HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21160
5455
5063
1438
1600
7336
6031
12903
1687

Online 7834 užívateľov

Návody > Maniac Mansion


Zobrazení:12783
Autor návodu:Peter Sivák "Kavis"

Na začiatku si musíte vybrať dve zo šiestich postáv. Hlavného hrdinu (DAVE) máte navoleného automaticky. Môžete si navoliť hociktorých dvoch. Podľa tohto návodu sa hra dá prejsť s hocikým. Táto hra má viac zakončení a preto som návod rozdelil na dve časti. Prvú časť môžete prejsť s hocikým. V druhej časti má každá postava vlastné zakončenie. V prvej časti používam pre dve vybraté postavy označenie A a B. Nezabudnite si prečítať aj užitočné rady na konci tohto návodu.


1. časť

Choďte s DAVEom doľava na vedľajšiu obrazovku. Presuňte sa k poštovej schránke, ktorá je úplne vľavo. UPOZORNENIE : Keď niekedy počas hry zazvoní poštár, rýchlo sa prepnite z inej postavy na DAVEa a zoberte balík, čo došiel predtým, ako ho zobere Ed. Prepnite sa na postavu A a choďte na obrazovku, kde je DAVE. Zdvihnite rohožku pod ktorou je kľúč a zoberte ho. Otvorte ním dvere pred sebou a vojdite do nich. Objavíte sa vo vstupnej miestnosti so schodiskom a štyrmi dverami. Vojdite do druhých dverí zľava. Objavíte sa v kuchyni. Choďte doprava až kým nenarazíte na Ednu (vyzerá ako modrá príšera tak sa nezľaknite). Ihneď ako zatvorí chladničku a otočí sa k vám, musíte rýchlo vojsť do dverí odkiaľ ste prišli. Asi po troch sekundách sa vráťte do kuchyne. Edna tam už nebude. Zoberte motorovú pílu a baterku. Otvorte chladničku a zoberte stadiaľ „can of Pepsi“ (chvíľu potom, čo otvoríte chladničku, si Ed pôjde po syr. Ak sa s vami stretne na jednej obrazovke, dá sa mu ujsť tak, že odídete do inej miestnosti, do ktorej už za vami nepôjde). Choďte do dvier napravo. Prejdite jedálňou a choďte do dvier napravo. Zoberte z police "fruit drinks“, "glass jar“ a "bottle of developer“ (keď zoberiete "Bottle Of Developer“, spadne vám na mreže a rozbije sa). Dostaňte sa do vstupnej miestnosti. Vojdite do dvier úplne napravo. Prejdite miestnosťou ku ďalším dverám a vojdite do nich. V ďalšej miestnosti bude zhasnuté svetlo. Pomocou funkcie „what is“ nájdite lampu (máte ju napravo od hlavy). Zapnite ju. Uvidíte schodisko na ktoré sa nedá ísť. Otvorte tajnú skrýšu "loose panel“, ktorá je pod napravo pod knižnicou a vyberte z nej kazetu. Vráťte sa do vstupnej miestnosti. Na zábradlí schodiska sú dva "gargoyly“. Potlačte pravý a otvoria sa dvere bez kľučky.

Prepnite sa na postavu B a choďte s ňou do tých dverí. Bude tam tma. Pomocou funkcie "what is“ nájdite vypínač "light switch“ (je pod postavou mierne na ľavo) a zapnite svetlo. Z miestnosti vezmite strieborný kľúč "silver key“ a vráťte sa naspäť do vstupnej miestnosti. Tam ho odovzdajte postave A a prepnite sa na ňu. Vyjdite hore po schodisku do ďalšej miestnosti. Vojdite do dverí na ľavo a zoberte tam všetko, čo sa dá. UPOZORNENIE : keď použijete "paint remover“ s tým, čím nemáte, tak sa vám stratí a hra sa NEDÁ prejsť ! Vyjdite z dverí a otvorte bezpečnostné dvere "steel security door“. Postava vám automaticky prejde ku kombinácii "keypad“, na ktorej stlačte 4-krát ľavý horný gombík. Po tom, čo sa otvoria dvere, vojdite do nich. Z tejto miestnosti vojdite do stredných dverí, kde je zhasnuté svetlo. Zapnite ho pomocou vypínača, ktorý je na ľavo od vás vo výške srdca. Otvorte šuflík na stole, vyberte z neho "manuscript“, a vyjdite von z tejto miestnosti. Vyjdite hore po schodisku. V tejto miestnosti stretnete zelenú obludu "green tentacle“. Najprv jej dajte "bowl of wax fruit“, za tým "fruit drinks“ a potom môžete okolo nej prejsť (ak ku nej prídete s BERNARDOM, tak BERNARD utečie, lebo sa jej bojí). Vyjdite hore po ľavom schodisku. Na tejto obrazovke bude 6 dverí.

Vojdite do druhých zľava. Zo zeme pri posteli zodvihnite mincu a vyjdite hore po rebríku. Znova tam bude "green tentacle“, ale tú si už nevšímajte. Z police zoberte platňu, zo steny na pravo žltý kľúč "yellow key“ a vráťte sa do miestnosti so šiestimi dverami. Teraz vojdite do druhých dvier sprava. V miestnosti uvidíte posilovací prístroj, na ktorom si zacvičte (Use Hunk-O-Matic Machine (TM)). Potom vojdite do pravých dverí. Ocitnete sa v kuchyni, kde zoberte špongiu (mycí houba - pozn. redakce) pri zrkadle. Vráťte sa do miestnosti s posilovacím prístrojom a čakajte pri ľavých dverách. Prepnite sa na postavu B a vyjdite s ňou von z domu. Na vstupných dverách nájdite zvonček, stlačte ho a rýchlo sa prepnite na postavu A (od teraz musíte konať rýchlo !). Asi po piatich sekundách po videu choďte do dverí pred sebou a stadiaľ do tretích dvier sprava. Ocitnete sa v miestnosti, kde býva Ed. Na ľavo od vás zoberte škrečka a aj červenú kartu, ktorá sa ukrýva za ním. Rozbite prasa na peniaze "Open piggy bank“ a vyberte z neho všetky mince.

Potom sa rýchlo vráťte do miestnosti s posilovacím zariadením a počkajte tam asi 20 sekúnd, kým sa Ed nevráti do svojej izby (ak by vám akcia nevyšla, na vašom mieste by som si hru LOADol). Teraz sa vráťte do vstupnej miestnosti a vyjdite hore po schodoch. Vojdite do pravých dvier. Uvidíte tu klavír a nahrávací prístroj. Do "Victroly“ vložte platňu, čo ste zobrali od "green tentacle“ a do "cassette recorderu“ kazetu. Zapnite nahrávanie na "cassette recorderi“ (Turn on cassette recorder) a potom zapnite "Victrolu”. Keď sa skončí hudba, vypnite "cassette recorder“ a vyberte odtiaľ kazetu. Zase sa vráťte do vstupnej miestnosti a stadiaľ choďte do pravých dvier. Otvorte "cabinet door“, vložte do kazeťáka nahratú kazetu a zapnite kazeťák. Po skončení hudby vypnite kazeťák a vyberte kazetu. Z podlahy zoberte kľúč "old rusty key“, ktorý spadol na zem spolu s lustrom a vyjdite von z domu. Na pravo od schodov zoberte kríky a otvorte mreže (dokáže to iba ten, kto cvičil na posilovacom zariadení).

Odovzdajte postave B špongiu a choďte do miestnosti, kde vám spadla "bottle of developer“ na mreže. Pomocou strieborného kľúča "silver key“ otvorte dvere a vojdite do nich. Z bazéna naplňte vodu do pohára a vojdite do brány na plote. Otvorte garážové dvere (dokáže to zase iba ten, kto cvičil na posilovacom zariadení). Z poličky zoberte vodovodný kohútik a pomocou žltého kľúča "yellow key“ otvorte kufor auta. Zoberte stadiaľ náradie k bazénu. Prepnite sa na postavu B a choďte s ňou do otvoru na ľavo od schodov. Choďte stále doprava, až kým nenarazíte na modrú tekutinu "puddle of developer“. Naneste ju na špongiu a choďte zase doprava až ku vodovodnému kohútiku. Teraz konajte rýchlo ! Po jeho otočení sa rýchlo prepnite na postavu A a zlezte dole po rebríku. Z pravej časti bazéna zoberte žeravý kľúč "glowing key“, zo stoličky rádio a vylezte hore po rebríku. Hneď potom sa prepnite na postavu B a otočte s ňou naspäť vodovodným kohútikom. Po akcii sa znova prepnite na postavu A. Otvorte rádio a dostanete baterky, ktoré dajte do baterky. Dostaňte sa do vstupnej miestnosti a potlačte pravý "gargoyle“. Prepnite sa na postavu B a vojdite do dverí bez kľučky. Dostaňte sa do ľavej časti miestnosti k poistkám "circuit breakers“ a znova sa prepnite na postavu A. Dostaňte sa do miestnosti so šiestimi dverami a otvorte tretie dvere zľava. Teraz budete musieť konať rýchlo. Keď vojdete do dverí, uvidíte tam Ednu, ktorá sa dá obísť dvoma spôsobmi:

1) Hneď ako vojdete do izby, musíte čo najrýchlejšie kliknúť myšou na miesto naľavo od postele. Keď tam už budete, musíte rýchlo zobrať kľúč "small key“z nočného stolíka a vyliezť hore po rebríku.

2) Vojdete s iným členom vášho týmu do izby, počkáte kým ho uväznia, prepnete sa na postavu A, vojdete do dverí a nik tam nebude (Edna sa vráti o chvíľu). Potom zoberiete kľúč zo stolíka a vyleziete na rebrík (pre menej skúsených odporúčam tento spôsob).

V miestnosti je tma. Zapnite lampu, ktorá je hneď nad vašou hlavou a otvorte obraz. Uvidíte trezor a kód, ktorý sa nedá prečítať. Potom zlezte dole po rebríku. Edne sa už nedá ujsť a tak sa nechajte chytiť. Po tom ako vás zavrie do väzenia, otvorte väzenské dvere kľúčom "old rusty key“ a znova sa dostaňte do miestnosti so šiestimi dverami, kde vojdite do dvier úplne napravo. Na nefarbenú "paint blotch“ stenu použite "paint remover“ a nafarbia sa tam dvere. Vojdite do nich. Aj tu bude zhasnuté svetlo. Zapnite vypínač, ktorý je mierne naľavo nad vašou hlavou. Naľavo od vás uvidíte prerušenú rúru "wires“, ku ktorej sa postavte.

Nasleduje ďalšia akcia. Prepnite sa na postavu B, vypnite s ňou poistky a znova sa prepnite na postavu A. Zapnite baterku (kam ukážete kurzor, tá časť sa osvetlí) a opravte pomocou náradia "wires“. Potom sa prepnite na postavu B a zapnite poistky (musíte to stihnúť, dokým nepríde k poistkám purple tentacle). Prepnite sa na postavu A a zíďte dole po rebríku. Mäsožravej rastline dajte vodu v pohári (z bazéna), "can of Pepsi“ a môžete po nej vyliezť hore do diery. Dajte jednu mincu do diery na mince "coin slot“ (vpravo) a stlačte pravý gombík. Toto ešte raz zopakujte a pozrite sa - použite teleskop. Uvidíte kód od trezoru, ktorý je nad izbou Edny (zapíšte si ho niekam). Zase sa vráťte k trezoru a otvorte ho správnou kombináciou. Zoberte obálku, ktorá bude v ňom, ale NEOTVÁRAJTE JU, lebo sa poruší!

Potom sa dostaňte do kuchyne a vložte obálku do mikrovlnky. Naplňte pohár vodou z vodovodu, tiež ho dajte do mikrovlnky a zapnite ju (mikrovlnka sa dá zapnúť iba ak je tam pohár s vodou). Asi po piatich sekundách ju vypnite, otvorte a vyberte znej obálku. Teraz ju už môžete otvoriť. V obálke nájdete štvrťák. Vojdite do "steel security door“. Teraz choďte do dvier pri schodisku a objavíte sa v počítačovej herni. Vhoďte štvrťák do "meteor mess“ (druhý počítač sprava) a ukáže sa vám skóre, kde si zapíšte si horné čísla. Potom otvorte malým kľúčom "small key“ "coin box“ a vyberte odtial štvrťák. Teraz sa dostaňte do väzenia. Choďte do ľavej časti väzenia a otvorte obidve zámky žeravým kľúčom "glowing key“. Potom otvorte vonkajšie dvere "outer door“ a pomocou kódu (čísla zo skóre) otvorte vnútorné dvere "inner door“.


2. časť

a) BERNARD:

Dostaňte sa do miestnosti, kde ste zobrali "old rusty key“ (v tejto miestnosti spadol na zem luster), otvorte "old fashion radio“ a vyberte z neho "radio tube“. Dostaňte sa do miestnosti na ľavo od Edny (Fredova miestnosť), vložte "radio tube“ do "tube socket“ a prečítajte si plagát "wandet poster“. Bude sa tam spomínať jedno číslo, ktoré si zapíšte. Dajte najprv "turn on radio“ a potom "use radio“. Vyťukajte číslo, ktoré bolo na plagáte. Počkajte, kým nepríde policajt. Z miesta, kde sa objaví, zoberte jeho odznak "badge“ a vojdite do "inner door“. Ukážte odznak "purple tentacle“ a pustí vás ďalej. O chvíľu budete potrebovať "card key“. Vojdite do dverí napravo. Presuňte sa k ľavej časti miestnosti, vložte "card key“ do "card slot“ pri dverách a vojdite do nich. Potiahnite dole páku.


b) WENDY:

Choďte do miestnosti s klavírom a pustite si telku. Potom sa dostaňte do miestnosti s mäsožravou rastlinou a vložte "manuscript“ do písacieho stroja. Potom ho dajte do obálky, tú do písacieho stroja a potom na ňu prilepte známku (známku získate, keď otvoríte balík "package“, čo prišiel Edovi). Vyjdite von z domu, vhoďte obálku do schránky, tú potom zatvorte a zdvihnite zástavku, čo je na nej. Čakajte, kým vám späť nepošlú "contract“ (pri čakaní musíte byť prepnutý na niekoho, kto je v dome). "Contract“ príde, keď zazvoní zvonček. Zoberte "contract“ a dostaňte sa do väzenia.

Vojdite do vnútorných dverí "inner door“, ktoré sú napravo. Keď vás chytí "purple tentacle“, dajte jej "contract“ a pustí vás ďalej. O chvíľu budete potrebovať štvrťák, "card key“ a "yellow key“. Vojdite do pravých dverí. Vhoďte štvrťák do automatu na Pepsi a zoberte z neho "cold can of Pepsi“. Prejdite do pravej časti miestnosti, otvorte skrinku a zoberte z nej rádioaktívny oblek. Vložte "card key“ do "card slot“ pri dverách a vojdite do nich. Potiahnite dole páku, zoberte do rúk meteor, čo do vás púšťa lúče a vyjdite s ním von pravými dverami. Strčte meteor do kufra auta a naštartujte auto pomocou "yellow key“ (Use yellow key in weird edsel).


c) MICHAEL:

Dostaňte sa do izby, kde býva Ed. Dajte mu "hamstera“ a potom balík "package“, čo mu došiel. Hneď potom sa pred domom pri pravých kríkoch objaví "undeveloped film“. Zoberte ho, choďte s ním do miestnosti, kde ste mali na začiatku nakŕmiť "green tentacle“ a vojdite do dvier, čo sú tu. Bude tu tma, a tak zapnite červené svetlo, ktoré je naľavo od vás vo výške čela. Vložte "sponge with developer“ do otvoru "developer tray“ a potom tam dajte "undeveloped film“. Dostanete fotografiu "prints“, ktorú dajte Edovi. Potom choďte do väzenia a stadiaľ do "inner door“. O chvíľu potom, čo vás chytí "purple tentacle“, vám príde na pomoc Ed, ktorý ju odoženie. O chvíľu budete potrebovať štvrťák, "card key“ a "yellow key“. Vojdite do pravých dverí. Vhoďte štvrťák do automatu na Pepsi a zoberte z neho "cold can of Pepsi“. Prejdite do pravej časti miestnosti, otvorte skrinku a zoberte znej rádioaktívny oblek. Vložte "card key“ do "card slot“ pri dverách a vojdite do nich. Potiahnite dole páku, zoberte do rúk meteor, čo do vás púšťa lúče a vyjdite s ním von pravými dverami. Strčte meteor do kufra auta a naštartujte auto pomocou "yellow key“ (Use yellow key in weird edsel).


d) SYD:

Choďte do miestnosti s klavírom a pustite si telku. Potom vložte kazetu do nahrávacieho prístroja a zapnite ho. Zahrajte si na klavíri a potom vypnite nahrávač. Vyberte odtiaľ kazetu a dostaňte sa ku "green tentacle“. Dajte jej kazetu a ona vám dá druhú kazetu "demo tape“. Strčte ju do obálky a na obálku nalepte známku. Dostaňte sa do miestnosti s mäsožravou rastlinou a vložte obálku do písacieho stroja. Vyjdite von z domu, vložte obálku do schránky, schránku zatvorte a zdvihnite na nej zástavku. Čakajte, kým vám späť nepošlú "contract“ (pri čakaní musíte byť prepnutý na niekoho, kto je v dome). "Contract“ príde, keď zazvoní zvonček. Vyberte "contract“ a odovzdajte ho "green tentacle“. Vojdite do väzenia a stadiaľ do "inner door“. O chvíľu po tom, čo vás zastaví "purple tentacle“, vám príde na pomoc "green tentacle“, odoženie ju a vy môžete prejsť ďalej. O chvíľu budete potrebovať štvrťák, "card key“ a "yellow key“. Vojdite do pravých dverí. Vhoďte štvrťák do automatu na Pepsi a zoberte z neho "cold can of Pepsi“. Prejdite do pravej časti miestnosti, otvorte skrinku a zoberte z nej rádioaktívny oblek. Vložte "card key“ do "card slot“ pri dverách a vojdite do nich. Potiahnite dole páku, zoberte do rúk meteor, čo do vás púšťa lúče a vyjdite sním von pravými dverami. Strčte meteor do kufra auta a naštartujte auto pomocou "yellow key“ (Use yellow key in weird edsel).


e) RAZOR:

Urobí to isté, čo SYD.


f) JEFF:

Zatiaľ som nezistil, čo dokáže.


Užitočné rady:

Ako sa dostať z väzenia bez kľúča: vo väzení musia byť minimálne dvaja. Takže ak tam je iba jeden, s ďaľším sa musíte nechať chytiť. Pod ľavým mrežovým oknom je tehla "loose brick“, ktorá sa dá stlačiť. Keď ju potlačíte, dvere od väzenia sa na chvíľu otvoria. Vy tam nestihnete dojsť, tak musí pri nich stáť iný člen vášho týmu, na ktorého sa po stlačení tehly hneď prepnite a vyjdite s ním von z väzenia.

SAVEovanie: doporučujem vám, abyste si pred každou akciou hru SAVEli. Ak by vám akcia nevyšla, tak máte SAVE hneď pred ňou a nemusíte hrať hru odznova.

Súvisiace hry Day of the Tentacle Remastered
Night of the Meteor
Maniac Mansion Deluxe
Maniac Mansion: Day of the Tentacle



Diskusia Príspevkov: 1 Hodnotenie
938 hlasov

100
60
20

80
40
0
47
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |