HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21176
5455
5063
1438
1600
7336
6041
12925
1687

Online 14461 užívateľov

Návody > The Elder Scrolls 3: Morrowind


Zobrazení:149858
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

1. časť | 2. časť

Questy Gildy Zlodejov

Česť Medzi Zlodejmi od Arnieho the Scriba.


Mnoho obdivovateľov sa ma pýtalo: "Arnie, ako môžem aj ja získať takých skvelých a prosperujúcich spoločníkov ako ty?" A ja som im odpovedal: "Vstúpte do gildy. Urobte si priateľov. Buďte súčasťou niečoho."


Sme ako iné obchodné gildy. Máme požiadavky. A ak chcete postúpiť na vyšší stupeň, máme svoje normy.

Musíte byť rýchli a agilní. Musíte sa vedieť pohybovať nepozorovane. Musíte sa vyznať v bezpečnosti (security) - zámkach, pascách a vedieť, ako ich obísť. Musíte sa brániť. Cestujete naľahko a rýchlo a potrebujete ľahké zbrane, ako sú dýky a krátke meče. Nechcete sa zapliesť do zdĺhavého zápasu, ovládajte strelecké zbrane (marksman) - luk, kušu a vrhacie hviezdice a šípky. Musíte vedieť používať ľahké brnenie, kvôli rýchlemu pohybu.

Prečo sa pridať? Jednoduché. Každý potrebuje priateľov.

Pomoc priateľov zahŕňa informácie. Priatelia z Gildy Zlodejov vedia, kde je nejaká práca a kde je a kde nie je bezpečná. Pomoc zahŕňa aj miesto na odpočinok, miesto na nákup zásob, náradí a služieb - rôzne tréningy. Tiež k tomu patrí urovnávanie záležitostí so strážcami za istú cenu. Z toho vychádza česť medzi zlodejmi. Priatelia držia spolu a navzájom si pomáhajú.

"A čo konkurencia?" pýtajú sa ma.

Konkurencia je Camonna Tong. Nechcite sa k nim pridať, pretože vás neprijmú. Majú také vzťahy k cudzincom. Chcú ich všetkých zabiť. Takže pokiaľ vašou ambíciou nie je byť mŕtvy, nepridávajte sa k nim. Camonna Tong sú skazení ľudia. Členom Camonna Tong nevadí zabíjať ľudí. Sakra, oni radi zabíjajú ľudí. Gilda zlodejov si však na druhej strane myslí, že zabíjanie ľudí je zlý biznis. Chcete byť dobrými ľuďmi, správne? Tak sa pridajte ku Gilde zlodejov a zďaleka sa vyhnite Camonna Tong.

Takže sa chcete pridať. Ale kde hľadať?

Byť zlodejom nie je ako byť bojovníkom. Zlodeji nemajú gildovné siene. No zlodeji sú radi tam, kde sú ich priatelia a tí sú v miestnych cornercluboch a obchodoch. Vo Vvardenfelle sa obzerajte za priateľmi v Balmore, Ald´ruhne, Sadrith More a Foreign Quareter vo Vivecu.


(Preložené z knihy "Honor Among Thieves by Arnie the Scrib" pre súkromnú zbierku knižnice Holamayanu)


V Balmore, v South Wall Cornerclube vás prijme, aj úlohy vám bude zadávať Habasi Sugar-Lips.


1. Diamant

Sugar chce diamant, ktorý vlastní Nalcarya, mestská alchymistka. Na severozápade mesta je Nalcarya of White Haven: Fine Alchemist. Môžete ho niekde kúpiť, napríklad aj u nej. Alebo jej ho ukradnite. Alebo vypáčte skrinku, ktorú má nad posteľou na poschodí. Odmenou vám bude fľaštička Exclusive Invisibility.


2. Kľúč k Nerano Manor

Habasi chce preskúmať celú Nerano manor a kľúč by mohol mať Ondres Nerano v manore, alebo Sovor Trandel v Council Clube. Ak zabijete Sovora, napadnú vás aj jeho kumpáni. Po ich likvidácii zoberte kľúč, pokutu za zločin zaplaťte vojakom, alebo ju urovnajte u zlodejov a od Habasi dostanete odmenu. (zabitie osadenstva Council Clubu je inak jednou z vedľajších úloh. Ak ste teda plnili úlohy pre Larriusa Varra z Moonmoth Legion Forth, tak už kľúč máte). Ak zabijete Ondresa, tak Habasi kľúč prijme, ale nezaplatí vám. Ak ste čisto zlodej, stačí ho Ondresovi ukradnúť a dostanete 500 zlatých.


3. Ukradnuté trpasličie artefakty

Ra´Zhid z Fatleg´s Drop Off v Hla Oad ukradol dwemer Goblet, Bowl a Tube. Najprv som vyskúšal priniesť tieto veci z rôznych trpasličích jaskýň (lokácie si môžete pozrieť v úlohách iných gíld). Ak jej teda dáte tube, kalich a misku skadekoľvek, tak ich prijme.
No správne nájdite Ra´Zhida v Hla Oad. Ten vám k tomu nič nepovie. V jeho chyži medzi dverami von a padacími dverami je za tromi sudmi zamknutá truhla, level 35. Ak vás Ra´Zhid prichytí pri páčení, zaútočí. Ak ho zabijete najprv, má u seba kľúč a nemusíte páčiť. Ako odmenu dostanete 2 Master´s Lockpick, 2 Journeyman´s Probe, Armorer´s Hammer.


4. Brandy

Máte priniesť Vintage Brandy. Je v Hlaalo Manor, ktoré je na severozápade, kúsok od Hlaalu Council manor. Dvere na prízemí majú level 35, na poschodí 40. Vnútri úplne hore v skrinke, pred ktorou sú rozhádzané veci, sa nachádza brandy. (tiež tu nájdete mŕtvolu, ktorá je súčasťou iného questu). Odmena - 1000 zlatých.


5. New-Shoes Bragor

Máte oslobodiť Bragora, ktorého držia zavretého v Pelagiade. Habasi vám prezradí, že Mebestien Ence pašuje trpasličie predmety. Shabdak gra-Burbug sa v tom vezie s ním. U Mebestien Ence: Trader na poschodí na poličke vedľa skrine otvorte truhličku level 50 a zoberte dwemer Coherer. Potom choďte do Fort Pelagiad. Orkyňa Shabdag je hneď v hlavnej hale. Spýtajte sa jej na New-Shoes a ona vás obviní, že ste ukradli tú vázu od Mebestiena. Len sa spýtajte, ako vie, že Mebestien má niečo také a máte ju. Sľúbi prepustenie Bragora. 1000 zlatých.


6. Master of security

V Balmore žije Master of security. Habasi vie len to, že je to Altmer a myslí si, že by mohol pomôcť zabezpečiť South Wall. Keď sa niekoho potom spýtate na Altmer, povedia vám, ktorý Altmeri a kde v Balmore žijú. Stačí všetkých obehnúť a spýtať sa. Ten správny je Hecerinde. Má dom na brehu rieky. Spýtajte sa ho na South Wall a súhlasí s pomocou.


== To je posledná úloha. Bežte do Ald´ruhnu, kde vás prijme Aengoth the Jeweler v Rat in the Pot.


7. Anareren´s Devil Tanto

Toto Devil Tanto máte ukradnúť z Gildy mágov, tu v meste. Gildá má byť nestrážená, ale hneď po vstupe vás napadne strážca. Zabite ho. V hale dolu schodmi je v miestnosti hneď napravo od schodov skrinka level 65. Tam je Tanto. Nebojte sa, vaše vzťahy s mágmi to nenaruší. Ak by ste chceli túto úlohu splniť ešte pred jej zadaním, nedá sa. Tanto v skrinke nie je.


8. Redoranská Helma

Miner Arobar má Redoran Master Helm. V Manor district nájdite Arobar Manor a tam Arobar Manor Bedrooms. Tu v ľavej miestnosti na skrini za Arobarom je Helma. Ukradnite ju. 1000 zlatých.


9. Boethiah´s Pillow Book

Gandosa Arobar má kópiu Pillow Book. Klient chce pošpiniť meno Arobarov. Gandosa je Arobarova dcéra, takže sa vráťte tam, kde ste boli v úlohe 8., akurát bežte do opačnej miestnosti, než v ktorej ste získali helmu. Je tu jedna truhla level 75. V nej je požadovaná kniha. Dostanete za odmenu Amulet of Far Silence a Chameleon Ring.


10. Withershins

Chcú od vás ďalšiu knihu. Jednu by mal mať Miles Gloriosus v Andus Tradehouse v Maar Gane. (Jedna je ináč aj v Ald´ruhnskej gilde mágov, pri oltári, ale je nesmierne ťažké ju ukradnúť). Nájdite Andus Tradehouse. V spodnej časti obchodu má Miles svoju izbu. Kniha je v truhle levelu 70. 1000 zlatých.


11. Trpasličí kov

Získali trpasličieho pavúkorobota a majú aj človeka, čo ho opraví. Potrebujú však štyri Scrap metal. Tie sa povaľujú v truhlách v trpasličích jaskyniach, alebo ich získate z mŕtvol robotov. Takto ich môžete získať skadekoľvek, ak ste začali hlavný príbeh tak aj z Arkngthandu, jaskyni nad Balmorskou pevnosťou Moonmoth. Inak môžete ich aj kúpiť. Najbližšie ich má alchymistka Cienne Sintieve v Manor Districte. 1000 zlatých.


12. Darts of Judgement

Eindel má kvalitné šípy Darts of Judgement až z provincie Valenwood. Eindel je strážca v Llethri manore. Zbehnite teda do Manor District. Tam v Llethri Monor vstúpte do Llethri Guard Quarters. Keď zídete dolu schodmi, na prvej posteli naľavo sú štyri šípky. Berte ich. 2000 zlatých.


== Ďalšie úlohy vám bude zadávať Big Helende v Sadrith Mora, v Dirty Muriel´s Cornerclube.


13. Recept

Tusamireil chce recept na potion of dispel magic. Mohla by ho mať Anis Seloth, alchymistka v Sadrith Mora. Na poschodí u nej je recept v krabici, na ktorej je kvetináč. Recept zaneste Tusamireilovi, ktorý je v gilde mágov vo Wolverine Hall. Big Helenda vám dá 500 zlatých.


14. Grandmaster´s Retort

Berwen the Trader v Tel Mora ho má Retort na predaj. Je hneď vedľa obchodníčky na polici. Ak ho neukradnete, môžete ho normálne kúpiť. No Berwen vám nič nepredá, pokiaľ sa nepostaráte o Corprus Stalkera na poschodí. Zabite ho a môžete kúpiť retort za 1600 zlatých. Odmenu dostanete len 200 zlatých. (Zabitie Corprus Stalkera je inak 16. úloha pre gildu bojovníkov).


15. Najatie mága

Na ochranu pred Camonna Tong vás Helenda pošle do gildy mágov vo Wolverine Hall, aby ste najali nejakého mága na pomoc. Tu oslovte Arielle Phiencel. Tá vám sľúbi pomoc, no najprv chce na nejaké pokusy od vás štyri Raw Ebony. Juhozápadne od Caldery je Caldera Mining Company - ťažobná oblasť. Tam v bani Caldera Mine sa ťaží Raw Ebony a dá sa ľahko ukradnúť. Alchymistka v Sadrith Mora Anis Seltoh má tiež nejaké Raw Ebony na predaj. (samozrejme, že ho môžete zohnať aj inde). Dajte Arielle ebony a ona vám sľúbi, že pošle mága do Dirty Muriel´s Cornerclubu. Od Helendy dostanete Dire Shardbolt Ring.


16. Kuchárske tajomstvá Redoranu

Fara, majiteľka krčmy Fara´s Hole in the Wall a Dinara Othrelas, kuchárka v Llethri Manor, majú každý rok závody vo varení. Fara chce vyhrať a tak máte získať od Othrelas kópiu jej knihy Redorans Cooking Secrets. Z úlohy 12. viete, kde je Llethri Manor. Vo vstupnej hale nájdete Dinaru. Je síce ťažké, či už rečami, či podplácaním, získať si u nej veľkú obľúbenosť, ale ak sa vám to podarí (obľúbenosť cez 90), dá vám tú knihu. Odmena je Quality Potion of Shadow.


17. Palica Felena Maryona

Pri tejto úlohe sa môžete rozhodnúť, či ju prijmete, či nie. Máte získať Ebony Staff od Felena Maryona, ktorý žije v Tel Branore (pomocník Mistress Therany - ak ste už plnili hlavný príbeh). Dostanete aj 3 quality rising force potion, pretože bez lietania sa tam nedostanete. Vstúpte do Upper Tower, Therana´s Chamber. V bočnej miestnosti, pred jamou, ktorou sa dá hore vyletieť, je Felen. Palica je za ním opretá o police. Opatrne ju ukradnite. Ak si palicu necháte, dostanete ako odmenu Ring of Far Reaching (telekinesis). Ak Helende odovzdáte palicu, dostanete aj prsteň, aj 25O zlatých.


== Posledný, kto vám bude veliť, je Gentleman Jim Stacey. Je v Sinimovom kníhkupectve. Takže nájdite vo Vivecu Foreign Quarter, Canalworks, Simine Fralinie: Bookseller. Za predavačom sú dvere levelu 65 a za nimi je Jim. Má pre vás prácu "jobs" ako predošlí, ale tiež vám môže niečo povedať o Bal Molagmer. Legenda hovorí o mužoch, ktorí priniesli svetlo a spravodlivosť do krajiny. Členovia Bal Molagmer boli síce zlodeji, ale kradli len od nespravodlivých a dávali tým, čo to potrebovali. Vytratili sa začiatkom Tretej Éry a odvtedy ich nik nevidel. Jim verí, že je čas, aby sa vrátili. Dostanete od neho rukavice - Bal Molagmer Gloves. Môžete plniť aj pár úloh v mene tejto skupiny. No najprv dopíšem bežné úlohy.


18. Hľadanie Nads Therena

Nads Tharen mal doniesť Jimovi nejaký kľúč. Jim si myslí, že je mŕtvy. Tak či tak, máte nájsť Tharena, alebo kľúč. Začnite vo Viveckej časti Hlaalu, v Elven Nations Cornerclube. Tu vám Sovali Uvayn povie, že Arvama Rathri s ním hovorila naposledy. Arvama je tu tiež, no tá vám nič neprezradí. Spýtajte sa ešte krčmárky na Nadsa. Povie, že bol videný v St. Delyn canton, South side canalworks. Choďte tam. Spodnú časť exteriéru St.Delyn lemujú dvere. V Canal South - Two nájdete jeho mŕtve telo. Vezmite si kľúč a vráťte sa za Jimom. 500 zlatých.


19. Gilda bojovníkov

Pošle vás za Perciusom Merciusom, ktorý je v Gilde bojovníkov v Ald´ruhne. Gilda je pod vplyvom Camonna Tong. Percius vám prezradí nejaké informácie, no musíte mať u neho istú obľúbenosť. Prezradí vám informácie o hlavných predstaviteľoch gildy bojovníkov. Zreferujte o tom Jimovi. 500 zlatých.


20. Eydis Fire-Eye

Podľa informácií od Perciusa sa Eydis stala vyznávačkou Clavicus Vile. Jim chce, aby podporila vašu vec. Môžete ju presvedčiť cez jej vieru tak, že nájdete kalich z Ald Redynia, severne od Urshilaku Camp. Obe vám zaznačí na mape. Obehnite teda na ostrov a v Ald Redynia otvorte dvere levelu 75. Na poschodí vezmite z oltára Bittercup. Nepite z neho, len ho vezmite. Zaneste ho Eydis a ona vám sľúbi podporu. Odmena je Grandmaster Pick.


21. Hrundi

Ako povedal Percius, Hrundi má priateľku, Dunmerku. Nájdite ju a on sa pridá. V gilde bojovníkov v Sadrith Mora vám prezradia, že jeho priateľka je vo Fara´s Hole in the Wall. Tam vám povedia ľudia, že Hrundi chodí za Falenou Hlaren. Môžete ju rovno osloviť, stojí pri bare. Pohovorte si s ňou a potom s Hrundim v Gilde bojovníkov a on sa k vám pridá.


22. Likvidácia - Navil a Ranes Ienith

Obaja sú v Dren Plantation. Nechajte si ju zaznačiť na mape. V budove Dren´s Villa je dvojo dverí na leveli 60. Keď otvoríte druhé, hneď na vás Navil a Ranes zaútočia. Ich najväčšou silou je, že paralyzujú. Za ich likvidáciu dostanete Ring of Shadow Form.


23. Sjoring Hard-Heart

Poslednou úlohou je zlikvidovať Sjoringa, Gildmastera gildy bojovníkov. Je vo Vivec Foreign Quarter. Vyprovokujte ho a zabite. Jim vám dá za odmenu Skeleton Key a spraví z vás Master Thiefa

2. Alternatíva záveru:
Ak ste sa pred poslednými úlohami Gildy zlodejov stali Gildmasterom v Gilde mágov, dochádza tu k istým konfliktom záujmov. Ak ste si zvolili možnosť č. 3, nič sa nedeje. Ak ste si zvolili možnosť č. 1 - tak niet o čom uvažovať, rozprášili ste Gildu zlodejov. Ak ste si zvolili možnosť č. 2 - Zabili ste Eydis Fire-Eye a Sjoring Hard-Hearta. Tu preskočíte teda úlohu zlodejov č. 20. a rovno idete za Hrundim. No na ďalšiu úlohu potrebujete povýšenie, ktoré nezískate. Teraz ste Ringleader, ale aby vám dal Jim ďalšiu úlohu, musíte byť Mastermind. Nebojte sa, nie je to neprekonateľný zásek. Jednoducho dajte možnosť v otázkach "Sjoring Hard-Heart". Jim je potešený, že ste ho zabili a že ste zároveň Šefom Gildy bojovníkov. Dá vám Skeleton Key. Teraz vás povýši na Mastermind. Ale keďže ste preskočili úlohu 22., nepovýši vás len tak na Master Thiefa, ale povie vám, že až keď splníte všetky úlohy. Potom dajte možnosť ďalšej úlohy "jobs" a on vám potešene povie, že ste všetky splnili. Potom si znova pýtajte povýšenie "advancement" a získate hodnosť Master Thief.


BAL MOLAGMER

Toto sú vedľajšie úlohy Gildy zlodejov, ktoré vám jediný zadáva Gentleman Jim Stacey. Sú dosť jednoduché. Pri ich plnení si treba pamätať, že stále musíte mať nasadené rukavice, ktoré vám dal Jim a pri obdarovávaní ľudí im vždy musíte povedať, že to robíte v mene Bal Molagmer.


1. Hlervov medailón

Chudobnému baníkovi Braynas Hlervuovi zhabali Hlervu Locket. V Ald´ruhne v Manor District vstúpte do Venim Manor a do Guard Quarters. Tu sa vo viacerých truhlách nachádza lockete, stačí pohľadať. Južne od chrámu je Braynasov dom. Braynas stojí pred ním. Vráťte mu medailón.


2. Ynglingova účtovná kniha

Yngling Half-Troll je skorumpovaný. Máte na to však nájsť dôkaz v Yngling Manor. Ten je vo Vivec St.Olms. Tam sú dvere zamknuté na level 85. V miestnosti za nimi je na stole kniha Yngling´s Ledger. Tú zaneste Jimovi.


3. Vlastnícka listina

Členka najvyššej rady Hlaalu Velanda Omani chce získať pôdu patriacu Indrele Rathryon. Listina o vlastníctve pôdy je vo Viveckej knižnici. Tak bežte do lokácie Vivec, Temple, Hall of Wisdom, Library of Vivec. Deed to Indrele´s House je na spodnej doske pod knihou Darkest Darkness, v polici v severnej časti knižnice. Indrele sa pohybuje medzi námestím a svojou chatrčou v Seyda Nenn. Pohľadajte ju a vráťte jej listinu.


4. Navrátenie Enamoru

Jeden člen Gildy zlodejov ukradol čepeľ Enamor od Salyna Sarethiho. Čepeľ bola darom od Lorda Viveca. Čepeľ a list máte zaniesť do Sarethiho truhly v Tower of Dusk, v Ghostgate. (Ak neviete, kde to je, popis je pri druhej voľnej úlohe Ald´ruhnu). V Tower of Dusk vstúpte do Lower Level a tam nájdete jeho truhlu. Vložte tam veci a vráťte sa.


5. Brallionov prsteň

Máte ukradnúť prsteň otrokárovi Brallionovi zo Sadrith Mora. V meste ho nájdete vo Fara´s Hole in the Wall. Môžete mu prsteň ukradnúť, alebo ho od neho kúpiť za 800 zlatých. Prsteň zaneste v mene Bal Molagmer Ilmene Dren, dcére baróna Vedama Drena, ktorá je tajnou abolicionistkou. (Pre zaujímavosť, abolicionizmus je hnutie za zrušenie nejakého zákona, napríklad otroctva. Tiež som to nevedel, mám to zo slovníka cudzích slov). Ilmeni Dren býva vo Vivecu v St.Delyn, Canalworks South-One.


6. Stručná história impéria

Máte od Odral Helviho získať historické knihy. Všetky štyri diely "A Brief History of the Empire" a doručiť ich Vale Catraso v gilde mágov v Ald´ruhne. Odral je v Caldere v Governors Hall. Na poschodí je v jednej miestnosti Odral a v druhej truhlica na levele 40. Z nej zoberte knihy a zaneste Vale, tá je pri oltári v gilde mágov.


7. Trpasličia čaša

Od Berela Sala máte získať túto čašu pre Danso Indules, ktorá sa poneviera v exteriéroch Vivec Temple. Nemôžete ho nahradiť iným, bežným Ornate Dwemer Goblet, pretože tu sa jedná o Large Dwemer Goblet. Vo Vivec, Hall of Justice vbehnite do Justice Office. Goblet je na stole v jednej miestnosti, kde stoja Berel Sala a Felmena Falavel. Ukradnite ho, aj keď za trochu sťažených podmienok a dajte ho Indulese.


Imperial Legion

Jediná možnosť, kde môžete vstúpiť do légie je v Gnisise. To môžete zistiť z rozhovorov. Tam zájdite do Madach Tradehouse, kde sa nachádza generál Darius. Ak súhlasíte, tak vás prijme do Imperial Legion a dostanete hneď Imperial Chain Cuirass. Vždy sa potom hláste v danom Cuirasse, lebo keď budete bez uniformy, tak sa s vami nebudú zhovárať. Hneď vám dá aj prvú úlohu.
Po prvej úlohe sa môžete povýšiť na Spearmena a dostanete odmenu Imperial Shield.
Po druhej úlohe sa môžete povýšiť na Troopera a dostanete odmenu Imperial Steel Cuirass.
Po štvrtej úlohe sa môžete povýšiť na Agenta a dostanete Imperial Steel Helmet, Imperial Steel Right Gauntlet a Imperial Steel Left Gauntlet.
Po piatej úlohe sa môžete povýšiť na Championa a dostanete odmenu Imperial Steel Boots, Imperial Steel Right Pauldron, Imperial Steel Left Pauldron.
Po ôsmej úlohe sa môžete povýšiť na Knight Errant a dostanete odmenu Imperial Templar Cuirass, Imperial Templar Greaves.
Po jedenástej úlohe sa môžete povýšiť na Kingt Bachelor a dostanete odmenu Imperial Templar Helmet a Imperial Templar Bracers.
Po trinástej úlohe sa môžete povýšiť na Knight Protector a dostanete odmenu Imperial Templar Boots, Imperial Templar Left Pauldron, Imperial Templar Right Pauldron.
Posledné povýšenia sú u Varusa Vatiniusa a sú to Knight of the Garland, odmena je Duke´s Guard Silver Cuirass a napokon je to titul Knight of the Imperial Dragon.


1. Land Deed

Darius by rád získal istý pozemok a preto vás pošle, aby ste získali vlastnícku pozemkovú listinu od vdovy Vabdas. Tá býva vo Vabdas Hutt, čo je chatrč hneď za prvým kopcom na západ od mesta. Aj od Dariusa, aj od nej môžete zistiť, že jej manžel Mansilamat Vabdas zahynul a ona trvá na tom, že ho zabil niekto z légie, preto vám odmietne predať Land Deed. Tu máte dve možnosti. Za prvé ju môžete vyprovokovať, nech na vás zaútočí, zabiť a vziať jej kľúč, s ktorým otvoríte truhlu a vezmete si listinu. Darius to uzná, ale je to svinstvo, takže poďme na druhú možnosť. Choďte do bane Eggmine. Je nad barákmi a stráži pred ňou Vatollia Apo. Keďže ste už členom légie, tak vám dá kľúč od bane. Vstúpte do bane a ďalej do Lower Eggmine. Tam vás osloví Lugrub gro-Ogdum a vyhadzuje vás s tým, že tam nemáte čo robiť. Zatiaľ si ho netreba všímať, tak vstúpte do dverí za ním - Underground Stream. Tam vás osloví duch mŕtveho Vabdasa. Povie vám, že ho zabil Lugrub a dôkazom je jeho sekera, pri Vabdasovom telo. Skočte do vody za duchom a pri mŕtvole na dne nájdete sekeru (Lugrub´s Axe). (ak to tu preskúmate ďalej a pôjdete podvodným tunelom, nájdete knihu The Ransom of Zarek, zvýši athletics a tiež nájdete zadný východ z bane). Keď sa budete vracať, tak vás Lugrub napadne (ak by náhodou nie, tak ho vyprovokujte). Zabite ho a vráťte sa za Dariusom. Povedzte mu, že Vabdasinho manžela zabil Lugrub. Spýta sa na dôkaz, tak mu dajte jeho sekeru. Povolí vám zabiť ho, keďže spáchal zločin. Už ste ho zabili, tak si rovno môžete vziať Imperial Broadsword ako odmenu. Ak sa znovu spýtate na Land Deed a vdovu, tak vám povie, že s vojakmi založi na ňu zbierku a spýta sa, či nechcete prispieť. Môžete mu dať 50 zlatých.


2. Gnisis Eggmine

Druhou úlohou je vyliečiť kwama kráľovnú v Gnisis Eggmine. Poradí vám, že by vám mohol pomôcť Hetman Abelmawia. Má dom pred chrámom. Od neho si kúpte Scroll of Daerir´s Blessing. S týmto scrollom skočte do bane (kde ste boli aj v predošlom queste), nájdite kráľovnú a zakúzlite na ňu ten zvitok. To ju vylieči. Už len skočte za Dariusom po odmenu 100 zlatých (čo vám aspoň sčasti, ak ste slabý obchodník, splatí zvitok od Hetmana).


3. Madura Seran

Madura Seran bola zajatá v nejakom Ashlanderskom tábore a vy ju máte zachrániť. Je to pri Ald Velothi (ak ste tam ešte neboli, tak vám ho zaznačí do mapy). Vydajte sa tam normálne po ceste, navigujúc sa značkami. Keď budete pod mestom, z južnej strany, tak preskúmajte kopec medzi cestou a morom. Tam je tábor Aidant Cam, Abassel´s Yurt. Vonku stoja Rawia Ashirbibi a Kund Assarnibani. Vojdite tam je Abasssel Asserbassalit a Madura. Oslovte ju a povedzte, aby vás nasledovala. Abassel vás napadne, tak ho zabite. Keď vyjdete, tak vás napadnú aj tí dvaja, takže zabite aj ich. Potom Maduru odveďte do Outpostu. To je prvá budova pred mestom. Vnútri vám poďakuje a potom už len skočte za Dariusom.


4. Ragash gra-Shuzgub

Ragash bola poslaná do Arvs Drelen, aby vybrala dane, no nevrátila sa. Arvs Drelen je budova tu v Gnisise, tak tam zajdite. Po vstupe sa dajte napravo. V dolnej časti je väzenie a v hornej kľúč Summoning Room Key. Vo väzení je Ragash. Môžete hneď sami otvoriť celu (65) a odviesť ju, ale môžete to spraviť aj korektnejšie. Vydajte sa na ľavú stranu a smerom hore. Tam sú zavreté dvere, ktoré otvoríte práve Summoning kľúčom zdola. Za nimi nájdite Telvannského čarodeja menom Baladas Demenvanni. Toho môžete o kľúč od cely okradnúť, alebo ho zabiť. Neviem, či bude dôležitý pre Telvanní (mihne sa v queste pre mágov, ale len ako alternatíva), no načo byť krutý. Oslovte ho a zvýšte si u neho obľúbenosť (ja som mal 69). Potom sa spýtajte na Ragash a máte tri možnosti, čo mu povedať. Odpovedzte, že keď ju prepustí, tak už ho nebude otravovať. Súhlasí a dá vám kľúč od cely. Teraz ju choďte oslobodiť a povedzte jej, nech vás nasleduje. Vonku vám sama poďakuje a už len stačí skočiť za Dariusom.


5. Talos Cult

Darius má podozrenie, že sa chystá sprisahanie proti Imperátorovi a že v tom majú prsty členovia Talos Cultu, ktorý prenikol medzi legionárov. Spýtajte sa nejakého legionára na kult a povie vám, že členom je isto Oritius Maro, ktorý je v barákoch. Skočte do barákov tu v Gnisise a oslovte ho. Zvýšte si u neho obľúbenosť a spýtajte sa na kult. Navrhne vám, či sa chcete stať členom. Súhlaste. Dá vám kľúč a pošle vás za kolegom. Choďte do zadnej časti barákov a tam sú za dverami padacie dvere v zemi. Otvoríte ich kľúčom od Oritiusa. Dolu oslovte ešte Ariusa Ruliciana, povie vám niečo viac. Na oltári za ním je malá truhla (5). Otvorte ju a vezmite si z nej usvedčujúci list (Note from Oritius Maro). Keď to Arius zbadá, tak vás zapadne, zabite ho. Keď vyjdete von, tak vás napadne aj Oritius, tak to skoncujte aj s ním. Potom len choďte nahlásiť Dariusovi o kulte a povedzte mu aj o "konšpirácii proti imperátorovi" a ako dôkaz odovzdajte list od Oritiusa.


== Teraz nemá pre vás viac úloh, tak vás pošle, aby ste sa poobzerali u ďalších veliteľov pevností. Skočte do Moonmoth Legion Forth. Pod južnými hradbami Balmory sa dajte na východ a priamo po ceste dorazíte do pevnosti. Radd Hard-Heart je tamojším veliteľom.


6. Scrap Metal

Radd Hard-Heart vám povie, že ich Ordinatori vyzvali na súťaž v love. Oni získali kožu z Corpus Stalkera a on, aby ich prekonal, chce, aby ste priniesli Scrap Metal z Dwemer Centuriona. Je úplne jedno skadiaľ mu ho donesiete, ja som už mal hromadu kovu z Tribunalu. Ak nemáte, tak prehľadajte nejaké trpasličie ruiny. Ak žiadne nepoznáte, tak vám jedny spomenie sám Radd. Arkngthand sú ruiny na sever od pevnosti (na západe od pevnosti prejdite po moste a na sever). Ak ste tam neboli, aspoň ich spoznáte, navštívite ich v rámci hlavného príbehu. Keď mu odovzdáte Scrap Metal, dostanete odmenu 500 zlatých.


7. Jocien Ancois

Radd Hard-Heart vás poverí úlohou nájsť Jociena Ancoisa. Ten sa rozhodol, že bude v Erabenimsun kampe učiť Imperiálnu kultúru. No a stratil sa. Takže najprv zájdite do kampu. Tam od dunmerov zistite, čo sa s ním stalo. Vraj si ho odviedla Mabrigash do svojho tábora na západ. Vydajte sa z ním. Choďte najprv po ceste na sever z kampu, tá sa po chvíľke stáča na západ. Pokračujte na západ a pod lávovou riekou, poniže mosta, nájdete osamelú jurtu. (inak, keď sa cesta stočí na západ, tak na zemi nájdete listy z knihy History of the Empire. Zrejme ich vytratil, alebo hádzal za sebou Jocien. Ak budete sledovať tieto stránky, tak sa dostanete až k nemu). Vstúpte do Shashurari Campu a v jurte nájdete aj Jociena aj Mabrigash Zennammu. Spýtajte sa jej na Jociena. Zistíte, že ona a jej dve spoločníčky potrebujú muža na svoje kúzla a Jociena prepustí, ak im privediete silnejšieho, najlepší by bol Assaba-Bentus, lovec z Erabenimsun campu. Vráťte sa tam teda a oslovte Assabu. Ten vám povie, že ho tá čarodejnica nemôže okúzliť. Spýtajte sa, či by jej istotne odolal (are you sure..) a potom ho ešte podpichnite (then you can enjoy) a aby vám dokázal svoju odvahu, tak vás bude nasledovať k Zennammu. Zaveďte ho tam teda a oslovte ju. Povie, že Jocien môže odísť. (Inak, môžete to vyriešiť aj brutálne a všetky tri ženské zabiť, to Jociena tiež oslobodí). Keď ho oslovíte, povie, že sa odtiaľ dostane sám a Assaba vám povie to isté, takže sa už nemusíte zdržiavať a vráťte sa to oznámiť Raddovi.


8. Dunsa

Ďalšou úlohou je opäť záchrana. Dunsa sa stratila v jaskyni Abernanit. Choďte do Gnaar Moku. Hneď pod mestom, severne je poloostrov. Na východ od neho je druhý poloostrov, na ktorom nie je nič, len hľadaná jaskyňa Abernanit. Vnútri klasicky vybite nepriateľov, a vyveďte Dunsu von pred jaskyňu. Tam vám poďakuje a už len choďte ohlásiť jej záchranu Raddovi.


9. Breeding Netch

Obyvateľov Gnaar Moku sužujú Breeding Netchovia. Keď prídete do Gnaar Moku, tak vám miestni povedia, že sa zdržujú na sever od mesta. Vydajte sa tam, zlikvidujte ich a vráťte sa ohlásiť výsledok Raddovi.


10. Sorkvil the Raven

Máte zlikvidovať nekromancera Sorkvila Havrana. Len pár krokov na východ od Dagon Felu je veža Sorkvild´s Tower. Vnútri je pár nepriateľov a jeden z nich je Sorkvild the Raven. Zabite ho a ohláste to Hard-Heartovi. (Môžete od Ravena získať Masque of Clavicus Vile).


== Toto bola posledná úloha od Radd Hard-Hearta. Skúste ďalšiu pevnosť, napríklad Fort Buckmoth neďaleko Ald´ruhnu. V pevnosti nájdite jej veliteľku, nordku menom Imsin the Dreamer.


11. Pašerák Drinar Varyon

Imsin má podozrenie, že Drinar Varyon je pašerák trpasličích artefaktov a vy máte nájsť dôkaz. Zájdite do jeho domu v Ald´ruhne. Zbiera a študuje keramiku, má jej plný dom. Na najväčšom stole, kde je aj najviac džbánov, je medzi nimi položená Drinar Varyon´s Dwemer Tube. Je tam, aj keď ju nie je dobre vidno (prípadne mu poberte džbány, aby ste ju našli a potom dajte Load). Stačí ju zobrať a zaniesť Imsin ako dôkaz.


12. Joncis Dalomax

Aby sa vám to nezdalo málo, je tu ďalšia záchranná misia. Ebonheartský rytier Joncis Dalomax sa stratil v jaskyni Ashurnibibi. Zájdite do mesta Hla Oad, vydajte sa tak 60 krokov na sever a naľavo, čiže severozápadne od mesta uvidíte Daedrické ruiny. TO je hľadané Ashurnibibi. Vstúpte. Budete musieť časť podplávať, pod vodou je truhlička, v ktorej je kľúč od zadnej časti dungeonu. Potom vojdite do svätyne, kde porazte pár nepriateľov. Jeden z nich má kľúč od zadných dverí. Vezmite si ho a za dverami nájdete Joncisa. Stačí ho osloviť a keďže sú jeho väznitelia mŕtvi, tak vám povie, že sa už odtiaľ dostane sám. Vráťte sa to ohlásiť.


13. Maiden´s Token

Telvannská vyvrheľka Varona Nelas vydiera Buoyata Armigera, ktorý dal svojej láske vyšívanú rukavicu. Musíte získať túto rukavicu, ktorou ho vydiera. Skrýva sa v jaskyni Assumanu, juhovýchodne od Ald Redaynia (ak to nepoznáte, dajte si miesto zaznačiť na mape). Je to ostrov na západ od Dagon Felu a nie je veľký, tak jaskyňu nájdete pomerne ľahko. Vnútri môžete všetkých pozabíjať a rukavicu si vziať. Ale tiež môžete Varonu osloviť, tá na vás nebude útočiť. Získajte si u nej vysokú obľúbenosť a sama vám Ilmeni´s Glove dá. Zaneste ju naspäť Imsin.


== Imsin the Dramer už pre vás viac úloh nemá a tak sa vydajte do poslednej pevnosti, kde by pre vás niečo mohli mať. Do Fort Hawkmoth v Ebonhearte. Inak, už ste Knight Protector, tak už môžete ísť rovno za Varusom Vatiniusom, vrchným veliteľom légie, no ak chcete splniť všetky úlohy, tak si najprv nájdite len veliteľa Ebonheartskej pevnosti menom Frald the White, je v Legion Garrison.


14. Salyn Sarethi

Frald the White je nespokojný so Salynom Sarethim, ktorý obvinil légiu z nekultúrnosti a vyzval ich na súťaž. Vyhrať ju ste poverený vy. Zájdite ku Ghostgate a tam do časti Tower of Dusk, Lower Level. Tam za jednými dverami je Salyn. Bude vám dávať hádanky a vy musíte odpovedať správne a aby sa to rýmovalo. Už pri pohľade na odpovede je vám jasné, že stačí dávať zakaždým tretiu možnosť. Po troch otázkach uzná, že ste dobrý. Vráťte sa pochváliť Fraldovi a dostanete od neho za odmenu knihu 2920 Second Seed.


15. Honthjolf

Honthjolf je bývalý člen légie, zradca, ktorý sa ukrýva na pobreží Azury, v jaskyni Aharnabi a vy ho máte nájsť a potrestať. Presne popísať lokáciu je dosť ťažké. Od mesta Molag Mar sa dajte na východ priamou čiarou. Na konci sú za veľkým poloostrovom tri malé ostrovy. Poloostrov aj ostrovčeky pekne vidieť aj na svetovej mape. Na najjuhovýchodnejšom cípe poloostrova, pred tými troma ostrovčekmi, sa nachádza Aharnabi. Na kopci nad vchodom je veľká socha a aj svätyňa Azury. Vojdite do Aharnabi a tam nájdete aj Honthjolfa, ale aj jeho novú zamestnávateľku Llaruseu Andrethi. Môžete ich zlikvidovať. Potom to len choďte oznámiť Fraldovi.


16. Ohovárač Suryn Athones

Frald je pohoršený tým, že jeden z Ordinatorov menom Suryn Athones ohovára Imperiálnu légiu. Máte to ohováranie zastaviť. Zájdite do Vivecu, časti Temple a do budovy Hall of Justice. Tam nájdite Justice Office a aj Syryna. Oslovte ho a vôbec to nepopiera, tvrdí, že je to pravda. Vyprovokujte ho a zabite. Oznámte to Fraldovi.


17. Saprius Entius

Tento quest je len pre silnejších bojovníkov. Jeden člen légie sa dopustil vraždy, no Frald nechce, aby ho zatkli a súdili Ordinatori, ale aby bol prevezený na pevninu a súdený tam. Skrýva sa niekde vo Vivecu. Od ľudí, u ktorých máte vysokú obľúbenosť, sa dozviete, že je v časti Arena. Tam zájdite do Canalworks a do Arena Storage. Saprius je za jednými dverami v sklade. Keď ho oslovíte, tak vás napadnú dvaja Ordinátori, ktorí po ňom pátrajú. Zbite ich a vyveďte ho von, až do Ebonheartu za Fraldom. Normálne dojdite k lodi a odvezte sa aj s ním. Za odmenu vám dá Frald prilbu svojho otca Helm of Graff the White (reflects 10%).


== Odkedy ste Knight Protector, tak môžete ísť za vrchným veliteľom Imperiálnej légie. Je to Varus Vatinius a sídli oproti Garrisonu v Grand Council Chambers.


18. Lord´s Mail a Chrysamere.

Varus je vás ochotný povýšiť, len keď mu prinesiete dve vzácne artefakty. Prvý je Lord´s Mail. Toto brnenie bolo v svätyni, no niekto ho ukradol. Dá vám od nej kľúč. Zájdite v tejto istej budove do Imperial Commission a tam vstúpte do Imperial Shirne. Dvere si odomknete kľúčom od Varusa. Za nimi, napravo od oltára sa pozrite zblízka na stenu. Dostanete nápis Hidden Door, ktoré sú zamknuté na level 95. Nejako ich otvorte a vstúpte do Underground Cave (vedie tam aj vchod z mora, spoza hradieb). Tam nájdite chlapíka menom Furius Acilius. Oslovte ho a napadne vás. Zabite ho a vezmite mu Lord´s Mail. Druhý artefakt, ktorý Varus požaduje, je Paladinova čepeľ zvaná Chrysamere. Vlastní ho kúzelníčka Draramu Hloran, ktorá sídli neďaleko Sadrith Mora. Tam sa popýtajte miestnych a s vysokou obľúbenosťou zistíte, že je v jaskyni Abanabi , juhozápadne od mesta. Podľa svetovej mapy je na západ od Wolverine Hall jeden ostrov. Pod ním je jeden mini a jeden väčší. Na tom väčšom je hľadaná jaskyňa. Zabite osadenstvo a vezmite si meč. Odovzdajte ho Varusovi a udelí vám titul Knight of the Garland.


19. Knight of the Imperial Dragon

Ak požiadate Varusa o vyššie povýšenie, povie vám, že najvyššie je len jeho post a on sa oň s nikým deliť nebude. Preto ho vyzvite na súboj (duel) a stretnite sa s ním vo Vivecu, v časti Arena. Tam ho porazte a z jeho tela si môžete vziať aj Lord´s Mail aj Chrysamere. Tým ste získali titul Knight of the Imperial Dragon a ste najvyšším veliteľom Imperiálnej Légie na ostrove.


Hlavný Príbeh

Od Sellusa Graviusa zo začiatku hry viete, že treba vyhľadať Casiusa Csadesa. Je v Balmore, na severovýchode. Stanete sa Novicom v spoločenstve Blades. To sú ľudia pracujúci pre cisára, špióni skrývajúci svoju identitu. Jeho slovami sú to cisárove skryté oči a uši v provinciách, ktorí pozorujú cisárových nepriateľov, skúmajú rôzne príležitosti, robia záznamy a poslúchajú cisárove príkazy. Tiež vám povie o ďalších Bladoch, ktorí vás môžu trénovať. Bude vám zadávať úlohy.


1. Informácie - Akrngthand

Choďte za Hasphat Antabolisom do Balmorskej Fighters gildy. Zistite, čo vie o Nerevarine a Sixth house. Tiež si môžete od Casiusa vzaiť knihu o histórii Morrowindu. Bežte za Haphantom. Chce od vás najprv láskavosť. Máte mu doniesť Dwerem puzzle box, ktorý je v Akrngthande. Popíše vám cestu. Jednoduchšia cesta je: na východ od Balmory je Moonmoth fort legion, za kaňonom na východ je Akrngthand. Kúsok severne nad pevnosťou je most, ktorým sa dostanete cez kaňon k vášmu cieľu. Pred vstupom si všimnite páku "dwarven crank". Tou otvoríte dvere. Vnútri to môžete preskúmať všetko, ale podstata je: keď vstúpite do veľkej haly, zídete dole jednou stranou, oproti je poschodie, na ktoré vybehnete po skalách. Tam vstúpte do časti Cells of Hollow Hand. Naľavo je polička a na nej je dwemer puzzle box. Zaneste ho Haphantovi. Povie vám, že Nerevarine je hrdina, v ktorého znovuzrodenie veria Ashlanderi a že Sixth House je dom Dagotha, ktorý kedysi zradil ostatné veľké domy. (Tiež spomenie, že sa za ním môžete vrátiť, kôli ďalšiemu questu s tým trpasličím artefaktorm.)


2. Informácie - Andrano Ancestral Tomb

Teraz vás Casius pošle za Sharn gra-Muzgob. Je v Balmorskej gilde mágov. Ona vás pošle nájsť lebku Llevule Andrano z Andrano Ancestral tomb. Choďte do Seyda Neen. Stade sa vyberte pešo do Pelegiadu. Keď prejdete cez mini priesmyk na križovatku, podľa tabúľ sa otočíte na sever, po ľavej ruke máte hory. Hneď za križovatkou je hrobka na úpätí hory. Severne ďalej cestou sa dostanete do Pelegiadu. Tam už ste ďaleko. Vnútri skoro úplne dole nájdete lebku položenú na podložke pred obetným kruhom. Zaneste ju Sharne. Povie vám niečo o Nerevarine kulte, ktorý verí, že sa vráti, aby porazil falošných bohov.


3. Informácie z Vivecu

Potrebujete ďalšie informácie. Casius vám dá list s menami troch ľudí vo Vivecu, ktorých treba osloviť.

Huleeya. Je v Foreign Quarters, Lower Waistvorks, konkrétne v Black Shalk Cornerclube. Je to argonian, ktorému bráni v odchode pár chlapov. Požiada vás, aby ste ho vyviedli. Ja som mal pomerne vysokú obľúbenosť aj speechcraft (okolo 50), neviem od čoho konkrétne to závisí, ale pustili nás bez boja. Pri prvom hraní som ich ale zabil, keďže oni sú agresori, takže aj toto riešenie je správne. Na opačnej strane tohto poschodia je Jobasha´s Rare Books. Tam zaveďte Huleeya. Potom vám povie, čo potrebujete. Keď ste už tu, kúpte od Jobashu knihu Progress of Truth, budete ju potrebovať o chvíľu. Stojí len 15O, ak nie ste zlodej.

Addhiranirr. Je v Underworks. Tam sa dostanete z St.Olms, Canalworks. Chce sa zbaviť Census and Excise agenta. Vybehnite do Canalworks. Je tu postava menom Duvianus Platorius. Jednoducho mu povedzte, že Addhiranirr odišiel. Potom od neho dostanete potrebné informácie.

Mehra Milo. Bežte do Hall of Wisdom a do knižnice (Library). Tu je Mehra. Povie vám, aby ste doniesli Casiusovi knihu Progress of Truth. Ak ju nemáte, kúpte ju vo Foreign Quarters u Jobashu. Vráťte sa za Casiusom.


4. Hassour Zainsuabni

V Ald´ruhne je Hassour Zainsubani, ktorý vám poskytne informácie o Ashalnderoch. Nájdete ho v Ald Skar Inn. Predtým zájdite do Bookshopu. Tu vám Codus Callnus povie, že Hassour rád číta knihy, napríklad Ashland Hymns, The Five Fars Stars, Words of the Wind. Jednu z nich kúpte a darujte mu ju. Najprv sa v téme business spýtajte na gift, potom mu ju môžete dať. Povie vám, čo vie.


5. Urshilaku Bural Caverns

Casius vás pošle do Urshilaku camp. Tiež vám povie, o čo tu ide. Vy spĺňate podmienky na to, aby ste sa stali Nerevarinom. V campe si pohovorte so Sul-Matuulom a Nibani Maesouv. Tiež sa môžete staviť v pevnosti Moonmoth po nejaké zásoby zdarma, ktoré poskytnú Somutis Vunnis a Crulis Pontanian.
V campe si pohovorte s kýmkoľvek, zabezpečte si obľúbenosť a povedzte mu o proroctve. Povie vám, že síce nemôžete hovoriť s vodcom, ale skúste to u Zabamundu. Bežte za ním do jeho Yurty. Buď ho môžete podplatiť, alebo normálne presvedčiť (pravdepodobne speechcraft vysoké). Bežte do Ashkhan´s Yurt. Sul-Matuul vám povie, že s vami bude jednať, len keď budete klanový priateľ. Musíte podstúpiť Initiation rite. Musíte nájsť Sul-Senipul´s Bow (luk jeho otca) z Urshilaku Bural Caverns. Táto jaskyňa je na juhovýchode od campu. Nie je ďaleko, ale môže to chvíľu trvať nájsť ju na rozsiahlej planine. Dajú vám pomôcku - choďte na sever k vode, po brehu na východ ku kamennej mohyle. Je to len zvláštne usporiadaná malá kopa kameňov na brehu. Od nej vzdušnou čiarou na juh narazíte na jaskyňu. Tam v najvrchnejšej časti vás napadne Wraith of Sul-Senipul, ktorý má u seba luk. Potom ho zaneste Sulovi. Keď sa stanete priateľom kmeňa, môžete ísť za Nibani Maesou, múdrou ženou. Je vo Wise Woman´s Yourt. Porozprávajte sa o všetkom možnom a dá vám dve knihy pre Casiusa a chce od vás knihu o stratených proroctvách.


6. Ilunibi

Ďalšou úlohou od Casiusa je nájsť svätyňu Šiesteho domu. Po rozhovore bežte do Ald´ruhu, južne je pevnosť Buckmoth. Tam vám Raesa Pullia povie, že sa z výpravy vrátil len jeden muž, ktorý zomrel na nejakú chorobu. Nevedia, kde je svätyňa, ale volá sa Ilunibi. Bežte do Gnaar Moku a spýtajte sa miestnych. Jeden z mála dungeonov, ktorý nie je skrytý. Severne od mesta je malý ostrovček a na jeho severnom konci je Ilunibi. Tam nájdite Dagoth Garesa. Po krátkom rozhovore ho zabite. Vľavo za truhlicou si vzemite Fists of Randagulf - úplne skvelé rukavice. Bežte za Casiusom. Inak ste nakazený corpusom, ale to je vporiadku.


7. Liečba

Zistíte, že na vašu chorobu je jediná nádej Divayth Fyr, ktorý sídli v Tel Fyre. Dostanete trpasličí artefakt, ktorý je dar pre fyra, 1000 zlatých na výdavky a tri fľaštičky Quality Rising Force Potion. Umožnia vám lietať, lebo do Telvannských budov sa do vrchných poschodí dostanete len pomocou lietania. Zaznačí vám lokáciu Tel Fyru. Keď sa tam presuniete, vojdite do Hall of Fyr. Tu vyleťte hore a porozprávajte sa s Fyrom. Pomôže vám, ak mu donesiete topánky od Yagruma Bagarna. Vráťte sa do Onych Hall a bežte do Corpusarium a tam do Corpusarium bowels. Nikoho nezabíjajte. Keď získate topánky zaneste ich Fyrovi. Ten vám dá nápoj, ale chce aby ste ho vypili rovno pred ním. Kľudne súhlaste. Vyliečite sa a získate trvalú odolnosť voči chorobám.


8. Pomoc Mehre

Casius vám povie, že je povolaný do hlavného mesta. Povyšuje vás na šéfa Bladeov na Morrowinde. Choďte do Vivecu, do hall of Wisdom, do bytu Mehry Milo (Milo´s Quarters). Predtým sa vybavte dvoma Scrolls of Divine Intervention, napr. vo Vivecskej gilde mágov. Jej izba je zamknutá - level 20. Na skrinke je list, aby ste ju vyhľadali v Ministry of Truth a tiež vám nechala dve fľaštičky na lietanie. Ministry of Truth je vo vzduchu sa vznášajúca budova nad Hall of Justice. Na ochodzi nájdete Alvelu Saram. Dá vám kľúč k vstupu. Dnu nájdite Mehru v Prison Keep v pravej Holding Cells. Dajte jej zvitok, ktorý ste priniesli. Povie, že sa stretnete v Holamayane. Odvezie vás tam Blatta Hateria v dokoch v Ebonhearte. Použite aj vy jeden scroll. Objavíte sa v Ebonhearte. Blatta je na ľavej lodi. Po vylodení vybehnite na kopec. Ak ste prišli v nesprávnu chvíľu, dvere sú zavreté. Otvoria sa len od 6.00 do 7.00 ráno. Tu nájdete Mehru. Stojí so svojim majstrom Gilvasom Barelom. S ním pohovorte a spýtajte sa na "Nerevar" a "Lost Prophecies". Potom choďte do Urshilak Campu. Navštívte znova Wise Woman s témou Lost Prophecies. Ukončite rozhovor a opätovne ho začnite s položkou My Judgement. Musíte splniť sedem skúšok. Prvú ste splnili svojím narodením. Druhú tým, že ste získali imunitu voči chorobám. Tretiu vám zadá Sul.


9. Kogoruhn

Než vám Sul-Matuul umožní robiť tretí test, pošle vás do Kogoruhnu, aby si overil vaše schopnosti. Musíte doniesť Weepings from a corprus beast, pohár so znakom House Dagoth a Shadow Shield. Nechajte si zaznačiť Kogoruhn na mape a vydajte sa tam. House Dagoth Cup je v "Dome of Pollock´s Eve". Potom do "Hall of Phisto". Tam sa potuluje nepriateľ Corpus Stalker. Zabiť a zoberte z neho Corpuse Weepings. Potom nasledujte Hall of Maki, Nabith Waterway - tam preplávajte južnou rúrou, Charma´s Breath, Bleeding Heart - tam je Shadow Shield. Keď sa vrátite, veci si môžete nechať. (V Kogoruhne prehľadajte spodné podlažia a zabite upíra Dagoth Utola - má Belt of Hearfire)


10. Cavern of Incarnate

Musíte nájsť Cavern of Incarnate. Jej umiestnenie je hádanka. Musíte ju rozlúštiť. Opýtajte sa ľudí v campe na všetky časti hádanky. Dozviete sa, že musíte nájsť Walley of the Wind na severovýchode od Red Mountain. To je tá hora uprostred chránená kúzelnou bariérou. Objaví sa vám na mapke Zergonipal. Na východ od Zergonipalu sú dve cesty smerujúce na juh. Dajte sa tou druhou, východnejšou. Dovedie vás k jaskyni. Vstúpiť môžete len o 6.00 večer a ráno. Dnu zoberte Moon and Star Ring. Objavia sa duchovia, ktorí neboli tí vyvolení, ako vy. Každý z nich vám porozpráva svoj príbeh a daruje nejaký predmet. Osobne som najviac ocenil nohavice lietania. Ak ste slabý mág, umožnia vám lietať, lebo majú vlastnú manu a dobíjajú sa len spánkom.
Teraz sa musíte stať Nerevarinom ostatných kmeňov. Wise Woman vám ukáže polohu ostatných kmeňov na mape. Sul vás môže povýšiť na Nerevarina hneď, ak chcete. Keď sa stanete Nerevarinom, nebudete sa môcť stať členom najvyšších domov, kým sa nestanete ich Hrotatorom. Tiež sa zmenia postoje niektorých ľudí. Keď vás vymenuje za Nerevarina, dostanete Teeth of the Urshilaku - znak, že ste bojovým vodcom ich kmeňa.


11. Nerevarin

Erabenimsun camp
Wise Woman je tu Manirai. Povie, že ak chcete byť Nerevarine, musíte zabiť Ulath-Pala a jeho prisluhovačov, ktorými sú Ahaz, Ranabi a Ashu-Ahhe. Navštívte teda Ranabi´s Yourt, Ashu-Agge´s Yourt a Ashkhan´s Yourt a pobite ich. Vezmite si z tiel "Robe of Erur-Dan the wise", "Sanit-Kill´s Heart of Fire" a "War Axe of Airan-Ammu". Potom musíte presvedčiť Han-Ammuho, aby sa stal Ashkhanom Erabenimsunu. Pri rozhovore s ním, ak máte vysoký speechcraft, stačí mu ukázať Robe of Erur-Dan the Wise a on vám dá za pravdu a prijme svoju úlohu a veci si môžete nechať. Ak máte Speechcraft nízky, dajte mu všetky tri veci a potom prijme svoje povýšenie. Nato vás vymenuje za Nerevarina, od Manirai si vezmite Seizing of teh Erabenimsun.

Ahemmusa camp
Sinnamuu Mirpal, wise woman chce, aby ste preukázali zdvorilosť. Nájdite v tábore osoby: Kausi, Dutadalk a Yenammu. Pohovorte si s nimi a odporučia vás za Mirpal. Potom chce, aby ste zabezpečili Ald Deadroth a po jeho zabezpečení sa vrátili po ňu a vzali ju tam. Ald Deadroth sa objaví na mape. Tam buď všetkých vybite, alebo dobehnite do Antechamber a tam si pohovorte s Hlireni Indavel. Buď sa jej budete vyhrážať, že ušetríte jej život, ak dovolí ahemmusa campu prísť, alebo ju o to poprosíte. Neviem, od čoho závisí úspešnosť tej ktorej možnosti, asi od Speechcraftu. No môžete aj všetkých zabiť a úloha je splnená. Potom sa vráťte po Mirpal a doveďte ju do Inner Shrine. Dostanete Madstone of the Ahemmusa a menuje vás Nerevarinom.

Zainab Camp
Wise Woman -Sonummu Zabamat vám odporučí porozprávať sa s Kaushadom, miestnym Ashkhanamom. Povedzte mu svoj príbeh a potom, ak vám neverí, sa ho spýtajte na dôkaz. Povie vám, že chce aby ste zabili vampíra Calvaria. V Nerano Ancestral tomb je ďaleko na severe. Choďte (ako vám poradia) na východ k horám. Potom severne, až dôjdete k starým zrúcaninám. Od nich severovýchodne. Tam v hrobke zabite Calvaria. Zvestujte to Kaushadovi. Chce ešte jednu vec a to Telvannskú šľachtičnú za ženu. Sonumma vám poradí ísť za Saville Imayn, ktorá predáva otrokov v Tel Aruhne. Nech pre vás pripraví otrokyňu, ktorú budete vydávať za šľachtičnú. Saniel postáva vonku pri klietkach s otrokmi. Spýtajte sa na niečo špeciálne. Pošle vás do Tel Mora po drahé šaty. U Elegnani (Clothier) kúpte exquisite shirt, skirt a shoes. Po návrate ešte chce Telvanni Bug Mask. Zájdite tu v Tel Aruhne do lekárne Bildren Areleth: Apothecary a tam to kúpte. Potom kúpte otrokyňu za 1000 zlatých. Je to prvá otrokyňa v klietke, Falura Llerva. Dajte jej veci, čo ste pokúpili a odveďte ju ku Kaushadovi. On z vás spraví Nerevarina a dostanete Thong of Zainab. V Urshilak campe sa pochváľte u wise woman.


12. Hrotator

Teraz sa musíte stať ešte Hrotatorom troch veľkých domov Morrowindu.

Redoran Hrotator
Bežte do Ald´ruhu. Všetko sa to bude odohrávať v Manor District. Najprv si zožeňte Red Book of 3E 426. Tam sú popísaní najvyšší predstavitelia domu Redoran. (Jedna je napr. v Redoran Councile). Potom vstúpte do Sarethi Manor. Athyn Sarethi vám povie, že mu uniesli syna a držia ho vo Venim manor, v pravom krídle. Tam na stole nájdete kľúč a list, ktorý hovorí, že väzeň je za tapisériou. Je to tá deka na stene oproti stolu. Ak kľúč vezmete normálne, stráž na vás zaútočí. Ak sa vlámete do cely, tak máte aspoň chvíľku a v pohode vyvediete chlapíka von, bez nejakého boja. Hlavne nesmiete zabiť Venima, ak by aj k boju došlo. Vráťte Athynovi syna a podporí vaše zvolenie. Tiež vám prezradí, že Bolvyn Venim s tým nikdy nebude súhlasiť, ale ak získate podporu všetkých ostatných členov rady, tak potom bude musieť prijať vašu výzvu na boj a vy ho budete môcť zabiť.
Navštívte členov: Hlaren Ramorana, Garisa Llethri, Miner Arobar a Brara Morvayn, ktorá jediná nemá svoj vlastný manor a je v Redoran Councile. Všetci vás podporia, ak nechcú, zvýšte si u nich obľúbenosť. Potom bežte vyzvať Venima na súboj. Povie vám, že vás čaká v Aréne vo Vivecu. Skoncujte to tam s ním. Má dobré Ebony brnenie. Vráťte sa za Athynom Sarthim, ktorý vás menuje Hrotatorom Redoranu a dostanete Ring of the Hrotator.

Hlaalu Hrotator
Zožeňte si Yellow Book of 3E 426. Niekto v Hlaalu plaza by ju mohol mať, ja som ju vzal už predtým z Dren Plantation.
Choďte do Vivecu, Hlaalu Plaza a tam do Curio Manor. Crassius Curio sa nechá podplatiť za 1000 zlatých, no tým si získate jeho hlas. Tiež vám prezradí, že na ďalších dvoch členov rady Nevenu Ules a Velandu Omani má veľký vplyv Dram Bero. Tiež vás odporučí do St. Olms za Yngling Half-Trollom. Tam ho nájdete v Yngling Manor. Ynglinga musíte podplatiť za 2000 zlatých. Keď sa opýtate ľudí na Drama Bera, povedia vám, že ho videli v St. Olms. Keď ste teda už tu, skočte do Haunted Manor a otvorte dvere s levelom 50. Ten vás podporí zadarmo a prezradí, že ak chcete presvedčiť zvyšných členov, musíte presvedčiť najprv Dren. Ten je na Dren Plantation. Tá je severozápadne od Vivecu, ale nemôžete zablúdiť, keď sa tam vydáte východne z Pelegiadu. Pri nízkej obľúbenosti vás Dren napadne a môžete ho zabiť. Pri vysokej ho môžete oklamať, že chcete byť Hrotator preto, aby ste porazili Dagoth Ura a ochránili morrowind pred impériom. Rozhodnutie je na vás.
Velanda Omani je v Omani Manor juhovýchodne od Telvanni waistworks. Z Viveckej Telvanni budovy vedie most na ostrov. Južne z tohto ostrova je most na ďalší ostrovček, na ňom je Omani Manor.
Nevena Ules je v Surane. Západne od Sitl Stridera, hneď pár krokov za mostom. Po ich súhlase sa vráťte za Crassiusom Curiom, ten vás spraví Hrotatorom Hlaalu a dá vám Belt of Hrotator.

Telvanni Hrotator
K členom rady Telvanni musíte vždy vyletieť do vrchných podlaží ich sídiel pomocou kúzla, či zvitkov, alebo fľaštičiek.
Sadrith Mora, Tel Naga. Tu sa nchádza Neloth. Získajte si jeho priazeň a bude hlasovať za vás. Tiež sa ho spýtajte na Telvanni councilors a dá vám Brown Book of 3E 426, ktorá obsahuje mená členov najvyššej rady Telvanni. Teraz navštívte ostatných členov.
Tel Vos, Aryno´s Chambers. (Ak ste ešte neboli v Tel Vose, tak ho dosiahnete kratučkou chôdzou na západ od Vosu.) Aryon súhlasí bez problémov, že bude hlasovať za vás a tiež vám povie, že Archmagister Gothren s tým určite súhlasiť nebude, poradí vám ho zabiť. Potom choďte do Tel Mora, Upper Tower. Mistress Dratha vám rada dá svoj hlas, no len pokiaľ ste žena. Ak ste muž, musíte sa jej podlizovať. Tel Branora, Mistress Therana je trochu mimo. Získajte si u nej obľúbenosť a skočte jej do rozprávania. Bude súhlasiť s vaším zvolením. (ak to náhodou nepôjde, môžete ju zabiť). Do Tel Aruhnu sa vydajte, tam vás Gothren čaká v Upper Tower. Nedá sa presvedčiť, tak ho zabite. Stoja pri ňom dvaja dremora, ktorí mu budú pomáhať. Aby ste si nepoštvali ostatných, tak neútočte ako prvý, ale ho vyprovokujte. Potom sa vráťte naspäť za Aryonom. Ten vás vymenuje za Hrotatora Telvanni. Dá vám Robe of the Hrotator. Choďte za Nibani Maesou, múdrou ženou do Urshilak campu. Povie vám, že čo sa týka šiestej úlohy, je treba si pohovoriť so Saryonim, Viveckým kňazom.


13. Príprava na finálny boj

V lokácii Vivec, Temple vás čaká Danso Indules. Povie vám, že sa s vami chce stretnúť Saryonim a že sa máte vyhnúť konfliktom s ordinatormi. Vbehnite do Hall of Wisdom a k dverám označeným High Fane. Sú zamknuté na level 50. Za nimi je Tholer Saryoni. V rozhovore vám navrhne, aby ste sa stretli s Vivecom. Dá vám kľúč od paláca, aj od svojej komnaty. Bežte do Viveckého paláca. Tu sa porozprávajte so samotným Vivecom.
Dá vám ako dar Wraithguard, berte. Potom chce, aby ste mu odprisahali, že budete brániť ľud Morrowindu. Tiež vám sľúbi, že zabezpečí, aby sa ľudia v Temploch nechovali odmietavo k Nerevarinovi a vymenuje vás za svojho šampióna. Na zničenie Dagoth Ura budete potrebovať okrem Wraithguardu ešte čepeľ Keening z Gate Citadel Odrosal a kladivo Sunder z Gate Citadel Venymal. Rukavica Wraithguard je práve na to, aby ste bezpečne mohli použiť tieto dva artefakty.


14. Predohra na finálny boj

Tiež vám Vivec spomenie, že Dagoth Ura podporuje sedem upírov a môžete ich zabiť, aby ste ho oslabili a získali od nich silné artefakty. Na ukončenie hry vám stačí Wraithguard, Keening a Sunder a pri ich získavaní nevyhnutne zabijete dvoch upírov. Jedného ste mohli zabiť v Kogoruhne, počas plnenia misií hlavného questu. Zostávajú štyria (nie je nevyhnutné ich zabíjať, kôli dokončeniu hry, ale môžete). Jeden je na severozápade od Ghostgate v Endusal: Kagarenac´s Study - Dagoth Endus a má Amulet of Heartrime. Druhý je na severovýchode v Tureynulal: Kagrenac´s Library - Dagoth Tureynul má Amulet of Hearthrum. Dagoth Gilvoth je v cieli vašej cesty u Dagoth Ura. Dagoth Venym je vo Venymal a okrem Sunderu má Amulet of Heartheal. Venymal sa vám objaví na mapke po rozhovore s Vivecom, tak ako aj Odrosal. V Odrosale je Dagoth Odros. Zoberte mu kľúč, s ním sa vydajte do Odrosal Tower a tam nájdete Keening. Siedmeho upíra som nenašiel. Teraz vám nič nebráni ísť za Dagoth Urom. Nezabudnite, že na použitie Keening a Sunder musíte mať nasadenú Wraithguards.


15. Dagoth Ur

Teraz bežte do Dagoth Ur. Máte to na mape. Východne od vstupu je páka, ktorá vám umožní vstúpiť. Dobehnite do najnižšieho poschodia (Cestou vás napadne Dagoth Gilvoth, jeden z vampírov), kde nájdete Dagoth Ura. Môžete si s ním pohovoriť, dá vám tri otázky a potom sa môžete pýtať vy. Po ukončení rozhovoru nasleduje súboj. Rýchlo ho zložte. Otvoria sa dvere do Akulakhan´s Chamber a na ich prahu je Hearts Ring. Vstúpte. Tu na vás znova zaútočí Dagoth. Dajte si Wraithguards a Sunder a skočte na most pod vami, ktorý smeruje do stredu veľkej sochy. Tam dvakrát použite Sunder na srdce Heart of Lorkham. Potom si dajte Keening a bodnite párkrát do srdca, až kým ho nezničíte. Tým stratí Dagoth nesmrteľnosť a môžete ho zabiť. Potom vybehnite po ochodzi na vrchol a opustite Akulakhan´s Chamber. Tu vás čaká Azura, ktorá vám oznámi, že ste naplnili svoj osud a proroctvo. Dá vám za odmenu Ring of Azura. Tiež vám ale do vášho radovania pripomenie, že ako Nerevarine a Hrotator ste sa zaviazali ochraňovať ľud Morrowindu. Keď sa doradujete z Dagothovej smrti, stále je v tejto hre množstvo frakcií, do ktorých sa dá vstúpiť a kde môžete rozvíjať svoj talent.


CESTOVNÝ PORIADOK

NástupišteRozvoz do

Lodný cestovný poriadok

Tel AruhnVos, Tel Mora, Dagon Fel
VosSadrith Mora, Tel Aruhn, Tel Mora
Tel MoraSadrith Mora, Dagon Fel, Vos, Tel Aruhn
Dagon FelTel Mora, Sadrith Mora, Khuul, Tel Aruhn
Sadrith Mora  Tel Branora, Ebonheart, Tel Mora, Dagon Fel
Tel BranoraVivec, Molag Mar, Sadrith Mora, Ebonheart
EbonheartVivec, Hla Oad, Tel Branora, Sadrith Mora
Hla OadEbonheart, Gnaar Mok, Vivec, Molag Mar
Gnaar MokKhuul, Hla Oad
KhuulGnaar Mok, Dagon Fel
VivecHla Oad, Ebonheart, Molag Mar, Tel Branora
Molag MarVivec, Hla Oad, Tel Branora


Cestovanie za použitia Silt Strider

KhuulMaar Gan, Ald´ruhn, Ginsis
Ald´ruhnBalmora, Khuul, Maar Gan, Gnisis
Maar GanAld´ruhn, Khuul, Ginsis
GnisisAld´ruhn, Maar Gan, Khuul, Seyda Neen
Seyda NeenBalmora, Vivec, Suran, Gnisis
BalmoraVivec, Ald´ruhn, Seyda Neen, Suran
SuranBalmora, Seyda Neen, Vivec, Molag Mar
Molag MarSuran, Vivec
VivecBalmora, Seyda Neen, Suran, Molag Mar

Teleportovanie za pomoci čarodejov v gildách mágov:
Teleportovať sa dá len medzi mestami Caldera, Ald´ruhn, Balmora, Vivec a Sadrith Mora: Wolverine Hall.

1. časť | 2. časť

Súvisiace hry The Elder Scrolls VI
The Elder Scrolls Online: Gold Road
The Elder Scrolls: Blades
The Elder Scrolls Online: Necrom
The Elder Scrolls Online: High Isle
The Elder Scrolls V: Skyrim - Anniversary Edition
The Elder Scrolls Online: Blackwood
The Elder Scrolls Online: Greymoor
The Elder Scrolls Online: Elsweyr
The Elder Scrolls Online: Summerset
The Elder Scrolls Online: Morrowind
The Elder Scrolls: Legends
The Elder Scrolls V: Skyrim - Special Edition
The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited - Orsinium
The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited - Imperial City
The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited
The Elder Scrolls Online
The Elder Scrolls Anthology
The Elder Scrolls V: Skyrim - Legendary Edition
The Elder Scrolls V: Skyrim - Dragonborn
The Elder Scrolls V: Skyrim - Hearthfire
The Elder Scrolls V: Skyrim - Dawnguard
The Elder Scrolls 5: Skyrim
The Elder Scrolls IV: Oblivion (5th Anniversary Edition)
The Elder Scrolls 4: The Shivering Isles
The Elder Scrolls 4: Knights Of The Nine
The Elder Scrolls 4: Oblivion
The Elder Scrolls 3: Bloodmoon
The Elder Scrolls 3: Morrowind - Game of the Year Edition
The Elder Scrolls 3: Tribunal
The Elder Scrolls 3: Morrowind - Collector's Edition
The Elder Scrolls Adventures: Redguard
An Elder Scrolls Legend: Battlespire
Daggerfall
The Elder Scrolls 2: Daggerfall
The Elder Scrolls: Arena



Diskusia Príspevkov: 45 Hodnotenie
1806 hlasov

100
60
20

80
40
0
47
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |