdete do jaskyne kde sú otrokári, Russel vás ako prvý osloví a urazí. Ak ho urazíte tiež, máte Duša -1. Spýtajte sa, či takto vítajú každého. Podráždi ich to. Ak poviete, že nik nemusí zomrieť, alebo, že ste len žartovali, máte Duša +1. Ak im poviete, nech si vykopú hroby, čo vedie k boju, máte Duša -1, čo je nepochopiteľné, keďže sú to otrokári. Majú u seba Brigantínsky prsteň (Brigant´s Ring, +5 dýky a bodné zbrane).
Ak ich nevyprovokujete, môžete sa s nimi pustiť ešte do boja v rámci úlohy „Escaped“.
Odmena: 200 bs, 2x100 bs za otrokárov

9. The Lucky Coin
9.1 A Very Special Coin
9.2. Find the Thief

Keď oslovíte Akilu, ukradne vám 8 zlatých. Všimnete si to a 7 vám ich vráti. Ak chcete späť aj tú jednu mincu, dá vám ju. Ak mu ju necháte, máte Duša +1. Povedzte mu, že je mizerný zlodej a posťažuje sa, že mu Fidur ukradol šťastnú mincu. Sľúbte pomoc a choďte za Fidurom. Mincu získate, nech spravíte čokoľvek. Môžete ju ukradnúť (kradnutie 40). Môžete ho zastrašiť (zastrašovanie 20), presvedčiť (strieborný jazyk 30), alebo mu proste povedať, že sa nedohodnete a mincu vám dá.
Choďte zaniesť mincu Akilovi a cestou vás osloví Golum. Oslovte Akilu a zistíte, že mincu už nemáte. Golum vás okradol. Choďte za ním a pýtajte si mincu. Ak budete naštvane žiadať mincu, máte Duša -1. Ak sa slušne spýtate na mincu, máte Duša +1. Zistíte, že si ju tu všetci kradnú navzájom a len Golum ju ešte nemal. Teraz keď ju chvíľu mal, vám ju dá, ak chcete.
Potom si mincu vypýtajte. Ak to zvládnete, môžete mu ju ukradnúť (vreckárstvo 40) a máte Duša +1, keďže ste Goluma potešili svojimi zlodejskými schopnosťami.
Napokon len konečne zaneste mincu Akilovi. Môžete si vybrať jednu z troch možných odmien.
Odmena: 200 bs; Od Akilu 5 perál; alebo 5x zlatá ruda; alebo Koruna
Odmena: 100 bs
Odmena: 100 bs; 27 zlatých, ak ste okradli Goluma

10. The Gnome Eater
10.1. That Was It?

Poniže východného tábora goblinov postáva gnóm Gabu. Povie, že pracuje. Spýtajte sa, či nepotrebuje pomoc, Duša +1. Chce zabiť potvoru požierajúcu gnómov. Súhlaste s pomocou a nech vás tam zavedie. Nasledujte ho cez pláž ďalej na východ. Ak ste tam ešte neboli, čaká vás aligátor, kraby a diabli. Zavedie vás povyše do jaskyne, v ktorej je leviathan zvaný Gnómožrút.
Po zabití oslovte Gabua, ktorý vás len pochváli. Oslovte ho znovu a pýtajte si odmenu. Dostanete dvacku, tak ho môžete zastrašiť (zastrašovanie 70), alebo presvedčiť (strieborný jazyk 70) a dostanete ešte 280 zlatých. Ak si budete pýtať viac bez presviedčania, dostanete len 50.
Odmena: 20 bs, 20 zlatých. 280 zlatých, ak ho presvedčíte, 50 zlatých, ak ho nepresvedčíte.
Odmena: 200 bs, 200 bs za Gnómožrúta


III.D.1. Lovec Démonov

Keďže Eldric je starší pán, tak už nemá vlasy. No je ješitný, takže všetci členovia majú nariadené vyholiť si hlavu, to čaká aj vás. Wilson už začína plešatieť, takže ten nemusí byť vyholený. Vy ste dostali hodnosť Prieskumník, keďže ste len začiatočník, hoci ste už pomohli takmer všetkým členom. K tomu dostávate aj prieskumnícke brnenie. Wilsonovi pribudla v ponuke bojová sekera, oceľová kuša, ľahká prilba, gate lovca démonov a prieskumnícke čižmy.

Connor vás naučí Vízia krvi, Vízia bojovníka, Vízia dobrodruha, Vízia zlata.
Drake vás pri úlohe „Ghost Eyes“ naučí Vízia tieňov.
Z vlastnosti špecifických pre lovcov démonov učí Drake: Runová mágia; Kuša III a Lovec tieňov.
Zostala vám vlastnosť Pojedač tieňov. Nemusíte ju hľadať, k tej sa dostanete až v závere hry. Na Lebkovom ostrove musíte splniť úlohy „Experimental Nutrition“ a „Grub Is Up“ pre Rodasa, ktorý vyskúma pojedanie tieňového mäsa. Potom pre Nerona splňte úlohu „The Crazy Mage“. Keď ju splníte, bude ochotný vás učiť a keď splníte Rodasove úlohy, bude vás vedieť naučiť aj Pojedač tieňov. Je divné, že schopnosť špecificky vyčlenenú pre Lovcov démonov učí člen Stráže mágov.

Na kúzla potrebujete celkovo 38 tabuliek prastarého vedenia. Tie nájdete rôzne ako korisť, alebo ich dostanete za odmenu. Stačí pohľadať v návode (ctrl+F). Po prieskume pred členstvom vo frakcii som ich mal okolo 46. Niektoré môžete aj kúpiť u obchodníkov.
So schopnosťou Tvorba kúziel môžete podľa naučených kúziel vytvárať ich runové kamene.

Drake učí kúzla:
Šoková vlna (Shockwave: 5x PV)
Vypustí okolo vás kruh energie, ktorý zraní všetkých vo vašej blízkosti. Výroba: 1x prastaré vedenie; 20x šípy
Kamenná päsť (Stonefist: 2x PV)
Vypustí priamo energiu, kamennú päsť, ktorá zraní zasiahnutý cieľ. Výroba: 1x prastaré vedenie; 1x roh
Vyvolanie pekelného psa (Summon Hellhound: 5x PV)
Vyvoláte pekelného psa. Pomaly mu bude ubúdať život, takže s vami nebude stále. Pomáha vám samozrejme v boji. Ak použijete opičku, alebo sa zmeníte na papagája, tak zomrie. Výroba: 1x prastaré vedenie; 5x surové mäso.
Vyvolanie tieňového bojovníka (Shadow Warrior: 6x PV)
Musíte splniť úlohu Ghost Eyes, aby ste sa mohli toto kúzlo naučiť. Vyvoláte Miniona. Pomaly mu bude ubúdať život, takže s vami nebude stále. Pomáha vám samozrejme v boji. Ak použijete opičku, alebo sa zmeníte na papagája, tak zomrie. Výroba: 1x prastaré vedenie; 15x kosť

Connor učí kúzla:
Mentálny stisk (Mental Grip: 2x PV)
V podstate telekinéza, ktorou môžete brať na diaľku veci a uľahčiť si tak zbieranie aj kradnutie. Požívate toto kúzlo ako zbraň, rukami, nie z rýchlej voľby.

Wilson učí kúzla:
Runová koža (Runeskin: 4x PV)
Zvyšuje po dobu trvania vašu odolnosť. Výroba: 1x prastaré vedenie; 2x krvavý koreň
Zdatnosť (Prowness: 3x PV)
Vylieči vás a vašich spoločníkov. Výroba: 1x prastaré vedenie; 10x Zlatá ďatelina

Henrik učí kúzla:
Posilňovanie (Invigorate: 3X PV)
Počas trvania máte +20 Bodné zbrane, Sečné zbrane a Meče. Výroba: 1x prastaré vedenie; 4x železná ruda
Démonia čepeľ (Demon Blade: 4x PV)
Získavate lepšie reflexy a počas trvania útočíte omnoho rýchlejšie. Výroba: 1x prastaré vedenie; 2x Blade Leaf
Blesk (Thunderbolt: 4x PV)
Je to ako kamenná päsť, len silnejšie, proste prúd energie. Toto kúzlo používate ako zbraň.

Keď poviete Connorovi, že ste teraz jedným z nich, povie vám, že majú záujem o neobvyklé kremene, ktoré sa začali objavovať. Môžete mu predávať Zlatý kremeň (Gold Quartz), Tieňový kremeň (Shadow Quartz) a Astrálny Kremeň (Astral Quartz). Kus za 20 zlatých a 5 bs. Použite Mentálny stisk, aby ste sa dostali k ťažšie prístupným na stromoch a skalách.

0. A New Rank
0.1. New Armour

Spýtajte sa Drakea, ako môžete postúpiť s hodnosťou. Povie vám, aby ste boli užitočný, čo je jasné, ale tým získate túto úlohu. Splňte pre Wilsona úlohu „Witch Hunt“. Je to dlhšia úloha na troch ostrovoch. Jej splnenie spraví na Lovcov dojem. Po jej splnení oslovte Drakea a ten vás povýši z Prieskumníka na Lovca Démonov. Pošle vás za Wilsonom po nové brnenie. Len si ho vypýtajte a keď ho dostanete, ste oficiálne povýšený.
Potom má Wilson na predaj aj doplnky k zbroji. Prilbu a lovecké čižmy. Tiež aj nohavice starého lovca démonov. Stoja rovnako ako tie, čo mal v ponuke predtým, majú aj rovnaké hodnoty, len sú tmavšie, pre efekt.
Odmena: 1000 bs
Odmena: 1000 bs, Lovecké brnenie

1. Witch Hunt
Wilson vám povie, že Tiene rozoslali medzi ľudí pár kníh s ich učením a tie by ste mali získať, aby sa ich vplyv nešíril. Získate dve knihy na Caladore, 2 na Taranise a jednu na Antigue. Keď máte všetky, tak ich len odovzdajte Wilsonovi.
Odmena: 400 bs, 2x tabuľka prastarého vedenia, 400 zlatých

1.1. Secret Rituals
1.1.1. Premature Burial

Na Caladore vám Wilson odporučí pohovoriť si s krčmárom Travisom, alebo štetkou Yvette. Yvette nič nevie. Ale Travis vám povie o tom, že Mick sa v noci vytráca preč, čo je divné, vzhľadom na nebezpečie okolo. Poradí vám sledovať ho po polnoci. Inak ho sám skúšal sledovať smerom na západ, ale všimol si ho.
Môžete ísť na západ, kúsok od krčmy je cesta do kopca, vedúca na prasaciu farmu Brana. Pod cestou sú hroby a pri jednom je Kniha zla. Ak ju vezmete, je to vybavené. Ak chcete sledovať Micka, proste sa hore vyspite do polnoci. Mick, ktorý vysedáva pred spálňou, vstane a pôjde von. Sledovanie je jednoduché, môžete behať popred neho a ani si vás nevšimne. Pôjde až k hrobu s knihou. Keď sa tam objavíte, tak vás napadne. Musíte ho len zabiť (Premature Burial). Z jeho tela získate jeho poznámky o rituáli, o ktorý sa snažil.

Ak tam dobehnete pred ním, vezmite si knihu a potom ho oslovte. Požaduje knihu späť. Podviedli ťa/ Duša +1/ dostaneš na ksicht/ Duša -1. Tvrdí, že knihu musí ukryť, aby nik nevedel, že ju má. Preber sa/ Duša +1/ skončil si/ Duša -1. Keďže o knihu prišiel, dá sa na útek.
Má kondičku asi tisíckrát lepšiu než vy, vydrží šprintovať celú cestu. Utečie na vypálenú Wolfsonovu farmu na severe. Nemusíte už za ním ísť, je to už len pre body duše. Ak ho na farme oslovíte, tak sa sťažuje, že kvôli vám o všetko prišiel. Ak poviete, že mu jednu vrazíte /Duša -2/, tak už má toho dosť a napadne vás a vy ho musíte zabiť (Premateure Burial). Ak mu poviete, nech sa len drží od problémov, máte Duša +2.

Či už s ním, či bez neho, zobratím knihy splníte úlohu.
Odmena: 200 bs
Odmena: 50 bs, 100 bs za Micka

1.2. Swine Fever
1.2.1. Speak to Logan

Spýtajte sa Travisa, či si aj okrem Micka všimol niečo neobvyklé. Povie, že mäso od Brana chutí veľmi divne, inak, než obvykle. Skočte teda za Branom na prasaciu farmu. Potvrdí, že sa mu mäso kazí, no všetko robí ako vždy, takže z toho podozrieva svojho pomocníka Logana.
Oslovte teda Logana, no tvrdí, že o ničom nevie. Oslovte ho druhýkrát a už sa hneď prizná, že sa pokúša otráviť ľudí, lebo sa mu vyhýbajú a naviedla ho na to kniha. Vypýtajte si knihu a dá vám ju. Aby ste o tom nikomu nepovedali, prihodí aj zlatky. Môžete o tom povedať Branovi, aj mu bonznúť Logana, no to už nemá vplyv na nič.
Odmena: 200 bs, 50 zlatých
Odmena: 50 bs

1.3. Searching for Books
Na Taranise vám Wilson odporučí preveriť prístav, keďže tadiaľ musela kniha prísť. Spýtajte sa na knihu Rumolda, správcu skladu. Môžete ho presvedčiť (strieborný jazyk 80), alebo podplatiť. Chce 300 zlatých, 200 ak ho zastrašíte (zastrašovanie 80). Počkajte si asi deň a má informácie o knihách.
Odmena: 50 bs

1.3.1. Forget It, Stanley
1.3.1.1. Search Stanley´s Chest
1.3.1.2. Persuade Stanley

Rumold vám povie, že jednu z kníh doručil do tábora mágov. V tábore si pohovorte s kováčom Gordonom. On knihu nemá, ale zistíte, že Stanley sa chová divne a stráži si svoju truhlicu. Náhradný kľúč od jeho truhlice môžete kúpiť za 100 zlatých od Gordona. Alebo kľúč môžete ukradnúť Stanleymu (vreckárstvo 60). Jeho truhlica je za nocľahárňou, za budovou s Gordonom. Vnútri sú dva kusy železnej rudy a vytrhnutá strana z knihy.
Potom konfrontujte Stanleyho. Môžete ho vyprovokovať k boju, Duša -2. Porazte ho a knihu vám dá.
Môžete ho zastrašiť (zastrašovanie 80) a knihu vám dá. Duša -1 (prečo? Ide o dobrú vec.).
Môžete povedať, že mu zaplatíte a keď vám knihu dá, odmietnuť zaplatiť. Duša -3. V tom prípade vás napadne, aby si vzal peniaze späť a musíte ho poraziť.
Alebo mu môžete proste zaplatiť 200 zlatých a kniha je vaša. Duša +2.
Môžete o tom povedať Gordonovi, ktorý je rád, že už je Stanley v poriadku, no nič vám nedá.
Odmena: 200 bs
Odmena: 50 bs
Odmena: 50 bs, 100 bs za Stanleyho

1.3.2. Lost Cargo
1.3.2.1. Sound Of the Sea
1.3.2.1.1. Shell Money

Rumold vám povie, že druhá z kníh spadla cez palubu pri vykladaní tovaru. Spýtajte sa na to a poradí vám prezrieť malý ostrovček na juhu, kde more občas vyplaví nejaké veci. Na ostrovčeku nájdite Briana. Ak ste tam ešte neboli, je na kopci v strede ostrova. Ak ste splnili „Maverick Housing“, tak je v jaskyni pod kopcom.
Knihu vám dá, ak mu donesiete tri lastúry sépií. Len si na vašom Pipboyi zapnite vyhľadávanie morských živočíchov a máte ich zobrazené na mape. Potom ich len odovzdajte Brianovi a dostanete knihu.
Odmena: 200 bs
Odmena: 100 bs
Odmena: 10 bs

1.4. Zak´s Temptation
1.4.1. Follow Zak To the Ritual Site At Night
1.4.2. He Just Wants To Play

Na Antigue vám Wilson odporučí popýtať sa u niekoho z miestnych bijcov. Oslovte Zaka, ktorý je cez deň pred Alvarezovým domom a v noci v krčme. Oslovte ho v noci a vypytujte sa na knihu. Má ju, ale nedá vám ju. Chce, aby ste mu pomohli s vyvolávačským obradom, aby mohol skrotiť tiene.
Keďže nemáte na výber, tak súhlaste a choďte s ním na cintorín. Tam prečíta text a objavia sa dvaja minioni a pekelný pes. Zabite ich. Je silná šanca, že zabijú Zaka, ak ste sami dvaja a vy nie dosť rýchly. V tom prípade si vezmite knihu z jeho tela. Ak to prežije, tak ho oslovte a sám vám ju dá.
Odmena: 200 bs
Odmena: 10 bs
Odmena: 50 bs, 2x100 bs za minionov, 50 bs za psa

2. Ghost Eyes
Spýtajte sa Drakea, či pre vás nemá nejaké kúzlo. Má, no potrebuje s ním pomoc. Vyvolal 6 duchov a chce zachytiť energiu umierajúcich duchov pre vytvorenie kúzla. No pri likvidácii vás nesmú vidieť, inak zmiznú a viac sa nevrátia. Ponúknite pomoc a naučí vás astrálnu víziu Vízia Tieňov.
Duchovia sú okolo loveckej chaty Bronacha. Jeden je aj pri teleporte, tak sa teleportujte radšej k ruinám a dobehnite si tam. Ak vás totiž duch zbadá, všetci zmiznú a úloha je nesplnená. Ale celkovo je to ľahké. Stačí byť neďaleko ducha a nevšimnite si vás. Len sa priblížte a keď je chrbtom k vám, dobehnite tam a zabite ho. Duchovia sa prechádzajú, takže si ich buď obehnite alebo počkajte, kým sa sami otočia.
Keď všetkých zlikvidujete, vráťte sa za Drakeom.
Odmena: 400 bs, tabuľka prastarého vedenia; možnosť naučiť sa kúzlo vyvolanie tieňového bojovníka

3. The Test Of the Righteous
3.1. Follow Lloyd Into the Mine
3.2. Follow Lloyd To His Hideout

Povedzte Masonovi, že ste sa pridali k Lovcom. Spomenie aj iné hrozby, než sú tiene, konkrétne plieničov. Môžete skočiť do krčmy za Travisom, povie vám, že sa nejakí plieniči usadili v starej bani. Inak môžete rovno do bane nad krčmou. Pred baňou stojí Lloyd. Môžete ho rovno napadnúť, nič sa nedeje.
Ak chcete, tak ho oslovte. Povie vám, že tu nie je bezpečne, tak súhlaste, nech vás odvedie na bezpečnejšie miesto. Nasledujte ho do bane a dole vás napadne aj s troma svojimi kumpánmi, keďže na vás nastražil takúto očividnú pascu. Pozabíjajte ich. Z tela Lloyda si vezmite 2x tabuľku prastarého vedenia. Úloha je splnená, ale skočte o tom povedať Masonovi.
Odmena: 200 bs, 4x100 bs za plieničov; 2x tabuľka prastarého vedenia od Lloyda; 100 zlatých od Masona
Odmena: 20 bs
Odmena: 20 bs


III.D.2. Voodoo Pirát

Domorodci vás prijali za jedného z nich. Keďže ste na nich príliš biely, tak vás aspoň pomaľovali. Dostali ste tiež pirátsky odev. U Tanye si môžete kúpiť Pirátsky klobúk, Pirátske gate a Ľahké pirátske čižmy.

Hirutu učí: Vízia Alchymistu; Vízia Krvi; Vízia Smrti; Vízia Bojovníka; Vízia Dobrodruha.
Z vlastnosti špecifických pre Pirátov učí Booze schopnosť Pirát, Tenya Voodoo Mágiu a Baraka Lovec Pavúkov.

Na kúzla potrebujete celkovo 100 kusov jadeitu. Ten nájdete rôzne ako korisť, alebo ho dostanete za odmenu, alebo ho vyťažte z jadeitových žíl. Stačí pohľadať v návode (ctrl+F). Po prieskume pred členstvom vo frakcii som ich mal okolo 108. Občas ho môžete aj kúpiť u obchodníkov.
So schopnosťou Tvorba kúziel môžete podľa naučených kúziel vytvárať ich voodoo bábiky.

Hirutu učí kúzla:
Pretrvávajúca smrť (Lingering Death: 16x Jadeit)
Postupne odsáva život zo zasiahnutého nepriateľa. Výroba: 2x jadeit, 5x Zub
Jedovatý mrak (Poison Cloud: 16x Jadeit)
Vytvorí jedovatý oblak, ktorý poškodzuje všetkých nepriateľov v jeho dosahu. Je to ako vlna energie, nepretrváva. Výroba: 1x jadeit; 2x pavúčia noha

Tenya učí kúzla:
Roj (Swarm: 12x Jadeit)
Toto kúzlo používate ako zbraň. Vypúšťa útočný roj, tak ako u iných frakcií prúd energie.
Ruka zlodeja (Hand of the Thief: 6x Jadeit)
V podstate telekinéza, ktorou môžete brať na diaľku veci a uľahčiť si tak zbieranie aj kradnutie. Požívate toto kúzlo ako zbraň, rukami, nie z rýchlej voľby.
Papagáj (Parrot Flight: 6x jadeit)
Môžete sa zmeniť na papagája a lietať. Veľmi šikovné, čo som využíval aj vo všetkých frakciách cez bábiky. Výroba: 1x jadeit; 1x pero
Bozk smrti (Kiss of the Death: 12x Jadeit)
Musíte splniť úlohu „The Mole“. Vysáva život z nepriateľa a dopĺňa ním váš vlastný. Výroba: 1x jadeit; 5x pazúr.
Krvilačnosť (Bloodlust: 12x Jadeit)
Musíte splniť úlohu „Unjust Accusations“. Doháňa nepriateľa do šialenej zúrivosti a ten potom napadne každého v okolí. Výroba: 1x jadeit; 1x srdce jaguára
Nekromancia (Necromancy: 26 Jadeit)
Musíte splniť úlohu „The Experiment“. Na krátko oživí mŕtvych nepriateľov vo vašom okolí, ktorí budú bojovať po vašom boku. Výroba: 3x jadeit; 1x zelené srdce

Kamil učí:
Odrazenie (Rebound: 6x J, zdarma ak splníte jeho úlohu)
Musíte dokončiť úlohu The Lost Treasure. Vytvára okolo vás auru, ktorá poškodzuje tých, čo na vás útočia. Výroba: 2x jadeit; 5x jedová žľaza

Baraka učí:
Kliatba slabosti (Curse of Weakness)
Musíte splniť úlohu „Consequences“. Oslabuje silu a obranu zasiahnutého nepriateľa. Výroba: 2x jadeit; 1x jedová žľaza

Keď poviete Tenyi, že ste teraz jedným z nich, povie vám, že má záujem o neobvyklé kremene, ktoré sa začali objavovať. Môžete jej predávať Zlatý kremeň (Gold Quartz), Tieňový kremeň (Shadow Quartz) a Astrálny Kremeň (Astral Quartz). Kus za 20 zlatých a 5 bs. Použite Ruka zlodeja, aby ste sa dostali k ťažšie prístupným na stromoch a skalách.

1. Become A Voodoo Master
Povedzte Hirutovi, že sa chcete stať pravým Majstrom Voodoo. Pošle vás za Tenyou, ktorá má pre vás pár úloh. Keď splníte jej hlavnú úlohu „Loss of Control“, tak povedzte Hirutovi, že ste uspeli. Ten vás povýši z Voodoo Piráta na Majstra Voodoo.
Dostanete šaty voodoo piráta a od Tenyi si môžete dokúpiť klobúk voodoo piráta a pirátske čižmy.
Odmena: 1000 bs, Šaty Voodoo piráta

2. Loss Of Control
Tenya vám povie o tom, ako môžete využiť Voodoo mágiu. Vie o tom, že ju môžete využiť na Kile, Taranise a Antigue. Splňte na Kile úlohu „The Mole“, na Antigue „The Experiment“ a na Taranise „Unjust Accusations“. Keď splníte všetky tri úlohy, pohovorte si s Tenyou a povie, že ste pripravený stať sa majstrom voodoo.
Odmena: 1000 bs

2.1. The Mole
2.1.1. Pursuing the Phantom
2.1.2. The Drink of Forgetfulness
2.1.3. Softened Up
2.1.4. Game Over
2.1.4.1. The Last Pasage

Oslovte v tábore pirátov Reda. Pohovoríte si a potom sa v noci preberiete u Cunninghama, ktorý sa o vás staral, keď ste boli mimo. Na nič sa nepamätáte. Cuningham vám povie, že ste sa ho pýtali na cestu do dediny. Tak sa vydajte k domorodcom a oslovte Tenyu. Vraj ste od nej chceli prísady na Voodoo. Dôjde vám spoločne, že vás ovládal Red cez voodoo. Poznatky o voodoo nesmú padnúť nikomu do rúk, tak povedzte, že sa o to postaráte. Tenya vám dá nápoj zabudnutia.

Tenya povedala, že sa Red pýtal na ostrov Tacarigua, tak tam vyrazte. Reda nájdete v Puerto Sacarico. Vyspovedajte ho a prizná sa, že ukradol vedomosti o tvorbe voodoo bábik a to predal poručíkovi Roquefortovi. Pohovorte si s Roquefortom, ktorý sa s vami síce baví, ale odmieta na tému voodoo, o ktorom vie od Reda. Skúste dať Redovi nápoj zabudnutia. Spozná ho po vôni a odmietne sa napiť a podotkne, že neuspejete ani u Roqueforta, ktorý prijíma jedlo len od Josea.

Choďte do kuchyne za Josem, oslovte ho a vytrhnite mu vlas. Musíte ovládať schopnosť Tvorba kúziel (učí Tenya, Faruco, Drake). S touto schopnosťou potom na oltári vyrobte Joseho bábiku. Na pláži pod Puerto Sacaricom, na východnej strane je jaskyňa, kde je oltár. Choďte za Josem a použite z rýchlej voľby jeho bábiku.
Ako Jose môžete osloviť Rodrigueza. Chce od vás víno. Ak odmietnete, Duša -1. Ak mu ho predáte za 50 zlatých, tak Duša -1. Môžete predať ešte jedno, 50 zlatých, Duša -1. Môžete mu predať aj strieborný tanier, 100 zlatých, Duša -1 a príbor, 100 zlatých, Duša -1. Členovi nočnej stráže môžete dať kus jedla a sám vám dá 15 zlatých. Môžete skúsiť dať nápoj zabudnutia Redovi, no spozná vás.
Ako Jose choďte za Roquefortom a dajte mu nápoj zabudnutia, ktorý v pohode vypije a zabudne. Tým ste splnili všetky úlohy, až na tú s Redom (Game Over). Vráťte sa do svojho tela a oslovte Reda.

Môžete Reda vyzvať na súboj (The Last Pasage). Súhlasí, nasledujte ho nad mesto, aby vás nik nevidel a tam bojujte a zabite ho. Duša -2. Môžete mu povedať nech zmizne a nevracia sa. Duša +1. Alebo ho môžete zastrašiť (zastrašovanie 30) nech zmizne a nevracia sa, Duša -1, Rum. Ak ho donútite zmiznúť, tak utečie k jaskyni s voodoo pomôckami pod mestom. Ak ho tam ešte oslovíte, dá vám 200 zlatých, aby ste mu už dali pokoj.
Úspech oznámte Tenyi a tiež môžete povedať v pirátskom tábore Harrymu, že sa už Red nevráti.
Odmena: 400 bs; 6x jadeit, 5x zlatá ruda od Tenyi; Rum od Harryho
Odmena: 100 bs
Odmena: 100 bs
Odmena: 200 bs
Odmena: 200 bs; 100 bs za Reda, alebo 200 zlatých od Reda
Odmena: 20 bs

2.2. Unjust Accusations
2.2.1. A Day in the Life of a Gnome
2.2.2. The Bookworm
2.2.3. Report To Lumbrok
2.2.4. The List
2.2.5. Paperwork
2.2.6. The Seal
2.2.7. The Signet Ring
2.2.8. Confront Erasmus

Na Taranise choďte v pevnosti mágov za gnómom Abbasom. Požiada vás o pomoc, strácajú sa peniaze a stráže z toho vinia gnómov, no tí si nedovolia okrádať mágov. Dá vám rovno pár chlpov Bisiho, ktorý pracuje pre mágov, aby ste ho ovládli a zistili, čo sa tam deje. Vyrobte si na oltári jeho bábiku. Potom choďte do pevnosti a ovládnite ho.
Erasmovi môžete ukradnúť 2 magické kryštály, Negralovi 40 zlatých a Ilvarovi mešec. Oslovte Lumbroka, ktorý vás pošle zaniesť knihu. Len ju zneste do poličky pod schody (môžete ju vložiť len do jedinej).Vráťte sa a oznámte splnenie Lumbrokovi.
Vypýtajte si ďalšiu prácu a pošle vás po nákladnú listinu. Tá je v izbe napravo nad schodmi. Len si ju vezmite zo stola a dajte mu ju. Potom vás pošle ukradnúť Farucovi pečať. Len oslovte Faruca a ukradnite mu ju.
Odovzdajte ju Lumbrokovi a vypočujete si jeho rozhovor s Erasmom. Ten chce viac dotácií na svoje výskumy a tak Lumbrok falšuje záznamy, aby mohol viac presunúť na výskum a strháva to z platov. Oslovte Erasma a dá vám 500 zlatých, ako symbol dobrej vôle, pretože netušil, že pri tomto spôsobe vinia z chýbajúcich peňazí gnómov. Tým je všetko splnené.

Choďte povedať Abbasovi, že sa už nemusí báť, že by ich obviňovali. Spýta sa, kto za tým bol.
Ak poviete, že to nechce vedieť, dostanete 150 zlatých.
Ak poviete, že Erasmus a Lumbrok, tak ho to naštve. Môžete povedať, že nevedeli, že tým škodia gnómom, Duša +1, alebo mu poraďte, že teraz ich môže vydierať, Duša -1. Dá vám odmenu 350 zlatých.
Ak mu poviete, že to nesmiete prezradiť, ale dáte mu 500 zlatých od Erasma, máte Duša +3 a dá vám na oplátku svoj prsteň (Abbas´ Ring, +10 strieborný jazyk, +15 páčenie zámkov).
Odmena: 400 bs; 6x jadeit, 3x perla od Tenyi
Odmena: 200 bs
Odmena: 100 bs
Odmena: 20 bs, 5 zlatých, ryba
Odmena: 100 bs
Odmena: 20 bs
Odmena: 100 bs
Odmena: 20 bs
Odmena: 200 bs, 500 zlatých

2.3. The Experiment
2.3.1. Take Over Panselt
2.3.1.1. Dirty Laundry
2.3.2. Speak to Spencer
2.3.3. Fred´s Hat
2.3.4. Speak to Grace
2.3.5. Fred´s Shovel
2.3.6. Bring Pansel´s Body Back
2.3.7. Healing Death
2.3.8. Help From the Dead

Na ostrove Antigua si pohovorte s Emmou, ak ste ju už vyliečili (Emma´s Hellswill). Povie vám, že chce vyskúšať kúzlo na oživenie mŕtvych. Potrebuje osobné predmety nejakého zosnulého a keďže je Panselt novým hrobárom, tak ho ovládnite. Choďte za Grace, ktorá spravuje kováčovňu, kde tiež Panslet pracuje. Vypýtajte si niečo jeho a dá vám Panseltove spodky. U Emmy v obchode je oltár predkov, tak tam môžete vyrobiť jeho bábiku. Choďte k Panseltovi a ovládnite ho.

V krčme si pohovorte s krčmárom Spencerom a dozviete sa o zosnulom hrobárovi. V krčme si pohovorte s Macom a zistíte, že má hrobárov šťastný klobúk. Skúste ho pre klobúk zastrašiť, prehovoriť a okradnúť. Nič nám nevyjde ale po toľkej snahe vám ho proste dá.
Potom choďte za Grace a spýtajte sa jej na lopatu. Zistíte, že je na cintoríne. Predtým tam nebola, takže skočte na cintorín povyše Alvarezovho domu a vezmite si lopatu. Už len choďte za Emmou a dajte jej obe tieto veci. Potom sa vráťte do svojho tela.
V noci choďte za Emmou a povedzte jej, že môžete začať s obradom. Nasledujte ju na cintorín a tam sa pokúsi o oživenie. Objaví sa kostra Freda, no zjavne nie je živá. Pošle ju do svojho domu, aby mala vlastného, nemŕtveho otroka, ktorý neodvráva (vytiahnite zbraň pri Fredovi v obchode a uvidíte, že vie hovoriť). Už sa o to nebude pokúšať, keď to nefunguje, ale vám dá nepodarený kameň nekromancie.

Choďte na Kilu za Tenyou do dediny a povedzte jej o Experimente. Povie, že ten kameň nefunguje správne, bez požehnania ich duchov a to vám aj dá. Tým ukončíte úlohu a môžete sa od nej to kúzlo naučiť.
Odmena: 400 bs; 6x jadeit od Tenyi
Odmena: 200 bs
Odmena: 100 bs
Odmena: 20 bs
Odmena: 100 bs
Odmena: 20 bs
Odmena: 100 bs
Odmena: 100 bs
Odmena: 20 bs
Odmena: 200 bs

3. The Lost Treasure
3.1. Searching For Clues in the Pirate Camp
3.2 Hidden For Eternity
3.3. The Lost Idol
3.4. An Immoral Offer

Kamil, strážca pri vstupe do dediny, má pre vás úlohu. Najprv spomenie ich posvätné zvyky. Ak poviete, že ich múdrosť je základom komunity, máte Duša +1. Potom vám povie o predmete, ktorý im ukradli. Môžete pritom použiť presviedčanie (Strieborný jazyk 30) a dá vám zafír. Celkovo povie, že im zlodej ukradol modlu a oni ho zabili skôr, než im povedal, kde ju ukryl.
V tábore pirátov sa spýtajte na modlu Colbyho, Harryho a Cunninghama. Všetci vás odporučia za Buddym. Spýtajte sa teda Buddyho. Zatĺka, no keď na neho ukázali až traja, tak prizná, čo vie. Môžete povedať, nech to vyklopí, Duša +1, alebo že to z neho vyrvete, Duša -1.
Na juhovýchode prechodnej džungle je malá plošina, je povyše jazera. Môžete na ňu doletieť, alebo prejsť cez jazero a vyjsť hore odzadu. Hore len vykopte truhlicu s pokladom a vezmite si z nej modlu.

Buddy vám ponúkol, že od vás modlu kúpi za 1000 zlatých. Ak chcete, zaneste modlu jemu a predajte mu ju. Tým splníte jeho úlohu, ale nesplníte Kamilovu. Duša -2. Kamil je potom ochotný naučiť vás nové kúzlo, ale za 6 jadeitov.

Ak ste čestný, zaneste modlu Kamilovi. Duša +2. Rovno vás za odmenu naučí kúzlo. Tým splníte jeho úlohu, ale zrušíte Buddyho. Môžete povedať Buddymu, čo ste spravili a štve ho, že ste nesplnili dohodu. Môžete mu dať pre útechu 100 zlatých, +2 Duša, alebo mu povedať, že ste pirát, nech sa s tým vyrovná, Duša -1.
Odmena: 200 bs, kúzlo Rebound
Odmena: 200 bs
Odmena: 100 bs, 150 zlatých, starý list, Vzácna modla
Odmena: 20 bs
Odmena: 200 bs, 1000 zlatých

4. Consequences
4.1.A. A Punch In the Face If Neccessary
4.1.B. Power of Persuasion

V tretej kapitole oslovte Baraku, ktorý stráži vstup do Zakázaného údolia. Keď doň získate prístup, tak sa spýtajte, či nepotrebuje pomoc. Povie, že Iniko a jeho bojovníci prepadli pavúčiemu kúzlu a zabili vlastných ľudí. Choďte teda skúsiť pomôcť. Sú na plošine pri vstupe do veľkého chrámu.
Môžete ich vyzvať na boj a zabiť. Duša -2. Všetkých troch zabite a povedzte o tom Barakovi. Je rád, že ste to vybavili, no aj tak máte Duša -1 za to, že ste ich nedokázali zachrániť.

Môžete ich presvedčiť, aby sa spamätali. Spýtajte sa „Napadli ste ich prví?“ Potom povedzte „O čom tu chceš rozmýšľať? Priznaj, že si to pokašľal.“. Ostatné možnosti vedú k boju. Prípadne ich môžete zastrašiť (zastrašovanie 110), alebo presvedčiť (strieborný jazyk 110), v tom prípade máte Duša +2.
Potom povedzte Barakovi, že ste to s nimi urovnali. Teší ho, že to prežili, Duša +1.
Odmena: 200 bs, Baraka vás naučí kúzlo Kliatba slabosti
Odmena: 100 bs, 3x75 bs za bojovníkov
Odmena: 100 bs


III.D.3. Strážca Mágov

Generál Magnus vás prijal za člena Stráže mágov. Ste v hodnosti Kadeta a dostali ste Kadetské brnenie. Od Gordona si tiež môžete dokúpiť Kadetskú prilbu, Kadetské čižmy a Vojenské nohavice. Tiež ste dostali kryštálové oko, zjavne ste pokusný králik, keďže to nenosí nik iný v tábore.

Ilvar učí Vízia krvi.
Víziu Zlata získate pri úlohe „Search the Mine Huts“.
Víziu Alchymistu získate pri úlohe „The Borrowed Item“.
Víziu Mágie získate pri úlohe „Hidden Values“.
Víziu Tieňov získate pri úlohe „The One-Eyed Among the Blind“.
Z vlastností špecifických pre Stráž mágov učí Negral Vegetarián, Mauricio Tanečník kúziel a Erasmus Kryštálová mágia.

Na kúzla potrebujete celkovo 290 kusov magických kryštálov. Tie nájdete rôzne ako korisť, alebo ich dostanete za odmenu, alebo ich vyťažte z kryštálových žíl. Stačí pohľadať v návode (ctrl+F). Po prieskume pred členstvom vo frakcii som ich mal okolo 240 a 60 získate ako odmeny za úlohy pre členu Stráže mágov. Občas ich môžete aj kúpiť u obchodníkov.
So schopnosťou Tvorba kúziel môžete podľa naučených kúziel vytvárať ich kúzelné zvitky.

Negral učí:
Kryštálová fakľa (Crystal Torch: 15x magický kryštál)
Svietiaci kryštál, ktorý sa vám chvíľu vznáša nad hlavou a osvetľuje cestu. Výroba: 1x magický kryštál; 1x fakľa.
Liečenie (Healing: 25x magický kryštál)
Vyliečite si zranenia. Výroba: 1x magický kryštál; 2x perla.

Faruco učí:
Blesk (Lightning: 40x magický kryštál)
Toto kúzlo používate ako zbraň. Energetický prúd blesku.

Mauricio učí:
Ľadový dotyk (Icy Touch: 40x magický kryštál)
Toto kúzlo používate ako zbraň. Energetický prúd mrazu.
Ohnivá päsť (Fire Fist: 40x magický kryštál)
Toto kúzlo používate ako zbraň. Energetický prúd ohňa.
Krupobitie črepín (Hail of Shards: 30x magický kryštál)
Splňte pre neho úlohu „Waterproof“. Prostý prúd energie, ktorý zasiahne cieľ. Výroba: 2x magický kryštál; 1x vrhacia dýka.

Wells učí:
Hrdza (Rust: 15x magický kryštál, alebo 5x magický kryštál, alebo zdarma)
Musíte splniť jeho úlohu „Easy Prey“, v rámci ktorej proste získate toto kúzlo, buď ho od neho kúpite, ukradnete, alebo vymámite. Hrdza umožňuje zničiť zámky na truhliciach a tie potom nemusíte páčiť. Výška zámky, ktorú dokáže zničiť, závisí od výšky vašej schopnosti mágie. Výroba: 1x magický kryštál; 1x železná ruda.

Erasmus učí:
Dážď ohňa (Rain of Fire: 55x magický kryštál)
Vytvorí plošné kúzlo, vo vašom okolí budú chvíľu padať ohnivé strely na zem a zasiahnu všetkých vašich nepriateľov v dosahu. Výroba: 5x magický kryštál; 1x rubín
Veterná ruka (Wind Hand)
Naučí vás zdarma, keď prijmete jeho úlohu „Crystals In the Shadows“. V podstate telekinéza, ktorou môžete brať na diaľku veci a uľahčiť si tak zbieranie aj kradnutie. Požívate toto kúzlo ako zbraň, rukami, nie z rýchlej voľby.
Vlna Energie (Wave of Energy: 45x magický kryštál)
Keď splníte úlohu „Crystals In the Shadows“, môže vás toto kúzlo naučiť. To, čo šoková vlna u lovcov, kruh energie okolo vás, ktorý zraní nepriateľov v dosahu. Výroba: 3x magický kryštál; 2x zlatá ruda

1. Advancing Among the Guards
2. A Guardian Armour

Spýtajte sa Magnusa, ako môžete povýšiť z kadeta. Povie vám, že proste máte byť užitočný pre ľudí v pevnosti. Povie, že hlavne máte pomôcť Mauriciovi, Ilvarovi a Gordonovi. Spomenie ale viac vašich činov, porazenie tieňového lorda, porazenie Magnusa, pomoc Mauriciovi s vodou, pomoc Ilvarovi s kryštálmi, Mauriciov test s golemom, Gordonovo zháňanie železa. Keď je spokojný, že ste poplnili tieto úlohy, tak vás povýši.
Choďte za kováčom Gordonom a vypýtajte si brnenie, ktoré vám dá a tým ste povýšili z hodnosti Kadet na hodnosť Strážca. U Gordona si môžete tiež dokúpiť Strážcovskú helmu a Strážcovské čižmy.
Odmena: 1000 bs, 20 magických kryštálov
Odmena: 1000 bs, Brnenie strážcu

3. Duel Against Magnus
Vyzvite generála Magnusa na cvičný tréning. Súhlasí s jedným zápasom, tak mu povedzte, že môžete začať. Proste ho porazte v boji. Po víťazstve sa spýtajte, či dostanete medailu. Nedostanete, ale aspoň vás za vašu šikovnosť odmení.
Odmena: 100 bs, 100 bs za Magnusa; 200 zlatých od Magnusa

4. Search the Mine Huts
4.1. Vision of Gold

Generál Magnus vás pošle po predmet, ktorý požičal do bane, aby ľahšie hľadali zlato, no nevrátili ho. Nevie, kde presne je, ale vy to vďaka vašej mape viete presne. Choďte do opusteného domčeka, ktorý je medzi severnou a západnou baňou. Ak ste tam ešte neboli, sú pri ňom pavúky. Vnútri v rohu na stole je predmet. Potom len oznámte Magnusovi, že ste kryštál našli a za odmenu si ho necháte.
Odmena: 200 bs
Odmena: 100 bs, Vízia zlata

5. The Ore Shipment
5.1. Precious Iron

Gordon chce čisté železo, ktoré sa nachádza na Caladore a dá vám na to 1000 zlatých. Choďte na Calador a v Citadele Lovcov Démonov sa na to spýtajte kováča Wilsona. Ponúka vám ho na predaj za 1300 zlatých. Môžete zaplatiť. Môžete ho presvedčiť (strieborný jazyk 90), aby zrazil cenu a predá vám ho za 800 zlatých. A môžete mu ho ukradnúť (vreckársvo 100).
Je jedno, či ste zaplatili viac, menej, alebo nič, keď odovzdáte železo Gordonovi, odmena je vždy rovnaká.
Odmena: 200 bs, 100 zlatých a 10 magických kryštálov od Gordona
Odmena: 100 bs

6. Evil Eye
Spýtajte sa na Ilvara na kryštály umožňujúce vízie. Kryštál pre Víziu Alchymistu by mal mať Negral a kryštál Vízie mágie sa stratil na Antigue, takže splňte „The Borrowed Item“ a „Hidden Values“ a povedzte Ilvarovi, že máte oba kryštály.
Odmena: 1000 bs

6.1. The Borrowed Item
5.1.1. The Little Helper
6.1.1.1. Fresh Fish

Spýtajte sa Negrala na jeho kryštál. Odmieta vám ho dať, ako alchymista ho potrebuje. Nepresvedčíte ho (presviedčanie 20) a ak skúsite krádež (vreckárstvo 20) ukradnete jedlo. Povedzte mu preto, nech si ho nechá. Podotkne, že sa s ním aj tak veľa hráva Hiwi. Oslovte teda Hiwiho, Negralovho pomocníka. Tomu len dajte surovú rybu a on vám dá Víziu Alchymistu.
Odmena: 200 bs
Odmena: 100 bs
Odmena: 100 bs

6.2. Hidden Values
6.2.1. The Hammer of Power; The Broom of Destruction; The Trident of the Gods; The Tankard of Eternal Life

Na ostrove Antigua oslovte v krčme Maca. Ukáže vám kryštál s tým, že nevie, čo je to zač. Dá vám ho a keď si ho pozriete, chce ho späť. Môžete ho vrátiť, Duša +2. Môžete ho zastrašiť (zastrašovanie 50) a necháte si kryštál, Duša -2. Alebo povedzte, že si ho necháte, lebo ho ukradli od mágov, necháte si ho bez vplyvu na dušu. Ak mu ho vrátite, povedzte, že mu pomôžete s jeho úlohou a daruje vám kryštál naspäť.
Či ste si ho nechali, alebo ho vrátili, môžete prijať jeho úlohu. Chce aspoň 4 objekty, ktorý pri pohľade cez tento kryštál žiaria. Vo vízii mágie žiaria magické predmety na modro. V krčme je takto pri barovom pulte na poličke magické kladivko, na poschodí vo Flynnovom sklade je metla. V Donovanovom byte (vstup z námestia pod admirálom) je vidlička. A v byte vedľa Graceinho (vstup spod námestia krvavej prísahy) je krčah. Všetky štyri veci len odovzdajte Macovi.
Odmena: 200 bs, 200 zlatých
Odmena: 20 bs; 20 bs; 20 bs; 20 bs

7. The One-Eyed Among the Blind
Keď nájdete kryštály s víziami v rámci Ilvarovej úlohy, tak má potom pre vás ešte jednu. Rozniesť medzi stráže kryštály s víziou tieňov. Hardwick, Talbot, Cox, Wells a Garelt sú tí, ktorým ich máte doručiť. Všetci sú tu v pevnosti, len Cox, ktorý bol predtým tu, je teraz v západnej bani, ktorý ste vyčistili od potvor, aby ste si získali dôveru Magnusa.
Od Wellsa si môžete vypýtať za doručenie 100 zlatých. Talbot sa vás spýta, ako to, že ako nováčik máte dôležitejšie úlohy. Povedzte mu, nech sklapne, Duša -1, alebo nech sa tiež spýta na povýšenie, Duša +1 a dá vám grog a 2 magické kryštály. Cox vám rovno dá 3 magické kryštály za doručenie.
Doručením je úloha splnená, ale vráťte sa to pre odmenu oznámiť Ilvarovi.
Odmena: 200 bs; 10 magických kryštálov a Vízia tieňov od Ilvara

8. This Shit Is Hot
Mauricio vás môže naučiť Ohnivá päsť a popri tom spomenie aj rituál. Máte zničiť golema, najlepšie kúzlom, ale stačí ho proste zabiť, takže môžete použiť, čo chcete. Prijmite úlohu a len skočte dolu pod pevnosť k Reaktoru. Tam je Mohutný Rudný golem, tak ho zabite a oznámte to Mauriciovi.
Odmena: 200 bs, 400 bs za golema; 10 magických kryštálov

9. Waterproof
9.1. Salty Water; Crystal-Clear Water; Contaminated Water

Keď splníte pre Mauricia „This Shit Is Hot“, tak sa spýtajte na ďalšiu úlohu. Robil vodný výskum a chce, aby ste preverili tri vodné diery, na ktorých pre neho pracovali gnómovia. Jedna je na východe, pod Monolitom bleskov pri prístave, druhá pri vodopádoch pri jazere v strede ostrova (na skale nad hladinou, pri jaskyni) a tretia pri vraku lode v tieňovej krajine na juhozápade.
Z každého vodného zdroja si vezmite vzorku a zaneste ich Mauriciovi. Počkajte si deň a potom vás odmení. Zároveň sa potom od neho môžete naučiť kúzlo Krupobitie črepín.
Odmena: 400 bs; 10 magických kryštálov
Odmena: 100 bs; 100 bs; 100 bs

10. Easy Prey
Wellsovi povedzte, že ste teraz bratia v zbrani. Ponúkne vám preto na predaj kúzlo Hrdza. Môžete mu ho ukradnúť (vreckárstvo 40), môžete ho kúpiť za 15 magických kryštálov, alebo ak mu poviete, že ho inak nakopete, tak za 5 magických kryštálov. Alebo ho môžete zastrašiť (zastrašovanie 40) a dostanete ho zdarma.
Odmena: 100 bs, kúzlo Hrdza

11. Crystals In the Shadows
Povedzte Erasmovi, že ste teraz jedným z nich a pošle vás zbierať magické kremene. Má záujem o neobvyklé kremene, ktoré sa začali objavovať. Môžete jej dávať Zlatý kremeň (Gold Quartz), Tieňový kremeň (Shadow Quartz) a Astrálny Kremeň (Astral Quartz). Použite Veterná ruka, aby ste sa dostali k ťažšie prístupným na stromoch a skalách.
Povie vám, že sú na Kile, Caladore a Taranise. Takto ste mohli zbierať kremene aj pre Lovcov démonov, aj pre Domorodcov s Voodoo, ale tam to bolo len dobrovoľné. Tu to máte ako úlohu a vďaka pokročilej technológii mágov vidíte všetky kremene aj na mape. Tiež vám poradí naučiť sa Vízie mágie, zlata a alchymistu, aby ste všetky uvideli. Potrebuje 5 kusov z každého druhu. Kým trvá úloha a vidíte ich na mape, môžete ich pozbierať všetky, ak chcete.
Keď mu donesiete 5 kusov z každého druhu, úloha je splnená. Príďte za ním za deň a vyskúmal kúzlo Vlna energie, ktoré sa potom od neho môžete naučiť.
Zároveň bude po úlohe ochotný od vás vykupovať ďalšie kremene, 1 kus za 40 zlatých a 5 bs.
Odmena: 400 bs

12. The Expedition of the Mages
12.1. Too Much of a Good Thing
12.1.1. Crystal Thieves
12.1.2. As Much As You Can Carry
12.1.3. A Large Shipment
12.2. A Guardian In Need
12.2.1. Hungry Golem

V tretej kapitole oslovte Erasma a vyšle vás preveriť dvoch strážcov, ktorí pátrajú po kryštáloch.

Na Caladore je Horatio. Je na ceste na sever smerom k vyplienenej farme. Povie vám, že jeho nálezisko zaplavili termiti, tak mu ponúknite pomoc. Len vybehnite povyše neho a zabite 6 hrabivých termitích robotníkov a 3 hrabivých termitích bojovníkov. Potom len v mláke, pri ktorej sa motali, pozbierajte 13 kryštálov. Choďte naspäť za Horatiom a ten vás ešte požiada, aby ste odovzdali Erasmovi od neho odkaz so žiadosťou o posily.

Na juhu prechodnej časti džungle na ostrove Kila je Jacob. Popri jazierku prebehnite na kopec za ním. Získal tu pár kryštálov, no zožral mu ich Golem. Ponúknite pomoc a len zabite Hladného golema, ktorý je kúsok povyše neho. Z tela golema si vezmite 6 kryštálov a tie odovzdajte Jacobovi.
Od Jacoba si môžete vypýtať odmenu. 4 kryštály, alebo všetkých 6 kryštálov (zastrašovanie 70). Alebo môžete chcieť peniaze. Dostanete 100 zlatých, alebo 200 zlatých (strieborný jazyk 70).

Napokon sa vráťte za Erasmom a povedzte mu o oboch strážcoch a odovzdajte aj kryštály od Horatia. Odmení sa vám. Potom sa môžete vrátiť na Calador za Horatiom. Ten sa presunul na zničenú farmu za jamou s termitmi. Má tam aj dvoch strážcov, posily o ktoré žiadal, takže sa vám za doručenie správy odmení.
Odmena: 1000 bs, 300 zlatých od Erasma
Odmena: 200 bs
Odmena: 100 bs, 3x 100 bs za bojovníkov, 6x50 bs za robotníkov
Odmena: 100 bs
Odmena: 200 bs, 100 zlatých od Erasma; 8 magických kryštálov, 200 zlatých od Horatia
Odmena: 200 bs, 400 bs za golema
Odmena: 100 bs



IV. Kapitola 3 – Duševný rituál (The Spirit Ritual)

Po začatí kapitoly si pohovorte s Eldricom. Pre záchranu vašej duše musíte vykonať Duchovný rituál (The Spirit Ritual). Aby sa mohol vykonať, potrebujete sa pripraviť (Huge Prepartions). Musíte mať na svojej strane troch mocných mágov. Tými sú Eldric (Recruit Eldric), vodca mágov Zacharias (Recruit Zacharias) a šamanka Chani (Recruit Chani). Tiež potrebujete získať kúzlo, ktoré majú títo mágovia vykonať (A Powerful Spell), to skúmal temný bojovník na druhej strane lávovej rieky na Caladore. Rituál sa tiež musí uskutočniť na magickom mieste, ktoré je neznáme (The Right Place) a aby ste ho objavili, musíte nájsť prastarú bytosť a Eldric verí, že taká by mohla žiť niekde v prastarých chrámoch domorodcov.


IV.A. Hlavný príbeh

1. Recruit Eldric
Eldric je ochotný vám pomôcť s rituálom, no najprv treba poraziť zlo na východe ostrova. Pomôžte mu preto spojazdniť teleport (The Magical Net), zabite Tieňového Lorda (The Shadow Lord of the Doubt) a napokon zničte Kryštálový portál (The Crystal Portal on Calador). Potom o tom povedzte Eldricovi, ktorý uzná, že tiene sú na Caladore porazené a vráti sa s Lovcami do Citadely. Vráťte sa za ním, spýtajte sa ho či pomôže s rituálom a súhlasí.
Odmena: 1000 bs

1.2. The Magical Net
1.2.1. A Great Throw

Eldric je ochotný pomôcť vám s rituálom, no najprv chce poraziť tiene na východe ostrova, za lávovou riekou. Aby ste sa tam dostali, musíte najprv aktivovať všetky teleporty na ostrove a on potom využije ich energiu, aby vás presunul za lávu.
Ak ste skúmali svet a nehnali sa vpred, alebo ak ste sledovali návod, tak už ich môžete mať dávno aktivované. Na každý teleport potrebujete teleportačný kameň. Jeden je v rybárskej dedine, druhý na severe nad Wolfsonovou farmou v kamennom kruhu, tretí na prasacej farme západne od krčmy, štvrtý na výbežku nad Bronachovou loveckou chatou, piaty v mlyne na farme pod Citadelou.
Jeden teleport je pri Citadele, druhý pri krčme, tretí povyše Bronachovej loveckej chaty a štvrtý na nádvorí veľkých ruín na severozápade.
Keď sú všetky aktivované, tak to oznámte Eldricovi a potom povedzte, že ste pripravený vyraziť na východ. Teleportuje vás, seba aj všetkých lovcov na druhú stranu. Tam aktivuje teleport, ktorý vám bude odteraz k dispozícii. To je dôležité, pretože nad lávou stále zostáva kliatba, ktorá vám ju nedovolí preletieť.
Odmena: 400 bs
Odmena: 200 bs

1.3. The Shadow Lord of the Doubt
Pôjdu s vami len Porter, Mason, Fenn, Cyril, Winter a Edward, ak ste ho priviedli z Antiguy (pôjde sám, nie ako váš spoločník, ale môžete ho prizvať aj tak), takže len tí, ktorým ste pomohli. Všetci ostatní hrdinovia zostanú zalezení v citadele. Po prechode teleportom vybehnú do malého tábora povyše a tam zostanú čakať.
Môžete povedať Eldricovi, že ste pripravený a všetci vyrazia na sever zabiť Tieňového Lorda. Cestou sa niekoľkokrát zastavia a vám len stačí povedať Eldricovi, aby ste pokračovali. Takto spoločne prebehnete až na sever, kde zabijete Tieňového Lorda. Lovci sú dobrá pomoc, no nie sú s vami v skupine, takže nedostávate body za potvory, ktoré zabijú oni. Ak chcete, môžete si celú oblasť vyčistiť sami a potom im len o tom povedať.

Tu je stručný popis vecí, čo nájdete. Pri vstupe do tábora rastie Blade Leaf. Naľavo nad táborom pri psovi je truhlica (50), no je tam len papagáj, nekromancia a 40 mincí. Povyše sú dva prechody cez horu, oba vedú rovnako do otvoreného priestranstva. Napravo pri krabiciach je zlatá žila.
Ďalej pokračujú dve cesty. Pravá vedie popod vežu, ľavá naľavo cez jaskyňu. Tá naľavo vedie k Požieračovi duší. Pri ňom sú v skale kvádrové plošiny, po ktorých vyskáčte hore a tam prejdite po doskách na drevenú plošinu. Tam sú dva magické kryštály a 7 mincí. Z dosiek zoskočte na plošinu pod vami, sú tam dve zlaté rudy. Odtiaľto môžete doprava a na pravú cestu. Ak pôjdete doľava, je tam pár minionov a Tieňový strážca. Pri nich je truhlica, v ktorej je recept na diamantové náušnice, zlatá ruda a rum. S opičkou môžete naľavo od truhlice vbehnúť do trhliny, kde je magický kryštál a Lebečný prsteň (Skull Ring, +5 sečné zbrane, zastrašovanie, astrálna vízia). Poniže je skratka k počiatočnému táboru.

Cesta napravo popod vežu vedie cez Démonieho červa. Vstup je popod drevený mostík. Zľava po ňom môžete hore popri zlatej žile. Ponad priestranstvo s červom môžete napravo hore pod vežu a po ochodze ponad priestranstvo. Vo veži je truhlica (60), kde je krompáč a 4 zlaté žily. Prejdite po ochodze cez dvoch ghulov a po drevenom mostíku. Za ním je napravo zlatá žila. Naľavo prejdite po druhom drevenom mostíku a v truhlici (10) za ním je pištoľ Drvič (The Grinder), 4 magické kryštály a drobnosti.
Takto ste sa dostali na severozápadné priestranstvo. Na severovýchod pokračuje cesta k cieľu. Na severozápade, tesne pri láve je malý kúsok zeme a na jeho konci je na zemi čepeľ Tŕňa sfér „The Blade of Sphere Thorn“.

Na konci je už len Tieňový lord. Zabite ho a aj dvoch jeho minionov. Z lorda si môžete vziať tieňové žezlo a Čierne srdce (Black Heart).
Odmena: 400 bs

1.4. The Crystal Portal On Calador
Keď porazíte tieňového lorda, tak vám Eldric povie, že on a Lovci zabezpečia vstup do jaskyne a vy máte zničiť Kryštálový portál. Hrdinovia vás nechajú ísť samého. Našťastie to je už len kúsok, prebehnite jaskyňou, v ktorej sú traja ghulovia, dvaja psi a démoní červ. Na konci zničte portál. Potom o tom povedzte Eldricovi, ktorý uzná, že tiene sú na Caladore porazené a vráti sa s Lovcami do Citadely.
Odmena: 500 bs

2. A Powerful Spell
2.1. Records of a Dark Warrior

Eldric vám povedal, že musíte získať kúzlo, ktoré je potrebné pre váš rituál. Choďte na východnú stranu Caladoru za lávovú rieku. Východne od teleportu je veľká ruina. K vstupu sa dostanete z juhu. Môžete ale aj tadiaľto zhora. Pri hradbe je tam Požierač duší a v truhlici pri ňom papagáj. Z kraja skaly preletíte nalomenú hradbu ľahko. Vnútri je na prízemí na oltári zvitok Nekroimortar s poznatkami.
Ten zaneste Eldricovi, ktorý potvrdí, že je to presne to kúzlo, ktoré potrebujete.
Odmena: 400 bs
Odmena: 100 bs

3. Recruit Chani
Dostaňte sa k Chani (Open the Large Gate). Chani vám pomôže, ak pomôžete najprv vy jej. Veštkyňa sa hnevá a jej bojovníci sa pripravujú na útok na domorodcov. Máte nájsť Damaku a jej bojovníkov, ktorí sa ich pokúšajú zastaviť (Lost In the Forbidden Valley) a potom pobite pavúčích bojovníkov (The Oracle´s Soldiers). Keď zabijete pavúkov, tak jej to oznámte. Ona zošle ochranné kúzlo na údolie a je to vybavené. Prekvapivo ľahké. Potom súhlasí, že sa zúčastní na obrade, keď ju budete potrebovať.
Odmena: 1000 bs

3.1. Open the Large Gate
Túto úlohu ste mohli získať už skôr, ale splniť ju môžete až po vstupe do tretej kapitoly. Veľkú bránu stráži Baraka a otvorí vám ju, len ak poznáte prastaré vedomosti. Tie ste získali splnením úlohy „The Ancient Knowledge“, ktorou ste ukončili kapitolu. Len mu o tom povedzte a bránu vám otvorí.
Odmena: 400 bs

3.2. Lost In the Forbidden Valley
Máte nájsť Damaku a jeho bojovníkov, ktorých Chani vyslala zastaviť vojakov Veštkyne. Pri brehu sú dve plošiny, vybehnite na tú nižšie a z nej na tú vyššiu, južnejšiu. Tam sú dvaja golemovia, pri ktorých nájdete mŕtve telá bojovníkov. Prezrite si ich.
Odmena: 200 bs

3.3. The Oracle´s Soldiers
Povedzte Chani, že je Damaka mŕtvy a vás pošle zabiť Veštkyniných bojovníkov, ktorými je päť hrobných pavúkov. Jedného ste zabili cestou za Damakom. Ostatných si nájdite na plošinách v tejto časti džungle.
Odmena: 400 bs, 5x 200 bs za pavúkov

4. The Right Place
Najprv nájdite Veštkyňu (The Oracle) a pohovorte si s ňou. Aby ste ju presvedčili, nech vám pomôže, tak zničte Tieňového lorda (The Shadow Lord of Discord) a Kryštálový portál (The Crystal Portal On Kila), čo sú zdroje Tieňov v oblasti. Keď sa o to postaráte, znova oslovte Veštkyňu a za vašu pomoc vám sľúbi, že keď budete pripravený, poskytne vám magicky chránené miesto.
Odmena: 400 bs

4.1. The Oracle
4.2. Speak To the Oracle

Choďte do veľkého chrámu na severe Zakázaného údolia na ostrove Kila. Po rozhovore s Chani ste získali ako vedľajšiu úlohu „Pohovor si s Veštkyňou“. Pred chrámom sú pavúky, vnútri je Strážca a veľký pavúk. V prvej miestnosti naľavo si zo sarkofágu vyberte jadeitovú sošku. V hlavnej miestnosti vzadu vľavo ju položte na podstavec.
Otvoria sa dvere, ktorými prejdite. Prebojujte sa chodbami a na odbočke pri ohni je jadeitová socha. Prejdite na koniec. Pákou naľavo si môžete otvoriť dvere naspäť, napravo položte sochu na podstavec. Pokračujte na rázcestie.
Naľavo môžete použiť opičku, aby prešla dierou za dvere a pákou si otvorte. Je tam zlaté žezlo, kňazova maska, tabuľka prastarého vedenia a rastie tam krvočiapka. Inak pokračujte doprava a tam sa pod vami po chvíli prepadne podlaha.

Tu musíte bojovať s Veštkyňou. Posiela na vás neustále príval pavúkov, ktorých musíte likvidovať, lebo vám nedajú pokoj a popri tom musíte útočiť aj na ňu. Veľmi vhodné je vyvolať si tieňového bojovníka a démonieho psa za pomocníkov, aby nebol všetok útok sústredený na vás. Podpora rýchlejších útokov je tiež vítaná.
Keď ju porazíte, tak si pohovorte. Je to najstaršia žijúca bytosť. Môžete sa jej spýtať tri otázky, ľubovoľné zo zoznamu možných otázok. Keď sa spýtate na miesto, kde by mal prebehnúť rituál, tak vám odmieta pomôcť. Vraj na ňu ľudia útočia a preto proti nim posiela pavúky. Povedzte, nech sa nevyhráža, inak ju zabijete, Duša -1, alebo povedzte, že to nie je vina ľudí, Duša +1. Tak, či tak jej tvrdíte, že sú za tým Tiene, no ona vám neverí a máte to dokázať.

Ak sa vrátite hore pred dieru, ktorou ste spadli k veštkyni, môžete za ňu preletieť. Za dierou je truhlica (100), v ktorej je 100 zlatých a Meč hlbín (Sword of the Deep).
Odmena: 1000 bs
Odmena: 400 bs

4.3. The Crystal Portal On Kila
4.4. The Shadow Lord of Discord

Od Veštkyne choďte napravo a tam je malá jaskyňa s portálom. Asi po ťažkom boji s ňou to máte mať ľahšie, takže sú tam len dvaja minioni a Tieňový lord. Zabite ich. Od Lorda si môžete vziať tieňové žezlo a čierne srdce (Black Heart). V jaskyni je aj teleport, aby ste to sem mali bližšie. V jaskyni je aj duchovný lišajník a astrálne kremene. Potom len zničte portál.
Odmena: 500 bs
Odmena: 200 bs

5. Recruit Zacharias
Aby ste sa vôbec mohli rozprávať so Zachariasom, tak musíte splniť úlohu „The Reactor“ a aktivovať reaktor mágov. To ste mohli spraviť už v minulej kapitole, kde je to aj popísaná v návode. Vtedy ste spravili všetko čo sa dalo pre prípravu. Teraz len oslovte Erasmusa a ten aktivuje reaktor. Potom príde Zacharias, aby to videl na vlastné oči a konečne sa stretnete.
Zacharias chce preskúmať neaktívny portál na ktorého výskume pracuje, takže než dokončí výskum, nie je ochotný s vami odísť. Pomôžete mu preto s výskumom (The Inactive Crystal Portal) a porazte spolu tieňového lorda (Chased By the Mob) z jeho nepodareného výskumu.
Keď ste sa o to všetko postarali, tak jeho výskum skončí, odhalil povahu portálu a reaktor je aktivovaný, takže súhlasí, že vám pomôže.
Odmena: 1000 bs

5.1. Follow Zacharias
5.2. The Inactive Crystal Portal
5.2.1. Enter the Underworld
5.3. The Drifitng Soul
5.4. Chased By the Mob

Zacharias verí, že reaktor by mohol poháňať aj magické objekty ostrova. Jeden taký skúma, tak ho nasledujte, aby vám ho ukázal. Len prejdite za jeho pracovňu a uvidíte lebkovú jaskyňu. Ak mu poviete, že je idiot, Duša -1, ostatné za Duša +1. Rozčúlite sa, že sa pokúšajú aktivovať spojenie s Podsvetím. Nezaujíma ho to, chce skúmať portál a tam sa máte stretnúť.
Prejdite preto jaskyňou na jej koniec. V jaskyni je len pár pavúkov a golem. Pri portáli je už Zacharias, ktorý sa tam teleportoval. Štve vás, že vás nevaroval pred nepriateľmi v jaskyni. Ak mu vynadáte, že sa vás snažil zabiť, Duša -1, ak to necháte tak, Duša +1.

Aktivuje portál a pošle vás preskúmať Podsvetie, tak len vojdite. V podsvetí môžete pozbierať pár hrstí dušného prachu. Je tu Tao, duchovný vodca z Ostrova smrti z minulého dielu. Pohovorte si o hrozbách Podsvetia a vašej duši. Povie vám, čo vie. Ak poviete, že sú to len slová, Duša -1, ak poviete, že môžete vyhrať, Duša +1.
Zistíte, že treba pouzatvárať kryštálové portály vo svete. Počas vášho rozhovoru si vás všimol Tieňový lord, takže odchádzate. Naspäť oslovte Zachariasa, no preruší vás príchod Tieňového lorda. Shadow Lord of Hunting Dead. Zabite ho, aj 7 jeho minionov. Môžete mu vziať tieňové žezlo a čierne srdce (Black Heart).
Odmena: 20 bs
Odmena: 400 bs
Odmena: 200 bs
Odmena: 200 bs
Odmena: 400 bs, 200 bs za lorda, 7x100 bs za minionov

5.6. The Crystal Portal On Taranis
Keď skončíte výskum so Zachariasom a zabijete tieňového lorda, tak potom len zničte portál, pri ktorom sa to celé odohralo.
Odmena: 500 bs

6. Sea Battle Against Sebastiano
Keď presvedčíte všetkých troch (Eldric, Chani, Zacharias), aby sa pridali k vášmu obradu, tak pri najbližšej plavbe vašou loďou vás napadne Sebastianova loď Inkvizície. Je jedno, či ste pre neho plnili úlohy na Tacarigue, alebo nie, zistil, že ste pomohli Horasovi a tak ide po vás.
Najprv zabite dvoch vojakov a potom sa chyťte otočných diel. Máte ich dve, pretože jedným nezameriate celú palubu nepriateľskej lode. Zničte delami 10 vojakov. Môžete sa pustiť a vyliečiť sa, ak potrebujete a zamerajte sa pri streľbe najmä na ich delostrelcov.
Potom sa presuniete na ich palubu. Zabite troch vojakov pri vás a potom aj Sebastiana. Zaberiete jeho loď a vynútite si tak ďalších spojencov.
Odmena: 1000 bs; 50 zlatých od Severina, 10 zlatých od Vasca

7. Pirate Alliance
Pri prvom rozhovore s admirálom Alvarezom potom, čo ste sa postarali v Antigue o pekelné psy, vás Alvarez poverí zostavením flotily na boj proti lodiam Crowa.

Alliance With Renegade Pirates: Keď získate veľkú loď a budete sa plaviť, tak vás okrem morských hadov napadne aj Morganova loď. Odrazíte útok, zabijete Morgana (Sea Battle Against Morgan) a získate jeho loď a aj odpadlých pirátov.

Alliance With the Demon Hunters: S Lovcami démonov sa spojíte, ak sa sami stanete členom ich spoločenstva. Ak ste sa pridali k inej frakcii, tak to musí počkať. Keď pomôžete Eldricovi (Recruit Eldric), tak Kaneovi povedzte, že Calador bol oslobodený od Tieňov a teraz ich potrebujete v Antigue proti Crowovi a pridá sa k vám.

Alliance With the Mages: S mágmi sa spojíte, ak ste sa stali členom Stráže mágov. Ak ste sa pridali k inej frakcii, tak to musí počkať. Keď presvedčíte o potrebách boja proti tieňom Zachariasa, vodcu mágov (Recruit Zacharias), tak vám povie, že je vám k dispozícii ich galéra. Na galére len oslovte Nerona a povedzte mu o rozkazoch a galéra sa k vám pridá.

Alliance With the Pirates: S pirátmi sa spojíte, ak ste sa stali Voodoo pirátom a získali si podporu domorodcov. Ak ste sa pridali k inej frakcii, tak musíte počkať. Keď pomôžete Chani (Recruit Chani), tak vám sľúbi svoju pomoc aj s rituálom aj v boji s tieňmi. Na lodi velí Jake, tak mu len povedzte, že Chani je na vašej strane a loď sa k vám pridá.

Alliance With the Inquisition: Návrh na spojenectvo s Inkvizíciou získate už skôr, keď si pohovoríte s ich vedením na Tacarigue. No ich veliteľ Sebastiano je idiot, takže až keď ho zabijete, je možné s tým pohnúť. Sám vás napadne (Sea Battle Against Sebastiano), keď získate spojenectvo všetkých troch čarodejov na veľký rituál. Zabite ho, zaistíte jeho loď a máte spojenectvo s inkvizíciou.

Nahláste Alvarezovi všetkých spojencov, za každého dostanete 500 zlatých a 200 bs. Keď nahlásite všetkých, povedzte, že to sú všetci a ukončíte úlohu.
Odmena: 2000 bs; 1000 bs, 2500 zlatých od Alvareza

8. The Realm of Shadows
Túto úlohu ste získali hneď po znovuoživení, keď ste sa dozvedeli o Kryštálových portáloch. Od Eldrica ste sa naučili ničiť kryštálové portály (Crystals Are Forever). Niektoré ste mohli zničiť už predtým, k niektorým ste sa dostali až časom. No podstatné je zničiť ich všetky.

The Crystal Portal On Crab Coast: Na Krabom pobreží ste začínali hru, len sa tam vráťte, prejdite naspäť do chrámu a zničte portál.
The Shadow Lord of the Hate: Keď sa naučíte ničiť kryštálové portály a vrátite sa k portálu na Krabom pobreží, bude pri ňom Tieňový Lord.
The Crystal Portal On Tacarigua: Povie vám o ňom Severin pri úlohe „Menacing Shadows“. So Severinom si aj môžete vyčistiť cestu až k jaskyni s portálom. Tam sa už len prebojujte jaskyňou a zničte portál.
The Crystal Portal On Antigua: O portále vám povie Alvarez a asi aj Edward. S Edwardom môžete pri „The Shadow Creatures In the Backcountry“ vyčistiť časť cesty k jazeru. Za jazerom na severe sa len prebojujte jaskyňou a zničte portál. Za zničenie vám dá Alvarez 1000 zlatých.
The Shadow Lord of the Greed: Ak pôjdete k portálu na Antigue, než sa ich naučíte ničiť, tak tam bude len pár minionov. Keď sa ich ničenie naučíte od Eldrica, tak sa tam objaví aj Tieňový Lord.
The Crystal Portal On Calador: K tomuto portálu za lávovou riekou sa dostanete, keď budete čistiť východnú stranu s Eldricom (Recruit Eldric) a musíte ho zničiť pre naverbovanie Eldrica. Dostanete sa k nemu, až keď sa dostanete za lávovú rieku.
The Crystal Portal On Kila: Tento portál musíte zničiť, aby ste si naklonili Veštkyňu „The Right Place“. Tiež sa k nemu dostanete, až keď získate prístup do Zakázaného údolia a k Veštkyni.
The Crystal Portal On Taranis: K tomuto portálu sa dostanete, keď nahodíte reaktor a pôjdete tam dokončiť výskum so Zachariasom, vodcom mágov (Recruit Zacharias). Keď dokončíte výskum, aj keď to úloha nevyžaduje, tak ho zničte.

Keď ich všetky zničíte, len oslovte Bonesa pre ukončenie úlohy.
Odmena: 100 bs

9. Huge Preparations
10. Off To Kila
11. The Spirit Ritual

Keď máte zaistenú pomoc Eldrica, Chani, Zachariasa, našli ste zvitok s kúzlom rituálu a máte sľúbenú pomoc od Veštice, tak povedzte Eldricovi, že je všetko pripravené a povie, že sa stretnete na Kile. Vyrazte tam, do jaskyne Veštkyne a vnútri už čakajú vaši traja mágovia.
Začnite rituál a všetci mágovia zmiznú. Objaví sa Nekroloth, ktorý to celú dobu pripravoval, pozmenil staré písma, aby oklamal Eldrica, pripravil vás o dušu, aby ste sa pokúsili získať ju späť cez rituál a vďaka vám mal pokope troch najsilnejších čarodejov južných morí a teraz ich získal do svojej moci.
Nemáte čo spraviť, môžete mu len povedať, nech sa pojebe, Duša -2, alebo zachovať chladnú hlavu, Duša +2. Pochváli sa svojím úspechom a zmizne.
Odmena: 1000 bs
Odmena: 400 bs
Odmena: 2000 bs


IV.B. Vedľajšie úlohy

IV.B.1. Calador
  • Východne od tábora nad teleportom je veľká ruina. K vstupu sa dostanete z juhu. Môžete ale aj tadiaľto zhora. Pri hradbe je tam Požierač duší a v truhlici pri ňom papagáj. Z kraja skaly preletíte nalomenú hradbu ľahko. Vnútri je recept na Rituálny nápoj pri striebornej karafe. Vyjdite na poschodie, na stole je kniha Sídlo (The Manor). V truhlici (80) sú pevné kožené nohavice, strieborná čaša a schéma na prsteň ligového majstra. Na zemi je tu papagáj, s ktorým môžete doletieť na schody oproti. Nad mimi je rukoväť korunovačného meča („The Hilt of Calador´s Coronation Sword“). Tiež je tam tabuľka prastarého vedenia.
  • Ak vyletíte do veže nad rukoväť korunovačného meča, hore je 8 kostí v tvare človeka a okolo nich papagáj, koruna a 10 mincí. Ak vyletíte ešte vyššie, hore je ďalekohľad, astroláb a mešec (25). Odtiaľto môžete doplachtiť ako papagáj na kupolu ruiny, hore na nej je ďalekohľad a astroláb.
  • Na farme pod ruinami je za domom truhlica (60), v ktorej je alchymistova pálenka, 5 krvavých koreňov a bábika poškodzujúcej aury. Na streche sú tri mince, zvitok liečenia a Prívesok šťastia (Lucky Charm, +5 kritické zásahy, odolnosť voči streľbe, +10 alchýmia). Vnútri je dlhohlavňová pištoľ (Long-Barrelled Pistol). V mláke s dvoma ghulmi nad farmou rastie krvočiapka.
  • Ako pôjdete stredom močiara, tak naľavo na skale, poniže napravo na strome a na konci napravo na strome sú zlaté kremene. Za týmto stromom môžete vybehnúť hore na skalu a na plošine nad ňou je tieňový strážca, za ktorým je cenná krabička, pár mincí a zlatý kremeň. Na juhu močiara je poniže Požierača duší truhlica (50), v ktorej je 10 ťažkých dýk, 4 zlaté ďateliny a 2 zuby.
  • V majáku je mešec (100), svietnik, v truhlici (70) 20 zlatých a pálenka krvi, smrti, bojovníka a tieňov. Hore v majáku vo veži je tabuľka prastarého vedenia.
0. Green Flames
0.1. Moor Timber
0.2. The Beacons

V Citadele Lovcov Démonov sa spýtajte Drakea, či niečo nepotrebuje. Drake vás požiada, aby ste zapálili zelený oheň aj na majáku na východe, keďže sa tam predtým nedostali. Dá vám magický prášok, aby bol oheň zelený. Spýtajte sa aj na drevo a odporučí močiarne drevo, ktoré vydrží horieť celé veky.
Na východnej strane len prejdite močiarom na juhu. Stačí ísť stredom po ceste a tam nájdete všetkých 6 kusov dreva. Keď máte drevo, pokračujte na juh k majáku. Pred majákom je päť psov a dvaja minioni, ak ste ich nezabili pri úlohe „The Tower of Shadows“.
V majáku len vyjdite hore rebríkom a zapáľte oheň. Z nejakého dôvodu máte ako ďalšiu úlohu vypýtať si odmenu od Drakea.
Odmena: 400 bs
Odmena: 100 bs
Odmena: 200 bs, tabuľka prastarého vedenia
Odmena od Drakea:
Ak nežiadate odmenu: +2 Duša, 500 bs
Ak žiadate zlatky: 200 zlatých
Ak ho presvedčíte (strieborný jazyk 120): 500 zlatých
Ak ho zastrašíte (zastrašovanie 120): 500 zlatých, Duša -1

1. Defeat Yakov
Na farme je Yakov. Pohovorte si a myslí si, že vás posielajú bohovia. Ak poviete že áno a potom, že ani bohovia nepracujú zadarmo, dá vám 30 zlatých. Spýtajte sa ho na jeho poverčivosť a ponúka vám na predaj jeho šťastnú lyžicu. Môžete ju kúpiť za 50 zlatých, Duša +1, môžete zdvorilo odmietnuť, Duša +1, alebo povedať, že ju nechcete, Duša -1. Ak ju kúpite, máte ju v inventári medzi zbytočnosťami na konci, je bezcenná.
Keď sa ho na ňu potom spýtate, tvrdí, že jemu priniesla šťastie, je bohatší o 50 zlatých. Môžete žiadať svoje peniaze späť a dostanete ich, ale lyžica vám zostane. Radí vám ju predať niekomu inému.
Ak ste nič nespravili a vrátite sa neskôr, máte možnosť ho presvedčiť, aby vám vrátil peniaze (strieborný jazyk 40).

Alebo len požadujte zlato a keď odmieta, tak sa mu vyhrážajte, máte Duša -1 a čaká vás boj. Porazte ho a dá vám peniaze späť. Boj s ním je jediná možnosť ako získať túto úlohu, ak ju veľmi chcete. Keď ho porazíte, môžete ho ešte zastrašiť (zastrašovanie 30) a dá vám ďalších 80 zlatých.
Odmena: 200 bs, 100 bs za Yakova

2. Enjoy Your Meal!
2.1. Turnip Harvest

Na farme na východe pod ruinami je Graham. Tiene mu zabili syna a teraz sa tu trápi s farmou, tak mu pomôžte. Pozbierajte 8 kusov repy a doneste mu ju. Rastie len tu v okolí.
Odmena: 200 bs, 80 zlatých
Odmena: 20 bs

3. The Tower of Shadows
Na farme na východe pod ruinami je aj Becca. Povie vám, že ich sužujú tiene od majáku. Vyrazte tam a zabite pri majáku dvoch minionov a päť psov. Potom jej to len ohláste.
Odmena: 100 bs. 5x50 bs za psov, 2x100 bs za minonov, 100 zlatých od Beccy

4. Same Old, Same Old
Na východe, poniže ruín, povyše cesty, ktorá sa rozdvojuje k majáku, je inkvizítor Bez Menný, náš hrdina z prvých dvoch dielov. Sedí pri ohni pri pár mŕtvych minionoch. Podotkne, že už dvakrát zachránil svet a že je teraz rada na vás. Môžete mu položiť pár otázok, ale nič konkrétneho sa nedozviete, len to, že mu pomáhal starý Oceľbrada a že putoval s Patty, ktorá ho okašľala po všetkom, čo pre ňu urobil. Vraj nemôže ísť s vami, ale tiež bojuje za správnu vec. Iste mu to ide ťažšie, keď ho opustili všetci priatelia. Keď vyčerpáte všetky otázky, tak sa spolu opijete a keď sa preberiete, váš menovec je preč.
Odmena: 200 bs

5. Artefakt: The Well-Oiled Crankshaft
Na juhu východnej časti choďte do majáka. Zavedú vás k nemu úlohy „The Tower of Shadows“ a „Green Flames“. V kováčskej dielni v pevnosti mágov na Taranise je kniha Bežné zbrane, z ktorej sa dozviete o dobre naolejovanom hriadeli. Ten nájdete tu dole v majáku. Je to artefakt, +10 kuše.
Odmena: 400 bs, Dobre naolejovaný hriadeľ

6. Re-Forge Sphere Thorn
6.1. The Blade of Sphere Thorn
6.2. The Hilt of Sphere Thorn

Legendárna zbraň rozlomená na dva kusy. Na Tacarigue, v Puerto Sacarico choďte do väzenskej veže. Za vežou, kam sa zvnútra dostane len opička, je Rukoväť Tŕňa sfér. Tu na Caladore je čepeľ. Čepeľ Tŕňa Sfér nájdete na východnej strane za lávovou riekou. Na severozápade, na malom kúsku zeme pri rieke, popis pri úlohe“ The Shadow Lord of the Doubt“.
Keď máte oba kusy a ovládate kováčstvo, už ich len stačí spojiť dokopy a získate Tŕň sfér, poškodenie 55-90, bodné zbrane 10.
Odmena: 400 bs, Tŕň sfér
Odmena: 100 bs
Odmena: 100 bs

7. Re-Forge Calador´s Coronation Sword
7.1. The Blade of Calador´s Coronation Sword
7.2. The Hilt of Calador´s Coronation Sword

Legendárna zbraň rozlomená na dva kusy. Na Caladore, na severozápade sú veľké ruiny. Na nádvorí na severe ruín je Tieňový lord úlohy „The Shadow Lord of Cowardice“. Za stĺpom na zemi povyše lorda je čepeľ. Na Caladore ja aj rukoväť, na východnej strane za lávovou riekou. Východne od teleportu je veľká ruina. V nej vyleťte na veľké schody, ktorých spodok chýba a hore nájdete na oltári rukoväť.
Keď máte oba kusy a ovládate kováčstvo, už ich len stačí spojiť dokopy a získate Caladorský korunovačný meč, poškodenie 45-90.
Odmena: 400 bs, Caladorský Korunovačný meč
Odmena: 100 bs
Odmena: 100 bs


IV.B.2. Kila
  • V Chaninom dome je maska kráľa, maska kňaza, bábika nekromancie a v truhlici (50) sú 3 magické kryštály, pálenka smrti a drobnosti. Na poschodí, kam treba vyletieť, sú štyri kosti a zlatý tanier. Na terase s povrazovým rebríkom je teleportačný kameň.
  • Severne od Chaninho domu sú na mape tri križovatky. Medzi druhou a treťou je golem a aligátor, pri ktorých rastie Lovcov koreň.
  • Keď pôjdete k chrámu zdola, vedie tam cesta. Naľavo pod ňou je malá vodná plocha s rozbitou sochou opice. Tam nájdete čepeľ Krakenovho oka „The Blade of Kraken Eye“.
  • Napravo pri chráme je plošina, kde je teleport. Povyše neho, pri soche opice rastie Zlodejova bylina.
  • Na plošine, kde nájdete mŕtveho Damaku a jeho bojovníkov je aj teleportačný kameň. Tiež je tam truhlica (10), kde sú 3 magické kryštály, 2 jadeity a 40 zlatých. Môžete zoskočiť, či zletieť na časť poniže vás, stále na tejto plošine. V truhlici (60) je 112 zlatých, papagáj a recept na nápoj presviedčania.
  • Na plošine na juhu, kde je jeden z Veštkyniných pavúkov (blízko veľkej steny) rastie Lovcov koreň. Nad túto plošinu môžete vyskákať, či vyletieť až hore k veľkej stene. Na plošine pri nej je horiaci ker, pri ktorom sú kamenné dosky, 2x tabuľky prastarého vedenia.
  • Z tejto plošiny s horiacim krom, ak chcete, môžete preletieť na juh, poniže na plošinu pod vami. Na jej vyššej časti je truhlica (50), kde je koža lynxa a 2 pazúry. Odtiaľto môžete preletieť na mini skalnú plošinu severne nad týmto útesom (západne od plošiny s Damakom). Tu sú dva pavúky a v truhlici (30) je rum, lacná pálenka, 12 guliek, 32 zlatých a packa. Rastie tu aj Tieňový oheň.
  • Vo veľkom chráme je v miestnosti naľavo teleportačný kameň. V hlavnej hale je na zemi tabuľka prastarého vedenia.
1. Completly Lost
Severozápadne od Chaninho domu je na pláži Crusoe, stroskotanec, ktorého ste mohli zachrániť aj v minulom dieli. Plavil sa sem s Boozom a keďže chcel byť na brehu prvý, nejak sa dostal do Zakázaného údolia. Poprosí vás, aby ste ho odviedli. Ak súhlasíte, pridá sa k vám do party. Môžete ho so sebou chvíľu ťahať, ak chcete. Stačí ho odviezť za veľkú bránu, no môžete sa s ním aj teleportovať, tak sa môžete premiestniť rovno do pirátskeho tábora, kam smeruje. Len čo bude preč zo Zakázaného údolia, tak sa vám poďakuje a úloha je splnená.
Odmena: 200 bs, 2x tabuľka prastarého vedenia

2. Capt´n Finch´s Treasure
3. Artefakt: The Pirate Flag

Na Caladore, v Kilianovom dome je kniha Moderní Piráti, v ktorej sa dočítate o tomto poklade. Tu v zakázanom údolí je na severe, kúsok na západ od chrámu, hrob, z ktorého vykopte truhlicu.
V truhlici je aj Pirátska vlajka, čo je artefakt, +10 zastrašovanie.
Odmena: 100 bs, strieborný tanier, 90 zlatých, Pirátska vlajka
Odmena: 400 bs, Pirátska vlajka

4. The Pain In the Neck
Poniže Veľkej brány postáva Mud. Na toho ste mohli naraziť už dávno, chce sa dostať do chrámu v Zakázanom údolí. Len čo vás osloví, tak sa k vám pridá do skupiny. Oslovte ho potom a ak mu poviete, nech vypadne, máte Duša -1. Ak mu poviete, že vás môže nasledovať, Duša +1.
Keď máte otvorenú Veľkú bránu, tak len bežte za ňou napravo a hore kopcom do veľkého chrámu. Cestou sa musíte prebojovať cez pavúkov a v chráme čaká aj Strážca, pavúky a veľký džungľový pavúk. Pre splnenie úlohy ho stačí doviesť do hlavnej miestnosti chrámu. Tam opustí vašu skupinu a začne sám pátrať po pokladoch. Úloha splnená, Duša +3.
Odmena: 400 bs

5. Artefakt: The Glass Eye
V Antigue je v krčme na poschodí Prehnitý denník, z ktorého sa dozviete o Sklenom oku. S tým pohnete, až keď sa dostanete k Veštkyni. Od Veštkyne choďte doľava do veľkej jaskyne s pavúkmi. Vojdite na pavučinu, choďte hore a doľava na najvyšší bod pavučiny. Tam choďte rovno po tejto najvrchnejšej pavučine a prejdete z pavučiny do jaskyne s pavúkmi. Tu je rázcestie, tak choďte doprava nahor. Všade sú pavúky, len tu hore je Železný golem. Za ním je truhlica, pri ktorej je Prastarý kord (Ancient Epee). V truhlici sú plátové čižmy, 150 zlatých a Sklené oko, artefakt, +5 Zbrane na diaľku.
Odmena: 400 bs, Sklené oko


IV.B.3. Taranis
  • V Zachariasovom dome je v hlavnej hale zvitok Krupobitie črepín, papagáj a v truhlici (60) je Hromová brokovnica (Thunder Shotgun), strieborná čaša a strieborná karafa. V bočnej miestnosti zlatá misa, tabuľka prastarého vedenia a v truhlici (110) 111 zlatých, 3 jadeity, Veľká skala (strieborný jazyk +10) a meč Mrchožrútov zobák (Scavenger Beak). Na poschodí je vzácna krabička a Jadeitový prsteň (Jade Ring, +5 voodoo mágia a alchýmia). Úplne hore v jeho spálni je astroláb.
  • Pri vstupe do jaskyne rastie Tieňový oheň. Ako vojdete do jaskyne, prídete na rázcestie. Cesta napravo vedie ku Kryštálovému portálu. Cesta naľavo vedie k trhline. Preleťte ju a za ňou nájdete čepeľ Krakenovho oka „The Hilt of Kraken Eye“.
1. Artefakt: The Sun Crystal
Na Caladore, v Citadele je v Connorovom obchode kniha Moc Kryštálov, z ktorej sa dočítate o Slnečnom kryštáli. Keď sa dostanete do Zachariasovho domu, tak len vybehnite úplne hore do jeho spálne v najvyššom podlaží. Tam je kryštál v truhlici, artefakt, Kryštálová mágia +10.
Odmena: 400 bs, Slnečný kryštál

2. The Gourmet
2.1. Aromatic Wine
2.2. The Dainty Mussels
2.3. The Delicious Ham
3.4. The Exquisite Cheese

Majster Lumbrok v hlavnej budove mágov vám povie, že pri práci vyhladol, ale má chuť na vyberané jedlá, ktoré mu máte zohnať. Všetky vám ich vymenuje a podotkne aj kde by ste ich mohli nájsť.
Na ostrove Kila je v pirátskom tábore pri vstupe do lode (postával tam Saddec) truhlica, z ktorej si vezmite Aromatické víno.
Na ostrove Antigua je v krčme na poschodí, v truhlici v miestnosti napravo Pochúťková mušľa.
Na Caladore je na prasacej farme v truhlici Lahodná šunka.
Túto úlohu ste mohli prijať aj v minulej kapitole, ale nemohli ste ju dokončiť, pretože Znamenitý syr je v Zachariasovom dome. Keď sa doň dostanete splnením úlohy s reaktorom, tak len vybehnite úplne hore do jeho spálne na najvyššom podlaží a vezmite si syr z truhlice.
Ostatné pochúťky ste mohli pozbierať už od druhej kapitoly. Keď máte všetky, odovzdajte ich Lumbrokovi.
Odmena: 400 bs, Malá kamenná doska
Odmena: 100 bs
Odmena: 100 bs
Odmena: 100 bs
Odmena: 100 bs

3. Artefakt: The Small Stone Tablet
Na ostrove Kila v dedine domorodcov, naľavo od vstupu z mostu je na kamenných schodoch kniha Cestovateľov denník, z ktorého sa dozviete o tejto doske. Keď splníte pre Lumbroka úlohu „The Gourmet“, tak dostanete za odmenu túto dosku, artefakt, +10 Runová mágia.
Odmena: 400 bs, Malá kamenná doska

4. Found Zakir´s Auri Culci Yet Again
4.1. Bring Zakir´s Auri Culci Back Again

Keď sa dostanete do Zachariasovho domu, tak len vybehnite úplne hore do jeho spálne v najvyššom podlaží. Na stolíku pod oknom je fajka, Zakirove Auri Culci, ktoré si sem ukryl, ak ste už splnili „Zakir´s Auri Culci Found“. Len mu fajku odovzdajte a úloha je hotová. Ocení, že ste skvelý zlodej a dá vám za to odmenu.
Odmena: 100 bs
Odmena: 200 bs, Zafír

5. Re-Forge Kraken Eye
5.1. The Blade of Kraken Eye
5.2. The Hilt of Kraken Eye

Legendárna zbraň rozlomená na dva kusy. Čepeľ nájdete na ostrove Kila, naľavo vo vodnej mláke pri ceste k chrámu veštkyne. Tu na Taranise nájdete rukoväť. V jaskyni choďte na rázcestí doľava a preleťte trhlinu. Keď máte oba kusy a ovládate kováčstvo, už ich len stačí spojiť dokopy a získate Krakenovo Oko, poškodenie 45 – 100.
Odmena: 400 bs, Krakenovo oko
Odmena: 100 bs
Odmena: 100 bs



V. Kapitola 4 - Nekroloth

Keď Nekroloth zmizne, Bones vám povie, že máte na lodi zradcu. Verí, že je ním Horas, ktorý často mizol z lode a navštívil všetky ostrovy. Môžete Bonesa sprdnúť, že vám to nepovedal skôr, Duša -1, alebo to prehliadnuť, Duša +1. Horas vraj spomínal Taranis a reaktor, takže by ste ho mali hľadať tam.

A Huge Honour
The Last Rank

Po začatí kapitoly vám Bones povie, že s vami chce hovoriť Drake. Len skočte na Calador a oslovte ho. Za všetky vaše hrdinské skutky vás povyšujú z hodnosti Lovca Démonov na najvyššiu hodnosť, Temného bojovníka. Choďte si za Wilsonom po nové brnenie a dostanete s ním aj novú hodnosť. Wilson má potom na predaj aj bojovnícke čižmy a rohatú prilbu (hoci vyzerá rovnako, ako obyčajná, pravú rohatú nájdete na Taranise).
Odmena: 1000 bs
Odmena: 1000 bs, Bojovnícke brnenie

Great Voodoo
Po začatí kapitoly vám Bones povie, že s vami chce hovoriť náčelník Hirutu. Skočte za ním do dediny domorodcov na Kile. Za všetky vaše hrdinské skutky vás povyšujú z hodnosti Majstra Voodoo na Voodoo Šamana. Dostanete Odev Voodoo majstra. U Tenyi si môžete dokúpiť Klobúk voodoo majstra a Dobré pirátske čižmy.
Odmena: 100 bs, Odev Voodoo Majstra

Old Glory
Generalship

Po začatí kapitoly vám Bones povie, že by ste si mali pohovoriť s generálom Magnusom, vraj vás uznáva za vaše činy. Skočte na Taranis za Magnusom v pevnosti mágov. Za všetky vaše hrdinské skutky vás povyšujú z hodnosti Strážca Mágov do hodnosti Generála. Choďte za Gordonom, ktorý vám dá nové Generálske brnenie a s ním aj novú hodnosť. Gordon má teraz na predaj aj Generálsku prilbu a Generálske čižmy.
Odmena: 100 bs
Odmena: 1000 bs, Brnenie generála

1. The Traitor
1.1. Ore Titan

Vyrazte na Taranis. V pevnosti mágov môžete povedať Magnusovi, že sa Horas chystá poškodiť reaktor. Ktovie, či nie je Magnus tiež zradca, keďže má chrániť mágov, nikomu o tom nepovie, nevyhlási poplach, ani nepošle stráž k reaktoru.
Bežte tam a narazíte na Horusa. Ten v reaktore vyvolá Rudného Titána. Okolo reaktoru je päť magických pút. Tu ani nebojujete, takže zbraň nevyťahujete. Len musíte chytiť putá a hodiť ich na Titána. Vezmite puto a cúvajte pred ním. Keď zastane, aby na vás zaútočil, tak si zamierte (pravým tlačidlom) a hoďte na neho puto.
Vždy pri útoku sa mu rozžiaria miesta, na ktoré treba putá hodiť. Najprv na vonkajších rukách. Keď ich spútate, tak potom na vnútorných rukách a napokon na hlave. Keď ho zasiahnete piatym putom, tak je spútaný a odstránený.

Potom oslovte Horasa, ktorý sa vám len pochváli svojím skvelým plánom, ktorý mu teraz kazíte. Povie, že mu pomáhal Crow a vďaka nemu mohol na vás a mágov nastražiť pascu s rituálom a že si po vás Crow ide. Po rozhovore zabite Horasa a nezabudnite obrať jeho telo.
Odmena: 1000 bs; 100 bs za Horasa, 3x tabuľka prastarého vedenia, 2x jadeit, 2x magický kryštál
Odmena: 1000 bs, 1000 zlatých od Magnusa, 1000 zlatých od Erasma

2. Sea Battle Against Crow
Od Horasa viete, kde je Crow. Aby ste sa do neho mohli pustiť, musíte byť pripravený. Musíte mať vlastnú flotilu (splniť „Pirate Alliance“) a zničiť všetky kryštálové portály („The Realm of Shadows“). Potom môžete nastaviť kurz priamo na Crowovu loď.
Keď za ním vyrazíte, je to rovnaký súboj, ako v úvode hry. Preskočte trosky, uhnite sa padajúcemu telu, zabite miniona, odpáľte delo pištoľou, zabite druhého miniona a skočte na Crowovu loď. Tam zabite dvoch minionov a potom tieňového strážcu, ktorý k vám doskočí. No a napokon zabite samotného Crowa.
Odmena: 1000 bs

3. Evil´s Refuge
Po porážke Crowa ste našli v jeho lodi mapu k Lebkovému ostrovu. Vyrazte tam. Nižšie v návode je aj popis ostrova a jeho úloh. Veríte, že Nekroloth sa ukrýva v strede ostrova. Zájdite tam, pod najvyššiu horu uprostred. Splňte úlohu „Reunion“, aby ste mohli vojsť.
Odmena: 1000 bs

4. Reunion
5. Free the Three Great Sorcerers

Veríte, že Nekroloth sa ukrýva v strede ostrova, tak tam zájdite. Vstup k nemu stráži vaša Duša. Nekroloth tu má priveľkú silu, takže ak vojdete, vaša Duša vás zabije. Povie vám ale, aby ste oslabili Nekrolothovu moc tým, že oslobodíte troch čarodejov, ktorých zajal. Všetkých ich zachráňte a vráťte sa povedať to svojej Duši. Potom sa len opäť spojte v jedno telo.
Odmena: 2000 bs
Odmena: 1000 bs

5.1. Chani´s Imprisonment
Na severozápade je veža a pevnosť za lávovou riekou. Môžete tam preletieť ponad lávu, alebo z juhu prejsť po mostíkoch. Na nádvorí je teleport. Vybehnite hore nad mreže a pákou si otvorte vstup do pevnosti. Vojdite do prvej miestnosti a po padnutom stĺpe vyjdite hore.
Potiahnite páku a otočí sa stred a vytvorí mostík. Prebehnite naľavo k tieňovému strážcovi a zabite ho. Prejdite mostíkom na druhú stranu ku ghulovi a potiahnite páku. Otvoria sa mreže pri strážcovi, tak sa vráťte a zbehnite nimi dolu.
Dole pod schodmi bežte doľava a na konci potiahnite páku, čím si vytvoríte mostík v strede. Vráťte sa pod schody a prejdite stredom na opačnú stranu, kde potiahnite páku. Otvoríte vstupné mreže za ktorými stál váš parťák, ak ste nejakého brali so sebou.
Od vstupných dvier choďte naľavo dolu schodmi. Tam ste nad najnižšími celami. Tu pri vás je pár minionov. Prebite sa nad Chaninu celu a tam potiahnite páku, ktorou jej celu otvoríte.
Vráťte sa do stredovej veže a zbehnite ňou dolu. Vyjdite pred Chaninu celu a zabite tam Pojedača duší. Potom už len osloboďte Chani. Po bokoch sú tu rotujúce hádanky, ktorými môžete otvoriť bočné cely, kde sú nezamknuté krabice a pár cenností.
Odmena: 500 bs

5.2. Eldric´s Imprisonment
Na severovýchode je malý ostrovček blízko pri brehu. Pri prechode naň je aj teleport, golem a na ostrove Požierač duší. Vybehnite cestou hore na vrch ostrova a tam v ruinách v zadnej časti pohľadajte padacie dvere. Nimi vojdite do útrob kopca. Tam sa len prebojujte na prízemie cez kostry a minionov. Dole čakajú dvaja golemovia. Pri nich je aj Eldric, ktorého osloboďte. Tu dole potom nájdite na konci páku, ktorou otvoríte tajný prechod von k táboráku a nemusíte sa vracať naspäť hore.
Odmena: 500 bs

5.3. Zacharias´ Imprisonment
Na juhu je veľká stavba medzi horami, vidíte ju priamo z vášho tábora, je nad vašou loďou. Hore môžete zo západu aj z východu. Na západnej strane je aj teleport. Tu je to jednoduché a priame. Prebojujte sa až hore. Ak už nepotrebujete skúsenosti, môžete tam proste preletieť a všetkým sa vyhnúť. Hore len osloboďte Zachariasa.
Odmena: 500 bs

6. Death Incarnate
Keď vojdete do stredu hory po úlohe „Evil´s Refuge“, tak vás čaká už len posledný súboj s Nekrolothom, ktorý sa zmení na Inkarnáciu smrti. Vytrhne opäť vašu dušu a začne sa kŕmiť vaším telom. Vy bojujete ako svoja Duša. Musíte mu brániť, kŕmiť sa z vášho tela. Stačí ho zasiahnuť, no občas sa teleportuje na iné miesto v jaskyni, tak musíte za ním a rýchlo ho napadnúť.
V jaskyni sú aj 4 teleporty, ktoré vám uľahčujú presun, aby ste sa čo najskôr dostali za Nekrolothom. Zas na sťaženie sa tu objavujú Požierač duší a pekelní psy. V svätom svetle sa môžete liečiť. Je to úplný záver, takže netreba ničím šetriť. Rozhodne sa hodí vyvolať psa a bojovníka, aby odlákavali pozornosť ostatných. Vy použite podporné kúzla na silu a rýchlosť a všetky plošné, ako Ohnivý dážď a čo najskôr dorazte Nekrolotha.
V dvojke ste mohli na záver aspoň prekecnúť svojich spoločníkov, tu nie je pokec ani len v scénke. Proste Bez Menný príde do tábora a už len vidíte, ako sa plaví preč. Človek by si myslel, že keď majú na konte päť dobrých hier, tak vedia spraviť aj prehľadný inventár, aj dobrý koniec.
Odmena: 2000 bs; Koniec


Lebkový ostrov

Dorazili ste na Lebkový ostrov, kde je centrála Tieňov. Ruiny pri móle ste obsadili s vašimi spojencami. Vaši členovia posádky vyjdú na breh, aby ste za nimi nemuseli stále na loď. Tiež tu máte povyše nich teleport.
  • Pohovorte si s Kaneom. Povie, že je pripravený zaplatiť najvyššiu cenu za víťazstvo. Povedzte, že takto nepracujete, Duša +1, alebo že súhlasíte, Duša -1.
  • Na plošine nad vašimi parťákmi naľavo je truhlica (80), v ktorej je brokovnica Vlčia čeľusť (Wolf´s Jaws), guľky, 5x železná ruda, 6x zlatá ruda. Poniže Rodasa je kryštálová žila a vedľa nej je runa vyvolania pekelného psa.
  • Na ľavej strane povyše Kidlata je zbrojársky stôl a teleportačný kameň. Pohovorte si s Kidlatom a vypočujte si celú historku o tom, ako robil pokusy na ľuďoch. Že ste si ho vypočuli, dostanete Vyleštenú lebku.
  • Nad bránou nad Kaneom je mešec (50). Vyskočte vyššie nad bránu a na skalnej plošine je tam 6x zlatá ruda. Z tejto plošiny môžete prebehnúť aj do ľavej veže vstupnej časti nad táborom. Dole pod schodmi je kráľovská maska a strieborný tanier. Vyjdite hore schodmi a za vežu. Tam tesne pri nej môžete zoskákať nižšie ku kostre, kde je tieňová pálenka, astroláb, ďalekohľad a zlatá žila. Vráťte sa do veže a vyleťte o poschodie vyššie. Tu je zlaté žezlo, 2x železná ruda. Môžete tu vyjsť na rímsu veže a z nej skočiť na stĺpik vedľa, kde je mešec (50). Schodmi ešte vyššie a hore sú tri zlaté čaše. Zhora môžete zletieť na vežičku smerom k vášmu táboru. Hore na nej je mešec (50) a Bystré oko.
  • Keď sa zbavíte nepriateľov medzi dvoma vežami, vojdite do pravej. Pod schodmi sú tri mince. Na poschodí je zlaté žezlo. Tu môžete vyjsť na ochodzu. Z nej vyskočiť na spojovací oblúk, kde je pár mincí. Napravo môžete vyskákať o poschodie vyššie. Z neho ešte vyššie môžete už len vyletieť. Tu cez dieru v stene môžete na ochodzu, kde je mešec (50). Schodmi môžete najvyššie, kde je pri okne len mešec (25) a ďalekohľad.
  • Povyše dvoch vojakov pri teleporte je vežička. Za ňou sú krutí ghulovia z úlohy pre vyčistenie skladu. Pri nich vylezte na skalu za vežičkou a skočte na dosky veže, kde je busta. Odtiaľ môžete prejsť dnu, kde je truhlica (110), v ktorej je meč Bastard, 8x železná ruda, 5x zlatá ruda a krompáč.
  • Na severe ostrova je vysoký kopec, na ktorý sa dá vyjsť po ceste. Hore sú démoní červy a truhlica (110), v ktorej je Kosťodrv (Bone Breaker), 200 zlatých, čaša a elegantná zlatá misa. Rastie tu tiež Bystré oko, Krvavý koreň a je tu aj železná žila. Navyše je to tak vysoké miesto, že odtiaľ môžete doplachtiť na veže v okolí a ľahko ich tak preskúmať.
Okrádanie:
Kane (120): 125 zlatých, pištoľ Vykonávateľ (Executor)
Gray (40): Rum, runa vyvolania pekelného psa
Dakila (90): Bozk smrti, Kliatba slabosti, 2x zlatá ruda
Hermingo (20): Zvitok liečenia

Učitelia:
Kane: Bodné zbrane I – III; Meče I – III; Sečné zbrane I – III; Odveta; Tanečník čepelí; Kováč; Majster šermiar; Majster meča; Kuše I – III (Kuše III učí len Lovcov Démonov); Kritické zásahy I – III; Runová mágia I – III, Veľký lovec; Lovec tieňov; Skaza nemŕtvych; Mäsožravec
Rodas: Puškár; Žeravé hlavne; Páčenie zámkov I – III; Vreckárstvo I – III; Strieborný jazyk I – III
Kidlat: Opičiar; Zastrašovanie I – III; Tekutá odvaha; Pijan I, II; Alchýmia I – III; Tvorba talizmanov; Rituálny majster
Neron: Tvorba kúziel; Miešanie elixírov; Bojový mág; Majster mág I, II; Odolnosť voči čepeliam I, II; Odolnosť voči streľbe I, II; Odolnosť voči mágii I – III; Doktor I – V

1. Two Towers
1.2. To Victory

Pohovorte si s Kaneom. Chce vyčistiť stráž pri dvoch vežiach nad vaším táborom. Len povedzte, že pôjdete s ním a vyrazte. Zabite 3 minionov strážiacich vežu a jedného Tieňového Lorda.
Odmena: 100 bs; 100 zlatých a rum od Kanea
Odmena: 400 bs, 3x100 bs za minionov, 200 bs za lorda

2. Experimental Nutrition
2.1. Grub Is Up!
2.2. The Purification

Mág Rodas povie, že máte málo zásob jedla, ale pracuje na spôsobe, ako jesť mäso Tieňov. No potrebuje vzorky z ôsmich ghulov, ktorí zožrali vašich prieskumníkov, aby videl, ako ich telá fungujú. V ruinách západne od tábora je v ich dolnej časti (prakticky nad táborom) osem Prepchatých ghulov. Všetkých zabite a oberte ich telá o kusy mäsa. Keď ich máte, doneste ich Rodasovi.
Od neho zistíte, že mu stále chýba niečo, nejaké kúzlo na očistenie mäsa od smrti. O mŕtvom mäse vie svoje Kidlat, voodoo chlapík poniže Rodasa. Len ho oslovte a požiadajte, aby Rodasovi pomohol a on súhlasí. Oslovte Rodasa, povie, že potrebujú trochu času. Môžete si počkať, alebo sa proste deň vyspať.
Odmena: 200 bs
Odmena: 400 bs, 5x Očistené tieňové mäso; 100 zlatých od Kanea
Odmena: 100 bs

3. The Minion´s Weapons Store
Kane vám povie, že treba zaistiť štyri sklady zásob Tieňov. Splňte preto úlohy pre Jakea, Nerona, Graya a Dakilu. Keď sú všetky splnené, len to ohláste Kaneovi.
Odmena: 1000 bs, 1000 zlatých

3.1. The Weapons of Resistance
Keď oslovíte Jakea, tak sa sťažuje na vašu situáciu. Povedzte, že sa bojí, s čím súhlasí. Povedzte, že je slaboch, Duša -1, alebo že to všetci prežijete, Duša +1. Celkovo vám povie, že máte málo zbraní v zásobách a tak sa ponúknite, že zaberiete jeden zo skladov Tieňov. Východne od vášho tábora zabite 9 Krutých Ghulov a jedného Krutého tieňového strážcu. Potom to oznámte Jakeovi.
Odmena: 200 bs, 200 bs za strážcu, 9x100 bs za ghulov
Odmena od Jakea: 500 zlatých; alebo pištoľ Vykonávateľ (Executioner); alebo Meč Hlbín (Sword of the Deep); alebo 2x Dážď ohňa, Vyvolanie tieňového bojovníka a nekromancia

3.2. The Crazy Mage
Severovýchodne od dvoch veží je v skalách úžľabina, v ktorej je Neron. Mali tu zabezpečiť sklad Tieňov, no Focalor, ich mág, zošalel a zabil tiene aj vojakov. Oslovte Focalora. Ak poviete, že ste prišli pomôcť, Duša +1.
Môžete ho cez dialóg vyprovokovať na súboj. Napadne vás on a dvaja duchovia, Duša -2. Zabite ich a zabitím Focalora ste splnili aj túto úlohu.
Spýtajte sa, ako mu môžete pomôcť, potom či sa chce pridať k Tieňom, potom povedzte nech sa ich pokúsi ignorovať a napokon nech sa nebojí, že budete na stráži. Tak ho presvedčíte, aby sa vrátil k ľuďom v boji proti tieňom. Duša +3. Napadnú vás dvaja duchovia, tak ich spolu s Focalorom porazte. K rovnakému záveru dôjdete, ak ho presvedčíte (strieborný jazyk 120), alebo zastrašíte (zastrašovanie 120). Potom oslovte Focalora, aby s vám odmenil. Či už žije, alebo nie, oslovte aj Nerona, ten sa vám odmení.

Všetky ostatné dialógové možnosti vedú k tomu, že Focalor zošalie a napadne vás spolu s dvoma duchmi. Máte Duša -2, hoci ste nespravili nič zlého.
Odmena: 200 bs, 200 zlatých od Nerona; 250 zlatých od Focalora

3.3. Death Zone
Východne od dvoch veží je jedna osamotená (podľa mapy). Pod ňou je most, ktorý mal strážiť Gray. Je poniže mosta pri ohnisku. Povie vám, že sa objavil tieňový lord a ovládol duše jeho druhov. Môžete ho zastrašiť (zastrašovanie 100) a dostanete 250 zlatých. Inak mu len povedzte, že sa o lorda postaráte.
Za mostom sú duchovia jeho druhov. Ak pôjdete tadiaľ, tak vás napadnú. Môžete ich pozabíjať. Ak zabijete najprv lorda, tak duchovia proste zmiznú. Ak to tak chcete, môžete preletieť okolo nich, ako papagáj, alebo ísť nižšie na východ od Graya a tam pri pár kostlivcoch preskákať po zvyškoch stavby cez lávu.
Hore pod vežou je Shadow Lord of Slavery. Je tu úplne sám, tak si ho podajte. Oznámte to Grayovi. Vypýtajte si potom od neho odmenu, dostanete zlatky a môžete s ním obchodovať, hoci toho veľa nemá.
Odmena: 400 bs, 200 bs za lorda, 300 zlatých od Graya

3.4. The Last Warrior
3.4.1. Immortal Danger
3.4.2. Good Advice Is Hard To Come By
3.4.3. Kane´s Amulet

Na severovýchode sú ruiny a na ich južnej strane je Dakila. Povie vám o neporaziteľnom duchovi, ktorý zabil mágov aj domorodcov z jeho skupiny. Keď poviete, že sa o neho postaráte, odporučí vám spýtať sa Lovcov démonov, keďže aj duch je Lovec.
Za Dakilom je veža. Na prízemí je truhlica (80), v ktorej je iba 19 zlatých a 2x železná ruda. Hore je Dlhá sekera (Long Axe). Vo vysokých častiach veže sú rôzne drobnosti, mince, rumy, cennosti. Aby ste nemuseli veľa letieť nahor, tak môžete neskôr na vysokú horu severne nad vežou a z nej len v pohode doplachtiť na vežu a potom ju preskúmavať smerom nadol.
Choďte do vášho tábora a spýtajte sa na oslabenie ducha Lovca démonov Kanea. On má od predkov ochranný amulet (+10 odolnosť voči čepeliam, +15 astrálna vízia). Ak ste lovec démonov, vypýtajte si ho zdarma. Inak ho môžete ukradnúť (vreckárstvo 70), alebo kúpiť za 400 zlatých.
Nasaďte si jeho ochranný amulet a choďte do ruín nad Dakilom. Tam je Asmoday. Bežne vás nenapadne, príliš si verí. Keď máte na sebe amulet, máte v dialógu možnosť mu o ňom povedať a vtedy na vás zaútočí. Pridá sa k nemu aj tieňový strážca ako jeho ochranka. Zabite ich a potom to len ohláste Dakilovi.
Odmena: 50 bs
Odmena: 200 bs, 200 bs za ochrancu, 100 bs za Asmodaya
Odmena: 100 bs, 200 zlatých od Dakila
Odmena: 50 bs

4. Hermingo
Pri úlohe „Immortal Danger“ vám Dakila povedal, že boj s duchom prežil ešte jeden strážca, no utiekol od strachu preč. Na severe je veľké, kamenné schodisko, po ktorom môžete vyskákať hore na kopec. Na plošine za ním sa ukrýva Hermingo. Má strach a klame vám o tom, čo tam robí. Môžete ho zastrašiť (zastrašovanie 50) a dá vám Žiarivý zlatý prsteň (Sparkling Gold Ring, strieborný jazyk a zastrašovanie +5). Ak ste už splnili Dakilovu úlohu a zabili Asmodaya, tak mu len povedzte, že duch je mŕtvy.
Odmena: 100 zlatých

5. The Decoy
5.1. Shadow Hunt
5.2. On the Right Scent?
5.3. Danger Out of the Blue

Na ľavej strane centrálnej plošiny s teleportom v strede ostrova je Bruce. Povie vám, že chce prilákať prefíkaného Tieňového lorda a vy máte byť návnada. Vraj by bola lepšia návnada gnóm, ak je nejaký po ruke. Ak máte v posádke Jaffara, tak ho môžete vziať so sebou, v pohode s tým súhlasí. Keď ste pripravený, povedzte mu, že môžete vyraziť.
Zavedie vás povyše na miesto, kde sa objaví Tieňový Lord (Shadow Lord of Deceit). Ak ste s Jaffarom, objaví sa sám, keďže si trúfa na gnóma. Ak ste bez Jaffara, objavia sa s ním aj traja minioni. Návnada nevyšla (hlavná úloha zrušená), keďže vás prekvapil, ale aspoň ste ho dostali. Pozor, Brucea môžu zabiť a nedostanete od neho potom peniaze.
Pri strome, pri ktorom ste bojovali, je teleportačný kameň.
Odmena: zrušené
Odmena: 20 bs
Odmena: 20 bs
Odmena: 400 bs, 400 zlatých od Brucea



Bežne získate surové mäso, stehná, jazyky a menšie drobnosti. Na ostatné veci sa musíte naučiť lovecké schopnosti.

TvorBSKorisť
Krysa10-
Kačka10Kuracie stehno / pero
Moriak10Kuracie stehno / pero
Pásovec10Surové mäso
Opička10Opičia lebka
Korytnačka20Surové mäso
Obria krysa50Surové mäso
Piesočný diabol50Senzor piesočného diabla
Pavúk50Kyselinová žľaza, kosák, pavúčia noha. Sem patria Lesný / džungľový / skalný pavúk.
Goblin50Drobnosti ako vidlička, lyžica, nožík, fakľa, zlatka, mušľa
Diviak50Surové mäso, kel, diviačia koža
Mrchožrút50Kuracie stehno / pero
Pekelný pes50Tesák
Pazúrnatá opica50Tesák, pazúr
Termití robotník50Kosák
Termití bojovník100Kosák, Kyselinová žľaza
Modropazúrnatá opica100Tesák, pazúr
Lynx100Packa, Koža Lynxa
Kostlivec100Lebka, alebo kosť
Obrí krab100Mušľa, oko
Vodný jašter100Pazúr
Ghoul100Kosť, pazúr
Minion100Tieňová zbraň (len na predaj)
Jaskynný netopier100Pazúr, Ucho
Ohnivý vták100Pazúr, pero
Jaguár100Packa, Srdce jaguára, Koža jaguára
Panter200Packa, koža pantera
Aligátor200Jazyk, zub
Monitor200Jazyk; surová ryba, alebo mušľa / tesák
Rammer200Jazyk; surové mäso, roh
Dračí Chňapavec200Jazyk / pazúr, tesák, chvostový osteň
Tieňový strážca200Lebka, tesák, pazúr, zelené srdce
Hrobný pavúk200Pavúčia noha, oko. Sem patrí aj Veľký džungľový pavúk.
Gorila200Gorilia koža, tesák
Požierač duší200Kosť, roh, tesák, zelené srdce
Leviathan200Mušľa a / alebo surová ryba
Striebrochrbát400Striebrochrtova koža, tesáka
Golem400Srdce golema; občas drahokam (zafír, smaragd, diamant), alebo železná ruda, magický kryštál, či jadeit. Rudný / Železný / Lávový / Močiarny Golem.
Démoní červ400Chvostový osteň, pazúr



Schémy a recepty

Prehľad výrobných nákresov a receptov, hlavne tie, ktoré môžete nájsť voľne, alebo v rámci úlohy. Niektoré (tak ako aj pár drobných, či iný predmet) môžete získať od ľudí, keď ich zmlátite a okradnete. To sa týka pár receptov, pri ktorých uvádzam „keď porazíte postavu“. Nejedná sa o porazenie v boji (pokiaľ ju nezabijete), ale proste keď ju sami napadnete. Pokiaľ s postavami splníte nejakú úlohu, tak ich môžete poraziť aj potom, ale už ich nemôžete z nejakého dôvodu okradnúť, tak na to pamätajte, ak chcete to, čo majú. Niektoré hodnoty sa zvyšujú podľa úrovne vašich schopností.


Recepty alkoholu - Destilácia

Lacná pálenka (Cheap Liquor)
Calador, predáva Travis v krčme; Kila, predáva Booze v pirátskom tábore; Taranis, predáva Safi v prístave.
Suroviny: 1x cukor
Účinok: +25 život

Grog
Kila, predáva Booze. Kila, Buddy za úlohu „Water Source Conflict“. Taranis, pevnosť mágov, predáva Roderich.
Suroviny: 1x cukor; 1x krvavý koreň
Účinok: +50 život

Rum
Taranis, pevnosť mágov, od Rodericha pri úlohe „Squashed“. Kila, predáva Booze, keď sa pridáte k nejakej frakcii.
Suroviny: 2x cukor; 1x krvavý koreň
Účinok: +75 život

Painkiller
Tacarigua, na pláži pri Horasovi, úloha „A Follower of Magic“. Kila, predáva Booze, keď sa pridáte k nejakej frakcii.
Suroviny: 1x cukor; 2x zlatá ďatelina
Účinok: Odolnosť voči čepeliam aj strelám +50, Trvanie: 60

Zlatá pálenka (Gold Liquor)
Calador, úloha „The Legal Heir“. Kila, predáva Bahati.
Suroviny: 1x cukor; 1x duchovná huba; 1x zlatá ruda
Účinok: Vízia zlata, Trvanie: 100

Tieňová pálenka (Shadow Liquor)
Calador, ruiny, popis pri úlohe „Curse of the Fathers“. Kila, predáva Bahati
Suroviny: 1x cukor; 1x duchovná huba; 1x jadeit
Účinok: Vízia tieňov, Trvanie: 100

Magická pálenka (Magic Liquor)
Calador, prasacia farma z úlohy „Awesome Deal“, v truhlici. Kila, predáva Bahati.
Suroviny: 1x cukor; 1x duchovná huba; 1x magický kryštál
Účinok: Vízia mágie, Trvanie: 100

Dobrodruhova pálenka (Adventurer´s Liquor)
Kila, úloha „Psittacus Callidus“. Kila, predáva Bahati.
Suroviny: 1x cukor; 1x duchovná huba; 1x senzor piesočného diabla
Účinok: Vízia dobrodruha, Trvanie: 100

Pálenka smrti (Death Liquor) Taranis, truhlica pri golemovi pri úlohe „Especially Big Haul“. Kila, predáva Bahati.
Suroviny: 1x cukor; 1x duchovná huba; 1x kosť
Účinok: Vízia smrti, Trvanie: 100

Alchymistická pálenka (Alchemist´s Liquor)
Taranis, za úlohu „Herbs and Tinctures“. Kila, predáva Bahati.
Suroviny: 1x oko; 1x cukor; 1x duchovná huba
Účinok: Vízia alchymistu, Trvanie: 100

Bojovnícka pálenka (Fighter´s Liquor)
Tacarigua, Puerto Sacarico, môžete ukradnúť Rodriguezovi. Kila, predáva Bahati.
Suroviny: 1x cukor; 1x duchovná huba; 1x Blade Leaf
Účinok: Vízia bojovníka, Trvanie: 100

Krvavá pálenka (Blood Liquor)
Kila, predáva Bahati. Antigua, v truhlici na poschodí v sklade, kam treba vyletieť.
Suroviny: 1x cukor; 1x duchovná huba; 1x surové mäso
Účinok: Vízia krvi, Trvanie: 150


Recepty elixírov

Nápoj Vôle (Potion of Will)
Calador, od Micka v krčme, ak ho porazíte.
Tacarigua, východný močiar, z truhlice pri hroboch.
Antigua, predáva Emma.
Suroviny: 1x duchovná huba; 1x oko; 1x Duchovný kvet
Účinok: Alchýmia a Astrálna vízia +30. Trvanie: 30

Nápoj obrany (Defence Potion)
Calador, baňa na severe, navštívite pri úlohe „Iron Is Sharpened With Iron“.
Antigua, predáva Ramon. Antigua, v truhlici poniže rieky na severe.
Suroviny: 2x Krvavý koreň; 1x Srdce golema
Účinok: odolnosť voči čepeliam, strelám a mágii +20. Trvanie: 30

Nápoj Čepelí (Potion of Blades)
Calador, popis západná strana ostrova, vo veži úplne na severe.
Taranis, pevnosť mágov, od Magnusa, ak ho zmlátite.
Suroviny: 2x Blade Leaf; 1x packa
Účinok: Bodné zbrane, sečné zbrane a Meče +30. Trvanie: 30

Nápoj Večného Lovca (Potion of the Eternal Hunter)
Calador, v ruinách, za mrežami, ktoré otvoríte rotačným spínačom, popis pri „Curse of the Fathers“.
Suroviny: 1x Lovcov koreň; 2x Bystré oko
Účinok: Trvalo +5 Strelné zbrane

Tinktúra odolnosti (Tincture of Toughness)
Kila, severný ostrov, pri močiarnom golemovi (popisy).
Suroviny: 1x Hrdinova koruna; 1x Nápoj obrany
Účinok: Trvalo Odolnosť +5

Nápoj mágie (Potion of Magic)
Taranis, prístav, môžete ukradnúť gnómovi menom Safi; Kila, predáva Bahati.
Suroviny: 1x duchovný kvet; 1x magický kryštál
Účinok: Kryštalická, runová a voodoo mágia +30. Trvanie: 10

Nápoj presviedčania (Potion of Persuasion)
Taranis, pevnosť mágov, od gnóma Aliho, ak ho porazíte. Kila, ostrov na severe, predáva Leonard.
Suroviny: 2x Hadí koreň; 1x jazyk
Účinok: Strieborný jazyk +20. Trvanie: 30

Tieňový elixír (Shadow Elixir)
Taranis, pevnosť mágov, predáva Nergal.
Suroviny: 1x Tieňový oheň; 1x Nápoj čepelí; 1x Nápoj strelca
Účinok: Trvalo Chytrosť +5

Duchovná pasta (Spirit Paste)
Taranis, pevnosť mágov, predáva Nergal.
Suroviny: 1x krvočiapka; 1x nápoj vôle; 1x nápoj mágie
Účinok: Trvalo Duch +5

Esencia Mečotŕňu (Swordthorn Essence)
Taranis, na zemi pri golemovi pri úlohe „Especially Big Haul“.
Suroviny: 1x Mečotŕň; 2x Nápoj čepelí
Účinok: Trvalo boj na blízko +5

Nápoj Strachu (Potion of Awe)
Taranis, v truhlici na stroskotanej lodi na juhozápade, na brehu údolia Podsvetia.
Suroviny: 2x hadí koreň; 1x grog
Účinok: Zastrašovanie +30. Trvanie: 30

Zlodejský nápoj (Thief´s Potion)
Taranis, v truhlici pri opustenom dome, ktorý je medzi severozápadnou a západnou baňou.
Suroviny: 1x Finger Leaf; 1x opičia lebka; 1x Ohnivý kvet
Účinok: Páčenie zámkov, vreckársvo a kritické zásahy +30. Trvanie: 30

Nápoj strelca (Marksman´s Potion)
Tacarigua, v truhlici v guvernérovom sídle v Porto Sacarico.
Suroviny: 1x bystré oko; 1x duchovná huba; 1x ohnivý kvet
Účinok: Muškety a brokovnice +30. Trvanie: 30

Rituálny nápoj (Ritual Potion)
Kila, predáva Bahati; Calador, v ruine na východe, za lávovou riekou.
Suroviny: 2x duchovná huba; 1x kosť
Účinok: Alchýmia +30. Trvanie: 30

Nápoj obratnosti (Potion of Dexterity)
Antigua, predáva Emma.
Suroviny: 1x Zlodejský nápoj; 1x Zlodejova bylina
Účinok: Trvalo Obratnosť +5

Esencia Presviedčania (Essence of Persuasion)
Kila, predáva Tenya, keď sa pridáte k nejakej frakcii.
Suroviny: 1x Tree Strangler; 1x nápoj presviedčania; 1x nápoj strachu
Účinok: Trvalo Vplyv +5

Duševný nápoj (Soul Potion)
Kila, predáva Bahati, keď sa pridáte k nejakej frakcii.
Suroviny: 1x Duchovný lišajník; 1x nápoj mágie; 1x Rituálny nápoj
Účinok: Trvalo Mágia +5


Talizmany

Ohnivý opál (Fire Opal)
Calador, úloha The Treasure On the Beach of Calador.
Suroviny: 10x magický kryštál; 1x rubín; 5x zlatá ruda
Účinok: Brokovnice +5, Strieborný jazyk +10, Kryštalická mágia +5

Granát (Carbuncle)
Calador, úloha „Ernesto´s Engraved Candle Holder“.
Suroviny: 7x Magický kryštál; 5x zlatá ruda 1x diamant
Účinok: Kryštalická mágia +20, Astrálna vízia +10

Tieňový oheň (Shadow´s Fire)
Kila, od Hawkinsa, ak ho porazíte.
Suroviny: 1x tabuľka prastarého vedenia; 2x kyselinová žľaza; 5x železná ruda
Účinok: Meče +5, Runová mágia +5, Alchýmia +10

Prísažný prsteň (Oath Ring)
Kila, od Colbyho, ako ho porazíte, ale pred jeho úlohou „Striking Arguments“.
Suroviny: 1x tabuľka prastarého vedenia; 1x kyselinová žľaza; 6x železná ruda
Účinok: Odolnosť voči čepeliam +5, Runová mágia +5, Alchýmia +5

Vodný kameň (Water Stone)
Kila, od Reda, ak ho porazíte.
Suroviny: 5x magický kryštál; 2x perla; 4x zlatá ruda
Účinok: Strieborný jazyk +5, Kryštalická mágia +10, Alchýmia +5

Čierne oko (Black Eye)
Kila, tábor pirátov, v truhlici pri prístreškoch za Harrym.
Suroviny: 1x tabuľka prastarého vedenia; 1x čierna perla; 6x železná ruda
Účinok: Zastrašovanie +10, Runová mágia +20

Božská Iskra (Divine Spark)
Kila, dedina domorodcov, Ixil, ak ho porazíte; alebo od Ixila pri úlohe „The Reckoning“.
Suroviny: 7x magický kryštál; 5x zlatá ruda; 1x smaragd
Účinok: Zastrašovanie a Kryštálová mágia +10; Alchýmia a Astrálna vízia +5

Požehnanie Pavúčej Bohyne (Spider Goddess´ Blessing)
Kila, dedina domorodcov, Slim, ak ho porazíte.
Suroviny: 6x jadeit; 3x pavúčia noha; 5x oko
Účinok: Voodoo mágia +20; Astrálna vízia +10

Duševný prsteň (Soul Ring)
Taranis, prístav, v sklade na poschodí.
Suroviny: 3x jadeit; 8x kosť; 3x zlatá ruda
Účinok: Voodoo mágia +10; Zastrašovanie +5

Srdce veľkého lovca (Heart of the Great Hunter)
Taranis, prístav, v sklade, pod schodmi, kam sa dostane len opička.
Tacarigua, pred jaskyňou na severe, hore nad jaskyňou s portálom.
Suroviny: 3x jadeit; 1x jaguárie srdce; 3x zlatá ruda
Účinok: Zastrašovanie a Alchýmia +10

Amulet prastarých bohov (Ancient Gods´ Amulet)
Taranis, prístav, na streche skladu.
Suroviny: 1x tabuľka prastarého vedenia; 1x chvostový osteň; 10x kosť
Účinok: Alchýmia +10; Astrálna vízia +15

Prsteň predkov (Ring of Ancestors)
Taranis, pevnosť mágov, v sklade na prízemí, za krabicami, kam sa dostane len opička.
Suroviny: 3x jadeit; 2x opičia lebka; 1x packa
Účinok: Astrálna vízia +10, Voodoo mágia +5

Prsteň mágie (Ring of Magic)
Taranis, úloha „The Treasure In the Woods of Taranis“.
Suroviny: 5x magický kryštál; 1x srdce golema; 4x zlatá ruda
Účinok: Kryštalická mágia a Astrálna vízia +10

Démonie srdce (Demon Heart)
Taranis, na západnej pláži za horami, na malej plošine v kopci nad plážou.
Suroviny: 2x tabuľka prastarého vedenia; 1x Zelené srdce; 6x železná ruda
Účinok: Zastrašovanie, runová mágia a astrálna vízia +10

Veľká skala (Big Rock)
Taranis, úloha „The Treasure On the Beach Of Taranis“.
Suroviny: 4x zlatá ruda; 1x perla; 1x diamant
Účinok: Strieborný jazyk +10

Amulet Gargola (Gargoyel Amulet)
Tacarigua, severne od mostu vedúceho z Jackovho majáku, za bažinným golemom.
Suroviny: 1x tabuľka prastarého vedenia; 1x srdce golema; 2x jazyk
Účinok: Zastrašovanie, alchýmia a astrálna vízia +10

Prsteň z iného sveta (Ring From Another World)
Tacarigua, v jaskyni s kryštálovým portálom na severe, v bočnej miestnosti s golemom.
Suroviny: 3x jadeit; 1x zelené srdce; 1x chvostový osteň
Účinok: Astrálna vízia +5, Sečné zbrane +15

Diamantové náušnice (Diamond Earring)
Calador, v truhlici na západe východného brehu, popis „The Shadow Lord of Doubt“.
Suroviny: 5x zlatá ruda; 1x diamant; 1x kosák termita
Účinok: Astrálna vízia +15

Prsteň ligového majstra (Ring of the League Master)
Calador, v truhlici v ruine na východe, za lávovou riekou.
Suroviny: 1x prastaré vedenie; 6x železná žila; 1x kost
Účinok: Meče +15; Kuše +5

Bosorkin Amulet (Witch´s Amulet)
Calador, ak porazíte Yakova na farme za lávovou riekou.
Suroviny: 6x jadeit; 2x pero; 5x ucho
Účinok: Voodoo mágia +10, Astrálna vízia +15

1. časť | 2. časť | 3. časť

Súvisiace hry Gothic REMAKE
Risen 2: Dark Waters - Air Temple
Risen 2: Dark Waters - Treasure Isle
Risen 2: Dark Waters
Gothic Complete Collection
Arcania: Gothic 4 - Fall of Setarrif
Gothic 3: Forsaken Gods Enhanced Edition
Arcania: Gothic 4
Risen
Gothic 3: Forsaken Gods
Gothic 3
Gothic 2: Gold Edition
Gothic 2: Night Of The Raven
Gothic 2
Gothic



Diskusia Príspevkov: 1 Hodnotenie
106 hlasov

100
60
20

80
40
0
53
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |