HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21096
5455
5063
1438
1600
7336
6006
12838
1687

Online 29679 užívateľov

Návody > The Elder Scrolls 5: Skyrim


Zobrazení:792840
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

Úvod | Hlavný príbeh | Vedľajšie úlohy 1 | Vedľajšie úlohy 2 | Vedľajšie úlohy 3 | Vedľajšie úlohy 4


Úvod

Vlastnosti

Vlastnosti ako také (Sila, Agilita, Rýchlosť, atď), ktoré boli v predošlých dieloch, tu nie sú. Zostávajú len tri základné. Život, Stamina a Magicka. Všetky tri sa vám pri vyčerpaní pomaly dopĺňajú a tiež si ich sami môžete dopĺňať rôznymi elixírmi, či jedlami a zvyšovať ich hodnoty predmetmi s patričnými vlastnosťami. Zakaždým, keď dosiahnete novú úroveň, tak si v menu schopností môžete prideliť 10 bodov do jednej z týchto troch vlastností. Pri každej úrovni celých 10 bodov len do jednej.
Za sekundárnu vlastnosť sa môže ešte považovať nosnosť, čiže váha toho, čo unesiete a ktorú znižuje všetko, čo máte v inventári, okrem vecí, čo nič nevážia (ako mince, či šípy). Keď prekročíte váhový limit, nemôžete utekať a aj kráčate pomalšie a nemôžete ani využiť rýchle cestovanie po mape. Zakaždým, keď si zvýšite o 10 bodov staminu, tak sa vám automaticky zvýši aj nosnosť o 5 bodov. O 100 bodov si ju môžete zvýšiť perkom „Extra Pockets“ pri schopnosti Vreckárstvo. Taktiež si ju môžete zvýšiť niektorými predmetmi, ktoré majú očarovanie pre zvýšenie nosnosti. Napokon si môžete pomôcť ešte perkami „Unhindered“ pre ľahké brnenie a „Conditioning“ pre ťažké brnenie. Vďaka nim nič neváži brnenie, ktoré máte na sebe.


Levelovanie

Úrovne vašej postavy dosahujete len prostredníctvom používania / zvyšovania schopností, takže nedostávate konkrétne skúsenostné body za zabitie nepriateľov, či plnenie úloh. Keď sa vám o niekoľko úrovní zvýši pár schopností, alebo jedna schopnosť o viac úrovní, tak dosiahnete novú úroveň vašej postavy. Vtedy získate 10 bodov pre investovanie do jednej vlastnosti (život, stamina, magicka) a 1 bod, ktorý môžete investovať do perkov ľubovoľnej schopnosti. V podstate čím rýchlejšie si schopnosti zvyšujete, tým rýchlejšie dosahujete novú úroveň. Ak chcete urýchliť postup v úrovniach, je preto dobré zvyšovať si viac schopností, pretože čím vyššia je úroveň danej schopnosti, tým pomalšie do nej získavate skúsenostné body danej schopnosti. A ak napríklad používate jeden typ brnenia a jeden typ zbrane, ktorých schopnosti máte na maxime, nezískavate žiadne nové skúsenosti.
Výška úrovne vašej postavy sa odráža aj na okolí. S vyššou úrovňou nachádzate kvalitnejšie a drahšie vybavenie a predmety a tiež narážate na silnejších nepriateľov. Oproti nedomyslenému systému z Oblivionu ale s vami neprechádzajú na vyššiu úroveň všetci nepriatelia, ale objavujú sa ich silnejšie verzie. Takže aj na vysokej úrovni narazíte na obyčajného Banditu, ktorého zdoláte pár zásahmi, ale pri ňom môže byť aj Bandita Marauder, ktorý má vyššiu úroveň, viac života a aj kvalitnejšiu výbavu.
Keď dosiahnete novú úroveň, môžete body rozdeliť kedykoľvek, nie je potrebné spať, ako v Morrowinde, či Oblivione.


Schopnosti

Schopnosti si zvyšujete tak, že ich používate. Čím viac používate danú schopnosť, tým viac stúpa úroveň, na ktorej ju ovládate. A čím je vyššia úroveň danej schopnosti, tým pomalšie stúpa. Pár zásahov do vášho brnenia na začiatku hry a poskočíte o pár úrovní, pri vysokej úrovni už musíte zniesť hromadu zásahov.
Umelo si môžete zvyšovať schopnosť čítaním kníh a trénovaním u trénerov. Trénovanie stojí samozrejme peniaze. Trénovať môžete vždy na jednej úrovni vašej postavy (nie schopnosti) len 5krát. Je jedno či 5krát u jedného trénera, alebo zakaždým u iného. Ďalší tréning je možný, až keď dosiahnete novú úroveň vašej postavy. Ak chcete urýchliť postup a máte na to dosť peňazí, oplatí sa preto trénovať na každej úrovni vašej postavy, aby ste tréningy nepremrhali a trénovať napríklad to, čo málo používate. Bežný tréner vás vytrénuje po úroveň 50, expert po úroveň 75 a majster po úroveň 90.
Ku každej schopnosti je niekoľko rôznych kníh, ktoré ju zvyšujú. Z každej knihy môže byť v hre viacero kópií, ale schopnosť vám zvýši vždy len jedna. Uvádzam aj prehľad kníh. V mestách s presnou polohou, v iných lokáciách len názov miesta a podrobnejší popis je priamo v lokáciách.
Čítanie kníh je lepšie nechať si na neskôr. Použiť ich pri nízkej úrovni schopnosti, ktorú si rýchlo vytrénujete aj sami, je zbytočné mrhanie. Radšej využite vlastné trénovanie, učenie od trénerov a knihy, ako aj úlohy, ktoré vám zvyšujú schopnosti, si nechajte na zvýšenie schopnosti pri vyššej úrovni.

Celkovo je v hre 18 schopností, ktoré sa delia po 6 do troch odvetví. Mágia (Premena, Obnova, Vyvolávačstvo, Ilúzia, Deštrukcia), Boj (Lukostreľba, Blokovanie, Ťažké Brnenie, Jednoručné Zbrane, Obojručné Zbrane, Kováčstvo) a Zlodejina (Ľahké Brnenie, Alchýmia, Vreckárstvo, Páčenie, Plíženie, Rečníctvo). Toto rozdelenie je len pre niektoré bonusy, vy si ich môžete zvyšovať podľa chuti.



I. Boj

Sem patria schopnosti bojového zamerania, teda ovládanie ťažkých brnení, všetkých druhov zbraní a kováčstva. Hodnoty zbraní a brnení uvádzané v prehľadoch sú vždy základné a ktoré máte prakticky od začiatku väčšie, keďže máte nejaké bonusy od tvorby a rasy postavy. S vysokou úrovňou každej danej schopnosti, patričnými perkami a vylepšením samotnej zbrane/ brnenia pomocou Kováčstva sa môžu hodnoty značne zvýšiť, takže prehľadové tabuľky sú skôr orientačné.


1. Lukostreľba (Archery)

Určuje vaše zaobchádzanie s lukmi a kušami (nie sú v hre, pribudli v DLC Dawnguard). Výšku poškodenia určuje kvalita šípov, kvalita lukov a napokon úroveň tejto schopnosti. Silu zranenia ovplyvňuje aj ako poriadne natiahnete tetivu (teda či hneď vypálite, alebo podržíte tlačidlo pre väčší dostrel a väčšiu silu) a ovplyvňuje to teda aj dolet a rýchlosť šípu (na to nemá vplyv samotná schopnosť). Ak ste si streľbu rozmysleli, zložte zbraň s natiahnutým šípom a neprídete oň.
Šípy nemôžete vyrábať (až s DLC Dawnguard), treba ich len nájsť, alebo kúpiť. Niektoré vaše šípy môžete získať naspäť z obetí, z predmetov, do ktorých sa zabodnú a samozrejme od nepriateľských strelcov. Taktiež môžete pobrať šípy z terčov, do ktorých streľbu trénujú vojaci. Je to zdĺhavé, ale lacné.
S lukom sa nemôžete blokovať, môžete akurát použiť miesto bloku slabý úder lukom do nepriateľa vo vašej tesnej blízkosti. Spotrebuje to staminu, ale poskytne to chvíľu času na natiahnutie tetivy.
Pri mierení si môžete s perkom Orlie Oko priblížiť zameranie cieľa (stlačením blokovania, keď máte natiahnutú tetivu), no spotrebúva to staminu. K tomu sa hodí perk Pevná Ruka, ktorý po priblížení cieľa spomalí čas. Čas je spomalený, len kým zameriavate, takže mierte klasicky, po vypálení sa cieľ aj šíp pohybujú normálne.

Body získané mimo tréningu
+1: Giraud Gemane, Bardská univerzita, Solitude, Haafingar. Naučí vás za splnenie jeho úlohy „Rjornov bubon“.
+6: Angi, Angi´s Cabin, Falkreath. Naučí vás za splnenie jej lukostreleckého tréningu.
+5: Z knihy Oghma Infinium, ak pri jej čítaní zvolíte Cestu Moci.

Tréneri
Faendral (adept): Riverwood, moce sa okolo píly, alebo pri obchode.
Aela Lovkyňa (expert): Jorrvaskr, Whiterun. Musíte byť členom Družiny.
Niruin (majster): Gilda Zlodejov, Riften. Musíte byť člen gildy zlodejov.

Tréningové knihy
  • Father of the Niben
  • Falkreath, Hunter´s Rest.
  • Falkreath, Twilight Sepulcher, pri úlohe „Kyne´s Secret Trials“
  • Rift, Autumnshade Clearing.
  • The Pale, Wreck of the Brinehammer, v nákladovom priestore vraku na brehu severozápadne od Dawnstaru.
  • The Black Arrow, 2
  • Whiterun, Valtheim Towers.
  • Hjaalmarch, Brood Cavern.
  • Hjaalmarch, Robber´s Cove.
  • Whiterun, Whiterun, The Drunken Huntsman, pod pultom.
  • The Gold Ribbon Of Merit
  • Haafingar, Fort Hraggstad.
  • Falkreath, Angi´s Cabin.
  • Rift, Autumnshade Clearing.
  • Haafingar, Solitude, obchod Fletcher, na stolíku pri dverách.
  • The Marksmanship Lesson
  • Reach, Cliffside Retreat.
  • Rift, Faldar´s Tooth.
  • Eastmarch, Mixwater Mill.
  • Whiterun, Whiterun, Jorrvaskr, v zamknutej vitríne v Aelinej izbe.
  • Vernaccus and Bourlor
  • Falkreath, Knifepoint Ridge.
  • Rift, Froki´s Shack.
  • Whiterun, Graywinter Watch.
  • Rift, Clearspring Tarn.
  • Reach, Markarth, The Treasury House, pri váze naľavo od Rhiadinho pultu.
  • Vo Whiterune sú tri ďalšie kópie, ktoré však Lukostreľbu nezvyšujú. Sú v dome Gray-Maneovcov, na poličke na vnútornej ochodze; v zámku, v izbe služobníctva pri kuchyni v jarlových komnatách a v chráme Kynareth.

PerkPožiadavkyPopis
Overdraw 1–5 Lukostreľba 0, 20, 40, 60, 80 Poškodenie väčšie o 20, 40, 60, 80, 100%.
Critical Shot 1-3 Lukostreľba 30, 60, 90; Overdraw Šanca na kritický zásah väčšia (o 10, 15, 20%) a pri ňom je väčšie poškodenie o 25, 50%.
Hunter´s Discipline Lukostreľba 50; Critical Shot Z mŕtvych tiel získavate naspäť dvojnásobok šípov.
Ranger Lukostreľba 60; Hunter´s Discipline Môžete sa pohybovať rýchlejšie s natiahnutým lukom.
Eagle Eye Lukostreľba 30; Overdraw Pri zameriavaní blokom si priblížite cieľ.
Steady Hand 1-2 Lukostreľba 40, 60; Eagle Eye Pri zameraní cieľa s Eagle Eye sa spomalí čas o 25, 50%.
Power Shot Lukostreľba 50; Eagle Eye 50% šanca že sa nepriateľ po zásahu zapotáca, neplatí na veľké ciele.
Quick Shot Lukostreľba 70; Power Shot Luky naťahujete o 30% rýchlejšie.
Bullseye Lukostreľba 100; Ranger, alebo Quick Shot 15% šanca na niekoľkosekundovú paralýzu nepriateľa.


LukyPošk.VáhaCenaKováčstvo
Výroba
Vylepšenie
Long Bow
Dlhý Luk. Najslabší, najbežnejší a najdostupnejší luk. Nedá sa vyrobiť Kováčstvom.
6 5 30 -
-
Naštiepané drevo
Froki´s Bow
V Greywinter Watch, kam vás môže poslať Froki pri „Kyne´s Sacred Trials“ Poškodzuje 10 bodov Staminy.
6 5 307 -
-
Železný Ing.
Angi´s Bow
Angi´s Camp, Falkreath. Daruje vám ho Angi, keď absolvujete jej lukostrelecký tréning.
7 7 50 -
-
Železný Ing.
Hunting Bow
Lovecký Luk. Ďalšia slabšia a bežná verzia lukov. Nedá sa vyrobiť Kováčstvom.
7 7 50 Oceľové Kováčstvo
-
Kožený Pásik
Dravin´s Bow
Rift, Merryfair Farm, drobná úloha, Dravin Llanith.
7 7 50 Oceľové Kováčstvo
-
Kožený Pásik
Gauldur Blackbow
Geirmund´s Hall počas úlohy „Forbidden Legend“. Absorbuje 10 bodov Magicky za s. Má viac verzií, najsilnejšia (lv.36) má absorpciu many 30, poškodenie 14, váhu 18 a cenu 972.
8 12 253 Magické kováčstvo
-
Oceľový Ing.
Ancient Nord Bow
Prastarý Nordský Luk. Častý luk u draugrov v nordských hrobkách.
8 12 45 Oceľové Kováčstvo
-
Oceľový Ing.
Imperial Bow
Imperiálny luk používajú strážci a vojaci Cisárskej Légie.
9 8 90 -
-
Oceľový Ing.
Orcish Bow
Orkský Luk, hoci je Orkské kováčstvo nad Dwemerským, Dwemerské zbrane sú silnejšie. Začne sa objavovať okolo úrovne 7.
10 9 150 Orkské Kováčstvo
2 Ing. Orichalcumu, 1 Ing. Železa
Ing. Orichalcumu
Nord Hero Bow
Po prejdení úloh Družiny môžete v Nebeskej Vyhni vo Whiterune prerábať draugrské zbrane.
11 7 200 -
3 Oceľové Ing., Ancient Nord Bow
-
Bow of the Hunt
V jaskyni Clearspring Cave v rámci Clearspring Tarn v Rifte. Zvieratám do úrovne 20 spôsobuje zvýšené poškodenie.
10 7 434 -
-
Kožený pásik
Dwarven Bow
Trpasličí Luk, začne sa objavovať okolo úrovne 12.
12 10 270 Dwemerské kováčstvo
2 Trpasličie Ing., 1 Ing. Železa
Trpasličí Ing.
Falmer Bow
Používajú ho falmeri, zdegenerovaní snežní elfovia obývajúci staré, podzemné, dwemerské mestá a ruiny.
12 15 135 -
-
Chauruský Chitín
Forsworn Bow
Používajú ho členovia kultu v oblasti Reach.
12 11 145 -
-
Oceľový Ing.
Supple Ancient Nord Bow
Silnejšia verzia draugrského luku Ancient Nord Bow.
12 18 235 -
-
-
Elven Bow
Elfský Luk sa začne objavovať okolo úrovne 19.
13 12 470 Elfské Kováčstvo
2 Raf. Mesač. Kamene, 1 Oruťový Ing.
Raf. Mesač. Kameň
Firniel´s End
Tento luk môžete získať počas misie „Bound Untill Death“ pre Temné Bratstvo. Poškodzuje 20 bodov Zdravia a Staminy.
13 12 785 -
-
Raf. Mesač. Kameň
Drainspell Bow
Nájdete ho v Labyrinthian Thoroughfare. Je to unikátna, duchovná verzia pripomínajúca Prastarý Nordský Luk. Absorbuje 15 bodov Magicky.
15 6 458 -
-
-
Glass Bow
Začne sa objavovať okolo úrovne 27.
15 14 820 Sklárske Kováčstvo
2 Raf. Malachit, 1 Raf. Mesač. Kameň
Raf. Malachit
Nightingale Bow
Dostanete ho za splnenie úlohy „Blindsighted“ pre Gildu Zlodejov. Poškodenie mrazom 10 bodov a Bleskom 5 bodov. Má viac verzií, najsilnejšia (lv.46) má Mráz 30, Blesk 15, poškodenie 19, váhu 18 a cenu 3405.
12 9 493 Magické Kováčstvo
-
Ebonitový Ing.
Ebony Bow
Ebonitové Luky sa začnú objavovať okolo úrovne 36.
17 16 1440 Ebonitové Kováčstvo
3 Ebonitové Ing.
Ebonitový Ing.
Daedric Bow
Daedrické luky sa začnú objavovať okolo úrovne 46.
18 19 2500 Daedrické Kováčstvo
1 Daed. Srdce, 3 Ebonitové Ing.
Ebonitový Ing.


ŠípyPošk.Cena
Practice Arrow
Tréningové šípy, ktoré dostanete jedine pri tréningu s Angi.
0 0
Rusty Arrow
Zriedkavo sa vyskytujúce staré a slabé, zhrdzavené šípy.
4 0
Forsworn Arrow
Používajú ich členovia kultu v oblasti Reach.
7 1
Falmer Arrow
Používajú ich falmeri v Dwemerských ruinách.
7 1
Iron Arrow
Bežné železné šípy.
8 1
Ancient Nord Arrow
Šípy draugrov v nordských hrobkách.
10 1
Steel Arrow
Oceľové šípy.
10 2
Orcish Arrow
Orkské šípy.
12 3
Dwarven Arrow
Trpasličie, Dwemerské šípy.
14 4
Elven Arrow
Elfské šípy.
16 5
Glass Arrow
Sklené šípy.
18 6
Ebony Arrow
Ebonitové šípy.
20 7
Daedric Arrow
Daedrické šípy.
24 8

Dragonbone Arrow
Šípy z dračích kostí, môžete ich vyrábať v DLC Dawnguard.

25

9
Sunhallowed Elven Arrow
Unikátne elfské šípy dostanete od Gelebora. Ak sú vystrelené z Aurielovho Luku do slnka spôsobujú slnečný útok účinný na nemŕtvych a upírov.
16 16
Bloodcursed Elven Arrow
Unikátne elfské šípy dostanete od Serany. Ak sú vystrelené z Aurielovho Luku na slnko spôsobujú skrvavenie prostredia vhodné pre upírov.
16 6
Auriel´s Bow
DLC Dawnguard vracia Aurielov luk z Morrowindu. Získate ho pri úlohe „Touching the Sky“.
13 1436
Dragonbone Bow
Luk z dračích kostí môžete vyrobiť pri DLC Dawnguard pomocou perku Kováčstvo Dračieho Brnenia.
20 2725
Zephyr
Unikátny trpasličí luk získate v DLC Dawnguard pri úlohe „Lost To the Ages“. Strieľa o 30% rýchlejšie. Vylepšiť ho môžete Trpasličím Ingotom.
12 670


2. Blokovanie (Block)

Blokovanie slúži na zníženie utrpeného poškodenia voči šípom, zbraniam, či dravcovm. Blokovať môžete zásahy najefektívnejšie štítmi, ale tiež môžete použiť obojručnú zbraň, alebo jednoručnú zbraň, pokiaľ máte druhú ruku voľnú.
Neblokujete sa automaticky, ale aj keď sa neblokujete, to, že máte v ruke štít, vám stále pridáva istý bonus k obrane. Pri blokovaní sa hýbete pomalšie, pokiaľ nemáte perk „Block Runner“.
Ak pri blokovaní aktivujete útok, tak udriete štítom, či blokujúcou zbraňou do nepriateľa v tesnej blízkosti, čo nemá veľký účinok voči jeho životu, no môžete prerušiť jeho útok a s príslušnými perkami mu odobrať viac zdravia, prípadne ho odzbrojiť.

Rýchlejšie zvyšuje schopnosť krytie sa pred silnejšími nepriateľmi a aj odrážanie štítom, než len proste blokovanie. Na nižších úrovniach vám stačí nájsť si niekoho slabého, kraba, či banditu, liečiť sa a blokovať sa bez útočenia. Na vyšších úrovniach už potrebujete silného nepriateľa, ideálne s lukom, čomu skôr odoláte, môžete sa popri blokovaní liečiť a zvyšovať si tak blokovanie po zásahoch.

Body získané mimo tréningu
+1: Giraud Gemane, Bardská univerzita, Solitude, Haafingar. Naučí vás za splnenie jeho úlohy „Rjornov bubon“.
+1: Amren, Whiterun, Whiterun. Za splnenie jeho drobnej úlohy.
+1: Duch Starého Hroldana, Reach, Old Hroldan, za splnenie drobnej úlohy.
+1: Horgeir, Dračí Most. Ak nesplníte drobnú úlohu pre jeho ženu Oldu, ale donesiete medovinu jemu, tak sa vám odvďačí tréningom.
+1: Roggi Knot-Beard, Kynesgrove. Za splnenie jeho drobnej úlohy.
+5: Z knihy Oghma Infinium, ak pri jej čítaní zvolíte Cestu Moci.

Tréneri
Njada Stonearm (expert): Whiterun, Jorrvaskr. Musíte byť členom Družiny.
Larak (master): Náčelník orkského tábora Mor Khazgur, Haafingar.

Tréningové knihy
  • Battle of Red Mountain
  • Largashbur, orkský tábor v Rifte.
  • Whiterun, South Skybound Watch.
  • Haafingar, Kilkreath pri úlohe „The Break of Dawn“.
  • Rift, Tolvald´s Cave, Tolvald´s Crossing.
  • Rift, Boulderfall Cave.
  • A Dance In Fire, v2
  • Reach, Karthspire Camp.
  • Hjaalmarch, bandita pri drobnej úlohe v Kjenstag Ruins.
  • Hjaalmarch, Fort Snowhawk.
  • Eastmarch, Traitor´s Post.
  • Death Blow of Abermanit
  • Rift, Northwind Mine.
  • Falkreath, jarlov dom, v miestnosti naľavo od trónu.
  • Whiterun, Hala Mŕtvych, v katakombách, v miestnosti naľavo.
  • The Mirror
  • Reach, Broken Tower Redoubt.
  • Haafingar, Solitude, pri drobnej úlohe pre kapitána Aldisa. Vo Windhelme.
  • The Pale, Forsaken Cave.
  • Warrior
  • Whiterun, Riverwood, v tábore banditov nad dedinou.
  • Winterhold, Driftshade Refugee.
  • Winterhold, Fort Kastav.
  • Blackreach, Silent Ruin.

PerkPožiadavkyPopis
Shield Wall 1 – 5 Blokovanie 0, 20, 40, 60, 80 Blokovanie efektívnejšie o 20, 25, 30, 35, 40%.
Quick Reflexes Blokovanie 30; Shield Wall Ak blokujete mocný útok nepriateľa, spomalí sa čas, čo vám poskytne šancu zareagovať.
Deflect Arrows Blokovanie 30; Shield Wall Šípy, čo zasiahnu váš štít, nespôsobia žiadne poškodenie.
Elemental Protection Blokovanie 50; Deflect Arrows Blokovanie štítom zredukuje útoky ohňom, bleskom a mrazom o 50%.
Block Runner Blokovanie 70; Elemental Protection Pri blokovaní sa štítom, či zbraňou sa pohybujete rýchlejšie.
Power Bash Blokovanie 30; Shield Wall Umožní silnejší protiútok so štítom ši obojručnou zbraňou.
Deadly Bash Blokovanie 50, Power Bash Silnejší protiútok spôsobí 5x väčšie poškodenie.
Disarming Bash Blokovanie 70, Deadly Bash Pri silnejšom protiútoku máte šancu odzbrojiť nepriateľa.
Shield Charge Blokovanie 100, Disarming Bash, alebo Block Runner Pri behu so zdvihnutým štítom máte šancu zhodiť väčšinu nepriateľov na zem.

Ťažké ŠtítyObranaVáhaCenaVylepšenie
Štíty Stráží
Štíty stráží z jednotlivých dŕžav, napr. Whiterun Guard´s Shield, Solitude Guard´s Shield, atď.
17 3 40 -
Železný Ing.
Imperial Shield
Štít používaný vojakmi cisárskej légie.
20 12 50 Oceľové kováčstvo
Oceľový Ing.
Iron Shield
Bežne dostupný železný štít.
22 12 60 -
Železný Ing.
Banded Iron Shield
Posilnená verzia bežného železného štítu.
22 12 100 -
Ing. Korundu
Steel Shield
Oceľový štít, dostupný už na nízkych úrovniach.
24 12 1501 Oceľové kováčstvo
Oceľový Ing.
Dwarven Shield
Trpasličí, dwemerský štít.
26 12 225 Dwemerské kováč.
Dwemer. Ing.
Falmer Shield
Štít falmerov.
28 15 10 -
Chauruský chitín
Orcish Shield
Orkský štít.
30 14 500 Orkské kováčstvo
Ing. Orichalcumu
Ebony Shield
Ebonitový štít. Na vyšších úrovniach ho zvyknú používať Draugrskí Deathlordi.
32 14 750 Ebonitové kováč.
Ebonitový Ing.
Dragonplate Shield
Minimálna šanca na jeho nájdenie. Štít z dračích kostí si môžete vyrobiť sami.
34 8 1050 Kov. Drač. Brnenia
Dračia kosť
Daedric Shield
Daedrický štít, ktorý výnimočne používajú silní protivníci.
39 15 1600 Daedrické kováč.
Ebonitový Ing.

Ľahké ŠtítyObranaVáhaCenaVylepšenie
Hide Shield
Kožený štít, jeden zo slabých, základných štítov v hre.
15 4 15 -
Koža
Imperial Light Shield
Ľahký štít légie impéria. Jeden je pri Talosovej svätyni neďaleko Froki´s Shack. Dva ďalšie na vraku lode z úlohy „Lights Out!“.
19 4 40 -
Koža
Elven Shield
Elfské štíty, bežná výbava vojakov Thalmoru.
21 4 115 Elfské kováčstvo
Raf. Mesač. Kameň
Glass Shield
Sklený štít z malachitu.
27 6 450 Sklenárske kováč.
Raf. Malachit
Dragonscale Shield
Minimálna šanca na jeho nájdenie. Štít z dračích šupín si môžete vyrobiť sami.
29 6 750 Kov. Drač. Brnenia
Dračia šupina

Unikátne ŠtítyObranaVáhaCenaVylepšenie
Targe of the Blooded
Pri útoku štítom spôsobíte na 5 sekúnd 3 bodové krvácanie zo života.
Nosí ho Umana, nepriateľská členka výpravy, ktorá vás napadne na konci oblasti Alftand, kam zavítate obvykle pri hlavnom príbehu.
20 8 300 Oceľové kováčstvo
Oceľový Ing.
Blades Shield
Štít rádu Čepelí.
Nájdete ho s kompletnou výbavou Čeeplí v chráme Sky Heaven Temple, keď sa spojíte s Bladesami v rámci hlavného príbehu.
26 12 255 -
Oceľový Ingot
Shield of Solitude
Odolnosť voči mágii +10%, sila útok štítom +15%.
Má viac verzií, najsilnejšia (lv40) má Poškodenie 32, cenu 1540, Odolnosť voči mágii +30% a silu útoku štítom +35%.
Vyzerá rovnako ako štít stráži v Solitude (Solitude Guard´s Shield), no rozhodne je kvalitnejší. Dostanete ho ako odmenu za splnenie úlohy „The Wolf Queen Awakened“.
26 12 555 -
-
Shield of Ysgramor
Odolnosť voči mágii +20%, Život +20 bodov.
Nájdete ho na konci Ysgramorovej hrobky v truhlici s cennosťami, kam pôjdete v rámci poslednej úlohy Družiny z Whiterunun.
30 12 1715 -
-
Spellbreaker
Pri blokovaní tvorí ochranné kúzlo Ward, ktoré bráni pred magickými útokmi do 50 bodov.
Dostanete ho za odmenu od Peryitea po splnení úlohy „The Only Cure“.
38 12 255 -
Dwemerský Ing.
Auriel´s Shield
Uskladňuje energiu z blokovania a uvoľňuje ju pri útoku štítom.
Prináša ho DLC Dawnguard. Nájdete ho vo Zabudnutom lese vo Forgotten Vale.
32 14 755 Elfské kováčstvo
Raf. Mesač. Kameň
Aetherial Shield
Nepriatelia zasiahnutí štítom sa stanú na 15 sek. éterickými, takže nemôžu útočiť, no ani byť napadnutí.
Prináša ho DLC Dawnguard. Môžete ho vyrobiť po úlohe „Lost To the Ages“.
26 12 2000 -
-


3. Ťažké Brnenie (Heavy Armor)

Vhodné využívanie brnení ťažkého typu. Ťažké brnenia poskytujú väčšiu ochranu oproti ľahkým brneniam, no na rozdiel od ľahkých vás viac spomaľujú, pri behu rýchlejšie spotrebujete staminu a aj viac vážia, čo uberá na vašej nosnosti, pokiaľ sa o to nepostaráte perkom, alebo zvýšením vašej nosnosti.

Rýchlejšie sa zvyšuje schopnosť pri zásahu silnejšími nepriateľmi. Na nižších úrovniach vám stačí nájsť si niekoho slabého, kraba, či banditu, mať nejakú regeneráciu, alebo sa liečiť (a zvyšovať tým aj kúzlenie) a nechať do seba masochisticky mlátiť. Na vyšších úrovniach už potrebujete silného nepriateľa, pri slabých by to trvalo večnosť.

Body získané mimo tréningu
+1: Giraud Gemane, Bardská univerzita, Solitude, Haafingar. Naučí vás za splnenie jeho úlohy „Rjornov bubon“.
+1: Brunwulf Free-Winter, Eastmarch, Windhelm. Za splnenie jeho drobnej úlohy.
+5: Z knihy Oghma Infinium, ak pri jej čítaní zvolíte Cestu Moci.

Tréneri
Gharol (expert): Kováčka v orkskom tábore Dushnik Yal, Reach.
Farkas (master): Whiterun, Jorrvaskr. Musíte byť členom Družiny.

Tréningové knihy
  • 2920, MidYear, v6
  • The Pale, Pevnost Dunstad.
  • Falkreath, Bonechill Passage.
  • Eastmarch, Cradlecrush Rock.
  • Blackreach, pri War Quarter.
  • Morthal, v strážnici, za sudom pri kozube.
  • Chimarvamidium
  • Reach, Reachwind Eyrie.
  • Rift, Ivarstead, na ceste do dediny, pri rieke.
  • Eastmarch, Darkwater Crossing, v bani Goldenrock.
  • Reach, Markarth, na stole v Calcelmovej veži, kde končíte úlohu „Hard Answers“.
  • Septimus Signus´ Outpost.
  • Hallgerd´s Tale
  • Rift, Rift Watchtower.
  • Eastmarch, Mistwatch.
  • Whiterun, Whiterun, Jorrvaskr, na stolíku pri schodoch vedúcich do izieb.
  • The Knights Of the Nine
  • Narzulbur, orkský tábor v v Eastmarchy.
  • Whiterun, Guldun Rock.
  • The Pale, Hall of the Vigilant.
  • Eastmarch, Windhelm, Palác Kráľov, naľavo do kráľových komnát, v poličke s rajnicou v prvej miestnosti naľavo.
  • Orsinium And the Orcs
  • Dushnik Yal, orkský tábor v Reachy.
  • Whiterun, Darkshade.
  • Hjaalmarch, Stonehills, baňa Rockwallow.
  • Winterhold, Pevnosť Fellhammer.
  • Eastmarch, Lost Knife Hideout.

PerkPožiadavkyPopis
Juggernaut 1 – 5 Ťažké Brnenie 0, 20, 40, 60, 80 Zvyšuje hodnotu zbroje o 20, 40, 60, 80, 100%.
Fists of Steel Ťažké Brnenie 30, Juggernaut Pri boji bez zbraní máte v rukaviciach Ťažkého Brnenia zvýšenú silu útoku.
Cushioned Ťažké Brnenie 50, Fists of Steel Ak máte na sebe kompletné Ťažké Brnenie, utrpíte pri páde len polovičnú ujmu.
Conditioning Ťažké Brnenie 70, Cushioned Ťažké brnenie, ktoré máte na sebe, nič neváži a nespomaľuje vás pri behu.
Well Fitted Ťažké Brnenie 30, Juggernaut Bonus 25% k obrane, ak máte na sebe komplet Ťažké Brnenie (Prilba, brnenie, rukavice, čižmy).
Tower of Strength Ťažké Brnenie 50, Well Fitted V Ťažkom Brnení je o 50% menšia šanca, že vás ochromia.
Matching Set Ťažké Brnenie 70, Tower of Strength Bonus 25% k obrane, ak máte na sebe komplet Ťažkého Brnenia jednej sady / druhu.
Reflect Blows Ťažké Brnenie 100, Matching Set Ak máte na sebe komplet Ťažké Brnenie, je tu 10%tná šanca, že útok zblízka odrazí späť na útočníka.

Železná Zbroj
Základná zbroj najnižšej kvality, na ktorú narazíte od začiatku hry. Vyrábať ju môžete bez konkrétneho perku kováčstva. Vylepšiť ju môžete so Železným Ingotom. Štít a Brnenie sú aj v mierne posilnenej verzii, ktoré tiež môžete nájsť od začiatku. Ostatné kusy sa posilnené nevyskytujú, takže v posilnenej verzii nemôžete mať celú sadu.

ZbrojZákladná obranaVáhaHodnotaŽelezný IngotIngot KorunduKožené Pásiky
Železné Brnenie 25 30 125 5 - 3
Železná Prilba 15 5 60 3 - 2
Železné Rukavice 10 5 25 2 - 2
Železné Čižmy 10 6 25 3 - 2
Železný Štít 20 12 60 4 - 1
Posilnené Železné Brnenie 28 35 200 5 1 3
Posilnený Železný Štít 22 12 100 4 1 1

Prastaré Nordské Brnenie
Toto brnenie nemôžete získať z nepriateľov. Niektoré jeho časti môžete nájsť v niektorých hrobkách, ale sú dosť ojedinelé. Kompletnú sadu brnenia (štít nie je) môžete získať zabitím ducha pri drobnej úlohe v Kjenstag Ruins a komplet nosí tiež viacero duchov v hrobke Forelhost, do ktorej môžete ísť v rámci úlohy „Siege on the Dragon Cult“ v dŕžave Reach. Pomocou perku „Daedrické Kováčstvo“ ho môžete vyrábať v Nebeskej vyhni vo Whiterune, ak ste už prešli hlavné úlohy Družiny. Vylepšiť ho potom môžete Železným Ingotom.

BrnenieZákladná obranaVáhaHodnotaŽelezný IngotOceľový IngotKožaKožené Pásiky
Prastaré Nordské Brnenie 25 28 125 2 5 2 4
Prastará Nordská Prilba 15 4 60 2 3 2 3
Prastaré Nordské Rukavice 10 4 25 2 3 2 3
Prastaré Nordské Čižmy 10 5 25 2 4 2 3

Imperiálne Brnenie
Ťažké brnenie vojakov cisárskej armády. Môžete ho získať od mŕtvych vojakov, alebo zdarma sadu, ak sa pridáte k Légii. Výroba vyžaduje perk Oceľové Kováčstvo. Vylepšiť ho môžete pomocou Oceľového Ingotu. Prilby sú tu až v troch verziách, vyrábať však môžete len základnú, otvorenú prilbu. Uzavretú nájdete napríklad pri mŕtvolách pri vstupe do chrámu Kilkreath pri úlohe „The Break of Dawn“, alebo pri Talosovej soche povyše Froki´s Shack. Tretia je na konci Brinewater Grotto, pri nakradnutom tovare, kam sa dostanete pri zlodejskej úlohe „Scoundrel´s Folly“. Dôstojnícku môžete ukradnúť Salvianusovi zo stola v Ratway Warrens, v kanáloch pod Riftenom. Jedna sa tiež objaví na stole pri vyhni na dvore pevnosti Greymoor vo Whiterune, ak pobijete banditov, aby sa v pevnosti usadili vojaci légie.

BrnenieZákladná obranaVáhaHodnotaOceľový IngotKožaKožené Pásiky
Imperiálne Brnenie 28 35 100 4 2 3
Imperiálna Prilba (otvorená) 15 5 50 2 1 1
Imperiálna Prilba (zatvorená) 18 5 30 - - -
Imperiálna Dôstojnícka Prilba 17 4 30 - - -
Imperiálne Chrániče 11 4 15 3 1 2
Imperiálne Čižmy 11 8 20 2 1 2
Imperiálny Štít 22 12 50 4 - 2

Vlčie Brnenie
Toto brnenie nemôžete vyrábať, ale môžete ho vylepšiť pomocou Oceľového Ingotu. Získať ho môžete od zabitého člena Družiny pri ich úlohe „Proving Honor“ a po tejto úlohe ho bude mať na predaj Eorlund Grey-Mane vo Whiterune.

BrnenieZákladná obranaVáhaHodnota
Vlčie Brnenie 31 20 55
Vlčia Prilba 17 4 125
Vlčie Rukavice 12 4 11
Vlčie Čižmy 12 4 11

Oceľové Brnenie
Bežné brnenie z nižších kvalít. Môžete ho vyrábať s perkom Oceľové Kováčstvo. Vylepšiť ho môžete s Oceľovým Ingotom. Toto brnenie má dve verzie všetkých častí, každá dvojica má rovnaké hodnoty. Všetky sú zameniteľné a tvoria jednu sadu. Prilby sú bežná a s rohami. Brnenia sú tiež dve (obe majú rovnaké meno), jedno je s oceľovými náplecníkmi, druhé bez. Rukavice sú jedny nordskou a druhé imperiálnou verziou. Čižmy tiež pripomínajú nordské a imperiálne verziu, len nesú iné názvy. Štít je k brneniu len jeden.

BrnenieZákladná obranaVáhaHodnotaOceľový IngotŽelezný IngotKožené Pásiky
Oceľové Brnenie 31 35 275 4 1 3
Oceľová Prilba 17 5 125 2 1 2
Oceľová Rohatá Prilba 17 5 125 2 1 2
Oceľové Nordské Rukavice 12 4 55 2 1 2
Oceľové Imperiálne Rukavice 12 4 55 2 1 2
Oceľové Obíjané Čižmy
(Steel Cuffed Boots)
12 8 55 3 1 2
Oceľové Holeňové Čižmy
(Steel Shin Boots)
12 8 55 3 1 2
Oceľový Štít 24 12 150 3 1 1

Trpasličia Zbroj
Začína sa objavovať okolo úrovní 12 a 13. Výroba si vyžaduje Trpasličie Kováčstvo. Vylepšiť ju môžete s Trpasličím Ingotom.

ZbrojZákladná obranaVáhaHodnotaTrpasličí IngotOceľový IngotŽelezný IngotKožené Pásiky
Dwemerské Brnenie 34 45 400 3 1 1 3
Dwemerská Prilba 18 12 200 2 1 1 2
Dwemerské Rukavice 13 8 85 1 1 1 2
Dwemerské Čižmy 13 10 85 2 1 1 2
Dwemerský Štít 26 12 225 2 1 1 1

Brnenie Čepelí
Zbroj rádu Čepelí (Blades). Nemôžete ju vyrábať, vylepšiť ju môžete Oceľovým Ingotom. Získate ju v rámci hlavného príbehu v Sky Heaven Temple. Kvalitatívne je ako trpasličia zbroj s kvalitnejším brnením.

BrnenieZákladná obranaVáhaHodnota
Brnenie 44 45 400
Prilba 18 12 200
Rukavice 13 8 85
Čižmy 13 10 85
Štít 26 12 225

Falmerské Brnenie
Brnenie, aké používajú falmeri, nepriateľskí snežní elfovia v dwemerských ruinách. Nedá sa vyrábať. Vylepšiť ho môžete s Chauruským Chitínom a perk, ktorý má na to vplyv, je Oceľové Kováčstvo. S prídavkom Dawnguard sa mení požiadavka perku na Pokročilé Kováčstvo. DLC Dawnguard prináša aj ďalšie, upravené verzie falmerského brnenia. Štíty nájdete bežne u nepriateľov, na časti brnenia narazíte skôr výnimočne. Kompletnú sadu brnenia nájdete v dŕžave The Pale, v ruine Mzinchaleft, v Mzinchaleft Depths.

BrnenieZákladná obranaVáhaHodnota
Falmerské Brnenie 31 20 275
Falmerská Prilba 10 5 25
Falmerské Rukavice 12 4 55
Falmerské Čižmy 12 4 55
Falmerský Štít 28 15 10

Oceľová Plátová Zbroj
Zbroj strednej kvality, ktorá sa začne objavovať okolo úrovne 18, 19. Vyrábať ju môžete pomocou perku Pokročilé Kováčstvo. Vylepšiť ju môžete s Ingotom Korundu. Špeciálny štít k tejto zbroji nie je.

ZbrojZákladná obranaVáhaHodnotaOceľový IngotIngot KorunduŽelezný IngotKožené Pásiky
Oceľové Plátové Brnenie 40 38 625 3 1 1 3
Oceľová Plátová Prilba 19 6 300 2 1 1 2
Oceľové Plátové Rukavice 14 6 125 2 1 1 2
Oceľové Plátové Čižmy 14 9 125 2 1 1 2

Orkské Brnenie
Zbroj vyššej kvality, ktorá sa začne objavovať okolo úrovne 25, 26. Vyrábať ju môžete pomocou perku Orkské Kováčstvo. Vylepšiť ju môžete s Ingotom Orichalcumu.

BrnenieZákladná obranaVáhaHodnotaIngot OrichalcumŽelezný IngotKožené Pásiky
Orkské Brnenie 40 35 1000 4 1 3
Orkská Prilba 20 8 500 2 1 2
Orkské Rukavice 15 7 200 2 1 2
Orkské Čižmy 15 7 200 3 1 2
Orkský Štít 30 14 500 3 1 1

Ebonitová Zbroj
Zbroj vyššej kvality, ktorá sa začne objavovať okolo úrovne 32, 33. Vyrábať ju môžete pomocou perku Ebonitové Kováčstvo. Vylepšiť ju môžete s Ebonitovým Ingotom.

ZbrojZákladná obranaVáhaHodnotaEbonitový IngotKožené Pásiky
Ebonitové Brnenie 43 38 1500 5 3
Ebonitová Prilba 21 10 750 3 2
Ebonitové Rukavice 16 7 275 2 2
Ebonitové Čižmy 16 7 275 3 2
Ebonitový Štít 32 14 750 4 1

Zbroj Dračích Plátov
Druhá najlepšia zbroj. Od úrovne 45 máte šancu ju nájsť, ale minimálnu, skôr narazíte na daedrickú, ako na túto. Môžete ho vyrobiť s perkom Kováčstvo Dračieho Brnenia. Vylepšiť ho môžete s dračou kosťou (brnenie a štít) a s dračou šupinou (čižmy, rukavice, prilba).

ZbrojZákladná obranaVáhaHodnotaDračie KostiDračie ŠupinyKožené Pásiky
Brnenie Dračích Plátov 46 40 2125 2 3 3
Prilba Dračích Plátov 22 8 1050 1 2 2
Rukavice Dračích Plátov 17 8 425 1 2 2
Čižmy Dračích Plátov 17 8 425 1 3 2
Štít Dračích Plátov 34 15 1050 1 3 1

Daedrické Brnenie
Najkvalitnejšia zbroj, hoci len o málo lepšia od dračej a na vysokých úrovniach je rozdiel zanedbateľný. Začne sa objavovať od úrovne 49, no napriek tomu sa objavuje veľmi zriedkavo. Vyrábať ho môžete pomocou Daedrického Kováčstva. Vylepšiť ho možno s Ebonitovým Ingotom.

ZbrojZákladná obranaVáhaHodnotaEbonitový IngotSrdce DaedryKožené Pásiky
Daedrické Brnenie 49 50 3200 5 1 3
Daedrická Prilba 23 15 1600 3 1 2
Daedrické Rukavice 18 6 625 2 1 2
Daedrické Čižmy 18 10 625 3 1 2
Daedrický Štít 36 15 1600 4 1 1

Osobité časti Ťažkého Brnenia

Ancient Helmet of Unburned
Túto prilbu môžete nájsť v Labyrinthian Tribune pri úlohe „The Staff of Magnus“ v rámci úloh pre mágov. Zvyšuje odolnosť voči ohňu o 40%.
Základná obrana: 15. Váha: 4. Hodnota: 200. Vylepšenie: Železný Ingot / Daedrické Kov., Magické Kov.

Helm of Yngol
Túto prilbu môžete nájsť pri prieskume hrobky v Ingol Barrow v dŕžave Eastmarch. Zvyšuje odolnosť voči mrazu o 40%.
Základná obrana: 21. Váha: 8. Hodnota: 565. Vylepšenie: Oceľový Ingot / Pokročilé Kov., Magické Kov.

Masque of Clavicus Vile
Túto masku môžete získať ako odmenu za daedrickú úlohu „A Daedra´s Best Friend“.
Ceny lepšie o 20%. Rečníctvo +10. Regenerácia Magicky rýchlejšia o 5%.
Základná obrana: 23. Váha: 7. Hodnota: 1277. Vylepšenie: - / -.

Ironhand Gauntlets
Tieto rukavice môžete získať od Hajvarra, vodcu banditov vo White River Watch vo Whiterune. Poškodenie obojručnými zbraňami +15%.
Základná obrana: 12. Váha: 4. Hodnota: 444. Vylepšenie: Železný Ingot / Oceľové Kov.

The Forgemaster´s Fingers
Tieto rukavice môžete získať jedine pri plnení orkskej úlohy pre vstup do ich tábora. Keď s nimi vylepšíte zbrane a brnenia, vylepšenia budú lepšie o 12%.
Základná obrana: 10. Váha: 5. Hodnota: 25. Vylepšenie: Železný Ingot / -.

General Tullius Armor
Toto brnenie môžete získať, ak prejdete Občiansku Vojnu pre Búrkoplášte.
Základná obrana: 31. Váha: 18. Hodnota: 65. Vylepšenie: Oceľový Ingot / -.

Ebony Maill
Toto brnenie môžete získať splnením daedrickej úlohy „Boethiah´s Calling“. Môžete sa pohybovať tichšie a v tesnej blízkosti pri vás spôsobuje nepriateľom poškodenie jedom.
Základná obrana: 45. Váha: 28. Hodnota: 5000. Vylepšenie: Ebonitový Ingot / Ebonitové kov.


4. Jednoručné Zbrane (One-Handed)

Vaše ovládanie jednoručných zbraní, ako sú dýky, meče, palcáty a vojnové sekery. Čím vyššia úroveň, tým väčšie poškodenie spôsobujete. Zbrane v tabuľkách sú uvádzané pri základnej hodnote útoku. S vysokou úrovňou tejto schopnosti, patričnými perkami a vylepšením samotnej zbrane pomocou Kováčstva sa môžu hodnoty pekne vyšvihnúť.

Jednoručné zbrane môžete používať v oboch rukách. Nemôžete sa tak blokovať, no môžete útočiť raz jednou, raz druhou, alebo oboma naraz ako silný útok spotrebujúci staminu. Dorážacie animácie zabitia nepriateľa sa môžu objaviť jedine ak máte jednoručnú zbraň v pravej ruke.

Body získané mimo tréningu
+1: Giraud Gemane, Bardská univerzita, Solitude, Haafingar. Naučí vás za splnenie jeho úlohy „Rjornov bubon“.
+1: Amren, Whiterun, Whiterun. Za splnenie jeho drobnej úlohy.
+1: Duch Starého Hroldana, krčma Starý Hroldan, Reach. Za splnenie drobnej úlohy.
+5: Z knihy Oghma Infinium, ak pri jej čítaní zvolíte Cestu Moci.

Tréneri
Amren (adept): Whiterun, Whiterun.
Athis (expert): Whiterun, Jorrvaskr. Musíte byť členom Družiny.
Burguk (master): Náčelník orkského tábora Dushnik Yal, Reach.

Tréningové knihy
  • 2920, Morning Star, v1
  • Haafingar, Northwatch Keep.
  • Whiterun, Driftshade Refugee.
  • Haafingar, Lost Echo Cave.
  • Hjaalmarch, Morthal, dom Jorgena a Lami, vo vedre na sude pri posteli.
  • Fire and Darkness
  • Hjaalmarch, Folgunthur.
  • Dawnstar Sanctuary, svätyňa Temného Bratstva, prístupná pri úlohe „The Cure for Madness“.
  • Rift, Riften, The Ratway Vault, Esbernova izba, prístupná pri úlohe „A Cornered Rat“.
  • Falkreath, v stane rybárky na severozápadnom brehu jazera Ilinalta. Vidíte tam z diaľky čln a stojan s rybami.
  • Mace Etiquette
  • Hjaalmarch, Orotheim.
  • The Pale, Volunruud.
  • The Pale, Uttering Hills Cave.
  • Rift, Pevnosť Greenwall.
  • Reach, Sky Haven Temple, pri hlavnom príbehu.
  • Night Falls on Sentinel
  • The Pale, Dawnstar, Rustleifova drobná úloha, následne Whiterun, Swindler´s Den.
  • Falkreath, pod Helegnom, popis pri Rustleifovej drobnej úlohe.
  • The Pale, Volunruud.
  • The Importance of Where
  • Whiterun, Chillfurrow Farm, na šatníku oproti posteli.
  • Reach, Markarth, strážnica (Guard Tower), na stole medzi dverami v severnej izbe.
  • Eastmarch, Gallows Rock.
  • The Pale, Dawstar, Brinin dom, v košíku pri truhlici pod ľavou posteľou.

PerkPožiadavkyPopis
Armsman 1 – 5 Jednoručné 0, 20, 40, 60, 80 Zbrane spôsobujú poškodenie väčšie o 20, 40, 60, 80, 100 % väčšie poškodenie.
Bladesman 1 – 3 Jednoručné 30, 60, 90; Armsman Útok s mečmi má o 10, 15, 20% väčšiu šancu na kritický zásah.
Bone Breaker 1 – 3 Jednoručné 30, 60, 90; Armsman Útok s palcátmi ignoruje 25, 50, 75% brnenia.
Hack and Slash 1–3 Jednoručné 30, 60, 90; Armsman Útok s vojnovými sekerami spôsobuje krvácanie.
Dual Flurry Jednoručné 30, 50; Armsman Útok s dvoma zbraňami je o 20, 35% rýchlejší.
Dual Savagery Jednoručné 70; Dual Flurry Mocný útok s dvoma zbraňami je silnejší o 50%.
Fighting Stance Jednoručné 20; Armsman Mocný útok stojí o 25% menej staminy.
Critical Charge Jednoručné 50, Fighting Stance Môžete použiť mocný útok pri šprinte.
Savage Strike Jednoručné 50, Fighting Stance Mocný útok pri státí je o 25% silnejší a je väčšia šanca na sťatie nepriateľa.
Paralyzing Strike Jednoručný 100, Critical Charge, alebo Savage Strike Spätný mocný útok má 25%tnú šancu na paralyzovanie cieľa.

DýkyZákladný útokVáhaHodnota
Nôž (Knife)
Vidlička (Fork)
Keď si v Riftene kúpite dom Honeyside a doň všetko zariadenie, tak na terase nad vodou na stolíku nájdete nôž a vidličku. Oproti ostatným príborom, ktoré sú len predmetmi, sú tieto dva jedinečné v tom, že sa dajú použiť ako zbrane. Nedajú sa vylepšiť a nemá na ne ani vplyv výška schopnosti ovládať jednoručné zbrane. Dajú sa aspoň očarovať, ak sa s nimi chcete zabávať.
3
2
0,5
0,5
1
5
Železná Dýka (Iron Dagger)
Na výrobu nepotrebujete konkrétny perk. 1x Železný Ing.; 1x Kožený pásik. Vylepšenie: Železný Ing.
4 2 10
Alessandrina Dýka (Alesandra´s Dagger)
Je súčasťou drobnej úlohy pre Alessandru v Riftene. Nedá sa vylepšiť.
5 1 10
Bodec (Shiv)
Môžete ho získať pri úlohe „No One Escapes Cidhna Mine“ v Markarthe. Nedá sa vylepšiť.
5 2 5
Rundiho Dýka (Rundi´s Dagger)
Môžete ju získať z oltára pri Rundiho tele (viď úlohy mágov „Stratení Učni“). Vylepšenie: Oceľový Ing./ Oceľové Kov.
5 2,5 18
Oceľová Dýka (Steel Dagger)
Oceľové Kováčstvo. 1x Oceľový Ing.; 1x Železný Ing.; 1x Kožený pásik. Vylepšenie: Oceľový Ing.
5 2,5 18
Valdrova Šťastná Dýka (Valdr´s Lucky Dagger)
Môžete ju získať od Valdra, za pomoc v Moss Mother Cavern, drobná úloha vo Falkreathe. Šanca na kritický zásah +25%. Vylepšenie: Oceľový Ing. / Oceľové Kov.
5 2,5 15
Nettlebane
Získate ju pri úlohe „The Blessing of Nature“ vo Whiterune. Vylepšenie: Ebonitový Ing. / - .
6 10 5
Kahvozeinov Tesák (Kahvozein´s Fang)
Získate ju v rámci majstrovstva kúziel Premeny (Alteration), viď úlohy mágov, hoci na ňu môžete naraziť aj skôr v náhodnej oblasti. Nedá sa vylepšiť. Umožňuje získať šupiny z dračieho srdca.
6 5 9
Dýka Dračieho Kňaza (Dragon Priest Dagger)
Nájsť ju môžete v Hrobke Ysgramora, v hrobke Volunruud, u pár nepriateľov v hrobke Forelhost a jedna je na poličke v izbe Colette Marence v Hall of Countenance v Univerzite mágov. Nedá sa vylepšiť.
6 5 9
Orkská Dýka (Orcish Dagger)
Orkské Kováčstvo. 1x Ing. Orichalcumu; 1x Železný Ing.; 1x Kožený Pásik. Vylepšenie: Ing. Orichalcumu.
6 3 30
Trpasličia Dýka (Dwarven Dagger)
Trpasličie Kováčstvo. 1x Trpasličí Ingot; 1x Oceľový Ing.; 1x Železný Ing.; 1x Kožený pásik. Vylepšenie: Trpasličí Ing.
7 3,5 55
Borvirova Dýka (Borvir´s Dagger)
Môžete ju nájsť v Journeyman´s Nook pri Borvirovom tele (viď úlohy mágov „Stratení Učni“). Vylepšenie: Raf. Mesač. Kameň./ Elfské Kov.
8 4 18
Krvotŕň (Bloodthorn)
Môžete ju nájsť v Hag´s End, Haafingar. Vylepšenie: Oceľový Ing. / Oceľové Kov. Ak cieľ zomrie do 3 sekúnd, zaplní jeho duša duševný drahokam.
8 2,5 183
Elfská Dýka (Elven Dagger)
Elfské Kováčstvo. 1x Raf, Mesačný Kameň; 1x Ortuťový Ing.; 1x Železný Ing.; 1x Kožený Pás. Vylepšenie: Raf. Mes. Kameň.
8 4 95
Keening
Túto dýku môžete získať pri úlohe „Arniel´s Endeavor“ pre mágov. Pri zásahu absorbuje 10 bodov Zdravia, Magicky, Staminy. Nedá sa vylepšiť.
8 4 5
Oceľová Dýka Nebeskej Vyhne (Skyforge Steel Dagger)
Ak ste členom Družiny, má ich v ponuke na predaj Eorlund Gray-Mane po úlohe „Proving Honor“. Nedá sa vylepšiť.
8 2,5 25
Sklená Dýka (Glass Dagger)
Sklené Kováčstvo. 1x Raf. Malachit; 1x Raf. Mesačný Kameň; 1x Kožený Pásik. Vylepšenie: Raf. Mes. Kameň.
9 4,5 165
Čepeľ Obety (Blade of Sacrifice)
Získate ju pri daedrickej úlohe „Boethiah´s Calling“. Nedá sa vylepšiť, ani očarovať.
10 4 144
Ebonitová Dýka (Ebony Dagger)
Ebonitové Kováčstvo. 1x Ebonitový Ing.; 1x Kožený Pásik. Vylepšenie: Ebonitový Ing.
10 5 290
Daedrická Dýka (Daedric Dagger)
Daedrické Kováčstvo. 1x Ebonitový Ing.; 1x Srdce daedry; 1x Kožený Pásik.
11 6 500
Mehrunesova Britva (Mehrunes´ Razzor)
Môžete ju získať za splnenie daedrickej úlohy „Pieces of the Past“. Vylepšenie: Ebonitový Ing. Pri jej použití je malá šanca na okamžité zabitie nepriateľa.
11 3 860
Čepeľ Utrpenia (Blade of Woe)
Získate ju od Astrid pri úlohe „Death Incarnate“, ak ste členom Temného Bratstva, alebo z jej tela, ak sa postavíte Bratstvu.
12 7 880

MečeZákladný útokVáhaHodnota
Železný Meč (Iron Sword)
Na výrobu nepotrebujete konkrétny perk. 1x Železný Ing.; 1x Kožený pásik. Vylepšenie: Železný Ing.
7 9 25
Lunárny Železný Meč (Lunar Iron Sword)
Štyri Lunárne zbrane nájdete jedine v tábore Silent Moons Camp vo Whiterune. Ich druhy sú náhodné. V noci spôsobujú cieľu svetelné zranenie 10/15/20 bodov pri zásahu (podľa úrovne). Ceny podľa úrovne 89, 123, 158. Vylepšenie: Železný Ing. / Magické Kováčstvo.
7 9 158
Amrenov Rodinný Meč (Amren´s Family Sword)
Objaví sa pri drobnej úlohe pre Amrena vo Whiterune. Vylepšenie: Železný Ingot. Rovnaký ako Železný, len úlohový. Po úlohe mu ho môžete ukradnúť.
7 9 25
Oceľový Meč (Steel Sword)
Oceľové Kováčstvo. 1x Oceľový Ing.; 1x Železný Ing.; 1x Kožený pásik. Vylepšenie: Oceľový Ing.
8 10 45
Lunárny Oceľový Meč (Lunar Steel Sword)
Štyri Lunárne zbrane nájdete jedine v tábore Silent Moons Camp vo Whiterune. Ich druhy sú náhodné. V noci spôsobujú cieľu svetelné zranenie 10/15/20 bodov pri zásahu (podľa úrovne). Ceny podľa úrovne 69, 103, 138.Vylepšenie: Oceľový Ing. / Magické Kováčstvo.
8 10 103
Obradný Meč (Ceremonial Sword)
Musíte ho nájsť a použiť v hrobke Volunruud pri úlohe „Silenced Tongues“. Vylepšenie Oceľový Ing. / Oceľové Kováčstvo.
8 12 5
Prastarý Nordský Meč (Ancient Nord Sword)
Väčšinou ich nájdete u draugrov v nordských hrobkách. Vylepšenie Oceľový Ing. / Oceľové Kováčstvo.
8 12 13
Hjaltiho Meč (Hjalti´s Sword)
Meč musíte nájsť a odovzdať duchovi v drobnej úlohe v dŕžave Reach v krčme Old Hroldan. Nedá sa vylepšiť.
8 12 13
Imperiálny Meč (Imperial Sword)
Používajú ho vojaci légie a niektoré stráže. Vylepšenie Oceľový Ing. / Oceľové Kováčstvo.
8 10 23
Meč Kráľovnej Freydis (Queen Freydis´s Sword)
Nájdete ho pre Oengula War-Anvila v drobnej úlohe vo Winterholde. Vylepšenie Oceľový Ing. / Oceľové Kováčstvo. Po úlohe mu ho môžete ukradnúť, alebo ho od neho odkúpiť.
8 10 45
Zúrivosť Červeného Orla (Red Eagle´s Fury)
Nájdete ho vo vežiach Sundered Towers v rámci úlohy Red Eagle Sword. Pod vežami ich má Briarheart. Splnením úlohy sa meč zmení na Zhuba Červeného Orla s inými vlastnosťami a očarovaním. Pri zásahu spaľuje nepriateľa, 5 bodov. Vylepšenie Oceľový Ing. / Oceľové Kováčstvo, Magické Kováčstvo.
8 12 97
Strieborný Meč (Silver Sword)
Strieborné zbrane nosia členovia Striebornej Ruky ,na ktorých narazíte pri úlohách pre Družinu vo Whiterune. Driftshade Refugee je ich centrála, tam na nich môžete naraziť bežne. Poškodzujú život o 20 bodov naviac vlkolakom a nemŕtvym. Tieto vlastnosti sú vďaka striebru, zbraň môžete stále očarovať. Nedá sa vylepšiť.
8 7 100
Gauldurova Čiernočepeľ (Gauldur Blackblade)
Túto zbraň získate v hrobke Folgunthur v rámci úlohy „Forbidden Legend“. Vylepšenie: Oceľový Ingot / Trpasličie Kováčstvo. Jeho sila závisí od vašej úrovne, keď ho nájdete. Príklady sú na úrovniach 1, 12, 19, 27 a 26. Absorbuje 5 / 10 / 15 / 20 / 25 bodov zdravia.
8
8
11
11
11
12
12
15
15
15
243
465
669
975
1286
Bledá Čepeľ (The Pale Blade)
Získate ju v jaskyni Frostmere Crypt v rámci úlohy „The Pale Lady“. Vylepšenie Oceľový Ing. / Oceľové Kováčstvo, Magické Kováčstvo. Jeho sila závisí od vašej úrovne, keď ho nájdete. Príklady sú na úrovniach 1, 6, 12, 19 a 27. Ľadové poškodenie 5 / 10 / 15 / 20 / 25. Poškodenie staminy (vždy dvojnásobok ľadového) 10 / 20 / 30 / 40 / 50. Tvory do úrovne 5 / 7 / 10 / 12 / 16 utekajú v strachu po 30 sekúnd.
8
8
8
11
11
12
12
12
15
15
169
286
452
667
914
Orkský Meč (Orcish Sword)
Orkské Kováčstvo. 2x Ing. Orichalcumu; 1x Železný Ing.; 1x Kožený Pásik. Vylepšenie: Ing. Orichalcumu.
9 11 75
Duchovná Čepeľ (Ghostblade)
Nájdete ju v ruinách Ansilvund, úloha „Fjori a Holgir“, Eastmarch. 3 body poškodenia naviac, ignoruje zbroj. Vylepšenie: 3 kusy ektoplazmy.
9 1 300
Falmerský Meč (Falmer Sword)
Používajú ho falmeri, zdegenerovaní snežní elfovia obývajúci staré, podzemné, dwemerské mestá a ruiny. Vylepšenie: Chauruský Chitín.
10 18 67
Meč Kultistov (Forsworn Sword)
Používajú ho kultisti v dŕžave Reach, na ktorých tam narazíte v mnohých lokalitách. Vylepšenie Oceľový Ing. / Oceľové Kov.
10 13 70
Trpasličí Meč (Dwarven Sword)
Trpasličie Kováčstvo. 1x Trpasličí Ingot; 1x Oceľový Ing.; 1x Železný Ing.; 1x Kožený pásik. Vylepšenie: Trpasličí Ing.
10 12 135
Vybrúsený Prastarý Nordský Meč (Honed Ancient Nord Sword)
Väčšinou ich nájdete u draugrov v nordských hrobkách. Vylepšenie Oceľový Ing. / Trpasličie Kováčstvo.
11 15 23
Scimitar (Scimitar)
Používajú ho redguard, Alikrskí bojovníci pri úlohe „In My Time of Need“. Tiež ich používa Velehk Sain v úlohe „Dremorská Rukavica“ a niektorí korzári na lodi Dainty Sload nad Solitude. Vylepšenie Oceľový Ing. / Oceľové Kováčstvo.
11 10 5
Oceľový Meč Nebeskej Vyhne (Skyforge Steel Sword)
Ak ste členom Družiny, má ich v ponuke na predaj Eorlund Gray-Mane po úlohe „Proving Honor“. Vylepšenie Oceľový Ing. / Oceľové Kováčstvo.
11 10 70
Windshear
Tento unikátny scimitar môžete získať len pri úlohe „Hail Sithis!“ pre Temné Bratstvo. Pri silnom útoku je šanca na zrazenie nepriateľa. Vylepšenie Oceľový Ing. / Oceľové Kováčstvo.
11 10 40
Meč Nordského Hrdinu (Nord Hero Sword)
Keď prejdete úlohy pre Družinu, môžete ho ukovať v Nebeskej Vyhni vo Whiterune. 1x Prastarý Nordský Meč; 2x Oceľový Ingot; 2x Kožené Pásiky. Vylepšenie Oceľový Ing. / Oceľové Kováčstvo.
11 9 135
Zhuba Červeného Orla (Red Eagle´s Bane)
Pri úlohe Red Eagle Sword jej splnením zmeníte pôvodný meč Zúrivosť Červeného Orla na tento. Nemŕtvi do úrovne 13 sú zasiahnutí ohňom a v strachu utekajú po 30 sekúnd. Vylepšenie Oceľový Ing. / Trpasličie Kováčstvo.
11 15 345
Elfský Meč (Elven Sword)
Elfské Kováčstvo. 1x Raf, Mesačný Kameň; 1x Ortuťový Ing.; 1x Železný Ing.; 1x Kožený Pás. Vylepšenie: Raf. Mes. Kameň.
11 13 235
Drainheart Sword
Nájdete ho v Labyrinthian Thoroughfare. Je to unikátna, duchovná verzia pripomínajúca Prastarý Nordský Meč. Absorbuje 15 bodov Staminy. Nedá sa vylepšiť.
11 3 73
Meč Čepelí (Blades Sword)
Nájdete ho v tajnej izbe v krčme v Riverwoode, kam sa dostanete v rámci hlavného príbehu. Ďalšie sú v Sky Heaven Temple a tiež ich môžete ukradnúť Delphine a Esbernovi. Vylepšenie Oceľový Ing. / Oceľové Kováčstvo.
11 10 300
Eduj
Získate ho v hrobke Volunruud pri úlohe „Silenced Tongues“. Vylepšenie Oceľový Ing. / Oceľové Kováčstvo. Poškodenie 10 bodov ľadom voči životu a stamine.
11 9 300
Bolarova Prísažná Čepeľ (Bolar´s Oathblade)
Nájsť ho môžete v dŕžave Falkreath, v jaskyni Bloated Man´s Grotto. Poškodenie Staminy 25 bodov. Tvory do úrovne 12 utekajú v strachu po 30 sekúnd. Vylepšenie Ortuťový Ing. / Oceľové Kováčstvo.
11 10 1014
Vybrúsený Falmerský Meč (Honed Falmer Sword)
Používajú ho falmeri, zdegenerovaní snežní elfovia obývajúci staré, podzemné, dwemerské mestá a ruiny. Nedá sa vylepšiť.
12 18 205
Sklený Meč (Glass Sword)
Sklené Kováčstvo. 1x Raf. Malachit; 1x Raf. Mesačný Kameň; 1x Kožený Pásik. Vylepšenie: Raf. Mes. Kameň.
12 14 410
Grimsever
Tento meč patrí Mjoll Levici z Riftenu. Môžete jej ho nájsť v trpasličej ruine Mzinchaleft. Ľadové poškodenie 15 bodov na život a staminu. Vylepšenie Raf. Malachit / Sklené Kováčstvo, Magické Kováčstvo.
12 14 727
Dawnbreaker
Získate ho za splnenie daedrickej úlohy „The Break of Dawn“. Ohnivé poškodenie 10 bodov. Ak zabijete nemŕtveho, je šanca, že jeho telo exploduje. Vylepšenie: Ebonitový Ing.
12 10 740
Ebonitový Meč (Ebony Sword)
Ebonitové Kováčstvo. 2x Ebonitový Ing.; 1x Kožený Pásik. Vylepšenie: Ebonitový Ing.
13 15 720
Daedrický Meč (Daedric Sword)
Daedrické Kováčstvo. 2x Ebonitový Ing.; 1x Srdce daedry; 1x Kožený Pásik. Vylepšenie: Ebonitový Ing.
14 16 1250
Meč Slávika (Nightingale Blade)
Dostanete ho za splnenie úlohy „Hard Answers“ pre Gildu Zlodejov. Vylepšenie: Ebonitový Ingot / Magické kováčstvo. Jeho sila závisí od vašej úrovne, keď ho nájdete. Príklady sú na úrovniach 1, 19, 27, 36 a 46. Absorbuje 5, 10, 15, 20, 25 bodov života a staminy.
10
11
12
13
14
11
12
13
14
15
426
851
1424
2248
2050
Dračia Zhuba (Dragonbane)
Nájdete ho v Sky Heaven Temple, centrále Čepelí, kam sa dostanete v rámci hlavného príbehu pri úlohe „Alduin´s Wall“. Vylepšenie: Ortuťový Ing. / Oceľové Kov. Jeho sila závisí od vašej úrovne, keď ho nájdete. Príklady sú na úrovniach 1, 19, 27, 36 a 46. Poškodenie naviac voči drakom o 20, 25, 30, 35, 40 bodov. 10 bodov poškodenie bleskom voči nepriateľom.
10
11
12
13
14
10
11
12
13
14
789
1046
1189
1860
2596
Chillrend
Môžete ho nájsť v chodbe pod Riftweald Manorom počas úlohy „The Pursuit“ pre Gildu Zlodejov. Vylepšenie: Raf. Malachit / Sklené Kov. Jeho sila závisí od vašej úrovne, keď ho nájdete. Príklady sú na úrovniach 1, 11, 19, 27, 36 a 46. Ak ho získate na najvyššej úrovni, môže byť z neho najsilnejšia jednoručná zbraň. Šanca paralyzovať cieľ na 2 sekundy. Ľadové poškodenie o 5, 10, 15, 20, 25, 30 bodov.
10
11
12
13
14
15
11
12
13
14
15
16
552
635
872
846
1111
1442

Vojnové SekeryZákladný útokVáhaHodnota
Krompáč (Pickaxe)
Nevyhnutný nástroj pre dolovanie rudy, no dá sa tiež použiť ako zbraň. Nedá sa vylepšiť.
5 10 5
Vrúbkovaný Krompáč (Notched Pickaxe)
Je na úplnom vrchole hory Hrdlo Sveta, kam sa dostanete len v rámci hlavnej úlohy „The Throat Of the World“. Zvyšuje Kováčstvo o 5 bodov. Spôsobuje pri útoku 5 bodové poškodenie bleskom. Vylepšenie: Železný Ingot.
5 15 303
Pytliacka Sekera (Poacher´s Axe)
Nosí ju u seba jeden z banditov v tábore Halted Stream Camp vo Whiterune. +3 body poškodenia voči zvieratám. Vylepšenie: Oceľový Ingot.
5 10 5
Železná Vojnová Sekera (Iron War Axe)
Na výrobu nepotrebujete konkrétny perk. 2x Železný Ing.; 2x Kožený pásik. Vylepšenie: Železný Ing.
8 11 30
Lunárna Železná Vojnová Sekera (Lunar Iron War Axe)
Štyri Lunárne zbrane nájdete jedine v tábore Silent Moons Camp vo Whiterune. Ich druhy sú náhodné. V noci spôsobujú cieľu svetelné zranenie 10/15/20 bodov pri zásahu (podľa úrovne). Ceny podľa úrovne 94, 128, 163. Vylepšenie: Železný Ing. / Magické Kováčstvo.
8 11 94
Prastará Nordská Vojnová Sekera (Ancient Nord War Axe)
Väčšinou ich nájdete u draugrov v nordských hrobkách. Vylepšenie Oceľový Ing. / Oceľové Kováčstvo.
9 14 15
Obradná Sekera (Ceremonial Axe)
Musíte ho nájsť a použiť v hrobke Volunruud pri úlohe „Silenced Tongues“. Vylepšenie Oceľový Ing. / Oceľové Kováčstvo.
9 14 5
Oceľová Vojnová Sekera (Steel War Axe)
Oceľové Kováčstvo. 2x Oceľový Ing.; 1x Železný Ing.; 2x Kožený pásik. Vylepšenie: Oceľový Ing.
9 15 55
Lunárna Oceľová Vojnová Sekera (Lunar Steel War Axe)
Štyri Lunárne zbrane nájdete jedine v tábore Silent Moons Camp vo Whiterune. Ich druhy sú náhodné. V noci spôsobujú cieľu svetelné zranenie 10/15/20 bodov pri zásahu (podľa úrovne). Ceny podľa úrovne 119, 153, 188. Vylepšenie: Oceľový Ing. / Magické Kováčstvo.
9 12 119
Orkská Vojnová Sekera (Orcish War Axe)
Orkské Kováčstvo. 2x Ing. Orichalcumu; 1x Železný Ing.; 2x Kožený Pásik. Vylepšenie: Ing. Orichalcumu.
10 13 90
Falmerská Vojnová Sekera (Falmer War Axe)
Používajú ho falmeri, zdegenerovaní snežní elfovia obývajúci staré, podzemné, dwemerské mestá a ruiny. Vylepšenie: Chauruský Chitín.
11 21 82
Kultistická Sekera (Forsworn Axe)
Používajú ho kultisti v dŕžave Reach, na ktorých tam narazíte v mnohých lokalitách. Vylepšenie Oceľový Ing. / Oceľové Kov.
11 15 90
Trpasličia Vojnová Sekera (Dwarven War Axe)
Trpasličie Kováčstvo. 1x Trpasličí Ingot; 1x Oceľový Ing.; 1x Železný Ing.; 2x Kožený pásik. Vylepšenie: Trpasličí Ing.
11 14 165
Vybrúsená Falmerská Vojnová Sekera (Honed Falmer War Axe)
Používajú ho falmeri, zdegenerovaní snežní elfovia obývajúci staré, podzemné, dwemerské mestá a ruiny. Nedá sa vylepšiť.
12 21 245
Vybrúsená Draugrská Vojnová Sekera (Honed Draugr War Axe)
Väčšinou ich nájdete u draugrov v nordských hrobkách. Vylepšenie Oceľový Ing. / Trpasličie Kováčstvo.
12 16 27
Elfská Vojnová Sekera (Elven War Axe)
Elfské Kováčstvo. 1x Raf, Mesačný Kameň; 1x Ortuťový Ing.; 1x Železný Ing.; 2x Kožený Pás. Vylepšenie: Raf. Mes. Kameň.
12 15 280
Oceľová Vojnová Sekera Nebeskej Vyhne (Skyforge Steel War Axe)
Ak ste členom Družiny, má ich v ponuke na predaj Eorlund Gray-Mane po úlohe „Proving Honor“. Vylepšenie Oceľový Ing. / Oceľové Kováčstvo.
12 12 80
Vojnová Sekera Nordského Hrdinu (Nord Hero War Axe)
Keď prejdete úlohy pre Družinu, môžete ho ukovať v Nebeskej Vyhni vo Whiterune. 1x Prastará Nordská Vojnová Sekera; 2x Oceľový Ingot; 2x Kožené Pásiky. Vylepšenie Oceľový Ing. / Oceľové Kováčstvo.
12 11 165
Okin
Získate ju v hrobke Volunruud pri úlohe „Silenced Tongues“. Vylepšenie Oceľový Ing. / Oceľové Kováčstvo. Poškodenie 10 bodov ľadom voči životu a stamine.
12 11 320
Sklená Vojnová Sekera (Glass War Axe)
Sklené Kováčstvo. 1x Raf. Malachit; 1x Raf. Mesačný Kameň; 2x Kožený Pásik. Vylepšenie: Raf. Mes. Kameň.
13 16 490
Ebonitová Vojnová Sekera (Ebony War Axe)
Ebonitové Kováčstvo. 2x Ebonitový Ing.; 2x Kožený Pásik. Vylepšenie: Ebonitový Ing. Oproti daedrickému ľahšia a na výrobu menej náročnejšia.
15 17 865
Daedrická Vojnová Sekera (Daedric War Axe)
Daedrické Kováčstvo. 2x Ebonitový Ing.; 1x Srdce daedry; 2x Kožený Pásik. Vylepšenie: Ebonitový Ing.
15 18 1500

PalcátyZákladný útokVáhaHodnota
Železný Palcát (Iron Mace)
Na výrobu nepotrebujete konkrétny perk. 3x Železný Ing.; 2x Kožený pásik. Vylepšenie: Železný Ing.
9 13 35
Lunárny Železný Palcát (Lunar Iron Mace)
Štyri Lunárne zbrane nájdete jedine v tábore Silent Moons Camp vo Whiterune. Ich druhy sú náhodné. V noci spôsobujú cieľu svetelné zranenie 10/15/20 bodov pri zásahu (podľa úrovne). Ceny podľa úrovne 99, 133, 168. Vylepšenie: Železný Ing. / Magické Kováčstvo.
9 13 99
Oceľový Palcát (Steel Mace)
Oceľové Kováčstvo. 3x Oceľový Ing.; 1x Železný Ing.; 1x Kožený pásik. Vylepšenie: Oceľový Ing.
10 14 65
Lunárny Oceľový Palcát (Lunar Steel Mace)
Štyri Lunárne zbrane nájdete jedine v tábore Silent Moons Camp vo Whiterune. Ich druhy sú náhodné. V noci spôsobujú cieľu svetelné zranenie 10/15/20 bodov pri zásahu (podľa úrovne). Ceny podľa úrovne 129, 163, 198. Vylepšenie: Oceľový Ing. / Magické Kováčstvo.
10 14 129
Orkský Palcát (Orcish Mace)
Orkské Kováčstvo. 3x Ing. Orichalcumu; 1x Železný Ing.; 1x Kožený Pásik. Vylepšenie: Ing. Orichalcumu.
11 15 105
Trpasličí Paclát (Dwarven Mace)
Trpasličie Kováčstvo. 2x Trpasličí Ingot; 1x Oceľový Ing.; 1x Železný Ing.; 1x Kožený pásik. Vylepšenie: Trpasličí Ing.
12 16 190
Elfský Palcát (Elven Mace)
Elfské Kováčstvo. 2x Raf, Mesačný Kameň; 1x Ortuťový Ing.; 1x Železný Ing.; 1x Kožený Pás. Vylepšenie: Raf. Mes. Kameň.
13 17 575
Sklený Palcát (Glass Mace)
Sklené Kováčstvo. 2x Raf. Malachit; 1x Raf. Mesačný Kameň; 1x Kožený Pásik. Vylepšenie: Raf. Mes. Kameň.
14 18 575
Ebonitový Palcát (Ebony Mace)
Ebonitové Kováčstvo. 3x Ebonitový Ing.; 1x Kožený Pásik. Vylepšenie: Ebonitový Ing. Oproti daedrickému ľahší a na výrobu menej náročnejší.
16 19 1000
Daedrický Palcát (Daedric Mace)
Daedrické Kováčstvo. 3x Ebonitový Ing.; 1x Srdce daedry; 1x Kožený Pásik. Vylepšenie: Ebonitový Ing.
16 20 1750
Palcát Molag Bala (Mace of Molag Bal)
Dostanete ho za odmenu pri daedrickej úlohe „House of Horrors“. Vylepšenie: Ebonitový Ing. / Magické Kov. Spôsobuje poškodenie 25 bodov Staminy a Magicky. Ak cieľ zomrie do 3 sekúnd, zaplní jeho duša duševný drahokam.
17 18 1410


5. Obojručné Zbrane (Two-Handed)

Vaše ovládanie obojručných zbraní, ako sú veľké meč, bojové sekery a vojnové kladivá. Sú pomalšie, než jednoručné zbrane, ale zase sú silnejšie. Nedá sa s nimi používať štít, ale dá sa nimi blokovať, hoci s menšou efektivitou, než so štítom. Čím vyššia úroveň, tým väčšie poškodenie spôsobujete. Zbrane v tabuľkách sú uvádzané pri základnej hodnote útoku. S vysokou úrovňou tejto schopnosti, patričnými perkami a vylepšením samotnej zbrane pomocou Kováčstva sa môžu hodnoty pekne vyšvihnúť.

Body získané mimo tréningu
+1: Giraud Gemane, Bardská univerzita, Solitude, Haafingar. Naučí vás za splnenie jeho úlohy „Rjornov bubon“.
+1: Octieve San, Haafingar, Solitude. Za splnenie jeho drobnej úlohy.
+5: Z knihy Oghma Infinium, ak pri jej čítaní zvolíte Cestu Moci.

Tréneri
Torbjorn Shatter-Shield (expert): Eastmarch, Windhelm.
Vilkas (master): Whiterun, Jorrvaskr. Musíte byť členom Družiny.

Tréningové knihy
  • Battle of Sancre Tor
  • Whiterun, Whiterun, dom klanu Battle-Bornovcov, v poličke oproti posteli.
  • Whiterun, Dustman´s Cairn
  • Reach, krčme Starého Hroldana.
  • Winterhold, Bleakcoast Cave.
  • Rift, Broken Helm Hollow.
  • King
  • Reach, Bleakwind Bluff.
  • Rift, Froki´s Shack.
  • Haafingar, Dračí Most, Penitus Oculatus Outpost. Na poličke pri posteli. Objaví sa až keď zničíte Temné Bratstvo.
  • Rift, pod kopcom, západne od Black-Briar Lodge je malá zrúcanina veže, v ktorej sú dvaja banditi. Jeden z nich má obvykle u seba túto knihu.
  • Song of Hrormir
  • Whiterun, Whiterun, Jorrvaskr, v obytnej časti, v miestnosti na konci chodby, na stole s mapou.
  • Haafingar, Solitude, Jalin dom, na zemi pri kotlíku.
  • Eastmarch, orkský tábor Narzulbur.
  • Eastmarch, Abandoned Prison.
  • Words and Philosophy
  • Rift, Geirmund´s Hall.
  • Rift, Riften, v barakoch pri zámku, na poschodí, na šatníku oproti posteli.
  • The Pale, Silverdrift Lair.
  • Eastmarch, Lost Knife Hideout.
  • The Legendary Sancre Tor
  • Haafingar, Northwatch Keep.
  • Winterhold, Ysgramorova hrobka.
  • Hjaalmarch, Robber´s Cave.
  • Falkreath, Falkreath, baraky. Na poschodí, na truhlici pri posteli.

PerkPožiadavkyPopis
Barbarian 1 – 5 Obojručné 0, 20, 40, 60, 80 Zbrane spôsobujú poškodenie väčšie o 20, 40, 60, 80, 100 % väčšie poškodenie.
Limbsplitter 1 – 3 Obojručné 30, 60, 90; Barbarian Útok s bojovými sekerami spôsobuje krvácanie.
Skullcrusher 1 – 3 Obojručné 30, 60, 90; Barbarian Útok s vojnovými kladivami ignoruje 25, 50, 75% brnenia.
Deep Wounds 1–3 Obojručné 30, 60, 90; Barbarian Útok s veľkými mečmi má o 10, 15, 20% väčšiu šancu na kritický zásah.
Champion´s Stance Obojručné 20; Barbarian Mocný útok stojí o 25% menej staminy.
Devastation Blow Obojručné 50; Champion´s Stance Mocný útok pri státí je o 25% silnejší a je väčšia šanca na sťatie nepriateľa.
Great Critical Charge Obojručné 50; Champion´s Stance Môžete použiť mocný útok pri šprinte.
Sweep Obojručné 70; Great Critical Charge, alebo Devastation Blow Mocné útoky do bokov zasiahnu všetky ciele pred vami.
Warmaster Obojručné 100, Sweep Spätný mocný útok má 25%tnú šancu na paralyzovanie cieľa.

Veľké MečeZákladný útokVáhaHodnota
Železný Veľký Meč (Iron Greatsword)
Na výrobu nepotrebujete konkrétny perk. 4x Železný Ing.; 2x Kožený pásik. Vylepšenie: Železný Ing.
15 16 15
Prastarý Nordský Veľký Meč (Ancient Nord Greatsword)
Väčšinou ich nájdete u draugrov v nordských hrobkách. Vylepšenie Oceľový Ing. / Oceľové Kováčstvo.
17 18 35
Oceľový Veľký Meč (Steel Greatsword)
Oceľové Kováčstvo. 4x Oceľový Ing.; 2x Železný Ing.; 3x Kožený pásik. Vylepšenie: Oceľový Ing.
17 17 90
Balgruufov Veľký Meč (Balgruuf´s Greatsword)
Doručíte ho Proventusovi pri drobnej úlohe pre Adrienu Avenicci. Potom mu ho môžete ukradnúť, ak ho budete chcieť. Vylepšenie Oceľový Ing. / Oceľové Kováčstvo.
17 17 200
Strieborný Veľký Meč (Silver Greatsword)
Strieborné zbrane nosia členovia Striebornej Ruky ,na ktorých narazíte pri úlohách pre Družinu vo Whiterune. Driftshade Refugee je ich centrála, tam na nich môžete naraziť bežne. Poškodzujú život o 20 bodov naviac vlkolakom a nemŕtvym. Tieto vlastnosti sú vďaka striebru, zbraň môžete stále očarovať. Nedá sa vylepšiť.
17 12 160
Orkský Veľký Meč (Orcish Greatsword)
Orkské Kováčstvo. 4x Ing. Orichalcumu; 2x Železný Ing.; 3x Kožený Pásik. Vylepšenie: Ing. Orichalcumu.
18 17 75
Trpasličí Veľký Meč (Dwarven Greatsword)
Trpasličie Kováčstvo. 2x Trpasličí Ingot; 2x Oceľový Ing.; 2x Železný Ing.; 3x Kožený pásik. Vylepšenie: Trpasličí Ing.
19 19 270
Vybrúsený Prastarý Nordský Veľký Meč (Honed Ancient Nord Greatsword)
Väčšinou ich nájdete u draugrov v nordských hrobkách. Vylepšenie Oceľový Ing. / Trpasličie Kováčstvo.
20 21 63
Elfský Veľký Meč (Elven Greatsword)
Elfské Kováčstvo. 2x Raf, Mesačný Kameň; 1x Ortuťový Ing.; 2x Železný Ing.; 3x Kožený Pás. Vylepšenie: Raf. Mes. Kameň.
20 20 470
Oceľový Veľký Meč Nebeskej Vyhne (Skyforge Steel Greatsword)
Ak ste členom Družiny, má ich v ponuke na predaj Eorlund Gray-Mane po úlohe „Proving Honor“. Vylepšenie Oceľový Ing. / Oceľové Kováčstvo.
20 17 140
Veľký Meč Nordského Hrdinu (Nord Hero Greatsword)
Keď prejdete úlohy pre Družinu, môžete ho ukovať v Nebeskej Vyhni vo Whiterune. 1x Prastarý Nordský Veľký Meč; 3x Oceľový Ingot; 3x Kožené Pásiky. Vylepšenie Oceľový Ing. / Oceľové Kováčstvo.
20 16 250
Sklený Veľký Meč (Glass Greatsword)
Sklené Kováčstvo. 2x Raf. Malachit; 2x Raf. Mesačný Kameň; 3x Kožený Pásik. Vylepšenie: Raf. Mes. Kameň.
21 22 820
Ebonitový Veľký Meč (Ebony Greatsword)
Ebonitové Kováčstvo. 5x Ebonitový Ing.; 3x Kožený Pásik. Vylepšenie: Ebonitový Ing.
22 22 1440
Daedrický Veľký Meč (Daedric Greatsword)
Daedrické Kováčstvo. 5x Ebonitový Ing.; 1x Srdce daedry; 3x Kožený Pásik. Vylepšenie: Ebonitový Ing.
24 23 2500

Bojové SekeryZákladný útokVáhaHodnota
Železná Bojová Sekera (Iron Battleaxe)
Na výrobu nepotrebujete konkrétny perk. 4x Železný Ing.; 2x Kožený pásik. Vylepšenie: Železný Ing.
16 20 55
Katova Sekera (Headsman´s Axe)
Má ju Ahtar v meste Solitude, viď drobné úlohy mesta. Nedá sa vylepšiť.
17 11 15
Prastará Nordská Bojová Sekera (Ancient Nord Battle Axe)
Väčšinou ich nájdete u draugrov v nordských hrobkách. Vylepšenie Oceľový Ing. / Oceľové Kováčstvo.
18 22 28
Oceľová Bojová Sekera (Steel Battleaxe)
Oceľové Kováčstvo. 4x Oceľový Ing.; 1x Železný Ing.; 2x Kožený pásik. Vylepšenie: Oceľový Ing.
18 21 100
Orkská Bojová Sekera (Orcish Battleaxe)
Orkské Kováčstvo. 4x Ing. Orichalcumu; 1x Železný Ing.; 2x Kožený Pásik. Vylepšenie: Ing. Orichalcumu.
19 25 165
Trpasličia Bojová Sekera (Dwarven Battleaxe)
Trpasličie Kováčstvo. 2x Trpasličí Ingot; 2x Oceľový Ing.; 1x Železný Ing.; 2x Kožený pásik. Vylepšenie: Trpasličí Ing.
20 23 300
Vybrúsená Prastará Nordská Bojová Sekera (Honed Ancient Nord Battle Axe)
Väčšinou ich nájdete u draugrov v nordských hrobkách. Vylepšenie Oceľový Ing. / Trpasličie Kováčstvo.
21 25 50
Drainblood Battleaxe
Nájdete ju v Labyrinthian Thoroughfare. Je to unikátna, duchovná verzia sekery. Absorbuje 15 bodov života. Nedá sa vylepšiť.
21 5 85
Elfská Bojová Sekera (Elven Battleaxe)
Elfské Kováčstvo. 2x Raf, Mesačný Kameň; 1x Ortuťový Ing.; 2x Železný Ing.; 2x Kožený Pás. Vylepšenie: Raf. Mes. Kameň.
21 24 250
Oceľová Bojová Sekera Nebeskej Vyhne (Skyforge Steel Battleaxe)
Ak ste členom Družiny, má ich v ponuke na predaj Eorlund Gray-Mane po úlohe „Proving Honor“. Vylepšenie Oceľový Ing. / Oceľové Kováčstvo.
21 21 150
Bojová Sekera Nordského Hrdinu (Nord Hero Battleaxe)
Keď prejdete úlohy pre Družinu, môžete ho ukovať v Nebeskej Vyhni vo Whiterune. 1x Prastará Nordská Bojová Sekera; 3x Oceľový Ingot; 3x Kožené Pásiky. Vylepšenie Oceľový Ing. / Oceľové Kováčstvo.
21 20 300
Sklená Bojová Sekera (Glass Battleaxe)
Sklené Kováčstvo. 2x Raf. Malachit; 2x Raf. Mesačný Kameň; 2x Kožený Pásik. Vylepšenie: Raf. Mes. Kameň.
22 25 900
Reufulova Sekera (Reuful Axe)
Túto zbraň môžete získať pri daedrickej úlohe „A Daedra´s Best Friend“. 20 bodové poškodenie voči Stamine. Vylepšenie: Ebonitový Ingot.
22 10 1700
Ebonitová Bojová Sekera (Ebony Battleaxe)
Ebonitové Kováčstvo. 5x Ebonitový Ing.; 2x Kožený Pásik. Vylepšenie: Ebonitový Ing.
23 26 1585
Daedrická Bojová Sekera (Daedric Battleaxe)
Daedrické Kováčstvo. 5x Ebonitový Ing.; 1x Srdce daedry; 2x Kožený Pásik. Vylepšenie: Ebonitový Ing.
25 27 2750
Wuuthrad
Získate ju pri úlohe „Glory of the Dead“ pre Družinu z Whiterunu. Spôsobuje o niečo väčšie poškodenie elfom. Nedá sa vylepšiť.
26 25 2000

Vojnové KladiváZákladný útokVáhaHodnota
Železné Vojnové Kladivo (Iron Warhammer)
Na výrobu nepotrebujete konkrétny perk. 4x Železný Ing.; 3x Kožený pásik. Vylepšenie: Železný Ing.
18 24 60
Aegisbane
Nosí ho bandita Alain Dufont v trpasličej ruine Raldbthar. Ľadové poškodenie 5 bodov voči životu a stamine. Vylepšenie: Železný Ingot/ Magické Kováčstvo.
18 24 180
Oceľové Vojnové Kladivo (Steel Warhammer)
Oceľové Kováčstvo. 4x Oceľový Ing.; 1x Železný Ing.; 3x Kožený pásik. Vylepšenie: Oceľový Ing.
20 25 110
Trolia Skaza (Trollsbane)
Z veže Cradle Stone Tower v dŕžave Reach pozoskakujte po plošinách dole po kopci smerom na severozápad. Dole je malá, neoznačená jaskyňa (východne od vstupu do Valthume), pri ktorej sú dvaja trolovia. V nej leží mŕtvy Frofinr Trollsbane (niekedy jeho telo zmizne), ktorý má u seba toto kladivo. Ohnivý útok 15 bodov voči trolom. Vylepšenie: Oceľový Ingot/ Oceľové Kováčstvo.
20 25 60
Orkské Vojnové Kladivo (Orcish Warhammer)
Orkské Kováčstvo. 4x Ing. Orichalcumu; 1x Železný Ing.; 3x Kožený Pásik. Vylepšenie: Ing. Orichalcumu.
21 26 180
Dlhé Kladivo (The Longhammer)
Má ho pri sebe mŕtvy Rahd v Liar´s Retreat, Reach. Udiera rýchlejšie, než iné Vojnové Kladivá a stále ho pritom môžete očarovať. Vylepšenie: Ing. Orichalcumu / Orkské Kováčstvo.
21 18 90
Trpasličie Vojnové Kladivo (Dwarven Warhammer)
Trpasličie Kováčstvo. 2x Trpasličí Ingot; 2x Oceľový Ing.; 1x Železný Ing.; 3x Kožený pásik. Vylepšenie: Trpasličí Ing.
22 27 325
Elfské Vojnové Kladivo (Elven Warhammer)
Elfské Kováčstvo. 2x Raf, Mesačný Kameň; 1x Ortuťový Ing.; 2x Železný Ing.; 3x Kožený Pás. Vylepšenie: Raf. Mes. Kameň.
23 28 565
Sklené Vojnové Kladivo (Glass Warhammer)
Sklené Kováčstvo. 3x Raf. Malachit; 2x Raf. Mesačný Kameň; 3x Kožený Pásik. Vylepšenie: Raf. Mes. Kameň.
24 29 985
Ebonitové Vojnové Kladivo (Ebony Warhammer)
Ebonitové Kováčstvo. 5x Ebonitový Ing.; 3x Kožený Pásik. Vylepšenie: Ebonitový Ing.
25 30 1725
Volendrung
Získate ho pri daedrickej úlohe „The Cursed Tribe“. Absorbuje 50 bodov staminy. Vylepšenie: Ebonitový Ingot/ Magické Kov.
25 26 1650
Daedrické Vojnové Kladivo (Daedric Warhammer)
Daedrické Kováčstvo. 5x Ebonitový Ing.; 1x Srdce daedry; 3x Kožený Pásik. Vylepšenie: Ebonitový Ing.
27 31 4000


6. Kováčstvo (Smithing)

Umožňuje vám vyrábať z kovov šperky, zbrane a brnenia a taktiež vylepšiť rôzne druhy zbraní a brnení. Schopnosť vám zvyšuje aj výroba, aj vylepšovanie zbraní a brnení. Šperky sa vylepšovať nedajú.
Na úkony spojené s kováčstvom potrebujete rôzne nástroje, ktoré nájdete na rôznych miestach. Pre kováčstvo je ideálne mesto Whiterun, pretože kováčska dielňa tam obsahuje všetko potrebné (vyhňu, brúsny kameň, pracovný stôl, zlievareň, činiarenský stojan) a je rovno pri vašom dome, kde si môžete naskladovať zásoby.

Výroba
Predmety vyrábate pomocou vyhne a nákovy. Podľa toho, aké perky kováčstva ovládate, sa vám sprístupňujú jednotlivé kováčske odvetvia, z ktorých si môžete vybrať aký predmet chcete vyrobiť a ak máte potrebné suroviny, tak ho rovno môžete vytvoriť.
Na výrobu potrebujete kovové ingoty a kožu, alebo kožené pásiky. Pri dračích predmetoch samozrejme šupiny a kosti z drakov, ktorých zabijete.
Rudu, ktorú nájdete, či naťažíte z rudných žíl, môžete v zlievarni pretaviť. Z rudy malachitu a z rudy mesačného kameňa získate rafinovaný malachit a rafinovaný mesačný kameň. Z rúd ortuti, korundu, ebonitu, zlata, striebra, železa a orichalcumu získate ich príslušné ingoty. Z jedného kusa rudy korundu a rudy železa získate jeden oceľový ingot.

Dwemerské ingoty získavate pretavením starých trpasličích kovov. 2 ingoty získate z Large Decorative Dwemer Strut. 3 ingoty získate z Small Dwemer Plate Metal, Large Dwemer Plate Metal, Bent Dwemer Scrap Metal a Large Dwemer Strut. 5 ingotov získate z Solid Dwemer Metal.

Kožu získavate opracovaním koží zo zvierat na činiarenskom stojane.
1 kus kože je z dvoch koží kozy, alebo z jedného kusa kože vlka, snežného vlka, líšky a snežnej líšky.
2 kusy kože získate z jedného kusa jelenej kože.
3 kusy kože získate z jedného kusa kože kravy a koňa.
4 kusy kože získate z jedného kusa kože medveďa, jaskynného medveďa, snežného medveďa, šabľozubca a snežného šabľozubca.
Z jedného kusa opracovanej kože môžete vyrobiť 4 kožené pásiky.

Vylepšovanie
Vylepšovať zbrane môžete na brúsnom kameni (Grindstone) a brnenia na pracovnom stole (Workbench). Kvality môžu byť Skvelá, Výborná, Vynikajúca, Bezchybná, Epická a Legendárna.
Kvalita vylepšeného predmetu závisí od toho, či ovládate kováčstvo materiálu, z ktorého je predmet vyrobený a od výšky vašej schopnosti kováčstva. Ak máte dostatočnú výšku kováčstva, môžete spraviť kvalitnejšie vylepšenie aj z predmetu, ku ktorému nemáte vzťahujúci sa perk kováčstva. Ak máte napríklad elfské brnenie, kováčstvo 50 a nemáte perk na elfské kováčstvo, získate kvalitu Výborná. Ak máte perk na elfské kováčstvo, získate kvalitu Vynikajúca. Ak nemáte perk na elfské kováčstvo, ale máte kováčstvo na úrovni 65, tiež dosiahnete kvalitu Vynikajúca.
Bežným zvyšovaním schopnosti dosiahnete maximum úrovne 100, ale s očarovanými predmetmi a elixírmi zvyšujúcimi Kováčstvo môžete dosiahnuť aj viac. Tiež si tak môžete umelo navýšiť kováčstvo aj pri nižšom stupni, ak to potrebujete pre konkrétny výkon.
Na vylepšenie očarovaných predmetov potrebujete mať perk Magické Kováčstvo. To nezabezpečuje bonus perku pre kvalitnejšiu úpravu, len proste aby ste mohli predmet vylepšiť.
Rovnaké suroviny, aké potrebujete na výrobu, potrebujete aj na vylepšovanie. Na falmerské veci potrebujete chitín z chaurusov. Okrem toho je len pár výnimiek pri pár unikátnych zbraniach a brneniach.
V tabuľkách so zbraňami a brneniami uvádzam aký ingot / predmet potrebujete na vylepšenie a aj druh kováčstva, ktorý poskytne posilnenie pri vylepšení. Niektoré nemajú možnosť získať posilnenie vylepšenia cez konkrétny druh kováčstva, vtedy proste nie je uvedené.

KvalitaVyžadovaná úroveň kováčstvaÚčinok
Bez perkuS perkomBrnenieZbrane
Fine1414+2+1
Superior3122+6+3
Exquisite6540+10+5
Flawless10057+13+7
Epic13474+17+8
Legendary16891+20+10

Body získané mimo tréningu
+1: Giraud Gemane, Bardská univerzita, Solitude, Haafingar. Naučí vás za splnenie jeho úlohy „Rjornov bubon“.
+1: Ghorza gra-Bagol, Reach, Markarth. Za splnenie jej drobnej úlohy.
+1: Rustleif, The Pale, Dawnstar. Za splnenie jeho drobnej úlohy.
+1: Oengul War-Anvil, Eastmarch, Windhelm. Za splnenie jeho drobnej úlohy.
+5: Z knihy Oghma Infinium, ak pri jej čítaní zvolíte Cestu Moci.

Tréneri
Ghorza gra-Bagol (adept): Reach, Markarth.
Balimund (expert): Rift, Riften.
Eorlund Gray-mane (master): Whiterun, Whiterun. Musíte byť členom Družiny.

Tréningové knihy
  • Cherim´s Heart
  • Haafingar, Broken Oar Grotto.
  • The Pale, Dawnstar, ortuťová baňa, na konci bane pod lešením, v truhlici s látkami.
  • Eastmarch, pri Eldergleam Sanctuary, viď úloha „The Blessing of Nature“.
  • Eastmarch, Morvunskar.
  • Heavy Armor Forging
  • Eastmarch, orkský tábor Narzulbur.
  • Haafingar, Solitude, East Empire Company Warehouse.
  • Winterhold, Whistling Mine.
  • Rift, Pinpeak Cavern.
  • Last Scabbard of Akrash
  • Eastmarch, Gallow´s Rock.
  • Reach, Pevnosť Sungard.
  • Rift, pri Black-Briar Lodge, popis pri úlohe pre Ghorzu gra-Bagol v Markarthe.
  • Light Armor Forging
  • Whiterun, Silent Moons Camp.
  • Falkreath, Cracked Tusk Keep.
  • Falkreath, Embershard Mine.
  • Falkreath, v dome kováča Loda, v pivnici na sude.
  • The Armorer´s Challenge
  • Haafingar, orkský tábor Mor Khazgur.
  • Reach, Bilegulch Mine.
  • Tower of Mzark, pri úlohe „Discerning the Transmundane“.
  • Rift, Riften, kováčov dom „The Scorched Hammer“, medzi trezorom a šatníkom.

PerkPožiadavkyPopis
Oceľové Kováčstvo
Výroba oceľových zbraní a brnení a ich dvojnásobné vylepšenie.
Magické Kováčstvo Kováčstvo 60, Oceľové Kov. Môžete vylepšovať magické zbrane a brnenia.
Trpasličie Kováčstvo Kováčstvo 30, Oceľové Kov. Výroba trpasličích zbraní a brnení a ich dvojnásobné vylepšenie.
Orkské Kováčstvo Kováčstvo 50, Trpasličie Kov. Výroba orkských zbraní a brnení a ich dvojnásobné vylepšenie.
Ebonitové Kováčstvo Kováčstvo 80, Orkské Kov. Výroba ebonitových zbraní a brnení a ich dvojnásobné vylepšenie.
Daedrické Kováčstvo Kováčstvo 90, Ebonitové Kov. Výroba daedrických zbraní a brnení a ich dvojnásobné vylepšenie.
Elfské Kováčstvo Kováčstvo 30, Oceľové Kov. Výroba elfských zbraní a brnení a ich dvojnásobné vylepšenie.
Pokročilé Kováčstvo Kováčstvo 50, Elfské Kov. Výroba šupinových a plátových a brnení a ich dvojnásobné vylepšenie.
Sklené Kováčstvo Kováčstvo 70, Pokročilé Kov. Výroba sklených zbraní a brnení a ich dvojnásobné vylepšenie.
Dračie Brnenie Kováčstvo 100, Daedrické, alebo Sklené Kováčstvo. Výroba dračích brnení (s DLC Dawnguard aj dračích zbraní) a ich dvojnásobné vylepšenie.



II. Zlodejina

Sem patria hlavne zlodejské schopnosti ako je páčenie zámkov, vreckárstvo a plíženie, ale aj schopnosti univerzálnejšieho využitia, ako sú ľahké brnenie, rečníctvo a alchýmia.


1. Ľahké Brnenie (Light Armor)

Vhodné využívanie brnení ľahkého typu. Poskytujú menšiu ochranu oproti ťažkým brneniam, no sú ľahšie a menej vás spomaľujú pri behu a spotrebe staminy. Rýchlejšie zvyšujete schopnosť pri zásahu silnejšími nepriateľmi, rovnako ako pri ťažkom brnení.

Body získané mimo tréningu
+1: Inge Šesťprstá, Bardská univerzita, Solitude, Haafingar. Naučí vás za splnenie jej úlohy „Finnova Lutna“.
+1: Shahvee, Eastmarch, Windhelm. Za splnenie jej drobnej úlohy.
+5: Z knihy Oghma Infinium, ak pri jej čítaní zvolíte Cestu Tieňov.

Tréneri
Scouts-Many-Marshes (adept): Eastmarch, Windhelm, Argonian Assemblage.
Grelka (expert): Rift, Riften, predáva na trhu.
Nazir (majster): Svätyňa Temného Bratstva, musíte byť členom Bratstva.

Tréningové knihy
  • Ice And Chitin
  • The Pale, Shrouded Grove.
  • Reach, Markarth, strážnica (Guard Tower), za súdkom na stole pri posteli.
  • Eastmarch, pri orkskom tábore Narzulbur.
  • Winterhold, Snow Veil Sanctum.
  • Jornibert´s Last Dance
  • Reach, Soljund Sinkhole.
  • The Pale, Korvarjund.
  • Falkreath, Pevnosť Neugrad.
  • Rift, pri Honeystrand Cave.
  • Rift, Autumnwatch Tower.
  • Rislav the Righteous
  • Whiterun, pevnosť Greymoor.
  • Falkreath, Cracked Tusk Keep.
  • Winterhold, v tábore lovcov pri mape pokladu VIII.
  • Eastmarch, Riverside Shack.
  • Eastmarch, v rybárskej chatrči pri mape pokladu IX.
  • The Rear Guard
  • The Reach, Druadach Redoubt.
  • Haafingar, Solitude, Zámok Dour, na stole pri posteliach vojakov.
  • Winterhold, Driftshade Refugee.
  • The Refugees
  • Reach, Blind Cliff Cave.
  • Haafingar, Wolfskull Cave.
  • Haafingar, Solitude, v dome kováča, na poličke v spálni na poschodí.
  • Falkreath, ako pôjdete z Helgenu po ceste do Pinewatch, po ľavej strane uvidíte ohnisko malého tábora, v ktorom je aj táto kniha.

PerkPožiadavkyPopis
Agile Defender 1 - 5 Ľahké Brnenie 0, 20, 40, 60, 80 Zvyšuje hodnotu zbroje o 20, 40, 60, 80, 100%.
Custon Fit Ľahké Brnenie 30, Agile Defender Bonus 25% k obrane, ak máte na sebe komplet Ľahké Brnenie (Prilba, brnenie, rukavice, čižmy).
Matching Set Ľahké Brnenie 70, Custom Fit Bonus 25% k obrane, ak máte na sebe komplet Ľahkého Brnenia jednej sady / druhu.
Unhindered Ľahké Brnenie 50, Custom Fit Ľahké brnenie, ktoré máte na sebe nič neváži a nespomaľuje vás pri behu.
Wind Walker Ľahké Brnenie 60, Unhindered Ak máte na sebe komplet Ľahké Brnenie, stamania sa regeneruje o 50% rýchlejšie.
Deft Movement Ľahké Brnenie 100, Wind Walker, alebo Matching Set Ak máte na sebe komplet Ľahké Brnenie, je tu 10%tná šanca, že sa kompletne vyhnete poškodeniu pri útoku zblízka.

Kožušinová Zbroj (Fur Armor)
Základná zbroj slabej kvality, na ktorú narazíte od začiatku hry. Nemožno ju vyrobiť, ani vylepšiť. Brnenie má štyri verzie (zakrývajúce celé telo, s holými rukami, len s časťou zakrývajúcou plecia a s holým torzom /s podprsenkou pre ženy/). Všetky štyri verzie majú rovnaké hodnoty. Dvojité sú aj čižmy (topánky a čižmy) a rukavice (chrániče a rukavice) a tie, čo vyzerajú na pohľad pevnejšie, sú prekvapivo slabšie. Prilba nie je častá, dve nájdete na lodi Dainty Sload pri rovnomennej úlohe pre zlodejov. Brnenie, chrániče, topánky a čiapku nájdete pokope v North Skybound Watch.

ZbrojZákladná obranaVáhaHodnota
Kožušinové Brnenie 23 6 50
Kožušinová Prilba 11 1 23
Kožušinové Rukavice 5 2 5
Kožušinové Chrániče 6 1 10
Kožušinové Topánky 6 2 4
Kožušinové Čižmy 5 2 5

Kožená Zbroj (Hide Armor)
Tiež základný a slabý druh. Môžete ju vyrábať, nevyžaduje žiadny perk. Vylepšiť ju môžete s kusom kože (Leather), z akej vyrábate kožené pásiky. Je ešte slabšia než Kožušinová a keď už vyrábať, tak potom radšej Useňovú. K dispozícii je aj kvalitnejšie, Vybíjané Brnenie, čo je vylepšené bežné, Kožené Brnenie, no stále je slabšie, než Useňové.

ZbrojZákladná obranaVáhaHodnotaKožaŽelezný IngotKožené Pásiky
Kožené Brnenie 20 5 50 4 - 3
Kožená Prilba 10 2 25 2 - 1
Kožené Chrániče 5 1 10 1 - 2
Kožené Čižmy 5 1 10 2 - 2
Kožený Štít 15 4 25 4 - 2
Vybíjané Brnenie (Studded Armor) 23 6 75 4 1 3

Useňová Zbroj (Leather Armor)
Stále patrí medzi slabé zbroje, ale je kvalitnejšia než Kožušinová a Kožená. Môžete ju vyrábať bez znalosti konkrétneho parku a vylepšiť ju môžete kusom Kože.

ZbrojZákladná obranaVáhaHodnotaKožaKožené Pásiky
Useňové Brnenie 26 6 125 4 3
Useňová Prilba 12 2 60 2 1
Useňové Chrániče 7 2 25 1 2
Useňové Čižmy 7 2 25 2 2

Ľahké Imperiálne Brnenie (Imperial Light Armor)
Ľahká verzia brnenia vojakov cisárskej armády. Môžete ho získať od mŕtvych vojakov, alebo zdarma sadu, ak sa pridáte k Légii. Nedá sa vyrábať, ale ako slabá verzia nie je ťažké ho zohnať. Vylepšiť ho môžete pomocou Kože. Samotný kyris má aj posilnenú, Vybíjanú verziu – tá sa nedá vylepšiť. Je označovaný ako stredné brnenie, ale patrí medzi ľahké.

BrnenieZákladná obranaVáhaHodnota
Ľahké Imperiálne Brnenie 25 6 75
Ľahká Imperiálna Prilba 12 2 35
Ľahké Imperiálne Chrániče 7 2 15
Ľahké Imperiálne Čižmy 7 2 15
Ľahký Imperiálny Štít 19 4 40
Vybíjané Imperiálne Brnenie (Imperial Studded Armor) 27 6 125

Kultistické Brnenie (Forsworn Armor)
Tento druh brnenia nosia kultisti v dŕžave Reach, na ktorých tam narazíte v mnohých lokalitách. Vylepšiť sa dá Kožou.

BrnenieZákladná obranaVáhaHodnota
Kultistické Brnenie 26 6 100
Kultistická Čelenka 12 2 50
Kultistické Rukavice 7 2 20
Kultistické Čižmy 7 2 20

Brnenie Starých Bohov (Armor of the Old Gods)
Unikátna verzia Kultistického brnenia, ktorú môžete získať za odmenu ak sa pri úlohe „No One Escapes Cindha Mine“ v Markarthe pridáte na stranu kultistov. Vylepšiť sa dá Kožou.

BrnenieZákladná obranaVáhaHodnotaOčarovanie
Brnenie Starých Bohov 24 3 611 Kúzla Deštrukcie stoja o 15% menej Magicky.
Prilba Starých Bohov 12 1 345 Zvyšuje Magicku o 30 bodov.
Rukavice Starých Bohov 7 0,5 592 Poškodenie z lukov +20%.
Čižmy Starých Bohov 7 1,5 1104 Plíženie +20%.

Elfské Brnenie (Elven Armor)
Brnenie strednej kvality, ktoré však patrí k váhovo najľahším v hre. Zvykne sa objavovať okolo úrovne 13. Vyrábať ho môžete pomocou Elfského Kováčstva. Vylepšiť sa dá s Rafinovaným Mesačným Kameňom. Vyskytuje sa aj pozlátená a posilnená verzia kyrisu, ktorý sa tiež dá vyrobiť a vylepšuje sa Ortuťovým Ingotom.
Vojaci Thalmoru nosia Ľahké Elfské Brnenie, ktoré má slabšie hodnoty, než bežné, no váži rovnako a nemá vlastnú verziu štítu. Nedá sa vyrobiť, no dá sa vylepšiť Rafinovaným Mesačným Kameňom.

BrnenieZákladná obranaVáhaHodnotaRaf. Mesač. KameňŽelezný IngotKožaKožené Pásiky
Eflské Brnenie 30 4 225 4 1 1 3
Elfská Prilba 14 1 110 2 1 1 1
Elfské Rukavice 9 1 45 1 1 1 2
Elfské Čižmy 9 1 45 2 1 1 2
Elfský Štít 21 4 115 4 1 - 2
Pozlátené Elfské Brnenie (Elven Gilded Armor) 36 4 550 4 1 1 Ingot Ortuti 3
Ľahké Eflské Brnenie 27 4 125 - - - -
Ľahká Elfská Prilba 13 1 60 - - - -
Ľahké Elfské Rukavice 8 1 25 - - - -
Ľahké Elfské Čižmy 8 1 25 - - - -

Šupinová Zbroj (Scaled Armor)
Brnenie strednej kvality, ktoré sa začne objavovať okolo úrovne 20. Môžete ho vyrábať s perkom Pokročilé Kováčstvo. Vylepšiť sa dá pomocou Ingotu Korundu. V hre je aj verzia kyrisu Šupinové Rohaté Brnenie, ktoré má na ľavom pleci koziu lebku, z ktorej koža sa tiahne po vašom chrbte. Nedá sa vyrobiť, ani vylepšiť, len nájsť.

ZbrojZákladná obranaVáhaHodnotaIngot KorunduOceľový IngotKožaKožené Pásiky
Šupinové Brnenie 32 6 350 2 3 2 3
Šupinová Prilba 14 2 175 1 2 1 1
Šupinové Chrániče 9 2 70 1 1 1 2
Šupinové Čižmy 9 2 70 1 2 1 2
Šupinové Rohaté Brnenie 32 6 350 - - - -

Zbroj Temného Bratstva
Tu sú rozpísané aj časti brnenia, aj časti odevu Temného Bratstva. Tieto získate v Svätyni Temného Bratstva, keď sa stanete ich členmi, alebo si ich vezmete, ak pozabíjate všetkých vo Svätyni. Obnosené brnenie (Worn Shrouded Armor) získate len ako člen Bratstva. To sa nachádza v Svätyni v Dawnstare, kam sa dostanete až v rámci úloh pre Bratstvo. Je to slabá verzia, ale nie je očarovaná, takže si ju môžete očarovať podľa chuti. Takisto aj Brnenie Prastarého Vraha (Ancient Shrouded Armor) získate len ako člen Bratstva v rámci vedľajšej úlohy Bratstva od Gabrielly po úlohe „Breaching Security“. Napokon sú osobitné Rukavice Tumblerbane, ktoré získate v svätyni v Dawnstare, ak si do Svätyne zakúpite spálňu s vybavením.

ZbrojZákladná obranaVáhaHodnotaVylepšenie
Shrouded Armor
Odolnosť voči jedu 50%.
29 7 373 Koža
Shrouded Robes
Kúzla Deštrukcie stoja o 15% menej Magicky.
0 0,5 711 -
Shrouded Cowl
Poškodenie lukmi +20%.
13 2 677 Koža
Shrouded Cowl Maskless
Poškodenie lukmi +20%.
13 2 677 -
Shrouded Hood
Plíženie +25%.
0 0,5 1485 -
Shrouded Gloves
Dvojnásobný účinok útoku v plížení.
8 2 125 Koža
Shrouded Hand Wraps
Dvojnásobný účinok útoku jednoručných zbraní v plížení.
0 0,5 50 -
Shrouded Boots
Tichší pohyb.
8 2 305 Koža
Shrouded Shoes
Tichší pohyb.
0 0,5 150 -
Worn Shrouded Armor 20 6 80 -
Worn Shrouded Cowl 8 2 50 -
Worn Shrouded Gloves 4 2 50 -
Worn Shrouded Boots 3 2 45 -
Ancient Shrouded Armor
Odolnosť voči jedu 100%.
33 5 617 Koža
Ancient Shrouded Cowl
Poškodenie lukmi +35%.
15 1 1199 Koža
Ancient Shrouded Gloves
Dvojnásobný účinok útoku jednoručných zbraní v plížení.
12 1 175 Koža
Ancient Shrouded Boots
Tichší pohyb.
12 0,5 355 Koža
Tumblerbane Gloves
Páčenie zámkov ľahšie o 20%.
7 2 325 -

Zbroj Búrkoplášťov (Stormcloak Officer Armor, Stormcloak Armor)
Ulfricovi vojaci nosia bežne kožušinové rukavice a topánky a z vlastnej výbavy majú len brnenie a prilbu. Tie môžete získať bežne od zabitých vojakov, alebo ak sa k nim pridáte v Občianskej Vojne. Dôstojnícke brnenie môžete získať ak prejdete Občiansku Vojnu pre Cisársku Légiu, alebo od kapitána Valmira po úlohe „Siege on the Dragon Cult“ v Rifte.

ZbrojZákladná obranaVáhaHodnotaVylepšenie
Dôstojnícke Brnenie Búrkopášťov 27 8 35 Koža
Dôstojnícka Prilba Búrkoplášťov 12 2 15 Koža
Dôstojnícke Rukavice Búrkoplášťov 7 2 7 Koža
Dôstojnícke Čižmy Búrkoplášťov 7 2 7 Koža
Kyris Búrkoplášťov 21 8 25 Koža
Prilba Búrkoplášťov 10 2 12 Koža

Zlodejská Zbroj (Thieve´s Guild Armor, Guildmaster´s Armor, Linwe´s Armor)
Brnenie získate, ak vstúpite do Gildy Zlodejov. Po úlohe „Scoundrel´s Folly“ si môžete zvoliť vylepšenie jedného kusu brnenia. Ten získa k základnej obrane +1 a zvýši sa aj očarovanie ako je uvedené v tabuľke nižšie.
Po prejdení hlavných úloh Gildy Zlodejov získate zbroj Gildmajstra. V rámci úlohy „Summerset Shadows“ môžete získať aj brnenie od Linweho.

ZbrojZákladná obranaVáhaHodnota
Brnenie Gildy Zlodejov
Nosnosť zvýšená o 20 bodov. Úprava o 35 bodov.
29 7 665
Kapucňa Gildy Zlodejov
Ceny sú lepšie o 10%. Úprava o 15%.
13 1,5 551
Rukavice Gildy Zlodejov
Páčenie ľahšie o 15%. Úprava o 25%.
9 1 222
Čižmy Gildy Zlodejov
Vreckárstvo úspešnejšie o 15%. Úprava o 25%.
9 1,5 241
Gildmajstrovo Brnenie
Nosnosť zvýšená o 50 bodov.
38 10 1779
Gildmajstrova Kapcuňa
Ceny sú lepšie o 20%.
16 3 1252
Gildmajstrove Rukavice
Páčenie ľahšie o 35%.
11 2 599
Gildmajstrove Čižmy
Vreckárstvo úspešnejšie o 35%.
11 2 649
Linweho Brnenie
Stamina +15.
31 8 368
Linweho Kapucňa
Poškodenie lukmi +15%.
16 2 563
Linweho Rukavice
Útok jednoručnými zbraňami +15%.
11 2 483
Linweho Topánky
Plíženie lepšie o 15%.
11 2 837

Nightingale Armor
Zbroj Slávika je špeciálna zbroj, ktorú získate v rámci úloh Gildy Zlodejov pri úlohe „Trinity Restored“. Patrí k tým predmetom, ktorých účinky sú silnejšie v závislosti od úrovne vašej postavy, ktorú máte v momente, keď predmet získate. Vylepšiť ho môžete búrkovou soľou (Void Salt).

ZbrojZákladná obranaVáha
Po 18Po 31Nad 32
Slávikovo Brnenie 34 1
2
Stamina +
Odolnosť voči mrazu
Hodnota v zlatých
20 b
15%
1249
30 b
30%
1553
40 b
50%
1949
Slávikova Kapucňa 15 2 Kúzla ilúzie lacnejšie o
Hodnota v zlatých
12%
804
15%
902
17%
969
Slávikove Rukavice 10 2 Páčenie zámkov ľahšie o
Poškodenie jednoruč. zbraňami +
Hodnota v zlatých
15
15
819
20
20
1054
25
25
1294
Slávikove Čižmy 10 2 Tichší pohyb.
Hodnota v zlatých:
-
213
-
249
-
5434

Sklená Zbroj (Glass Armor)
Druhý najlepší typ ľahkej zbroje, ktorý sa začne objavovať okolo úrovne 37. Vyrábať ho môžete s perkom Sklené Kováčstvo. Vylepšovať ho môžete s Rafinovaným Malachitom.

ZbrojZákladná obranaVáhaHodnotaRaf. MalachitRaf. Mes. KameňKožaKožené Pásiky
Sklené Brnenie 38 7 900 4 2 1 3
Sklená Prilba 16 2 450 2 1 1 1
Sklené Rukavice 11 2 190 1 1 1 2
Sklené Čižmy 11 2 190 2 1 1 2
Sklený Štít 27 6 450 4 1 - 2

Zbroj Dračích Šupín (Dragonscale Armor)
Najlepšia ľahká zbroj. Od úrovne 46 máte šancu ju nájsť, ale minimálnu oproti iným druhom ľahkej aj ťažkej zbroje. Môžete ho vyrobiť s perkom Kováčstvo Dračieho Brnenia. Vylepšiť ho môžete s dračou šupinou.

ZbrojZákladná obranaVáhaHodnotaRaf. MalachitRaf. Mes. KameňKožaKožené Pásiky
Brnenie Dračích Šupín 41 10 1500 4 2 1 3
Prilba Dračích Šupín 17 4 750 2 1 1 1
Rukavice Dračích Šupín 12 3 300 2 1 1 2
Čižmy Dračích Šupín 12 3 300 2 1 1 2
Štít Dračích Šupín 29 6 750 4 2 - 2


Osobité časti Ľahkého Brnenia

Diadem of the Savant
Hoci je to čelenka, ráta sa ako ľahké brnenie, pretože poskytuje ochranu. Môžete ju nájsť pri Frokiho chatrči (Froki´s Shack) v Rite a druhú rovnakú v Labyrinthiane, v časti Shalindor´s Maze. Kúzla všetkých druhov stoja o pár bodov magicky menej.
Základná obrana: 7. Váha: 4. Hodnota: 1201. Vylepšenie: - / -

Amulet of Articulation
Hoci je to amulet, tiež poskytuje ochranu v rámci Ľahkých brnení. Dostanete ho v Gilde Zlodejov, ak sa stanete gildmajstrom.
Väčšia úspešnosť pri presviedčaní, Rečníctvo +20%. Môžete dostať odlišné varianty, ktoré sa líšia v hodnote, obrane, aj sile účinkov.
Základná obrana: 7. Váha: 1. Hodnota: 1516. Vylepšenie: - / -

Gloves of the Pugilist
Tieto rukavice môžete získať v meste Riften. Nosí ich Gian Päsť, ktorý žije v kanáloch Ratway a ktorými poputujete, ak pôjdete za Gildou Zlodejov. +10 poškodenie pri pästnom súboji.
Základná obrana: 5. Váha: 2. Hodnota: 194. Vylepšenie: Koža a 2 Kožené Pásiky / -

Movarth´s Boot
Tieto topánky môžete získať v Movarth´s Lair pri úlohe „Laid To Rest“.
Plíženie +15%.
Základná obrana: 5. Váha: 1. Hodnota: 792. Vylepšenie: - / -

Predator´s Grace
Tieto topánky môžete nájsť v Hag´s End v dŕžave Haafingar.
Tichší pohyb. Regenerácia staminy o 1% rýchlejšie.
Základná obrana: 5. Váha: 1. Hodnota: 792. Vylepšenie: - / -

Savior´s Hide
Toto brnenie môžete získať v rámci daedrickej úlohy „Ill Met By Moonlight“.
Odolnosť voči mágii +15%, Odolnosť voči jedu +50%.
Základná obrana: 26. Váha: 6. Hodnota: 2679. Vylepšenie: Koža / Ebonitové Kov.

Ulfricov Odev
Ulfricov odev môžete získať, len ak sa v Občianskej vojne pridáte na stranu cisárskej légie.
Jedine jeho chrániče rúk spadajú pod ľahké brnenie. Šaty a čižmy sú len odevom.
Ulfric´s Clothes: Základná obrana: 0. Váha: 1. Hodnota: 100. Vylepšenie: - / -
Ulfric´s Boots: Základná obrana: 0. Váha: 1. Hodnota: 25. Vylepšenie: - / -
Ulfric´s Bracers: Základná obrana: 8. Váha: 0,5. Hodnota: 25. Vylepšenie: - / -


2. Alchýmia (Alchemy)

Alchýmia vám umožňuje pripravovať rôzne elixíry a jedy prostredníctvom miešania rozličných prísad s rozličnými účinkami. Elixíry sú nápoje s pozitívnym účinkom, jedy samozrejme s negatívnym. Všetky prísady majú aj pozitívne, aj negatívne účinky a vy nápoj, či jed, vytvoríte zmiešaním dvoch, či viacerých prísad, ktoré zdieľajú rovnaký magický účinok.
Pokiaľ prísady zdieľajú viac než jeden účinok, môžete vytvoriť aj nápoj s viacerými účinkami. Napríklad spojením modrého horského kvetu a pšenice dostanete nápoj, ktorý posilňuje zdravie, aj obnovuje zdravie. Ohnivá soľ, mesačný cukor a snežné bobule zas regenerujú magicku, obnovujú magicku a pridávajú aj odolnosť voči ohňu a ľadu.
Namiešané prípravky môžete používať a aj predávať. Pri niektorých sú ingrediencie drahšie, než predajná cena, niektoré sa zas oplatí používať ako produkt predaja. Napríklad elixír z obrieho palca, medvedích pazúrov a visiaceho machu predáte za vyše osemstoštyridsať zlatých. V podstate obrí palec je prísada, ktorá dáva dosť sily a väčšina elixírov s ním spojená je drahá.
Každá prísada má štyri účinky. Ich ochutnaním (hoci je divné obhrýzať pazúry, či palce obrov, alebo šnupať soľ) odhalíte prvú vlastnosť. Pre odhalenie ďalších potrebujete tri úrovne perku Experimentátor. Inak ich môžete odhaliť len experimentovaním a zmiešavaním prísad dokopy, hoci pri vzácnejších riskujete, že o ne zbytočne prídete.
Silu účinku elixírov a jedov ovplyvňuje výška vašej úrovne alchýmie a umelo si ju ešte môžete navýšiť predmetmi s očarovaním „Posilnenie alchýmie“.
V hre môžete aj nájsť / kúpiť recepty na niektoré elixíry/ jedy a nemusíte tak experimentovať, ak chcete vyrábať len konkrétne nápoje a nie tráviť veľa času alchýmiou.
Čím kvalitnejšie, drahšie elixíry vyrobíte, tým rýchlejšie si trénujete alchýmiu.

Body získané mimo tréningu
+1: Inge Šesťprstá, Bardská univerzita, Solitude, Haafingar. Naučí vás za splnenie jej úlohy „Finnova Lutna“.
+1: Lami, Hjaalmarch, Morthal, Thaumaturgist´s Hut. Za splnenie jej drobnej úlohy.
+1: Frida, The Pale, Dawnstar, The Mortar and Pestle. Za splnenie jej drobnej úlohy.
+5: Z knihy Oghma Infinium, ak pri jej čítaní zvolíte Cestu Tieňov.

Tréneri
Lami (adept): Hjaalmarch, Morthal, Thaumaturgist´s Hut.
Arcadia (expert): Whiterun, Whiterun, Arcadia´s Cauldron.
Babette (majster): Svätyňa Temného Bratstva, musíte byť členom Bratstva.

Tréningové knihy
  • A Game At Dinner
  • Reach, Harmungstal.
  • Reach, Dead Crone Rock.
  • The Pale, Forsaken Cave.
  • Rift, Honningbrew Meadery, pri „Dampened Spirits“.
  • Eastmarch, Windhelm, New Gnisis Cornerclub, na skrinke na poschodí.
  • De Rerum Dirennis
  • Haafingar, u mŕtvej alchymistky v Clearpine Pond.
  • Winterhold, Univerzita vo Winterholde, The Midden Dark pri „Good Intentions“.
  • Falkreath, pri píle Half-Moon Mill.
  • Falkreath, Falkreath, obchod Grave Concoctions, na zemi pri skrini za košíkmi.
  • Blackreach, Sinderon´s Field Laboratory.
  • Herbalist´s Guide To Skyrim
  • Whiterun, Whiterun, Arcadia´s Cauldron, v zadnej izbe na stole.
  • Reach, Markarth, The Hag´s Cure, pod pultom.
  • Wingerhold, Journeyman´s Nook.
  • Rift, Boulderfall Cave.
  • Mannimarco, King of Worms
  • The Pale, Nightcaller Temple pri „Walking Nightmare“.
  • Winterhold, na oltári pri tele Rundiho, viď Univerzita, „Stratení učni“.
  • Falkreath, Evergreen Grove.
  • Song Of the Alchemists
  • Falkreath, Anise´s Cabin.
  • Haafingar, Solitude, Bardská univerzita. Len pri úlohe pre Lami z Morthalu.

PerkPožiadavkyPopis
Alchemist 1 – 5 Alchýmia 0, 20, 40, 60, 80 Elixíry a jedy, ktoré vyrobíte, sú silnejšie o 20, 40, 60, 80, 100%.
Physician Alchýmia 20, Alchemist Elixíry (ktoré namiešate) obnovujúce Zdravie, Magicku a Staminu sú o 25% silnejšie.
Benefactor Alchýmia 30, Physician Elixíry, ktoré vyrobíte s prospešnými účinkami, účinkujú o 25% dlhšie.
Experimenter 1 – 3 Alchýmia 50, 70, 90, Benefactor Zjedenie ingrediencie odhalí jej druhý, tretí a štvrtý účinok.
Poisoner Alchýmia 30, Physician Jedy, ktoré vyrobíte, sú o 25% účinnejšie.
Concentrated Poison Alchýmia 60, Poisoner Jedy, aplikované na zbrane, vydržia dvojnásobne dlhšie.
Green Thumb Alchýmia 70, Concentrate Poison Z rastlín získate dve ingrediencie namiesto jednej.
Snakeblood Alchýmia 80, Experimenter, alebo Concentrated Poison Odolnosť voči jedom 50%.
Purity Alchýmia 100, Snakeblood Z vyrábaných elixírov sú odstránené všetky negatívne účinky a z vyrábaných jedov všetky pozitívne účinky.


3. Vreckárstvo (Pickpocket)

Umožňuje vám okrádať iné postavy o ich veci. V móde plíženia aktivujte nejakú postavu a sprístupní sa vám jej inventár. Toto ešte nie je považované za zločin a za nazretie do inventára postavy nie je trest, ak vás niekto pri tom uvidí. No ak už jej chcete niečo z inventára vziať, alebo doň vložiť, nesmie vás nik vidieť.
Okrem peňazí sú predmety, ktoré ukradnete, označené za ukradnuté a obchodníci ich od vás nekúpia a ak vás niekedy zatkne stráž, takéto predmety vám zhabe. Môžete ich osobne používať, alebo si ich niekde uložiť. Ak ich chcete zlegalizovať, predajte ich priekupníkovi (viď gilda zlodejov) a potom predmet kúpte naspäť, no kúpite ho za drahšie, než ho predáte.
Úroveň si zvyšujete, čím viac nakradnete a aj v závislosti od toho, aké drahé veci nakradnete.

Body získané mimo tréningu
+1: Inge Šesťprstá, Bardská univerzita, Solitude, Haafingar. Naučí vás za splnenie jej úlohy „Finnova Lutna“.
+5: Z knihy Oghma Infinium, ak pri jej čítaní zvolíte Cestu Tieňov.

Tréneri
Silda Nevidená (expert): Eastmarch, Windhelm.
Vipir the Fleet (majster): Rift, Riften, Gilda Zlodejov, musíte byť členom.

Tréningové knihy
  • Aevar Stone-Singer
  • The Pale, Lost Valkygg (Labyrinthian).
  • Winterhold, Sightless Pit.
  • Hjaalmarch, Morthal, Thonnirov dom, v poličke pod košom.
  • Beggar
  • Whiterun, neďaleko Swindler´s Den.
  • Haafingar, Ironbark Hideout.
  • Winterhold, neďaleko Wreck of the Winter War.
  • Rift, Riften, Ratway, pri „Taking Care of Business“.
  • Rift, Riften, Haelgina ubytovňa, na poschodí, na šatníku pri posteliach.
  • Guide To Better Thieving
  • Reach, Pevnosť Sungard.
  • Rift, Goldenglow Estate, pri „Loud and Clear“.
  • Eastmarch, Mara´s Eye Pond.
  • Falkreath, Falkreath, jarlov dom, v zamknutej vitríne v izbe napravo.
  • Purloined Shadows
  • Winterhold, Duskglow Crevice.
  • Falkreath, Bonechill Passage.
  • Rift, Nightingale Hall, prístupná cez úlohy zlodejov.
  • Rift, Riften, Sirotinec, v izbe Constance, pri posteli.
  • Thief
  • Whiterun, Swindler´s Den.
  • The Pale, Silverdrift Lair.
  • Eastmarch, Windhelm, Argonian Assemblabe, na šatníku pri lucerne.

PerkPožiadavkyPopis
Light Fingers 1 – 5 Vreckárstvo 0, 20, 40, 60, 80 Bonus k Vreckárstvu pri drahých a ťažkých predmetoch + 20, 40, 60, 80, 100%.
Night Tief Vreckárstvo 30, Light Fingers +25% šanca na úspešné kradnutie, ak cieľ spí.
Poisoned Vreckárstvo 40; Night Thief Ak umiestnite cieľu do inventára jed, bude ho pomaly zraňovať.
Cutpurse Vreckárstvo 40; Night Thief Kradnutie zlatiek je o 50% ľahšie.
Extra Pockets Vreckárstvo 50; Night Thief Kapacita nosnosti zvýšená o 100 bodov.
Keymaster Vreckárstvo 60; Cutpurse Kradnutie kľúčov je takmer vždy úspešné.
Misdirections Vreckárstvo 70; Cutpurse Môžete kradnúť zbrane, ktoré postava používa.
Perfect Touch Vreckárstvo 100; Misdirections Môžete kradnúť predmety, ktoré postava používa.


4. Páčenie Zámkov (Lockpicking)

Páčenie zámkov, ktoré vykonávate pomocou pakľúčov (lockpick). Zámky sú označené podľa obtiažnosti (Novic, Učeň, Adept, Expert, Majster), no môžete sa hocikedy pokúsiť otvoriť zámku akéhokoľvek typu, nie ste limitovaný úrovňou vašej schopnosti. Čím je ale ťažšia zámka, tým je väčšia pravdepodobnosť, že zlomíte pakľúč. Pri otváraní musíte nájsť správnu polohu pakľúča a potom otočiť zámkou. Ak pakľúč nie je v správne polohe, vyvinie sa naň tlak a ak neprestanete tlačiť, tak sa pakľúč zlomí.
Ak vás uvidia pri páčení zámky, to ešte nie je zločin, ale ak vás ľudia uvidia, ako ju aj úspešne vypáčite, to ich už popudí.
Lokpiky mávajú na predaj v menšom množstve rôzni obchodníci. Viac ich mávajú khajiitske karavány a Tonilia v Gilde Zlodejov.
Úroveň si zvyšujete úspešným otváraním zámkov a čím ťažšia zámka, tým viac. Zvyšujete si ju aj nevydarenými pokusmi, ale len minimálne.

Body získané mimo tréningu
+1: Inge Šesťprstá, Bardská univerzita, Solitude, Haafingar. Naučí vás za splnenie jej úlohy „Finnova Lutna“.
+1: Shahvee, Windhelm, Eastmarch. Za splnenie jej drobnej úlohy.
+5: Z knihy Oghma Infinium, ak pri jej čítaní zvolíte Cestu Tieňov.

Tréneri
Ma´jhad (expert): Člen Ma´dranovej karavány. Solitude - Windhelm.
Vex (majster): Rift, Riften, Gilda Zlodejov, musíte byť členom.

Tréningové knihy
  • Advances In Lockpicking
  • Reach, Chillwind Depths.
  • Falkreath, Bannermist Tower.
  • Rift, Riften, The Ragged Flagon, v Cisterne (prístup Gildy Zlodejov), na sude v tréningovej miestnosti.
  • Proper Lock Design
  • Reach, Markarth, Baňa Cindha, v poličke pri truhlici s dôkazmi a majetkom väzňov.
  • Rift, Ruins of Rkund.
  • Rift, Faldar´s Tooth.
  • Falkreath, Twilight Sepulcher, pri úlohe „Darkness Returns“.
  • Surfeit of Thieves
  • Haafingar, Katakomby pod palácom pri úlohe „The Wolf Queen Awakened“.
  • Haafingar, Volskygge.
  • Haafingar, Modrý Palác, Pelagiusove krídlo, v pivnici, na krabici s navijakom.
  • Winterhold, Wreck of Winter War.
  • Rift, Riften, Jarlkin palác, v jarlkinej izbe pri posteli.
  • The Locked Room
  • Rift, Honeystrand Cave.
  • Eastmarch, Cronvangr Cave.
  • Winterhold, Alftland Animonculory.
  • Hjalmaarch, Morthal, Highmoon Hall, v hornej izbe napravo, na poličke pri posteli.
  • The Wolf Queen, v1
  • Whiterun, Broken Fang Cave.
  • Winterhold, Duskglow Crevice.
  • Eastmarch, Craglane Cavern.
  • The Pale, Dawnstar, väznica pod barakmi, v rohu zamknutej cely.

PerkPožiadavkyPopis
Novice Locks 0 Zámky prvej úrovne otvárate ľahšie.
Apprentice Locks Páčenie 25; Novice Locks Zámky druhej úrovne otvárate ľahšie.
Quick Hands Páčenie 40; Apprentice Locks Dokážete vypačovať zámky bez toho, aby si vás niekto všimol.
Wax Key Páčenie 50; Quick Hands Keď vypáčite zámku, automaticky získate kľúč k danej zámke, ak nejaký je.
Adept Locks Páčenie 50; Apprentice Locks Zámky tretej úrovne otvárate ľahšie.
Golden Touch Páčenie 60; Adept Locks V truhliciach nachádzate viac zlata.
Treasure Hunter Páčenie 70; Golden Touch O 50% väčšia šanca nájsť špeciálne poklady.
Expert Locks Páčenie 75; Adept Locks Zámky štvrtej úrovne otvárate ľahšie.
Locksmith Páčenie 80; Expert Locks Páčenie začínate s pakľúčom blízko správnej pozície.
Unbreakable Páčenie 100; Locksmith Pakľúč sa nikdy nezlomí.
Master Locks Páčenie 100; Expert Locks Zámky piatej úrovne otvárate ľahšie.


5. Plíženie (Sneaking)

Plíženie vám umožňuje nebadane sa pohybovať a buď nenápadne zaútočiť, alebo sa v tichosti vytratiť. Symbol oka vám ukazuje ako ste viditeľný. Zatvorené oko znamená, že o vás nik nevie. Mierne pootvorené značí, že ľudia v okolí niečo zachytili, len nevedia presne čo. Polootvorené značí, že nevedia, kde ste, ale vedia, že tu niekto je. No a pri otvorenom oku vás vidia.
Ťažšie vás odhalia, ak sa im neplížite v rámci dohľadu, ale poza nejaké predmety, ktoré vás kryjú. Samozrejme má na to aj vplyv, či ste v tieni, alebo na jasnom svetle (žiara z vašich očarovaní vás neodhaľuje). Taktiež sa treba pohybovať potichu, aj keď sa plížite, môžete sa plížiť rýchlejšie a hlučnejšie (toto neguje perk Silence), alebo tichšie. Brnenie, zvlášť ťažké, tiež narúša tichosť vášho pohybu. Máchanie väčšími zbraňami robí hluk, ich vytasenie nie, hoci vy ho dobre počujete. Dračie Výkriky a kúzlenie sú taktiež počuť.
Keď zaútočíte v móde plíženia a nepriateľ o vás nevie, tak vykonáte plíživý útok, čo je ako bežný útok, len je dvojnásobne silný. Následne sa ešte dajú útoky jednotlivými zbraňami zvýšiť perkami plíženia.
Úroveň si zvyšujete rýchlejšie plíživými útokmi. Inak si ju zvyšujete plížením sa okolo ľudí, rýchlejšie, ak ste v pohybe, zvlášť okolo nepriateľov, ako keď len čakáte ukrytý na mieste.

Body získané mimo tréningu
+1: Inge Šesťprstá, Bardská univerzita, Solitude, Haafingar. Naučí vás za splnenie jej úlohy „Finnova Lutna“.
+1: Stands-In-Shallows, Eastmarch, Windhelm. Za splnenie jeho drobnej úlohy.
+1: Noster Eagle-Eye, Haafingar, Solitude. Za splnenie jeho drobnej úlohy.
+5: Z knihy Oghma Infinium, ak pri jej čítaní zvolíte Cestu Tieňov.

Tréneri
Khayla (adept): Členka Ri´saadovej karavány, Whiterun – Markarth.
Garvey (expert): Reach, Markarth, The Warrens.
Delvin Mallory (majster): Rift, Riften, Gilda Zlodejov, musíte byť členom.

Tréningové knihy
  • 2920, Last Seed, v8
  • Whiterun, Redoran´s Retreat.
  • Reach, Hag Rock Redoubt.
  • The Pale, Raldbthar.
  • Legend of Krately House
  • Haafingar, Katakomby pod palácom pri úlohe „The Wolf Queen Awakened“.
  • The Pale, Nightgate Inn.
  • Rift, Black-Briar Lodge.
  • Haafingar, loď Červená Vlna kotviaca pod mestom. Na poličke pri koberci, pod schodmi.
  • Sacred Witness
  • Falkreath, Svätyňa Temného Bratstva.
  • Hjaalmarch, Abandoned Shack. Južne od opustenej chatrče sú stĺpy a pod rozvalinami medzi nimi je mŕtvy draugr, ktorý má u seba túto knihu.
  • The Red Kitchen Reader
  • The Pale, Frostmere Crypt.
  • Rift, Riften, Riftweald Manor pri úlohe „The Pursuit“.
  • Rift, Nightingale Hall prístupná úlohou „Trinity Restored“.
  • Eastmarch, Windhelm, New Gnisis Cornerclub, pod schodmi.
  • Three Thieves
  • Whiterun, Honningbrew Meadery pri úlohe „Dampened Spirits“.
  • Winterhold, Snow Veil Sanctum, pri úlohe „Speaking With Silence“.
  • Rift, Shor´s Watchtower, pod padlým stromom, južne od veže.

PerkPožiadavkyPopis
Stealth 1 – 5 Plíženie 0, 20, 40, 60, 80 Pri plížení je ťažšie vás zachytiť o 20, 25, 30, 35, 40%.
Backstab Plíženie 30; Stealth Plíživý útok s jednoručnými zbraňami spôsobuje šesťnásobné poškodenie.
Deadly Aim Plíženie 40; Backstab Plíživý útok s lukmi je trojnásobne silnejší.
Assassin´s Blade Plíženie 50; Deadly Aim Plíživý útok s dýkami je pätnásťnásobne silnejší.
Muffled Movement Plíženie 30; Stealth Zvuk brnenia je znížený o 50%.
Light Foot Plíženie 40; Muffled Movement Nespustíte pasce aktivovaná nášľapnými spínačmi.
Silent Roll Plíženie 50; Light Foot Šprintovanie počas plíženia spôsobí, že sa prekotúľate vpred.
Silence Plíženie 70; Silent Roll Kráčanie ani beh vás už pri plížení neprezradí.
Shadow Warrior Plíženie 100; Silence Aktivovanie plíženia počas boja boj na chvíľu zastaví.


6. Rečníctvo (Speech)

Pomocou rečníctva môžete presviedčať, alebo zastrašovať ľudí, aby ste dosiahli vlastný cieľ a tiež môžete vyjednávať lepšie ceny u obchodníkov. Ceny nebudú nikdy plné a vždy predávate za lacnejšie a kupujete za drahšie. Presviedčanie a zastrašovanie vám môže uľahčiť prácu pri niektorých úlohách, no nie je nevyhnutné. Získate informáciu zadarmo, alebo dostanete predmet, ktorý by ste inak museli ukradnúť/ kúpiť, môžete niekoho presvedčiť na spoluprácu, aby ste mu nemuseli platiť, môžete sa dostať niekam, kam by ste sa inak museli vlámať, alebo vplížiť.
Úspešným presviedčaním / zastrašovaním / podplácaním a pravidelným obchodovaním si zvyšujete úroveň tejto vlastnosti. Pri obchodovaní závisí od ceny predmetu a ráta sa len najvyššia cena, nie súhrn viacerých predmetov.

Body získané mimo tréningu
+1: Inge Šesťprstá, Bardská univerzita, Solitude, Haafingar. Naučí vás za splnenie jej úlohy „Finnova Lutna“.
+1: Marul Seloth, Winterhold, Winterhold. Za splnenie jeho drobnej úlohy.
+1: Ysolda, Whiterun, Whiterun. Za splnenie jej drobnej úlohy.
+1: Skok z útesu Bard´s Leap Summit, viď lokácie, Reach.
+5: Z knihy Oghma Infinium, ak pri jej čítaní zvolíte Cestu Tieňov.

Tréneri
Dro´marash (adept): Člen Ahkarininej karavány, Dawnstar – Riften.
Ogmund the Skald (expert): Reach, Markarth, doma, alebo v krčme.
Giraud Gemane (majster): Haafingar, Solitude, Bardská univerzita.

Tréningové knihy
  • 2920, Second Seed, v5
  • Whiterun, neďaleko Swinder´s Den.
  • Hjaalmarch, Stonehills.
  • Falkreath, Shriekwind Bastion.
  • Eastmarch, Windhelm, obchod Sadri´s Used Wares, pod pultom.
  • A Dance In Fire, v6
  • Hjaalmarch, v koči pri Stonehills.
  • Hjaalmarch, Meeko´s Shack.
  • Blackreach, Debate Hall.
  • Haafingar, loď Dainty Sload pri úlohe „The Dainty Sload“.
  • Falkreath, v krčme pod pultom.
  • A Dance In Fire, v7
  • Hjaalmarch, Mzinchaleft.
  • Rift, Angarvunde.
  • Rift, Riften, Beggar´s Row, rovno oproti dverám, pod malým papradím.
  • Falkreath, na ceste pod pevnosťou Sungard a nad Sunderstone Gore je zabitý khajiit, ktorý má u seba túto knihu.
  • Reach, Markarth, obchod Arnleif and Sons Traiding Company, na krabici naľavo za pultom.
  • Biography of the Wolf Queen
  • Whiterun, obchod Belethor´s General Goods, v poličke medzi dverami.
  • Reach, Bthardamz, Bthardamz Dwelling.
  • Reach, Liar´s Retreat.
  • The Pale, Anga´s Mill.
  • Haafingar, Modrý Palác, na šatníku oproti posteli v jarlkinej spálni.
  • The Buying Game
  • Reach, Svätyňa Peryitea.
  • Hjaalmarch, Dead Men´s Respite.
  • Haafingar, East Empire Company Warehouse.
  • Haafingar, Solitude, Bardská univerzita, na poschodí v triede, v hornej poličke napravo od dverí.

PerkPožiadavkyPopis
Haggling 1 – 5 Rečníctvo 0, 20, 40, 60, 80 Ceny nákupu aj predaja sú lepšie o 10, 15, 20, 25, 30%.
Allure Rečníctvo 30, Haggling O 10% lepšie ceny u obchodníka opačného pohlavia.
Merchant Rečníctvo 50; Allure Môžete predávať všetky predmety všetkým druhom obchodníkov.
Investor Rečníctvo 70; Merchant Môžete do obchodov investovať 500 zlatých.
Fence Rečníctvo 90; Investor Obchodníkom, u ktorých ste investovali, môžete predávať kradnutý tovar.
Master Trader Rečníctvo 100; Fence Všetci obchodníci majú na obchodovanie k dispozícii 1000 zlatých.
Bribery Rečníctvo 30; Haggling Môžete podplácať stráže, aby ignorovali vaše zločiny.
Persuasion Rečníctvo 50; Bribery Pokusy o presviedčanie sú o 30% ľahšie.
Intimidation Rečníctvo 70; Persuasion Zastrašovanie je dvojnásobne úspešnejšie.



III. Mágia

Sem patria samozrejme všetky kúzla zo všetkých magických škôl a očarovávanie predmetov.

Kúzla sú podľa svojho typu delené do piatich magických odvetví. V každom odvetví sú rozličné kúzla, ktoré sú delené podľa náročnosti a kvality do piatich skupín, z ktorých každá predstavuje výšku úrovne danej magickej školy. Novic (0), Učeň (25), Adept (50), Expert (75) a Majster (100). Čím máte vyššiu úroveň daného odvetvia, tým lepšie kúzla máte k dispozícii u predajcov. Môžete sa naučiť aj pár kúziel vyššej úrovne, než akú máte a používať ich za predpokladu, že máte dostatok magicky.
Všetky kúzla vyžadujú magicku. V prehľadoch je uvádzaná základná hodnota, ktorú kúzla vyžadujú, no túto hodnotu môžete znižovať viacerými spôsobmi. V prvom rade čím je vyššia vaša úroveň danej magickej školy, tým menej magicky vyžadujú jej kúzla. Môžete si zvoliť perky príslušných úrovní (Novic, Učeň, atď.) a vďaka nim budú stáť všetky kúzla danej úrovne o polovicu menej. A tiež môžete nosiť predmety s očarovaním znižujúcim spotrebu magicky všeobecne, alebo predmety s očarovaním znižujúcim spotrebu magicky pre kúzla konkrétnej magickej školy.

Niektoré kúzla vyžadujú obe ruky pre ich zakúzlenie, pre niektoré stačí jedna ruka. Takéto kúzla si môžete nastaviť pre obe ruky a používať ich zároveň. Účinok je proste zdvojený, ale pri každom magickom odvetví môžete tiež aktivovať perk „Dual Casting“ a v tom prípade sa účinok ešte posilní. Obe ruky spojíte do silnejšieho kúzla. No nie vždy sa to oplatí, pretože účinok je len mierne vylepšený a stojí to viac magicky. Pri kúzlach deštrukcie sa napríklad zdá efektívnejšie vrhať dve ohnivé gule, než jednu mierne silnejšiu a za oveľa viac magicky. Tento perk stojí za zváženie možno najviac pri kúzlach Ilúzie.

Kúzla sa väčšinou učíte z kníh. Tie môžete nájsť, no len pár ich je pevne daných a pár, zväčša slabších je ako náhodná korisť. Väčšinou sú knihy dostupné na predaj. Pár slabších kúziel nájdete aj u niektorých obchodníkov so zmiešaným tovarom. Knihy rôznych odvetví úrovní novic, učeň a niektoré z úrovne adept môžete kúpiť u hradných čarodejov, ako sú Farengar Secret-Fire (Whiterun), Calcelmo (Reach), Sybille Stentor (Solitude), Falion (Morthal), Madena (Dawnstar), Wylandriah (Riften), Wuunferth the Unliving (Windhelm) a nejaké predáva aj bývalý člen univerzity Winterholdu Nelacar žijúci v krčme vo Winterholde.
Kúzla vyšších úrovní (adept, expert) predávajú obvykle len majstri daného odvetvia v Univerzite vo Winterholde. Kúzla najvyššej úrovne (majster) predávajú tí istí majstri, ale až potom, čo pre nich splníte Rituál daného magického odvetvia (viď úlohy Mágov).


1. Premena (Alteration)

Kúzla Premeny premieňajú zákonitosti fyzického sveta. Tvoria ich rôzne podporné a manipulatívne kúzla. Úroveň si zvyšujete aktívnym využívaním kúziel. Ak si chcete navýšiť túto schopnosť, najľahšie je používať kúzlo Detekcia Života v meste. Zachytávate mnoho ľudí a stačí vám stáť na mieste a používať ho pokým máte magicku.
Kúzla vyššej úrovne predáva Tolfdir.

Body získané mimo tréningu
+1: Pantea Ateia, Bardská univerzita, Solitude, Haafingar. Naučí vás za splnenie jej úlohy „Panteina Flauta“.
+1: Dravynea Stoneweaver, Eastmarch, Kynesgrove. Za splnenie jej drobnej úlohy.
+5: Z knihy Oghma Infinium, ak pri jej čítaní zvolíte Cestu Mágie.

Tréneri
Dravynea Stoneweaver (expert): Eastmarch, Kynesgrove.
Tolfdir (majster): Univerzita vo Winterholde.

Tréningové knihy
  • Breathing Water
  • Winterhold, Ysgramorova hrobka.
  • Rift, Snapleg Cave.
  • Falkreath, Ilinalta´s Deep.
  • Winterhold, Kraldarov dom, v košíku na poličke vedľa krbu.
  • Daughter of the Niben
  • Eastmarch, Brandy-Mug Farm.
  • Reach, v zámku, na stole napravo od trónnej sály.
  • Reality & Other Falsehoods
  • Reach, Bthardamz Arcanex, pri úlohe „The Only Cure“.
  • Reach, Red Eagle Redoubt pri vstupe do Sundered Towers.
  • Rift, Snow-Shod Farm.
  • Winterhold, Yngvild.
  • Rift, Riften, dom Marise Arvael, v košíku na poličke pri krbe.
  • Sithis
  • Falkreath, Svätyňa Temného Bratstva.
  • The Lunar Lorkhan
  • Haafingar, Solitude Lighthouse.
  • Eastmarch, Mzulft Boilery.
  • Falkreath, Bonechill Passage.
  • Rift, Faldar´s Tooth.
  • Eastmarch, Cragwallow Slope.

PerkPožiadavkyPopis
Novice Alteration 0 Kúzla úrovne Novic kúzlite za polovicu Magicky.
Alteration Dual Cassting Premena 20; Novice Alteration Duálne kúzlenie má väčší účinok.
Apprentice Alteration Premena 25; Novice Alteration Kúzla úrovne Učeň kúzlite za polovicu Magicky.
Magic Resistance 1 – 3 Premena 30, 50, 70; Apprentice Alteration Odolnosť voči mágii + 10, 20, 30%.
Mage Armor 1 – 3 Premena 30, 50, 70; Apprentice Alteration Ochranné kúzla, ako je napr. Stoneflesh, sú dvojnásobne silné, ak na sebe nemáte brnenie.
Adept Alteration Premena 50; Apprentice Alteration Kúzla úrovne Adept kúzlite za polovicu Magicky.
Stability Premena 70; Adept Alteration Kúzla Premeny trvajú o 50% dlhšie.
Expert Alteration Premena 75; Adept Alteration Kúzla úrovne Expert kúzlite za polovicu Magicky.
Master Alteration Premena 100; Expert Alteration Kúzla úrovne Majster kúzlite za polovicu Magicky.
Atronach Premena 100; Expert Alteration Absorbujete 30% magicky kúziel, ktorú sú proti vám vrhnuté.

NázovPopisMagicka
Novic
Candlelight Svetlo Sviečky. Vytvorí magické svetlo, ktoré sa nad vami po 60 sekúnd vznáša a osvetľuje priestor vo vašom okolí. 21
Oakflesh Dubová koža. Zvýši vašu obranu o 40 bodov na 60 sekúnd. 103
Equilibrium Rovnováha vám odčerpá 25 bodov zdravia a premení ho na 25 bodov Magicky. Toto kúzlo nájdete jedine v Labyrinthiane. -
Učeň
Magelight Mágovo svetlo. Silnejšie svetlo, než svetlo sviečky, no nesprevádza vás, 60 sekúnd svieti na mieste, kam ho vystrelíte. 84
Stoneflesh Kamenná koža. Zvýši vašu obranu o 60 bodov na 60 sekúnd. 194
Adept
Detect Life Detekcia Života. Zobrazí sa aura živých bytostí vo vašom okolí, ktorú vidíte aj cez steny. Neplatí na nemŕtvych a stroje. 100/s
Ironflesh Železná koža. Zvýši vašu obranu o 80 bodov na 60 sekúnd. 266
Telekinesis Telekinéza. Umožňuje vám manipulovať s predmetmi na diaľku. Pritiahnuť si ich, alebo ich odhodiť. 170/s
Transmute Premena železnej rudy na striebornú a striebornej rudy na zlatú. Kúzlo môžete nájsť jedine v Halted Stream Camp a Ansilvund Burial Chambers. 100
Waterbreathing Dýchanie pod vodou vám umožní dýchať pod vodou po 60 sekúnd. 222
Expert
Detect Dead Detekcia Mŕtva, funguje ako Detekcia Života, len na nemŕtvych. 148/s
Ebonyflesh Ebonitová koža. Zvýši vašu obranu o 100 bodov na 60 sekúnd. 341
Paralyze Cieľ paralyzujete na 10 sekúnd, ak neodolá vášmu kúzlu. 450
Majster
Dragonhide Dračia Koža. Po 30 sekúnd odolávate 80% všetkých fyzických útokov. 837
Mass Paralysis Hromadná Paralýza. Na 15 sekúnd paralyzujete všetkých nepriateľov v oblasti, ktorí neodolajú vášmu kúzlu. 937


2. Vyvolávačstvo (Conjuration)

Kúzla Vyvolávačstva umožňujú mágovi vyvolávať si na pomoc rôzne stvorenia a predmety. Úroveň si zvyšujete aktívnym využívaním kúziel. Spadá sem aj nekromancia, teda tvorenie zombie zo zabitých nepriateľov. Nemôžete spraviť zombie z človeka, ktorého ste sťali. Keď zombie zabijú, alebo keď vyprší účinok kúzla, zmení sa na prach. Za daedry sa tu považujú atronachovia, nie dremori. Jedine s kúzlom „Conjure Dremora Lord“ môžete vyvolať dremoru a s perkom „Twin Souls“ môžete vyvolať dve, ale kúzla na zapudenie a ovládnutie sa týkajú atronachov.
Ak si chcete navýšiť túto schopnosť, môžete si pomôcť kúzlom „Soul Trap“. Jeho zakúzlenie na živého, či mŕtveho tvora sa považuje za úspešné kúzlo. Ľudia síce toto kúzlo považujú za zločin, ale môžete ho používať na nepriateľov, divú zver, alebo v tichosti na domáce zvieratá, ktoré to nepoštve proti vám. S dostatkom magicky môžete vyvolávať silné stvorenia, čo tiež bezpečne zvyšuje schopnosť.
Kúzla vyššej úrovne predáva Phinis Gestor.

Body získané mimo tréningu
+1: Pantea Ateia, Bardská univerzita, Solitude, Haafingar. Naučí vás za splnenie jej úlohy „Panteina Flauta“.
+5: Z knihy Oghma Infinium, ak pri jej čítaní zvolíte Cestu Mágie.

Tréneri
Runil (adept): Strážca Haly Mŕtvych vo Falkreathe.
Phinis Gestor (expert): Univerzita vo Winterholde.
Falion (majster): Hjaalmarch, Morthal.

Tréningové knihy
  • 2920, Hearth Fire, v9
  • Haafingar, Rimerock Burrow.
  • Dawnstar, The Mortal and Pestle, pod pultom.
  • 2920, Frostfall, v10
  • Winterhold, Ironbind Barrow.
  • Falkreath, Sunderstone Gorge.
  • Eastmarch, Windhelm, dom Belyna Hlaalu, na poschodí, za šatníkom.
  • Liminal Bridges
  • Whiterun, neďaleko Sleeping Tree Camp.
  • Reach, Broken Tower Redoubt.
  • Hjaalmarch, Labyrinthian, Shalidor´s Maze.
  • Falkreath, Falkreath Watchtower.
  • The Doors of Oblivion
  • Reach, Reachcliff Cave.
  • Whiterun, Fellglow Keep.
  • Winterhold, Sightless Pit.
  • Falkreath, Ilinalta´s Deep, Ilinalta´s Deluge.
  • Falkreah, Falkreath, Hala Mŕtvych, pod posteľou.
  • The Warrior´s Charge
  • Whiterun, North Brittleshin Pass.
  • Winterhold, Stillborn Cave.
  • Falkreath, Southfringe Sanctum.
  • Reach, Markarth, v zámku, v jarlovej izbe, na stolíku pri posteli.

PerkPožiadavkyPopis
Novice Conjuration 0 Kúzla úrovne Novic kúzlite za polovicu Magicky.
Conjuration Dual Cassting Vyvol. 20; Novice Conjuration Duálne kúzlenie má väčší účinok.
Apprentice Conjuration Vyvol. 25; Novice Conjuration Kúzla úrovne Učeň kúzlite za polovicu Magicky.
Adept Conjuration Vyvol. 50; Apprentice Conjuration Kúzla úrovne Adept kúzlite za polovicu Magicky.
Expert Conjuration Vyvol. 75; Adept Conjuration Kúzla úrovne Expert kúzlite za polovicu Magicky.
Master Conjuration Vyvol. 100; Expert Conjuration Kúzla úrovne Majster kúzlite za polovicu Magicky.
Mystic Binding Vyvol. 20; Novice Conjuration Vyvolané zbrane spôsobujú väčšie poškodenie.
Soul Stealer Vyvol. 30; Mystic Binding Vyvolané zbrane vrhajú na cieľ Duševnú Pascu.
Oblivion Binding Vyvol. 50; Soul Stealer Vyvolané zbrane zapudzujú vyvolané stvorenia.
Necromancy Vyvol. 40; Novice Conjuration Zombie vydržia pri vás dlhšie.
Dark Souls Vyvol. 70; Necromancy Zombie majú o 100 bodov viac života.
Summoner 1 – 2 Vyvol. 30, 70; Novice Conjuration Môžete vyvolávať atronachov, či oživovať zombie 2x, 3x ďalej ako predtým.
Atromancy Vyvol. 40; Summoner Vyvolaní atronachovia vydržia pri vás dvojnásobne dlhšie.
Elemental Potency Vyvol. 80; Atromancy Vyvolaní atronachovia sú o 50% silnejší.
Twin Souls Vyvol. 100; Dark Souls, alebo Elemental Potency Môžete vyvolať dvoch atronachov, alebo oživiť dve zombie.

NázovPopisMagicka
Novic
Bound Sword Na 120 sekúnd vytvoríte magický meč. Kúzlo nájdete aj v Treva´s Watch. 93
Conjure Familiar Na 60 sekúnd vyvoláte duchovného vlka. 107
Raise Zombie Na 60 sekúnd môžete oživiť ako zombie slabého nepriateľa. 103
Učeň
Bound Battleaxe Na 120 sekúnd vytvoríte magickú bojovú sekeru. 169
Conjure Flame Atronach Na 60 sekúnd vyvoláte ohnivého atronacha. 150
Flaming Familiar Vyvoláte ohnivého, duchovného vlka, ktorý sa rozbehne do boja a vybuchne. Kúzlo získate jedine ako odmenu za úlohu „A Scroll For Anska“. 57
Reanimate Corpse Na 60 sekúnd môžete oživiť ako zombie silnejšieho nepriateľa. 144
Soul Trap Duševná Pasca. Ak cieľ zomrie do 60 sekúnd po jej zakúzlení, tak jeho duša zaplní duševný drahokam vo vašom inventári. 107
Summon Arniel´s Shade Na 60 sekúnd si vyvoláte na pomoc ducha. Toto kúzlo získate jedine za úlohu „Arniel´s Endeavor“. 0
Adept
Banish Daedra Späť do Oblivionu zapudí slabšie Daedry, ako sú Ohniví Atronachovia. 196
Bound Bow Na 120 sekúnd vytvoríte magický luk. Kúzlo nájdete aj vo väznici pevnosti Amol. 207
Conjure Frost Atronach Na 60 sekúnd vyvoláte ľadového atronacha. 215
Revenant Na 60 sekúnd môžete oživiť ako zombie silnejšieho nepriateľa. 183
Expert
Command Daedra Môžete ovládnuť niektoré daedry, ktoré vyvolali vaši protivníci. 243
Conjure Dremora Lord Na 60 sekúnd vyvoláte Dremorského Lorda. 358
Conjure Storm Atronach Na 60 sekúnd vyvoláte búrkového atronacha. 322
Dread Zombie Na 60 sekúnd môžete oživiť ako zombie silného nepriateľa. 302
Expell Daedra Späť do Oblivionu zapudí slabšie Daedry, ako sú mrazivý Atronachovia. Duálnym kúzlením môžete zapudiť aj búrkových. 215
Majster
Flame Thrall Vyvoláte ohnivého atronacha, ktorý bude po vašom boku, až kým ho nezabijú. 900
Dead Thrall Veľmi silného nepriateľa môžete oživiť ako zombie, ktorá bude po vašom boku, až kým ju nezničia. Pôsobí len na ľudí. 1000
Frost Thrall Vyvoláte ľadového atronacha, ktorý bude po vašom boku, až kým ho nezabijú. 1100
Storm Thrall Vyvoláte búrkového atronacha, ktorý bude po vašom boku, až kým ho nezabijú. 1200


3. Deštrukcia (Destruction)

Kúzla Deštrukcie prinášajú skazu v podobe ohňa, mrazu a blesku. Tieto tri elementy sú základ. Môžete ich priamo vrhať na nepriateľov, vytvoriť z nich stenu, alebo runovú pascu na zemi, ktorá sa aktivuje, keď k nej nepriateľ pristúpi.
Úroveň si zvyšujete aktívnym využívaním kúziel a rýchlejšie to ide používaním silnejších kúziel, pretože čím máte vyššiu úroveň Deštrukcie, tým menej vás stojí používanie kúziel, ale prvotné plamene šľahajúce z rúk budú stále odoberať len 8 bodov života.
Kúzla úrovne expert predávajú Enthir a Faralda. Kúzla úrovne majster predáva len Faralda.

Body získané mimo tréningu
+1: Pantea Ateia, Bardská univerzita, Solitude, Haafingar. Naučí vás za splnenie jej úlohy „Panteina Flauta“.
+5: Z knihy Oghma Infinium, ak pri jej čítaní zvolíte Cestu Mágie.

Tréneri
Wuunferth the Unliving (adept): Eastmarch, Windhelm, v paláci.
Sybille Stentor (expert): Haafingar, Solitude, v paláci.
Faralda (majster): Univerzita vo Winterholde.

Tréningové knihy
  • A Hypothetical Treachery
  • Whiterun, neďaleko Sleeping Tree Camp.
  • Whiterun, Fellglow Keep.
  • The Pale, High Gate Ruins.
  • Eastamrch, Windhelm, Aretino Residence, za poličkou na poschodí.
  • Horror Of Castle Xyr
  • Falkreath, Glenmoril Coven.
  • Hjaalmarch, Rannveig´s Fast.
  • Rift, nad Darklight Tower.
  • Mystery Of Talara, v3
  • Haafingar, Steepfall Burrows.
  • Winterhold, Winterhold, Brininy obchod, na poschodí, na šatníku pri posteli.
  • Rift, Darklight Tower.
  • Rift, Tolvald´s Crossing.
  • Response To Bero´s Speech
  • Eastmarch, Witchmist Grove.
  • Falkreath, Haemar´s Shame.
  • The Pale, Dawnstar, baňa Iron-Breaker, naľavo od vstupu, na sude.
  • The Art of War Magic
  • Haafingar, Ravenscar Hollow.
  • Falkreath, Southfringe Sanctum.
  • The Pale, Dawnstar, The White Hall, naľavo na poschodí, na stole pred izbou.

PerkPožiadavkyPopis
Novice Destruction 0 Kúzla úrovne Novic kúzlite za polovicu Magicky.
Destruction Dual Casting Deštrukcia 20; Novice Destruction Duálne kúzlenie má väčší účinok.
Impact Deštrukcia 40; Destruction Dual Casting Mnohé kúzla ochromia cieľ pri duálnom kúzlení.
Apprentice Destruction Deštrukcia 25; Novice Destruction Kúzla úrovne Učeň kúzlite za polovicu Magicky.
Adept Destruction Deštrukcia 50; Apprentice Desturction Kúzla úrovne Adept kúzlite za polovicu Magicky.
Expert Destruction Deštrukcia 70; Adept Destruction Kúzla úrovne Expert kúzlite za polovicu Magicky.
Master Destruction Deštrukcia 100; Expert Destruction Kúzla úrovne Majster kúzlite za polovicu Magicky.
Rune Master Deštrukcia 40; Apprentice Destruction Runy môžete umiestňovať do päťkrát väčšej vzialenosti.
Augmented Shock 1-2 Deštrukcia 30, 60; Novice Destruction Kúzla blesku sú o 25%, 50% silnejšie.
Disintegrate Deštrukcia 70; Augmented Shock Kúzla blesku spopolnia cieľ, ak je jeho život veľmi nízky.
Augmented Frost 1-2 Deštrukcia 30, 60; Novice Destruction Kúzla mrazu sú o 25%, 50% silnejšie.
Deep Freeze Deštrukcia 60; Augmented Frost Kúzla ľadu paralyzujú cieľ, ak je jeho život veľmi nízky.
Augmented Flames 1-2 Deštrukcia 30, 60; Novice Destruction Kúzla ohňa sú o 25%, 50% silnejšie.
Intense Flames Deštrukcia 70; Augmented Flames Kúzla ohňa doženú cieľ k úteku, ak je jeho život veľmi nízky.

NázovPopisMagicka
Novic
Flames Prúd ohňa spaľujúci 8 bodov života cieľa. Cieľ môže vzbĺknuť. 14/s
Frostbite Prúd mrazu odoberajúc 8 bodov života a staminy cieľa. 16/s
Sparks Blesk odoberajúci 8 bodov života a magicky cieľa. 19/s
Učeň
Fire Rune Runa umiestnená na zem, jej výbuch spôsobuje 50 bodové poškodenie ohňom. 234
Firebolt Ohnivá guľa spaľujúca 25 bodov života cieľa. Cieľ môže vzbĺknuť. 41
Frost Rune Runa umiestnená na zem, jej výbuch spôsobuje 50 bodové poškodenie mrazom. 293
Ice Spike Ľadový osteň odoberajúci 25 bodov života a staminy. 48
Lightning Bolt Zásah bleskom odoberajúci 25 bodov života a magicky. 51
Lightning Rune Runa umiestnená na zem, jej výbuch spôsobuje 50 bodové poškodenie bleskom. 323
Adept
Chain Lightning Blesk odoberajúci 40 bodov života a 20 magicky. Môže sa odraziť na ďalšieho nepriateľa. 156
Fireball Ohnivá guľa, ktorá po náraze vybuchne a zasiahnutým cieľom odoberá 40 bodov života. Cieľ môže vzbĺknuť. 133
Flame Cloak Ohnivý Plášť. Po 60 sekúnd spaľuje súperov v tesnom okolí oheň 8 bodov ohnivého poškodenia za sekundu. Cieľ môže vzbĺknuť. 289
Frost Cloak Ľadový Plášť. Po 60 sekúnd mráz spôsobuje súperom v tesnom okolí 8 bodové poškodenie mrazom voči životu a stamine. 316
Ice Storm Malé ľadové tornádo, ktoré odoberá 40 bodov života a staminy. 144
Lightning Cloak Bleskový Plášť. Po 60 sekúnd blesk spôsobuje súperov v tesnom okolí 8 bodové poškodenie bleskom voči životu a magicke. 370
Expert
Icy Spear Ľadový osteň odoberajúci 60 bodov života a staminy. 320
Incinerate Prúd ohňa spaľujúci 60 bodov života cieľa. Cieľ môže vzbĺknuť. 298
Thunderbolt Blesk odoberajúci 60 bodov života a 30 magicky cieľa. 343
Wall of Flames Prúd ohňa, ktorý zostáva chvíľu horieť na zemi a spôsobuje 50 bodové poškodenie ohňom za sekundu. 118/s
Wall of Frost Prúd ľadu, ktorý zostáva chvíľu mrznúť na zemi a spôsobuje 50 bodové poškodenie mrazom za sekundu. 137/s
Wall of Storms Prúd bleskov, ktorý zostáva chvíľu iskriť na zemi a spôsobuje 50 bodové poškodenie bleskom za sekundu. 145/s
Majster
Fire Storm Ohnivá explózia okolo zosielateľa, 100 bodové poškodenie, čím bližšie k výbuchu, tým väčšie. 1426
Blizzard Spôsobí krátku ľadovú búrku, ktorá všetkým vo vašom okolí spôsobuje 20 bodov ľadového poškodenia po 10 sekúnd. 1106
Lightning Storm Nemôžete sa pohybovať, len otáčať a zameriavať, ale vypúšťate nepretržitý prúd bleskov, ktorý spôsobuje životu 75 bodov poškodenia bleskom a polovičné poškodenie staminy. Veľmi efektívne proti silným súperom a drakom, kým plošinové skôr proti presile. 138/s


4. Ilúzia (Illusion)

Kúzla Ilúzie dokážu zmanipulovať ciele, proti ktorým ich používate. Neubližujú priamo, ale môžu pomôcť vo vašom snažení, hoci majú problém so silnejšími protivníkmi, na ktorých treba silnejšie verzie kúziel a bez príslušného prerku nemajú kúzla mysle ani vplyv na nemŕtvych, či neživých nepriateľov.
Upokojujúce kúzla upokoja aj zvieratá a nebudú pred vami utekať, ak ich chcete loviť.
Perky zvyšujúce účinky kúziel strachu, zúrivosti a upokojenia sa spájajú aj s perkami Kindred Mage a Animage, ktoré zvyšujú všetky kúzla Ilúzie pre ľudí a zvieratá. Takže napríklad s kúzlom Harmony upokojíte obrov aj mamutov, ak máte Hypnotic Gaze a Animage.
Kúzla vyššej úrovne predáva Drevis Neloren.

Body získané mimo tréningu
+1: Pantea Ateia, Bardská univerzita, Solitude, Haafingar. Naučí vás za splnenie jej úlohy „Panteina Flauta“.
+1: Sybille Stentor, Hjaalmarch, Solitude, Modrý Palác. Za jej drobnú úlohu.
+5: Z knihy Oghma Infinium, ak pri jej čítaní zvolíte Cestu Mágie.

Tréneri
Atub (expert): Orkský tábor Largashbur v Rifte.
Drevis Neloren (majster): Univerzita vo Winterholde.

Tréningové knihy
  • 2920, Sun´s Dawn, v2
  • Hjaalmarch, Morvath´s Lair.
  • Reach, Markarth, Chrám Dibelly, vnútorná svätyňa, v poličke s knihami.
  • Rift, Darklight Tower.
  • Eastmarch, Ansilvund Burial Chambers.
  • Before the Ages Of Man
  • Winterhold, Skytemple Ruins.
  • Rift, Shroud Hearth Barrow.
  • Rift, Angarvunde.
  • Haafingar, v jaskyni cez ktorú budete utekať z Thalmorskej ambasády.
  • Whiterun, Whiterun, v paláci, v jarlových komnatách, na stole oproti jeho spálni.
  • Incident At Necrom
  • Haafingar, Pinemoon Cave.
  • Falkreath, Bloodlet Throne.
  • Mystery Of Talara, part 4
  • Whiterun, Broken Fang Cave.
  • Reach, Hag´s End.
  • Reach, Markarth, Neposov dom, v izbe napravo, pri svietniku vedľa postele.
  • Eastmarch, Stony Creek Cave.
  • The Black Arts On Trial
  • Whiterun, pri Hillgrund´s Tomb.
  • Eastmarch, Windhelm, obchod The White Phial, pod pultom.

PerkPožiadavkyPopis
Novice Illusion 0 Kúzla úrovne Novic kúzlite za polovicu Magicky.
Illusion Dual Casting Ilúzia 20; Novice Illusion Duálne kúzlenie má väčší účinok.
Apprentice Illusion Ilúzia 25; Novice Illusion Kúzla úrovne Učeň kúzlite za polovicu Magicky.
Adept Illusion Ilúzia 50; Apprentice Illusion Kúzla úrovne Adept kúzlite za polovicu Magicky.
Expert Illusion Ilúzia 75; Adept Illusion Kúzla úrovne Expert kúzlite za polovicu Magicky.
Master Illusion Ilúzia 100; Expert Illusion Kúzla úrovne Majster kúzlite za polovicu Magicky.
Hypnotic Gaze Ilúzia 30; Novice Illusion Upokojujúce kúzla účinkujú aj na súperov na vyššej úrovni, než povoľuje samotné kúzlo.
Aspects of Terror Ilúzia 50; Hypnotic Gaze Kúzla strachu účinkujú aj na súperov na vyššej úrovni, než povoľuje samotné kúzlo.
Rage Ilúzia 70; Aspects of Terror Kúzla zúrivosti účinkujú aj na súperov na vyššej úrovni, než povoľuje samotné kúzlo.
Animage Ilúzia 20; Novice Illusion Kúzla Ilúzie teraz pôsobia aj na zvieratá vyššej úrovne.
Kindred Mage Ilúzia 40; Animage Kúzla Ilúzie teraz pôsobia aj na ľudí vyššej úrovne.
Quiet Casting Ilúzia 50; Kindred Mage Kúzla akejkoľvek školy mágie odteraz kúzlite potichu, neupozorníte na seba nepriateľov kúzlením.
Master of the Mind Ilúzia 90; Quiet Casting, alebo Rage Kúzla Ilúzie odteraz fungujú aj na nemŕtvych, daedry a robotov.

NázovPopisMagicka
Novic
Clairvoyance Ukazuje cestu k aktuálnemu cieľu. Pre tých, ktorým nestačí GPS. 25/s
Courage Odvaha. Po 60 sekúnd cieľ neutečie z boja a dostane bonus k životu a stamine. 39
Fury Zbesilosť. Ľudia a stvorenia do úrovne 6 budú po 30 sekúnd napádať všetko v okolí. 67
Učeň
Calm Pokoj. Ľudia a stvorenia do úrovne 9 nebudú po 30 sekúnd bojovať. 146
Fear Strach. Ľudia a stvorenia do úrovne 9 budú po 30 sekúnd utekať z boja. 153
Muffle 180 sekúnd sa pohybujete omnoho tichšie. 144
Adept
Frenzy Zúrivosť. Ľudia a stvorenia do úrovne 14 budú po 30 sekúnd napádať všetko v okolí. 209
Rally Zhromaždenie. Odvaha. Po 60 sekúnd ciele neutečú z boja a dostanú bonus k životu a stamine. 113
Expert
Invisibility Neviditeľnosť. Ste neviditeľný po 30 sekúnd. Útok, alebo aktivácia nejakého objektu neviditeľnosť zruší. 334
Pacify Upokojenie. Ľudia a stvorenia do úrovne 20 nebudú po 60 sekúnd bojovať. 290
Rout Ľudia a stvorenia do úrovne 20 budú po 30 sekúnd utekať z boja. 316
Majster
Hysteria Hystéria. Ľudia a stvorenia do úrovne 25 budú po 60 sekúnd utekať z boja. 866
Call To Arms Volanie do zbrane. Ciele majú po 10 minút posilnené bojové schopnosti, zdravie a staminu. 655
Harmony Harmónia. Ľudia a stvorenia do úrovne 25 nebudú po 60 sekúnd bojovať. 1052
Mayhem Chaos. Ľudia a stvorenia do úrovne 25 budú po 60 sekúnd napádať všetko v okolí. 990


5. Obnova (Restoration)

Kúzla Obnovy dokážu obnovovať život a zapudzovať nemŕtvych.
Perk zvyšujúci regeneráciu many sa iste hodí. Liečenie asi skôr pre bojovníka, míňa magicku skôr na obranu a útok. Nemŕtvych zrejme radšej zabijete pre zvyšovanie iných schopností, než aby ste ich len odohnali.
Kúzla vyššej úrovne predáva Colette Marence.

Body získané mimo tréningu
+1: Pantea Ateia, Bardská univerzita, Solitude, Haafingar. Naučí vás za splnenie jej úlohy „Panteina Flauta“.
+5: Z knihy Oghma Infinium, ak pri jej čítaní zvolíte Cestu Mágie.

Tréneri
Strážkyňa Carcette (expert): The Pale, Hall of the Vigilant (v DLC Dawnguard zomrie).
Colette Marence (expert): Univerzita vo Winterholde.
Danica Pure-Spring (majster): Whiterun, mesto, alebo chrám Kynareth. Učí, ak splníte jej úlohu „The Blessing of Nature“.

Tréningové knihy
  • 2920, Rain´s Hand, v4
  • Reach, Blind Cliff Bastion.
  • Haafingar, Widow´s Watch Ruins.
  • Winterhold, pri vode, pri úlohe „Kyne´s Secret Trial“.
  • Reach, Markarth, Hala mŕtvych, nad posteľou pri svätyni Arkaya.
  • Hjaalmarch, Morthal, Falionov dom, na stole.
  • Mystery of Talara, v2
  • Reach, Ragnvald.
  • Hjaalmarch, Ustengrav.
  • Winterhold, Frostflow Lighthouse.
  • Rift, Crystaldrift Cave.
  • Eastmarch, Eldergleam Sanctuary.
  • Racial Phylogeny
  • Rift, Avanchnzel Animoncultory.
  • Rift, Shor´s Stone.
  • Falkreath, Falkreath, Corpselight Farm, v poličke s knihami.
  • Hjaalmarch, v krčme, druhá izba naľavo, v košíku na poličke.
  • The Exodus
  • Winterhold, Hob´s Fall Cave.
  • Rift, Forelhost, Forelhost Crypt.
  • Rift, Stendarr´s Beacon.
  • Winterhold, v krčme, v pivnici, pri stĺpe medzi naskladanými krabicami.
  • Withershins
  • Whiterun, chrám Kynareth, v poličke s knihami.
  • Reach, Valthume.
  • Reach, Gloomreach.
  • Rift, Arcwind Point

PerkPožiadavkyPopis
Novice Restoration 0 Kúzla úrovne Novic kúzlite za polovicu Magicky.
Restoration Dual Casting Obnova 20; Novice Restoration Duálne kúzlenie má väčší účinok.
Apprentice Restoration Obnova 25; Novice Restoration Kúzla úrovne Učeň kúzlite za polovicu Magicky.
Adept Restoration Obnova 50; Apprentice Restoration Kúzla úrovne Adept kúzlite za polovicu Magicky.
Expert Restoration Obnova 75; Adept Restoration Kúzla úrovne Expert kúzlite za polovicu Magicky.
Master Restoration Obnova 100; Expert Restoration Kúzla úrovne Majster kúzlite za polovicu Magicky.
Recovery 1 – 2 Obnova 30, 60; Novice Restoration Magicka sa regeneruje o 25%, o 50% rýchlejšie.
Avoid Death Obnova 90, Recovery Raz denne sa vám automaticky vylieči 250 bodov života, ak vám život klesne pod 10% a prežijete.
Ward Absorb Obnova 60; Novice Restoration Keď vám magickú bariéru Ward zasiahnu kúzlom, dobíja sa vám magicka.
Regeneration Obnova 20; Novice Restoration Liečiace kúzla liečia o 50% viac.
Necromange Obnova 70; Regeneration Všetky kúzla sú proti nemŕtvym účinnejšie o 25%.
Respite Obnova 40; Novice Restoration Liečiace kúzla obnovujú aj staminu.

NázovPopisMagicka
Novic
Healing Liečenie. Lieči vás 10 bodov života za sekundu. 12/s
Lesser Ward Zvýši obranu o 40 bodov a neguje 40 bodov poškodenia kúzlami. Vytvára pred vami magickú bariéru, takže jednu ruku máte neustále zaneprázdnenú pri udržiavaní kúziel typu „Ward“. 34/s
Učeň
Fast Healing Rýchle liečenie. Vylieči vám 50 bodov života. 73
Healing Hands Liečivé ruky. Liečite cieľ, 10 bodov života za sekundu. Priateľa, aj nepriateľa, ale len živé bytosti. 25/s
Steadfast Ward Zvýši obranu o 60 bodov a neguje 60 bodov poškodenia kúzlami. 58/s
Turn Lesser Undead Zapudenie slabších nemŕtvych. Nemŕtvi do úrovne 6 sa na 30 sekúnd dajú na útek. 84
Adept
Close Wounds Zacelenie rán. Vylieči vám 100 bodov života. 126
Greater Ward Zvýši obranu o 80 bodov a neguje 80 bodov poškodenia kúzlami. 86/s
Heal Other Liečenie ostatných. Jednorázovo vyliečite cieľu 75 bodov života. Len živým cieľom. 80
Repel Lesser Undead Odvrátenie slabších nemŕtvych. Nemŕtvi do úrovne 8 sa na 30 sekúnd dajú na útek. 115
Turn Undead Zapudenie nemŕtvych. Nemŕtvi do úrovne 13 sa na 30 sekúnd dajú na útek. 168
Expert
Circle of Protection Kruh ochrany vznikne na mieste zakúzlenia. Nemŕtvi do úrovne 20, ktorí vojdú do kruhu, sa dajú na útek. 171
Grand Healing Každému živému vo vašej blízkosti vrátane vás vylieči 200 bodov života. 254
Repel Undead Odvrátenie nemŕtvych. Nemŕtvi do úrovne 16 sa na 30 sekúnd dajú na útek. 353
Turn Greater Undead Zapudenie silnejších nemŕtvych. Nemŕtvi do úrovne 21 sa na 30 sekúnd dajú na útek. 267
Majster
Bane of the Undead Skaza nemŕtvych. Nemŕtvi do úrovne 30 vzbĺknu a na 30 sekúnd sa dajú na útek. 988
Guardian Circle Strážny kruh vznikne na mieste zakúzlenia. Kým ste v ňom, lieči vám 20 bodov zdravia za sekundu a zároveň odplaší na útek nemŕtvych do úrovne 35, ktorí do neho vojdú. 716


6. Očarovávanie (Enchanting)

Umožňuje vám pridávať magické efekty na zbrane a predmety. Rôzne účinky sa musíte najprv naučiť. V hre nájdete očarované predmety. Takýto predmet potom môžete zničiť v Arcane Enchantery. O predmet prídete, ale naučíte sa jeho očarovanie.
Každé očarovanie na predmetoch, ktoré nachádzate, má rôznu výšku, napríklad Absorpcia života, môžete nájsť zbraň absorbujúcu 5 bodov (of Absorbtion), 10 bodov (of Consuming) až po 25 bodov (of the Vampire). Pre vašu schopnosť očarovávania je ich rozsah nepodstatný, zničením akejkoľvek zbrane z týchto spomínaných sa naučíte len efekt Absorpcia Života, preto sa oplatí zničiť pri výskume slabšiu a lacnejšiu zbraň.

Na očarovávanie ďalej potrebujete naplnený duševný drahokam. Naplnené môžete niekedy nájsť, aj kúpiť. Väčšinou sa však dostanete k prázdnym. V tom prípade musíte pri boji zakúzliť kúzlo Duševná Pasca (Soul Trap) a kým kúzlo pôsobí, zabite nepriateľa. Jeho dušu tým uväzníte do duševného kameňa. Tie máte drobné (Petty Soul Gem), malé (Lesser Soul Gem), bežné (Common Soul Gem), veľké (Greater Soul Gem) a ohromné (Grand Soul Gem). Do nich môžete zachytávať duše zvierat, potvor, draugrov, falmerov, obrov. Od sily zabitého závisí veľkosť duše. Veľkú dušu nedostanete do malého drahokamu. Ak ale nemáte malý drahokam, len veľký a zabijete malú dušu, tak tá sa vprace do veľkého, na to treba pamätať.
Ľudské duše sú čierne, tie chytáte do Čiernych duševných drahokamov. Tam dostanete duše bežných ľudí z mesta, ale aby ste ich nemuseli zabíjať, ľuďmi sú aj banditi, kultisti, odpadlí mágovia a upíri.
Drahokamy používate pri očarovávaní, ale aj priamo na očarované zbrane a predmety, keď chcete doplniť ich očarovanie, pretože mnohé očarovania majú energiu, ktorou je očarovanie nabité a tá sa používaním vyčerpáva. Keď použijete drahokam na očarovanie v Arcane Enchantery, alebo na dobitie očarovania zbrane, tak o drahokam prídete.

Keď máte nabitý duševný drahokam a ovládate kúzla, tak vám stačí prísť k Arcane Enchantery s neočarovanou zbraňou, či predmetom a očarovať ich. Zvolíte si predmet, ktorý chcete očarovať a očarovanie, ktoré chcete použiť (niektoré môžu ísť len na konkrétne predmety). Potom si pri zbraniach môžete nastaviť výšku očarovania, môžete ju znížiť, alebo ísť na maximum, ktoré vám umožňujú vaše schopnosti. Napokon si zvolíte duševný drahokam, ktorý chcete použiť.
Sila očarovania závisí od úrovne vašej schopnosti Očarovávanie a navýšiť ju môžete zvolenými perkami a aj elixírom dočasne zvyšujúcim očarovávanie.

Body získané mimo tréningu
+1: Pantea Ateia, Bardská univerzita, Solitude, Haafingar. Naučí vás za splnenie jej úlohy „Panteina Flauta“.
+5: Z knihy Oghma Infinium, ak pri jej čítaní zvolíte Cestu Mágie.

Tréneri
Sergius Turrianus (expert): Univerzita vo Winterholde.
Hamal (majster): Reach, Markarth, chrám Dibelly. Učí, ak splníte jej úlohu „The Hearth of Dibella“.

Tréningové knihy
  • A Tragedy In Black
  • Reach, Bruca´s Leap Redoubt.
  • Falkreath, Glenmoril Coven.
  • Falkreath, Ilinalta´s Deep.
  • Falkreath, pri Twilight Sepulcher, pri úlohe „Kyne´s Secret Trials“.
  • Eastmarch, pri Eldergleam Sanctuary.
  • Catalogue of Armor Enchantments
  • The Pale, Svätyňa Mehrunes Dagona.
  • Hjaalmarch, Morthal, Falionov dom, v poličke.
  • Eastmarch, Kynesgrove.
  • Eastmarch, Pevnosť Amol.
  • Catalogue of Weapon Enchantments
  • The Pale, Dawnstar, The White Hall, v miestnosti naľavo, medzi sudmi vedľa dverí.
  • Falkreath, Roadside Ruins.
  • Eastmarch, Darkwater Pass.
  • Enchanter´s Primer
  • Whiterun, dom Carlotty Valentie, pri posteli na poschodí.
  • Winterhold, Hob´s Fall Cave.
  • Rift, Riften, Honeyside, v pivnici na stolíku, keď si kúpite Arcane Enchanter.
  • Twin Secrets
  • Whiterun, neďaleko Swindler´s Den.
  • Winterhold, jarlov dom, v miestnosti napravo, v košíku na sude, naľavo od dverí.
  • Reach, Serpent´s Bluff Ruins.
  • Reach, Markarth, Calcelmovo múzeum, pri úlohe „Hard Answers“.
  • Rift, Treva´s Watch.

PerkPožiadavkyPopis
Enchanter 1 – 5 Očarovanie 0, 20, 40, 60, 80 Nové očarovania sú silnejšie o 20, 40, 60, 80, 100%.
Fire Enchanter Očarovanie 30; Enchanter Ohnivé očarovania sú silnejšie o 25%.
Frost Enchanter Očarovanie 40; Fire Enchanter Ľadové očarovania sú silnejšie o 25%.
Storm Enchanter Očarovanie 50; Frost Enchanter Bleskové očarovania sú silnejšie o 25%.
Insightful Enchanter Očarovanie 50; Enchanter Očarovania posilnenia schopností sú silnejšie o 25%.
Corpus Enchanter Očarovanie 70; Insightful Enchanter Očarovania posilnenia a regenerácie zdravia, staminy a magicky sú silnejšie o 25%.
Extra Effect Očarovanie 100; Corpus Enchanter, alebo Storm Enchanter Na predmete môžete umiestniť dve očarovania.
Soul Squeezer Očarovanie 20; Enchanter Duševné drahokamy poskytujú pri dobíjaní magicku navyše.
Soul Siphon Očarovanie 40; Soul Squeezer Zabitie nečloveka očarovanou zbraňou jej doplní jej očarovanie prečerpaním 5% duše tvora.


Úvod | Hlavný príbeh | Vedľajšie úlohy 1 | Vedľajšie úlohy 2 | Vedľajšie úlohy 3 | Vedľajšie úlohy 4

Súvisiace hry The Elder Scrolls VI
The Elder Scrolls Online: Gold Road
The Elder Scrolls: Blades
The Elder Scrolls Online: Necrom
The Elder Scrolls Online: High Isle
The Elder Scrolls V: Skyrim - Anniversary Edition
The Elder Scrolls Online: Blackwood
The Elder Scrolls Online: Greymoor
The Elder Scrolls Online: Elsweyr
The Elder Scrolls Online: Summerset
The Elder Scrolls Online: Morrowind
The Elder Scrolls: Legends
The Elder Scrolls V: Skyrim - Special Edition
The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited - Orsinium
The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited - Imperial City
The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited
The Elder Scrolls Online
The Elder Scrolls Anthology
The Elder Scrolls V: Skyrim - Legendary Edition
The Elder Scrolls V: Skyrim - Dragonborn
The Elder Scrolls V: Skyrim - Hearthfire
The Elder Scrolls V: Skyrim - Dawnguard
The Elder Scrolls IV: Oblivion (5th Anniversary Edition)
The Elder Scrolls 4: The Shivering Isles
The Elder Scrolls 4: Knights Of The Nine
The Elder Scrolls 4: Oblivion
The Elder Scrolls 3: Bloodmoon
The Elder Scrolls 3: Morrowind - Game of the Year Edition
The Elder Scrolls 3: Tribunal
The Elder Scrolls 3: Morrowind
The Elder Scrolls 3: Morrowind - Collector's Edition
The Elder Scrolls Adventures: Redguard
An Elder Scrolls Legend: Battlespire
Daggerfall
The Elder Scrolls 2: Daggerfall
The Elder Scrolls: Arena



Diskusia Príspevkov: 28 Hodnotenie
621 hlasov

100
60
20

80
40
0
31
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |