HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21179
5455
5063
1438
1600
7336
6043
12925
1687

Online 38065 užívateľov

Návody > Prince of Persia: Warrior Within


Zobrazení:241751
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

1. časť | 2. časť


7. Return to the Hourglass Chamber. Leave the Island.

Clockworks and Gears (Activation Room - Past)
Vráťte sa po mostíku a dvere pred vami sú otvorené. Prejdite nimi. Prebehnite po ľavej stene cez koleso v správnom načasovaní. Pri ďalšom prebehnite po pravej stene a za kolesom skočte dozadu. Na konci chodby sa zaveste na okraj a spustite sa dole po zástave. Pred koncom skočte na stenu oproti, kde sa zveziete po druhej zástave a na nej pri konci skočte znova na stenu, na ktorej ste začínali a zveziete sa po dolnej, tretej zástave. Prebehnite chodbou a na jej konci sa spustite takto po dvoch zástavách (jedna a hop na druhú). Dole skočte na strechu plošiny v strede miestnosti. Po rebríku zlezte do plošiny a preskočte z trámu cez rýchlo sa točiace časti k fontánke pred vami (tu ste začínali vstup do mechanickej veže). Pri fontánke zlezte dole po rímsach a vybehnite von. Dole vás čaká znova golem, tak ho zabite už známou metódou. Tak ako ste sem predtým prišli, vracajte sa naspäť. Takže choďte naľavo, vybehnite na rímsu a po rímsach vylezte až hore na plošinu s pár nepriateľmi. Odtiaľ popri fontánke prekonajte pár pascí. Keď zídete dolu rebríkom, tak ste tam, kde ste hore vyskakovali odrazmi. Dole to nejde, tak sa rozbehnite po pravej stene a obďaleč sa spustíte po zástave. Dole vybehnite na páku, ktorá otvorí dvere. Spomaľte čas a prebehnite dverami. Pokračujte až do Centrálnej haly. Skočte na plošinu pred vami a z nej sa len spustite na susednú nižšiu. Z nej priamo do stredu, kde uvidíte animačku s Dahakom.

The Empress (Central Hall - Past, Hourglass Chamber - Past)
V centrálnej hale skočte k fontánke a za ňou prejdite do siene s presýpacími hodinami. Už ste tam boli, tak to poznáte, len sa vyhnite pascám. Na konci v hale prejdite bránou, ktorú ste otvorili spustením oboch veží. Vnútri stretnete cisárovnú. Po rozhovore vás čaká súboj. Zabite ju. Počas boja dvakrát vyletí do vzduchu a objavia sa dvaja temní bojovníci. Keď ich zabijete, tak sa vráti na zem a bojujte s ňou ďalej. Blokujte jej údery a kombami útočte.

The Long Way Home (Beach - Present, Catacombs - Present)
Aj keď ste zabili cisárovnú, osud ste zatiaľ nezmenili. Práve sa chystáte, že opustíte ostrov, keď sa opäť objaví Dahak. Keď získate kontrolu, utekajte. Preskočte prvú dieru, pri druhej bežte po stene. Zase bežte po ľavej stene, zachytíte sa na tyči, cez ďalšiu preskočte ďalej. Ďalej bežte zas po stene a cez lano až na koniec, kde sa spustíte po zástave. Vstúpte do miestnosti. V animačke ste na konci síl, zničený, zabitím cisárovnej ste stvorili Piesky času. No z textu na stene zistíte, že ešte je tu šanca, takže nádej nezomiera. V miestnosti máte Arttruhlicu.
Potom bežte do chodby, Dahaka je tu zas. Bežte po pravej stene a skočte odrazom na plošinu naľavo. Pobite sudy a bežte ďalej, po ľavej stene na tyč a cez ďalšie dve vyskáčte hore. Bežte po pravej stene, cez lano a ďalej sa odrazte na plošinu naľavo. Odtiaľ bežte po pravej stene a odrazte sa na susednú plošinu. Z nej bežte ďalej a skočte na visiacu páku. Spustí vodu pred vami. Skočte z nej vpred, za vodu. Tam za vami nemôže. Za vodou skočte naľavo na plošinu. Tam potiahnite k sebe kamenný blok a to zníži plošinu s vami.
Zídite do miestnosti a choďte opäť do chodby. Bežte dvakrát po ľavej stene, druhýkrát sa odrazte a skočte na tyč. Cez tyče preskáčte ďalej. Pokračujte a preskočte dieru. Na rázcestí doprava, hop na páku, ktorá spustí vodu a skok vpred za vodu. Tu napravo od dverí vylezte cez tri rímsy a skočte na plošinu naľavo, kde je ďalší kamenný blok, ktorý vytiahnite a zníži s vami túto plošinu.
Znova choďte do chodby a tak, ako predtým, sa dostaňte na rázcestie, tentokrát choďte doľava. Podkotúľajte sa popod spadnutý stĺp, bežte po pravej stene a cez lano ďalej na plošinu za priepasťou. Na konci vyskáčte hore odrazmi od stien. Podkotúľajte sa popod ďalšie trosky a zase vyskáčte odrazmi od stien hore. Bežte po pravej stene a cez dve laná prebehnite ďalej na tyč. Cez ďalšiu skočte na plošinu pred vami a preskočte dieru. Za ňou bežte po ľavej stene a na konci skočte na zástavu na pravej stene, po ktorej sa zvezte dole. Pokotúľajte sa, prebehnite po ľavej stene, odrazte sa, opäť sa podkotúľajte a konečne skočte na visiacu tyč, ktorou spustíte vodu a skočte za vodu. Tam vybehnite na rímsu napravo a po nej prejdite k poslednému kamennému bloku, ktorý vytiahnite. Zníži plošinu s vami a sarkofág v strede vysunie úplne hore. Objavia sa na ňom rímsy.
Choďte k sarkofágu a vylezte po rímsach hore. Skočte od neho na tyč pred padajúcou vodou. Z tyče skočte do chodby za vodu. Zbavili ste sa Dahaka. V chodbe máte Arttruhlicu, no čo vás istotne poteší, je tam aj fontánka.



8. Return to the Thronne Room

You Cannot Change Your Fate (Catacombs - Present, Prison - Present)
Bežte chodbou. Prebehnite po pravej stene na trám, po ktorom vylezte do chodby ďalej. Nepriateľov zhoďte dole, keďže máte zlomený meč, veľa toho nenabojujete. Bežte po ľavej stene na trám, po ktorom k ďalším dvom nepriateľom. Zhoďte ich. Zachyťte sa na rímse a prerúčkujte na trám pred vami. Preskočte cez ďalšie dva ďalej. Zhoďte štyroch nepriateľov a vybehnite na rebrík. Z neho skočte na rebrík oproti a z neho na rímsu, po ktorej prerúčkujte k fontánke.

A Throne and A Mask (Prison - Present)
Prebehnite chodbou s nepriateľmi až do sály, kde je meč. Ste hore, tak postupujte po trámoch, smerom doľava. Na konci skočte na trámy napravo a prejdite na malú plošinku. Z nej prebehnite po stene na plošinu oproti, no pozor, cestou sa po stene rozbehne proti vám nepriateľ, tak ho zhoďte úderom dole. Odtiaľ prebehnite na ďalšiu plošinu a z nej sa už len spustite dole po zástave. Keby princ neotáľal, už by mal meč, no takto musí utekať pred Dahakom. Utekajte vpred, po ľavej stene, vyhýbajte sa sudom, po pravej stene a k portálu. Aktivujte ho. Vstúpte do portálu.

A Throne and A Mask (Prison - Present)
Bežte chodbou a vyhýbajte sa pascám. Pri pasci, kde sa nad priepasťou vysúva kváder a nad ním rotuje valec s čepeľami, skočte na kváder, než sa zasunie, zachyťte sa z jeho druhej strany a skočte na kraj chodby (ak by ste skákali z vrchu kvádra, narazíte na čepele). Pokračujte ďalej až do sály, kde ste si minule v prítomnosti nevzali meč. Teraz v minulosti je tu, tak si ho vezmite - Scorpion sword - a pobite s ním nepriateľov. Vyjdite jedinou cestou a vyhnite sa ďalším pasciam. Na konci je zavretá brána. Rozbite ju vaším novým mečom (podržte útok a silným úderom ju rozbijete).
V miestnosti je na zemi tlačidlo, ktoré otvorí bránu, no musí zostať stlačené. Otočte pákou dookola a otvoríte trojo dverí, z ktorých vybehnú noví, silní nepriatelia. Pobite ich, za jednými dverami je Arttruhlica. Za ďalšími je klietka, ktorú presuňte na tlačidlo. Keďže je stlačené, tak prejdite otvorenými dverami a zlezte za nimi po rebríku. Dole sa zbavte nepriateľov, prebehnite chodbou s pascami a opäť rozbite dvere.
Za nimi otočte pákou a otvoríte tak dve miestnosti s nepriateľmi. V jednej je na stene tlačidlo, tak po ňom prebehnite. Dajte si spomalenie času a prebehnite dverami, ktoré sa na chvíľu otvorili. Za nimi máte ďalších nepriateľov a Arttruhlicu. Po boji otočte pákou a prejdite k fontánke.

A Throne and A Mask (Prison - Present)
Rozbehnite sa po stene a odrazmi od stien povyskakujte hore. Tam sa objaví ďalší golem, tentokrát vo forme Bossa. Zabite ho tak ako predošlých. Sekaním do zadnej časti nôh, vyskočením na chrbát a sekaním do krku. Na ňom sa môžete aj presúvať z jednej strany na druhú, zachytávať sa na náplecníkoch, aby vás nemohol chytiť. Zabite ho a choďte do miestnosti, odkiaľ vyšiel. Vylezte po rebríku k Arttruhlici. Prebehnite po tlačidle na stene a prejdite otvorenou bránou a pobite nepriateľov.
Ceste vedie ďalej na konci haly. No môžete tu získať siedmy bonus k životu (Life Upgrade 7). Napravo je zvretá brána a naľavo puknutá stena. Obe rozbite silným úderom meča. Za bránou vybehnite po tlačidle na stene. Spomaľte čas a bežte tam, kde ste rozbili stenu. Otvorili ste bránu, tak prebehnite, než sa zavrie. Za ňou prekonajte pasce a na konci chodby si vezmite bonus života.
Vráťte sa naspäť, pred bránou prejdite po tlačidle, čo ju otvorí. Za ňou pokračujte normálne halou von, do slepej chodby. Na jej konci vybehnite po stene a odrazom skočte na trám nad vami. Z neho skočte na rímsu na stene a takto po rímsach a trámoch povyskakujte až úplne hore k fontánke.

A Throne and A Mask (Prison - Present, Library - Past)
Vybehnite po stene napravo od fontánky a odrazom skočte na trám nad vami. Presuňte sa na ňom doprava. Odrazom od tej istej steny skočte na ďalší trám nad vami. Skočte na susedný trám a z neho odrazom od steny na posledný trám nad vami. Z neho už len do chodby. Vstúpte do cisárkinej knižnice. Na konci otočte pákou, čo otvorí prechod ďalej (a zavrie cestu, ktorou ste prišli). Na jeho konci vybehnite po stene a zaveste sa na páku, ktorá otvorí dvere. Spomaľte si čas, aby ste stíhali, vráťte sa k páke, otočte ňou, aby ste si otvorili miesto, odkiaľ ste prišli a prebehnite dverami.
Za nimi vylezte po rebríku k Arttruhlici. Prejdite vrchnou časťou po balkónoch na druhú stranu a cestou pobite nepriateľov. Na konci si všimnite dve držadlá. Potiahnite ich a vytiahnete dve knižnice. Medzi nimi vyskáčte odrazmi až hore. Odtiaľ prebehnite po stene na tyč. Otočte sa na nej a skočte na trám nad vami. Z neho na susedný. Prejdite po ňom na jeho koniec trčiaci do miestnosti, odkiaľ ste prišli. Z jeho konca skočte na tyč naľavo. Cez ďalšiu tyč preskočte na rímsu na stene. Po rímsach vylezte hore na trám v tejto troskami zasypanej chodbe. Prejdite po tráme do chodby a zlezte dole. Je tam Arttruhlica. Chodba je zasypaná, tak sa ňou ďalej nedostanete. Zachyťte sa okraja (smerom do miestnosti, odkiaľ ste prišli) a prerúčkujte doprava. Tam skočte dozadu a dopadnete na vrch kruhovej steny (taká vežičkovitá, otvorená strecha, nad časťou balkóna, ktorým ste predtým prechádzali). Prejdite na jej druhú stranu (cestou zhoďte nepriateľa) a preskočte na susednú, takúto strechu. Z nej cesta pokračuje naľavo na plošinu nad rebríkom, ktorým ste predtým liezli hore.
No máte tu možnosť získať ôsmy bonus k životu (Life Upgrade 8). Prejdite po strieške napravo až k stene a skočte na rímsu susednej steny. Spustite sa o dve rímsy nižšie a prerúčkujte popod veľké okno. Tam vylezte po rímsach hore do dverí. Zlezte z trámu a prejdite chodbou s pascami až na koniec k bonusu. Vráťte sa naspäť k trámu. Vybehnite na stenu, vylezte na rímsu a skočte na trám. Vráťte sa vonku na kruhovú striešku presne tak, ako ste sa dostali sem.
Z nej preskočte na susednú plošinu, naľavo. Tam prejdite na trám a z jeho strednej časti skočte do okna pred vami. Popreskakujte túto chodbu po trámoch do ďalšieho otvoru nad dverami (dole je Arttruhlica. Ak tam pôjdete, tak potom odsuňte krabicu k stene. Z krabice vybehnite po stene a doskočíte na trámy). Z neho skočte dole k fontánke.

A Throne and A Mask (Library - Past, Mechanical Tower - Past, Central Hall - Past, Throne Room - Past)
Prebehnite po stene na tyč. Keď pôjdu čepele nahor, tak skočte na susednú tyč a na zem. Ďalej prebehnite po pravej stene a cestou opäť zhoďte úderom nepriateľa, ktorý vám beží oproti. Ďalej po ľavej stene a na konci chodby rozbite dvere silným úderom. Ste zase v mechanickej veži. Vylezte na strednú plošinu pred vami a z nej choďte na trám napravo. Preskočte k fontánke oproti, cez rýchlo sa točiace časti kolesa. Tam napravo zlezte dole po rímsach. Tu si to už musíte pamätať. Vonku, naľavo hore po rímsach, cez pasce, po pravej stene na zástavu, potiahnuť páku, spomaliť čas, prejsť dverami a vrátiť sa do Centrálnej haly.
Teraz máte možnosť získať deviaty bonus k životu (Life Upgrade 9). Otočte v strede Centrálnej haly pákou, aby smerovala k dverám, pri ktorých nie je fontánka. Pôjdete cestou, ktorou ste už išli kedysi na začiatku, do lokácie Southern Passage. Skrátim to - vylezte na plošinu naľavo, po stĺpoch preskáčte na plošinu oproti, z nej preskočte na balkón. Bežte priamo chodbou, vyhýbajúc sa pasciam až do veľkej haly, kde ste predtým vyskakovali až hore. Vylezte na malý kamenný blok a z neho vyskočte na tyč. Prerúčkujte, aby ste smerovali na balkón v rohu a skočte tam. Teraz presne tak, ako predtým, vyskáčte a vylezte až na posledný balkón hore, pri ktorom ste potiahli visiacu páku, ktorou ste otvorili dvere. Na tom balkóne sú puknuté mreže a za nimi krabica. Teraz, keď máte silný meč, tak tie mreže rozbite. Vnútri máte Arttruhlicu. Krabicu vytlačte von. Nad balkónom je otvor, ktorým môžete pokračovať. Vylezte teda na krabicu, čo ste si vytiahli, vybehnite nahor po stene a odrazom od steny vyskočte až hore. Tam vybehnite po tlačidle na stene, dajte si spomalenie času a prejdite dverami. Prejdite chodbou s pascami a na konci je posledné zvýšenie života. Vráťte sa naspäť k dverám. Pri nich je kváder, na ktorý vylezte a po stene vybehnite nahor a prelezte za dvere. Tam pokračujte ako predtým. Skočte z balkóna na trámy k visiacej páke. Prejdite po nich a skočte na posledný balkón na druhej strane. Tam prebehnite po stene k zástave a spusťte sa po nej dole. Teraz sa vráťte do centrálnej haly presne tak, ako ste prišli sem. V hale, keď budete na balkóne, tak vylezte na záchyt stĺpu napravo. Prerúčkujte dovon a po nižších záchytoch sa spustite až dole. Choďte k fontánke.
Za ňou pokračujte do Hourglass Chamberu. Už ste tam boli viackrát, takže prebehnite chodbou s pascami. Pokiaľ ste získali všetkých deväť vylepšení života, je v strede miestnosti Water Sword. Pokiaľ si chcete vyskúšať obidva konce, ktoré hra poskytuje, tak si ho zatiaľ neberte, dostanete sa k nemu neskôr. Myslím to tak, že na konci si uložíte pozíciu, vyskúšate jednu možnosť, nahráte pozíciu a vyskúšate druhú možnosť. Pokiaľ nemáte záujem, tak si ho kľudne vezmite. V miestnosti je aj Arttruhla.
Inak naľavo máte otvorené dvere, tak nimi prejdite. Načasujte si to správne, rozbehnite sa po pravej stene a odrazom skočte na plošinu naľavo. Na ňu sa spúšťajú ďalšie čepele, tak ak stíhate, skočte rovno ďalej, cez priepasť, ak nestíhate, tak len zlezte a zachyťte sa okraja. Pokračujte až do trónnej sály, kde máte dve Arttruhly. Oproti veľkej bráne je za trónom puknutá stena, ktorú rozbite a prejdite ďalej. Aktivujte portál a vstúpte doň.



9. Find the Mask

Face of Time (Sacred Caves - Present)
Vráťte sa naspäť. Pobite nové dravce a vybehnite na plošinu v rohu. Z nej prebehnite na susednú plošinu a z nej bežte po stene ponad dvere. Cestou zhoďte jedného dravca a na konci sa odrazte a skočte na ďalšiu plošinu. Z nej vylezte na rímsu, prejdite na ľavý koniec rímsy a skočte dozadu do chodby. Prejdite von, skočte na strednú plošinu a do dverí na opačnej strane, k fontánke.

Podkotúľajte sa pod dvere napravo. Prebehnite po stene a pobite psov. Prejdite po tlačidle a oproti sa na chvíľu vysunie plošina. Prebehnite na ňu a z nej ďalej a odrazom od steny skočte na stĺp. Vylezte na ňom úplne hore. Skočte z neho na stenu a odrazmi od stien vyskočte až na rímsu nad stĺpom. Prejdite na nej až k stene. Z rímsy preskočte naľavo na tyč, z tyče na tlačidlo na stene, z neho sa odrazte a skočte naspäť na tyč. Vysunie sa ďalšia plošina, tak sa ponáhľajte, než sa zasunie. Prejdite na koniec rímsy a skočte na plošinu. Z nej sa rozbehnite po stene a zachyťte sa na tyči. Skočte na tlačidlo na stene a odrazom sa dostaňte na tyč nad vami. Z nej sa prehupnite na plošinu, ktorú ste vysunuli tlačidlom a z nej choďte na konštrukciu pred vami. Tam skočte na tlačidlo na stene a odrazom naspäť. Presuňte sa na bok a skočte na plošinu, čo ste vysunuli. Z nej sa rozbehnite po stene až na tyč. Z tyče skočte na šikmú stenu pred vami a z nej odrazom dozadu na zástavu, po ktorej sa spustíte dole. Tesne pred koncom sa odrazte dozadu.
Tu pobite psov a potom rozbite mečom puknutú stenu. Za ňou prebehnite po stene a dostanete sa na balkónik. Prebehnite napravo na plošinu nad vstupnou bránou, prerúčkujte a prelezte po nej na jej druhú stranu a tam skočte na podobný balkónik. Dovnútra, prebehnite po stene a na konci skočte na zástavu, po ktorej sa spustite dole k maske. V animačke si nasadíte masku a stanete sa Piesočným prízrakom (to vysvetľuje pár vecí z predtým). Choďte na koniec chodby, vybehnite po pravej stene a odrazom skočte na tyč. Z nej na ďalšiu a na stenu, z ktorej sa odrazte naspäť a zachytíte sa stĺpu. Z neho skočte na ľavú stenu, kde sa zachytíte na rímse. Spustite sa o rímsu nižšie a z nej pred zavretú bránu. Odtiaľ skočte na trám pred vami. Po ňom prejdite do chodby, prejdite chodbou a vyhnite sa pasciam. Ďalej sa rozbehnite po ľavej stene a na konci skočte odrazom na plošinu napravo. Zachyťte sa jej okraja, lebo vás zhodí pasca s čepeľami. Prerúčkujte si ďalej a keď bude preč, vylezte a pokračujte k ďalšej pasci. Zachyťte sa okraja a prerúčkujte na neďaleký trám. Vylezte naň, pozor na pohybujúcu sa čepeľ. Keď pôjde k vám, preskočte na ďalší trám. Zostaňte na ňom zavesený, keď čepeľ prejde, vylezte naň a z neho skočte na posledný. Po ňom prerúčkujte do chodby. Tam sa už len ľahko vyhnite čepeliam a prebehnite k portálu. Aktivujte ho a vstúpte doň.

A Second Chance (Sacred Caves - Past)
Vráťte sa naspäť, kadiaľ ste prišli v prítomnosti. Vyhnite sa čepeliam. Prejdite na trám a keď pôjdu čepele k vám, skočte na prostredný trám a zostaňte na ňom visieť, kým neprejdú čepele ponad vás. Potom rýchlo vylezte naň a skočte na posledný trám a z neho skočte na stenu naľavo, kde sa zachytíte rímsy. Prerúčkujte do chodby. Tam keď pôjde valec s čepeľami od vás, tak sa hneď zachyťte okraja priepasti. Prerúčkujte na vysunutú časť plošiny, na ktorej visíte. Keď pôjde valec od vás, vylezte hore a vybehnite hore po stene, kde sa zachytíte rímsy. Prejdite na jej koniec a skočte na rímsu na stene oproti. Načasujte si to, aby ste sa vyhli jednej hornej čepeli, hneď sa zachyťte, prerúčkujte kúsok, kým prejde ponad vás horná čepeľ a zase vylezte na rímsu, aby vás netrafila spodná čepeľ. Potom prejdite na koniec rímsy a tam sa spustite do chodby. Preskočte priepasť pred vami a ste pri Arttruhlici a fontánke.

Skočte na plošinu v strede priestoru. Tam vás napadne okrídlený dravec - boss. Využívajte spomalenie času a útočte zboku a odzadu. Nie spredu. Tam pozor akurát na útok chvostom. Občas, po odobratí časti zo života, vyletí do vzduchu, tak vtedy pozor, len sa uhýbajte do strán a buďte stále v pohybe, lebo bude na vás robiť nálety. Keď pristane, zase ho sekajte. Keď ho zabijete, padne do plošiny, ktorú posunie nižšie. Skočte na ňu, k zavretej bráne. Tam vybehnite na stĺp napravo a zachytíte sa rímsy. Prerúčkujte doprava a tam vyskáčte hore odrazmi od stien až na balkón. Z balkóna skočte na plošinu nad zavretú bránu (už ste tade išli). Prerúčkujte a prelezte na druhú stranu a tam skočte na ďalší balkón. Ten má otvorené dvere, tak vojdite. Vnútri bežte po pravej stene a na konci skočte na tyč. Z nej na zástavu, po ktorej sa spustite, pred koncom skočte dozadu na ďalšiu tyč a z nej na ďalšiu zástavu, po ktorej sa už spustite až dole.
Prebehnite po stene, keď zájdu čepele, vybehnite hore po stene a vylezte hore. Tam je valec s čepeľami na zemi, takže sa nemôžete podkotúľať. Naľavo sa rozbehnite po stene (alebo skôr po stĺpe) a tesne pred valcom skočte, preskočíte zaň. Pokračujte ďalej, prejdite po trámoch na mostík (dole je Arttruhlica) a po ňom vybehnite hore. Stupením na tlačidlo sa vám otvoria dvere. Tu to poznáte; Prvá veža, v ktorej ste boli. Bežte do dverí napravo, tam je fontánka aj cesta naspäť do centrálnej haly. Túto cestu musíte poznať. Sponad fontánky po stene na plošinu, po stene cez čepele ďalej. Vonku, po stene k rebríku, dole rebríkom, dole na rímsu, do chodby, tlačidlo, spomaliť čas a cez dvere. Zavesiť na zábradlie, cez dve tyče na hlavný balkón. Na ďalšom bočnom balkóne stlačiť tlačidlo, spomaliť čas, dobehnúť na hlavný balkón, na vysunutý blok, hore po stene a skočiť na tyč. Po nej prerúčkovať na kraj, skočiť na rímsu, po rímsach sa presunúť na opačnú stranu, tam zliezť a po rebríkoch až dole. Hlavným vchodom, dole, hore po rímsach, dole, hore po rímsach a až do Centrálnej haly, kde uvidíte animačku, v ktorej je Shaade vyslaná napadnúť vašu loď. Nemáte sa ako dostať dole, tak sa vráťte do záhrady, odkiaľ ste teraz prišli. Cestou prejdite cez tlačidlo, spomaľte čas a prebehnite po vysunutej podlahe. Ďalej vybehnite po stene, skočte na tyč nad vami, z nej na tlačidlo na stene, opäť spomaľte čas a bežte po vysunutej podlahe až k fontánke.



10. Find a Way to the Throne Room

The Path of Sandwraith (Garden Hall - Past, Garden Hall - Present)
Vstúpte do záhrady, naľavo pri dverách vybehnite po stene a skočte dozadu na rebrík. Vylezte po ňom hore a tam po ďalšom rebríku hore. Z tejto plošiny skočte na plošinu vedľa a tam vylezte po treťom rebríku (môžete sa z nej predtým rozbehnúť po stene a cez lano a skočiť na plošinu k Arttruhle). Odtiaľ skočte na tyč a na veľký balkón. Choďte do jeho stredu a na plošine za trhlinou vidíte Crowmastera. Prebehnite k nemu cez lano. Skočte na rebrík a spustite sa dole. Vstúpte do portálu.
Vybehnite do chodby v prítomnosti a objaví sa Dahak. Tentokrát vás našťastie nebude naháňať, len vás odhodí cez nejakú dieru. Ste vo vode, tak sa napite, lebo pád vám odobral zo života. Prejdite chodbou a vyhnite sa jednoduchým pascám. Na konci prebehnite po stene a cestou zhoďte oproti vám bežiacu nepriateľku. Ste v hale, kde ste už tiež raz boli. Rozbehnite sa po pravej stene a cez lano na plošinu v rohu. Tam sa rozbehnite po stene, spustite sa po zástave a tesne pred koncom skočte dozadu. Z tejto plošiny skočte na hlavnú v strede. Tam choďte na koniec, k vysokému stĺpu. Ako predtým, povyskakujte odrazmi od stien až hore. Tam ste zachytený, tak prerúčkujte po stĺpe, až na trám z neho vychádzajúci. Prejdite po trámoch, cestou zhoďte nepriateľku a na konci vyskočte na rímsu na stĺpe a z nej ešte vyššie. Skočte dozadu, zachytíte sa konára. Z neho skočte na stĺp pri stene, zachytíte sa rímsy. Prerúčkujte doľava a skočte na rohovú plošinu. Tu ste začínali, keď ste sem prišli prvýkrát. Vyjdite na kamennú kocku, vybehnite hore po stene, odrazte sa a skočte hore. Tam vybehnite cez tlačidlo, otvoria sa dvere, prejdite nimi so spomalením času. Na konci chodby vylezte naľavo a tam vylezte po rímsach hore. Prebehnite po stene na plošinu oproti a po ďalších rímsach hore. Vyhnite sa pár pasciam a do portálu.

The Path of Sandwraith (Sacrifical Altar - Past)
Prebehnite pomedzi pasce. Prebehnite po pravej stene na lano. Z neho skočte na lano oproti. Rozhúpajte sa a prebehnite do chodby ďalej. Pozoskakujte po rímsach úplne dole. Vyjdite von, zaveste sa na zábradlie a skočte na ochodzu. Pobite pár dievčat a prejdite na tlačidlo za fontánkou. Otvorí vám dvere a vysunie k nim mostík. Bežte tam, cestou uvidíte animačku, v ktorej bojuje Kaileena a Shaahde a potom aj vy z minulosti (z budúcnosti, no vašej minulosti). Automaticky skočíte do tých dvier. Tam prebehnite po stene ponad valec s čepeľami. Za ním po pravej stene na lano. Vylezte vyššie, skočte na lano za vami, rozhojdajte ho a prebehnite na plošinu ďalej. Tam prebehnite opäť po pravej stene k fontánke.

The Path of Sandwraith (Cliff - Past)
Podkotúľajte sa cez dieru v stene. Vonku zabite výbušného psa pri puknutej stene a explózia ju rozbije. Zachyťte sa v diere na kraji a spustite sa dole po zástave. Tesne pred koncom skočte dozadu na tyč. Tu sa budú staré veci pod vami lámať, tak buďte rýchly. Počkajte, kým sa táto tyč zlomí a zachytíte sa o tyč nižšie. Z nej skočte na stĺp pred vami, z neho na ďalší a z neho na tretí stĺp. Z neho skočte na plošinu pod vami. Tam rozbite sudy (budú vás zdržiavať nepriatelia, tak sa snažte čo najskôr dostať preč), vybehnite po stene a skokom dozadu sa dostaňte na konár. Z neho skočte na stenu pred vami. Vylezte na ňu, prebehnite po pravej stene na lano. Z neho ďalej na zástavu, po ktorej sa spustite, tesne pred koncom skočte dozadu na konár. Z neho skočte na tyč a z nej na stenu. Tam odrazmi od stien povyskakujte až hore na plošinu s Arttruhlicou.
Teraz ide, aspoň pre mňa, dosť náročná časť. Na stene pod vami je zástava. Zaveste sa za kraj a spustite sa dole. Tesne pred koncom skočte dozadu na tyč. Než spadne celý tento stĺp, skočte dopredu, odrazte sa od steny a skočte na ďalšiu tyč tohto stĺpu. Z nej skočte na susedný stĺp. Z neho na tretí a z neho na drevené dosky naľavo. Bežte po nich, budú sa prepadať. Skočte na ďalšiu doskovú plošinu. Z nej bežte po ľavej stene a na konci skočte odrazom na tyč. Z nej skočte na doskovú plošinu pred vami. Bežte k stene na jej konci, vybehnite po nej a skočte odrazom na plošinku nad vami. Zachyťte sa, ale nelezte ešte hore. Takto môžete zostať aj neskôr na skalách, ktoré sa budú prepadať. Keď na prepadajúcich sa veciach visíte, tak držia. Aspoň si doplníte energiu na vracanie času a porozhliadnete sa. Vylezte hore a rozbehnite sa po pravej stene. Cestou buďte pripravený zhodiť nepriateľa bežiaceho oproti vám. Tam sa zachyťte okraja. Spomaľte si čas a vylezte na prepadajúce sa kamene. Silným úderom rozbite stenu a ak ste šikovný, rozbijete aj Arttruhlicu.
Vstúpte dovnútra. Keď budú čepele z vašej strany pri vás a tie druhé na druhej strane, tak si spomaľte čas a prebehnite po ľavej stene na druhú stranu. Tam si opäť spomaľte čas pri stene s čepeľami chodiacimi vertikálne. Keď sú čepele dole pri vás, vybehnite po bezpečnej stene a odrazmi od stien vyskáčte hore. Teraz máte v ceste štyri rýchlo chodiace čepele. Prvá nedosiahne úplne doprava a štvrtá nedosiahne úplne doľava. Tak sa postavte k prvej doprava, spomaľte si čas a prebehnite medzi ne smerom doľava. Ďalej je to jednoduché, prebehnúť po stene, skočiť na rímsu, keď nebudú v blízkosti čepele skočiť na rímsu oproti a prejsť do chodby. V chodbe uvidíte animačku, ako zachránite život sám sebe. Potom preskočte cez dva stĺpy k fontánke.

Mirrored Fates (Fortress Entrance - Past)
Prebehnite po ľavej stene a odrazom skočte do chodby napravo. Prebehnite cez pasce a na konci sa zachyťte okraja. Pozoskakujte dole po rímsach, no načasujte si to v závislosti od čepelí, ktoré sa popri rímsach pohybujú. Ďalej sú poriadne zapascované steny, prebehnite po stene, keď pôjde zadná čepeľ hore a aj v chodbe utekajte pred ostňami. Dôjdete do miestnosti, kde bude krátka scénka. Bežte po pravej strane, popri Arttruhle a na konci vylezte po rebríku hore. Je tu páka.
Zase budeme otáčať páky, tak spravím hodinový systém ako v záhradách. Miesto, odkiaľ ste prišli, je šesť hodín, dvanásť je rebrík, po ktorom ste vyliezli hore. Obe páky na tejto strane dajte na dvanásť hodín a obe na druhej strane na šesť hodín. K ďalšej sa dostanete bežaním cez stenu na tyč a skokom cez ďalšiu tyč. K tretej len preskočíte z trámu a k štvrtej opäť prebehnete po stene. Správnym usporiadaním potrubia nad vami nasmerujete horúci kov do kotla, z ktorého sa preleje na zem, spáli podpery plošiny, na ktorú sa chcete dostať a plošina spadne. Vráťte sa dole a choďte k spadnutej plošine. Vyjdite na jej trosky a vybehnite po stene do otvoru, k fontánke.

Mirroed Fates (Foundry - Past)
Spomaľte si čas a prebehnite po ľavej stene, keď sa zasunú čepele a skočte odrazom do chodby. Rozbehnite sa po stene a keď pôjde valec s čepeľami na vás, skočte. Vylezte po rebríku a po rímsach až hore, vyhýbajúc sa čepeliam. Otočte pákou a otvoria sa vám dvere. Nechoďte medzi pasce. Vybehnite naľavo po stene nahor a zachyťte sa rímsy. Skočte dozadu na trám. Vylezte naň a skočte na trám za pascami. Na konci trámu z neho zlezte dole, na plošinu pod vás, pozor na valec. Odtiaľ prebehnite na rímsu na stene oproti. Zlezte po rímsach dole, vyhýbajúc sa čepeliam. Dole prebehnite chodbou k zavretým dverám, podkotúľajte cestou čepele. Vybehnite hore po zavretých dverách a skokom dozadu sa zachyťte na tráme nad vami. Z trámu skočte do diery v bráne a prelezte ňou za bránu. Na konci sa zachyťte a spustite dole po zástave.
Dole prebehnite do otvorených dverí a na konci slepej chodby vybehnite po stene a skokom dozadu sa dostaňte na trám (tu by ste si to mali pamätať). Skočte na stenu a vylezte na rímsu, z nej skočte na trám povyše. Skočte na ďalšiu rímsu na druhej stene, na ďalší trám a hore do miestnosti s fontánkou.

Mirrored Fates (Library - Past)
Vybehnite na stenu napravo a skočte na trám. Odrazom od steny na trám povyše. Preskočte na susedný trám a odrazom od steny na trám nad ním. Vstúpte do chodby, prebehnite na koniec a tam mečom rozbite zadebnenie vchodu. Ste opäť v knižnici. Otočte pákou a otvoríte si ďalší prechod. Bežte ďalej a otočte ďalšou pákou. Bežte novou cestu a na konci sa zaveste na páku, ktorú potiahnite úplne dole. Keď bude dole, použite spomalenie času a bežte k najbližšej otočnej páke, ktorou otočte. Bežte ďalej až do dverí, ktoré sa pomaly zatvárajú. Za nimi vylezte po rebríku.
Prejdite vrchnou časťou k dvom knižniciam, ktoré ste kedysi vyťahovali von a vyskakovali medzi nimi hore. Teraz pôjdete rovnakou cestou, tak odrazmi vyskáčte na knižnicu. Prebehnite po stene na tyč. Otočte sa, skočte na trám nad vami. Z neho skočte na ďalší trám a prejdite na jeho koniec. Z neho skočte na tyč a z nej na ďalšiu. Z tyče skočte na rímsu na stene pri okne. Spustite sa na najspodnejšiu rímsu a prerúčkujte pod okno. Objaví sa Dahak a vyrazí okno. Prerúčkujte napäť doľava a vylezte po rímsach hore, až na trám nad Dahakom. Prejdite po tráme a v chodbe skočte na vedľajší. Prejdite aj po tomto tráme a skočte na posledný. Z neho skočte na stenu oproti, medzi dvoma stĺpmi je tam rímsa. Po rímsach sa spustite až na chodbu. Tam si vás už Dahak všimne. Utekajte. Bežte dvakrát po ľavej stene a pri druhom bežaní sa odrazte na konci a skočte do chodby. Tam skočte na tyč, po ktorej preskočte priepasť. Na konci chodby vybehnite po stene hore do okna. Po scénke sa objavíte pri fontánke.

Mirrored Fates (Mystic Caves - Past)
Tu, ak ste rýchly, sa môžete vyhnúť mnohým nepriateľom a nezdržovať sa s bojom. Bežte rovno chodbou. Na konci uvidíte na plošine oproti Arttruhlu. Prebehnite po stene k nej. Keď sa obzriete zistíte, že pod chodbou, odkiaľ ste prišli, sú rímsy. Tak sa vráťte po stene naspäť a zlezte po rímsach dolu. Dole zabite nepriateľov. Rozbehnite sa po ľavej stene, cestou zhoďte psa a na konci skočte odrazom na plošinu. Pokračujte ďalej. Tam, kde ste, cesta končí, no všimnite si, že ste medzi úzkymi stenami. Vyskáčte odrazmi od stien nahor. Tam prejdite pomedzi dve značky (nejaké biele drahokamy na tyčiach) a skočte vpred, je tam cesta. Prejdite po nej k zavretej bráne. Napadnú vás psy, tak pozor.
Musíte nájsť tlačidlo na otvorenie týchto dverí. Choďte v neprehľadnej hmle po úzkej ceste, pomáhajte si značkami. Dojdite až na koniec trasy. V diaľke môžete vidieť dva veľké kvaple. Rozbehnite sa po ľavej stene a odrazom skočte na kvapeľ. Z neho skočte na susedný kvapeľ a z neho na neďalekú plošinu. Na plošine pod ňou si všimnite tlačidlo. Stlačte ho. Rozhodne použite spomalenie času, aby ste to k bráne stihli. Vráťte sa na tú hornú plošinu a z nej sa rozbehnite po ľavej stene. Na konci skočte na kvapeľ. Z kvapľa skočte dole na cestu, ktorou ste prvýkrát išli od dverí. Už len dobehnite za dvere.
Za dverami skočte poniže. Stúpte tam na tlačidlo a vybehnite hore a von ďalšími dverami. Prebehnite mostom plným nepriateľov. Za ním utekajte na koniec chodby. Tam sa rozbehnite po ľavej stene a dobehnite na rímsu. Vylezte na ňu, prejdite na jej pravú stranu a skočte na rímsu na druhej strane. Prejdite na jej koniec a vyskočte na rímsu vyššie. Tam sa len zachytíte. Prerúčkujte doľava a skočte na rímsu oproti. Po nej prerúčkujte doprava a skočte dozadu, do chodby. Dvakrát prebehnite po pravej stene a na konci skočte k fontánke.

Mirrored Fates (Mechanical Pit - Past, Mechanical Tower - Past)
Rozbehnite sa po ľavej stene na lano. Vylezte a skočte z neho na rímsu oproti. Prejdite po nej na koniec a skočte z nej na druhé lano. Rozhojdajte sa, prebehnite po stene a skočte na ďalšiu rímsu napravo. Po nej už prejdite do miestnosti. Za ňou je veľká mechanická hala. Preskočte na ochodzu a na jej konci potiahnite visiacu páku. Vráťte sa do veľkej miestnosti, kde ste otvorili bočné dvere. Prebehnite po stene na lano, ďalej po stene a skočte na plošinu s vodou. Ako predtým, tak aj teraz sa podkotúľajte cez diery v lopatkách stroja a prejdite tak na druhú stranu (prostrednú časť s visiacou pákou si teraz nevšímajte). Na konci z druhej plošiny s vodou skočte na tyč a cez ďalšiu tyč na plošinu so zavretými dverami.
Tu sa spustite po zástave na plošinu pod vami. Odtiaľ prebehnite po pravej stene, cez točiace sa koleso na plošinu oproti (nie po ľavej stene, tá cesta vedie inam). Tam už len dobehnite na koniec týchto mostíkov a zoskočte dole na plošinu s dverami a tlačidlom na stene, ktorú vám ukázala scénka predtým. Popri fontánke vybehnite hore. Tam prebehnite po tlačidle na stene. Otvorí sa brána, prejdite ňou.
Prejdite chodbou s pascami. Všetky prekonáte ľahko. Pri dvoch valcoch s ostňami vybehnite hore pravou stenou a zachyťte sa na rímse. Prerúčkujte poza valce. Ďalej ešte pár pascí a dojdite do veľkej mechanickej haly, začiatku mechanickej veže. Zachyťte sa okraja, spustite sa na rímsu, prerúčkujte doprava, spustite sa o ďalšiu rímsu nižšie a na trám pod vami. Z neho skočte na vedľajší trám. Z neho skočte na trám vychádzajúci zo stredovej plošiny, za rýchlo sa točiacimi časťami kolesa. Tam uvidíte scénku, kade ďalej. Vyskočte na trám, za ktorým je obďaleč veľké okno, ktoré ste videli v scénke. Z neho skočte na trám vychádzajúci zvrchu tohto okna. Prejdite po vrchu okna doprava a tam pozliezajte po rímsach zvonku až dole pod okno. Po tejto rímse na ďalší trám smerujúci do stredu a z neho skočte na strednú plošinu. Konkrétne na malý trám a z neho zlezte na plošinu. Tam preskočte z trámu za rýchlo sa točiace časti kolesa do miestnosti s fontánou.
Tu si to už musíte pamätať naozaj dobre. Takže napravo od fontány zlezte dole, prebehnite vonku po terase. Naľavo po rímsach vylezte hore. Prejdite chodbou s pascami. Zídite dole rebríkom. Prebehnite po pravej stene na zástavu, po ktorej sa zveziete. Dole sa zaveste na páku, spomaľte čas a prejdite dverami. Dobehnite do Centrálnej haly. Tam v animačke necháte Dahaka, aby zabil vaše minulé ja (nechápem. Ak vás zabil skôr, než ste si nasadili masku, tak by ste nemali existovať, lebo toto ja je pokračovaním toho predošlého, ktoré skončilo). Uložte si pozíciu pri fontáne. Tiež sa zbavíte masky a stanete sa opäť sám sebou.



11. ZÁVER

The Death of a Prince (Central Hall - Past, Hourglas Chamber - Past)
Bežte starou známou chodbou s pascami až do Hourhlass Chamber. Ak ste si predtým nevzali Water Sword, tak je stále tu. Teraz máte dve možnosti.

VSTUP BEZ MEČA WATER SWORD
Warrior Within (Sacred Caves - Present)
Vstúpte do trónnej sály. Cisárku v animačke vrhnete do portálu, takže sa dostane do vašej prítomnosti. Vstúpte za ňou do portálu. Dobehnite, ako naposledy, na plošinu vonku, kde ste bojovali s okrídleným Bossom. Teraz tu bojujte s cisárovnou. Bojujte s ňou normálne, vykrývajte a útočte. Občas sa vynesie do vzduchu a bude po vás posielať tri tornáda. Vyhýbať sa im je naozaj o hubu, ale ak ste rýchly, dá sa to nacvičiť. Používajte pre rýchlejší pohyb kotúle a skúste sa kotúľať v kruhu okolo nej. Po tornádach zostáva piesok, tak si môžete doplniť zásoby. Napokon ju zabite. Objaví sa Dahak, pohltí ju v prítomnosti, takže v minulosti piesok času nevznikol a Dahak sám zanikne. Koniec.

VSTUP S MEČOM WATER SWORD
Warrior Within (Sacred Caves - Present)
Vstúpte do trónnej sály. Cisárku v animačke vrhnete do portálu, takže sa dostane do vašej prítomnosti. Vstúpte za ňou do portálu. Dobehnite, ako naposledy, na plošinu vonku, kde ste bojovali s okrídleným Bossom. Teraz to vyzerá na boj s Cisárovnou, no počas vášho rozhovoru vstúpi na scénu Dahak. Keďže je cisárovná v zlom čase (teda nie vo svojom), ide Dahak po nej, lebo narúša časovú líniu. Pokúsite sa ho zastaviť a ajhľa, ide to. Tento meč vás pred ním chráni, dokonca vám umožňuje s ním bojovať, takže do toho. Na začiatok s ním bojujte v podstate klasickým spôsobom. Útočte a uhýbajte sa jeho útokom. Občas odskočí a zo zeme budú vystreľovať jeho chápadlá. Bude po nich zostávať piesok, takže si dopĺňajte zásoby. Uhýbajte sa im a snažte sa dostať k nemu, aby ste mu uštedrili pár rán, než zase odskočí. Keď mu odoberiete dosť zo života, tak na neho cisárovná vystrelí oheň, ktorý ho zvrhne do priepasti. Zachytí sa však okraja. Teraz si dajte spomalenie času, aby ste mu uštedrili viac rán a bite ho hlava, nehlava, pokým sa drží okraja priepasti. Potom však zase vyskočí hore k vám. Začne omnoho viac používať svoje chápadlá a to nielen tie vystreľujúce zo zeme, ale najmä vystreľujúce z hrude, ktorými mácha okolo seba. Zase ho dobite; keď už má len málo života, cisárovná ho zhodí opäť do priepasti. Teraz ho už dorazte. Dahak je mŕtvy a piesky času nevznikli. Čaká vás omnoho bohatšia animačka, v ktorej Princ odchádza spolu s cisárovnou a trávia spolu intímne chvíle pri opúšťaní ostrova. No z obidvoch animačiek zistíte, že "You Cannot Change Your Fate", pokiaľ nebude ďalšie pokračovanie.

1. časť | 2. časť

Súvisiace hry The Rogue Prince of Persia
Prince of Persia: The Lost Crown
Prince of Persia: The Sands of Time Remake
Prince of Persia: The Forgotten Sands
Prince of Persia
Prince of Persia: The Two Thrones
Prince of Persia: The Sands of Time
Prince of Persia 3D
Prince of Persia: Collector's Edition
Prince of Persia 1 & 2 Collection
Prince of Persia 4D
Prince of Persia 2: The Shadow And The Flame
Prince of Persia (1990)



Diskusia Príspevkov: 147 Hodnotenie
1695 hlasov

100
60
20

80
40
0
56
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |