HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21171
5455
5063
1438
1600
7336
6038
12920
1687

Online 3420 užívateľov

Návody > Thief 3: Deadly Shadows


Zobrazení:142569
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

1. časť | 2. časť | 3. časť


Mesto - Deň tretí

Doruč Jacknall´s Paw a Builders Caliche Artemusovi na Terces Courtyard v Stonemarket Plaza.
Začínate klasicky vo svojom byte. U Landlorda je na poličke nad stolom nový mešec s peniazmi (50). Ďalej môžete pokradnúť rovnaké veci, ako v Druhý deň v meste - čiže výkupné z kanála v Black Alley, mince zo stánku a podobne. Napokon choďte na spomínané Terces Courtyard. Tam stojí Artemus. Sledujte ho a dovedie vás k novým dverám. Za nimi je portál, vstúpte do neho.


Keeper Library

Preskúmajte Keeperskú Knižnicu kvôli stopám týkajúcich sa Temného Veku.
Pohovorte si s Keeperom Artemusom, predtým, než knižnicu opustíte.
Pohovorte si s Keeperkou Isolde, predtým, než knižnicu opustíte.
Postupujte chodbou. Naľavo si môžete vypočuť jeden rozhovor. Prejdite poza tých dvoch, čo sa rozprávali a na konci na stolíku si prečítajte otvorenú knihu. Získate nový cieľ (no ten splníte až neskôr):
Prehľadaj kanály v Dokoch, aby si našiel vchod do Sunken Citadel, aby si v nej mohol nájsť Glyph key, ktorý Keeperi hľadajú.
Potom choďte na koniec chodby a zvezte sa dole výťahom (alebo zlezte rebríkom). Naľavo od výťahu si vypočujte ďalší rozhovor a získate ďalší cieľ:
Vstúp na loď zvanú Abysmal Gale (Nekonečná búrka) v Dokoch, aby si zistil, či súvisí s Compendium of Reproach, ktoré hľadajú Keeperi.
Napravo od výťahu stojí Artemus. Pristúpte k nemu a on vám povie, že Pohani a Hammeriti vedia o tom, že to vy ste vnikli do ich sídiel a ukradli ich relikvie. Teraz sa vám aj sprístupní položka Faction, kde sledujete váš vzťah, s týmito dvoma frakciami. Tiež vám povie, že máte možnosť zmeniť ich vzťah k vám a na to si máte prečítať dva listy. Tiež sa vám to objaví v úlohách. Prvý list od Hammeritov je hneď na stole pred vami.
Písal ho Inšpektor Drept, ktorého izbu ste mali možnosť vykradnúť. Keď si ho prečítate, zistíte, že ich náklonnosť si získate zabíjaním Rust Mites, chrobákov, ktoré lozia po meste (teraz ste získali Hammeritské posvätenie na Broadhead šípy, aby ste ich mohli nimi zabíjať) a zabíjaním nemŕtvych. Naopak si ich náklonnosť znížite okrádaním a zabíjaním Hammeritov (máte to v poznámkach). Druhý list od Pohanov máte nájsť v Dokoch.
Potom choďte do miestnosti poniže, oproti výťahu a tam oslovte Keeperku Isolde. Naučí vás ako vidieť a otvoriť Keeperské dvere pomocou Glyphov. Povie vám, aby ste sa dotkli jedného takého znaku. Ten je na stene kúsok od nej. Len naň kliknite a povie vám, že ste získali túto schopnosť.

Zakázaná knižnica
Tým by ste boli v knižnici hotový, ale počuli ste o zakázanej knižnici, do ktorej vás nechceli pustiť, no vy sa tam aj tak chcete pozrieť. Choďte do miestnosti pod tou, v ktorej je Artemus. Prečítajte si na stole list. Z neho zistíte, že v tej knižnici je mapa. Choďte do miestnosti pod touto. Vnútri si môžete vziať Zlatý kalich (75). Napravo od dverí je pred knižnicou na zemi výrazná dlažobná kocka. Postavte sa na ňu a otvorí sa tajná cesta. Na jej konci je Dverový Glyph (symbol). Použite ho a aj ďalší za ním a tak vniknete do Zakázanej knižnice.
Vypočujte si rozhovor o tom, ako vám Staršia Callo nedôveruje. Zo stola naľavo si vezmite Vzácnu knihu (100). Potom choďte do dverí napravo. Hneď na stolíku pred vami je ďalšia Vzácna kniha (100). Potom vyjdite hore po schodoch. Pozor, po tých nižších schodoch sa prechádza Callo. Na poschodí sa prechádza strážca so sviečkou. Má na opasku Mešec (50), ktorý mu môžete ukradnúť, tak ako civilom vonku, no tu to ide trochu ťažšie. Potom sa poobzerajte. V juhozápadnej časti je na stolíku mapa, vezmite si ju. Kúsok od stolíka sú na poličke dve Flash Bomby a jedna Plynová bomba. V severozápadnej časti sú ďalšie schody. Vyjdite na medziposchie a tam na knižnici oproti schodom je Socha vtáka (125). Vyjdite ďalej schodami, na ďalšie poschodie. Nad schodami sa preplížte poza sediaceho chlapíka a zo stolíka za ním si vezmite Vzácnu knihu (100). Vyjdite dverami, do strednej miestnosti. Napravo od dverí je v osvetlenej časti na skrini Medená urna (100). Naľavo od tých dverí je pod stolíkom Strieborná soška (50). Na západe, za predeľujúcim mostom je naľavo od dverí Strieborný svietnik (50). Prejdite tými dverami. Na konci chodby je balkón, na ktorom sa prechádza Keeperka. Prejdite poza ňu do susednej miestnosti. Tu je na stole zlatý kalich (75) a ďalšia Kniha (100). V miestnosti choďte ku knižnici oproti dverám. V jednej poličke je tlačidlo, ktoré aktivujte. Prádzna knižnica naľavo od vás sa otvorí. Za ňou je tajná miestnosť, Garretova obľúbená. Na podstavci si môžete prečítať knihu a na stole sú dve Strieborné sošky (po 50) a Zlatý kalich (75). Tým ste preskúmali zakázanú časť Keeperov.
Teraz sa vráťte tak, ako ste prišli, až dole, do miestnosti, v ktorej stojí Isolde. Tam si všimnite na stene Symbol. Použite ho a ukáže sa vám portál, ktorým opustite knižnicu. Choďte do juhovýchodnej časti South Quarter. Tam je brána do dokov, no stále je zapečatená. V uličke naľavo od brány je však na stene Symbol Keeperov. Urobte si z neho dvere a prejdite portálom do dokov.


Docks

Choďte na východ, cez dvere do uličky pred vami. V dverách napravo je Dhalia, priekupníčka, u ktorej môžete predávať aj umelecké diela, čo ste zatiaľ nikde nemohli. Vo fakli oproti jej dverám je ohnivý šíp. Obďaleč v uličke sú dvaja pohani (v kanáli, v stene oproti nim je vodný šíp). Hovoria o liste, ktorý tu pre vás nechal ich veľkňaz. Samozrejme sa im neukazujte a počkajte, kým skončí rozhovor. Potom sa preplížte a prečítajte si list na stene. Zistíte, ako si zvyšovať priazeň u pohanov. Potom sa vráťte na hlavnú ulicu a pokračujte na jej južný koniec. Tam je Undercurrent Sam Swarthy. Môžete u neho kúpiť rôzne veci, ale aj rukavice na lozenie po stenách (Climbing Gloves). Aj keď nie sú hneď nevyhnutné, doporučujem ich kúpu.
S rukavicami sa vráťte pred vchod do uličky, v ktorej sídli Dhalia. Všimnite si hore balkón a dvere. Vylezte hore na balkón a vstúpte (nech vás nezhodia dolu dvere ako mňa). Vnútri je Strieborný náramok (100) a Medená minca (25). Na stene medzi Dhaliou a listom od Pohanov je vysoko Plynový šíp. Na stene vedľa zapečatenej brány do South Quarter je ďalší plynový šíp. Vyhrajte sa s rukavicami.
Potom sa dajte na východ od Swarthyho obchodu. Cestou si z fakle vezmite Ohnivý šíp. Na konci sa na móle zhovárajú dvaja strážci. Zistíte, že sa bavia o pohanskom stromčeku (ktorý je na krabiciach za nimi). Zistíte, že pohani by ho chceli pre seba (samozrejme) a Hammeriti by ho chceli zničiť. Tak máte tri možnosti: buď pomôžete jednej zo skupín, alebo nespravíte nič. Ak sa rozhodnete zalíškať Hammeritom, tak vezmite stromček a keď budete v krčme (prídeme tam o chvíľu), tak ho hoďte do krbu - tým sa zvýši vaša obľúbenosť u Hammeritov. Ak chcete bodovať u pohanov, tak vezmite stromček a preplížte sa do pohanskej časti dokov. Vniknite do domu a vnútri, na prízemí je na zemi vyznačené miesto, na ktoré keď kliknete, zasadíte stromček. Keď aj budete mať obľúbenosť u pohanov na neutrál, tak sa z domu vykradnite, lebo až keď budete priateľmi, môžete vliezť do ich budovy.
Pokračujme v dokoch. Napravo od krabíc, na torých bol stromček, sú dva prechody vedúce do susednej časti dokov, kde kotví aj Abysmal Gale. Naavo na krabici je Medená minca (25). Pred vami sú dvaja strážci, pozor. Vstúpte do krčmy. Môžete použiť hlavný vchod, no museli by ste sa vlámať. Je tu aj jednoduchšia cesta. Napravo od vstupu je rebrík. Vylezte po ňom hore. Z balkóna skočte na potrubie, ktoré je na stene krčmy. Po potrubí dojdite až pred okenice, ktoré otvorte a vstúpte na poschodie krčmy. Tu si z truhlice vezmite Nefritový prsteň (50). Pred dverami si z police nad sudmi, naľavo, vezmite Medenú vidličku (25). Dole zbehnite slobodne, sú tam len dvaja civili, ktorým vadiť nebudete. Slečna má na opasku vak s peniazmi. Na stole pred kozubom je Medený hrebeň (50) a v miestnosti za pultom je Medený kalich (25).
Napokon dobehnite k lodi, ktorá kotví pred krčmou.


Abysmal Gale

Dostaň sa k nákladu v podpalubí, tam nájdi a prečítaj Lodný záznam (Ship Manifest), aby si získal stopy k Compendium of Reproach.
Loď je plná zombíkov, preto sa vám bude veľmi hodiť Flash Bomb. Inak, toto nie je misia, ale súčasť mesta, preto likvidácia týchto zombíkov vám zvýši náklonnosť u Hammeritov. Hneď napravo po vstupe je vaša prvá Svätená voda. V kajute naľavo je Medený svietnik (25). V kajute napravo je ďalšia Svätená voda. Pozor na zombíka, čo sa tu prechádza. V ďalšej kajute naľavo je Health Potin a Nefritový prsteň (50). Je v nej aj ležiaci zombík. Pozor, ležiaci nie sú mŕtvi, len ležiaci a keď sa priblížite dosť blízko, zaútočia. Potom choďte do západnej časti hore schodmi. V poslednej kajute je zombík, ktorého sa radšej zbavte, ak aj šetríte bomby. V miestnosti v truhlici je Medená minca (25) a Rubínový prsteň (75). Pozrite si denník, ale tu nič nezistíte. Vráťte sa na vstupnú chodbu a na jej južnom konci zahnite dole schodmi na západ. Choďte do poslednej kajuty naľavo. Tam skočte do diery a dole je Svätená voda a Nefritový náhrdelník (50). Vylezte naspäť hore. Do kajuty oproti. Ďalší zombík na zemi a v truhle je Medený náramok (75) a Medený prsteň (25). Choďte do susednej miestnosti a opäť dole do diery. Tam je jeden zombík a ďalší je na chodbe. Tu sú dve truhly. V jednej je Medená minca (25) a v druhej je Medený hrebeň (50). Keď vyjdete z miestnosti, choďte najprv na sever a v prvej kajute napravo je Svätená voda. Potom choďte na juh a na konci otvorte dvere. V miestnosti so zombíkom na zemi je lodný záznam (Ship Manifest). Po jeho prečítaní je úloha splnená a získali ste aj novú mapu. Oproti tejto miestnosti je rebrík, ktorý vedie k portálu. To je na to, aby ste sa nemuseli vracať celú cestu, tak po ňom vyjdite a objavíte sa opäť v Dokoch.


Docks

Teraz máte dve možnosti. Buď ísť do Sunken Citadel, alebo na na ostrov do Widow Moira´s Mansion. Ak chete ísť do citadely, tak ako vstúpite do dokov, hneď napravo je uzavretá brána do South Quarter a hneď vedľa nej je temný kút, v ktorom zlezte do kanálov a na ich konci si z Keeperského symbolu spravte dvere a prejdite. Ak chcete ísť na ostrov, tak choďte k miestu, kde bol Pohanský stromček. Kotví tu malý čln. Pri ňom je Keeperský symbol, na ktorý kliknite.



Misia 5 - The House of Widow Moira
Korisť - 34 kusov. Hodnota 4200.
Nepriatelia - Stráže.
Hlavný cieľ - nájsť a ukradnúť Compendium of Reproach.


Overlook Grounds

Nájdi cestu do Overlook Mansion.
Pristáli ste s člnom v jaskyni, neďaleko sídla, v ktorom žije Edwina Moira, vdova po Robertovi, kapitánovi lode Abysmal Gale. Na lodi ste zistili, že tu by sa mohol nachádzať Compendium of Reproach. Takže, od lode sa vydajte tunelom a na konci sa vyvezte výťahom. Tam prejdite ďalším tunelom, v ktorom sa vyhnite strážcovi a na konci vstúpte do izby, kde sedia dvaja strážcovia. Keď jeden z nich odíde, priplížte sa a vezmite si zo stola dve Zlaté mince (po 75, 1% a 3%). V truhlici je Flash Bomb. Potom vyjdite hore schodmi. Kúsok budete prechádzať po osvetlenej časti, ale ak budete rýchly, tak si strážca len čosi všimne, ale vás nie. Hore sú na stole tri Broadhead šípy. Potom vyjdite von. Ste na dvore pred domom. Tu máte tri cesty, ako sa dostať dnu. Prvá je hlavným vchodom. Zvyšné dve predpokladajú, že ste si kúpili lezecké rukavice v Dokoch. Pri druhej ceste sa preplížte k hlavným dverám a vylezte na striešku nad nimi. Tam, rovno pod oknom je tajný panel, ktorý otvorte a môžete vliezť dnu. Tretia cesta je napravo od hlavného vchodu, respektíve po stene domu úplne napravo, pri múre. Tam vylezte hore na balkón a dverami vstúpte dnu.

Nájdi a ukradni Compendium of Reproach
Tu pre postupnosť pôjdem odspodu. Naľavo pri hlavnom vchode stojí strážca. Popod malý múrik pred vchodom sa preplížte na pravú stranu a odtiaľ už v pohode prejdete pred dvere. Vypáčte ich (ľ,d,ľ,h,d) a vstúpte. Vnútri vstúpte do druhej miestnosti, kde je strážca. Naľavo na stene nad stolíkom s knihami je Vzácny portrét (150, 7%). Prejdite južnú stranu izby. Presuňte sa za chrbtom strážcu, aby ste sa stihli presunúť, keď sa bude otáčať. V susednej miestnosti sa presuňte za strážcu sediaceho pri stole a ukradnite zo steny za ním Veľký vzácny portrét (200, 11%). Potom otvorte dvojkrídle dvere za ním. Vnútri jeden strážca chodí okolo stola. Priplížte sa a práve z tohto stola si vezmite špeciálnu korisť, šťastnú mincu - LUCKY COIN (25, 12%).
Potom sa vráťte do vstupnej miestnosti. Naľavo od rámu, z ktorého ste si vzali prvý portrét, sú dvere, ktorými prejdite. V miestnosti za nimi je žena. Na krbe sú dva Strieborné svietniky (po 50, 13% a 14%). Na gauči oproti krbu je na gauči Diamantový kalich (150, 18%). Pred schodmi nahor je na stole Zlatá urna (175, 22%). Potom vyjdite hore schodmi.
Tam sa prechádza jeden strážnik. V truhle je Rubínový náhrdelník (75, 24%) a oproti truhle je Vzácny portrét (150, 27%). Potom smerujte do chodby, do ktorej chodí aj strážca, no vy vstúpte do dverí rovno pred vami. Tu nájdete akurát denník, v ktorom sa píše o šťastnej minci, no druhými dverami vyjdite von a ste za rohom chodby, tak ste sa vyhli strážcovi. Choďte do dverí oproti, na juhu. Vnútri na posteli spí žena. V skrinke naľavo sú dve Medené misky (po 100, 30% a 32%), nad krbom je Diamantový kalich (150, 36%) a pri posteli na stolíku je Diamantový prsteň (100, 38%).
Potom prejdite do susednej izby na juhu, vedú tam oboje dvere. Vnútri je v truhle Rubínový náhrdelník (75, 40%). Na západnej strane miestnosti pod obrazom sú na zemi padacie dvere. Zlezte dole a tam môžete nájsť tajné dvere vedúce na strechu nad hlavným vchodom. Toto je miestnosť, do ktorej by ste sa dostali, keby ste vyliezli po stene pri vnikaní do sídla. V tejto tajnej miestnosti je aj truhla a v nej Zlatý nuget (150, 44%). Vráťte sa hore do izby.
Prejdite dverami ďalej na juh. Na chodbe je strážca, ale je opitý, tak sa dá okolo neho prekĺznuť. Prejdite do dverí naľavo a vstúpte do kúpeľne. Naľavo od vane je malý stolík a na ňom je Diamantový prsteň (100, 46%). Opustite miestnosť dverami na západ. Zídite pár schodov a vstúpte do izby pred vami.
Vnútri sa zhovára muž so ženou o tom, že to tu chcú tiež vykradnúť. V tejto izbe je len na ľavej strane, na malom stolíku Mešec s peniazmi (50, 47%). Buď ho ukradnite, kým sa rozprávajú, alebo si počkajte, kým žena neodíde z izby. Toto je inak izba, do ktorej by ste sa dostali z balkóna, keby ste zvonku vstupovali do sídla vylezením po stene na balkón.
Potom prejdite naspäť cez kúpeľňu na chodbu k strážcovi. V chodbe na východe je portál (druhý je na prízemí), prejdite ním.


Overlook Proper

Prejdite do chodby oproti vám, na východe, no až keď strážca zájde na balkón haly naľavo. Na konci vstúpte do dverí napravo. Z truhlice vnútri si vezmite Rubínový prsteň (75, 49%). Tiež si vezmite fľašku s olejom z vrchu poličky. Potom choďte do miestnosti úplne na východe. Tam sú traja ľudia, počkajte si, kým dohovoria a rozídu sa. Jeden chlapík tu teda zostane, ale to nie je problém. Potom vyjdite z tejto miestnosti hore schodmi. Tu sedí slepá vdova Moira. Vypočujte si jej monológ a získate poznámku, že jej Robert zanechal odkaz v spálni. Ešte počkajte, aj keď je slepá, cíti vás a požiada o víno (ďalšia poznámka). Zo stola si vezmite kľúč od spálne a vráťte sa dole a až na chodbu s portálom, ktorým ste prišli.
Naľavo zbehnite dole hlavným schodiskom. Na medziposchodí si zo stola vezmite Medenú urnu (100, 51%). Z veľkej haly pred vami počujete ako (zrejme) hlavná slúžka pucuje inú slúžku, že nesmie vdove nosiť víno. Potom sa ešte porozpráva so strážcom o tom, že má podozrenie, na nekalé úmysly u niektorých hostí. Naľavo aj napravo od schodov je malá mriežka. Otvorte jednu z nich a vlezte do diery. Prejdite poza schody a tam nájdete Zlatý nuget (150, 55%). Potom choďte (stále v diere) na východ, z pravej strany schodov. Tam je Ďalšia mriežka, ktorú keď otvoríte, dostanete sa do študovne. Vnútri si zo stola vezmite Striebornú mincu (50, 56%) a z truhlice Health Potion a Diamantový prsteň (100, 58%). Potom vyjdite von. Buď sa vráťte cez dieru popri schodoch a cez chodbu prejdite do jedálne, alebo vyjdite rovno dverami z tejto miestnosti. Tie naľavo vedú priamo do jedálne. Vypáčte ich (d,h-p,ľ,h-p,ľ-d) a vstúpte.
Pri stole sedí strážca a prechádza sa tu slúžka. Vystriehnite si správny moment a prejdite na druhú stranu a cestou si zo stola vezmite Nefritový kalich (75, 60%) a Rubínový kalich (100, 63%). Na krbe je Medený svietnik (25, 63%). Nech vás neprezradí mačka, čo sa prechádza pred krbom.
Potom choďte do dverí za jedálňou. Je tam kuchyňa. Na skrinke hneď naľavo, pri ktorej je sud, je na vrchu Rubínový kalich (100, 66%). Musíte vyliezť na skriňu. Potom sa presuňte do severovýchodného rohu. Je tu inak aj kuchár, ale pokiaľ je v susednej časti kuchyne, tak si ho netreba všímať. Tu v rohu si otvorte pec a vezmite si ohnivý šíp (prípadne počkajte, kým pec otvorí kuchár). (Zo stola si vezmite víno a odíďte. Vráťte sa, ako ste prišli, po schodoch hore, až ku vdove. Položte víno na stôl. Ona vám poďakuje a povie, že hosťom sa nedá príliš veriť. A nech skúsia niečo od nej ukradnúť, Robert sa o to postará. ... To len tak, nemusíte jej to víno nosiť). Otvorte dvere na západ. Strážca z chodby sa príde pozrieť, čo sa deje (ak nie, tak si to obíďte cez veľkú halu). Prejdite poza neho a do dverí na konci, napravo. Za nimi je Galéria. Otvorte si tu truhlu a vezmite si Rubínový kalich (100, 68%). Zapamätajte si túto miestnosť, budete sa sem potrebovať vrátiť. Potom sa vráťte ku schodom cez halu. Po hale chodí jedna slúžka a strážca, ale občas je celkom prázdna. Na stolčeku oproti portálu je druhá špeciálna korisť, Nereidský ďalekohľad- NEREID TELESCOPE (400, 77%). (pre zaujímavosť - Nereidy sú v gréckej mytológii dcéry morského boha Nerea a jeho manželky Doridy, morské nymfy. Prívetivé ochrankyne moreplavcov).
Potom sa vráťte po schodoch hore a prejdite na balkón nad veľkou halou. Choďte po jeho ľavej (západnej) časti a tam zo steny vezmite Veľký vzácny portrét (200, 82%). Prejdite do chodby na opačnej strane, keď z nej vyjde strážca. Na chodbe je dvojo dverí, obe vedú do rovnakej časti (spálňa s kúpeľňou). Vstúpte nimi. Otvoríte si ich kľúčom zo stola pri vdove, ak nemáte, tak vypáčiť (d,h-p, ľ,h-p, ľ-d). Dverami naľavo vstúpite do spálne. Tu je len Diamantový náhrdelník (100, 85%) v truhlici. Podstatné tu je, aby ste si pustili gramofón pri kozube. Je tam odkaz od Roberta pre jeho manželku Edwinu.

Použi skryté tlačidlo v študovni. Potom choď do Severnej Galérie, skôr než sa zavrie. Severná galéria je na prvom poschodí, priamo pod spálňou majiteľov.

Než opustíte poschodie, choďte ešte zo spálne do susednej miestnosti, do kúpeľne. Tam si vezmite zo stolíka tretiu špeciálnu korisť, vdovino zrkadlo - WIDOW´S MIRROR (125, 88%). Potom sa presuňte pod schody na prvé poschodie. Miestnosť na východ od schodov,, do ktorej sa dá dostať dverami z chodby, z jedálne a aj dierou popri schodoch, je študovňa. Už ste tam zrejme boli kradnúť (ak idete s návodom). Vnútri, pod stolom, na ktorom je denník, je tlačidlo. Keď ho stlačíte, máte necelých 50 sekúnd (odhadom) na to, aby ste sa presunuli do galérie. Severná galéria je izba na severe, za veľkou halou, na západ od kuchyne. Buď tam prejdite cez halu, alebo jedáleň a kuchyňu. Mne sa zdala vhodná hala, keď vošli aj strážca aj slúžka do haly, stlačil som tlačidlo, prebehol dnu, oni sa zatiaľ otočili, aby šli von a ja som mohol prejsť na druhú stranu haly. Tam si len počkať, kým sa neotočí strážca pred galériou a šup dnu. (ak nestíhate, tak si pomôžte Hlučným šípom a odlákajte ľudí preč). V galérii je odsunutá skriňa, od steny napravo. Za ňou vstúpte do tajnej miestnosti.

Nájdi a ukradni Compendium of Reproach
Spustite sa dole výťahom a vstúpte do jedinej miestnosti tu dole. Na stole je Compendium of Reproach. Zobrať! Na stole je tiež denník, v ktorom píše Robert, že v truhle sú peniaze pre jeho ženu, aby mohla prežiť a mať služobníctvo, ktoré by sa o ňu staralo. Ak otvoríte truhlu, tak v nej nájdete Courier Bag (500, 100%). Tu nastupuje morálka. Vziať, či nevziať. Zlodej by mal mať svoju česť a hrdosť a okrádať bohatých, čo na to majú a bohatnú; a nie slepú vdovu. Keď sa rozhodnete, tak prejdite ďalšími dverami a portálom za nimi. Ste v jaskyni a pred vami sú tajné dvere a páka na ich otvorenie. Za dverami je chodba, po ktorej sa prechádza strážca. Vystriehnite vhodný moment, otvorte a zahnite doľava. Tam je to len pár krokov k vášmu člnu a návratu do mesta.


Hard

V Overlook Grounds je nový strážca na dvore pred domom a jeden nový je vo vstupnej hale (radšej vstúpte inakade). V Overlook Proper je len jeden nový strážca a ten je v Galéri (kadiaľ sa ide do tajnej miestnosti).



Mesto - Deň štvrtý

Keeper Library

Tentokrát ste sa objavili v Keeperskej knižnici, v izbe, v ktorej je aj vchod do Zakázanej knižnice. Môžete ju opäť preskúmať. Pred schodmi je opäť Vzácna kniha (100). Strážca na prvom poschodí má opäť Mešec (50) a v prvej miestnosti na druhom poschodí je zase Vzácna kniha (100). Ak preleziete ešte do poslednej miestnosti, tak na balkóne pred ňou už nie je Keeperka, ale malé dievča. A to sa prechádza po väčšej trase, tak pozor. V miestnosti za balkónom je Vzácna kniha (100) a Zlatý kalich (75). V tajnej miestnosti je už len Zlatý kalich (75). Cestou si však na schodoch môžete vypočuť rozhovor Keepera a Staršej Keeperky. Logan a Blake sa bavia o vyvolenom, ktorý jediný môže použiť Glyph a ako ho chcú zastaviť. Proste kujú pikle.


City

V meste sa toho veľa nezmenilo. Pozbierajte si šípy a pravidelne sa objavujúce cennosti. Presuňte sa do South Quarter. Môžete vyliezť po stene na bránu, ktorou prechádzate k bráne vedúcej do Stonemarket Plaza. Hore je Plynový šíp a diera, cez ktorú sa dostanete dole.
Potom si všimnite dom na juhozápad od fontány. Je to od fontány len pár krokov. Vyjdite na schody vedúce na verandu a vylezte po stene úplne hore. Na povale nájdete Vzácne víno (100) a v truhlici dve Flash bomby. Ak prejdete na opačnú stranu povaly, tak môžete zliezť dole do Black Alley. No hore môžete vyliezť len po stene domu pri fontáne.
U vášho domáceho (Landlord) je nový Nefritový kalich (75).
Potom sa presuňte do dokov. Tu sa tiež obnovilo pár cenností a samozrejme šípy. Znovu môžete navštíviť aj loď Abysmal Gale. Na nej je takisto pár cenností, no kvôli tým sa neoplatí riskovať, lebo sa obnovili aj zombíci (skade? Či tam lozia ľudia z mesta a menia sa?). Kvôli čomu sa tam oplatí ísť, sú nové fľaštičky Svätenej vody, no môžete ich mať len päť.
Keď obeháte mesto, tak choďte do citadely. Ako vstúpite do dokov, hneď napravo je uzavretá brána do South Quarter a hneď vedľa nej je temný kút, v ktorom zlezte do kanálov a na ich konci si z Keeperského symbolu spravte dvere a prejdite ďalej.



Misia 6 - The Sunken Citadel
Korisť - 41 kusov. Hodnota 4100.
Nepriatelia - Kurshokovia, Krysoidi, Pohani, Pohanská šamanka.
Hlavný cieľ - Nájdi Keeperský Glyph Key.


Outer Citadel

Nájdi Keeperský Glyph Key
Pamätáte si na čudnú potvoru, ktorú ste oslobodili z väzenia v Stonemarket Proper? Bol to Kurshok, jašteričí humanoid. Zanechal vám tiež mapu, ktorú teraz využijete. Kurshokovia boli kedysi silnou rasou, no podľa legiend urazili svojho boha a ten za trest celý ich svet preboril pod povrch zeme. Tu budú vašimi nepriateľmi.
Prejdite pár krokov tunelom a oproti prvej fakli, pred vstupom do väčšej jaskyne, je na zemi Rubín (125, 3%). V jaskyni sú prví dvaja Kurshokovia. Naľavo je jazierko, v ktorom je vodný šíp. Obíďte si jazierko až k oltáru (kamenný kváder, ktorý vidíte už od vstupu do jaskyne). Je na ňom Socha vtáka (125, 6%) a denník, z ktorého sa dozviete o národe Kurshokov. Potom sa presuňte opäť pred vchod do jaskyne a po pravej strane (zdá sa mi bezpečnejšia) sa presuňte do chodby ďalej na západ. Pri vstupe do tejto chodby je napravo hromada kamenia. Pri nej je na zemi Diamant (150, 9%). Potom prejdite chodbou do jaskyne, z ktorej vedú dve cesty. Tu sa stretnete s novým nepriateľom, veľkou humanoidnou krysou. Na oltári, ktorý obchádza, je Strieborný svietnik (50, 10%), a kniha, ktorú si prečítajte a dozviete sa o zlatej korune.

Ukradni Kurshokskú Korunu z bývalej trónnej sály.
Naľavo, na východe je Arena, kde skladujú vajcia a napravo (teda skôr rovno) na juhu je Divadlo (podľa mapy). Obe cesty sa na konci spájajú do jedinej chodby s portálom do ďalšej časti.
Najprv sa dajme na juh. Pri vstupe sú naľavo nejaké trosky. Na zemi pri nich je list a na skalách je Zlatý nuget (150, 14%). Postupujte do jaskyne divadla. Na vyvýšenej plošine sa zhovárajú dvaja pohani. Dole, kde ste, sú dve truhly. V prvej je Health potion a tri Broadhead šípy a v druhej sú tri Zlaté mince (po 75, 16%,18% a 20%). Ak budete pokračovať do chodby na konci, na juhu, tak tam je portál ďalej. Pôjdeme tam z Areny. Vy si všimnite na vyvýšenej plošine, naľavo od pohanov, veľký svietiaci kryštál. Je to špeciálna korisť - VEĽKÝ DIAMANT (500, 32%). Nemusíte prechádzať popri pohanoch, stačí vyskočiť na plošinu, zobrať ho a stiahnuť sa. Potom sa vráťte na rázcestie, pred vstupom do divadla.
Teraz sa dajte na východ. Dojdite ku schodom a vezmite si Strieborný nuget (100, 34%). Dole sú dvaja Krysoidi, ktorí sa bavia o tom, že si idú pochutiť na Kurshokských vajciach. Po rozhovore vbehnú do haly za nimi a pustia sa do boja. Ako väčšinou v tejto hre, môže to dopadnúť rôzne, ale najoptimálnejší výsledok pre vás je, keď obaja padnú a zabijú jedného z dvoch Kurshokov, ktorí tu strážia. Na zemi pod schodami je Zlatý kalich (75, 36%). Po boji vstúpte dnu a vybehnite hore schodmi. Na okne naľavo je Zlatá urna (175, 40%). Vráťte sa dole. Naľavo aj napravo od schodov je vchod, ktorým vojdete pod most (napravo od mostu je Machový šíp). Vstúpte a z truhlice, ktorá tu je, si vezmite Zlatú dýku (50, 42%). V chodbe smerujúcej nadol hliadkuje jeden Kurshok. Keď vstúpi do dolnej miestnosti, vstúpte za ním. Vo vhodnom okamžiku vezmite z podstavca druhú špeciálnu korisť, Pohanský bojový roh - PAGAN BATTLE HORN (50, 43%).
Potom sa vráťte na most. Ak máte Lezecké rukavice, nemusíte po schodoch (pred ktorými by mal byť Kurshok), ale priamo po stene. Hore pokračujte ďalej. V prvej miestnosti, do ktorej vstúpite, je pod miskou s modrým plameňom Strieborný nuget (100, 45%). Pokračujte ďalej a na stole oproti vám budú dva Strieborné svietniky (po 50, 46% a 48%). Od stola na severe, na konci chodby za spadnutým stĺpom, je na zemi Nefrit (100, 50%). Vráťte sa pár krokov naspäť, smerom k stolu so svietnikmi a prejdite dverami, za ktorými pochoduje krysoid. Hneď za dverami je sarkofág, v ktorom je Rubínová Tiara (100, 53%). Potom choďte dole schodmi, oproti sarkofágu. Tam na zatopenej podlahe je Medený náramok (75, 54%) a naľavo na zavretom sarkofágu je Strieborná urna (150, 58%). Potom prejdite viac na západ do ďalšej chodby, v ktorej tiež chodí ten krysoid, čo tu stráži. Táto sa ďalej spája s Divadlom, kde ste sa stretli s pohanmi. Vy zamierte do chodby na juhu a prejdite portálom.


Citadel Core

Nájdi Glyph Key.
Chodba pred vami vedie do miestnosti s malým bazénom v strede. Chodba naľavo tam vedie tiež, akurát je v nej otvorený sarkofág, v ktorom je Health Potion. V severovýchodnom rohu je Soška mačky (100, 60%), tú si vezmite ešte počas rozhovoru o niekom z povrchu. Na južnom konci bazénu je Rubínový kalich (100, 63%). Po rozhovore sa bude jeden motať popri bazéne a druhý bude chodiť dookola miestnosti. Ten kalich sa dá v pohode zobrať. Potom sa presuňte dverami na juhu. Dole pod schodami v zaplavenej chodbe je pohan,, pohanská šamanka a dvaja Kurshokovia, ktorí medzi sebou bojujú. U mňa sa vo väčšine prípadov do boja zapojil aj Kurshok, ktorý hliadkoval v chodbe, do ktorej ste práve vliezli.. Netreba zasahovať, jeden to vždy prežije a tu je najvýhodnejšie, keď to bude šamanka. Napravo od schodov je chodba uzavretá, ale pod oknom je kostra a pri nej Mešec s peniazmi (50, 64%). Rovno oproti schodom je dole socha držiaca misku s ohňom. Pod ňou na oltári je Medená miska (100, 67%) a Strieborný svietnik (50, 68%). Na oboch stranách haly sú schody. Jednými vyjdite hore. Sú tam dvere na juh, oproti nim (nad sochou s ohňom) je Strieborná urna (150, 71%).
Potom vstúpte cez tie dvere do knižnice. Stráži v nej jeden Kurshok. Obíďte si miestnosť po obvode zľava. Na poličke naľavo je Vzácna kniha (100, 74%). Na poličke oproti vchodu sú dve Medené mince (po 25, 75%). Pred vchodom do ďalšej miestnosti je napravo od dverí, na poličke druhá Vzácna kniha (100, 78%). Vstúpte do zadnej miestnosti knižnice. Tam nájdete mŕtvolu. Pri nej na zemi je Zlatá dýka (50, 79%) a hľadaný Glyph Key. Zobrať. Tiež si prečítajte denník, aby ste zistili, ako Keeper Rafe zomrel.

Ukradni Kushokskú korunu.
Potom sa vráťte pred knižnicu. Treba sa dostať do trónnej sály. Máte dve možnosti. Jedna je, že sa vrátite hore schodmi, pred miestnosť s bazénom a smerujte na východ. Dostanete sa do chodby, kde naľavo je trónna sála, miska s modrým plameňom a pred ňou Kurshok. Vy choďte do susednej miestnosti napravo. Do nej sa dostanete aj druhým spôsobom. Ten je taký, že v hale pred knižnicou rovno zamierite na východ a vleziete do jediného otvoru na východnej stene, no samozrejme musíte mať rukavice na lezenie.
V miestnosti, do ktorej sa dostanete jedným z dvoch spôsobov, je Kurshok. V tieni sa presuňte do juhovýchodného rohu miestnosti a zo zeme si vezmite Nefrit (100, 81%). Potom prejdite hore schodmi na severovýchode. Na medziposchodí je rohová miestnosť, v ktorej stráži ďalší Kurshok. Ak do nej vstúpite cez dvere na východe, tak naľavo je na zemi Strieborný nuget (100, 84%), ak vstúpite dverami na juhu, tak napravo na stene je tretia špeciálna korisť, Kurshokský gobelín - KURSHOK TAPESTRY (50, 85%). Kurshok obchádza dookola, takže sa poza neho dostanete k obom týmto veciam. Potom pokračujte hore schodmi.
Hore sa dostanete na ochodzu nad trónnou sálou. Pod vami sú dvaja strážcovia a nad trónom sa vznáša koruna. Hneď ako vstúpite, tak naľavo vyskočte na vyvýšenú kamennú plošinu. Prejdite ňou až k zrútenému stĺpu opierajúcemu sa o stenu a vylezte naň. Prejdite po ňom kúsok ku druhému stĺpu, ktorý je o tento opretý. Na jeho vrchu je Diamant (150, 89%). Potom choďte po ochodzi až za trón. Máte dve možnosti ako získať korunu. Nad trónom je zavesený nejaký luster. Skočte naň, zohnite sa, vezmite korunu a vráťte sa na ochodzu. No ešte sú nejaké cennosti v truhlách dole, tak zvoľte druhý spôsob získania koruny.
Zlezte dole do sály. Otvorte si truhlu v severozápadnom rohu (ľ-h, p, ľ-d, h). Vnútri sú dve Strieborné mince (po 50, 90% a 91%) a Handful of Gems (200, 96%). Potom treba ísť k druhej truhle pri tróne. Tam to potajme nezvládnete, tak použite jeden hlučný šíp a vystreľte ho poniže trónnej plošiny, nech zbehnú preč. Keď obaja strážcovia odídu, tak to využite a rýchlo otvorte aj túto truhlu a vezmite si dve Zlaté mince (po 75, 98% a 100%). Potom vylezte na trón a vezmite si Korunu. Z trónu vylezte na luster a z neho sa vráťte na ochodzu.

Vráť sa na miesto, ktorým si vstúpil a odtiaľ na povrch.
Teraz sa už len vráťte tak, ako ste prišli. Je to len pár miestností do tej s bazénom. Tam stačí vyčkať, kým jeden vojde do bazéna a druhý pôjde ku dverám a vy prebehnite druhými do portálu. V prvej časti by nemal byť problém až po prvých Kurshokov. Pri tých si počkajte, kým sa obaja nevydajú k jazierku a potom prebehnite po ľavej strane až ku vchodu. Tam už len pár krokmi choďte k miestu vstupu.


Hard

V Outer Citadel je nový Krysoid v jaskyni, kde sú aj dvaja pohani a Veľký Diamant. V Citadel Core je nový Kurshok pred trónnou sálou s Kurshokskou korunou.



Mesto - Deň piaty

Keeper Library

Navštív Zakázanú knižnicu a vypočuj si Caducinine čítanie z Compendium of Reproach.
Objavujete sa opäť vo svojej izbe v Keeperskej knižnici. Bežte ku vchodu do Zakázanej knižnice a tentokrát je jedno, či tajným, alebo hlavným vchodom. Keď sa priblížite, spustí sa animácia, v ktorej vy, prvý Keeper Orland a ďalší Keeperi počúvajú, čo Caduca číta z vami prineseného Compendium of Reproach. V proroctve sa hovorí o zastavení času. Garret nemá v záujme čakať, kým sa to vysvetlí samo a napriek Orlandovmu nesúhlasu sa rozhodne zastaviť hodiny na veži.


City

Vnikni do Hodinovej veže na Stonemarkete cez potrubie na Stonemarket Plaza, aby si sabotoval hodinový systém.
Tak, a teraz si trocha pobehajte, pokradnite a podopĺňajte šípy, ak chcete. Ak ste však doteraz vyrabovali poriadne všetky misie, tak to už ani nepotrebujete. Napriek animačke máte stále zakázaný prístup do Zakázanej knižnice, tak ak tam chcete kradnúť, tak zase len tajným vchodom. Váš domáci má opäť doma niečo nové, no tentokrát je to len Medený svietnik (25) na poličke pri dverách. Zrejme ho to, že každú noc dáva do kanála výkupné, vyčerpáva. Nenarazil som ani na nejaké zaujímavé rozhovory, ani na nič podobné, tak sa vydajte do ďalšej misie.
Choďte na malé nádvorie pod Terces Courtyard. Kedysi tu stáli dvaja Hammeriti a viedli rozhovor o vás. Pri lampe sú krabice a sud. Nad nimi je potrubie, z ktorého kvapká voda. Tam sa pozrite hore a potrubie vedie do ventilácie označenej Keeperským symbolom. Ak ste si predtým nekúpili lezecké rukavice, tak teraz musíte. Vylezte po stene hore a kliknite len na symbol.



Misia 7 - Killing Time
Korisť - 33 kusov. Hodnota 2450.
Nepriatelia - Hammeriti, Hammeritskí kňazi.
Hlavný cieľ - sabotovať hodinový mechanizmus a tak zastaviť hodiny.


Upper Clocktower

Nájdi technické plány hodinovej veže.
Prejdite miestnosťou k rebríku a zlezte ním dole. Pokračujte až do veľkej miestnosti s dvoma kyvadlami. Pozor, nech vás netrafia, bolelo by to. Ako vstúpite do miestnosti, hneď zahnite doprava a otvorte truhlu. V nej je Strieborná soška (50, 2%). V miestnosti sú dvaja strážci, no je tu dosť tma, tak sa máte kde skryť. Na západnej strane pod skleneným hodinovým oknom, pod plošinou je Svätená voda, no ak ste pobrali všetku na Abysmal Gale, tak ju nepotrebujete. Teraz sa potrebujete dostať na severozápadnú stenu, tam si všimnite hore na kovovej doske lesknúce sa koliesko, je to prvá špeciálna korisť - DIAMOND GEAR (400, 18%). Pre utajenie môžete preliezť po východnej stene. Popri severnej prejdite po podlahe (na stene vám v lezení bránia trámy) až pod koliesko, vylezte a vezmite si ho. Potom zlezte rebríkom v severovýchodnom rohu.
Tu dole je jeden Hammerit. Prejdite poza neho na južný koniec chodby. Zo stola si vezmite Zlatý kalich (75, 21%), Zlatý svietnik (75, 24%) a spod stola si vezmite druhú špeciálnu korisť - FATHER DEBOLE´S SOLACE (150, 30%). V truhle je Health potion a Mešec s peniazmi (50, 32%). Aj keď je dosť osvetlená, nie je zamknutá, tak sa to dá spraviť rýchlo. Na stole je tiež denník Otca Deboleho, ktorý si môžete prečítať. Vedľa denníka je Rolka papierov. Prezrite si ju, sú to plány veže. Získali ste poznámku, že na sabotáž treba prehodiť Zásobník uhlia a Uvoľňovač pary. Napokon aktivovať Zastavovací mechanizmus.

Dostaň sa do základov Hodinovej veže, kde je umiestnená pec.
Všimli ste si dvere oproti rebríku, ktorým ste sem zliezli? Treba sa dostať za ne. No pri stole, pri ktorom ste, je okno, ktoré vedie za dvere, tak ním prejdite. Prejdite ďalej do miestnosti s robotníkom. Prechádza sa od okna k južnej stene, k severnej a zas k oknu, tak sa dá poza neho časovať vaše plíženie (no omnoho jednoduchšie je zbaviť sa ho). Má na opasku Mešec s peniazmi (50, 34%). V truhle medzi posteľami je Svätená voda a Mešec s peniazmi (50, 36%). V truhle pred posteľou je Medená minca (25, 37%). Na posteli hore je Medená minca (25, 38%). Na stolíku pri západnej stene je výbušná mína. Vedľa nej na poličke je Strieborný kalich (50, 40%). Na stolíku v rohu, vedľa okna je Strieborná Vidlička a Strieborná lyžica (po 50, 42% a 44%). V truhle za stolíkom je Oil Flask a Medený hrebeň (50, 46%). V severovýchodnom rohu je posledná truhlica, jediná v miestnosti zamknutá. Vypáčte ju a a vezmite si Mešec s peniazmi (50, 48%). V miestnosti, kde ste získali plány veže, boli dvojkrídle dvere. Tie vedú do miestnosti, do ktorej sa dostanete aj oknom z tejto miestnosti s robotníkom. Zvoľte si jednu cestu a presuňte sa tam.
Dole sú dvaja strážci. Keď zídete zo schodov, choďte popri stolíku s listom, popod pariace potrubie a tam zahnite do tmy v pravom rohu. Je tam truhla, z ktorej si vezmite dva Medené svietniky (po 25, 50% a 51%). Potom prejdite k severnej stene, kde sú dvere a výťah. Jeden strážca sa zdržuje pred schodmi a druhý chodí po trase, po ktorej sa teraz chcete presunúť, tak si počkajte, kým nespraví okruh a choďte mu poza chrbát. Pri výťahu vypáčte dvere a vojdite. Z truhly v miestnosti si vezmite Striebornú mincu (50, 53%) a Medenú urnu (100, 57%). Potom sa vráťte pred dvere. Všimnite si rovno v stene oproti dverám malú mriežku. Preplížte sa k nej, otvorte ju a vlezte. Vnútri je na zemi Zlatý náramok (125, 62%). Potom choďte o poschodie nižšie. Buď sa zvezte výťahom, alebo zlezte rebríkom, ktorý je v strednej konštrukcii, priamo oproti výťahu. Obe cesty vedú v podstate na to isté miesto.
Ocitnete sa vo veľmi vysokej hale. Ste na jej vrchu a máte sa dostať dole. Na plošinách cestou dole uvidíte hliadkovať kňazov. Dohora našťastie nevidia, ale treba na nich pamätať. Ak zídete rebríkom, tak ste na strednej konštrukcii, ak prídete výťahom, tak na ňu preskočte. Prejdite na východnú stranu plošiny. Pod vami sú dve plošiny. Jedna je pri stene a je na nej kňaz. Druhá je rovno pod vami a na nej je fakľa. Zhasnite ju vodným šípom, aby vás kňaz nevidel a skočte na ňu. Potom sa zamerajte na juhovýchodný roh dole. Pred vami je nejaké závažie visiace zo stropu, za ním je kovová konštrukcia a za ňou poniže na rímse sa čosi ligoce. S rozbehom skočte na to závažie. Je to dosť náročné doskočiť a nespadnúť. Z neho skočte na stenu pred vami. Ak sa aj nezachytíte, mali by ste aspoň dopadnúť na rímsu ku koristi. Je to Zlatá minca (75, 65%). (veľa roboty kvôli jednej minci, to len pre vášnivých zberateľov). Potom zlezte úplne dole a prejdite portálom v juhozápadnom rohu.


Lower Clocktower

Po vstupe zahnite doľava a prejdite oknom. Keby ste šli doprava, tak by ste si len obišli vežu dookola a dostali sa na to isté miesto. Zlezte po stene na plošinu pod vami. Je tam truhla a v nej je Svätená voda a Zlatá minca (75, 68%). Potom zídite dole schodmi pod vami. Pod schodmi vypáčte dvere. Za nimi je v truhle Zlatá minca (75, 71%). Miestnosť pod truhlou vedie len von na chodbu a je tam strážca, tak tam ani nelezte. Vráťte sa pred dvere. Zamierte na západ a zlezte dole rebríkom. Tam sa otočte na východ a prejdite popod plošinu, z ktorej ste prišli. V tejto chodbe je hneď napravo od vstupu malá miestnosť s naskladanými vecami. Vnútri je mriežka, ktorú otvorte. Za ňou je na zemi Zlatý svietnik (75, 74%). Vráťte sa naspäť na západ a pokračujte hlavnou chodbou dookola veže. Dorazíte do miestnosti, kde stojí strážca a kňaz. Kňaz stojí čelom k oknu, na ktorom je tretia špeciálna korisť - BUILDER´S INGOT (50, 76%). Ukradnite ju spoza neho. Ak by náhodou stáli inak, tak ich odlákajte a potom si ho vezmite. Vráťte sa do chodby pod schodami (kde ste získali svietnik) a prejdite úplne na východnú stranu. Tam sú dvere k výťahu. Vypáčte ich, nastúpte a zvezte sa dole.
Tam prejdite chodbou pred výťahom k dverám vedúcim ďalej. Prvý strážca na chodbe sa dá obísť, ale druhý sa stále pozerá na dvere. Odlákajte ho (mierne ukázanie sa medzi tieňmi, výskok, alebo hlučný šíp). Potom prejdite dverami. Ste v malej miestnosti, za ktorou na chodbe sú rovno pred dverami dvaja Hammeriti. Tých doporučujem uspať plynom, pretože okolo nich neprekĺznete (a ťažko by ste ich klasicky odlákavali a hlučný šíp by vyvolal príliš veľa neželanej pozornosti). Telá spracte do tieňa. Zo stola neďaleko miesta, kde stáli, si vezmite Strieborný kalich (50, 78%), Mešec s peniazmi (50, 80%) a z truhly za stolom si vezmite ďalší Mešec s peniazmi (50, 82%) a Oil flask. Neďaleko je pri unikajúcej pare Plynový šíp. Potom prejdite na koniec chodby. Zvezte sa výťahom a zbehnite dole schodmi.

Sabotuj hodinový mechanizmus, aby si zastavil hodiny.
Z miestnosti napravo tu vychádza jeden kňaz. Na ľavej strane stráži Hammerit, ktorý má na opasku Mešec s peniazmi (50, 84%). Vezmite si ho, prejdite ďalej popri ňom do dverí na severe. Prejdite chodbou do miestnosti za ňou. Tam je stroj a jeden strážca. Keď zájde do zadnej časti, tak potiahnite páku a zastavíte prívod uhlia. Potom choďte do zadnej časti miestnosti k stolu a z neho si vezmite Zlatý kalich (75, 87%) a Zlatý krčah (175, 94%). Z truhly za stolom si vezmite mínu a Zlatú mincu (75, 97%). Na poličke je tiež nejaká mapa. Posledná korisť, ktorá vám zostáva, je dole pri peciach. Tie obsluhuje robotník, ktorý má na opasku Mešec s peniazmi (50, 100%). Ak ho chcete, tak sa tam choďte poplížiť skôr, než zastavíte stroj. Z miestnosti s doplňovačom uhlia, ktorý ste zastavili, prejdite dverami na juhu (ľ-h,p,ľ-d,h). Prejdite do miestnosti pred vami (je to miestnosť napravo od schodov, ktorými ste vstúpili do tejto časti). Tam zastavte ventilom paru. (Občas to vydržalo dlho, občas sa stroj opäť spustil, tak neviem, ale aj tak je zbytočné strácať čas.) Potom zlezte dole, trebárs aj dierou v zábradlí, pred vchodom do tejto časti veže. Zohnutý zoskočte, preplížte sa k páke v strede miestnosti, potiahnite ju a tým zastavíte stroj. Automaticky budete presunutý do mesta.



Mesto - Deň šiesty

City

Vráť sa do Keeperskej Knižnice navštíviť prekladateľku Caducu a zisti, či objavila identitu Brethren a Betrayera (súrodenca a zradcu).
Ste v meste v Stonemarket Plaza. Celá Hodinová veža sa zrútila (vedieť, že spôsobím smrť všetkých nevinných Hammeritov vnútri, tak by som to tam prešiel drsnejšie) a zavalila prechod medzi Terces Courtyard. No môžete to obísť uličkami. Mesto by ste už mali poznať viac než dobre. Ak ešte chcete, choďte popredať nalúpené veci, doplniť si výbavu a pokradnúť. Jedinou novou vecou je Strieborná miska (125), opäť u vášho domáceho, na poličke nad stolom. Keď ste už obehli, čo ste chceli, tak sa vráťte ku Keeperskej knižnici a vstúpte.
Vtedy začne animačka. Prekladateľka Caduca bola zavraždená. Orlandovi je jasné, že ste to boli vy. Začne sa proces, pri ktorom je vopred jasné, že prvý Keeper Orland vás odsúdi a tak sa aj stane. No vám, ako skvelému zlodejovi sa podarí utiecť. Boli za vami vyslaný Keeper Enforcer (Keeperskí donucovači), profesionálni vrahovia, ktorí plnia vôľu Keeperov. Sú to však nemilosrdní vrahovia, ktorí majú zlú povesť. Čo znamená, že keď ich stretnú civili, začnú utekať po pomoc a keď ich stretne mestská stráž, Hammeriti, či pohania, tak ich ihneď napadnú. V tejto časti hry je dobré byť spojencom Hammeritov a Pohanov, lebo mať ďalších nepriateľov popri Enforceroch by značne sťažovalo situáciu. Vy teraz musíte utekať.


Old Quarter

Dostaň sa k svojmu priekupníkovi v Old Quarter a zisti, či ti môže pomôcť, než ťa zabijú Keeperskí zabijáci. Ramienov dom je na východe.
Z brány pri vás vyjdú dvaja Enforceri. Aspoň jedného sa zbavte (klop obuškom) a vydajte sa na východ. Na stene napravo je Keeperský znak. Kliknite naň a zistíte, že je zablokovaný. Získate poznámku, že Keeperské dverné znaky odteraz nefungujú a musíte nájsť alternatívnu cestu. Taktiež zistíte, že Enforceri sa dorozumievajú telepaticky a vy ich reči (myšlienky?) počujete, čo vám poskytuje istú výhodu. Pokračujte cestou na prvú križovatku. Na nej pokračujte ďalej na východ. Tam je naľavo krčma a napravo Fort Ironwood (pevnosť Hammeritov). Ak vojdete do krčmy, vlámte sa na poschodie a cez okno na západe vylezte na plošinu. Tu sa môžete po potrubí pred vami dostať na strechy, po ktorých sa dá dostať na rôzne miesta, no to vám stačí skúmať neskôr. Pokračujte po ulici na východ. Za chvíľu narazíte naľavo na strážnicu (má na vývesnej tabuli symbol orla). Vnútri si prečítajte denník a získate poznámku, že Haukor, mestský strážca, vydiera krčmu v Old Quartere, za čo dostáva každú noc drahú fľašu vína. Z poličky si môžete vziať Značkové víno (150) a viete, že ďalšiu noc by tu malo byť zas. Tiež tu máte Flash Bomb a pár obyčajných šípov.
Potom vyjdite von. Ak zahnete naľavo, na sever, tak tam je v osvetlených dverách Carmenin obchod a dole je uzavretý prechod do Auldale. Na odstavenom vozíku nájdete dva Strieborné taniere (po 75). Potom sa vráťte k strážnici a choďte hore schodmi na juh. Vypáčte dvere (d,h,d,ľ,p,h) a vstúpte. Zistíte, že Ramiena už navštívili Enforceri a má to za sebou. Týmto sa zruší vaša súčasná úloha.

Hľadaj stopy v dome svojho priekupníka, aby si vedel, čo podniknúť ďalej.
Prezrite si Ramienov dom. Nájdete tu Flash bomby, Gas Bomb, mínu, Oil Flask, obyčajné, hlučné aj ohnivé šípy. Podstatné je, aby ste sa presunuli na západnú stranu domu a na skrinke pri stene našli list. Prečítajte si ho "Vráť sa domov do South Quarteru. Ver nám a mi ti pomôžeme. Nič viac riskovať nemôžeme. Priateľ."


City

Choď do svojho domu v South Quarter, ako ťa inštruujú v záhadnom liste.
Najbližšie to máte cez doky, ktoré sú napravo od Ramienovho domu. Prejdite normálne bránou, karanténa už zrejme skončila. Zrejme netreba pripomínať, že Enforceri vás hľadajú po celom meste a nie sú obmedzení len na Old Quarter. Keď sa objavíte v dokoch, ste asi tak tridsať metrov od brány do South Quarter. Prejdite tam a v tej časti už len dobehnite k svojmu domu. Pri fontáne je asi jediný Enforcer v tejto časti, ktorý vás výraznejšie ohrozuje, ale dá sa obísť. Vstúpte do svojho domu.

Keď vstúpiš do svojho domu, pohľadaj nejaké stopy, aby si zistil, o čo ide.
Vnútri vyzerá všetko v poriadku, tak choďte priamo do svojho domu. Ušetrím vás šoku, vnútri čaká Enforcer. Stačí trocha plynu a je pokoj. Vstúpte a prehľadajte svoj byt. V zadnej, tréningovej miestnosti, kde je bábka a terč, je na stole list. Je to list od "priateľa", v ktorom stojí, že sa chce teraz s vami stretnúť na cintoríne v Old Quarter. Tiež získate poznámku, že vám niečo prichystali v Black Alley.

Stretni sa so záhadnými autormi listu na cintoríne v Old Quarter.
Do Old Quarter sa môžete presunúť aj klasickou, zdĺhavou cestou, no radšej choďte do Black Alley, ako vám radili v liste. Na konci uličky je portál, ktorým prejdite. Ten vás prenesie rovno na Cintorín. Choďte na severozápad, kde sa stretnete s niekoľkými Keepermi, ktorí neveria vo vašu vinu. Spoločne sa zhodnete na podozrení Orlanda. Od nich zistíte, že to on zablokoval všetky Glyphy, jediný funkčný je jeho súkromný tajný tunel, ktorým prišli aj oni. Garret sa rozhodne, že nájde dôkaz o jeho vine.

Vráť sa do Keeperskej Knižnice v Stonemarket Plaza a tam nájdi tajný tunel, ktorý vedie do Keeper Compound.
Pokračujte severovýchodne a tam, po pár metroch nájdete východ z cintorína priamo do Old Quarter. Mesto už musíte poznať skvele, tak sa presuňte na Stonemarket Plaza. Tam sa presuňte pred vchod do Keeperskej knižnice. Symbol (glyph) je samozrejme zablokovaný. Vylezte po stene hore nad znak, do okna. V okne je portál, ktorým prejdite. Ste v knižnici. Dole sú traja strážci. Pomaly sa preplížte do juhozápadnej časti kruhovej miestnosti. Tam v chodbe sa prechádza tretí strážca. Vstúpte do nej aj vy. Prejdite do výťahovej šachty na konci chodby. Vylezte hore rebríkom. Hore nie je nik, tak sa pokojne presuňte na koniec pred Orlandovu kanceláriu. Vlámte sa dnu (d,h-p,ľ,h-p,ľ-d). Vnútri choďte do pravého rohu a kliknite na Symbol na mriežke v podlahe.



Misia 8 - Of Brethren... and Betrayers
Korisť - 47 kusov. Hodnota 4825.
Nepriatelia - Keeperské stráže, Keeperský starší (Elder), Sochy
Hlavný cieľ - prešetriť, čo sa deje u Keeperov.


Keeper Compound

Prehľadaj Artemusovu izbu v Dormitories, kvôli nejakým stopám.
Ako sa objavíte v tajnej chodbe, tak si otvorte mriežku a prejdite. V miestnosti pred vami sú dvaja Starší a v miske s modrým plameňom sú dva ohnivé šípy. Obaja starší sa bavia o hlasovaní, ktoré ich čaká. Ak ich budete sledovať, tak žena sa postaví do kóje v hale koncilu na prvom poschodí a muž na druhom. Ak sa priblížite, začne sa rada. Muž dolu v hale navrhne, aby dali strážiť vchod do nižšieho podlažia a druhý návrh sa bude týkať prenesenia vzácnych zbierok do pisárne. Ak jedného z tých dvoch Starších, čo sa zhovárali zneškodníte, tak prvý bod neschvália, no druhý áno. Ak odstránite oboch, tak neschvália ani jeden bod. No nie je to potrebné. Ja som sa do toho nemontoval.
Tak, či tak, vyjdite na druhé poschodie a vezmite si zo steny pri dverách Vzácny portrét (150, 3%) a vedľa neho zo steny Zlatý zvonec (150, 6%). Vráťte sa na prízemie, vypáčte jedny z dvoch dverí a zídite dole, do Haly koncilu. Na severnej strane je plošina, na ktorej je veľká socha. Vylezte hore a pred sochou je na zemi Strieborná miska (175, 9%). Staršieho v hale sa nemusíte obávať, len nech si vás nevšimne.
Potom dverami na juhu opustite halu. Za nimi je jeden strážca. Ak odhlasujú stráženie Caduciných miestností (akože áno), tak mu Starší z haly príde nakázať, aby sa presunul. Odtiaľto vedú dve chodby, obe vedú do knižnice, tak si jednu zvoľte. V knižnici sú dvaja strážci (vrátane toho, čo ho sem poslal Starší). Z knižnice vedie dvojo schodísk, no ešte zostaňte dole. Na južnej stene je symbol, ktorý otvára dvere k portálu, no zatiaľ je zapečatený, ako ostatné (vrátite sa sem neskôr). Vylezte po stene s týmto symbolom a hore si vezmite prvú špeciálnu korisť, zlaté váhy - GOLDEN SCALE (450, 19%). Aby ste sa sem dostali nebadane, tak zhasnite vodným šípom luster pred (nad) touto stenou. Potom zlezte a vyjdite hore schodiskom naľavo, na východe.
Hore, oproti schodom sú dvere. Pri nich na stole je Strieborná minca (50, 20%) a na stene Zlatý zvonec (150, 23%). Cez túto chodbu do susednej za pisárňou chodí strážca s fakľou, takže sú to dosť dlhé intervaly, než sa objaví. V chodbe sa otočte na sever a pokračujte ňou až k dverám napravo, označeným Dormitory. Vstúpte. Na stolíku oproti dverám je Strieborný svietnik (50, 24%). So Staršou sa tu rozpráva chlapík, ktorý zháňa Artemusa. Po rozhovore odíde a Staršia sa postaví čelom k soche. Z truhly naľavo si vezmite Handful of Gems (200, 28%), machový šíp a dve Zlaté mince (po 75, 30% a 31%). Potom choďte do dverí na severe, naľavo od Staršej. Vypáčte ich a vstúpte do Artemusovej izby. Z truhly si vezmite tri Nefrity (po 100, 33%, 35% a 37%) a Keeper Ring. Potom si prečítajte denník na stole a získate aj poznámku o tajnej ceste, ktorú otvára Keeper Ring.

Prehľadaj Orlandovu izbu na vrchnom podlaží, kvôli informáciam, ktoré by ho mohli usvedčiť.
Vráťte sa do predošlej miestnosti. Ak vyjdete hore schodmi, tak na stene môžete nájsť otvor, na ktorý keď použijete prsteň, tak sa otvorí tajná chodba. No dá sa to aj z druhej strany, kadiaľ sa vyberte, ak chcete nakradnúť ďalšie veci. Takže sa vráťte ku schodom, ktorými ste sem vyšli, kde ste vzali mincu a zvonček. Prejdite do pisárne (Scribe Room). Vnútri sú dvaja pisári a dva Strieborné svietniky (po 50, 38% a 39%). Jeden je na sude oproti vchodu a druhý na vrchu poličky pri západnej stene, pri druhom vchode. Na rečníckom pulte vpredu je druhá špeciálna korisť, Imbrisova zbierka - IMBRIS ANALECTS (100, 41%). Ak sa k nej chcete preplížiť, tak veľmi pomaly z ľavej strany od sudov. Inak radšej odlákajte pisárov hlukom.
Potom opustite miestnosť druhým východom v severozápadnom rohu. Schody nadol vedú do knižnice, odkiaľ ste prišli. Vy pokračujte chodbou, v ktorej narazíte na dvoch zhovárajúcich sa Starších. Po rozhovore sa žena vydá do pisárne a muž do kóje v hale koncilu. Pokračujte a vstúpte do verí naľavo s nápisom Dining Hall. V jedálni je jeden strážca chodiaci medzi stolmi. Zo stolov si zoberte tretiu špeciálnu korisť, ďalšie vydanie Imbrisa - IMBRIS ANALECTS (100, 44%), dva Rubínové kalichy (po 100, 46% a 48%) a Medený svietnik (25, 48%). Nad krbom je Vzácny portrét (150, 51%), po ktorý buď vyskočte, alebo vylezte po stene. Potom vyjdite hore schodmi. Tam nájdete pár schodov vedúcich k stene. Na tej stene je otvor, na ktorý použite Keeper Ring z Artemusovej izby. Stena sa otvorí.
Vybehnite hore schodmi a ste pred Orlandovou izbou. Oproti nim na severe je jeho kója v hale koncilu. Vstúpte do nej a vydajte sa po rímse napravo (na východ). Prejdite o dve kóje ďalej a nájdete truhlicu, v ktorej je Handful of Gems (200, 55%) a Zlatá mincu (75, 57%). Potom sa vráťte a vstúpte do jeho izby. Na stole je Strieborný svietnik (50, 58%). V truhle je Strieborný kalich (50, 59%) a dva Diamanty (po 150, 62% a 65%). Potom si prečítajte denník na stole.

Znič zväzovaciu pečať v Orlandovej izbe, aby si uvoľnil všetky Keeperské Glyphy.
Z denníka zistíte, že všetky Keeperské symboly zablokoval Orland pečaťou. Tá pečať je na stene, naľavo od jeho postele. Z denníka viete, že sa dá zničiť ohňom. Môžete po nej vystreliť ohnivý šíp, ale to by bolo zbytočné plytvanie. V jedálni bol krb, tak ju vezmite a hoďte do ohňa. To ju zničí a symboly budú opäť aktívne. Tak sa vráťte do knižnice pod schodmi, v ktorej ste získali Zlaté váhy. Pod miestom, kde boli váhy, je Symbol, ktorý teraz aktivujte. Ak ste predtým zhasli luster, tak sa tam dostanete v pohode. Otvoria sa dvere a vy prejdite portálom.


Lower Libraries

Napokon navštív miesto Caducinej vraždy, aby si prešetril stopy ohľadne jej smrti.
Tu v dolnej časti knižnice nie sú žiadni nepriatelia, takže máte kľud na nakradnutie. Najprv choďte na východ. Za dverami choďte hore schodmi na východ. V miestnosti si zo stola vezmite Medenú misku (100, 67%). Choďte ďalej na východ, do knižnice za touto miestnosťou. V severnej časti knižnice pred schodmi je na stole Zlatý tanier (100, 69%) a Zlatý svietnik (75, 71%). V truhlici pred stolom je Zlatá minca (75, 73%). V knižnici, v poličke, oproti fakli, na východe je Vzácna kniha (100, 75%). V poličke na juhovýchode je Strieborná soška (50, 76%). V tejto knižnici je na poschodí symbol, ktorý vedie k východu. To len aby ste vedeli, kadiaľ potom von.
Presuňte sa do Haly so sochami, stále tu, na východnej strane. Je tam truhla, v ktorej nájdete Zlatú mincu (75, 77%) a Handful of gems (200, 81%). Vráťte sa do vstupnej časti a dajte sa na západ, do Caducinej izby.
Pri stole je skamenená Caduca. Zo stola si vezmite Zlatý kalich (75, 83%). Choďte do miestnosti na juhu. Na poličke je Mešec s peniazmi (50, 84%). Na poličke nad posteľou sú dva Nefritové kalichy (po 75, 86% a 87%). V truhle je Zlatá dýka (50, 88%), Zlatá minca (75, 90%) a Diamantová Tiara (200, 94%). Potom choďte do miestnosti na severe. Sú tam dva Strieborné svietniky (po 50, 94% a 95%). Jeden na stole a druhý pod stolom. Na stole je tiež Zlatý kalich (75, 97%). Pri posteli sú Strieborný svietnik (50, 98%) a Nefritový prsteň (50, 100%).

Opusti Keeper Compound cez prejazd do Old Quarter v Lower Libraries.
Napokon si všimnite v ústach sochy Gargola list. Prečítajte ho. Ste v ňom priamo oslovený a máte ísť do haly sôch. Je to na opačnej strane, už ste tam boli. Keď vstúpite, spustí sa animačka, v ktorej bosorka oživí niekoľko sôch a prikáže im, aby vás našli a zabili. Potom sa premiestni preč. V hale pred vami sú dve sochy. Prechádzajú sa. Nemôžete ich omráčiť, ani normálne zabiť. Jediné, čo na ne funguje, je Flash bomb, na oslepenie a na zabitie môžete použiť dva Ohnivé šípy, alebo jednu mínu. Zhasnite svetlá na pravej strane haly a premiestnite sa k schodom na sever. Vstúpte do miestnosti, tu je tretia socha. Zhasnite svetlo pri dverách na východ a prejdite do knižnice. Tu si vystriehnite vhodnú chvíľu a presuňte sa na schody. Ak potrebujete, tak aj tu zhasnite svetlo. Napokon len vybehnite schodmi hore a kliknite na Keeperský symbol na stene. Prejdite novovzniknutými dverami a vylezte hore rebríkom.

1. časť | 2. časť | 3. časť

Súvisiace hry Thief 4
Thief 2: The Metal Age
Dark Project 2: The Metal Age
Thief Gold
Thief Gold: Premier Collection
Thief: The Dark Project



Diskusia Príspevkov: 27 Hodnotenie
1553 hlasov

100
60
20

80
40
0
53
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |