HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21171
5455
5063
1438
1600
7336
6038
12912
1687

Online 4388 užívateľov

Užívateľ > Sintarandir > Hodnotenia

| Užívateľ | Hry | Hodnotenia | Priatelia |

Vynikajúca stará poľská adventúrka (v českom preklade úplná pecka) plná ostrého humoru a s vysokou hrateľnosťou. Stále si moc dobre spomínam, ako sme si tieto KLENOTY vymieňali na disketách. Mlíčňák je legenda medzi Česko-Slovenskými adventúristami a určite si mnohý spomenú na jeho útek z väzenia, úvodnú scénu hry, kde heslo pre prevoz zlata je "měsíčky", :D alebo prechod cez obrovský ventilátor, či záverečné "zúčtovanie" s fľaškou kečupu... Skvelá adventúrka.
Skutočne vysoko kvalitná hra, ktorá ale bohužiaľ nedosahuje úplný top a to hlavne kvôli istej repetetívnosti (to poznáte rýchlo, o čom tu píšem), ktorá sa objavuje už v prvej epizóde a nesie sa celou hrou.

Príbeh, scenár, atmosféra a hrateľnosť sú skutočne strhujúce, až fascinujúce a miestami dokonca dychberúco úžasné, tu neni čo dodať! 200/100%!

Soundtrack, SFX, ambient a dabing (hlavne dabing) sú volené a spracované citlivo a s dôrazom na naprosto presné momenty maximálnej tiesne. Takmer "filmový" zvuk.

Grafike vytknem najviac. Hlavne miestami "strojovú" amimáciu hlavnej postavy, ako aj nedostatok motion capture postáv priamo v hre, taktiež neinteraktivitu NPC postáv s hlavnou postavou a taktiež trocha nedotiahnutú celkovú fyziku objektov a ich vzájomnej interakcie. Na druhú stranu je ale obrovské plus statické a dynamické svetlo, nasvietenie, tieňe a úžasné vytieňovanie jednotliých textúr, tiež celkovej scény a až dychberúci postprocessing. Pri maximálnych detailoch vypadá hra až "desivo" a miestami je tak skľučujúca, že už iba z postávania na mieste ma "mrazilo".

Hra je určte veľkým lákadlom pre fanúšikov S.Kinga, E.A.Poa, A.Hitchcocka, H.P Lovecrafta a iných podobných veľautorov temného, tiesnivého, desivého a strašidelného žánru a v Alanovi Wakeovi je spústa jemných "odkazov" a náznakov na najrôznejšie diela spomínaných velikánov hororu a thrilleru.

P.S. Každý nech si hľadá sám! JE TO TAM!
American nightmare je niečo ako "epilóg" k pôvodnej hre, a evidentne by mohol byť "prológom" k ďalšiemu dielu. Príbeh je zasadený do fiktívneho mestečka Night Falls, ktoré pozná každý, kto hral prvý diel. Storyline je prehľadný a odohráva sa v troch exteriéroch a v deviatich kapitolách.

Hra je zameraná skôr na survivor a arkádové hranie. Mnohostranne vylepšený engine a HD video je veľké plus. Zvuk, grafika a ovládanie zaznamenali značné vylepšenie spolu s animáciou a fyzikou, ktorá bola v prvom dieli najslabšia.

Time loop mi príde ako parádne spestrenie a skvelý nápad, lebo robí hru prehľadnejšou a zároveň sa môže každý lepšie zorientovať, ako čo najefektívnejšie pobiť posadnutých.

Krásnych 90% a kľudne by bolo viac, keby hra bola dlhšia.
Ako ohodnotiť túto hru? Jednoznačne jeden z najrozsiahlejších a najprepracovanejších a zároveň najzložitejších, najkomplexnejších a najnáročnejších dungeonov klasického razenia a hra, ktorá nemá obdobu svojim spracovaním a kombináciou 2D a 3D hrania, ťahových súbojov a prvkov adventúr a RPG. Kvalitný koktail toho najlepšieho z jednotlivých žánrov z Albiona tvorí úchvatné a prevratné dielo na poli digitálnej zábavy, ktoré nemá obdobu. Albion nie je len hra, je to SVET, v ktorom sa hrá. ÚŽASNÉ!
Tvrdá linearita tejto hry je len maskovaná pomalým stealthom. Ako znalec témy musím túto hru hodnotiť skôr negatívne. Optimalizácia, grafika a komplet zvuk sú OK. Atmosféra je hutná, klaustrofobická, no momenty "ľakania" vytvára viac prostredie (výbuchy, pády vecí a pod.), než samotný xeno, ktorého príliš počuť, keď sa presúva a podľa originálu sa po väčšom zranení schoval, neregeneroval takmer okamžite (presun na inú sekciu mapy). Slabá interaktivita (napr. nejde zdvihnúť zbraň). Plameňomet, ktorý tohoto slizáka vedel ako jediný zahnať poriadne "do úzkych" ho len zaženie, mal by mu však spôsobiť aj dezorientáciu, paniku a chýba možnosť "amputácie" (napr. chvosta) ako to bolo v Alien3, nelezie po stenách a ani po štyroch (boost). Po zásahu žiadne kyselinové stopy (iba po bombovom útoku) a HRUBÁ CHYBA je fakt, že votrelec "VIDÍ" inak, čiže napr. ohňa sa BOJÍ a nie je možné sa mu na blízku schovať! Androida (okrem hi-tech - Lance Bishop, 120-A/2-"Ash") by mal EMP "uškvariť", nie iba ochomiť, a chýbjú "weak pointy" (napr. pri strate tekutín strácali pohyblivosť). Chýba Xeno-Queen, keďže je toľko členov posádky, možnosť aliena zabiť, alienove "únosy" pre rozmnoženie (už v ALIEN1)! Samotné ovládanie (hlavne absencia "quick use") je zamerané na "konzolový model". Hra, ktorá tému xenomorph a Weyland-Yutani nevyužila ani na 50% a zároveň má veľa obsahových chýb
AVP 2010 je (por#o)grafická nádhernosť. Je to ako ísť do kina s myškou a klávesnicou a určovať čo sa má diať. Dokonalé vyváženie jednotlivých rás. Za mariňáka jasný survival horor. Za predátora na duši hrejivý lov. Za aliena (môj obľúbenec) dokonalý stealth.

Parádny je mód survival, tak to je naozaj čistokrvný masaker...

Jediná drobulilinká chyba na hre je jej dĺžka a relatívna jednoduchosť. Hra nepatrí na NORMAL medzi tie ťažšie, ale na HARD je to super...
Nebudem hodnotiť engine hry, ktorý mohol na svoju dobu byť skutočne ďaleko lepší (10% dole), ale sústredím sa na najsilnejšie prvky tejto skvelej hry.

Príbeh, koncept a dizajn, zvuk, dialógy a dabing okamžite od prvého momentu strhnú silným cyberpunkovým a steampunkovým tónom, či skôr akordom. Detektívka, thriller a miestami pekelná akcia s veľmi netradičným spôsobom boja ale nemusia sadnúť každému hráčovi. Herný svet, a hra samotná je obrovská a porovnateľná s hrami ako sú ME, Omicron (silné pripomenutie), Deus EX, MGS, alebo Dreamfall (nie konceptom, ale rozsahom).

Až na engine a grafiku (čo je vlastne zasa "len" engine) jednoznačne hra, ktorá by zaslúžila aspoň remake, alebo aj nejaké to pokračovanie, aj keď je príbeh na konci hry uzavretý.
Naštvané vtáky! Tak toto je už od svojho vzniku naprosto kultová záležitosť. Svojou absolútnou jednoduchosťou, originalitou (príbeh) a princípom - konceptom, ktorý je známy už z hier ako napríklad Worms a existenciou aj napríklad ako Android port (a aj iné OS - tablety a smartfóny, herné konzoly) zasiahla maximálny možný počet záujemcov.
Arcanum je jednoznačne unikátne RPG. Mix dvoch svetov (steampunk a klasická mágia) z tejto hry robí legendárne dielo. Obrovské množstvo questov a extrémne rozľahlý herný svet. Pravdepodobne konceptuálne najrozsiahlejšie izometrické RPG aké kedy bolo vydané. Dokonca mi v istých smeroch (hlavne asi tým, že ponúka dva odlišné koncepty, alebo presnejšie "svety" simultánne) pripadá rozsiahlejšie, ako Baldurs Gate 2! Určite si treba zahrať túto NADČASOVÚ RPG HRU!
Dokonalá hra! Silný nedokončený príbeh, ktorý jasne ukazuje na ďalší diel, skvelé technické spracovanie, ktoré predbehlo svoju dobu. Originálny námet. Geniálna hrateľnosť. Úchvatný začiatok niečoho gigantického. Nemôžem sa dočkať, ako to bude pokračovať a dúfam, že vyjde čo najviac dielov, ale hlavne, nech vývojári nepokazia to najlepšie, čo séria ponúka. Atmosféru, zážitok, hrateľnosť!
Úžasná!! Pokračovanie skvelej pecky Assassin's Creed... Príbeh sa rozvíja ďalej a všetko dobré z prvého dielu ostalo a pribudlo kopec vylepšení... Hra na plných detailoch vyzerá priam nádherne!. Po grafickej stránke nádhera. Priestorový zvuk je takmer v každom momente naprosto presný. Hudobná aj dabingová stránka skvelá. Výborný nápad je vlastné sídlo Monterigioni. Atmosféra oproti prvému dielu ohromne stúpla a chytľavosť a "návykovosť" je priam nebesky vysoká. Skvelé je aj ODHAĽOVANIE PRAVDY... Hľadanie 20 symbolov na budovách v hre... PROSTE PECKA HRA!!
AC3 ničím nezaostáva za predchádzajúcimi dielmi a pevne ako maják žiari a stojí za kultúrnum odkazom, ktorý je dominantou celej série. Hlavná postava Connor je typický indián, stojaci za kultúrou a odkazom predkov. Charakter celej hry sa nesie v období Americkej revolúcie ako list unášaný divokou riekou. Postavy, ich charakter a príbeh sú rozohrané ako veľmajsterská šachová partia. Skutočne geniálna, až strhujúca atmosféra plná "medziriadkových" momentov a pri pozornom hraní a plnení misií na 100% dá hráčovi vždy niečo málo extra naviac. AC3 zaslúži 100%. KVALITA A DOKONALOSŤ OD PRVÉHO DIELU.
Celkovo séria AC vykazuje u mňa maximálne hodnotenia. Ďalší diel samozrejme prináša staré dobré a fajnové mechanizmy, avšak úplne nový koncept hrania. Všetko bolo fajn, kým sa k slovu nedostalo more a s tým búrky, tornáda, smrtiace vlny, lov vážne, ale vážne veľkých rýb, taktiež potápanie (za cieľom podmorského rabovania starých vrakov), vyberanie skladísk, príjemne zjednodušené "likvidačné" kontrakty a vrcholom bolo to, keď som zistil, ako dobre sa dá s Kavkou manévrovať (obrat o 180° - cez kotvu vypadá parádne uprostred krížovej paľby)... Skvelé logické hádanky, svet otvorený, rozsiahly a náramne lákavý. Esom v rukáve ale sú aj tak veľké námorné bitky ako útoky na pevnosti, či strety s legendárnymi loďami. Proste AC séria si naďalej drží maximálnu hrateľnosť, skvelý dynamický príbeh, geniálne čistú atmosféru a čo je hlavné, veľmi príjemné historické pozadia. Paráda!
Myslel som, že po dokonalom spracovaní AC2 už nič lepšie séria nemôže ponúknuť... To bola odo mňa chyba, môže!! Bratstvo vytiahlo a podčiarklo najlepšie prvky AC2 a pridalo k nim zasa nejaké nové, tiež skvelé. Moc zásadných zmien sa síce nedočkáte, ale kto by ich aj chcel? čo sa týka príbehu, je to až neskutočné, akú má silu. Po dohratí som bol naštvaný, že nemám pokračovanie! Proste nejde inak, ako 100% a to 100% na hru dávam "nerád"... A ak si uvedomím, že vlastne 100% má zatiaľ každý diel, JEDNOZNAČNE ODPORÚČAM!!
Jednoznačne najmasívnejšie RPG všetkých čias! Ani v roku 2014 neexistuje žiadne iné podobne rozsiahle RPG, dokonca aj legenda TES5-Skyrim Legendary edition dosahuje maximálne tak 75% masivity tejto hry. Ani Final Fantasy 7 neponúkne tak dlhú dobu hrania. Okrem Baldurs Gate 2 - Enhanced Edition (čo je vlastne vylepšený BG2) nie je žiadne iné podobne masívne RPG. DOKONALÁ HRA!! BG3 - Black Hound (čierny pes) má latku postavenú extrémne vysoko.
Tak toto sa vydarilo! BG2 je sama o sebe jedna z najlepších klasických D&D hier, ktorá kedy uzrela digitálny svet a jej remake, je úplne k nerozoznaniu od pôvodnej hry. Ale niekde na pozadí je citeľná "chémia" značne vylepšeného, svižnejšieho a úplne bezchybne reagujúceho engine-u, ktorý bezchybne a kompletne uplatňuje oficiálne pravidlá D&D tretej generácie, a teda už aj tak jedno z najlepších RPG dobrodružstiev posúva ešte vyššie. Hrať BG2-EE je ako jazdiť v pozlátenom Lincoln Continental. Dokonalý RPG zážitok.
Proti pôvodnému Baldurovi skutočne gigantické vylepšenie. Tých 400 vylepšení ani neni možné tak nejako priamo postrehnúť, ale tý, čo pôvodného Baldura hrali to proste "pocítia", že je to akoby "úplne nová a iná hra". Hra plne drží koncept a štýl pôvodnej verzie, ale tým to asi tak "hasne". Všetko ostatné je nové. Ako keby niekto postavil presnú repliku starého dobrého auta, ale použil hi-tech materiály a úplne nový motor. Vylepšenie engine-u INFINITY je citeľné. Takže vlastne BG-EE je parádny, ako sa vraví "do posledného šróbika" vytuningovaný klasický BG aj s datadiskom.
Nádherné spracovanie komixového hrdinu Batmana. Hra plnohodnotne a nádherne využíva UNREAL 3 engine a pôsobí silne gotickým ( gothic ) dojmom. Úžasná ponurá atmosféra a príkladné vykreslenie komxovej predlohy. Všetky postavy v hre sú ukážkovo spracované a hra celkovo je svižná a plná kvalitnej adrenalínovej zábavy. Vrelo odporúčam.
Vynikajúce pokračovanie Arkham Asylum. Scenár a samotné spracovanie porovnateľné s predchádzajúcim dielom, ale herný svet sa značne rozrástol. Samozrejme s tým stúpol aj samotný herný čas a obtiažnosť hry. Tvorcovia urobili dobre, že ostali verný štýlu z predchádzajúceho dielu a tak atmosféra Gotham City je krásne gotická a plne vystihuje komixovú predlohu.
Skvostný kúsok do zbierky každého hráča.
Štúdio WB odviedlo veľmi kvalitný kus práce, dalo by sa povedať, že sa jedná o "kópiu" hry Batman - Arkham City, no rodiel medzi týmito hrami asi rozozná jedine zarytý fanúšik komixu. Postavy sú ďaleko lepšie prepracované, ich charakter skutočne korešponduje s komixovými predlohami a aj samotné herecké výkony sú kvalitnejšie. Clekovo je hra riešená veľmi príjemným spôsobom, kamera sleduje hráča pozorne a prispôsobuje sa vhodne, menu a ostatné veci sú prehľadné, mapa tiež. Drobným kazom je občas neposlušná fyzika a občas chaotická reakcia UI na situáciu. Nepriatelia vás totiž niekedy ani len nezaregistrujú a to im doslova "visíte" pred nosom. Batmanovské "vychytávky" ako je zavesovanie za nohy, batarang, či kombo systém a vylepšenia sú proste vyšperkované ako diamantový náhrdeľník.

Určite by som túto hru neporovnával s predchádzajúcimi dvoma a to už len preto, že sa jedná o iného výrobcu, čiže skôr si myslím, že štúdio WB vsadilo na všetko to, čo sa fanúšikom predchádzajúcich dvoch hier páčilo a dotiahli to do naprostej kvality.
Úchvatná a veľmi originálna adventúra, s prvkami akcie, plná kvalitného humoru a istej značnej miery nadsadenosti. Svojim konceptom, spracovaním a celkovým dizajnom jednoznačne neprehliadnuteľný počin na poli akčných adventúr.
Bioshock dosiahol svoj naprosto vyšpikovaný vrchol! Nedokážem si predstaviť, čo viac by mohla táto úchvatná trilógia ponúknuť. Príbeh, ktorý sa už od prvého dielu hráčovi zažerie až do morku kostí v tomto diele plnom skvelej a adrenalínovej akcie gradujúcej každým zvratom do divokejšej a hlavne brutálnejšej sekanice vyvrcholí v epickom záverečnom rozuzlení, ktoré chytí hlboko v srdci a po titulkoch si autori nechali jedny dvierka predsa len málilinko pootvorené. Skutočne luxusné dielo plné originality, odvážnch a bláznivých nápadov, technicky naprosto perfektné a ako bonus je všetko ostatné, čo z tejto hry robí kultovú záležitosť. PROSTE "BIO" ŠOK! No šok naprosto dokonale pozitívny.
Naprosto skvelá atmosférická adventúra klasického razenia s mysterióznym námetom. Veľmi kvalitne nahovorená a aj rozanimovaná. Hra je rozdelená na tri kapitoly a preverí adventúristu skutočne poriadne. Vysoko logické akcie zamerané na pozorovanie a dedukciu robia z tejto hry kvalitnú mysterióznu detektívku.
Na to, o akú starú klasiku ide, je to pecka hrateľná aj dnes! Nekopíruje film, ale dejovo sa popri ňom zrkadlí a hlavne ponúka viac a kvalitnejší ponor do atmosféry prostredia LA a Nexus 7 a hlavne ponúka splynutie s jedným z Blade Runnerov... A je kvalitne popretkávaná FMV sekvenciami, a miestami ani nepoznať, kedy ide hra a kedy FMV sekvencia! SKVOST!!
Naprosto čistokrvnekrvavokrvavá 3rd person akcia, viac zameraná na close combat, plne využívajúca všetkých výhod upírskych námetov. Hlavná hrdinka je ženský klon Blade-a, no ďaleko viac zameraná smerom k upírstvu, ako k človečenstvu. Engine je svižný; grafika vysoko nadpriemerná; NPC UI mierne nadštandardné; celkové ozvučenie, dabing a synchro vysoko nadpriemerné; animácia a celkový grafický design vynikajúci.

Zhrnuté, podčiarknuté, VRELO ODPORÚČAM.
3rd person akcia BloodRayne 2 si udržala od prvého dielu všetko to fajn a niečo fajn pribudlo. Ale žiaľ aj ubudlo.

To, čo ubudlo je "dejová nitka", ktorá sa jedničkou nenápadne vliekla a tak nejako korenila atmosféru. Dvojka je orientovaná dejovo smerom k "neznámu", takže človek ani poriadne nevie, do čoho ide ďalej v hre.

A to čo ostalo každý, kto jedničku hral pozná rýchlo sám.

To, čo pribudlo a neni fajn, je, že hra je miestami stereotypná.

A to, čo pribudlo a je fajn je, že hra je dynamickejšia a aj viac zameraná na iný, ako "close combat" bojový štýl a hlavne NPC UI sa výrazne zlepšilo. Nové chvaty, zbrane, prostredia taktiež "korenia" hru viac, ako kvalitne.

Čistokrvnekrvavokrvavý krvácky krvák. ODPORÚČAM!!
Jednoznačne musím uznať, že toto je ukážkový príklad klasickej animovanej 2D adventúry, ktorá má úplne všetky klady a nenachádzam v nej žiadne zápory spomínaného žánru. Logické úlohy sú LOGICKÉ, predmety na miestach, kde by ste ich skutočne hľadali, príbeh silný a emotívny, zápletka zložitá a s nečakanými zvratmi, dejová línia dlhá a animácie nádherné. SKVOSTNÝ počin hrateľný kľudne aj dnes.
Po prvom diely jednoznačne posun dopredu, čo sa týka hrateľnosti, scenára a atmosféry, zaznamenal som však značnú zmenu v engine hry a tiež isté grafické nedostatky nového "motora" pre túto adventúrku. So správnym nastavením však tieto nedostatky miznú a hra je plnohodnotným, aj keď už nie tak ohromujúcim nasledovníkom prvého dielu. Zápletka je občas až príliš zapletená a logické úlohy miene nelogické a občas nastane "zákys" buď kôli chýbajúcemu predmetu, ktorý nie a nie nájsť, alebo kôli riešeniu, ktoré sa vymiká logike. Celkovo však vrelo odporúčam.
Bulletstorm ma prekvapil veľmi. Frenetická, priamočiara a hlavne kreatívne "sadistická" akčná FPS, ktorá z Unreal engine-u vyťažila a vyžmýkala snáď úplné maximum. Prepracované prostredie, presvedčivý fyzikálny model, bezchybné statické a dynamické svetlá a tiene a hlavne nič zbytočné. Nič, čo by mohlo akokoľvek pokaziť tú naprosto čistú akčnú orientáciu. Dialógy priame, jednoduché, v celej škále humoru od oceľovej irónie, cez morbídny sarkazmus, až po krutý vulgarizmus. Celá hra je postavená na kryštalicky čistom koncepte dynamickosti, rýchlosti, "splatter" sadizmu, vulgarizmu, irónie a všetkom, čo v sebe obsahuje dosť adrenalínového potenciálu. Hra naprostobezdebatózne vhodná k vybitiu akejkoľvek negatívnej energie. Bitúnok, morda, smrťák, proste hektolitrokrvákoidná vyzurovačka. Pre každého, kto trpí láskou k splatter hororovému mordístvu a sci-fi prostrediam.
Buďme reálny... Modern Warfare 2 má k realite asi tak blízko, ako spracovanie jednotlivých zbraní, inteligencia AI, či samotné "superman style" misie a "one-man army" nádych.

Novodobý "Rambovia" a "Terminátori" si však prídu na svoje. Po audiovizuálnej stránke vysoký nadpriemer, nie však taká úžasná paráda, ako si kadekto myslí. Príbehovo naprostý chaos a prázdnota svojou hĺbkou pripomínajúca "kaluž", oproti "jazeru" UT3, alebo "oceánu" SC-Conviction. Čo sa týka hrateľnosti je to masochistický "shoot'em all" simulátor, ktorý sa chce hrať na ukážku moderného vojenstva. To radšej volím Ghost Recon: Advanced Warfighter 2, ktorý je ďaleko pred týmto titulom a to po všetkých stránkach.

CoD-MW2 je proste "simulátor" masívneho "zombí massacere" prezlečený do vojenského kabáta. Tých 70% dávam hlavne za technické prevedenie (ale sklamalo ma, že pri pohľade pod nohy tam žiadne nie su) a zvukovú stránku. Inak naprostý prepadák - V podstate ako väčšina podobných titulov.
Kolosálny štart najväčšej RTS série všetkých čias. Skutočne dosť kvalitná AI, ale tým najväčším kladom je to, že v hre sú iba dve súperiace strany na výber a to ju robí tak unikátnou.
Neskutočne kvalitná hra z prostredia 2.sv. vojny, ktorá je zameraná hlavne na taktizovanie. Stratégiou by som ju nenazval, je to taktická vojenská týmová akčná hra, ktorá svojou UI hráča preverí viac, ako len tvrdo. Každá chyba je osudná a to aj tá najmenšia. Hra je rovnako neľútostná, ako vojna sama. UI nepriateľov je tak silná, že sa nenechajú ničím len tak oklamať a svoju "úlohu" si plnia viac, ako dôkladne. Človek má miestami pocit, že NPC ovládajú skutočný ľudia. Akcie sú dynamické, rýchle (a ak nie su premyslené, tak veľmi krátke - rýchla smrť) a hlavne je naprosto nereálne si myslieť, že túto hru zvládne každý hráč.
Silné prekvapenie, ktoré aj napriek svojim veľmi závažným nedostatkom naprosto silne boduje v oblasti originality, kde tvrdo drví aj tituly ako FEAR, alebo DEAD SPACE. Nič originálnejšie som nevidel. "Realistický hororový simulátor" svojou jedinečnosťou veľmi pripomínajúci atmosféru hry Metro 2033. Nebyť strašných nedostatkov v optimalizácii kódu a občasných grafických chýb a keby sa autori ešte viac pohrali s efektami a doladili detaily prostredia, tak sa jednoznačne jedná o titul, ktorý by v hernom svete nemal žiadnu konkurenciu svojou originalitou a tvrdo by valcoval všetky ostatné tituly s "nálepkou" SURVIVAL HOROR.
Crysis je veľmi odvážny projekt, smerujúci k netradičnému spracovaniu "SANDBOX" akcie. Mali sme tu Far Cry, ale Crysis svojím enginom a námetom a úchvatným technickým prevedením "rozdupe" Far Cry kedykoľvek, ako emzáci z Crysis rozdupávajú každého, kto nanooblek na sebe nemá... ale ani s oblekom na sebe to teda neni nič jednoduché...
Crytek Engine 3 sa ukazuje ako v skutku veľmi silný "motor" pre vývoj hier. Grafický aj fyzikálny model dosahujú miestami až k virtuálnej realite, vyváženosť a dynamickosť hry sa po celý čas hrania kvalitne stupňuje. Hra a misie sú navrhnuté tak, že hráča prinútia plne využiť potenciál NANOSUITU a miestami som ostával v šoku, čoho bola postava schopná. Emzáci sú až nemiestne vychytralí a jediný moment nepozornosti stojí hráča život.

Na hre ale nie je to najlepšie grafika, alebo inteligencia NPC, ale je to atmosféra, ktorá sa vám ako mimozemská plieseň zažerie až ku kostiam a krásne vám dá "pocítiť" splynutie s nanosuitom a celou emzáckou genetikou, ktorú postupne do seba vstrebáva a tak odhaľuje nechutnú pravdu o pôvodných plánoch votrelcov a sľubuje hneď niekoľko nezávislých pokračovaní tejto skvelej hry.
Graficky absolútne bezchybná hra. Hudobná stránka perfektná. Dĺžka hry už až tak zaujímavá nie je, keď vezmeme v úvahu ako moc hra zaberá na HDD. Čo sa týka AI, je to naprosto najslabší diel. Predator Bow je strašná zbraň a je dosť smutné, že nepriatelia ňou nedisponujú. Nová funkcia hackovania je zaujímavé spestrenie, niekedy dokonca aj veľmi zábavná záležitosť. Hra je dosť nevybalancovaná okrem audiovizuálnej stránky. Optimalizácia na úrovni, na najvyšších detailoch beží úplne plynule aj na 3D Vision. Najslabší diel série.
Na toto dielo som sa moc tešil a znova som zažil PREKVAPENIE. A to prekvapenie je milé, priam "božské". Príbeh sa rozvinul, hra je dynamickejšia, akcie brutálnejšie, animácie prepracovanejšie, zvuk a hudba úchvatná, levelovanie rozsiahlejšie, herný svet väčší, atmosféra naprosto strhujúca. Všetko dobré z prvého dielu je vylepšené a pridané je mnoho samých super vecí... Žiadne bugy som nezaznamenal. DOKONALÉ DIELO. Ďalší diel série DMC bude musieť prísť s niečim, čo tu ešte nebolo, aby tento SKVOST od THQ prekonali.

Pre mňa horúci kandidát na hru roka 2012.
A to som si myslel, že DMC4 je neprekonateľná vo svojom žánre!!

Proste takmer dokonalé! Jedinou drobučkou chybičkou tejto hry sú loadingy, ktoré občas hru na sekundu zaseknú. Inak proste dokonalá 3rd person sekanica, poprava, masaker a nonstop bitúnok tej narýdzejšej kvality! Príšery taktiež v priebehu hry silnejú a množia sa a menia. Bossovia sú jeden od druhého ťažší, akurát ten posledný ma dosť sklamal. Po zabití toho odporného megačerva (na neviemkoľkáty pokus - dusil som ho dva dni a takmer som rozbil klávesnicu od nervov) som sa ďalšieho bossa normálne bál a mal som aj prečo. Než som prišiel na to, ako udolať tú hnusnú, odpornú, ohavnú, beštiálnu pavúčicu, poriadne som sa zapotil. A to nevravím o predposlednom, ktorý ma takmer pripravil o nervy!! Hráčom, ktorý nič podobné nehrali vrelo odporúčam nezačať inak, ako na najľahšej obtiažnosti, lebo hru NAISTO NEDOHRAJÚ!! A pre tých, ktorý chcú "PEKLO" hrajte to ako ja... NA TEJ NAJŤAŽŠEJ ÚROVNI!! PEKELNE PECKOVÝ MASAKER!!
Neuveriteľne zábavná logicko-akčná hra, vysoko návyková, zo "starej školy", určená evidentne pre dlhodobých hráčov, plná náznakov a nápadov z čias 8 bitových hier, hlavne ZX Spectrum a C64 (Lemmings, The Sentinel, isté náznaky ako z prvých stratégií, Tron, a iné) odkazujúca na tieto staré počítače, hlavne pri svojom spustení.

Určite si mnohý pamätajú loadingy na ZX Spectru, alebo C64, či iné vychytávky, ktoré hra pri svojom štarte ponúka.

Nevídaná 3D polygónová grafika pripomínajúca staré hry (hlavne The Sentinel pre ZX Spectrum) dýcha silným retro dojmom.

Skutočný luxus pre pamätníkov, ale aj pre nových hráčov.
Obával som sa podobného sklamania, ako som mal z DOOM 3, ale nič také sa nekonalo. Naprosto úžasný nápad naprosto jedinečné spracovanie a neopakovateľná a neopísateľná atmosféra survival hororu, ktorú mi trocha inak poskytla napríklad séria FEAR. Jedinečný titul po všetkých stránkach. Od audiovizuálneho spracovania, cez samotný gameplay a design celej hry, scenár, samotná réžia, proste umelecké dielo atmosférou a "dusivosťou" rovnajúce sa snímke "HORIZONT UDALOSTÍ", ktoré má svoje miesto v dvorane sci-fi hororov po boku Aliena, alebo Predátora... 2% dole za občasnú prílišnú lineárnosť. Inak Naprostá PECKA!
Neskutočné! Tvorcom sa podarilo všetky tie skvelé Dead Space vychytávky ešte viac vychytať a DS2 sa takto stala samostatnou kapitolou, doslova novým "Diablo 2", proste titulom, ktorý nemá v hernom svete obdobu. 1% dole za občasné bugy a chyby v programovaní, ktoré hru zhodia, alebo zaseknú.
Velice extrémny počin, ktorý sa klasickou hrou ťažko dá nazvať. Jedná sa o retrospektívne spomínanie, akýsi "limbo" návrat do spomienok podaný formou vizualizovanej novely. Dielo samotné má skutočne dychberúcu atmosféru, ktorá je podtrhovaná momentami, keď sa postava dostane na miesto, kde sa "objaví" ďalší fragment rozprávania. Môžete ostrovom donekonečna blúdiť, "zabúdať" a spomínať a celý ten príbeh aj tak proste nezložíte v správnom poradí. Je rozkúskovaný tak unikátne, že je naprosto nemožné ho skompletizovať celý a nie to ešte v "správnom" poradí. GENIÁLNE!

Zrodil sa nový herný štýl : "TÚLAČKA" ;) :D

Klobúk dole pre The Chinese Room studio...
Parádny návrat ku klasike adventúrového hrania plný sarkastického, až čierneho humoru a bláznivých nápadov. Deponia je adventúrka, ktorá sa dá prirovnať k máločomu. Skvostný príbeh, atmosféra, dialógy a vynikajúci soundtrack sú zárukov kvalitnej zábavy.
Túto hru sme na škole drvili koľko to len šlo a pekne po sieti parádny multiplayer! Zároveň to bola prvá hra, ktorá podporovala prvé 3D okuliare a aj bola plnohodnotnou 3D hrou v zmysle priestorového vnímania podporujúca VR technológiu prvej generácie...

Zážitok ako z filmu "Trávnikár"...

Luxusný počin od dnes už neexistujúcich Interplay.
(Kúpila ich Bethesda a tú neskôr kúpili ZeniMax)
Najväčšie prekvapenie roka! Úžasné audio-vizuálno-herné prevedenie kyberpunkovej reality, miestami atmosférou pripomínajúce legendárne dielo Neuromancer. Parádnym spôsobom je vyriešená možnosť ktorúkoľvek misiu ukončiť viacerými spôsobmi, DOKONCA BEZ JEDINÉHO VÝSTRELU! Malilinké mínus je NPC UI, ktorá občas poriadne zblbne. Najsilnejšou stránkou hry je samotná hrateľnosť (v dnešnej dobe už poriadna vzácnosť), v tesnom závese za celkovou atmosférou a vynikajúcim audiovizuálnym spracovaním. Niektoré scény hry mi doslova pripomínali film a hudba má silný Daft Punk-ovský nádych (skutočne silne pripomína film Tron-Evolution). Uchvátila ma skutočnosť, že jednu a tú istú misiu som dokázal prejsť hneď niekoľkými spôsobmi. Všetkych vyvraždiť, či iba omráčiť, nevystreliť ani jediný výstrel, byť nevidený, proste Deus Ex-H.R. sa dá hrať agresívne, takticky, defenzívne, strategicky, alebo akokoľvek kombinovane. Arzenál pomôcok a zbraní je neuveriteľne rozsiahly a geniálne je vyriešená možnosť "tuningovať" takmer všetko vybavenie. Parádne je aj to, že podľa toho, ako hráte, získavate aj náležité praxis body potrebné k vylepšovaniu augmentácií. Čím zložitejším a taktickejším spôsobom hráte, tým rýchlejšie levelujete. Napríklad za uspatie nepriateľa body navyše. Za hacknutie takisto. Proste za akúkoľvek akciu navyše je viac praxis. Čistý kyberpunk!
Firma CAPCOM vsadila na úžasné audiovizuálne spracovanie a vyšlo to! DMC4 sa môže zaradiť smelo medzi hry žánrovo podobné Final Fantasy sérii od Square Soft. Ak chcete hrať podobmé hry, odporučím Final Fantasy 7 - Dirge of Cerberos na PS. Grafický design je neuveritelne rozmanitý a obzvlášt podarený je mód Devil Hunter. Boss-ovia sú ťažký a bez správnej kombinácie skillov je nemožné ich zdolať.
100%Diablo
Revolúcia v akčných RPG hrách. Vlastne prvá skutočne čistá akčná RPG. Vyše roka pred vydaním naprostej legendy tohoto žánru, hry "Fallout", ten som trestuhodne takmer prehliadol, keď vyšiel a vlastne Diablo a Fallout a aj TES séria (hlavne TES3, aj keď prvé dva už som hral, ale nedokázali ma k RPG ešte dotiahnuť úplne) ma priviedli k RPG hrám, no už Diablo nastavil laťku neskutočne vysoko a to po všetkých stránkach od technickéj až po hernú a príbehovú. Začala sa v podstate nekončiaca éra "boja" medzi izometrickým a 3D hraním. Diablo si však aj v treťom pokračovaní svoju pravú tvár udržal, aj keď už na svete bolo spústa "klonov", ako Dungeon Siege, či Torchlight. Proste Diablo bol, je a navždy ostane prvou a nenapodobiteľnou legendou.
LEGENDA!! Ešte aj teraz v roku 2012 sa hrá po celom svete ON-LINE. Blizzard jednoznačne touto hrou úplne presne nastavil smer pre celkom nový typ akčných RPG. V podstate mnohonásobne vylepšený Diablo. Na svoju dobu naprosto originálny koncept (už Diablo 1), ktorý prebrala spústa ďalších titulov. Súbežná séria Fallout sa vydala smerom do apokalyptickej postnukleárnej budúcnosti.
D3... Tak v skratke asi to, že určite NEODPORÚČAM okamžite skočiť do online-ových zápolení. Je to čistá sebavražda. Určite kým začnete hrať ON-LINE, hru za tú ktorú postavu aspoň raz prejdite sólo. Alebo rovno s partičkou susedov, čo začínajú na tej istej úrovni. Technická stránka sa drží pôvodného štýlu, avšak v naprosto modernom dizajne. To je perfektné. Tých 10% dole je za dosť závažné zmeny v štýle hrania a levelovania. Kalený "diablisti" si majú na čo zvykať. Noviniek je viac ako dosť a spústa "klasiky" zmizla. Cez to všetko vynikajúca hra! Zaslúžených 90%.

BTW-Pri výpadku internetového pripojenia s Battle.NET sa hra okamžite "uzamkne" a je nutné obnoviť pripojenie a potom sa dá "respawnovať" na miesto, kde sa to v hre stalo.
Pre znalcov sveta Zemeplochy naprostá nutnosť hrať. Neobyčajne silná a čiernym, ironickým a iným netradičným humorom prešpikovaná záležitosť, ktorá svojim námetom nemá obdobu. Zemeplocha je Zemeplocha a Terryho postavičky v tejto hre "ožívajú" svojským humorom, správaním, pohnútkami a nenechajú hráča bez poriadnej dávky smiechu nad neskutočne vyšpikovanými dialógmi a typickou Zemeploškou "nadsadenosťou" pri riešení jednotlivých úloh tejto úchvatnej a neskutočne zábavnej adventúry.
Určite veľmi odvážny projekt a jeho využitie Unreal engineu je až neuveriteľne efektívne. V každom prípade by som ale nenazval túto hru "steampunk", a vôbec by som ju neporovnával s hrami Bioshock (100%steampunk), či DeusEX (100%cyberpunk), ale skôr sedí označenie ako vintage/sci-fi/gothic FPS akčná hororová adventúra s prvkami RPG. Dishonored je proste úplne originálny a to je asi tak jediné, čo ho s tými hrami spája. Že niekomu herné mechanizmy pripomínajú iné hry, je ako vravieť, že sa Diablo podobá na Fallouta! Dishonored stojí svojou originalitou mimo rad a tým už si zabezpečil svoje miesto v "sieni slávy" medzi inými kultovnými hrami, či hernými sériami. Celkové spracovanie tejto hry je vysoko profesionálne a rok 2012 celkovo priniesol veľmi tvrdú konkurenciu. Bethesda "len" znova dokazuje, že je silnou hernou spoločnosťou. Tých 5%, čo chýba k naprostej spokojnosti je hlavne za občasné chyby v AI ("skraty" v konaní NPC pri akcii) a trocha slabšiu optimalizáciu na úplne maximálnych nastaveniach.
Ale čo za zmienku na záver skutočne stojí je "Chaos systém", ktorý vyhodnocuje vplyv NPC akcií a ich celkové chovanie. Hra hraná aj vážne extrémne brutálnym spôsobom, ale bez priamych očitých svedkov vašich akcií veľmi dlhú dobu necháva konať NPC kľudne. No po urobení jedinej výraznejšej chyby sa po dlhom čase takéhoto hrania NPC chovajú agresívne a to dokonca až paranoidne už v momentoch, keď sa trebárs dostanete na dohľad a trocha svetla.
Táto hra sa mi nejaký čas váľala v archíve (založený darček). Optimalizácia sem-tam krivká, na maximálnej grafike ide svižne, vypadá dobre, no občas padá. Príbeh je chytľavý, hudba, zvuky výborné, no mám výhrady k viacerým veciam. Nekvalitný questbook a neprehľadná mapa sú silné mínusy. Vyzdvihnúť sa musia rôznorodé úlohy a ešte rôznorodejšie spôsoby ich riešení. Hráč si musí všímať veľa detailov, aby sa nikde nezasekol. Spôsob levelovania a hlavne rozsiahly beštiár a inventár potešia. Problematické je orientovanie sa v ponukách a taktiež malá možnosť craftovania. Divinity 2 je fajnové oddychové RPG, nie však skutočné hardcore hranie. Možno je to spôsobené istou "infantilnosťou", ktorá sa nenápadne nesie celou hrou v pozadí (príbeh a jeho zvraty). Možnosť viesť dialógy je podporená vychytanou možnosťou prečítať myšlienky, viacnásobným čítaním by to bolo zaujímavejšie. Kompletný súpis dialógov je síce fajn, škoda, že sa v ňom nedá efektívne vyhľadávať a prepojenie s (mizerným) questbookom by hranie sprehľadnilo. Pre začínajúcich RPG hráčov skvelá voľba, veľmi dobrá aj mierne pokročilým, pre kalených oddychovka a pre fans HC-RPG žiaľ už nie úplne fajn. Alternatívy: Gothic 2 (porovnateľné), Two Worlds (celkovo lepšia)
Na túto hru som mal pripravenú tvrdú kritiku po dohraní Darksiders 2, no to, ako ma prekvapila je sila. Realizmus! Plne dynamické prostredie, brutalita a ohavne nádherná rozmanitá je táto LUXUSNÁ HRA. Sountrack, atmosféra, perfektný príbeh... Zapadá to do seba dokonale. Ninja Theory posunuli hru smerom k naprostému a absolutne neobvyklému realisticky podanému artworku, akémusi mixu Max Payne 3 a FEAR2 a výsledok mi doslova vyrazil dych a to som videl iba intro. Hra samotná ma potom masívne "dorazila"...

MUST PLAY!! A TO NA 120%!!
Doom 3... Ano... Návrat ku klasike najklasickejšej z klasických klasík.

Klaustrofobická, temná hra, kde jediným dôležitým pravidlom je neprísť o kejhák a rozcupovať všetko, čo sa snaží vás o kejhák pripraviť. :D

Graficky a atmosférou Doom 3 dá hráčovi pocítiť, ako sa cíti klaustrofobik v hlbokej studni.

Nadpriemerný titul, ktorý je POVINNÝ pre tých, ktorý vyrastali na prvých 3D hrách od ID.
DA:O je RPG, ktoré posúva ďalej líniu NWN a BG, no nie hrateľnosťou a vôbec nedosahuje kvalitu sérií TES, či Fallout. Príbeh a dialógy sú bezchybné, ambient a atmosféra epické a tým silné klady tejto hry končia. Dabing je len priemerný a zvukovo nevzvážený, herné mechanizmy mierne nedotiahnuté a občasné chyby robí aj taktický systém (samotné jadro hry), ktorý sa následne nechová ako hráč očakáva. Grafická stránka mohla byť lepšia, slušný nadpriemer, lebo aj TES3, hra staršia vypadá lepšie a je rozsiahlejšia. Nutnosť vyberať postavy do partie je zbytočnosť, keďže ideálna zostava je mage (healer/arcane warrior), rouge (bard/asassin) a 2x warrior (na špecializácii nezáleží), no mať pohromade všetkých naraz by bolo jednoznačne lepšou voľbou pre taktizovanie a aj hrateľnosť. Viac postáv viac potrebuje k boju.

Celkovo je teda DA:O ďalšou medializovanou RPG hrou, ktorá nasľubovala spústu hernej zábavy, no v skutočnosti prináša hlavne zábavu epickú a preto hard core RPG hráčov pri samotnom hraní môže trocha sklamať a to na chybných herných mechanizmoch a málo rozvetvenom a mierne obmedzenom systéme levelovania založenom na starších pravidlách D&D a ďalších mierne upravených herných mechanizmoch a pravidlách.

Verdikt: 90% - hlavne za hutnú atmosféru a epický príbeh.
Naozaj úžasná adventúra neobyčajne náročná a s prvkami akcie. Nádherná grafika a skvelá atmosférická hudba, ktorá celý príbeh podfarbuje. Neodporúčam hrať hráčom, ktorý nerozumejú anglicky. Prídu o polovicu zážitku.
Emzáci, blonďatý anabolický nukleárny superhrdina Duke Nukem a shrink-gun... Emzák - Prasák schytá zásah zmenšovadlom a následne kvičí héliovým hlasom pripomínajúcim zmutovaného šmolka... Duková podrážka a zvuk pripomínajúci praskanie paradajky na ktorú dopadol buldozér...

Toto a ďaleko viac je kult medzi FPS strielačkami, ktorý bol revolúciou v revolúcii hier!

Nekonečné hodiny hrania na stále vyššej a vyššej obtiažnosti a hlášky typu : „Let's Rock!“, „Hail to the king, baby!“, „Shake it, baby!“, „It's time to kick ass and chew bubble gum... and I'm all outta gum!“, „I'm gonna get medieval on your asses!“, „I like a good cigar...and a bad woman.“, „I'll rip off your head and shit down your neck.“, „Come get some!“...

Kto z pamätníkov si nespomína??
Come Get Some!! Legendárny Duke je spať a po dlhých rokoch čakania aj jeho egoisticko nadržaný, mierne perverzný svojský humor.

Čo sa týka technického spracovania, hra ma poriadne sklamala. (Ale beriem dole iba 5%) Nedoladená a plná bugov dosť kazí celkový dojem z hrania. (Občas beží dobre iba v "okne" a videosekvencie občas pripomínajú slideshow) Aj oveľa náročnejšie tituly šlapú ďaleko lepšie, ako Duke Forever. Proste po technickej stránke mierne odfláknuté (vyrieši to ale najnovšia sada updateov celého systému).

Od Duka by nikto nemal čakať nejaký super príbeh, alebo nejaké inteligentné dialógy. Duke je egomaniacký, sebastredný, večne nadržaný svalovec s IQ blížiacim sa bodu mrazu, ale jeho pravý spodný hák, ovládanie kadejakých zbraní a nenávisť k emzákom je dosť silná na to, aby sa vydal do boja proti všeobecnej invázii z vesmíru. Toto je pravý a čistokrvný Duke, ako si ho pamätám z dôb, keď som ešte ako teenager delil svoj čas medzi PC, hulenie ganje a balenie dievčat. A PRESNE TAKÝ DUKE NUKEM-FOREVER AJ JE!
Vo svojej dobe skutočne naprostá "kalba", ktorá dokonale chytila mnohýh hráčov. Ešte aj dnes je táto hra svojou hrateľnosťou a jednoduchým princípom lákavá pre mnohých. Pamätníci a dlhoročný hráči určite vedia, o čom hovorím, keď sa pri jedmom PC stretlo viac hráčov (max štyria) a rozpútali "bombarďácke peklo"... :-D
Určite najlepšia RTS Duna, aká kedy vyšla. Nemyslím, že vyjde ďalší diel, totiž Emperor ponúka z tohoto RTS sveta naprosto všetko a dokonca v plnej paráde. Jediné, čo môžeme ešte očakávať je snáď len remake, alebo možno nejaká "extended enhanced edition" Duna, ktorá by mohla ponúknuť koncept podobný ako v úplne prvom diele "Dune" (1992)-Cryo Interactive Entertainment skombinovaný s dosť odfláknutým dielom "Frank Herbert's DUNE" (2001)-Cryo Interactive Entertainment doplneným riadnou RTS sekanicou. Ale určite už čistá RTS tento diel nemá čím po hernej stránke prekonať.
Enter the Matrix je neoddeliteľnou súčasťou filmovej série Matrix a je naprostou nutnosťou túto hru hrať každému, kto podľahol čaru tohoto kultového snímku. Ak vynechám technické spracovanie hry, ktoré mohlo byť skutočne viac doladené (kockaté kolesá na autách, príšerné ovládanie a občasné chyby kamery a nejaké tie nedotiahnuté efekty) jedná sa o veľmi kvalitnú 3rd person "tombraiderovku" vyváženú jak na boj z blízka, tak na boj z diaľky.

Príbehovo sa hra nachádza nezávisle po prvom Matrixe a paralelne s druhým dielom - Reloaded. Hra dokresľuje udalosti vedúce k otvorenej vojne medzi ľudstvom a strojmi. Nebyť "krivkajúceho" technického spracovania, EtM by jednoznačne bol herný SUPERKLENOT, ktorý by naprosto podtrhoval celkový koncept bratov Wachovských a ich KULTU menom MATRIX.
Prvý diel trilógie vás uvrhne úplne zmäteného a bez spomienok do značne rozľahlého a úplne neznámeho sveta. Deväť hlavných a množstvo postranných questov postupne kus po kuse začne skladať mozaiku celého príbehu. Úplne najdôležitejšie pre pochopenie deja sú zapečatené obálky, ktoré postupne získavate objavovaním sveta a komunikáciou s NPC postavami. Eschalon je jednoznačne úplne "čistokrvné" RPG a nie je vhodné pre hráčov, ktorý majú radi viac akcie a ani pre hráčov, ktorým sa nechce čítať rozsiahlejšie dialógy. Je to opatrná hra, v ktorej je kľúčová taktika, veľmi dobrá pozornosť a hlavne znalosť celého prostredia a nepriateľských stvorení hlavne. Bez znalosti príšer sa môže veľmi ľahko stať, že vás behom pár kôl zabijú. Skutočne sa jedná o extrémne náročné RPG, ktoré je robené fanúšikmi pre fanúšikov. Trocha kostrbaté ovládanie kazí dojem z hrania a absencia prepočtu najjednoduchšej cesty k objektu taktiež. Ďalšou drobnou chybou je aj nedoriešený systém obchodovania (moc klikania) a trocha prehľadnejšia mapa by nezaškodila tiež.
FEAR ma prekvapil po každej stránke. Atmosféra a zvuk, grafika a samotné spracovanie herného sveta. Jediné drobučké mínus na tejto hre je to, že skutočnou výzvou je iba na najťažšej obtiažnosti. FEAR je nádherný príklad toho, že aj FPS môže mať kvalitný príbeh a "dušu"...
Alma... Strach... Temnota... Nová apokalypsa... Šialenstvo uveznené v tele dievčatka. Šialenstvo dospelo. A zrejme sa zrodí ďalšie. A dúfam, že väčsie.

Príbeh hry začína tesne po skončení udalostí z prvého dielu. Už v úvode sa zdá trocha divné, že Alma akoby hráčovy pomáhala (Na ceste k totálnej devastácii - na konci hry), no po čase sa ukáže, že jej skutočný úmysel je zjednotiť sa so svojimi ďeťmi. Materinská láska je u Almy asi silne vyvinutá a jej veľkosť je apokalyptická. Podarilo sa jej dostať z väzenia a chce naspät svoje deti. Jej láska je pohlcujúca a city vražedne silné.

Dokonalý príklad survival hororu. Úchvatne spracované psy-útoky. Nervovo toxicky dusivá atmosféra, ciťeľný strach.

Technické spracovanie hry je dokonalé.

Musíte si to zahrať...

!!! VAROVANIE !!! --- Nič pre slabé nátury!!!
SKLAMANIE! Ale nie je to až tak zlé... Po udalostiach vo FEAR 2 som čakal ďaleko viac hororu a hlavne oveľa desivejšie akcie. Alma je predsa len symbolom psy-apokalypsy a je voľná... Toto je v podstate číra strieľačka sem tam pretkaná nejakým tým poriadnym šokom. Ale psy-commander je geniálny! Mať proti sebe troch naraz, tak to by bolo čisté PEKLO! Vedel by som si predstaviť túto hru prešpikovanú momentami hororu striedanú momentami číreho survive a okorenenú exra haluz útokmi samotnej Almy, to by mala určite 100%, (za to beriem dole 10) ako to bolo vo FEAR 2... AI nepriaťeľov je však na takej úrovni, že by sa hra stala zrejme pre tých neskúsenejších nehrateľnou. Ďalších 5% dole je za to, že tvorcovia nedali možnosť hrať voľnejším štýlom a zabudli na kombinovaný boj oboch bratov... Fettela a Pointmana... Inak celkovo odporúčam.
DVE SLOVÁ... Interaktívny film. Takto začnem minirecenziu dokonalého klenotu medzi adventúrami. Atmosféra sa popísať nedá, ale hrať to niekde v meste, uprostred krutej zimy pri otvorenom okne a v noci, tak sa naisto pototo... Scenár a príbeh môže konkurovať Hollywoodskym kasovým trhákom. Ak by bol medzi hrami udelovaný Oskar, táto hra by ho dostala vo všetkych možných kategóriách. To nie je iba hra. Fahrenheit je virtuálna realita.
Keď som prvý krát videl v časopise recenziu na túto hru, tak som tomu nevenoval moc pozornosti a iba som to zbežne prebehol ako v celku zaujímavú hru. Krátko na to som videl Fallout hrať kamaráta a bol som "jasný"...

A takto započala moja "kariéra" hrania RPG hier...
:D :D :D
Toto bola svojho času jediná hra, ktorá ma dokázala "pripútať" k PC na celé hodiny. Ešte teraz v roku 2012 som sa stretol s hráčmi, ktorý ju stále hrajú znova a znova a aj ja sa priznám že pred necelým rokom som ju dohral viac, ako desiaty krát a stále mala a má čím prekvapiť a ponúkla niečo, čo som pred tým nevidel. SUPER HRA! Naprostá LEGENDA medzi RPG.

Malá poznámka... ;) Dá sa prejsť za 20 minút... VÁŽNE!!
Fallout 3... Tak ako popísať legendu? Skrátka ma táto hra prekvapila a zároveň mierne sklamala. Sklamanie pochádza samozrejme z vynechania ťahového módu, no po bližšom "skamarátení" sa z engineom hry som pochopil, ako funguje jeho "náhrada" a všetko sa zasa dostalo do tých správnych koľají. Jednoznačne SUPER HRA! Problémom je trocha menej stabilný engine a občasné bugy, ktoré hru zhodia, alebo zaseknú.
Veľmi zaujímavé DLC, ktoré ponúka zopár nových reálií, nové postavy, NPC a tiež aj úplnú zmenu prostredia. V podstate sa jedná o "samostatnú hru" v hre. Odporúčam.
Vynikajúce DLC so silným hlavným príbehom a nečakaným zakončením. Nové NPC postavy silne pripomínajú horory typu "Hory majú oči"... A bonus je zakončenie hlavného príbehu, ktoré pripomína iný horor... Poviem iba meno... Hannibal Lecter... Schválne, ktorá postava vám ho pripomenie...
Tak toto je to správne "orechové" a Fallout v 3D kabáte konečne JE plnohodnotným a naprosto skvelým pokračovaním legendárnej série postapokalyptických RPG. Chyby a bugy z F3 boli odstránené a všetko skvelé ostalo. Herný svet sa dočkal konečne aj farebného a "neónového" spestrenia ( Vegas je Vegas :D ) a umelá inteligencia celej hry je na veľmi vysokej úrovni. Fallout ostane Fallout. A svet, ktorý zobrazuje sa proste nedá popísať, dá sa však v ňom virtuálne byť.
Absolútna BOMBA!! V roku 1999 to bola snáď úplne prvá hra, ktorá kompletne využila potenciál novej Voodoo 3D karty. Neuveriteľných 100 hodín potrebných na dohratie hry zaručovalo ultimátny zážitok z hrania, ktorý aj dnes pokorí mnohé úžasné tituly. Desiatky minihier a desaťtisíce dialógov zaručujú hlboký zážitok z hrania a každý nový dialóg čo dej rozuzlí ho zároveň 2x toľko zamotá.

Po technickej stránke je aj dnes hra porovnateľná s mnohými freeware 3D hrami a ďaleko ich prevyšuje. Viac ako 40 hodín hudobného sprievodu vo vysokokvalitnom MIDI formáte podporený originálnymi knižnicami dávali realistický zvuk, aký sa dá porovnať s MP3 formátom dnes. Animácie sú do posledného detailu prepracované a herný svet obrovský.

Jedna z prvých hier na 4 CD sľubuje jak ultimátny pôžitok z hry, tak nekonečné hodiny vysedávania za PC ešte aj v roku 2013!!
Slabý priemer... Full Tilt Pinball, ktorý má značné nedostatky jak vo fyzikálnom engine, tak v samotnom grafickom spracovaní je jasný "TILT!!"...

Stôl na ktorom sa hrá je dosť chudobný na prvky a guľôčka sa občas správa ako keby bola zmagnetizovaná, alebo dokonca samovoľne menila materiál, z ktorého je. Ak môžem odporučiť, tak snáď len zúfalcom, ktorý si nevedia zohnať akýkoľvek lepší pinball simulátor...
Na svoju dobu veľmi kvalitne spracovaná odpoveď na legendárny Tekken pre Playstation.
3D fight hier bolo veľmi málo a iba pár z nich mohlo svojim spracovaním skutočne nosiť toto označenie. FX Fighter je na svoju dobu veľmi kvalitná hra a jeho najväčším nedostatkom je príšerná nevyváženosť postáv a ultraťažký boss na konci hry, ktorý je ultraľahký, ak viete, ako na neho a kde má slabinu.
BOMBA!! Tak toto je naprosto totálne brutálna arkádová 2D strielačka, ktorá je zábavná, adrenalínová, správne uletená a neskutočne návyková! Koncept má jednoduchý (odvodený z hry Paratrooper): Chrániť políčko s kvalitnou matrošovicou pred vlnami protidrogového úradu, ktorý najprv posiela paragánov, neskôr bombardéry, práškovacie lietadlá (ešte že hlavný hrdina nie je Jóžin) a dokonca sa vyskitne aj UFO! Medzi jednotlivými levelmi boh "JAH" obnoví časť poničeného políčka, hlavný hrdina spraží tučnú "larvu", prípadne okomentuje nejaký ten bonusík a ďalší level protidrogové svoj útok pritvrdí. Našťastie aj vám sa rozširuje arzenál od klasického klik-klik prskátka, cez "atomatikááá" až po navádzané strely. Zvuk, hudba a dabing je FAMÓZNODOKONALÝ a totálne nadupanú hrateľnosť ešte viac posilnia. Hodnotenie je pri tejto hre "naslepo" 100% a pri "zažmúrenom jednom oku" 200%!
Naprostá klasika medzi akčnými plošinovými arkádami, ktorá bola spracovaná od 8bitových systémov až po PC verziu. Hral som to ešte dokonca na ZX Spectrum+. Vynikajúca hra, ktorá sa zaradila medzi klasiku z klasík hlavne dokonale vyváženou hrateľnosťou a náročnosťou, možnosťou dvojhry a challenge módu, výberom troch skutočne podarených postáv, jednoduchému a pútavému príbehu, tak aj širokou paletou nepriateľov a veľmi príjemným grafickým spracovaním, zvukom a skvelou hudbou, ako aj samotným dizajnom levelov a svižnými a veľmi podarenými efektami. Vynikajúca "sekanica".
Good Bye Deponia jednoznačne podtrhuje celú trilógiu týchto adventúr prešpikovanú ostrým, sarkastickým a miestami dokonca až morbídnym humorom. Dialógy v tejto časti určite dosiahli svoj vrchol a animované scény svojou bláznivou "uletenosťou" môžu mnohým série neznalým hráčom pripadať ako nemiestne, alebo dokonca až nechutné. Pre fanúšikov však Rúfus v tejto časti zo seba vydá maximum svojej deštruktivity a talentu pokaziť aj to, čo pokaziť nejde. Goal mu kvalitne asistuje a ostatné postavy celé dianie nádherne dokorenia. Vrcholná kvalita ručne kreslených adventúr.
HL a Gordon Freeman si už v prvej hre série HL vydobili svoje miesto pre "klasiku". Okamžite po vydaní sa HL totiž FPS klasikou stal a to hlavne kvôli perfektnému fyzikálnemu enginu, veľmi kvalitnej grafike, UI na extrémne vysokej úrovni a v neposlednom rade pre neopakovateľnú atmosféru prostredia Black Mesa a parádnemu komplikovanému a otvorenému príbehu, ktorý ponúka aj dnes nekonečné možnosti opakovaného, či nového využitia. HL je proste klasický klenot medzi FPS. Škoda len osekanej verzie CS (3% dole za to, že to vôbec vydali), ktorá ani z ďaleka neponúka možnosti pôvodnej hry.
Half Life 2 a Gordon Freeman, Black Mesa, gravitačný manipulátor, "Pes", úchvatný akčný koktail, ktorý svojou hrateľnosťou a zábavnosťou dosahuje obrovských rozmerov.
Half Life - Full Game. Half Life - Full Quality.
V dobe svojho vydania sa na túto hru už päť rokov čakalo. Čo sa týka grafiky, je to mierne sklamanie, hra využíva ešte zastaralé 320x240 pixelové VGA rozlíšenie a pôsobí jemne povedané zašumene. Zvuk, a dabing sú na slušnej úrovni. Príbehovo je hra nie z tých najlepších, ale hráčoi arkádoviek si kľudne pridajú 10%, lebo táto hra je tak čistokrvná arkáda, že to už viac snáď ani nejde.

Celkovo hodnotím ako veľmi dobrú hru. Ale čo ma "zarazilo" je náročnosť súbojov verzus celkový koncept hry. Hrateľnosť je 12+, grafika 15+ a príbeh 6+, čo robí hru dosť nevyrovnanou... Možno to niekomu vadí a možno to niekoho priláka. Heart of Darkness je proste "príliš prenosené dieťa svojich rodičov"...
THQ produkuje čoraz viac hier, ktoré majú ako nápad, tak aj vysoko kvalitný design a úžasnú hrateľnosť. Po úspechoch hier STALKER, Metro 2033, sa Homefront zaraďuje medzi ďalšie tituly, ktoré majú punc KVALITY a pre hráča poskytujú presne to, čo hráč očakáva. Kvalitnú hru, ktorá nenudí, ktorá je výzvou a ktorá poskytne vo svojom žánre to, čo sa od nej očakáva. Homefront toto všetko má a má aj čosi navyše. Má svoje "srdce" a vyvolá emócie a donúti hráča zamyslieť sa nad jeho odkazom.
H2S je na akciu zameraná hra s prvkami RPG. Obohraný dejový koncept, primitívne úlohy, žiadne herné inovácie. Koncept starej klasiky menom "Tamagotchi" dotiahnutý k maximu. Jesť, spať, zábava/hra (masaker zombíkov). Obstojná grafika, ale absencia voľnej kamery občas hru zneprehľadní. Minimum možností levelovať postavu, malá variabilita prostredia (4 ostrovy) a taktiež aj základných predmetov, či dokonca aj zombíci sú furt rovnaký a je ich málo druhov, trestuhodne odfláknutá a nevyužitá možnosť vyrábať nové predmety. Malý inventár a žiadna možnosť predmety skladovať k neskoršiemu využitiu. H2S mi z tohoto vychádza skôr ako oddychová zombie masaker hra na voľný čas, ako nejaký plnohodnotný herný titul. Ďalší dokonalý príklad, ako sa dá hra nedotiahnuť. Ale veľké plus sú "Kovac's Rules" medzi-sekvencie, ktoré svojou vtipnosťou viac, ako len excelujú a tejto naprosto priemernej hre u mňa zabezpečili 10% navyše. Nad slnko jasný príklad "budgetovky" robenej skôr pre skrátenie voľných chvíľ, ako na seriózne hranie.
Ešte máličko zlepšenia oproti prvému dielu: celkový rozsah a pestrosť lokalít, nejaké vychytávky ako napr. mapa, množstvo "nenápadných" hintov, logické úlohy, sarkastické poznámky, "nenápadné odkazy" na veci málo riešené v našej spoločnosti.

CHAOS ON DEPONIA vôbec nie je o chaose, ale pekne po poriadku rozpútava nádhernú dejovú zápletku s mohutným očakávaním tretej časti.
Child of Light je rozprávka. Jej jediným, zároveň však nie tak silným nedostatkom je dabing. Presnejšie dabing skoro nie je a preto hra nie je určená deťom pod 10 rokov. Zároveň ale ak uvážim obsah a príbeh, odporučil by som vek minimálne 12+, keďže je podávaná vysoko umeleckým (básnickým), až možno priam vrcholne štylizovaným, umelecky animovaným spôsobom. Čo sa týka grafickej stránky, naprosto bez výhrad. Dokonalé. Zvuk, hlavne ambient je strhujúci. Bojový a RPG systém sú silne intuitívne a veľmi ľahko pochopiteľné, silne pripomínajú japonskú JRPG školu, no držia sa viac linearity rozvíjania postavy. Ale absolútnou devízou tohoto diela je atmosféra. Nič podobné sa už dlho na hernej scéne neobjavilo! Farebnejšie, ako Limbo, podmanivejšie, ako Rayman. Hra sa nedá zaradiť ani medzi akčné adventúrky, ani medzi arkádové RPG. Označenie JRPG je ale tiež veľmi povrchné. Child of Light je proste hra - rozprávka, plná úchvatných animácií, podmanivej hudby a príbehov, ktoré aj mne (starému hráčovi) silne a nenútene navrátili detstvo. PERFEKTNÉ!!
Úžasný príbeh zo série Forgotten Realms od R. A. Salvatore-ho z trilógie Icewind Dale v zemi zvanej Faerun, ktorý ocení každý skutočný znalec čistokrvných D&D hier. Infinity engine, ktorý hru poháňa bezchybne ovláda kompletné pravidlá D&D generácie 2.0 a hra na nich beží svižne a plne využíva rozsiahle možnosti celého systému D&D, ktoré boli dokonca oficiálne schválené a licencované spoločtnosťou Wizards of the Coast. Skutočný a čistý PC pôžitok pre každého, kto hral aj akúkoľvek stolovú verziu Dungeons and Dragons. Na svoj vek je to naprosto perfektná hra, ktorá atmosférou a príbehom môže súperiť aj dnešným RPG hrám. Čo je ale oproti dnešným RPG hrám jej najväčšou výhodou je to, že hru môžete začať až s šiestimi vlastnými vytvorenými a kompletne naeditovanými postavami!
Inquisitor je rozhodne hra, ktorá je pre RPG "amatérov" až príliš tuhým sústom a aj "profíkovi" dá slušne zabrať. Určite ale je pre kalených old-school izomertických nadšencov. Mechanika hry, rozsiahlosť dialógov, úloh, aj hry celkovo a celková originalita konceptu sú porovnateľné s legendami ako Fallout 1 a 2, BG, či IWD. V každom prípade ale hra ponúka veľmi originálny koncept a skutočne detailne prepracovaný systém levelovania, mnoho artefaktov, kúzla a mnoho ďalšieho na pozadí hutného temného stredovekého príbehu s mnohými komplexnými úlohami. Obtiažnosť hry je od začiatku na vysokej úrovni. To, na čom táto inak vynikajúca hra stráca najviac, je audiovizuálna stránka. Aj keď celkový grafický design je v pohode, animácie už tak fajn nie su. Zvuk, hlavne ambient je slabý, hudobný doprovod priemerný. Celkovo zhrnuté teda asi tak, že CINEMAX mohli ďaleko viac zapracovať na audiovizuálnej stránke tohoto inak veľmi nadpriemerného titulu.
- Geniálny návrat k starej klasike. (95%)

- Úchvatná hudba, o ktorú sa postarala skupina Machinae Supremacy (100%)

- Grafika skvelo napodobuje legendárne hry (napr. R-Type), s posunom obrazovky z prava do ľava. (90%)

- Hrateľnosť je skvelá, množstvo originálnych misií a nápaditý bossovia. Výborný príbeh. (90%)

- Skvelý obchodný systém : nákup - predaj ; množstvo zbraňových systémov a upgrade a tiež aj nové vesmírne lode (95%)

- HUMOR!! (100%)
Knights of Xentar je bláznivá, "úchylná", eroticko-ironicko-parodická izometrická hentai JRPG/Eroge hra "starej školy" zo série Dragon Knight, spracovaním podobná prvým dielom série Final Fantasy, ktorá v japonsku vyšla ako Dragon Knight 3 a svojim štýlom ani dnes nemá žiadnej obdoby!

Je až neuveriteľné, že erotické animovné sekvencie majú IBA ŠESTNÁSŤ FARIEB! Koncept hry je absolútne a do titerných detailov prepracovaným parodickým parafrázovaním klasického hrdinu. Náš hrdina je "pošuk", "úchylné" indivíduum, ktoré má v hlave iba pár motivácií, ktoré ho vedú ďalej celou hrou. Zisk, sex a jeho až neuveriteľná smola na prúsery. Dialógy sú na tak vysokej úrovni, že aj vysušený anglický čaj by sa určite zasmial až k popukaniu. Chaotický a nevyspitateľný Desmod, ktorý na každom kroku niečo "poserie", alebo sa do niečoho "navezie" je navyše aj "bombardovaný" dosť zákernými, až krutými žartíkmi svojich dvoch spoločníkov Rolfa and Luny. Dokonca aj niektoré NPC postavy (včítane ženských) si z neho robia srandu. Odporúčaný vek je 12+, alebo 18+ (verzia s necenzurovanými animáciami). GENIÁLNE!!
Tak na tento herný počin mám iba jediné slovo a to je
"MEGAKRVAVOTOTÁLNEBRUTÁLNYZOMBÍKBITÚNKOVOSADOMASOKRVÁK"

Jednoznačná nutnosť pre každého, kto má rád "B"čkové splatter horory, a iné hektolitrokrvavé záležitosti. Vrelo a ešte horúcejšie odporúčam pre príjemné chvíľky pri všestrannom likvidovaní nekonečných zástupov najrôznejšie zmutovaných zombíkov.
Veľmi zábavná logická noir-art-ová logická behačka ktorá je svojou jednoduchosťou miestami až nelogicky ťažká! Skutočne umelecký počin a odporúčam si ju zahrať každému. Temná a morbídne ponurá plná momentov tej najkrutejšej mordy možnej len v "limbu" nejakého šialenca! NÁDHERA!
Vynikajúca stratégia s kvalitne vyváženou hrateľnosťou. Graficky nádherné prevedenie jak prostredia, tak aj animácií. Čo sa týka kampaní je troška na škodu ich relatívne nízky počet, ale sú parádne vyvážené ich samotnou náročnosťou. Umelá inteligencia je miestami až ukrutne zákerná a už aj menšie chyby v taktizovaní môžu hráčovi narobiť kopec starostí.

Príbehová stránka je síce troška "chudobnejšia", ale kto v stratégii očakáva príbeh ako z RPG hier chce fakt až moc veľa...

Najväčším plusom tejto hry je však jej v podstate nekonečná znovuhrateľnosť a hrdinovia, ktorých sa dá dokonca aj vytvoriť.
Jednoznačne extrémne zlepšenie oproti prvému dielu, ktorý bol samozrejme tiež vynikajúci. Za zmienku stoja mnohé vylepšenia, ako body armor, Akrid-G, vylepšený mechovia, atď...

Určite zaskočí drastická zmena ovládania a spústa meniteľných prvkov v hre. Grafika je priam ukážková, miestami hra priopomína interaktívny film. Capcom zaradil prvky "Guerilla" pripomínajúce sériu Street Fighter, pre ON-Line hranie. Jednotlivé bonusy treba pracne získavať skúsenosťami a tvrdým bojom. Hra je dynamická, a dobre štruktúrovaná. Počiatočnú neprehľadnosť rýchlo vystrieda intuitívne chápanie, ktoré by som určite nenazval "opakovaním misií". Klasická "Aim and shoot" stratégia rýchlo vybičuje ku "kamikadze" devastačným akciám, hlavne ak sa na scéne objaví G-Akrid a vaša postava je po zuby ozbrojená...

Skvelá hra. Japonci opäť nesklamali. Taktiež "typické" je, že príbehová zápletka je silná a vzbudzuje vysoké emócie hlavne u "militantne" založených hráčov.

Zvuk 95% / Návykovosť 90% / Grafika 100% / Hrateľnosť 95% / Zábava 95%
LP-C je plnokrvná 3rd person akcia s nádhernou grafikou a cutscénami, ktoré vyrážajú svojou kvalitou dych. Koncept CGI pochádajúci z japonska samozrejme dáva ten "punc" krásy a "mangovitosti" typickej pre série ako sú napríklad Final Fantasy, alebo DMC. Proste adrenalínom nabušená CGI 3rd person akcia, ktorá nenechá hráča ani na moment v kľude a nude.
Magrunner je až kruto nekompromisne logická hra, ktorá mechanizmus magnetického poľa využíva dokonale k jedinej veci. Uškvareniu vašich mozgových závitov. Unreal3 engine ponúka zároveň vysoko kvalitný fyzikálny model a toto všetko je doplnené slušným príbehom, miernou akčnosťou a hlavne skvelým dizajnom celej hry...
Hra je jednoznačne považovateľná aj v roku 2014 za jedno z najlepších akčných RPG (a celkovo ME séria jednoznačne tiež), BioWare odviedli obrovský kus práce od BG, cez IWD a NWN až k ME. Hra je po všetkých stránkach (hlavne atmosféra a príbeh) luxusnou záležitosťou hodnou akejkoľvek hráčskej zbierky.

Jediné, čo tejto hre vytýkam a to riadne, je aj po rokoch nedotiahnutý a nesprávne patchnutý engine, ktorý na niekoľkých miestach v hre môže na mnohých PC konfiguráciách spôsobiť grafické leaky a dropy (čierne štvorčekované miesta, kompletný výpadok grafiky). Vyriešiť sa to dá pomerne "jednoducho" a to vypnutím dynamického osvetlenia (hra vypadá potom dosť divne, ale je aspoň hratelná) v hre príkazom na konzole "viewmode unlit". Táto chyba sa vyskytuje hneď na niekoľkých miestach v hre a je spôsobená chybným volaním shaderu, takže sa jedná o chybu v samotnom jadre herného engineu. Následné znovuzapnutie dynamického osvetlenia cez príkaz "viewmode lit".

Inak zaslúžených 95% kvality.
V ME2 pokračuje ďalej silný príbeh a veľmi kvalitne odvedený celkový dizajn a koncept. Zvuk, dabing, ambient a samozrejme príbeh sa od prvého dielu výrazne posúva k lepšiemu a hráč dostáva odpovede na mnohé nezodpovedané otázky z ME1. Po tejto stránke naprosto perfektné. Zaskočiť môže zmena ovládania a tiež pár zmien v hernom koncepte, hlavne zmeny vo vylepšovaní vecí, nakupovaní a levelovaní postáv. Obrovské plus je možnosť si importovať postavu (a celé pozadie príbehu) z prvého dielu, ktoré zásadne ovplyvní aj príbehovú líniu.

Tejto inak naprosto parádnej hre vytknem hlavne zásadnú chybu v engine týkajúcu sa kolízie predmetov a "mapovania prostredia". Viac krát sa mi stalo, že som sa s postavou ocitol v stene, či dokonca i v strope a medzi poschodiami, ostal "visieť" vo vzduchu a vrchol bol, keď som sa dostal aj "mimo mapu". Veľmi závažná chyba (ale prehliadnuteľná v porovnaní s chybami v ME1), ktorá tento klenot stojí 5%. Oproti ME1 graficky určite veľmi výrazný posun vpred.
Na všetky DLC z ME2, čiže aj na Arrival dám jedno a to isté hodnotenie a to preto, že som ich hral už predinštalované (Mass Effect Trilogy balíček), takže pre mňa už súčasťou hry boli od začiatku. A to súčasťou neoddeliteľnou a v rámci príbehu ME určite kvalitnou a zapadajúcou do celkového konceptu tohoto dielu.
Na všetky DLC z ME2, čiže aj na Kasumi's Stolen Memory dám jedno a to isté hodnotenie a to preto, že som ich hral už predinštalované (Mass Effect Trilogy balíček), takže pre mňa už súčasťou hry boli od začiatku. A to súčasťou neoddeliteľnou a v rámci príbehu ME určite kvalitnou a zapadajúcou do celkového konceptu tohoto dielu.
Na všetky DLC z ME2, čiže aj na Lair of the Shadow Broker dám jedno a to isté hodnotenie a to preto, že som ich hral už predinštalované (Mass Effect Trilogy balíček), takže pre mňa už súčasťou hry boli od začiatku. A to súčasťou neoddeliteľnou a v rámci príbehu ME určite kvalitnou a zapadajúcou do celkového konceptu tohoto dielu.
Na všetky DLC z ME2, čiže aj na Overlord dám jedno a to isté hodnotenie a to preto, že som ich hral už predinštalované (Mass Effect Trilogy balíček), takže pre mňa už súčasťou hry boli od začiatku. A to súčasťou neoddeliteľnou a v rámci príbehu ME určite kvalitnou a zapadajúcou do celkového konceptu tohoto dielu.
Tretí diel série ponúka mnoho odpovedí a taktiež zakončenie reaperskej hrozby, ďalej nové hrateľné postavy ako napríklad EDI v tele syntetika, protheana Javika, nechýbajú ani starí známi ako Garrus, či Liara. ME3 sa odhráva po udalostiach z animovaného filmu "Paragon Lost" a je kvalitným zavŕšením celej trilógie. Mnoho zmien v ovládaní prospelo a to staré klasické a vynikajúce ostalo. Po technickej stránke je hra aj s komplet DLC bez najmenších chýb. Samozrejmosťou je aj to, že import postavy je možný jak z ME2, tak dokonca aj z ME1 a taktiež to zásadne zmení celú dejovú líniu oproti hraniu s vytvorenou postavou. Novinka je však možnosť si pozadie príbehu zvoliť. Je však otázne, čo chce ponúknuť štvrtý diel tejto úchvatnej série. Záver tejto hry a celej reaperskej trilógie je sice "sklamaním" (všetky tri konce sú zdá sa definitívne), ale sú možnosti pre ikonu Sheparda ako znova ožiť, alebo prežiť. Napríklad pri voľbe syntézy majú Geth-ti záznam Shepperdovej osobnosti (keď riešil konflikt medzi nimi a Quarianmi) a projekt Lazarus nebol kompletne zničený. Štvrtý diel už je hrateľný v pre-beta verzii a je možné na internete nájsť mnoho zmienok, ako sa rozhodli v Montreale popasovať s touto legendou na hernom poli.
Citadel je geniálne DLC na spestrenie ME3. Odohráva sa v samostatnej časti Citadely pod názvom Silversun Strip, v Sheppardovom apartmáne a všetky questy začínajú buď stretnutím v niektorej z lokácií Silversun Strip, alebo prečítaním správy(správ). Určite je to DLC, ktoré odhalí súkromnú stránku života poručíka Shepparda. Je sa na čo tešiť a ak si ho zahráte (ako aj ja) priamo od začiatku ME3 (nainštalované ešte pred začatím hry), parádne spestrí celú hru. Hlavne je tu silná pripomienka DLC z prvého dielu ME a síce Pinnacle Station v podobe Armax Arsenal Arény, čo je ďalší podarený "klon" Unreal Tournament-u.
DLC Earth je hlavne multiplayerovka s troma novými mapami a jednou úlohou a taktiež novou, vážne šialenou obtiažnosťou, ale do single playeru vnesie pozmenené jednotky, nové zbrane (Acolyte pistol je drsná "prskavka") a mody a taktiež nejakú tú novú výstroj.
Extended Cut DLC ukončuje hru tak, ako to má byť a viac slov ani netreba. Ešte šťastie, že ME3 som hral hneď od začiatku ako verziu s komplet všetkými DLC, čo je zážitok, ktorý prekonáva aj hranie druhého dielu...
To najlepšie, čo DLC From Ashes prináša je zaisto postava protheana Javik-a a to ako trvalého člena týmu so spústou dialógov a vysvetlení. Keďže som ME3 hral ako verziu so všetkými DLC už nainštalovanými (skoro 20GB dohromady), tak túto hru aj hodnotím ako CELOK, so všetkými DLC, ktoré každé z nich prinieslo niečo nové, nejaké to vylepšenie, nejaké extra vychytávky.
Jednoznačne parádne DLC k ME3. Osobne som hru začal hrať s komplet všetkými DLC už stiahnutými, takže je pre mňa ťažké ich odlíšiť od hry samotnej. Celkovo však ME3 za 100% a Leviathan ako rozšírenie zapadá do hry komplexne, logicky, ako keby k pôvodnej hre patril od začiatku.
Toto DLC je ako náročná šachová partia, prepletá celú hru a Aria T'Loak mi príde v mnohých smeroch ďaleko silnejšou (aj keď nie tak príťažlivou) postavou, ako Liara T'Soni. Tri frakcie (Blood Pack, Blue Suns, Eclipse) na relé Omega4 sú v partizánskej vojne s generálom (rusákom) Petrovskim, ktorý je vážne nemilosrdný súper a Aria chce svoje "hniezdočko" späť a prosí Sheparda o pomoc. Nová postava Nyreen Kandros zároveň vysvetlí mnohé udalosti na Omega4 z ME2. Samozrejme som ho hral hneď od začiatku ME3, takže nemám predstavu, kde a čím začína, ale k hre sa hodí vynikajúco, ako kvalitné takticko akčné spestrenie.
Rebellion Pack je ďalšie čisto mutiplayerové DLC, ktoré do singleplayeru prináša hlavne nové zbrane.
Toto DLC (zadarmo) sa v single player móde prejaví najviac v Armax Arsenal Aréne (Silversun Strip na Citadele) a to novými nepriateľmi, ale aj kdekoľvek v hre môžete na nich naraziť. Nové zbrane (top je M11-Suppresor) sú fajnové a nové modifikácie taktiež (moja top je Ultraľahké materiály na Sniperské pušky).
DLC Resurgence je zadarmo a do hry prináša hlavne multiplayerové prvky (mapy, postavy) a do singleplayeru nové zbrane a to hlavne Kishock Harpoon Gun, ktorá je podľa mňa úplne TOP dokonalá sniperka, ktorú som od jej získania vypiplal do dokonalosti - Sniper Rifle Enhanced Scope V a Sniper Rifle High-Velocity Barrel V - je síce ťažšia, ale zásah do hlavy = okamžitá smrť 90% jednotiek (okrem ultra elitných), a dokonca aj obrnených a akonáhle je cieľ v balistickej dráhe (nie schovaný za prekážkou), zvýrazní sa a to dokonca aj za niekoľkonásobnou dymovou clonou.
V single player móde sa DLC Retaliation rovnako ako aj DLC Reckoning najviac prejavia v Armax Arsenal Aréne (Silversun Strip v Citadele). Zároveň, ak je nainštalované ešte pred samotným hraním hlavného príbehu pozmení niektoré postavy a tým značne zmení (zvýši) obtiažnosť hrania na každej úrovni. Kolektorské elitné jednotky ako "Scion" (!!chodiaci tank, vééééľmi nebezpečný!!), či "Captain", ktorý vypúšťa "roj", čo dezorientuje a na chvíľu znemožní akúkoľvek akciu sa zároveň objavujú aj pri samotnom hraní príbehu.
ME trilógia je určite balíček, ktorý sa kúpiť oplatí. Ani drobnejšie technické nedostatky prvých dvoch dielov však zážitok neskazia. Balíček obsahuje všetky tri diely vrátane kompletne všetkých DLC. Za "málo" peňazí véééééľmi veľa muziky, čiže ME 1 + 2 DLC, ME 2 + 4 DLC, ME 3 + 10 DLC a to kompletne s českými titulkami. Na kompletné dohratie (nie "preletenie") tejto trilógie si vyhraďte po najmenej tri mesiace aspoň tak 2 hodiny denne...
Bring Down the Sky DLC je jednoznačne parádny úvod do sérií DLC pre celú trilógiu ME. Nová rasa batarianov - "milé" štvoroké humanoidné a večne nasrané kreatúrky so zmyslom pre česť a loajalitu len v rámci vlastnej rasy. Záchrana celej planéty od teroristickej akcie - zásah meteoritom, proti ktorej je útok na WTC iba hrou na pieskovisku. Trocha indiánsky koncept, ale sťažovať sa nie je na čo. Aj navzdory technickým chybám v pôvodnej hre je toto DLC perfektné.
Pinnacle Station DLC je jednoznačne považovateľné za "hru v hre"... Ide zrejme o pokus v singleplayerovom prostredí imitovať multiplayerové zápolenie v aréne. Obdoby a klony Quake-a a Unreal Tournament-u nemajú konca kraja.
Max Payne je jednou z prvých akcií, ktoré miesto akcie samotnej dávajú ďaleko väčší dôraz na dejovú líniu, príbeh a atmosféru. Príbeh "o podrazenom polišovi" môže síce vyzerať ako klišé, no nie je tomu tak. Koncepčne sa hra pohráva s psychikov jak samotného hlavného hrdinu, tak aj niektorých ďalších postáv a tým hráča doslova vtrhne do svojho víru udalostí. Max Payne je v podstate "noir akčný film" prevedený do podoby počítačovej hry a ak sa na túto hru bude nahliadať takto, tak je to viac, ako len správne.

Unikátny herný zážitok je podporený "bullet-time" módom, ktorý hru na jednej strane výrazne obohacuje a to tým, že jej dáva úplne nový rozmer filmového "slow-motion" zážitku, ktorý zdvíha adrenalín z hrania do skutočne obrovských výšin, tak aj hru robí hrateľnejšou, lebo napríklad zásah do hlavy z akejkoľvek zbrane je rovnako smrteľný pre NPC, ako aj pre hráča samotného.
Max Payne 2 odhliadnuc od niektorých závažných nezrovnalostí v prerozprávaní príbehu a náväznosti na prvý diel je naprosto geniálny noir! Svoju atmosféru si udržal a som až ohromený, ako ďaleko a do akej hĺbky sa scenáristi rozhodli Maxovu osobnosť doslova rozflákať na drobučké črepiny a z bývalého odhodlaného pomstychtivého policajta ho uvrhli do zúfalej agónie naprosto zničeného muža, ktorý prišiel o úplne všetko. Do toho pridali "femme fatale", ktorá ako v každom dokonalom noir príbehu už poriadne "načnutého" Maxa úplne a masívne "dorazí". Postupným sledom udalostí sa Max z "alkoholicko-klepkového" stroskotanca postupne "prepracuje" na nebezpečného, nevypočitateľného, pološialeného a naprosto zúfalého ozbrojeného a absťákmi trpiaceho závisláka, ktorý kade chodí, tade necháva za sebou smrť a skazu. VYNIKAJÚCA HRA!
Vezmem to stručne... DVE SLOVÁ - Interaktívny film...

Spracovaním mi to pripomenulo nehynúcu legendu Fahrenheit. Úchvatný príbeh, majstrovský scenár. Grafika podobná GTA 4 - to ten engine ;-) Hrateľnosť a návykovosť extrémna. Dokonalé pokračovanie úchvatnej legendy menom Max Payne sa dočkalo skvostného tretieho dielu. Túto hru je každý fanúšik akčných hier POVINNÝ HRAŤ!!

Horúci kandidát na hru roku 2012.
85%MDK
Shiny je firma, ktorá produkuje naprosto originálne hry. MDK je jedinečný a ťažko zaraditeľný titul, ktorý svojou originalitou iba podtrhuje ambície Shiny o naprostú originalitu. Ich Sacrifice, EWJ, alebo Messiah hovoria sami za seba. Ani spracovanie fimových predlôh nezaostáva, viď Enter the Matrix a Path of Neo, alebo The Golden Compass, ktorý je naprosto parádnou 3D arkádovkou. MDK je jedinečná hra, ktorá svojou originalitou a spracovaním osloví v každom čase.
Aj keď značku MDK prevzala pod svoju taktovku firma BioWare, druhý diel nestratil nič na svojej jedinečnosti a originalite konceptu a spracovanie sa nesie vo veľkom štýle určenom firmou Shiny. Skutočne moc kvalitné pokračovanie prvého dielu.
Asi takto... Graficky naozaj krásna hra, ale aby sa stalo to, že ráno som to nainštaloval a ešte sa ani nezotmelo a odinštaloval som to, ako prejdenú hru, tak som skutočne očakával viac. AI nepriateľov kolíše a miestami som mal čo robiť, aby som sa nenudil. a posledný level v tej veži je naprosté fiasko na poli akčných hier. Neprehľadné a zbytočne frustrujúco nezáživné. Hrať kvôli peknej grafike, tak to vážne nemusím a graficky menej kvalitné tituly s úžasnou atmosférou odo mňa dostanú ďaleko viac percent.
Firma THQ sa môže pýšiť ďalším skvelým titulom. Metro patrí medzi ukážkové príklady survival hohroru. Skvelé technické spracovanie. Trocha ma prekvapila dľžka (krátkosť) hry. Dohral som ju za necelé tri dni. V porovnaní z legendou FEAR 2, je súboj medzi týmito hrami ako súboj medzi bohmy na Olympe. Príbeh je silný, plný zúfalstva, strachu, beznádeje a pochybností. Cutscény medzi jednotivými časťami sú dokonalé. Štvrtý akt trocha zaostáva ale akt šiesty je hotové pelo. Jednoznačne najťažšia časť hry. Časť v knižnici je sadistický príklad mučenia. Tie zubaté orangutanoidné monštrá sú určite výplod zvrátenej mysle. Posledný siedmy akt na veži je dokonalá ukážka fóbií. Výška, temný (dark one), a tie lietajúce kreatúry... Brutal...

Nádherné na hre je vybavenie. Nočné okuliare na boj po tme, plnové zbrane, ktoré treba pumpovať (šipkomet je super), piezogenerátor elektriky pre svetlo a nočné videnie.

P.S. Záverečný level mi pripomenul jednu veľmi haluznú hru, a síce : TALES OF UNSPOKEN WORLD - PC 0.87

Na záver len toľko : Moskva nikdy nebola krajšia...
METRO:Last Light je ukážkovým pokračovaním. Vlastním limitovanú edíciu z predpredaja, tá obsahuje aj Ranger mód, ktorý je v skutku úplná pecka. Nábojov poskromne a svetla všade až príliš, niet sa kam poriadne schovať. Príbeh sa rozvíja tradične a pripomína to riadnu ruskú "mašinu", čo sa rozbieha síce pomaly, ale potom nejde zastaviť. Začína krátko po udalostiach prvého dielu.

AI na klasickom móde je asi závislá od množstva svetla. Hehehe! Pri absencii svetla totiž nepriatelia tupo pobehujú, zapínajú laserové zameriavanie a baterky a kým na vás nenamieria, tak nemajú predstavu, kde vlastne ste. Krčíte sa im pred rypákom a oni vás proste nevidia, kým na vás nič nesvieti. Absencia trackovania ciaľa u AI mi príde ako vážna chyba. V RANGER móde je to však už celkom inak a spomínané nedostatky tam nie su.

Zvuk, dabing (hlavne ruský), grafika, ovládanie, príbeh, hrateľnosť a atmosféra sú lepšie, ako dokonalé. (6 dabingov a 9 titulkov)

Najväším a zároveň jediným vážnym nedostatkom je obrovský nepomer medzi RANGER módom a klasickým módom hrania. Jednoznačne to bez RANGER nie je ono. Keby tam nebol strhnem minimálne 10% hodnotenia. Ďalším nedostatkom je loading, ktorý občas hru "zaseká" na pár sekúnd, ale to len na začiatku levelu, inak fajn. PhysX občas tiež zazmätkuje, odstreleného nepriateľa nájdete v stene a na jednej strane má hlavu a na druhej haksne.

Až na pár drobných chýb vrelo ODPORÚČAM!!
Tieň Mordoru je príbehovo slabší, než slabý, no hráčovi to vynahradí naprosto unikátnym spôsobom. Ucelená sandbox hack 'n' slash akcia s kvalitným a bohatým RPG systémom a funkčnou NPC AI. Svet otvorený a primerane rozsiahly, hlavná storyline úplne nezávislá od side-questov, pestré prostredie, rozmanité typy postáv, primeraný sumár reálií. In-game cut-scény vynikajúce. Úvodný tutoriál ponúka kompletné info o hre komprimované "RAR na ZIP-tú"... "Návykovosť" vysoká a celková atmosféra kryštáľovo čisto "Mordoroidná". Zvláštnu pozornosť vyžaduje systém "Nemesis". Nemeses sú v skutku veľmi nebezpečné NPC postavy generované z rozsiahlej databázy možností a ich hierarchický rebríček nie je rozumné podceňovať. Hra koncepciou pripomína Final Fantasy sériu od dielu FF-X. Zvukový doprovod špičkový, ambient ponurý a atmosférický, ale hudba je až epická. Optimalizácia primeraná celkovému pomeru detailov a fyzikálneho modelu. Hra je evidentne vyriešená aj pre majiteľov ROG AlienWare na 4K-QHD rozlíšení.

"Aš nazg durbatulůk, aš nazg gimbatul, aš nazg thrakatulůk, agh burzum-iši krimpatul."
Mortal Kombat, ako ho (ne)poznám! Všetky postavy, silný storyline. Posledný MK, ktorý som hral priamo na PC bola štvorka a môžem v kľude povedať, aby ste zabudli na všetko, čo si z MK pamätáte. Kombo systém je rozsiahlejší, prepracovanejší a hlavne veľmi obohatený. Za extra pozornosť stojí X-Ray kombo, ktoré sa aktivuje iba pri plnej "gauge" a vypadá naposto dokonale. Kto pozná film "Rómeo musí zomrieť" s Jet Li-m, okamžite pochopí. Každá rana komba je "zröntgentovaná"...
Napríklad : Kano - zasekne nože do stehien, Kitana - tá rovno do lebky, Kung Lao zlomí väz, alebo Sub Zero zmrazí vnútornosti... Proste Mortal Kombat na 200%

Škoda len neskutočne tuhého súboja na konci storymódu... Raiden vs. Shao Khan je fakt o nervy súboj (1% dole)...
N4S-Shift sa vrátil k pôvodnému konceptu z prvých dvoch dielov, čiže k okruhom. Výborná voľba a hlavne akési "retro", pre tých, ktorý sériu sledujú od samého začiatku.

Jazdné vlastnosti, ktoré boli testované profesionálnymi závodníkmi sú skutočne na vysokej úrovni. Pár drobností však uniklo. Troška neprimeraná fyzika a hlavný "neduh" všetkých N4S, čiže nezničiteľnosť áut mierne ochudobňujú túto vynikajúcu závodnú hru. Ovládanie volantom s feedbackom je spracované na jedničku, horšie to je s gamepadom a klávesnica je hlavne pre skutočných "veteránov" série.

Celkovo je N4S-Shift a jeho "retro" návrat ku koreňom perfektným osviežením už až moc zabehnutého tuningového šialenstva, ktoré sa začlo piatym dielom "Porsche Unleashed".
Naprostá klasika! Škodoradostnesarkasticko susedonervolikvidačná oddychovka, ktorá po celom dni v práci a nervoch na šéfa poskytne naprosto nevídanú porciu zábavy v úplne jednoduchom hernom koncepte. Beží aj na Win7! Určite áno! A ako oddychovku BEZ DEBATY!
Jedno z najdokonaleších spracovaní D&D pravidiel tretej generácie.

Hra je rozdelená na kapitoly, ktoré preveria vaše RPG schopnosti do každého detailu a po každom smere. Ak sa RPG znalci zamyslia, prídu na to, že D&Dv.3.0 pravidlá sú natoľko rozsiahle, komplikované a prepletené, že je skoro nepochopiteľné, ako sa programátorom podarilo ich takmer kompletne zabudovať do hry. Proste klobúk dole! Úžasne komplexná hra.

Obzvlášť vyzdvihnem editor vlastných kampaní, ktorý dovoľuje tým zdatnejším z vás v podstate vytvoriť novú hru!!
Normality je na svoj vek skutočne parádna hra a odhliadnuc od technického spracovania poskytuje naprosto všetky povinné prvky vynikajúcej adventúry (a oveľa viac), čiže napríklad hrateľnosť, príbeh a skvelé dialógy, neotrelý humor. Ostrý, sarkasticko-ironický a miestami až čierny humor ocenia hlavne staršie generácie, ktoré si ešte pamätajú na "červenú" politickú "normalizáciu". Celou hrou sa nesie až nemiestne ostrá pripomienka tých čias, parafrázujúca najtemnejšie obdobia diktatúry. Vynikajúca hra, vynikajúci príbeh a všadeprítomná irónia, sarkazmus a pohŕdanie mocenským princípom diktatúry.
Tak táto dokonalá hra je proste dokonalou hrou po všetkych stránkach a to od príbehu cez atmosféru až po samotné technické spracovanie. Prvá zo série hier od Quantic Dream, po nej nasledoval Fahrenheit a Heavy Rain. O hudbu k tejto megahre sa postaral aj David Bowie. Nekonečné množstvo dialógov, zapeklitý scenár, obrovský a veľmi ťažko pochopiteľný svet so svojimi pevnými pravidlami, vysoko inteligentná AI, perfektne odladené skripty!

Proste úžasná hra.
Je dobré byť zlý...

Toto je motto hry. A sedí presne. Hneď na začiatku hry vás z rozvalín vyhrabe malí škaredí minion a povie vám, že je treba narobiť chaos. Už tutoriál naznačí, že hra bude plná čierneho humoru. Zabíjanie trpazlíkov, jednorožcov, hobbitov (Frodo is dead... I'm sorry Mr. Tolkien), a iné psie kusy.

Najlepší na hre sú ale minioni. Dokonalá miniarmáda chaosu. Idú bezhlavo do boja, berú čo vidia, zničia všetko, čo sa dá. A keď ich opijete, super im svietia oči.

Celá hra je super, ale boss Khan sa mi zdá trochu moc drsný. Ledva som ho udolal a dovtedy mi zrušil kwantum minionov.

Na hre je asi najlepší dungeon... Ale malo by sa to volať Masakeraréna...
Nádhera... Overlord 2 je plnohodnotné pokračovanie prvého dielu. Tý, ktorý jednotku hrali už vedia, na čo sa majú tešiť a tý, ktorý ju nehrali v nemom úžase sledujú nádherné devastačné akcie minionov. Grafika sa (samozrejme) dočkala vylepšení a všetko to ostatné, čo bolo na hre super, aj super ostalo. Bossovia tuhý, civilisti tupý, verbež otravná, hra briam bičuje hráča vyzúriť sa na tom všetkom. Podtrhnutím ale je, že všade v hre vidno narážky na prehliadané problémy dnešnej doby! Dialógy a pohnútky postáv sú intrigánske a skorumpované, hráč už po chvíli hrania má chuť zabiť v hre každého, kto sa usmieva, alebo súhlasí so skorumpovanou a prehnitou spoločnosťou, v ktorej sa hra odohráva.
Benoit Sokal nesklamal svojim scenárom, ale hru úplne likviduje jej technické spracovanie. Náročnosť a pestrosť úloh je možno až prehnaná a na dôvažok tu je ešte aj prostedie, ktoré síce je exotické, ale po chvíli hrania je exotické natoľko, že hru znehodnocuje. Lokácie sú neprehľadné a design a celkový grafický koncept po nejakom čase značne frustrujúci. Hra Paradise teda občas zasluhuje skôr meno Hell.
Graficky síce táto hra patrí medzi tie slabšie, ale aj tak sa jej nedá uprieť jedna skutočne obrovská, až gigantická prednosť, ktorou je práve Jack Sparrow (vrátane dabingu) a jeho typická chôdza, pohyby, prejav, jeho hlášky a jeho naprosto úžasné "vylomeniny", ktoré určite minimálne pobavia, a aj vyčaria nejeden úsmev a určite i parádnu porciu smiechu. Aj keď je hra označená 12+, kľudne to posuniem na 10+, ak "odhliadnem" motívy násilia a hazardu (mimochodom kocky sú naprosto úžasná minihra, ktorá je aj zábavná, ale aj napínavá). Súboje s mečmi nie su sú síce moc náročné, ale ako celá hra sú mimoriadne zábavné a skutočne precízne a dynamicky spracované. Príbeh a úlohy sú náležite pestré a hlavne navrhnuté tak, aby nenudili a nebudili dojem repetitívnosti. V každom prípade, aj keď po technickej stránke táto hra dosahuje ledva priemer, je to ideálna "oddychovka" pre chvíľku (aj viac chvíľ) parádnej a veľmi svojskej "Jackovskej" zábavy. Možno dávam príliš "moc" percent (70%), ale jej zábavnosť bohato vyvažuje všetky jej technické nedostatky.
PORTAL je proste test. Test vyšinutej umelej inteligencie, ktorá zisťuje, či máte dosť logiky na to, aby ste uverili, že na vaše narodky bude torta. A tie "narodky" sú vlastne vaša smrť. Ale jejda... Niekomu (vám) sa umrieť zrovna nechce a to umelú inteligenciu riadne nakrkne a nakoniec sa pokúsi vás otráviť plynom. Ale aj cez všeky tie narážky (Cake is a lie), torta nakoniec bude, takže stačí tomu veriť.

Hra je kombináciou logiky, aplikovanej fyziky a taktizovania. Skutočná TORTIČKA pre každého hráča. Len mrzí tých skromných 19 + 1 levelov. Dá sa dohrať rýchlo (až moc rýchlo), a kľudne by mohla byť aj jednou z tých hier na rekordy za prejdenie. Až človek príde na to, akú má hra mechaniku, je to naprostá brnkačka ju prejsť. Fyzikálne zákony tu platia až nemilosrdne presne a aj engine je perfektný (nech žije nesmrťeľný Half Life)...

Zvuk, hudba a dabing sú naprostá pecka a dokonale doplňujú celkovo vynikajúcu atmosféru a hrateľnosť. A tie hlášky ... miestami až nemiestne trefné a vtipné! Kalenému hráčovi stopercentne neujdu nmohé narážky na pôvodný Half Life, Black Mesa a iné známe "valvoviny"...

Záverom iba krátko SUPER HRA!
Jedna z najlepších OLD SCHOOL aventúr, akú som kedy hral. Dejovo, logicky a príbehovo silná, plná kvalitných dialógov a veľmi originálne konceptovaná a spracovaná. Wadjet Eyes jednoznačne produkujú adventúrky na uspokojenie môjho herného vkusu nad 90%!!
Naprosto jedinečný počin na poli hernej zábavy. Jedná sa o megamix schopností hrdinov od X-Men cez Spider Mana až po Fantastic 4... Je to ako keby ste zobrali všetky možné schopnosti superhrdinov a namiešali z toho "vražedný koktail" a celý ho nechali vypiť jednomu poriadne naštvanému vedcovi (Hulk)... Proste SUPER!
Naštvaný hrdina Alex Mercer sa naštval ešte viac a rozhodol sa vytvoriť pre seba pomocníka a vybral si na to rovnako naštvaného vojaka. Takto sa z nepriateľa menom James Heller, ktorý bol rozhodnutý Mercera zlikvidovať stáva ďalšia podobná "superzbraň" a keď mu Alex ukáže pravdu Heller sa začne mstiť na spoločtnosti Gentek, ktorá celé šialenstvo rozpútala. Chyby a nedotiahnuté veci z prvého dielu boli odstránené a celkový koncept hry a aj spracovanie je značne vylepšené. Určite hra, ktorá by nemala chýbať v kolekcii KAŽDÉHO akčného hráča.
Už "Rayman Origins" mi dali parádne a kvalitne zaspomínať na prvý (a zároveň asi najlepšie hrateľný) diel tejto úžasnej série. Čo bolo v "Origins" to nádherné sú "korene"... Pôvod, návrat k tomu najkvalitnejšiemu z celej série. Diel LEGEND je "strom" (mohutný ako sám vesmír), ktorý vyrástol na koreňoch dielu "Origins"... Rayman týmto dielom u mňa prekonal úplne všetky plošinovky (dokonca aj Patapom-na PS) Proste LEGENDA!
Rayman Origins v sebe obsahuje všetku klasiku prvého dielu v grafike a technickom spracovaní modernej doby.
Nádherne rozanimovaná hra, plná dôverne známych postáv dá tým skôrnarodeným zaspomínať na mladosť a tým mladším prinesie kvalitnú a akciou nabušenú nekrvavú a nádherne graficky a hudobne a atmosférou presiaknutú akčnú plošinovku.
Naprosto bezchybná cyberpunková hra, ktorá strhne atmosférou, dynamikou a hlavne úplne originálnym konceptom a spracovaním. Je skvelé, že ďalšia z mála skutočne "čistokrvných" cyberpunkových hier sa takto vydarila. Scenár a dialógy sú viac, ako "len" perfektné a cyberpunkovú atmosféru dokonale dopíňa aj úchvatné prostredie, hudba a v neposlednej rade aj skvelá celková animácia a efekty.

Súbojový systém je riešený editovateľnými kombami, ktoré sa dajú ľubovolne kombinovať v závislosti od taktiky a momentálnych potrieb. Capcom má obrovské skúsenosti na poli hack-and-slash hier a v "Remember Me" ich úročia na 500%. Rýchlosť, dynamika, sústredenie a nie iba bezhlavé ťukanie do kláves! Skutočný luxus.

Záverom ešte "vypichnem" dokonale spracované hlavné "boss" súboje a úplne perfektné "memory remix"y!

100% je málo pre túto naprosto dokonalú a luxusnú superhru!
Nádherný príklad survival hororu. Už prvá kapitola vtiahne hráča do príbehu.
Vynikajúca grafika. Po zvukovej stránke výborné. Hneď prvá cutscéna
s obrovským katom (Môžete ho vydieť vo filme RE-Afterlife) vyráža dych.
Súboje s bossmi sú typicky náročné. Hra ponúka širokú paletu nepriaťeľov a rozľahlý herný svet.


Páči sa mi ako hra rozpráva históriu T-Víru počas loadingov.

Ak si chcete užiť napätie a akciu vrelo odporúčam...
Geniálna multipríbehová adventúra typu "I have no mouth and I must scream", krorá je aj nadpriemerne nadabovaná a má slušný hudobný doprovod. Graficky vysoký nadštandard pre oldschool adventúry s úžasným príbehom za 120%... Nebyť príbehu, hra dosť stráca práve na zvukovom spracovaní. Inak by sa jednalo o naprosto luxusný počin, keby zvuk a dabing boli o úroveň-dve lepšie.
Saints Row 4 som si vybral ako prvú z celej série (možno že je to tak dobre), takže neviem posúdiť predchádzajúce diely, no po cca 24 hodinách aktívneho hrania je môj dojem taký (a už nemenný), že radšej by som zvolil prvý diel hry "Prototype" (a to nehovorím o diele druhom - ktorý tento titul rozdrtí na všetkých frontách), ktorý je ďaleko kvalitnejšou hrou (aj keď nie graficky) , než táto. Grafika a optimalizácia sú výborné, žiadne problémy som nezaznamenal. Úlohy sú však totálne stereotypné, hra po pár hodinách stráca na svojej zábavnosti (ak niekto za zábavu nepovažuje čistú deštrukciu). Príbeh (fakt riadne uletený a parodický) túto hru ale našťastie veľmi kvalitne korení. Za zmienku stojí Tanková devastácia, ktorá je vážne devastujúca. Cez všetky klady, ale nemôžem tejto hre dať viac, ako 75% (nemenné hodnotenie), lebo všetko, čo v nej je (a viac), v inej forme už ponúka spomínaný "Prototype"... Pre skalných fanúšikov sandboxových hier jednoznačne veľmi dobrá voľba.
Remake? Jednoznačne by som to videl skôr na označenie nová hra na motívy starej. Pôvodné koncepty hry sú zachované, takže pamätníci ich nájdu skutočne ľahko. Je až úžasné, aké nebezpečné môžu tie zajačiky byť (ak sa zmenia na toho čierneho mega agresívneho "pošuka") a momenty, keď sa stretnú dvaja vždy vyvolajú úsmev. Samotné príšery sú síce fajn, ale to pravé "orechové" začína, ak sa ich objaví halda, namixované a ešte ak k tomu pribudne nejaký ten boss, modlíte sa, nech sa už to shurikenové ohodnotenie konečne objaví. Tu ale končí to fajn a začnem s tým super! Zapnúť 3D Vision, nahodiť okuliare, tmu, priestorový zvuk a hra prestáva byť hrou, ale začína byť psycho snažením prežiť. Lo Wang je proste "ninjakilla" a démoni sú démoni. Tu už končí sranda a začína riadne adrenalínový zážitok. SHADOW WARRIOR... Jednoznačne "oldschool" masaker v "new age" prevedení.
DOKONALOSŤ!!

Jednoznačne najlepšia plošinovka poslednej dekády, ktorá svojím konceptom siahla až k samým základom herného priemyslu. Zvuk, efekty, grafika, hrateľnosť, proste všetko, celá táto mega hra vychádza z konceptu 8bit-ových mašín a konzolí a jej skutočnú hodnotu ocenia iba (ex)majitelia systémov ako Sega (MegaDrive), Atari (hlavne 1200), Nintendo (GameBoy a vyššie), alebo Commodore (64). Chiptune hudba bezchybná, animácie naprosto svižné, hrateľnosť extrémne návyková, obiažnosť presne podľa harcore oldshchool arcade modelu. Koncept, ktorý sa za posledných minimálne 15 rokov nikto ani neodvážil spracovať. Shovel Knight vo svojich 200MB veľkosti ponúka 20GB kvality! A hra, ktorá ma po 20 rokoch dokázala vrátiť o 20 rokov späť rovno k začiatkom mojej hernej kariéry.

Retro, štýlová čistota, luxusný návrat k hraniu samotnému, hra od kalených hráčov pre kalených hráčov a nič pre "padavky"...
Kľudne 200% hodnotenia.
Geniálne vybalancovaná FPS, ktorá nie je ani krátka (ak chcete preskúmať všetky odkazy a nájsť čo najviac E99-Techov, vylepšení a iných serepetičiek v hre), s minimalistickým, ale zato naprosto originálnym arzenálom zbraní (na čele s TMD), úchvatným prostredím (á la STALKER, či FEAR2), do neba sa týčiacou hrateľnosťou, atmosférou, originálnym príbehom a konceptom, ktoré sa nedajú porovnať snáď so žiadnou inou hrou.

Jediným drobným mínusom je istá lineárnosť a miestami až nemiestna obtiažnosť, kým neprídete na to, že riešenie je v celkom inom prístupe k situácii.

Naprosto odporúčam!
Skrátka naprosto perfektný remake legendy menom Sonic the Hedgehog.
5% dole za to, že to je remake... Inak by to bolo zaslúžených 100%...
"Fractured Butt Hole" - voľný preklad - "Natrhnutý Anál" ... Nebudem sa moc rozpisovať, ale ak ste hrali Stick of Truth, tak hneď prvé, čo pochopíte bude to, že porovnať tieto dve hry je ako porovnávať petardu a taktickú atomovku. Hneď od začiatku naprosto čistá a koncentrovaná esencia South Park. Morgan Freeman ako mentor "časoprdov", "Uterák" ako vedúci med-herb shopu, ktorý počas hrania dáva tipy. Hranie tejto hry ma rozosmialo viac a častejšie ako samotný seriál. Ak vás SoT zaskočil, tak FbW vás rozseká. Miestami som žasol nad extrémne trúfalou a neuveriteľne otvorenou a viac ako len provokatívnou paródiou na obrovské množstvo vecí z reálneho i virtuálneho sveta. Po celý čas hrania mám pocit, že mi spústa vecí v hre niečo pripomína (hudba, kontextové narážky, samotné questy, samotné prvky v hre) a často je aj naprosto jasné, čo presne. Tvrdiť, že South Park "vykráda"... NIE! Paroduje! A to tak excelentným spôsobom, že hra bez najmenších pochýb ďalekosiahle prekonáva seriál a ťaží zo sveta South Park to najlepšie a v obrovských množstvách a naprosto nevídanej kvalite. Extra brutalitka je aj "záchodová minihra", úlet a zábava sama o sebe.

POZOR! Táto hra je pre znalcov South Parku naprostou nutnosťou hrať a bez aspoň "dobrej" znalosti anglického jazyka značná časť hry stratí svoj "šarm" - silne doporučujem zapnúť titulky...

Sakra... čo za matroš to tý autori hulia?!
South Park nie je seriózny a normálny. Hra už od prvej sekundy ponúka vysoký nadštandard a celkový koncept sa pevne drží štýlu, ktorý je až notoricky známy. Ostrá, ironická paródia snáď na všetko. Pozorný a znalý hráč to nájde. Systém boja prehľadný, špeciálne schopnosti premakané a "zbrane", tie su kapitola sama o sebe. Vylepšovania, nákupy, všetko prehľadné aj pre causual hráča a ľahko pochopiteľné. Každý "summon", vás dá "do kolien". Súboje sú masaker, a stoja za to. Bossovia nápaditý a tvrdý. Obrovské množstvo známych, aj menej známych postavičiek (Cartman ako Gandalf), všetko prehľadné, systematické a na svojom mieste. Tvorcovia si dali na tejto hre naozaj záležať, kritika fanúšikov určite bola silnou motiváciou a nemusíte ľutovať ani cent, či korunu za tento naprostý klenot. Hlášky postavičiek fakt perfektné a trefné a hru korenia ostro a surovo, ako najkvalitnejší tatarák. Časť hry v Kanade, silné retro, vážne pecka! PRE VEKOVÚ SKUPINU 18+ ironická, za deti prezlečená surová a bez servítky pravdu podávajúca hra o skutočných "hodnotách", ktoré vyznáva dnešná doba. Násilie, sarkazmus, sexizmus, vulgárnosť, úchylky, fanatizmus, fetišizmus, proste "žumpa" moderného sveta parodicky zasadená do pokľudného horského mestečka. Postava upraviteľná na stotisíc spôsobov. PERFEKNÉ! LUXUSNÉ! "Screw you guys, I'm going home." SOUTH PARK!!
Splinter Cell - Conviction je jednoznačne ideálne vybalancovaná takticko špionážna vojenská akcia, ktorá na hernom trhu nemá konkurenciu. Už od prvého dielu stále viac posúva interaktivitu špionážnej taktiky ďaleko za hranice "simulátoru". Príbeh je doslova lahôdka pre fanúšikov konšpirácií. Aj Hitman séria (zameraná na stralth kill), či Thief séria (stealth spy) je v realizme dosť pozadu proti SC. NPC AI je na veľmi vysokej úrovni a čas na "napravenie" chyby je adekvátny k profesionálne cvičeným vojakom. Reakcie nepriaťeľov sú adekvátne postavám, ktoré proti vám stoja. "Amatéra" dostanete aj poslepu a prezidentská ochranka sú doslova "magori" (občas až moc profi :D ) a hra nemilosrdne trestá aj najmenšie zaváhanie. PECKA!
Ubisoft sa rozhodol v šiestom diele série SC všetko doslova nadrtiť a natlakovať do vražedného konšpiračno-špionážno-psychologicko-akčno-taktického koktailu, ktorý pôsobí pre hráča ako fľaša čistého Absinthe zapitá pintou najkvalitnejšieho čierneho írskeho piva v päť hviezdičkovom hoteli s doživotne prenajatým najluxusnejším apartmánom v Las Vegas s V.I.P kupónom na nekonečné hranie vo všetkých kasínach, dorazený návštevou najluxusnejšieho nočného klubu preplneného neoblečenými supersamicami s premočeným podvozkom a najmenej štvorkovým vrškom, ktoré sa všetky naraz na neho vrhnú!

Dokonalý luxus a pôžitok, aký neposkytne žiadna iná séria, či hra. Ultramoderné vybavenie, realistický realizmus a až mrazivo uveriteľný príbeh! PERFEKTNÉ na 200%!
Naprosto dokonalý príklad "causual" hry. Ešte viac "úžasňúcnejšie" ako Sims, ešte viac prekomplikované a preeditorované a samotným vrcholom editororgastickomegalomanských dionýzorgií je finálna vesmírna fáza, ktorá svojou komplikovanosťou navodí pocit, aký má koza pri práci s Excelom.

Nebyť prvých dvoch fáz hry, ktoré sú naprosto vychytané a dotiahnuté by šlo dole ďalších 20%. Nebyť parádnej animácie v celej hre, ďalších 5% dole. Nebyť slušnej zvukovej a hudobnej stránky, tak ešte 5% dole. Hodnotenie, ak odhliadnem od toho dobrého a zábavného by bolo dohromady tak 45%, možno 50%, ale viac určite nie!

Celkovo to je hra, ktorá pobaví každého, kto si chce pri PC "vyzúriť" svoje megalokreatívne, božskokomplexokombinatívne a iné komplikovanofilné nadanie.
Engine tejto hry je značne nedotiahnutý a miestami zbytočne "žravý" na systém. Pomer rýchlosti framerate a celkového grafického výstupu je na dnešné pomery dosť neadekvátny a hra má zbytočne vysoké nároky. To znamená, že engine nie je úplne optimalizovaný a optimalizácia by mu teda neuškodila. Celkový dizajn hry je v duchu SF série skutočne kvalitne prevedený. Ovládanie však vynucuje gamepad a bez neho skutočne neni možné vyťažiť plný bojový potenciál postáv. Ďalším vážnym nedostatkom sú aj občasné poriadne nedotiahnuté efekty a niekedy sa grafika "zblázni", hlavne na vysokom rozlíšení a so zapnutým postprocessingom dokáže poriadne "zblbnúť"... Celkovo však pri optimálnom doladení hra beží svižne a vrelo odporúčam pred samotným hraním sa "vyhrať" s nastavením a samozrejme ho aj poriadne obenchmarkovať.
Neskutočná sekanica!
SF, GGI, či Tekken sú proti tomu hra na facky...

Engine hry je značne vylepšený a hra beží svižnejšie, ako SF4. Príbeh je skutočne veľmi zaujímavý a systém boja prepracovanejší ako v ktorejkoľvek hre tohoto žánru. Graficky skutočne pastva pre oči. Prezradím iba toľko, že dosť záleží na výbere postáv, koho dostanete, ako finálneho bossa, ktorými sú Akuma a Ogre. Príbeh hovorí o istom artefakte Pandora o ktorý sa zaujíma M.Bison ako aj Mishima Zaibatsu.

Gem systém, ktorý je novým prvkom síce trocha zamotá hlavu (-3%), ako aj riadna pestrosť kombosystému, ale po jeho pochopení hra nadobúda celkom nový herný rozmer! Trocha moc ukecaný tutoriál (-2%), ktorý je nutný pre pochopenie herného systému. Variablinosť hrania je obrovská a oceňujem aj dvojpostavový herný systém známy z Guilty Gerar Isuka.

ODPORÚČAM KAŽDÉMU, kto hráva tento typ hier, ako NUTNOSŤ VLASTNIŤ!
Samozrejmosťou je aj čeština.
Neskutočné sklamanie a priznám sa, že ma táto hra doslova otrávila na dlhokánsky čas. Množstvo chýb a neuveriteľne odfláknutá inteligencia postáv svedčia o KONCI série Stronghold a zrejme aj o vyčerpanom potenciále tvorcov tejto série. Graficky slušný priemer, ale engine hry je otrasný a ovládanie ešte otrasnejšie. Ani po dlhokánskom boji s nedostatkami však nemôžem nájsť v hre niečo, čo by ju posunulo nad 40%... Hral som, žiaľ frustrácia z hry mi nedovolila túto hru dohrať do konca. Táto hra je TOTÁLNY PREPADÁK!
Skutočne naprosto ojedinelá a svojim konceptom unikátna adventúra ktorá nesie punc čistoty a úplne dokonalého herného zážitku. Pár drobností sa dá prehliadnuť, ale hudobný doprovod je v skutku značne neadekvátny k ostatným vysoko kvalitným častiam hry.
Naprosto famózne pokračovanie prvého dielu tých, ktorý jednotku hrali okamžite vtiahne do seba a nepustí, kým ju nedohráte. 2%, ktoré do 100% chýbajú musím stiahnuť za neprehliadnuteľný nedostatok a tým je značná podobnosť mnohých herných scén.
Jednoducho asi takto... Pre znalcov série The Blackwell je tento piaty diel majestátne zakončenie celého príbehu, presnejšie tejto "duchárskej" ságy. Hra sa dá prejsť behom pár hodín, no pre tých, ktorý nehrali ani jeden diel to až tak "ľahké" nebude...

Pre neznalých série je to vynikajúca mysteriózno detektívna adventúrka zo starej školy spacovaná dychberúcim štýlom s úžasným príbehom a (ako inak) naprosto perfektnou logikou riešenia úloh zasadená do prostredia New Yorku v rôznych časových obdobiach...

VRELO ODPORÚČAM!

P.S. Záver je síce trocha smutný, no pre tých, ktorý hrali aj predchádzajúce štyri diely naprosto pochopiteľný!
Druhý oficiálny datadisk prináša celkom nové herné koncepty... Rozšírenie hráčových možností a nové vlastnosti, kúzla a schopnosti, reálie, mapy a postavy, rasy, ale aj úplne nový koncept vampirizmu a lykantropie, ktorý dramaticky mení spôsob hrania celej hry. Ako som už uviedol, spolu s Tribunalom a neoficiálnymi pluginmi sa dá vytvoriť živý a reagujúci virtuálny svet, ktorý v závislosti na vašich akciách a celkovom jednaní v hre veľmi adekvátne reaguje a vytvára naprosto unikátny herný zážitok, ktorý žiadna iná hra neponúka. Jedinou možnou alternatívou na takúto kombináciu je snáď iba piaty diel série Skyrim, ktorý sa zaslúžene stal hrou roka 2011, lebo rovnako zaslúžene bol Morrowind hrou roka 2002.
Naprostý KLENOT medzi RPG hrami, ktorý nemá vôbec žiadne nedostatky a po všetkých stránkach je dotiahnutý k naprostej dokonalosti. Hra, ktorá ani po desiatich rokoch nestratila ani zrniečko svojej jedinečnosti a s nekonečným zástupom pluginov a updateov, TES:Construction setom, ktorý umožňuje komukoľvek vytvárať, alebo upravovať herné dátové súbory sa z TES:Morrowind stala v podstate "opensource" offline MMORPG hra, ktorá nemá v hernom svete doteraz žiadnu obdobu a jej technické spracovanie ešte aj dnes prevyšuje mnohé RPG tituly.
Tento balíček obsahuje ako napovedá mnohé "MUST HAVE" prídavky pre fanúšika TES:Morrowind, ako napríklad originálny soundtrack, 48 stranového farebného sprievodcu svetom TES:Morrowind, detailnú mapu a figúrku. Naprosto zaslúžene hra roka 2002, ktorá aj po rokoch predstavuje veľmi tvrdého konkurenta iným RPG titulom ako aj jej pokračovaniu TES4:Oblivion, nie však pre TES5:Skyrim, ktorého jediným nedostatkom proti Morrowindu je už pomerne zložitý editor pluginov.
Obsahuje oba oficiálne datadisky Tribunal a Bloodmoon a koncepcia, ktorú tento balíček ponúka nemá v hernom svete ani po desiatich rokoch žiadnu obdobu. Jedinou možnou alternatívou by mohlo byť pokračovanie Skyrim, ktoré je po všetkých stránkach rozsiahlejšie a prepracovanejšie, chýba mu však ono jedinečné "opensource", ktoré Morrowind ponúkal cez implementovaný TES:Construction set. Ďalšou neskutočne vychytanou koncepciou bol naprosto jedinečný "Journal", ktorý detailne mapoval hráčov postup naprieč celou hrou a dal sa exportovať ako HTML stránka kedykoľvek počas hrania. Za zmienku samozrejme stojí aj nepreberné množstvo reálií, frakcií, rás, obrovské herné prostredie, samotný fakt, že pre TES:Morrowind ešte aj po desiatich rokoch pribúdajú pluginy a vylepšenia z tejto hry robia KRÁĽA všetkých RPG, ktorému jedinou konkurenciou môže byť jedine jeho pokračovanie Skyrim.
Prvý oficiálny DD k TES:Morrowind zároveň s obrovským množstvom nových reálií prináša celkom novú dejovú líniu k pôvodnej hre. Spolu s DD Bloodmoon a poprípade nejakými neoficiálnymi pluginmi sa dá takto vytvoriť doslova živý virtuálny svet, ktorý sa mení v závislosti od vašich akcií a prispôsobuje sa tomu, ako vaša postava jedná.
Oblivion je jednoznačne vynikajúce pokračovanie príbehov The Elder Scrolls (TES). Drobné chybičky spracovania sú prehliadnuteľné, no občasné závažné chyby skriptu už sa prehliadnuť nedajú. Engine beží svižne, ale práve chybné skripty dokážu hru poriadne zasekať. AI je slušne vyvážená, no GUI tvorcovia mohli vyriešiť lepšie. Interaktivita prostredia je na vysokej úrovni a engine hry z Fallout 3, ktorý sa dočkal ďalších podstatných vylepšení dáva hre autentičnosť, ktorá je pre sériu TES tak povestná. Trocha ma však zaskočil systém levelovania postáv naprosto netypický pre sériu TES, ktorý je ale viazaný na F3 engine, čiže sa to dalo očakávať. Znamená to asi toľko, že ak postava používa meč, ak nosí ľahké brnenie, ak kúzli deštruktívne kúzla, či mieša odvary, alebo veľa skáče, páči zámky, tak sa samo vylepšujú dané vlastnosti v závislosti od množstva úspešne prevedených akcií. Jednoznačne hra veľmi vysokého štandardu, hrdo nesie odkaz legendárnych pôvodných TES:Arena, ktoré znamenali naprostú revolúciu v hraní porovnateľnú snáď iba s príchodom inej legendy menom Wolfenstein. Jedinou "závadou" tejto hry je nie práve najstabilnejší engine F3, ktorý na určitých zostavách vykazuje veľkú nestabilitu a pádovosť.
Nič sa tomuto KLENOTU z dielne Bethesda nedá vytknúť. Zaslúžene hra roka 2011. Rozsiahla, prepracovaná, návyková, s vynikajúcim scenárom a dialógami, sa navrátila ku konceptu Morrowinda a všetky nedostatky, ktoré sa objavili v Oblivione boli odstránené. Nový systém levelovania je úchvatný a prehľadný. Celá hra je vynikajúco vyladená a stabilná, engine beží skvelo, priam frčí, fyzika a aj zvuk sú naprosto geniálne. DOKONALÉ... Najlepší, najväčší a najkomplexnejší diel série The Elder Scrolls. Pokračovanie, ktoré v sebe zahrňuje všetky skvelé veci s predchádzajúcich dielov a nemá žiadne nedostatky z nich.
Pokračovanie sa bude robiť veľmi ťažko.
Kompletná edícia TES5-Skyrim-Legendary Edition a všetky tri datadisky v cene pôvodného Skyrimu. Kedže sa jedná o hru roka 2011, kúpa tohoto luxusného "balíčka" by nemala byť ani len náznakom nijako zakalená pochybnosťou. Malý datadisk "Hearthfire" prináša možnosť si vybudovať vlastné sídlo, datadisk "Downguard" prináša zmenu herného konceptu a lykanizmus a vampiriymus a nakoniec "Dragonborn" prináša napríklad lietanie na drakoch.
Takže asi takto... Hra nemá čo ponúknuť skalným fanúšikom (akčná adventúra, čiže rozriedené RPG, v tomto prípade skôr "homeopatikum"), ale tým, ktorý sa v hrách neorientujú by bola skvelím "šlabikárom".

Neexistuje žiadna voľnosť rozhodovania, všadeprítomná jednoduchosť (vo všetkom), dej striktne lineárny a tým najhorším na tom celom je, že miesto toho, aby aspoň zaujal, tak skôr nastolí pocit akéhosi neuspokojenia a miestami dokonca frustrácie. Grafika na svoju dobu iba priemerná a vlastne celá táto hra miestami nedosahuje ani kvalitu oveľa starších hier, ako napríklad TES3:Morrowind (Bethesda), ktorý je až o 9 rokov "mladší" a čistokrvný RPG a prevyšuje túto hru po úplne všetkých stránkach, alebo hra Fahrenheit (Quantic Dream, Atari), ktorá je v tom istom žánri akčnej adventúry, o 6 rokov "mladší", no nijako a v ničom nie je možné porovnať tieto hry!

Ak máte neobmedzené sťahovanie a čas hrať, tak vhodná ako "oddychovka", no kúpu by som zvážil aspoň päť krát a aj tak by som povedal "nie"...
Krstný otec je odhliadnuc od trošku "fádneho" prostredia a možno trocha "jednotvárneho" spôsobu hrania naprosto perfektná hra! Presne to, o čom je život mafiána. Vymáhanie, zastrašovanie, vydieranie, streľba na verejnosti, prepady náklaďákov, tuhé boje o sklady, likvidácia nežiadúcich osôb, ovládnutie mesta, či možnosť rozpútať gangsterskú vojnu. Dej filmu je ukážkovo implementovaný do hry, dôležité postavy vypadajú ako pôvodný herci a dokonca sú v hre použité aj hlášky a hlasy pôvodných postáv (napr. Marlon Brando ako Vito Corleone) a atmosféra vtiahne hráča takmer okamžite do prostredia mafiánskeho života New Yorku tridsiatych rokov. Z neznámeho "týpka" sa hráč vypracuje na šéfa New Yorkského podsvetia pomocou veľmi prepracovaného a skutočne efektného systému zastrašovania a rozsiahlej škály možností vydierania, či donucovania. Extra podarený je práve systém "Black Hand", ktorý umožňuje veľmi intuitývnym spôsobom buď uštedrovať parádne rany, či veľmi presvedčivo hroziť priamo "z očí do očí". New York je napriek "fádnej" grafike ale zachytený pomerne verne a pohybovať sa ulicami plnými ctihodných občanov, gangstrov, policajtov a áut dodáva hre veľmi príjemnú atmosféru plnú života. Krstný otec má perfektnú znovuhrateľnosť práve kvôli veľmi jednoduchému hernému systému a parádnemu príbehu v paralele s filmom a knihou.
Dej hry The Chronicles of Riddick™: Escape from Butcher Bay je zasadený do ságy voľne (ťažko určiť obdobie, kedy sa odohráva) a pojednáva o úteku antihrdinu Riddicka z prísne stráženej väznice typu Triple-Max s názvom Butcher Bay pre najťažších zločincov galaxie. Dozvieme sa, ako Riddick prišiel ku svojim očiam, ako aj iné neobjasnené veci okolo neho.

Atmosféra a samotná hrateľnosť sa nesie v duchu "Riddick"oviek a je proste perfektná.
Jedná o FP akčnú adventúru s prvkami hororu, steathu, adventúry a typickej "platform game". Akcia je súvislá, dej prehľadný a o videosekvencie sa stará samotná hra (in game video).

Grafická a zvuková stránka je lepší nadštandard, až nižšia extratrieda. Optimalizácia je vynikajúca.

Samozrejme úplne najväčším lákadlom je samotný Vin Diesel, ktorý sa zhostil svojej úlohy ako Riddick naprosto geniálne ( ako vždy :D )

Sladkých 90% ;)
Úchvatné dielo hrateľné ešte aj dnes a to v dobe dnešných ultragrafických parádičiek znamená asi jediné... A síce, že hra disponuje naprosto originálnym konceptom ovládania draka a zaujímavým príbehom. Český dabing (hovorený) je síce "odfláknutý", ale koncept, atmosféra a celkový nápad a spracovanie to zachraňujú. Tento žánrový crossover je skutočný titul typu "I must play this" pre každého hardcore hráča.
Čo sa týka zvuku, grafiky a celkovej optimalizácie programového kódu slušná hra, beží stabilne a svižne - aj na maximálnom rozlíšení, proste "obal" je fakt paráda, avšak jej "obsah" je úplne bez originality, nudný a nezáživný. Dialógy ploché, občas "okorenené" nejakou tou lepšou hláškou, mapy malé, loadingy medzi mapami príliš dlhé a časté, nepriatelia neprehľadný a dosť zle rozlíšiteľní, často sa stáva, že v zhluku príšer ich je tam aj viac ako päť, no vypadajú ako jedna. Proti legendám ako sú Diablo, alebo Torchlight, z ktorých táto hra mohutne čerpá nielen nápady (napr. Lady Katarina = mazlíček v Torchlight), ale aj mnohé herné mechanizmy Van Helsing neobstojí. Hra je pre hardcore znalcov A-RPG skôr sklamaním. Odporučil by som ju ako "tréningovku" naprostým nováčikom na poli hack'n'slash/point&click RPG akčných hier. Optimalizácia rozhrania je slabšia, systém levelovania mierne obmedzený, no zdrvujúcim nedostatkom tejto hry je príšerná, ale vážne príšerná repetitívnosť a gigantický stereotyp. Pre mňa sklamanie...
Naprosto premakaná a silne atmosférická adventúra, ktorá preverí aj tých najskúsenejších adventúristov na hranice možností. Špičková hra, hodná svojho mena. Jedna z najepickejších adventúr, akú som hral.
Jednoznačne moc podarený kúsok do série LOTR.

Graficky podarené, avšak kvalít titulu ako Skyrim nedosahuje... Možno tak na 50%...
Vynikajúco zvládnutý príbeh, ktorý fanúšika LOTR vtiahne už po pár minutáh hrania a herné medzisekvensie sú neskutočne vysokej kvality. Menej zvládnuté su pohyby postáv a absencia ovládateľného kombo bojového systému hre berie dosť na akčnosti a robí ju trocha stereotypnou. Klikanie iba na pravé a ľavé tlačítko, a pár extra skillov sa mi pre hru takéhoto kalibru zdá predsa len trocha málo. Hudobne a zvukovo je úroveň nadštandardne vysoká.

Hodnotím to celkovo ako povinnosť hrať túto hru každému fanúšikovi LOTR!!
The Night of The Rabbit je ukážkový príklad ručne kreslenej point and click adventúry zo starej školy oblečenej do nového kabátu. Škoda len dosť nízkej optimalizácie animácií (hlavne vo vysokom rozlíšení) a trocha "nešťastného" riešenia videa cez matroska codec, ktorý môže niektorým užívateľom narobiť starosti tým, že nebudú počuť zvuk a zbytočne dlhým loadingom medzi jednotlivými scénami. Optimalizácia samotnej hry počas hrania je ale už na slušnej úrovni, ale vo vysokom rozlíšení môže riadne "zatrhávať".

Čo sa týka príbehu, Daedalic nesklamal a ponúka výpravnú, epickú a dobrodružnú výpravu pre každú vekovú skupinu. Graficky a zvukovo naprostá paráda! Až na pár drobných chybičiek naprosto odporúčam!
Zaklínač od Sapkowského je spolu s Tolkienovým svetom Stredozeme mojou srdcovou záležitosťou a preto som očakával, ako to celé dopadne. Príbeh a scenár ma naprosto nadchli, no moja eufória značne utrpela následným zistením o zložitosti a neprehľadnosti ovládania a nedotiahnutosti enginu hry. To sa ale po čase dalo zvládnuť, no neustále nahrávanie a tým "rozsekanie" hry na časť kým sa hrá a čakanie pri nahrávaní ďalšej časti mi nedalo si spomenúť na legendu Morrowind, kde sa takmer na nič nečakalo a optimalizácia skriptov ešte aj dnes predčí mnohé tituly. Samozrejme tak gigantický projekt, akým je Zaklínač nemá v hernom svete moc konkurencie a preto ho stavia mimo normálne možnosti hodnotenia. V skutku až na ten nepodarený engine vynikajúca hra!
Skvost! Nebyť Skyrima, tak Zaklínač 2 je jednoznačne naprostým klenotom. Takto však ale nebudem hodnotiť, lebo oba svety sú úplne odlišné a Elder Scrolls sa málo podobá svetu Zaklínača. Veľmi dospelá hra, so silným a emotívnym príbehom, ktorá je ukážkovým prevedením Sapkowského románov do sveta digitálnych hier. Engine a spracovanie sa od prvého dielu dočkali extrémneho zlepšenia a je naprosto porovnateľný s enginom pre Skyrim, a graficky dosahuje miestami až gotickú realistickosť. Systém boja je silne intuitývny a s trochou cviku sa hráč už ani moc nezamýšľa, čo robí, len proste hrá a "podvedome" taktizuje. Náročnosť je vybalancovaná, ako ostrie žiletky položené na ostrí britvy a pri jedinej chybe, či momentu nepozornosti hráč umiera. Inteligencia NPC je nebývale vysoká a miestami som mal pocit, že sa NPC správajú tak reálne, ako keby to boli ON-Line hráči. LUXUS! 2% dole za stále občas príliš dlhé nahrávanie oblastí...

Zaklínač 2 je "MUST HAVE AND PLAY" pre každého RPG fanúšika NAD 18 rokov.
Vynikajúci reštart série TR prináša gigantickú dávku adrenalínového a miestami až dramaticky realistického survivalu. Hneď od úvodnej scény je hráč vtiahnutý do sveta, ktorý je krásny ako raj, na každom kroku smrdí peklom a je dokonalým väzením. Tých pár príjemných momentov behom okamihu vystrieda číri survival, kedy jediná chybička znamená smrť. Akčné sekvencie, hrateľné medzisekvencie, in-game cutscény filmovej kvality a na mojej zostave hra beží (letí) aj na vysokých detailoch. Nejaké drobné aj zásadné chyby v DLC určite "ocením" za -5, inak by to bolo za plných 100%.
Veľmi kvalitne navrhnutý systém levelovania a RPG prvky dávajú hre silné "korenie" a zvukový doprovod je proste lahodný až nervydrásajúci v dokonalej závislosti od toho, čo sa práve deje na obrazovke. Pár vecí neriešim - je to predsa TR a to sú napríklad skoky, šplhanie, lezenie a iné akrobaticko-strelecké finesy aj pri zranení nad 90%, tak typické pre pôvodný TR, že vynechať by to bol prekliatiahodný ťah. Ani troška viac "pribrzdené" NPC obyvateľstvo ostrova, taktiež dosť typický TR jav. Človek by miestami Laru ľutoval a miestami jej závidí... JE TO LEN HRA! Ale fakt sa im tá realistickosť podarila nastaviť neuveriteľne vysoko!
Tak-nejak interaktívny "dokumentárny film" na tému BOJ O PREŽITIE... :D
Toto nostalgiské hodnotenie píšem ešte zo spomienok, keď som mal myslím 17 rokov a tento prvý Tomb Raider som hral na procáku AMD-Am486DX5-133W16BGC (alebo tiež označený ako AMD-Am5x86-P75 bol to medzikrok od 486tiek k Pentiám), 32MB EDO-RAM s kombinovanou grafickou zostavou S3Trio64V+ a 3DFx-Voodoo a k tomu SoundBlaster-AWE32+8MB SIMM-RAM (2x4MB) pre soundbank, v tej dobe strašná raketa PC...

Takže hra bežala tak svižne, ako to len šlo (aj keď nemala ešte plnú podporu 3D) a vypadala vážne na tú dobu parádne a mohol som porovnať ako to vypadalo u kámošov bez 3D karty a bol to vážne zásadnáý rozdiel! Chodili to gejmiť aj kámoši ku mne (tý s horšími PC) a vážne sa táto hra dala hrať dlhé, dlhé hodiny. Záverečný "guľa" monkey BOSS bol dosť tuhý a nebolo ho ľahké poraziť. Spomínam, ako sme sa predháňali v tom, kto ako rýchlo to prejde a čo všetko ponachádza. Výborné FMV sekvencie robili hru ešte viac lákavou.

Tomb Raider sa dá považovať za jednu z najzásadnejších herných sérií, ako napríklad Final Fantasy, Command and Conquer (C&C), alebo Need for Speed (N4S), Resident Evil (RE), The Elder Scrolls (TES) a pár ďalších, ktoré sú tu ešte spred Y2K...
Torchlight nie je kópiou Diabla a ani klon. Torchlight je fascinujúce RPG postavené na štýle z Diabla I, hrateľnosťou z Diabla II a komplet 3D grafikou. Je návykové, akčné, prehľadné, nádherne farebné a okúzľujúce. Je vidieť, že hru stvorili tý, čo boli v pôvodných týmoch, ktorý "spáchali" Diabla a Diabla II. Torchlight je VYSOKONÁVYKOVÁ dungeonovská sekačka, ktorá nemá s Diablom spoločných iba rodičov, ale aj iné "genetické rysy", ako napríklad koncept a atmosféru, ozvučenie, celkový štýl. Torchlight nemôže byť klon, ani kópia, keď to je PLNOHODNOTNÝ MLADŠÍ BRAT Diabla.
Geniálna, úchvatná, návyková! Táto hra ma dokonale uspokojila po všetkých stránkach. Od veľmi príjemného príbehu, cez naprostú rozsiahlosť v rámci jak RPG prvkov, tak herného sveta, výborný dabing a perfektný, miestami až neskutočne prepracovaný register NPC, hlavne bossovia sú FAKT SUPER! Jediné jemné mínus je za hudobný doprovod miestami VEĽMI SILNE pripomínajúci Diabla 2... Inak tento klenot nemá žiadnu chybu, a ak chcete vážne extra zážitok z hrania, hrajte to na vysokej obtiažnosti, poprípade si zapnite HARDCORE :D ... A ešte niečo... jedna z najsuper vecí po dohraní je mód (multi)PLUS, kedy zažínate hru odznova, všetko vám ostáva, ale počiatočný level sa nastaví na taký, ako v momente, keď zabijete hlavného bossa...
TAKŽE... TÁTO HRA JE UNIKÁTNA!

Nič podobné na hernej scéne snáď ani nie je (Bastion, ktorý je snáď jediný porovnateľný a tiež od Supergiant Games som zatiaľ nehral, no vypadá o dosť menej akčne a trocha viac príbehový oproti Transistoru). Transistor je v podstate niečo ako 3D akčná arkáda, ktorá má síce relatívne velice jednoduché ovládanie, no pomerne dosť zložitý RPG systém, ktorý môže zaskočiť aj kaleného A-RPG-istu. Atmosférou, hrateľnosťou, grafikou, zvukom, dabingom i ambientom, animáciami i príbehom môže v pohode konkurovať jak Diablu, tak Torchlightu, no svojim konceptom a štýlom je niekde úplne inde, čo je naprosto super!

Niečo ako cyberpunková 3D akčná arkáda "á la Tron", no hlavne velice atmosférická a vysokonapäťová gejma vytvorená od najhlbších základov, až k najjemnejším detailom naprosto unikátnym štýlom a hlavne v neuveriteľne vysokej kvalite!

P.S. Pravá "sranda" začne až v časti "Fairview", posledný boss "Royce" je @#$%, no nie tak ťažký (ako vypadá na prvý pohľad - dal som ho pod tri minúty) a repete hry je fakt ZÁŽITOK!

URČITE ÁNO!
Znova a znova sa táto jedinečná hra dá hrať... Graficky sa vyrovná aj hrám z neskoršieho obdobia, hlavne, keď je na maximálnych detailoch a vo vysokom rozlíšení. Je to skutočne excelentný kúsok a nemal by chýbať v zbierke žiadneho FPS a RPG hráča. Filmy TRON (1982) a Tron : Legacy (2010) sú taktiež úchvatne spracované. Ak si pomyslím, že v roku 82 dokázalo štúdio Disney natočiť tak úchvatný film... No pecka!! Jediný relatívny nedostatok je extrémna náročnosť na najťažšej úrovni... Je skoro nemožné to dohrať... Skutočná výzva!
Dosť ma zaujalo hneď to, že o vývoj sa starala neznáma vývojárska skupina Propaganda. Z celého titulu bolo cítiť, že sa jedná o východnú produkciu, prekvapilo ma, že Disney to zverili menej známej vývojárskej skupine.
Po grafickej stránke to je ale fakt PARÁDA, akurát kamera a ovládanie to celé dosť pokazili. Hrateľnosť a súboje sú primerane ťažké, ale to najdokonalejšie z celej hry sú súboje LIGHTCYKLOV na GRIDe, ktoré su priam božsky prepracované.
Prepracovaný dej posadený medzi dva filmy (Tron [1982] a Tron:Legacy [2010])

Hra, ktorá fanúšikom tejto série prinesie veľké uspokojenie, nedosahuje však kvalitu titulu Tron 2.0 od firmy Monolith.
Táto staručičká DOS-ovská klasika, už sa dá povedať "antikvariátka" je naprosto chytľavá a extrémne návyková kalba, ktorá je v režime "split-screen" pre dvoch hráčov a ponúka vo svojej až primitívnej jednoduchosti nekonečné možnosti znovuhrania...

BRUTALITA!!
100%Tyrian
Úchvatná svižná, rýchla a miestami až neuveriťeľne pestrá arkádová strielačka s vesmírnou témou a posunom z hora dole. Obrazovka preplnená pohybujúcimi sa objektami, strelami a efektami, až sa človek musí začať diviť, ako to je vôbec možné, že sa toho tak moc deje na obrazovke.
Hudobný sprievod a zvuky sú v dokonalej harmónii s atmosférou hry.
Velice pestrá ponuka jak zbraní a vylepšení, tak lodí a v neposlednom rade aj obrovské množstvo levelov a tajných levelov.

SKVOSTNÁ HRA!

P.S. Existuje aj verzia pre Android OS, ktorá je takmer perfektným portom tejto hernej pecky.
Hodnotenie Tyriana 2000 je úplne rovnaké, ako hodnotenie "pôvodnej" verzie, čiže úchvatná svižná, rýchla a miestami až neuveriťeľne pestrá arkádová strielačka s vesmírnou témou a posunom z hora dole. Obrazovka preplnená pohybujúcimi sa objektami, strelami a efektami, až sa človek musí začať diviť, ako to je vôbec možné, že sa toho tak moc deje na obrazovke.
Hudobný sprievod a zvuky sú v dokonalej harmónii s atmosférou hry.
Velice pestrá ponuka jak zbraní a vylepšení, tak lodí a v neposlednom rade aj obrovské množstvo levelov a tajných levelov. Čo ale pribudlo je, že hra je oproti pôvodnej verzii vylepšená, stabilnejšia, rýchlejšia a aj drsnejšia a náročnejšia.

NAPROSTO SKVOSTNÁ HRA!
Doublekill, multikill, megakill, ultrakill, m-m-m-m-monsterkill, ludikrouskil, HOLY SHIT!!
Killing Spree, Rampage, Dominating, Unstoppable, GODLIKE, WICKED SICK !!

Presne o tomto je UT2003. Masaker, pri ktorom vlhnú oči, a hlodavce od adrenalínom nabitej akcie, kde klávesnica kvíli od zúrivého mačkania WSAD a iných tlačítiek, kde sa počíta každý head-shot, každý zásah od BFG, ktorý usmaží všetko v dosahu, každý precízne mierený výstrel lightning-gunom rovno medzi oči, každá raketa nasmerovaná priamo do zadku kľučkujúcej "obete".

Zbesilé pobehovanie medzi raketami, rotačnými guľometmi, energetickými lúčami a mínami podporenými granátometnou paľbou a iným devastujúcim vojenským arzenálom vybičuje hrateľnosť na úroveň amfetamínového šialenstva. Úzké chodby plné odrážajúcich sa šrapnelov z flak-kanónu...

Ano, toto je Unreal Tournament 2003!
Pradeduško Wolfenstein bola prvá "3D" FPS hra vôbec a to dokonca o viac, ako rok skôr, ako legendárny DOOM. Bola to jedna z prvých hier, ktoré keď som hral ma dokonale uchvátili. Moje herné začiatky siahajú až do roku 1990, kedy som sa stal majiteľom počítača ZX Spectrum a okolo roku 1993 dokonca aj majiteľom 386SX. Ako 18 ročný (1998) dokonca aj legendárnu 3DFXVoodoo a CD napaľovačku. Nuž veru nádherné začiatky, kedy sa počítal každý kilobyte, neskôr megabyte pamäte a disku a SVGA grafika a dolby zvukovka bol už luxus. Táto hra existuje dokonca aj v portoch na OS Android, ak sa nemýlim. Určite naprostá revolúcia v hernom priemysle. Spústa úžasných nápadov, veľká svižnosť, ľahká ovládateľnosť, proste úplne iné, ako všetko, čo bolo dovtedy známe.
Wolfenstein: The New Order hodnotím presne tak, ako pradeduška (prvá 3D akcia vôbec) Wolfenstein-a 3D z roku 1992. Totálny "boom"... Bomba! Séria Wolfenstein jednoznačne už celých 22 rokov (celú generáciu) potvrdzuje svoju absolútne TOP pozíciu na poli čistej 3D FPS akcie.

Graficky dokonalejšie ako Crysis 3, atmosféricky lepšie ako FEAR2, príbehovo vychytanejšie ako celá séria Dead Space! Nový Wolfenstein mi potvrdil, že peckové 3D akcie sa stále dajú vyprodukovať. Absolútna nutnosť hrať pre každého (aj toho najmenej fandiaceho) fanúšika čistej 3D akcie. Bethesda potvrdzuje svoju TOP pozíciu na poli herného byznisu.

10% strhávam za občasné dosť hrubé "seky" od AI aj na "Über" obtiažnosti, ale zároveň pridávam 10% za doteraz najlepší scenár, celkovú atmosféru a "in game cut-scenes" v akčnej hre.

NUTNOSŤ HRAŤ!
Absolútne vychytaný "nasledovník" klasiky Gobliiins. Po grafickej stránke úplne dokonalé a pestré prostredie a aj samotné postavy a ich animácia. Až neuveriteľne sarkastický, ironický a čierny humor v dialógtoch podporený vtipnými animáciami a zvukmi "á la Gobliins"...

Logická a adventúrna stránka hry je iba pre skutočných "HARDCORE" hráčov.

Technické spracovanie naprosto bez bugov a hra beží dokonca aj na WinXP úplne v pohode!

DOKONALÉ DIELO!!
Keď táto hra v roku 1995 vyšla a ja som si ju nainštaloval, tak sme so sestrami viedli po nociach nekonečné červíčkovské súboje a tešili sa z každého mŕtveho nepriateľského červíčka a oplakávali každého mŕtveho svojho.

Naprosto originálny koncept, s ktorým prišla firma Team 17 sa dočkal spústy pokračovaní a zaradil sa medzi legendárne počítačové hry.
Tento diel legendy znamenal návrat k nekonečnému vysedávaniu pred PC s mojimi sestrami a pridali sa k zápoleniu už aj ich kámošky a moji kámoši. :D Rodinné zápolenie a kooperácia týmov v tomto dieli dosiahli svoj naprostý vrchol. Worms Armageddon je prešpikovaný vtipnou a adrenalínovou deštrukčnou zábavou, kde vražednolikvidačné akcie červíčkov skutočne dosahujú "armagedonóznych" a niekedy až apokalyptických rozmerov, keď sa mohlo stať, že jediným správne a presne namiereným výstrelom vhodne vybratej zbrane mohlo prísť k totálnemu vyhladeniu kompletne všetkých súperových červíčkov a vo výnimočných situáciách dokonca k celkovému vyhladeniu komplet celého herného poľa (čo sa mi aj raz podarilo)...
Parádny kúsok medzi hack'n'slash hrami plne sa držaci konceptu postavy Wolverina, ako takej. Je vykreslený ako brutálny a pred ničím sa nezastavujúci "všetkosekáč", ktorý má tak ostré nože, že im neodolá žiaden nepriateľ. Trocha možno zamrzí mierne neprehľadný kombosystém a relatívne nízka UI nepriateľov. Čo je ale skutočne veľké plus je samotný príbeh a jeho spracovanie veľmi blízke filmovej predlohe.

Úžasné, až brutálne akčné scény, kde v reálmom čase vidno ako sa hoja rany na Wolverinovom tele, nádherné animácie nasekaných nepriateľov a skutočne miestami až neuveriteľne tuhý bossovia zaručujú kvalitný pôžitok pre fanúšikov tohoto X-Mena, ktorý je napol zviera a napol človek, nezničiteľný vojenský experiment s adamantiovou kostrou a ultimátnymi regeneračnými schopnosťami, ale hlavne "maník", ktorý by s Hulkom určite "uhral" remízu.



© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |