HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21116
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12851
1687

Online 19247 užívateľov

Návody > Scratches


Zobrazení:14697
Autor návodu:Danco (mysterygames.wz.cz)

Sobota

Na začiatku hry sa ocitnete na statku rodiny Blackwood, pred ich veľkou bránou. Najlepšie bude, keď si hneď pozriete svoj inventár a to tak, že kliknete pravým tlačítkom a inventár je otvorený. Mali by ste v ňom mať: kľúč od domu, kufor s oblečením a kufor s písacím strojom.

Choďte ku dverám domu a použite na kľúčovú dierku kľúč od domu (tj. Otvoríte inventár pravým tlačítkom myši, ľavým ho vyberiete a pravým znovu zavriete inventár a ľavým ho použijete. Tatko sa budú používať všetky veci z inventára :-)

Dvere sa vám otvoria a vy ste vo vstupnej hale domu. Na ľavo sa nachádzajú veľké hodiny, ktoré vám budú počas celej hry ukazovať postup v hre a to formou času, čím viac hodín tým viac toho už máte za sebou. Rovno pred vami je tzv. recepcia. Poobzerajte sa po nej. O chvíľku by mal zazvoniť telefón. Choďte do recepcie a kliknite na telefón. Volá vám Jerry. Porozprávajte sa s ním. Po rozhovore sa vráťte do vstupnej haly a choďte vľavo do obývačky.

Popozerajte sa po miestnosti, jej vybavenie ako sú obrázky atď. Skúste zapnúť svetlo, avšak to nepôjde. Choďte pri krb a pozrite si malý konferenčný stolík. Je na ňom pohár kávy a denník. Ten si prečítajte. Dozvedeli ste sa niečo o predošlom majiteľovi statku a o zvukoch z dola. Teraz vstúpte dverami vľavo od krbu. Dostanete sa do študovne.

Aj tu si opäť pozrite obrazy a zariadenie študovne. Zistíte, že krb bol používaný. Svetlo taktiež nefunguje. Choďte pri poličky s knihami a pozrite si ich. Rovnako aj ocenenie, ktoré dostal James Blackwood. Na pracovnom stole si prečítajte ďalší denník. Napísal ho James. Píše sa v ňom o „Dhalmaar“ maske. Skontrolujte stôl aj jeho zásuvky. Z druhej zásuvky zoberte prázdnu obálku a z tretieho vezmite malý vrták. Zásuvka napravo je zamknutá.

Ďalej postupujte cez dvojité dvere.

Teraz sa nachádzate v jedálni. Svetlo už tradične nefunguje. Skontrolujte zásuvku vpravo, skrinku a pozrite si obrazy. Pokračujte dverami pri zrkadle.

Toto je mala chodba, na ktorej sú schody na prvé poschodie. Vľavo od schodov sú vázy a okno, pozrite si vázy a odostrite záves na okne. Pokračujte ďalšími dverami. Za týmito sa nachádza kuchyňa. Napravo vidíte prázdny vešiak na kľúče. Skúste, či tečie voda v umývadle. Vedľa umývadla je chladnička, do ktorej sa môžete pozrieť. Z druhej strany je skrinka, ktorú otvorte. Nachádza sa v nej príbor. Zoberte odtiaľ nožík. Na stole je mlynček na kávu, ten je vám zatiaľ na nič, ale môžete skontrolovať ako funguje. Dvere vedľa chladničky vedú do miestnosti pre služobníctvo a dvere vedľa týchto zas do pivnice, avšak tá je zamknutá.

Vojdite do izby pre služobníctvo. Prehľadajte nočný stolík vedľa postele. Krížom cez izbu je pracovný stôl. Vezmite zo stola papier a zo zásuvky ceruzku. V inventári spojte ceruzku s papierom pre označenie. Teraz skontrolujte papier v inventári (pomocou lupy). Pozrite si fotku, ktorá je zápisníkom. Uvidíte tam kľúč zavesený v kuchyni na vešiaku na kľúče a pod ním vázu. To znamená že kľúč spadol do vázy, keďže sa na vešiaku nenachádza. Ešte si pozrite fotky na stole a taktiež si prekontrolujte komodu vľavo od pracovného stola.

Vstúpte do dverí na konci miestnosti, tieto vedú do kúpeľne. Táto miestnosť pôsobí skutočne chladne. Pozrite si všetky obrázky, ktoré tam visia na vaňou. Teraz je čas pokúsiť sa nájsť stratený kľúč... Vráťte sa na malú chodbu kde ste odostreli záves. Tu sa pozrite na tie tri vázy no a tá, ktorú ste videli na tej fotke, v nej sa nachádza stratený kľúč(1). Zoberte ho.

Ten kľúč je od pivnice. Tak sa tam choďte pozrieť. A veď prečo nie, určite by ste tam aj tak hneď išli, pretože verím že to láka. Taaak, keď už ste v pivnici, choďte dole po schodoch. Poobzerajte sa trošku okolo seba. Hneď vedľa vás pri schodoch je elektrická skrinka. Možno sa vám podarí nahodiť elektriku v dome... skúste to. Ale ale... už tradične tu nič nefunguje. Skontrolujte pec a ventil na pustenie vody... samozrejme to nepôjde povoliť. Pod týmto ventilom je poklop, ktorý sa taktiež zdvihnúť nedá. Z pivničných priestorov je to nateraz všetko preto poďme preč, aj tak to tam nie je moc príjemné. Keď vyjdete po pivničných schodoch budete počuť záhadné vzdialené zvuky.

Choďte späť na malú chodbu a vyjdite po schodoch na prvé poschodie. Priblížte sa ku schodom a choďte po chodbe vpravo. Na jej konci je miestnosť, je to vaša izba. Vstúpte do nej. Pozrite si svoj pracovný stôl. Otvorte inventár a na tento stôl si vybaľte svoj kufor s písacím strojom. Otvorte kufor a vyberte odtiaľ papiere a písací stroj. Potom si prezrite jeden papier – ten ktorý je popísaný. Stôl má tiež zásuvku pozrite si ju. Pozrite sa do koša, ktorý je hneď vedľa stola. Aj keď v koši by sa hrabať nemalo tak ale v adventúrach sa to už tak nejak stáva zvykom. Nájdete tam papier, ktorý si prečítajte. Vedľa veľkého pracovného stola je naľavo menší, na ten si položte z inventára druhý kufrík. Z tohto kufríka si zoberte zápalky a pero. Je tam aj obálka, ktorej obsah si prečítajte a pozrite si aj vizitku Jerryho, je tam jeho telefónne číslo a v malom zápisníku je zas číslo na Barbaru. Pozrite si tiež tú modrú knihu. Na druhej strane izby je krb a vedľa neho je doktorská taštička. Otvorte ju a prehľadajte. Nájdete tam stetoskop. Vezmite ho. Dobre, poďme pokračovať v prezeraní domu.

Keď vyjdete zo svojej izby choďte rovno po chodbe. Dvere vľavo sú od tzv. hlavnej izby. Vstúpte do nej. Poobzerajte si všetko čo sa dá. Skontrolujte zásuvky na komode a pozrite sa do veľkého zrkadla, ktoré stojí vedľa postele. Uvidíte v ňom odraz jedného obrazu na druhej strane izby. Choďte k nemu, kliknite na ten obraz je na ňom žena a v rukách drží kryštálovú guľu – kliknite na ňu. Zistíte že pod obrazom sa nachádza sejf. Avšak otvoriť ho nemôžete.

Odíďte z izby. A vstúpte do dvojitých dverí oproti tejto izbe. Je to galéria.

Je to celkom zaujímavé mať v dome galériu... aj mne by sa to páčilo. Ale teraz už pokračujme v hre! Takže najskôr si pozrite hneď vedľa vás je naľavo (asi socha) a tá má na krku leví zub. Môžete si poobzerať všetky tie masky, ktoré sú tam povystavované. Nachádza sa tu aj stôl, ktorý si dobre prezrite. Prečítajte si ten list o tej Dhalmaar maske. V rohu galérie je veľká skriňa, v ktorej sú slonie kly. Bohužiaľ túto skriňu odtiahnuť nedokážete. Vyjdite z izby. Posledná izba na tomto poschodí je pri schodoch a je to kúpeľňa.

Jediné dôležité v tejto izbe je trošku sa pohrabať v zásuvkách na komode. Nájdete tam handru. To je asi tak všetko z kúpeľne, takže sa môžeme pozrieť čo sa nachádza na ďalšom poschodí. Choďte hore po schodoch.

Nachádzate sa na druhom poschodí kde hneď uvidíte vpravo dvoje dvere a vľavo jedny. Skúste tie vľavo, avšak sú zalepené takže otvoriť sa nedajú. Takže vstúpte do tých prvých v pravo. V tejto miestnosti je bordel, ale vľavo na tehlách je malá kovová tyč, zoberte si ju a vojdite cez dvere do ďalšej miestnosti. Tu uvidíte na doskách položené niečo ako malá piecka. Zbadáte že jej chýba jedna kovová tyčka, presne taká ako ste našli v predchádzajúcej miestnosti. Takže ju tam dajte. Vyskúšajte na piecku použiť zápalky. Ale nepôjde to. Ďalšími dverami sa dostanete späť na chodbu, choďte v pravo. Dvere, ktoré uvidíte sú zatvorené, pretože v kľúčovej dierke sa nachádza kľúč. Čo už, musíte sa posnažiť ho odtiaľ najak dostať. Za vami je iba nepotrebné náradie a bordel. Pozrite sa pod drevené schody. Zoberte z tadiaľ noviny, ktoré tam ležia na zemi. Tak a teraz vložte tieto noviny pod dvere a malým vrtákom skúste ten kľúč dostať z kľúčovej dierky. Výborne podarilo sa to! Ale nie... to je smola kľúč spadol vedľa novín. Takže dvere zatiaľ nechajte tak a choďte hore po zatočených schodoch hore na vežu. Sú tu okná, dve môžete otvoriť, tak to urobte a pozrite sa cez ne von. V poriadku, teraz sa vráťte späť a vyjdite po drevených schodoch. Tieto vedú do podkrovia. Hneď ako sem vstúpite uvidíte klasický neporiadok ,čo je pre domy typické a to nehovoriac o dome strašidelnom. Pozrite si music box a vyskúšajte malú hraciu skrinku. Pokračujte až na koniec podkrovia. Vpravo je veľká truhlica, ktorú otvorte. Vezmite olejovú lampu. Skontrolujte obrázky a papiere, ktoré sa tu nachádzajú a skúste si prečítať kopu novín hneď vedľa truhlice. Dobre, takže dom by ste mali už ako tak zmapovaný, teraz je čas pokúsiť sa o to aby sme mali elektriku, takže choďte na prízemie k telefónu a zavolajte Jerrymu. Elektrikár by mal prísť ku hlavnému vchodu. Zavolajte Barbare. Tento hovor je o talianskom liste. Obom sa pokúste zavolať dvakrát. V inventári spojte prázdnu obálku s tým talianskym listom a perom potom na tú obálku napíšte adresu. Teraz vyjdite cez hlavné dvere domu a pokračujte až ku bráne kde máte odparkované svoje auto. Napriek tomu, že tu mal už byť elektrikár, tu nikoho nevidíte. Pozrite sa do poštovej schránky. Je tam list, ktorý si prečítajte. Vráťte sa na recepciu a zavolajte Jerrymu aj Barbare, koľko krát sa bude dať. Teraz choďte k poštovej schránke a vložte tam, ten váš list. Takže sme stále bez elektriny. Dostante sa na druhé poschodie domu, do miestnosti kde pod oknom bola malá piecka, do ktorej ste doložili chýbajúcu kovovú tyčku. Skontrolujte piecku a zásuvku v jedálni pod obrazom. Vráťte sa k telefónu a zavolajte Jerrymu. On vám povie aby ste išli do mesta. Výborne. Poďme na to! Choďte k svojmu autu. Sadnite si do auta. Na ľavo máte odkladací priečinok, ktorý otvorte a vyberte odtiaľ kľúč od auta. Použite ho a pokúste sa auto naštartovať. Och niee! Začne svietiť červené svetlo, čo znamená že baterka auta je vybitá. Vystúpte si z auta a choďte hneď zavolať Jerrymu. Bude vám rozprávať niečo o vražde v máji 1963. Zavolajte mu znovu a po skončení hovoru choďte do podkrovia pri tie kopy novín, ktoré ležia vzadu. Prečítajte si niečo o tej vražde – máj 1963. resp. dozviete sa niečo o Eve Mariani, slúžke Jamesa Blackwooda. Hmm... Myslím, že je čas ísť si ľahnúť. Choďte do svojej izby a kliknite na posteľ. Tak pôjdete spať. Dobrú noc!

V noci sa prebudíte na zvláštny klopkavý zvuk. Odíďte z izby a choďte rovno po chodbe a vojdite do galérie. Uvidíte, že skriňa so sloními klami je odsunutá a na zemi uvidíte kladivo a dosky. Pokúste sa vziať si kladivo. Toto bola len nočná mora, teraz sa skutočne prebudíte. Znovu budete počuť zvláštne zvuky. Postavte sa ku krbu a zistíte, že tu je zvuk hlasitejší. Použite na krb stetoskop. Teraz choďte dole do obývačky. Aj tu použite stetoskop na krb(vždy ho musíte použiť na stenu krbu!). Tie zvuky idú odniekiaľ zdola. Skúste ísť do pivnice. Ale nebudete tam môcť vojsť, pretože je tam veľká tma a vy nemáte svetlo. Bolo by dobré overiť si vašu nočnú moru... takže choďte skontrolovať galériu a potom sa vráťte do svojej izby a zbadáte, že škriabavé zvuky prestali. Vráťte sa do postele spať.



Nedeľa

Zobudíte sa do daždivého dňa. Zíďte po schodoch do vstupnej haly... o chvíľu budete počuť zvoniť telefón, zdvihnite ho volá vám Jerry. Kombinácia k sejfu je 03211. Choďte do miestnosti, kde ste našli pod obrazom tajný sejf. Otvorte ho a vezmite si odtiaľ kľúč(2). Prečítajte si list, v ktorom je číslo banky – 01912 94144. Teraz choďte na druhé poschodie k tým dverám, v ktorých bol kľúč v dierke. Tieto dvere otvoríte pomocou kľúča zo sejfu. Postavte sa ku stolu oproti. Zo stola si zoberte kľúč(3) a okrúhli vrchnák od farby. Vľavo na stole sú plány domu. Dobre si ich prezrite, a uvidíte, že na druhom poschodí vedľa veľkej izby kde ste našli sejf je tajná izba! Hneď vedľa stola je stolička, z ktorej vezmite kladivo. Pokračujte ďalšími dverami. Vyjdite po rebríku hore a nožíkom prerežte lano. Choďte ešte vyššie po rebríku a vezmite si malú plechovku na olej. Uvidíte tam veľkú plechovicu, ktorá je však veľmi špinavá. No tak ale to pre vás nie je žiadny problém – vezmite si handru a utrite ju. Po jej očistení zistíte, že je to nádoba s motorovým olejom, ktorá sa však nedá otvoriť. A tak do nej spravte dierku malým vrtákom a potom si z nej naberte olej do olejovej lampy. Zojdite z rebríka a vezmite si lano, ktoré ste odrezali. Z tejto miestnosti teraz môžete vyjsť ďalšími dverami, ktoré sa „prekvapivo“ z tejto strany otvoriť dajú. No nič... choďte na miesto, kde ste na plánoch videli tajnú miestnosť. Použite na túto stenu nôž. Stena je zabetónovaná, takže musíte nájsť iný spôsob ako sa do tejto miestnosti dostať.

A to nasledovne. Vráťte sa na druhé poschodie a vyjdite na vežu po točených schodoch úplne hore. Tu uvidíte trhlinu v stene, do ktorej kladivom spravte dieru. Lano obviažte okolo lampy, ktorá je nad dierou a potom to lano dajte do tej diery. Teraz zídite po schodoch k tomu nižšiemu oknu. Pozrite sa cez okno a vpravo hore uvidíte kúsok lana. Kliknite naň. Takto ste si ho pritiahli a teraz sa po ňom už len spustite až do okna tajnej izby. V izbe si prezrite hojdacieho koníka, kocky a zásuvky. V hornej je rodný list, prečítajte si ho. Uvidíte, že meno dieťaťa sa nedá prečítať. Vráťte sa späť do veže a pokračujte do podkrovia, kde si prečítajte noviny. Konkrétne o udalostiach z augusta 1961. Po prečítaní choďte do galérie. Postavte sa pri skriňu so sloními klami a z dolnej časti skrine odstráňte doštičku pomocou nožíka. Zistíte, že skriňa je na dvoch koliečkach ale aj tak to nepôjde odtiahnuť. Preto OBOJE koliečka naolejujte a odtiahnite skriňu. Zbadáte tajné dvere poobíjané doskami, ktoré odstránite kladivom. Vstúpite do temnej miestnosti a nič nevidíte. Použite zápalky na olejovú lampu a tú použite a posvieťte si s ňou. Pred sebou uvidíte veľkú masku a vľavo v rohu nejaké papiere, ktoré ale nemôžte prečítať pretože takéto svetlo vám k tomu nestačí. Takže odstráňte bambusy na pravo a tým odkryjete okno. Teraz si prezrite všetky papiere. Choďte do svojej izby pri písací stôl a vložte doňho papier. Michael, teda vy, napíše svoj príbeh. Keď dopíšete, prečítajte si, čo ste napísali. Teraz z recepcie zavolajte Jerrymu. Uff... to bol ale deň. Myslím si, že na dnes toho bolo už dosť, je časť ísť do postele.

Opäť sa zobudíte presne o pol noci! Tak isto ako minulú noc. Niečo nie je v poriadku. Choďte do tajnej miestnosti v galérií, kde ste našli veľkú masku. A tam na vás čaká prekvapenie... Maska tu nie je! Odíďte z tejto miestnosti... Keď otvoríte dvere budete prekvapený a zrazu sa objavíte vo svojej izbe. Bola to znovu len nočná mora, ale vy už ste teraz skutočne hore, takže sa hneď choďte pozrieť, či bol váš sen skutočný. Zistíte, že maska je na svojom mieste. Choďte do pivnice, tentokrát tam už budete môcť vstúpiť. Použite zápalky na olejovú lampu aby ste mali svetlo. Zojdite zo schodov a vstúpte do pece odkiaľ idú tie zvuky. Vnútri pokračujte až na koniec pece. Tam uvidíte niečo, čo ste určite nečakali... pred vami sa mihne postava! Vráťte sa do postele.



Pondelok

Taaak. A máme tu tretí, inak posledný deň. Takže sa pripravte, že tento deň sa budeme prechádzať už aj po záhrade. Ste rozhodnutý v tento deň pokúsiť sa zistiť, čo sa to tu vlastne deje. Choďte do vstupnej haly, bude vám zima takže si zakúrte v krbe a hneď potom zavolajte Jerrymu. Teraz choďte von z domu, pred garáž. Je síce zamknutá ale vy máte kľúč. Použite ho. Prezrite si dôkladne celú garáž a vezmite si z nej kombinačky, skrutkovač a páčidlo. Opusťte garáž. Dostaňte sa cez kuchyňu do zadnej záhrady a pokračujte ňou až po hrobku. Odstráňte drôt z klučiek kombinačkami a vstúpte tam. Ten drôt teraz máte v inventári. Poobzerajte sa po hrobke, otvorte obe truhly. Zistíte, že vrchná je prázdna. Pri tabuľkách na pred truhlami je kameň. Vezmite ho. Zojdite dolu schodmi a poobzerajte sa tam, je tam veľká tma, takže nič nevidíte. A potrebujete si zasvietiť na tabuľku, ktorá tam je. Bohužiaľ, už nemáte žiadny olej.

Choďte hore schodmi a hoďte kameň do skleneného oblúku, ktorý je nad vami. Na prvý krát sa vám to nepodarí a tak si choďte po kameň, je dole, v rohu pri schodoch. Hoďte ho tam druhý krát, teraz to bude úspešné.

Teraz sa vráťte do domu, presnejšie do miestnosti so sejfom. Odtiaľ si vezmite pomocou skrutkovača malé zrkadlo a vráťte sa do hrobky. V inventári spojte kus drôtu s týmto zrkadlom a zaveste ho do hrobky, hneď ako do nej vstúpite vľavo na lampu, ktorá tam visí na stene. Zojdite schodmi a pozrite si tú tabuľku, je na nej písmeno „R“. Teraz choďte zavolať Jerrymu. Potom zavolajte banke. Číslo je na papieri v sejfe. Banky sa spýtajte na Jamesa Blackwooda, Christophera Miltona a na nedávne činnosti.

Teraz sa dostaňte až na podkrovie a prečítajte si noviny. Samozrejme tú najnovšiu možnosť, ktorá tam bude. Staré čítať nemusíte. Na tých novinách uvidíte číslo a choďte naň hneď zavolať. Ozve sa vám William Bailey. Porozprávajte sa s ním a potom choďte pri hlavnú bránu. Prečítajte si list z poštovej schránky. Choďte do izby pre služobníctvo a vedľa postele pod nočným stolíkom je tajná skrýša. Otvorte ju a pozrite si obrázok na nej. Uvidíte kde je zakopané telo. Teraz sa dostaňte pri skleník. Na dvere použite olej. Vstúpte dnu. Pred sebou máte veľký strom, pod ktorým uvidíte malý lesklý objekt. Poobzerajte si skleník a vystúpte hore po schodoch. Pokúste sa zobrať rýľ. Nepôjde to, pretože je strašne tvrdá zem. Pokračujte ku stolu, z ktorého si vezmite záhradné nožnice zo zásuvky v pravo a pomocou nich si odstrihnite kúsok z rastliny, ktorá tam je položená v kvetináči na stole. Vráťte sa dole a uvidíte v pravo kohútik na vodu. Voda nejde, takže je treba ju dajako spustiť. Choďte do pivnice, pri veľký kohútik a použite naň páčidlo a potom kladivo. Páčidlo si zoberte. Hotovo! A voda ide. Vráťte sa do skleníka, choďte hore po schodoch a jeden koniec dajte do zeme kde je rýľ a druhý dole napojte na kohútik. Pusťte vodu a teraz si už len vezmite zhora rýľ. Teraz, aby ste dostali, ten ostrý predmet, ktorý ste videli, odpojte hadicu z kohútika, ale vodu nechajte tiecť. Vľavo je prevrhnutý kvetináč, z ktorého odstrihnite konáriky aby spadli do odtoku a tak zoberú so sebou aj ten lesklý predmet. A ten vyplavilo pri starý suchý strom. Choďte tam. A vezmite si ho, leží tam pri kameni. Zistíte, že je to kľúč(4).

Tento kľúč je od pravej zásuvky v študovni. Choďte tam a otvorte ju. Nájdete tu listy, prečítajte si ich a je tam aj skrinka, ktorá je však na kód. Ten kód získate vďaka kockám v detskej izbe. Pretože ste zistili, že meno dieťaťa je ROBIN. Teraz si, už len choďte pozrieť aké čísla sú pri každom písmene a v tom poradí ich naťukajte na tú skrinku a ona sa otvorí.

Ten kód je 59097. Skrinka sa otvorí, lenže je zavretá mechanizmom, ale nebojte sa je to jednoduché. V strede je drevená doštička, ktorú otočte vpravo a vpravo stlačte ten drevený gombík. Teraz tu doštičku v strede dajte doľava a stlačte gombík vľavo. A je to, skrinka je otvorená a vy odtiaľ vyberte kľúč(5). Tento je od kaplnky, takže choďte hneď tam. V kaplnke vystúpte hneď po schodoch a otvorte si skrinku. Hore je zásuvka, z ktorej si vyberte knihu a z nej železný klin. Choďte pri oltár a prezrite si zatvorený poklop pod ním ako aj kríž s Ježišom. Na tom poklope je reťaz, na ktorú použite páčidlo a vložte nájdený klin Ježišovi do nôh. Je to trochu morbídne a divné, tak ale je to tak a bez toho sa ďalej nedostanete. Teraz použite páčidlo na nápis INRI. A je to otvorí sa vám tajná miestnosť pod oltárom vstúpte dnu. Je tam strašná tma a tak si zapáľte sviečku, zápalkami. Dobre si poprezerajte všetko, čo sa dá, zo stola si zoberte kúsok drievka a môžete odísť.

Choďte do recepcie a zavolajte Jerrymu. Po rozhovore choďte skontrolovať poštovú schránku. Zbadáte, že tam pribudol nejaký nový list. Prečítajte si ho. Teraz otvorte kufor auta a vyberte z neho baterku. Zaneste ju do garáže, kde ju položte na bedňu vedľa bicykla. Kliknite na dynamo bicykla, tým spojíte káblami bicykel a baterku. No a teraz už len šlapaťJ V poriadku, odpojte káble, vezmite baterku a vložte ju naspať do auta. Ste rozhodnutý odísť, takže vstúpte do auta a naštartujte ho. Avšak zrazu si to rozmyslíte a poviete si, že nemôžte odísť bez toho aby ste vedeli, čo sa to tam vlastne deje. Áno, aj ja som si udieral hlavu o stôl silnými a opakovanými údermi, že čo ho to napadlo, tak ale s tým (ako vždy) nič nenarobíte.

Skúste nájsť miesto, kde je zakopané telo. Choďte na miesto, ktoré ste videli na obrázku a kde dopadá vrchol tieňa z veže, tam začnite kopať. Je to jednoduché, len na to miesto použite rýľ, bude to kopať automaticky samo. Na mŕtvolu, použite kombinačky. Takto si zoberiete jej zub. Choďte do galérie a vezmite si aj leví zub z náhrdelníka pomocou kombinačiek a choďte do kuchyne pri stôl. Na mlynčeku zomlite postupne, najskôr zub z leva, potom tak isto zub z mŕtvoly. Z oboch budete mať prášok, ktorý spojte a spojte ho aj s kúskom rastlinky zo skleníka. Teraz choďte na druhé poschodie ku piecke. Na vrch piecky položte vrchnák od farby a naň vami pripravenú zmes z kuchyne a zapáľte piecku zápalkou. Vznikne vám nejaká hmota, neviem čo je to ale spojte to s kúskom drievka. A choďte do galérie, do tajnej miestnosti kde je veľká maska. Použite amulet (to je tá hmota s tou paličkou) na masku. Potom choďte do obývačky. Opäť budete počuť tie zvláštne a temné zvuky... postavte sa do krbu a uvidíte tam mriežku. Otvorte ju a vojdite dnu. Ocitnete sa v doteraz neznámej miestnosti. Je to pivnica. Pokračujte ďalej dverami. V tejto miestnosti si pozrite krvavé veci čo sú v jednom rohu miestnosti a rozhodený kýbeľ. A potom sa už len pozrite do tej tmavej diery a sledujte vyvrcholenie tejto hry!!! Dúfam, že sa vám návod páčil a pomohol vám v hraní tejto skvelej hry.




Diskusia Príspevkov: 6 Hodnotenie
517 hlasov

100
60
20

80
40
0
47
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |