Grand Theft Auto V | ABCgames.sk

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21096
5455
5063
1438
1600
7336
6006
12838
1687

Online 37041 užívateľov

Grand Theft Auto V


Žáner:Akčná
Dátum vydania:14. Apríl 2015
Stránky hry:www.rockstargames.com/gta-v
Výrobca:Rockstar Games
Kúpiť hru Grand Theft Auto V
Kúpiť hru



Ďalšie pokračovanie už dobre známej série GTA sa vracia ku koreňom otvoreného dielu San Andreas, kde ste mali možnosť okrem mesta cestovať tiež priľahlými oblasťami vidieka.

V hre sa ujmete rovno troch hlavných hrdinov. Michaela (štyridsiatnik, bývalý bankový lupič), Trevora (štyridsiatnik, kriminálnik) a Frankieho (Afroameričan, dvadsiatnik, exekútor). Medzi nimi si budete môcť ľubovoľne prepínať skrz "rýchle menu", kedy sa kamera zdvihne nad mapu v štýle Google Earth a vy len na mape vyberiete postavu, do ktorej sa chcete "prevteliť". Každý z hrdinov ovláda niečo iné a zároveň má každý dosť odlišnú povahu.

Riadenie áut, streľba, boj - to všetko sa dočkalo kompletného prerobenia. Los Santos, v ktorom sa hra odohráva je väčší než herný svet Red Dead Redemption, GTA V a San Andreas dohromady. Čakajú vás mestá, vojenská základňa, divočina, ale i oceánske dno.




Alternatívne názvy
Grand Theft Auto 5; Grand Theft Auto Five; GTA 5; GTA5; GTA V; GTAV

HW požiadavky Grand Theft Auto V
Minimálne požiadavky
  • 64-bit Windows Vista SP2 / 7 SP1 / 8 / 8.1
  • Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2,40 GHz / AMD Phenom 9850 Quad-Core @ 2,5 GHz
  • 4 GB RAM
  • 65 GB miesta na disku
  • 1 GB, DirectX 10 kompatibilná grafická karta NVIDIA 9800 GT / AMD HD 4870
  • DirectX 10 kompatibilná zvuková karta
Odporúčané požiadavky
  • 64-bit Windows 7 SP1 / 8 / 8.1
  • Intel Core i5 3470 @ 3,2 GHz / AMD X8 FX-8350 @ 4 GHz
  • 8 GB RAM
  • 65 GB miesta na disku
  • 2 GB grafická karta NVIDIA GTX 660 / AMD HD 7870
  • DirectX 10 kompatibilná zvuková karta

Ďalšie videá »


Fanstránky
GTA5.fansite.sk - GTA 5 a GTA Online - najväčší slovenský fansite


Grand Theft Auto V - screenshot
screenshoty »



Hodnotenie hry
95%

Recenzie
Tiscali Games100%
Grand Theft Auto V je v PC verzi tou nejnašlapanější verzí epického kriminálního dobrodružství. Skvělá optimalizace a patřičně přizpůsobené ovládání dokazují, že kvalitní konverze ještě nevymřely.
Sector.sk100%
Celkovo je GTA V veľmi kvalitný produkt a dokazuje to aj v novej verzii. Ako hrateľnosťou, tak aj technologicky exceluje a keby neboli problémy s inštaláciou, Rockstar by mal vydanie hry na jednotku. Tak či tak, PC verzia ponúka definitívnu verziu hry so všetkým, čo k nej patrí. A teda s masívnou kampaňou, ktorá vám potrvá aj 30 hodín, ďalšie desiatky hodín vo vedľajších úlohách, rozsiahly GTA Online mód, s množstvom možností a aj Heist s kooperačnými úlohami. Nakoniec je tu aj novinka pre kreatívnych hráčov, a to video editor, kde si môžete vytvoriť vlastné videá. Jediné, čo už teraz hre ešte chýba, sú módy, ktoré budú postupne vychádzať a vyzerá to tak, že už aj Rockstar sa konečne chystá k vydaniu príbehových rozšírení hry.


Moje hodnotenie
Ohodnotiť


Užívatelia
TsJK50%
Dlho očakávané pokračovanie série, ktoré nám toho veľa prinieslo ale oproti predošlým dielom série zasa vzalo.

----[ PLUS+ ]----
Skvelá grafika, LS mesto a jeho nekonečné možnosti, misie, Online ( o ktorý sa autori stále starajú, aktualizujú ), zvieratá, správanie botov AI, akčnosť, vozidlá, R* editor a dĺhe hodiny zábavy, ktoré rozhodne neomrzia.

----[ MINUS - ]----
HW nároky ( klamstvo od R* - kam tým mierili ?! ), ak si chcete užiť hru na úplne maximum, je potreba min. 8 GB grafická karta ( inak postačí v pohode 6gb ), takže nech R* neod*báva :-) + špatná optimalizácia hry ( na slabých detailoch to moc necítiť ), zabezpečenie ONLINE proti cheaterom a móderom, v ONLINE chýbajú zvieratá ( čo je na jednu stranu škoda na druhú proste R* )

Uvidíme časom ako sa ešte R* so svojou GTA V pohraje a ako ho dovedie ( ak vôbec ) k dokonalosti ktorú si táto hra zaslúži.
Phillips75%
Perfektne prepracovany svet kazi stupidne urobeny pribeh. Vobec mi nesadol, posobil dost umelo a v porovnani s GTA 4 je to znacny krok naspat. Hra je vsak vyborne optimalizovana, ponuka omnoho viac moznosti ako predchodca a vsetko by bolo dokonale az na ten okolo postav.
LifeForKing4883%
Já som hru hral a nebola až taka [naj] ako sme si mysleli.Bohužial nič moc toho nového neprinieslo,grafika je síce fajn ale hra trpí stereotypom proste gangster,ženy,kradnutie to už bolo asi 100 krat v nejakej hre :(
+Grafika
+Zbrane
+Mesto
-Stereotyp
-Nereálne poškodenie
-AI
-Po 4 hodinách hraní vás to začne nudit
Určite bolo GTA San Andreas lepšie ako GTA V
vier28610%
No cakal som viac. Ak to mam porovnat s gta4 tak 4ka mala viacej moznosti ako 5ka az na ten tunning co v gta 4 nebol mapa onicom strasne mala iba los santos? a kde su las venturas a san fiero ?
Pribeh tak isto niako ma nechytal a zbrane ani nekomentujem ci strielam z uzika alebo akacka stale mam pocit ze mam iba jednu a to istu zbran. a nakoniec outfiti a hairstyli takisto pre kazdu postavu zopar bludov a oblecenie ? mal som pocit ako keby bolo vsetko rovnake len s inou farbou.
Za tu cenu to ani nestoji to si radsej kupim saints row 3 .
futu95%
Skvele spracovane, velmi dobra optimalizacia hry

Plusy: 3 hlavne postavy, pekny svet, zbrane a v singleplayeri vlastne vsetko.
Minusy: Podla mna celkom nudny multiplayer.
Ninurta80%
No ty velkohubá prohlášení ze strany Rockstaru. Zas tak moc jim to nevyšlo a klasické "koupené" recenze od "velkých" game stránek nemůže člověk brát vážně...
Ve hře mě nijak neohromila grafika, AI a samozřejmě bugy. Nechybí samozřejmě skvělé prostředí (San Andreas) - no bohužel SF a LV se nedočkáme, což je škoda, ale modelovat města stejně detailně jako LS by bylo obtížné. Je škoda že již ve hře není CJ (nejlepší hrdina série GTA), nějaké ty mise s ním by byly super...
GTA bude jistě kasovní a herní trhák, ale ze strany prohlášení RG sem čekal o dost více všecky ty fotky působily spíše jako koláže - no možno to bylo z PC verze ;)

EDIT: PC verze již vyšla, recenzi (kterou sem psal již dávno, je to na mé práci se slohem vidět) doplním později :)
Daveolf95%
GTA V som kupoval hneď ako vyšla na PC a bola to moja najdrahšia hra ktorú som doteraz kúpil (skiny do hier sa nerátajú). Teraz v roku 2022 sa môžem spýtať sám seba či kúpu ľutujem...

Nie. Šiel by som do toho znova. Toto je môj tretí PC (a konečne poriadna herná mašina) a musím povedať, že GTA V je vynikajúca hra a je len málo titulov, pri ktorých som strávil viac času.

Prečo teda 95%. Nič nie je dokonalé :) a GTA V takisto. Veľa vecí mi chýba (veľa vecí si vieme pridať cez módy) ale čestne vyhlasujem, že pokiaľ by som si mohol nechať len jednu jedinú hru (aj s módmi :D) bolo by to práve GTA V.
Memento95%
Dlho očakávané GTA, až na začiatočné problémy dopadlo veľmi dobre. Rozmanitosť hry ako aj príbeh Vám zaberia desiatky hodín.
Grafika je dosť dobrá mnohí tvorcovia ju budú dlhé roky dobiehať. Rockstar sú perfekcionisti, dlhé roky skúseností nám predviedli v plnej kráse. Škoda až na ten neskorý dátum vydania, spôsobený markentingom niektorým hru znechutil.
Ale pre nás verných fanšikov GTA je to Klasika a takmer dokonalosť v každom kroku.
+Voľnosť a možnosti sveta
+Grafika
+Príbeh
+ 3 Hlavné postavy
+Prepracovanosť ale GTA IV má lepší jazdný model, deštrukciu prostredia atď.
+Dĺžka hry

-Marketing a začiatočné problémy s hrou.
-Stráca v detailoch na GTA IV ako aj v jazdnom modely atď
Andy9100%
2015 - Grand Theft Auto V - 10/10 ..

Grand Theft Auto V je dokonala hra.

ani Vice City a ani San Andreas

nemaju na Grand Theft Auto V.
GamingCoreSVK100%
Nemam slov, nemam čo dodať ani čo napisat. Perfektne spracovanie, hudba, prostredie (navrat do Los Santos), pribeh, akcia a vela dalsieho.
tutanxamon100%
jednoducho dokonalost sama :)
grafika, hratelnost, misie, pribeh, multiplayer, vsetko je perfektne...
hlavne multiplayer ze pridali do hry je asi najvacsie plus.. uz sa tesim na dalsie pokracovanie
boss2004100%
Zatial naj diel serie Grand Theft Auto čo som hral
+grafika
+pribeh
+vykrádanie
+Veľká rozloha
+konečne vyšlo na pc
no proste dokonale
sixon86100%
No takže 5 diel tejto nestárnúcej a peckovej gangesterke je proste dokonalý, neni tam čo vytknúť, možno pár drobností čo sa týka hratelnosti ale inak nič, hra je dobrá či už po grafickej, dejovej alebo neviem ešte akej stránke.
Atmosféra velké plus, slnko a tieňovanie ma veľmi dostalo, neskutočne to oživilo hru, keď si to máte porovnať s GTA IV tak ako neni očom, len dúfam že aj VI bude tak dobrá ako 5

+Atmosféra
+Grafika
+Dabing
+Prostredie
+Zvuk
+Prepínanie medzi postavami
+Dejová línia
+Hratelnosť

-Pár nedostatkov ktoré by sa dali vytknúť pri hratelnosti, no nič vážne
maco5493%
Výborná hra, výborná optimalizácia na pc nie ako bolo kedysi GTA IV.
Krásna príroda, autá, lode, štvorkolky, celková grafika sa podarila.
Zaujímavý a pútavý príbeh. Pekne stvárnené príbehy a život jednotlivých postáv. Záver prekvapivý, ale očakávaný :D Možnosť tunningu vozidiel. Veľa zbraní a možnosť ich upravenia.
Jack775590%
Popravdě jsem od nového Gtačka čekal víc. Že tam bude po dohrání o zábavu postarané a ono nic. Každopádně na dnešní dobu je hra skvělá. Zajímavé postavy a výborný příběh, díky kterému dávám těch 90%. Město je zpracováno přímo úchvatně, a proto si hru rád zahraju i po několikátém dohrání. Jen mně štve že je tam minimum vedlejších aktivit. Rád bych si třeba jen tak poseděl v baru, který je tam jenom jeden a je to strip bar. Prostě mám na mysli nějaké hospody, kde si zahrajete s někým kulečník, koupíte pivo, rum, whiskey. Bohužel to tam neni. Zajít si do trafiky na noviny, či na cigára, to tam také chybí, slibovali velký otevřený svět plný nekonečných aktivit a kde nic tu nic. město neni až tak velké a aktivit je tam minimum. Posilovna, bary, sednout si jen tak k bazénu a dát si cigáro s pivem. Ne. Ovládání vozidel je takové asi "arkádové" a to přetáčení auta ve vzduchu. Někdy jsem byl za to rád, ale nevim co si o tom myslet.


všetky (168) »

Súvisiace hry Grand Theft Auto VI
Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition
Grand Theft Auto Online
Grand Theft Auto IV: The Complete Edition
Grand Theft Auto IV: The Lost and Damned
Grand Theft Auto IV: The Ballad of Gay Tony
Grand Theft Auto IV: Episodes From Liberty City
Grand Theft Auto IV
Grand Theft Auto: San Andreas
Grand Theft Auto: Vice City
Grand Theft Auto 3
Grand Theft Auto 2
Grand Theft Auto: London 1961
Grand Theft Auto: London 1969
Grand Theft Auto 1

Diskusia o hre Grand Theft Auto V Pridať príspevok
16.04.2020 09:04 - Ahojte mam taky problem stiahol som si GTA5 zo steamu v pohode sa stiahla ale ...
02.05.2019 22:25 - Na tom ti nepojde ani Moorhuhn. Zahod to do srotu.
31.03.2019 18:56 - Dobry den mam otasku co neviem vyriesit sam mam ps3 hram tam gta 5 online a ku...
22.10.2018 17:22 - autom :-D ty peler
27.09.2018 20:07 - Mám poslední seskok padákem z tý hory a nevím jak se ...
...
Zobraziť všetky príspevky (6003) »

| Hry |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |