HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21160
5455
5063
1438
1600
7336
6031
12903
1687

Online 17161 užívateľov

Návody > Stronghold: Crusader


Zobrazení:89441
Autor návodu:Marian Vaczula

V tomto návode vám priblížim túto skvelú hru. Opíšem tu jednotky trocha taktiky a protivníkov. Hru mám v češtine, takže budem písať výhradne české názvy. Táto hra má 50 misií, ktoré je takmer nemožné opísať ich, takže ak budete mať nejaké problémy s hrou, alebo nebudete vedieť pohnúť s misiou napíšte mi na adresu Redmachine@seznam.cz.


Jednotky:

Európske jednotky:

V zátvorkách sú uvedené zbrane potrebné na stavbu jednotky a cena jednotky.

Lukostrelec: (Luk 12)
Základná strelecká jednotka. Oni a strelci s kuše sú základom úspechu. Bez streleckých jednotiek nevyhráte. Títo muži písali dejiny a nieje to inak ani tu. Pri konci hry sa už ale lukostrelci neoplatia kupovať. Ich šípi nepreniknú železným brnením a majú veľmi malú výdrž. Zato sú však veľmi rýchli. V prvých misiách (asi do 15-20) vám postačia, ale aj tak vám odporúčam stavať radšej strelcov z kuše.

Kopijník: (Kopija 8)
Základná pechotná jednotka. Je rýchly lacný, ale nič nevydrží. (Zastrelia ho jednou strelou) Je dobrý len na rýchle nájazdy na budovy za podpory lukostrelcov. Neodsudzujte ho však. V 11 misii (myslím) proti piatim Hadom som nemal prístup k železu a vyhral som misiu len s nimi(+ lukostrelci).

Bojovník s palcátom: (Palcát + Ľahká zbroj 20)
Jeho najväčšia prednosť je rýchlosť a celkom dobrá výdrž. Nehodí sa však na prerážanie cez rytierov a halapartníkov. Je dobrý na prekvapivé útoky na budovy, strelcov, alebo na ničenie lorda (keď pri sebe nemá silné jednotky). Osobne som ho veľmi nepoužíval.

Strelec z kuše: (Kuša + Ľahká zbroj 20)
Najlepší z rodiny strelcov. Jeho presnosť a sila jeho šípov je ohromujúca. Preniknú takmer cez všetko. Arabského bojovníka zabije na 3 streli. Síce dlhšie nabíja a je pomalší, ako lukostrelec, ale keď sa dostane tam kde má tak si nepriatelia môžu dať pohov. Je výborný na obranu na strážnych vežiach, alebo ho použiť ako raziča pri postupe armády. Takisto keď má nepriateľ na hlavnej veži (tam kde je pán napr. Krysa) veľa vojakov zoberte strelcov z kuše a kochajte sa nad tou krásou aká zostane po vašich nepriateľoch.

Halapartník: (Halapartňa + Brnenie 20)
Píše sa síce, že je skvelý na obranu, ale mne to veru tak nepripadalo. Osobne som ich používal len v jednej misii, kde som potreboval rýchlu obranu a nemal som dosť železa. Výhoda je v jeho cene a v tom, že síce potrebuje brnenie zo železa, ale halapartňa sa vyrába z dreva. Takže ak máte málo železa je táto jednotka ideálna.

Rytier: (Meč + Brnenie 40)
A je to tu. Kráľ kráľov. Križiak s veľkým K. Má ohromné obranné aj útočné schopnosti. Dajte si ich na obranu lorda a väčšia armáda bojovníkov s palcátom bude nemilosrdne rozsekaná na kúsky. Jeho jedinou nevýhodou je rýchlosť a trocha aj cena. Používal som ho najčastejšie a nikdy ma nesklamal.

Rytier na koni: (Meč + Brnenie + Kôň 40)
Je to výborná jednotka na rýchle ničenie strelcov, budov a pozastavenie pechoty. Používajte ho z rozumom. Aj pri beznádejne vyzerajúcej situácii môže nakloniť misku váh na vašu stranu. Jeho jediná nevýhoda je, že sa nedostane na vežu (k lordovi) a nemôže ho zničiť.


Arabské jednotky:

Arabské jednotky sú žoldnieri, ktorý si môžete len kúpiť a to v základni žoldnierov.

Arabský lukostrelec: (75)
To isté, ako váš lukostrelec len v inom oblečení.

Otrok: (5)
Dobrý len vo väčšom množstve. Je lacný, ale nič nevydrží. Slúži na podpaľovanie budov.

Strelec z praku: (12)
Strašná jednotka. V živote som ju nepoužil. Má krátky dosah, malú výdrž a nepoškodí nič.

Nájomný vrah: (60)
Taktická jednotka, ktorú som tiež moc nepoužíval. Dokáže preliezať cez múry a narobiť súperovi problémy, no ja som vždy volil priami útok.

Lukostrelec na koni: (80)
Najlepšia arabská jednotka. Vyrobte si ich vo väčšom množstve obehnite s nimi 2x nepriateľský hrad a máte po starostiach. Rýchlo zničí zbrane na vežiach a napriek tomu, že šípi má silné asi, ako lukostrelec je veľmi užitočný. Vyhral mi zopár bitiek.

Arabský bojovník: (80)
Má slabšie brnenie, ako rytier a ak máte na vežiach strelcov z kuše nemajú šancu dostať sa k vám. Inak je v celku dobrý na obranu, kým nemáte rytierov.

Vrhač ohňa: (100)
Dobrá jednotka, schopná urobiť veľký zmätok v nepriateľskej armáde. Ako už názov hovorí vrhá granáty s ohňom.


Protivníci:

Európsky protivníci:

Rat (Krysa):
Vyrába si len kopijníkov a lukostrelcov. Ťaží kameň a jeho vojenská taktika sa rovná nule. Je takmer neškodný.

Snake (Had):
Vyrába si a ťaží to isté čo Krysa, lenže nerád posiela svoje jednotky do boja. Na to si radšej najíma arabských žoldnierov. Hlavne strelcov a otrokov. Podpaľovanie budov patrí k jeho obľúbeným činnostiam, takže sa pred touto jeho "úchylkou" majte na pozore.

Pig (Prasa):
Je pokročilejší a dosť nebezpečný. Vyrába si strelcov z kuše a bojovníkov s palcátom. Ťaží kameň, trocha železa a používa katapulty. Nepoužíva Arabov, takže sa od neho nemusíte báť podpaľovania budov.

Wolf (Vlk):
Jeden z najsilnejších lordov. Vyrába si halapartníkov, rytierov, lukostrelcov a strelcov z kuše. Takisto používa Arabov (myslím že nepoužíva otrokov) a na veže si stavia praky a balisty. Ťaží železo aj kameň a robí si enormne veľké hrady s hrubými múrmi a hradnými priekopami. Stavia zápalné balisty aj katapulty, obliehacie praky a baranidlá.

Richard Lion Heart (Levie Srdce):
Niečo ako Vlk. Ako jediný z Európanov si vie aj pri relatívne zlých podmienkach držať peniaze. Je odvážny a má dobrú taktiku pri obliehaní. Jeho jediná slabina je to že si nevyrába strelcov z kuše. Stavia zápalné balisty aj katapulty, obliehacie praky a baranidlá.


Arabský protivníci:

Okrem Saladina si nikto nevyrába zbrane. Najímajú si žoldnierov.

Sultan:
Nevyrába zbrane. Kupuje len strelcov z praku, vrhačov ohňa a arabských bojovníkov. Stavia si kruhové hrady takmer bez veží. Ťaží iba kameň. Je k svojim ľuďom milý a udržiava si peniaze.

Kalif:
Arabský krutovládca. Je krutý, ale neudrží si peniaze. Kupuje si strelcov, arabských bojovníkov a vrhačov ohňa. Stavia si zápalné balisty. Ťaží kameň a trocha železa. V hrade má vcelku veľa vežičiek, ale sú to len pozorovateľne, ktoré sa dajú ľahko zničiť katapultmi a obsahujú len málo strelcov. Je to vcelku nepríjemný súper.

Saladin:
Najsilnejší Arab. Udržiava si peniaze stavia si veľké obranné veže, na ktoré umiestňuje zbrane. Ťaží kameň aj železo. Vyrába si to čo Kalif, ale pri obliehaní používa aj katapulty. Ako jediný z Arabov si vyrába zbrane.


Taktika:

Veľa šťastia!

Súvisiace hry Stronghold: Definitive Edition
Stronghold: Warlords
Stronghold Crusader 2: The Jackal and The Khan
Stronghold Crusader 2: The Templar and The Duke
Stronghold Crusader 2: The Emperor and The Hermit
Stronghold Crusader 2: The Princess and The Pig
Stronghold Crusader 2
Stronghold HD
Stronghold Crusader HD
Stronghold Kingdoms
Stronghold 3: Gold Edition
Stronghold 3
The Stronghold Collection
Stronghold: Crusader Extreme
Stronghold Legends
Stronghold 2: Deluxe
Stronghold 2
Stronghold: Warchest
Stronghold: Deluxe
Stronghold



Diskusia Príspevkov: 142 Hodnotenie
1414 hlasov

100
60
20

80
40
0
58
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |