HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21116
5455
5063
1438
1600
7336
6015
12859
1687

Online 60174 užívateľov

Návody > Wolfenstein: The New Order


Zobrazení:139269
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

Perky

Vykonaním istého množstva konkrétnych zabití nepriateľov si môžete sprístupniť perky, ktoré vám poskytujú rôzne vylepšenia. Aby ste mohli odomknúť niektoré perky, musíte najprv získať im nadradené perky. Delia sa na štyri kategórie. Tiché, taktické, útočné a demolačné.
Výhodou je tu to, že postup v perkoch sa vám uchováva vždy, len čo ho dosiahnete. Preto môžete využívať na vhodných miestach reštart od posledného kontrolného bodu, kedy sa vám uložila hra. Máte napríklad zabiť pištoľou s tlmičom 10 nepriateľov a rovno po kontrolnom bode, kde sa vám hra uloží, vás čaká miestnosť, kde sú traja vojaci a všetci pekne chrbtom k vám. Zabite ich, zvoľte si nahrať posledný kontrolný bod a znova ich zabite. Zopakujte to 4x a máte potrebný počet zabití a získali ste perk. Na dosť vhodných situácií narazíte počas hrania, takéto „umelé“ zbieranie perkov je len ak ich chcete získať čo najskôr.


Stealth

Pre tichý postup. Toto nie je stealth hra, takže sa nedá neustále postupovať nenápadne, ale hra poskytuje dosť možností, kedy sa dá vyhnúť priamemu boju a využiť tichý postup.

1. Scout I
Nenápadne zabi dôstojníka.
Hneď v prvej kapitole dostanete aj tip od hry o tom, že môžete potichu vyraďovať nepriateľov. Dostanete ho rovno pred guľometným hniezdom, v ktorom je veliteľ, tak ho nenápadne zabite nožom.
Za nenápadné zabitie dôstojníkov získate na mape označenia zaujímavých bodov, teda miest, kde sú zberateľské predmety.

2. Knife Throwing
Potichu vyraď 5 nepriateľov.
Hneď v prvej kapitole. Po prvom tichom vyradení (po tipe od hry a potrebnom pre odomknutie ostatných perkov) môžete zabiť vojaka nad dôstojníkom, druhého pred guľometným hniezdom a najbližšiu päticu vojakov.
Získate schopnosť vrhať nože, ak ich máte viac, ako jeden.

2.1. Knife Stealth +
Potichu zabi 5 nepriateľov vrhaním nožov.
Keď máte viac, ako jeden nôž, môžete ich hádzať po nepriateľoch. Jeden vám vždy musí zostať. Z tiel si môžete brať hodené nože naspäť – a rozhodne si ich berte, voľne sa nožov vyskytuje pomerne málo. V návode uvádzam miesta, kde sa dá postupovať potichu.
Môžete nosiť o jeden nôž viac.

2.2. Knife Stalth ++
Potichu zabi 20 nepriateľov vrhaním nožov.
V návode uvádzam miesta, kde sa dá postupovať potichu a aj bez reštartov by ste mali perk dosiahnuť už začiatkom tretej kapitoly. Len pre zaujímavosť: V hrade v prvej kapitole môžete zabiť nenápadne 14 nepriateľov a ďalších 9 hneď na začiatku druhej kapitoly v ústave.
Môžete nosiť o jeden nôž viac.

3. Silent Shot
Pištoľou s tlmičom zastreľ 10 nepriateľov.
Je to to isté, čo Knife Stealth, len nezabíjate vrhnaním nožov, ale streľbou z pištole. Tlmič získate v bunkri v prvej kapitole, v hrade v prvej kapitole a v podzemí na začiatku tretej kapitoly. Samozrejme aj neskôr, ale toto sú prvé miesta, kde môžete začať plniť tieto perky. Ak ste v prvej a druhej kapitole zbierali vrhanie nožov, tak v tretej máte hneď na začiatku, ako získate tlmič, možnosť vyradiť 6 nepriateľov vo východnom sektore a ďalších 7 v podzemí, kam pôjdete vysunúť plošinu.
Zvýši sa poškodenie, ktoré spôsobuje pištoľ s tlmičom.

3.1. Vampire
Potichu vyraď 5 nepriateľov, keď máš preplnené zdravie.
Máte zabiť potichu a zblízka, nožom nepriateľa, keď máte viac života, ako je vaše maximum. Keď zjete jedlo, alebo použijete lekárničku a máte maximum života, tak sa vám život zvýši, ale pomaly začne klesať, až na vaše pevné maximum. Kým máte takúto nadhodnotu života, tak zabite nepriateľa zblízka a potichu. Môžete to spraviť kdekoľvek, stačí ak máte plný život, v blízkosti lekárničku a nepriateľa.
V pohode to môžete v druhej kapitole. Keď vyjdete na začiatku na chodbu, zabite vojaka pred vami, vezmite si nôž a na konci chodby je v miestnosti lekárnička. Máte plný život, tak budete mať nadhodnotu a môžete tu potichu vyradiť vojakov v okolí. Rovnako aj o poschodie nižšie, lekárničku máte v prvej miestnosti s nepriateľom, tak ho zabite a kým trvá jej účinok, aj vojaka v susednej miestnosti.
Tichá likvidácia nepriateľov pridá trochu života.

4. Scout II
Nenápadne zlikviduj 5 dôstojníkov.
Ľahko získateľné počas bežného postupu hrou, ak využívate tichý postup. Môžete si to umelo nahrabať kdekoľvek, ale pri využívaní tichého postupu to dosiahnete čoskoro.
Na mape budete mať vyznačené polohy dôstojníkov.

1.1. Assassin
Nenápadne (zblízka, alebo z diaľky) zabi 50 vojakov a 5 psov.
Je jedno, či použijete pištoľ s tlmičom, nôž na blízko, alebo nôž hodíte, je to len o množstve nepriateľov, ktorých zabijete tak, aby si vás nik nevšimol. Ak využívate počas hrania tichý postup, tak to dosiahnete pomerne rýchlo. Ak chcete zhŕňať umelo, tak môžete niekde, kde sú psi, lebo na tých si trochu počkáte. Pre tichú likvidáciu sú prvé 2 psy v hrade v prvej kapitole, 1 na konci tretej kapitoly, 2 v štvrtej – jeden na veliteľstve polície a druhý vo väzení.
Zníži sa zvuk, ktorý vydávate pri behu. Zvýši sa rýchlosť vášho presunu, keď sa plížite.


Tactical

Taktické perky sú v podstate pre útok, len útok s trochou taktizovania a nie bezhlavý.

1. Deadeye
Pri zameriavaní traf nepriateľa do hlavy. 3x útočnou puškou, 1x pištoľou.
Pištoľ aj útočnú pušku získate v prvej kapitole, tak hneď môžete získať aj tento perk. Proste si zamierte (pravé tlačidlo myši) a trafte nepriateľov do hlavy.
Zvýši sa poškodenie spôsobené zásahmi do hlavy pri zameriavaní.

2. Quick Draw
Zabi 40 nepriateľov zásahom do hlavy.
Proste zlikvidujte štyridsať nepriateľov zásahom do hlavy pri zameriavaní. Použite pušku, alebo pištoľ a zároveň si tým budete zvyšovať likvidácie týmito zbraňami pre ďalšie perky.
Zvýši sa rýchlosť akou tasíte a skladáte zbrane.

3. Quick Regeneration
Preplň si zdravie až na 200 bodov.
Keď máte život na maxime a použijete lekárničku, alebo zjete jedlo, život sa vám zvýši nad maximum, ale začne pomaly ubúdať, až klesne na vaše pevne dané maximum. Zvýšite si takto život na 200 bodov. Dá sa to na viacerých miestach, na niektorých, kde máte lekárničky s hotnotou +80 aj veľmi ľahko. Ale ak to chcete čo najskôr, tak to môžete hneď v prvej kapitole. Postupujte zákopmi opatrne a nepoužívajte príliš dopĺňanie života, aby ste si zásoby ušetrili. Vyčistite si celé zákopy až po vstup do bunkra. Rozbite krabice a zapamätajte si, kde je jedlo. V prvej časti zákopov si doplňte jedlo aspoň na maximum, ak ste na tom so životom zle. Vráťte sa do druhej časti (cez prechod, kde vás napadol obrnený pes) a tam začnite zbierať všetko jedlo čo máte a bežte k ďalším lekárničkám a jedlám.
Zvýši sa rýchlosť regenerácie zdravia.

4. Gun Magazine +
Zabi 15 nepriateľov pištoľou počas krytia.
Kryť sa môžete takmer kdekoľvek, za stĺpmi, stenami, zábradliami, krabicami, atď. Keď sa takto kryjete, tak zlikvidujte pištoľou požadovaný počet nepriateľov.
Zvýši sa kapacita zásobníka pištole.

4.1. Shotgun Magazine +
Zabi nepriamo 10 nepriateľov s použitím šrapnelového módu brokovnice.
V jedenástej kapitole získate automaticky po štarte misie vylepšenú brokovnicu schopnú šrapnelovej paľby. Proste strelíte do steny, či do zeme pri nepriateľovi a odrazené broky ho zasiahnu. Zabite takto desať nepriateľov. Aby ste sa nezdržiavali, môžete rovno na začiatku jedenástej kapitoly, keď získate vylepšenie. Začínate rovno pri pár vojakoch, tak útočte odrážanými strelami a len čo vás zabijú, tak to opakujte.
Zvýši sa kapacita zásobníka brokovnice.

5. AR Magazine +
Zabi 80 nepriateľov útočnou puškou počas krytia.
Kryť sa môžete takmer kdekoľvek, za stĺpmi, stenami, zábradliami, krabicami, atď. Keď sa takto kryjete, tak zlikvidujte útočnou puškou požadovaný počet nepriateľov. Môžete ich likvidovať aj s dvoma puškami naraz a nadháňať si tak body pre duálne likvidácie. Môžete si to umelo nadháňať opakovaním prestreliek s väčším množstvom nepriateľov, pretože 80 je pomerne dosť, ale útočná puška je zas najbežnejšia zbraň v hre a prestreliek bude tiež dosť, takže to skôr, či neskôr získate proste počas hrania.
Zvýši sa kapacita zásobníka útočnej pušky.

5.1. Marksman Magazine +
Zabi 3 nepriateľov ostreľovačkou po sebe bez toho, aby si prestal mieriť.
Pravým tlačidlom myši mierite presnejšie a v prípade ostreľovačky sledujete okolie cez jej zameriavaciu optiku. Bez toho, aby ste pustili pravé tlačidlo myši, musíte zabiť troch nepriateľov po sebe. Opäť sa to dá spraviť na viacerých miestach, ale aj rovno po získaní ostreľovačky v kapitole 6, London Nautica. Keď ju získate, vojdete do haly s maketou Mesiaca. Môžete ňou dostať nepriateľov na ochodze okolo makety. Ešte ľahšie to máte o chvíľu, keď si otvoríte vstup do údržbárskeho tunela. V ňom je asi 8 nepriateľov, nemáte sa tam veľmi kde kryť, takže je vhodné použiť ostreľovačku, aby ste ich dostali čo najskôr. Môžete sa totiž hýbať, len musíte stále mať aktívne zameriavanie.
Zvýši sa kapacita zásobníka ostreľovačky.

1.1. Quick Reload
Zabi 100 nepriateľov útočnou puškou, 50 nepriateľov pištoľou a 25 nepriateľov ostreľovačkou.
Pištoľ a útočnú pušku máte od začiatku, ostreľovačku získate až v kapitole 6. Získate to proste postupom hry, pre urýchlenie si môžete zopakovať pár bojov, kde je viac nepriateľov, ak sa vám chce. Prvý taký väčší boj máte vo väzení v tretej kapitole.
Zvýši sa rýchlosť nabíjania zbraní.


Assault

Útočné perky pre hrubý útok.

1. Double Reload
Zabi 10 nepriateľov dvojicou zbraní.
Len čo sa v prvej kapitole dostanete do zákopov, získate od prvého nepriateľa druhú útočnú pušku. Čaká vás prestrelka a tak môžete tento perk získať hneď. Celkovo keď máte akúkoľvek zbraň a nájdete ďalšiu rovnakú, budete mať dve rovnaké zbrane, ktoré môžete používať zároveň.
Zvýši rýchlosť nabíjania, keď máte v rukách dve zbrane.

2. Endurance I
Zabi 3 nepriateľov pri podšmyknutí sa. Zabi ich s jednou, alebo dvoma zbraňami.
Keď sa rozbehnete (shift) a zohnete (ctrl), tak sa šmyknete po zemi. Obvykle, aby ste sa podšmykli pod nejaký objekt. Takto sa šmyknite smerom k nepriateľom a než sa zastavíte, tak nepriateľov zabite. Môžete to splniť hneď v prvej kapitole, po získaní prvého perku.
Zvýši rýchlosť behu s dvoma zbraňami.

2.1. Scavenger
Zabi dvoma zbraňami 3 nepriateľov po sebe bez toho, aby si prestal strieľať.
Toto môžete spraviť kdekoľvek, kde sú aspoň traja nepriatelia v nejakom menšom priestore, v chodbe, či v miestnosti. Len spustite paľbu a neprestaňte strieľať, kým ich nezložíte aspoň troch.
Z nepriateľov, ktorých zabijete dvoma zbraňami, získate viac munície.

3. Bullet Feeder
Zabi 20 nepriateľov upevneným guľometom.
Guľomety môžete zložiť a nosiť v rukách. Pre tento perk zostaňte pri upevnenom guľomete a zabite ním 20 nepriateľov. Môžete to hned v prvej kapitole, v rámci postupu budete musieť guľometom vyčistiť nádvorie hradu od nepriateľov. Môžete ich zabiť rovno 20, ak ich máte menej, tak si len reštartnite posledný kontrolný bod.
Zvýši sa množstvo munície v guľometoch.

3.1. Endurance II
Zabi 5 nepriateľov odmontovaným guľometom do 10 sekúnd.
Zložte si guľomet a zabite ním do 10 sekúnd 5 nepriateľov. Môže to spraviť aj v prvej kapitole, keď zabijete 20 nepriateľov pre „Bullet Feeder“, tak si reštartujte kontrolný bod a zabite ich takto. No na guľomety narazíte aj v ďalších kapitolách. Najbližšie to môžete spraviť v tretej misii, keď vyčistíte východné stanovisko a pôjdete vysunúť plošinu pre auto, tak musíte vojsť dverami, kde je asi šesť nepriateľov. Môžete si vziať guľomet z mostíka medzi budovami východného stanoviska.
Zvýši rýchlosť pohybu, keď nesiete guľomet.

4. Autopanzer
Vystrieľaj plne nabité LKW do nepriateľov a nemiň ani raz.
V šiestej kapitole získate laserovú zbraň LKW. Krátko potom vás v hangári čakajú dva roboty a pár vojakov. Tam môžete celý zásobník energie vypáliť na robota, čo je veľký cieľ a tak je malý risk, že by ste minuli. Môžete si tu LKW aj dobiť, tak ak miniete, môžete to zopakovať.
Môžete získať brnenie zo série zabití.

4.1. Battery +
Zabi 5 nepriateľov pomocou nepriameho zásahu z LKW.
V siedmej misii získate vylepšenie, pomocou ktorého sa lúč z LKW bude odrážať. Takto stačí streliť do plochy blízko nepriateľa a ak sa dobre trafíte, lúč sa odrazí a zasiahne nepriateľa. Zabite takto odrazeným lúčom 5 nepriateľov. Po získaní vylepšenia budete bojovať s pár dronmi, kde to môžete skúsiť, no na lietajúcich dronov sa ťažko mieri odrazmi. V ôsmej misii LKW nemáte a v deviatej sa nebojuje, takže o tento perk sa môžete najskôr pokúsiť až ku koncu desiatej misie, alebo na začiatku jedenástej.
Zvýši veľkosť batérie pre všetky energetické zbrane.

1.1. Dual-Wield Expert
Zabi 100 nepriateľov dvoma zbraňami a 25 nepriateľov pomocou LKW.
Ráta sa zabite akýmikoľvek dvoma zbraňami, takže na tom môžete začať pracovať od prvej kapitoly. LKW získate v šiestej kapitole. Je to silná zbraň a keď máte nablízku dobíjačku, tak ňou nemusíte šetriť a môžete ňou likvidovať nepriateľov.
Zvýši sa zásoba munície pre bežné zbrane.


Demolition

Demolačné perky sú visia len s výbušninami, čo sú vaše doplnky pri útokoch.

1. Throwback
Zabi 2 nepriateľov jedným granátom.
Na granáty narazíte už v prvej kapitole a máte ich pravidelne pri postupe hrou, takže to môžete spraviť kedykoľvek.
Získate schopnosť hádzať na nepriateľov naspäť ich granáty, ktoré hodia po vás.

2. Grenade Pouch +
Zabi granátmi 10 nepriateľov.
Opäť ľahké, môžete dosiahnuť kdekoľvek, či už vašimi granátmi, alebo granátmi, ktoré po nepriateľoch hodíte naspäť.
Unesiete o jeden granát naviac.

2.1. Grenade Pouch ++
Zabi granátom dôstojníka.
Opäť kdekoľvek a kedykoľvek, keď narazíte na dôstojníka. Je na to dosť príležitostí.
Unesiete o jeden granát naviac.

2.2. Bullseye
Zabi granátmi 5 mechanických nepriateľov.
Roboti sú silní a majú veľa života, granátmi ich len ochromujte, aby ste ich dostali inými zbraňami. Pre získanie perkou preto použite granáty na lietajúce drony. Tie zabijete jediným granátom. Narazíte na nich na konci druhej kapitoly, v tretej a šiestej. Aj neskôr, ale toto by malo stačiť, alebo použite umelé navyšovanie reštartom.
Granáty budú vybuchovať hneď po dopade na cieľ.

2.3. Rocket Magazine +
Zabi 5 nepriateľov do 10 sekúnd pomocou dvoch raketometov.
V dvanástej misii získate granátomet ako prídavok na útočnú pušku. Vezmite dve pušky do ruky a granátometom zlikvidujte aspoň piatich nepriateľov v časovom limite, takže si nájdite väčšiu skupinu, kde nie sú nepriatelia príliš ďaleko od seba.
Zvýši sa zásoba rakiet do raketometu.

3. Vaporize
Zabi 5 nepriateľov nepriamou likvidáciou, keď im spadne ich vlastný granát.
Keď nepriateľ po vás hádže granát, tak ho chytí do ruky a odistí a tým pádom máte pár sekúnd ho zasiahnuť. Dajte mu len pár rán z pušky, alebo pištole, aby ste ho rovno nezabili a keď schytá pár zásahov, odistený granát mu vypadne a zabije jeho, alebo aj ďalších, ak sú pri ňom.
V tretej kapitole, keď dedko zastrelí vojaka vo dverách a vy budete mať ísť dverami dnu, vnútri na vás čakajú vojaci, z ktorých jeden rád hádže granáty. Môžete to využiť. Vhodné miesto je aj v šiestej kapitole, keď vojdete do hlavnej haly z trosiek. Tam je skupina nepriateľov a všetci tu po vás hádžu granáty, tak sa schovajte v hornej miestnosti a zbierajte si tieto nepriame zabitia.
Zvýši sa účinnosť granátov.

3.1. Sentinel
Zabi 5 nepriateľov tak, že na nich hodíš ich vlastné granáty.
Prvým perkom z časti Demolácie ste získali schopnosť hodiť naspäť granát, ktorý po vás hodili vaši nepriatelia. Zabite takto 5 nepriateľov. Keďže tento perk môžete získať až po perku „Vaporize“, môžete ho získať reštartovaním na rovnakom mieste, ako perk „Vaporize“.
Zníži sa vaše poškodenie, ktoré utrpíte z vlastných granátov.

1.1. Hardened
Zabi 50 nepriateľov granátmi, alebo raketometom.
Raketomet získate až neskôr, ale granáty máte od začiatku hry, tak na tom môžete priebežne pracovať.
Zníži sa vaše poškodenie, ktoré utrpíte z nepriateľských granátov.



1. Smrtihlavov komplex (Deadshead´s Compound)

Baltické more, neďaleko pobrežia Nemecka, 1946

Uzavri prívod paliva; Zbav sa nákladu; Vráť sa do kokpitu; Zostreľ nepriateľské lietadlá; Otvor dvere kokpitu; S rozbehom doskoč na Kondor 9
Ste vojak Blazkowicz a vaše lietadlo práve ostreľujú. Po zásahu sa uvoľnilo palivo. Vyjdite z kokpitu a naľavo si zo skrinky vezmite kliešte a drôt. Choďte oproti kokpitu, zohnite sa a napravo upevnite unikajúce palivo, ktoré začína horieť (E). Stále strácate výšku, tak sa treba zbaviť nákladu. Choďte ku skrinke s náradím. Na krabici pri nej je novinový článok o nacistických super zbraniach. Oproti skrinke prejdite do nákladného priestoru a vytiahnete nôž. Ním prerežte laná upevňujúce džíp a ostatné krabice s nákladom, ktoré vypadnú z lietadla. Vráťte sa do kokpitu.
Dorazili nepriateľské lietadlá, tak len vlezte do strieľne, ktorú vám Fergus otvoril. Ničte lietadlá, ale nemôžu vám ublížiť. Strieľajte, kým Fergus nezakričí, že sa lietadlo rúti priamo na vás. Narazí do vás a omdliete. Fergus vás vytiahol a zachránil. Vezmite si lekárničku pri jeho sedadle, aby ste si doplnili stratu zdravia. Keď vám Fergus povie, len potiahnite páku napravo od neho visiacu zo stropu.
Priletí Kondor 9, no príde o pilota. Vezie vojakov, tak sa tam musíte dostať. Otvorte dvere kokpitu Fergus preskočí na susedné lietadlo. Bežte k dverám (shift) a s rozbehom doskočte na krídlo lietadla aj vy. Ked ste dnu, môžete osloviť vojaka napravo pri vás pre pár slov. Na zemi pri vojakovi naľavo je lekárnička. V druhej časti je na sedadle medzi vojakmi druhá lekárnička. Pokračujte do kokpitu. Tam preplesnite panikáriaceho vojaka a už si len počkajte, kým havarujete.

Aktivuj rádio; Doplávaj k strieľni lietadla; Zabi mechanické beštie; Stretni sa s tímom
Aktivujte rádio pri sedadle druhého pilota. Fergus a vojaci potrebujú pomoc, ústup im odrezali robopsy. Máte stále svoj nôž, tak ním rozbite krabicu blokujúcu cestu z kokpitu. Cestu blokuje robopes, no pod ním je malý priestor, tak sa len rozbehnite (shift) a šmyknite sa popod psa (ctrl). Dostanete sa do zatopenej nákladnej časti. Naľavo máte lekárničky.
Skočte do vody, preplávajte pomedzi náklad a dierou v trupe lietadla von. Vo vode už niekto nachystal kábel s blikajúcimi bójami pre prípad, že by tu niekedy havarovalo lietadlo, tak sa len držte kábla a doplávate do druhého vraku lietadla. Tam vylezte po rebríku a rovno sa dostanete do strieľne. Z nej zabite dvojicu robopsov a vyskočte von. Len dobehnite za Fergusom, ktorý vám povie, že sa potrebujete zbaviť guľometných hniezd, aby mohli vojaci postupovať.

Vstúp do nepriateľských zákopov; Znič guľometné hniezdo; Nájdi cestu do bunkra
Dostali ste samopal (Submachine Gun). Len sa rozbehnite priamo vpred a dobehnite do vraku lietadla pred vami. Tam skočte do diery k brneniu. Popod vás beží pár nepriateľov. Ak chcete, môžete ich zabiť aj z vašej pozície. Vojdite do guľometného hniezda pri vás. Pred dverami sú granáty, tak si ich vezmite a jeden hoďte k automatickej strieľni, čím ju zničíte. Skočte do diery, ktorá vznikla v podlahe.
Dole máte pár brnení, lekárničku a náboje. Zohnite sa k zemi (ľavý alt + S) a streľte vojaka za dverami do nohy. Keď sa o chvíľu dvere otvoria, tak ho dorazte a vezmite mu útočnú pušku (Assault Rifle 1946).
V zákope pred vami zlikvidujte pár nepriateľov. Môžete si vziať aj druhú útočnú pušku od padlých a môžete potom používať paľbu z dvoch zbraní naraz. Na konci zákopu je ešte jedno hniezdo. Netreba ho ničiť, ani tam ísť. Sú tam dvaja vojaci, život, brnenie, granáty a na krabici pri strieľni je mapa zákopov. Ak tam vojdete, tak po návrate do zákopu sa objavia dvaja noví vojaci.
Spred tohto druhého hniezda vedú dve cesty, ktoré sa po chvíli spájajú. Vyjdite nimi za zákopy a tam prejdite na východ. Cestou vás napadne malý, obrnený pes. Môžete si cúvnuť a zastreliť ho, alebo ak na vás skočí, tak ho dobodať nožom.

Prejdite do ďalších zákopov a tam zlikvidujte skupinku nepriateľských vojakov. Vojdite do tretieho guľometného hniezda. Tam dostanete správu o tichom vyraďovaní, tak sa priplížte (ctrl) k veliteľovi a zabite ho potichu nožom. Rovnako môžete zabiť potichu aj druhého vojaka, čo páli vonku. Od veliteľa si môžete vziať pištoľ (Handgun 1946). Druhá je na stole pre duálnu streľbu. Je tu tiež pár zásob.
Vyjdite von a pred dverami čaká jeden vojak, tak ho môžete vyradiť potichu. Pokračujte k prvému vstupu do bunkra. Je tu päť vojakov, jeden z nich je veliteľ. Ten je v strede a dostali ste aj tip, aby ste vyradili veliteľa ako prvého. Buď potichu, alebo streľbou, no čo najskôr. Ak si vás všimnú, veliteľ totiž môže privolať posily.
Na týchto prvých môžete použiť v pohode nôž. Jeden vojak je pred vami, oproti veliteľ a zvyšní traja stoja okolo neho. Za piatich vyradených potichu nožom získate schopnosť vrhať nože, čo vám v prípade tichého postupu pomôže. Tu za dverami môžete k strelám na zemi hodiť granát. Následný výbuch vytvorí dieru v zemi, ktorou môžete vojsť do bunkra. Prejdete chodbou, v ktorej je aj tlmič na pištoľ (pri poklope B7) a na konci preleziete okienkom.
Druhý vstup do bunkra je vyššie. Je tam druhá skupina vojakov s veliteľom. Zlikvidujte ich, môžete tiež skúsiť potichu. Za nimi je malý sklad, v ktorom je dynamit. S tým choďte k veľkej bráne, umiestnite na ňu dynamit a trochu si cúvnite. Výbuch odpáli dvere a môžete nimi do bunkra.

Vyraď delá
Obe cesty do bunkra vedú na spodnú úroveň, len jedna ku schodom a druhá na koniec chodby od brány. Zlikvidujte tu skupinu vojakov. Na ochodze nad schodmi majú aj guľomet, čo vám sťaží príchod od brány. Ak prídete z kanála, môžete pomocou pištole s tlmičom zlikvidovať vojakov na ochodze a dôstojníka, aby nezavolal posily. Choďte k bráne a v malej miestnosti hneď pri nej je Kód Enigmy 1/7 (1:1). Choďte smerom ku schodom a v malej miestnosti naľavo je mapa bunkra. Choďte po koľajniciach popod guľomet nad schodmi a vzadu za vrecami s cementom vlezte do ventilačnej šachty. Prejdete ňou do márnice, kde sú nejaké zásoby a na stole Zlato 1/5 (Zlatá medaila). Odtiaľto zvnútra môžete otvoriť dvere.

Vyjdite hore schodmi. Na prvom medziposchodí je pár nepriateľov a vzadu dve izby, kde prespávajú vojaci. Je tam pár zásob. Medzi izbami vyjdite schodmi vyššie a ďalšími na horné poschodie. Napravo je delo a stráži ho asi päť vojakov. Zabite ich a choďte k delu. Zabite na ňom delostrelca – nevníma vás, tak môžete aj potichu.
Potom môžete použiť delo a zlikvidovať robota Dupača pred vami. Vráťte sa dovnútra a dvere napravo vám nepriatelia otvoria, ako prejav rešpektu. Spoza nich o chvíľu vybehne vojak, tak si na neho môžete počkať.
Za dverami vyjdite hore schodmi. V miestnosti nad schodmi je naľavo na stole novinový článok a napravo sú tri páky. Potiahnite ľavú, pravú a potom prostrednú. Otvorí sa tajná miestnosť, v ktorej je Kód Enigmy 2/7 (1:2). Vnútri je aj pištoľ s tlmičom. Prejdite susednými dverami a vyjdite vyššie schodmi.

Vyjdite vyššie a zlikvidujte nepriateľských vojakov. Likvidujte ich od schodov, aby prišli k vám, pretože povyše majú guľomet. V prvej miestnosti napravo nad schodmi je na zadnej posteli v rohu List 1/1 (Oskar´s Letter). Vybehnite vyššie a napravo pobite vojakov pri druhom dele. Na ňom zlikvidujte delostrelca. Použite delo a zničte ním trosky naľavo od vás.

Dostaň sa k stene hradu; Dostaň sa do riadiacej miestnosti; Otvor bránu
Vráťte sa dnu a prejdite dverami napravo. Hneď za nimi je v rohu hromada krabíc. Zohnite sa a pod plachtou pri spodnej krabici je na zemi Zlato 2/5 (Zlatý pohár). Vyjdite tu z dverí a hore schodmi k miestu, kde ste odpálili delom trosky. Ak ste delom zlikvidovali aj vojakov, tak tu už nik nie je.
Len vybehnite hore a na konci otvorte dvere. Napadne vás robopes, no vojak Wyatt vás zachráni. Podáva vám ruku, no najprv choďte do miestnosti, z ktorej vybehol pes. Je tam pár zásob a aj Kód Enigmy 3/7 (1:3). Vráťte sa von a chyťte sa Wyatta za ruku, aby vás vytiahol hore.
Po scénke leziete hore po stene hradu (Art: The Wall). V niektorých oknách sa objavia nepriatelia, tak ich likvidujte, ale inak je to len priama cesta nahor. Keď budete hore, automaticky vleziete dnu oknom. Prejdite k ovládaniu brány a potiahnite páku. Spustia sa dve železné reťaze a brána sa otvorí (Art: Control Room). Vy zlezte po reťaziach dolu.

Dostaň sa hlbšie do hradu
Vplížte sa do chodby pri vás. Sprava vyjde vojak a pôjde od vás, tak ho zabite nožom. Vpredu ste na konci chodby mohli vidieť, ako prešiel okolo pes a vojak. Vyjdite na chodbu a schovajte sa za krabicu. Keď pôjde vojak naspäť popri vás, vyraďte ho nožom. Na konci je pri miestnosti pes a v miestnosti vojak. Môžete ich dostať potichu vrhacím nožom, alebo strelami s tlmičom. V miestnosti na stole s hostinou je pištoľ s tlmičom, jedlo (vonku môžete zjesť aj žrádlo pre psa), granáty a na poličke pri stene je Zlato 3/5 (Zlatý kalich).
Ešte je tu priestor pod vami. Vedú tam schody od psa a schody vedľa chodby, z ktorej ste vošli. Dolu sa prechádza jeden dôstojník. Na krabici pri brnení je tam mapa hradu.
Vráťte sa hore a k chodbe, z ktorej ste vošli. Vedľa nej choďte na opačnú stranu. Tam sa prechádza jeden vojak po doskách nad chýbajúcou podlahou. Keď sa otočí, môžete ho potichu vyradiť. Zoskočte dolu cez chýbajúcu podlahu do starej chodby (Art: Old Corridor). Na krabici je tu Kód Enigmy 4/7 (1:4). Dierou v stene prelezte do starej chodby a na jej konci vlezte dierou v stene do chodby, kde bol dôstojník a mapa.

Vráťte sa hore a na dosky nad chýbajúcou podlahou. Za nimi vyjdite hore schodmi. Hore sa kryte za stenou napravo a keď sa vo vstupe objaví vojak, môžete ho potichu vyradiť. Obďaleč drieme pes, tak ho môžete vyradiť tiež potichu, ak si vás vojak nevšimol.
Napravo od maľby generála je pri stene hromada zásob pod plachtou a vedľa nich drží brnenie Zlato 4/5 (Zlatý meč). Potom sa vráťte pred obraz generála. Potiahnite meč brnenia naľavo od obrazu a za obrazom sa otvorí tajná chodba. Prejdite ňou a na konci uvidíte miestnosť s dôstojníkom. Telefonuje pri stole, tak otvorte mriežku a zlikvidujte ho potichu. Na stole pri ňom je Kód Enigmy 5/7 (1:5).
Zvnútra môžete túto miestnosť otvoriť a dostanete sa nad točité schodisko, ktorým by ste prišli zdola. Za dverami je jeden vojak, tak ho nenápadne zastreľte. Obďaleč nad schodmi je druhý. Keď zájde za stenu doľava, vy choďte napravo od schodov. Tam poza stĺpy sa prechádza jeden. Počkajte si za stĺpom a vyraďte ho potichu. Tu vyjdite hore schodmi a spoza rohu vyraďte vojaka.
Poza neho prejdite do poslednej haly. V nej sa prechádza dôstojník a naľavo drieme pes. Keď bude dôstojník pri okne, zastreľte ho a potom potichu aj psa. Choďte k oknu. Z okna oproti po vás začne páliť vojak, tak ho zložte. Vyjdite na ochodzu a ďalší vojaci po vás začnú páliť zdola. Môžete ich postrieľať, alebo prebehnúť ochodzou ďalej.

Nájdi nádvorie; Vyčisti nádvorie; Dostaň sa do vraku; Uvoľni cestu; Preskoč trhlinu
Na druhej strane za ochodzou vybehnite hore schodmi a tam vás napadne pes. Vybehne spoza malej barikády z krabíc. Prejdite za ňu a rozbite rozbiteľnú krabicu za barikádou. V nej je Zlato 5/5 (Florbalová zlatá trofej).
Pokračujte na nádvorie. Tam sa chopte guľometu a likvidujte nepriateľov na troch podlažiach oproti vám. Keď všetkých nepriateľov zlikvidujete, povie vám Fergus, že sa stretnete vo vraku. Choďte napravo popri krabiciach. Tesne pred vrakom je napravo v stene diera, z ktorej presvitá svetlo. V diere je Kód Enigmy 6/7 (1:6).
Zohnite sa a vojdite do vraku (Art: Crashed Plane). Zhora vám Wyatt zhodí tyč, tak ju chyťte a uvoľníte im cestu. Vyjdite hore za nimi a keď všetci preskočia trhlinu na druhú stranu, tak sa rozbehnite tiež a skočte.

Unikni zo spaľovne
Síce ste doskočili, ale pod vami všetkými sa prepadla podlaha. Dopadli ste do spaľovne a pokúšate sa dostať von (Art: Incinerator Room). Len si počkajte, kým vám Fergus nepovie, aby ste našli kľúč od dvier. Otvorte najprv šuplík medzi Fergusom a Wyattom. Je v ňom Kód Enigmy 7/7 (1:7). V šuplíku naľavo pri lôžku je kľúč. Kľúčom potom otvorte dvere, vezmite vojaka so zlomenou nohou a vyjdite dverami.
Tu všetkých vyradí super vojak, žiaľ nie Kapitán Amerika, ale nemecký plecháč. Len pred ním utekajte a strieľajte po ňom. Odpadávajú z neho kúsky panciera, ktoré môžete použiť pre doplnenie svojho brnenia.

Wyatt vs Fergus
Keď zabijete super vojaka, všetkých vás dostane generál Smrtihlav. Ide robiť pokusy a vy si máte vybrať kto zomrie, Probst Wyatt, alebo Fergus Reid. Koho zvolíte, toho generál zabije. Pre vás to znamená rozvetvenie príbehu na dve časové línie. V tej, v ktorej žije Wyatt, budete nachádzať vylepšenia vášho brnenia, vďaka čomu budú mať brnenia, ktoré získate, väčšie hodnoty (maximum zostáva) a môžete do nových oblastí vďaka tomu, že sa naučíte páčiť zámky. V tej, v ktorej žije Fergus, budete nachádzať maximalizačné vylepšenia života (zvyšuje sa maximálna hranica života) a môžete do nových oblastí vďaka tomu, že vás naučí skratovať obvody.

Pomôž parťákovi
Keď sa preberiete, vezmite si tyč a zabite ňou super vojaka. Je k vám chrbtom, tak je to priame vyradenie. Potom udrite tyčou do troch vývodov plameňa nad posteľami. Keď ich zničíte, choďte k oknu a tam skratujte obvod, čím okno otvoríte/ alebo vypáčte zámku. Vyjdite von a vyskočíte preč.



2. Ústav (Asylum)

Pri úteku ste dostali zásah do hlavy, šrapnel sa doktorom v Poľsku, kam vás doviezli tí, čo vás našli, nepodarilo vybrať, takže vás umiestnili do ústavu pre mentálne postihnutých. Strávili ste tam roky a sledovali okolie. Napokon prišli nacisti a začali likvidovať pacientov. Keď sa im postavili na odpor psychiater a jeho žena, ktorí to tu mali na starosti, tak ich zabili. Odviedli Anyu, ich dcéru, vrchnú sestru, ktorá sa o vás starala. Než príde vojak k vám, vezmite si zo stola nôž. Keď príde tesne k vám, tak ho zabite. Máte nôž a aj novú pištoľ (Handgun 1960) (Art: Asylum Interior).

Nájdi Anyu, Otvor hlavné dvere
Otvorte dvere a vyjdite na chodbu. Pri mŕtvej sestričke pred vami je druhý nôž. Zabite vojaka, čo ide od vás a vezmite si útočnú pušku (Assault Rifle 1960). Naľavo od mŕtvej sestričky s nožom a vojaka je na stene pri zabarikádovaných dverách mapa ústavu.
V lôžkovej časti napravo sa prechádza vojak, tak ho zložte a môžete si vziať druhú útočnú pušku pre duálny útok. Pre tichý postup sa preplížte k ľavej lôžkovej časti. Je tam dôstojník. Prechádza tade vojak, tak si počkajte a keď prejde, zabite potichu dôstojníka. Vyjdite za vojakom a tiež ho zložte. Na posteli s mŕtvym pacientom pri dôstojníkovi je tretí nôž.
Vráťte sa na chodbu, kde ste vzali mapu a v susednej chodbe nad ňou sa prechádza druhý dôstojník. Zachádza do bočnej miestnosti, tak tam ho môžete vyradiť. V tejto chodbe môžete vyskočiť na prevrátenú skriňu a z nej vyliezť po spustených schodoch na povalu, kde je len pár zásob. Na konci tejto zadnej časti je kúpeľňa, kde, ak vojdete, tak sa vám vybaví spomienka, ako vás Anya umývala. V kúpeľni môžete vypáčiť zámku na skrinke, v ktorej je Vylepšenie brnenia 1/1.
Vedie odtiaľto dvojo schodov nadol. Choďte na juh a vydajte sa po hlavných, veľkých schodoch. Najprv po nich choďte nahor. Pod nábytkom blokujúcim cestu je Kód Enigmy 1/1 (1:8). Vráťte sa dole a pri schodoch je mŕtvy vojak s útočnou puškou a mŕtva sestrička s brokovnicou (Double-Barreled Shotgun).

Zíďte dole schodmi a choďte do malej miestnosti napravo. Čakajte vo dverách. Zo susedných dvier, z hlavnej haly sem občas vojde vojak, tak ho vyraďte. Prejdite do susednej, menšej miestnosti a v nej vyraďte vojaka, ktorý sa pozerá z okna. Je tu aj prilba, náboje a na stenách sú tu tri novinové články (O inštitúte, o vašej záchrane, o ocenení doktora Oliwu).
Vráťte sa do predošlej, malej miestnosti a sledujte halu. Jeden vojak stojí pred zabarikádovanými dverami, druhý sa prechádza. Keď prejde popred vás, vplížte sa dnu, zabite nožom stojaceho vojaka a rýchlo aj toho druhého, než zájde ďaleko.
V miestnosti pred halou zabite vojaka, ktorý tam stojí chrbtom a pripravte sa na druhého, ktorý sem o chvíľu vojde. Keď ste si to tu prečistili, tak sa vráťte do miestnosti s novinovými článkami. Za ňou sú schody a v nich je na otočke diera. Cez dieru odstreľte zámku na dverách v miestnosti pod schodmi. Vráťte sa do miestnosti s článkami a otvorenými dverami vojdite pod schody. Sú tam broky a List 1/1 (Izabela´ Letter).

Dostaň sa k Anyi
Vráťte sa do poslednej miestnosti, na recepciu. Oproti pultu môžete skratovať zámku trezoru. Ten sa otvorí a vnútri sú broky a Vylepšenie života 1/1. Potom stlačte tlačidlo na pulte a otvoria sa dvere. Zároveň sem ale vbehne skupina vojakov a tí si vás všimnú, lebo sa stále presúvajú a pátrajú po vás. Na recepcii ste celkom slušne krytý, ak to využite a zlikvidujte ich.
Potom vyjdite von a duchovia zabitých za vami zatvoria dvere (Art: Asylum Exterior). Na dvore zabite pár vojakov a dorazí transportér s Dronmi. Lietajúce a po vás strieľajúce robotíky. Keď ich zničíte, oberte padlých o muníciu. Na stole na verande máte aj Tesla granáty. Pod prednou častou auta pri ktorom leží Anya, je Zlato 1/1 (Zlatá dekorácia kapoty).



3. Nový svet (A New World)

Odchádzate k Anyiným príbuzným, kde zisťujete, že ste boli v kóme 14 rokov, je rok 1960, Nemecko vyhralo vojnu a USA sa vzdali 2 roky potom, čo ste sa stratili, keď na nich zvrhli atómovú bombu. Tiež ste v kufri auta našli Friedricha Kellera, ktorého ste zavreli do pivnice, kde začínate hranie. Na stene naľavo pod schodmi je novinový článok. Na stolíku za Kellerom je Zlato 1/4 (Zlaté hodinky).
Otvorte šuplík stola s motorovou pílou a nasadíte si ochranné okuliare. Pozrite sa znova do šuplíka, pod okuliarmi bol List 1/1 (Roman´s Letter). Zo skrinky naľavo od píly si vezmite zásteru. Potom si zo skrinky vezmite Vylepšenie života 1/2, alebo Vylepšenie brnenia 1/2. Potom si vezmite motorovú pílu (Art: Basement). Donútite Kellera, aby vám povedal, kde držia zajatcov z hnutia odporu. Tam vyrážate s Anyou a jej príbuznými v utajení.

Vyčisti východný sektor; Vráť sa do auta
Nacisti zablokovali cestu, takže musíte vyčistiť stanovisko, aby ste mohli pokračovať. O brokovnicu ste prišli, ale máte aspoň samopal a nôž. Pri bráne je brnenie. Naľavo skočte do diery a vlezte do potrubia. Za potrubím pri dverách je na zemi Kód Enigmy 1/7 (1:9). Vojdite do dverí a na stoličke nájdete pištoľ s tlmičom.
Prejdite chodbou a vyjdite hore schodmi k prvej strážnej veži. Nad schodmi sa prechádza jeden vojak, tak si počkajte kým pôjde od vás a zložte ho. Vedľa schodov z podzemia sú schody vedúce hore na poschodie. Vyjdite hore a tam zložte potichu dôstojníka.
Tu zhora vedie spojovací mostík k druhej strážnej budove. Spoza zábradlia vidíte na vojaka dole pri druhej budove, aj na vojaka hore. Keď pôjdu od vás, prejdite mostíkom a vyraďte potichu toho na ochodze hore. Odtiaľ si vystriehnite aj toho druhého. Keď bude napr. pri rebríku, môžete ho nenápadne zastreliť aj odtiaľto zhora.
Vnútri tejto druhej budovy je mapa stanovísk a aj dôstojník. Sleduje cestu z okna, tak ho ľahko vyradíte. Posledný vojak sa prechádza na ceste. Stačí si ho len vystriehnuť a zbaviť sa ho.
Ak ste vo Wyattovej časovej línii, tak môžete vypáčiť dvere na prvej budove. Vnútri je pár zásob a novinový článok. Tiež tam môžete vyliezť rebríkom hore, kde nájdete ostreľovačku. Po lane sa môžete odtiaľto spustiť na strechu druhej budovy, kde je druhá ostreľovačka a tiež sa takto dostanete nebadanejšie na druhú stranu, než striehnuť pri mostíku.

Vzadu medzi strážnymi budovami je malá, drevená kôlňa. Na strane s dyňami je v stene zabodnutý Kód Enigmy 2/7 (8:1) a môžete si vziať aj nôž. Je tu aj munícia a granát. Na druhej strane kôlne si cez škáru vezmite Zlato 2/4 (Zlaté vajce). V zadnej strážnej budove, hore v miestnosti s mapou je aj Kód Enigmy 3/7 (8:2). Na prízemí v tejto budove sú na stole s jedlom dva nože. Ďalší nôž je v druhej miestnosti, v krabici pri posteli. Tiež sú tam ďalšie zásoby.
Keď ste sa zbavili všetkých vojakov, vráťte sa do auta. Posuniete sa o trochu ďalej a zas musíte von, pretože cesta je zablokovaná (Art: The Oder Bridge).

Vysuň kontrolnú plošinu
Anyini starkí zastrelili vojaka, čo vybehol von, tak na vás upozornili. Spoza dverí postrieľajte ostatných vnútri, máte dobrú pozíciu, len občas pozor na ich granáty. Vnútri choďte najprv do malej miestnosti napravo, je tam za rohom na bale kábla Kód Enigmy 4/7 (8:3).
V miestnosti naľavo je výťah a schody. Po schodoch môžete na poschodie a odtiaľ po spojovacom moste do budovy na opačnej strane. Dole pod vami sú v nej vojaci. Ako ste prišli zhora, môžete ich potichu vyradiť pištoľou s tlmičom, než si vás všimnú.

Ak ovládate skratovanie, môžete ho použiť na výťah. Ním sa vyveziete úplne hore. Pred vami sú lekárničky a granát a za nimi na zemi je Vylepšenie života 2/2. Prejdite popod železnicu a cestou vás napadne jeden dron. Na druhej strane je pištoľ s tlmičom a munícia. Vojdite dnu. Pri zábradlí je brnenie a ak prejdete do ventilačky po rímse pri chýbajúcom zábradlí, nájdete druhé brnenie. Odtiaľto len zlezte dolu rebríkom a skratujte dvere. Takto sa dostanete dole, do rovnakej časti, ako keby ste šli po moste bez skratovania výťahu.
Ak ste ich nepobili predtým, tak je tu jedna skupina vojakov, ktorých sa zbavte. Úplne dole potom otvorte poklop pri sudoch a zoskočíte do najnižšej úrovne.
Vo Wyattovej línii môžete zo vstupnej miestnosti (kde pobijete prvých vojakov po výstrele od starkých) ísť doprava. Tam vypáčte dvere a zbehnite dolu schodmi. Pod schodmi je miestnosť s pár vojakmi, ktorých sa zbavte. Napravo od schodov je šachta, čo je len prechod v múre, ale vnútri je Vylepšenie brnenia 2/2. Odtiaľto vypáčte dvere a dostanete sa do najnižšej úrovne, ako keď by ste šli poklopom v podlahe pri popise vyššie.

Pred vami je pár vojakov. Môžete sa schovať do miestnosti napravo. Je tam nôž, munícia a život. Vyjdite bližšie k nim a choďte k dverám napravo. Tu sa prechádzajú dvaja vojaci. Keď jeden zájde až napravo do susedných dverí, vojdite, zabite toho naľavo a než sa otočí na cestu späť, aj toho napravo.
Zbehnite dolu schodmi. Môžete vliezť pod schody a šachtou sa dostať až priamo k dôstojníkovi. Inak sa schovajte za zábradlie. Jeden vojak sa prechádza v hale. Keď bude tu pred vami, medzi zábradlím a dverami oproti, tak ho potichu zabite. Tam si telo nevšimnú. Presuňte sa doprava. Za rohom zábradlia, pod ochodzou je vojak, tak len vykuknite a zabite ho. Tu potom vylezte po rebríku na ochodzu. Zabite potichu vojaka pri vás a druhého na susednej ochodze. Ak tam práve nie je, tak si počkajte za rohom steny. Potom choďte dole a vyraďte aj dôstojníka, môžete cez šachtu pod schodmi, alebo bez ostatných už priamo k dverám.
V hlavnej hale, v bezpečnostných schránkach naľavo je Kód Enigmy 5/7 (8:4). V osobnom aute pri dôstojníkovi je Kód Enigmy 6/7 (8:5) a na stole pri aute je aj nôž. Potom vyjdite hore na ochodzu v hlavnej hale. Buď po rebríku a preskočte medzeru, alebo sa vyvezte malým výťahom. Hore potiahnite páku a plošina pre postup vášho auta sa vysunie.

Vyjdi z veže
Potiahnutím páky sa vám otvorili dvere vedľa vás. Prejdite nimi a hneď vyraďte vojaka pred vami, než vyjde na schody, aby si zhora nevšimli jeho telo. Potom zo schodov sledujte vojaka nad vami. Keď pôjde doprava, vyjdite hore a schovajte sa za kryté zábradlie. Už len vykuknite spoza zábradlia a zložte ho. Za dverami sú dvaja a ten vo dverách je chrbtom k vám, tak môžete vykuknúť a zložiť nožom jeho suseda a potom aj tohto. V miestnosti máte pár vecí a pri dverách páku, ktorú potiahnite a dostanete sa von.

Vyčisti západnú sekciu; Vráť sa do auta
Vaši s autom sa zas pohli o kus ďalej a tu musíte vyčistiť druhé stanovisko. Na veži naľavo sa zdržiava jeden vojak a jeden na veži napravo. Sú tam osamotení, takže ich ľahko dostanete potichu. Spod ľavej veže sa plížte k dolnej budove. Popred vstup sa prechádza jeden vojak a drieme tam aj pes, tak keď zájde povyše psa, vyraďte psa a potom vojaka. Vnútri je dôstojník, ktorý sa tam prechádza, tak len nakuknite cez dvere, či okno a dostaňte ho. Posledný vojak obchádza túto budovu, takže ho dostanete ľahko.
V budove s dôstojníkom sú zásoby, na stole s jedlom nôž a v zadnej časti na rádiu je Kód Enigmy 7/7 (8:6). Vráťte sa k vežičke napravo. Pri rebríku je tam krabica, tak ju rozbite. Za krabicou je poklop. Na vežičke je guľomet. Vezmite si ho (podržte „E“) a ním rozstrieľajte poklop. Vlezte tadiaľ dnu, máte tu muníciu, granáty, život a na stole Zlato 3/4 (Zlatý medailón). Tlačidlom pri dverách dvere otvoríte. Už sa len vráťte do auta.

Znič robotov
Ak ste si vzali guľomet pre zlato, tak ho nechajte niekde vhodne dole pri nákladiaku, či vežičke. Vráťte sa do auta a napadnú vás dvaja roboti. Utečte z dosahu a použite na nich guľomety z vežičiek. Nestrieľajte z vežičiek, kde ste ľahký cieľ, ale vezmite si ich so sebou. Radšej riskujte pár zásahov, ako tam zostať. Využite nákladiak a skaly, prípadne pravú vežičku, aby ste neboli na dostrel obom robotom, vyberte si jedného a zničte ho. Guľomety postačia, mierte na hlavu a ak si ju zakryje rukou, tak len prestaňte strieľať a počkajte, alebo sa presuňte. Jeden guľomet na jedného robota stačí. Z nich potom vypadnú časti brnenia, aby ste si mohli doplniť svoje. Napokon už len naskočte do auta.

Vráť sa k Anyi
Vo vlaku choďte s kávou ďalej, keď vás zastaví veliteľka Engelová. Položte kávu na stôl a posaďte sa k nej. Dá vám test, pár obrázkov z ktorých si máte vybrať. Je jedno, čo si zvolíte, len si nezvoľte jej zlatú pištoľ. Po teste sa postavte, vezmite kávu a choďte z vozňa. V druhom vozni hneď za dverami zahnite doľava k poličke s uterákmi. Na zadnej poličke je novinový článok. V skrinke naľavo si môžete cez pootvorené dvere vziať Zlato 4/4 (Zlatá kľučka).
Prejdite k poslednému kupé, kde už čaká Anya. Vojdite (Art: Train To Berlin) a vnútri je novinový článok. Potom oslovte Anyu pre ukončenie misie. Pomilujete sa a presuniete sa do hotela v Berlíne.



4. Väzenie Eisenwald (The Eisenwald Prison)

Ste v izbe hotela Gleichmut v Berlíne. Pri posteli je novinový článok. Potom oslovte Anyu, ktorá pôjde dole trochu zabaviť stráže, aby si vás nevšímali a vy vyjdete na balkón, odkiaľ budete pokračovať. (Art: Secret Police Headquarters).

Preplíž sa na väzenský transport; Nájdi batériu; Vlož batériu
Skočte na strechu a prejdite na susedný balkón. Vnútri v izbe je na stolíku List 1/1 (Erdmann´ Letter) a na posteli novinový článok vráťte sa na balkón, prejdite na okraj strechy a zlezte po odkvape na strechu poniže. Na nej vlezte dnu cez pootvorené strešné okienko.
Vnútri vojdite do miestnosti pred vami. Na stole oproti si pozrite laserový rezač. Chýba mu batéria, tak ju vezmite z generátora v rohu miestnosti. Vložte ju do rezača a je vám k dispozícii. Môžete ním prerezávať pletivo. Batériu treba dobíjať. Choďte ku schodom a tam rozrežte pletivo pod schodmi. Za pletivom je na krabici Zlato 1/4 (Zlatý tanier). Vyjdite hore schodmi a tam je na stene dobíjač energie, ktorým si dobite rezač. Potom tu prerežte pletivo, aby ste sa dostali za mreže. Pred oknom napravo prerežte pletivo, je za ním Zlato 2/4 (Zlatý rám). Nezabudnite rozbiť aj pár krabíc pre brnenie.

Potom otvorte okno a s rozbehom preskočte na strechu oproti. Tu otvorte jedno z okien pred vami a vlezte na chodbu. Na chodbe je jeden vojak a o chvíľu zájde k ostatným do susednej miestnosti, tak sa nezdržujte a rovno po otvorení okna sa plížte za ním a zabite ho, než vojde do miestnosti.
V miestnosti sa prechádza jeden vojak dookola. Keď je oproti dverám (mal by tam byť len čo sa prvýkrát dostanete k dverám, môžete preto rovno začať), tak vyrazte a zabite ho. Plížte sa po ľavej strane k druhému vojakovi, čo stojí vyššie, než sa pohne doprava. Zabite ho a potom si len podajte vojaka na chodbe za touto miestnosťou. V operačnej miestnosti na ľavej strane zadnej chodby drieme pes. Môžete sa preplížiť a zabiť ho, no okrem brnenia z neho a života v miestnosti nič nie je.
Na stene medzi nacistickým vlajkami je mapa veliteľstva tajnej polície. Napravo od nej si vezmite z poličky zložku a vložte ju do jediného otvoreného šuplíka v skrinke na opačnej strane miestnosti. Tým si otvoríte tajnú miestnosť, v ktorej je na stole Kód Enigmy 1/6 (8:7). Na stole v hlavnej miestnosti po chvíli začne zvoniť telefón. Môžete ho vziať, aby ste zistili, že sa chystá odvoz väzňov. Na susednom stole je novinový článok.
Chodbou prejdite do kancelárie na konci. Pri okne tu postáva dôstojník, tak ho zabite. Na stole je Kód Enigmy 2/6 (8:8) a na poličke pri dverách novinový článok. Otvorte okno a vylezte na rímsu. Po rímsach sa tu lozí často, takže je zapnuté silové pole a nemôžete spadnúť. Len prejdite po obvode budovy až nad transport väzňov a tam na vozidlo zoskočte.

Preplíž sa na strechu; Nájdi väzenský blok B:2
Ked zastanete, pokojne vyjdite na ochodzu nad vami, po nej doľava, hore rebríkom, do zadnej časti a zas rebríkom vyššie na strechu (Art: Eisenwald Prison). Tu zabite jedného strážcu. Napravo od dverí máte dobíjačku na rezač. Cez dvere prerežte rezačkou reťaz, ktorá dvere drží.
Za dverami zlezte dolu na dvor. Zabite strážcu pri plote a rezačkou prerežte pletivo v plote. Za plotom sa prechádza v strednej časti jeden strážca, tak keď pôjde od vás, vyrazte dierou a zabite ho. Na druhú stranu plota môžete proste prejsť, netreba vyrezávať (ale máte tu aj dobíjačky) a tam zlikvidujte ďalšieho, osamelého strážcu. Vyjdite hore schodmi na plošinu, tu zabite posledného osamelého strážcu a vlezte potrubím dovnútra.
Vnútri sa na vás vyrúti robopes, tak utekajte od neho a podšmyknite sa pod potrubie. Dostanete sa na mreže, na ktorých rezačkou preseknite reťaz, čím sa otvoria a vy sa prepadnete nižšie. Vyjdite na chodbu a naľavo prerežte pletivo. V chodbe za rohom je vojak, tak na neho nečakajte a prelezte dierou v pletive do kanála pod vami. Tam nájdete brnenie, lekárničku a na schodoch aj Kód Enigmy 3/6 (2:1). Na konci kanála vylezte malým okienkom napravo hore do chodby a dostanete sa za vojaka. Môžete ho zabiť, alebo rovno vyliezť rebríkom.

Rebríkom vylezte tak, či tak, prejdite šachtou a malým okienkom vlezte do záchodu. Zabite tam strážcu, ktorý práve močí. Vyjdite na chodbu, kde drieme pes, tak ho potichu zabite. V miestnosti napravo sú dvaja strážci, jeden drieme na stoličke a druhý spí na posteli, takže ich oboch môžete ľahko zabiť potichu. Na stole je mapa väzenia, na stene za ňou v malej schránke kľúč a na susednej stene novinový článok.
Vyjdite na chodbu a vojdite do miestnosti naľavo. Tam drieme na stoličke dôstôjník, tak ho zabite. Na stole pri ňom je aj Kód Enigmy 4/6 (8:9). Za pletivom pri dverách je lekárnička a na stene oproti dôstojníkovi dobíjačka. Vráťte sa na chodbu a na jej konci si otvorte dvere kľúčom, ktorý ste vzali predtým (Art: The Coal Loader Room).

Postup dnu je ľahký, von to bude ťažšie. Jeden vojak je oproti vám na konci ochodze, prejde dverami a pôjde sám dolu schodmi, tak ho tam vyraďte. Druhý sa prechádza po ochodze, takže si tiež len počkajte a zabite ho potichu. Na ľavej strane nižšej ochodze je generátor, z ktorého si vezmite batériu. Je to vylepšenie pre váš laserový rezač. Teraz na ňom môžete prepínať dva módy, jeden klasický rezací a druhý útočný, ktorým môžete likvidovať nepriateľov. Jeden vojak sa po vylepšení objaví na ochodze, tak si to môžete rovno vyskúšať. Dole v hale a aj v bočnej chodbe máte dobíjačky. Choďte úplne dole v hale a tam na kope uhlia (ku ktorej pravidelne chodieva robot) je Zlato 3/4 (Zlatý nuget).

Vráťte sa hore na ochodzu, prejdite jej stredom a na konci prepáľte reťaz na dverách. Vyjdite schodmi a pozor, skočí po vás robopes. Prebehnite po ochodze na koniec. Sledujte psa, nadbehne si vás a raz vyskočí, tak len zastaňte, aby ste sa mu vyhli. Na konci odpáľte rezačkou dve reťaze držiace kus kovu, ktorý blokuje ochodzu. Prejdite ďalej a zoskočte dolu. (Art: Zellenblock B).

Nájdi členov odboja; Osloboď väzňov; Prepadni stráž
V hale prejdite k stredovej časti, kde sa zhovárajú dvaja vojaci. Ak si počkáte, kým dokončia dlhý rozhovor, tak sa otočia a môžete ich zabiť nenápadne. Potom sa vyvezte výťahom a zabúchajte na dvere. Zabite strážcu vnútri a prerežte reťaze na všetkých väzňoch. Vyhlásia poplach a k dverám dobehnú vojaci.
Prerežte reťaz nad dverami, ktoré blokujú väzni a vylezte do ventilačky nad nimi. Prelezte ventilačkou a zlezte na jej konci k dôstojníkovi, ktorého zabite. Vezmite si automatickú brokovnicu (Automatic Shotgun). Tiež tu máte pištole, muníciu, lekárničku a brnenie. Ak ovládate skratovanie, môžete skratovať panel pod väčším monitorom a tým deaktivujete automatické strieľne na stenách.
Pákou na stene si otvorte dvere a zlikvidujte vojakov dobýjajúcich sa k vašim druhom. Z väzňov to prežil jedine váš parťák. Ak ste s Fergusom, vráťte sa spolu do kontrolnej miestnosti a postavte sa k tlačidlu pri okne. Na odpočet Fergusa stlačte tlačidlo a otvoríte všetky cely. Ak ste s Wyattom, tak sa vráťte spolu k výťahu, vypáčte zámku na mrežiach a spustite sa výťahom dolu.

Unikni z väzenia; Prehoď vypínač
Ak ste s Fergusom, tak vyjdite von dverami, ktoré zadržal a prebojujte sa dolu. Na stenách pozor na strieľne, ak ste ich neodpojili. Do cesty sa vám budú stavať aj vojaci. Na medziposchodiach sa môžete kryť za výčnelky pri stenách a na ochodziach za zábradlie. Keď sa prebojujete až takmer dolu, objaví sa robopes, ktorý zelektrizuje podlahu. Len prehoďte vypínač pri vás a elektrinu odpojíte. Zoskočte dole a utekajte za parťákom, pretože po vás pôjde robopes. Prebehnite popod dvere a parťák ich zavrie.
Ak ste s Wyattom, tak sa len zveziete dolu výťahom. Dole za ním utekajte pred robopsom do chodby a podšmyknite sa pod dvere.

Otvorí druhé dvere. Ako ich začne otvárať, ľahnite si na zem a zastreľte vojaka za nimi. Prejdite popod dvere, zabite psa, ktorý sa na vás o chvíľu vyrúti. Tu sú už aktívne automatické strieľne, ak ste vyradili tie vnútri pri celách. Naľavo sú traja vojaci a keď ich zabijete, vyjdú ďalší traja z dvier v rohu na ľavej strane. Ako s nimi budete bojovať, vyjde jeden obrnenec s brokovnicou z pravej strany. Keď padne, vyjdú z ľavej strany, z druhých dvier poslední traja vojaci.
Musíte tu kryť parťáka, no nemusíte na neho dávať extra pozor, nepriatelia idú skôr po vás. Takže ich zlikvidujte. Máte tu dobíjačky na laser, tak môžete použiť aj ten. Ak už nie na vojakov, tak pre ušetrenie munície aspoň na automatické strieľne a na obrnencov. Na pravej strane je miestnosť, z ktorej vyšiel obrnenec s brokovnicou. Vnútri je druhý nôž, granáty a munícia. Posledná trojica nepriateľov vyšla z miestností, cez ktoré ste predtým vchádzali. Nemôžete až do skladu s uhlím, ale v týchto prvých si môžete pobrať lekárničky a brnenia, ktoré ste tam nechali.

Keď všetkých pobijete, otvorí váš parťák prechod ďalej. Vojdite dnu a hneď sa kryte naľavo. Na konci chodby čaká skupina vojakov. Môžete páliť odtiaľto, alebo prejsť chodbou naľavo a obísť si ich zboku. Po boji choďte do centrálnej časti, ktorú kryli. Tam sú zásoby, brnenie, nôž, granáty a Kód Enigmy 5/6 (2:2).
Pokračujte chodbou za parťákom a vyjdite hore schodmi. Spoza rohu o chvíľu vybehne pes, dvaja obrnenci a dvaja vojaci. V skrinkách okolo schodov je pár ďalších zásob. Prejdite chodbou za roh a z miestnosti napravo vybehnú dvaja vojaci. V miestnosti je brnenie a v skrinke je Zlato 4/4 (Zlatá prilba).
Pokračujte chodbou a po chvíli sa rozdvojuje. Cesta dolu schodmi vedie k východu. Cesta hore schodmi vedie do miestnosti, kde je na stole Kód Enigmy 6/6 (2:3) a z nej vedú dole schody tiež k východu. Dole pred východom sú dvaja vojaci a po ich likvidácii vojde ešte jeden obrnenec.

Vyjdite von a napravo zlikvidujte ešte dvoch vojakov. Ste na dvore a po okolí sú automatické strieľne, tak pozor na ne. Stačí vám počkať, kým váš parťák nenaštartuje auto. Potom len zbehnite do auta a nastúpte. Vyrazte s autom a len prekonajte krátku vzdialenosť. Misia čoskoro končí, tak je jedno, že po vás strieľne pália. Prerazte na konci autom okno a keď havarujete, odpáľte rezačom poklop kanála, aby ste unikli pred tankom. Len prejdite kanálom a vylezte k Anyi na druhej strane.



5. Nový domov (A New Home)

Vojdi do centrály Kreisau; Pohovor si s Klausom; Prezri Carolininu izbu; Nájdi zložku Projektu Šepot; Získaj zložku; Vráť sa za Carolinou
Skočte do vody a preplávajte s vašimi k poklopu oproti vám. Laserom prepáľte reťaz, ktorá ho drží a potom ho otvorte. Vplávajte dnu a vylezte po rebríku. Napravo si môžete dobiť rezač. Prejdite k dverám (Art: Kreisau Exterior) a stretnete sa s hnutím odporu (Art: Kreisau Interior). Anya Oliwa a Caroline Beckerová sa posadia k rádiu a vy si môžete prezrieť úkryt rebelov.

Na tabuli, pri ktorej leží na posteli Bobby Bram, si môžete pozrieť deväť novinových článkov. V miestnosti pri posteliach je vo Fergusovej línii ťapnutá a geniálna Tekla, vo Wyattovej línii je tam gitarista J. Vo Wyattovej línii tam použite pracovný stolík a vyrobíte si Vylepšenie brnenia 1/1.
Na poschodí sú v prvej izbe Max Hass a Klaus Kreutz. Vedľa je prázdna Maxova izba. V susednej miestnosti je posteľ. Keď tam vojdete, poznamenáte, že by sa hodil odpočinok. Zdriemnite si na nej a keď sa preberiete, bude vedľa vás Vylepšenie života 1/1. V susednej miestnosti je Nahrávka 1/1. Na stene medzi dverami tri novinové články a na susednej stene je ich ďalších päť, vedľa pri schodoch ešte jeden a posledný na knižnici za schodmi. Miestnosť naľavo obýva Fergus Reid, alebo Probst Wyatt III. Ak tam vojdete, parťák si akurát ľahne spať.

Choďte za Klausom a oslovte ho. Ospravedlníte sa za to, že ste ho napadli. Povie vám, že zložka o projekte Šepot je v Carolininej izbe. Choďte teda dole do jej izby na prízemí. Po pár slovách s ňou si vezmite z krabice mapu úkrytu rebelov. Potom zložte plagát zo steny a odhalíte tajnú miestnosť. V nej naľavo vylezte hore okienkom, prejdite chodbou, hore schodíkmi k matracu a naľavo sa zohnite do malého otvoru. Je tam Zlato 1/1 (Zlatá Urna).
Naľavo dosiahnete na zložku, ktorú hľadáte. Prelezte krabice (ktoré ste z nepochopiteľných dôvodov nemohli preskočiť z druhej strany) a ste v izbe s posteľou, kde ste si mohli zdriemnuť. Naľavo vojdite do Maxovej izby. Ak ste nevzali zložku zozadu, tak si ju všimnite za doskou na stene. Odtiaľto na ňu nedočiahnete. Vyjdite hore a pri záchode sú dvere s nápisom „Tools“, nástroje. Za nimi si napravo vezmite páčidlo. Naľavo sú nože a za nimi aj terče na precvičenie hádzania. S páčidlom sa vráťte dole do Maxovej izby a oslovte Maxa. Keď odíde, vypáčte dosku a vezmite si zložku.

Na poschodí, naľavo od terča, do ktorého ste mohli hádzať nože, je matrac. Máte pri ňom poznámku „Nočná mora“. Ak si na ňom zdriemnete, tak sa objavíte v starej hre Wolfenstein s cieľom „Unikni zo zámku Wolfenstein“. Je to minilevel zo starej hry Wolfenstein a máte ho prejsť. Level nie je veľký, ale nepriatelia sú poriadne silní. Keď vojdete do chodby, kde je po pravej strane rytier, tak naľavo, oproti nemu je tajná miestnosť, v ktorej je útočná puška a munícia. V miestnosti za touto chodbou je za dverami napravo vojak, no aj život, munícia a brnenie.
Odtiaľto prejdite chodbou s dvoma vojakmi do miestnosti, kde je ich päť. Na nich si ušetrite pár nábojov do útočnej pušky. V tejto miestnosti s piatimi je napravo, za obrazom s vodcom, tajná miestnosť, v ktorej je brnenie a náboje do útočnej pušky.
Odtiaľto vojdite do miestnosti s dvoma vojakmi. Z nej vedie dvojo dverí na rovnakú chodbu (s dvoma vojakmi). Na chodbe choďte najprv doprava, je tam život v dvoch bočných zásekoch a na konci je miestnosť s lekárničkou. Na opačnej, ľavej strane chodby je už východ, ktorý strážia traja vojaci.


Keď ste pripravený odísť, tak len skočte za Carolinou so zložkou o projekte. Pošlú vás do Londýna.



6. London Nautica

Začínate priamo v Londýne potom, čo sa Bobby obetuje, aby vám poskytol rozptýlenie (Art: London Nautica). Máte so sebou aspoň dve pištole, tlmiče, nôž a laserovú rezačku.

Vojdi do Nautici
Najprv choďte úplne doprava k múru a tam vojdite medzi trosky. Pri mŕtvom nájdete pištoľ a Kód Enigmy 1/8 (2:4). Vráťte sa pod sochu. Vylezte na podstavec sochy, pri nohách, ktoré stále stoja, je Zlato 1/4 (Zlatá plaketa sochy).
Naľavo za sochou sú dva prechody v troskách. Ak vojdete do pravého, zahatí vám ho robopes. Choďte do ľavého a na konci laserovým rezačom vyrežte dierou do pletiva. Prejdite ním a objaví sa robopes. Vráťte sa cez pletivo a choďte doľava k troskám s dvoma autami. Držte sa ľavej strany, až prídete k autu so zapálenými svetlami. Na zemi je lekárnička. Vylezte na auto a cezeň sa dostanete ďalej medzi trosky. Podšmyknite sa popod trosky a robopes vás odhodí o kus ďalej. Tam sa podšmyknite popod trosky pred vami a konečne sa psiska zbavíte. Napravo vyjdite po schodoch a pokračujte k dôstojníkovi, ktorého zlikvidujte. Pokračujte troskami ďalej až k vojakovi, ktorého sa zbavte. Pištoľou s tlmičom ho môžete dostať, než vás zbadá. Pri ňom sú dve útočné pušky.

Dostaň sa k mesačnému dómu
Vylezte hore za vojakom, ktorého ste zabili a zoskočte medzi ďalšie trosky. Napravo je mŕtvy s lekárničkou a muníciou. Naľavo na zemi je munícia do pušky a ďalšia o kus ďalej, naľavo v poličke. Potom vás napadne veľký robot. Zničte ho streľbou do hlavy, ochromiť ho môžete granátom, čo vám prácu uľahčí. Po boji si z neho doplňte brnenie (až 110 bodov) a okolo miesta boja je rozhodených pár lekárničiek, zásob munície a granátov. Potom sa dajte najprv troskami doprava popri tabuli s nápisom „Erforschung Universum“. Poniže je granát, munícia do pištole a za troskami pri nich je Kód Enigmy 2/8 (2:5).

Vráťte sa na miesto boja s robotom a prejdite cez tabuľu London Nautica Main Hall dverami do hlavnej haly. Oproti vám sa objaví robot a pár vojakov. Kryte sa za trosky pri vás a zbavte sa ich. Môžete páliť spoza trosiek, alebo vybehnúť hore schodmi na lepšie krytie. Vhodné mi prišlo vybehnúť napravo hore a napravo do chodby. Z nej likvidovať tých, čo budú vybiehať. Keď padnú všetci vojaci, prebehnúť na opačnú stranu poschodia a vziať si guľomet na robota.
Toto je celkom vhodné miesto na získanie perkov „Vaporize“ a „Sentinel“. Napravo vybehnite hore schodmi, hore hneď doprava chodbou a doprava do tmavej miestnosti. V nej sa kryte za dverami. Je tu dosť nepriateľov a všetci vojaci pobežia za vami, kým robot čaká dolu. Budú po vás mimo streľby aj hádzať granáty a pomerne dosť. Pre Vaporize používajte pištole, aby ste cieľ hneď nezabili. Keď chce hodiť granát, streľte ho, aby mu vypadol a keď ho zabije, zaráta sa to. Pre Sentinel musíte ich granát, ktorý po vás hodia, hodiť naspäť a zabiť ním nejakého nepriateľa. Toto miesto je hneď pri kontrolnom bode, máte výbavu, takže môžete skúšať a opakovať to od kontrolného bodu dookola.
V miestnosti naľavo je na stoličke Kód Enigmy 3/8 (2:6). Za kódom na stene je novinový článok. Naľavo je trezor. Ak viete skratovať, tak ho môžete otvoriť. Vnútri je munícia do ostreľovačky a Vylepšenie života 1/1. Za trezorom je pár zásob, nôž, lekárnička, brnenie, munícia a granáty.
Vráťte sa do hlavnej haly. Na pravej strane je vo vitríne Zlato 2/4 (Zlatá karafa). Povyše, v miestnosti vedľa schodov je ostreľovačka (Marksman Rifle) a skrinka, ktorú vypáčte a vnútri je Vylepšenie brnenia 1/1. Vyjdite na poschodie a na severnej strane môžete presnoriť ďalšie zásoby.

Prejdite na poschodí na južnú stranu. Ak ste tam ešte neboli, otvoria sa tam dvere a bude tam vojak za stacionárnym guľometom. Môžete ho zlikvidovať ostreľovačkou, aby ste ju hneď ostestovali, alebo rovno prebehnúť po moste a doprava a dostať sa za guľomet.
Potom choďte napravo do kuchynskej časti. Oproti sporáku je nôž. Vojdite do malého skladu. Je tam jedlo a nôž. Poklopom v strope v ňom vlezte do šachty nad vami a ňou prelezte na koniec. Na konci na mrežiach je Zlato 3/4 (Zlatý nôž). Vedľa môžete zoskočiť zo šachty dolu, aby ste sa nemuseli celou vracať. Na stole pri vás je novinový článok.
Vráťte sa dole schodmi na prízemie a k dverám, z ktorých vyšiel predtým robot. Pákou naľavo si ich otvorte a vojdite.

Vstúp do údržbárskej sekcie
Tu vás napadnú dva lietajúce drony a na ochodze okolo mesiaca je pár nepriateľov.
Tu si rovno môžete nahnať ďalšie dva perky. „Marksman Magazine +“, kedy máte zabiť troch nepriateľov ostreľovačkou bez toho, aby ste sa prestali dívať cez zameriavač. Proste zabite dronov, choďte doľava, pravým tlačidlom si priblížte pohľad cez zameriavač a zlikvidujte troch naraz na ochodze, je ich tam viac. „Bullseye“, kedy máte zabiť 5 mechanických nepriateľov granátom. Z predošlej časti máte zásobu granátov, tak ich len pohádžte na týchto dvoch dronov a keď ich zabijete, reštartujte posledný kontrolný bod.
Aby ste neriskovali, môžete ich zložiť ostreľovačkou. Keď vyrazíte na ochodzu, tých vyššie už môžete dostať inými zbraňami. Prebojujte sa až úplne hore, na plošinu nad mesiacom. Keď do nej vojdete, objavia sa dva nové drony. Vnútri je nôž, druhá brokovnica, novinový článok a Kód Enigmy 4/8 (2:7).
Tiež tam potiahnite páku, ktorou si otvoríte prechod do údržbárskej časti poniže družice. Choďte k družici a môžete laserom prerezať reťaz, ktorá družicu drží. Tá spadne a vytvorí vám skratku z centrálnej plošiny k údržbárskemu východu. Zbehnite k nemu (Art: Moon Dome) a vojdite dnu.

Vnútri vás čakajú ďalší nepriatelia. Nemáte sa tu kde kryť, tak je vhodné použiť ostreľovačku a dostať ich, len čo ich zbadáte. Pobite ich a prejdite na koniec k mrežiam naľavo prepáľte laserom reťaz a otvorí sa vám poklop, ktorým prelezte do výťahovej šachty. Preskočte na výťah na konci šachty a chyťte sa tam lana. Vylezte hore a cestou zabite vojaka a dva lietajúce drony.
Hore len prejdite na koniec plošiny a tam si otvorte poklop. Dostanete sa k výťahu. Zostaňte stáť na plošine, na ktorej ste a odstreľte rezačom štyri brzdiace úchyty na výťahu. Výťah spadne dolu a protiváha lán vás s plošinkou vytiahne nahor. Tam len prelezte šachtou.

Dostaň sa do hangáru
Na pultoch pred vami je päť artefaktov Da´at Yichud, všetky si vezmite (5x Art: Da´at Yichud Artifact). V pootvorenom pred dverami šuplíku je nôž. Na stole je novinový článok. Tiež tu máte brnenie a hromadu lekárničiek.
Na ľavej stene je mapa hangáru, napravo je na stole za stĺpom Kód Enigmy 5/8 (2:8) a na pravej stene je dobíjač na rezač. V uzavretej, presklenej kocke je laser. Pri ňom je tlačidlo, ktorým spustíte jeho testovaciu paľbu. Vylezte rebríkom hore na ochodzu a skočte na kocku s laserom. Vašim laserovým rezačom prerežte dve reťaze držiace blok, na ktorý laser pálil. Ten spadne, tak znova stlačte tlačidlo a bez testovacieho bloku laser prestrelí zadnú stenu. Vojdite dnu a vezmite si LKW (LaserKraftWerk). Nahradíte ním svoj malý rezač. Je to silná laserová zbraň a zároveň na nej môžete prepínať mód streľby aj na rezanie a prerážať kovové poklopy.
V zadnej časti vyrežte teda LKWčkom poklop v stene pre cestu preč (Art: The Da´at Yichud Laboratory). Naľavo od poklopu, môžete vyrezať otvor aj do malej kocky, v ktorej sú granáty a náboje do ostreľovačky.
Prejdite vyrezaným otvorom do výťahovej šachty. Naľavo vylezte hore rebríkom. Naľavo vyrežte s LKW poklop a vo ventilačnej šachte za ním je na konci Zlato 4/4 (Zlatá ploskačka). Vráťte sa do výťahovej šachty a odstreľte z výťahu štyri brzdiace úchyty, čím výťah spadne. Máte tu dobíjačku, tak môžete použiť aj na to LKW. Pád výťahu zhodí krabice, za ktorými je poklop, tak ho vyrežte. Za ním je na zemi novinový článok, pri ktorom vylezte po rebríku.

Otvor bránu hangáru; Odnes Caroline do helikoptéry
Vleziete do hangáru. V strede sú dva roboty, okolo pár vojakov. Vojaci sú rozmiestnení dosť od seba, takže ich ľahko dostanete všetkých potichu. V bočnej miestnosti pri vás je nôž a zásoby, v bočnej miestnosti na južnej strane je na zemi pri stene Kód Enigmy 6/8 (2:9). Na boku miestnosti je vylepšenie pre LKW na plne automatickú paľbu. Na helikoptérach sú aj guľomety, ktoré môžete použiť.

Keď sa zbavíte vojakov, pustite sa do robotov. Môžete tu rovno získať aj perk „Autopanzer“. Musíte vyprázdniť plný zásobník LKW bez toho, aby ste minuli. Proste páľte po robotoch z LKW. Či už použijete LKW, alebo inú zbraň, zlikvidujte robotov. Potom dorazí pár ďalších vojakov. Celé je to bez uloženia pozície, no končíte misiu, tak netreba šetriť muníciou. Vedia o vás, tak sa ich zbavte v prestrelke a presúvajte sa medzi bočnými miestnosťami, ktoré poskytnú aspoň trochu krytia.
Napokon dorazí veľký robot, ktorý stráži východ. V dolnej časti máte aj dobíjačky na LKW, takže môžete míňať túto zbraň, alebo si samozrejme pomôcť granátom na ochromenie robota a doraziť ho presne mierenou paľbou. Je pomalý, takže nevadí že je silný a dostanete ho s trochou trpezlivosti.

Po boji ešte skočte pod juhozápadný helipad. Pod ním dole je na krabici Kód Enigmy 7/8 (7:1). Na severnej strane vylezte hore rebríkom, prelezte šachtou, na jej konci vyrežte poklop a v miestnosti hneď naľavo je Kód Enigmy 8/8 (7:2) a novinový článok. V tejto kontrolnej miestnosti stlačte tlačidlo a otvoríte strešnú bránu hangáru.
Na rogalách sem vleteli vaši. Oproti kontrolnej miestnosti sa len zvezte dolu výťahom. Naspäť v hangári len vybehnite na ľavý helipad, vezmite Caroline na ruky a odneste ju do helikoptéry oproti.



7. Záhada (A Mystery)

Ukradli ste tri vrtuľníky a unikli ste s nimi naspäť do svojej tajnej základne v centre Berlína. Na posteli v rohu je List 1/1 (Bobby´s Letter). Na stene pri posteli je jeden nový novinový článok (o výbuchu v London Nautica). V miestnosti pri posteliach si môžete na pracovnom stole vyrobiť nové Vylepšenie brnenia 1/1. Vybehnite na poschodie a v miestnosti oproti, kde ste mohli spať aj minule, si môžete zase zdriemnuť a keď sa zobudíte, bude pri vás Vylepšenie života 1/1. Na stene pri schodoch je jeden nový novinový článok. Úplne hore si môžete zopakovať nočnú moru v podobe levelu zo starého Wolfensteina.

Pohovor si s Anyou; Choď do archívu; Pohovor si s parťákom; Daj Anyi štátne záznamy
Oslovte Anyu a povie vám, čo potrebuje. Vzorku plesnivého betónu a záznamy z archívu. Pri schodoch do Hangáru (vedúcich nadol) sú zamknuté dvere Archívu. Skúste ich otvoriť. Vyjdite na poschodie. Zaklopte na parťákovu izbu a po scénke od neho dostanete kľúč. Odomknite si Archív a vezmite si zložku zo stola. Tú dajte Anyi.

Nájdi plesnivý kus betónu; Nájdi pílu
Nad schodmi do hangáru prezrite ventiláciu, uvidíte spóry plesne. Na knižnici pri schodoch na poschodí je novinový článok o plesni. Na druhom poschodí, pri stene oproti záchodu je sprej proti plesni. Vojdite dole schodmi k hangáru (Art: Hangar Entrance) a vstúpte doň (Art: The Kreisau Hangar). V zadnej časti pri helikoptére, kde sú aj Max, Klaus a Caroline, je pleseň. Aby ste získali vzorku pre Anyu, potrebujete pílu. Tá je naľavo od plesne. Vezmite ju a prepadnete sa do kanála.

Nájdi cestu späť do centrály
Hore sú traja, ale že by vám zhodili lano ich ani nenapadne. Prejdite kanálom rovno a doľava a zničte nad dverami automatickú strieľňu. Prejdite za mreže a pri dverách je dobíjačka na laser. Prejdite dverami do nejakého skladu a tam na poličkách nájdete život, brnenie a Nahrávka 1/1.
Dierou v stene zoskočte do kanála nižšie. V ňom choďte najprv doprava a na konci je na zemi vylepšenie pre LKW, umožňujúce zásahy odrazmi. Pokračujte chodbou naľavo a zničte ďalšiu strieľňu nad dverami. Na dverách prestreľte reťaz a prejdite nimi. V chodbe za dverami sú tri lietajúce drony. Pri dverách je brokovnica a pár brokov. Ďalej v chodbe sú ďalšie tri drony. Ak potrebujete, nad schodmi a na lešení sú lekárničky.
Na konci chodby je kruhový otvor, do ktorého vteká voda. Na strane, kde chýba zábradlie, sa rozbehnite a skočte do otvoru, poniže na potrubie a vlezte do šachty nad ním. Šachtou prejdite do malej miestnosti a vybehnite hore schodmi. Na sudoch nad schodmi je Zlato 1/1 (Zlatý popolník). Na stĺpe je dobíjačka na laser. Nad schodmi laserom prestreľte reťaz a dverami sa vráťte do chodby s kruhovým otvorom na vodu.
Prejdite po vyvýšenej časti na koniec a vylezte hore rebríkom. Vrátite sa naspäť do hangáru.

Odrež vzorku betónu; Zanes vzorku Anyi; Maxove hračky
Vráťte sa k betónu s plesňou a odrežte vzorku. Zvuk pílenia vydesil Maxa. Vráťte sa pred chodbu vedúcu z hangáru do úkrytu. Na zemi je Maxova hračka. Vráťte sa do úkrytu. V Maxovej izbe môžete kliknúť na obrázok jeho hračiek a získate vedľajšiu úlohu nájsť jeho hračky. V Carolininej izbe je na stole hračkársky telefón. V tajnej miestnosti za jej izbou sú hračkárske kocky. Vojdite do archívov oproti Carolininej izbe a na poličke je hračkárske autíčko. Zaneste všetky hračky hore do Maxovej izby a položte mu ich k posteli. Získate tým model postavy Maxa Hassa.
Napokon len oslovte Anyiu a dajte jej, čo chcela. Tá vás na oplátku vyšle do Chorvátska na ďalšiu misiu - nájsť chlapíka menom Set Roth.



8. Tábor Belica (Camp Belica)

V prestrojení za väzňa vstupujete do tábora nútených prác. V miestnosti vložte ruku do stroja, ktorý vám vytetuje číslo. Prejdite ďalej, chopte sa stroja a pohovoríte si so spoluväzňom.

Poškoď miešačku cementu; Nájdi Mila; Nájdi Set Rotha
Obsluhujte miešačku, pravý dávkovač, ľavý a stredné tlačidlo. Párkrát to zopakujte a odpadne kryt. Zohnite sa, vezmite ho a vhoďte do miešačky. Znova ju použite a pokazí sa. Oslovte väzňa Mila, ktorého vám odporučil černoch a ten si s vami vymení uniformu, aby ste sa dostali na blok so Setom. Prejdite dverami a vyjdite na dvor (Art: Camp Belica). Vojdite do budovy naľavo a oslovte Rotha.

Odpoj bezpečnostný systém; Nájdi liek, Zabi „Noža“
Vráťte sa do haly s väzňami a oslovte ženu pri posteli. Potrebuje liek pre manžela. Vyjdite von a choďte doľava. Pri strome je černoch (vyzerá ako žena, ale povie „I was big guy like you“), ktorý chce, aby ste zabili strážcu prezývaného „Nôž“, pretože rád mučí väzňov. Vedľa neho otvorte poklop s mŕtvolami a vkĺznite dovnútra. Na opačnej strane miestnosti je Kód Enigmy 1/8 (7:3).
Otvorte dvere vedúce z miestnosti a chytí vás vojak. Podá si vás a v domnení, že ste mŕtvy, vás hodí k mŕtvolám. Vytiahnite z tela pred vami nôž a vylezte zo spaľovne. Zabite potichu strážcu a psa pred vami a druhého strážcu naľavo, pred dverami. Naľavo od dvier je na stene mapa tábora. Napravo sú lekárničky. Za dverami je ešte jeden vojak v miestnosti, z ktorej ste prišli. Je sám, tak sa ho potichu zbavte.

Na opačnej strane vyjdite hore schodmi a na mostíku nad nimi zabite vojaka. Prejdite dverami za mostíkom a na chodbe zabite druhého. Napravo od dverí je ošetrovňa. V nej si vezmite lieky pre ženu z tábora a je tu aj Kód Enigmy 2/8 (7:4).
Prejdite chodbou na opačnú stranu a v miestnosti oproti „Nôž“, ktorý vás takmer zabil. Tiež je chrbtom, tak ho zabite pre splnenie vedľajšej úlohy. Umýval nôž, tak si ho vezmite. Napravo od umývadla je na poličke na stene Kód Enigmy 3/8 (7:5). Vedľa pri mŕtvom väzňovi je lekárnička.
V chodbe vedúcej odtiaľto je vojak, zbavte sa ho. Druhý je na konci chodby, v kontrolnej miestnosti. Stačí sa preplížiť popod okno a nevšimne si vás. Vojdite dverami a zabite ho. Tiež je tu novinový článok a v šuplíku Kód Enigmy 4/8 (7:6). Tiež tu stlačte tlačidlo, čím si otvorte dvere ďalej a deaktivujte bezpečnostný systém.

Vráť sa za Setom
Vráťte sa dverami na dvor. Naľavo oslovte černocha, ktorý už telepaticky vie, že ste zabili strážcu. Za odmenu dostanete Zlato 1/4 (Zlatá dýka). Potom vojdite do ubytovne a skúste dať žene lieky. Jej manžel ale už zomrel. Za snahu dostanete List 1/1 (Christa´s Letter). Potom už len vonku oslovte Seta, aby vám povedal, čo ďalej.

Nájdi detronickú batériu
Vráťte sa dvermi do pracovnej haly s miešačkami. Prejdite halou a vyjdite dverami do bloku B6. Tlačidlom pri dverách ich otvorte a vyjdite na dvor.
Vo Fergusovej línii ovládate skratovanie, tak môžete ísť pred hlavný vchod. Tam skratujte zámku na bočných dverách a otvorí sa malá miestnosť s lekárničkou. Z nej môžete vyliezť po rebríku na balkón, na prvé poschodie.
Vo Wyattovej línii ovládate páčenie, tak môžete ísť napravo od hlavného vchodu a za nákladiakom vypáčiť dvere pri schodoch. Schodmi môžete vyjsť na chodbu na prvé poschodie.
No klasický vstup po lešení je najlepší, ak vám ide o prieskum. Vyjdite hore po lešení, prejdite na balkón a dverami do budovy na druhé poschodie.

Z balkóna na druhom poschodí choďte do miestnosti naľavo, je tam vojak a driemajúci pes. Oboch vyraďte pekne potichu. V stole je nôž a v bočnej v skrinke je Kód Enigmy 5/8 (7:7). Vojdite do miestnosti napravo. Naľavo zložte obraz, za ktorým je trezor. V šuplíku stola nájdete list s číselnou kombináciou a na skrinke vedľa stola je novinový článok. Otvorte trezor a vnútri nájdete tri nože a Zlato 2/4 (Zlatá pištoľ frau Engelovej, ktorou na vás mierila vo vlaku).
Vráťte sa na chodbu. Na konci sa nad schodmi prechádza jeden vojak a v miestnosti napravo je druhý. Oboch môžete dostať ľahko a potichu. Na záchode je lekárnička, inak zbehnite dolu schodmi. Naľavo sú schody vedúce vonku, no dvere sú zamknuté. Akurát pod schodmi je brnenie.
Vráťte sa schodmi hore na prvé poschodie. V kancelárii sa prechádzajú dvaja vojaci. Keď vojak s prilbou zájde do zadnej časti, sprava sa priplížte dnu, zabite vojaka bez prilby pri stole a potom aj toho s prilbou. Pri rádiu pod oknom je nôž. V zadnej časti, kúsok od balkónu, je v skrinke lekárnička a Kód Enigmy 6/8 (7:8). Na poličke vedľa skrinky je novinový článok.

Zbehnite za kanceláriou schodmi ešte nižšie. Dole sú traja vojaci. V prvej miestnosti prvý, keď pôjde k oknu, tak si ho podajte. V strednej časti je druhý, vyraďte ho, keď pôjde k psovi a zbavte sa aj psa. Posledného už zložíte potom ľahko. V prvej časti pod schodmi je napravo pri okne Zlato 3/4 (Zlatá busta). Na malom stolíčku napravo od busty je Kód Enigmy 7/8 (7:9). V zadnej časti zbehnite schodmi dolu do garáže. Dole sú dvaja vojaci, chodievajú od seba, tak sa ich potichu zbavte. V skrinke pri stĺpe medzi dverami je Kód Enigmy 8/8 (3:1).

Pomôž Setovi na strechu; Chráň utečencov; Nastúp do vozidla
Napokon vytrhnite batériu z poistiek na stene. Je tam síce veľký nápis „Achtung“, no vy ju vezmete holými rukami a elektrina vás omráči. Nechajú vás popraviť. Kým robot začne popravovať ostatných pre výstrahu, hoďte Setovi batériu. Ten ňou záhadne ovládne robota, ktorý zabije vojakov.
Nasadnete do robota a v ňom vyrazte do tábora. Proste likvidujte všetkých nepriateľských vojakov a robotov cestou. Môžete si prepínať medzi guľometom a raketometom. Môžete si tiež dopĺňať brnenie robota, bratím brnení z krabíc a zabitých obrnencov a robotov. Prebojujte sa na druhý dvor a tam sa ozve Set. Postavte sa k strieške a aktivujte robota. Set vylezie na strechu a otvorí bránu, z ktorej budú prichádzať väzni.
Na hradbe nad bránou sa začnú objavovať vojaci, tak ich likvidujte, aby ste chránili väzňov. Budú to bežní vojaci a občas sa objavia aj obrnení s raketometmi. Na konci sa ako posledný objaví v bráne robot. Keď ich všetkých pobijete, vystúpte zo svojho robota.
Choďte do garáže, ale než nastúpite do voza, choďte najprv do malej miestnosti naľavo. V šuplíku je tam Zlato 4/4 (Zlatá maska). Potom už len oslovte Seta a nastúpite do nákladiaku.



9. Nová taktika (New Tactics)

Vraciate sa späť do úkrytu odboja. Set vám povie o tajomnom spolku, ktorý vyvíjal technológie presahujúce dobu a ak získate ponorku, je ochotný vám niečo z ich tajomstiev poskytnúť.

Nájdi zváračku; Nájdi Annin prsteň; Vráť Anne prsteň
Pre Seta máte zohnať zváračku. Naľavo je aj Bombate, černoch, ktorý vám v tábore pomohol. Je tu aj pár ďalších, ktorých ste zachránili. Medzi posteľami je List 1/1 (Charlotte´s Letter). V archíve si môžete pozrieť na stole, že študujú plány helikoptér. V archíve je aj Anna, ktorá stratila svadobný prsteň a môžete jej ho nájsť v rámci drobnej úlohy.
V Carolininej izbe si môžete zacvičiť s činkou. Na poschodí je nad schodmi novinový článok. Fergusova/ Wyattova izba je prázdna, pri dverách je len odkaz, že je v hangári. V miestnosti pri schodoch je Milo, ktorý vám poďakuje za to, že je opäť so svojou ženou. Na skrini pri ňom je novinový článok o útoku na tábor.

V prázdnej miestnosti na poschodí, kde ste mohli už dvakrát spať predtým, sa môžete vyspať znova. V scénke uvidíte, že spíte s Anyou a tiež si pohovoríte s Teklou. Keď sa zobudíte, pri posteli je Vylepšenie života 1/1. Vo Wyattovej línii zas choďte k pracovnému stolu na prízemí a použite ho. Zahráte si s J na gitare, dáte si nejaké halucinogény a potom máte na stole Vylepšenie brnenia 1/1.
Na druhom poschodí nájdete v záchode, na zemi pri mise prsteň. V miestnosti s náradím pri záchode je odkaz od Fergusa/ Wyatta, že si vzal zváračku so sebou. Zbehnite naspäť dole a vráťte Anne prsteň. Dostanete za odmenu Zlato 1/1 (Zlatá váza).

Vytiahni zváračku z vody; Nájdi cestu naspäť
Choďte do hangára a v zadnom vrtuľníku oslovte Fergusa. Zváračka mu spadla do vody, tak si po ňu máte zájsť. Vráťte sa do hlavnej miestnosti a oslovte Bombateho, aby vám uvoľnil cestu. Ste naspäť vo vstupnej časti, ktorou ste v piatej misii prišli. Vyrežte laserom poklop pri mrežiach. Skočte do kanála a vezmete zváračku. Použiť mozog a zhodiť si dolu lano vás nenapadlo, takže musíte nájsť cestu naspäť.
Preplávajte tunelom na koniec a v miestnosti vylezte z vody po rebríku k dobíjačke batérie. Otočte sa a streľte laserom do reťaze držiacej rebrík. Preskočte k rebríku, vylezte ním hore a napravo máte vylepšenie pre LKW.
Pokračujte do miestnosti naľavo, v ktorej je brnenie. Z okraja miestnosti pri troskách zostreľte tri reťaze držiace tri veľké bloky. Na každom je dobíjačka pre laser. Zoskočte dole a naľavo aktivujte ovládací panel. Objavia sa dvaja obrnenci. Poza panely sa môžete kryť a na nich si dobíjať energiu. Zlikvidujte ich. Môžete si od jedného vziať guľomet a použiť ho na druhého.
Po boji vyjdite z haly. V ďalšej miestnosti je napravo na zemi Nahrávka 1/1. Napravo od zamknutých dvier vyrežte laserom poklop. V šachte len prejdite k mrežiam a cez ne prestreľte laserom reťaz držiacu dvere. Vráťte sa von, prejdite dverami a šachtou za nimi. Vrátite sa do archívu.

Odovzdaj Setovi zváračku; Odovzdaj Anyi odkaz
Už len dajte zváračku Setovi. Než začne zvárať, dá vám odkaz pre Anyu. Anya sedí na stoličke asi dva metre od neho, takže na prekonanie tejto vzdialenosti musel požiadať vás. Vezmite odkaz, oslovte Anyu, aby ste si to pred odchodom na misiu rozdali a ukončíte túto kapitolu.



10. Katakomby Berlína (Berlin Catacombs)

Môžete vybehnúť do chodby, z ktorej ste prišli, laserom rozrezať kocku na zemi po ľavej strane a vziať si brnenie.

Presuň sa vodným klzákom; Prestav kolesá pumpy
Prejdite k vode a naskočte do klzáku. Preplavte sa ním vodným tunelom kanálov (Art: The Sewers) k mrežiam. Vystúpte – stále ste pod vodou a klzák je jediný zdroj kyslíka. Laserom prerežte reťaz držiacu mreže a vráťte sa do klzáka. Prejdite za mreže a naľavo k otvoru v skalnej stene. Vystúpte a sami preplávajte vodným tunelom v skalách.
Vylezte von a prejdite tunelom pred vami do jaskyne. Naľavo je Zlato 1/5 (Zlatá kniha). Pri lôžku naľavo je aj List 1/1 (Ingrid´s Letter). Napravo na stole je Kód Enigmy 1/8 (3:2). Pred stolom skočte do vody a ste naspäť pri klzáku.
Pokračujte klzákom dole k ďalším mrežiam. Vystúpte a preplávajte tunelom napravo pod mrežami. Dostanete sa za mreže, kde laserom odpáľte reťaz a môžete sa vrátiť do klzáka. Plávajte hore k svetlu a zatopeným tunelom. Cestou vám pošle Anya nahrávku denníka jej sesternice Záznam 1/7 (Ramona´s Diary, Entry 1). Keď sa dostanete do haly, kde je stredná hladina a môžete sa nadýchnuť, tak pokračujte ďalším tunelom na druhej strane.
V hale na druhej strane vylezte po rebríku, aktivujte spínač a roztočia sa kolá vodnej pumpy. Nastavte ich tak, aby časti, kde chýbajú lopatky, boli vo vode a vy ste tadiaľ mohli preplávať (Art: Waterwheel). Skočte naspäť do vody, preplávajte prvým aj druhým kolesom. Za druhým je na malej plošinke napravo Zlato 2/5 (Zlatá naberačka). Preplávajte tunelom oproti tejto plošinke a v hale za tunelom vystúpte z klzáka a sami vplávajte do tunela pod vodou napravo. Dole v troskách blokujúcich tunel je Zlato 3/5 (Zlatý had).
Vráťte sa naspäť medzi kolesá pumpy a tam vylezte na plošinu, za ktorou je menšia hala. Skočte do vody a na pravej strane dole je trezor, ktorý môžete skratovať, ak to ovládate. Vnútri sú náboje a Vylepšenie života 1/1. Vylezte rebríkom z vody a ďalším napravo hore.

Dostaň sa na plošinu
Hore vylezte ešte jedným rebríkom hore. Napravo na poličke je novinový článok. Vojdite do susednej miestnosti a Anya vám pošle druhý záznam Záznam 2/7 (Ramona´s Diary, Entry 2). Naľavo na sude je mapa oblasti. Tiež tu aktivujte páku a napustíte vodu, čo zdvihne hladinu.
Hladina sa zdvihla všade, takže skočte do vody vonku medzi kolesami pumpy. Na plošine oproti, (ktorá je teraz pod vodou), je brnenie. Potom plávajte doprava a tunelom doľava k miestu, kde ste vzali zlatého hada. Na ľavej strane sú dvere, do ktorých teraz môžete vplávať. Vnútri je Zlato 4/5 (Zlatá lucerna).
Vráťte sa medzi kolesá a do haly, kvôli ktorej ste napúšťali vodu. Ako do nej vojdete, naľavo je rebrík, ktorým ste šli nahor. Napravo sa teraz dostanete do ďalších dvier, za ktorými vylezte hore rebríkom a hore nájdete Kód Enigmy 2/8 (3:3).
Vráťte sa do vody dverami a preplávajte na opačnú stranu haly, kde vylezte na plošinu. Dostanete ďalší záznam Záznam 3/7 (Ramona´s Diary, Entry 3).

Na druhej strane plošiny skočte do vody. Pod hladinou sú dve míny. Laserom odpáľte reťaze, ktoré ich držia. Jedna mína vám prerazí cestu ďalej, druhá nasleduje za ňou, preplaví sa chodbou a na konci odpáli ďalší prechod. Preplávajte do chodby a vylezte naľavo hore. Dostanete ďalší záznam Záznam 4/7 (Ramona´s Diary, Entry 4). Za dverami napravo, pri zábradlí je na krabici Kód Enigmy 3/8 (3:4). Oproti krabici s kódom sú dvere, ktoré vo Wyattovej línii môžete vypáčiť. Za dverami na poličke je Vylepšenie brnenia 1/1. Vráťte sa do vody a plávajte tunelom na koniec, kde cesta končí. Záznam 5/7 (Ramona´s Diary, Entry 5).

Naľavo je pod vodou tunel, ktorým sa dostanete ďalej. Ak ste odrezali obe míny, tak máte aj hore otvorený tunel. Preplávajte ním, naľavo vylezte na plošinu a tu máte Kód Enigmy 4/8 (3:5). Laserom prerežte reťaz na dverách a prejdite nimi. Za dverami je otvor, ktorým by ste sem vplávali, keby ste šli podvodným tunelom, takže obe cesty vedú sem, len tou druhou by ste minuli kód.
Prejdite ku kruhovému otvoru. Skočte v ňom na rímsu poniže. Z nej prejdite tunelom a vylezte rebríkom hore. Na poličke naľavo je Kód Enigmy 5/8 (3:6). Prejdite dverami a v tmavej miestnosti je naľavo na zemi Zlato 5/5 (Zlatá Lunula).
Preskočte odtiaľ po krabiciach za mreže a dostanete sa k výťahu. Záznam 6/7 (Ramona´s Diary, Entry 6). Použite výťah a vyvezte sa hore.

Ukradni vlak
Naľavo máte dobíjačku laseru. V rohu oproti je nôž a pištoľ. Medzi krabicami je vylepšenie pre LKW (vylepšenie Tesla pre narušenie frekvencie mechanických cieľov). Napravo od vstupu je druhý nôž a lekárnička. Pri pletive je brnenie. Prerežte pletivo laserom.
Vojdite do železničného tunela a pokračujte napravo. Záznam 7/7 (Ramona´s Diary, Entry 7). Na rázcestí sa dajte doľava. Vlezte pod plošinu nástupišťa a pod schodmi je Kód Enigmy 6/8 (3:7). Môžete prejsť popod plošinu na druhú stranu. Tam schádza z plošiny jeden dôstojník, tak ho v tichosti vyraďte. Za vlak tu zachádza aj vojak, je sám, tak sa ho zbavte.
Vráťte sa na plošinu. Jeden vojak sa prechádza pomedzi krabice a na jednom mieste stojí druhý dôstojník, pri ktorom drieme pes. Máte vrhacie nože a pištoľ s tlmičom, takže zbaviť sa ich potichu nie je problém. Keď sa ich zbavíte, skočte do malej miestnosti v strede. Je tam munícia, nôž a na poličke Kód Enigmy 7/8 (3:8).

Potom aktivujte páku pri mieste, kde bol pes. Začne sa otvárať brána a vyjde spoza nej obrnenec. Takže sa rýchlo stiahnite a zničte ho. Po boji opäť otvorte bránu a prejdite ňou. Za ňou vyjdite hore schodmi. Naľavo je ventilačka, v ktorej je brokovnica. Inak pokračujte do kontrolnej miestnosti nad nástupišťom. Tam je pár zásob munície a aj Kód Enigmy 8/8 (3:9). Aktivujte tu tiež tlačidlo a príde vlak.

S vlakom príde aj pár ďalších nepriateľov, tak sa pripravte na boj. Okrem pár bežných prídu aj dvaja obrnenci s brokovnicami a traja super vojaci. Hore ste relatívne krytý, hoci sa k vám teleportuje pár vojakov. Je to finálna prestrelka, tak netreba šetriť muníciou. Ale ani si ju bezhlavo vystrieľať. Pre LKW máte dole dobíjačky, ale dobiť si batériu pri troch super vojakoch nie je žiadna sranda.
Keď všetkých pobijete, len nastúpte na vlak a odvezte sa preč.



11. Ponorka (U-Boat)

Nájdi miestnosť s rádiom
Vstupujete do haly, kde sú dvaja vojaci dolu pri vás a dvaja vojaci a dôstojník na ochodze nad vami. Sú vhodne rozmiestnení, takže ich ľahko dostanete potichu. Len hore sa nezdržiavajte, keď ich začnete strieľať pištoľou s tlmičom, lebo chodia po ochodze a môže nájsť telá. Na ochodze prejdite dverami (Art: Torpedo Room) do chodby. Na stene napravo je mapa ponorky. Pokračujte chodbou a ďalšími dverami na rázcestie.
Napravo je vojak, ktorý sa občas otočí a môžete ho vyradiť. V chodbe napravo sú traja ďalší vojaci. Prechádzajú sa medzi kajutami, tri sú na každej strane, takže pravidelne sú vnútri. Keď zájdu dnu, stoja chrbtom k chodbe, takže ich takto môžete postupne v kajutách zlikvidovať.

Preskúmajte ľavú stranu. Môžete tam skratovať dvere, ak to ovládate. Za nimi je na stole novinový článok, nôž a Zlato 1/6 (Zlatý otvárač na listy) a na posteli je Kód Enigmy 1/5 (6:1). V stene je poklop, ktorý prerežte laserom. V kajute za ním je vylepšenie pre LKW (zameriavač), nôž, ľahká munícia a brnenie. AK neviete skratovať, ale viete páčiť, tak je to len naopak, vypáčte dvere k vylepšeniu LKW a prepáľte sa do miestnosti so zlatom a kódom.
Choďte na pravú stranu rázcestia. V kajute napravo je na posteli Kód Enigmy 2/5 (6:2). V druhej kajute napravo sú granáty a nôž. V druhej kajute naľavo je Kód Enigmy 3/5 (6:3) a nôž. V tretej kajute napravo je Zlato 2/6 (Zlatý podnos).
Na konci pravej strane prejdite dverami. Dostanete ďalší záznam z denníka od Anyi Záznam 1/6 (Ramona´s Diary, Entry 8). Zbehnite dolu schodmi Záznam 2/6 (Ramona´s Diary, Entry 9). Dolu sa len prebojujte chodbou a kruhovou miestnosťou cez pár nepriateľov. Na obrnencov s brokovnicami je vhodné použiť LKW, rýchlo ich dostane. Aj sa rýchlo vybije, ale môžete si ho skočiť dobiť hore schodmi.
Na druhej strane vyjdite hore rebríkom. Záznam 3/6 (Ramona´s Diary, Entry 10). Hore pokračujte údržbárskym tunelom. Záznam 4/6 (Ramona´s Diary, Entry 11). Na konci prerežte laserom poklop a skočte do miestnosti pod vami.

Vypusť bóje; Kontaktuj Caroline
Naľavo sa môžete kryť za stenou. Poniže je jeden obrnenec a na ochodze nad schodmi je pár vojakov, ktorí po vás začnú páliť. Neskôr prídu ďalší a aj druhý obrnenec. Na tých si šetrite LKW, ak pálite v móde zameriavania, spotrebuje viac energie, ale zásah je aj silnejší. Po bokoch v hale máte dobíjačky na LKW. Po boji vyjdite schodmi hore a na konci je na pulte pri zábradlí je Kód Enigmy 4/5 (6:4). Na kresle pri pulte sú granáty.
Choďte dole a do miestnosti na opačnej strane haly (Art: U-Boat). Naľavo v malej miestnosti je je Kód Enigmy 5/5 (6:5). V hlavnej miestnosti potom laserom prerežte reťaze štyroch bójí, ktoré sú po bokoch rádia. Napokon len aktivujte rádio a spojíte sa s vašimi.

Nasleduj Seta do pevnosti; Spusti výťahovú plošinu; Vstúp do tajného Vaultu
S ukradnutou ponorkou ste sa dostali k miestu na dne oceána, ktoré vám chcel Set ukázať. Keď vysunie vstupnú kapsulu, tak do nej nastúpte a aktivujte ju. Vnútri vstúpte do prechodu, ktorý sa vám po chvíľke otvorí. Odsaje sa voda a vy sa bez potápačskej prilby dostávate do jaskyne. Naľavo od kruhovej plošiny je vo vode Zlato 3/6 (Zlatá lebka).
Setovi sa nepodarí spustiť plošinu, tak mu požičajte svoj laser, nastaví ho na vhodnú frekvenciu a vy ním potom nabite magnetické cievky. Začnite strieľať do gúľ, z ktorých sa budú vysúvať malé plošinky. Vystupujte po nich nahor. Záznam 5/6 (Ramona´s Diary, Entry 12). Hore skočte na plošinu, aktivujte jej ovládanie a spustíte ju. Keď Fergus a Set nastúpia, znova plošinu aktivujte. Záznam 6/6 (Ramona´s Diary, Entry 13). (Art: Da´at Yichud Chamber). Dostanete sa do tajného Vaultu. Pri jednom zo stĺpov je Zlato 4/6 (Zlatá koruna), na susednej stene je Zlato 5/6 (Zlatá hračka robota) a na ďalšej stene je Zlato 6/6 (Zlatý nočník).

Nájdi orb
V miestnosti sú pri stenách stĺpy, v ktorých sú rôzne súčiastky. Aktivujte ich v správnom poradí. Na stene je nakreslená pyramída so súčiastkami, pomôže pri orientácii. Začnite napravo od pyramídy. Oproti nej, napravo od neaktívneho stĺpu. Naľavo od pyramídy. Druhý stĺp napravo od pyramídy, naľavo od neaktívneho stĺpu. A potom posledný stĺp so súčiastkou a napokon stĺp, ktorý bol predtým neaktívny. Napravo od neho sa otvorí stena, z ktorej získate vylepšenie pre LKW prenosným reaktorom. Takže sa vám pomaly bude laser sám dobíjať.
Napokon si vezmite orb pri jednom stĺpe, ktorý bol predtým neaktívny a vložte ho do mechanizmu.



12. Gibraltársky most (Gibraltar Bridge)

Pokračujete priamo po predošlej misii, no z nepochopiteľných dôvodov ste si nenechali všetky zbrane, čo ste pobrali predtým.

Vypusti točivé vreteno; Dostaň sa do vozňa číslo šesť
Vo vrtuľníku prilietate nad most. Hneď vo vrtuľníku je mapa mostu. Potom zhoďte z vrtuľníka vreteno, hračku, ktorú vám dal Set. (Art: Gibraltar Bridge). Vyradíte vlak smerujúci po moste a musíte teraz doň. Keď vrtuľník zastane pri ochodze na stĺpe mosta, tak na ňu skočte. Záznam 1/5 (Ramona´s Diary, Entry 14).
Prejdite pomedzi trosky a vojdite zo zadnej strany do vlaku. Tam čaká pár nepriateľov, ktorí po havárii už o vás samozrejme vedia. Vo vozni potom máte brnenie, muníciu, nôž a v zadnej časti napravo granáty a novinový článok a naľavo v krabici vylepšenie pre útočnú pušku, ktoré pridá granátomet. Na poschodí sú len dva granáty. Z konca vozňa prejdite do susedného.
V susednom vozni vás čaká raketometčík, podajte si ho LKW so zameriavačom a skončí na dva zásahy aj na ťažkej obtiažnosti. Vojdite do vozňa a na konci si dávajte pozor. Z neďalekého vozňa páli guľomet na koniec tohto. Môžete ho zničiť, granátom z granátometu, alebo viacerými strelami z LKW. Vyjdite zo zadnej strany, skočte napravo a po koľajnici prejdite na bok vozňa. Tam laserom odpáľte kufrík visiaci z ruky mŕtveho vojaka a z neho si vezmite Kód Enigmy 1/8 (6:6).
Vráťte sa za vozeň a prejdite na susedný, ten s guľometom, ktorý po vás pálil. Záznam 2/5 (Ramona´s Diary, Entry 15). Môžete skočiť dnu a prejsť vozňom, hoci je prevrátený. Vnútri je dole lekárnička, brnenie, novinový článok a hore granát.

Choď po točivé vreteno
Vyjdite hore po vozni a zoskočte na vozeň poniže. Pod vami vidíte ako sa jeden vojak snaží vytiahnuť druhého. Skočte z vozňa na most k nim a obaja spadnú. Choďte naľavo k dverám. V troskách pred nimi sú malé granáty. Vojdite dverami a na poschodí je Kód Enigmy 2/8 (6:7) a vonku ostreľovačka.
Naspäť z mostu na vozeň nedoskočíte, tak tu zhora skočte dole k vozňu. Ste na mieste, kadiaľ ste prechádzali, tak prejdite opäť vozňom, na konci pozor na guľomet a znova vyjdite na vozeň s guľometom. Skočte z neho na vozeň pod ním (z ktorého ste skákali na most) a vlezte oknom do vozňa. Prejdite na koniec vozňa a naľavo opäť na začiatok. Tam nájdete Kód Enigmy 3/8 (6:8).

Na konci vyjdite z vozňa. Môžete hneď do vagóna pred vami, no najprv choďte doprava a v rohu mosta je na zemi Kód Enigmy 4/8 (6:9). Potom vojdite do vagónu a prejdite ním. Záznam 3/5 (Ramona´s Diary, Entry 16). Po kuse kovového trámu prejdite do susedného vagónu. Vnútri je na ľavej strane Kód Enigmy 5/8 (4:1). Vnútri je pár zásob a pár aj na streche, kde je aj druhá ostreľovačka. Za vagónom je obrnenec s guľometom a aj guľomet na vozni naľavo, ktorý môžete zničiť granátometom. Pár vojakov je aj oproti. Tých si môžete podať ostreľovačkou, aby ste im nevbehli do rany, alebo s LKW, ak sa vám chce čakať, kým sa vám dobije samo.
Po boji vojdite do vagóna, v ktorom boli vojaci. Prejdite ním na druhú stranu a na okraji trhliny sú malé granáty a Zlato 1/3 (Zlatý vojačik). Vráťte sa do vagóna, vyjdite na poschodie a tam vylezte cez poklop na strechu. Záznam 4/5 (Ramona´s Diary, Entry 17).

Nájdi cestu okolo trhliny
Váš cieľ je pred vami za trhlinou v moste. Otočte sa a po tráme prejdite do vozňa za vami a laserom prerežte pletivo. Vnútri je pár zásob. Naľavo za pletivom vyskočte na krabicu a z nej na krabice oproti. Nad nimi je pod strechou krabica, na ktorej je Zlato 2/3 (Zlatý kompas). Pod krabicami, z ktorých ste skákali, sú náboje do ostreľovačky a poniže za pletivom sú malé granáty.

Prejdite na koniec tohto vozňa a z neho zoskočte na druhý, ktorý visí za ním. Buď z vrchu vozňa prejdite po trámoch na časť mosta pred vami, alebo skočte do vozňa a pozoskakujte dole cez jeho jednotlivé úrovne. V jednej časti musíte prerezať pletivo a cestou vozňom bude aj pár zásob.
Na druhej strane vás čaká prestrelka. Ušetrite si LKW na obrnencov a nájdite si vhodný kryt. Na plošine, ak ste prišli zhora, alebo za troskami, ak zdola. Zdola je to lepšie, môžete sa kryť za veľkým kusom trosiek. LKWčkom zničiť obrnenca. Ostreľovačkou likvidovať vzdialených, aby sa vám nabilo LKW. Potom postúpte vpred a z vozňa naľavo vyjde druhý obrnenec, tak ho zničte s LWK. Vnútri, odkiaľ vyšiel, je Zlato 3/3 (Zlatý králik). Na boku tohto vozňa je aj dobíjačka.
Zo vzdialenej časti mosta budú prichádzať ďalší. Použite ostreľovačku, alebo LKW (a behajte si ho dobíjať k vozňu) a mnohí sa k vám ani nedostanú. Po boji choďte vyššie a napravo môžete po troskách vyjsť na plošinu nad vozňom, z ktorého vyšiel obrnenec a v ktorom bolo zlato. Z tejto plošiny skočte na vozeň a z neho po tráme prejdite na malú plošinu nad ním. Na nej sú malé granáty, náboje do ostreľovačky a 100%tné brnenie. Odtiaľto prejdite po tráme (smerom k visiacemu vozňu, z ktorého ste prišli) a po susednom tráme na plošinu, vedľa tej, z ktorej prichádzate. Na nej je Kód Enigmy 6/8 (4:2). (Art: Bridge Close-Up).

Vráťte sa dole a pokračujte nahor k strážnemu stanovisku. Zľava vojdite ku schodom a vyjdite hore. Pod schodmi je obrnenec a hore sú ďalší vojaci, tak ich pobite. Hore môžete na pravej strane vypáčiť dvere, za ktorými je v kocke brnenie a na pulte Vylepšenie brnenia 1/1. Tiež je tu tlačidlo, ktorým môžete otvoriť poniže dvere a vojsť nimi. Za dverami čakajú nepriatelia a lepšie je prísť k nim odzadu, cez poklop, ako aj musíte ísť, ak nie ste vo Wyattovej línii.
Pre postup odzadu zoskočte na terasu s guľometom. Tam laserom vypáľte dieru do poklopu. Guľometom si môžete pomôcť proti trom dronom, ktorí priletia.
Skočte dovnútra. Záznam 5/5 (Ramona´s Diary, Entry 18). Vnútri môžete dvoch vojakov vzadu zabiť potichu. Tretí vojak je pred obrnencom. Kľudne zostaňte hore, zabite všetkých troch pištoľou s tlmičom a plne nabité LKW vyradí obrnenca. Dobíjačka je na stene za nimi. Pri bráne, ktorú strážili, naľavo rozbite krabice. V jednej z nich je Kód Enigmy 7/8 (4:3).
Zbehnite dole schodmi a v dolnej hale pobite ďalších vojakov. Môžete si pomôcť guľometom od obrnenca. Vyjdite z haly a preskočte napravo cez dieru v moste. Po stretnutí so super vojakom naskočte do vrtuľníku.

Vstúp do vozňa číslo šesť
Vrtuľník vás dovezie k plošine so skupinou nepriateľov. Môžete ich pobiť guľometom na vrtuľníku. Potom zoskočte na plošinu a pobite pár ďalších, ktorí sa skrývali. V malej miestnosti napravo je na trezore Kód Enigmy 8/8 (4:4). Ak ovládate skratovanie, otvorte si trezor, v ktorom je Vylepšenie života 1/1.
Napokon prejdite na druhý okraj plošiny, kde visí vlak, ktorý je vaším cieľom. Poniže je na plošine ešte jeden raketometčík. Zbavte sa ho, skočte do vozňa, prejdite ním a z neho už len do visiaceho vagóna číslo šesť. Na jeho spodku si vezmite dokumenty od vrchného vedca.



13. Mesačná základňa (Lunar Base)

Získaj svoju výbavu
Na sedačke pri vás je novinový článok. Nemáte zbrane, tie ste prepašovali v batožine. Len prejdite chodbou na nástupište. Napravo na sedačkách je novinový článok o útoku na most. Choďte doprava k recepcii a vstúpte do prechodovej časti s röntgenom. (Art: Lunar Base). Naľavo pri kufríku je na zemi novinový článok. Môžete odsalutovať vojakovi, ktorý vás tu zdraví. Inak skočte na dopravný pás, zohnite sa a prelezte ním. Cestou nájdete brnenie a ďalšie v miestnosti, do ktorej vleziete.
V nej je na dopravnom páse aj Zlato 1/4 (Zlatá vychádzková palička). Na krabici naľavo si otvorte svoj kufor a získate sluchátka pre spojenie s tímom a aj svoj nôž a laser. Po druhej strane dopravného pásu vlezte do šachty. Blokuje ju kovová kocka, do ktorej vyrežte otvor. V nej je Vylepšenie brnenia 1/1. Vráťte sa do miestnosti s batožinou.

Nájdi skafander
Vedľa svojho kufra prepáľte laserom kovovú časť steny pod oknom. V miestnosti za oknom je lekárnička a vesmírna pištoľ. Tiež tam stlačte tlačidlo, čím si otvoríte dvere. V hale, v ktorej ste boli, sú traja vojaci. Dvaja sa občas stretnú pred dverami. Keď sa rozídu všetci traja do bokov, vyrazte. Zabite nožom vojaka pred vami, toho naľavo a napokon napravo. Oberte ich telá, získate vylepšenie pre Ostreľovačku, hoci je to v podstate získanie celkom novej, laserovej ostreľovačky z mesačnej základne. Muníciou je pre ňu batéria, takže funguje rovnako ako LKW.

Prejdite chodbou do kruhovej miestnosti. Začnite najprv na úrovni, na ktorú ste vošli a postupujte doľava a zlikvidujte tu troch, či štyroch vojakov a jedného dôstojníka. V dolnej časti je jen jeden vojak a jeden dôstojník. Počkajte si nad schodmi a keď pôjdu obaja doprava od vás, choďte za nich a vyraďte ich. Nad schodmi, napravo od guľometu je mapa lunárnej základne. Na jednom z pultov v nižšej časti sú dva nože.

Prejdite chodbou na opačnej strane kruhovej miestnosti a na konci zbehnite dolu schodmi. Pod schodmi sú granáty. Vojdite do chodby. Jeden vojak je v chodbe, ľahko sa ho zbavíte. V bočných miestnostiach spia dvaja dôstojníci, ak ste ich nezobudili streľbou, tak sa ich tiež zbavte. V miestnosti s dôstojníkom napravo je aj Kód Enigmy 1/6 (4:5).
Na konci sa v susednej chodbe prechádza super vojak, tak ho zložte LKWčkom cez zameriavač. Prejdite chodbu a naľavo vlezte do šachty v stene. Spustíte sa do údržbárskeho tunela. Dostanete ďalšiu časť denníka Záznam 1/6 (Ramona´s Diary, Entry 19).
Prejdite tunelom a v ďalšej časti je jeden vojak na chodbe, traja v miestnosti za ním a piaty na chodbe za miestnosťami. Cez veľké okná na seba vidia, tak sa plížte a využite nože. Najlepšie hneď trafiť toho na chodbe, keď pôjde naľavo od vás po vstupe. Vojdite do prvej miestnosti a zložte vojaka napravo a potom toho naľavo, než sa otočí. Potom už ľahko aj zvyšných dvoch. V ľavej z tejto dvojice miestností je pod stolom v strede Kód Enigmy 2/6 (4:6).

Prejdite do ďalšej kruhovej miestnosti. Na prízemí je len jeden vojak, tak sa ho zbavte. Naľavo od vstupu je na malom stolíčku pri lôžku Zlato 2/4 (Zlatá maska tváre). Vyjdite na poschodie. Jeden vojak je v strede. Jeden dôstojník naľavo pred dverami, stále chrbtom a druhý dôstojník napravo – tento sa prechádza medzi miestnosťami v rámci štvorice miestností pri sebe. Na neho pozor, nech vás nevidí cez okná. Nad schodmi sa kryte za krabice, vyraďte vojaka a potom dôstojníkov.
V druhej miestnosti naľavo na stole pri dverách je List 1/1 (Dieter´s Letter). V štvrtej miestnosti vlezte do šachty a ňou do miestnosti. V susednej miestnosti je na stole napravo za dverami Kód Enigmy 3/6 (4:7). Vyjdite na chodbu a napravo vlezte do červeného tunela. Záznam 2/6 (Ramona´s Diary, Entry 20). Prelezte až na koniec do chodby, v ktorej si nasaďte skafander.

Vyjdi vzduchovým uzáverom; Dostaň sa do veliteľského modulu
Aktivujte tlačidlo napravo a vyjdite von. (Art: Lunar Base). Záznam 3/6 (Ramona´s Diary, Entry 21). Prejdite cestou napravo a dostanete sa na otvorenú plošinu, kde poletujú roboti. Len čo zoskočíte dole, napravo za väčšou skalou je na zemi Zlato 3/4 (Zlatý meteorickí kameň).
Zabite tu troch vesmírnych dronov a potom preskočte k základni. Ste na mesiaci, takže s nízkou gravitáciou tam v pohode doskočíte. Na plošine základne len aktivujte tlačidlo pre otvorenie dvier. Vojdite a vnútri stlačte druhé a za dverami si zložte skafander na vešiak.

Nájdi jadrové odpaľovacie kódy
Na stole aktivujte skalpel, aby ste si vyrezali kód počas scénky so spomienkou na tábor Belice. V malej miestnosti s oknami naľavo je nôž a Kód Enigmy 4/6 (4:8). Z tejto miestnosti môžete vyjsť šachtou na chodbu a tu naľavo pri zavretých dverách vliezť do ďalšej šachty. Vyhnete sa takto vojakovi a super vojakovi. Popri noži a brnení sa takto dostanete bez nepriateľov až do poslednej miestnosti s dvoma dôstojníkmi a jedným vojakom.
Vylezte hneď na rebrík a zabite vrhnutím noža dôstojníka na mostíku. Vojak má brnenie, tak ho nožom nedostanete. Keď prejde doľava, prejdite vy z mosta za ním a schovajte sa do výčnelku so zavretými dverami. Keď prejde popred vás, vy choďte na koniec a zabite nožom druhého dôstojníka. Ak chcete, môžete zastreliť vojaka a aj super vojaka vo dverách, ale ak postupujete nenápadne, mali by ste mať plnú muníciu, aj brnenie a nepotrebujete preskúmavať zásoby miestnosti. Jedine ak by ste chceli super vojakov guľomet. Či ste ich zabili, či nie, na konci miestnosti sa vyvezte hore malým výťahom. Záznam 4/6 (Ramona´s Diary, Entry 22).

Výťah vás vyvezie do kruhovej miestnosti, v ktorej sú na ochodze nad vami viacerí nepriatelia. Tu už vás čaká priama prestrelka. Hore máte aj dobíjačku na batérie, tak môžete používať ostreľovačku aj LKW bez šetrenia. Na juhovýchodnej strane najvyššej časti ochodze je na paneli pri zábradlí Kód Enigmy 5/6 (4:9). Na severnej strane prejdite chodbou do ďalšej časti. (Art: Decontamination Block D-7).
V druhej kruhovej hale nič nie je, tak ňou len prejdite do chodby. Na jej konci sú dvaja vojaci. Jeden stojí na mieste, druhý zachádza do chodby, tak si ho počkajte a použite nôž, či pištoľ, len čo sa otočí. Podajte si druhého a vojdite do miestnosti štábu. Na okrúhlom stole je Kód Enigmy 6/6 (5:1). V rohu je trezor, ktorý skratujte a v ňom je Vylepšenie života 1/1.
Napokon v rohu použite počítač pre získanie kódov.

Vráť sa do hangáru; Odvez sa na Zem
Vbehnú sem vojak a pes, tak ich zastreľte. Nad schodmi odkiaľ prišli, vlezte cez poklop v podlahe do šachty. V šachte zoskočte nižšie, Záznam 5/6 (Ramona´s Diary, Entry 23), a prejdite chodbou na koniec, kde sa spustite cez otvor nižšie.
Nad schodmi vylezte po rebríku na plošinu s dvoma vojakmi. Hoci je poplach, oni tu len strážia, tak ich môžete zabiť potichu, stačí si počkať za krabicami. Pod dobíjačkou batérie naľavo vyrežte laserom kryt na stene. Za ním ste na ochodze a pod vami sú dvaja vojaci. Toho vzadu môžete zasiahnuť nožom a toho pod vami, keďže má brnenie, odpáľte laserom. Dole v miestnosti, naľavo od dverí vlezte do šachty. Záznam 6/6 (Ramona´s Diary, Entry 24), zistíte, že je to v skutočnosti Anyin denník.

Zo šachty vyleziete nad schody, kde zabite osamoteného vojaka nad schodmi, ktorými zbehnite dole. Dole vchádza práve jeden vojak do susednej miestnosti, tak do neho hoďte nôž, než tam dôjde. Za dverami sú poslední dvaja, tak ich zabite. Napravo, pri druhom rade sedadiel, je na zemi pri taške Zlato 4/4 (Zlatá fľaša).

Nastúpte do vlaku a aktivujte ho pre odvoz. Cestou po vás vypáli super vojak a vlak zastane. Skočte do tunela cez poklop v podlahe. V tuneli už čaká pár vojakov, ktorí o vás vedia. Zastreľte asi troch vojakov a prejdite tunelom na nástupište. Vyjdite schodmi, nad ktorými čakajú ďalší dvaja.
Za dverami je hala, v ktorej ste boli na začiatku misie a v nej vás čakajú traja vojaci. Prejdite na recepciu, tak ako ste šli na začiatku misie. Tam zabite dvoch vojakov a vojdite do hangáru. (Art: Hangar Bay). V hangári vás napadnú ešte dvaja super vojaci. Na stene pred pilotnou kabínou raketoplánu je dobíjačka, takže použite LKW, prípadne na dorazenie pár rán ostreľovačkou, dobite si za krabicami energiu a zopakujte to a raz-dva je po oboch. Potom už len vojdite do raketoplánu a otvorte vnútri dvere do pilotnej kabíny.



14. Návrat do London Nautica (Return to London Nautica)

Raketoplán, ktorý ste ukradli, dorazil na zem a havarovali ste v ňom pri London Nautica (Art: Shuttle Crash). Nemci použili ochranný teleport a odteleportovali vám niektoré zbrane, nože a muníciu a vesmírne nahradili klasickými. Takže máte späť aj bežnú ostreľovačku, takže ste získali downgrade tejto zbrane.
Len sa kryte pri zemi, budú po vás páliť až tak, že napokon raketoplán spadne z okraju mosta. Ako bude padať, vybehnite z neho, vyskočte a zachyťte sa lana nad vami. Automaticky sa presuniete do budovy.
V hale kam dopadnete, sú nepriatelia, tak ich postrieľajte. Spoza rohu likvidujte pištoľami obyčajných vojakov a LKW si šetrite na obrnenca s brokovnicou. Napravo od okna, ktorým ste sem vrazili, je nôž a Kód Enigmy 1/5 (5:2). Na malo stolíku medzi kreslami je novinový článok. Dierou zbehnite von (Art: Snowy London). Odpáľte LKW reťaz držiacu dosku, na ktorej ste a dostanete sa nižšie. Zbehnite dolu po lešení k ďalšej reťazi. Pri nej skočte napravo na plošinu a tam je Zlato 1/2 (Zlatý náčlenok). Vráťte sa na dosku lešenia a odpáľte reťaz, aby ste sa dostali nižšie. Skočte na plošinu pred vami. V jej ľavom rohu je nôž a brnenie. Napravo prejdite dverami.

Prejdite chodbou. Na jej rohu je dobíjačka. Na hlavnej chodbe za ňou vás čaká pár vojakov. V miestnosti napravo, na konferenčnom stole zasadačky je Kód Enigmy 2/5 (5:3) a novinový článok. Na stene za konferenčným stolom pootočte obraz a otvorí sa tajná miestnosť. V nej sú malé granáty a na poličke hore je Zlato 2/2 (Zlatá futbalová lopta). V prvej miestnosti naľavo od chodby je novinový článok.

Vo Fergusovej línii v druhej miestnosti skratujte medzi oknami mechanizmus a spustíte si plošinu za oknom. Skočte na ňu a prejdite po nej na plošinu napravo. Prejdite po nej k oknu napravo, po doske môžete do okna a vnútri po troskách do susednej miestnosti, kde je pár nepriateľov. Môžete tam teda aj zvonku, ale takto máte trochu moment prekvapenia. Po boji vyrabujte miestnosť a zbehnite dolu schodmi, kde vás čakajú štyria ďalší vojaci.
Vo Wyattovej línii len prebehnite na koniec chodby a na posledných dverách vypáčte zámku. Vojdite do výťahovej šachty, skočte na výťah naľavo a z neho poniže na susedný výťah. Na ňom laserom vyrežte dieru do plechu v streche výťahu a skočte do výťahu. Jeho kabínka je na poschodí so štyrmi vojakmi, kam by ste zbehli vo Fergusovej línii po schodoch.

Vyraď helikoptéru
Na pulte napravo je tu mapa budovy. Za dierou v stene sa objaví vrtuľník. Dajte mu pár zásahov a odletí. Na ľavej strane je na zemi pri stene, na prevrátenej stoličke Kód Enigmy 3/5 (5:4). Dierou v podlahe zbehnite o poschodie nižšie, kde pobite pár ďalších vojakov. Na ľavej strane tejto miestnosti je na zemi, Kód Enigmy 4/5 (5:5). Na pravej strane, v rohu hore, je vylepšenie pre LKW, no nie je jasné, čo je jeho funkcia.
Dierou v podlahe zídite o poschodie nižšie, kde sa zbavte troch vojakov a jedného obrnenca s brokovnicou. V zadnej časti sú dva kancelárske stoly a v skrinke naľavo pri nich je Kód Enigmy 5/5 (5:6).
Vyjdite vonku na lešenie a zbehnite po ňom dolu na externý výťah. Ním sa zvezte dolu. Bežte doľava a vlezte do diery a do kanála.

Poraz Londýnskeho Monitora
Máte sa zbaviť obrovského robota, akého ste videli v prvej misii. Skrývajte sa pred jeho útokmi v kanáli, kde máte aj dobíjačku. Pomocou LKW mu streľte do oka. Potom mu streľte do šiestich prstov, keď sa rozžiaria, aby po vás vystrelil. Samozrejme postupne, stihnete jeden, dva a musíte sa schovať pred útokom. Medzi pálením z prstov vždy raz otvorí oko, tak mu naň mierte a trafte ho.
Keď mu zničíte všetky prsty, tak mierte znovu na oko. Keď ho zasiahnete, utekajte pod neho a trafte ho do žiariaceho stredu zospodu. Takto ho do motora trafte dva-tri krát a to ho zničí. Ak sa netrafíte, tak sa len stiahnite, opäť si počkajte na otvorenie oka, trafte ho a skúste sa trafiť odspodu.



15. Pod útokom (Under Attack)

Napadli váš úkryt, mnohí z vašich padli a ďalších zajali. Začínate vo vyprázdnenej vodnej nádrži. Zlikvidujte vojakov nad vami a pár dronov. Keď Max otvorí poklop, nemusíte sa zdržiavať s nepriateľmi, čo zostali a môžete vbehnúť dovnútra.
Prejdite chodbou dovnútra. Prvého dôstojníka za dverami môžete zabiť potichu. Dvojicu pri dverách zastreľte. Dole nie je nič viac, len nejaká výbava. Na poschodí sú dvaja vojaci a dvaja obrnenci. V izbe napravo je na stole Zlato 1/1 (Zlatý obuvák). Vedľa, v Maxovej izbe je List 1/1 (Max´s Letter). Na druhom poschodí je jeden vojak a jeden obrnenec.
Tu hore prepáľte laserom reťaz držiacu mriežku na stĺpe a skočte do šachty v stĺpe. Po scénke (posledné stretnutie s J, alebo s Teklou – v tom prípade bude jeden vojak rovno za mrežami pod vami, tak ho zastreľte) vyjdite tunelom do hangáru. Hneď naľavo od vás je dobíjačka.
Naľavo je supervojak pri rebríku. Ďalší je na opačnej strane a je tu aj pár vojakov. Ak sa nechcete zdržiavať, odpáľte LKWčkom super vojaka, zbehnite dole, vylezte po rebríku a vlezte do šachty nad ním.

Šachtou prejdite za Carolinou. Po rozhovore pobite pár vojakov a na opačnej strane haly robopsa. Je rýchly, ale pomaly za vami prechádza cez ovály potrubí, popod ktoré môžete prebehnúť, tak tam môžete nahnať čas, aby ste po ňom mohli vhodne páliť, kým sa prepchá. Dajte mu plnú dávku LKW, utečte cez oblúk, dobite si LKW, utečte cez ďalší oblúk a dorazte ho.
Po boji len nastúpte do helikoptéry.



16. Návrat do Smrtihlavovho komplexu (Return to Deathshead´s Compound)

Vypáľ z dela; Nájdi cely
Len prejdite do pretlakovej komory a keď sa otvoria dvere, chopte sa ovládania dela. Keď sa vynoríte, vypáľte a strhnete celú jednu stranu zámku. Po scénke ste vo vode, tak len plávajte k hradu (Art: Deathshead´s Compound). Ponorte sa pri brehu a kúsok od rebríka je vo vode na zemi Zlato 1/4 (Zlatá omietačka).

Vylezte po rebríku nahor. Po okolí máte muníciu, brnenie, nože. Na konci naľavo, vo výklenku oproti troskám je Zlato 2/4 (Zlaté brnenie). Vyjdite po troskách hore do chodby a tam sa na vás vyrúti pes. Za rohom v hale je skupina vojakov, ktorých postrieľajte.
V malej miestnosti napravo, cez ktorú sa dá prejsť, je v skrinke, v šuplíku Kód Enigmy 1/3 (5:7). Na stole v tej istej miestnosti je mapa zámku. Pred touto miestnosťou je na stene aj dobíjačka, čo sa hodí, lebo na konci haly je veľký robot. Takto ho môžete zdolať LKWčkom a po každej strele si ho dobíjať.

Na konci chodby za robotom zbehnite točitým schodiskom a na chodbu pred dvorom. Na dvore je pár nepriateľov. Môžete vyjsť rovno, ale naľavo aj napravo od dvier sú plechy, ktoré môžete prerezať laserom. Za každým je tunel, na konci ktorého vyrežte ďalší plech a dostanete sa takto z bokov na dvor. Môžete takto vykúkať a útočiť z viacerých strán. Zo začiatku zastreliť pištoľou s tlmičom aspoň pár obyčajných vojakov, super vojaci si to akosi nevšímajú. Pravý tunel vedie aj blízko k dobíjačke.

Po boji prezrite dvor. Oproti vstupu je na opačnej strane na lešení guľomet. Pod guľometom je pri stĺpe vozík, v ktorom je Zlato 3/4 (Zlatý čajník). V strede nádvoria stlačte tlačidlo a otvoria sa vám dvere ďalej. V hale za dverami je pár nepriateľov a ďalší veľký robot. Na dvore máte dobíjačky, takže s laserom ich dostanete ľahko. Vojakov je tu ale veľa a tí zadní sa zdržiavajú viac vnútri, takže si zabojujte, ako je vám najlepšie.
Po boji si doplňte výbavu z haly a ochodze a vezmite z poslednej lavičky uprostred haly Kód Enigmy 2/3 (5:8). Pred lavičkou zbehnite dolu schodmi a napravo. Tam si otvorte pákou bránu, za ktorú prejdite. Chodba vás dovedie do nejakej ošetrovne. Na ľavej strane je na poličke Kód Enigmy 3/3 (5:9). Za ošetrovňou prejdite do malej miestnosti, v ktorej vylezte rebríkom.
Zajal vás Hans Winkle, alias Bubi, milenec madam Engelovej. Keď sa nad vás nahne, uhryznite ho a vyslobodíte sa. Zabite ho. Vylezte opäť hore rebríkom a prejdite k výťahu, ktorým sa zvezte.

Unikni z komplexu; Ukonči parťákovo utrpenie
Dole nájdete Anyu a väzňov. Zachránite ich, teda aspoň ich dostanete von, ale ako sa dalo čakať, vy sa od nich nechtiac oddelíte. Stretávate opäť Smrtihlava, ktorý na vás poštve super robota, ktorého poháňa mozog vášho priateľa (Wyatta, alebo Fergusa, toho, koho ste obetovali v prvej misii).
Bežte v malej miestnosti k tlačidlu a otvorte si dvere. Robot vám vytrhne zbraň a Smrtihlavov nizkofrekvenčný vysielač naruší magnetické uchytenie všetkých vašich ostatných zbraní. Zostane vám len nôž. Utekajte na dvor a kryte sa. Po obvode sú krabice, v ktorých nájdete aspoň tesla granáty. Hádžte ich po robotovi. Keď ho zasiahnete, vysunie sa na chvíľu jeho mozog. Bežte k nemu, než sa zasunie a uchopte ho. Ukončíte jeho trápenie.

Máte naspäť LKW a prichádza v mega robotovi sám Smrtihlav. Po bokoch sú aj kovové krabice, ktoré teraz môžete rozrezať laserom. V pravom hornom rohu (keď ste chrbtom k vstupu) sú dve takéto krabice a v jednej z nich je Zlato 4/4 (Zlatý hrniec).
Taktiež môžete laserom rozrezať plechy po bokoch a pletivo plotu. Spravte to a prejdite za plot. Na ľavej aj pravej strane sú delá a na stene medzi nimi za plotom sú zbrane. Aby po vás nepálil, kým sa presúvate, hoďte po ňom granát, čo ho na chvíľku zdrží, ako si bude dobíjať štít. Dobehnite k delu a zničte ním zepelín a rovnako aj druhým delom druhý zepelín. Oba fungovali ako generátor, ktorý poskytoval Smrtihlavovi štít. Teraz je bez štítu a vy ho môžete svojím laserom doraziť.
Vypáľte po ňom a stiahne sa. Poberte muníciu a zbrane, čo sú tu k dispozícii, v strede nádvoria, zlezte za ním cez dieru a dole bojujte. Je to záver, takže použite všetko, čo máte. V dolnej miestnosti budú aj ďalšie zásoby, no v celej tejto časti, ako bude po vás páliť, tak začnú z potrubí unikať ohne, čo vám sťaží presun. Po obvode máte aj dobíjačky na LKW. Takže sa presúvajte, páľte po ňom laserom, občas si môžete doplniť trochu brnenia plechmi, čo z neho odpadnú. Bojujte, až kým nepadne. Potom len aktivujte kryt na jeho robotovi, aby ste ho vytiahli. Zabite ho a tým to končí. Vy ste ranený a oni vás tu nechajú. Vaši sa prebojovali von úplne sami, bez vašej pomoci. Keďže ste mali v pláne odpáliť tu atómovku, čo by ani Smrtihlav neprežil, nemalo žiaden význam ísť dolu za Smrtihlavom. Po zničení jeho štítu stačilo utiecť a tak je dojemnosť záveru trochu strpknutá zbytočnosťou. Vy sa nemáte ako dostať preč, tak dáte povolenie, aby to tu celé odpálili atómovkou spolu s vami.

Súvisiace hry Wolfenstein: Youngblood
Wolfenstein: Cyberpilot
Wolfenstein II: The Deeds of Captain Wilkins
Wolfenstein II: The Diaries of Agent Silent Death
Wolfenstein II: The Adventures of Gunslinger Joe
Wolfenstein II: The New Colossus
Wolfenstein: The Old Blood
Wolfenstein
Wolfenstein: Enemy Territory
Return to Castle Wolfenstein: Special Edition
Return to Castle Wolfenstein
Wolfenstein 3D & Blake Stone: Aliens of Gold - Companion Edition
Wolfenstein 3D: Spear of Destiny
Wolfenstein 3D (Shareware)
Wolfenstein 3D
Beyond Castle Wolfenstein



Diskusia Príspevkov: 9 Hodnotenie
88 hlasov

100
60
20

80
40
0
65
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |