HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21116
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12859
1687

Online 40699 užívateľov

Návody > Half-Life 2


Zobrazení:453435
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

1. časť | 2. časť | 3. časť


Chapter 6: We Don´t Go To Ravenholm...

Vyjdite na dvor pred vami. Po ľavej strane sa zdvihne ležiaci zombie. Na konci vytrhajte Gravity Gunom (môžete aj páčidlom rozbiť, ale asi sa chcete vytešiť z novej hračky) dosky z budovy naľavo a vstúpte do nej. Vnútri využite tlakové nádoby (vybuchujúce) a kotúčové píly na boj. Odtlačte stôl naľavo a vstúpte do ďalšej miestnosti, kde začnú na vás útočiť zombíci. Pri boji s nimi sa uistite, že sú ich Headcraby mŕtvi. Pokiaľ nezabijete zombíka útokom do hlavy, často sa stane, že to Headcraby prežijú. Keď vyjdete von, tak je pri vás rotujúca čepeľ. Samozrejme, že rozsekne, čo sa jej postaví do cesty. Počkajte si na dvoch zombíkov, ktorí to schytajú. Môžete sa jej vyhnúť jednoducho tak, že sa zohnete. Druhá možnosť je zaseknúť ju niečím pevným. Tu je pri vás kovový kontajner, tak ho chyťte GGunom a zakliesnite ho medzi čepeľ a stenu. To ju zastaví. No a úplne najjednoduchšie je sa zohnúť a vypnúť ju páčkou na jej stojane. Pokračujte ďalej. V ďalšej miestnosti je opäť čepeľ, no vypnutá. Z temného rohu vyjdú dvaja zombíci. Len sa zohnite pod čepeľ a zapnite ju. Čepeľ spraví prácu za vás. Takto si sem môžete nalákať aj zombíka zvonku. V ďalšej miestnosti to zopakujte. Vbehnite pod čepeľ a zapnite ju. Zombíkov je tu dosť, tak načo míňať muníciu.

Keď vyjdete na ulicu, tak na vás vykráča pár zombíkov, no nejaký chlapík na balkóne ich zastrelí a sľúbi vám pomoc. Pred budovou, z ktorej strieľal, je veľký oheň. Choďte k nemu, naľavo od neho je biela nádrž s plynom. Otočte na nej ventilom, čo vypne plyn a uhasí oheň. Ak znovu otočíte ventilom, tak opäť pustíte plyn. Pri tejto nádrži je aj červené tlačidlo, jeho stlačenie spôsobí iskru, ktorá znova zapáli plyn. Je to dobré na to, že si môžete nalákať zombíkov do plynu a zapáliť ich (to ich zabije). Ak ste mimo dosahu tlačidla, tak môžete pustený plyn zapáliť aj streľbou (teda iskrou z guliek). Keď máte pred budovou kľud, tak vypnite oheň. Ten uvoľní vstup do budovy. Než sa tam vydáte, tak si vyčistite zvyšok ulice. Hore ulicou je otvorená budova napravo (nádrž s plynom a zombík) a na konci je opäť nádrž s plynom, ktorý horiaci blokuje cestu ďalej. Zhasnite ho a vylákajte si zombíkov spoza ulice a usmažte ich. Potom tam prejdite. Uvidíte rebrík na zelektrizovanom plote. Elektrické vedenie ide z poschodia budovy oproti. Takže sa tam treba dostať. Vráťte sa teda pred budovu, kde ste zhasnutím ohňa uvoľnili jej hlavný vchod a vstúpte dnu.

V budove sa prebite až na poschodie. Na poschodí vyjdite na ochodzu a všimnite si ventilačný otvor nad druhou turbínou. Z ochodze skočte na prvú, z nej na druhú turbínu a vlezte do ventilačky, dovedie vás k zásobám (energia, granát, granát do samopalu). Vráťte sa na poschodie. Pozor na zdanlivo mŕtvych zombíkov, strieľajte ich do hlavy, mnohí ešte totiž vstanú. Tiež sa tu stretnete s novou variantou Headcrabov. Pozor na nich, keď vás zasiahnu, tak vás otrávia, čo vám odoberie väčšinu života. Počkajte chvíľu a váš oblek po chvíli ten neurotoxín neutralizuje a život sa obnoví. Úplne hore v poslednej miestnosti je pri otvorenom okne páka, ktorú prehoďte, to odpojí elektrinu smerujúcu do plota. Vráťte sa teda dole k plotu a prelezte po rebríku za plot. Vylezte na vrchnú plošinu a z nej skočte na budovu- strechu budovy pred vami. Prejdite na jej kraj a skočte na dosky uložené na trámoch medzi budovami. Po doskách doľava a hop do otvoreného okna. Väčšina levelu sa dá prejsť len s GGunom (keďže sú tu len neľudskí, nestrieľajúci nepriatelia) a aj tu to platí. Na poschodí pri sebe máte tlakové nádoby, ktoré môžete pozhadzovať na nepriateľov pod vami.

Potom skočte dole aj vy a vyjdite na ulicu. Rovno pred vami je stroj s pákou. Keď ju potiahnete, tak na zombíkov pred vami padne auto a rozmliaždi ich. Po chvíľke sa auto samo vráti hore a vy ho pákou môžete znovu spustiť. Obďaleč je ďalší takýto stroj s autom pred uličkou, v ktorej sú ďalší zombíci. Pozabávajte sa teda a takto ich pomliaždite. Potom si spustite to druhé auto a keď ho bude stroj sám vyťahovať hore, tak naň naskočte. Zhora môžete z auta skočiť napravo, za plot, na ktorom je logo Halfu, je tam výbava. Inak skočte na dosky pred vami a po nich dojdite až do okna.

Prejdite miestnosťami až na rímsu za oknom. Najprv si však počkajte než váš Otec Gregori postrieľa brokovnicou zombíkov na rímse. Potom tam vyjdite. Tehlou môžete zlikvidovať Headcrabov na rímse pred vami. Na ulici pod vami je mnoho Headcrabov, aj zombíkov. Po ulici sú výbušné sudy, tak ich využite na ich likvidáciu. Potom zoskočte dole. Naľavo je za mrežami výbušný sud, ak ho necháte explodovať, tak v komore za ním nájdete život. Inak pokračujte na pravý koniec ulice, kde vylezte hore po rebríku. Tam prejdite po trámoch do okna pred vami (ešte môžete prejsť do otvoru v streche naľavo (výbava vrátane energie). Za oknom prejdite do ďalšej miestnosti. Materiálu na hádzanie po zombie je tu dosť, lebo sa ich dosť šinie hore schodmi za vami. Po ich likvidácii len vybehnite na ulicu. Tu vás čaká nový typ zombie, vyzerajú inak (bez kože), no podstatný rozdiel je ten, že sú hrozne rýchli (podvádzajú, zombie sú vždy pomalé), tak pozor na nich. Porozhliadnite sa vonku a prebojujte sa na vrch budovy naľavo. Na streche podiďte k okraju smerom ku Gregorimu a on vám hodí brokovnicu. Za vami sú náboje. Pripravte sa prichádzajú skáčúci zombie. Strieľajte ich brokovnicou (najlepšie do hlavy, tak ako z obyčajných, aj z týchto môžu zostať Headcrabi). Potom skočte oproti, k veži s vodou pred vami, odtiaľ po rebríku až na strechu budovy pred vami. Tam vás napadnú ďalší skákací zombie. Je tu finta. Vbehnite do dverí napravo a vnútri sa postavte do rohu miestnosti a dajte pred seba dve krabice, čím sa zabarikádujete. Títo zombie ich nerozbijú ako obyčajní a len skáču okolo a vy môžete v pohode mieriť a zabíjať ich (neviem, či to funguje zaručene, ale mne to vždy vyšlo). Potom si v tejto miestnosti privolajte výťah. Pribehnú ďalší nepriatelia. Zvezte sa dole. Dole vás čaká posledný druh zombie. Je to zombie s vylepšeným Headcrabom (ten čo odoberá život jedom). Tento zombie takýchto Headcrabov po vás aj vystreľuje. Tu však stačí, keď vybehnete z výťahu a rozbehnete sa po aute a po doske opretej o plot, oproti výťahu. Za plotom pokračujte napravo.

1. na poschodí v tejto budove prehoďte páku.
2. pokračujte cestou za budovou.

Budete míňať malú miestnosť so životom. V ďalšej časti, do ktorej vstupujete, nie je veľa vecí na vrhanie proti zombíkom, tak si môžete niečo zobrať z tejto miestnosti, napr. posteľ, či matrac. V ďalšej časti je menšie námestie s bočnými uličkami. Na námestí je opäť rotujúca čepeľ. No nespoliehajte sa na ňu, je pokazená a keď ju zapnete, tak čepeľ odletí. Tu na vás bude útočiť množstvo zombíkov. Stále sa obnovujú, tak sa ani nesnažte ich všetkých zabíjať. Napravo od čepele je budova s balkónom (Obr. 19, bod 1). Odzadu do nej vstúpte a vyjdite na balkón, kde potiahnite páku. To neďaleko balkóna pritiahne plošinu. Potom zídite opäť na ulicu a choďte napravo za túto budovu (Obr. 19, bod 2). Temnou cestou sa nevydávajte, naľavo sú pri nej krabice, po ktorých vyskáčte hore (Obr. 20). Prejdite po strieške a na konci skočte na rímsu oproti. Tam pokračujte rebríkom hore (Obr. 21) na strechy susedných budov. Po strechách prejdite na drevenú ochodzu (Obr. 22). Z jej konca skočte na plošinu (Obr. 23), ktorú ste si pristavili potiahnutím páky na balkóne budovy pod vami. Ďalej už len preskáčte po pár strechách a rebríku až k balkónu napravo, s otvorenými dverami (Obr. 24). Tam vstúpte do budovy cez tento balkón.


Vnútri sa prebite cez zombíkov, zbehnite dole schodmi a hneď oproti vám vylezte hore rebríkom (ak by ste išli úplne dole, len sa vrátite na ulicu, odkiaľ ste prišli). Tam vyjdite vonku z dverí, po doskách na susednú strechu. Na dvore pod vami sú dvaja zombie a schody. Zlezte dole zo strechy na dvor (najlepšie zo strechy naľavo, je nižšie) a po tých schodoch vyjdite hore. Vnútri vylezte rebríkom na strechu. Obďaleč je Gregori. Pošle vám lanovkový vozík, no chvíľu to potrvá, tak sa zatiaľ bráňte. Keď k vám vozík dorazí, tak naň nasadnite a potiahnite páku pri vás, čím ho odbrzdíte. Keď pristanete pri Gregorim, tak s ním vyrazte k cintorínu. Na cintoríne sa držte pri ňom. On sa o seba vie postarať a pomôže aj vám. Keď sa spolu prestrieľate na koniec cintorína, tak podrží páku, ktorou nadvihne dvere za vami. Prejdite a on sa obetuje tu zostať. Vstúpte do budovy pred vami, zatiaľ čo Gregori ustupuje pred plameňmi a dlhým zástupom zombíkov.

V budove dorazíte k dlhej šachte. Nie je tam žiadny rebrík, tak pozoskakujte po trámoch, ktoré lemujú boky stien. Takto zlezte po trámoch až dole a z posledného skočte na mostík pod vami. Dole na zemi si všimnite množstvo Headcrabov. Dole zísť musíte, ale nikde sa nezdržujte. Zdola ďalej vedie jediný tunel. Vybehnite na schody pred tunelom a z nich skočte na trámy stropu tunela. Po trámoch prejdite na koniec tunela a tam skočte dole do vody. Preplávajte až k pletivu. Tam visí jazyk prísavníka. Ak chcete nejaký život a náboje, tak sa nechajte ťahať hore a pripravte si pištoľ. Cestou hore uvidíte v stene otvor, kde je mŕtvola a vybavenie. Keď budete trochu vyššie, rozstrieľajte prísavníka a keď vás pustí, dopadnite k výbave. Potom skočte naspäť dole. Po hladine sa dá pletivo ľahko prekonať, tak pokračujte. Dojdite na koniec tunela. Tu je banský vozík, na ktorom je pripevnená čepeľ. Ak potiahnete páku, začne vozík jazdiť po koľajniciach hore - dole a likvidovať zombíkov, ktorí vás budú chcieť zastaviť pri ceste nahor. Akurát si dávajte pozor, aby netrafil vás. Vyjdite hore týmto tunelom.

Keď vyjdete z tunela, tak hneď napravo vyskáčte po krabiciach hore, nad tunel, je tam nejaká munícia. Potom postupujte po koľajniciach napravo. Napadnú vás skáčuci zombie. Obďaleč pôjdete popod objekt, z ktorého niekto strieľa na zombíkov na ceste pred vami. To je vaše prvé stretnutie so sniperom. Podíďte pod neho a do otvoreného okna mu hoďte granát. Pokračujte ďalej. Je tam ďalší sniper, no tento je tentokrát otočený k vám. Takže sa mu dostaňte pod okno uhýbaním a utekaním. Využívajte terén, utekanie (shift) a možnosť zohnutí prejsť popod vlak. Keď budete pod oknom, tak mu len hoďte granát. Nejaké granáty máte aj medzi zásobami vo vagóne. Potom pokračujte ďalej. Tu vás už čakajú vojaci, tak si pripravte poriadne zbrane. Zabite prvých troch a získate novú zbraň - Pulse Rifle. Použite ju na najbližších vojakov, od nich do nej získate náboje, tak sa to dá, lebo inak má značnú spotrebu a malú kapacitu. Pobite vojakov na dvore a vstúpte do budovy. Vnútri bojujú vojaci a členovia odporu. Buď im pomôžte, alebo počkajte, kým rebeli vyhrajú. Potom nasledujte černocha k monitoru, kde sa spojíte s Alyx. Zistíte, že jej otca Eliho zajali. Doplňte si tu muníciu, život a energiu a vyjdite dverami von.



Chapter 7: Highway 17

Na móle pred vami je vaše auto. Nasadnite a rebeli vás začnú premiestňovať na zem pomocou magnetu. No dojde im energia, spadnete a prevrátite sa. Vystúpte a pripravte si GravitGun a streľbou z neho obráťte auto na kolesá (to isté spravte aj inokedy, ak sa vám auto obráti do nejazdnej polohy). Znovu nasadnite a môžete ísť. Choďte po ceste po pobreží. Keď vyjdete na kopec, tak cesta končí malým skokom. Stlačte turbo (shift, tak ako beh) a preskočte na druhú stranu. Tam prejdite pár metrov k dreveným zátarasom. Pri nich zahnite doprava a vyjdite hore kopcom k malému domčeku (s výbavou). Pokračujte ďalej tunelom.

Za tunelom zastaňte, cesta končí. Zbehnite napravo dole na pláž a odtiaľ jedinou cestou k domčeku. Pred domom je drvič búchajúci do zeme. Môžete ho vypnúť, ale netreba, lebo to búchanie odrádza útočné chrobáky od toho, aby sa priblížili. Pri dome rozbite plot, tadiaľ vedie cesta ďalej. Ak chcete, môžete preskúmať dom pre nejakú výbavu. Vnútri je len zombie a pár čiernych Headcrabov. Hlavné dvere sú zablokované, tak choďte zboku a odpracte veci, ktoré blokujú vchod do pivnice. Z pivnice povyskakujte po debnách do domu a poberte, čo potrebujete. Môžete odraziť dosku z hlavných dverí a vyjsť nimi von. Pokračujte teda autom za plotom. Po pláži dojdite k ďalšiemu domu. V ňom vás čakajú traja vojaci. Vstupujte do neho sprava a môžete ich prekvapiť. Na rohu sú dve bandasky s benzínom. Jednu šmarte po vojakovi, čo pozerá cez ďalekohľad. Druhú po tom, čo pribehne spoza rohu a po treťom už hoďte, čo len chcete (alebo ho samozrejme zastreľte). Vnútri si doplňte výbavu, vrátane energie a pozrite sa cez ďalekohľad (E), že čo to sledovali títo vojaci. Potom sa vráťte do auta.

Pokračujte cestou po pobreží ďalej. Budete míňať tretí dom, no to je len taká malá búda s výbavou. Pred ňou stoja traja vojaci. Odtiaľ pokračujte do tábora rebelov. Po príchode vás pošlú za veliteľom. Choďte do pivnice domu napravo a tam veliteľ robí prednášku o Raketomete, ktorý vám potom odovzdá. Vtom zaútočí na tábor bojová loď (Gunship). Vybehnite von a zostreľte ju bazukou, čo ste práve dostali. (Je dobré nemieriť na ňu priamo, lebo ju loď zostrelí. Mierte bokom a potom raketu sami naveďte na loď. To platí aj pri ďalších stretnutiach s helikoptérami.) Keď vám výrazne klesne život, alebo dojdú strely, tak vám vždy príde podať raketu, či lekárničku niekto z odboja. No rakety sú rozmiestnené po celej základni, tak ich môžete zbierať aj sami. Keď dorazíte nepriateľskú loď, tak sa vráťte za veliteľom. Vortignaut pri ňom stojaci vám doplní energiu do obleku. Potom nasadnite opäť na auto a choďte pred bránu, ktorú vám rebel otvorí. Pokračujte cestou nahor a potom zahnite doprava.

Choďte rovno, cestou bude napravo pár skál a dve krabice, obsahujú energiu. Dojdite k vypnutému drviču a zapnite ho, aby ste mali kúsok miesta pre seba. Všimnite si veľký žeriav. Vybehnite hore k budovám a prestrieľajte sa až na žeriav. Hore ho môžete ovládať. Vedľa plochy, ktorou ste prišli k žeriavu je druhá, na ktorej je zdvihnutý most. Vezmite magnetom na žeriave nejaký kontajner a udrite ním do mosta, aby ste ho zhodili. Tiež kontajnermi môžete pozabíjať vojakov, čo vybehli von. Potom ešte uchopte magnetom vaše auto a preneste ho na plochu za mostom, ktorý ste zhodili. Už len zídite dolu zo žeriavu a zájdite k svojmu autu. Tam s ním vojdite do skladu pri vás. Postrieľajte vojakov a zájdite do malej miestnosti, kde potiahnite páku. Tá otvorí druhé dvere na sklade, ktorými vyjdite s autom von. Tu sa prestrieľajte do druhej budovy, v ktorej je šikmá plocha smerujúca k oknu. Rozbehnite sa po nej aj s turbom, prerazíte okno a ste vonku.

Vonku pokračujte po ceste. Pri moste opäť použite turbo (shift), chýba kus cesty. Už tam vás začne obťažovať vrtuľník. Dojdite až k vrakom áut a tam zosadnite. V bielom aute je krabica s raketami do bazuky, preto som vás poslal až sem. Tu sa kryte a zostreľte vrtuľník. Potom GGunom poodhadzujte vraky z cesty a pokračujte ďalej. Za dlhým tunelom sa objavia nové nepriateľské stroje, kotúľajúce sa míny. Prichytia sa na vozidlo a robia neplechu. Prípadne útočia priamo na vás. Preto ich vždy chyťte GGunom a zhoďte z útesu. Poniže dorazíte k dvom budovám. Tam odpália výbušninu a zhodia na cestu skaly a vedenie. Prejsť tadiaľ môžete, no budú po vás páliť aj vojaci. Zabite troch vojakov vonku a dvoch v druhej budove (čakajú na poschodí). Pokiaľ budete prehľadávať budovu, dobehnú ešte štyria ďalší. V budovách si môžete doplniť muníciu a energiu. Pokračujte cestou a zabite pár ďalších vojakov.

Keď dorazíte k miestu, kde vám vraky áut blokujú cestu, tak ich poodhadzujte Ggunom. Než budete pokračovať, vybehnite napravo na kopček a pri mŕtvole si vezmite Kušu. Vaša jediná sniperská zbraň. Môžete ju použiť na vojakov v tábore poniže, ale je to zbytočné. Jedného pred bránou a druhého, čo je pri billboarde Petrol môžete zastreliť aj delom na aute. Dojdite na most až pred silové pole, čo vám bráni v ceste. Vyčistite budovy od vojakov. Za budovami stojí ich obrnené auto, z ktorého vedie kábel. To napája silové pole. Zhoďte auto do vody. Buď ho poodstreľujte Ggunom, alebo len vyberte zábrany spod jeho kolies a samo sa zvezie do vody. Môžete prejsť aj s vaším autom. (Ak strelíte do čerpacích staníc, vybuchnú. Naľavo je za pletivom veľká cisterna. Ak si niečo prenesiete k vykrivenému pletivu, tak sa k nej môžete dostať, no je tam len Magnum.). Pokračujte cestou a cez tunel. Dorazíte k ďalšiemu zoskupeniu domov. Vtrieľte tam a postrieľajte vojakov. Môžete preskúmať budovy pre vybavenie. Ak chcete ísť vo veľkej budove na poschodie, tak si niečo prisuňte k pobúraným schodom. Tiež si so sebou vezmite z kôlne kanistru s benzínom. Hore je totiž zombík vrhajúci čiernych Headcrabov. Využite oheň a vrhnite do neho kanister. To ho zabije a aj Headcrabov na ňom. Pozor, tí však, tým dosť dlho trvá než zhoria, no môžete ich odstreľovať prvým módom na GGune. Ak pôjdete na most, zistíte, že je tam silové pole. Choďte sprava za veľkú budovu a uvidíte, že poza (popod) ňu vedie cesta. Je tam ďalší zombík, tak použite druhý kanister. Na konci vstúpte do dverí v konštrukcii mosta.

1. plošina s debnou rakiet.
2. most na cestu ďalej.

Vstúpte do druhej mostovej časti a vybehnite hore schodmi. Tam napravo skočte z ochodze na ochodzu pred vami a prejdite ju (Obr. 25). Pokračujte po mostíku a zase na holú konštrukciu. Po nej môžete zliezť dole, k búdke s debnou rakiet (Obr. 26, bod 1) (zapamätajte si to tu, rakety budete potrebovať cestou späť) a odtiaľ rebríkom hore na ochodzu. Alebo radšej ísť priamo naľavo, tam je mostík (Obr. 26, bod 2), po ktorom vyjdete na tú istú ochodzu. Na jej konci zlezte na konštrukciu a do budovy napravo (Obr. 27). Z nej po ochodzi napravo až do komplexu pred vami. Dole schodmi a ďalej. V poslednom komplexe pobite všetkých vojakov (je ich dosť). Vyjdite po rebríku na ochodzu a po schodoch hore. Do najhornejšej miestnosti hoďte granát. Ak máte šťastie, zabije oboch vojakov a zničí aj silové pole (stačí aby vypadol kábel zo zásuvky, na to môžete použiť aj GGun). Tu už je koniec mosta. Na stene máte stroje na život a energiu. Naľavo od monitora je na stene tlačidlo, ktoré aktivujte. To vypne silové pole na moste. Takže sa môžete vrátiť k autu. No to nebude jednoduché. Objavil sa tu ďalší vrtuľník (a aby to nebolo ľahké, tak aj dvaja vojaci). Zničte ho bazukou. Náboje vám zrejme nevystačia, ale cestou sem ste si mohli všimnúť zásoby rakiet uprostred mosta, tak sa k nim vráťte. Keď ho zničíte, tak sa vracajte naspäť. Úplne to nejde, zostanete na konštrukcii pod plošinou, z ktorej ste sem doskočili na začiatku. Tak sa len rozbehnite a doskočte na rebrík na najnižšej plošine (Obr. 29). Odtiaľ už len k autu. Po návrate z mosta vás však čakajú noví nepriatelia, tak sa len ponáhľajte k autu a cestou ich likvidujte. S autom vybehnite opäť hore na koľajnice, na most. Silové pole je preč, tak vyrazte po moste vpred. Keď budete prechádzať popri odstavenom vlaku (teda niet sa kam uhnúť), ozve sa trúbenie. Oproti vám prichádza vlak. Máte dve možnosti. Rýchlo hodíte spiatočku a vyhnete sa mu. No aby to bolo dramatickejšie a efektnejšie, pridajte plyn, šliapnite na turbo a vyrazte vpred. Ak ste dostatočne rýchly, tak sa dostanete za odstavený vlak skôr, než ten, čo ide oproti a tam mu už môžete uhnúť smerom doľava. Tam pokračujte popod trosky priamo do tunela.



Chapter 8: Sandtraps

Pokračujte tunelom až na miesto, kde vám bránia v ceste vraky áut. Tam sa na vás vyrojí množstvo zombie, tak ich postrieľajte. Napravo je za nepriestrelným sklom miestnosti a v nej nejaké zásoby a aj energia. Z pravej strany tam vedie malý otvor a vnútri už len odrazte skriňu blokujúcu dvere. Potom podhadzujte GGunom vraky a pokračujte v ceste von. Po ceste narazíte na budovu, pri ktorej sú dvaja vojaci. Vnútri sú nejaké náboje, život a energia, ale je to jedna z pascí a zosypú sa tam na vás pohyblivé míny. Je s nim len oštara (treba ich hodiť do hlbokej vody, no to už viete z predošlého levelu), takže sem ani nechoďte. Dom môžete obísť po ceste, alebo po pláži naľavo (za vrakom lode sú zásoby). Ďalej narazíte na ceste na menšiu blokádu. Môžete ňou prefičať, alebo postrieľať nepriateľov, doplniť straty a ísť ďalej. Dorazíte k miestu, kde vám cestu blokuje nákladiak. Preskočte ho pomocou kopčeka napravo. Ste pri komplexe s veterným mlynom. Tu sa zatiaľ nedá ísť ďalej. Sú pri vás nepriateľské lode. Z jednej vystupuje výsadok vojakov. Môžete ho zničiť, ale je to škoda munície, aj života. Radšej sa schovajte v dome a počkajte si, kým lode odletia. Potom sa postarajte o vojakov. Keď je kľud, potrebujete sa dostať cez bránu. Všimnite si, že vedenie smeruje do budovy. Tam sú na stole tri napájadlá. Pri jednom je batéria, ešte potrebujete dve. Jedna je tu v budove na posteli a druhá pri budove, napravo za maringotkou, pod prevrátenou vaňou. Len ich chyťte (E) a preneste k zdrojom na stole v budove. (Celkovo ich je tu viac. Jedna je na veternom mlyne, stačí ju zostreliť a druhá je pod kapotou auta, ktoré je hneď pri veternom mlyne). Keď sú zapojené všetky tri, brána sa otvorí a vy môžete pokračovať.

Dorazíte k majáku. Auto zaparkujte do otvorenej garáže, ako vám káže chlapík pri nej. Nestihnete si ani zaspomínať, ako vám bolo s autom dobre a už vás napadnú nepriatelia. Prídu štyri výsadky z helikoptér. Pri jednej budove je krabica s obnovujúcimi sa nábojmi, tak sa tam zdržujte a likvidujte ich. Vaši spojenci vám pomáhajú. Keď zničíte posledný výsadok, ktorý sa uskutoční pri majáku, tak príde bezvýsadkový vrtuľník, teda bude len útočiť. Vybehnite na vrch majáku. Tam je krabica s raketami. Takže ho zostreľte. Potom vás príde zavolať jeden rebel, máte ho nasledovať. Zbehnite s ním na spodok majáku a tam vám otvorí tajný východ. Prejdite po skalnej rímse do jaskyne. Cestou začujete, že hore dorazili noví nepriatelia a ak sa pozriete na odlietajúcu helikoptéru, vaše srdce zaplače. Odnášajú nám buginu.

Dojdete k dvom členom odporu. Jeden je na skale a varuje vás, aby ste nestúpali na piesok. Druhý je ranený a pohne sa. Vybehnú z piesku Antilioni a zabijú ho. Napadnú aj toho druhého. Ak mu nepomôžete, zabijú ho, ak hej, tak sa ich ľahšie zbavíte a on to prežije. Boli na ceste do tábora Vortigauntov, no teraz tu ešte chvíľu musí zostať, tak pokračujte sami. Určite ste už videli filmy, seriály, či hrali hry na podobnú tému - smrť z piesku. Takže sa pohybujte jedine po skalách, a čomkoľvek pevnom, len nie po piesku. A ešte lepším priateľom než bol, sa stane Gravity Gun. Môžete s ním presúvať objekty, po ktorých sa budete hýbať a takisto si aj priťahovať, čo budete potrebovať, vrátane nábojov, lekárničiek a podobne. Hneď o kúsok ďalej vás čaká také prvé miesto. Máte na zemi paletu a plech, tak si ich postupne presúvajte a po nich prejdite až k ďalším skalám. Zdĺhavé, ale bezpečné.

Dorazíte k zničenému drevenému mostu. Popreskakujte si z ľavej strany na kopec pred mostom. Most je navážený na druhú stranu, takže vás nedostane na kopec pred ním. Zoskočte na most a pritiahnite si krabicu z druhej strany a umiestnite ju na túto. Naváži to most k vám. No ste dosť ťažký, tak zoberte ešte druhú neďalekú krabicu a umiestnite ju k nej. Takže dvoma krabicami zavážte ľavú stranu mosta a pravá teraz smeruje ku kopcu oproti (Obr. 30), tak tam vybehnite. Za mostom máte na skalách dve možnosti. Napravo je len výbava, tak ak chcete, preskočte na drevený most, po ňom k domu, prehľadajte ho, potom dole na pláž, urobte si z harabúrd cestu k skale a vráťte sa na miesto, odkiaľ ste prišli. Normálne pokračujte naľavo. Tam uvidíte viacej budov. Zošuchnite sa dole a spravte si most z harabúrd k tretej, poslednej budove. V prvej a druhej (cestou sa v nich môžete zastaviť) sú len zásoby. Do tretej budovy vstúpte a uvidíte za dierou v stene generátor. Zapnite ho a to spustí neďaleko vás drvič. Už viete, že odlákava Antilionov. Je to na to, aby ste sa už tak veľmi nemuseli zdržiavať s tvorením si vlastných mostov a mohli rovno prebehnúť na druhú stranu. Drvič ich na chvíľu zadrží a vy sa premiestnite na skaly za ním. No aj tak, ak nechcete riskovať, tak si môžete vytvoriť vlastný prechod až k skalám na konci tohto územia. Vybehnite nimi hore. Za skalami vás čaká ďalší úsek piesku. Tu nech robíte, čo robíte, boju sa nevyhnete. Vyhrabe sa na vás Antilion Guardian. Zabite ho. Ak odbehnete na koniec tohto priesmyku, tak tam dostanete aj pomoc z guľometu nad bránou (celkovo po ňom môžete hodiť tri výbušné sudy a potom len behať okolo skaly pred bránou a počkať si, kým ho zničí guľomet). Tam je totiž tunajší úkryt rebelov. Keď Antilionský bojovník padne, vyjde za vami Vortigaunt a zhromaždí jeho feromóny. Zoberte ich a získate novú pomôcku. Nasledujte ho do základne. Tam si to preskúšate. Keď sa zastaví, povie vám, aby ste nalákali dvoch Antilionov. Hoďte vašu návnadu a pribehnú k nej. Potom ju hoďte na figurínu napravo a zničia ju. Potom ich máte privolať, nato stlačte pravé tlačidlo, to ich stiahne k vám. Potom je Vortigaunt spokojný a otvorí vám cestu ďalej.

Teraz máte za spojencov aj Antilionov. Paráda. Vyjdite z tunela a postupujte cestou, na ktorej narazíte na veľké drviče. Teraz nechcete, aby niečo vyľakalo vašich Antilionov, tak na drvič vylezte a vypnite ho. To spôsobí poplach. Tak isto vypnite aj druhý. Za ním pobite pár vojakov (teda pošlite do boja Antilionov). Postupujte k tretiemu drviču. Pozor, má ho na muške guľomet, tak nechoďte napriamo, ale naľavo poza skaly smerom k bunkru. Hoďte mu tam návnadu, nech ho zabijú. Keď je po guľometčíkovi, tak dobehnú ďalší vojaci. Než dojdú, tak môžete skočiť vypnúť tretí drvič, aby mohli vaši bojovať. Ak nestihnete, nič sa nedeje. Choďte do bunkra, chopte sa guľometu a pobite ich. Potom v bunkri na stene vypnite alarm a choďte vypnúť aj tretí drvič. Pokračujte na pláž. Naľavo je bunker s dvoma guľometmi. Bežte za skalu. Pošlite vašich k bunkru, aby odlákali streľbu a prebehnite ďalej. Uvidíte úzku cestičku smerujúcu nahor, k bunkru (obďaleč na pláži sú ďalšie dva bunkre, tam netreba ísť). Obďaleč sú vojaci, tak tam pošlite vašich, nech to prečistia a potom ich opäť pošlite, nech odlákavajú streľbu. Vybehnite hore cestou k bunkru. Tu ich už pošlite priamo na bunker a počkajte si, kým bude pokoj. Pri tomto bunkri je vstup do prechodnej budovy. Nasmerúvajte Antilionov, nech ju vyčistia. Prejdite ňou na druhú stranu a dostanete sa k vstupom do druhých dvoch guľometných bunkrov. Vyčistite ich. Keď za nimi vyjdete, je pod vami naľavo ďalší, menší bunker. Vašich pošlite doprostred, nech likvidujú vojakov a zamestnávajú guľomet a vy zatiaľ neutralizujte bunker.

Potom pokračujte po úzkej ceste končiacej brvnom, z ktorého skočte oproti. Tam vás čakajú dvaja zombíci. Sem sa za vami Antilioni zrejme nedostanú. Cesta je tu slepá, ale všimnite si most, ktorý podopierajú dva stĺpy. Vytiahnite ich, most spadne šikmo a vy po ňom môžete vybehnúť hore. Vybehnete ku konštrukcii, z ktorej po vás strieľajú vojaci. Hoďte im tam návnadu a už sa vám vrátia Antilioni, ktorí sa o nich postarajú. Vylezte po rebríku na prvú plošinu a z nej skočte na plochu k mŕtvole a dvom bedniam so zásobami. Tadiaľ pokračujte nahor. Na konci tejto cesty je nad vami ďalšia konštrukcia s vojakom. Tu si všimnite výseky tvoriace prírodné schody, po ktorých povyskakujte hore k tunelu, pri ktorom vás napadne skáčuci zombie. Prejdite tunelom.

Prejdite tunelmi a na konci vylezte v základni vojakov. Posielajte svojich Antilionov na nepriateľské veže. Keď ich zbavíte posádok, tak pokračujte až na koniec tábora. Cestou budete míňať miestnosť s vojakmi za oknami. Zabiť ich, to je samozrejmé, ale zapamätajte si, že tu máte zásobník života aj energie, neskôr sa hodia. Na konci je slepá cesta. Tu máte truhlu s raketami do bazuky. Hodia sa, lebo už cestou sem vás začal prenasledovať vrtuľník. Zničte ho. Hneď nato sa objaví druhý, tak zničte aj ten. Potom si podopĺňajte, čo potrebujete a vstúpte do väzenia dierou v stene. Tá je kúsok od krabice s raketami. Tam horí, tak si všimnite ventil, ktorým otočte a uhasí oheň. Je na boku. Pred ďalším ohňom je ventil zhora. Po ich uhasení už len pokračujte ďalej.

1. časť | 2. časť | 3. časť

Súvisiace hry Half-Life 3
Half-Life 2: Episode Three
Half-Life: Alyx
Black Mesa
Black Mesa (2012)
They Hunger: Lost Souls
The Orange Box
Team Fortress 2
Half-Life 2: Episode Two
Fortress Forever
Poke646: Vendetta
Half-Life 2: Episode One
Half-Life 2: Lost Coast
Half-Life 1: Anthology
Half-Life: Survive in Catacombs 2
Half-Life: Survive in Catacombs 1
Half-Life 2: Deathmatch
Codename: Gordon
Half-Life: Cthulhu
Half-Life: Invasion
Half-Life: Generation
Half-Life: Poke646
Sweet Half-Life
Half-Life: Blue Shift
Half-Life: Opposing Force
Half-Life: Game of the Year Edition
Half-Life
Team Fortress Classic
Half-Life: Vampire Slayer
Half-Life: USS Darkstar
Half-Life: They Hunger 3: Rude Awakening
Half-Life: They Hunger 2: Rest in Pieces
Half-Life: They Hunger 1
Half-Life: The Specialist
Half-Life: The Gate
Half-Life: Sven Co-op
Half-Life: Science And Industry
Half-Life: Redemption
Half-Life: Mistaken Identity
Half-Life: Life/2 Add-On
Half-Life: Chickenmix
Half-Life: Half-Time Level CD
Half-Life: Further Data
Half-Life: Conundrum
Half-Life: Bestseller Series
Half-Life: Azure Sheep
Half-Life: 1986
Action Half-Life



Diskusia Príspevkov: 124 Hodnotenie
2149 hlasov

100
60
20

80
40
0
54
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |