HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21156
5455
5063
1438
1600
7336
6030
12903
1687

Online 54537 užívateľov

Návody > Sam & Max Episode 1: Culture Shock


Zobrazení:21366
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

Záchrana telefónu

Sam a Max sú vo svojej kancelárii. Krysiak vám uniesol telefón a ak ho chcete naspäť musíte dať syrové výkupné. Vezmite si z okna boxerskú rukavicu (Boxing Glove). Napravo pri myšacej diere je bowlingová guľa (Bowling Ball), vezmite si ju. Napravo od myšacej diery otvorte dvere na šatníku (Closet door) za nimi je hromada syra (Pile O´Cheese). Krysiak chcel švajčiarsky syr. Vyberte si z inventára vašu pištoľ (Big Gun) a streľte do syra. Potom si z hromady syra vezmite jeden kus, ktorý vyzerá ako švajčiarsky (Swiss Cheese). Potom položte syr pred krysiu dieru (Rat Hole).
Krysa zhrabne syr, no chce ďalšie veci. Chytíte ju a začnete vypočúvať. Kliknite pri dialógu na portrét Maxa a začnite sa mu vyhrážať. Krysa povie, že ju z toho bolí hlava (Headache). Prepnite opäť na Sama a spýtajte sa krysy na bolesť hlavy. Sam bude milý a krysa spomenie, že sa bojí výšok. Opäť prepnite rozhovor na Maxa a vyhrážajte sa kryse zavesením (I´ll Hang You Out To Dry) z okna. To krysu presvedčí, aby priznala prehru. Potom dostanete svoj telefón a vybavíte aj telefonát, v ktorom dostanete prípad. Po telefonáte vyjdite dverami (Office Door) z kancelárie na ulicu.


Dopravná inšpekcia

Choďte doľava a za rohom budovy si vezmite farebný sprej (Spray Paint) z kapoty zaparkovaného auta. Nastúpte do vášho auta a zvoľte možnosť ísť kontrolovať motoristov (Let´s Go Pull Over Random Motorists). Uháňate po ceste popri iných vozidlách. Vpravo máte tri ikony. Klaksón, pištoľ a megafón. Použite pištoľ a rozstreľte nejakému vozidlu zadné svetlá. Potom použite megafón a zastavte ho (Pull Over!). Povedzte šoférovi, že má rozbité zadné svetlá (Hideously Broken Tailights) a dá vám úplatok 10000 dolárov. V pravom dolnom rohu sa vám objaví ikona vašej kancelárie (Office), kliknite na ňu a vrátite sa domov.


Akcia a nákup v obchode

Na ulici choďte doprava a vstúpte do obchodu Bosco (Bosco´s Inconvenience). Políciu volal Brady kvôli teroristovi, ktorý mu nosí videokazety, ktoré si neobjednal. Tým teroristom je krpec Whizzer, ktorý je bývalou detskou hviezdou z programu Soda Pepers. Pohovorte si s Boscom. Môžete využiť rozličné témy, no kúpte si najmä granátomet slzného plynu (cez možnosti: What Munchkin Terrorist?; I think we got it.; What´ve you got?; Okay, what´s behind the corner?; Give us the tear gas.) a aj keď zistíte, že je to len mlynček s cibuľou (Tear Gas Granade Launcher), dáte mu za to svoje peniaze. Napravo pri pulte je stolík, na ktorom je kus syra (Slice O´Cheese). Vezmite si ho, je to čedar (Cheddar Cheese). Vstúpte naľavo do kúpeľne (Bathroom Door), kde sa Max vymočí a potom sa na záchod rozbehne aj ten krpec Whizzer. Vložte syr do jeho krabice (Whizzer´s Crate). Keď sa pokúsi odísť s krabicou, dostane zásah bezpečnostným systémom.


Záchrana psychologičky

Vráťte sa na ulicu a choďte doľava a tam na konci vstúpte do budovy označenej Sybil´s. Je tam ďalší krpec Peepers, ktorý o sebe tvrdí, že je Sybil. Pohovorte si s ním a potom otvorte napravo dvere od šatníka (Closet Door), za ktorými je Sybil Pandemiková, pravá Sybil. Povie vám, aby ste sa zbavili Peepersa, ktorý je zrejme zhypnotizovaný. Použite na neho zbraň na streľbu slzného plynu a kým plače, udrite ho boxerskou rukavicou. Zistíte od neho, že ich naozaj niekto zhypnotizoval. Potrebujete adresu.


Pátranie po hypnotizérovi

Vráťte sa do Boscovho obchodu a oslovte Whizzera, ktorý stále leží na zemi. Zbavíte ho hypnózy, no adresu nevie. Povie vám, že ju vie Specs. Ten je pri vašom dome a kreslí grafity. Jeden obrázok je už na ľavej strane od vchodu do vášho domu (Graffiti). Prestriekajte ho sprejom, ktorý ste si vzali z auta za rohom. Specs ho pôjde premaľovať. Vráťte sa do svojej kancelárie. Pozrite sa von oknom (Open Window) a zhoďte Specsovi na hlavu bowlingovú guľu. Potom sa vráťte opäť na ulicu a oslovte omráčeného Specsa. (ak najprv vyspovedáte Specsa, tak potom pôjdete za Whizzerom a ten vám utečie).


Automobilová naháňačka

Vydá sa na útek, tak ho prenasledujte vo svojom vozidle. Len sa uhýbajte krabiciam, ktoré po vás hádže a snažte sa ho dohnať. Krabice, ako aj veci na chodníkoch vás spomaľujú, takže sa stačí uhýbať a prirodzenou rýchlosťou sa k nemu dostanete. Keď budete dostatočne blízko, použite ikonu pištole naľavo a prestreľte mu pneumatiku na aute. Keď sa vám to podarí, auto zastane a vy sa od neho dozviete adresu domu pre detské hviezdy, kde žije hypnotizér.


Psychoanalýza

Z priehradku pri opici (Admission Forms) si vyberte formulár vašich psychických príznakov (Symptoms Form). Zistíte, že tam majú prístup len tí, čo majú príznaky poruchy umelej osobnosti (Artificial Personality Disorder). Potom použite auto a vráťte sa do vašej štvrte. Tam choďte opäť naľavo za Sybil. Oslovte ju a nechajte sa analyzovať. Musíte spĺňať podmienky danej choroby. Prvá kolonka je posadnutosť a príznakom spomínanej choroby je posadnutosť slávou, či peniazmi (ako určí hra). Druhá je nenávisť voči niečomu a príznakom spomínanej choroby je nenávisť voči kaderníctvu, či zubárovi (ako určí hra). Tretia kolónka je o pocitoch a príznakom choroby je chcieť si vziať niekoho matku, alebo byť starším (ako určí hra). Hra určí vždy jeden konkrétny symptóm ku každej kolónke. Musíte ich splniť testami u Sybil.

Prvý test spočíva v tom, že vám ukáže atramentové škvrny a vy musíte povedať, čo vám každá z tých machulí pripomína. Podľa voľby odpovedí môžete mať posadnutosť autami, násilím, slávou a peniazmi.

Autá: The results of the last time I let Max Drive. / A bunch of bacteria playing basketball. / Coded love notes from space aliens. / The Exhaust manifold of a bread truck. / An orangutan escaping from the trunk of DeSoto.

Násilie: A Pair of oxen boxing in a rowboat . / The St. Valentine´s Day masacre. / A squirrel that got run over twice. / Twenty nuns with machine guns. / A war between two teams of abstract shapes.

Sláva: Susan Lucci holding an Emmy. / Pigeons on a marquee at Mann´s Chinese Theater. / An autograph written in Braille. / A Cheering crowd of lanky albionos. / That blotchy thing a flashbulb does to your eyes.

Peniaze: Pennies on the eyes of dead mime. / An SUV crashing into an opulent mansion. / My uncle Louie´s moth-eaten wallet. / Elephants at the New York stock Exchange. / A debit card fed through a document shredder.

Druhý test sú slovné asociácie. Ona povie slovo a vy poviete, čo vás k nemu napadne, alebo zaujmete reakciu. Na slovo, ktoré je pre vás nepodstatné, ju oslovte a voľte ľubovoľnú odpoveď. Na slovo, ktoré súvisí s povolaním, ktoré chcete predstierať, že nenávidíte, zareagujte násilne – pokúste sa udrieť Sybil boxerskou rukavicou, alebo ju zastreliť pištoľou. Zubár (Drill, Crown, Fluoride, Polish, Filling). Kaderník (Dryer, Comb, Teasing, Shampoo, Tint).

Tretí test je analýza snov. Spomeniete si na svoj posledný sen. V hre sa priamo ocitnete v sne. Ste vo svojej kancelárii a môžete prichádzať do interakcie s rôznymi predmetmi, ktoré bude Sybil komentovať. Zaujímavé možnosti máte pri nádrži s vodou (Water Cooler), pri myšacej diere (Rat Hole), pri kvetináči (Lush Vegetation), pri šípkach na stene (Dartboard) a v šatníku (Closet). Podstatné sú dva. Silueta neznámej postavy a krabica od šišiek (Donut Box) pri okne. Ak chcete predstierať, že si chcete vziať svoju matku, tak povedzte, že neznáma postava je Sybil (teda jej odpovedzte jej, že „si to ty“ – „You“) a v krabici povedzte, že je svadobná torta. Ak chcete predstierať vek, tak povedzte, že postava je Max a v krabici že je narodeninová torta.

Keď spĺňate všetky tri podmienky choroby, tak sa aj s formulárom vráťte opäť na ulicu a autom sa odvezte k budove, kde by sa mal ukrývať hypnotizér.


Stretnutie s hypnotizérom a súboj s hypnózou

Vložte do priehradky na formuláre (Form Reader) pod opicou papier s vaším profilom a dvere sa otvoria. Vstúpte. Vnútri na vás čaká Brady Culture. Zhypnotizuje aj vás. Stane sa z vás ďalší doručovateľ kaziet k Boscovi. Keď pôjdete von z dverí a opäť dnu, tak pôjdete okolo stolíka so syrom. Vezmite si kus syra a bezpečnostný systém vás omráči. Dostanete sa do sna a spomeniete si, že Sybil povedala, že máte v sne zničiť narušiteľa. Ste vo svojej kancelárii a je tu množstvo tvárí Bradyho. Vytiahnite zbraň a streľte do znaku na stene pri dverách (One-Way Sign). Miestnosť sa s vami otočí a vy získate Maxovu hlavu. Umiestnite ju na Maxovo telo a tým sa zbavíte jedného Bradyho. Použite prepínač pri dverách (Light Switch) a vypnete svetlo, čím sa zbavíte druhého Bradyho. Z televízora zložte anténu a zbavíte sa tretieho Bradyho (Coat Hanger). Potom otvorte dvere na šatníku a použite pumpu od bicykla (Bicycle Pump), čím nafúknete krysu do obrích rozmerov a tá zožerie syrového Bradyho. Ten bol posledný, takže sa preberáte a ste opäť sám sebou.


Ochrana pred hypnózou

Dohovorte s Boscom a zájdite sa Sybilou. Požiadajte ju o pomoc a dá vám plán na zariadenie blokujúce hypnózu (Helmet Diagram). Vyjdite na ulicu a zájdite do svojej kancelárie, kde vezmite z televízora anténu (Coat Hanger), vráťte sa opäť na ulicu a zájdite za Boscom. Dajte mu plány na helmu a povie, že ju pre vás vyrobí, no potrebuje anténu. Dajte mu teda vešiak, čo ste používali v kancelárii ako anténu a dá vám hotovú antihypnotickú helmu (Anti-Hypnosis Helmet).


Finále

Vráťte sa na ulicu, použite svoje auto a odvezte sa späť k úkrytu Bradyho Culturea. Vstúpte do budovy a pri vstupe si Sam automaticky nasadí helmu. Vnútri sa stretnete s Bradym. Hypnóza na vás neúčinkuje, no opäť zhypnotizuje krpcov z teamu Soda Popper a tí vás napadnú, no sú tak rýchli, že sa začnú mlátiť medzi sebou. Oslovte ich a prikážte im najprv nech sa stanú Bradym (Become... / Brady Culture), potom nech uctievajú vás (Worship... / Me) a potom nech vás napadnú (Attack... / Me). Prekabátili ste Bradyho a porazili ste ho. Už nasledujú len titulky tejto minihry, ktorej prvú epizódu ste úspešne ukončili.

Súvisiace hry Sam & Max: The Devil's Playhouse - Remastered
Sam & Max: Beyond Time and Space - Remastered
Sam & Max: Save the World - Remastered
Sam & Max: The Devil's Playhouse: The City That Dares Not Sleep
Sam & Max: The Devil's Playhouse: Beyond the Alley of the Dolls
Sam & Max: The Devil's Playhouse: They Stole Max's Brain!
Sam & Max: The Devil's Playhouse: The Tomb of Sammun-Mak
Sam & Max: The Devil's Playhouse: The Penal Zone
Sam & Max Episode 205: What's New, Beelzebub?
Sam & Max Episode 204: Chariots of the Dogs
Sam & Max Episode 203: Night of the Raving Dead
Sam & Max Episode 202: Moai Better Blues
Sam & Max Episode 201: Ice Station Santa
Sam & Max Episode 6: Bright Side of the Moon
Sam & Max Episode 5: Reality 2.0
Sam & Max Episode 4: Abe Lincoln Must Die!
Sam & Max Episode 3: The Mole, the Mob and the Meatball
Sam & Max Episode 2: Situation: Comedy
Sam & Max: Hit The Road
Sam & Max: Freelance Police



Diskusia Príspevkov: 0 Hodnotenie
793 hlasov

100
60
20

80
40
0
49
Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |