HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21112
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12851
1687

Online 77552 užívateľov

Návody > Warhammer 40000: Dawn of War


Zobrazení:28172
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

Misia 1: Planet Fall

Obrana práve padla, keď prichádzate na pomoc. Treba udržať pozície, takže máte vybudovať základňu. Hneď na začiatku vám dvaja Servitori začnú budovať Stronghold. Ešte máte dostavať Chapel-Barracks, Armory a Plasma Generator. Hneď ako máte základ základne, tak máte obsadiť tri strategické body vo vašom okolí. Tam vás už aj napadne pár nepriateľov, no vaše jednotky to hravo zvládnu. Nezabudnite na všetkých obsadených strategických bodoch postaviť Listening Post. Na záver je to už len dobytie územia od Orkov. Proste zničte nepriateľské základne. Ako sekundárne úlohy máte obsadiť všetky strategické body a zachrániť miestne obranné sily. Východne od vašej základne je prvý orkský tábor. Nad ním je prvá skupina Imperiálnych jednotiek. Proste prvý level, aby ste si precvičili ovládanie, klávesové skratky a dostali to do krvi.


Misia 2: Infiltration

Máte získať od orkov vodáreň, ktorú obsadili. Na začiatku máte len dvoch prieskumníkov. Aktivujte ich schopnosť Infiltrácie a stanú sa pre nepriateľov neviditeľní. Postupujte jedinou cestou na východ a cestou stretnete na označenom mieste ďalších dvoch prieskumníkov so sniperkami. Obďaleč je strategický bod a pri ňom pár orkov. Snipermi sa ich zbavte bezpečne z diaľky. Potom môžete bod obsadiť. O kúsok ďalej sa preháňa hliadka orkov aj so svojím vodcom. Pozor, vodca odhalí infiltráciu a ste bez maskovania. Môžete sa im vyhnúť, no radšej ich zastreľte snipermi. Na veže sa vykašlite, tie by ste snipermi ťažko zničili a radšej sa po likvidácii hliadky presuňte ďalej. Cestou narazíte na troch ďalších orkov, ktorých sa snipermi zbavte. Tých tam nechajte a prieskumníkmi sa pohnite k vchodu do objektu pred vami. Na vstupnej ceste stojí ďalší orkský veliteľ. Občas popri ňom prebehne hliadka, tak nech vás nezbadá, lebo zbehne až dole, no aj o tých sa môžete postarať. Veliteľ už bude pre vašich sniperov hračka.

Akonáhle zabijete veliteľa, tak dostanete posily. Niekoľko útočných mariňákov. S nimi vyčistite zvyšok tejto oblasti. Zničte teda tento orkský tábor a dostanete podporu dvoch Servitorov. Vybudujte základňu. Teda to, čo tvorí jej základ: Stronghold, Barracks, Armory a Plazma Generator. Orkovia útočia len z východnej strany, tak tam si dajte nejakú obranu, kým si nevytvoríte údernú silu. S jednou skupinou môžete zničiť orkov, ktorých ste nechali nažive cestou do vodárne. Keď postavíte základňu, upgradnite Stronghold na Monastery. Potom budete môcť stavať silnejšie jednotky. Keď je Kláštor hotový, môžete k jednotkám pridávať seržantov (silná jednotka a môže povzbudzovať členov svojej jednotky - zvyšovanie morálky) a z ťažkých zbraní dopĺňať bazukárov (vhodné proti budovám). Tiež vám hra odporučí (ako vedľajší cieľ) opevniť Listening Posty. Budú silnejšie, ozbrojené a budú čerpať viac Requisition.

Hneď pod vami je jedna väčšia základňa. Využívajte rozhodne terén na krytie (časti terénu, kde máte napísané Light Cover, alebo Heavy Cover). Taktiež majte aspoň jednu jednotku, v ktorej budú bazukári (Rocket Launcher). Tí sú silní proti budovám. Postavte niekoľko plne vyzbrojených jednotiek a plnou silou zmäťte tento tábor. Na západ od tohto tábora je jeden maličký tábor, no je v ňom nepriateľský obrnený robot (Killa Kan). Na neho nevyhnutne potrebujete bazukárov, inak ho nezničíte. Keď ho dobyjete rýchlo, zachránite pár imperiálnych strážcov, ktorých potom môžete ovládať. Z tohto tábora pokračujte na severovýchod, kde je druhý. Taktiež v plnej sile a rozbite ho. Odtiaľ sa presuňte na východ, kde je malá ozbrojená skupina a pár veží. Stadiaľ už máte priamu cestu na juh, do posledného, tretieho tábora. Zrovnajte ho zo zemou.


Misia 3: Under Siege

Začínate v zhone. Orkovia sú rozlezení po meste a vy ho musíte ochrániť. Dostavajte si rýchlo základňu (chýba Armory a upgrade Strongholdu na Monastery). Poniže dvoch ciest máte svoje jednotky (nezabudnite si označovať jednotky: Ctrl + číslo 1-9. Výrazne to pomôže, keď sa potrebujete rýchlo presúvať). Ako nové budovy môžete stavať obranné veže. Pri ceste napravo sú tri rozostavané veže. Môžete ich dokončiť, aby vám pomohli. Taktiež máte v Armory nové upgrady (na zvýšenie života a presnosti mariňákov, na zvýšenie sily seržantov a unikátnych postáv). Keď sa trochu zorientujete, obsaďte si naľavo aj napravo od základne strategické body. Po upgrade na Monastery upgradujte aj Listening Posty. V ich okolí neskôr stavajte obranné veže.

Keď sa zabezpečíte a vytvoríte dostatok jednotiek (na obranu, aj na útok), tak začnite preskúmavať mesto. Na východe je malá skupina orkov. Tam nájdete aj ich budovu. Rozhodne sa nepatrí, aby boli v ľudskom meste orkské budovy, tak máte ďalší cieľ - všetky ich zničiť. Presuňte sa do stredu a zničte tamojšiu obranu. Vybudujte si aspoň 4-5 plne vyzbrojených jednotiek a vyčisťujte pomaly mesto. Pri strategických bodoch sa zdržte, aby ste ich obsadili a postavili pri nich pár obranných vežičiek.

Pri vašom postupe dostanete vedľajšiu úlohu nájsť Machine Cult, s ktorým ste stratili kontakt. Choďte popri východnej (pravej) strane mapky až po prvý strategický bod na tejto strane. Od neho zájdite len pár krokov ešte doprava a tam je Machine Cult a Dreadnought (toho môžete ovládať). Vezmite si Servitorov a dostavajte túto budovu a môžete stavať vozidlá (teda zatiaľ len Dreadnoughtov).

Obsaďte teda mestá. Tým pádom zničíte aj všetky orkské budovy v meste. Tam, kde sú vlastne všetky strategické body, tá oblasť tvorí celé mesto. Ďalej sú už len tri cesty na sever, po ktorých sále prichádzajú nepriatelia. Nemôžete stále strážiť všetky, preto sa hodia vežičky. Pri vstupe každou z tých ciest sú veže, takže Dreadnoaughti, alebo bazukári sa hodia. Všetky tri cesty sa stretávajú v orkskom tábore na severozápade. Jeho zničením ste uspeli.


Misia 4: Destroy the Xenos

Na začiatok máte vyčistiť planinu pod vami. Na kopci máte tri Whrilwindy, takže ani nemusíte zísť dolu. Jednoducho zhora, z kopca všetkých a všetko zničte. Hneď nato sa dole objavia vaši a začnú budovať základňu. Dokončite ju, už viete, čo je nevyhnutné. Máte za úlohu zničiť hlavný tábor orkov z animačky. Ďalšia úloha je zničiť orkov klanu Wartrak, ktorí sa utáborili medzi vami a hlavným táborom. Takže sa nabojujete dosť a dosť.

Keď máte zabezpečený tábor, tak sa vydajte s armádou jedinou cestou na sever. Dôjdete na priestranstvo, kde sa cesta rozvetvuje. Pokračujte na východ a tam zničte celý tábor klanu Wartrak. Na troskách, ktoré tam zostanú (Slag Deposit) postavte nový typ budovy a to Thermo Plasma Generator. Umožní vám tu vytvoriť si pole pôsobnosti svojej energie a postavať budovy. To na to, aby vaši nemuseli chodiť až zdola. Ako sekundárna úloha je tu postaviť ďalší Stronghold.

Po zabezpečení tejto oblasti prejdite druhou cestou na severozápad. Tam prejdite cez vodu (voda je negatívne krytie, ste tam zraniteľnejší). Prejdite ňou na pevninu a tam si vybojujte priestor. Postupujte úzkou cestou a ničte nepriateľov. Cestou vás napadne nepriateľská nová jednotka - Squiggoth. Veľmi silná a odolná jednotka, tak na ňu použite len to najsilnejšie. Tiež tam majú svoje vozidlá, takže si zoberte Whrilwindy a bazukárov. Proti dinosaurovi sú síce vojaci nanič, pretože ich rozmetá ako muchy, no aspoň ho zabavia. Nezabudnite im zvyšovať morálku a páliť po ňom vozidlami. Tiež je tam Warboss - vodca orkov. Toho môžete zabiť hneď. Squiggoth občas utečie, ďalej do tábora. Len čo zabijete Warbossa, tak už len systematicky vyhlaďte celý tábor.


Misia 5: A New Lead

Už klasicky si vybudujte a zabezpečte tábor. S pár jednotkami sa vydajte na sever, je tam strategický bod (zatiaľ totiž žiadny nemáte) a obsaďte ho. Môžete sa vydať aj po bod južne od tábora. Cestou stretnete pár orkov. Zistíte, že neútočia, ale utekajú, takže ich rozprášite ako nič. Pridala sa vám nová budova Sacred Artifact. V nej môžete vylepšiť a pridať nové schopnosti vašim vodcom (Force Commander, Librarian) a tiež tam môžete stavať medikov. Uzdravujú mariňákov. Keď sa zabezpečíte, vydajte sa ďalej.

Zistíte, že tu nie sú Sily Chaosu, ale Eldari. Zničte ich. Tiež pri stretnutiach s nimi ničte ich Webway Gates. Toto prvé stretnutie je pri ďalšom strategickom bode, ktorý môžete obsadiť. Postupujte ďalej cestou posiatou mŕtvolami orkov. V kaňone sú na skalách Dark Reaperi. Dostanete typ postaviť Rhino Transport - transportné stroje, ktoré vás prevezú danou oblasťou, aby ste sa vyhli útokom Reaperov. Teda útokom sa nevyhnete, ale Rhinovia toho dosť znesú. Cesta v kaňone sa rozdvojuje. Ďalej pokračujte tou naľavo, no najprv sa s transportérmi presuňte popri kopcoch s Reapermi a na konci cesty sa dostanete priamo k nim. Tam vysaďte posádku z transportérov a tí si s Reapermi rýchlo poradia.

Ďalej sa prebojúvajte úzkou cestou. Narazíte na orkský tábor, ktorý je pod útokom Eldarov. Zrejme nie sú spojenci. Sekundárna úloha je zničiť tento orkský tábor. Nie je veľmi veľký, ani opevnený, no je v ňom naozaj dosť orkov, takže neútočte bez ťažkej podpory (vozidlá). Po páde orkov odporúčam postaviť si pri strategických bodoch v ich tábore nové továrne, aby ste nemali dlhú cestu zo základne. Pretože o kúsok ďalej vás čaká značná armáda Elderov. Je vhodné, aby ste mali všetky upgrady a poriadnu armádu, teda pešiakov, aj techniku.

Keď to zvládnete, tak si doplňte sily. Nemusíte už na maximum, koniec je blízko. Prejdite na veľkú pláň a na konci rozdrvte posledné sily stojace pri troch Webway Gates. Straty sú tu už irelevantné, pretože za kopcom už len dobehnite k obetnému miestu, ktoré dokáže prítomnosť Chaosu.


Misia 6: Into the Maw

Musíte nájsť miesto, kde založíte základňu. Vydajte sa vpred s vašimi jednotkami a ničte cestou Elderov. Narazíte na Webway Gate. Tie slúžia na presun eldarských jednotiek. Máte sekundárny cieľ všetky ich zničiť. Miesto, kde ste zničili túto prvú, je vhodné pre zriadenie základne. Dostanete Stronghold a dvoch Servitorov. Vybudujte a zabezpečte si základňu. Prídu vám na pomoc plukovník a jeho imperiálne jednotky. Nemôžete ich ovládať, ale budú pre vás blokovať východnú cestu (tadiaľ budú pravidelne prichádzať orkovia).

Tu už máte aj možnosť tretieho vylepšenia vašej pevnosti. Umožní dodatočné upgrady pre Listening Posty, pre veliteľov a výrobu Predatora, nového typu ťažkého tanku. Veľmi účinní mi tu boli Dreadnaughti. Tu je postup jednoduchý. Máte veľkú rozľahlú plochu, tak si ju systematicky vyčisťujte a obsadzujte strategické body. Ak chcete splniť podúlohu so zničením všetkých Webway Gates, tak preskúmavajte každú cestičku, na ktorú narazíte, niektoré sú úplne bokom, na miestach, kam by sa inak ani neoplatilo ísť.

Keď sa dostanete približne do stredu mapy, tak na západ vedie cesta nahor. Tadiaľ sa dostanete k svojmu cieľu na severozápade. Je však lepšie si vyčistiť okolie celej mapy, aby ste sa vyhli útoku odzadu a na vašu základňu. Stačí poriadne silná skupina strojov a tá si sama poradí s nepriateľmi. No keď dorazíte k cieľu v rohu mapy, tak potrebujete poriadnu silu. Použite stroje, aby vyčistili cestu od toho najsilnejšieho, čo tam nepriatelia majú a potom to len dorazte mariňákmi. Obsaďte artefakt, ktorý chceli Elderi použiť proti vám.


Misia 7: Sacrifice

Začiatok klasika, vybudujte základňu. Buďte pripravený, že po chvíli príde Avatar of Khaine, veľký démon, ktorého ste videli v animačke. Vedľajšou úlohou je ho zabiť. Ak si postavíte pár vežičiek a nejakých vojakov, tak ho môžete dostať na prvýkrát. Ak ho necháte odísť, je kúsok na východ od vás. Nezabúdajte si obsadzovať všetky strategické body, Eldari sú veľmi aktívni v ich opätovnom dobýjaní a s radosťou na vás udrú od chrbta, keď opustíte svoju základňu.

Na mape sú tri relikvie. Dojdite k jednej a dostanete za úlohu obsadiť všetky tri. Keď sa tak stane, máte možnosť stavať novú jednotku - terminatorov. Je to najsilnejšia jednotka pechoty. Postavte teda potom Orbital Relay, budovu potrebnú na ich výrobu a môžete si nimi pomôcť. Tieto jednotky môžete teleportovať priamo z výrobnej budovy na miesto, kam určíte. Dobrá vec. Postupujte a vyčistite si územie na svojej strane rieky. Keď dojdete na severovýchode k mostu, brána na ňom je zavretá. Je to jediná cesta na druhú stranu. Obsaďte teda strategický bod pred mostom a udržte ho 2 minúty. Tým získate kontrolu a brána sa vám otvorí.

Vyrojí sa na vás hromada Elderov, tak buďte pripravený. Prejdite mostom a už sa len prebojujte krátkou trasou k vyznačenému miestu. Pokiaľ nie ste v plnej sile, tak využite priestor za mostom, ako vám poradí veliteľ a postavte si druhú základňu (teda výrobné budovy). Využite nové jednotky a všetko, čo máte. Vyjdite k posvätnému miestu a pobite všetkých nepriateľov v jeho blízkosti, ktorí ho strážia. Využite silnú pechotu, pretože je tam málo miesta pre viac veľkých jednotiek. Potom už ani nemusíte dobýjať ostatné pozície, ak ste nejaké vynechali a môžete sledovať, ako vám niekto pred nosom ukradne kľúč. Zistíte, že aj Elderi bojujú proti Chaosu a tým, že ste im nechali kľúč, ste spôsobili poriadny prúser.


Misia 8: The Chapel

Najprv sa zabezpečte, no nemusíte si budovať plnohodnotnú základňu, len na prežitie. Ste totiž len na malom kuse pevniny, oddelenom od ostatnej zeme priepasťou. S pár jednotkami si dobyte celé svoje malé územie a obsaďte strategické body a relikviu (táto jedna stačí na to, aby ste opäť mohli robiť Terminátorov). Potom si spravte pár Assault Marine Squad. Tieto jednotky majú schopnosť skoku (Jump). Dojdite na okraj priepasti pri relikvii. Na druhej strane vidíte nepriateľov. Skočte tam. Túto vzdialenosť zvládnu. Prebojujte sa tu do vašej základne, ktorú síce chránia vežičky, ale inak je celkom opustená. Keď do nej dorazíte, tak sa vaši velitelia sami do nej prenesú. Preto sa neoplatilo prvú základňu príliš vybudovávať, keď tu máte druhú. Podopĺňajte čo treba a pripravte sa.

Prebojujte sa na tejto strane na severozápad k svätyni. Pred ňou je dosť jednotiek, vrátane silných strojov. Ak chcete vyraziť dvere, musíte použiť jedine tank, laserova sila si s dverami poradí. No ak chcete splniť vedľajšiu úlohu a to vyčistiť sväté územie od Chaosov, tak choďte popri svätyni ďalej naľavo. Je tam hromada vežičiek, tak rozhodne nechoďte s pechotou. Za nimi je základňa Chaosu. Zničte ju celú a tým ste túto úlohu splnili.

Potom len spokojne vyvaľte dvere do svätyne. Nevadí, že ak ste zničili základňu chaosu, tak ste mohli vstúpiť do svätyne z boku, dvere treba vyraziť. Potom sa objaví Imperiálna stráž. No pridali sa k Chaosu, takže ich pobite. Potom je už misia kompletná. Konečne sa v animačke dozviete, že o čo ide. Chaos chce prebudiť starodávneho démona, ktorého uväznili Elderi. Inkvizítor Toth tomu musí zabrániť a keďže je to správne, vy sa k nemu preto pridáte.


Misia 9: Unholy Ceremony

Začínate v rohu mapky a veliteľom je zatiaľ inkvizítor Toth. Vybudujte plnohodnotnú základňu. Máte šesť imperiálnych tankov, no zatiaľ ich nemôžete používať. Ako budete postupne obsadzovať strategické body, tak sa im bude dopĺňať život a keď sa sami pohnú, tak ich môžete ovládať. Po chvíli hrania, keď sa priblížite k najbližšej relikvii (cieľom je obsadiť všetky štyri) tak sa v opačnom rohu objaví váš Force Commander s pár jednotkami a Servitormi. Môžete si tam vybudovať druhú základňu a útočiť z oboch strán (nie je nutné budovať tam základňu, len ak chcete). Pozor, všetky relikvie sú silne chránené, preto si vyrobte tanky a útočte hlavne nimi. Pechotu (s vežičkami) nechajte na obranu základní. Využite tiež terminatorov, s ktorými sa objaví komandér.

Na rozdiel od vás, nemajú Chaosáci obmedzený počet jednotiek, takže útočia prakticky nepretržite. Preto, než sa vrhnete na relikvie (stačí obsadiť jednu na to, aby ste mohli vyrábať Terminátorov), vyčistite si celé okolie. Máte tiež sekundárnu úlohu zničiť všetky základne Chaosu. Presúvajte sa od Strategického bodu k strategickému bodu. Každý obsaďte a zabezpečte vežičkami. Na niektorých kľúčových miestach, kde stále nepriatelia útočia, ponechajte aj nejaké jednotky spolu s vežičkami. Keď vyčistíte celé okolie, tak sa presuňte na stred jednou, dvoma vlnami zničte Chaosov a obsaďte relikvie. Potom musíte vydržať tri minúty, kým ich spracujete. Ak ste zničili všetky sily Chaosu, tak na vás nikto nebude útočiť. Potom získate kameň Maladictusa.


Misia 10: An Old Friend

Tak a je to jasné. To, čo už ste z animačiek predtým iste vytušili. Isildor Librarian zradil. Teraz ho musíte poraziť. Predposledná misia, takže prituhuje. Hneď od začiatku odporúčam vyraziť s pechotou naľavo aj napravo a obsadzovať strategické body, aby ste obsadili celú spodnú stranu. Chráňte ich samozrejme vežičkami. Nezabudnite stavať elektrárne, lebo stroje stoja energiu. Obsadiť relikviu pred vami je dobré, aby ste mohli robiť Terminatorov, no to má svoj čas, najprv vybudujte základňu a zabezpečte sa. Po chvíli hrania na vás zaútočí veľký Démon Chaosu. Nejaké vežičky hádam máte a pár jednotiek už by ste v tej dobe tiež mali mať.

Keď obsadíte relikviu, tak už sa sústreďte len na skupiny Terminátory a stroje (pár tankov a Dreadnaughtov) a z nich si spravte útočnú a obrannú skupinu. S jednou sa preháňajte a obsadzujte strategické body a s druhou mierte k druhej relikvii. Tam je Librarian, takže to s ním skoncujte. Nie je to teda také ľahké, ale plne vyzbrojené jednotky by sa mali prebojovať. Pri každom strategickom bode stačí aspoň jedna, dve vežičky, aby to ubránili, než tam dorazí vaša ochranná skupina. Nedovoľte im ich obsadzovať naspäť, inak sa budú stále rozliezať. Táto misia je čisto bojová, žiadne postranné úlohy. Keď zabijete Librariana, tak len eliminujte všetky zostávajúce jednotky Chaosu. V animačke si to s Librarianom vybavíte osobne.


Misia 11: All Out War

Posledná misia. Vašou úlohou je zabiť démonieho princa, čo je prerodený Sindri, čarodej Chaosu. Na začiatok obsaďte dva strategické body pri vašej základni. Dobudujte ju. Znova sú tu Elderi, no tentokrát sú na vašej strane. Neviem, ale párkrát ich Chaosáci vyhladili, takže ak chcete, neskôr, keď budete rozvinutí, im môžete poslať podporu. Zatiaľ sa sústreďte na zaberanie strategických bodov a relikvie. Chaos tu má len dve základne v ľavom dolnom rohu a druhú, hlavnú, naľavo v strede. Démoní princ môže prísť za vami, tak nenechávajte základňu bez dozoru. No ak budete rýchli, tak sa presuniete naľavo a zničíte ich základňu. Potom so všetkým čo máte, udriete na hlavnú základňu, kde sa stretnete aj s démonom. No samozrejme to predpokladá väčšinu potrebných upgradov a najsilnejšie jednotky, ak ste sa dosť zdržiavali. Napokon démon padne. Už si len odsledujte záverečnú animačku, v ktorej to neskončí tak, ako by ste predpokladali. Zadné vrátka pre ďalší vývoj.

Súvisiace hry Warhammer 40000: Dawn of War III
Warhammer 40000: Dawn of War II - Retribution - Eldar Ulthwe DLC
Warhammer 40000: Dawn of War II - Retribution - Dark Angels DLC
Warhammer 40000: Dawn of War II - Retribution
Warhammer 40000: Dawn of War II - Chaos Rising
Warhammer 40000: Dawn of War II
Warhammer 40000: Dawn of War - Soulstorm
Warhammer 40000: Dawn of War - Dark Crusade
Warhammer 40000: Dawn of War Gold Edition
Warhammer 40000: Dawn of War - Winter Assault



Diskusia Príspevkov: 6 Hodnotenie
1300 hlasov

100
60
20

80
40
0
51
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |