HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21097
5455
5063
1438
1600
7336
6006
12838
1687

Online 15019 užívateľov

Návody > Gothic 3


Zobrazení:1108989
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

Myrtana 1 | Myrtana 2 | Nordmar | Varant | Hlavný príbeh | Ostatné


Návod je spisovaný postupne po jednotlivých oblastiach (mesto, dedina, tábor) a pri každej je výpis questov z danej oblasti.
Questy nadväzujúce na seba sú združené spolu. Celkovo sú písané tak, aby sa dali prejsť pohodlne za sebou. Tie ku koncu sú buď podmienené prejdením predošlých, alebo aspoň predpokladajú ich prejdenie, kvôli poznaniu súvislostí.
Najprv sú spísané všeobecné questy. Teda také, ktoré môžete prejsť bez ohľadu na to, s ktorou s frakcií v hre sympatizujete. Neobsahujú konečné rozhodnutia vyplývajúce z pridania sa k jednej z frakcií, neobsahujú zabíjania dôležitých postáv a podobne. Po týchto questoch nasledujú vždy záverečné questy danej oblasti (pokiaľ sú), kde už sa pridávate na konkrétnu stranu a robíte definitívne rozhodnutia.
Závisí od toho, ako chcete hrať. Kľudne môžete preskočiť niektoré questy a začať pracovať pre frakciu (oslobodiť mesto, pozabíjať povstalcov). Ak si však chcete hru vychutnať a splniť všetky, alebo aspoň väčšinu vedľajších questov, nechajte si záverečné rozhodnutia na neskôr.



ARDEA

Ardea je malá dedinka na pobreží, v ktorej začínate hru. Budete donútený k boju s orkami a tak dedinu rovno oslobodíte. Tiež sa tu rozdelíte so svojimi priateľmi (pekní priatelia, sebecky vás opustia) a vydáte sa zistiť, čo sa stalo s Myrtanou.
Teleportačný kameň sa nachádza na námestí dediny, pred budovou oproti vstupnej bráne, na stole s ďalšími predmetmi.
Bonus:
- Kniha v budove naľavo, pri zadnom vstupe do dediny, kde je aj alchymistický stolík: +5 Alchemy.
- Budova v sklade na poschodí v budove pri Innosovej soche: +5 Ancient Knowledge.

1. Liberate Ardea From Orcs!
Hneď na začiatku hry prichádzate do tejto dediny, ktorá je pod útokom orkov, takže len čo preberiete ovládanie svojej postavy, pomôžte spolu so svojimi priateľmi otrokom v dedine pobiť orkov. Keď všetkých pozabíjate, dedinu ste oslobodili. Na záver si ešte pohovorte s Hamlarom a získate quest "Talk to the Leader of the Rebels!".
Odmena: 1000 xp
Reputácia: +2 u rebelov

2. Jack and the Bilge Rats
Prejdite zadnou bránou von z mesta a južne na konci kopca je maják, ktorý obýva starý Jack. Posťažuje sa vám, že ho ohrozujú protivné krysy, ktorými myslí troch darebákov neďaleko táboriacich. Povedzte mu, že sa o to postaráte. Stačí ísť od majáka po východnej strane útesu a nájdete pri táboráku troch darebákov, ktorí vás hneď napadnú. Zabite ich a oznámte to Jackovi.
Odmena: 750 xp, 50 zlatých
Reputácia: --

3. Gorn Shows you the Rebel´s Hideout
Pohovorte si s vašimi priateľmi po oslobodení dediny. Potom zbehnite od prednej brány cestou dole smerom k moru a pri dvoch domčekoch nájdete pri ohni čakajúceho Lestera. Lester vám povie, že piráti ukradli vašu loď. Oznámte to Diegovi. Potom si pohovorte s Gornom, ktorý sa rozhodne vydať za rebelmi, tak ho požiadajte, aby vás za nimi zaviedol. Súhlasí, tak ho sprevádzajte krátkou cestou od mesta. Cestou si dajte pozor akurát na pár Scavengerov. Pred schodmi vedúcimi k táboru rebelov sa s vami Gorn rozlúči a quest je kompletný.
Odmena: 250 xp
Reputácia: +1 u rebelov

4. Talk to the Leader of the Rebels!
Keď sa po oslobodení Ardei budete zhovárať s Hamlarom, tak vás požiada, aby ste o ich stave informovali vodcu rebelov. Keď sa dostanete k rebelskému táboru Reddock spolu s Gornom (quest Gorn Shows you the Rebel´s Hideout), tak len v tábore vstúpte do jaskyne, zbehnite na jej dno a tam si pohovorte s vodcom rebelov menom Javier. Neskôr sa zastavte oznámiť to Hamlarovi, s ktorým už budú v Ardei aj rebelské posily.
Odmena: 1000 xp, od Hamlara 500 xp
Reputácia: +1 u rebelov

5. Kill the Shy Deer
Vydajte sa na sever od Ardey a na kopci pod horou narazíte na kamenný kruh (vidieť ho cez deň za dobrého počasia aj z Ardey). V ňom táborí osamelý lovec Chris. Pohovorte si s ním o ňom a keď sa spýtate, či by vás neučil lovecké schopnosti, tak povie že áno, ale musíte pre neho uloviť plaché jelene (Shy Deer), ktoré sa pasú neďaleko. Sú rovno pod kopcom, smerom k mestu Vengard. Sú naozaj plaché a len čo sa priblížite, dajú sa na útek, takže pokúšať sa ich dostať mečom nemá význam. Použite luk. No aj s tým je to pomerne náročné, keďže musíte strieľať len z istej vzdialenosti, než vás zaznamenajú. Ak sa trafíte, môžete jeleňa chvíľu prenasledovať a pokúsiť sa dať mu druhý zásah, než sa stratí. Vhodné je použiť na jelene nejakú silnejšiu muníciu, napríklad ohnivé šípy, vtedy ho zložíte na jeden zásah, môžete sa stiahnuť a zložiť ďalšieho. Keď zabijete všetkých päť jeleňov a máte päť kusov surového mäsa (nemusíte mäso zozbierať zo všetkých jeleňov), tak mäso odovzdajte Chrisovi a úloha je splnená. (Raz sa mi štvrtý jeleň zasekol o skalu a piaty úplne zmizol, takže je vhodné si hru pred touto misiou uložiť).
Odmena: 500 xp, +1 Hunting (Lov), možnosť učiť sa od Chrisa lovu
Reputácia: --

6. Jack´s Rebel Gold
Tento quest získate až v dedine Cape Dun od zlodeja menom Seruk. Najprv pre neho musíte splniť quest "Steal 3 Golden Goblets from Urkrass´s Warhouse" súvisiaci s Cape Dun a potom od neho získate tento. V tomto queste ide vlastne len o to, že vám Seruk povie, že Jack dostal nejaké zlato od rebelov. Zájdite preto k majáku pri Ardee a oslovte Jacka. Spýtajte sa ho na zlato. Prizná, že dostal nejaké zlato od Rebelov. Pýtajte si ho a bez akýchkoľvek námietok vám ho dá.
Odmena: 750 xp, +1 Thieving (Zlodejstvo), 400 zlatých
Reputácia: --



REDDOCK

Reddock je tábor rebelov v južnej časti Myrtany, nachádzajúci sa v podzemnej jaskyni medzi Ardeou a Cape Dun. Z Ardey vás sem môže zaviesť Gorn.
Teleportačný kameň je v truhlici v zadnej jaskyni. Tá je plná nepriateľov a pred vstupom do nej stráži Joey. Nemusíte plniť quest na jej vyčistenie, ani všetko v nej vyzabíjať, stačí sa zbaviť pár goblinov na začiatku a kameň si z truhlice vziať.
Ohnivý kalich. V tomto tábore môžete započať quest "Find All the Fire Chalices of the Fire Mages". Zapíše sa vám medzi hlavné úlohy a spočíva v tom, že máte získať 12 kalichov ohnivých mágov. Tu sa o tom dozviete od Sebastiana a získate tento quest. Zatiaľ žiadny kalich.
Bonus:
- Kniha v jaskyni u Sebastiana: +5 Alchemy.

1. Kill the Aggressive Wild Boars
V okolí budovy, ktorá je pri schodoch, ktorými vstupujete do tábora rebelov, postáva rebelský drevorubač menom Brenton. Štyri agresívne diviaky im znemožňujú pracovať v lese. Ponúknite pomoc. Vyjdite hore schodmi a dajte sa doľava (na východ) a choďte hore popri okraji tábora rebelov až k malému drevorubačskému táboru, kde sú štyri diviaky. Zabite ich. Sú to pomerne silné potvory, takže ich vylákavajte po jednom a takto ich osamote zabijete ľahšie. Keď ich zložíte, oznámte to Brentonovi.
Odmena: 750 xp, +1 Hunting (Lov), 30 zlatých
Reputácia: +10 Reddock

2. Bring the Fire Mage Sebastian Some Healing Plants
V jednej z bočných jaskýň v Reddocku je mág Sebastian. Spýtajte sa ho, či by vás niečomu nepriučil a požaduje za to 10 liečivých rastlín. Ak ich nemáte dostatok, stačí vonku obehnúť okolo tábora rebelov a tam v húštinách a pri stromoch rastie hromada liečivých rastlín. Stačí sa držať pri tábore, netreba ani odbiehať. Keď ich máte dostatok, tak mu odovzdajte požadovaných desať rastlín.
Odmena: 250 xp, +1 Alchemy (Alchýmia), možnosť učiť sa od Sebastiana alchýmii
Reputácia: +10 Reddock

3. Aréna v Reddocku
V jaskyni v Reddocku si pohovorte s Norrisom, ktorý vám vysvetlí, ako sa bojuje v aréne. Nesmiete súpera zabiť a ak sa necháte vytlačiť z arény, prehrali ste. Potom vyzvite dvoch rebelov, ktorí sú ochotní s vami bojovať.

3.1. Defeat Copper in the Arena
V centrálnej jaskyni sa pri ohni pohybuje Copper. Vyzvite ho na súboj v aréne a súhlasí. Porazte ho v súboji v aréne. Potom ho ešte oslovte.
Odmena: 550 xp, +1 Strength (Sila), ak budete chcieť Copper vás bude sprevádzať
Reputácia: --

3.2. Defeat Joey in the Arena
Joey je tiež v centrálnej jaskyni. Stráži prechod do južnej jaskyne. Pri rozhovore ho vyzvite na súboj v aréne a súhlasí. Porazte ho v súboji v aréne. Potom ho ešte oslovte.
Odmena: 800 xp, +1 Strength (Sila), Liečivý nápoj (Healing Potion)
Reputácia: +10 Reddock

4. Get Rid of the Roaming Orc Patrol Between Reddock and Ardea
Vo vstupnej časti Reddocku, v tábore pred vstupom do jaskyne je rebel Gelford. Povie vám o orkských hliadkach v okolí, ktoré ich znepokojujú. Sú konkrétne dve. Ponúknite pomoc s tou, ktorá je medzi Reddockom a Ardeou. Všimnite si, že z Ardey vychádzajú na sever dve cesty, ktoré sa neskôr spájajú do jednej, smerujúcej do Vengardu. Vydajte sa po tej naľavo. Po chvíli dorazíte k zhorenému domu (cez deň ho vidno aj z Ardey), pri ktorom táboria štyria orkovia. Traja prieskumníci a jeden bojovník. Zabite ich. Môžete prilákať neďalekého vlka, aby ich zabavil a vy ich potom začnete likvidovať. Keď ich pobijete, choďte to oznámite Gelfordovi.
Odmena: 1000 xp, 500 zlatých
Reputácia: +1 u rebelov

5. Reddock Need a Smith
V Reddocku si pohovorte s vodcom Javierom. Povie vám, že ich kováča zabili pri nedávnej potýčke orkovia a nutne potrebujú nového. Od Reddocku sa dajte na západ, juhozápad. Je to neďaleko, po pár metroch uvidíte v údolí pod sebou malú farmu. Tam je pár orkov, ktorých vedie ork menom Topork. Na farme je aj jeden človek, ich otrok Kliff. Je to kováč, čo sa vám hodí.
Môžete to vyriešiť po zlom a všetkých orkov zabiť, no teraz to nerobte a nechajte si to na quest "Eliminate the Orc Patrol on the Farm" a takto získate viac skúseností.
Vyzvite vodcu Toporka na súboj "Defeat Topork in a Duel" a keď ho porazíte, pýtajte si ako odmenu Kliffa. Tomu potom oznámte, že je slobodný a požiadajte ho, aby pracoval u rebelov ako kováč a on s radosťou súhlasí.
Odmena: 750 xp, +1 Smithing (Kováčstvo)
Reputácia: +10 Reddock

5.1. Defeat Topork in a Duel
Na farme, na ktorú sa dostanete v rámci questu "Reddock Need a Smith" vyzvite šéfa orkov menom Topork na súboj a porazte ho. Za výhru si môžete pýtať zlato, alebo jeho otroka Kliffa. Zvoľte si za odmenu Kliffa, čím sa pohnete v queste "Reddock Need a Smith" a súvisiacich questoch.
Odmena: 750 xp, +1 Strength (Sila)
Reputácia: --

5.2. Fee Kliff From the Orcs on the Farm
Keď získate do svojho vlastníctva Kliffa, otroka orkov tým, že ho vyhráte v súboji v rámci questu "Defeat Topork in a Duel", tak mu oznámte, že je slobodný a quest je splnený.
Odmena: 500 xp
Reputácia: +1 s rebelmi, +10 Reddock

5.3. Take Kliff to Javier, the Rebel Leader in Reddock
Keď oslobodíte Kliffa a ten súhlasí, že sa stane kováčom pre rebelov v rámci questu "Reddock Need a Smith", tak vás ešte požiada, aby ste ho z farmy orkov odviedli do tábora rebelov. Súhlaste a odveďte ho tú krátku trasu do tábora. V tábore až na dno jaskyne k vodcovi Javierovi a tam Javierovi oznámte, že ste priviedli kováča. Potom ešte oslovte Kliffa, ktorý vám poďakuje.
Odmena: 750 xp, od Kliffa 250 xp a 300 zlatých, možnosť učiť sa od Kliffa kováčstvu
Reputácia: +10 Reddock

6. Eliminate the Orc Patrol on the Farm
Vo vstupnej časti Reddocku, v tábore pred vstupom do jaskyne je rebel Gelford. Povie vám o orkských hliadkach v okolí, ktoré ich znepokojujú. Sú konkrétne dve. Ponúknite pomoc s tou na farme pri ceste do Cape Dum. Zájdite na farmu juhozápadne od Reddocku. Je dobré tam ísť, až po splnení questu "Reddock Need a Smith" a questov s ním súvisiacich. Keď ste ich splnili, tak spokojne zájdite na farmu a zabite všetkých štyroch orkov. Sú to Topork, dvaja prieskumníci a bojovník. Po ich zabití to choďte oznámite Gelfordovi.
Odmena: 1000 xp, 500 zlatých
Reputácia: +1 u rebelov

7. Weapons for the Rebels in Reddock
V centrálnej jaskyni Reddocku vám povie Norris, že by ste mali spraviť niečo pre tábor a to konkrétne priniesť nejaké zásoby zbraní. Spýtajte sa, kde by ste ich mohli získať a povie vám, že od orkov, ktorí zabavujú ľudské zbrane, no nemajú pre ne využitie. Keď budete na farme poniže tábora rebelov v rámci questu "Eliminate the Orc Patrol on the Farm", v ktorom zabijete orkov na farme, tak si v budove vezmite tri balíky zbraní (Bundle of Weapons). Keď budete pri ďalšej skupine orkov, ktorú zabijete v rámci questu "Get Rid of the Roaming Orc Patrol Between Reddock and Ardea", tak si pri nich vezmite dva balíky zbraní. S piatimi balíkmi sa vráťte za Norrisom a odovzdajte mu ich.
Odmena: 5000 xp, 300 zlatých
Reputácia: +1 u rebelov, +10 Reddock

8. Clean Out the Southern Caves of Reddock
V centrálnej jaskyni Reddocku je prechod do južnej jaskyne, na konci ktorej je ďalší východ z Reddocku. No jaskyňa je plná potvor. Pri vstupe stráži Joey, tak mu povedzte, že sa o to postaráte a získate tento quest. Potom len vstúpte do jaskyne a pobite v nej nepriateľov. Na začiatku je to pár goblinov. Potom asi šesť jašterov, ktorí môžu byť zo začiatku na vás ťažší, tak si ich radšej vylákavajte po jednom a než sa priblížia, strieľajte po nich. No a na konci vás čaká Minecrawler.
Odmena: 750 xp, +1 Hunting (Lov), od Joeyho 250 xp a 500 zlatých
Reputácia: +20 Reddock

9. Find the Rebel Underground in Cape Dun
Vodca rebelov Javier vám povie, že v dedine Cape Dun je utajený rebel. Nepovie vám, kto to je, keďže vám úplne nedôveruje, ale ak ho nájdete, máte mu povedať, že vás posiela Javier. Keď budete v dedine Cape Dun, tak za budovami pri hradbe, kde sa pasú prasce, pracuje otrok Phil. Pohovorte si s ním a zistíte, že on je agentom rebelov. Povedzte mu, že vás posiela Javier. Splnením tohto questu sa nezaväzujete k plneniu ďalších úloh pre Phila, ale môžete sa o ne uchádzať.
Odmena: 500 xp, 50 zlatých
Reputácia: +2 u Rebelov, +10 Reddock



CAPE DUN

Cape Dun je dedina na juhovýchodnom pobreží Myrtany, kúsok od tábora rebelov Reddock.
Teleportačný kameň je v sklade, ktorý spravuje ork Urkrass. Môžete ho stade ľahko ukradnúť.
Ohnivý kalich. V tejto dedine môžete získať jeden kalich. Patril paladinovi Wenzelovi, ktorého držia v majáku na kopci. Predal ho orkom otrokár Gamal a kalich predal orkovi Urkrassovi, od ktorého ho môžete kúpiť za 100 zlatých.
Bonus:
- Kniha v dome alchymistu Esiela, oproti stanu Gamala: +5 Alchemy.
- Kniha v dome vodcu orkov Uruka: +5 Ancient Knowledge.

1. Pelts for Jens the Hunter
Krátko pred dedinou Cape Dun má svoj zrub lovec Jens. Ak ho požiadate, aby vás učil o love, tak chce za to, že vás bude učiť, 10 vlčích kožušín. Ak ste sa už naučili sťahovať kože (napr. od lovca Chrisa neďaleko dediny Ardea), tak jednoducho zabite desať vlkov a prineste kože. Ak kože ešte sťahovať neviete, tak ich ukradnite z dediny, v ktorej ich Jens predáva orkom. Tam stačí pobehať dedinu, pohľadať kože a ukradnúť ich (1 pri voze pred bránou do dediny; 2. za prvou budovou naľavo v dedine; 1 pri krabiciach naľavo pri ceste vedúcej na kopec k aréne, 1 pri aréne; 3 pri Urkrassovom sklade, pri stenách; 1 v Urkrassovom sklade; 1 pri krabiciach neďaleko pasúcich sa prasiat; 2 pri ohnisku za skladom).
Odmena: 500 xp, 250 xp od Bufforda, možnosť učiť sa od Jensa lovu
Reputácia: +10 Cape Dun

2. Kill All Hungry Wolf Packs Around Cape Dun
V dedine zájdite za Buffordom, ktorý vám povie, že vyhladované vlky útočia na otrokov orkov, čo sa im nepáči. Ak ich zlikvidujte, odmení vás. Takže vyrazte zabíjať vlkov. Je ich niekoľko skupín. Dvaja sú medzi Jensovou chatou a bránou do mesta; traja sú na kopci nad mestom, povyše Hareka; dvaja sú pod Jensovou chatou, pri útese; dvaja sú pri útese poniže Jensovej chaty, traja sú za Jensovou chatou pri kopci. Keď ich zabijete všetkých dvanásť, oznámte to Buffordovi.
Odmena: 500 xp, +1 Hunting (Lov), 250 xp a 300 zlatých od Bufforda
Reputácia: +15 Cape Dun

3. Steal 3 Golden Goblets from Urkrass´s Warehouse
Neďaleko skladu pri ohnisku nájdete Seruka. Je to zlodej a vyzve vás, aby ste z Urkrassovho skladu ukradli tri zlaté čaše. Celkom jednoduché. Keď bude Urkrass stáť vo dverách, preplížte sa dnu bočným vchodom a vezmite si kalichy, dva sú na krabiciach a jeden na zemi (tiež si môžete vziať batoh so zbraňami a teleportačný kameň). Oznámte Serukovi, že ste čaše ukradli. Ten je spokojný s vaším výkonom a bude váš učiť zlodejine a tiež si od neho môžete vypýtať ďalšiu úlohu, ktorá je však zaradená medzi úlohy v Ardei.
Odmena: 1250 xp, +1 Thieving (Zlodejstvo), možnosť učiť sa od Seruka zlodejine, možnosť získať quest Jack´s Rebel Gold
Reputácia: --

4. Healing Herbs for Alchemist
V dedine je aj alchymista Esiel. Chce od vás 12 liečivých rastlín (Healing Platns). Ak počas hrania systematicky prehľadávate krajinu, mali by ste ich už mať. Ak nie, tak sa popozerajte po okolí v lesoch. Tri môžete získať v miestnom queste "Harek Needs Meat". Dosť ich rastie aj hore na kopci pri majáku a pri aréne - tam vám aj odporučí hľadať sám Esiel. Keď ich získate, tak mu ich odovzdajte a bude vás učiť.
Odmena: 250 xp, +1 Alchemy (Alchýmia), možnosť učiť sa od Esiela alchýmii a obchodovať s ním, 250 xp od Bufforda
Reputácia: +10 Cape Dun

5. Aréna v Cape Dun
Na kopci pri majáku si pohovorte s orkom menom Arokkh. Ak chcete bojovať v aréne, on vám dohodne zápasy a po bojoch si u neho vypýtate odmenu.
Odmena: 250 xp od Bufforda keď sa stanete šampiónom arény
Reputácia: --

5.1. Defeat Fadi in the Arena
Keď si dohodnete súboj u Arokkha, tak vašim prvým protivníkom je Fadi. Ozbrojený mečom a štítom. Porazte ho v aréne. Potom oslovte Arokkha a aj Fadiho.
Odmena: 1000 xp, +1 Strength (Sila), 250 xp od Arokkha, 250 xp od Fadiho
Reputácia: +10 Cape Dun

5.2. Defeat Darmok in the Arena
Druhým a posledným súperom, s ktorým vám Arokkh dohodne súboj, je Darmok. Bojuje s dlhým mečom. Je pomerne ľahkým súperom. Porazte ho a oslovte Arokkha a potom aj Darmoka.
Odmena: 1250 xp, +1 Strength (Sila), od Arokkha 250 xp a meč Broadsword, 250 xp od Darmoka
Reputácia: +10 Cape Dun

6. Quartermaster in Cape Dun Needs Healing Potions
V dedine pri ohni neďaleko skladu postáva Deckard. Keď ho oslovíte, povie vám, že potrebuje tri liečivé nápoje (Healing Potion). Zrejme by ste už mali mať u seba dosť týchto nápojov. Ak náhodou nie, môžete ich kúpiť u miestneho alchymistu Esiela (alebo ich získate ako odmenu, ak splníte quest "Help Harek Escape"). Keď ich máte, len mu ich odovzdajte.
Odmena: 500 xp, možnosť obchodovať s Deckardom, 250 xp od Bufforda
Reputácia: +10 Cape Dun

7. Cyrus Needs Booze
V dedine pri ohni neďaleko skladu sa vyskytuje žoldnier Cyrus. Je otrávený z toho, že musí strážiť a ocenil by fľašu nejakej pijatiky (Booze). Nejaké by ste už po istej dobe hrania mali mať so sebou. Ak nie, tak navštívte obchodníkov a niekde nejakú kúpte. Tú mu potom odovzdajte.
Odmena: 500 xp, možnosť získať quest "A Plague of Bandits in the Coastal Region", ak budete chcieť Cyrus vás bude sprevádzať
Reputácia: +10 Cape Dun

8. Harek Wants Meat
Harek postáva na kopci nad dedinou. Je to otrok na úteku, ktorý sa vydáva za bylinkára. Spýta sa vás, či nemáte kus mäsa. Surové nechce, tak ak nemáte žiadne opečené, skočte do dediny k ohňu a nejaké si opečte (získate Roast Meat). Potom mu ho darujte, aby sa nasýtil.
Odmena: 500 xp, 3 Healing Plants
Reputácia: +10 Cape Dun

9. Harek vs Gamal (pomoc otrokovi vs pomoc otrokárovi)
V dedine je Gamal. Pohybuje sa v okolí svojho stanu a v noci samozrejme spí v ňom. Povie vám, že mu ušiel otrok Harek a nemá čas ho hľadať, takže vám ponúkne možnosť si privyrobiť, ak mu ho privediete. Hareka ste už mohli predtým nájsť pri prieskume okolia dediny. Môžete mu pomôcť utiecť, alebo ho odovzdať Gamalovi.

9.A. Help Harek Escape
Harek postáva na kopci nad dedinou. Pred touto úlohou si s ním môžete splniť quest "Harek Needs Meat" pre pár skúseností naviac. Aby ste mohli splniť túto úlohu, musíte najprv získať úlohu "Take Harek the Slave Back to Gamal". Keď mu poviete, že viete, že je majetkom Gamala, tak vás poprosí o zľutovanie a aby ste mu pomohli. Ak súhlasíte, tak vás poprosí, aby ste ho odviedli k Jensovi. To je lovec, ktorý býva vo svojej chate kúsok pred dedinou Cape Dun. Vezmite ho tam a oslovte Jensa, ktorému poviete, že ste mu niekoho priviedli. Potom ešte oslovte Hareka a je to.
Odmena: 1000 xp, možnosť učiť sa od Hareka akrobaciu, 250 xp od Hareka a 3 Healing Potions (Liečivé nápoje)
Reputácia: +1 u Rebelov

9.B. Take Harek the Slave Back to Gamal
Ak sa rozhodnete pomôcť Gamalovi, tak si ešte pre pár skúseností môžete predtým splniť quest "Harek Needs Meat". Keď ste pripravený, tak len zájdite za Harekom, ktorý stojí na kopci nad dedinou. Povedzte mu, že ho odvediete za jeho pánom Gamalom a potom mu povedzte, aby vás nasledoval. Zájdite s ním za Gamalom a odovzdajte mu Hareka.
Odmena: 1000 xp, možnosť obchodovať s Gamalom, 100 zlatých
Reputácia: +1 u Hashishinov

10. Bring His Goods Back to Urkrass
V zadnej časti dediny Cape Dun je sklad, ktorý spravuje ork Urkrass. Len čo sa objavíte, vysype na vás, že čakal dodávku od žoldnierov, no tá nedorazila. Zrejme ju ukradli banditi a mali by ste ju získať naspäť. Južne od tábora rebelov, Reddocku, je kopec deliaci pláže na dve časti (pláž pod Ardeou a pláž pod Cape Dun). Na konci tohto kopca, na brale nad morom, táboria štyria banditi. Zbite ich a vezmite si tri krabice s nákladom, ktoré ukradli Urkrassovi. (Tiež si vezmite dve vrecia so zbraňami - Bundles of Weapon). Vráťte sa do dediny a odovzdajte krabice Urkrassovi.
Odmena: 1500 xp, 150 zlatých, možnosť obchodovať s Urkrassom, 250 xp od Bufforda
Reputácia: +15 Cape Dun

11. A Plague of Bandits in the Coastal Region
Keď splníte quest "Cyrus Needs Booze", tak sa spýtajte Cyrusa na banditov. Dozviete sa o vodcovi banditov menom Ortega. Treba ho zabiť. Ak chcete, môžete vziať Cyrusa na tento quest so sebou. Je vhodné plniť tento quest spolu s questom "Lamp Oil for Ardea", pretože sa oba dajú splniť takmer zároveň. Vydajte sa na sever od dediny menom Ardea. Pod kopcom pred sebou vidíte kamenný kruh (je v ňom lovec Chris). Choďte do údolia naľavo od kamenného kruhu. Tam pod kopcom je vchod do jaskyne. Strážia ju dvaja banditi. Zabite ich a pobite aj banditov v jaskyni. V jej zadnej časti pri svojom tróne je aj ich samotný vodca Ortega. Zabite ho. Potom sa týmto výkonom pochváľte Buffordovi a Cyrusovi.
Odmena: 1000 xp, 250 xp a 500 zlatých od Bufforda, 250 xp od Cyrusa
Reputácia: +10 Cape Dun, +1 u Orkov

12. Lamp Oil for Ardea
Tento quest plňte spolu s questom "A Plague of Bandits in the Coastal Region", pretože sa oba dajú splniť takmer zároveň. Pre zadanie musíte nájsť Iomara. Vydajte sa popri západnej strane rebelského tábora Reddock nahor do kopca. Prejdite popri jeho zadnom vchode a pokračujte hore po ceste do kopca. Po ceste prídete na križovatku, kde je prevrátený voz a pri ňom je Iomar. Posťažuje sa vám, že ho prepadli banditi vedení svojim vodcom Ortegom a ukradli mu päť debien s olejom do lámp. Vydajte sa na sever od dediny menom Ardea. Pod kopcom pred sebou vidíte kamenný kruh (je v ňom lovec Chris). Choďte do údolia naľavo od kamenného kruhu. Tam pod kopcom je vchod do jaskyne. Strážia ju dvaja banditi. Zabite ich a aj ostatných banditov v jaskyni. V zadnej časti, kde je najviac banditov a aj ich vodca Ortega, sú štyri krabice s olejom. Posledná piata je v dolnej časti jaskyne. Vezmite si ich a vráťte sa s nimi naspäť za Iomarom. Ten vám poďakuje a pôjde do Ardey.
Odmena: 500 xp, +1 Thieving (Zlodejstvo), možnosť obchodovať s Iomarom, 400 zlatých, 250 xp ak ste zabili Ortegu a povedali to Iomarovi
Reputácia: --

13. The Captured Paladin´s Belongings
V meste má svoj stan otrokár Gamal. Môžete sa od neho dozvedieť, že predal orkom do otroctva paladina a jeho veci predal Urkrassovi, orkovi čo má na starosti sklad. Sú zrejme bezcenné, lebo za ne dostal len 50 zlatých. Zájdite za Urkrassom a spýtajte sa ho na to. Ponúkne vám ten kalich za 100 zlatých. Potrebujete ho pre jeden z hlavných questov. Takže ho kúpte a quest je splnený (môžete Urkrassa zbiť a kalich mu vziať, no na splnenie questu ho musíte aj tak kúpiť a potom budete mať dva kalichy - proste chyba).
Odmena: 1000 xp, 250 xp od paladina Wenzela ak mu poviete o získaní kalicha
Reputácia: +1 u Rebelov

14. Bundles of Weapons for Phil
Phil, ktorý pracuje pri prascoch, je rebel a pripravuje sa na oslobodenie Cape Dun. Pohovorte si s ním (aj v rámci questu "Find the Rebel Underground in Cape Dun") a spýtajte sa, ako ho môžete podporiť. Potrebuje tri batohy zbraní. Tie by ste už mali mať. Jeden je v Urkrassovom sklade, jeden má vo svojom stane pri aréne ork Arokkh a dva nájdete pri banditoch v rámci questu "Bring His Goods Back to Urkrass". Odovzdajte potom tri batohy Philovi.
Odmena: 500 xp, 200 zlatých
Reputácia: +1 u Rebelov



Záver v CAPE DUN

A. Orkovia

1. Destroy the Rebel Underground in Cape Dun!
Keď získate reputáciu v meste Cape Dun aspoň na 75, tak budete vpustený k vládcovi dediny, ktorým je ork Uruk. Hnevajú ho rebeli a vie, že majú zázemie dokonca aj tu v Cape Dun. Máte nájsť ich vodcu v dedine a postarať sa o neho. Týmto otrokom rebelom je Phil, ktorý pracuje za domami pri prascoch. Proste ho napadnite a zabite. Potom to oznámte Urukovi.
Odmena: 2500 xp, 500 xp od Uruka, 100 zlatých a 2 Liečivé nápoje v sklade od Urkrassa
Reputácia: +2 u Orkov

2. Destroy the Rebel Camp Reddock
Keď získate reputáciu v meste Cape Dun aspoň na 75, tak budete vpustený k vládcovi dediny, ktorým je ork Uruk. Hnevajú ho rebeli, ktorí sa ukrývajú v tábore Reddock. Ponúknite sa, že sa o nich postaráte. Potom len zájdite do Reddocku a pozabíjajte väčšinu rebelov. Najmä vodcu Javiera a ostatných významných členov. Keď ich zlikvidujete väčšinu, pár posledných rebelov sa dá na útek a úloha je splnená. Samozrejme, je to pomerne náročná úloha, tak buď postupujete postupným vylákavaním pár rebelov, alebo si úlohu nechajte na neskôr. Keď ste hotový s masakrom nevinných ľudí, pochváľte sa tým Urukovi. (Tento quest oficiálne patrí k Reddocku, no logicky patrí sem).
Odmena: 2500 xp, 1000 xp a 2000 zlatých od Uruka
Reputácia: +7 u Orkov

B. Rebeli

1. Liberate Cape Dun!
Pohovorte si s Philom o povstaní. Povie vám, že by sa hodila pomoc. V majáku držia zavretého paladina menom Wenzel, tak máte zistiť, či sa k nim pridá. Keď máte reputáciu v dedine nad 75, tak vás k nemu bez problémov vpustia. Pohovorte si s ním. Rád pomôžete, tak to potom oznámte Philovi. Napokon už len povedzte Wenzelovi, nech sa s vami pustí do oslobodzovania a vyrazte spolu do boja. Pozabíjajte čo najviac orkov a žoldnierov a hlavne ich vodcu Uruka. Keď ich zabijete dostatok, tak ste dedinu oslobodili.
Odmena: 5000 xp, 500 xp a 2 liečivé nápoje od Phila, 1000 xp od Wenzela, 1000 zlatých a 1000 xp od Javiera v Reddocku
Reputácia: +5 u Rebelov

1.1. Wenzel Cleans Up
Keď začnete spolu s paladinom Wenzelom oslobodzovanie Cape Dun, tak získate tento quest. Keď sa prebojujete k vstupu do dediny, tak tam po boji Wenzela oslovte a quest je splnený.
Odmena: 750 xp, možnosť splniť quest "Wenzel´s Lost Sword"
Reputácia: +1 u Rebelov

2. Wenzel´s Lost Sword
Keď oslobodíte Cape Dun, tak vám Wenzel poďakuje a podotkne, že ak pôjdete do Montery, tak sa v jej okolí máte poobzerať po vlčej jaskyni. Táto jaskyňa je hneď pri východnej ceste, ako vychádza spomedzi skál k Montere. Bližší popis je pri Monterskom queste "Find the Stray Wolves and Kill Them". Tam v jaskyni nájdete na zemi Wenzelov meč. Potom sa s ním vráťte do Cape Dun a odovzdajte mu ho.
Odmena: 500 xp, 1000 zlatých
Reputácia: +1 u Rebelov



MONTERA

Montera je farmárske mesto v strednej časti Myrtany. Dá sa tam dostať cestou z Cape Dun, ktorá sa pri rieke rozdvojuje, no obe cesty vás dovedú do Montery. Dlhšia, západná vedie popri rangeroch a kratšia priamo do mesta, akurát cez tábor banditov.
Teleportačný kameň je vo vyššej úrovni mesta, pod hradným nádvorím v malej budove. Tá je medzi kováčskou dielňou a domom vodcu žoldnierov Marika. Vnútri sa skrýva vystrašený otrok (Frightened Slave). Kameň si môžete pokojne zobrať a dom môžete používať, potvrdí vám to aj Marik, keďže je ten dom opustený.
Ohnivý kalich. V tomto meste môžete získať jeden kalich od otroka menom Bengerd, keď ho budete môcť vymeniť na žiadosť žoldniera Bradleyho.
Bonus:
- Mlynský kameň na dvore na nádvorí pred sídlom vládcu mesta: +5 Strength (vyžaduje silu 200).

1. Cowardly Golbins in the Night
Keď sa vydáte z Cape Dun cestou na sever, pomedzi hory do Montery, tak popri ceste narazíte na malý tábor. Sú tam traja rebeli. Jeden z nich je Armon a povie vám o tlupe zbabelých goblinov, ktorí im v noci kradnú zásoby. Ponúknite im pomoc. Títo goblini žijú v jaskyni na druhej strane cesty, oproti táboru rebelov. Je ich tam asi deväť, tak ich postupne všetkých pozabíjajte. Môžete ešte vyrabovať ich jaskyňu a choďte to oznámiť Armonovi.
Odmena: 750 xp, 500 xp a 100 zlatých od Armona, možnosť učiť sa od Armona lovu
Reputácia: +1 u Rebelov

2. Report to the Leader of the Orc´s Mercenaries in Montera
Cestou z Cape Dun do Montery sa dostanete k rieke. Za mostom je budova s otrokmi, na ktorých dozerá žoldnier Domenik. Oslovte ho a bez ohľadu na to, čo poviete, vám nakáže, aby ste sa do troch dní hlásili v Montere u vodcu žoldnierov. Je to Marik, ktorého ľahko nájdete v meste. Keďže ste zrejme na ceste do Montery, tak tam len stačí zájsť, aj s prípadným zdržaním u rangerov a zájsť za Marikom. Až keď u neho začnete quest "How Loyal are the Orcs´ Mercenaries?", tak mu môžete oznámiť, čo chcel Domenik.
Odmena: 500 xp, quest "Collect the Rent for Domenik´s Farm", 500 xp od Domenika
Reputácia: +2 Montera

3. Rangerský tábor poniže Montery
Keď pôjdete z Cape Dun do Montery, tak sa od rieky dajte západnou cestou, ktorá je síce dlhšia, ale bez banditov a stretnete na nej aj Rangerov. Zistíte, že tu stála ich dedina, ktorú napadli, zničili a vyplienili Orkovia. Tí sa však stiahli do miest a v okolí zostala už len jedna hliadka, ktorá na nich dozerá. Prvé tri questy "The Thieving Orc Patrol", "Follow Arakos to Find the Orc Patrol" a "Porgan´s Druid Stone" môžete splniť takmer naraz. Potom ešte splňte poslednú úlohu pre ich druida Porgana a s táborom ste skončili. Nezabudnite, že sa od Porgana môžete učiť alchýmii, mágii a kúzlam.

3.1. The Thieving Orc Patrol
Arakos, strážca pred druidovou jaskyňou vám povie o poslednej orkskej hliadke. Ponúknite sa, že mu pomôžete ju zničiť a súhlasí. Vydajte sa spolu s ním ďalej po cesta, až narazíte na tábor troch orkov. Pozabíjajte ich. Potom oslovte Arakosa a pohovorte si o zničenej hliadke.
Odmena: 1500 xp, 500 xp a 300 zlatých a 3 Liečivé nápoje (Healing Potions) od Arakosa
Reputácia: +10 u Rangerov

3.2. Follow Arakos to Find the Orc Patrol
Arakos, strážca pred druidovou jaskyňou vám povie o poslednej orkskej hliadke. Ponúknite sa, že mu pomôžete ju zničiť a súhlasí. Vydajte sa spolu s ním ďalej po cesta, až narazíte na tábor troch orkov. Pozabíjajte ich. Potom oslovte Arakosa a pohovorte si o zničenej hliadke.
Odmena: 500 xp, možnosť učiť sa od Arakosa boju
Reputácia: +5 u Rangerov

3.3. Porgan´s Druid Stone
Porgan, druid, ktorého tu rangeri chránia, vám povie, že mu orkovia ukradli jeho magický kameň, ktorý by rád získal naspäť. Arakos, strážca pred druidovou jaskyňou, vám povie o poslednej orkskej hliadke. Ponúknite sa, že mu pomôžete ju zničiť a súhlasí. Vydajte sa spolu s ním ďalej po cesta, až narazíte na tábor troch orkov. Pozabíjajte ich. Prehľadajte mŕtve telá a u jedného orka nájdete kameň. Ten zaneste naspäť Porganovi.
Odmena: 750 xp, možnosť splniť quest "Stoneroots for Druid Porgan"
Reputácia: +15 u Rangerov

3.4. Stoneroots for Druid Porgan
Kameň, ktorý ste vrátili Porganovi po queste "Porgan´s Druid Stone", je poškodený. Potrebuje naň isté ingrediencie, tak sa ponúknite, že mu ich zoženiete. Potrebuje dvadsať kusov rastliny Stoneroot. Tieto rastliny rastú najmä pri vode, takže ak ich nemáte, môžete ich pozbierať pri rieke. Ak chcete mať prehľad, koľko ich máte, tak sa neukladajú do položky s prísadami, ako ostatné rastliny, ale do položky Rôzne (Miscellaneous). Stačí chodiť po brehoch rieky a nájdete ich dostatok. Potom ich odovzdajte Porganovi, ktorý nimi opäť obnoví silu kameňa. Ten vám za odmenu daruje, aby ste ho strážili lepšie, než on. Kameň má silu meniť vás na Ripperbeast.
Odmena: 2000 xp, druidský kameň premeny v Ripperbeast (Druid Stone of the Ripperbeast)
Reputácia: +15 u Rangerov

4. Aréna v Montere
Zájdite k aréne, ktorá je pri hradnom areáli. Pri aréne nájdete Ashtona, ktorý je momentálnym šampiónom. Zaplaťte mu 500 zlatých, za to, že môžete v aréne bojovať. Potom postupne vyzvite na boj jednotlivých gladiátorov a porazte ich. Sú to Fedor, Ugo, Dan a Goose. Napokon môžete vyzvať aj samotného šampióna Ashtona.

4.1. Defeat Fedor in the Arena
Vyzvite na súboj v aréne Fedora, ktorý bojuje so sekerou a porazte ho. Potom ho oslovte a vypýtajte si svoju odmenu.
Odmena: 1000 xp, +1 Strength (Sila), 500 xp a 500 zlatých od Fedora
Reputácia: +7 Montera

4.2. Defeat Ugo in the Arena
Pohľadajte Uga a spýtajte sa ho, či by vás niečomu nepriučil. Je ochotný, no najprv sa vy musíte preukázať ako bojovník. Tak ho vyzvite na súboj v aréne a porazte ho.
Odmena: 1000 xp, +1 Strength (Sila), 500 xp od Uga, možnosť učiť sa od Uga zlodejine
Reputácia: +7 Montera

4.3. Defeat Dan in the Arena
Pohľadajte Dana a vyzvite ho na súboj v aréne. Bojuje s mečom a štítom. Porazte ho. Keď zvíťazíte, spýtajte sa na odmenu a daruje vám svojho otroka, ktorý sa vám hodí na quest "Sobota Wants Dan´s Slave Back".
Odmena: 1000 xp, +1 Strength (Sila), danov otrok je váš
Reputácia: +7 Montera

4.4. Defeat Goose in the Arena
Pohľadajte Goosea a vyzvite ho na súboj v aréne. Má bastard sword. Porazte ho a potom si od neho vypýtajte svoju odmenu.
Odmena: 1000 xp, +1 Strength (Sila), 500 xp a 300 zlatých od Goosea
Reputácia: +7 Montera

4.5. Defeat the Shampion Ashton in the Arena
Keď porazíte všetkých predošlých bojovníkov v aréne, môžete vyzvať šampióna Ashtona. Jeho zbraňou je Bearded Axe. Porazte ho a potom ho oslovte, aby ste si zaistili svoj titul šampióna a aj patričné ocenenie.
Odmena: 1250 xp, +1 Strength (Sila), 1000 xp a 1000 zlatých od Ashtona
Reputácia: +10 Montera

5. Otrokár Sobota
V meste je aj hashishin Sobota, ktorý býva v budove pri schodoch oproti hradnému areálu. Posťažuje sa vám, že mu chýbajú dvaja otroci a bol by rád, keby ste mu ich priviedli späť.

5.1. Sobota Wants Dan´s Slave Back
Prvým otrokom, ktorý Sobotovi chýba, je ten, ktorého mu ukradol Marik a daroval ho svojmu žoldnierovi Danovi. Aby ste otroka získali, splňte quest "Defeat Dan in the Arane", kde porazíte Dana v súboji a za odmenu vám daruje svojho otroka. Ten čaká pri hradbe vedľa arény. Oslovte ho a vezmite ho k Sobotovi.
Odmena: 1000 xp, 1000 zlatých
Reputácia: +1 u Hashishinov

5.2. Sobota Wants Thorek´s Slave Back
Druhým otrokom, ktorý Sobotovi chýba, je ten, ktorého Marik poslal pomôcť kováčovi Thorekovi a ten sa zatiaľ nevrátil. Zájdite poniže do kováčovej dielne a vnútri nájdete otroka. Oslovte ho a povedzte mu, aby vás nasledoval. Cestou vás zastaví Thorek. Buď mu zaplaťte 1000 zlatých za otroka, alebo odmietnite a napadne vás. Len ho porazte a môžete odísť. Ak aj Thoreka potom oslovíte, nič už k incidentu nepovie. Odveďte otroka Sobotovi.
Odmena: 1000 xp, 1000 zlatých
Reputácia: +1 u Hashishinov

6. Doplnenie zásob v sklade
Sklad v Montere má na starosti chlapík menom Sanford. Keď si s ním pohovoríte, posťažuje sa, že mu chýbajú zásoby, konkrétne 5 barelov mlieka a 15 vriec s obilím. Pomôžte mu ich získať.

6.1. Wheat for the Warehouse Keeper
Zájdite na obilnú farmu, ktorá je neďaleko mesta. Tam sa poobzerajte po dvore a pri stohoch slamy nájdete vrecia s obilím. Jedno je akurát vzadu pri plote. Pozbierajte 10 vriec. Ešte päť chýba. Pohovorte si so správcom farmy Elberom a povie vám, že pár vriec ukradli zlodeji. Splňte pre neho quest "The Grain Thieves Must Go" v ktorom nájdete zlodejov a zabijete ich. V ich tábore si poberte vrecia s obilím a tie aj spolu s tými, čo už máte, zaneste Sanfordovi.
Odmena: 750 xp a 500 zlatých
Reputácia: +2 Montera

6.2. Milk for the Warehouse Keeper
Toto je jednoduchá úloha. Len zbehnite na mliečnu farmu, ktorá je rovno pod mestom a vezmite si z nej 5 sudov s mliekom. Dva sú pri spodnej budove, jeden pri prostrednej budove a dva sú za treťou budovou. Potom ich odovzdajte Sanfordovi.
Odmena: 750 xp a 200 zlatých
Reputácia: +2 Montera

7. Basir Wants His Gold Casket
V krčme v meste je Hashishin menom Basir. Povie vám, že ho prepadli a okradli, no najviac mu chýba jeho zlatá truhlička, ktorá má pre neho veľkú osobnú hodnotu. Prepadli ho na západnej ceste. Vydajte sa teda západnou cestou z Montery a poniže skupiny rebelov vedenej Otisom narazíte na prevrátený voz a miesto prepadu. Pri voze je na zemi zlatá truhlička. Vezmite si ju a zaneste ju Basirovi.
Odmena: 500 xp, 1000 zlatých
Reputácia: +1 u Hashishinov

8. How Loyal are the Orcs´ Mercenaries?
Marik je vodcom orkských žoldnierov v meste Montera. Navrhne vám, aby ste sa stali jeho špiónom a zistili, čo si o ňom jeho ľudia myslia a celkovo, či sú verní. On ako ich vodca to spraviť nemôže, ale vy ste v meste nový, takže by ste to mohli zvládnuť. Máte sa s nimi zhovárať, spriateliť, pomôcť im a zistiť o nich, čo sa dá. Žoldnierov je v meste veľa, ale vás zaujímajú jedine tí, ktorých pri narodení rodičia pomenovali.
Žoldnieri, ktorých sa to týka, sú: Fedor, Ugo, Dan, Goose, Bradley, Dennis, Elber, Ashton, Domenik, Trano. Pre úspešné zvládnutie tohto questu musíte získať informácie o týchto žoldnieroch a tie potom povedať Marikovi. Na záver musíte udať žoldniera Sanforda. Pre bližšie informácie si pozriete popis k tomuto questu poniže.
Odmena: 1500 xp, 2000 zlatých
Reputácia: +5 Montera

I. Fedor
Žoldnier, gladiátor z arény. Nájdete ho pri aréne. Myslí si, že Marik je slaboch. Oznámte mu to.
Odmena: 500 xp, 500 xp a 200 zlatých od Marika
Reputácia: --

II. Ugo
Žoldnier, gladiátor z arény. Nájdete ho pri aréne. Myslí si, že Marik si vedie ako vodca dobre.
Odmena: 500 xp
Reputácia: --

III. Dan
Žoldnier, gladiátor z arény. Nájdete ho pri aréne. Je spokojný s prácou Marika.
Odmena: 500 xp, 500 xp a 100 zlatých od Marika
Reputácia: --

IV. Goose
Žoldnier, gladiátor z arény. Nájdete ho pri aréne. Verí, že Marik je dobrý vodca.
Odmena: 500 xp, 500 xp a 100 zlatých od Marika
Reputácia: --

V. Bradley
Bradley sa pohybuje pri tábore otrokov pod vykopávkami. Má pre vás úlohu a za ňou nasleduje ďalšia. Od otroka Oska zistite, že Bradley žiada od otrokov úplatky, aby ich presunul na farmu. Ohláste to Marikovi. Ten o tom vie, tie úplatky idú pre neho, no aby si bol istý, či si Bradley nič nenecháva pre seba, máte mu priniesť jeho zoznam - quest "Marik Wants Bradley´s Slave List". Keď ho získate, doneste mu ho. Bradley ho nepodvádza, takže mu máte list vrátiť. Napriek všetkému sa spýtajte Bradleyho, čo si myslí o Marikovi. Odpovie, že ho veľmi nepozná, ale je to za pár skúsenostných bodov.
Odmena: 500 xp Bradleyho
Reputácia: --

8.1. Change of Shift in the Slave Camp
Práca na vykopávkach je veľmi náročná a tak zvyknú posielať vyčerpaných otrokov odpočinúť si prácou na mliečnej farme. Bradley chce, aby ste zistili, ktorí otroci sú na tom najhoršie a tých, aby ste poslali na farmu. Sú to Bengerd a Osko. Bengerd vám za to, že ho pošlete na farmu, daruje Ohnivý kalich (pre quest mágov). Osko vám prezradí, že Bradley má zoznam, na ktorom sú otroci, a tí, čo mu dajú najviac, sú prepustení pracovať na farmu. Oboch ich pošlite na farmu a oznámte to Bradleymu.
Odmena: 1000 xp, 50 zlatých, quest "Tell Dennis That Bradley Needs a New Slave"
Reputácia: +4 Montera

8.2. Tell Dennis That Bradley Needs a New Slave
Po splnení questu "Change of Shift in the Slave Camp" vám Bradley povie, že keďže ste odvelili dvoch uťahaných otrokov, máte teraz priviesť dvoch čerstvých z farmy od Dennisa. Zájdite teda na farmu, ktorá je hneď pod mestom a povedzte Dennisovi, čo Bradley požaduje. Ten nemá nič proti, akurát dodá, aby ste Bradleymu odkázali, nech je na otrokov miernejší, inak sú takmer nepoužiteľní.
Odmena: 1000 xp, quest "Dennis Wants Bradley to Go Easy on the Slaves"
Reputácia: +4 Montera

8.3. Otroci do práce
Bradley potrebuje dvoch nových otrokov z farmy. Na farme je otrokov veľa, ale len dvaja z nich dostali do vienka meno. Ostatní sa s vami drzo odmietajú rozprávať a tak ich ani nemôžete poslať za Bradleym (divné). Jediní dvaja s menom sú Kelvin a Leon. Povedzte im, že majú ísť pracovať na vykopávky, no prosia vás, aby nemuseli. Spýtajte sa, čo vám ponúknu, ak ich tam nepošlete. Ponúknu vám informácie. Tie si vypočujte.
Kelvin chce najprv uistenie, že ho nepošlete pracovať na vykopávky, tak to máte oznámiť Dennisovi (quest "Kelvin the Slave Needs Certainty"). Povedzte mu teda, že Kelvina nepošlete nikam, no Dennisovi je to úplne jedno. Potom vám Kelvin povie, že gladiátor Ashton si ulieva časť zo ziskov v aréne pre seba. Potom môžete Kelvinovi povedať, že môže zostať na farme, ak chcete byť čestný. Ak chcete splniť quest "Kelvin Goes Back to Work in the Temple", tak mu povedzte, že aj tak musí ísť pracovať na vykopávkach (veď ak ste sympatizant rebelov, tak ho potom oslobodíte).
Rovnako to prebieha aj s otrokom Leonom. Ten vám, ak mu sľúbite, že ho nepošlete z farmy, prezradí niečo na Dennisa, správcu tejto mliečnej farmy. Vraj Dennis poslal pár svojich mužov, aby poškodili obilnú farmu, ktorú spravuje Elber (to neskôr môžete prezradiť aj Elberovi za 500 xp). Po tejto informácii môžete dodržať slovo a nechať ho na farme, alebo ak chcete, splniť quest "The Slave Leon is Working in the Temple Again".

8.3.1. Kelvin the Slave Wants Certainty
Kelvin vám sľúbi prezradiť istú tajnosť, ak ho nepošlete pracovať na vykopávkach, no chce sa uistiť, že dodržíte slovo, tak to máte povedať Dennisovi. Povedzte mu, teda, že Kelvina nepošlete nikam, no Dennisovi je to úplne jedno. Potom vám Kelvin povie, že gladiátor Ashton si ulieva časť zo ziskov v aréne pre seba.
Odmena: 500 xp, informácie o Ashtonovi za 250 xp
Reputácia: --

8.3.2. Kelvin Goes Back to Work in the Temple
Len čo splníte quest "Kelvin the Slave Needs Certainty" a získate od Kelvina informácie, tak mu nepovedzte, že môže zostať na farme, no pošlite ho napriek vášmu sľubu pracovať na vykopávkach.
Odmena: 750 xp a 100 zlatých od Bradleyho
Reputácia: +2 Montera

8.3.3. The Slave Leon is Working in the Temple Again
Keď si pohovoríte s Leonom a aj ak ho presvedčíte, aby vám povedal informácie o Dennisovi, tak mu napriek vášmu sľubu povedzte, že musí ísť pracovať na vykopávky.
Odmena: 750 xp a 100 zlatých od Bradleyho
Reputácia: +2 Montera

8.4. Marik Wants Bradley´s Slave List
Marik chce Bradleyho zoznam. Ten má vo svojom dome na stole. Ukradnite mu ho. Buď použite nejaké kúzlo, aby ste si pomohli, alebo sa vkradnite do domu, keď bude Bradley stáť vonku, alebo spať a ukradnite ho. Zaneste ho Marikovi.
Odmena: 750 xp a 200 zlatých od Bradleyho, quest "Return the Stolen Slave List to Bradley"
Reputácia: +4 Montera

8.5. Return the Stolen Slave List to Bradley
V predošlom queste "Marik Wants Bradley´s Slave List" ste ukradli Bradleymu zoznam. Keď Marik zistil, že je v poriadku, máte mu ho vrátiť. Proste ho oslovte a zoznam mu odovzdajte. Je naštvaný, no ukľudnite ho tým, že aspoň má ten zoznam naspäť.
Odmena: 750 xp
Reputácia: +2 Montera

VI. Dennis
Dennis sa nachádza na mliečnej farme rovno pod mestom. Môžete pre neho splniť dva questy. No informácie o ňom sa dozviete od otroka Leona po queste "Tell Dennis That Bradley Needs a New Slave" pri s ním súvisiacich questoch. Zistíte, že Dennis súperí s obilnou farmou, ktorá je opodiaľ.
Odmena: 500 xp a 100 zlatých od Marika
Reputácia: --

8.6. Dennis Wants Bradley to Go Easy on the Slaves
Keď splníte quest "Tell Dennis That Bradley Needs a New Slave" v ktorom poviete, že Bradley chce nových otrokov z Dennisovej farmy, tak Dennis súhlasí, akurát dodá, aby ste Bradleymu odkázali, nech je na otrokov miernejší, inak sú takmer nepoužiteľní. Stačí zájsť za Bradleym a povedať mu to.
Odmena: 750 xp, 500 zlatých
Reputácia: +4 Montera

8.7. Find the Stray Wolves and Kill Them
Dennisa otravujú túlavé vlky, ktoré napadajú jeho farmu. Ponúknite mu pomoc. Vydajte sa od spodnej brány mesta (pod vykopávkami) k východnej ceste vedúcej od rieky do Montery. Tam pri ceste nájdete v skalách oproti Montere jaskyňu. V nej je osem vlkov, ktoré zabite. V jaskyni tiež pohľadajte Wenzelov meč pre quest "Wenzel´s Lost Sword", ak ste ho ešte neplnili. Potom oznámte likvidáciu vlkov Dennisovi.
Odmena: 1000 xp, 500 xp a 500 zlatých od Dennisa
Reputácia: +4 Montera

VII. Elber
Je zodpovedným za obilnú farmu, ktorá sa nachádza kúsok severovýchodne od mesta. Oslovte ho. Ak budete drzý, tak sa s vami pobije, ak pokojný, môžete boj preskočiť a rovno sa rozprávať. Zlodeji mu ukradli pár vriec s obilím. Môžete mu s tým pomôcť a splniť tak quest. Kvôli hláseniu pre Marika je pre vás dôležité, čo vyplynie z rozhovoru a to, že Elber nemá situáciu pevne v rukách. Nahláste to Marikovi.
Odmena: 500 xp a 100 zlatých od Marika
Reputácia: --

8.8. The Grain Thieves Must Go
Elber, správca obilnej farmy, vám povie o zlodejoch, ktorí mu ukradli pár vriec s obilím, tak ponúknite pomoc. Potom sa vydajte z farmy priamo na sever. Keď dorazíte na koniec (v ceste vám bráni kopec), tak sa poobzerajte po menšom kopci, na ktorom je drevená vežička. Poniže nej je zničená budova. Za vežičkou je v skalách malý tábor a za ním jaskyňa. V tábore sú zlodeji obilia (Grain Thief). Pozabíjajte ich a poberte si šesť vriec obilia (tie potrebujete pre quest "Wheat for the Warehouse Keeper"). Oznámte splnenie úlohy Elberovi.
Odmena: 1250 xp, 500 xp a 1500 zlatých od Elbera
Reputácia: +7 Montera

VIII. Ashton
Od otroka menom Kelvin ste pri questoch s ním súvisiacich (začína to quest "Tell Dennis That Bradley Needs a New Slave") mohli od neho vymámiť informáciu, že Ashton, ktorý má na starosti arénu a bojuje v nej, si necháva časť získaných peňazí pre seba. Oznámte to Marikovi. Ten vás poverí nájsť o tom dôkaz - quest "Bring Marik Proof that Ashton Embezzles Gold". Zoberte dôkazy, ktoré sú v Ashtonovej truhle v kroví za arénou a doneste ich Marikovi.
Odmena: 500 xp od Marika
Reputácia: --

8.9. Bring Marik Proof that Ashton Embezzles Gold
Keď obviníte Ashtona u Marika na základe informácií od Kelvina, tak Marik chce dôkaz o vašich tvrdeniach. Od Kelvina viete, že si peniaze skrýva Ashton v truhlici v kríkoch za arénou. Stačí to tam za arénou prehľadať a nájdete jeho truhlicu. Vezmite si z nej všetky veci a odneste ich Marikovi. To mu ako dôkaz stačí a quest je kompletný.
Odmena: 200 zlatých od Marika
Reputácia: --

IX. Domenik
Domenik je na malej farme pri rieke. Naraziť na ňu môžete, keď pôjdete cestou z Cape Dun do Montery. Tam sa aj cesta ďalej vetví na východnú a západnú. Dá vám úlohu "Report to the Leader of the Orc´s Mercenaries in Montera", v ktorej sa máte hlásiť Marikovi. Keď sa nahlásite, Marik vám hneď dá úlohu "Collect the Rent for Domenik´s Farm", počas ktorej máte vybrať od Domenika zisky. Zájdite teda za ním.

8.10. Collect the Rent for Domenik´s Farm
Len zájdite na farmu pri rieke poniže Montery a od Domenika zinkasujte platbu. Vráťte sa s peniazmi za Marikom a ten vám ich za námahu nechá.
Odmena: 1000 xp, 400 zlatých
Reputácia: +6 Montera

X. Trano
Z miesta, kde prebývajú otroci (pod vykopávkami), vidíte poniže mesta na kopci zrúcaninu veže. Zájdite k nej a uvidíte, že pri nej táborí žoldnier Trano. Pohovorte si s ním a zistíte, že sa proste fláka a nechce sa mu do práce. Oznámte to Marikovi a dostanete quest "Let the Mercenary Trano Know His Pay Has Been Cut". Len mu to zájdite oznámiť a potom o tom informujte Marika.
Odmena: 500 xp, 100 zlatých od Marika
Reputácia: --

8.11. Let the Mercenary Trano Know His Pay Has Been Cut
Keď ste zistili, že sa Trano fláka a nahlásili to Marikovi, povedal vám, aby ste Tranovi odkázali, že nedostane plat. Zájdite mu to povedať a quest je splnený.
Odmena: 750 xp, 200 zlatých a 500 xp od Marika
Reputácia: +4 Montera

XI. Sanford
Sanford je správca skladu a pri ňom ho aj nájdete. Keď sa ho spýtate na Marika, povie vám, že sa mu nepozdáva ako človek. Keď to ohlásite Marikovi, tak je mu jedno, čo si o ňom myslí, pokiaľ si dobre robí svoju robotu.
Odmena: 500 xp, 200 zlatých a 500 xp od Marika
Reputácia: -

No to stále nie je úplne ukončenie questu. Ak chcete ukončiť celý quest, musíte odhaliť, že je Sanford zradca. Teda záleží na uhle pohľadu, ak ste s rebelmi, je to váš spojenec, ak ste s orkami, je to zradca. Keď splníte questy pre rebelov v okolí Montery, tak zistíte, že majú v meste spojenca, no nevedia, kto je to, ale aspoň vám prezradia heslo "Long Live Ocara". Keď heslo poviete Sanfordovi, odhalí sa vám, ako spojenec rebelov (ak teda poviete, že aj vy k nim patríte). Môžete z neho vylákať list pre Okaru a získať tak quest "A Message for Okara". Ak Sanforda neudáte, nesplníte tento quest (How Loyal are the Orcs´ Mercenaries?), ale môžete splniť Sanfordov. Ak ho udáte, tento quest splníte a nesplníte ten druhý, to je jasné. Rozhodnutie je na vás.
Je tu jedna možnosť, ako splniť oba questy. Najprv splňte quest s doručením listu a odovzdajte ho v Okare Rolandovi. Tým je quest splnený. Potom si počkajte do noci, kým odídu jeho stráže. Zbite ho a než sa preberie, ukradnite mu ten list. Ten potom odovzdajte Marikovi.
Dodám, že ak Sanforda udáte, nič významného sa nedeje. Ukončíte tento quest, ale Sanford stále žije (na jeho zabitie môžete prijať quest "Do Away With Sanford") a stále sa môžete rozhodnúť, či sa pridáte k orkom a pozabíjate rebelov, alebo či sa pridáte k Sanfordovi a rebelom a oslobodíte mesto.

9. Rebeli v okolí Montery
V okolí Montery sú rozmiestnené tri skupiny rebelov. Pre vodcu každej z nich môžete splniť jednu úlohu, aby ste posilnili ich pozície.

9.1. Kill the Cattle in the Stockyard
Prvá skupina je pod mliečnou farmou. Pod ňou vidíte zničenú budovu. Za touto budovou, pri kopci, je tábor troch rebelov. Ich vodcom je Mason. Chce oslabiť žoldnierov tak, že ich pripraví o potravu. Máte zabiť kravy na mliečnej farme. Je tam celkovo sedem kráv. Tri poniže budov, jedna nad budovami, a tri po jednom kuse na políčkach pred budovami. Počkajte si s touto úlohou, kým budete mať dosť vysokú reputáciu v meste, aby vás za to nenapadli. Keď zabijete všetky kravy, tak sa vráťte oznámiť to Masonovi.
Odmena: 750 xp, 400 zlatých a 500 xp od Masona
Reputácia: +1 u Rebelov

9.2. Make the Tired Mercenary Leave the Rebel´s Meeting Point
Druhá skupina je pod mestom, pri západnej ceste. Priamo za kopcom, pred ktorým je beliarova svätyňa. Vodcom tejto skupinky je Otis. Povie vám, že na mieste, kde sa stretávajú s ostatnými skupinami sa už dlho zdržuje jeden žoldnier a tak im viazne komunikácia. Máte sa ho zbaviť. Je to Trano a je o jeden kopec nad rebelmi; táborí pri zrúcanine veže. Jedna možnosť je klasicky ho zabiť a úloha je splnená. No diplomatickejšie je, ak splníte úlohu "Let the Mercenary Trano Know His Pay Has Been Cut" a po jej splnení a začatí tejto úlohy pre rebelov máte možnosť pri rozhovore poslať ho znova do práce. Takže ho vyžeňte makať a odíde. Oznámte to potom Otisovi.
Odmena: 1000 xp, 50 zlatých a 500 xp od Otisa
Reputácia: +1 u Rebelov

9.3. Get Rid of the Slave Camp Guards
Tretia skupina rebelov je pri východnej ceste do mesta. Ako sa cesta od zrúcanej časti mesta napája na východnú cestu, tak na čistinke za stromami táboria rebeli. Vedie ich Daryl. Aby mohli podporiť otrokov v meste, máte sa zbaviť stráží otrokov. Sú to štyria orkovia (Slave Camp Guard) postávajúcich pri ubytovniach otrokov. Po získaní tejto úlohy ich oslovte a každému povedzte nejaký výmysel (akože v lese je otrok na úteku, nech sa predvedú v love, v lese je nebezpečný jašter, že v lese čaká ich veliteľ). Nehovorte im však, že sú tam rebeli, lebo to vyhlásia poplach a vydajú sa tam všetci štyria naraz - pokiaľ vám to teda nevadí. Lepšie je ich tam posielať postupne. Oni sa vydajú do lesa, priamo k rebelovi a Darylovi. Tí ich napadnú. Pomôžte im a pozabíjajte týchto orkov. Teda ak si nechcete narušiť vzťahy v meste, tak zabitie prenechajte na rebelov, ale zbiť orkov kvôli skúsenostiam môžete kľudne.
Odmena: 1250 xp, 1000 zlatých a 500 xp od Daryla
Reputácia: +1 u Rebelov

10. A Message for Okara
Keď zistíte, že Sanford, správca skladu v meste, spolupracuje s rebelmi, pohovorte si s ním o Okare (skrýši rebelov) a zistíte, že tam potrebuje doručiť list. Ponúknite sa, že to spravíte. Potom len zájdite do Okary (skôr, alebo neskôr, je to na vás. No tento quest má súvis s ukončením questu "How Loyal are the Orcs´ Mercenaries?", tak si ho pozrite) a odovzdajte tamojšiemu vodcovi rebelov, Rolandovi, list od Sanforda.
Odmena: 1000 xp, 1000 zlatých, 1000 xp a 1000 zlatých od Sanforda
Reputácia: +1 u Rebelov

11. Make Folleck Go Back to Work in the Castle Yard
Keď dosiahnete v meste reputáciu aspoň 75, tak budete vpustený na hradné nádvorie. Tam, keď pôjdete popri orkovi menom Kor-Shach, tak sa vám prihovorí. Spýtajte sa ho, čo pre neho môžete urobiť a on chce, aby ste priviedli späť k práci orka Follecka, ktorý je síce vojnový hrdina, no teraz sa fláka. Pohľadajte ho. Je v najvyššej veži nad bránou vedúcou na hradné nádvorie. Keď ho nájdete, tak ho vyzvite na súboj (quest "Folleck is Asking For It"), keďže je na vás drzý a odmieta ísť do práce. Porazte ho a potom ho znova oslovte a poberie sa do práce. Napokon to ešte oznámte Kor-Shachovi.
Odmena: 1500 xp, 200 zlatých a 500 xp od Kor-Shacha
Reputácia: +1 u Orkov

11. 1. Folleck is Asking For It
Keď sa dostanete v rámci questu "Make Folleck Go Back to Work in the Castle Yard" za orkom Folleckom, tak zistíte, že je to celkom drzý týpek. Vyzvite ho na súboj a porazte, aby ste mu dali príučku.
Odmena: 1000 xp, +1 Strength (Sila)
Reputácia: --

12. Yorik Needs Old Weapons
Keď dosiahnete v meste reputáciu aspoň 75, tak budete vpustený na hradné nádvorie. Tam choďte do miestnosti napravo od brány a v nej je ork menom Yorik. Zistíte, že potrebuje staré (ľudské) zbrane, aby ich mohli prekovať na nové pre orkov. Potrebuje 20 batohov. Nejaké ste mohli nájsť už predtým. Minimálne nejaké, ak ste plnili questy "Weapons for the Rebels in Reddock" a "Bundles of Weapons for Phil". No tam ste ich odovzdali rebelom, ale môžete tých rebelov (Norrisa a Phila) zbiť a batohy im vziať. Ak to chcete po správnosti, tak v Cape Dun, pri queste "Bundles of Weapons for Phil" ste získali o jeden batoh naviac. 3 batohy nájdete v Montere v sklade na poschodí nad krčmou. Ďalšie sú v troch malých táboroch rebelov v okolí Montery. V queste "Rebeli v okolí Montery" nájdete ich lokácie. V tábore pri Otisovi nájdete 4 vrecia, v tábore pri Masonovi 5 vriec a v tábore pri Darylovi tiež 5 vriec. (Ak mu ich nechcete nechať, tiež ho môžete po queste zbiť a vziať si ich naspäť. Doporučujem to, pretože týchto vriec budete v hre ešte potrebovať dosť a 20 je predsa len dosť na to, aby ste ich nechali orkovi).
Odmena: 1250 xp, 1000 zlatých
Reputácia: +3 u Orkov

13. Rufus Escape From the Grain Farm
Na obilnej farme pod mestom vyhľadajte otroka Rufusa. Je nespokojný so svojím stavom a tvrdí, že má dôležitú správu pre Okaru. Chce utiecť, tak mu ponúknite pomoc. Povedzte mu, aby bežal a on bude bežať. Utekajte za ním do lesa. Úplne jednoduché, proste si ho žoldnieri nevšímali, tak mohol ľahko utiecť.
Odmena: 500 xp, možnosť splniť Quest "The Slave Rufus Wants to Go to Okara"
Reputácia: +1 u Rebelov

13.1. The Slave Rufus Wants to Go to Okara
Keď splníte Rufusov predošlý quest "Rufus Escape From the Grain Farm", tak si s ním potom pohovorte v lese, kam utiekol. Chce sa dostať do Okary, no netrúfa si na to sám, tak sa ponúknite, že mu budete robiť spoločnosť. Pobeží do Okary, priamo cez divočinu. Nasledujte ho a aspoň sa bez hľadania dostanete do tábora rebelov. Cestou pozor na dravce okolo. Problémom môžu byť dve skupiny vlkov, pomedzi ktoré pobežíte, no môžete mať šťastie, že nenapadnú priamo Rufusa, alebo že napadnú vás a Rufus stále uteká. V takom prípade bežte za ním a môžete vlkom utiecť. Keď sa napokon zastaví nad Okarou, tak ho oslovte. Poďakuje sa vám a quest je ukončený. Potom o ňom povedzte ešte Mannigovi, kováčovi v Okare, keďže Rufus tvrdil, že má pre Okaru informácie.
Odmena: 1000 xp, 15 zlatých, 300 zlatých a 500 xp od Manniga
Reputácia: +1 u Rebelov



Záver v MONTERE

A. Orkovia

1. Do Away With Sanford
Ak splníte celý quest "How Loyal are the Orcs´ Mercenaries?", tak ste obvinili Sanforda so spolupráce s rebelmi pred Marikom. Ten povie, že sa o neho treba postarať, tak to môžete vziať na seba a prijať tento quest. Ak teda nechcete spolupracovať s rebelmi, ale sympatizujete s orkami, tak prijmite tento quest a pre jeho splnenie prosto zabite Sanforda. To potom oznámte Marikovi.
Odmena: 1250 xp, 500 zlatých a 500 xp od Marika
Reputácia: +3 u Orkov

2. Take Okara Apart!
Varek by sa rád zbavil rebelov v tejto oblasti, no najprv treba zničiť ich základňu. Ponúknite sa, že to spravíte. Zájdite potom do Okary a všetkých pozabíjajte. Najmä vodcu Rolanda a ostatných jeho spolubojovníkov. Potom sa vráťte oznámiť to Varekovi. (Tento quest patrí oficiálne k Okare, no logicky patrí sem).
Odmena: 2500 xp, 2000 zlatých a 1500 xp od Vareka
Reputácia: +7 u Orkov

3. Eliminate the Rebel Positions Around Montera
Keď splníte pre Vareka quest "Take Okara Apart!", tak ste zničili tábor rebelov. Teraz už len zostávajú skupinky rebelov v okolí mesta Montera. Ponúknite sa, že ich zničíte. Prvá skupina je pod mliečnou farmou. Pod ňou vidíte zničenú budovu. Za touto budovou, pri kopci, je tábor troch rebelov. Druhá skupina je pod mestom, pri západnej ceste. Priamo za kopcom, pred ktorým je Beliarova svätyňa. Tretia skupina rebelov je pri východnej ceste do mesta. Ako sa cesta od zrúcanej časti mesta napája na východnú cestu, tak na čistinke za stromami táboria rebeli. Navštívte všetky tri tieto skupiny rebelov a pozabíjajte ich všetkých. Vráťte sa po odmenu za Varekom.
Odmena: 1500 xp, 2000 zlatých a 1000 xp od Vareka
Reputácia: +3 u Orkov

B. Rebeli

1. Liberate Montera from the Orcs
Pohovorte si so Sanfordom o povstaní v Montere. Povie vám, že sa musíte dostať do zámku k vodcovi. Ak ste sa už zhovárali s vodcom orkov Varekom, tak je to vybavené. Povedzte to Sanfordovi a on vám povie, že keď zabijete Vareka, môže začať povstanie. Zabite ho a zabite aj množstvo ďalších žoldnierov a orkov, až kým mesto nebude slobodné. Pomoc čakajte len od otrokov a Sanforda, ostatní rebeli v okolí na to kašlú. Dokonca ani po oslobodení nemáte u nich možnosť si o tom pohovoriť. Takže si pomôžte sami. Otroci vám síce pomáhajú, ale veľa neznesú. Bojujte a osloboďte Monteru.
Odmena: 5000 xp, 3 liečivé nápoje, 3 mana nápoje, 500 zlatých a 1500 xp od Sanforda, 1500 xp a 1000 zlatých od Rolanda v Okare
Reputácia: +5 u Rebelov



OKARA

Okara je najväčší tábor rebelov v strednej časti Myrtany a nachádza sa v starej, železnej bani. Môže vás tam doviesť Rufus z Montery, ak splníte jeho quest a ukáže vám cestu cez divočinu. Ak tam idete skôr a neviete sa zorientovať, tak zájdite do Sildenu a odtiaľ spoza rieky do kopca na juhovýchod a za ohniskom s Randallom doľava a hore kopcom.
Teleportačný kameň sa nachádza vonku rovno pred vstupom do tábora. Naľavo od vstupu je pri strome plochý balvan, na ktorom kameň leží.
Ohnivý kalich. V rámci questov pre Okaru stretnete mága Rakusa a od neho získate jeden kalich.
Bonus:
- Kniha v pracovni mága (kam pôjde Rakus, ak ho privediete), pri alchymistickom stole: +5 Alchemy.

1. Okara Needs More People
Vo vstupnej jaskyni v Okare je kováč Mannig. Posťažuje si, že má veľa práce so všetkým, lebo ich je v Okare málo a bezmenní rebeli mu s tým nepomôžu. Povedzte mu, že sa obzriete po nejakých ľuďoch, čo by boli ochotní rozšíriť rady rebelov v Okare. Pre splnenie tohto questu musíte nájsť pár konkrétnych osôb, splniť ich questy a presvedčiť ich, aby prišli do Okary. Sú to: Randall, Owen, Kent, Candela, Fraser a Rakus. Keď všetkých privediete do Okary, oznámte to Mannigovi. Napokon mu povedzte, že už nie je nik iný, koho by ste mohli priviesť a quest ukončíte.
Odmena: 1750 xp
Reputácia: +12 Okara

I. - - Randall
Keď sa vydáte spred vstupu do Okary dolu kopcom a zahnete doprava, tak cestou (smer k rieke, za ktorou je Silden) narazíte na bojovníka pri ohni, ktorý táborí rovno pred vstupom do jaskyne. Mal nasmerované k rebelom, no viac ho zaujímajú peniaze. Splňte dva jeho questy a potom mu dajte 300 zlatých za to, že pôjde do Okary.
Odmena: 500 xp a 500 zlatých od Manniga
Reputácia: --

1.1. Clean Out the Mine with Randall the Fighter
Randall vám povie, že jaskyňa, pred ktorou táborí, je bohatá na železo, zlato a síru a stojí za vyrabovanie, no sú v nej aj minecrawleri, preto by ocenil, keby ste do nej išli s ním. Súhlaste. Ak nechcete riskovať jeho život, tak môžete vo vstupnej časti a v jaskyni naľavo vyzabíjať väčšinu minecrawlerov sami a až potom začať quest. Keď quest začnete, Randall vbehne do jaskyne, tak ho nasledujte a prebite sa cez vstupnú časť do jaskyne naľavo. Tam sa zastaví a quest je splnený.
Odmena: 1000 xp, Quest "A Rich Mine"
Reputácia: +4 Okara

1.2. A Rich Mine
Randall začne dolovať poklady jaskyne a vás pošle, aby ste pozabíjali zvyšok minecrawlerov v jaskyni. Je to hrdina. Vydajte sa teda do zadnej časti jaskyne a pozabíjajte všetkých nepriateľov. Keď ju vyčistíte, oznámte to Randallovi.
Odmena: 1500 xp, +1 Strength (Sila), 500 xp od Randalla
Reputácia: +4 Okara

1.3. Randall Should Go to Okara
Napokon povedzte Randallovi, že ho potrebujú v Okare. Je si toho vedomý, ale z vašej jaskyne sa mu moc nechce. Dajte mu 300 zlatých a pôjde.
Odmena: 1000 xp
Reputácia: +8 Okara, +1 u Rebelov

II. - - Owen
Keď vyjdete z Okary, tak choďte od tábora dole popri okraji rokliny. Dole, kde sa cesta rozdvojuje, je napravo pri ohnisku Randall a naľavo tri truhlice a pár Ripperbeastov. Medzi stromami nad nimi je pri ohnisku Owen. Je to osamelý a deprimovaný baník. Dajte mu pálenku a nový zmysel jeho životu a pošlite ho do Okary.
Odmena: 500 xp a 300 zlatých od Manniga
Reputácia: --

1.4. Booze for the Prospector
Owen by ocenil nejakú pijatiku (Booze). Určite už nejakú máte. Ak nie, tak ju kúpte v niektorom z miest, ktoré poznáte a potom mu ju darujte.
Odmena: 250 xp, Quest "A Homeless Prospector"
Reputácia: +4 Okara

1.5. A Homeless Prospector
Owen sa vám posťažuje, že už nič nemá, je opustený a tak čaká na orkov, ktorí ho nájdu a pošlú do bane. Povedzte mu, že je tu aj lepšia možnosť života a to pridať sa k rebelom v Okare. Súhlasí.
Odmena: 1000 xp
Reputácia: +8 Okara, +4 u Rebelov

III. - - Kent
Z Okary sa vydajte hore kopcom na severovýchod, východ. Postupujte stále nahor až vás na konci zastaví hora. To len pre orientáciu. Pod horou je zničený domček, pri ktorom je skupina bojových kostlivcov. Poniže tohto domu je v zemi diera (teda vlastne cestou naspäť, ten dom uvádzam pre orientáciu, ťažko sa tá diera hľadá) a v nej sa schováva Kent. Pomôžte mu zbaviť sa dravcov, čo číhajú pred vstupom do diery a pošlite ho do Okary.
Odmena: 500 xp a 100 zlatých od Manniga
Reputácia: --

1.7. Malicious Ripperbeast
Pred jaskyňou sú štyri zákerné Ripperbeasty (Malicious Ripperbeast). Pozabíjajte ich a potom to choďte oznámiť Kentovi.
Odmena: 1000 xp, +1 Hunting (Lovectvo). 100 zlatých a 500 xp od Kenta
Reputácia: +4 Okara

1.8. Kent Should Go to Okara
Keď sa zbavíte dravcov, kvôli ktorým sa Kent bál vyjsť z diery, tak mu povedzte, aby šiel do Okary. Môžete mu pohroziť a pôjde, alebo mu môžete zaplatiť 300 zlatých a tiež pôjde, tak sa rozhodnite.
Odmena: 1000 xp
Reputácia: +8 Okara, +1 u Rebelov

IV. - - Candela
Z Okary sa vydajte na sever, hore kopcom. Nedá sa ísť priamo, ale miernou okľukou, no je to v podstate za Okarou, za kopcom. Za kopcom sú ruiny nejakej pevnosti, v ktorej sídlia dvaja lovci Candela a Fraser. Predveďte sa Candelovi ako dobrý lovec a pošlite ho do Okary.
Odmena: 500 xp a 200 zlatých od Manniga
Reputácia: --

1.9. Hunt the Nasty Shadowbeast
Candela vám povie, že loví Shadowbeasty a dve sú práve neďaleko. Bol by rád, keby ste ich ulovili. Sú južne, poniže pevnosti. Šli ste neďaleko nich keď ste šli do ruín za Candelom (a zrejme aj keď ste išli hľadať Kenta). Neďaleko nich je truhla a pár mŕtvol. Zabite ich a oznámte to Candelovi.
Odmena: 1000 xp, +1 Hunting (Lovectvo), 500 xp od Candelu, Quest "Two Shadowbeast Horns for Candela"
Reputácia: +4 Okara

1.10. Two Shadowbeast Horns for Candela
Candela by od vás rád kúpil dva rohy tieňových beštií. Nemusia byť práve z tých, čo ste pre neho zabili v predošlom queste. Potrebujete na to schopnosť odnímania zubov, pazúrov a rohov, ktorú sa môžete naučiť od rôznych lovcov (zo zvierat, ktoré ste zabili pred naučením sa tejto schopnosti už nezískate nič). Ak tú schopnosť máte, zrejme už máte aj nejaké rohy, alebo ste nejaké niekde našli, či kúpili. Ak nie, tak sa to naučte, ulovte Shadowbeasty, získate rohy a dajte ich Candelovi.
Odmena: 750 xp, +1 Hunting (Lovectvo), 200 zlatých a 2 Liečivé nápoje (Healing potionsi)
Reputácia: +4 Okara

1.11. Candela Should Go to Okara
Keď ste zabili dve Shadowbeasty pre Candelu a ukázali ste mu svoje lovecké umenie, tak ho pošlite do Okary a on súhlasí.
Odmena: 1000 xp
Reputácia: +8 Okara

V. - - Fraser
Z Okary sa vydajte na sever, hore kopcom. Nedá sa ísť priamo, ale miernou okľukou, no je to v podstate za Okarou, za kopcom. Za kopcom sú ruiny nejakej pevnosti v ktorej sídlia dvaja lovci Fraser a Candela. Zúčastnite sa s Fraserom na love a pošlite ho do Okary.
Odmena: 500 xp a 200 zlatých od Manniga
Reputácia: --

1.12. Hunt the Nasty Wild Boars
Fraser je lovec a aby ste si získali jeho priazeň, ponúknite sa, že s ním pôjdete na lov. Kúsok za ruinami, v ktorých Fraser táborí sú štyri ohavné diviaky (Nasty Wild Boar), ktoré musíte spolu uloviť. Diviaky sú potvory a Fraser toho veľa nevydrží. Kľudne si pred začatím questu odskočte zabiť aspoň tri diviaky, aby ste potom o Frasera neprišli. Spoločne ich zabite a oznámte to Fraserovi.
Odmena: 750 xp, +1 Hunting (Lovectvo), 500 xp a 2 Liečivé nápoje od Frasera
Reputácia: --

1.13. Go Boar Hunting with Fraser
Keď prijmete quest "Hunt the Nasty Wild Boars", máte Frasera sledovať na miesto lovu. Keď tam dorazíte a bude po love, len ho oslovte.
Odmena: 750 xp, +1 Hunting (Lovectvo)
Reputácia: --

1.14. Fraser Should Go to Okara
Keď dolovíte diviaky s Fraserom, tak mu proste povedzte, aby šiel do Okary a on pôjde.
Odmena: 1000 xp
Reputácia: +8 Okara, +1 u Rebelov

VI. - - Rakus
Pre ľahší popis sa vydáme z Montery. Pod Monterou je mliečna farma, ktorá stojí na kopci. Pod kopcom, na ktorom je táto farma, je úzky priesmyk medzi kopcami. Na jeho druhej strane je malý tábor rebelov. Prejdite týmto priesmykom a dostanete sa na rozsiahlu pláň. Neďaleko vás je zničená budova a za ňou je v zemi priehlbina, v ktorej je vstup do jaskyne. V nej nájdete Rakusa, Ohnivého mága. Pomôžte mu zbaviť sa jeho nevydareného experimentu a pošlite ho do Okary.
Odmena: 500 xp a 500 zlatých od Manniga
Reputácia: --

1.15. Rescue Rakus the Fire Mage from the Cave of the Undead
Rakus vám povie, že sa pokúšal vyvolávať mŕtvych a niečo sa nepodarilo a teraz nemôže opustiť jaskyňu, pretože ak sa o to pokúsi, tak ho napadnú. Ponúknite mu pomoc a povedzte mu, nech ide von. Objavia sa kostlivci a zombíci. Pozabíjajte všetkých vo vstupnej časti jaskyne, aby mohol Rakus vybehnúť von. Vyjdite za ním a oslovte ho.
Odmena: 1000 xp, +1 Ancient Knowledge (Prastaré Vedenie), možnosť splniť quest "Kill the Undead That Rakus Summoned"
Reputácia: +4 Okara

1.16. Kill the Undead That Rakus Summoned
Keď zachránite Rakusa z jaskyne, povie vám, že nebude v bezpečí pred nemŕtvymi, ktorých vyvolal, pokiaľ ich všetkých nezničíte. Tak sa vráťte do jaskyne a v jej zadnej časti zničte zvyšok kostlivcov a zombíkov. Potom mu to oznámte. Taktiež si od neho vypýtajte Ohnivý Kalich (500 xp).
Odmena: 1000 xp, +1 Ancient Knowledge (Prast. Vedenie), 1000 zlatých a 500 xp od Rakusa
Reputácia: +4 Okara

1.17. Rakus the Fire Mage Should Go to Okara
Potom čo ste zachránili Rakusa a zničili všetkých nemŕtvych, ktorých vyvolal mu povedzte, že ho potrebujú v Okare a hneď sa tam vydá.
Odmena: 1000 xp
Reputácia: +8 Okara, +1 u Rebelov

2. Bring Mannig Some Iron Ore
Potom, čo splníte quest "Okara Needs More People", spýtajte sa kováča Manniga, či ešte niečo nepotrebuje. Potrebuje 5 kusov železnej rudy (Iron Ore). Ak žiadnu nemáte, niekde ju zožeňte. Ak viete dolovať rudu a máte krompáč, tak si môžete železnú rudu nadolovať aj sami. Napríklad aj priamo tu v Okare sú železné žily po stenách, kde si môžete rudu nadolovať. Alebo ste ju už mohli získať v bani poniže Okary, kde ste boli s Randallom. Potom, keď máte päť kusov rudy, tak mu ju odovzdajte. (Ešte jedna poznámka. Nezačínajte tento quest skôr, než splníte quest "Okara Needs More People", inak ten quest nebudete môcť dokončiť. Možno to neskôr ošetrí nejaký patch).
Odmena: 1500 xp, 2000 zlatých
Reputácia: +8 Okara



GOTHA

Pevnosť Gotha sa nachádza severovýchodne od Montery. Stačí sa z Montery vydať po ceste na východ popri obilnej farme a cesta vás dovedie do malého tábora orkov pod pevnosťou. Orkovia na žiadosť Xardasa dávajú pozor, aby prekliatie pevnosti neuniklo von. Gotha je stará paladinská pevnosť, ktorú orkovia nemohli dobyť, tak požiadali o pomoc samotného Beliara a ten ju preklial a to ju následne zničilo.
Teleportačný kameň do pevnosti môžete nájsť hneď tábore orkovo. V truhlici v majáku, kde sídli vodca tejto skupiny Potros. Druhý kameň sa nachádza v dedinke pod pevnosťou, konkrétne v kováčskej dielni - v nej ho nájdete priamo na stole.
Taktiež v cintoríne v jaskyni pod pevnosťou nájdete aj teleportačný kameň do hlavného mesta Vengard, kam sa inak nedostanete.
Bonus:
- Kniha v hlavnej budove s trónom, v zadnej časti pevnosti: +5 Ancient Knowledge.

1. Defeat Potros
Pod pevnosťou Gotha je malý tábor orkov. V strede je maják a v ňom vodca orkov menom Potros. Je na vás veľmi drzý, tak buďte drzí aj vy a vyzvite ho na súboj. Porazte ho.
Odmena: 1500 xp, +1 Strength (Sila), 500 xp od Potrosa
Reputácia: --

2. Rescue Gorn from the Orcs in Gotha
V bočnej miestnosti pri Potrosovi si všimnite Gorna. Ak sa s ním pozhovárate, poprosí vás, aby ste mu pomohli. Zachrániť ho môžete dvoma spôsobmi. Buď zabijete Potrosa a okrov okolo (s tými vám už pomôže aj Gorn), alebo zaplatíte Potrosovi 2000 zlatých. Rozhodnite sa a keď Gorna oslobodíte, tak ho potom oslovte.
Odmena: 1500 xp
Reputácia: +1 u Rebelov

3. Hunting Demons with Gorn
Od Gorna viete, že tu bol preto, aby našiel v pevnosti teleportačný kameň do Vengardu, čo od vás chcel tiež Roland, vodca Okary, takže máte spoločný cieľ. Povedzte mu, aby sa k vám pridal, že spoločne vyhubíte príšery v pevnosti. Tento quest budete plniť spoločne s questom "Free Gotha from the Curse". Bežte s Gornom do pevnosti a zlikvidujte zombíkov a kostlivcov v dedinke pod pevnosťou a napokon aj všetkých v pevnosti. Tam v pevnosti rovnako zničte aj démona, ktorý je vlastnej prekliatím pevnosti a zodpovedným za všetko to zlo. Nenechávajte všetko na Gorna, no nemusíte sa o neho zas príliš starať, vie si poradiť. Keď zabijete démona, oslovte Gorna. Ten sa potom usadí tu v pevnosti, aby pomohol pri jej obnove.
Odmena: 1000 xp
Reputácia: --

4. Free Gotha from the Curse
Tento quest vám inak zadá Roland v Okare, keď sa s ním budete rozprávať o Gothe. Keď sa dostanete k pevnosti Gotha, tak ju máte zbaviť prekliatia, teda zničiť potvory, ktoré ju ovládli. Aby ste si pomohli, môžete si vziať na pomoc Gorna, ktorý je silným spojencom, no na to musíte splniť quest "Rescue Gorn from the Orcs in Gotha" a tiež začať quest "Hunting Demons with Gorn". Bežte s Gornom do pevnosti a zlikvidujte zombíkov a kostlivcov v dedinke pod pevnosťou a napokon aj všetkých v pevnosti. Tam v pevnosti rovnako zničte aj démona, ktorý je vlastnej prekliatím pevnosti a zodpovedným za všetko to zlo. Nenechávajte všetko na Gorna, no nemusíte sa o neho zas príliš starať, vie si poradiť. Keď zabijete démona, oslovte Gorna. Pochváľte sa aj Potrosovi a samozrejme to oznámte Rolandovi.
Odmena: 5000 xp, 1000 xp od Gorna, 500 xp od Potrosa, 2000 zlatých a 1500 xp od Rolanda, Quest "Rebuild Gotha" od Rolanda
Reputácia: +2 u Rebelov

5. Find the Divine Ring of Life
Toto je síce quest patriaci medzi hlavné úlohy, no splníte ho priamo tu a teraz. Ak ste sa zhovárali s Gornom o jeho neúspešnom prieniku do pevnosti, povedal vám, že mu dali rebeli posvätný artefakt, prsteň, ktorý by ho mal chrániť. No vraj nefungoval a stratil ho pri démonovi v pevnosti. Keď démona zabijete v rámci questu "Free Gotha from the Curse", tak ho prehľadajte a mimo démonieho rohu nájdete aj prsteň Adanosa.
Odmena: 2500 xp, Ring of Adanos
Reputácia: --

6. Find the Teleporter Rune that Takes You to the King
Toto je síce quest patriaci medzi hlavné úlohy, no splníte ho priamo tu a teraz. Zadal vám ho Roland v Okare. Povedal vám, že rebeli sa potrebujú spojiť s kráľom, ktorý sa uzavrel vo Vengarde, kam sa dá momentálne dostať jedine pomocou teleportačného kameňa, ktorý je v pevnosti Gotha. Preto tam vyslal aj pár rebelov, no nevrátili sa. Keď oslobodíte pevnosť Gotha v rámci questu "Free Gotha from the Curse", tak choďte v dedinke pod pevnosťou ku kováčskej dielni. Za ňou je v skale pod pevnosťou jaskyňa, ktorá je vlastne cintorínom. Mohli v nej prežiť nejaký nemŕtvi, tak pozor na nich. Na konci jaskyne je na krabici položený teleportačný kameň. Vezmite si ho a oznámte to potom Rolandovi.
Odmena: 2500 xp, 1000 xp od Rolanda
Reputácia: --

7. Rebuild Gotha
Keď oznámite Rolandovi v Okare oslobodenie pevnosti Gotha po splnení questu "Free Gotha from the Curse", tak vám dá 2000 zlatých a zadá úlohu pomôcť s obnovou Gothy. Máte si o tom pohovoriť so Shawnom. Shawn je v jaskyni pred Rolandom. Stačí mu povedať o čo ide a dať mu 1000 zlatých a quest je tým splnený. Shawn sa vydá do Gothy (neskôr, ak sa mu cestou nič nestalo, ho nájdete v Gothe v hlavnej budove úplne hore v pevnosti - ak by ste ho potrebovali. Učí zlodejstvo). Neskôr sa tam môžete zastaviť a uvidíte, že hoci má Okara nedostatok ľudí, našla ich dosť, aby zaplnili pevnosť aj dedinku pod ňou (no, nie že by som čakal za pár dní a tisícku zlatých zázraky, ale aspoň mohli ohádzať niektoré trosky a pozmetať pavučiny). Orkov z tábora poniže vyhnali.
Ešte upozorním, že ak ste po oslobodení Gothy vyrabovali všetky jej poklady, na čo ste mali morálne právo (ste hrdina a záchranca) aj legálne (majitelia sú buď mŕtvi, alebo zapudení nemŕtvi) právo, tak aj tak vás budú noví osadníci Gothy považovať za zlodeja. Nemajú kúska rešpektu a vďačnosti.
Odmena: 2500 xp
Reputácia: +2 u Rebelov



SILDEN

Silden je najsevernejšie mesto Montery, ktoré ako prvé padlo za obeť orkom. Leží na sútoku dvoch riek a je loveckou, drevorubeckou oblasťou, keďže zásobuje ostatné mestá najmä drevom, zvieracími kožušinami a rybami.
Teleportačný kameň sa nachádza hneď pri meste, na ploskom balvane v kamennom kruhu, ktorý je len pár metrov od tábora otrokov.
Ohnivý kalich. Od otroka Jereka sa dozviete, že šéf orkov v ich tábore, Zapotek, má ohnivý kalich. Ten má vo svojom dome, priamo na stole, tak mu ho môžete ukradnúť.
Bonus:
- Kniha v budove vodcu orkov Umbraka: +5 Ancient Knowledge.
- Kniha v dome šamana Grompela: +5 Alchemy.

1. Aréna v Sildene
V Sildene je aréna pod mestom, medzi táborom otrokov a rybárskou časťou. Pri aréne postáva ork Barrack. On dojednáva súboje aj vypláca výhry. Takže všetky tri questy v aréne musíte žiadať od neho.

1.1. Defeat Jarock in the Arena
Dohodnite si prvý zápas v aréne s Barrackom a porazte v súboji orka Jarocka.
Odmena: 1000 xp, +1 Strength (Sila), 500 xp a 100 zlatých od Barracka
Reputácia: +6 Silden

1.2. Defeat Jaroll in the Arena
Dohodnite si druhý zápas v aréne s Barrackom a porazte v súboji orka Jarolla.
Odmena: 1000 xp, +1 Strength (Sila), 500 xp a 200 zlatých od Barracka
Reputácia: +6 Silden

1.3. Defeat Trompok in the Arena
Po dvoch víťazstvách si dohodnite si posledný súboj so šampiónom Trompokom. Vstúpte do arény a porazte tohto orka.
Odmena: 1500 xp, +1 Strength (Sila), 500 xp a 500 zlatých od Barracka, ak budete chcieť Trompok vás bude sprevádzať
Reputácia: +6 Silden

2. The Orcs Need a Smith for Silden
Pred vstupom do časti s vodcom mesta stráži ork Denpok. Povie vám, že mesto potrebuje kováča a máte nejakého pohľadať. Choďte k mlynu pri rieke a tam je ork menom Kadok. Zistíte, že to je kováč, ale stratil svoje kladivo. Splňte pre neho quest "Kadok Is Missing His Smith´s Hammer", v ktorom nájdete jeho kladivo a potom mu povedzte, že ho v meste potrebujú. Odíde pracovať do mesta a vy to ohláste Denpokovi.
Odmena: 1500 xp, 500 zlatých a 1000 xp od Denpoka
Reputácia: +6 Silden

2.1. Kadok Is Missing His Smith´s Hammer
Pri mlyne pri rieke je ork Kadok. Posťažuje sa vám, že stratil svoje kováčske kladivo. Spýtajte sa ho, kde naposledy bol a povie, že v meste a potom bojoval v aréne. Zájdite do arény a choďte do ľavého tunelu, v ktorom býva gladiátor Jaroll. Tam na zemi nájdete jeho kladivo. Vezmite si ho a odovzdajte ho Kadokovi. Potom môžete splniť tiež quest "The Orcs Need a Smith for Silden" a zaobstarať pre mesto kováča.
Odmena: 1000 xp, 100 zlatých
Reputácia: +2 Silden

3. Follow Pavel To His Hunting Cabin
V centre mesta je naľavo od brány, pod Inogovým domom lovec Pavel. Pohovorte si s ním. Je na ceste do svojej loveckej chaty, no nejako sa nevie rozhýbať, tak sa k nemu pridajte ako jeho spoločník. Stačí ho nasledovať do chaty na kopci za mestom a tam vás sám osloví.
Odmena: 500 xp a možnosť učiť sa od Pavela lovectvu, akrobacii a dlhšiemu behu
Reputácia: +2 Silden

4. Dodávky pre sklad v mlyne
V mlyne pri rieke je zriadený sklad, ktorý má na starosti chlapík menom Givess. Môžete s ním obchodovať. Taktiež zistíte, že čaká na tri dodávky, s doručením ktorých mu môžete pomôcť. Potrebuje kože od lovcov, ryby od rybárov a drevo od otrokov.

4.1. The Wood From the Prison Camp Must Be Brought to Givess in the Mill
Túto úlohu si môžete vypýtať od Givessa, alebo vám ju zadá ork Gancka, ktorý stráži v tábore otrokov. Otroci pília drevo a máte doručiť 10 kusov dreva Givessovi. Pozbierajte teda drevo v tábore. 3 kusy sú na medzi kotlom a budovou naľavo od brány vedúcej do divočiny; 2 medzi kmeňom na pílenie a budovou, ktorá je oproti bráne smerujúcej ďalej do mesta; 2 sú na doskách pri plote za táborom, smerom do centra mesta; 2 pri za domom otrokov, pri krabiciach a vozíku; 2 sú v Zapotekovom dome v tábore otrokov. Odovzdajte desať kusov Givessovi.
Odmena: 1000 xp, 500 zlatých
Reputácia: +4 Silden

4.2. Take Fish Barrels to the Mill
Túto úlohu si môžete vypýtať od Givessa, alebo ju získať od rybára menom Temmy, ktorý je na móle pri budove na okraji rieky v rybárskej časti. Máte doručiť osem sudov s rybami. 2 sú na móle rovno pri Temmym, 2 sú pri Temmyho budove, 3 pred ňou a 2 za ňou. 2 ďalšie sú pri budove vedľa rozostavanej lode a 1 je na móle tejto budovy. Odneste osem sudov Givessovi a odovzdajte mu ich. Doručenie oznámte aj Temmymu.
Odmena: 1000 xp, 700 zlatých, 200 zlatých a 500 xp od Temmyho
Reputácia: +4 Silden

4.3. Take the Hunter´s Delivery of Pelts to the Mill
Túto úlohu si môžete vypýtať od Givessa, alebo ju získať od lovca Lukjana. Zájdite do loveckej chatky, ktorá je severne, severovýchodne od mesta. Môžete ju vidieť na kopci, aj od mlyna. Proste choďte z mesta po ceste a napravo vybehnite na kopec (Tá chatka, kde ste išli s Pavelom v quest "Follow Pavel To His Hunting Cabin"). Tam je lovec Lukjan, od ktorého si vypýtajte balíky s kožušinami. Môžete si ich vziať sami. 3 sú pri sudoch pri ich chatke, 1 je položený na studni a 4 sú pri plote pod chatkou, za natiahnutými kožami. Odovzdajte osem balíkov s kožušinami Givessovi.
Odmena: 1000 xp, 100 zlatých, quest "Bring Lukjan the Hunter the Money for the Pelts"
Reputácia: +4 Silden

4.4. Bring Lukjan the Hunter the Money for the Pelts
Keď ste od lovca Lukjana doručili Givessovi balíky s kožušinami v queste "Take the Hunter´s Delivery of Pelts to the Mill", tak vám dal Givess 1500 zlatých, aby ste ich odniesli Lukjanovi za kožušiny. Vráťte sa teda k lovcovi a povedzte mu, že ste kože doručili (500 xp). Poďakuje a pýta si peniaze. Môžete mu povedať, že ich nemáte a v tom prípade vás napadne spolu s kolegom Falkom. Quest nesplníte, ale zostanú vám peniaze. Radšej mu ich odovzdajte a dá vám aj váš podiel za donášku.
Odmena: 2000 xp, +1 Hunting (Lov), 300 zlatých, možnosť učiť sa od Lukjana lovu
Reputácia: +4 Silden

5. Posily pre mesto
Toto nie je quest, ktorý by ste získali a plnili postupne, no nasledujúce questy spolu súvisia. Keď ste sa stretli s Denpokom, ktorý stráži bránu do časti s vodcom mesta, tak vám povedal, že by sa zišlo, aby viac orkov strážilo centrum mesta, pretože je tam veľa ľudí a ak by sa vzbúrili, tak by ich prevalcovali. Potom, keď pre niektorých orkov splníte ich questy, máte možnosť ich poslať strážiť centrum mesta.

I. Gancka
Tento ork stráži tábor s otrokmi. Stojí rovno pri bráne z tábora smerujúcej von do divočiny. Považuje stráženie otrokov za dehonestujúce a preto hneď súhlasí, keď mu poviete, aby šiel strážiť do mesta, keďže to požaduje Denpok.

5.1. Gancka Is Staying in Town Now. Denpok Needs to be Told.
Keď pošlete strážiť Gancku do centra mesta, tak vám povie, aby ste to oznámili Denpokovi. Zrejme sa spolu nezhovárajú, keďže sám pôjde okolo neho a nepovie mu to sám. Proste zájdite za Denpokom a oznámte mu to.
Odmena: 1500 xp, 200 zlatých
Reputácia: +6 Silden

II. Irmak
Tento ork polihuje v okolí mlyna. Povie vám, že stratil halapartňu, no keď ju nájdete, zistíte, že sa len ulieva, tak ho pošlite strážiť do mesta.
Odmena: 1500 xp, 200 zlatých
Reputácia: +6 Silden

5.2. Irmak´s Halberd Is Missing
Irmak vám povie, že nemôže strážiť, keďže strážca bez halapartne nie je strážca a jeho sa niekam stratila. Viac vám nepovie. Musíte trochu presnoriť mesto. Nájdete ju v dome rybára. Je to dom napravo od rozostavanej lode. Vnútri na stene je Krush Irmak. Vezmite si ju a odneste ju Irmakovi. Povedzte mu, že ju tam určite schoval sám, že sa chce ulievať a že ho musíte nahlásiť. Samozrejme by sa tomu rád vyhol, tak mu povedzte, nech vám zaplatí.
Odmena: 1000 xp, 500 xp a 300 zlatých ak ho obviníte z povaľačstva
Reputácia: +4 Silden

5.3. Denpok Should be Told that Irmak Is Guarding the Town Now
Keď vrátite Irmakovi jeho halapartňu, tak ho pošlite strážiť do centra mesta. Máte to oznámiť Denpokovi, tak mu to povedzte.
Odmena: 1500 xp, 200 zlatých
Reputácia: +6 Silden

III. Frillock
Vyhladovaný ork strážiaci na začiatku rybárskej časti, pri kováčskej dielni. Keď mu dáte najesť, tak ho pošlite strážiť do mesta.

5.4. Roasted Meat for Frillock
Frillock sa vám posťažuje, že je už dlho na stráži a je hladný. Dal by si aspoň 5 kusov pečeného mäsa. Nejaké už isto máte, ak nie, tak opečte na ohni surové mäso a dajte mu päť kusov.
Odmena: 750 xp, 50 zlatých
Reputácia: +2 Silden

5.5. Denpok Needs To Know that Frillock Is Guarding the Town Now
Keď dáte Frillockovi najesť, pošlite ho strážiť do centra mesta. Máte to oznámiť Denpokovi, tak za ním zájdite a povedzte mu to.
Odmena: 1500 xp, 200 zlatých
Reputácia: +6 Silden

IV. Brontobb
Ďalší ork, ktorý stráži pri rybároch. Tento je na konci medzi domami pri rieke. Pomôžte mu zbaviť sa lurkerov a pošlite ho strážiť do mesta.

5.6. Kill the Strange Lurkers By the River
Brontobb vám povie, že sú v okolí zvláštni lurkeri, ktorí plašia ryby a zabíjajú rybárov. Keby nemusel strážiť, vraj by sa o nich postaral, no takto je to na vás. Stačí prejsť za rieku, pri ktorej stráži a tam na lúke je osem zvláštnych lurkerov (Strange Lurker). Všetkých ich zabite a oznámite to Brontobbovi.
Odmena: 1000 xp, 500 xp a 3 liečivé nápoje (healing potions) od Brontobba
Reputácia: +6 Silden

5.7. Brontobb Will Stand Guard In the City. Denpok Needs to be Told.
Potom, čo pomôžete Brontobbovi s lurkermi, pošlite ho strážiť do centra mesta. Máte to oznámiť Denpokovi, tak za ním zájdite a povedzte mu to.
Odmena: 1500 xp, 200 zlatých
Reputácia: +6 Silden

6. Improve Your Reputation In Silden
Tento quest získate hneď na začiatku, keď sa prvýkrát budete rozprávať s Denpokom, ktorý stráži bránu do časti, kde sídli ich vodca. Povie vám, že sa tam dostanete jedine, ak získate dostatočnú reputáciu v meste. Teda reputáciu 75. Je to klasika, ako v každom meste, akurát tu to máte ako quest. Keď dosiahnete požadovanú reputáciu (ak ste splnili všetky vyššie popísané questy, tak už ju máte), tak povedzte Denpokovi, nech vás pustí k vodcovi a on súhlasí. Taktiež môžete skočiť za šamanom Grompelom. Ak ste sa s ním zhovárali predtým, povedal, že vás bude učiť svojmu umeniu, jedine ak si vás váži vodca a to dokážete tak, že vás k sebe vpustí. Preto keď sa dostanete hore, oslovte vodcu Umbraka a môžete sa od Grompela učiť.
Odmena: 2000 xp, možnosť učiť sa od šamana Grompela alchýmii a mágii (Ancient Knowledge)
Reputácia: +1 u Orkov

7. Go Snapper Hunting with Falk
Choďte k loveckej chate za mestom na kopci, kde ste už boli s lovcom Pavelom a za lovcom Lukjanom. Teraz oslovte tretieho lovca menom Falk a dohodnite sa s ním, že pôjdete spolu loviť Snapperov. Súhlasí, tak s ním zbehnite dole kopcom od ich chaty a na konci pod lesom je skupina piatich Snapperov. Spoločne ich pozabíjajte. Tento quest však splníte tým, že dorazíte na miesto lovu. Ak najprv pozabíjate Snapperov, tak než odídete, choďte za Falkom na miesto, kde postávali Snapperi a tam sa zhodnete, že ste dorazili na miesto a splníte tento quest.
Odmena: 100 xp, +1 Hunting (Lov)
Reputácia: --
7.1. Kill Snappers Around Silden
Keď sa vydáte s lovcom Falkom v queste "Go Snapper Hunting with Falk" loviť Snapperov, tak, keď ich zabijete všetkých päť, splníte tento quest. Prosté. Potom povedzte Falkovi, že ste ich už všetkých dostali.
Odmena: 1500 xp, +1 Hunting (Lov), 500 xp od Falka
Reputácia: --

8. Kill Wolves Around Silden
Vydajte sa k druhej loveckej chatke za mestom. Táto je pri rieke a vidno ju už od mesta. Je pod tou na kopci, v ktorej ste už mohli plniť pár questov. V tejto chatke žije lovec Bram. Povedzte mu, že s ním chcete loviť vlky. Nasledujte ho za rieku a na druhom brehu, kúsok od jeho chaty je šesť strieborných vlkov (Silver Wolf). Bram je dosť slaboch, tak pár vlkov môžete zabiť ešte pred začatím questu. Keď ich zabijete, povedzte Bramovi, že je po nich.
Odmena: 1000 xp, +1 Hunting (Lov), 500 xp od Brama
Reputácia: +2 Silden

8.1. Hunt the Silver Wolves With Bram
Tento quest plníte súčasne s questom "Kill Wolves Around Sildne". Keď splníte ten, splníte zároveň aj tento.
Odmena: 1000 xp, +1 Hunting (Lov)
Reputácia: --

9. Inog Secretly Helps Slaves Escape
Keď sa stretnete s Inogom, ktorý býva v dome pod šamanovým domom, poniže sídla vodcu mesta, tak si s ním pohovorte o otrokoch na úteku a zistíte, že žoldnieri pomáhajú otrokom utiecť, aby ich mohli potom za odmenu priviesť späť. Aj on pomáha otrokom. Môžete to nahlásiť Zapotekovi, orkovi, čo má na starosti tábor s otrokmi. Povie síce, že sa s ním musí porátať, no nezabije ho ani nič podobné a konanie nechá na neurčito. Takže ak aj sympatizujete s rebelmi, môžete splniť tento quest. Rovnako budete môcť plniť aj ďalšie Inogove questy. Dokonca môžete neskôr Inogovi povedať, že orkovia vedia o tom, že pomáha otrokom a tak si má dávať pozor a on vám poďakuje za varovanie.
Odmena: 1500 xp, 200 zlatých, 1000 xp a 200 zlatých od Inoga
Reputácia: +1 u Orkov

10. Let Anog Know That His Brother Inog Needs Help In Silden
Keď sa budete zhovárať s Inogom a zistíte, že je rebel, tak mu ponúknite pomoc. Spýtajte sa ho, kto je tu ich vodcom a zistíte, že je to jeho brat Anog a máte mu odkázať, že v meste potrebujú pomoc. Vydajte sa teda za rebelmi pri Sildene. Pri centrálnej časti mesta prejdite mostom za rieku a dajte sa hore kopcom do lesa. Je plný rebelov. Pri najhornejšej pozícii je ich veliteľ Anog. Odovzdajte mu správu od Inoga.
Odmena: 1000 xp, quest "Let Inog Know That His Brother Anog Cannot Help Him"
Reputácia: +1 u Rebelov

11. Take the Orcs Shipment from Nordmar to Anog the Rebel
Za vodcom rebelov sa môžete dostať aj v queste "Let Anog Know That His rother Inog Needs Help In Silden". Inak proste prejdite pri centrálnej časti mesta mostom za rieku a dajte sa hore kopcom do lesa, ktorý je plný rebelov. Pri najhornejšej pozícii je ich veliteľ Anog. Zistíte, že blokujú všetku komunikáciu Sildenu s Nordmarom a prepadávajú orkské karavány a berú im všetok tovar. Práve dorazila ďalšia a on chce získať to, čo vezie. Vydajte sa hore kopcom a naprieč horami k priesmyku do Nordmaru. Pre orientáciu na mapke je neďaleko priesmyku Wolf Clan. Neďaleko priesmyku, uprostred lesa nájdete skupinu orkov. Neraz ich ohrozujú lesné dravce. Ak nechcete plniť quest "Tragak Wants To See the Town Shaman Grompel in Silden" tak ich nechajte, alebo im pomôžte a z mŕtvoly orka Tragaka si vezmite balíček. Ak ten quest však chcete plniť, tak im pomôžte zbaviť sa dravcov. Potom Tragaka zbite a vezmite mu balíček. Keď sa preberie, prijmite jeho quest. Ten je popísaný samostatne. Teraz keď máte balíček, tak ho proste doručte Anogovi.
Odmena: 1500 xp, 1000 zlatých
Reputácia: +1 u Rebelov

12. Tragak Wants To See the Town Shaman Grompel in Silden
Musíte nájsť skupinu orkov, ktorá je na ceste z Nordmaru do Sildenu. Prejdite pri centrálnej časti mesta mostom za rieku a dajte sa hore kopcom do lesa, ktorý je plný rebelov. Od najhornejšej pozície rebelov sa vydajte hore kopcom a naprieč horami k priesmyku do Nordmaru. Pre orientáciu na mapke je neďaleko priesmyku Wolf Clan. Neďaleko priesmyku, uprostred lesa nájdete skupinu orkov (ak by ste ich dlho nevedeli nájsť, tak splňte quest "Follow Lars to the Pass to Nordmar" a Lars vás dovedie až k nim). Neraz ich ohrozujú vlky a ripperbeasty, takže musíte zasiahnuť a zachrániť ich, minimálne orka Tragaka. Ak chcete plniť quest "Take the Orcs Shipment from Nordmar to Anog the Rebel", tak Tragaka zbite a vezmite si balíček, čo nesie. Potom si s ním pohovorte. Nesie balíček pre šamana Grompela v Sildene, no vie, že les je plný rebelov a neodváži sa ho prejsť. Ponúknite sa, že ho lesom prevediete. Našťastie požaduje len doprovod k šamanovi, takže môžete splniť oba questy. Proste ho odveďte dolu lesom až do mesta Silden. (Kľudne aj popri rebeloch, tým nevadí, že sa im tam poneviera ork. Ak to nejaký patch zmení, tak vybehnite kopcami nad Okaru a zveďte ho popri nej). V meste zájdite za šamanom Grompelom a povedzte mu, že ste mu priviedli kamaráta. Potom ešte oslovte Tragaka.
Odmena: 1500 xp, 5 mana potions od Grompela, 1000 xp a 500 zlatých od Tragaka
Reputácia: +4 Silden

13. Let Inog Know That His Brother Anog Cannot Help Him
V queste "Let Anog Know That His rother Inog Needs Help In Silden" oznámite vodcovi rebelov pri Sildene, ktorým je Anog, že jeho brat Inog v meste potrebuje pomôcť. Anogova odpoveď je, že mu pomôcť nemôže. Máte to oznámiť Inogovi, takže robte poslíčka, vráťte sa do mesta a povedzte Inogovi, čo Anog odkázal.
Odmena: 1500 xp, 200 zlatých
Reputácia: +1 u Rebelov

14. Inog Needs Five Bundles of Weapons for the Resistance
Spýtajte sa Inoga, ako sú na tom so zbraňami a povie vám, že potrebujú aspoň päť vriec so zbraňami. Prehľadajte mesto. 3 vrecia sú na poschodí v budove Umbraka, orkského vodcu mesta; 1 v kováčskej dielni oproti Umbrakovej budove; 1 v aréne, v diere napravo, kde žije gladiátor Jarock; 1 v poslednom dome rybárov, pri rieke, v rybárskej časti, 3 v mlyne. Celkovo potrebujete pre rebelov 10 kusov, 5 chce totiž ešte Jerek, tak jeden ešte niekde zožeňte.
Odmena: 1500 xp, 1000 zlatých
Reputácia: +1 u Rebelov

15. Talk to the Warlord Umbrak About Supplies
Spýtajte sa Inoga, kedy plánujú rebeli zaútočiť a povie vám, že najprv potrebujú informácie od vodcu orkov Umbraka. Keďže už (ak sa držíte návodu) máte reputáciu nad 75, tak len zájdite do hornej časti mesta a spýtajte sa Umbraka, či sa neobáva rebelov. Potom sa vráťte za Inogom a oznámte mu to.
Odmena: 1000 xp, 251 zlatých od Inoga
Reputácia: +1 u Rebelov

16. Gambal the Cook Needs Heaps of Raw Meat to Feed the Orcs In Silden
Oproti Inogovi má dom kuchár Gambal. Pohovorte si s ním a zistíte, že sa bojí o svoj život, pretože nemá dostatok mäsa, aby si splnil svoje povinnosti. Požiada vás o 50 kusov surového mäsa (Raw Meat). Dajte mu ich, mali by ste už mať tony mäsa, keďže ho získate takmer z každého zvieraťa.
Odmena: 1500 xp, 1000 zlatých
Reputácia: +4 Silden

17. Supply the Convict Jerek with Weapons
V tábore otrokov je jeden s menom Jerek. Pohovorte si s ním a povedzte mu, že mu chcete pomôcť poraziť orkov. Povie vám, že potrebuje 5 batohov zbraní. Prehľadajte mesto. 3 vrecia sú na poschodí v budove Umbraka, orkského vodcu mesta; 1 v kováčskej dielni oproti Umbrakovej budove; 1 v aréne, v diere napravo, kde žije gladiátor Jarock; 1 v poslednom dome rybárov, pri rieke, v rybárskej časti, 3 v mlyne. Celkovo potrebujete pre rebelov 10 kusov, 5 ste totiž už mohli dať Inogovi, takže ešte niekde zožeňte posledný batoh.
Odmena: 1000 xp, 4 liečivé nápoje (Healing Potions)
Reputácia: +1 u Rebelov

18. Supply the Convict Jerek with Roasted Meat
Spýtajte sa v tábore otrokov Jereka, či niečo nepotrebujú. Hladujú, pretože orkovia kvôli väzňom, čo ušli, zastavili prídely potravy. Máte zájsť za kuchárom Gambalom a vypýtať si nejaké opečené mäso (Roasted Meat). Gambal vám dá 10 kusov. Otroci potrebujú 25 kusov, tak 15 doložte zo svojho. Ak nemáte opečené mäso, opečte surové nad ohňom. Napokon mu dajte všetkých 25 kusov.
Odmena: 1500 xp, 5 liečivých nápojov (Healing Potion)
Reputácia: +1 u Rebelov

19. Quadir´s Hunt for a New Slave for Silden
Pri mlyne sa pohybuje Hashishin Quadir. Pohovorte si s ním a ponúknite sa, že mu pomôžete získať nového otroka. Sám vám odporučí neďaleký drevorubecký tábor. Len prejdite po moste pri mlyne a za riekou máte rázcestie. Normálna cesta vedie naľavo popod kopec a napravo je prechod pomedzi dva balvany. Prejdite tým prechodom a dostanete sa do malého tábora drevorubačov. Jeden z nich sa volá Will. Povedzte mu, že chcete, aby sa stal vašim otrokom. Samozrejme je proti, tak ho zbite v rámci questu "Defeat Will" a keď sa preberie, tak mu povedzte, aby vás nasledoval a odveďte ho za Quadirom. Tomu ho potom odovzdajte.
Odmena: 1500 xp, 300 zlatých
Reputácia: +4 Silden, +1 u Hashishinov

19.1. Defeat Will
V rámci questu "Quadir´s Hunt for a New Slave for Silden" sa dostanete k drevorubačovi Willovi a poviete mu, že ho chcete zotročiť. Napadne vás, tak ho porazte.
Odmena: 1000 xp, +1 Strength (Sila)
Reputácia: --

20. A Package of Wild Berries for Stan the Fisherman
Prejdite po moste pri mlyne a za riekou máte rázcestie. Normálna cesta vedie naľavo popod kopec a napravo je prechod pomedzi dva balvany. Prejdite tým prechodom a dostanete sa do malého tábora drevorubačov. Jeden z nich sa volá Bozep. Povie vám, že dodáva lesné plody pre rybárov, no už sa dávno neukázali. Má tu jednu zásielku pre rybára Stana. Vezmite si ju a zaneste ju do Sildenu. Stanov dom je v rybárskej oblasti, prvý od mesta. Odovzdajte mu zásielku a potom sa ešte vráťte oznámiť Bozepovi doručenie a tiež mu poviete, že sa už rybári dávno neukázali, lebo ich orkovia viac strážia.
Odmena: 500 xp a 200 zlatých, 500 xp a 200 zlatých od Bozepa
Reputácia: +2 Silden

21. Rescue a Silden Slave from Wilderness
Choďte k loveckej chatke, v ktorej žijú lovci Pavel, Lukjan a Falk. Pre všetkých troch ste už mohli plniť úlohy. Od chatky sa dajte hore kopcom. Naľavo v ceste blokuje strmá stena hory a napravo vodopád, takže nemáte kde zablúdiť. Hore nájdete malý tábor, v ktorom sú traja otroci, ktorí ušli zo Sildenu. Napravo aj naľavo sú ďalej na kopci ďalšie dva malé tábory a v každom je jeden otrok. Takže celkovo tu máte 5 otrokov na úteku. Každého z nich oslovte a povedzte mu, že ho odvediete do bezpečia. Môžete vziať naraz všetkých päť (každý jeden z nich sa ráta ako samostatný quest, hoci sú všetky totožné). Treba ich odviesť k rebelom do lesa nad Sildenom. Proste s nimi zbehnite dole k loveckej chatke, popri nej k mestu a poza mesto zase hore do kopca do lesa k rebelom. U rebelov nájdite chlapíka menom Freman (je pri skupinke poniže vodcu Anoga) a oznámte mu doručenie každého jedného rebela, o ktorých sa on už potom postará.
Odmena: 2500 xp (za každého otroka 500 xp), 500 zlatých (100 za každého otroka)
Reputácia: +5 u Rebelov (za každého otroka +1)

22. Kill the Slaves Who Escaped from Silden
Ak chcete splniť quest "Rescue a Silden Slave from Wilderness", tak ho samozrejme splňte pred týmto. No premyslite si to, ak chcete oba, pretože v tom predošlom queste otrokov odvediete k rebelom do lesa a tí ich budú chrániť, keď ich napadnete. Podstatou tejto úlohy je to, že Zapotek, šéf orkov v tábore otrokov chce, aby ste zabili otrokov, ktorí utiekli. Nemáte ich priviesť späť, ale pre výstrahu zabiť. Ak ste im už pomohli, tak sú medzi rebelmi v lese nad Sildenom. Ak ste im nepomohli, tak sú v divočine. Choďte k loveckej chatke, v ktorej žijú lovci Pavel, Lukjan a Falk. Pre všetkých troch ste už mohli plniť úlohy. Od chatky sa dajte hore kopcom. Naľavo v ceste blokuje strmá stena hory a napravo vodopád, takže nemáte kde zablúdiť. Hore nájdete malý tábor, v ktorom sú traja otroci, ktorí ušli zo Sildenu. Napravo aj naľavo sú ďalej na kopci ďalšie dva malé tábory a v každom je jeden otrok. Proste ich surovo pozabíjajte a nahláste to Zapotekovi.
Odmena: 1500 xp, 500 xp a 500 zlatých od Zapoteka
Reputácia: +1 u Orkov

23. Hatlod´s Lost Tools
V rybárskej časti je chlapík menom Hatlod, ktorý sa moce okolo rozostavanej lode. Pohovorte si s ním a posťažuje sa, že prišiel o svoje náradie, ktoré zdedil po starom otcovi. Rád by ho mal späť. Keď bol testovať loď, narazil na pozostatky zatopeného hradu paladinov, doplával na breh a napadli ho dva dravce, po ktorých nástroje hodil. Takže sa vydajte ich hľadať na breh jazera. Najprv prejdite za Hatlodom rieku a smerom na juh prehľadajte breh. Neďaleko od mesta nájdete pár lurkerov. Jeden z nich je tmavý, nasýtený lurker (Satiated Lurker). Zabite ho a vezmite si z jeho vnútorností Hatlodovo kladivo. Potom sa vráťte do mesta a prejdite mostom pri mlyne za vodu a na tomto brehu sa dajte doľava. Nájdete pár jašterov. Jeden z nich je jašter so zápchou (Constipated Lizard). Zabite ho a vezmite si z neho Hatlodovu pílu. Potom obe náradia odovzdajte Hatlodovi.
Odmena: 1000 xp, 100 zlatých, možnosť prijať quest "The Quest for the Perfect Ship"
Reputácia: +2 Silden

24. The Quest for the Perfect Ship
Keď pre Hatloda, staviteľa lodí splníte quest "Hatlod´s Lost Tools", doniesli ste mu náradie a tak môže stavať. No povie vám, že nie je moc dobrým staviteľom a potreboval by nejaké plány na stavbu lodí. Tie získate, až keď sa dostanete do púšte, konkrétne v malej osade menom Lago. Môžete si s questom počkať na neskôr, alebo sa tam vydať rovno. Buď priamo po pevnine, alebo preplávate z Cape Dun more a máte to kratšie. V Lagu nájdite sfajčeného obchodníka menom Sibur Narad. Musíte pre neho splniť quest "Sibur´s Fuzzy Dreams", v rámci ktorého od vás chce päť kožušín bielych vlkov, teda ľadových vlkov (Ice Wolf), ktorí žijú v Nordmare. K priesmyku do Nordmaru pôjdete v queste "Follow Lars to the Pass to Nordmar", tak si tam môžete odskočiť, päť ich zabiť a stiahnuť z kože, ak ovládate túto schopnosť. Keď odovzdáte Siburovi kožušiny, splníte jeho quest a za odmenu vám dá plány na loď (Ship Blueprint). Tie potom odovzdajte Hatlodovi.
Odmena: 2500 xp a 1500 zlatých
Reputácia: --

25. Free the Nordmarian Lars from the Prison Camp
V tábore otrokov nájdete v jednej z chatrčí aj nordmarčana Larsa. Posťažuje sa vám, že je to bojovník, no pokúsil sa okradnúť Barracka a skončil zavretý. Požiada vás o pomoc. Zájdite za Zapotekom, šéfom orkov v tábore otrokov a kúpte od neho za 300 zlatých Larsa. Tým ste ho zachránili, tak mu to choďte oznámiť.
Odmena: 1000 xp, 500 xp od Larsa, možnosť učiť sa od Larsa boju a odolnosti voči chladu
Reputácia: +3 v Nordmare

26. Follow Lars to the Pass to Nordmar
Keď Larsa oslobodíte v queste "Free the Nordmarian Lars from the Prison Camp", tak ho požiadajte, aby vám ukázal cestu do Nordmaru. Zavedie vás k priesmyku do Nordmaru. Proste bežte popri ňom dlhou cestou cez les nad Sidlenom, až dorazíte na kopec nad priesmyk, ktorým sa môžete dostať do Nordmaru. Tam sa s vami Lars rozlúči s tým, že ďalej nejde, má na to svoje dôvody. Quest je tým hotový. Spýtajte sa ho, ešte kam sa vydá. Pôjde k rebelom tu v lesoch. Konkrétne, ak by ste ho potrebovali, nájdete ho pri Anogovi, vodcovi rebelov v lesoch.
Odmena: 1500 xp
Reputácia: +2 v Nordmare



Záver v SILDENe

A. Orkovia

1. Kill the Town Shaman Grompel
Pohovorte si s šéfom orkov strážiacich otrokov, ktorým je Zapotek o ich vodcovi Umbrakovi. Nie je s ním spokojný a najradšej by ho vyzval na súboj, no obáva sa jeho šamana Grompela. Ponúknite sa, že ho zabijete. Nerobte to príliš na očiach verejnosti, pretože vraždu šamana vám len tak neodpustia. Vhodné je počkať si do noci, kým všetci pospia a napadnúť ho v jeho dome. No úplne najlepšie je zabiť ho po splnení questu "Grompel Knows Way to the Rebels at the Nordmar Pass", pretože vtedy sa dostanete s Grompelom úplne sami až za mesto a tam to môžete vybaviť bez svedkov.
Odmena: 2500 xp, 1000 xp a 1000 zlatých od Zapoteka
Reputácia: +1 u Hashishinov

2. The Warlord Umbrak Wants Anog the Rebel Leader Dead
Keď máte reputáciu v meste aspoň 75, ste vpustený k vodcovi Umbrakovi. Ak mu ponúknete svoje služby, požiada vás, aby ste zabili Anoga, vodcu rebelov. Cestu k rebelom vám, ak chcete, ukáže jeho šaman Grompel v queste "Grompel Knows Way to the Rebels at the Nordmar Pass". Vydajte sa do kopca nad Sildenom a v lesoch nájdete rebelov. Na najhornejšej pozícii rebelov je ich vodca Anog. Zabite ho. Pozor na ostatných rebelov, buď s nimi môžete bojovať, alebo utiecť. Oznámte zabitie Umbrakovi. Potom si ešte pýtajte odmenu, samého ho nenapadne vám ju dať.
Odmena: 5000 xp, 1500 od Umbraka, 250 xp a 1000 zlatých od Umbraka ak si vypýtate odmenu
Reputácia: +7 u Orkov

2.1. Grompel Knows Way to the Rebels at the Nordmar Pass
Keď vám vodca mesta, ork Umbrak zadá quest "The Warlord Umbrak Wants Anog the Rebel Leader Dead", tak vám povie, že vám jeho šaman Grompel môže ukázať cestu. Tento quest môžete splniť jedine po zadaní questu od Umbraka a predtým, než v rámci tohto questu zabijete Anoga. Ak teda chcete, tak požiadajte šamana Grompela, aby vám ukázal cestu. Vyjde s vami za mesto, len za rieku a tam sa zastaví a ukáže vám na les pred vami a povie, že v tom lese sú rebeli. Tým quest končí a on sa poberie na odchod. Ak ho chcete zabiť v rámci questu "Kill the Town Shaman Grompel" pre Zapoteka, tak teraz je vhodná príležitosť.
Odmena: 1000 xp
Reputácia: --

3. Kill the Undercover Rebel
Počas hrania ste zistili, že Inog je rebel v prestrojení. Proste ho napadnite a zabite. Tým tento quest zároveň objavíte aj splníte.
Odmena: 2500 xp
Reputácia: +3 u Orkov

B. Rebeli

1. Liberate Silden from the Orcs
Keď splníte predošlé úlohy pre Inoga, môžete očakávať podporu otrokov pri povstaní v meste. Začnite boj a pridajú sa. Musíte najmä zabiť vodcu orkov Umbraka a potom toľko orkov a žoldnierov, koľko bude potrebné pre oslobodenie celého mesta.
Odmena: 7500 xp, 10 liečivých nápojov a 1500 xp od Inoga, 500 zlatých a 1500 xp od Anoga vodcu rebelov v lese nad Sildenom
Reputácia: +5 u Rebelov

Myrtana 1 | Myrtana 2 | Nordmar | Varant | Hlavný príbeh | Ostatné

Súvisiace hry Gothic REMAKE
Risen 3: Titan Lords
Risen 2: Dark Waters - Air Temple
Risen 2: Dark Waters - Treasure Isle
Risen 2: Dark Waters
Gothic Complete Collection
Arcania: Gothic 4 - Fall of Setarrif
Gothic 3: Forsaken Gods Enhanced Edition
Arcania: Gothic 4
Risen
Gothic 3: Forsaken Gods
Gothic 2: Gold Edition
Gothic 2: Night Of The Raven
Gothic 2
Gothic



Diskusia Príspevkov: 358 Hodnotenie
2072 hlasov

100
60
20

80
40
0
56
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |