HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21116
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12859
1687

Online 2728 užívateľov

Návody > Delta Force: Black Hawk Down


Zobrazení:39025
Autor návodu:Lukáš "-[SS]- Scorpio" Černý

A. Úvod:

V tomto texte nájdete informácie o zbraniach a postavách hry Delta Force BHD. Obrázky žiaľ nebudú, lebo z menu sa nedá spraviť screenshot.


B. Postavy:

Poznámka: za menom postavy je opísaná jeho výbava, teda aké má možnosti na výber zbrane. Zbraň môže mať z každého kusu len jednu a to primárnu, sekundárnu a nejaké vybavenie. Daľej má každá postava ďalekohľad a rôzne typy granátov.


1) Delta Force CQB - CQB ako jediná postava môže nosiť nálože. To je jeho najväčšia výhoda. Disponuje automatickými zbraňami k boju na strednú a malú vzdialenosť. Je jadrom v tíme Delta Force. Človek hrajúci s touto postavou by mal ničiť nepriateľských guľometníkov a ostreľovačov a pokiaľ má pušku s granátometom, aj všetko ostatné. Jeho nálože odpálite diaľkovým ovládaním, ktoré má taktiež. Nosí veľa granátov, a preto ich neváhajte hádzať všade okolo seba.

Výbava:
Primárna zbraň:M16, M16/203, CAR15, CAR15/203, MP5
Sekundárna zbraň: M9 Beretta, Colt .45, Shotgun
Granáty:dymové, explozívne, oslepovacie
Vybavenie:Satchel Charges, Claymore


2) Delta Force Gunner - Gunner slúži na palebnú podporu celého tímu. Postavte sa s ním na miesto, kde máte dobrý rozhľad na okolie a cieľ vášho tímu. Potom použite automatické guľomety a snažte sa paľbou do miest s nepriateľmi roztriasť ich morálku (nevylezú, sú pod paľbou a snažia sa nájsť pôvodcu paľby). V tej dobe by tam mal nabehnúť váš tím a splniť cieľ. Jeho zbrane sú však len na krátku a strednú vzdialenosť, a preto buďte na pozore. Môže sa totiž ukázať sniper. Ďalej má taktiež bazuku, ktorú keď vystrelíte medzi partiu vojačikov, spravíte pekný ohňostroj. Nemá ale dymové granáty, čo však neni veľká chyba.

Výbava:
Primárna zbraň:M16, M16/203, CAR15, CAR15/203, SAW, M60, M240
Sekundárna zbraň: M9 Beretta, Colt .45, Shotgun
Granáty: explozívne, oslepovacie
Vybavenie:AT4 Rocket launcher


3) Delta Force Medic - Doktor nemá moc veľkú úlohu v tejto hre, lebo väčšina prvých zásahov končí smrťou. Nájde však uplatnenie pri menších poraneniach, ktoré ľahko vylieči, a preto by sa mal nachádzať v každom tíme. Má však obmedzený výber zbraní - môže používať len karabíny. Preto sa hodí ako CQB na strednú a malú vzdialenosť. Nosí zo sebou ale dostatok granátov, a preto ich používajte a nešetrite nimi. Nemôže mať žiadnu inú výbavu, lebo zo sebou nosí lekárničku.

Výbava:
Primárna zbraň:M16, CAR15
Sekundárna zbraň: M9 Beretta, Colt .45
Granáty:dymové, explozívne, oslepovacie
Vybavenie:Medipack


4) Delta Force Sniper - Sniper je asi najlepšou postavou v celej hre. Hodí sa na stredné a veľké vzdialenosti. Jeho najväčšia výhoda sú sniperky - sú to totiž najlepšie zbrane v celej hre. Na prvý zásah zabije hocijaká sniperka hocikoho na hocijakú vzdialenosť. S touto postavou však treba vedieť dobre zachádzať, lebo fyzika letu strely je v tejto hre premakaná. Vidíte totiž guľky ako letia a po veľkej vzdialenosti začínajú klesať. Musíte sa preto zo sniperiek naučiť strieľať. Sniper podobne ako gunner nemá dymové granáty, ale nepotrebuje ich. Zo sebou môže nosiť míny, ktoré naklaďte na prístupovú cestu na vaše kempovacie miesto.

Výbava:
Primárna zbraň:M21, M24, MCRT .300 Tactical, Barret
Sekundárna zbraň: M9 Beretta, Colt .45
Granáty:explozívne, oslepovacie
Vybavenie:Claymore


C. Popis zbraní avybavenia:

Poznámka: všetky zbrane v BHD majú možnosť priblíženia (dokonca aj pištoľ). Používa sa pravým klikom myši. Automatom sa budete pozerať cez mieritká, podobne ako pištolám a guľometom. Sniperkám a CAR-15 sa zapne automaticky ďalekohľad. Ďalej niektoré zbrane umožňujú streľbu po jednom náboji a plne automatickú. Po jednom je výhodné strieľať, keď šetríte náboje, alebo chcete byť presný. Plne automaticky zasa na krátke vzdialenosti, keď budete o nepriateľoch vedieť. Dávajte, ale pozor na náboje, lebo pokiaľ sa minú, budete musieť použiť pištoľ, čo nieje najvýhodnejšie.

Tip 1: Viete, že granátmi sa dá odpáliť puklina v múre, cez ktorý potom môžete chodiť ?

Tip 2: V hre sa nachádza dosť odporný bug. Pokiaľ nepriateľ stojí pri stene a vy tam strelíte granát z granátometu a trafíte do steny (aj milimeter vedľa neho), tak ho to nezabije.

Tip 3: Sniperkou zabijete nepriateľa vždy na prvý zásah, preto sa ani nemusíte obťažovať dávať headshoty. Pokiaľ ich ale dáte, máte lepšie skóre.

Tip 4: Pokiaľ si ľahnete (štandardne [X]), môžete sa klávesami [Q] a [E] kotúľať do strán a tak sa vyhýbať nepriateľským útokom a robiť nečakané výpady.


a) Útočné samopaly:

1) M16
Kaliber:5.56
Náboje v zásobníku: 30
Náboje celkovo:300
Hodnotenie:7/10

Popis: Automatická puška M16 je najviac rozšírená zbraň Americkej armády. Je presná, má dostatok nábojov, je však veľmi poruchová. V Delta Force patrí medzi tie lepšie zbrane. Môže strieľať po jednom náboji, po troch alebo plne automaticky.

2) M16/203
Kaliber:5.56, HE Granát
Náboje v zásobníku: 30, 1
Náboje celkovo:300, 10
Hodnotenie:8/10

Popis: To isté ako M16, len má pod hlavňou namontovaný prenosný granátomet M203. Ten umožňuje využívať nový mód paľby a to granátom. Granát patrí medzi najlepšie zbrane, lebo je naozaj realisticky silný (navyše vojaci pekne skáču, keď im vybuchne pod nohami). Používajte ho na ničenie skupiniek ľudí. Jeho nevýhoda je však dlhé nabíjanie.

3) CAR15
Kaliber:5.56
Náboje v zásobníku: 30
Náboje celkovo:300
Hodnotenie:8/10

Popis: Automatická karabína CAR15 je alternatívou na pušku M16. Je rýchlejšia v rýchlosti paľby a má zameriavací ďalekohľad. Ten však skoro vôbec nepribližuje, a preto je vhodný len na presnejšie zameranie už zbadaných cieľov. Ostatné vlastnosti má presne ako M16.

4) CAR15/203
Kaliber:5.56, HE Granát
Náboje v zásobníku: 30, 1
Náboje celkovo:300, 10
Hodnotenie:9/10

Popis: Karabína CAR15 snamontovaným prenosným granátometom M203. Jej vlastnosti sú zhodné so štandardnou CAR15 a granátomet je zhodný s tým uM16/203.

5) MP5
Kaliber:9mm
Náboje v zásobníku: 30
Náboje celkovo:300
Hodnotenie:8/10

Popis: Heckler & Koch MP5 s integrovaným tlmičom je ľahký samopal používaný na špeciálne zásahy. Je presný na krátku a menej na strednú vzdialenosť. Strieľa veľmi rýchlo, a preto je to v rukách skúseného hráča perfektná zbraň. Jeho hlavnou výhodou je tlmič. Preto môžete nerušene zabiť nepriateľa, ktorý stojí vedľa druhého a ten si to ani nevšimne. Nehodí sa však na boje v otvorenom teréne.


b) Ťažké guľomety:

1) SAW
Kaliber:5.56
Náboje v zásobníku: 200
Náboje celkovo:600
Hodnotenie:6/10

Popis: Squad Automatic Weapon je rýchlopalný ťažký guľomet americkej armády. Strieľa rýchlejšie než ostatné dva, ale je slabší, lebo používa menší kaliber striel a tím pádom aj menej dostrelí. Preto je ho výhodné používať na "nekonečnú paľbu“ na nepriateľov, kde ich kosíte z nejakého skrytého miesta. Nevadí, že ich často nezabijete, aspoň ich poškodíte a váš tím ich dorazí. Jeho presnosť je taktiež horšia, ako u dvoch ostatných variantách.

2) M60
Kaliber:7.62
Náboje v zásobníku: 200
Náboje celkovo:600
Hodnotenie:7/10

Popis: M60 je niečo ako stred medzi SAW aM240. Je presnejší ako SAW, ďalej dostrelí a viac poškodzuje, strieľa však pomalšie ako SAW. Jeho ďalšie vlastnosti sú rovnaké ako SAW. Vďaka jeho presnosti máte už väčšie šance zabiť nepriateľa na diaľku.

3) M240
Kaliber:7.62
Náboje v zásobníku: 200
Náboje celkovo:600
Hodnotenie:8/10

Popis: M240 je presný opak SAW. Je ešte presnejší ako M60, ale má znova horšiu kadenciu. Je vhodný na diaľkové presné odstraňovanie nepriateľov. Pozor nabíja sa strašne dlho.


c) Odstreľovacie pušky:

1) M21
Kaliber:7.62
Náboje v zásobníku: 20
Náboje celkovo:200
Hodnotenie:10/10

Popis: Rýchlopalná poloautomatická odstreľovacia puška M21 je najlepšou zbraňou v hre. Jej dobrými vlastnosťami sú presnosť, rýchlopalnosť, počet nábojov v zásobníku a ešte aj dobre vyzerá. Najlepšie ju využijete proti sniperom, ktorí sa kotúľajú, alebo rýchlo bežiacim protivníkom. Jej jedinými nevýhodami sú, že nedokáže prestreliť múr, alebo stenu a taktiež nemá taký veľký dostrel ako tie so silnejšími typmi nábojov.

2) M24
Kaliber:7.62
Náboje v zásobníku: 6
Náboje celkovo:180
Hodnotenie:5/10

Popis: M24 je odstreľovačka s manuálnym vkladaním náboja do komory. Jej rýchlosť prebíjania počas streľby je preto dosť zlá. Taktiež jej dlho trvá vymeniť zásobník. Ináč je presne rovnaká, ako M21. Využijete ju asi najmenej, lebo pomaly strieľa a je presne taká istá ako M21. Nemá ani možnosti prestreliť stenu.

3) MCRT .300 Tactical
Kaliber:.300 Magnum
Náboje v zásobníku: 4
Náboje celkovo:180
Hodnotenie:8/10

Popis: MCRT je prvá zo silnejších sniperiek (síce každá zabije na prvý zásah...). Má ďaleký dostrel a vysokú prieraznosť. Strieľa však pomalšie ako M24, čo je jej najväčšia chyba. Preto ju použijete len v málo situáciách, kde konvenčné sniperky nedostrelia.

4) Barret
Kaliber:.50 BMG
Náboje v zásobníku: 10
Náboje celkovo:100
Hodnotenie:9/10

Popis: Barreta je najsilnejšia sniperská púška v celej hre. Má najvyšší dostrel v celej hre. S ňou trafíte jednoducho každého aj cez pol mapy. Má taktiež perfektnú prieraznosť striel. Pokiaľ vidíte, že sa nepriateľ schoval za nejakú stenu a viete oňom, jednoducho tam streľte a náboj z Barrety ho zabije. Túto pušku však využijete len v málo situáciach (nie stále strieľate z jednej základne do druhej ...). Ďalšia jej nevýhoda je pomalé nabíjanie.


d) Ľahké zbrane:

1) M9 Berreta
Kaliber:9mm
Náboje v zásobníku: 15
Náboje celkovo:30
Hodnotenie:5/10

Popis: Berreta je prvá z dvoch pištolí v hre. Má viacej nábojov než kolt, je však slabšia. Obe pištole strieľajú rovnako rýchlo. Berreta je vhodná pre ľudí, ktorí neradi prebíjajú. Ďalšia nevýhoda pištolí je v počte ich celkových nábojov. Jednoducho pri prvej prestrelke miniete 1/4 zcelkového počtu.

2) Colt 45
Kaliber:.45 Auto
Náboje v zásobníku: 7
Náboje celkovo:28
Hodnotenie:6/10

Popis: Presne to isté ako Berreta, len je silnejší a ďalej dostrelí. Má však ešte menej nábojov v zásobníku a o 2 menej z celkového počtu. Mne sa pozdával viac ako Berreta.

3) Remington Shotgun
Kaliber:00 Buckshot
Náboje v zásobníku: 7
Náboje celkovo:14
Hodnotenie:6/10

Popis: Klasická pumpovacia brokovnica. Rozstrel jej nábojov je veľký, takže sa nemusíte obťažovať mieriť. Dá sa používať len v boji na krátku vzdialenosť, lebo s ňou netrafíte chlapíka ani na opačnom konci ulice. Ďalšia jej nevýhoda je počet nábojov. Neviem, ale dva zásobníky...


e) Granáty:

1) HE Hand Grenade
Účinok:Výbuch
Hodnotenie: 8/10

Popis: Klasický vybuchujúci granát. Hodiť do miestnosti s veľkým počtom ľudí a bude ohňostroj.

2) Flashbang
Účinok:Oslepí osobu na 5-10 sekúnd
Hodnotenie: 9/10

Popis: Klasický C-Strikový granát. Pokiaľ ho hodíte na miesto kde viete, že sú nepriatelia, na chvíľu ich to oslepí a vy... máte dosť času na headshoty :-).

3) M9 Smoke Grenade
Účinok:Zadymenie okolia
Hodnotenie: 8/10

Popis: Perfektná vec. Hoďte ho vždy medzi vás a nepriateľov. Jeho dymová clona im znemožní zistiť vaše plány a vy ich zatiaľ môžete prekvapiť zo zadu.


f) Výbava:

1) Claymore
Typ:Mína
Množstvo:4
Odpáli sa:pri prechode cez ňu
Hodnotenie: 8/10

Popis: Klasická mína. Položíte ju tam, kde nechcete, aby sa vám dostal nepriateľ a pokiaľ ju nezbadá, máte frag. Jednoduché...

2) Satchel Charges
Typ:C4 Explosive
Množstvo:2
Odpáli sa:diaľkovým ovládaním
Hodnotenie: 10/10

Popis: Najsrandovnejšia pasca v hre. Najlepšie ju položiť na kempovacie miesta nepriateľom a potom čakať. Následne keď tam vlezú, odpáliť. Pekná príhoda sa nám stala s vrtuľníkom Blackhawk. PCman do neho vliezol kempovať s minigunmi. Nevedel však, že Scorpio sa nudil a na palubnej doske nechal nálož ... Vrtuľník vzlietol a PCman o ničom nevedel. Potom som k nemu prišiel s jeho optickou bezdrôtovou myšou (hral som na jeho compe) a povedal mu, nech sa pozrie na palubnú dosku. Zarazene sa kukal na látkový obal C4 a chcel vyskočiť... neskoro - tlačidlo myši sa stlačilo :-). S touto pascou si užijete veľa zábavy.

3) AT4 Rocket Launcher
Typ:AT4 Anti Tank Missile
Množstvo:1
Odpáli sa:pri náraze
Hodnotenie: 10/10

Popis: Aj stouto zbraňou si užijete. Primárne mala byť určená na ničenie tankov, ale v BlackHawk Down sa žiadne nenachádzajú. Preto sa z nej stala zbraň na ľudí. Najlepšie je to, keď sa ostreľujete s kamošom a len tak zrazu po ňom vypálite bazuku. Urobí tridsať kotrmelcov a vy máte frag. Môže ju však mať len gunner.


Prajem veľa fragov a zábavy pri skvelom multiplayeri tejto hry.

Súvisiace hry Delta Force: Hawk Ops
Delta Force: Xtreme 2
Delta Force: 10th Anniversary Collection
Delta Force: Xtreme
Delta Force: Black Hawk Down - Team Sabre
Delta Force: Urban Warfare
Delta Force: Task Force Dagger
Delta Force Trilogy
Delta Force 3: Land Warrior
Delta Force 2
Delta Force
Delta Force: Angel Falls



Diskusia Príspevkov: 18 Hodnotenie
1343 hlasov

100
60
20

80
40
0
48
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |